Utorak, 16.10.2012.

00:26

Skyfall: Najbolji 007 u istoriji?

Izvor: Izvor. BBC

Skyfall: Najbolji 007 u istoriji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

bata djosa

pre 11 godina

mene samo zanima kako ce nasi pametnjakovici da prevedu skyfall..
nebo pada? hehehe rusece nebo? ili mozda srusilo se nebo? hihihii :)

Nije Supermen supermen, vec je Bond Supermen

pre 11 godina

@Nemanja
A koji to je to Bond film blizak nekom Flemingovom romanu?
U najboljem slucaju bi uzeli ideje iz dva-tri romana, promesali (bez tresenja) i napravili scenario.

Nemanja

pre 11 godina

@Dr.No

Jel vidiš kako možeš lepo da argumentuješ svoj stav kad hoćeš, umesto svih onih gluposti o 'muškom' i 'ženskom 'ukusu i 'depiliranim patuljcima'? A ponavljam još jednom, Dr. No, kojeg s razlogom hvališ, ima više dodirnih tačaka s ovim novim Bondom nego sa raznim Goldfingerima, Munrejkerima i vudu budalaštinama.

A ovaj što mu je Bond 'Gey' nek raščisti malo sa sobom zašto je to tako i nek poradi na pismenosti - redosled radnji nije naročito važan.

Kepec

pre 11 godina

@razni dosadni lupetari

Mislim...covek je 1.78m. O kakvom to 'kepecu' pricamo??? Zasigurno medju visljim glumcima u profesiji. Jedva cekam! JB filmovi su zabava i jednostavnost...a ovi sto su umesto lektire najvise procitali Mikijev Zabavnik (bez uvrede), jeste - ima puuuuno ozbiljnih filmova za velike cike i tete s mozgom, ali James Bond je serial za odmor istog (mozga) i uzivanje - nikakve dubioznosti i umetnicka gluma! Tol'ko...

Dr.No strikes again!

pre 11 godina

Prihvatam kritiku mog mišljenja, ali odrastao sam, pre svega, uz filmove o Bondu, a ne knjige (čak nisam ni jednu pročitao, a ni bi ni znao ko je Fleming da nisam gledao filmove!), tako da ja za tu "dekadentnu, rodžermurovsku komičnu fazu Bonda, sa imbecilnim fazonima i spravicama, koja nije imala veze ni sa realnošću" jedino i znam (i takvih filmova je najviše i bilo, od kojih priznajem da je većina bila idiotska sa aspekta filma, ali sa aspekta filma o Bondu - genijalno!), a ovo je već nešto drugo! I iako takvi, upravo ti flmovi su ostali upamćeni kao klasici (bar nama srednjih godina!), a ovi sa Krejgom će se brzo zaboraviti, ako već i nisu(?), ali za to je već kriva "industrija", jer ko bi danas gledao "onog" Bonda, a gledanost je najbitnija, zar ne?! Fast food politika!Ono kako bih najbolje opisao šta mislim je neko već napisao, a to je "ali LJUDI, ovo je BOND, ako hocete da ne bude nalickani engleski spijuncic-smekerica i da price NE BUDU ultra-naivne, akcija presmesna i negativci uglavnom stripski-suludi NEMOJTE PRAVITI FILMOVE O BOND FRANSIZI..cemu?!" I da, "Dr.No" je prvi, jedinstveni,neponovljivi i najbolji Bond film ikada... i Ursula je najbolja Bondovka! Toliko...

danguba

pre 11 godina

Generalni trend u Holivudu je pretvaranje (super)heroja u svojevrsne antiheroje, naglašavaju se njihove mane, što likovima i filmovima daje dodatnu dubinu. Meni lično su ovi filmovi ok, mada su otišli predaleko od originalnog serijala i samo ih ime još veže sa isitm...

bojan

pre 11 godina

Sto se tice naslova vesti, to bacite u vodu. Tako kazu za svaki deo.

Prvi film sa Krejgom je bio sasvim ok, ali ovaj drugi je bio tezak promasaj - jedan od losijih filmova sa Bondom. Meni je Krejg sasvim ok kao Bond, svidja mi se sto se razlikuje od ostalih Bondova (gledao sam verovatno sve delove) jer nam definitivno treba nesto drugacije posle Bronsona. Ovaj novi Bond mi vise deluje kao neki osvetnik, a ja takve price volim :)

Bond filmovi su u principu relativno nisko na lestvici kvaliteta, ali bih voleo da zauvek budu sa nama.

Predrag

pre 11 godina

Sam Mendes je sjajan reditelj. Začudih se kada se prihvatio režije novog nastavka filmova o Džejmsu Bondu, ali verujem da je čovek u stanju da napravi kvalitetan film i na ovu temu. "Revolutionary Road", "American Beauty", "Road to Perdition"...sve sami sjajni i značajni filmovi...Čak je i njegov "mali indie" film "Away We Go" odličan. Jedva čekam.

Nemanja

pre 11 godina

(Dr.No, 16. oktobar 2012 15:36)

Vidim i ja da ima mnogo vas koja voli onu dekadentnu, rodžermurovsku komičnu fazu Bonda, sa imbecilnim fazonima i spravicama, koja nije imala veze ni sa realnošću ni sa Flemingovim romanima - i to je ok, ukusi su različiti. Međutim, prilično je glupo misliti da je to etalon Bondovog lika i tvrditi da je ta verzija nekako 'muškija', a posebno je glupo potpisivati se ispod tog mišljenja sa 'Dr. No' - nazivom filma koji je još i najbliži i Flemingovoj i ovoj modernoj verziji koju kudiš.

Moca

pre 11 godina

Ne znam kako je bilo nekada, na pocetku sage o Bondu. Medjutim, od Pirsa Brosnana na ovamo filmovi o 007 su se maltene pretvorili u reklame za skupa kola, satove, odela i promociju nekog novog lepog zenskog lica u Holivudu. Na stranu sto je agent 007 postao Supermen, sta sve moze da uradi a ostane ziv i nepovredjen.

seven

pre 11 godina

Odkad je ovaj poceo igrati u filmovima o Bondu ,izgubio se svaki smek i prepoznatljivost agenta 007.Ovi filmovi sa Gregom su tesko smece,kao i scenario i sve ostalo.Cak se razmisljalo u scenariju da Bond bude Gey,ne bi me cudilo da se to desi u sledecm nastavku.Katastrofa.

Sabre

pre 11 godina

Ja ne verujem da:

1) se vecina komentatora ovde lozi na ovog silosa Krejga

2) vecina ovde hvali holivudov uzasni pristup unistavanja klasika sa ovim "drugacije zamisljenim" konceptom glavnog lika (tipa, bond koji je sirovincina, betmen koga dva kuceta i dzoker prebijaju ali zato nam on 20 minuta objasnjava kako je hakovao telefone - na stranu sto je taj film inace odlican, zaista)

Ok, kapiram da je Bademce odlican ponovo (covek je jedan od najboljih glumaca danasnjice) i siguran sam da, kao i u Betmenu prica uopste nije losa ali LJUDI, ovo je BOND, ako hocete da ne bude nalickani engleski spijuncic-smekerica i da price NE BUDU ultra-naivne, akcija presmesna i negativci uglavnom stripski-suludi NEMOJTE PRAVITI FILMOVE O BOND FRANSIZI..cemu?!

Nadam se da neko kapira o cemu pricam ovde.. isto kao sto i Betmen film nije pravi Betmen film kada je Betmen neki Detroit ili Cikago, tako i dzabe sva gotivnost filma ako to nema -duh- Bonda.

Dr.No

pre 11 godina

Vidim po komentarima, da su novi Bond filmovi postali orijentisani na zensku publiku, jer su svi pozitivni komentari vezani za film uglavnom zenski i svode se na to kakav je Krejg sexy dasa! Alo zene, niko vam ne brani da obozavate depilirane patuljke, ali ovde se prica o Bond filmovima, kao takvim, a ne ko je bolji frajer od glumaca! Ali izgleda da su se i muskarci probudili, pre svega (Goldfinger ne lupajte, 16. oktobar 2012 14:30), (Sabre, 16. oktobar 2012 15:04), (Nisam, 16. oktobar 2012 14:34), (Objektivno!, 16. oktobar 2012 14:25), tako da neki ljudi, vidim, ipak shvataju what James Bond is all about!

Goldfinger ne lupajte

pre 11 godina

Krejg je ubedljivo najgori Bond...ma on ni nije Bond,on jedino negativca moze da glumi u Bond filmu i to ne glavnog,nego nekog sporednog henchmena.Da li je moguce da se demografska slika do te mere promenila?Bond nikada nije bio pre svega akcioni film,nego detinjasta mushka fantazija o mushkarcu koji moze da se ponasha ko sexistichka svinja i dobije svaku zenu koju pozeli,pritom upuca negativce i ode u zalazak sunca.On nije raalna ni zenska prezentacija zelja,nego mushka,shta mushkarci se zaludjuju da je kul i privlachno suprotnom polu.Kazino Rojal je ne samo najgori Bond nego i jedan od najdosadnijih filmova koje sam ja u zivotu gledao.Posle toga sam digo ruke od Bonda dokle god je samo bleda verzija novog Bornovog Identiteta.I ko god lupeta da ovaj plavi ruznjikavi tip koji izgleda ko da ima 60 godina igra Bonda rukija lol...fizichki najblizi onome shto Bond treba da bude je bio Brosnan,sad shto on nema karakter za tu ulogu je druga stvar.

Objektivno!

pre 11 godina

Priznajem, kad sam gledao stare Bond filmove, najvise me je iritirao taj 007 humor! Medjutim, sa godinama sam shvatio da je upravo taj humor, ono sto razlikuje Bonda od ostalih "specijalaca", a u toj ulozi su neprikosnoveni Son Koneri i Rodzer Mur! Danasnji Bond filmovi su mi totalno bezlicni, ne vidim po cemu se razlikuju od "Mission imposible" ili "Born's identity", samo po imenu agenta(!?)! Oni stari Bondovi su ipak imali dusu! Ovo sada je, priznajem- produkcijski najkvalitetnije uradjeno, ali je tesko smece! I drugo, ne shvatam komentare tipa: ovaj Bond je REALISTICAN?! Pa, kome jos treba REALISTICAN Bond? Jok bre! Hocu Bonda koji bije sve od sale, koji ima 1001 gedzet za spasavanje iz svakojakih situacija, za kojim zene uzdisu samo zbog pojave i hocu Bonda koji ce nakon sat vremena tucnjave, skakanja, ronjenja i padanja hladnokrvno da sedne u kafe i uz osmeh naruci martini (promuckan, ne promesan!), a ne pivo, ko neki dripac iz paba!

Anon

pre 11 godina

Nakon svakog novog JB filma, kritike su uvek:"Najbolji JB film do sada"...a nakon svake zamene glumaca:"Najbolji JB glumac do sada"...
Tako da, koga briga sta se prica...

Nisam

pre 11 godina

Nisam nikada zamisljao da J. Bond lici na izbacivaca iz nizerazrednog Ruskog kazina, al ajde... Nisam nikada mislio da cu ovo reci, ali, u odnosu na ovog, i Roger Moore je premija...

Mikeli

pre 11 godina

Danijel Krejg je po mojim merilima najbolji Bond! Krvav,nadrkan,bezobrazan,jednostavno ljudsko bice!
Recimo ja zbog Brosnana nikada nisam voleo Bonda previse,Pirs je dobar glumac,ali je previse sladunjav za Bonda,nekako vise lici na japija nego na super tajnog spijuna...Krejg je ucinio to da jedva cekam ovaj film,njegova gluma je savrsena!

jimmy

pre 11 godina

neki su rekli "sve u svoje vreme", sto znaci da kakav i da bude skyfall moze da bude samo najbolji od zadnjih serijala. Magija '70 i 80 -tih godina proslog veka, kojom smo gledali ovaj serijal nista ne moze da zameni. Kakav i da bude Skyfall moze da bude samo dobar akcioni film najvise zbog ogranicenog scenarija

pancevo on line

pre 11 godina

Daniel Krejg je prava muškarčina, šmeker i zavodnik, koji se bije pesnicama a ne nekim satovima što svetle ili šta već - već samo sirova snaga i ništa više. Pravi heroj joooj i što je leeeep!!!

Bilja

pre 11 godina

Meni je ovaj JB jako sexy. Odlicno izgleda i u elegantnom odelu, sav zagladjen i uredan, a i u "borbenom" odelu sa licem umazanim od zemlje.

Mr. Bojangles

pre 11 godina

@d, 16. oktobar 2012 11:02
Taj "klempavi kepec" je izmislio Bonda za sve (pre)ostale glumce koji su se oprobali u toj ulozi (izuzev ŠK, ali ponajviše zbog neke emotivne veze sa njegovom interpretacijom). Opet, taj "klempavi kepec" ponajviše (fizički) liči na DžB iz stripova, u čijem stvaranju je (sugestijama) učestvovao i sam Jan Fleming. Na kraju, voleo bih da mi nabrojiš po jedan film za svakog od glumaca koji su oživeli lik DžB, pa bih te onda i shvatio ozbiljno. Ovo se odnosi i na lika koji se potpisao kao zoran, 16. oktobar 2012 09:34...

tizm

pre 11 godina

Realno svi ti bondovi filmovi su prosecni, neki su i glupi. Iznenadjujuce da toliko dugo se snimaju a da su i dalje popularni. Radnja svakog filma, pojavi se neki opasan negativac, bond vozi dobra kola, ima dobru ribu, obicno ga negativac zarobi i on uspe da pobegne i na kraju ga uhapsi/ubije. I sledeci film sve to ispocetka bez veze sa prethodnim, i tako vec 50 filmova.

Jer ja sam James Bond terijer :D

pre 11 godina

Мени је овај Бонд убедљиво најреалнији са становништва акционог филма али и трунке објективности у свету. Док старији Бондови су имали ласере и сличне ствари, још су служили као чиста пропаганда Запада против злих руса, кинеза и остале багре. Овај Бонд поврх свега показује да шпијуни нису шарманти ликови који на то решавају ствари већ много крвавијим средствима. Нажалост, глупост амера и даље се одсликава у тоталном необразовању појединих ствари ( TGV возови у Црној Гори су били врхунац)...

less

pre 11 godina

Vrlo teško je poverovati u ovako nešto, jer ga niko nije gledao (otkud mi znamo da ti novinari nisu podmazani), ali preduslovi za to postoje. Po meni zadnja 2 su u top 5 bond filmova. Izbegli su onu zajebantsku notu iz starih, odlični glumci, scenario u ravni sa starim (ni bolji, ali ni lošiji) i pre svega, bond je nemilosrdan i pravi ubica kakav bi trebalo da bude. Plus je labilan zbog smrti voljene.

bzv

pre 11 godina

Treba imati dosta petlje da bi izjavili tako nesto, nije ne moguce (jer menjaju vec dobitnu formulu) ali opet... Samovcu reci da jedva cekam bio naj ili ne.

Firefox

pre 11 godina

Cisto sumnjam, al' uvek je moguce, inace onaj prethodni Bond mi je jedan od najglupljih filmova koje sam gledao, a gledao sam jako mnogo filmova. Scenarija nema, ceo staje na jednu A5 stranu...

Jer ja sam James Bond terijer :D

pre 11 godina

Мени је овај Бонд убедљиво најреалнији са становништва акционог филма али и трунке објективности у свету. Док старији Бондови су имали ласере и сличне ствари, још су служили као чиста пропаганда Запада против злих руса, кинеза и остале багре. Овај Бонд поврх свега показује да шпијуни нису шарманти ликови који на то решавају ствари већ много крвавијим средствима. Нажалост, глупост амера и даље се одсликава у тоталном необразовању појединих ствари ( TGV возови у Црној Гори су били врхунац)...

Firefox

pre 11 godina

Cisto sumnjam, al' uvek je moguce, inace onaj prethodni Bond mi je jedan od najglupljih filmova koje sam gledao, a gledao sam jako mnogo filmova. Scenarija nema, ceo staje na jednu A5 stranu...

Mr. Bojangles

pre 11 godina

@d, 16. oktobar 2012 11:02
Taj "klempavi kepec" je izmislio Bonda za sve (pre)ostale glumce koji su se oprobali u toj ulozi (izuzev ŠK, ali ponajviše zbog neke emotivne veze sa njegovom interpretacijom). Opet, taj "klempavi kepec" ponajviše (fizički) liči na DžB iz stripova, u čijem stvaranju je (sugestijama) učestvovao i sam Jan Fleming. Na kraju, voleo bih da mi nabrojiš po jedan film za svakog od glumaca koji su oživeli lik DžB, pa bih te onda i shvatio ozbiljno. Ovo se odnosi i na lika koji se potpisao kao zoran, 16. oktobar 2012 09:34...

less

pre 11 godina

Vrlo teško je poverovati u ovako nešto, jer ga niko nije gledao (otkud mi znamo da ti novinari nisu podmazani), ali preduslovi za to postoje. Po meni zadnja 2 su u top 5 bond filmova. Izbegli su onu zajebantsku notu iz starih, odlični glumci, scenario u ravni sa starim (ni bolji, ali ni lošiji) i pre svega, bond je nemilosrdan i pravi ubica kakav bi trebalo da bude. Plus je labilan zbog smrti voljene.

tizm

pre 11 godina

Realno svi ti bondovi filmovi su prosecni, neki su i glupi. Iznenadjujuce da toliko dugo se snimaju a da su i dalje popularni. Radnja svakog filma, pojavi se neki opasan negativac, bond vozi dobra kola, ima dobru ribu, obicno ga negativac zarobi i on uspe da pobegne i na kraju ga uhapsi/ubije. I sledeci film sve to ispocetka bez veze sa prethodnim, i tako vec 50 filmova.

Objektivno!

pre 11 godina

Priznajem, kad sam gledao stare Bond filmove, najvise me je iritirao taj 007 humor! Medjutim, sa godinama sam shvatio da je upravo taj humor, ono sto razlikuje Bonda od ostalih "specijalaca", a u toj ulozi su neprikosnoveni Son Koneri i Rodzer Mur! Danasnji Bond filmovi su mi totalno bezlicni, ne vidim po cemu se razlikuju od "Mission imposible" ili "Born's identity", samo po imenu agenta(!?)! Oni stari Bondovi su ipak imali dusu! Ovo sada je, priznajem- produkcijski najkvalitetnije uradjeno, ali je tesko smece! I drugo, ne shvatam komentare tipa: ovaj Bond je REALISTICAN?! Pa, kome jos treba REALISTICAN Bond? Jok bre! Hocu Bonda koji bije sve od sale, koji ima 1001 gedzet za spasavanje iz svakojakih situacija, za kojim zene uzdisu samo zbog pojave i hocu Bonda koji ce nakon sat vremena tucnjave, skakanja, ronjenja i padanja hladnokrvno da sedne u kafe i uz osmeh naruci martini (promuckan, ne promesan!), a ne pivo, ko neki dripac iz paba!

Anon

pre 11 godina

Nakon svakog novog JB filma, kritike su uvek:"Najbolji JB film do sada"...a nakon svake zamene glumaca:"Najbolji JB glumac do sada"...
Tako da, koga briga sta se prica...

Goldfinger ne lupajte

pre 11 godina

Krejg je ubedljivo najgori Bond...ma on ni nije Bond,on jedino negativca moze da glumi u Bond filmu i to ne glavnog,nego nekog sporednog henchmena.Da li je moguce da se demografska slika do te mere promenila?Bond nikada nije bio pre svega akcioni film,nego detinjasta mushka fantazija o mushkarcu koji moze da se ponasha ko sexistichka svinja i dobije svaku zenu koju pozeli,pritom upuca negativce i ode u zalazak sunca.On nije raalna ni zenska prezentacija zelja,nego mushka,shta mushkarci se zaludjuju da je kul i privlachno suprotnom polu.Kazino Rojal je ne samo najgori Bond nego i jedan od najdosadnijih filmova koje sam ja u zivotu gledao.Posle toga sam digo ruke od Bonda dokle god je samo bleda verzija novog Bornovog Identiteta.I ko god lupeta da ovaj plavi ruznjikavi tip koji izgleda ko da ima 60 godina igra Bonda rukija lol...fizichki najblizi onome shto Bond treba da bude je bio Brosnan,sad shto on nema karakter za tu ulogu je druga stvar.

Nisam

pre 11 godina

Nisam nikada zamisljao da J. Bond lici na izbacivaca iz nizerazrednog Ruskog kazina, al ajde... Nisam nikada mislio da cu ovo reci, ali, u odnosu na ovog, i Roger Moore je premija...

Mikeli

pre 11 godina

Danijel Krejg je po mojim merilima najbolji Bond! Krvav,nadrkan,bezobrazan,jednostavno ljudsko bice!
Recimo ja zbog Brosnana nikada nisam voleo Bonda previse,Pirs je dobar glumac,ali je previse sladunjav za Bonda,nekako vise lici na japija nego na super tajnog spijuna...Krejg je ucinio to da jedva cekam ovaj film,njegova gluma je savrsena!

Kepec

pre 11 godina

@razni dosadni lupetari

Mislim...covek je 1.78m. O kakvom to 'kepecu' pricamo??? Zasigurno medju visljim glumcima u profesiji. Jedva cekam! JB filmovi su zabava i jednostavnost...a ovi sto su umesto lektire najvise procitali Mikijev Zabavnik (bez uvrede), jeste - ima puuuuno ozbiljnih filmova za velike cike i tete s mozgom, ali James Bond je serial za odmor istog (mozga) i uzivanje - nikakve dubioznosti i umetnicka gluma! Tol'ko...

seven

pre 11 godina

Odkad je ovaj poceo igrati u filmovima o Bondu ,izgubio se svaki smek i prepoznatljivost agenta 007.Ovi filmovi sa Gregom su tesko smece,kao i scenario i sve ostalo.Cak se razmisljalo u scenariju da Bond bude Gey,ne bi me cudilo da se to desi u sledecm nastavku.Katastrofa.

bzv

pre 11 godina

Treba imati dosta petlje da bi izjavili tako nesto, nije ne moguce (jer menjaju vec dobitnu formulu) ali opet... Samovcu reci da jedva cekam bio naj ili ne.

Moca

pre 11 godina

Ne znam kako je bilo nekada, na pocetku sage o Bondu. Medjutim, od Pirsa Brosnana na ovamo filmovi o 007 su se maltene pretvorili u reklame za skupa kola, satove, odela i promociju nekog novog lepog zenskog lica u Holivudu. Na stranu sto je agent 007 postao Supermen, sta sve moze da uradi a ostane ziv i nepovredjen.

Dr.No strikes again!

pre 11 godina

Prihvatam kritiku mog mišljenja, ali odrastao sam, pre svega, uz filmove o Bondu, a ne knjige (čak nisam ni jednu pročitao, a ni bi ni znao ko je Fleming da nisam gledao filmove!), tako da ja za tu "dekadentnu, rodžermurovsku komičnu fazu Bonda, sa imbecilnim fazonima i spravicama, koja nije imala veze ni sa realnošću" jedino i znam (i takvih filmova je najviše i bilo, od kojih priznajem da je većina bila idiotska sa aspekta filma, ali sa aspekta filma o Bondu - genijalno!), a ovo je već nešto drugo! I iako takvi, upravo ti flmovi su ostali upamćeni kao klasici (bar nama srednjih godina!), a ovi sa Krejgom će se brzo zaboraviti, ako već i nisu(?), ali za to je već kriva "industrija", jer ko bi danas gledao "onog" Bonda, a gledanost je najbitnija, zar ne?! Fast food politika!Ono kako bih najbolje opisao šta mislim je neko već napisao, a to je "ali LJUDI, ovo je BOND, ako hocete da ne bude nalickani engleski spijuncic-smekerica i da price NE BUDU ultra-naivne, akcija presmesna i negativci uglavnom stripski-suludi NEMOJTE PRAVITI FILMOVE O BOND FRANSIZI..cemu?!" I da, "Dr.No" je prvi, jedinstveni,neponovljivi i najbolji Bond film ikada... i Ursula je najbolja Bondovka! Toliko...

Sabre

pre 11 godina

Ja ne verujem da:

1) se vecina komentatora ovde lozi na ovog silosa Krejga

2) vecina ovde hvali holivudov uzasni pristup unistavanja klasika sa ovim "drugacije zamisljenim" konceptom glavnog lika (tipa, bond koji je sirovincina, betmen koga dva kuceta i dzoker prebijaju ali zato nam on 20 minuta objasnjava kako je hakovao telefone - na stranu sto je taj film inace odlican, zaista)

Ok, kapiram da je Bademce odlican ponovo (covek je jedan od najboljih glumaca danasnjice) i siguran sam da, kao i u Betmenu prica uopste nije losa ali LJUDI, ovo je BOND, ako hocete da ne bude nalickani engleski spijuncic-smekerica i da price NE BUDU ultra-naivne, akcija presmesna i negativci uglavnom stripski-suludi NEMOJTE PRAVITI FILMOVE O BOND FRANSIZI..cemu?!

Nadam se da neko kapira o cemu pricam ovde.. isto kao sto i Betmen film nije pravi Betmen film kada je Betmen neki Detroit ili Cikago, tako i dzabe sva gotivnost filma ako to nema -duh- Bonda.

jimmy

pre 11 godina

neki su rekli "sve u svoje vreme", sto znaci da kakav i da bude skyfall moze da bude samo najbolji od zadnjih serijala. Magija '70 i 80 -tih godina proslog veka, kojom smo gledali ovaj serijal nista ne moze da zameni. Kakav i da bude Skyfall moze da bude samo dobar akcioni film najvise zbog ogranicenog scenarija

bojan

pre 11 godina

Sto se tice naslova vesti, to bacite u vodu. Tako kazu za svaki deo.

Prvi film sa Krejgom je bio sasvim ok, ali ovaj drugi je bio tezak promasaj - jedan od losijih filmova sa Bondom. Meni je Krejg sasvim ok kao Bond, svidja mi se sto se razlikuje od ostalih Bondova (gledao sam verovatno sve delove) jer nam definitivno treba nesto drugacije posle Bronsona. Ovaj novi Bond mi vise deluje kao neki osvetnik, a ja takve price volim :)

Bond filmovi su u principu relativno nisko na lestvici kvaliteta, ali bih voleo da zauvek budu sa nama.

pancevo on line

pre 11 godina

Daniel Krejg je prava muškarčina, šmeker i zavodnik, koji se bije pesnicama a ne nekim satovima što svetle ili šta već - već samo sirova snaga i ništa više. Pravi heroj joooj i što je leeeep!!!

Nemanja

pre 11 godina

(Dr.No, 16. oktobar 2012 15:36)

Vidim i ja da ima mnogo vas koja voli onu dekadentnu, rodžermurovsku komičnu fazu Bonda, sa imbecilnim fazonima i spravicama, koja nije imala veze ni sa realnošću ni sa Flemingovim romanima - i to je ok, ukusi su različiti. Međutim, prilično je glupo misliti da je to etalon Bondovog lika i tvrditi da je ta verzija nekako 'muškija', a posebno je glupo potpisivati se ispod tog mišljenja sa 'Dr. No' - nazivom filma koji je još i najbliži i Flemingovoj i ovoj modernoj verziji koju kudiš.

Bilja

pre 11 godina

Meni je ovaj JB jako sexy. Odlicno izgleda i u elegantnom odelu, sav zagladjen i uredan, a i u "borbenom" odelu sa licem umazanim od zemlje.

Predrag

pre 11 godina

Sam Mendes je sjajan reditelj. Začudih se kada se prihvatio režije novog nastavka filmova o Džejmsu Bondu, ali verujem da je čovek u stanju da napravi kvalitetan film i na ovu temu. "Revolutionary Road", "American Beauty", "Road to Perdition"...sve sami sjajni i značajni filmovi...Čak je i njegov "mali indie" film "Away We Go" odličan. Jedva čekam.

danguba

pre 11 godina

Generalni trend u Holivudu je pretvaranje (super)heroja u svojevrsne antiheroje, naglašavaju se njihove mane, što likovima i filmovima daje dodatnu dubinu. Meni lično su ovi filmovi ok, mada su otišli predaleko od originalnog serijala i samo ih ime još veže sa isitm...

Dr.No

pre 11 godina

Vidim po komentarima, da su novi Bond filmovi postali orijentisani na zensku publiku, jer su svi pozitivni komentari vezani za film uglavnom zenski i svode se na to kakav je Krejg sexy dasa! Alo zene, niko vam ne brani da obozavate depilirane patuljke, ali ovde se prica o Bond filmovima, kao takvim, a ne ko je bolji frajer od glumaca! Ali izgleda da su se i muskarci probudili, pre svega (Goldfinger ne lupajte, 16. oktobar 2012 14:30), (Sabre, 16. oktobar 2012 15:04), (Nisam, 16. oktobar 2012 14:34), (Objektivno!, 16. oktobar 2012 14:25), tako da neki ljudi, vidim, ipak shvataju what James Bond is all about!

Nemanja

pre 11 godina

@Dr.No

Jel vidiš kako možeš lepo da argumentuješ svoj stav kad hoćeš, umesto svih onih gluposti o 'muškom' i 'ženskom 'ukusu i 'depiliranim patuljcima'? A ponavljam još jednom, Dr. No, kojeg s razlogom hvališ, ima više dodirnih tačaka s ovim novim Bondom nego sa raznim Goldfingerima, Munrejkerima i vudu budalaštinama.

A ovaj što mu je Bond 'Gey' nek raščisti malo sa sobom zašto je to tako i nek poradi na pismenosti - redosled radnji nije naročito važan.

bata djosa

pre 11 godina

mene samo zanima kako ce nasi pametnjakovici da prevedu skyfall..
nebo pada? hehehe rusece nebo? ili mozda srusilo se nebo? hihihii :)

Nije Supermen supermen, vec je Bond Supermen

pre 11 godina

@Nemanja
A koji to je to Bond film blizak nekom Flemingovom romanu?
U najboljem slucaju bi uzeli ideje iz dva-tri romana, promesali (bez tresenja) i napravili scenario.

tizm

pre 11 godina

Realno svi ti bondovi filmovi su prosecni, neki su i glupi. Iznenadjujuce da toliko dugo se snimaju a da su i dalje popularni. Radnja svakog filma, pojavi se neki opasan negativac, bond vozi dobra kola, ima dobru ribu, obicno ga negativac zarobi i on uspe da pobegne i na kraju ga uhapsi/ubije. I sledeci film sve to ispocetka bez veze sa prethodnim, i tako vec 50 filmova.

Firefox

pre 11 godina

Cisto sumnjam, al' uvek je moguce, inace onaj prethodni Bond mi je jedan od najglupljih filmova koje sam gledao, a gledao sam jako mnogo filmova. Scenarija nema, ceo staje na jednu A5 stranu...

Goldfinger ne lupajte

pre 11 godina

Krejg je ubedljivo najgori Bond...ma on ni nije Bond,on jedino negativca moze da glumi u Bond filmu i to ne glavnog,nego nekog sporednog henchmena.Da li je moguce da se demografska slika do te mere promenila?Bond nikada nije bio pre svega akcioni film,nego detinjasta mushka fantazija o mushkarcu koji moze da se ponasha ko sexistichka svinja i dobije svaku zenu koju pozeli,pritom upuca negativce i ode u zalazak sunca.On nije raalna ni zenska prezentacija zelja,nego mushka,shta mushkarci se zaludjuju da je kul i privlachno suprotnom polu.Kazino Rojal je ne samo najgori Bond nego i jedan od najdosadnijih filmova koje sam ja u zivotu gledao.Posle toga sam digo ruke od Bonda dokle god je samo bleda verzija novog Bornovog Identiteta.I ko god lupeta da ovaj plavi ruznjikavi tip koji izgleda ko da ima 60 godina igra Bonda rukija lol...fizichki najblizi onome shto Bond treba da bude je bio Brosnan,sad shto on nema karakter za tu ulogu je druga stvar.

Mr. Bojangles

pre 11 godina

@d, 16. oktobar 2012 11:02
Taj "klempavi kepec" je izmislio Bonda za sve (pre)ostale glumce koji su se oprobali u toj ulozi (izuzev ŠK, ali ponajviše zbog neke emotivne veze sa njegovom interpretacijom). Opet, taj "klempavi kepec" ponajviše (fizički) liči na DžB iz stripova, u čijem stvaranju je (sugestijama) učestvovao i sam Jan Fleming. Na kraju, voleo bih da mi nabrojiš po jedan film za svakog od glumaca koji su oživeli lik DžB, pa bih te onda i shvatio ozbiljno. Ovo se odnosi i na lika koji se potpisao kao zoran, 16. oktobar 2012 09:34...

seven

pre 11 godina

Odkad je ovaj poceo igrati u filmovima o Bondu ,izgubio se svaki smek i prepoznatljivost agenta 007.Ovi filmovi sa Gregom su tesko smece,kao i scenario i sve ostalo.Cak se razmisljalo u scenariju da Bond bude Gey,ne bi me cudilo da se to desi u sledecm nastavku.Katastrofa.

Mikeli

pre 11 godina

Danijel Krejg je po mojim merilima najbolji Bond! Krvav,nadrkan,bezobrazan,jednostavno ljudsko bice!
Recimo ja zbog Brosnana nikada nisam voleo Bonda previse,Pirs je dobar glumac,ali je previse sladunjav za Bonda,nekako vise lici na japija nego na super tajnog spijuna...Krejg je ucinio to da jedva cekam ovaj film,njegova gluma je savrsena!

Nisam

pre 11 godina

Nisam nikada zamisljao da J. Bond lici na izbacivaca iz nizerazrednog Ruskog kazina, al ajde... Nisam nikada mislio da cu ovo reci, ali, u odnosu na ovog, i Roger Moore je premija...

Sabre

pre 11 godina

Ja ne verujem da:

1) se vecina komentatora ovde lozi na ovog silosa Krejga

2) vecina ovde hvali holivudov uzasni pristup unistavanja klasika sa ovim "drugacije zamisljenim" konceptom glavnog lika (tipa, bond koji je sirovincina, betmen koga dva kuceta i dzoker prebijaju ali zato nam on 20 minuta objasnjava kako je hakovao telefone - na stranu sto je taj film inace odlican, zaista)

Ok, kapiram da je Bademce odlican ponovo (covek je jedan od najboljih glumaca danasnjice) i siguran sam da, kao i u Betmenu prica uopste nije losa ali LJUDI, ovo je BOND, ako hocete da ne bude nalickani engleski spijuncic-smekerica i da price NE BUDU ultra-naivne, akcija presmesna i negativci uglavnom stripski-suludi NEMOJTE PRAVITI FILMOVE O BOND FRANSIZI..cemu?!

Nadam se da neko kapira o cemu pricam ovde.. isto kao sto i Betmen film nije pravi Betmen film kada je Betmen neki Detroit ili Cikago, tako i dzabe sva gotivnost filma ako to nema -duh- Bonda.

pancevo on line

pre 11 godina

Daniel Krejg je prava muškarčina, šmeker i zavodnik, koji se bije pesnicama a ne nekim satovima što svetle ili šta već - već samo sirova snaga i ništa više. Pravi heroj joooj i što je leeeep!!!

Bilja

pre 11 godina

Meni je ovaj JB jako sexy. Odlicno izgleda i u elegantnom odelu, sav zagladjen i uredan, a i u "borbenom" odelu sa licem umazanim od zemlje.

Dr.No

pre 11 godina

Vidim po komentarima, da su novi Bond filmovi postali orijentisani na zensku publiku, jer su svi pozitivni komentari vezani za film uglavnom zenski i svode se na to kakav je Krejg sexy dasa! Alo zene, niko vam ne brani da obozavate depilirane patuljke, ali ovde se prica o Bond filmovima, kao takvim, a ne ko je bolji frajer od glumaca! Ali izgleda da su se i muskarci probudili, pre svega (Goldfinger ne lupajte, 16. oktobar 2012 14:30), (Sabre, 16. oktobar 2012 15:04), (Nisam, 16. oktobar 2012 14:34), (Objektivno!, 16. oktobar 2012 14:25), tako da neki ljudi, vidim, ipak shvataju what James Bond is all about!

Jer ja sam James Bond terijer :D

pre 11 godina

Мени је овај Бонд убедљиво најреалнији са становништва акционог филма али и трунке објективности у свету. Док старији Бондови су имали ласере и сличне ствари, још су служили као чиста пропаганда Запада против злих руса, кинеза и остале багре. Овај Бонд поврх свега показује да шпијуни нису шарманти ликови који на то решавају ствари већ много крвавијим средствима. Нажалост, глупост амера и даље се одсликава у тоталном необразовању појединих ствари ( TGV возови у Црној Гори су били врхунац)...

less

pre 11 godina

Vrlo teško je poverovati u ovako nešto, jer ga niko nije gledao (otkud mi znamo da ti novinari nisu podmazani), ali preduslovi za to postoje. Po meni zadnja 2 su u top 5 bond filmova. Izbegli su onu zajebantsku notu iz starih, odlični glumci, scenario u ravni sa starim (ni bolji, ali ni lošiji) i pre svega, bond je nemilosrdan i pravi ubica kakav bi trebalo da bude. Plus je labilan zbog smrti voljene.

Objektivno!

pre 11 godina

Priznajem, kad sam gledao stare Bond filmove, najvise me je iritirao taj 007 humor! Medjutim, sa godinama sam shvatio da je upravo taj humor, ono sto razlikuje Bonda od ostalih "specijalaca", a u toj ulozi su neprikosnoveni Son Koneri i Rodzer Mur! Danasnji Bond filmovi su mi totalno bezlicni, ne vidim po cemu se razlikuju od "Mission imposible" ili "Born's identity", samo po imenu agenta(!?)! Oni stari Bondovi su ipak imali dusu! Ovo sada je, priznajem- produkcijski najkvalitetnije uradjeno, ali je tesko smece! I drugo, ne shvatam komentare tipa: ovaj Bond je REALISTICAN?! Pa, kome jos treba REALISTICAN Bond? Jok bre! Hocu Bonda koji bije sve od sale, koji ima 1001 gedzet za spasavanje iz svakojakih situacija, za kojim zene uzdisu samo zbog pojave i hocu Bonda koji ce nakon sat vremena tucnjave, skakanja, ronjenja i padanja hladnokrvno da sedne u kafe i uz osmeh naruci martini (promuckan, ne promesan!), a ne pivo, ko neki dripac iz paba!

Nemanja

pre 11 godina

(Dr.No, 16. oktobar 2012 15:36)

Vidim i ja da ima mnogo vas koja voli onu dekadentnu, rodžermurovsku komičnu fazu Bonda, sa imbecilnim fazonima i spravicama, koja nije imala veze ni sa realnošću ni sa Flemingovim romanima - i to je ok, ukusi su različiti. Međutim, prilično je glupo misliti da je to etalon Bondovog lika i tvrditi da je ta verzija nekako 'muškija', a posebno je glupo potpisivati se ispod tog mišljenja sa 'Dr. No' - nazivom filma koji je još i najbliži i Flemingovoj i ovoj modernoj verziji koju kudiš.

bzv

pre 11 godina

Treba imati dosta petlje da bi izjavili tako nesto, nije ne moguce (jer menjaju vec dobitnu formulu) ali opet... Samovcu reci da jedva cekam bio naj ili ne.

bojan

pre 11 godina

Sto se tice naslova vesti, to bacite u vodu. Tako kazu za svaki deo.

Prvi film sa Krejgom je bio sasvim ok, ali ovaj drugi je bio tezak promasaj - jedan od losijih filmova sa Bondom. Meni je Krejg sasvim ok kao Bond, svidja mi se sto se razlikuje od ostalih Bondova (gledao sam verovatno sve delove) jer nam definitivno treba nesto drugacije posle Bronsona. Ovaj novi Bond mi vise deluje kao neki osvetnik, a ja takve price volim :)

Bond filmovi su u principu relativno nisko na lestvici kvaliteta, ali bih voleo da zauvek budu sa nama.

jimmy

pre 11 godina

neki su rekli "sve u svoje vreme", sto znaci da kakav i da bude skyfall moze da bude samo najbolji od zadnjih serijala. Magija '70 i 80 -tih godina proslog veka, kojom smo gledali ovaj serijal nista ne moze da zameni. Kakav i da bude Skyfall moze da bude samo dobar akcioni film najvise zbog ogranicenog scenarija

Anon

pre 11 godina

Nakon svakog novog JB filma, kritike su uvek:"Najbolji JB film do sada"...a nakon svake zamene glumaca:"Najbolji JB glumac do sada"...
Tako da, koga briga sta se prica...

Dr.No strikes again!

pre 11 godina

Prihvatam kritiku mog mišljenja, ali odrastao sam, pre svega, uz filmove o Bondu, a ne knjige (čak nisam ni jednu pročitao, a ni bi ni znao ko je Fleming da nisam gledao filmove!), tako da ja za tu "dekadentnu, rodžermurovsku komičnu fazu Bonda, sa imbecilnim fazonima i spravicama, koja nije imala veze ni sa realnošću" jedino i znam (i takvih filmova je najviše i bilo, od kojih priznajem da je većina bila idiotska sa aspekta filma, ali sa aspekta filma o Bondu - genijalno!), a ovo je već nešto drugo! I iako takvi, upravo ti flmovi su ostali upamćeni kao klasici (bar nama srednjih godina!), a ovi sa Krejgom će se brzo zaboraviti, ako već i nisu(?), ali za to je već kriva "industrija", jer ko bi danas gledao "onog" Bonda, a gledanost je najbitnija, zar ne?! Fast food politika!Ono kako bih najbolje opisao šta mislim je neko već napisao, a to je "ali LJUDI, ovo je BOND, ako hocete da ne bude nalickani engleski spijuncic-smekerica i da price NE BUDU ultra-naivne, akcija presmesna i negativci uglavnom stripski-suludi NEMOJTE PRAVITI FILMOVE O BOND FRANSIZI..cemu?!" I da, "Dr.No" je prvi, jedinstveni,neponovljivi i najbolji Bond film ikada... i Ursula je najbolja Bondovka! Toliko...

Nije Supermen supermen, vec je Bond Supermen

pre 11 godina

@Nemanja
A koji to je to Bond film blizak nekom Flemingovom romanu?
U najboljem slucaju bi uzeli ideje iz dva-tri romana, promesali (bez tresenja) i napravili scenario.

Predrag

pre 11 godina

Sam Mendes je sjajan reditelj. Začudih se kada se prihvatio režije novog nastavka filmova o Džejmsu Bondu, ali verujem da je čovek u stanju da napravi kvalitetan film i na ovu temu. "Revolutionary Road", "American Beauty", "Road to Perdition"...sve sami sjajni i značajni filmovi...Čak je i njegov "mali indie" film "Away We Go" odličan. Jedva čekam.

Kepec

pre 11 godina

@razni dosadni lupetari

Mislim...covek je 1.78m. O kakvom to 'kepecu' pricamo??? Zasigurno medju visljim glumcima u profesiji. Jedva cekam! JB filmovi su zabava i jednostavnost...a ovi sto su umesto lektire najvise procitali Mikijev Zabavnik (bez uvrede), jeste - ima puuuuno ozbiljnih filmova za velike cike i tete s mozgom, ali James Bond je serial za odmor istog (mozga) i uzivanje - nikakve dubioznosti i umetnicka gluma! Tol'ko...

Nemanja

pre 11 godina

@Dr.No

Jel vidiš kako možeš lepo da argumentuješ svoj stav kad hoćeš, umesto svih onih gluposti o 'muškom' i 'ženskom 'ukusu i 'depiliranim patuljcima'? A ponavljam još jednom, Dr. No, kojeg s razlogom hvališ, ima više dodirnih tačaka s ovim novim Bondom nego sa raznim Goldfingerima, Munrejkerima i vudu budalaštinama.

A ovaj što mu je Bond 'Gey' nek raščisti malo sa sobom zašto je to tako i nek poradi na pismenosti - redosled radnji nije naročito važan.

Moca

pre 11 godina

Ne znam kako je bilo nekada, na pocetku sage o Bondu. Medjutim, od Pirsa Brosnana na ovamo filmovi o 007 su se maltene pretvorili u reklame za skupa kola, satove, odela i promociju nekog novog lepog zenskog lica u Holivudu. Na stranu sto je agent 007 postao Supermen, sta sve moze da uradi a ostane ziv i nepovredjen.

danguba

pre 11 godina

Generalni trend u Holivudu je pretvaranje (super)heroja u svojevrsne antiheroje, naglašavaju se njihove mane, što likovima i filmovima daje dodatnu dubinu. Meni lično su ovi filmovi ok, mada su otišli predaleko od originalnog serijala i samo ih ime još veže sa isitm...

bata djosa

pre 11 godina

mene samo zanima kako ce nasi pametnjakovici da prevedu skyfall..
nebo pada? hehehe rusece nebo? ili mozda srusilo se nebo? hihihii :)