Sreda, 19.09.2012.

11:00

Dačić: Građani nemaju šta da štede

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da država ne može da vodi ekonomsku politiku štednje i stezanja kaiša, jer građani Srbije nemaju odakle da štede.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: Graðani nemaju šta da štede IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Slobix

pre 11 godina

Jeftini populizam. Štednja u ovom kontekstu znači trošenje države u skladu sa prihodima, ništa više... A ako vi nađete neke strane investicije, tim bolje. Ne vidim od čega će da investiraju, od zaduženja? A ovamo se kao bore za smanjenje duga... On ne zna ni šta priča, ni kud udara. Nadam se da je jediniti takav, u protivnom, crno nam se piše...

Branko

pre 11 godina

Drago mi je da je nas premijer shvatio da su prednosti Srbije poljoprivreda i energetika. Nikad nije kasno. Jos kad bi znao koliko se u drugim zemljama ulaze u energetiku, obnovljive izvore energije, ciste tehnologije,itd. ne bi samo pricali o tome vec bi vlada napravila povoljnu klimu za investitore, donela sve zakone i podzakonske propise, i pustila ih da rade ono sto najbolje znaju i u cemu su se pokazali najbolji. A takvih svetskih liderskih kompanija u svojim oblastima poslovanja vec ima odredjen broj u nasoj zemlji (i treba da ih bude jos)- pa hajde pobogu da im ne otezavamo poslovanje, vratice nam se kao bumerang!

Johni

pre 11 godina

Gradjani koji zive od bednih plata penzija i koji su nezaposleni,ne mogu da stede.Ali zato politicari bi mogli da sebi smanje plate,da se ne voze na drzavnom gorivu,da manje trose drzavni novac.Pa tako ce da rasterete budzet i to bi bio prvi i vazan korak da se resimo prezaduzenosti

Gladan

pre 11 godina

I na kraju, ovaj Dacic je dobio 500 000 glasova od 7 000 000 glasova. Koji je to procenat? 7%! Hehehe... U normalnim državama ne bi mogao da bude ni spremacica :D

Gladan

pre 11 godina

Ovi dole sto nemaju nista ili sto imaju minimalac, savetujem im da kao i do sada, glasaju za Dacica kako bi nastavili da žive u bedi. Ti maso gradjana koja si gladna, poslusaj kako je Dacic rekao da mu je muka od EU! :) To je sigurno covek koji ce vam obezbediti da imate sta da ustedite ! :)

Dajte sada na sledecim izborima jos vise glasova Dacicu.. a naravno za sve zlo je kriva neka bivsa vlada... i sad mi moramo da živimo sledecih 30 godina kao bednici pod Dacicem, ali cemo glasati za Dacica jer ce on za 30 godina da sredi Srbiju i bicemo normalna država.

A ne može covek ranije jer su ovi pre njega (on nije nikad bio u vlasti pa nje imao priliku) upropastili toliko da samo krajnjom inteligencijom mi možemo da se povratimo i to za 30 godina. Tu inteligenciju jedino Dacic poseduje. A pored toga je i iskren i posten covek.

Dakle zbog zlih bivsih, sada cemo da živimo lose 30 godina sa Dacicem i to je resenje. Dakle siromasni glasajte za Dacica pa cete za 30 godina da imate za leba.
Ko nje skapirao .. ceo tekst je sarkastican, sto moram da naglasim jer ce inace Dacicevci da mi daju pozitivne ocene ovde haha.

:))))))))))))))

Realista

pre 11 godina

Dacicu, da li ste sad i ministar finansija? Ako niste a imate jos uvek ingerencija u sopstvenoj stranci bilo bi lepo da specite vas kadar da izjavljuje apsolutne nebuloze i drzi uvredljive monologe za 90% srpske nacije...http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=19&nav_category=11&nav_id=644273

Milan

pre 11 godina

Potpuno je u pravu Dačić . Uopšte nije tačno da privatni sektor ima
manje plate od ovih koji rade u državnim organima. To je javna tajna
da većina privatnih firmi krije od države stvarnu verdnost plata
zaposlenih kako ne bi plaćali veće poreze državi.
A ove neznalice od naših "vajnih" ekonomista kao jedini odgovor na krizu
ko papagaji ponavljaju čuvenu Merkeleovu mantru "štednja". Ti ljudi
ni za šta drugo ni ne znaju. Umesto da objasne kako pokrenuti privredu
šta proizvoditi kako privući investicije da bi ostvarili najveći profit
oni samo papagajišu "štednja" . Pa što vi DS-ovci to niste govorili
još 2008 kada sete uzeli vlast. Odkud sad ova naknadna pamet? Ili
vi iz LDP-a to ste mogli da odradite kad vam je Čedica bio na vlasti
posle 5. oktobra. Tad ste trebali da urličtete "štednja"...

nikoladze

pre 11 godina

Ne Ivice , nego trebate Vi da stedite a ne gradjani, da budem precizniji:

Da ne rasipate budzetski novac krvavo zaradjen od strane gradjana na astronomske plate po upravnim odborima, raznoraznim agencijama i na plate partijskim namestenicima u javnim ustanovama i institucijama u kojima niko nista ne radi , namestenim i sumnjivim tenderima i javnim nabavkama, besmislenim marketing kampanjama kojima se peru pare, skupocenim automobilima namestajem, i ostalim privilegijama u kojima uzivate i troskovima koju vi i cela vasa svojta pravite.

gigi

pre 11 godina

Nisam iz Srbije, to mi je lakše, ali
1. MMF je razočaran stanjem (lažima) koje su mu pokazane u nekoliko navrata kada su bili u Srbiji, mislim da sam negdje pročitao (mislim slovenske novine) da su se zgrozili o neevidentiranju 700 tinjak miliona eura kredita iz posljednjih 2 mjeseca u DUGOVE DRŽAVE.
2. MMF je iznenađen nesmanjivanjem državnih troškova, mislim da su rekli da je povećanje 12% zadnja 3 mjeseca.
3. sada je teško priznati da srbija ima najmanje plaće u regiji, a penzije također, teško je priznati da LIDER nepostoji,
4. kad su tako mizerne plaće, mizerna je i štednja, Hr građani imaju 21 mlrd eura na štednji, a građani srbije 4, a država Srbija 5 mlrd a Hrv 14 mlrd Eura.
5. Mi se sa stanjem u hrvatskoj nemožemo ponositi i nećemo nikada sami sebe lagati jer znamo da se sve plaća, znase i tko će to platiti. Puno se vijesti objavljuje iz HR a prema komentarima vidim da ti pisci nemaju pojma o stanju u HR, spominju hiperinflaciju, zatvaranja brodogradilišta, užasne dugove države...da bi sada građani srbije saznali da su po zaduženosti najzaduženiji negdje pročitao čag 60% BDP.
Hrvatska je dužna, samo mi smo morali obnoviti ratom porušeno, štete su nekih 60 mlrd eura, sami bez velikih donacija, a Srbija prima donacije za univerzitete za opremu, zdravstvo,...pa to je stvarno žalosno. Isto tako je žalosno da su nestašice ulja, šećera, pa to nema niti u jednoj zemlji nastaloj raspadom YU.
http://www.kaufland.hr/Home/index.jsp

misty

pre 11 godina

Ako mogu da primetim premijer ne samo u ovom vec i u drugim slucajevima pogadja u srz. Hoce li gradjani docekati realizaciju tj. resavanje pomenutih problema.

Gladan

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, zna narod da je gladan i bez vase konstatacije. A vi godinama nista ne cinite da se to promeni. Da li vi to konacno govorite sami sebi kako je narod gladan pa vam je zao? Ili možda samo primenjujete praznu retoriku prikupljajuci politicke poene, kako bi nastavili svoju vlas i bogatili se, znajuci da ce neobrazovani narod ponovo glasati bez mozga? Pa i ja bih isto kao vi radio u državi u kojoj vi osvojite pola miliona glasova. :)

Isto bih i ja tako na vasem mestu. Narod nema glavu da razmisli, pa zasto bih komunicirao sa narodom zdravorazumski, kad je zdrav razum pobegao iz ove države. Još ostaje da kažete kako ste "ZATEKLI" loše stanje u MUP-u nakon prethodnog lošeg ministra, pa da vam rejting skoči na milion glasova.

LHC

pre 11 godina

Ja koliko se sećam gradjani Srbije su imali uštedjevine, ivice.
Nego se nešto desilo pa su ostali bez njih (čitaj piramidalne banke).
Glavni problem je taj što niko nije ostao bez nečega na ramenima zbog toga pa nam sad pričaju razne priče razni ljudi.

univerzalni policajac-portparol

pre 11 godina

Suština politike štednje i 'stezanja kaiša' se odnosi na državni aparat i troškove funkcionisanja celog sistema, a ne na građane.
Naša partokratija neće zatvoriti slavine iz kojih teče samo njima, nisu ludi. Dinkić je već rekao da iz državne administracije niko neće biti otpušten dok traje kriza, a Dačiću očigledno ni na pamet ne pada da bi država (a kod nas to znači - partije na vlasti) trebala da bude jeftinija, a efikasnija.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Bože Dačiću Bože,kakav crni humor,pa 2og,ste nas ogolili do gole kože i još se pitate odakle da štedimo,pa mi jedva vodimo ovaj bedni život,svi vi lepo živite i ne prodaji te nam više maglu.

Kreni od sebe...

pre 11 godina

Jao, Dacic da prica sta je legalno, a sta je nelegalno i to jos u finasijskom sektoru. Pa, dobro, bre, covece, jel ti stvarno mislis da smo svi ovce... Uhapsi prvo sebe da Srbiji svane, kad se vec toliko brines za buducnost ove zemlje. Mozda cemo te posle toga i slaviti.

crni domino

pre 11 godina

I vi **** ne osecate krivicu sto gradjani nemaju sta da drze u bankama.
Strane banke iznele milijardu € iz Srbije - a ko je to omogucio? Nisam ja nego vas ministar finansija, koji takodje nizasta nije kriv.
A ko je uz vas blagoslov(niste reagovali godinama a po sluzbenoj duznosti ste morali), godinama siromasio Srbiju zbog pogresne politike i nesposobnosti nego vi koji ste bili u prethodnoj i sada ste u vlasti?
I nikom nista! Pojela maca celu pricu kao Marijan Risticevic naocare u Skupstini!

matrix

pre 11 godina

Ako hocete da narodu bude bolje, ako vam je do toga stalo, prvi korak je da ne produzite ugovor svima koji rade na odredjeno vreme za drzavu, u svim ministarstvima i agencijama, ostace milijarde dinara.
Kada se daju podaci o broju zaposlenih u drzavnoj upravi misli se na stalno zaposlene, a vojska ovih koji dobijaju plate iz budzeta se ne vidi nigde,racuna se da ih ima par hiljada, mada niko ne zna tacan broj

matrix

pre 11 godina

Ako hocete da narodu bude bolje, ako vam je do toga stalo, prvi korak je da ne produzite ugovor svima koji rade na odredjeno vreme za drzavu, u svim ministarstvima i agencijama, ostace milijarde dinara.
Kada se daju podaci o broju zaposlenih u drzavnoj upravi misli se na stalno zaposlene, a vojska ovih koji dobijaju plate iz budzeta se ne vidi nigde,racuna se da ih ima par hiljada, mada niko ne zna tacan broj

Kreni od sebe...

pre 11 godina

Jao, Dacic da prica sta je legalno, a sta je nelegalno i to jos u finasijskom sektoru. Pa, dobro, bre, covece, jel ti stvarno mislis da smo svi ovce... Uhapsi prvo sebe da Srbiji svane, kad se vec toliko brines za buducnost ove zemlje. Mozda cemo te posle toga i slaviti.

univerzalni policajac-portparol

pre 11 godina

Suština politike štednje i 'stezanja kaiša' se odnosi na državni aparat i troškove funkcionisanja celog sistema, a ne na građane.
Naša partokratija neće zatvoriti slavine iz kojih teče samo njima, nisu ludi. Dinkić je već rekao da iz državne administracije niko neće biti otpušten dok traje kriza, a Dačiću očigledno ni na pamet ne pada da bi država (a kod nas to znači - partije na vlasti) trebala da bude jeftinija, a efikasnija.

gigi

pre 11 godina

Nisam iz Srbije, to mi je lakše, ali
1. MMF je razočaran stanjem (lažima) koje su mu pokazane u nekoliko navrata kada su bili u Srbiji, mislim da sam negdje pročitao (mislim slovenske novine) da su se zgrozili o neevidentiranju 700 tinjak miliona eura kredita iz posljednjih 2 mjeseca u DUGOVE DRŽAVE.
2. MMF je iznenađen nesmanjivanjem državnih troškova, mislim da su rekli da je povećanje 12% zadnja 3 mjeseca.
3. sada je teško priznati da srbija ima najmanje plaće u regiji, a penzije također, teško je priznati da LIDER nepostoji,
4. kad su tako mizerne plaće, mizerna je i štednja, Hr građani imaju 21 mlrd eura na štednji, a građani srbije 4, a država Srbija 5 mlrd a Hrv 14 mlrd Eura.
5. Mi se sa stanjem u hrvatskoj nemožemo ponositi i nećemo nikada sami sebe lagati jer znamo da se sve plaća, znase i tko će to platiti. Puno se vijesti objavljuje iz HR a prema komentarima vidim da ti pisci nemaju pojma o stanju u HR, spominju hiperinflaciju, zatvaranja brodogradilišta, užasne dugove države...da bi sada građani srbije saznali da su po zaduženosti najzaduženiji negdje pročitao čag 60% BDP.
Hrvatska je dužna, samo mi smo morali obnoviti ratom porušeno, štete su nekih 60 mlrd eura, sami bez velikih donacija, a Srbija prima donacije za univerzitete za opremu, zdravstvo,...pa to je stvarno žalosno. Isto tako je žalosno da su nestašice ulja, šećera, pa to nema niti u jednoj zemlji nastaloj raspadom YU.
http://www.kaufland.hr/Home/index.jsp

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Bože Dačiću Bože,kakav crni humor,pa 2og,ste nas ogolili do gole kože i još se pitate odakle da štedimo,pa mi jedva vodimo ovaj bedni život,svi vi lepo živite i ne prodaji te nam više maglu.

LHC

pre 11 godina

Ja koliko se sećam gradjani Srbije su imali uštedjevine, ivice.
Nego se nešto desilo pa su ostali bez njih (čitaj piramidalne banke).
Glavni problem je taj što niko nije ostao bez nečega na ramenima zbog toga pa nam sad pričaju razne priče razni ljudi.

nikoladze

pre 11 godina

Ne Ivice , nego trebate Vi da stedite a ne gradjani, da budem precizniji:

Da ne rasipate budzetski novac krvavo zaradjen od strane gradjana na astronomske plate po upravnim odborima, raznoraznim agencijama i na plate partijskim namestenicima u javnim ustanovama i institucijama u kojima niko nista ne radi , namestenim i sumnjivim tenderima i javnim nabavkama, besmislenim marketing kampanjama kojima se peru pare, skupocenim automobilima namestajem, i ostalim privilegijama u kojima uzivate i troskovima koju vi i cela vasa svojta pravite.

crni domino

pre 11 godina

I vi **** ne osecate krivicu sto gradjani nemaju sta da drze u bankama.
Strane banke iznele milijardu € iz Srbije - a ko je to omogucio? Nisam ja nego vas ministar finansija, koji takodje nizasta nije kriv.
A ko je uz vas blagoslov(niste reagovali godinama a po sluzbenoj duznosti ste morali), godinama siromasio Srbiju zbog pogresne politike i nesposobnosti nego vi koji ste bili u prethodnoj i sada ste u vlasti?
I nikom nista! Pojela maca celu pricu kao Marijan Risticevic naocare u Skupstini!

Gladan

pre 11 godina

I na kraju, ovaj Dacic je dobio 500 000 glasova od 7 000 000 glasova. Koji je to procenat? 7%! Hehehe... U normalnim državama ne bi mogao da bude ni spremacica :D

Gladan

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, zna narod da je gladan i bez vase konstatacije. A vi godinama nista ne cinite da se to promeni. Da li vi to konacno govorite sami sebi kako je narod gladan pa vam je zao? Ili možda samo primenjujete praznu retoriku prikupljajuci politicke poene, kako bi nastavili svoju vlas i bogatili se, znajuci da ce neobrazovani narod ponovo glasati bez mozga? Pa i ja bih isto kao vi radio u državi u kojoj vi osvojite pola miliona glasova. :)

Isto bih i ja tako na vasem mestu. Narod nema glavu da razmisli, pa zasto bih komunicirao sa narodom zdravorazumski, kad je zdrav razum pobegao iz ove države. Još ostaje da kažete kako ste "ZATEKLI" loše stanje u MUP-u nakon prethodnog lošeg ministra, pa da vam rejting skoči na milion glasova.

misty

pre 11 godina

Ako mogu da primetim premijer ne samo u ovom vec i u drugim slucajevima pogadja u srz. Hoce li gradjani docekati realizaciju tj. resavanje pomenutih problema.

Gladan

pre 11 godina

Ovi dole sto nemaju nista ili sto imaju minimalac, savetujem im da kao i do sada, glasaju za Dacica kako bi nastavili da žive u bedi. Ti maso gradjana koja si gladna, poslusaj kako je Dacic rekao da mu je muka od EU! :) To je sigurno covek koji ce vam obezbediti da imate sta da ustedite ! :)

Dajte sada na sledecim izborima jos vise glasova Dacicu.. a naravno za sve zlo je kriva neka bivsa vlada... i sad mi moramo da živimo sledecih 30 godina kao bednici pod Dacicem, ali cemo glasati za Dacica jer ce on za 30 godina da sredi Srbiju i bicemo normalna država.

A ne može covek ranije jer su ovi pre njega (on nije nikad bio u vlasti pa nje imao priliku) upropastili toliko da samo krajnjom inteligencijom mi možemo da se povratimo i to za 30 godina. Tu inteligenciju jedino Dacic poseduje. A pored toga je i iskren i posten covek.

Dakle zbog zlih bivsih, sada cemo da živimo lose 30 godina sa Dacicem i to je resenje. Dakle siromasni glasajte za Dacica pa cete za 30 godina da imate za leba.
Ko nje skapirao .. ceo tekst je sarkastican, sto moram da naglasim jer ce inace Dacicevci da mi daju pozitivne ocene ovde haha.

:))))))))))))))

Realista

pre 11 godina

Dacicu, da li ste sad i ministar finansija? Ako niste a imate jos uvek ingerencija u sopstvenoj stranci bilo bi lepo da specite vas kadar da izjavljuje apsolutne nebuloze i drzi uvredljive monologe za 90% srpske nacije...http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=19&nav_category=11&nav_id=644273

Milan

pre 11 godina

Potpuno je u pravu Dačić . Uopšte nije tačno da privatni sektor ima
manje plate od ovih koji rade u državnim organima. To je javna tajna
da većina privatnih firmi krije od države stvarnu verdnost plata
zaposlenih kako ne bi plaćali veće poreze državi.
A ove neznalice od naših "vajnih" ekonomista kao jedini odgovor na krizu
ko papagaji ponavljaju čuvenu Merkeleovu mantru "štednja". Ti ljudi
ni za šta drugo ni ne znaju. Umesto da objasne kako pokrenuti privredu
šta proizvoditi kako privući investicije da bi ostvarili najveći profit
oni samo papagajišu "štednja" . Pa što vi DS-ovci to niste govorili
još 2008 kada sete uzeli vlast. Odkud sad ova naknadna pamet? Ili
vi iz LDP-a to ste mogli da odradite kad vam je Čedica bio na vlasti
posle 5. oktobra. Tad ste trebali da urličtete "štednja"...

Johni

pre 11 godina

Gradjani koji zive od bednih plata penzija i koji su nezaposleni,ne mogu da stede.Ali zato politicari bi mogli da sebi smanje plate,da se ne voze na drzavnom gorivu,da manje trose drzavni novac.Pa tako ce da rasterete budzet i to bi bio prvi i vazan korak da se resimo prezaduzenosti

Slobix

pre 11 godina

Jeftini populizam. Štednja u ovom kontekstu znači trošenje države u skladu sa prihodima, ništa više... A ako vi nađete neke strane investicije, tim bolje. Ne vidim od čega će da investiraju, od zaduženja? A ovamo se kao bore za smanjenje duga... On ne zna ni šta priča, ni kud udara. Nadam se da je jediniti takav, u protivnom, crno nam se piše...

Branko

pre 11 godina

Drago mi je da je nas premijer shvatio da su prednosti Srbije poljoprivreda i energetika. Nikad nije kasno. Jos kad bi znao koliko se u drugim zemljama ulaze u energetiku, obnovljive izvore energije, ciste tehnologije,itd. ne bi samo pricali o tome vec bi vlada napravila povoljnu klimu za investitore, donela sve zakone i podzakonske propise, i pustila ih da rade ono sto najbolje znaju i u cemu su se pokazali najbolji. A takvih svetskih liderskih kompanija u svojim oblastima poslovanja vec ima odredjen broj u nasoj zemlji (i treba da ih bude jos)- pa hajde pobogu da im ne otezavamo poslovanje, vratice nam se kao bumerang!

Kreni od sebe...

pre 11 godina

Jao, Dacic da prica sta je legalno, a sta je nelegalno i to jos u finasijskom sektoru. Pa, dobro, bre, covece, jel ti stvarno mislis da smo svi ovce... Uhapsi prvo sebe da Srbiji svane, kad se vec toliko brines za buducnost ove zemlje. Mozda cemo te posle toga i slaviti.

gigi

pre 11 godina

Nisam iz Srbije, to mi je lakše, ali
1. MMF je razočaran stanjem (lažima) koje su mu pokazane u nekoliko navrata kada su bili u Srbiji, mislim da sam negdje pročitao (mislim slovenske novine) da su se zgrozili o neevidentiranju 700 tinjak miliona eura kredita iz posljednjih 2 mjeseca u DUGOVE DRŽAVE.
2. MMF je iznenađen nesmanjivanjem državnih troškova, mislim da su rekli da je povećanje 12% zadnja 3 mjeseca.
3. sada je teško priznati da srbija ima najmanje plaće u regiji, a penzije također, teško je priznati da LIDER nepostoji,
4. kad su tako mizerne plaće, mizerna je i štednja, Hr građani imaju 21 mlrd eura na štednji, a građani srbije 4, a država Srbija 5 mlrd a Hrv 14 mlrd Eura.
5. Mi se sa stanjem u hrvatskoj nemožemo ponositi i nećemo nikada sami sebe lagati jer znamo da se sve plaća, znase i tko će to platiti. Puno se vijesti objavljuje iz HR a prema komentarima vidim da ti pisci nemaju pojma o stanju u HR, spominju hiperinflaciju, zatvaranja brodogradilišta, užasne dugove države...da bi sada građani srbije saznali da su po zaduženosti najzaduženiji negdje pročitao čag 60% BDP.
Hrvatska je dužna, samo mi smo morali obnoviti ratom porušeno, štete su nekih 60 mlrd eura, sami bez velikih donacija, a Srbija prima donacije za univerzitete za opremu, zdravstvo,...pa to je stvarno žalosno. Isto tako je žalosno da su nestašice ulja, šećera, pa to nema niti u jednoj zemlji nastaloj raspadom YU.
http://www.kaufland.hr/Home/index.jsp

misty

pre 11 godina

Ako mogu da primetim premijer ne samo u ovom vec i u drugim slucajevima pogadja u srz. Hoce li gradjani docekati realizaciju tj. resavanje pomenutih problema.

Milan

pre 11 godina

Potpuno je u pravu Dačić . Uopšte nije tačno da privatni sektor ima
manje plate od ovih koji rade u državnim organima. To je javna tajna
da većina privatnih firmi krije od države stvarnu verdnost plata
zaposlenih kako ne bi plaćali veće poreze državi.
A ove neznalice od naših "vajnih" ekonomista kao jedini odgovor na krizu
ko papagaji ponavljaju čuvenu Merkeleovu mantru "štednja". Ti ljudi
ni za šta drugo ni ne znaju. Umesto da objasne kako pokrenuti privredu
šta proizvoditi kako privući investicije da bi ostvarili najveći profit
oni samo papagajišu "štednja" . Pa što vi DS-ovci to niste govorili
još 2008 kada sete uzeli vlast. Odkud sad ova naknadna pamet? Ili
vi iz LDP-a to ste mogli da odradite kad vam je Čedica bio na vlasti
posle 5. oktobra. Tad ste trebali da urličtete "štednja"...

matrix

pre 11 godina

Ako hocete da narodu bude bolje, ako vam je do toga stalo, prvi korak je da ne produzite ugovor svima koji rade na odredjeno vreme za drzavu, u svim ministarstvima i agencijama, ostace milijarde dinara.
Kada se daju podaci o broju zaposlenih u drzavnoj upravi misli se na stalno zaposlene, a vojska ovih koji dobijaju plate iz budzeta se ne vidi nigde,racuna se da ih ima par hiljada, mada niko ne zna tacan broj

crni domino

pre 11 godina

I vi **** ne osecate krivicu sto gradjani nemaju sta da drze u bankama.
Strane banke iznele milijardu € iz Srbije - a ko je to omogucio? Nisam ja nego vas ministar finansija, koji takodje nizasta nije kriv.
A ko je uz vas blagoslov(niste reagovali godinama a po sluzbenoj duznosti ste morali), godinama siromasio Srbiju zbog pogresne politike i nesposobnosti nego vi koji ste bili u prethodnoj i sada ste u vlasti?
I nikom nista! Pojela maca celu pricu kao Marijan Risticevic naocare u Skupstini!

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Bože Dačiću Bože,kakav crni humor,pa 2og,ste nas ogolili do gole kože i još se pitate odakle da štedimo,pa mi jedva vodimo ovaj bedni život,svi vi lepo živite i ne prodaji te nam više maglu.

Gladan

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, zna narod da je gladan i bez vase konstatacije. A vi godinama nista ne cinite da se to promeni. Da li vi to konacno govorite sami sebi kako je narod gladan pa vam je zao? Ili možda samo primenjujete praznu retoriku prikupljajuci politicke poene, kako bi nastavili svoju vlas i bogatili se, znajuci da ce neobrazovani narod ponovo glasati bez mozga? Pa i ja bih isto kao vi radio u državi u kojoj vi osvojite pola miliona glasova. :)

Isto bih i ja tako na vasem mestu. Narod nema glavu da razmisli, pa zasto bih komunicirao sa narodom zdravorazumski, kad je zdrav razum pobegao iz ove države. Još ostaje da kažete kako ste "ZATEKLI" loše stanje u MUP-u nakon prethodnog lošeg ministra, pa da vam rejting skoči na milion glasova.

Gladan

pre 11 godina

Ovi dole sto nemaju nista ili sto imaju minimalac, savetujem im da kao i do sada, glasaju za Dacica kako bi nastavili da žive u bedi. Ti maso gradjana koja si gladna, poslusaj kako je Dacic rekao da mu je muka od EU! :) To je sigurno covek koji ce vam obezbediti da imate sta da ustedite ! :)

Dajte sada na sledecim izborima jos vise glasova Dacicu.. a naravno za sve zlo je kriva neka bivsa vlada... i sad mi moramo da živimo sledecih 30 godina kao bednici pod Dacicem, ali cemo glasati za Dacica jer ce on za 30 godina da sredi Srbiju i bicemo normalna država.

A ne može covek ranije jer su ovi pre njega (on nije nikad bio u vlasti pa nje imao priliku) upropastili toliko da samo krajnjom inteligencijom mi možemo da se povratimo i to za 30 godina. Tu inteligenciju jedino Dacic poseduje. A pored toga je i iskren i posten covek.

Dakle zbog zlih bivsih, sada cemo da živimo lose 30 godina sa Dacicem i to je resenje. Dakle siromasni glasajte za Dacica pa cete za 30 godina da imate za leba.
Ko nje skapirao .. ceo tekst je sarkastican, sto moram da naglasim jer ce inace Dacicevci da mi daju pozitivne ocene ovde haha.

:))))))))))))))

univerzalni policajac-portparol

pre 11 godina

Suština politike štednje i 'stezanja kaiša' se odnosi na državni aparat i troškove funkcionisanja celog sistema, a ne na građane.
Naša partokratija neće zatvoriti slavine iz kojih teče samo njima, nisu ludi. Dinkić je već rekao da iz državne administracije niko neće biti otpušten dok traje kriza, a Dačiću očigledno ni na pamet ne pada da bi država (a kod nas to znači - partije na vlasti) trebala da bude jeftinija, a efikasnija.

Gladan

pre 11 godina

I na kraju, ovaj Dacic je dobio 500 000 glasova od 7 000 000 glasova. Koji je to procenat? 7%! Hehehe... U normalnim državama ne bi mogao da bude ni spremacica :D

nikoladze

pre 11 godina

Ne Ivice , nego trebate Vi da stedite a ne gradjani, da budem precizniji:

Da ne rasipate budzetski novac krvavo zaradjen od strane gradjana na astronomske plate po upravnim odborima, raznoraznim agencijama i na plate partijskim namestenicima u javnim ustanovama i institucijama u kojima niko nista ne radi , namestenim i sumnjivim tenderima i javnim nabavkama, besmislenim marketing kampanjama kojima se peru pare, skupocenim automobilima namestajem, i ostalim privilegijama u kojima uzivate i troskovima koju vi i cela vasa svojta pravite.

Realista

pre 11 godina

Dacicu, da li ste sad i ministar finansija? Ako niste a imate jos uvek ingerencija u sopstvenoj stranci bilo bi lepo da specite vas kadar da izjavljuje apsolutne nebuloze i drzi uvredljive monologe za 90% srpske nacije...http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=19&nav_category=11&nav_id=644273

LHC

pre 11 godina

Ja koliko se sećam gradjani Srbije su imali uštedjevine, ivice.
Nego se nešto desilo pa su ostali bez njih (čitaj piramidalne banke).
Glavni problem je taj što niko nije ostao bez nečega na ramenima zbog toga pa nam sad pričaju razne priče razni ljudi.

Johni

pre 11 godina

Gradjani koji zive od bednih plata penzija i koji su nezaposleni,ne mogu da stede.Ali zato politicari bi mogli da sebi smanje plate,da se ne voze na drzavnom gorivu,da manje trose drzavni novac.Pa tako ce da rasterete budzet i to bi bio prvi i vazan korak da se resimo prezaduzenosti

Branko

pre 11 godina

Drago mi je da je nas premijer shvatio da su prednosti Srbije poljoprivreda i energetika. Nikad nije kasno. Jos kad bi znao koliko se u drugim zemljama ulaze u energetiku, obnovljive izvore energije, ciste tehnologije,itd. ne bi samo pricali o tome vec bi vlada napravila povoljnu klimu za investitore, donela sve zakone i podzakonske propise, i pustila ih da rade ono sto najbolje znaju i u cemu su se pokazali najbolji. A takvih svetskih liderskih kompanija u svojim oblastima poslovanja vec ima odredjen broj u nasoj zemlji (i treba da ih bude jos)- pa hajde pobogu da im ne otezavamo poslovanje, vratice nam se kao bumerang!

Slobix

pre 11 godina

Jeftini populizam. Štednja u ovom kontekstu znači trošenje države u skladu sa prihodima, ništa više... A ako vi nađete neke strane investicije, tim bolje. Ne vidim od čega će da investiraju, od zaduženja? A ovamo se kao bore za smanjenje duga... On ne zna ni šta priča, ni kud udara. Nadam se da je jediniti takav, u protivnom, crno nam se piše...