Četvrtak, 27.09.2012.

14:05

Appleov procesor brži nego što se mislilo

Izvor: tportal.hr

Appleov procesor brži nego što se mislilo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Недељко Стефановић

pre 11 godina

Видећемо хоће ли ајфон опет да забрљави приликом преласка на зимско време.

Alexandrius

pre 11 godina

@ Aj Ti

Ne slazem se da je Samsung priznao poraz time sto ce brze-bolje napraviti S4, naprotiv. Samsung time verovatno hoce da pokaze koliko je Apple nesposoban zato sto izbaci jedan telefon godisnje koji je vrlo malo promenjen u odnosu na prethodni dok oni mogu da naprave dva koja su po svemu bolja od iPhone-a.

Marko

pre 11 godina

Prica o tome kako appple koristi samsungovu tehnologiju za pravljanje procesora moze isto tako da se poredi kako samsung koristi Mac racunare za dizajn njihovih telefona. Lupaju ljudi ovde mnogo gluposti.

Nino

pre 11 godina

Najnovija vest!!!!!!!!!!!!

TIM STRUČNJAKA SA MEDICINSKOG INSTITUTA U FRANCUSKOJ OTKRILI SU NOVU BOLEST KOJA SE NEVEROVATNOM BRZINOM ŠIRI SAMO U SRBIJI
Bolest se zove " SAMSUNG KOMPLEX"

Poslano s mog iPhone uređaja.

Tabanas

pre 11 godina

Ne kupuju sranja od samsunga,smg pravi za njih na osnovu patenta !!!! ja izmislim casu i odem u paracin i platim da mi to naprave !! to je moja casa a ne njihova !! apple je bolji jer je jedini samostalan,android koriste svi ostali osim nokie,neka smg izmisli jedinstvenu platformu kao sto je iOS pa cemo pricati....(smg galaxy i7500)

Aj Ti

pre 11 godina

Iako sam pristalica Androida, Samsung je priznao poraz time što je brže-bolje najavio S4 za februar. Toliko o životnom veku S3, ni godinu dana. Dok Google ne krene sa Motorola ozbiljnije da radi, nema nam leba. Iphone4 podržava IOS6, a S2 još na Gingerbread. 3 generacije će raditi na najnovijem OS-u, dok kod Samsunga moliš boga da dobiješ sledeću verziju i to je to. Osim Nexusa, ali to je više Google.

Efendija

pre 11 godina

@Steva
Procesor pravi Samsung ali ne po svojim specifikacijama, ekran pravi LG, a memorija je nesto toliko prosto da moze i EI Nis da je napravi. Apple jednostavno nikada nije proizvodio sam svoje procesore ni za kompjutere. A kada bi im Intel pravio procesore za iPhone kao za racunare, kostao bi i mnogo vise nego sto sada kosta.

srBIN

pre 11 godina

Ajde bre ne lozite se, ne moze ni jedna aplikacija da iskoristi ni 400MHz procesora pa jos i dvojezgrani na 1,3GHz. Drug mi ima iPhone i kontsntno mi se utrkuje sa nekim glupostima. Ja u stanby-u imam 10 aplikacija pokrenutih pa izmerim procesor mog galaxy Ace 5830 i od ukupnih 800MHz, sve popaljene aplikacije i ide muzika na youtube sa neta u HSDPA i procesor osciluje na 350MHz Ladan kao spricer. Imam brzi operativni firmware 2.3.6 Android, XXKPP verzija ROM-a za Rusiju pravljen specijalno, nema brzi android od iOS-a. Sve otvaram brze od iPhone 5 u multitasking-u. Da imam GS3, verovatno bi stavio u njega neki turbo Android kao u ovom mom, nebi primirisao ni jedan telefon. Sve galaxy verzije samsunga pocevsi od Galaxy ACE pa na gore, razbijaju kako rade kad se lepo odrade sa dobrim ROM-om i kad se ROOT-uju, kakav crni iPhone, ne moj da se lozite. Ne mozete u nicemu da prevazicete Samsunga zadnja 4 modela. Moj posao je rad u prodavnici telefona, svaki dan cesljam gazdin iPhone 5 po rukama, provaljujem mogucnosti pa objasnjavam gazdi kako radi jer i on misli da je faca ako nosi iPhone, ali uvek zabalavi kad vidi pojedine mogucnosti mog telefona i to srednja klasa samsung-a. Procesor ne igra nikakvu ulogu ako software njime dobro ne manipulise pa nek' ima i 6 jezgra, to nista ne znaci jer ni onaj sa jednim nema puno iskoriscenje. Apple dobija no-name chipove iz japana i laserski na njima upisuje "apple". Chipovi su philips,samung,akai,ten-sai,akira itd... nista sto apple pravi

swedroid

pre 11 godina

negiranjem kvaliteta IPhona bi se bacio na donju lestvicu IQ, postao bi clan grupacije obozavatelja. Bolje jezi za zube i umiranje od smeha... cccc

Che

pre 11 godina

Jos kad bi prosecan vlasnik i korisnik mogao u radu da provali dvojezgarni ili cetvorojezgarni i koji je brzi i kako radu,bilo bi super.....a vlasnici kompanija apple i samsung zadovoljno ispijaju jutarnju kaficu na Barbadosu pred vazan sastanak i rucak koji ih ceka na Havajima popodne.

Zivi bili, pa videli..

pre 11 godina

Dokle vise sa tim da Samsung pravi displeje za iP.. Ne ne pravi ih.. pravi procesore i memorije mozda jos nesto, valjda ste toliko citali da znate da je samsungova tehnologija vezana za ekrane AMOLED! a ne retina... Druga stvar, ovaj telefon nema najbolji displej i najbolju kameru ni u nocnim ni u obicnim uslovina, sve to bolje od njega ima Lumia 920 za koju mng klinci nisu ni culi a govore kako je ovaj iP neverovatan jer je fancy imati ga.. Apple razbija sa macbook-ovima i ipad-om, sa ovom peticom su ovaj put iza konkurencije, Note 2, Lumia 920 su telefoni koje jednostavno ovaj iP ne moze da preskoci, cak iako mozda ne ide poredjenje sa Note, ostaje Lumia, u ciju cemo se moc, fluidost i perfektnu zavrsnu obradu uveriti, kada ovih dana krene sa prodajom i kad se pojave prvi testovi..

kem

pre 11 godina

Савршено ме не занима препуцавање између бађавџија телефонџија. Међутим, читао сам коментаре обожавалаца Епла који су махом као Марице, али су загрижени. Могу да приметим да многи тврде како нема написаних апликација за 4 језгра. Интересантно је што се заборавља да на Андроиду могу истовремено радити више апликација које језгра могу користити. Ајд, сликајте се даље са вашим досадним Ајфоунима. Или шаљите слике блутутом. Или их копирјте на мемориску картицу. Све то савршено урадите на једном најбржем језгру, једну по једну радњу, не истовремено.

Maki

pre 11 godina

IPhone jednostavno klasa za sve, a onaj ruzni plastikaner S3 sto ga prave u kalupu drzaca za sapun je fuj ! Smece seljacko, a na iphone reze bas oni mozgovi koji su prosuli pare na S3 pa sad kuku za 5-icom

iskustvo uci

pre 11 godina

Salim se. Citao sam specifikacija. Ali moram da nerviram ove sto poseovanjem neceg najnovijeg misle da su bolji od drugog. Voleo bih da dodje Iphone u Srbiju samo zato kako bi pao taj mit o njemu. Mislim, ajde napravite mu i hram pa se molite ispred njega. Strasno.

qweas

pre 11 godina

2. a sto se robotica tice: skoro ni jedna android aplikacija nije u stanju da efektivno!! koristi 4 jezgra stvovise vrlo malo je onih koji mogu da koriste efektivno!! 2 jezgra
(Bob, 27. septembar 2012 21:51)

Nemoj tako! Imas benchmarke i aplikacije posebno pisane za neke uredjaje koje izvlace maximum :)

Steva

pre 11 godina

Jel' ja to dobro razumem ili je Apple zapravo Samsung Galaxy S3?
U iPhoneu procesor pravi Samsung, ekran pravi Samsung, memoriju verovatno isto pravi Samsung. Šta tu niej Samsung, osim gorilla glassa?

Pa zato Apple i tuži Samsung što jeizbacio bolji telefon od njih, jer su unapred znali za njihov dizajn i sve uradili da naprave bolji telefon od Apple-a????

Čija je baterija?

Bob

pre 11 godina

ABC hardvera:
1.Nije najbitnije koliko jezgri imas ili koliki ti je takt procesora - frekvenca (osim za reklamu i ovce "moj tata je jaci" lol)
BITNA je arhitektura procesora i naravno OS
2. a sto se robotica tice: skoro ni jedna android aplikacija nije u stanju da efektivno!! koristi 4 jezgra stvovise vrlo malo je onih koji mogu da koriste efektivno!! 2 jezgra

Androidždidžibidžija

pre 11 godina

Čekajte, ovo se ne odnosi na najjačinajboljinajlepši telefon svih vremena SGSIII? Uh, moj život još više gubi na smislu posle ovakvih vesti...

Miki

pre 11 godina

Jasno mi je zasto Samsung to proizvodi, ipak je profit u pitanju, ali ima li i malo morala u toj celoj prici posle Apple-ove tuzbe ?

Miki

pre 11 godina

Sve je ovo placena reklama. Taj geekbench uzgred ne postoji za Android samim tim nije relevantan za merenje bilo cega. Jedini benchmark program koji postoji na obe platforme je Passmark Performance. Tako da treba izmeriti u ovom programu oba telefona i videti rezultat.

Inace ako niste znali Samsung Galaxy S3 vrlo lako moze da se overklokuje na 1.8 GHZ

Dzoni

pre 11 godina

@zekoslav
Ima nesto bolje rezultate od americkog SGS3 koji ima dual core (internacionalni ima quad) a bolji ima od samsung dual cora (razlika je 10 posto ) jer ima java web engine koji je star prakticno 20 dana a SGS3 koristi ICS star godinu dana ..moj SGS3( quad) na Jelly Beanu ima duplo vise od Iphona 5 u geekbencu a u sunspideru isto jer synspider je single core aplikacija.

iskustvo uci

pre 11 godina

Hoce li mi neko nesto objasniti? Moja Xpiria, model iz 2011. radi na 1,4 Ghz. Cemu ovo duvanje? Ah, da,a sledeci ce mi biti Note. Treba mi ne sto da je uvek pri ruci, ne za igrice vec da nesto odradim kada se setim necega. Kao sto reklama kaze, veliko za telefon a malo za tablet.

Kovalsky

pre 11 godina

Ovo je masina ljudi. Najbrzi procesor ikad ndpravljen. Najbolji Retina monitor koji se intuitivno pomeri pre nego sto ga bukvalno didirnes, najbolja kamera za snimke nocu na ulicama i zatbirenim prostorijama, MULTITASKING (ako znate sta je to), najkvalutetnije aplikacije, nikada bagovanje! Jednim recju masina kakvu bi svako pozeleo!

analiticar amater

pre 11 godina

Nisam strucnjak za procesore, ali kao neko ko prati razvoj IT-a od 286-ica (mnog ni ne znaju sta je to) mogu da kazem sledece:Sinteticki testovi nisu nikada bili mera bilo cega, osim sirove snage procesora. OK, oni daju neke brojke, ali postavlja se pitanje, pre svega kako su ti testovi napisani - t.j koliko su sposobni da iskoriste pun potencijal procesora.
Bolji poznavaoci grafickih kartica ce znati da su i nVidia i ATI pravili svoje drajvere tako da prepoznaju odredjene testove i isporuce najbolji moguci rezultat,a da su pri tome igre seckale.
Druga stvar je sam operativni sistem koji zahteve benchmark softvera prosledjuje procesoru na obradu. Ja, ne znam, ali mozda postoji neko ko zna da objasni tu razliku izmedju Andorida i iOS-a.
Danasnji procesori retko rade punom snagom, rade sa onoliko koliko misle da treba, pa stoga mislim da je poredjenje sirovih rezultata nekog testa nesvrsishodno kada se radi o razlicitim i hardverskim i softverskim platformama.
Jedini pravi rezultat su realni testovi - na primer koliko brzo Safari i Chrome otvore neku stranicu, koliko brzo se prikaze slika u Galeriji ili na primer koliko frejmova se ispusti u nekom HD filmu. To su stvari za koje su telefoni pravljeni i samo takvi testovi imaju smisla, sve ostalo je vrlo podlozno pogresnoj interpretaciji.

Takodje, u vreme testiranja za S3 nije bio dostupan zvanican JB, mozda bi rezultati bili drugaciji da je ovaj optimizovaniji OS bio stavljen na testirani S3.

PPeca@SER

pre 11 godina

Nova verzija Geekbencha, alata za merenje performansi u operativnom sistemu iOS...

Kako me ovo podseca na cuvene benchmark programe kreirane od proizvodjaca graficjkih kartica, a podesenih da na njima najbolje rade. Pa nisu svi od juce.

2unread

pre 11 godina

Jos jedan dokaz da se sa malo snage moze postici mnogo ako se sve lepo pripremi i optimizuje. Nije potrebno da auto ima 8000 kubika, moze da ga pokida i masina od 2000.

Samsung nije pravio sve, samo deo, inace samsung ne moze to da implementira u svoj sistem, barem za sada zbog komplikovanog i rasplinutog sistema.

Inace kako teku hejtovi:

1. Ma daaaj samsung je brzi
2. Ma nije tacno da je iphone brzi to su lazni testovi
3. Ok mozda je brzi, ali je sranje
4. Pa naravno da je brzi kada je procesor pravio samsung
5. ?

Grunf

pre 11 godina

Pa pošto i dalje Samsung fan-ovi ne kontaju u čemu je fora (pljuju po Apple-u umesto da se zahvale što postoji jer da nije njega S3 bi verovatno ima 1core CPU na 1,5 GHz) ukratko ...
Apple je taj koji kaže Samsungu ili bilo kome drugom, kako da napravi chip, CPU, ... pošto definitivno Samsung i bilo ko drugi što radi za Apple ne zna to sam da izmisli
Za to ima primera brdo, jedan od očitih je i LG koji je pravio ekran za IP4 pa još uvek ni sličnog nije napravio ni za jedan svoj telefon, ili na kraju krajeva Samsung koji još uvek ne može da napravi CPU za svoj telefon koji ni sa 4 core-a u realnom radu nije brži od dualcore A6
Ali na kraju krajeva, ono što je i bitno, treba da smo svi zahvalni što postoji Apple, jer da nije njega mislim da bi daleko bilo od telefona koje danas koristimo
P.S. Ako je bitno napomenuti ... ja sam prešao sa IP4 na S3 kojeg trenutno koristim, što ne isključuje mogućnost da neću kupiti IP5 ako se pokaže bolji, brži, ...

Macak

pre 11 godina

Ajde bre više ne padajte na Apple - Samsung kampanju. Dok se vi svađate oni imaju besplatnu reklamu.
Nije bitno ko osvaja više tržišta, bitno je da se tržište širi a kolač će podijeliti najbolji.
Ovo je potencijalno najgenijalniji marketinški trik ikada.

Toma

pre 11 godina

Po benčmarkovima, ip5 je bolji gotovo u svemu od SGS3, a na papiru je SGS3 dosta bolja. Razlog je samo jedan. Na mom računaru imam Win7 i Ubuntu 12.04 i u benčmarkovima u win7 mi računar ima i manji odziv (bolji), brže operacije sa ramom, više iscrta trouglova po sekundi, brže izlistava text. Glavna prednost ip5 je je ios koji je pravljen specifično za njegov hardver. Bez obzira na sve, ipak mi je draži android.

stf

pre 11 godina

ja koristim novi samsung nexus pre toga sam imao iphone iz iskustva mogu reci da je iphone mnogo bolji.
Sto se tice procesora ja ne znam sto se palite na 4 jezgra jer 99% posto aplikacija ne mogu da iskoriste taj potencijal i skoro da nikad necete primetiti razliku izmedju 2 i 4.
A sto se tice a6 procesora da bolji je od ovog sa 4 jezgra jer shvatite da nije poenta samo u broju nego u arhitekturi.

unknown

pre 11 godina

S3 sa 4 jezgra je slabiji na testovima nego A6 sa dva jezgra. Tako da se varate, ako mislite da je S3 50% brzi, a ima 2 hiljade bodova manje na benchmarku... Pogledajte malo na internetu. Ima jako dobrih testova.

baronrajo

pre 11 godina

Najverovatnije su integrisali Cortex-A15 koji je po prvim testovima brzi od Cortex-A9 na istoj radnoj frekvenciji. Sama mikroarhitektura je znatno poboljsana zahvaljujuci novom prostoru koji su dobili koriscenjem novog procesa. Cak mislim da su ga implementirali u 28nm (vs 40nm u prethodnom modelu).

Efendija

pre 11 godina

A ima samo dva jezgra, jadan. Kako li bi tek radio sa 4... I Samsungašima i dalje nešto nije jasno zašto tolika fama oko iPhone-a. Eto zašto.

Sumadinac

pre 11 godina

Ne koristim Samsung, ali ne bi' voleo da prestane da postoji, mnogo vise ljidi koristi Android! Odakle vise ta zloba, nije mi jasno?! Ono nase staro, neka komsiji crkne krava...

lucifer

pre 11 godina

@vavedenje
A6 je u stvari blago modifikovana verzija ARM Cortex kojeg je
"Inovatorska kompanija" samo neznatno modifikovala.
A taj "gubitnicki" Samsung proizvodi taj cip za apple, tako ako se on ugasi nema nista od najvece tehnoloske "revolucije"(Iphone 5) od otkrica tocka. I za kraj, taj sljamsung gako ga nazivaju mnogi komentatori na ovom forumu je jedan od lider na sledecim poljima: robotika, brodogradnja, proizvodnja medicinske opreme, Lcd tehnologije i mnogo drugih polja. Ali dobro kome treba sve to, jer zivot bez iphona nema smisla. Ljudi opustite se to su samo telefoni koji ce za par mjeseci da budu zaboraljeni jer ce da budu prevazidjeni, uzivajte u zivotu, ne zamajvavajte se glupostima jer je zivot pre kratak za to :)

marko nb

pre 11 godina

@vavedenje ne znam imas li mozda akcije samsunga pa se toliko uzrujavas. Verovatno neki vecinski paket. U suprotnom razmili malo zivotu. Cemu navijanje za tako neke gluposti ako nemas nikakvu korist. Evo ja koristim android tel. i kazem da je iphone najlepsi i nabolj itd...

Dr

pre 11 godina

Apple je dizajnirao ovaj cip. Samsung ga pravi. 32nm tehnologija nije Samsungova vec od raznih drugih firmi, radi se o High k Dielectric Metal Gate (HKMG) tehnologiji koju nije izmislio Samsung, vec je jedan od najvecih proizvodjaca sa tim mogucnostima. Mislim da Intel ima patent na tu tehnologiju ali nisam siguran.

Miki

pre 11 godina

Znaci iphone 5 koristi samsungov dvojezgarni procesor na 1.3 ghz. Poredjenja radi Samsung Galaxy S3 ima u sebi cetvorojezgarni procesor na 1.4 GHz. Sto znaci da Galaxy S3 ima ne samo skoro 50% veci ekran vec i prilicno brzi procesor sa dva jezgra vise.

Zorica

pre 11 godina

Pogledajte, prvi komentar pa ljubomorni androidovac koji ne moze da proguta knedlu da je iOS6 jednistavno najbrzi od svih! Hajde sada izadjute i drugi iz misije rupe pa pljujte fenomenalni iPhone.

lucifer

pre 11 godina

@vavedenje
A6 je u stvari blago modifikovana verzija ARM Cortex kojeg je
"Inovatorska kompanija" samo neznatno modifikovala.
A taj "gubitnicki" Samsung proizvodi taj cip za apple, tako ako se on ugasi nema nista od najvece tehnoloske "revolucije"(Iphone 5) od otkrica tocka. I za kraj, taj sljamsung gako ga nazivaju mnogi komentatori na ovom forumu je jedan od lider na sledecim poljima: robotika, brodogradnja, proizvodnja medicinske opreme, Lcd tehnologije i mnogo drugih polja. Ali dobro kome treba sve to, jer zivot bez iphona nema smisla. Ljudi opustite se to su samo telefoni koji ce za par mjeseci da budu zaboraljeni jer ce da budu prevazidjeni, uzivajte u zivotu, ne zamajvavajte se glupostima jer je zivot pre kratak za to :)

Toma

pre 11 godina

Po benčmarkovima, ip5 je bolji gotovo u svemu od SGS3, a na papiru je SGS3 dosta bolja. Razlog je samo jedan. Na mom računaru imam Win7 i Ubuntu 12.04 i u benčmarkovima u win7 mi računar ima i manji odziv (bolji), brže operacije sa ramom, više iscrta trouglova po sekundi, brže izlistava text. Glavna prednost ip5 je je ios koji je pravljen specifično za njegov hardver. Bez obzira na sve, ipak mi je draži android.

Dr

pre 11 godina

Apple je dizajnirao ovaj cip. Samsung ga pravi. 32nm tehnologija nije Samsungova vec od raznih drugih firmi, radi se o High k Dielectric Metal Gate (HKMG) tehnologiji koju nije izmislio Samsung, vec je jedan od najvecih proizvodjaca sa tim mogucnostima. Mislim da Intel ima patent na tu tehnologiju ali nisam siguran.

Miki

pre 11 godina

Znaci iphone 5 koristi samsungov dvojezgarni procesor na 1.3 ghz. Poredjenja radi Samsung Galaxy S3 ima u sebi cetvorojezgarni procesor na 1.4 GHz. Sto znaci da Galaxy S3 ima ne samo skoro 50% veci ekran vec i prilicno brzi procesor sa dva jezgra vise.

analiticar amater

pre 11 godina

Nisam strucnjak za procesore, ali kao neko ko prati razvoj IT-a od 286-ica (mnog ni ne znaju sta je to) mogu da kazem sledece:Sinteticki testovi nisu nikada bili mera bilo cega, osim sirove snage procesora. OK, oni daju neke brojke, ali postavlja se pitanje, pre svega kako su ti testovi napisani - t.j koliko su sposobni da iskoriste pun potencijal procesora.
Bolji poznavaoci grafickih kartica ce znati da su i nVidia i ATI pravili svoje drajvere tako da prepoznaju odredjene testove i isporuce najbolji moguci rezultat,a da su pri tome igre seckale.
Druga stvar je sam operativni sistem koji zahteve benchmark softvera prosledjuje procesoru na obradu. Ja, ne znam, ali mozda postoji neko ko zna da objasni tu razliku izmedju Andorida i iOS-a.
Danasnji procesori retko rade punom snagom, rade sa onoliko koliko misle da treba, pa stoga mislim da je poredjenje sirovih rezultata nekog testa nesvrsishodno kada se radi o razlicitim i hardverskim i softverskim platformama.
Jedini pravi rezultat su realni testovi - na primer koliko brzo Safari i Chrome otvore neku stranicu, koliko brzo se prikaze slika u Galeriji ili na primer koliko frejmova se ispusti u nekom HD filmu. To su stvari za koje su telefoni pravljeni i samo takvi testovi imaju smisla, sve ostalo je vrlo podlozno pogresnoj interpretaciji.

Takodje, u vreme testiranja za S3 nije bio dostupan zvanican JB, mozda bi rezultati bili drugaciji da je ovaj optimizovaniji OS bio stavljen na testirani S3.

Macak

pre 11 godina

Ajde bre više ne padajte na Apple - Samsung kampanju. Dok se vi svađate oni imaju besplatnu reklamu.
Nije bitno ko osvaja više tržišta, bitno je da se tržište širi a kolač će podijeliti najbolji.
Ovo je potencijalno najgenijalniji marketinški trik ikada.

Steva

pre 11 godina

Jel' ja to dobro razumem ili je Apple zapravo Samsung Galaxy S3?
U iPhoneu procesor pravi Samsung, ekran pravi Samsung, memoriju verovatno isto pravi Samsung. Šta tu niej Samsung, osim gorilla glassa?

Pa zato Apple i tuži Samsung što jeizbacio bolji telefon od njih, jer su unapred znali za njihov dizajn i sve uradili da naprave bolji telefon od Apple-a????

Čija je baterija?

2unread

pre 11 godina

Jos jedan dokaz da se sa malo snage moze postici mnogo ako se sve lepo pripremi i optimizuje. Nije potrebno da auto ima 8000 kubika, moze da ga pokida i masina od 2000.

Samsung nije pravio sve, samo deo, inace samsung ne moze to da implementira u svoj sistem, barem za sada zbog komplikovanog i rasplinutog sistema.

Inace kako teku hejtovi:

1. Ma daaaj samsung je brzi
2. Ma nije tacno da je iphone brzi to su lazni testovi
3. Ok mozda je brzi, ali je sranje
4. Pa naravno da je brzi kada je procesor pravio samsung
5. ?

Sumadinac

pre 11 godina

Ne koristim Samsung, ali ne bi' voleo da prestane da postoji, mnogo vise ljidi koristi Android! Odakle vise ta zloba, nije mi jasno?! Ono nase staro, neka komsiji crkne krava...

stf

pre 11 godina

ja koristim novi samsung nexus pre toga sam imao iphone iz iskustva mogu reci da je iphone mnogo bolji.
Sto se tice procesora ja ne znam sto se palite na 4 jezgra jer 99% posto aplikacija ne mogu da iskoriste taj potencijal i skoro da nikad necete primetiti razliku izmedju 2 i 4.
A sto se tice a6 procesora da bolji je od ovog sa 4 jezgra jer shvatite da nije poenta samo u broju nego u arhitekturi.

PPeca@SER

pre 11 godina

Nova verzija Geekbencha, alata za merenje performansi u operativnom sistemu iOS...

Kako me ovo podseca na cuvene benchmark programe kreirane od proizvodjaca graficjkih kartica, a podesenih da na njima najbolje rade. Pa nisu svi od juce.

iskustvo uci

pre 11 godina

Salim se. Citao sam specifikacija. Ali moram da nerviram ove sto poseovanjem neceg najnovijeg misle da su bolji od drugog. Voleo bih da dodje Iphone u Srbiju samo zato kako bi pao taj mit o njemu. Mislim, ajde napravite mu i hram pa se molite ispred njega. Strasno.

Zorica

pre 11 godina

Pogledajte, prvi komentar pa ljubomorni androidovac koji ne moze da proguta knedlu da je iOS6 jednistavno najbrzi od svih! Hajde sada izadjute i drugi iz misije rupe pa pljujte fenomenalni iPhone.

unknown

pre 11 godina

S3 sa 4 jezgra je slabiji na testovima nego A6 sa dva jezgra. Tako da se varate, ako mislite da je S3 50% brzi, a ima 2 hiljade bodova manje na benchmarku... Pogledajte malo na internetu. Ima jako dobrih testova.

Bob

pre 11 godina

ABC hardvera:
1.Nije najbitnije koliko jezgri imas ili koliki ti je takt procesora - frekvenca (osim za reklamu i ovce "moj tata je jaci" lol)
BITNA je arhitektura procesora i naravno OS
2. a sto se robotica tice: skoro ni jedna android aplikacija nije u stanju da efektivno!! koristi 4 jezgra stvovise vrlo malo je onih koji mogu da koriste efektivno!! 2 jezgra

Grunf

pre 11 godina

Pa pošto i dalje Samsung fan-ovi ne kontaju u čemu je fora (pljuju po Apple-u umesto da se zahvale što postoji jer da nije njega S3 bi verovatno ima 1core CPU na 1,5 GHz) ukratko ...
Apple je taj koji kaže Samsungu ili bilo kome drugom, kako da napravi chip, CPU, ... pošto definitivno Samsung i bilo ko drugi što radi za Apple ne zna to sam da izmisli
Za to ima primera brdo, jedan od očitih je i LG koji je pravio ekran za IP4 pa još uvek ni sličnog nije napravio ni za jedan svoj telefon, ili na kraju krajeva Samsung koji još uvek ne može da napravi CPU za svoj telefon koji ni sa 4 core-a u realnom radu nije brži od dualcore A6
Ali na kraju krajeva, ono što je i bitno, treba da smo svi zahvalni što postoji Apple, jer da nije njega mislim da bi daleko bilo od telefona koje danas koristimo
P.S. Ako je bitno napomenuti ... ja sam prešao sa IP4 na S3 kojeg trenutno koristim, što ne isključuje mogućnost da neću kupiti IP5 ako se pokaže bolji, brži, ...

Efendija

pre 11 godina

A ima samo dva jezgra, jadan. Kako li bi tek radio sa 4... I Samsungašima i dalje nešto nije jasno zašto tolika fama oko iPhone-a. Eto zašto.

marko nb

pre 11 godina

@vavedenje ne znam imas li mozda akcije samsunga pa se toliko uzrujavas. Verovatno neki vecinski paket. U suprotnom razmili malo zivotu. Cemu navijanje za tako neke gluposti ako nemas nikakvu korist. Evo ja koristim android tel. i kazem da je iphone najlepsi i nabolj itd...

Kovalsky

pre 11 godina

Ovo je masina ljudi. Najbrzi procesor ikad ndpravljen. Najbolji Retina monitor koji se intuitivno pomeri pre nego sto ga bukvalno didirnes, najbolja kamera za snimke nocu na ulicama i zatbirenim prostorijama, MULTITASKING (ako znate sta je to), najkvalutetnije aplikacije, nikada bagovanje! Jednim recju masina kakvu bi svako pozeleo!

Nino

pre 11 godina

Najnovija vest!!!!!!!!!!!!

TIM STRUČNJAKA SA MEDICINSKOG INSTITUTA U FRANCUSKOJ OTKRILI SU NOVU BOLEST KOJA SE NEVEROVATNOM BRZINOM ŠIRI SAMO U SRBIJI
Bolest se zove " SAMSUNG KOMPLEX"

Poslano s mog iPhone uređaja.

Che

pre 11 godina

Jos kad bi prosecan vlasnik i korisnik mogao u radu da provali dvojezgarni ili cetvorojezgarni i koji je brzi i kako radu,bilo bi super.....a vlasnici kompanija apple i samsung zadovoljno ispijaju jutarnju kaficu na Barbadosu pred vazan sastanak i rucak koji ih ceka na Havajima popodne.

Dzoni

pre 11 godina

@zekoslav
Ima nesto bolje rezultate od americkog SGS3 koji ima dual core (internacionalni ima quad) a bolji ima od samsung dual cora (razlika je 10 posto ) jer ima java web engine koji je star prakticno 20 dana a SGS3 koristi ICS star godinu dana ..moj SGS3( quad) na Jelly Beanu ima duplo vise od Iphona 5 u geekbencu a u sunspideru isto jer synspider je single core aplikacija.

srBIN

pre 11 godina

Ajde bre ne lozite se, ne moze ni jedna aplikacija da iskoristi ni 400MHz procesora pa jos i dvojezgrani na 1,3GHz. Drug mi ima iPhone i kontsntno mi se utrkuje sa nekim glupostima. Ja u stanby-u imam 10 aplikacija pokrenutih pa izmerim procesor mog galaxy Ace 5830 i od ukupnih 800MHz, sve popaljene aplikacije i ide muzika na youtube sa neta u HSDPA i procesor osciluje na 350MHz Ladan kao spricer. Imam brzi operativni firmware 2.3.6 Android, XXKPP verzija ROM-a za Rusiju pravljen specijalno, nema brzi android od iOS-a. Sve otvaram brze od iPhone 5 u multitasking-u. Da imam GS3, verovatno bi stavio u njega neki turbo Android kao u ovom mom, nebi primirisao ni jedan telefon. Sve galaxy verzije samsunga pocevsi od Galaxy ACE pa na gore, razbijaju kako rade kad se lepo odrade sa dobrim ROM-om i kad se ROOT-uju, kakav crni iPhone, ne moj da se lozite. Ne mozete u nicemu da prevazicete Samsunga zadnja 4 modela. Moj posao je rad u prodavnici telefona, svaki dan cesljam gazdin iPhone 5 po rukama, provaljujem mogucnosti pa objasnjavam gazdi kako radi jer i on misli da je faca ako nosi iPhone, ali uvek zabalavi kad vidi pojedine mogucnosti mog telefona i to srednja klasa samsung-a. Procesor ne igra nikakvu ulogu ako software njime dobro ne manipulise pa nek' ima i 6 jezgra, to nista ne znaci jer ni onaj sa jednim nema puno iskoriscenje. Apple dobija no-name chipove iz japana i laserski na njima upisuje "apple". Chipovi su philips,samung,akai,ten-sai,akira itd... nista sto apple pravi

Aj Ti

pre 11 godina

Iako sam pristalica Androida, Samsung je priznao poraz time što je brže-bolje najavio S4 za februar. Toliko o životnom veku S3, ni godinu dana. Dok Google ne krene sa Motorola ozbiljnije da radi, nema nam leba. Iphone4 podržava IOS6, a S2 još na Gingerbread. 3 generacije će raditi na najnovijem OS-u, dok kod Samsunga moliš boga da dobiješ sledeću verziju i to je to. Osim Nexusa, ali to je više Google.

Androidždidžibidžija

pre 11 godina

Čekajte, ovo se ne odnosi na najjačinajboljinajlepši telefon svih vremena SGSIII? Uh, moj život još više gubi na smislu posle ovakvih vesti...

baronrajo

pre 11 godina

Najverovatnije su integrisali Cortex-A15 koji je po prvim testovima brzi od Cortex-A9 na istoj radnoj frekvenciji. Sama mikroarhitektura je znatno poboljsana zahvaljujuci novom prostoru koji su dobili koriscenjem novog procesa. Cak mislim da su ga implementirali u 28nm (vs 40nm u prethodnom modelu).

kem

pre 11 godina

Савршено ме не занима препуцавање између бађавџија телефонџија. Међутим, читао сам коментаре обожавалаца Епла који су махом као Марице, али су загрижени. Могу да приметим да многи тврде како нема написаних апликација за 4 језгра. Интересантно је што се заборавља да на Андроиду могу истовремено радити више апликација које језгра могу користити. Ајд, сликајте се даље са вашим досадним Ајфоунима. Или шаљите слике блутутом. Или их копирјте на мемориску картицу. Све то савршено урадите на једном најбржем језгру, једну по једну радњу, не истовремено.

Efendija

pre 11 godina

@Steva
Procesor pravi Samsung ali ne po svojim specifikacijama, ekran pravi LG, a memorija je nesto toliko prosto da moze i EI Nis da je napravi. Apple jednostavno nikada nije proizvodio sam svoje procesore ni za kompjutere. A kada bi im Intel pravio procesore za iPhone kao za racunare, kostao bi i mnogo vise nego sto sada kosta.

Tabanas

pre 11 godina

Ne kupuju sranja od samsunga,smg pravi za njih na osnovu patenta !!!! ja izmislim casu i odem u paracin i platim da mi to naprave !! to je moja casa a ne njihova !! apple je bolji jer je jedini samostalan,android koriste svi ostali osim nokie,neka smg izmisli jedinstvenu platformu kao sto je iOS pa cemo pricati....(smg galaxy i7500)

Maki

pre 11 godina

IPhone jednostavno klasa za sve, a onaj ruzni plastikaner S3 sto ga prave u kalupu drzaca za sapun je fuj ! Smece seljacko, a na iphone reze bas oni mozgovi koji su prosuli pare na S3 pa sad kuku za 5-icom

Miki

pre 11 godina

Sve je ovo placena reklama. Taj geekbench uzgred ne postoji za Android samim tim nije relevantan za merenje bilo cega. Jedini benchmark program koji postoji na obe platforme je Passmark Performance. Tako da treba izmeriti u ovom programu oba telefona i videti rezultat.

Inace ako niste znali Samsung Galaxy S3 vrlo lako moze da se overklokuje na 1.8 GHZ

swedroid

pre 11 godina

negiranjem kvaliteta IPhona bi se bacio na donju lestvicu IQ, postao bi clan grupacije obozavatelja. Bolje jezi za zube i umiranje od smeha... cccc

Marko

pre 11 godina

Prica o tome kako appple koristi samsungovu tehnologiju za pravljanje procesora moze isto tako da se poredi kako samsung koristi Mac racunare za dizajn njihovih telefona. Lupaju ljudi ovde mnogo gluposti.

Miki

pre 11 godina

Jasno mi je zasto Samsung to proizvodi, ipak je profit u pitanju, ali ima li i malo morala u toj celoj prici posle Apple-ove tuzbe ?

Zivi bili, pa videli..

pre 11 godina

Dokle vise sa tim da Samsung pravi displeje za iP.. Ne ne pravi ih.. pravi procesore i memorije mozda jos nesto, valjda ste toliko citali da znate da je samsungova tehnologija vezana za ekrane AMOLED! a ne retina... Druga stvar, ovaj telefon nema najbolji displej i najbolju kameru ni u nocnim ni u obicnim uslovina, sve to bolje od njega ima Lumia 920 za koju mng klinci nisu ni culi a govore kako je ovaj iP neverovatan jer je fancy imati ga.. Apple razbija sa macbook-ovima i ipad-om, sa ovom peticom su ovaj put iza konkurencije, Note 2, Lumia 920 su telefoni koje jednostavno ovaj iP ne moze da preskoci, cak iako mozda ne ide poredjenje sa Note, ostaje Lumia, u ciju cemo se moc, fluidost i perfektnu zavrsnu obradu uveriti, kada ovih dana krene sa prodajom i kad se pojave prvi testovi..

qweas

pre 11 godina

2. a sto se robotica tice: skoro ni jedna android aplikacija nije u stanju da efektivno!! koristi 4 jezgra stvovise vrlo malo je onih koji mogu da koriste efektivno!! 2 jezgra
(Bob, 27. septembar 2012 21:51)

Nemoj tako! Imas benchmarke i aplikacije posebno pisane za neke uredjaje koje izvlace maximum :)

Alexandrius

pre 11 godina

@ Aj Ti

Ne slazem se da je Samsung priznao poraz time sto ce brze-bolje napraviti S4, naprotiv. Samsung time verovatno hoce da pokaze koliko je Apple nesposoban zato sto izbaci jedan telefon godisnje koji je vrlo malo promenjen u odnosu na prethodni dok oni mogu da naprave dva koja su po svemu bolja od iPhone-a.

iskustvo uci

pre 11 godina

Hoce li mi neko nesto objasniti? Moja Xpiria, model iz 2011. radi na 1,4 Ghz. Cemu ovo duvanje? Ah, da,a sledeci ce mi biti Note. Treba mi ne sto da je uvek pri ruci, ne za igrice vec da nesto odradim kada se setim necega. Kao sto reklama kaze, veliko za telefon a malo za tablet.

Недељко Стефановић

pre 11 godina

Видећемо хоће ли ајфон опет да забрљави приликом преласка на зимско време.

Zorica

pre 11 godina

Pogledajte, prvi komentar pa ljubomorni androidovac koji ne moze da proguta knedlu da je iOS6 jednistavno najbrzi od svih! Hajde sada izadjute i drugi iz misije rupe pa pljujte fenomenalni iPhone.

Kovalsky

pre 11 godina

Ovo je masina ljudi. Najbrzi procesor ikad ndpravljen. Najbolji Retina monitor koji se intuitivno pomeri pre nego sto ga bukvalno didirnes, najbolja kamera za snimke nocu na ulicama i zatbirenim prostorijama, MULTITASKING (ako znate sta je to), najkvalutetnije aplikacije, nikada bagovanje! Jednim recju masina kakvu bi svako pozeleo!

Miki

pre 11 godina

Znaci iphone 5 koristi samsungov dvojezgarni procesor na 1.3 ghz. Poredjenja radi Samsung Galaxy S3 ima u sebi cetvorojezgarni procesor na 1.4 GHz. Sto znaci da Galaxy S3 ima ne samo skoro 50% veci ekran vec i prilicno brzi procesor sa dva jezgra vise.

Grunf

pre 11 godina

Pa pošto i dalje Samsung fan-ovi ne kontaju u čemu je fora (pljuju po Apple-u umesto da se zahvale što postoji jer da nije njega S3 bi verovatno ima 1core CPU na 1,5 GHz) ukratko ...
Apple je taj koji kaže Samsungu ili bilo kome drugom, kako da napravi chip, CPU, ... pošto definitivno Samsung i bilo ko drugi što radi za Apple ne zna to sam da izmisli
Za to ima primera brdo, jedan od očitih je i LG koji je pravio ekran za IP4 pa još uvek ni sličnog nije napravio ni za jedan svoj telefon, ili na kraju krajeva Samsung koji još uvek ne može da napravi CPU za svoj telefon koji ni sa 4 core-a u realnom radu nije brži od dualcore A6
Ali na kraju krajeva, ono što je i bitno, treba da smo svi zahvalni što postoji Apple, jer da nije njega mislim da bi daleko bilo od telefona koje danas koristimo
P.S. Ako je bitno napomenuti ... ja sam prešao sa IP4 na S3 kojeg trenutno koristim, što ne isključuje mogućnost da neću kupiti IP5 ako se pokaže bolji, brži, ...

Nino

pre 11 godina

Najnovija vest!!!!!!!!!!!!

TIM STRUČNJAKA SA MEDICINSKOG INSTITUTA U FRANCUSKOJ OTKRILI SU NOVU BOLEST KOJA SE NEVEROVATNOM BRZINOM ŠIRI SAMO U SRBIJI
Bolest se zove " SAMSUNG KOMPLEX"

Poslano s mog iPhone uređaja.

Efendija

pre 11 godina

A ima samo dva jezgra, jadan. Kako li bi tek radio sa 4... I Samsungašima i dalje nešto nije jasno zašto tolika fama oko iPhone-a. Eto zašto.

lucifer

pre 11 godina

@vavedenje
A6 je u stvari blago modifikovana verzija ARM Cortex kojeg je
"Inovatorska kompanija" samo neznatno modifikovala.
A taj "gubitnicki" Samsung proizvodi taj cip za apple, tako ako se on ugasi nema nista od najvece tehnoloske "revolucije"(Iphone 5) od otkrica tocka. I za kraj, taj sljamsung gako ga nazivaju mnogi komentatori na ovom forumu je jedan od lider na sledecim poljima: robotika, brodogradnja, proizvodnja medicinske opreme, Lcd tehnologije i mnogo drugih polja. Ali dobro kome treba sve to, jer zivot bez iphona nema smisla. Ljudi opustite se to su samo telefoni koji ce za par mjeseci da budu zaboraljeni jer ce da budu prevazidjeni, uzivajte u zivotu, ne zamajvavajte se glupostima jer je zivot pre kratak za to :)

unknown

pre 11 godina

S3 sa 4 jezgra je slabiji na testovima nego A6 sa dva jezgra. Tako da se varate, ako mislite da je S3 50% brzi, a ima 2 hiljade bodova manje na benchmarku... Pogledajte malo na internetu. Ima jako dobrih testova.

Steva

pre 11 godina

Jel' ja to dobro razumem ili je Apple zapravo Samsung Galaxy S3?
U iPhoneu procesor pravi Samsung, ekran pravi Samsung, memoriju verovatno isto pravi Samsung. Šta tu niej Samsung, osim gorilla glassa?

Pa zato Apple i tuži Samsung što jeizbacio bolji telefon od njih, jer su unapred znali za njihov dizajn i sve uradili da naprave bolji telefon od Apple-a????

Čija je baterija?

marko nb

pre 11 godina

@vavedenje ne znam imas li mozda akcije samsunga pa se toliko uzrujavas. Verovatno neki vecinski paket. U suprotnom razmili malo zivotu. Cemu navijanje za tako neke gluposti ako nemas nikakvu korist. Evo ja koristim android tel. i kazem da je iphone najlepsi i nabolj itd...

Dr

pre 11 godina

Apple je dizajnirao ovaj cip. Samsung ga pravi. 32nm tehnologija nije Samsungova vec od raznih drugih firmi, radi se o High k Dielectric Metal Gate (HKMG) tehnologiji koju nije izmislio Samsung, vec je jedan od najvecih proizvodjaca sa tim mogucnostima. Mislim da Intel ima patent na tu tehnologiju ali nisam siguran.

Maki

pre 11 godina

IPhone jednostavno klasa za sve, a onaj ruzni plastikaner S3 sto ga prave u kalupu drzaca za sapun je fuj ! Smece seljacko, a na iphone reze bas oni mozgovi koji su prosuli pare na S3 pa sad kuku za 5-icom

2unread

pre 11 godina

Jos jedan dokaz da se sa malo snage moze postici mnogo ako se sve lepo pripremi i optimizuje. Nije potrebno da auto ima 8000 kubika, moze da ga pokida i masina od 2000.

Samsung nije pravio sve, samo deo, inace samsung ne moze to da implementira u svoj sistem, barem za sada zbog komplikovanog i rasplinutog sistema.

Inace kako teku hejtovi:

1. Ma daaaj samsung je brzi
2. Ma nije tacno da je iphone brzi to su lazni testovi
3. Ok mozda je brzi, ali je sranje
4. Pa naravno da je brzi kada je procesor pravio samsung
5. ?

stf

pre 11 godina

ja koristim novi samsung nexus pre toga sam imao iphone iz iskustva mogu reci da je iphone mnogo bolji.
Sto se tice procesora ja ne znam sto se palite na 4 jezgra jer 99% posto aplikacija ne mogu da iskoriste taj potencijal i skoro da nikad necete primetiti razliku izmedju 2 i 4.
A sto se tice a6 procesora da bolji je od ovog sa 4 jezgra jer shvatite da nije poenta samo u broju nego u arhitekturi.

Tabanas

pre 11 godina

Ne kupuju sranja od samsunga,smg pravi za njih na osnovu patenta !!!! ja izmislim casu i odem u paracin i platim da mi to naprave !! to je moja casa a ne njihova !! apple je bolji jer je jedini samostalan,android koriste svi ostali osim nokie,neka smg izmisli jedinstvenu platformu kao sto je iOS pa cemo pricati....(smg galaxy i7500)

srBIN

pre 11 godina

Ajde bre ne lozite se, ne moze ni jedna aplikacija da iskoristi ni 400MHz procesora pa jos i dvojezgrani na 1,3GHz. Drug mi ima iPhone i kontsntno mi se utrkuje sa nekim glupostima. Ja u stanby-u imam 10 aplikacija pokrenutih pa izmerim procesor mog galaxy Ace 5830 i od ukupnih 800MHz, sve popaljene aplikacije i ide muzika na youtube sa neta u HSDPA i procesor osciluje na 350MHz Ladan kao spricer. Imam brzi operativni firmware 2.3.6 Android, XXKPP verzija ROM-a za Rusiju pravljen specijalno, nema brzi android od iOS-a. Sve otvaram brze od iPhone 5 u multitasking-u. Da imam GS3, verovatno bi stavio u njega neki turbo Android kao u ovom mom, nebi primirisao ni jedan telefon. Sve galaxy verzije samsunga pocevsi od Galaxy ACE pa na gore, razbijaju kako rade kad se lepo odrade sa dobrim ROM-om i kad se ROOT-uju, kakav crni iPhone, ne moj da se lozite. Ne mozete u nicemu da prevazicete Samsunga zadnja 4 modela. Moj posao je rad u prodavnici telefona, svaki dan cesljam gazdin iPhone 5 po rukama, provaljujem mogucnosti pa objasnjavam gazdi kako radi jer i on misli da je faca ako nosi iPhone, ali uvek zabalavi kad vidi pojedine mogucnosti mog telefona i to srednja klasa samsung-a. Procesor ne igra nikakvu ulogu ako software njime dobro ne manipulise pa nek' ima i 6 jezgra, to nista ne znaci jer ni onaj sa jednim nema puno iskoriscenje. Apple dobija no-name chipove iz japana i laserski na njima upisuje "apple". Chipovi su philips,samung,akai,ten-sai,akira itd... nista sto apple pravi

PPeca@SER

pre 11 godina

Nova verzija Geekbencha, alata za merenje performansi u operativnom sistemu iOS...

Kako me ovo podseca na cuvene benchmark programe kreirane od proizvodjaca graficjkih kartica, a podesenih da na njima najbolje rade. Pa nisu svi od juce.

Toma

pre 11 godina

Po benčmarkovima, ip5 je bolji gotovo u svemu od SGS3, a na papiru je SGS3 dosta bolja. Razlog je samo jedan. Na mom računaru imam Win7 i Ubuntu 12.04 i u benčmarkovima u win7 mi računar ima i manji odziv (bolji), brže operacije sa ramom, više iscrta trouglova po sekundi, brže izlistava text. Glavna prednost ip5 je je ios koji je pravljen specifično za njegov hardver. Bez obzira na sve, ipak mi je draži android.

iskustvo uci

pre 11 godina

Hoce li mi neko nesto objasniti? Moja Xpiria, model iz 2011. radi na 1,4 Ghz. Cemu ovo duvanje? Ah, da,a sledeci ce mi biti Note. Treba mi ne sto da je uvek pri ruci, ne za igrice vec da nesto odradim kada se setim necega. Kao sto reklama kaze, veliko za telefon a malo za tablet.

Dzoni

pre 11 godina

@zekoslav
Ima nesto bolje rezultate od americkog SGS3 koji ima dual core (internacionalni ima quad) a bolji ima od samsung dual cora (razlika je 10 posto ) jer ima java web engine koji je star prakticno 20 dana a SGS3 koristi ICS star godinu dana ..moj SGS3( quad) na Jelly Beanu ima duplo vise od Iphona 5 u geekbencu a u sunspideru isto jer synspider je single core aplikacija.

Miki

pre 11 godina

Sve je ovo placena reklama. Taj geekbench uzgred ne postoji za Android samim tim nije relevantan za merenje bilo cega. Jedini benchmark program koji postoji na obe platforme je Passmark Performance. Tako da treba izmeriti u ovom programu oba telefona i videti rezultat.

Inace ako niste znali Samsung Galaxy S3 vrlo lako moze da se overklokuje na 1.8 GHZ

Sumadinac

pre 11 godina

Ne koristim Samsung, ali ne bi' voleo da prestane da postoji, mnogo vise ljidi koristi Android! Odakle vise ta zloba, nije mi jasno?! Ono nase staro, neka komsiji crkne krava...

Androidždidžibidžija

pre 11 godina

Čekajte, ovo se ne odnosi na najjačinajboljinajlepši telefon svih vremena SGSIII? Uh, moj život još više gubi na smislu posle ovakvih vesti...

iskustvo uci

pre 11 godina

Salim se. Citao sam specifikacija. Ali moram da nerviram ove sto poseovanjem neceg najnovijeg misle da su bolji od drugog. Voleo bih da dodje Iphone u Srbiju samo zato kako bi pao taj mit o njemu. Mislim, ajde napravite mu i hram pa se molite ispred njega. Strasno.

Miki

pre 11 godina

Jasno mi je zasto Samsung to proizvodi, ipak je profit u pitanju, ali ima li i malo morala u toj celoj prici posle Apple-ove tuzbe ?

Bob

pre 11 godina

ABC hardvera:
1.Nije najbitnije koliko jezgri imas ili koliki ti je takt procesora - frekvenca (osim za reklamu i ovce "moj tata je jaci" lol)
BITNA je arhitektura procesora i naravno OS
2. a sto se robotica tice: skoro ni jedna android aplikacija nije u stanju da efektivno!! koristi 4 jezgra stvovise vrlo malo je onih koji mogu da koriste efektivno!! 2 jezgra

kem

pre 11 godina

Савршено ме не занима препуцавање између бађавџија телефонџија. Међутим, читао сам коментаре обожавалаца Епла који су махом као Марице, али су загрижени. Могу да приметим да многи тврде како нема написаних апликација за 4 језгра. Интересантно је што се заборавља да на Андроиду могу истовремено радити више апликација које језгра могу користити. Ајд, сликајте се даље са вашим досадним Ајфоунима. Или шаљите слике блутутом. Или их копирјте на мемориску картицу. Све то савршено урадите на једном најбржем језгру, једну по једну радњу, не истовремено.

Aj Ti

pre 11 godina

Iako sam pristalica Androida, Samsung je priznao poraz time što je brže-bolje najavio S4 za februar. Toliko o životnom veku S3, ni godinu dana. Dok Google ne krene sa Motorola ozbiljnije da radi, nema nam leba. Iphone4 podržava IOS6, a S2 još na Gingerbread. 3 generacije će raditi na najnovijem OS-u, dok kod Samsunga moliš boga da dobiješ sledeću verziju i to je to. Osim Nexusa, ali to je više Google.

Macak

pre 11 godina

Ajde bre više ne padajte na Apple - Samsung kampanju. Dok se vi svađate oni imaju besplatnu reklamu.
Nije bitno ko osvaja više tržišta, bitno je da se tržište širi a kolač će podijeliti najbolji.
Ovo je potencijalno najgenijalniji marketinški trik ikada.

Zivi bili, pa videli..

pre 11 godina

Dokle vise sa tim da Samsung pravi displeje za iP.. Ne ne pravi ih.. pravi procesore i memorije mozda jos nesto, valjda ste toliko citali da znate da je samsungova tehnologija vezana za ekrane AMOLED! a ne retina... Druga stvar, ovaj telefon nema najbolji displej i najbolju kameru ni u nocnim ni u obicnim uslovina, sve to bolje od njega ima Lumia 920 za koju mng klinci nisu ni culi a govore kako je ovaj iP neverovatan jer je fancy imati ga.. Apple razbija sa macbook-ovima i ipad-om, sa ovom peticom su ovaj put iza konkurencije, Note 2, Lumia 920 su telefoni koje jednostavno ovaj iP ne moze da preskoci, cak iako mozda ne ide poredjenje sa Note, ostaje Lumia, u ciju cemo se moc, fluidost i perfektnu zavrsnu obradu uveriti, kada ovih dana krene sa prodajom i kad se pojave prvi testovi..

qweas

pre 11 godina

2. a sto se robotica tice: skoro ni jedna android aplikacija nije u stanju da efektivno!! koristi 4 jezgra stvovise vrlo malo je onih koji mogu da koriste efektivno!! 2 jezgra
(Bob, 27. septembar 2012 21:51)

Nemoj tako! Imas benchmarke i aplikacije posebno pisane za neke uredjaje koje izvlace maximum :)

swedroid

pre 11 godina

negiranjem kvaliteta IPhona bi se bacio na donju lestvicu IQ, postao bi clan grupacije obozavatelja. Bolje jezi za zube i umiranje od smeha... cccc

baronrajo

pre 11 godina

Najverovatnije su integrisali Cortex-A15 koji je po prvim testovima brzi od Cortex-A9 na istoj radnoj frekvenciji. Sama mikroarhitektura je znatno poboljsana zahvaljujuci novom prostoru koji su dobili koriscenjem novog procesa. Cak mislim da su ga implementirali u 28nm (vs 40nm u prethodnom modelu).

analiticar amater

pre 11 godina

Nisam strucnjak za procesore, ali kao neko ko prati razvoj IT-a od 286-ica (mnog ni ne znaju sta je to) mogu da kazem sledece:Sinteticki testovi nisu nikada bili mera bilo cega, osim sirove snage procesora. OK, oni daju neke brojke, ali postavlja se pitanje, pre svega kako su ti testovi napisani - t.j koliko su sposobni da iskoriste pun potencijal procesora.
Bolji poznavaoci grafickih kartica ce znati da su i nVidia i ATI pravili svoje drajvere tako da prepoznaju odredjene testove i isporuce najbolji moguci rezultat,a da su pri tome igre seckale.
Druga stvar je sam operativni sistem koji zahteve benchmark softvera prosledjuje procesoru na obradu. Ja, ne znam, ali mozda postoji neko ko zna da objasni tu razliku izmedju Andorida i iOS-a.
Danasnji procesori retko rade punom snagom, rade sa onoliko koliko misle da treba, pa stoga mislim da je poredjenje sirovih rezultata nekog testa nesvrsishodno kada se radi o razlicitim i hardverskim i softverskim platformama.
Jedini pravi rezultat su realni testovi - na primer koliko brzo Safari i Chrome otvore neku stranicu, koliko brzo se prikaze slika u Galeriji ili na primer koliko frejmova se ispusti u nekom HD filmu. To su stvari za koje su telefoni pravljeni i samo takvi testovi imaju smisla, sve ostalo je vrlo podlozno pogresnoj interpretaciji.

Takodje, u vreme testiranja za S3 nije bio dostupan zvanican JB, mozda bi rezultati bili drugaciji da je ovaj optimizovaniji OS bio stavljen na testirani S3.

Efendija

pre 11 godina

@Steva
Procesor pravi Samsung ali ne po svojim specifikacijama, ekran pravi LG, a memorija je nesto toliko prosto da moze i EI Nis da je napravi. Apple jednostavno nikada nije proizvodio sam svoje procesore ni za kompjutere. A kada bi im Intel pravio procesore za iPhone kao za racunare, kostao bi i mnogo vise nego sto sada kosta.

Che

pre 11 godina

Jos kad bi prosecan vlasnik i korisnik mogao u radu da provali dvojezgarni ili cetvorojezgarni i koji je brzi i kako radu,bilo bi super.....a vlasnici kompanija apple i samsung zadovoljno ispijaju jutarnju kaficu na Barbadosu pred vazan sastanak i rucak koji ih ceka na Havajima popodne.

Alexandrius

pre 11 godina

@ Aj Ti

Ne slazem se da je Samsung priznao poraz time sto ce brze-bolje napraviti S4, naprotiv. Samsung time verovatno hoce da pokaze koliko je Apple nesposoban zato sto izbaci jedan telefon godisnje koji je vrlo malo promenjen u odnosu na prethodni dok oni mogu da naprave dva koja su po svemu bolja od iPhone-a.

Недељко Стефановић

pre 11 godina

Видећемо хоће ли ајфон опет да забрљави приликом преласка на зимско време.

Marko

pre 11 godina

Prica o tome kako appple koristi samsungovu tehnologiju za pravljanje procesora moze isto tako da se poredi kako samsung koristi Mac racunare za dizajn njihovih telefona. Lupaju ljudi ovde mnogo gluposti.