Ponedeljak, 01.10.2012.

13:04

"Nema EU bez dogovora s Prištinom"

Tomislav Nikolić izjavio za "Volstrit žurnal" da je svestan da Srbija ne može u EU bez dogovora s Prištinom, kao i da za Srbiju nema drugog puta.

Izvor: Tanjug

"Nema EU bez dogovora s Prištinom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Mišo

pre 11 godina

Zato je neophodno obnoviti pregovore s Prištinom što pre. Međutim Srbija nebi smela da prizna nesavisnost Kosova pa i po cenu ulaska u EU.

Kosovo, sta li to znaci na albanskom?

pre 11 godina

@Kosova je srce Allbanije
Vasa albanska braca Checheni pitaju kada cete nazad u domaju, kazu da nije isto bez vas od kada ste otisli za Evropu...

Albanac

pre 11 godina

Albanci treba na prvoj sledecoj sednici skupstine da se odreknu ideje o stvaranju albanske paradrzave na Kosovu posto se vidi da cak ni Amerikanci ne uspevaju da legalizuju tu tvorevinu i da na taj nacin olaksaju zivot i Srba i Albanaca.

kupi ogledalce

pre 11 godina

@Gjeto
A sta bi bila albanska "drzava kosova" u EU? Druga Kolumbija iz najgorih dana. Zato danas vize za EU trebaju samo onima iz "drzave kosova" i nikome vise sto vrlo jasno govori sta je "drzava kosova" i koje "potencijale" poseduje.

Kosova je srce Allbanije

pre 11 godina

Ako cekate na pozitivan dogovor sto se tice Republika Kosova srbija nikada u EU,krenite lokomotivu za Rusiju odakle vam je poreklo lakse vam je kral Nikolice.

mattko

pre 11 godina

Nakon teskih izjava o nezurenju u EU Predsednik daje novu koja je u funkciji zadovoljavanja onog dela Srbije koji ne vidi tu zemlju van EU i to brzo. Mislim da mu je receno da u funkciji sto duzeg ostanka na vlasti da takvu izjavu ali da i dalje sanja guberniju , za koju niko ne zna sta bi predstavljala ali lepo zvuci u usima njegovih glasaca.

Miloš

pre 11 godina

Toma zna za onu anegdotu o Pašiću koji je nekome poslaniku rekao da je u pravu a zatim i nekom drugom koji je imao sasvim suprotan stav da je i on u pravu. Kada ga je treći zapitao kako to da dvojici sa potpuno suprotnim stavovima kaže da su i jedan i drugi u pravu, on je odgovorio : "I vi ste u pravu!"

Gjeto 11

pre 11 godina

Njujork -- Tomislav Nikolić izjavio za "Volstrit žurnal" da je svestan da Srbija ne može u EU bez dogovora s Prištinom, kao i da za Srbiju nema drugog puta.

Srbija ne moze u EU jer vrata EU nijesu otvorena za Srbiju, bar ne zasada! Nije tu kao prepreka samo dogovor sa "Pristinom". Srbija ima mnogo uslovo da ispuni a zato nije ona spremna da to uradi! S´druge strane, Srbija i srpski narod, EU gledaju kao neprijatelja Srbije, a isto i EU ne zuri na tome a izgleda da ni ona nije bas spremna da primi Srbiju u EU takvu kakva je! Interes Srbije prema EU je samo ekonomski a politicki i duhovni interes je prema Rusiju! Valjda, to EU zna! Srbija, takva kakva je, bi bila jos jedna Grcka na EU?!

zoran

pre 11 godina

@ guri, 1. oktobar 2012 15:08

Nas nadgledaju Ruje, vas nadgledaju Ameri. Kod nas 25% nezaposlenih, kod vas 30%. Kod nas cveta kriminal kod vas gangsteraj. Koja razlika, reci mi molim te? A pre raspada nije tako bilo.

blade

pre 11 godina

za sve ove koji mi daju minus,a nisu mrdnili iz Srbije iz prve ruke mogu da kazem da se sutra raspise referendum za izlazak iz EU da bi iz nje izasle Svedska(ziveo sam tamo),Austrija(brat mi zivi tamo),Danska,Holandija,Madjarska,Spanija(sestra mi je tamo),a svi znamo kakav je "boljitak"doneo EU Madjarskoj,Bugarskoj,Rumuniji,Grckoj

sto se grbavo rodi, vreme ne ispravi

pre 11 godina

@svaki dan po deset puta ponavljate da NIKADA necete priznati Kosovo, to najbolje govori o tome da vi vrlo dobro znate sta vas ceka...!!!
(guri, 1. oktobar 2012 15:08)
Svaki dan po sto puta ponavljate kako ste "nezavisni i suvereni", to najbolje govori o tome da vi vrlo dobro znate da niste i da necete ni biti.

Veliki brat

pre 11 godina

Vodeci dvojac srpske politicke scene "precednik" Toma i mali Sloba (Ivica Dacic) su dva lika koja nemaju apsolutno nikakav stav ni o jednom vaznom politickom pitanju,nego kao dva papagaja ponavljaju ono sto im Brisel kaze!
Tako izgleda kada narod izglasa neobrazovane likove,koji im se slihtaju u kampanji sa nekim kvazipatriotskim pricama a inace nemaju petlju da ista odluce...

blade

pre 11 godina

mnogo ste dosadni sa EU...i da kosovo priznamo oni bi opet nasli nesto sto bi nam smislili za ucenu...na kraju krajeva nije ta EU nikakav raj na zemlji i cesto bude gore nego kad si bio van nje...da ne nabraja, sad samo zapedne drzave koje bi sutra izasle iz EU da mogu

sylar

pre 11 godina

Treba se u sasvim sloziti sa ovim stavom.Ni jedan covek individualno ne moze da pravi planove i podele po pitanju Kosova, vec je to stvar dva naroda i njihovih zivota, a taj dva naroda znaju sta im je potrebno i sta je najbolje za njih.Svaka cast Nikolicu za ovakav stav...Srbija je uz tebe!

Petar S.

pre 11 godina

Salu na stranu, Srbija mora da insistira na:

1. Povratku svih izbeglica na Kosovo (sto je bio i jedan on ratnih ciljerva NATO bombardovanja Srbije (koji do dana danasnjeg nije ispunjen sto se srpskih prognanika sa KiM tice), i

2. Procesiranje Ratnih Zlocinaca ukljucuijuci tu i optuzene za trgovinu ljudskim organima. S' obzirom da je Srbija stopirana citavu deceniju u integracijama prema Eu, dok se vecina optuzenih nije nasla na optuzenickoj klupi pre pocetka bilo kakvih razgovora sa EU.

E sad ako Kosovo (i Metohija), dele iste satandarde i "vrednosti" kao i ostatak EU, a koje je i Srbija morala da ispuni, onda mora da ispuni ova dva uslova pre nego sto Srbija i POMISLI da isedne za pregovaracki sto, ili da sprovede dogovoreno sa KIM.
Nadam se da citate ovo Dacicu i Nokolicu.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolicu, rec je o vec uhodanom medjudravnom dijalogu izmedju Republike Srbije i Republike Kosova koji u zavrsnoj fazi a na vas i Tacija je da ga okoncate postizanjem dogovora o normalizaciji medjudrzavnih odnosa, zasnovanih na obostranim interesima i potrebama. A vi ovde izmisljate i pricate bajke.

Jakov

pre 11 godina

Shvatio sam da je ovde najzanimljivije prelistavati komentare citalaca i razne ideje koje isti iznose. 21.vek je, dragi moji bivsi sugradjani, kad vec imate internet, prelistajte malo i stranu stampu - cisto da malo shvatite da slika sveta i geopolitickih kretanja koja zaista jeste i ona koja se vama servira kroz monologe vasih samointeresnih politicara izgleda daleko drugacija. Pozdrav iz Evrope!

Stevan

pre 11 godina

"Tači smatra "naučnom fantastikom" i pri tome ističe da će Kosovo ići dalje ka EU i NATO "sa ili bez rešenja postignutog sa Srbima". Sto je babi milo to joj se i snilo. Obrnuto, mister, optuzen za vadjenje organa zarobljenim Srbima, naucna fantastika je da vi postanete priznata drzava bez saglasnosti Srbije. Dzabe ste suljnuli milione dolara u svakojake dzepove. NIKADA necete biti drzava, bez obzira koliko kauboji ucenjivali srpske politicare.

VecaBG

pre 11 godina

Nije mi jasno sta ovaj covek u stvari misli. na promociji ili proslavi svoje stranke izjavio je da bez kosova necemo u EU, da nam se ne zuri da mi postavljamo uslove a ne EU, da bi sada Amerikancima dao potpuno drugaciju izjavu kojom opovrgava sve sto je pre par dana izjavio. Kameleone u principu ne volim ni u kakvoj situaciji a posebno ne u politickoj srpskoj u ovom istorijskom momentu.

crni domino

pre 11 godina

Nesposobni politicari ukljucuju narod putem referenduma da resava politicke probleme, nesposobni politicari izazivaju ratove, nesposobni politicari gube teritorije, nesposobni politicari obicno ne znaju ni jedan strani jezik, nesposobne politicare biraju nepismeni i polupismeni gradjani, jer nepismeni politicari vode populisticku politiku!

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolicu, zasto sebi otezavas situaciju sad kad si od EU dobio zbirku resenih zadataka a od tebe se trazi samo da se pojavis na ispitu koji ces sigurno poloziti. EU zna sta radi i sta Srbiji treba i ima razumevanje i za tvoje ne razumne potrebe da se pravdas pred narodom koji je sit svega a najvise ne samo tvojih omalovazavanja.

student_iz_parka

pre 11 godina

Kaze Nikolic "dok je on osumljicen za ratne zlocine". Svaka policija i sluzba u Evropi, pa i nasa, znaju ko je Taci i sta je OVK radila POD NJEGOVOM KOMANDOM. Bio je na celu gerilske teroristicke organizacije koje je pobila i kidnapovala nekoliko hiljada civila, vojnika i policajaca.

Ako nije ranije, Nikolic sada kao predsednik ima uvide u tajna dosijea i evidenciju nasih sluzbi, te je jako dobro obavesten ko je i sta je Taci.

Imamo predsednika beskicmenjaka, i cik da vidim nekoga da kaze da sada imamo pravog predsednika koji brine o interesima Srbije. Prica covek sta mu ovi sa zapada dozvole da price, postavili su mu granicu do koje sme da ide i to je to.

Patriotska pljacka se nastavlja...

pre 11 godina

Dilema EU ili Kosovo je cista glupost! Isli mi ka EU ili ne, to nikako nece uticati na status Kosovoa koji je izgubljen jos 1999. godine! Sta, ako odustanemo od EU Albanci ce nam vratiti Kosovo, Ameri i NATO ce promeniti svoje stavove i podrzati nas? GLuposti, jedino sto moze da se postigne ovom dilemom jeste da izgubimo jos jendu deceniji nasih zivota (a u najgorem slucaju i zivote neduznih ljudi)...

parada

pre 11 godina

"Nikada nečemo priznati nezavisnost Kosova" oni to tumace kao otvaranje vrata??? Da li je Toma to izgovorio vatreno ili ne, on zna da narod Srbije tako zeli i tu nema odstupanja. On bi izdao istoriju Srbije kada bi omogucio nezavisno Kosovo na svoju ruku. Dogovor sa Pristinom ne moze da znaci pristanak na otimacinu. Dogovor moze biti samo ako su obe strane zadovoljene.

brasa

pre 11 godina

prestanite vec jednom sa otrcanom izjavom "nece srbija nikada priznati nezavisno kosovo".to od vas momentalno niko ni ne trazi.ne zaboravite, u politici rec "nikada" nije diplomatski izraz i ne bi je trebalo nepotrebno ponavljati. ne morate se vi ni sa tacijem rukovati ni grliti niti ce to biti preduslov da bi se mogli sastati sa njim. taci ce biti tek tada zlocinac kada haski sud protiv njega podigne optuznicu sto do sada nije ni najavljeno ni ucinjeno.

bane

pre 11 godina

naravno da treba razgovarati!ti razgovori ce biti mucni,nekada ucenjivacki i teski ali kako neko nekada rece,bolje 100 godina pregovora nego jedan dan rata!sa gospodinom "zmijom" nikako za isti sto,jer to bi bilo indirektno oprastanje svih njegovih zlodela,imaju albanci predstavnike sa kojima se moze pricati.u svakom slucaju ne popustati pred bezumnim ucenama i izvuci najvise sto se moze u datom momentu!

Pretorijanac

pre 11 godina

Nikad ne reci nikad.
Ne znam da li ce Srbija priznati Kosovo, mozda hoce, mozda i nece, dosta zavisi od toga u kom pravcu se svet krece, razvitka ostalih drzava poput Brazila, Kine, Rusije itd.
Medjutim ono sto mi nije jasno je to, zasto se toliko trci za tom EU kad se postavlja pitanje da li ce ona opstati na kraju i sta ce uopste biti tamo.
Neki analiticari kazu da evro nece jos dugo, u Francuskoj se pojavljuju politicari koji zagovaraju rusenje EU.
Mislim da treba malo iskulirati sa tom Evropom, i maksimalno razvijati odnose sa zemljama poput Kine, Brazila, Rusije, Turske, sa zemljama koje ce da vode svet za nekih 15-ak godina.

vojs of serbija

pre 11 godina

Da li se sada nalazimo u Djindjićevim rečima?
Koja je sada realnost? Da li ima neko na političkoj sceni da je uopšte prepozna? Šta je moguće da uradimo? Koji nam je cilj? Koje su aktivnosti da dodjemo do cilja?

normalizacija

pre 11 godina

Stvarno smo svi da se sa Pristinom normalizuju odnosi .Da im lepo kazemo kako bi trebali da zaborave na Kosovo kao posebnu drzavu i vrate se u normalu.I bicemo posveceni toj normalizaciji, jer je nama zelja da se nasi odnosi normalizuju, pa da zajedno idemo u EU.

Народна воља!

pre 11 godina

Николић и Дачић су за ЕУ. Да ли су и грађани Србије за улазак у унију деструкције - треба демократски одлучити.
РЕФЕРЕНДУМ, па да видимо!!!
Ништа без народне одлуке!!!

робокап

pre 11 godina

Прво Томо испуни предизборна обећања о корупцији ,пљачки ове државе и народа.Лопове у затвор ма којој партији припадали а затим реферндум о ЕУ а ако ниси зато способан или недај Боже лагао да би се дочепао власи "О С Т А В К А" .Немој да нам изиграваш Пашића и његово "МОЖ ДА БИДНЕ АЛ* НЕ МОРА ДА ЗНАЧИ"

zoran

pre 11 godina

'oću kakim neću kakim.

Dosledno nema šta. Srbenda i patriJota od glave do pete.

A kad vam je Čeda predložio da prvi mi priznamo Kosmet proglasili ste ga za najvećeg izdajnika srBstva od Brankovića do danas.

dragan

pre 11 godina

Nikolić izjavljuje da dogovor treba da postignu Srbi i Albanci a ne on i Tači.Pa Nikoliću vi ste izabrani od tog istog naroda da postižete dogovore.Nemojte se sada skrivati iza naroda, već lepo sa Tačijem sedite za isti sto i pronađite rešenje.Drugačije neće moći.

dragan

pre 11 godina

Nikolić izjavljuje da dogovor treba da postignu Srbi i Albanci a ne on i Tači.Pa Nikoliću vi ste izabrani od tog istog naroda da postižete dogovore.Nemojte se sada skrivati iza naroda, već lepo sa Tačijem sedite za isti sto i pronađite rešenje.Drugačije neće moći.

zoran

pre 11 godina

'oću kakim neću kakim.

Dosledno nema šta. Srbenda i patriJota od glave do pete.

A kad vam je Čeda predložio da prvi mi priznamo Kosmet proglasili ste ga za najvećeg izdajnika srBstva od Brankovića do danas.

Patriotska pljacka se nastavlja...

pre 11 godina

Dilema EU ili Kosovo je cista glupost! Isli mi ka EU ili ne, to nikako nece uticati na status Kosovoa koji je izgubljen jos 1999. godine! Sta, ako odustanemo od EU Albanci ce nam vratiti Kosovo, Ameri i NATO ce promeniti svoje stavove i podrzati nas? GLuposti, jedino sto moze da se postigne ovom dilemom jeste da izgubimo jos jendu deceniji nasih zivota (a u najgorem slucaju i zivote neduznih ljudi)...

робокап

pre 11 godina

Прво Томо испуни предизборна обећања о корупцији ,пљачки ове државе и народа.Лопове у затвор ма којој партији припадали а затим реферндум о ЕУ а ако ниси зато способан или недај Боже лагао да би се дочепао власи "О С Т А В К А" .Немој да нам изиграваш Пашића и његово "МОЖ ДА БИДНЕ АЛ* НЕ МОРА ДА ЗНАЧИ"

normalizacija

pre 11 godina

Stvarno smo svi da se sa Pristinom normalizuju odnosi .Da im lepo kazemo kako bi trebali da zaborave na Kosovo kao posebnu drzavu i vrate se u normalu.I bicemo posveceni toj normalizaciji, jer je nama zelja da se nasi odnosi normalizuju, pa da zajedno idemo u EU.

brasa

pre 11 godina

prestanite vec jednom sa otrcanom izjavom "nece srbija nikada priznati nezavisno kosovo".to od vas momentalno niko ni ne trazi.ne zaboravite, u politici rec "nikada" nije diplomatski izraz i ne bi je trebalo nepotrebno ponavljati. ne morate se vi ni sa tacijem rukovati ni grliti niti ce to biti preduslov da bi se mogli sastati sa njim. taci ce biti tek tada zlocinac kada haski sud protiv njega podigne optuznicu sto do sada nije ni najavljeno ni ucinjeno.

Народна воља!

pre 11 godina

Николић и Дачић су за ЕУ. Да ли су и грађани Србије за улазак у унију деструкције - треба демократски одлучити.
РЕФЕРЕНДУМ, па да видимо!!!
Ништа без народне одлуке!!!

vojs of serbija

pre 11 godina

Da li se sada nalazimo u Djindjićevim rečima?
Koja je sada realnost? Da li ima neko na političkoj sceni da je uopšte prepozna? Šta je moguće da uradimo? Koji nam je cilj? Koje su aktivnosti da dodjemo do cilja?

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolicu, zasto sebi otezavas situaciju sad kad si od EU dobio zbirku resenih zadataka a od tebe se trazi samo da se pojavis na ispitu koji ces sigurno poloziti. EU zna sta radi i sta Srbiji treba i ima razumevanje i za tvoje ne razumne potrebe da se pravdas pred narodom koji je sit svega a najvise ne samo tvojih omalovazavanja.

crni domino

pre 11 godina

Nesposobni politicari ukljucuju narod putem referenduma da resava politicke probleme, nesposobni politicari izazivaju ratove, nesposobni politicari gube teritorije, nesposobni politicari obicno ne znaju ni jedan strani jezik, nesposobne politicare biraju nepismeni i polupismeni gradjani, jer nepismeni politicari vode populisticku politiku!

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolicu, rec je o vec uhodanom medjudravnom dijalogu izmedju Republike Srbije i Republike Kosova koji u zavrsnoj fazi a na vas i Tacija je da ga okoncate postizanjem dogovora o normalizaciji medjudrzavnih odnosa, zasnovanih na obostranim interesima i potrebama. A vi ovde izmisljate i pricate bajke.

student_iz_parka

pre 11 godina

Kaze Nikolic "dok je on osumljicen za ratne zlocine". Svaka policija i sluzba u Evropi, pa i nasa, znaju ko je Taci i sta je OVK radila POD NJEGOVOM KOMANDOM. Bio je na celu gerilske teroristicke organizacije koje je pobila i kidnapovala nekoliko hiljada civila, vojnika i policajaca.

Ako nije ranije, Nikolic sada kao predsednik ima uvide u tajna dosijea i evidenciju nasih sluzbi, te je jako dobro obavesten ko je i sta je Taci.

Imamo predsednika beskicmenjaka, i cik da vidim nekoga da kaze da sada imamo pravog predsednika koji brine o interesima Srbije. Prica covek sta mu ovi sa zapada dozvole da price, postavili su mu granicu do koje sme da ide i to je to.

VecaBG

pre 11 godina

Nije mi jasno sta ovaj covek u stvari misli. na promociji ili proslavi svoje stranke izjavio je da bez kosova necemo u EU, da nam se ne zuri da mi postavljamo uslove a ne EU, da bi sada Amerikancima dao potpuno drugaciju izjavu kojom opovrgava sve sto je pre par dana izjavio. Kameleone u principu ne volim ni u kakvoj situaciji a posebno ne u politickoj srpskoj u ovom istorijskom momentu.

Jakov

pre 11 godina

Shvatio sam da je ovde najzanimljivije prelistavati komentare citalaca i razne ideje koje isti iznose. 21.vek je, dragi moji bivsi sugradjani, kad vec imate internet, prelistajte malo i stranu stampu - cisto da malo shvatite da slika sveta i geopolitickih kretanja koja zaista jeste i ona koja se vama servira kroz monologe vasih samointeresnih politicara izgleda daleko drugacija. Pozdrav iz Evrope!

Kosova je srce Allbanije

pre 11 godina

Ako cekate na pozitivan dogovor sto se tice Republika Kosova srbija nikada u EU,krenite lokomotivu za Rusiju odakle vam je poreklo lakse vam je kral Nikolice.

bane

pre 11 godina

naravno da treba razgovarati!ti razgovori ce biti mucni,nekada ucenjivacki i teski ali kako neko nekada rece,bolje 100 godina pregovora nego jedan dan rata!sa gospodinom "zmijom" nikako za isti sto,jer to bi bilo indirektno oprastanje svih njegovih zlodela,imaju albanci predstavnike sa kojima se moze pricati.u svakom slucaju ne popustati pred bezumnim ucenama i izvuci najvise sto se moze u datom momentu!

Veliki brat

pre 11 godina

Vodeci dvojac srpske politicke scene "precednik" Toma i mali Sloba (Ivica Dacic) su dva lika koja nemaju apsolutno nikakav stav ni o jednom vaznom politickom pitanju,nego kao dva papagaja ponavljaju ono sto im Brisel kaze!
Tako izgleda kada narod izglasa neobrazovane likove,koji im se slihtaju u kampanji sa nekim kvazipatriotskim pricama a inace nemaju petlju da ista odluce...

Pretorijanac

pre 11 godina

Nikad ne reci nikad.
Ne znam da li ce Srbija priznati Kosovo, mozda hoce, mozda i nece, dosta zavisi od toga u kom pravcu se svet krece, razvitka ostalih drzava poput Brazila, Kine, Rusije itd.
Medjutim ono sto mi nije jasno je to, zasto se toliko trci za tom EU kad se postavlja pitanje da li ce ona opstati na kraju i sta ce uopste biti tamo.
Neki analiticari kazu da evro nece jos dugo, u Francuskoj se pojavljuju politicari koji zagovaraju rusenje EU.
Mislim da treba malo iskulirati sa tom Evropom, i maksimalno razvijati odnose sa zemljama poput Kine, Brazila, Rusije, Turske, sa zemljama koje ce da vode svet za nekih 15-ak godina.

parada

pre 11 godina

"Nikada nečemo priznati nezavisnost Kosova" oni to tumace kao otvaranje vrata??? Da li je Toma to izgovorio vatreno ili ne, on zna da narod Srbije tako zeli i tu nema odstupanja. On bi izdao istoriju Srbije kada bi omogucio nezavisno Kosovo na svoju ruku. Dogovor sa Pristinom ne moze da znaci pristanak na otimacinu. Dogovor moze biti samo ako su obe strane zadovoljene.

sto se grbavo rodi, vreme ne ispravi

pre 11 godina

@svaki dan po deset puta ponavljate da NIKADA necete priznati Kosovo, to najbolje govori o tome da vi vrlo dobro znate sta vas ceka...!!!
(guri, 1. oktobar 2012 15:08)
Svaki dan po sto puta ponavljate kako ste "nezavisni i suvereni", to najbolje govori o tome da vi vrlo dobro znate da niste i da necete ni biti.

Stevan

pre 11 godina

"Tači smatra "naučnom fantastikom" i pri tome ističe da će Kosovo ići dalje ka EU i NATO "sa ili bez rešenja postignutog sa Srbima". Sto je babi milo to joj se i snilo. Obrnuto, mister, optuzen za vadjenje organa zarobljenim Srbima, naucna fantastika je da vi postanete priznata drzava bez saglasnosti Srbije. Dzabe ste suljnuli milione dolara u svakojake dzepove. NIKADA necete biti drzava, bez obzira koliko kauboji ucenjivali srpske politicare.

Miloš

pre 11 godina

Toma zna za onu anegdotu o Pašiću koji je nekome poslaniku rekao da je u pravu a zatim i nekom drugom koji je imao sasvim suprotan stav da je i on u pravu. Kada ga je treći zapitao kako to da dvojici sa potpuno suprotnim stavovima kaže da su i jedan i drugi u pravu, on je odgovorio : "I vi ste u pravu!"

Gjeto 11

pre 11 godina

Njujork -- Tomislav Nikolić izjavio za "Volstrit žurnal" da je svestan da Srbija ne može u EU bez dogovora s Prištinom, kao i da za Srbiju nema drugog puta.

Srbija ne moze u EU jer vrata EU nijesu otvorena za Srbiju, bar ne zasada! Nije tu kao prepreka samo dogovor sa "Pristinom". Srbija ima mnogo uslovo da ispuni a zato nije ona spremna da to uradi! S´druge strane, Srbija i srpski narod, EU gledaju kao neprijatelja Srbije, a isto i EU ne zuri na tome a izgleda da ni ona nije bas spremna da primi Srbiju u EU takvu kakva je! Interes Srbije prema EU je samo ekonomski a politicki i duhovni interes je prema Rusiju! Valjda, to EU zna! Srbija, takva kakva je, bi bila jos jedna Grcka na EU?!

blade

pre 11 godina

mnogo ste dosadni sa EU...i da kosovo priznamo oni bi opet nasli nesto sto bi nam smislili za ucenu...na kraju krajeva nije ta EU nikakav raj na zemlji i cesto bude gore nego kad si bio van nje...da ne nabraja, sad samo zapedne drzave koje bi sutra izasle iz EU da mogu

blade

pre 11 godina

za sve ove koji mi daju minus,a nisu mrdnili iz Srbije iz prve ruke mogu da kazem da se sutra raspise referendum za izlazak iz EU da bi iz nje izasle Svedska(ziveo sam tamo),Austrija(brat mi zivi tamo),Danska,Holandija,Madjarska,Spanija(sestra mi je tamo),a svi znamo kakav je "boljitak"doneo EU Madjarskoj,Bugarskoj,Rumuniji,Grckoj

mattko

pre 11 godina

Nakon teskih izjava o nezurenju u EU Predsednik daje novu koja je u funkciji zadovoljavanja onog dela Srbije koji ne vidi tu zemlju van EU i to brzo. Mislim da mu je receno da u funkciji sto duzeg ostanka na vlasti da takvu izjavu ali da i dalje sanja guberniju , za koju niko ne zna sta bi predstavljala ali lepo zvuci u usima njegovih glasaca.

Petar S.

pre 11 godina

Salu na stranu, Srbija mora da insistira na:

1. Povratku svih izbeglica na Kosovo (sto je bio i jedan on ratnih ciljerva NATO bombardovanja Srbije (koji do dana danasnjeg nije ispunjen sto se srpskih prognanika sa KiM tice), i

2. Procesiranje Ratnih Zlocinaca ukljucuijuci tu i optuzene za trgovinu ljudskim organima. S' obzirom da je Srbija stopirana citavu deceniju u integracijama prema Eu, dok se vecina optuzenih nije nasla na optuzenickoj klupi pre pocetka bilo kakvih razgovora sa EU.

E sad ako Kosovo (i Metohija), dele iste satandarde i "vrednosti" kao i ostatak EU, a koje je i Srbija morala da ispuni, onda mora da ispuni ova dva uslova pre nego sto Srbija i POMISLI da isedne za pregovaracki sto, ili da sprovede dogovoreno sa KIM.
Nadam se da citate ovo Dacicu i Nokolicu.

zoran

pre 11 godina

@ guri, 1. oktobar 2012 15:08

Nas nadgledaju Ruje, vas nadgledaju Ameri. Kod nas 25% nezaposlenih, kod vas 30%. Kod nas cveta kriminal kod vas gangsteraj. Koja razlika, reci mi molim te? A pre raspada nije tako bilo.

sylar

pre 11 godina

Treba se u sasvim sloziti sa ovim stavom.Ni jedan covek individualno ne moze da pravi planove i podele po pitanju Kosova, vec je to stvar dva naroda i njihovih zivota, a taj dva naroda znaju sta im je potrebno i sta je najbolje za njih.Svaka cast Nikolicu za ovakav stav...Srbija je uz tebe!

Albanac

pre 11 godina

Albanci treba na prvoj sledecoj sednici skupstine da se odreknu ideje o stvaranju albanske paradrzave na Kosovu posto se vidi da cak ni Amerikanci ne uspevaju da legalizuju tu tvorevinu i da na taj nacin olaksaju zivot i Srba i Albanaca.

kupi ogledalce

pre 11 godina

@Gjeto
A sta bi bila albanska "drzava kosova" u EU? Druga Kolumbija iz najgorih dana. Zato danas vize za EU trebaju samo onima iz "drzave kosova" i nikome vise sto vrlo jasno govori sta je "drzava kosova" i koje "potencijale" poseduje.

Kosovo, sta li to znaci na albanskom?

pre 11 godina

@Kosova je srce Allbanije
Vasa albanska braca Checheni pitaju kada cete nazad u domaju, kazu da nije isto bez vas od kada ste otisli za Evropu...

Mišo

pre 11 godina

Zato je neophodno obnoviti pregovore s Prištinom što pre. Međutim Srbija nebi smela da prizna nesavisnost Kosova pa i po cenu ulaska u EU.

normalizacija

pre 11 godina

Stvarno smo svi da se sa Pristinom normalizuju odnosi .Da im lepo kazemo kako bi trebali da zaborave na Kosovo kao posebnu drzavu i vrate se u normalu.I bicemo posveceni toj normalizaciji, jer je nama zelja da se nasi odnosi normalizuju, pa da zajedno idemo u EU.

Народна воља!

pre 11 godina

Николић и Дачић су за ЕУ. Да ли су и грађани Србије за улазак у унију деструкције - треба демократски одлучити.
РЕФЕРЕНДУМ, па да видимо!!!
Ништа без народне одлуке!!!

Pretorijanac

pre 11 godina

Nikad ne reci nikad.
Ne znam da li ce Srbija priznati Kosovo, mozda hoce, mozda i nece, dosta zavisi od toga u kom pravcu se svet krece, razvitka ostalih drzava poput Brazila, Kine, Rusije itd.
Medjutim ono sto mi nije jasno je to, zasto se toliko trci za tom EU kad se postavlja pitanje da li ce ona opstati na kraju i sta ce uopste biti tamo.
Neki analiticari kazu da evro nece jos dugo, u Francuskoj se pojavljuju politicari koji zagovaraju rusenje EU.
Mislim da treba malo iskulirati sa tom Evropom, i maksimalno razvijati odnose sa zemljama poput Kine, Brazila, Rusije, Turske, sa zemljama koje ce da vode svet za nekih 15-ak godina.

Stevan

pre 11 godina

"Tači smatra "naučnom fantastikom" i pri tome ističe da će Kosovo ići dalje ka EU i NATO "sa ili bez rešenja postignutog sa Srbima". Sto je babi milo to joj se i snilo. Obrnuto, mister, optuzen za vadjenje organa zarobljenim Srbima, naucna fantastika je da vi postanete priznata drzava bez saglasnosti Srbije. Dzabe ste suljnuli milione dolara u svakojake dzepove. NIKADA necete biti drzava, bez obzira koliko kauboji ucenjivali srpske politicare.

zoran

pre 11 godina

'oću kakim neću kakim.

Dosledno nema šta. Srbenda i patriJota od glave do pete.

A kad vam je Čeda predložio da prvi mi priznamo Kosmet proglasili ste ga za najvećeg izdajnika srBstva od Brankovića do danas.

parada

pre 11 godina

"Nikada nečemo priznati nezavisnost Kosova" oni to tumace kao otvaranje vrata??? Da li je Toma to izgovorio vatreno ili ne, on zna da narod Srbije tako zeli i tu nema odstupanja. On bi izdao istoriju Srbije kada bi omogucio nezavisno Kosovo na svoju ruku. Dogovor sa Pristinom ne moze da znaci pristanak na otimacinu. Dogovor moze biti samo ako su obe strane zadovoljene.

bane

pre 11 godina

naravno da treba razgovarati!ti razgovori ce biti mucni,nekada ucenjivacki i teski ali kako neko nekada rece,bolje 100 godina pregovora nego jedan dan rata!sa gospodinom "zmijom" nikako za isti sto,jer to bi bilo indirektno oprastanje svih njegovih zlodela,imaju albanci predstavnike sa kojima se moze pricati.u svakom slucaju ne popustati pred bezumnim ucenama i izvuci najvise sto se moze u datom momentu!

dragan

pre 11 godina

Nikolić izjavljuje da dogovor treba da postignu Srbi i Albanci a ne on i Tači.Pa Nikoliću vi ste izabrani od tog istog naroda da postižete dogovore.Nemojte se sada skrivati iza naroda, već lepo sa Tačijem sedite za isti sto i pronađite rešenje.Drugačije neće moći.

Patriotska pljacka se nastavlja...

pre 11 godina

Dilema EU ili Kosovo je cista glupost! Isli mi ka EU ili ne, to nikako nece uticati na status Kosovoa koji je izgubljen jos 1999. godine! Sta, ako odustanemo od EU Albanci ce nam vratiti Kosovo, Ameri i NATO ce promeniti svoje stavove i podrzati nas? GLuposti, jedino sto moze da se postigne ovom dilemom jeste da izgubimo jos jendu deceniji nasih zivota (a u najgorem slucaju i zivote neduznih ljudi)...

sylar

pre 11 godina

Treba se u sasvim sloziti sa ovim stavom.Ni jedan covek individualno ne moze da pravi planove i podele po pitanju Kosova, vec je to stvar dva naroda i njihovih zivota, a taj dva naroda znaju sta im je potrebno i sta je najbolje za njih.Svaka cast Nikolicu za ovakav stav...Srbija je uz tebe!

blade

pre 11 godina

mnogo ste dosadni sa EU...i da kosovo priznamo oni bi opet nasli nesto sto bi nam smislili za ucenu...na kraju krajeva nije ta EU nikakav raj na zemlji i cesto bude gore nego kad si bio van nje...da ne nabraja, sad samo zapedne drzave koje bi sutra izasle iz EU da mogu

blade

pre 11 godina

za sve ove koji mi daju minus,a nisu mrdnili iz Srbije iz prve ruke mogu da kazem da se sutra raspise referendum za izlazak iz EU da bi iz nje izasle Svedska(ziveo sam tamo),Austrija(brat mi zivi tamo),Danska,Holandija,Madjarska,Spanija(sestra mi je tamo),a svi znamo kakav je "boljitak"doneo EU Madjarskoj,Bugarskoj,Rumuniji,Grckoj

Petar S.

pre 11 godina

Salu na stranu, Srbija mora da insistira na:

1. Povratku svih izbeglica na Kosovo (sto je bio i jedan on ratnih ciljerva NATO bombardovanja Srbije (koji do dana danasnjeg nije ispunjen sto se srpskih prognanika sa KiM tice), i

2. Procesiranje Ratnih Zlocinaca ukljucuijuci tu i optuzene za trgovinu ljudskim organima. S' obzirom da je Srbija stopirana citavu deceniju u integracijama prema Eu, dok se vecina optuzenih nije nasla na optuzenickoj klupi pre pocetka bilo kakvih razgovora sa EU.

E sad ako Kosovo (i Metohija), dele iste satandarde i "vrednosti" kao i ostatak EU, a koje je i Srbija morala da ispuni, onda mora da ispuni ova dva uslova pre nego sto Srbija i POMISLI da isedne za pregovaracki sto, ili da sprovede dogovoreno sa KIM.
Nadam se da citate ovo Dacicu i Nokolicu.

sto se grbavo rodi, vreme ne ispravi

pre 11 godina

@svaki dan po deset puta ponavljate da NIKADA necete priznati Kosovo, to najbolje govori o tome da vi vrlo dobro znate sta vas ceka...!!!
(guri, 1. oktobar 2012 15:08)
Svaki dan po sto puta ponavljate kako ste "nezavisni i suvereni", to najbolje govori o tome da vi vrlo dobro znate da niste i da necete ni biti.

brasa

pre 11 godina

prestanite vec jednom sa otrcanom izjavom "nece srbija nikada priznati nezavisno kosovo".to od vas momentalno niko ni ne trazi.ne zaboravite, u politici rec "nikada" nije diplomatski izraz i ne bi je trebalo nepotrebno ponavljati. ne morate se vi ni sa tacijem rukovati ni grliti niti ce to biti preduslov da bi se mogli sastati sa njim. taci ce biti tek tada zlocinac kada haski sud protiv njega podigne optuznicu sto do sada nije ni najavljeno ni ucinjeno.

student_iz_parka

pre 11 godina

Kaze Nikolic "dok je on osumljicen za ratne zlocine". Svaka policija i sluzba u Evropi, pa i nasa, znaju ko je Taci i sta je OVK radila POD NJEGOVOM KOMANDOM. Bio je na celu gerilske teroristicke organizacije koje je pobila i kidnapovala nekoliko hiljada civila, vojnika i policajaca.

Ako nije ranije, Nikolic sada kao predsednik ima uvide u tajna dosijea i evidenciju nasih sluzbi, te je jako dobro obavesten ko je i sta je Taci.

Imamo predsednika beskicmenjaka, i cik da vidim nekoga da kaze da sada imamo pravog predsednika koji brine o interesima Srbije. Prica covek sta mu ovi sa zapada dozvole da price, postavili su mu granicu do koje sme da ide i to je to.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolicu, rec je o vec uhodanom medjudravnom dijalogu izmedju Republike Srbije i Republike Kosova koji u zavrsnoj fazi a na vas i Tacija je da ga okoncate postizanjem dogovora o normalizaciji medjudrzavnih odnosa, zasnovanih na obostranim interesima i potrebama. A vi ovde izmisljate i pricate bajke.

Kosova je srce Allbanije

pre 11 godina

Ako cekate na pozitivan dogovor sto se tice Republika Kosova srbija nikada u EU,krenite lokomotivu za Rusiju odakle vam je poreklo lakse vam je kral Nikolice.

Albanac

pre 11 godina

Albanci treba na prvoj sledecoj sednici skupstine da se odreknu ideje o stvaranju albanske paradrzave na Kosovu posto se vidi da cak ni Amerikanci ne uspevaju da legalizuju tu tvorevinu i da na taj nacin olaksaju zivot i Srba i Albanaca.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolicu, zasto sebi otezavas situaciju sad kad si od EU dobio zbirku resenih zadataka a od tebe se trazi samo da se pojavis na ispitu koji ces sigurno poloziti. EU zna sta radi i sta Srbiji treba i ima razumevanje i za tvoje ne razumne potrebe da se pravdas pred narodom koji je sit svega a najvise ne samo tvojih omalovazavanja.

Gjeto 11

pre 11 godina

Njujork -- Tomislav Nikolić izjavio za "Volstrit žurnal" da je svestan da Srbija ne može u EU bez dogovora s Prištinom, kao i da za Srbiju nema drugog puta.

Srbija ne moze u EU jer vrata EU nijesu otvorena za Srbiju, bar ne zasada! Nije tu kao prepreka samo dogovor sa "Pristinom". Srbija ima mnogo uslovo da ispuni a zato nije ona spremna da to uradi! S´druge strane, Srbija i srpski narod, EU gledaju kao neprijatelja Srbije, a isto i EU ne zuri na tome a izgleda da ni ona nije bas spremna da primi Srbiju u EU takvu kakva je! Interes Srbije prema EU je samo ekonomski a politicki i duhovni interes je prema Rusiju! Valjda, to EU zna! Srbija, takva kakva je, bi bila jos jedna Grcka na EU?!

Kosovo, sta li to znaci na albanskom?

pre 11 godina

@Kosova je srce Allbanije
Vasa albanska braca Checheni pitaju kada cete nazad u domaju, kazu da nije isto bez vas od kada ste otisli za Evropu...

kupi ogledalce

pre 11 godina

@Gjeto
A sta bi bila albanska "drzava kosova" u EU? Druga Kolumbija iz najgorih dana. Zato danas vize za EU trebaju samo onima iz "drzave kosova" i nikome vise sto vrlo jasno govori sta je "drzava kosova" i koje "potencijale" poseduje.

crni domino

pre 11 godina

Nesposobni politicari ukljucuju narod putem referenduma da resava politicke probleme, nesposobni politicari izazivaju ratove, nesposobni politicari gube teritorije, nesposobni politicari obicno ne znaju ni jedan strani jezik, nesposobne politicare biraju nepismeni i polupismeni gradjani, jer nepismeni politicari vode populisticku politiku!

zoran

pre 11 godina

@ guri, 1. oktobar 2012 15:08

Nas nadgledaju Ruje, vas nadgledaju Ameri. Kod nas 25% nezaposlenih, kod vas 30%. Kod nas cveta kriminal kod vas gangsteraj. Koja razlika, reci mi molim te? A pre raspada nije tako bilo.

vojs of serbija

pre 11 godina

Da li se sada nalazimo u Djindjićevim rečima?
Koja je sada realnost? Da li ima neko na političkoj sceni da je uopšte prepozna? Šta je moguće da uradimo? Koji nam je cilj? Koje su aktivnosti da dodjemo do cilja?

робокап

pre 11 godina

Прво Томо испуни предизборна обећања о корупцији ,пљачки ове државе и народа.Лопове у затвор ма којој партији припадали а затим реферндум о ЕУ а ако ниси зато способан или недај Боже лагао да би се дочепао власи "О С Т А В К А" .Немој да нам изиграваш Пашића и његово "МОЖ ДА БИДНЕ АЛ* НЕ МОРА ДА ЗНАЧИ"

Jakov

pre 11 godina

Shvatio sam da je ovde najzanimljivije prelistavati komentare citalaca i razne ideje koje isti iznose. 21.vek je, dragi moji bivsi sugradjani, kad vec imate internet, prelistajte malo i stranu stampu - cisto da malo shvatite da slika sveta i geopolitickih kretanja koja zaista jeste i ona koja se vama servira kroz monologe vasih samointeresnih politicara izgleda daleko drugacija. Pozdrav iz Evrope!

Veliki brat

pre 11 godina

Vodeci dvojac srpske politicke scene "precednik" Toma i mali Sloba (Ivica Dacic) su dva lika koja nemaju apsolutno nikakav stav ni o jednom vaznom politickom pitanju,nego kao dva papagaja ponavljaju ono sto im Brisel kaze!
Tako izgleda kada narod izglasa neobrazovane likove,koji im se slihtaju u kampanji sa nekim kvazipatriotskim pricama a inace nemaju petlju da ista odluce...

VecaBG

pre 11 godina

Nije mi jasno sta ovaj covek u stvari misli. na promociji ili proslavi svoje stranke izjavio je da bez kosova necemo u EU, da nam se ne zuri da mi postavljamo uslove a ne EU, da bi sada Amerikancima dao potpuno drugaciju izjavu kojom opovrgava sve sto je pre par dana izjavio. Kameleone u principu ne volim ni u kakvoj situaciji a posebno ne u politickoj srpskoj u ovom istorijskom momentu.

mattko

pre 11 godina

Nakon teskih izjava o nezurenju u EU Predsednik daje novu koja je u funkciji zadovoljavanja onog dela Srbije koji ne vidi tu zemlju van EU i to brzo. Mislim da mu je receno da u funkciji sto duzeg ostanka na vlasti da takvu izjavu ali da i dalje sanja guberniju , za koju niko ne zna sta bi predstavljala ali lepo zvuci u usima njegovih glasaca.

Mišo

pre 11 godina

Zato je neophodno obnoviti pregovore s Prištinom što pre. Međutim Srbija nebi smela da prizna nesavisnost Kosova pa i po cenu ulaska u EU.

Miloš

pre 11 godina

Toma zna za onu anegdotu o Pašiću koji je nekome poslaniku rekao da je u pravu a zatim i nekom drugom koji je imao sasvim suprotan stav da je i on u pravu. Kada ga je treći zapitao kako to da dvojici sa potpuno suprotnim stavovima kaže da su i jedan i drugi u pravu, on je odgovorio : "I vi ste u pravu!"