Utorak, 16.10.2012.

22:04

Dačić: Nikad protiv države

Želimo integracije ka EU, ali ne po cenu da u tim procesima ostanemo bez države i elementarnog dostojanstva, poručuje predsednik vlade Ivica Dačić za "Novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Daèiæ: Nikad protiv države IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

turboZG

pre 11 godina

Na vasu zalost, vecina je izabrala ovu vlast i oni imaju mandat provoditi upravo ovakvu politiku (ni EU ni Kosovo).

Nadam se samo da ce te na sljedecim izborima pametnije birati. A do tad racunajte sa jos izgublenih 3-10 godina zivota, jer ono sto se sad u drzavi ne uredi poslje ce bit jos i teze i skuplje i komplicireanije.

Pogledajte Grcku koja je pocela pucati 2007/08 i jos uvijek nema kraja problema, 5 godina je proslo da se nista nije napravilo, a tako ce proci i jos 10-15 dok uopce mogu samostalno stati na noge..

NB

pre 11 godina

Treba se držati svojih principa i biti ponosan u zemlji u kojoj živiš a ne treba dozvoljavati da iko upravlja tobom kao da si njegov rob! Vreme robstva davno je prošlo!

M

pre 11 godina

Ti ces biti najgori premijer u istoriji Srbije.I sam znas da je Kosovo izgubljeno,i nemoj da narod vise zaludjujes demagogijom.Vlast stalno drzi otvoreno pitanje Kosova,jer tako manipulisu narodom.

Nik

pre 11 godina

Postoje državnički poslovi premijera, koji se obavljaju tiho, bez mnogo buke i medija. Jedan od tih je i postepeno dogovaranje i uredjivanje odnosa sa Kosovom, koje na žalost ili na sreću, NIJE Srbija već 13 godina, pa vi pričajte šta hoćete. Kosovo se ne maže na hleb i neće dati posao i perspektivu vašoj deci. Više od 90% stanovništva Srbije nije NIKAD bilo na tom hvalospevnom Kosovu. Celu priču su zakuvali i forsiraju predstavnici crkve i lokal-patriJote kojima je cilj, da od Srbije naprave rusku guberniju i okrenu je ka istoku, iako je Srbiji mesto na zapadu u civilizaciji. Ekonomsko-političko rešenje problema u Srbiji je zapravo jednostavno. Prvo priznajmo poraz zbog ratova 90-ih, kazna za poraz u ratovima je UVEK bila gubitak teritorije. Drugo, prodajmo Kosovo dok smo još u poziciji, da dobijemo milijarde $ za nešto što odavno nije naše. Treće, bez mnogo pompe i zameranja sa Rusijom, okrenimo brod konačno ka zapadu, punim jedrima. Okretanje ka EU je potrebno, ne zbog EU kot EU sa svim svojim vrlinama i manama. Potrebno je, jer se time Srbija prisiljava da uredi stanje na mnogim područjima, što je posledično i za stanovništvo višestruko korisno. Alternativa je žalosna, Kosovo ćemo ionako priznati kroz 20 godina bez centa nadoknade, osiromašeni, nećemo biti u EU i samim tim umesto pravno-ekonomski uredjene države, imaćemo prćiju tajkuna i kriminalaca, fasovaćemo verovatno sankcije, desničarske stranke će biti non-stop na vlasti, ruski će biti drugi zvanični jezik.

Smireno

pre 11 godina

Predlazem sto manje komentara na ovu temo od strane aktuelnog politickog vrha. Sto se vise "prica" to ce se teze iskobeljati od svega, sto je naklapano. Na kraju jos i sami budu poverovali u sve, sto su rekli.

anabela

pre 11 godina

Nas eventualni ulazak u EU, mora da bude dostojanstven I uzdignute glave, a ne puzeci na kolenima. Akon as neko hoce takve kakvi smo (sa Kosovom u sastavu), onda super, ako nece onda da se mi lepo okrenemo sebi I da sredimo svoju drzavu, da gradjani pocnu da zive bolje. Ako standard pocne da raste, iskreno mislim da ce gradjanima Srbije biti svejedno da li je Srbija clan EU ili nije.

radandco

pre 11 godina

Sve ima svoju cenu, u ovom slucaju, izgleda da ce cena naseg pristupanja EU biti priznavanje Kosova. Mislim da to jednostavno nije opcija. Mora I Srbija da ima neke svoje”crvene linije”. Ako Evropi nije u interesu da Srbija postane njen clan, onda OK.

Julija

pre 11 godina

Treba se držati svojih principa i biti ponosan u zemlji u kojoj živiš a ne treba dozvoljavati da iko upravlja tobom kao da si njegov rob! Vreme robstva davno je prošlo!

TIMOŠENKO

pre 11 godina

Daj da sredimo mi našu zemlju, da je očistimo od korupcije i kriminala , sredimo sve što su predhodnici DS uništili, pa EU posle toga.

Beqa

pre 11 godina

Druze Dacicu ova vasa izjava stvarno mirise na ono "da cemo jesti korenje, ali suvereniteta ne damo". Na zalost , izgleda da vasom politikom Srbija ce stvarno jesti korenje i ostati i bez Kosova i bez Evrope!

novica 952

pre 11 godina

Podrška za Dačićev stav po pitanju Kosovo i mislim da je saglasje vlade o ovom pitanju najvažnije. To što pojedine stranke i sto su pojedini političari spremni da se odreknu svega radi članstva u EU je pitanje časti i morala tih stranaka i ljudi ali je svakako naš interes da u evropske integracije uđemo što jači, čvršči i sa celinom teritorije što je više moguće. Ne sme biti dilema EU ili Kosovo , evropske integracije i hramonizacija odnosa da uz borbu da se ne odreknemo suvereniteta na delu teritorije pod pritiskom. Ako smo nešto izgubili vojnom silom ne moramo ga dati baš i formalno tek tako na tacni onima koji bi da nas do kraja ponize.

DexR

pre 11 godina

Izgubili smo mi dostojanstvo jos '91 kada ste zaseli na vlast, pa '99-te kada su nas izbombardovali kao talibane i to u sred Evrope, pa kada ste povukli vojsku i policiju sa Kosova, izgubili smo dostojanstvo kada je hleb bio 300 milijarde, izgubili smo dostojanstvo ubistom premijera a Vi se tome srdacno radovali. Izgubili smo dostojanstvo i sada kada ste ponovo poceli da nam krojite sudbinu. Ne znam samo kada ce ova sramota da Vam dopre do mozga.

igra

pre 11 godina

Kako ko da intervju Novostima postaje patriJota. Neki dan Nikolic sad Dacic. Inace, su manji od makovog zrna. Dobro, nek se igraju, sta ce.

jesen

pre 11 godina

Apsolutno podržavam gospodina Dačića,pa ne možemo mi zarad njihovih "Evropskih" želja i zahteva da se odreknemo svega što nas identifikuje kao narod,naciju,ljude,ravnopravne članove ove planete

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Stav da poštujemo teritorijalni integritet Kosova Srbija ne može i neće da prihvati, iako razumemo objašnjenje komesara Štefana Filea da je smisao te formulacije da Evropa ne želi podelu južne srpske pokrajine.

"Evropa ne želi podelu južne srpske pokrajine" ?

NISTA Vi razumeli niste !

Evropa ne želi podelu NEZAVISNE susedne drzave Kosovo !

nada ZR

pre 11 godina

Nece biti da je ova vlada kriva sto bedno zivimo.To sto Dacica nazivate pogrdnim imenima govori o politickoj pristrasnosti sa jedne strane a sa druge o sirokoj daemokratiji da svako moze slobodno i bez sankcija da kaze svoje misljenje.Dostojanstvo se ne jede ali nismo kerovi da jedemo bacene otpatke po blatu.EU nece nista pokloniti i radice po svojim pravilima.I naravno ako cemo sa svetom mi moramo saradjivati.Ali ako pregovori postoje uopste zasto ne pokusati izvuci bar nesto kako go se zvalo.

Vladan

pre 11 godina

zbog prethodnika moramo da postujemo ono sto su oni prihvatali.
(PETROVIC, 17. oktobar 2012 01:57)
"Suverenitet i Teritorijalni integritet" - Sloba
Srbija se 1999 godine, usvajanjem tzv. 'Kumanovske deklaracije, tj. kapitulacije protivustavno odrekla suvereniteta na Kosovu i sa policijom i vojskom napustila Kosovo a sto je protivistavno.

Djuro Bogavac

pre 11 godina

Znaci svi oni koji su se integrisali u EU, ostali su bez države i elementarnog dostojanstva??? Mi i pokosavamo da udjemo u EU upravo zato sto smo bez funkcionalne drzave, i sto nam je dostojanstvo politicara dzon-obraz. Za razliku od polit-elite narod je dostojanstven. Narod trpi sve, dok vulkan ne izbije.

Milja

pre 11 godina

Srbija mora nastaviti put ka EU kao i uspostavljanje odnosa sa svim državama u svetu. Nije poželjno postavljati uslov EU ili KOsovo. Zna se da će Srbija uvek izabrati Kosovo. Država uvek mora biti na prvom mestu.

Milica

pre 11 godina

Prag državnog i nacionalnog opstanka , ne sme se dovoditi u pitanje bez obzira da li je u pitanju i EU. Kada je u pitanju Kosovo ili EU , tu dileme nema, Srbija mora uvek da bira Kosovo.

Bane

pre 11 godina

Ja vise ne zivim u Srbiji hvala bogu.. pratim sta se desava.. i kada sam video rezultate izbora ove godine samo sam cekao da se pokazu prava lica. Nekada sam zalio tamo ljude.. ali ne vise.. vidim vecina je protiv onoga sto pricaju Dacic, Vucic i Nikolic.. ali vecina nije uradila nista da ih spreci da se opet domognu vlast. Znam koliko su Tadic i DS bili losi, da Ceda previse lupa gluposti itd.. ali nekada u zivotu imamo malo izbora i koliko god da se nece opcije cine lose to je sve sto imamo. I od svih tih losih opcija Srbija je izabrala onu najgoru, koja, da se nadovezem na jedan od komentara, moze kostati Srbiju da na najgluplji nacin provede i XXI a ne samo XX vek (ako do kraja ovog veka uopste vise bude Srbije)

vladimir

pre 11 godina

Nije bitna velicina drzave vec kako narod u njoj zivi.Drzava je servis gradjaninu i treba da mu omoguci normalan zivot.Za uzvrat gradjanin drzavi placa porez.Drzavu vode politicari,koji postoje zbog i u sluzbi gradjana a ne obratno.Biti ponosan i voleti svoju drzavu znaci da ti je u njoj dobro.Kome je u Srbiji trenutno dobro druze Dacicu ? Kome je to Srbija majka a kome maceha ? Ajde da se prebrojimo pa da vidimo.O stotinama hiljada koji su vec pobegli iz ovog tamnog vilajeta ne zelim ni da pricam.

Atina

pre 11 godina

Verujem da će vlast zaista sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Verujem da će vlast zaista raditi u interesu građana i države.Verujem da bi trebalo što pre da se stanje u našoj državi promeni. Verujemm da vlast zaista radi odlično svoj posao.Srbija ima budućnost samo ako SNS ostane na vlasti.

starosedeoc

pre 11 godina

O kakvom dostojanstvu ovaj priča. Da nije to ono dostojanstvo kada smo čekali u redovima, stajali na raznim susednim granicama da bi preneli benzin koji smo kupili jer ga nije bilo i trpeli šikaniranja carinika susednih zemalja? Da nije to dostojanstveno čekanje u redovima za vize?
Da nije to dostojansvena nezaposlenost i beda koja sada vlada Srbijom?
Šta je za nas danas dostojanstveno?
Sećate se ko je pominjao dostojanstvo pre dvadesetak godina? Ovo je njegov učenik i to dobar.

nikola

pre 11 godina

Mislim da je novinar trebao upitati Dacica [koji je 1999 sedeo u skupstini SCG] zasto se onda Srbija 1999 godine, usvajanjem tzv. 'Kumanovske deklaracije, tj. kapitulacije protivustavno odrekla suvereniteta na Kosovu i sa policijom i vojskom napustila Kosovo a sto je protivistavno.
Imam osecaj da se nasi novinari plase da politicarima postave kontra [provolativo] pitanje...

dusan_bg

pre 11 godina

Posto nisi u stanju za ovaj veoma tezak i ozbiljan trenutak podnesi ostavku jer nemas pravo da nas teras u bedu i izolaciju. To se radi tako u demokratskim drustvima.

Jassko

pre 11 godina

Slicno sam cuo u Dacicevim izlaganjima u Skupstini ali me, vise od nekih njegovih stavova, brine to sto nema opozicije koja bi dala drugacije stavove i argumente. No, da sacekam jos i taj plan Vlade o KiM i razvoju Srbije, pa tek tada da dam svoj sud.

Milan

pre 11 godina

Smesno je kada gologuz covek prica o dostojanstvu. Nemamo ekonomiju, nemamo vladavinu prava, huligani i crkva nam kroje zakone, omladina zivi od danas do sutra, agresivni smo i neobrazovani, perspektiva nula, i mi i dalje sanjamo o Kosovu, Rusiji, Kini i ko zna kakvim glupostima. Propast nacije nam se dogadja pred ocima i nemocni smo da bilo sta uradimo zato sto ne postoji kriticna masa postenih ljudi. Laku noc Srbi.

mirjana

pre 11 godina

Pa dokle cete da zamajvate ovaj narod, i ptice na grani znaju da Kosovo nije Srbija, prekinite da zrtvujete narod u Srbiji, izgubicemo i ovo malo zemlje, ako nastavite ovako. Sram vas bilo, vi ste najveci unistitelji vlastitog naroda

gedza

pre 11 godina

Premijer je pre svega drzavotvoran, vrlo interesantni su njegovi nastupi i razumljivi za svakog, neoficijalan je, ima smisla za salu i humor, tolerantan je i nimalo naivan. Upravo ovakav predsednik vlade je potreban u ovim teskim vremenima. Naravno nije idealan, ali kako bi se reklo "covek iz naroda".

Apis

pre 11 godina

I ovaj krenio vucicevim stopama u populisticku predizbornu kampanju.....samo sto su sada teme zamenjene....a ti blentavi narode trpi gladan.....i treba ...

Sasa RS

pre 11 godina

Ovaj je totalno uporan da menja pricu na svakih 2-3 sata.Covjece svi mi bi voljeli da je kosovo dio srbije ali nije realno nemamo snagu na ivici smo i mentalne i fizicke snage oladite vise ne ubijajte i ovo malo naroda u srbiji sto je smoglo snage da nastavi zivot ovde i poded svega!!!

mirjana

pre 11 godina

Pa dokle cete da zamajvate ovaj narod, i ptice na grani znaju da Kosovo nije Srbija, prekinite da zrtvujete narod u Srbiji, izgubicemo i ovo malo zemlje, ako nastavite ovako. Sram vas bilo, vi ste najveci unistitelji vlastitog naroda

Milan

pre 11 godina

Smesno je kada gologuz covek prica o dostojanstvu. Nemamo ekonomiju, nemamo vladavinu prava, huligani i crkva nam kroje zakone, omladina zivi od danas do sutra, agresivni smo i neobrazovani, perspektiva nula, i mi i dalje sanjamo o Kosovu, Rusiji, Kini i ko zna kakvim glupostima. Propast nacije nam se dogadja pred ocima i nemocni smo da bilo sta uradimo zato sto ne postoji kriticna masa postenih ljudi. Laku noc Srbi.

dusan_bg

pre 11 godina

Posto nisi u stanju za ovaj veoma tezak i ozbiljan trenutak podnesi ostavku jer nemas pravo da nas teras u bedu i izolaciju. To se radi tako u demokratskim drustvima.

Sasa RS

pre 11 godina

Ovaj je totalno uporan da menja pricu na svakih 2-3 sata.Covjece svi mi bi voljeli da je kosovo dio srbije ali nije realno nemamo snagu na ivici smo i mentalne i fizicke snage oladite vise ne ubijajte i ovo malo naroda u srbiji sto je smoglo snage da nastavi zivot ovde i poded svega!!!

nikola

pre 11 godina

Mislim da je novinar trebao upitati Dacica [koji je 1999 sedeo u skupstini SCG] zasto se onda Srbija 1999 godine, usvajanjem tzv. 'Kumanovske deklaracije, tj. kapitulacije protivustavno odrekla suvereniteta na Kosovu i sa policijom i vojskom napustila Kosovo a sto je protivistavno.
Imam osecaj da se nasi novinari plase da politicarima postave kontra [provolativo] pitanje...

Apis

pre 11 godina

I ovaj krenio vucicevim stopama u populisticku predizbornu kampanju.....samo sto su sada teme zamenjene....a ti blentavi narode trpi gladan.....i treba ...

starosedeoc

pre 11 godina

O kakvom dostojanstvu ovaj priča. Da nije to ono dostojanstvo kada smo čekali u redovima, stajali na raznim susednim granicama da bi preneli benzin koji smo kupili jer ga nije bilo i trpeli šikaniranja carinika susednih zemalja? Da nije to dostojanstveno čekanje u redovima za vize?
Da nije to dostojansvena nezaposlenost i beda koja sada vlada Srbijom?
Šta je za nas danas dostojanstveno?
Sećate se ko je pominjao dostojanstvo pre dvadesetak godina? Ovo je njegov učenik i to dobar.

Jassko

pre 11 godina

Slicno sam cuo u Dacicevim izlaganjima u Skupstini ali me, vise od nekih njegovih stavova, brine to sto nema opozicije koja bi dala drugacije stavove i argumente. No, da sacekam jos i taj plan Vlade o KiM i razvoju Srbije, pa tek tada da dam svoj sud.

DexR

pre 11 godina

Izgubili smo mi dostojanstvo jos '91 kada ste zaseli na vlast, pa '99-te kada su nas izbombardovali kao talibane i to u sred Evrope, pa kada ste povukli vojsku i policiju sa Kosova, izgubili smo dostojanstvo kada je hleb bio 300 milijarde, izgubili smo dostojanstvo ubistom premijera a Vi se tome srdacno radovali. Izgubili smo dostojanstvo i sada kada ste ponovo poceli da nam krojite sudbinu. Ne znam samo kada ce ova sramota da Vam dopre do mozga.

Bane

pre 11 godina

Ja vise ne zivim u Srbiji hvala bogu.. pratim sta se desava.. i kada sam video rezultate izbora ove godine samo sam cekao da se pokazu prava lica. Nekada sam zalio tamo ljude.. ali ne vise.. vidim vecina je protiv onoga sto pricaju Dacic, Vucic i Nikolic.. ali vecina nije uradila nista da ih spreci da se opet domognu vlast. Znam koliko su Tadic i DS bili losi, da Ceda previse lupa gluposti itd.. ali nekada u zivotu imamo malo izbora i koliko god da se nece opcije cine lose to je sve sto imamo. I od svih tih losih opcija Srbija je izabrala onu najgoru, koja, da se nadovezem na jedan od komentara, moze kostati Srbiju da na najgluplji nacin provede i XXI a ne samo XX vek (ako do kraja ovog veka uopste vise bude Srbije)

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Stav da poštujemo teritorijalni integritet Kosova Srbija ne može i neće da prihvati, iako razumemo objašnjenje komesara Štefana Filea da je smisao te formulacije da Evropa ne želi podelu južne srpske pokrajine.

"Evropa ne želi podelu južne srpske pokrajine" ?

NISTA Vi razumeli niste !

Evropa ne želi podelu NEZAVISNE susedne drzave Kosovo !

vladimir

pre 11 godina

Nije bitna velicina drzave vec kako narod u njoj zivi.Drzava je servis gradjaninu i treba da mu omoguci normalan zivot.Za uzvrat gradjanin drzavi placa porez.Drzavu vode politicari,koji postoje zbog i u sluzbi gradjana a ne obratno.Biti ponosan i voleti svoju drzavu znaci da ti je u njoj dobro.Kome je u Srbiji trenutno dobro druze Dacicu ? Kome je to Srbija majka a kome maceha ? Ajde da se prebrojimo pa da vidimo.O stotinama hiljada koji su vec pobegli iz ovog tamnog vilajeta ne zelim ni da pricam.

Djuro Bogavac

pre 11 godina

Znaci svi oni koji su se integrisali u EU, ostali su bez države i elementarnog dostojanstva??? Mi i pokosavamo da udjemo u EU upravo zato sto smo bez funkcionalne drzave, i sto nam je dostojanstvo politicara dzon-obraz. Za razliku od polit-elite narod je dostojanstven. Narod trpi sve, dok vulkan ne izbije.

Vladan

pre 11 godina

zbog prethodnika moramo da postujemo ono sto su oni prihvatali.
(PETROVIC, 17. oktobar 2012 01:57)
"Suverenitet i Teritorijalni integritet" - Sloba
Srbija se 1999 godine, usvajanjem tzv. 'Kumanovske deklaracije, tj. kapitulacije protivustavno odrekla suvereniteta na Kosovu i sa policijom i vojskom napustila Kosovo a sto je protivistavno.

Beqa

pre 11 godina

Druze Dacicu ova vasa izjava stvarno mirise na ono "da cemo jesti korenje, ali suvereniteta ne damo". Na zalost , izgleda da vasom politikom Srbija ce stvarno jesti korenje i ostati i bez Kosova i bez Evrope!

igra

pre 11 godina

Kako ko da intervju Novostima postaje patriJota. Neki dan Nikolic sad Dacic. Inace, su manji od makovog zrna. Dobro, nek se igraju, sta ce.

gedza

pre 11 godina

Premijer je pre svega drzavotvoran, vrlo interesantni su njegovi nastupi i razumljivi za svakog, neoficijalan je, ima smisla za salu i humor, tolerantan je i nimalo naivan. Upravo ovakav predsednik vlade je potreban u ovim teskim vremenima. Naravno nije idealan, ali kako bi se reklo "covek iz naroda".

Nik

pre 11 godina

Postoje državnički poslovi premijera, koji se obavljaju tiho, bez mnogo buke i medija. Jedan od tih je i postepeno dogovaranje i uredjivanje odnosa sa Kosovom, koje na žalost ili na sreću, NIJE Srbija već 13 godina, pa vi pričajte šta hoćete. Kosovo se ne maže na hleb i neće dati posao i perspektivu vašoj deci. Više od 90% stanovništva Srbije nije NIKAD bilo na tom hvalospevnom Kosovu. Celu priču su zakuvali i forsiraju predstavnici crkve i lokal-patriJote kojima je cilj, da od Srbije naprave rusku guberniju i okrenu je ka istoku, iako je Srbiji mesto na zapadu u civilizaciji. Ekonomsko-političko rešenje problema u Srbiji je zapravo jednostavno. Prvo priznajmo poraz zbog ratova 90-ih, kazna za poraz u ratovima je UVEK bila gubitak teritorije. Drugo, prodajmo Kosovo dok smo još u poziciji, da dobijemo milijarde $ za nešto što odavno nije naše. Treće, bez mnogo pompe i zameranja sa Rusijom, okrenimo brod konačno ka zapadu, punim jedrima. Okretanje ka EU je potrebno, ne zbog EU kot EU sa svim svojim vrlinama i manama. Potrebno je, jer se time Srbija prisiljava da uredi stanje na mnogim područjima, što je posledično i za stanovništvo višestruko korisno. Alternativa je žalosna, Kosovo ćemo ionako priznati kroz 20 godina bez centa nadoknade, osiromašeni, nećemo biti u EU i samim tim umesto pravno-ekonomski uredjene države, imaćemo prćiju tajkuna i kriminalaca, fasovaćemo verovatno sankcije, desničarske stranke će biti non-stop na vlasti, ruski će biti drugi zvanični jezik.

Smireno

pre 11 godina

Predlazem sto manje komentara na ovu temo od strane aktuelnog politickog vrha. Sto se vise "prica" to ce se teze iskobeljati od svega, sto je naklapano. Na kraju jos i sami budu poverovali u sve, sto su rekli.

TIMOŠENKO

pre 11 godina

Daj da sredimo mi našu zemlju, da je očistimo od korupcije i kriminala , sredimo sve što su predhodnici DS uništili, pa EU posle toga.

nada ZR

pre 11 godina

Nece biti da je ova vlada kriva sto bedno zivimo.To sto Dacica nazivate pogrdnim imenima govori o politickoj pristrasnosti sa jedne strane a sa druge o sirokoj daemokratiji da svako moze slobodno i bez sankcija da kaze svoje misljenje.Dostojanstvo se ne jede ali nismo kerovi da jedemo bacene otpatke po blatu.EU nece nista pokloniti i radice po svojim pravilima.I naravno ako cemo sa svetom mi moramo saradjivati.Ali ako pregovori postoje uopste zasto ne pokusati izvuci bar nesto kako go se zvalo.

jesen

pre 11 godina

Apsolutno podržavam gospodina Dačića,pa ne možemo mi zarad njihovih "Evropskih" želja i zahteva da se odreknemo svega što nas identifikuje kao narod,naciju,ljude,ravnopravne članove ove planete

novica 952

pre 11 godina

Podrška za Dačićev stav po pitanju Kosovo i mislim da je saglasje vlade o ovom pitanju najvažnije. To što pojedine stranke i sto su pojedini političari spremni da se odreknu svega radi članstva u EU je pitanje časti i morala tih stranaka i ljudi ali je svakako naš interes da u evropske integracije uđemo što jači, čvršči i sa celinom teritorije što je više moguće. Ne sme biti dilema EU ili Kosovo , evropske integracije i hramonizacija odnosa da uz borbu da se ne odreknemo suvereniteta na delu teritorije pod pritiskom. Ako smo nešto izgubili vojnom silom ne moramo ga dati baš i formalno tek tako na tacni onima koji bi da nas do kraja ponize.

M

pre 11 godina

Ti ces biti najgori premijer u istoriji Srbije.I sam znas da je Kosovo izgubljeno,i nemoj da narod vise zaludjujes demagogijom.Vlast stalno drzi otvoreno pitanje Kosova,jer tako manipulisu narodom.

Milja

pre 11 godina

Srbija mora nastaviti put ka EU kao i uspostavljanje odnosa sa svim državama u svetu. Nije poželjno postavljati uslov EU ili KOsovo. Zna se da će Srbija uvek izabrati Kosovo. Država uvek mora biti na prvom mestu.

Atina

pre 11 godina

Verujem da će vlast zaista sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Verujem da će vlast zaista raditi u interesu građana i države.Verujem da bi trebalo što pre da se stanje u našoj državi promeni. Verujemm da vlast zaista radi odlično svoj posao.Srbija ima budućnost samo ako SNS ostane na vlasti.

Milica

pre 11 godina

Prag državnog i nacionalnog opstanka , ne sme se dovoditi u pitanje bez obzira da li je u pitanju i EU. Kada je u pitanju Kosovo ili EU , tu dileme nema, Srbija mora uvek da bira Kosovo.

radandco

pre 11 godina

Sve ima svoju cenu, u ovom slucaju, izgleda da ce cena naseg pristupanja EU biti priznavanje Kosova. Mislim da to jednostavno nije opcija. Mora I Srbija da ima neke svoje”crvene linije”. Ako Evropi nije u interesu da Srbija postane njen clan, onda OK.

Julija

pre 11 godina

Treba se držati svojih principa i biti ponosan u zemlji u kojoj živiš a ne treba dozvoljavati da iko upravlja tobom kao da si njegov rob! Vreme robstva davno je prošlo!

anabela

pre 11 godina

Nas eventualni ulazak u EU, mora da bude dostojanstven I uzdignute glave, a ne puzeci na kolenima. Akon as neko hoce takve kakvi smo (sa Kosovom u sastavu), onda super, ako nece onda da se mi lepo okrenemo sebi I da sredimo svoju drzavu, da gradjani pocnu da zive bolje. Ako standard pocne da raste, iskreno mislim da ce gradjanima Srbije biti svejedno da li je Srbija clan EU ili nije.

turboZG

pre 11 godina

Na vasu zalost, vecina je izabrala ovu vlast i oni imaju mandat provoditi upravo ovakvu politiku (ni EU ni Kosovo).

Nadam se samo da ce te na sljedecim izborima pametnije birati. A do tad racunajte sa jos izgublenih 3-10 godina zivota, jer ono sto se sad u drzavi ne uredi poslje ce bit jos i teze i skuplje i komplicireanije.

Pogledajte Grcku koja je pocela pucati 2007/08 i jos uvijek nema kraja problema, 5 godina je proslo da se nista nije napravilo, a tako ce proci i jos 10-15 dok uopce mogu samostalno stati na noge..

NB

pre 11 godina

Treba se držati svojih principa i biti ponosan u zemlji u kojoj živiš a ne treba dozvoljavati da iko upravlja tobom kao da si njegov rob! Vreme robstva davno je prošlo!

gedza

pre 11 godina

Premijer je pre svega drzavotvoran, vrlo interesantni su njegovi nastupi i razumljivi za svakog, neoficijalan je, ima smisla za salu i humor, tolerantan je i nimalo naivan. Upravo ovakav predsednik vlade je potreban u ovim teskim vremenima. Naravno nije idealan, ali kako bi se reklo "covek iz naroda".

jesen

pre 11 godina

Apsolutno podržavam gospodina Dačića,pa ne možemo mi zarad njihovih "Evropskih" želja i zahteva da se odreknemo svega što nas identifikuje kao narod,naciju,ljude,ravnopravne članove ove planete

Atina

pre 11 godina

Verujem da će vlast zaista sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Verujem da će vlast zaista raditi u interesu građana i države.Verujem da bi trebalo što pre da se stanje u našoj državi promeni. Verujemm da vlast zaista radi odlično svoj posao.Srbija ima budućnost samo ako SNS ostane na vlasti.

Milja

pre 11 godina

Srbija mora nastaviti put ka EU kao i uspostavljanje odnosa sa svim državama u svetu. Nije poželjno postavljati uslov EU ili KOsovo. Zna se da će Srbija uvek izabrati Kosovo. Država uvek mora biti na prvom mestu.

Milica

pre 11 godina

Prag državnog i nacionalnog opstanka , ne sme se dovoditi u pitanje bez obzira da li je u pitanju i EU. Kada je u pitanju Kosovo ili EU , tu dileme nema, Srbija mora uvek da bira Kosovo.

mirjana

pre 11 godina

Pa dokle cete da zamajvate ovaj narod, i ptice na grani znaju da Kosovo nije Srbija, prekinite da zrtvujete narod u Srbiji, izgubicemo i ovo malo zemlje, ako nastavite ovako. Sram vas bilo, vi ste najveci unistitelji vlastitog naroda

TIMOŠENKO

pre 11 godina

Daj da sredimo mi našu zemlju, da je očistimo od korupcije i kriminala , sredimo sve što su predhodnici DS uništili, pa EU posle toga.

dusan_bg

pre 11 godina

Posto nisi u stanju za ovaj veoma tezak i ozbiljan trenutak podnesi ostavku jer nemas pravo da nas teras u bedu i izolaciju. To se radi tako u demokratskim drustvima.

nada ZR

pre 11 godina

Nece biti da je ova vlada kriva sto bedno zivimo.To sto Dacica nazivate pogrdnim imenima govori o politickoj pristrasnosti sa jedne strane a sa druge o sirokoj daemokratiji da svako moze slobodno i bez sankcija da kaze svoje misljenje.Dostojanstvo se ne jede ali nismo kerovi da jedemo bacene otpatke po blatu.EU nece nista pokloniti i radice po svojim pravilima.I naravno ako cemo sa svetom mi moramo saradjivati.Ali ako pregovori postoje uopste zasto ne pokusati izvuci bar nesto kako go se zvalo.

novica 952

pre 11 godina

Podrška za Dačićev stav po pitanju Kosovo i mislim da je saglasje vlade o ovom pitanju najvažnije. To što pojedine stranke i sto su pojedini političari spremni da se odreknu svega radi članstva u EU je pitanje časti i morala tih stranaka i ljudi ali je svakako naš interes da u evropske integracije uđemo što jači, čvršči i sa celinom teritorije što je više moguće. Ne sme biti dilema EU ili Kosovo , evropske integracije i hramonizacija odnosa da uz borbu da se ne odreknemo suvereniteta na delu teritorije pod pritiskom. Ako smo nešto izgubili vojnom silom ne moramo ga dati baš i formalno tek tako na tacni onima koji bi da nas do kraja ponize.

Sasa RS

pre 11 godina

Ovaj je totalno uporan da menja pricu na svakih 2-3 sata.Covjece svi mi bi voljeli da je kosovo dio srbije ali nije realno nemamo snagu na ivici smo i mentalne i fizicke snage oladite vise ne ubijajte i ovo malo naroda u srbiji sto je smoglo snage da nastavi zivot ovde i poded svega!!!

Julija

pre 11 godina

Treba se držati svojih principa i biti ponosan u zemlji u kojoj živiš a ne treba dozvoljavati da iko upravlja tobom kao da si njegov rob! Vreme robstva davno je prošlo!

starosedeoc

pre 11 godina

O kakvom dostojanstvu ovaj priča. Da nije to ono dostojanstvo kada smo čekali u redovima, stajali na raznim susednim granicama da bi preneli benzin koji smo kupili jer ga nije bilo i trpeli šikaniranja carinika susednih zemalja? Da nije to dostojanstveno čekanje u redovima za vize?
Da nije to dostojansvena nezaposlenost i beda koja sada vlada Srbijom?
Šta je za nas danas dostojanstveno?
Sećate se ko je pominjao dostojanstvo pre dvadesetak godina? Ovo je njegov učenik i to dobar.

anabela

pre 11 godina

Nas eventualni ulazak u EU, mora da bude dostojanstven I uzdignute glave, a ne puzeci na kolenima. Akon as neko hoce takve kakvi smo (sa Kosovom u sastavu), onda super, ako nece onda da se mi lepo okrenemo sebi I da sredimo svoju drzavu, da gradjani pocnu da zive bolje. Ako standard pocne da raste, iskreno mislim da ce gradjanima Srbije biti svejedno da li je Srbija clan EU ili nije.

Apis

pre 11 godina

I ovaj krenio vucicevim stopama u populisticku predizbornu kampanju.....samo sto su sada teme zamenjene....a ti blentavi narode trpi gladan.....i treba ...

Milan

pre 11 godina

Smesno je kada gologuz covek prica o dostojanstvu. Nemamo ekonomiju, nemamo vladavinu prava, huligani i crkva nam kroje zakone, omladina zivi od danas do sutra, agresivni smo i neobrazovani, perspektiva nula, i mi i dalje sanjamo o Kosovu, Rusiji, Kini i ko zna kakvim glupostima. Propast nacije nam se dogadja pred ocima i nemocni smo da bilo sta uradimo zato sto ne postoji kriticna masa postenih ljudi. Laku noc Srbi.

radandco

pre 11 godina

Sve ima svoju cenu, u ovom slucaju, izgleda da ce cena naseg pristupanja EU biti priznavanje Kosova. Mislim da to jednostavno nije opcija. Mora I Srbija da ima neke svoje”crvene linije”. Ako Evropi nije u interesu da Srbija postane njen clan, onda OK.

nikola

pre 11 godina

Mislim da je novinar trebao upitati Dacica [koji je 1999 sedeo u skupstini SCG] zasto se onda Srbija 1999 godine, usvajanjem tzv. 'Kumanovske deklaracije, tj. kapitulacije protivustavno odrekla suvereniteta na Kosovu i sa policijom i vojskom napustila Kosovo a sto je protivistavno.
Imam osecaj da se nasi novinari plase da politicarima postave kontra [provolativo] pitanje...

Jassko

pre 11 godina

Slicno sam cuo u Dacicevim izlaganjima u Skupstini ali me, vise od nekih njegovih stavova, brine to sto nema opozicije koja bi dala drugacije stavove i argumente. No, da sacekam jos i taj plan Vlade o KiM i razvoju Srbije, pa tek tada da dam svoj sud.

Bane

pre 11 godina

Ja vise ne zivim u Srbiji hvala bogu.. pratim sta se desava.. i kada sam video rezultate izbora ove godine samo sam cekao da se pokazu prava lica. Nekada sam zalio tamo ljude.. ali ne vise.. vidim vecina je protiv onoga sto pricaju Dacic, Vucic i Nikolic.. ali vecina nije uradila nista da ih spreci da se opet domognu vlast. Znam koliko su Tadic i DS bili losi, da Ceda previse lupa gluposti itd.. ali nekada u zivotu imamo malo izbora i koliko god da se nece opcije cine lose to je sve sto imamo. I od svih tih losih opcija Srbija je izabrala onu najgoru, koja, da se nadovezem na jedan od komentara, moze kostati Srbiju da na najgluplji nacin provede i XXI a ne samo XX vek (ako do kraja ovog veka uopste vise bude Srbije)

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Stav da poštujemo teritorijalni integritet Kosova Srbija ne može i neće da prihvati, iako razumemo objašnjenje komesara Štefana Filea da je smisao te formulacije da Evropa ne želi podelu južne srpske pokrajine.

"Evropa ne želi podelu južne srpske pokrajine" ?

NISTA Vi razumeli niste !

Evropa ne želi podelu NEZAVISNE susedne drzave Kosovo !

NB

pre 11 godina

Treba se držati svojih principa i biti ponosan u zemlji u kojoj živiš a ne treba dozvoljavati da iko upravlja tobom kao da si njegov rob! Vreme robstva davno je prošlo!

igra

pre 11 godina

Kako ko da intervju Novostima postaje patriJota. Neki dan Nikolic sad Dacic. Inace, su manji od makovog zrna. Dobro, nek se igraju, sta ce.

DexR

pre 11 godina

Izgubili smo mi dostojanstvo jos '91 kada ste zaseli na vlast, pa '99-te kada su nas izbombardovali kao talibane i to u sred Evrope, pa kada ste povukli vojsku i policiju sa Kosova, izgubili smo dostojanstvo kada je hleb bio 300 milijarde, izgubili smo dostojanstvo ubistom premijera a Vi se tome srdacno radovali. Izgubili smo dostojanstvo i sada kada ste ponovo poceli da nam krojite sudbinu. Ne znam samo kada ce ova sramota da Vam dopre do mozga.

Beqa

pre 11 godina

Druze Dacicu ova vasa izjava stvarno mirise na ono "da cemo jesti korenje, ali suvereniteta ne damo". Na zalost , izgleda da vasom politikom Srbija ce stvarno jesti korenje i ostati i bez Kosova i bez Evrope!

vladimir

pre 11 godina

Nije bitna velicina drzave vec kako narod u njoj zivi.Drzava je servis gradjaninu i treba da mu omoguci normalan zivot.Za uzvrat gradjanin drzavi placa porez.Drzavu vode politicari,koji postoje zbog i u sluzbi gradjana a ne obratno.Biti ponosan i voleti svoju drzavu znaci da ti je u njoj dobro.Kome je u Srbiji trenutno dobro druze Dacicu ? Kome je to Srbija majka a kome maceha ? Ajde da se prebrojimo pa da vidimo.O stotinama hiljada koji su vec pobegli iz ovog tamnog vilajeta ne zelim ni da pricam.

Djuro Bogavac

pre 11 godina

Znaci svi oni koji su se integrisali u EU, ostali su bez države i elementarnog dostojanstva??? Mi i pokosavamo da udjemo u EU upravo zato sto smo bez funkcionalne drzave, i sto nam je dostojanstvo politicara dzon-obraz. Za razliku od polit-elite narod je dostojanstven. Narod trpi sve, dok vulkan ne izbije.

Vladan

pre 11 godina

zbog prethodnika moramo da postujemo ono sto su oni prihvatali.
(PETROVIC, 17. oktobar 2012 01:57)
"Suverenitet i Teritorijalni integritet" - Sloba
Srbija se 1999 godine, usvajanjem tzv. 'Kumanovske deklaracije, tj. kapitulacije protivustavno odrekla suvereniteta na Kosovu i sa policijom i vojskom napustila Kosovo a sto je protivistavno.

Smireno

pre 11 godina

Predlazem sto manje komentara na ovu temo od strane aktuelnog politickog vrha. Sto se vise "prica" to ce se teze iskobeljati od svega, sto je naklapano. Na kraju jos i sami budu poverovali u sve, sto su rekli.

Nik

pre 11 godina

Postoje državnički poslovi premijera, koji se obavljaju tiho, bez mnogo buke i medija. Jedan od tih je i postepeno dogovaranje i uredjivanje odnosa sa Kosovom, koje na žalost ili na sreću, NIJE Srbija već 13 godina, pa vi pričajte šta hoćete. Kosovo se ne maže na hleb i neće dati posao i perspektivu vašoj deci. Više od 90% stanovništva Srbije nije NIKAD bilo na tom hvalospevnom Kosovu. Celu priču su zakuvali i forsiraju predstavnici crkve i lokal-patriJote kojima je cilj, da od Srbije naprave rusku guberniju i okrenu je ka istoku, iako je Srbiji mesto na zapadu u civilizaciji. Ekonomsko-političko rešenje problema u Srbiji je zapravo jednostavno. Prvo priznajmo poraz zbog ratova 90-ih, kazna za poraz u ratovima je UVEK bila gubitak teritorije. Drugo, prodajmo Kosovo dok smo još u poziciji, da dobijemo milijarde $ za nešto što odavno nije naše. Treće, bez mnogo pompe i zameranja sa Rusijom, okrenimo brod konačno ka zapadu, punim jedrima. Okretanje ka EU je potrebno, ne zbog EU kot EU sa svim svojim vrlinama i manama. Potrebno je, jer se time Srbija prisiljava da uredi stanje na mnogim područjima, što je posledično i za stanovništvo višestruko korisno. Alternativa je žalosna, Kosovo ćemo ionako priznati kroz 20 godina bez centa nadoknade, osiromašeni, nećemo biti u EU i samim tim umesto pravno-ekonomski uredjene države, imaćemo prćiju tajkuna i kriminalaca, fasovaćemo verovatno sankcije, desničarske stranke će biti non-stop na vlasti, ruski će biti drugi zvanični jezik.

M

pre 11 godina

Ti ces biti najgori premijer u istoriji Srbije.I sam znas da je Kosovo izgubljeno,i nemoj da narod vise zaludjujes demagogijom.Vlast stalno drzi otvoreno pitanje Kosova,jer tako manipulisu narodom.

turboZG

pre 11 godina

Na vasu zalost, vecina je izabrala ovu vlast i oni imaju mandat provoditi upravo ovakvu politiku (ni EU ni Kosovo).

Nadam se samo da ce te na sljedecim izborima pametnije birati. A do tad racunajte sa jos izgublenih 3-10 godina zivota, jer ono sto se sad u drzavi ne uredi poslje ce bit jos i teze i skuplje i komplicireanije.

Pogledajte Grcku koja je pocela pucati 2007/08 i jos uvijek nema kraja problema, 5 godina je proslo da se nista nije napravilo, a tako ce proci i jos 10-15 dok uopce mogu samostalno stati na noge..