Subota, 20.10.2012.

23:29

"SPS i URS će snositi posledice"

Odluka SPS i URS da sa vlasti skinu SNS u Smederevskoj Palanci razljutila SNS. Potezi naših partnera neće proći bez posledica, kaže Aleksandar Vučić za Novosti.

Izvor: B92

"SPS i URS æe snositi posledice" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

sprdnja

pre 11 godina

U normalnim zemljama, formiranje vlade tece onako kako je narod glasao, dve/tri najvece stranke formiraju vladu, predsednici tih stranaka odmah sutradan nakon izbora izadju pred narod i kazu im koja je njihova zajednicka strategija. Ovo kod nas je tragikomedija, narod je glasao za DS, SNS i SPS, te stranke su trebale da formiraju vladu. Ovo sto se svakodnevno desava sa promenama vlasti po lokalima,nema smisla ni logike, ubuduce narod ne treba ni da izlazi na izbore, neka se dogovara ko s kim hoce. Bruka za vlast koja se sprda sa narodom!

Vladimir

pre 11 godina

Ovo je najgora vlast ikad. Ko o cemu oni se bave sami sobom. U Srbiji kao da se ne odvija nikakav zivot van tih stranackih klanova. Dzabe bacaju nase pare na izbore. Uzas.

Lozničanin

pre 11 godina

Gospodine Vučiću, u Loznici je 9 godina (tri mandata) na vlasti bivši načelnik SUP-a (i UDBE) iz redova G17+ (tzv. URS, a nekadašnji SPS i JUL).
Čovek koji apsolutistički vlada, a drugima baca samo mrvice sa “svoje trpeze”. Ovoga puta SNS je privezak u gradskoj vlasti. Inače SNS ovde nema skoro nikakav uticaj u toj preraspodeli snaga, i samo može ispasti kriv za sve propuste i kriminal – tako je u prethodnim mandatima korišćen DSS, NS, DS, DA itd i na kraju su odbacivani kao krpe. Jedino je SPS uvek uz G17+.
Loznički Makijaveli zna da vlada. Trebate imati mnooogo hrabrosti da ispitate “rad” ovog bivšeg načelnika SUP-a – ko bolje zna da zametne tragove i prikrije dokaze od bivšeg načelnika SUP-a i… da se ne ponavljam.
Zagrebite, ako smete, ispod površine – ima mnooogo toga…

bezimena

pre 11 godina

Umislili radikali da u svim gradovima treeba da vrse vlast a dobili izbore sa manje od 2%. Potuceni do nogu u Vojvodini,Novom sadu i Beogradu. Sada ce 100 dana vlade.Kakav je rezultat. Samo saopstenja
(Eto ja onako, 21. oktobar 2012 12:55)

Uz enormna poskupljenja...u kojima su se zbog veštačkog (čitaj:nameštenog) pada eura (prvi "rezultat" guvernerke NBS) uljari (bliski SNS) debelo ovajdili i još će, i ne samo oni!

Ovom cirkusu su najviše doprineli "beli listići", ali Pešićka i Turajlićka su se zavukle u mišju rupu, umesto da se "pohvale" svojom glupavom pameću! GADITE MI SE!

Roby_Fowler

pre 11 godina

Najveca greska je ta, sto posle 5.oktobra 2000 nikad nije osvanuo 6.oktobar
inace da je osvanuo kako treba sada bi bili Svajcarska jer bi se tog 6 oktobra pojedine stranke ugasile i umrtvile

SASA

pre 11 godina

Pa mislim da niko sa zavrsenom osnovnom skolom nije ni pomislio da ce ova vlada trajati duze od godinu dana....
SNS nije sposobna da vodi vladu, sto smo svi i znali, i ta inatna "da kaznimo Tadica" razbice se sa nama od glavu, a ne Tadicu.....
Sad kad je doslo do onog sto smo svi znali da ce da se desi, nema potrebe za cuditi se....
Sledeca koalicija treba biti "SNS-DS-LDP"..... Te 3 partije na izborima mogu da uzmu apsolutno vecinu....
Da podele vlast izmedju se, i po svaku cenu izbaciti URS i SPS iz svake moguce opstine, sela, kancelarije, sve....
Niti je Vucic toliki radikal, a niti je Jovanovic toliki liberal, i siguran sam da ce napraviti itekako kvalitetan tim....
A sto je najvaznije , resiti se Mrkonjica, ILica, Dacica, i mog omiljenog Dinkica....
Sa apsolutnom vecinom u parlamentu, za 4 godine se moze uraditi vise nego sto su sve druge vlade uradile zajedno....
I ako nisam ljubitelj, i njaverovatnije mu nikad necu verovati, ipak A.Vucic je pokazao da ima i zna, i zasluzuje da bude tu, ja kao DS simpatizer ipak moram i to priznati, teska srca, ali ipak....
Nema sumnje ako se SNS i DS dogovore, SPS i URS, ce odleti, i nikad se vise nece vratiti...

mina

pre 11 godina

U Srbiji većina (ne kažem svi) voli da ima na vlasti kao 'glavnog baju', pa još ako je malo 'žešći na rečima', naizgled čvrste ruke, mrgud, tim bolje - kao to je znak da je ozbiljan u onome što obećava. Mnogo se moći slilo u ruke pojedinca. Trenutno se prosto stvorila euforija oko Vučića, mnogo nade u neku univerzalnu pravdu... Videćemo kakav je ishod očekivanja, ali tek za nekoliko godina, kao i u svim ranijim sličnim slučajevima.

ivansmed.palanka

pre 11 godina

Nisam clan nijedne stranke ali treba znati da u palanci prvo je DS sa SPS/om napravio vlast zatim DS sa naprenjacima spo i dss , pa zatim socijalisti pritiskali naprednjake da zajedno formiraju vlast oni bili previse alavi i okolisali odnosno njihov predsednik Radoslav Simic pa je zatim sps sa ds/om formirao vecinu da je katastrofa jeste ali mislim da su se tu naprednjaci pevise igrali ...

duci0167

pre 11 godina

Moji Srbi,jel ste zbog SNS,DS,SPS,URS izlazili na izbore? Samo beli listic dokle god se ne pojavi neko pametan ili se LDP dozove pameti! Gledam na sve ovo kao na Obrenovacki vašar! Ludilo totalno! Samo sto vasar dodji pa ode a kod nas zauvek ostaje sa sve smecem. Tuga jedna! Dajmo im do znanja da nas njihove opcije ne interesuju i sigurno ce se pojaviti neko nov. Ne mislim na fasiste Dveri i njima slicni. Do tada me ova "drzava" i narod ne interesuju!

Sasa Sumadinac

pre 11 godina

Ovaj dogadjaj samo pokazuje koliko je drzava centralizovana. Svako ima pravo da uredjuje svoj atar prema sopstvenom nahodjenju, naravno sve dok je to u skladi sa ustavom i zakonima. To sto republicka vrhuska zeli da preslika vlast na unutrasnjost Srbije, po tome kako su se oni dogovorili u Beogradu, onda do apsurda dovodi lokalne izbore. Cemu lokalni izbori, cemu izrazavanje volje naroda, ako tu volju politicari ionako prekroje. Kako oni uopste misle da u Beogradu smene Djilasa? Pa njega su beogradjani izabrali. Pod hitno treba nastaviti procese decentralizacije i regionalizacije. Nece nama Vucic u Sumadiji da prica ko mora da bude na vlasti. Narod ce vlast birati i smenjivati.

mile

pre 11 godina

Pa Dacicu i SPS-u najvise odgovaraju novi izbori sto pre jer racunaju da ce uzeti jos koje mesto vise u lokalu a i u parlamentu to najvise na racun SNS-a.On jedini izgleda zna sta radi. Ne, nisam njegov fan,boze me sacuvaj, vec realno sa odstojanja posmatram sve.

ZoranNS

pre 11 godina

zAR IZBORI JOŠ UVEK TRAJU, izgleda da će 2012. i 2013. biti izborne, a posle dolazi spremanje za nove izbore, rast cena ćemo u sledećem mandatu, sada ćemo dati Kosovo, za šta će biti kriv Dačićič, njega ćemo 2015. šutnuti zbog toga.

gotivno

pre 11 godina

despot je prigrabio isuviše moći, i sada bi da se svira i igra po njegovom ukusu. natezalo se u mnogim gradovima oko stupanja sps-a i urs-a u koaliciju sa narodnjacima, ponajviše zbog katastrofalno loših kadrova i nestručnih faca koje su opsedale sopstveno rukovodstvo i zahtevale vlast, isključivo vlast.
ima tu i osuđivanih, kažnjavanih, besprizornih likova koji se nameću po svaku cenu i postaju bitan deo borbe "protiv kriminnala i korupcije". alal vera, vučiću!

Damir

pre 11 godina

Lokalne i republicke stranke trebaju biti odvojene zakonom! Ovo je farsa da na republickom nivou raspravljaju ko ce biti direktor Vodovoda u Smederevskoj Palanci.O Nisu treba da odlucuju Nislije, o Kragujevcu Kragujevcani itd.

Samo iskreno

pre 11 godina

Nista... Sad cu da pozovem kancelariju za brze odgovore i da se pozalim! Da ne zna neko broj? A da... To ja samo jedno od obacanja koja nam je dao najveci demagog srpske istorije A.Vucic

mile

pre 11 godina

Secate li se Sicera? Sicer rece da "to nece moci" i strelja protivnike. Au! Bila je potresna epizoda, koja nije bila za decu ispod 14 godina?

Praslovan

pre 11 godina

Спуштавах се ја на ваше уже,
умало се уже не претрже;
отада смо виши пријатељи,
у главу ми памет ућерасте.

Neko iz mase

pre 11 godina

Pukla tikva... ova hibridna crveno-crna koalicija ce se pre ili kasnije raspasti. Daj Boze da bude sto pre jer ce biti manja steta po Srbiju, ali je problem sto fakticki nema ko da vodi Srbiju. Svi su vec vidjeni i odavno potroseni, ukljucujuci i DS. Potreban je neko svez, nov, neuprljan, a takvog nema.
(Aleksandar, 21. oktobar 2012 09:13)

Tako je...svi se već vidjeni i svi su dokazali da su nesposobni da vode ovu državu, već 20 i više godina jedni isti se smenjuju u krug. Ako želimo da izadjemo iz tog začaranog kruga mora da se uvedu novi ljudi, koji će biti obrazovani, pošteni, pametni, vredni, nepotkupljivi...pošto svi vrlo dobro znamo da u Srbiji je nemoguće naći takve ljude, trebamo ponuditi nekome Japancu, Švajcarcu, Nemcu... mesto predsednika države, predsednika vlade i mesta u svim ministarstvima i dati im velike plate i ovlašćenja. Jedino tako ćemo se izvući iz ove žabokrečine. Jedini problem je naći nekog dovoljno ludog da se upusti u takvu avanturu.

petar

pre 11 godina

Vucicu to je normalna stvar! A gde su sad hapsenje,borba sa korupciom i kriminalom,tako i ostalo obecanje... Ovi su nesposobni i ne maju kadrove,a narod zivi sve losije,treba novi izbori!!!

max

pre 11 godina

Nego da kaze Vucic sta je sa izbornom kradjom i listicima stampanim u -gde bese, Poljskoj? I proslo je vec vise od tri dana..ohohoo...a njegov "bliski "saradnik je jos na slobodi.

Branko

pre 11 godina

Vučić prepustio Beograd Đilasu i to je u redu ali Leskovac je mnogo važan za SNS. Leskovac je brate "drugi Mančester" u Svetu, nije šala.

milena

pre 11 godina

Toma,kad ce izbori na svim nivojima?Zavrsili ste brze nego sto sam ocekivala.Bajdevej,sto ne menjate valast u Beogradu?Nesmete!Beograd nije ni Palanka ,ni .......

Toxic

pre 11 godina

Vučić je apsolutno u pravu. Bio je isuviše fer i korektan prema Dačiću i sada je shvatio da su Dačiću porasli apetiti.

Novi izbori bili bi odlično rešenje. SNS bi osvojio još veći broj glasova, SPS, DS i URS manje tako da bi bila lako ostvariva koalicija SNS-DSS (što je najbolja i najprirodnija kombinacija).

loshmi

pre 11 godina

Dobili su izbore na racun famozne kradje glasova! Sada kada je dokazano da nije bilo kradje i da su samo lagali narod,nece osvojiti ni 10% glasova...za ovo vreme koliko su na vlasti,pokazali su da nisu spremni da vladaju i da nemaju kadrove za vodeca mesta...Vucic samo prica prazne price price i kako ce da budu hapsenja...zamajava narod glupostima,a narodu sve teze...Evro su uspeli da spuste podizanjem referentne kam stope i dodatnim zaduzivanjem, iako imamo deficit u platnom bilansu i nikako nam ne odgovara precenjen dinar...sta nam vredi evro od 100din kada su cene namirnica skocile...ova vlada je sav teret prebacila na stanovnistvo...to sto su olaksali malo poslodavcima nece doneti veci broj radnih mesta,vec vise para u njihovim dzepovima a narod ce i dalje da gladuje...

Eto ja onako

pre 11 godina

Umislili radikali da u svim gradovima treeba da vrse vlast a dobili izbore sa manje od 2%. Potuceni do nogu u Vojvodini,Novom sadu i Beogradu. Sada ce 100 dana vlade.Kakav je rezultat. Samo saopstenja

Jagoda

pre 11 godina

Lokalni manevar u kom su SPS i URS sklopili pakt i sa vlasti skinuli naprednjake toliko je isprovocirao celnike SNS da je, mozda, na pomolu najveca kriza otkako je Dacicev kabinet polozio zakletvu.

Goša

pre 11 godina

Ajde pitajte ljude u Smederevskoj Palanci šta misle o svim tim ljudima u partijama na tom lokalu. Creva bi vam se okrenula. Da li je to borba za bolje građane ili udomljavanje svojih korupcionaških članova?

Sone78

pre 11 godina

E citam ove komentare i prosto ne mogu da verujem. Da Bod Vam se vratio Boris Tadic, i uspesno unistio ono sto je preostalo. Samo nek nastavi gde je stao, jer Srbi to zasluzuju!!!

Neko iz mase

pre 11 godina

he..he...ovi će se raspasti a da nisu sastavili ni 6 meseci zajedno...tako je to kad se prave neprirodne koalicije zasnovane samo na partijskim interesima i jedinom željom da se Srbija podeli kao partijski plen za partijske vojnike SNS- ai SPS-a. Ovo što radi Vučić je stvarno smešno, zar nisu baš on i Tomislav Nikolić kada su formirali SNS pričali da se neće mešati u odluke svojih odbora na lokalu i da će ih pustiti da sami odlučuju sa kime će ulaziti u koalicije...šta je sada ovo, Vučić postaje diktator i preti svakome ko mu se zameri. Da li gospoda iz SNS-a mogu da ostanu dosledi makar jednom svom obećanju iz predizborne kampanje?

Tilt

pre 11 godina

Ovaj Vučić polako ali sigurno postaje diktator. Kakve veze ima poredak vlasti u nekom malom mestu. Pre će biti da je ovde povređena sujeta. Ne znam zašto se uopšte održavaju lokalni izbori. Prepišite republičke kada ionako organizujete vlast kako vama odgovara. Ponašanje SNS-a je mač sa dve oštrice i ovo će verovatno da im se obije o glavu na sledećim izborima. Jedva čekam dan kada će ova kvazi koalicija nestati sa političke scene.

Saska

pre 11 godina

Alex 21. oktobar 2012. 11:09 #2187644
Ukoliko i dodje do novih izbora SNS je jedina stranka koja ima sanse za pobedu.DS je odavno pao u zaborav,jer nakon sto su im izmakle jos 4 godine unistavanja Srbije,poceli su borbu jedni protiv drugih,a SPS-u i URS-u ovakve ishitrene odluke ne mogu doneti nista dobro,osim mogucnosti da vise ne budu deo ni jedne vlade,jer ocigledno ne znaju da cene dobijenu sansu za ucesce u ovoj.

Lancia

pre 11 godina

Tresla se gora, rodio se miš. Ivica se malo zaleteo, zaboravio je da ga Vučić gleda. Neće vlada da padne, fotelje su jako udobne. Dodao bih još ,, Borisee ne vraćaj se''!

M

pre 11 godina

A zasto bi lokalna vlast,morala biti kao i Republicka.Neka poltiticari objasne,zasto se onda odrzavaju lokalni izbor.Objasnjenje je vrlo prosto,na lokalnom nivou i dalje ima dobrih preduzeca,koja imaju para.Znaci,zele da se domognu i tog novca.Dobar primer je Novi Sad.

expert

pre 11 godina

I šta sad, zbog jedne Smederevske Palanke će se rušiti vlada? I to sad kad je u najavi konačno rešavanje kosovskog pitanja, bez koga ne možemo napred? Znači, Vučićevi naprednjaci (Toma je ipak ozbiljniji državnik) vode i doslovno palanačku politiku, umesto da preuzmu odgovornost za državu. Pa šta misle, da će na novim izborima da osvoje više glasova nego na prošlim? Ima da prođu lošije i od DS i od SPS.

Demixis

pre 11 godina

Trebalo bi sastaviti Vladu Nacionalnog Spasa koju bi cinile potpuno ne stranacke licnosti,ali oni koji znaju svoj posao.I trebalo bi smanjiti broj ministarstava sa 17 na maximum 9.I ove likove DS,SPS,SNS,URS i ostale skloniti sa scene,nek se malo odmore.Do kraja zivota da se odmore!

Banat

pre 11 godina

Treba uvesti vecinski sistem. On ce eliminisati potrebu za koalicijama koje od demokratije i glasova gradjama prave sprdnju i jacaju korupciju.

Proporcionalni sistem je izrodio 25 partija u skupstini od kojih samo 20% moze samostalno da predje cenzus.

Ili, dakle, proporcionalni sistem sa promenljivim cenzusom u odnosu na broj partija u koaliciji (a ne kao sad, gde koalicija 5 stranaka juri 5%, kao i stranka koja sama ide na izbore!) ili vecinski. Ovo je postalo nesnosno. Zao mi je koliko smo kao gradjani anemicni, nezainteresovani za sopstvene sudbine i pare, i koliko smo politicki nezreli i neevoluirani.

Zorzo

pre 11 godina

Sta ovi hoce, kakva ironija! Ovog coveka interesuje samo vlast i dobijanje jeftinih poena a nas narod ko "piip"! Umesto da komentarisu situaciju oko Kosova, da iniciraju otvaranje radnih mesta, da vide kako da olaksaju ljudima da prezive, oni kukaju i prete!! Mi cemo ovo mi cemo ono a oni ce videti ..... Uzas....

svetlanast.

pre 11 godina

nema nikakve "lokalne ujdurme".
ako je dogovor da se u svim gradovima i opstinama, gde je to matematicki moguce formira vlast na istom principu kao i na republickom nivou: SNS, SPS i URS, trebalo je lokalnim opstinskim i gradskim sredinama objasniti zasto taj princip ne vazi i za beograd.

ocigledno je da svi /SNS, SPS i URS/ u beogradu imaju neku svoju takticku "kombinaciju", pa nije cudo sto MALI hoce da taktiziraju kao i VELIKI.
pitanje je samo:kome ce se na kraju TAKTIKA OBITI O GLAVU.

Mikica

pre 11 godina

Je l' ovo neki scenario tipa - dok se DS ne konsoliduje, raspisaćemo nove izbore u nadi da ćemo dobiti većinu glasova i tako izbaciti SPS iz igre? Ako jeste, garantujem da će Dinkić ući (ili bar grebati da uđe) u predizbornu koaliciju sa SNS-om.

osica

pre 11 godina

....ako dodje do novih izbora treba ih bojkotovati. Sad se vidi da je bitna vlast,a ne država. Meni je muka više, a vama?
(sale_ns, 21. oktobar 2012 09:10)

Apsolutno se slažem.

deLuca

pre 11 godina

principijelnost i doslednost moraju da budu osnovna nacela u politickom zivotu Srbije. Ne sme vise da vazi praksa - da svako moze sa svakim.

NikolaTK

pre 11 godina

Ako danasnja politicka scena bude nastavila ovako, meni nece biti tesko da udjem u politiku, pa cak i po cenu da molim prave ljude da mi pomognu da od ove zemlje napravimo nesto. Ovo vise zaista nema smisla.

Kipar

pre 11 godina

Vucicu, smesan si! Sve vise licis na junaka iz "U raljama zivota"... Sacekajte jos nedelju dana pa cete videti, sacekajte jos mesec dana pa cete videti, velika hapsenja, bla bla bla... Kao fudbaler iz seoske lige koji je uleteo na teren lige sampiona, pa ne ume sa sprovede u delo sva svoja pametovanja iz lokalne birtije o tome kako i sta treba. Cinjenica je da u sirokom luku zaobilazis najvece DS-ovske pljacke koje su predvodili tvoji zeljeno buduci koalicioni partneri. Odkud sada Cedina prica "Evropa nema alternativu" i ko sisa Kosovo, sa tim nisi dobio izbore... A i kadrovska resenja su ti straobalna - GRAND plesacice, satorsko-estradni menadzeri, propali biznismeni...

1%

pre 11 godina

Ovo samo pokazuje koliko je ovo vestacka tvorevina od vlade...kao sto sam je i nazvao prvi put..Frankestajn vlada...neka traje koliko traje, ali ove svakednevne smene, dogovri, previranja.....a vreme prolazi...prolazi...prolazi...Naravno to nece promeniti cinjenicu da recimo, ministar vojni, nije sluzio vojsku, ministar za rad i socijalna pitanja je penzioner, da imamo jedno ministarstvo podeljeno na dva dela da bi se uglavili Mrka i Velja ( a sta radi Velja u ovoj vladi???), ministra policije koji to u stvari nije ,posto je predsednik vlade, a njegove poslove obavlja Vucic "kojine znakolikofunkcijaimapanepostizesvedaobavi" ( mislim da nisam pogresio funkciju)

izmene

pre 11 godina

Stil vladanja , kad je jedna velika stranka i manji sateliti, je rodjen za korupciju.Zato sto mali ucenjuju velike, rusenjem vlade.Pa onda ili idu novi izbori ili i veliki pristaju na igru malih.I eto te drzavne korupcije.Tako je kod nas funkcionisala politicka scena.Svaka cast izuzetcima. Mi treba kao Amerika da organizujemo izbore i to sa dve navece stranke.U Americi,demokratskoj drzavi, se zna ko kosi a ko vodu nosi.Ovde kod nas posten covek je demode i antipatican svima.Jos ga proglasavaju za nepopularnog u drustvu.Desava se da postovani hirurg u svetu i jedan marginalni politicar bez dana staza, sem u politici, ne mogu da se porede po primanjima.Dok je svugde u svetu hirurg u prednosti,kod nas je to sasvim drugacije.Kod nas se nisu obogatili samo najvisi funkcioneri vec i svi oko njega.

Nesa

pre 11 godina

Borise vrati nam se! nemoj dozvoliti da vode ovu drzavu u PROPAST!!!!! Ti jedini zasluzujes mesto predsednika.HOCEMO NOVE IZBORE STO PRE!!!!!!!!!

laki

pre 11 godina

Poltika SNS nema nikakve veze sa demokratijom i ljudskim pravima,vec diktaturom.Od njihove borbe za boljitak,narod ce biti sve gladniji i jadniji.Njihov cilj je da sve poluge uzmu u svoje ruke,jer tako mogu vladati decenijama,ako ih narod ne srusi.Vuk dlaku menja a cud nikada.

cistac

pre 11 godina

Ako je ovo istina da ce biti novih izbora,doduse tako pisu mediji...ostaje jedan zakljucak ali porazan za nas kao narod a to je da se zbog lokalnih mocnika i njihovih interesa, Srbija ponovo nalazi pred izborima.Toliko o znacaju nas i lokalnih mocnika.Ovi drugi su pobedili ubedljivo.Zastita lokalnih mocnika od strane njihovih sefova sa najviseg mesta,nije losa ali valjda je interes naroda ispred svega.A trenutno interes naroda nikako nisu izbori.Jer za silan novac koji se odlio na prosle izbore, mogli smo nekoliko gradova u Srbiji da privredno ojacamo,tako sto bi im izgradili fabrike i otvorili nova radna mesta,a o bolnicama,skolama i da ne pricamo...Ovako arcenje drzavnih para nam se smucilo.Izvadite pare iz svog dzepa gospodo, pa na izbore.Dosta je bilo.Ili su mozda izbori stvarno jedina moguca stvar.Vreme je odvajanja zita od kukolja...Sve na cistac. Ali onda Srbija mora da bira potpuno nove ljude ,koji su cisti ,nekorumpirani i zele dobro ovoj zemlji a po mogucstvu da nisu ucestvovali nikada ni u vlasti ni u opziciji, jer je to kod nas isto.Vladaju malo jedni,malo drugi,pa onda svi zajedno i tako..Ovi dosadasnji su bili dosta na vlasti i nista dobro nisu uradili.U zdravlje...

pera kojot genije

pre 11 godina

vučićevoj mori se nazire kraj, prevremeni izbori, i povratak u opoziciju su idealan izgovor za neispunjenje bajki koje priča sve ove godine, pri tome, napravio je puč u stranci, smenio tomislava, i ostavio mu vruć krompir...

Krstic

pre 11 godina

Diktatori uvek zele da budu apsolutni vladari i na drzavnom i lokalnom nivou,a onda nema zime za njih,jer sve poluge vlasti imaju u svojim rukama.Narode to ste izglasali pa sada trpite i "uzivajte".

crni domino

pre 11 godina

"Potezi naših partnera neće proći bez posledica"
Karte su bacene na sto! Mi smo diktatorska partija, a moze se reci i partija diktatora!
Takvi diktatori Srbiji ne trebaju.
Nista, mi pratimo vase dalje poteze.

Zarko

pre 11 godina

Setite se predizbornih obećanja ove bratije... A sada će dozvoliti da im vlada padne, (a time i sva obećanja) zbog jedne Palanke!?!? Ne zaboravimo do sledećih izbora.

Razulareni krastavac

pre 11 godina

Znam samo da posledice vaših stranačkih prepucavanja, oko toga ko će više da skloni za sebe, mi snosimo već jaaaako dugo...

Aleksandar

pre 11 godina

Pukla tikva... ova hibridna crveno-crna koalicija ce se pre ili kasnije raspasti. Daj Boze da bude sto pre jer ce biti manja steta po Srbiju, ali je problem sto fakticki nema ko da vodi Srbiju. Svi su vec vidjeni i odavno potroseni, ukljucujuci i DS. Potreban je neko svez, nov, neuprljan, a takvog nema.

strašljivica

pre 11 godina

'leba,'leba gospodaru!Dajte nam pravo na rad i kad smo već tu,dajte nam pravo na život!Usmerite svoju energiju na bolji život gradjana i ne rasipajte je olako pa da se opet pogubimo!Najpre pomozite gladnima oko uličnih kontejnera i onima što se od jada,živi ne čuju. Okanite se gladi za vlašću, valjda je to završeno! Udružimo se da pobedimo ovu drugu,koja je odavno nepodnošljiva i svakim danom izrasta u strašnu alu...a u gladi su,svi znamo,velike oči...

izbori

pre 11 godina

Na lokalnim izborima se ne bira prema licnosti,nego stranka.Pa onda stranka, predlaze ljude. Prema tome tvrdnja sta ce nam lokalni izbori ako ce da se preslika koalicija sa republickog nivoa onda i nije bas tacna.Jer dobijes predstavnike tih partija, koje ne poznajes a najmanje sta i kako su radili do tada.

ludi Sremac

pre 11 godina

To vise govori o kvalitetima kadrova sns na lokalu,u 90% slucajeva su u pitanju neobrazovani,cesto i ljudi sa kriminalnim dosijeima

milan

pre 11 godina

Znam da u proslosti nisi imao od koga da naucis nesto o demokratiji Vucicu i mislis da je tvoj rezultat od 100% glasova kao jedini kandidat na skupstini SNS izvanredno tvoje dostignuce ali moram ti reci nije, nije Vucicu demokratski ni kada ti dobijes 100% glasova niti je demokratski kada preuzimate na lokalu vlast mimo volje gradjana i to ne samo pojedinacno nego masovno. Tako necemo uci u EU i ti kao na oko najzagrizeniji pristalica tog cilja treba da snosis odgovornost sutra kada EU kaze tako ne. Rezultati demokratskih izbora na lokalu su stvar ljudi koji tamo zive a ne partijskih centrala iz BG, takav stil bi bio za svakoga ko je i malo demokratski obrazovan blam ali tebi ne a i odakle.

mirko

pre 11 godina

Kada je napravljena vlada onda je isti ovaj Vučić govorio o zajedničkoj strategiji, i borbi za kvalitetniji život građana.
Kako vidim sada bi on sve to pogazio radi ambicija grupe stranačkih aktivista u jednoj, ili možda par lokalnih samouprava.
Da je SNS autoritarna stranka zna se, ostalo im iz vremena kada su bili radikali, ali je potpuno normalno da se na lokalnom nivou uvažava bar minimum demokratije, i da se ne pravi vlast isključivo po republičkom šablonu.

nakaradno

pre 11 godina

Nije Srbija nakaradna.Zemlja ne moze da bude nakaradna, vec ljudi koji u njoj zive.Mi svi zajedno cinimo sliku Srbije.Mi je predstavljamo preko nasih izabranih politicara...Pa prema tome pre se moze reci... nakaradna politika ili politicari...a nikako Srbija.Srbija je jedna predivna drzava, koja je tu za nas i kada smo bili i onakvi i ovakvi.Ona je jednostavno tu, uvek za nas.A nase je samo da je sacuvamo...

Lokal leglo korupcije...

pre 11 godina

Na lokalu sirom Srbije se krade naveliko, kakve su sve tu malverzacije desavaju to je za ginisa, kako krasti godinama a ne otici u zatvor.
I to sve je moguce zato sto im njihovi stranacki lideri cuvaju ledja.
Dokle ce to trajati vise?!
Kako ce sutra da se resavaju veliki slucajevi korupcije na visokom nivou kad vlast nece ni ove sa loklala da pocne da resava i salje u zatvor...

izbori

pre 11 godina

SPS i URS bi komotno na dve stolice.Oni su tako navikli.Pa kad im izmakne jedna, oni sednu na drugu,i tako godinama.Nije vazno ko pobedi na izborima,njima je svejedno.Obicno se negde udenu kao zakrpa.a krpa se vec nadje.Toliko o politickim stavovima i dobrobiti naroda Srbije.

Moki

pre 11 godina

Bilo bi najbolje da Dačić i URS smire strasti. Ako je lokal ekipa uhvaćena u krađi, treba da ih se odreknu. SNS je u usponu, Vučić jedini nešto radi i sigurno će dobiti veću podršku naroda. DS je grogi, svi čekaju da Đilas uzme stranku od Tadića, potom cepanje stranke. Buduća vlada ako bude izbora je SNS Vučić i DS Đilas. Dačić i Mlađa ostaju gubitnici, a Dačić ulazi u istoriju kao 3-mesečni premijer. Krkobabić i Palma ga napuštaju (7% njegove koalicije). I sve to zbog Palanke?

smart watch

pre 11 godina

Nema sanse da se Dacic sme usprotiviti SNS-u, jedino ako je uvideo da su Vuciceve afere izmisljotine, pa da cak ni socijalistima ne moze nauditi "praznoverjem". No, ono sto "krasi" novu vladu je evidentna nesposobnost u resavanju obicnih problema ljudi. Nema posla, nema hrane, cene divljaju...!

Kokan

pre 11 godina

SNS nece nikada moci da formira samostalno vlast. To je jedino moguce u jednopartijskom politickom uredjenju. Ovo se ne odnosi samo na SNS, nego na sve partije. Ko misli da moze sam, taj je politicki nedozreo ili ... Uvek ce morati da se prave kompromisi i uvek ce postojati ucene malih stranaka. Proslo je vreme 90-tih.

parada

pre 11 godina

Stara politika SPS i URS.A i lokalni interesi su bitni i tamo postoje lokalni mocnici koji ne daju vlast tako lako.Drze se one... sve dajem,vlast ne dajem.Odlicno je cesce menjanje vlasti,jer jedino se tako vidi ko je sta muljao.

Mrki

pre 11 godina

Ovim nasim politicarima je stalo samo do vlasti i nista vuse ih ne interesuju. Oni se igraju zivotima naroda jer dok narod gladuje oni ce trositi pare na promocije stranaka iz budzeta. Sto izbore ne placaju iz svog dzepa a ne iz drzavnog. Ako nema pare imaju banke pa neka do mile volje mitinguju i pljuju jedni druge. Da li je Vucic mislio da ce tako lako vladati i da ce sve pohapsitu. U redi je lopovi da odgovaraju alo u SRBIJI bi onda od namanje trafike butika bilo kakve radnje firme onda sve vlasnike trebalo pohapsiti jer tu je najveci kriminal utaje poreza ne placanja penzionog i socojalnog osiguranja.

Mrljivoje

pre 11 godina

Tek će to da puca po šavovima.
Tamo gde je osnovni cilj bio da se dodje na vlast, nije važno kako ni sa kim, ovo je normalno, preveliki apetiti.
G. Vučić nešto zaboravlja, narod nje zaboravio obećanja iz kampanje, PRVO, DINKIĆA U APS, i ništa, sad je dobar i za Vladu, ovo je klasično ponašanje - pričam ti priču, ko to može da svari i opravda - svaka čast
Ne zaboravimo, da je jedna četvrtina biračkog tela odlučila za ovu bratiju... a treba se setiti koje je učitelje imao g. Vučko, tako da sve što kaže - uvek ima neko ali, koje nama ništa ne znači

blebetalo

pre 11 godina

Gluposti,nece niko snositi posljedice ,nego gradjani!Dok se vi borite za fotelje lokalnih mocnika,po partijskom a ne kvalitetnom kljucu,sve ce to na kraju narod platiti.Cak i kad neki lokalni mocnik,npr.,voli zirafe...to narod placa na kraju.Nisam siguran,ali jedna zirafa vise kosta na dan nego hrana za 10 osiromasenih u narodnoj kuhinji dnevno.Tako je na svim nivoima,a tako ce i ostat,dok god bude stranacka fotelja vaznija od skolovanih strucnjaka!Ako je ovo depolitizacija sto Vucic prica,onda sam ja zirafa!

E-mail

pre 11 godina

Ovoj zemlji treba uvesti prinudnu upravu jer će nas potpuno upropastiti stalne promene vlasti a ništa se ne radi osim krađe. Jadan narod. Ukidaju zubare i lekare u malim opštinama ali ne ukidaju ni jednog direktora javnog preduzeća niti opštinske male moćnike. Ukidaju škole, donacije stranih vlada troše na cirkuski način. U prilici sam da gledam kako se u malom gradu troši donacija jedne zapadne vlade tako što se "obnavlja vodovodna mreža" ali samo po "mekom", hidranti se prave pored njiva i bašta na svakih 30 metara, dok centralno gradsko jezgro nema nigde hidranta. Nedaj bože požara a za zalivanje je sve sređeno.

Laci

pre 11 godina

Srbija zemlja nakaradna. Ako ce se preslikavati vlast na lokalu prema republickim izborima, kako mnogi u "narodu" podrzavaju/ predlazu, onda sta ce nam lokalni izbori. Jos jedan dokaz koliko nakaradno shvatanje demokratije ima srpsko drustvo. Zato i jesu politicari kakvi jesu i zato zemlja ne moze da se modernizuje. Na svu srecu priroda radi svoje i biracko telo se pomalo ali sigurno smanjuje.

Laci

pre 11 godina

Srbija zemlja nakaradna. Ako ce se preslikavati vlast na lokalu prema republickim izborima, kako mnogi u "narodu" podrzavaju/ predlazu, onda sta ce nam lokalni izbori. Jos jedan dokaz koliko nakaradno shvatanje demokratije ima srpsko drustvo. Zato i jesu politicari kakvi jesu i zato zemlja ne moze da se modernizuje. Na svu srecu priroda radi svoje i biracko telo se pomalo ali sigurno smanjuje.

Sync

pre 11 godina

Top lista nadrealista :) Ne znam za vas, ali mene jako zabavlja ova kompletna prica sa politicarima, politikom, vladom, prvim potpredsednikom, viskijem i red bulom...

Ghost Protocol

pre 11 godina

Ovim dokazuju koliko oni ustvari brinu za narod/drzavu. Da ste vi stvarno politicari koji zele najbolje za svoj narod/drazvu, vi se ne bi obazirali na ovakve gluposti i nebi pricali o padanju vlade cim dune povetarac! Nego ocigledno vam je najbitniji licni interes. Preko glave ste mi vise.

Miloshko

pre 11 godina

I SNS i SPS cekaju rasplet u DS pa ako pobedi Djilas eto nama nove Vlade.Djilas moze i sa Vucicem i sa Dacicem,bice po sistemu ko vise ponudi.Sve mi se cini da je bliza koalicija SNS i DS,nije dzabe Vucic precutao smenjivanje gradske vlade i Djilasa.Zivi biliu pa videli,a po meni tako i treba da bude.Dve najvece stranke,a SPS neka ide gde mu je mesto,u istoriju!

bice veselo

pre 11 godina

Postaje zanimljivije i zanimljivije !!
Mnogi sadasnji simpatizeri SNSa ce sigurno biti razocarani totalnom sutnjom SNS oko susreta Dacuic-Taci tj da SNS nije zauzeo poziciju/stav.
A ostaje da se vidi dali ce ovim susretom sa Tacijem, Dacic skupiti ili izgubiti poene, a to mnogo zavisi i od toga dali ce ga SNS hvaliti ili kritikovati tako da, AKO DODJE DOI IZBORA bice zaista zanimljivo

Beogradjanin

pre 11 godina

Pretera ga Vucic vise sa ovim obaranjem vlade. Glasao sam za SNS, ali ako oni misle da cu ja svaka dva meseca da izlazim na izbore, zeznuli su se!

bezimena

pre 11 godina

Pocelo je...ja sam prognozirao da ce izdrzati do prvog novembra kad oni pozurili...ccccccc, puce koalicija...
(Rule, 20. oktobar 2012 23:57)

Raspisati izbore što pre, neću po snegu i ledu na glasanje!

Kena-diploma

pre 11 godina

Za Dačića možda to nije bitna tema, ali za Palančane svakako jeste. Sns je otkrio krađu prethodne vlasti ds-sps, i zbog toga je isključen. Strašno je koliko su se bahato ponašali i šta su sve radili, na čelu sa predsednikom opštine.

miki

pre 11 godina

Meni je zaista zanimljivo da se i danas, dan nakon sto je Dacic sastao sa Tacijem, SNS bavi time ko ce biti na vlasti u malim gradovima, a uopste se ne oglasva se povodom Kosovaa.
Bar meni to samo pokaziuje da je SNS jedino stalo do gole golcate vlasti, a Kosovo im je 'zadnja rupa na svirali'.

GradjaninSrbije

pre 11 godina

Neka pukne. I treba da pukne. Pa da na novim izborima SNS uzme jos vise glasova i samim tim smanji ucenjivacki potencijal SPS i da izbace URS totalno iz nove Vlade... Kako stvari stoje, da bi se ova zemlja mozda ocistila i krenula dalje potrebna je koalicija SNS i LDP. Iako ne volim Cedu on je jedini koji je spreman da presece rdjavom praksom i stavovima u ovoj zemlji!

MANOJLO

pre 11 godina

Ne treba dozvoliti takvo ponašanje koalicionih partnera na likalu, nadam se da će gospoda iz SPS i URSA poštovati svoje izjave i smiriti strasti i cenkanja na lokalu.

Dule NS

pre 11 godina

-Ova vlada od kako je formirana je u nekoj krizi!
-Svi znamo da se ove stranke jedu međusobno i da se ova vlada zasniva na preglasavanju i takmičenju ko ima veću moć.... i da će veoma brzo ta tvorevina od vlade da se raspadne!
-na žalost to će nas koštati još minimum pola izgubljene godine našeg jedinog života kog imamo i ko zna koliko još para i iskidanih živaca za nove izbore...
-Inače ovog meseca sam platio 200 dinara veći račun za internet - šta bi? Poskupeo vazduh u Srbiji? Pasta za zube koju koristim "samo" 50 dinara skuplja... i tako dalje i tako dalje...
-Narode, srećne ti dugo iščekivane "promene" koje su glasao!

miki

pre 11 godina

Meni je zaista zanimljivo da se i danas, dan nakon sto je Dacic sastao sa Tacijem, SNS bavi time ko ce biti na vlasti u malim gradovima, a uopste se ne oglasva se povodom Kosovaa.
Bar meni to samo pokaziuje da je SNS jedino stalo do gole golcate vlasti, a Kosovo im je 'zadnja rupa na svirali'.

Kena-diploma

pre 11 godina

Za Dačića možda to nije bitna tema, ali za Palančane svakako jeste. Sns je otkrio krađu prethodne vlasti ds-sps, i zbog toga je isključen. Strašno je koliko su se bahato ponašali i šta su sve radili, na čelu sa predsednikom opštine.

GradjaninSrbije

pre 11 godina

Neka pukne. I treba da pukne. Pa da na novim izborima SNS uzme jos vise glasova i samim tim smanji ucenjivacki potencijal SPS i da izbace URS totalno iz nove Vlade... Kako stvari stoje, da bi se ova zemlja mozda ocistila i krenula dalje potrebna je koalicija SNS i LDP. Iako ne volim Cedu on je jedini koji je spreman da presece rdjavom praksom i stavovima u ovoj zemlji!

Aleksandar

pre 11 godina

Pukla tikva... ova hibridna crveno-crna koalicija ce se pre ili kasnije raspasti. Daj Boze da bude sto pre jer ce biti manja steta po Srbiju, ali je problem sto fakticki nema ko da vodi Srbiju. Svi su vec vidjeni i odavno potroseni, ukljucujuci i DS. Potreban je neko svez, nov, neuprljan, a takvog nema.

ludi Sremac

pre 11 godina

To vise govori o kvalitetima kadrova sns na lokalu,u 90% slucajeva su u pitanju neobrazovani,cesto i ljudi sa kriminalnim dosijeima

Kipar

pre 11 godina

Vucicu, smesan si! Sve vise licis na junaka iz "U raljama zivota"... Sacekajte jos nedelju dana pa cete videti, sacekajte jos mesec dana pa cete videti, velika hapsenja, bla bla bla... Kao fudbaler iz seoske lige koji je uleteo na teren lige sampiona, pa ne ume sa sprovede u delo sva svoja pametovanja iz lokalne birtije o tome kako i sta treba. Cinjenica je da u sirokom luku zaobilazis najvece DS-ovske pljacke koje su predvodili tvoji zeljeno buduci koalicioni partneri. Odkud sada Cedina prica "Evropa nema alternativu" i ko sisa Kosovo, sa tim nisi dobio izbore... A i kadrovska resenja su ti straobalna - GRAND plesacice, satorsko-estradni menadzeri, propali biznismeni...

Krstic

pre 11 godina

Diktatori uvek zele da budu apsolutni vladari i na drzavnom i lokalnom nivou,a onda nema zime za njih,jer sve poluge vlasti imaju u svojim rukama.Narode to ste izglasali pa sada trpite i "uzivajte".

crni domino

pre 11 godina

"Potezi naših partnera neće proći bez posledica"
Karte su bacene na sto! Mi smo diktatorska partija, a moze se reci i partija diktatora!
Takvi diktatori Srbiji ne trebaju.
Nista, mi pratimo vase dalje poteze.

Nesa

pre 11 godina

Borise vrati nam se! nemoj dozvoliti da vode ovu drzavu u PROPAST!!!!! Ti jedini zasluzujes mesto predsednika.HOCEMO NOVE IZBORE STO PRE!!!!!!!!!

Zarko

pre 11 godina

Setite se predizbornih obećanja ove bratije... A sada će dozvoliti da im vlada padne, (a time i sva obećanja) zbog jedne Palanke!?!? Ne zaboravimo do sledećih izbora.

1%

pre 11 godina

Ovo samo pokazuje koliko je ovo vestacka tvorevina od vlade...kao sto sam je i nazvao prvi put..Frankestajn vlada...neka traje koliko traje, ali ove svakednevne smene, dogovri, previranja.....a vreme prolazi...prolazi...prolazi...Naravno to nece promeniti cinjenicu da recimo, ministar vojni, nije sluzio vojsku, ministar za rad i socijalna pitanja je penzioner, da imamo jedno ministarstvo podeljeno na dva dela da bi se uglavili Mrka i Velja ( a sta radi Velja u ovoj vladi???), ministra policije koji to u stvari nije ,posto je predsednik vlade, a njegove poslove obavlja Vucic "kojine znakolikofunkcijaimapanepostizesvedaobavi" ( mislim da nisam pogresio funkciju)

laki

pre 11 godina

Poltika SNS nema nikakve veze sa demokratijom i ljudskim pravima,vec diktaturom.Od njihove borbe za boljitak,narod ce biti sve gladniji i jadniji.Njihov cilj je da sve poluge uzmu u svoje ruke,jer tako mogu vladati decenijama,ako ih narod ne srusi.Vuk dlaku menja a cud nikada.

Dule NS

pre 11 godina

-Ova vlada od kako je formirana je u nekoj krizi!
-Svi znamo da se ove stranke jedu međusobno i da se ova vlada zasniva na preglasavanju i takmičenju ko ima veću moć.... i da će veoma brzo ta tvorevina od vlade da se raspadne!
-na žalost to će nas koštati još minimum pola izgubljene godine našeg jedinog života kog imamo i ko zna koliko još para i iskidanih živaca za nove izbore...
-Inače ovog meseca sam platio 200 dinara veći račun za internet - šta bi? Poskupeo vazduh u Srbiji? Pasta za zube koju koristim "samo" 50 dinara skuplja... i tako dalje i tako dalje...
-Narode, srećne ti dugo iščekivane "promene" koje su glasao!

smart watch

pre 11 godina

Nema sanse da se Dacic sme usprotiviti SNS-u, jedino ako je uvideo da su Vuciceve afere izmisljotine, pa da cak ni socijalistima ne moze nauditi "praznoverjem". No, ono sto "krasi" novu vladu je evidentna nesposobnost u resavanju obicnih problema ljudi. Nema posla, nema hrane, cene divljaju...!

bezimena

pre 11 godina

Pocelo je...ja sam prognozirao da ce izdrzati do prvog novembra kad oni pozurili...ccccccc, puce koalicija...
(Rule, 20. oktobar 2012 23:57)

Raspisati izbore što pre, neću po snegu i ledu na glasanje!

loshmi

pre 11 godina

Dobili su izbore na racun famozne kradje glasova! Sada kada je dokazano da nije bilo kradje i da su samo lagali narod,nece osvojiti ni 10% glasova...za ovo vreme koliko su na vlasti,pokazali su da nisu spremni da vladaju i da nemaju kadrove za vodeca mesta...Vucic samo prica prazne price price i kako ce da budu hapsenja...zamajava narod glupostima,a narodu sve teze...Evro su uspeli da spuste podizanjem referentne kam stope i dodatnim zaduzivanjem, iako imamo deficit u platnom bilansu i nikako nam ne odgovara precenjen dinar...sta nam vredi evro od 100din kada su cene namirnica skocile...ova vlada je sav teret prebacila na stanovnistvo...to sto su olaksali malo poslodavcima nece doneti veci broj radnih mesta,vec vise para u njihovim dzepovima a narod ce i dalje da gladuje...

Beogradjanin

pre 11 godina

Pretera ga Vucic vise sa ovim obaranjem vlade. Glasao sam za SNS, ali ako oni misle da cu ja svaka dva meseca da izlazim na izbore, zeznuli su se!

mirko

pre 11 godina

Kada je napravljena vlada onda je isti ovaj Vučić govorio o zajedničkoj strategiji, i borbi za kvalitetniji život građana.
Kako vidim sada bi on sve to pogazio radi ambicija grupe stranačkih aktivista u jednoj, ili možda par lokalnih samouprava.
Da je SNS autoritarna stranka zna se, ostalo im iz vremena kada su bili radikali, ali je potpuno normalno da se na lokalnom nivou uvažava bar minimum demokratije, i da se ne pravi vlast isključivo po republičkom šablonu.

Tilt

pre 11 godina

Ovaj Vučić polako ali sigurno postaje diktator. Kakve veze ima poredak vlasti u nekom malom mestu. Pre će biti da je ovde povređena sujeta. Ne znam zašto se uopšte održavaju lokalni izbori. Prepišite republičke kada ionako organizujete vlast kako vama odgovara. Ponašanje SNS-a je mač sa dve oštrice i ovo će verovatno da im se obije o glavu na sledećim izborima. Jedva čekam dan kada će ova kvazi koalicija nestati sa političke scene.

milan

pre 11 godina

Znam da u proslosti nisi imao od koga da naucis nesto o demokratiji Vucicu i mislis da je tvoj rezultat od 100% glasova kao jedini kandidat na skupstini SNS izvanredno tvoje dostignuce ali moram ti reci nije, nije Vucicu demokratski ni kada ti dobijes 100% glasova niti je demokratski kada preuzimate na lokalu vlast mimo volje gradjana i to ne samo pojedinacno nego masovno. Tako necemo uci u EU i ti kao na oko najzagrizeniji pristalica tog cilja treba da snosis odgovornost sutra kada EU kaze tako ne. Rezultati demokratskih izbora na lokalu su stvar ljudi koji tamo zive a ne partijskih centrala iz BG, takav stil bi bio za svakoga ko je i malo demokratski obrazovan blam ali tebi ne a i odakle.

expert

pre 11 godina

I šta sad, zbog jedne Smederevske Palanke će se rušiti vlada? I to sad kad je u najavi konačno rešavanje kosovskog pitanja, bez koga ne možemo napred? Znači, Vučićevi naprednjaci (Toma je ipak ozbiljniji državnik) vode i doslovno palanačku politiku, umesto da preuzmu odgovornost za državu. Pa šta misle, da će na novim izborima da osvoje više glasova nego na prošlim? Ima da prođu lošije i od DS i od SPS.

pera kojot genije

pre 11 godina

vučićevoj mori se nazire kraj, prevremeni izbori, i povratak u opoziciju su idealan izgovor za neispunjenje bajki koje priča sve ove godine, pri tome, napravio je puč u stranci, smenio tomislava, i ostavio mu vruć krompir...

Razulareni krastavac

pre 11 godina

Znam samo da posledice vaših stranačkih prepucavanja, oko toga ko će više da skloni za sebe, mi snosimo već jaaaako dugo...

Eto ja onako

pre 11 godina

Umislili radikali da u svim gradovima treeba da vrse vlast a dobili izbore sa manje od 2%. Potuceni do nogu u Vojvodini,Novom sadu i Beogradu. Sada ce 100 dana vlade.Kakav je rezultat. Samo saopstenja

M

pre 11 godina

A zasto bi lokalna vlast,morala biti kao i Republicka.Neka poltiticari objasne,zasto se onda odrzavaju lokalni izbor.Objasnjenje je vrlo prosto,na lokalnom nivou i dalje ima dobrih preduzeca,koja imaju para.Znaci,zele da se domognu i tog novca.Dobar primer je Novi Sad.

Mrljivoje

pre 11 godina

Tek će to da puca po šavovima.
Tamo gde je osnovni cilj bio da se dodje na vlast, nije važno kako ni sa kim, ovo je normalno, preveliki apetiti.
G. Vučić nešto zaboravlja, narod nje zaboravio obećanja iz kampanje, PRVO, DINKIĆA U APS, i ništa, sad je dobar i za Vladu, ovo je klasično ponašanje - pričam ti priču, ko to može da svari i opravda - svaka čast
Ne zaboravimo, da je jedna četvrtina biračkog tela odlučila za ovu bratiju... a treba se setiti koje je učitelje imao g. Vučko, tako da sve što kaže - uvek ima neko ali, koje nama ništa ne znači

Neko iz mase

pre 11 godina

he..he...ovi će se raspasti a da nisu sastavili ni 6 meseci zajedno...tako je to kad se prave neprirodne koalicije zasnovane samo na partijskim interesima i jedinom željom da se Srbija podeli kao partijski plen za partijske vojnike SNS- ai SPS-a. Ovo što radi Vučić je stvarno smešno, zar nisu baš on i Tomislav Nikolić kada su formirali SNS pričali da se neće mešati u odluke svojih odbora na lokalu i da će ih pustiti da sami odlučuju sa kime će ulaziti u koalicije...šta je sada ovo, Vučić postaje diktator i preti svakome ko mu se zameri. Da li gospoda iz SNS-a mogu da ostanu dosledi makar jednom svom obećanju iz predizborne kampanje?

max

pre 11 godina

Nego da kaze Vucic sta je sa izbornom kradjom i listicima stampanim u -gde bese, Poljskoj? I proslo je vec vise od tri dana..ohohoo...a njegov "bliski "saradnik je jos na slobodi.

Zorzo

pre 11 godina

Sta ovi hoce, kakva ironija! Ovog coveka interesuje samo vlast i dobijanje jeftinih poena a nas narod ko "piip"! Umesto da komentarisu situaciju oko Kosova, da iniciraju otvaranje radnih mesta, da vide kako da olaksaju ljudima da prezive, oni kukaju i prete!! Mi cemo ovo mi cemo ono a oni ce videti ..... Uzas....

Samo iskreno

pre 11 godina

Nista... Sad cu da pozovem kancelariju za brze odgovore i da se pozalim! Da ne zna neko broj? A da... To ja samo jedno od obacanja koja nam je dao najveci demagog srpske istorije A.Vucic

E-mail

pre 11 godina

Ovoj zemlji treba uvesti prinudnu upravu jer će nas potpuno upropastiti stalne promene vlasti a ništa se ne radi osim krađe. Jadan narod. Ukidaju zubare i lekare u malim opštinama ali ne ukidaju ni jednog direktora javnog preduzeća niti opštinske male moćnike. Ukidaju škole, donacije stranih vlada troše na cirkuski način. U prilici sam da gledam kako se u malom gradu troši donacija jedne zapadne vlade tako što se "obnavlja vodovodna mreža" ali samo po "mekom", hidranti se prave pored njiva i bašta na svakih 30 metara, dok centralno gradsko jezgro nema nigde hidranta. Nedaj bože požara a za zalivanje je sve sređeno.

Goša

pre 11 godina

Ajde pitajte ljude u Smederevskoj Palanci šta misle o svim tim ljudima u partijama na tom lokalu. Creva bi vam se okrenula. Da li je to borba za bolje građane ili udomljavanje svojih korupcionaških članova?

Kokan

pre 11 godina

SNS nece nikada moci da formira samostalno vlast. To je jedino moguce u jednopartijskom politickom uredjenju. Ovo se ne odnosi samo na SNS, nego na sve partije. Ko misli da moze sam, taj je politicki nedozreo ili ... Uvek ce morati da se prave kompromisi i uvek ce postojati ucene malih stranaka. Proslo je vreme 90-tih.

Lokal leglo korupcije...

pre 11 godina

Na lokalu sirom Srbije se krade naveliko, kakve su sve tu malverzacije desavaju to je za ginisa, kako krasti godinama a ne otici u zatvor.
I to sve je moguce zato sto im njihovi stranacki lideri cuvaju ledja.
Dokle ce to trajati vise?!
Kako ce sutra da se resavaju veliki slucajevi korupcije na visokom nivou kad vlast nece ni ove sa loklala da pocne da resava i salje u zatvor...

izbori

pre 11 godina

SPS i URS bi komotno na dve stolice.Oni su tako navikli.Pa kad im izmakne jedna, oni sednu na drugu,i tako godinama.Nije vazno ko pobedi na izborima,njima je svejedno.Obicno se negde udenu kao zakrpa.a krpa se vec nadje.Toliko o politickim stavovima i dobrobiti naroda Srbije.

strašljivica

pre 11 godina

'leba,'leba gospodaru!Dajte nam pravo na rad i kad smo već tu,dajte nam pravo na život!Usmerite svoju energiju na bolji život gradjana i ne rasipajte je olako pa da se opet pogubimo!Najpre pomozite gladnima oko uličnih kontejnera i onima što se od jada,živi ne čuju. Okanite se gladi za vlašću, valjda je to završeno! Udružimo se da pobedimo ovu drugu,koja je odavno nepodnošljiva i svakim danom izrasta u strašnu alu...a u gladi su,svi znamo,velike oči...

Laci

pre 11 godina

Srbija zemlja nakaradna. Ako ce se preslikavati vlast na lokalu prema republickim izborima, kako mnogi u "narodu" podrzavaju/ predlazu, onda sta ce nam lokalni izbori. Jos jedan dokaz koliko nakaradno shvatanje demokratije ima srpsko drustvo. Zato i jesu politicari kakvi jesu i zato zemlja ne moze da se modernizuje. Na svu srecu priroda radi svoje i biracko telo se pomalo ali sigurno smanjuje.

NikolaTK

pre 11 godina

Ako danasnja politicka scena bude nastavila ovako, meni nece biti tesko da udjem u politiku, pa cak i po cenu da molim prave ljude da mi pomognu da od ove zemlje napravimo nesto. Ovo vise zaista nema smisla.

Branko

pre 11 godina

Vučić prepustio Beograd Đilasu i to je u redu ali Leskovac je mnogo važan za SNS. Leskovac je brate "drugi Mančester" u Svetu, nije šala.

bice veselo

pre 11 godina

Postaje zanimljivije i zanimljivije !!
Mnogi sadasnji simpatizeri SNSa ce sigurno biti razocarani totalnom sutnjom SNS oko susreta Dacuic-Taci tj da SNS nije zauzeo poziciju/stav.
A ostaje da se vidi dali ce ovim susretom sa Tacijem, Dacic skupiti ili izgubiti poene, a to mnogo zavisi i od toga dali ce ga SNS hvaliti ili kritikovati tako da, AKO DODJE DOI IZBORA bice zaista zanimljivo

Mikica

pre 11 godina

Je l' ovo neki scenario tipa - dok se DS ne konsoliduje, raspisaćemo nove izbore u nadi da ćemo dobiti većinu glasova i tako izbaciti SPS iz igre? Ako jeste, garantujem da će Dinkić ući (ili bar grebati da uđe) u predizbornu koaliciju sa SNS-om.

osica

pre 11 godina

....ako dodje do novih izbora treba ih bojkotovati. Sad se vidi da je bitna vlast,a ne država. Meni je muka više, a vama?
(sale_ns, 21. oktobar 2012 09:10)

Apsolutno se slažem.

Sync

pre 11 godina

Top lista nadrealista :) Ne znam za vas, ali mene jako zabavlja ova kompletna prica sa politicarima, politikom, vladom, prvim potpredsednikom, viskijem i red bulom...

izbori

pre 11 godina

Na lokalnim izborima se ne bira prema licnosti,nego stranka.Pa onda stranka, predlaze ljude. Prema tome tvrdnja sta ce nam lokalni izbori ako ce da se preslika koalicija sa republickog nivoa onda i nije bas tacna.Jer dobijes predstavnike tih partija, koje ne poznajes a najmanje sta i kako su radili do tada.

Banat

pre 11 godina

Treba uvesti vecinski sistem. On ce eliminisati potrebu za koalicijama koje od demokratije i glasova gradjama prave sprdnju i jacaju korupciju.

Proporcionalni sistem je izrodio 25 partija u skupstini od kojih samo 20% moze samostalno da predje cenzus.

Ili, dakle, proporcionalni sistem sa promenljivim cenzusom u odnosu na broj partija u koaliciji (a ne kao sad, gde koalicija 5 stranaka juri 5%, kao i stranka koja sama ide na izbore!) ili vecinski. Ovo je postalo nesnosno. Zao mi je koliko smo kao gradjani anemicni, nezainteresovani za sopstvene sudbine i pare, i koliko smo politicki nezreli i neevoluirani.

nakaradno

pre 11 godina

Nije Srbija nakaradna.Zemlja ne moze da bude nakaradna, vec ljudi koji u njoj zive.Mi svi zajedno cinimo sliku Srbije.Mi je predstavljamo preko nasih izabranih politicara...Pa prema tome pre se moze reci... nakaradna politika ili politicari...a nikako Srbija.Srbija je jedna predivna drzava, koja je tu za nas i kada smo bili i onakvi i ovakvi.Ona je jednostavno tu, uvek za nas.A nase je samo da je sacuvamo...

Demixis

pre 11 godina

Trebalo bi sastaviti Vladu Nacionalnog Spasa koju bi cinile potpuno ne stranacke licnosti,ali oni koji znaju svoj posao.I trebalo bi smanjiti broj ministarstava sa 17 na maximum 9.I ove likove DS,SPS,SNS,URS i ostale skloniti sa scene,nek se malo odmore.Do kraja zivota da se odmore!

Miloshko

pre 11 godina

I SNS i SPS cekaju rasplet u DS pa ako pobedi Djilas eto nama nove Vlade.Djilas moze i sa Vucicem i sa Dacicem,bice po sistemu ko vise ponudi.Sve mi se cini da je bliza koalicija SNS i DS,nije dzabe Vucic precutao smenjivanje gradske vlade i Djilasa.Zivi biliu pa videli,a po meni tako i treba da bude.Dve najvece stranke,a SPS neka ide gde mu je mesto,u istoriju!

petar

pre 11 godina

Vucicu to je normalna stvar! A gde su sad hapsenje,borba sa korupciom i kriminalom,tako i ostalo obecanje... Ovi su nesposobni i ne maju kadrove,a narod zivi sve losije,treba novi izbori!!!

blebetalo

pre 11 godina

Gluposti,nece niko snositi posljedice ,nego gradjani!Dok se vi borite za fotelje lokalnih mocnika,po partijskom a ne kvalitetnom kljucu,sve ce to na kraju narod platiti.Cak i kad neki lokalni mocnik,npr.,voli zirafe...to narod placa na kraju.Nisam siguran,ali jedna zirafa vise kosta na dan nego hrana za 10 osiromasenih u narodnoj kuhinji dnevno.Tako je na svim nivoima,a tako ce i ostat,dok god bude stranacka fotelja vaznija od skolovanih strucnjaka!Ako je ovo depolitizacija sto Vucic prica,onda sam ja zirafa!

Laci

pre 11 godina

Srbija zemlja nakaradna. Ako ce se preslikavati vlast na lokalu prema republickim izborima, kako mnogi u "narodu" podrzavaju/ predlazu, onda sta ce nam lokalni izbori. Jos jedan dokaz koliko nakaradno shvatanje demokratije ima srpsko drustvo. Zato i jesu politicari kakvi jesu i zato zemlja ne moze da se modernizuje. Na svu srecu priroda radi svoje i biracko telo se pomalo ali sigurno smanjuje.

Neko iz mase

pre 11 godina

Pukla tikva... ova hibridna crveno-crna koalicija ce se pre ili kasnije raspasti. Daj Boze da bude sto pre jer ce biti manja steta po Srbiju, ali je problem sto fakticki nema ko da vodi Srbiju. Svi su vec vidjeni i odavno potroseni, ukljucujuci i DS. Potreban je neko svez, nov, neuprljan, a takvog nema.
(Aleksandar, 21. oktobar 2012 09:13)

Tako je...svi se već vidjeni i svi su dokazali da su nesposobni da vode ovu državu, već 20 i više godina jedni isti se smenjuju u krug. Ako želimo da izadjemo iz tog začaranog kruga mora da se uvedu novi ljudi, koji će biti obrazovani, pošteni, pametni, vredni, nepotkupljivi...pošto svi vrlo dobro znamo da u Srbiji je nemoguće naći takve ljude, trebamo ponuditi nekome Japancu, Švajcarcu, Nemcu... mesto predsednika države, predsednika vlade i mesta u svim ministarstvima i dati im velike plate i ovlašćenja. Jedino tako ćemo se izvući iz ove žabokrečine. Jedini problem je naći nekog dovoljno ludog da se upusti u takvu avanturu.

Mrki

pre 11 godina

Ovim nasim politicarima je stalo samo do vlasti i nista vuse ih ne interesuju. Oni se igraju zivotima naroda jer dok narod gladuje oni ce trositi pare na promocije stranaka iz budzeta. Sto izbore ne placaju iz svog dzepa a ne iz drzavnog. Ako nema pare imaju banke pa neka do mile volje mitinguju i pljuju jedni druge. Da li je Vucic mislio da ce tako lako vladati i da ce sve pohapsitu. U redi je lopovi da odgovaraju alo u SRBIJI bi onda od namanje trafike butika bilo kakve radnje firme onda sve vlasnike trebalo pohapsiti jer tu je najveci kriminal utaje poreza ne placanja penzionog i socojalnog osiguranja.

mile

pre 11 godina

Secate li se Sicera? Sicer rece da "to nece moci" i strelja protivnike. Au! Bila je potresna epizoda, koja nije bila za decu ispod 14 godina?

milena

pre 11 godina

Toma,kad ce izbori na svim nivojima?Zavrsili ste brze nego sto sam ocekivala.Bajdevej,sto ne menjate valast u Beogradu?Nesmete!Beograd nije ni Palanka ,ni .......

MANOJLO

pre 11 godina

Ne treba dozvoliti takvo ponašanje koalicionih partnera na likalu, nadam se da će gospoda iz SPS i URSA poštovati svoje izjave i smiriti strasti i cenkanja na lokalu.

Ghost Protocol

pre 11 godina

Ovim dokazuju koliko oni ustvari brinu za narod/drzavu. Da ste vi stvarno politicari koji zele najbolje za svoj narod/drazvu, vi se ne bi obazirali na ovakve gluposti i nebi pricali o padanju vlade cim dune povetarac! Nego ocigledno vam je najbitniji licni interes. Preko glave ste mi vise.

cistac

pre 11 godina

Ako je ovo istina da ce biti novih izbora,doduse tako pisu mediji...ostaje jedan zakljucak ali porazan za nas kao narod a to je da se zbog lokalnih mocnika i njihovih interesa, Srbija ponovo nalazi pred izborima.Toliko o znacaju nas i lokalnih mocnika.Ovi drugi su pobedili ubedljivo.Zastita lokalnih mocnika od strane njihovih sefova sa najviseg mesta,nije losa ali valjda je interes naroda ispred svega.A trenutno interes naroda nikako nisu izbori.Jer za silan novac koji se odlio na prosle izbore, mogli smo nekoliko gradova u Srbiji da privredno ojacamo,tako sto bi im izgradili fabrike i otvorili nova radna mesta,a o bolnicama,skolama i da ne pricamo...Ovako arcenje drzavnih para nam se smucilo.Izvadite pare iz svog dzepa gospodo, pa na izbore.Dosta je bilo.Ili su mozda izbori stvarno jedina moguca stvar.Vreme je odvajanja zita od kukolja...Sve na cistac. Ali onda Srbija mora da bira potpuno nove ljude ,koji su cisti ,nekorumpirani i zele dobro ovoj zemlji a po mogucstvu da nisu ucestvovali nikada ni u vlasti ni u opziciji, jer je to kod nas isto.Vladaju malo jedni,malo drugi,pa onda svi zajedno i tako..Ovi dosadasnji su bili dosta na vlasti i nista dobro nisu uradili.U zdravlje...

izmene

pre 11 godina

Stil vladanja , kad je jedna velika stranka i manji sateliti, je rodjen za korupciju.Zato sto mali ucenjuju velike, rusenjem vlade.Pa onda ili idu novi izbori ili i veliki pristaju na igru malih.I eto te drzavne korupcije.Tako je kod nas funkcionisala politicka scena.Svaka cast izuzetcima. Mi treba kao Amerika da organizujemo izbore i to sa dve navece stranke.U Americi,demokratskoj drzavi, se zna ko kosi a ko vodu nosi.Ovde kod nas posten covek je demode i antipatican svima.Jos ga proglasavaju za nepopularnog u drustvu.Desava se da postovani hirurg u svetu i jedan marginalni politicar bez dana staza, sem u politici, ne mogu da se porede po primanjima.Dok je svugde u svetu hirurg u prednosti,kod nas je to sasvim drugacije.Kod nas se nisu obogatili samo najvisi funkcioneri vec i svi oko njega.

svetlanast.

pre 11 godina

nema nikakve "lokalne ujdurme".
ako je dogovor da se u svim gradovima i opstinama, gde je to matematicki moguce formira vlast na istom principu kao i na republickom nivou: SNS, SPS i URS, trebalo je lokalnim opstinskim i gradskim sredinama objasniti zasto taj princip ne vazi i za beograd.

ocigledno je da svi /SNS, SPS i URS/ u beogradu imaju neku svoju takticku "kombinaciju", pa nije cudo sto MALI hoce da taktiziraju kao i VELIKI.
pitanje je samo:kome ce se na kraju TAKTIKA OBITI O GLAVU.

parada

pre 11 godina

Stara politika SPS i URS.A i lokalni interesi su bitni i tamo postoje lokalni mocnici koji ne daju vlast tako lako.Drze se one... sve dajem,vlast ne dajem.Odlicno je cesce menjanje vlasti,jer jedino se tako vidi ko je sta muljao.

gotivno

pre 11 godina

despot je prigrabio isuviše moći, i sada bi da se svira i igra po njegovom ukusu. natezalo se u mnogim gradovima oko stupanja sps-a i urs-a u koaliciju sa narodnjacima, ponajviše zbog katastrofalno loših kadrova i nestručnih faca koje su opsedale sopstveno rukovodstvo i zahtevale vlast, isključivo vlast.
ima tu i osuđivanih, kažnjavanih, besprizornih likova koji se nameću po svaku cenu i postaju bitan deo borbe "protiv kriminnala i korupcije". alal vera, vučiću!

Jagoda

pre 11 godina

Lokalni manevar u kom su SPS i URS sklopili pakt i sa vlasti skinuli naprednjake toliko je isprovocirao celnike SNS da je, mozda, na pomolu najveca kriza otkako je Dacicev kabinet polozio zakletvu.

Praslovan

pre 11 godina

Спуштавах се ја на ваше уже,
умало се уже не претрже;
отада смо виши пријатељи,
у главу ми памет ућерасте.

Damir

pre 11 godina

Lokalne i republicke stranke trebaju biti odvojene zakonom! Ovo je farsa da na republickom nivou raspravljaju ko ce biti direktor Vodovoda u Smederevskoj Palanci.O Nisu treba da odlucuju Nislije, o Kragujevcu Kragujevcani itd.

Moki

pre 11 godina

Bilo bi najbolje da Dačić i URS smire strasti. Ako je lokal ekipa uhvaćena u krađi, treba da ih se odreknu. SNS je u usponu, Vučić jedini nešto radi i sigurno će dobiti veću podršku naroda. DS je grogi, svi čekaju da Đilas uzme stranku od Tadića, potom cepanje stranke. Buduća vlada ako bude izbora je SNS Vučić i DS Đilas. Dačić i Mlađa ostaju gubitnici, a Dačić ulazi u istoriju kao 3-mesečni premijer. Krkobabić i Palma ga napuštaju (7% njegove koalicije). I sve to zbog Palanke?

deLuca

pre 11 godina

principijelnost i doslednost moraju da budu osnovna nacela u politickom zivotu Srbije. Ne sme vise da vazi praksa - da svako moze sa svakim.

Lancia

pre 11 godina

Tresla se gora, rodio se miš. Ivica se malo zaleteo, zaboravio je da ga Vučić gleda. Neće vlada da padne, fotelje su jako udobne. Dodao bih još ,, Borisee ne vraćaj se''!

Sasa Sumadinac

pre 11 godina

Ovaj dogadjaj samo pokazuje koliko je drzava centralizovana. Svako ima pravo da uredjuje svoj atar prema sopstvenom nahodjenju, naravno sve dok je to u skladi sa ustavom i zakonima. To sto republicka vrhuska zeli da preslika vlast na unutrasnjost Srbije, po tome kako su se oni dogovorili u Beogradu, onda do apsurda dovodi lokalne izbore. Cemu lokalni izbori, cemu izrazavanje volje naroda, ako tu volju politicari ionako prekroje. Kako oni uopste misle da u Beogradu smene Djilasa? Pa njega su beogradjani izabrali. Pod hitno treba nastaviti procese decentralizacije i regionalizacije. Nece nama Vucic u Sumadiji da prica ko mora da bude na vlasti. Narod ce vlast birati i smenjivati.

Toxic

pre 11 godina

Vučić je apsolutno u pravu. Bio je isuviše fer i korektan prema Dačiću i sada je shvatio da su Dačiću porasli apetiti.

Novi izbori bili bi odlično rešenje. SNS bi osvojio još veći broj glasova, SPS, DS i URS manje tako da bi bila lako ostvariva koalicija SNS-DSS (što je najbolja i najprirodnija kombinacija).

Saska

pre 11 godina

Alex 21. oktobar 2012. 11:09 #2187644
Ukoliko i dodje do novih izbora SNS je jedina stranka koja ima sanse za pobedu.DS je odavno pao u zaborav,jer nakon sto su im izmakle jos 4 godine unistavanja Srbije,poceli su borbu jedni protiv drugih,a SPS-u i URS-u ovakve ishitrene odluke ne mogu doneti nista dobro,osim mogucnosti da vise ne budu deo ni jedne vlade,jer ocigledno ne znaju da cene dobijenu sansu za ucesce u ovoj.

Sone78

pre 11 godina

E citam ove komentare i prosto ne mogu da verujem. Da Bod Vam se vratio Boris Tadic, i uspesno unistio ono sto je preostalo. Samo nek nastavi gde je stao, jer Srbi to zasluzuju!!!

Roby_Fowler

pre 11 godina

Najveca greska je ta, sto posle 5.oktobra 2000 nikad nije osvanuo 6.oktobar
inace da je osvanuo kako treba sada bi bili Svajcarska jer bi se tog 6 oktobra pojedine stranke ugasile i umrtvile

ZoranNS

pre 11 godina

zAR IZBORI JOŠ UVEK TRAJU, izgleda da će 2012. i 2013. biti izborne, a posle dolazi spremanje za nove izbore, rast cena ćemo u sledećem mandatu, sada ćemo dati Kosovo, za šta će biti kriv Dačićič, njega ćemo 2015. šutnuti zbog toga.

ivansmed.palanka

pre 11 godina

Nisam clan nijedne stranke ali treba znati da u palanci prvo je DS sa SPS/om napravio vlast zatim DS sa naprenjacima spo i dss , pa zatim socijalisti pritiskali naprednjake da zajedno formiraju vlast oni bili previse alavi i okolisali odnosno njihov predsednik Radoslav Simic pa je zatim sps sa ds/om formirao vecinu da je katastrofa jeste ali mislim da su se tu naprednjaci pevise igrali ...

bezimena

pre 11 godina

Umislili radikali da u svim gradovima treeba da vrse vlast a dobili izbore sa manje od 2%. Potuceni do nogu u Vojvodini,Novom sadu i Beogradu. Sada ce 100 dana vlade.Kakav je rezultat. Samo saopstenja
(Eto ja onako, 21. oktobar 2012 12:55)

Uz enormna poskupljenja...u kojima su se zbog veštačkog (čitaj:nameštenog) pada eura (prvi "rezultat" guvernerke NBS) uljari (bliski SNS) debelo ovajdili i još će, i ne samo oni!

Ovom cirkusu su najviše doprineli "beli listići", ali Pešićka i Turajlićka su se zavukle u mišju rupu, umesto da se "pohvale" svojom glupavom pameću! GADITE MI SE!

SASA

pre 11 godina

Pa mislim da niko sa zavrsenom osnovnom skolom nije ni pomislio da ce ova vlada trajati duze od godinu dana....
SNS nije sposobna da vodi vladu, sto smo svi i znali, i ta inatna "da kaznimo Tadica" razbice se sa nama od glavu, a ne Tadicu.....
Sad kad je doslo do onog sto smo svi znali da ce da se desi, nema potrebe za cuditi se....
Sledeca koalicija treba biti "SNS-DS-LDP"..... Te 3 partije na izborima mogu da uzmu apsolutno vecinu....
Da podele vlast izmedju se, i po svaku cenu izbaciti URS i SPS iz svake moguce opstine, sela, kancelarije, sve....
Niti je Vucic toliki radikal, a niti je Jovanovic toliki liberal, i siguran sam da ce napraviti itekako kvalitetan tim....
A sto je najvaznije , resiti se Mrkonjica, ILica, Dacica, i mog omiljenog Dinkica....
Sa apsolutnom vecinom u parlamentu, za 4 godine se moze uraditi vise nego sto su sve druge vlade uradile zajedno....
I ako nisam ljubitelj, i njaverovatnije mu nikad necu verovati, ipak A.Vucic je pokazao da ima i zna, i zasluzuje da bude tu, ja kao DS simpatizer ipak moram i to priznati, teska srca, ali ipak....
Nema sumnje ako se SNS i DS dogovore, SPS i URS, ce odleti, i nikad se vise nece vratiti...

mile

pre 11 godina

Pa Dacicu i SPS-u najvise odgovaraju novi izbori sto pre jer racunaju da ce uzeti jos koje mesto vise u lokalu a i u parlamentu to najvise na racun SNS-a.On jedini izgleda zna sta radi. Ne, nisam njegov fan,boze me sacuvaj, vec realno sa odstojanja posmatram sve.

duci0167

pre 11 godina

Moji Srbi,jel ste zbog SNS,DS,SPS,URS izlazili na izbore? Samo beli listic dokle god se ne pojavi neko pametan ili se LDP dozove pameti! Gledam na sve ovo kao na Obrenovacki vašar! Ludilo totalno! Samo sto vasar dodji pa ode a kod nas zauvek ostaje sa sve smecem. Tuga jedna! Dajmo im do znanja da nas njihove opcije ne interesuju i sigurno ce se pojaviti neko nov. Ne mislim na fasiste Dveri i njima slicni. Do tada me ova "drzava" i narod ne interesuju!

mina

pre 11 godina

U Srbiji većina (ne kažem svi) voli da ima na vlasti kao 'glavnog baju', pa još ako je malo 'žešći na rečima', naizgled čvrste ruke, mrgud, tim bolje - kao to je znak da je ozbiljan u onome što obećava. Mnogo se moći slilo u ruke pojedinca. Trenutno se prosto stvorila euforija oko Vučića, mnogo nade u neku univerzalnu pravdu... Videćemo kakav je ishod očekivanja, ali tek za nekoliko godina, kao i u svim ranijim sličnim slučajevima.

Lozničanin

pre 11 godina

Gospodine Vučiću, u Loznici je 9 godina (tri mandata) na vlasti bivši načelnik SUP-a (i UDBE) iz redova G17+ (tzv. URS, a nekadašnji SPS i JUL).
Čovek koji apsolutistički vlada, a drugima baca samo mrvice sa “svoje trpeze”. Ovoga puta SNS je privezak u gradskoj vlasti. Inače SNS ovde nema skoro nikakav uticaj u toj preraspodeli snaga, i samo može ispasti kriv za sve propuste i kriminal – tako je u prethodnim mandatima korišćen DSS, NS, DS, DA itd i na kraju su odbacivani kao krpe. Jedino je SPS uvek uz G17+.
Loznički Makijaveli zna da vlada. Trebate imati mnooogo hrabrosti da ispitate “rad” ovog bivšeg načelnika SUP-a – ko bolje zna da zametne tragove i prikrije dokaze od bivšeg načelnika SUP-a i… da se ne ponavljam.
Zagrebite, ako smete, ispod površine – ima mnooogo toga…

Vladimir

pre 11 godina

Ovo je najgora vlast ikad. Ko o cemu oni se bave sami sobom. U Srbiji kao da se ne odvija nikakav zivot van tih stranackih klanova. Dzabe bacaju nase pare na izbore. Uzas.

sprdnja

pre 11 godina

U normalnim zemljama, formiranje vlade tece onako kako je narod glasao, dve/tri najvece stranke formiraju vladu, predsednici tih stranaka odmah sutradan nakon izbora izadju pred narod i kazu im koja je njihova zajednicka strategija. Ovo kod nas je tragikomedija, narod je glasao za DS, SNS i SPS, te stranke su trebale da formiraju vladu. Ovo sto se svakodnevno desava sa promenama vlasti po lokalima,nema smisla ni logike, ubuduce narod ne treba ni da izlazi na izbore, neka se dogovara ko s kim hoce. Bruka za vlast koja se sprda sa narodom!

MANOJLO

pre 11 godina

Ne treba dozvoliti takvo ponašanje koalicionih partnera na likalu, nadam se da će gospoda iz SPS i URSA poštovati svoje izjave i smiriti strasti i cenkanja na lokalu.

GradjaninSrbije

pre 11 godina

Neka pukne. I treba da pukne. Pa da na novim izborima SNS uzme jos vise glasova i samim tim smanji ucenjivacki potencijal SPS i da izbace URS totalno iz nove Vlade... Kako stvari stoje, da bi se ova zemlja mozda ocistila i krenula dalje potrebna je koalicija SNS i LDP. Iako ne volim Cedu on je jedini koji je spreman da presece rdjavom praksom i stavovima u ovoj zemlji!

Kena-diploma

pre 11 godina

Za Dačića možda to nije bitna tema, ali za Palančane svakako jeste. Sns je otkrio krađu prethodne vlasti ds-sps, i zbog toga je isključen. Strašno je koliko su se bahato ponašali i šta su sve radili, na čelu sa predsednikom opštine.

Saska

pre 11 godina

Alex 21. oktobar 2012. 11:09 #2187644
Ukoliko i dodje do novih izbora SNS je jedina stranka koja ima sanse za pobedu.DS je odavno pao u zaborav,jer nakon sto su im izmakle jos 4 godine unistavanja Srbije,poceli su borbu jedni protiv drugih,a SPS-u i URS-u ovakve ishitrene odluke ne mogu doneti nista dobro,osim mogucnosti da vise ne budu deo ni jedne vlade,jer ocigledno ne znaju da cene dobijenu sansu za ucesce u ovoj.

Sone78

pre 11 godina

E citam ove komentare i prosto ne mogu da verujem. Da Bod Vam se vratio Boris Tadic, i uspesno unistio ono sto je preostalo. Samo nek nastavi gde je stao, jer Srbi to zasluzuju!!!

Toxic

pre 11 godina

Vučić je apsolutno u pravu. Bio je isuviše fer i korektan prema Dačiću i sada je shvatio da su Dačiću porasli apetiti.

Novi izbori bili bi odlično rešenje. SNS bi osvojio još veći broj glasova, SPS, DS i URS manje tako da bi bila lako ostvariva koalicija SNS-DSS (što je najbolja i najprirodnija kombinacija).

Lancia

pre 11 godina

Tresla se gora, rodio se miš. Ivica se malo zaleteo, zaboravio je da ga Vučić gleda. Neće vlada da padne, fotelje su jako udobne. Dodao bih još ,, Borisee ne vraćaj se''!

Moki

pre 11 godina

Bilo bi najbolje da Dačić i URS smire strasti. Ako je lokal ekipa uhvaćena u krađi, treba da ih se odreknu. SNS je u usponu, Vučić jedini nešto radi i sigurno će dobiti veću podršku naroda. DS je grogi, svi čekaju da Đilas uzme stranku od Tadića, potom cepanje stranke. Buduća vlada ako bude izbora je SNS Vučić i DS Đilas. Dačić i Mlađa ostaju gubitnici, a Dačić ulazi u istoriju kao 3-mesečni premijer. Krkobabić i Palma ga napuštaju (7% njegove koalicije). I sve to zbog Palanke?

miki

pre 11 godina

Meni je zaista zanimljivo da se i danas, dan nakon sto je Dacic sastao sa Tacijem, SNS bavi time ko ce biti na vlasti u malim gradovima, a uopste se ne oglasva se povodom Kosovaa.
Bar meni to samo pokaziuje da je SNS jedino stalo do gole golcate vlasti, a Kosovo im je 'zadnja rupa na svirali'.

Nesa

pre 11 godina

Borise vrati nam se! nemoj dozvoliti da vode ovu drzavu u PROPAST!!!!! Ti jedini zasluzujes mesto predsednika.HOCEMO NOVE IZBORE STO PRE!!!!!!!!!

Miloshko

pre 11 godina

I SNS i SPS cekaju rasplet u DS pa ako pobedi Djilas eto nama nove Vlade.Djilas moze i sa Vucicem i sa Dacicem,bice po sistemu ko vise ponudi.Sve mi se cini da je bliza koalicija SNS i DS,nije dzabe Vucic precutao smenjivanje gradske vlade i Djilasa.Zivi biliu pa videli,a po meni tako i treba da bude.Dve najvece stranke,a SPS neka ide gde mu je mesto,u istoriju!

Demixis

pre 11 godina

Trebalo bi sastaviti Vladu Nacionalnog Spasa koju bi cinile potpuno ne stranacke licnosti,ali oni koji znaju svoj posao.I trebalo bi smanjiti broj ministarstava sa 17 na maximum 9.I ove likove DS,SPS,SNS,URS i ostale skloniti sa scene,nek se malo odmore.Do kraja zivota da se odmore!

expert

pre 11 godina

I šta sad, zbog jedne Smederevske Palanke će se rušiti vlada? I to sad kad je u najavi konačno rešavanje kosovskog pitanja, bez koga ne možemo napred? Znači, Vučićevi naprednjaci (Toma je ipak ozbiljniji državnik) vode i doslovno palanačku politiku, umesto da preuzmu odgovornost za državu. Pa šta misle, da će na novim izborima da osvoje više glasova nego na prošlim? Ima da prođu lošije i od DS i od SPS.

Aleksandar

pre 11 godina

Pukla tikva... ova hibridna crveno-crna koalicija ce se pre ili kasnije raspasti. Daj Boze da bude sto pre jer ce biti manja steta po Srbiju, ali je problem sto fakticki nema ko da vodi Srbiju. Svi su vec vidjeni i odavno potroseni, ukljucujuci i DS. Potreban je neko svez, nov, neuprljan, a takvog nema.

Beogradjanin

pre 11 godina

Pretera ga Vucic vise sa ovim obaranjem vlade. Glasao sam za SNS, ali ako oni misle da cu ja svaka dva meseca da izlazim na izbore, zeznuli su se!

crni domino

pre 11 godina

"Potezi naših partnera neće proći bez posledica"
Karte su bacene na sto! Mi smo diktatorska partija, a moze se reci i partija diktatora!
Takvi diktatori Srbiji ne trebaju.
Nista, mi pratimo vase dalje poteze.

laki

pre 11 godina

Poltika SNS nema nikakve veze sa demokratijom i ljudskim pravima,vec diktaturom.Od njihove borbe za boljitak,narod ce biti sve gladniji i jadniji.Njihov cilj je da sve poluge uzmu u svoje ruke,jer tako mogu vladati decenijama,ako ih narod ne srusi.Vuk dlaku menja a cud nikada.

deLuca

pre 11 godina

principijelnost i doslednost moraju da budu osnovna nacela u politickom zivotu Srbije. Ne sme vise da vazi praksa - da svako moze sa svakim.

Eto ja onako

pre 11 godina

Umislili radikali da u svim gradovima treeba da vrse vlast a dobili izbore sa manje od 2%. Potuceni do nogu u Vojvodini,Novom sadu i Beogradu. Sada ce 100 dana vlade.Kakav je rezultat. Samo saopstenja

bezimena

pre 11 godina

Pocelo je...ja sam prognozirao da ce izdrzati do prvog novembra kad oni pozurili...ccccccc, puce koalicija...
(Rule, 20. oktobar 2012 23:57)

Raspisati izbore što pre, neću po snegu i ledu na glasanje!

Kipar

pre 11 godina

Vucicu, smesan si! Sve vise licis na junaka iz "U raljama zivota"... Sacekajte jos nedelju dana pa cete videti, sacekajte jos mesec dana pa cete videti, velika hapsenja, bla bla bla... Kao fudbaler iz seoske lige koji je uleteo na teren lige sampiona, pa ne ume sa sprovede u delo sva svoja pametovanja iz lokalne birtije o tome kako i sta treba. Cinjenica je da u sirokom luku zaobilazis najvece DS-ovske pljacke koje su predvodili tvoji zeljeno buduci koalicioni partneri. Odkud sada Cedina prica "Evropa nema alternativu" i ko sisa Kosovo, sa tim nisi dobio izbore... A i kadrovska resenja su ti straobalna - GRAND plesacice, satorsko-estradni menadzeri, propali biznismeni...

Tilt

pre 11 godina

Ovaj Vučić polako ali sigurno postaje diktator. Kakve veze ima poredak vlasti u nekom malom mestu. Pre će biti da je ovde povređena sujeta. Ne znam zašto se uopšte održavaju lokalni izbori. Prepišite republičke kada ionako organizujete vlast kako vama odgovara. Ponašanje SNS-a je mač sa dve oštrice i ovo će verovatno da im se obije o glavu na sledećim izborima. Jedva čekam dan kada će ova kvazi koalicija nestati sa političke scene.

osica

pre 11 godina

....ako dodje do novih izbora treba ih bojkotovati. Sad se vidi da je bitna vlast,a ne država. Meni je muka više, a vama?
(sale_ns, 21. oktobar 2012 09:10)

Apsolutno se slažem.

milena

pre 11 godina

Toma,kad ce izbori na svim nivojima?Zavrsili ste brze nego sto sam ocekivala.Bajdevej,sto ne menjate valast u Beogradu?Nesmete!Beograd nije ni Palanka ,ni .......

duci0167

pre 11 godina

Moji Srbi,jel ste zbog SNS,DS,SPS,URS izlazili na izbore? Samo beli listic dokle god se ne pojavi neko pametan ili se LDP dozove pameti! Gledam na sve ovo kao na Obrenovacki vašar! Ludilo totalno! Samo sto vasar dodji pa ode a kod nas zauvek ostaje sa sve smecem. Tuga jedna! Dajmo im do znanja da nas njihove opcije ne interesuju i sigurno ce se pojaviti neko nov. Ne mislim na fasiste Dveri i njima slicni. Do tada me ova "drzava" i narod ne interesuju!

SASA

pre 11 godina

Pa mislim da niko sa zavrsenom osnovnom skolom nije ni pomislio da ce ova vlada trajati duze od godinu dana....
SNS nije sposobna da vodi vladu, sto smo svi i znali, i ta inatna "da kaznimo Tadica" razbice se sa nama od glavu, a ne Tadicu.....
Sad kad je doslo do onog sto smo svi znali da ce da se desi, nema potrebe za cuditi se....
Sledeca koalicija treba biti "SNS-DS-LDP"..... Te 3 partije na izborima mogu da uzmu apsolutno vecinu....
Da podele vlast izmedju se, i po svaku cenu izbaciti URS i SPS iz svake moguce opstine, sela, kancelarije, sve....
Niti je Vucic toliki radikal, a niti je Jovanovic toliki liberal, i siguran sam da ce napraviti itekako kvalitetan tim....
A sto je najvaznije , resiti se Mrkonjica, ILica, Dacica, i mog omiljenog Dinkica....
Sa apsolutnom vecinom u parlamentu, za 4 godine se moze uraditi vise nego sto su sve druge vlade uradile zajedno....
I ako nisam ljubitelj, i njaverovatnije mu nikad necu verovati, ipak A.Vucic je pokazao da ima i zna, i zasluzuje da bude tu, ja kao DS simpatizer ipak moram i to priznati, teska srca, ali ipak....
Nema sumnje ako se SNS i DS dogovore, SPS i URS, ce odleti, i nikad se vise nece vratiti...

izbori

pre 11 godina

SPS i URS bi komotno na dve stolice.Oni su tako navikli.Pa kad im izmakne jedna, oni sednu na drugu,i tako godinama.Nije vazno ko pobedi na izborima,njima je svejedno.Obicno se negde udenu kao zakrpa.a krpa se vec nadje.Toliko o politickim stavovima i dobrobiti naroda Srbije.

svetlanast.

pre 11 godina

nema nikakve "lokalne ujdurme".
ako je dogovor da se u svim gradovima i opstinama, gde je to matematicki moguce formira vlast na istom principu kao i na republickom nivou: SNS, SPS i URS, trebalo je lokalnim opstinskim i gradskim sredinama objasniti zasto taj princip ne vazi i za beograd.

ocigledno je da svi /SNS, SPS i URS/ u beogradu imaju neku svoju takticku "kombinaciju", pa nije cudo sto MALI hoce da taktiziraju kao i VELIKI.
pitanje je samo:kome ce se na kraju TAKTIKA OBITI O GLAVU.

loshmi

pre 11 godina

Dobili su izbore na racun famozne kradje glasova! Sada kada je dokazano da nije bilo kradje i da su samo lagali narod,nece osvojiti ni 10% glasova...za ovo vreme koliko su na vlasti,pokazali su da nisu spremni da vladaju i da nemaju kadrove za vodeca mesta...Vucic samo prica prazne price price i kako ce da budu hapsenja...zamajava narod glupostima,a narodu sve teze...Evro su uspeli da spuste podizanjem referentne kam stope i dodatnim zaduzivanjem, iako imamo deficit u platnom bilansu i nikako nam ne odgovara precenjen dinar...sta nam vredi evro od 100din kada su cene namirnica skocile...ova vlada je sav teret prebacila na stanovnistvo...to sto su olaksali malo poslodavcima nece doneti veci broj radnih mesta,vec vise para u njihovim dzepovima a narod ce i dalje da gladuje...

Branko

pre 11 godina

Vučić prepustio Beograd Đilasu i to je u redu ali Leskovac je mnogo važan za SNS. Leskovac je brate "drugi Mančester" u Svetu, nije šala.

smart watch

pre 11 godina

Nema sanse da se Dacic sme usprotiviti SNS-u, jedino ako je uvideo da su Vuciceve afere izmisljotine, pa da cak ni socijalistima ne moze nauditi "praznoverjem". No, ono sto "krasi" novu vladu je evidentna nesposobnost u resavanju obicnih problema ljudi. Nema posla, nema hrane, cene divljaju...!

Krstic

pre 11 godina

Diktatori uvek zele da budu apsolutni vladari i na drzavnom i lokalnom nivou,a onda nema zime za njih,jer sve poluge vlasti imaju u svojim rukama.Narode to ste izglasali pa sada trpite i "uzivajte".

Zarko

pre 11 godina

Setite se predizbornih obećanja ove bratije... A sada će dozvoliti da im vlada padne, (a time i sva obećanja) zbog jedne Palanke!?!? Ne zaboravimo do sledećih izbora.

cistac

pre 11 godina

Ako je ovo istina da ce biti novih izbora,doduse tako pisu mediji...ostaje jedan zakljucak ali porazan za nas kao narod a to je da se zbog lokalnih mocnika i njihovih interesa, Srbija ponovo nalazi pred izborima.Toliko o znacaju nas i lokalnih mocnika.Ovi drugi su pobedili ubedljivo.Zastita lokalnih mocnika od strane njihovih sefova sa najviseg mesta,nije losa ali valjda je interes naroda ispred svega.A trenutno interes naroda nikako nisu izbori.Jer za silan novac koji se odlio na prosle izbore, mogli smo nekoliko gradova u Srbiji da privredno ojacamo,tako sto bi im izgradili fabrike i otvorili nova radna mesta,a o bolnicama,skolama i da ne pricamo...Ovako arcenje drzavnih para nam se smucilo.Izvadite pare iz svog dzepa gospodo, pa na izbore.Dosta je bilo.Ili su mozda izbori stvarno jedina moguca stvar.Vreme je odvajanja zita od kukolja...Sve na cistac. Ali onda Srbija mora da bira potpuno nove ljude ,koji su cisti ,nekorumpirani i zele dobro ovoj zemlji a po mogucstvu da nisu ucestvovali nikada ni u vlasti ni u opziciji, jer je to kod nas isto.Vladaju malo jedni,malo drugi,pa onda svi zajedno i tako..Ovi dosadasnji su bili dosta na vlasti i nista dobro nisu uradili.U zdravlje...

pera kojot genije

pre 11 godina

vučićevoj mori se nazire kraj, prevremeni izbori, i povratak u opoziciju su idealan izgovor za neispunjenje bajki koje priča sve ove godine, pri tome, napravio je puč u stranci, smenio tomislava, i ostavio mu vruć krompir...

Laci

pre 11 godina

Srbija zemlja nakaradna. Ako ce se preslikavati vlast na lokalu prema republickim izborima, kako mnogi u "narodu" podrzavaju/ predlazu, onda sta ce nam lokalni izbori. Jos jedan dokaz koliko nakaradno shvatanje demokratije ima srpsko drustvo. Zato i jesu politicari kakvi jesu i zato zemlja ne moze da se modernizuje. Na svu srecu priroda radi svoje i biracko telo se pomalo ali sigurno smanjuje.

parada

pre 11 godina

Stara politika SPS i URS.A i lokalni interesi su bitni i tamo postoje lokalni mocnici koji ne daju vlast tako lako.Drze se one... sve dajem,vlast ne dajem.Odlicno je cesce menjanje vlasti,jer jedino se tako vidi ko je sta muljao.

Kokan

pre 11 godina

SNS nece nikada moci da formira samostalno vlast. To je jedino moguce u jednopartijskom politickom uredjenju. Ovo se ne odnosi samo na SNS, nego na sve partije. Ko misli da moze sam, taj je politicki nedozreo ili ... Uvek ce morati da se prave kompromisi i uvek ce postojati ucene malih stranaka. Proslo je vreme 90-tih.

1%

pre 11 godina

Ovo samo pokazuje koliko je ovo vestacka tvorevina od vlade...kao sto sam je i nazvao prvi put..Frankestajn vlada...neka traje koliko traje, ali ove svakednevne smene, dogovri, previranja.....a vreme prolazi...prolazi...prolazi...Naravno to nece promeniti cinjenicu da recimo, ministar vojni, nije sluzio vojsku, ministar za rad i socijalna pitanja je penzioner, da imamo jedno ministarstvo podeljeno na dva dela da bi se uglavili Mrka i Velja ( a sta radi Velja u ovoj vladi???), ministra policije koji to u stvari nije ,posto je predsednik vlade, a njegove poslove obavlja Vucic "kojine znakolikofunkcijaimapanepostizesvedaobavi" ( mislim da nisam pogresio funkciju)

mile

pre 11 godina

Pa Dacicu i SPS-u najvise odgovaraju novi izbori sto pre jer racunaju da ce uzeti jos koje mesto vise u lokalu a i u parlamentu to najvise na racun SNS-a.On jedini izgleda zna sta radi. Ne, nisam njegov fan,boze me sacuvaj, vec realno sa odstojanja posmatram sve.

bezimena

pre 11 godina

Umislili radikali da u svim gradovima treeba da vrse vlast a dobili izbore sa manje od 2%. Potuceni do nogu u Vojvodini,Novom sadu i Beogradu. Sada ce 100 dana vlade.Kakav je rezultat. Samo saopstenja
(Eto ja onako, 21. oktobar 2012 12:55)

Uz enormna poskupljenja...u kojima su se zbog veštačkog (čitaj:nameštenog) pada eura (prvi "rezultat" guvernerke NBS) uljari (bliski SNS) debelo ovajdili i još će, i ne samo oni!

Ovom cirkusu su najviše doprineli "beli listići", ali Pešićka i Turajlićka su se zavukle u mišju rupu, umesto da se "pohvale" svojom glupavom pameću! GADITE MI SE!

milan

pre 11 godina

Znam da u proslosti nisi imao od koga da naucis nesto o demokratiji Vucicu i mislis da je tvoj rezultat od 100% glasova kao jedini kandidat na skupstini SNS izvanredno tvoje dostignuce ali moram ti reci nije, nije Vucicu demokratski ni kada ti dobijes 100% glasova niti je demokratski kada preuzimate na lokalu vlast mimo volje gradjana i to ne samo pojedinacno nego masovno. Tako necemo uci u EU i ti kao na oko najzagrizeniji pristalica tog cilja treba da snosis odgovornost sutra kada EU kaze tako ne. Rezultati demokratskih izbora na lokalu su stvar ljudi koji tamo zive a ne partijskih centrala iz BG, takav stil bi bio za svakoga ko je i malo demokratski obrazovan blam ali tebi ne a i odakle.

petar

pre 11 godina

Vucicu to je normalna stvar! A gde su sad hapsenje,borba sa korupciom i kriminalom,tako i ostalo obecanje... Ovi su nesposobni i ne maju kadrove,a narod zivi sve losije,treba novi izbori!!!

Samo iskreno

pre 11 godina

Nista... Sad cu da pozovem kancelariju za brze odgovore i da se pozalim! Da ne zna neko broj? A da... To ja samo jedno od obacanja koja nam je dao najveci demagog srpske istorije A.Vucic

Dule NS

pre 11 godina

-Ova vlada od kako je formirana je u nekoj krizi!
-Svi znamo da se ove stranke jedu međusobno i da se ova vlada zasniva na preglasavanju i takmičenju ko ima veću moć.... i da će veoma brzo ta tvorevina od vlade da se raspadne!
-na žalost to će nas koštati još minimum pola izgubljene godine našeg jedinog života kog imamo i ko zna koliko još para i iskidanih živaca za nove izbore...
-Inače ovog meseca sam platio 200 dinara veći račun za internet - šta bi? Poskupeo vazduh u Srbiji? Pasta za zube koju koristim "samo" 50 dinara skuplja... i tako dalje i tako dalje...
-Narode, srećne ti dugo iščekivane "promene" koje su glasao!

Laci

pre 11 godina

Srbija zemlja nakaradna. Ako ce se preslikavati vlast na lokalu prema republickim izborima, kako mnogi u "narodu" podrzavaju/ predlazu, onda sta ce nam lokalni izbori. Jos jedan dokaz koliko nakaradno shvatanje demokratije ima srpsko drustvo. Zato i jesu politicari kakvi jesu i zato zemlja ne moze da se modernizuje. Na svu srecu priroda radi svoje i biracko telo se pomalo ali sigurno smanjuje.

ludi Sremac

pre 11 godina

To vise govori o kvalitetima kadrova sns na lokalu,u 90% slucajeva su u pitanju neobrazovani,cesto i ljudi sa kriminalnim dosijeima

nakaradno

pre 11 godina

Nije Srbija nakaradna.Zemlja ne moze da bude nakaradna, vec ljudi koji u njoj zive.Mi svi zajedno cinimo sliku Srbije.Mi je predstavljamo preko nasih izabranih politicara...Pa prema tome pre se moze reci... nakaradna politika ili politicari...a nikako Srbija.Srbija je jedna predivna drzava, koja je tu za nas i kada smo bili i onakvi i ovakvi.Ona je jednostavno tu, uvek za nas.A nase je samo da je sacuvamo...

izmene

pre 11 godina

Stil vladanja , kad je jedna velika stranka i manji sateliti, je rodjen za korupciju.Zato sto mali ucenjuju velike, rusenjem vlade.Pa onda ili idu novi izbori ili i veliki pristaju na igru malih.I eto te drzavne korupcije.Tako je kod nas funkcionisala politicka scena.Svaka cast izuzetcima. Mi treba kao Amerika da organizujemo izbore i to sa dve navece stranke.U Americi,demokratskoj drzavi, se zna ko kosi a ko vodu nosi.Ovde kod nas posten covek je demode i antipatican svima.Jos ga proglasavaju za nepopularnog u drustvu.Desava se da postovani hirurg u svetu i jedan marginalni politicar bez dana staza, sem u politici, ne mogu da se porede po primanjima.Dok je svugde u svetu hirurg u prednosti,kod nas je to sasvim drugacije.Kod nas se nisu obogatili samo najvisi funkcioneri vec i svi oko njega.

M

pre 11 godina

A zasto bi lokalna vlast,morala biti kao i Republicka.Neka poltiticari objasne,zasto se onda odrzavaju lokalni izbor.Objasnjenje je vrlo prosto,na lokalnom nivou i dalje ima dobrih preduzeca,koja imaju para.Znaci,zele da se domognu i tog novca.Dobar primer je Novi Sad.

Neko iz mase

pre 11 godina

he..he...ovi će se raspasti a da nisu sastavili ni 6 meseci zajedno...tako je to kad se prave neprirodne koalicije zasnovane samo na partijskim interesima i jedinom željom da se Srbija podeli kao partijski plen za partijske vojnike SNS- ai SPS-a. Ovo što radi Vučić je stvarno smešno, zar nisu baš on i Tomislav Nikolić kada su formirali SNS pričali da se neće mešati u odluke svojih odbora na lokalu i da će ih pustiti da sami odlučuju sa kime će ulaziti u koalicije...šta je sada ovo, Vučić postaje diktator i preti svakome ko mu se zameri. Da li gospoda iz SNS-a mogu da ostanu dosledi makar jednom svom obećanju iz predizborne kampanje?

Neko iz mase

pre 11 godina

Pukla tikva... ova hibridna crveno-crna koalicija ce se pre ili kasnije raspasti. Daj Boze da bude sto pre jer ce biti manja steta po Srbiju, ali je problem sto fakticki nema ko da vodi Srbiju. Svi su vec vidjeni i odavno potroseni, ukljucujuci i DS. Potreban je neko svez, nov, neuprljan, a takvog nema.
(Aleksandar, 21. oktobar 2012 09:13)

Tako je...svi se već vidjeni i svi su dokazali da su nesposobni da vode ovu državu, već 20 i više godina jedni isti se smenjuju u krug. Ako želimo da izadjemo iz tog začaranog kruga mora da se uvedu novi ljudi, koji će biti obrazovani, pošteni, pametni, vredni, nepotkupljivi...pošto svi vrlo dobro znamo da u Srbiji je nemoguće naći takve ljude, trebamo ponuditi nekome Japancu, Švajcarcu, Nemcu... mesto predsednika države, predsednika vlade i mesta u svim ministarstvima i dati im velike plate i ovlašćenja. Jedino tako ćemo se izvući iz ove žabokrečine. Jedini problem je naći nekog dovoljno ludog da se upusti u takvu avanturu.

Lokal leglo korupcije...

pre 11 godina

Na lokalu sirom Srbije se krade naveliko, kakve su sve tu malverzacije desavaju to je za ginisa, kako krasti godinama a ne otici u zatvor.
I to sve je moguce zato sto im njihovi stranacki lideri cuvaju ledja.
Dokle ce to trajati vise?!
Kako ce sutra da se resavaju veliki slucajevi korupcije na visokom nivou kad vlast nece ni ove sa loklala da pocne da resava i salje u zatvor...

mirko

pre 11 godina

Kada je napravljena vlada onda je isti ovaj Vučić govorio o zajedničkoj strategiji, i borbi za kvalitetniji život građana.
Kako vidim sada bi on sve to pogazio radi ambicija grupe stranačkih aktivista u jednoj, ili možda par lokalnih samouprava.
Da je SNS autoritarna stranka zna se, ostalo im iz vremena kada su bili radikali, ali je potpuno normalno da se na lokalnom nivou uvažava bar minimum demokratije, i da se ne pravi vlast isključivo po republičkom šablonu.

strašljivica

pre 11 godina

'leba,'leba gospodaru!Dajte nam pravo na rad i kad smo već tu,dajte nam pravo na život!Usmerite svoju energiju na bolji život gradjana i ne rasipajte je olako pa da se opet pogubimo!Najpre pomozite gladnima oko uličnih kontejnera i onima što se od jada,živi ne čuju. Okanite se gladi za vlašću, valjda je to završeno! Udružimo se da pobedimo ovu drugu,koja je odavno nepodnošljiva i svakim danom izrasta u strašnu alu...a u gladi su,svi znamo,velike oči...

izbori

pre 11 godina

Na lokalnim izborima se ne bira prema licnosti,nego stranka.Pa onda stranka, predlaze ljude. Prema tome tvrdnja sta ce nam lokalni izbori ako ce da se preslika koalicija sa republickog nivoa onda i nije bas tacna.Jer dobijes predstavnike tih partija, koje ne poznajes a najmanje sta i kako su radili do tada.

Jagoda

pre 11 godina

Lokalni manevar u kom su SPS i URS sklopili pakt i sa vlasti skinuli naprednjake toliko je isprovocirao celnike SNS da je, mozda, na pomolu najveca kriza otkako je Dacicev kabinet polozio zakletvu.

ZoranNS

pre 11 godina

zAR IZBORI JOŠ UVEK TRAJU, izgleda da će 2012. i 2013. biti izborne, a posle dolazi spremanje za nove izbore, rast cena ćemo u sledećem mandatu, sada ćemo dati Kosovo, za šta će biti kriv Dačićič, njega ćemo 2015. šutnuti zbog toga.

bice veselo

pre 11 godina

Postaje zanimljivije i zanimljivije !!
Mnogi sadasnji simpatizeri SNSa ce sigurno biti razocarani totalnom sutnjom SNS oko susreta Dacuic-Taci tj da SNS nije zauzeo poziciju/stav.
A ostaje da se vidi dali ce ovim susretom sa Tacijem, Dacic skupiti ili izgubiti poene, a to mnogo zavisi i od toga dali ce ga SNS hvaliti ili kritikovati tako da, AKO DODJE DOI IZBORA bice zaista zanimljivo

Mrljivoje

pre 11 godina

Tek će to da puca po šavovima.
Tamo gde je osnovni cilj bio da se dodje na vlast, nije važno kako ni sa kim, ovo je normalno, preveliki apetiti.
G. Vučić nešto zaboravlja, narod nje zaboravio obećanja iz kampanje, PRVO, DINKIĆA U APS, i ništa, sad je dobar i za Vladu, ovo je klasično ponašanje - pričam ti priču, ko to može da svari i opravda - svaka čast
Ne zaboravimo, da je jedna četvrtina biračkog tela odlučila za ovu bratiju... a treba se setiti koje je učitelje imao g. Vučko, tako da sve što kaže - uvek ima neko ali, koje nama ništa ne znači

Mikica

pre 11 godina

Je l' ovo neki scenario tipa - dok se DS ne konsoliduje, raspisaćemo nove izbore u nadi da ćemo dobiti većinu glasova i tako izbaciti SPS iz igre? Ako jeste, garantujem da će Dinkić ući (ili bar grebati da uđe) u predizbornu koaliciju sa SNS-om.

max

pre 11 godina

Nego da kaze Vucic sta je sa izbornom kradjom i listicima stampanim u -gde bese, Poljskoj? I proslo je vec vise od tri dana..ohohoo...a njegov "bliski "saradnik je jos na slobodi.

Sync

pre 11 godina

Top lista nadrealista :) Ne znam za vas, ali mene jako zabavlja ova kompletna prica sa politicarima, politikom, vladom, prvim potpredsednikom, viskijem i red bulom...

Ghost Protocol

pre 11 godina

Ovim dokazuju koliko oni ustvari brinu za narod/drzavu. Da ste vi stvarno politicari koji zele najbolje za svoj narod/drazvu, vi se ne bi obazirali na ovakve gluposti i nebi pricali o padanju vlade cim dune povetarac! Nego ocigledno vam je najbitniji licni interes. Preko glave ste mi vise.

Razulareni krastavac

pre 11 godina

Znam samo da posledice vaših stranačkih prepucavanja, oko toga ko će više da skloni za sebe, mi snosimo već jaaaako dugo...

Zorzo

pre 11 godina

Sta ovi hoce, kakva ironija! Ovog coveka interesuje samo vlast i dobijanje jeftinih poena a nas narod ko "piip"! Umesto da komentarisu situaciju oko Kosova, da iniciraju otvaranje radnih mesta, da vide kako da olaksaju ljudima da prezive, oni kukaju i prete!! Mi cemo ovo mi cemo ono a oni ce videti ..... Uzas....

gotivno

pre 11 godina

despot je prigrabio isuviše moći, i sada bi da se svira i igra po njegovom ukusu. natezalo se u mnogim gradovima oko stupanja sps-a i urs-a u koaliciju sa narodnjacima, ponajviše zbog katastrofalno loših kadrova i nestručnih faca koje su opsedale sopstveno rukovodstvo i zahtevale vlast, isključivo vlast.
ima tu i osuđivanih, kažnjavanih, besprizornih likova koji se nameću po svaku cenu i postaju bitan deo borbe "protiv kriminnala i korupcije". alal vera, vučiću!

Damir

pre 11 godina

Lokalne i republicke stranke trebaju biti odvojene zakonom! Ovo je farsa da na republickom nivou raspravljaju ko ce biti direktor Vodovoda u Smederevskoj Palanci.O Nisu treba da odlucuju Nislije, o Kragujevcu Kragujevcani itd.

Sasa Sumadinac

pre 11 godina

Ovaj dogadjaj samo pokazuje koliko je drzava centralizovana. Svako ima pravo da uredjuje svoj atar prema sopstvenom nahodjenju, naravno sve dok je to u skladi sa ustavom i zakonima. To sto republicka vrhuska zeli da preslika vlast na unutrasnjost Srbije, po tome kako su se oni dogovorili u Beogradu, onda do apsurda dovodi lokalne izbore. Cemu lokalni izbori, cemu izrazavanje volje naroda, ako tu volju politicari ionako prekroje. Kako oni uopste misle da u Beogradu smene Djilasa? Pa njega su beogradjani izabrali. Pod hitno treba nastaviti procese decentralizacije i regionalizacije. Nece nama Vucic u Sumadiji da prica ko mora da bude na vlasti. Narod ce vlast birati i smenjivati.

E-mail

pre 11 godina

Ovoj zemlji treba uvesti prinudnu upravu jer će nas potpuno upropastiti stalne promene vlasti a ništa se ne radi osim krađe. Jadan narod. Ukidaju zubare i lekare u malim opštinama ali ne ukidaju ni jednog direktora javnog preduzeća niti opštinske male moćnike. Ukidaju škole, donacije stranih vlada troše na cirkuski način. U prilici sam da gledam kako se u malom gradu troši donacija jedne zapadne vlade tako što se "obnavlja vodovodna mreža" ali samo po "mekom", hidranti se prave pored njiva i bašta na svakih 30 metara, dok centralno gradsko jezgro nema nigde hidranta. Nedaj bože požara a za zalivanje je sve sređeno.

NikolaTK

pre 11 godina

Ako danasnja politicka scena bude nastavila ovako, meni nece biti tesko da udjem u politiku, pa cak i po cenu da molim prave ljude da mi pomognu da od ove zemlje napravimo nesto. Ovo vise zaista nema smisla.

Banat

pre 11 godina

Treba uvesti vecinski sistem. On ce eliminisati potrebu za koalicijama koje od demokratije i glasova gradjama prave sprdnju i jacaju korupciju.

Proporcionalni sistem je izrodio 25 partija u skupstini od kojih samo 20% moze samostalno da predje cenzus.

Ili, dakle, proporcionalni sistem sa promenljivim cenzusom u odnosu na broj partija u koaliciji (a ne kao sad, gde koalicija 5 stranaka juri 5%, kao i stranka koja sama ide na izbore!) ili vecinski. Ovo je postalo nesnosno. Zao mi je koliko smo kao gradjani anemicni, nezainteresovani za sopstvene sudbine i pare, i koliko smo politicki nezreli i neevoluirani.

Goša

pre 11 godina

Ajde pitajte ljude u Smederevskoj Palanci šta misle o svim tim ljudima u partijama na tom lokalu. Creva bi vam se okrenula. Da li je to borba za bolje građane ili udomljavanje svojih korupcionaških članova?

Roby_Fowler

pre 11 godina

Najveca greska je ta, sto posle 5.oktobra 2000 nikad nije osvanuo 6.oktobar
inace da je osvanuo kako treba sada bi bili Svajcarska jer bi se tog 6 oktobra pojedine stranke ugasile i umrtvile

blebetalo

pre 11 godina

Gluposti,nece niko snositi posljedice ,nego gradjani!Dok se vi borite za fotelje lokalnih mocnika,po partijskom a ne kvalitetnom kljucu,sve ce to na kraju narod platiti.Cak i kad neki lokalni mocnik,npr.,voli zirafe...to narod placa na kraju.Nisam siguran,ali jedna zirafa vise kosta na dan nego hrana za 10 osiromasenih u narodnoj kuhinji dnevno.Tako je na svim nivoima,a tako ce i ostat,dok god bude stranacka fotelja vaznija od skolovanih strucnjaka!Ako je ovo depolitizacija sto Vucic prica,onda sam ja zirafa!

Mrki

pre 11 godina

Ovim nasim politicarima je stalo samo do vlasti i nista vuse ih ne interesuju. Oni se igraju zivotima naroda jer dok narod gladuje oni ce trositi pare na promocije stranaka iz budzeta. Sto izbore ne placaju iz svog dzepa a ne iz drzavnog. Ako nema pare imaju banke pa neka do mile volje mitinguju i pljuju jedni druge. Da li je Vucic mislio da ce tako lako vladati i da ce sve pohapsitu. U redi je lopovi da odgovaraju alo u SRBIJI bi onda od namanje trafike butika bilo kakve radnje firme onda sve vlasnike trebalo pohapsiti jer tu je najveci kriminal utaje poreza ne placanja penzionog i socojalnog osiguranja.

mile

pre 11 godina

Secate li se Sicera? Sicer rece da "to nece moci" i strelja protivnike. Au! Bila je potresna epizoda, koja nije bila za decu ispod 14 godina?

Praslovan

pre 11 godina

Спуштавах се ја на ваше уже,
умало се уже не претрже;
отада смо виши пријатељи,
у главу ми памет ућерасте.

ivansmed.palanka

pre 11 godina

Nisam clan nijedne stranke ali treba znati da u palanci prvo je DS sa SPS/om napravio vlast zatim DS sa naprenjacima spo i dss , pa zatim socijalisti pritiskali naprednjake da zajedno formiraju vlast oni bili previse alavi i okolisali odnosno njihov predsednik Radoslav Simic pa je zatim sps sa ds/om formirao vecinu da je katastrofa jeste ali mislim da su se tu naprednjaci pevise igrali ...

mina

pre 11 godina

U Srbiji većina (ne kažem svi) voli da ima na vlasti kao 'glavnog baju', pa još ako je malo 'žešći na rečima', naizgled čvrste ruke, mrgud, tim bolje - kao to je znak da je ozbiljan u onome što obećava. Mnogo se moći slilo u ruke pojedinca. Trenutno se prosto stvorila euforija oko Vučića, mnogo nade u neku univerzalnu pravdu... Videćemo kakav je ishod očekivanja, ali tek za nekoliko godina, kao i u svim ranijim sličnim slučajevima.

Lozničanin

pre 11 godina

Gospodine Vučiću, u Loznici je 9 godina (tri mandata) na vlasti bivši načelnik SUP-a (i UDBE) iz redova G17+ (tzv. URS, a nekadašnji SPS i JUL).
Čovek koji apsolutistički vlada, a drugima baca samo mrvice sa “svoje trpeze”. Ovoga puta SNS je privezak u gradskoj vlasti. Inače SNS ovde nema skoro nikakav uticaj u toj preraspodeli snaga, i samo može ispasti kriv za sve propuste i kriminal – tako je u prethodnim mandatima korišćen DSS, NS, DS, DA itd i na kraju su odbacivani kao krpe. Jedino je SPS uvek uz G17+.
Loznički Makijaveli zna da vlada. Trebate imati mnooogo hrabrosti da ispitate “rad” ovog bivšeg načelnika SUP-a – ko bolje zna da zametne tragove i prikrije dokaze od bivšeg načelnika SUP-a i… da se ne ponavljam.
Zagrebite, ako smete, ispod površine – ima mnooogo toga…

Vladimir

pre 11 godina

Ovo je najgora vlast ikad. Ko o cemu oni se bave sami sobom. U Srbiji kao da se ne odvija nikakav zivot van tih stranackih klanova. Dzabe bacaju nase pare na izbore. Uzas.

sprdnja

pre 11 godina

U normalnim zemljama, formiranje vlade tece onako kako je narod glasao, dve/tri najvece stranke formiraju vladu, predsednici tih stranaka odmah sutradan nakon izbora izadju pred narod i kazu im koja je njihova zajednicka strategija. Ovo kod nas je tragikomedija, narod je glasao za DS, SNS i SPS, te stranke su trebale da formiraju vladu. Ovo sto se svakodnevno desava sa promenama vlasti po lokalima,nema smisla ni logike, ubuduce narod ne treba ni da izlazi na izbore, neka se dogovara ko s kim hoce. Bruka za vlast koja se sprda sa narodom!