Ponedeljak, 17.09.2012.

11:00

Osude Kerumovog "Srbi krivi za sve"

Izjava Željka Keruma da su "Srbi izvor problema u Hrvatskoj" izazvala je oštre reakcije, Koalicija udruženja izbeglica zahteva procesuiranje govora mržnje.

Izvor: Tanjug

Osude Kerumovog "Srbi krivi za sve" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

mirko

pre 11 godina

E, bre kakvi smo mi Srbi... uvek "pogrešno shvatimo" poruke svih nasih dokazanih evroatlantskih "prijatelja", "partnera" i "saveznika".

marko

pre 11 godina

Pa barem nije rekao da nekog treba protivnike “ubit rdjavom kasikom”, ko sto je rekao Seselj, do pre 4 godine stranacki vodja naseg danasnjeg predsednika Srbija. Takodje se Kerumu ne sudi za ubistva i proterivanje Srba, ko sto se Seselju sudi za ubistva i proterivanje Hrvata iz Vojvodine, te ratne zlocine nad Hrvatima u Hrvatskoj. Jasno dok se sudilo Seselju za te zlocine nad Hrvatima i Bosnjacima, taj isti Seselj je dugo godina imao ne samo podrsku naseg sadasnjeg predsednika, vec je redovno za njega glasalo a 40% Srba

Za Damira (apropo reprezentativnog uzorka)

pre 11 godina

...
(damir, 17. septembar 2012 20:26)

Damire, ja mogu da kažem da tvoja poštovana zemlja ulazi u EU a da pitanje sprovedenog genocida u CRO neće biti stavljeno na debatu nijednog momenta jer je politika EU takva i CRO sa tom tamnom stranom istorije joj neće smetati mnogo.
No pošto želim da izbegnem taj top-down princip (i da time odmah uđemo u spiralu bespotrebnih argumentiranja), želim ti reći sledeće.

Ti ne znaš da li sve ono što si nabrojao - a što predstavlja lošu sliku o Srbima - da to možda predstavlja nešto na šta ne ja, nego prosečan građanin Srbije nije ponosan. Ne znaš, a krenuo si odmah sa argumentom o mom neselektivnom pristupu.
Ti takođe ne znaš da ja duže vreme živim i radim u Hrvatskoj, te da ne moram konsultovati niti jutarnji niti večernji, nego sam u realnom okruženju.

Mislim da Kerum neće odgovarati za to što je rekao, ali je od toga mnogo bitnije da običan građanin Hrvatske prestane da oseća prezir i mržnju kad čuje bilo šta što ga asocira na Srbiju, a tema ovog foruma je vest vezana za Keruma i reakcije na njegovu izjavu, zar ne?

Život ide dalje, a prosečne građane Srbije čeka egzistencijalna borba u budućnosti, a uz veliki rad će ići i dalje praštanje i razumevanje u paketu, ako razumeš šta hoću da kažem. Dobar početak bi po meni bio recipročan početak, ali pošto je svaki početak težak, u tom svetlu mogu da razumem i tvoje reagovanje na moj komentar.

Moje je bilo da ukažem na to kako se "diše" u CRO. Benefita ili preventive radi.

maylo,zg

pre 11 godina

Ako takav covek moze da bude gradonacelnik drugog po velicini grada u jednoj drzavi i da javno izjavljuje ovako nesto (svi mi znamo da oni to ustvari misle i da mrznja postoji i tinja), sta mozemo ocekivati od takve drzave i takvog grada (makar bio najlepsi na svetu).... Prvi nemir u svetu i svi ce Srbi u Hrvatskoj proci kao pre 70 godina

Tako su izjavljivali i u Nemackoj 30-tih godina (znamo vec ko) protiv znamo vec koga i svi znamo sta se dogodilo posle....
(Dejan, 17. septembar 2012 20:51)

A šta bi onda rekao za Talijane,kakvi su oni ljudi kad su izabrali onog primitivnog hohštaplera Berlusconija za premijera.Za Keruma su Splićani glasali iz očaja,bilo im je više dosta i HDZ-a i SDP-a pa su rekli ajde da probamo sa ovim,jest čoban ali uspješan čoban,možda napravi nešto.I brzo se pokajali.Kerum je budala ali kad čujem ovakve teze kao što je tvoja o "takvoj državi i gradu" pomislim da bi najbolje bilo da mi fino zajedno napravimo kineski zid na Dunavu pa nema nikom ni tamo ni vamo,i prijatelji ko što smo i bili.

zika

pre 11 godina

pretpostavljam da na ovom podrucju gde je besneo rat manjine predstavljaju veliki problem. zato ja ne bih primio kosovo nazad makar svi albanci sa kosova budu hteli da se vrate pod okrilje beograda. po meni je idealno sto nije doslo do velike srbije, mi skoro da nemamo problema sa manjinama. bolje da se na kosovu, bosni i hrvatskoj hvataju za glavu sta ce sa nama nego obrnuto (imali smo mi problema na kosovu, znamo kako je to). pomoci srbima tamo, ne dozvoljavati da im se ugrozavaju prava, mozda potpomoci i da se poveca prirastaj, ali nikakvo ujedinjenje sa srbijom ne bi bilo dobro.

Dejan

pre 11 godina

Ako takav covek moze da bude gradonacelnik drugog po velicini grada u jednoj drzavi i da javno izjavljuje ovako nesto (svi mi znamo da oni to ustvari misle i da mrznja postoji i tinja), sta mozemo ocekivati od takve drzave i takvog grada (makar bio najlepsi na svetu).... Prvi nemir u svetu i svi ce Srbi u Hrvatskoj proci kao pre 70 godina

Tako su izjavljivali i u Nemackoj 30-tih godina (znamo vec ko) protiv znamo vec koga i svi znamo sta se dogodilo posle....

damir

pre 11 godina

@ Da li je reprezantivan uzorak ne znam ali

Reprezentivan uzorak Hrvata je 80% pordska gradjana koje dobija predsjednik Josipovic I kad se ide klanjat srpskim zrtvama Oluje, i kad redovno posjecuje Jasenovac, itd.

A ono sto ti cinis je selektivno – npr kad neki balavac u hrvatskoj nekome razbije retrovizor, to se ovdje interpretira ko “prava narav svhih Hrvata”. Docim kad na EP u Srbija napadnu ljude s sjekirama o sofer-sajbe, te spale 40 hrvatskih auta – to su “izuzeci”, ko sto su “izuzeci” tisuce koji nose plakate i skandiraju podrsku ratnim zlocincima Mladicu i Karadzicu na danu proslave srpske drzavnosti, “izuzeci” su isto oni koji su oslikali cijeli Beograd s likom istih zlocinca, “izuzeci” su predsjednik Srbije koj je organizirao demonstracije podrske ratnim zlocinicim Mladicu i Karadzicu, kojima se sudi za genocid, itd (a za vrijeme Mladiceve komande u ratu u Hrvatskoj su takodjer pocinjeni masovni zlocini nad hrvatskim ciivlima, ko npr u Skrabnji)
A drugo, kad gledas Hrvatske portale, vecina nemaju nikakvu cenzuru, za razliku od velike censure svih komentare prije objave na srpskim portalima. Ajde da B92, Blic i svi ostali srpski portali ukinu cenzuru, pa dozvole potpunu slobodu komentiranja svi raznim Nasima i slicnim , te onima koji slave ratne zlocince na danu srpske drzavnosti, pa da onda na racun tih komentatora da dovodimo zakljucke o “pravoj naravi svhih Srba”

Zoran Simic

pre 11 godina

Kerum je obicna seljacina i ne treba ga uzimati za ozbiljno.Problem je u tome sto vecina Hrvata misli kao on, samo to javno ne govori. Mislite o tome.

pozdrav

pre 11 godina

evo vam ga jedan vic sa jednog hravtskog foruma:

Radili u Zagrebu anketu o tome trebaju li se Hercegovci iz Zagreba vratiti odakle su došli.
2 % smatralo je da trebaju, što prije.
2 % reklo je da im je svejedno.
96 % reklo je: "Neka nas ovdje."

Možda Kerum nije mislio samo na srbe iz srbije, a vi se svi odma primili. On je zapravo mislio na srbe, koji se možda tako ne izražavaju, a poreklom su iz razno raznih mešovitih brakova ili su i sami u istim a u doba rata su emigrirali iz Hercegovine širom bivše yuge i sveta!
Daleko od toga da pravdam ovog čoveka i njegove stavove. Čini mi se da je poruka prevashodno namenjena drugim nekim srbima, a ne onima iz srbije, e to što je on polupismena ovca pa ne zna da kaže šta misli, to je druga priča! Fazon u tome što su hercegovci u Hr jedni od najsposobnijih i najimućnijih ljudi, umetnuti su na visokim položajima u bankama, osiguravajućim društvima, ministarstvima, gradonačeknik zagreba je hercegovac, školski drug moga ujaka itd, a hrvati su mnogo kivni zbog toga... Možda vama svima ovo zvuča nestvarno ali je to zato što verovatno niste bili u zagrebu u skorije vreme i nemate prilike da razgovarata puno sa običnim, normalnim ljudima iz Hrvatske. A na vlasti i ovde i tamo su poslednja goveda koje nit znaju šta pričaju niti će odgovarati za ovakve stvari, i otvorena vredjanja i govor mržnje!!!

vlada-so

pre 11 godina

da postoji građanska svest a ne kukavičluk pola splita bi trebalo izaći na trgove i dati podršku svojim građanima srpske nacionalnosti.no,pošto živimo gde živimo jedina reakcija će biti u prigradskim konobama gde uz vino heroji današnjice će hvaliti tog karitasovog švercera u fazonu,ala im je reko.

Marko

pre 11 godina

Pogledao sam dva klipa sa youtube-a u kojima je Kerum glavni ucesnik: Kerum akademik i Kerum objasnjava Zagreb Zagrepcanima. Urnebes. Burleska. Da ovaj covek ne postoji, trebalo bi ga izmisliti! Toplo vam ih preporucujem.

nenad

pre 11 godina

covek je potpuno iskren i to treba konstatovati ,a da je u pravu evo dokaza da ga niko od hrvatskih politicara nije demantovao a za hrvate da ne pricamo kud cete bolji dokaz od ovog primera kolika samo mrznja prema srbima kod njih vlada

JohnyBgood

pre 11 godina

A gde su sada ambasadori Nemacke i drugih evropskih zemalja pa i Amerike? Da u Srbiji neko na ovakvoj poziciji tako primitivno opali po nekoj nacionalnoj zajednici digla bi se svekolika "evroatlanska kuka i motika". Cutanje cesto govori isto koliko i reci.

rvat

pre 11 godina

kerum nije baš normalan čovjek....ali srbi,budimo realni...i vi imate ovakvih pacijenata koliko god hoćeš...svašta su i oni izjavljivali o hrvatskoj i hrvatima..pogledajte samo tko vam je predsjednik

Augustin

pre 11 godina

Kad njegova sestra nije cula izjavu,objavljenu u medijima,kako moze da komentarise ko je shvatio pogresno a ko nije???
Takodje me interesuje kako mozes biti gradonacelnik i poslanik na republickom nivou,zar to nije su sprezi sa sukobom interesa?
Inace je doticna sestra vec poznata u narodu da nema za sta ona nema dozvolu,do duse dostavi je naknadno

Da li je jutarnji.hr reprezentativan uzorak, ne znam, ali...

pre 11 godina

Sublimacija prosečnog reagovanja hrvatskog čitaoca vezano za dati događaj na jutarnjem.hr ( www.jutarnji.hr/-moji-su-poslovni-problemi-poceli-kada-sam-rekao-da-ne-zelim-srbina-za-zeta-/1054095/ ):

"U 21 stoljeće živit,a brojit krvna zrnca ljudima stvarno fuj,a da on ipak provjrri možda je i on postao od svrbina.On je jedan lutak ili ti marioneta.Od kad uđe u politiku dobija je ziher 100kg.Imamo stvarno u politiku svakakvi,ali ovi je prvi."

I upravo takav je pristup i generalno kod suseda; deklarativno ćemo podržavati ljudska prava i sa gnušanjem posmatrati ko je i kakav a da nije iste vere/nacionalnosti, a istovremeno sa istim gnušanjem posmatrati istu tu drugu veru/nacionalnost (Contradictio in adjecto, odlično oslikan u navedenom komentaru).

Mislim, ok je...

Kako nije

pre 11 godina

Da Broz je kriv...kad nemate nista pametnije onda je Broz kriv ...kriv je Broz sto zimi pada sneg...kriv je Broz sto leti greje sunce...kriv je...a svi su ovi drugi pravi...

damir

pre 11 godina

po anketama, Kerum je najomrznutiji politicar u Hrvatskoj, svi se sprdavaju s njim, nitko ga ne shvaca ozbiljno. Na lanskim izborima, cak i u savjeznistvu s HDZ-om, njegova cijela koalicija je izgubila od lijeve koalicije u Dalmaciji, a jos jace je izgubio u Split, i od tada jos samo masovno propada

Goran

pre 11 godina

Od kako se Iuga- raspala u svim novonastalim banana drzavama su religija i ekstremni nacionalizam izasli na vidjelo. Na ovim prostorima ima vise miliona Keruma, pa ih nitko zbog toga ne stavlja na stub srama. dapace, velicaju ih. Kerum je malo sirov ali samo 1 od miliona. Politicari hoce da uniste covjeka koji je napravio(kao i ostali vjerovatno sumnjivim poslovima kao i svi ostali bogatasi i politicari) i poslovnu i biznis karijeru.

Toni

pre 11 godina

Nije mi jasno kako ovakav lik moze da bude prvi covek Splita? Nekad su dalmatinci izgledali mnogo bolje
(Tetka, 17. septembar 2012 12:45)

Ne poznajete splitsku političku scenu. Tamo se ne zna tko su gori: HDZovci ili SDPovci. Kerum je bio osvježenje, jer se Splićanima zgadila politika HDZ/SDP u gradu Splitu.

Klej

pre 11 godina

Covek je predmet izrugivanja i u Splitu i u Hrvatskoj. Dosao na vlast na bazu kredita koji su usmerevani prema politckoj i nacionalnoj osnovi. Ali, nikoa nece morati smenjivati, sam sebe je glupostima oborio.

mate_hr

pre 11 godina

pa krivi su mu srbi...tu prvenstveno mislim na pevaljke....jadan kerum je do ranih jutarnjih sati tulumario uz njih pa nije dobro vodio firmu. sve je to jedna velika urota protiv njega:)
zadnje vrime je skuzio kako mu podmetavaju, pa je rekao sam sebi. Kerume ne ajde na pevaljke, mozes kao kulturni biznismen i pravi hrvat otic kockati....

dejan

pre 11 godina

ma dobar je on covek samo se malo sali.
ajmo sad svi na more. posto sam vec bio na moru odo da kupim CDvitu pa da sledece godine planiram na more na tako blizu tako lepu.
Mozda ce me neko pretuci ili optuziti za ubistvo ali neme veze.
Jos nesto razmisljam kako da se izvinem gospodinu Zeljku za nevolje koje sam mu izazvao. Mozda da osnujem neki fond za one koje su Srbi u Hrvatskoj namucili. Ako ne bude para bar da saljemo izvinjenja.

saša

pre 11 godina

Da nije "tranzicije" ovakvi, kojih je svuda oko nas, bili bi, po logici stvari marginalizovani, kako u Splitu tako i u Čačku, npr. Ovako, oni se kao, pitaju nešto a mi ih kao, komentarišemo, jer to što oni kažu je kao, nešto bitno.

Igor

pre 11 godina

Kerum kao da je citirao Majn Kampf jer sto je Hitler govorio za Jevreje ovaj to ponavlja za Srbe. Ovo je vec patologija za sve i svja u Hrvatskoj su samo krivi srbi.

zlaja

pre 11 godina

Zar niko ne shvata da je ova izjava antihrvatska a ne antisrpska(naprotiv)??? Ako smo mu Srbi ovakvi kakvi smo( iz Srbije, oni koji zive u Hrvatskoj,i ostali razbacani po svetu) krivi za sve i objasnjenje za
njihove probleme nije li to ustvari priznanje njegove ( i mnogih drugih
koji "cute") paranoje i inferiornosti. Kerum prvenstveno mrzi svoj narod
ako stvarno misli to sto je rekao. Trebalo bi da analizira sta "cisti" Hrvati inace i misli o Hercegovcima kao sto je on.

Nataeos

pre 11 godina

Nije on izrazio svoje misljenje nego prica u ime hrvatskog naroda!!! Zato i jeste budala jer dobrih ljudi ima svukud a takvih bolesnika takodje!! Da je on reko "Moje misljenje." to je druga stvar!

Aleksandar Popovic

pre 11 godina

A gde je reagovanje nekog iz vlasti u "evropskoj Hrvatskoj"? Ili se i ona slaze sa Kerumovom izjavom?!? Nema, mozda, i zbog toga sto juce upravo predsednik Josipovic kaze da "Hrvatska prednjaci po postovanju manjinskih prava". Eto, i na ovom primeru se vidi koliko se ona stvarno postuju.

MarkoBG

pre 11 godina

Neozbiljnog čoveka ne treba shvatiti ozbiljno. Nije on vredan da se čovek nervira, nego više da se zapita ko na ovim prostima može da dođe na vlast, kad ima malo viška para. Tužno, ali je tako.

Prenesite pozdrav Željku Kerumu

pre 11 godina

Željko Kerume, bio si mladić kad je
Srpkinja Djurdja Bjedov
donela u Split zlatnu i srebrnu medalju iz plivanja, sa Olimpijskih igara u Meksiku 1968.g., i uputila pozdrav sugradjanima:
"Dragi moji Splićani!"

taca maca

pre 11 godina

Svako ima svog Keruma,mi ovde i oni tamo(onaj pati od srbofobije,a tu leka nema).Kad ljudi prestanu da se primaju na ovakve price svi "kerumovci" ce izumreti,a mi cemo ziveti srecno do kraja zivota.

brzi

pre 11 godina

Pa srbi su stvarno krivi za krah Keruma. Da bi još danas trajao rat, on bi još danas u svojim dučanima preprodavao humanitarnu pomoč ( 100% zarada). A Čermak bi bio danas nekdje u rangu barem ruskih oligarha ako ne i arapskih šejka, sve to od zarade sa preprodajom nafte bosanskim srbima. Toj dvojici i još nekim srbi su u stvari uništili posao jer je Slobi ponestalo love za daljnje ratovanje.

Lajavica

pre 11 godina

Nije on ništa kriv. Sami smo krivi. Pogledajte samo koliko na ovom sajtu ima onih koji su građani Srbije i predstavljaju se ovde kao Srbi, rođeni Beograđani..i šta sve ne, a o Srbima i Srbima govore još gore stvari.
Baš bih volela da neko ozbiljan izvrši neko istraživanje diskusija na forumima u Hrvatskoj, da vidimo ima li Hrvata koji tako rado pljuju po svojoj državi i sunarodnicima, kao mi.
Ne znam ni jedan narod na svetu koji je toliko spreman da se proda za šaku šarenih laža, i da se pospe fekalijama po glavi - samo da bi drugi bili zadovoljni.
Takvi nemamo čemu da se nadamo, osim ovome što nam stiže sa svih strana.

Ne mora se biti nacionalista, niti bi se smelo biti šovinista, ali se mora imati minimum samopoštovanja, što mi nemamo.

Вељо

pre 11 godina

И са оваквим политичким елитама ће Хрватска наредне године у ЕУ. Баш су постали толерантно друштво где су сви једнаки и равноправни...

Cale

pre 11 godina

Citam naslov i pomisljam da su ga osudile jave licnosti u Hrvatskoj, politicari, uticajni gradjani i udruzenja. Kad ono "malo morgen", osude od strane Srba. Sta je sa hrvatskom reakcjiom? Cutanje znaci odobravanje.

Вељо

pre 11 godina

И са оваквим политичким елитама ће Хрватска наредне године у ЕУ. Баш су постали толерантно друштво где су сви једнаки и равноправни...

Lajavica

pre 11 godina

Nije on ništa kriv. Sami smo krivi. Pogledajte samo koliko na ovom sajtu ima onih koji su građani Srbije i predstavljaju se ovde kao Srbi, rođeni Beograđani..i šta sve ne, a o Srbima i Srbima govore još gore stvari.
Baš bih volela da neko ozbiljan izvrši neko istraživanje diskusija na forumima u Hrvatskoj, da vidimo ima li Hrvata koji tako rado pljuju po svojoj državi i sunarodnicima, kao mi.
Ne znam ni jedan narod na svetu koji je toliko spreman da se proda za šaku šarenih laža, i da se pospe fekalijama po glavi - samo da bi drugi bili zadovoljni.
Takvi nemamo čemu da se nadamo, osim ovome što nam stiže sa svih strana.

Ne mora se biti nacionalista, niti bi se smelo biti šovinista, ali se mora imati minimum samopoštovanja, što mi nemamo.

Cale

pre 11 godina

Citam naslov i pomisljam da su ga osudile jave licnosti u Hrvatskoj, politicari, uticajni gradjani i udruzenja. Kad ono "malo morgen", osude od strane Srba. Sta je sa hrvatskom reakcjiom? Cutanje znaci odobravanje.

Prenesite pozdrav Željku Kerumu

pre 11 godina

Željko Kerume, bio si mladić kad je
Srpkinja Djurdja Bjedov
donela u Split zlatnu i srebrnu medalju iz plivanja, sa Olimpijskih igara u Meksiku 1968.g., i uputila pozdrav sugradjanima:
"Dragi moji Splićani!"

Igor

pre 11 godina

Kerum kao da je citirao Majn Kampf jer sto je Hitler govorio za Jevreje ovaj to ponavlja za Srbe. Ovo je vec patologija za sve i svja u Hrvatskoj su samo krivi srbi.

taca maca

pre 11 godina

Svako ima svog Keruma,mi ovde i oni tamo(onaj pati od srbofobije,a tu leka nema).Kad ljudi prestanu da se primaju na ovakve price svi "kerumovci" ce izumreti,a mi cemo ziveti srecno do kraja zivota.

brzi

pre 11 godina

Pa srbi su stvarno krivi za krah Keruma. Da bi još danas trajao rat, on bi još danas u svojim dučanima preprodavao humanitarnu pomoč ( 100% zarada). A Čermak bi bio danas nekdje u rangu barem ruskih oligarha ako ne i arapskih šejka, sve to od zarade sa preprodajom nafte bosanskim srbima. Toj dvojici i još nekim srbi su u stvari uništili posao jer je Slobi ponestalo love za daljnje ratovanje.

mate_hr

pre 11 godina

pa krivi su mu srbi...tu prvenstveno mislim na pevaljke....jadan kerum je do ranih jutarnjih sati tulumario uz njih pa nije dobro vodio firmu. sve je to jedna velika urota protiv njega:)
zadnje vrime je skuzio kako mu podmetavaju, pa je rekao sam sebi. Kerume ne ajde na pevaljke, mozes kao kulturni biznismen i pravi hrvat otic kockati....

Toni

pre 11 godina

Nije mi jasno kako ovakav lik moze da bude prvi covek Splita? Nekad su dalmatinci izgledali mnogo bolje
(Tetka, 17. septembar 2012 12:45)

Ne poznajete splitsku političku scenu. Tamo se ne zna tko su gori: HDZovci ili SDPovci. Kerum je bio osvježenje, jer se Splićanima zgadila politika HDZ/SDP u gradu Splitu.

Aleksandar Popovic

pre 11 godina

A gde je reagovanje nekog iz vlasti u "evropskoj Hrvatskoj"? Ili se i ona slaze sa Kerumovom izjavom?!? Nema, mozda, i zbog toga sto juce upravo predsednik Josipovic kaze da "Hrvatska prednjaci po postovanju manjinskih prava". Eto, i na ovom primeru se vidi koliko se ona stvarno postuju.

Nataeos

pre 11 godina

Nije on izrazio svoje misljenje nego prica u ime hrvatskog naroda!!! Zato i jeste budala jer dobrih ljudi ima svukud a takvih bolesnika takodje!! Da je on reko "Moje misljenje." to je druga stvar!

dejan

pre 11 godina

ma dobar je on covek samo se malo sali.
ajmo sad svi na more. posto sam vec bio na moru odo da kupim CDvitu pa da sledece godine planiram na more na tako blizu tako lepu.
Mozda ce me neko pretuci ili optuziti za ubistvo ali neme veze.
Jos nesto razmisljam kako da se izvinem gospodinu Zeljku za nevolje koje sam mu izazvao. Mozda da osnujem neki fond za one koje su Srbi u Hrvatskoj namucili. Ako ne bude para bar da saljemo izvinjenja.

saša

pre 11 godina

Da nije "tranzicije" ovakvi, kojih je svuda oko nas, bili bi, po logici stvari marginalizovani, kako u Splitu tako i u Čačku, npr. Ovako, oni se kao, pitaju nešto a mi ih kao, komentarišemo, jer to što oni kažu je kao, nešto bitno.

MarkoBG

pre 11 godina

Neozbiljnog čoveka ne treba shvatiti ozbiljno. Nije on vredan da se čovek nervira, nego više da se zapita ko na ovim prostima može da dođe na vlast, kad ima malo viška para. Tužno, ali je tako.

Klej

pre 11 godina

Covek je predmet izrugivanja i u Splitu i u Hrvatskoj. Dosao na vlast na bazu kredita koji su usmerevani prema politckoj i nacionalnoj osnovi. Ali, nikoa nece morati smenjivati, sam sebe je glupostima oborio.

rvat

pre 11 godina

kerum nije baš normalan čovjek....ali srbi,budimo realni...i vi imate ovakvih pacijenata koliko god hoćeš...svašta su i oni izjavljivali o hrvatskoj i hrvatima..pogledajte samo tko vam je predsjednik

zlaja

pre 11 godina

Zar niko ne shvata da je ova izjava antihrvatska a ne antisrpska(naprotiv)??? Ako smo mu Srbi ovakvi kakvi smo( iz Srbije, oni koji zive u Hrvatskoj,i ostali razbacani po svetu) krivi za sve i objasnjenje za
njihove probleme nije li to ustvari priznanje njegove ( i mnogih drugih
koji "cute") paranoje i inferiornosti. Kerum prvenstveno mrzi svoj narod
ako stvarno misli to sto je rekao. Trebalo bi da analizira sta "cisti" Hrvati inace i misli o Hercegovcima kao sto je on.

JohnyBgood

pre 11 godina

A gde su sada ambasadori Nemacke i drugih evropskih zemalja pa i Amerike? Da u Srbiji neko na ovakvoj poziciji tako primitivno opali po nekoj nacionalnoj zajednici digla bi se svekolika "evroatlanska kuka i motika". Cutanje cesto govori isto koliko i reci.

nenad

pre 11 godina

covek je potpuno iskren i to treba konstatovati ,a da je u pravu evo dokaza da ga niko od hrvatskih politicara nije demantovao a za hrvate da ne pricamo kud cete bolji dokaz od ovog primera kolika samo mrznja prema srbima kod njih vlada

damir

pre 11 godina

po anketama, Kerum je najomrznutiji politicar u Hrvatskoj, svi se sprdavaju s njim, nitko ga ne shvaca ozbiljno. Na lanskim izborima, cak i u savjeznistvu s HDZ-om, njegova cijela koalicija je izgubila od lijeve koalicije u Dalmaciji, a jos jace je izgubio u Split, i od tada jos samo masovno propada

Marko

pre 11 godina

Pogledao sam dva klipa sa youtube-a u kojima je Kerum glavni ucesnik: Kerum akademik i Kerum objasnjava Zagreb Zagrepcanima. Urnebes. Burleska. Da ovaj covek ne postoji, trebalo bi ga izmisliti! Toplo vam ih preporucujem.

vlada-so

pre 11 godina

da postoji građanska svest a ne kukavičluk pola splita bi trebalo izaći na trgove i dati podršku svojim građanima srpske nacionalnosti.no,pošto živimo gde živimo jedina reakcija će biti u prigradskim konobama gde uz vino heroji današnjice će hvaliti tog karitasovog švercera u fazonu,ala im je reko.

Da li je jutarnji.hr reprezentativan uzorak, ne znam, ali...

pre 11 godina

Sublimacija prosečnog reagovanja hrvatskog čitaoca vezano za dati događaj na jutarnjem.hr ( www.jutarnji.hr/-moji-su-poslovni-problemi-poceli-kada-sam-rekao-da-ne-zelim-srbina-za-zeta-/1054095/ ):

"U 21 stoljeće živit,a brojit krvna zrnca ljudima stvarno fuj,a da on ipak provjrri možda je i on postao od svrbina.On je jedan lutak ili ti marioneta.Od kad uđe u politiku dobija je ziher 100kg.Imamo stvarno u politiku svakakvi,ali ovi je prvi."

I upravo takav je pristup i generalno kod suseda; deklarativno ćemo podržavati ljudska prava i sa gnušanjem posmatrati ko je i kakav a da nije iste vere/nacionalnosti, a istovremeno sa istim gnušanjem posmatrati istu tu drugu veru/nacionalnost (Contradictio in adjecto, odlično oslikan u navedenom komentaru).

Mislim, ok je...

Kako nije

pre 11 godina

Da Broz je kriv...kad nemate nista pametnije onda je Broz kriv ...kriv je Broz sto zimi pada sneg...kriv je Broz sto leti greje sunce...kriv je...a svi su ovi drugi pravi...

Zoran Simic

pre 11 godina

Kerum je obicna seljacina i ne treba ga uzimati za ozbiljno.Problem je u tome sto vecina Hrvata misli kao on, samo to javno ne govori. Mislite o tome.

damir

pre 11 godina

@ Da li je reprezantivan uzorak ne znam ali

Reprezentivan uzorak Hrvata je 80% pordska gradjana koje dobija predsjednik Josipovic I kad se ide klanjat srpskim zrtvama Oluje, i kad redovno posjecuje Jasenovac, itd.

A ono sto ti cinis je selektivno – npr kad neki balavac u hrvatskoj nekome razbije retrovizor, to se ovdje interpretira ko “prava narav svhih Hrvata”. Docim kad na EP u Srbija napadnu ljude s sjekirama o sofer-sajbe, te spale 40 hrvatskih auta – to su “izuzeci”, ko sto su “izuzeci” tisuce koji nose plakate i skandiraju podrsku ratnim zlocincima Mladicu i Karadzicu na danu proslave srpske drzavnosti, “izuzeci” su isto oni koji su oslikali cijeli Beograd s likom istih zlocinca, “izuzeci” su predsjednik Srbije koj je organizirao demonstracije podrske ratnim zlocinicim Mladicu i Karadzicu, kojima se sudi za genocid, itd (a za vrijeme Mladiceve komande u ratu u Hrvatskoj su takodjer pocinjeni masovni zlocini nad hrvatskim ciivlima, ko npr u Skrabnji)
A drugo, kad gledas Hrvatske portale, vecina nemaju nikakvu cenzuru, za razliku od velike censure svih komentare prije objave na srpskim portalima. Ajde da B92, Blic i svi ostali srpski portali ukinu cenzuru, pa dozvole potpunu slobodu komentiranja svi raznim Nasima i slicnim , te onima koji slave ratne zlocince na danu srpske drzavnosti, pa da onda na racun tih komentatora da dovodimo zakljucke o “pravoj naravi svhih Srba”

pozdrav

pre 11 godina

evo vam ga jedan vic sa jednog hravtskog foruma:

Radili u Zagrebu anketu o tome trebaju li se Hercegovci iz Zagreba vratiti odakle su došli.
2 % smatralo je da trebaju, što prije.
2 % reklo je da im je svejedno.
96 % reklo je: "Neka nas ovdje."

Možda Kerum nije mislio samo na srbe iz srbije, a vi se svi odma primili. On je zapravo mislio na srbe, koji se možda tako ne izražavaju, a poreklom su iz razno raznih mešovitih brakova ili su i sami u istim a u doba rata su emigrirali iz Hercegovine širom bivše yuge i sveta!
Daleko od toga da pravdam ovog čoveka i njegove stavove. Čini mi se da je poruka prevashodno namenjena drugim nekim srbima, a ne onima iz srbije, e to što je on polupismena ovca pa ne zna da kaže šta misli, to je druga priča! Fazon u tome što su hercegovci u Hr jedni od najsposobnijih i najimućnijih ljudi, umetnuti su na visokim položajima u bankama, osiguravajućim društvima, ministarstvima, gradonačeknik zagreba je hercegovac, školski drug moga ujaka itd, a hrvati su mnogo kivni zbog toga... Možda vama svima ovo zvuča nestvarno ali je to zato što verovatno niste bili u zagrebu u skorije vreme i nemate prilike da razgovarata puno sa običnim, normalnim ljudima iz Hrvatske. A na vlasti i ovde i tamo su poslednja goveda koje nit znaju šta pričaju niti će odgovarati za ovakve stvari, i otvorena vredjanja i govor mržnje!!!

marko

pre 11 godina

Pa barem nije rekao da nekog treba protivnike “ubit rdjavom kasikom”, ko sto je rekao Seselj, do pre 4 godine stranacki vodja naseg danasnjeg predsednika Srbija. Takodje se Kerumu ne sudi za ubistva i proterivanje Srba, ko sto se Seselju sudi za ubistva i proterivanje Hrvata iz Vojvodine, te ratne zlocine nad Hrvatima u Hrvatskoj. Jasno dok se sudilo Seselju za te zlocine nad Hrvatima i Bosnjacima, taj isti Seselj je dugo godina imao ne samo podrsku naseg sadasnjeg predsednika, vec je redovno za njega glasalo a 40% Srba

Dejan

pre 11 godina

Ako takav covek moze da bude gradonacelnik drugog po velicini grada u jednoj drzavi i da javno izjavljuje ovako nesto (svi mi znamo da oni to ustvari misle i da mrznja postoji i tinja), sta mozemo ocekivati od takve drzave i takvog grada (makar bio najlepsi na svetu).... Prvi nemir u svetu i svi ce Srbi u Hrvatskoj proci kao pre 70 godina

Tako su izjavljivali i u Nemackoj 30-tih godina (znamo vec ko) protiv znamo vec koga i svi znamo sta se dogodilo posle....

Goran

pre 11 godina

Od kako se Iuga- raspala u svim novonastalim banana drzavama su religija i ekstremni nacionalizam izasli na vidjelo. Na ovim prostorima ima vise miliona Keruma, pa ih nitko zbog toga ne stavlja na stub srama. dapace, velicaju ih. Kerum je malo sirov ali samo 1 od miliona. Politicari hoce da uniste covjeka koji je napravio(kao i ostali vjerovatno sumnjivim poslovima kao i svi ostali bogatasi i politicari) i poslovnu i biznis karijeru.

Augustin

pre 11 godina

Kad njegova sestra nije cula izjavu,objavljenu u medijima,kako moze da komentarise ko je shvatio pogresno a ko nije???
Takodje me interesuje kako mozes biti gradonacelnik i poslanik na republickom nivou,zar to nije su sprezi sa sukobom interesa?
Inace je doticna sestra vec poznata u narodu da nema za sta ona nema dozvolu,do duse dostavi je naknadno

zika

pre 11 godina

pretpostavljam da na ovom podrucju gde je besneo rat manjine predstavljaju veliki problem. zato ja ne bih primio kosovo nazad makar svi albanci sa kosova budu hteli da se vrate pod okrilje beograda. po meni je idealno sto nije doslo do velike srbije, mi skoro da nemamo problema sa manjinama. bolje da se na kosovu, bosni i hrvatskoj hvataju za glavu sta ce sa nama nego obrnuto (imali smo mi problema na kosovu, znamo kako je to). pomoci srbima tamo, ne dozvoljavati da im se ugrozavaju prava, mozda potpomoci i da se poveca prirastaj, ali nikakvo ujedinjenje sa srbijom ne bi bilo dobro.

mirko

pre 11 godina

E, bre kakvi smo mi Srbi... uvek "pogrešno shvatimo" poruke svih nasih dokazanih evroatlantskih "prijatelja", "partnera" i "saveznika".

maylo,zg

pre 11 godina

Ako takav covek moze da bude gradonacelnik drugog po velicini grada u jednoj drzavi i da javno izjavljuje ovako nesto (svi mi znamo da oni to ustvari misle i da mrznja postoji i tinja), sta mozemo ocekivati od takve drzave i takvog grada (makar bio najlepsi na svetu).... Prvi nemir u svetu i svi ce Srbi u Hrvatskoj proci kao pre 70 godina

Tako su izjavljivali i u Nemackoj 30-tih godina (znamo vec ko) protiv znamo vec koga i svi znamo sta se dogodilo posle....
(Dejan, 17. septembar 2012 20:51)

A šta bi onda rekao za Talijane,kakvi su oni ljudi kad su izabrali onog primitivnog hohštaplera Berlusconija za premijera.Za Keruma su Splićani glasali iz očaja,bilo im je više dosta i HDZ-a i SDP-a pa su rekli ajde da probamo sa ovim,jest čoban ali uspješan čoban,možda napravi nešto.I brzo se pokajali.Kerum je budala ali kad čujem ovakve teze kao što je tvoja o "takvoj državi i gradu" pomislim da bi najbolje bilo da mi fino zajedno napravimo kineski zid na Dunavu pa nema nikom ni tamo ni vamo,i prijatelji ko što smo i bili.

Za Damira (apropo reprezentativnog uzorka)

pre 11 godina

...
(damir, 17. septembar 2012 20:26)

Damire, ja mogu da kažem da tvoja poštovana zemlja ulazi u EU a da pitanje sprovedenog genocida u CRO neće biti stavljeno na debatu nijednog momenta jer je politika EU takva i CRO sa tom tamnom stranom istorije joj neće smetati mnogo.
No pošto želim da izbegnem taj top-down princip (i da time odmah uđemo u spiralu bespotrebnih argumentiranja), želim ti reći sledeće.

Ti ne znaš da li sve ono što si nabrojao - a što predstavlja lošu sliku o Srbima - da to možda predstavlja nešto na šta ne ja, nego prosečan građanin Srbije nije ponosan. Ne znaš, a krenuo si odmah sa argumentom o mom neselektivnom pristupu.
Ti takođe ne znaš da ja duže vreme živim i radim u Hrvatskoj, te da ne moram konsultovati niti jutarnji niti večernji, nego sam u realnom okruženju.

Mislim da Kerum neće odgovarati za to što je rekao, ali je od toga mnogo bitnije da običan građanin Hrvatske prestane da oseća prezir i mržnju kad čuje bilo šta što ga asocira na Srbiju, a tema ovog foruma je vest vezana za Keruma i reakcije na njegovu izjavu, zar ne?

Život ide dalje, a prosečne građane Srbije čeka egzistencijalna borba u budućnosti, a uz veliki rad će ići i dalje praštanje i razumevanje u paketu, ako razumeš šta hoću da kažem. Dobar početak bi po meni bio recipročan početak, ali pošto je svaki početak težak, u tom svetlu mogu da razumem i tvoje reagovanje na moj komentar.

Moje je bilo da ukažem na to kako se "diše" u CRO. Benefita ili preventive radi.

Lajavica

pre 11 godina

Nije on ništa kriv. Sami smo krivi. Pogledajte samo koliko na ovom sajtu ima onih koji su građani Srbije i predstavljaju se ovde kao Srbi, rođeni Beograđani..i šta sve ne, a o Srbima i Srbima govore još gore stvari.
Baš bih volela da neko ozbiljan izvrši neko istraživanje diskusija na forumima u Hrvatskoj, da vidimo ima li Hrvata koji tako rado pljuju po svojoj državi i sunarodnicima, kao mi.
Ne znam ni jedan narod na svetu koji je toliko spreman da se proda za šaku šarenih laža, i da se pospe fekalijama po glavi - samo da bi drugi bili zadovoljni.
Takvi nemamo čemu da se nadamo, osim ovome što nam stiže sa svih strana.

Ne mora se biti nacionalista, niti bi se smelo biti šovinista, ali se mora imati minimum samopoštovanja, što mi nemamo.

Goran

pre 11 godina

Od kako se Iuga- raspala u svim novonastalim banana drzavama su religija i ekstremni nacionalizam izasli na vidjelo. Na ovim prostorima ima vise miliona Keruma, pa ih nitko zbog toga ne stavlja na stub srama. dapace, velicaju ih. Kerum je malo sirov ali samo 1 od miliona. Politicari hoce da uniste covjeka koji je napravio(kao i ostali vjerovatno sumnjivim poslovima kao i svi ostali bogatasi i politicari) i poslovnu i biznis karijeru.

Вељо

pre 11 godina

И са оваквим политичким елитама ће Хрватска наредне године у ЕУ. Баш су постали толерантно друштво где су сви једнаки и равноправни...

taca maca

pre 11 godina

Svako ima svog Keruma,mi ovde i oni tamo(onaj pati od srbofobije,a tu leka nema).Kad ljudi prestanu da se primaju na ovakve price svi "kerumovci" ce izumreti,a mi cemo ziveti srecno do kraja zivota.

rvat

pre 11 godina

kerum nije baš normalan čovjek....ali srbi,budimo realni...i vi imate ovakvih pacijenata koliko god hoćeš...svašta su i oni izjavljivali o hrvatskoj i hrvatima..pogledajte samo tko vam je predsjednik

damir

pre 11 godina

@ Da li je reprezantivan uzorak ne znam ali

Reprezentivan uzorak Hrvata je 80% pordska gradjana koje dobija predsjednik Josipovic I kad se ide klanjat srpskim zrtvama Oluje, i kad redovno posjecuje Jasenovac, itd.

A ono sto ti cinis je selektivno – npr kad neki balavac u hrvatskoj nekome razbije retrovizor, to se ovdje interpretira ko “prava narav svhih Hrvata”. Docim kad na EP u Srbija napadnu ljude s sjekirama o sofer-sajbe, te spale 40 hrvatskih auta – to su “izuzeci”, ko sto su “izuzeci” tisuce koji nose plakate i skandiraju podrsku ratnim zlocincima Mladicu i Karadzicu na danu proslave srpske drzavnosti, “izuzeci” su isto oni koji su oslikali cijeli Beograd s likom istih zlocinca, “izuzeci” su predsjednik Srbije koj je organizirao demonstracije podrske ratnim zlocinicim Mladicu i Karadzicu, kojima se sudi za genocid, itd (a za vrijeme Mladiceve komande u ratu u Hrvatskoj su takodjer pocinjeni masovni zlocini nad hrvatskim ciivlima, ko npr u Skrabnji)
A drugo, kad gledas Hrvatske portale, vecina nemaju nikakvu cenzuru, za razliku od velike censure svih komentare prije objave na srpskim portalima. Ajde da B92, Blic i svi ostali srpski portali ukinu cenzuru, pa dozvole potpunu slobodu komentiranja svi raznim Nasima i slicnim , te onima koji slave ratne zlocince na danu srpske drzavnosti, pa da onda na racun tih komentatora da dovodimo zakljucke o “pravoj naravi svhih Srba”

dejan

pre 11 godina

ma dobar je on covek samo se malo sali.
ajmo sad svi na more. posto sam vec bio na moru odo da kupim CDvitu pa da sledece godine planiram na more na tako blizu tako lepu.
Mozda ce me neko pretuci ili optuziti za ubistvo ali neme veze.
Jos nesto razmisljam kako da se izvinem gospodinu Zeljku za nevolje koje sam mu izazvao. Mozda da osnujem neki fond za one koje su Srbi u Hrvatskoj namucili. Ako ne bude para bar da saljemo izvinjenja.

Prenesite pozdrav Željku Kerumu

pre 11 godina

Željko Kerume, bio si mladić kad je
Srpkinja Djurdja Bjedov
donela u Split zlatnu i srebrnu medalju iz plivanja, sa Olimpijskih igara u Meksiku 1968.g., i uputila pozdrav sugradjanima:
"Dragi moji Splićani!"

marko

pre 11 godina

Pa barem nije rekao da nekog treba protivnike “ubit rdjavom kasikom”, ko sto je rekao Seselj, do pre 4 godine stranacki vodja naseg danasnjeg predsednika Srbija. Takodje se Kerumu ne sudi za ubistva i proterivanje Srba, ko sto se Seselju sudi za ubistva i proterivanje Hrvata iz Vojvodine, te ratne zlocine nad Hrvatima u Hrvatskoj. Jasno dok se sudilo Seselju za te zlocine nad Hrvatima i Bosnjacima, taj isti Seselj je dugo godina imao ne samo podrsku naseg sadasnjeg predsednika, vec je redovno za njega glasalo a 40% Srba

zlaja

pre 11 godina

Zar niko ne shvata da je ova izjava antihrvatska a ne antisrpska(naprotiv)??? Ako smo mu Srbi ovakvi kakvi smo( iz Srbije, oni koji zive u Hrvatskoj,i ostali razbacani po svetu) krivi za sve i objasnjenje za
njihove probleme nije li to ustvari priznanje njegove ( i mnogih drugih
koji "cute") paranoje i inferiornosti. Kerum prvenstveno mrzi svoj narod
ako stvarno misli to sto je rekao. Trebalo bi da analizira sta "cisti" Hrvati inace i misli o Hercegovcima kao sto je on.

Toni

pre 11 godina

Nije mi jasno kako ovakav lik moze da bude prvi covek Splita? Nekad su dalmatinci izgledali mnogo bolje
(Tetka, 17. septembar 2012 12:45)

Ne poznajete splitsku političku scenu. Tamo se ne zna tko su gori: HDZovci ili SDPovci. Kerum je bio osvježenje, jer se Splićanima zgadila politika HDZ/SDP u gradu Splitu.

Cale

pre 11 godina

Citam naslov i pomisljam da su ga osudile jave licnosti u Hrvatskoj, politicari, uticajni gradjani i udruzenja. Kad ono "malo morgen", osude od strane Srba. Sta je sa hrvatskom reakcjiom? Cutanje znaci odobravanje.

MarkoBG

pre 11 godina

Neozbiljnog čoveka ne treba shvatiti ozbiljno. Nije on vredan da se čovek nervira, nego više da se zapita ko na ovim prostima može da dođe na vlast, kad ima malo viška para. Tužno, ali je tako.

Nataeos

pre 11 godina

Nije on izrazio svoje misljenje nego prica u ime hrvatskog naroda!!! Zato i jeste budala jer dobrih ljudi ima svukud a takvih bolesnika takodje!! Da je on reko "Moje misljenje." to je druga stvar!

saša

pre 11 godina

Da nije "tranzicije" ovakvi, kojih je svuda oko nas, bili bi, po logici stvari marginalizovani, kako u Splitu tako i u Čačku, npr. Ovako, oni se kao, pitaju nešto a mi ih kao, komentarišemo, jer to što oni kažu je kao, nešto bitno.

Da li je jutarnji.hr reprezentativan uzorak, ne znam, ali...

pre 11 godina

Sublimacija prosečnog reagovanja hrvatskog čitaoca vezano za dati događaj na jutarnjem.hr ( www.jutarnji.hr/-moji-su-poslovni-problemi-poceli-kada-sam-rekao-da-ne-zelim-srbina-za-zeta-/1054095/ ):

"U 21 stoljeće živit,a brojit krvna zrnca ljudima stvarno fuj,a da on ipak provjrri možda je i on postao od svrbina.On je jedan lutak ili ti marioneta.Od kad uđe u politiku dobija je ziher 100kg.Imamo stvarno u politiku svakakvi,ali ovi je prvi."

I upravo takav je pristup i generalno kod suseda; deklarativno ćemo podržavati ljudska prava i sa gnušanjem posmatrati ko je i kakav a da nije iste vere/nacionalnosti, a istovremeno sa istim gnušanjem posmatrati istu tu drugu veru/nacionalnost (Contradictio in adjecto, odlično oslikan u navedenom komentaru).

Mislim, ok je...

vlada-so

pre 11 godina

da postoji građanska svest a ne kukavičluk pola splita bi trebalo izaći na trgove i dati podršku svojim građanima srpske nacionalnosti.no,pošto živimo gde živimo jedina reakcija će biti u prigradskim konobama gde uz vino heroji današnjice će hvaliti tog karitasovog švercera u fazonu,ala im je reko.

Zoran Simic

pre 11 godina

Kerum je obicna seljacina i ne treba ga uzimati za ozbiljno.Problem je u tome sto vecina Hrvata misli kao on, samo to javno ne govori. Mislite o tome.

zika

pre 11 godina

pretpostavljam da na ovom podrucju gde je besneo rat manjine predstavljaju veliki problem. zato ja ne bih primio kosovo nazad makar svi albanci sa kosova budu hteli da se vrate pod okrilje beograda. po meni je idealno sto nije doslo do velike srbije, mi skoro da nemamo problema sa manjinama. bolje da se na kosovu, bosni i hrvatskoj hvataju za glavu sta ce sa nama nego obrnuto (imali smo mi problema na kosovu, znamo kako je to). pomoci srbima tamo, ne dozvoljavati da im se ugrozavaju prava, mozda potpomoci i da se poveca prirastaj, ali nikakvo ujedinjenje sa srbijom ne bi bilo dobro.

Za Damira (apropo reprezentativnog uzorka)

pre 11 godina

...
(damir, 17. septembar 2012 20:26)

Damire, ja mogu da kažem da tvoja poštovana zemlja ulazi u EU a da pitanje sprovedenog genocida u CRO neće biti stavljeno na debatu nijednog momenta jer je politika EU takva i CRO sa tom tamnom stranom istorije joj neće smetati mnogo.
No pošto želim da izbegnem taj top-down princip (i da time odmah uđemo u spiralu bespotrebnih argumentiranja), želim ti reći sledeće.

Ti ne znaš da li sve ono što si nabrojao - a što predstavlja lošu sliku o Srbima - da to možda predstavlja nešto na šta ne ja, nego prosečan građanin Srbije nije ponosan. Ne znaš, a krenuo si odmah sa argumentom o mom neselektivnom pristupu.
Ti takođe ne znaš da ja duže vreme živim i radim u Hrvatskoj, te da ne moram konsultovati niti jutarnji niti večernji, nego sam u realnom okruženju.

Mislim da Kerum neće odgovarati za to što je rekao, ali je od toga mnogo bitnije da običan građanin Hrvatske prestane da oseća prezir i mržnju kad čuje bilo šta što ga asocira na Srbiju, a tema ovog foruma je vest vezana za Keruma i reakcije na njegovu izjavu, zar ne?

Život ide dalje, a prosečne građane Srbije čeka egzistencijalna borba u budućnosti, a uz veliki rad će ići i dalje praštanje i razumevanje u paketu, ako razumeš šta hoću da kažem. Dobar početak bi po meni bio recipročan početak, ali pošto je svaki početak težak, u tom svetlu mogu da razumem i tvoje reagovanje na moj komentar.

Moje je bilo da ukažem na to kako se "diše" u CRO. Benefita ili preventive radi.

nenad

pre 11 godina

covek je potpuno iskren i to treba konstatovati ,a da je u pravu evo dokaza da ga niko od hrvatskih politicara nije demantovao a za hrvate da ne pricamo kud cete bolji dokaz od ovog primera kolika samo mrznja prema srbima kod njih vlada

JohnyBgood

pre 11 godina

A gde su sada ambasadori Nemacke i drugih evropskih zemalja pa i Amerike? Da u Srbiji neko na ovakvoj poziciji tako primitivno opali po nekoj nacionalnoj zajednici digla bi se svekolika "evroatlanska kuka i motika". Cutanje cesto govori isto koliko i reci.

Dejan

pre 11 godina

Ako takav covek moze da bude gradonacelnik drugog po velicini grada u jednoj drzavi i da javno izjavljuje ovako nesto (svi mi znamo da oni to ustvari misle i da mrznja postoji i tinja), sta mozemo ocekivati od takve drzave i takvog grada (makar bio najlepsi na svetu).... Prvi nemir u svetu i svi ce Srbi u Hrvatskoj proci kao pre 70 godina

Tako su izjavljivali i u Nemackoj 30-tih godina (znamo vec ko) protiv znamo vec koga i svi znamo sta se dogodilo posle....

mirko

pre 11 godina

E, bre kakvi smo mi Srbi... uvek "pogrešno shvatimo" poruke svih nasih dokazanih evroatlantskih "prijatelja", "partnera" i "saveznika".

brzi

pre 11 godina

Pa srbi su stvarno krivi za krah Keruma. Da bi još danas trajao rat, on bi još danas u svojim dučanima preprodavao humanitarnu pomoč ( 100% zarada). A Čermak bi bio danas nekdje u rangu barem ruskih oligarha ako ne i arapskih šejka, sve to od zarade sa preprodajom nafte bosanskim srbima. Toj dvojici i još nekim srbi su u stvari uništili posao jer je Slobi ponestalo love za daljnje ratovanje.

Igor

pre 11 godina

Kerum kao da je citirao Majn Kampf jer sto je Hitler govorio za Jevreje ovaj to ponavlja za Srbe. Ovo je vec patologija za sve i svja u Hrvatskoj su samo krivi srbi.

pozdrav

pre 11 godina

evo vam ga jedan vic sa jednog hravtskog foruma:

Radili u Zagrebu anketu o tome trebaju li se Hercegovci iz Zagreba vratiti odakle su došli.
2 % smatralo je da trebaju, što prije.
2 % reklo je da im je svejedno.
96 % reklo je: "Neka nas ovdje."

Možda Kerum nije mislio samo na srbe iz srbije, a vi se svi odma primili. On je zapravo mislio na srbe, koji se možda tako ne izražavaju, a poreklom su iz razno raznih mešovitih brakova ili su i sami u istim a u doba rata su emigrirali iz Hercegovine širom bivše yuge i sveta!
Daleko od toga da pravdam ovog čoveka i njegove stavove. Čini mi se da je poruka prevashodno namenjena drugim nekim srbima, a ne onima iz srbije, e to što je on polupismena ovca pa ne zna da kaže šta misli, to je druga priča! Fazon u tome što su hercegovci u Hr jedni od najsposobnijih i najimućnijih ljudi, umetnuti su na visokim položajima u bankama, osiguravajućim društvima, ministarstvima, gradonačeknik zagreba je hercegovac, školski drug moga ujaka itd, a hrvati su mnogo kivni zbog toga... Možda vama svima ovo zvuča nestvarno ali je to zato što verovatno niste bili u zagrebu u skorije vreme i nemate prilike da razgovarata puno sa običnim, normalnim ljudima iz Hrvatske. A na vlasti i ovde i tamo su poslednja goveda koje nit znaju šta pričaju niti će odgovarati za ovakve stvari, i otvorena vredjanja i govor mržnje!!!

Aleksandar Popovic

pre 11 godina

A gde je reagovanje nekog iz vlasti u "evropskoj Hrvatskoj"? Ili se i ona slaze sa Kerumovom izjavom?!? Nema, mozda, i zbog toga sto juce upravo predsednik Josipovic kaze da "Hrvatska prednjaci po postovanju manjinskih prava". Eto, i na ovom primeru se vidi koliko se ona stvarno postuju.

Klej

pre 11 godina

Covek je predmet izrugivanja i u Splitu i u Hrvatskoj. Dosao na vlast na bazu kredita koji su usmerevani prema politckoj i nacionalnoj osnovi. Ali, nikoa nece morati smenjivati, sam sebe je glupostima oborio.

Kako nije

pre 11 godina

Da Broz je kriv...kad nemate nista pametnije onda je Broz kriv ...kriv je Broz sto zimi pada sneg...kriv je Broz sto leti greje sunce...kriv je...a svi su ovi drugi pravi...

Marko

pre 11 godina

Pogledao sam dva klipa sa youtube-a u kojima je Kerum glavni ucesnik: Kerum akademik i Kerum objasnjava Zagreb Zagrepcanima. Urnebes. Burleska. Da ovaj covek ne postoji, trebalo bi ga izmisliti! Toplo vam ih preporucujem.

mate_hr

pre 11 godina

pa krivi su mu srbi...tu prvenstveno mislim na pevaljke....jadan kerum je do ranih jutarnjih sati tulumario uz njih pa nije dobro vodio firmu. sve je to jedna velika urota protiv njega:)
zadnje vrime je skuzio kako mu podmetavaju, pa je rekao sam sebi. Kerume ne ajde na pevaljke, mozes kao kulturni biznismen i pravi hrvat otic kockati....

damir

pre 11 godina

po anketama, Kerum je najomrznutiji politicar u Hrvatskoj, svi se sprdavaju s njim, nitko ga ne shvaca ozbiljno. Na lanskim izborima, cak i u savjeznistvu s HDZ-om, njegova cijela koalicija je izgubila od lijeve koalicije u Dalmaciji, a jos jace je izgubio u Split, i od tada jos samo masovno propada

Augustin

pre 11 godina

Kad njegova sestra nije cula izjavu,objavljenu u medijima,kako moze da komentarise ko je shvatio pogresno a ko nije???
Takodje me interesuje kako mozes biti gradonacelnik i poslanik na republickom nivou,zar to nije su sprezi sa sukobom interesa?
Inace je doticna sestra vec poznata u narodu da nema za sta ona nema dozvolu,do duse dostavi je naknadno

maylo,zg

pre 11 godina

Ako takav covek moze da bude gradonacelnik drugog po velicini grada u jednoj drzavi i da javno izjavljuje ovako nesto (svi mi znamo da oni to ustvari misle i da mrznja postoji i tinja), sta mozemo ocekivati od takve drzave i takvog grada (makar bio najlepsi na svetu).... Prvi nemir u svetu i svi ce Srbi u Hrvatskoj proci kao pre 70 godina

Tako su izjavljivali i u Nemackoj 30-tih godina (znamo vec ko) protiv znamo vec koga i svi znamo sta se dogodilo posle....
(Dejan, 17. septembar 2012 20:51)

A šta bi onda rekao za Talijane,kakvi su oni ljudi kad su izabrali onog primitivnog hohštaplera Berlusconija za premijera.Za Keruma su Splićani glasali iz očaja,bilo im je više dosta i HDZ-a i SDP-a pa su rekli ajde da probamo sa ovim,jest čoban ali uspješan čoban,možda napravi nešto.I brzo se pokajali.Kerum je budala ali kad čujem ovakve teze kao što je tvoja o "takvoj državi i gradu" pomislim da bi najbolje bilo da mi fino zajedno napravimo kineski zid na Dunavu pa nema nikom ni tamo ni vamo,i prijatelji ko što smo i bili.