Utorak, 25.09.2012.

11:53

Danas:Vesić Đilasu napisao Manifest

Goran Vesić, bliski saradnik Zorana Đinđića, napisao za Dragana Đilasa programski dokument pod nazivom "Manifest novih demokrata za novu Srbiju", piše "Danas".

Izvor: Danas

Danas:Vesiæ Ðilasu napisao Manifest IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

kraja

pre 11 godina

...sa'ce krstic da se oglasi na blogu uz par prigodnih yutubova...
...i nesebicnu podrsku frehanda (ako mu se vec nije smucilo)...

tesla

pre 11 godina

hahahha,ovi su definitivno ludi.Cuj Gogarn Vesic?!
Ja koji sam nevernik,moram reci gospode boze.
DS mora da se otarasi tog nepozeljnog clanstva.Ako za djilasa lobira Goran vesic,pa na sledecim izborima Ceda,Vuk,Karici i dveri ce pojedinacno imati veci procenat od ds.

aa-aa

pre 11 godina

Ako je pisao, Vesic je ispao smesan. Neverovatne nebuloze jednog sarlatana. Djilas je ipak pametan covek (voleo ga neko ili ne - sto je irelevanto u ovom trenutku) i ne bi dozvolio sebi da mu polupismeni i potpuno politikoloski neobrazovan tip, pise domace zadatke. Mislim da od Vesica niko nije to ni trazio, nego ce GV sad da pokaze "lojalnost" buducem sefu, pa evo vec ideoloski "deluje" za dobro stranke i demokratije. U svakom slucaju nebuloza.
Mislim da je ovo neka novinarska patka.

Serafim

pre 11 godina

Borise, pa zar opet ti nemas sta da kazes nego pravis kampanju kontrasta?
Pa covece, upravo zbog ovakavih stvari te Srbija nije ni glasala.
Sramote je to sto radis, mi smo Demokrate, nismo pijacari.

Владимир

pre 11 godina

Ђилас се у политици сналази ко слон у стакларској радњи. Све што је могао да забрља у Бг-у је забрљао (бар оно што је дошло до јавности). Логично је да иза њега стоје јачи играчи, па и Весић који му пише програм. Питање је зашто Весићу одговара да истури (потроши)баш Ђиласа?

marko

pre 11 godina

citat :
Trinaesta penzija, pun dodatak za trudnice, besplatan prevoz za građane starije od ne znam koliko godina, izgradnja obdaništa, finansiranje veštačke oplodnje - sve su to levičarski potezi. Zavrsen citat.

Ovakve mere nisu uopste 'levicarske' dapace...

madu vajga

pre 11 godina

Hoću da budem kum nove partije. Predlažem da se partija zove Reformsko-Konzervativna Partija, dakle partija koja bi najavljivala temeljite reforme, a u stvari bi se starala da se u ovoj zemlji nikad ništa ne promeni.

Vlada

pre 11 godina

Gospodo Demokrate, sad vam je valjda jasno ko ima i kakve namere, ambicije pre svega. Tu ne mogu biti čista posla, pogotovo ako g. Vesić ima bilo kakve veze sa DS-om i budućnošću ove partije, pa i naše zemlje. Čak je i sam bio iskren i svog lidera nazvao desničarem, koji se ''mora'' ponašati kao levičar. Ma strašno. Nadajmo se da će se pojaviti i neki novi mladi kvalitetni političari na ovoj sceni, a vi gospodo demokrate, do tada se bolje držite g. Borisa Tadića, jer on barem ima neki plan i viziju i čovek ima čistu prošlost i dobre namere, ako ništa drugo.
Svako dobro.

Александар Џунић

pre 11 godina

Па шта ће нам онда Ђилас, дај те тог Весића, кад је толико паметан.

чуо од Константина

pre 11 godina

Земља око Маракане има везе са Градом Београдом. Весић се зачаурио у Звезди која је у никада горој ситуацији, а Ђилас води град. Хммм, није Весић тако наиван...

paja 1618

pre 11 godina

Dobar je izbor Vesic pa on je bio i covek od poverenja Zorana Djindjica a i Ruzica je izjavila da je Djilas nastavak politike Zorana , odlican kadar , samo napred.

alisa

pre 11 godina

Manifest piše čovek koji je uporopastio KK Crvena Zvezda, pa zatim FK Crvena Zvezda. Piše čovek koji je organizovao gađanje suparničkog tima kesama punim mokraće. I time se ponosi!
Srbijo, da li još uvek postojiš?

Dragoslav

pre 11 godina

Jad i beda srpske politike pred očima javnosti. Dakle, Vesić prevodi sa engleskog program laburista i potura ga Đilasu. Program koji je pisan za Veliku Britaniju, zemlju toliko drugačiju od Srbije po svim parametrima.
Ni Vesića ni Đilasa, zapravo, ne interesuje šta tu piše. Njima je potreban papir kojim će mahati pred članstvom, jer je svima jasno da njih dvojica osim novca nemaju nikakav viši cilj.
Neobično je važno što je Danas ovo objavio. Odlično je što svako može da vidi šta je zapravo politika u Srbiji i ko se sve u našoj zemlji bavi politikom i radi nam o glavi.

Maki

pre 11 godina

Postoji veoma mali broj dobrih ljudi, postoje oni koji su vise dobri nego losi i obrnuto, postoji mali broj izrazito losih ljudi, ali tu i tamo ucine i po neko dobro delo u zivotu.

Za tog Vesica nisam cuo ni procitao NIJEDNU VEST da je uradio nesto dobro...

Sale

pre 11 godina

Ako Goran Vesić sebe smatra "političkim magom", onda je ova zemlja u većem problemu nego što sam mislio. Odbijam da poverujem da čovek koji je završio makar srednju školu može da napiše ovako stupidan i infantilan tekst. "Ako želiš da te srpska javnost prihvati kao nove, moraš u svom programu da izađeš s nekoliko novih ideja...", piše Vesić. Ljudi, pa ako ovaj savetuje Đilasa...onda Tadić nema o čemu da brine.

peca

pre 11 godina

"List piše da je imao uvid u taj dokument, koji je napisan s ciljem da se Đilasu, inače trenutno zameniku predsednika stranke, obezbedi vrlo konkretna ideološka, programska osnova za preuzimanje kormila u DS od aktuelnog predsednika Borisa Tadića ili za slučaj stvaranja nove političke partije."

Ovo mi zvuci kao neka pretnja ... Vratite mi moje krpice, alo necete po mome :)

ejbre

pre 11 godina

Ama, je'l mi na istog Vesica mislimo.
Onaj sto je doveo KK CZ u stecaj i pisao urnebesna saopstenja za javnost.
Onaj isti sto sada sedi u FK CZ i takodje pise predsedniku nebulozna saopstenja?

Ako Djilas ima veze sa ovim "kako-ga-nazvati", izgubice, ne samo moju, podrsku...

Gubitnicki mentalitet

pre 11 godina

Meni je cudno to sto Srbi uvek idu na pogresnu stranu. Pa, kud sad, kad i sami Britanci znaju da im je sistem skroz omasio u vezi sa ekonomskom krizom, da Srbi kopiraju njih. Sto ne preskocite da napravite neku gresku i odmah kopirate od Nemaca ili, jos bolje, Skandinavaca? Uopste mi nije jasno sto moramo da se opecemo na svakoj ringli, ali bas svakoj...

Vasilije

pre 11 godina

Goran Vesic ideolog stranke, svasta! DS kao organizacija koju vodi 'u dusi desnicar', al dok ne bude mesta na desnici, prikupice nesto radnika, seljaka i sirotinje na levici, sta je tu je - pragmaticno. Ako je ovo sto Vesic pise plan DS-a. bolje odmah da propadnu, cao.

Lanna

pre 11 godina

Sa blerizmom koji je mrtav i Cameronovim konzervativnim idejama o drustvu grupnog katila i slobodnom trzistu koji oderdjuje sve hoce da prave levu partiju. Pa to nema nigde.Vidi da su desnicari koji su svesni da je biracko telo siromsno pa ce ima prodati ime a sadrzaj ce im oduzeti zivot.

shpitz

pre 11 godina

Može li jedno pitanje? A šta je Vesić bio pre nego što je ušao u vlast?! Sad je biznismen, zahvaljući čemu? Siguran sam da je naglo postao sposoban kada je sa mesta ministra policije mogao svakoga da pritiska kako hoće... Šta ono rekoste o aferama????

Mimi

pre 11 godina

Ovo je saljivo kao sastav nekog osnovca. Smejurija. Umesto DS nastace TS - Tehnokratska Stranka u kojoj je jedini manifest Evro. Dobra je svaka ideologija koja donosi pare i svaki kompromis ce biti i'istorijsko pomirenje'. Tadic nije nista bolji, ali kao covek lepog porekla, proslosti i kao covek za koga se zna da je 'posten' (ma koliko to otrcano zvucalo), duzan je da reformise stranku na pravi nacin. Pokojni Zoran se okrece u grobu u svakom slucaju. Pozdrav.

Bole

pre 11 godina

Do juče su bili svi za jednog i jedan za sve...
(Mališa, 25. septembar 2012 12:20)

Izboti u stranci su jedini dokaz da je stranka stvarno demokratska, a ne zasnovana na kultu licnosti, kamo srece da ih imaju sve stranke.

NekoIzMase

pre 11 godina

Saradnja sa Vesićem je omča oko vrata i uvod u političko samoubistvo Dragana Đilasa ...

Na moju veliku radost, Tadić će odneti pobedu u DS, što će onemogućiti tu stranku da u bliskoj budućnosti participira u vlasti ...

vlada-so

pre 11 godina

evo malo manifesta od običnog člana;malo više socijaldemokratije ne bi škodilo,malo više brige za gubitnike tranzicije,raščistiti sa pljačkaškim privatizacijama i sankcionisanje istih,davanje pravne pomoći otpuštenim radnicima da ne tumaraju kao muva bez glave ulicama beograda,što se tiče unutrašnje politike,nikakvi savezi sa dinkićem i njegovim sponzorima,izbacivanje iz ds svih preletača bez ideologija,nema više šlepanja iz manjih partija tipa spo,sdps...,što se tiče spoljne politike,klimati glavom kao naprednjaci.

Mališa

pre 11 godina

Vesić za Đilasa, Krstić za Tadića, Dulić za Pajtića, Živković sam za sebe. Do juče su bili svi za jednog i jedan za sve, ali danas nema državne kase, preduzeća... pa se raštrkali kud koji mili moji.

Polupismeni Srbin

pre 11 godina

Manifestna je vasa opcinjenost vlascu, u pravu je Tadic kada kaze da Djilas i kompanija hoce da od DS naprave preduzece, stranku bez ideologije, sto je i Djilas napravio od pojedinih odbora u Srbiji.Po pravilu su njegovi odbori po Srbiji napravili najgore rezultate upravo zbog toga jer se ne razlikuhu od lokalnih bezlicnih lokalnih odbora SNS-a.Zato sa ovakvim ideolozima kakav je Vesic , pre ce se DS i SNS utopiti , nego sto ce se DS identifikovati kao stranka levog centra.Zato moja podrska Tadicu za predsednika DS-a!!!

Mališa

pre 11 godina

Vesić za Đilasa, Krstić za Tadića, Dulić za Pajtića, Živković sam za sebe. Do juče su bili svi za jednog i jedan za sve, ali danas nema državne kase, preduzeća... pa se raštrkali kud koji mili moji.

NekoIzMase

pre 11 godina

Saradnja sa Vesićem je omča oko vrata i uvod u političko samoubistvo Dragana Đilasa ...

Na moju veliku radost, Tadić će odneti pobedu u DS, što će onemogućiti tu stranku da u bliskoj budućnosti participira u vlasti ...

Mimi

pre 11 godina

Ovo je saljivo kao sastav nekog osnovca. Smejurija. Umesto DS nastace TS - Tehnokratska Stranka u kojoj je jedini manifest Evro. Dobra je svaka ideologija koja donosi pare i svaki kompromis ce biti i'istorijsko pomirenje'. Tadic nije nista bolji, ali kao covek lepog porekla, proslosti i kao covek za koga se zna da je 'posten' (ma koliko to otrcano zvucalo), duzan je da reformise stranku na pravi nacin. Pokojni Zoran se okrece u grobu u svakom slucaju. Pozdrav.

shpitz

pre 11 godina

Može li jedno pitanje? A šta je Vesić bio pre nego što je ušao u vlast?! Sad je biznismen, zahvaljući čemu? Siguran sam da je naglo postao sposoban kada je sa mesta ministra policije mogao svakoga da pritiska kako hoće... Šta ono rekoste o aferama????

Polupismeni Srbin

pre 11 godina

Manifestna je vasa opcinjenost vlascu, u pravu je Tadic kada kaze da Djilas i kompanija hoce da od DS naprave preduzece, stranku bez ideologije, sto je i Djilas napravio od pojedinih odbora u Srbiji.Po pravilu su njegovi odbori po Srbiji napravili najgore rezultate upravo zbog toga jer se ne razlikuhu od lokalnih bezlicnih lokalnih odbora SNS-a.Zato sa ovakvim ideolozima kakav je Vesic , pre ce se DS i SNS utopiti , nego sto ce se DS identifikovati kao stranka levog centra.Zato moja podrska Tadicu za predsednika DS-a!!!

vlada-so

pre 11 godina

evo malo manifesta od običnog člana;malo više socijaldemokratije ne bi škodilo,malo više brige za gubitnike tranzicije,raščistiti sa pljačkaškim privatizacijama i sankcionisanje istih,davanje pravne pomoći otpuštenim radnicima da ne tumaraju kao muva bez glave ulicama beograda,što se tiče unutrašnje politike,nikakvi savezi sa dinkićem i njegovim sponzorima,izbacivanje iz ds svih preletača bez ideologija,nema više šlepanja iz manjih partija tipa spo,sdps...,što se tiče spoljne politike,klimati glavom kao naprednjaci.

ejbre

pre 11 godina

Ama, je'l mi na istog Vesica mislimo.
Onaj sto je doveo KK CZ u stecaj i pisao urnebesna saopstenja za javnost.
Onaj isti sto sada sedi u FK CZ i takodje pise predsedniku nebulozna saopstenja?

Ako Djilas ima veze sa ovim "kako-ga-nazvati", izgubice, ne samo moju, podrsku...

Bole

pre 11 godina

Do juče su bili svi za jednog i jedan za sve...
(Mališa, 25. septembar 2012 12:20)

Izboti u stranci su jedini dokaz da je stranka stvarno demokratska, a ne zasnovana na kultu licnosti, kamo srece da ih imaju sve stranke.

Lanna

pre 11 godina

Sa blerizmom koji je mrtav i Cameronovim konzervativnim idejama o drustvu grupnog katila i slobodnom trzistu koji oderdjuje sve hoce da prave levu partiju. Pa to nema nigde.Vidi da su desnicari koji su svesni da je biracko telo siromsno pa ce ima prodati ime a sadrzaj ce im oduzeti zivot.

alisa

pre 11 godina

Manifest piše čovek koji je uporopastio KK Crvena Zvezda, pa zatim FK Crvena Zvezda. Piše čovek koji je organizovao gađanje suparničkog tima kesama punim mokraće. I time se ponosi!
Srbijo, da li još uvek postojiš?

Александар Џунић

pre 11 godina

Па шта ће нам онда Ђилас, дај те тог Весића, кад је толико паметан.

Sale

pre 11 godina

Ako Goran Vesić sebe smatra "političkim magom", onda je ova zemlja u većem problemu nego što sam mislio. Odbijam da poverujem da čovek koji je završio makar srednju školu može da napiše ovako stupidan i infantilan tekst. "Ako želiš da te srpska javnost prihvati kao nove, moraš u svom programu da izađeš s nekoliko novih ideja...", piše Vesić. Ljudi, pa ako ovaj savetuje Đilasa...onda Tadić nema o čemu da brine.

Maki

pre 11 godina

Postoji veoma mali broj dobrih ljudi, postoje oni koji su vise dobri nego losi i obrnuto, postoji mali broj izrazito losih ljudi, ali tu i tamo ucine i po neko dobro delo u zivotu.

Za tog Vesica nisam cuo ni procitao NIJEDNU VEST da je uradio nesto dobro...

Dragoslav

pre 11 godina

Jad i beda srpske politike pred očima javnosti. Dakle, Vesić prevodi sa engleskog program laburista i potura ga Đilasu. Program koji je pisan za Veliku Britaniju, zemlju toliko drugačiju od Srbije po svim parametrima.
Ni Vesića ni Đilasa, zapravo, ne interesuje šta tu piše. Njima je potreban papir kojim će mahati pred članstvom, jer je svima jasno da njih dvojica osim novca nemaju nikakav viši cilj.
Neobično je važno što je Danas ovo objavio. Odlično je što svako može da vidi šta je zapravo politika u Srbiji i ko se sve u našoj zemlji bavi politikom i radi nam o glavi.

Vlada

pre 11 godina

Gospodo Demokrate, sad vam je valjda jasno ko ima i kakve namere, ambicije pre svega. Tu ne mogu biti čista posla, pogotovo ako g. Vesić ima bilo kakve veze sa DS-om i budućnošću ove partije, pa i naše zemlje. Čak je i sam bio iskren i svog lidera nazvao desničarem, koji se ''mora'' ponašati kao levičar. Ma strašno. Nadajmo se da će se pojaviti i neki novi mladi kvalitetni političari na ovoj sceni, a vi gospodo demokrate, do tada se bolje držite g. Borisa Tadića, jer on barem ima neki plan i viziju i čovek ima čistu prošlost i dobre namere, ako ništa drugo.
Svako dobro.

чуо од Константина

pre 11 godina

Земља око Маракане има везе са Градом Београдом. Весић се зачаурио у Звезди која је у никада горој ситуацији, а Ђилас води град. Хммм, није Весић тако наиван...

Владимир

pre 11 godina

Ђилас се у политици сналази ко слон у стакларској радњи. Све што је могао да забрља у Бг-у је забрљао (бар оно што је дошло до јавности). Логично је да иза њега стоје јачи играчи, па и Весић који му пише програм. Питање је зашто Весићу одговара да истури (потроши)баш Ђиласа?

madu vajga

pre 11 godina

Hoću da budem kum nove partije. Predlažem da se partija zove Reformsko-Konzervativna Partija, dakle partija koja bi najavljivala temeljite reforme, a u stvari bi se starala da se u ovoj zemlji nikad ništa ne promeni.

Vasilije

pre 11 godina

Goran Vesic ideolog stranke, svasta! DS kao organizacija koju vodi 'u dusi desnicar', al dok ne bude mesta na desnici, prikupice nesto radnika, seljaka i sirotinje na levici, sta je tu je - pragmaticno. Ako je ovo sto Vesic pise plan DS-a. bolje odmah da propadnu, cao.

Gubitnicki mentalitet

pre 11 godina

Meni je cudno to sto Srbi uvek idu na pogresnu stranu. Pa, kud sad, kad i sami Britanci znaju da im je sistem skroz omasio u vezi sa ekonomskom krizom, da Srbi kopiraju njih. Sto ne preskocite da napravite neku gresku i odmah kopirate od Nemaca ili, jos bolje, Skandinavaca? Uopste mi nije jasno sto moramo da se opecemo na svakoj ringli, ali bas svakoj...

peca

pre 11 godina

"List piše da je imao uvid u taj dokument, koji je napisan s ciljem da se Đilasu, inače trenutno zameniku predsednika stranke, obezbedi vrlo konkretna ideološka, programska osnova za preuzimanje kormila u DS od aktuelnog predsednika Borisa Tadića ili za slučaj stvaranja nove političke partije."

Ovo mi zvuci kao neka pretnja ... Vratite mi moje krpice, alo necete po mome :)

paja 1618

pre 11 godina

Dobar je izbor Vesic pa on je bio i covek od poverenja Zorana Djindjica a i Ruzica je izjavila da je Djilas nastavak politike Zorana , odlican kadar , samo napred.

marko

pre 11 godina

citat :
Trinaesta penzija, pun dodatak za trudnice, besplatan prevoz za građane starije od ne znam koliko godina, izgradnja obdaništa, finansiranje veštačke oplodnje - sve su to levičarski potezi. Zavrsen citat.

Ovakve mere nisu uopste 'levicarske' dapace...

tesla

pre 11 godina

hahahha,ovi su definitivno ludi.Cuj Gogarn Vesic?!
Ja koji sam nevernik,moram reci gospode boze.
DS mora da se otarasi tog nepozeljnog clanstva.Ako za djilasa lobira Goran vesic,pa na sledecim izborima Ceda,Vuk,Karici i dveri ce pojedinacno imati veci procenat od ds.

aa-aa

pre 11 godina

Ako je pisao, Vesic je ispao smesan. Neverovatne nebuloze jednog sarlatana. Djilas je ipak pametan covek (voleo ga neko ili ne - sto je irelevanto u ovom trenutku) i ne bi dozvolio sebi da mu polupismeni i potpuno politikoloski neobrazovan tip, pise domace zadatke. Mislim da od Vesica niko nije to ni trazio, nego ce GV sad da pokaze "lojalnost" buducem sefu, pa evo vec ideoloski "deluje" za dobro stranke i demokratije. U svakom slucaju nebuloza.
Mislim da je ovo neka novinarska patka.

Serafim

pre 11 godina

Borise, pa zar opet ti nemas sta da kazes nego pravis kampanju kontrasta?
Pa covece, upravo zbog ovakavih stvari te Srbija nije ni glasala.
Sramote je to sto radis, mi smo Demokrate, nismo pijacari.

kraja

pre 11 godina

...sa'ce krstic da se oglasi na blogu uz par prigodnih yutubova...
...i nesebicnu podrsku frehanda (ako mu se vec nije smucilo)...

NekoIzMase

pre 11 godina

Saradnja sa Vesićem je omča oko vrata i uvod u političko samoubistvo Dragana Đilasa ...

Na moju veliku radost, Tadić će odneti pobedu u DS, što će onemogućiti tu stranku da u bliskoj budućnosti participira u vlasti ...

paja 1618

pre 11 godina

Dobar je izbor Vesic pa on je bio i covek od poverenja Zorana Djindjica a i Ruzica je izjavila da je Djilas nastavak politike Zorana , odlican kadar , samo napred.

Bole

pre 11 godina

Do juče su bili svi za jednog i jedan za sve...
(Mališa, 25. septembar 2012 12:20)

Izboti u stranci su jedini dokaz da je stranka stvarno demokratska, a ne zasnovana na kultu licnosti, kamo srece da ih imaju sve stranke.

Mališa

pre 11 godina

Vesić za Đilasa, Krstić za Tadića, Dulić za Pajtića, Živković sam za sebe. Do juče su bili svi za jednog i jedan za sve, ali danas nema državne kase, preduzeća... pa se raštrkali kud koji mili moji.

Polupismeni Srbin

pre 11 godina

Manifestna je vasa opcinjenost vlascu, u pravu je Tadic kada kaze da Djilas i kompanija hoce da od DS naprave preduzece, stranku bez ideologije, sto je i Djilas napravio od pojedinih odbora u Srbiji.Po pravilu su njegovi odbori po Srbiji napravili najgore rezultate upravo zbog toga jer se ne razlikuhu od lokalnih bezlicnih lokalnih odbora SNS-a.Zato sa ovakvim ideolozima kakav je Vesic , pre ce se DS i SNS utopiti , nego sto ce se DS identifikovati kao stranka levog centra.Zato moja podrska Tadicu za predsednika DS-a!!!

Mimi

pre 11 godina

Ovo je saljivo kao sastav nekog osnovca. Smejurija. Umesto DS nastace TS - Tehnokratska Stranka u kojoj je jedini manifest Evro. Dobra je svaka ideologija koja donosi pare i svaki kompromis ce biti i'istorijsko pomirenje'. Tadic nije nista bolji, ali kao covek lepog porekla, proslosti i kao covek za koga se zna da je 'posten' (ma koliko to otrcano zvucalo), duzan je da reformise stranku na pravi nacin. Pokojni Zoran se okrece u grobu u svakom slucaju. Pozdrav.

Vlada

pre 11 godina

Gospodo Demokrate, sad vam je valjda jasno ko ima i kakve namere, ambicije pre svega. Tu ne mogu biti čista posla, pogotovo ako g. Vesić ima bilo kakve veze sa DS-om i budućnošću ove partije, pa i naše zemlje. Čak je i sam bio iskren i svog lidera nazvao desničarem, koji se ''mora'' ponašati kao levičar. Ma strašno. Nadajmo se da će se pojaviti i neki novi mladi kvalitetni političari na ovoj sceni, a vi gospodo demokrate, do tada se bolje držite g. Borisa Tadića, jer on barem ima neki plan i viziju i čovek ima čistu prošlost i dobre namere, ako ništa drugo.
Svako dobro.

marko

pre 11 godina

citat :
Trinaesta penzija, pun dodatak za trudnice, besplatan prevoz za građane starije od ne znam koliko godina, izgradnja obdaništa, finansiranje veštačke oplodnje - sve su to levičarski potezi. Zavrsen citat.

Ovakve mere nisu uopste 'levicarske' dapace...

Serafim

pre 11 godina

Borise, pa zar opet ti nemas sta da kazes nego pravis kampanju kontrasta?
Pa covece, upravo zbog ovakavih stvari te Srbija nije ni glasala.
Sramote je to sto radis, mi smo Demokrate, nismo pijacari.

vlada-so

pre 11 godina

evo malo manifesta od običnog člana;malo više socijaldemokratije ne bi škodilo,malo više brige za gubitnike tranzicije,raščistiti sa pljačkaškim privatizacijama i sankcionisanje istih,davanje pravne pomoći otpuštenim radnicima da ne tumaraju kao muva bez glave ulicama beograda,što se tiče unutrašnje politike,nikakvi savezi sa dinkićem i njegovim sponzorima,izbacivanje iz ds svih preletača bez ideologija,nema više šlepanja iz manjih partija tipa spo,sdps...,što se tiče spoljne politike,klimati glavom kao naprednjaci.

shpitz

pre 11 godina

Može li jedno pitanje? A šta je Vesić bio pre nego što je ušao u vlast?! Sad je biznismen, zahvaljući čemu? Siguran sam da je naglo postao sposoban kada je sa mesta ministra policije mogao svakoga da pritiska kako hoće... Šta ono rekoste o aferama????

Владимир

pre 11 godina

Ђилас се у политици сналази ко слон у стакларској радњи. Све што је могао да забрља у Бг-у је забрљао (бар оно што је дошло до јавности). Логично је да иза њега стоје јачи играчи, па и Весић који му пише програм. Питање је зашто Весићу одговара да истури (потроши)баш Ђиласа?

Lanna

pre 11 godina

Sa blerizmom koji je mrtav i Cameronovim konzervativnim idejama o drustvu grupnog katila i slobodnom trzistu koji oderdjuje sve hoce da prave levu partiju. Pa to nema nigde.Vidi da su desnicari koji su svesni da je biracko telo siromsno pa ce ima prodati ime a sadrzaj ce im oduzeti zivot.

ejbre

pre 11 godina

Ama, je'l mi na istog Vesica mislimo.
Onaj sto je doveo KK CZ u stecaj i pisao urnebesna saopstenja za javnost.
Onaj isti sto sada sedi u FK CZ i takodje pise predsedniku nebulozna saopstenja?

Ako Djilas ima veze sa ovim "kako-ga-nazvati", izgubice, ne samo moju, podrsku...

Александар Џунић

pre 11 godina

Па шта ће нам онда Ђилас, дај те тог Весића, кад је толико паметан.

чуо од Константина

pre 11 godina

Земља око Маракане има везе са Градом Београдом. Весић се зачаурио у Звезди која је у никада горој ситуацији, а Ђилас води град. Хммм, није Весић тако наиван...

Maki

pre 11 godina

Postoji veoma mali broj dobrih ljudi, postoje oni koji su vise dobri nego losi i obrnuto, postoji mali broj izrazito losih ljudi, ali tu i tamo ucine i po neko dobro delo u zivotu.

Za tog Vesica nisam cuo ni procitao NIJEDNU VEST da je uradio nesto dobro...

alisa

pre 11 godina

Manifest piše čovek koji je uporopastio KK Crvena Zvezda, pa zatim FK Crvena Zvezda. Piše čovek koji je organizovao gađanje suparničkog tima kesama punim mokraće. I time se ponosi!
Srbijo, da li još uvek postojiš?

aa-aa

pre 11 godina

Ako je pisao, Vesic je ispao smesan. Neverovatne nebuloze jednog sarlatana. Djilas je ipak pametan covek (voleo ga neko ili ne - sto je irelevanto u ovom trenutku) i ne bi dozvolio sebi da mu polupismeni i potpuno politikoloski neobrazovan tip, pise domace zadatke. Mislim da od Vesica niko nije to ni trazio, nego ce GV sad da pokaze "lojalnost" buducem sefu, pa evo vec ideoloski "deluje" za dobro stranke i demokratije. U svakom slucaju nebuloza.
Mislim da je ovo neka novinarska patka.

kraja

pre 11 godina

...sa'ce krstic da se oglasi na blogu uz par prigodnih yutubova...
...i nesebicnu podrsku frehanda (ako mu se vec nije smucilo)...

Vasilije

pre 11 godina

Goran Vesic ideolog stranke, svasta! DS kao organizacija koju vodi 'u dusi desnicar', al dok ne bude mesta na desnici, prikupice nesto radnika, seljaka i sirotinje na levici, sta je tu je - pragmaticno. Ako je ovo sto Vesic pise plan DS-a. bolje odmah da propadnu, cao.

Gubitnicki mentalitet

pre 11 godina

Meni je cudno to sto Srbi uvek idu na pogresnu stranu. Pa, kud sad, kad i sami Britanci znaju da im je sistem skroz omasio u vezi sa ekonomskom krizom, da Srbi kopiraju njih. Sto ne preskocite da napravite neku gresku i odmah kopirate od Nemaca ili, jos bolje, Skandinavaca? Uopste mi nije jasno sto moramo da se opecemo na svakoj ringli, ali bas svakoj...

Sale

pre 11 godina

Ako Goran Vesić sebe smatra "političkim magom", onda je ova zemlja u većem problemu nego što sam mislio. Odbijam da poverujem da čovek koji je završio makar srednju školu može da napiše ovako stupidan i infantilan tekst. "Ako želiš da te srpska javnost prihvati kao nove, moraš u svom programu da izađeš s nekoliko novih ideja...", piše Vesić. Ljudi, pa ako ovaj savetuje Đilasa...onda Tadić nema o čemu da brine.

peca

pre 11 godina

"List piše da je imao uvid u taj dokument, koji je napisan s ciljem da se Đilasu, inače trenutno zameniku predsednika stranke, obezbedi vrlo konkretna ideološka, programska osnova za preuzimanje kormila u DS od aktuelnog predsednika Borisa Tadića ili za slučaj stvaranja nove političke partije."

Ovo mi zvuci kao neka pretnja ... Vratite mi moje krpice, alo necete po mome :)

Dragoslav

pre 11 godina

Jad i beda srpske politike pred očima javnosti. Dakle, Vesić prevodi sa engleskog program laburista i potura ga Đilasu. Program koji je pisan za Veliku Britaniju, zemlju toliko drugačiju od Srbije po svim parametrima.
Ni Vesića ni Đilasa, zapravo, ne interesuje šta tu piše. Njima je potreban papir kojim će mahati pred članstvom, jer je svima jasno da njih dvojica osim novca nemaju nikakav viši cilj.
Neobično je važno što je Danas ovo objavio. Odlično je što svako može da vidi šta je zapravo politika u Srbiji i ko se sve u našoj zemlji bavi politikom i radi nam o glavi.

madu vajga

pre 11 godina

Hoću da budem kum nove partije. Predlažem da se partija zove Reformsko-Konzervativna Partija, dakle partija koja bi najavljivala temeljite reforme, a u stvari bi se starala da se u ovoj zemlji nikad ništa ne promeni.

tesla

pre 11 godina

hahahha,ovi su definitivno ludi.Cuj Gogarn Vesic?!
Ja koji sam nevernik,moram reci gospode boze.
DS mora da se otarasi tog nepozeljnog clanstva.Ako za djilasa lobira Goran vesic,pa na sledecim izborima Ceda,Vuk,Karici i dveri ce pojedinacno imati veci procenat od ds.