Utorak, 23.10.2012.

13:22

Prepucavanja oko šeika

Vlada Srbije je nedavno u Abu Dabiju, potpisala Memorandum o razumevanju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Izvor: B92

Prepucavanja oko šeika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

sasa jokic

pre 11 godina

udruzenje neradnika koje lobira za tajkune. Dobili su po 100 eura da se bune. 5miliona hektara zemlje decenijama se neobradjuje, i sada kada se pojavio neko ozbiljan da krene da ulaze u sisteme navodnjavanja i da konacno ozeleni Vijvodinu, oni se "bune".

Odgovor na odgovor

pre 11 godina

Ova drzava i narod su decenijama (da ne kažem vekovima) stvarali i gradili SAMI. Zar zaista mislis da je smisao privrede i ekonomije u traženju tuđih para i investicija. Ne dolaze oni ovde zbog srpskih interesa nego samo zbog svojih, što je potpuno logično.
(odgovor, 23. oktobar 2012 15:20)

Ali vise ne mozemo sami ni pertle da vezemo. Da mozemo sami, ne bi bili ovde gde smo. Jednostavno treba pronaci nas interes i njihov interes i svima dobro.

baca

pre 11 godina

A zašto Vlada Srbije ne bi sama zaposlila par stručnih i poštenih agroinženjera i direktora pa da Srbija sama počne da radi tu zemlju i da ubira profit od izvoza gotovih proizvoda a ne samo sirovih žitarica. Šta ste vi u Vladi Srbije, nesposobni da organizujete i efikasno vodite preduzeće sa 9000 hektara, a ovamo hoćete da upravljate celom Srbijom?
Šta je bre 200-300 miliona evra, gde su vam preko 20 milijardi koje su ušle u Srbiju od 2000. Ne možete da prodajete zemlju na upravljanje strancima, šta će našoj deci da ostane da mogu da rade a da ne budu robovi stranaca. Dinkić je već strašno naškodio Srbiji i privredi i umesto da odgovara za katastrofalne rezultate, on se kobajagi transformisao iz vrha vlasti u nekakvu opoziciju i sada opet u vrh vlasti, i još kritikuje dojučerašnje pajtaše iz vlasti kao da Dinkić nema veze sa njihovim strašnim rasprodajama strateških resursa Srbije.

Aca

pre 11 godina

Cik pogodite gde ce novac od preprodaje poljoprivrednih dobara,luke i poljoprivrednih proizvoda zavrsiti?Da u dzepovima predimenzionirane ADMINISTRACIJUe koju gajimo,mazimo i drzimo ih mkao na malom dlanu.To su zasticeni beli medvedi gde misle iz URS,SPS,DS,LDP i drugih levicarskih tkz,partija,a u sustini svi oni komunisti,da ce dobiti glasove od ogromne parazitske i reketaske birokartije!E pa nece,mozemo se uveriti sada s duplim platama na Kosovu,a tek u samoj Srbiji da ne pricamo.Unutrasnjost Srbije glasa,ljudi hoce posteno da zive od svojeg rada,a ne da ih gradska birokrastka administracija pljacka uz pomoc vladajucih levicarskih vlastodrzscima!

volk

pre 11 godina

Ovaj Dinkic je veliki strucnjak za prodaju. Sve ono sto su generacije stvarale i ono sto su nam ostavili u nasledje on za cas posla proda.
Mada, kada bolje razmislim i nije tako tesko prodati ono sto nije tvoje.

Vojvođanka

pre 11 godina

Ponašanje aktuelnih ministara u Republičkoj vladi po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta Šeiku iz Arapskih Emirata je krajnja zloupotrebe jer je to zemljište predmet restitucije. Posebno pitanje za Republičku vladu je što to zemljište nije dosad dato poljoprivrednicima u zakup već sad se Dinkić navodno poziva kako se dotično ne obrađuje, sad se vidi što se do sad kočila i restitucija i davanje u zakup. Pitam se gde je gospodin Republički javni tužilac Miljko Radosavljević šta on ima da kaže po pitanju davanja zemljišta strancima što je za sad protivzakonito i još bez tendera. Pune su nam novine Dulića kako je radio bez tendera a šta sad ova dvojica rade, sprečite na vreme ili za aktuelnu vlast niste nadležni. Još jedno pitanje kakav napredak u poljoprivredi nam nude Arapski Šeici jel kako se obrađuje pustinja za to su stručni Izraelci a ovi mogu samo da nas eksploatišu.

DM

pre 11 godina

Ovde malo mesate babe i zabe kada pricate o neobradjenom zemljistu, ne sumnjam da ga ima, ali je rec o malim i tesko pristupacnim parcelama, a arapima se daju parcele koje su spojene u po nekoliko hiljada hektara. Velika je razlika u kada imas deset njiva od po hektar dva ili jednu od deset dvadeset hektara, vece povrsine su daleko isplativije nego ista ta povrsina razbacana na desetak njivica. Nemam nista protiv da im se da 25000 hektara u zakup ali na mestima gde ih niko ne radi, da im se daju parcele od po pedesetak ari, parcele na nepristupacnim mestima... A ovako velike povrsine ponuditi nasim seljacima!

nema prepucavanja

pre 11 godina

Nije rec o prepucavanju nego o pokusaju da se spreci poklanjanje vojvodjanske zemlje. Pri cemu je Dinkic koristi svoju poziciju vlasti da zemljoradnike opanjka. Pa gde smo mi, jel smo u Evropi ili Africi? Danas samo jos diktatori iz africkih zemalja davaju zemlju svetskim tajkunima. Necete naci da Nemacka ili Austrija ovako postupaju jer znaju koja je vrednost zemljista.

kentaur

pre 11 godina

Ono sto mene u celoj ovoj prici interesuje je sledece- da li ce se na toj povrsini uzgajati hrana samo za IZVOZ? Ako je tako, isto kao i sa hidroelektranama na Drini koje ce izvoziti cistu energiju za Italiju, onda sam protiv toga 100%!! Tako proizvedena hrana uopste nece biti konkurencija domacim monopolistima a mi necemo imati nikakve koristi, osim Dinkica koji ce uzimati procenat.

limitless

pre 11 godina

Pa kad smo mi nesposobni ne znamo sami da stvorimo i izvezemo, neka neko drugi uleti sa parama pa neka opet od nase zemlje ubira plod. Kuda ide ova zemlja!?!

Mb

pre 11 godina

Ministar poljoprivrede pre neki dan izjavi da ce za 25 god.hrana biti ono sto je nafta danas.Verovatno je zbog toga prodao najplodniju Vojvodjansku zemlju seicima ,da im se nadje ako nafte nestane jer Srbima to ne treba!

Nikola

pre 11 godina

Ja sam iz Beograda i samo cu reci da je u recimo zemljama EU kao sto je Francuska ili Madjarska zabranjeno prodavati poljoprivrednu zemlju strancima vec samo malim i srednjim domacim proizvodjacima.

Miloje

pre 11 godina

Како онда Французи треба да граде метро у Београду (без тендера) ако нема договорне економије?

Iva

pre 11 godina

Tragikomicno je sto Ministar tj Ministasrtvo ne zna da nijedno od tih preduzeca nije bilo prodavano putem tendera nego putem aukcije. Njima nije bilo bitno ko ce kupiti nego samo koliko ce platiti. To sto su hteli to su i dobili. Novac koji su spiskali. Da je prodaja bila putem tendera tada je postojala mogucnost da se u predtenderskim uslovima definise kakvog kupca zele (npr 20 godina bavljenja poljoprivredom, poljoprivrednike, itd)...Neverovatna je drskost pitati seljake zar niste bili ponizeni kad je Jerkovic kupovao? Naravno da su bili ponizeni. O tome pricaju godinama.

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Sramota. Pustinjska zemlja da ulaze u plodnu Srbiju gde neznalice na umeju da iskoristo bogom dano prirodno bogatstvo. Da li je moguce da ne mozete da nadjete ljude sa Poljoprivrednog fakulteta da vam naprave nacionalnu strategiju razvoja poljoprivrede, nego za dzabe dajete zemlju nekom seiku iz emirata?
Koliko je to ulaganja uopste potrebno u zemlju? Hajde dajte meni toliko zemlje sutra se vracam u Srbiju!
Samo "tikve sadite" sa takvima pa cete videti sta jos dolazi sa njegovim "kapitalom" u vasu (i moju Srbiju). Razumecete onda Svajcarce, Belgijance i Francuze i njihovu potrebu za njihovim novim zakonima.

i tako...

pre 11 godina

@nikola, Dozvolite, o kojoj konkurenciji pricamo? Pa ovde ministar direktnom pogodbom (o kojoj nemamo gotovo nikakvih podataka) daje toliku zemlju nekome, bez nadmetanja nema price o konkurenciji. Seljaci upravo i traze da im se omoguci da daju svoju ponudu-jer im dosada drzava to nije omogucavala, dok su agencija za privatizaciju, ministarstva i ministri sa raznim bizmismenima nalazili "zajednicki jezik" kroz pogodbe, kao sada sa Arapima. Dalje kazete da su cene hrane previsoke i za to krivite seljake, sto je smesno, jer cene nabijaju preradjivacka industrija a najvise trgovci (monopolisti) primarni proizvodjaci dobijaju sicu (npr. kilo junetine od njih otkupljuju po 240din, a u prodavnicama je oko 700din). Svaka cast nasim seljacima, paorima, sto uspevaju uprkos svim tajkunima i njihovim politicarima da nam odrze poljoprivredu kakvu, takvu (to nam je najzdravija privredna grana, sa najvecim izvozom i najvecim spoljno-trgovinskim suficitom) i da prezive i oni a i mi sa njima, hvala im!!

Vladimir

pre 11 godina

Bravo, pametan potez. Koliko zemlje u Srbiji nije obradjeno? Koliko pustih sela? Ovi sto napadju su izaslanici tajkuna ili mnogo zadrti ljudi. Cena hrane je u Srbiji najskuplja u odnosu na region, zasto? Zato sto ovi - sto krtitikuju ovakve poteze abnormalno zradjuju na tome...

sumadinac od morave

pre 11 godina

Nisam niti bih ikada glasao za Dinkica i Vucica ali ovaj potez i ulaz u tako mocnu i bogatu drzavu im je za svaki respekt...ko god da ih je to savetovao i pomogao im da pridju i udju tamo je vellliki posao uradio..Srbija btw ima milion hektara zemljista u parlogu,koje niko ne obradjuje a jedva od onih preko 3 miliona ha,da je 3 % pod sistemima za navodnjavanje...dakle svaka druga prica je politikanstvo i dokonaluk...da li dolazi od LSV ili kojekkavih udruzenja ...nebitno...ako oni u Vojvodini nece ima i u centralnoj,juznoj Srbiji stotine hiljada hektara zem;lje takdoje koju niti ko obradjuje niti misli o njoj...vazno je da je ostavrena komunikacija,poptisan protokol...otvorena vrata...Bilo je po info.koje imam i Cvetkovicu i Tadicu to nudjeno pre godinu dana...pa s enisu pomakli...bruka...Zato Dinkicu i Vucicu puna podrska za ovaj potez..

Dare donji srem

pre 11 godina

1.Aleksandra Jerkov nema pojma u kom je parlamentu zaposljenja,da li Novog Sada,Autonomnom ili Republickom
2.De filolog moze da vodi debatu o poljoprivredi i industriji ako se time ne bavi?
3."Vojvodina agrar" i "Klub 100P plus" nisu u stanju da seju bez subvencija,a kamo li da investiranjem obezbede navodnjavanje za sve njihove clanove ali i seljake.Ako jesu,nek objasne zasto su kanali uruseni i zasto nisu sagradjeni novi i time pokrenuli to pitanje upravo dok je Aleksandra Jerkov bila na vlasti,nego 1600 agronoma sekretarica.
Uslove kave je Dinkic ponudio naftasu ne zelis da znas i bolje je,a to znaci infrastruktura za navodnjavanje na teritoriji APV.
4.250 evra po hektaru je realna cena,jer ja svoju zemlju izdajem u arendu za 200 i to prva klasa nego vi hocete tablu,a tabla ipak kosta.
5.Ako placate zemljiste 500 evra po hektaru onda ste za medicinsko posmatranje
6."udruženja poljoprivrednika su konstatovala da 4.000 evra po hektaru svaki povrtar i voćar investira svake godine, a i ratari u dve ili tri godine."
Od tog vaseg ulaganja za navodnjavanje susa nikad gora.Ja predlazem da vi subvencionisete cenu stocne hrane,kako bi pokazali brigu da narod ima pravo da jede i meso.
7.Da li je moguce Aleksandra da si toliko prsla?Gde su nasi Vojvodjanski novci zavrsili i zasto su kredite koje je tvoja partija odobravala nenaplativi?
Daj ti prvo odgovore pa onda imas pravo da postavljas pitanja

Ogorceni

pre 11 godina

Pa ni nasi poljoprivrednici ne ulazu nista manje nego sto ce uloziti ova gospoda iz UAE. Nasi paori imaju ulaganje oko 3000 evra po hektaru,sto bi na ovu kolicinu znacilo 75 miliona evra. A oni ulazu 100 miliona. Pa i nije neka velika razlika,a pri tom je to zemljiste najboljeg kvaliteta u vojvodini.

Rus

pre 11 godina

Kada je pre nekoliko godina Aeroflot ponudio da za 50 odsto ucesca u JAT-u investira 150 miliona dolara(socijalni program,lizing aviona)ministar Dinkic je kategoricki odbio,trazeci agenciju za procenu vrednosti JAT-a i OBAVEZAN tender(naravno neuspeli).Sada taj isti ministar bez tendera,bilo kakvog dogovora,procene i sl. JAT predaje kao novu kompaniju bez dugova UAE,poljoprivredno zemljiste bukvalno poklanja,ko je on,gde je njegova odgovornost za UCINJENO i NEUCINJENO u zavisnosti kako mu trenutno odgovara,ko iole savestan i normalan moze da poveruje u njegove price,katastrofa,covek vodi 12 godina finansije u svim vladama,razvalio je Srbiju,njime treba da se bavi Vucic a nekim marginalcima...

odgovor

pre 11 godina

Dakle, pitanje za sve je: Ako na ne valja ruski kapital, americki kapital, pa ni kineski nesto ljudi ne mirisu bas, sad ni emiratski, ciji valja i sta mi ustvari hocemo?
(Srx, 23. oktobar 2012 14:40)

Ova drzava i narod su decenijama (da ne kažem vekovima) stvarali i gradili SAMI. Zar zaista mislis da je smisao privrede i ekonomije u traženju tuđih para i investicija. Ne dolaze oni ovde zbog srpskih interesa nego samo zbog svojih, što je potpuno logično.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Konacno je nesto pocelo da se dogadja pozitivno.Ovo su najbolji poslovni potezi povuceni u zadnjih 25 godina.Trebalo bi obnoviti veze sa mnogim ljudima iz arapskog sveta koji su nekada studirali na BU,diplomatsku misiju popuniti ljudima muslimanske veroispovesti,a povuci one sto zaudaraju na beli luk i slaninu.Posla i para za sve.Medjutim vec u startu se vidi da nekome to smeta;vec su organizovali neko udruzenje poljoprivednika,paora da objasne na naucnim osnovama ,ekonomski promasenu investiciju.Bilo bi bolje da cupaju ambroziju.

Srx

pre 11 godina

Prepucavanja na sve strane... Ja nisam kompetentan, kao sto mnogi misle da jesu, da procenim da li je to dobro ili ne, mada od koga dolazi inicijativa, sumnjam. Medjutim, da sam ja taj Seik i da sam planirao da delic svog bogatstva inestiram u neku crnu rupu u Evropi, a zatim da vidim ovakve reakcije javnosti, sigurno da ne bi dao ni cent.

Dakle, pitanje za sve je: Ako na ne valja ruski kapital, americki kapital, pa ni kineski nesto ljudi ne mirisu bas, sad ni emiratski, ciji valja i sta mi ustvari hocemo?

opa opa

pre 11 godina

Ej Šeki, Šeeekii...Aman ljudi, šta ima loše u tome da neko uloži u poljoprivredu ? Pa ima država obradive površine koliko hoćete, samo neće ljudi da rade. Svi hoće u grad, lakše im.

nikola

pre 11 godina

A sto se plase konkurencije? Jok nek ostane ovako kako jeste pa da nam nabijaju cenu hrane kako oni hoce. Imamo najsukplju hranu i mislim da je ovo pravi potez ipak su oni puni kao brod i tih 9000 hektara iskoristce maximalno

samo se pitam

pre 11 godina

Dinkic je prosao cenzus na izborima zahvaljujuci glasovima sa osiromasenog juga Srbije. U Vojvodini i Beogradu nije presao cenzus.
Sad komanduje svima. NIJE POSTENO

samo se pitam

pre 11 godina

Dinkic je prosao cenzus na izborima zahvaljujuci glasovima sa osiromasenog juga Srbije. U Vojvodini i Beogradu nije presao cenzus.
Sad komanduje svima. NIJE POSTENO

Srx

pre 11 godina

Prepucavanja na sve strane... Ja nisam kompetentan, kao sto mnogi misle da jesu, da procenim da li je to dobro ili ne, mada od koga dolazi inicijativa, sumnjam. Medjutim, da sam ja taj Seik i da sam planirao da delic svog bogatstva inestiram u neku crnu rupu u Evropi, a zatim da vidim ovakve reakcije javnosti, sigurno da ne bi dao ni cent.

Dakle, pitanje za sve je: Ako na ne valja ruski kapital, americki kapital, pa ni kineski nesto ljudi ne mirisu bas, sad ni emiratski, ciji valja i sta mi ustvari hocemo?

Nikola

pre 11 godina

Ja sam iz Beograda i samo cu reci da je u recimo zemljama EU kao sto je Francuska ili Madjarska zabranjeno prodavati poljoprivrednu zemlju strancima vec samo malim i srednjim domacim proizvodjacima.

Mb

pre 11 godina

Ministar poljoprivrede pre neki dan izjavi da ce za 25 god.hrana biti ono sto je nafta danas.Verovatno je zbog toga prodao najplodniju Vojvodjansku zemlju seicima ,da im se nadje ako nafte nestane jer Srbima to ne treba!

i tako...

pre 11 godina

@nikola, Dozvolite, o kojoj konkurenciji pricamo? Pa ovde ministar direktnom pogodbom (o kojoj nemamo gotovo nikakvih podataka) daje toliku zemlju nekome, bez nadmetanja nema price o konkurenciji. Seljaci upravo i traze da im se omoguci da daju svoju ponudu-jer im dosada drzava to nije omogucavala, dok su agencija za privatizaciju, ministarstva i ministri sa raznim bizmismenima nalazili "zajednicki jezik" kroz pogodbe, kao sada sa Arapima. Dalje kazete da su cene hrane previsoke i za to krivite seljake, sto je smesno, jer cene nabijaju preradjivacka industrija a najvise trgovci (monopolisti) primarni proizvodjaci dobijaju sicu (npr. kilo junetine od njih otkupljuju po 240din, a u prodavnicama je oko 700din). Svaka cast nasim seljacima, paorima, sto uspevaju uprkos svim tajkunima i njihovim politicarima da nam odrze poljoprivredu kakvu, takvu (to nam je najzdravija privredna grana, sa najvecim izvozom i najvecim spoljno-trgovinskim suficitom) i da prezive i oni a i mi sa njima, hvala im!!

nikola

pre 11 godina

A sto se plase konkurencije? Jok nek ostane ovako kako jeste pa da nam nabijaju cenu hrane kako oni hoce. Imamo najsukplju hranu i mislim da je ovo pravi potez ipak su oni puni kao brod i tih 9000 hektara iskoristce maximalno

Rus

pre 11 godina

Kada je pre nekoliko godina Aeroflot ponudio da za 50 odsto ucesca u JAT-u investira 150 miliona dolara(socijalni program,lizing aviona)ministar Dinkic je kategoricki odbio,trazeci agenciju za procenu vrednosti JAT-a i OBAVEZAN tender(naravno neuspeli).Sada taj isti ministar bez tendera,bilo kakvog dogovora,procene i sl. JAT predaje kao novu kompaniju bez dugova UAE,poljoprivredno zemljiste bukvalno poklanja,ko je on,gde je njegova odgovornost za UCINJENO i NEUCINJENO u zavisnosti kako mu trenutno odgovara,ko iole savestan i normalan moze da poveruje u njegove price,katastrofa,covek vodi 12 godina finansije u svim vladama,razvalio je Srbiju,njime treba da se bavi Vucic a nekim marginalcima...

opa opa

pre 11 godina

Ej Šeki, Šeeekii...Aman ljudi, šta ima loše u tome da neko uloži u poljoprivredu ? Pa ima država obradive površine koliko hoćete, samo neće ljudi da rade. Svi hoće u grad, lakše im.

kentaur

pre 11 godina

Ono sto mene u celoj ovoj prici interesuje je sledece- da li ce se na toj povrsini uzgajati hrana samo za IZVOZ? Ako je tako, isto kao i sa hidroelektranama na Drini koje ce izvoziti cistu energiju za Italiju, onda sam protiv toga 100%!! Tako proizvedena hrana uopste nece biti konkurencija domacim monopolistima a mi necemo imati nikakve koristi, osim Dinkica koji ce uzimati procenat.

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Sramota. Pustinjska zemlja da ulaze u plodnu Srbiju gde neznalice na umeju da iskoristo bogom dano prirodno bogatstvo. Da li je moguce da ne mozete da nadjete ljude sa Poljoprivrednog fakulteta da vam naprave nacionalnu strategiju razvoja poljoprivrede, nego za dzabe dajete zemlju nekom seiku iz emirata?
Koliko je to ulaganja uopste potrebno u zemlju? Hajde dajte meni toliko zemlje sutra se vracam u Srbiju!
Samo "tikve sadite" sa takvima pa cete videti sta jos dolazi sa njegovim "kapitalom" u vasu (i moju Srbiju). Razumecete onda Svajcarce, Belgijance i Francuze i njihovu potrebu za njihovim novim zakonima.

DM

pre 11 godina

Ovde malo mesate babe i zabe kada pricate o neobradjenom zemljistu, ne sumnjam da ga ima, ali je rec o malim i tesko pristupacnim parcelama, a arapima se daju parcele koje su spojene u po nekoliko hiljada hektara. Velika je razlika u kada imas deset njiva od po hektar dva ili jednu od deset dvadeset hektara, vece povrsine su daleko isplativije nego ista ta povrsina razbacana na desetak njivica. Nemam nista protiv da im se da 25000 hektara u zakup ali na mestima gde ih niko ne radi, da im se daju parcele od po pedesetak ari, parcele na nepristupacnim mestima... A ovako velike povrsine ponuditi nasim seljacima!

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Konacno je nesto pocelo da se dogadja pozitivno.Ovo su najbolji poslovni potezi povuceni u zadnjih 25 godina.Trebalo bi obnoviti veze sa mnogim ljudima iz arapskog sveta koji su nekada studirali na BU,diplomatsku misiju popuniti ljudima muslimanske veroispovesti,a povuci one sto zaudaraju na beli luk i slaninu.Posla i para za sve.Medjutim vec u startu se vidi da nekome to smeta;vec su organizovali neko udruzenje poljoprivednika,paora da objasne na naucnim osnovama ,ekonomski promasenu investiciju.Bilo bi bolje da cupaju ambroziju.

Ogorceni

pre 11 godina

Pa ni nasi poljoprivrednici ne ulazu nista manje nego sto ce uloziti ova gospoda iz UAE. Nasi paori imaju ulaganje oko 3000 evra po hektaru,sto bi na ovu kolicinu znacilo 75 miliona evra. A oni ulazu 100 miliona. Pa i nije neka velika razlika,a pri tom je to zemljiste najboljeg kvaliteta u vojvodini.

sumadinac od morave

pre 11 godina

Nisam niti bih ikada glasao za Dinkica i Vucica ali ovaj potez i ulaz u tako mocnu i bogatu drzavu im je za svaki respekt...ko god da ih je to savetovao i pomogao im da pridju i udju tamo je vellliki posao uradio..Srbija btw ima milion hektara zemljista u parlogu,koje niko ne obradjuje a jedva od onih preko 3 miliona ha,da je 3 % pod sistemima za navodnjavanje...dakle svaka druga prica je politikanstvo i dokonaluk...da li dolazi od LSV ili kojekkavih udruzenja ...nebitno...ako oni u Vojvodini nece ima i u centralnoj,juznoj Srbiji stotine hiljada hektara zem;lje takdoje koju niti ko obradjuje niti misli o njoj...vazno je da je ostavrena komunikacija,poptisan protokol...otvorena vrata...Bilo je po info.koje imam i Cvetkovicu i Tadicu to nudjeno pre godinu dana...pa s enisu pomakli...bruka...Zato Dinkicu i Vucicu puna podrska za ovaj potez..

Iva

pre 11 godina

Tragikomicno je sto Ministar tj Ministasrtvo ne zna da nijedno od tih preduzeca nije bilo prodavano putem tendera nego putem aukcije. Njima nije bilo bitno ko ce kupiti nego samo koliko ce platiti. To sto su hteli to su i dobili. Novac koji su spiskali. Da je prodaja bila putem tendera tada je postojala mogucnost da se u predtenderskim uslovima definise kakvog kupca zele (npr 20 godina bavljenja poljoprivredom, poljoprivrednike, itd)...Neverovatna je drskost pitati seljake zar niste bili ponizeni kad je Jerkovic kupovao? Naravno da su bili ponizeni. O tome pricaju godinama.

odgovor

pre 11 godina

Dakle, pitanje za sve je: Ako na ne valja ruski kapital, americki kapital, pa ni kineski nesto ljudi ne mirisu bas, sad ni emiratski, ciji valja i sta mi ustvari hocemo?
(Srx, 23. oktobar 2012 14:40)

Ova drzava i narod su decenijama (da ne kažem vekovima) stvarali i gradili SAMI. Zar zaista mislis da je smisao privrede i ekonomije u traženju tuđih para i investicija. Ne dolaze oni ovde zbog srpskih interesa nego samo zbog svojih, što je potpuno logično.

Dare donji srem

pre 11 godina

1.Aleksandra Jerkov nema pojma u kom je parlamentu zaposljenja,da li Novog Sada,Autonomnom ili Republickom
2.De filolog moze da vodi debatu o poljoprivredi i industriji ako se time ne bavi?
3."Vojvodina agrar" i "Klub 100P plus" nisu u stanju da seju bez subvencija,a kamo li da investiranjem obezbede navodnjavanje za sve njihove clanove ali i seljake.Ako jesu,nek objasne zasto su kanali uruseni i zasto nisu sagradjeni novi i time pokrenuli to pitanje upravo dok je Aleksandra Jerkov bila na vlasti,nego 1600 agronoma sekretarica.
Uslove kave je Dinkic ponudio naftasu ne zelis da znas i bolje je,a to znaci infrastruktura za navodnjavanje na teritoriji APV.
4.250 evra po hektaru je realna cena,jer ja svoju zemlju izdajem u arendu za 200 i to prva klasa nego vi hocete tablu,a tabla ipak kosta.
5.Ako placate zemljiste 500 evra po hektaru onda ste za medicinsko posmatranje
6."udruženja poljoprivrednika su konstatovala da 4.000 evra po hektaru svaki povrtar i voćar investira svake godine, a i ratari u dve ili tri godine."
Od tog vaseg ulaganja za navodnjavanje susa nikad gora.Ja predlazem da vi subvencionisete cenu stocne hrane,kako bi pokazali brigu da narod ima pravo da jede i meso.
7.Da li je moguce Aleksandra da si toliko prsla?Gde su nasi Vojvodjanski novci zavrsili i zasto su kredite koje je tvoja partija odobravala nenaplativi?
Daj ti prvo odgovore pa onda imas pravo da postavljas pitanja

nema prepucavanja

pre 11 godina

Nije rec o prepucavanju nego o pokusaju da se spreci poklanjanje vojvodjanske zemlje. Pri cemu je Dinkic koristi svoju poziciju vlasti da zemljoradnike opanjka. Pa gde smo mi, jel smo u Evropi ili Africi? Danas samo jos diktatori iz africkih zemalja davaju zemlju svetskim tajkunima. Necete naci da Nemacka ili Austrija ovako postupaju jer znaju koja je vrednost zemljista.

volk

pre 11 godina

Ovaj Dinkic je veliki strucnjak za prodaju. Sve ono sto su generacije stvarale i ono sto su nam ostavili u nasledje on za cas posla proda.
Mada, kada bolje razmislim i nije tako tesko prodati ono sto nije tvoje.

Miloje

pre 11 godina

Како онда Французи треба да граде метро у Београду (без тендера) ако нема договорне економије?

Vojvođanka

pre 11 godina

Ponašanje aktuelnih ministara u Republičkoj vladi po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta Šeiku iz Arapskih Emirata je krajnja zloupotrebe jer je to zemljište predmet restitucije. Posebno pitanje za Republičku vladu je što to zemljište nije dosad dato poljoprivrednicima u zakup već sad se Dinkić navodno poziva kako se dotično ne obrađuje, sad se vidi što se do sad kočila i restitucija i davanje u zakup. Pitam se gde je gospodin Republički javni tužilac Miljko Radosavljević šta on ima da kaže po pitanju davanja zemljišta strancima što je za sad protivzakonito i još bez tendera. Pune su nam novine Dulića kako je radio bez tendera a šta sad ova dvojica rade, sprečite na vreme ili za aktuelnu vlast niste nadležni. Još jedno pitanje kakav napredak u poljoprivredi nam nude Arapski Šeici jel kako se obrađuje pustinja za to su stručni Izraelci a ovi mogu samo da nas eksploatišu.

baca

pre 11 godina

A zašto Vlada Srbije ne bi sama zaposlila par stručnih i poštenih agroinženjera i direktora pa da Srbija sama počne da radi tu zemlju i da ubira profit od izvoza gotovih proizvoda a ne samo sirovih žitarica. Šta ste vi u Vladi Srbije, nesposobni da organizujete i efikasno vodite preduzeće sa 9000 hektara, a ovamo hoćete da upravljate celom Srbijom?
Šta je bre 200-300 miliona evra, gde su vam preko 20 milijardi koje su ušle u Srbiju od 2000. Ne možete da prodajete zemlju na upravljanje strancima, šta će našoj deci da ostane da mogu da rade a da ne budu robovi stranaca. Dinkić je već strašno naškodio Srbiji i privredi i umesto da odgovara za katastrofalne rezultate, on se kobajagi transformisao iz vrha vlasti u nekakvu opoziciju i sada opet u vrh vlasti, i još kritikuje dojučerašnje pajtaše iz vlasti kao da Dinkić nema veze sa njihovim strašnim rasprodajama strateških resursa Srbije.

Vladimir

pre 11 godina

Bravo, pametan potez. Koliko zemlje u Srbiji nije obradjeno? Koliko pustih sela? Ovi sto napadju su izaslanici tajkuna ili mnogo zadrti ljudi. Cena hrane je u Srbiji najskuplja u odnosu na region, zasto? Zato sto ovi - sto krtitikuju ovakve poteze abnormalno zradjuju na tome...

limitless

pre 11 godina

Pa kad smo mi nesposobni ne znamo sami da stvorimo i izvezemo, neka neko drugi uleti sa parama pa neka opet od nase zemlje ubira plod. Kuda ide ova zemlja!?!

Aca

pre 11 godina

Cik pogodite gde ce novac od preprodaje poljoprivrednih dobara,luke i poljoprivrednih proizvoda zavrsiti?Da u dzepovima predimenzionirane ADMINISTRACIJUe koju gajimo,mazimo i drzimo ih mkao na malom dlanu.To su zasticeni beli medvedi gde misle iz URS,SPS,DS,LDP i drugih levicarskih tkz,partija,a u sustini svi oni komunisti,da ce dobiti glasove od ogromne parazitske i reketaske birokartije!E pa nece,mozemo se uveriti sada s duplim platama na Kosovu,a tek u samoj Srbiji da ne pricamo.Unutrasnjost Srbije glasa,ljudi hoce posteno da zive od svojeg rada,a ne da ih gradska birokrastka administracija pljacka uz pomoc vladajucih levicarskih vlastodrzscima!

Odgovor na odgovor

pre 11 godina

Ova drzava i narod su decenijama (da ne kažem vekovima) stvarali i gradili SAMI. Zar zaista mislis da je smisao privrede i ekonomije u traženju tuđih para i investicija. Ne dolaze oni ovde zbog srpskih interesa nego samo zbog svojih, što je potpuno logično.
(odgovor, 23. oktobar 2012 15:20)

Ali vise ne mozemo sami ni pertle da vezemo. Da mozemo sami, ne bi bili ovde gde smo. Jednostavno treba pronaci nas interes i njihov interes i svima dobro.

sasa jokic

pre 11 godina

udruzenje neradnika koje lobira za tajkune. Dobili su po 100 eura da se bune. 5miliona hektara zemlje decenijama se neobradjuje, i sada kada se pojavio neko ozbiljan da krene da ulaze u sisteme navodnjavanja i da konacno ozeleni Vijvodinu, oni se "bune".

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Konacno je nesto pocelo da se dogadja pozitivno.Ovo su najbolji poslovni potezi povuceni u zadnjih 25 godina.Trebalo bi obnoviti veze sa mnogim ljudima iz arapskog sveta koji su nekada studirali na BU,diplomatsku misiju popuniti ljudima muslimanske veroispovesti,a povuci one sto zaudaraju na beli luk i slaninu.Posla i para za sve.Medjutim vec u startu se vidi da nekome to smeta;vec su organizovali neko udruzenje poljoprivednika,paora da objasne na naucnim osnovama ,ekonomski promasenu investiciju.Bilo bi bolje da cupaju ambroziju.

opa opa

pre 11 godina

Ej Šeki, Šeeekii...Aman ljudi, šta ima loše u tome da neko uloži u poljoprivredu ? Pa ima država obradive površine koliko hoćete, samo neće ljudi da rade. Svi hoće u grad, lakše im.

sumadinac od morave

pre 11 godina

Nisam niti bih ikada glasao za Dinkica i Vucica ali ovaj potez i ulaz u tako mocnu i bogatu drzavu im je za svaki respekt...ko god da ih je to savetovao i pomogao im da pridju i udju tamo je vellliki posao uradio..Srbija btw ima milion hektara zemljista u parlogu,koje niko ne obradjuje a jedva od onih preko 3 miliona ha,da je 3 % pod sistemima za navodnjavanje...dakle svaka druga prica je politikanstvo i dokonaluk...da li dolazi od LSV ili kojekkavih udruzenja ...nebitno...ako oni u Vojvodini nece ima i u centralnoj,juznoj Srbiji stotine hiljada hektara zem;lje takdoje koju niti ko obradjuje niti misli o njoj...vazno je da je ostavrena komunikacija,poptisan protokol...otvorena vrata...Bilo je po info.koje imam i Cvetkovicu i Tadicu to nudjeno pre godinu dana...pa s enisu pomakli...bruka...Zato Dinkicu i Vucicu puna podrska za ovaj potez..

nikola

pre 11 godina

A sto se plase konkurencije? Jok nek ostane ovako kako jeste pa da nam nabijaju cenu hrane kako oni hoce. Imamo najsukplju hranu i mislim da je ovo pravi potez ipak su oni puni kao brod i tih 9000 hektara iskoristce maximalno

Vladimir

pre 11 godina

Bravo, pametan potez. Koliko zemlje u Srbiji nije obradjeno? Koliko pustih sela? Ovi sto napadju su izaslanici tajkuna ili mnogo zadrti ljudi. Cena hrane je u Srbiji najskuplja u odnosu na region, zasto? Zato sto ovi - sto krtitikuju ovakve poteze abnormalno zradjuju na tome...

Dare donji srem

pre 11 godina

1.Aleksandra Jerkov nema pojma u kom je parlamentu zaposljenja,da li Novog Sada,Autonomnom ili Republickom
2.De filolog moze da vodi debatu o poljoprivredi i industriji ako se time ne bavi?
3."Vojvodina agrar" i "Klub 100P plus" nisu u stanju da seju bez subvencija,a kamo li da investiranjem obezbede navodnjavanje za sve njihove clanove ali i seljake.Ako jesu,nek objasne zasto su kanali uruseni i zasto nisu sagradjeni novi i time pokrenuli to pitanje upravo dok je Aleksandra Jerkov bila na vlasti,nego 1600 agronoma sekretarica.
Uslove kave je Dinkic ponudio naftasu ne zelis da znas i bolje je,a to znaci infrastruktura za navodnjavanje na teritoriji APV.
4.250 evra po hektaru je realna cena,jer ja svoju zemlju izdajem u arendu za 200 i to prva klasa nego vi hocete tablu,a tabla ipak kosta.
5.Ako placate zemljiste 500 evra po hektaru onda ste za medicinsko posmatranje
6."udruženja poljoprivrednika su konstatovala da 4.000 evra po hektaru svaki povrtar i voćar investira svake godine, a i ratari u dve ili tri godine."
Od tog vaseg ulaganja za navodnjavanje susa nikad gora.Ja predlazem da vi subvencionisete cenu stocne hrane,kako bi pokazali brigu da narod ima pravo da jede i meso.
7.Da li je moguce Aleksandra da si toliko prsla?Gde su nasi Vojvodjanski novci zavrsili i zasto su kredite koje je tvoja partija odobravala nenaplativi?
Daj ti prvo odgovore pa onda imas pravo da postavljas pitanja

Srx

pre 11 godina

Prepucavanja na sve strane... Ja nisam kompetentan, kao sto mnogi misle da jesu, da procenim da li je to dobro ili ne, mada od koga dolazi inicijativa, sumnjam. Medjutim, da sam ja taj Seik i da sam planirao da delic svog bogatstva inestiram u neku crnu rupu u Evropi, a zatim da vidim ovakve reakcije javnosti, sigurno da ne bi dao ni cent.

Dakle, pitanje za sve je: Ako na ne valja ruski kapital, americki kapital, pa ni kineski nesto ljudi ne mirisu bas, sad ni emiratski, ciji valja i sta mi ustvari hocemo?

samo se pitam

pre 11 godina

Dinkic je prosao cenzus na izborima zahvaljujuci glasovima sa osiromasenog juga Srbije. U Vojvodini i Beogradu nije presao cenzus.
Sad komanduje svima. NIJE POSTENO

odgovor

pre 11 godina

Dakle, pitanje za sve je: Ako na ne valja ruski kapital, americki kapital, pa ni kineski nesto ljudi ne mirisu bas, sad ni emiratski, ciji valja i sta mi ustvari hocemo?
(Srx, 23. oktobar 2012 14:40)

Ova drzava i narod su decenijama (da ne kažem vekovima) stvarali i gradili SAMI. Zar zaista mislis da je smisao privrede i ekonomije u traženju tuđih para i investicija. Ne dolaze oni ovde zbog srpskih interesa nego samo zbog svojih, što je potpuno logično.

Ogorceni

pre 11 godina

Pa ni nasi poljoprivrednici ne ulazu nista manje nego sto ce uloziti ova gospoda iz UAE. Nasi paori imaju ulaganje oko 3000 evra po hektaru,sto bi na ovu kolicinu znacilo 75 miliona evra. A oni ulazu 100 miliona. Pa i nije neka velika razlika,a pri tom je to zemljiste najboljeg kvaliteta u vojvodini.

limitless

pre 11 godina

Pa kad smo mi nesposobni ne znamo sami da stvorimo i izvezemo, neka neko drugi uleti sa parama pa neka opet od nase zemlje ubira plod. Kuda ide ova zemlja!?!

DM

pre 11 godina

Ovde malo mesate babe i zabe kada pricate o neobradjenom zemljistu, ne sumnjam da ga ima, ali je rec o malim i tesko pristupacnim parcelama, a arapima se daju parcele koje su spojene u po nekoliko hiljada hektara. Velika je razlika u kada imas deset njiva od po hektar dva ili jednu od deset dvadeset hektara, vece povrsine su daleko isplativije nego ista ta povrsina razbacana na desetak njivica. Nemam nista protiv da im se da 25000 hektara u zakup ali na mestima gde ih niko ne radi, da im se daju parcele od po pedesetak ari, parcele na nepristupacnim mestima... A ovako velike povrsine ponuditi nasim seljacima!

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Sramota. Pustinjska zemlja da ulaze u plodnu Srbiju gde neznalice na umeju da iskoristo bogom dano prirodno bogatstvo. Da li je moguce da ne mozete da nadjete ljude sa Poljoprivrednog fakulteta da vam naprave nacionalnu strategiju razvoja poljoprivrede, nego za dzabe dajete zemlju nekom seiku iz emirata?
Koliko je to ulaganja uopste potrebno u zemlju? Hajde dajte meni toliko zemlje sutra se vracam u Srbiju!
Samo "tikve sadite" sa takvima pa cete videti sta jos dolazi sa njegovim "kapitalom" u vasu (i moju Srbiju). Razumecete onda Svajcarce, Belgijance i Francuze i njihovu potrebu za njihovim novim zakonima.

i tako...

pre 11 godina

@nikola, Dozvolite, o kojoj konkurenciji pricamo? Pa ovde ministar direktnom pogodbom (o kojoj nemamo gotovo nikakvih podataka) daje toliku zemlju nekome, bez nadmetanja nema price o konkurenciji. Seljaci upravo i traze da im se omoguci da daju svoju ponudu-jer im dosada drzava to nije omogucavala, dok su agencija za privatizaciju, ministarstva i ministri sa raznim bizmismenima nalazili "zajednicki jezik" kroz pogodbe, kao sada sa Arapima. Dalje kazete da su cene hrane previsoke i za to krivite seljake, sto je smesno, jer cene nabijaju preradjivacka industrija a najvise trgovci (monopolisti) primarni proizvodjaci dobijaju sicu (npr. kilo junetine od njih otkupljuju po 240din, a u prodavnicama je oko 700din). Svaka cast nasim seljacima, paorima, sto uspevaju uprkos svim tajkunima i njihovim politicarima da nam odrze poljoprivredu kakvu, takvu (to nam je najzdravija privredna grana, sa najvecim izvozom i najvecim spoljno-trgovinskim suficitom) i da prezive i oni a i mi sa njima, hvala im!!

Nikola

pre 11 godina

Ja sam iz Beograda i samo cu reci da je u recimo zemljama EU kao sto je Francuska ili Madjarska zabranjeno prodavati poljoprivrednu zemlju strancima vec samo malim i srednjim domacim proizvodjacima.

Vojvođanka

pre 11 godina

Ponašanje aktuelnih ministara u Republičkoj vladi po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta Šeiku iz Arapskih Emirata je krajnja zloupotrebe jer je to zemljište predmet restitucije. Posebno pitanje za Republičku vladu je što to zemljište nije dosad dato poljoprivrednicima u zakup već sad se Dinkić navodno poziva kako se dotično ne obrađuje, sad se vidi što se do sad kočila i restitucija i davanje u zakup. Pitam se gde je gospodin Republički javni tužilac Miljko Radosavljević šta on ima da kaže po pitanju davanja zemljišta strancima što je za sad protivzakonito i još bez tendera. Pune su nam novine Dulića kako je radio bez tendera a šta sad ova dvojica rade, sprečite na vreme ili za aktuelnu vlast niste nadležni. Još jedno pitanje kakav napredak u poljoprivredi nam nude Arapski Šeici jel kako se obrađuje pustinja za to su stručni Izraelci a ovi mogu samo da nas eksploatišu.

Rus

pre 11 godina

Kada je pre nekoliko godina Aeroflot ponudio da za 50 odsto ucesca u JAT-u investira 150 miliona dolara(socijalni program,lizing aviona)ministar Dinkic je kategoricki odbio,trazeci agenciju za procenu vrednosti JAT-a i OBAVEZAN tender(naravno neuspeli).Sada taj isti ministar bez tendera,bilo kakvog dogovora,procene i sl. JAT predaje kao novu kompaniju bez dugova UAE,poljoprivredno zemljiste bukvalno poklanja,ko je on,gde je njegova odgovornost za UCINJENO i NEUCINJENO u zavisnosti kako mu trenutno odgovara,ko iole savestan i normalan moze da poveruje u njegove price,katastrofa,covek vodi 12 godina finansije u svim vladama,razvalio je Srbiju,njime treba da se bavi Vucic a nekim marginalcima...

Mb

pre 11 godina

Ministar poljoprivrede pre neki dan izjavi da ce za 25 god.hrana biti ono sto je nafta danas.Verovatno je zbog toga prodao najplodniju Vojvodjansku zemlju seicima ,da im se nadje ako nafte nestane jer Srbima to ne treba!

nema prepucavanja

pre 11 godina

Nije rec o prepucavanju nego o pokusaju da se spreci poklanjanje vojvodjanske zemlje. Pri cemu je Dinkic koristi svoju poziciju vlasti da zemljoradnike opanjka. Pa gde smo mi, jel smo u Evropi ili Africi? Danas samo jos diktatori iz africkih zemalja davaju zemlju svetskim tajkunima. Necete naci da Nemacka ili Austrija ovako postupaju jer znaju koja je vrednost zemljista.

volk

pre 11 godina

Ovaj Dinkic je veliki strucnjak za prodaju. Sve ono sto su generacije stvarale i ono sto su nam ostavili u nasledje on za cas posla proda.
Mada, kada bolje razmislim i nije tako tesko prodati ono sto nije tvoje.

Aca

pre 11 godina

Cik pogodite gde ce novac od preprodaje poljoprivrednih dobara,luke i poljoprivrednih proizvoda zavrsiti?Da u dzepovima predimenzionirane ADMINISTRACIJUe koju gajimo,mazimo i drzimo ih mkao na malom dlanu.To su zasticeni beli medvedi gde misle iz URS,SPS,DS,LDP i drugih levicarskih tkz,partija,a u sustini svi oni komunisti,da ce dobiti glasove od ogromne parazitske i reketaske birokartije!E pa nece,mozemo se uveriti sada s duplim platama na Kosovu,a tek u samoj Srbiji da ne pricamo.Unutrasnjost Srbije glasa,ljudi hoce posteno da zive od svojeg rada,a ne da ih gradska birokrastka administracija pljacka uz pomoc vladajucih levicarskih vlastodrzscima!

Odgovor na odgovor

pre 11 godina

Ova drzava i narod su decenijama (da ne kažem vekovima) stvarali i gradili SAMI. Zar zaista mislis da je smisao privrede i ekonomije u traženju tuđih para i investicija. Ne dolaze oni ovde zbog srpskih interesa nego samo zbog svojih, što je potpuno logično.
(odgovor, 23. oktobar 2012 15:20)

Ali vise ne mozemo sami ni pertle da vezemo. Da mozemo sami, ne bi bili ovde gde smo. Jednostavno treba pronaci nas interes i njihov interes i svima dobro.

sasa jokic

pre 11 godina

udruzenje neradnika koje lobira za tajkune. Dobili su po 100 eura da se bune. 5miliona hektara zemlje decenijama se neobradjuje, i sada kada se pojavio neko ozbiljan da krene da ulaze u sisteme navodnjavanja i da konacno ozeleni Vijvodinu, oni se "bune".

kentaur

pre 11 godina

Ono sto mene u celoj ovoj prici interesuje je sledece- da li ce se na toj povrsini uzgajati hrana samo za IZVOZ? Ako je tako, isto kao i sa hidroelektranama na Drini koje ce izvoziti cistu energiju za Italiju, onda sam protiv toga 100%!! Tako proizvedena hrana uopste nece biti konkurencija domacim monopolistima a mi necemo imati nikakve koristi, osim Dinkica koji ce uzimati procenat.

Miloje

pre 11 godina

Како онда Французи треба да граде метро у Београду (без тендера) ако нема договорне економије?

Iva

pre 11 godina

Tragikomicno je sto Ministar tj Ministasrtvo ne zna da nijedno od tih preduzeca nije bilo prodavano putem tendera nego putem aukcije. Njima nije bilo bitno ko ce kupiti nego samo koliko ce platiti. To sto su hteli to su i dobili. Novac koji su spiskali. Da je prodaja bila putem tendera tada je postojala mogucnost da se u predtenderskim uslovima definise kakvog kupca zele (npr 20 godina bavljenja poljoprivredom, poljoprivrednike, itd)...Neverovatna je drskost pitati seljake zar niste bili ponizeni kad je Jerkovic kupovao? Naravno da su bili ponizeni. O tome pricaju godinama.

baca

pre 11 godina

A zašto Vlada Srbije ne bi sama zaposlila par stručnih i poštenih agroinženjera i direktora pa da Srbija sama počne da radi tu zemlju i da ubira profit od izvoza gotovih proizvoda a ne samo sirovih žitarica. Šta ste vi u Vladi Srbije, nesposobni da organizujete i efikasno vodite preduzeće sa 9000 hektara, a ovamo hoćete da upravljate celom Srbijom?
Šta je bre 200-300 miliona evra, gde su vam preko 20 milijardi koje su ušle u Srbiju od 2000. Ne možete da prodajete zemlju na upravljanje strancima, šta će našoj deci da ostane da mogu da rade a da ne budu robovi stranaca. Dinkić je već strašno naškodio Srbiji i privredi i umesto da odgovara za katastrofalne rezultate, on se kobajagi transformisao iz vrha vlasti u nekakvu opoziciju i sada opet u vrh vlasti, i još kritikuje dojučerašnje pajtaše iz vlasti kao da Dinkić nema veze sa njihovim strašnim rasprodajama strateških resursa Srbije.