Subota, 13.10.2012.

22:54

CG: Pobeda Đukanovićeve koalicije

Evropska Crna Gora Mila Đukanovića osvojila je 39 mandata, Demokratski front 20, SNP 9, a Pozitivna Crna Gora 7 mandata, saopštio je Centar za monitoring.

Izvor: B92

CG: Pobeda Ðukanoviæeve koalicije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

Mirko

pre 11 godina

Ipak su se desile dve pozitivne stvari:
a) SNP, rodjena sestra DPS-a i razdor opozicije, najzad odlazi u istoriju
b) DPS i prikljucici su izgubili absolutnu vecinu

Djukanovic je po ko zna koji put dobio izbore na populistickom stavu protiv Srbije. Ubedjen sam da mu je taj primitivizam bio zadnja slamka u politickom zivotu.

Ilija

pre 11 godina

haha mocan se Milo... vladas drzavom od 500 000 ljudi, pa nas u Novom Beogradu ima vise! prsis se ko da vladas silom sveta... Aj ti meni malo na sud, Italjani te cekaju da porazgovaraju kako si posto medju 20 naj bogatih u Evropi...

cheers

pre 11 godina

Duka, nije da smo odusevljeni sa svim sto se desava kod nas, u CG, ali smo demokraticni koliko i vi, nista manje. Vidi ko vam je na vlasti. Isti oni od prije 10-15 god, samo drugacije upakovani.

Monarhista

pre 11 godina

Moja malenkost, vec odavno, nakon Referenduma o nezavisnosti Crne Gore, predlozio sam MILA za KRALJA. Ma boze mili, pa on i jeste kralj, hvali mu samo jos jedan Referendum naroda o tome i evo krune za MILA.

HN

pre 11 godina

NE zaboravite da je Milo prvi put poslije 23godine pobjedio ubjedljivo u najjacem opozicionom gradu Herceg Novom. Jos ako se tome doda i pozitivna sa 10% u istom..... A Niksic i nije bas izgubio jer je i dalje najjaci....

Karleusa

pre 11 godina

Opet veliko povjerenje kod naroda, pa iako su mnogi ogorceni... No, cinjenica je da DPS ne bi bio najjaci bez njega kao lidera. Sad se ocekuje da to i opravda, koliko pocev od sjutra. Formirati novu vladu i svima kramp i lopatu u ruke!

Duke of Banana

pre 11 godina

Kako vam ne dosadi cirkusijada od izbora u Crnoj Gori? Proglasite tog Mila za faraona i uzivajte. U kojoj demokratiji je vlast vise od dvadeset godina nesmenjiva bez izgleda da ce se ikada smeniti. Bili ste demokraticniji dok ste se plemenski oganizovali.

Jovan

pre 11 godina

Stranke Vladajuce koalicije nastupaju na jednu listu - Evropska Crna Gora.
Ukupan broj glasova - 45,6%

Stranke Opozicije nastupaju na sledece liste - Demokratski Front 23,8%, Socijalisticka Narodna Partija 10,6%, Pozitivna Crna Gora 8,9%, Srpska sloga 1,4 %, Srpski nacionalni savez 0,9%.
Ukupan broj glasova - 45,6%

Medjutim, vladajuce ce dobiti 3 mandata vise i time skupstinsku vecinu. Da ne govorimo o tome koliko biraca abstiniraju zbog nesloge u opoziciji. Kome nije jasno?

Sremac

pre 11 godina

Ne bih se složio da je ovo pobeda Mila Đukanovića.
On, sa svojim koalicionim partnerima SDP i LP, ne može da formira vladu.
Naravno, može to učiniti uz pomoć partija manjina, ali s obziroma na dosadašnju apolutnu vlast ovo je njegov poraz.
Kad se uzme u obzir da je na lokalnim izborima izgubio Nikšić ne verujem da je večeras srećan.

Delija-Bar

pre 11 godina

Ljudi, ovdje je sistem godinama razradjen. Narod se prodaje sa dzak brasna i karton ulja. Extremni nacionalizam je u prvom planu. Vi ste glasali izmedju Tome dilome i Tadica, jedino ste mislili o boljem zivotu. Ovdje se samo gleda jesi li crnogorac ili Srbin...nazalost.

ms cg

pre 11 godina

hvala svim dobronamjernim srpskom komentarima..i ja zelim da srbija konacno pronadje put ka prosperitetu i demokratiji..bez mrznje prema ikome..pozzzz od samostalnog crnogorca ssmostalnim srbima..

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Čestitam! U vreme krize u svetu, koja nije samo ekonomska već i politička, vreme kada su širom sveta pali mnogi režimi (arapski, francuski, grčki, ... Tadić i Dodik) Milo i dalje ima podršku svog naroda. E to se zove pobeda! E to je narod koji iskreno želi u EU! E to je narod koji korača ka budućnosti a ne vraća se u prošlost!

Boro

pre 11 godina

... Prvi put Milo Djukanović mora da krpi koaliciju sa manjinama. Izgubio je ubedljivo u Nikšiću, svom rodnom gradu. Ovo je velika vest i početak kraja njegove vladavine. Treba imati talenta pa ne videti ovako veliku promenu.

vagrant

pre 11 godina

Dobro pobedio je opet Milo ali sta je sa nasima na vlasti? Da li i dalje misle kako smo "dva oka u glavi" ili su neke poruke shvatili? Ako jesu, molicu da gradjani nezavisne Crne Gore uredno placaju skolarinu i zdravstvene usluge u Srbiji.Pa nisam ja "zadusna baba" da placam njihove megalomanske ideje o velikoj Srbiji!

Slobaki Karasutra

pre 11 godina

U poslednjih 50 godina samo se u tri evropske zemlje nikad nije došlo do smene vlasti: u CG, Belorusiji i mojoj omiljenoj Bavarskoj :)

lupdidu

pre 11 godina

Iako vise ne zivim u mojoj rodnoj zemlji,mnogo mi tesko pada sto se ova patnja koja traje 20-tak godina ,nastavlja!Nadam se da cete jednog dana progledati dragi moji crnogorci!

Stevan

pre 11 godina

Braco Crnogorci, neka vam je sa srecom odluka na izborima. Jos jednom ste pokazali da ste sa svakim izborima sve sreliji... Odoste vi napred, srec..an vam put u Evropu. I mi cemo , ali sutra.

Stefan

pre 11 godina

Mora da im je fenomenalno dole cim dozivotno biraju Mila. Ne znam samo sta ce oviliki broj njihovih studenata u Srbiji, sto beze iz, kako kaze Milo, "balkanskog Montekarla".

Nenad

pre 11 godina

Ipak je ovo znacajno.Po prvi put u zadnjih deset godina DPS-SDP koalicija ne moze sama da formira vlast,vec mora da zove u pomoc Bosnjake i Albance,koji su i dosad bili sastavni deo Vlade,ali na vise manje dekorativnim funkcijama(bilo je dosta funkcionera bosnjacko-albanske narodnosti,ali kao clanovi DPS/SDP),sto otvara prostor ucenama i znacajno drugacijim postizbornim kombinacijama.Ovo je udarac Milu,ne jak,ali ipak udarac.

Miroslav Milošević

pre 11 godina

Postavimo stvari ovako: ni ja ne volim Srpsku naprednu stranku, ali kada bi obezbedila da Srbija ima najmanju stopu nezaposlenosti na teritoriji SFRJ kakvu danas ima Crna Gora svakako bih glasao za njih. Nažalost to se neće desiti jer mi kao narod više volimo da teramo inat celom Svetu nego da imamo pun frižider. Kamo sreće da i mi imamo takvu vlast koja narodu obezbeđuje prosperitet i blagostanje. Želim Djukanoviću da vlada još 50 godina.

Alias Pera lozac

pre 11 godina

Malo pratim ovu temu, ali videh da predizborne ankete daju unedljivu prednost ``nasem prijatelju`` Milu. Samo volika izlaznost moze da znaci i da su anketari grsili, narocito ako su preplaceni!? :)

Bas bih voleo da mu vidimo ledja, ali i da promeni ``dres``, mada mu se mora priznati da je najbolji Titov ucenik i da je kao macka sa 7 politickih zivota,

тоша

pre 11 godina

Реално, не верујем да ће Мило изгубити иако бих ја то највише волео! Али добро, сачекајмо. Изненађења су могућа.

napred

pre 11 godina

Narod CG želi kontinuitet dosadašnje politike. Samo naprijed, istim putem, ka EU, liberalnom kapitalizmu i zaokruživanju crnogorske državnosti, protiv svih laži i podvala i obmana. Za svoju zemlju, Crnu Goru, svi!
(Naprijed, Crna GoroM, 14. oktobar 2012 01:13)

Napred Crna goro, narod Crne Gore zeli kontinuitet dosadasnje politike, on zeli da Crna Gora i dalje bude preduzece gde je menadzment DPS a glavni direktor Milo Sojic. Napred Crna Goro, narod zeli liberalni kapitalizam, nema veze sto nista ne proizvodimo i sto u nasem slucaju liberalni kapitalizam znaci uvoz strane robe i izvoz nicega, ma nema veze mi hocemo liberalni kapitalizam. Napred Crna Goro, narod je protiv svih lazi podvala i obmana, hvala Bogu Milo nas nikad nije slagao, covek je uvek bio iskren.


To Crno Goro, napred.

doctor

pre 11 godina

Svako ko veruje da u MNE moze neko drugi da pobedi osim Mila je naivcina! Imaju oko 500 hiljada biraca,bar 200 hiljada kontrolise DPS,na ovaj ili onaj nacin: clanovi stranke,zaposljavanja u javnom sektoru,biznismeni sa porodicama.. On ce valadati dok EU ne kaze DOSTA ! Zato uvek igra na kartu antisrpstva gde se izmedju ostalog obraca i Evropi u smislu "ako padnem dolazi Velika Srbija ,antievropsko raspolozenje,povlacenje priznanja Kosova"..

Darko

pre 11 godina

ministar @
Imas pravo ,ali na zalost da je tako ,jer je Milo odradio zadatak ,indoktrinisao na svoj nacin deo ljudi .Puna je Srbija porodica Vukcevica ,Marovica ,Bogavaca ,ne postoje dve drzave u svetu koje imaju toliko toga zajdenickog i koje su toliko vezane ka Srbija i C.Gora .Najbolje bi bilo da Crna Gora nastavi da bude nezavisna ,ali da padne rezim Mila Djukanovica .Mi iz Srbije vam ne stojimo na kao prepreka na tom putu da budete nezavisna drzava.Ali ,da Tirana bude bliza Crnoj Gori od Srbije ,niti je bilo ,niti moze biti .Pozdrav ,Darko

ministar

pre 11 godina

Pobjedit ce Milo kao i uvijek samo zato sto mu je alternativa prosrpska opcija. Ovo nisu izbori nego cisto prebrojavanje kojih je vise. Onog dana kad na politickoj sceni bude postojala prava oporbena stranka kojoj ce jedina matica biti Crna Gora, e onda ce takvi obrisat pod sa Milom.

sashko

pre 11 godina

To znaci da ce izlaznost biti blize 100%! Ljudi! do 9h 5.6%... pa to je vise od svih ocekivanja... Tako rano a vec 5.6%...Poustajali na glasanje...

Stevan

pre 11 godina

Braco Crnogorci, neka su vam sa srecom izbori. Ajte svi na svoje noge pa zaokruzite one koji (kao sto to cine zadnjih godina) zaista zele da vas uvedu u neki normalan svet, u EU. Znam da mnogi kod vas pate za zajednicom sa Srbijom, ali budite pametni, idite napred.. i mi cemo, ali sutra. Ne opustajte se kao sto smo mi, ne zabavljajte se listicima kao sto smo mi, ne budite danas neozbiljni i "duhoviti" kao sto smo mi bili na poslednjim izborima. Srecno vam bilo, od Srca. Za one koji mrze sve one koji su nas napustili pa i CG a ni sami ne znaju zasto a pitaju se ko sam pa ja da ovako govorim: Ja sam Srbin do koske ali Srbin koji ne mrzi nikoga i svakome zeli dobro.

malic

pre 11 godina

Milo Azarbayev Aliev Chavez Djukanovic 4ever! Gazda svega, svacega i svakoga u CG danas "odvaljuje" opoziciju (delom svoju, naravno) i zadrzava apsolutnu vlast. Sve je to jadno usred Evrope. Ali i takvi su ispred nas - pa da se zapitamo.

Boža

pre 11 godina

Pobediće opet baron Milo , iz prostog razloga zato što se u Crnoj Gori bolje živi nego u Sloveniji,Hrvatskoj,Republici Srpskoj,Bosni,Srbiji. Naročito penzioneri su zadovoljni , a i Milo je i Albance kupio za sva vremena priznanjem Kosova, crnogorci od svih naroda na Balkanu najviše glasaju stomakom , tako da je scenario Jadranka Kosor-Boris Tadić-Milorad Dodik u domenu naučne fantastike. A i za Srbiju bi bilo najbolje da opet Milo pobedi , da kojim slučajem ne bi slavili ove beogradsko-novosadske Nikšićko-Beranske patriJote i guslari i da im to bude izgovor da povrate bar malo svoje izgubljene uticaje i da na profitiraju od Milovog poraza.

DRAŽA KG

pre 11 godina

Šta kao bira,pa zna se ko je doživotni predsednik dok ga NATO koji ga je i postavio ne skine kao Gadafija,Sadama i ostale banana predsednike...

Sale

pre 11 godina

Drago mi je da biraju, demokratski, ali, sa druge strane, savrseno me ne interesuje rezultat. Zasto? - Zato! (ako nekoga interesuje "zato", vrlo rado cu mu objasniti). Dakle, ne volim da letujem "dole", ne osecam nikakvu, posebnu, pripadnost, niti vise niti manje u odnosu na Grcku, ili meni dragu i najdrazu - Dalmaciju. I, onda, cemu ta frka i panika oko izbora u Crnoj Gori?

Naprijed, Crna GoroM

pre 11 godina

Narod CG želi kontinuitet dosadašnje politike. Samo naprijed, istim putem, ka EU, liberalnom kapitalizmu i zaokruživanju crnogorske državnosti, protiv svih laži i podvala i obmana. Za svoju zemlju, Crnu Goru, svi!

DRAŽA KG

pre 11 godina

Šta kao bira,pa zna se ko je doživotni predsednik dok ga NATO koji ga je i postavio ne skine kao Gadafija,Sadama i ostale banana predsednike...

malic

pre 11 godina

Milo Azarbayev Aliev Chavez Djukanovic 4ever! Gazda svega, svacega i svakoga u CG danas "odvaljuje" opoziciju (delom svoju, naravno) i zadrzava apsolutnu vlast. Sve je to jadno usred Evrope. Ali i takvi su ispred nas - pa da se zapitamo.

Stevan

pre 11 godina

Braco Crnogorci, neka su vam sa srecom izbori. Ajte svi na svoje noge pa zaokruzite one koji (kao sto to cine zadnjih godina) zaista zele da vas uvedu u neki normalan svet, u EU. Znam da mnogi kod vas pate za zajednicom sa Srbijom, ali budite pametni, idite napred.. i mi cemo, ali sutra. Ne opustajte se kao sto smo mi, ne zabavljajte se listicima kao sto smo mi, ne budite danas neozbiljni i "duhoviti" kao sto smo mi bili na poslednjim izborima. Srecno vam bilo, od Srca. Za one koji mrze sve one koji su nas napustili pa i CG a ni sami ne znaju zasto a pitaju se ko sam pa ja da ovako govorim: Ja sam Srbin do koske ali Srbin koji ne mrzi nikoga i svakome zeli dobro.

doctor

pre 11 godina

Svako ko veruje da u MNE moze neko drugi da pobedi osim Mila je naivcina! Imaju oko 500 hiljada biraca,bar 200 hiljada kontrolise DPS,na ovaj ili onaj nacin: clanovi stranke,zaposljavanja u javnom sektoru,biznismeni sa porodicama.. On ce valadati dok EU ne kaze DOSTA ! Zato uvek igra na kartu antisrpstva gde se izmedju ostalog obraca i Evropi u smislu "ako padnem dolazi Velika Srbija ,antievropsko raspolozenje,povlacenje priznanja Kosova"..

Darko

pre 11 godina

ministar @
Imas pravo ,ali na zalost da je tako ,jer je Milo odradio zadatak ,indoktrinisao na svoj nacin deo ljudi .Puna je Srbija porodica Vukcevica ,Marovica ,Bogavaca ,ne postoje dve drzave u svetu koje imaju toliko toga zajdenickog i koje su toliko vezane ka Srbija i C.Gora .Najbolje bi bilo da Crna Gora nastavi da bude nezavisna ,ali da padne rezim Mila Djukanovica .Mi iz Srbije vam ne stojimo na kao prepreka na tom putu da budete nezavisna drzava.Ali ,da Tirana bude bliza Crnoj Gori od Srbije ,niti je bilo ,niti moze biti .Pozdrav ,Darko

napred

pre 11 godina

Narod CG želi kontinuitet dosadašnje politike. Samo naprijed, istim putem, ka EU, liberalnom kapitalizmu i zaokruživanju crnogorske državnosti, protiv svih laži i podvala i obmana. Za svoju zemlju, Crnu Goru, svi!
(Naprijed, Crna GoroM, 14. oktobar 2012 01:13)

Napred Crna goro, narod Crne Gore zeli kontinuitet dosadasnje politike, on zeli da Crna Gora i dalje bude preduzece gde je menadzment DPS a glavni direktor Milo Sojic. Napred Crna Goro, narod zeli liberalni kapitalizam, nema veze sto nista ne proizvodimo i sto u nasem slucaju liberalni kapitalizam znaci uvoz strane robe i izvoz nicega, ma nema veze mi hocemo liberalni kapitalizam. Napred Crna Goro, narod je protiv svih lazi podvala i obmana, hvala Bogu Milo nas nikad nije slagao, covek je uvek bio iskren.


To Crno Goro, napred.

ministar

pre 11 godina

Pobjedit ce Milo kao i uvijek samo zato sto mu je alternativa prosrpska opcija. Ovo nisu izbori nego cisto prebrojavanje kojih je vise. Onog dana kad na politickoj sceni bude postojala prava oporbena stranka kojoj ce jedina matica biti Crna Gora, e onda ce takvi obrisat pod sa Milom.

Naprijed, Crna GoroM

pre 11 godina

Narod CG želi kontinuitet dosadašnje politike. Samo naprijed, istim putem, ka EU, liberalnom kapitalizmu i zaokruživanju crnogorske državnosti, protiv svih laži i podvala i obmana. Za svoju zemlju, Crnu Goru, svi!

Stefan

pre 11 godina

Mora da im je fenomenalno dole cim dozivotno biraju Mila. Ne znam samo sta ce oviliki broj njihovih studenata u Srbiji, sto beze iz, kako kaze Milo, "balkanskog Montekarla".

lupdidu

pre 11 godina

Iako vise ne zivim u mojoj rodnoj zemlji,mnogo mi tesko pada sto se ova patnja koja traje 20-tak godina ,nastavlja!Nadam se da cete jednog dana progledati dragi moji crnogorci!

Boža

pre 11 godina

Pobediće opet baron Milo , iz prostog razloga zato što se u Crnoj Gori bolje živi nego u Sloveniji,Hrvatskoj,Republici Srpskoj,Bosni,Srbiji. Naročito penzioneri su zadovoljni , a i Milo je i Albance kupio za sva vremena priznanjem Kosova, crnogorci od svih naroda na Balkanu najviše glasaju stomakom , tako da je scenario Jadranka Kosor-Boris Tadić-Milorad Dodik u domenu naučne fantastike. A i za Srbiju bi bilo najbolje da opet Milo pobedi , da kojim slučajem ne bi slavili ove beogradsko-novosadske Nikšićko-Beranske patriJote i guslari i da im to bude izgovor da povrate bar malo svoje izgubljene uticaje i da na profitiraju od Milovog poraza.

Slobaki Karasutra

pre 11 godina

U poslednjih 50 godina samo se u tri evropske zemlje nikad nije došlo do smene vlasti: u CG, Belorusiji i mojoj omiljenoj Bavarskoj :)

Alias Pera lozac

pre 11 godina

Malo pratim ovu temu, ali videh da predizborne ankete daju unedljivu prednost ``nasem prijatelju`` Milu. Samo volika izlaznost moze da znaci i da su anketari grsili, narocito ako su preplaceni!? :)

Bas bih voleo da mu vidimo ledja, ali i da promeni ``dres``, mada mu se mora priznati da je najbolji Titov ucenik i da je kao macka sa 7 politickih zivota,

sashko

pre 11 godina

To znaci da ce izlaznost biti blize 100%! Ljudi! do 9h 5.6%... pa to je vise od svih ocekivanja... Tako rano a vec 5.6%...Poustajali na glasanje...

vagrant

pre 11 godina

Dobro pobedio je opet Milo ali sta je sa nasima na vlasti? Da li i dalje misle kako smo "dva oka u glavi" ili su neke poruke shvatili? Ako jesu, molicu da gradjani nezavisne Crne Gore uredno placaju skolarinu i zdravstvene usluge u Srbiji.Pa nisam ja "zadusna baba" da placam njihove megalomanske ideje o velikoj Srbiji!

тоша

pre 11 godina

Реално, не верујем да ће Мило изгубити иако бих ја то највише волео! Али добро, сачекајмо. Изненађења су могућа.

Miroslav Milošević

pre 11 godina

Postavimo stvari ovako: ni ja ne volim Srpsku naprednu stranku, ali kada bi obezbedila da Srbija ima najmanju stopu nezaposlenosti na teritoriji SFRJ kakvu danas ima Crna Gora svakako bih glasao za njih. Nažalost to se neće desiti jer mi kao narod više volimo da teramo inat celom Svetu nego da imamo pun frižider. Kamo sreće da i mi imamo takvu vlast koja narodu obezbeđuje prosperitet i blagostanje. Želim Djukanoviću da vlada još 50 godina.

Stevan

pre 11 godina

Braco Crnogorci, neka vam je sa srecom odluka na izborima. Jos jednom ste pokazali da ste sa svakim izborima sve sreliji... Odoste vi napred, srec..an vam put u Evropu. I mi cemo , ali sutra.

Duke of Banana

pre 11 godina

Kako vam ne dosadi cirkusijada od izbora u Crnoj Gori? Proglasite tog Mila za faraona i uzivajte. U kojoj demokratiji je vlast vise od dvadeset godina nesmenjiva bez izgleda da ce se ikada smeniti. Bili ste demokraticniji dok ste se plemenski oganizovali.

Sale

pre 11 godina

Drago mi je da biraju, demokratski, ali, sa druge strane, savrseno me ne interesuje rezultat. Zasto? - Zato! (ako nekoga interesuje "zato", vrlo rado cu mu objasniti). Dakle, ne volim da letujem "dole", ne osecam nikakvu, posebnu, pripadnost, niti vise niti manje u odnosu na Grcku, ili meni dragu i najdrazu - Dalmaciju. I, onda, cemu ta frka i panika oko izbora u Crnoj Gori?

Nenad

pre 11 godina

Ipak je ovo znacajno.Po prvi put u zadnjih deset godina DPS-SDP koalicija ne moze sama da formira vlast,vec mora da zove u pomoc Bosnjake i Albance,koji su i dosad bili sastavni deo Vlade,ali na vise manje dekorativnim funkcijama(bilo je dosta funkcionera bosnjacko-albanske narodnosti,ali kao clanovi DPS/SDP),sto otvara prostor ucenama i znacajno drugacijim postizbornim kombinacijama.Ovo je udarac Milu,ne jak,ali ipak udarac.

Boro

pre 11 godina

... Prvi put Milo Djukanović mora da krpi koaliciju sa manjinama. Izgubio je ubedljivo u Nikšiću, svom rodnom gradu. Ovo je velika vest i početak kraja njegove vladavine. Treba imati talenta pa ne videti ovako veliku promenu.

ms cg

pre 11 godina

hvala svim dobronamjernim srpskom komentarima..i ja zelim da srbija konacno pronadje put ka prosperitetu i demokratiji..bez mrznje prema ikome..pozzzz od samostalnog crnogorca ssmostalnim srbima..

Delija-Bar

pre 11 godina

Ljudi, ovdje je sistem godinama razradjen. Narod se prodaje sa dzak brasna i karton ulja. Extremni nacionalizam je u prvom planu. Vi ste glasali izmedju Tome dilome i Tadica, jedino ste mislili o boljem zivotu. Ovdje se samo gleda jesi li crnogorac ili Srbin...nazalost.

Sremac

pre 11 godina

Ne bih se složio da je ovo pobeda Mila Đukanovića.
On, sa svojim koalicionim partnerima SDP i LP, ne može da formira vladu.
Naravno, može to učiniti uz pomoć partija manjina, ali s obziroma na dosadašnju apolutnu vlast ovo je njegov poraz.
Kad se uzme u obzir da je na lokalnim izborima izgubio Nikšić ne verujem da je večeras srećan.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Čestitam! U vreme krize u svetu, koja nije samo ekonomska već i politička, vreme kada su širom sveta pali mnogi režimi (arapski, francuski, grčki, ... Tadić i Dodik) Milo i dalje ima podršku svog naroda. E to se zove pobeda! E to je narod koji iskreno želi u EU! E to je narod koji korača ka budućnosti a ne vraća se u prošlost!

Jovan

pre 11 godina

Stranke Vladajuce koalicije nastupaju na jednu listu - Evropska Crna Gora.
Ukupan broj glasova - 45,6%

Stranke Opozicije nastupaju na sledece liste - Demokratski Front 23,8%, Socijalisticka Narodna Partija 10,6%, Pozitivna Crna Gora 8,9%, Srpska sloga 1,4 %, Srpski nacionalni savez 0,9%.
Ukupan broj glasova - 45,6%

Medjutim, vladajuce ce dobiti 3 mandata vise i time skupstinsku vecinu. Da ne govorimo o tome koliko biraca abstiniraju zbog nesloge u opoziciji. Kome nije jasno?

cheers

pre 11 godina

Duka, nije da smo odusevljeni sa svim sto se desava kod nas, u CG, ali smo demokraticni koliko i vi, nista manje. Vidi ko vam je na vlasti. Isti oni od prije 10-15 god, samo drugacije upakovani.

Ilija

pre 11 godina

haha mocan se Milo... vladas drzavom od 500 000 ljudi, pa nas u Novom Beogradu ima vise! prsis se ko da vladas silom sveta... Aj ti meni malo na sud, Italjani te cekaju da porazgovaraju kako si posto medju 20 naj bogatih u Evropi...

HN

pre 11 godina

NE zaboravite da je Milo prvi put poslije 23godine pobjedio ubjedljivo u najjacem opozicionom gradu Herceg Novom. Jos ako se tome doda i pozitivna sa 10% u istom..... A Niksic i nije bas izgubio jer je i dalje najjaci....

Monarhista

pre 11 godina

Moja malenkost, vec odavno, nakon Referenduma o nezavisnosti Crne Gore, predlozio sam MILA za KRALJA. Ma boze mili, pa on i jeste kralj, hvali mu samo jos jedan Referendum naroda o tome i evo krune za MILA.

Mirko

pre 11 godina

Ipak su se desile dve pozitivne stvari:
a) SNP, rodjena sestra DPS-a i razdor opozicije, najzad odlazi u istoriju
b) DPS i prikljucici su izgubili absolutnu vecinu

Djukanovic je po ko zna koji put dobio izbore na populistickom stavu protiv Srbije. Ubedjen sam da mu je taj primitivizam bio zadnja slamka u politickom zivotu.

Karleusa

pre 11 godina

Opet veliko povjerenje kod naroda, pa iako su mnogi ogorceni... No, cinjenica je da DPS ne bi bio najjaci bez njega kao lidera. Sad se ocekuje da to i opravda, koliko pocev od sjutra. Formirati novu vladu i svima kramp i lopatu u ruke!

Naprijed, Crna GoroM

pre 11 godina

Narod CG želi kontinuitet dosadašnje politike. Samo naprijed, istim putem, ka EU, liberalnom kapitalizmu i zaokruživanju crnogorske državnosti, protiv svih laži i podvala i obmana. Za svoju zemlju, Crnu Goru, svi!

Stevan

pre 11 godina

Braco Crnogorci, neka su vam sa srecom izbori. Ajte svi na svoje noge pa zaokruzite one koji (kao sto to cine zadnjih godina) zaista zele da vas uvedu u neki normalan svet, u EU. Znam da mnogi kod vas pate za zajednicom sa Srbijom, ali budite pametni, idite napred.. i mi cemo, ali sutra. Ne opustajte se kao sto smo mi, ne zabavljajte se listicima kao sto smo mi, ne budite danas neozbiljni i "duhoviti" kao sto smo mi bili na poslednjim izborima. Srecno vam bilo, od Srca. Za one koji mrze sve one koji su nas napustili pa i CG a ni sami ne znaju zasto a pitaju se ko sam pa ja da ovako govorim: Ja sam Srbin do koske ali Srbin koji ne mrzi nikoga i svakome zeli dobro.

Sale

pre 11 godina

Drago mi je da biraju, demokratski, ali, sa druge strane, savrseno me ne interesuje rezultat. Zasto? - Zato! (ako nekoga interesuje "zato", vrlo rado cu mu objasniti). Dakle, ne volim da letujem "dole", ne osecam nikakvu, posebnu, pripadnost, niti vise niti manje u odnosu na Grcku, ili meni dragu i najdrazu - Dalmaciju. I, onda, cemu ta frka i panika oko izbora u Crnoj Gori?

ministar

pre 11 godina

Pobjedit ce Milo kao i uvijek samo zato sto mu je alternativa prosrpska opcija. Ovo nisu izbori nego cisto prebrojavanje kojih je vise. Onog dana kad na politickoj sceni bude postojala prava oporbena stranka kojoj ce jedina matica biti Crna Gora, e onda ce takvi obrisat pod sa Milom.

Boža

pre 11 godina

Pobediće opet baron Milo , iz prostog razloga zato što se u Crnoj Gori bolje živi nego u Sloveniji,Hrvatskoj,Republici Srpskoj,Bosni,Srbiji. Naročito penzioneri su zadovoljni , a i Milo je i Albance kupio za sva vremena priznanjem Kosova, crnogorci od svih naroda na Balkanu najviše glasaju stomakom , tako da je scenario Jadranka Kosor-Boris Tadić-Milorad Dodik u domenu naučne fantastike. A i za Srbiju bi bilo najbolje da opet Milo pobedi , da kojim slučajem ne bi slavili ove beogradsko-novosadske Nikšićko-Beranske patriJote i guslari i da im to bude izgovor da povrate bar malo svoje izgubljene uticaje i da na profitiraju od Milovog poraza.

lupdidu

pre 11 godina

Iako vise ne zivim u mojoj rodnoj zemlji,mnogo mi tesko pada sto se ova patnja koja traje 20-tak godina ,nastavlja!Nadam se da cete jednog dana progledati dragi moji crnogorci!

Stevan

pre 11 godina

Braco Crnogorci, neka vam je sa srecom odluka na izborima. Jos jednom ste pokazali da ste sa svakim izborima sve sreliji... Odoste vi napred, srec..an vam put u Evropu. I mi cemo , ali sutra.

DRAŽA KG

pre 11 godina

Šta kao bira,pa zna se ko je doživotni predsednik dok ga NATO koji ga je i postavio ne skine kao Gadafija,Sadama i ostale banana predsednike...

napred

pre 11 godina

Narod CG želi kontinuitet dosadašnje politike. Samo naprijed, istim putem, ka EU, liberalnom kapitalizmu i zaokruživanju crnogorske državnosti, protiv svih laži i podvala i obmana. Za svoju zemlju, Crnu Goru, svi!
(Naprijed, Crna GoroM, 14. oktobar 2012 01:13)

Napred Crna goro, narod Crne Gore zeli kontinuitet dosadasnje politike, on zeli da Crna Gora i dalje bude preduzece gde je menadzment DPS a glavni direktor Milo Sojic. Napred Crna Goro, narod zeli liberalni kapitalizam, nema veze sto nista ne proizvodimo i sto u nasem slucaju liberalni kapitalizam znaci uvoz strane robe i izvoz nicega, ma nema veze mi hocemo liberalni kapitalizam. Napred Crna Goro, narod je protiv svih lazi podvala i obmana, hvala Bogu Milo nas nikad nije slagao, covek je uvek bio iskren.


To Crno Goro, napred.

Miroslav Milošević

pre 11 godina

Postavimo stvari ovako: ni ja ne volim Srpsku naprednu stranku, ali kada bi obezbedila da Srbija ima najmanju stopu nezaposlenosti na teritoriji SFRJ kakvu danas ima Crna Gora svakako bih glasao za njih. Nažalost to se neće desiti jer mi kao narod više volimo da teramo inat celom Svetu nego da imamo pun frižider. Kamo sreće da i mi imamo takvu vlast koja narodu obezbeđuje prosperitet i blagostanje. Želim Djukanoviću da vlada još 50 godina.

Stefan

pre 11 godina

Mora da im je fenomenalno dole cim dozivotno biraju Mila. Ne znam samo sta ce oviliki broj njihovih studenata u Srbiji, sto beze iz, kako kaze Milo, "balkanskog Montekarla".

doctor

pre 11 godina

Svako ko veruje da u MNE moze neko drugi da pobedi osim Mila je naivcina! Imaju oko 500 hiljada biraca,bar 200 hiljada kontrolise DPS,na ovaj ili onaj nacin: clanovi stranke,zaposljavanja u javnom sektoru,biznismeni sa porodicama.. On ce valadati dok EU ne kaze DOSTA ! Zato uvek igra na kartu antisrpstva gde se izmedju ostalog obraca i Evropi u smislu "ako padnem dolazi Velika Srbija ,antievropsko raspolozenje,povlacenje priznanja Kosova"..

тоша

pre 11 godina

Реално, не верујем да ће Мило изгубити иако бих ја то највише волео! Али добро, сачекајмо. Изненађења су могућа.

malic

pre 11 godina

Milo Azarbayev Aliev Chavez Djukanovic 4ever! Gazda svega, svacega i svakoga u CG danas "odvaljuje" opoziciju (delom svoju, naravno) i zadrzava apsolutnu vlast. Sve je to jadno usred Evrope. Ali i takvi su ispred nas - pa da se zapitamo.

Darko

pre 11 godina

ministar @
Imas pravo ,ali na zalost da je tako ,jer je Milo odradio zadatak ,indoktrinisao na svoj nacin deo ljudi .Puna je Srbija porodica Vukcevica ,Marovica ,Bogavaca ,ne postoje dve drzave u svetu koje imaju toliko toga zajdenickog i koje su toliko vezane ka Srbija i C.Gora .Najbolje bi bilo da Crna Gora nastavi da bude nezavisna ,ali da padne rezim Mila Djukanovica .Mi iz Srbije vam ne stojimo na kao prepreka na tom putu da budete nezavisna drzava.Ali ,da Tirana bude bliza Crnoj Gori od Srbije ,niti je bilo ,niti moze biti .Pozdrav ,Darko

vagrant

pre 11 godina

Dobro pobedio je opet Milo ali sta je sa nasima na vlasti? Da li i dalje misle kako smo "dva oka u glavi" ili su neke poruke shvatili? Ako jesu, molicu da gradjani nezavisne Crne Gore uredno placaju skolarinu i zdravstvene usluge u Srbiji.Pa nisam ja "zadusna baba" da placam njihove megalomanske ideje o velikoj Srbiji!

Sremac

pre 11 godina

Ne bih se složio da je ovo pobeda Mila Đukanovića.
On, sa svojim koalicionim partnerima SDP i LP, ne može da formira vladu.
Naravno, može to učiniti uz pomoć partija manjina, ali s obziroma na dosadašnju apolutnu vlast ovo je njegov poraz.
Kad se uzme u obzir da je na lokalnim izborima izgubio Nikšić ne verujem da je večeras srećan.

Boro

pre 11 godina

... Prvi put Milo Djukanović mora da krpi koaliciju sa manjinama. Izgubio je ubedljivo u Nikšiću, svom rodnom gradu. Ovo je velika vest i početak kraja njegove vladavine. Treba imati talenta pa ne videti ovako veliku promenu.

Nenad

pre 11 godina

Ipak je ovo znacajno.Po prvi put u zadnjih deset godina DPS-SDP koalicija ne moze sama da formira vlast,vec mora da zove u pomoc Bosnjake i Albance,koji su i dosad bili sastavni deo Vlade,ali na vise manje dekorativnim funkcijama(bilo je dosta funkcionera bosnjacko-albanske narodnosti,ali kao clanovi DPS/SDP),sto otvara prostor ucenama i znacajno drugacijim postizbornim kombinacijama.Ovo je udarac Milu,ne jak,ali ipak udarac.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Čestitam! U vreme krize u svetu, koja nije samo ekonomska već i politička, vreme kada su širom sveta pali mnogi režimi (arapski, francuski, grčki, ... Tadić i Dodik) Milo i dalje ima podršku svog naroda. E to se zove pobeda! E to je narod koji iskreno želi u EU! E to je narod koji korača ka budućnosti a ne vraća se u prošlost!

Duke of Banana

pre 11 godina

Kako vam ne dosadi cirkusijada od izbora u Crnoj Gori? Proglasite tog Mila za faraona i uzivajte. U kojoj demokratiji je vlast vise od dvadeset godina nesmenjiva bez izgleda da ce se ikada smeniti. Bili ste demokraticniji dok ste se plemenski oganizovali.

Delija-Bar

pre 11 godina

Ljudi, ovdje je sistem godinama razradjen. Narod se prodaje sa dzak brasna i karton ulja. Extremni nacionalizam je u prvom planu. Vi ste glasali izmedju Tome dilome i Tadica, jedino ste mislili o boljem zivotu. Ovdje se samo gleda jesi li crnogorac ili Srbin...nazalost.

Alias Pera lozac

pre 11 godina

Malo pratim ovu temu, ali videh da predizborne ankete daju unedljivu prednost ``nasem prijatelju`` Milu. Samo volika izlaznost moze da znaci i da su anketari grsili, narocito ako su preplaceni!? :)

Bas bih voleo da mu vidimo ledja, ali i da promeni ``dres``, mada mu se mora priznati da je najbolji Titov ucenik i da je kao macka sa 7 politickih zivota,

ms cg

pre 11 godina

hvala svim dobronamjernim srpskom komentarima..i ja zelim da srbija konacno pronadje put ka prosperitetu i demokratiji..bez mrznje prema ikome..pozzzz od samostalnog crnogorca ssmostalnim srbima..

Slobaki Karasutra

pre 11 godina

U poslednjih 50 godina samo se u tri evropske zemlje nikad nije došlo do smene vlasti: u CG, Belorusiji i mojoj omiljenoj Bavarskoj :)

Ilija

pre 11 godina

haha mocan se Milo... vladas drzavom od 500 000 ljudi, pa nas u Novom Beogradu ima vise! prsis se ko da vladas silom sveta... Aj ti meni malo na sud, Italjani te cekaju da porazgovaraju kako si posto medju 20 naj bogatih u Evropi...

sashko

pre 11 godina

To znaci da ce izlaznost biti blize 100%! Ljudi! do 9h 5.6%... pa to je vise od svih ocekivanja... Tako rano a vec 5.6%...Poustajali na glasanje...

Jovan

pre 11 godina

Stranke Vladajuce koalicije nastupaju na jednu listu - Evropska Crna Gora.
Ukupan broj glasova - 45,6%

Stranke Opozicije nastupaju na sledece liste - Demokratski Front 23,8%, Socijalisticka Narodna Partija 10,6%, Pozitivna Crna Gora 8,9%, Srpska sloga 1,4 %, Srpski nacionalni savez 0,9%.
Ukupan broj glasova - 45,6%

Medjutim, vladajuce ce dobiti 3 mandata vise i time skupstinsku vecinu. Da ne govorimo o tome koliko biraca abstiniraju zbog nesloge u opoziciji. Kome nije jasno?

Mirko

pre 11 godina

Ipak su se desile dve pozitivne stvari:
a) SNP, rodjena sestra DPS-a i razdor opozicije, najzad odlazi u istoriju
b) DPS i prikljucici su izgubili absolutnu vecinu

Djukanovic je po ko zna koji put dobio izbore na populistickom stavu protiv Srbije. Ubedjen sam da mu je taj primitivizam bio zadnja slamka u politickom zivotu.

cheers

pre 11 godina

Duka, nije da smo odusevljeni sa svim sto se desava kod nas, u CG, ali smo demokraticni koliko i vi, nista manje. Vidi ko vam je na vlasti. Isti oni od prije 10-15 god, samo drugacije upakovani.

HN

pre 11 godina

NE zaboravite da je Milo prvi put poslije 23godine pobjedio ubjedljivo u najjacem opozicionom gradu Herceg Novom. Jos ako se tome doda i pozitivna sa 10% u istom..... A Niksic i nije bas izgubio jer je i dalje najjaci....

Monarhista

pre 11 godina

Moja malenkost, vec odavno, nakon Referenduma o nezavisnosti Crne Gore, predlozio sam MILA za KRALJA. Ma boze mili, pa on i jeste kralj, hvali mu samo jos jedan Referendum naroda o tome i evo krune za MILA.

Karleusa

pre 11 godina

Opet veliko povjerenje kod naroda, pa iako su mnogi ogorceni... No, cinjenica je da DPS ne bi bio najjaci bez njega kao lidera. Sad se ocekuje da to i opravda, koliko pocev od sjutra. Formirati novu vladu i svima kramp i lopatu u ruke!