Utorak, 18.09.2012.

09:13

Slučaj Politika:Ko se s kim nagodio

Predsednici NUNS i UNS ocenjuju da Vučićeva izjava da je vlasnik Farmakoma nateran da kupi Politiku liči na to da iza svega stoji dogovor Bogićevića i vlasti.

Izvor: B92

Sluèaj Politika:Ko se s kim nagodio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Balcanicus

pre 11 godina

U pravnoj terminologiji ne postoji "nateravanje".Mozda u kinologiji. Sva ova prica Vucica,ukljucujuci i prece pravo kupovine samo je trenutna zabava za siroke narodne mase. Samo kod nas politicari izgube svaku vezu sa svojom profesijom i postaju univerzalne neznalice.

crni gruja

pre 11 godina

Čitam dosta kometara u kojima se navodi kako država nije mogla da kupi i drugu polovinu Politike i da je VAC imao pravo da svoju imovinu proda kome hoće. Slažem se s tim, ali ne sme se zaboraviti činjenica da je prodaja Politike vođena pod rukovodstvom jedne političke partije u cilju kontrole medija i uticaja na javno mnenje i trenutak u kome je to urađeno.

SLAKI

pre 11 godina

Ista priča!Sjaše Kurta u uzjaše Murta!!!Srpski Eliot Nes se spotakao na prvom stepeniku,slučajno ili NE? ZBOGOM SRBIJO,ovakva kakva si i ne treba da postojiš!!!!!

Samo da kažem

pre 11 godina

Sonja Liht morala bi da zna da je državno većinsko vlasništvo u preduzeću koje izdaje javno glasilo pre svega zabranjeno Zakonom o javnom informisanju. Zato država nije mogla da kupi pola Politike, jer jeVEĆ polovina njena svojina. Ljilja Smajlović uporno pominje pravo preče kupovine, a i pravnik Vučić to radi. Kakvo pravo preče kupovine kad nemaš prava da kupiš i miliprocenat? Ne može se tu ništa, VAC je svoje akcije mogao da proda kome hoće, a država Srbija nije smela da ih nezakonito kupi...

Hmmm

pre 11 godina

Zašto Obradović nije u prethodnom periodu, za vreme "njegove" vlasti zahtevao ozbiljan pristup?! Neka puste više Vučića da radi odlično započeti posao.

Cole Wien

pre 11 godina

Mi Srbi nemamo vecih problema nego da rasipamo energiju o prodaji Politike.Zasto?Tih 50% mogao sam i ja da kupim ali nemam cime,pa kupio je neko ko je imao novac.Pitamo samo dali je postojalo pravo prece kupovine od drzave ako jeste zasto nije ,neka gospoda javno kazu i odgovaraju za to.Zasto je kriv DS sto je neko ulozio u nesto sto smatra da moze da mu donese dobit?Ako se pisanje politike od kupovine promenilo od ustaljenih normi politike i ako se nekome ne svdja pisanje jednostavno necemo citati pa neka tiraze upotrebljavaju za ogrev i sl,ako im se isplati.Kao sto necemo gledat TV SVET PLUS.Oni koji su gledali ovu tv znaju o cemu pricam.Vucicu cija je to tv mozda od DS?

mel

pre 11 godina

Nesto mi nije jasno. Smajlovicka kaze da UO nije savesno gazdovao drzavnom imovinom. Ali, zar nije Vac prodao svoju imovinu, privatnu i nemacku? Ko je mogao da gazduje njihovom imovinom nego oni sami?

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Čitam ove negativne komentare na račun Vučića i pitam "ćate" DS-a gde ste bili proteklih 12 godina? Svi vi, pre i posle časova turskog jezika na nacionalnim frekvencijama, znate šta treba i šta je trebalo da se preduzme. Velik posao radi Vučić čim su vas vaši lideri naterali da ga toliko napadate i omalovažavate njegov rad.

Sonia

pre 11 godina

Nikako mi nije jasno, otkud Sonja Liht u UO Politike, koga ona tamo zastupa i ko ju je tamo instalirao? Nadam se, da se neće dugo tamo zadrzati.

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Liht roze pa na strafte...ubise se svi od brige da nadju kredit za spas politike trazeci ga po evropi umesto da su se obratili na pravu adresu AGRO BANK,a onda se navo di da UO- nije nista znao,i potom se triput prekrstise,mora covek da im poveruje,jako su uverljivi,do bola.

neobaveštena

pre 11 godina

Da li može neko da mi objasni (pošto nisam pravnica) zašto ja za svoje pare(makar uzete iz kredita) ne smem da kupim šta ja hoću ako je to ponuđeno na prodaju? Da li to takođe znači da ako ja nešto kupim , a to se dopadne nekom iz vlasti ,mogu da mi oduzmu predmet kupovine(kuću, plac,šporet ili ekskluzivne cipele možda)Pored toga zar se stalno ne govri o privatizaciji medija i o tome da DRŽAVA NE TREBA da bude vlasnik medija.Možda sam ja glupa, možda sam luda, možda zato što nisam član neke stranke JA NIŠTA OVO NE RAZUMEM.

Nikola

pre 11 godina

A sta cemo sa radnicima farmakoma kojima ni krivim ni duznim kasni plata po dva ipo meseca.Gospodo mislite malo o obicnom narodu kao sto ste obecali.
(nenad, 18. septembar 2012 12:54)

Pravo pitanje na pravom mestu, takođe svi mediji su odjednom prestali da pišu o Farmakom-u kao firmi koja ne isplaćuje firme niti radnike to se zna, takođe se zna a i o tome su mediji obavešteni da su radnici šabačke Mlekare spremali štrajk ali o tome nijedne novine nisu smele ništa da prenesu, a bili su takođe i u štrajku upozorenja, opet nijedan medij to nije preneo, pa zašto se onda kada je sve transparentno u Srbiji zataškavaju takvi slučajevi, a rečenica da se dotični gospodin dogovorio sa vlasti pa neće to samo biti jedan slučaj biće njih mnogo, a posle će ista ta ekipa koja sve ovo govori da kaže "Napravili smo dogovor sa dužnicima Agrobanke kako radnici ne bi ostali bez posla, da kredite vraćaju po višoj kamatnoj stopi i grejs periodom od nekoliko godina".

Čitaćemo i o tome, kao i o drugim stvarima, ipak su tajkuni jači od države, prvo dignete frku, a posle...

Velko

pre 11 godina

Pravda ne zna za oproštaj zbog propasti firme.Ako je g. Bogićević prekršio zakon kod kupovine Politike, mora da mu bude suđeno i ide u zatvor. Firmu može da vodi profesionalni stručnjak i direktor dok ne okaje grehe za kriminal(ako ga je bilo). Oduzeti mu Politiku a ne poslati ga u zatvor pod vidom humaniizma ne bi bilo u skladu sa zakonom i neče nikoga u budućnosti odvratiti od kriminala. Pravda i zakon ne smeju biti selektivni za bilo koju vlast a pogotovu izvršnu kojoj to nije posao.

Marko\NS

pre 11 godina

Javna je tajna i svi smo znali da DS kontrolise i kontrolisao skoro sve medije u Srbiji, ( da li sponzorisanjem preko razlicitih fondova, kreditima preko Agro, Srpske, Razvojne banke ili na neki drugi nacin), to su uostalom priznavali i clanovi DS-a, tako da je dobro da se pocne izlaziti u javnost sa informacijama o kontroli medija.

DR

pre 11 godina

sta god uradili nevalja, dokle vise!?
kakvo je to novinarstvo gde niko nista ne pohvali sadasnju vlast za bilo koji dobro barem za sada pokusani potez? dokle nas vise obmanjuete trujete i lazete??? poceo sam i Dinkica da cenim jer sada verujem da nista nije mogao da uradi od strane DS- a...

A poceo si i da razgovaras sa Elvisom...

Pikac

pre 11 godina

Svakome sa 5 grama mozga je jasno da je DS hteo da kotroliše medije u Srbiji što su dobrim delom i uspeli da urade. Sada je jedna od tih akcija izašla na videlo i to je to. Pravda je spora ali ipak dostižna.

milutin

pre 11 godina

svi mi komentarisemo jeste nije,a nikako da se javi gl. odgovorni urednik, onda upravni odbor na celu sa gdjom liht.izgleda da svi pate od amnezije.zutica je izleciva bolest.

LJILJANA M

pre 11 godina

"Prema njegovim rečima, očigledno je da je došlo do neke vrste dogovora između gospodina Bogićevića i novih vlasti i otud ta priča o "nateravanju" na kupovinu."

Lupi i ostade živ !!!

nenad

pre 11 godina

A sta cemo sa radnicima farmakoma kojima ni krivim ni duznim kasni plata po dva ipo meseca.Gospodo mislite malo o obicnom narodu kao sto ste obecali.

crni domino

pre 11 godina

Ovo je prvi ozbiljan minus gospodina Vucica.
Iskreno da kazem i ne ocekujem neke pluseve od njega.
I iskompleksirani mogu biti jako dobri studenti.
Pravo lice u hajkaskom pohodu gospodina Vucica ubrzo cemo upoznati.

mirko

pre 11 godina

Ne znam koliko pametan može biti čovek koji bi poverovao u ovu Vučićevu priču. Bivša vlast je naterala nekog da dadne nekoliko miliona eura, u vreme kada su izgubili vlast. Koji su to instrumenti ucene da 29. juna kada je formirana nova koalicija, opoziciona stranka nekog uceni.
Vučić radi ono što je i uvek radio, i što jedino i zna da radi, i to nije ništa novo, ali oni koji mu veruju su pravi problem. Sa istim argumentima , i mnogo više logičnosti bi se moglo tvrditi da je Vučić naterao nekog da kupi Politiku, a sada baca prašinu u oči, da pokrije ono što će slediti.
Politika je u svojoj istoriji bila režimski list samo u vreme ministrovanja Vučića, i u vreme kada joj je urednik bila LJ.Smajlović, kao istaknuti kadar V.Koštunice.Šta će dalje biti videt ćemo, ali verujem da je ova hajka na medije u funkciji pripreme da svi postanu slični Pravdi, i nekadašnjem Nacionalu.

Civijas

pre 11 godina

Mnogi u Sapcu znaju sta je imao do 5 oktobra Miroslav Bogicevic zvani Mikoje ili za vrlo bliske Baja.I mnogi znaju i kako i ko mu je pomogao.E ti koji su mu pomogli sad gube tlo i on zeli da se presalta.Treba da shvate da je narod svega sit i ovih a i onih.

Jale

pre 11 godina

Iako to mnogi neće priznati,zahvaljujući Aleksandru Vučiću,mnoge afere su počele da se otkrivaju,a siguran sam da je on u borbi protiv korupcije i kriminala sam.

JADRANIN

pre 11 godina

Uvek se pojavi neko sa naknadnom pameću poput ovog Obradovića. Gde je ovaj bio kada se muljalo oko politike i novosti što se tad nije bunio i protestovao. Sada kada je Vučić obelodanio pojedine detalje eto ga Obradović sa njegovim biserima o nameštaljci.Fali mu samo ona Nadežda Gaće da ga podrži u razvodnjavanju ove teme kao na primer da tuže pojedine novinare za ratno huškačku politiku tokom devedesetih godina.hteo to ili ne Obradović u ovoj zemlji je počelo nešto da se dešava u pozitivnom smislu u rasvetljavanju velikih mahinacija u otuđivanju državne imovine.Vučić ovim pokazuje da ipak ima pravnr države. Možda je nekome za početak ovo malo ali biće toga još neka niko u to ne sumnja.

Prle

pre 11 godina

A ja mogu da zamislim da je nova vlast naterala ovog nesrećnika da kaže kako ga je stara vlast naterala da kupi to što je kupio. Ali to će nam otkrite neka vlast koja će doći iza ove sadašnje.

Deda Pera

pre 11 godina

Vidite,kako god to vama izgledalo pravna drzava ipak postoji.
Gospodin"Preposteni" je poceo da "hapsi" po medijima a gospoda pravni zastupnici objasnili su mu da je najveci izvoznik u RF upravo kompanija Farmakom,pa da ce biti puno problema ako nastavi da lupa kao otvoren prozor. A i podatci o tome ko duguje Agrobanci postoje ali u njima Farmakoma nema! I sta sad?
Sad ce preposteni da se posipa pepelom jer je narusio ugled kompanije koja nije z****la ni jednu privatizaciju. Sve Farmakom clanice rade i modernizuju se. Uostalom pitajte Sombor,Lucane,Zajacu itd.
A da li je kupio neko Politiku,to je nebitno. Bitno je da li je krsio kakav zakon. Ako nije kus,a ako jeste u corku.
Aj sad snsBot juris.

Nebitno

pre 11 godina

Kakva smo mi banana država u kojoj odlazeći ministar (Dušan Petrović) naređuje nazovi privrednicima da kupe jedan dnevni list, a novi ministar ne može da artikuliše u čemu je problem. Pa evo ja ću probati. Problem je u tome što je očigledno da je bivša vlast zadužila nečim firmu Farmakom (čitaj nameštala poslove) kada su ovi morali da uzvrate kontrauslugom. Znači nije proble Politika, nego je problem kriminal to jest korupcija. Treba ispitati čime su bivši ministri zadužili Farmakom a onda oduzeti protivpravno stečenu imovinu, samim tim i Politiku. Eto to je trebao mali Aca da kaže, ali njega samo zanima kontrola medijskog prostora.

laki

pre 11 godina

Vuk dlaku menja a cud nikada,nije to jos nista sta nas tek ceka,e narode al si tupav.Ocekujes od onih koji ti izvlace iz dzepa da ti to vrate i hapse one koji im placaju stanove od 200 kvadrata i nekoliko stotina hiljada evra dzuture,to nece da moze!Tek kad rusi sad zaoru...cesacete se i tamo gde vas ne svrbi.

ergo

pre 11 godina

Pa ne moze Vucic tako javno sve da obelodani. To bi dalo izvesnu prednost onima koji su u to ukljuceni a misle da se nista ne zna. Verujem da im je Vucic "za petama" i da ce ovo isterati do kraja.

Zoran

pre 11 godina

A ko to optuzuje DS da zeli da kontrolise "Politiku" i druge medije?!1Aleksandar Vucic-ozloglaseni ministar informisanja iz 90-ih.On i nije radio tako suptilno, vec je otvoreno kaznjavao novcano, plenio opremu, uklanjao predajnike svakog medija koji je napisao nesto protiv Milosevica i Seselja.Neki su to platili glavom(Curuvija).Setite se kako su izgledali "Politika", "Politika Ekspres", "Novosti" dok je on bio ministar.Kako je izgledao RTS, dok je on bio ministar a njegova majka,ako se ne varam, clan upravnog odbora(cija uloga u zrtvovanju radnika RTS-a sigurno nije beznacajna).Srbi narod najkraceg pamcenja

svetlanast.

pre 11 godina

na kraju ce aleksandar vucic ostati potpuno sam i bez stvarnih rezultata u borbi protiv korupcije jer je posao pogresnim putem.

srbija je opljackana po ZAKONU.

jedini nacin da se lopovi pohapse i deo pokradenog /svetska praksa 15%/ je da se usvoji ZAKON O POREKLU IMOVINE, po kome bi se utvrdilo kako je imovina kupovana i kako su se pojedinci obogatili u vreme kad se srbija najvise zaduzivala a narod postajao sve siromasniji.

ali, to je put kojim se teze ide i koji sve vlasti u srbiji izbegavaju.

ana

pre 11 godina

"Zivimo neki virtuelni zivot u propaloj zemlji gde lopovcine svih mogucih profila ne treba da brinu za svoju buducnost. A mi ,jadnici, citamo afere za aferom kojima nema resenja, koje se smenjuju kao na traci. Sutradan zaboravljamo koja je afera bila prekjuce. Sta je nas osudilo da zivimo sa politicarima koje imamo !? To je jedna lepeza svih mogucih stranackih likova koja prolazi pored nas, zamajavaju nas,a mi kao budale nemo posmatramo. Ipak smo mi jos uvek navijaci,a ne glasaci. Zasto moramo da trpimo politicare,zasto moramo da gledamo kako nam upropascuju zivot? I tako godinama. Oni se smenjuju, obecavaju brda i doline i nikad ne smetnu sa uma ono cuveno: "neki cete da poginete,a neki ce da prezivimo".
(Nas zivot, 18. septembar 2012 10:50)

Svaka cast na komentaru. Ovo i jeste sustina.

Dalila

pre 11 godina

Kako bre nismo zainteresovani za sve u vezi sa svim slučajevima!Sve je to povezano i govori mnogo o bivšem režimu...Bilo kakvo povezivanje sa nekim poznatijim biznismenom nije nimalo naivno,i hoćete da kažete da nije tako!

Nas zivot

pre 11 godina

Zivimo neki virtuelni zivot u propaloj zemlji gde lopovcine svih mogucih profila ne treba da brinu za svoju buducnost. A mi ,jadnici, citamo afere za aferom kojima nema resenja, koje se smenjuju kao na traci. Sutradan zaboravljamo koja je afera bila prekjuce. Sta je nas osudilo da zivimo sa politicarima koje imamo !? To je jedna lepeza svih mogucih stranackih likova koja prolazi pored nas, zamajavaju nas,a mi kao budale nemo posmatramo. Ipak smo mi jos uvek navijaci,a ne glasaci. Zasto moramo da trpimo politicare,zasto moramo da gledamo kako nam upropascuju zivot? I tako godinama. Oni se smenjuju, obecavaju brda i doline i nikad ne smetnu sa uma ono cuveno: "neki cete da poginete,a neki ce da prezivimo".

sasa jokic

pre 11 godina

Ovo je prica za javnost, sudski ovo nema sanse da bude procesuirano!
Ali zato privatizacija od strane dvojca Milorad & Misa podpomognut Manjom moze, ali u to ne sme da se dira!
Nije smela ni prosla, a ne sme ni ova vlast, koja tvrdi da nema nedodirljivih.

Cica

pre 11 godina

Dugovi na ime kredita koje je podizao kod tih banaka. Kada ne bude mogao da ih vraca, ponudice drzavi udeo u Politici.....i tako u krug.....malo DS, malo SPS...malo SNS...a nama sve gore i teze.....

Dragan

pre 11 godina

Istu grešku je napravio Tadić kad je pokazao idolopoklonstvo prema gospodinu "NOVAC", a sada sa tim počinje i Vučić, pa je logično da na isti način i završi svoju karijeru! Ne samo Politiku, kako je Bogičević kupio sva ostala preduzeća? Pa Farmakom je najsmešniji miks preduzeća u kojima su mlekara, fabrika akumulatora, rudnici i topionica Zajača,rudnici antimona, rudnici olova i cinka i rudnici nemetala, Poljoprivredno industrijski kombinat „7. juli“ u Debrcu... kupovao je šta je stigao odnosno gde je imao politički prolaz! A sad je jadničak kao nateran da kupi Politiku! Nadam se da će biti borbe protiv kriminala i korupcije, ali za sada vidim da su u zatvoru samo jedan bolesni starac i njegov bolesni sin i nekoliko sitnih riba!!!!!!!!
A i sumnjiva mi je izjava Vučića od pre neki dan "Nisam siguran hoćemo li bitku uspeti da dobijemo. Jedino što mogu da kažem je da ćemo skupo prodati svoju kožu. Toliko su moćni i opasni ti ljudi...Obećavam da će naš obračun biti težak" - pošto je ta koža???? http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=14&nav_category=11&nav_id=643149
I još jedno pitanje za Vučića: kad ćemo videti imovinsku kartu ministarke Zorane Mihajlović Milanović? Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije jedino njena imovinska karta nedostaje, od ostalih ministara je objavljena!

dolfi

pre 11 godina

Kako bi bilo da se predsednici novinarskih udruženja malo pozabave svojim poslom i krenu da brane prava novinara? zašto niste tako kritikovali Tadića posebno Obradović?zašto mislite da su ljudi mutavi i da ne znaju šta vi radite?Ako mislite da nešto nije u redu pa podnesite krivičnu prijavu ber jednom....ko je predsednik asocijacije novinara dobro smo još živi....

sarena laza

pre 11 godina

U sve ovo sto sad razglabaju po medijima moze da se poveruje kad izadje gospodin Bogicevic na RTS i kaze.Taj i taj, imenom i prezimemom me primorao da kupim udeo Politike od WAC-a.Gde je postenje Vucica ako stiti coveka koji se bavio kriminalnom radnjom zato sto zaposljava 3500 ljudi.Jak mu pravni argument a i on jos jaci pravnik.
Svi nesto nagadjaju, mudruju, gde je istina????

angel

pre 11 godina

sta god uradili nevalja, dokle vise!?
kakvo je to novinarstvo gde niko nista ne pohvali sadasnju vlast za bilo koji dobro barem za sada pokusani potez? dokle nas vise obmanjuete trujete i lazete??? poceo sam i Dinkica da cenim jer sada verujem da nista nije mogao da uradi od strane DS- a...

goran

pre 11 godina

hteo bih da kazem par reci, jer vidim da

komentarisete coveka koga ne poznajete,ako je receno da je primoran verujem da jeste. pitajte njegove radnike kakav je covek,koliko je radnika otpustio nakon privatizacije, koliko dece stipendira ,a sto se tice povezanosti firmi proucite sta koja proizvodi i od kog metala pa cete povezati pricu a ne lupetati bez veze

ljubo

pre 11 godina

A gde ste bili gospodine Vukašine Obradoviću kad su kupovani ovi pisani mediji i kad su radili to Vaši politički poltroni.Onda ste ćutali a sade sada pravite pametni.

Dilajla

pre 11 godina

Meni ovo deluje i više nego ozbiljno...To kako Vučić predstavlja tematiku javnosti, samo je njegova stvar,ali ne može se reći da je bilo šta namešteno!

BUKK

pre 11 godina

Vučić radi svoj posao, kom se sviđa, sviđa, možete da ga kritikujete i pišete svoje verzije ali sam siguran da će on isterati stvar na videlo.

Marko Runjajic

pre 11 godina

""Moram da priznam da meni Vučićev komentar deluje dosta neozbiljno, jer priča da je Miroslav Bogićević, odnosno 'Farmakom', nateran da kupi 'Politiku' predstavlja nešto što ne izaziva ni minimum interesovanja javnosti o celom ovom slučaju,"
ŠTa ti znaš šta izaziva interesovanje javnosti ili ne? Čim je nešto u medijima znači da izaziva interesovanje javnosti. Naravno da nas zanima gde idu javne novinarske kuće u kojima smo svi mi godinama ulagali! Naravno da nas zanima šta se sve dešava a ti što hoćeš da se sve ovo zataška to je tvoj problem!

Mary JZ

pre 11 godina

U zemlji Srbiji sve je namesteno,ne sumnjam da je i ova "afera" namestena od bivsih vlasti,a fino medijski nafilovana od sadasnjih vlasti...
Ali bas me briga za njihove glupave "afere" kad jedva sastavljamo kraj sa krajem! Zamlaacuju nas sa tim sve vreme,a dali Mladjanu Dinkicu da nam resava ekonomsku situaciju! Vidim kuda sve ovo vodi...

ljubiiii

pre 11 godina

Ovo je jos jedan dokaz da je Vucic govorio istinu kada je pricao o kontroli medija u Srbiji...to sto neki hoce da ospore da nije rekao nista novo, pa sto nisu oni rekli to isto, nego se o svemu cutalo...

Zrle

pre 11 godina

Tog čoveka (vlasnika "Farmakoma") pretpostavljam nikada nije ni interesovao takav posao, ni medijski biznis, nego je to bila usluga najvećoj političkoj stranci u prošloj vladi. On je platio deo iz svog obrta, ali pošto nije bilo više slobodnih sredstava, onda mu je dat kredit iz "Nove Agrobanke" i "Privredne banke Beograd", državnih banaka. Pa svi znamo da su mnogi činili "USLUGE" bivšoj vlasti a pre svega demokratama! Pa malo li je slučajeva gde su ljudi priznali da su bili primorani na kojekakva plaćanja! To je bio državni reket na najvišem nivou!

Kiki

pre 11 godina

ŠABAČKA firma "Farmakom" bila je primorana da preko svojih ćerki firmi i novoosnovanih preduzeća učestvuje preko različitih firmi iz inostranstva u kupoprodaji ili kupovini potraživanja tri dnevna lista - "Politike", "Novosti" i "Dnevnika". Naravno da je bila primorana! Koga su demokrate uopšte pitale za mišljenje??? Svi su morali da rade kako im oni kažu!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Oduvek sam tvrdio i komentarisao da je 5-og oktobra, od strane SAD i zapadnih država koje su bombardovale Srbiju, ustoličena merionetska vlada lopuža, secikesa i ljudi iz "sive zone sumraka" /sa časnim izuzetcima, naravno/, kojoj je jedini cilj bio materijalno i moralno uništenje Srbije. Pripremana je logistika odnosno zakoni koji će kasnije ozakoniti "ubistvo" jedne države. Zbog toga sam siguran da će se sve ove istrage oko "Agrobanke" i "Razvojne banke", završiti bez rezultata. Kada se oformi kriminalna država, svi oni koji se u njoj bore protiv kriminala predstavljaju prekršioce, koji podležu sankcijama. Ostali su "pošteni". Srbija je u tom stanju, draga gospodo i ko to ne vidi ili je slep, ili glup, ili zlonameran. Država Srbija je poharana u skladu sa "novim vrednostima" na osnovu kojih smo donosili pozitivne pravne propise.

Veljko

pre 11 godina

Ovo jos nisam procitao. Kako njegovi dugovi mogu da se pretvore u vlasnistvo? Valjda dugovi prema njemu? Ili pisac nije znao sta hoce da kaze.

Dragan

pre 11 godina

Istu grešku je napravio Tadić kad je pokazao idolopoklonstvo prema gospodinu "NOVAC", a sada sa tim počinje i Vučić, pa je logično da na isti način i završi svoju karijeru! Ne samo Politiku, kako je Bogičević kupio sva ostala preduzeća? Pa Farmakom je najsmešniji miks preduzeća u kojima su mlekara, fabrika akumulatora, rudnici i topionica Zajača,rudnici antimona, rudnici olova i cinka i rudnici nemetala, Poljoprivredno industrijski kombinat „7. juli“ u Debrcu... kupovao je šta je stigao odnosno gde je imao politički prolaz! A sad je jadničak kao nateran da kupi Politiku! Nadam se da će biti borbe protiv kriminala i korupcije, ali za sada vidim da su u zatvoru samo jedan bolesni starac i njegov bolesni sin i nekoliko sitnih riba!!!!!!!!
A i sumnjiva mi je izjava Vučića od pre neki dan "Nisam siguran hoćemo li bitku uspeti da dobijemo. Jedino što mogu da kažem je da ćemo skupo prodati svoju kožu. Toliko su moćni i opasni ti ljudi...Obećavam da će naš obračun biti težak" - pošto je ta koža???? http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=14&nav_category=11&nav_id=643149
I još jedno pitanje za Vučića: kad ćemo videti imovinsku kartu ministarke Zorane Mihajlović Milanović? Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije jedino njena imovinska karta nedostaje, od ostalih ministara je objavljena!

Cica

pre 11 godina

Dugovi na ime kredita koje je podizao kod tih banaka. Kada ne bude mogao da ih vraca, ponudice drzavi udeo u Politici.....i tako u krug.....malo DS, malo SPS...malo SNS...a nama sve gore i teze.....

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Oduvek sam tvrdio i komentarisao da je 5-og oktobra, od strane SAD i zapadnih država koje su bombardovale Srbiju, ustoličena merionetska vlada lopuža, secikesa i ljudi iz "sive zone sumraka" /sa časnim izuzetcima, naravno/, kojoj je jedini cilj bio materijalno i moralno uništenje Srbije. Pripremana je logistika odnosno zakoni koji će kasnije ozakoniti "ubistvo" jedne države. Zbog toga sam siguran da će se sve ove istrage oko "Agrobanke" i "Razvojne banke", završiti bez rezultata. Kada se oformi kriminalna država, svi oni koji se u njoj bore protiv kriminala predstavljaju prekršioce, koji podležu sankcijama. Ostali su "pošteni". Srbija je u tom stanju, draga gospodo i ko to ne vidi ili je slep, ili glup, ili zlonameran. Država Srbija je poharana u skladu sa "novim vrednostima" na osnovu kojih smo donosili pozitivne pravne propise.

svetlanast.

pre 11 godina

na kraju ce aleksandar vucic ostati potpuno sam i bez stvarnih rezultata u borbi protiv korupcije jer je posao pogresnim putem.

srbija je opljackana po ZAKONU.

jedini nacin da se lopovi pohapse i deo pokradenog /svetska praksa 15%/ je da se usvoji ZAKON O POREKLU IMOVINE, po kome bi se utvrdilo kako je imovina kupovana i kako su se pojedinci obogatili u vreme kad se srbija najvise zaduzivala a narod postajao sve siromasniji.

ali, to je put kojim se teze ide i koji sve vlasti u srbiji izbegavaju.

Zoran

pre 11 godina

A ko to optuzuje DS da zeli da kontrolise "Politiku" i druge medije?!1Aleksandar Vucic-ozloglaseni ministar informisanja iz 90-ih.On i nije radio tako suptilno, vec je otvoreno kaznjavao novcano, plenio opremu, uklanjao predajnike svakog medija koji je napisao nesto protiv Milosevica i Seselja.Neki su to platili glavom(Curuvija).Setite se kako su izgledali "Politika", "Politika Ekspres", "Novosti" dok je on bio ministar.Kako je izgledao RTS, dok je on bio ministar a njegova majka,ako se ne varam, clan upravnog odbora(cija uloga u zrtvovanju radnika RTS-a sigurno nije beznacajna).Srbi narod najkraceg pamcenja

Deda Pera

pre 11 godina

Vidite,kako god to vama izgledalo pravna drzava ipak postoji.
Gospodin"Preposteni" je poceo da "hapsi" po medijima a gospoda pravni zastupnici objasnili su mu da je najveci izvoznik u RF upravo kompanija Farmakom,pa da ce biti puno problema ako nastavi da lupa kao otvoren prozor. A i podatci o tome ko duguje Agrobanci postoje ali u njima Farmakoma nema! I sta sad?
Sad ce preposteni da se posipa pepelom jer je narusio ugled kompanije koja nije z****la ni jednu privatizaciju. Sve Farmakom clanice rade i modernizuju se. Uostalom pitajte Sombor,Lucane,Zajacu itd.
A da li je kupio neko Politiku,to je nebitno. Bitno je da li je krsio kakav zakon. Ako nije kus,a ako jeste u corku.
Aj sad snsBot juris.

sarena laza

pre 11 godina

U sve ovo sto sad razglabaju po medijima moze da se poveruje kad izadje gospodin Bogicevic na RTS i kaze.Taj i taj, imenom i prezimemom me primorao da kupim udeo Politike od WAC-a.Gde je postenje Vucica ako stiti coveka koji se bavio kriminalnom radnjom zato sto zaposljava 3500 ljudi.Jak mu pravni argument a i on jos jaci pravnik.
Svi nesto nagadjaju, mudruju, gde je istina????

sasa jokic

pre 11 godina

Ovo je prica za javnost, sudski ovo nema sanse da bude procesuirano!
Ali zato privatizacija od strane dvojca Milorad & Misa podpomognut Manjom moze, ali u to ne sme da se dira!
Nije smela ni prosla, a ne sme ni ova vlast, koja tvrdi da nema nedodirljivih.

Nas zivot

pre 11 godina

Zivimo neki virtuelni zivot u propaloj zemlji gde lopovcine svih mogucih profila ne treba da brinu za svoju buducnost. A mi ,jadnici, citamo afere za aferom kojima nema resenja, koje se smenjuju kao na traci. Sutradan zaboravljamo koja je afera bila prekjuce. Sta je nas osudilo da zivimo sa politicarima koje imamo !? To je jedna lepeza svih mogucih stranackih likova koja prolazi pored nas, zamajavaju nas,a mi kao budale nemo posmatramo. Ipak smo mi jos uvek navijaci,a ne glasaci. Zasto moramo da trpimo politicare,zasto moramo da gledamo kako nam upropascuju zivot? I tako godinama. Oni se smenjuju, obecavaju brda i doline i nikad ne smetnu sa uma ono cuveno: "neki cete da poginete,a neki ce da prezivimo".

crni domino

pre 11 godina

Ovo je prvi ozbiljan minus gospodina Vucica.
Iskreno da kazem i ne ocekujem neke pluseve od njega.
I iskompleksirani mogu biti jako dobri studenti.
Pravo lice u hajkaskom pohodu gospodina Vucica ubrzo cemo upoznati.

mirko

pre 11 godina

Ne znam koliko pametan može biti čovek koji bi poverovao u ovu Vučićevu priču. Bivša vlast je naterala nekog da dadne nekoliko miliona eura, u vreme kada su izgubili vlast. Koji su to instrumenti ucene da 29. juna kada je formirana nova koalicija, opoziciona stranka nekog uceni.
Vučić radi ono što je i uvek radio, i što jedino i zna da radi, i to nije ništa novo, ali oni koji mu veruju su pravi problem. Sa istim argumentima , i mnogo više logičnosti bi se moglo tvrditi da je Vučić naterao nekog da kupi Politiku, a sada baca prašinu u oči, da pokrije ono što će slediti.
Politika je u svojoj istoriji bila režimski list samo u vreme ministrovanja Vučića, i u vreme kada joj je urednik bila LJ.Smajlović, kao istaknuti kadar V.Koštunice.Šta će dalje biti videt ćemo, ali verujem da je ova hajka na medije u funkciji pripreme da svi postanu slični Pravdi, i nekadašnjem Nacionalu.

Civijas

pre 11 godina

Mnogi u Sapcu znaju sta je imao do 5 oktobra Miroslav Bogicevic zvani Mikoje ili za vrlo bliske Baja.I mnogi znaju i kako i ko mu je pomogao.E ti koji su mu pomogli sad gube tlo i on zeli da se presalta.Treba da shvate da je narod svega sit i ovih a i onih.

Prle

pre 11 godina

A ja mogu da zamislim da je nova vlast naterala ovog nesrećnika da kaže kako ga je stara vlast naterala da kupi to što je kupio. Ali to će nam otkrite neka vlast koja će doći iza ove sadašnje.

Pikac

pre 11 godina

Svakome sa 5 grama mozga je jasno da je DS hteo da kotroliše medije u Srbiji što su dobrim delom i uspeli da urade. Sada je jedna od tih akcija izašla na videlo i to je to. Pravda je spora ali ipak dostižna.

ana

pre 11 godina

"Zivimo neki virtuelni zivot u propaloj zemlji gde lopovcine svih mogucih profila ne treba da brinu za svoju buducnost. A mi ,jadnici, citamo afere za aferom kojima nema resenja, koje se smenjuju kao na traci. Sutradan zaboravljamo koja je afera bila prekjuce. Sta je nas osudilo da zivimo sa politicarima koje imamo !? To je jedna lepeza svih mogucih stranackih likova koja prolazi pored nas, zamajavaju nas,a mi kao budale nemo posmatramo. Ipak smo mi jos uvek navijaci,a ne glasaci. Zasto moramo da trpimo politicare,zasto moramo da gledamo kako nam upropascuju zivot? I tako godinama. Oni se smenjuju, obecavaju brda i doline i nikad ne smetnu sa uma ono cuveno: "neki cete da poginete,a neki ce da prezivimo".
(Nas zivot, 18. septembar 2012 10:50)

Svaka cast na komentaru. Ovo i jeste sustina.

Veljko

pre 11 godina

Ovo jos nisam procitao. Kako njegovi dugovi mogu da se pretvore u vlasnistvo? Valjda dugovi prema njemu? Ili pisac nije znao sta hoce da kaze.

LJILJANA M

pre 11 godina

"Prema njegovim rečima, očigledno je da je došlo do neke vrste dogovora između gospodina Bogićevića i novih vlasti i otud ta priča o "nateravanju" na kupovinu."

Lupi i ostade živ !!!

Nebitno

pre 11 godina

Kakva smo mi banana država u kojoj odlazeći ministar (Dušan Petrović) naređuje nazovi privrednicima da kupe jedan dnevni list, a novi ministar ne može da artikuliše u čemu je problem. Pa evo ja ću probati. Problem je u tome što je očigledno da je bivša vlast zadužila nečim firmu Farmakom (čitaj nameštala poslove) kada su ovi morali da uzvrate kontrauslugom. Znači nije proble Politika, nego je problem kriminal to jest korupcija. Treba ispitati čime su bivši ministri zadužili Farmakom a onda oduzeti protivpravno stečenu imovinu, samim tim i Politiku. Eto to je trebao mali Aca da kaže, ali njega samo zanima kontrola medijskog prostora.

laki

pre 11 godina

Vuk dlaku menja a cud nikada,nije to jos nista sta nas tek ceka,e narode al si tupav.Ocekujes od onih koji ti izvlace iz dzepa da ti to vrate i hapse one koji im placaju stanove od 200 kvadrata i nekoliko stotina hiljada evra dzuture,to nece da moze!Tek kad rusi sad zaoru...cesacete se i tamo gde vas ne svrbi.

Kiki

pre 11 godina

ŠABAČKA firma "Farmakom" bila je primorana da preko svojih ćerki firmi i novoosnovanih preduzeća učestvuje preko različitih firmi iz inostranstva u kupoprodaji ili kupovini potraživanja tri dnevna lista - "Politike", "Novosti" i "Dnevnika". Naravno da je bila primorana! Koga su demokrate uopšte pitale za mišljenje??? Svi su morali da rade kako im oni kažu!

Marko\NS

pre 11 godina

Javna je tajna i svi smo znali da DS kontrolise i kontrolisao skoro sve medije u Srbiji, ( da li sponzorisanjem preko razlicitih fondova, kreditima preko Agro, Srpske, Razvojne banke ili na neki drugi nacin), to su uostalom priznavali i clanovi DS-a, tako da je dobro da se pocne izlaziti u javnost sa informacijama o kontroli medija.

Mary JZ

pre 11 godina

U zemlji Srbiji sve je namesteno,ne sumnjam da je i ova "afera" namestena od bivsih vlasti,a fino medijski nafilovana od sadasnjih vlasti...
Ali bas me briga za njihove glupave "afere" kad jedva sastavljamo kraj sa krajem! Zamlaacuju nas sa tim sve vreme,a dali Mladjanu Dinkicu da nam resava ekonomsku situaciju! Vidim kuda sve ovo vodi...

ljubo

pre 11 godina

A gde ste bili gospodine Vukašine Obradoviću kad su kupovani ovi pisani mediji i kad su radili to Vaši politički poltroni.Onda ste ćutali a sade sada pravite pametni.

dolfi

pre 11 godina

Kako bi bilo da se predsednici novinarskih udruženja malo pozabave svojim poslom i krenu da brane prava novinara? zašto niste tako kritikovali Tadića posebno Obradović?zašto mislite da su ljudi mutavi i da ne znaju šta vi radite?Ako mislite da nešto nije u redu pa podnesite krivičnu prijavu ber jednom....ko je predsednik asocijacije novinara dobro smo još živi....

Marko Runjajic

pre 11 godina

""Moram da priznam da meni Vučićev komentar deluje dosta neozbiljno, jer priča da je Miroslav Bogićević, odnosno 'Farmakom', nateran da kupi 'Politiku' predstavlja nešto što ne izaziva ni minimum interesovanja javnosti o celom ovom slučaju,"
ŠTa ti znaš šta izaziva interesovanje javnosti ili ne? Čim je nešto u medijima znači da izaziva interesovanje javnosti. Naravno da nas zanima gde idu javne novinarske kuće u kojima smo svi mi godinama ulagali! Naravno da nas zanima šta se sve dešava a ti što hoćeš da se sve ovo zataška to je tvoj problem!

nenad

pre 11 godina

A sta cemo sa radnicima farmakoma kojima ni krivim ni duznim kasni plata po dva ipo meseca.Gospodo mislite malo o obicnom narodu kao sto ste obecali.

Zrle

pre 11 godina

Tog čoveka (vlasnika "Farmakoma") pretpostavljam nikada nije ni interesovao takav posao, ni medijski biznis, nego je to bila usluga najvećoj političkoj stranci u prošloj vladi. On je platio deo iz svog obrta, ali pošto nije bilo više slobodnih sredstava, onda mu je dat kredit iz "Nove Agrobanke" i "Privredne banke Beograd", državnih banaka. Pa svi znamo da su mnogi činili "USLUGE" bivšoj vlasti a pre svega demokratama! Pa malo li je slučajeva gde su ljudi priznali da su bili primorani na kojekakva plaćanja! To je bio državni reket na najvišem nivou!

milutin

pre 11 godina

svi mi komentarisemo jeste nije,a nikako da se javi gl. odgovorni urednik, onda upravni odbor na celu sa gdjom liht.izgleda da svi pate od amnezije.zutica je izleciva bolest.

mel

pre 11 godina

Nesto mi nije jasno. Smajlovicka kaze da UO nije savesno gazdovao drzavnom imovinom. Ali, zar nije Vac prodao svoju imovinu, privatnu i nemacku? Ko je mogao da gazduje njihovom imovinom nego oni sami?

neobaveštena

pre 11 godina

Da li može neko da mi objasni (pošto nisam pravnica) zašto ja za svoje pare(makar uzete iz kredita) ne smem da kupim šta ja hoću ako je to ponuđeno na prodaju? Da li to takođe znači da ako ja nešto kupim , a to se dopadne nekom iz vlasti ,mogu da mi oduzmu predmet kupovine(kuću, plac,šporet ili ekskluzivne cipele možda)Pored toga zar se stalno ne govri o privatizaciji medija i o tome da DRŽAVA NE TREBA da bude vlasnik medija.Možda sam ja glupa, možda sam luda, možda zato što nisam član neke stranke JA NIŠTA OVO NE RAZUMEM.

Velko

pre 11 godina

Pravda ne zna za oproštaj zbog propasti firme.Ako je g. Bogićević prekršio zakon kod kupovine Politike, mora da mu bude suđeno i ide u zatvor. Firmu može da vodi profesionalni stručnjak i direktor dok ne okaje grehe za kriminal(ako ga je bilo). Oduzeti mu Politiku a ne poslati ga u zatvor pod vidom humaniizma ne bi bilo u skladu sa zakonom i neče nikoga u budućnosti odvratiti od kriminala. Pravda i zakon ne smeju biti selektivni za bilo koju vlast a pogotovu izvršnu kojoj to nije posao.

Jale

pre 11 godina

Iako to mnogi neće priznati,zahvaljujući Aleksandru Vučiću,mnoge afere su počele da se otkrivaju,a siguran sam da je on u borbi protiv korupcije i kriminala sam.

DR

pre 11 godina

sta god uradili nevalja, dokle vise!?
kakvo je to novinarstvo gde niko nista ne pohvali sadasnju vlast za bilo koji dobro barem za sada pokusani potez? dokle nas vise obmanjuete trujete i lazete??? poceo sam i Dinkica da cenim jer sada verujem da nista nije mogao da uradi od strane DS- a...

A poceo si i da razgovaras sa Elvisom...

Dalila

pre 11 godina

Kako bre nismo zainteresovani za sve u vezi sa svim slučajevima!Sve je to povezano i govori mnogo o bivšem režimu...Bilo kakvo povezivanje sa nekim poznatijim biznismenom nije nimalo naivno,i hoćete da kažete da nije tako!

ergo

pre 11 godina

Pa ne moze Vucic tako javno sve da obelodani. To bi dalo izvesnu prednost onima koji su u to ukljuceni a misle da se nista ne zna. Verujem da im je Vucic "za petama" i da ce ovo isterati do kraja.

BUKK

pre 11 godina

Vučić radi svoj posao, kom se sviđa, sviđa, možete da ga kritikujete i pišete svoje verzije ali sam siguran da će on isterati stvar na videlo.

Sonia

pre 11 godina

Nikako mi nije jasno, otkud Sonja Liht u UO Politike, koga ona tamo zastupa i ko ju je tamo instalirao? Nadam se, da se neće dugo tamo zadrzati.

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Čitam ove negativne komentare na račun Vučića i pitam "ćate" DS-a gde ste bili proteklih 12 godina? Svi vi, pre i posle časova turskog jezika na nacionalnim frekvencijama, znate šta treba i šta je trebalo da se preduzme. Velik posao radi Vučić čim su vas vaši lideri naterali da ga toliko napadate i omalovažavate njegov rad.

Nikola

pre 11 godina

A sta cemo sa radnicima farmakoma kojima ni krivim ni duznim kasni plata po dva ipo meseca.Gospodo mislite malo o obicnom narodu kao sto ste obecali.
(nenad, 18. septembar 2012 12:54)

Pravo pitanje na pravom mestu, takođe svi mediji su odjednom prestali da pišu o Farmakom-u kao firmi koja ne isplaćuje firme niti radnike to se zna, takođe se zna a i o tome su mediji obavešteni da su radnici šabačke Mlekare spremali štrajk ali o tome nijedne novine nisu smele ništa da prenesu, a bili su takođe i u štrajku upozorenja, opet nijedan medij to nije preneo, pa zašto se onda kada je sve transparentno u Srbiji zataškavaju takvi slučajevi, a rečenica da se dotični gospodin dogovorio sa vlasti pa neće to samo biti jedan slučaj biće njih mnogo, a posle će ista ta ekipa koja sve ovo govori da kaže "Napravili smo dogovor sa dužnicima Agrobanke kako radnici ne bi ostali bez posla, da kredite vraćaju po višoj kamatnoj stopi i grejs periodom od nekoliko godina".

Čitaćemo i o tome, kao i o drugim stvarima, ipak su tajkuni jači od države, prvo dignete frku, a posle...

ljubiiii

pre 11 godina

Ovo je jos jedan dokaz da je Vucic govorio istinu kada je pricao o kontroli medija u Srbiji...to sto neki hoce da ospore da nije rekao nista novo, pa sto nisu oni rekli to isto, nego se o svemu cutalo...

JADRANIN

pre 11 godina

Uvek se pojavi neko sa naknadnom pameću poput ovog Obradovića. Gde je ovaj bio kada se muljalo oko politike i novosti što se tad nije bunio i protestovao. Sada kada je Vučić obelodanio pojedine detalje eto ga Obradović sa njegovim biserima o nameštaljci.Fali mu samo ona Nadežda Gaće da ga podrži u razvodnjavanju ove teme kao na primer da tuže pojedine novinare za ratno huškačku politiku tokom devedesetih godina.hteo to ili ne Obradović u ovoj zemlji je počelo nešto da se dešava u pozitivnom smislu u rasvetljavanju velikih mahinacija u otuđivanju državne imovine.Vučić ovim pokazuje da ipak ima pravnr države. Možda je nekome za početak ovo malo ali biće toga još neka niko u to ne sumnja.

goran

pre 11 godina

hteo bih da kazem par reci, jer vidim da

komentarisete coveka koga ne poznajete,ako je receno da je primoran verujem da jeste. pitajte njegove radnike kakav je covek,koliko je radnika otpustio nakon privatizacije, koliko dece stipendira ,a sto se tice povezanosti firmi proucite sta koja proizvodi i od kog metala pa cete povezati pricu a ne lupetati bez veze

angel

pre 11 godina

sta god uradili nevalja, dokle vise!?
kakvo je to novinarstvo gde niko nista ne pohvali sadasnju vlast za bilo koji dobro barem za sada pokusani potez? dokle nas vise obmanjuete trujete i lazete??? poceo sam i Dinkica da cenim jer sada verujem da nista nije mogao da uradi od strane DS- a...

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Liht roze pa na strafte...ubise se svi od brige da nadju kredit za spas politike trazeci ga po evropi umesto da su se obratili na pravu adresu AGRO BANK,a onda se navo di da UO- nije nista znao,i potom se triput prekrstise,mora covek da im poveruje,jako su uverljivi,do bola.

Cole Wien

pre 11 godina

Mi Srbi nemamo vecih problema nego da rasipamo energiju o prodaji Politike.Zasto?Tih 50% mogao sam i ja da kupim ali nemam cime,pa kupio je neko ko je imao novac.Pitamo samo dali je postojalo pravo prece kupovine od drzave ako jeste zasto nije ,neka gospoda javno kazu i odgovaraju za to.Zasto je kriv DS sto je neko ulozio u nesto sto smatra da moze da mu donese dobit?Ako se pisanje politike od kupovine promenilo od ustaljenih normi politike i ako se nekome ne svdja pisanje jednostavno necemo citati pa neka tiraze upotrebljavaju za ogrev i sl,ako im se isplati.Kao sto necemo gledat TV SVET PLUS.Oni koji su gledali ovu tv znaju o cemu pricam.Vucicu cija je to tv mozda od DS?

Samo da kažem

pre 11 godina

Sonja Liht morala bi da zna da je državno većinsko vlasništvo u preduzeću koje izdaje javno glasilo pre svega zabranjeno Zakonom o javnom informisanju. Zato država nije mogla da kupi pola Politike, jer jeVEĆ polovina njena svojina. Ljilja Smajlović uporno pominje pravo preče kupovine, a i pravnik Vučić to radi. Kakvo pravo preče kupovine kad nemaš prava da kupiš i miliprocenat? Ne može se tu ništa, VAC je svoje akcije mogao da proda kome hoće, a država Srbija nije smela da ih nezakonito kupi...

Dilajla

pre 11 godina

Meni ovo deluje i više nego ozbiljno...To kako Vučić predstavlja tematiku javnosti, samo je njegova stvar,ali ne može se reći da je bilo šta namešteno!

Hmmm

pre 11 godina

Zašto Obradović nije u prethodnom periodu, za vreme "njegove" vlasti zahtevao ozbiljan pristup?! Neka puste više Vučića da radi odlično započeti posao.

SLAKI

pre 11 godina

Ista priča!Sjaše Kurta u uzjaše Murta!!!Srpski Eliot Nes se spotakao na prvom stepeniku,slučajno ili NE? ZBOGOM SRBIJO,ovakva kakva si i ne treba da postojiš!!!!!

crni gruja

pre 11 godina

Čitam dosta kometara u kojima se navodi kako država nije mogla da kupi i drugu polovinu Politike i da je VAC imao pravo da svoju imovinu proda kome hoće. Slažem se s tim, ali ne sme se zaboraviti činjenica da je prodaja Politike vođena pod rukovodstvom jedne političke partije u cilju kontrole medija i uticaja na javno mnenje i trenutak u kome je to urađeno.

Balcanicus

pre 11 godina

U pravnoj terminologiji ne postoji "nateravanje".Mozda u kinologiji. Sva ova prica Vucica,ukljucujuci i prece pravo kupovine samo je trenutna zabava za siroke narodne mase. Samo kod nas politicari izgube svaku vezu sa svojom profesijom i postaju univerzalne neznalice.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Oduvek sam tvrdio i komentarisao da je 5-og oktobra, od strane SAD i zapadnih država koje su bombardovale Srbiju, ustoličena merionetska vlada lopuža, secikesa i ljudi iz "sive zone sumraka" /sa časnim izuzetcima, naravno/, kojoj je jedini cilj bio materijalno i moralno uništenje Srbije. Pripremana je logistika odnosno zakoni koji će kasnije ozakoniti "ubistvo" jedne države. Zbog toga sam siguran da će se sve ove istrage oko "Agrobanke" i "Razvojne banke", završiti bez rezultata. Kada se oformi kriminalna država, svi oni koji se u njoj bore protiv kriminala predstavljaju prekršioce, koji podležu sankcijama. Ostali su "pošteni". Srbija je u tom stanju, draga gospodo i ko to ne vidi ili je slep, ili glup, ili zlonameran. Država Srbija je poharana u skladu sa "novim vrednostima" na osnovu kojih smo donosili pozitivne pravne propise.

Kiki

pre 11 godina

ŠABAČKA firma "Farmakom" bila je primorana da preko svojih ćerki firmi i novoosnovanih preduzeća učestvuje preko različitih firmi iz inostranstva u kupoprodaji ili kupovini potraživanja tri dnevna lista - "Politike", "Novosti" i "Dnevnika". Naravno da je bila primorana! Koga su demokrate uopšte pitale za mišljenje??? Svi su morali da rade kako im oni kažu!

Marko Runjajic

pre 11 godina

""Moram da priznam da meni Vučićev komentar deluje dosta neozbiljno, jer priča da je Miroslav Bogićević, odnosno 'Farmakom', nateran da kupi 'Politiku' predstavlja nešto što ne izaziva ni minimum interesovanja javnosti o celom ovom slučaju,"
ŠTa ti znaš šta izaziva interesovanje javnosti ili ne? Čim je nešto u medijima znači da izaziva interesovanje javnosti. Naravno da nas zanima gde idu javne novinarske kuće u kojima smo svi mi godinama ulagali! Naravno da nas zanima šta se sve dešava a ti što hoćeš da se sve ovo zataška to je tvoj problem!

Jale

pre 11 godina

Iako to mnogi neće priznati,zahvaljujući Aleksandru Vučiću,mnoge afere su počele da se otkrivaju,a siguran sam da je on u borbi protiv korupcije i kriminala sam.

angel

pre 11 godina

sta god uradili nevalja, dokle vise!?
kakvo je to novinarstvo gde niko nista ne pohvali sadasnju vlast za bilo koji dobro barem za sada pokusani potez? dokle nas vise obmanjuete trujete i lazete??? poceo sam i Dinkica da cenim jer sada verujem da nista nije mogao da uradi od strane DS- a...

BUKK

pre 11 godina

Vučić radi svoj posao, kom se sviđa, sviđa, možete da ga kritikujete i pišete svoje verzije ali sam siguran da će on isterati stvar na videlo.

ergo

pre 11 godina

Pa ne moze Vucic tako javno sve da obelodani. To bi dalo izvesnu prednost onima koji su u to ukljuceni a misle da se nista ne zna. Verujem da im je Vucic "za petama" i da ce ovo isterati do kraja.

ljubiiii

pre 11 godina

Ovo je jos jedan dokaz da je Vucic govorio istinu kada je pricao o kontroli medija u Srbiji...to sto neki hoce da ospore da nije rekao nista novo, pa sto nisu oni rekli to isto, nego se o svemu cutalo...

Pikac

pre 11 godina

Svakome sa 5 grama mozga je jasno da je DS hteo da kotroliše medije u Srbiji što su dobrim delom i uspeli da urade. Sada je jedna od tih akcija izašla na videlo i to je to. Pravda je spora ali ipak dostižna.

Dilajla

pre 11 godina

Meni ovo deluje i više nego ozbiljno...To kako Vučić predstavlja tematiku javnosti, samo je njegova stvar,ali ne može se reći da je bilo šta namešteno!

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Čitam ove negativne komentare na račun Vučića i pitam "ćate" DS-a gde ste bili proteklih 12 godina? Svi vi, pre i posle časova turskog jezika na nacionalnim frekvencijama, znate šta treba i šta je trebalo da se preduzme. Velik posao radi Vučić čim su vas vaši lideri naterali da ga toliko napadate i omalovažavate njegov rad.

Dalila

pre 11 godina

Kako bre nismo zainteresovani za sve u vezi sa svim slučajevima!Sve je to povezano i govori mnogo o bivšem režimu...Bilo kakvo povezivanje sa nekim poznatijim biznismenom nije nimalo naivno,i hoćete da kažete da nije tako!

dolfi

pre 11 godina

Kako bi bilo da se predsednici novinarskih udruženja malo pozabave svojim poslom i krenu da brane prava novinara? zašto niste tako kritikovali Tadića posebno Obradović?zašto mislite da su ljudi mutavi i da ne znaju šta vi radite?Ako mislite da nešto nije u redu pa podnesite krivičnu prijavu ber jednom....ko je predsednik asocijacije novinara dobro smo još živi....

Marko\NS

pre 11 godina

Javna je tajna i svi smo znali da DS kontrolise i kontrolisao skoro sve medije u Srbiji, ( da li sponzorisanjem preko razlicitih fondova, kreditima preko Agro, Srpske, Razvojne banke ili na neki drugi nacin), to su uostalom priznavali i clanovi DS-a, tako da je dobro da se pocne izlaziti u javnost sa informacijama o kontroli medija.

crni domino

pre 11 godina

Ovo je prvi ozbiljan minus gospodina Vucica.
Iskreno da kazem i ne ocekujem neke pluseve od njega.
I iskompleksirani mogu biti jako dobri studenti.
Pravo lice u hajkaskom pohodu gospodina Vucica ubrzo cemo upoznati.

Zoran

pre 11 godina

A ko to optuzuje DS da zeli da kontrolise "Politiku" i druge medije?!1Aleksandar Vucic-ozloglaseni ministar informisanja iz 90-ih.On i nije radio tako suptilno, vec je otvoreno kaznjavao novcano, plenio opremu, uklanjao predajnike svakog medija koji je napisao nesto protiv Milosevica i Seselja.Neki su to platili glavom(Curuvija).Setite se kako su izgledali "Politika", "Politika Ekspres", "Novosti" dok je on bio ministar.Kako je izgledao RTS, dok je on bio ministar a njegova majka,ako se ne varam, clan upravnog odbora(cija uloga u zrtvovanju radnika RTS-a sigurno nije beznacajna).Srbi narod najkraceg pamcenja

JADRANIN

pre 11 godina

Uvek se pojavi neko sa naknadnom pameću poput ovog Obradovića. Gde je ovaj bio kada se muljalo oko politike i novosti što se tad nije bunio i protestovao. Sada kada je Vučić obelodanio pojedine detalje eto ga Obradović sa njegovim biserima o nameštaljci.Fali mu samo ona Nadežda Gaće da ga podrži u razvodnjavanju ove teme kao na primer da tuže pojedine novinare za ratno huškačku politiku tokom devedesetih godina.hteo to ili ne Obradović u ovoj zemlji je počelo nešto da se dešava u pozitivnom smislu u rasvetljavanju velikih mahinacija u otuđivanju državne imovine.Vučić ovim pokazuje da ipak ima pravnr države. Možda je nekome za početak ovo malo ali biće toga još neka niko u to ne sumnja.

Zrle

pre 11 godina

Tog čoveka (vlasnika "Farmakoma") pretpostavljam nikada nije ni interesovao takav posao, ni medijski biznis, nego je to bila usluga najvećoj političkoj stranci u prošloj vladi. On je platio deo iz svog obrta, ali pošto nije bilo više slobodnih sredstava, onda mu je dat kredit iz "Nove Agrobanke" i "Privredne banke Beograd", državnih banaka. Pa svi znamo da su mnogi činili "USLUGE" bivšoj vlasti a pre svega demokratama! Pa malo li je slučajeva gde su ljudi priznali da su bili primorani na kojekakva plaćanja! To je bio državni reket na najvišem nivou!

LJILJANA M

pre 11 godina

"Prema njegovim rečima, očigledno je da je došlo do neke vrste dogovora između gospodina Bogićevića i novih vlasti i otud ta priča o "nateravanju" na kupovinu."

Lupi i ostade živ !!!

Sonia

pre 11 godina

Nikako mi nije jasno, otkud Sonja Liht u UO Politike, koga ona tamo zastupa i ko ju je tamo instalirao? Nadam se, da se neće dugo tamo zadrzati.

goran

pre 11 godina

hteo bih da kazem par reci, jer vidim da

komentarisete coveka koga ne poznajete,ako je receno da je primoran verujem da jeste. pitajte njegove radnike kakav je covek,koliko je radnika otpustio nakon privatizacije, koliko dece stipendira ,a sto se tice povezanosti firmi proucite sta koja proizvodi i od kog metala pa cete povezati pricu a ne lupetati bez veze

Deda Pera

pre 11 godina

Vidite,kako god to vama izgledalo pravna drzava ipak postoji.
Gospodin"Preposteni" je poceo da "hapsi" po medijima a gospoda pravni zastupnici objasnili su mu da je najveci izvoznik u RF upravo kompanija Farmakom,pa da ce biti puno problema ako nastavi da lupa kao otvoren prozor. A i podatci o tome ko duguje Agrobanci postoje ali u njima Farmakoma nema! I sta sad?
Sad ce preposteni da se posipa pepelom jer je narusio ugled kompanije koja nije z****la ni jednu privatizaciju. Sve Farmakom clanice rade i modernizuju se. Uostalom pitajte Sombor,Lucane,Zajacu itd.
A da li je kupio neko Politiku,to je nebitno. Bitno je da li je krsio kakav zakon. Ako nije kus,a ako jeste u corku.
Aj sad snsBot juris.

mirko

pre 11 godina

Ne znam koliko pametan može biti čovek koji bi poverovao u ovu Vučićevu priču. Bivša vlast je naterala nekog da dadne nekoliko miliona eura, u vreme kada su izgubili vlast. Koji su to instrumenti ucene da 29. juna kada je formirana nova koalicija, opoziciona stranka nekog uceni.
Vučić radi ono što je i uvek radio, i što jedino i zna da radi, i to nije ništa novo, ali oni koji mu veruju su pravi problem. Sa istim argumentima , i mnogo više logičnosti bi se moglo tvrditi da je Vučić naterao nekog da kupi Politiku, a sada baca prašinu u oči, da pokrije ono što će slediti.
Politika je u svojoj istoriji bila režimski list samo u vreme ministrovanja Vučića, i u vreme kada joj je urednik bila LJ.Smajlović, kao istaknuti kadar V.Koštunice.Šta će dalje biti videt ćemo, ali verujem da je ova hajka na medije u funkciji pripreme da svi postanu slični Pravdi, i nekadašnjem Nacionalu.

ljubo

pre 11 godina

A gde ste bili gospodine Vukašine Obradoviću kad su kupovani ovi pisani mediji i kad su radili to Vaši politički poltroni.Onda ste ćutali a sade sada pravite pametni.

milutin

pre 11 godina

svi mi komentarisemo jeste nije,a nikako da se javi gl. odgovorni urednik, onda upravni odbor na celu sa gdjom liht.izgleda da svi pate od amnezije.zutica je izleciva bolest.

Nebitno

pre 11 godina

Kakva smo mi banana država u kojoj odlazeći ministar (Dušan Petrović) naređuje nazovi privrednicima da kupe jedan dnevni list, a novi ministar ne može da artikuliše u čemu je problem. Pa evo ja ću probati. Problem je u tome što je očigledno da je bivša vlast zadužila nečim firmu Farmakom (čitaj nameštala poslove) kada su ovi morali da uzvrate kontrauslugom. Znači nije proble Politika, nego je problem kriminal to jest korupcija. Treba ispitati čime su bivši ministri zadužili Farmakom a onda oduzeti protivpravno stečenu imovinu, samim tim i Politiku. Eto to je trebao mali Aca da kaže, ali njega samo zanima kontrola medijskog prostora.

DR

pre 11 godina

sta god uradili nevalja, dokle vise!?
kakvo je to novinarstvo gde niko nista ne pohvali sadasnju vlast za bilo koji dobro barem za sada pokusani potez? dokle nas vise obmanjuete trujete i lazete??? poceo sam i Dinkica da cenim jer sada verujem da nista nije mogao da uradi od strane DS- a...

A poceo si i da razgovaras sa Elvisom...

Veljko

pre 11 godina

Ovo jos nisam procitao. Kako njegovi dugovi mogu da se pretvore u vlasnistvo? Valjda dugovi prema njemu? Ili pisac nije znao sta hoce da kaze.

laki

pre 11 godina

Vuk dlaku menja a cud nikada,nije to jos nista sta nas tek ceka,e narode al si tupav.Ocekujes od onih koji ti izvlace iz dzepa da ti to vrate i hapse one koji im placaju stanove od 200 kvadrata i nekoliko stotina hiljada evra dzuture,to nece da moze!Tek kad rusi sad zaoru...cesacete se i tamo gde vas ne svrbi.

Prle

pre 11 godina

A ja mogu da zamislim da je nova vlast naterala ovog nesrećnika da kaže kako ga je stara vlast naterala da kupi to što je kupio. Ali to će nam otkrite neka vlast koja će doći iza ove sadašnje.

Hmmm

pre 11 godina

Zašto Obradović nije u prethodnom periodu, za vreme "njegove" vlasti zahtevao ozbiljan pristup?! Neka puste više Vučića da radi odlično započeti posao.

Civijas

pre 11 godina

Mnogi u Sapcu znaju sta je imao do 5 oktobra Miroslav Bogicevic zvani Mikoje ili za vrlo bliske Baja.I mnogi znaju i kako i ko mu je pomogao.E ti koji su mu pomogli sad gube tlo i on zeli da se presalta.Treba da shvate da je narod svega sit i ovih a i onih.

neobaveštena

pre 11 godina

Da li može neko da mi objasni (pošto nisam pravnica) zašto ja za svoje pare(makar uzete iz kredita) ne smem da kupim šta ja hoću ako je to ponuđeno na prodaju? Da li to takođe znači da ako ja nešto kupim , a to se dopadne nekom iz vlasti ,mogu da mi oduzmu predmet kupovine(kuću, plac,šporet ili ekskluzivne cipele možda)Pored toga zar se stalno ne govri o privatizaciji medija i o tome da DRŽAVA NE TREBA da bude vlasnik medija.Možda sam ja glupa, možda sam luda, možda zato što nisam član neke stranke JA NIŠTA OVO NE RAZUMEM.

Dragan

pre 11 godina

Istu grešku je napravio Tadić kad je pokazao idolopoklonstvo prema gospodinu "NOVAC", a sada sa tim počinje i Vučić, pa je logično da na isti način i završi svoju karijeru! Ne samo Politiku, kako je Bogičević kupio sva ostala preduzeća? Pa Farmakom je najsmešniji miks preduzeća u kojima su mlekara, fabrika akumulatora, rudnici i topionica Zajača,rudnici antimona, rudnici olova i cinka i rudnici nemetala, Poljoprivredno industrijski kombinat „7. juli“ u Debrcu... kupovao je šta je stigao odnosno gde je imao politički prolaz! A sad je jadničak kao nateran da kupi Politiku! Nadam se da će biti borbe protiv kriminala i korupcije, ali za sada vidim da su u zatvoru samo jedan bolesni starac i njegov bolesni sin i nekoliko sitnih riba!!!!!!!!
A i sumnjiva mi je izjava Vučića od pre neki dan "Nisam siguran hoćemo li bitku uspeti da dobijemo. Jedino što mogu da kažem je da ćemo skupo prodati svoju kožu. Toliko su moćni i opasni ti ljudi...Obećavam da će naš obračun biti težak" - pošto je ta koža???? http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=14&nav_category=11&nav_id=643149
I još jedno pitanje za Vučića: kad ćemo videti imovinsku kartu ministarke Zorane Mihajlović Milanović? Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije jedino njena imovinska karta nedostaje, od ostalih ministara je objavljena!

Cica

pre 11 godina

Dugovi na ime kredita koje je podizao kod tih banaka. Kada ne bude mogao da ih vraca, ponudice drzavi udeo u Politici.....i tako u krug.....malo DS, malo SPS...malo SNS...a nama sve gore i teze.....

Mary JZ

pre 11 godina

U zemlji Srbiji sve je namesteno,ne sumnjam da je i ova "afera" namestena od bivsih vlasti,a fino medijski nafilovana od sadasnjih vlasti...
Ali bas me briga za njihove glupave "afere" kad jedva sastavljamo kraj sa krajem! Zamlaacuju nas sa tim sve vreme,a dali Mladjanu Dinkicu da nam resava ekonomsku situaciju! Vidim kuda sve ovo vodi...

Velko

pre 11 godina

Pravda ne zna za oproštaj zbog propasti firme.Ako je g. Bogićević prekršio zakon kod kupovine Politike, mora da mu bude suđeno i ide u zatvor. Firmu može da vodi profesionalni stručnjak i direktor dok ne okaje grehe za kriminal(ako ga je bilo). Oduzeti mu Politiku a ne poslati ga u zatvor pod vidom humaniizma ne bi bilo u skladu sa zakonom i neče nikoga u budućnosti odvratiti od kriminala. Pravda i zakon ne smeju biti selektivni za bilo koju vlast a pogotovu izvršnu kojoj to nije posao.

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Liht roze pa na strafte...ubise se svi od brige da nadju kredit za spas politike trazeci ga po evropi umesto da su se obratili na pravu adresu AGRO BANK,a onda se navo di da UO- nije nista znao,i potom se triput prekrstise,mora covek da im poveruje,jako su uverljivi,do bola.

Cole Wien

pre 11 godina

Mi Srbi nemamo vecih problema nego da rasipamo energiju o prodaji Politike.Zasto?Tih 50% mogao sam i ja da kupim ali nemam cime,pa kupio je neko ko je imao novac.Pitamo samo dali je postojalo pravo prece kupovine od drzave ako jeste zasto nije ,neka gospoda javno kazu i odgovaraju za to.Zasto je kriv DS sto je neko ulozio u nesto sto smatra da moze da mu donese dobit?Ako se pisanje politike od kupovine promenilo od ustaljenih normi politike i ako se nekome ne svdja pisanje jednostavno necemo citati pa neka tiraze upotrebljavaju za ogrev i sl,ako im se isplati.Kao sto necemo gledat TV SVET PLUS.Oni koji su gledali ovu tv znaju o cemu pricam.Vucicu cija je to tv mozda od DS?

sarena laza

pre 11 godina

U sve ovo sto sad razglabaju po medijima moze da se poveruje kad izadje gospodin Bogicevic na RTS i kaze.Taj i taj, imenom i prezimemom me primorao da kupim udeo Politike od WAC-a.Gde je postenje Vucica ako stiti coveka koji se bavio kriminalnom radnjom zato sto zaposljava 3500 ljudi.Jak mu pravni argument a i on jos jaci pravnik.
Svi nesto nagadjaju, mudruju, gde je istina????

crni gruja

pre 11 godina

Čitam dosta kometara u kojima se navodi kako država nije mogla da kupi i drugu polovinu Politike i da je VAC imao pravo da svoju imovinu proda kome hoće. Slažem se s tim, ali ne sme se zaboraviti činjenica da je prodaja Politike vođena pod rukovodstvom jedne političke partije u cilju kontrole medija i uticaja na javno mnenje i trenutak u kome je to urađeno.

Nas zivot

pre 11 godina

Zivimo neki virtuelni zivot u propaloj zemlji gde lopovcine svih mogucih profila ne treba da brinu za svoju buducnost. A mi ,jadnici, citamo afere za aferom kojima nema resenja, koje se smenjuju kao na traci. Sutradan zaboravljamo koja je afera bila prekjuce. Sta je nas osudilo da zivimo sa politicarima koje imamo !? To je jedna lepeza svih mogucih stranackih likova koja prolazi pored nas, zamajavaju nas,a mi kao budale nemo posmatramo. Ipak smo mi jos uvek navijaci,a ne glasaci. Zasto moramo da trpimo politicare,zasto moramo da gledamo kako nam upropascuju zivot? I tako godinama. Oni se smenjuju, obecavaju brda i doline i nikad ne smetnu sa uma ono cuveno: "neki cete da poginete,a neki ce da prezivimo".

svetlanast.

pre 11 godina

na kraju ce aleksandar vucic ostati potpuno sam i bez stvarnih rezultata u borbi protiv korupcije jer je posao pogresnim putem.

srbija je opljackana po ZAKONU.

jedini nacin da se lopovi pohapse i deo pokradenog /svetska praksa 15%/ je da se usvoji ZAKON O POREKLU IMOVINE, po kome bi se utvrdilo kako je imovina kupovana i kako su se pojedinci obogatili u vreme kad se srbija najvise zaduzivala a narod postajao sve siromasniji.

ali, to je put kojim se teze ide i koji sve vlasti u srbiji izbegavaju.

mel

pre 11 godina

Nesto mi nije jasno. Smajlovicka kaze da UO nije savesno gazdovao drzavnom imovinom. Ali, zar nije Vac prodao svoju imovinu, privatnu i nemacku? Ko je mogao da gazduje njihovom imovinom nego oni sami?

SLAKI

pre 11 godina

Ista priča!Sjaše Kurta u uzjaše Murta!!!Srpski Eliot Nes se spotakao na prvom stepeniku,slučajno ili NE? ZBOGOM SRBIJO,ovakva kakva si i ne treba da postojiš!!!!!

nenad

pre 11 godina

A sta cemo sa radnicima farmakoma kojima ni krivim ni duznim kasni plata po dva ipo meseca.Gospodo mislite malo o obicnom narodu kao sto ste obecali.

ana

pre 11 godina

"Zivimo neki virtuelni zivot u propaloj zemlji gde lopovcine svih mogucih profila ne treba da brinu za svoju buducnost. A mi ,jadnici, citamo afere za aferom kojima nema resenja, koje se smenjuju kao na traci. Sutradan zaboravljamo koja je afera bila prekjuce. Sta je nas osudilo da zivimo sa politicarima koje imamo !? To je jedna lepeza svih mogucih stranackih likova koja prolazi pored nas, zamajavaju nas,a mi kao budale nemo posmatramo. Ipak smo mi jos uvek navijaci,a ne glasaci. Zasto moramo da trpimo politicare,zasto moramo da gledamo kako nam upropascuju zivot? I tako godinama. Oni se smenjuju, obecavaju brda i doline i nikad ne smetnu sa uma ono cuveno: "neki cete da poginete,a neki ce da prezivimo".
(Nas zivot, 18. septembar 2012 10:50)

Svaka cast na komentaru. Ovo i jeste sustina.

Nikola

pre 11 godina

A sta cemo sa radnicima farmakoma kojima ni krivim ni duznim kasni plata po dva ipo meseca.Gospodo mislite malo o obicnom narodu kao sto ste obecali.
(nenad, 18. septembar 2012 12:54)

Pravo pitanje na pravom mestu, takođe svi mediji su odjednom prestali da pišu o Farmakom-u kao firmi koja ne isplaćuje firme niti radnike to se zna, takođe se zna a i o tome su mediji obavešteni da su radnici šabačke Mlekare spremali štrajk ali o tome nijedne novine nisu smele ništa da prenesu, a bili su takođe i u štrajku upozorenja, opet nijedan medij to nije preneo, pa zašto se onda kada je sve transparentno u Srbiji zataškavaju takvi slučajevi, a rečenica da se dotični gospodin dogovorio sa vlasti pa neće to samo biti jedan slučaj biće njih mnogo, a posle će ista ta ekipa koja sve ovo govori da kaže "Napravili smo dogovor sa dužnicima Agrobanke kako radnici ne bi ostali bez posla, da kredite vraćaju po višoj kamatnoj stopi i grejs periodom od nekoliko godina".

Čitaćemo i o tome, kao i o drugim stvarima, ipak su tajkuni jači od države, prvo dignete frku, a posle...

Samo da kažem

pre 11 godina

Sonja Liht morala bi da zna da je državno većinsko vlasništvo u preduzeću koje izdaje javno glasilo pre svega zabranjeno Zakonom o javnom informisanju. Zato država nije mogla da kupi pola Politike, jer jeVEĆ polovina njena svojina. Ljilja Smajlović uporno pominje pravo preče kupovine, a i pravnik Vučić to radi. Kakvo pravo preče kupovine kad nemaš prava da kupiš i miliprocenat? Ne može se tu ništa, VAC je svoje akcije mogao da proda kome hoće, a država Srbija nije smela da ih nezakonito kupi...

sasa jokic

pre 11 godina

Ovo je prica za javnost, sudski ovo nema sanse da bude procesuirano!
Ali zato privatizacija od strane dvojca Milorad & Misa podpomognut Manjom moze, ali u to ne sme da se dira!
Nije smela ni prosla, a ne sme ni ova vlast, koja tvrdi da nema nedodirljivih.

Balcanicus

pre 11 godina

U pravnoj terminologiji ne postoji "nateravanje".Mozda u kinologiji. Sva ova prica Vucica,ukljucujuci i prece pravo kupovine samo je trenutna zabava za siroke narodne mase. Samo kod nas politicari izgube svaku vezu sa svojom profesijom i postaju univerzalne neznalice.