Četvrtak, 06.09.2012.

19:30

Kosovo: Više nije pozivni broj 381

Kosovska skupština je usvojila rezoluciju kojom se pozivni broj za Srbiju - 381, koji je važio i na Kosovo, menja međunarodnim prefiksom Albanije - 355.

Izvor: Tanjug

Kosovo: Više nije pozivni broj 381 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

Rek*o tata da ne dirate jasiku!

pre 11 godina

Kako smo poceli na kraju ce od Srbije ostati samo Beogradski pasaluk.
@YEAH

O dodirni me premudri covece!!! Kakva misao, ovo do sada nisam cuo... tako kratko a tako dubokoumno... svaka cast na originalnosti!!!

syla

pre 11 godina

Pedja
Moram ti dati + jer si pogodio u sam cilj. Tokom razgovora, Kosovska delegacija je trazila pozivni +383, Srbija nije dala. Sada Kosovo radi ono sto moze uraditi, tj koristiti pozivni broj drzave s kojom ima dobre odnose.

drveze

pre 11 godina

Samo da znamo "facts":
1. Kosovo koristi +377 44 i 45 (Monaco)
2. Kosovo koristi +381 28/29/38/39 (Serbia)
3. Kosovo koristi +386 43 i 49 (Slovenia)
Jos odavno.

Kosovo moze da koristi "svoj" broj samo onda kada dobije clanstvo u ITU (International Telephony Union)

Dodavanje jos jednog "prefix-a" (broj za Albaniju) ispred lokalnih brojeva je kao kacenje na drugu lokalnu centralu.

MITA

pre 11 godina

RATEL ima Plan numeracije u kom je KiM u sastavu Republike Srbije sa pozivnim brojem 00981, a i sama rezolucija kaze, da se nezna dokle vazi Ugovor u vezi 00381 !

joma

pre 11 godina

пошто се доста говори о реалности скренуо бих пажњу само на чињеницу да је КиМ јужна српска покрајина под протекторатом КФОР'а А протекторат буде и прође као небројено пута до сада. Све друго су фантазије и маштања и ту не помажу торбе крвавог кеша којим се купују резолуције по стејт департменту.

Miami

pre 11 godina

@Mehmed II
Evo Mehmede drugi, Rusi samo sto nisu stigli da nas brane i napadaju Kosovo i NATO pakt!
Pa kada cete vise da se dozovete pameti ljudi.
Ja tvrdim da smo mi Srbi ubedljivo najgluplji narod u Evropi!!!
Inace Kosovo smo poceli da gubimo jos kada smo usli u zajednicu SHS, pa ga konacno izgubili dolaskom komunista i Tita 1945 god.
Mislim da nam 2 mil. Albanaca (ne evropskog naroda - oni nisu Iliri) apsolutno nije potrebno u drzavi.

i oni konje za trku imadu

pre 11 godina

Do sada sam bio ubedjen da niko ne moze da prevazidje srBske patriJote medjutim citajuci komentare raznih braxova, mertura, pris"evca i ekipice sa tim njihovim Epirima, milionima, izigravanjem velesile, "savremenim razmisljanjem", "bogatstvom"... Vidimo da su aktuelni sampioni na Balkanu ipak albanske patriLJote... Koja komedija...

Dr.

pre 11 godina

@Istina boli,
Koliko li ce tek tebe i tvoje sunarodnike da boli kada jednog dana, u skoroj buducnosti najzad nabavite ogledalo i ugledate ko ste i sta ste zaista.

kaiser

pre 11 godina

Albanci su ispravno procenili situaciju, i samo koriste priliku što su svetski poznate štetočine i nesposobnjakovići na vlasti.

Dok ovi dele javna preduzeća i sipaju radikalsku demagogiju, Kosovo će postati i član UN. Uradiće za 6 meseci što ranije nisu ogli za 10 godina. Sa radikalima na vlasti, i moj fikus u hodniku će postati politički subjekt. AKo želi.

Ma ne mora se biti vidovit da se vidi ovakav rasplet situacije.

prokleta avlija

pre 11 godina

@(Istina boli, 6. septembar 2012 23:04)

znas ti dobro da sam u pravu i da je sve sto sam rekao tacno,zato su te moje reci toliko pogodile da si sedeo 20minuta i smisljao odgovor...da nisam u pravu ne bi ti,mene sada,u ponoc,tamo nekog dana na kraju leta ubedjivao da je Kosovo nezavisna drzava,nego bi se spremao da za vikend gledas kosovo u kvalifikacijama za brazil 2014 i ne bi isao na internet preko srpskog telekoma,i ne bi grejao supu na struju koju vam je Srbija isporucila...
svidelo se to vama ili ne vi niste drzava dok Srbija to ne potvrdi i to zna ceo svet,a VI mozete da se pravite da to nije tako,da nas ubedjujete a vasi drugari da nam prete...vi morate da priznate realnost a ne mi,a to je da je i malom detetu jasno da nacin na koji vam je poklonjena ta vasa nadgledana nezavisnost, koja eto traje 14 godina i izgleda je opet produzena,nije bas izvedena kako treba,pa sad mi iz Srbije moramo vase gazde da vadimo iz corbe koju su sa vama zakuvali.
E pa necemo!!! Iz inata,zato sto smo ludi,blesavi,samodestruktivni,zato sto nam ta Eu ne treba toliko,zato sto zivotarimo,snalazimo se taman toliko da nismo gladni,ne trebaju nama stanovi i kola na kredit,mi to vec imamo,ostavio nam komunizam,gradjanima Srbije prvo treba drzava,bez korupcije,sa zakonima koji se postuju,bez sprege tajkuna i politicara,da nas puste na miru lopovi na vlati da radimo i stvaramo...
bas me briga za kosovo,ja bih kosovo sutra priznao.
MENE SRBIJA ZANIMA!!!

Pedja

pre 11 godina

Albanci rade isto kao i sa prelazima. Sta treba da bude tema pregovora - oni povuku jednostrane poteze, stave Srbiju u defanzivan polozaj i onda dobiju ono sto su hteli. A Srbija bude zadovoljna "komprisom". Kako "zdruzeno upravljane prelazima" (uspostavljanje granice), tako ce ovde Srbija u pregovorima biti presrecna da dozvoli nov pozivni broj za zemlju - samo da nije od Albanije. Odlicna taktika Albanaca - nema sta.

pristevac

pre 11 godina

Pa ako je do vredjanja bez ikakvih osnovnim poznastvom o Kosovu. E moj prijatelju nazalost se vidi da nikada nisi bio na Kosovu. Ja sam iz Pristine a cesto putujem po Srbiji. Kualitet zivota, vladanje zakona,
skolovanje, bogatsvo, savremeno misljenje itd. je kosovo daleko mnogo daleko unapred od Srbije. Nazalost je srbija ostala u 1992 god. sa velikim problemima gde njeni gradjani nisu u korak sa svetom.

(Alphonse Kauders, 6. septembar 2012 21:39)
1. Albanci uce abecedu a ne azbuku...
2. mozete vi i da uzmete pozivni broj za Kentaki,opet vas Srbija nece priznati
3. ja bih odma priznao Kosovo kao nezavisnu drzavu jer ne zelim da moja sudbina i sudbina moje dece zavisi od milion i po osiromasenih,porobljenih,poluobrazovanih,muslimanskih ekstremista Albanaca,koji zive u drustvu sa normama iz,odprilike 16. veka

Istina boli

pre 11 godina

(prokleta avlija, 6. septembar 2012 22:12)

1. Kakve to veze ima sta uce i kako? Vazno je da se prvi put u istoriji u skolama sa obe strane granice uci sa istih knjiga.
2. Pa sta ako nas Srbija ne prizna? Sve sto je nama potrebno je da nas Srbija ostavi na miru tako sto ne pokusava da nas stalno blokira i obmanjuje Srpski narod na Kosovu jer ako nastavlja sa ovom igrom inata: 1. Srbija ce postati sve siromasnija tako sto trosi na stotine miliona evra svake godine za Kosovo a ne dobija nista nazad jer nema ni svoju carinu ni poresku sluzbu na Kosovu i 2. Srbima na Kosovu ce biti sve teze, jer oni zavise od milosti Albanaca da bi mogli da opstaju tu gde jesu a ako nas Srbija "nervira" sta mislis na koga cemo prvo da se okrenemo?
3. Albanci na Kosovu nisu ni manje ni vise osiromaseni od Srba u Srbiji, a to da smo "islamski fundamentalisti" niste uspeli da prodate ni kad ste slali Vladiku Artemija u Americi sa milionima u vreci pa necete ni sad.
4. Pa niko posle NATO bombardovanja nije trazio da Srbija prizna Kosovo, cak ni NATO. ALI od tog vremena do danas mnogo se toga promenilo i Kosovo je danas nezavisna Drzava.
5. To "trenutno" ti nesto previse traje, pocni da se navikavas da ti to "trenutno" postaje trajno jer tim istim putem idu i tvoji politicari za koje si najverovatnije glasao.
6. Sto moras da cekas da izbije neki sukob? Izvoli kreci sad, junace. Ja cu licno da te cekam i da ti pozelim "dobrodoslicu". Proslo je vreme kad si ti mogao nekome da pretis.

Robert

pre 11 godina

Trazi li Kosovo nezavisnost ili Albanija pomjera granice??? Odakle im pravo da uzmu Albanski pozivni broj??? No, u osnovi j*****, Srbija ionako ne moze nista da uradi, a vecinu ljudi vise interesuje pljacka butika, nego neko tamo Kosovo.

kaiser.

pre 11 godina

"6. cim izbije neki veci sukob,eto nas opet na nasem Kosovu i Metohiji

toliko od mene sto se tice pozivnog broja
(prokleta avlija, 6. septembar 2012 22:12) "

A, ne. Eto VAS na Kosovu, a eto NAS u stanovima od po 200+ m2 na Novom Beogradu.

Da malo obrnemo uloge.

Malinar

pre 11 godina

Imaju Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd. Da ne nabrajam.
(zoran, 6. septembar 2012 20:54)

NATO ima Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd? Citas li ti vesti u poslednje 2-3 godine?

Mehmed II

pre 11 godina

"Ma samo vi pravite pozivne brojeve i umišljajte da ste država. Kada reg.centar za zaštitu i spasavanje u Nišu i zvanično predstavi da je Ruska baza u kojoj se nalaze "protivotrovi" za nezavisnost biće veselo. I da, ne da bih prodao nego bi poklonio sve Rusima i postao bi Ruska gubernija pre nego sluga pape i vatikana."

Eeee, bices ti sluga pape iz moskve Kirila... a tvoj ce biti samo arhiepiskop!
Kakve veze ima Vatikan i Papa sa svim ovim, Vatikan nije priznao nezavisnost Kosova! Vizantinci su tako vise voleli da vide turban, nego tijaru.. pa je sada Konstantinopolis - Istanbul, a crkva svete mudrosti, Dzamija......

Satiricar

pre 11 godina

Au koja belosvetksa parodija, pa ovo ni najbolji satiricari ne bi smislili. Imamo dakle sitaciju gde Srbija koja se do skora zvala Jugoslavija biva optuzena za pokusaj stvaranja Velike Srbije ( Inace Srbija je cekala da se odcepe Hrvati i Slovenci pa da krene u stvaranje velike Srbije, a do tad se nisu setli, malo morgen), Srbija biva optuzena za raspad Jugoslavije ( inace, opste je poznato da je Srbija prva progalsila nezavnisnost i trazila medjunarodno priznanje), Srbija biva optuzena da je trideet i pet godina bila neprikosnoveni gazda u Jugoslaviji i da jednostavno primorala ostale da se odcepe ( inace najmocniji covek u Jugoslaviji i njen vladar je Hrvat). Onda se desava da Srbija koja zeli veliku Srbiju pocinje da prodaje najpre Krajinu pa zatim i Kosovo ( svakako, svi znamo da sve zemlje kad zele da sire svoju teritoriju oni je prodaju i smanju sopstvenu povrsinu). I tako mic po mic Srbija spade na manje nego sto je bila ( da inace nas je bombardovalo 19 zemalja i zamislite gle cuda izgubili smo, a to nam se desilo zbog predhonog sto napisah, barem su stranic tako kapirali stvari, sve kontra logike njima je bila zdrava logika). I vrhunac ove Balkanske satire je sto Sloveni mnogo volese Jugu ( odose prvi iz nje) Hrvati stari evropski narod ( postase etnicki najcistija zemlja Evrope) Albanci nikad nisu hteli veliku Albaniju ( odvojise Kosovo, otvorise granice prema Albaniji i sad uvodi i isti pozivni broj). Kakva genijalna satira, odusejlen sam.

nikola f.

pre 11 godina

zvucim kao neki desnicari i patriJote, ali dusa me boli kad vidim sta se radi sa nasim Kosovom, a da su nama vezane ruke. preci su ga branili ratom, a mi nemamo cime. Davno jeste izgubljeno, al jednostavno ne mogu da gledam kolika se nepravda vrsi nad nasim narodom ovih godina po pitanju Kosova. Al isto tako verujem, cvrsto, sigurno i svim srcem da ce biti vraceno nama u buducnosti. kako - tako. za 1000 godina - za hiljadu godina, ali hoce!

bezmozga

pre 11 godina

@(albani, 6. septembar 2012 22:46)
ma moze da vas prizna 291 drzava,mozete da imate vase tablice,pozivni broj,mis kosova,reprezentaciju,vojsku,zakone,televiziju,moze Obama da dodje u Pristinu...ali vi i ti vasi zlikovci koje placate dobro znate da dok vas ne prizna Srbija...vi niste drzava
dokaz za ove moje reci su konstantna moljakanja komentatora Albanaca da vas priznamo i konstantne pretnje koje dolaze iz Amerike,Nemacke i Britanije kao jedinih iskrenih podrzavalaca ideje o nezavisnom kosovu
znate vi,jako dobro, da republik kosova ne postoji bez Srbije...

Pravoslavlje-ako već moram da biram

pre 11 godina

Ma samo vi pravite pozivne brojeve i umišljajte da ste država. Kada reg.centar za zaštitu i spasavanje u Nišu i zvanično predstavi da je Ruska baza u kojoj se nalaze "protivotrovi" za nezavisnost biće veselo. I da, ne da bih prodao nego bi poklonio sve Rusima i postao bi Ruska gubernija pre nego sluga pape i vatikana.

astek

pre 11 godina

Strašno! Kosovo država? Pa ono nikad nije imalo kapaciteta da bude država. Dakle, Kosovo u sastavu Srbije - DA, a da se pitanja Albanaca reše nekom širokom autonomijom.

prokleta avlija

pre 11 godina

(Alphonse Kauders, 6. septembar 2012 21:39)
1. Albanci uce abecedu a ne azbuku...
2. mozete vi i da uzmete pozivni broj za Kentaki,opet vas Srbija nece priznati
3. ja bih odma priznao Kosovo kao nezavisnu drzavu jer ne zelim da moja sudbina i sudbina moje dece zavisi od milion i po osiromasenih,porobljenih,poluobrazovanih,muslimanskih ekstremista Albanaca,koji zive u drustvu sa normama iz,odprilike 16. veka
4. ako vas nismo priznali posle 78dana bombardovanja, posle bacenih 23.000bombi,tezine 6,3 megatona,3500 ubijenih gradjana Srbije,zasto mislite da cemo sad priznati Kosovo,samo zato sto nam je procelavi G.Sulc iz EP zapretio?
5. trenutno Srbija ne kontrolise Kosovo i Metohiju...
6. cim izbije neki veci sukob,eto nas opet na nasem Kosovu i Metohiji

toliko od mene sto se tice pozivnog broja

h.

pre 11 godina

To sto ta grupica albanskih nacosa donosi nekakve rezolucije ne znaci ama bas nista niti sadrzaj tih njihovih rezolucija automatski postaje realnost. Ti isti su doneli i rezoluciju o nezavisnosti pa danas, cetiri godine nakon toga nisu u stanju ni na Evroviziju da odu. Isto je i ova najnovija rezolucija o telefonskom broju. Niti je Albanija to prihvatila, niti ce Albancima to to dozvoliti, niti se takve stvari resavaju na osnovu nekakvih rezolucija. Probajte sada da koristite taj pozivno broj da nazovete nekoga u Pristini i vidite sta ce se desiti.

teo

pre 11 godina

@Alphonse Kauders
"Dragi" komsija, eto i tebi par informacija koji govore o "integrisanosti" Albanije i te nekakve "drzave kosova": robna razmena "drzave kosova" sa Albanijom je negde oko 60 miliona dolara a sa Srbijom 400 miliona... Albanija nije ni medju 5 prvih drzava koje uvoze ili izvoze iz i sa Kosova. Medjutim svi ovi pokusaji integracije sa Albanijom i sve ove price albanskih politicara samo pokazuju da je "drzava kosova" nista drugo nego jedan albanski sovinisticki i ekspanzionisticki projekat koji nikada nije imao nikakve veze ni sa ugnjetavanjem ni sa ugrozenim pravima i da nista drugacije ne bilo u zahtevima albanskih nacionalista sa Kosova i da je predsednik Srbije bila Majka Tereza.

Strela86PA

pre 11 godina

Jos treba samo Vojvodina da ode iz Srbije. Srbija/Beograd ne bi preziveo ni godinu dana bez Vojvodine. Vojvodina treba da ode sto pre ako hocemo bolji zivot. Napred Vojvodino, sta cekas?
(S.S, 6. septembar 2012 20:47)

Pa da li si svestan sta si upravo kazao? Srbija ne bi prezivela bez Vojvodine? Srbija za razliku od Vojvodine proizvodi struju, ima izvore ciste vode, ima suma, ima rude, ima sasvim dovoljno obradive zemlje... Koliko bi Vojvodina prezivela samo sa poljoprivredom s obzirom da nas i narednih 10tak godina cekaju ovakve suse? Neki ljudi stvarno ne znaju sta pricaju.

A ovo je kao vest?

pre 11 godina

I? 'Ocemo li sad da budemo iznendjeni i zbunjeni k'o JNA ili cemo kao odrasli ljudi da privatimo cinjenice - kao da nas neko pa nesto pita?

Nada

pre 11 godina

Evropa je stvorila Albaniju pa sad hoće i Veliku Albaniju. Srbiju optužuju da hoće Veliku Srbiju pa nas smanjuju. Uskoro ako dozvolimo i mi iz Vojvodine ćemo imati Mađarski br. zato pamet uglavu ljudi. Nema nama bez Srbije života.

Bacvanin

pre 11 godina

@ProkletaAvlija
cim izbije neki veci sukob,eto nas opet na nasem Kosovu i Metohiji

Mene nemoj racunati unutar onog izraza "nas" jer ja sam vec jednom isao u te ratove, tako da razliku od tebe znam jako dobro, da nece onako biti kako neki "generalcic" u Srbiji zamisli, nego onako kako neki "knjiski moljac" iz Brisela ili Vasingtona.
Najlepse godine sam proveo u rovu, blatu, dalko od porodice, da bi danas taj isti rov bio u jednoj drugoj drzavi, a neki moji drugovi dva metra pod zemljom.
Ja sam dobio vec odgovor na pitanje da li mi je to trebalo, a veruj mi, mnogi koji se secaju tih dana, sigurno nece pusku u ruke uzeti, dok ova nova, mlada generacija, nije nikada ni bila na Kosovu, ni na ekskurzijama, jer ih roditelji tamo ne pustaju.
U ostalom, zadnja stvar koju ti zelis je da izbije neki "veci konflikt" jer Srbija nije bila sposobna ni sa jednim manjim konfliktom da izadje na kraj, u periodu 98', kada OVK nije imala podrsku iz vazduha, u nekom vecem konfliktu bi nas pregazili za par sati.

R8

pre 11 godina

Dobra vest u pravom smeru jer severno Kosovo ce imati isti pozivni broj posto je deo Srbije. Da smo podelu i razgranicenje zavrsili jos pre 5 godina do sada bi Albanci i u Makedoniji imali svoju drzavu a ovako SAMO gubimo i razvlacimo vreme i jedni i drugi!

Razmisljam

pre 11 godina

Vidim da svakojaki, svakojake gliposti pisu pa rekoh da malo razjasnim. Kosovo je odavno trazilo sobstveni pozivni br. Posto ga nisu dobili, na redu je rezervna alternativa uzimaju pozivni br Repuplike Albanije. Dajte mi samo jedan jedini razlog zasto im Albanija nebi dozvolila da ga koriste, i da i oni isto imaju nesto od toga. Ona dva preostala operatora +377 i +386 su zadrzala iste pozivne brojeve maticnih zemalja zato sto ko prvo Kosovo nije htelo da budu na 381 kao drugo nebi imalo logike jer je 381 pozivni Republike Srbije a te dve zemlje su priznale Kosovo, i veruj te te dve kompanije ce pristati na bilo koji pozivni br samo da ostnu na tom tezustu jer su u pitanju ogromne pare. E sad ce svi ovi sto znju da sam u pravu iz inata da mi lupaju minuse

Nikola

pre 11 godina

A sto se tice dal bi Srbija prezivela bez Vojvodine, pogledaj ti malo bolje oko sebe pa ces doci do zapanjujuceg podatka da vi nas muzete jer vam finansiramo razvojnu banku, finansiramo vam autonomiju, exit, auto-put, most kod Beske, obilaznicu oko Subotice, revitalizacije pruga i sto sta. Tako da srecan put, al para vise nema odavde.
(Sumadinac, 6. septembar 2012 21:10)


Sve sam cuo al sto Sumadinac ume da nalupeta gluposti na brzinu... Nit sam za ocepljenje nit za neke druge gluposti, ad da me gedza finansira... e j**** mu zivot...

albani

pre 11 godina

Citam vrlo emocionalne komentare, bez iole realnosti te VA te VS itd. Ljudi nije uzalud proglasena nezavisnost Kosova, valjda negde oko neko u svetu je konsultovan i pitran o tome. A konsultovani oni koji danas odlucuju u svetu, to sa za sad Ameri!. Kosovu do sada je priznalo dosta vaznih drzava sveta oko 91 skoro polovina clanica UN, medju njima i 22 clanice EU. Nije u interesu kosova da upotrebi bilo ciji kod, pa to bio Albanije ili Srbije. Kosovo treba da ima svoj mejunarodni cod, sa kojim komunicira sa svetom, ali to se dobije odrejenom procedurom za koje trebas ispuniti oderdjene uslove, koji za sada mozda nije moguce ispunjavati. Ali nije strasno sto vecina gradjana Kosva, pre toga zelji da upotrebi mejunarodni cod 0355 a ne 0381 to je realnost stanaja na Kosovo, ako zelimo da stvari posmatramo bez emocija i navijanja.

Čađo

pre 11 godina

Ovo je provokacija na koju ne treba provokativno odgovoriti nego ekonomski što bi rekao stari Rotschild.
I da uzmu pozivni od Novog Zelanda ne mogu iz ustavnog okvira Srbije, sviđalo se to mišku i miljaimu ili ne. Kosovo je Srbija !
Laku noć

Joca Briselac

pre 11 godina

Zali se Srbin EU kako nema nikakva prava na Kosovu i uskoci tu Hasmi Taci i kaze kako bre nema evo mi smo od televizije Kosova koja ima 2 kanala jedan emitujemo na srpskom! Pitaju ovi pa dobro kakav je sadrzaj? Kaze Taci pa nista stoji KPS policajac sa pendrekom i kaze STA JE NEGLJEDAS PRVI A

Sumadinac

pre 11 godina

Jos treba samo Vojvodina da ode iz Srbije. Srbija/Beograd ne bi preziveo ni godinu dana bez Vojvodine. Vojvodina treba da ode sto pre ako hocemo bolji zivot. Napred Vojvodino, sta cekas?
(S.S, 6. septembar 2012 20:47)

Ama idite vise gde znate i hocete, samo cutite, radite na tome od 00 do 24, ma evo ima da vam pomognemo da odete, samo prekinite vise da pricate, pravite drzavu kakvu hocete, ujedinjujte se sa kim hocete, ma radite sta hocete ali nas ostavite na miru vise.
A sto se tice dal bi Srbija prezivela bez Vojvodine, pogledaj ti malo bolje oko sebe pa ces doci do zapanjujuceg podatka da vi nas muzete jer vam finansiramo razvojnu banku, finansiramo vam autonomiju, exit, auto-put, most kod Beske, obilaznicu oko Subotice, revitalizacije pruga i sto sta. Tako da srecan put, al para vise nema odavde.

Macak

pre 11 godina

Ajte ljudi šta je bilo bilo je. Izgriješio je Slobo, pa šta sad. Što se ne okrenete svojoj državi i napravite je jakom, pa onda ne bi mogao niko da se odcijepi, niti bi htio kad mu je lijepo u takvu državu. Onda bi vas više poštovali u USA i USE. Šteta za takvu državu sa takvim potencijalom da nije lider u regionu u svemu.
Glavu gore braćo Srbi!

decko sa barikada

pre 11 godina

Na severu rade mts,telenor,vip mobilne mreze i fiksna telefonija telekoma srbije cije usluge albanci koriste umesto ipko +377 koji je slovenacki operater i valja +386 koji operater iz monaka koji su 5 puta skuplji od nasih operatera,ipko i valja nikada nisu koristili nas prefiks +381 tako da nece korisiti ni prefiks albanije +355,eto jos jednog dokaza da kosovo nije nikakva drzava kad nisu sposobni ni prefiks za medjunarodni broj da dobiju...

Dragan

pre 11 godina

oni napraviše državu a mi se zabavljamo pričama o nekim Stanijama Sorayama! Na svakim novinama "Cica dana", "Mis dekolte" i slično .... Toliko o našoj ozbiljnosti i odgovornosti! Dok mi shvatimo da smo ostali bez države kao nekad Jevreji... biće kasno, nemamo mi njihovu odlučnost i upornost!

Borac Joca

pre 11 godina

Valjda ce i crnogorski albanci da uzmu isti broj? Eto tako se gradi velika Albanija. A onda ce jednoga dana i Makedonija da bude bez makedonaca jer ce to biti samo deo Albanije. Znaci, arapi se sire na Evropu uz pomoc evropljana.

Dovla

pre 11 godina

Mislim da je vreme da se napravi dil sa njima. Neka ostave nase mobilne provajdere u funkcija da mozemo da se normalno cujemo sa nasim prijateljima i rodjacima, a oni neka stave POZIVNI KOJI GOD HOCE!!!

sekula

pre 11 godina

Kome nije jasno da će nas j***ti sve dok ne budemo u NATO, taj ili je lud il' mu noge smrde.

Da je Milošević krajem osamdesetih na ponude Amera da naprave bazu ovde kod nas pristao a ne da se k**** i džekira pred njima i pred svojom izfrustriranom ženom, u fazonu, nemam ja šta sa njima da razgovaram, sada bi svi na Balkanu, računajući i Slovence, igrali Užičko ili Moravac a može i Čačak, never mind.

Ovako, ostadosmo još nas nekoliko milona dok i nas ne razjure odavde kao mačke s'j***ta. Njima treba samo slobodan prostor da naprave bazu i ništa više. Mada sada im ni to nije toliko bitno. Imaju Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd. Da ne nabrajam.
(zoran, 6. septembar 2012 20:54)


I Nemci su hteli samo slobodan prolaz preko nase teritorije... I, kako su na kraju prosli??

Albert

pre 11 godina

To ti dodje kad Srbija ne da da Kosovo ima svoj telefonski pozivni broj, ili da igra fudbal i kosarku. Sledece, Kosovo deo Albanije kao jedini nacin da se probije blokada Srbije.

guri

pre 11 godina

ma to je to igra nasa, pred pregovore o telekomunikaciji, mi ocemo nas pozivni i tacka, i dobicemo ga do kraja godine...
nece europejci dati nama pozivni broj Albanije da ne bi neko sumnjao da mi ocemo veliku Albaniju

Alphonse Kauders

pre 11 godina

Dragi komsije, samo da vam javim kako ide situacija sa integracijama u regionu:

- Do Tirane iz Prishtine se moze stici za manje od 3 sata - autoput nacije (kako se naziva autoput koji ide prema Kosovu) je u Albaniji zavrsen, do kraja godine se zavrsava i do Prishtine,
- Granica prakticno ne postoji, jedino neki policajci koji stoje u razgranicenju da bi zadovoljili proceduralne potrebe,
- Ove godine dzaci u prvoj godini obrazovanja uce istu azbuku - ocekuju se i drugi udzbenici da se unificiraju,
- Bez ikakvih problema se stanovnici Kosova mogu registrirati u Albaniji na dalje skolovanje, i obrnuto - dovoljno je samo diploma iz maticne skole,
- Isto vazi i za zaposlenje,
- Sportisti sa Kosova u medjunarodnom sportu zastupaju za Albaniju,
- Ove godine je za pesmu Evrovizije zastupala kosovska pevacica,
- Na razlicitim nivoima ima izvanrede kooperacije - sto preko vladinih organa, tako preko akademije, univerziteta, itd.

Zato, pamet u glavu, uzmite biljeske, i sledeci put molim vas nemojte ciniti iste greske koje ste cinili zadnjih 20-30 godina - na kraju se ispostavlja da cete vi najvise patiti.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Da li ože neko da zamisli kako bi se Brisel ponašao kada bi RS umesto BiH prefixa unela +381 koji je pozivni za Srbiju? Mislim da svi znaju na ovoj planeti da je želja Prištine velika Albanija,i mi ne bi trebalo da imamo problem s tim,jedino što onda treba da počnemo da tražimo rešenje kako je Dodik predložio,što pre to bolje !

Kosovar

pre 11 godina

Mnogo tendenciozan naslov ste dali. Ovde je u pitanju samo rezolucija Skupstine, nista vise. Nece biti nista od toga. Pre ocekujem da se u pregovorima sa Srbijom nadje resenje da Kosovo dobije svoj.

admin

pre 11 godina

Ovo znaci da na Kosovu postoji skupstina koja sve svoje uredbe i zakone donosi legalno i iste sprovodi u delo. Tamo se vise ne moze "slobodno" uci, oni ne priznaju nase tablice i dokumenta, sve sto je na drzavnom nivou je na Albanskom jeziku, Srbi se diskriminisu a skupstina Kosova radi sta hoce! Barem nas nasi nazovi politicari ubedjuju da mi necemo priznati Kosovo jer je ono idalje "Srpsko".

Dule NS

pre 11 godina

A hoce li Vojvodina uzeti madjarski broj?
(kaktus, 6. septembar 2012 20:05)

-Kakve crne veze imaju Vojvodina i Kosovo i Albanija i Mađarska???
-Kao oko i ...
-Dokle će te više da pravite problem tamo gde ne postoji? I onda se posle pitate otkud sada to odjednom?

1%

pre 11 godina

Nesto razmisljam da Tomi, Dacicu i vec bilo kome iz ove sadasnje postave, zabranimo odlazak u Brisel. Brate, posle svakog njihovog "gostovanja", mi popijemo neku golcinu. Te izbrise se pahuljica, promeni se pozivni broj...
Ne smem ni da pomislim sta je sledece...nego,kad opet idu..???

pravi renesansni covek

pre 11 godina

@agim
Ma kakva jedna milijarda, najmanje 56 milijardi je uzela Srbija od "napacenih" Albanaca... Budi realan i nemoj da umanjujes. Nego, osim sto si "izvrstan" policijski istrazitelj te si danas "otkrio" ko baca bombe po Kosovu, sada vidimo da si i veliki "poznavalac" telefonije, ranije smo upoznali i tvoje ogromno "znanje" iz istorije... u sta se jos razumes?

tt.

pre 11 godina

@adrian
k`o visoko leti jako nisko zna da padne... tako ce proci i ovo vase sa tom velikom albanijom - niti ce amerikanci biti ovde doveka niti bilo ko u komsiluku sa simpatijama gleda na to vase nacionalticko izivljavanjei sirenje u regionu.

blablabla

pre 11 godina

oni makar se drze svoje matice a ne kao mi koji zelimo da budemo vojvodjani, bosanci, hrvati, hercegovci... ako nebi bilo albanaca na kosovu onda bi se cak i delile u kosovarci...

Marko

pre 11 godina

E to vam je bas nezavisnost. Sto u rezoluciju ne ubaciste i da se zovete Albanija, pa da to sve odjednom zavrsite, cemu dve rezolucije? Mada mozda hocete da budete deo SAD-a pa mi je u tom slucaju jasno. A da necete to mozda da uvedete i u severnom delu, pa da naplacujete roming izmedju Mitrovice i Nisa i to slivate u Albaniju?

Nik

pre 11 godina

Srbija je u ovih 13 godina uzela preko miliardu evra samo zato jer je Kosovo moralo koristiti 00381. Za zahvalu nam Srbija otezava zivot. E pa dosta je vise.Bolje da miliarde idu u majku Albaniju nego u neprijateljsku Srbiju. Logicno ?
(agim, 6. septembar 2012 19:58)

"bolje je cutati i odavati utisak glupog, nego progovoriti(i spinovati), te odagnati svaku sumnju!"

S.S

pre 11 godina

Jos treba samo Vojvodina da ode iz Srbije. Srbija/Beograd ne bi preziveo ni godinu dana bez Vojvodine. Vojvodina treba da ode sto pre ako hocemo bolji zivot. Napred Vojvodino, sta cekas?

Tihomir

pre 11 godina

Vest je neprecizna i ofrlje napisana,što se u dnu teksta i vidi: skupština Kosova, naime, ne može da donese takvu odluku, to može Skupština Albanije. Skupština Kosova donela je rezoluciju kojom od svoje Vlade traži da sa albanskom počne pregovore o tome. Mogli su da traže i prijem u SAD, na isti način. Mada će im ovaj zahtev verovatno proći kod bratskih poslanika u Tirani...

srdjan

pre 11 godina

do sada je bio pozivni broj Monaka. Lova išla Francuzima. Sada su tajkuni našli drugi dil, ili neko pokušava da se učipi, pa ga prodaju kao patriotizam. Mada kada bi Francuska ekipa (Kušner ima procenat) izgubila interes možda bi i prošao poseban pozivni u ITU. E sa posebnim pozivnim ne bi bilo extra para za igrače. Srbija sa svim tim nema veze

zoran

pre 11 godina

Kome nije jasno da će nas j***ti sve dok ne budemo u NATO, taj ili je lud il' mu noge smrde.

Da je Milošević krajem osamdesetih na ponude Amera da naprave bazu ovde kod nas pristao a ne da se k**** i džekira pred njima i pred svojom izfrustriranom ženom, u fazonu, nemam ja šta sa njima da razgovaram, sada bi svi na Balkanu, računajući i Slovence, igrali Užičko ili Moravac a može i Čačak, never mind.

Ovako, ostadosmo još nas nekoliko milona dok i nas ne razjure odavde kao mačke s'j***ta. Njima treba samo slobodan prostor da naprave bazu i ništa više. Mada sada im ni to nije toliko bitno. Imaju Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd. Da ne nabrajam.

posmatrač

pre 11 godina

Jbg, Srbija se oseća kao frajer koga je napustila devojka, on to ne može da prihvati, a ona pri tom flertuje sa drugim, sa kojim će na kraju i da profura. Što je najgore, u pitanju je komšija.

agim

pre 11 godina

Srbija je u ovih 13 godina uzela preko miliardu evra samo zato jer je Kosovo moralo koristiti 00381. Za zahvalu nam Srbija otezava zivot. E pa dosta je vise.Bolje da miliarde idu u majku Albaniju nego u neprijateljsku Srbiju. Logicno ?

istina

pre 11 godina

Ovo ne moze da prodje bez pristanka ili precutnog odobrenja Beograda. Ne mogu da se menjaju medjunarodni pozivni brojevi tek tako. Treba ispitati da li neko od srpskih vlasti iza kulisa daje Albancima na KiM mogucnost da koriste broj drzave Albanije.

posmatrač

pre 11 godina

Jbg, Srbija se oseća kao frajer koga je napustila devojka, on to ne može da prihvati, a ona pri tom flertuje sa drugim, sa kojim će na kraju i da profura. Što je najgore, u pitanju je komšija.

Nik

pre 11 godina

Srbija je u ovih 13 godina uzela preko miliardu evra samo zato jer je Kosovo moralo koristiti 00381. Za zahvalu nam Srbija otezava zivot. E pa dosta je vise.Bolje da miliarde idu u majku Albaniju nego u neprijateljsku Srbiju. Logicno ?
(agim, 6. septembar 2012 19:58)

"bolje je cutati i odavati utisak glupog, nego progovoriti(i spinovati), te odagnati svaku sumnju!"

istina

pre 11 godina

Ovo ne moze da prodje bez pristanka ili precutnog odobrenja Beograda. Ne mogu da se menjaju medjunarodni pozivni brojevi tek tako. Treba ispitati da li neko od srpskih vlasti iza kulisa daje Albancima na KiM mogucnost da koriste broj drzave Albanije.

agim

pre 11 godina

Srbija je u ovih 13 godina uzela preko miliardu evra samo zato jer je Kosovo moralo koristiti 00381. Za zahvalu nam Srbija otezava zivot. E pa dosta je vise.Bolje da miliarde idu u majku Albaniju nego u neprijateljsku Srbiju. Logicno ?

Dule NS

pre 11 godina

A hoce li Vojvodina uzeti madjarski broj?
(kaktus, 6. septembar 2012 20:05)

-Kakve crne veze imaju Vojvodina i Kosovo i Albanija i Mađarska???
-Kao oko i ...
-Dokle će te više da pravite problem tamo gde ne postoji? I onda se posle pitate otkud sada to odjednom?

pravi renesansni covek

pre 11 godina

@agim
Ma kakva jedna milijarda, najmanje 56 milijardi je uzela Srbija od "napacenih" Albanaca... Budi realan i nemoj da umanjujes. Nego, osim sto si "izvrstan" policijski istrazitelj te si danas "otkrio" ko baca bombe po Kosovu, sada vidimo da si i veliki "poznavalac" telefonije, ranije smo upoznali i tvoje ogromno "znanje" iz istorije... u sta se jos razumes?

S.S

pre 11 godina

Jos treba samo Vojvodina da ode iz Srbije. Srbija/Beograd ne bi preziveo ni godinu dana bez Vojvodine. Vojvodina treba da ode sto pre ako hocemo bolji zivot. Napred Vojvodino, sta cekas?

Alphonse Kauders

pre 11 godina

Dragi komsije, samo da vam javim kako ide situacija sa integracijama u regionu:

- Do Tirane iz Prishtine se moze stici za manje od 3 sata - autoput nacije (kako se naziva autoput koji ide prema Kosovu) je u Albaniji zavrsen, do kraja godine se zavrsava i do Prishtine,
- Granica prakticno ne postoji, jedino neki policajci koji stoje u razgranicenju da bi zadovoljili proceduralne potrebe,
- Ove godine dzaci u prvoj godini obrazovanja uce istu azbuku - ocekuju se i drugi udzbenici da se unificiraju,
- Bez ikakvih problema se stanovnici Kosova mogu registrirati u Albaniji na dalje skolovanje, i obrnuto - dovoljno je samo diploma iz maticne skole,
- Isto vazi i za zaposlenje,
- Sportisti sa Kosova u medjunarodnom sportu zastupaju za Albaniju,
- Ove godine je za pesmu Evrovizije zastupala kosovska pevacica,
- Na razlicitim nivoima ima izvanrede kooperacije - sto preko vladinih organa, tako preko akademije, univerziteta, itd.

Zato, pamet u glavu, uzmite biljeske, i sledeci put molim vas nemojte ciniti iste greske koje ste cinili zadnjih 20-30 godina - na kraju se ispostavlja da cete vi najvise patiti.

1%

pre 11 godina

Nesto razmisljam da Tomi, Dacicu i vec bilo kome iz ove sadasnje postave, zabranimo odlazak u Brisel. Brate, posle svakog njihovog "gostovanja", mi popijemo neku golcinu. Te izbrise se pahuljica, promeni se pozivni broj...
Ne smem ni da pomislim sta je sledece...nego,kad opet idu..???

Marko

pre 11 godina

E to vam je bas nezavisnost. Sto u rezoluciju ne ubaciste i da se zovete Albanija, pa da to sve odjednom zavrsite, cemu dve rezolucije? Mada mozda hocete da budete deo SAD-a pa mi je u tom slucaju jasno. A da necete to mozda da uvedete i u severnom delu, pa da naplacujete roming izmedju Mitrovice i Nisa i to slivate u Albaniju?

zoran

pre 11 godina

Kome nije jasno da će nas j***ti sve dok ne budemo u NATO, taj ili je lud il' mu noge smrde.

Da je Milošević krajem osamdesetih na ponude Amera da naprave bazu ovde kod nas pristao a ne da se k**** i džekira pred njima i pred svojom izfrustriranom ženom, u fazonu, nemam ja šta sa njima da razgovaram, sada bi svi na Balkanu, računajući i Slovence, igrali Užičko ili Moravac a može i Čačak, never mind.

Ovako, ostadosmo još nas nekoliko milona dok i nas ne razjure odavde kao mačke s'j***ta. Njima treba samo slobodan prostor da naprave bazu i ništa više. Mada sada im ni to nije toliko bitno. Imaju Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd. Da ne nabrajam.

prokleta avlija

pre 11 godina

(Alphonse Kauders, 6. septembar 2012 21:39)
1. Albanci uce abecedu a ne azbuku...
2. mozete vi i da uzmete pozivni broj za Kentaki,opet vas Srbija nece priznati
3. ja bih odma priznao Kosovo kao nezavisnu drzavu jer ne zelim da moja sudbina i sudbina moje dece zavisi od milion i po osiromasenih,porobljenih,poluobrazovanih,muslimanskih ekstremista Albanaca,koji zive u drustvu sa normama iz,odprilike 16. veka
4. ako vas nismo priznali posle 78dana bombardovanja, posle bacenih 23.000bombi,tezine 6,3 megatona,3500 ubijenih gradjana Srbije,zasto mislite da cemo sad priznati Kosovo,samo zato sto nam je procelavi G.Sulc iz EP zapretio?
5. trenutno Srbija ne kontrolise Kosovo i Metohiju...
6. cim izbije neki veci sukob,eto nas opet na nasem Kosovu i Metohiji

toliko od mene sto se tice pozivnog broja

tt.

pre 11 godina

@adrian
k`o visoko leti jako nisko zna da padne... tako ce proci i ovo vase sa tom velikom albanijom - niti ce amerikanci biti ovde doveka niti bilo ko u komsiluku sa simpatijama gleda na to vase nacionalticko izivljavanjei sirenje u regionu.

Istina boli

pre 11 godina

(prokleta avlija, 6. septembar 2012 22:12)

1. Kakve to veze ima sta uce i kako? Vazno je da se prvi put u istoriji u skolama sa obe strane granice uci sa istih knjiga.
2. Pa sta ako nas Srbija ne prizna? Sve sto je nama potrebno je da nas Srbija ostavi na miru tako sto ne pokusava da nas stalno blokira i obmanjuje Srpski narod na Kosovu jer ako nastavlja sa ovom igrom inata: 1. Srbija ce postati sve siromasnija tako sto trosi na stotine miliona evra svake godine za Kosovo a ne dobija nista nazad jer nema ni svoju carinu ni poresku sluzbu na Kosovu i 2. Srbima na Kosovu ce biti sve teze, jer oni zavise od milosti Albanaca da bi mogli da opstaju tu gde jesu a ako nas Srbija "nervira" sta mislis na koga cemo prvo da se okrenemo?
3. Albanci na Kosovu nisu ni manje ni vise osiromaseni od Srba u Srbiji, a to da smo "islamski fundamentalisti" niste uspeli da prodate ni kad ste slali Vladiku Artemija u Americi sa milionima u vreci pa necete ni sad.
4. Pa niko posle NATO bombardovanja nije trazio da Srbija prizna Kosovo, cak ni NATO. ALI od tog vremena do danas mnogo se toga promenilo i Kosovo je danas nezavisna Drzava.
5. To "trenutno" ti nesto previse traje, pocni da se navikavas da ti to "trenutno" postaje trajno jer tim istim putem idu i tvoji politicari za koje si najverovatnije glasao.
6. Sto moras da cekas da izbije neki sukob? Izvoli kreci sad, junace. Ja cu licno da te cekam i da ti pozelim "dobrodoslicu". Proslo je vreme kad si ti mogao nekome da pretis.

Satiricar

pre 11 godina

Au koja belosvetksa parodija, pa ovo ni najbolji satiricari ne bi smislili. Imamo dakle sitaciju gde Srbija koja se do skora zvala Jugoslavija biva optuzena za pokusaj stvaranja Velike Srbije ( Inace Srbija je cekala da se odcepe Hrvati i Slovenci pa da krene u stvaranje velike Srbije, a do tad se nisu setli, malo morgen), Srbija biva optuzena za raspad Jugoslavije ( inace, opste je poznato da je Srbija prva progalsila nezavnisnost i trazila medjunarodno priznanje), Srbija biva optuzena da je trideet i pet godina bila neprikosnoveni gazda u Jugoslaviji i da jednostavno primorala ostale da se odcepe ( inace najmocniji covek u Jugoslaviji i njen vladar je Hrvat). Onda se desava da Srbija koja zeli veliku Srbiju pocinje da prodaje najpre Krajinu pa zatim i Kosovo ( svakako, svi znamo da sve zemlje kad zele da sire svoju teritoriju oni je prodaju i smanju sopstvenu povrsinu). I tako mic po mic Srbija spade na manje nego sto je bila ( da inace nas je bombardovalo 19 zemalja i zamislite gle cuda izgubili smo, a to nam se desilo zbog predhonog sto napisah, barem su stranic tako kapirali stvari, sve kontra logike njima je bila zdrava logika). I vrhunac ove Balkanske satire je sto Sloveni mnogo volese Jugu ( odose prvi iz nje) Hrvati stari evropski narod ( postase etnicki najcistija zemlja Evrope) Albanci nikad nisu hteli veliku Albaniju ( odvojise Kosovo, otvorise granice prema Albaniji i sad uvodi i isti pozivni broj). Kakva genijalna satira, odusejlen sam.

Razmisljam

pre 11 godina

Vidim da svakojaki, svakojake gliposti pisu pa rekoh da malo razjasnim. Kosovo je odavno trazilo sobstveni pozivni br. Posto ga nisu dobili, na redu je rezervna alternativa uzimaju pozivni br Repuplike Albanije. Dajte mi samo jedan jedini razlog zasto im Albanija nebi dozvolila da ga koriste, i da i oni isto imaju nesto od toga. Ona dva preostala operatora +377 i +386 su zadrzala iste pozivne brojeve maticnih zemalja zato sto ko prvo Kosovo nije htelo da budu na 381 kao drugo nebi imalo logike jer je 381 pozivni Republike Srbije a te dve zemlje su priznale Kosovo, i veruj te te dve kompanije ce pristati na bilo koji pozivni br samo da ostnu na tom tezustu jer su u pitanju ogromne pare. E sad ce svi ovi sto znju da sam u pravu iz inata da mi lupaju minuse

Kosovar

pre 11 godina

Mnogo tendenciozan naslov ste dali. Ovde je u pitanju samo rezolucija Skupstine, nista vise. Nece biti nista od toga. Pre ocekujem da se u pregovorima sa Srbijom nadje resenje da Kosovo dobije svoj.

Tihomir

pre 11 godina

Vest je neprecizna i ofrlje napisana,što se u dnu teksta i vidi: skupština Kosova, naime, ne može da donese takvu odluku, to može Skupština Albanije. Skupština Kosova donela je rezoluciju kojom od svoje Vlade traži da sa albanskom počne pregovore o tome. Mogli su da traže i prijem u SAD, na isti način. Mada će im ovaj zahtev verovatno proći kod bratskih poslanika u Tirani...

admin

pre 11 godina

Ovo znaci da na Kosovu postoji skupstina koja sve svoje uredbe i zakone donosi legalno i iste sprovodi u delo. Tamo se vise ne moze "slobodno" uci, oni ne priznaju nase tablice i dokumenta, sve sto je na drzavnom nivou je na Albanskom jeziku, Srbi se diskriminisu a skupstina Kosova radi sta hoce! Barem nas nasi nazovi politicari ubedjuju da mi necemo priznati Kosovo jer je ono idalje "Srpsko".

Nada

pre 11 godina

Evropa je stvorila Albaniju pa sad hoće i Veliku Albaniju. Srbiju optužuju da hoće Veliku Srbiju pa nas smanjuju. Uskoro ako dozvolimo i mi iz Vojvodine ćemo imati Mađarski br. zato pamet uglavu ljudi. Nema nama bez Srbije života.

Bacvanin

pre 11 godina

@ProkletaAvlija
cim izbije neki veci sukob,eto nas opet na nasem Kosovu i Metohiji

Mene nemoj racunati unutar onog izraza "nas" jer ja sam vec jednom isao u te ratove, tako da razliku od tebe znam jako dobro, da nece onako biti kako neki "generalcic" u Srbiji zamisli, nego onako kako neki "knjiski moljac" iz Brisela ili Vasingtona.
Najlepse godine sam proveo u rovu, blatu, dalko od porodice, da bi danas taj isti rov bio u jednoj drugoj drzavi, a neki moji drugovi dva metra pod zemljom.
Ja sam dobio vec odgovor na pitanje da li mi je to trebalo, a veruj mi, mnogi koji se secaju tih dana, sigurno nece pusku u ruke uzeti, dok ova nova, mlada generacija, nije nikada ni bila na Kosovu, ni na ekskurzijama, jer ih roditelji tamo ne pustaju.
U ostalom, zadnja stvar koju ti zelis je da izbije neki "veci konflikt" jer Srbija nije bila sposobna ni sa jednim manjim konfliktom da izadje na kraj, u periodu 98', kada OVK nije imala podrsku iz vazduha, u nekom vecem konfliktu bi nas pregazili za par sati.

Borac Joca

pre 11 godina

Valjda ce i crnogorski albanci da uzmu isti broj? Eto tako se gradi velika Albanija. A onda ce jednoga dana i Makedonija da bude bez makedonaca jer ce to biti samo deo Albanije. Znaci, arapi se sire na Evropu uz pomoc evropljana.

kaiser.

pre 11 godina

"6. cim izbije neki veci sukob,eto nas opet na nasem Kosovu i Metohiji

toliko od mene sto se tice pozivnog broja
(prokleta avlija, 6. septembar 2012 22:12) "

A, ne. Eto VAS na Kosovu, a eto NAS u stanovima od po 200+ m2 na Novom Beogradu.

Da malo obrnemo uloge.

blablabla

pre 11 godina

oni makar se drze svoje matice a ne kao mi koji zelimo da budemo vojvodjani, bosanci, hrvati, hercegovci... ako nebi bilo albanaca na kosovu onda bi se cak i delile u kosovarci...

bezmozga

pre 11 godina

@(albani, 6. septembar 2012 22:46)
ma moze da vas prizna 291 drzava,mozete da imate vase tablice,pozivni broj,mis kosova,reprezentaciju,vojsku,zakone,televiziju,moze Obama da dodje u Pristinu...ali vi i ti vasi zlikovci koje placate dobro znate da dok vas ne prizna Srbija...vi niste drzava
dokaz za ove moje reci su konstantna moljakanja komentatora Albanaca da vas priznamo i konstantne pretnje koje dolaze iz Amerike,Nemacke i Britanije kao jedinih iskrenih podrzavalaca ideje o nezavisnom kosovu
znate vi,jako dobro, da republik kosova ne postoji bez Srbije...

Joca Briselac

pre 11 godina

Zali se Srbin EU kako nema nikakva prava na Kosovu i uskoci tu Hasmi Taci i kaze kako bre nema evo mi smo od televizije Kosova koja ima 2 kanala jedan emitujemo na srpskom! Pitaju ovi pa dobro kakav je sadrzaj? Kaze Taci pa nista stoji KPS policajac sa pendrekom i kaze STA JE NEGLJEDAS PRVI A

sekula

pre 11 godina

Kome nije jasno da će nas j***ti sve dok ne budemo u NATO, taj ili je lud il' mu noge smrde.

Da je Milošević krajem osamdesetih na ponude Amera da naprave bazu ovde kod nas pristao a ne da se k**** i džekira pred njima i pred svojom izfrustriranom ženom, u fazonu, nemam ja šta sa njima da razgovaram, sada bi svi na Balkanu, računajući i Slovence, igrali Užičko ili Moravac a može i Čačak, never mind.

Ovako, ostadosmo još nas nekoliko milona dok i nas ne razjure odavde kao mačke s'j***ta. Njima treba samo slobodan prostor da naprave bazu i ništa više. Mada sada im ni to nije toliko bitno. Imaju Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd. Da ne nabrajam.
(zoran, 6. septembar 2012 20:54)


I Nemci su hteli samo slobodan prolaz preko nase teritorije... I, kako su na kraju prosli??

Pedja

pre 11 godina

Albanci rade isto kao i sa prelazima. Sta treba da bude tema pregovora - oni povuku jednostrane poteze, stave Srbiju u defanzivan polozaj i onda dobiju ono sto su hteli. A Srbija bude zadovoljna "komprisom". Kako "zdruzeno upravljane prelazima" (uspostavljanje granice), tako ce ovde Srbija u pregovorima biti presrecna da dozvoli nov pozivni broj za zemlju - samo da nije od Albanije. Odlicna taktika Albanaca - nema sta.

Sumadinac

pre 11 godina

Jos treba samo Vojvodina da ode iz Srbije. Srbija/Beograd ne bi preziveo ni godinu dana bez Vojvodine. Vojvodina treba da ode sto pre ako hocemo bolji zivot. Napred Vojvodino, sta cekas?
(S.S, 6. septembar 2012 20:47)

Ama idite vise gde znate i hocete, samo cutite, radite na tome od 00 do 24, ma evo ima da vam pomognemo da odete, samo prekinite vise da pricate, pravite drzavu kakvu hocete, ujedinjujte se sa kim hocete, ma radite sta hocete ali nas ostavite na miru vise.
A sto se tice dal bi Srbija prezivela bez Vojvodine, pogledaj ti malo bolje oko sebe pa ces doci do zapanjujuceg podatka da vi nas muzete jer vam finansiramo razvojnu banku, finansiramo vam autonomiju, exit, auto-put, most kod Beske, obilaznicu oko Subotice, revitalizacije pruga i sto sta. Tako da srecan put, al para vise nema odavde.

teo

pre 11 godina

@Alphonse Kauders
"Dragi" komsija, eto i tebi par informacija koji govore o "integrisanosti" Albanije i te nekakve "drzave kosova": robna razmena "drzave kosova" sa Albanijom je negde oko 60 miliona dolara a sa Srbijom 400 miliona... Albanija nije ni medju 5 prvih drzava koje uvoze ili izvoze iz i sa Kosova. Medjutim svi ovi pokusaji integracije sa Albanijom i sve ove price albanskih politicara samo pokazuju da je "drzava kosova" nista drugo nego jedan albanski sovinisticki i ekspanzionisticki projekat koji nikada nije imao nikakve veze ni sa ugnjetavanjem ni sa ugrozenim pravima i da nista drugacije ne bilo u zahtevima albanskih nacionalista sa Kosova i da je predsednik Srbije bila Majka Tereza.

nikola f.

pre 11 godina

zvucim kao neki desnicari i patriJote, ali dusa me boli kad vidim sta se radi sa nasim Kosovom, a da su nama vezane ruke. preci su ga branili ratom, a mi nemamo cime. Davno jeste izgubljeno, al jednostavno ne mogu da gledam kolika se nepravda vrsi nad nasim narodom ovih godina po pitanju Kosova. Al isto tako verujem, cvrsto, sigurno i svim srcem da ce biti vraceno nama u buducnosti. kako - tako. za 1000 godina - za hiljadu godina, ali hoce!

Dragan

pre 11 godina

oni napraviše državu a mi se zabavljamo pričama o nekim Stanijama Sorayama! Na svakim novinama "Cica dana", "Mis dekolte" i slično .... Toliko o našoj ozbiljnosti i odgovornosti! Dok mi shvatimo da smo ostali bez države kao nekad Jevreji... biće kasno, nemamo mi njihovu odlučnost i upornost!

Nikola

pre 11 godina

A sto se tice dal bi Srbija prezivela bez Vojvodine, pogledaj ti malo bolje oko sebe pa ces doci do zapanjujuceg podatka da vi nas muzete jer vam finansiramo razvojnu banku, finansiramo vam autonomiju, exit, auto-put, most kod Beske, obilaznicu oko Subotice, revitalizacije pruga i sto sta. Tako da srecan put, al para vise nema odavde.
(Sumadinac, 6. septembar 2012 21:10)


Sve sam cuo al sto Sumadinac ume da nalupeta gluposti na brzinu... Nit sam za ocepljenje nit za neke druge gluposti, ad da me gedza finansira... e j**** mu zivot...

albani

pre 11 godina

Citam vrlo emocionalne komentare, bez iole realnosti te VA te VS itd. Ljudi nije uzalud proglasena nezavisnost Kosova, valjda negde oko neko u svetu je konsultovan i pitran o tome. A konsultovani oni koji danas odlucuju u svetu, to sa za sad Ameri!. Kosovu do sada je priznalo dosta vaznih drzava sveta oko 91 skoro polovina clanica UN, medju njima i 22 clanice EU. Nije u interesu kosova da upotrebi bilo ciji kod, pa to bio Albanije ili Srbije. Kosovo treba da ima svoj mejunarodni cod, sa kojim komunicira sa svetom, ali to se dobije odrejenom procedurom za koje trebas ispuniti oderdjene uslove, koji za sada mozda nije moguce ispunjavati. Ali nije strasno sto vecina gradjana Kosva, pre toga zelji da upotrebi mejunarodni cod 0355 a ne 0381 to je realnost stanaja na Kosovo, ako zelimo da stvari posmatramo bez emocija i navijanja.

Strela86PA

pre 11 godina

Jos treba samo Vojvodina da ode iz Srbije. Srbija/Beograd ne bi preziveo ni godinu dana bez Vojvodine. Vojvodina treba da ode sto pre ako hocemo bolji zivot. Napred Vojvodino, sta cekas?
(S.S, 6. septembar 2012 20:47)

Pa da li si svestan sta si upravo kazao? Srbija ne bi prezivela bez Vojvodine? Srbija za razliku od Vojvodine proizvodi struju, ima izvore ciste vode, ima suma, ima rude, ima sasvim dovoljno obradive zemlje... Koliko bi Vojvodina prezivela samo sa poljoprivredom s obzirom da nas i narednih 10tak godina cekaju ovakve suse? Neki ljudi stvarno ne znaju sta pricaju.

pristevac

pre 11 godina

Pa ako je do vredjanja bez ikakvih osnovnim poznastvom o Kosovu. E moj prijatelju nazalost se vidi da nikada nisi bio na Kosovu. Ja sam iz Pristine a cesto putujem po Srbiji. Kualitet zivota, vladanje zakona,
skolovanje, bogatsvo, savremeno misljenje itd. je kosovo daleko mnogo daleko unapred od Srbije. Nazalost je srbija ostala u 1992 god. sa velikim problemima gde njeni gradjani nisu u korak sa svetom.

(Alphonse Kauders, 6. septembar 2012 21:39)
1. Albanci uce abecedu a ne azbuku...
2. mozete vi i da uzmete pozivni broj za Kentaki,opet vas Srbija nece priznati
3. ja bih odma priznao Kosovo kao nezavisnu drzavu jer ne zelim da moja sudbina i sudbina moje dece zavisi od milion i po osiromasenih,porobljenih,poluobrazovanih,muslimanskih ekstremista Albanaca,koji zive u drustvu sa normama iz,odprilike 16. veka

Robert

pre 11 godina

Trazi li Kosovo nezavisnost ili Albanija pomjera granice??? Odakle im pravo da uzmu Albanski pozivni broj??? No, u osnovi j*****, Srbija ionako ne moze nista da uradi, a vecinu ljudi vise interesuje pljacka butika, nego neko tamo Kosovo.

Albert

pre 11 godina

To ti dodje kad Srbija ne da da Kosovo ima svoj telefonski pozivni broj, ili da igra fudbal i kosarku. Sledece, Kosovo deo Albanije kao jedini nacin da se probije blokada Srbije.

srdjan

pre 11 godina

do sada je bio pozivni broj Monaka. Lova išla Francuzima. Sada su tajkuni našli drugi dil, ili neko pokušava da se učipi, pa ga prodaju kao patriotizam. Mada kada bi Francuska ekipa (Kušner ima procenat) izgubila interes možda bi i prošao poseban pozivni u ITU. E sa posebnim pozivnim ne bi bilo extra para za igrače. Srbija sa svim tim nema veze

decko sa barikada

pre 11 godina

Na severu rade mts,telenor,vip mobilne mreze i fiksna telefonija telekoma srbije cije usluge albanci koriste umesto ipko +377 koji je slovenacki operater i valja +386 koji operater iz monaka koji su 5 puta skuplji od nasih operatera,ipko i valja nikada nisu koristili nas prefiks +381 tako da nece korisiti ni prefiks albanije +355,eto jos jednog dokaza da kosovo nije nikakva drzava kad nisu sposobni ni prefiks za medjunarodni broj da dobiju...

Pravoslavlje-ako već moram da biram

pre 11 godina

Ma samo vi pravite pozivne brojeve i umišljajte da ste država. Kada reg.centar za zaštitu i spasavanje u Nišu i zvanično predstavi da je Ruska baza u kojoj se nalaze "protivotrovi" za nezavisnost biće veselo. I da, ne da bih prodao nego bi poklonio sve Rusima i postao bi Ruska gubernija pre nego sluga pape i vatikana.

Čađo

pre 11 godina

Ovo je provokacija na koju ne treba provokativno odgovoriti nego ekonomski što bi rekao stari Rotschild.
I da uzmu pozivni od Novog Zelanda ne mogu iz ustavnog okvira Srbije, sviđalo se to mišku i miljaimu ili ne. Kosovo je Srbija !
Laku noć

guri

pre 11 godina

ma to je to igra nasa, pred pregovore o telekomunikaciji, mi ocemo nas pozivni i tacka, i dobicemo ga do kraja godine...
nece europejci dati nama pozivni broj Albanije da ne bi neko sumnjao da mi ocemo veliku Albaniju

Macak

pre 11 godina

Ajte ljudi šta je bilo bilo je. Izgriješio je Slobo, pa šta sad. Što se ne okrenete svojoj državi i napravite je jakom, pa onda ne bi mogao niko da se odcijepi, niti bi htio kad mu je lijepo u takvu državu. Onda bi vas više poštovali u USA i USE. Šteta za takvu državu sa takvim potencijalom da nije lider u regionu u svemu.
Glavu gore braćo Srbi!

A ovo je kao vest?

pre 11 godina

I? 'Ocemo li sad da budemo iznendjeni i zbunjeni k'o JNA ili cemo kao odrasli ljudi da privatimo cinjenice - kao da nas neko pa nesto pita?

Mehmed II

pre 11 godina

"Ma samo vi pravite pozivne brojeve i umišljajte da ste država. Kada reg.centar za zaštitu i spasavanje u Nišu i zvanično predstavi da je Ruska baza u kojoj se nalaze "protivotrovi" za nezavisnost biće veselo. I da, ne da bih prodao nego bi poklonio sve Rusima i postao bi Ruska gubernija pre nego sluga pape i vatikana."

Eeee, bices ti sluga pape iz moskve Kirila... a tvoj ce biti samo arhiepiskop!
Kakve veze ima Vatikan i Papa sa svim ovim, Vatikan nije priznao nezavisnost Kosova! Vizantinci su tako vise voleli da vide turban, nego tijaru.. pa je sada Konstantinopolis - Istanbul, a crkva svete mudrosti, Dzamija......

ex demokrata 1

pre 11 godina

Da li ože neko da zamisli kako bi se Brisel ponašao kada bi RS umesto BiH prefixa unela +381 koji je pozivni za Srbiju? Mislim da svi znaju na ovoj planeti da je želja Prištine velika Albanija,i mi ne bi trebalo da imamo problem s tim,jedino što onda treba da počnemo da tražimo rešenje kako je Dodik predložio,što pre to bolje !

astek

pre 11 godina

Strašno! Kosovo država? Pa ono nikad nije imalo kapaciteta da bude država. Dakle, Kosovo u sastavu Srbije - DA, a da se pitanja Albanaca reše nekom širokom autonomijom.

h.

pre 11 godina

To sto ta grupica albanskih nacosa donosi nekakve rezolucije ne znaci ama bas nista niti sadrzaj tih njihovih rezolucija automatski postaje realnost. Ti isti su doneli i rezoluciju o nezavisnosti pa danas, cetiri godine nakon toga nisu u stanju ni na Evroviziju da odu. Isto je i ova najnovija rezolucija o telefonskom broju. Niti je Albanija to prihvatila, niti ce Albancima to to dozvoliti, niti se takve stvari resavaju na osnovu nekakvih rezolucija. Probajte sada da koristite taj pozivno broj da nazovete nekoga u Pristini i vidite sta ce se desiti.

Dovla

pre 11 godina

Mislim da je vreme da se napravi dil sa njima. Neka ostave nase mobilne provajdere u funkcija da mozemo da se normalno cujemo sa nasim prijateljima i rodjacima, a oni neka stave POZIVNI KOJI GOD HOCE!!!

R8

pre 11 godina

Dobra vest u pravom smeru jer severno Kosovo ce imati isti pozivni broj posto je deo Srbije. Da smo podelu i razgranicenje zavrsili jos pre 5 godina do sada bi Albanci i u Makedoniji imali svoju drzavu a ovako SAMO gubimo i razvlacimo vreme i jedni i drugi!

Malinar

pre 11 godina

Imaju Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd. Da ne nabrajam.
(zoran, 6. septembar 2012 20:54)

NATO ima Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd? Citas li ti vesti u poslednje 2-3 godine?

syla

pre 11 godina

Pedja
Moram ti dati + jer si pogodio u sam cilj. Tokom razgovora, Kosovska delegacija je trazila pozivni +383, Srbija nije dala. Sada Kosovo radi ono sto moze uraditi, tj koristiti pozivni broj drzave s kojom ima dobre odnose.

kaiser

pre 11 godina

Albanci su ispravno procenili situaciju, i samo koriste priliku što su svetski poznate štetočine i nesposobnjakovići na vlasti.

Dok ovi dele javna preduzeća i sipaju radikalsku demagogiju, Kosovo će postati i član UN. Uradiće za 6 meseci što ranije nisu ogli za 10 godina. Sa radikalima na vlasti, i moj fikus u hodniku će postati politički subjekt. AKo želi.

Ma ne mora se biti vidovit da se vidi ovakav rasplet situacije.

prokleta avlija

pre 11 godina

@(Istina boli, 6. septembar 2012 23:04)

znas ti dobro da sam u pravu i da je sve sto sam rekao tacno,zato su te moje reci toliko pogodile da si sedeo 20minuta i smisljao odgovor...da nisam u pravu ne bi ti,mene sada,u ponoc,tamo nekog dana na kraju leta ubedjivao da je Kosovo nezavisna drzava,nego bi se spremao da za vikend gledas kosovo u kvalifikacijama za brazil 2014 i ne bi isao na internet preko srpskog telekoma,i ne bi grejao supu na struju koju vam je Srbija isporucila...
svidelo se to vama ili ne vi niste drzava dok Srbija to ne potvrdi i to zna ceo svet,a VI mozete da se pravite da to nije tako,da nas ubedjujete a vasi drugari da nam prete...vi morate da priznate realnost a ne mi,a to je da je i malom detetu jasno da nacin na koji vam je poklonjena ta vasa nadgledana nezavisnost, koja eto traje 14 godina i izgleda je opet produzena,nije bas izvedena kako treba,pa sad mi iz Srbije moramo vase gazde da vadimo iz corbe koju su sa vama zakuvali.
E pa necemo!!! Iz inata,zato sto smo ludi,blesavi,samodestruktivni,zato sto nam ta Eu ne treba toliko,zato sto zivotarimo,snalazimo se taman toliko da nismo gladni,ne trebaju nama stanovi i kola na kredit,mi to vec imamo,ostavio nam komunizam,gradjanima Srbije prvo treba drzava,bez korupcije,sa zakonima koji se postuju,bez sprege tajkuna i politicara,da nas puste na miru lopovi na vlati da radimo i stvaramo...
bas me briga za kosovo,ja bih kosovo sutra priznao.
MENE SRBIJA ZANIMA!!!

Rek*o tata da ne dirate jasiku!

pre 11 godina

Kako smo poceli na kraju ce od Srbije ostati samo Beogradski pasaluk.
@YEAH

O dodirni me premudri covece!!! Kakva misao, ovo do sada nisam cuo... tako kratko a tako dubokoumno... svaka cast na originalnosti!!!

Miami

pre 11 godina

@Mehmed II
Evo Mehmede drugi, Rusi samo sto nisu stigli da nas brane i napadaju Kosovo i NATO pakt!
Pa kada cete vise da se dozovete pameti ljudi.
Ja tvrdim da smo mi Srbi ubedljivo najgluplji narod u Evropi!!!
Inace Kosovo smo poceli da gubimo jos kada smo usli u zajednicu SHS, pa ga konacno izgubili dolaskom komunista i Tita 1945 god.
Mislim da nam 2 mil. Albanaca (ne evropskog naroda - oni nisu Iliri) apsolutno nije potrebno u drzavi.

i oni konje za trku imadu

pre 11 godina

Do sada sam bio ubedjen da niko ne moze da prevazidje srBske patriJote medjutim citajuci komentare raznih braxova, mertura, pris"evca i ekipice sa tim njihovim Epirima, milionima, izigravanjem velesile, "savremenim razmisljanjem", "bogatstvom"... Vidimo da su aktuelni sampioni na Balkanu ipak albanske patriLJote... Koja komedija...

Dr.

pre 11 godina

@Istina boli,
Koliko li ce tek tebe i tvoje sunarodnike da boli kada jednog dana, u skoroj buducnosti najzad nabavite ogledalo i ugledate ko ste i sta ste zaista.

joma

pre 11 godina

пошто се доста говори о реалности скренуо бих пажњу само на чињеницу да је КиМ јужна српска покрајина под протекторатом КФОР'а А протекторат буде и прође као небројено пута до сада. Све друго су фантазије и маштања и ту не помажу торбе крвавог кеша којим се купују резолуције по стејт департменту.

drveze

pre 11 godina

Samo da znamo "facts":
1. Kosovo koristi +377 44 i 45 (Monaco)
2. Kosovo koristi +381 28/29/38/39 (Serbia)
3. Kosovo koristi +386 43 i 49 (Slovenia)
Jos odavno.

Kosovo moze da koristi "svoj" broj samo onda kada dobije clanstvo u ITU (International Telephony Union)

Dodavanje jos jednog "prefix-a" (broj za Albaniju) ispred lokalnih brojeva je kao kacenje na drugu lokalnu centralu.

MITA

pre 11 godina

RATEL ima Plan numeracije u kom je KiM u sastavu Republike Srbije sa pozivnim brojem 00981, a i sama rezolucija kaze, da se nezna dokle vazi Ugovor u vezi 00381 !

agim

pre 11 godina

Srbija je u ovih 13 godina uzela preko miliardu evra samo zato jer je Kosovo moralo koristiti 00381. Za zahvalu nam Srbija otezava zivot. E pa dosta je vise.Bolje da miliarde idu u majku Albaniju nego u neprijateljsku Srbiju. Logicno ?

S.S

pre 11 godina

Jos treba samo Vojvodina da ode iz Srbije. Srbija/Beograd ne bi preziveo ni godinu dana bez Vojvodine. Vojvodina treba da ode sto pre ako hocemo bolji zivot. Napred Vojvodino, sta cekas?

Borac Joca

pre 11 godina

Valjda ce i crnogorski albanci da uzmu isti broj? Eto tako se gradi velika Albanija. A onda ce jednoga dana i Makedonija da bude bez makedonaca jer ce to biti samo deo Albanije. Znaci, arapi se sire na Evropu uz pomoc evropljana.

Nik

pre 11 godina

Srbija je u ovih 13 godina uzela preko miliardu evra samo zato jer je Kosovo moralo koristiti 00381. Za zahvalu nam Srbija otezava zivot. E pa dosta je vise.Bolje da miliarde idu u majku Albaniju nego u neprijateljsku Srbiju. Logicno ?
(agim, 6. septembar 2012 19:58)

"bolje je cutati i odavati utisak glupog, nego progovoriti(i spinovati), te odagnati svaku sumnju!"

prokleta avlija

pre 11 godina

(Alphonse Kauders, 6. septembar 2012 21:39)
1. Albanci uce abecedu a ne azbuku...
2. mozete vi i da uzmete pozivni broj za Kentaki,opet vas Srbija nece priznati
3. ja bih odma priznao Kosovo kao nezavisnu drzavu jer ne zelim da moja sudbina i sudbina moje dece zavisi od milion i po osiromasenih,porobljenih,poluobrazovanih,muslimanskih ekstremista Albanaca,koji zive u drustvu sa normama iz,odprilike 16. veka
4. ako vas nismo priznali posle 78dana bombardovanja, posle bacenih 23.000bombi,tezine 6,3 megatona,3500 ubijenih gradjana Srbije,zasto mislite da cemo sad priznati Kosovo,samo zato sto nam je procelavi G.Sulc iz EP zapretio?
5. trenutno Srbija ne kontrolise Kosovo i Metohiju...
6. cim izbije neki veci sukob,eto nas opet na nasem Kosovu i Metohiji

toliko od mene sto se tice pozivnog broja

posmatrač

pre 11 godina

Jbg, Srbija se oseća kao frajer koga je napustila devojka, on to ne može da prihvati, a ona pri tom flertuje sa drugim, sa kojim će na kraju i da profura. Što je najgore, u pitanju je komšija.

bezmozga

pre 11 godina

@(albani, 6. septembar 2012 22:46)
ma moze da vas prizna 291 drzava,mozete da imate vase tablice,pozivni broj,mis kosova,reprezentaciju,vojsku,zakone,televiziju,moze Obama da dodje u Pristinu...ali vi i ti vasi zlikovci koje placate dobro znate da dok vas ne prizna Srbija...vi niste drzava
dokaz za ove moje reci su konstantna moljakanja komentatora Albanaca da vas priznamo i konstantne pretnje koje dolaze iz Amerike,Nemacke i Britanije kao jedinih iskrenih podrzavalaca ideje o nezavisnom kosovu
znate vi,jako dobro, da republik kosova ne postoji bez Srbije...

istina

pre 11 godina

Ovo ne moze da prodje bez pristanka ili precutnog odobrenja Beograda. Ne mogu da se menjaju medjunarodni pozivni brojevi tek tako. Treba ispitati da li neko od srpskih vlasti iza kulisa daje Albancima na KiM mogucnost da koriste broj drzave Albanije.

decko sa barikada

pre 11 godina

Na severu rade mts,telenor,vip mobilne mreze i fiksna telefonija telekoma srbije cije usluge albanci koriste umesto ipko +377 koji je slovenacki operater i valja +386 koji operater iz monaka koji su 5 puta skuplji od nasih operatera,ipko i valja nikada nisu koristili nas prefiks +381 tako da nece korisiti ni prefiks albanije +355,eto jos jednog dokaza da kosovo nije nikakva drzava kad nisu sposobni ni prefiks za medjunarodni broj da dobiju...

astek

pre 11 godina

Strašno! Kosovo država? Pa ono nikad nije imalo kapaciteta da bude država. Dakle, Kosovo u sastavu Srbije - DA, a da se pitanja Albanaca reše nekom širokom autonomijom.

Sumadinac

pre 11 godina

Jos treba samo Vojvodina da ode iz Srbije. Srbija/Beograd ne bi preziveo ni godinu dana bez Vojvodine. Vojvodina treba da ode sto pre ako hocemo bolji zivot. Napred Vojvodino, sta cekas?
(S.S, 6. septembar 2012 20:47)

Ama idite vise gde znate i hocete, samo cutite, radite na tome od 00 do 24, ma evo ima da vam pomognemo da odete, samo prekinite vise da pricate, pravite drzavu kakvu hocete, ujedinjujte se sa kim hocete, ma radite sta hocete ali nas ostavite na miru vise.
A sto se tice dal bi Srbija prezivela bez Vojvodine, pogledaj ti malo bolje oko sebe pa ces doci do zapanjujuceg podatka da vi nas muzete jer vam finansiramo razvojnu banku, finansiramo vam autonomiju, exit, auto-put, most kod Beske, obilaznicu oko Subotice, revitalizacije pruga i sto sta. Tako da srecan put, al para vise nema odavde.

pravi renesansni covek

pre 11 godina

@agim
Ma kakva jedna milijarda, najmanje 56 milijardi je uzela Srbija od "napacenih" Albanaca... Budi realan i nemoj da umanjujes. Nego, osim sto si "izvrstan" policijski istrazitelj te si danas "otkrio" ko baca bombe po Kosovu, sada vidimo da si i veliki "poznavalac" telefonije, ranije smo upoznali i tvoje ogromno "znanje" iz istorije... u sta se jos razumes?

tt.

pre 11 godina

@adrian
k`o visoko leti jako nisko zna da padne... tako ce proci i ovo vase sa tom velikom albanijom - niti ce amerikanci biti ovde doveka niti bilo ko u komsiluku sa simpatijama gleda na to vase nacionalticko izivljavanjei sirenje u regionu.

Pravoslavlje-ako već moram da biram

pre 11 godina

Ma samo vi pravite pozivne brojeve i umišljajte da ste država. Kada reg.centar za zaštitu i spasavanje u Nišu i zvanično predstavi da je Ruska baza u kojoj se nalaze "protivotrovi" za nezavisnost biće veselo. I da, ne da bih prodao nego bi poklonio sve Rusima i postao bi Ruska gubernija pre nego sluga pape i vatikana.

sekula

pre 11 godina

Kome nije jasno da će nas j***ti sve dok ne budemo u NATO, taj ili je lud il' mu noge smrde.

Da je Milošević krajem osamdesetih na ponude Amera da naprave bazu ovde kod nas pristao a ne da se k**** i džekira pred njima i pred svojom izfrustriranom ženom, u fazonu, nemam ja šta sa njima da razgovaram, sada bi svi na Balkanu, računajući i Slovence, igrali Užičko ili Moravac a može i Čačak, never mind.

Ovako, ostadosmo još nas nekoliko milona dok i nas ne razjure odavde kao mačke s'j***ta. Njima treba samo slobodan prostor da naprave bazu i ništa više. Mada sada im ni to nije toliko bitno. Imaju Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd. Da ne nabrajam.
(zoran, 6. septembar 2012 20:54)


I Nemci su hteli samo slobodan prolaz preko nase teritorije... I, kako su na kraju prosli??

Joca Briselac

pre 11 godina

Zali se Srbin EU kako nema nikakva prava na Kosovu i uskoci tu Hasmi Taci i kaze kako bre nema evo mi smo od televizije Kosova koja ima 2 kanala jedan emitujemo na srpskom! Pitaju ovi pa dobro kakav je sadrzaj? Kaze Taci pa nista stoji KPS policajac sa pendrekom i kaze STA JE NEGLJEDAS PRVI A

Istina boli

pre 11 godina

(prokleta avlija, 6. septembar 2012 22:12)

1. Kakve to veze ima sta uce i kako? Vazno je da se prvi put u istoriji u skolama sa obe strane granice uci sa istih knjiga.
2. Pa sta ako nas Srbija ne prizna? Sve sto je nama potrebno je da nas Srbija ostavi na miru tako sto ne pokusava da nas stalno blokira i obmanjuje Srpski narod na Kosovu jer ako nastavlja sa ovom igrom inata: 1. Srbija ce postati sve siromasnija tako sto trosi na stotine miliona evra svake godine za Kosovo a ne dobija nista nazad jer nema ni svoju carinu ni poresku sluzbu na Kosovu i 2. Srbima na Kosovu ce biti sve teze, jer oni zavise od milosti Albanaca da bi mogli da opstaju tu gde jesu a ako nas Srbija "nervira" sta mislis na koga cemo prvo da se okrenemo?
3. Albanci na Kosovu nisu ni manje ni vise osiromaseni od Srba u Srbiji, a to da smo "islamski fundamentalisti" niste uspeli da prodate ni kad ste slali Vladiku Artemija u Americi sa milionima u vreci pa necete ni sad.
4. Pa niko posle NATO bombardovanja nije trazio da Srbija prizna Kosovo, cak ni NATO. ALI od tog vremena do danas mnogo se toga promenilo i Kosovo je danas nezavisna Drzava.
5. To "trenutno" ti nesto previse traje, pocni da se navikavas da ti to "trenutno" postaje trajno jer tim istim putem idu i tvoji politicari za koje si najverovatnije glasao.
6. Sto moras da cekas da izbije neki sukob? Izvoli kreci sad, junace. Ja cu licno da te cekam i da ti pozelim "dobrodoslicu". Proslo je vreme kad si ti mogao nekome da pretis.

pristevac

pre 11 godina

Pa ako je do vredjanja bez ikakvih osnovnim poznastvom o Kosovu. E moj prijatelju nazalost se vidi da nikada nisi bio na Kosovu. Ja sam iz Pristine a cesto putujem po Srbiji. Kualitet zivota, vladanje zakona,
skolovanje, bogatsvo, savremeno misljenje itd. je kosovo daleko mnogo daleko unapred od Srbije. Nazalost je srbija ostala u 1992 god. sa velikim problemima gde njeni gradjani nisu u korak sa svetom.

(Alphonse Kauders, 6. septembar 2012 21:39)
1. Albanci uce abecedu a ne azbuku...
2. mozete vi i da uzmete pozivni broj za Kentaki,opet vas Srbija nece priznati
3. ja bih odma priznao Kosovo kao nezavisnu drzavu jer ne zelim da moja sudbina i sudbina moje dece zavisi od milion i po osiromasenih,porobljenih,poluobrazovanih,muslimanskih ekstremista Albanaca,koji zive u drustvu sa normama iz,odprilike 16. veka

Čađo

pre 11 godina

Ovo je provokacija na koju ne treba provokativno odgovoriti nego ekonomski što bi rekao stari Rotschild.
I da uzmu pozivni od Novog Zelanda ne mogu iz ustavnog okvira Srbije, sviđalo se to mišku i miljaimu ili ne. Kosovo je Srbija !
Laku noć

Nada

pre 11 godina

Evropa je stvorila Albaniju pa sad hoće i Veliku Albaniju. Srbiju optužuju da hoće Veliku Srbiju pa nas smanjuju. Uskoro ako dozvolimo i mi iz Vojvodine ćemo imati Mađarski br. zato pamet uglavu ljudi. Nema nama bez Srbije života.

nikola f.

pre 11 godina

zvucim kao neki desnicari i patriJote, ali dusa me boli kad vidim sta se radi sa nasim Kosovom, a da su nama vezane ruke. preci su ga branili ratom, a mi nemamo cime. Davno jeste izgubljeno, al jednostavno ne mogu da gledam kolika se nepravda vrsi nad nasim narodom ovih godina po pitanju Kosova. Al isto tako verujem, cvrsto, sigurno i svim srcem da ce biti vraceno nama u buducnosti. kako - tako. za 1000 godina - za hiljadu godina, ali hoce!

Alphonse Kauders

pre 11 godina

Dragi komsije, samo da vam javim kako ide situacija sa integracijama u regionu:

- Do Tirane iz Prishtine se moze stici za manje od 3 sata - autoput nacije (kako se naziva autoput koji ide prema Kosovu) je u Albaniji zavrsen, do kraja godine se zavrsava i do Prishtine,
- Granica prakticno ne postoji, jedino neki policajci koji stoje u razgranicenju da bi zadovoljili proceduralne potrebe,
- Ove godine dzaci u prvoj godini obrazovanja uce istu azbuku - ocekuju se i drugi udzbenici da se unificiraju,
- Bez ikakvih problema se stanovnici Kosova mogu registrirati u Albaniji na dalje skolovanje, i obrnuto - dovoljno je samo diploma iz maticne skole,
- Isto vazi i za zaposlenje,
- Sportisti sa Kosova u medjunarodnom sportu zastupaju za Albaniju,
- Ove godine je za pesmu Evrovizije zastupala kosovska pevacica,
- Na razlicitim nivoima ima izvanrede kooperacije - sto preko vladinih organa, tako preko akademije, univerziteta, itd.

Zato, pamet u glavu, uzmite biljeske, i sledeci put molim vas nemojte ciniti iste greske koje ste cinili zadnjih 20-30 godina - na kraju se ispostavlja da cete vi najvise patiti.

teo

pre 11 godina

@Alphonse Kauders
"Dragi" komsija, eto i tebi par informacija koji govore o "integrisanosti" Albanije i te nekakve "drzave kosova": robna razmena "drzave kosova" sa Albanijom je negde oko 60 miliona dolara a sa Srbijom 400 miliona... Albanija nije ni medju 5 prvih drzava koje uvoze ili izvoze iz i sa Kosova. Medjutim svi ovi pokusaji integracije sa Albanijom i sve ove price albanskih politicara samo pokazuju da je "drzava kosova" nista drugo nego jedan albanski sovinisticki i ekspanzionisticki projekat koji nikada nije imao nikakve veze ni sa ugnjetavanjem ni sa ugrozenim pravima i da nista drugacije ne bilo u zahtevima albanskih nacionalista sa Kosova i da je predsednik Srbije bila Majka Tereza.

Strela86PA

pre 11 godina

Jos treba samo Vojvodina da ode iz Srbije. Srbija/Beograd ne bi preziveo ni godinu dana bez Vojvodine. Vojvodina treba da ode sto pre ako hocemo bolji zivot. Napred Vojvodino, sta cekas?
(S.S, 6. septembar 2012 20:47)

Pa da li si svestan sta si upravo kazao? Srbija ne bi prezivela bez Vojvodine? Srbija za razliku od Vojvodine proizvodi struju, ima izvore ciste vode, ima suma, ima rude, ima sasvim dovoljno obradive zemlje... Koliko bi Vojvodina prezivela samo sa poljoprivredom s obzirom da nas i narednih 10tak godina cekaju ovakve suse? Neki ljudi stvarno ne znaju sta pricaju.

h.

pre 11 godina

To sto ta grupica albanskih nacosa donosi nekakve rezolucije ne znaci ama bas nista niti sadrzaj tih njihovih rezolucija automatski postaje realnost. Ti isti su doneli i rezoluciju o nezavisnosti pa danas, cetiri godine nakon toga nisu u stanju ni na Evroviziju da odu. Isto je i ova najnovija rezolucija o telefonskom broju. Niti je Albanija to prihvatila, niti ce Albancima to to dozvoliti, niti se takve stvari resavaju na osnovu nekakvih rezolucija. Probajte sada da koristite taj pozivno broj da nazovete nekoga u Pristini i vidite sta ce se desiti.

Marko

pre 11 godina

E to vam je bas nezavisnost. Sto u rezoluciju ne ubaciste i da se zovete Albanija, pa da to sve odjednom zavrsite, cemu dve rezolucije? Mada mozda hocete da budete deo SAD-a pa mi je u tom slucaju jasno. A da necete to mozda da uvedete i u severnom delu, pa da naplacujete roming izmedju Mitrovice i Nisa i to slivate u Albaniju?

Dule NS

pre 11 godina

A hoce li Vojvodina uzeti madjarski broj?
(kaktus, 6. septembar 2012 20:05)

-Kakve crne veze imaju Vojvodina i Kosovo i Albanija i Mađarska???
-Kao oko i ...
-Dokle će te više da pravite problem tamo gde ne postoji? I onda se posle pitate otkud sada to odjednom?

Razmisljam

pre 11 godina

Vidim da svakojaki, svakojake gliposti pisu pa rekoh da malo razjasnim. Kosovo je odavno trazilo sobstveni pozivni br. Posto ga nisu dobili, na redu je rezervna alternativa uzimaju pozivni br Repuplike Albanije. Dajte mi samo jedan jedini razlog zasto im Albanija nebi dozvolila da ga koriste, i da i oni isto imaju nesto od toga. Ona dva preostala operatora +377 i +386 su zadrzala iste pozivne brojeve maticnih zemalja zato sto ko prvo Kosovo nije htelo da budu na 381 kao drugo nebi imalo logike jer je 381 pozivni Republike Srbije a te dve zemlje su priznale Kosovo, i veruj te te dve kompanije ce pristati na bilo koji pozivni br samo da ostnu na tom tezustu jer su u pitanju ogromne pare. E sad ce svi ovi sto znju da sam u pravu iz inata da mi lupaju minuse

zoran

pre 11 godina

Kome nije jasno da će nas j***ti sve dok ne budemo u NATO, taj ili je lud il' mu noge smrde.

Da je Milošević krajem osamdesetih na ponude Amera da naprave bazu ovde kod nas pristao a ne da se k**** i džekira pred njima i pred svojom izfrustriranom ženom, u fazonu, nemam ja šta sa njima da razgovaram, sada bi svi na Balkanu, računajući i Slovence, igrali Užičko ili Moravac a može i Čačak, never mind.

Ovako, ostadosmo još nas nekoliko milona dok i nas ne razjure odavde kao mačke s'j***ta. Njima treba samo slobodan prostor da naprave bazu i ništa više. Mada sada im ni to nije toliko bitno. Imaju Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd. Da ne nabrajam.

Mehmed II

pre 11 godina

"Ma samo vi pravite pozivne brojeve i umišljajte da ste država. Kada reg.centar za zaštitu i spasavanje u Nišu i zvanično predstavi da je Ruska baza u kojoj se nalaze "protivotrovi" za nezavisnost biće veselo. I da, ne da bih prodao nego bi poklonio sve Rusima i postao bi Ruska gubernija pre nego sluga pape i vatikana."

Eeee, bices ti sluga pape iz moskve Kirila... a tvoj ce biti samo arhiepiskop!
Kakve veze ima Vatikan i Papa sa svim ovim, Vatikan nije priznao nezavisnost Kosova! Vizantinci su tako vise voleli da vide turban, nego tijaru.. pa je sada Konstantinopolis - Istanbul, a crkva svete mudrosti, Dzamija......

albani

pre 11 godina

Citam vrlo emocionalne komentare, bez iole realnosti te VA te VS itd. Ljudi nije uzalud proglasena nezavisnost Kosova, valjda negde oko neko u svetu je konsultovan i pitran o tome. A konsultovani oni koji danas odlucuju u svetu, to sa za sad Ameri!. Kosovu do sada je priznalo dosta vaznih drzava sveta oko 91 skoro polovina clanica UN, medju njima i 22 clanice EU. Nije u interesu kosova da upotrebi bilo ciji kod, pa to bio Albanije ili Srbije. Kosovo treba da ima svoj mejunarodni cod, sa kojim komunicira sa svetom, ali to se dobije odrejenom procedurom za koje trebas ispuniti oderdjene uslove, koji za sada mozda nije moguce ispunjavati. Ali nije strasno sto vecina gradjana Kosva, pre toga zelji da upotrebi mejunarodni cod 0355 a ne 0381 to je realnost stanaja na Kosovo, ako zelimo da stvari posmatramo bez emocija i navijanja.

Bacvanin

pre 11 godina

@ProkletaAvlija
cim izbije neki veci sukob,eto nas opet na nasem Kosovu i Metohiji

Mene nemoj racunati unutar onog izraza "nas" jer ja sam vec jednom isao u te ratove, tako da razliku od tebe znam jako dobro, da nece onako biti kako neki "generalcic" u Srbiji zamisli, nego onako kako neki "knjiski moljac" iz Brisela ili Vasingtona.
Najlepse godine sam proveo u rovu, blatu, dalko od porodice, da bi danas taj isti rov bio u jednoj drugoj drzavi, a neki moji drugovi dva metra pod zemljom.
Ja sam dobio vec odgovor na pitanje da li mi je to trebalo, a veruj mi, mnogi koji se secaju tih dana, sigurno nece pusku u ruke uzeti, dok ova nova, mlada generacija, nije nikada ni bila na Kosovu, ni na ekskurzijama, jer ih roditelji tamo ne pustaju.
U ostalom, zadnja stvar koju ti zelis je da izbije neki "veci konflikt" jer Srbija nije bila sposobna ni sa jednim manjim konfliktom da izadje na kraj, u periodu 98', kada OVK nije imala podrsku iz vazduha, u nekom vecem konfliktu bi nas pregazili za par sati.

Kosovar

pre 11 godina

Mnogo tendenciozan naslov ste dali. Ovde je u pitanju samo rezolucija Skupstine, nista vise. Nece biti nista od toga. Pre ocekujem da se u pregovorima sa Srbijom nadje resenje da Kosovo dobije svoj.

Satiricar

pre 11 godina

Au koja belosvetksa parodija, pa ovo ni najbolji satiricari ne bi smislili. Imamo dakle sitaciju gde Srbija koja se do skora zvala Jugoslavija biva optuzena za pokusaj stvaranja Velike Srbije ( Inace Srbija je cekala da se odcepe Hrvati i Slovenci pa da krene u stvaranje velike Srbije, a do tad se nisu setli, malo morgen), Srbija biva optuzena za raspad Jugoslavije ( inace, opste je poznato da je Srbija prva progalsila nezavnisnost i trazila medjunarodno priznanje), Srbija biva optuzena da je trideet i pet godina bila neprikosnoveni gazda u Jugoslaviji i da jednostavno primorala ostale da se odcepe ( inace najmocniji covek u Jugoslaviji i njen vladar je Hrvat). Onda se desava da Srbija koja zeli veliku Srbiju pocinje da prodaje najpre Krajinu pa zatim i Kosovo ( svakako, svi znamo da sve zemlje kad zele da sire svoju teritoriju oni je prodaju i smanju sopstvenu povrsinu). I tako mic po mic Srbija spade na manje nego sto je bila ( da inace nas je bombardovalo 19 zemalja i zamislite gle cuda izgubili smo, a to nam se desilo zbog predhonog sto napisah, barem su stranic tako kapirali stvari, sve kontra logike njima je bila zdrava logika). I vrhunac ove Balkanske satire je sto Sloveni mnogo volese Jugu ( odose prvi iz nje) Hrvati stari evropski narod ( postase etnicki najcistija zemlja Evrope) Albanci nikad nisu hteli veliku Albaniju ( odvojise Kosovo, otvorise granice prema Albaniji i sad uvodi i isti pozivni broj). Kakva genijalna satira, odusejlen sam.

Dovla

pre 11 godina

Mislim da je vreme da se napravi dil sa njima. Neka ostave nase mobilne provajdere u funkcija da mozemo da se normalno cujemo sa nasim prijateljima i rodjacima, a oni neka stave POZIVNI KOJI GOD HOCE!!!

Nikola

pre 11 godina

A sto se tice dal bi Srbija prezivela bez Vojvodine, pogledaj ti malo bolje oko sebe pa ces doci do zapanjujuceg podatka da vi nas muzete jer vam finansiramo razvojnu banku, finansiramo vam autonomiju, exit, auto-put, most kod Beske, obilaznicu oko Subotice, revitalizacije pruga i sto sta. Tako da srecan put, al para vise nema odavde.
(Sumadinac, 6. septembar 2012 21:10)


Sve sam cuo al sto Sumadinac ume da nalupeta gluposti na brzinu... Nit sam za ocepljenje nit za neke druge gluposti, ad da me gedza finansira... e j**** mu zivot...

R8

pre 11 godina

Dobra vest u pravom smeru jer severno Kosovo ce imati isti pozivni broj posto je deo Srbije. Da smo podelu i razgranicenje zavrsili jos pre 5 godina do sada bi Albanci i u Makedoniji imali svoju drzavu a ovako SAMO gubimo i razvlacimo vreme i jedni i drugi!

kaiser.

pre 11 godina

"6. cim izbije neki veci sukob,eto nas opet na nasem Kosovu i Metohiji

toliko od mene sto se tice pozivnog broja
(prokleta avlija, 6. septembar 2012 22:12) "

A, ne. Eto VAS na Kosovu, a eto NAS u stanovima od po 200+ m2 na Novom Beogradu.

Da malo obrnemo uloge.

blablabla

pre 11 godina

oni makar se drze svoje matice a ne kao mi koji zelimo da budemo vojvodjani, bosanci, hrvati, hercegovci... ako nebi bilo albanaca na kosovu onda bi se cak i delile u kosovarci...

Robert

pre 11 godina

Trazi li Kosovo nezavisnost ili Albanija pomjera granice??? Odakle im pravo da uzmu Albanski pozivni broj??? No, u osnovi j*****, Srbija ionako ne moze nista da uradi, a vecinu ljudi vise interesuje pljacka butika, nego neko tamo Kosovo.

Miami

pre 11 godina

@Mehmed II
Evo Mehmede drugi, Rusi samo sto nisu stigli da nas brane i napadaju Kosovo i NATO pakt!
Pa kada cete vise da se dozovete pameti ljudi.
Ja tvrdim da smo mi Srbi ubedljivo najgluplji narod u Evropi!!!
Inace Kosovo smo poceli da gubimo jos kada smo usli u zajednicu SHS, pa ga konacno izgubili dolaskom komunista i Tita 1945 god.
Mislim da nam 2 mil. Albanaca (ne evropskog naroda - oni nisu Iliri) apsolutno nije potrebno u drzavi.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Da li ože neko da zamisli kako bi se Brisel ponašao kada bi RS umesto BiH prefixa unela +381 koji je pozivni za Srbiju? Mislim da svi znaju na ovoj planeti da je želja Prištine velika Albanija,i mi ne bi trebalo da imamo problem s tim,jedino što onda treba da počnemo da tražimo rešenje kako je Dodik predložio,što pre to bolje !

Macak

pre 11 godina

Ajte ljudi šta je bilo bilo je. Izgriješio je Slobo, pa šta sad. Što se ne okrenete svojoj državi i napravite je jakom, pa onda ne bi mogao niko da se odcijepi, niti bi htio kad mu je lijepo u takvu državu. Onda bi vas više poštovali u USA i USE. Šteta za takvu državu sa takvim potencijalom da nije lider u regionu u svemu.
Glavu gore braćo Srbi!

guri

pre 11 godina

ma to je to igra nasa, pred pregovore o telekomunikaciji, mi ocemo nas pozivni i tacka, i dobicemo ga do kraja godine...
nece europejci dati nama pozivni broj Albanije da ne bi neko sumnjao da mi ocemo veliku Albaniju

admin

pre 11 godina

Ovo znaci da na Kosovu postoji skupstina koja sve svoje uredbe i zakone donosi legalno i iste sprovodi u delo. Tamo se vise ne moze "slobodno" uci, oni ne priznaju nase tablice i dokumenta, sve sto je na drzavnom nivou je na Albanskom jeziku, Srbi se diskriminisu a skupstina Kosova radi sta hoce! Barem nas nasi nazovi politicari ubedjuju da mi necemo priznati Kosovo jer je ono idalje "Srpsko".

joma

pre 11 godina

пошто се доста говори о реалности скренуо бих пажњу само на чињеницу да је КиМ јужна српска покрајина под протекторатом КФОР'а А протекторат буде и прође као небројено пута до сада. Све друго су фантазије и маштања и ту не помажу торбе крвавог кеша којим се купују резолуције по стејт департменту.

1%

pre 11 godina

Nesto razmisljam da Tomi, Dacicu i vec bilo kome iz ove sadasnje postave, zabranimo odlazak u Brisel. Brate, posle svakog njihovog "gostovanja", mi popijemo neku golcinu. Te izbrise se pahuljica, promeni se pozivni broj...
Ne smem ni da pomislim sta je sledece...nego,kad opet idu..???

Albert

pre 11 godina

To ti dodje kad Srbija ne da da Kosovo ima svoj telefonski pozivni broj, ili da igra fudbal i kosarku. Sledece, Kosovo deo Albanije kao jedini nacin da se probije blokada Srbije.

srdjan

pre 11 godina

do sada je bio pozivni broj Monaka. Lova išla Francuzima. Sada su tajkuni našli drugi dil, ili neko pokušava da se učipi, pa ga prodaju kao patriotizam. Mada kada bi Francuska ekipa (Kušner ima procenat) izgubila interes možda bi i prošao poseban pozivni u ITU. E sa posebnim pozivnim ne bi bilo extra para za igrače. Srbija sa svim tim nema veze

A ovo je kao vest?

pre 11 godina

I? 'Ocemo li sad da budemo iznendjeni i zbunjeni k'o JNA ili cemo kao odrasli ljudi da privatimo cinjenice - kao da nas neko pa nesto pita?

Tihomir

pre 11 godina

Vest je neprecizna i ofrlje napisana,što se u dnu teksta i vidi: skupština Kosova, naime, ne može da donese takvu odluku, to može Skupština Albanije. Skupština Kosova donela je rezoluciju kojom od svoje Vlade traži da sa albanskom počne pregovore o tome. Mogli su da traže i prijem u SAD, na isti način. Mada će im ovaj zahtev verovatno proći kod bratskih poslanika u Tirani...

drveze

pre 11 godina

Samo da znamo "facts":
1. Kosovo koristi +377 44 i 45 (Monaco)
2. Kosovo koristi +381 28/29/38/39 (Serbia)
3. Kosovo koristi +386 43 i 49 (Slovenia)
Jos odavno.

Kosovo moze da koristi "svoj" broj samo onda kada dobije clanstvo u ITU (International Telephony Union)

Dodavanje jos jednog "prefix-a" (broj za Albaniju) ispred lokalnih brojeva je kao kacenje na drugu lokalnu centralu.

prokleta avlija

pre 11 godina

@(Istina boli, 6. septembar 2012 23:04)

znas ti dobro da sam u pravu i da je sve sto sam rekao tacno,zato su te moje reci toliko pogodile da si sedeo 20minuta i smisljao odgovor...da nisam u pravu ne bi ti,mene sada,u ponoc,tamo nekog dana na kraju leta ubedjivao da je Kosovo nezavisna drzava,nego bi se spremao da za vikend gledas kosovo u kvalifikacijama za brazil 2014 i ne bi isao na internet preko srpskog telekoma,i ne bi grejao supu na struju koju vam je Srbija isporucila...
svidelo se to vama ili ne vi niste drzava dok Srbija to ne potvrdi i to zna ceo svet,a VI mozete da se pravite da to nije tako,da nas ubedjujete a vasi drugari da nam prete...vi morate da priznate realnost a ne mi,a to je da je i malom detetu jasno da nacin na koji vam je poklonjena ta vasa nadgledana nezavisnost, koja eto traje 14 godina i izgleda je opet produzena,nije bas izvedena kako treba,pa sad mi iz Srbije moramo vase gazde da vadimo iz corbe koju su sa vama zakuvali.
E pa necemo!!! Iz inata,zato sto smo ludi,blesavi,samodestruktivni,zato sto nam ta Eu ne treba toliko,zato sto zivotarimo,snalazimo se taman toliko da nismo gladni,ne trebaju nama stanovi i kola na kredit,mi to vec imamo,ostavio nam komunizam,gradjanima Srbije prvo treba drzava,bez korupcije,sa zakonima koji se postuju,bez sprege tajkuna i politicara,da nas puste na miru lopovi na vlati da radimo i stvaramo...
bas me briga za kosovo,ja bih kosovo sutra priznao.
MENE SRBIJA ZANIMA!!!

i oni konje za trku imadu

pre 11 godina

Do sada sam bio ubedjen da niko ne moze da prevazidje srBske patriJote medjutim citajuci komentare raznih braxova, mertura, pris"evca i ekipice sa tim njihovim Epirima, milionima, izigravanjem velesile, "savremenim razmisljanjem", "bogatstvom"... Vidimo da su aktuelni sampioni na Balkanu ipak albanske patriLJote... Koja komedija...

Dr.

pre 11 godina

@Istina boli,
Koliko li ce tek tebe i tvoje sunarodnike da boli kada jednog dana, u skoroj buducnosti najzad nabavite ogledalo i ugledate ko ste i sta ste zaista.

Malinar

pre 11 godina

Imaju Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd. Da ne nabrajam.
(zoran, 6. septembar 2012 20:54)

NATO ima Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku itd? Citas li ti vesti u poslednje 2-3 godine?

Dragan

pre 11 godina

oni napraviše državu a mi se zabavljamo pričama o nekim Stanijama Sorayama! Na svakim novinama "Cica dana", "Mis dekolte" i slično .... Toliko o našoj ozbiljnosti i odgovornosti! Dok mi shvatimo da smo ostali bez države kao nekad Jevreji... biće kasno, nemamo mi njihovu odlučnost i upornost!

kaiser

pre 11 godina

Albanci su ispravno procenili situaciju, i samo koriste priliku što su svetski poznate štetočine i nesposobnjakovići na vlasti.

Dok ovi dele javna preduzeća i sipaju radikalsku demagogiju, Kosovo će postati i član UN. Uradiće za 6 meseci što ranije nisu ogli za 10 godina. Sa radikalima na vlasti, i moj fikus u hodniku će postati politički subjekt. AKo želi.

Ma ne mora se biti vidovit da se vidi ovakav rasplet situacije.

Pedja

pre 11 godina

Albanci rade isto kao i sa prelazima. Sta treba da bude tema pregovora - oni povuku jednostrane poteze, stave Srbiju u defanzivan polozaj i onda dobiju ono sto su hteli. A Srbija bude zadovoljna "komprisom". Kako "zdruzeno upravljane prelazima" (uspostavljanje granice), tako ce ovde Srbija u pregovorima biti presrecna da dozvoli nov pozivni broj za zemlju - samo da nije od Albanije. Odlicna taktika Albanaca - nema sta.

MITA

pre 11 godina

RATEL ima Plan numeracije u kom je KiM u sastavu Republike Srbije sa pozivnim brojem 00981, a i sama rezolucija kaze, da se nezna dokle vazi Ugovor u vezi 00381 !

Rek*o tata da ne dirate jasiku!

pre 11 godina

Kako smo poceli na kraju ce od Srbije ostati samo Beogradski pasaluk.
@YEAH

O dodirni me premudri covece!!! Kakva misao, ovo do sada nisam cuo... tako kratko a tako dubokoumno... svaka cast na originalnosti!!!

syla

pre 11 godina

Pedja
Moram ti dati + jer si pogodio u sam cilj. Tokom razgovora, Kosovska delegacija je trazila pozivni +383, Srbija nije dala. Sada Kosovo radi ono sto moze uraditi, tj koristiti pozivni broj drzave s kojom ima dobre odnose.