Utorak, 11.09.2012.

20:59

Biserko: Priznali zrelost Kosova

Direktorka Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko kazala je u Prištini da je okončanje nadgledane nezavisnosti veliki događaj za Kosovo.

Izvor: Beta

Biserko: Priznali zrelost Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

h

pre 11 godina

Sonja Biserko od Srba na Kosovu zahteva da priznaju vlast te albanske "dzrave kosova", da postuju "ustav" te "dzrave" i da prihvate stav albanske vecine na Kosovu jer kao tako ce im biti jako dobro. Istovremeno ta ista Sonja Biserko ne postuje Ustav drzave Srbije, ne postuje stav vecine u Srbiji i otvoreno radi na legalizaciji otimanja dela teritorije Srbije koji po Rezoluciji 1244 kao i prema Ustavu pripada Srbiji.

Dzamburu 'n Koma

pre 11 godina

Ako ce se vlasti drzati zakona i ustava, onda bi ova zena morala da izadje na sud za izdaju zemlje, jer je ovom izjavom, kao javna licnost, prekrsila ustav Srbije u kome nedvosmisleno pise da je Kosovo sastavni deo Srbije...itd, itd.
Da li ova Vlada ima smelosti na takav potez???

nenad

pre 11 godina

ovo je nanovo ubijanje onih nesrecnika koji su brutalno rascereceni po raznim medikusima od ove gospodje kojoj ovo nije prvi put za advokatise razne dzelate dokle ovo ludilo moze da ide pitam se u ovoj nesrecnoj zemlji

pregazilo vreme

pre 11 godina

Ova osoba je vec toliko diskreditovana i bez ikakvog kredibiliteta da je nejasno zasto je Amerikanci jos uvek finansiraju kada nikakve koristi za njih od nje nema. Naprotiv.

Горан

pre 11 godina

Ајде, госпођа Бисерко, иди у Приштину и у центру Приштине на српском питај колико има сати? То ће ти рећи колика је демократија и поштовање људских права на Косову и Метохији.

Realko

pre 11 godina

@Gospodja je potpuno izgubila dodir sa stvarnošću...
(zaki, 11. septembar 2012 22:06)

A ti nisi izgubio dodir sa stvarnoscu kad kazes Kosovo je Srbija?!

genius

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno odakle ovoliko naših kvazianalitičara, kvaziliberala, kvaziNVOovaca i ostalih kvazi(ne)stručnjaka koji se utrkuju koji će pre da izbaljezga nešto u korist kosovskog režima. Ne verujem da to rade za "svoje babe zdravlje"(tj. iz ubeđenja) jer je to potpuno debilno (uz to - Kosovo je daleeeeeko od funkcionalne države, a da nije, ne bi na to morali da nas podsećaju 2-3 puta dnevno), a još debilnije bi bilo da ih neko plaća da lupetaju u srpskim medijima pošto ih ili niko ne shvata ozbiljno (jer je jasno da neko pri čistoj svesti ovako ne može da lupeta) ili se ni ne trudi da ih shvati (jer je svakome sa trunkom mozga jasno šta se na Kosovu dešava i da se mi o tome pitamo koliko i madagaskarski lemuri, te ih priče o Kosovu, Hašimu i Voji, silom prilika, a u cilju očuvanja zdravlja - uopšte ne interesuju).
Jedino logično objašnjenje za ovu najezdu autošovinista i "liberala" (ne mislim generalno na pristalice LDP, mada...) je da je u modi biti Trololololo xD

Ogist

pre 11 godina

Nas gradjanin Biserko, k tome i obnasa javnu funkciju u organizaciji registrovanoj u ovoj drzavi, javno podrzava nezavisnost - otcepljenje jednog dela te drzave. Da je to protivustavan cin, mislim da nema spora.

Drugo pitanje: Da li je legitimno da teroristi, ubice svojih politickih protivnika (sunarodnika Albanaca) kao i nealbanaca, ucesnici u organizovanom kriminalu itd., proglase deklaraciju o nezavisnosti Kosova, a da demokratski svet to prihvati? Da li je u uslovima etnicki ociscenog Kosova, progona neistomisljenika, paljenja verskih objekata, zastrasivanja ..., da li je legalno i demokratski prihvatiti bilo kakvo izjasnjavanje ili akt o nezavisnosti Kosova i Metohije?

Trece pitanje: Da li su Srbi na Kosovu konstitutivan narod? Ako je odgovor DA, onda oni moraju da daju saglasnost na nezavisnost Kosova. Odnosno, ako bi se desilo legalno proglasenje Kosova za drzavu, onda bi konstitutivni narod imao pravo na svoju drzavu?

Aleksandar Stanojevic

pre 11 godina

Cime se ova gospodja bavi, ljudskim pravima ili Kosovom?

Posto nezavisnost Kosova nema nikakve veze sa ljudskim pravima bilo bi nam svima drago kao gradjanima Srbije da cujemo u cije ime lobira i pokusava da kreira (iskrivi) javno mnjenje u vezi Kosova!

U Rusiji svaka nevladina organizacija mora da se potpise kao agent zastupnik stranih stavova (strani agent)pri oglasavanju, trazim da se isti zakon donese u Srbiji da bi mogli da znamo cija usta progovaraju kad Sonja Biserko ili Natasa Kandic nesto izgovore!

Pera

pre 11 godina

Kako su se u isto vreme javile gospodje Biserko i Kandic. Kao da im je neki gazda sa zapada ili velike Albanije dao direktive. Interesuje me samo cifra za koju su se prodale.
Sramota.

logika

pre 11 godina

Ajde kada USA koje je i potpomogla naoružavanje i popunjavanje redova OVK mudžahedinima kaže ovako nešto...oni su imali interes da se otcjepi zbog Bondstila, Trepče, strateškog položaja etc. ali kada neko ko živi par sati od Kosova i ko može da sazna šta se tamo dešava izjavi ovako nešto onda to pravi analogiju sa USA...po pitanju interesa...neko nepristrasan, informisan i ko logički razmišlja ovako nešto izjaviti ne može...kao prvo zna se kakav je tamo standard života i kolika je stopa nezaposlenosti, zna se da je tama primarna djelatnost proizvodnja i prodaja narkotika, šverc oružja, bijelog roblja i razni drugi oblici kriminala primarna djelatnost...zna se da je stepen korupcije na rekordnom nivou, da se tamo obučavaju teroristi i da utočište nalaze razni kriminalci iz okruženja...zna se da se osnovano sumnja poveznaost "države" sa organizovanim kriminalom, zna se da vrh države se dovodi u osnovanu sumnju sa ratnim zločinima etc. Opšte poznata stvar je da tamo za ne Albance nema života i bezbjednosti...to se vidi iz svakodnevnih pljački, premlaćivanja, ubijanja i sl. zna se da je od tamo u zadnjih 50 godina protjerano nekoliko stotina hiljada Srba, da je samo u zadnjih 12 godina protjerano preko 200000...da su u samo jednoj godini uništili preko 100 manastira i crkava starih i po nekoliko vjekova...zna se da su terorstičkim napadima provocirali vojsku, ubijali i srpsko i albansko stanovništvo i da je razlog bombardovanja lažiran...kada se to sve zna kako se može ovo izjaviti

Lorens

pre 11 godina

koha ditore piše kako je vlast kriminogena, a ovi naši se utrkuju sa pohvalama... stvarno smo blesav narod
(mare, 11. septembar 2012 23:32)

Koji naši?

northhawk74

pre 11 godina

Ma koga više briga šta govori Sonja Biserko!! Ona je sve šta je imala kazala odavno,i sada džaba hoće da opet privuče neku pažnju svojim recikliranim izjavama,koje stalno ponavlja kao papagaj...drugi će se pitati,i odlučivati o tome da li je i koliko Kosovo "zrelo".....

Davor

pre 11 godina

Ovakva izjava ove zene je monstruozna,i mislim da je vreme za nase tuzilastvo da proceslja malo sve ove nevladine organizacije,ko ih finansira i koja im je stvarna namena...to su subverzivne grupe

Ivan78Bg

pre 11 godina

Bila je josh fina :)Ipak su su Srbi i Srbija krivi za sva etnicka ciscenja i zlocine a posebno su krivi za etnicka cishcenja samih Srba iz Hrvatske i sa kosova i taj stav brani godinama vec tako da je bila umerena u ovoj izjavi.:)I dalje mislim da ona i kandicka sluze i rade na sirenju etnicke netrpeljivosti jer to proizvode svojim deceninskim delovanjem ovde..

apropo

pre 11 godina

Kako je nije samo sramota??? Takodje sramota za B92 sto stalno daje toliko prostora ovakvim ljudima sto pod okriljem "ljudskih prava" svasta rade Srbiji. Pa gde su ljudska prava kad ti na zivo vade organ??? Sram i stid da vas bude gospodjo.

kalimero

pre 11 godina

Interesantno i Biserko kao i Kandicka imaju iste primjedbe oko trenutka objave o svjedoku o trgovini ljudskim organima. Ocekujem nestrpljivo komentare ostalih prestavnika Nevladinih organizacija na slicnu temu.

Predrag

pre 11 godina

Marti Athisari, Nataša Kandić pa Sonja Biserko. Ekstra su me oraspoložili reprezentativci u košarci i fudbalu, ali ovaj trio fantastiko koji se oglasio u istom danu još više, mnogo im hvala i njima i kuhinji gde se ovo sprema što oni iznose.

veteran

pre 11 godina

pa biserko pravac pristina pa na svojoj kozi oceni koliko su zreli....
taman da doniras jedan bubreg (imas ih dva) taciju i ekipi....

Bah

pre 11 godina

Nekakv izvestaj u momenti kada je Kosovo...? Sasvim slucajno Biserko nekakve izjave u momentu izvestaja? Ova zena omalovazava te zrtve i mrzi ovu drzavu. Prosto je neverovatno koliko losih misli ima ova osoba, a koliko smo mi prinudjeni da to cujemo ili procitamo. Samo ne mogu da shvatim da li je takva zbog para svojih poslodavaca ili je takva u dusi?

ivan vukicevic

pre 11 godina

Zamisli da si rođen na Kosovu kao "običan čovek". Da nisi želeo rat ali on se desio i tebi Da si kidnapovan i odveden jednog dana u nepoznatom pravcu. I da su ti iz čista mira izvadili srce i bacili te u neku jamu i zalili krečom. Tvoji dželati prodaće tvoje srce nekome u belom svetu ko je imao novca i (ne)savesti da plati, da ti umreš a da bi on(ili neko njegov)živeo. Proći će par godina a niko zbog tebe na zemaljskoj kugli ni trepnuti neće. Mnogi još i ne znaju šta ti se to desilo, ali i oni koji znaju ćutaće zbog "političkih interesa". Tvoji dželati biće bogatiji od prodaje organa, dobiće i državu sa tvojim i drugim otetim imanjima. 300 državnika jednog dana doći će da to pozdravi, a među njima i Sonja Biserko "osvedočeni borac za ljudska prava"... Njoj ta priča o tvom stradanju izgleda kao pokušaj tužioca za ratne zločine da postane "partibrejker", jer vesti o trgovini ljudskim organima "kvare proslavu nezavisnosti"?! I tako u tom divnom "zemaljskom svetu" jedino tužilaštvo za ratne zločine i onaj deo javnosti koji im veruje želeće da znaju šta ti se desilo i to objave. Ali, neki (nimalo ne važni faktori na ovoj Zemlji) čine sve da se to ne dogodi...jer tvoja istina nije njihova istina?! Kad se sve uzme u obzir, izgleda da zaista za neke ljude,kao da ne važe zemaljski zakoni,ni pravda,njihova prava nema ko da štiti jer mnoge kao Sonju Biserko to neinteresuje,ona(kao što kaže)se pita da li će ta istraga ikada biti završena.
Zaključak:"Bože pravde...i odsad nam budi spas"

marija

pre 11 godina

KO je priznao tzv. zrelost tzv. Kosova, Biserko???
Samo oni koji su ga priznali, pa ni oni, sudeci po skorasnjim izjavama ambasadora SAD i Nemacke iz Pokrajine.

greska

pre 11 godina

Prerano su napustili Kosovo.Daleko su oni od zrelosti, kada su u pitanju prava Srba na Kosovu.Ljudska prava se ne postuju i Srbi zive u stalnom strahu od njih.

para vrti gde burgija nece

pre 11 godina

Srbija sa Nikolicem ili Dacicem svakako nije za primer i hvalu ali zamislite Srbiju u kojoj bi premijer bio Arkan, glavni opozicionar Legija, glavni izvozni artikal beli prah i smesna trava, brat Karic bi bio "dvorski bizMismen" koji ide okolo i potplacuje, multieticnost bi se simulirala sa nekoliko "postenih Albanaca" pokupljenih na nekoj porti ili skladistu, 60% pripadnika manjina bi bilo proterano a ostatak bi ziveo u rezervatima, crkve Madjara ili Hrvata ili Rusina bi bile okruzene bodljikavom zicom i to sve dotle dok srpski "istoricari" ne bi nasli dokaze da su to srpske crkve koje su Madjari/Hrvati/Rusini zauzeli itd. E upravo je takva ta albanska "drzava kosova" sa tacijima, haradinajima, petrovicima... Ali mislim da svi znamo zbog cega su Sonji Biserko nekako zamagljene naocare kada kroz njih gleda "drzavu kosova".

tarifa

pre 11 godina

O tome kako zive Srbi na Kosovu ce oni sami da govore a ne nekakva Biserko ili albanski politicari. Njihove price su kredibilne bas onoliko koliko su bile Miloseviceve bajke o zivotu Albanaca na Kosovu.

Moler

pre 11 godina

El ona to ozbiljno ili je sarkasticna?
Kvazidrzava Kosovo je etnicki ociscena crna rupa kojom vladaju masovne ubice i zlocinci, prema kojoj miloseviceva tiranija izgleda kao utopija.

igor

pre 11 godina

nekakav izveštaj u momentu kada je proglašavana puna nezavisnost,o ovim organima ? Dakle Vama je to sto Albanci sami sebe ubedjuju da su nezavisni bitnije od rasvetljavanja monstruoznih zlocina ? i Vi ste Direktorka odbora za ljudska prava ? Nisu Vam rekli da su i Srbi ljudska bica ? Svaka Vam cast na obrazu

Mihajlo

pre 11 godina

Takva izjava iz "kruga dvojke" mozda zvuci dubokoumno i progresivno. Meni na Kosovu se od takve izjave dize kosa na glavi.
Jesam li ja mozda zrtva svoje nekog autosugestivnog kompleksa pa ne vidim kako je zivot Srba na Kosovu i pored svih sra... koji Albanci rade svakoga dana mojim komsijama i meni ustvari bolji iz dana u dan.
Mozda bi Biserko preporucila svima nama mazohizam kao nacin zivljenja.

modesty blaise

pre 11 godina

Stvarno, Biserko? Stvarno? Ovo je ono sto ti imas danas da kazes o Kosovu? Nista drugo uvezi Kosova ti nije na pameti? Jesi li ti citala novine danas? Alo? Ima li koga u avionu?

Dalibor

pre 11 godina

Super. A ako Kosovo ne pokaže zrelost, pa se nastavi progon Srba i trgovina ljudima i njihovim organima, koju odgovornost ti snosiš za ovu izjavu?

bubica

pre 11 godina

jos kada bi i Beograd pokazao punu zrelost u ovoj situaciji zbog ozbiljnosti trenutka za resavanje pitanja Srba na severu Kosova onda bi se mozda zajedno sa Albancima mozda i postigao neki prihvatljiv dogovor za obe strane...

modesty blaise

pre 11 godina

Stvarno, Biserko? Stvarno? Ovo je ono sto ti imas danas da kazes o Kosovu? Nista drugo uvezi Kosova ti nije na pameti? Jesi li ti citala novine danas? Alo? Ima li koga u avionu?

igor

pre 11 godina

nekakav izveštaj u momentu kada je proglašavana puna nezavisnost,o ovim organima ? Dakle Vama je to sto Albanci sami sebe ubedjuju da su nezavisni bitnije od rasvetljavanja monstruoznih zlocina ? i Vi ste Direktorka odbora za ljudska prava ? Nisu Vam rekli da su i Srbi ljudska bica ? Svaka Vam cast na obrazu

Mihajlo

pre 11 godina

Takva izjava iz "kruga dvojke" mozda zvuci dubokoumno i progresivno. Meni na Kosovu se od takve izjave dize kosa na glavi.
Jesam li ja mozda zrtva svoje nekog autosugestivnog kompleksa pa ne vidim kako je zivot Srba na Kosovu i pored svih sra... koji Albanci rade svakoga dana mojim komsijama i meni ustvari bolji iz dana u dan.
Mozda bi Biserko preporucila svima nama mazohizam kao nacin zivljenja.

Moler

pre 11 godina

El ona to ozbiljno ili je sarkasticna?
Kvazidrzava Kosovo je etnicki ociscena crna rupa kojom vladaju masovne ubice i zlocinci, prema kojoj miloseviceva tiranija izgleda kao utopija.

Dalibor

pre 11 godina

Super. A ako Kosovo ne pokaže zrelost, pa se nastavi progon Srba i trgovina ljudima i njihovim organima, koju odgovornost ti snosiš za ovu izjavu?

para vrti gde burgija nece

pre 11 godina

Srbija sa Nikolicem ili Dacicem svakako nije za primer i hvalu ali zamislite Srbiju u kojoj bi premijer bio Arkan, glavni opozicionar Legija, glavni izvozni artikal beli prah i smesna trava, brat Karic bi bio "dvorski bizMismen" koji ide okolo i potplacuje, multieticnost bi se simulirala sa nekoliko "postenih Albanaca" pokupljenih na nekoj porti ili skladistu, 60% pripadnika manjina bi bilo proterano a ostatak bi ziveo u rezervatima, crkve Madjara ili Hrvata ili Rusina bi bile okruzene bodljikavom zicom i to sve dotle dok srpski "istoricari" ne bi nasli dokaze da su to srpske crkve koje su Madjari/Hrvati/Rusini zauzeli itd. E upravo je takva ta albanska "drzava kosova" sa tacijima, haradinajima, petrovicima... Ali mislim da svi znamo zbog cega su Sonji Biserko nekako zamagljene naocare kada kroz njih gleda "drzavu kosova".

tarifa

pre 11 godina

O tome kako zive Srbi na Kosovu ce oni sami da govore a ne nekakva Biserko ili albanski politicari. Njihove price su kredibilne bas onoliko koliko su bile Miloseviceve bajke o zivotu Albanaca na Kosovu.

greska

pre 11 godina

Prerano su napustili Kosovo.Daleko su oni od zrelosti, kada su u pitanju prava Srba na Kosovu.Ljudska prava se ne postuju i Srbi zive u stalnom strahu od njih.

marija

pre 11 godina

KO je priznao tzv. zrelost tzv. Kosova, Biserko???
Samo oni koji su ga priznali, pa ni oni, sudeci po skorasnjim izjavama ambasadora SAD i Nemacke iz Pokrajine.

bubica

pre 11 godina

jos kada bi i Beograd pokazao punu zrelost u ovoj situaciji zbog ozbiljnosti trenutka za resavanje pitanja Srba na severu Kosova onda bi se mozda zajedno sa Albancima mozda i postigao neki prihvatljiv dogovor za obe strane...

veteran

pre 11 godina

pa biserko pravac pristina pa na svojoj kozi oceni koliko su zreli....
taman da doniras jedan bubreg (imas ih dva) taciju i ekipi....

apropo

pre 11 godina

Kako je nije samo sramota??? Takodje sramota za B92 sto stalno daje toliko prostora ovakvim ljudima sto pod okriljem "ljudskih prava" svasta rade Srbiji. Pa gde su ljudska prava kad ti na zivo vade organ??? Sram i stid da vas bude gospodjo.

Горан

pre 11 godina

Ајде, госпођа Бисерко, иди у Приштину и у центру Приштине на српском питај колико има сати? То ће ти рећи колика је демократија и поштовање људских права на Косову и Метохији.

pregazilo vreme

pre 11 godina

Ova osoba je vec toliko diskreditovana i bez ikakvog kredibiliteta da je nejasno zasto je Amerikanci jos uvek finansiraju kada nikakve koristi za njih od nje nema. Naprotiv.

nenad

pre 11 godina

ovo je nanovo ubijanje onih nesrecnika koji su brutalno rascereceni po raznim medikusima od ove gospodje kojoj ovo nije prvi put za advokatise razne dzelate dokle ovo ludilo moze da ide pitam se u ovoj nesrecnoj zemlji

Davor

pre 11 godina

Ovakva izjava ove zene je monstruozna,i mislim da je vreme za nase tuzilastvo da proceslja malo sve ove nevladine organizacije,ko ih finansira i koja im je stvarna namena...to su subverzivne grupe

ivan vukicevic

pre 11 godina

Zamisli da si rođen na Kosovu kao "običan čovek". Da nisi želeo rat ali on se desio i tebi Da si kidnapovan i odveden jednog dana u nepoznatom pravcu. I da su ti iz čista mira izvadili srce i bacili te u neku jamu i zalili krečom. Tvoji dželati prodaće tvoje srce nekome u belom svetu ko je imao novca i (ne)savesti da plati, da ti umreš a da bi on(ili neko njegov)živeo. Proći će par godina a niko zbog tebe na zemaljskoj kugli ni trepnuti neće. Mnogi još i ne znaju šta ti se to desilo, ali i oni koji znaju ćutaće zbog "političkih interesa". Tvoji dželati biće bogatiji od prodaje organa, dobiće i državu sa tvojim i drugim otetim imanjima. 300 državnika jednog dana doći će da to pozdravi, a među njima i Sonja Biserko "osvedočeni borac za ljudska prava"... Njoj ta priča o tvom stradanju izgleda kao pokušaj tužioca za ratne zločine da postane "partibrejker", jer vesti o trgovini ljudskim organima "kvare proslavu nezavisnosti"?! I tako u tom divnom "zemaljskom svetu" jedino tužilaštvo za ratne zločine i onaj deo javnosti koji im veruje želeće da znaju šta ti se desilo i to objave. Ali, neki (nimalo ne važni faktori na ovoj Zemlji) čine sve da se to ne dogodi...jer tvoja istina nije njihova istina?! Kad se sve uzme u obzir, izgleda da zaista za neke ljude,kao da ne važe zemaljski zakoni,ni pravda,njihova prava nema ko da štiti jer mnoge kao Sonju Biserko to neinteresuje,ona(kao što kaže)se pita da li će ta istraga ikada biti završena.
Zaključak:"Bože pravde...i odsad nam budi spas"

northhawk74

pre 11 godina

Ma koga više briga šta govori Sonja Biserko!! Ona je sve šta je imala kazala odavno,i sada džaba hoće da opet privuče neku pažnju svojim recikliranim izjavama,koje stalno ponavlja kao papagaj...drugi će se pitati,i odlučivati o tome da li je i koliko Kosovo "zrelo".....

Pera

pre 11 godina

Kako su se u isto vreme javile gospodje Biserko i Kandic. Kao da im je neki gazda sa zapada ili velike Albanije dao direktive. Interesuje me samo cifra za koju su se prodale.
Sramota.

Aleksandar Stanojevic

pre 11 godina

Cime se ova gospodja bavi, ljudskim pravima ili Kosovom?

Posto nezavisnost Kosova nema nikakve veze sa ljudskim pravima bilo bi nam svima drago kao gradjanima Srbije da cujemo u cije ime lobira i pokusava da kreira (iskrivi) javno mnjenje u vezi Kosova!

U Rusiji svaka nevladina organizacija mora da se potpise kao agent zastupnik stranih stavova (strani agent)pri oglasavanju, trazim da se isti zakon donese u Srbiji da bi mogli da znamo cija usta progovaraju kad Sonja Biserko ili Natasa Kandic nesto izgovore!

Realko

pre 11 godina

@Gospodja je potpuno izgubila dodir sa stvarnošću...
(zaki, 11. septembar 2012 22:06)

A ti nisi izgubio dodir sa stvarnoscu kad kazes Kosovo je Srbija?!

Predrag

pre 11 godina

Marti Athisari, Nataša Kandić pa Sonja Biserko. Ekstra su me oraspoložili reprezentativci u košarci i fudbalu, ali ovaj trio fantastiko koji se oglasio u istom danu još više, mnogo im hvala i njima i kuhinji gde se ovo sprema što oni iznose.

Lorens

pre 11 godina

koha ditore piše kako je vlast kriminogena, a ovi naši se utrkuju sa pohvalama... stvarno smo blesav narod
(mare, 11. septembar 2012 23:32)

Koji naši?

Ogist

pre 11 godina

Nas gradjanin Biserko, k tome i obnasa javnu funkciju u organizaciji registrovanoj u ovoj drzavi, javno podrzava nezavisnost - otcepljenje jednog dela te drzave. Da je to protivustavan cin, mislim da nema spora.

Drugo pitanje: Da li je legitimno da teroristi, ubice svojih politickih protivnika (sunarodnika Albanaca) kao i nealbanaca, ucesnici u organizovanom kriminalu itd., proglase deklaraciju o nezavisnosti Kosova, a da demokratski svet to prihvati? Da li je u uslovima etnicki ociscenog Kosova, progona neistomisljenika, paljenja verskih objekata, zastrasivanja ..., da li je legalno i demokratski prihvatiti bilo kakvo izjasnjavanje ili akt o nezavisnosti Kosova i Metohije?

Trece pitanje: Da li su Srbi na Kosovu konstitutivan narod? Ako je odgovor DA, onda oni moraju da daju saglasnost na nezavisnost Kosova. Odnosno, ako bi se desilo legalno proglasenje Kosova za drzavu, onda bi konstitutivni narod imao pravo na svoju drzavu?

genius

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno odakle ovoliko naših kvazianalitičara, kvaziliberala, kvaziNVOovaca i ostalih kvazi(ne)stručnjaka koji se utrkuju koji će pre da izbaljezga nešto u korist kosovskog režima. Ne verujem da to rade za "svoje babe zdravlje"(tj. iz ubeđenja) jer je to potpuno debilno (uz to - Kosovo je daleeeeeko od funkcionalne države, a da nije, ne bi na to morali da nas podsećaju 2-3 puta dnevno), a još debilnije bi bilo da ih neko plaća da lupetaju u srpskim medijima pošto ih ili niko ne shvata ozbiljno (jer je jasno da neko pri čistoj svesti ovako ne može da lupeta) ili se ni ne trudi da ih shvati (jer je svakome sa trunkom mozga jasno šta se na Kosovu dešava i da se mi o tome pitamo koliko i madagaskarski lemuri, te ih priče o Kosovu, Hašimu i Voji, silom prilika, a u cilju očuvanja zdravlja - uopšte ne interesuju).
Jedino logično objašnjenje za ovu najezdu autošovinista i "liberala" (ne mislim generalno na pristalice LDP, mada...) je da je u modi biti Trololololo xD

Ivan78Bg

pre 11 godina

Bila je josh fina :)Ipak su su Srbi i Srbija krivi za sva etnicka ciscenja i zlocine a posebno su krivi za etnicka cishcenja samih Srba iz Hrvatske i sa kosova i taj stav brani godinama vec tako da je bila umerena u ovoj izjavi.:)I dalje mislim da ona i kandicka sluze i rade na sirenju etnicke netrpeljivosti jer to proizvode svojim deceninskim delovanjem ovde..

logika

pre 11 godina

Ajde kada USA koje je i potpomogla naoružavanje i popunjavanje redova OVK mudžahedinima kaže ovako nešto...oni su imali interes da se otcjepi zbog Bondstila, Trepče, strateškog položaja etc. ali kada neko ko živi par sati od Kosova i ko može da sazna šta se tamo dešava izjavi ovako nešto onda to pravi analogiju sa USA...po pitanju interesa...neko nepristrasan, informisan i ko logički razmišlja ovako nešto izjaviti ne može...kao prvo zna se kakav je tamo standard života i kolika je stopa nezaposlenosti, zna se da je tama primarna djelatnost proizvodnja i prodaja narkotika, šverc oružja, bijelog roblja i razni drugi oblici kriminala primarna djelatnost...zna se da je stepen korupcije na rekordnom nivou, da se tamo obučavaju teroristi i da utočište nalaze razni kriminalci iz okruženja...zna se da se osnovano sumnja poveznaost "države" sa organizovanim kriminalom, zna se da vrh države se dovodi u osnovanu sumnju sa ratnim zločinima etc. Opšte poznata stvar je da tamo za ne Albance nema života i bezbjednosti...to se vidi iz svakodnevnih pljački, premlaćivanja, ubijanja i sl. zna se da je od tamo u zadnjih 50 godina protjerano nekoliko stotina hiljada Srba, da je samo u zadnjih 12 godina protjerano preko 200000...da su u samo jednoj godini uništili preko 100 manastira i crkava starih i po nekoliko vjekova...zna se da su terorstičkim napadima provocirali vojsku, ubijali i srpsko i albansko stanovništvo i da je razlog bombardovanja lažiran...kada se to sve zna kako se može ovo izjaviti

Bah

pre 11 godina

Nekakv izvestaj u momenti kada je Kosovo...? Sasvim slucajno Biserko nekakve izjave u momentu izvestaja? Ova zena omalovazava te zrtve i mrzi ovu drzavu. Prosto je neverovatno koliko losih misli ima ova osoba, a koliko smo mi prinudjeni da to cujemo ili procitamo. Samo ne mogu da shvatim da li je takva zbog para svojih poslodavaca ili je takva u dusi?

Dzamburu 'n Koma

pre 11 godina

Ako ce se vlasti drzati zakona i ustava, onda bi ova zena morala da izadje na sud za izdaju zemlje, jer je ovom izjavom, kao javna licnost, prekrsila ustav Srbije u kome nedvosmisleno pise da je Kosovo sastavni deo Srbije...itd, itd.
Da li ova Vlada ima smelosti na takav potez???

h

pre 11 godina

Sonja Biserko od Srba na Kosovu zahteva da priznaju vlast te albanske "dzrave kosova", da postuju "ustav" te "dzrave" i da prihvate stav albanske vecine na Kosovu jer kao tako ce im biti jako dobro. Istovremeno ta ista Sonja Biserko ne postuje Ustav drzave Srbije, ne postuje stav vecine u Srbiji i otvoreno radi na legalizaciji otimanja dela teritorije Srbije koji po Rezoluciji 1244 kao i prema Ustavu pripada Srbiji.

kalimero

pre 11 godina

Interesantno i Biserko kao i Kandicka imaju iste primjedbe oko trenutka objave o svjedoku o trgovini ljudskim organima. Ocekujem nestrpljivo komentare ostalih prestavnika Nevladinih organizacija na slicnu temu.

bubica

pre 11 godina

jos kada bi i Beograd pokazao punu zrelost u ovoj situaciji zbog ozbiljnosti trenutka za resavanje pitanja Srba na severu Kosova onda bi se mozda zajedno sa Albancima mozda i postigao neki prihvatljiv dogovor za obe strane...

modesty blaise

pre 11 godina

Stvarno, Biserko? Stvarno? Ovo je ono sto ti imas danas da kazes o Kosovu? Nista drugo uvezi Kosova ti nije na pameti? Jesi li ti citala novine danas? Alo? Ima li koga u avionu?

igor

pre 11 godina

nekakav izveštaj u momentu kada je proglašavana puna nezavisnost,o ovim organima ? Dakle Vama je to sto Albanci sami sebe ubedjuju da su nezavisni bitnije od rasvetljavanja monstruoznih zlocina ? i Vi ste Direktorka odbora za ljudska prava ? Nisu Vam rekli da su i Srbi ljudska bica ? Svaka Vam cast na obrazu

para vrti gde burgija nece

pre 11 godina

Srbija sa Nikolicem ili Dacicem svakako nije za primer i hvalu ali zamislite Srbiju u kojoj bi premijer bio Arkan, glavni opozicionar Legija, glavni izvozni artikal beli prah i smesna trava, brat Karic bi bio "dvorski bizMismen" koji ide okolo i potplacuje, multieticnost bi se simulirala sa nekoliko "postenih Albanaca" pokupljenih na nekoj porti ili skladistu, 60% pripadnika manjina bi bilo proterano a ostatak bi ziveo u rezervatima, crkve Madjara ili Hrvata ili Rusina bi bile okruzene bodljikavom zicom i to sve dotle dok srpski "istoricari" ne bi nasli dokaze da su to srpske crkve koje su Madjari/Hrvati/Rusini zauzeli itd. E upravo je takva ta albanska "drzava kosova" sa tacijima, haradinajima, petrovicima... Ali mislim da svi znamo zbog cega su Sonji Biserko nekako zamagljene naocare kada kroz njih gleda "drzavu kosova".

Mihajlo

pre 11 godina

Takva izjava iz "kruga dvojke" mozda zvuci dubokoumno i progresivno. Meni na Kosovu se od takve izjave dize kosa na glavi.
Jesam li ja mozda zrtva svoje nekog autosugestivnog kompleksa pa ne vidim kako je zivot Srba na Kosovu i pored svih sra... koji Albanci rade svakoga dana mojim komsijama i meni ustvari bolji iz dana u dan.
Mozda bi Biserko preporucila svima nama mazohizam kao nacin zivljenja.

Realko

pre 11 godina

@Gospodja je potpuno izgubila dodir sa stvarnošću...
(zaki, 11. septembar 2012 22:06)

A ti nisi izgubio dodir sa stvarnoscu kad kazes Kosovo je Srbija?!

Moler

pre 11 godina

El ona to ozbiljno ili je sarkasticna?
Kvazidrzava Kosovo je etnicki ociscena crna rupa kojom vladaju masovne ubice i zlocinci, prema kojoj miloseviceva tiranija izgleda kao utopija.

tarifa

pre 11 godina

O tome kako zive Srbi na Kosovu ce oni sami da govore a ne nekakva Biserko ili albanski politicari. Njihove price su kredibilne bas onoliko koliko su bile Miloseviceve bajke o zivotu Albanaca na Kosovu.

greska

pre 11 godina

Prerano su napustili Kosovo.Daleko su oni od zrelosti, kada su u pitanju prava Srba na Kosovu.Ljudska prava se ne postuju i Srbi zive u stalnom strahu od njih.

Dalibor

pre 11 godina

Super. A ako Kosovo ne pokaže zrelost, pa se nastavi progon Srba i trgovina ljudima i njihovim organima, koju odgovornost ti snosiš za ovu izjavu?

marija

pre 11 godina

KO je priznao tzv. zrelost tzv. Kosova, Biserko???
Samo oni koji su ga priznali, pa ni oni, sudeci po skorasnjim izjavama ambasadora SAD i Nemacke iz Pokrajine.

nenad

pre 11 godina

ovo je nanovo ubijanje onih nesrecnika koji su brutalno rascereceni po raznim medikusima od ove gospodje kojoj ovo nije prvi put za advokatise razne dzelate dokle ovo ludilo moze da ide pitam se u ovoj nesrecnoj zemlji

h

pre 11 godina

Sonja Biserko od Srba na Kosovu zahteva da priznaju vlast te albanske "dzrave kosova", da postuju "ustav" te "dzrave" i da prihvate stav albanske vecine na Kosovu jer kao tako ce im biti jako dobro. Istovremeno ta ista Sonja Biserko ne postuje Ustav drzave Srbije, ne postuje stav vecine u Srbiji i otvoreno radi na legalizaciji otimanja dela teritorije Srbije koji po Rezoluciji 1244 kao i prema Ustavu pripada Srbiji.

pregazilo vreme

pre 11 godina

Ova osoba je vec toliko diskreditovana i bez ikakvog kredibiliteta da je nejasno zasto je Amerikanci jos uvek finansiraju kada nikakve koristi za njih od nje nema. Naprotiv.

Горан

pre 11 godina

Ајде, госпођа Бисерко, иди у Приштину и у центру Приштине на српском питај колико има сати? То ће ти рећи колика је демократија и поштовање људских права на Косову и Метохији.

Dzamburu 'n Koma

pre 11 godina

Ako ce se vlasti drzati zakona i ustava, onda bi ova zena morala da izadje na sud za izdaju zemlje, jer je ovom izjavom, kao javna licnost, prekrsila ustav Srbije u kome nedvosmisleno pise da je Kosovo sastavni deo Srbije...itd, itd.
Da li ova Vlada ima smelosti na takav potez???

Pera

pre 11 godina

Kako su se u isto vreme javile gospodje Biserko i Kandic. Kao da im je neki gazda sa zapada ili velike Albanije dao direktive. Interesuje me samo cifra za koju su se prodale.
Sramota.

Davor

pre 11 godina

Ovakva izjava ove zene je monstruozna,i mislim da je vreme za nase tuzilastvo da proceslja malo sve ove nevladine organizacije,ko ih finansira i koja im je stvarna namena...to su subverzivne grupe

Ogist

pre 11 godina

Nas gradjanin Biserko, k tome i obnasa javnu funkciju u organizaciji registrovanoj u ovoj drzavi, javno podrzava nezavisnost - otcepljenje jednog dela te drzave. Da je to protivustavan cin, mislim da nema spora.

Drugo pitanje: Da li je legitimno da teroristi, ubice svojih politickih protivnika (sunarodnika Albanaca) kao i nealbanaca, ucesnici u organizovanom kriminalu itd., proglase deklaraciju o nezavisnosti Kosova, a da demokratski svet to prihvati? Da li je u uslovima etnicki ociscenog Kosova, progona neistomisljenika, paljenja verskih objekata, zastrasivanja ..., da li je legalno i demokratski prihvatiti bilo kakvo izjasnjavanje ili akt o nezavisnosti Kosova i Metohije?

Trece pitanje: Da li su Srbi na Kosovu konstitutivan narod? Ako je odgovor DA, onda oni moraju da daju saglasnost na nezavisnost Kosova. Odnosno, ako bi se desilo legalno proglasenje Kosova za drzavu, onda bi konstitutivni narod imao pravo na svoju drzavu?

northhawk74

pre 11 godina

Ma koga više briga šta govori Sonja Biserko!! Ona je sve šta je imala kazala odavno,i sada džaba hoće da opet privuče neku pažnju svojim recikliranim izjavama,koje stalno ponavlja kao papagaj...drugi će se pitati,i odlučivati o tome da li je i koliko Kosovo "zrelo".....

genius

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno odakle ovoliko naših kvazianalitičara, kvaziliberala, kvaziNVOovaca i ostalih kvazi(ne)stručnjaka koji se utrkuju koji će pre da izbaljezga nešto u korist kosovskog režima. Ne verujem da to rade za "svoje babe zdravlje"(tj. iz ubeđenja) jer je to potpuno debilno (uz to - Kosovo je daleeeeeko od funkcionalne države, a da nije, ne bi na to morali da nas podsećaju 2-3 puta dnevno), a još debilnije bi bilo da ih neko plaća da lupetaju u srpskim medijima pošto ih ili niko ne shvata ozbiljno (jer je jasno da neko pri čistoj svesti ovako ne može da lupeta) ili se ni ne trudi da ih shvati (jer je svakome sa trunkom mozga jasno šta se na Kosovu dešava i da se mi o tome pitamo koliko i madagaskarski lemuri, te ih priče o Kosovu, Hašimu i Voji, silom prilika, a u cilju očuvanja zdravlja - uopšte ne interesuju).
Jedino logično objašnjenje za ovu najezdu autošovinista i "liberala" (ne mislim generalno na pristalice LDP, mada...) je da je u modi biti Trololololo xD

ivan vukicevic

pre 11 godina

Zamisli da si rođen na Kosovu kao "običan čovek". Da nisi želeo rat ali on se desio i tebi Da si kidnapovan i odveden jednog dana u nepoznatom pravcu. I da su ti iz čista mira izvadili srce i bacili te u neku jamu i zalili krečom. Tvoji dželati prodaće tvoje srce nekome u belom svetu ko je imao novca i (ne)savesti da plati, da ti umreš a da bi on(ili neko njegov)živeo. Proći će par godina a niko zbog tebe na zemaljskoj kugli ni trepnuti neće. Mnogi još i ne znaju šta ti se to desilo, ali i oni koji znaju ćutaće zbog "političkih interesa". Tvoji dželati biće bogatiji od prodaje organa, dobiće i državu sa tvojim i drugim otetim imanjima. 300 državnika jednog dana doći će da to pozdravi, a među njima i Sonja Biserko "osvedočeni borac za ljudska prava"... Njoj ta priča o tvom stradanju izgleda kao pokušaj tužioca za ratne zločine da postane "partibrejker", jer vesti o trgovini ljudskim organima "kvare proslavu nezavisnosti"?! I tako u tom divnom "zemaljskom svetu" jedino tužilaštvo za ratne zločine i onaj deo javnosti koji im veruje želeće da znaju šta ti se desilo i to objave. Ali, neki (nimalo ne važni faktori na ovoj Zemlji) čine sve da se to ne dogodi...jer tvoja istina nije njihova istina?! Kad se sve uzme u obzir, izgleda da zaista za neke ljude,kao da ne važe zemaljski zakoni,ni pravda,njihova prava nema ko da štiti jer mnoge kao Sonju Biserko to neinteresuje,ona(kao što kaže)se pita da li će ta istraga ikada biti završena.
Zaključak:"Bože pravde...i odsad nam budi spas"

apropo

pre 11 godina

Kako je nije samo sramota??? Takodje sramota za B92 sto stalno daje toliko prostora ovakvim ljudima sto pod okriljem "ljudskih prava" svasta rade Srbiji. Pa gde su ljudska prava kad ti na zivo vade organ??? Sram i stid da vas bude gospodjo.

Bah

pre 11 godina

Nekakv izvestaj u momenti kada je Kosovo...? Sasvim slucajno Biserko nekakve izjave u momentu izvestaja? Ova zena omalovazava te zrtve i mrzi ovu drzavu. Prosto je neverovatno koliko losih misli ima ova osoba, a koliko smo mi prinudjeni da to cujemo ili procitamo. Samo ne mogu da shvatim da li je takva zbog para svojih poslodavaca ili je takva u dusi?

veteran

pre 11 godina

pa biserko pravac pristina pa na svojoj kozi oceni koliko su zreli....
taman da doniras jedan bubreg (imas ih dva) taciju i ekipi....

Predrag

pre 11 godina

Marti Athisari, Nataša Kandić pa Sonja Biserko. Ekstra su me oraspoložili reprezentativci u košarci i fudbalu, ali ovaj trio fantastiko koji se oglasio u istom danu još više, mnogo im hvala i njima i kuhinji gde se ovo sprema što oni iznose.

Ivan78Bg

pre 11 godina

Bila je josh fina :)Ipak su su Srbi i Srbija krivi za sva etnicka ciscenja i zlocine a posebno su krivi za etnicka cishcenja samih Srba iz Hrvatske i sa kosova i taj stav brani godinama vec tako da je bila umerena u ovoj izjavi.:)I dalje mislim da ona i kandicka sluze i rade na sirenju etnicke netrpeljivosti jer to proizvode svojim deceninskim delovanjem ovde..

kalimero

pre 11 godina

Interesantno i Biserko kao i Kandicka imaju iste primjedbe oko trenutka objave o svjedoku o trgovini ljudskim organima. Ocekujem nestrpljivo komentare ostalih prestavnika Nevladinih organizacija na slicnu temu.

Aleksandar Stanojevic

pre 11 godina

Cime se ova gospodja bavi, ljudskim pravima ili Kosovom?

Posto nezavisnost Kosova nema nikakve veze sa ljudskim pravima bilo bi nam svima drago kao gradjanima Srbije da cujemo u cije ime lobira i pokusava da kreira (iskrivi) javno mnjenje u vezi Kosova!

U Rusiji svaka nevladina organizacija mora da se potpise kao agent zastupnik stranih stavova (strani agent)pri oglasavanju, trazim da se isti zakon donese u Srbiji da bi mogli da znamo cija usta progovaraju kad Sonja Biserko ili Natasa Kandic nesto izgovore!

logika

pre 11 godina

Ajde kada USA koje je i potpomogla naoružavanje i popunjavanje redova OVK mudžahedinima kaže ovako nešto...oni su imali interes da se otcjepi zbog Bondstila, Trepče, strateškog položaja etc. ali kada neko ko živi par sati od Kosova i ko može da sazna šta se tamo dešava izjavi ovako nešto onda to pravi analogiju sa USA...po pitanju interesa...neko nepristrasan, informisan i ko logički razmišlja ovako nešto izjaviti ne može...kao prvo zna se kakav je tamo standard života i kolika je stopa nezaposlenosti, zna se da je tama primarna djelatnost proizvodnja i prodaja narkotika, šverc oružja, bijelog roblja i razni drugi oblici kriminala primarna djelatnost...zna se da je stepen korupcije na rekordnom nivou, da se tamo obučavaju teroristi i da utočište nalaze razni kriminalci iz okruženja...zna se da se osnovano sumnja poveznaost "države" sa organizovanim kriminalom, zna se da vrh države se dovodi u osnovanu sumnju sa ratnim zločinima etc. Opšte poznata stvar je da tamo za ne Albance nema života i bezbjednosti...to se vidi iz svakodnevnih pljački, premlaćivanja, ubijanja i sl. zna se da je od tamo u zadnjih 50 godina protjerano nekoliko stotina hiljada Srba, da je samo u zadnjih 12 godina protjerano preko 200000...da su u samo jednoj godini uništili preko 100 manastira i crkava starih i po nekoliko vjekova...zna se da su terorstičkim napadima provocirali vojsku, ubijali i srpsko i albansko stanovništvo i da je razlog bombardovanja lažiran...kada se to sve zna kako se može ovo izjaviti

Lorens

pre 11 godina

koha ditore piše kako je vlast kriminogena, a ovi naši se utrkuju sa pohvalama... stvarno smo blesav narod
(mare, 11. septembar 2012 23:32)

Koji naši?