Utorak, 18.09.2012.

10:26

Stanković: Nešto ne štima u KSS

Počasni predsednik KSS Borislav Stanković istakao je u razgovoru za „Sport“ da je evidentno da u vladajućem telu naše košarke ne funkcioniše sve kako treba.

Izvor: JT

Stankoviæ: Nešto ne štima u KSS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

mvpzex

pre 11 godina

Ne stima od mladjih kategorija, gde su bitni samo rezultati, zasto imamo poluskolovane igrace koji ne znaju da igraju odbranu (primer vise od pola reprezentacije)? Svaki trener ce reci da igranje odbrane zavisi samo od zelje, ali nije samo do toga, veliki deo trenera u mladjim kategorijama zarad pobeda, igra zonsku odbranu, u kojoj igrac ne moze da nauci, odnosno da navikne da brani protivnika 1 na 1, a kao sto vidimo sa tim imamo najvise problema, u mladjim reprezentativnim kategorijama ne gleda se talenat, gleda se koliko ce koje dete narasti, video sam slucajeve gde momci ne znaju da hodaju, a kamoli da trce, ali boze moj, visi su za glavu od ostalih i oni moraju igrati, a decko koji razbija sve pred sobom ne igra, jer po njihovoj prognozi nece narasti dovoljno.. A da ne pricam o guranju maminih i tatinih sinova. Itd itd..

Saca

pre 11 godina

Samo neka vam menadžer pravi reprezentaciju i bićete među poslednjima 2013.Mora jednom da se kaže DOSTA, ne može više ovako, ali očigledno da svi znaju uzroke propasti, ali pare su slatke i teško je preći preko tih činjenica, posebno kada je i Država u raspadu i kada ne zna ko šta radi i ko kome odgovara.

Mnogo ste jaki (puni)

pre 11 godina

@ Jegor Vest je sa kosarkaskog sajta insidehoops ako ti nesto znaci, a prenele su je mnoge novine jos juce. Budzet Cedevite 7 mil.e, Partizan 4.5 mil.e, Zvezda i Olimpija po 4, Radnicki 3... Ako smo ovo apsolvirali slozicemo se da Tosina izjava da ce ove god biti drugi zbog budzeta ne pije vodu vec je alibi. A te fore sa Kadinjace da kod vas igraju iz ljubavi pricajte nekom drugom jer danas toga nema (ode vam i Bozic Pera za lovom)

jegor

pre 11 godina

meni ne stima da partizan ima ove god veci budzet od zvezde za pola miliona, pa kolika tek razlika bila ovih 11 god kada nisu podmladjivali tim
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mnogo ste jaki (puni), 18. septembar 2012 10:53)

Kažeš, Partizan u prethodnih 11 godina nije podmlađivao tim. Jako zanimljivo "zapažanje". Gde si pronašao podatak za budžet ili je i to neko tvoje "lucidno" zapažanje? Pa nije Partizan plaćao razne Kikanoviće i Šepe po 400.000 evra (prema izjavi Mirka Pavlovića). Koliko su tek koštali drugi igrači,mnogo poznatiji i skuplji od ove dvojice, pa treneri (Sagadin, Pešić 2X).Takve sume košarkaši Partizana su mogli samo sanjati, naravno, dok su igrali za Partizan.Vi ste dug od 18 miliona evra, verovatno, napravili zbog male potrošnje u prethodnom periodu. Za razliku od vas, Partizan je dosta zaradio i od prodaje igrača (Krstić, Peković, Veličković, Veseli,Marić, Tepić, Tripković, Perović, Vujanić itd.)

dex

pre 11 godina

@bice bolje...

Kakve veze ima 1992. sa ovom pricom? I Zvezda je bila prvak Evrope u fudbalu 1991. Taj Partizan iz 1992. je produkt upravo SFRJ lige. Sta Vam to govori? Taj tim nije nastao utakmicama protiv Mega Vizure, vec protiv Cibone, Splita, Olimpije...

UrosBg

pre 11 godina

Kako neko rece, u zemlji gde nista ne stima, zasto bi i KSS bio iznimka. Istina da je izaslo na videlo u ovim kvalifikacijama da neke stvari se moraju menjati po hitno, a pre svega odnos pojedinaca prema reprezentaciji, drzavi, zastavi... Sto se mene tice nismo ni morali se plasirati na evropsko ako cemo sad da uzivamo i slavimo, a ne da ispravljamo ovolike greske. U zadnjoj deceniji nasa kosarka nije ni blizu onome sto je nekad bila, a kako stvari stoje ako ne izvucemo pouke bice sve gore i gore.

Kембо Екоко

pre 11 godina

@dex, 18. septembar 2012 12:50

1. Колико се ја сјећам ЦЗ, Хемофарм су играли финале Купа Кораћа и/или Купа купова, тако да наше екипе нису баш „кантане, разваљивљне“ и није се на њима иживљавало.
2. Партизан није постизао добре резултате захваљујући Јадранској лиги, већ изузетном раду Дулета Вујошевића, фантасичној организацији клуба и раду управо са младима.
3. И други наши клубови играју ту исту, накарадну Јадранску лигу - зашто они нису напредовали и не постижу тако запажене резултате у Европи.
4. Реал и Барселона доводе странце да би напправили ону екстра разлику, неопходну за Фајнал 4, а не зато да би им играли против Домжала, Широког бијега или Горњих Шикуља.
5. Колико знам, ни Реал ни Барселона нису ангажовале Леброна, па играј запажену улуогу у Европи.
6. Шпанска репрезентација је добра зато што су селектирали једну изузетну генерацију, зато што плански раде, зато што шпанска дјеца имају прилику да играју јаке утакмице поред јаких искусних играча и зато што ту дјецу од 18-19 година не воде у „кошаркашке јањичаре“ . Сазријевају на терену, а не као наши, који остају полукошаркаши. Зато треба ојачати домаћу лигу.
7. Колико смо младих играча створили од 2002.г који су оставили траг на кошаркашком небу? Толики је допринос накарадне лиге развоју младих и перспективних кошаркаша.
8. А што се тиче „извртања истине“, ако теби подаци од 2003-2012 нису довољни као чињеница и истина, ја ти не могу помоћи. А тешко и неко други.
ПС За разлику од тебе нисам активиста!

djole

pre 11 godina

setite se kvalifikacija za eurobasket 1995. u Atini, produzeci u Sofiji protiv Bugarske, pobedismo u poslednjoj utakmici , I odosmo u Atini 1995. I svi znamo sta je posle bilo:)

Biće bolje, jednog dana a možda i posle

pre 11 godina

@dex
Ne znam da li tvoj komentar "ne pije vodu", ali siguran sam da vodu ne drži (kao šuplje bure). Partizan je najbolji svoj rezultat napravio (prvak Evrope) kad ta Jadranska nije ni postojala. A to što je košarka u Srbiji slabija nego nekada razlog su i ekonomske (ne)prilike. Zemlja siromaštva, šta tu može da se razvija? Samo vaterpolo u Kragujevcu.

Nikola

pre 11 godina

Prvo pročitajte CEO komentar. Ima još jedan razlog osim Jadranske. Partizanovih 11 titula. Pre te 2002 znalo se da ako si bolji, možeš da osvojis ligu, i klinci su svuda igrali. Danas svi hoće u Partizan, a tamo nema mesta za sve, i ti što ne upadnu tamo, iako bi možda trebala još koja godina da sazru, propadaju po Beovuku itd... Najbolji dokaz kolika je gužva u Partizanu je i Mega Vizura, koja je posle ABA ligaša najjača ekipa u DRŽAVI kao i Zvezdin Radnički FMP, jer će svi radije da čekaju tamo nego da igraju za Vosu, Hemofarm, Valjevo, Kraljevo, Čačak. A upravo iz tih krajeva šu nam najveći igrači u istoriji ove igre.

Marko

pre 11 godina

Ja sam za da Duda ode,a sa druge strane ne mogu da ga krivim,kada znam da se u mladjim kategorijama lose radi,guraju se tatini sinovi,ili sta rade treneri,kada vide da jedan igrač visinski odskace od drugih,oni uzmu samo forsiraju njega,a nema veze sto nije nista posebno,i zbog tog jednog koji je relativno los a ima fizicke predizpozije da ce da poraste preko 2 metra,oni zapostave ostalu decu,zbog tog jednog propadne njih petoro koji imaju potencijala.

Prvo mora da se sistem napravi za mladje kategorije,da se trenerima objasni kako da rade sa decom,jer od tih mladjih kategorija se prave igrači,a druga stvar je što su članirine velike za naše uslove,pa i ono dete koje možda i ima perspektivu u košarci,roditelji nemaju da mu plaćaju članarinu.

Ako mislimo da nesto uradimo sa našom košarkom moramo da imamo kvalitetan rad sa mlađim kategirijama.

Ako se pitate zašto litvanci imaju dobre šutere,pa kod njih je dozvoljena trojka već u mladjim pionirima,a kod nas se računa tri poena tek u kadetima.Mislim da se sistem mora menja podhitno.

Jer očigledno je da nepravimo igrače,ima igrača koji su imali potencijal ali ništa nisu uradili u karijeri.

I ako mislimo bilo šta da uradimo,menadžeru Ražnatoviću mora da se ukine monopol i privilegije koje ima,jer nigde nisam video da čovek drži celu našu reprezentaciju, svim igračima je menadžer i mislim da je i tu najveći problem,što gura igrače kroz reprezentaciju a neko iz saveza za to uzima keš,zato su nam takvi rezultati.

United Kingdom

pre 11 godina

Onaj ko kaze da je Jadranska-Liga kriva za nase rezultate ne vredi ni komentarisati i svaka diskusija pre pocetka treba biti unistena.

Samo toliko, JL ove godine spada medju 5-6 TOP-Liga evrope. Srpska liga ne bila ni medju 20. Bili bi na nivou rukometnih i fudbalskih liga. A ko je kriv za katastrofalno stanje? Pa valjda mi kao KSS, Zvezda, Partizan, menadzeri, drzva.. Sta se sve nije desavalo zadnjih godina na relaciji KKCZ >> KKP?? Pa samo ona odvratna prepucavanja zadnjih nedelja, aloo... Oni, odnosno mi smo iskljucivo krivi za stanje kakvo je! Da li je mozda JL kriva sto u reprezentaciji ne igraju najbolji??? Da li JL kriva sto se u nasim klubovima uvukli politicari??? Kako je lepo uvek kriviti druge, strasno. U JL imamo sansu da TRI kluba sledece sezone igraju EL. U Srpskoj ligi bi imali jednog a i on bi verovatno morao kroz kvalifikacije! Ajde bre prst na celo, dokle vise da krivimo druge za nasu nesposobnost!?

dex

pre 11 godina

@Kembo Ekoko

Interesantno je koliko Vas komentar ne pije vodu. Iako ne navijam za Partizan, oni su bolje rezultate u Evroligi poceli da beleze tek igranjem u Jadranskoj ligi zahvaljujuci mnogo kvalitetnijim protivnicima. Do tada, nasi timovi su uglavnom sluzili za izivljavanje u Evropi, belezivsi maksimum 3 pobede u EL. Sto se tice reprezentativnih neuspeha, voleo bih da mi pojasnite sledece. Kako je konkretno Jadranska liga uticala na neuspeh 2005. i igre Bodiroge, Jarica, Rakocevica, Rebrace i ostalih? Da nisu oni stagnirali zbo te lige? Takodje, 2003. 2004. i 2006. mozemo upravo pripisati odustajanju najbitnijih igraca i bukvalno sklepanim reprezentacijama, bez plana i cilja. Poslednje EP mozemo pripisati jednostavnom zamoru istih igraca sa malim promenama, i tvrdoglavosti trenera. Slazem se za menadzere, ali tako funkiconise cela Evropa. Sto se tice stranaca, pa Real i Barselona ne znaju koliko ih imaju pa i dalje im reprezentacija kida. Na osnovu cega bi vi odredili da stranac ima kvalitet da donese F4? Verovatno aludirate na dovodjenje Lebrona i slicnih... Sa nekim stvarima se slazem, ali sve ostalo su floskule, izvrtanje istine i ideje koje nisu sprovodive ama bas nigde.

ja

pre 11 godina

Dok deca od 12 godina igraju preko veze ne znam sta ocekivati u seniorskoj reprezentaciji. I cemu cudjenje nad necim sto smo svi ocekivali, svi znaju a niko nista ne menja. Zaista bih bio prijatno iznenadjen da je drugacije ali bojim se da cu na tako nesto cekati jos dosta dugo

Jos malo demagogije

pre 11 godina

meni ne stima da partizan ima ove god veci budzet od zvezde za pola miliona, pa kolika tek razlika bila ovih 11 god kada nisu podmladjivali tim
 (Mnogo ste jaki (puni), 18. septembar 2012 10:53)

Meni ne stima da Amerika ima ove godine veci budzet od Srbije za pet triliona evra, kolika je tek razlika bila ovih 11 godina kad nije Obama bio predsednik.

Кембо Екоко

pre 11 godina

Главни, наравно не и једини, проблем наше кошарке је Јадранска лига. У сезони 2002/2003 један наш клуб, ради ситних економских, па и политичких интереса се прикључује тој накарадној лиги. Следеће још један, а од 2004.г сви наши најбољи тимови партиципирају. Индикативно је да се суноврат наше кошарке поклапа управо са учешћем од 2002.г. Ево резултата наше селекције од тада (НАПОМЕНА: година, такмичење, пласман):

2003 ЕП 6.
2004 ОИ 11.
2005 ЕП 9-12.
2006 СП 11. (вајлд кард)
2007 ЕП 13-16.
2008 ОИ нисмо учествовали
2009 ЕП 2.
2010 СП 4.
2011 ЕП 8.
2012 ОИ нисмо учествовали

Интересантно да од 5 планетарних такмичења, нисмо се пласирали на 2, а на једном смо били учесници са вајлд кардом (читај ни ту се нисмо квалификовали). Успјеси 2009. и 2010. су више изузетак него правило и резултат су више среће, него квалитета: што би народ рек'о: кренуло нас. Надаље, треба ојачати домаћу лигу, која у принципу траје од половине марта, до краја априла. Забранити мешетарење разних менаџера те правно регулистаи статус младих играча, као и смањити број страних играча. Немам ништа против вансеријских странаца у лиги под условом да доприносе квалитет неопходан нпр за фајнал 4 Евролиге или неког другог евро-купа, али имам против истрошених, немотивисаних странаца који и у неважним мечевима узимају минутажу оној дјеци коју још менаџери нису продали вани(продали без наводника). И онда се питамо гдје нам је лига, шта је са талентима, зашто репрезентација игра слабо.

Mnogo ste jaki (puni)

pre 11 godina

meni ne stima da partizan ima ove god veci budzet od zvezde za pola miliona, pa kolika tek razlika bila ovih 11 god kada nisu podmladjivali tim

kanal

pre 11 godina

Mesanje politike u sport jos jednom dokazalo da je propast sporta u tom slucaju neminovna.
Teniski, Kosarkaski, fudbalski... sve menadzer do menadzera.

Primer podizanja jednog sporta sa dna do vrha je Odbojka i gospodin Boricic. Tiho, nenametljivo. Struka vodi glavnu rec pa se tako Grozdanovicu i dalje direktorima reprezentacije niko nije mesao u rad.

kanal

pre 11 godina

Mesanje politike u sport jos jednom dokazalo da je propast sporta u tom slucaju neminovna.
Teniski, Kosarkaski, fudbalski... sve menadzer do menadzera.

Primer podizanja jednog sporta sa dna do vrha je Odbojka i gospodin Boricic. Tiho, nenametljivo. Struka vodi glavnu rec pa se tako Grozdanovicu i dalje direktorima reprezentacije niko nije mesao u rad.

Кембо Екоко

pre 11 godina

Главни, наравно не и једини, проблем наше кошарке је Јадранска лига. У сезони 2002/2003 један наш клуб, ради ситних економских, па и политичких интереса се прикључује тој накарадној лиги. Следеће још један, а од 2004.г сви наши најбољи тимови партиципирају. Индикативно је да се суноврат наше кошарке поклапа управо са учешћем од 2002.г. Ево резултата наше селекције од тада (НАПОМЕНА: година, такмичење, пласман):

2003 ЕП 6.
2004 ОИ 11.
2005 ЕП 9-12.
2006 СП 11. (вајлд кард)
2007 ЕП 13-16.
2008 ОИ нисмо учествовали
2009 ЕП 2.
2010 СП 4.
2011 ЕП 8.
2012 ОИ нисмо учествовали

Интересантно да од 5 планетарних такмичења, нисмо се пласирали на 2, а на једном смо били учесници са вајлд кардом (читај ни ту се нисмо квалификовали). Успјеси 2009. и 2010. су више изузетак него правило и резултат су више среће, него квалитета: што би народ рек'о: кренуло нас. Надаље, треба ојачати домаћу лигу, која у принципу траје од половине марта, до краја априла. Забранити мешетарење разних менаџера те правно регулистаи статус младих играча, као и смањити број страних играча. Немам ништа против вансеријских странаца у лиги под условом да доприносе квалитет неопходан нпр за фајнал 4 Евролиге или неког другог евро-купа, али имам против истрошених, немотивисаних странаца који и у неважним мечевима узимају минутажу оној дјеци коју још менаџери нису продали вани(продали без наводника). И онда се питамо гдје нам је лига, шта је са талентима, зашто репрезентација игра слабо.

ja

pre 11 godina

Dok deca od 12 godina igraju preko veze ne znam sta ocekivati u seniorskoj reprezentaciji. I cemu cudjenje nad necim sto smo svi ocekivali, svi znaju a niko nista ne menja. Zaista bih bio prijatno iznenadjen da je drugacije ali bojim se da cu na tako nesto cekati jos dosta dugo

Jos malo demagogije

pre 11 godina

meni ne stima da partizan ima ove god veci budzet od zvezde za pola miliona, pa kolika tek razlika bila ovih 11 god kada nisu podmladjivali tim
 (Mnogo ste jaki (puni), 18. septembar 2012 10:53)

Meni ne stima da Amerika ima ove godine veci budzet od Srbije za pet triliona evra, kolika je tek razlika bila ovih 11 godina kad nije Obama bio predsednik.

dex

pre 11 godina

@Kembo Ekoko

Interesantno je koliko Vas komentar ne pije vodu. Iako ne navijam za Partizan, oni su bolje rezultate u Evroligi poceli da beleze tek igranjem u Jadranskoj ligi zahvaljujuci mnogo kvalitetnijim protivnicima. Do tada, nasi timovi su uglavnom sluzili za izivljavanje u Evropi, belezivsi maksimum 3 pobede u EL. Sto se tice reprezentativnih neuspeha, voleo bih da mi pojasnite sledece. Kako je konkretno Jadranska liga uticala na neuspeh 2005. i igre Bodiroge, Jarica, Rakocevica, Rebrace i ostalih? Da nisu oni stagnirali zbo te lige? Takodje, 2003. 2004. i 2006. mozemo upravo pripisati odustajanju najbitnijih igraca i bukvalno sklepanim reprezentacijama, bez plana i cilja. Poslednje EP mozemo pripisati jednostavnom zamoru istih igraca sa malim promenama, i tvrdoglavosti trenera. Slazem se za menadzere, ali tako funkiconise cela Evropa. Sto se tice stranaca, pa Real i Barselona ne znaju koliko ih imaju pa i dalje im reprezentacija kida. Na osnovu cega bi vi odredili da stranac ima kvalitet da donese F4? Verovatno aludirate na dovodjenje Lebrona i slicnih... Sa nekim stvarima se slazem, ali sve ostalo su floskule, izvrtanje istine i ideje koje nisu sprovodive ama bas nigde.

Nikola

pre 11 godina

Prvo pročitajte CEO komentar. Ima još jedan razlog osim Jadranske. Partizanovih 11 titula. Pre te 2002 znalo se da ako si bolji, možeš da osvojis ligu, i klinci su svuda igrali. Danas svi hoće u Partizan, a tamo nema mesta za sve, i ti što ne upadnu tamo, iako bi možda trebala još koja godina da sazru, propadaju po Beovuku itd... Najbolji dokaz kolika je gužva u Partizanu je i Mega Vizura, koja je posle ABA ligaša najjača ekipa u DRŽAVI kao i Zvezdin Radnički FMP, jer će svi radije da čekaju tamo nego da igraju za Vosu, Hemofarm, Valjevo, Kraljevo, Čačak. A upravo iz tih krajeva šu nam najveći igrači u istoriji ove igre.

djole

pre 11 godina

setite se kvalifikacija za eurobasket 1995. u Atini, produzeci u Sofiji protiv Bugarske, pobedismo u poslednjoj utakmici , I odosmo u Atini 1995. I svi znamo sta je posle bilo:)

dex

pre 11 godina

@bice bolje...

Kakve veze ima 1992. sa ovom pricom? I Zvezda je bila prvak Evrope u fudbalu 1991. Taj Partizan iz 1992. je produkt upravo SFRJ lige. Sta Vam to govori? Taj tim nije nastao utakmicama protiv Mega Vizure, vec protiv Cibone, Splita, Olimpije...

United Kingdom

pre 11 godina

Onaj ko kaze da je Jadranska-Liga kriva za nase rezultate ne vredi ni komentarisati i svaka diskusija pre pocetka treba biti unistena.

Samo toliko, JL ove godine spada medju 5-6 TOP-Liga evrope. Srpska liga ne bila ni medju 20. Bili bi na nivou rukometnih i fudbalskih liga. A ko je kriv za katastrofalno stanje? Pa valjda mi kao KSS, Zvezda, Partizan, menadzeri, drzva.. Sta se sve nije desavalo zadnjih godina na relaciji KKCZ >> KKP?? Pa samo ona odvratna prepucavanja zadnjih nedelja, aloo... Oni, odnosno mi smo iskljucivo krivi za stanje kakvo je! Da li je mozda JL kriva sto u reprezentaciji ne igraju najbolji??? Da li JL kriva sto se u nasim klubovima uvukli politicari??? Kako je lepo uvek kriviti druge, strasno. U JL imamo sansu da TRI kluba sledece sezone igraju EL. U Srpskoj ligi bi imali jednog a i on bi verovatno morao kroz kvalifikacije! Ajde bre prst na celo, dokle vise da krivimo druge za nasu nesposobnost!?

Mnogo ste jaki (puni)

pre 11 godina

meni ne stima da partizan ima ove god veci budzet od zvezde za pola miliona, pa kolika tek razlika bila ovih 11 god kada nisu podmladjivali tim

Marko

pre 11 godina

Ja sam za da Duda ode,a sa druge strane ne mogu da ga krivim,kada znam da se u mladjim kategorijama lose radi,guraju se tatini sinovi,ili sta rade treneri,kada vide da jedan igrač visinski odskace od drugih,oni uzmu samo forsiraju njega,a nema veze sto nije nista posebno,i zbog tog jednog koji je relativno los a ima fizicke predizpozije da ce da poraste preko 2 metra,oni zapostave ostalu decu,zbog tog jednog propadne njih petoro koji imaju potencijala.

Prvo mora da se sistem napravi za mladje kategorije,da se trenerima objasni kako da rade sa decom,jer od tih mladjih kategorija se prave igrači,a druga stvar je što su članirine velike za naše uslove,pa i ono dete koje možda i ima perspektivu u košarci,roditelji nemaju da mu plaćaju članarinu.

Ako mislimo da nesto uradimo sa našom košarkom moramo da imamo kvalitetan rad sa mlađim kategirijama.

Ako se pitate zašto litvanci imaju dobre šutere,pa kod njih je dozvoljena trojka već u mladjim pionirima,a kod nas se računa tri poena tek u kadetima.Mislim da se sistem mora menja podhitno.

Jer očigledno je da nepravimo igrače,ima igrača koji su imali potencijal ali ništa nisu uradili u karijeri.

I ako mislimo bilo šta da uradimo,menadžeru Ražnatoviću mora da se ukine monopol i privilegije koje ima,jer nigde nisam video da čovek drži celu našu reprezentaciju, svim igračima je menadžer i mislim da je i tu najveći problem,što gura igrače kroz reprezentaciju a neko iz saveza za to uzima keš,zato su nam takvi rezultati.

Kембо Екоко

pre 11 godina

@dex, 18. septembar 2012 12:50

1. Колико се ја сјећам ЦЗ, Хемофарм су играли финале Купа Кораћа и/или Купа купова, тако да наше екипе нису баш „кантане, разваљивљне“ и није се на њима иживљавало.
2. Партизан није постизао добре резултате захваљујући Јадранској лиги, већ изузетном раду Дулета Вујошевића, фантасичној организацији клуба и раду управо са младима.
3. И други наши клубови играју ту исту, накарадну Јадранску лигу - зашто они нису напредовали и не постижу тако запажене резултате у Европи.
4. Реал и Барселона доводе странце да би напправили ону екстра разлику, неопходну за Фајнал 4, а не зато да би им играли против Домжала, Широког бијега или Горњих Шикуља.
5. Колико знам, ни Реал ни Барселона нису ангажовале Леброна, па играј запажену улуогу у Европи.
6. Шпанска репрезентација је добра зато што су селектирали једну изузетну генерацију, зато што плански раде, зато што шпанска дјеца имају прилику да играју јаке утакмице поред јаких искусних играча и зато што ту дјецу од 18-19 година не воде у „кошаркашке јањичаре“ . Сазријевају на терену, а не као наши, који остају полукошаркаши. Зато треба ојачати домаћу лигу.
7. Колико смо младих играча створили од 2002.г који су оставили траг на кошаркашком небу? Толики је допринос накарадне лиге развоју младих и перспективних кошаркаша.
8. А што се тиче „извртања истине“, ако теби подаци од 2003-2012 нису довољни као чињеница и истина, ја ти не могу помоћи. А тешко и неко други.
ПС За разлику од тебе нисам активиста!

jegor

pre 11 godina

meni ne stima da partizan ima ove god veci budzet od zvezde za pola miliona, pa kolika tek razlika bila ovih 11 god kada nisu podmladjivali tim
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mnogo ste jaki (puni), 18. septembar 2012 10:53)

Kažeš, Partizan u prethodnih 11 godina nije podmlađivao tim. Jako zanimljivo "zapažanje". Gde si pronašao podatak za budžet ili je i to neko tvoje "lucidno" zapažanje? Pa nije Partizan plaćao razne Kikanoviće i Šepe po 400.000 evra (prema izjavi Mirka Pavlovića). Koliko su tek koštali drugi igrači,mnogo poznatiji i skuplji od ove dvojice, pa treneri (Sagadin, Pešić 2X).Takve sume košarkaši Partizana su mogli samo sanjati, naravno, dok su igrali za Partizan.Vi ste dug od 18 miliona evra, verovatno, napravili zbog male potrošnje u prethodnom periodu. Za razliku od vas, Partizan je dosta zaradio i od prodaje igrača (Krstić, Peković, Veličković, Veseli,Marić, Tepić, Tripković, Perović, Vujanić itd.)

Mnogo ste jaki (puni)

pre 11 godina

@ Jegor Vest je sa kosarkaskog sajta insidehoops ako ti nesto znaci, a prenele su je mnoge novine jos juce. Budzet Cedevite 7 mil.e, Partizan 4.5 mil.e, Zvezda i Olimpija po 4, Radnicki 3... Ako smo ovo apsolvirali slozicemo se da Tosina izjava da ce ove god biti drugi zbog budzeta ne pije vodu vec je alibi. A te fore sa Kadinjace da kod vas igraju iz ljubavi pricajte nekom drugom jer danas toga nema (ode vam i Bozic Pera za lovom)

Biće bolje, jednog dana a možda i posle

pre 11 godina

@dex
Ne znam da li tvoj komentar "ne pije vodu", ali siguran sam da vodu ne drži (kao šuplje bure). Partizan je najbolji svoj rezultat napravio (prvak Evrope) kad ta Jadranska nije ni postojala. A to što je košarka u Srbiji slabija nego nekada razlog su i ekonomske (ne)prilike. Zemlja siromaštva, šta tu može da se razvija? Samo vaterpolo u Kragujevcu.

Saca

pre 11 godina

Samo neka vam menadžer pravi reprezentaciju i bićete među poslednjima 2013.Mora jednom da se kaže DOSTA, ne može više ovako, ali očigledno da svi znaju uzroke propasti, ali pare su slatke i teško je preći preko tih činjenica, posebno kada je i Država u raspadu i kada ne zna ko šta radi i ko kome odgovara.

UrosBg

pre 11 godina

Kako neko rece, u zemlji gde nista ne stima, zasto bi i KSS bio iznimka. Istina da je izaslo na videlo u ovim kvalifikacijama da neke stvari se moraju menjati po hitno, a pre svega odnos pojedinaca prema reprezentaciji, drzavi, zastavi... Sto se mene tice nismo ni morali se plasirati na evropsko ako cemo sad da uzivamo i slavimo, a ne da ispravljamo ovolike greske. U zadnjoj deceniji nasa kosarka nije ni blizu onome sto je nekad bila, a kako stvari stoje ako ne izvucemo pouke bice sve gore i gore.

mvpzex

pre 11 godina

Ne stima od mladjih kategorija, gde su bitni samo rezultati, zasto imamo poluskolovane igrace koji ne znaju da igraju odbranu (primer vise od pola reprezentacije)? Svaki trener ce reci da igranje odbrane zavisi samo od zelje, ali nije samo do toga, veliki deo trenera u mladjim kategorijama zarad pobeda, igra zonsku odbranu, u kojoj igrac ne moze da nauci, odnosno da navikne da brani protivnika 1 na 1, a kao sto vidimo sa tim imamo najvise problema, u mladjim reprezentativnim kategorijama ne gleda se talenat, gleda se koliko ce koje dete narasti, video sam slucajeve gde momci ne znaju da hodaju, a kamoli da trce, ali boze moj, visi su za glavu od ostalih i oni moraju igrati, a decko koji razbija sve pred sobom ne igra, jer po njihovoj prognozi nece narasti dovoljno.. A da ne pricam o guranju maminih i tatinih sinova. Itd itd..

Mnogo ste jaki (puni)

pre 11 godina

meni ne stima da partizan ima ove god veci budzet od zvezde za pola miliona, pa kolika tek razlika bila ovih 11 god kada nisu podmladjivali tim

Кембо Екоко

pre 11 godina

Главни, наравно не и једини, проблем наше кошарке је Јадранска лига. У сезони 2002/2003 један наш клуб, ради ситних економских, па и политичких интереса се прикључује тој накарадној лиги. Следеће још један, а од 2004.г сви наши најбољи тимови партиципирају. Индикативно је да се суноврат наше кошарке поклапа управо са учешћем од 2002.г. Ево резултата наше селекције од тада (НАПОМЕНА: година, такмичење, пласман):

2003 ЕП 6.
2004 ОИ 11.
2005 ЕП 9-12.
2006 СП 11. (вајлд кард)
2007 ЕП 13-16.
2008 ОИ нисмо учествовали
2009 ЕП 2.
2010 СП 4.
2011 ЕП 8.
2012 ОИ нисмо учествовали

Интересантно да од 5 планетарних такмичења, нисмо се пласирали на 2, а на једном смо били учесници са вајлд кардом (читај ни ту се нисмо квалификовали). Успјеси 2009. и 2010. су више изузетак него правило и резултат су више среће, него квалитета: што би народ рек'о: кренуло нас. Надаље, треба ојачати домаћу лигу, која у принципу траје од половине марта, до краја априла. Забранити мешетарење разних менаџера те правно регулистаи статус младих играча, као и смањити број страних играча. Немам ништа против вансеријских странаца у лиги под условом да доприносе квалитет неопходан нпр за фајнал 4 Евролиге или неког другог евро-купа, али имам против истрошених, немотивисаних странаца који и у неважним мечевима узимају минутажу оној дјеци коју још менаџери нису продали вани(продали без наводника). И онда се питамо гдје нам је лига, шта је са талентима, зашто репрезентација игра слабо.

dex

pre 11 godina

@Kembo Ekoko

Interesantno je koliko Vas komentar ne pije vodu. Iako ne navijam za Partizan, oni su bolje rezultate u Evroligi poceli da beleze tek igranjem u Jadranskoj ligi zahvaljujuci mnogo kvalitetnijim protivnicima. Do tada, nasi timovi su uglavnom sluzili za izivljavanje u Evropi, belezivsi maksimum 3 pobede u EL. Sto se tice reprezentativnih neuspeha, voleo bih da mi pojasnite sledece. Kako je konkretno Jadranska liga uticala na neuspeh 2005. i igre Bodiroge, Jarica, Rakocevica, Rebrace i ostalih? Da nisu oni stagnirali zbo te lige? Takodje, 2003. 2004. i 2006. mozemo upravo pripisati odustajanju najbitnijih igraca i bukvalno sklepanim reprezentacijama, bez plana i cilja. Poslednje EP mozemo pripisati jednostavnom zamoru istih igraca sa malim promenama, i tvrdoglavosti trenera. Slazem se za menadzere, ali tako funkiconise cela Evropa. Sto se tice stranaca, pa Real i Barselona ne znaju koliko ih imaju pa i dalje im reprezentacija kida. Na osnovu cega bi vi odredili da stranac ima kvalitet da donese F4? Verovatno aludirate na dovodjenje Lebrona i slicnih... Sa nekim stvarima se slazem, ali sve ostalo su floskule, izvrtanje istine i ideje koje nisu sprovodive ama bas nigde.

Kембо Екоко

pre 11 godina

@dex, 18. septembar 2012 12:50

1. Колико се ја сјећам ЦЗ, Хемофарм су играли финале Купа Кораћа и/или Купа купова, тако да наше екипе нису баш „кантане, разваљивљне“ и није се на њима иживљавало.
2. Партизан није постизао добре резултате захваљујући Јадранској лиги, већ изузетном раду Дулета Вујошевића, фантасичној организацији клуба и раду управо са младима.
3. И други наши клубови играју ту исту, накарадну Јадранску лигу - зашто они нису напредовали и не постижу тако запажене резултате у Европи.
4. Реал и Барселона доводе странце да би напправили ону екстра разлику, неопходну за Фајнал 4, а не зато да би им играли против Домжала, Широког бијега или Горњих Шикуља.
5. Колико знам, ни Реал ни Барселона нису ангажовале Леброна, па играј запажену улуогу у Европи.
6. Шпанска репрезентација је добра зато што су селектирали једну изузетну генерацију, зато што плански раде, зато што шпанска дјеца имају прилику да играју јаке утакмице поред јаких искусних играча и зато што ту дјецу од 18-19 година не воде у „кошаркашке јањичаре“ . Сазријевају на терену, а не као наши, који остају полукошаркаши. Зато треба ојачати домаћу лигу.
7. Колико смо младих играча створили од 2002.г који су оставили траг на кошаркашком небу? Толики је допринос накарадне лиге развоју младих и перспективних кошаркаша.
8. А што се тиче „извртања истине“, ако теби подаци од 2003-2012 нису довољни као чињеница и истина, ја ти не могу помоћи. А тешко и неко други.
ПС За разлику од тебе нисам активиста!

Mnogo ste jaki (puni)

pre 11 godina

@ Jegor Vest je sa kosarkaskog sajta insidehoops ako ti nesto znaci, a prenele su je mnoge novine jos juce. Budzet Cedevite 7 mil.e, Partizan 4.5 mil.e, Zvezda i Olimpija po 4, Radnicki 3... Ako smo ovo apsolvirali slozicemo se da Tosina izjava da ce ove god biti drugi zbog budzeta ne pije vodu vec je alibi. A te fore sa Kadinjace da kod vas igraju iz ljubavi pricajte nekom drugom jer danas toga nema (ode vam i Bozic Pera za lovom)

United Kingdom

pre 11 godina

Onaj ko kaze da je Jadranska-Liga kriva za nase rezultate ne vredi ni komentarisati i svaka diskusija pre pocetka treba biti unistena.

Samo toliko, JL ove godine spada medju 5-6 TOP-Liga evrope. Srpska liga ne bila ni medju 20. Bili bi na nivou rukometnih i fudbalskih liga. A ko je kriv za katastrofalno stanje? Pa valjda mi kao KSS, Zvezda, Partizan, menadzeri, drzva.. Sta se sve nije desavalo zadnjih godina na relaciji KKCZ >> KKP?? Pa samo ona odvratna prepucavanja zadnjih nedelja, aloo... Oni, odnosno mi smo iskljucivo krivi za stanje kakvo je! Da li je mozda JL kriva sto u reprezentaciji ne igraju najbolji??? Da li JL kriva sto se u nasim klubovima uvukli politicari??? Kako je lepo uvek kriviti druge, strasno. U JL imamo sansu da TRI kluba sledece sezone igraju EL. U Srpskoj ligi bi imali jednog a i on bi verovatno morao kroz kvalifikacije! Ajde bre prst na celo, dokle vise da krivimo druge za nasu nesposobnost!?

Biće bolje, jednog dana a možda i posle

pre 11 godina

@dex
Ne znam da li tvoj komentar "ne pije vodu", ali siguran sam da vodu ne drži (kao šuplje bure). Partizan je najbolji svoj rezultat napravio (prvak Evrope) kad ta Jadranska nije ni postojala. A to što je košarka u Srbiji slabija nego nekada razlog su i ekonomske (ne)prilike. Zemlja siromaštva, šta tu može da se razvija? Samo vaterpolo u Kragujevcu.

Jos malo demagogije

pre 11 godina

meni ne stima da partizan ima ove god veci budzet od zvezde za pola miliona, pa kolika tek razlika bila ovih 11 god kada nisu podmladjivali tim
 (Mnogo ste jaki (puni), 18. septembar 2012 10:53)

Meni ne stima da Amerika ima ove godine veci budzet od Srbije za pet triliona evra, kolika je tek razlika bila ovih 11 godina kad nije Obama bio predsednik.

jegor

pre 11 godina

meni ne stima da partizan ima ove god veci budzet od zvezde za pola miliona, pa kolika tek razlika bila ovih 11 god kada nisu podmladjivali tim
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mnogo ste jaki (puni), 18. septembar 2012 10:53)

Kažeš, Partizan u prethodnih 11 godina nije podmlađivao tim. Jako zanimljivo "zapažanje". Gde si pronašao podatak za budžet ili je i to neko tvoje "lucidno" zapažanje? Pa nije Partizan plaćao razne Kikanoviće i Šepe po 400.000 evra (prema izjavi Mirka Pavlovića). Koliko su tek koštali drugi igrači,mnogo poznatiji i skuplji od ove dvojice, pa treneri (Sagadin, Pešić 2X).Takve sume košarkaši Partizana su mogli samo sanjati, naravno, dok su igrali za Partizan.Vi ste dug od 18 miliona evra, verovatno, napravili zbog male potrošnje u prethodnom periodu. Za razliku od vas, Partizan je dosta zaradio i od prodaje igrača (Krstić, Peković, Veličković, Veseli,Marić, Tepić, Tripković, Perović, Vujanić itd.)

dex

pre 11 godina

@bice bolje...

Kakve veze ima 1992. sa ovom pricom? I Zvezda je bila prvak Evrope u fudbalu 1991. Taj Partizan iz 1992. je produkt upravo SFRJ lige. Sta Vam to govori? Taj tim nije nastao utakmicama protiv Mega Vizure, vec protiv Cibone, Splita, Olimpije...

Nikola

pre 11 godina

Prvo pročitajte CEO komentar. Ima još jedan razlog osim Jadranske. Partizanovih 11 titula. Pre te 2002 znalo se da ako si bolji, možeš da osvojis ligu, i klinci su svuda igrali. Danas svi hoće u Partizan, a tamo nema mesta za sve, i ti što ne upadnu tamo, iako bi možda trebala još koja godina da sazru, propadaju po Beovuku itd... Najbolji dokaz kolika je gužva u Partizanu je i Mega Vizura, koja je posle ABA ligaša najjača ekipa u DRŽAVI kao i Zvezdin Radnički FMP, jer će svi radije da čekaju tamo nego da igraju za Vosu, Hemofarm, Valjevo, Kraljevo, Čačak. A upravo iz tih krajeva šu nam najveći igrači u istoriji ove igre.

Marko

pre 11 godina

Ja sam za da Duda ode,a sa druge strane ne mogu da ga krivim,kada znam da se u mladjim kategorijama lose radi,guraju se tatini sinovi,ili sta rade treneri,kada vide da jedan igrač visinski odskace od drugih,oni uzmu samo forsiraju njega,a nema veze sto nije nista posebno,i zbog tog jednog koji je relativno los a ima fizicke predizpozije da ce da poraste preko 2 metra,oni zapostave ostalu decu,zbog tog jednog propadne njih petoro koji imaju potencijala.

Prvo mora da se sistem napravi za mladje kategorije,da se trenerima objasni kako da rade sa decom,jer od tih mladjih kategorija se prave igrači,a druga stvar je što su članirine velike za naše uslove,pa i ono dete koje možda i ima perspektivu u košarci,roditelji nemaju da mu plaćaju članarinu.

Ako mislimo da nesto uradimo sa našom košarkom moramo da imamo kvalitetan rad sa mlađim kategirijama.

Ako se pitate zašto litvanci imaju dobre šutere,pa kod njih je dozvoljena trojka već u mladjim pionirima,a kod nas se računa tri poena tek u kadetima.Mislim da se sistem mora menja podhitno.

Jer očigledno je da nepravimo igrače,ima igrača koji su imali potencijal ali ništa nisu uradili u karijeri.

I ako mislimo bilo šta da uradimo,menadžeru Ražnatoviću mora da se ukine monopol i privilegije koje ima,jer nigde nisam video da čovek drži celu našu reprezentaciju, svim igračima je menadžer i mislim da je i tu najveći problem,što gura igrače kroz reprezentaciju a neko iz saveza za to uzima keš,zato su nam takvi rezultati.

kanal

pre 11 godina

Mesanje politike u sport jos jednom dokazalo da je propast sporta u tom slucaju neminovna.
Teniski, Kosarkaski, fudbalski... sve menadzer do menadzera.

Primer podizanja jednog sporta sa dna do vrha je Odbojka i gospodin Boricic. Tiho, nenametljivo. Struka vodi glavnu rec pa se tako Grozdanovicu i dalje direktorima reprezentacije niko nije mesao u rad.

UrosBg

pre 11 godina

Kako neko rece, u zemlji gde nista ne stima, zasto bi i KSS bio iznimka. Istina da je izaslo na videlo u ovim kvalifikacijama da neke stvari se moraju menjati po hitno, a pre svega odnos pojedinaca prema reprezentaciji, drzavi, zastavi... Sto se mene tice nismo ni morali se plasirati na evropsko ako cemo sad da uzivamo i slavimo, a ne da ispravljamo ovolike greske. U zadnjoj deceniji nasa kosarka nije ni blizu onome sto je nekad bila, a kako stvari stoje ako ne izvucemo pouke bice sve gore i gore.

djole

pre 11 godina

setite se kvalifikacija za eurobasket 1995. u Atini, produzeci u Sofiji protiv Bugarske, pobedismo u poslednjoj utakmici , I odosmo u Atini 1995. I svi znamo sta je posle bilo:)

ja

pre 11 godina

Dok deca od 12 godina igraju preko veze ne znam sta ocekivati u seniorskoj reprezentaciji. I cemu cudjenje nad necim sto smo svi ocekivali, svi znaju a niko nista ne menja. Zaista bih bio prijatno iznenadjen da je drugacije ali bojim se da cu na tako nesto cekati jos dosta dugo

Saca

pre 11 godina

Samo neka vam menadžer pravi reprezentaciju i bićete među poslednjima 2013.Mora jednom da se kaže DOSTA, ne može više ovako, ali očigledno da svi znaju uzroke propasti, ali pare su slatke i teško je preći preko tih činjenica, posebno kada je i Država u raspadu i kada ne zna ko šta radi i ko kome odgovara.

mvpzex

pre 11 godina

Ne stima od mladjih kategorija, gde su bitni samo rezultati, zasto imamo poluskolovane igrace koji ne znaju da igraju odbranu (primer vise od pola reprezentacije)? Svaki trener ce reci da igranje odbrane zavisi samo od zelje, ali nije samo do toga, veliki deo trenera u mladjim kategorijama zarad pobeda, igra zonsku odbranu, u kojoj igrac ne moze da nauci, odnosno da navikne da brani protivnika 1 na 1, a kao sto vidimo sa tim imamo najvise problema, u mladjim reprezentativnim kategorijama ne gleda se talenat, gleda se koliko ce koje dete narasti, video sam slucajeve gde momci ne znaju da hodaju, a kamoli da trce, ali boze moj, visi su za glavu od ostalih i oni moraju igrati, a decko koji razbija sve pred sobom ne igra, jer po njihovoj prognozi nece narasti dovoljno.. A da ne pricam o guranju maminih i tatinih sinova. Itd itd..