Četvrtak, 13.09.2012.

23:33

"Izjava Nemačke,politički realizam"

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović kaže da je izjava nemačkih parlamentaraca o uslovima koje Srbija mora da ispuni za početak pregovora sa EU politički realizam

Izvor: Beta

"Izjava Nemaèke,politièki realizam" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

nidža

pre 11 godina

"...tri vremenske zone...". Dranaturg je očito markirao časove geografije. A i na ove prostore je zalutao. Ono što je realnost za Nemačku ne mora biti za Srbiju.
A vreme za postavljanje naših uslova će doći tek kad se oporavimo od vladavine "skakavaca što su uništili letinu" i kad bar malo vratimo dugove koji nas guše. A do tada su nam potrebni svi, pogotovo prijateljskiji istok!

Vanča

pre 11 godina

IZJAVA Nemačke je "politički interes-ultimatum", a ne "realizam". Sve što je jednostrana forma - nije realizam! Kao što nije realizam jednostrano proglašena nezavisnost Kosova (proizvedena na osnovama etničkog čišćenja Srba i separatističkog fašizma). POLITIČKI REALIZAM je Pokraina Vojvodina: Nema separatističkog fašizma; Nema etničkog čišćenja(iseljavanja); Nema ideološki enormnog priraštaja jednog naroda radi dominacije nad drugim narodima; Jednakva ramnopravnost za sve?! Za razliku od ustavne Pokraine Kosmet gde je sve dijametralno suprotno, i od realistične srpske pokraine - nastala je "etnička Albanska država Kosovo"(!)?! Za svo vreme tvog političkog angažovanja, Čedomire, ubedjivao si Srbiju da prihvati REALNOST na Kosovu - "realizam" - a u suštini radi se o separatističkom fašizmu - "separatizam"? - Zašto zamenjuješ teze? Gde ti je politička odgovornost?

Aladin

pre 11 godina

Čedomire, to što kažeš za cene gasa nije baš tako... ne znam ko te informiše... Srbi plaćaju 480 $, a Nemci 400 USD. Nemci kupuju 60 puta više, plaćaju redovno i mreža isporuke je bolje izgrađena, što znači i jeftinija. To je trenutna situacija. A ima i ona poslovica u srpskom narodu: Svojta za svojtu, sir za pare.

nada

pre 11 godina

KOME i ZAŠTO Čeda Jovanović ima potrebu da STALNO tumači/prepričava "svojim" rečima SVE izjave stranih političara o Kosovu? Da li sumnja da PREVOD teksta sa engleskog, nemačkog, francuskog, ruskog,...(objavjlen i na ovom sajtu) NIJE tačan?
Ili polazi od toga da (naročito) mladja populacija, koja ga podržava, NIJE u stanju da razume ono što pročita (zbog prioriteta/kriterijuma u školstvu koje se "malo" promenilo zadnjih desetak-dvadeset godina) dok ON ne stavi "svoj" akcenat na ono "najbitnije"? Zaista mi nisu jasni NJEGOVI motivi za permanentno PONAVLJANJE tudjih izjava, a vala ni mediji, koji kao da moraju TO da objavljuju.
Čedine izjave OVAKVE VRSTE se jednostavno više ne ukalapaju u koncept aktuelnih, NOVIH informacija, koje karakterišu ovaj sajt.
PS.: Nadam se da nikog iz B92 nisam ni naljutila, ni uvredila, jer mi to i nije bio cilj. Ipak priznajem da bih želela da objavite moj komentar.

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Eeee dokle smo mi dosli. Čeda se uhvatio politicizma i realizma, a firma mu "bankrotirala", skakuće sa svojim aviončićem s Grcke na Ibicu, sa Ibice na Gucu, s Guče na Akonkagvu,... A zašto ja nisam gosp. Jovanovicu makar na Zlatibor otišao? Možda zato što radim za 15.000 din? Ili možda zato što živim u zemlji u kojoj ste sa DS-om bili na vlasti i ojadili ovaj narod? Nadam se da ce i vaše izaci na videlo i osudu.

O, Bože, ko se bavi politikom

pre 11 godina

Čeda kanda ne zna šta je "realizam" u politici. Realizam je pravac koji uzima državu kao referentni sistem, pa na osnovu položaja jedne države definiše međunarodne odnose, često uz silu, radi zaštite nacionalnih interesa. Čeda je do juče pripadao pravcu idealizma, koji kaže da nisu važni država i interesi, nego "vrednosti, ideali" itd. Lično sam realista, te molim Čedu da se makne iz mog tabora, jer se nije istakao na zaštiti države i stavljanju Srbije na prvo mesto u međunarodnim poslovima.

Fidelinka Subotica

pre 11 godina

Cedomire,crni Cedomire,pa nemoj ti pricati o vremenskim zonama koliko smo udaljeni od rusije i o ozbiljnosti nasih predstavnika,jedan je Vladimir Putin,a i pojedini politicari kao sto si ti u Srbiji mu zameraju na nekim odlukama,ali sta moze da se prigovori na dosadasnjem radu Tomislavu Nikolicu,ne glumi super mena jel to i nije nego jedan cestiti i vredni domacin koji se trudi da skine neke ljage sa nas koji je prosli rezim navukao na Srbij,koji je potpisivao stetne ugovore zarad svojih licnih interesa. Pa da su prosle vlasti bile cestite i domacinske ti bi bio odavno u zatvoru,pocevsi od povezanosti sa kojekakvim klanovima, pa poklonjenim Q7, kuci koju iznajmnljujes,poreklu para od kojih ste kupili Suboticku Fudelinku i doveli nas na ulicu,Cedomire,crni Cedimire.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Cedomir Jovanovic i LDP sa svojim pristalicama su bili i ostali jedini evropljani u toj "africkoj drzavi" sve ostalo su "Rusi, Kinezi i Sarlatani" koji su se isuvise dugo (zbog svog licnog ili stranackog interesa) pretvarali i "pravili ludima" pa im to sad ostalo za stalno !

muamua

pre 11 godina

jadni smo...kolika je nemacka i koliko gasa uzima...pa kada vec nemci kupuju za 280 neka nama prodaju za 350 i svi cemo biti srecni...aaa?

Kum

pre 11 godina

"Dok mi plaćamo 500 dolara hiljadu kubnih metara gasa Nemci ga plaćaju 280 dolara", rekao je Jovanović. "
da ali ta cena je deo ugovora po kome su i Nemci znacajno finansirali Severni tok. Nemojmo se bas praviti ludi.

Naravno

pre 11 godina

Odlično je to što su Nemci otvorili karte sada kada je na vlasti ekipa koja je i odgovorna za gubitak Kosova. Jer Srbija je izgubila Kosovo 1999. godine a sve ostalo su bajke. I izgubila ga je zahvaljujući pogrešnoj, ratnoj politici SPS, a i SRS. Došlo je vreme da se jedan deo (jer većina već odavno jeste) građana Srbije suoči sa realnošću. A, vreme je i da prestanemo da se krijemo iza Ustava. Papir, poznato je, trpi sve, ali bilo bi fino da najviši akt naše države uvaži istinu i činjenično stanje. Takođe, smatram da se o ovom pitanju moraju pitati građani na referendumu, a ne političari koji često samo umišljaju da znaju šta mi hoćemo.

pera lozac

pre 11 godina

Politicki realizam je da Kosovo* nije drzava dok Srbija to ne kaze.
I to je tako svidelo se to nekome ili ne.
P.S. Ovo su uslvi Nemacke za POCETAK pregovora, a za prijem u EU uslovi su Vojvodina,Sandzak,Istocna Srbija i to je isto politicki realizam.

jadni smo

pre 11 godina

Ovo sto kaze Jovanovic:
"""Poruka nemačkih parlamentaraca izraz je političkog realizma koji svakog dana možemo prepoznati u odnosu Rusije prema nama. Dok mi plaćamo 500 dolara hiljadu kubnih metara gasa Nemci ga plaćaju 280 dolara", rekao je Jovanović. ""

je NAJSUROVIJA REALNOST NA KOJU komentatori nemaju odgovora.
Ali zato im snmeta kada Ceda sam iz svog dzepa placa svoja putovanja po svetu, ali ne smeta im i kada Dacic vodi 12 godisnjeg sina na Olimpijadu o drzavnom trosku.

mikonos

pre 11 godina

Ma kakav politicki realizam.Najveci realizam je bio da se Nemacka zbog zlocina koje je cinila u Drugom svetskom ratu nikad ne spoji,pa se spojila.Zasto je onda za nas drugaciji realizam.Prenesi to Cedo Nemcima, onako usput, dok razgovarate o Kosovu i drugim stvarima...

igor

pre 11 godina

Moj deda nije hteo da prihvati Hitlerovu Nemacku i ja ne zelim da prihvatio ovu danasnju,"demokratsku" i amerikanizovanu Nemacku.Tako da Cedo,idi negde druge da propovedas tvoj novi realizam...

bezimena

pre 11 godina

koliko ima turaka u nemackoj realno je da i oni imaju deo nemacke
(zbunjen, 13. septembar 2012 23:36)

Ako je Vama realno da 5 miliona Turaka, došljaka od pre 20-40 godina ima "pravo" na neki deo Nemačke, šta onda kažete za kosovske Albance kojih je 1,8 miliona i od kojih većina živi vekovima na Kosovu, da li njima pripada mnogo veći deo Srbije, jer nas je svega oko 7 miliona?

Vi sa realnošću veze nemate!

Očagarac

pre 11 godina

He,he e baš je smešan ovaj Čeda.Čuje da neko da nekakvu izjavu,on brže bolje odmah sazove neku konferenciju i analizira ono šta je neko rekao.Pa imaš li ti neke svoje ideje.Umeš li ti da nešto pametno smisliš ili samo da razrađuješ tuđe misli.Nemaš očigledno....

Nišlija

pre 11 godina

Ma šta kažeš Čedo politički realizam to što bi Nemački parlamentarci voleli da vide pocepanu Srbiju.Pa od tog realizma nema ništa,a i ti nemoj da budeš veći Nemac od samih Nemaca,može da ti se desi da se sapleteš o neki ćutek.Pa nemoj posle da ti nismo rekli.

kosta

pre 11 godina

Ovo za gas, Rusiju, Eu je u pravu. Ali toliko se kompromitovao, a i dalje nastavlja sa bahanalijama (privatni avioni, džipovi, skupa putovanja, vile) da ga niko više ne shvata ozbiljno. Čak i oni koji su bili u LDP-u duboko su razočarani. Imao si šansu Čedo, ali si je propustio.

abdikacija

pre 11 godina

Ceda sa njegovim floskulama,ko je sta rekao.Bolje ti nama reci odakle pare od kojih zivis, ko kralj Milan u abdikaciji.To je realnost.Lako cemo mi za stavove Nemacke, nego sta cemo sa onima koji su podizali enormne kredite a nisu ih vracali.To su za Srbe trenutno glavna pitanja.Za nas je trenutno vazno da se osude kriminalci, koji su vadili organe na najmonstruozniji nacin.Vazno nam je da se zbog tih jadnih zrtava pronadju zlikovci i osude, pa apelujemo na medjunarodnu zajednicu da nam pomogne.O tome ni razmisljamo a sta su rekli,pa porekli,pa opet rekli Nemci ,to je u drugom planu trenutno.

kosta

pre 11 godina

Ovo za gas, Rusiju, Eu je u pravu. Ali toliko se kompromitovao, a i dalje nastavlja sa bahanalijama (privatni avioni, džipovi, skupa putovanja, vile) da ga niko više ne shvata ozbiljno. Čak i oni koji su bili u LDP-u duboko su razočarani. Imao si šansu Čedo, ali si je propustio.

Nišlija

pre 11 godina

Ma šta kažeš Čedo politički realizam to što bi Nemački parlamentarci voleli da vide pocepanu Srbiju.Pa od tog realizma nema ništa,a i ti nemoj da budeš veći Nemac od samih Nemaca,može da ti se desi da se sapleteš o neki ćutek.Pa nemoj posle da ti nismo rekli.

abdikacija

pre 11 godina

Ceda sa njegovim floskulama,ko je sta rekao.Bolje ti nama reci odakle pare od kojih zivis, ko kralj Milan u abdikaciji.To je realnost.Lako cemo mi za stavove Nemacke, nego sta cemo sa onima koji su podizali enormne kredite a nisu ih vracali.To su za Srbe trenutno glavna pitanja.Za nas je trenutno vazno da se osude kriminalci, koji su vadili organe na najmonstruozniji nacin.Vazno nam je da se zbog tih jadnih zrtava pronadju zlikovci i osude, pa apelujemo na medjunarodnu zajednicu da nam pomogne.O tome ni razmisljamo a sta su rekli,pa porekli,pa opet rekli Nemci ,to je u drugom planu trenutno.

Očagarac

pre 11 godina

He,he e baš je smešan ovaj Čeda.Čuje da neko da nekakvu izjavu,on brže bolje odmah sazove neku konferenciju i analizira ono šta je neko rekao.Pa imaš li ti neke svoje ideje.Umeš li ti da nešto pametno smisliš ili samo da razrađuješ tuđe misli.Nemaš očigledno....

jadni smo

pre 11 godina

Ovo sto kaze Jovanovic:
"""Poruka nemačkih parlamentaraca izraz je političkog realizma koji svakog dana možemo prepoznati u odnosu Rusije prema nama. Dok mi plaćamo 500 dolara hiljadu kubnih metara gasa Nemci ga plaćaju 280 dolara", rekao je Jovanović. ""

je NAJSUROVIJA REALNOST NA KOJU komentatori nemaju odgovora.
Ali zato im snmeta kada Ceda sam iz svog dzepa placa svoja putovanja po svetu, ali ne smeta im i kada Dacic vodi 12 godisnjeg sina na Olimpijadu o drzavnom trosku.

Kum

pre 11 godina

"Dok mi plaćamo 500 dolara hiljadu kubnih metara gasa Nemci ga plaćaju 280 dolara", rekao je Jovanović. "
da ali ta cena je deo ugovora po kome su i Nemci znacajno finansirali Severni tok. Nemojmo se bas praviti ludi.

pera lozac

pre 11 godina

Politicki realizam je da Kosovo* nije drzava dok Srbija to ne kaze.
I to je tako svidelo se to nekome ili ne.
P.S. Ovo su uslvi Nemacke za POCETAK pregovora, a za prijem u EU uslovi su Vojvodina,Sandzak,Istocna Srbija i to je isto politicki realizam.

bezimena

pre 11 godina

koliko ima turaka u nemackoj realno je da i oni imaju deo nemacke
(zbunjen, 13. septembar 2012 23:36)

Ako je Vama realno da 5 miliona Turaka, došljaka od pre 20-40 godina ima "pravo" na neki deo Nemačke, šta onda kažete za kosovske Albance kojih je 1,8 miliona i od kojih većina živi vekovima na Kosovu, da li njima pripada mnogo veći deo Srbije, jer nas je svega oko 7 miliona?

Vi sa realnošću veze nemate!

mikonos

pre 11 godina

Ma kakav politicki realizam.Najveci realizam je bio da se Nemacka zbog zlocina koje je cinila u Drugom svetskom ratu nikad ne spoji,pa se spojila.Zasto je onda za nas drugaciji realizam.Prenesi to Cedo Nemcima, onako usput, dok razgovarate o Kosovu i drugim stvarima...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Cedomir Jovanovic i LDP sa svojim pristalicama su bili i ostali jedini evropljani u toj "africkoj drzavi" sve ostalo su "Rusi, Kinezi i Sarlatani" koji su se isuvise dugo (zbog svog licnog ili stranackog interesa) pretvarali i "pravili ludima" pa im to sad ostalo za stalno !

igor

pre 11 godina

Moj deda nije hteo da prihvati Hitlerovu Nemacku i ja ne zelim da prihvatio ovu danasnju,"demokratsku" i amerikanizovanu Nemacku.Tako da Cedo,idi negde druge da propovedas tvoj novi realizam...

Naravno

pre 11 godina

Odlično je to što su Nemci otvorili karte sada kada je na vlasti ekipa koja je i odgovorna za gubitak Kosova. Jer Srbija je izgubila Kosovo 1999. godine a sve ostalo su bajke. I izgubila ga je zahvaljujući pogrešnoj, ratnoj politici SPS, a i SRS. Došlo je vreme da se jedan deo (jer većina već odavno jeste) građana Srbije suoči sa realnošću. A, vreme je i da prestanemo da se krijemo iza Ustava. Papir, poznato je, trpi sve, ali bilo bi fino da najviši akt naše države uvaži istinu i činjenično stanje. Takođe, smatram da se o ovom pitanju moraju pitati građani na referendumu, a ne političari koji često samo umišljaju da znaju šta mi hoćemo.

muamua

pre 11 godina

jadni smo...kolika je nemacka i koliko gasa uzima...pa kada vec nemci kupuju za 280 neka nama prodaju za 350 i svi cemo biti srecni...aaa?

O, Bože, ko se bavi politikom

pre 11 godina

Čeda kanda ne zna šta je "realizam" u politici. Realizam je pravac koji uzima državu kao referentni sistem, pa na osnovu položaja jedne države definiše međunarodne odnose, često uz silu, radi zaštite nacionalnih interesa. Čeda je do juče pripadao pravcu idealizma, koji kaže da nisu važni država i interesi, nego "vrednosti, ideali" itd. Lično sam realista, te molim Čedu da se makne iz mog tabora, jer se nije istakao na zaštiti države i stavljanju Srbije na prvo mesto u međunarodnim poslovima.

nada

pre 11 godina

KOME i ZAŠTO Čeda Jovanović ima potrebu da STALNO tumači/prepričava "svojim" rečima SVE izjave stranih političara o Kosovu? Da li sumnja da PREVOD teksta sa engleskog, nemačkog, francuskog, ruskog,...(objavjlen i na ovom sajtu) NIJE tačan?
Ili polazi od toga da (naročito) mladja populacija, koja ga podržava, NIJE u stanju da razume ono što pročita (zbog prioriteta/kriterijuma u školstvu koje se "malo" promenilo zadnjih desetak-dvadeset godina) dok ON ne stavi "svoj" akcenat na ono "najbitnije"? Zaista mi nisu jasni NJEGOVI motivi za permanentno PONAVLJANJE tudjih izjava, a vala ni mediji, koji kao da moraju TO da objavljuju.
Čedine izjave OVAKVE VRSTE se jednostavno više ne ukalapaju u koncept aktuelnih, NOVIH informacija, koje karakterišu ovaj sajt.
PS.: Nadam se da nikog iz B92 nisam ni naljutila, ni uvredila, jer mi to i nije bio cilj. Ipak priznajem da bih želela da objavite moj komentar.

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Eeee dokle smo mi dosli. Čeda se uhvatio politicizma i realizma, a firma mu "bankrotirala", skakuće sa svojim aviončićem s Grcke na Ibicu, sa Ibice na Gucu, s Guče na Akonkagvu,... A zašto ja nisam gosp. Jovanovicu makar na Zlatibor otišao? Možda zato što radim za 15.000 din? Ili možda zato što živim u zemlji u kojoj ste sa DS-om bili na vlasti i ojadili ovaj narod? Nadam se da ce i vaše izaci na videlo i osudu.

Fidelinka Subotica

pre 11 godina

Cedomire,crni Cedomire,pa nemoj ti pricati o vremenskim zonama koliko smo udaljeni od rusije i o ozbiljnosti nasih predstavnika,jedan je Vladimir Putin,a i pojedini politicari kao sto si ti u Srbiji mu zameraju na nekim odlukama,ali sta moze da se prigovori na dosadasnjem radu Tomislavu Nikolicu,ne glumi super mena jel to i nije nego jedan cestiti i vredni domacin koji se trudi da skine neke ljage sa nas koji je prosli rezim navukao na Srbij,koji je potpisivao stetne ugovore zarad svojih licnih interesa. Pa da su prosle vlasti bile cestite i domacinske ti bi bio odavno u zatvoru,pocevsi od povezanosti sa kojekakvim klanovima, pa poklonjenim Q7, kuci koju iznajmnljujes,poreklu para od kojih ste kupili Suboticku Fudelinku i doveli nas na ulicu,Cedomire,crni Cedimire.

Aladin

pre 11 godina

Čedomire, to što kažeš za cene gasa nije baš tako... ne znam ko te informiše... Srbi plaćaju 480 $, a Nemci 400 USD. Nemci kupuju 60 puta više, plaćaju redovno i mreža isporuke je bolje izgrađena, što znači i jeftinija. To je trenutna situacija. A ima i ona poslovica u srpskom narodu: Svojta za svojtu, sir za pare.

nidža

pre 11 godina

"...tri vremenske zone...". Dranaturg je očito markirao časove geografije. A i na ove prostore je zalutao. Ono što je realnost za Nemačku ne mora biti za Srbiju.
A vreme za postavljanje naših uslova će doći tek kad se oporavimo od vladavine "skakavaca što su uništili letinu" i kad bar malo vratimo dugove koji nas guše. A do tada su nam potrebni svi, pogotovo prijateljskiji istok!

Vanča

pre 11 godina

IZJAVA Nemačke je "politički interes-ultimatum", a ne "realizam". Sve što je jednostrana forma - nije realizam! Kao što nije realizam jednostrano proglašena nezavisnost Kosova (proizvedena na osnovama etničkog čišćenja Srba i separatističkog fašizma). POLITIČKI REALIZAM je Pokraina Vojvodina: Nema separatističkog fašizma; Nema etničkog čišćenja(iseljavanja); Nema ideološki enormnog priraštaja jednog naroda radi dominacije nad drugim narodima; Jednakva ramnopravnost za sve?! Za razliku od ustavne Pokraine Kosmet gde je sve dijametralno suprotno, i od realistične srpske pokraine - nastala je "etnička Albanska država Kosovo"(!)?! Za svo vreme tvog političkog angažovanja, Čedomire, ubedjivao si Srbiju da prihvati REALNOST na Kosovu - "realizam" - a u suštini radi se o separatističkom fašizmu - "separatizam"? - Zašto zamenjuješ teze? Gde ti je politička odgovornost?

Nišlija

pre 11 godina

Ma šta kažeš Čedo politički realizam to što bi Nemački parlamentarci voleli da vide pocepanu Srbiju.Pa od tog realizma nema ništa,a i ti nemoj da budeš veći Nemac od samih Nemaca,može da ti se desi da se sapleteš o neki ćutek.Pa nemoj posle da ti nismo rekli.

Očagarac

pre 11 godina

He,he e baš je smešan ovaj Čeda.Čuje da neko da nekakvu izjavu,on brže bolje odmah sazove neku konferenciju i analizira ono šta je neko rekao.Pa imaš li ti neke svoje ideje.Umeš li ti da nešto pametno smisliš ili samo da razrađuješ tuđe misli.Nemaš očigledno....

abdikacija

pre 11 godina

Ceda sa njegovim floskulama,ko je sta rekao.Bolje ti nama reci odakle pare od kojih zivis, ko kralj Milan u abdikaciji.To je realnost.Lako cemo mi za stavove Nemacke, nego sta cemo sa onima koji su podizali enormne kredite a nisu ih vracali.To su za Srbe trenutno glavna pitanja.Za nas je trenutno vazno da se osude kriminalci, koji su vadili organe na najmonstruozniji nacin.Vazno nam je da se zbog tih jadnih zrtava pronadju zlikovci i osude, pa apelujemo na medjunarodnu zajednicu da nam pomogne.O tome ni razmisljamo a sta su rekli,pa porekli,pa opet rekli Nemci ,to je u drugom planu trenutno.

kosta

pre 11 godina

Ovo za gas, Rusiju, Eu je u pravu. Ali toliko se kompromitovao, a i dalje nastavlja sa bahanalijama (privatni avioni, džipovi, skupa putovanja, vile) da ga niko više ne shvata ozbiljno. Čak i oni koji su bili u LDP-u duboko su razočarani. Imao si šansu Čedo, ali si je propustio.

bezimena

pre 11 godina

koliko ima turaka u nemackoj realno je da i oni imaju deo nemacke
(zbunjen, 13. septembar 2012 23:36)

Ako je Vama realno da 5 miliona Turaka, došljaka od pre 20-40 godina ima "pravo" na neki deo Nemačke, šta onda kažete za kosovske Albance kojih je 1,8 miliona i od kojih većina živi vekovima na Kosovu, da li njima pripada mnogo veći deo Srbije, jer nas je svega oko 7 miliona?

Vi sa realnošću veze nemate!

igor

pre 11 godina

Moj deda nije hteo da prihvati Hitlerovu Nemacku i ja ne zelim da prihvatio ovu danasnju,"demokratsku" i amerikanizovanu Nemacku.Tako da Cedo,idi negde druge da propovedas tvoj novi realizam...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Cedomir Jovanovic i LDP sa svojim pristalicama su bili i ostali jedini evropljani u toj "africkoj drzavi" sve ostalo su "Rusi, Kinezi i Sarlatani" koji su se isuvise dugo (zbog svog licnog ili stranackog interesa) pretvarali i "pravili ludima" pa im to sad ostalo za stalno !

pera lozac

pre 11 godina

Politicki realizam je da Kosovo* nije drzava dok Srbija to ne kaze.
I to je tako svidelo se to nekome ili ne.
P.S. Ovo su uslvi Nemacke za POCETAK pregovora, a za prijem u EU uslovi su Vojvodina,Sandzak,Istocna Srbija i to je isto politicki realizam.

jadni smo

pre 11 godina

Ovo sto kaze Jovanovic:
"""Poruka nemačkih parlamentaraca izraz je političkog realizma koji svakog dana možemo prepoznati u odnosu Rusije prema nama. Dok mi plaćamo 500 dolara hiljadu kubnih metara gasa Nemci ga plaćaju 280 dolara", rekao je Jovanović. ""

je NAJSUROVIJA REALNOST NA KOJU komentatori nemaju odgovora.
Ali zato im snmeta kada Ceda sam iz svog dzepa placa svoja putovanja po svetu, ali ne smeta im i kada Dacic vodi 12 godisnjeg sina na Olimpijadu o drzavnom trosku.

mikonos

pre 11 godina

Ma kakav politicki realizam.Najveci realizam je bio da se Nemacka zbog zlocina koje je cinila u Drugom svetskom ratu nikad ne spoji,pa se spojila.Zasto je onda za nas drugaciji realizam.Prenesi to Cedo Nemcima, onako usput, dok razgovarate o Kosovu i drugim stvarima...

O, Bože, ko se bavi politikom

pre 11 godina

Čeda kanda ne zna šta je "realizam" u politici. Realizam je pravac koji uzima državu kao referentni sistem, pa na osnovu položaja jedne države definiše međunarodne odnose, često uz silu, radi zaštite nacionalnih interesa. Čeda je do juče pripadao pravcu idealizma, koji kaže da nisu važni država i interesi, nego "vrednosti, ideali" itd. Lično sam realista, te molim Čedu da se makne iz mog tabora, jer se nije istakao na zaštiti države i stavljanju Srbije na prvo mesto u međunarodnim poslovima.

Naravno

pre 11 godina

Odlično je to što su Nemci otvorili karte sada kada je na vlasti ekipa koja je i odgovorna za gubitak Kosova. Jer Srbija je izgubila Kosovo 1999. godine a sve ostalo su bajke. I izgubila ga je zahvaljujući pogrešnoj, ratnoj politici SPS, a i SRS. Došlo je vreme da se jedan deo (jer većina već odavno jeste) građana Srbije suoči sa realnošću. A, vreme je i da prestanemo da se krijemo iza Ustava. Papir, poznato je, trpi sve, ali bilo bi fino da najviši akt naše države uvaži istinu i činjenično stanje. Takođe, smatram da se o ovom pitanju moraju pitati građani na referendumu, a ne političari koji često samo umišljaju da znaju šta mi hoćemo.

Kum

pre 11 godina

"Dok mi plaćamo 500 dolara hiljadu kubnih metara gasa Nemci ga plaćaju 280 dolara", rekao je Jovanović. "
da ali ta cena je deo ugovora po kome su i Nemci znacajno finansirali Severni tok. Nemojmo se bas praviti ludi.

Fidelinka Subotica

pre 11 godina

Cedomire,crni Cedomire,pa nemoj ti pricati o vremenskim zonama koliko smo udaljeni od rusije i o ozbiljnosti nasih predstavnika,jedan je Vladimir Putin,a i pojedini politicari kao sto si ti u Srbiji mu zameraju na nekim odlukama,ali sta moze da se prigovori na dosadasnjem radu Tomislavu Nikolicu,ne glumi super mena jel to i nije nego jedan cestiti i vredni domacin koji se trudi da skine neke ljage sa nas koji je prosli rezim navukao na Srbij,koji je potpisivao stetne ugovore zarad svojih licnih interesa. Pa da su prosle vlasti bile cestite i domacinske ti bi bio odavno u zatvoru,pocevsi od povezanosti sa kojekakvim klanovima, pa poklonjenim Q7, kuci koju iznajmnljujes,poreklu para od kojih ste kupili Suboticku Fudelinku i doveli nas na ulicu,Cedomire,crni Cedimire.

nada

pre 11 godina

KOME i ZAŠTO Čeda Jovanović ima potrebu da STALNO tumači/prepričava "svojim" rečima SVE izjave stranih političara o Kosovu? Da li sumnja da PREVOD teksta sa engleskog, nemačkog, francuskog, ruskog,...(objavjlen i na ovom sajtu) NIJE tačan?
Ili polazi od toga da (naročito) mladja populacija, koja ga podržava, NIJE u stanju da razume ono što pročita (zbog prioriteta/kriterijuma u školstvu koje se "malo" promenilo zadnjih desetak-dvadeset godina) dok ON ne stavi "svoj" akcenat na ono "najbitnije"? Zaista mi nisu jasni NJEGOVI motivi za permanentno PONAVLJANJE tudjih izjava, a vala ni mediji, koji kao da moraju TO da objavljuju.
Čedine izjave OVAKVE VRSTE se jednostavno više ne ukalapaju u koncept aktuelnih, NOVIH informacija, koje karakterišu ovaj sajt.
PS.: Nadam se da nikog iz B92 nisam ni naljutila, ni uvredila, jer mi to i nije bio cilj. Ipak priznajem da bih želela da objavite moj komentar.

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Eeee dokle smo mi dosli. Čeda se uhvatio politicizma i realizma, a firma mu "bankrotirala", skakuće sa svojim aviončićem s Grcke na Ibicu, sa Ibice na Gucu, s Guče na Akonkagvu,... A zašto ja nisam gosp. Jovanovicu makar na Zlatibor otišao? Možda zato što radim za 15.000 din? Ili možda zato što živim u zemlji u kojoj ste sa DS-om bili na vlasti i ojadili ovaj narod? Nadam se da ce i vaše izaci na videlo i osudu.

muamua

pre 11 godina

jadni smo...kolika je nemacka i koliko gasa uzima...pa kada vec nemci kupuju za 280 neka nama prodaju za 350 i svi cemo biti srecni...aaa?

Aladin

pre 11 godina

Čedomire, to što kažeš za cene gasa nije baš tako... ne znam ko te informiše... Srbi plaćaju 480 $, a Nemci 400 USD. Nemci kupuju 60 puta više, plaćaju redovno i mreža isporuke je bolje izgrađena, što znači i jeftinija. To je trenutna situacija. A ima i ona poslovica u srpskom narodu: Svojta za svojtu, sir za pare.

Vanča

pre 11 godina

IZJAVA Nemačke je "politički interes-ultimatum", a ne "realizam". Sve što je jednostrana forma - nije realizam! Kao što nije realizam jednostrano proglašena nezavisnost Kosova (proizvedena na osnovama etničkog čišćenja Srba i separatističkog fašizma). POLITIČKI REALIZAM je Pokraina Vojvodina: Nema separatističkog fašizma; Nema etničkog čišćenja(iseljavanja); Nema ideološki enormnog priraštaja jednog naroda radi dominacije nad drugim narodima; Jednakva ramnopravnost za sve?! Za razliku od ustavne Pokraine Kosmet gde je sve dijametralno suprotno, i od realistične srpske pokraine - nastala je "etnička Albanska država Kosovo"(!)?! Za svo vreme tvog političkog angažovanja, Čedomire, ubedjivao si Srbiju da prihvati REALNOST na Kosovu - "realizam" - a u suštini radi se o separatističkom fašizmu - "separatizam"? - Zašto zamenjuješ teze? Gde ti je politička odgovornost?

nidža

pre 11 godina

"...tri vremenske zone...". Dranaturg je očito markirao časove geografije. A i na ove prostore je zalutao. Ono što je realnost za Nemačku ne mora biti za Srbiju.
A vreme za postavljanje naših uslova će doći tek kad se oporavimo od vladavine "skakavaca što su uništili letinu" i kad bar malo vratimo dugove koji nas guše. A do tada su nam potrebni svi, pogotovo prijateljskiji istok!