Aktuelno

Sreda, 29.08.2012.

15:00

4 načina da prestanete sa pušenjem

Izvor: B92

4 naèina da prestanete sa pušenjem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Tina

pre 11 godina

Knjiga Alen Car,nista nikad bolje nije smisljeno za nas zavisnike! Pusaci ne dvoumite se nego knjigu u sake( ja sam je procitala dva puta) pa onda ostavila cigare posle 30 godina,sa osmehom na licu i sve uz pesmu i raspolozenje koje ne pamtim da sam skorije imala.Nisam pusila,ubijala sam se nikotinom,a sad uzivam u slobodi i prosto mi zao da iko pusi kad znam koliko malo je potrebno da se uziva i dise punim plucima. Prvi put kad sam je procitalà nisam prestala pusiti,valda nisam skontala poentu cele stvari,ali zato posle drugog citanja uzivam! Volim sebe kao nepusaca! Skocite u nepoznato,prekinite na tri dana i videcete da je osecaj vrhunski,bicete ponosni na sebe do kraja zivota!

Ljiljana

pre 11 godina

Pušila sam od 15 do 32 godine. Knjiga "Lak način..." je stvarno čudo. Probala sam i pre toga da ostavim cigarete, pokušavala da smanjim, sa zibanom itd. Privremeno. Neuspešno. Ova knjiga i LAK NAČIN stvarno deluju. Prosto mi je danas neverovatno da sam se nekad svakodnevno po ceo dan bavila tako glupom aktivnošću. A sad bi još morala da cvokoćem po zimi kad pušim zimi.
Kako je neko ovde rekao "Lak način" pomaže a ova 3 druga načina okači mačku o rep. Knjiga je sjajna. Neverovatno kako promeni čoveka.

Goran

pre 11 godina

Nesto oko 20 godina sam bio pusač, pusio sam oko jedne paklice dnevno i to su bili citavi rituali i cini mi se da sam bas uzivao u cigaretama. Par meseci mi je u glavi sazrevala ideja i misao da to sto radim nemavlja i da ih batalim...da skratim 23.01.2012. sam ih ostavio.....nikom nista nisam govorio niti se reklamirao kako sam ostavio cigarete a svedok sam mnogih koji su se hvali na sav glas uz pomoc flastera el.cigara i nekakvih tableta hipnoza ili cega vec sve ne i na kraju opet propuse....ja nista jednostano nepusim vise i gotovo...nemam nikakve krize...cak stavise ponovo sam otkrio neke ukuse koji su se izgubili od nikotina....posle dva meseca i supruga je ostavila kada je uvidela da nikakva drama nije cak mislim da famu oko toga kako je esko ostaviti rade upravo duvanske kompanije....sada u kuci nema vise piksli ni onog smrada...skoro mi je bio majstor montirao bojler i zapalio cigaretu i neverovatno usmrdeo dnevni boravak ali ni to nije strasno provetrimo i gotovo...eto nadam se da ce ovo moje iskustvo nekom pomoci
PS i naravno da ne zaboravim nas dvoje smopusili 6 boxova cigareta mesecno sada to pomnozimo i kupujemo evre za letovanje sami izracunajte koliko smo do sada skupili neverovatno pozdrav

Bojan, Nis

pre 11 godina

Ako hocete da odviknete zensku osobu od pusenja, nemojte uopste govoriti da joj je zdravlje ugrozeno, da pluca stradaju, da deca ne bi trebalo da udisu dim...batalite to, nece upaliti, kod zena ne postoji savest i racionalnost! Najefiksniji nacin je da udarite direktno tamo gde najvise boli, u samu srz zenske sujete, recite joj da smrdi na cigarete kao tvor, da su joj zubi odvratno zuti, da su joj prsti i nokti zagoreli od nikotina, da joj kosa bazdi na cigarete, da kad je poljubis imas osecaj kao da si poljubio nekog gadnog dedu...zvuci mozda ostro, ali verujte da deluje! Isprobano i patentirano, ako zaista uspete da nekog spasite od bolesti koje izaziva pusenje, poneka ostra rec se prasta! Za cist vazduh i dobro pivo, ziveli!

gordana

pre 11 godina

Bila sam pusac 22 godine, od 10-15 cigareta dnevno ali u zadnje 3 godine nikako nisam mogla da nadjem marku koja mi odgovara. I one skupe i jeftine su imale isti bezvezni ukus, kao da su sve iste. Meni je to bio znak da prestanem, jednostavno sam ih bacila u kantu tog 29.01.2009.godine. Nisam koristila nikakve tablete za odvikavanje, ni savetovaliste u Domu zdravlja i mogu da kazem iskreno svima da mi nisu nedostajale i da ni sada nemam zelju za cigaretama pogotovu sada kada su bas skupe.Ali moram da dodam da sam sanjala nekoliko puta da zapalim cigaru i odmah je gasim i u snu sama sebi kazem "ti si ostavila cigare".

Ivona

pre 11 godina

Ja sam isto jedna od onih koji su prsetali pomocu dole pomenute knjige. Pusila sam 20 godina, zadnjih par godina 1.5 do 2 kutije dnevno. Sada nepusim vec 3 godine. Probala sam mnogo nacina, ali svaki je bio tezak i mucan i na kraju sam se vracala pusenju. Posle citanja knjige sam prosto uvece bacila preostale cigarete i ujutro bila nepusac i to bez ikakve krize. Ljudski mozak je cudo i ova knjiga je cudo.

Mare

pre 11 godina

Ja kad s kuci, skoro i ne pusim. za van, limit mi je 5 komada na dan, kad izadjem negde, mozda koja vise. Pojacao sam trening, i osecam se nikad bolje. Sve u svemu, nisam prestao da pusim, al se osecam kao da jesam.
Mislm da sam stetu nastalu pusenjem nadoknadio treningom i zdravom ishranom. Moj savet je da , ako ste kao ja i nemozete da prestanete, da se jednostavno popravite u drugim oblastima. i verujte mi, osecaj je neverovatno dobar.

Boba

pre 11 godina

Evo knjige i na srpskom, objavljena je:
http://www.allencarr.co.rs/easy_way_book_sr.php

Hvala na preporukama, sad cu i ja da je kupim i probam da ostavim ovo zlo.

nervni slalom

pre 11 godina

Samo sport! Evo upravo sam se vratio sa dnevne ture od 20 km biciklom. Što znači, 20 km bez duvanskog dima, malo li je?

A sad, da završim sa komentarisanjem, pa da zapalim!

Mozzart

pre 11 godina

Pusac sam vec 30 godina. Hvala nickovima koji su mi pomogli da pronadjem knjigu Alena Kara na netu. Nisam ni znao da postoji! Narucio sam je. Nadam se da cu uspeti da oteram ovo zlo od mene. A, ova 4 nacina, okacite macku o rep. Pokusao sam ja 40, ali... Vama, koji ste pomenuli knjigu u komentarima, opet hvala!

Mozzart

pre 11 godina

Pusac sam vec 30 godina. Hvala nickovima koji su mi pomogli da pronadjem knjigu Alena Kara na netu. Nisam ni znao da postoji! Narucio sam je. Nadam se da cu uspeti da oteram ovo zlo od mene. A, ova 4 nacina, okacite macku o rep. Pokusao sam ja 40, ali... Vama, koji ste pomenuli knjigu u komentarima, opet hvala!

BM

pre 11 godina

Svaka cast onima koji su prestali samo sa knjigom Alan Kara. Ja sam se smorila citajuci je. Evo uzecu je opet, probacu. Samo se secam da je vrteo pricu u krug, ali nikako nije uticala na moju potrebu, naviku i uzasnu zavisnost. Dala grozne pare za hipnozu dva puta, nisu uspeli da me hipnotizuju, jos me ubedjuju kako sam bila hipnotizovana samo ja to ne znam. Pa kako znam svaki sum u sobi, rec, miris....Zelela sam da razumem zasto sam tako strastveni pusac, toliko godina. Bacila pare ( U Kanadi zivim).Probala, Zyban, Champix. Smanje mi potrebu drasticno, ali ima mnogo mucnine, suva usta. Bila sam "bolesna" dok sam ih koristila, ali iapk zapalim jednu ili dve dnevno. Uspeh, ali cim prestanem da pijem tablete, ja nastavim sa pusenjem. Divim se i zavidim svakom ko je prestao. Ne pijem, nikada dolar na kocku potrosila nisam, hranim se zdravo i umereno, bavim se jogom vec godinama, ali ne prekidam. Nemojte nikada vise zapaliti niti jednu cigaretu, molim vas! Ruzno, smrdljivo, nepotrebno, nezdravo.

milos

pre 11 godina

Sada je 5. dan kako sam ostavio cigarete posle 12 godina aktivnog pusenja po 2 pakle na dan. Inace prestao sam naglo bez jasnog razloga i odvikavam se bez lekova. Kad mi naidje kriza pijem puno tecnosti, koristim bombone od mente i idem u setnju. Ne znam koliko cu izdrzati i da li cu uspeti ali preporucujem svakom pusacu da makar pokusa...

Кривокапић

pre 11 godina

Слободане, слобода је кад сте у могућности да радите шта хоће све док не угрожавате друге. Значи ја се слажем да ви можете да пушите са уживањем, али не у ресторану, аутобусу или у затвореној јавној просторији.

Daki

pre 11 godina

@bole @RAXX

Hvala vam na preporuci za knjigu!Dodao bi samo da postoji i dokumentarac "Allen Carr's Easy Way To Stop Smoking" sa srpskim prevodom,proguglajte...
Jos nisam procitao knjigu niti pogledao dokumentarac,ali sam na nekoliko foruma naisao na jako pozitivna iskustva i to me dodatno motivise da ostavim ovo smece.
Sutra cu pokusati...ne cekam ni ponedeljak ni prvi u mesecu :)

Jovan

pre 11 godina

Evo jednog možda i najbitnijeg razloga da prestanete da pušite, znam da će komentar imati dosta negativnih ocijena ali to me ne zanima.Ovo je poznati monah koji je tokom čitavog života imao razne vizije i nekoliko puta odlazio u raj i pakao.Poslušajte šta on kaže o pušačima, možda ovo nekome izgleda nelogično ali razmislite malo bolje i vidjet će te da ima smisla.Pozz

http://www.youtube.com/watch?v=oW91BI08L5c

RAXX

pre 11 godina

SMatram sebe kompetentnim po ovom pitanju jer sam prestao posle 12 godina, nakon takvog stepena zavisnosti da me je "žeđ" za cigaretom budila u pola noći , i ne bih se vraćao u krevet dok ne popušim. Pokušao sam sa "Zybanom" ali su nuspojave bile zastrašujuće (vrtoglavica koja traje 12 sati). Na kraju sam čuo, i isprobao metod pomoću kojeg sam ostavio cigarete posle dva dana. Pogađate: knjiga "Lak način da ostavite pušenje" Alena Kara. Zatim sam ju je prosledio majci koja je bila pušač sa stažom od 43 godine! I prestala je da puši posle tri dana. Odgovorno tvrdim da je u pitanju najefikasnija, najbezbolnija i najjeftinija metoda na svetu. Na žalost, knjigu je teško pronaći u Beogradu, da li zbog uticaja duvanskih kompanija ili ogromne potražnje. Ali može se lako naći i na internetu. Ne želim da reklamiram nikoga, gospodin Kar je sada pokojni, ali je mene i milione pušača širom planete zadužio za ceo život. Nemojte se trovati tabletama, flasterima i glupostima, još nikotina samo produžava zavisnost ! Nema potrebe ni da kupujete elektronske cigarete, samo odvojite dva sata na čitanje ove neverovatne knjižice ! Da je sreće, država bi ovu knjigu finansirala i delila besplatno pušačima, jer mi nemamo kulturu zdravog života. Jeftina krdža i jeftina brlja. Prvi korak ka ozdravljenju nacije bi bio štampanje ove knjige.

Slobodan

pre 11 godina

A koliko ima nacina da se prestane sa nasilnistvom i nametanjem politicke korektnosti, otuznih kulturnih modela i slicnog smeca? Da li ste se nekda zapitali? Koliko ima nacina da se iskoreni bahatost, primitivizam, nekultura? Koliko ima nacina da se nadje snage i ne zabada nos tao gde mu nije mesto? Koliko ima nacina da se ljudima saopsti da su slobodna bica, a ne robovi u neoliberalnoj ludnici?

bole

pre 11 godina

Pusio sam 25 godina svaki dan bar po paklu, a cesto i skoro dve. Bio sam strastven pusac. Bolestan, zdrav, uvek sam pusio. Mislio sam da ih nikada necu ostaviti i da sam beznadezan slucaj. Mrzeo sam sve koji su na bilo koji nacin pokusavali da mi oduzmu pravo da "uzivam" u cigareti. Na preporuku prijatelja, pozajmih i procitah knjigu Easyway - Allen Carr. Nisam verovao da ova zanimljiva knjiga, moze bilo sta drugo osim da zabavi. Ali evo ponosni sam nepusac vec 22 meseca. Bez i jedne krize ili dana u kojem bih razmisljao o cigareti. To zaista nisam mogao da zamislim. Pa koliko sam samo puta podigao ruku na sopstveno dete jer mi je smetalo dok duvanim i pijem kafu... Ne mozete ni da zamislite taj strah kada sam dosao do pred kraj knjige i shvatio da uskoro treba da donesem odluku o prestanku pusenja ! I kako mi je samo ludacki lupalo srce. Ali eto probao sam i ustanovio da knjiga funkcionise i da neki njeni segmenti deluju hipnoticki i sprecavaju one kriticne momente udla bez cigarete. Ovo nije reklama jer knjigu mozete nabaviti na puno nacina i besplatno dovuci preko interneta. Ali ova knjiga zlata vredi i svima koji zele da pokusaju, preporucujem da je procitaju. Preporucio bih je i nepusacima, kako bi bar donekle shvatili da je pusenje bolest i da pusaci nisu "svoji" dok su u kandzama ovog zla. Ove metode, koje su navedene u tekstu, su samo pomoć da se pusenje donekle smanji, a to verujte nikada nije put ka ostavljanju cigareta !

Čečvrčak

pre 11 godina

evo još jednog: jednostavno prestaneš! To nije pitanje možeš ili ne možeš nego hoćeš ili nećeš! Ja posle 17 godina jednostavno više nisam hteo. Nije teško, naprotiv-mnogo je lakše ne pušiti. Srećno!

Jedan pravi savet od pushaca

pre 11 godina

Najbitnije je da se iskreno zapitate:

Da li ja volim cigarete i uzivam u njima ili ne?


Ako je odgovor da,tesko ce te ostaviti cigare,skoro nemoguce,najbolje bi bilo da smanjite broj popoushenih cigareta dnevno i da unosite dosta anti-oksidansa i mleko mnogo svezeg mleka (0,5 l svaki dan).



Ako je odgovor ne,zavrsili ste pola posla!!!

Vas organizam/psiha ceni iskrenost,koliko god to cudno zvucalo...

K

pre 11 godina

5. Cvrsto odluciti: razmisliti o svemu sto je u vezi sa cigaretama, shvatiti da je to jedno veliko zlo (cesto zanemareno), zatim odrediti datum, i biti potpuno odlucan da -->do kraja zivota

Obozavaoc Kafke

pre 11 godina

NAJLAKSI nacin je TABEX. Potrazite u apotekama.Evo ja vec 3 meseca ne pusim.ALI pre kupovine pricitajte uputstvo, u kojim slucajevima nije upotrebljiv. Kostao je 837dinara.

bole

pre 11 godina

Pusio sam 25 godina svaki dan bar po paklu, a cesto i skoro dve. Bio sam strastven pusac. Bolestan, zdrav, uvek sam pusio. Mislio sam da ih nikada necu ostaviti i da sam beznadezan slucaj. Mrzeo sam sve koji su na bilo koji nacin pokusavali da mi oduzmu pravo da "uzivam" u cigareti. Na preporuku prijatelja, pozajmih i procitah knjigu Easyway - Allen Carr. Nisam verovao da ova zanimljiva knjiga, moze bilo sta drugo osim da zabavi. Ali evo ponosni sam nepusac vec 22 meseca. Bez i jedne krize ili dana u kojem bih razmisljao o cigareti. To zaista nisam mogao da zamislim. Pa koliko sam samo puta podigao ruku na sopstveno dete jer mi je smetalo dok duvanim i pijem kafu... Ne mozete ni da zamislite taj strah kada sam dosao do pred kraj knjige i shvatio da uskoro treba da donesem odluku o prestanku pusenja ! I kako mi je samo ludacki lupalo srce. Ali eto probao sam i ustanovio da knjiga funkcionise i da neki njeni segmenti deluju hipnoticki i sprecavaju one kriticne momente udla bez cigarete. Ovo nije reklama jer knjigu mozete nabaviti na puno nacina i besplatno dovuci preko interneta. Ali ova knjiga zlata vredi i svima koji zele da pokusaju, preporucujem da je procitaju. Preporucio bih je i nepusacima, kako bi bar donekle shvatili da je pusenje bolest i da pusaci nisu "svoji" dok su u kandzama ovog zla. Ove metode, koje su navedene u tekstu, su samo pomoć da se pusenje donekle smanji, a to verujte nikada nije put ka ostavljanju cigareta !

RAXX

pre 11 godina

SMatram sebe kompetentnim po ovom pitanju jer sam prestao posle 12 godina, nakon takvog stepena zavisnosti da me je "žeđ" za cigaretom budila u pola noći , i ne bih se vraćao u krevet dok ne popušim. Pokušao sam sa "Zybanom" ali su nuspojave bile zastrašujuće (vrtoglavica koja traje 12 sati). Na kraju sam čuo, i isprobao metod pomoću kojeg sam ostavio cigarete posle dva dana. Pogađate: knjiga "Lak način da ostavite pušenje" Alena Kara. Zatim sam ju je prosledio majci koja je bila pušač sa stažom od 43 godine! I prestala je da puši posle tri dana. Odgovorno tvrdim da je u pitanju najefikasnija, najbezbolnija i najjeftinija metoda na svetu. Na žalost, knjigu je teško pronaći u Beogradu, da li zbog uticaja duvanskih kompanija ili ogromne potražnje. Ali može se lako naći i na internetu. Ne želim da reklamiram nikoga, gospodin Kar je sada pokojni, ali je mene i milione pušača širom planete zadužio za ceo život. Nemojte se trovati tabletama, flasterima i glupostima, još nikotina samo produžava zavisnost ! Nema potrebe ni da kupujete elektronske cigarete, samo odvojite dva sata na čitanje ove neverovatne knjižice ! Da je sreće, država bi ovu knjigu finansirala i delila besplatno pušačima, jer mi nemamo kulturu zdravog života. Jeftina krdža i jeftina brlja. Prvi korak ka ozdravljenju nacije bi bio štampanje ove knjige.

Čečvrčak

pre 11 godina

evo još jednog: jednostavno prestaneš! To nije pitanje možeš ili ne možeš nego hoćeš ili nećeš! Ja posle 17 godina jednostavno više nisam hteo. Nije teško, naprotiv-mnogo je lakše ne pušiti. Srećno!

Slobodan

pre 11 godina

A koliko ima nacina da se prestane sa nasilnistvom i nametanjem politicke korektnosti, otuznih kulturnih modela i slicnog smeca? Da li ste se nekda zapitali? Koliko ima nacina da se iskoreni bahatost, primitivizam, nekultura? Koliko ima nacina da se nadje snage i ne zabada nos tao gde mu nije mesto? Koliko ima nacina da se ljudima saopsti da su slobodna bica, a ne robovi u neoliberalnoj ludnici?

Jedan pravi savet od pushaca

pre 11 godina

Najbitnije je da se iskreno zapitate:

Da li ja volim cigarete i uzivam u njima ili ne?


Ako je odgovor da,tesko ce te ostaviti cigare,skoro nemoguce,najbolje bi bilo da smanjite broj popoushenih cigareta dnevno i da unosite dosta anti-oksidansa i mleko mnogo svezeg mleka (0,5 l svaki dan).



Ako je odgovor ne,zavrsili ste pola posla!!!

Vas organizam/psiha ceni iskrenost,koliko god to cudno zvucalo...

BM

pre 11 godina

Svaka cast onima koji su prestali samo sa knjigom Alan Kara. Ja sam se smorila citajuci je. Evo uzecu je opet, probacu. Samo se secam da je vrteo pricu u krug, ali nikako nije uticala na moju potrebu, naviku i uzasnu zavisnost. Dala grozne pare za hipnozu dva puta, nisu uspeli da me hipnotizuju, jos me ubedjuju kako sam bila hipnotizovana samo ja to ne znam. Pa kako znam svaki sum u sobi, rec, miris....Zelela sam da razumem zasto sam tako strastveni pusac, toliko godina. Bacila pare ( U Kanadi zivim).Probala, Zyban, Champix. Smanje mi potrebu drasticno, ali ima mnogo mucnine, suva usta. Bila sam "bolesna" dok sam ih koristila, ali iapk zapalim jednu ili dve dnevno. Uspeh, ali cim prestanem da pijem tablete, ja nastavim sa pusenjem. Divim se i zavidim svakom ko je prestao. Ne pijem, nikada dolar na kocku potrosila nisam, hranim se zdravo i umereno, bavim se jogom vec godinama, ali ne prekidam. Nemojte nikada vise zapaliti niti jednu cigaretu, molim vas! Ruzno, smrdljivo, nepotrebno, nezdravo.

milos

pre 11 godina

Sada je 5. dan kako sam ostavio cigarete posle 12 godina aktivnog pusenja po 2 pakle na dan. Inace prestao sam naglo bez jasnog razloga i odvikavam se bez lekova. Kad mi naidje kriza pijem puno tecnosti, koristim bombone od mente i idem u setnju. Ne znam koliko cu izdrzati i da li cu uspeti ali preporucujem svakom pusacu da makar pokusa...

K

pre 11 godina

5. Cvrsto odluciti: razmisliti o svemu sto je u vezi sa cigaretama, shvatiti da je to jedno veliko zlo (cesto zanemareno), zatim odrediti datum, i biti potpuno odlucan da -->do kraja zivota

nervni slalom

pre 11 godina

Samo sport! Evo upravo sam se vratio sa dnevne ture od 20 km biciklom. Što znači, 20 km bez duvanskog dima, malo li je?

A sad, da završim sa komentarisanjem, pa da zapalim!

Bojan, Nis

pre 11 godina

Ako hocete da odviknete zensku osobu od pusenja, nemojte uopste govoriti da joj je zdravlje ugrozeno, da pluca stradaju, da deca ne bi trebalo da udisu dim...batalite to, nece upaliti, kod zena ne postoji savest i racionalnost! Najefiksniji nacin je da udarite direktno tamo gde najvise boli, u samu srz zenske sujete, recite joj da smrdi na cigarete kao tvor, da su joj zubi odvratno zuti, da su joj prsti i nokti zagoreli od nikotina, da joj kosa bazdi na cigarete, da kad je poljubis imas osecaj kao da si poljubio nekog gadnog dedu...zvuci mozda ostro, ali verujte da deluje! Isprobano i patentirano, ako zaista uspete da nekog spasite od bolesti koje izaziva pusenje, poneka ostra rec se prasta! Za cist vazduh i dobro pivo, ziveli!

gordana

pre 11 godina

Bila sam pusac 22 godine, od 10-15 cigareta dnevno ali u zadnje 3 godine nikako nisam mogla da nadjem marku koja mi odgovara. I one skupe i jeftine su imale isti bezvezni ukus, kao da su sve iste. Meni je to bio znak da prestanem, jednostavno sam ih bacila u kantu tog 29.01.2009.godine. Nisam koristila nikakve tablete za odvikavanje, ni savetovaliste u Domu zdravlja i mogu da kazem iskreno svima da mi nisu nedostajale i da ni sada nemam zelju za cigaretama pogotovu sada kada su bas skupe.Ali moram da dodam da sam sanjala nekoliko puta da zapalim cigaru i odmah je gasim i u snu sama sebi kazem "ti si ostavila cigare".

Mozzart

pre 11 godina

Pusac sam vec 30 godina. Hvala nickovima koji su mi pomogli da pronadjem knjigu Alena Kara na netu. Nisam ni znao da postoji! Narucio sam je. Nadam se da cu uspeti da oteram ovo zlo od mene. A, ova 4 nacina, okacite macku o rep. Pokusao sam ja 40, ali... Vama, koji ste pomenuli knjigu u komentarima, opet hvala!

Mare

pre 11 godina

Ja kad s kuci, skoro i ne pusim. za van, limit mi je 5 komada na dan, kad izadjem negde, mozda koja vise. Pojacao sam trening, i osecam se nikad bolje. Sve u svemu, nisam prestao da pusim, al se osecam kao da jesam.
Mislm da sam stetu nastalu pusenjem nadoknadio treningom i zdravom ishranom. Moj savet je da , ako ste kao ja i nemozete da prestanete, da se jednostavno popravite u drugim oblastima. i verujte mi, osecaj je neverovatno dobar.

Ivona

pre 11 godina

Ja sam isto jedna od onih koji su prsetali pomocu dole pomenute knjige. Pusila sam 20 godina, zadnjih par godina 1.5 do 2 kutije dnevno. Sada nepusim vec 3 godine. Probala sam mnogo nacina, ali svaki je bio tezak i mucan i na kraju sam se vracala pusenju. Posle citanja knjige sam prosto uvece bacila preostale cigarete i ujutro bila nepusac i to bez ikakve krize. Ljudski mozak je cudo i ova knjiga je cudo.

Obozavaoc Kafke

pre 11 godina

NAJLAKSI nacin je TABEX. Potrazite u apotekama.Evo ja vec 3 meseca ne pusim.ALI pre kupovine pricitajte uputstvo, u kojim slucajevima nije upotrebljiv. Kostao je 837dinara.

Daki

pre 11 godina

@bole @RAXX

Hvala vam na preporuci za knjigu!Dodao bi samo da postoji i dokumentarac "Allen Carr's Easy Way To Stop Smoking" sa srpskim prevodom,proguglajte...
Jos nisam procitao knjigu niti pogledao dokumentarac,ali sam na nekoliko foruma naisao na jako pozitivna iskustva i to me dodatno motivise da ostavim ovo smece.
Sutra cu pokusati...ne cekam ni ponedeljak ni prvi u mesecu :)

Кривокапић

pre 11 godina

Слободане, слобода је кад сте у могућности да радите шта хоће све док не угрожавате друге. Значи ја се слажем да ви можете да пушите са уживањем, али не у ресторану, аутобусу или у затвореној јавној просторији.

Mozzart

pre 11 godina

Pusac sam vec 30 godina. Hvala nickovima koji su mi pomogli da pronadjem knjigu Alena Kara na netu. Nisam ni znao da postoji! Narucio sam je. Nadam se da cu uspeti da oteram ovo zlo od mene. A, ova 4 nacina, okacite macku o rep. Pokusao sam ja 40, ali... Vama, koji ste pomenuli knjigu u komentarima, opet hvala!

Goran

pre 11 godina

Nesto oko 20 godina sam bio pusač, pusio sam oko jedne paklice dnevno i to su bili citavi rituali i cini mi se da sam bas uzivao u cigaretama. Par meseci mi je u glavi sazrevala ideja i misao da to sto radim nemavlja i da ih batalim...da skratim 23.01.2012. sam ih ostavio.....nikom nista nisam govorio niti se reklamirao kako sam ostavio cigarete a svedok sam mnogih koji su se hvali na sav glas uz pomoc flastera el.cigara i nekakvih tableta hipnoza ili cega vec sve ne i na kraju opet propuse....ja nista jednostano nepusim vise i gotovo...nemam nikakve krize...cak stavise ponovo sam otkrio neke ukuse koji su se izgubili od nikotina....posle dva meseca i supruga je ostavila kada je uvidela da nikakva drama nije cak mislim da famu oko toga kako je esko ostaviti rade upravo duvanske kompanije....sada u kuci nema vise piksli ni onog smrada...skoro mi je bio majstor montirao bojler i zapalio cigaretu i neverovatno usmrdeo dnevni boravak ali ni to nije strasno provetrimo i gotovo...eto nadam se da ce ovo moje iskustvo nekom pomoci
PS i naravno da ne zaboravim nas dvoje smopusili 6 boxova cigareta mesecno sada to pomnozimo i kupujemo evre za letovanje sami izracunajte koliko smo do sada skupili neverovatno pozdrav

Boba

pre 11 godina

Evo knjige i na srpskom, objavljena je:
http://www.allencarr.co.rs/easy_way_book_sr.php

Hvala na preporukama, sad cu i ja da je kupim i probam da ostavim ovo zlo.

Jovan

pre 11 godina

Evo jednog možda i najbitnijeg razloga da prestanete da pušite, znam da će komentar imati dosta negativnih ocijena ali to me ne zanima.Ovo je poznati monah koji je tokom čitavog života imao razne vizije i nekoliko puta odlazio u raj i pakao.Poslušajte šta on kaže o pušačima, možda ovo nekome izgleda nelogično ali razmislite malo bolje i vidjet će te da ima smisla.Pozz

http://www.youtube.com/watch?v=oW91BI08L5c

Tina

pre 11 godina

Knjiga Alen Car,nista nikad bolje nije smisljeno za nas zavisnike! Pusaci ne dvoumite se nego knjigu u sake( ja sam je procitala dva puta) pa onda ostavila cigare posle 30 godina,sa osmehom na licu i sve uz pesmu i raspolozenje koje ne pamtim da sam skorije imala.Nisam pusila,ubijala sam se nikotinom,a sad uzivam u slobodi i prosto mi zao da iko pusi kad znam koliko malo je potrebno da se uziva i dise punim plucima. Prvi put kad sam je procitalà nisam prestala pusiti,valda nisam skontala poentu cele stvari,ali zato posle drugog citanja uzivam! Volim sebe kao nepusaca! Skocite u nepoznato,prekinite na tri dana i videcete da je osecaj vrhunski,bicete ponosni na sebe do kraja zivota!

Ljiljana

pre 11 godina

Pušila sam od 15 do 32 godine. Knjiga "Lak način..." je stvarno čudo. Probala sam i pre toga da ostavim cigarete, pokušavala da smanjim, sa zibanom itd. Privremeno. Neuspešno. Ova knjiga i LAK NAČIN stvarno deluju. Prosto mi je danas neverovatno da sam se nekad svakodnevno po ceo dan bavila tako glupom aktivnošću. A sad bi još morala da cvokoćem po zimi kad pušim zimi.
Kako je neko ovde rekao "Lak način" pomaže a ova 3 druga načina okači mačku o rep. Knjiga je sjajna. Neverovatno kako promeni čoveka.

Obozavaoc Kafke

pre 11 godina

NAJLAKSI nacin je TABEX. Potrazite u apotekama.Evo ja vec 3 meseca ne pusim.ALI pre kupovine pricitajte uputstvo, u kojim slucajevima nije upotrebljiv. Kostao je 837dinara.

Slobodan

pre 11 godina

A koliko ima nacina da se prestane sa nasilnistvom i nametanjem politicke korektnosti, otuznih kulturnih modela i slicnog smeca? Da li ste se nekda zapitali? Koliko ima nacina da se iskoreni bahatost, primitivizam, nekultura? Koliko ima nacina da se nadje snage i ne zabada nos tao gde mu nije mesto? Koliko ima nacina da se ljudima saopsti da su slobodna bica, a ne robovi u neoliberalnoj ludnici?

Čečvrčak

pre 11 godina

evo još jednog: jednostavno prestaneš! To nije pitanje možeš ili ne možeš nego hoćeš ili nećeš! Ja posle 17 godina jednostavno više nisam hteo. Nije teško, naprotiv-mnogo je lakše ne pušiti. Srećno!

Jovan

pre 11 godina

Evo jednog možda i najbitnijeg razloga da prestanete da pušite, znam da će komentar imati dosta negativnih ocijena ali to me ne zanima.Ovo je poznati monah koji je tokom čitavog života imao razne vizije i nekoliko puta odlazio u raj i pakao.Poslušajte šta on kaže o pušačima, možda ovo nekome izgleda nelogično ali razmislite malo bolje i vidjet će te da ima smisla.Pozz

http://www.youtube.com/watch?v=oW91BI08L5c

Кривокапић

pre 11 godina

Слободане, слобода је кад сте у могућности да радите шта хоће све док не угрожавате друге. Значи ја се слажем да ви можете да пушите са уживањем, али не у ресторану, аутобусу или у затвореној јавној просторији.

K

pre 11 godina

5. Cvrsto odluciti: razmisliti o svemu sto je u vezi sa cigaretama, shvatiti da je to jedno veliko zlo (cesto zanemareno), zatim odrediti datum, i biti potpuno odlucan da -->do kraja zivota

Jedan pravi savet od pushaca

pre 11 godina

Najbitnije je da se iskreno zapitate:

Da li ja volim cigarete i uzivam u njima ili ne?


Ako je odgovor da,tesko ce te ostaviti cigare,skoro nemoguce,najbolje bi bilo da smanjite broj popoushenih cigareta dnevno i da unosite dosta anti-oksidansa i mleko mnogo svezeg mleka (0,5 l svaki dan).



Ako je odgovor ne,zavrsili ste pola posla!!!

Vas organizam/psiha ceni iskrenost,koliko god to cudno zvucalo...

bole

pre 11 godina

Pusio sam 25 godina svaki dan bar po paklu, a cesto i skoro dve. Bio sam strastven pusac. Bolestan, zdrav, uvek sam pusio. Mislio sam da ih nikada necu ostaviti i da sam beznadezan slucaj. Mrzeo sam sve koji su na bilo koji nacin pokusavali da mi oduzmu pravo da "uzivam" u cigareti. Na preporuku prijatelja, pozajmih i procitah knjigu Easyway - Allen Carr. Nisam verovao da ova zanimljiva knjiga, moze bilo sta drugo osim da zabavi. Ali evo ponosni sam nepusac vec 22 meseca. Bez i jedne krize ili dana u kojem bih razmisljao o cigareti. To zaista nisam mogao da zamislim. Pa koliko sam samo puta podigao ruku na sopstveno dete jer mi je smetalo dok duvanim i pijem kafu... Ne mozete ni da zamislite taj strah kada sam dosao do pred kraj knjige i shvatio da uskoro treba da donesem odluku o prestanku pusenja ! I kako mi je samo ludacki lupalo srce. Ali eto probao sam i ustanovio da knjiga funkcionise i da neki njeni segmenti deluju hipnoticki i sprecavaju one kriticne momente udla bez cigarete. Ovo nije reklama jer knjigu mozete nabaviti na puno nacina i besplatno dovuci preko interneta. Ali ova knjiga zlata vredi i svima koji zele da pokusaju, preporucujem da je procitaju. Preporucio bih je i nepusacima, kako bi bar donekle shvatili da je pusenje bolest i da pusaci nisu "svoji" dok su u kandzama ovog zla. Ove metode, koje su navedene u tekstu, su samo pomoć da se pusenje donekle smanji, a to verujte nikada nije put ka ostavljanju cigareta !

nervni slalom

pre 11 godina

Samo sport! Evo upravo sam se vratio sa dnevne ture od 20 km biciklom. Što znači, 20 km bez duvanskog dima, malo li je?

A sad, da završim sa komentarisanjem, pa da zapalim!

Mare

pre 11 godina

Ja kad s kuci, skoro i ne pusim. za van, limit mi je 5 komada na dan, kad izadjem negde, mozda koja vise. Pojacao sam trening, i osecam se nikad bolje. Sve u svemu, nisam prestao da pusim, al se osecam kao da jesam.
Mislm da sam stetu nastalu pusenjem nadoknadio treningom i zdravom ishranom. Moj savet je da , ako ste kao ja i nemozete da prestanete, da se jednostavno popravite u drugim oblastima. i verujte mi, osecaj je neverovatno dobar.

RAXX

pre 11 godina

SMatram sebe kompetentnim po ovom pitanju jer sam prestao posle 12 godina, nakon takvog stepena zavisnosti da me je "žeđ" za cigaretom budila u pola noći , i ne bih se vraćao u krevet dok ne popušim. Pokušao sam sa "Zybanom" ali su nuspojave bile zastrašujuće (vrtoglavica koja traje 12 sati). Na kraju sam čuo, i isprobao metod pomoću kojeg sam ostavio cigarete posle dva dana. Pogađate: knjiga "Lak način da ostavite pušenje" Alena Kara. Zatim sam ju je prosledio majci koja je bila pušač sa stažom od 43 godine! I prestala je da puši posle tri dana. Odgovorno tvrdim da je u pitanju najefikasnija, najbezbolnija i najjeftinija metoda na svetu. Na žalost, knjigu je teško pronaći u Beogradu, da li zbog uticaja duvanskih kompanija ili ogromne potražnje. Ali može se lako naći i na internetu. Ne želim da reklamiram nikoga, gospodin Kar je sada pokojni, ali je mene i milione pušača širom planete zadužio za ceo život. Nemojte se trovati tabletama, flasterima i glupostima, još nikotina samo produžava zavisnost ! Nema potrebe ni da kupujete elektronske cigarete, samo odvojite dva sata na čitanje ove neverovatne knjižice ! Da je sreće, država bi ovu knjigu finansirala i delila besplatno pušačima, jer mi nemamo kulturu zdravog života. Jeftina krdža i jeftina brlja. Prvi korak ka ozdravljenju nacije bi bio štampanje ove knjige.

Ivona

pre 11 godina

Ja sam isto jedna od onih koji su prsetali pomocu dole pomenute knjige. Pusila sam 20 godina, zadnjih par godina 1.5 do 2 kutije dnevno. Sada nepusim vec 3 godine. Probala sam mnogo nacina, ali svaki je bio tezak i mucan i na kraju sam se vracala pusenju. Posle citanja knjige sam prosto uvece bacila preostale cigarete i ujutro bila nepusac i to bez ikakve krize. Ljudski mozak je cudo i ova knjiga je cudo.

Daki

pre 11 godina

@bole @RAXX

Hvala vam na preporuci za knjigu!Dodao bi samo da postoji i dokumentarac "Allen Carr's Easy Way To Stop Smoking" sa srpskim prevodom,proguglajte...
Jos nisam procitao knjigu niti pogledao dokumentarac,ali sam na nekoliko foruma naisao na jako pozitivna iskustva i to me dodatno motivise da ostavim ovo smece.
Sutra cu pokusati...ne cekam ni ponedeljak ni prvi u mesecu :)

milos

pre 11 godina

Sada je 5. dan kako sam ostavio cigarete posle 12 godina aktivnog pusenja po 2 pakle na dan. Inace prestao sam naglo bez jasnog razloga i odvikavam se bez lekova. Kad mi naidje kriza pijem puno tecnosti, koristim bombone od mente i idem u setnju. Ne znam koliko cu izdrzati i da li cu uspeti ali preporucujem svakom pusacu da makar pokusa...

BM

pre 11 godina

Svaka cast onima koji su prestali samo sa knjigom Alan Kara. Ja sam se smorila citajuci je. Evo uzecu je opet, probacu. Samo se secam da je vrteo pricu u krug, ali nikako nije uticala na moju potrebu, naviku i uzasnu zavisnost. Dala grozne pare za hipnozu dva puta, nisu uspeli da me hipnotizuju, jos me ubedjuju kako sam bila hipnotizovana samo ja to ne znam. Pa kako znam svaki sum u sobi, rec, miris....Zelela sam da razumem zasto sam tako strastveni pusac, toliko godina. Bacila pare ( U Kanadi zivim).Probala, Zyban, Champix. Smanje mi potrebu drasticno, ali ima mnogo mucnine, suva usta. Bila sam "bolesna" dok sam ih koristila, ali iapk zapalim jednu ili dve dnevno. Uspeh, ali cim prestanem da pijem tablete, ja nastavim sa pusenjem. Divim se i zavidim svakom ko je prestao. Ne pijem, nikada dolar na kocku potrosila nisam, hranim se zdravo i umereno, bavim se jogom vec godinama, ali ne prekidam. Nemojte nikada vise zapaliti niti jednu cigaretu, molim vas! Ruzno, smrdljivo, nepotrebno, nezdravo.

Mozzart

pre 11 godina

Pusac sam vec 30 godina. Hvala nickovima koji su mi pomogli da pronadjem knjigu Alena Kara na netu. Nisam ni znao da postoji! Narucio sam je. Nadam se da cu uspeti da oteram ovo zlo od mene. A, ova 4 nacina, okacite macku o rep. Pokusao sam ja 40, ali... Vama, koji ste pomenuli knjigu u komentarima, opet hvala!

Boba

pre 11 godina

Evo knjige i na srpskom, objavljena je:
http://www.allencarr.co.rs/easy_way_book_sr.php

Hvala na preporukama, sad cu i ja da je kupim i probam da ostavim ovo zlo.

gordana

pre 11 godina

Bila sam pusac 22 godine, od 10-15 cigareta dnevno ali u zadnje 3 godine nikako nisam mogla da nadjem marku koja mi odgovara. I one skupe i jeftine su imale isti bezvezni ukus, kao da su sve iste. Meni je to bio znak da prestanem, jednostavno sam ih bacila u kantu tog 29.01.2009.godine. Nisam koristila nikakve tablete za odvikavanje, ni savetovaliste u Domu zdravlja i mogu da kazem iskreno svima da mi nisu nedostajale i da ni sada nemam zelju za cigaretama pogotovu sada kada su bas skupe.Ali moram da dodam da sam sanjala nekoliko puta da zapalim cigaru i odmah je gasim i u snu sama sebi kazem "ti si ostavila cigare".

Bojan, Nis

pre 11 godina

Ako hocete da odviknete zensku osobu od pusenja, nemojte uopste govoriti da joj je zdravlje ugrozeno, da pluca stradaju, da deca ne bi trebalo da udisu dim...batalite to, nece upaliti, kod zena ne postoji savest i racionalnost! Najefiksniji nacin je da udarite direktno tamo gde najvise boli, u samu srz zenske sujete, recite joj da smrdi na cigarete kao tvor, da su joj zubi odvratno zuti, da su joj prsti i nokti zagoreli od nikotina, da joj kosa bazdi na cigarete, da kad je poljubis imas osecaj kao da si poljubio nekog gadnog dedu...zvuci mozda ostro, ali verujte da deluje! Isprobano i patentirano, ako zaista uspete da nekog spasite od bolesti koje izaziva pusenje, poneka ostra rec se prasta! Za cist vazduh i dobro pivo, ziveli!

Goran

pre 11 godina

Nesto oko 20 godina sam bio pusač, pusio sam oko jedne paklice dnevno i to su bili citavi rituali i cini mi se da sam bas uzivao u cigaretama. Par meseci mi je u glavi sazrevala ideja i misao da to sto radim nemavlja i da ih batalim...da skratim 23.01.2012. sam ih ostavio.....nikom nista nisam govorio niti se reklamirao kako sam ostavio cigarete a svedok sam mnogih koji su se hvali na sav glas uz pomoc flastera el.cigara i nekakvih tableta hipnoza ili cega vec sve ne i na kraju opet propuse....ja nista jednostano nepusim vise i gotovo...nemam nikakve krize...cak stavise ponovo sam otkrio neke ukuse koji su se izgubili od nikotina....posle dva meseca i supruga je ostavila kada je uvidela da nikakva drama nije cak mislim da famu oko toga kako je esko ostaviti rade upravo duvanske kompanije....sada u kuci nema vise piksli ni onog smrada...skoro mi je bio majstor montirao bojler i zapalio cigaretu i neverovatno usmrdeo dnevni boravak ali ni to nije strasno provetrimo i gotovo...eto nadam se da ce ovo moje iskustvo nekom pomoci
PS i naravno da ne zaboravim nas dvoje smopusili 6 boxova cigareta mesecno sada to pomnozimo i kupujemo evre za letovanje sami izracunajte koliko smo do sada skupili neverovatno pozdrav

Mozzart

pre 11 godina

Pusac sam vec 30 godina. Hvala nickovima koji su mi pomogli da pronadjem knjigu Alena Kara na netu. Nisam ni znao da postoji! Narucio sam je. Nadam se da cu uspeti da oteram ovo zlo od mene. A, ova 4 nacina, okacite macku o rep. Pokusao sam ja 40, ali... Vama, koji ste pomenuli knjigu u komentarima, opet hvala!

Ljiljana

pre 11 godina

Pušila sam od 15 do 32 godine. Knjiga "Lak način..." je stvarno čudo. Probala sam i pre toga da ostavim cigarete, pokušavala da smanjim, sa zibanom itd. Privremeno. Neuspešno. Ova knjiga i LAK NAČIN stvarno deluju. Prosto mi je danas neverovatno da sam se nekad svakodnevno po ceo dan bavila tako glupom aktivnošću. A sad bi još morala da cvokoćem po zimi kad pušim zimi.
Kako je neko ovde rekao "Lak način" pomaže a ova 3 druga načina okači mačku o rep. Knjiga je sjajna. Neverovatno kako promeni čoveka.

Tina

pre 11 godina

Knjiga Alen Car,nista nikad bolje nije smisljeno za nas zavisnike! Pusaci ne dvoumite se nego knjigu u sake( ja sam je procitala dva puta) pa onda ostavila cigare posle 30 godina,sa osmehom na licu i sve uz pesmu i raspolozenje koje ne pamtim da sam skorije imala.Nisam pusila,ubijala sam se nikotinom,a sad uzivam u slobodi i prosto mi zao da iko pusi kad znam koliko malo je potrebno da se uziva i dise punim plucima. Prvi put kad sam je procitalà nisam prestala pusiti,valda nisam skontala poentu cele stvari,ali zato posle drugog citanja uzivam! Volim sebe kao nepusaca! Skocite u nepoznato,prekinite na tri dana i videcete da je osecaj vrhunski,bicete ponosni na sebe do kraja zivota!