Nedelja, 23.09.2012.

15:57

Šta prodati da bi popunili budžet

Stručnjaci smatraju da bi prvi na listi imovine i preduzeća koji bi mogli da prodamo zbog popunjavanja budžeta mogli biti Jat i Telekom.

Izvor: B92

Šta prodati da bi popunili budžet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

buki

pre 11 godina

pa stvarno se pitam po ko zna koji put da li je moguce da smo nacija lopina i kriminalaca? Pa kako je moguce da jedan Wizz-air ima tako dobro poslovanje zadovoljne radnike sa primanjima mesecnim dostojne coveka radnicima koji su posle probnog rada primljeni u stalni radni odnos da rade i slicne normalne stvari za normalne ljude a pritom ostvaruju dobru zaradu, imaju dobru flotu i i imaju zadovoljne manje vise radnike.Stvarno bre koji smo mi andrak od ljudi, naroda i drzave, kada nismo u stanju da nista dobro ne uradimo, nego postavljajuci najgore od najgorih na rukovodeca mesta po preduzecima unistavamo sve sto je vredno i nase.Pa onda nam prosipaju zvaku onako neendertalski da samo prodaja moze nesto da spasi.Kakvi abortirani likovi.

Djinkic

pre 11 godina

Seljak kad udari susa ne prodaje njive i dedovinu nego stegne kais pa sledece godine uradi navodnjavanje. Prodajete telekom , firmu koja ostvaruje toliki dobit , da bi isplatili parazite u drzavnoj upravi koji ne ostvaruju nikakav dobit.
http://www.youtube.com/watch?v=sxfXA3avSns

milan

pre 11 godina

Prodati prodati prodati i uzeti procenat .. klasika ... a sto vi veleumni strucnjaci ne kupite nesto? Sta je Srbija kupila u zadnjih 20 godina? Ne mozete da okrecite ono sto ste nasledili, a kamoli da napravite nesto novo.

KoleAkcija

pre 11 godina

E, pa nece tako moci! Ne moze da se krpe rupe za plate i penzije od prodaje Telekoma! Podelite otkaze ako treba po Agencijama!!! Ako se Telekom proda taj novac moze biti ulozen samo u proizvodne projekte i nista vise!

klenga

pre 11 godina

ma kad si gladan,žedan, go i bos prodaješ i bubreg da preživiš...a srebrenina se i kupuje da imaš šta da prodaš kad naiđu loša vremana,gladne godine...u takvim vremenima prežive samo oni najpraktičniji, koji su se pripremili na vreme....cvrčak i mrav su dobar primer....

merima

pre 11 godina

Godinama unazad se koristio novac iz budzeta da bi sadasnja vlast imala trenutni problem.Sta god se radilo bice u interesu gradjana i shvatice se uskoro.

Mirko

pre 11 godina

I šta kad sve prodamo? Šta ćemo onda da prodajemo? Možda bubrege, belo roblje i gudru?
Dobar plan majke mi! Vrh ste!

Doduše se prodajom Jat-a bi profitirali, ako ne bi više bio monopola - mogli bi da se vozimo puno jeftinije..

ostade živ

pre 11 godina

Pa naravno da treba prvo prodati gubitaše.
Dugoročno gledano prihod Telekoma će opadati, kako se nacija polako opismenjuje sve će više da raste upotreba VoIP, a troškovi poslovanja - gorivo, radna snaga, energija, telekomunikaciona oprema - će rasti. (Andreja, 23. septembar 2012 18:05)

Ala se ti drugar nalupeta :)
Prihod telekomunikacionih preduzeća ne zavisi samo od BROJA korisnika, nego i od prosečne zarade koja se ostvari po korisniku, tj. atraktivnosti servisa koji se ponude. A to tek kod nas može da raste, jer od usluga imamo samo tek da se čuje... Tako da... Bolje nemoj da pričaš ono u šta se razumeš ko Perica u fudbal.

XY

pre 11 godina

Predlazem prodaju Telekoma putem direktne pogodbe jer imamo malo vremena za tenderske procedure. Benkrot Srbije je blizu sobzirom na ekonomsku politiku koja se vodi od strane vlade.

Jovan Galtić

pre 11 godina

Samo narkomani prodaju pokućstvo da bi "popunili budžet".

Državne firme svakako treba privatizovati, ali iz sasvim drugih razloga.

drasko

pre 11 godina

Da se popuni budzetni deficit, prodati hm......e to je isto kao kad u porodici imate kockara, njegov posao je virtuelan jer sanja velike pare, a ostane bez kuce....tako i nasa drzava prodaje sve ono sto u svakoj normalnoj naciji funkcionise.....Imam predlog, posto vidim da jedan politicar jako visoki, nije fizicki:-) koristi model g.din.Putin u obracanju....onda lepo zavrsi do kraja pozove Karice, Rodice, Milosevice i sve sve ostale da vrate pare, ili da ih dovede iz bratske drzave..... budite ozbiljni i svet ce Vas tako i gledati !!!

miki

pre 11 godina

I stace te za dve godine nema telekoma ,jata a deficit jos veci
Resenje je nazalost trideset posto otpustiti sluzbenika sa javnog budzeta`.Zanima me kako ja mali gradjanin mogu da tuzim vladu srbije prethodnu a izgleda i ovu sadasnju sto su mi svojim odlukama urusili SRBIJU i njenu ekonomiju .......

Vojvođanin

pre 11 godina

Sve jedno šta prodaju,opet će pokrasti i deo tih para!Uspeli su da razbiju državu.Kako su pričali kada su nas napuštale bivše republike?"Sve je Srbija hranila,propašće i crći od gladi" U ovoj zemlji nema pameti,niti stida ni srama.Tito je držao ovakvu ološ na uzdi ili u zatvorima,i bio je čovek u pravu!

Pera germanac

pre 11 godina

Prodati sve i to sto pre! godinama su JP jasle za neradnike, lezilebovice, kumove, svalerke, i druge, godinama se iz budzeta izdvajaju subvencije za ta legla kriminala i korupcije... sve u privatan sektor, da ne gledam vise arcenja i bahacenja u sluzbenim audijima i kafanama, neka vec jednom neki privatni gazda ocisti bagru i neka je nauci da zivi od svog znojavog rada... trebalo je to jos odavno rasprodati

raci

pre 11 godina

prodaja, prodaja, kao i sve do sad. niko ne razmislja recimo o tome kako bi trebali raditi nesto, recimo osposobiti poljoprivredu, uvesti primenu zakona, spreciti korupciju...

Dama

pre 11 godina

Jao kakve ste nam rupe u budzetu ostavili Dinkicu ti i tvoji predhodnici pa sad moras da ih popunjavas.Nadam se da ce ova vlada znati sta treba da radi.

Sizif

pre 11 godina

Već dugo prodaju Jat i nikako da u tome uspeju, jer raznom probisvetima najviše odgovara ovakva situacija u Jatu što daje mogućnost za neprekidno zapošljavanje po partijskim, mafijaškim, kumovskim i rođačkim vezama, au Jatu za to vreme sve veći gubici. Bilo bi zanimljivo da se utvrdi broj novozaposlenih u Jatu i zavisnim društvima i to u periodu od 05 oktobra 2000 godine i za taj kriminal bi neko morao na dugogodišnju robiju.

Vladan Lukic

pre 11 godina

Ne treba nista prodavati za sada. Prvo smanjiti plate celoj drzavnoj upravi, recimo za 50%. Onda otpustiti polovinu od onih koji i pored smanjenja plate ostanu u upravi, prilikom otpustanja obratiti paznju na sve koji su se zaposlili posle 2000 i njih prve otpustiti.
Drugo, rasprodati ceo vozni park drzavne uprave.
Trece ukinuti sve dotacije skupstinskim odbornicima i njihovo finansiranje prebaciti na stranke. Ako stranka hoce i moze da finansira svog odbornika onda ce on ucestvovati u radu skupstine.
Tek posle toga videti koliko nam treba novca i da li je bas potrebno prodavati nesto.
Ova zemlja vise nema cime da finansira zivotni stil nasih politicara i armije onih koji sisaju krv u ono malo preduzeca kaja jos nesto mogu da proizvedu,prodaju i naplate.

Gile

pre 11 godina

Kupujem telekom. Prodajte ga meni a ja vam ga isplacujem na kredit od 3 do 5 godina, parama iz njegovog profita, uz obavezu da preuzmem i deo obaveza pio fonda. Cist racun. Vi dobijate cash koji necete ( jer se prodajom odricete profita firme) a ja dobru firmu i obavezu da isplacujem deo penzija.

Paja

pre 11 godina

Prodati Telekom radi popune budzeta?! Tako bi i Copa, beskucnik iz mog kraja, znao da popuni budzet. Pohapsite velike lopove, a ima ih vala koliko hocete, i oduzmite im imovinu pa to prodajte i popunite budzet a ne da prodajete jos to malo firmi koje vrede u Srbiji. Sta cemo da radimo ako neko opet napravi rupu u budzetu posto ga vi popunite na ovaj genijalan nacin pa nebude vise nicega za prodaju?

armagedon

pre 11 godina

Ima nas 7.000.000. Neka nas polovina 3.500.000, proda po 1 bubreg za 10.000 evra, bićemo najbogatija država na svetu. To je ukupno 3.500.000X10.000=35.000.000.000. Da li je dovoljno da posle te žrtve počnemo da konačno živimo kao ljudi.
Sikter bagro. Prodajte samo nešto svoje a ne nikako zajedničko.

XY

pre 11 godina

Treba prodati Telekom, sto pre, da bi vlada na celu sa DVD (Dacic-Vucic-Dinkic) sebi kupila godinu dana vladavine.
Potom gledamamo odlazak DVD vlade i povratak DS-a

pesadinac

pre 11 godina

Predlazem da prodamo sve vile na Dedinju i ostalim elitnim Beogradskim naseljima koje su u vlasnistvu ili se iznajmljuju za politicku elitu. Sve je to ionako steceno lopovlukom pod zastitom drzave. Drzavna sredstva u vlasnistvu prevaranata rasprodati i eto dovoljno sredstava za otplatu prispelih kredita i normalno funkcionisanje drzave.

mihailo

pre 11 godina

Ono sto nikako NE SME PRODATI to su OTETE NEKRETNINE koje čekaju povratak vlasnicima. Vreme je za totalni otkon od nasleđa komunizma.

vlada

pre 11 godina

sve ono sto ste stvorili...miskovica.secerka.drumsku mafiju.gradjevinsku mafiju.fudbalsku mafiju....jer uvek se prodaje ono sto se proizvede!!!

Mića

pre 11 godina

1.Po ovoj ceni neće sigurno naći kupca..
2.Pokušaće direktnom pogodbom(lov u mutnom)..
3.Ako prodaju ispod cene sigurno će u zatvor kad siđu s vlasti kao ovi što su opustošili Agrobanku.To ne smeju...
4.Niko ne kaže da je Telekom dominantan operator sa jakom infrastrukturom i da vredi ulagati u njega kako bi i dalje ostao to što je sad.
5.Ako budu i prodali "vadiće se" kako su ovi pre njih napravili rupu u budžetu tako da je to bilo neizbežno.
6.Na sceni je trenutno namerno urušavanje Telekoma kako bi morao da se proda.
To vam je dragi narode scenario za jednu od najuspešnijih kompanija u ovom delu Evrope.....

Andreja

pre 11 godina

Pa naravno da treba prvo prodati gubitaše.
Mada trebalo ih je prodati davno dok još nisu bili gubitaši. Sad bi ih trebalo pokloniti ako već ne mogu da se prodaju, a u cilju smanjenja budžetskih troškova.

Treba razmišljati i o prodaji preduzeća koja će u budućnosti tek postati gubitaši. Dugoročno gledano prihod Telekoma će opadati, kako se nacija polako opismenjuje sve će više da raste upotreba VoIP, a troškovi poslovanja - gorivo, radna snaga, energija, telekomunikaciona oprema - će rasti. Jedino što im ide u prilog je postepeno pojeftinjenje optičkih kablova i rutera. Ukupan broj stanovnika Srbije opada svake godine za 30.000, pa se ni korisnička baza neće verovatno povećavati već smanjivati, a obzirom na pad standarda ne verujem ni da će ljudi provoditi više vremena na telefonu.

Zoran M.

pre 11 godina

Pa prodali ste Hotel Jugoslaviju Zepteru pa šta bi? Grand Casino kao da radi ispod bombardovanog Bejruta. Prodajte SSNO i komandu RV i PVO u Zemunu koje zjape kao gradske nakaze, što prodajete javna preduzeća ili bolje reći naša preduzeća jer to nisu Vaša preduzeća.

Зоран Бабић

pre 11 godina

Продаја НИС-а је пример како приватизација може да буде добра, а да дотадашњи тешки губиташ постане лидер по профиту. Ово кажем због тога да се примарно треба окренути компанијама из Русије и са Истока јер, осим што могу највише да плате, они су и јако добри домаћини.

Mile

pre 11 godina

Koje bolesno drustvo ,to je kao da jedinog konja koga imas zrtvujes za kilo mesa.Pravo resenje je otpustiti pola dravnih parazita,penzioneri koji su otisli u penzijeo na sumnjiv nacin oduzeti penzije,prodati kompletni vozni park i pesice ili biciklom ili busom
na posao

jessica

pre 11 godina

Aerodrom ne treba prodati jer je dobar feud za zaposljavanje kadrova iz G17 i drugih stranaka i krava muzara za Jat koji neplaca aerodromske takse a i sam je feud za zaposljavanje partijskih kadrova.

Bote

pre 11 godina

Alo, kakvo je ovo pitanje: Šta da prodamo da bi popunili budžet?

Treba da se pitate: Šta da proizvodimo da bi popunili budžet? Koji su to lopovi kojima treba da zaplenimo bespravno stečenu imovinu i ispraznimo račune? Kako da osvežimo narod da stane na noge i krene da stvara vrednost?

Prodaja je presipanje iz šupljeg u prazno. To samo tikvan može da odvali. Imate ladno par milijardi evra na računima 'kontroverznih biznismena' od čega je maltene sve stečeno ilegalno. Dalje, imate u državnom vlasništvu mnogo zemlje koju možete da ustupite poljoprivrednicima na recimo 10-15 godina za neke normalne pare. Imate desetine hiljada stanova u državnom vlasništvu koji zjape prazni - dajte porodicama kojima je životni prostor preko potreban i time im olakšajte egzistenciju kako bi razmišljali o sutrašnjici a ne da se valjaju u očaju trenutka. Značajna finansijska sredstva izdvojiti za naučno-tehnološke inovacije koje stimulišu ekonomiju - taj program neka traje 5 godina, a posle obnoviti ako da dobre rezultate. ENERGIJA! je ključ za jaku ekonomiju, a mi nismo izgradili nove elektrane i toplane pitaj od kad. Gradi elektrane i toplane. Surovo razračunavanje sa krupnim kriminalom - čak i likvidiranje ako pružaju oružani otpor.

Dug? No problemo - formirati 'instituciju nevoljnog duga'. Ko ne zna šta je to neka progugla.

Ovi eksperti bolje da se više ne javljaju, dobiću čir od njih.

Dolores

pre 11 godina

Ova Vlada neće prodavati JP da bi popunila rupu u buđžetu, nego će zaista iskoreniti korupciju i kriminal u našoj državi. Mislim da će pre izvršiti politička hapšenja, saznati gde su pare odlazile. Vreme je da se stane u našoj državi promeni na bolje.

Mile

pre 11 godina

Koje bolesno drustvo ,to je kao da jedinog konja koga imas zrtvujes za kilo mesa.Pravo resenje je otpustiti pola dravnih parazita,penzioneri koji su otisli u penzijeo na sumnjiv nacin oduzeti penzije,prodati kompletni vozni park i pesice ili biciklom ili busom
na posao

jessica

pre 11 godina

Aerodrom ne treba prodati jer je dobar feud za zaposljavanje kadrova iz G17 i drugih stranaka i krava muzara za Jat koji neplaca aerodromske takse a i sam je feud za zaposljavanje partijskih kadrova.

Bote

pre 11 godina

Alo, kakvo je ovo pitanje: Šta da prodamo da bi popunili budžet?

Treba da se pitate: Šta da proizvodimo da bi popunili budžet? Koji su to lopovi kojima treba da zaplenimo bespravno stečenu imovinu i ispraznimo račune? Kako da osvežimo narod da stane na noge i krene da stvara vrednost?

Prodaja je presipanje iz šupljeg u prazno. To samo tikvan može da odvali. Imate ladno par milijardi evra na računima 'kontroverznih biznismena' od čega je maltene sve stečeno ilegalno. Dalje, imate u državnom vlasništvu mnogo zemlje koju možete da ustupite poljoprivrednicima na recimo 10-15 godina za neke normalne pare. Imate desetine hiljada stanova u državnom vlasništvu koji zjape prazni - dajte porodicama kojima je životni prostor preko potreban i time im olakšajte egzistenciju kako bi razmišljali o sutrašnjici a ne da se valjaju u očaju trenutka. Značajna finansijska sredstva izdvojiti za naučno-tehnološke inovacije koje stimulišu ekonomiju - taj program neka traje 5 godina, a posle obnoviti ako da dobre rezultate. ENERGIJA! je ključ za jaku ekonomiju, a mi nismo izgradili nove elektrane i toplane pitaj od kad. Gradi elektrane i toplane. Surovo razračunavanje sa krupnim kriminalom - čak i likvidiranje ako pružaju oružani otpor.

Dug? No problemo - formirati 'instituciju nevoljnog duga'. Ko ne zna šta je to neka progugla.

Ovi eksperti bolje da se više ne javljaju, dobiću čir od njih.

armagedon

pre 11 godina

Ima nas 7.000.000. Neka nas polovina 3.500.000, proda po 1 bubreg za 10.000 evra, bićemo najbogatija država na svetu. To je ukupno 3.500.000X10.000=35.000.000.000. Da li je dovoljno da posle te žrtve počnemo da konačno živimo kao ljudi.
Sikter bagro. Prodajte samo nešto svoje a ne nikako zajedničko.

Gile

pre 11 godina

Kupujem telekom. Prodajte ga meni a ja vam ga isplacujem na kredit od 3 do 5 godina, parama iz njegovog profita, uz obavezu da preuzmem i deo obaveza pio fonda. Cist racun. Vi dobijate cash koji necete ( jer se prodajom odricete profita firme) a ja dobru firmu i obavezu da isplacujem deo penzija.

Paja

pre 11 godina

Prodati Telekom radi popune budzeta?! Tako bi i Copa, beskucnik iz mog kraja, znao da popuni budzet. Pohapsite velike lopove, a ima ih vala koliko hocete, i oduzmite im imovinu pa to prodajte i popunite budzet a ne da prodajete jos to malo firmi koje vrede u Srbiji. Sta cemo da radimo ako neko opet napravi rupu u budzetu posto ga vi popunite na ovaj genijalan nacin pa nebude vise nicega za prodaju?

vlada

pre 11 godina

sve ono sto ste stvorili...miskovica.secerka.drumsku mafiju.gradjevinsku mafiju.fudbalsku mafiju....jer uvek se prodaje ono sto se proizvede!!!

pesadinac

pre 11 godina

Predlazem da prodamo sve vile na Dedinju i ostalim elitnim Beogradskim naseljima koje su u vlasnistvu ili se iznajmljuju za politicku elitu. Sve je to ionako steceno lopovlukom pod zastitom drzave. Drzavna sredstva u vlasnistvu prevaranata rasprodati i eto dovoljno sredstava za otplatu prispelih kredita i normalno funkcionisanje drzave.

Vladan Lukic

pre 11 godina

Ne treba nista prodavati za sada. Prvo smanjiti plate celoj drzavnoj upravi, recimo za 50%. Onda otpustiti polovinu od onih koji i pored smanjenja plate ostanu u upravi, prilikom otpustanja obratiti paznju na sve koji su se zaposlili posle 2000 i njih prve otpustiti.
Drugo, rasprodati ceo vozni park drzavne uprave.
Trece ukinuti sve dotacije skupstinskim odbornicima i njihovo finansiranje prebaciti na stranke. Ako stranka hoce i moze da finansira svog odbornika onda ce on ucestvovati u radu skupstine.
Tek posle toga videti koliko nam treba novca i da li je bas potrebno prodavati nesto.
Ova zemlja vise nema cime da finansira zivotni stil nasih politicara i armije onih koji sisaju krv u ono malo preduzeca kaja jos nesto mogu da proizvedu,prodaju i naplate.

Jovan Galtić

pre 11 godina

Samo narkomani prodaju pokućstvo da bi "popunili budžet".

Državne firme svakako treba privatizovati, ali iz sasvim drugih razloga.

Mića

pre 11 godina

1.Po ovoj ceni neće sigurno naći kupca..
2.Pokušaće direktnom pogodbom(lov u mutnom)..
3.Ako prodaju ispod cene sigurno će u zatvor kad siđu s vlasti kao ovi što su opustošili Agrobanku.To ne smeju...
4.Niko ne kaže da je Telekom dominantan operator sa jakom infrastrukturom i da vredi ulagati u njega kako bi i dalje ostao to što je sad.
5.Ako budu i prodali "vadiće se" kako su ovi pre njih napravili rupu u budžetu tako da je to bilo neizbežno.
6.Na sceni je trenutno namerno urušavanje Telekoma kako bi morao da se proda.
To vam je dragi narode scenario za jednu od najuspešnijih kompanija u ovom delu Evrope.....

XY

pre 11 godina

Treba prodati Telekom, sto pre, da bi vlada na celu sa DVD (Dacic-Vucic-Dinkic) sebi kupila godinu dana vladavine.
Potom gledamamo odlazak DVD vlade i povratak DS-a

Vojvođanin

pre 11 godina

Sve jedno šta prodaju,opet će pokrasti i deo tih para!Uspeli su da razbiju državu.Kako su pričali kada su nas napuštale bivše republike?"Sve je Srbija hranila,propašće i crći od gladi" U ovoj zemlji nema pameti,niti stida ni srama.Tito je držao ovakvu ološ na uzdi ili u zatvorima,i bio je čovek u pravu!

Zoran M.

pre 11 godina

Pa prodali ste Hotel Jugoslaviju Zepteru pa šta bi? Grand Casino kao da radi ispod bombardovanog Bejruta. Prodajte SSNO i komandu RV i PVO u Zemunu koje zjape kao gradske nakaze, što prodajete javna preduzeća ili bolje reći naša preduzeća jer to nisu Vaša preduzeća.

Sizif

pre 11 godina

Već dugo prodaju Jat i nikako da u tome uspeju, jer raznom probisvetima najviše odgovara ovakva situacija u Jatu što daje mogućnost za neprekidno zapošljavanje po partijskim, mafijaškim, kumovskim i rođačkim vezama, au Jatu za to vreme sve veći gubici. Bilo bi zanimljivo da se utvrdi broj novozaposlenih u Jatu i zavisnim društvima i to u periodu od 05 oktobra 2000 godine i za taj kriminal bi neko morao na dugogodišnju robiju.

miki

pre 11 godina

I stace te za dve godine nema telekoma ,jata a deficit jos veci
Resenje je nazalost trideset posto otpustiti sluzbenika sa javnog budzeta`.Zanima me kako ja mali gradjanin mogu da tuzim vladu srbije prethodnu a izgleda i ovu sadasnju sto su mi svojim odlukama urusili SRBIJU i njenu ekonomiju .......

raci

pre 11 godina

prodaja, prodaja, kao i sve do sad. niko ne razmislja recimo o tome kako bi trebali raditi nesto, recimo osposobiti poljoprivredu, uvesti primenu zakona, spreciti korupciju...

ostade živ

pre 11 godina

Pa naravno da treba prvo prodati gubitaše.
Dugoročno gledano prihod Telekoma će opadati, kako se nacija polako opismenjuje sve će više da raste upotreba VoIP, a troškovi poslovanja - gorivo, radna snaga, energija, telekomunikaciona oprema - će rasti. (Andreja, 23. septembar 2012 18:05)

Ala se ti drugar nalupeta :)
Prihod telekomunikacionih preduzeća ne zavisi samo od BROJA korisnika, nego i od prosečne zarade koja se ostvari po korisniku, tj. atraktivnosti servisa koji se ponude. A to tek kod nas može da raste, jer od usluga imamo samo tek da se čuje... Tako da... Bolje nemoj da pričaš ono u šta se razumeš ko Perica u fudbal.

Dama

pre 11 godina

Jao kakve ste nam rupe u budzetu ostavili Dinkicu ti i tvoji predhodnici pa sad moras da ih popunjavas.Nadam se da ce ova vlada znati sta treba da radi.

Dolores

pre 11 godina

Ova Vlada neće prodavati JP da bi popunila rupu u buđžetu, nego će zaista iskoreniti korupciju i kriminal u našoj državi. Mislim da će pre izvršiti politička hapšenja, saznati gde su pare odlazile. Vreme je da se stane u našoj državi promeni na bolje.

Pera germanac

pre 11 godina

Prodati sve i to sto pre! godinama su JP jasle za neradnike, lezilebovice, kumove, svalerke, i druge, godinama se iz budzeta izdvajaju subvencije za ta legla kriminala i korupcije... sve u privatan sektor, da ne gledam vise arcenja i bahacenja u sluzbenim audijima i kafanama, neka vec jednom neki privatni gazda ocisti bagru i neka je nauci da zivi od svog znojavog rada... trebalo je to jos odavno rasprodati

XY

pre 11 godina

Predlazem prodaju Telekoma putem direktne pogodbe jer imamo malo vremena za tenderske procedure. Benkrot Srbije je blizu sobzirom na ekonomsku politiku koja se vodi od strane vlade.

mihailo

pre 11 godina

Ono sto nikako NE SME PRODATI to su OTETE NEKRETNINE koje čekaju povratak vlasnicima. Vreme je za totalni otkon od nasleđa komunizma.

drasko

pre 11 godina

Da se popuni budzetni deficit, prodati hm......e to je isto kao kad u porodici imate kockara, njegov posao je virtuelan jer sanja velike pare, a ostane bez kuce....tako i nasa drzava prodaje sve ono sto u svakoj normalnoj naciji funkcionise.....Imam predlog, posto vidim da jedan politicar jako visoki, nije fizicki:-) koristi model g.din.Putin u obracanju....onda lepo zavrsi do kraja pozove Karice, Rodice, Milosevice i sve sve ostale da vrate pare, ili da ih dovede iz bratske drzave..... budite ozbiljni i svet ce Vas tako i gledati !!!

Зоран Бабић

pre 11 godina

Продаја НИС-а је пример како приватизација може да буде добра, а да дотадашњи тешки губиташ постане лидер по профиту. Ово кажем због тога да се примарно треба окренути компанијама из Русије и са Истока јер, осим што могу највише да плате, они су и јако добри домаћини.

Andreja

pre 11 godina

Pa naravno da treba prvo prodati gubitaše.
Mada trebalo ih je prodati davno dok još nisu bili gubitaši. Sad bi ih trebalo pokloniti ako već ne mogu da se prodaju, a u cilju smanjenja budžetskih troškova.

Treba razmišljati i o prodaji preduzeća koja će u budućnosti tek postati gubitaši. Dugoročno gledano prihod Telekoma će opadati, kako se nacija polako opismenjuje sve će više da raste upotreba VoIP, a troškovi poslovanja - gorivo, radna snaga, energija, telekomunikaciona oprema - će rasti. Jedino što im ide u prilog je postepeno pojeftinjenje optičkih kablova i rutera. Ukupan broj stanovnika Srbije opada svake godine za 30.000, pa se ni korisnička baza neće verovatno povećavati već smanjivati, a obzirom na pad standarda ne verujem ni da će ljudi provoditi više vremena na telefonu.

Djinkic

pre 11 godina

Seljak kad udari susa ne prodaje njive i dedovinu nego stegne kais pa sledece godine uradi navodnjavanje. Prodajete telekom , firmu koja ostvaruje toliki dobit , da bi isplatili parazite u drzavnoj upravi koji ne ostvaruju nikakav dobit.
http://www.youtube.com/watch?v=sxfXA3avSns

buki

pre 11 godina

pa stvarno se pitam po ko zna koji put da li je moguce da smo nacija lopina i kriminalaca? Pa kako je moguce da jedan Wizz-air ima tako dobro poslovanje zadovoljne radnike sa primanjima mesecnim dostojne coveka radnicima koji su posle probnog rada primljeni u stalni radni odnos da rade i slicne normalne stvari za normalne ljude a pritom ostvaruju dobru zaradu, imaju dobru flotu i i imaju zadovoljne manje vise radnike.Stvarno bre koji smo mi andrak od ljudi, naroda i drzave, kada nismo u stanju da nista dobro ne uradimo, nego postavljajuci najgore od najgorih na rukovodeca mesta po preduzecima unistavamo sve sto je vredno i nase.Pa onda nam prosipaju zvaku onako neendertalski da samo prodaja moze nesto da spasi.Kakvi abortirani likovi.

milan

pre 11 godina

Prodati prodati prodati i uzeti procenat .. klasika ... a sto vi veleumni strucnjaci ne kupite nesto? Sta je Srbija kupila u zadnjih 20 godina? Ne mozete da okrecite ono sto ste nasledili, a kamoli da napravite nesto novo.

Mirko

pre 11 godina

I šta kad sve prodamo? Šta ćemo onda da prodajemo? Možda bubrege, belo roblje i gudru?
Dobar plan majke mi! Vrh ste!

Doduše se prodajom Jat-a bi profitirali, ako ne bi više bio monopola - mogli bi da se vozimo puno jeftinije..

merima

pre 11 godina

Godinama unazad se koristio novac iz budzeta da bi sadasnja vlast imala trenutni problem.Sta god se radilo bice u interesu gradjana i shvatice se uskoro.

KoleAkcija

pre 11 godina

E, pa nece tako moci! Ne moze da se krpe rupe za plate i penzije od prodaje Telekoma! Podelite otkaze ako treba po Agencijama!!! Ako se Telekom proda taj novac moze biti ulozen samo u proizvodne projekte i nista vise!

klenga

pre 11 godina

ma kad si gladan,žedan, go i bos prodaješ i bubreg da preživiš...a srebrenina se i kupuje da imaš šta da prodaš kad naiđu loša vremana,gladne godine...u takvim vremenima prežive samo oni najpraktičniji, koji su se pripremili na vreme....cvrčak i mrav su dobar primer....

Dolores

pre 11 godina

Ova Vlada neće prodavati JP da bi popunila rupu u buđžetu, nego će zaista iskoreniti korupciju i kriminal u našoj državi. Mislim da će pre izvršiti politička hapšenja, saznati gde su pare odlazile. Vreme je da se stane u našoj državi promeni na bolje.

Зоран Бабић

pre 11 godina

Продаја НИС-а је пример како приватизација може да буде добра, а да дотадашњи тешки губиташ постане лидер по профиту. Ово кажем због тога да се примарно треба окренути компанијама из Русије и са Истока јер, осим што могу највише да плате, они су и јако добри домаћини.

mihailo

pre 11 godina

Ono sto nikako NE SME PRODATI to su OTETE NEKRETNINE koje čekaju povratak vlasnicima. Vreme je za totalni otkon od nasleđa komunizma.

Andreja

pre 11 godina

Pa naravno da treba prvo prodati gubitaše.
Mada trebalo ih je prodati davno dok još nisu bili gubitaši. Sad bi ih trebalo pokloniti ako već ne mogu da se prodaju, a u cilju smanjenja budžetskih troškova.

Treba razmišljati i o prodaji preduzeća koja će u budućnosti tek postati gubitaši. Dugoročno gledano prihod Telekoma će opadati, kako se nacija polako opismenjuje sve će više da raste upotreba VoIP, a troškovi poslovanja - gorivo, radna snaga, energija, telekomunikaciona oprema - će rasti. Jedino što im ide u prilog je postepeno pojeftinjenje optičkih kablova i rutera. Ukupan broj stanovnika Srbije opada svake godine za 30.000, pa se ni korisnička baza neće verovatno povećavati već smanjivati, a obzirom na pad standarda ne verujem ni da će ljudi provoditi više vremena na telefonu.

Pera germanac

pre 11 godina

Prodati sve i to sto pre! godinama su JP jasle za neradnike, lezilebovice, kumove, svalerke, i druge, godinama se iz budzeta izdvajaju subvencije za ta legla kriminala i korupcije... sve u privatan sektor, da ne gledam vise arcenja i bahacenja u sluzbenim audijima i kafanama, neka vec jednom neki privatni gazda ocisti bagru i neka je nauci da zivi od svog znojavog rada... trebalo je to jos odavno rasprodati

Mile

pre 11 godina

Koje bolesno drustvo ,to je kao da jedinog konja koga imas zrtvujes za kilo mesa.Pravo resenje je otpustiti pola dravnih parazita,penzioneri koji su otisli u penzijeo na sumnjiv nacin oduzeti penzije,prodati kompletni vozni park i pesice ili biciklom ili busom
na posao

XY

pre 11 godina

Predlazem prodaju Telekoma putem direktne pogodbe jer imamo malo vremena za tenderske procedure. Benkrot Srbije je blizu sobzirom na ekonomsku politiku koja se vodi od strane vlade.

Dama

pre 11 godina

Jao kakve ste nam rupe u budzetu ostavili Dinkicu ti i tvoji predhodnici pa sad moras da ih popunjavas.Nadam se da ce ova vlada znati sta treba da radi.

Jovan Galtić

pre 11 godina

Samo narkomani prodaju pokućstvo da bi "popunili budžet".

Državne firme svakako treba privatizovati, ali iz sasvim drugih razloga.

Bote

pre 11 godina

Alo, kakvo je ovo pitanje: Šta da prodamo da bi popunili budžet?

Treba da se pitate: Šta da proizvodimo da bi popunili budžet? Koji su to lopovi kojima treba da zaplenimo bespravno stečenu imovinu i ispraznimo račune? Kako da osvežimo narod da stane na noge i krene da stvara vrednost?

Prodaja je presipanje iz šupljeg u prazno. To samo tikvan može da odvali. Imate ladno par milijardi evra na računima 'kontroverznih biznismena' od čega je maltene sve stečeno ilegalno. Dalje, imate u državnom vlasništvu mnogo zemlje koju možete da ustupite poljoprivrednicima na recimo 10-15 godina za neke normalne pare. Imate desetine hiljada stanova u državnom vlasništvu koji zjape prazni - dajte porodicama kojima je životni prostor preko potreban i time im olakšajte egzistenciju kako bi razmišljali o sutrašnjici a ne da se valjaju u očaju trenutka. Značajna finansijska sredstva izdvojiti za naučno-tehnološke inovacije koje stimulišu ekonomiju - taj program neka traje 5 godina, a posle obnoviti ako da dobre rezultate. ENERGIJA! je ključ za jaku ekonomiju, a mi nismo izgradili nove elektrane i toplane pitaj od kad. Gradi elektrane i toplane. Surovo razračunavanje sa krupnim kriminalom - čak i likvidiranje ako pružaju oružani otpor.

Dug? No problemo - formirati 'instituciju nevoljnog duga'. Ko ne zna šta je to neka progugla.

Ovi eksperti bolje da se više ne javljaju, dobiću čir od njih.

XY

pre 11 godina

Treba prodati Telekom, sto pre, da bi vlada na celu sa DVD (Dacic-Vucic-Dinkic) sebi kupila godinu dana vladavine.
Potom gledamamo odlazak DVD vlade i povratak DS-a

armagedon

pre 11 godina

Ima nas 7.000.000. Neka nas polovina 3.500.000, proda po 1 bubreg za 10.000 evra, bićemo najbogatija država na svetu. To je ukupno 3.500.000X10.000=35.000.000.000. Da li je dovoljno da posle te žrtve počnemo da konačno živimo kao ljudi.
Sikter bagro. Prodajte samo nešto svoje a ne nikako zajedničko.

Vladan Lukic

pre 11 godina

Ne treba nista prodavati za sada. Prvo smanjiti plate celoj drzavnoj upravi, recimo za 50%. Onda otpustiti polovinu od onih koji i pored smanjenja plate ostanu u upravi, prilikom otpustanja obratiti paznju na sve koji su se zaposlili posle 2000 i njih prve otpustiti.
Drugo, rasprodati ceo vozni park drzavne uprave.
Trece ukinuti sve dotacije skupstinskim odbornicima i njihovo finansiranje prebaciti na stranke. Ako stranka hoce i moze da finansira svog odbornika onda ce on ucestvovati u radu skupstine.
Tek posle toga videti koliko nam treba novca i da li je bas potrebno prodavati nesto.
Ova zemlja vise nema cime da finansira zivotni stil nasih politicara i armije onih koji sisaju krv u ono malo preduzeca kaja jos nesto mogu da proizvedu,prodaju i naplate.

drasko

pre 11 godina

Da se popuni budzetni deficit, prodati hm......e to je isto kao kad u porodici imate kockara, njegov posao je virtuelan jer sanja velike pare, a ostane bez kuce....tako i nasa drzava prodaje sve ono sto u svakoj normalnoj naciji funkcionise.....Imam predlog, posto vidim da jedan politicar jako visoki, nije fizicki:-) koristi model g.din.Putin u obracanju....onda lepo zavrsi do kraja pozove Karice, Rodice, Milosevice i sve sve ostale da vrate pare, ili da ih dovede iz bratske drzave..... budite ozbiljni i svet ce Vas tako i gledati !!!

merima

pre 11 godina

Godinama unazad se koristio novac iz budzeta da bi sadasnja vlast imala trenutni problem.Sta god se radilo bice u interesu gradjana i shvatice se uskoro.

klenga

pre 11 godina

ma kad si gladan,žedan, go i bos prodaješ i bubreg da preživiš...a srebrenina se i kupuje da imaš šta da prodaš kad naiđu loša vremana,gladne godine...u takvim vremenima prežive samo oni najpraktičniji, koji su se pripremili na vreme....cvrčak i mrav su dobar primer....

jessica

pre 11 godina

Aerodrom ne treba prodati jer je dobar feud za zaposljavanje kadrova iz G17 i drugih stranaka i krava muzara za Jat koji neplaca aerodromske takse a i sam je feud za zaposljavanje partijskih kadrova.

Mića

pre 11 godina

1.Po ovoj ceni neće sigurno naći kupca..
2.Pokušaće direktnom pogodbom(lov u mutnom)..
3.Ako prodaju ispod cene sigurno će u zatvor kad siđu s vlasti kao ovi što su opustošili Agrobanku.To ne smeju...
4.Niko ne kaže da je Telekom dominantan operator sa jakom infrastrukturom i da vredi ulagati u njega kako bi i dalje ostao to što je sad.
5.Ako budu i prodali "vadiće se" kako su ovi pre njih napravili rupu u budžetu tako da je to bilo neizbežno.
6.Na sceni je trenutno namerno urušavanje Telekoma kako bi morao da se proda.
To vam je dragi narode scenario za jednu od najuspešnijih kompanija u ovom delu Evrope.....

Zoran M.

pre 11 godina

Pa prodali ste Hotel Jugoslaviju Zepteru pa šta bi? Grand Casino kao da radi ispod bombardovanog Bejruta. Prodajte SSNO i komandu RV i PVO u Zemunu koje zjape kao gradske nakaze, što prodajete javna preduzeća ili bolje reći naša preduzeća jer to nisu Vaša preduzeća.

Sizif

pre 11 godina

Već dugo prodaju Jat i nikako da u tome uspeju, jer raznom probisvetima najviše odgovara ovakva situacija u Jatu što daje mogućnost za neprekidno zapošljavanje po partijskim, mafijaškim, kumovskim i rođačkim vezama, au Jatu za to vreme sve veći gubici. Bilo bi zanimljivo da se utvrdi broj novozaposlenih u Jatu i zavisnim društvima i to u periodu od 05 oktobra 2000 godine i za taj kriminal bi neko morao na dugogodišnju robiju.

Paja

pre 11 godina

Prodati Telekom radi popune budzeta?! Tako bi i Copa, beskucnik iz mog kraja, znao da popuni budzet. Pohapsite velike lopove, a ima ih vala koliko hocete, i oduzmite im imovinu pa to prodajte i popunite budzet a ne da prodajete jos to malo firmi koje vrede u Srbiji. Sta cemo da radimo ako neko opet napravi rupu u budzetu posto ga vi popunite na ovaj genijalan nacin pa nebude vise nicega za prodaju?

Vojvođanin

pre 11 godina

Sve jedno šta prodaju,opet će pokrasti i deo tih para!Uspeli su da razbiju državu.Kako su pričali kada su nas napuštale bivše republike?"Sve je Srbija hranila,propašće i crći od gladi" U ovoj zemlji nema pameti,niti stida ni srama.Tito je držao ovakvu ološ na uzdi ili u zatvorima,i bio je čovek u pravu!

ostade živ

pre 11 godina

Pa naravno da treba prvo prodati gubitaše.
Dugoročno gledano prihod Telekoma će opadati, kako se nacija polako opismenjuje sve će više da raste upotreba VoIP, a troškovi poslovanja - gorivo, radna snaga, energija, telekomunikaciona oprema - će rasti. (Andreja, 23. septembar 2012 18:05)

Ala se ti drugar nalupeta :)
Prihod telekomunikacionih preduzeća ne zavisi samo od BROJA korisnika, nego i od prosečne zarade koja se ostvari po korisniku, tj. atraktivnosti servisa koji se ponude. A to tek kod nas može da raste, jer od usluga imamo samo tek da se čuje... Tako da... Bolje nemoj da pričaš ono u šta se razumeš ko Perica u fudbal.

vlada

pre 11 godina

sve ono sto ste stvorili...miskovica.secerka.drumsku mafiju.gradjevinsku mafiju.fudbalsku mafiju....jer uvek se prodaje ono sto se proizvede!!!

Gile

pre 11 godina

Kupujem telekom. Prodajte ga meni a ja vam ga isplacujem na kredit od 3 do 5 godina, parama iz njegovog profita, uz obavezu da preuzmem i deo obaveza pio fonda. Cist racun. Vi dobijate cash koji necete ( jer se prodajom odricete profita firme) a ja dobru firmu i obavezu da isplacujem deo penzija.

raci

pre 11 godina

prodaja, prodaja, kao i sve do sad. niko ne razmislja recimo o tome kako bi trebali raditi nesto, recimo osposobiti poljoprivredu, uvesti primenu zakona, spreciti korupciju...

Mirko

pre 11 godina

I šta kad sve prodamo? Šta ćemo onda da prodajemo? Možda bubrege, belo roblje i gudru?
Dobar plan majke mi! Vrh ste!

Doduše se prodajom Jat-a bi profitirali, ako ne bi više bio monopola - mogli bi da se vozimo puno jeftinije..

KoleAkcija

pre 11 godina

E, pa nece tako moci! Ne moze da se krpe rupe za plate i penzije od prodaje Telekoma! Podelite otkaze ako treba po Agencijama!!! Ako se Telekom proda taj novac moze biti ulozen samo u proizvodne projekte i nista vise!

milan

pre 11 godina

Prodati prodati prodati i uzeti procenat .. klasika ... a sto vi veleumni strucnjaci ne kupite nesto? Sta je Srbija kupila u zadnjih 20 godina? Ne mozete da okrecite ono sto ste nasledili, a kamoli da napravite nesto novo.

pesadinac

pre 11 godina

Predlazem da prodamo sve vile na Dedinju i ostalim elitnim Beogradskim naseljima koje su u vlasnistvu ili se iznajmljuju za politicku elitu. Sve je to ionako steceno lopovlukom pod zastitom drzave. Drzavna sredstva u vlasnistvu prevaranata rasprodati i eto dovoljno sredstava za otplatu prispelih kredita i normalno funkcionisanje drzave.

miki

pre 11 godina

I stace te za dve godine nema telekoma ,jata a deficit jos veci
Resenje je nazalost trideset posto otpustiti sluzbenika sa javnog budzeta`.Zanima me kako ja mali gradjanin mogu da tuzim vladu srbije prethodnu a izgleda i ovu sadasnju sto su mi svojim odlukama urusili SRBIJU i njenu ekonomiju .......

Djinkic

pre 11 godina

Seljak kad udari susa ne prodaje njive i dedovinu nego stegne kais pa sledece godine uradi navodnjavanje. Prodajete telekom , firmu koja ostvaruje toliki dobit , da bi isplatili parazite u drzavnoj upravi koji ne ostvaruju nikakav dobit.
http://www.youtube.com/watch?v=sxfXA3avSns

buki

pre 11 godina

pa stvarno se pitam po ko zna koji put da li je moguce da smo nacija lopina i kriminalaca? Pa kako je moguce da jedan Wizz-air ima tako dobro poslovanje zadovoljne radnike sa primanjima mesecnim dostojne coveka radnicima koji su posle probnog rada primljeni u stalni radni odnos da rade i slicne normalne stvari za normalne ljude a pritom ostvaruju dobru zaradu, imaju dobru flotu i i imaju zadovoljne manje vise radnike.Stvarno bre koji smo mi andrak od ljudi, naroda i drzave, kada nismo u stanju da nista dobro ne uradimo, nego postavljajuci najgore od najgorih na rukovodeca mesta po preduzecima unistavamo sve sto je vredno i nase.Pa onda nam prosipaju zvaku onako neendertalski da samo prodaja moze nesto da spasi.Kakvi abortirani likovi.