Utorak, 04.09.2012.

17:45

Rusija nam daje 300 mil.$ za budžet

Rusija će Srbiji dati kredit od 300 miliona dolara za popunjavanje budžetskog deficita za 2013. godinu.

Izvor: Beta

Rusija nam daje 300 mil.$ za budžet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

blebetalo

pre 11 godina

(Dolabella, 5. septembar 2012 10:04)
Dolabella,sunce,to je kredit,ne poklon!Razumjes li ti to?Velis da zakrpite budzet,da imate sta jesti do zime!?E to je za psihoanalizu.Ti novci nece bit ulozeni da se "obrnu",nesto zaradi,te otplati kamata bez gubitaka.To su novci koje ce te "pokrkati"u par mjeseci,a rupa u budzetu ce bit jos veca!To je ono na sta vas upozorava i MMF,svjetska banka,EU...od takvog nacina krpanja budzeta,na godinu ce bit veca inflacija,cjene rasti a place padati!Ne zivi se samo od sad do zime!

Dolabella

pre 11 godina

Ja ne znam da li neki komentatori patoloski ostrasceni protiv Rusije ili su jednostavno glupi i zlonamerni.Rusi vam BRE, magar.... jedni daju 300 mil. evra za budzet, ( da imate sta da jedete do zime), a EU vam jasno i glasno kaze da od pridrizvanja nema nista, tj. bice ali kada ovo i ono uradite i svako g. pojedeta koje vam oni narede.Dalje, da li ste procitali da Kipar iscekuje jos 5 milijardi dolara kredita od Rusa, a ne od MMF?Pa da li je moguce da neki od ovih tradicionalno ostrascenih nema toliko mozga, ili nema dostojanstva i licnog i nacionalnog.Kako mozes da postujes nekog (EU, NATO, USA...) koje te non-stop zeza, bije, unizava, a mrzis onog koji hoce da ti pomogne?Licno mislim da je to za mnogo dublju psiholoku analizu.Nauka ce verovatno biti iznenadjena istrazivanjem takvih profila.

Na kraju uvek stigne račun

pre 11 godina

Čini mi se da ste zaboravili da stavite reč kredit u naslov teksta pošto nam Rusi nisu "dali" 300 miliona. Takođe ste propustili da navedete kamatnu stopu po kojoj ćemo kredit vraćati.

Sumadinac_91

pre 11 godina

Chikafela

Ajde za Ruse i nekako,ali za ovo u vezi Kineza si se grdno prevario posto oni prakticno i proizvode vecinu stvari samo sto su se zahvaljujuci brzo rastucoj ekonomiji osim ogranicavanja na odecu i obucu poceli to da rade i u teskoj industriji.
Npr. pogledaj racunar i njegove delove nema veze da li je Samsung,HP ili neki drugi svi su MADE IN CHINA.
Zapadne drzave a pre svih Ameri zavise od PRC.
Sto pre zaboravimo vecite kauboji vs kozaci fore,i krenemo da gledamo samo sopstvene interese,da konacno pocnemo da naginjemo ka onima koji ce da kontrolisu svet kako ekonomski tako i vojno to ce biti bolje po nas a ne vecito da lupamo kontru zbog licne sujete,ovako cemo vecito biti pas koga gazda sutira ispod stola a povremeno pusti i lokalne pse da kidisu na njega da ne bi prljao ruke.
Investicije kako od EU kako od Rusije pa i od svih ostalih nisu za dzabe i niko nece nikom da da nesto na lepe oci,jedan trazi pare,drugi trazi fabriku,treci zemlju,itd... samo treba realno jednom sagledati sta je u interesu svih nas a ne iskljucivo pojedinaca,treba raditi na poboljsanju ekonomskog stanja,drugo na povecanju broja stanovnika da ne bi izumreli kao narod,trece napraviti plan i program u koje delove industrije treba ulagati i zasta imamo potencijala a sta su rupe bez dna,raditi na obrazovanju stanovnista i ukinuti kic stvari poput splavova,grand produkcije,farme itd... posto osim legalne prostitucije i totalnog unistavanja svih moralnih normi nisu proizveli ama bas nista korisno.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Prvo ko vama garantuje da nema uslova, uvek ima uslova, samo ga ne znate. Znacete ga kada se promeni vlast, drugo, kome Rusi pomognu, toga vise nema, primer Rumunije, Bugarske, Madjarske, ist. Nemacke, Albanije, Poljske, Ceske, Slovacke. Dodju vam kao polovni automobili jer 50 godina pod Rusima ostavlja traga u narednih 500 godina. Hvala Titu sto nije bio kao ovi sada, bar se secam zivota.

avion

pre 11 godina

Radim u Rusiji za tricavih 4500$ mesecno(neto) i taj novac saljem u Srbiju i osecam da saljem neke ruzne, prljave $.... Eh da sam u Austriji i da zaradjujem tih velikih 1200eura pa da mogu da pljujem po ruskim dolarima....eh...dusa me boli jer nemam to zadovoljstvo i tu slast...Eh teski zivote moj.

srdjan

pre 11 godina

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...
(Ivan, 4. septembar 2012 18:06)

Ivane ni ja nemam pojma.Valjda ima onih stari komunistickih staljinovskih gena u ovom narodu jos ne znam sta bih rekao,misle valjda sloveni pravoslavci,braca....Ja sam za germanizaciju Srbije inace odavno,ono sto su Vuk Karadzic i Dositej donekle uspeli ali ni blizu zavrsili...nazalost nikad blize Sibiru nego danas nismo bili...e moji glupi Srbi

dubioza

pre 11 godina

Odlicno, izvuci cemo se nekako iz ove dubioze.Rusi nam daju novac bez nekog uslovljavanja.To su prijatelji.Jos da nam MMF da toliko pa ce malo lakse da se dise.I sa tim parama pametno postupati,da ne bude kao sa prethodnicima.Pamet u glavu.Poceli smo da zapisujemo, ko nam i koliko dao ,da ne bude posle nema para...i ne preterujte sa kreditima, treba to i vracati.

Pravdomir

pre 11 godina

Svi nesto pricate "Rusija nije spas, Rusija ovo, Rusija ono...". Naravno da nije spas. Ali ja ne vidim da su nesto gore uradili od Evropske Unije koja ce nas zasigurno unistiti ako udjemo u taj pakao.

HH

pre 11 godina

Poslednjih nekoliko nedelja naše medije su preplavile vesti o Rusiji u kontekstu pomoći,investicija...Rusija je ozbiljna kapitalistička zemlja koja se rukovodi sopstvenim ekonomskim i političkim interesima i to je jednostavno tako u međunarodnim odnosima.Za te odnose teško se može upotrebiti bilo šta vezano za prijateljstvo,na koje se mnogi pozivaju.Da je to surova istina dokaz je i povlačenje Ruskih vojnika sa Kosova 2003.Kada dođete na Šeremetjevo nigde nema natpisa dobro došli braćo Srbi i tamo ste potpuni stranac kao bili gde u svetu.Još da dodam da nisam simpatizer ni one druge strane koja sprovodi kaubojsku politiku.Krajnje vreme je da počnemo da vodimo mudru spoljnu politiku i da ne idemo grlom u jagode čas na jednu,čas na drugu stranu.

Zemunac

pre 11 godina

Ostane 7 jarića samo u kući. Zvoni im na vrata Vuk. Oni ga ne puštaju, jer se boje da ih Vuk ne pojede, a on odgovara: 'Ali ja sam Vuk Karadžić, naučiću vas lepom pisaniju.'
I oni ga puste i on ih nauči lepom pisaniju.
Malo posle zvoni Zmaj. Prasići mu ne daju da uđe, jer Zmaj će ih pojesti, al' on odgovara: 'Ne bojte se, ja sam Jovan Jovanović Zmaj, naučiću vas pesmama svojim.' - I oni ga puste i on ih stvarno nauči pesmama svojim.
Sledeći zvoni Lav, isto to, ne puštaju ga, on odgovara: 'Ali ja sam Lav Tolstoj, ja sam romanopisac.' - I oni puste Lava, al' - Lav ih pojede.

Naravoučenije:
Ne veruj Rusima ni u bajci...

niko

pre 11 godina

Ne mogu da verujem, sve cete da komentarisete, dal su ameri il rusi. A ispred nosa vam je podatak da se zaduzuju za BUDZET! Umesto da se zbog toga bunite, da se borite konacno ZAKONOM ZABRANI politicarima (bez obzira iz koje su partije) da nas zaduzuju za njihovu potrosnju?

LJUBICA

pre 11 godina

Rusija daje kredit a kad je kredit podrazumeva se da se vraca i to sa kamatom i to za budzet koji je predhodna vlada ispraznila do dna. Pa sad demokrate da prestanu da plase narod da nece biti penzija.

NekiBG

pre 11 godina

Čekajte! Što rekao moj kum:"Neko od nas dvojice je lud a to nisam ja!" Vučić jutros reče da je Smederevska železara, budući Juesstil prodata za 20 miliona dolara a mogla je za 100 miliona pa će se, kosanćim, ispitati ta prodaja. I to onaj Sartid gde su se umesto čelika gajili šampinjoni. Ovaj baja ga nudi Rujama za 1 (jedan) dolar i to sa svim mašinama koje su Ameri ugradili. Logično, zar ne!
(Chicha iz Borche)

vazno je da u narodu ostaje vest da su nam "dali" 300 mil. a mi im "uvalili" zeljezaru za $1

A gde smo mi, naivni...

pre 11 godina

Interesantna trgovina. Daju nam kredit taman onoliko koliko je oštećena agro banka, a za uzvrat dobiju banku, sartid i kamatu za kredit. Naši će malo da hapse sitne ribe a dug agrobanci nikad neće biti namiren... Sjaši Kurta da uzjaši Murta...

Pajk

pre 11 godina

@blvd: Sigurno ste čuli za NVO i njihove aktiviste kao i stranke opozicije i oni su uvek bili vredni na ovakvim temama. A nisu svi ni Srbi, imamo dosta "fanova" i iz komšiluka.

blvd

pre 11 godina

Читам коментаре и не верујем, Руси ово,руси оно... ко да нас они бомбардоваше а не американци.Бре Србине где ће ти душа!!!

Ladislav

pre 11 godina

"Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji..."
Veruj mi i sam se to vec godinama pitam , pitam i druge i niko nikako da mi da razuman odgovor. Koji su interesi u pitanju sam djavo zna , ali jedno je sigurno : NISU nam prijatelji i to je tako lako dokazati! Prijatelji su samo mutivodama ,slicnim njima, koje vezuje isti interes : NOVAC !!!

diznilend nema alternativu

pre 11 godina

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...
(Ivan, 4. septembar 2012 18:06)

Ne znam, susjed, zasto vi smatrate da su vam Amerika i Njemacka prijatelji? Sta su oni to vama do sada dali za dzaba? Od naoruzanja, opreme, strateskih sirovina... sve se to uredno plati. U visokoj politici, diplomatiji, ekonomiji itd. nema toliko dobrih prijatelji koji ce jedni drugima nesto dijeliti besplatno.
I na kraju da odgovorim, ne smatram ruse prijateljima, ali barem znam da mi nisu neprijatelji, tj. pamtim cije su mi bombe padale po glavi, bez obzira da li je to bilo zasluzeno, ili ne.

Vizionar

pre 11 godina

Ma, 'ajte molim vas, pa sta je to? Sitna riba pljuckavica u odnosu na ono koliko nam treba. Pa mi smo "sposobni" da potrosimo "Bozju kisu " a ne ruske pare.Al' da nesto napravimo , e to je za nas mislena imenica , rebus, nemoguca misija i td. Sramota , koliko mislimo da smo sposobni a ustvari smo "nesposobni" da sebi obezbedimo noramlne uslove za normalan zivot.Samo "prosimo" po svetu , pa ko sta udeli, siromahu da prezivi do sledece pozajmice.

Chicha iz Borche

pre 11 godina

Čekajte! Što rekao moj kum:"Neko od nas dvojice je lud a to nisam ja!" Vučić jutros reče da je Smederevska železara, budući Juesstil prodata za 20 miliona dolara a mogla je za 100 miliona pa će se, kosanćim, ispitati ta prodaja. I to onaj Sartid gde su se umesto čelika gajili šampinjoni. Ovaj baja ga nudi Rujama za 1 (jedan) dolar i to sa svim mašinama koje su Ameri ugradili. Logično, zar ne!

smederevac

pre 11 godina

Tja lakse im je da se zavuku nekome nego da pokrenu nesto u ovoj zemlji,treba biti sposoban za to posedovati neko znanje i mogucnosti ,usput u kreditnu pozajmicu moze se i fino ugraditi .Unapred izjavljujem da ne bude kao sa ovim proslima..Ko se uzajmio taj duguje i vraca.Mi obicni gradjani srbije ne priznajemo tudje dugove.

Vladimir

pre 11 godina

Bese zuti su nas zaduzili do guse, svi cemo da pomremo od dugova i cim seli u fotelju vec se uzajmili 2 milijarde na sve strane?!? Braco Srbi svaka nam cast. Mi kad izaberemo vlast usi otpadaju

dejan

pre 11 godina

Malo vas to prati, ali drzava se za poslednja 4 radna dana vec zaduzila 20milijardi u dinarima po 15% i 80miliona eura po 6.2%!!! To je blizu 100Miliona eura.

Kada se zapitate kako drzavni sluzbenici dobijaju plate na vreme pogledajte sajt min.finansija.

Nema tu...

pre 11 godina

Kako ste pokorni i jadni! Pazi: rusi naši spasitelji. I vas nije sramota, i dičite se time, i mislite da vam je rusija stariji brat, i nije vas blam da žudite za tim. Prosto mi je žao što b92 ne dozvoljava psovke. Ajte vi lepo u rusiju! Groznu rusiju!

USA

pre 11 godina

No,no from Russia,plese
President Obama very good will man he will provide for so sweet people in Serbia many many money(Never mind US dollars or Keniya shillings)
Come on Serbs USA love you
Whatevere what your want,guided bombs and Madlin Allbright

hm

pre 11 godina

kladim se da je kamata bolje nego od MMF-a.
(Dexter, 4. septembar 2012 18:34)

Samo nemoj da 'ulozis' mnogo para, jer ces da izgubis. U ekonomiji postoji jedino interes.
Ovde ne samo da cemo platiti visu kamatu, nego cemo jos nesta da poklonimo.
I sto Mirko rece, ovo kao da citam Alan Forda. Kredit ce biti, a uslove jos ne znaju. I sto je najgore ode u budzet za penzije i plate.

dvds

pre 11 godina

Ma daće Ruje i Kinezi milijarde samo kad lepo raščistimo ovo povlaćenje za nos sa EU. Prjateljski odnosi i slobodna trgovinska zona sa EU...i to je to max...za ostalo...daleko vam kuča...ne, hvala.

Čitač

pre 11 godina

Baš je lepo to što Rusija želi da pomogne Srbiji. Nego, nismo iz vesti saznali je li to:
1) bespovratna pomoć (u šta sumnjam, ali mogu da se zahvalim)
2) kreditna linija (deo kredita koji je Rusija obećala, pa je prvi došao na red jer su konačno dali projekat)
3) povezana finansijska transakcija (vezana za davanje povoljnih uslova za neku investiciju)?
Toga nema u priči zato što nije važno ili nije poželjno da se kaže?

Ivan

pre 11 godina

Zašto je naslov "Rusija nam daje 300 mil.$ za budžet" kada Rusija ništa ne daje već posuđuje sa velikim kamatama?

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...

zy

pre 11 godina

Svako ko nam daje nekontrolisani kredit za budzet je neprijatelj Srbije! Kredit moze ali samo namenski npr. za infrastrukturu.
Ako drzavi treba za plate u administraciji nek nadje pare kod drzavnih lopova

Dzoni

pre 11 godina

@ruso su skrti
po 7.5 posto kamate u stranoj valuti i 15 posto u dinarima..vrlo povoljno nam dadose kredite..a da su davali milijarde jesu samo ko ce to moci da vrati to vec niko ne zna kao ni gde odose ti toliki krediti.

Dexter

pre 11 godina

Zašto je naslov "Rusija nam daje 300 mil.$ za budžet" kada Rusija ništa ne daje već posuđuje sa velikim kamatama?

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...
(Ivan, 4. septembar 2012 18:06)

kladim se da je kamata bolje nego od MMF-a. A zašto ih smatramo spasiteljima...pa zato što to oni i jesu, dovoljno je videti na primeru požara.

Bole

pre 11 godina

To je kredit ljudi, KREDIT... pa ako smo srecni sto cemo da vracamo kamatu onda smo totalno poludeli... aman... Prodajmo se Microsoft-u svi i nek ovo bude Windows republika ali cemo svi da zivimo bolje

mirko

pre 11 godina

"taj kradit Rusija će dati do kraja ove godne a uslovi će biti povoljni."
"Nesporno je da će Srbija povući taj novac"
"detalji biti naknadno precizirani."

Ovo mi zvuci ko iz Alan Forda. Cena "prava sitnica", "detalji" naknadno a i greska u tekstu "krAdit" se uklapa u celu sliku. Nije cudo sto analiza pokazuje da "Srbija gubi sporove pred međunarodnom arbitražom zbog nejasnih ugovora".

A i zelezaru... jesu kupili za $1 od amera ali garantovano su primili i dugovanja na sebe, a sad pazi kad je prodaju za $1 ali zadrze dugovanja na sebi. Posao stoleca.

Ali to su "detalji" koji ce "biti naknadno precizirani"

srdjan milosevic

pre 11 godina

Izaci ce vama na nos tih 300 miliona braco Srbi.
Kao sto vam na nos izlazi krv koju ste prolili u Hrvatskoj,BiH i na Kosovu,samo polako.

Ivan

pre 11 godina

Zašto je naslov "Rusija nam daje 300 mil.$ za budžet" kada Rusija ništa ne daje već posuđuje sa velikim kamatama?

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...

zy

pre 11 godina

Svako ko nam daje nekontrolisani kredit za budzet je neprijatelj Srbije! Kredit moze ali samo namenski npr. za infrastrukturu.
Ako drzavi treba za plate u administraciji nek nadje pare kod drzavnih lopova

Bole

pre 11 godina

To je kredit ljudi, KREDIT... pa ako smo srecni sto cemo da vracamo kamatu onda smo totalno poludeli... aman... Prodajmo se Microsoft-u svi i nek ovo bude Windows republika ali cemo svi da zivimo bolje

mirko

pre 11 godina

"taj kradit Rusija će dati do kraja ove godne a uslovi će biti povoljni."
"Nesporno je da će Srbija povući taj novac"
"detalji biti naknadno precizirani."

Ovo mi zvuci ko iz Alan Forda. Cena "prava sitnica", "detalji" naknadno a i greska u tekstu "krAdit" se uklapa u celu sliku. Nije cudo sto analiza pokazuje da "Srbija gubi sporove pred međunarodnom arbitražom zbog nejasnih ugovora".

A i zelezaru... jesu kupili za $1 od amera ali garantovano su primili i dugovanja na sebe, a sad pazi kad je prodaju za $1 ali zadrze dugovanja na sebi. Posao stoleca.

Ali to su "detalji" koji ce "biti naknadno precizirani"

srdjan milosevic

pre 11 godina

Izaci ce vama na nos tih 300 miliona braco Srbi.
Kao sto vam na nos izlazi krv koju ste prolili u Hrvatskoj,BiH i na Kosovu,samo polako.

Čitač

pre 11 godina

Baš je lepo to što Rusija želi da pomogne Srbiji. Nego, nismo iz vesti saznali je li to:
1) bespovratna pomoć (u šta sumnjam, ali mogu da se zahvalim)
2) kreditna linija (deo kredita koji je Rusija obećala, pa je prvi došao na red jer su konačno dali projekat)
3) povezana finansijska transakcija (vezana za davanje povoljnih uslova za neku investiciju)?
Toga nema u priči zato što nije važno ili nije poželjno da se kaže?

hm

pre 11 godina

kladim se da je kamata bolje nego od MMF-a.
(Dexter, 4. septembar 2012 18:34)

Samo nemoj da 'ulozis' mnogo para, jer ces da izgubis. U ekonomiji postoji jedino interes.
Ovde ne samo da cemo platiti visu kamatu, nego cemo jos nesta da poklonimo.
I sto Mirko rece, ovo kao da citam Alan Forda. Kredit ce biti, a uslove jos ne znaju. I sto je najgore ode u budzet za penzije i plate.

Dexter

pre 11 godina

Zašto je naslov "Rusija nam daje 300 mil.$ za budžet" kada Rusija ništa ne daje već posuđuje sa velikim kamatama?

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...
(Ivan, 4. septembar 2012 18:06)

kladim se da je kamata bolje nego od MMF-a. A zašto ih smatramo spasiteljima...pa zato što to oni i jesu, dovoljno je videti na primeru požara.

Dzoni

pre 11 godina

@ruso su skrti
po 7.5 posto kamate u stranoj valuti i 15 posto u dinarima..vrlo povoljno nam dadose kredite..a da su davali milijarde jesu samo ko ce to moci da vrati to vec niko ne zna kao ni gde odose ti toliki krediti.

Nema tu...

pre 11 godina

Kako ste pokorni i jadni! Pazi: rusi naši spasitelji. I vas nije sramota, i dičite se time, i mislite da vam je rusija stariji brat, i nije vas blam da žudite za tim. Prosto mi je žao što b92 ne dozvoljava psovke. Ajte vi lepo u rusiju! Groznu rusiju!

blvd

pre 11 godina

Читам коментаре и не верујем, Руси ово,руси оно... ко да нас они бомбардоваше а не американци.Бре Србине где ће ти душа!!!

diznilend nema alternativu

pre 11 godina

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...
(Ivan, 4. septembar 2012 18:06)

Ne znam, susjed, zasto vi smatrate da su vam Amerika i Njemacka prijatelji? Sta su oni to vama do sada dali za dzaba? Od naoruzanja, opreme, strateskih sirovina... sve se to uredno plati. U visokoj politici, diplomatiji, ekonomiji itd. nema toliko dobrih prijatelji koji ce jedni drugima nesto dijeliti besplatno.
I na kraju da odgovorim, ne smatram ruse prijateljima, ali barem znam da mi nisu neprijatelji, tj. pamtim cije su mi bombe padale po glavi, bez obzira da li je to bilo zasluzeno, ili ne.

Vladimir

pre 11 godina

Bese zuti su nas zaduzili do guse, svi cemo da pomremo od dugova i cim seli u fotelju vec se uzajmili 2 milijarde na sve strane?!? Braco Srbi svaka nam cast. Mi kad izaberemo vlast usi otpadaju

Ladislav

pre 11 godina

"Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji..."
Veruj mi i sam se to vec godinama pitam , pitam i druge i niko nikako da mi da razuman odgovor. Koji su interesi u pitanju sam djavo zna , ali jedno je sigurno : NISU nam prijatelji i to je tako lako dokazati! Prijatelji su samo mutivodama ,slicnim njima, koje vezuje isti interes : NOVAC !!!

dejan

pre 11 godina

Malo vas to prati, ali drzava se za poslednja 4 radna dana vec zaduzila 20milijardi u dinarima po 15% i 80miliona eura po 6.2%!!! To je blizu 100Miliona eura.

Kada se zapitate kako drzavni sluzbenici dobijaju plate na vreme pogledajte sajt min.finansija.

NekiBG

pre 11 godina

Čekajte! Što rekao moj kum:"Neko od nas dvojice je lud a to nisam ja!" Vučić jutros reče da je Smederevska železara, budući Juesstil prodata za 20 miliona dolara a mogla je za 100 miliona pa će se, kosanćim, ispitati ta prodaja. I to onaj Sartid gde su se umesto čelika gajili šampinjoni. Ovaj baja ga nudi Rujama za 1 (jedan) dolar i to sa svim mašinama koje su Ameri ugradili. Logično, zar ne!
(Chicha iz Borche)

vazno je da u narodu ostaje vest da su nam "dali" 300 mil. a mi im "uvalili" zeljezaru za $1

A gde smo mi, naivni...

pre 11 godina

Interesantna trgovina. Daju nam kredit taman onoliko koliko je oštećena agro banka, a za uzvrat dobiju banku, sartid i kamatu za kredit. Naši će malo da hapse sitne ribe a dug agrobanci nikad neće biti namiren... Sjaši Kurta da uzjaši Murta...

niko

pre 11 godina

Ne mogu da verujem, sve cete da komentarisete, dal su ameri il rusi. A ispred nosa vam je podatak da se zaduzuju za BUDZET! Umesto da se zbog toga bunite, da se borite konacno ZAKONOM ZABRANI politicarima (bez obzira iz koje su partije) da nas zaduzuju za njihovu potrosnju?

HH

pre 11 godina

Poslednjih nekoliko nedelja naše medije su preplavile vesti o Rusiji u kontekstu pomoći,investicija...Rusija je ozbiljna kapitalistička zemlja koja se rukovodi sopstvenim ekonomskim i političkim interesima i to je jednostavno tako u međunarodnim odnosima.Za te odnose teško se može upotrebiti bilo šta vezano za prijateljstvo,na koje se mnogi pozivaju.Da je to surova istina dokaz je i povlačenje Ruskih vojnika sa Kosova 2003.Kada dođete na Šeremetjevo nigde nema natpisa dobro došli braćo Srbi i tamo ste potpuni stranac kao bili gde u svetu.Još da dodam da nisam simpatizer ni one druge strane koja sprovodi kaubojsku politiku.Krajnje vreme je da počnemo da vodimo mudru spoljnu politiku i da ne idemo grlom u jagode čas na jednu,čas na drugu stranu.

Chicha iz Borche

pre 11 godina

Čekajte! Što rekao moj kum:"Neko od nas dvojice je lud a to nisam ja!" Vučić jutros reče da je Smederevska železara, budući Juesstil prodata za 20 miliona dolara a mogla je za 100 miliona pa će se, kosanćim, ispitati ta prodaja. I to onaj Sartid gde su se umesto čelika gajili šampinjoni. Ovaj baja ga nudi Rujama za 1 (jedan) dolar i to sa svim mašinama koje su Ameri ugradili. Logično, zar ne!

Zemunac

pre 11 godina

Ostane 7 jarića samo u kući. Zvoni im na vrata Vuk. Oni ga ne puštaju, jer se boje da ih Vuk ne pojede, a on odgovara: 'Ali ja sam Vuk Karadžić, naučiću vas lepom pisaniju.'
I oni ga puste i on ih nauči lepom pisaniju.
Malo posle zvoni Zmaj. Prasići mu ne daju da uđe, jer Zmaj će ih pojesti, al' on odgovara: 'Ne bojte se, ja sam Jovan Jovanović Zmaj, naučiću vas pesmama svojim.' - I oni ga puste i on ih stvarno nauči pesmama svojim.
Sledeći zvoni Lav, isto to, ne puštaju ga, on odgovara: 'Ali ja sam Lav Tolstoj, ja sam romanopisac.' - I oni puste Lava, al' - Lav ih pojede.

Naravoučenije:
Ne veruj Rusima ni u bajci...

USA

pre 11 godina

No,no from Russia,plese
President Obama very good will man he will provide for so sweet people in Serbia many many money(Never mind US dollars or Keniya shillings)
Come on Serbs USA love you
Whatevere what your want,guided bombs and Madlin Allbright

Vizionar

pre 11 godina

Ma, 'ajte molim vas, pa sta je to? Sitna riba pljuckavica u odnosu na ono koliko nam treba. Pa mi smo "sposobni" da potrosimo "Bozju kisu " a ne ruske pare.Al' da nesto napravimo , e to je za nas mislena imenica , rebus, nemoguca misija i td. Sramota , koliko mislimo da smo sposobni a ustvari smo "nesposobni" da sebi obezbedimo noramlne uslove za normalan zivot.Samo "prosimo" po svetu , pa ko sta udeli, siromahu da prezivi do sledece pozajmice.

Pajk

pre 11 godina

@blvd: Sigurno ste čuli za NVO i njihove aktiviste kao i stranke opozicije i oni su uvek bili vredni na ovakvim temama. A nisu svi ni Srbi, imamo dosta "fanova" i iz komšiluka.

dvds

pre 11 godina

Ma daće Ruje i Kinezi milijarde samo kad lepo raščistimo ovo povlaćenje za nos sa EU. Prjateljski odnosi i slobodna trgovinska zona sa EU...i to je to max...za ostalo...daleko vam kuča...ne, hvala.

LJUBICA

pre 11 godina

Rusija daje kredit a kad je kredit podrazumeva se da se vraca i to sa kamatom i to za budzet koji je predhodna vlada ispraznila do dna. Pa sad demokrate da prestanu da plase narod da nece biti penzija.

smederevac

pre 11 godina

Tja lakse im je da se zavuku nekome nego da pokrenu nesto u ovoj zemlji,treba biti sposoban za to posedovati neko znanje i mogucnosti ,usput u kreditnu pozajmicu moze se i fino ugraditi .Unapred izjavljujem da ne bude kao sa ovim proslima..Ko se uzajmio taj duguje i vraca.Mi obicni gradjani srbije ne priznajemo tudje dugove.

srdjan

pre 11 godina

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...
(Ivan, 4. septembar 2012 18:06)

Ivane ni ja nemam pojma.Valjda ima onih stari komunistickih staljinovskih gena u ovom narodu jos ne znam sta bih rekao,misle valjda sloveni pravoslavci,braca....Ja sam za germanizaciju Srbije inace odavno,ono sto su Vuk Karadzic i Dositej donekle uspeli ali ni blizu zavrsili...nazalost nikad blize Sibiru nego danas nismo bili...e moji glupi Srbi

Pravdomir

pre 11 godina

Svi nesto pricate "Rusija nije spas, Rusija ovo, Rusija ono...". Naravno da nije spas. Ali ja ne vidim da su nesto gore uradili od Evropske Unije koja ce nas zasigurno unistiti ako udjemo u taj pakao.

avion

pre 11 godina

Radim u Rusiji za tricavih 4500$ mesecno(neto) i taj novac saljem u Srbiju i osecam da saljem neke ruzne, prljave $.... Eh da sam u Austriji i da zaradjujem tih velikih 1200eura pa da mogu da pljujem po ruskim dolarima....eh...dusa me boli jer nemam to zadovoljstvo i tu slast...Eh teski zivote moj.

dubioza

pre 11 godina

Odlicno, izvuci cemo se nekako iz ove dubioze.Rusi nam daju novac bez nekog uslovljavanja.To su prijatelji.Jos da nam MMF da toliko pa ce malo lakse da se dise.I sa tim parama pametno postupati,da ne bude kao sa prethodnicima.Pamet u glavu.Poceli smo da zapisujemo, ko nam i koliko dao ,da ne bude posle nema para...i ne preterujte sa kreditima, treba to i vracati.

Dolabella

pre 11 godina

Ja ne znam da li neki komentatori patoloski ostrasceni protiv Rusije ili su jednostavno glupi i zlonamerni.Rusi vam BRE, magar.... jedni daju 300 mil. evra za budzet, ( da imate sta da jedete do zime), a EU vam jasno i glasno kaze da od pridrizvanja nema nista, tj. bice ali kada ovo i ono uradite i svako g. pojedeta koje vam oni narede.Dalje, da li ste procitali da Kipar iscekuje jos 5 milijardi dolara kredita od Rusa, a ne od MMF?Pa da li je moguce da neki od ovih tradicionalno ostrascenih nema toliko mozga, ili nema dostojanstva i licnog i nacionalnog.Kako mozes da postujes nekog (EU, NATO, USA...) koje te non-stop zeza, bije, unizava, a mrzis onog koji hoce da ti pomogne?Licno mislim da je to za mnogo dublju psiholoku analizu.Nauka ce verovatno biti iznenadjena istrazivanjem takvih profila.

Na kraju uvek stigne račun

pre 11 godina

Čini mi se da ste zaboravili da stavite reč kredit u naslov teksta pošto nam Rusi nisu "dali" 300 miliona. Takođe ste propustili da navedete kamatnu stopu po kojoj ćemo kredit vraćati.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Prvo ko vama garantuje da nema uslova, uvek ima uslova, samo ga ne znate. Znacete ga kada se promeni vlast, drugo, kome Rusi pomognu, toga vise nema, primer Rumunije, Bugarske, Madjarske, ist. Nemacke, Albanije, Poljske, Ceske, Slovacke. Dodju vam kao polovni automobili jer 50 godina pod Rusima ostavlja traga u narednih 500 godina. Hvala Titu sto nije bio kao ovi sada, bar se secam zivota.

Sumadinac_91

pre 11 godina

Chikafela

Ajde za Ruse i nekako,ali za ovo u vezi Kineza si se grdno prevario posto oni prakticno i proizvode vecinu stvari samo sto su se zahvaljujuci brzo rastucoj ekonomiji osim ogranicavanja na odecu i obucu poceli to da rade i u teskoj industriji.
Npr. pogledaj racunar i njegove delove nema veze da li je Samsung,HP ili neki drugi svi su MADE IN CHINA.
Zapadne drzave a pre svih Ameri zavise od PRC.
Sto pre zaboravimo vecite kauboji vs kozaci fore,i krenemo da gledamo samo sopstvene interese,da konacno pocnemo da naginjemo ka onima koji ce da kontrolisu svet kako ekonomski tako i vojno to ce biti bolje po nas a ne vecito da lupamo kontru zbog licne sujete,ovako cemo vecito biti pas koga gazda sutira ispod stola a povremeno pusti i lokalne pse da kidisu na njega da ne bi prljao ruke.
Investicije kako od EU kako od Rusije pa i od svih ostalih nisu za dzabe i niko nece nikom da da nesto na lepe oci,jedan trazi pare,drugi trazi fabriku,treci zemlju,itd... samo treba realno jednom sagledati sta je u interesu svih nas a ne iskljucivo pojedinaca,treba raditi na poboljsanju ekonomskog stanja,drugo na povecanju broja stanovnika da ne bi izumreli kao narod,trece napraviti plan i program u koje delove industrije treba ulagati i zasta imamo potencijala a sta su rupe bez dna,raditi na obrazovanju stanovnista i ukinuti kic stvari poput splavova,grand produkcije,farme itd... posto osim legalne prostitucije i totalnog unistavanja svih moralnih normi nisu proizveli ama bas nista korisno.

blebetalo

pre 11 godina

(Dolabella, 5. septembar 2012 10:04)
Dolabella,sunce,to je kredit,ne poklon!Razumjes li ti to?Velis da zakrpite budzet,da imate sta jesti do zime!?E to je za psihoanalizu.Ti novci nece bit ulozeni da se "obrnu",nesto zaradi,te otplati kamata bez gubitaka.To su novci koje ce te "pokrkati"u par mjeseci,a rupa u budzetu ce bit jos veca!To je ono na sta vas upozorava i MMF,svjetska banka,EU...od takvog nacina krpanja budzeta,na godinu ce bit veca inflacija,cjene rasti a place padati!Ne zivi se samo od sad do zime!

srdjan milosevic

pre 11 godina

Izaci ce vama na nos tih 300 miliona braco Srbi.
Kao sto vam na nos izlazi krv koju ste prolili u Hrvatskoj,BiH i na Kosovu,samo polako.

Dexter

pre 11 godina

Zašto je naslov "Rusija nam daje 300 mil.$ za budžet" kada Rusija ništa ne daje već posuđuje sa velikim kamatama?

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...
(Ivan, 4. septembar 2012 18:06)

kladim se da je kamata bolje nego od MMF-a. A zašto ih smatramo spasiteljima...pa zato što to oni i jesu, dovoljno je videti na primeru požara.

Ivan

pre 11 godina

Zašto je naslov "Rusija nam daje 300 mil.$ za budžet" kada Rusija ništa ne daje već posuđuje sa velikim kamatama?

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...

blvd

pre 11 godina

Читам коментаре и не верујем, Руси ово,руси оно... ко да нас они бомбардоваше а не американци.Бре Србине где ће ти душа!!!

USA

pre 11 godina

No,no from Russia,plese
President Obama very good will man he will provide for so sweet people in Serbia many many money(Never mind US dollars or Keniya shillings)
Come on Serbs USA love you
Whatevere what your want,guided bombs and Madlin Allbright

diznilend nema alternativu

pre 11 godina

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...
(Ivan, 4. septembar 2012 18:06)

Ne znam, susjed, zasto vi smatrate da su vam Amerika i Njemacka prijatelji? Sta su oni to vama do sada dali za dzaba? Od naoruzanja, opreme, strateskih sirovina... sve se to uredno plati. U visokoj politici, diplomatiji, ekonomiji itd. nema toliko dobrih prijatelji koji ce jedni drugima nesto dijeliti besplatno.
I na kraju da odgovorim, ne smatram ruse prijateljima, ali barem znam da mi nisu neprijatelji, tj. pamtim cije su mi bombe padale po glavi, bez obzira da li je to bilo zasluzeno, ili ne.

dvds

pre 11 godina

Ma daće Ruje i Kinezi milijarde samo kad lepo raščistimo ovo povlaćenje za nos sa EU. Prjateljski odnosi i slobodna trgovinska zona sa EU...i to je to max...za ostalo...daleko vam kuča...ne, hvala.

Nema tu...

pre 11 godina

Kako ste pokorni i jadni! Pazi: rusi naši spasitelji. I vas nije sramota, i dičite se time, i mislite da vam je rusija stariji brat, i nije vas blam da žudite za tim. Prosto mi je žao što b92 ne dozvoljava psovke. Ajte vi lepo u rusiju! Groznu rusiju!

Zemunac

pre 11 godina

Ostane 7 jarića samo u kući. Zvoni im na vrata Vuk. Oni ga ne puštaju, jer se boje da ih Vuk ne pojede, a on odgovara: 'Ali ja sam Vuk Karadžić, naučiću vas lepom pisaniju.'
I oni ga puste i on ih nauči lepom pisaniju.
Malo posle zvoni Zmaj. Prasići mu ne daju da uđe, jer Zmaj će ih pojesti, al' on odgovara: 'Ne bojte se, ja sam Jovan Jovanović Zmaj, naučiću vas pesmama svojim.' - I oni ga puste i on ih stvarno nauči pesmama svojim.
Sledeći zvoni Lav, isto to, ne puštaju ga, on odgovara: 'Ali ja sam Lav Tolstoj, ja sam romanopisac.' - I oni puste Lava, al' - Lav ih pojede.

Naravoučenije:
Ne veruj Rusima ni u bajci...

Ladislav

pre 11 godina

"Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji..."
Veruj mi i sam se to vec godinama pitam , pitam i druge i niko nikako da mi da razuman odgovor. Koji su interesi u pitanju sam djavo zna , ali jedno je sigurno : NISU nam prijatelji i to je tako lako dokazati! Prijatelji su samo mutivodama ,slicnim njima, koje vezuje isti interes : NOVAC !!!

srdjan

pre 11 godina

Ne znam susjedi zašto smatrate da su Rusi vaši spasitelji...
(Ivan, 4. septembar 2012 18:06)

Ivane ni ja nemam pojma.Valjda ima onih stari komunistickih staljinovskih gena u ovom narodu jos ne znam sta bih rekao,misle valjda sloveni pravoslavci,braca....Ja sam za germanizaciju Srbije inace odavno,ono sto su Vuk Karadzic i Dositej donekle uspeli ali ni blizu zavrsili...nazalost nikad blize Sibiru nego danas nismo bili...e moji glupi Srbi

Bole

pre 11 godina

To je kredit ljudi, KREDIT... pa ako smo srecni sto cemo da vracamo kamatu onda smo totalno poludeli... aman... Prodajmo se Microsoft-u svi i nek ovo bude Windows republika ali cemo svi da zivimo bolje

Chicha iz Borche

pre 11 godina

Čekajte! Što rekao moj kum:"Neko od nas dvojice je lud a to nisam ja!" Vučić jutros reče da je Smederevska železara, budući Juesstil prodata za 20 miliona dolara a mogla je za 100 miliona pa će se, kosanćim, ispitati ta prodaja. I to onaj Sartid gde su se umesto čelika gajili šampinjoni. Ovaj baja ga nudi Rujama za 1 (jedan) dolar i to sa svim mašinama koje su Ameri ugradili. Logično, zar ne!

hm

pre 11 godina

kladim se da je kamata bolje nego od MMF-a.
(Dexter, 4. septembar 2012 18:34)

Samo nemoj da 'ulozis' mnogo para, jer ces da izgubis. U ekonomiji postoji jedino interes.
Ovde ne samo da cemo platiti visu kamatu, nego cemo jos nesta da poklonimo.
I sto Mirko rece, ovo kao da citam Alan Forda. Kredit ce biti, a uslove jos ne znaju. I sto je najgore ode u budzet za penzije i plate.

Vladimir

pre 11 godina

Bese zuti su nas zaduzili do guse, svi cemo da pomremo od dugova i cim seli u fotelju vec se uzajmili 2 milijarde na sve strane?!? Braco Srbi svaka nam cast. Mi kad izaberemo vlast usi otpadaju

zy

pre 11 godina

Svako ko nam daje nekontrolisani kredit za budzet je neprijatelj Srbije! Kredit moze ali samo namenski npr. za infrastrukturu.
Ako drzavi treba za plate u administraciji nek nadje pare kod drzavnih lopova

NekiBG

pre 11 godina

Čekajte! Što rekao moj kum:"Neko od nas dvojice je lud a to nisam ja!" Vučić jutros reče da je Smederevska železara, budući Juesstil prodata za 20 miliona dolara a mogla je za 100 miliona pa će se, kosanćim, ispitati ta prodaja. I to onaj Sartid gde su se umesto čelika gajili šampinjoni. Ovaj baja ga nudi Rujama za 1 (jedan) dolar i to sa svim mašinama koje su Ameri ugradili. Logično, zar ne!
(Chicha iz Borche)

vazno je da u narodu ostaje vest da su nam "dali" 300 mil. a mi im "uvalili" zeljezaru za $1

LJUBICA

pre 11 godina

Rusija daje kredit a kad je kredit podrazumeva se da se vraca i to sa kamatom i to za budzet koji je predhodna vlada ispraznila do dna. Pa sad demokrate da prestanu da plase narod da nece biti penzija.

dubioza

pre 11 godina

Odlicno, izvuci cemo se nekako iz ove dubioze.Rusi nam daju novac bez nekog uslovljavanja.To su prijatelji.Jos da nam MMF da toliko pa ce malo lakse da se dise.I sa tim parama pametno postupati,da ne bude kao sa prethodnicima.Pamet u glavu.Poceli smo da zapisujemo, ko nam i koliko dao ,da ne bude posle nema para...i ne preterujte sa kreditima, treba to i vracati.

Čitač

pre 11 godina

Baš je lepo to što Rusija želi da pomogne Srbiji. Nego, nismo iz vesti saznali je li to:
1) bespovratna pomoć (u šta sumnjam, ali mogu da se zahvalim)
2) kreditna linija (deo kredita koji je Rusija obećala, pa je prvi došao na red jer su konačno dali projekat)
3) povezana finansijska transakcija (vezana za davanje povoljnih uslova za neku investiciju)?
Toga nema u priči zato što nije važno ili nije poželjno da se kaže?

mirko

pre 11 godina

"taj kradit Rusija će dati do kraja ove godne a uslovi će biti povoljni."
"Nesporno je da će Srbija povući taj novac"
"detalji biti naknadno precizirani."

Ovo mi zvuci ko iz Alan Forda. Cena "prava sitnica", "detalji" naknadno a i greska u tekstu "krAdit" se uklapa u celu sliku. Nije cudo sto analiza pokazuje da "Srbija gubi sporove pred međunarodnom arbitražom zbog nejasnih ugovora".

A i zelezaru... jesu kupili za $1 od amera ali garantovano su primili i dugovanja na sebe, a sad pazi kad je prodaju za $1 ali zadrze dugovanja na sebi. Posao stoleca.

Ali to su "detalji" koji ce "biti naknadno precizirani"

Pajk

pre 11 godina

@blvd: Sigurno ste čuli za NVO i njihove aktiviste kao i stranke opozicije i oni su uvek bili vredni na ovakvim temama. A nisu svi ni Srbi, imamo dosta "fanova" i iz komšiluka.

A gde smo mi, naivni...

pre 11 godina

Interesantna trgovina. Daju nam kredit taman onoliko koliko je oštećena agro banka, a za uzvrat dobiju banku, sartid i kamatu za kredit. Naši će malo da hapse sitne ribe a dug agrobanci nikad neće biti namiren... Sjaši Kurta da uzjaši Murta...

HH

pre 11 godina

Poslednjih nekoliko nedelja naše medije su preplavile vesti o Rusiji u kontekstu pomoći,investicija...Rusija je ozbiljna kapitalistička zemlja koja se rukovodi sopstvenim ekonomskim i političkim interesima i to je jednostavno tako u međunarodnim odnosima.Za te odnose teško se može upotrebiti bilo šta vezano za prijateljstvo,na koje se mnogi pozivaju.Da je to surova istina dokaz je i povlačenje Ruskih vojnika sa Kosova 2003.Kada dođete na Šeremetjevo nigde nema natpisa dobro došli braćo Srbi i tamo ste potpuni stranac kao bili gde u svetu.Još da dodam da nisam simpatizer ni one druge strane koja sprovodi kaubojsku politiku.Krajnje vreme je da počnemo da vodimo mudru spoljnu politiku i da ne idemo grlom u jagode čas na jednu,čas na drugu stranu.

Pravdomir

pre 11 godina

Svi nesto pricate "Rusija nije spas, Rusija ovo, Rusija ono...". Naravno da nije spas. Ali ja ne vidim da su nesto gore uradili od Evropske Unije koja ce nas zasigurno unistiti ako udjemo u taj pakao.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Prvo ko vama garantuje da nema uslova, uvek ima uslova, samo ga ne znate. Znacete ga kada se promeni vlast, drugo, kome Rusi pomognu, toga vise nema, primer Rumunije, Bugarske, Madjarske, ist. Nemacke, Albanije, Poljske, Ceske, Slovacke. Dodju vam kao polovni automobili jer 50 godina pod Rusima ostavlja traga u narednih 500 godina. Hvala Titu sto nije bio kao ovi sada, bar se secam zivota.

smederevac

pre 11 godina

Tja lakse im je da se zavuku nekome nego da pokrenu nesto u ovoj zemlji,treba biti sposoban za to posedovati neko znanje i mogucnosti ,usput u kreditnu pozajmicu moze se i fino ugraditi .Unapred izjavljujem da ne bude kao sa ovim proslima..Ko se uzajmio taj duguje i vraca.Mi obicni gradjani srbije ne priznajemo tudje dugove.

avion

pre 11 godina

Radim u Rusiji za tricavih 4500$ mesecno(neto) i taj novac saljem u Srbiju i osecam da saljem neke ruzne, prljave $.... Eh da sam u Austriji i da zaradjujem tih velikih 1200eura pa da mogu da pljujem po ruskim dolarima....eh...dusa me boli jer nemam to zadovoljstvo i tu slast...Eh teski zivote moj.

Dzoni

pre 11 godina

@ruso su skrti
po 7.5 posto kamate u stranoj valuti i 15 posto u dinarima..vrlo povoljno nam dadose kredite..a da su davali milijarde jesu samo ko ce to moci da vrati to vec niko ne zna kao ni gde odose ti toliki krediti.

niko

pre 11 godina

Ne mogu da verujem, sve cete da komentarisete, dal su ameri il rusi. A ispred nosa vam je podatak da se zaduzuju za BUDZET! Umesto da se zbog toga bunite, da se borite konacno ZAKONOM ZABRANI politicarima (bez obzira iz koje su partije) da nas zaduzuju za njihovu potrosnju?

Dolabella

pre 11 godina

Ja ne znam da li neki komentatori patoloski ostrasceni protiv Rusije ili su jednostavno glupi i zlonamerni.Rusi vam BRE, magar.... jedni daju 300 mil. evra za budzet, ( da imate sta da jedete do zime), a EU vam jasno i glasno kaze da od pridrizvanja nema nista, tj. bice ali kada ovo i ono uradite i svako g. pojedeta koje vam oni narede.Dalje, da li ste procitali da Kipar iscekuje jos 5 milijardi dolara kredita od Rusa, a ne od MMF?Pa da li je moguce da neki od ovih tradicionalno ostrascenih nema toliko mozga, ili nema dostojanstva i licnog i nacionalnog.Kako mozes da postujes nekog (EU, NATO, USA...) koje te non-stop zeza, bije, unizava, a mrzis onog koji hoce da ti pomogne?Licno mislim da je to za mnogo dublju psiholoku analizu.Nauka ce verovatno biti iznenadjena istrazivanjem takvih profila.

Na kraju uvek stigne račun

pre 11 godina

Čini mi se da ste zaboravili da stavite reč kredit u naslov teksta pošto nam Rusi nisu "dali" 300 miliona. Takođe ste propustili da navedete kamatnu stopu po kojoj ćemo kredit vraćati.

blebetalo

pre 11 godina

(Dolabella, 5. septembar 2012 10:04)
Dolabella,sunce,to je kredit,ne poklon!Razumjes li ti to?Velis da zakrpite budzet,da imate sta jesti do zime!?E to je za psihoanalizu.Ti novci nece bit ulozeni da se "obrnu",nesto zaradi,te otplati kamata bez gubitaka.To su novci koje ce te "pokrkati"u par mjeseci,a rupa u budzetu ce bit jos veca!To je ono na sta vas upozorava i MMF,svjetska banka,EU...od takvog nacina krpanja budzeta,na godinu ce bit veca inflacija,cjene rasti a place padati!Ne zivi se samo od sad do zime!

dejan

pre 11 godina

Malo vas to prati, ali drzava se za poslednja 4 radna dana vec zaduzila 20milijardi u dinarima po 15% i 80miliona eura po 6.2%!!! To je blizu 100Miliona eura.

Kada se zapitate kako drzavni sluzbenici dobijaju plate na vreme pogledajte sajt min.finansija.

Vizionar

pre 11 godina

Ma, 'ajte molim vas, pa sta je to? Sitna riba pljuckavica u odnosu na ono koliko nam treba. Pa mi smo "sposobni" da potrosimo "Bozju kisu " a ne ruske pare.Al' da nesto napravimo , e to je za nas mislena imenica , rebus, nemoguca misija i td. Sramota , koliko mislimo da smo sposobni a ustvari smo "nesposobni" da sebi obezbedimo noramlne uslove za normalan zivot.Samo "prosimo" po svetu , pa ko sta udeli, siromahu da prezivi do sledece pozajmice.

Sumadinac_91

pre 11 godina

Chikafela

Ajde za Ruse i nekako,ali za ovo u vezi Kineza si se grdno prevario posto oni prakticno i proizvode vecinu stvari samo sto su se zahvaljujuci brzo rastucoj ekonomiji osim ogranicavanja na odecu i obucu poceli to da rade i u teskoj industriji.
Npr. pogledaj racunar i njegove delove nema veze da li je Samsung,HP ili neki drugi svi su MADE IN CHINA.
Zapadne drzave a pre svih Ameri zavise od PRC.
Sto pre zaboravimo vecite kauboji vs kozaci fore,i krenemo da gledamo samo sopstvene interese,da konacno pocnemo da naginjemo ka onima koji ce da kontrolisu svet kako ekonomski tako i vojno to ce biti bolje po nas a ne vecito da lupamo kontru zbog licne sujete,ovako cemo vecito biti pas koga gazda sutira ispod stola a povremeno pusti i lokalne pse da kidisu na njega da ne bi prljao ruke.
Investicije kako od EU kako od Rusije pa i od svih ostalih nisu za dzabe i niko nece nikom da da nesto na lepe oci,jedan trazi pare,drugi trazi fabriku,treci zemlju,itd... samo treba realno jednom sagledati sta je u interesu svih nas a ne iskljucivo pojedinaca,treba raditi na poboljsanju ekonomskog stanja,drugo na povecanju broja stanovnika da ne bi izumreli kao narod,trece napraviti plan i program u koje delove industrije treba ulagati i zasta imamo potencijala a sta su rupe bez dna,raditi na obrazovanju stanovnista i ukinuti kic stvari poput splavova,grand produkcije,farme itd... posto osim legalne prostitucije i totalnog unistavanja svih moralnih normi nisu proizveli ama bas nista korisno.