Sreda, 26.09.2012.

11:37

Đilas: Sačekaću s kandidaturom

Zamenik predsednika DS Dragan Đilas kaže da će odluku o kandidaturi za predsednika stranke doneti tek kada vidi koga će odbori predložiti za kandidate.

Izvor: Beta

Ðilas: Saèekaæu s kandidaturom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

DS Kg

pre 11 godina

Kragujevački DS je do trenutka kad je kompletan gradski odbor Mihajlovićevih Liberala (ranije Nove demokratije)odlučio da kolektivno pristupi DS-u imao u gradskom odboru i u svim mesnim odborima ljude za koje niko od gradjana,bez obzira na stranačku pripadnost,nije mogao da kaže ni jednu ružnu reč.Ni po političkoj ni po ljudskoj osnovi,što je daleko bitnije.Predsednik gradskog odbora,Planić, nije imao ni sopstveni automobil,svakog dana se gurao po autobusu.Članovi su ga zbog poštenja i ljudskosti veoma voleli.A onda su došli Liberali (svi odreda vlasnici "uspešnih" privatnih firmi ili na položajima u javnom sektoru) i pokrenuli besomučnu kampanju protiv njega.Njihovo "političko" mišljenje je bilo (citiram jer sam ga lično slušao bezbroj puta)-"DS-u ne trebaju takvi amateri,politika se ne vodi tako,treba iskoristiti trenutak a ne živeti od ideala...".Najpre je smenjen (tačnije,podneo je ostavku)predsednik gradskog odbora,a zatim i većina predsednika i članova mesnih odbora.Stari članovi su počeli da se povlače zbog novog načina "funkcionisanja stranke",bahatosti i koristoljublja "novopridošlih",pretvaranja stranke u "poslovni klub" lokalnih biznismena...Da ne dužim-u DS-u Kragujevac glavnu reč vode bivši Liberali i to više nema nikakve veze sa onom strankom sa kojom smo se izborili protiv zla iz devedestih.Mi koji ovo ne podržavamo (a ima nas mnogo) nismo otišli u drugu stranku,ali ne uzimamo učešće u ovom besčašću i srozavanju DS-a.Recite NE takvima,uvek i svuda.Za pravu DS!

Блогер

pre 11 godina

За Србију уопште није трагедија ако се ДС распадне или оде у дугогодишњу опозицију јер су имали прилику да науче из својих грешака и поправе их, али нису то учинили јер су били исувише заокупљени собом и идејом да су вечни, те да их ништа не може склонити са власти, чак ни кардиналне грешке које су чинили.

FRKA

pre 11 godina

Djilase, zivim nekoliko kilometara od centra grada. Zgrada nam se svaku noc trese od buke koja dolazi iz lokala u kome sedi samo desetak momaka. Gazda lokala nam je postavio i letnju bastu (za koju nema nikakvu dozvolu) ispod nasih prozora i u kojoj se njegova ekipa tokom noci opija. Ljudima u prizemlju povracaju na prozore. Nema kome da se nismo od nadleznih obratili ali odgovora jednostavno nema. Uzas!!!

Sanja

pre 11 godina

Ponosan na beogradske demokrate? E, moj Đilasu, šta se samo u odboru na Voždovcu dešava, koji je to haos u vašoj stranci, koja grabež...Slika i prilika stranke.

tabasco pete

pre 11 godina

Uffffgb ala radi Saperova propagandna masina... Vecinu komnetara kao da je pisala ista ruka...

Tadicu po ovim komentarima fali samo podrska iz neke mesne zajednice I kompletan cirkus je tu...

Ovo sto je izjavio Djilas jeste upravo ono sto je DS-u neophodno- otreznbjenje, sklanjanje ideologa I onih koji su od politike napravili biznis, a postavljanje onih koji resavaju probleme...

A Tadic zajedno sa Micunom I svojim ocem nek teoretise, nek smislja ideologije, nek radi sta hoce, samo da nikada nista operativno ne radi...posledice njegovog rada cemo videti u narednim decenijama...

MIKI

pre 11 godina

Možeš ti Đilasu da čekaš koliko god hoćeš, možeš da se kandiduješ. možeš da potkupiš dovoljno odbora da te izaberu za predsednika stranke ali - nećeš imati ono zdravo članstvo DS-a koje ne voli tajkune, ne voli pučiste i ne voli one koji od DS-a prave kafansku partiju koja po žutoj štampi i mračnim ćoškovima rastače demokratiju a od DS-a pravi DĐ poslovno udruženje za mlaćenje para! Pogotovu ne voli one koji su se pre par godina prišljamčili stranci samo iz ličnih karijerističkih i poslovnih interesa! I u prvoj prilici sabotirali svog predsedničkog kandidata radi lično političkog boljitka! Jadno, nelojalno,karijeristički, nemoralno i odvratno! Ko će tebi ubuduće verovati? Ja lično nikada što i nije toliko bitno ali prepoznat si kao negativac i u to ćeš se zasluženo uskoro uveriti!

DARKO

pre 11 godina

Sve sto je lose radio DS, sve sto su lose radili clanovi DS-a, sve mahinacije i lopovluke treba svaliti na ledja Borisa Tadica!!! Zele da ga smene i da aboliraju sebe i kao novi DS, sa tehnokratama u rukovodstvu da prave koaliciju sa Vucicem!!! E bas zbog toga sam svim srcem uz Borisa!!! Umesto da svi iz rukovodstva podnesu otavke i da clanstvo na neposrednim izborima bira rukovodstvo, oni su se dogovorili i lobiraju delegate da ceh plati samo Boris i ako se to desi ja necu vise biti clan DS-a!!! Djilas, Pajtic, Jesic, Vesic, Djelic govore samo jezikom novca koji mi obicni clanovi ne razumemo!!!

Jelena

pre 11 godina

Al se pravimo fiiiini. Imas toliko love da mozes sve da ih kupis da glasaju za tebe bez problema.

Jedva cekam da te izaberu za predsednika. To ce biti definitivni kraj DSa i svih clanova umesanih u mnostvo korupcija i finansijskih mahinacija.
Svi koji su se ogresili o zakon ce kad tad odgovarati ovom narodu !

B92 forever

pre 11 godina

Kad se setim Djiki samo koliko si hvalio Bokija u kampanji ..grlili se po gradovima...ovaj primer prepucavanja pokazuje samo kakvo pravo lici emate svi...i koliko je vasa politicka koncepcija i metodologija isfolirana.

slobodan

pre 11 godina

ponosan na beogradske demokrate,na celu sa Sapicem vaterpolistom...Dragance izgubio si kompas,nemoj molim te da se kandidujes,pa njega(Sapica) 90% clanova ne moze ocima da gleda...ja sam clan,a ti si sa njim ugasio...He was unlettered...

miroslav

pre 11 godina

Skoro svaki demokrata zna da je Đilas najbolje rešenje za predsednika stranke, zbog toga ima najveću podršku u stranci. To znaju i hejteri DS, i zato hvale Živkovića, pa čak i Tadića koga su do jučer grdili iz sve snage.
Priča o ideologiji je potekla od Tadića, on sebe proglašava velikim ideologom , a kako ta ideologija funkcioniše u praksi videli smo.
Svojevremeno je Mićunović na sličan način optužio Zorana Đinđića da je pragmatičar bez ideologije. Ko je za politiku koju je vodio Mićunović neka glasa za Tadića, a ko je za politiku rešavanja problema taj će podržati Đilasa.

Jovan

pre 11 godina

Djilas je zeleo kandidaturu dok je mislio da ne moze da pobedi,
Sada kada vidi da moze da pobedi, sada bezi od kandidature!
Nista nije cudno, njega ce vucici odrzati na vlasti u gradu samo ako Djilas pocepa stranku, to je njegov cilj i njegov zadatak.

mirko

pre 11 godina

Dragan Đilas će se kandidovati za predsdnika DS, jer to želi ogroman broj članova. On nije rekao da neće ići na izbore protiv Živkovića i Kuzmanovića i pošto su oni najavili kandidaturu sve je u redu.
Boris Tadić će biti najozbiljniji protivkandidat, ali nema šansi, jer je napravio nekoliko autogolova, posebno ovaj sa predajom Đilasovog e-mejla Danasu.Ko pažljivo čita komentare može se lako uveriti da demokrate podržavaju Đilasa, a Tadića i posebno Živkovića mali broj karijerista, i veliki broj onih koji bi želeli da DS nestane. Na njihovu žalost to se neće dogoditi, jer socijaldemokratija evropskog profila ima dovoljno pristalica koji će uvek podržati tu politiku. Koga interesuje ideologija neka se priključi Koštunici i Dverima, ili novom SKJ sa Joškom Brozom. Zoran Đinđić nikada nije praktikovao te ideologije ,on je sledbenik Maksa Vebera i pobornik etike odgovornosti u politici, u ostalom zbog toga se i razišao sa Mićunovićem.

Nesa

pre 11 godina

Dragane mogu samo da te mrze i zavide ove Tomine i Daciceve pristalice jel niko pametan nemoze da komentarise tvoje zasluge koje si uradio kao gradonacelnik.Pojedinci koji komentarisu tvoje imovno stanje je isto kao sto su pljuvali Radikali pre izbora a nastavili i danas jel njihov mozak nemoze drugacije da razmislja osim da pljuju po DS-u.Samo napred,a svi koji misle drugacije uverice se vrlo brzo ko je dosao na vlast i za koga su glasali.

marija

pre 11 godina

...Kandidati, a ne stranke dovode svoje pristalice na birališta", kazao je Đilas...
Naopako.
Upravo si priznao da DS Beograda nije mako prstom da pomogne Tadicu na predsednickim izborima.

TINS

pre 11 godina

''Došao je trenutak kada stranci treba novi lider, koji će je voditi u novom vremenu. Zato pozivamo članstvo da se aktivno uključi u proces izbora najvišeg stranačkog rukovodstva''.
Reče Vesić u manifestu a Đilas potvrđuje. No istina je da se pozivaju članstvo a članstvo su iz odlučivanja isključili voljom njih moćnika da se biraju međusobno delegatskim sistemom reliktom socijalističkog samoupravljanja 80-ih godina. Pa kako očekujete da vam poverujemo kada jedno pričate (pišete) a drugo radite.

Cas ekonomije

pre 11 godina

@milan

Imas retoriku vrlo prepoznatljivu jednoj partiji. Ajde malo cas iz gradjevinarstva i ekonomije. Most na Adi je finansiran iz kredita EBRD. Pare se ne uplacuju Srbiji vec izvodjacu POR Austrija koja isplacuje pod izvodjacima. Da bi se nesto platilo mora da se napravi situacija koju investitor odredjuje.Onaj koji pravi situaciju po izvrsenim radovima je jedna francuska firma odredjena od strane EBRD.Za sve sto EBRD finansira bilo u Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji postupak je ovaj koji sam naveo. Isto tako je i za finansiranje nabavke 150 autobusa za GSP Beograd. Napravi se tender koji se dostavi investitoru koji potom placa isporucioca. Mnogo skuplje su pristupne saobracajnice za most na Adi nego sam most

Citalac

pre 11 godina

I bese 5. oktobar, demokratska revolucija, demokrate, demokratija.....

2012. demokrate, demokratije, demagogoja, sujeta, borba za vlast, nekriticnost, neprincipijalnost, ekipa sa basketa, rastur....

A mi?

A ko ste sad pa vi ?

Pa, narod ?

Uf, na vas zaboravismo.

Dragi narode, sa nama buducnost, Evropa ( Azija i Amerika ), radna mesta, penzije, zdravstvo, plate i tako to i tako dalje da ne nabrajamo, znate vec sve, ali ovaj put...... majke mi, bice tako !

marija

pre 11 godina

Ako zeli dobro stranci i Srbiji, nece se kandidovati.
I on to zna.
Zivkovic ga s pravom podseca da je rekao da se nece kandidovati protiv Tadica.

milan

pre 11 godina

Tajkun Djilas može samo da odmogneDS-u. Neka objasni gde je spiskao ili sk-lonio onoliko para za most na Adi. Tad-ić je mnogo čestitiji čovek ali i naivčina koja nije znala ili htela da reaguje na neosnovano bogaćenje prvih "sarad-nika" među kojima je prvi Djilas.
ć

Svetlana Fox

pre 11 godina

a kad meni dođu crni časi
kada Sunce počne da se gasi

tužan legnem ja u kasne sate
sklopim oči i mislim na Đilasa
rekao bih tada da me neko pita
njega volim više od mame i tate.

cpbuja

pre 11 godina

Ha pazi sad. Ja lično znam u našem gradu je pobedio ds jer je takoreći polujavno kupovao glasove od cigana i zato što je napravio gg po imenu Tomislav Nikolić. Neka nam onda kaže Đilas zašto je budžet našeg grada u minusu dva puta, a na vlasti je ds i "diplomirani konobar, ops, EKONOMISTA" u megatrendu. Zašto je dvomesečni račun po hotelima i kafanama 4,5 miliona dinara.
Gade mi se te demokrate kad pogledam unazad i setim se kakve planove je imao pokojni premijer ĐINĐIĆ.

Chaki

pre 11 godina

Na mom birackom mestu: Tadic 26% Djilas 42%. Jel Djilas kriv sto gradjani koji su glasali za njega nisu glasali za Tadica? Ljudi pricajte malo sa ljudima oko sebe pa znam ih bar 10 samo iz komsiluka koji su pre izbora govorili za Djilasa glas uvek za DS nikad. To izgleda ovi koji iz fotelja prate izbore nije doslo.Mozet i minuse da dajete ali istina ziva pa svidela se vama ili ne tako je.

crni domino

pre 11 godina

Mislim da je odluka dobra i da je velika sansa da Zoran povede DS u bolje sutra!
Drzi Beograd kao do sada i bice sve OK. Docice Tvojih 5 minuta!
Pozdrav Djilase!

To sam hteo da kazem

pre 11 godina

@(Milan

Rodjace, Pre nego sto pocnes da tipkas po tastaturi trebalo bi nesto da znas. Dragan Djilas za razliku od mnogih danasnjih politicara koji nisu imali ni dan radnog staza osim politike je imao onu stvar kada je bilo gusto u Srbiji da kaze Milosevicu u rektoratu da podnese ostavku.Dragan Djilas je za razliku od mnogih svoj prvi dolar a kasnije mnogo vise stekao van Srbije u Ceskoj. Dragan Djilas se i kao gradonacelnik Beograda pokazao i dokazao i dobio 36 % glasova jer je od Beograda napravio evropsku metropolu
Sada da li je on pravi kandidat za predsednika DS-a ne znam. Mislim da jeste.Jer neko mora da snosi odgovornost za silazak sa vlasti kao sto su to u Nemackoj uradili Sreder u Britaniji Bler itd mada je DS u odnosu na 2008 dobio 2,3% glasova vise. Propali radikali su ostali novi radikali u vidu promena imena i prezimena

Milan

pre 11 godina

U pravu je Dragan kad kaze da je u politiku bolje uci situiran ali zaboravlja da su nam to govorili i mnogi pre njega kao npr.Bogoljub Karic , bilo bi ubedljivije da nam pokaze svoju poresku kartu kako se on to situirao i kad? Nigde nisam cuo da je spreman da se za rad politike odrekne ili bar zamrzne svoje aktivnosti u biznisu to bi me ubedilo u njegovu odlucnost da se zaista posveti boljitku drustva bez licne koristi ! Ako to uradi vredi verovati u novu Viziju DSa !

Shandrtz

pre 11 godina

Svasta! Izborne sednice po opstinskim odborima su zavrsene odmah posle izbora.Gle cuda, svuda pobedise Djilasovi ljudi. Ajte, gradonacelnice, nema mesta femkanju.

Nada

pre 11 godina

Nisam član ni jedne partije ali ljudi neshvataju da moraju da menjaju svoje predstavnike koji su ih doveli dokle su. Đilas je za BG uradio dosta a ne kao Pajtić za Vojvodinu. Mnogi iz DS su se obogatili na osnovu visokih funkcija u DS pa Demokrate pamet uglavu da nebude da samo u Vojvodini pobedite a i to se zna na koji način.

klenga

pre 11 godina

dragan đilas je samo nedovoljno iskazan...dati mu prostora i pustiti ga da radi...pragmatičan,živi u ovom vremenu...logično misli i nezaluđuje ljude glupavim ideologijama koje se nejedu...

v.

pre 11 godina

"...pod starateljstvom uskog kruga prijatelja i savetnika koji ne snose nikakve posledice kada se na izborima izgubi"
pa, dok se uspeh kadrova i snosenje posledica odredjuje uspehom na izborima, a ne sposobnoscu upravljanja državom, biracemo manje zlo - tj. ono sto smo zaboravili koliko je zlo.

Milan

pre 11 godina

Sit sam biznismena bogatasa koji su se obogatili radeci iskljucivo sa drzavom ili drzavnim firmama(vidi pod korupcija).Takava je i Djilas.Izadji na trziste roba i usluga i pokazi sta znas.Vrlo jednostavno/

Lanna

pre 11 godina

Nikola nemas pojma o cemu pricas. Svako drustvo se zansiva na nekoj idelogiji. To znaci da se sa vise solicjalne pravede ili samoza bogate. Sta znaci biti pragmatican? Uzimati pare za sebe i uzak krug ljudi. Djilas zastupa neolibarlnu idelogiju koja je za stvaranje profita koji zavrsava u rukama najbogatijih. Trenuto srpsko drustvo se zaniva na opstem drpanju i saradnji svih sa svima. Sta je onda rzalika izmedju programa. Nista. Sta je rezultat? Opste siromastvo, neznanje i beda....Vi volite tajkune i dobre domacine tipa Velja Ilic. Zato vam i ide tako.

Ljubo

pre 11 godina

Ko je upucen i razume,shvatice,dovoljno je samo procitati ovaj boldirani deo teksta i rec "ukras" i zakljuciti za sve sto je receno je apsolutno tacno!

riman

pre 11 godina

Prostor intlektualne percepcije je smisao politickog iskazivanja definicije vizije drustva u svim njegovim segmentima, zasnovanim na zdravim njegovim tokovima. Neophodno je politicku misao sagledati u toj percepcije kao naucni iskaz vrednosti, karaktera svih drustvenih pojavnih oblika, kao celinu definicije savremeno uredjenog drustva. Uvek je liderstvo bilo prevelik usud velikim vizijama da su gubile smisao u njenom utiranju pred oreolom nedoslednosti.Istice se samo puko njeno postojanje u vidovima neceg sto ni sami nismo sposobni da spoznamo sem zahteva moci igraca podijuma sirokih masa.Sve dok iskazane politicke misli ne dobiju svoju naucnu retoriku imacmo vrtesku bez konacnog nama i te kako zeljenog cilja. Demokratska stranka je fino definisano drustveno bice ali ne i dosledno iskazano do kraja zapravo kao drustvena igra punog zivota.Dobra vizija nije sklona glamuru niti bajatom poprsju vec sferi ja nisam nedosanjani san ja sam tu sa vama.

doktor

pre 11 godina

rezime: tadic je izgubio izbore, djilas nema ideologiju, a zivkovic ce da izgubi glasace. A kako smo dosli do toga, a da, tadic je 8 godina predsednik a 4 premijer, znaci njega precrtavamo, ostaju dvojica pa kako kome odgovara ideologija ili rezultati. Djilas je sansa da ds kakotako opstane, a zivkovic da povrati identitet ali po cenu da crveno crne gledamo jos 10 godina dok se opet ne vratimo u 92. Sto nas vraca na pocetak, ko je kriv... jedno je sigurno, ja za ds necu glasati!

da ne poveruje covek

pre 11 godina

Da li to nas Dragan Djilas jos pokusava da ubedi kako mu se imovinsko stanje naglo pogorsalo od kad se bavi politikom,ali eto sve za dobrobit gladnih,pa ce se covek i dalje zrtvovati.

Nikola

pre 11 godina

Hahaha, ne mogu da verujem sta citam u komentarima. Ljudi traze ideologiju?! To im je bitnije od pragmaticnosti politicara. Prijatelji, politika nije ideologija, vec sposobnost postizanja dogovora zarad koristi drustva, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Politika se ne ocenjuje stranackim manifestom (bar ste se vi u Srbiji naslusali svakakvih manifesta ovih 60 godina) vec rezultatima koje ostavlja. U ostalom, sta vam vredi ideologija kada ljudi crkavaju od gladi. Imate jednog ideologa trenutno kao predsednika, i jos jednom cete se uveriti gde to vodi. Srbiji treba pragmatican politicar, koji malo prica a mnogo radi. Ako on donosi odluke koje gledaju u buducnost, a ne trenutno gasenje pozara, i ako te odluke postuju osnovna nacela modrenog drustva, pa neka mu ideologija bude koja god, ne zanima me. Trenutno bi Djilas mogao da bude neko, kakvo takvo resenje. U svakom slucaju, od BoTe znam sta da ocekujem, od ovog ne. Zivkovic mi nije simpatican jos od onog uvaljivanja vina, a covek nije bio kadar ni fakultet da zavrsi, tako da bilo sta da kaze, ne mogu da mu verujem.

Mrtvac

pre 11 godina

"Sacekace sa kandidaturom" ???? Pa zna se da ce se kandidovati, sta se sad prenemaze i pravi neku predstavu... Strasno... Ne znas da li je gori Tadic ili Djilas. Jedina sansa za DS je da Zivkovic pobedi.

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Зоран Ђинђић јесте био рационалан и прагматичан политичар, али с пуном свешћу о томе да Демократска странка мора да има своју идеологију. Ђилас, као што је то већ више пута речено, идологију нема, а Тадић је изгубио изборе. Према томе ни један ни други нису право решење... Зоран Живковић би можда могао да врати онај добри стари дух у Демократску странку. Тада би странка изубила нешто гласача, али би вратила идентитет и идеологију.

hvala

pre 11 godina

Pazi kad ne sumnjam da ces se kandidovati i pobediti,naravno da hoces,lose uvek kod nas pobedjuje.A jedino gore od ostanka Tadica na celu je dolazak Djilasa koga smatram coveka sa unapred postignutim dogovorima jer je nemoguce da se svuda ruse DS-SPS vlasti,svuda osim u Beogradu.
Znaci glasas za Djilasa dobijes za 4 godine opet vladu DS,SPS ili sa bilo kime,ideologija nebitna.Znamo koliko dobra nam je dosad donela ta politika.

Mudro

pre 11 godina

Mudro. Nešto su novi na vlasti požurili da razbijaju opoziciju po svim šavovima, iako je opozicija pozicija u Vojvodini i kojekude. Pod izgovorom borbe proitiv orgnaizovanog kriminala i korupcije idu na porodice ljudi koje ne mogu drugačije da diskredituju. Narod željan da pušta krv a ovi što su ih izabrali će im uraditi sve ono što DS-u ne bi palo na pamet, al je slatno kad ti tvoj radi... Važno da internet zabava funkcioniše - novi cirkus u gradu!!!

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Зоран Ђинђић јесте био рационалан и прагматичан политичар, али с пуном свешћу о томе да Демократска странка мора да има своју идеологију. Ђилас, као што је то већ више пута речено, идологију нема, а Тадић је изгубио изборе. Према томе ни један ни други нису право решење... Зоран Живковић би можда могао да врати онај добри стари дух у Демократску странку. Тада би странка изубила нешто гласача, али би вратила идентитет и идеологију.

Mrtvac

pre 11 godina

"Sacekace sa kandidaturom" ???? Pa zna se da ce se kandidovati, sta se sad prenemaze i pravi neku predstavu... Strasno... Ne znas da li je gori Tadic ili Djilas. Jedina sansa za DS je da Zivkovic pobedi.

da ne poveruje covek

pre 11 godina

Da li to nas Dragan Djilas jos pokusava da ubedi kako mu se imovinsko stanje naglo pogorsalo od kad se bavi politikom,ali eto sve za dobrobit gladnih,pa ce se covek i dalje zrtvovati.

hvala

pre 11 godina

Pazi kad ne sumnjam da ces se kandidovati i pobediti,naravno da hoces,lose uvek kod nas pobedjuje.A jedino gore od ostanka Tadica na celu je dolazak Djilasa koga smatram coveka sa unapred postignutim dogovorima jer je nemoguce da se svuda ruse DS-SPS vlasti,svuda osim u Beogradu.
Znaci glasas za Djilasa dobijes za 4 godine opet vladu DS,SPS ili sa bilo kime,ideologija nebitna.Znamo koliko dobra nam je dosad donela ta politika.

Mudro

pre 11 godina

Mudro. Nešto su novi na vlasti požurili da razbijaju opoziciju po svim šavovima, iako je opozicija pozicija u Vojvodini i kojekude. Pod izgovorom borbe proitiv orgnaizovanog kriminala i korupcije idu na porodice ljudi koje ne mogu drugačije da diskredituju. Narod željan da pušta krv a ovi što su ih izabrali će im uraditi sve ono što DS-u ne bi palo na pamet, al je slatno kad ti tvoj radi... Važno da internet zabava funkcioniše - novi cirkus u gradu!!!

Milan

pre 11 godina

Sit sam biznismena bogatasa koji su se obogatili radeci iskljucivo sa drzavom ili drzavnim firmama(vidi pod korupcija).Takava je i Djilas.Izadji na trziste roba i usluga i pokazi sta znas.Vrlo jednostavno/

Lanna

pre 11 godina

Nikola nemas pojma o cemu pricas. Svako drustvo se zansiva na nekoj idelogiji. To znaci da se sa vise solicjalne pravede ili samoza bogate. Sta znaci biti pragmatican? Uzimati pare za sebe i uzak krug ljudi. Djilas zastupa neolibarlnu idelogiju koja je za stvaranje profita koji zavrsava u rukama najbogatijih. Trenuto srpsko drustvo se zaniva na opstem drpanju i saradnji svih sa svima. Sta je onda rzalika izmedju programa. Nista. Sta je rezultat? Opste siromastvo, neznanje i beda....Vi volite tajkune i dobre domacine tipa Velja Ilic. Zato vam i ide tako.

klenga

pre 11 godina

dragan đilas je samo nedovoljno iskazan...dati mu prostora i pustiti ga da radi...pragmatičan,živi u ovom vremenu...logično misli i nezaluđuje ljude glupavim ideologijama koje se nejedu...

milan

pre 11 godina

Tajkun Djilas može samo da odmogneDS-u. Neka objasni gde je spiskao ili sk-lonio onoliko para za most na Adi. Tad-ić je mnogo čestitiji čovek ali i naivčina koja nije znala ili htela da reaguje na neosnovano bogaćenje prvih "sarad-nika" među kojima je prvi Djilas.
ć

Nikola

pre 11 godina

Hahaha, ne mogu da verujem sta citam u komentarima. Ljudi traze ideologiju?! To im je bitnije od pragmaticnosti politicara. Prijatelji, politika nije ideologija, vec sposobnost postizanja dogovora zarad koristi drustva, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Politika se ne ocenjuje stranackim manifestom (bar ste se vi u Srbiji naslusali svakakvih manifesta ovih 60 godina) vec rezultatima koje ostavlja. U ostalom, sta vam vredi ideologija kada ljudi crkavaju od gladi. Imate jednog ideologa trenutno kao predsednika, i jos jednom cete se uveriti gde to vodi. Srbiji treba pragmatican politicar, koji malo prica a mnogo radi. Ako on donosi odluke koje gledaju u buducnost, a ne trenutno gasenje pozara, i ako te odluke postuju osnovna nacela modrenog drustva, pa neka mu ideologija bude koja god, ne zanima me. Trenutno bi Djilas mogao da bude neko, kakvo takvo resenje. U svakom slucaju, od BoTe znam sta da ocekujem, od ovog ne. Zivkovic mi nije simpatican jos od onog uvaljivanja vina, a covek nije bio kadar ni fakultet da zavrsi, tako da bilo sta da kaze, ne mogu da mu verujem.

doktor

pre 11 godina

rezime: tadic je izgubio izbore, djilas nema ideologiju, a zivkovic ce da izgubi glasace. A kako smo dosli do toga, a da, tadic je 8 godina predsednik a 4 premijer, znaci njega precrtavamo, ostaju dvojica pa kako kome odgovara ideologija ili rezultati. Djilas je sansa da ds kakotako opstane, a zivkovic da povrati identitet ali po cenu da crveno crne gledamo jos 10 godina dok se opet ne vratimo u 92. Sto nas vraca na pocetak, ko je kriv... jedno je sigurno, ja za ds necu glasati!

marija

pre 11 godina

Ako zeli dobro stranci i Srbiji, nece se kandidovati.
I on to zna.
Zivkovic ga s pravom podseca da je rekao da se nece kandidovati protiv Tadica.

Ljubo

pre 11 godina

Ko je upucen i razume,shvatice,dovoljno je samo procitati ovaj boldirani deo teksta i rec "ukras" i zakljuciti za sve sto je receno je apsolutno tacno!

slobodan

pre 11 godina

ponosan na beogradske demokrate,na celu sa Sapicem vaterpolistom...Dragance izgubio si kompas,nemoj molim te da se kandidujes,pa njega(Sapica) 90% clanova ne moze ocima da gleda...ja sam clan,a ti si sa njim ugasio...He was unlettered...

marija

pre 11 godina

...Kandidati, a ne stranke dovode svoje pristalice na birališta", kazao je Đilas...
Naopako.
Upravo si priznao da DS Beograda nije mako prstom da pomogne Tadicu na predsednickim izborima.

Milan

pre 11 godina

U pravu je Dragan kad kaze da je u politiku bolje uci situiran ali zaboravlja da su nam to govorili i mnogi pre njega kao npr.Bogoljub Karic , bilo bi ubedljivije da nam pokaze svoju poresku kartu kako se on to situirao i kad? Nigde nisam cuo da je spreman da se za rad politike odrekne ili bar zamrzne svoje aktivnosti u biznisu to bi me ubedilo u njegovu odlucnost da se zaista posveti boljitku drustva bez licne koristi ! Ako to uradi vredi verovati u novu Viziju DSa !

To sam hteo da kazem

pre 11 godina

@(Milan

Rodjace, Pre nego sto pocnes da tipkas po tastaturi trebalo bi nesto da znas. Dragan Djilas za razliku od mnogih danasnjih politicara koji nisu imali ni dan radnog staza osim politike je imao onu stvar kada je bilo gusto u Srbiji da kaze Milosevicu u rektoratu da podnese ostavku.Dragan Djilas je za razliku od mnogih svoj prvi dolar a kasnije mnogo vise stekao van Srbije u Ceskoj. Dragan Djilas se i kao gradonacelnik Beograda pokazao i dokazao i dobio 36 % glasova jer je od Beograda napravio evropsku metropolu
Sada da li je on pravi kandidat za predsednika DS-a ne znam. Mislim da jeste.Jer neko mora da snosi odgovornost za silazak sa vlasti kao sto su to u Nemackoj uradili Sreder u Britaniji Bler itd mada je DS u odnosu na 2008 dobio 2,3% glasova vise. Propali radikali su ostali novi radikali u vidu promena imena i prezimena

Jovan

pre 11 godina

Djilas je zeleo kandidaturu dok je mislio da ne moze da pobedi,
Sada kada vidi da moze da pobedi, sada bezi od kandidature!
Nista nije cudno, njega ce vucici odrzati na vlasti u gradu samo ako Djilas pocepa stranku, to je njegov cilj i njegov zadatak.

Chaki

pre 11 godina

Na mom birackom mestu: Tadic 26% Djilas 42%. Jel Djilas kriv sto gradjani koji su glasali za njega nisu glasali za Tadica? Ljudi pricajte malo sa ljudima oko sebe pa znam ih bar 10 samo iz komsiluka koji su pre izbora govorili za Djilasa glas uvek za DS nikad. To izgleda ovi koji iz fotelja prate izbore nije doslo.Mozet i minuse da dajete ali istina ziva pa svidela se vama ili ne tako je.

TINS

pre 11 godina

''Došao je trenutak kada stranci treba novi lider, koji će je voditi u novom vremenu. Zato pozivamo članstvo da se aktivno uključi u proces izbora najvišeg stranačkog rukovodstva''.
Reče Vesić u manifestu a Đilas potvrđuje. No istina je da se pozivaju članstvo a članstvo su iz odlučivanja isključili voljom njih moćnika da se biraju međusobno delegatskim sistemom reliktom socijalističkog samoupravljanja 80-ih godina. Pa kako očekujete da vam poverujemo kada jedno pričate (pišete) a drugo radite.

DARKO

pre 11 godina

Sve sto je lose radio DS, sve sto su lose radili clanovi DS-a, sve mahinacije i lopovluke treba svaliti na ledja Borisa Tadica!!! Zele da ga smene i da aboliraju sebe i kao novi DS, sa tehnokratama u rukovodstvu da prave koaliciju sa Vucicem!!! E bas zbog toga sam svim srcem uz Borisa!!! Umesto da svi iz rukovodstva podnesu otavke i da clanstvo na neposrednim izborima bira rukovodstvo, oni su se dogovorili i lobiraju delegate da ceh plati samo Boris i ako se to desi ja necu vise biti clan DS-a!!! Djilas, Pajtic, Jesic, Vesic, Djelic govore samo jezikom novca koji mi obicni clanovi ne razumemo!!!

Shandrtz

pre 11 godina

Svasta! Izborne sednice po opstinskim odborima su zavrsene odmah posle izbora.Gle cuda, svuda pobedise Djilasovi ljudi. Ajte, gradonacelnice, nema mesta femkanju.

cpbuja

pre 11 godina

Ha pazi sad. Ja lično znam u našem gradu je pobedio ds jer je takoreći polujavno kupovao glasove od cigana i zato što je napravio gg po imenu Tomislav Nikolić. Neka nam onda kaže Đilas zašto je budžet našeg grada u minusu dva puta, a na vlasti je ds i "diplomirani konobar, ops, EKONOMISTA" u megatrendu. Zašto je dvomesečni račun po hotelima i kafanama 4,5 miliona dinara.
Gade mi se te demokrate kad pogledam unazad i setim se kakve planove je imao pokojni premijer ĐINĐIĆ.

v.

pre 11 godina

"...pod starateljstvom uskog kruga prijatelja i savetnika koji ne snose nikakve posledice kada se na izborima izgubi"
pa, dok se uspeh kadrova i snosenje posledica odredjuje uspehom na izborima, a ne sposobnoscu upravljanja državom, biracemo manje zlo - tj. ono sto smo zaboravili koliko je zlo.

Svetlana Fox

pre 11 godina

a kad meni dođu crni časi
kada Sunce počne da se gasi

tužan legnem ja u kasne sate
sklopim oči i mislim na Đilasa
rekao bih tada da me neko pita
njega volim više od mame i tate.

B92 forever

pre 11 godina

Kad se setim Djiki samo koliko si hvalio Bokija u kampanji ..grlili se po gradovima...ovaj primer prepucavanja pokazuje samo kakvo pravo lici emate svi...i koliko je vasa politicka koncepcija i metodologija isfolirana.

Cas ekonomije

pre 11 godina

@milan

Imas retoriku vrlo prepoznatljivu jednoj partiji. Ajde malo cas iz gradjevinarstva i ekonomije. Most na Adi je finansiran iz kredita EBRD. Pare se ne uplacuju Srbiji vec izvodjacu POR Austrija koja isplacuje pod izvodjacima. Da bi se nesto platilo mora da se napravi situacija koju investitor odredjuje.Onaj koji pravi situaciju po izvrsenim radovima je jedna francuska firma odredjena od strane EBRD.Za sve sto EBRD finansira bilo u Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji postupak je ovaj koji sam naveo. Isto tako je i za finansiranje nabavke 150 autobusa za GSP Beograd. Napravi se tender koji se dostavi investitoru koji potom placa isporucioca. Mnogo skuplje su pristupne saobracajnice za most na Adi nego sam most

Citalac

pre 11 godina

I bese 5. oktobar, demokratska revolucija, demokrate, demokratija.....

2012. demokrate, demokratije, demagogoja, sujeta, borba za vlast, nekriticnost, neprincipijalnost, ekipa sa basketa, rastur....

A mi?

A ko ste sad pa vi ?

Pa, narod ?

Uf, na vas zaboravismo.

Dragi narode, sa nama buducnost, Evropa ( Azija i Amerika ), radna mesta, penzije, zdravstvo, plate i tako to i tako dalje da ne nabrajamo, znate vec sve, ali ovaj put...... majke mi, bice tako !

crni domino

pre 11 godina

Mislim da je odluka dobra i da je velika sansa da Zoran povede DS u bolje sutra!
Drzi Beograd kao do sada i bice sve OK. Docice Tvojih 5 minuta!
Pozdrav Djilase!

MIKI

pre 11 godina

Možeš ti Đilasu da čekaš koliko god hoćeš, možeš da se kandiduješ. možeš da potkupiš dovoljno odbora da te izaberu za predsednika stranke ali - nećeš imati ono zdravo članstvo DS-a koje ne voli tajkune, ne voli pučiste i ne voli one koji od DS-a prave kafansku partiju koja po žutoj štampi i mračnim ćoškovima rastače demokratiju a od DS-a pravi DĐ poslovno udruženje za mlaćenje para! Pogotovu ne voli one koji su se pre par godina prišljamčili stranci samo iz ličnih karijerističkih i poslovnih interesa! I u prvoj prilici sabotirali svog predsedničkog kandidata radi lično političkog boljitka! Jadno, nelojalno,karijeristički, nemoralno i odvratno! Ko će tebi ubuduće verovati? Ja lično nikada što i nije toliko bitno ali prepoznat si kao negativac i u to ćeš se zasluženo uskoro uveriti!

Nesa

pre 11 godina

Dragane mogu samo da te mrze i zavide ove Tomine i Daciceve pristalice jel niko pametan nemoze da komentarise tvoje zasluge koje si uradio kao gradonacelnik.Pojedinci koji komentarisu tvoje imovno stanje je isto kao sto su pljuvali Radikali pre izbora a nastavili i danas jel njihov mozak nemoze drugacije da razmislja osim da pljuju po DS-u.Samo napred,a svi koji misle drugacije uverice se vrlo brzo ko je dosao na vlast i za koga su glasali.

mirko

pre 11 godina

Dragan Đilas će se kandidovati za predsdnika DS, jer to želi ogroman broj članova. On nije rekao da neće ići na izbore protiv Živkovića i Kuzmanovića i pošto su oni najavili kandidaturu sve je u redu.
Boris Tadić će biti najozbiljniji protivkandidat, ali nema šansi, jer je napravio nekoliko autogolova, posebno ovaj sa predajom Đilasovog e-mejla Danasu.Ko pažljivo čita komentare može se lako uveriti da demokrate podržavaju Đilasa, a Tadića i posebno Živkovića mali broj karijerista, i veliki broj onih koji bi želeli da DS nestane. Na njihovu žalost to se neće dogoditi, jer socijaldemokratija evropskog profila ima dovoljno pristalica koji će uvek podržati tu politiku. Koga interesuje ideologija neka se priključi Koštunici i Dverima, ili novom SKJ sa Joškom Brozom. Zoran Đinđić nikada nije praktikovao te ideologije ,on je sledbenik Maksa Vebera i pobornik etike odgovornosti u politici, u ostalom zbog toga se i razišao sa Mićunovićem.

miroslav

pre 11 godina

Skoro svaki demokrata zna da je Đilas najbolje rešenje za predsednika stranke, zbog toga ima najveću podršku u stranci. To znaju i hejteri DS, i zato hvale Živkovića, pa čak i Tadića koga su do jučer grdili iz sve snage.
Priča o ideologiji je potekla od Tadića, on sebe proglašava velikim ideologom , a kako ta ideologija funkcioniše u praksi videli smo.
Svojevremeno je Mićunović na sličan način optužio Zorana Đinđića da je pragmatičar bez ideologije. Ko je za politiku koju je vodio Mićunović neka glasa za Tadića, a ko je za politiku rešavanja problema taj će podržati Đilasa.

Nada

pre 11 godina

Nisam član ni jedne partije ali ljudi neshvataju da moraju da menjaju svoje predstavnike koji su ih doveli dokle su. Đilas je za BG uradio dosta a ne kao Pajtić za Vojvodinu. Mnogi iz DS su se obogatili na osnovu visokih funkcija u DS pa Demokrate pamet uglavu da nebude da samo u Vojvodini pobedite a i to se zna na koji način.

riman

pre 11 godina

Prostor intlektualne percepcije je smisao politickog iskazivanja definicije vizije drustva u svim njegovim segmentima, zasnovanim na zdravim njegovim tokovima. Neophodno je politicku misao sagledati u toj percepcije kao naucni iskaz vrednosti, karaktera svih drustvenih pojavnih oblika, kao celinu definicije savremeno uredjenog drustva. Uvek je liderstvo bilo prevelik usud velikim vizijama da su gubile smisao u njenom utiranju pred oreolom nedoslednosti.Istice se samo puko njeno postojanje u vidovima neceg sto ni sami nismo sposobni da spoznamo sem zahteva moci igraca podijuma sirokih masa.Sve dok iskazane politicke misli ne dobiju svoju naucnu retoriku imacmo vrtesku bez konacnog nama i te kako zeljenog cilja. Demokratska stranka je fino definisano drustveno bice ali ne i dosledno iskazano do kraja zapravo kao drustvena igra punog zivota.Dobra vizija nije sklona glamuru niti bajatom poprsju vec sferi ja nisam nedosanjani san ja sam tu sa vama.

Jelena

pre 11 godina

Al se pravimo fiiiini. Imas toliko love da mozes sve da ih kupis da glasaju za tebe bez problema.

Jedva cekam da te izaberu za predsednika. To ce biti definitivni kraj DSa i svih clanova umesanih u mnostvo korupcija i finansijskih mahinacija.
Svi koji su se ogresili o zakon ce kad tad odgovarati ovom narodu !

FRKA

pre 11 godina

Djilase, zivim nekoliko kilometara od centra grada. Zgrada nam se svaku noc trese od buke koja dolazi iz lokala u kome sedi samo desetak momaka. Gazda lokala nam je postavio i letnju bastu (za koju nema nikakvu dozvolu) ispod nasih prozora i u kojoj se njegova ekipa tokom noci opija. Ljudima u prizemlju povracaju na prozore. Nema kome da se nismo od nadleznih obratili ali odgovora jednostavno nema. Uzas!!!

DS Kg

pre 11 godina

Kragujevački DS je do trenutka kad je kompletan gradski odbor Mihajlovićevih Liberala (ranije Nove demokratije)odlučio da kolektivno pristupi DS-u imao u gradskom odboru i u svim mesnim odborima ljude za koje niko od gradjana,bez obzira na stranačku pripadnost,nije mogao da kaže ni jednu ružnu reč.Ni po političkoj ni po ljudskoj osnovi,što je daleko bitnije.Predsednik gradskog odbora,Planić, nije imao ni sopstveni automobil,svakog dana se gurao po autobusu.Članovi su ga zbog poštenja i ljudskosti veoma voleli.A onda su došli Liberali (svi odreda vlasnici "uspešnih" privatnih firmi ili na položajima u javnom sektoru) i pokrenuli besomučnu kampanju protiv njega.Njihovo "političko" mišljenje je bilo (citiram jer sam ga lično slušao bezbroj puta)-"DS-u ne trebaju takvi amateri,politika se ne vodi tako,treba iskoristiti trenutak a ne živeti od ideala...".Najpre je smenjen (tačnije,podneo je ostavku)predsednik gradskog odbora,a zatim i većina predsednika i članova mesnih odbora.Stari članovi su počeli da se povlače zbog novog načina "funkcionisanja stranke",bahatosti i koristoljublja "novopridošlih",pretvaranja stranke u "poslovni klub" lokalnih biznismena...Da ne dužim-u DS-u Kragujevac glavnu reč vode bivši Liberali i to više nema nikakve veze sa onom strankom sa kojom smo se izborili protiv zla iz devedestih.Mi koji ovo ne podržavamo (a ima nas mnogo) nismo otišli u drugu stranku,ali ne uzimamo učešće u ovom besčašću i srozavanju DS-a.Recite NE takvima,uvek i svuda.Za pravu DS!

Sanja

pre 11 godina

Ponosan na beogradske demokrate? E, moj Đilasu, šta se samo u odboru na Voždovcu dešava, koji je to haos u vašoj stranci, koja grabež...Slika i prilika stranke.

tabasco pete

pre 11 godina

Uffffgb ala radi Saperova propagandna masina... Vecinu komnetara kao da je pisala ista ruka...

Tadicu po ovim komentarima fali samo podrska iz neke mesne zajednice I kompletan cirkus je tu...

Ovo sto je izjavio Djilas jeste upravo ono sto je DS-u neophodno- otreznbjenje, sklanjanje ideologa I onih koji su od politike napravili biznis, a postavljanje onih koji resavaju probleme...

A Tadic zajedno sa Micunom I svojim ocem nek teoretise, nek smislja ideologije, nek radi sta hoce, samo da nikada nista operativno ne radi...posledice njegovog rada cemo videti u narednim decenijama...

Блогер

pre 11 godina

За Србију уопште није трагедија ако се ДС распадне или оде у дугогодишњу опозицију јер су имали прилику да науче из својих грешака и поправе их, али нису то учинили јер су били исувише заокупљени собом и идејом да су вечни, те да их ништа не може склонити са власти, чак ни кардиналне грешке које су чинили.

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Зоран Ђинђић јесте био рационалан и прагматичан политичар, али с пуном свешћу о томе да Демократска странка мора да има своју идеологију. Ђилас, као што је то већ више пута речено, идологију нема, а Тадић је изгубио изборе. Према томе ни један ни други нису право решење... Зоран Живковић би можда могао да врати онај добри стари дух у Демократску странку. Тада би странка изубила нешто гласача, али би вратила идентитет и идеологију.

Mrtvac

pre 11 godina

"Sacekace sa kandidaturom" ???? Pa zna se da ce se kandidovati, sta se sad prenemaze i pravi neku predstavu... Strasno... Ne znas da li je gori Tadic ili Djilas. Jedina sansa za DS je da Zivkovic pobedi.

Nikola

pre 11 godina

Hahaha, ne mogu da verujem sta citam u komentarima. Ljudi traze ideologiju?! To im je bitnije od pragmaticnosti politicara. Prijatelji, politika nije ideologija, vec sposobnost postizanja dogovora zarad koristi drustva, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Politika se ne ocenjuje stranackim manifestom (bar ste se vi u Srbiji naslusali svakakvih manifesta ovih 60 godina) vec rezultatima koje ostavlja. U ostalom, sta vam vredi ideologija kada ljudi crkavaju od gladi. Imate jednog ideologa trenutno kao predsednika, i jos jednom cete se uveriti gde to vodi. Srbiji treba pragmatican politicar, koji malo prica a mnogo radi. Ako on donosi odluke koje gledaju u buducnost, a ne trenutno gasenje pozara, i ako te odluke postuju osnovna nacela modrenog drustva, pa neka mu ideologija bude koja god, ne zanima me. Trenutno bi Djilas mogao da bude neko, kakvo takvo resenje. U svakom slucaju, od BoTe znam sta da ocekujem, od ovog ne. Zivkovic mi nije simpatican jos od onog uvaljivanja vina, a covek nije bio kadar ni fakultet da zavrsi, tako da bilo sta da kaze, ne mogu da mu verujem.

klenga

pre 11 godina

dragan đilas je samo nedovoljno iskazan...dati mu prostora i pustiti ga da radi...pragmatičan,živi u ovom vremenu...logično misli i nezaluđuje ljude glupavim ideologijama koje se nejedu...

doktor

pre 11 godina

rezime: tadic je izgubio izbore, djilas nema ideologiju, a zivkovic ce da izgubi glasace. A kako smo dosli do toga, a da, tadic je 8 godina predsednik a 4 premijer, znaci njega precrtavamo, ostaju dvojica pa kako kome odgovara ideologija ili rezultati. Djilas je sansa da ds kakotako opstane, a zivkovic da povrati identitet ali po cenu da crveno crne gledamo jos 10 godina dok se opet ne vratimo u 92. Sto nas vraca na pocetak, ko je kriv... jedno je sigurno, ja za ds necu glasati!

hvala

pre 11 godina

Pazi kad ne sumnjam da ces se kandidovati i pobediti,naravno da hoces,lose uvek kod nas pobedjuje.A jedino gore od ostanka Tadica na celu je dolazak Djilasa koga smatram coveka sa unapred postignutim dogovorima jer je nemoguce da se svuda ruse DS-SPS vlasti,svuda osim u Beogradu.
Znaci glasas za Djilasa dobijes za 4 godine opet vladu DS,SPS ili sa bilo kime,ideologija nebitna.Znamo koliko dobra nam je dosad donela ta politika.

Mudro

pre 11 godina

Mudro. Nešto su novi na vlasti požurili da razbijaju opoziciju po svim šavovima, iako je opozicija pozicija u Vojvodini i kojekude. Pod izgovorom borbe proitiv orgnaizovanog kriminala i korupcije idu na porodice ljudi koje ne mogu drugačije da diskredituju. Narod željan da pušta krv a ovi što su ih izabrali će im uraditi sve ono što DS-u ne bi palo na pamet, al je slatno kad ti tvoj radi... Važno da internet zabava funkcioniše - novi cirkus u gradu!!!

riman

pre 11 godina

Prostor intlektualne percepcije je smisao politickog iskazivanja definicije vizije drustva u svim njegovim segmentima, zasnovanim na zdravim njegovim tokovima. Neophodno je politicku misao sagledati u toj percepcije kao naucni iskaz vrednosti, karaktera svih drustvenih pojavnih oblika, kao celinu definicije savremeno uredjenog drustva. Uvek je liderstvo bilo prevelik usud velikim vizijama da su gubile smisao u njenom utiranju pred oreolom nedoslednosti.Istice se samo puko njeno postojanje u vidovima neceg sto ni sami nismo sposobni da spoznamo sem zahteva moci igraca podijuma sirokih masa.Sve dok iskazane politicke misli ne dobiju svoju naucnu retoriku imacmo vrtesku bez konacnog nama i te kako zeljenog cilja. Demokratska stranka je fino definisano drustveno bice ali ne i dosledno iskazano do kraja zapravo kao drustvena igra punog zivota.Dobra vizija nije sklona glamuru niti bajatom poprsju vec sferi ja nisam nedosanjani san ja sam tu sa vama.

To sam hteo da kazem

pre 11 godina

@(Milan

Rodjace, Pre nego sto pocnes da tipkas po tastaturi trebalo bi nesto da znas. Dragan Djilas za razliku od mnogih danasnjih politicara koji nisu imali ni dan radnog staza osim politike je imao onu stvar kada je bilo gusto u Srbiji da kaze Milosevicu u rektoratu da podnese ostavku.Dragan Djilas je za razliku od mnogih svoj prvi dolar a kasnije mnogo vise stekao van Srbije u Ceskoj. Dragan Djilas se i kao gradonacelnik Beograda pokazao i dokazao i dobio 36 % glasova jer je od Beograda napravio evropsku metropolu
Sada da li je on pravi kandidat za predsednika DS-a ne znam. Mislim da jeste.Jer neko mora da snosi odgovornost za silazak sa vlasti kao sto su to u Nemackoj uradili Sreder u Britaniji Bler itd mada je DS u odnosu na 2008 dobio 2,3% glasova vise. Propali radikali su ostali novi radikali u vidu promena imena i prezimena

mirko

pre 11 godina

Dragan Đilas će se kandidovati za predsdnika DS, jer to želi ogroman broj članova. On nije rekao da neće ići na izbore protiv Živkovića i Kuzmanovića i pošto su oni najavili kandidaturu sve je u redu.
Boris Tadić će biti najozbiljniji protivkandidat, ali nema šansi, jer je napravio nekoliko autogolova, posebno ovaj sa predajom Đilasovog e-mejla Danasu.Ko pažljivo čita komentare može se lako uveriti da demokrate podržavaju Đilasa, a Tadića i posebno Živkovića mali broj karijerista, i veliki broj onih koji bi želeli da DS nestane. Na njihovu žalost to se neće dogoditi, jer socijaldemokratija evropskog profila ima dovoljno pristalica koji će uvek podržati tu politiku. Koga interesuje ideologija neka se priključi Koštunici i Dverima, ili novom SKJ sa Joškom Brozom. Zoran Đinđić nikada nije praktikovao te ideologije ,on je sledbenik Maksa Vebera i pobornik etike odgovornosti u politici, u ostalom zbog toga se i razišao sa Mićunovićem.

Nesa

pre 11 godina

Dragane mogu samo da te mrze i zavide ove Tomine i Daciceve pristalice jel niko pametan nemoze da komentarise tvoje zasluge koje si uradio kao gradonacelnik.Pojedinci koji komentarisu tvoje imovno stanje je isto kao sto su pljuvali Radikali pre izbora a nastavili i danas jel njihov mozak nemoze drugacije da razmislja osim da pljuju po DS-u.Samo napred,a svi koji misle drugacije uverice se vrlo brzo ko je dosao na vlast i za koga su glasali.

Chaki

pre 11 godina

Na mom birackom mestu: Tadic 26% Djilas 42%. Jel Djilas kriv sto gradjani koji su glasali za njega nisu glasali za Tadica? Ljudi pricajte malo sa ljudima oko sebe pa znam ih bar 10 samo iz komsiluka koji su pre izbora govorili za Djilasa glas uvek za DS nikad. To izgleda ovi koji iz fotelja prate izbore nije doslo.Mozet i minuse da dajete ali istina ziva pa svidela se vama ili ne tako je.

da ne poveruje covek

pre 11 godina

Da li to nas Dragan Djilas jos pokusava da ubedi kako mu se imovinsko stanje naglo pogorsalo od kad se bavi politikom,ali eto sve za dobrobit gladnih,pa ce se covek i dalje zrtvovati.

crni domino

pre 11 godina

Mislim da je odluka dobra i da je velika sansa da Zoran povede DS u bolje sutra!
Drzi Beograd kao do sada i bice sve OK. Docice Tvojih 5 minuta!
Pozdrav Djilase!

Nada

pre 11 godina

Nisam član ni jedne partije ali ljudi neshvataju da moraju da menjaju svoje predstavnike koji su ih doveli dokle su. Đilas je za BG uradio dosta a ne kao Pajtić za Vojvodinu. Mnogi iz DS su se obogatili na osnovu visokih funkcija u DS pa Demokrate pamet uglavu da nebude da samo u Vojvodini pobedite a i to se zna na koji način.

miroslav

pre 11 godina

Skoro svaki demokrata zna da je Đilas najbolje rešenje za predsednika stranke, zbog toga ima najveću podršku u stranci. To znaju i hejteri DS, i zato hvale Živkovića, pa čak i Tadića koga su do jučer grdili iz sve snage.
Priča o ideologiji je potekla od Tadića, on sebe proglašava velikim ideologom , a kako ta ideologija funkcioniše u praksi videli smo.
Svojevremeno je Mićunović na sličan način optužio Zorana Đinđića da je pragmatičar bez ideologije. Ko je za politiku koju je vodio Mićunović neka glasa za Tadića, a ko je za politiku rešavanja problema taj će podržati Đilasa.

Milan

pre 11 godina

Sit sam biznismena bogatasa koji su se obogatili radeci iskljucivo sa drzavom ili drzavnim firmama(vidi pod korupcija).Takava je i Djilas.Izadji na trziste roba i usluga i pokazi sta znas.Vrlo jednostavno/

cpbuja

pre 11 godina

Ha pazi sad. Ja lično znam u našem gradu je pobedio ds jer je takoreći polujavno kupovao glasove od cigana i zato što je napravio gg po imenu Tomislav Nikolić. Neka nam onda kaže Đilas zašto je budžet našeg grada u minusu dva puta, a na vlasti je ds i "diplomirani konobar, ops, EKONOMISTA" u megatrendu. Zašto je dvomesečni račun po hotelima i kafanama 4,5 miliona dinara.
Gade mi se te demokrate kad pogledam unazad i setim se kakve planove je imao pokojni premijer ĐINĐIĆ.

milan

pre 11 godina

Tajkun Djilas može samo da odmogneDS-u. Neka objasni gde je spiskao ili sk-lonio onoliko para za most na Adi. Tad-ić je mnogo čestitiji čovek ali i naivčina koja nije znala ili htela da reaguje na neosnovano bogaćenje prvih "sarad-nika" među kojima je prvi Djilas.
ć

Lanna

pre 11 godina

Nikola nemas pojma o cemu pricas. Svako drustvo se zansiva na nekoj idelogiji. To znaci da se sa vise solicjalne pravede ili samoza bogate. Sta znaci biti pragmatican? Uzimati pare za sebe i uzak krug ljudi. Djilas zastupa neolibarlnu idelogiju koja je za stvaranje profita koji zavrsava u rukama najbogatijih. Trenuto srpsko drustvo se zaniva na opstem drpanju i saradnji svih sa svima. Sta je onda rzalika izmedju programa. Nista. Sta je rezultat? Opste siromastvo, neznanje i beda....Vi volite tajkune i dobre domacine tipa Velja Ilic. Zato vam i ide tako.

Ljubo

pre 11 godina

Ko je upucen i razume,shvatice,dovoljno je samo procitati ovaj boldirani deo teksta i rec "ukras" i zakljuciti za sve sto je receno je apsolutno tacno!

Shandrtz

pre 11 godina

Svasta! Izborne sednice po opstinskim odborima su zavrsene odmah posle izbora.Gle cuda, svuda pobedise Djilasovi ljudi. Ajte, gradonacelnice, nema mesta femkanju.

Milan

pre 11 godina

U pravu je Dragan kad kaze da je u politiku bolje uci situiran ali zaboravlja da su nam to govorili i mnogi pre njega kao npr.Bogoljub Karic , bilo bi ubedljivije da nam pokaze svoju poresku kartu kako se on to situirao i kad? Nigde nisam cuo da je spreman da se za rad politike odrekne ili bar zamrzne svoje aktivnosti u biznisu to bi me ubedilo u njegovu odlucnost da se zaista posveti boljitku drustva bez licne koristi ! Ako to uradi vredi verovati u novu Viziju DSa !

marija

pre 11 godina

Ako zeli dobro stranci i Srbiji, nece se kandidovati.
I on to zna.
Zivkovic ga s pravom podseca da je rekao da se nece kandidovati protiv Tadica.

marija

pre 11 godina

...Kandidati, a ne stranke dovode svoje pristalice na birališta", kazao je Đilas...
Naopako.
Upravo si priznao da DS Beograda nije mako prstom da pomogne Tadicu na predsednickim izborima.

Svetlana Fox

pre 11 godina

a kad meni dođu crni časi
kada Sunce počne da se gasi

tužan legnem ja u kasne sate
sklopim oči i mislim na Đilasa
rekao bih tada da me neko pita
njega volim više od mame i tate.

B92 forever

pre 11 godina

Kad se setim Djiki samo koliko si hvalio Bokija u kampanji ..grlili se po gradovima...ovaj primer prepucavanja pokazuje samo kakvo pravo lici emate svi...i koliko je vasa politicka koncepcija i metodologija isfolirana.

Jovan

pre 11 godina

Djilas je zeleo kandidaturu dok je mislio da ne moze da pobedi,
Sada kada vidi da moze da pobedi, sada bezi od kandidature!
Nista nije cudno, njega ce vucici odrzati na vlasti u gradu samo ako Djilas pocepa stranku, to je njegov cilj i njegov zadatak.

slobodan

pre 11 godina

ponosan na beogradske demokrate,na celu sa Sapicem vaterpolistom...Dragance izgubio si kompas,nemoj molim te da se kandidujes,pa njega(Sapica) 90% clanova ne moze ocima da gleda...ja sam clan,a ti si sa njim ugasio...He was unlettered...

Citalac

pre 11 godina

I bese 5. oktobar, demokratska revolucija, demokrate, demokratija.....

2012. demokrate, demokratije, demagogoja, sujeta, borba za vlast, nekriticnost, neprincipijalnost, ekipa sa basketa, rastur....

A mi?

A ko ste sad pa vi ?

Pa, narod ?

Uf, na vas zaboravismo.

Dragi narode, sa nama buducnost, Evropa ( Azija i Amerika ), radna mesta, penzije, zdravstvo, plate i tako to i tako dalje da ne nabrajamo, znate vec sve, ali ovaj put...... majke mi, bice tako !

Cas ekonomije

pre 11 godina

@milan

Imas retoriku vrlo prepoznatljivu jednoj partiji. Ajde malo cas iz gradjevinarstva i ekonomije. Most na Adi je finansiran iz kredita EBRD. Pare se ne uplacuju Srbiji vec izvodjacu POR Austrija koja isplacuje pod izvodjacima. Da bi se nesto platilo mora da se napravi situacija koju investitor odredjuje.Onaj koji pravi situaciju po izvrsenim radovima je jedna francuska firma odredjena od strane EBRD.Za sve sto EBRD finansira bilo u Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji postupak je ovaj koji sam naveo. Isto tako je i za finansiranje nabavke 150 autobusa za GSP Beograd. Napravi se tender koji se dostavi investitoru koji potom placa isporucioca. Mnogo skuplje su pristupne saobracajnice za most na Adi nego sam most

Jelena

pre 11 godina

Al se pravimo fiiiini. Imas toliko love da mozes sve da ih kupis da glasaju za tebe bez problema.

Jedva cekam da te izaberu za predsednika. To ce biti definitivni kraj DSa i svih clanova umesanih u mnostvo korupcija i finansijskih mahinacija.
Svi koji su se ogresili o zakon ce kad tad odgovarati ovom narodu !

MIKI

pre 11 godina

Možeš ti Đilasu da čekaš koliko god hoćeš, možeš da se kandiduješ. možeš da potkupiš dovoljno odbora da te izaberu za predsednika stranke ali - nećeš imati ono zdravo članstvo DS-a koje ne voli tajkune, ne voli pučiste i ne voli one koji od DS-a prave kafansku partiju koja po žutoj štampi i mračnim ćoškovima rastače demokratiju a od DS-a pravi DĐ poslovno udruženje za mlaćenje para! Pogotovu ne voli one koji su se pre par godina prišljamčili stranci samo iz ličnih karijerističkih i poslovnih interesa! I u prvoj prilici sabotirali svog predsedničkog kandidata radi lično političkog boljitka! Jadno, nelojalno,karijeristički, nemoralno i odvratno! Ko će tebi ubuduće verovati? Ja lično nikada što i nije toliko bitno ali prepoznat si kao negativac i u to ćeš se zasluženo uskoro uveriti!

DARKO

pre 11 godina

Sve sto je lose radio DS, sve sto su lose radili clanovi DS-a, sve mahinacije i lopovluke treba svaliti na ledja Borisa Tadica!!! Zele da ga smene i da aboliraju sebe i kao novi DS, sa tehnokratama u rukovodstvu da prave koaliciju sa Vucicem!!! E bas zbog toga sam svim srcem uz Borisa!!! Umesto da svi iz rukovodstva podnesu otavke i da clanstvo na neposrednim izborima bira rukovodstvo, oni su se dogovorili i lobiraju delegate da ceh plati samo Boris i ako se to desi ja necu vise biti clan DS-a!!! Djilas, Pajtic, Jesic, Vesic, Djelic govore samo jezikom novca koji mi obicni clanovi ne razumemo!!!

tabasco pete

pre 11 godina

Uffffgb ala radi Saperova propagandna masina... Vecinu komnetara kao da je pisala ista ruka...

Tadicu po ovim komentarima fali samo podrska iz neke mesne zajednice I kompletan cirkus je tu...

Ovo sto je izjavio Djilas jeste upravo ono sto je DS-u neophodno- otreznbjenje, sklanjanje ideologa I onih koji su od politike napravili biznis, a postavljanje onih koji resavaju probleme...

A Tadic zajedno sa Micunom I svojim ocem nek teoretise, nek smislja ideologije, nek radi sta hoce, samo da nikada nista operativno ne radi...posledice njegovog rada cemo videti u narednim decenijama...

v.

pre 11 godina

"...pod starateljstvom uskog kruga prijatelja i savetnika koji ne snose nikakve posledice kada se na izborima izgubi"
pa, dok se uspeh kadrova i snosenje posledica odredjuje uspehom na izborima, a ne sposobnoscu upravljanja državom, biracemo manje zlo - tj. ono sto smo zaboravili koliko je zlo.

TINS

pre 11 godina

''Došao je trenutak kada stranci treba novi lider, koji će je voditi u novom vremenu. Zato pozivamo članstvo da se aktivno uključi u proces izbora najvišeg stranačkog rukovodstva''.
Reče Vesić u manifestu a Đilas potvrđuje. No istina je da se pozivaju članstvo a članstvo su iz odlučivanja isključili voljom njih moćnika da se biraju međusobno delegatskim sistemom reliktom socijalističkog samoupravljanja 80-ih godina. Pa kako očekujete da vam poverujemo kada jedno pričate (pišete) a drugo radite.

Блогер

pre 11 godina

За Србију уопште није трагедија ако се ДС распадне или оде у дугогодишњу опозицију јер су имали прилику да науче из својих грешака и поправе их, али нису то учинили јер су били исувише заокупљени собом и идејом да су вечни, те да их ништа не може склонити са власти, чак ни кардиналне грешке које су чинили.

FRKA

pre 11 godina

Djilase, zivim nekoliko kilometara od centra grada. Zgrada nam se svaku noc trese od buke koja dolazi iz lokala u kome sedi samo desetak momaka. Gazda lokala nam je postavio i letnju bastu (za koju nema nikakvu dozvolu) ispod nasih prozora i u kojoj se njegova ekipa tokom noci opija. Ljudima u prizemlju povracaju na prozore. Nema kome da se nismo od nadleznih obratili ali odgovora jednostavno nema. Uzas!!!

Sanja

pre 11 godina

Ponosan na beogradske demokrate? E, moj Đilasu, šta se samo u odboru na Voždovcu dešava, koji je to haos u vašoj stranci, koja grabež...Slika i prilika stranke.

DS Kg

pre 11 godina

Kragujevački DS je do trenutka kad je kompletan gradski odbor Mihajlovićevih Liberala (ranije Nove demokratije)odlučio da kolektivno pristupi DS-u imao u gradskom odboru i u svim mesnim odborima ljude za koje niko od gradjana,bez obzira na stranačku pripadnost,nije mogao da kaže ni jednu ružnu reč.Ni po političkoj ni po ljudskoj osnovi,što je daleko bitnije.Predsednik gradskog odbora,Planić, nije imao ni sopstveni automobil,svakog dana se gurao po autobusu.Članovi su ga zbog poštenja i ljudskosti veoma voleli.A onda su došli Liberali (svi odreda vlasnici "uspešnih" privatnih firmi ili na položajima u javnom sektoru) i pokrenuli besomučnu kampanju protiv njega.Njihovo "političko" mišljenje je bilo (citiram jer sam ga lično slušao bezbroj puta)-"DS-u ne trebaju takvi amateri,politika se ne vodi tako,treba iskoristiti trenutak a ne živeti od ideala...".Najpre je smenjen (tačnije,podneo je ostavku)predsednik gradskog odbora,a zatim i većina predsednika i članova mesnih odbora.Stari članovi su počeli da se povlače zbog novog načina "funkcionisanja stranke",bahatosti i koristoljublja "novopridošlih",pretvaranja stranke u "poslovni klub" lokalnih biznismena...Da ne dužim-u DS-u Kragujevac glavnu reč vode bivši Liberali i to više nema nikakve veze sa onom strankom sa kojom smo se izborili protiv zla iz devedestih.Mi koji ovo ne podržavamo (a ima nas mnogo) nismo otišli u drugu stranku,ali ne uzimamo učešće u ovom besčašću i srozavanju DS-a.Recite NE takvima,uvek i svuda.Za pravu DS!