Četvrtak, 04.10.2012.

14:17

Turska:Vojne operacije ne znače rat

Turski parlament odobrio vojne operacije u Siriji, što međutim ne znači i objavu rata. Sirija se izvinila zbog granata koje su juče pale na tursku teritoriju.

Izvor: B92

Turska:Vojne operacije ne znaèe rat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Zabrinuti vozac

pre 11 godina

@dr.Fikret, 4. oktobar 2012 20:42


da je u konflikt uvucena "cijela nacija" Asad bi pao za 2-3 meseca. problem je u tome sto se preko poroznih granica prema Turskoj, Iraku, Libanu itd. uvlace teroristi a antirezimski orijentisani gradjani im pruzaju utociste.

pobuna je skoro potpuno ugusena i zato je Turska dobila signal da spasava teroriste koliko moze.

гробар до гроба

pre 11 godina

За све оне што прозивају Русе, нико није нама и Сиријцима, Либијцима и осталим крив што ратујемо са НАТО-м, Руси су своју одлучност показали од 1941. до 1945. када су Европске силе биле немоћне (француска, Велика Британија) да се одбране од највећег зла Света, Русија је дала највеће жртве, пружила најјачи отпор, једина која је до тада пружила озбиљан отпор, Русија је ослободила Европу. Русија не претендује на туђу територију и туђу нафту и гас, они свега тога имају на претек, убедљиво највећа земља, убедљиво највеће резерве гаса и нафте, шта ће њима Либија, Сирија. Зашто би њих додиривало то што се Сиријци бију са Турцима, да гину њихова деца за Сирију???!!!! Колико би вас ишло да ратује за Русију, САД, Велику Британију, Турску?! Нека се усуде Јенкији да нападну Русију или Кину па да видимо да ли Руси знају само да галаме?! Лако је Израелу да бомбардује Газу који имају минобацаче а Израел најјачу авијацију у региону + флоту па затим америчку флоту. Лако је било НАТО-у да нас бомбардује са наших 11 авиона, лако је Турцима да нападају Сирију која је у грађанском рату, зашто не нађу противника по својој мери!!!!

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, Iran je pre nekoliko meseci upozorijo Tursku da bi mogla da se suoci sa ozbiljnim raketiranjem ukoliko ugrozi Siriju, napomenuvsi da bi mogla postati opustosena Iranska pokraina.

oprem dobro

pre 11 godina

Eeeeee i na kraju ce opet Srbija da bude kriva za sve......i svi ce dalje da lepo i sretno zive do kraja zivota.
Ko razume shvatice?!

sale

pre 11 godina

Ovo me podseća na film Mars napada. Kada marsovci preko razglasa pustaju "Dolazimo u miru", a ubijaju sve što mrda. Tako i ovo "Vojna operacija ne znači rat", ne nego znači mir.

petar

pre 11 godina

Realno ako gledamo oni ce uci...zasto?Sigurno onoliko naoruzanje sto salju zadnja dva meseca nije dzabe.To su veliki izdaci za drzavu da salje tesko naoruzanje da bi cisto "uplasila" bilo koga...

Evroslav

pre 11 godina

Hahaha komedija! Sta god se desi u svetu a da nije nesto u vezi rusije ili grcke, izrezirano je! Zato i jesmo u ovoj situaciji, zato nam drzava i propada.

dr.Fikret

pre 11 godina

Dečki, moram vas preusmjeriti od teorija zavere, siguran sam da se sječate, kad su posle arapskog proleča počele demonstracije u Damasku na filmovima su dokumentirane na hiljade sirijca koji viču protiv režima na kojima je evidentno, da su civili svi NEnaoružani i na koje su posle 5 dana demonstracija počeli, da pucaju iz različitih lokacija u glavnom snajperisti, sječate se, da su demonstranti bezobzira na smrtonosne metke, trčali prema njima i naravno na svakim demonstracijama su mrtvaci ležali po ulicama. Assad nebi imao takve probleme, koji traju više od godinu dana, da nije u konflikt uvučena cjela nacija, jer da se Assad bori protiv plačenika oni bi bili poraženi za 5 dana a u građanskom ratu po definiciji komšija ubije komšiju ne samo zbog ideologije več zbog vlastite sigurnosti, da je Assad neki lik, koji želi mir odstupijo bi posle 5 dana demostracija, tako, da smo konačno dočekali turke, da ruskom mišu skine kožu sa njega pa da napravimo iz njega čilim.

Rade,Sombor.

pre 11 godina

@Нишлија

E,moj nišlija.
Pa nato želi da izgubi vojnike u istom broju kao što su izgubili za vreme bombardovanja Srbije. Nula. Čekaće i još jednu godinu ako treba,a onda će biti 'oslobodioci'. Do tad,neka ginu turci i sirijci...

I što bi se umešao nato,kada su tu turci?
Ako treba neka pozadinska pomoć,biće oni tu.

A,rusi,mogu da se umešaju,da ne kažem u šta...
Kao i do sad.

Mir svima!

Klimt- Bec

pre 11 godina

Pa niko vise iz Evrope nije glup da gine za Americke Imperjaliste, sada neka ginu Turci pod Zastavom NATO Alijanse! Jel i ovako Erdogan sve vreme pokusava da preuzme ulogu, kojoj nije dorastao i koja mu ne pripada.

gluposti

pre 11 godina

Ostavite vi Rusiju na miru.Ako se ona umesa ,eto vam svetskog rata.Sa ogromnim naoruzanjem svih strana ostao bi kamen na kamenu.Prema tome ne pricajte gluposti i molite boga da do toga ne dodje.Lako je pricati iz tople sobe uz kompjuter ali videla bi vas da morate da ratujete.Ono sto smo mi bombardovani je smesno u odnosu sta nosi Svetski rat.

Нишлија

pre 11 godina

Kakva bre,Rusija?
Ona ne bi intervenisala ni zbog same sebe,a ne zbog Sirije.

Najvisi vrh Rusije ce dobiti koje milionce,a nato ce razbucati Siriju.
Isti scenario vec 20 godina.
(Zrenjaninac, 4. oktobar 2012 17:51)

Што је досад нису разбуцали? Рат траје већ скоро 2 године, а НАТО практично ни прстом није мрднуо. Недавно је генерални секретар НАТО-а Расмунсен изјавио да НАТО нема апсолутно никакву намеру да интервенише у Сирији.

srebrno jezero

pre 11 godina

Ako se ovaj rat nastavi ,zao mi je onih lepih Turskih hotela i plaza.Znaci ostaje nam Srebrno jezero kao najprestiznija destinacija u Srbiji za kupanje.Tursku i Egipat cemo jedno vreme zaboraviti dok im ne prodje ovo ,prolece,ako im hoteli ostanu citavi.A u Grcku moze ali tamo isto samo neki problemi.Nikad ne znas kad ce da strajkuju a kad strajkuju onda su nezgodni, pa zato ni oni nisu tako sigurni.

Zrenjaninac

pre 11 godina

Kakva bre,Rusija?
Ona ne bi intervenisala ni zbog same sebe,a ne zbog Sirije.

Najvisi vrh Rusije ce dobiti koje milionce,a nato ce razbucati Siriju.
Isti scenario vec 20 godina.

nn

pre 11 godina

eto vam natovci vaseg natoa kako demokratskim metodama uteruje pravdu rusi drzave narode i sisteme jel srbija treba da bude deo toga ne hvala

vladan

pre 11 godina

Dakle ovako su našli način da uđu u Sirju - sad se pod ovim izgovorom može lako doturati oružije i finansirati "nevini civili sa zoljama i kalašima"..ali dobro na drugoj tsrani imamo Iran

Zoso

pre 11 godina

Tisina to su nam braca a isti nam je i cukundeda a i crni smo na njih a ne plavi kao braca rusi a imamo vise njihovih reci nego nasih.Ljubi bliznjega svoga.

MI-8

pre 11 godina

Smirite se, nista znacjano se nece dogoditi...

Turci moraju da zadovolje NATO pretvarajuci se da su protiv Asada, a moraju da zadovolje i Ruse pomazuci Siriji da eliminise pobunjenike. Zato je i komanda tzv. Slobodne sirijske armije proterana iz Turske pre nekoliko nedelja. Ovo je najlukaviji nacin da se sve to postigne. Turska vojska ce napadati i pobunjenike koji drze neke pogranicne oblasti, i sirijske trupe koje nece prestati da gadjaju ciljeve u Turskoj sve dok ova pruza utociste pobunjenicima. Velika zbrka koja ipak ima tacno jedno resenje.

Pogledajmo izvestaje i analize za otprilike mesec dana!

lazar

pre 11 godina

Ni malo mi se ne svidja ovo vojno busanje Turske a pogotovo njeno otvoreno lobiranje za kosovo,bosnu i pretenzije prema balkanu. Upravo iz tog razloga mi Srbi se trebamo naoruzavati bolje i shvatiti da ce ta Turska jos jednom zakucati na nasa vrata a mi ih trebamo sacekati spremni.

Rozenkrojcer

pre 11 godina

Stvarno!? Vojne operacije JESU rat koji može da bude i neobjavljen! E, Turci, samo me zanima od koga ste dobili zeleno svetlo za te vojne operacije u Siriji! Btw, ako ste dobili obećanje da ćete ponovo da formirate Otomansku imperiju na Balkanu, slobodno zaboravite na to! Ovde se nećete vraćati!

slot machine is loose and ready to play

pre 11 godina

Nista novo , jedino sto mozemo da saznamo da ce Turska vojno intervenisati u Siriji JAVNO , a mi smo veverice pa nismo znali da je do sada bila aktivna i vojno prisutna medju pobunjenicima. Mislim sta napisati a ne nasmejati se. Ovo nisu nikakve udarne vesti , ovo je javno priznanje Turske da vojno pomaze i ucestvuje protiv regularne vojske Sirije. Sto se tice priznanja , Sirija nije rekla "da mi smo to uradili" malo bolje procitajte , izvinjenje Tursko je sto su sa sirijske teritorije doleteli projektili i sto je najvaznije da ce vlada Sirije , nadlezni organi ispitati sta se dogodilo.

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

Znaci sad je Turski parlament doneo odluku da Turska vojska ima pravo da dejstvuje na Siriskoj teritoriji a to nije RAT???

A sta ce da bude kad Siriska vojska uzvrati Turskoj vojsci koja dejstvuje po njenoj teritoriji???

A da onda ce Sirja da bude odgovorna za izazivanje RATA jer se usudila da njena vojska deluje protiv strane vojske na Siriskoj teritoriji!!!

Uzas!

Goga

pre 11 godina

Turska nije produzena ruka Amerike vec veoma jaka zemlja koju je Evropa vukla za nos toliko godina zarad ulaska u EU. Sad kad im se smucilo cekanje okrenuli su se samom sebi i ta snaga kao i uvek ima da se uperi zarad svoih interesa. Do sad nisu mogli akcije da preduzimaju bez saglasnosti Nemacke i Francuske al od sada...
Amerika je shvatila njihovo saveznistvo kada im nisu dali da koriste aerodrome prilikom rata u Iraku ali ce da ih puste da rade sta hoce sve dok im to bude odgovaralo. Zao mi je Siriskog naroda i nadam se da Turska nece da ide daleko sa ovim ali Turci su postali ambiciozni , samo da se neokrenu prema Grckoj.

NekoIzMase

pre 11 godina

Turska:Vojne operacije ne znače rat

Da li je moguće da neko napiše ovakav naslov, ili nešto ovako izjavi ?
A šta znače vojne operacije i granatiranje položaja vojske susedne zemlje ? Mir ?

dušebrižnici i branitelji potlačenog sirijskog naroda koje masakrira tiranin, treba da se zapitaju o opravdanosti terorističkih napada 'sirijskih pobunjenika' i primena metoda bombaša samoubica, kao i korišćenje ljudi i civila kao živog štita za izvođenje njihovih operacija protiv režima ...

Ne pravdam ja Bašira, ali nemojte prosipati tu demagogiju o potlačenom sirijskom narodu ... Mislim, narod je potlačen, samo je pitanje ko ga tlači - proruski ili prozapadni diktator ...

Šta je sa Jemenom? Šta je sa Bahreinom? Šta je sa Saudijskom Arabijom? Sve demokrata do demokrate na vlasti ...

Goran

pre 11 godina

preko Turske hoce NATO da se uvuce u rat sa Sirijom..
ovo je lukavo smisljeno i jako opasno.
sada cemo videti kako ce Rusija reagovatii.
pre par dana , Rusi su jasno i grubo upozorili NATO da se ne mesa u rat u Siriji... sada cemo videti koliko sve to ima tezinu... ovo sve mi lici na pocetak kataklizme jer mislim da se Rusi uopste ne sale niti ce odstupiti ovoga puta.

Mrk-Djok

pre 11 godina

Turska moze da ulazi na teritoriju Iraka i obracunava se sa Kurdima, a kad sirijska vojska pripuca na islamiste koji koriste teritoriju Turske onda je to krsenje medjunarodnog prava.

INACE JA NISAM PROCITAO IZJAVU SIRIJSKE VLADE, DA VIDIMO GDE JE?

Prosle godine je NATO usmrtio nekoliko Pakistanskih granicara, i?

Prosle godine je vojska Saudijske Arabije usla u Bahrein i pucala da protestante protiv Bahreinskog despota.

Ne znam kolko neko treba da nema mozga pa da ne vidi o cemu je rec.

Viktor

pre 11 godina

@Goran, 4. oktobar 2012 16:00

Bas naprotiv. NATO im je ovim doskocio. Pronadji malo informacija o ekonomskim relacijama Turska-Rusija, pa ces videti da su Rusi na dve vruce stolice. Zato je ovaj potez strateski genijalan. Rusi su sahirani.

Goran

pre 11 godina

preko Turske hoce NATO da se uvuce u rat sa Sirijom..
ovo je lukavo smisljeno i jako opasno.
sada cemo videti kako ce Rusija reagovatii.
pre par dana , Rusi su jasno i grubo upozorili NATO da se ne mesa u rat u Siriji... sada cemo videti koliko sve to ima tezinu... ovo sve mi lici na pocetak kataklizme jer mislim da se Rusi uopste ne sale niti ce odstupiti ovoga puta.

Milan

pre 11 godina

Eto Sirija je priznala sta je uradila i izvinila se. I sta sada kazu ovi komentatori sto sve znaju o dogadjanjima u svetu, teorija zavere? Sta ste sve pisali sinoc i danas treba da vas je sramota. Fanovi diktatora, nema ih nigde u Evropi kao u Srbiji.

Djordje

pre 11 godina

Najludji su bili oni komentatori koji su najavljivali 3. svetski rat. Sto da nece Rusi da brane Siriju. Hahaha, kakvi naivni likovi zive ovde. Sta li ce sada da kazu kada je Sirija priznala sta je uradila i izvinila se?

zatocenik

pre 11 godina

(Milan, 4. oktobar 2012 15:08)
Vidite gospodine kako i vi lazete. Sirija se izvinula zbog incidenta i rekla da ce istraziti incident. To ne znaci priznanje.

Dejan-Sombor

pre 11 godina

exnatovac

Jel ti citas vest, slusas medije? Assad se izvinio zbog raketa! Sta pobunjenici, amerikanci?? Sta lupate bre?? Pa normalno da jedna ozbiljna drzava kao sto je Turska nece da dopusti da Assadovi ubijaju decu i civile! Sta je vama? Kako je to razmisljanje? Nato da je hteo odavno bi sravnjao Siriju. Ali pazi, vase razmisljnje. Nato ne sme zbog Rusa, a Turska koja je u Nato sme jer su ameri tako hteli?! Totalno ste izgubili kompas vi navijaci Husseina, Milosevica, Gaddafija, Mubaraka, Assada! Sto se mene tice, nadam se je onaj iz Irana sledeci, pa polako ali sigurno onaj iz S. Koreje!

Viktor

pre 11 godina

@Milan, 4. oktobar 2012 15:08

Ne razumes ti nista. Sirija se izvinila kao bilo koja drzava, ako projektil dodje sa tvoje teritorije i ubiju nekog u susednoj drzavi, ali nije rekla da su to ispalile regularne snage ili pobunjenici, vec da ce istraziti. Druga je stvar sto je ovo povod za....

посматрач

pre 11 godina

Ако су сиријски Курди припуцали преко границе, нанели су штету и себи и влади Сирије, која им је, вероватно, препустила контролу у областима према Турској. То ће их све скупо коштати, јер се тако нешто само чекало. А можда је и изрежирано, да се не чека превише.

LUPAJ BRATE !

pre 11 godina

OVO JE ODLIČNA FORA !

NATO je genijalno smislio kako da "polupa" Siriju. Ne može kroz Savet bezbednosti, e onda članica NATO-a zarati sa Sirijom, a kad je napadnuta jedna članica - sve su u ratu i onda svi zajedno "polupaju" Siriju za 10 dana k'o što su nas ili Irak ili Avganistan...

Znači, ima da ih biju svi zajedno !

Eto rešenja, što bi se reklo !

Миле

pre 11 godina

Нисмо ми малоумни па да не знамо да су ракете са Сиријске територије избацили амерички шпијуни у сарадњи за домаћим издајницима. То је све подметнуто како би се Турска увукла у рат са Сиријом а самим тим би и НАТО реаговао и тако свргнули легитимног председника Сирије.
Срамота шта раде, а после се позивају на правду. Тако су и себи сружили куле близнакиње.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Granate koje je ispljila sirijska vojska pale su na turskoj teritoriji i do sada, ali je poslednja granata prouzrokovala ljudske zrtve, na sta turska vojska nije mogla, a vidimo da nije ni htela da ostane ravnodusna, mada je Turska i do sada stalno isticala da ne zeli da objavi rat susednoj Siriji, koju je njen predsednik Asad pretvorio u masovno stratiste neduznog naroda i razara materijalna dobra, zbog cega ce odgovarati uskoro.

Milunkadottir

pre 11 godina

"Evo rusofili, da vidite kako ce jos jedan "saveznik" Rusija da nagrabusi. Rusi daju podrsku, ali kada treba konkretno nesto uvek okrenu ledja."
(Dejavu, 4. oktobar 2012 15:12)
................
Evo, natofili, da vidite kako će vaša ljubljena alijansa da uništi još jednu državu a jadan narod će da nagrabusi. NATO uvek daje podršku kad treba konkretno podržani neki masakr ili razaranje. Da li biste bili srećni da ste pre II svetskog rata podržavali Hitlera?

Lepo vam je receno

pre 11 godina

"Sirija je priznala šta je uradila i izvinila se" - eh, da su komentatori bar procitali vest. Ovako imamo razne varijacije na temu "ko je ispalio rakete i pobio ljude", ali uzlaud. Sumrak razuma.

Terenac

pre 11 godina

Cela situacija oko Sirije ide na ruku Turcima. Od kada je Turska prestala da bude sekularna drzava njihov agresivan stav prema Siriji je sve izrazeniji a proizilazi iz pretenzije na pojedine delove Sirije. Cim je situacija u Siriji krenula nepovoljno po "pobunjenike" znalo se da ce Turska biti ta koju ce gurnuti u sukob a zatim sve po ustaljenom scenariju. U sustini ne moze se reci da ce biti gurnuti u sukob jer je neverovatno sa koliko zara vojni i politicki vrh Turske zeljno iscekuje dan kada ce poceti sukob. Turska ce imati milosti prema Sirijskom narodu isto koliko i prema Kurdima.

merrmaninegoje

pre 11 godina

Dejavu:
Pratim komentare od sinoc... neki pate od svakojakih zavera, pa pricaju da su to amerikanci smislili, neki da su to pobunjenici uradili a ispadne na kraju da je to bila sirijska vojska koja srla direktno u propast. Vec vidjeno. Voleli mi to ili ne, u toku je stvaranje novog svetskog poretka i jedna drzava mora znati na koju stranu da se rasporedi. Libija, Irak, Sirija sve su to bili saveznici Rusije. Za dezert ce na kraju ostati Iran.

marko

pre 11 godina

Skinuce Asada i onda kad dodju njihovi pobunjenici (teroristi) i kad zajasu na vlast bice raspad sistema.Ima da se medjusobno biju oko Vlasti a narod da gladuje . Nemojte amerikanci da se cudite ako vam i ovde vasi pobunjenici ubiju ambasadora kad im vise ne budete trebali !

expert

pre 11 godina

@agime i deja vu:

Pa ko vam kaže da nigde nema Rusije? Jedini razlog zbog koga Turska i NATO još uvek nisu intervenisali u Siriji je što to Rusija ne da. I ako do intervencije ne dođe ni u narednom periodu, to će biti zahvaljujući Rusiji. Ako do intervencije ipak dođe, to će značiti da su Rusi procenili da im je podela Sirije i stvaranje alevitske države u primorju isplativije rešenje. Okreni-obrni, od Rusije najviše zavisi šta će biti, jer Sirija je trenutno njena sfera uticaja.

mgoranm

pre 11 godina

Turska je kao druga vojna sila NATO pakta (posle SAD) vec intervenisala u Iraku, a sada ce u Siriji. Nesto mi govori da je ovo granatiranje turskog gradica isprovocirano od sirijskih pobunjenika kako bi Turska imala opravdanje za intervenciju u Siriji (naravno uz podrsku Vasingtona).

agim

pre 11 godina

Gde je sada Rusija veliki prijatelj Sirije(srbije)? Poverovala sirijska vlast kao sto je verovala i srpska da ce Rusija da ratuje zbog njih.
Jos jedan dokaz kako Rusija iskoriscava svoje "prijatelje" za sopstvene ciljeve.

neopredeljeni.blogspot.com

pre 11 godina

znaci pocelo je!
vec dosta vremena traje taj cirkus oko sirije, daj boze da ne izraste u nesto vece..

ala bi bila fora da u siriji zbog ovog rezimske i opozicione snage dogovore mir, i zajedno raspale po turcima..

Dan

pre 11 godina

Neću da te bijem, ali ću da te nalupam šakama po glavi i nogama po bubrezima kad god i koliko god mi se ćefne. Ako mi uzvratiš, smatraću da ti u stvari hoćeš da se biješ.

brainwash

pre 11 godina

Jasna je namestaljka; jer nema sanse da regularna sirijska vojska napravi toliko veliku gresku i pogodi kucu u gradu, umesto polozaja pobunjenika koji su odmah za granice (zasto ih Turska tamo tolerise??).

Rec je o namernom napadu na grad koju su izveli sirijski pobunjenici, uz dogovor sa NATO-om, kako bi Turska u ratu pobedila Asada, kad vec ne mogu sami pobunjenici. Mi smo to vec doziveli i nema tu pricu ne mogu da prodaju, ali mozda mogu ostatku Evrope.

Ex NATOvac

pre 11 godina

Cista politicka igracka, jer USA nije nista mogla u SB UN, pa su pobunjenici granatirali Tursku u dogovoru, znajuci da ce napad na jednu NATO zemlju znaciti napad NATO na agresora. Asad nije uopste glup, ali ovo je definitivno pocetak njegovog kraja. Steta za Siriju, divna zemlja, predivni arhitektonski i istorijski dragulji, ali, sta ces, kad te Ameri nagaze...Zao mi Asada, , ali scenario Libije se ponavlja, a Sirijci ce tek videti koje ih muke cekaju kad im dodje "demokratija".

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Cini mi se da je u pitanju geopolitika.Amerikanci i Rusi su se dogovorili ratovati do poslednjeg coveka islamske veroispovesti.

cukce

pre 11 godina

Prvo ne verujem u teorije zavere, ali Turska je silno ojacala i imace teznje na teritorije koje je u proslosti bila okupirala (Osmanlijsko carstvo). Drugo Americi odgovaraju ovakve produzene ruke, tj. da Turska udje u rat sa Sirijom da bi Amerika ostala cista eventualno preko NATO-a podrzala napad Turske na Siriju. Trece cudi me suzdrzanost muslimanskih zemalja koje za sad niti kritikuju niti opravdavaju reakciju Turske (produzene ruke Amerike). Cetvrto ono najtuznije u ovakim situacijam najvise stradaju neduzni obicni ljudi!

bbking

pre 11 godina

I onda Sirija rastrzana gradjanskim ratom resi da napadne Tursku. To me podseca na pocetak Drugog svetskog rata, kada je Poljska "napala" Hitlerovu Nemacku. Pa ko jos veruje u ovakve gluposti. Ne mogu Asada da "skinu" putem izrezirane pobune, pa sad mora Turska da intervenise. Ako se ozbiljno narusi ruski interes u Siriji eto nama Treceg svetskog rata.

ledenjak

pre 11 godina

Citavu situaciju od pocetka isceniraju turci da bi oni uz podrsku drugara iz NATO imali tzv razlog da orobe Siriju jer su u vise navrata dobili veto od Rusije i Kine za vojne intervencije. Neverovatno kako sve uvek ide slicnim tokom i kad covek bolje sagleda 2 svetski rat jos uvek traje priznali mi to ili ne.

bbking

pre 11 godina

I onda Sirija rastrzana gradjanskim ratom resi da napadne Tursku. To me podseca na pocetak Drugog svetskog rata, kada je Poljska "napala" Hitlerovu Nemacku. Pa ko jos veruje u ovakve gluposti. Ne mogu Asada da "skinu" putem izrezirane pobune, pa sad mora Turska da intervenise. Ako se ozbiljno narusi ruski interes u Siriji eto nama Treceg svetskog rata.

Dan

pre 11 godina

Neću da te bijem, ali ću da te nalupam šakama po glavi i nogama po bubrezima kad god i koliko god mi se ćefne. Ako mi uzvratiš, smatraću da ti u stvari hoćeš da se biješ.

brainwash

pre 11 godina

Jasna je namestaljka; jer nema sanse da regularna sirijska vojska napravi toliko veliku gresku i pogodi kucu u gradu, umesto polozaja pobunjenika koji su odmah za granice (zasto ih Turska tamo tolerise??).

Rec je o namernom napadu na grad koju su izveli sirijski pobunjenici, uz dogovor sa NATO-om, kako bi Turska u ratu pobedila Asada, kad vec ne mogu sami pobunjenici. Mi smo to vec doziveli i nema tu pricu ne mogu da prodaju, ali mozda mogu ostatku Evrope.

Ex NATOvac

pre 11 godina

Cista politicka igracka, jer USA nije nista mogla u SB UN, pa su pobunjenici granatirali Tursku u dogovoru, znajuci da ce napad na jednu NATO zemlju znaciti napad NATO na agresora. Asad nije uopste glup, ali ovo je definitivno pocetak njegovog kraja. Steta za Siriju, divna zemlja, predivni arhitektonski i istorijski dragulji, ali, sta ces, kad te Ameri nagaze...Zao mi Asada, , ali scenario Libije se ponavlja, a Sirijci ce tek videti koje ih muke cekaju kad im dodje "demokratija".

cukce

pre 11 godina

Prvo ne verujem u teorije zavere, ali Turska je silno ojacala i imace teznje na teritorije koje je u proslosti bila okupirala (Osmanlijsko carstvo). Drugo Americi odgovaraju ovakve produzene ruke, tj. da Turska udje u rat sa Sirijom da bi Amerika ostala cista eventualno preko NATO-a podrzala napad Turske na Siriju. Trece cudi me suzdrzanost muslimanskih zemalja koje za sad niti kritikuju niti opravdavaju reakciju Turske (produzene ruke Amerike). Cetvrto ono najtuznije u ovakim situacijam najvise stradaju neduzni obicni ljudi!

mgoranm

pre 11 godina

Turska je kao druga vojna sila NATO pakta (posle SAD) vec intervenisala u Iraku, a sada ce u Siriji. Nesto mi govori da je ovo granatiranje turskog gradica isprovocirano od sirijskih pobunjenika kako bi Turska imala opravdanje za intervenciju u Siriji (naravno uz podrsku Vasingtona).

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

Znaci sad je Turski parlament doneo odluku da Turska vojska ima pravo da dejstvuje na Siriskoj teritoriji a to nije RAT???

A sta ce da bude kad Siriska vojska uzvrati Turskoj vojsci koja dejstvuje po njenoj teritoriji???

A da onda ce Sirja da bude odgovorna za izazivanje RATA jer se usudila da njena vojska deluje protiv strane vojske na Siriskoj teritoriji!!!

Uzas!

neopredeljeni.blogspot.com

pre 11 godina

znaci pocelo je!
vec dosta vremena traje taj cirkus oko sirije, daj boze da ne izraste u nesto vece..

ala bi bila fora da u siriji zbog ovog rezimske i opozicione snage dogovore mir, i zajedno raspale po turcima..

agim

pre 11 godina

Gde je sada Rusija veliki prijatelj Sirije(srbije)? Poverovala sirijska vlast kao sto je verovala i srpska da ce Rusija da ratuje zbog njih.
Jos jedan dokaz kako Rusija iskoriscava svoje "prijatelje" za sopstvene ciljeve.

NekoIzMase

pre 11 godina

Turska:Vojne operacije ne znače rat

Da li je moguće da neko napiše ovakav naslov, ili nešto ovako izjavi ?
A šta znače vojne operacije i granatiranje položaja vojske susedne zemlje ? Mir ?

dušebrižnici i branitelji potlačenog sirijskog naroda koje masakrira tiranin, treba da se zapitaju o opravdanosti terorističkih napada 'sirijskih pobunjenika' i primena metoda bombaša samoubica, kao i korišćenje ljudi i civila kao živog štita za izvođenje njihovih operacija protiv režima ...

Ne pravdam ja Bašira, ali nemojte prosipati tu demagogiju o potlačenom sirijskom narodu ... Mislim, narod je potlačen, samo je pitanje ko ga tlači - proruski ili prozapadni diktator ...

Šta je sa Jemenom? Šta je sa Bahreinom? Šta je sa Saudijskom Arabijom? Sve demokrata do demokrate na vlasti ...

Mrk-Djok

pre 11 godina

Turska moze da ulazi na teritoriju Iraka i obracunava se sa Kurdima, a kad sirijska vojska pripuca na islamiste koji koriste teritoriju Turske onda je to krsenje medjunarodnog prava.

INACE JA NISAM PROCITAO IZJAVU SIRIJSKE VLADE, DA VIDIMO GDE JE?

Prosle godine je NATO usmrtio nekoliko Pakistanskih granicara, i?

Prosle godine je vojska Saudijske Arabije usla u Bahrein i pucala da protestante protiv Bahreinskog despota.

Ne znam kolko neko treba da nema mozga pa da ne vidi o cemu je rec.

lazar

pre 11 godina

Ni malo mi se ne svidja ovo vojno busanje Turske a pogotovo njeno otvoreno lobiranje za kosovo,bosnu i pretenzije prema balkanu. Upravo iz tog razloga mi Srbi se trebamo naoruzavati bolje i shvatiti da ce ta Turska jos jednom zakucati na nasa vrata a mi ih trebamo sacekati spremni.

ledenjak

pre 11 godina

Citavu situaciju od pocetka isceniraju turci da bi oni uz podrsku drugara iz NATO imali tzv razlog da orobe Siriju jer su u vise navrata dobili veto od Rusije i Kine za vojne intervencije. Neverovatno kako sve uvek ide slicnim tokom i kad covek bolje sagleda 2 svetski rat jos uvek traje priznali mi to ili ne.

Milunkadottir

pre 11 godina

"Evo rusofili, da vidite kako ce jos jedan "saveznik" Rusija da nagrabusi. Rusi daju podrsku, ali kada treba konkretno nesto uvek okrenu ledja."
(Dejavu, 4. oktobar 2012 15:12)
................
Evo, natofili, da vidite kako će vaša ljubljena alijansa da uništi još jednu državu a jadan narod će da nagrabusi. NATO uvek daje podršku kad treba konkretno podržani neki masakr ili razaranje. Da li biste bili srećni da ste pre II svetskog rata podržavali Hitlera?

Rozenkrojcer

pre 11 godina

Stvarno!? Vojne operacije JESU rat koji može da bude i neobjavljen! E, Turci, samo me zanima od koga ste dobili zeleno svetlo za te vojne operacije u Siriji! Btw, ako ste dobili obećanje da ćete ponovo da formirate Otomansku imperiju na Balkanu, slobodno zaboravite na to! Ovde se nećete vraćati!

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Cini mi se da je u pitanju geopolitika.Amerikanci i Rusi su se dogovorili ratovati do poslednjeg coveka islamske veroispovesti.

Milan

pre 11 godina

Eto Sirija je priznala sta je uradila i izvinila se. I sta sada kazu ovi komentatori sto sve znaju o dogadjanjima u svetu, teorija zavere? Sta ste sve pisali sinoc i danas treba da vas je sramota. Fanovi diktatora, nema ih nigde u Evropi kao u Srbiji.

gluposti

pre 11 godina

Ostavite vi Rusiju na miru.Ako se ona umesa ,eto vam svetskog rata.Sa ogromnim naoruzanjem svih strana ostao bi kamen na kamenu.Prema tome ne pricajte gluposti i molite boga da do toga ne dodje.Lako je pricati iz tople sobe uz kompjuter ali videla bi vas da morate da ratujete.Ono sto smo mi bombardovani je smesno u odnosu sta nosi Svetski rat.

Viktor

pre 11 godina

@Milan, 4. oktobar 2012 15:08

Ne razumes ti nista. Sirija se izvinila kao bilo koja drzava, ako projektil dodje sa tvoje teritorije i ubiju nekog u susednoj drzavi, ali nije rekla da su to ispalile regularne snage ili pobunjenici, vec da ce istraziti. Druga je stvar sto je ovo povod za....

Миле

pre 11 godina

Нисмо ми малоумни па да не знамо да су ракете са Сиријске територије избацили амерички шпијуни у сарадњи за домаћим издајницима. То је све подметнуто како би се Турска увукла у рат са Сиријом а самим тим би и НАТО реаговао и тако свргнули легитимног председника Сирије.
Срамота шта раде, а после се позивају на правду. Тако су и себи сружили куле близнакиње.

Goran

pre 11 godina

preko Turske hoce NATO da se uvuce u rat sa Sirijom..
ovo je lukavo smisljeno i jako opasno.
sada cemo videti kako ce Rusija reagovatii.
pre par dana , Rusi su jasno i grubo upozorili NATO da se ne mesa u rat u Siriji... sada cemo videti koliko sve to ima tezinu... ovo sve mi lici na pocetak kataklizme jer mislim da se Rusi uopste ne sale niti ce odstupiti ovoga puta.

zatocenik

pre 11 godina

(Milan, 4. oktobar 2012 15:08)
Vidite gospodine kako i vi lazete. Sirija se izvinula zbog incidenta i rekla da ce istraziti incident. To ne znaci priznanje.

Zoso

pre 11 godina

Tisina to su nam braca a isti nam je i cukundeda a i crni smo na njih a ne plavi kao braca rusi a imamo vise njihovih reci nego nasih.Ljubi bliznjega svoga.

slot machine is loose and ready to play

pre 11 godina

Nista novo , jedino sto mozemo da saznamo da ce Turska vojno intervenisati u Siriji JAVNO , a mi smo veverice pa nismo znali da je do sada bila aktivna i vojno prisutna medju pobunjenicima. Mislim sta napisati a ne nasmejati se. Ovo nisu nikakve udarne vesti , ovo je javno priznanje Turske da vojno pomaze i ucestvuje protiv regularne vojske Sirije. Sto se tice priznanja , Sirija nije rekla "da mi smo to uradili" malo bolje procitajte , izvinjenje Tursko je sto su sa sirijske teritorije doleteli projektili i sto je najvaznije da ce vlada Sirije , nadlezni organi ispitati sta se dogodilo.

marko

pre 11 godina

Skinuce Asada i onda kad dodju njihovi pobunjenici (teroristi) i kad zajasu na vlast bice raspad sistema.Ima da se medjusobno biju oko Vlasti a narod da gladuje . Nemojte amerikanci da se cudite ako vam i ovde vasi pobunjenici ubiju ambasadora kad im vise ne budete trebali !

Terenac

pre 11 godina

Cela situacija oko Sirije ide na ruku Turcima. Od kada je Turska prestala da bude sekularna drzava njihov agresivan stav prema Siriji je sve izrazeniji a proizilazi iz pretenzije na pojedine delove Sirije. Cim je situacija u Siriji krenula nepovoljno po "pobunjenike" znalo se da ce Turska biti ta koju ce gurnuti u sukob a zatim sve po ustaljenom scenariju. U sustini ne moze se reci da ce biti gurnuti u sukob jer je neverovatno sa koliko zara vojni i politicki vrh Turske zeljno iscekuje dan kada ce poceti sukob. Turska ce imati milosti prema Sirijskom narodu isto koliko i prema Kurdima.

Goga

pre 11 godina

Turska nije produzena ruka Amerike vec veoma jaka zemlja koju je Evropa vukla za nos toliko godina zarad ulaska u EU. Sad kad im se smucilo cekanje okrenuli su se samom sebi i ta snaga kao i uvek ima da se uperi zarad svoih interesa. Do sad nisu mogli akcije da preduzimaju bez saglasnosti Nemacke i Francuske al od sada...
Amerika je shvatila njihovo saveznistvo kada im nisu dali da koriste aerodrome prilikom rata u Iraku ali ce da ih puste da rade sta hoce sve dok im to bude odgovaralo. Zao mi je Siriskog naroda i nadam se da Turska nece da ide daleko sa ovim ali Turci su postali ambiciozni , samo da se neokrenu prema Grckoj.

LUPAJ BRATE !

pre 11 godina

OVO JE ODLIČNA FORA !

NATO je genijalno smislio kako da "polupa" Siriju. Ne može kroz Savet bezbednosti, e onda članica NATO-a zarati sa Sirijom, a kad je napadnuta jedna članica - sve su u ratu i onda svi zajedno "polupaju" Siriju za 10 dana k'o što su nas ili Irak ili Avganistan...

Znači, ima da ih biju svi zajedno !

Eto rešenja, što bi se reklo !

посматрач

pre 11 godina

Ако су сиријски Курди припуцали преко границе, нанели су штету и себи и влади Сирије, која им је, вероватно, препустила контролу у областима према Турској. То ће их све скупо коштати, јер се тако нешто само чекало. А можда је и изрежирано, да се не чека превише.

expert

pre 11 godina

@agime i deja vu:

Pa ko vam kaže da nigde nema Rusije? Jedini razlog zbog koga Turska i NATO još uvek nisu intervenisali u Siriji je što to Rusija ne da. I ako do intervencije ne dođe ni u narednom periodu, to će biti zahvaljujući Rusiji. Ako do intervencije ipak dođe, to će značiti da su Rusi procenili da im je podela Sirije i stvaranje alevitske države u primorju isplativije rešenje. Okreni-obrni, od Rusije najviše zavisi šta će biti, jer Sirija je trenutno njena sfera uticaja.

Нишлија

pre 11 godina

Kakva bre,Rusija?
Ona ne bi intervenisala ni zbog same sebe,a ne zbog Sirije.

Najvisi vrh Rusije ce dobiti koje milionce,a nato ce razbucati Siriju.
Isti scenario vec 20 godina.
(Zrenjaninac, 4. oktobar 2012 17:51)

Што је досад нису разбуцали? Рат траје већ скоро 2 године, а НАТО практично ни прстом није мрднуо. Недавно је генерални секретар НАТО-а Расмунсен изјавио да НАТО нема апсолутно никакву намеру да интервенише у Сирији.

Goran

pre 11 godina

preko Turske hoce NATO da se uvuce u rat sa Sirijom..
ovo je lukavo smisljeno i jako opasno.
sada cemo videti kako ce Rusija reagovatii.
pre par dana , Rusi su jasno i grubo upozorili NATO da se ne mesa u rat u Siriji... sada cemo videti koliko sve to ima tezinu... ovo sve mi lici na pocetak kataklizme jer mislim da se Rusi uopste ne sale niti ce odstupiti ovoga puta.

nn

pre 11 godina

eto vam natovci vaseg natoa kako demokratskim metodama uteruje pravdu rusi drzave narode i sisteme jel srbija treba da bude deo toga ne hvala

Dejan-Sombor

pre 11 godina

exnatovac

Jel ti citas vest, slusas medije? Assad se izvinio zbog raketa! Sta pobunjenici, amerikanci?? Sta lupate bre?? Pa normalno da jedna ozbiljna drzava kao sto je Turska nece da dopusti da Assadovi ubijaju decu i civile! Sta je vama? Kako je to razmisljanje? Nato da je hteo odavno bi sravnjao Siriju. Ali pazi, vase razmisljnje. Nato ne sme zbog Rusa, a Turska koja je u Nato sme jer su ameri tako hteli?! Totalno ste izgubili kompas vi navijaci Husseina, Milosevica, Gaddafija, Mubaraka, Assada! Sto se mene tice, nadam se je onaj iz Irana sledeci, pa polako ali sigurno onaj iz S. Koreje!

Rade,Sombor.

pre 11 godina

@Нишлија

E,moj nišlija.
Pa nato želi da izgubi vojnike u istom broju kao što su izgubili za vreme bombardovanja Srbije. Nula. Čekaće i još jednu godinu ako treba,a onda će biti 'oslobodioci'. Do tad,neka ginu turci i sirijci...

I što bi se umešao nato,kada su tu turci?
Ako treba neka pozadinska pomoć,biće oni tu.

A,rusi,mogu da se umešaju,da ne kažem u šta...
Kao i do sad.

Mir svima!

Klimt- Bec

pre 11 godina

Pa niko vise iz Evrope nije glup da gine za Americke Imperjaliste, sada neka ginu Turci pod Zastavom NATO Alijanse! Jel i ovako Erdogan sve vreme pokusava da preuzme ulogu, kojoj nije dorastao i koja mu ne pripada.

Zrenjaninac

pre 11 godina

Kakva bre,Rusija?
Ona ne bi intervenisala ni zbog same sebe,a ne zbog Sirije.

Najvisi vrh Rusije ce dobiti koje milionce,a nato ce razbucati Siriju.
Isti scenario vec 20 godina.

MI-8

pre 11 godina

Smirite se, nista znacjano se nece dogoditi...

Turci moraju da zadovolje NATO pretvarajuci se da su protiv Asada, a moraju da zadovolje i Ruse pomazuci Siriji da eliminise pobunjenike. Zato je i komanda tzv. Slobodne sirijske armije proterana iz Turske pre nekoliko nedelja. Ovo je najlukaviji nacin da se sve to postigne. Turska vojska ce napadati i pobunjenike koji drze neke pogranicne oblasti, i sirijske trupe koje nece prestati da gadjaju ciljeve u Turskoj sve dok ova pruza utociste pobunjenicima. Velika zbrka koja ipak ima tacno jedno resenje.

Pogledajmo izvestaje i analize za otprilike mesec dana!

Viktor

pre 11 godina

@Goran, 4. oktobar 2012 16:00

Bas naprotiv. NATO im je ovim doskocio. Pronadji malo informacija o ekonomskim relacijama Turska-Rusija, pa ces videti da su Rusi na dve vruce stolice. Zato je ovaj potez strateski genijalan. Rusi su sahirani.

sale

pre 11 godina

Ovo me podseća na film Mars napada. Kada marsovci preko razglasa pustaju "Dolazimo u miru", a ubijaju sve što mrda. Tako i ovo "Vojna operacija ne znači rat", ne nego znači mir.

vladan

pre 11 godina

Dakle ovako su našli način da uđu u Sirju - sad se pod ovim izgovorom može lako doturati oružije i finansirati "nevini civili sa zoljama i kalašima"..ali dobro na drugoj tsrani imamo Iran

Djordje

pre 11 godina

Najludji su bili oni komentatori koji su najavljivali 3. svetski rat. Sto da nece Rusi da brane Siriju. Hahaha, kakvi naivni likovi zive ovde. Sta li ce sada da kazu kada je Sirija priznala sta je uradila i izvinila se?

merrmaninegoje

pre 11 godina

Dejavu:
Pratim komentare od sinoc... neki pate od svakojakih zavera, pa pricaju da su to amerikanci smislili, neki da su to pobunjenici uradili a ispadne na kraju da je to bila sirijska vojska koja srla direktno u propast. Vec vidjeno. Voleli mi to ili ne, u toku je stvaranje novog svetskog poretka i jedna drzava mora znati na koju stranu da se rasporedi. Libija, Irak, Sirija sve su to bili saveznici Rusije. Za dezert ce na kraju ostati Iran.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Granate koje je ispljila sirijska vojska pale su na turskoj teritoriji i do sada, ali je poslednja granata prouzrokovala ljudske zrtve, na sta turska vojska nije mogla, a vidimo da nije ni htela da ostane ravnodusna, mada je Turska i do sada stalno isticala da ne zeli da objavi rat susednoj Siriji, koju je njen predsednik Asad pretvorio u masovno stratiste neduznog naroda i razara materijalna dobra, zbog cega ce odgovarati uskoro.

Lepo vam je receno

pre 11 godina

"Sirija je priznala šta je uradila i izvinila se" - eh, da su komentatori bar procitali vest. Ovako imamo razne varijacije na temu "ko je ispalio rakete i pobio ljude", ali uzlaud. Sumrak razuma.

гробар до гроба

pre 11 godina

За све оне што прозивају Русе, нико није нама и Сиријцима, Либијцима и осталим крив што ратујемо са НАТО-м, Руси су своју одлучност показали од 1941. до 1945. када су Европске силе биле немоћне (француска, Велика Британија) да се одбране од највећег зла Света, Русија је дала највеће жртве, пружила најјачи отпор, једина која је до тада пружила озбиљан отпор, Русија је ослободила Европу. Русија не претендује на туђу територију и туђу нафту и гас, они свега тога имају на претек, убедљиво највећа земља, убедљиво највеће резерве гаса и нафте, шта ће њима Либија, Сирија. Зашто би њих додиривало то што се Сиријци бију са Турцима, да гину њихова деца за Сирију???!!!! Колико би вас ишло да ратује за Русију, САД, Велику Британију, Турску?! Нека се усуде Јенкији да нападну Русију или Кину па да видимо да ли Руси знају само да галаме?! Лако је Израелу да бомбардује Газу који имају минобацаче а Израел најјачу авијацију у региону + флоту па затим америчку флоту. Лако је било НАТО-у да нас бомбардује са наших 11 авиона, лако је Турцима да нападају Сирију која је у грађанском рату, зашто не нађу противника по својој мери!!!!

srebrno jezero

pre 11 godina

Ako se ovaj rat nastavi ,zao mi je onih lepih Turskih hotela i plaza.Znaci ostaje nam Srebrno jezero kao najprestiznija destinacija u Srbiji za kupanje.Tursku i Egipat cemo jedno vreme zaboraviti dok im ne prodje ovo ,prolece,ako im hoteli ostanu citavi.A u Grcku moze ali tamo isto samo neki problemi.Nikad ne znas kad ce da strajkuju a kad strajkuju onda su nezgodni, pa zato ni oni nisu tako sigurni.

petar

pre 11 godina

Realno ako gledamo oni ce uci...zasto?Sigurno onoliko naoruzanje sto salju zadnja dva meseca nije dzabe.To su veliki izdaci za drzavu da salje tesko naoruzanje da bi cisto "uplasila" bilo koga...

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, Iran je pre nekoliko meseci upozorijo Tursku da bi mogla da se suoci sa ozbiljnim raketiranjem ukoliko ugrozi Siriju, napomenuvsi da bi mogla postati opustosena Iranska pokraina.

dr.Fikret

pre 11 godina

Dečki, moram vas preusmjeriti od teorija zavere, siguran sam da se sječate, kad su posle arapskog proleča počele demonstracije u Damasku na filmovima su dokumentirane na hiljade sirijca koji viču protiv režima na kojima je evidentno, da su civili svi NEnaoružani i na koje su posle 5 dana demonstracija počeli, da pucaju iz različitih lokacija u glavnom snajperisti, sječate se, da su demonstranti bezobzira na smrtonosne metke, trčali prema njima i naravno na svakim demonstracijama su mrtvaci ležali po ulicama. Assad nebi imao takve probleme, koji traju više od godinu dana, da nije u konflikt uvučena cjela nacija, jer da se Assad bori protiv plačenika oni bi bili poraženi za 5 dana a u građanskom ratu po definiciji komšija ubije komšiju ne samo zbog ideologije več zbog vlastite sigurnosti, da je Assad neki lik, koji želi mir odstupijo bi posle 5 dana demostracija, tako, da smo konačno dočekali turke, da ruskom mišu skine kožu sa njega pa da napravimo iz njega čilim.

Evroslav

pre 11 godina

Hahaha komedija! Sta god se desi u svetu a da nije nesto u vezi rusije ili grcke, izrezirano je! Zato i jesmo u ovoj situaciji, zato nam drzava i propada.

oprem dobro

pre 11 godina

Eeeeee i na kraju ce opet Srbija da bude kriva za sve......i svi ce dalje da lepo i sretno zive do kraja zivota.
Ko razume shvatice?!

Zabrinuti vozac

pre 11 godina

@dr.Fikret, 4. oktobar 2012 20:42


da je u konflikt uvucena "cijela nacija" Asad bi pao za 2-3 meseca. problem je u tome sto se preko poroznih granica prema Turskoj, Iraku, Libanu itd. uvlace teroristi a antirezimski orijentisani gradjani im pruzaju utociste.

pobuna je skoro potpuno ugusena i zato je Turska dobila signal da spasava teroriste koliko moze.

Milan

pre 11 godina

Eto Sirija je priznala sta je uradila i izvinila se. I sta sada kazu ovi komentatori sto sve znaju o dogadjanjima u svetu, teorija zavere? Sta ste sve pisali sinoc i danas treba da vas je sramota. Fanovi diktatora, nema ih nigde u Evropi kao u Srbiji.

Dejan-Sombor

pre 11 godina

exnatovac

Jel ti citas vest, slusas medije? Assad se izvinio zbog raketa! Sta pobunjenici, amerikanci?? Sta lupate bre?? Pa normalno da jedna ozbiljna drzava kao sto je Turska nece da dopusti da Assadovi ubijaju decu i civile! Sta je vama? Kako je to razmisljanje? Nato da je hteo odavno bi sravnjao Siriju. Ali pazi, vase razmisljnje. Nato ne sme zbog Rusa, a Turska koja je u Nato sme jer su ameri tako hteli?! Totalno ste izgubili kompas vi navijaci Husseina, Milosevica, Gaddafija, Mubaraka, Assada! Sto se mene tice, nadam se je onaj iz Irana sledeci, pa polako ali sigurno onaj iz S. Koreje!

agim

pre 11 godina

Gde je sada Rusija veliki prijatelj Sirije(srbije)? Poverovala sirijska vlast kao sto je verovala i srpska da ce Rusija da ratuje zbog njih.
Jos jedan dokaz kako Rusija iskoriscava svoje "prijatelje" za sopstvene ciljeve.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Granate koje je ispljila sirijska vojska pale su na turskoj teritoriji i do sada, ali je poslednja granata prouzrokovala ljudske zrtve, na sta turska vojska nije mogla, a vidimo da nije ni htela da ostane ravnodusna, mada je Turska i do sada stalno isticala da ne zeli da objavi rat susednoj Siriji, koju je njen predsednik Asad pretvorio u masovno stratiste neduznog naroda i razara materijalna dobra, zbog cega ce odgovarati uskoro.

Zoso

pre 11 godina

Tisina to su nam braca a isti nam je i cukundeda a i crni smo na njih a ne plavi kao braca rusi a imamo vise njihovih reci nego nasih.Ljubi bliznjega svoga.

merrmaninegoje

pre 11 godina

Dejavu:
Pratim komentare od sinoc... neki pate od svakojakih zavera, pa pricaju da su to amerikanci smislili, neki da su to pobunjenici uradili a ispadne na kraju da je to bila sirijska vojska koja srla direktno u propast. Vec vidjeno. Voleli mi to ili ne, u toku je stvaranje novog svetskog poretka i jedna drzava mora znati na koju stranu da se rasporedi. Libija, Irak, Sirija sve su to bili saveznici Rusije. Za dezert ce na kraju ostati Iran.

Viktor

pre 11 godina

@Goran, 4. oktobar 2012 16:00

Bas naprotiv. NATO im je ovim doskocio. Pronadji malo informacija o ekonomskim relacijama Turska-Rusija, pa ces videti da su Rusi na dve vruce stolice. Zato je ovaj potez strateski genijalan. Rusi su sahirani.

Zrenjaninac

pre 11 godina

Kakva bre,Rusija?
Ona ne bi intervenisala ni zbog same sebe,a ne zbog Sirije.

Najvisi vrh Rusije ce dobiti koje milionce,a nato ce razbucati Siriju.
Isti scenario vec 20 godina.

Djordje

pre 11 godina

Najludji su bili oni komentatori koji su najavljivali 3. svetski rat. Sto da nece Rusi da brane Siriju. Hahaha, kakvi naivni likovi zive ovde. Sta li ce sada da kazu kada je Sirija priznala sta je uradila i izvinila se?

Lepo vam je receno

pre 11 godina

"Sirija je priznala šta je uradila i izvinila se" - eh, da su komentatori bar procitali vest. Ovako imamo razne varijacije na temu "ko je ispalio rakete i pobio ljude", ali uzlaud. Sumrak razuma.

bbking

pre 11 godina

I onda Sirija rastrzana gradjanskim ratom resi da napadne Tursku. To me podseca na pocetak Drugog svetskog rata, kada je Poljska "napala" Hitlerovu Nemacku. Pa ko jos veruje u ovakve gluposti. Ne mogu Asada da "skinu" putem izrezirane pobune, pa sad mora Turska da intervenise. Ako se ozbiljno narusi ruski interes u Siriji eto nama Treceg svetskog rata.

srebrno jezero

pre 11 godina

Ako se ovaj rat nastavi ,zao mi je onih lepih Turskih hotela i plaza.Znaci ostaje nam Srebrno jezero kao najprestiznija destinacija u Srbiji za kupanje.Tursku i Egipat cemo jedno vreme zaboraviti dok im ne prodje ovo ,prolece,ako im hoteli ostanu citavi.A u Grcku moze ali tamo isto samo neki problemi.Nikad ne znas kad ce da strajkuju a kad strajkuju onda su nezgodni, pa zato ni oni nisu tako sigurni.

brainwash

pre 11 godina

Jasna je namestaljka; jer nema sanse da regularna sirijska vojska napravi toliko veliku gresku i pogodi kucu u gradu, umesto polozaja pobunjenika koji su odmah za granice (zasto ih Turska tamo tolerise??).

Rec je o namernom napadu na grad koju su izveli sirijski pobunjenici, uz dogovor sa NATO-om, kako bi Turska u ratu pobedila Asada, kad vec ne mogu sami pobunjenici. Mi smo to vec doziveli i nema tu pricu ne mogu da prodaju, ali mozda mogu ostatku Evrope.

Milunkadottir

pre 11 godina

"Evo rusofili, da vidite kako ce jos jedan "saveznik" Rusija da nagrabusi. Rusi daju podrsku, ali kada treba konkretno nesto uvek okrenu ledja."
(Dejavu, 4. oktobar 2012 15:12)
................
Evo, natofili, da vidite kako će vaša ljubljena alijansa da uništi još jednu državu a jadan narod će da nagrabusi. NATO uvek daje podršku kad treba konkretno podržani neki masakr ili razaranje. Da li biste bili srećni da ste pre II svetskog rata podržavali Hitlera?

Klimt- Bec

pre 11 godina

Pa niko vise iz Evrope nije glup da gine za Americke Imperjaliste, sada neka ginu Turci pod Zastavom NATO Alijanse! Jel i ovako Erdogan sve vreme pokusava da preuzme ulogu, kojoj nije dorastao i koja mu ne pripada.

Ex NATOvac

pre 11 godina

Cista politicka igracka, jer USA nije nista mogla u SB UN, pa su pobunjenici granatirali Tursku u dogovoru, znajuci da ce napad na jednu NATO zemlju znaciti napad NATO na agresora. Asad nije uopste glup, ali ovo je definitivno pocetak njegovog kraja. Steta za Siriju, divna zemlja, predivni arhitektonski i istorijski dragulji, ali, sta ces, kad te Ameri nagaze...Zao mi Asada, , ali scenario Libije se ponavlja, a Sirijci ce tek videti koje ih muke cekaju kad im dodje "demokratija".

Rozenkrojcer

pre 11 godina

Stvarno!? Vojne operacije JESU rat koji može da bude i neobjavljen! E, Turci, samo me zanima od koga ste dobili zeleno svetlo za te vojne operacije u Siriji! Btw, ako ste dobili obećanje da ćete ponovo da formirate Otomansku imperiju na Balkanu, slobodno zaboravite na to! Ovde se nećete vraćati!

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Cini mi se da je u pitanju geopolitika.Amerikanci i Rusi su se dogovorili ratovati do poslednjeg coveka islamske veroispovesti.

Goran

pre 11 godina

preko Turske hoce NATO da se uvuce u rat sa Sirijom..
ovo je lukavo smisljeno i jako opasno.
sada cemo videti kako ce Rusija reagovatii.
pre par dana , Rusi su jasno i grubo upozorili NATO da se ne mesa u rat u Siriji... sada cemo videti koliko sve to ima tezinu... ovo sve mi lici na pocetak kataklizme jer mislim da se Rusi uopste ne sale niti ce odstupiti ovoga puta.

expert

pre 11 godina

@agime i deja vu:

Pa ko vam kaže da nigde nema Rusije? Jedini razlog zbog koga Turska i NATO još uvek nisu intervenisali u Siriji je što to Rusija ne da. I ako do intervencije ne dođe ni u narednom periodu, to će biti zahvaljujući Rusiji. Ako do intervencije ipak dođe, to će značiti da su Rusi procenili da im je podela Sirije i stvaranje alevitske države u primorju isplativije rešenje. Okreni-obrni, od Rusije najviše zavisi šta će biti, jer Sirija je trenutno njena sfera uticaja.

neopredeljeni.blogspot.com

pre 11 godina

znaci pocelo je!
vec dosta vremena traje taj cirkus oko sirije, daj boze da ne izraste u nesto vece..

ala bi bila fora da u siriji zbog ovog rezimske i opozicione snage dogovore mir, i zajedno raspale po turcima..

lazar

pre 11 godina

Ni malo mi se ne svidja ovo vojno busanje Turske a pogotovo njeno otvoreno lobiranje za kosovo,bosnu i pretenzije prema balkanu. Upravo iz tog razloga mi Srbi se trebamo naoruzavati bolje i shvatiti da ce ta Turska jos jednom zakucati na nasa vrata a mi ih trebamo sacekati spremni.

mgoranm

pre 11 godina

Turska je kao druga vojna sila NATO pakta (posle SAD) vec intervenisala u Iraku, a sada ce u Siriji. Nesto mi govori da je ovo granatiranje turskog gradica isprovocirano od sirijskih pobunjenika kako bi Turska imala opravdanje za intervenciju u Siriji (naravno uz podrsku Vasingtona).

Goga

pre 11 godina

Turska nije produzena ruka Amerike vec veoma jaka zemlja koju je Evropa vukla za nos toliko godina zarad ulaska u EU. Sad kad im se smucilo cekanje okrenuli su se samom sebi i ta snaga kao i uvek ima da se uperi zarad svoih interesa. Do sad nisu mogli akcije da preduzimaju bez saglasnosti Nemacke i Francuske al od sada...
Amerika je shvatila njihovo saveznistvo kada im nisu dali da koriste aerodrome prilikom rata u Iraku ali ce da ih puste da rade sta hoce sve dok im to bude odgovaralo. Zao mi je Siriskog naroda i nadam se da Turska nece da ide daleko sa ovim ali Turci su postali ambiciozni , samo da se neokrenu prema Grckoj.

gluposti

pre 11 godina

Ostavite vi Rusiju na miru.Ako se ona umesa ,eto vam svetskog rata.Sa ogromnim naoruzanjem svih strana ostao bi kamen na kamenu.Prema tome ne pricajte gluposti i molite boga da do toga ne dodje.Lako je pricati iz tople sobe uz kompjuter ali videla bi vas da morate da ratujete.Ono sto smo mi bombardovani je smesno u odnosu sta nosi Svetski rat.

Goran

pre 11 godina

preko Turske hoce NATO da se uvuce u rat sa Sirijom..
ovo je lukavo smisljeno i jako opasno.
sada cemo videti kako ce Rusija reagovatii.
pre par dana , Rusi su jasno i grubo upozorili NATO da se ne mesa u rat u Siriji... sada cemo videti koliko sve to ima tezinu... ovo sve mi lici na pocetak kataklizme jer mislim da se Rusi uopste ne sale niti ce odstupiti ovoga puta.

ledenjak

pre 11 godina

Citavu situaciju od pocetka isceniraju turci da bi oni uz podrsku drugara iz NATO imali tzv razlog da orobe Siriju jer su u vise navrata dobili veto od Rusije i Kine za vojne intervencije. Neverovatno kako sve uvek ide slicnim tokom i kad covek bolje sagleda 2 svetski rat jos uvek traje priznali mi to ili ne.

dr.Fikret

pre 11 godina

Dečki, moram vas preusmjeriti od teorija zavere, siguran sam da se sječate, kad su posle arapskog proleča počele demonstracije u Damasku na filmovima su dokumentirane na hiljade sirijca koji viču protiv režima na kojima je evidentno, da su civili svi NEnaoružani i na koje su posle 5 dana demonstracija počeli, da pucaju iz različitih lokacija u glavnom snajperisti, sječate se, da su demonstranti bezobzira na smrtonosne metke, trčali prema njima i naravno na svakim demonstracijama su mrtvaci ležali po ulicama. Assad nebi imao takve probleme, koji traju više od godinu dana, da nije u konflikt uvučena cjela nacija, jer da se Assad bori protiv plačenika oni bi bili poraženi za 5 dana a u građanskom ratu po definiciji komšija ubije komšiju ne samo zbog ideologije več zbog vlastite sigurnosti, da je Assad neki lik, koji želi mir odstupijo bi posle 5 dana demostracija, tako, da smo konačno dočekali turke, da ruskom mišu skine kožu sa njega pa da napravimo iz njega čilim.

Миле

pre 11 godina

Нисмо ми малоумни па да не знамо да су ракете са Сиријске територије избацили амерички шпијуни у сарадњи за домаћим издајницима. То је све подметнуто како би се Турска увукла у рат са Сиријом а самим тим би и НАТО реаговао и тако свргнули легитимног председника Сирије.
Срамота шта раде, а после се позивају на правду. Тако су и себи сружили куле близнакиње.

Mrk-Djok

pre 11 godina

Turska moze da ulazi na teritoriju Iraka i obracunava se sa Kurdima, a kad sirijska vojska pripuca na islamiste koji koriste teritoriju Turske onda je to krsenje medjunarodnog prava.

INACE JA NISAM PROCITAO IZJAVU SIRIJSKE VLADE, DA VIDIMO GDE JE?

Prosle godine je NATO usmrtio nekoliko Pakistanskih granicara, i?

Prosle godine je vojska Saudijske Arabije usla u Bahrein i pucala da protestante protiv Bahreinskog despota.

Ne znam kolko neko treba da nema mozga pa da ne vidi o cemu je rec.

nn

pre 11 godina

eto vam natovci vaseg natoa kako demokratskim metodama uteruje pravdu rusi drzave narode i sisteme jel srbija treba da bude deo toga ne hvala

Dan

pre 11 godina

Neću da te bijem, ali ću da te nalupam šakama po glavi i nogama po bubrezima kad god i koliko god mi se ćefne. Ako mi uzvratiš, smatraću da ti u stvari hoćeš da se biješ.

zatocenik

pre 11 godina

(Milan, 4. oktobar 2012 15:08)
Vidite gospodine kako i vi lazete. Sirija se izvinula zbog incidenta i rekla da ce istraziti incident. To ne znaci priznanje.

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

Znaci sad je Turski parlament doneo odluku da Turska vojska ima pravo da dejstvuje na Siriskoj teritoriji a to nije RAT???

A sta ce da bude kad Siriska vojska uzvrati Turskoj vojsci koja dejstvuje po njenoj teritoriji???

A da onda ce Sirja da bude odgovorna za izazivanje RATA jer se usudila da njena vojska deluje protiv strane vojske na Siriskoj teritoriji!!!

Uzas!

cukce

pre 11 godina

Prvo ne verujem u teorije zavere, ali Turska je silno ojacala i imace teznje na teritorije koje je u proslosti bila okupirala (Osmanlijsko carstvo). Drugo Americi odgovaraju ovakve produzene ruke, tj. da Turska udje u rat sa Sirijom da bi Amerika ostala cista eventualno preko NATO-a podrzala napad Turske na Siriju. Trece cudi me suzdrzanost muslimanskih zemalja koje za sad niti kritikuju niti opravdavaju reakciju Turske (produzene ruke Amerike). Cetvrto ono najtuznije u ovakim situacijam najvise stradaju neduzni obicni ljudi!

Нишлија

pre 11 godina

Kakva bre,Rusija?
Ona ne bi intervenisala ni zbog same sebe,a ne zbog Sirije.

Najvisi vrh Rusije ce dobiti koje milionce,a nato ce razbucati Siriju.
Isti scenario vec 20 godina.
(Zrenjaninac, 4. oktobar 2012 17:51)

Што је досад нису разбуцали? Рат траје већ скоро 2 године, а НАТО практично ни прстом није мрднуо. Недавно је генерални секретар НАТО-а Расмунсен изјавио да НАТО нема апсолутно никакву намеру да интервенише у Сирији.

Evroslav

pre 11 godina

Hahaha komedija! Sta god se desi u svetu a da nije nesto u vezi rusije ili grcke, izrezirano je! Zato i jesmo u ovoj situaciji, zato nam drzava i propada.

Rade,Sombor.

pre 11 godina

@Нишлија

E,moj nišlija.
Pa nato želi da izgubi vojnike u istom broju kao što su izgubili za vreme bombardovanja Srbije. Nula. Čekaće i još jednu godinu ako treba,a onda će biti 'oslobodioci'. Do tad,neka ginu turci i sirijci...

I što bi se umešao nato,kada su tu turci?
Ako treba neka pozadinska pomoć,biće oni tu.

A,rusi,mogu da se umešaju,da ne kažem u šta...
Kao i do sad.

Mir svima!

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, Iran je pre nekoliko meseci upozorijo Tursku da bi mogla da se suoci sa ozbiljnim raketiranjem ukoliko ugrozi Siriju, napomenuvsi da bi mogla postati opustosena Iranska pokraina.

oprem dobro

pre 11 godina

Eeeeee i na kraju ce opet Srbija da bude kriva za sve......i svi ce dalje da lepo i sretno zive do kraja zivota.
Ko razume shvatice?!

Viktor

pre 11 godina

@Milan, 4. oktobar 2012 15:08

Ne razumes ti nista. Sirija se izvinila kao bilo koja drzava, ako projektil dodje sa tvoje teritorije i ubiju nekog u susednoj drzavi, ali nije rekla da su to ispalile regularne snage ili pobunjenici, vec da ce istraziti. Druga je stvar sto je ovo povod za....

LUPAJ BRATE !

pre 11 godina

OVO JE ODLIČNA FORA !

NATO je genijalno smislio kako da "polupa" Siriju. Ne može kroz Savet bezbednosti, e onda članica NATO-a zarati sa Sirijom, a kad je napadnuta jedna članica - sve su u ratu i onda svi zajedno "polupaju" Siriju za 10 dana k'o što su nas ili Irak ili Avganistan...

Znači, ima da ih biju svi zajedno !

Eto rešenja, što bi se reklo !

NekoIzMase

pre 11 godina

Turska:Vojne operacije ne znače rat

Da li je moguće da neko napiše ovakav naslov, ili nešto ovako izjavi ?
A šta znače vojne operacije i granatiranje položaja vojske susedne zemlje ? Mir ?

dušebrižnici i branitelji potlačenog sirijskog naroda koje masakrira tiranin, treba da se zapitaju o opravdanosti terorističkih napada 'sirijskih pobunjenika' i primena metoda bombaša samoubica, kao i korišćenje ljudi i civila kao živog štita za izvođenje njihovih operacija protiv režima ...

Ne pravdam ja Bašira, ali nemojte prosipati tu demagogiju o potlačenom sirijskom narodu ... Mislim, narod je potlačen, samo je pitanje ko ga tlači - proruski ili prozapadni diktator ...

Šta je sa Jemenom? Šta je sa Bahreinom? Šta je sa Saudijskom Arabijom? Sve demokrata do demokrate na vlasti ...

slot machine is loose and ready to play

pre 11 godina

Nista novo , jedino sto mozemo da saznamo da ce Turska vojno intervenisati u Siriji JAVNO , a mi smo veverice pa nismo znali da je do sada bila aktivna i vojno prisutna medju pobunjenicima. Mislim sta napisati a ne nasmejati se. Ovo nisu nikakve udarne vesti , ovo je javno priznanje Turske da vojno pomaze i ucestvuje protiv regularne vojske Sirije. Sto se tice priznanja , Sirija nije rekla "da mi smo to uradili" malo bolje procitajte , izvinjenje Tursko je sto su sa sirijske teritorije doleteli projektili i sto je najvaznije da ce vlada Sirije , nadlezni organi ispitati sta se dogodilo.

MI-8

pre 11 godina

Smirite se, nista znacjano se nece dogoditi...

Turci moraju da zadovolje NATO pretvarajuci se da su protiv Asada, a moraju da zadovolje i Ruse pomazuci Siriji da eliminise pobunjenike. Zato je i komanda tzv. Slobodne sirijske armije proterana iz Turske pre nekoliko nedelja. Ovo je najlukaviji nacin da se sve to postigne. Turska vojska ce napadati i pobunjenike koji drze neke pogranicne oblasti, i sirijske trupe koje nece prestati da gadjaju ciljeve u Turskoj sve dok ova pruza utociste pobunjenicima. Velika zbrka koja ipak ima tacno jedno resenje.

Pogledajmo izvestaje i analize za otprilike mesec dana!

vladan

pre 11 godina

Dakle ovako su našli način da uđu u Sirju - sad se pod ovim izgovorom može lako doturati oružije i finansirati "nevini civili sa zoljama i kalašima"..ali dobro na drugoj tsrani imamo Iran

sale

pre 11 godina

Ovo me podseća na film Mars napada. Kada marsovci preko razglasa pustaju "Dolazimo u miru", a ubijaju sve što mrda. Tako i ovo "Vojna operacija ne znači rat", ne nego znači mir.

marko

pre 11 godina

Skinuce Asada i onda kad dodju njihovi pobunjenici (teroristi) i kad zajasu na vlast bice raspad sistema.Ima da se medjusobno biju oko Vlasti a narod da gladuje . Nemojte amerikanci da se cudite ako vam i ovde vasi pobunjenici ubiju ambasadora kad im vise ne budete trebali !

Terenac

pre 11 godina

Cela situacija oko Sirije ide na ruku Turcima. Od kada je Turska prestala da bude sekularna drzava njihov agresivan stav prema Siriji je sve izrazeniji a proizilazi iz pretenzije na pojedine delove Sirije. Cim je situacija u Siriji krenula nepovoljno po "pobunjenike" znalo se da ce Turska biti ta koju ce gurnuti u sukob a zatim sve po ustaljenom scenariju. U sustini ne moze se reci da ce biti gurnuti u sukob jer je neverovatno sa koliko zara vojni i politicki vrh Turske zeljno iscekuje dan kada ce poceti sukob. Turska ce imati milosti prema Sirijskom narodu isto koliko i prema Kurdima.

посматрач

pre 11 godina

Ако су сиријски Курди припуцали преко границе, нанели су штету и себи и влади Сирије, која им је, вероватно, препустила контролу у областима према Турској. То ће их све скупо коштати, јер се тако нешто само чекало. А можда је и изрежирано, да се не чека превише.

petar

pre 11 godina

Realno ako gledamo oni ce uci...zasto?Sigurno onoliko naoruzanje sto salju zadnja dva meseca nije dzabe.To su veliki izdaci za drzavu da salje tesko naoruzanje da bi cisto "uplasila" bilo koga...

гробар до гроба

pre 11 godina

За све оне што прозивају Русе, нико није нама и Сиријцима, Либијцима и осталим крив што ратујемо са НАТО-м, Руси су своју одлучност показали од 1941. до 1945. када су Европске силе биле немоћне (француска, Велика Британија) да се одбране од највећег зла Света, Русија је дала највеће жртве, пружила најјачи отпор, једина која је до тада пружила озбиљан отпор, Русија је ослободила Европу. Русија не претендује на туђу територију и туђу нафту и гас, они свега тога имају на претек, убедљиво највећа земља, убедљиво највеће резерве гаса и нафте, шта ће њима Либија, Сирија. Зашто би њих додиривало то што се Сиријци бију са Турцима, да гину њихова деца за Сирију???!!!! Колико би вас ишло да ратује за Русију, САД, Велику Британију, Турску?! Нека се усуде Јенкији да нападну Русију или Кину па да видимо да ли Руси знају само да галаме?! Лако је Израелу да бомбардује Газу који имају минобацаче а Израел најјачу авијацију у региону + флоту па затим америчку флоту. Лако је било НАТО-у да нас бомбардује са наших 11 авиона, лако је Турцима да нападају Сирију која је у грађанском рату, зашто не нађу противника по својој мери!!!!

Zabrinuti vozac

pre 11 godina

@dr.Fikret, 4. oktobar 2012 20:42


da je u konflikt uvucena "cijela nacija" Asad bi pao za 2-3 meseca. problem je u tome sto se preko poroznih granica prema Turskoj, Iraku, Libanu itd. uvlace teroristi a antirezimski orijentisani gradjani im pruzaju utociste.

pobuna je skoro potpuno ugusena i zato je Turska dobila signal da spasava teroriste koliko moze.