Utorak, 28.08.2012.

18:55

Pusi rajot: Putin nas se plaši

Jekaterina Samuzevič, jedna od tri osuđene članice ruskog benda "Pusi rajot" ekskluzivno za britanski "Gardijan“ kaže da se Vladimir Putin plaši tog pank benda.

Izvor: B92

Pusi rajot: Putin nas se plaši IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Koja

pre 11 godina

Brizni ovi Englezi, brinu za sudbinu ruskih devojaka koje su upale u crkvu, napravile nesto ("performans"? religiozno motivisana mrznja? sta god...), i za to popile 2 godine kulturno-politickog odmora i prevaspitavanja.

Pitam se je li engleska, zapadna, NATO, a i - uopste gledano - javnost sveta, zainteresovana za slucaj jednog coveka koji je upao u osinjak i iz osinjaka poceo da nas izvestava i da nam na uvid stavlja "performanse" glavnih "osa". Ime tog coveka je bilo Dzulijan Asanz, a njegov bend se zvao "Vikiliks" ("WikiLeaks").

Toliko o svetu i medijima.

Pravoslavna talibanija

pre 11 godina

Lepo je videti srbsku bracu kako slozno osudju napade na slobodu veroispovesti i dostojanstvo verskih objekata. Eh, da su tako cikali, vriskali i osudjivali - ne skakutanje u stranoj crkvi - nego rusenje i pljacke verskih objekata u njihovoj rodjenoj zemlji, paljenje dzamija u Nisu i Beogradu, ispisivanje nacistickih parola na sinagogi u Novom Sadu, bacanje molotovljevog koktela na adventisticki centar u Subotici, paljenje katolicke crkve u Hrtkovcima...

Lort

pre 11 godina

Naravno da je ovo spin sa zapada,to je jasno..moguce cak i da je ovim nesrecnicama neko preko i obecao zastitu kad ovo urade,uglavnom nasele su i ovo sa crkvom im nije trebalo definitivno.

Komentar pisem zbog neceg drugog,zasto pustate komentare maloumnika koji ih vredjaju zbog izgleda?

da ne trebaju mozda sve zene da izgledaju kao nase polupismene pevaljke i starlete?

Nedaj boze!

goran

pre 11 godina

nije uspeo već 10 godina krimos oligarh Boris B. da ga skine iz Londona uz pomoć tajnih službi, nije uspio ni izrežirani slučaj Litvinenko ni mnogi drugi pa sada pokušavaju sa petokolonašima iz same Rusije.
Providno i poznato

Beast from the East

pre 11 godina

Moa da postoji laksi nacin da postanes poznat. Ne da blatis na sta naidjes prvo, u ime neke demokratije i slobode govora. Kao da na zapadu u crkvama, dzamijama i sinagogama upadaju i pevaju i pljuju po drugima. Dabi dokazali koliku slobodu, ili nepostvanje poseduju.

Bocajlo

pre 11 godina

Ne mogu se cudu nacuditi i pitam se usput gde je kraj ovoj i slicnim glupostima. Nisam uopste fasciniran likom i delom predsednika Rusije ali zar iko normalan moze da pomisli da ove tri agresivne pank huliganke mogu da mu naprave ikakav problem. Usput ko su one. Egzibicionistkinje koje su se malo ludirale i videle da im to, zahvaljujuci kojecemu kao prolazi. Inace ove "muzicarke" su pocele svoju muzicku karijeru sa orgijama u kojima licno ucestvuju, a usput se pojavljuju i elektricne gitare. Ako neko treba da mice Putina to sigurno nisu ove tri jadnice i sramota je za sve ljude koji su anti putinovski nastrojeni da im ove prilike budu predvodnica.

Zoki

pre 11 godina

@Petar Pecikoza
Realno su počinile prekršaj i za ovaj ispad bi bile osuđene u bilo kojoj demokratskoj zemlji. Kod mene bi ih verovatno smirili sa taserima, da se ne muce dok ih iznose iz crkve.
Zar nisu mogle taj svoj performans izvesti na nekom drugom mestu?
Moj stav nema veze sa Putinom i Rusijom, nego sa idejom da neko bilo gde u svetu upadne u nečiju bogomolju da bi izveo neku egzibiciju, iz bilo kojih razloga.

Spasiba

pre 11 godina

Devojke, kad se Rusi oslobode od Putina (možda će on biti predsednik Srbije?), dobićete vaše spomenike u centru Moskva. Međutim, glup i slep narod (i ovamo i tamo) ne može da pripozna da je vaša borba za njegovu slobodu. Oprostite nama.

ludara

pre 11 godina

Jao boze nasta lice ove tri pankerke.One meni vise lice na darkerke.Putin se plasi njih...joj zemljo otvori se...Koliko je to optereceno trenutkom slave.Pa one bi zbog tog trenutka ,upropastile i svoj zivot i izblamirale ruski narod.Ja mislim da ih Putin sigurno sazaljeva.Brat bratu, deluju kao da su pobegle iz ludare...

mina

pre 11 godina

Kada bi svet čuo za njih da su se borile muzikom da postanu popularne? i kada bi ovakvi forumi raspravljali o njima? Sve je stvar marketinga - a one su pronašle svoj način da za njih čuje ceo svet. Ne znam ni jednu njihovu pesmu, a verijem ni mnogi drugi koji sada protestvuju u njihovu korist. Dobar im je štos - uspele su da budu planetarno popularne - pa makar i ovako.

Gruja

pre 11 godina

Zasto niko od nasi medija nije objavio vest da je u Nemackoj grupa aktivista upala u katolicku crvku i izvela isti performans. Isti su uhapseni i preti im kazna od 3 godine zatvora.
Ili cinjenicu da se za isto delo u Engleskoj dobija 7 godina zatvora?
Pozdrav.

Esteta

pre 11 godina

E, znate sta, u ovu duboko filozofsku raspravu o tome sta je bitnije, sloboda izrazavanja ili postovanja institucija, da ne sirim, ne bih da se ukljucujem. Ipak, moram da reagujem na neke ocigledne slepce, koji ove devojke nazivaju ruznim! Pa bre ova u beloj kosuljici sa punim ustima lepa, brate, ko san! Andjeo! Ove druge dve su mozda samo u poredjenju sa ovom prvom ruznjikave, ali ni njima nista ne fali. Uzmi u obzir da u ruskom zatvoru bas i nema solarijum i frizerski/kozmeticki saloni... Grehota je sto ih osudise, jer licno preferiram devojke sa stavom, pa makar ga i na ekstreman nacin delile sa svetom. A one Putinove curice sto su polu-gole prale kola, one su ok? E licemeri moji... I dalje ne mogu da se nagledam ove u beloj kosulji... kakva steta.

studentnijezapaliozito

pre 11 godina

To da se Putin stvarno uplasio kritike ili nezadovoljstva je potpuno ocigledno, cim je tako zestoko "demokratski" optuzio i osudio ceo jedan bend. U maniru mnogih despota pre njega je reagovao nesrazmernom upotrebom sile. Kome to nije jasno, neka pomisli na srpsko "nezavisno" pravosudje, povuce paralelu... ista skola.
Uostalom, kolicina i vrsta komentara na ovakvu vest sasvim jasno pokazuju da srpska filijala KGBa ne spava.
BTW, ko sada uredjuje komentare- pomenuta strana firma?
Kako bi se danas u Rusiji gledalo na "strane placenike", po najnovijim promenama njihovih zakona?

Divos

pre 11 godina

@andreas kisser,@Djole
Нисте пажљиво читали мој коментар, и тумачите речи које нисам написао, и неке исконструисане ставове који би требали произилазити из мојих ненаписаних речи. Наравно да наш свет, ни западни нису изопачени (нити сам то икада написао), али написао јесам, изопачени ликови из напредног западног света (наравно задње речи су сарказам), и баш из разлога јер из тог напредног западног света долазе (монтиране) осуде, и неразумна медијска пажња једном безначајном случају. Постоје правила понашања, не само у владиним установама, него у свим другим, цркви, библиотеци. школама, па рецимо и у луциферовом храму-кладионици (овај задњи и сам редовито посећујем, признајем грех), онај ко својим асоцијалним и вулгарним понашањем ремети та правила јесте хулиган (и ништа друго), не мора он нечије осећаје повредити, и ствар је сваке земље (ово сам већ написао) хоће или или неће то толерисати, и да ли се борити и законски санкционисати хулиганизам. Русија ето санкционише, и то је њихов избор, неке не морају никако, опет њихов избор, рецимо једна "напредна западна земља" за иживљавање и уринирање по лешевима изриче драстичну меру укора. Убиство несрећног Француза са овим нема никакве везе, то је потпуно друга прича. Селекција негативних појава да би "подебљали" свој став је увек лош приступ. Такви смо, какви смо, аномалије би требали покушати одбацити, добре ствари узимати, красти и са запада, и (наравно много више) са истока, и са далеког истока, то је једина добитна формулла.

kome ti to?!

pre 11 godina

@djole
Nisi u pravu da je bilo koja od grozota koje spominjes unikatno srpska, svega toga ima I u nogo vecim kolicinama na zapadu ali iz nekog razloga ne primecujes: ljudi jeli ljude u nemackoj, rasisti policajci ubijaju ili zlostavljaju crnce ili arape, u austriji vise njih po 20 godina drzalo cerke ili druge jadnice u podrumu I radilo I'm da ne kazem sta, u irskoj I na drugim mestima vekovi seksualnog zlostavljanja dece, pa na kraju krajeva, pisao ti je spigl o ilegalnoj kupovini organa s kosova, gde svi sve znaju pa? Jel neko nekog negde goni za to? Ne kazem ja da ovde cvetaju ruze, ali nemoj zapad da uvodis u pricu ili poredjenje, I nemojte svi da se pravite da ne razumete zasto su ove devojke - pankerke bas crkvu odabrale da se bore protiv putina, nemam nista protiv da se bore protiv putina, I treba ako I'm se ne svidja, ali ovakav odabir mesta za tu borbu nema veze s borbom protiv putina

Djole

pre 11 godina

@kome ti to?
Pa Djole je poslao dva komentara: u prvom upravo kritikuje sto su to te cure upravo uradile u crkvi na takav nacin. Ne bi valjalo ni da su u skoli, bolnici...Malo pazljivije citaj.
Izopacenost je ista svugde u svetu - i kod nas su pre par godina iskasapljeni u banovicma decak i mladic (ne zna se sta je bilo sa tims lucajem). Za razliku od zapdadnih zemalja, kod nas se te stvari gurnu pod tephi. A najgorih zlocina ima svakodnevno i kod nas. Razlika je dakle, sto se kod nas zaborave i opravdavaju.
Citaj pazljivije.

i sve po zakonu

pre 11 godina

(Petar Pecikoza, 28. avgust 2012 21:13)
A zbog cega precutkujete, da je, upravo, ta crkva (Hram Hrista Spasitelja) od strane komunista, bio srusen do temelja (a na tom mesto napravljen bazen)? Zbog cega precutkujete, da je taj objenat, slucajno crkva, pre desetak godina, podignut u istom obliku i na istom mestu, gde je stajao i prethodni? Zbog cega u celu pricu gurate Boga??
Cak i iz ugla ateista, ne moze se prenebregnuti, da su vernici posebno osetljivi na svaki vanredni dogadjaj u i oko novosagredjenog, obnovljenog, a iz njihov ugla vaskrslog hrama! Bez obzira, sto je za vernike crkva, ili hram, "Bozija kuca", u ovu pricu ne treba ukljucivati Boga, nego samo stanje duha, strah, obicnih vernika, kojima je pre nekoliko decenija srusen isti takav, prelep objekat. Da li su se vernici uplasili da ce im 3 devojke ponovi srusiti crkvu, sigurno ne, ali se moramo sloziti, da je svaki vernik, duboko povredjen njihovim bahacenjem pred oltarom.
Ako je potpuno normalno, da se na zapadu, postuje cak i `dres kod`, ponasanje na odredjenom laickom mestu, zasto bi se smatralo normalnim, da iko u hramu radi sta zeli?
Zbog dugovno povredjenih vernika pravoslavne crkve sirom sveta, stresa i straha sta sledi, 3 nesrecne devojke su dobili po dve godine zatvora, a ne zbog sustine, sta su one tamo radili! Prica, oko uzdrmanosti Putina, ovim cirkusom, na mestu na kojem nije smeo da se dogodi, nije vredan ni pomena

Petar Pecikoza

pre 11 godina

Sramota me je da vidim da na B92 90% komentara ide protiv... NIje bitan muzicki izraz niti kvalitet njihovog panka, bitno je to sto realno nisu pocinile nikakav prekrsaj, a iskazale su stav!

One su iskazale svoje misljenje protiv rezima, protiv "saradnje" crkve i vlasti, protiv manipulacije Hristom i hriscanstvom, protiv diktature!

Sta, kao huliganizam? Huliganizam podrazumeva nasilje, fizicnu destrukciju nekoga ili necega. Huligan je onaj sto je murkanu gurao baklju u usta, oni sto su izmasakrirali onog Francuza ili vi sto pri sakriveni iza "demonstracija" kradete i lomite grad. Sta su i koga one unistile za 2 minuta svog nedestruktivnog performansa koji vam se moze svideti ili ne?

Sta, kao, uvredili su Boga? Ili vernike? Pa kakva je to vera koju nekoliko klinki u sarenoj odeci moze uzdrmati? Kakav je to Bog koji se vredja zbog toga sto ga razdvajaju od drzave? Realno nisu uvredili prave vernike, vec su na njihovoj strani u tome da se vera udalji od drzave.

Jedino sto su se drznule pipnuti autoritet, a svi dobro znamo sta naci autoritet u Rusiji. Ne plasi se Putin njih naravno, mogao ih je i osloboditi, ali ovo je za nauk, da ruska raja shvati sta je ceka ako pomene "d" od demokratije.

Ja im cestitam jer su iskazale misljenje celom svetu i sa 6 godina iza resetaka platile slobodu u koju veruju. One su slobodne! A vi? Sta ste vi uradili za svoju slobodu?

Darth Shone

pre 11 godina

Mozda se i plasi, mozda ne... ali komentari su bas na "mestu", da su one ismevale Obamu ili nekog drugog lidera, ovde bi se naslo milion podrzavalaca istih... ali kao je u pitanju precednik rusije, onda jadne one koje se usude da ismevaju takvu gromadu coveka, celicnog vodju... ooops predsednika..... jednostavno nisu zasluzile takvu kaznu i gotovo...

KKKK

pre 11 godina

Kad vidim ove komentare potpuno je jasno kako je Srpski narod iznedrio toliko otkrivaca promaje u studijima za snimanje sletanja na mesec. Neunistivi su, ni pomracenje sunca im nije moglo nista jer su se bili dobro sakrili.

evita

pre 11 godina

A njihov nastup nije uopste spinovan, jel'te? Ovo je moglo da padne na pamet samo "doktorima" iz zapadnih zemalja kojima Putin bas ide na zivce...

Vlajko

pre 11 godina

Devojke misle da rade nešto korisno za društvo u kojem žive, bore se za neke svoje stavove za koje smatraju da su slobodarski, napredniji. Verovatno je tako. Uglavnom glupost ili nedozrelu budalaštinu koju su napravile, sada plaćaju i to je ok. Kada izađu, možda će napraviti još neku i opet će im se suditi i opet će dobiti zasluženo. A možda će se i opametiti?!? Inače su nebitne u istoriji i apsolutno neće pokrenuti nikakav novi storijski tok. Što ih duže pominju na medijima, sve su mi besmislenije i ne mogu da odolim a da ne kažem neku u korist toga.

Djole

pre 11 godina

@Divos:

Izvinite a otkud vam ideja da je zapadni sve izopacen, a Vas svet nije? Ja imam upravoo suprotnos iskustvo a druzim se sa mnogim ljudima iz oba sveta (kad ih vec delite) - Peranovic se nije desio Nemcima, nit Pahomije, niti gnusna ubistva po celoj zemlji Srbiji. Takodje, u normalnoj zemlji, deca ne bi pisala parole Pravda za (idiota) Urosa jer bi ih rotidelji poslali u popravni dom. Takodje, u normalnoj zemlji deca huligana koja su jurila i tukla onog Francuza sigurno ne bi cinila sve nelegalne radnje (i verovatno placanje ko zna koga ) da te njigove debile i huligane puste iz zatvora. Ko je izopacen? da niste Vi moralni Srbi koji balavite krisom i jurite klinke a u kuci ste super moralni pravoslavci muzevi? Izopaceni zapad. Aha. Neizopacena Srbija je mnogo opasnija za zivot. Ove ovde su nebitne, to napisah pre 5 minuta, ali me ovi polu fasisticki stavovi ljudi koji nemaju veze sa drugim zemljama navode na pomisao da nas treba izolovati .

Anonimus

pre 11 godina

U principu kraj velikih vladara pocinjao je pesmom. Kako onda da se ne plasi neko tako mali kao sto je Putko. Lavinu pokrece pahulja, stihiju kap kise...eto on je upravo stvorio najsiri moguci opozicini blok.

Baron fon Blacenburg

pre 11 godina

Svaki diktator je sujetan i osvetoljubiv. Makar se radilo samo o tri devojke, Gariju Kasparovu . . . Plaše se talasanja.

sima zima

pre 11 godina

Ajde da se ne lažemo. Jedini razlog zašto su ove tri netalentovane ružnjikave žene dobile ovoliku medijsku pažnju je što su pevale protiv Putina. Da je njho ispad u crkvi bio protiv bilo čega drugog dobile bi istu kaznu i niko ne bi čuo za njih. Njima se sudi za huliganstvo, a ne za pesmu o Putinu. Toliku kaznu bio dobile u bilo kojo zemlji. Da su tu istu pesmu izvele na ulici, ne bi ih niko hapsio. Možda bi ih neko ko živi u blizini oterao kad mu dojadi to neartikulisano krištanje.

Video sam slike njihovog ispada u prirodnjačkom muzeju. Ja za takve ljude jedostavno ne mogu da imam nikakav respekt. Ja da se nađem sa detetom u muzeju i takve spodobe da počnu da izvode svoj performans našamaro bi ih i izbacio iz muzeja, protestvovali oni za ili prtiv neznam čega.

A što se tiče Rusije i Putina promena će biti, to je neizbežno. Samo se nadam da Rusi te promene neće asocirati sa ovim spodobama pa da im se ogade.

andreas kisser

pre 11 godina

@divos

cekaj, ako sam dobro razumeo, na nacin na koji govoris o 'huliganizmu' na kraju svog komentara, ti izgleda stavljas znak jednakosti izmedju 'nastupa' ovih devojaka u crkvi (koju sve vreme nazivas 'hramom bozjim') i npr tatonovog ubistva u beogradu!? jesi li ti svestan kakvu zamenu teza cinis pokusavajuci da ostanes u kontextu forme!?
pod dva, pa sta ako su nastupile u crkvi? jel to mozda neka zvanicna drzavna, vladina ustanova? povredila su osecanja vernika!? pa sta, i moja osecanja kao vernika redovno vredjaju amfilohije, filaret, irinej, lavrentije i slicna bulumenta, time sto se kao nesluzbena lica mesaju u poslove drzave, ne placaju porez na prihod, praktikuju nadri-lekarstvo, redovno pozivaju na nasilje i cine slicna krivicna dela, pa nemam kome da se zalim! necija osecanja se redovno vredjaju na svakom protestu, ulicnoj manifestaciji ili strajku, ali se ne secam da je neko kaznjen visegodisnjom kaznom zatvora zbog performansa na protestu. secam se da je argument nekih od dezurnih srpskih svaznalaca (samo ne znaju da rade) po ovom pitanju bio 'da su to uradili u katedrali sv. pavla u londonu, videli bi kako bi prosle'! evo, kao neko ko zivi u britaniji da vam saopstim kako bi prosli: izbacila bi ih prva patrola policije, a sudija bi im verovatno dao po 200 sati drustveno-korisnog rada jednom nedeljno!
inace slazem se da se putin ovih riba plasi ko sto se ja plasim amfilohijeve kletve! to na zalost samo govori o autizmu ruskog drustva, ali to je vec druga tema.

Nik

pre 11 godina

Isti glumci druga predstava
http://plucer.livejournal.com/55710.html#comments
http://www.youtube.com/watch?v=52u9heE2Z84&feature=player_embedded
Citava zapadna propagadna masinerija ne moze protiv istine!

sisanje vesla

pre 11 godina

Napadanje zena na ulici i obaranje prolaznica na beton i simulacija neprirodnog seksa sa njima,orgije u prirodnjackom muzeju u sred bela dana,prevrtanje policijskog automobila,okupacija metroa u Moskvi,upadanje u Crkvu sa fantomkom na glavi,vredjanje vernika,psovanje svestenika,skrnavljenje oltara! Uopste mi nije jasno kako se tuzilac nije zalio jer je kazna blaga za sva kriminalna dela koja su pocinjena. Na zapadu bi bili deo najvece zatvorenicke populacije na svetu i to dugo,dugo vremena.

Nikola

pre 11 godina

hahaha bas me nasmeja da se nje uplasio Putin?
Nego kako nemci kaznjavaju za istu ucinjeno ..
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/339322/Tri-godine-zatvora-za-nemacke-imitatore-benda-Pusi-rajot

K

pre 11 godina

Jedan te isti komentator pod sto razlicitih "imena". Vec vidjeno na ovoj stranici.
Sto se tice Putina, ne boji se on samo ovih devojaka, nego i vecine naroda u Rusiji. Covek cije je vreme - proslost.

precanin

pre 11 godina

Braco Srbi, da li ste prepoznali hrabrost kod ovi zena ? A vi braco, na daleko cuveni po "hrabrosti" vasoj , cutite , a milion Srba sutra nema novce da kupi litru mleka i kilo hleba decama !? I vi se smejete ovim zenama ?a

laki

pre 11 godina

Kakvi bedni komentari mogu da se procitaju.Pa nisu one mislile doslovno da ih se Putin plasi,vec zbog stvari koje ce se pokrenuti,ako neko misli da je obican covek zadovoljan sa jednim diktatorom koji vazi ze jednog od najbogatijih u svetu sa po nekoliko privatnih helikoptera,aviona jahti,vila i brdo para,dok vecina u narodu zivi jadno,taj mora da je prilicno glup.Ne radi se ovde o coveku koji je za postovanje ljudskih prava i pravilniju raspodelu kolaca,vec o jednom beskrupuloznom diktatoru i prevarantu.Na koji nacin i zasto on moze imati toliko bogatstvo,zato sto je predsednik Rusije?Samo bolesni umovi i oni koji imaju koristi mogu takve da podrzavaju.

GoranM

pre 11 godina

Morao sam u trenutku da proverim na kom sam sajtu... Da se kojim slučajem trenutno dešava rušenje Čaušeskovog režima u Rumuniji, mislim da bi Srbi listom bili za Elenu i muža joj. Promenili smo se, baš smo se promenili.

Gari

pre 11 godina

Vidim, DSS, SNS, RS i druge rusofilske stranke preotimaju B92 pokusavajuci da promene javno mnjenje. Te strani kapital sa zapada, te izopaceni zapad, i slicno. A nije li izopaceno tri devojke, od kojih je jedna prelepa, i nakon toliko meseci u ruskom zatvoru (ove druge dve nisu bas najbolje prosle, realno:)), nazivati huliganima, a tolerisati "navijacke grupe", koje idu ulicom i razbijaju prozore, bilborde, kola, pa cak i glave, i ne nazivati ih huliganima, vec "nesretna deca". Nije li bolesno toliko se kunuti u Rusiju, koja od zapada nije nista bolja. Rusija, kao i Kina, takodje funkcionisu na principu kapitalizma, samo sto trziste nije slobodno, vec planirano, ali je poenta ista, bogacenje na stetu drugih, pa cak i sopstvenog stanovnistva. Gade mi se i zapad, i Rusi i Kinezi, a ponajvise mi, koji sve to posmatramo i komentarisemo i dozvoljavamo da nam drugi budu krivi i da se svadjamo koji je od onih drugih krivlji. Ti sto citas ovo i planiras da mi lupis minus ili plus, samo se pitaj, sta si time postigao da svoj zivot, ako ne zivot ljudi oko sebe ucinis boljim. Kad to pitanje sebi postavis, onda ces mozda razumeti zasto su ove tri devojke uradile to sto jesu, i zasto ih treba podrzati. Ustale su sa svoje stolice ispred kompjutera, i svoje su misljenje iznele javno, na nacin koji ce dopreti najdalje moguce, i za to su sada kaznjene. Ako cenis svoje misljenje i mislis da je bitno, ne ostavljaj ga ovde, vec negde gde ozvanja vise. Isto vazi i za mene. Vidimo se...

Bg

pre 11 godina

Odlicno su prosle. U Iranu bi ih kamenovali, u Saudiji odsekli ruke, a u Srbiji zatukli lopatama i stanglama. Pa i u samoj Rusiji bi jos pre koju godinu dok je Putin bio kapetan KGB-a dobile po 20 godina gulaga.

ish

pre 11 godina

Kakav bre punk sastav, kakve one pun-ker-ke ? One su se-ljan-ke, indoktrinirane i bez mnogo mozga. Ajd da napravimo guzvu, nije vazno da li sa ili bez ukusa. E ovaj neukus ce vas kostati 2 godine cuze. Zovite onu razvratnu madonu u posetu, donece vam (ne)moralnu podrsku.

Djole

pre 11 godina

Ovo je smesno - tolika glupost da izazove svetsku paznju, dakle mora biti placeno. Nije ovde sporna sloboda govora i misljenja vec nacin kako se izrazava. Ma ne moze niko ni u jednoj zemji da radi sta hoce, kad hoce i kako hoce. Mogle su da snime plocu, napisu knjigu, naprave demonstracije koje se prijave, naprave pozorisnu predstavu. ovako uletis nekom u kucu , crkvu, skolu, bolnicu i deres se - e pa to je anarhija. Uopste nije bitno sta su htele da kazu jer svako osvescen, ozbiljan i pismen to radi na civilizacijski prihvatljiv nacin> Crkva me ne zanima ovde (mada treba postovati ljude koji veruju - to je njihova sloboda, zar ne???), zanima me kako niko ne primacuje da se ponasaju na vrlo neartikulisan nacin koji vodi u anarhiju. Anarhija, priznacete , ne postoji nigde na svetu. Uopste ne razumm te koji se dive dranju u crkvi. Mnogo su mi vise za postovanje ljudi koji se za slobodu govora bore ozbiljnim reportazama, cesto rizicnim, kontraverznim knjigama itd. Ove ni u do umetnosti, ni d od demokratije - puko namesteni glupiranje. Sto mogi rekose, u Nemackoj ili Finskoj, ne saecam se, je neko isto pokusao pa zavrsio u zatvoru. Opasuljite se i nemojte biti toliiiiiko detinjasti i davati toliiiiiko nepromisljene komentare. Obicne neznalice. Ako uzmu i one lopate hoce i to biti bas super hrabro i kul? U ostvarivanju ljudskih prava je jako vazno ne ugrozavati nicija druga prava.

Logic

pre 11 godina

Mnogo revolucija poslednjih godina, mnogo prideva uz reč "revolucija", bilo i "okupacija" i pobuna. Ova Pussy pobuna je sigurno zabrinjavajuća jer preti da preraste u Oglodani Batak Revoluciju. Preti istrebljenje pernate populacije, svestan je Putin toga, to ga i plaši. I gde je tu revolucionarna doslednost,zbog čega se jedna Pussy revolucionarka onoliko trudila za produžetak medveđe vrste, a da se druga vrsta uništi zbog džebane?

Zvonimir

pre 11 godina

Putin da se plasi vas? Covek je crni pojas, polomio bi vas on od batina vrlo lako, samo da se ne sluzite nekim oruzjem i da ne napadnete sve odjednom. A i tada bi verovatno uspeo da vas prebije, koliko je brz i spretan.

leksa

pre 11 godina

Nogo...sta bi sa Dzulijanom Ansazom,sta bi sa ocupacijom Vol Strita?
Meni to nekako zanimljivije od 3 pankerske koje su preko ovog marketing gerila pristupa uspele da skrenu paznju na sebe i svoje glupe i prizemne pesme..

3 curice male

pre 11 godina

prije nekih cca 20god svirao je bend "čmarni ubrusčići" ? imali su hit "3 curice male"
3 curice male našle gurca smrznutog u snjegu , pa ga pušu nebi li mu povratile dušu. "

Divos

pre 11 godina

Много незаслужене медијске пажње је добило ово суђење, и много популарности за ове даме које очито имају велике проблеме у глави. Прва, и основна ствар, не суди се чланицама овог бенда што су прозивале и вређале председника Русије (Владимир Владимирович сигурно никад и није чуо за њих), нити зато што свирају музику коју свирају, нити зато што порно-фотографијама показују и доказују своју изопаченост, а гнусне и дегутантне слике шаљу интернетом народним масама (ваљда да би у истим уживали такође изопачени ликови из напредног западног света), нити зато што су политички неподобне, не, није суђење ради тога, суди им се због хулиганства.
Свака земља, свака држава има избор, да се бори против хулиганства, или не, да кроз кривични закон и у судском процесу санкционише хулиганство, блаже или строжије, ствар је државе, па и Русије, не морају и никако, и то је ствар сваке државе.
Било је пуно претходних дана коментара, али оне јесу починиле хулиганство, и то у храму божјем, опет кажем, да ли ће изречене казне бити преблаге и престроге, ствар је Русије.
Али било је много ових дана душебрижника, лажних моралиста, који су стали у одбрану овог дела хулиганства, згражавали се, осуђивали Русију, исмијавали руски систем.
Ипак да им поручим, све је то лепо, али колико сутра, кад постанете и ви, или ваша деца мета и жртва хулиганства (а то је на жалост све реалније), можда ћете тада рећи, па можда се против хулиганства ипак треба борити. И сигурно ћете променити мишљење

bivši

pre 11 godina

Nemojte da se zamerate samo srpskoj crkvi, ima da vam prizovu kišu kad ste bez kišobrana ili lopatom u glavu ili da vas pregaze džipom ma crkva je to, ono su uvek na vlasti.

sale

pre 11 godina

Koliko vas se plasi i koliko nacija ne voli Putina, to su pokazali i na izborima izabravsi bas njega medju gomilom drugih.Sumnjam da vas se plasi, vi ste ono zrno koje pokusava postati kukolj koji zaliva neka druga strana koja ima cilj dovesti Rusiju kao u vreme Gorbacova i Jeljcina.
Narodu je dosta toga i zato vi mastite resetke.

z0

pre 11 godina

"Mi, zajedno sa mnogim drugim stanovnicima ove zemlje, izgaramo od želje da srušimo Putinov monopol, s obzirom na to da njegova slika više ne deluje tako strašno. To je zapravo samo iluzija, kreirana od strane doktora za spinovanje i vladinih televizijskih kanala"

Zato novac stranih zapadnih sluzbi u vasim dzepovima nije iluzija. Stari oprobani recept vec vidjen XY puta.

dk

pre 11 godina

Naravno da se plase. Ne direktno vas tri, vec uticaja koje ste napravili na narod u Rusiji. Svi autokratsko-diktatorski rezimi kao sto je ovaj Rusiji se boje bilo kakve kritike vlasti zato su i tako surovi u neutralisanju iste. Ipak to je stratgija bumerang.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Da budem iskren svako normalan bi se uplasio?!Zbog toga ste valjda i "corkirani". Sreca je da postoje drzave, one koje su juce htele da izvrse invaziju na tudju ambasadu kako bi sprecili azil gospodina Asanza a, koje u vasim performansima vide umetnost.

sale

pre 11 godina

Koliko vas se plasi i koliko nacija ne voli Putina, to su pokazali i na izborima izabravsi bas njega medju gomilom drugih.Sumnjam da vas se plasi, vi ste ono zrno koje pokusava postati kukolj koji zaliva neka druga strana koja ima cilj dovesti Rusiju kao u vreme Gorbacova i Jeljcina.
Narodu je dosta toga i zato vi mastite resetke.

z0

pre 11 godina

"Mi, zajedno sa mnogim drugim stanovnicima ove zemlje, izgaramo od želje da srušimo Putinov monopol, s obzirom na to da njegova slika više ne deluje tako strašno. To je zapravo samo iluzija, kreirana od strane doktora za spinovanje i vladinih televizijskih kanala"

Zato novac stranih zapadnih sluzbi u vasim dzepovima nije iluzija. Stari oprobani recept vec vidjen XY puta.

leksa

pre 11 godina

Nogo...sta bi sa Dzulijanom Ansazom,sta bi sa ocupacijom Vol Strita?
Meni to nekako zanimljivije od 3 pankerske koje su preko ovog marketing gerila pristupa uspele da skrenu paznju na sebe i svoje glupe i prizemne pesme..

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Da budem iskren svako normalan bi se uplasio?!Zbog toga ste valjda i "corkirani". Sreca je da postoje drzave, one koje su juce htele da izvrse invaziju na tudju ambasadu kako bi sprecili azil gospodina Asanza a, koje u vasim performansima vide umetnost.

Divos

pre 11 godina

Много незаслужене медијске пажње је добило ово суђење, и много популарности за ове даме које очито имају велике проблеме у глави. Прва, и основна ствар, не суди се чланицама овог бенда што су прозивале и вређале председника Русије (Владимир Владимирович сигурно никад и није чуо за њих), нити зато што свирају музику коју свирају, нити зато што порно-фотографијама показују и доказују своју изопаченост, а гнусне и дегутантне слике шаљу интернетом народним масама (ваљда да би у истим уживали такође изопачени ликови из напредног западног света), нити зато што су политички неподобне, не, није суђење ради тога, суди им се због хулиганства.
Свака земља, свака држава има избор, да се бори против хулиганства, или не, да кроз кривични закон и у судском процесу санкционише хулиганство, блаже или строжије, ствар је државе, па и Русије, не морају и никако, и то је ствар сваке државе.
Било је пуно претходних дана коментара, али оне јесу починиле хулиганство, и то у храму божјем, опет кажем, да ли ће изречене казне бити преблаге и престроге, ствар је Русије.
Али било је много ових дана душебрижника, лажних моралиста, који су стали у одбрану овог дела хулиганства, згражавали се, осуђивали Русију, исмијавали руски систем.
Ипак да им поручим, све је то лепо, али колико сутра, кад постанете и ви, или ваша деца мета и жртва хулиганства (а то је на жалост све реалније), можда ћете тада рећи, па можда се против хулиганства ипак треба борити. И сигурно ћете променити мишљење

ish

pre 11 godina

Kakav bre punk sastav, kakve one pun-ker-ke ? One su se-ljan-ke, indoktrinirane i bez mnogo mozga. Ajd da napravimo guzvu, nije vazno da li sa ili bez ukusa. E ovaj neukus ce vas kostati 2 godine cuze. Zovite onu razvratnu madonu u posetu, donece vam (ne)moralnu podrsku.

3 curice male

pre 11 godina

prije nekih cca 20god svirao je bend "čmarni ubrusčići" ? imali su hit "3 curice male"
3 curice male našle gurca smrznutog u snjegu , pa ga pušu nebi li mu povratile dušu. "

sisanje vesla

pre 11 godina

Napadanje zena na ulici i obaranje prolaznica na beton i simulacija neprirodnog seksa sa njima,orgije u prirodnjackom muzeju u sred bela dana,prevrtanje policijskog automobila,okupacija metroa u Moskvi,upadanje u Crkvu sa fantomkom na glavi,vredjanje vernika,psovanje svestenika,skrnavljenje oltara! Uopste mi nije jasno kako se tuzilac nije zalio jer je kazna blaga za sva kriminalna dela koja su pocinjena. Na zapadu bi bili deo najvece zatvorenicke populacije na svetu i to dugo,dugo vremena.

Nikola

pre 11 godina

hahaha bas me nasmeja da se nje uplasio Putin?
Nego kako nemci kaznjavaju za istu ucinjeno ..
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/339322/Tri-godine-zatvora-za-nemacke-imitatore-benda-Pusi-rajot

dk

pre 11 godina

Naravno da se plase. Ne direktno vas tri, vec uticaja koje ste napravili na narod u Rusiji. Svi autokratsko-diktatorski rezimi kao sto je ovaj Rusiji se boje bilo kakve kritike vlasti zato su i tako surovi u neutralisanju iste. Ipak to je stratgija bumerang.

evita

pre 11 godina

A njihov nastup nije uopste spinovan, jel'te? Ovo je moglo da padne na pamet samo "doktorima" iz zapadnih zemalja kojima Putin bas ide na zivce...

bivši

pre 11 godina

Nemojte da se zamerate samo srpskoj crkvi, ima da vam prizovu kišu kad ste bez kišobrana ili lopatom u glavu ili da vas pregaze džipom ma crkva je to, ono su uvek na vlasti.

Djole

pre 11 godina

Ovo je smesno - tolika glupost da izazove svetsku paznju, dakle mora biti placeno. Nije ovde sporna sloboda govora i misljenja vec nacin kako se izrazava. Ma ne moze niko ni u jednoj zemji da radi sta hoce, kad hoce i kako hoce. Mogle su da snime plocu, napisu knjigu, naprave demonstracije koje se prijave, naprave pozorisnu predstavu. ovako uletis nekom u kucu , crkvu, skolu, bolnicu i deres se - e pa to je anarhija. Uopste nije bitno sta su htele da kazu jer svako osvescen, ozbiljan i pismen to radi na civilizacijski prihvatljiv nacin> Crkva me ne zanima ovde (mada treba postovati ljude koji veruju - to je njihova sloboda, zar ne???), zanima me kako niko ne primacuje da se ponasaju na vrlo neartikulisan nacin koji vodi u anarhiju. Anarhija, priznacete , ne postoji nigde na svetu. Uopste ne razumm te koji se dive dranju u crkvi. Mnogo su mi vise za postovanje ljudi koji se za slobodu govora bore ozbiljnim reportazama, cesto rizicnim, kontraverznim knjigama itd. Ove ni u do umetnosti, ni d od demokratije - puko namesteni glupiranje. Sto mogi rekose, u Nemackoj ili Finskoj, ne saecam se, je neko isto pokusao pa zavrsio u zatvoru. Opasuljite se i nemojte biti toliiiiiko detinjasti i davati toliiiiiko nepromisljene komentare. Obicne neznalice. Ako uzmu i one lopate hoce i to biti bas super hrabro i kul? U ostvarivanju ljudskih prava je jako vazno ne ugrozavati nicija druga prava.

Djole

pre 11 godina

@Divos:

Izvinite a otkud vam ideja da je zapadni sve izopacen, a Vas svet nije? Ja imam upravoo suprotnos iskustvo a druzim se sa mnogim ljudima iz oba sveta (kad ih vec delite) - Peranovic se nije desio Nemcima, nit Pahomije, niti gnusna ubistva po celoj zemlji Srbiji. Takodje, u normalnoj zemlji, deca ne bi pisala parole Pravda za (idiota) Urosa jer bi ih rotidelji poslali u popravni dom. Takodje, u normalnoj zemlji deca huligana koja su jurila i tukla onog Francuza sigurno ne bi cinila sve nelegalne radnje (i verovatno placanje ko zna koga ) da te njigove debile i huligane puste iz zatvora. Ko je izopacen? da niste Vi moralni Srbi koji balavite krisom i jurite klinke a u kuci ste super moralni pravoslavci muzevi? Izopaceni zapad. Aha. Neizopacena Srbija je mnogo opasnija za zivot. Ove ovde su nebitne, to napisah pre 5 minuta, ali me ovi polu fasisticki stavovi ljudi koji nemaju veze sa drugim zemljama navode na pomisao da nas treba izolovati .

GoranM

pre 11 godina

Morao sam u trenutku da proverim na kom sam sajtu... Da se kojim slučajem trenutno dešava rušenje Čaušeskovog režima u Rumuniji, mislim da bi Srbi listom bili za Elenu i muža joj. Promenili smo se, baš smo se promenili.

laki

pre 11 godina

Kakvi bedni komentari mogu da se procitaju.Pa nisu one mislile doslovno da ih se Putin plasi,vec zbog stvari koje ce se pokrenuti,ako neko misli da je obican covek zadovoljan sa jednim diktatorom koji vazi ze jednog od najbogatijih u svetu sa po nekoliko privatnih helikoptera,aviona jahti,vila i brdo para,dok vecina u narodu zivi jadno,taj mora da je prilicno glup.Ne radi se ovde o coveku koji je za postovanje ljudskih prava i pravilniju raspodelu kolaca,vec o jednom beskrupuloznom diktatoru i prevarantu.Na koji nacin i zasto on moze imati toliko bogatstvo,zato sto je predsednik Rusije?Samo bolesni umovi i oni koji imaju koristi mogu takve da podrzavaju.

i sve po zakonu

pre 11 godina

(Petar Pecikoza, 28. avgust 2012 21:13)
A zbog cega precutkujete, da je, upravo, ta crkva (Hram Hrista Spasitelja) od strane komunista, bio srusen do temelja (a na tom mesto napravljen bazen)? Zbog cega precutkujete, da je taj objenat, slucajno crkva, pre desetak godina, podignut u istom obliku i na istom mestu, gde je stajao i prethodni? Zbog cega u celu pricu gurate Boga??
Cak i iz ugla ateista, ne moze se prenebregnuti, da su vernici posebno osetljivi na svaki vanredni dogadjaj u i oko novosagredjenog, obnovljenog, a iz njihov ugla vaskrslog hrama! Bez obzira, sto je za vernike crkva, ili hram, "Bozija kuca", u ovu pricu ne treba ukljucivati Boga, nego samo stanje duha, strah, obicnih vernika, kojima je pre nekoliko decenija srusen isti takav, prelep objekat. Da li su se vernici uplasili da ce im 3 devojke ponovi srusiti crkvu, sigurno ne, ali se moramo sloziti, da je svaki vernik, duboko povredjen njihovim bahacenjem pred oltarom.
Ako je potpuno normalno, da se na zapadu, postuje cak i `dres kod`, ponasanje na odredjenom laickom mestu, zasto bi se smatralo normalnim, da iko u hramu radi sta zeli?
Zbog dugovno povredjenih vernika pravoslavne crkve sirom sveta, stresa i straha sta sledi, 3 nesrecne devojke su dobili po dve godine zatvora, a ne zbog sustine, sta su one tamo radili! Prica, oko uzdrmanosti Putina, ovim cirkusom, na mestu na kojem nije smeo da se dogodi, nije vredan ni pomena

precanin

pre 11 godina

Braco Srbi, da li ste prepoznali hrabrost kod ovi zena ? A vi braco, na daleko cuveni po "hrabrosti" vasoj , cutite , a milion Srba sutra nema novce da kupi litru mleka i kilo hleba decama !? I vi se smejete ovim zenama ?a

Gari

pre 11 godina

Vidim, DSS, SNS, RS i druge rusofilske stranke preotimaju B92 pokusavajuci da promene javno mnjenje. Te strani kapital sa zapada, te izopaceni zapad, i slicno. A nije li izopaceno tri devojke, od kojih je jedna prelepa, i nakon toliko meseci u ruskom zatvoru (ove druge dve nisu bas najbolje prosle, realno:)), nazivati huliganima, a tolerisati "navijacke grupe", koje idu ulicom i razbijaju prozore, bilborde, kola, pa cak i glave, i ne nazivati ih huliganima, vec "nesretna deca". Nije li bolesno toliko se kunuti u Rusiju, koja od zapada nije nista bolja. Rusija, kao i Kina, takodje funkcionisu na principu kapitalizma, samo sto trziste nije slobodno, vec planirano, ali je poenta ista, bogacenje na stetu drugih, pa cak i sopstvenog stanovnistva. Gade mi se i zapad, i Rusi i Kinezi, a ponajvise mi, koji sve to posmatramo i komentarisemo i dozvoljavamo da nam drugi budu krivi i da se svadjamo koji je od onih drugih krivlji. Ti sto citas ovo i planiras da mi lupis minus ili plus, samo se pitaj, sta si time postigao da svoj zivot, ako ne zivot ljudi oko sebe ucinis boljim. Kad to pitanje sebi postavis, onda ces mozda razumeti zasto su ove tri devojke uradile to sto jesu, i zasto ih treba podrzati. Ustale su sa svoje stolice ispred kompjutera, i svoje su misljenje iznele javno, na nacin koji ce dopreti najdalje moguce, i za to su sada kaznjene. Ako cenis svoje misljenje i mislis da je bitno, ne ostavljaj ga ovde, vec negde gde ozvanja vise. Isto vazi i za mene. Vidimo se...

Darth Shone

pre 11 godina

Mozda se i plasi, mozda ne... ali komentari su bas na "mestu", da su one ismevale Obamu ili nekog drugog lidera, ovde bi se naslo milion podrzavalaca istih... ali kao je u pitanju precednik rusije, onda jadne one koje se usude da ismevaju takvu gromadu coveka, celicnog vodju... ooops predsednika..... jednostavno nisu zasluzile takvu kaznu i gotovo...

Nik

pre 11 godina

Isti glumci druga predstava
http://plucer.livejournal.com/55710.html#comments
http://www.youtube.com/watch?v=52u9heE2Z84&feature=player_embedded
Citava zapadna propagadna masinerija ne moze protiv istine!

Petar Pecikoza

pre 11 godina

Sramota me je da vidim da na B92 90% komentara ide protiv... NIje bitan muzicki izraz niti kvalitet njihovog panka, bitno je to sto realno nisu pocinile nikakav prekrsaj, a iskazale su stav!

One su iskazale svoje misljenje protiv rezima, protiv "saradnje" crkve i vlasti, protiv manipulacije Hristom i hriscanstvom, protiv diktature!

Sta, kao huliganizam? Huliganizam podrazumeva nasilje, fizicnu destrukciju nekoga ili necega. Huligan je onaj sto je murkanu gurao baklju u usta, oni sto su izmasakrirali onog Francuza ili vi sto pri sakriveni iza "demonstracija" kradete i lomite grad. Sta su i koga one unistile za 2 minuta svog nedestruktivnog performansa koji vam se moze svideti ili ne?

Sta, kao, uvredili su Boga? Ili vernike? Pa kakva je to vera koju nekoliko klinki u sarenoj odeci moze uzdrmati? Kakav je to Bog koji se vredja zbog toga sto ga razdvajaju od drzave? Realno nisu uvredili prave vernike, vec su na njihovoj strani u tome da se vera udalji od drzave.

Jedino sto su se drznule pipnuti autoritet, a svi dobro znamo sta naci autoritet u Rusiji. Ne plasi se Putin njih naravno, mogao ih je i osloboditi, ali ovo je za nauk, da ruska raja shvati sta je ceka ako pomene "d" od demokratije.

Ja im cestitam jer su iskazale misljenje celom svetu i sa 6 godina iza resetaka platile slobodu u koju veruju. One su slobodne! A vi? Sta ste vi uradili za svoju slobodu?

K

pre 11 godina

Jedan te isti komentator pod sto razlicitih "imena". Vec vidjeno na ovoj stranici.
Sto se tice Putina, ne boji se on samo ovih devojaka, nego i vecine naroda u Rusiji. Covek cije je vreme - proslost.

sima zima

pre 11 godina

Ajde da se ne lažemo. Jedini razlog zašto su ove tri netalentovane ružnjikave žene dobile ovoliku medijsku pažnju je što su pevale protiv Putina. Da je njho ispad u crkvi bio protiv bilo čega drugog dobile bi istu kaznu i niko ne bi čuo za njih. Njima se sudi za huliganstvo, a ne za pesmu o Putinu. Toliku kaznu bio dobile u bilo kojo zemlji. Da su tu istu pesmu izvele na ulici, ne bi ih niko hapsio. Možda bi ih neko ko živi u blizini oterao kad mu dojadi to neartikulisano krištanje.

Video sam slike njihovog ispada u prirodnjačkom muzeju. Ja za takve ljude jedostavno ne mogu da imam nikakav respekt. Ja da se nađem sa detetom u muzeju i takve spodobe da počnu da izvode svoj performans našamaro bi ih i izbacio iz muzeja, protestvovali oni za ili prtiv neznam čega.

A što se tiče Rusije i Putina promena će biti, to je neizbežno. Samo se nadam da Rusi te promene neće asocirati sa ovim spodobama pa da im se ogade.

KKKK

pre 11 godina

Kad vidim ove komentare potpuno je jasno kako je Srpski narod iznedrio toliko otkrivaca promaje u studijima za snimanje sletanja na mesec. Neunistivi su, ni pomracenje sunca im nije moglo nista jer su se bili dobro sakrili.

Zvonimir

pre 11 godina

Putin da se plasi vas? Covek je crni pojas, polomio bi vas on od batina vrlo lako, samo da se ne sluzite nekim oruzjem i da ne napadnete sve odjednom. A i tada bi verovatno uspeo da vas prebije, koliko je brz i spretan.

Bg

pre 11 godina

Odlicno su prosle. U Iranu bi ih kamenovali, u Saudiji odsekli ruke, a u Srbiji zatukli lopatama i stanglama. Pa i u samoj Rusiji bi jos pre koju godinu dok je Putin bio kapetan KGB-a dobile po 20 godina gulaga.

Baron fon Blacenburg

pre 11 godina

Svaki diktator je sujetan i osvetoljubiv. Makar se radilo samo o tri devojke, Gariju Kasparovu . . . Plaše se talasanja.

andreas kisser

pre 11 godina

@divos

cekaj, ako sam dobro razumeo, na nacin na koji govoris o 'huliganizmu' na kraju svog komentara, ti izgleda stavljas znak jednakosti izmedju 'nastupa' ovih devojaka u crkvi (koju sve vreme nazivas 'hramom bozjim') i npr tatonovog ubistva u beogradu!? jesi li ti svestan kakvu zamenu teza cinis pokusavajuci da ostanes u kontextu forme!?
pod dva, pa sta ako su nastupile u crkvi? jel to mozda neka zvanicna drzavna, vladina ustanova? povredila su osecanja vernika!? pa sta, i moja osecanja kao vernika redovno vredjaju amfilohije, filaret, irinej, lavrentije i slicna bulumenta, time sto se kao nesluzbena lica mesaju u poslove drzave, ne placaju porez na prihod, praktikuju nadri-lekarstvo, redovno pozivaju na nasilje i cine slicna krivicna dela, pa nemam kome da se zalim! necija osecanja se redovno vredjaju na svakom protestu, ulicnoj manifestaciji ili strajku, ali se ne secam da je neko kaznjen visegodisnjom kaznom zatvora zbog performansa na protestu. secam se da je argument nekih od dezurnih srpskih svaznalaca (samo ne znaju da rade) po ovom pitanju bio 'da su to uradili u katedrali sv. pavla u londonu, videli bi kako bi prosle'! evo, kao neko ko zivi u britaniji da vam saopstim kako bi prosli: izbacila bi ih prva patrola policije, a sudija bi im verovatno dao po 200 sati drustveno-korisnog rada jednom nedeljno!
inace slazem se da se putin ovih riba plasi ko sto se ja plasim amfilohijeve kletve! to na zalost samo govori o autizmu ruskog drustva, ali to je vec druga tema.

kome ti to?!

pre 11 godina

@djole
Nisi u pravu da je bilo koja od grozota koje spominjes unikatno srpska, svega toga ima I u nogo vecim kolicinama na zapadu ali iz nekog razloga ne primecujes: ljudi jeli ljude u nemackoj, rasisti policajci ubijaju ili zlostavljaju crnce ili arape, u austriji vise njih po 20 godina drzalo cerke ili druge jadnice u podrumu I radilo I'm da ne kazem sta, u irskoj I na drugim mestima vekovi seksualnog zlostavljanja dece, pa na kraju krajeva, pisao ti je spigl o ilegalnoj kupovini organa s kosova, gde svi sve znaju pa? Jel neko nekog negde goni za to? Ne kazem ja da ovde cvetaju ruze, ali nemoj zapad da uvodis u pricu ili poredjenje, I nemojte svi da se pravite da ne razumete zasto su ove devojke - pankerke bas crkvu odabrale da se bore protiv putina, nemam nista protiv da se bore protiv putina, I treba ako I'm se ne svidja, ali ovakav odabir mesta za tu borbu nema veze s borbom protiv putina

Anonimus

pre 11 godina

U principu kraj velikih vladara pocinjao je pesmom. Kako onda da se ne plasi neko tako mali kao sto je Putko. Lavinu pokrece pahulja, stihiju kap kise...eto on je upravo stvorio najsiri moguci opozicini blok.

Divos

pre 11 godina

@andreas kisser,@Djole
Нисте пажљиво читали мој коментар, и тумачите речи које нисам написао, и неке исконструисане ставове који би требали произилазити из мојих ненаписаних речи. Наравно да наш свет, ни западни нису изопачени (нити сам то икада написао), али написао јесам, изопачени ликови из напредног западног света (наравно задње речи су сарказам), и баш из разлога јер из тог напредног западног света долазе (монтиране) осуде, и неразумна медијска пажња једном безначајном случају. Постоје правила понашања, не само у владиним установама, него у свим другим, цркви, библиотеци. школама, па рецимо и у луциферовом храму-кладионици (овај задњи и сам редовито посећујем, признајем грех), онај ко својим асоцијалним и вулгарним понашањем ремети та правила јесте хулиган (и ништа друго), не мора он нечије осећаје повредити, и ствар је сваке земље (ово сам већ написао) хоће или или неће то толерисати, и да ли се борити и законски санкционисати хулиганизам. Русија ето санкционише, и то је њихов избор, неке не морају никако, опет њихов избор, рецимо једна "напредна западна земља" за иживљавање и уринирање по лешевима изриче драстичну меру укора. Убиство несрећног Француза са овим нема никакве везе, то је потпуно друга прича. Селекција негативних појава да би "подебљали" свој став је увек лош приступ. Такви смо, какви смо, аномалије би требали покушати одбацити, добре ствари узимати, красти и са запада, и (наравно много више) са истока, и са далеког истока, то је једина добитна формулла.

Esteta

pre 11 godina

E, znate sta, u ovu duboko filozofsku raspravu o tome sta je bitnije, sloboda izrazavanja ili postovanja institucija, da ne sirim, ne bih da se ukljucujem. Ipak, moram da reagujem na neke ocigledne slepce, koji ove devojke nazivaju ruznim! Pa bre ova u beloj kosuljici sa punim ustima lepa, brate, ko san! Andjeo! Ove druge dve su mozda samo u poredjenju sa ovom prvom ruznjikave, ali ni njima nista ne fali. Uzmi u obzir da u ruskom zatvoru bas i nema solarijum i frizerski/kozmeticki saloni... Grehota je sto ih osudise, jer licno preferiram devojke sa stavom, pa makar ga i na ekstreman nacin delile sa svetom. A one Putinove curice sto su polu-gole prale kola, one su ok? E licemeri moji... I dalje ne mogu da se nagledam ove u beloj kosulji... kakva steta.

mina

pre 11 godina

Kada bi svet čuo za njih da su se borile muzikom da postanu popularne? i kada bi ovakvi forumi raspravljali o njima? Sve je stvar marketinga - a one su pronašle svoj način da za njih čuje ceo svet. Ne znam ni jednu njihovu pesmu, a verijem ni mnogi drugi koji sada protestvuju u njihovu korist. Dobar im je štos - uspele su da budu planetarno popularne - pa makar i ovako.

Vlajko

pre 11 godina

Devojke misle da rade nešto korisno za društvo u kojem žive, bore se za neke svoje stavove za koje smatraju da su slobodarski, napredniji. Verovatno je tako. Uglavnom glupost ili nedozrelu budalaštinu koju su napravile, sada plaćaju i to je ok. Kada izađu, možda će napraviti još neku i opet će im se suditi i opet će dobiti zasluženo. A možda će se i opametiti?!? Inače su nebitne u istoriji i apsolutno neće pokrenuti nikakav novi storijski tok. Što ih duže pominju na medijima, sve su mi besmislenije i ne mogu da odolim a da ne kažem neku u korist toga.

studentnijezapaliozito

pre 11 godina

To da se Putin stvarno uplasio kritike ili nezadovoljstva je potpuno ocigledno, cim je tako zestoko "demokratski" optuzio i osudio ceo jedan bend. U maniru mnogih despota pre njega je reagovao nesrazmernom upotrebom sile. Kome to nije jasno, neka pomisli na srpsko "nezavisno" pravosudje, povuce paralelu... ista skola.
Uostalom, kolicina i vrsta komentara na ovakvu vest sasvim jasno pokazuju da srpska filijala KGBa ne spava.
BTW, ko sada uredjuje komentare- pomenuta strana firma?
Kako bi se danas u Rusiji gledalo na "strane placenike", po najnovijim promenama njihovih zakona?

Gruja

pre 11 godina

Zasto niko od nasi medija nije objavio vest da je u Nemackoj grupa aktivista upala u katolicku crvku i izvela isti performans. Isti su uhapseni i preti im kazna od 3 godine zatvora.
Ili cinjenicu da se za isto delo u Engleskoj dobija 7 godina zatvora?
Pozdrav.

Logic

pre 11 godina

Mnogo revolucija poslednjih godina, mnogo prideva uz reč "revolucija", bilo i "okupacija" i pobuna. Ova Pussy pobuna je sigurno zabrinjavajuća jer preti da preraste u Oglodani Batak Revoluciju. Preti istrebljenje pernate populacije, svestan je Putin toga, to ga i plaši. I gde je tu revolucionarna doslednost,zbog čega se jedna Pussy revolucionarka onoliko trudila za produžetak medveđe vrste, a da se druga vrsta uništi zbog džebane?

Bocajlo

pre 11 godina

Ne mogu se cudu nacuditi i pitam se usput gde je kraj ovoj i slicnim glupostima. Nisam uopste fasciniran likom i delom predsednika Rusije ali zar iko normalan moze da pomisli da ove tri agresivne pank huliganke mogu da mu naprave ikakav problem. Usput ko su one. Egzibicionistkinje koje su se malo ludirale i videle da im to, zahvaljujuci kojecemu kao prolazi. Inace ove "muzicarke" su pocele svoju muzicku karijeru sa orgijama u kojima licno ucestvuju, a usput se pojavljuju i elektricne gitare. Ako neko treba da mice Putina to sigurno nisu ove tri jadnice i sramota je za sve ljude koji su anti putinovski nastrojeni da im ove prilike budu predvodnica.

goran

pre 11 godina

nije uspeo već 10 godina krimos oligarh Boris B. da ga skine iz Londona uz pomoć tajnih službi, nije uspio ni izrežirani slučaj Litvinenko ni mnogi drugi pa sada pokušavaju sa petokolonašima iz same Rusije.
Providno i poznato

Djole

pre 11 godina

@kome ti to?
Pa Djole je poslao dva komentara: u prvom upravo kritikuje sto su to te cure upravo uradile u crkvi na takav nacin. Ne bi valjalo ni da su u skoli, bolnici...Malo pazljivije citaj.
Izopacenost je ista svugde u svetu - i kod nas su pre par godina iskasapljeni u banovicma decak i mladic (ne zna se sta je bilo sa tims lucajem). Za razliku od zapdadnih zemalja, kod nas se te stvari gurnu pod tephi. A najgorih zlocina ima svakodnevno i kod nas. Razlika je dakle, sto se kod nas zaborave i opravdavaju.
Citaj pazljivije.

Zoki

pre 11 godina

@Petar Pecikoza
Realno su počinile prekršaj i za ovaj ispad bi bile osuđene u bilo kojoj demokratskoj zemlji. Kod mene bi ih verovatno smirili sa taserima, da se ne muce dok ih iznose iz crkve.
Zar nisu mogle taj svoj performans izvesti na nekom drugom mestu?
Moj stav nema veze sa Putinom i Rusijom, nego sa idejom da neko bilo gde u svetu upadne u nečiju bogomolju da bi izveo neku egzibiciju, iz bilo kojih razloga.

Lort

pre 11 godina

Naravno da je ovo spin sa zapada,to je jasno..moguce cak i da je ovim nesrecnicama neko preko i obecao zastitu kad ovo urade,uglavnom nasele su i ovo sa crkvom im nije trebalo definitivno.

Komentar pisem zbog neceg drugog,zasto pustate komentare maloumnika koji ih vredjaju zbog izgleda?

da ne trebaju mozda sve zene da izgledaju kao nase polupismene pevaljke i starlete?

Nedaj boze!

Beast from the East

pre 11 godina

Moa da postoji laksi nacin da postanes poznat. Ne da blatis na sta naidjes prvo, u ime neke demokratije i slobode govora. Kao da na zapadu u crkvama, dzamijama i sinagogama upadaju i pevaju i pljuju po drugima. Dabi dokazali koliku slobodu, ili nepostvanje poseduju.

ludara

pre 11 godina

Jao boze nasta lice ove tri pankerke.One meni vise lice na darkerke.Putin se plasi njih...joj zemljo otvori se...Koliko je to optereceno trenutkom slave.Pa one bi zbog tog trenutka ,upropastile i svoj zivot i izblamirale ruski narod.Ja mislim da ih Putin sigurno sazaljeva.Brat bratu, deluju kao da su pobegle iz ludare...

Koja

pre 11 godina

Brizni ovi Englezi, brinu za sudbinu ruskih devojaka koje su upale u crkvu, napravile nesto ("performans"? religiozno motivisana mrznja? sta god...), i za to popile 2 godine kulturno-politickog odmora i prevaspitavanja.

Pitam se je li engleska, zapadna, NATO, a i - uopste gledano - javnost sveta, zainteresovana za slucaj jednog coveka koji je upao u osinjak i iz osinjaka poceo da nas izvestava i da nam na uvid stavlja "performanse" glavnih "osa". Ime tog coveka je bilo Dzulijan Asanz, a njegov bend se zvao "Vikiliks" ("WikiLeaks").

Toliko o svetu i medijima.

Spasiba

pre 11 godina

Devojke, kad se Rusi oslobode od Putina (možda će on biti predsednik Srbije?), dobićete vaše spomenike u centru Moskva. Međutim, glup i slep narod (i ovamo i tamo) ne može da pripozna da je vaša borba za njegovu slobodu. Oprostite nama.

Pravoslavna talibanija

pre 11 godina

Lepo je videti srbsku bracu kako slozno osudju napade na slobodu veroispovesti i dostojanstvo verskih objekata. Eh, da su tako cikali, vriskali i osudjivali - ne skakutanje u stranoj crkvi - nego rusenje i pljacke verskih objekata u njihovoj rodjenoj zemlji, paljenje dzamija u Nisu i Beogradu, ispisivanje nacistickih parola na sinagogi u Novom Sadu, bacanje molotovljevog koktela na adventisticki centar u Subotici, paljenje katolicke crkve u Hrtkovcima...

dk

pre 11 godina

Naravno da se plase. Ne direktno vas tri, vec uticaja koje ste napravili na narod u Rusiji. Svi autokratsko-diktatorski rezimi kao sto je ovaj Rusiji se boje bilo kakve kritike vlasti zato su i tako surovi u neutralisanju iste. Ipak to je stratgija bumerang.

bivši

pre 11 godina

Nemojte da se zamerate samo srpskoj crkvi, ima da vam prizovu kišu kad ste bez kišobrana ili lopatom u glavu ili da vas pregaze džipom ma crkva je to, ono su uvek na vlasti.

laki

pre 11 godina

Kakvi bedni komentari mogu da se procitaju.Pa nisu one mislile doslovno da ih se Putin plasi,vec zbog stvari koje ce se pokrenuti,ako neko misli da je obican covek zadovoljan sa jednim diktatorom koji vazi ze jednog od najbogatijih u svetu sa po nekoliko privatnih helikoptera,aviona jahti,vila i brdo para,dok vecina u narodu zivi jadno,taj mora da je prilicno glup.Ne radi se ovde o coveku koji je za postovanje ljudskih prava i pravilniju raspodelu kolaca,vec o jednom beskrupuloznom diktatoru i prevarantu.Na koji nacin i zasto on moze imati toliko bogatstvo,zato sto je predsednik Rusije?Samo bolesni umovi i oni koji imaju koristi mogu takve da podrzavaju.

z0

pre 11 godina

"Mi, zajedno sa mnogim drugim stanovnicima ove zemlje, izgaramo od želje da srušimo Putinov monopol, s obzirom na to da njegova slika više ne deluje tako strašno. To je zapravo samo iluzija, kreirana od strane doktora za spinovanje i vladinih televizijskih kanala"

Zato novac stranih zapadnih sluzbi u vasim dzepovima nije iluzija. Stari oprobani recept vec vidjen XY puta.

sale

pre 11 godina

Koliko vas se plasi i koliko nacija ne voli Putina, to su pokazali i na izborima izabravsi bas njega medju gomilom drugih.Sumnjam da vas se plasi, vi ste ono zrno koje pokusava postati kukolj koji zaliva neka druga strana koja ima cilj dovesti Rusiju kao u vreme Gorbacova i Jeljcina.
Narodu je dosta toga i zato vi mastite resetke.

GoranM

pre 11 godina

Morao sam u trenutku da proverim na kom sam sajtu... Da se kojim slučajem trenutno dešava rušenje Čaušeskovog režima u Rumuniji, mislim da bi Srbi listom bili za Elenu i muža joj. Promenili smo se, baš smo se promenili.

Divos

pre 11 godina

Много незаслужене медијске пажње је добило ово суђење, и много популарности за ове даме које очито имају велике проблеме у глави. Прва, и основна ствар, не суди се чланицама овог бенда што су прозивале и вређале председника Русије (Владимир Владимирович сигурно никад и није чуо за њих), нити зато што свирају музику коју свирају, нити зато што порно-фотографијама показују и доказују своју изопаченост, а гнусне и дегутантне слике шаљу интернетом народним масама (ваљда да би у истим уживали такође изопачени ликови из напредног западног света), нити зато што су политички неподобне, не, није суђење ради тога, суди им се због хулиганства.
Свака земља, свака држава има избор, да се бори против хулиганства, или не, да кроз кривични закон и у судском процесу санкционише хулиганство, блаже или строжије, ствар је државе, па и Русије, не морају и никако, и то је ствар сваке државе.
Било је пуно претходних дана коментара, али оне јесу починиле хулиганство, и то у храму божјем, опет кажем, да ли ће изречене казне бити преблаге и престроге, ствар је Русије.
Али било је много ових дана душебрижника, лажних моралиста, који су стали у одбрану овог дела хулиганства, згражавали се, осуђивали Русију, исмијавали руски систем.
Ипак да им поручим, све је то лепо, али колико сутра, кад постанете и ви, или ваша деца мета и жртва хулиганства (а то је на жалост све реалније), можда ћете тада рећи, па можда се против хулиганства ипак треба борити. И сигурно ћете променити мишљење

Petar Pecikoza

pre 11 godina

Sramota me je da vidim da na B92 90% komentara ide protiv... NIje bitan muzicki izraz niti kvalitet njihovog panka, bitno je to sto realno nisu pocinile nikakav prekrsaj, a iskazale su stav!

One su iskazale svoje misljenje protiv rezima, protiv "saradnje" crkve i vlasti, protiv manipulacije Hristom i hriscanstvom, protiv diktature!

Sta, kao huliganizam? Huliganizam podrazumeva nasilje, fizicnu destrukciju nekoga ili necega. Huligan je onaj sto je murkanu gurao baklju u usta, oni sto su izmasakrirali onog Francuza ili vi sto pri sakriveni iza "demonstracija" kradete i lomite grad. Sta su i koga one unistile za 2 minuta svog nedestruktivnog performansa koji vam se moze svideti ili ne?

Sta, kao, uvredili su Boga? Ili vernike? Pa kakva je to vera koju nekoliko klinki u sarenoj odeci moze uzdrmati? Kakav je to Bog koji se vredja zbog toga sto ga razdvajaju od drzave? Realno nisu uvredili prave vernike, vec su na njihovoj strani u tome da se vera udalji od drzave.

Jedino sto su se drznule pipnuti autoritet, a svi dobro znamo sta naci autoritet u Rusiji. Ne plasi se Putin njih naravno, mogao ih je i osloboditi, ali ovo je za nauk, da ruska raja shvati sta je ceka ako pomene "d" od demokratije.

Ja im cestitam jer su iskazale misljenje celom svetu i sa 6 godina iza resetaka platile slobodu u koju veruju. One su slobodne! A vi? Sta ste vi uradili za svoju slobodu?

Zvonimir

pre 11 godina

Putin da se plasi vas? Covek je crni pojas, polomio bi vas on od batina vrlo lako, samo da se ne sluzite nekim oruzjem i da ne napadnete sve odjednom. A i tada bi verovatno uspeo da vas prebije, koliko je brz i spretan.

Gari

pre 11 godina

Vidim, DSS, SNS, RS i druge rusofilske stranke preotimaju B92 pokusavajuci da promene javno mnjenje. Te strani kapital sa zapada, te izopaceni zapad, i slicno. A nije li izopaceno tri devojke, od kojih je jedna prelepa, i nakon toliko meseci u ruskom zatvoru (ove druge dve nisu bas najbolje prosle, realno:)), nazivati huliganima, a tolerisati "navijacke grupe", koje idu ulicom i razbijaju prozore, bilborde, kola, pa cak i glave, i ne nazivati ih huliganima, vec "nesretna deca". Nije li bolesno toliko se kunuti u Rusiju, koja od zapada nije nista bolja. Rusija, kao i Kina, takodje funkcionisu na principu kapitalizma, samo sto trziste nije slobodno, vec planirano, ali je poenta ista, bogacenje na stetu drugih, pa cak i sopstvenog stanovnistva. Gade mi se i zapad, i Rusi i Kinezi, a ponajvise mi, koji sve to posmatramo i komentarisemo i dozvoljavamo da nam drugi budu krivi i da se svadjamo koji je od onih drugih krivlji. Ti sto citas ovo i planiras da mi lupis minus ili plus, samo se pitaj, sta si time postigao da svoj zivot, ako ne zivot ljudi oko sebe ucinis boljim. Kad to pitanje sebi postavis, onda ces mozda razumeti zasto su ove tri devojke uradile to sto jesu, i zasto ih treba podrzati. Ustale su sa svoje stolice ispred kompjutera, i svoje su misljenje iznele javno, na nacin koji ce dopreti najdalje moguce, i za to su sada kaznjene. Ako cenis svoje misljenje i mislis da je bitno, ne ostavljaj ga ovde, vec negde gde ozvanja vise. Isto vazi i za mene. Vidimo se...

ish

pre 11 godina

Kakav bre punk sastav, kakve one pun-ker-ke ? One su se-ljan-ke, indoktrinirane i bez mnogo mozga. Ajd da napravimo guzvu, nije vazno da li sa ili bez ukusa. E ovaj neukus ce vas kostati 2 godine cuze. Zovite onu razvratnu madonu u posetu, donece vam (ne)moralnu podrsku.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Da budem iskren svako normalan bi se uplasio?!Zbog toga ste valjda i "corkirani". Sreca je da postoje drzave, one koje su juce htele da izvrse invaziju na tudju ambasadu kako bi sprecili azil gospodina Asanza a, koje u vasim performansima vide umetnost.

Baron fon Blacenburg

pre 11 godina

Svaki diktator je sujetan i osvetoljubiv. Makar se radilo samo o tri devojke, Gariju Kasparovu . . . Plaše se talasanja.

K

pre 11 godina

Jedan te isti komentator pod sto razlicitih "imena". Vec vidjeno na ovoj stranici.
Sto se tice Putina, ne boji se on samo ovih devojaka, nego i vecine naroda u Rusiji. Covek cije je vreme - proslost.

precanin

pre 11 godina

Braco Srbi, da li ste prepoznali hrabrost kod ovi zena ? A vi braco, na daleko cuveni po "hrabrosti" vasoj , cutite , a milion Srba sutra nema novce da kupi litru mleka i kilo hleba decama !? I vi se smejete ovim zenama ?a

Anonimus

pre 11 godina

U principu kraj velikih vladara pocinjao je pesmom. Kako onda da se ne plasi neko tako mali kao sto je Putko. Lavinu pokrece pahulja, stihiju kap kise...eto on je upravo stvorio najsiri moguci opozicini blok.

leksa

pre 11 godina

Nogo...sta bi sa Dzulijanom Ansazom,sta bi sa ocupacijom Vol Strita?
Meni to nekako zanimljivije od 3 pankerske koje su preko ovog marketing gerila pristupa uspele da skrenu paznju na sebe i svoje glupe i prizemne pesme..

Djole

pre 11 godina

@Divos:

Izvinite a otkud vam ideja da je zapadni sve izopacen, a Vas svet nije? Ja imam upravoo suprotnos iskustvo a druzim se sa mnogim ljudima iz oba sveta (kad ih vec delite) - Peranovic se nije desio Nemcima, nit Pahomije, niti gnusna ubistva po celoj zemlji Srbiji. Takodje, u normalnoj zemlji, deca ne bi pisala parole Pravda za (idiota) Urosa jer bi ih rotidelji poslali u popravni dom. Takodje, u normalnoj zemlji deca huligana koja su jurila i tukla onog Francuza sigurno ne bi cinila sve nelegalne radnje (i verovatno placanje ko zna koga ) da te njigove debile i huligane puste iz zatvora. Ko je izopacen? da niste Vi moralni Srbi koji balavite krisom i jurite klinke a u kuci ste super moralni pravoslavci muzevi? Izopaceni zapad. Aha. Neizopacena Srbija je mnogo opasnija za zivot. Ove ovde su nebitne, to napisah pre 5 minuta, ali me ovi polu fasisticki stavovi ljudi koji nemaju veze sa drugim zemljama navode na pomisao da nas treba izolovati .

3 curice male

pre 11 godina

prije nekih cca 20god svirao je bend "čmarni ubrusčići" ? imali su hit "3 curice male"
3 curice male našle gurca smrznutog u snjegu , pa ga pušu nebi li mu povratile dušu. "

Darth Shone

pre 11 godina

Mozda se i plasi, mozda ne... ali komentari su bas na "mestu", da su one ismevale Obamu ili nekog drugog lidera, ovde bi se naslo milion podrzavalaca istih... ali kao je u pitanju precednik rusije, onda jadne one koje se usude da ismevaju takvu gromadu coveka, celicnog vodju... ooops predsednika..... jednostavno nisu zasluzile takvu kaznu i gotovo...

sisanje vesla

pre 11 godina

Napadanje zena na ulici i obaranje prolaznica na beton i simulacija neprirodnog seksa sa njima,orgije u prirodnjackom muzeju u sred bela dana,prevrtanje policijskog automobila,okupacija metroa u Moskvi,upadanje u Crkvu sa fantomkom na glavi,vredjanje vernika,psovanje svestenika,skrnavljenje oltara! Uopste mi nije jasno kako se tuzilac nije zalio jer je kazna blaga za sva kriminalna dela koja su pocinjena. Na zapadu bi bili deo najvece zatvorenicke populacije na svetu i to dugo,dugo vremena.

Esteta

pre 11 godina

E, znate sta, u ovu duboko filozofsku raspravu o tome sta je bitnije, sloboda izrazavanja ili postovanja institucija, da ne sirim, ne bih da se ukljucujem. Ipak, moram da reagujem na neke ocigledne slepce, koji ove devojke nazivaju ruznim! Pa bre ova u beloj kosuljici sa punim ustima lepa, brate, ko san! Andjeo! Ove druge dve su mozda samo u poredjenju sa ovom prvom ruznjikave, ali ni njima nista ne fali. Uzmi u obzir da u ruskom zatvoru bas i nema solarijum i frizerski/kozmeticki saloni... Grehota je sto ih osudise, jer licno preferiram devojke sa stavom, pa makar ga i na ekstreman nacin delile sa svetom. A one Putinove curice sto su polu-gole prale kola, one su ok? E licemeri moji... I dalje ne mogu da se nagledam ove u beloj kosulji... kakva steta.

studentnijezapaliozito

pre 11 godina

To da se Putin stvarno uplasio kritike ili nezadovoljstva je potpuno ocigledno, cim je tako zestoko "demokratski" optuzio i osudio ceo jedan bend. U maniru mnogih despota pre njega je reagovao nesrazmernom upotrebom sile. Kome to nije jasno, neka pomisli na srpsko "nezavisno" pravosudje, povuce paralelu... ista skola.
Uostalom, kolicina i vrsta komentara na ovakvu vest sasvim jasno pokazuju da srpska filijala KGBa ne spava.
BTW, ko sada uredjuje komentare- pomenuta strana firma?
Kako bi se danas u Rusiji gledalo na "strane placenike", po najnovijim promenama njihovih zakona?

Bg

pre 11 godina

Odlicno su prosle. U Iranu bi ih kamenovali, u Saudiji odsekli ruke, a u Srbiji zatukli lopatama i stanglama. Pa i u samoj Rusiji bi jos pre koju godinu dok je Putin bio kapetan KGB-a dobile po 20 godina gulaga.

evita

pre 11 godina

A njihov nastup nije uopste spinovan, jel'te? Ovo je moglo da padne na pamet samo "doktorima" iz zapadnih zemalja kojima Putin bas ide na zivce...

Logic

pre 11 godina

Mnogo revolucija poslednjih godina, mnogo prideva uz reč "revolucija", bilo i "okupacija" i pobuna. Ova Pussy pobuna je sigurno zabrinjavajuća jer preti da preraste u Oglodani Batak Revoluciju. Preti istrebljenje pernate populacije, svestan je Putin toga, to ga i plaši. I gde je tu revolucionarna doslednost,zbog čega se jedna Pussy revolucionarka onoliko trudila za produžetak medveđe vrste, a da se druga vrsta uništi zbog džebane?

andreas kisser

pre 11 godina

@divos

cekaj, ako sam dobro razumeo, na nacin na koji govoris o 'huliganizmu' na kraju svog komentara, ti izgleda stavljas znak jednakosti izmedju 'nastupa' ovih devojaka u crkvi (koju sve vreme nazivas 'hramom bozjim') i npr tatonovog ubistva u beogradu!? jesi li ti svestan kakvu zamenu teza cinis pokusavajuci da ostanes u kontextu forme!?
pod dva, pa sta ako su nastupile u crkvi? jel to mozda neka zvanicna drzavna, vladina ustanova? povredila su osecanja vernika!? pa sta, i moja osecanja kao vernika redovno vredjaju amfilohije, filaret, irinej, lavrentije i slicna bulumenta, time sto se kao nesluzbena lica mesaju u poslove drzave, ne placaju porez na prihod, praktikuju nadri-lekarstvo, redovno pozivaju na nasilje i cine slicna krivicna dela, pa nemam kome da se zalim! necija osecanja se redovno vredjaju na svakom protestu, ulicnoj manifestaciji ili strajku, ali se ne secam da je neko kaznjen visegodisnjom kaznom zatvora zbog performansa na protestu. secam se da je argument nekih od dezurnih srpskih svaznalaca (samo ne znaju da rade) po ovom pitanju bio 'da su to uradili u katedrali sv. pavla u londonu, videli bi kako bi prosle'! evo, kao neko ko zivi u britaniji da vam saopstim kako bi prosli: izbacila bi ih prva patrola policije, a sudija bi im verovatno dao po 200 sati drustveno-korisnog rada jednom nedeljno!
inace slazem se da se putin ovih riba plasi ko sto se ja plasim amfilohijeve kletve! to na zalost samo govori o autizmu ruskog drustva, ali to je vec druga tema.

Nikola

pre 11 godina

hahaha bas me nasmeja da se nje uplasio Putin?
Nego kako nemci kaznjavaju za istu ucinjeno ..
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/339322/Tri-godine-zatvora-za-nemacke-imitatore-benda-Pusi-rajot

Nik

pre 11 godina

Isti glumci druga predstava
http://plucer.livejournal.com/55710.html#comments
http://www.youtube.com/watch?v=52u9heE2Z84&feature=player_embedded
Citava zapadna propagadna masinerija ne moze protiv istine!

sima zima

pre 11 godina

Ajde da se ne lažemo. Jedini razlog zašto su ove tri netalentovane ružnjikave žene dobile ovoliku medijsku pažnju je što su pevale protiv Putina. Da je njho ispad u crkvi bio protiv bilo čega drugog dobile bi istu kaznu i niko ne bi čuo za njih. Njima se sudi za huliganstvo, a ne za pesmu o Putinu. Toliku kaznu bio dobile u bilo kojo zemlji. Da su tu istu pesmu izvele na ulici, ne bi ih niko hapsio. Možda bi ih neko ko živi u blizini oterao kad mu dojadi to neartikulisano krištanje.

Video sam slike njihovog ispada u prirodnjačkom muzeju. Ja za takve ljude jedostavno ne mogu da imam nikakav respekt. Ja da se nađem sa detetom u muzeju i takve spodobe da počnu da izvode svoj performans našamaro bi ih i izbacio iz muzeja, protestvovali oni za ili prtiv neznam čega.

A što se tiče Rusije i Putina promena će biti, to je neizbežno. Samo se nadam da Rusi te promene neće asocirati sa ovim spodobama pa da im se ogade.

KKKK

pre 11 godina

Kad vidim ove komentare potpuno je jasno kako je Srpski narod iznedrio toliko otkrivaca promaje u studijima za snimanje sletanja na mesec. Neunistivi su, ni pomracenje sunca im nije moglo nista jer su se bili dobro sakrili.

Djole

pre 11 godina

Ovo je smesno - tolika glupost da izazove svetsku paznju, dakle mora biti placeno. Nije ovde sporna sloboda govora i misljenja vec nacin kako se izrazava. Ma ne moze niko ni u jednoj zemji da radi sta hoce, kad hoce i kako hoce. Mogle su da snime plocu, napisu knjigu, naprave demonstracije koje se prijave, naprave pozorisnu predstavu. ovako uletis nekom u kucu , crkvu, skolu, bolnicu i deres se - e pa to je anarhija. Uopste nije bitno sta su htele da kazu jer svako osvescen, ozbiljan i pismen to radi na civilizacijski prihvatljiv nacin> Crkva me ne zanima ovde (mada treba postovati ljude koji veruju - to je njihova sloboda, zar ne???), zanima me kako niko ne primacuje da se ponasaju na vrlo neartikulisan nacin koji vodi u anarhiju. Anarhija, priznacete , ne postoji nigde na svetu. Uopste ne razumm te koji se dive dranju u crkvi. Mnogo su mi vise za postovanje ljudi koji se za slobodu govora bore ozbiljnim reportazama, cesto rizicnim, kontraverznim knjigama itd. Ove ni u do umetnosti, ni d od demokratije - puko namesteni glupiranje. Sto mogi rekose, u Nemackoj ili Finskoj, ne saecam se, je neko isto pokusao pa zavrsio u zatvoru. Opasuljite se i nemojte biti toliiiiiko detinjasti i davati toliiiiiko nepromisljene komentare. Obicne neznalice. Ako uzmu i one lopate hoce i to biti bas super hrabro i kul? U ostvarivanju ljudskih prava je jako vazno ne ugrozavati nicija druga prava.

Vlajko

pre 11 godina

Devojke misle da rade nešto korisno za društvo u kojem žive, bore se za neke svoje stavove za koje smatraju da su slobodarski, napredniji. Verovatno je tako. Uglavnom glupost ili nedozrelu budalaštinu koju su napravile, sada plaćaju i to je ok. Kada izađu, možda će napraviti još neku i opet će im se suditi i opet će dobiti zasluženo. A možda će se i opametiti?!? Inače su nebitne u istoriji i apsolutno neće pokrenuti nikakav novi storijski tok. Što ih duže pominju na medijima, sve su mi besmislenije i ne mogu da odolim a da ne kažem neku u korist toga.

mina

pre 11 godina

Kada bi svet čuo za njih da su se borile muzikom da postanu popularne? i kada bi ovakvi forumi raspravljali o njima? Sve je stvar marketinga - a one su pronašle svoj način da za njih čuje ceo svet. Ne znam ni jednu njihovu pesmu, a verijem ni mnogi drugi koji sada protestvuju u njihovu korist. Dobar im je štos - uspele su da budu planetarno popularne - pa makar i ovako.

i sve po zakonu

pre 11 godina

(Petar Pecikoza, 28. avgust 2012 21:13)
A zbog cega precutkujete, da je, upravo, ta crkva (Hram Hrista Spasitelja) od strane komunista, bio srusen do temelja (a na tom mesto napravljen bazen)? Zbog cega precutkujete, da je taj objenat, slucajno crkva, pre desetak godina, podignut u istom obliku i na istom mestu, gde je stajao i prethodni? Zbog cega u celu pricu gurate Boga??
Cak i iz ugla ateista, ne moze se prenebregnuti, da su vernici posebno osetljivi na svaki vanredni dogadjaj u i oko novosagredjenog, obnovljenog, a iz njihov ugla vaskrslog hrama! Bez obzira, sto je za vernike crkva, ili hram, "Bozija kuca", u ovu pricu ne treba ukljucivati Boga, nego samo stanje duha, strah, obicnih vernika, kojima je pre nekoliko decenija srusen isti takav, prelep objekat. Da li su se vernici uplasili da ce im 3 devojke ponovi srusiti crkvu, sigurno ne, ali se moramo sloziti, da je svaki vernik, duboko povredjen njihovim bahacenjem pred oltarom.
Ako je potpuno normalno, da se na zapadu, postuje cak i `dres kod`, ponasanje na odredjenom laickom mestu, zasto bi se smatralo normalnim, da iko u hramu radi sta zeli?
Zbog dugovno povredjenih vernika pravoslavne crkve sirom sveta, stresa i straha sta sledi, 3 nesrecne devojke su dobili po dve godine zatvora, a ne zbog sustine, sta su one tamo radili! Prica, oko uzdrmanosti Putina, ovim cirkusom, na mestu na kojem nije smeo da se dogodi, nije vredan ni pomena

kome ti to?!

pre 11 godina

@djole
Nisi u pravu da je bilo koja od grozota koje spominjes unikatno srpska, svega toga ima I u nogo vecim kolicinama na zapadu ali iz nekog razloga ne primecujes: ljudi jeli ljude u nemackoj, rasisti policajci ubijaju ili zlostavljaju crnce ili arape, u austriji vise njih po 20 godina drzalo cerke ili druge jadnice u podrumu I radilo I'm da ne kazem sta, u irskoj I na drugim mestima vekovi seksualnog zlostavljanja dece, pa na kraju krajeva, pisao ti je spigl o ilegalnoj kupovini organa s kosova, gde svi sve znaju pa? Jel neko nekog negde goni za to? Ne kazem ja da ovde cvetaju ruze, ali nemoj zapad da uvodis u pricu ili poredjenje, I nemojte svi da se pravite da ne razumete zasto su ove devojke - pankerke bas crkvu odabrale da se bore protiv putina, nemam nista protiv da se bore protiv putina, I treba ako I'm se ne svidja, ali ovakav odabir mesta za tu borbu nema veze s borbom protiv putina

Djole

pre 11 godina

@kome ti to?
Pa Djole je poslao dva komentara: u prvom upravo kritikuje sto su to te cure upravo uradile u crkvi na takav nacin. Ne bi valjalo ni da su u skoli, bolnici...Malo pazljivije citaj.
Izopacenost je ista svugde u svetu - i kod nas su pre par godina iskasapljeni u banovicma decak i mladic (ne zna se sta je bilo sa tims lucajem). Za razliku od zapdadnih zemalja, kod nas se te stvari gurnu pod tephi. A najgorih zlocina ima svakodnevno i kod nas. Razlika je dakle, sto se kod nas zaborave i opravdavaju.
Citaj pazljivije.

Pravoslavna talibanija

pre 11 godina

Lepo je videti srbsku bracu kako slozno osudju napade na slobodu veroispovesti i dostojanstvo verskih objekata. Eh, da su tako cikali, vriskali i osudjivali - ne skakutanje u stranoj crkvi - nego rusenje i pljacke verskih objekata u njihovoj rodjenoj zemlji, paljenje dzamija u Nisu i Beogradu, ispisivanje nacistickih parola na sinagogi u Novom Sadu, bacanje molotovljevog koktela na adventisticki centar u Subotici, paljenje katolicke crkve u Hrtkovcima...

Divos

pre 11 godina

@andreas kisser,@Djole
Нисте пажљиво читали мој коментар, и тумачите речи које нисам написао, и неке исконструисане ставове који би требали произилазити из мојих ненаписаних речи. Наравно да наш свет, ни западни нису изопачени (нити сам то икада написао), али написао јесам, изопачени ликови из напредног западног света (наравно задње речи су сарказам), и баш из разлога јер из тог напредног западног света долазе (монтиране) осуде, и неразумна медијска пажња једном безначајном случају. Постоје правила понашања, не само у владиним установама, него у свим другим, цркви, библиотеци. школама, па рецимо и у луциферовом храму-кладионици (овај задњи и сам редовито посећујем, признајем грех), онај ко својим асоцијалним и вулгарним понашањем ремети та правила јесте хулиган (и ништа друго), не мора он нечије осећаје повредити, и ствар је сваке земље (ово сам већ написао) хоће или или неће то толерисати, и да ли се борити и законски санкционисати хулиганизам. Русија ето санкционише, и то је њихов избор, неке не морају никако, опет њихов избор, рецимо једна "напредна западна земља" за иживљавање и уринирање по лешевима изриче драстичну меру укора. Убиство несрећног Француза са овим нема никакве везе, то је потпуно друга прича. Селекција негативних појава да би "подебљали" свој став је увек лош приступ. Такви смо, какви смо, аномалије би требали покушати одбацити, добре ствари узимати, красти и са запада, и (наравно много више) са истока, и са далеког истока, то је једина добитна формулла.

Gruja

pre 11 godina

Zasto niko od nasi medija nije objavio vest da je u Nemackoj grupa aktivista upala u katolicku crvku i izvela isti performans. Isti su uhapseni i preti im kazna od 3 godine zatvora.
Ili cinjenicu da se za isto delo u Engleskoj dobija 7 godina zatvora?
Pozdrav.

Spasiba

pre 11 godina

Devojke, kad se Rusi oslobode od Putina (možda će on biti predsednik Srbije?), dobićete vaše spomenike u centru Moskva. Međutim, glup i slep narod (i ovamo i tamo) ne može da pripozna da je vaša borba za njegovu slobodu. Oprostite nama.

goran

pre 11 godina

nije uspeo već 10 godina krimos oligarh Boris B. da ga skine iz Londona uz pomoć tajnih službi, nije uspio ni izrežirani slučaj Litvinenko ni mnogi drugi pa sada pokušavaju sa petokolonašima iz same Rusije.
Providno i poznato

Beast from the East

pre 11 godina

Moa da postoji laksi nacin da postanes poznat. Ne da blatis na sta naidjes prvo, u ime neke demokratije i slobode govora. Kao da na zapadu u crkvama, dzamijama i sinagogama upadaju i pevaju i pljuju po drugima. Dabi dokazali koliku slobodu, ili nepostvanje poseduju.

ludara

pre 11 godina

Jao boze nasta lice ove tri pankerke.One meni vise lice na darkerke.Putin se plasi njih...joj zemljo otvori se...Koliko je to optereceno trenutkom slave.Pa one bi zbog tog trenutka ,upropastile i svoj zivot i izblamirale ruski narod.Ja mislim da ih Putin sigurno sazaljeva.Brat bratu, deluju kao da su pobegle iz ludare...

Bocajlo

pre 11 godina

Ne mogu se cudu nacuditi i pitam se usput gde je kraj ovoj i slicnim glupostima. Nisam uopste fasciniran likom i delom predsednika Rusije ali zar iko normalan moze da pomisli da ove tri agresivne pank huliganke mogu da mu naprave ikakav problem. Usput ko su one. Egzibicionistkinje koje su se malo ludirale i videle da im to, zahvaljujuci kojecemu kao prolazi. Inace ove "muzicarke" su pocele svoju muzicku karijeru sa orgijama u kojima licno ucestvuju, a usput se pojavljuju i elektricne gitare. Ako neko treba da mice Putina to sigurno nisu ove tri jadnice i sramota je za sve ljude koji su anti putinovski nastrojeni da im ove prilike budu predvodnica.

Zoki

pre 11 godina

@Petar Pecikoza
Realno su počinile prekršaj i za ovaj ispad bi bile osuđene u bilo kojoj demokratskoj zemlji. Kod mene bi ih verovatno smirili sa taserima, da se ne muce dok ih iznose iz crkve.
Zar nisu mogle taj svoj performans izvesti na nekom drugom mestu?
Moj stav nema veze sa Putinom i Rusijom, nego sa idejom da neko bilo gde u svetu upadne u nečiju bogomolju da bi izveo neku egzibiciju, iz bilo kojih razloga.

Koja

pre 11 godina

Brizni ovi Englezi, brinu za sudbinu ruskih devojaka koje su upale u crkvu, napravile nesto ("performans"? religiozno motivisana mrznja? sta god...), i za to popile 2 godine kulturno-politickog odmora i prevaspitavanja.

Pitam se je li engleska, zapadna, NATO, a i - uopste gledano - javnost sveta, zainteresovana za slucaj jednog coveka koji je upao u osinjak i iz osinjaka poceo da nas izvestava i da nam na uvid stavlja "performanse" glavnih "osa". Ime tog coveka je bilo Dzulijan Asanz, a njegov bend se zvao "Vikiliks" ("WikiLeaks").

Toliko o svetu i medijima.

Lort

pre 11 godina

Naravno da je ovo spin sa zapada,to je jasno..moguce cak i da je ovim nesrecnicama neko preko i obecao zastitu kad ovo urade,uglavnom nasele su i ovo sa crkvom im nije trebalo definitivno.

Komentar pisem zbog neceg drugog,zasto pustate komentare maloumnika koji ih vredjaju zbog izgleda?

da ne trebaju mozda sve zene da izgledaju kao nase polupismene pevaljke i starlete?

Nedaj boze!