Sreda, 12.09.2012.

14:41

Vučić završio posetu Nemačkoj

Susretom s nemačkim ministrom za privrednu saradnju i razvoj Dirkom Nibelom, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić završio dvodnevnu posetu Berlinu.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ završio posetu Nemaèkoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

ceca filipović

pre 11 godina

Toliko plašenja u predizbornoj kampanji ne da će nam cela evropa okrenuti leđa nego da ceo svet neće hteti sarađivati sa nama a gle sada imamo bolje odnose i sa evropom avidim da su se pobošljali odnosi i sa istočnim zemljama.

Бивши демократа

pre 11 godina

Оно што је Србији јако недостајало у протеклом периоду јесте оно што је главна одлика Немаца, а то је прагматичност. Нису они уложили толике паре у Србију зато што нас воле, већ зато што су од тога имали само велику корист. Стога и ми требамо односе са њима свести на чист економски интерес, а у свему осталом се окренути сарадњи са државама које су наши осведочени пријатељи.

Напокон истина

pre 11 godina

Реално говорећи Вучић је у праву. Са економског становишта, сарадња са Немачком је од великог значаја, али управо ту треба и да се подвуче граница у односима са том земљом, јер је и врапцима на грани јасно да нам Немци благо речено не желе добро.

Вектра

pre 11 godina

Опште је позната чињеница да нас један део западних земаља не жели видети као чланове ЕУ, те да свакодневно смишљају неке нове услове и уцене да би нас понизили што више. У том смислу не сме нова влада дозволити враћање политике да Европа нема алтернативу. А из тог односа треба извући највише што се може у економском смислу и ништа више од тога.

Слатка торта

pre 11 godina

Савршено је свестан Вучић каквог облика и обима мора и треба да буде сарадња са Немачком, јер за разлику од његових претходника не живи у лажној нади да нас Немци воле и да нам желе добро. Треба из те сарадње извући највише што се може у економском смислу и ту строго подвући границу.

Kosta

pre 11 godina

U svakom slucaju ovo je bila jedna veoma uspesna poseta Vucica Nemacakoj i s pravom se moze reci da u skorije vreme neki ministar ili clan Vlade nije ovako srdacno docekan u Nemackoj. Razgovori koje je obavio sa nemackim zvanicnicima za samo 2 dana, pokazuju obostranu spremnost za unapredjenje odnosa dveju drzava. Ovo je jos jedan u nizu dokaza da SNS nije stranka koja ce Srbiju izolovati i zatvoriti, kako su neki predvidjali, vec joj naprotiv otvoriti neka vrata koja su do sada bila odskrinuta ili cak i zatvorena.

Milan

pre 11 godina

Visoko gostoptrimstvo nasih zvanicnika nemackoj uvek je za posledicu imalo velike i teske rezove pred kojima je Srbija . Paradama koje su priredjene u cast Vuciceve posete oni su jasno pokazali svoju silu i odlucnost u nameri da do kraja sprovedu ono sto onomad sef EU parlamenta poruci premijeru KOSOVO MORATE PRIZNATI ! Hteli mi toda razumemo ili pokusavali da zavijemo u foliju patriotizma jos jedan vazan dogadjaj je doprineo ovom nivou posete a to je poseta predsednika Tomislava Nikolica majci Rusiji ...

bezimena

pre 11 godina

USTAV ne poznaje "prvog" potpredsednika Vlade!
Dokle će ovde i najbanalnije stvari da budu izmišljotina, laž ili poluisitina, u najboljem slučaju?

Hvalospevi A. Vučiću su neozbiljni i smešni, jer dotični NIKADA NIČIM NIJE doprineo saradnji Srbije sa bilo kojom evropskom državom, naprotiv, svi koji su na tome radili su od njega bili proglašeni za strane plaćenike, izdajnike i sl.
Veze sa svetom su ostvarili Z. Djindjić i DS. Za "promenu" bi bilo "pošteno" (to su dve reči vrlo često isticane od SNS) reći popu pop a bobu bob!

Aleksa

pre 11 godina

Jos jednom Vucic je dokazao da je politicar velikog formata, spreman i dosledan da Srbiju pokrene iz ucmalosti u koju nas je dovela prethodna vlast. Nasa saradnja sa Nemackom mora biti na visokom nivou jer Nemacka je zemlja koja ima najvise uticaja u samoj EU. Njihova preduzeca su dosta investirala u Srbiju a siguran sam da ce ta saradnja u buducnosti biti jos veca, prostora za to svakako ima u vise oblasti. Od Nemacke smo dobili sansu, na nama samima je da tu sansu sada iskoristimo na najbolji moguci nacin. Nema sumnje da su u Vucicu prepoznali ozbiljnog drzavnika koji ce im u buducnosti biti i njihov najbolji saradnik za sve njihove investicije u Srbiji.

Stojan

pre 11 godina

Sve je to lepo,dobro su ga Nemci primili,a sada neka se vrati u stvarnost i pocne najzad sa hapsenjem "kapitalaca" u aferi "Agrobanka".
Evo,ima i nove izjave Sekulica i Antonica,nema sta vise da se ceka.

mikecc

pre 11 godina

svaka saradnja koja ce doneti boljitak gradjanima je dobra,Vucica su veoma dobro prihvatili u nemackoj i nadam se da ce se saradnja u buducem periodu veoma unaprediti,s obziroma da su predhone vlasti dovele ovu zemlju u tesko stanje mi nemamo mnogo da biramo

Ergo

pre 11 godina

Smatram da ce Vucic nastaviti da odrzava dobre odnose sa zemljama koje nam mogu pomoci da izadjemo iz krize u koju nas je dovela prethodna vlada. Svakako je od izuzetne vaznosti odrzavati partnerske odnose sa jakom zemljom kao sto je Nemacka.

Star

pre 11 godina

Aleksandar Vucic odlicno zna sta radi. Verujem da njegov boravak u Nemackoj moze samo da doprinese Srbiji. On sigurno nije tamo otisao da se odmara, i ako je zasluzio, vec da vodi ozbiljne pregovore.

Maximilijan

pre 11 godina

Saradnja sa bilo kojom zemljom je dobra, a posebno sa Nemackom, zemljom koja je jedna od najrazvijenijih zemalja Evrope, a i jedna od clanica EU. Ovaj odlazak i pregovori Aleksandra Vucica ce mnogo pomoci u daljoj saradnji sa ostalim clanicama EU, a i samom napretku Srbije ce mnogo doprineti.

Aleksandra C

pre 11 godina

Srbija moze dosta da profitira kroz saradnju sa Nemackom. Ocigledno je da nova vlast zna sta radi, polako ali sigurno, zivot u Srbiji ce se poboljsati

Slavica K

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu. Srbiji su potrebni dobri odnosi sa svim zemljama, kako bi smo konacno uspeli da se izvucemo iz svoh problema.

vuk 66

pre 11 godina

Zaista se nadam da je potpredsednik vlade Vučić u pravu kada izjavljuje da je Nemačka spremna da mastavi ulaganja u Srbiju.Takođe se nadam da su i Nemci iskreni u svojim namerama pa nam sada osataje samo da čekamo ividimo šta će biti.

Osica

pre 11 godina

Fantastično sposoban i inteligentan čovek, Vučić će bez trunke sumnje omogćiti napredak Srbije. Počast koja mu je ukazana u Nemačkoj ide u prilog tome kao i dogovori o svakoj mogućoj saradnji, tj. investiranju Nemačke u Srbiju.

fuj

pre 11 godina

Omladina SNS je neverovatno agilna. Pogledajte komentare do 16:05, svi su kao preslikani-te Vučić je agilan, te energičan je, te Nemačka je značajan partner Srbije, te odličan tajming...

gruja

pre 11 godina

Prvo:
"Vi znate da nisam uvek optimističan. Mi znamo šta je ono što ne možemo da učinimo, ali takođe znamo i šta su nam obaveze i šta možemo i šta moramo da učinimo"

-Od tvrdog nacionaliste do mekog demagoga.

Drugo:
Ako će poseta unaprediti odnose, čestitam!

Treće:
70% komentara u vreme dok ovo pišem liči na plaćeni oglas SNS-a...

zis

pre 11 godina

Mogućnosti za unapređenje privredne saradnje i povećanja spoljnotrgovinske razmene moguće su, pre svega, u oblasti industrije, energetike, poljoprivrede, izgradnji infrastrukture, trgovine, turizma i sektoru usluga. Vrlo dobar tajming posete Aleksandra Vučića.

Mikan

pre 11 godina

Srbija u poslednjih sva meseca vodi zaista ozbiljnu državnu politiku sa osloncem na Rusiju, Ameriku, Nemačku i sve ostale zemlje koje nam mogu pomoći. Dobro su se razmileli svuda po svetu ali ne hvalim ih dok ne vidim konkretne rezultate.

krle

pre 11 godina

Aleksandar Vučić, ministar odbrane, je vodio značajne razgovore o budućnosti i evropskoj budućnosti Srbije, o Kosovu i Metohiji i onome što se od Srbije očekuje i što treba da učini da bi došla do članstva u EU?!

Kakve veze ima Vućić sa ovim temama? Šta rade Vulin, Snežana Grubješić i Dačić?

Očigledno je da su novinski natpisi istiniti-Vučić po svaku cenu želi da se faktički predstavi kao premijer, iako formalno to nije. Što je najgore, uspeva mu. Dačić se tek ponekad oglasi, deluje mi kao da je neki činovnik u Vladi, recimo neki državni sekretar za sve i svašta a ne predsednik Vlade.

forica

pre 11 godina

Spoljnotrgovinska razmena Nemačke i Srbije, ni izdaleka ne odgovara mogućnostima i potencijalima privreda dveju zemalja. Iz tih razloga zaista puno očekujem od posete Vučića Nemačkoj.

trn

pre 11 godina

Srbija mora da oporavi privredu, a to može samo ako sarađujemo sa najrazvijenijim zemljama sveta. Aleksandar Vučić je danas jedan od najagilnijih političara i zaista se čudim kako ima toliko energije.

banopoljac

pre 11 godina

Kad se samo setim izborne kampanje i priče vladajuće većine kako niko neće hteti da sarađuje sa naprednjacima a gledajte sada imamo veoma korektne odnose sa državama iz EU a za istočne zemlje i da ne pričamo ,vidimo da su se unapredili.

gujdar

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa politikom ove vlade koju vode treba sa svima da sarađujemo sa državama ne bitno na kojoj strani sveta se nalaze.Samo tako Srbija može da prosperira i da podigne svoju ekonomiju.

Mican

pre 11 godina

Mislim da ce saradnja sa Nemackom, u narednom periodu, biti mnogo plodonosnija i da ce Srbija i njeni gradjani imati velike koristi od toga. Ono sto nama treba od njih je finansiranje velikih projekata, koji bi doveli do otvaranja novih radnih mesta, a samim tim i do povecanja zivotnog standarda. Mislim da je Nemacka, do sada, izbegavala Srbiju zbog korumpiranog rezima koji je drmao nasom zemljom. Imajuci u vidu, da stranka Borisa Tadica vise ne vrsi vlast, otklonjena je i poslednja prepreka za uspesnu saradnju dve zemlje.

Nikica

pre 11 godina

Treba sa svima razgovarati i pregovarati o unapređenju pre svega ekonomske i svake druge saradnje. Samo na taj način poboljšaćemo ekonomsku situaciju u Srbiji ali i ukupan imidž Srbije u svetu.

fuj

pre 11 godina

Omladina SNS je neverovatno agilna. Pogledajte komentare do 16:05, svi su kao preslikani-te Vučić je agilan, te energičan je, te Nemačka je značajan partner Srbije, te odličan tajming...

gruja

pre 11 godina

Prvo:
"Vi znate da nisam uvek optimističan. Mi znamo šta je ono što ne možemo da učinimo, ali takođe znamo i šta su nam obaveze i šta možemo i šta moramo da učinimo"

-Od tvrdog nacionaliste do mekog demagoga.

Drugo:
Ako će poseta unaprediti odnose, čestitam!

Treće:
70% komentara u vreme dok ovo pišem liči na plaćeni oglas SNS-a...

krle

pre 11 godina

Aleksandar Vučić, ministar odbrane, je vodio značajne razgovore o budućnosti i evropskoj budućnosti Srbije, o Kosovu i Metohiji i onome što se od Srbije očekuje i što treba da učini da bi došla do članstva u EU?!

Kakve veze ima Vućić sa ovim temama? Šta rade Vulin, Snežana Grubješić i Dačić?

Očigledno je da su novinski natpisi istiniti-Vučić po svaku cenu želi da se faktički predstavi kao premijer, iako formalno to nije. Što je najgore, uspeva mu. Dačić se tek ponekad oglasi, deluje mi kao da je neki činovnik u Vladi, recimo neki državni sekretar za sve i svašta a ne predsednik Vlade.

Mikan

pre 11 godina

Srbija u poslednjih sva meseca vodi zaista ozbiljnu državnu politiku sa osloncem na Rusiju, Ameriku, Nemačku i sve ostale zemlje koje nam mogu pomoći. Dobro su se razmileli svuda po svetu ali ne hvalim ih dok ne vidim konkretne rezultate.

Mican

pre 11 godina

Mislim da ce saradnja sa Nemackom, u narednom periodu, biti mnogo plodonosnija i da ce Srbija i njeni gradjani imati velike koristi od toga. Ono sto nama treba od njih je finansiranje velikih projekata, koji bi doveli do otvaranja novih radnih mesta, a samim tim i do povecanja zivotnog standarda. Mislim da je Nemacka, do sada, izbegavala Srbiju zbog korumpiranog rezima koji je drmao nasom zemljom. Imajuci u vidu, da stranka Borisa Tadica vise ne vrsi vlast, otklonjena je i poslednja prepreka za uspesnu saradnju dve zemlje.

zis

pre 11 godina

Mogućnosti za unapređenje privredne saradnje i povećanja spoljnotrgovinske razmene moguće su, pre svega, u oblasti industrije, energetike, poljoprivrede, izgradnji infrastrukture, trgovine, turizma i sektoru usluga. Vrlo dobar tajming posete Aleksandra Vučića.

Slavica K

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu. Srbiji su potrebni dobri odnosi sa svim zemljama, kako bi smo konacno uspeli da se izvucemo iz svoh problema.

bezimena

pre 11 godina

USTAV ne poznaje "prvog" potpredsednika Vlade!
Dokle će ovde i najbanalnije stvari da budu izmišljotina, laž ili poluisitina, u najboljem slučaju?

Hvalospevi A. Vučiću su neozbiljni i smešni, jer dotični NIKADA NIČIM NIJE doprineo saradnji Srbije sa bilo kojom evropskom državom, naprotiv, svi koji su na tome radili su od njega bili proglašeni za strane plaćenike, izdajnike i sl.
Veze sa svetom su ostvarili Z. Djindjić i DS. Za "promenu" bi bilo "pošteno" (to su dve reči vrlo često isticane od SNS) reći popu pop a bobu bob!

trn

pre 11 godina

Srbija mora da oporavi privredu, a to može samo ako sarađujemo sa najrazvijenijim zemljama sveta. Aleksandar Vučić je danas jedan od najagilnijih političara i zaista se čudim kako ima toliko energije.

Nikica

pre 11 godina

Treba sa svima razgovarati i pregovarati o unapređenju pre svega ekonomske i svake druge saradnje. Samo na taj način poboljšaćemo ekonomsku situaciju u Srbiji ali i ukupan imidž Srbije u svetu.

forica

pre 11 godina

Spoljnotrgovinska razmena Nemačke i Srbije, ni izdaleka ne odgovara mogućnostima i potencijalima privreda dveju zemalja. Iz tih razloga zaista puno očekujem od posete Vučića Nemačkoj.

Maximilijan

pre 11 godina

Saradnja sa bilo kojom zemljom je dobra, a posebno sa Nemackom, zemljom koja je jedna od najrazvijenijih zemalja Evrope, a i jedna od clanica EU. Ovaj odlazak i pregovori Aleksandra Vucica ce mnogo pomoci u daljoj saradnji sa ostalim clanicama EU, a i samom napretku Srbije ce mnogo doprineti.

Aleksandra C

pre 11 godina

Srbija moze dosta da profitira kroz saradnju sa Nemackom. Ocigledno je da nova vlast zna sta radi, polako ali sigurno, zivot u Srbiji ce se poboljsati

banopoljac

pre 11 godina

Kad se samo setim izborne kampanje i priče vladajuće većine kako niko neće hteti da sarađuje sa naprednjacima a gledajte sada imamo veoma korektne odnose sa državama iz EU a za istočne zemlje i da ne pričamo ,vidimo da su se unapredili.

gujdar

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa politikom ove vlade koju vode treba sa svima da sarađujemo sa državama ne bitno na kojoj strani sveta se nalaze.Samo tako Srbija može da prosperira i da podigne svoju ekonomiju.

Osica

pre 11 godina

Fantastično sposoban i inteligentan čovek, Vučić će bez trunke sumnje omogćiti napredak Srbije. Počast koja mu je ukazana u Nemačkoj ide u prilog tome kao i dogovori o svakoj mogućoj saradnji, tj. investiranju Nemačke u Srbiju.

Star

pre 11 godina

Aleksandar Vucic odlicno zna sta radi. Verujem da njegov boravak u Nemackoj moze samo da doprinese Srbiji. On sigurno nije tamo otisao da se odmara, i ako je zasluzio, vec da vodi ozbiljne pregovore.

Stojan

pre 11 godina

Sve je to lepo,dobro su ga Nemci primili,a sada neka se vrati u stvarnost i pocne najzad sa hapsenjem "kapitalaca" u aferi "Agrobanka".
Evo,ima i nove izjave Sekulica i Antonica,nema sta vise da se ceka.

vuk 66

pre 11 godina

Zaista se nadam da je potpredsednik vlade Vučić u pravu kada izjavljuje da je Nemačka spremna da mastavi ulaganja u Srbiju.Takođe se nadam da su i Nemci iskreni u svojim namerama pa nam sada osataje samo da čekamo ividimo šta će biti.

mikecc

pre 11 godina

svaka saradnja koja ce doneti boljitak gradjanima je dobra,Vucica su veoma dobro prihvatili u nemackoj i nadam se da ce se saradnja u buducem periodu veoma unaprediti,s obziroma da su predhone vlasti dovele ovu zemlju u tesko stanje mi nemamo mnogo da biramo

Ergo

pre 11 godina

Smatram da ce Vucic nastaviti da odrzava dobre odnose sa zemljama koje nam mogu pomoci da izadjemo iz krize u koju nas je dovela prethodna vlada. Svakako je od izuzetne vaznosti odrzavati partnerske odnose sa jakom zemljom kao sto je Nemacka.

Milan

pre 11 godina

Visoko gostoptrimstvo nasih zvanicnika nemackoj uvek je za posledicu imalo velike i teske rezove pred kojima je Srbija . Paradama koje su priredjene u cast Vuciceve posete oni su jasno pokazali svoju silu i odlucnost u nameri da do kraja sprovedu ono sto onomad sef EU parlamenta poruci premijeru KOSOVO MORATE PRIZNATI ! Hteli mi toda razumemo ili pokusavali da zavijemo u foliju patriotizma jos jedan vazan dogadjaj je doprineo ovom nivou posete a to je poseta predsednika Tomislava Nikolica majci Rusiji ...

Aleksa

pre 11 godina

Jos jednom Vucic je dokazao da je politicar velikog formata, spreman i dosledan da Srbiju pokrene iz ucmalosti u koju nas je dovela prethodna vlast. Nasa saradnja sa Nemackom mora biti na visokom nivou jer Nemacka je zemlja koja ima najvise uticaja u samoj EU. Njihova preduzeca su dosta investirala u Srbiju a siguran sam da ce ta saradnja u buducnosti biti jos veca, prostora za to svakako ima u vise oblasti. Od Nemacke smo dobili sansu, na nama samima je da tu sansu sada iskoristimo na najbolji moguci nacin. Nema sumnje da su u Vucicu prepoznali ozbiljnog drzavnika koji ce im u buducnosti biti i njihov najbolji saradnik za sve njihove investicije u Srbiji.

Kosta

pre 11 godina

U svakom slucaju ovo je bila jedna veoma uspesna poseta Vucica Nemacakoj i s pravom se moze reci da u skorije vreme neki ministar ili clan Vlade nije ovako srdacno docekan u Nemackoj. Razgovori koje je obavio sa nemackim zvanicnicima za samo 2 dana, pokazuju obostranu spremnost za unapredjenje odnosa dveju drzava. Ovo je jos jedan u nizu dokaza da SNS nije stranka koja ce Srbiju izolovati i zatvoriti, kako su neki predvidjali, vec joj naprotiv otvoriti neka vrata koja su do sada bila odskrinuta ili cak i zatvorena.

Напокон истина

pre 11 godina

Реално говорећи Вучић је у праву. Са економског становишта, сарадња са Немачком је од великог значаја, али управо ту треба и да се подвуче граница у односима са том земљом, јер је и врапцима на грани јасно да нам Немци благо речено не желе добро.

Бивши демократа

pre 11 godina

Оно што је Србији јако недостајало у протеклом периоду јесте оно што је главна одлика Немаца, а то је прагматичност. Нису они уложили толике паре у Србију зато што нас воле, већ зато што су од тога имали само велику корист. Стога и ми требамо односе са њима свести на чист економски интерес, а у свему осталом се окренути сарадњи са државама које су наши осведочени пријатељи.

Вектра

pre 11 godina

Опште је позната чињеница да нас један део западних земаља не жели видети као чланове ЕУ, те да свакодневно смишљају неке нове услове и уцене да би нас понизили што више. У том смислу не сме нова влада дозволити враћање политике да Европа нема алтернативу. А из тог односа треба извући највише што се може у економском смислу и ништа више од тога.

Слатка торта

pre 11 godina

Савршено је свестан Вучић каквог облика и обима мора и треба да буде сарадња са Немачком, јер за разлику од његових претходника не живи у лажној нади да нас Немци воле и да нам желе добро. Треба из те сарадње извући највише што се може у економском смислу и ту строго подвући границу.

ceca filipović

pre 11 godina

Toliko plašenja u predizbornoj kampanji ne da će nam cela evropa okrenuti leđa nego da ceo svet neće hteti sarađivati sa nama a gle sada imamo bolje odnose i sa evropom avidim da su se pobošljali odnosi i sa istočnim zemljama.

Mikan

pre 11 godina

Srbija u poslednjih sva meseca vodi zaista ozbiljnu državnu politiku sa osloncem na Rusiju, Ameriku, Nemačku i sve ostale zemlje koje nam mogu pomoći. Dobro su se razmileli svuda po svetu ali ne hvalim ih dok ne vidim konkretne rezultate.

forica

pre 11 godina

Spoljnotrgovinska razmena Nemačke i Srbije, ni izdaleka ne odgovara mogućnostima i potencijalima privreda dveju zemalja. Iz tih razloga zaista puno očekujem od posete Vučića Nemačkoj.

Mican

pre 11 godina

Mislim da ce saradnja sa Nemackom, u narednom periodu, biti mnogo plodonosnija i da ce Srbija i njeni gradjani imati velike koristi od toga. Ono sto nama treba od njih je finansiranje velikih projekata, koji bi doveli do otvaranja novih radnih mesta, a samim tim i do povecanja zivotnog standarda. Mislim da je Nemacka, do sada, izbegavala Srbiju zbog korumpiranog rezima koji je drmao nasom zemljom. Imajuci u vidu, da stranka Borisa Tadica vise ne vrsi vlast, otklonjena je i poslednja prepreka za uspesnu saradnju dve zemlje.

zis

pre 11 godina

Mogućnosti za unapređenje privredne saradnje i povećanja spoljnotrgovinske razmene moguće su, pre svega, u oblasti industrije, energetike, poljoprivrede, izgradnji infrastrukture, trgovine, turizma i sektoru usluga. Vrlo dobar tajming posete Aleksandra Vučića.

Osica

pre 11 godina

Fantastično sposoban i inteligentan čovek, Vučić će bez trunke sumnje omogćiti napredak Srbije. Počast koja mu je ukazana u Nemačkoj ide u prilog tome kao i dogovori o svakoj mogućoj saradnji, tj. investiranju Nemačke u Srbiju.

trn

pre 11 godina

Srbija mora da oporavi privredu, a to može samo ako sarađujemo sa najrazvijenijim zemljama sveta. Aleksandar Vučić je danas jedan od najagilnijih političara i zaista se čudim kako ima toliko energije.

vuk 66

pre 11 godina

Zaista se nadam da je potpredsednik vlade Vučić u pravu kada izjavljuje da je Nemačka spremna da mastavi ulaganja u Srbiju.Takođe se nadam da su i Nemci iskreni u svojim namerama pa nam sada osataje samo da čekamo ividimo šta će biti.

banopoljac

pre 11 godina

Kad se samo setim izborne kampanje i priče vladajuće većine kako niko neće hteti da sarađuje sa naprednjacima a gledajte sada imamo veoma korektne odnose sa državama iz EU a za istočne zemlje i da ne pričamo ,vidimo da su se unapredili.

gujdar

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa politikom ove vlade koju vode treba sa svima da sarađujemo sa državama ne bitno na kojoj strani sveta se nalaze.Samo tako Srbija može da prosperira i da podigne svoju ekonomiju.

Maximilijan

pre 11 godina

Saradnja sa bilo kojom zemljom je dobra, a posebno sa Nemackom, zemljom koja je jedna od najrazvijenijih zemalja Evrope, a i jedna od clanica EU. Ovaj odlazak i pregovori Aleksandra Vucica ce mnogo pomoci u daljoj saradnji sa ostalim clanicama EU, a i samom napretku Srbije ce mnogo doprineti.

Star

pre 11 godina

Aleksandar Vucic odlicno zna sta radi. Verujem da njegov boravak u Nemackoj moze samo da doprinese Srbiji. On sigurno nije tamo otisao da se odmara, i ako je zasluzio, vec da vodi ozbiljne pregovore.

Aleksa

pre 11 godina

Jos jednom Vucic je dokazao da je politicar velikog formata, spreman i dosledan da Srbiju pokrene iz ucmalosti u koju nas je dovela prethodna vlast. Nasa saradnja sa Nemackom mora biti na visokom nivou jer Nemacka je zemlja koja ima najvise uticaja u samoj EU. Njihova preduzeca su dosta investirala u Srbiju a siguran sam da ce ta saradnja u buducnosti biti jos veca, prostora za to svakako ima u vise oblasti. Od Nemacke smo dobili sansu, na nama samima je da tu sansu sada iskoristimo na najbolji moguci nacin. Nema sumnje da su u Vucicu prepoznali ozbiljnog drzavnika koji ce im u buducnosti biti i njihov najbolji saradnik za sve njihove investicije u Srbiji.

Slavica K

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu. Srbiji su potrebni dobri odnosi sa svim zemljama, kako bi smo konacno uspeli da se izvucemo iz svoh problema.

Aleksandra C

pre 11 godina

Srbija moze dosta da profitira kroz saradnju sa Nemackom. Ocigledno je da nova vlast zna sta radi, polako ali sigurno, zivot u Srbiji ce se poboljsati

Nikica

pre 11 godina

Treba sa svima razgovarati i pregovarati o unapređenju pre svega ekonomske i svake druge saradnje. Samo na taj način poboljšaćemo ekonomsku situaciju u Srbiji ali i ukupan imidž Srbije u svetu.

Ergo

pre 11 godina

Smatram da ce Vucic nastaviti da odrzava dobre odnose sa zemljama koje nam mogu pomoci da izadjemo iz krize u koju nas je dovela prethodna vlada. Svakako je od izuzetne vaznosti odrzavati partnerske odnose sa jakom zemljom kao sto je Nemacka.

gruja

pre 11 godina

Prvo:
"Vi znate da nisam uvek optimističan. Mi znamo šta je ono što ne možemo da učinimo, ali takođe znamo i šta su nam obaveze i šta možemo i šta moramo da učinimo"

-Od tvrdog nacionaliste do mekog demagoga.

Drugo:
Ako će poseta unaprediti odnose, čestitam!

Treće:
70% komentara u vreme dok ovo pišem liči na plaćeni oglas SNS-a...

fuj

pre 11 godina

Omladina SNS je neverovatno agilna. Pogledajte komentare do 16:05, svi su kao preslikani-te Vučić je agilan, te energičan je, te Nemačka je značajan partner Srbije, te odličan tajming...

mikecc

pre 11 godina

svaka saradnja koja ce doneti boljitak gradjanima je dobra,Vucica su veoma dobro prihvatili u nemackoj i nadam se da ce se saradnja u buducem periodu veoma unaprediti,s obziroma da su predhone vlasti dovele ovu zemlju u tesko stanje mi nemamo mnogo da biramo

Kosta

pre 11 godina

U svakom slucaju ovo je bila jedna veoma uspesna poseta Vucica Nemacakoj i s pravom se moze reci da u skorije vreme neki ministar ili clan Vlade nije ovako srdacno docekan u Nemackoj. Razgovori koje je obavio sa nemackim zvanicnicima za samo 2 dana, pokazuju obostranu spremnost za unapredjenje odnosa dveju drzava. Ovo je jos jedan u nizu dokaza da SNS nije stranka koja ce Srbiju izolovati i zatvoriti, kako su neki predvidjali, vec joj naprotiv otvoriti neka vrata koja su do sada bila odskrinuta ili cak i zatvorena.

Stojan

pre 11 godina

Sve je to lepo,dobro su ga Nemci primili,a sada neka se vrati u stvarnost i pocne najzad sa hapsenjem "kapitalaca" u aferi "Agrobanka".
Evo,ima i nove izjave Sekulica i Antonica,nema sta vise da se ceka.

Milan

pre 11 godina

Visoko gostoptrimstvo nasih zvanicnika nemackoj uvek je za posledicu imalo velike i teske rezove pred kojima je Srbija . Paradama koje su priredjene u cast Vuciceve posete oni su jasno pokazali svoju silu i odlucnost u nameri da do kraja sprovedu ono sto onomad sef EU parlamenta poruci premijeru KOSOVO MORATE PRIZNATI ! Hteli mi toda razumemo ili pokusavali da zavijemo u foliju patriotizma jos jedan vazan dogadjaj je doprineo ovom nivou posete a to je poseta predsednika Tomislava Nikolica majci Rusiji ...

krle

pre 11 godina

Aleksandar Vučić, ministar odbrane, je vodio značajne razgovore o budućnosti i evropskoj budućnosti Srbije, o Kosovu i Metohiji i onome što se od Srbije očekuje i što treba da učini da bi došla do članstva u EU?!

Kakve veze ima Vućić sa ovim temama? Šta rade Vulin, Snežana Grubješić i Dačić?

Očigledno je da su novinski natpisi istiniti-Vučić po svaku cenu želi da se faktički predstavi kao premijer, iako formalno to nije. Što je najgore, uspeva mu. Dačić se tek ponekad oglasi, deluje mi kao da je neki činovnik u Vladi, recimo neki državni sekretar za sve i svašta a ne predsednik Vlade.

bezimena

pre 11 godina

USTAV ne poznaje "prvog" potpredsednika Vlade!
Dokle će ovde i najbanalnije stvari da budu izmišljotina, laž ili poluisitina, u najboljem slučaju?

Hvalospevi A. Vučiću su neozbiljni i smešni, jer dotični NIKADA NIČIM NIJE doprineo saradnji Srbije sa bilo kojom evropskom državom, naprotiv, svi koji su na tome radili su od njega bili proglašeni za strane plaćenike, izdajnike i sl.
Veze sa svetom su ostvarili Z. Djindjić i DS. Za "promenu" bi bilo "pošteno" (to su dve reči vrlo često isticane od SNS) reći popu pop a bobu bob!

Напокон истина

pre 11 godina

Реално говорећи Вучић је у праву. Са економског становишта, сарадња са Немачком је од великог значаја, али управо ту треба и да се подвуче граница у односима са том земљом, јер је и врапцима на грани јасно да нам Немци благо речено не желе добро.

Бивши демократа

pre 11 godina

Оно што је Србији јако недостајало у протеклом периоду јесте оно што је главна одлика Немаца, а то је прагматичност. Нису они уложили толике паре у Србију зато што нас воле, већ зато што су од тога имали само велику корист. Стога и ми требамо односе са њима свести на чист економски интерес, а у свему осталом се окренути сарадњи са државама које су наши осведочени пријатељи.

Вектра

pre 11 godina

Опште је позната чињеница да нас један део западних земаља не жели видети као чланове ЕУ, те да свакодневно смишљају неке нове услове и уцене да би нас понизили што више. У том смислу не сме нова влада дозволити враћање политике да Европа нема алтернативу. А из тог односа треба извући највише што се може у економском смислу и ништа више од тога.

Слатка торта

pre 11 godina

Савршено је свестан Вучић каквог облика и обима мора и треба да буде сарадња са Немачком, јер за разлику од његових претходника не живи у лажној нади да нас Немци воле и да нам желе добро. Треба из те сарадње извући највише што се може у економском смислу и ту строго подвући границу.

ceca filipović

pre 11 godina

Toliko plašenja u predizbornoj kampanji ne da će nam cela evropa okrenuti leđa nego da ceo svet neće hteti sarađivati sa nama a gle sada imamo bolje odnose i sa evropom avidim da su se pobošljali odnosi i sa istočnim zemljama.