Ponedeljak, 24.09.2012.

16:10

Predizborna groznica u DS-u

Do izborne skupštine DS ostalo je 45 dana, a borbu za stranački tron zvanično su najavila bar tri kandidata - Boris Tadić, Branimir Kuzamnović i Zoran Živković.

Izvor: B92

Predizborna groznica u DS-u IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Soweto

pre 11 godina

Niko od kandidata nije "cvećka", ali navijam za Zorana Živkovića. Čovek me je definitivno "kupio" izjavom da bi, kao predsednik stranke odmah poništio "deklaraciju o pomirenju" sa SPS. Tak osinjak mora da se protrese i lustrira. Svi aktivni Dačićevi soldati, a i on sa njima moraju odgovarati za ratove, agresiju na susedne države, politička ubistva i ekonomski (i oružani u slučaju Albanaca) genocid nad sopstvenim građanima. Kada se "pomirio" sa SPS Tadić je sam sebi vezao omču oko vrata a građane Srbije osudio na katastrofano zaostajanje u reformama i napretku. Da Boris to nije uradio ne bi Srbija ni tada bila neki "Las Vegas", ali bi definitovno bolje stajala uz mnogo bolju perspektivu i uslove za napredak.

anticenzura

pre 11 godina

Situacija trenutno stoji tako da Z.Zivkovica svi smatraju u Ds da nekazem cim,i on nema sanse ni u svom selu.
Kuzmanovic je ok lik,ali nema neku sansu.
Djilas trenutno gubi podrsku koju je imao,vec na 3 opstine Beogradske je izgubio,a na jednoj nema vecinu vec radi diktatura,ali tesko da ce na te 4 opstine imati delegata na svojoj strani.Poslusnost su mu takodje otkazali neki bitni saradnici u Bg,a Pajtic ga nikad zvanicno nije ni podrzao. Vojvodjanski odbori uglavnom ne vole Djilasa,i nece verovatno glasati bas u velikom broju za djilasa,a po preporuci svog sefa. Sto se tice Srbije tu Djilas nije ni imao podrsku neku.U principu primeticete da zuta stampa polako prestaje s blacenjem Tadica,pa mozemo ocekivati da Djilas mozda i istupi iz stranke pre izbora,jer verovatno je izracunao da je puno ulozio u promociju,a da nema neke koristi.
Na kraju ostaje Tadic,koji nije idealan,ali verovatno buduci lider DS.On je ok resenje za neki period od 2-4 god.,pa da se nadje neki novi lider za Ds,ali bez diktatorskih manira.

mirko

pre 11 godina

@(Gledam malo dublje, 24. septembar 2012 20:04)
Odlično, a ko je na poslednjim izborima pobedio u prvom krugu, možda se iz dubine ne vidi dobro.

Krle

pre 11 godina

Ja koliko se secam Zivkovic je izgubio izbore.Koja je poenta vracanja "e" i "m" nije mi jasna,ali nije?
Gradjani nisu trazili nikavo pregrupisavanje vec smene svi do jednog ukljucujuci i Djilasa jer je zbog njega i njegove rabote izaslo manje od 50% ukupnog glasackog tela.
jedina koja je to uradila jeste Jelena Trivan i to dostojanstveno,a ostali?
Nas ne zanima ko ce biti,samo da se ne krade,da bude javno i ne transparentno,jer od tog tranparentnog smo izgubili milijarde.
Ako ima neko medju vama ko nije lopov,ko nece da bude lopov,neka to kaze javno i otvoreno.nemoj samo da mi se javljaju oni preduzimaci sa gajbicama

Nesa Cancic

pre 11 godina

Uporedo imamo dve izborne skupstine kod dve najvece partije sam tok desavanja govori o kakvim je ljudima rec.Na jednoj imamo spletke, lobije itd. dok na drugoj cini mi se dosta to ozbiljnije se radi i nema medjusobno teskih reci.Ko je bolji i o kakvim ljudima se radi na osnovu izbornog procesa za predsednika politickih partija mozemo sve zakljuciti.Moje msljenje je da SNS dosta bolja i konkretnija stranka.

posteni gradjanin

pre 11 godina

Ne znam da li moram da podsecam gradjane Srbije na to kakav jad i bedu nam je ostavio DS odlaskom u opoziciju a jos vise koliko su zaduzili ovu nasu lepu zemlju SRBIJU.

elem

pre 11 godina

Ja tipujem na Pajtica. Covek silne pare oprao preko Razvojne banke Vojvodine a ne fali mu dlaka sa glave sto ce reci zna covek posao iliti ekspert...bas kakav nam je neophodan

Mica Maca

pre 11 godina

Ko kod bude dosao na celo DS imace problem jer ce dobar deo vrha stranke izgleda zavrsiti u zatvoru a nece imati ko da radi sa clanstvom.

sasa jokic

pre 11 godina

Pazi Pajtica, nabildovan, slim fit kosuljica.....Do juce je nosio zute kosulje sa kratkim rukavima, ala SRS. Kako Srbina brzo provalis kad "udje u lovu".

beogradska bulumenta

pre 11 godina

A jedan kandidat mudro cuti! Zasto?
On i maheri pisu manifest Maherske Beogradske Stranke (MBS)
To gradivo samo guske u magli mogu da progutaju!
Ali posto su guske u Srbiji gladne, mozda i zazmure ako ih dobro nakljukaju!
U svakom slucaju, posto je za mahere Srbija=Beograd sve karte su u njihovim rukama!
Ako pukne manifest, MBS ce zatraziti punu autonomiju Beograda od Srbije i to tako da svi dugovi metropole ostanu Srbiji, a oni odose u svetlu buducnost.

peceno prase

pre 11 godina

A jel moze predsednik DS da ne bude iz Beograda?
Tadic, Djilas, Zivkovic,Kuzmanovic.... sve je to zaparlozena beogradska eskadrila.
Pajticu, kandiduj se iz inata cela Srbija (bez Beograda) ce glasati za tebe!

birac

pre 11 godina

Treba izabrati neku neokaljanu,cisti,postenu osobu,smernu,neupadljivu...
Sta velite za Staniju?
Sto bi bila gora od ovih - ona bar nista(bar koliko ja znam,nije pokrala).Ili nije jos...

Milorad

pre 11 godina

@Mare - A ja se pitam da li je moguce da ti citas te novine i STVARNO na sekund se pitas da li je istina? Znas li cije je to partijsko glasilo? Boze ima li te...U Srbiji treba uvesti uz formular za internet i IQ test.

nema tu 'leba

pre 11 godina

kandidati sto bi se narodski reklo od zla oca i jos gore matere...sta oni mogu doneti novo i dobro? vidjeno vec koliko su im dometi...nek prvo ociste stranku od lopova...ali tesko da ce, jer bi morali i sami sebe da hapse...

Poznavalac

pre 11 godina

Kao prvo, ocistiti stranku od protagonista afere Bodrum. Oni su sada najuocljiviji kao preletaci(citajte Pajtic i drustvo,i u vreme Borisovog preuzimanja stranke lagano su preletali kod njega u jato a do tada se kleli u Zivkovica...) Kao drugo, ocistiti je od tajkuna(citajte Djilas i drustvo...). Kao trece, ocistiti je od malih koristoljubivaca i shishtavaca(citajte Djelic i drustvo...) Ko to jedini moze, da ocisti? Samo Tadic. Naravno Tadic. A smatram da nema vise ni jedno jedinu kocnicu da to ucini. Pobeda je izvesna. I zaista, jao si ga njima, kako je Boris i najavio. :)))

A Ruzica da se posveti tom svom biznisu(Viktorija grupa kako sam i ako sam dobro informisan) i ne odredjuje ona ko je ciji naslednik. Mnogi su je i u stranci smatrali ikebanom odavno, i svaka njoj cast kao Zoranovoj zeni i majci njegove dece, ali njena rec u politici nema tezinu. Barem za sve one sa vise od dva grama mozga. Nisam lud za Cedom Jovanovicem, ali on je jos od 2004-e pa do dana danasnjeg trebao da bude Borisov zamenik, sve ovo ostalo, to je smejurija.

Nimr

pre 11 godina

Ukoliko bi se bavili politickom teorijom Dragan Djilas realno ni po vokaciji,ni po stavovima ne pripada stranci koja je pozicionirana na levoj strani.Njegovo pravo okruzenje su dinkic i Ceda.....odnosno stranke zastitnice krupnih kapitalista....Sto se zaista ne bi moglo reci za Tadica, pogotovo u zadnjih par godina........To je i realno najveci problem DSa...Ruku na srce ni Zoran Djindjic nije bio socijalista.Licno, mislim da je Tadicevo okretanje ulevo,bilo izuzetno svrsishodljivo za stranku jer je dobila na masovnosti i ljudima su u potpunosti bile dopadljive socijal- demokratske ideje .Problem je bio u funkcionerima koji su sprovodili te ideje...jer je tu bio konglomerat razlicitih interesa,sujeta,licnih odnosa,koji je kao rezultat dao odlazak stranke u opoziciju.Stoga,realnost je da se stranka pocepa na dva dela .....jedan deo bude socijal-demokratski( koji ima vise pristalica u plebsu) i liberalni koji je interesno-trgovacki......A naravno oni koji su zagazili u kriminal, nadju svoje uhlebljenje u Mitrovici,Nisu i Pozarevcu

8 godina vlasti je dovoljno- neki kažu i previše

pre 11 godina

Pokušaću da kažem par objektivnih reči o Tadiću (vidim da ima preterivanja na kilo)
Minusi: uzurpirao vladu (i premijer i predsednik praktično isti čovek),narcisoidan, okružio se sumnjivim kadrovima, reforma pravosuđa katastrofa, korupcija u cvatu, partijska država, rehabilitacija sps-a (iz nužde), izbegavanje suočavanja sa kosovskim pitanjem.. (sve navedeno NEMA VEZE sa sv. ekonomskom krizom i nedostatkom novčanih sredstava)..
Plusevi: poboljšanje odnosa sa komšijama (Hrvatska, BiH), pomirenje, dobar imidž u svetu, dobijanje statusa kandidata (praktično je sve vreme bio solidan ministar spoljnih poslova)..

Nemanja

pre 11 godina

Svi pricaju o nekim principima a opljackase zemlju, unistise privredu, obogatise se, korupciju ustolicise sve go tajkun i demagog. Boze me sacuvaj njihovih principa i kvazi ideologije. Svaki dan neke afere njihovih clanova, svi prebogati, bahati, osioni a sad kao vratiti se principima, opstim ciljevima, misija itd. Totalno jedna prica lazna i plasticna do besmislenosti. Bogatasi koji glume filozofe. Smejurija.

Gledam malo dublje

pre 11 godina

Mirko, Tadić jeste pobedio Nikolića dva puta ali u drugom krugu. Tada su za njega glasali i oni koji nisu skloni DS, a još manje Nikoliću. On je sve te stranke kasnije bagatelisao i bez njihovih glasova izgubio je poslednje izbore, što je pokazalo da DS nije toliko jaka kao što su novine pisale.

svetlanast.

pre 11 godina

Boris Tadic je svoje sanse odavno potrosio /prokockao/.
Dragan Djilas je bio pobednik samo u casu kad su prebrojani glasacki listici na izborima u Beogradu.
Posle toga njegova "pobeda" sve vreme je u rukama Aleksandra Vucica.
Kuzmanovic je Beli listic.
Zoran Zivkovic je siguran povratak ideji Zorana Djindjica.
Srbija je napravila korak unazad da bi krenula napred, to isto treba da uradi i DS sa Zoranom Zivkovicem.

insajder

pre 11 godina

Za Tadica : Branicevski, Macvanski, Kolubarski, Pomoravski,Podunavski, Toplicki, Rasinski, Pirotski, Borski, Pcinjski.
Novi Beograd,Savski Venac, Stari Grad, Vozdovac,Palilula,Zvezdara....vrlo brzo i svi ostali :-)

Mare

pre 11 godina

Citam ovaj tekst u Pravdi i pitam se jeli ovo zaista moguce???
Фирме „Универзал Мекен“ и „Мекен Ериксон“ (100 одсто у власништву Срђана Шапера) оствариле приходе од преко 153 милиона долара, фирма „Нова комуникејшенс“ (100 одсто у власништву Небојше Крстића) од преко 15 милиона долара, а компаније „Мултиком груп“ (25 одсто у власништву Драгана Ђиласа и 25 одсто у власништву Милице Делевић) и „Директ медија“ (93 одсто у власништву фирме „Мултиком груп“) од преко 937 милиона долара.

živeti kao sav normalan svet

pre 11 godina

Vratite Živkovića i stari kadar, a ovi sadašnji neka se vrate izvornim poslovima, lepljenju plakata i sl. Jedino za to su i sposobni. I pun mi je kufer ovih laži o manje i više obrazovanim. Živković je jedini koji nije izmišljao i falsifikovao biografiju. Ali nisam siguran da će delegati glasati za Živkovića. Bože, pa ova grupa oligarha se otuđila i od sopstvenog članstva, a ne samo od naroda.

Branko

pre 11 godina

"Pozer" je nacisto izgubio kompas. Poceo je da igra prljavo, da vredja. Tolika narcisoidnost je prosto neverovatna. Po njemu on je DS, ako nema njega - DS propada. Glupost veka je njegova izjava: Sanjao sam DS i pre nego sto je nastao.Sta vise reci o ovom demagogu i gubitniku? Na basket, Pantelija u park na domine, Petrovic u Sabac na pecanje, a DJilas, Pajtic, Jesic, Ruzica u obnovu izvornog DS. Gotov je. Kraj.
(aca, 24. septembar 2012 18:11

Hahaha,Aca je bas faca! Kakav kvartet-Djilas,Pajtic,Ruzica i Jesic,ovi bi i KInu za jedan mandat bacili na kolena i odveli u duznicko ropstvo! Ne,nisam Tadicev pristalica,niti DS-a,niti bilo koje druge partije-svi su Kurte i Murte koji jedni drugima stite ledja...

mirko

pre 11 godina

Mislim da onaj koga Tadic pobedi nema sta da trazi u politici zaista je previse iskompromitovan i ne cist
(Jovana, 24. septembar 2012 16:47)
Gde si bila da to kažeš Tomislavu, njega je pobedio dva puta.
A Živkovića jednom i to katastrofalnom razlikom. U Srbiji ne postoji ni jedan aktuelni političar, koji bar jednom nije poražen od Tadića, na nekim izborima.
No bez obzira na njegove rezultate mislim da bi bilo pošteno sa njegove strane da odustane od kandidature, u korist Dragana Đilasa.
Ovi koji Z.Živkovića povezuju sa Đinđićem nisu mi jasni, da li se to oni šale, ili nikada nisu pročitali ni jednu Đinđićevu knjigu, ta dva čoveka su totalne suprotnosti, jedan je intelektualac par-exelans, a drugi nedoškolovani karijerista.

DS fan

pre 11 godina

...eeeee dosta vise sa DS, koga briga sta sa njima biti, ako bude pravde svi ce u zatvor
...ne mogu da se dogovore (izgleda da su sposobni samo za: pljacku, kradju izbora, falsifikovanje...) stoga da vam JA predlozim; kandidujte Jelenu Trivan, em lepa a pamet da i ne 'pominjem i stvar resena.

Лука T.

pre 11 godina

Куку нама са њима. Задужили су нас, опљачкали, државу користили за стицање личних привилегија од пореских пара грађана, гурали Србију ка НАТО-у, потписали неповољне споразуме о Косову. Србији ће бити боље када они буду полумртва странка попут СПО.

Slavko

pre 11 godina

Najbolji potez za Ds bi bio da se rasformiraju na (neo)odredjeno vreme,ovi iz vrhuske da naprave plasticne operacije lica i cekaju na (ne)mogucu misiju da vlast bude kao ili gora od njih pa da vrebaju sansu iz prikrajka ako im jos nije dosta rabote u korist svoju a za racun svekolikog stavovnistva Srbije i njegovog 'ne lispi magarce do zelene trave'ekonomskog oporavka. Tadicev ili Djilasov tabor?;izbor je izmedju milionera i milijardera,podjednako sujetnih,vlatstoljubivih,pohlepnih demagoskih magova.Blago vama sa njima...

aca

pre 11 godina

"Pozer" je nacisto izgubio kompas. Poceo je da igra prljavo, da vredja. Tolika narcisoidnost je prosto neverovatna. Po njemu on je DS, ako nema njega - DS propada. Glupost veka je njegova izjava: Sanjao sam DS i pre nego sto je nastao.Sta vise reci o ovom demagogu i gubitniku? Na basket, Pantelija u park na domine, Petrovic u Sabac na pecanje, a DJilas, Pajtic, Jesic, Ruzica u obnovu izvornog DS. Gotov je. Kraj.

laki

pre 11 godina

Veliki su to muvatori,ko zna kakvu ulogu ima ovaj Kuzmanovic i za ciju stranu radi.Najbolje bi bilo da te stranke nema i da se svim sumnjivim ispita poreklo imovine.Problem je sto je preko potrebna jaka opozicija,inace ode mast u propast.Tesko ce biti napraviti reda u DS ako ostanu glavni profitasi na celnim pozicijama,tu izmena nece biti,to je samo pregrupisavanje,politika ostaje ista,ona dokazana,svako za svoj dzep a na narod se prisete samo pred izbore.Nema tu leba,treba cvrsta ruka,ali ne samo jedna,nije dovoljan samo Zivkovic da bi se napravilo reda,jedna lasta ne cini prolece.Sumnjam u pobedu Zivkovica,iako bi kada bi mogao da biram ipak stao na njegovu stranu.Neka rade sta hoce,narod su dobro prevarili i okoristili se na njegovoj grbaci,to je bezobrazluk najgore vrste,za tako nesto su nekada letele glave.Ja im nisam nesto posebno ni do sada verovao,iako sam za EU bez dileme,nikada nisam podrzao tu stranku,vec LDP.Iskreno bi najvise voleo jaki LDP.Ceda nije los ali ga narod ne razume i ne voli jer su se ovi "dobrotvorci" potrudili da ga preko medija onako dobro oblate,a narod kao narod jos kad je toliko nepismenih i polupismenih,ne mozes da mu otvoris oci ni silom.Zato i tako lepo zivi,narod je birao.

sima

pre 11 godina

"Ako pobedi Živković (mada ne verujem u takav epilog), momentalno prelazim iz LDP-a u DS. "

Al' si izabrao do ku*ca. Od najgoreg do jos goreg..

smeker

pre 11 godina

DS je odavno prestala da postoji kao stranka.To je jedna interesna grupa koja na krilima demokratije i laznog patriotizma stice enormno bogatstvo i privilegije.Likovi se ponavljaju i sasvim je sve jedno ko ce pobediti kada se zna sta je krajnji cilj ove borbe.Kakvi su u vrhu takvi su i na lokalu ,imaju samo jedan cilj SVOJ DZEP...

opet ja

pre 11 godina

Ako je lepog izgleda, onda je maneken.
Ako je elokventan politicar, onda je pozer.
Ako je uspesan, onda je narcisoidan.
Ako je obrazovan onda je profesorcic.
Ako nije dobio stancinu od Milosevica i pokrao pare, onda je nesposoban.
Dosadni ste vise, kompleksasi, polupismeni zlobnici, primitivci i siledzije.
Sikter, bre, boranijo.

Владимир

pre 11 godina

@(hallucinoman, 24. septembar 2012 17:30)

Шта је то "грађанска опција"? И који је опозит грађанскоме? Сељачка?
Пробали смо са пролетерском опцијом, последњих 10ак година са тзв. грађанском, дајмо шансу мањини, елити да влада већином. Доста тог колективизма, партијашења и задругарства.
Да није Живковић грађански тип? Па, у мом селу, кад краву купујем питам за порекло, а луди Срби не знају ни 'де је лево...

ergo

pre 11 godina

Od te stranke nista dobro necemo videti ko god bio na njenom celu. DS je skoro unistila Srbiju, gradjani su na rubu siromastva, drzavna imovina je rasprodata tako da ja stvarno ne znam sta bi oni vise. Trebalo bi ih ugasiti.

Бивши радикал

pre 11 godina

ДС је странка која је изгубила претходне изборе, можда та разлика није велика али пораз је ипак пораз и сходно томе свако од чланова руководства мора да сноси одговорност. Запад карактерише то да после губитка избора, комплетно руководство поражене партије подноси оставку, не видим ниједан разлог зашто то не би био случај и овде код нас ако већ тежимо том западном систему демократије.

radnik

pre 11 godina

Imali su svu vlast u Srbiji u prethodnih 12 godina a rezultat je milion i po nezaposlenih, milion i po nepismenih, haos u obrazovnom sistemu, užas u zdravstvu, korupcija, beda, neimaština, pa nema ni jedan segment u društvu koji se može iole pohvaliti.

Bivsi_demokrata

pre 11 godina

Ja sam iz stranke izasao izmedju dva kruga izbora,kada sam video koliko su se ljudi obradovali plenu koji ih ocekuje.Nadam se da ce stranka stati na noge,ali s obzirom na ono sto sam video sumnjam da ce se to desiti,a i ako se desi ne znam koliko ce to koristi doneti Srbiji.

Ђедо

pre 11 godina

За Србију уопште није трагедија ако се ДС распадне или оде у дугогодишњу опозицију јер су имали прилику да науче из својих грешака и поправе их, али нису то учинили јер су били исувише заокупљени собом и идејом да су вечни, те да их ништа не може склонити са власти, чак ни кардиналне грешке које су чинили.

nekadašnji glasač DS-a

pre 11 godina

pobeda Tadića (višestrukog gubitnika na izborima i uništitetlja srpske ekonomije) bi značila tešku i neizlečivu bolest DS-a (odbijanje da se suoči sa tim da su njeni nekadašnji glasači jasno odbili Tadića i njegovu kompaniju što uključuje i Đilasa) i odvela bi je u sigurnu smrt t.j. nestajanje sa političke scene.
Nama građanima je svejedno. A DS neka odluči da li želi da postoji ili ne.

Просјак

pre 11 godina

Рекао бих да ДС заиста није очекивао пораз на изборима. Дубоко су били убеђени да су и поред свих лоших ствари које су урадили успели да обману народ, али су на нашу срећу у тој процени погрешили. Једноставно њихова највећа грешка је била та опијеност влашћу и одсуство страха да и поред свега могу изгубити изборе.

Zbivanja

pre 11 godina

Koliko pratim medije mnogo njih je naklonjeno nazalost jos uvek DS-u, neke bitnije vesti nekad i ne okace ali zato u cnetru paznje je izbor predsednika u Ds-, a verujte mnogo njih ne zanima da li ce se raspasti ili sta ce biti tamo, jer svi znamo dokle su nas doveli. Tako da nas ne interesuju vise.

Географ

pre 11 godina

За Србију, па у крајњем случају и саму ДС, било би најбоље да тренутни претенденти на трон оду у политичку историју јер свако од њих носи одређену хипотеку прошлости од које се тешко могу ослободити. Тадић пропале политике и ЕУ и Космет, Ђилас „мора“ датих а неиспуњених обећања у Београду, па и Пајтић због сецесионизма. Политичким жаргоном речено, сва тројица су "потрошени".

vladimir

pre 11 godina

Mislim da bi povratkom Zivkovica DS i Srbija dobila smisao postojanja.Istina je da bez DS a nema demokratije ali sa ovakvom Demokratskom Strankom svi imaju vecu sansu za demokratiju nego sama D.S a.Nadam se da jos uvek ima vernih ideologiji Zorana Djindjica i da ce to biti prednost Zivkovica a ukoliko se to ne dogodi Demokratska stranka nema sta da trazi na ovoj politickoj sceni.Cenzus radikala im ne gine.....vremenom.Mora da postoji ideologija i vizija a ne cista matematika i svako sa svakim.

hallucinoman

pre 11 godina

Ako pobedi Živković (mada ne verujem u takav epilog), momentalno prelazim iz LDP-a u DS.

Ionako nam je pun k...ufer Jovanovićeve diktature i nerazumljive retorike.

Zoran Živković bi nam ulio nadu u jednu novu-staru gradjansku opciju, koja u ovom trenutku ne postoji na srpskom političkom tržištu.

Ali sve su to pusti snovi... glasači DS-a ne mogu da budu mnogo drugačiji i pametniji od ostatka srpskog naroda što nam je i izglasao ovaj žalosni status-quo.

Напокон истина

pre 11 godina

Дуг пут је прешла ДС, од странке која је била весник промена и напретка у Србији, дошли смо до тога да су се претворили у сушту супротност томе. Не прође дан а да се неко из ДС-а не доведе у везу са неком афером или махинацијом. Зато ће наредни период, након што се поврате од шока, бити јако занимљив јер ћемо сазнати о многим дешавањима која су се одиграла далеко од очију јавности у протеклих 12 година.

Kokan

pre 11 godina

Bruka i sramota, sva četvorica kandidata sa kojima se spekuliše u članku su iz Beograda (Tadić, Đilas, Kuzmanović, Živković), a trojica su Vračarci (Đilas, Kuzmanović, Živković)! Šta je to toliko privlačno u Beogradu za naše skorojeviće, a naročito na Vračaru, pa svi trče tamo čim ukradu nešto para?

vladap

pre 11 godina

A koliko je sve ovo bitno za nas obične građane? Odavno smo se uverili da u toj grupaciji nema ništa ni demokratstko ni moralno. Setimo se samo (svako u svojoj sredini) ko su bile face u tzv.kriznim štabovima posle 5.oktobra! E, baš te face su od tada neprekidno pljačkale Srbiju. Nadam se da će silaskom sa vlasti prestati.

ogorčen

pre 11 godina

Pljačkaškom privatizacijom koju je sproveo DS milion i po ljudi je ostalo na ulici bez posla, a funkcioneri DS-a postali najbogatiji ljudi u Srbiji. Odakle Živkoviću bogatstvo? Odakle Đilasu Bogatstvo? Odakle Šutanovcu bogatstvo? Odakle Jeleni Trivan bogatstvo? Odakle Dušanu Petroviću bogatstvo? Odakle Aleksandru Vlahoviću bogatstvo? Odakle Đeliću bogatstvo? Odakle Cvetkoviću bogatstvo? Odakle???

Gradjanka

pre 11 godina

Ne znam koga biste mogli dovesti da vas vodi da vam otvori oci...mislim da ni jedan covek nije u stanju da popravi tu stetu koju ste Srbiji naneli...

Амфилохије

pre 11 godina

Поштовани пријатељи,читаоци и гледаоци Б92. Желим Вам лепу и дугу предизборну кампању у којој ћете видети колико је ко заслужан за овакав лош живот у Србији. Колико су се демократе изгубиле у борби за превласт и у борбиза сопствени џеп. Искрено се надам да ће коначно ДС да се врати на прави пут. Али ако овако остане видим да им је по завршетку избора загарантована само историја. Нико од поменутих кандидата не заслужује ни да буде чиновник у Влади а нарочито не да води државу.

Peter

pre 11 godina

Rezultati vlasti DS-a je milion i po nezaposlenih, milion i po nepismenih, haos u zdravstvu, haos u obrazovanju, haos koji su nam napravili od života, beda, siromaštvo, nemogućnost lečenja, korupcija i kriminal! Eto, to nam je Borisov i Đilasov rezultat!

Dragana

pre 11 godina

Dobra je fora u DS u sad se vade kako bi priklili raskol u stranci da su oni demokratska stranka i da iz tog razloga imaju vise kandidata

Trabant limuzina

pre 11 godina

Miroslav Mišković ništa ne prepušta slučaju , jednostavno po njemu ne postoji opcija da Tadić pobedi. Kole i Beko su iskusni u "lobiranju" .

Dragana

pre 11 godina

U DS u samo godinama samo neka ide Tadic istrosen je,ali bojim se da nam niko ne obecava bolje sutra u stranci od ovih kandidata,narocito Zivkovic

Car Lazar

pre 11 godina

Jao, jao...pa vi ne mozete izmedju sebe da se dogovorite crni ds-ovci, a drzavu bi da vodite...Kakva su to sad nagadjanja? Moracete i izbor za mis da napravite da vidimo i ko je lepsi kandidat!

Makulu

pre 11 godina

Njih uvek nesto trese, i niko im nije kriv sto se raspadaju u nekoliko delova, sami su krivi, ocekivali su da mogu da zavitlavaju narod toliko godina i pricaju bajke, a svi smo vec shvatili kako je u zmelji, Zbog izbira je i doslo do cepanja stranke. Pa vidite da nemaju jednog dobrog kandidata nego njih 10.

hallucinoman

pre 11 godina

Ako pobedi Živković (mada ne verujem u takav epilog), momentalno prelazim iz LDP-a u DS.

Ionako nam je pun k...ufer Jovanovićeve diktature i nerazumljive retorike.

Zoran Živković bi nam ulio nadu u jednu novu-staru gradjansku opciju, koja u ovom trenutku ne postoji na srpskom političkom tržištu.

Ali sve su to pusti snovi... glasači DS-a ne mogu da budu mnogo drugačiji i pametniji od ostatka srpskog naroda što nam je i izglasao ovaj žalosni status-quo.

ogorčen

pre 11 godina

Pljačkaškom privatizacijom koju je sproveo DS milion i po ljudi je ostalo na ulici bez posla, a funkcioneri DS-a postali najbogatiji ljudi u Srbiji. Odakle Živkoviću bogatstvo? Odakle Đilasu Bogatstvo? Odakle Šutanovcu bogatstvo? Odakle Jeleni Trivan bogatstvo? Odakle Dušanu Petroviću bogatstvo? Odakle Aleksandru Vlahoviću bogatstvo? Odakle Đeliću bogatstvo? Odakle Cvetkoviću bogatstvo? Odakle???

vladimir

pre 11 godina

Mislim da bi povratkom Zivkovica DS i Srbija dobila smisao postojanja.Istina je da bez DS a nema demokratije ali sa ovakvom Demokratskom Strankom svi imaju vecu sansu za demokratiju nego sama D.S a.Nadam se da jos uvek ima vernih ideologiji Zorana Djindjica i da ce to biti prednost Zivkovica a ukoliko se to ne dogodi Demokratska stranka nema sta da trazi na ovoj politickoj sceni.Cenzus radikala im ne gine.....vremenom.Mora da postoji ideologija i vizija a ne cista matematika i svako sa svakim.

Trabant limuzina

pre 11 godina

Miroslav Mišković ništa ne prepušta slučaju , jednostavno po njemu ne postoji opcija da Tadić pobedi. Kole i Beko su iskusni u "lobiranju" .

Просјак

pre 11 godina

Рекао бих да ДС заиста није очекивао пораз на изборима. Дубоко су били убеђени да су и поред свих лоших ствари које су урадили успели да обману народ, али су на нашу срећу у тој процени погрешили. Једноставно њихова највећа грешка је била та опијеност влашћу и одсуство страха да и поред свега могу изгубити изборе.

opet ja

pre 11 godina

Ako je lepog izgleda, onda je maneken.
Ako je elokventan politicar, onda je pozer.
Ako je uspesan, onda je narcisoidan.
Ako je obrazovan onda je profesorcic.
Ako nije dobio stancinu od Milosevica i pokrao pare, onda je nesposoban.
Dosadni ste vise, kompleksasi, polupismeni zlobnici, primitivci i siledzije.
Sikter, bre, boranijo.

Peter

pre 11 godina

Rezultati vlasti DS-a je milion i po nezaposlenih, milion i po nepismenih, haos u zdravstvu, haos u obrazovanju, haos koji su nam napravili od života, beda, siromaštvo, nemogućnost lečenja, korupcija i kriminal! Eto, to nam je Borisov i Đilasov rezultat!

sima

pre 11 godina

"Ako pobedi Živković (mada ne verujem u takav epilog), momentalno prelazim iz LDP-a u DS. "

Al' si izabrao do ku*ca. Od najgoreg do jos goreg..

živeti kao sav normalan svet

pre 11 godina

Vratite Živkovića i stari kadar, a ovi sadašnji neka se vrate izvornim poslovima, lepljenju plakata i sl. Jedino za to su i sposobni. I pun mi je kufer ovih laži o manje i više obrazovanim. Živković je jedini koji nije izmišljao i falsifikovao biografiju. Ali nisam siguran da će delegati glasati za Živkovića. Bože, pa ova grupa oligarha se otuđila i od sopstvenog članstva, a ne samo od naroda.

Географ

pre 11 godina

За Србију, па у крајњем случају и саму ДС, било би најбоље да тренутни претенденти на трон оду у политичку историју јер свако од њих носи одређену хипотеку прошлости од које се тешко могу ослободити. Тадић пропале политике и ЕУ и Космет, Ђилас „мора“ датих а неиспуњених обећања у Београду, па и Пајтић због сецесионизма. Политичким жаргоном речено, сва тројица су "потрошени".

radnik

pre 11 godina

Imali su svu vlast u Srbiji u prethodnih 12 godina a rezultat je milion i po nezaposlenih, milion i po nepismenih, haos u obrazovnom sistemu, užas u zdravstvu, korupcija, beda, neimaština, pa nema ni jedan segment u društvu koji se može iole pohvaliti.

Бивши радикал

pre 11 godina

ДС је странка која је изгубила претходне изборе, можда та разлика није велика али пораз је ипак пораз и сходно томе свако од чланова руководства мора да сноси одговорност. Запад карактерише то да после губитка избора, комплетно руководство поражене партије подноси оставку, не видим ниједан разлог зашто то не би био случај и овде код нас ако већ тежимо том западном систему демократије.

Ђедо

pre 11 godina

За Србију уопште није трагедија ако се ДС распадне или оде у дугогодишњу опозицију јер су имали прилику да науче из својих грешака и поправе их, али нису то учинили јер су били исувише заокупљени собом и идејом да су вечни, те да их ништа не може склонити са власти, чак ни кардиналне грешке које су чинили.

smeker

pre 11 godina

DS je odavno prestala da postoji kao stranka.To je jedna interesna grupa koja na krilima demokratije i laznog patriotizma stice enormno bogatstvo i privilegije.Likovi se ponavljaju i sasvim je sve jedno ko ce pobediti kada se zna sta je krajnji cilj ove borbe.Kakvi su u vrhu takvi su i na lokalu ,imaju samo jedan cilj SVOJ DZEP...

Kokan

pre 11 godina

Bruka i sramota, sva četvorica kandidata sa kojima se spekuliše u članku su iz Beograda (Tadić, Đilas, Kuzmanović, Živković), a trojica su Vračarci (Đilas, Kuzmanović, Živković)! Šta je to toliko privlačno u Beogradu za naše skorojeviće, a naročito na Vračaru, pa svi trče tamo čim ukradu nešto para?

aca

pre 11 godina

"Pozer" je nacisto izgubio kompas. Poceo je da igra prljavo, da vredja. Tolika narcisoidnost je prosto neverovatna. Po njemu on je DS, ako nema njega - DS propada. Glupost veka je njegova izjava: Sanjao sam DS i pre nego sto je nastao.Sta vise reci o ovom demagogu i gubitniku? Na basket, Pantelija u park na domine, Petrovic u Sabac na pecanje, a DJilas, Pajtic, Jesic, Ruzica u obnovu izvornog DS. Gotov je. Kraj.

Напокон истина

pre 11 godina

Дуг пут је прешла ДС, од странке која је била весник промена и напретка у Србији, дошли смо до тога да су се претворили у сушту супротност томе. Не прође дан а да се неко из ДС-а не доведе у везу са неком афером или махинацијом. Зато ће наредни период, након што се поврате од шока, бити јако занимљив јер ћемо сазнати о многим дешавањима која су се одиграла далеко од очију јавности у протеклих 12 година.

Владимир

pre 11 godina

@(hallucinoman, 24. septembar 2012 17:30)

Шта је то "грађанска опција"? И који је опозит грађанскоме? Сељачка?
Пробали смо са пролетерском опцијом, последњих 10ак година са тзв. грађанском, дајмо шансу мањини, елити да влада већином. Доста тог колективизма, партијашења и задругарства.
Да није Живковић грађански тип? Па, у мом селу, кад краву купујем питам за порекло, а луди Срби не знају ни 'де је лево...

Bivsi_demokrata

pre 11 godina

Ja sam iz stranke izasao izmedju dva kruga izbora,kada sam video koliko su se ljudi obradovali plenu koji ih ocekuje.Nadam se da ce stranka stati na noge,ali s obzirom na ono sto sam video sumnjam da ce se to desiti,a i ako se desi ne znam koliko ce to koristi doneti Srbiji.

nekadašnji glasač DS-a

pre 11 godina

pobeda Tadića (višestrukog gubitnika na izborima i uništitetlja srpske ekonomije) bi značila tešku i neizlečivu bolest DS-a (odbijanje da se suoči sa tim da su njeni nekadašnji glasači jasno odbili Tadića i njegovu kompaniju što uključuje i Đilasa) i odvela bi je u sigurnu smrt t.j. nestajanje sa političke scene.
Nama građanima je svejedno. A DS neka odluči da li želi da postoji ili ne.

vladap

pre 11 godina

A koliko je sve ovo bitno za nas obične građane? Odavno smo se uverili da u toj grupaciji nema ništa ni demokratstko ni moralno. Setimo se samo (svako u svojoj sredini) ko su bile face u tzv.kriznim štabovima posle 5.oktobra! E, baš te face su od tada neprekidno pljačkale Srbiju. Nadam se da će silaskom sa vlasti prestati.

ergo

pre 11 godina

Od te stranke nista dobro necemo videti ko god bio na njenom celu. DS je skoro unistila Srbiju, gradjani su na rubu siromastva, drzavna imovina je rasprodata tako da ja stvarno ne znam sta bi oni vise. Trebalo bi ih ugasiti.

Zbivanja

pre 11 godina

Koliko pratim medije mnogo njih je naklonjeno nazalost jos uvek DS-u, neke bitnije vesti nekad i ne okace ali zato u cnetru paznje je izbor predsednika u Ds-, a verujte mnogo njih ne zanima da li ce se raspasti ili sta ce biti tamo, jer svi znamo dokle su nas doveli. Tako da nas ne interesuju vise.

Car Lazar

pre 11 godina

Jao, jao...pa vi ne mozete izmedju sebe da se dogovorite crni ds-ovci, a drzavu bi da vodite...Kakva su to sad nagadjanja? Moracete i izbor za mis da napravite da vidimo i ko je lepsi kandidat!

Branko

pre 11 godina

"Pozer" je nacisto izgubio kompas. Poceo je da igra prljavo, da vredja. Tolika narcisoidnost je prosto neverovatna. Po njemu on je DS, ako nema njega - DS propada. Glupost veka je njegova izjava: Sanjao sam DS i pre nego sto je nastao.Sta vise reci o ovom demagogu i gubitniku? Na basket, Pantelija u park na domine, Petrovic u Sabac na pecanje, a DJilas, Pajtic, Jesic, Ruzica u obnovu izvornog DS. Gotov je. Kraj.
(aca, 24. septembar 2012 18:11

Hahaha,Aca je bas faca! Kakav kvartet-Djilas,Pajtic,Ruzica i Jesic,ovi bi i KInu za jedan mandat bacili na kolena i odveli u duznicko ropstvo! Ne,nisam Tadicev pristalica,niti DS-a,niti bilo koje druge partije-svi su Kurte i Murte koji jedni drugima stite ledja...

svetlanast.

pre 11 godina

Boris Tadic je svoje sanse odavno potrosio /prokockao/.
Dragan Djilas je bio pobednik samo u casu kad su prebrojani glasacki listici na izborima u Beogradu.
Posle toga njegova "pobeda" sve vreme je u rukama Aleksandra Vucica.
Kuzmanovic je Beli listic.
Zoran Zivkovic je siguran povratak ideji Zorana Djindjica.
Srbija je napravila korak unazad da bi krenula napred, to isto treba da uradi i DS sa Zoranom Zivkovicem.

Poznavalac

pre 11 godina

Kao prvo, ocistiti stranku od protagonista afere Bodrum. Oni su sada najuocljiviji kao preletaci(citajte Pajtic i drustvo,i u vreme Borisovog preuzimanja stranke lagano su preletali kod njega u jato a do tada se kleli u Zivkovica...) Kao drugo, ocistiti je od tajkuna(citajte Djilas i drustvo...). Kao trece, ocistiti je od malih koristoljubivaca i shishtavaca(citajte Djelic i drustvo...) Ko to jedini moze, da ocisti? Samo Tadic. Naravno Tadic. A smatram da nema vise ni jedno jedinu kocnicu da to ucini. Pobeda je izvesna. I zaista, jao si ga njima, kako je Boris i najavio. :)))

A Ruzica da se posveti tom svom biznisu(Viktorija grupa kako sam i ako sam dobro informisan) i ne odredjuje ona ko je ciji naslednik. Mnogi su je i u stranci smatrali ikebanom odavno, i svaka njoj cast kao Zoranovoj zeni i majci njegove dece, ali njena rec u politici nema tezinu. Barem za sve one sa vise od dva grama mozga. Nisam lud za Cedom Jovanovicem, ali on je jos od 2004-e pa do dana danasnjeg trebao da bude Borisov zamenik, sve ovo ostalo, to je smejurija.

Mare

pre 11 godina

Citam ovaj tekst u Pravdi i pitam se jeli ovo zaista moguce???
Фирме „Универзал Мекен“ и „Мекен Ериксон“ (100 одсто у власништву Срђана Шапера) оствариле приходе од преко 153 милиона долара, фирма „Нова комуникејшенс“ (100 одсто у власништву Небојше Крстића) од преко 15 милиона долара, а компаније „Мултиком груп“ (25 одсто у власништву Драгана Ђиласа и 25 одсто у власништву Милице Делевић) и „Директ медија“ (93 одсто у власништву фирме „Мултиком груп“) од преко 937 милиона долара.

laki

pre 11 godina

Veliki su to muvatori,ko zna kakvu ulogu ima ovaj Kuzmanovic i za ciju stranu radi.Najbolje bi bilo da te stranke nema i da se svim sumnjivim ispita poreklo imovine.Problem je sto je preko potrebna jaka opozicija,inace ode mast u propast.Tesko ce biti napraviti reda u DS ako ostanu glavni profitasi na celnim pozicijama,tu izmena nece biti,to je samo pregrupisavanje,politika ostaje ista,ona dokazana,svako za svoj dzep a na narod se prisete samo pred izbore.Nema tu leba,treba cvrsta ruka,ali ne samo jedna,nije dovoljan samo Zivkovic da bi se napravilo reda,jedna lasta ne cini prolece.Sumnjam u pobedu Zivkovica,iako bi kada bi mogao da biram ipak stao na njegovu stranu.Neka rade sta hoce,narod su dobro prevarili i okoristili se na njegovoj grbaci,to je bezobrazluk najgore vrste,za tako nesto su nekada letele glave.Ja im nisam nesto posebno ni do sada verovao,iako sam za EU bez dileme,nikada nisam podrzao tu stranku,vec LDP.Iskreno bi najvise voleo jaki LDP.Ceda nije los ali ga narod ne razume i ne voli jer su se ovi "dobrotvorci" potrudili da ga preko medija onako dobro oblate,a narod kao narod jos kad je toliko nepismenih i polupismenih,ne mozes da mu otvoris oci ni silom.Zato i tako lepo zivi,narod je birao.

insajder

pre 11 godina

Za Tadica : Branicevski, Macvanski, Kolubarski, Pomoravski,Podunavski, Toplicki, Rasinski, Pirotski, Borski, Pcinjski.
Novi Beograd,Savski Venac, Stari Grad, Vozdovac,Palilula,Zvezdara....vrlo brzo i svi ostali :-)

Амфилохије

pre 11 godina

Поштовани пријатељи,читаоци и гледаоци Б92. Желим Вам лепу и дугу предизборну кампању у којој ћете видети колико је ко заслужан за овакав лош живот у Србији. Колико су се демократе изгубиле у борби за превласт и у борбиза сопствени џеп. Искрено се надам да ће коначно ДС да се врати на прави пут. Али ако овако остане видим да им је по завршетку избора загарантована само историја. Нико од поменутих кандидата не заслужује ни да буде чиновник у Влади а нарочито не да води државу.

Slavko

pre 11 godina

Najbolji potez za Ds bi bio da se rasformiraju na (neo)odredjeno vreme,ovi iz vrhuske da naprave plasticne operacije lica i cekaju na (ne)mogucu misiju da vlast bude kao ili gora od njih pa da vrebaju sansu iz prikrajka ako im jos nije dosta rabote u korist svoju a za racun svekolikog stavovnistva Srbije i njegovog 'ne lispi magarce do zelene trave'ekonomskog oporavka. Tadicev ili Djilasov tabor?;izbor je izmedju milionera i milijardera,podjednako sujetnih,vlatstoljubivih,pohlepnih demagoskih magova.Blago vama sa njima...

mirko

pre 11 godina

Mislim da onaj koga Tadic pobedi nema sta da trazi u politici zaista je previse iskompromitovan i ne cist
(Jovana, 24. septembar 2012 16:47)
Gde si bila da to kažeš Tomislavu, njega je pobedio dva puta.
A Živkovića jednom i to katastrofalnom razlikom. U Srbiji ne postoji ni jedan aktuelni političar, koji bar jednom nije poražen od Tadića, na nekim izborima.
No bez obzira na njegove rezultate mislim da bi bilo pošteno sa njegove strane da odustane od kandidature, u korist Dragana Đilasa.
Ovi koji Z.Živkovića povezuju sa Đinđićem nisu mi jasni, da li se to oni šale, ili nikada nisu pročitali ni jednu Đinđićevu knjigu, ta dva čoveka su totalne suprotnosti, jedan je intelektualac par-exelans, a drugi nedoškolovani karijerista.

Лука T.

pre 11 godina

Куку нама са њима. Задужили су нас, опљачкали, државу користили за стицање личних привилегија од пореских пара грађана, гурали Србију ка НАТО-у, потписали неповољне споразуме о Косову. Србији ће бити боље када они буду полумртва странка попут СПО.

Dragana

pre 11 godina

U DS u samo godinama samo neka ide Tadic istrosen je,ali bojim se da nam niko ne obecava bolje sutra u stranci od ovih kandidata,narocito Zivkovic

DS fan

pre 11 godina

...eeeee dosta vise sa DS, koga briga sta sa njima biti, ako bude pravde svi ce u zatvor
...ne mogu da se dogovore (izgleda da su sposobni samo za: pljacku, kradju izbora, falsifikovanje...) stoga da vam JA predlozim; kandidujte Jelenu Trivan, em lepa a pamet da i ne 'pominjem i stvar resena.

Nemanja

pre 11 godina

Svi pricaju o nekim principima a opljackase zemlju, unistise privredu, obogatise se, korupciju ustolicise sve go tajkun i demagog. Boze me sacuvaj njihovih principa i kvazi ideologije. Svaki dan neke afere njihovih clanova, svi prebogati, bahati, osioni a sad kao vratiti se principima, opstim ciljevima, misija itd. Totalno jedna prica lazna i plasticna do besmislenosti. Bogatasi koji glume filozofe. Smejurija.

Dragana

pre 11 godina

Dobra je fora u DS u sad se vade kako bi priklili raskol u stranci da su oni demokratska stranka i da iz tog razloga imaju vise kandidata

Gledam malo dublje

pre 11 godina

Mirko, Tadić jeste pobedio Nikolića dva puta ali u drugom krugu. Tada su za njega glasali i oni koji nisu skloni DS, a još manje Nikoliću. On je sve te stranke kasnije bagatelisao i bez njihovih glasova izgubio je poslednje izbore, što je pokazalo da DS nije toliko jaka kao što su novine pisale.

8 godina vlasti je dovoljno- neki kažu i previše

pre 11 godina

Pokušaću da kažem par objektivnih reči o Tadiću (vidim da ima preterivanja na kilo)
Minusi: uzurpirao vladu (i premijer i predsednik praktično isti čovek),narcisoidan, okružio se sumnjivim kadrovima, reforma pravosuđa katastrofa, korupcija u cvatu, partijska država, rehabilitacija sps-a (iz nužde), izbegavanje suočavanja sa kosovskim pitanjem.. (sve navedeno NEMA VEZE sa sv. ekonomskom krizom i nedostatkom novčanih sredstava)..
Plusevi: poboljšanje odnosa sa komšijama (Hrvatska, BiH), pomirenje, dobar imidž u svetu, dobijanje statusa kandidata (praktično je sve vreme bio solidan ministar spoljnih poslova)..

Nimr

pre 11 godina

Ukoliko bi se bavili politickom teorijom Dragan Djilas realno ni po vokaciji,ni po stavovima ne pripada stranci koja je pozicionirana na levoj strani.Njegovo pravo okruzenje su dinkic i Ceda.....odnosno stranke zastitnice krupnih kapitalista....Sto se zaista ne bi moglo reci za Tadica, pogotovo u zadnjih par godina........To je i realno najveci problem DSa...Ruku na srce ni Zoran Djindjic nije bio socijalista.Licno, mislim da je Tadicevo okretanje ulevo,bilo izuzetno svrsishodljivo za stranku jer je dobila na masovnosti i ljudima su u potpunosti bile dopadljive socijal- demokratske ideje .Problem je bio u funkcionerima koji su sprovodili te ideje...jer je tu bio konglomerat razlicitih interesa,sujeta,licnih odnosa,koji je kao rezultat dao odlazak stranke u opoziciju.Stoga,realnost je da se stranka pocepa na dva dela .....jedan deo bude socijal-demokratski( koji ima vise pristalica u plebsu) i liberalni koji je interesno-trgovacki......A naravno oni koji su zagazili u kriminal, nadju svoje uhlebljenje u Mitrovici,Nisu i Pozarevcu

Gradjanka

pre 11 godina

Ne znam koga biste mogli dovesti da vas vodi da vam otvori oci...mislim da ni jedan covek nije u stanju da popravi tu stetu koju ste Srbiji naneli...

Milorad

pre 11 godina

@Mare - A ja se pitam da li je moguce da ti citas te novine i STVARNO na sekund se pitas da li je istina? Znas li cije je to partijsko glasilo? Boze ima li te...U Srbiji treba uvesti uz formular za internet i IQ test.

Makulu

pre 11 godina

Njih uvek nesto trese, i niko im nije kriv sto se raspadaju u nekoliko delova, sami su krivi, ocekivali su da mogu da zavitlavaju narod toliko godina i pricaju bajke, a svi smo vec shvatili kako je u zmelji, Zbog izbira je i doslo do cepanja stranke. Pa vidite da nemaju jednog dobrog kandidata nego njih 10.

nema tu 'leba

pre 11 godina

kandidati sto bi se narodski reklo od zla oca i jos gore matere...sta oni mogu doneti novo i dobro? vidjeno vec koliko su im dometi...nek prvo ociste stranku od lopova...ali tesko da ce, jer bi morali i sami sebe da hapse...

elem

pre 11 godina

Ja tipujem na Pajtica. Covek silne pare oprao preko Razvojne banke Vojvodine a ne fali mu dlaka sa glave sto ce reci zna covek posao iliti ekspert...bas kakav nam je neophodan

sasa jokic

pre 11 godina

Pazi Pajtica, nabildovan, slim fit kosuljica.....Do juce je nosio zute kosulje sa kratkim rukavima, ala SRS. Kako Srbina brzo provalis kad "udje u lovu".

beogradska bulumenta

pre 11 godina

A jedan kandidat mudro cuti! Zasto?
On i maheri pisu manifest Maherske Beogradske Stranke (MBS)
To gradivo samo guske u magli mogu da progutaju!
Ali posto su guske u Srbiji gladne, mozda i zazmure ako ih dobro nakljukaju!
U svakom slucaju, posto je za mahere Srbija=Beograd sve karte su u njihovim rukama!
Ako pukne manifest, MBS ce zatraziti punu autonomiju Beograda od Srbije i to tako da svi dugovi metropole ostanu Srbiji, a oni odose u svetlu buducnost.

peceno prase

pre 11 godina

A jel moze predsednik DS da ne bude iz Beograda?
Tadic, Djilas, Zivkovic,Kuzmanovic.... sve je to zaparlozena beogradska eskadrila.
Pajticu, kandiduj se iz inata cela Srbija (bez Beograda) ce glasati za tebe!

Soweto

pre 11 godina

Niko od kandidata nije "cvećka", ali navijam za Zorana Živkovića. Čovek me je definitivno "kupio" izjavom da bi, kao predsednik stranke odmah poništio "deklaraciju o pomirenju" sa SPS. Tak osinjak mora da se protrese i lustrira. Svi aktivni Dačićevi soldati, a i on sa njima moraju odgovarati za ratove, agresiju na susedne države, politička ubistva i ekonomski (i oružani u slučaju Albanaca) genocid nad sopstvenim građanima. Kada se "pomirio" sa SPS Tadić je sam sebi vezao omču oko vrata a građane Srbije osudio na katastrofano zaostajanje u reformama i napretku. Da Boris to nije uradio ne bi Srbija ni tada bila neki "Las Vegas", ali bi definitovno bolje stajala uz mnogo bolju perspektivu i uslove za napredak.

anticenzura

pre 11 godina

Situacija trenutno stoji tako da Z.Zivkovica svi smatraju u Ds da nekazem cim,i on nema sanse ni u svom selu.
Kuzmanovic je ok lik,ali nema neku sansu.
Djilas trenutno gubi podrsku koju je imao,vec na 3 opstine Beogradske je izgubio,a na jednoj nema vecinu vec radi diktatura,ali tesko da ce na te 4 opstine imati delegata na svojoj strani.Poslusnost su mu takodje otkazali neki bitni saradnici u Bg,a Pajtic ga nikad zvanicno nije ni podrzao. Vojvodjanski odbori uglavnom ne vole Djilasa,i nece verovatno glasati bas u velikom broju za djilasa,a po preporuci svog sefa. Sto se tice Srbije tu Djilas nije ni imao podrsku neku.U principu primeticete da zuta stampa polako prestaje s blacenjem Tadica,pa mozemo ocekivati da Djilas mozda i istupi iz stranke pre izbora,jer verovatno je izracunao da je puno ulozio u promociju,a da nema neke koristi.
Na kraju ostaje Tadic,koji nije idealan,ali verovatno buduci lider DS.On je ok resenje za neki period od 2-4 god.,pa da se nadje neki novi lider za Ds,ali bez diktatorskih manira.

birac

pre 11 godina

Treba izabrati neku neokaljanu,cisti,postenu osobu,smernu,neupadljivu...
Sta velite za Staniju?
Sto bi bila gora od ovih - ona bar nista(bar koliko ja znam,nije pokrala).Ili nije jos...

posteni gradjanin

pre 11 godina

Ne znam da li moram da podsecam gradjane Srbije na to kakav jad i bedu nam je ostavio DS odlaskom u opoziciju a jos vise koliko su zaduzili ovu nasu lepu zemlju SRBIJU.

Krle

pre 11 godina

Ja koliko se secam Zivkovic je izgubio izbore.Koja je poenta vracanja "e" i "m" nije mi jasna,ali nije?
Gradjani nisu trazili nikavo pregrupisavanje vec smene svi do jednog ukljucujuci i Djilasa jer je zbog njega i njegove rabote izaslo manje od 50% ukupnog glasackog tela.
jedina koja je to uradila jeste Jelena Trivan i to dostojanstveno,a ostali?
Nas ne zanima ko ce biti,samo da se ne krade,da bude javno i ne transparentno,jer od tog tranparentnog smo izgubili milijarde.
Ako ima neko medju vama ko nije lopov,ko nece da bude lopov,neka to kaze javno i otvoreno.nemoj samo da mi se javljaju oni preduzimaci sa gajbicama

Mica Maca

pre 11 godina

Ko kod bude dosao na celo DS imace problem jer ce dobar deo vrha stranke izgleda zavrsiti u zatvoru a nece imati ko da radi sa clanstvom.

Nesa Cancic

pre 11 godina

Uporedo imamo dve izborne skupstine kod dve najvece partije sam tok desavanja govori o kakvim je ljudima rec.Na jednoj imamo spletke, lobije itd. dok na drugoj cini mi se dosta to ozbiljnije se radi i nema medjusobno teskih reci.Ko je bolji i o kakvim ljudima se radi na osnovu izbornog procesa za predsednika politickih partija mozemo sve zakljuciti.Moje msljenje je da SNS dosta bolja i konkretnija stranka.

mirko

pre 11 godina

@(Gledam malo dublje, 24. septembar 2012 20:04)
Odlično, a ko je na poslednjim izborima pobedio u prvom krugu, možda se iz dubine ne vidi dobro.

ogorčen

pre 11 godina

Pljačkaškom privatizacijom koju je sproveo DS milion i po ljudi je ostalo na ulici bez posla, a funkcioneri DS-a postali najbogatiji ljudi u Srbiji. Odakle Živkoviću bogatstvo? Odakle Đilasu Bogatstvo? Odakle Šutanovcu bogatstvo? Odakle Jeleni Trivan bogatstvo? Odakle Dušanu Petroviću bogatstvo? Odakle Aleksandru Vlahoviću bogatstvo? Odakle Đeliću bogatstvo? Odakle Cvetkoviću bogatstvo? Odakle???

sima

pre 11 godina

"Ako pobedi Živković (mada ne verujem u takav epilog), momentalno prelazim iz LDP-a u DS. "

Al' si izabrao do ku*ca. Od najgoreg do jos goreg..

Car Lazar

pre 11 godina

Jao, jao...pa vi ne mozete izmedju sebe da se dogovorite crni ds-ovci, a drzavu bi da vodite...Kakva su to sad nagadjanja? Moracete i izbor za mis da napravite da vidimo i ko je lepsi kandidat!

ergo

pre 11 godina

Od te stranke nista dobro necemo videti ko god bio na njenom celu. DS je skoro unistila Srbiju, gradjani su na rubu siromastva, drzavna imovina je rasprodata tako da ja stvarno ne znam sta bi oni vise. Trebalo bi ih ugasiti.

opet ja

pre 11 godina

Ako je lepog izgleda, onda je maneken.
Ako je elokventan politicar, onda je pozer.
Ako je uspesan, onda je narcisoidan.
Ako je obrazovan onda je profesorcic.
Ako nije dobio stancinu od Milosevica i pokrao pare, onda je nesposoban.
Dosadni ste vise, kompleksasi, polupismeni zlobnici, primitivci i siledzije.
Sikter, bre, boranijo.

Peter

pre 11 godina

Rezultati vlasti DS-a je milion i po nezaposlenih, milion i po nepismenih, haos u zdravstvu, haos u obrazovanju, haos koji su nam napravili od života, beda, siromaštvo, nemogućnost lečenja, korupcija i kriminal! Eto, to nam je Borisov i Đilasov rezultat!

aca

pre 11 godina

"Pozer" je nacisto izgubio kompas. Poceo je da igra prljavo, da vredja. Tolika narcisoidnost je prosto neverovatna. Po njemu on je DS, ako nema njega - DS propada. Glupost veka je njegova izjava: Sanjao sam DS i pre nego sto je nastao.Sta vise reci o ovom demagogu i gubitniku? Na basket, Pantelija u park na domine, Petrovic u Sabac na pecanje, a DJilas, Pajtic, Jesic, Ruzica u obnovu izvornog DS. Gotov je. Kraj.

Kokan

pre 11 godina

Bruka i sramota, sva četvorica kandidata sa kojima se spekuliše u članku su iz Beograda (Tadić, Đilas, Kuzmanović, Živković), a trojica su Vračarci (Đilas, Kuzmanović, Živković)! Šta je to toliko privlačno u Beogradu za naše skorojeviće, a naročito na Vračaru, pa svi trče tamo čim ukradu nešto para?

hallucinoman

pre 11 godina

Ako pobedi Živković (mada ne verujem u takav epilog), momentalno prelazim iz LDP-a u DS.

Ionako nam je pun k...ufer Jovanovićeve diktature i nerazumljive retorike.

Zoran Živković bi nam ulio nadu u jednu novu-staru gradjansku opciju, koja u ovom trenutku ne postoji na srpskom političkom tržištu.

Ali sve su to pusti snovi... glasači DS-a ne mogu da budu mnogo drugačiji i pametniji od ostatka srpskog naroda što nam je i izglasao ovaj žalosni status-quo.

Dragana

pre 11 godina

Dobra je fora u DS u sad se vade kako bi priklili raskol u stranci da su oni demokratska stranka i da iz tog razloga imaju vise kandidata

radnik

pre 11 godina

Imali su svu vlast u Srbiji u prethodnih 12 godina a rezultat je milion i po nezaposlenih, milion i po nepismenih, haos u obrazovnom sistemu, užas u zdravstvu, korupcija, beda, neimaština, pa nema ni jedan segment u društvu koji se može iole pohvaliti.

Ђедо

pre 11 godina

За Србију уопште није трагедија ако се ДС распадне или оде у дугогодишњу опозицију јер су имали прилику да науче из својих грешака и поправе их, али нису то учинили јер су били исувише заокупљени собом и идејом да су вечни, те да их ништа не може склонити са власти, чак ни кардиналне грешке које су чинили.

mirko

pre 11 godina

Mislim da onaj koga Tadic pobedi nema sta da trazi u politici zaista je previse iskompromitovan i ne cist
(Jovana, 24. septembar 2012 16:47)
Gde si bila da to kažeš Tomislavu, njega je pobedio dva puta.
A Živkovića jednom i to katastrofalnom razlikom. U Srbiji ne postoji ni jedan aktuelni političar, koji bar jednom nije poražen od Tadića, na nekim izborima.
No bez obzira na njegove rezultate mislim da bi bilo pošteno sa njegove strane da odustane od kandidature, u korist Dragana Đilasa.
Ovi koji Z.Živkovića povezuju sa Đinđićem nisu mi jasni, da li se to oni šale, ili nikada nisu pročitali ni jednu Đinđićevu knjigu, ta dva čoveka su totalne suprotnosti, jedan je intelektualac par-exelans, a drugi nedoškolovani karijerista.

Dragana

pre 11 godina

U DS u samo godinama samo neka ide Tadic istrosen je,ali bojim se da nam niko ne obecava bolje sutra u stranci od ovih kandidata,narocito Zivkovic

Zbivanja

pre 11 godina

Koliko pratim medije mnogo njih je naklonjeno nazalost jos uvek DS-u, neke bitnije vesti nekad i ne okace ali zato u cnetru paznje je izbor predsednika u Ds-, a verujte mnogo njih ne zanima da li ce se raspasti ili sta ce biti tamo, jer svi znamo dokle su nas doveli. Tako da nas ne interesuju vise.

vladimir

pre 11 godina

Mislim da bi povratkom Zivkovica DS i Srbija dobila smisao postojanja.Istina je da bez DS a nema demokratije ali sa ovakvom Demokratskom Strankom svi imaju vecu sansu za demokratiju nego sama D.S a.Nadam se da jos uvek ima vernih ideologiji Zorana Djindjica i da ce to biti prednost Zivkovica a ukoliko se to ne dogodi Demokratska stranka nema sta da trazi na ovoj politickoj sceni.Cenzus radikala im ne gine.....vremenom.Mora da postoji ideologija i vizija a ne cista matematika i svako sa svakim.

laki

pre 11 godina

Veliki su to muvatori,ko zna kakvu ulogu ima ovaj Kuzmanovic i za ciju stranu radi.Najbolje bi bilo da te stranke nema i da se svim sumnjivim ispita poreklo imovine.Problem je sto je preko potrebna jaka opozicija,inace ode mast u propast.Tesko ce biti napraviti reda u DS ako ostanu glavni profitasi na celnim pozicijama,tu izmena nece biti,to je samo pregrupisavanje,politika ostaje ista,ona dokazana,svako za svoj dzep a na narod se prisete samo pred izbore.Nema tu leba,treba cvrsta ruka,ali ne samo jedna,nije dovoljan samo Zivkovic da bi se napravilo reda,jedna lasta ne cini prolece.Sumnjam u pobedu Zivkovica,iako bi kada bi mogao da biram ipak stao na njegovu stranu.Neka rade sta hoce,narod su dobro prevarili i okoristili se na njegovoj grbaci,to je bezobrazluk najgore vrste,za tako nesto su nekada letele glave.Ja im nisam nesto posebno ni do sada verovao,iako sam za EU bez dileme,nikada nisam podrzao tu stranku,vec LDP.Iskreno bi najvise voleo jaki LDP.Ceda nije los ali ga narod ne razume i ne voli jer su se ovi "dobrotvorci" potrudili da ga preko medija onako dobro oblate,a narod kao narod jos kad je toliko nepismenih i polupismenih,ne mozes da mu otvoris oci ni silom.Zato i tako lepo zivi,narod je birao.

Географ

pre 11 godina

За Србију, па у крајњем случају и саму ДС, било би најбоље да тренутни претенденти на трон оду у политичку историју јер свако од њих носи одређену хипотеку прошлости од које се тешко могу ослободити. Тадић пропале политике и ЕУ и Космет, Ђилас „мора“ датих а неиспуњених обећања у Београду, па и Пајтић због сецесионизма. Политичким жаргоном речено, сва тројица су "потрошени".

vladap

pre 11 godina

A koliko je sve ovo bitno za nas obične građane? Odavno smo se uverili da u toj grupaciji nema ništa ni demokratstko ni moralno. Setimo se samo (svako u svojoj sredini) ko su bile face u tzv.kriznim štabovima posle 5.oktobra! E, baš te face su od tada neprekidno pljačkale Srbiju. Nadam se da će silaskom sa vlasti prestati.

smeker

pre 11 godina

DS je odavno prestala da postoji kao stranka.To je jedna interesna grupa koja na krilima demokratije i laznog patriotizma stice enormno bogatstvo i privilegije.Likovi se ponavljaju i sasvim je sve jedno ko ce pobediti kada se zna sta je krajnji cilj ove borbe.Kakvi su u vrhu takvi su i na lokalu ,imaju samo jedan cilj SVOJ DZEP...

Trabant limuzina

pre 11 godina

Miroslav Mišković ništa ne prepušta slučaju , jednostavno po njemu ne postoji opcija da Tadić pobedi. Kole i Beko su iskusni u "lobiranju" .

nekadašnji glasač DS-a

pre 11 godina

pobeda Tadića (višestrukog gubitnika na izborima i uništitetlja srpske ekonomije) bi značila tešku i neizlečivu bolest DS-a (odbijanje da se suoči sa tim da su njeni nekadašnji glasači jasno odbili Tadića i njegovu kompaniju što uključuje i Đilasa) i odvela bi je u sigurnu smrt t.j. nestajanje sa političke scene.
Nama građanima je svejedno. A DS neka odluči da li želi da postoji ili ne.

Gradjanka

pre 11 godina

Ne znam koga biste mogli dovesti da vas vodi da vam otvori oci...mislim da ni jedan covek nije u stanju da popravi tu stetu koju ste Srbiji naneli...

živeti kao sav normalan svet

pre 11 godina

Vratite Živkovića i stari kadar, a ovi sadašnji neka se vrate izvornim poslovima, lepljenju plakata i sl. Jedino za to su i sposobni. I pun mi je kufer ovih laži o manje i više obrazovanim. Živković je jedini koji nije izmišljao i falsifikovao biografiju. Ali nisam siguran da će delegati glasati za Živkovića. Bože, pa ova grupa oligarha se otuđila i od sopstvenog članstva, a ne samo od naroda.

Амфилохије

pre 11 godina

Поштовани пријатељи,читаоци и гледаоци Б92. Желим Вам лепу и дугу предизборну кампању у којој ћете видети колико је ко заслужан за овакав лош живот у Србији. Колико су се демократе изгубиле у борби за превласт и у борбиза сопствени џеп. Искрено се надам да ће коначно ДС да се врати на прави пут. Али ако овако остане видим да им је по завршетку избора загарантована само историја. Нико од поменутих кандидата не заслужује ни да буде чиновник у Влади а нарочито не да води државу.

Владимир

pre 11 godina

@(hallucinoman, 24. septembar 2012 17:30)

Шта је то "грађанска опција"? И који је опозит грађанскоме? Сељачка?
Пробали смо са пролетерском опцијом, последњих 10ак година са тзв. грађанском, дајмо шансу мањини, елити да влада већином. Доста тог колективизма, партијашења и задругарства.
Да није Живковић грађански тип? Па, у мом селу, кад краву купујем питам за порекло, а луди Срби не знају ни 'де је лево...

Лука T.

pre 11 godina

Куку нама са њима. Задужили су нас, опљачкали, државу користили за стицање личних привилегија од пореских пара грађана, гурали Србију ка НАТО-у, потписали неповољне споразуме о Косову. Србији ће бити боље када они буду полумртва странка попут СПО.

Напокон истина

pre 11 godina

Дуг пут је прешла ДС, од странке која је била весник промена и напретка у Србији, дошли смо до тога да су се претворили у сушту супротност томе. Не прође дан а да се неко из ДС-а не доведе у везу са неком афером или махинацијом. Зато ће наредни период, након што се поврате од шока, бити јако занимљив јер ћемо сазнати о многим дешавањима која су се одиграла далеко од очију јавности у протеклих 12 година.

DS fan

pre 11 godina

...eeeee dosta vise sa DS, koga briga sta sa njima biti, ako bude pravde svi ce u zatvor
...ne mogu da se dogovore (izgleda da su sposobni samo za: pljacku, kradju izbora, falsifikovanje...) stoga da vam JA predlozim; kandidujte Jelenu Trivan, em lepa a pamet da i ne 'pominjem i stvar resena.

Makulu

pre 11 godina

Njih uvek nesto trese, i niko im nije kriv sto se raspadaju u nekoliko delova, sami su krivi, ocekivali su da mogu da zavitlavaju narod toliko godina i pricaju bajke, a svi smo vec shvatili kako je u zmelji, Zbog izbira je i doslo do cepanja stranke. Pa vidite da nemaju jednog dobrog kandidata nego njih 10.

Bivsi_demokrata

pre 11 godina

Ja sam iz stranke izasao izmedju dva kruga izbora,kada sam video koliko su se ljudi obradovali plenu koji ih ocekuje.Nadam se da ce stranka stati na noge,ali s obzirom na ono sto sam video sumnjam da ce se to desiti,a i ako se desi ne znam koliko ce to koristi doneti Srbiji.

Просјак

pre 11 godina

Рекао бих да ДС заиста није очекивао пораз на изборима. Дубоко су били убеђени да су и поред свих лоших ствари које су урадили успели да обману народ, али су на нашу срећу у тој процени погрешили. Једноставно њихова највећа грешка је била та опијеност влашћу и одсуство страха да и поред свега могу изгубити изборе.

Nesa Cancic

pre 11 godina

Uporedo imamo dve izborne skupstine kod dve najvece partije sam tok desavanja govori o kakvim je ljudima rec.Na jednoj imamo spletke, lobije itd. dok na drugoj cini mi se dosta to ozbiljnije se radi i nema medjusobno teskih reci.Ko je bolji i o kakvim ljudima se radi na osnovu izbornog procesa za predsednika politickih partija mozemo sve zakljuciti.Moje msljenje je da SNS dosta bolja i konkretnija stranka.

svetlanast.

pre 11 godina

Boris Tadic je svoje sanse odavno potrosio /prokockao/.
Dragan Djilas je bio pobednik samo u casu kad su prebrojani glasacki listici na izborima u Beogradu.
Posle toga njegova "pobeda" sve vreme je u rukama Aleksandra Vucica.
Kuzmanovic je Beli listic.
Zoran Zivkovic je siguran povratak ideji Zorana Djindjica.
Srbija je napravila korak unazad da bi krenula napred, to isto treba da uradi i DS sa Zoranom Zivkovicem.

Бивши радикал

pre 11 godina

ДС је странка која је изгубила претходне изборе, можда та разлика није велика али пораз је ипак пораз и сходно томе свако од чланова руководства мора да сноси одговорност. Запад карактерише то да после губитка избора, комплетно руководство поражене партије подноси оставку, не видим ниједан разлог зашто то не би био случај и овде код нас ако већ тежимо том западном систему демократије.

Slavko

pre 11 godina

Najbolji potez za Ds bi bio da se rasformiraju na (neo)odredjeno vreme,ovi iz vrhuske da naprave plasticne operacije lica i cekaju na (ne)mogucu misiju da vlast bude kao ili gora od njih pa da vrebaju sansu iz prikrajka ako im jos nije dosta rabote u korist svoju a za racun svekolikog stavovnistva Srbije i njegovog 'ne lispi magarce do zelene trave'ekonomskog oporavka. Tadicev ili Djilasov tabor?;izbor je izmedju milionera i milijardera,podjednako sujetnih,vlatstoljubivih,pohlepnih demagoskih magova.Blago vama sa njima...

Branko

pre 11 godina

"Pozer" je nacisto izgubio kompas. Poceo je da igra prljavo, da vredja. Tolika narcisoidnost je prosto neverovatna. Po njemu on je DS, ako nema njega - DS propada. Glupost veka je njegova izjava: Sanjao sam DS i pre nego sto je nastao.Sta vise reci o ovom demagogu i gubitniku? Na basket, Pantelija u park na domine, Petrovic u Sabac na pecanje, a DJilas, Pajtic, Jesic, Ruzica u obnovu izvornog DS. Gotov je. Kraj.
(aca, 24. septembar 2012 18:11

Hahaha,Aca je bas faca! Kakav kvartet-Djilas,Pajtic,Ruzica i Jesic,ovi bi i KInu za jedan mandat bacili na kolena i odveli u duznicko ropstvo! Ne,nisam Tadicev pristalica,niti DS-a,niti bilo koje druge partije-svi su Kurte i Murte koji jedni drugima stite ledja...

insajder

pre 11 godina

Za Tadica : Branicevski, Macvanski, Kolubarski, Pomoravski,Podunavski, Toplicki, Rasinski, Pirotski, Borski, Pcinjski.
Novi Beograd,Savski Venac, Stari Grad, Vozdovac,Palilula,Zvezdara....vrlo brzo i svi ostali :-)

posteni gradjanin

pre 11 godina

Ne znam da li moram da podsecam gradjane Srbije na to kakav jad i bedu nam je ostavio DS odlaskom u opoziciju a jos vise koliko su zaduzili ovu nasu lepu zemlju SRBIJU.

Nemanja

pre 11 godina

Svi pricaju o nekim principima a opljackase zemlju, unistise privredu, obogatise se, korupciju ustolicise sve go tajkun i demagog. Boze me sacuvaj njihovih principa i kvazi ideologije. Svaki dan neke afere njihovih clanova, svi prebogati, bahati, osioni a sad kao vratiti se principima, opstim ciljevima, misija itd. Totalno jedna prica lazna i plasticna do besmislenosti. Bogatasi koji glume filozofe. Smejurija.

8 godina vlasti je dovoljno- neki kažu i previše

pre 11 godina

Pokušaću da kažem par objektivnih reči o Tadiću (vidim da ima preterivanja na kilo)
Minusi: uzurpirao vladu (i premijer i predsednik praktično isti čovek),narcisoidan, okružio se sumnjivim kadrovima, reforma pravosuđa katastrofa, korupcija u cvatu, partijska država, rehabilitacija sps-a (iz nužde), izbegavanje suočavanja sa kosovskim pitanjem.. (sve navedeno NEMA VEZE sa sv. ekonomskom krizom i nedostatkom novčanih sredstava)..
Plusevi: poboljšanje odnosa sa komšijama (Hrvatska, BiH), pomirenje, dobar imidž u svetu, dobijanje statusa kandidata (praktično je sve vreme bio solidan ministar spoljnih poslova)..

Mare

pre 11 godina

Citam ovaj tekst u Pravdi i pitam se jeli ovo zaista moguce???
Фирме „Универзал Мекен“ и „Мекен Ериксон“ (100 одсто у власништву Срђана Шапера) оствариле приходе од преко 153 милиона долара, фирма „Нова комуникејшенс“ (100 одсто у власништву Небојше Крстића) од преко 15 милиона долара, а компаније „Мултиком груп“ (25 одсто у власништву Драгана Ђиласа и 25 одсто у власништву Милице Делевић) и „Директ медија“ (93 одсто у власништву фирме „Мултиком груп“) од преко 937 милиона долара.

sasa jokic

pre 11 godina

Pazi Pajtica, nabildovan, slim fit kosuljica.....Do juce je nosio zute kosulje sa kratkim rukavima, ala SRS. Kako Srbina brzo provalis kad "udje u lovu".

Mica Maca

pre 11 godina

Ko kod bude dosao na celo DS imace problem jer ce dobar deo vrha stranke izgleda zavrsiti u zatvoru a nece imati ko da radi sa clanstvom.

Gledam malo dublje

pre 11 godina

Mirko, Tadić jeste pobedio Nikolića dva puta ali u drugom krugu. Tada su za njega glasali i oni koji nisu skloni DS, a još manje Nikoliću. On je sve te stranke kasnije bagatelisao i bez njihovih glasova izgubio je poslednje izbore, što je pokazalo da DS nije toliko jaka kao što su novine pisale.

beogradska bulumenta

pre 11 godina

A jedan kandidat mudro cuti! Zasto?
On i maheri pisu manifest Maherske Beogradske Stranke (MBS)
To gradivo samo guske u magli mogu da progutaju!
Ali posto su guske u Srbiji gladne, mozda i zazmure ako ih dobro nakljukaju!
U svakom slucaju, posto je za mahere Srbija=Beograd sve karte su u njihovim rukama!
Ako pukne manifest, MBS ce zatraziti punu autonomiju Beograda od Srbije i to tako da svi dugovi metropole ostanu Srbiji, a oni odose u svetlu buducnost.

birac

pre 11 godina

Treba izabrati neku neokaljanu,cisti,postenu osobu,smernu,neupadljivu...
Sta velite za Staniju?
Sto bi bila gora od ovih - ona bar nista(bar koliko ja znam,nije pokrala).Ili nije jos...

nema tu 'leba

pre 11 godina

kandidati sto bi se narodski reklo od zla oca i jos gore matere...sta oni mogu doneti novo i dobro? vidjeno vec koliko su im dometi...nek prvo ociste stranku od lopova...ali tesko da ce, jer bi morali i sami sebe da hapse...

Poznavalac

pre 11 godina

Kao prvo, ocistiti stranku od protagonista afere Bodrum. Oni su sada najuocljiviji kao preletaci(citajte Pajtic i drustvo,i u vreme Borisovog preuzimanja stranke lagano su preletali kod njega u jato a do tada se kleli u Zivkovica...) Kao drugo, ocistiti je od tajkuna(citajte Djilas i drustvo...). Kao trece, ocistiti je od malih koristoljubivaca i shishtavaca(citajte Djelic i drustvo...) Ko to jedini moze, da ocisti? Samo Tadic. Naravno Tadic. A smatram da nema vise ni jedno jedinu kocnicu da to ucini. Pobeda je izvesna. I zaista, jao si ga njima, kako je Boris i najavio. :)))

A Ruzica da se posveti tom svom biznisu(Viktorija grupa kako sam i ako sam dobro informisan) i ne odredjuje ona ko je ciji naslednik. Mnogi su je i u stranci smatrali ikebanom odavno, i svaka njoj cast kao Zoranovoj zeni i majci njegove dece, ali njena rec u politici nema tezinu. Barem za sve one sa vise od dva grama mozga. Nisam lud za Cedom Jovanovicem, ali on je jos od 2004-e pa do dana danasnjeg trebao da bude Borisov zamenik, sve ovo ostalo, to je smejurija.

elem

pre 11 godina

Ja tipujem na Pajtica. Covek silne pare oprao preko Razvojne banke Vojvodine a ne fali mu dlaka sa glave sto ce reci zna covek posao iliti ekspert...bas kakav nam je neophodan

peceno prase

pre 11 godina

A jel moze predsednik DS da ne bude iz Beograda?
Tadic, Djilas, Zivkovic,Kuzmanovic.... sve je to zaparlozena beogradska eskadrila.
Pajticu, kandiduj se iz inata cela Srbija (bez Beograda) ce glasati za tebe!

Nimr

pre 11 godina

Ukoliko bi se bavili politickom teorijom Dragan Djilas realno ni po vokaciji,ni po stavovima ne pripada stranci koja je pozicionirana na levoj strani.Njegovo pravo okruzenje su dinkic i Ceda.....odnosno stranke zastitnice krupnih kapitalista....Sto se zaista ne bi moglo reci za Tadica, pogotovo u zadnjih par godina........To je i realno najveci problem DSa...Ruku na srce ni Zoran Djindjic nije bio socijalista.Licno, mislim da je Tadicevo okretanje ulevo,bilo izuzetno svrsishodljivo za stranku jer je dobila na masovnosti i ljudima su u potpunosti bile dopadljive socijal- demokratske ideje .Problem je bio u funkcionerima koji su sprovodili te ideje...jer je tu bio konglomerat razlicitih interesa,sujeta,licnih odnosa,koji je kao rezultat dao odlazak stranke u opoziciju.Stoga,realnost je da se stranka pocepa na dva dela .....jedan deo bude socijal-demokratski( koji ima vise pristalica u plebsu) i liberalni koji je interesno-trgovacki......A naravno oni koji su zagazili u kriminal, nadju svoje uhlebljenje u Mitrovici,Nisu i Pozarevcu

Soweto

pre 11 godina

Niko od kandidata nije "cvećka", ali navijam za Zorana Živkovića. Čovek me je definitivno "kupio" izjavom da bi, kao predsednik stranke odmah poništio "deklaraciju o pomirenju" sa SPS. Tak osinjak mora da se protrese i lustrira. Svi aktivni Dačićevi soldati, a i on sa njima moraju odgovarati za ratove, agresiju na susedne države, politička ubistva i ekonomski (i oružani u slučaju Albanaca) genocid nad sopstvenim građanima. Kada se "pomirio" sa SPS Tadić je sam sebi vezao omču oko vrata a građane Srbije osudio na katastrofano zaostajanje u reformama i napretku. Da Boris to nije uradio ne bi Srbija ni tada bila neki "Las Vegas", ali bi definitovno bolje stajala uz mnogo bolju perspektivu i uslove za napredak.

anticenzura

pre 11 godina

Situacija trenutno stoji tako da Z.Zivkovica svi smatraju u Ds da nekazem cim,i on nema sanse ni u svom selu.
Kuzmanovic je ok lik,ali nema neku sansu.
Djilas trenutno gubi podrsku koju je imao,vec na 3 opstine Beogradske je izgubio,a na jednoj nema vecinu vec radi diktatura,ali tesko da ce na te 4 opstine imati delegata na svojoj strani.Poslusnost su mu takodje otkazali neki bitni saradnici u Bg,a Pajtic ga nikad zvanicno nije ni podrzao. Vojvodjanski odbori uglavnom ne vole Djilasa,i nece verovatno glasati bas u velikom broju za djilasa,a po preporuci svog sefa. Sto se tice Srbije tu Djilas nije ni imao podrsku neku.U principu primeticete da zuta stampa polako prestaje s blacenjem Tadica,pa mozemo ocekivati da Djilas mozda i istupi iz stranke pre izbora,jer verovatno je izracunao da je puno ulozio u promociju,a da nema neke koristi.
Na kraju ostaje Tadic,koji nije idealan,ali verovatno buduci lider DS.On je ok resenje za neki period od 2-4 god.,pa da se nadje neki novi lider za Ds,ali bez diktatorskih manira.

Milorad

pre 11 godina

@Mare - A ja se pitam da li je moguce da ti citas te novine i STVARNO na sekund se pitas da li je istina? Znas li cije je to partijsko glasilo? Boze ima li te...U Srbiji treba uvesti uz formular za internet i IQ test.

mirko

pre 11 godina

@(Gledam malo dublje, 24. septembar 2012 20:04)
Odlično, a ko je na poslednjim izborima pobedio u prvom krugu, možda se iz dubine ne vidi dobro.

Krle

pre 11 godina

Ja koliko se secam Zivkovic je izgubio izbore.Koja je poenta vracanja "e" i "m" nije mi jasna,ali nije?
Gradjani nisu trazili nikavo pregrupisavanje vec smene svi do jednog ukljucujuci i Djilasa jer je zbog njega i njegove rabote izaslo manje od 50% ukupnog glasackog tela.
jedina koja je to uradila jeste Jelena Trivan i to dostojanstveno,a ostali?
Nas ne zanima ko ce biti,samo da se ne krade,da bude javno i ne transparentno,jer od tog tranparentnog smo izgubili milijarde.
Ako ima neko medju vama ko nije lopov,ko nece da bude lopov,neka to kaze javno i otvoreno.nemoj samo da mi se javljaju oni preduzimaci sa gajbicama