Sreda, 24.10.2012.

00:49

"Brušenje" platforme za KiM

Kako saznaje B92, na sastanku u Predsedništvu Srbije podeljen je dokument sa oznakom državna tajna koji je polazna osnova za novu platformu za Kosovo.

Izvor: B92

"Brušenje" platforme za KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Sale

pre 11 godina

"Brušenje" platforme za KiM

Ови што га брусе ће највероватније проћи као Ђенка, симпатични лик из култног филма "Маратонци трче почасни круг",у стилу оног такође култног коментара једног од Топаливића, "ала су га избрусилииии !!!!".

novica952

pre 11 godina

Radujem se kad politički vrh ovako sighronizovano deluje i kad postoji političko jedinstvo svih subjekata dogovaranja.To će svima u pregovaračkom procesu pokazati da sa ove strane stola imaju jakogojih partnera koji neće lako odstupit od svojih ideja. Mislim da se taj pojam crvenih linija pogrešno protumači ja sam više za pojam minimum ispod koga naša strana ne sme pristati po cenu prekida pregovora i daljih pritisaka i ucena. Za utvrđivanje platforme za Kosovo potrebno je ukupno političko jedinstvo svih činioca i cele koalicije bez iskakanje bilo koga sa bombastim izjavama prema novinarima.

miroslavs

pre 11 godina

Ma oni nista nisu radili, samo pili kafu i tracarali. da su nesto uradili objavili bi. neko se setio imenice "Platforma", svima se dopalo kako zvuci pa sad umesto dobro jutro kazu dobra platforma, i tako to. Bili su ti vec jednom na vlasti i svi smo osetili njihov recept, da znaju bolje vec bi obelodanili ovako drzavna tajna - balkanski spijun DNK

marija

pre 11 godina

@Savet Cara, @Enver Keljmendi,

Potpuno se slazem sa vama. I ko zna sta jos lezi ispod ruda, ali cinjenica je da je KiM najbogatiji deo Srbije. Ratovi se i danas u 21. veku vode iskljucivo zbog interesa koji se planiraju i po sto godina unapred.

DUPLO!

pre 11 godina

I ova "platforma" izgleda nece izdrzati ni naj slabiji vetar; sve to samo gubljenje vremena za nista!

Ja bi rado znao kad ce ova Vlada da igradi i "platformu" za Krajinu. Za razliku od "Kosovskih patrijota", Krajisnici ne dobijaju ni socijalnu pomoc, a kamo li DUPLE plate i drzavnu podrsku za kradju i sverc.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

@ (Safet Cara, 24. oktobar 2012 16:42)
Pa moguce da imas pravo. Ja sam cuo negdje da drva u Kosovo raste cak do 100m (visine), a to nema nigde na svetu.
A o rudima, da i ne govorimo! Bog je deponirao sva bogatsva sveta u Kosovo, jer nigde na svetu nije mogao nadji bolje "nebesko" zemljiste!
Izgleda da ste i vi naucili dosta od nas, narocito kad se radi o sanjanju.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Bezimena,vas zamisljam kao gospodju,da ne kazem Divu,koja predaje srpski knjizevni jezik ili istoriju u nekoj srednjoj skoli u Beogradu.Uvek citam vase komentare pa g.Bucko razmisljam,pa onda ostale komentare.U tehnici nema pretpostvke.Primera radi,u Starom trgu gde sam i radio,uz eksploataciju rade se vrsilo i istrazni radovi,tako da rada je nadjena za jos 25 narednih godina.Nego da ne mislite da pisem tendeciozno,evo jedan podatak.Rezerve lignita,vrede 150 milijardi dolara,ne mogu se potrositi za 11 vekova.Sem lignita u Kosovo ima:nikla,cinka,magneziuma,mangana,boksida,kadiuma,hroma,selena,azbesta,mermera,kvarca,krecnjaka,ali i druga retka i strateska vazna prirodna bogatstva poput zeolita,heliuma,uljnih skriljaca,prirodne rezervoare ciste pijace vode,itd.Ovo objasnjava g.Milosevic jos 1991 u Patrjarsiji episkopu Atanasiju i drugima.Ovo iskonska srpska zemlja nazvana po ptici-kosu,raspolaze sa neverovatnih 23 milijarde tona pomenute rude.Saglasno tim podacima 80% energetskih resurse Srbije nalaze na Kosovu i Metohiju.Naravno g-dja Bezimena ove podatke g.Milosevic je dobijo od geoloske sluzbe u Beogradu,jer on je bio ekonomista,ako se ne varam,a radio kao bankar.Druga je tema zasto je Kosovo ostalo tako nerazvijena pri toliko prirodne bogatstva.

bezimena

pre 11 godina

(Bolivija, 24. oktobar 2012 17:07)

- nije važno ko je šta napisao, već ŠTA
- ni jedna normalna država (podrazumevaju se pravno uredjene) posle II Sv. rata nije napravila gradjanske ratove, nigde se nije dogodio genocid i sl.
- nikada ne reci nikad, jer dolaze nove generacije, koje neće živeti prošlost, na šta je nas režim crveno-crne koalicije NATERAO
- modernu Srbiju utemeljio je knez Miloš Obrenović, BEZ KOSOVA! Srbija će tek kada se reši tog balasta moći da računa na oporavak!
- da, sramota je da je taj isti režim ponizio Srbiju, njene gradjane, kao niko nikada, i postavio je nasuprot celom slobodarskom svetu svojim monstruozniim činjenjima
- režim je pokušao da ubijanjem i proterivanjem SVOJIH gradjana, albanskih CIVILA (koji su velika većina na Kosovu duže od 100 godna), reši problem terorizma na Kosovu, tj. i sam je postao teroristički
- objasnite vezu izmedju dogadjanja na Kosovu sa Vojvodinom, Raškom oblasti, Timočkom krajinom itd. jer da bi se dogodilo ISTO što i sa Kosovom, morale bi da se ponove i ISTE okolnosti
Sveukupno pričate nebuloze!

p.s.@Enver Kelmendi
5 mlr.$ nije ništa i radi se samo o pretpostavkama, jer niko nikada nije vršio stručnu analizu i procenu vrednosti, zaliha itd.. Budite realni, zar mislite da se za sve godine crpljenja rude na Kosovu, ono ne bi, ako ne obogatilo, ono bar podiglo iz siromaštva u kome je bilo i u kome je sada? Zapad ima vojno politički interes na Kosovu, pa da je ono i sama pustinja i to je to.

kos.mitrovica

pre 11 godina

platforma koja je neprihvatljiva za drugu stranu,bice nerealna za evropu,ameriku i ostale zemlje..nista od istoriskog dogovora,tvrdim!

kosovac

pre 11 godina

Ko ce to da nam "brusi" platformicu ? Jos im bravar iz Kumrovca fali !!!

Isti oni koji su glavom bez obzira pobegli sa Kosova 1999 i ostavili nas.

- bivsi radikali, Nikolic i Vucic,
- mama Mirin (sa cvetom u kosi)sin, Vulin i
- Slobin pulen, mladi sps pionir, Dacic

Tesko nasoj prirodno bogatoj drzavi - ALI KAKAV NAROD TAKVA DRZAVA.

moi

pre 11 godina

Ma lako ce to da sredi nas drzavni vrh, svi su experti za sve, pa ce i ovaj problemcic resiti u rekordnom roku i na opste odusevljenje.

savo matic

pre 11 godina

stvar je vec jasna, kakvo brusenje, kosovo ce biti neovisno
a srbi na sjeveru dobiti siroku autonomiju i to je maksimum
sto se moze dobiti, cudi me da niko to ne vidi i ne zna...

Nele1

pre 11 godina

E, a sto vi, svi redom, naravno i Kostunica i Samardzic ne predjete sa svojim porodicama na Kosovo da tamo zivite i da lagano brusite platformu pa kad je izbrusite da nam samo javite i pokazete vas rad. Ovo je vec neizdrzivo, povraca mi se kako cujem rec Kosovo. A sto je najgore pominju ga oni koji su se dobro ovajdili pominjuci ga a da maltene nisu ni krocili tamo. lepo se preselite, zivite tamo pa vam mozda nesto i poverujemo. Ajde, laku noc, muka mi je od svih vas.

David Pantovic

pre 11 godina

A komentar za ovu gospodu: Nemam nikakav komentar jer takvi ljudi kao sto su ova "gospoda" me zanimaju kao izbori na Madagaskaru. Kakvu Li oni platformu bruse kad ne znaju nista. Samo znaju da lazu ovaj napaceni narod. A mi Srbi ko Zlatne ribice imamo pamcenje 5 sekundi. Sramota. Uvek ce narod biti zadnja rupa na svirali. A i nasi ako im je toliko stalo do Kosova, meni se cini da nije naziv samo Kosovo vec Kosovo i Metohija. Bog nas je kaznio i uzeo nam taj deo teritoriji jer toliko kriminalaca ima u ovoj drzavi da je to sramota. Koga bre juri ovaj Vučić? Opet se samo ucutase I Kosovo je tema broj 1. Bando Crvena!!!!!

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Prvi put nisam sa vama Bezimena,jer Safet Cara je u pravo.Kao rudar sam istog misljenja kao S Cara.Evo sta pise New York Times 8.jula 1998:Rudnik Trepca vredi najmanje 5 miliardi $.Da je direktor rudnika,Bijelic,rekao,da:"To je srpski Kuvajt,srce Kosova".

Bolivija

pre 11 godina

Apsolutno je jasno ko dolazi na ovaj portal kada je top komentar napisao Albanac.
Na zalost svih vas stotinak koliko vas ovde ima,Srbija nece NIKADA priznati Kosovo,jer se NIJEDNA normalna drzava nije odekla pedlja svoje zemlje posle II sv. rata.
Kakva bi to bila sramota da nas bombarduju,oduzmu deo teritorije i da mi onda to priznamo....priznanje Kosova bi znacio i kraj Srbije,jer bi se odmah otvorila pitanja Vojvodine,Sandzaka,Timocke krajine,pa i onoga sto Bugari nazivaju "zapadne teritorije".Ako priznamo secesiju Kosova sto ne bismo to omogucili i svima ostalima onda?

bezimena

pre 11 godina

Dacicu Srbija moze da izgubi KIm samo ako potpise papir o kapitulaciji tj odustajanju od 15% svoje teritorije....narod Srbije nije gomila morona ili ovaca pa da nas vi setate. Hocemo sami da odlucujemo o sebi...
(VesnaDC, 24. oktobar 2012 16:48)

Činjenice:
- ratom osvojeno, ratom izgubljeno
- KAPITULACIJA je potpisana 1999.g., poznata kao Kumanovski sporazum
- U Srbiji živi gomila morona
- niko nam ne brani da odlučujemo o SEBI
- kosovski Albanci su, proglašavanjem nezavisnosti (priznate od država koje kroje život ove planete) takodje odlučili o SEBI, odlučivši time da takvi kao vi nikada više nemaju priliku da donose odluke o njihovom životu, umesto njih

Dimce Cukadzija

pre 11 godina

E bre komsije. Oja vasi Politicari ve mamet kolku mozev. Ja som cesto na kosovo, alji vije SRBI samo Crkva da vidjite mozete da dojdete. Kosovo nikad nejce vise da bide srpsko!!!!!
Verujte. Ako ne vi verovate dojdite na kratko na kosovo da se uverite.
Ja nemam korist da ve mamim

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ми, Срби смо страшно глуп народ, али такође имамо тенденцију за још већим заглупљивањем. Неписмене, сирове народне масе слушају слепо патриотске инсинуације од превејаних политичара и верују им. Док глад, немаштина и понижење влада у нашој јадној Србији, са Србима из Србије политичари нам бацају коску ка Косову, и дају нам да пијемо из бушне чаше. Много смо глуп народ!!!!

ALEXEI

pre 11 godina

Verujem da svi ucesnici drzavnog vrha o platformi za Kosmet znaju za Senekinu izreku "Niko otadzinu ne voli zato sto je velika nego zato sto je njegova" Shodno tome uradice sve sto je i interesu zemlje i naroda.

Gjeto 11

pre 11 godina

"Brušenje" platforme za KiM

E sada ova, zadnja, jer prije bile su takve ili slicne, "Platforma" ce "resiti" status Kosova i "povratiti" Kosovo unutar Srbije! Vise od 90 drzava svijeta odma ce "zatvoriti" svoje ambasade u Pristinu, "zatvoriti" sve svoje kancelarije, "povucice" priznanje Kosovo, traziti "izvinjenje" Srbiju, a narod Kosova, 95% od njih poceti "slaviti", po ulicima i svojim kucama, srpska zastava ce" vioriti" na njihovim rukama i po njihovim kucama i ulicama, od "radosti", jer oni znaju, ljepo znaju kakvo je bilo nekada, prije 13 godina, sa Srbijom i unutar Srbije i YU!

sale60

pre 11 godina

"Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su učesnici današnjeg sastanka dobili "određene ideje" o platformi za pregovore."
Secate se u predizbornoj kampanji na pitanje o KiM da je Nikolic rekao otprilike "imamo gotov plan za Kim, ali necemo da ga otkrivamo u kampanji da ga politicki neprijatelji ne bi kopirali".

Stvarno smo mi dno Evrope. Pa neka svako procita ove dve izjave i neka mi kaze jesam li ja lud, blesav, imbecil, sto mislim da su ove izjave na takvom intelektualnom i misaonom nivou, da vredjaju zdrav razum i inteligenciju srpskog naroda.

Duci0167

pre 11 godina

Platforma treba da sadrzi prihvatanje statusa Kosova kao nezavisno. Pomiriti se i okrenuti novi list. Pomoci tako siromasnom narodu dole. Prestati sa patetikom kako su na braniku otadzbine a lopove i prevarante koji su ih osiromasili pohapsiti po hitnom postupku.
Da li je vama narode jasno da po tom pitanju Srbija nema sta da izgubi! Tamo javna preduzeca i sva infrastruktura nije vise nasa. Oni su se time bavili dok smo mi umesto dogovora sa vecinom na Kosovu zveckali oruzjem. Zivot u Srb ce se nastaviti. Ne znam sta ce se to strasno desiti ako priznamo granice Kosova? Mozemo tada,bez tog kamena oko vrata da se posvetimo zivotu u Srbiji gde je narod doveden u bezdan. Onima koji odluce da ostanu na Kosovu moze tada biti samo bolje. Mozda ne zato sto Albanci jedva cekaju da pomognu Srbima vec zbog EU. Albanci ce to ispostovati za razliku od nas da unapred odbacijemo pravila EU (zvanicna politika nam je da bi u Evropu pa shodno tome ... ) koja su nam predstavljena. Od koga uciti ako ne od uredjenih zemalja u svakom smislu.

Damir

pre 11 godina

I sad će Jovo nanovo " crvene linije , Kosovo srce Srbije , Srpske svetinje,ni pedalj Srpske svete zemlje itd itd itd" i tako daljnjih deset godina

Hone

pre 11 godina

Jel` to i nama pisu neki "drugi" saopstenja i platforme (cak i ne mislim da je to nesto mnogo lose) jer upotreba ove reci "brusenje" mnogo podseca na ono kako se na engleskom koristi "hone", a s` obzirom ko dolazi uskoro, meni se tako cini... Nista lose... Samo konstatacija...

Safet Cara

pre 11 godina

@asd i bezimena

Kosovo lezi na milliardama Euro za koje se bore i Taci i vashi politicari! Da ima rude n kazem ja nego eksperti. Ima i to dokazano rude od vrednosti vise od 130 milliardi Eura. Uzimajuci u obzir broj stanovnistva na Kosovu to je puno- Kao za Njemacku 5000 milliardi Eura.
Ima lignita, bakra, srebra, zlata, uglja itd. (citaj u vikipediju)
Zasto bi Wesley Clarc dosao da investira na Kosovu.

Ivana Grozna

pre 11 godina

Fantastičan napredak fantastične, novokomponovane od bivših Miloševićevaca i Šešeljevaca, vlade (koji su se međusbno psovali i pljuckali do pre neki dan).
Pa kako bre da im ne poverujemo da će učiniti sve za sebe i svoju užu i širu familiju, pa i za po nekog od vas danas...
I, ako još uvek neko ima želju da se nasmeje u ovoj tužnoj (i duhom), osiromašenoj zemlji - da li vas ovo podseća na staru pesmicu - Trla baba lan da joj prođe dan... Ja lično ne mogu da se setim ni jednog novog vica.
Ako neko zna, molim da nam ga ispriča i nasmeje nas.

VesnaDC

pre 11 godina

Dacicu Srbija moze da izgubi KIm samo ako potpise papir o kapitulaciji tj odustajanju od 15% svoje teritorije. Taj papir je odavno pripremljen i svi ovi pritisci i ucene su usmerene u tom pravcu, jer bez naseg potpisa sve prive o nekoj nezavisnosti i drzavnosti KIM su imaginarne(po medjunarodnom zakonu). Mi hocemo referendum i da se javno raspravlja o toj platformi. narod Srbije nije gomila morona ili ovaca pa da nas vi setate. Hocemo sami da odlucujemo o sebi a vas zadatak je da nas stav prenesete Evropi. Za to smo vas birali.

mm

pre 11 godina

"Brušenje" platforme.... ha ha ha ha ha. Jel se to bravar Joška vratio? Jeste, al samo na kratko, da pokaže Ivici zanat...
(Žao mi je što ovi mlađi možda neće odmah shvatiti ovu poruku, ali generalno ovaj cirkus se nastavlja - tamo gde je stao pre tridesetak godina). Izgleda da nam je suđeno da ovde bruse uvek oni koji pojma nemaju Pa na kraju ispadne da više tupe nego što bruse.

New Yorker

pre 11 godina

Putovao sam preko okeana avionom, kad kapetan nas pozdravi i izgovori prezime koje se zavrsilo na "ic". Upitah stjuardesu je li zna odakle je kapetan, ona kaze "iz Pitsburga". Nije me to zadovoljilo pa preciziram " a odakle je poreklom", a ona kaze " kako se zove ona zemlja gde se ratovalo", rekoh "Jugoslavija" ona rece "jeste jeste, Beograd". Zamolih je da mu kaze da je ovde njegov sunarodnik. Kasnije je dosla i odpratila me do kabine. Pozdravismo se i upitah, odkud to da jje ovde. On rece da mu je pocetkom devedesetih mu bilo jasno da ako ostane u Sbiji najvise sto moze da ocekuje je da prska njive. Na kraju ga upitah ide li ponekad u domovinu odgovori "jok". Upitah ga "a sto" odgovori, " muka mi je da gledam svu tu glupost i bedu-samo se uzrujavam"."A sta roditelji" upitah? "Otac je davno umro a majku sam preselio kod nas, u Ameriku, cuva nam decu".

asd

pre 11 godina

slusaj ovog sto prica o milijardama na kosovu...na kosovu nema nicega osim crkava i duhova srpske proslosti.

a sto se tice politicara oni zele kosovo da bi mogli da nastave da kradu preko njega

milijarde na kosovu hahaha jel vas to taci uci u skolama?

ustavcic za samardzica

pre 11 godina

Samardzic bi neki 'bazicniji dokument'. Jel bi bio zadovoljan jednim novim ustavcicem koji ce imati samo jednu tacku: Kosovo je Srbija? Jel bi to bilo dovoljno bazicno?
Smiri se covece, na proslim izborima gradjani su pokazali sta o vama misle. Ponasate se kao da vas podrzava cela Srbija.

bezimena

pre 11 godina

...miliarde Eura sto leze ispod zemlje na Kosovu. Vi hocete miliarde, ali njih hoce i Taci...
(Safet Cara, 24. oktobar 2012 02:04)

Nebuloza. Da tu leže tolike milijarde eura Kosovo bi odavno bilo bogato k'o Švajcarska, a ne bure bez dna koje je finansijski crplo celu biv. Jugoslaviju.:))))

svi

pre 11 godina

Kada je Kosovo u pitanju tu ne treba da bude strancarenja ni sa jedne strane.Sve ovo sto je Borisav Stefanovic rekao je tacno.I mozda ne bi bilo lose da i on bude angazovan u pregovarackom timu jer je do sada on to radio.I ako nije clan vladajucih stranaka njegovim prisustvom bi poslali poruku svima, da kada je Kosovo u pitanju svi isto zelimo i mislimo.Uostalom tema Kosova svojom temom, prevazilazi sva stranacka prepucavanja a i interese.

realnma

pre 11 godina

Sva ova retorika već mi ide na nerve ali jedno mi nije jasno zašto su naši političari prihvatili od početka u razgovorima naziv kosovo kada je pun naziv te teritorije KOSOVO I METOHIJA ako se dobro zna da dobar deo zemljišta pre drugog svetskog rata je pripadao manastirima a za evropu je privatno vlasništvo svetinja i da će se po njihovim zakonima valjda i tamo šprovesti restitucija ili možda neće zato što bi zemlju trebalo vratiti Srbima?????????

e-krem

pre 11 godina

"Pre svega bi trebalo da sadrži naše jasno određenje po pitanju energetike, telekomunikacija, po pitanju statusa severa Kosova, posebnih garancija za Srbe, pitanja zaštite manastira, imovine, pitanja nestalih, ali na način koji je krajnje konkretizovan, jasan i nedvosmislen. Plan treba da sadrži i naše jasno opredeljenje da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije. To su stvari o kojima bi platforma trebalo da govori i naš stav vezan za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, u kojima bi to bilo moguće i u kojima ne."

Sve to vec stoji u "Ahtisarijevom planu".Dodacete znaci samo cuveno "Srbija nikad nece priznati Kosovo" kako bi ostalo lakse proslo a sve u vezi clanstva cete opravdati odnosima dve Nemacke.Narodu samo trebate samo jedno objasniti a to je koja je Nemacka Srbija u ovom slucaju Zapadna ili Istocna jer su obe bile clanice UN-a.

mirko

pre 11 godina

Svakome , ko je pažljivo slušao Dačića i Tačija, je jasno da se oni ne mogu dogovoriti ništa značajno.
Dačić bi da razgovara o statusu, a Tači o susedskim odnosima. Platforma će najverovatnije, polaziti od nerešenog statusa, biti će napisana Rezolucija, ko je ne prihvati proglasiće ga izdajnikom, nikada se neće realizovati, kao i ostale pre nje, a patrioti će lamentirati nad Kosovom, koje nam otimaju dušmani, suprotno međunarodnom pravu, i našem Ustavu.
Euroskeptici će imati razlog da se protive evrointegraciji, a aktuelna vlast će optužiti opoziciju. Možda sve ne bude baš identično, ali vrlo slično će biti.

Milica

pre 11 godina

Svi politički faktori u Srbiji moraju imati usaglašen stav kada je u pitanju Kosovo. U prkos svim razlikama kada je u pitanju odbrana Kosova morju imati i pozicija i opozicija isti stav.

crni domino

pre 11 godina

Ma koji drzavni vrh!
Politicko dno.
Svojevremeno su oni to zakuvali.
A sada ce da nadju resenje?
Malo morgen!
Ima da potpisuju ono sto se od njih trazi!
Neko to treba da im kaze posto taj vrh ne cita komentare sa dna.

visi

pre 11 godina

Borko je sada postao savrseni savetnik , a dok je bio sam Pregovarac imao je velikih Poteskoca. Lako je biti Posmatrac sa strane i Uzvikivati nedajtese.

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

Treba reci istini (u sta sumljan) .Nego ce opet da nas zamajavaju sa nekim parolama za stranackim prepucavanjima...opet ce za sve neuspehe da im budu krivi zuti..a zutima Crveni.....sjasi kurta da uzjase murta...

Safet Cara

pre 11 godina

Vi NIKADA ne priznajte Kosovo! Na Kosovu NIKADA necete moci uci bez pasosa. Ruda Trepce NIKADA nece vise raditi za Beograd. Svaki budala u Srbiju misli da vam je stalo do Srba sa Kosova- Svaki intelektualac u Srbiju, zna da vam je stalo do miliarde Eura sto leze ispod zemlje na Kosovu. Vi hocete miliarde, ali njih hoce i Taci... evo vam vase platforme sa obe strane

Safet Cara

pre 11 godina

Vi NIKADA ne priznajte Kosovo! Na Kosovu NIKADA necete moci uci bez pasosa. Ruda Trepce NIKADA nece vise raditi za Beograd. Svaki budala u Srbiju misli da vam je stalo do Srba sa Kosova- Svaki intelektualac u Srbiju, zna da vam je stalo do miliarde Eura sto leze ispod zemlje na Kosovu. Vi hocete miliarde, ali njih hoce i Taci... evo vam vase platforme sa obe strane

crni domino

pre 11 godina

Ma koji drzavni vrh!
Politicko dno.
Svojevremeno su oni to zakuvali.
A sada ce da nadju resenje?
Malo morgen!
Ima da potpisuju ono sto se od njih trazi!
Neko to treba da im kaze posto taj vrh ne cita komentare sa dna.

New Yorker

pre 11 godina

Putovao sam preko okeana avionom, kad kapetan nas pozdravi i izgovori prezime koje se zavrsilo na "ic". Upitah stjuardesu je li zna odakle je kapetan, ona kaze "iz Pitsburga". Nije me to zadovoljilo pa preciziram " a odakle je poreklom", a ona kaze " kako se zove ona zemlja gde se ratovalo", rekoh "Jugoslavija" ona rece "jeste jeste, Beograd". Zamolih je da mu kaze da je ovde njegov sunarodnik. Kasnije je dosla i odpratila me do kabine. Pozdravismo se i upitah, odkud to da jje ovde. On rece da mu je pocetkom devedesetih mu bilo jasno da ako ostane u Sbiji najvise sto moze da ocekuje je da prska njive. Na kraju ga upitah ide li ponekad u domovinu odgovori "jok". Upitah ga "a sto" odgovori, " muka mi je da gledam svu tu glupost i bedu-samo se uzrujavam"."A sta roditelji" upitah? "Otac je davno umro a majku sam preselio kod nas, u Ameriku, cuva nam decu".

bezimena

pre 11 godina

Dacicu Srbija moze da izgubi KIm samo ako potpise papir o kapitulaciji tj odustajanju od 15% svoje teritorije....narod Srbije nije gomila morona ili ovaca pa da nas vi setate. Hocemo sami da odlucujemo o sebi...
(VesnaDC, 24. oktobar 2012 16:48)

Činjenice:
- ratom osvojeno, ratom izgubljeno
- KAPITULACIJA je potpisana 1999.g., poznata kao Kumanovski sporazum
- U Srbiji živi gomila morona
- niko nam ne brani da odlučujemo o SEBI
- kosovski Albanci su, proglašavanjem nezavisnosti (priznate od država koje kroje život ove planete) takodje odlučili o SEBI, odlučivši time da takvi kao vi nikada više nemaju priliku da donose odluke o njihovom životu, umesto njih

mirko

pre 11 godina

Svakome , ko je pažljivo slušao Dačića i Tačija, je jasno da se oni ne mogu dogovoriti ništa značajno.
Dačić bi da razgovara o statusu, a Tači o susedskim odnosima. Platforma će najverovatnije, polaziti od nerešenog statusa, biti će napisana Rezolucija, ko je ne prihvati proglasiće ga izdajnikom, nikada se neće realizovati, kao i ostale pre nje, a patrioti će lamentirati nad Kosovom, koje nam otimaju dušmani, suprotno međunarodnom pravu, i našem Ustavu.
Euroskeptici će imati razlog da se protive evrointegraciji, a aktuelna vlast će optužiti opoziciju. Možda sve ne bude baš identično, ali vrlo slično će biti.

e-krem

pre 11 godina

"Pre svega bi trebalo da sadrži naše jasno određenje po pitanju energetike, telekomunikacija, po pitanju statusa severa Kosova, posebnih garancija za Srbe, pitanja zaštite manastira, imovine, pitanja nestalih, ali na način koji je krajnje konkretizovan, jasan i nedvosmislen. Plan treba da sadrži i naše jasno opredeljenje da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije. To su stvari o kojima bi platforma trebalo da govori i naš stav vezan za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, u kojima bi to bilo moguće i u kojima ne."

Sve to vec stoji u "Ahtisarijevom planu".Dodacete znaci samo cuveno "Srbija nikad nece priznati Kosovo" kako bi ostalo lakse proslo a sve u vezi clanstva cete opravdati odnosima dve Nemacke.Narodu samo trebate samo jedno objasniti a to je koja je Nemacka Srbija u ovom slucaju Zapadna ili Istocna jer su obe bile clanice UN-a.

bezimena

pre 11 godina

...miliarde Eura sto leze ispod zemlje na Kosovu. Vi hocete miliarde, ali njih hoce i Taci...
(Safet Cara, 24. oktobar 2012 02:04)

Nebuloza. Da tu leže tolike milijarde eura Kosovo bi odavno bilo bogato k'o Švajcarska, a ne bure bez dna koje je finansijski crplo celu biv. Jugoslaviju.:))))

Gjeto 11

pre 11 godina

"Brušenje" platforme za KiM

E sada ova, zadnja, jer prije bile su takve ili slicne, "Platforma" ce "resiti" status Kosova i "povratiti" Kosovo unutar Srbije! Vise od 90 drzava svijeta odma ce "zatvoriti" svoje ambasade u Pristinu, "zatvoriti" sve svoje kancelarije, "povucice" priznanje Kosovo, traziti "izvinjenje" Srbiju, a narod Kosova, 95% od njih poceti "slaviti", po ulicima i svojim kucama, srpska zastava ce" vioriti" na njihovim rukama i po njihovim kucama i ulicama, od "radosti", jer oni znaju, ljepo znaju kakvo je bilo nekada, prije 13 godina, sa Srbijom i unutar Srbije i YU!

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

Treba reci istini (u sta sumljan) .Nego ce opet da nas zamajavaju sa nekim parolama za stranackim prepucavanjima...opet ce za sve neuspehe da im budu krivi zuti..a zutima Crveni.....sjasi kurta da uzjase murta...

Duci0167

pre 11 godina

Platforma treba da sadrzi prihvatanje statusa Kosova kao nezavisno. Pomiriti se i okrenuti novi list. Pomoci tako siromasnom narodu dole. Prestati sa patetikom kako su na braniku otadzbine a lopove i prevarante koji su ih osiromasili pohapsiti po hitnom postupku.
Da li je vama narode jasno da po tom pitanju Srbija nema sta da izgubi! Tamo javna preduzeca i sva infrastruktura nije vise nasa. Oni su se time bavili dok smo mi umesto dogovora sa vecinom na Kosovu zveckali oruzjem. Zivot u Srb ce se nastaviti. Ne znam sta ce se to strasno desiti ako priznamo granice Kosova? Mozemo tada,bez tog kamena oko vrata da se posvetimo zivotu u Srbiji gde je narod doveden u bezdan. Onima koji odluce da ostanu na Kosovu moze tada biti samo bolje. Mozda ne zato sto Albanci jedva cekaju da pomognu Srbima vec zbog EU. Albanci ce to ispostovati za razliku od nas da unapred odbacijemo pravila EU (zvanicna politika nam je da bi u Evropu pa shodno tome ... ) koja su nam predstavljena. Od koga uciti ako ne od uredjenih zemalja u svakom smislu.

Dimce Cukadzija

pre 11 godina

E bre komsije. Oja vasi Politicari ve mamet kolku mozev. Ja som cesto na kosovo, alji vije SRBI samo Crkva da vidjite mozete da dojdete. Kosovo nikad nejce vise da bide srpsko!!!!!
Verujte. Ako ne vi verovate dojdite na kratko na kosovo da se uverite.
Ja nemam korist da ve mamim

mm

pre 11 godina

"Brušenje" platforme.... ha ha ha ha ha. Jel se to bravar Joška vratio? Jeste, al samo na kratko, da pokaže Ivici zanat...
(Žao mi je što ovi mlađi možda neće odmah shvatiti ovu poruku, ali generalno ovaj cirkus se nastavlja - tamo gde je stao pre tridesetak godina). Izgleda da nam je suđeno da ovde bruse uvek oni koji pojma nemaju Pa na kraju ispadne da više tupe nego što bruse.

visi

pre 11 godina

Borko je sada postao savrseni savetnik , a dok je bio sam Pregovarac imao je velikih Poteskoca. Lako je biti Posmatrac sa strane i Uzvikivati nedajtese.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ми, Срби смо страшно глуп народ, али такође имамо тенденцију за још већим заглупљивањем. Неписмене, сирове народне масе слушају слепо патриотске инсинуације од превејаних политичара и верују им. Док глад, немаштина и понижење влада у нашој јадној Србији, са Србима из Србије политичари нам бацају коску ка Косову, и дају нам да пијемо из бушне чаше. Много смо глуп народ!!!!

asd

pre 11 godina

slusaj ovog sto prica o milijardama na kosovu...na kosovu nema nicega osim crkava i duhova srpske proslosti.

a sto se tice politicara oni zele kosovo da bi mogli da nastave da kradu preko njega

milijarde na kosovu hahaha jel vas to taci uci u skolama?

sale60

pre 11 godina

"Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su učesnici današnjeg sastanka dobili "određene ideje" o platformi za pregovore."
Secate se u predizbornoj kampanji na pitanje o KiM da je Nikolic rekao otprilike "imamo gotov plan za Kim, ali necemo da ga otkrivamo u kampanji da ga politicki neprijatelji ne bi kopirali".

Stvarno smo mi dno Evrope. Pa neka svako procita ove dve izjave i neka mi kaze jesam li ja lud, blesav, imbecil, sto mislim da su ove izjave na takvom intelektualnom i misaonom nivou, da vredjaju zdrav razum i inteligenciju srpskog naroda.

ustavcic za samardzica

pre 11 godina

Samardzic bi neki 'bazicniji dokument'. Jel bi bio zadovoljan jednim novim ustavcicem koji ce imati samo jednu tacku: Kosovo je Srbija? Jel bi to bilo dovoljno bazicno?
Smiri se covece, na proslim izborima gradjani su pokazali sta o vama misle. Ponasate se kao da vas podrzava cela Srbija.

Damir

pre 11 godina

I sad će Jovo nanovo " crvene linije , Kosovo srce Srbije , Srpske svetinje,ni pedalj Srpske svete zemlje itd itd itd" i tako daljnjih deset godina

Nele1

pre 11 godina

E, a sto vi, svi redom, naravno i Kostunica i Samardzic ne predjete sa svojim porodicama na Kosovo da tamo zivite i da lagano brusite platformu pa kad je izbrusite da nam samo javite i pokazete vas rad. Ovo je vec neizdrzivo, povraca mi se kako cujem rec Kosovo. A sto je najgore pominju ga oni koji su se dobro ovajdili pominjuci ga a da maltene nisu ni krocili tamo. lepo se preselite, zivite tamo pa vam mozda nesto i poverujemo. Ajde, laku noc, muka mi je od svih vas.

David Pantovic

pre 11 godina

A komentar za ovu gospodu: Nemam nikakav komentar jer takvi ljudi kao sto su ova "gospoda" me zanimaju kao izbori na Madagaskaru. Kakvu Li oni platformu bruse kad ne znaju nista. Samo znaju da lazu ovaj napaceni narod. A mi Srbi ko Zlatne ribice imamo pamcenje 5 sekundi. Sramota. Uvek ce narod biti zadnja rupa na svirali. A i nasi ako im je toliko stalo do Kosova, meni se cini da nije naziv samo Kosovo vec Kosovo i Metohija. Bog nas je kaznio i uzeo nam taj deo teritoriji jer toliko kriminalaca ima u ovoj drzavi da je to sramota. Koga bre juri ovaj Vučić? Opet se samo ucutase I Kosovo je tema broj 1. Bando Crvena!!!!!

kos.mitrovica

pre 11 godina

platforma koja je neprihvatljiva za drugu stranu,bice nerealna za evropu,ameriku i ostale zemlje..nista od istoriskog dogovora,tvrdim!

kosovac

pre 11 godina

Ko ce to da nam "brusi" platformicu ? Jos im bravar iz Kumrovca fali !!!

Isti oni koji su glavom bez obzira pobegli sa Kosova 1999 i ostavili nas.

- bivsi radikali, Nikolic i Vucic,
- mama Mirin (sa cvetom u kosi)sin, Vulin i
- Slobin pulen, mladi sps pionir, Dacic

Tesko nasoj prirodno bogatoj drzavi - ALI KAKAV NAROD TAKVA DRZAVA.

Ivana Grozna

pre 11 godina

Fantastičan napredak fantastične, novokomponovane od bivših Miloševićevaca i Šešeljevaca, vlade (koji su se međusbno psovali i pljuckali do pre neki dan).
Pa kako bre da im ne poverujemo da će učiniti sve za sebe i svoju užu i širu familiju, pa i za po nekog od vas danas...
I, ako još uvek neko ima želju da se nasmeje u ovoj tužnoj (i duhom), osiromašenoj zemlji - da li vas ovo podseća na staru pesmicu - Trla baba lan da joj prođe dan... Ja lično ne mogu da se setim ni jednog novog vica.
Ako neko zna, molim da nam ga ispriča i nasmeje nas.

savo matic

pre 11 godina

stvar je vec jasna, kakvo brusenje, kosovo ce biti neovisno
a srbi na sjeveru dobiti siroku autonomiju i to je maksimum
sto se moze dobiti, cudi me da niko to ne vidi i ne zna...

Safet Cara

pre 11 godina

@asd i bezimena

Kosovo lezi na milliardama Euro za koje se bore i Taci i vashi politicari! Da ima rude n kazem ja nego eksperti. Ima i to dokazano rude od vrednosti vise od 130 milliardi Eura. Uzimajuci u obzir broj stanovnistva na Kosovu to je puno- Kao za Njemacku 5000 milliardi Eura.
Ima lignita, bakra, srebra, zlata, uglja itd. (citaj u vikipediju)
Zasto bi Wesley Clarc dosao da investira na Kosovu.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Prvi put nisam sa vama Bezimena,jer Safet Cara je u pravo.Kao rudar sam istog misljenja kao S Cara.Evo sta pise New York Times 8.jula 1998:Rudnik Trepca vredi najmanje 5 miliardi $.Da je direktor rudnika,Bijelic,rekao,da:"To je srpski Kuvajt,srce Kosova".

moi

pre 11 godina

Ma lako ce to da sredi nas drzavni vrh, svi su experti za sve, pa ce i ovaj problemcic resiti u rekordnom roku i na opste odusevljenje.

bezimena

pre 11 godina

(Bolivija, 24. oktobar 2012 17:07)

- nije važno ko je šta napisao, već ŠTA
- ni jedna normalna država (podrazumevaju se pravno uredjene) posle II Sv. rata nije napravila gradjanske ratove, nigde se nije dogodio genocid i sl.
- nikada ne reci nikad, jer dolaze nove generacije, koje neće živeti prošlost, na šta je nas režim crveno-crne koalicije NATERAO
- modernu Srbiju utemeljio je knez Miloš Obrenović, BEZ KOSOVA! Srbija će tek kada se reši tog balasta moći da računa na oporavak!
- da, sramota je da je taj isti režim ponizio Srbiju, njene gradjane, kao niko nikada, i postavio je nasuprot celom slobodarskom svetu svojim monstruozniim činjenjima
- režim je pokušao da ubijanjem i proterivanjem SVOJIH gradjana, albanskih CIVILA (koji su velika većina na Kosovu duže od 100 godna), reši problem terorizma na Kosovu, tj. i sam je postao teroristički
- objasnite vezu izmedju dogadjanja na Kosovu sa Vojvodinom, Raškom oblasti, Timočkom krajinom itd. jer da bi se dogodilo ISTO što i sa Kosovom, morale bi da se ponove i ISTE okolnosti
Sveukupno pričate nebuloze!

p.s.@Enver Kelmendi
5 mlr.$ nije ništa i radi se samo o pretpostavkama, jer niko nikada nije vršio stručnu analizu i procenu vrednosti, zaliha itd.. Budite realni, zar mislite da se za sve godine crpljenja rude na Kosovu, ono ne bi, ako ne obogatilo, ono bar podiglo iz siromaštva u kome je bilo i u kome je sada? Zapad ima vojno politički interes na Kosovu, pa da je ono i sama pustinja i to je to.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

@ (Safet Cara, 24. oktobar 2012 16:42)
Pa moguce da imas pravo. Ja sam cuo negdje da drva u Kosovo raste cak do 100m (visine), a to nema nigde na svetu.
A o rudima, da i ne govorimo! Bog je deponirao sva bogatsva sveta u Kosovo, jer nigde na svetu nije mogao nadji bolje "nebesko" zemljiste!
Izgleda da ste i vi naucili dosta od nas, narocito kad se radi o sanjanju.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Bezimena,vas zamisljam kao gospodju,da ne kazem Divu,koja predaje srpski knjizevni jezik ili istoriju u nekoj srednjoj skoli u Beogradu.Uvek citam vase komentare pa g.Bucko razmisljam,pa onda ostale komentare.U tehnici nema pretpostvke.Primera radi,u Starom trgu gde sam i radio,uz eksploataciju rade se vrsilo i istrazni radovi,tako da rada je nadjena za jos 25 narednih godina.Nego da ne mislite da pisem tendeciozno,evo jedan podatak.Rezerve lignita,vrede 150 milijardi dolara,ne mogu se potrositi za 11 vekova.Sem lignita u Kosovo ima:nikla,cinka,magneziuma,mangana,boksida,kadiuma,hroma,selena,azbesta,mermera,kvarca,krecnjaka,ali i druga retka i strateska vazna prirodna bogatstva poput zeolita,heliuma,uljnih skriljaca,prirodne rezervoare ciste pijace vode,itd.Ovo objasnjava g.Milosevic jos 1991 u Patrjarsiji episkopu Atanasiju i drugima.Ovo iskonska srpska zemlja nazvana po ptici-kosu,raspolaze sa neverovatnih 23 milijarde tona pomenute rude.Saglasno tim podacima 80% energetskih resurse Srbije nalaze na Kosovu i Metohiju.Naravno g-dja Bezimena ove podatke g.Milosevic je dobijo od geoloske sluzbe u Beogradu,jer on je bio ekonomista,ako se ne varam,a radio kao bankar.Druga je tema zasto je Kosovo ostalo tako nerazvijena pri toliko prirodne bogatstva.

realnma

pre 11 godina

Sva ova retorika već mi ide na nerve ali jedno mi nije jasno zašto su naši političari prihvatili od početka u razgovorima naziv kosovo kada je pun naziv te teritorije KOSOVO I METOHIJA ako se dobro zna da dobar deo zemljišta pre drugog svetskog rata je pripadao manastirima a za evropu je privatno vlasništvo svetinja i da će se po njihovim zakonima valjda i tamo šprovesti restitucija ili možda neće zato što bi zemlju trebalo vratiti Srbima?????????

DUPLO!

pre 11 godina

I ova "platforma" izgleda nece izdrzati ni naj slabiji vetar; sve to samo gubljenje vremena za nista!

Ja bi rado znao kad ce ova Vlada da igradi i "platformu" za Krajinu. Za razliku od "Kosovskih patrijota", Krajisnici ne dobijaju ni socijalnu pomoc, a kamo li DUPLE plate i drzavnu podrsku za kradju i sverc.

Milica

pre 11 godina

Svi politički faktori u Srbiji moraju imati usaglašen stav kada je u pitanju Kosovo. U prkos svim razlikama kada je u pitanju odbrana Kosova morju imati i pozicija i opozicija isti stav.

Bolivija

pre 11 godina

Apsolutno je jasno ko dolazi na ovaj portal kada je top komentar napisao Albanac.
Na zalost svih vas stotinak koliko vas ovde ima,Srbija nece NIKADA priznati Kosovo,jer se NIJEDNA normalna drzava nije odekla pedlja svoje zemlje posle II sv. rata.
Kakva bi to bila sramota da nas bombarduju,oduzmu deo teritorije i da mi onda to priznamo....priznanje Kosova bi znacio i kraj Srbije,jer bi se odmah otvorila pitanja Vojvodine,Sandzaka,Timocke krajine,pa i onoga sto Bugari nazivaju "zapadne teritorije".Ako priznamo secesiju Kosova sto ne bismo to omogucili i svima ostalima onda?

miroslavs

pre 11 godina

Ma oni nista nisu radili, samo pili kafu i tracarali. da su nesto uradili objavili bi. neko se setio imenice "Platforma", svima se dopalo kako zvuci pa sad umesto dobro jutro kazu dobra platforma, i tako to. Bili su ti vec jednom na vlasti i svi smo osetili njihov recept, da znaju bolje vec bi obelodanili ovako drzavna tajna - balkanski spijun DNK

svi

pre 11 godina

Kada je Kosovo u pitanju tu ne treba da bude strancarenja ni sa jedne strane.Sve ovo sto je Borisav Stefanovic rekao je tacno.I mozda ne bi bilo lose da i on bude angazovan u pregovarackom timu jer je do sada on to radio.I ako nije clan vladajucih stranaka njegovim prisustvom bi poslali poruku svima, da kada je Kosovo u pitanju svi isto zelimo i mislimo.Uostalom tema Kosova svojom temom, prevazilazi sva stranacka prepucavanja a i interese.

Hone

pre 11 godina

Jel` to i nama pisu neki "drugi" saopstenja i platforme (cak i ne mislim da je to nesto mnogo lose) jer upotreba ove reci "brusenje" mnogo podseca na ono kako se na engleskom koristi "hone", a s` obzirom ko dolazi uskoro, meni se tako cini... Nista lose... Samo konstatacija...

VesnaDC

pre 11 godina

Dacicu Srbija moze da izgubi KIm samo ako potpise papir o kapitulaciji tj odustajanju od 15% svoje teritorije. Taj papir je odavno pripremljen i svi ovi pritisci i ucene su usmerene u tom pravcu, jer bez naseg potpisa sve prive o nekoj nezavisnosti i drzavnosti KIM su imaginarne(po medjunarodnom zakonu). Mi hocemo referendum i da se javno raspravlja o toj platformi. narod Srbije nije gomila morona ili ovaca pa da nas vi setate. Hocemo sami da odlucujemo o sebi a vas zadatak je da nas stav prenesete Evropi. Za to smo vas birali.

ALEXEI

pre 11 godina

Verujem da svi ucesnici drzavnog vrha o platformi za Kosmet znaju za Senekinu izreku "Niko otadzinu ne voli zato sto je velika nego zato sto je njegova" Shodno tome uradice sve sto je i interesu zemlje i naroda.

Sale

pre 11 godina

"Brušenje" platforme za KiM

Ови што га брусе ће највероватније проћи као Ђенка, симпатични лик из култног филма "Маратонци трче почасни круг",у стилу оног такође култног коментара једног од Топаливића, "ала су га избрусилииии !!!!".

marija

pre 11 godina

@Savet Cara, @Enver Keljmendi,

Potpuno se slazem sa vama. I ko zna sta jos lezi ispod ruda, ali cinjenica je da je KiM najbogatiji deo Srbije. Ratovi se i danas u 21. veku vode iskljucivo zbog interesa koji se planiraju i po sto godina unapred.

novica952

pre 11 godina

Radujem se kad politički vrh ovako sighronizovano deluje i kad postoji političko jedinstvo svih subjekata dogovaranja.To će svima u pregovaračkom procesu pokazati da sa ove strane stola imaju jakogojih partnera koji neće lako odstupit od svojih ideja. Mislim da se taj pojam crvenih linija pogrešno protumači ja sam više za pojam minimum ispod koga naša strana ne sme pristati po cenu prekida pregovora i daljih pritisaka i ucena. Za utvrđivanje platforme za Kosovo potrebno je ukupno političko jedinstvo svih činioca i cele koalicije bez iskakanje bilo koga sa bombastim izjavama prema novinarima.

Bolivija

pre 11 godina

Apsolutno je jasno ko dolazi na ovaj portal kada je top komentar napisao Albanac.
Na zalost svih vas stotinak koliko vas ovde ima,Srbija nece NIKADA priznati Kosovo,jer se NIJEDNA normalna drzava nije odekla pedlja svoje zemlje posle II sv. rata.
Kakva bi to bila sramota da nas bombarduju,oduzmu deo teritorije i da mi onda to priznamo....priznanje Kosova bi znacio i kraj Srbije,jer bi se odmah otvorila pitanja Vojvodine,Sandzaka,Timocke krajine,pa i onoga sto Bugari nazivaju "zapadne teritorije".Ako priznamo secesiju Kosova sto ne bismo to omogucili i svima ostalima onda?

realnma

pre 11 godina

Sva ova retorika već mi ide na nerve ali jedno mi nije jasno zašto su naši političari prihvatili od početka u razgovorima naziv kosovo kada je pun naziv te teritorije KOSOVO I METOHIJA ako se dobro zna da dobar deo zemljišta pre drugog svetskog rata je pripadao manastirima a za evropu je privatno vlasništvo svetinja i da će se po njihovim zakonima valjda i tamo šprovesti restitucija ili možda neće zato što bi zemlju trebalo vratiti Srbima?????????

Milica

pre 11 godina

Svi politički faktori u Srbiji moraju imati usaglašen stav kada je u pitanju Kosovo. U prkos svim razlikama kada je u pitanju odbrana Kosova morju imati i pozicija i opozicija isti stav.

Safet Cara

pre 11 godina

Vi NIKADA ne priznajte Kosovo! Na Kosovu NIKADA necete moci uci bez pasosa. Ruda Trepce NIKADA nece vise raditi za Beograd. Svaki budala u Srbiju misli da vam je stalo do Srba sa Kosova- Svaki intelektualac u Srbiju, zna da vam je stalo do miliarde Eura sto leze ispod zemlje na Kosovu. Vi hocete miliarde, ali njih hoce i Taci... evo vam vase platforme sa obe strane

VesnaDC

pre 11 godina

Dacicu Srbija moze da izgubi KIm samo ako potpise papir o kapitulaciji tj odustajanju od 15% svoje teritorije. Taj papir je odavno pripremljen i svi ovi pritisci i ucene su usmerene u tom pravcu, jer bez naseg potpisa sve prive o nekoj nezavisnosti i drzavnosti KIM su imaginarne(po medjunarodnom zakonu). Mi hocemo referendum i da se javno raspravlja o toj platformi. narod Srbije nije gomila morona ili ovaca pa da nas vi setate. Hocemo sami da odlucujemo o sebi a vas zadatak je da nas stav prenesete Evropi. Za to smo vas birali.

bezimena

pre 11 godina

...miliarde Eura sto leze ispod zemlje na Kosovu. Vi hocete miliarde, ali njih hoce i Taci...
(Safet Cara, 24. oktobar 2012 02:04)

Nebuloza. Da tu leže tolike milijarde eura Kosovo bi odavno bilo bogato k'o Švajcarska, a ne bure bez dna koje je finansijski crplo celu biv. Jugoslaviju.:))))

ALEXEI

pre 11 godina

Verujem da svi ucesnici drzavnog vrha o platformi za Kosmet znaju za Senekinu izreku "Niko otadzinu ne voli zato sto je velika nego zato sto je njegova" Shodno tome uradice sve sto je i interesu zemlje i naroda.

svi

pre 11 godina

Kada je Kosovo u pitanju tu ne treba da bude strancarenja ni sa jedne strane.Sve ovo sto je Borisav Stefanovic rekao je tacno.I mozda ne bi bilo lose da i on bude angazovan u pregovarackom timu jer je do sada on to radio.I ako nije clan vladajucih stranaka njegovim prisustvom bi poslali poruku svima, da kada je Kosovo u pitanju svi isto zelimo i mislimo.Uostalom tema Kosova svojom temom, prevazilazi sva stranacka prepucavanja a i interese.

asd

pre 11 godina

slusaj ovog sto prica o milijardama na kosovu...na kosovu nema nicega osim crkava i duhova srpske proslosti.

a sto se tice politicara oni zele kosovo da bi mogli da nastave da kradu preko njega

milijarde na kosovu hahaha jel vas to taci uci u skolama?

Safet Cara

pre 11 godina

@asd i bezimena

Kosovo lezi na milliardama Euro za koje se bore i Taci i vashi politicari! Da ima rude n kazem ja nego eksperti. Ima i to dokazano rude od vrednosti vise od 130 milliardi Eura. Uzimajuci u obzir broj stanovnistva na Kosovu to je puno- Kao za Njemacku 5000 milliardi Eura.
Ima lignita, bakra, srebra, zlata, uglja itd. (citaj u vikipediju)
Zasto bi Wesley Clarc dosao da investira na Kosovu.

novica952

pre 11 godina

Radujem se kad politički vrh ovako sighronizovano deluje i kad postoji političko jedinstvo svih subjekata dogovaranja.To će svima u pregovaračkom procesu pokazati da sa ove strane stola imaju jakogojih partnera koji neće lako odstupit od svojih ideja. Mislim da se taj pojam crvenih linija pogrešno protumači ja sam više za pojam minimum ispod koga naša strana ne sme pristati po cenu prekida pregovora i daljih pritisaka i ucena. Za utvrđivanje platforme za Kosovo potrebno je ukupno političko jedinstvo svih činioca i cele koalicije bez iskakanje bilo koga sa bombastim izjavama prema novinarima.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Prvi put nisam sa vama Bezimena,jer Safet Cara je u pravo.Kao rudar sam istog misljenja kao S Cara.Evo sta pise New York Times 8.jula 1998:Rudnik Trepca vredi najmanje 5 miliardi $.Da je direktor rudnika,Bijelic,rekao,da:"To je srpski Kuvajt,srce Kosova".

crni domino

pre 11 godina

Ma koji drzavni vrh!
Politicko dno.
Svojevremeno su oni to zakuvali.
A sada ce da nadju resenje?
Malo morgen!
Ima da potpisuju ono sto se od njih trazi!
Neko to treba da im kaze posto taj vrh ne cita komentare sa dna.

visi

pre 11 godina

Borko je sada postao savrseni savetnik , a dok je bio sam Pregovarac imao je velikih Poteskoca. Lako je biti Posmatrac sa strane i Uzvikivati nedajtese.

marija

pre 11 godina

@Savet Cara, @Enver Keljmendi,

Potpuno se slazem sa vama. I ko zna sta jos lezi ispod ruda, ali cinjenica je da je KiM najbogatiji deo Srbije. Ratovi se i danas u 21. veku vode iskljucivo zbog interesa koji se planiraju i po sto godina unapred.

Duci0167

pre 11 godina

Platforma treba da sadrzi prihvatanje statusa Kosova kao nezavisno. Pomiriti se i okrenuti novi list. Pomoci tako siromasnom narodu dole. Prestati sa patetikom kako su na braniku otadzbine a lopove i prevarante koji su ih osiromasili pohapsiti po hitnom postupku.
Da li je vama narode jasno da po tom pitanju Srbija nema sta da izgubi! Tamo javna preduzeca i sva infrastruktura nije vise nasa. Oni su se time bavili dok smo mi umesto dogovora sa vecinom na Kosovu zveckali oruzjem. Zivot u Srb ce se nastaviti. Ne znam sta ce se to strasno desiti ako priznamo granice Kosova? Mozemo tada,bez tog kamena oko vrata da se posvetimo zivotu u Srbiji gde je narod doveden u bezdan. Onima koji odluce da ostanu na Kosovu moze tada biti samo bolje. Mozda ne zato sto Albanci jedva cekaju da pomognu Srbima vec zbog EU. Albanci ce to ispostovati za razliku od nas da unapred odbacijemo pravila EU (zvanicna politika nam je da bi u Evropu pa shodno tome ... ) koja su nam predstavljena. Od koga uciti ako ne od uredjenih zemalja u svakom smislu.

e-krem

pre 11 godina

"Pre svega bi trebalo da sadrži naše jasno određenje po pitanju energetike, telekomunikacija, po pitanju statusa severa Kosova, posebnih garancija za Srbe, pitanja zaštite manastira, imovine, pitanja nestalih, ali na način koji je krajnje konkretizovan, jasan i nedvosmislen. Plan treba da sadrži i naše jasno opredeljenje da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije. To su stvari o kojima bi platforma trebalo da govori i naš stav vezan za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, u kojima bi to bilo moguće i u kojima ne."

Sve to vec stoji u "Ahtisarijevom planu".Dodacete znaci samo cuveno "Srbija nikad nece priznati Kosovo" kako bi ostalo lakse proslo a sve u vezi clanstva cete opravdati odnosima dve Nemacke.Narodu samo trebate samo jedno objasniti a to je koja je Nemacka Srbija u ovom slucaju Zapadna ili Istocna jer su obe bile clanice UN-a.

bezimena

pre 11 godina

Dacicu Srbija moze da izgubi KIm samo ako potpise papir o kapitulaciji tj odustajanju od 15% svoje teritorije....narod Srbije nije gomila morona ili ovaca pa da nas vi setate. Hocemo sami da odlucujemo o sebi...
(VesnaDC, 24. oktobar 2012 16:48)

Činjenice:
- ratom osvojeno, ratom izgubljeno
- KAPITULACIJA je potpisana 1999.g., poznata kao Kumanovski sporazum
- U Srbiji živi gomila morona
- niko nam ne brani da odlučujemo o SEBI
- kosovski Albanci su, proglašavanjem nezavisnosti (priznate od država koje kroje život ove planete) takodje odlučili o SEBI, odlučivši time da takvi kao vi nikada više nemaju priliku da donose odluke o njihovom životu, umesto njih

ustavcic za samardzica

pre 11 godina

Samardzic bi neki 'bazicniji dokument'. Jel bi bio zadovoljan jednim novim ustavcicem koji ce imati samo jednu tacku: Kosovo je Srbija? Jel bi to bilo dovoljno bazicno?
Smiri se covece, na proslim izborima gradjani su pokazali sta o vama misle. Ponasate se kao da vas podrzava cela Srbija.

New Yorker

pre 11 godina

Putovao sam preko okeana avionom, kad kapetan nas pozdravi i izgovori prezime koje se zavrsilo na "ic". Upitah stjuardesu je li zna odakle je kapetan, ona kaze "iz Pitsburga". Nije me to zadovoljilo pa preciziram " a odakle je poreklom", a ona kaze " kako se zove ona zemlja gde se ratovalo", rekoh "Jugoslavija" ona rece "jeste jeste, Beograd". Zamolih je da mu kaze da je ovde njegov sunarodnik. Kasnije je dosla i odpratila me do kabine. Pozdravismo se i upitah, odkud to da jje ovde. On rece da mu je pocetkom devedesetih mu bilo jasno da ako ostane u Sbiji najvise sto moze da ocekuje je da prska njive. Na kraju ga upitah ide li ponekad u domovinu odgovori "jok". Upitah ga "a sto" odgovori, " muka mi je da gledam svu tu glupost i bedu-samo se uzrujavam"."A sta roditelji" upitah? "Otac je davno umro a majku sam preselio kod nas, u Ameriku, cuva nam decu".

Rezolucija 1244

pre 11 godina

@ (Safet Cara, 24. oktobar 2012 16:42)
Pa moguce da imas pravo. Ja sam cuo negdje da drva u Kosovo raste cak do 100m (visine), a to nema nigde na svetu.
A o rudima, da i ne govorimo! Bog je deponirao sva bogatsva sveta u Kosovo, jer nigde na svetu nije mogao nadji bolje "nebesko" zemljiste!
Izgleda da ste i vi naucili dosta od nas, narocito kad se radi o sanjanju.

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

Treba reci istini (u sta sumljan) .Nego ce opet da nas zamajavaju sa nekim parolama za stranackim prepucavanjima...opet ce za sve neuspehe da im budu krivi zuti..a zutima Crveni.....sjasi kurta da uzjase murta...

bezimena

pre 11 godina

(Bolivija, 24. oktobar 2012 17:07)

- nije važno ko je šta napisao, već ŠTA
- ni jedna normalna država (podrazumevaju se pravno uredjene) posle II Sv. rata nije napravila gradjanske ratove, nigde se nije dogodio genocid i sl.
- nikada ne reci nikad, jer dolaze nove generacije, koje neće živeti prošlost, na šta je nas režim crveno-crne koalicije NATERAO
- modernu Srbiju utemeljio je knez Miloš Obrenović, BEZ KOSOVA! Srbija će tek kada se reši tog balasta moći da računa na oporavak!
- da, sramota je da je taj isti režim ponizio Srbiju, njene gradjane, kao niko nikada, i postavio je nasuprot celom slobodarskom svetu svojim monstruozniim činjenjima
- režim je pokušao da ubijanjem i proterivanjem SVOJIH gradjana, albanskih CIVILA (koji su velika većina na Kosovu duže od 100 godna), reši problem terorizma na Kosovu, tj. i sam je postao teroristički
- objasnite vezu izmedju dogadjanja na Kosovu sa Vojvodinom, Raškom oblasti, Timočkom krajinom itd. jer da bi se dogodilo ISTO što i sa Kosovom, morale bi da se ponove i ISTE okolnosti
Sveukupno pričate nebuloze!

p.s.@Enver Kelmendi
5 mlr.$ nije ništa i radi se samo o pretpostavkama, jer niko nikada nije vršio stručnu analizu i procenu vrednosti, zaliha itd.. Budite realni, zar mislite da se za sve godine crpljenja rude na Kosovu, ono ne bi, ako ne obogatilo, ono bar podiglo iz siromaštva u kome je bilo i u kome je sada? Zapad ima vojno politički interes na Kosovu, pa da je ono i sama pustinja i to je to.

mirko

pre 11 godina

Svakome , ko je pažljivo slušao Dačića i Tačija, je jasno da se oni ne mogu dogovoriti ništa značajno.
Dačić bi da razgovara o statusu, a Tači o susedskim odnosima. Platforma će najverovatnije, polaziti od nerešenog statusa, biti će napisana Rezolucija, ko je ne prihvati proglasiće ga izdajnikom, nikada se neće realizovati, kao i ostale pre nje, a patrioti će lamentirati nad Kosovom, koje nam otimaju dušmani, suprotno međunarodnom pravu, i našem Ustavu.
Euroskeptici će imati razlog da se protive evrointegraciji, a aktuelna vlast će optužiti opoziciju. Možda sve ne bude baš identično, ali vrlo slično će biti.

Gjeto 11

pre 11 godina

"Brušenje" platforme za KiM

E sada ova, zadnja, jer prije bile su takve ili slicne, "Platforma" ce "resiti" status Kosova i "povratiti" Kosovo unutar Srbije! Vise od 90 drzava svijeta odma ce "zatvoriti" svoje ambasade u Pristinu, "zatvoriti" sve svoje kancelarije, "povucice" priznanje Kosovo, traziti "izvinjenje" Srbiju, a narod Kosova, 95% od njih poceti "slaviti", po ulicima i svojim kucama, srpska zastava ce" vioriti" na njihovim rukama i po njihovim kucama i ulicama, od "radosti", jer oni znaju, ljepo znaju kakvo je bilo nekada, prije 13 godina, sa Srbijom i unutar Srbije i YU!

Dimce Cukadzija

pre 11 godina

E bre komsije. Oja vasi Politicari ve mamet kolku mozev. Ja som cesto na kosovo, alji vije SRBI samo Crkva da vidjite mozete da dojdete. Kosovo nikad nejce vise da bide srpsko!!!!!
Verujte. Ako ne vi verovate dojdite na kratko na kosovo da se uverite.
Ja nemam korist da ve mamim

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Bezimena,vas zamisljam kao gospodju,da ne kazem Divu,koja predaje srpski knjizevni jezik ili istoriju u nekoj srednjoj skoli u Beogradu.Uvek citam vase komentare pa g.Bucko razmisljam,pa onda ostale komentare.U tehnici nema pretpostvke.Primera radi,u Starom trgu gde sam i radio,uz eksploataciju rade se vrsilo i istrazni radovi,tako da rada je nadjena za jos 25 narednih godina.Nego da ne mislite da pisem tendeciozno,evo jedan podatak.Rezerve lignita,vrede 150 milijardi dolara,ne mogu se potrositi za 11 vekova.Sem lignita u Kosovo ima:nikla,cinka,magneziuma,mangana,boksida,kadiuma,hroma,selena,azbesta,mermera,kvarca,krecnjaka,ali i druga retka i strateska vazna prirodna bogatstva poput zeolita,heliuma,uljnih skriljaca,prirodne rezervoare ciste pijace vode,itd.Ovo objasnjava g.Milosevic jos 1991 u Patrjarsiji episkopu Atanasiju i drugima.Ovo iskonska srpska zemlja nazvana po ptici-kosu,raspolaze sa neverovatnih 23 milijarde tona pomenute rude.Saglasno tim podacima 80% energetskih resurse Srbije nalaze na Kosovu i Metohiju.Naravno g-dja Bezimena ove podatke g.Milosevic je dobijo od geoloske sluzbe u Beogradu,jer on je bio ekonomista,ako se ne varam,a radio kao bankar.Druga je tema zasto je Kosovo ostalo tako nerazvijena pri toliko prirodne bogatstva.

savo matic

pre 11 godina

stvar je vec jasna, kakvo brusenje, kosovo ce biti neovisno
a srbi na sjeveru dobiti siroku autonomiju i to je maksimum
sto se moze dobiti, cudi me da niko to ne vidi i ne zna...

Damir

pre 11 godina

I sad će Jovo nanovo " crvene linije , Kosovo srce Srbije , Srpske svetinje,ni pedalj Srpske svete zemlje itd itd itd" i tako daljnjih deset godina

sale60

pre 11 godina

"Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su učesnici današnjeg sastanka dobili "određene ideje" o platformi za pregovore."
Secate se u predizbornoj kampanji na pitanje o KiM da je Nikolic rekao otprilike "imamo gotov plan za Kim, ali necemo da ga otkrivamo u kampanji da ga politicki neprijatelji ne bi kopirali".

Stvarno smo mi dno Evrope. Pa neka svako procita ove dve izjave i neka mi kaze jesam li ja lud, blesav, imbecil, sto mislim da su ove izjave na takvom intelektualnom i misaonom nivou, da vredjaju zdrav razum i inteligenciju srpskog naroda.

David Pantovic

pre 11 godina

A komentar za ovu gospodu: Nemam nikakav komentar jer takvi ljudi kao sto su ova "gospoda" me zanimaju kao izbori na Madagaskaru. Kakvu Li oni platformu bruse kad ne znaju nista. Samo znaju da lazu ovaj napaceni narod. A mi Srbi ko Zlatne ribice imamo pamcenje 5 sekundi. Sramota. Uvek ce narod biti zadnja rupa na svirali. A i nasi ako im je toliko stalo do Kosova, meni se cini da nije naziv samo Kosovo vec Kosovo i Metohija. Bog nas je kaznio i uzeo nam taj deo teritoriji jer toliko kriminalaca ima u ovoj drzavi da je to sramota. Koga bre juri ovaj Vučić? Opet se samo ucutase I Kosovo je tema broj 1. Bando Crvena!!!!!

mm

pre 11 godina

"Brušenje" platforme.... ha ha ha ha ha. Jel se to bravar Joška vratio? Jeste, al samo na kratko, da pokaže Ivici zanat...
(Žao mi je što ovi mlađi možda neće odmah shvatiti ovu poruku, ali generalno ovaj cirkus se nastavlja - tamo gde je stao pre tridesetak godina). Izgleda da nam je suđeno da ovde bruse uvek oni koji pojma nemaju Pa na kraju ispadne da više tupe nego što bruse.

Ivana Grozna

pre 11 godina

Fantastičan napredak fantastične, novokomponovane od bivših Miloševićevaca i Šešeljevaca, vlade (koji su se međusbno psovali i pljuckali do pre neki dan).
Pa kako bre da im ne poverujemo da će učiniti sve za sebe i svoju užu i širu familiju, pa i za po nekog od vas danas...
I, ako još uvek neko ima želju da se nasmeje u ovoj tužnoj (i duhom), osiromašenoj zemlji - da li vas ovo podseća na staru pesmicu - Trla baba lan da joj prođe dan... Ja lično ne mogu da se setim ni jednog novog vica.
Ako neko zna, molim da nam ga ispriča i nasmeje nas.

Hone

pre 11 godina

Jel` to i nama pisu neki "drugi" saopstenja i platforme (cak i ne mislim da je to nesto mnogo lose) jer upotreba ove reci "brusenje" mnogo podseca na ono kako se na engleskom koristi "hone", a s` obzirom ko dolazi uskoro, meni se tako cini... Nista lose... Samo konstatacija...

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ми, Срби смо страшно глуп народ, али такође имамо тенденцију за још већим заглупљивањем. Неписмене, сирове народне масе слушају слепо патриотске инсинуације од превејаних политичара и верују им. Док глад, немаштина и понижење влада у нашој јадној Србији, са Србима из Србије политичари нам бацају коску ка Косову, и дају нам да пијемо из бушне чаше. Много смо глуп народ!!!!

kos.mitrovica

pre 11 godina

platforma koja je neprihvatljiva za drugu stranu,bice nerealna za evropu,ameriku i ostale zemlje..nista od istoriskog dogovora,tvrdim!

Nele1

pre 11 godina

E, a sto vi, svi redom, naravno i Kostunica i Samardzic ne predjete sa svojim porodicama na Kosovo da tamo zivite i da lagano brusite platformu pa kad je izbrusite da nam samo javite i pokazete vas rad. Ovo je vec neizdrzivo, povraca mi se kako cujem rec Kosovo. A sto je najgore pominju ga oni koji su se dobro ovajdili pominjuci ga a da maltene nisu ni krocili tamo. lepo se preselite, zivite tamo pa vam mozda nesto i poverujemo. Ajde, laku noc, muka mi je od svih vas.

kosovac

pre 11 godina

Ko ce to da nam "brusi" platformicu ? Jos im bravar iz Kumrovca fali !!!

Isti oni koji su glavom bez obzira pobegli sa Kosova 1999 i ostavili nas.

- bivsi radikali, Nikolic i Vucic,
- mama Mirin (sa cvetom u kosi)sin, Vulin i
- Slobin pulen, mladi sps pionir, Dacic

Tesko nasoj prirodno bogatoj drzavi - ALI KAKAV NAROD TAKVA DRZAVA.

Sale

pre 11 godina

"Brušenje" platforme za KiM

Ови што га брусе ће највероватније проћи као Ђенка, симпатични лик из култног филма "Маратонци трче почасни круг",у стилу оног такође култног коментара једног од Топаливића, "ала су га избрусилииии !!!!".

miroslavs

pre 11 godina

Ma oni nista nisu radili, samo pili kafu i tracarali. da su nesto uradili objavili bi. neko se setio imenice "Platforma", svima se dopalo kako zvuci pa sad umesto dobro jutro kazu dobra platforma, i tako to. Bili su ti vec jednom na vlasti i svi smo osetili njihov recept, da znaju bolje vec bi obelodanili ovako drzavna tajna - balkanski spijun DNK

moi

pre 11 godina

Ma lako ce to da sredi nas drzavni vrh, svi su experti za sve, pa ce i ovaj problemcic resiti u rekordnom roku i na opste odusevljenje.

DUPLO!

pre 11 godina

I ova "platforma" izgleda nece izdrzati ni naj slabiji vetar; sve to samo gubljenje vremena za nista!

Ja bi rado znao kad ce ova Vlada da igradi i "platformu" za Krajinu. Za razliku od "Kosovskih patrijota", Krajisnici ne dobijaju ni socijalnu pomoc, a kamo li DUPLE plate i drzavnu podrsku za kradju i sverc.