Utorak, 25.09.2012.

21:14

Živković: Izlazim na megdan i pobeđujem

Izvor: P. Vasiljeviæ

Živkoviæ: Izlazim na megdan i pobeðujem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja

pre 11 godina

Pored aktuelnih politicara koji kradu i ne krste se samo nam jos nedostaje povratak ovakvih likova. Politicari u Srbiji su kao krpelji, ne mozes da ih se otreses....

lidija

pre 11 godina

Moram da priznam da iako ne mislim nista dobro o Zivkovicu, jer je imao priliku i nista nije uradio, trka za predsednika postaje sve zanimljivija. Mislim da nema nikakve sanse i da samo trazi malo publiciteta. Steta samo sto ce biti prljava i srozace DS jos dublje.

Banacanin

pre 11 godina

Sto se mene tice,DS moze da se ugasi kao stranka.
Ako zele i dalje biti u politici,bolje da izaberu i Zivkovica.
Boris je pukao,vece sramote nema nego izgubiti od Tome.
Djilas samo moze da farba Beogradjane,on nema ni 0.001% podrske van Beograda.

Ako vec mora da se proguta zaba,ond aneka bude i Zivkovic.

Dzaba sve,ako u stranci ostanu Petrovic,Vlahovic,Dulic i slicni.

krajisnik jasmin

pre 11 godina

gospodine Zivkovicu vi ste pametan covek koji zna da razmislja svojom glavom i uz to jos i prilicno iskren, spram drugih jos i posten, sto ne prolazi u nasoj srpskoj sredini.U ovoj zemlju preovladavaju oni koji su bezobrazni, bahati bez trunke savesti i postenja, a tako je i u DS stranci. Ja sebi dajem za pravo da tako rezonujem jer sam 5.oktobra 2ooo. god. bio jedan od onih koji su bili u Beogradu a da nisu nikada do sada a ni sad pripadali ni jednoj partiji. Grozim se sta sve se desilo i ne mogu da poverujem da ponovo kolo vode oni protiv kojih sam bio pre 12 godina, a za to krivim prvo DS pa sve ostale koji nisu imali snage ni znanja da sa politicke scene skinu ove danas vodece,. ili su sve ove godine od istih za opstanak izvlacili neku korist a nas vukli za nos,.

mr.real

pre 11 godina

Nisam član ove stranke, nisam više čak ni simpatizer ali želim ovom čoveku da ostvari to što je naumio. Mislim da bi to bilo jako dobro za stranku, za Srbiju i njene građane.
Srećno Zorane!

crni domino

pre 11 godina

Budes li izabran, mnogi ce se vratiti u DS!
I dalje me cudi sto ocigledni gubitnik i vrlo los vizionar Tadic nije casno dao ostavku!
Da li je moguce da i sam vrh stranke ima beskarakterne ljude niskog morala kao sto je Tadic. Sramota za DS ako ih ima jos!
Moraces Zorane takve da pocistis, kao sto se pokojni Djindjic svojevremeno zahvalio Micunovicu!

nekadašnji glasač DS-a

pre 11 godina

Sudeći po komentarima onih koji su za Tadića, mislim da je Živkovićeva pobeda potpuno sigurna. Ej, ljudi, tog vašeg Tadića je pobedio NIKOLIĆ!!! Ej, Nikolić koji je navodno falsifikovao diplomu, koji ne zna engleski, koji je bio radikal... Pa, samo lud čovek može posle toga da Tadića podrži da ostane predsednik DS-a.
Da li ste svesni da ćete izgubiti glasačko telo ako vam Tadić, Đilas i kompanija vode stranku?! Pa, nije Nikolić pobedio zato što su ga više glasali, nego zato što za Tadića mi, nekadašnji glasači DS-a, nismo glasali i ne pada nam na pamet da ikada više za njega ili nekog iz njegovog okruženja glasamo!!!

zoran

pre 11 godina

"Ti mozes da budes predsednik DS samo u snovima. Ni ti ani onaj muceni Kuzmanovic nemate ama bas nikakvu sansu za to. Ni ste vi taj kalibar.
Predsednik stranke mora da ima makar malo harizme pored visokog obrazovanja koje vi nemate."
(jovana, 26. septembar 2012 14:02)

Jovanice, pročitaj još jedanom šta si napisala i logočki i pravopisno a ja odo' u WC...

Podrška za Z.Živkovića. Kad god je nešto rekao ili napisao bilo je pravo u metu.

Ramona

pre 11 godina

Volela bih da vidim Zorana Zivkovica i ljude koje je Boris Tadic tako odlucno izbacio iz stranke ili ih stavio u karantin tokom "sanitarnog otklona" po Kostunicinom spisku (kako se ume i moze biti odlucan kad se hoce). Ali to ne znaci da verujem da Zivkovic i ekipa mogu nesto da urade od JUL-a u koji se DS pretvorio. Nasuprot. Niko vise ne zeli da menja sebe/Srbiju, pa ni clanstvo DS-a. Svako samo hoce svoj deo. Kostunica i Tadic su uradili odlican posao. Svaka cast. Nepopravljivo.

Miki skepticni

pre 11 godina

Promene u DS-u su neophodne ali ne verujem da iko od trojice koji se za sada pominju ima snage i znanja za tako nesto, plus ce ta izborna trka biti i prljava i kompromitujuca za svu trojicu.

jovana

pre 11 godina

Ti mozes da budes predsednik DS samo u snovima. Ni ti ani onaj muceni Kuzmanovic nemate ama bas nikakvu sansu za to. Ni ste vi taj kalibar.
Predsednik stranke mora da ima makar malo harizme pored visokog obrazovanja koje vi nemate.

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Šansa da Živković pobedi je ista kao da vam padne večeras mesec na glavu, ali njegova kanditatura i retorika ima svoja ekonomsko/markentiška opravdanja, a ona glase:ovi izbori su ko poručeni da se medijski vratite u igru, da u sred i pred kraj kampanje istrgujete sa glavnim favoritom, i to bi bilo to;a što da filozofiramo, kada se o tome ovde radi, ničemu drugome.

TheObradovic

pre 11 godina

@Stokton

Ne bi da polemisem,vec samo da Vas ispravim/podsetim.
Zoran Zivkovic NIJE predao vlast kad je mislio da tako treba nego onda kad je njegova vlada izgubila vecinu u Narodnoj skupstini.
Velika je razlika u tome.
Cisto da pomenem,istine radi.

marko, nis

pre 11 godina

@Mića iz Jagodine
Nije tako u inostranstvu, makar u onom inostranstvu sa dugom demokratskom tradicijom. Npr. u USA, a svi smo svedoci toga, svi registrovani clanovi i simpatizeri republikanaca i demokrata, direktnim glasanjem biraju ko ce biti njihov predsednicki kandidat. Tako je prosli put Obama jedva pobedio Hilari Klinton, a Romni je ove godine pobedio Santoruma, Gingrica i Pola, da bi postao kandidat republikanaca. O predsednicima partija treba da glasaju svi clanovi tih partija, i takvi sistemi vec postoje i u Nemackoj i Francuskoj i Britaniji, i mnogim drugim evropskim parijama. Kod nas je takav princip glasanja uveo za sada samo LDP.

Zlopamtilo

pre 11 godina

obojica su više aparatčici nego vizionari, njihov domet je neka birokratska funkcija.
(mirko, 26. septembar 2012 10:26)

Ne vidim živog vizionara na političkoj sceni Srbije .Svi su apartčici unutar nekog sistema .Stranka kao stranka je,apsolutno , u funkciji lidera tako da su demokratski izbori unutar stranke uvek farsa. To se pokazalo kroz istoriju srpskog višepartijskog sistema . Koliko je samo stranaka nastalo iz DS-a ?!

mirko

pre 11 godina

Živković nije mogao pobediti ni kada je bio u poziciji da kontroliše stranačku administraciju, kada je u vrhu stranke imao svoje ljude, i bio predsednik vlade.
NJegova jedina šansa je što je bio duže vreme izvan politike, pa su mnogi zaboravili njegove umne komentare, i njegove izuzetne organizatorske sposobnosti.
On bi jedino pobedio u slučaju da ne glasaju članovi DS, nego SNS i Dinkićevci, jer jedino njima odgovara takav predsednik DS, stranka bi sa njim vrlo brzo nestala sa političke scene, a to oni žele. Uz ovo moram dodati da i Tadić ima sve više podrške među tim svetom, jer i njemu je na prvom mestu da on bude predsednik, a stranka mu je u drugom planu. Tadić je pobedio na prošlim izborima, više kao podoban Koštunici, nego kao naslednik politike Zorana Đinđića. Nadam se da će ovoga puta pobediti politika Z.Đinđića, a Živković i Tadić nisu ni po kojem kriterijumu dorasli da vode takvu politiku. To što ste nekoga poznavali, i često se sretali sa njim, ne znači da posedujete njegove kvalitete, obojica su više aparatčici nego vizionari, njihov domet je neka birokratska funkcija.

Zoran

pre 11 godina

"Razlika izmedju političara i državnika je u tome što političar misli na sledeće izbore, a državnik na sledeće generacije", ako se ne varam izreka De Gola.
Mislim da ovih drugih nema nigde u zemlji Srbiji.

Mića iz Jagodine

pre 11 godina

Čudi me priča Živkovićeva.Sumnjam de mu nije poznato da kod stranačkih izbora pobedjuje onaj ko ima iza sebe stranačku administraciju.Tako je kod nas,tako je i u inostranstvu.Živkovićeve šanse za pobedu su N U L A!!!!

Kalimero

pre 11 godina

Vitezovi, dok se vi vitisete, zemlja propada. Ako ti je stalo da nesto menjas i politicki delujes, osnuj svoju stranku, bar je to u Srbiji lako. Pa idi po glasove gradjana, mani se tih viteskih borbi unutar delegatskog i vrag zna kakvog koruptivnog/netransparentnog sistema. A ko je sta ucinio i sta je to moderna istorija, duga je tema. U svakom slucaju, Djindjic nije bio nimalo pozitivan lik u srpskoj istoriji, jer je posluzio NATO-u da skinu najveceg Srbina ikada - Slobu slobodu. Otkad nam je Sloba otisao, ovde se vise ne zna ni ko pije ni ko placa. Kad je Sloba bio, znalo se ko je sef i ko jedini sme da krade. Sad su svi neki sefovi, i makisu na sve strane. A to je najveca zasluga Djindjica. Moderna srpska istorija su kriminalne privatizacije, otcepljenje CG, proglasenje Kosova, ako tu postoje nekakve "zasluge", onda ni po cemu dobre. No, kakvi su ovi posle njega, ne mogu nista lose o njemu, on je makar nesto i radio, ovi samo kradu.

U svakom slucaju, ako ti je stalo do Srbije, mani se DS-a. Od toga nema nista. Koja je poenta da izlecis DS kad mozes da osnujes novu stranku? Ova se ionako urusava sama od sebe. Nema joj spasa ko god da dodje, i Djilasu je bolje da osnuje novu stranku nego da nastavlja u ovoj. Gradjani kad vide to DS, i prisete se ovih 12 godina, tesko da ce moci da je zaokruze na ma kom listicu, ma ko da je vodi.

Solo prodor mladog i perspektivnog Zivkovica

pre 11 godina

Vlast nije da se radi nego da se uziva. Svi takve slatke stvari volimo. Prema tome, svi na juris!

smesno

pre 11 godina

E ako se ovaj vinogradar kandiduje ima nacisto da propadnu.Odakle se ovi ljudi vracaju.Pa njima politika dodje ko zezanje izmedju dve berbe...Dosta nam je vise starih,dajte nam nove ljude,mlade.Demokratska stranka nikad nece biti vise ista.Vreme nije stalo za nju.Mora kao svi i ona da se menja,modernizuje.Nekako su im kadrovi izraubovani i potroseni.Dokle su dosli kad im Zivkovic dodje kao nov kandidat.

Stokton

pre 11 godina

Tebe bih podržao jer si jedini predao svoju vlast kad si ocenio da tako treba. Sušta suprotnost Tadiću a suprotnost i Đilasu jer čovek nije ni malo iskren za razliku od tebe. Ali, na žalost, mislim da nemaš šanse jer je zlo ovde odavno uzelo maha.

Stokton

pre 11 godina

Tebe bih podržao jer si jedini predao svoju vlast kad si ocenio da tako treba. Sušta suprotnost Tadiću a suprotnost i Đilasu jer čovek nije ni malo iskren za razliku od tebe. Ali, na žalost, mislim da nemaš šanse jer je zlo ovde odavno uzelo maha.

Zoran

pre 11 godina

"Razlika izmedju političara i državnika je u tome što političar misli na sledeće izbore, a državnik na sledeće generacije", ako se ne varam izreka De Gola.
Mislim da ovih drugih nema nigde u zemlji Srbiji.

nekadašnji glasač DS-a

pre 11 godina

Sudeći po komentarima onih koji su za Tadića, mislim da je Živkovićeva pobeda potpuno sigurna. Ej, ljudi, tog vašeg Tadića je pobedio NIKOLIĆ!!! Ej, Nikolić koji je navodno falsifikovao diplomu, koji ne zna engleski, koji je bio radikal... Pa, samo lud čovek može posle toga da Tadića podrži da ostane predsednik DS-a.
Da li ste svesni da ćete izgubiti glasačko telo ako vam Tadić, Đilas i kompanija vode stranku?! Pa, nije Nikolić pobedio zato što su ga više glasali, nego zato što za Tadića mi, nekadašnji glasači DS-a, nismo glasali i ne pada nam na pamet da ikada više za njega ili nekog iz njegovog okruženja glasamo!!!

mr.real

pre 11 godina

Nisam član ove stranke, nisam više čak ni simpatizer ali želim ovom čoveku da ostvari to što je naumio. Mislim da bi to bilo jako dobro za stranku, za Srbiju i njene građane.
Srećno Zorane!

zoran

pre 11 godina

"Ti mozes da budes predsednik DS samo u snovima. Ni ti ani onaj muceni Kuzmanovic nemate ama bas nikakvu sansu za to. Ni ste vi taj kalibar.
Predsednik stranke mora da ima makar malo harizme pored visokog obrazovanja koje vi nemate."
(jovana, 26. septembar 2012 14:02)

Jovanice, pročitaj još jedanom šta si napisala i logočki i pravopisno a ja odo' u WC...

Podrška za Z.Živkovića. Kad god je nešto rekao ili napisao bilo je pravo u metu.

crni domino

pre 11 godina

Budes li izabran, mnogi ce se vratiti u DS!
I dalje me cudi sto ocigledni gubitnik i vrlo los vizionar Tadic nije casno dao ostavku!
Da li je moguce da i sam vrh stranke ima beskarakterne ljude niskog morala kao sto je Tadic. Sramota za DS ako ih ima jos!
Moraces Zorane takve da pocistis, kao sto se pokojni Djindjic svojevremeno zahvalio Micunovicu!

Mića iz Jagodine

pre 11 godina

Čudi me priča Živkovićeva.Sumnjam de mu nije poznato da kod stranačkih izbora pobedjuje onaj ko ima iza sebe stranačku administraciju.Tako je kod nas,tako je i u inostranstvu.Živkovićeve šanse za pobedu su N U L A!!!!

Ramona

pre 11 godina

Volela bih da vidim Zorana Zivkovica i ljude koje je Boris Tadic tako odlucno izbacio iz stranke ili ih stavio u karantin tokom "sanitarnog otklona" po Kostunicinom spisku (kako se ume i moze biti odlucan kad se hoce). Ali to ne znaci da verujem da Zivkovic i ekipa mogu nesto da urade od JUL-a u koji se DS pretvorio. Nasuprot. Niko vise ne zeli da menja sebe/Srbiju, pa ni clanstvo DS-a. Svako samo hoce svoj deo. Kostunica i Tadic su uradili odlican posao. Svaka cast. Nepopravljivo.

smesno

pre 11 godina

E ako se ovaj vinogradar kandiduje ima nacisto da propadnu.Odakle se ovi ljudi vracaju.Pa njima politika dodje ko zezanje izmedju dve berbe...Dosta nam je vise starih,dajte nam nove ljude,mlade.Demokratska stranka nikad nece biti vise ista.Vreme nije stalo za nju.Mora kao svi i ona da se menja,modernizuje.Nekako su im kadrovi izraubovani i potroseni.Dokle su dosli kad im Zivkovic dodje kao nov kandidat.

marko, nis

pre 11 godina

@Mića iz Jagodine
Nije tako u inostranstvu, makar u onom inostranstvu sa dugom demokratskom tradicijom. Npr. u USA, a svi smo svedoci toga, svi registrovani clanovi i simpatizeri republikanaca i demokrata, direktnim glasanjem biraju ko ce biti njihov predsednicki kandidat. Tako je prosli put Obama jedva pobedio Hilari Klinton, a Romni je ove godine pobedio Santoruma, Gingrica i Pola, da bi postao kandidat republikanaca. O predsednicima partija treba da glasaju svi clanovi tih partija, i takvi sistemi vec postoje i u Nemackoj i Francuskoj i Britaniji, i mnogim drugim evropskim parijama. Kod nas je takav princip glasanja uveo za sada samo LDP.

krajisnik jasmin

pre 11 godina

gospodine Zivkovicu vi ste pametan covek koji zna da razmislja svojom glavom i uz to jos i prilicno iskren, spram drugih jos i posten, sto ne prolazi u nasoj srpskoj sredini.U ovoj zemlju preovladavaju oni koji su bezobrazni, bahati bez trunke savesti i postenja, a tako je i u DS stranci. Ja sebi dajem za pravo da tako rezonujem jer sam 5.oktobra 2ooo. god. bio jedan od onih koji su bili u Beogradu a da nisu nikada do sada a ni sad pripadali ni jednoj partiji. Grozim se sta sve se desilo i ne mogu da poverujem da ponovo kolo vode oni protiv kojih sam bio pre 12 godina, a za to krivim prvo DS pa sve ostale koji nisu imali snage ni znanja da sa politicke scene skinu ove danas vodece,. ili su sve ove godine od istih za opstanak izvlacili neku korist a nas vukli za nos,.

TheObradovic

pre 11 godina

@Stokton

Ne bi da polemisem,vec samo da Vas ispravim/podsetim.
Zoran Zivkovic NIJE predao vlast kad je mislio da tako treba nego onda kad je njegova vlada izgubila vecinu u Narodnoj skupstini.
Velika je razlika u tome.
Cisto da pomenem,istine radi.

Banacanin

pre 11 godina

Sto se mene tice,DS moze da se ugasi kao stranka.
Ako zele i dalje biti u politici,bolje da izaberu i Zivkovica.
Boris je pukao,vece sramote nema nego izgubiti od Tome.
Djilas samo moze da farba Beogradjane,on nema ni 0.001% podrske van Beograda.

Ako vec mora da se proguta zaba,ond aneka bude i Zivkovic.

Dzaba sve,ako u stranci ostanu Petrovic,Vlahovic,Dulic i slicni.

mirko

pre 11 godina

Živković nije mogao pobediti ni kada je bio u poziciji da kontroliše stranačku administraciju, kada je u vrhu stranke imao svoje ljude, i bio predsednik vlade.
NJegova jedina šansa je što je bio duže vreme izvan politike, pa su mnogi zaboravili njegove umne komentare, i njegove izuzetne organizatorske sposobnosti.
On bi jedino pobedio u slučaju da ne glasaju članovi DS, nego SNS i Dinkićevci, jer jedino njima odgovara takav predsednik DS, stranka bi sa njim vrlo brzo nestala sa političke scene, a to oni žele. Uz ovo moram dodati da i Tadić ima sve više podrške među tim svetom, jer i njemu je na prvom mestu da on bude predsednik, a stranka mu je u drugom planu. Tadić je pobedio na prošlim izborima, više kao podoban Koštunici, nego kao naslednik politike Zorana Đinđića. Nadam se da će ovoga puta pobediti politika Z.Đinđića, a Živković i Tadić nisu ni po kojem kriterijumu dorasli da vode takvu politiku. To što ste nekoga poznavali, i često se sretali sa njim, ne znači da posedujete njegove kvalitete, obojica su više aparatčici nego vizionari, njihov domet je neka birokratska funkcija.

Kalimero

pre 11 godina

Vitezovi, dok se vi vitisete, zemlja propada. Ako ti je stalo da nesto menjas i politicki delujes, osnuj svoju stranku, bar je to u Srbiji lako. Pa idi po glasove gradjana, mani se tih viteskih borbi unutar delegatskog i vrag zna kakvog koruptivnog/netransparentnog sistema. A ko je sta ucinio i sta je to moderna istorija, duga je tema. U svakom slucaju, Djindjic nije bio nimalo pozitivan lik u srpskoj istoriji, jer je posluzio NATO-u da skinu najveceg Srbina ikada - Slobu slobodu. Otkad nam je Sloba otisao, ovde se vise ne zna ni ko pije ni ko placa. Kad je Sloba bio, znalo se ko je sef i ko jedini sme da krade. Sad su svi neki sefovi, i makisu na sve strane. A to je najveca zasluga Djindjica. Moderna srpska istorija su kriminalne privatizacije, otcepljenje CG, proglasenje Kosova, ako tu postoje nekakve "zasluge", onda ni po cemu dobre. No, kakvi su ovi posle njega, ne mogu nista lose o njemu, on je makar nesto i radio, ovi samo kradu.

U svakom slucaju, ako ti je stalo do Srbije, mani se DS-a. Od toga nema nista. Koja je poenta da izlecis DS kad mozes da osnujes novu stranku? Ova se ionako urusava sama od sebe. Nema joj spasa ko god da dodje, i Djilasu je bolje da osnuje novu stranku nego da nastavlja u ovoj. Gradjani kad vide to DS, i prisete se ovih 12 godina, tesko da ce moci da je zaokruze na ma kom listicu, ma ko da je vodi.

Solo prodor mladog i perspektivnog Zivkovica

pre 11 godina

Vlast nije da se radi nego da se uziva. Svi takve slatke stvari volimo. Prema tome, svi na juris!

Zlopamtilo

pre 11 godina

obojica su više aparatčici nego vizionari, njihov domet je neka birokratska funkcija.
(mirko, 26. septembar 2012 10:26)

Ne vidim živog vizionara na političkoj sceni Srbije .Svi su apartčici unutar nekog sistema .Stranka kao stranka je,apsolutno , u funkciji lidera tako da su demokratski izbori unutar stranke uvek farsa. To se pokazalo kroz istoriju srpskog višepartijskog sistema . Koliko je samo stranaka nastalo iz DS-a ?!

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Šansa da Živković pobedi je ista kao da vam padne večeras mesec na glavu, ali njegova kanditatura i retorika ima svoja ekonomsko/markentiška opravdanja, a ona glase:ovi izbori su ko poručeni da se medijski vratite u igru, da u sred i pred kraj kampanje istrgujete sa glavnim favoritom, i to bi bilo to;a što da filozofiramo, kada se o tome ovde radi, ničemu drugome.

Miki skepticni

pre 11 godina

Promene u DS-u su neophodne ali ne verujem da iko od trojice koji se za sada pominju ima snage i znanja za tako nesto, plus ce ta izborna trka biti i prljava i kompromitujuca za svu trojicu.

jovana

pre 11 godina

Ti mozes da budes predsednik DS samo u snovima. Ni ti ani onaj muceni Kuzmanovic nemate ama bas nikakvu sansu za to. Ni ste vi taj kalibar.
Predsednik stranke mora da ima makar malo harizme pored visokog obrazovanja koje vi nemate.

Nemanja

pre 11 godina

Pored aktuelnih politicara koji kradu i ne krste se samo nam jos nedostaje povratak ovakvih likova. Politicari u Srbiji su kao krpelji, ne mozes da ih se otreses....

lidija

pre 11 godina

Moram da priznam da iako ne mislim nista dobro o Zivkovicu, jer je imao priliku i nista nije uradio, trka za predsednika postaje sve zanimljivija. Mislim da nema nikakve sanse i da samo trazi malo publiciteta. Steta samo sto ce biti prljava i srozace DS jos dublje.

Kalimero

pre 11 godina

Vitezovi, dok se vi vitisete, zemlja propada. Ako ti je stalo da nesto menjas i politicki delujes, osnuj svoju stranku, bar je to u Srbiji lako. Pa idi po glasove gradjana, mani se tih viteskih borbi unutar delegatskog i vrag zna kakvog koruptivnog/netransparentnog sistema. A ko je sta ucinio i sta je to moderna istorija, duga je tema. U svakom slucaju, Djindjic nije bio nimalo pozitivan lik u srpskoj istoriji, jer je posluzio NATO-u da skinu najveceg Srbina ikada - Slobu slobodu. Otkad nam je Sloba otisao, ovde se vise ne zna ni ko pije ni ko placa. Kad je Sloba bio, znalo se ko je sef i ko jedini sme da krade. Sad su svi neki sefovi, i makisu na sve strane. A to je najveca zasluga Djindjica. Moderna srpska istorija su kriminalne privatizacije, otcepljenje CG, proglasenje Kosova, ako tu postoje nekakve "zasluge", onda ni po cemu dobre. No, kakvi su ovi posle njega, ne mogu nista lose o njemu, on je makar nesto i radio, ovi samo kradu.

U svakom slucaju, ako ti je stalo do Srbije, mani se DS-a. Od toga nema nista. Koja je poenta da izlecis DS kad mozes da osnujes novu stranku? Ova se ionako urusava sama od sebe. Nema joj spasa ko god da dodje, i Djilasu je bolje da osnuje novu stranku nego da nastavlja u ovoj. Gradjani kad vide to DS, i prisete se ovih 12 godina, tesko da ce moci da je zaokruze na ma kom listicu, ma ko da je vodi.

smesno

pre 11 godina

E ako se ovaj vinogradar kandiduje ima nacisto da propadnu.Odakle se ovi ljudi vracaju.Pa njima politika dodje ko zezanje izmedju dve berbe...Dosta nam je vise starih,dajte nam nove ljude,mlade.Demokratska stranka nikad nece biti vise ista.Vreme nije stalo za nju.Mora kao svi i ona da se menja,modernizuje.Nekako su im kadrovi izraubovani i potroseni.Dokle su dosli kad im Zivkovic dodje kao nov kandidat.

mirko

pre 11 godina

Živković nije mogao pobediti ni kada je bio u poziciji da kontroliše stranačku administraciju, kada je u vrhu stranke imao svoje ljude, i bio predsednik vlade.
NJegova jedina šansa je što je bio duže vreme izvan politike, pa su mnogi zaboravili njegove umne komentare, i njegove izuzetne organizatorske sposobnosti.
On bi jedino pobedio u slučaju da ne glasaju članovi DS, nego SNS i Dinkićevci, jer jedino njima odgovara takav predsednik DS, stranka bi sa njim vrlo brzo nestala sa političke scene, a to oni žele. Uz ovo moram dodati da i Tadić ima sve više podrške među tim svetom, jer i njemu je na prvom mestu da on bude predsednik, a stranka mu je u drugom planu. Tadić je pobedio na prošlim izborima, više kao podoban Koštunici, nego kao naslednik politike Zorana Đinđića. Nadam se da će ovoga puta pobediti politika Z.Đinđića, a Živković i Tadić nisu ni po kojem kriterijumu dorasli da vode takvu politiku. To što ste nekoga poznavali, i često se sretali sa njim, ne znači da posedujete njegove kvalitete, obojica su više aparatčici nego vizionari, njihov domet je neka birokratska funkcija.

jovana

pre 11 godina

Ti mozes da budes predsednik DS samo u snovima. Ni ti ani onaj muceni Kuzmanovic nemate ama bas nikakvu sansu za to. Ni ste vi taj kalibar.
Predsednik stranke mora da ima makar malo harizme pored visokog obrazovanja koje vi nemate.

Solo prodor mladog i perspektivnog Zivkovica

pre 11 godina

Vlast nije da se radi nego da se uziva. Svi takve slatke stvari volimo. Prema tome, svi na juris!

Mića iz Jagodine

pre 11 godina

Čudi me priča Živkovićeva.Sumnjam de mu nije poznato da kod stranačkih izbora pobedjuje onaj ko ima iza sebe stranačku administraciju.Tako je kod nas,tako je i u inostranstvu.Živkovićeve šanse za pobedu su N U L A!!!!

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Šansa da Živković pobedi je ista kao da vam padne večeras mesec na glavu, ali njegova kanditatura i retorika ima svoja ekonomsko/markentiška opravdanja, a ona glase:ovi izbori su ko poručeni da se medijski vratite u igru, da u sred i pred kraj kampanje istrgujete sa glavnim favoritom, i to bi bilo to;a što da filozofiramo, kada se o tome ovde radi, ničemu drugome.

zoran

pre 11 godina

"Ti mozes da budes predsednik DS samo u snovima. Ni ti ani onaj muceni Kuzmanovic nemate ama bas nikakvu sansu za to. Ni ste vi taj kalibar.
Predsednik stranke mora da ima makar malo harizme pored visokog obrazovanja koje vi nemate."
(jovana, 26. septembar 2012 14:02)

Jovanice, pročitaj još jedanom šta si napisala i logočki i pravopisno a ja odo' u WC...

Podrška za Z.Živkovića. Kad god je nešto rekao ili napisao bilo je pravo u metu.

Stokton

pre 11 godina

Tebe bih podržao jer si jedini predao svoju vlast kad si ocenio da tako treba. Sušta suprotnost Tadiću a suprotnost i Đilasu jer čovek nije ni malo iskren za razliku od tebe. Ali, na žalost, mislim da nemaš šanse jer je zlo ovde odavno uzelo maha.

mr.real

pre 11 godina

Nisam član ove stranke, nisam više čak ni simpatizer ali želim ovom čoveku da ostvari to što je naumio. Mislim da bi to bilo jako dobro za stranku, za Srbiju i njene građane.
Srećno Zorane!

crni domino

pre 11 godina

Budes li izabran, mnogi ce se vratiti u DS!
I dalje me cudi sto ocigledni gubitnik i vrlo los vizionar Tadic nije casno dao ostavku!
Da li je moguce da i sam vrh stranke ima beskarakterne ljude niskog morala kao sto je Tadic. Sramota za DS ako ih ima jos!
Moraces Zorane takve da pocistis, kao sto se pokojni Djindjic svojevremeno zahvalio Micunovicu!

Ramona

pre 11 godina

Volela bih da vidim Zorana Zivkovica i ljude koje je Boris Tadic tako odlucno izbacio iz stranke ili ih stavio u karantin tokom "sanitarnog otklona" po Kostunicinom spisku (kako se ume i moze biti odlucan kad se hoce). Ali to ne znaci da verujem da Zivkovic i ekipa mogu nesto da urade od JUL-a u koji se DS pretvorio. Nasuprot. Niko vise ne zeli da menja sebe/Srbiju, pa ni clanstvo DS-a. Svako samo hoce svoj deo. Kostunica i Tadic su uradili odlican posao. Svaka cast. Nepopravljivo.

nekadašnji glasač DS-a

pre 11 godina

Sudeći po komentarima onih koji su za Tadića, mislim da je Živkovićeva pobeda potpuno sigurna. Ej, ljudi, tog vašeg Tadića je pobedio NIKOLIĆ!!! Ej, Nikolić koji je navodno falsifikovao diplomu, koji ne zna engleski, koji je bio radikal... Pa, samo lud čovek može posle toga da Tadića podrži da ostane predsednik DS-a.
Da li ste svesni da ćete izgubiti glasačko telo ako vam Tadić, Đilas i kompanija vode stranku?! Pa, nije Nikolić pobedio zato što su ga više glasali, nego zato što za Tadića mi, nekadašnji glasači DS-a, nismo glasali i ne pada nam na pamet da ikada više za njega ili nekog iz njegovog okruženja glasamo!!!

lidija

pre 11 godina

Moram da priznam da iako ne mislim nista dobro o Zivkovicu, jer je imao priliku i nista nije uradio, trka za predsednika postaje sve zanimljivija. Mislim da nema nikakve sanse i da samo trazi malo publiciteta. Steta samo sto ce biti prljava i srozace DS jos dublje.

Nemanja

pre 11 godina

Pored aktuelnih politicara koji kradu i ne krste se samo nam jos nedostaje povratak ovakvih likova. Politicari u Srbiji su kao krpelji, ne mozes da ih se otreses....

Banacanin

pre 11 godina

Sto se mene tice,DS moze da se ugasi kao stranka.
Ako zele i dalje biti u politici,bolje da izaberu i Zivkovica.
Boris je pukao,vece sramote nema nego izgubiti od Tome.
Djilas samo moze da farba Beogradjane,on nema ni 0.001% podrske van Beograda.

Ako vec mora da se proguta zaba,ond aneka bude i Zivkovic.

Dzaba sve,ako u stranci ostanu Petrovic,Vlahovic,Dulic i slicni.

TheObradovic

pre 11 godina

@Stokton

Ne bi da polemisem,vec samo da Vas ispravim/podsetim.
Zoran Zivkovic NIJE predao vlast kad je mislio da tako treba nego onda kad je njegova vlada izgubila vecinu u Narodnoj skupstini.
Velika je razlika u tome.
Cisto da pomenem,istine radi.

marko, nis

pre 11 godina

@Mića iz Jagodine
Nije tako u inostranstvu, makar u onom inostranstvu sa dugom demokratskom tradicijom. Npr. u USA, a svi smo svedoci toga, svi registrovani clanovi i simpatizeri republikanaca i demokrata, direktnim glasanjem biraju ko ce biti njihov predsednicki kandidat. Tako je prosli put Obama jedva pobedio Hilari Klinton, a Romni je ove godine pobedio Santoruma, Gingrica i Pola, da bi postao kandidat republikanaca. O predsednicima partija treba da glasaju svi clanovi tih partija, i takvi sistemi vec postoje i u Nemackoj i Francuskoj i Britaniji, i mnogim drugim evropskim parijama. Kod nas je takav princip glasanja uveo za sada samo LDP.

Miki skepticni

pre 11 godina

Promene u DS-u su neophodne ali ne verujem da iko od trojice koji se za sada pominju ima snage i znanja za tako nesto, plus ce ta izborna trka biti i prljava i kompromitujuca za svu trojicu.

krajisnik jasmin

pre 11 godina

gospodine Zivkovicu vi ste pametan covek koji zna da razmislja svojom glavom i uz to jos i prilicno iskren, spram drugih jos i posten, sto ne prolazi u nasoj srpskoj sredini.U ovoj zemlju preovladavaju oni koji su bezobrazni, bahati bez trunke savesti i postenja, a tako je i u DS stranci. Ja sebi dajem za pravo da tako rezonujem jer sam 5.oktobra 2ooo. god. bio jedan od onih koji su bili u Beogradu a da nisu nikada do sada a ni sad pripadali ni jednoj partiji. Grozim se sta sve se desilo i ne mogu da poverujem da ponovo kolo vode oni protiv kojih sam bio pre 12 godina, a za to krivim prvo DS pa sve ostale koji nisu imali snage ni znanja da sa politicke scene skinu ove danas vodece,. ili su sve ove godine od istih za opstanak izvlacili neku korist a nas vukli za nos,.

Zoran

pre 11 godina

"Razlika izmedju političara i državnika je u tome što političar misli na sledeće izbore, a državnik na sledeće generacije", ako se ne varam izreka De Gola.
Mislim da ovih drugih nema nigde u zemlji Srbiji.

Zlopamtilo

pre 11 godina

obojica su više aparatčici nego vizionari, njihov domet je neka birokratska funkcija.
(mirko, 26. septembar 2012 10:26)

Ne vidim živog vizionara na političkoj sceni Srbije .Svi su apartčici unutar nekog sistema .Stranka kao stranka je,apsolutno , u funkciji lidera tako da su demokratski izbori unutar stranke uvek farsa. To se pokazalo kroz istoriju srpskog višepartijskog sistema . Koliko je samo stranaka nastalo iz DS-a ?!