Ponedeljak, 27.08.2012.

18:15

NATO: Svi putevi vode kroz Beograd

Šef Kancelarije NATO u Srbiji brigadni general Ornelo Baron kaže da je Srbija važna za Balkan i Evropu i da će igrati važnu ulogu u Evropi u bliskoj budućnosti.

Izvor: Tanjug

NATO: Svi putevi vode kroz Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Konstantinos Veliki

pre 11 godina

Ako se uzme u obzir da je u posljednjih stotinjak godina Srbija bila faktor nestabilnosti na Balkanu (pokretala je ratove i sve ih gubila izuzev Balkanskih), onda je zbog njezine vlastite sigurnosti ali i sigurnosti njenih suisjeda pozeljno da Srbija bude njezin clan. Kao punopravna clanica, Srbija ce biti u jacoj tj. partnerskoj poziciji. Ako ostane izvan, uvjek ce biti slabasna, sama i izolirana. Pa to vec znaju i mala djeca u prvom razredu osnovne!

Samouk

pre 11 godina

"Šef Kancelarije NATO u Srbiji brigadni general Ornelo Baron kaže da je Srbija važna za Balkan i Evropu i da će igrati važnu ulogu u Evropi „u bliskoj budućnosti“."
Ovo poslednje me malo brine... ne skapirah iz texta šta nas to čeka u bliskoj budućnosti?!

lesa

pre 11 godina

Kakav NATO? Grizla bi me savest kad bih znao da naši piloti bombarduju neku nevinu zemlju i nevin narod kao što su nas bombardovali zbog Američkih interesa.

prle

pre 11 godina

@Čitalac @Zoran..... o kakvoj nato sigurnosti vi pričate?
O sigurnosti kakvu su imale Italija, Belgija, Njemačka itd za vrijeme hladnog rata ili Norveška sada sa jednim helikopterom policijskim dok su vojni u Afganistanu i ostalim zemljama?
Moj savjet vam je da pročitate knjigu onog Švajcarca. Daniele Ganser

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Šef Kancelarije NATO u Srbiji brigadni general Ornelo Baron kaže da je Srbija važna za Balkan i Evropu i da će igrati važnu ulogu u Evropi u bliskoj budućnosti.

Srbija je i 90-tih godina igrala važnu ako ne i "glavnu ulogu" na ovim prostorima ?

Čitalac

pre 11 godina

@(Мики, 27. avgust 2012 19:22)

"Наше западне сусједе" ми данас можемо само да мрзимо. Испунили су све своје циљеве, добили све што су тражили, имају много бољи стандард, штити их најмоћнији војни савез на свету и за нас су недостижни у свему. Колико пута треба да нам се понови историја патњи и страдања да бисмо схватили и усвојили модел понашања малих народа у Европи? Хрвати су блистав пример како се то ради.

Rodoljub

pre 11 godina

NATO nikad nece imati Srbiju i Srbe na svojoj strani. NATO nikada nece imati slobodan prolaz kroz srpsku zemlju. NATO je bio i ostao najveci neprijatelj Srbije i srpskog naroda na Balkanu. Isterati sve NATO lobiste iz Srbije i zatvoriti "kancelariju" da im se vise nikada neda prostora da spinuju svoje odvratne lazi.

Dusan

pre 11 godina

Sudeci po komentarima na ovakve i slicne vesti crno nam se pise. Srbi bi opet da se biju sa najjacima, slepo i naivno racunajuci na pomoc brace Rusa koji nam, naravno, nece pomoci. I to je u redu, nek gine ko zeli, bar ce nas pametnih biti procentualno vise. Ali problem je sto, ako budemo izvan NATO-a i u potpunom okruzenju NATO zemalja, svaki pa i najmanji medjunacionalni incident ce moci da se iskoristi da nam se oduzme deo teritorije. A to ce susedne nam zemlje itekako znati da iskoriste.

Jesu nas bombardovali i to krvnicki. Ali ja bih da, ako mozemo, to izbegnemo u buducnosti. A ne da srljamo ponovo u tragediju. Nazalost, ja sam ocigledno u manjini. Tako da cu verovatno za svog veka doziveti jos manju (teritorijalno i po broju stanovnika) i slabiju Srbiju. I jos cu morati da ponovo provedem neko vreme u sklonistima strahujuci za zivote svojih najblizih. I pitacu se ko mi je zaista pravi neprijatelj, NATO ili Srpska glupost.

Vili

pre 11 godina

Kad tad Srbija ce morat ratifkovat ugovor sa Albanijom za ulazak u NATO, a Albanija nece to napravit ako sluzbeni beograd ne prizna nezavisnu kosovo, ako je do tad vec nije priznala!

Vrbnik

pre 11 godina

(Zoran, 27. avgust 2012 23:30)
Pa ti trazis strane mentore i hoces NATO jer je cool i najjaci.
I Njemacka je najjaca bila 41 i nismo joj se priklonili( osim Ljoticevaca)
Imali smo 2 antifasisticka pokreta

Zoran

pre 11 godina

(Prle, 27. avgust 2012 22:33)
Da . Kada ne znate živjeti istinsku slobodu , promišljati istinsku slobodu , kada Vam uvijek treba neki strani mentor ili mašinbravar , svakako , da .

Zoran

pre 11 godina

(Prle, 27. avgust 2012 22:33)
i još da dodam ... neću više da moji najbliži rođaci , prijatelji , srpski narod uopšte , bude žrtveno jagnje idiotske politike iz Beograda jer Jasenovac nije u Beogradu , nego nekih 300-350 km zapadno , a ja ne opravdavam dželate niti njihove ideologe , ali svakako ima određeni stepen odgovornosti i u samom Beogradu . Prosto , trgovali ste sa nama . Te seljačke dinastije koje su do samo par godina unazad brisale guzicu rukom . I bez obzira na sve opet , Beograd je za mene svetinja sada i uvijek .
A ti si suviše gledao kako prle nadmudruje moćnu njemačku armadu ( uzgred , po meni , najjaču vojnu silu u istoriji čovječanstva , tu treba pročitati i memoare Gleza fon Horstenaua , svakako , Magnum crimen , svakako )

Zoran

pre 11 godina

(Prle, 27. avgust 2012 22:33)
..evo do večeras , čitam na ovom sajtu nešto što nisam znao ( neko će reći vjerovatno da je isčupano iz konteksta ) elem , i vaš ubijeni premijer Zoran Đinđić je pozivao preko video zapisa na bombardovanje Srbije , iz Podgorice ... tu se nema šta dodati . Tu bi trebalo preispitati ulogu nazovi dinastije Karađorđevića i ne jednog dolaska Svetozara Pribićevića iz Zagreba u BGD sa predstavnicima nekih hrvatskih stranaka ..itd.itd... Onda sfrj ... emancipovali ste nove nacije , narode ,crkve , koje se nikada i nigdje nisu pominjali u istorijskim dokumentima , granice ste kao administrativne , provlačili posred srpskih etničkih prostora , bez autonomija , samo je Srbija imala u sebi autonomije , Eto Vam sad vaše autonomije . Šta , uopšte ,sad hoćete ? Ja znam samo da je moj narod uzalud , uzalud stradao zbog nekih idiota .

Pop

pre 11 godina

Ne zelim da moja zemlja Srbija ulazi u organizaciju koja za sobom ostavlja na hiljade mrtvih civila, unistene, razorene zemlje. Nato je trenutno najveca teroristicka organizacija u svetu. NATO is a global killing machine.
Naravno ne u nato.
http://www.youtube.com/watch?v=cndYV4fLL98

arkadije

pre 11 godina

Bojim se da vi tim putevim necete hodati,za razliku od brace Rusa i prtjatelja Kineza. Cak vam i ovi srpski slepci nece u tome pomoci. Sto ste gazili gazili ste, s tim je zavrseno, bar na srpskoj zemlji.

RUS

pre 11 godina

Neka nam dozvole da i mi njih bombardujemo i ponizavamo pa onda neka nas pitaju da li ce mo uci u NATO)))Realno to je isto sto i oni sada nude nama,mada da se pitaju neki bliski staroj vlasti prihvatili bi to oberucke bez sumnje)))

Zoran

pre 11 godina

...konačno malo iskrenosti, otvorenosti i od Vas. Bogu hvala. Da je na meni odluka, ja bih odabrao NATO. Prosto, Rusija je isuviše daleko i mora se preletjeti isuviše NATO zemalja, da bi se došlo do Srbije. Ovako, posaditi u Batajnici američku vojnu bazu, "pokloniti" Srbiji par onih lijepih borbenih letjelica pa da se i mi malo k***** ....., biće pozatvarane sve u okruženju. Da i mi jednom prestanemo ići "uz dlaku" ( jel se tako kaže ) ostašmo bez naroda, bez populacije.
Uostalom, Srbi su uzalud ginuli u svim ratovima po sticanj nezavisnosti Berlinskim kongresom. Uvijek su je vodile neke moćnije carevine i vlade, da li preko Obrenovića ili Karađorđevića, Josipa Broza ..... i samo su nanosili bezmjernu štetu biološkom opstanku našeg naroda. Zašto granice autohtonog srpskog naroda, kad može SHS itd. No, sve to je neko drugi smislio, i jednu i drugu ....

trol

pre 11 godina

i ja nepijem Kolu i ne pušim Marlboro,ali zato tamanim Pepsi i pušim Winston..budalaština...pa predji na ruski duvan i bozu...kakvi smo to nije svet video.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Mozda svi putevi vode kroz Srbiju samo sto je NATO bombaardujuci Srbe i Srbiju i, ucestvujuci u njihovoj sveopstoj destrukciji "zakopao" sve te puteve bez mogucnosti da se ti putevi ponovo aktiviraju. NATO je "umro" za Srbiju onoga dana kada je, izvrsavajuci naloge SAD i njene prljave politike na Balkanu, izrucio prvi tovar uranijumskih i kasetnih bombi. Mozemo mi da pricamo sta god hocemo, mozemo da obrazlazemo pristup NATO-u na razne "slatke" nacine, mogu popularni "ameri", da nam nude razne "djindjuve i ogledalca" ali, uprkos tome siguran sam da barem 70% stanovnistva Srbije ima neodoljivo gadjenje pri pomenu imena ove drzave i njenog "izvrsnog partnera" za sve prilike i poslove, poznatijeg kao NATO. Cak i ako nas prime mi cemo biti mina unutar te zlocinacke organizacije i to niko ne moze spreciti.

vlada-so

pre 11 godina

proterali smo kroz du.e od 45-te stotine milijardi američkih dolara naravno da nas neće pustiti crvenoj sovjetiji,to je i nikolić shvatio pa je danas konuzinu nabio iznad glave plavu zastavu eu.

lesa

pre 11 godina

Videli zapadnjaci da će Rusi i Kinezi da nam pljusnu lovu i ko zna mozda i bazu kod nas da naprave pa sad odmah brze bolje na brzinu da nas prigrabe sebi. Mislim da su malo zakasnili, ustvari malo vise. Nek prime Albaniju u NATO.

R. Marković

pre 11 godina

Pa to i nerazuman zna. Ali oni to rade vešto politički, kad ne uspe onda bombama. Hoće Srbiju koja moli da uđe u EU i NATO ponižena razvaljena i uništena. Svi političari koji su pokušali da podigni (politički, materijalno i kulturno) Srbiju (sem Đinđića) ubijeni su ili zatvoreni.

Pedja

pre 11 godina

E oči mi otvori.
Mi smo toliko važni samo nas je teško naći na globusu.
To su stari titovi trikovi kao mi smo važni, mi smo jaki, mi smo neki faktor, samo nemamo leba a sve možemo.

Marko od Bloka

pre 11 godina

Moj pokojni deda, prvoborac partizan, oduvek je govorio jednu recenicu "Sinko moj, nikada nemoj da budes u istoj vosjci gde su i Hrvati. Taj rat ce' izgubis."

Vladimir

pre 11 godina

gradjani rusije imaju jeftinije gorivo nego amerikanci, ruski ustav stiti srednju klasu kako nas ustav nece nikada, od kad je putin na vlasti srednja klasa (ljudi koji zaradjuju preko 100 000 dolara godisnje) je povecana 20 puta sa milion ipo na trideset miliona ljudi, rusi mogu da budu ponosni I niko nemoze da ih pocenjuje. Ne vidim zasto mi ne bi hteli da budemo deo rusije osim sto ameri skembaju svakog pojedinca koji tako nesto predlaze

johnzie

pre 11 godina

Sve sto treba jeste prepoznati trenutak, osetiti duh vremena i bar malo namirisati kakav ce biti sutra. To je ono sto razlikuje drzavnika od politikanta i drzavu od banana republike. Al mi smo Srbi od toga operisani, uglavnom autolobotomijom

Мики

pre 11 godina

Не у злочиначко империјалистичку организацију, не у 4 рајx, Србија зна на коју ће страну као 41 а не као наши западни сусједи. И опет ћемо да их вадимо из канџа и са њима стварамо нову државу???
Не овога пута

zaobiđi me

pre 11 godina

hm,
kada nato je jednom bio u bg, i nije ispalao dobro a sada kažu da Svi putevi vode kroz Beograd....

a da oni, ipak, krenu nekim drugim putem?

sumorni

pre 11 godina

Generacija ljudi koja danas upravlja Srbijom je do 1999-e nosila USA i druge zapadne zastave na protestima, verovali su da Srbija treba da bude Zapad.
(Generacija X, 27. avgust 2012 18:51)

Glupost. Garnitura koja sad vodi zemlju nije nikada mahala USA zastavama, naprotiv. Kao eksponenti KGB su od ranih 90-tih radili sve u njihovoj moći da nas udalje od naših vekovnih saveznika. Nije ih sprečilo ni to, što 99-te NIKO na celoj zemaljskoj kuli ni malim prstom nije mrdnuo u našu odbranu. Ceo svet je mirno posmatrao. Ruski ministar inostranih poslova je Miloševiću čak i napomenuo da će Srbija biti ravna kao ploča od stola za kojim su sedeli, ukoliko se ne smiri.

Batine smo dobili upravo jer je grupa koja sad vodi zemlju uzela sebi privilegiju velikih sila, da menja granice kako joj je volja, što čak ni veliki danas ne rade na takav način. Uz pokušaje da izazovu i sukobe izmedju velikih sila na relaciji USA-Rusija-Kina, kraj je bio sasvim očekivan. I Rusija i Kina su zarad svojih interesa pustili ove niz vodu.

Podsetiću da su i Rusija i Kina digle veliku galamu oko nekog bliskoistočnog diktatora, što zbog nas nisu želele.

Sad je na ovoj ekipi da pokaže dali je naučila nešto na greškama koje smo MI, a ne ONI platili, i koje su NAS a ne NJIH bolele.

Pošto su iskoristili situaciju da se snabdeju stanovima od po 200 m2 na Novom Beogradu, nisam siguran da imaju razloga za uspostavljanje novih odnosa, naprotiv. Lakše im je da izazovu novi rat, nego da kreče stanove.

I jeftinije.

vex

pre 11 godina

Kad nam dogori do nokata pristaćemo mi na sve - Nato, nezavisno Kosovo...šta god zatraže. Prazni stomaci su jači od inata. Nevolja je samo što ćemo izgubiti još par godina u inaćenju sa samima sobom, "traženju alternative" i jurenju magle... To je model srpske politike zadnjih 20 godina.

Generacija X

pre 11 godina

Generacija ljudi koja danas upravlja Srbijom je do 1999-e nosila USA i druge zapadne zastave na protestima, verovali su da Srbija treba da bude Zapad. Onda ste nas zbog sitnog dila sa svercerima drogom, oruzjem i belim robljem unazadili 50 godina. Trebace bar 200 godina (vrlo optimisticna pretpostavka) da vam se to oprosti, a na toliko ste se oprostili od ispunjenja bilo kakvog svog interesa na ovim prostorima.
Da je Vučić predsednik Srbije, Đulijani šef njegovog kabineta, a Šutanovac ministar odbrane u isto vreme, predlog za članstvo u vašoj ubilačkoj i zločinačkoj alijansi opet ne bi prošao.

Goran

pre 11 godina

sa cijim parama se finansira kancelarija zlocinacke NATO organizacije ?
sa cijim novcem se finansira ovaj Baron ??
Nikolicu, dali smo svoje glasove tebi s nadom da ces konacno raskrstiti sa ovim zlocincima, da ce drzava Srbija obnoviti tuzbe protiv ove slocinacke organizacije i da ces stvari postaviti na svoje mesto, onako kakve to treba da budu...
umesto toga, NATO zlocinci se i dalje baskare po kancelarijama koje ( verovatno) placaju osiromaseni gradjani ove drzave koji su bili bombardovani kasetnim i bombama sa osiromasenim uranijumom od te iste zlocinacke i agresorske alijanse... a sta ti radis Nikolicu ??? mudro cutis, blesavo se smeskas, ni rec da izustis... zar smo mi tebi dali glasove za tako nesto ?
e pa meces moci tako , presednice nemusti...................

Goran

pre 11 godina

sa cijim parama se finansira kancelarija zlocinacke NATO organizacije ?
sa cijim novcem se finansira ovaj Baron ??
Nikolicu, dali smo svoje glasove tebi s nadom da ces konacno raskrstiti sa ovim zlocincima, da ce drzava Srbija obnoviti tuzbe protiv ove slocinacke organizacije i da ces stvari postaviti na svoje mesto, onako kakve to treba da budu...
umesto toga, NATO zlocinci se i dalje baskare po kancelarijama koje ( verovatno) placaju osiromaseni gradjani ove drzave koji su bili bombardovani kasetnim i bombama sa osiromasenim uranijumom od te iste zlocinacke i agresorske alijanse... a sta ti radis Nikolicu ??? mudro cutis, blesavo se smeskas, ni rec da izustis... zar smo mi tebi dali glasove za tako nesto ?
e pa meces moci tako , presednice nemusti...................

Generacija X

pre 11 godina

Generacija ljudi koja danas upravlja Srbijom je do 1999-e nosila USA i druge zapadne zastave na protestima, verovali su da Srbija treba da bude Zapad. Onda ste nas zbog sitnog dila sa svercerima drogom, oruzjem i belim robljem unazadili 50 godina. Trebace bar 200 godina (vrlo optimisticna pretpostavka) da vam se to oprosti, a na toliko ste se oprostili od ispunjenja bilo kakvog svog interesa na ovim prostorima.
Da je Vučić predsednik Srbije, Đulijani šef njegovog kabineta, a Šutanovac ministar odbrane u isto vreme, predlog za članstvo u vašoj ubilačkoj i zločinačkoj alijansi opet ne bi prošao.

zaobiđi me

pre 11 godina

hm,
kada nato je jednom bio u bg, i nije ispalao dobro a sada kažu da Svi putevi vode kroz Beograd....

a da oni, ipak, krenu nekim drugim putem?

Мики

pre 11 godina

Не у злочиначко империјалистичку организацију, не у 4 рајx, Србија зна на коју ће страну као 41 а не као наши западни сусједи. И опет ћемо да их вадимо из канџа и са њима стварамо нову државу???
Не овога пута

Marko od Bloka

pre 11 godina

Moj pokojni deda, prvoborac partizan, oduvek je govorio jednu recenicu "Sinko moj, nikada nemoj da budes u istoj vosjci gde su i Hrvati. Taj rat ce' izgubis."

sumorni

pre 11 godina

Generacija ljudi koja danas upravlja Srbijom je do 1999-e nosila USA i druge zapadne zastave na protestima, verovali su da Srbija treba da bude Zapad.
(Generacija X, 27. avgust 2012 18:51)

Glupost. Garnitura koja sad vodi zemlju nije nikada mahala USA zastavama, naprotiv. Kao eksponenti KGB su od ranih 90-tih radili sve u njihovoj moći da nas udalje od naših vekovnih saveznika. Nije ih sprečilo ni to, što 99-te NIKO na celoj zemaljskoj kuli ni malim prstom nije mrdnuo u našu odbranu. Ceo svet je mirno posmatrao. Ruski ministar inostranih poslova je Miloševiću čak i napomenuo da će Srbija biti ravna kao ploča od stola za kojim su sedeli, ukoliko se ne smiri.

Batine smo dobili upravo jer je grupa koja sad vodi zemlju uzela sebi privilegiju velikih sila, da menja granice kako joj je volja, što čak ni veliki danas ne rade na takav način. Uz pokušaje da izazovu i sukobe izmedju velikih sila na relaciji USA-Rusija-Kina, kraj je bio sasvim očekivan. I Rusija i Kina su zarad svojih interesa pustili ove niz vodu.

Podsetiću da su i Rusija i Kina digle veliku galamu oko nekog bliskoistočnog diktatora, što zbog nas nisu želele.

Sad je na ovoj ekipi da pokaže dali je naučila nešto na greškama koje smo MI, a ne ONI platili, i koje su NAS a ne NJIH bolele.

Pošto su iskoristili situaciju da se snabdeju stanovima od po 200 m2 na Novom Beogradu, nisam siguran da imaju razloga za uspostavljanje novih odnosa, naprotiv. Lakše im je da izazovu novi rat, nego da kreče stanove.

I jeftinije.

lesa

pre 11 godina

Videli zapadnjaci da će Rusi i Kinezi da nam pljusnu lovu i ko zna mozda i bazu kod nas da naprave pa sad odmah brze bolje na brzinu da nas prigrabe sebi. Mislim da su malo zakasnili, ustvari malo vise. Nek prime Albaniju u NATO.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Mozda svi putevi vode kroz Srbiju samo sto je NATO bombaardujuci Srbe i Srbiju i, ucestvujuci u njihovoj sveopstoj destrukciji "zakopao" sve te puteve bez mogucnosti da se ti putevi ponovo aktiviraju. NATO je "umro" za Srbiju onoga dana kada je, izvrsavajuci naloge SAD i njene prljave politike na Balkanu, izrucio prvi tovar uranijumskih i kasetnih bombi. Mozemo mi da pricamo sta god hocemo, mozemo da obrazlazemo pristup NATO-u na razne "slatke" nacine, mogu popularni "ameri", da nam nude razne "djindjuve i ogledalca" ali, uprkos tome siguran sam da barem 70% stanovnistva Srbije ima neodoljivo gadjenje pri pomenu imena ove drzave i njenog "izvrsnog partnera" za sve prilike i poslove, poznatijeg kao NATO. Cak i ako nas prime mi cemo biti mina unutar te zlocinacke organizacije i to niko ne moze spreciti.

Vladimir

pre 11 godina

gradjani rusije imaju jeftinije gorivo nego amerikanci, ruski ustav stiti srednju klasu kako nas ustav nece nikada, od kad je putin na vlasti srednja klasa (ljudi koji zaradjuju preko 100 000 dolara godisnje) je povecana 20 puta sa milion ipo na trideset miliona ljudi, rusi mogu da budu ponosni I niko nemoze da ih pocenjuje. Ne vidim zasto mi ne bi hteli da budemo deo rusije osim sto ameri skembaju svakog pojedinca koji tako nesto predlaze

arkadije

pre 11 godina

Bojim se da vi tim putevim necete hodati,za razliku od brace Rusa i prtjatelja Kineza. Cak vam i ovi srpski slepci nece u tome pomoci. Sto ste gazili gazili ste, s tim je zavrseno, bar na srpskoj zemlji.

Pop

pre 11 godina

Ne zelim da moja zemlja Srbija ulazi u organizaciju koja za sobom ostavlja na hiljade mrtvih civila, unistene, razorene zemlje. Nato je trenutno najveca teroristicka organizacija u svetu. NATO is a global killing machine.
Naravno ne u nato.
http://www.youtube.com/watch?v=cndYV4fLL98

vex

pre 11 godina

Kad nam dogori do nokata pristaćemo mi na sve - Nato, nezavisno Kosovo...šta god zatraže. Prazni stomaci su jači od inata. Nevolja je samo što ćemo izgubiti još par godina u inaćenju sa samima sobom, "traženju alternative" i jurenju magle... To je model srpske politike zadnjih 20 godina.

Pedja

pre 11 godina

E oči mi otvori.
Mi smo toliko važni samo nas je teško naći na globusu.
To su stari titovi trikovi kao mi smo važni, mi smo jaki, mi smo neki faktor, samo nemamo leba a sve možemo.

RUS

pre 11 godina

Neka nam dozvole da i mi njih bombardujemo i ponizavamo pa onda neka nas pitaju da li ce mo uci u NATO)))Realno to je isto sto i oni sada nude nama,mada da se pitaju neki bliski staroj vlasti prihvatili bi to oberucke bez sumnje)))

johnzie

pre 11 godina

Sve sto treba jeste prepoznati trenutak, osetiti duh vremena i bar malo namirisati kakav ce biti sutra. To je ono sto razlikuje drzavnika od politikanta i drzavu od banana republike. Al mi smo Srbi od toga operisani, uglavnom autolobotomijom

R. Marković

pre 11 godina

Pa to i nerazuman zna. Ali oni to rade vešto politički, kad ne uspe onda bombama. Hoće Srbiju koja moli da uđe u EU i NATO ponižena razvaljena i uništena. Svi političari koji su pokušali da podigni (politički, materijalno i kulturno) Srbiju (sem Đinđića) ubijeni su ili zatvoreni.

vlada-so

pre 11 godina

proterali smo kroz du.e od 45-te stotine milijardi američkih dolara naravno da nas neće pustiti crvenoj sovjetiji,to je i nikolić shvatio pa je danas konuzinu nabio iznad glave plavu zastavu eu.

Rodoljub

pre 11 godina

NATO nikad nece imati Srbiju i Srbe na svojoj strani. NATO nikada nece imati slobodan prolaz kroz srpsku zemlju. NATO je bio i ostao najveci neprijatelj Srbije i srpskog naroda na Balkanu. Isterati sve NATO lobiste iz Srbije i zatvoriti "kancelariju" da im se vise nikada neda prostora da spinuju svoje odvratne lazi.

trol

pre 11 godina

i ja nepijem Kolu i ne pušim Marlboro,ali zato tamanim Pepsi i pušim Winston..budalaština...pa predji na ruski duvan i bozu...kakvi smo to nije svet video.

Zoran

pre 11 godina

...konačno malo iskrenosti, otvorenosti i od Vas. Bogu hvala. Da je na meni odluka, ja bih odabrao NATO. Prosto, Rusija je isuviše daleko i mora se preletjeti isuviše NATO zemalja, da bi se došlo do Srbije. Ovako, posaditi u Batajnici američku vojnu bazu, "pokloniti" Srbiji par onih lijepih borbenih letjelica pa da se i mi malo k***** ....., biće pozatvarane sve u okruženju. Da i mi jednom prestanemo ići "uz dlaku" ( jel se tako kaže ) ostašmo bez naroda, bez populacije.
Uostalom, Srbi su uzalud ginuli u svim ratovima po sticanj nezavisnosti Berlinskim kongresom. Uvijek su je vodile neke moćnije carevine i vlade, da li preko Obrenovića ili Karađorđevića, Josipa Broza ..... i samo su nanosili bezmjernu štetu biološkom opstanku našeg naroda. Zašto granice autohtonog srpskog naroda, kad može SHS itd. No, sve to je neko drugi smislio, i jednu i drugu ....

Vrbnik

pre 11 godina

(Zoran, 27. avgust 2012 23:30)
Pa ti trazis strane mentore i hoces NATO jer je cool i najjaci.
I Njemacka je najjaca bila 41 i nismo joj se priklonili( osim Ljoticevaca)
Imali smo 2 antifasisticka pokreta

prle

pre 11 godina

@Čitalac @Zoran..... o kakvoj nato sigurnosti vi pričate?
O sigurnosti kakvu su imale Italija, Belgija, Njemačka itd za vrijeme hladnog rata ili Norveška sada sa jednim helikopterom policijskim dok su vojni u Afganistanu i ostalim zemljama?
Moj savjet vam je da pročitate knjigu onog Švajcarca. Daniele Ganser

Zoran

pre 11 godina

(Prle, 27. avgust 2012 22:33)
..evo do večeras , čitam na ovom sajtu nešto što nisam znao ( neko će reći vjerovatno da je isčupano iz konteksta ) elem , i vaš ubijeni premijer Zoran Đinđić je pozivao preko video zapisa na bombardovanje Srbije , iz Podgorice ... tu se nema šta dodati . Tu bi trebalo preispitati ulogu nazovi dinastije Karađorđevića i ne jednog dolaska Svetozara Pribićevića iz Zagreba u BGD sa predstavnicima nekih hrvatskih stranaka ..itd.itd... Onda sfrj ... emancipovali ste nove nacije , narode ,crkve , koje se nikada i nigdje nisu pominjali u istorijskim dokumentima , granice ste kao administrativne , provlačili posred srpskih etničkih prostora , bez autonomija , samo je Srbija imala u sebi autonomije , Eto Vam sad vaše autonomije . Šta , uopšte ,sad hoćete ? Ja znam samo da je moj narod uzalud , uzalud stradao zbog nekih idiota .

lesa

pre 11 godina

Kakav NATO? Grizla bi me savest kad bih znao da naši piloti bombarduju neku nevinu zemlju i nevin narod kao što su nas bombardovali zbog Američkih interesa.

Zoran

pre 11 godina

(Prle, 27. avgust 2012 22:33)
Da . Kada ne znate živjeti istinsku slobodu , promišljati istinsku slobodu , kada Vam uvijek treba neki strani mentor ili mašinbravar , svakako , da .

Zoran

pre 11 godina

(Prle, 27. avgust 2012 22:33)
i još da dodam ... neću više da moji najbliži rođaci , prijatelji , srpski narod uopšte , bude žrtveno jagnje idiotske politike iz Beograda jer Jasenovac nije u Beogradu , nego nekih 300-350 km zapadno , a ja ne opravdavam dželate niti njihove ideologe , ali svakako ima određeni stepen odgovornosti i u samom Beogradu . Prosto , trgovali ste sa nama . Te seljačke dinastije koje su do samo par godina unazad brisale guzicu rukom . I bez obzira na sve opet , Beograd je za mene svetinja sada i uvijek .
A ti si suviše gledao kako prle nadmudruje moćnu njemačku armadu ( uzgred , po meni , najjaču vojnu silu u istoriji čovječanstva , tu treba pročitati i memoare Gleza fon Horstenaua , svakako , Magnum crimen , svakako )

Dusan

pre 11 godina

Sudeci po komentarima na ovakve i slicne vesti crno nam se pise. Srbi bi opet da se biju sa najjacima, slepo i naivno racunajuci na pomoc brace Rusa koji nam, naravno, nece pomoci. I to je u redu, nek gine ko zeli, bar ce nas pametnih biti procentualno vise. Ali problem je sto, ako budemo izvan NATO-a i u potpunom okruzenju NATO zemalja, svaki pa i najmanji medjunacionalni incident ce moci da se iskoristi da nam se oduzme deo teritorije. A to ce susedne nam zemlje itekako znati da iskoriste.

Jesu nas bombardovali i to krvnicki. Ali ja bih da, ako mozemo, to izbegnemo u buducnosti. A ne da srljamo ponovo u tragediju. Nazalost, ja sam ocigledno u manjini. Tako da cu verovatno za svog veka doziveti jos manju (teritorijalno i po broju stanovnika) i slabiju Srbiju. I jos cu morati da ponovo provedem neko vreme u sklonistima strahujuci za zivote svojih najblizih. I pitacu se ko mi je zaista pravi neprijatelj, NATO ili Srpska glupost.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Šef Kancelarije NATO u Srbiji brigadni general Ornelo Baron kaže da je Srbija važna za Balkan i Evropu i da će igrati važnu ulogu u Evropi u bliskoj budućnosti.

Srbija je i 90-tih godina igrala važnu ako ne i "glavnu ulogu" na ovim prostorima ?

Čitalac

pre 11 godina

@(Мики, 27. avgust 2012 19:22)

"Наше западне сусједе" ми данас можемо само да мрзимо. Испунили су све своје циљеве, добили све што су тражили, имају много бољи стандард, штити их најмоћнији војни савез на свету и за нас су недостижни у свему. Колико пута треба да нам се понови историја патњи и страдања да бисмо схватили и усвојили модел понашања малих народа у Европи? Хрвати су блистав пример како се то ради.

Samouk

pre 11 godina

"Šef Kancelarije NATO u Srbiji brigadni general Ornelo Baron kaže da je Srbija važna za Balkan i Evropu i da će igrati važnu ulogu u Evropi „u bliskoj budućnosti“."
Ovo poslednje me malo brine... ne skapirah iz texta šta nas to čeka u bliskoj budućnosti?!

Vili

pre 11 godina

Kad tad Srbija ce morat ratifkovat ugovor sa Albanijom za ulazak u NATO, a Albanija nece to napravit ako sluzbeni beograd ne prizna nezavisnu kosovo, ako je do tad vec nije priznala!

Konstantinos Veliki

pre 11 godina

Ako se uzme u obzir da je u posljednjih stotinjak godina Srbija bila faktor nestabilnosti na Balkanu (pokretala je ratove i sve ih gubila izuzev Balkanskih), onda je zbog njezine vlastite sigurnosti ali i sigurnosti njenih suisjeda pozeljno da Srbija bude njezin clan. Kao punopravna clanica, Srbija ce biti u jacoj tj. partnerskoj poziciji. Ako ostane izvan, uvjek ce biti slabasna, sama i izolirana. Pa to vec znaju i mala djeca u prvom razredu osnovne!

Goran

pre 11 godina

sa cijim parama se finansira kancelarija zlocinacke NATO organizacije ?
sa cijim novcem se finansira ovaj Baron ??
Nikolicu, dali smo svoje glasove tebi s nadom da ces konacno raskrstiti sa ovim zlocincima, da ce drzava Srbija obnoviti tuzbe protiv ove slocinacke organizacije i da ces stvari postaviti na svoje mesto, onako kakve to treba da budu...
umesto toga, NATO zlocinci se i dalje baskare po kancelarijama koje ( verovatno) placaju osiromaseni gradjani ove drzave koji su bili bombardovani kasetnim i bombama sa osiromasenim uranijumom od te iste zlocinacke i agresorske alijanse... a sta ti radis Nikolicu ??? mudro cutis, blesavo se smeskas, ni rec da izustis... zar smo mi tebi dali glasove za tako nesto ?
e pa meces moci tako , presednice nemusti...................

vex

pre 11 godina

Kad nam dogori do nokata pristaćemo mi na sve - Nato, nezavisno Kosovo...šta god zatraže. Prazni stomaci su jači od inata. Nevolja je samo što ćemo izgubiti još par godina u inaćenju sa samima sobom, "traženju alternative" i jurenju magle... To je model srpske politike zadnjih 20 godina.

sumorni

pre 11 godina

Generacija ljudi koja danas upravlja Srbijom je do 1999-e nosila USA i druge zapadne zastave na protestima, verovali su da Srbija treba da bude Zapad.
(Generacija X, 27. avgust 2012 18:51)

Glupost. Garnitura koja sad vodi zemlju nije nikada mahala USA zastavama, naprotiv. Kao eksponenti KGB su od ranih 90-tih radili sve u njihovoj moći da nas udalje od naših vekovnih saveznika. Nije ih sprečilo ni to, što 99-te NIKO na celoj zemaljskoj kuli ni malim prstom nije mrdnuo u našu odbranu. Ceo svet je mirno posmatrao. Ruski ministar inostranih poslova je Miloševiću čak i napomenuo da će Srbija biti ravna kao ploča od stola za kojim su sedeli, ukoliko se ne smiri.

Batine smo dobili upravo jer je grupa koja sad vodi zemlju uzela sebi privilegiju velikih sila, da menja granice kako joj je volja, što čak ni veliki danas ne rade na takav način. Uz pokušaje da izazovu i sukobe izmedju velikih sila na relaciji USA-Rusija-Kina, kraj je bio sasvim očekivan. I Rusija i Kina su zarad svojih interesa pustili ove niz vodu.

Podsetiću da su i Rusija i Kina digle veliku galamu oko nekog bliskoistočnog diktatora, što zbog nas nisu želele.

Sad je na ovoj ekipi da pokaže dali je naučila nešto na greškama koje smo MI, a ne ONI platili, i koje su NAS a ne NJIH bolele.

Pošto su iskoristili situaciju da se snabdeju stanovima od po 200 m2 na Novom Beogradu, nisam siguran da imaju razloga za uspostavljanje novih odnosa, naprotiv. Lakše im je da izazovu novi rat, nego da kreče stanove.

I jeftinije.

Generacija X

pre 11 godina

Generacija ljudi koja danas upravlja Srbijom je do 1999-e nosila USA i druge zapadne zastave na protestima, verovali su da Srbija treba da bude Zapad. Onda ste nas zbog sitnog dila sa svercerima drogom, oruzjem i belim robljem unazadili 50 godina. Trebace bar 200 godina (vrlo optimisticna pretpostavka) da vam se to oprosti, a na toliko ste se oprostili od ispunjenja bilo kakvog svog interesa na ovim prostorima.
Da je Vučić predsednik Srbije, Đulijani šef njegovog kabineta, a Šutanovac ministar odbrane u isto vreme, predlog za članstvo u vašoj ubilačkoj i zločinačkoj alijansi opet ne bi prošao.

Zoran

pre 11 godina

...konačno malo iskrenosti, otvorenosti i od Vas. Bogu hvala. Da je na meni odluka, ja bih odabrao NATO. Prosto, Rusija je isuviše daleko i mora se preletjeti isuviše NATO zemalja, da bi se došlo do Srbije. Ovako, posaditi u Batajnici američku vojnu bazu, "pokloniti" Srbiji par onih lijepih borbenih letjelica pa da se i mi malo k***** ....., biće pozatvarane sve u okruženju. Da i mi jednom prestanemo ići "uz dlaku" ( jel se tako kaže ) ostašmo bez naroda, bez populacije.
Uostalom, Srbi su uzalud ginuli u svim ratovima po sticanj nezavisnosti Berlinskim kongresom. Uvijek su je vodile neke moćnije carevine i vlade, da li preko Obrenovića ili Karađorđevića, Josipa Broza ..... i samo su nanosili bezmjernu štetu biološkom opstanku našeg naroda. Zašto granice autohtonog srpskog naroda, kad može SHS itd. No, sve to je neko drugi smislio, i jednu i drugu ....

Мики

pre 11 godina

Не у злочиначко империјалистичку организацију, не у 4 рајx, Србија зна на коју ће страну као 41 а не као наши западни сусједи. И опет ћемо да их вадимо из канџа и са њима стварамо нову државу???
Не овога пута

Vladimir

pre 11 godina

gradjani rusije imaju jeftinije gorivo nego amerikanci, ruski ustav stiti srednju klasu kako nas ustav nece nikada, od kad je putin na vlasti srednja klasa (ljudi koji zaradjuju preko 100 000 dolara godisnje) je povecana 20 puta sa milion ipo na trideset miliona ljudi, rusi mogu da budu ponosni I niko nemoze da ih pocenjuje. Ne vidim zasto mi ne bi hteli da budemo deo rusije osim sto ameri skembaju svakog pojedinca koji tako nesto predlaze

trol

pre 11 godina

i ja nepijem Kolu i ne pušim Marlboro,ali zato tamanim Pepsi i pušim Winston..budalaština...pa predji na ruski duvan i bozu...kakvi smo to nije svet video.

Zoran

pre 11 godina

(Prle, 27. avgust 2012 22:33)
i još da dodam ... neću više da moji najbliži rođaci , prijatelji , srpski narod uopšte , bude žrtveno jagnje idiotske politike iz Beograda jer Jasenovac nije u Beogradu , nego nekih 300-350 km zapadno , a ja ne opravdavam dželate niti njihove ideologe , ali svakako ima određeni stepen odgovornosti i u samom Beogradu . Prosto , trgovali ste sa nama . Te seljačke dinastije koje su do samo par godina unazad brisale guzicu rukom . I bez obzira na sve opet , Beograd je za mene svetinja sada i uvijek .
A ti si suviše gledao kako prle nadmudruje moćnu njemačku armadu ( uzgred , po meni , najjaču vojnu silu u istoriji čovječanstva , tu treba pročitati i memoare Gleza fon Horstenaua , svakako , Magnum crimen , svakako )

arkadije

pre 11 godina

Bojim se da vi tim putevim necete hodati,za razliku od brace Rusa i prtjatelja Kineza. Cak vam i ovi srpski slepci nece u tome pomoci. Sto ste gazili gazili ste, s tim je zavrseno, bar na srpskoj zemlji.

vlada-so

pre 11 godina

proterali smo kroz du.e od 45-te stotine milijardi američkih dolara naravno da nas neće pustiti crvenoj sovjetiji,to je i nikolić shvatio pa je danas konuzinu nabio iznad glave plavu zastavu eu.

zaobiđi me

pre 11 godina

hm,
kada nato je jednom bio u bg, i nije ispalao dobro a sada kažu da Svi putevi vode kroz Beograd....

a da oni, ipak, krenu nekim drugim putem?

lesa

pre 11 godina

Videli zapadnjaci da će Rusi i Kinezi da nam pljusnu lovu i ko zna mozda i bazu kod nas da naprave pa sad odmah brze bolje na brzinu da nas prigrabe sebi. Mislim da su malo zakasnili, ustvari malo vise. Nek prime Albaniju u NATO.

Marko od Bloka

pre 11 godina

Moj pokojni deda, prvoborac partizan, oduvek je govorio jednu recenicu "Sinko moj, nikada nemoj da budes u istoj vosjci gde su i Hrvati. Taj rat ce' izgubis."

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Mozda svi putevi vode kroz Srbiju samo sto je NATO bombaardujuci Srbe i Srbiju i, ucestvujuci u njihovoj sveopstoj destrukciji "zakopao" sve te puteve bez mogucnosti da se ti putevi ponovo aktiviraju. NATO je "umro" za Srbiju onoga dana kada je, izvrsavajuci naloge SAD i njene prljave politike na Balkanu, izrucio prvi tovar uranijumskih i kasetnih bombi. Mozemo mi da pricamo sta god hocemo, mozemo da obrazlazemo pristup NATO-u na razne "slatke" nacine, mogu popularni "ameri", da nam nude razne "djindjuve i ogledalca" ali, uprkos tome siguran sam da barem 70% stanovnistva Srbije ima neodoljivo gadjenje pri pomenu imena ove drzave i njenog "izvrsnog partnera" za sve prilike i poslove, poznatijeg kao NATO. Cak i ako nas prime mi cemo biti mina unutar te zlocinacke organizacije i to niko ne moze spreciti.

Pop

pre 11 godina

Ne zelim da moja zemlja Srbija ulazi u organizaciju koja za sobom ostavlja na hiljade mrtvih civila, unistene, razorene zemlje. Nato je trenutno najveca teroristicka organizacija u svetu. NATO is a global killing machine.
Naravno ne u nato.
http://www.youtube.com/watch?v=cndYV4fLL98

Zoran

pre 11 godina

(Prle, 27. avgust 2012 22:33)
..evo do večeras , čitam na ovom sajtu nešto što nisam znao ( neko će reći vjerovatno da je isčupano iz konteksta ) elem , i vaš ubijeni premijer Zoran Đinđić je pozivao preko video zapisa na bombardovanje Srbije , iz Podgorice ... tu se nema šta dodati . Tu bi trebalo preispitati ulogu nazovi dinastije Karađorđevića i ne jednog dolaska Svetozara Pribićevića iz Zagreba u BGD sa predstavnicima nekih hrvatskih stranaka ..itd.itd... Onda sfrj ... emancipovali ste nove nacije , narode ,crkve , koje se nikada i nigdje nisu pominjali u istorijskim dokumentima , granice ste kao administrativne , provlačili posred srpskih etničkih prostora , bez autonomija , samo je Srbija imala u sebi autonomije , Eto Vam sad vaše autonomije . Šta , uopšte ,sad hoćete ? Ja znam samo da je moj narod uzalud , uzalud stradao zbog nekih idiota .

Čitalac

pre 11 godina

@(Мики, 27. avgust 2012 19:22)

"Наше западне сусједе" ми данас можемо само да мрзимо. Испунили су све своје циљеве, добили све што су тражили, имају много бољи стандард, штити их најмоћнији војни савез на свету и за нас су недостижни у свему. Колико пута треба да нам се понови историја патњи и страдања да бисмо схватили и усвојили модел понашања малих народа у Европи? Хрвати су блистав пример како се то ради.

RUS

pre 11 godina

Neka nam dozvole da i mi njih bombardujemo i ponizavamo pa onda neka nas pitaju da li ce mo uci u NATO)))Realno to je isto sto i oni sada nude nama,mada da se pitaju neki bliski staroj vlasti prihvatili bi to oberucke bez sumnje)))

Zoran

pre 11 godina

(Prle, 27. avgust 2012 22:33)
Da . Kada ne znate živjeti istinsku slobodu , promišljati istinsku slobodu , kada Vam uvijek treba neki strani mentor ili mašinbravar , svakako , da .

Vili

pre 11 godina

Kad tad Srbija ce morat ratifkovat ugovor sa Albanijom za ulazak u NATO, a Albanija nece to napravit ako sluzbeni beograd ne prizna nezavisnu kosovo, ako je do tad vec nije priznala!

Dusan

pre 11 godina

Sudeci po komentarima na ovakve i slicne vesti crno nam se pise. Srbi bi opet da se biju sa najjacima, slepo i naivno racunajuci na pomoc brace Rusa koji nam, naravno, nece pomoci. I to je u redu, nek gine ko zeli, bar ce nas pametnih biti procentualno vise. Ali problem je sto, ako budemo izvan NATO-a i u potpunom okruzenju NATO zemalja, svaki pa i najmanji medjunacionalni incident ce moci da se iskoristi da nam se oduzme deo teritorije. A to ce susedne nam zemlje itekako znati da iskoriste.

Jesu nas bombardovali i to krvnicki. Ali ja bih da, ako mozemo, to izbegnemo u buducnosti. A ne da srljamo ponovo u tragediju. Nazalost, ja sam ocigledno u manjini. Tako da cu verovatno za svog veka doziveti jos manju (teritorijalno i po broju stanovnika) i slabiju Srbiju. I jos cu morati da ponovo provedem neko vreme u sklonistima strahujuci za zivote svojih najblizih. I pitacu se ko mi je zaista pravi neprijatelj, NATO ili Srpska glupost.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Šef Kancelarije NATO u Srbiji brigadni general Ornelo Baron kaže da je Srbija važna za Balkan i Evropu i da će igrati važnu ulogu u Evropi u bliskoj budućnosti.

Srbija je i 90-tih godina igrala važnu ako ne i "glavnu ulogu" na ovim prostorima ?

Pedja

pre 11 godina

E oči mi otvori.
Mi smo toliko važni samo nas je teško naći na globusu.
To su stari titovi trikovi kao mi smo važni, mi smo jaki, mi smo neki faktor, samo nemamo leba a sve možemo.

Rodoljub

pre 11 godina

NATO nikad nece imati Srbiju i Srbe na svojoj strani. NATO nikada nece imati slobodan prolaz kroz srpsku zemlju. NATO je bio i ostao najveci neprijatelj Srbije i srpskog naroda na Balkanu. Isterati sve NATO lobiste iz Srbije i zatvoriti "kancelariju" da im se vise nikada neda prostora da spinuju svoje odvratne lazi.

R. Marković

pre 11 godina

Pa to i nerazuman zna. Ali oni to rade vešto politički, kad ne uspe onda bombama. Hoće Srbiju koja moli da uđe u EU i NATO ponižena razvaljena i uništena. Svi političari koji su pokušali da podigni (politički, materijalno i kulturno) Srbiju (sem Đinđića) ubijeni su ili zatvoreni.

johnzie

pre 11 godina

Sve sto treba jeste prepoznati trenutak, osetiti duh vremena i bar malo namirisati kakav ce biti sutra. To je ono sto razlikuje drzavnika od politikanta i drzavu od banana republike. Al mi smo Srbi od toga operisani, uglavnom autolobotomijom

Vrbnik

pre 11 godina

(Zoran, 27. avgust 2012 23:30)
Pa ti trazis strane mentore i hoces NATO jer je cool i najjaci.
I Njemacka je najjaca bila 41 i nismo joj se priklonili( osim Ljoticevaca)
Imali smo 2 antifasisticka pokreta

lesa

pre 11 godina

Kakav NATO? Grizla bi me savest kad bih znao da naši piloti bombarduju neku nevinu zemlju i nevin narod kao što su nas bombardovali zbog Američkih interesa.

Samouk

pre 11 godina

"Šef Kancelarije NATO u Srbiji brigadni general Ornelo Baron kaže da je Srbija važna za Balkan i Evropu i da će igrati važnu ulogu u Evropi „u bliskoj budućnosti“."
Ovo poslednje me malo brine... ne skapirah iz texta šta nas to čeka u bliskoj budućnosti?!

Konstantinos Veliki

pre 11 godina

Ako se uzme u obzir da je u posljednjih stotinjak godina Srbija bila faktor nestabilnosti na Balkanu (pokretala je ratove i sve ih gubila izuzev Balkanskih), onda je zbog njezine vlastite sigurnosti ali i sigurnosti njenih suisjeda pozeljno da Srbija bude njezin clan. Kao punopravna clanica, Srbija ce biti u jacoj tj. partnerskoj poziciji. Ako ostane izvan, uvjek ce biti slabasna, sama i izolirana. Pa to vec znaju i mala djeca u prvom razredu osnovne!

prle

pre 11 godina

@Čitalac @Zoran..... o kakvoj nato sigurnosti vi pričate?
O sigurnosti kakvu su imale Italija, Belgija, Njemačka itd za vrijeme hladnog rata ili Norveška sada sa jednim helikopterom policijskim dok su vojni u Afganistanu i ostalim zemljama?
Moj savjet vam je da pročitate knjigu onog Švajcarca. Daniele Ganser