Utorak, 11.09.2012.

17:26

Vučić: Znamo šta su naše obaveze

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je u Berlinu da je sa nemačkim zvaničnicima vodio značajne razgovore o budućnosti i evropskoj budućnosti Srbije.

Izvor: B92

Vuèiæ: Znamo šta su naše obaveze IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Lord

pre 11 godina

Srbiju zaista ceka blistava buducnost.Mnogo toga se trazi od nas,ali ne sme se ocekivati nemoguce.Aca zna sta radi i verujem da nece izneveriti ocekivanja ljudi.

Juca

pre 11 godina

Vučić je odgovoran čovek a Srbija zemlja koja je nekada imala veliki ugled a koji se sada polako vraća na velika vrata. Nikada se nismo brukali pa nečemo dozvoliti to ni ovoga puta. Najbitnija stavka je Kosovo a tu je situacije već kristalno jasna. Šta smo imali rekli smo.

Nikolina

pre 11 godina

Sasvim logično. Onaj ko očekuje da će od Vučića ili od nove vlasti uspeti da izdejstvuje priznanje Kosova onda se grdno vara. Obaveze i obećanja su jedno a zahtevi za nemoguće sasvim nešto drugo!

Julija

pre 11 godina

Vučić je odgovoran čovek a Srbija zemlja koja je nekada imala veliki ugled a koji se sada polako vraća na velika vrata. Nikada se nismo brukali pa nečemo dozvoliti to ni ovoga puta. Najbitnija stavka je Kosovo a tu je situacije već kristalno jasna. Šta smo imali rekli smo.

novica 952

pre 11 godina

Potsećanje na neke stare priče neće nas nikuda odvesti, vraćanje na predizborne parole i na to šta je ko sve rekao neće nas odvesti nikuda. Vučić svojim radom i angažovanjem dokazuje da je trenutno političkiu lider u sveri izvršne vlasti iz dužno poštovanje prema Tomi i da zna šta mu je valja činiti da učvrsti poluge vlasti u ovoj državi. Dajmo da prođe neko vreme pa da onda ocenjujemo učniak, ovo što trenutno radi ukazuje na dobar put koji mora doneti boljitak. Politička ofanziva Vučićeva u Nemačkoj i Tomina u Rusiji mora doneti napredak.

Realan u ocenjivanju

pre 11 godina

Masa komentara je vise nego smesna,koliko god nekoga ne podrzavali i koliko god nekome sporili rezultate morate se suocavati sa samim sobom i to moze posle odredjenog vremena da dovede do psihickih tegoba koje ostavljaju trag. Slika govori vise od reci,a aeromiting je bio fantastican i jedan od najlepsih koje ja pratim poslednjih 40 godina,a odlazim na njih jel volim avione i bavim se padobranstvom. Za prve korake ove Vlade mora da se da priznanje,moguce i da ima nekih ne pravilnosti i da ce verovatno i biti zloupotreba,ali ako ih sankcionisu ,a svoje koalicione partnere i clanove proslede tuzilastvu treba im odati priznanje i podrzavati je u daljoj borbi,a sve zarad lagodnijeg i bezbednijeg zivota nas gradjana.

mili

pre 11 godina

Cinjenica je da je Vucic docekan uz najvecu drzavnu pocast...to sto zli jezici hoce to da ospore, zao mi je...ovde se radi o zemlji Srbiji, i dobro je da smo dobro dosli

Dragan

pre 11 godina

@jokic
Ne treba se zavaravati "svim pocastima doceka" jer se neki protokoli primenjuju iz izvesnih razloga. To sto je Vucic otisao u Nemacku ne znaci da je politika nove vlade bolja od DS ili da je uspesnija. Posledice tog akta ce reci sta je bilo bolje.

misica

pre 11 godina

Moze da prica ko sta hoce ali cinjenica je da Vucic sve sto radi radi za dobrobit svog naroda.I u Nemackoj je naglasio sta Srbija nikako ne moze da ucini i to je ono najbitnije.Jasno je stavio do znanja sta niko ne treba da ocekuje od Srbije.Malo je tako iskrenih politicara.

misica

pre 11 godina

Moze da prica ko sta hoce ali cinjenica je da Vucic sve sto radi radi za dobrobit svog naroda.I u Nemackoj je naglasio sta Srbija nikako ne moze da ucini i to je ono najbitnije.Jasno je stavio do znanja sta niko ne treba da ocekuje od Srbije.Malo je tako iskrenih politicara

crni gruja

pre 11 godina

Mogu kometatori DS-a da napadaju i omalovažavaju posetu Vučića Nemačkoj koliko hoće, ali sam doček pokazuje koliko i Nemci daju važnosti ovoj poseti.

Ergo

pre 11 godina

S obzirom da na izuzetno lose stanje u drzavi, dobro je imati uspesnu saradnju sa svim drzavama, a pogotovo sa jakom drzavom kao sto je Nemacka. To sto je Vucic docekan uz najvise drzavne pocasti mi uliva nadu u "bolje sutra".

Jokic

pre 11 godina

Uprkos tvrdjnama nekih celnika DS-a da bi pobeda SNS na izborima mogla da znaci zatvarnje i izolaciju Srbije prema svetu, ukljucujuci cak i mogucnost da dodje do rata, ono sto se desava aposlutno demantuje takve pretpostavke. Od kada je izabrana nova Vlada, spoljnopoliticka pozicija Srbije se nalazi u ociglednom i neprekidnom usponu. Poste Vucica Nemackoj je jos jedan primer koji ide u prilog tome.

Danilo

pre 11 godina

Ovo je jedna jako vazna poseta, svestan je toga i sam Vucic. Samim tim sto je nasoj delegaciji priredjen docek uz najvise vojne pocasti dovoljno govori o spremnosti i namerama Nemacke kada je u pitanju saradnja sa Srbijom. Vucic je jedan iskusan politicar koji ce znati da izbalansira situaciju tako da u saradnji sa njima najvise dobijemo a najmanje izgubimo. Pitanja oko kojih se ne mozemo dogovoriti kao sto je slucaj sa Kosovom treba gurati u stranu a pozabaviti se stvarima gde mozemo uspostaviti saradnju na obostrano zadovoljstvo. Situacija u svetu se menja svakodnevno i mozda u nekom narednom periodu i ne budemo imali pitanja oko kojih se sa Nemackom ne mozemo sloziti. Treba biti strpljiv i cekati, jer jedino se tako u politici postizu pravi rezultati. Dajem punu podrsku Vucicu u zelji da istraje na putu da nas odnos sa Nemackom podigne na jos jedan visi nivo.

Sreten

pre 11 godina

Srbija mora imati saradnju sa svim relevantnim faktorima u svetu ako zeli da napreduje u ekonomskom i svakom drugom smislu. Nemacka predstavlja jednu od najuticajnijih zemalja Evrope sa kojom Srbija ima visedecenijsku saradnju. Nazalost ta saradnja je puno puta bila na nasu stetu, ali sa novim potpredsednikom vlade Vucicem jasno im je dato do znanja da mozemo saradjivati samo ukoliko i Srbija u toj saradnji ima interes. Moramo biti pragmaticni i strpljivi, moramo stititi svoje interese bolje nego sto se to cinilo u proteklom periodu.

Astra

pre 11 godina

Ako je neophodan dobar odnos sa Nemačkom sigurno je da moramo raditi na tome. U svakom slučaju, doček Vučića sa takvim počastima i to baš u Nemačkoj, zaista je za svaku pohvalu. Ne može biti nikako drugačije nego zasluženo i zaista dobro za status Srbije.

Zuza

pre 11 godina

Ne postoji mogućnost približavanja EU bez Nemačke, a ni privrednog oporavka. Pametan potez, naročito zbog energetske stabilnosti. Ne treba zaboraviti da su uz Rusiju i Nemci uključeni u glavne energetske tokove, naročito u upravljačkom delu. A obaveze? Kako da ih zaboravimo kad nas stalno podsećaju na njih?!

trn

pre 11 godina

Srbija mora da oporavi privredu, a to može samo ako sarađujemo sa najrazvijenijim zemljama sveta. Aleksandar Vučić je danas jedan od najagilnijih političara i zaista se čudim kako ima toliko energije.

bezimena

pre 11 godina

Smanjite doživljaj. A. Vučić se i dalje KITI TUDJIM PERJEM, jer je ovo obezbedila PRETHODNA VLADA, a dobru vezu sa Nemačkom još Z.Djindjić! I uopšte, nesporna je činjenica da je saradnju sa svetom uspostavila isključivo DS.

titov vojnik

pre 11 godina

Bilo je raznih faza u odnosima Srbije i Nemacke !
Sad je red da ova faza donese pravu saradnju na zajednicko zadovoljstvo!

zis

pre 11 godina

Mogućnosti za unapređenje privredne saradnje i povećanja spoljnotrgovinske razmene moguće su, pre svega, u oblasti industrije, energetike, poljoprivrede, izgradnji infrastrukture, trgovine, turizma i sektoru usluga. Vrlo dobar tajming posete Aleksandra Vučića.

manijak

pre 11 godina

Za Vucica nemam reci, osim da je jako vredan, i da ce mnogo vise uraditi za ovu zemlju i nas narod, nego iko u prosloj vladi. Kako kazu zivi bili pa videli.

Nenad

pre 11 godina

Vucicu ja sam mislio kad jedna vlast lose radi onda se druga bira da ispravi greske prve vlade... Koliko vidim sada se zaklanjate za "odluke prethodne vlade" ne bi li kasnije imali izgovor i pobegli od odgovornosti kada priznate Kosovo! Jasno vam je receno da ni slucajno ne odstupate od dogovorenih sporazuma jer to nosi posledice sankcija, ukidanja mnogih sistema, vize, embargo na mnogo toga, blokada drzave u pravom smislu tih reci... Dakle budite islreni i kazite sta je i kako je ne tupite vise praznu slamu

blaza

pre 11 godina

Mnogo nervira cinjenica koliko ljudi u Srbiji ne shvata tezinu trenutka u kome zivimo i kolicinu nagomilanih problema koje ova vlada treba da resava. Budimo bar toliko korektni da pozelimo Vucicu da izdrzi ovaj tempo i da istraje u namerama da promeni sliku Srbije koliko-toliko nabolje.

Nikica

pre 11 godina

Treba sa svima razgovarati i pregovarati o unapređenju pre svega ekonomske i svake druge saradnje. Samo na taj način poboljšaćemo ekonomsku situaciju u Srbiji ali i ukupan imidž Srbije u svetu.

poruka komentatorima iz SNS

pre 11 godina

"u maju 2011, РBE ушао у заједнички подухват са ЕПС о развоју пет хидроелектрана на Морави, са укупним капацитетом од 150 МВ. Студије се тренутно спроводе у овим погонима. Изградња низа електрана би онда могло да почне од 2014."

Toliko o uspesima Vucica i zutima koji nista nisu uradili.2011. on je bio opozicija,ako i to niste zaboravili gospodo iz SNS.
Tekst preveden sa sajta RWE i vestima o njegovoj danasnjoj poseti.TENT3 niko ni ne pominje.

Перспектива

pre 11 godina

Једном приликом један од "чувених" аналитичара рече да је искључива будућност Србије у блиској сарадњи са Немачком и ЕУ, те да нам нико осим њих није показао колико су нам пријатељи. Заборавио је притом изјаву немачког министра да је за њих сарадња са Србијом само интерес и ништа друго. Е управо за нас чист интерес треба да буде сарадња са Немачком.

Tiemie

pre 11 godina

Evropske vrednosti, unapređenje ekonomije i investicije su potrebne našem društvu. Zato je evropski put Srbije jedini način da opstanemo. Naravno uz poštovanje Ustava, bez nerealnih zahteva. Treba razvijati dobre odnose sa svim zemljama koje nam mogu biti od koristi, prvenstveno sa Nemačkom, a na tome Aleksandar Vučić upravo radi.

TIKI

pre 11 godina

Samo zlo namerni mogu da ovako kometarisu posetu potpredesnika vlade Nemackoj.I to je deo Srpskog folklora na žalost.Vučić radi svoj posao korektno kako je i obećao u predizbornoj kampanji, dajem mu veliku podršku.

Tajanstvena

pre 11 godina

Verujem da Vucic radi i da ce uciniti odnosno donositi najpravednije i najracionalnije odluke kako bi iscupao zemlju iz krize i kako bi gradjani nakon izvesnog perioda osetili kakav takav boljitak. Pred njim je tezak posao ali svakak verujem u njega i njegove sposobnosti.

Snezana021

pre 11 godina

Strasno. Cime se sve bavila prosla vlast, laznim obecanjima svih ovih godina a narod bez posla i gladan. Sad kad je izasla objektivna slika stanja i kad su svesni da jedini krivci za preogomnu rupu jesi upravo oni, oni se tuku svadjaju okrivljuju medju sobom. E jadna Srbijo ko te je vodio svih ovih godina. Cestitke novoj vlasti na prve koracima a prvenstveno Vucicu koji pokazuje najvise energije i predanosti radu.

kiki

pre 11 godina

Ne znam zašto porediti ministra Vučića i Tita ali jedno je sigurno, Vučića nije dočekao ministar odbrane Nemačke Demezijer već samo činovnik u ministarstvu.

Milicica

pre 11 godina

Za razliku od prethodnika koji su se kezili i slikali pred kamerama....ovo nam pokazuje profesionalnu ozbiljnost coveka u situaciji kada je Srbiji najteze i najpotrebnija pomoc. Nema vremena za gubljenje, samo tako nastavite.

Energija

pre 11 godina

Jako mi se dopada ovakav nacin i pristup javnosti od strane gospodina Vucica...detaljno objavljivanje sta je uradjeno, sta se planira itd...Vucicu svaka cast i samo napred....

po obicaju

pre 11 godina

Sve je Vucic rekao a nista nije rekao.Klasika....
Koje to pocasti moze da priredi jedan od dvojice sekretara u Ministarstvu dbrane nije bas najjasnije.Koliko se secam Tadicu je to priredio Predsednik Nemacke, o Titu je vec suvisno i pricati.A nasi mediji su cudo od obavestenosti i profesionalnosti.

Tihomir

pre 11 godina

O pompeznom doceku cu vas obavestiti sutra kad mi svi primerci svih novina u Berlinu budu na stolu. Za sada ni jedan medij nije doneo vest o poseti Vucica i njegovim susretima. To cu ucinitu iz licnih, moralnih razloga, nemam nikakvih zlonamera, niti bilo sta protiv Vucica. Naprosto cu vas sutra obavestiti da bih razlucio istinu od laznih vesti i naduvavanja cinjenica.

Tihomir

pre 11 godina

O pompeznom doceku cu vas obavestiti sutra kad mi svi primerci svih novina u Berlinu budu na stolu. Za sada ni jedan medij nije doneo vest o poseti Vucica i njegovim susretima. To cu ucinitu iz licnih, moralnih razloga, nemam nikakvih zlonamera, niti bilo sta protiv Vucica. Naprosto cu vas sutra obavestiti da bih razlucio istinu od laznih vesti i naduvavanja cinjenica.

po obicaju

pre 11 godina

Sve je Vucic rekao a nista nije rekao.Klasika....
Koje to pocasti moze da priredi jedan od dvojice sekretara u Ministarstvu dbrane nije bas najjasnije.Koliko se secam Tadicu je to priredio Predsednik Nemacke, o Titu je vec suvisno i pricati.A nasi mediji su cudo od obavestenosti i profesionalnosti.

kiki

pre 11 godina

Ne znam zašto porediti ministra Vučića i Tita ali jedno je sigurno, Vučića nije dočekao ministar odbrane Nemačke Demezijer već samo činovnik u ministarstvu.

Перспектива

pre 11 godina

Једном приликом један од "чувених" аналитичара рече да је искључива будућност Србије у блиској сарадњи са Немачком и ЕУ, те да нам нико осим њих није показао колико су нам пријатељи. Заборавио је притом изјаву немачког министра да је за њих сарадња са Србијом само интерес и ништа друго. Е управо за нас чист интерес треба да буде сарадња са Немачком.

poruka komentatorima iz SNS

pre 11 godina

"u maju 2011, РBE ушао у заједнички подухват са ЕПС о развоју пет хидроелектрана на Морави, са укупним капацитетом од 150 МВ. Студије се тренутно спроводе у овим погонима. Изградња низа електрана би онда могло да почне од 2014."

Toliko o uspesima Vucica i zutima koji nista nisu uradili.2011. on je bio opozicija,ako i to niste zaboravili gospodo iz SNS.
Tekst preveden sa sajta RWE i vestima o njegovoj danasnjoj poseti.TENT3 niko ni ne pominje.

Nenad

pre 11 godina

Vucicu ja sam mislio kad jedna vlast lose radi onda se druga bira da ispravi greske prve vlade... Koliko vidim sada se zaklanjate za "odluke prethodne vlade" ne bi li kasnije imali izgovor i pobegli od odgovornosti kada priznate Kosovo! Jasno vam je receno da ni slucajno ne odstupate od dogovorenih sporazuma jer to nosi posledice sankcija, ukidanja mnogih sistema, vize, embargo na mnogo toga, blokada drzave u pravom smislu tih reci... Dakle budite islreni i kazite sta je i kako je ne tupite vise praznu slamu

Energija

pre 11 godina

Jako mi se dopada ovakav nacin i pristup javnosti od strane gospodina Vucica...detaljno objavljivanje sta je uradjeno, sta se planira itd...Vucicu svaka cast i samo napred....

TIKI

pre 11 godina

Samo zlo namerni mogu da ovako kometarisu posetu potpredesnika vlade Nemackoj.I to je deo Srpskog folklora na žalost.Vučić radi svoj posao korektno kako je i obećao u predizbornoj kampanji, dajem mu veliku podršku.

Snezana021

pre 11 godina

Strasno. Cime se sve bavila prosla vlast, laznim obecanjima svih ovih godina a narod bez posla i gladan. Sad kad je izasla objektivna slika stanja i kad su svesni da jedini krivci za preogomnu rupu jesi upravo oni, oni se tuku svadjaju okrivljuju medju sobom. E jadna Srbijo ko te je vodio svih ovih godina. Cestitke novoj vlasti na prve koracima a prvenstveno Vucicu koji pokazuje najvise energije i predanosti radu.

Milicica

pre 11 godina

Za razliku od prethodnika koji su se kezili i slikali pred kamerama....ovo nam pokazuje profesionalnu ozbiljnost coveka u situaciji kada je Srbiji najteze i najpotrebnija pomoc. Nema vremena za gubljenje, samo tako nastavite.

Tajanstvena

pre 11 godina

Verujem da Vucic radi i da ce uciniti odnosno donositi najpravednije i najracionalnije odluke kako bi iscupao zemlju iz krize i kako bi gradjani nakon izvesnog perioda osetili kakav takav boljitak. Pred njim je tezak posao ali svakak verujem u njega i njegove sposobnosti.

bezimena

pre 11 godina

Smanjite doživljaj. A. Vučić se i dalje KITI TUDJIM PERJEM, jer je ovo obezbedila PRETHODNA VLADA, a dobru vezu sa Nemačkom još Z.Djindjić! I uopšte, nesporna je činjenica da je saradnju sa svetom uspostavila isključivo DS.

trn

pre 11 godina

Srbija mora da oporavi privredu, a to može samo ako sarađujemo sa najrazvijenijim zemljama sveta. Aleksandar Vučić je danas jedan od najagilnijih političara i zaista se čudim kako ima toliko energije.

Astra

pre 11 godina

Ako je neophodan dobar odnos sa Nemačkom sigurno je da moramo raditi na tome. U svakom slučaju, doček Vučića sa takvim počastima i to baš u Nemačkoj, zaista je za svaku pohvalu. Ne može biti nikako drugačije nego zasluženo i zaista dobro za status Srbije.

Zuza

pre 11 godina

Ne postoji mogućnost približavanja EU bez Nemačke, a ni privrednog oporavka. Pametan potez, naročito zbog energetske stabilnosti. Ne treba zaboraviti da su uz Rusiju i Nemci uključeni u glavne energetske tokove, naročito u upravljačkom delu. A obaveze? Kako da ih zaboravimo kad nas stalno podsećaju na njih?!

Nikica

pre 11 godina

Treba sa svima razgovarati i pregovarati o unapređenju pre svega ekonomske i svake druge saradnje. Samo na taj način poboljšaćemo ekonomsku situaciju u Srbiji ali i ukupan imidž Srbije u svetu.

Dragan

pre 11 godina

@jokic
Ne treba se zavaravati "svim pocastima doceka" jer se neki protokoli primenjuju iz izvesnih razloga. To sto je Vucic otisao u Nemacku ne znaci da je politika nove vlade bolja od DS ili da je uspesnija. Posledice tog akta ce reci sta je bilo bolje.

Tiemie

pre 11 godina

Evropske vrednosti, unapređenje ekonomije i investicije su potrebne našem društvu. Zato je evropski put Srbije jedini način da opstanemo. Naravno uz poštovanje Ustava, bez nerealnih zahteva. Treba razvijati dobre odnose sa svim zemljama koje nam mogu biti od koristi, prvenstveno sa Nemačkom, a na tome Aleksandar Vučić upravo radi.

blaza

pre 11 godina

Mnogo nervira cinjenica koliko ljudi u Srbiji ne shvata tezinu trenutka u kome zivimo i kolicinu nagomilanih problema koje ova vlada treba da resava. Budimo bar toliko korektni da pozelimo Vucicu da izdrzi ovaj tempo i da istraje u namerama da promeni sliku Srbije koliko-toliko nabolje.

titov vojnik

pre 11 godina

Bilo je raznih faza u odnosima Srbije i Nemacke !
Sad je red da ova faza donese pravu saradnju na zajednicko zadovoljstvo!

Jokic

pre 11 godina

Uprkos tvrdjnama nekih celnika DS-a da bi pobeda SNS na izborima mogla da znaci zatvarnje i izolaciju Srbije prema svetu, ukljucujuci cak i mogucnost da dodje do rata, ono sto se desava aposlutno demantuje takve pretpostavke. Od kada je izabrana nova Vlada, spoljnopoliticka pozicija Srbije se nalazi u ociglednom i neprekidnom usponu. Poste Vucica Nemackoj je jos jedan primer koji ide u prilog tome.

Danilo

pre 11 godina

Ovo je jedna jako vazna poseta, svestan je toga i sam Vucic. Samim tim sto je nasoj delegaciji priredjen docek uz najvise vojne pocasti dovoljno govori o spremnosti i namerama Nemacke kada je u pitanju saradnja sa Srbijom. Vucic je jedan iskusan politicar koji ce znati da izbalansira situaciju tako da u saradnji sa njima najvise dobijemo a najmanje izgubimo. Pitanja oko kojih se ne mozemo dogovoriti kao sto je slucaj sa Kosovom treba gurati u stranu a pozabaviti se stvarima gde mozemo uspostaviti saradnju na obostrano zadovoljstvo. Situacija u svetu se menja svakodnevno i mozda u nekom narednom periodu i ne budemo imali pitanja oko kojih se sa Nemackom ne mozemo sloziti. Treba biti strpljiv i cekati, jer jedino se tako u politici postizu pravi rezultati. Dajem punu podrsku Vucicu u zelji da istraje na putu da nas odnos sa Nemackom podigne na jos jedan visi nivo.

manijak

pre 11 godina

Za Vucica nemam reci, osim da je jako vredan, i da ce mnogo vise uraditi za ovu zemlju i nas narod, nego iko u prosloj vladi. Kako kazu zivi bili pa videli.

zis

pre 11 godina

Mogućnosti za unapređenje privredne saradnje i povećanja spoljnotrgovinske razmene moguće su, pre svega, u oblasti industrije, energetike, poljoprivrede, izgradnji infrastrukture, trgovine, turizma i sektoru usluga. Vrlo dobar tajming posete Aleksandra Vučića.

Ergo

pre 11 godina

S obzirom da na izuzetno lose stanje u drzavi, dobro je imati uspesnu saradnju sa svim drzavama, a pogotovo sa jakom drzavom kao sto je Nemacka. To sto je Vucic docekan uz najvise drzavne pocasti mi uliva nadu u "bolje sutra".

misica

pre 11 godina

Moze da prica ko sta hoce ali cinjenica je da Vucic sve sto radi radi za dobrobit svog naroda.I u Nemackoj je naglasio sta Srbija nikako ne moze da ucini i to je ono najbitnije.Jasno je stavio do znanja sta niko ne treba da ocekuje od Srbije.Malo je tako iskrenih politicara

Nikolina

pre 11 godina

Sasvim logično. Onaj ko očekuje da će od Vučića ili od nove vlasti uspeti da izdejstvuje priznanje Kosova onda se grdno vara. Obaveze i obećanja su jedno a zahtevi za nemoguće sasvim nešto drugo!

Juca

pre 11 godina

Vučić je odgovoran čovek a Srbija zemlja koja je nekada imala veliki ugled a koji se sada polako vraća na velika vrata. Nikada se nismo brukali pa nečemo dozvoliti to ni ovoga puta. Najbitnija stavka je Kosovo a tu je situacije već kristalno jasna. Šta smo imali rekli smo.

Sreten

pre 11 godina

Srbija mora imati saradnju sa svim relevantnim faktorima u svetu ako zeli da napreduje u ekonomskom i svakom drugom smislu. Nemacka predstavlja jednu od najuticajnijih zemalja Evrope sa kojom Srbija ima visedecenijsku saradnju. Nazalost ta saradnja je puno puta bila na nasu stetu, ali sa novim potpredsednikom vlade Vucicem jasno im je dato do znanja da mozemo saradjivati samo ukoliko i Srbija u toj saradnji ima interes. Moramo biti pragmaticni i strpljivi, moramo stititi svoje interese bolje nego sto se to cinilo u proteklom periodu.

crni gruja

pre 11 godina

Mogu kometatori DS-a da napadaju i omalovažavaju posetu Vučića Nemačkoj koliko hoće, ali sam doček pokazuje koliko i Nemci daju važnosti ovoj poseti.

misica

pre 11 godina

Moze da prica ko sta hoce ali cinjenica je da Vucic sve sto radi radi za dobrobit svog naroda.I u Nemackoj je naglasio sta Srbija nikako ne moze da ucini i to je ono najbitnije.Jasno je stavio do znanja sta niko ne treba da ocekuje od Srbije.Malo je tako iskrenih politicara.

mili

pre 11 godina

Cinjenica je da je Vucic docekan uz najvecu drzavnu pocast...to sto zli jezici hoce to da ospore, zao mi je...ovde se radi o zemlji Srbiji, i dobro je da smo dobro dosli

Realan u ocenjivanju

pre 11 godina

Masa komentara je vise nego smesna,koliko god nekoga ne podrzavali i koliko god nekome sporili rezultate morate se suocavati sa samim sobom i to moze posle odredjenog vremena da dovede do psihickih tegoba koje ostavljaju trag. Slika govori vise od reci,a aeromiting je bio fantastican i jedan od najlepsih koje ja pratim poslednjih 40 godina,a odlazim na njih jel volim avione i bavim se padobranstvom. Za prve korake ove Vlade mora da se da priznanje,moguce i da ima nekih ne pravilnosti i da ce verovatno i biti zloupotreba,ali ako ih sankcionisu ,a svoje koalicione partnere i clanove proslede tuzilastvu treba im odati priznanje i podrzavati je u daljoj borbi,a sve zarad lagodnijeg i bezbednijeg zivota nas gradjana.

Julija

pre 11 godina

Vučić je odgovoran čovek a Srbija zemlja koja je nekada imala veliki ugled a koji se sada polako vraća na velika vrata. Nikada se nismo brukali pa nečemo dozvoliti to ni ovoga puta. Najbitnija stavka je Kosovo a tu je situacije već kristalno jasna. Šta smo imali rekli smo.

Lord

pre 11 godina

Srbiju zaista ceka blistava buducnost.Mnogo toga se trazi od nas,ali ne sme se ocekivati nemoguce.Aca zna sta radi i verujem da nece izneveriti ocekivanja ljudi.

novica 952

pre 11 godina

Potsećanje na neke stare priče neće nas nikuda odvesti, vraćanje na predizborne parole i na to šta je ko sve rekao neće nas odvesti nikuda. Vučić svojim radom i angažovanjem dokazuje da je trenutno političkiu lider u sveri izvršne vlasti iz dužno poštovanje prema Tomi i da zna šta mu je valja činiti da učvrsti poluge vlasti u ovoj državi. Dajmo da prođe neko vreme pa da onda ocenjujemo učniak, ovo što trenutno radi ukazuje na dobar put koji mora doneti boljitak. Politička ofanziva Vučićeva u Nemačkoj i Tomina u Rusiji mora doneti napredak.

Energija

pre 11 godina

Jako mi se dopada ovakav nacin i pristup javnosti od strane gospodina Vucica...detaljno objavljivanje sta je uradjeno, sta se planira itd...Vucicu svaka cast i samo napred....

Snezana021

pre 11 godina

Strasno. Cime se sve bavila prosla vlast, laznim obecanjima svih ovih godina a narod bez posla i gladan. Sad kad je izasla objektivna slika stanja i kad su svesni da jedini krivci za preogomnu rupu jesi upravo oni, oni se tuku svadjaju okrivljuju medju sobom. E jadna Srbijo ko te je vodio svih ovih godina. Cestitke novoj vlasti na prve koracima a prvenstveno Vucicu koji pokazuje najvise energije i predanosti radu.

TIKI

pre 11 godina

Samo zlo namerni mogu da ovako kometarisu posetu potpredesnika vlade Nemackoj.I to je deo Srpskog folklora na žalost.Vučić radi svoj posao korektno kako je i obećao u predizbornoj kampanji, dajem mu veliku podršku.

Milicica

pre 11 godina

Za razliku od prethodnika koji su se kezili i slikali pred kamerama....ovo nam pokazuje profesionalnu ozbiljnost coveka u situaciji kada je Srbiji najteze i najpotrebnija pomoc. Nema vremena za gubljenje, samo tako nastavite.

Tajanstvena

pre 11 godina

Verujem da Vucic radi i da ce uciniti odnosno donositi najpravednije i najracionalnije odluke kako bi iscupao zemlju iz krize i kako bi gradjani nakon izvesnog perioda osetili kakav takav boljitak. Pred njim je tezak posao ali svakak verujem u njega i njegove sposobnosti.

Tiemie

pre 11 godina

Evropske vrednosti, unapređenje ekonomije i investicije su potrebne našem društvu. Zato je evropski put Srbije jedini način da opstanemo. Naravno uz poštovanje Ustava, bez nerealnih zahteva. Treba razvijati dobre odnose sa svim zemljama koje nam mogu biti od koristi, prvenstveno sa Nemačkom, a na tome Aleksandar Vučić upravo radi.

trn

pre 11 godina

Srbija mora da oporavi privredu, a to može samo ako sarađujemo sa najrazvijenijim zemljama sveta. Aleksandar Vučić je danas jedan od najagilnijih političara i zaista se čudim kako ima toliko energije.

Ergo

pre 11 godina

S obzirom da na izuzetno lose stanje u drzavi, dobro je imati uspesnu saradnju sa svim drzavama, a pogotovo sa jakom drzavom kao sto je Nemacka. To sto je Vucic docekan uz najvise drzavne pocasti mi uliva nadu u "bolje sutra".

Jokic

pre 11 godina

Uprkos tvrdjnama nekih celnika DS-a da bi pobeda SNS na izborima mogla da znaci zatvarnje i izolaciju Srbije prema svetu, ukljucujuci cak i mogucnost da dodje do rata, ono sto se desava aposlutno demantuje takve pretpostavke. Od kada je izabrana nova Vlada, spoljnopoliticka pozicija Srbije se nalazi u ociglednom i neprekidnom usponu. Poste Vucica Nemackoj je jos jedan primer koji ide u prilog tome.

manijak

pre 11 godina

Za Vucica nemam reci, osim da je jako vredan, i da ce mnogo vise uraditi za ovu zemlju i nas narod, nego iko u prosloj vladi. Kako kazu zivi bili pa videli.

Astra

pre 11 godina

Ako je neophodan dobar odnos sa Nemačkom sigurno je da moramo raditi na tome. U svakom slučaju, doček Vučića sa takvim počastima i to baš u Nemačkoj, zaista je za svaku pohvalu. Ne može biti nikako drugačije nego zasluženo i zaista dobro za status Srbije.

Sreten

pre 11 godina

Srbija mora imati saradnju sa svim relevantnim faktorima u svetu ako zeli da napreduje u ekonomskom i svakom drugom smislu. Nemacka predstavlja jednu od najuticajnijih zemalja Evrope sa kojom Srbija ima visedecenijsku saradnju. Nazalost ta saradnja je puno puta bila na nasu stetu, ali sa novim potpredsednikom vlade Vucicem jasno im je dato do znanja da mozemo saradjivati samo ukoliko i Srbija u toj saradnji ima interes. Moramo biti pragmaticni i strpljivi, moramo stititi svoje interese bolje nego sto se to cinilo u proteklom periodu.

crni gruja

pre 11 godina

Mogu kometatori DS-a da napadaju i omalovažavaju posetu Vučića Nemačkoj koliko hoće, ali sam doček pokazuje koliko i Nemci daju važnosti ovoj poseti.

blaza

pre 11 godina

Mnogo nervira cinjenica koliko ljudi u Srbiji ne shvata tezinu trenutka u kome zivimo i kolicinu nagomilanih problema koje ova vlada treba da resava. Budimo bar toliko korektni da pozelimo Vucicu da izdrzi ovaj tempo i da istraje u namerama da promeni sliku Srbije koliko-toliko nabolje.

misica

pre 11 godina

Moze da prica ko sta hoce ali cinjenica je da Vucic sve sto radi radi za dobrobit svog naroda.I u Nemackoj je naglasio sta Srbija nikako ne moze da ucini i to je ono najbitnije.Jasno je stavio do znanja sta niko ne treba da ocekuje od Srbije.Malo je tako iskrenih politicara

bezimena

pre 11 godina

Smanjite doživljaj. A. Vučić se i dalje KITI TUDJIM PERJEM, jer je ovo obezbedila PRETHODNA VLADA, a dobru vezu sa Nemačkom još Z.Djindjić! I uopšte, nesporna je činjenica da je saradnju sa svetom uspostavila isključivo DS.

titov vojnik

pre 11 godina

Bilo je raznih faza u odnosima Srbije i Nemacke !
Sad je red da ova faza donese pravu saradnju na zajednicko zadovoljstvo!

mili

pre 11 godina

Cinjenica je da je Vucic docekan uz najvecu drzavnu pocast...to sto zli jezici hoce to da ospore, zao mi je...ovde se radi o zemlji Srbiji, i dobro je da smo dobro dosli

zis

pre 11 godina

Mogućnosti za unapređenje privredne saradnje i povećanja spoljnotrgovinske razmene moguće su, pre svega, u oblasti industrije, energetike, poljoprivrede, izgradnji infrastrukture, trgovine, turizma i sektoru usluga. Vrlo dobar tajming posete Aleksandra Vučića.

Danilo

pre 11 godina

Ovo je jedna jako vazna poseta, svestan je toga i sam Vucic. Samim tim sto je nasoj delegaciji priredjen docek uz najvise vojne pocasti dovoljno govori o spremnosti i namerama Nemacke kada je u pitanju saradnja sa Srbijom. Vucic je jedan iskusan politicar koji ce znati da izbalansira situaciju tako da u saradnji sa njima najvise dobijemo a najmanje izgubimo. Pitanja oko kojih se ne mozemo dogovoriti kao sto je slucaj sa Kosovom treba gurati u stranu a pozabaviti se stvarima gde mozemo uspostaviti saradnju na obostrano zadovoljstvo. Situacija u svetu se menja svakodnevno i mozda u nekom narednom periodu i ne budemo imali pitanja oko kojih se sa Nemackom ne mozemo sloziti. Treba biti strpljiv i cekati, jer jedino se tako u politici postizu pravi rezultati. Dajem punu podrsku Vucicu u zelji da istraje na putu da nas odnos sa Nemackom podigne na jos jedan visi nivo.

misica

pre 11 godina

Moze da prica ko sta hoce ali cinjenica je da Vucic sve sto radi radi za dobrobit svog naroda.I u Nemackoj je naglasio sta Srbija nikako ne moze da ucini i to je ono najbitnije.Jasno je stavio do znanja sta niko ne treba da ocekuje od Srbije.Malo je tako iskrenih politicara.

po obicaju

pre 11 godina

Sve je Vucic rekao a nista nije rekao.Klasika....
Koje to pocasti moze da priredi jedan od dvojice sekretara u Ministarstvu dbrane nije bas najjasnije.Koliko se secam Tadicu je to priredio Predsednik Nemacke, o Titu je vec suvisno i pricati.A nasi mediji su cudo od obavestenosti i profesionalnosti.

kiki

pre 11 godina

Ne znam zašto porediti ministra Vučića i Tita ali jedno je sigurno, Vučića nije dočekao ministar odbrane Nemačke Demezijer već samo činovnik u ministarstvu.

Перспектива

pre 11 godina

Једном приликом један од "чувених" аналитичара рече да је искључива будућност Србије у блиској сарадњи са Немачком и ЕУ, те да нам нико осим њих није показао колико су нам пријатељи. Заборавио је притом изјаву немачког министра да је за њих сарадња са Србијом само интерес и ништа друго. Е управо за нас чист интерес треба да буде сарадња са Немачком.

Nikica

pre 11 godina

Treba sa svima razgovarati i pregovarati o unapređenju pre svega ekonomske i svake druge saradnje. Samo na taj način poboljšaćemo ekonomsku situaciju u Srbiji ali i ukupan imidž Srbije u svetu.

Zuza

pre 11 godina

Ne postoji mogućnost približavanja EU bez Nemačke, a ni privrednog oporavka. Pametan potez, naročito zbog energetske stabilnosti. Ne treba zaboraviti da su uz Rusiju i Nemci uključeni u glavne energetske tokove, naročito u upravljačkom delu. A obaveze? Kako da ih zaboravimo kad nas stalno podsećaju na njih?!

poruka komentatorima iz SNS

pre 11 godina

"u maju 2011, РBE ушао у заједнички подухват са ЕПС о развоју пет хидроелектрана на Морави, са укупним капацитетом од 150 МВ. Студије се тренутно спроводе у овим погонима. Изградња низа електрана би онда могло да почне од 2014."

Toliko o uspesima Vucica i zutima koji nista nisu uradili.2011. on je bio opozicija,ako i to niste zaboravili gospodo iz SNS.
Tekst preveden sa sajta RWE i vestima o njegovoj danasnjoj poseti.TENT3 niko ni ne pominje.

novica 952

pre 11 godina

Potsećanje na neke stare priče neće nas nikuda odvesti, vraćanje na predizborne parole i na to šta je ko sve rekao neće nas odvesti nikuda. Vučić svojim radom i angažovanjem dokazuje da je trenutno političkiu lider u sveri izvršne vlasti iz dužno poštovanje prema Tomi i da zna šta mu je valja činiti da učvrsti poluge vlasti u ovoj državi. Dajmo da prođe neko vreme pa da onda ocenjujemo učniak, ovo što trenutno radi ukazuje na dobar put koji mora doneti boljitak. Politička ofanziva Vučićeva u Nemačkoj i Tomina u Rusiji mora doneti napredak.

Nenad

pre 11 godina

Vucicu ja sam mislio kad jedna vlast lose radi onda se druga bira da ispravi greske prve vlade... Koliko vidim sada se zaklanjate za "odluke prethodne vlade" ne bi li kasnije imali izgovor i pobegli od odgovornosti kada priznate Kosovo! Jasno vam je receno da ni slucajno ne odstupate od dogovorenih sporazuma jer to nosi posledice sankcija, ukidanja mnogih sistema, vize, embargo na mnogo toga, blokada drzave u pravom smislu tih reci... Dakle budite islreni i kazite sta je i kako je ne tupite vise praznu slamu

Lord

pre 11 godina

Srbiju zaista ceka blistava buducnost.Mnogo toga se trazi od nas,ali ne sme se ocekivati nemoguce.Aca zna sta radi i verujem da nece izneveriti ocekivanja ljudi.

Tihomir

pre 11 godina

O pompeznom doceku cu vas obavestiti sutra kad mi svi primerci svih novina u Berlinu budu na stolu. Za sada ni jedan medij nije doneo vest o poseti Vucica i njegovim susretima. To cu ucinitu iz licnih, moralnih razloga, nemam nikakvih zlonamera, niti bilo sta protiv Vucica. Naprosto cu vas sutra obavestiti da bih razlucio istinu od laznih vesti i naduvavanja cinjenica.

Nikolina

pre 11 godina

Sasvim logično. Onaj ko očekuje da će od Vučića ili od nove vlasti uspeti da izdejstvuje priznanje Kosova onda se grdno vara. Obaveze i obećanja su jedno a zahtevi za nemoguće sasvim nešto drugo!

Realan u ocenjivanju

pre 11 godina

Masa komentara je vise nego smesna,koliko god nekoga ne podrzavali i koliko god nekome sporili rezultate morate se suocavati sa samim sobom i to moze posle odredjenog vremena da dovede do psihickih tegoba koje ostavljaju trag. Slika govori vise od reci,a aeromiting je bio fantastican i jedan od najlepsih koje ja pratim poslednjih 40 godina,a odlazim na njih jel volim avione i bavim se padobranstvom. Za prve korake ove Vlade mora da se da priznanje,moguce i da ima nekih ne pravilnosti i da ce verovatno i biti zloupotreba,ali ako ih sankcionisu ,a svoje koalicione partnere i clanove proslede tuzilastvu treba im odati priznanje i podrzavati je u daljoj borbi,a sve zarad lagodnijeg i bezbednijeg zivota nas gradjana.

Juca

pre 11 godina

Vučić je odgovoran čovek a Srbija zemlja koja je nekada imala veliki ugled a koji se sada polako vraća na velika vrata. Nikada se nismo brukali pa nečemo dozvoliti to ni ovoga puta. Najbitnija stavka je Kosovo a tu je situacije već kristalno jasna. Šta smo imali rekli smo.

Dragan

pre 11 godina

@jokic
Ne treba se zavaravati "svim pocastima doceka" jer se neki protokoli primenjuju iz izvesnih razloga. To sto je Vucic otisao u Nemacku ne znaci da je politika nove vlade bolja od DS ili da je uspesnija. Posledice tog akta ce reci sta je bilo bolje.

Julija

pre 11 godina

Vučić je odgovoran čovek a Srbija zemlja koja je nekada imala veliki ugled a koji se sada polako vraća na velika vrata. Nikada se nismo brukali pa nečemo dozvoliti to ni ovoga puta. Najbitnija stavka je Kosovo a tu je situacije već kristalno jasna. Šta smo imali rekli smo.