Četvrtak, 23.08.2012.

00:22

Krstić: DS-u nije potrebna hajka

Borisa Tadića i Dragana Đilasa poznajem dugo i mislim da bi bila velika šteta da dođe do cepanja DS-a, kaže član Glavnog odbora DS Nebojša Krstić za "Blic".

Izvor: B92

Krstiæ: DS-u nije potrebna hajka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

sunshine

pre 11 godina

nije ni cudo sto nam se drzava sad raspada posle njih...kad ne mogu ni medju sobom da se dogovore kako li su tek brinuli o celom narodu...

KRPELJKA

pre 11 godina

Ne slazem se da cepanje DS jeste lose i za stranku i za Srbiju. Iz ruina DS valjda ce se pojavati novi, mladi, obrazovani, nekorumpirani kadrovi, koji su sada na marginama stranke. A korumpirane kadrove DS treba smestiti u zatvor.Kasnije, obilazak bivsih velikih politicara-tajkuna u zatvorima mogao bi da postane sastavni deo turisticke ponude Srbije. Bila bi to prava atrakcija, jer nigde, ama bas nigde u svetu, takva bezobzirna pljacka i bahatost u rusenju sopstvene drzave i osiromasenju sopstvenog naroda nije zabelezena. Tako da bi prihod od turizma mogao da se uveca. Da bar neke koristi od njih imamo.

idi begaj

pre 11 godina

Ako misliš da je narod 5. okt. 2000. izašao na ulicu da bi se iskompleksirani ljudi koji su došli na vlast preselili na Vračar i Dedinje i da pokupuju, zemlju, kola, preduzeća, da letuju u hotelima ultra all incluzive i zimuju po Švici i Austriji, dok gladni narod ostaje bez posla kroz najgoru privatizaciju, dok radnici leže na šinama, dok seljaci teraju traktore na blokade a ne u njive, dok se mladi investitori željni progresa i rezultata bore sa BIROKRATIJOM I BIROKRATAMA!!!
E PA NEĆE MOĆI!
Niko vam nije ni tražio pomoć, samo smo jecali da nam ne odmažete...ali vaše klimanje glavom je bilo sporo i skupo i sada se CEPAJTE NA KOMADIĆE, jer da ste malo mislili na narod koji je glasao za vas, još biste bili savetnik predsednika...

Šteta

pre 11 godina

"On kaže da bi cepanje bilo štetno za Demokratsku stranku, ali i za Srbiju..." - Možda za DS, ali za Srbiju sigurno ne bi bilo štetno. Najveću štetu Srbiji upravo je nanela Demokratska stranka.

Stevan

pre 11 godina

Hajku ste sami stvorili, ovi iz vlasti vam se slatko smeju. Sanse da se ne dogodi 8. sednica su male jer imate autoritativnog i nesposobnog precednika i sposobnog zamenika. Prosto je nemoguce da ostane ovakav odnos snaga a ni jedna strana nece popustiti. Takvi kavi ste niste potrebni Srbiji, posebno mladima, koje ste za vreme svoje vladavine oterali na ulicu ili inostranstvo umesto na posao. Krali ste i zaduzivali nas, potom ste dalje krali i ponovo nas zaduzivali i na kraju ste strasno krali a novo zaduzivanje ostavili novoj vlasti. Poslednjih meseci ponasali ste se kao pred smakom sveta i znali smo da cete to raditi. Modzda hocete dokaze, dobicete ne brinite. Kome ste vi takvi potrebni, mozda susedima?

Nikola Kosanović

pre 11 godina

Za Tadića, Krleta i DS u celini Srbija je bila "krava muzara". Ako se procesuiraju sve njihove pljačke državne imovine, one najveće, ovu stranku kao štetočinsku treba zabraniti. Samo povlašćeni članovi DS su živeli u Srbiji kao "bubreg u loju", dok je žuto preduzeće (mafijaška grupa) upravljala Srbijom. Valja se podsetiti na to da se i pravosuđe "reformisalo" iz Tadićevog kabineta, a kako - to je već opšte poznato. Zašto se prostor daje ovakvim beznačajnim likovima za koje ne bi glasali ni njegovi ukućani?

aleksa

pre 11 godina

Бесомучни медијски напади на ДС јесу позадинско деловање СНС, који на све начине покушава да саботира противника. Већ дуже време се могу читати сензационалистички (измишњељени) текстови како се ДС цепа, како Ђилас оснива своју странку, како Јеремић прелази у СПС, како је Шутановац ухапшен, како Пајтић прави своју странку у Војводини итд. Све су то покушаји медијске манипуалиције СНС, који се сличним глупостима бавио још док је био опозиција. У јуну месецу је извесни дневни лист (очито настројен према новом режиму) објавио буквално лажни интервју са Тадићем. А нешто пре тога су функционери СНС казали како ЕПС сече струју (између два изборна круга) само домаћниствима (која дугују) а за које се зна да су на страни СНС - брука која је ово лаж. Изгледа да је вођење политике у Србији све осим оног најважнијег - вођења државе.
На жалост СНС присталица, неће доћи до цепања и пропадања ДС, јер је он заправо најјача странка у Србији, па када би СНС сам изашо на црту ДС, био би занимљиво видети резултате. Победа Николића није заслуга СНС, нити народне подршке, него грешка пасивности дела гласача у Србији.
СНС поручујем да се оставе напада на ДС, већ да се баве својом странком, а за почетак да објасне својим гласачима одкале у коалицији са СПС и УРС које су називали већ знамо који именима.

Mirko

pre 11 godina

@Branko Branko je u pravu od leta 2007 DS je bio u drugoj Kostunicinoj vladi, za 6 meseci od ulaska DS u vladu dug Srbije je skocio za oko 3 milijarde evra. Kako je zavrsila ekonomija pod DSom, koja je pocela da se oporavlja pod DSSom belezeci ako se ne varam rast od 6% godisnje, imacemo prilike da cujemo kad se DS spin majstori uklone iz medija (cucemo ono sto svi znamo). Ne treba zaboraviti da se pod DSSom javni dug smanjio, da je MMF bio otplacen... Branko, Kostunica je vratio mandat narodu i narod je napravio najgori izbor u svojoj istoriji. Zato ce mu mleko biti luksuz, jer bilo bi previse naivno ocekivati da ce bilo kakve mere dati vidljive rezultate u naredne dve godine. Dve godine su potrebne da se ekonomija unisti, dve da pocne da se oporavlja... Pozdrav

branko katic

pre 11 godina

@Тасамнијски ђаво - ti si verovatno od onih koji misle da je Sloba heroj i da nas mrzi ceo svet. Reci da je peirod od 2000 do 2012 gori nego vreme vladvine Milosevica i SPS, blago recene je degutantno.
Drugo, nije DS bio na vlasti ovih 12 godina vec je uvek vladao u koalicijama, a na vlasti nije bio od 2004 do 2008 godine, tek da te podsetim "zaboravnog".
Meni su puno gori ovi koji danas vladaju Srbijom, pa se plasi da sa ovim ekspertima za sve i svasta 2013 ne postane nova 1993 godina. Usput da kazem da zbog dolaska na vlast SNS skoro 8 mladih iz Srbije, prijatelja, koji zive i rade u Kanadi od 2006 nije htelo da se vrati u Srbiju. Plase se posledica ove vlasti. A ko zna koliko je takvih.

branko

pre 11 godina

@avanturista - to naprosto nije tacno. jer je ds imao najmanje ministara. osim toga, porediti dss i ds je neukusno, posebno jer je ds srusio drugu vladu vojislava koustunice, zbog njegovih anievropskih stavova i delovanja.
u prvoj vladi kostunice (2004) ds nije imao niti jedno ministarsko mesto, bio je opozicija. najvse mesta su imali dss i g17 (zvuci poznato?).
u drugoj vladi koustunice (2007) ds je imao pola od ministarskikh mesta, ali je vlada oborene jer se kostunica nije drzao dogovorenog. trebalo je delovati proevropski, a on je sve radio suprotno.
dzaba vam spinovanje sipatizeri sns, narod nema pamcenje samo od 2008, kao vi.

Domagoj

pre 11 godina

Dragos, 80% hrvatskih Srba još uvijek glasa za građanske opcije, naravno većina za SDP. SDP je jedva prošao cenzus na prvim izborima i jedino šta je mogao napraviti je miran prijenos vlasti. To rade moderne i demokratske stranke. Oni vaši predvođeni Miloševićem kao predstavnici tvrdog krila nekadašnje KPJ imali su svoj stil vladavine koji je nažalost donio 90-te. HDZ je pogriješio što Srbima nije dao status konstitutivnog naroda ali do rata bi definitivno došlo no manje krvi bi se prolilo pošto bi možda krajiške Srbe zadržali na našoj strani pošto su na tim prostorima bili ipak više od 500 godina. Srbi iz istočne Slavonije su nažalost bili pod velikom propagandom iz Bg-a i tu bi scenarij bio isti. Kako si samo uspio povući paralelu između Josipovića i Dodika? Nisam shvatio.

avanturista

pre 11 godina

(branko katic, 23. avgust 2012 14:04)
Branko, prijatelju, nisi u pravu, 2004-2008 je Kostunica bio predsednik vlade, a vecinu u vladi je imao DS, odluke su donosene preglasavanjem.

darko

pre 11 godina

replika za @Mican i sve koji tako misle

Ne, nije mu komentar pisala Trivanka, niti bilo ko iz DS. To je misljenje kao gradjanina, koji je zgrozen aktulenom vlasti, i skupinom "strucnjaka" koji danas vode nasu drzavu.
Sto se tice prognoza kako se DS raspada, kako je minorna stranka i ostale gluposti, sve je to samo spisak lepih zelja simpatizera SNS. Ne treba zaboraviti da je DS osvojio vrlo mnogo glasava sa daleko manjom koalicijom od SNS, kao i da je pobedio u Beogradu i Vojvodini ubedljivo. Tacno je DS bio u koalicji sa SPS koji ga je izdao, zarad licnih interesa vrhuske stranke, ali je isto tako tacno da je SNS nastao najvecom izdajom u politickoj istoriji Srbije. Dok SNS glumi evropejce (jer sve to jeste samo gluma) svega nekoliko godina, DS je skro dve decenije proevropska i demokratska stranka, koja nije pozivala na ratove i medjunacionalnu mrznju. DS jeste sada opozicija, ali gradjani ce vrlo brzo shvatiti ko danas vlada Srbijom, da i od goreg ima gore.
A Dinkica DS nije hteo, to je dokaz njihovih principa, dok je SNS prosto potrcao da skalpa savez, samo da dodje na vlast. Danas vladaju sa onima koje su do juce nazivali kriminalcima, pretili im sudovima i istragama. DS tako nije radio, a to je upravo ono sto razdvaja te dve stranke.
Nece medijska hajka, niti sve podmetacine, pomoci SNS da dugo vlada, niti da unisti DS. Kada jedan SPS (1991-2000) nije mogao da ukloni DS, sta tek moze sacica politickih diletanata i samozvanig reformatora.

4V4V

pre 11 godina

Будите уверени да сав "прљав веш", који ће бити изнет у јавност у овој борби за превласт унутар ДС-а, потпуно истинит. Да није било овога никада вероватно не бисмо сазнали истину о томе шта се дешавало у протеклих 12 година.

Običan dečko

pre 11 godina

Тренутак истине се ближи. Свака лаж, свака превара или махинација пре или касније буде откривена. Изгледа да ми нећемо још пуно чекати на тако нешто код нас.

Edmond

pre 11 godina

Opet svi vi što komentarišete svaki tekst o političarima pravite iste greške. Svi su oni isti a to se lepo vide za prošlih 20 godina. Ko god dođe na vlast on krade i pljačka pa i ubija. Nema snage ne samo u srbiji već u celom svetu da nešto izmeni. Pogledajte samo oko vas pa će biti jasno da smo došli do kraja i da se ovaj tumor od politike i bankara može odstraniti samo sklapelom.

Alan

pre 11 godina

Zalosno je sta su ovi Idoli i Kumovi napravili od DSa. Izborne i postizborne mahinacije, uz ovakve demagoske podrige, su najzad ogolele poraznu cinjenicu da je DS, u medjuvremenu, istrulio iznutra. Ne pravi se pita od g....a.

Agora

pre 11 godina

Svaka je vlast u Srbiji, od VIII sednice naovamo, izigrala poverenje biraca. DS jeste bila velika nada za gradjane koji su zeleli da zive u institucionalno uredjenoj, prosperitetnoj drzavi cijeg se imena nece stideti da izgovore s obzirom na hipoteku 90-ih. I pored svih promasaja i izneverenih nada, DS je ipak bila najmanje zlo od tuzne nam ponude na politickoj sceni jadne nam zemlje.
Osnovna greska DS-a je bila reanimacija SPS-a, koji kada jednom oseti vlast, ne pusta istu iz zuba kao pitbul terijer, cemu smo i svedoci, kao i udvaranje birackom telu koje po definiciji nije naklonjeno programskim ciljevima DS-a, pritom, uz katastrofalnu kadrovsku politiku, posebno u manjim sredinama i odsustvu reakcije da se losi kadrovi smene.
Uz sve zamerke kojih ima mnogo, DS je jedina politicka opcija za koju verujem da je sposobna da se transformise i buducim delovanjem ponovo zasluzi poverenje pre svega, svojih tradicionalnih glasaca.

Кавијар

pre 11 godina

Од странке која је била весник промена и напретка у Србији, дошли смо до тога да су се претворили у сушту супротност томе. Не прође дан а да се неко из ДС-а не доведе у везу са неком афером или махинацијом.

Тасамнијски ђаво

pre 11 godina

Као неко коме је ових 12 година колико је ДС био на власти најгори период у животу, могу слободно да кажем да што се мене тиче могу да се поцепају на мали милион странака а још боље би било да сви заједно оду у историју, а они који су се огрешили о закон и у затвор.

Miki BG

pre 11 godina

Slažem se sa Krstićem. Ali kako se prebaciti na opoziciono delovanje kada je Djilas na vlasti u trećini Srbije, glavnom gradu. Kako to izvesti kada njega naprednjaci pritiskaju ucenama da pocepa DS ili će ga smeniti sa vlasti u Beogradu. Djilas na to nema odgovor, već je izgleda - bar u startu - krenuo da ispunjava želje vladajuće koalicije sa željom da zadrži vlast u Beogradu i postane lider DS. Možda je sada zastao, jer je video da nije kod gradjana omiljen ni najmanje koliko je mislio. A izgleda da je tako i u stranci, kod običnih članova DS a ne ovih u vrhu stranke koji se po pravilu uvek priključuju onome za koga misle da će pobediti... DS treba prvo da očisti svoje redove od kriminala i korupcije, pa onda da nastavi svoj rad kao dobra opozicija sa realnim izgledima da na skorim izborima pobedi.

Шоле Јуниор

pre 11 godina

Читајући о најновијим дешавањима у ДС-у, не могу а да се не сетим оне народне да не пада снијег да покрије бријег, већ да свака звјерка покаже свој траг.

Miroslav

pre 11 godina

Gospodine Krstiću, jedino ste u pravu da se sve vrti kao kiša oko Kragujevca. Treba pod hitno da se vrati sve pokradeno u državnu kasu, svi počinioci da se sami javljaju da ih niko ne privodi, tada bi svi građani Srbije bili zadovoljni i jeli bi zlatnom kašikom.Ovaj gladan narod nemože više da sluša vaše svađe između vlasti i opozicije, Vi time hoćete da prikrivate prljave tragove i da se narod bavi vašim glupostima. Narod je gladan, deca polaze u školu treba zimnica i nema više vremena da sluša i čita vaše gluposti.
Pozdrav iz gladnog Kruševca.

ad akta

pre 11 godina

Dok gradjani u Srbiji se povijaju i grcaju od "uspesnosti" njihove vladavine i upravljanja zemljom, oni imaju jos smelosti i morala da i dalje prosipaju jeftinu demagogiju i zamajavaju narod sa svojim misljenjima i stavovima? Ovih sto dana postizbornog perioda pokazali su svu ogoljenost, nemoralnost i neozbiljnost ove stranke, kojoj ni anliza i diferencijacija u svojim redovima nije bila sveta u protekla tri meseca?

Posmatrac

pre 11 godina

Covek kaze DS da bude alternativa sadasnjoj vlasti! Sadasnja vlast je slternativa VASOJ korupcionasko-kriminalnoj vlasti! Mrs, posakrivajte se u misje rupe, stize vas pravda polako

Vlada u senci zlatiborskih cetinara

pre 11 godina

Da li ljudi iz vrha DS-a gledaju cifre preporucujem/ne preporucujem za svaki komentar. Po ovome DS trenutno ima mnooogo manje pristalica od DSS-a, ili je to organizovana hajka omladine SNS-a? Sto rece jedan od mojih prethodnika - za koga smo mi duvali u pistaljke smrzavajuci se na cici zimi po ulicama srpskih gradova.

Dragos

pre 11 godina

Moze Krle da pise, kaj mu je milo, ali DS nece moci da se pokrene sa sadasnje tacke, bez odlaska kompletnog rukovodstva na celu sa Tadicem. Takodje, Djilas je u ovoj situaciji samo najmanje lose resenje, daleko je to od dobrog izbora (da nista drugo lose nije uradio sem ovog muljanja sa bus plus sistemom naplate karata, opet bi bio daleko od cvecke). Deo stranke u Vojvodini koketira sa autonomasima (bila je to svojevremeno velika greska pokojnog Zorana Djinjica) i vodi samostalnu politiku, a ovi causi na mestu podpredsednika samo nanose stetu stranci svojom nesposobnoscu i sada vec sve jasnijoj upletenosti u odredjene finansijske afere). Sve je to trulo i treba menjati iz korena. Prirodno pozicioniranje DS-a, nije ni u levo, ni u desno, vec u samom politickom centru.

Domagoj, ja se bas ne bih razmetao cinjenicom da je kako ti kazes SDP legitimni naslednik predratne KPJ, inace u to vreme u vise navrata zabranjivane organizacije zbog njenih teroristickih sklonosti.
Jel to onaj SDP koji je 1990.godine navukao dobar deo Srba da glasaju za nju, a onda elegantnim potezom prepustila vlast proustaskom HDZ-u (tu je pokojni Racan odigrao sramnu ulogu)? I trece sta kog djavola, ti imas da kritikujes Dodigove socijaldemkrate, kada je SDP Hrvatske samo umeksanija i perfidnija verzija HDZ-a u fraku (Josipovic malo po malo, pa polako pocinje perfidno da pokazuje svoje pravo lice- ako nista drugo vestiji je od nesrecnog Mesica).

crni domino

pre 11 godina

Zar gubitnik nije jos podneo ostavku na mesto predsednika DS?
Ceka limun i zvanican KGB protokol stranke. Micune, sto cutis?
I poltroni koje je on odabrao za urusavanje sistema u drzavi treba da odu.
A lopovima i kriminalcima se zna mesto.
Ako pravi stranku, neka je pravi sa Vjericom Radetom.
Svi vi ste mi jake demokrate, do mojega!

Slučajni prolaznik

pre 11 godina

"Mnogi članovi, ali i funkcioneri, mladi su po stažu, pa i ne znaju šta znači opoziciono delovanje"

Sam je priznao da kad su došli na vlast, prvo su šutnuli ljude koji su ih tu doveli, a zatim protežirali raznorazne karijeriste i preletače. Kao što su napravili "burazersku" ekonomiju, napravili su i takvu stranku, a "burazerska" stranka funkcioniše samo dok ima plena koji može da se deli. Biće zanimljivo videti da li su u SNS izvukli pouke iz ovog, ili ćemo 2016. pratiti ovakav feljton o njima.

Wukadin

pre 11 godina

"Siguran sam da je sve ovo preduvana medijska propaganda, protiv DS, koja je nastavak prvljave predizborne kampanje aktuelne vlasti."
Jeste Darko, samo što niko Krstića ne bije po ušima. Ili je možda i on agent SNS (SPC, Vojske, Akademije i naravno biciklista, nikad ne veruj muškarcu u tesnim gaćama...).
U svakom slučaju, Krstićeva naprasna briga za vrapce i ovako dubokoumna javljanja samo škode DS-u & njegovom školskom drugu. Što je dobro.

Kasper

pre 11 godina

"neće značiti kraj DS-a, kao što priželjkuje i pokušava da predstavi ova nova, neuspešna vlast".
O kojoj to neuspešnoj vlasti govori ovaj čovek? Pa nije prošlo ni sto dana.

Aleksandar

pre 11 godina

Nisam član nijedne partije ali ne mogu više da verujem da neki uopšte imaju dostojanstva da nešto govore o trenutnoj situaciji u državi. Dotični gospodin treba da se vrati u stvarnost i počne da se bavi nekim drugim stvarima a da se mane politike i savetovanja jer su rezultati poznati. Nije sam u tome, postoji još dosta njih iz DS-a koji su doprineli ovakvom rezultatu koji i nije tako katastrofalan kakvim ga predstavljaju. Treba znati podneti poraz, u politici je normalno da nekad budeš vlast a nekad opozicija, naravno u normalnom društvu. U DS-u su potrebna sveža lica i ljudi koji su spremni da rade na stabilnosti stranke a ne isluženi i već dosadni političari koji svoje greške prebacuju na druge a mišljenja sam da u DS-u postoje kadrovi za to. Isto bih dodao da sadašnja vlast treba da dobije podršku od svih pa da se na delu pokažu šta će da urade i kako a ne nisu još ni počeli redovno da rade odmah kreće hajka i opstrukcija a sve zarad koristi i političkih poena a ne radi nas, naroda koji je istu tu vlast izabrao. Daleko smo mi još od demokratije koju podržavam i sve više sumnjam da uopšte ta demokratija može da donese našem društvu nešto dobro jer izgleda da kod nas to ne funkcioniše kako bi trebalo. Opet nama običnim građanima ostaje da čekamo rezultate i nadamo se boljem ali dokle ........

Milutin

pre 11 godina

E doktore, ajde ti polako na Vis, ploce, gramofon, lecis ribare i uzivas - mnogi bi ti pozavideli na tome, a to je i bio tvoj maksimum. Upravljanje drzavom prepusti inzenjerima - njihov je posao da misle i da znaju kako.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Od pocetka vam pricam, recite Tadicu da mora da podnese ostavku jer je to jedini nacin da sacuva DS.
U suprotnom, naljuticete Vrabca i od stranke nece ostati nista!

maki

pre 11 godina

Zanimljivo. Nešto mi se čini da stranci čiji je "savetodavac" nije bila strana metoda hajki, lova na veštice i lustracije.Jel tako beše?
Nešto mi se profinio.

polemičar

pre 11 godina

Pa i nema hajke prema DS.ta stranka je došla do vrhunca svoje moćI.Suviše su dugo bili na vlasti,mnogo se navikli pa sada nikako ne mogu da se odviknu.To je problem DS,a to će teško da prevaziđu.

kkk

pre 11 godina

Mislim da u DS- postoje mnogi mladi i pametni ljudi, koji ce uspeti stranku da stave na noge i da je pokrenu, jer to su ona cista srca, koja su usla u stranku radi reformi i prociscenja zamuljanih ideja. Djilase, najbolje je da izadjes, jer i onako tvoje licemerje vise niko ne moze da izdrzi.

Centar za Razonodu

pre 11 godina

Hajde Krsticu na Radnu Akciju. Lepo vrema a imamo vishak alata :-) . Vi bi sada da diskutujete a vi ste odgovorni za probleme u privredi

stojko

pre 11 godina

Krstić bi 'ladno mogao da bude savetnik i Nikoliću, da ne kažem i nešto gore. Bar kad je reč o "patriotizmu". Evo, to već i pokušava, povodom Oluje. I pomirljivo svom željenom novom šefu dodeljuje 100 dana za razmišljenje. Čitajući neke njegove komentare iz vremena kada je bio na vlasti (naprimer o "stožerniku" Kovaču), u jednom trenutku sam pomislio da se povampirio jedan drugi Nebojša Krstić, ideolog "Obraza". U Srbiji su takvi uvek deo mainstreama, bili na vlasti ili u opoziciji. A lov na veštice, pa to mu je prirodno, kao meze uz rakiju.
E sad, što Krstić ume i da se pravi fini - neka mu veruje ko god to želi.

Demokrata

pre 11 godina

Druze savetnice, nama Djilas u stranci ne treba!
Stranka je krenula da posrce zbog njega, zato i treba da pravi svoju, pa u njoj nek glumi Boga i batinu.

ioOoi

pre 11 godina

Boris je za ovog pomislo da je na sličan način lep i šmeker kao što je i sam i zato ga je angažovao. Lik je bubačio o kostima i ima vrlo tanku političku argumentaciju i logiku. Trebali su mu ljudi visoke inteligencije i razvijenog logičkog aprata. Sad je kasno. Više puta mi je bio smešan i pomislio sam da upropaštava ono što su generacije intelignetnih političara i ljudi od vizije stvarali sa DSom.

svetlanast.

pre 11 godina

treba ocekivati da ce nebojsi krsticu posle "brige" za beogradske vrapce, kosarkaske mrezice i ovog intervjua Blicu biti jasno zasto je DS izgubila parlamentarne izbore a boris tadic predsednicke.

jdnostavno, vrh DS-a je izgubio vezu sa realnoscu.
opoziciono delovanje je prilika da vide gde su gresili /a mnogo su gresili/ a ne da daju savete onima koji su ih na izborima pobedili.

zato, malo vise samokritike, kako su govorili komunisti /umesto hvalisanja/.
nisu oni bili bas tako glupi, zato su toliko dugo i vladali.

Pedja

pre 11 godina

Zar dva mandata i pokusaj treceg nije dovoljno? Ni Regan, ni Bush, ni Clinton - niko nije isao da unisti stranku kako bi dokazao da je nezamenljiv posle dva mandata. U svetu kada se dodje do vrha politike - posle eventualna dva mandata bira se neko nov ko moze da nastavi i dobije izbore, nova era, nova ekipa. Kod nas se ugnezdio Titoizam i ubedjenje o licnoj nezamenljivosti. Kada je Valensa u Poljskoj zavrsio sa predsednickim mandatima, vratio se u brodogradiliste da radi odakle je i dosao. Zasto je za Borisa lose da kao uspesan politicar doceka penziju kao profesor u Prvoj Beogradskoj? Upravo to bi osmislilo njegov politicki doprinos za ova dva mandata, ovako samo padaju maske i pokazuje da ne moze odoleti politici i vlasti i da poteze za titoizmom i tako obesmisljava i sebe a jos vise promene od petog oktobra - novi ljudi a stari titoizam. Politika vecnih, pod plastom demokratije.

nekada bili Idoli mladih - više nisu

pre 11 godina

Verujem da je Krstić dobronameran prema Tadiću ali na prvom mestu trebao je gledati nacionalni interes - kao savetnik predsednika trebao je da sakupi informacije o stanju zemlji i predoči ih šefu. Stanje alarmantno a njihovi ministri i ostali funkcioneri se bogate, pa i kad im ne ide direktno u đep - rasipaju se državnim novcem. Kako mislite da uskoro povratite ugled i dobijete na izborima, kad se sada otkriva način vaše vladavine! Progovorimo je Krstić o VRAPCIMA, a sad bi mogao nešto da kaže i o Dulićevim lavovima. Neka se dobro upoznaju sa CITES konvencijom i Zakonom o zaštiti prirode, i da građanima više ne govore da je obaveza Srbije da se doživotno stara o oduzetim divljim zverima. Pa, Krstiću, inkubatore državna uprava nije nabavila već se kupljeni humanitarnom akcijom Fonda B92, a država "ozbiljno shvata" obavezu prema lavovima, mambama i papagajima, a prema srpskim bebama nema nikakve obaveze!!!!! Ako ste mu bili savetnik za medije - loše ste ga savetovali da umesto da rešava probleme - da preuzme kontrolu nad svim medijima i zataškava te stvari! Danas postoji internet, nezavisni mediji, NVO.... ne može se više skoro ništa sakriti.

sabahudin

pre 11 godina

Znamo mi da je to kod DS vlast ili propast.Krstiću ti nisi bio na pozicijama ,na kojima je bio predsednik starnke i njegovi podpredsednici,pa te zato toliko ne boli opozicija.Ali oni znaju da su se rastali od nečega,od čega nikako nisu želeli.Zato svaki od njih vidi u drugome krivca za svoj neuspeh.A ustvari svi su oni krivi.

blaza

pre 11 godina

Ma koga vise interesju svadje unutar te minorne stranke. Dajete joj vise prostora nego drugima i vestacki pravite od njih nesto veliko. Oni to vise nisu. Nikom vise nisu interesantni. Samo nam dosadjujete, ili nemate pravih vesti. Ma nek se raspadnu vec jednom, kakve veze ima Srbija sa tim . Bar stranaka imamo dosta. Pazi molim te , ako oni propadnu propade Srbija. Nije nego.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Kako lako i ultrabrzo ovakvi likovi uništavaju Demokratsku stranku, kojoj su ljudi verovali i poklanjali joj svoju nadu i živce i godine. Na žalost, Stranka eto nije nije imala kapacitet, završila je pucanjem na Zorana, a ovi likovi su samo koristili, zloupotrebljavali prostor koji je raskrčen tokom njegove vlade.

Serafim

pre 11 godina

U redu je "savetnice" podneses ostavku na sve funkcije u DS-u, izvines se javno Vrabcu pred svima i nestanes iz DS-a zajedno sa svojim predsednikom.

Sale

pre 11 godina

Pogledajte samo kako se čovek namestio za slikanje? DS bi trebalo jedno četiri godine samo da se stidi, crveni i izvinjava narodu! Tek posle toga, oni koji nisu isprljali ruke i ne odu u zatvor, mogu da počnu od nule!Kompletan vrh je toliko iskompromitovan, da prosto ne mogu da zamislim, da na sledećim izborima glasam za njih, ako prepoznam ikoga te garniture!

Goran

pre 11 godina

ti si Krsticu, gubitnik i to onaj najveci... u svemu.
to nisam rekao ja, samo citiram tvoga ( bivseg) druga Vladu Divljana...
'ajde zbogom.

Stojan

pre 11 godina

DS nije bio niti ce biti snaga. Naprosto (narod je glasao protiv Miloshevica a kasnije Koshtunice) i onda su ljudi iz DS-a pomislili da imaju podrshku. Ja sam im stvarno verovao, ali kada bolje razmislim pogreshio sam. Molim Vas pogledajte koje su oni sve poslove radili. Poshtovani gospodin Tadic je bio ministar....da li je on kompetentan za telekomunikacije ili vojsku....dakle politicari zele funkciju i sve shto ide sa tim. Za Srbiju i nashe drushtvo u celini je najbolje da DS padne ispod cenzusa. Poslednje izjave Trivan i slicnih iz DS-a jako podsecaju na price Gorice Gajevic, Mire Markovic i sl. Neka g-din Krstic, Shaper i ostali potparoli nadju svoje pandane. Najveca tuga i bezizlaznost nashe buducnosti je u cinjenici da Dinkic, Ilic, Mrkonjic, ministarka zdravlja, su tu josh gde su. Do kada? Potrebni su sasvim novi. Nije bitna stranacka pripadnost nego strucnost i moral. Mora takvi da postoje, ali im treba osloboditi prolaz. U demokratskim zemljama kada stranka izgubi izbore, rukovodstvo a predsednik sigurno sami odlaze. Zashto to nije slucaj u Srbiji? Koshtunica, Ceda, Sheshelj, sada Boris...
Za objashnjenje mozda treba pozvati nekog doktora drushtvenih nauka,....mozda Zarka Koraca cija stranka konstantno gubi izbore a on je predsednik ili nije...
Bo sam glasac i simpatizer DOS-a ali kada su poceli da lice na JUL i SPS nisam mogao da budem vishe za G.Gajevic i sl.

GuC

pre 11 godina

naporno je ujutro otvarati net, pregledavati medije, uvek i stalno videti gospodina K. kako bombarduje visokoumnim metaforama..sorry, ne prolazi,tako je očigledno isforsirano i nepotrebno ovo terorisanje javnosti. Pored njega, odjednom i niži funkcioneri DS imaju šta da kažu, posle toliko godina...i sve to bi trebalo da nam da sliku jednog opoziciono živahnog i proaktivnog DS, a kako bi se sakrio haos, potop i šokirano-zanemeli Boris...i sada kao mi vidimo koliko ih pametnih ima i ložimo se kako će biti super opozicija.
Vi ste godinama bili i vlast ali i najstrašnija opozicija sopstvenim gradjanima i doveli nas, vašim dugogodišnjim kriznim marketingom na dno života, i to onog, biološkog...zato, bavite se vi sami sa sobom, unutar sebe i nemojte smarati javnost vrapcima i sličnim petparačkim pričama.
Jedan Živković bi znao bolje od vas, koliko god vam on bio "onaj iz Niš", taj bi vas spasao. Ali vi ne vidite dobro, navukels se mrežice za koševe na Adi preko očiju...prognoza, ugušiće vas sopstveni umišljeni elitizam, vrapci će se sami vratiti ako procene da su stvari krenule na bolje.

Очагарац

pre 11 godina

Мени као грађанину много тога овде није јасно око ДС?Јуче слушам Шапића и оне јуноше из ДС,како се ДС неће распасти,данас Крстић каже да то не би било добро за ДС,а и за Србију (то за Србију ми баш и није јасно),ако би се распао ДС.Сутра,шта ће се сутра изјавити,може се само нагађати.Све ово нам показује једну конфузију унутар ДС која ће тешко резултирати опстанком странке на окупу.

sudija

pre 11 godina

Ljudi moji, pa kada neki tim izgubi dve uzastopne utakmice od autsajdera, trener barem ponudi ostavku, ali to za Borisa izgleda ne vazi. Problem je sto je sto je mnogo poceo da lici na Slobu.

Don Hihot

pre 11 godina

Iskreno ne razumem ovo ludilo oko DS-a. Tadic se treci put kandidovao na izborima, cime je prekrsio Ustav Republike Srbije i to nije jedini put da ga je prekrsio. To ga cini kriminalcem ili se to salje slika da sad OK da svi krsimo Ustav i zakone. Umesto da je u zatvoru ovde se raspravlja da li treba da nastavi svoju politicku karijeru koja je ionako vise godila susednim drzavama nego gradjanima koji su ga birali!

Realni

pre 11 godina

Ti si svoju strucnost pokazao u kampanji. Mi smo svi ovce a Tadic je ovcar koji treba da nas cuva. Vredjao si inteligenciju ljudi i spustio se na nivo pevaljki iz SNS-a.

Jel ti sad jasno zasto beli listici ?

joakim

pre 11 godina

Evo i Krstic pokusava da spusti loptu, zanimljivo je da svi koji su najodgovorniji za sadasnje stanje u DS-u pokusavaju da smire strasti i izbegnu odgovornost.Krstic je neko ko je bio u centru zbivanja i uvek je uticao na donosenje bitnih odluka u stranci.

Odgovornost

pre 11 godina

Hoce da neko iz DS odgovori zasto je ova drzava tu gde je? Ko je odgovoran? Da nisu Milosevic, Seselj vladali poslednjih 12 godina? Sada cela Srbija treba da gleda i cita o dessavanjima u DS, ko ste vi-Bogovi? Jedva cekam da pocne Sulejman Velicanstveni!

Bojan

pre 11 godina

Ljudi su u strahu od ove vlasti, jer nema alternative..tj druga opcija je pokazala umece i to su glasaci ocenili.
I bas me zanima sta dr.Gangula ima da kaze na glavnom odboru

PravdaNS

pre 11 godina

''Krstić navodi da DS i dalje ima poverenje velikog broja birača i da su ti ljudi uplašeni perspektivom koju ova vlast ima da im ponudi i da su opravdano zabrinuti''.
Greška u mišljenju. Nismo mi imali ništa pozitivno za vreme vaše vladavine, a nećemo imati ni od ovih sada. A o zabrinutosti ne vredi govoriti, jedini zabrinuti u danima koji dolaze ćete ispasti vi političari. A mi, nama je dosta svega, jedino što nam preostaje je način kako da vas se svih rešimo i da platite pošteno za sve ono što ste od ove države napravili.

acim

pre 11 godina

Mozda DS-u nije potrebna hajka ali je potrebno da na vrh stranke dodju neki novi ljudi. Vi koji ste pokazali sta umete u proteklih 10-ak godina morate shvatiti da je vase vreme proslo.

nemke

pre 11 godina

Tezak folirant. Taj stav kvazi analitickog maga, naocare u ruci, napregnut intelektualni izraz, smesno i jeftino glumatanje. On je savetnik, zemlja pred bankrotom, korupcija nikada veca, drzava nam se raspada. A gospodin ispod cvikera analitickog pogleda pozira pred kamerama. Do te mere licemerno, bahato i nerealno da to zaista vređa.

DEMOKRATA

pre 11 godina

Gospodine Krastiću, za početak skini naočare i pogledaj rezultate dojučerašnje vladavine! I nezaboravite: ovo više nije vreme kada će studenti gubiti ispitne rokove i dobijati batine (i ja sam, nažalost, jedan od njih), građani protestovati mesecima po ciči zimi ... borići se da takvi kao Vi sednu u fotelje . Ta priča je završena.

Mican

pre 11 godina

@(darko, 23. avgust 2012 07:00)

Tvoj komentar, kao da je pisala Jelena Trivan i apsulutno pokazuje sav ocaj Demokrata i njihovu opterecenost Naprednjacima. Samo je ona u stanju, da u par recenica, izgovori toliko besmislica na jednom mestu. Konstatovati, da je "apsurd da SNS i URS sede u istoj vladi, je najblaze receno neozbiljno, ako se ima na umu da to dolazi od stranke, koja je u proteklom mandatu sedela sa Socijalistickom partijom Srbije! Koliko se secam, SPS je od strane Demokrata bio poredjen sa strankom Adolfa Hitlera! Vi treba da znate da su izbori prosli i da nema potrebe vise napadati SNS. Nista jos niste naucili iz poraza...

Zoran

pre 11 godina

Gospodine Krsticu, vase intervencije po beogradskim redakcijama su ubile svako smisleno i cinjenicno novinarstvo. Idite kuci i bavite se necim drugim, budite lekar ako to uopste vise umete da radite. Postedite nas vaseg cinizma.

zoki

pre 11 godina

DS je trenutno kao ona tri majmuna sto drze ruke na usima, ocima i ustima. Pocnite da slusate i gledate sta vam narod porucuje , inace cete nestati kao i DSS pred koju godinu !

Redondo

pre 11 godina

Jel' ima iko iz ove Botine " krem" ekipe da je pravnik, ekonomista, ili da se makar nekad bavio nekom proizvodnjom? Dva muzicara koja uzgred nikad u zivotu nisu imali ni jedan koncert ( manje bitno, al' ZASTO?) su krojili sudbinu ove zemlje godinama, gde su im ekonomska i ostala egzistencijalna pitanja bila na zadnjem mestu, gde su vise vodili racuna o tome kakvu ce kosulju predsednik obuci, nego da li ce obezbediti ovoj zemlji neki poslovni aranzman, i jos sada ispada da je svako zivi gresio u ovoj zemlji, od naroda do njihovih stranackih kolega, a da je samo " krem" ekipa radila kako treba i da je njihovo razmisljanje " institucijalno" i bezgresno, bez koga ova drzava ne moze funkcionisati! Nadam se samo da ce Djilas PROMENITI dosta toga. Zelim mu iskreno uspeh u tome...

KDO

pre 11 godina

"Mnogi članovi, ali i funkcioneri, mladi su po stažu, pa i ne znaju šta znači opoziciono delovanje, koliko je ono važno i koliko može biti korisno za društvo", dodao je Krstić.
Sta ti znas o opozicionom delovanju!? Usao si u stranku sa 50 godina i to direktno u Glavni odbor jel si Tadicev drug! Ti znas sta je opozicija koliko i pola pomenutih u tekstu, svaki drugi omladinac u stranci ima vise stranackog staza od vas.

D

pre 11 godina

Pre nekoliko godina rekao sam jednom tadašnjem ministru (članu DS-a) da mi se ne dopada kako se neki ljudi u njegovoj stranci ponašaju. Odgovorio je da se ni njemu ne dopada, dodavši da ni on lično ne može da dođe do Tadića zbog Šapera, Krstića... Tada mi je postalo jasno da neće izaći na dobro.

lidija

pre 11 godina

Sta god da se desi, ako dodje do cepanja, ta druga stranka koja ce biti formirana, sigurno nece imati ugled DS-a. Mozda ce imati kadrove, mozda ce imati novac, mozda ce imati medije, mozda nece biti uprljana kao ds, mozda... Ustvari ugled DS-a i nije bas toliki...

nije mi dobro

pre 11 godina

Ja se grozim aktuelne vlasti, ali kad ovi i ovakvi pocnu da pricaju kako su oni jedina i najbolja alternativa, meni odmah nije dobro. Videli smo ih u proteklom periodu kako su bili alternativni. Otkad je ubijen Djindjic i otkad je Tadic isterao iz stranke sve Djindjiceve ljude, ovo vise nije onaj stari DS.

Miodrag Nikolić

pre 11 godina

Narod srbije je do pre nekiliko godina imao liniju vodilju koju je trasirao pokojni premijer Djindjić, liniju nade. Ovi "školski" su i ovo uništili i prepustili narod Srbije beznađu. Proći će još dosta vremena pre nego što se ta linija nade ponovo uspostavi. Ovo je ravno VELEIZDAJI. Ovo nisu smeli da urade. Ipak postoje stvari koje su važnije od novca i osećaja veličine.

NewMom

pre 11 godina

"....DS mora da se prestroji na opoziciono delovanje, a to nije jednostavno....", "...mnogi clanovi, ali i funkcioneri, mladi su po stazu, pa i ne znaju sta je opoziciono delovanje..." ?!?! Iz kakvog delovanja ste nastali ako niste iz opozicionog?? Bila sam srecna kada ste postali vlast, ali ste tako malo uradili dobrog a tako sistematski nastavili sa politikom koju ste "svrgli" da je sveopsta steta na svakom polju katastrofalna(da ne navodim pojedinacne primere) da je to sramno! Ne znam sta ce ova nova vlast uraditi i na sta ce sve ovo ispasti, ali ako DOBRO I TEMELJNO ne pretresete redove(i malo procistite te svoje "kadrove") i ne promenite stavove i nacine delovanja nikada vise ne treba ni da dobijete priliku.

radandco

pre 11 godina

Vala toliko ste se brukali i prepucavali preko novina, mislim da cak i da hocete da se pomirite, to nece bas da ide...
Mozda je bolje da se ipak pocepate.

Igor

pre 11 godina

Ma da,ne odgovaraju Vam Krstic,Trivanka,Petrovic itd a zato su Vam idealni Velja javna nabavka sa Jocicem i Sarancicem,familija Karic,Slobini kadrovi iz 90ih u predsednistvu Srbije,pa i sam Predsednik sa svojom imovinon od par miliona eura stecenom poslanickom platom...Braco Srbi cuvajte se sebe.

Bojan

pre 11 godina

Vise mi prija Nikolicevo neizjasnjavanje nego Tadicevo izjasnjavanje od koga mi se okretao stomak kada god otvori usta kao predsednik.

laki

pre 11 godina

Nije gradjanima Srbije potreban DS u sastavu istih profitasa i prevaranata,to ne donosi narodu nikakve promene na bolje.Srbiji je potrebna partija koja ce imati jasne ciljeve i odlucno ih sprovoditi.Jedina partija koja se i do sada izdvajala od drugih je LDP,da je narod malo mucnuo "svojom" glavom danas ne bi morali da brinemo o crkavici koju smo ustedeli,za plate i penzije,ne bismo se vracali u devedesete,i strepeli da potanemo ruska gubernija.Znam da su mnogi optereceni necijim udobnim zivotima,ali takvi ne vide da ovi "njihovi" koje slepo podrzavaju a koji ih permanentno iskoriscavaju i ne nude bolji zivot,imaju mnogo vise.Shvatice mnogi da je bila katastrofalna greska omoguciti ucesnicima politike devedesetih da ponovo uzmu vlast u svoje ruke,na zalost po obicaju tek kada ih neko direktno uhvati za vrat i pocne da davi,a dobro biti nece.Ko ne vidi vec sada znakove da ono sto se radi ne moze nikako izaci na dobro,taj je na zalost izugubljen u vremenu i prostoru.Ja ne zelim taj pokvareni DS,vec jak LDP i druge koji vide realnost,prihvataju je i odlucni su da promene sve sto u ovoj zemlji nije dobro,a toga ima jako mnogo.Bice ovo jos nekoliko izgubljenih godina zivota u bedi i nepravdi.

Jovana

pre 11 godina

Ko je ovaj covek i zasto se sada oglasava_ Sta je ovo, pokusaj da spasava svog decka?? Rezultat tvog rada je svima poznat i zato se pokrij usima! Pokusavas da umiris loptu i da nam ponovo ti i Boris poturite kukavicije jaje i da vasa jalova prica prođe. Vi ste nesrecna proslost DS-a. Shvatite da vise nema mesta za takve kao vas dvojica u demokratskoj stranci.

Zoran

pre 11 godina

Pa,Nebojša,zar nije bila velika šteta što su se Idoli prerano raspali,što Divljan i Šaper nisu mogli zajedno,a još je veća šteta,što su počeli da se bave politikom.Time su pomogli uništavanju DS,a istovremeno su bacili u smeće možda najbolji album našeg roka, "Odbrana i poslednji dani".

Jelena

pre 11 godina

Prvo me je bilo stid i sram što su ovi došli na vlast, a sada mi je sve jedno. Možda mi je sami krivo što sam i za gradinačelnika glasala za Đilasa, definitivno nije trebalo.

Trebalo ih je razdvojiti da ne sede zajedno

pre 11 godina

Trljam oči i ne verujem... Šaperov školski drug je dobio prostor u medijima da nešto smatra... pa Krstić je bar 50% zaslužan za brodolom trećeg školskog druga...

darko

pre 11 godina

Siguran sam da je sve ovo preduvana medijska propaganda, protiv DS, koja je nastavak prvljave predizborne kampanje aktuelne vlasti. Izgleda da SNS-u još niko nije javio da su oni sada vlast, i da nema više potrebe da se služe podmuklim trikovima. DS će kao jaka opozicija kad-tad opet doći na vlast, a mene samo zanima šta će biti SNS kada se "posvađaju rogovi u vreći" oko interesea, i kada pukne ova protivprirodna vlada, u kojoj za istim stolim sede SNS i URS - apsurd.

Sifo-Dias

pre 11 godina

Krsticu, super si ti momak, pravi beogradjanin, gospodin, ali lose si savetavao svog predsednika, kad vam je Ceda govorio da ne moze "i jare i pare" vi ste ga izbacili iz stranke. Propovedali ste nam da moze "i Kosovo i EU" od cega nema nista. Uhapsili ste Mladica, Karadzica tek kad su postali pradede; vasi lojalni clanovi su puki oportunisti - samo gledali korist za sebe kako na lokalnom tako i na republickom nivou - na zalost dokaz je Dacic - da vam je domaci kako treba biti Ministar....Oduvek se videlo da je Bojan Pajtic najnapredniji, ali nije ni dobio sansu za premijera vec onaj cijeg imena ne mogu da se setim...Da imate iole profesionalnog osecaja, to se odnosi na vrhusku oko Tadica, prvi bi ste se povukli, dali ostavke na sve funkcije. Ali problem je kako ce te zaradjivali za leba: od pevanja sad prolaze samo narodnjaci, na zalost, zato je kolega Divljan tamo gde jeste...Think about it, until it is too late....

Draga

pre 11 godina

Nema potrebe da toliko brine. Kad DS pod onim uslovima nije uspeo da osvoji vlast, nece se skoro vracati. Posebno kad ne budu imali para i kad se sazna sta su sve radili. I njihovi preostali glasaci ce uskoro osetiti da im je bolje i sumnjam da ce ih i dalje podrzavati. Bolje da razmotre neke druge opcije, naravno oni koji nisu prekrsili zakon. Ti ce imati drugacije brige.

Lupo1

pre 11 godina

Znaci "Tito" iz DS ne podnosi odstavku posle poraza (protiv rivala kao sto je Tomislav N. i njegovih bivsih radikala) vec ide na sve ili nista, a svi koji se protive su "domaci izdajnici" nacionalne institucije zvana DS? Kakva je razlika izmedju vas i Komunističke partije Jugoslavije?

Jethro

pre 11 godina

Nije moguce pomirenje,previse su daleko otisli.Ipak je za tango potrebno dvoje.A ovde je samo jedan.Sto se tice ova dva kandidata iz DSa,oba su po malo zastranili.Djilas se uziveo u ulogu dolazeceg na celo stranke a Tadic se izgleda sprema za NBA ligu.A sto se tice DS neka ga malo i u opoziciji,vreme je da vide kako narod zivi.Dok su bili na vlasti nista nisu videli,ko slep pored ociju.Necemo sad o parama,bankama,avionima,kamionima,sejselima ,nemamo toliko vremena.A ti nastavi da slusas i dalje JETHRO TULL, izvrsni su.

Stefan

pre 11 godina

Pa kako ovog coveka nije sramota da se oglasi. Ako ce se sukob resiti razgovorom, kako je onda Djilasovo pusmo stranci poslato preko DS-a i zasto indirektna Krsticeva prozivka sa vrabcima. A, drugo - kakvu perspektivu nudi DS?! Ja sam razocarani gladac koji je imao precrtan listic jer mi njihova bahatost, demobstracija moci i Tadiceva preiritantna kampanja nisu dozvolile da im opet dam glas.

Poreski

pre 11 godina

Vama trebaju ozbiljni razgovori ta demagogija Koju prosipate je prevazidjena sta vas je snaslo tek ce da vidite kakve veze ti krsticu imas sa politikom pa jos savetnik to je problem Boris se sprdo sa strankom isa drzavom I evo ga racun mnogo ispalo zar me

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Čist karijeristički pogled na stanje u zemlji bez trunke istine o problemima koji su oterali demokrate s vlasti.
Gospodine Krstiću nije SNS pobedio već su demokrate oterane po svaku cenu i to od strane onih koji nisu
glasali što je rezultiralo na bazi lokalnih demokratskoh kabadahija,korupcija i depotizam. Što se vrha DS
tiće sa koje pozicije se i vi pojavljujete istim ODNARODOVAN zahvaljujući svim Tadićima kojih je bilo na
desetine što je dovelo do neizdržljivosti tako da su se tražile promene.

Domagoj

pre 11 godina

Šta je molim te trebao reći za godišnjicu Oluje? Malo zaoštriti već zaoštrene odnose u regiji. Ovaj Nikolić je ubi me polako predsjednik ali ovaj vaš DS je sramota za socijaldemokratsku opciju na ovim prostorima. Koketira sa nacionalizmom i Dodikom kako bi dokazao svoje srpstvo a to nema veze sa državničkom strankom i patriotizmom. Zašto Tadić niti jednom nije došao na obljetnicu Ovčare ili na komemoraciju u Jasenovcu sa hrvatskim državnim vrhom umjesto onih iritirajućih isprika u kojoj se važe svaka riječ.SDP kao kolijevka nekadašnje KPJ ( u ZG-u je osnovana) je već pokušo izbaciti iz eur. socijalista Dodikove tzv. Socijaliste zbog nacionalizma . Sad bi trebao isto predložiti sa DS-om jer sramote regionalne i europske socijaldemokrate.Nažalost Europu ovaj prostor zanima isključivo financijski.

Todor

pre 11 godina

DS je imao poverenje velikog broja birača ali ste ga izgubili.
Pre tri godine sam vam pisao da nešto preduzmete ili će te izgubiti izbore. To se i dogodilo.
Ko sam pa ja da bi ste i pročitali to što sam napisao.
U to vreme su bile sramno visoke plate menadžerima-gubitašima i raznoraznim, nazovi, direktorima.
Stvarno mi nije jasno da ste prevideli uslove života u Srbiji.
Gospodo iz DS-a i iz drugih partija, Evropska zajednica se ne jede!

ne veruj u idole

pre 11 godina

Ti i tvoj pajtos Sarper ste krivi sto ste umislili da je marketing bez rezultata neograniceno sredstvo obmane i to ste maksimalno koristili.

IBJ

pre 11 godina

"Krstić navodi ... da su ti ljudi (birači) uplašeni perspektivom koju ova vlast ima da im ponudi i da su opravdano zabrinuti."
Ovaj navod jasno govori iz kog pravca je došla ideja da se vodi negativna izborna kampanja, koja je (mada ne samo ona) dovela do poraza DS i g. B.Tadića i gurnula građane Srbije u ruke ovom bašibozluku od "vlasti". Rezultati vladavine BT i njegove ekipe su takvi kakvi su, u najboljem slučaju MRŠAVI u odnosu na ono što je Srbiji bilo neophodno, a u nekim dimenzijama (reforma sudstva) čak poražavajući. Sva ta priča oko "cepanja" stranke je plašenje mečke rešetom i jedna vrsta nastavka negativne kampanje, samo unutar stranke, zarad očuvanja poslednje pozicije BT.
Ali gospodo, kampanja je gotova, biračko telo je reklo šta ima, izbori su izgubljeni i elementarni red nalaže da svi oni koji su ih izgubili ustupe mesto drugima, baš zato da bi DS ponovo zadobila poverenje svojih tradicionalnih birača.
Ili gospodi Tadiću, Krstiću, Šaperu i drugim maljčikima to nije jasno? Treba li da ponovim?

Reno

pre 11 godina

G-dine Krsticu, to su sada prazne price. Realnost ste pokusali da prikrijete PR-om i jeftinim politickim marketingom. Umesto da ste osposobili par stotina ljudi da budu kreatori novog efikasnog sistema vi ste to ostavili da radi sam g. Tadic i par ljudi oko njega. Bez timske igre ni u sportu, niti ekonomiji i politici nema uspeha. Bio bi osnovni red da vase mesto ustupite drugom.

marinam

pre 11 godina

Pozer. Kao i predsednik mu stranke. Prepustili su nas (koji smo glasali za DS) toj stihiji nezajazljivih Mrkonjica-Ilica-Nikolica-Palme_Dinkica i evo jos uvek ne umeju da sastave jednu suvislu recenicu, saopstenje, bilo sta -da se obrate nama koji smo za njih glasali! Ne mogu da stignu od Komizhe, Visa, kosharke, ovog...onog...sramotno! Djilas mi nije bas ispao iz oka, ali on je barem nasao za shodno da odreaguje na manjak reakcije i razume od strane DS.

Branko

pre 11 godina

DS je izgubila identitet i ljude!
Za te gubitke je krivo rukovodstvo stranke, bez obzira ko koju funkciju obavlja.
Treba dati šansu novim ljudima sa novim idejama, planom i energijom, a sadašnje rukovodstvo u kompletu - napolje!

Trebalo ih je razdvojiti da ne sede zajedno

pre 11 godina

Trljam oči i ne verujem... Šaperov školski drug je dobio prostor u medijima da nešto smatra... pa Krstić je bar 50% zaslužan za brodolom trećeg školskog druga...

ne veruj u idole

pre 11 godina

Ti i tvoj pajtos Sarper ste krivi sto ste umislili da je marketing bez rezultata neograniceno sredstvo obmane i to ste maksimalno koristili.

Zoran

pre 11 godina

Pa,Nebojša,zar nije bila velika šteta što su se Idoli prerano raspali,što Divljan i Šaper nisu mogli zajedno,a još je veća šteta,što su počeli da se bave politikom.Time su pomogli uništavanju DS,a istovremeno su bacili u smeće možda najbolji album našeg roka, "Odbrana i poslednji dani".

Sifo-Dias

pre 11 godina

Krsticu, super si ti momak, pravi beogradjanin, gospodin, ali lose si savetavao svog predsednika, kad vam je Ceda govorio da ne moze "i jare i pare" vi ste ga izbacili iz stranke. Propovedali ste nam da moze "i Kosovo i EU" od cega nema nista. Uhapsili ste Mladica, Karadzica tek kad su postali pradede; vasi lojalni clanovi su puki oportunisti - samo gledali korist za sebe kako na lokalnom tako i na republickom nivou - na zalost dokaz je Dacic - da vam je domaci kako treba biti Ministar....Oduvek se videlo da je Bojan Pajtic najnapredniji, ali nije ni dobio sansu za premijera vec onaj cijeg imena ne mogu da se setim...Da imate iole profesionalnog osecaja, to se odnosi na vrhusku oko Tadica, prvi bi ste se povukli, dali ostavke na sve funkcije. Ali problem je kako ce te zaradjivali za leba: od pevanja sad prolaze samo narodnjaci, na zalost, zato je kolega Divljan tamo gde jeste...Think about it, until it is too late....

marinam

pre 11 godina

Pozer. Kao i predsednik mu stranke. Prepustili su nas (koji smo glasali za DS) toj stihiji nezajazljivih Mrkonjica-Ilica-Nikolica-Palme_Dinkica i evo jos uvek ne umeju da sastave jednu suvislu recenicu, saopstenje, bilo sta -da se obrate nama koji smo za njih glasali! Ne mogu da stignu od Komizhe, Visa, kosharke, ovog...onog...sramotno! Djilas mi nije bas ispao iz oka, ali on je barem nasao za shodno da odreaguje na manjak reakcije i razume od strane DS.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Čist karijeristički pogled na stanje u zemlji bez trunke istine o problemima koji su oterali demokrate s vlasti.
Gospodine Krstiću nije SNS pobedio već su demokrate oterane po svaku cenu i to od strane onih koji nisu
glasali što je rezultiralo na bazi lokalnih demokratskoh kabadahija,korupcija i depotizam. Što se vrha DS
tiće sa koje pozicije se i vi pojavljujete istim ODNARODOVAN zahvaljujući svim Tadićima kojih je bilo na
desetine što je dovelo do neizdržljivosti tako da su se tražile promene.

Todor

pre 11 godina

DS je imao poverenje velikog broja birača ali ste ga izgubili.
Pre tri godine sam vam pisao da nešto preduzmete ili će te izgubiti izbore. To se i dogodilo.
Ko sam pa ja da bi ste i pročitali to što sam napisao.
U to vreme su bile sramno visoke plate menadžerima-gubitašima i raznoraznim, nazovi, direktorima.
Stvarno mi nije jasno da ste prevideli uslove života u Srbiji.
Gospodo iz DS-a i iz drugih partija, Evropska zajednica se ne jede!

Jelena

pre 11 godina

Prvo me je bilo stid i sram što su ovi došli na vlast, a sada mi je sve jedno. Možda mi je sami krivo što sam i za gradinačelnika glasala za Đilasa, definitivno nije trebalo.

IBJ

pre 11 godina

"Krstić navodi ... da su ti ljudi (birači) uplašeni perspektivom koju ova vlast ima da im ponudi i da su opravdano zabrinuti."
Ovaj navod jasno govori iz kog pravca je došla ideja da se vodi negativna izborna kampanja, koja je (mada ne samo ona) dovela do poraza DS i g. B.Tadića i gurnula građane Srbije u ruke ovom bašibozluku od "vlasti". Rezultati vladavine BT i njegove ekipe su takvi kakvi su, u najboljem slučaju MRŠAVI u odnosu na ono što je Srbiji bilo neophodno, a u nekim dimenzijama (reforma sudstva) čak poražavajući. Sva ta priča oko "cepanja" stranke je plašenje mečke rešetom i jedna vrsta nastavka negativne kampanje, samo unutar stranke, zarad očuvanja poslednje pozicije BT.
Ali gospodo, kampanja je gotova, biračko telo je reklo šta ima, izbori su izgubljeni i elementarni red nalaže da svi oni koji su ih izgubili ustupe mesto drugima, baš zato da bi DS ponovo zadobila poverenje svojih tradicionalnih birača.
Ili gospodi Tadiću, Krstiću, Šaperu i drugim maljčikima to nije jasno? Treba li da ponovim?

Lupo1

pre 11 godina

Znaci "Tito" iz DS ne podnosi odstavku posle poraza (protiv rivala kao sto je Tomislav N. i njegovih bivsih radikala) vec ide na sve ili nista, a svi koji se protive su "domaci izdajnici" nacionalne institucije zvana DS? Kakva je razlika izmedju vas i Komunističke partije Jugoslavije?

Branko

pre 11 godina

DS je izgubila identitet i ljude!
Za te gubitke je krivo rukovodstvo stranke, bez obzira ko koju funkciju obavlja.
Treba dati šansu novim ljudima sa novim idejama, planom i energijom, a sadašnje rukovodstvo u kompletu - napolje!

Stefan

pre 11 godina

Pa kako ovog coveka nije sramota da se oglasi. Ako ce se sukob resiti razgovorom, kako je onda Djilasovo pusmo stranci poslato preko DS-a i zasto indirektna Krsticeva prozivka sa vrabcima. A, drugo - kakvu perspektivu nudi DS?! Ja sam razocarani gladac koji je imao precrtan listic jer mi njihova bahatost, demobstracija moci i Tadiceva preiritantna kampanja nisu dozvolile da im opet dam glas.

Reno

pre 11 godina

G-dine Krsticu, to su sada prazne price. Realnost ste pokusali da prikrijete PR-om i jeftinim politickim marketingom. Umesto da ste osposobili par stotina ljudi da budu kreatori novog efikasnog sistema vi ste to ostavili da radi sam g. Tadic i par ljudi oko njega. Bez timske igre ni u sportu, niti ekonomiji i politici nema uspeha. Bio bi osnovni red da vase mesto ustupite drugom.

Poreski

pre 11 godina

Vama trebaju ozbiljni razgovori ta demagogija Koju prosipate je prevazidjena sta vas je snaslo tek ce da vidite kakve veze ti krsticu imas sa politikom pa jos savetnik to je problem Boris se sprdo sa strankom isa drzavom I evo ga racun mnogo ispalo zar me

Draga

pre 11 godina

Nema potrebe da toliko brine. Kad DS pod onim uslovima nije uspeo da osvoji vlast, nece se skoro vracati. Posebno kad ne budu imali para i kad se sazna sta su sve radili. I njihovi preostali glasaci ce uskoro osetiti da im je bolje i sumnjam da ce ih i dalje podrzavati. Bolje da razmotre neke druge opcije, naravno oni koji nisu prekrsili zakon. Ti ce imati drugacije brige.

Jethro

pre 11 godina

Nije moguce pomirenje,previse su daleko otisli.Ipak je za tango potrebno dvoje.A ovde je samo jedan.Sto se tice ova dva kandidata iz DSa,oba su po malo zastranili.Djilas se uziveo u ulogu dolazeceg na celo stranke a Tadic se izgleda sprema za NBA ligu.A sto se tice DS neka ga malo i u opoziciji,vreme je da vide kako narod zivi.Dok su bili na vlasti nista nisu videli,ko slep pored ociju.Necemo sad o parama,bankama,avionima,kamionima,sejselima ,nemamo toliko vremena.A ti nastavi da slusas i dalje JETHRO TULL, izvrsni su.

Domagoj

pre 11 godina

Šta je molim te trebao reći za godišnjicu Oluje? Malo zaoštriti već zaoštrene odnose u regiji. Ovaj Nikolić je ubi me polako predsjednik ali ovaj vaš DS je sramota za socijaldemokratsku opciju na ovim prostorima. Koketira sa nacionalizmom i Dodikom kako bi dokazao svoje srpstvo a to nema veze sa državničkom strankom i patriotizmom. Zašto Tadić niti jednom nije došao na obljetnicu Ovčare ili na komemoraciju u Jasenovcu sa hrvatskim državnim vrhom umjesto onih iritirajućih isprika u kojoj se važe svaka riječ.SDP kao kolijevka nekadašnje KPJ ( u ZG-u je osnovana) je već pokušo izbaciti iz eur. socijalista Dodikove tzv. Socijaliste zbog nacionalizma . Sad bi trebao isto predložiti sa DS-om jer sramote regionalne i europske socijaldemokrate.Nažalost Europu ovaj prostor zanima isključivo financijski.

Posmatrac

pre 11 godina

Covek kaze DS da bude alternativa sadasnjoj vlasti! Sadasnja vlast je slternativa VASOJ korupcionasko-kriminalnoj vlasti! Mrs, posakrivajte se u misje rupe, stize vas pravda polako

darko

pre 11 godina

Siguran sam da je sve ovo preduvana medijska propaganda, protiv DS, koja je nastavak prvljave predizborne kampanje aktuelne vlasti. Izgleda da SNS-u još niko nije javio da su oni sada vlast, i da nema više potrebe da se služe podmuklim trikovima. DS će kao jaka opozicija kad-tad opet doći na vlast, a mene samo zanima šta će biti SNS kada se "posvađaju rogovi u vreći" oko interesea, i kada pukne ova protivprirodna vlada, u kojoj za istim stolim sede SNS i URS - apsurd.

nemke

pre 11 godina

Tezak folirant. Taj stav kvazi analitickog maga, naocare u ruci, napregnut intelektualni izraz, smesno i jeftino glumatanje. On je savetnik, zemlja pred bankrotom, korupcija nikada veca, drzava nam se raspada. A gospodin ispod cvikera analitickog pogleda pozira pred kamerama. Do te mere licemerno, bahato i nerealno da to zaista vređa.

Slučajni prolaznik

pre 11 godina

"Mnogi članovi, ali i funkcioneri, mladi su po stažu, pa i ne znaju šta znači opoziciono delovanje"

Sam je priznao da kad su došli na vlast, prvo su šutnuli ljude koji su ih tu doveli, a zatim protežirali raznorazne karijeriste i preletače. Kao što su napravili "burazersku" ekonomiju, napravili su i takvu stranku, a "burazerska" stranka funkcioniše samo dok ima plena koji može da se deli. Biće zanimljivo videti da li su u SNS izvukli pouke iz ovog, ili ćemo 2016. pratiti ovakav feljton o njima.

crni domino

pre 11 godina

Zar gubitnik nije jos podneo ostavku na mesto predsednika DS?
Ceka limun i zvanican KGB protokol stranke. Micune, sto cutis?
I poltroni koje je on odabrao za urusavanje sistema u drzavi treba da odu.
A lopovima i kriminalcima se zna mesto.
Ako pravi stranku, neka je pravi sa Vjericom Radetom.
Svi vi ste mi jake demokrate, do mojega!

Zoran

pre 11 godina

Gospodine Krsticu, vase intervencije po beogradskim redakcijama su ubile svako smisleno i cinjenicno novinarstvo. Idite kuci i bavite se necim drugim, budite lekar ako to uopste vise umete da radite. Postedite nas vaseg cinizma.

DEMOKRATA

pre 11 godina

Gospodine Krastiću, za početak skini naočare i pogledaj rezultate dojučerašnje vladavine! I nezaboravite: ovo više nije vreme kada će studenti gubiti ispitne rokove i dobijati batine (i ja sam, nažalost, jedan od njih), građani protestovati mesecima po ciči zimi ... borići se da takvi kao Vi sednu u fotelje . Ta priča je završena.

ad akta

pre 11 godina

Dok gradjani u Srbiji se povijaju i grcaju od "uspesnosti" njihove vladavine i upravljanja zemljom, oni imaju jos smelosti i morala da i dalje prosipaju jeftinu demagogiju i zamajavaju narod sa svojim misljenjima i stavovima? Ovih sto dana postizbornog perioda pokazali su svu ogoljenost, nemoralnost i neozbiljnost ove stranke, kojoj ni anliza i diferencijacija u svojim redovima nije bila sveta u protekla tri meseca?

Alan

pre 11 godina

Zalosno je sta su ovi Idoli i Kumovi napravili od DSa. Izborne i postizborne mahinacije, uz ovakve demagoske podrige, su najzad ogolele poraznu cinjenicu da je DS, u medjuvremenu, istrulio iznutra. Ne pravi se pita od g....a.

ioOoi

pre 11 godina

Boris je za ovog pomislo da je na sličan način lep i šmeker kao što je i sam i zato ga je angažovao. Lik je bubačio o kostima i ima vrlo tanku političku argumentaciju i logiku. Trebali su mu ljudi visoke inteligencije i razvijenog logičkog aprata. Sad je kasno. Više puta mi je bio smešan i pomislio sam da upropaštava ono što su generacije intelignetnih političara i ljudi od vizije stvarali sa DSom.

Dragos

pre 11 godina

Moze Krle da pise, kaj mu je milo, ali DS nece moci da se pokrene sa sadasnje tacke, bez odlaska kompletnog rukovodstva na celu sa Tadicem. Takodje, Djilas je u ovoj situaciji samo najmanje lose resenje, daleko je to od dobrog izbora (da nista drugo lose nije uradio sem ovog muljanja sa bus plus sistemom naplate karata, opet bi bio daleko od cvecke). Deo stranke u Vojvodini koketira sa autonomasima (bila je to svojevremeno velika greska pokojnog Zorana Djinjica) i vodi samostalnu politiku, a ovi causi na mestu podpredsednika samo nanose stetu stranci svojom nesposobnoscu i sada vec sve jasnijoj upletenosti u odredjene finansijske afere). Sve je to trulo i treba menjati iz korena. Prirodno pozicioniranje DS-a, nije ni u levo, ni u desno, vec u samom politickom centru.

Domagoj, ja se bas ne bih razmetao cinjenicom da je kako ti kazes SDP legitimni naslednik predratne KPJ, inace u to vreme u vise navrata zabranjivane organizacije zbog njenih teroristickih sklonosti.
Jel to onaj SDP koji je 1990.godine navukao dobar deo Srba da glasaju za nju, a onda elegantnim potezom prepustila vlast proustaskom HDZ-u (tu je pokojni Racan odigrao sramnu ulogu)? I trece sta kog djavola, ti imas da kritikujes Dodigove socijaldemkrate, kada je SDP Hrvatske samo umeksanija i perfidnija verzija HDZ-a u fraku (Josipovic malo po malo, pa polako pocinje perfidno da pokazuje svoje pravo lice- ako nista drugo vestiji je od nesrecnog Mesica).

Realni

pre 11 godina

Ti si svoju strucnost pokazao u kampanji. Mi smo svi ovce a Tadic je ovcar koji treba da nas cuva. Vredjao si inteligenciju ljudi i spustio se na nivo pevaljki iz SNS-a.

Jel ti sad jasno zasto beli listici ?

Milutin

pre 11 godina

E doktore, ajde ti polako na Vis, ploce, gramofon, lecis ribare i uzivas - mnogi bi ti pozavideli na tome, a to je i bio tvoj maksimum. Upravljanje drzavom prepusti inzenjerima - njihov je posao da misle i da znaju kako.

Goran

pre 11 godina

ti si Krsticu, gubitnik i to onaj najveci... u svemu.
to nisam rekao ja, samo citiram tvoga ( bivseg) druga Vladu Divljana...
'ajde zbogom.

KDO

pre 11 godina

"Mnogi članovi, ali i funkcioneri, mladi su po stažu, pa i ne znaju šta znači opoziciono delovanje, koliko je ono važno i koliko može biti korisno za društvo", dodao je Krstić.
Sta ti znas o opozicionom delovanju!? Usao si u stranku sa 50 godina i to direktno u Glavni odbor jel si Tadicev drug! Ti znas sta je opozicija koliko i pola pomenutih u tekstu, svaki drugi omladinac u stranci ima vise stranackog staza od vas.

Serafim

pre 11 godina

U redu je "savetnice" podneses ostavku na sve funkcije u DS-u, izvines se javno Vrabcu pred svima i nestanes iz DS-a zajedno sa svojim predsednikom.

Vlada u senci zlatiborskih cetinara

pre 11 godina

Da li ljudi iz vrha DS-a gledaju cifre preporucujem/ne preporucujem za svaki komentar. Po ovome DS trenutno ima mnooogo manje pristalica od DSS-a, ili je to organizovana hajka omladine SNS-a? Sto rece jedan od mojih prethodnika - za koga smo mi duvali u pistaljke smrzavajuci se na cici zimi po ulicama srpskih gradova.

Кавијар

pre 11 godina

Од странке која је била весник промена и напретка у Србији, дошли смо до тога да су се претворили у сушту супротност томе. Не прође дан а да се неко из ДС-а не доведе у везу са неком афером или махинацијом.

Тасамнијски ђаво

pre 11 godina

Као неко коме је ових 12 година колико је ДС био на власти најгори период у животу, могу слободно да кажем да што се мене тиче могу да се поцепају на мали милион странака а још боље би било да сви заједно оду у историју, а они који су се огрешили о закон и у затвор.

Redondo

pre 11 godina

Jel' ima iko iz ove Botine " krem" ekipe da je pravnik, ekonomista, ili da se makar nekad bavio nekom proizvodnjom? Dva muzicara koja uzgred nikad u zivotu nisu imali ni jedan koncert ( manje bitno, al' ZASTO?) su krojili sudbinu ove zemlje godinama, gde su im ekonomska i ostala egzistencijalna pitanja bila na zadnjem mestu, gde su vise vodili racuna o tome kakvu ce kosulju predsednik obuci, nego da li ce obezbediti ovoj zemlji neki poslovni aranzman, i jos sada ispada da je svako zivi gresio u ovoj zemlji, od naroda do njihovih stranackih kolega, a da je samo " krem" ekipa radila kako treba i da je njihovo razmisljanje " institucijalno" i bezgresno, bez koga ova drzava ne moze funkcionisati! Nadam se samo da ce Djilas PROMENITI dosta toga. Zelim mu iskreno uspeh u tome...

Nikola Kosanović

pre 11 godina

Za Tadića, Krleta i DS u celini Srbija je bila "krava muzara". Ako se procesuiraju sve njihove pljačke državne imovine, one najveće, ovu stranku kao štetočinsku treba zabraniti. Samo povlašćeni članovi DS su živeli u Srbiji kao "bubreg u loju", dok je žuto preduzeće (mafijaška grupa) upravljala Srbijom. Valja se podsetiti na to da se i pravosuđe "reformisalo" iz Tadićevog kabineta, a kako - to je već opšte poznato. Zašto se prostor daje ovakvim beznačajnim likovima za koje ne bi glasali ni njegovi ukućani?

Wukadin

pre 11 godina

"Siguran sam da je sve ovo preduvana medijska propaganda, protiv DS, koja je nastavak prvljave predizborne kampanje aktuelne vlasti."
Jeste Darko, samo što niko Krstića ne bije po ušima. Ili je možda i on agent SNS (SPC, Vojske, Akademije i naravno biciklista, nikad ne veruj muškarcu u tesnim gaćama...).
U svakom slučaju, Krstićeva naprasna briga za vrapce i ovako dubokoumna javljanja samo škode DS-u & njegovom školskom drugu. Što je dobro.

Centar za Razonodu

pre 11 godina

Hajde Krsticu na Radnu Akciju. Lepo vrema a imamo vishak alata :-) . Vi bi sada da diskutujete a vi ste odgovorni za probleme u privredi

Miroslav

pre 11 godina

Gospodine Krstiću, jedino ste u pravu da se sve vrti kao kiša oko Kragujevca. Treba pod hitno da se vrati sve pokradeno u državnu kasu, svi počinioci da se sami javljaju da ih niko ne privodi, tada bi svi građani Srbije bili zadovoljni i jeli bi zlatnom kašikom.Ovaj gladan narod nemože više da sluša vaše svađe između vlasti i opozicije, Vi time hoćete da prikrivate prljave tragove i da se narod bavi vašim glupostima. Narod je gladan, deca polaze u školu treba zimnica i nema više vremena da sluša i čita vaše gluposti.
Pozdrav iz gladnog Kruševca.

4V4V

pre 11 godina

Будите уверени да сав "прљав веш", који ће бити изнет у јавност у овој борби за превласт унутар ДС-а, потпуно истинит. Да није било овога никада вероватно не бисмо сазнали истину о томе шта се дешавало у протеклих 12 година.

D

pre 11 godina

Pre nekoliko godina rekao sam jednom tadašnjem ministru (članu DS-a) da mi se ne dopada kako se neki ljudi u njegovoj stranci ponašaju. Odgovorio je da se ni njemu ne dopada, dodavši da ni on lično ne može da dođe do Tadića zbog Šapera, Krstića... Tada mi je postalo jasno da neće izaći na dobro.

svetlanast.

pre 11 godina

treba ocekivati da ce nebojsi krsticu posle "brige" za beogradske vrapce, kosarkaske mrezice i ovog intervjua Blicu biti jasno zasto je DS izgubila parlamentarne izbore a boris tadic predsednicke.

jdnostavno, vrh DS-a je izgubio vezu sa realnoscu.
opoziciono delovanje je prilika da vide gde su gresili /a mnogo su gresili/ a ne da daju savete onima koji su ih na izborima pobedili.

zato, malo vise samokritike, kako su govorili komunisti /umesto hvalisanja/.
nisu oni bili bas tako glupi, zato su toliko dugo i vladali.

idi begaj

pre 11 godina

Ako misliš da je narod 5. okt. 2000. izašao na ulicu da bi se iskompleksirani ljudi koji su došli na vlast preselili na Vračar i Dedinje i da pokupuju, zemlju, kola, preduzeća, da letuju u hotelima ultra all incluzive i zimuju po Švici i Austriji, dok gladni narod ostaje bez posla kroz najgoru privatizaciju, dok radnici leže na šinama, dok seljaci teraju traktore na blokade a ne u njive, dok se mladi investitori željni progresa i rezultata bore sa BIROKRATIJOM I BIROKRATAMA!!!
E PA NEĆE MOĆI!
Niko vam nije ni tražio pomoć, samo smo jecali da nam ne odmažete...ali vaše klimanje glavom je bilo sporo i skupo i sada se CEPAJTE NA KOMADIĆE, jer da ste malo mislili na narod koji je glasao za vas, još biste bili savetnik predsednika...

nije mi dobro

pre 11 godina

Ja se grozim aktuelne vlasti, ali kad ovi i ovakvi pocnu da pricaju kako su oni jedina i najbolja alternativa, meni odmah nije dobro. Videli smo ih u proteklom periodu kako su bili alternativni. Otkad je ubijen Djindjic i otkad je Tadic isterao iz stranke sve Djindjiceve ljude, ovo vise nije onaj stari DS.

joakim

pre 11 godina

Evo i Krstic pokusava da spusti loptu, zanimljivo je da svi koji su najodgovorniji za sadasnje stanje u DS-u pokusavaju da smire strasti i izbegnu odgovornost.Krstic je neko ko je bio u centru zbivanja i uvek je uticao na donosenje bitnih odluka u stranci.

Mican

pre 11 godina

@(darko, 23. avgust 2012 07:00)

Tvoj komentar, kao da je pisala Jelena Trivan i apsulutno pokazuje sav ocaj Demokrata i njihovu opterecenost Naprednjacima. Samo je ona u stanju, da u par recenica, izgovori toliko besmislica na jednom mestu. Konstatovati, da je "apsurd da SNS i URS sede u istoj vladi, je najblaze receno neozbiljno, ako se ima na umu da to dolazi od stranke, koja je u proteklom mandatu sedela sa Socijalistickom partijom Srbije! Koliko se secam, SPS je od strane Demokrata bio poredjen sa strankom Adolfa Hitlera! Vi treba da znate da su izbori prosli i da nema potrebe vise napadati SNS. Nista jos niste naucili iz poraza...

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Kako lako i ultrabrzo ovakvi likovi uništavaju Demokratsku stranku, kojoj su ljudi verovali i poklanjali joj svoju nadu i živce i godine. Na žalost, Stranka eto nije nije imala kapacitet, završila je pucanjem na Zorana, a ovi likovi su samo koristili, zloupotrebljavali prostor koji je raskrčen tokom njegove vlade.

Kasper

pre 11 godina

"neće značiti kraj DS-a, kao što priželjkuje i pokušava da predstavi ova nova, neuspešna vlast".
O kojoj to neuspešnoj vlasti govori ovaj čovek? Pa nije prošlo ni sto dana.

Шоле Јуниор

pre 11 godina

Читајући о најновијим дешавањима у ДС-у, не могу а да се не сетим оне народне да не пада снијег да покрије бријег, већ да свака звјерка покаже свој траг.

Sale

pre 11 godina

Pogledajte samo kako se čovek namestio za slikanje? DS bi trebalo jedno četiri godine samo da se stidi, crveni i izvinjava narodu! Tek posle toga, oni koji nisu isprljali ruke i ne odu u zatvor, mogu da počnu od nule!Kompletan vrh je toliko iskompromitovan, da prosto ne mogu da zamislim, da na sledećim izborima glasam za njih, ako prepoznam ikoga te garniture!

Очагарац

pre 11 godina

Мени као грађанину много тога овде није јасно око ДС?Јуче слушам Шапића и оне јуноше из ДС,како се ДС неће распасти,данас Крстић каже да то не би било добро за ДС,а и за Србију (то за Србију ми баш и није јасно),ако би се распао ДС.Сутра,шта ће се сутра изјавити,може се само нагађати.Све ово нам показује једну конфузију унутар ДС која ће тешко резултирати опстанком странке на окупу.

Bojan

pre 11 godina

Vise mi prija Nikolicevo neizjasnjavanje nego Tadicevo izjasnjavanje od koga mi se okretao stomak kada god otvori usta kao predsednik.

zoki

pre 11 godina

DS je trenutno kao ona tri majmuna sto drze ruke na usima, ocima i ustima. Pocnite da slusate i gledate sta vam narod porucuje , inace cete nestati kao i DSS pred koju godinu !

Običan dečko

pre 11 godina

Тренутак истине се ближи. Свака лаж, свака превара или махинација пре или касније буде откривена. Изгледа да ми нећемо још пуно чекати на тако нешто код нас.

maki

pre 11 godina

Zanimljivo. Nešto mi se čini da stranci čiji je "savetodavac" nije bila strana metoda hajki, lova na veštice i lustracije.Jel tako beše?
Nešto mi se profinio.

Edmond

pre 11 godina

Opet svi vi što komentarišete svaki tekst o političarima pravite iste greške. Svi su oni isti a to se lepo vide za prošlih 20 godina. Ko god dođe na vlast on krade i pljačka pa i ubija. Nema snage ne samo u srbiji već u celom svetu da nešto izmeni. Pogledajte samo oko vas pa će biti jasno da smo došli do kraja i da se ovaj tumor od politike i bankara može odstraniti samo sklapelom.

Mirko

pre 11 godina

@Branko Branko je u pravu od leta 2007 DS je bio u drugoj Kostunicinoj vladi, za 6 meseci od ulaska DS u vladu dug Srbije je skocio za oko 3 milijarde evra. Kako je zavrsila ekonomija pod DSom, koja je pocela da se oporavlja pod DSSom belezeci ako se ne varam rast od 6% godisnje, imacemo prilike da cujemo kad se DS spin majstori uklone iz medija (cucemo ono sto svi znamo). Ne treba zaboraviti da se pod DSSom javni dug smanjio, da je MMF bio otplacen... Branko, Kostunica je vratio mandat narodu i narod je napravio najgori izbor u svojoj istoriji. Zato ce mu mleko biti luksuz, jer bilo bi previse naivno ocekivati da ce bilo kakve mere dati vidljive rezultate u naredne dve godine. Dve godine su potrebne da se ekonomija unisti, dve da pocne da se oporavlja... Pozdrav

Šteta

pre 11 godina

"On kaže da bi cepanje bilo štetno za Demokratsku stranku, ali i za Srbiju..." - Možda za DS, ali za Srbiju sigurno ne bi bilo štetno. Najveću štetu Srbiji upravo je nanela Demokratska stranka.

PravdaNS

pre 11 godina

''Krstić navodi da DS i dalje ima poverenje velikog broja birača i da su ti ljudi uplašeni perspektivom koju ova vlast ima da im ponudi i da su opravdano zabrinuti''.
Greška u mišljenju. Nismo mi imali ništa pozitivno za vreme vaše vladavine, a nećemo imati ni od ovih sada. A o zabrinutosti ne vredi govoriti, jedini zabrinuti u danima koji dolaze ćete ispasti vi političari. A mi, nama je dosta svega, jedino što nam preostaje je način kako da vas se svih rešimo i da platite pošteno za sve ono što ste od ove države napravili.

Odgovornost

pre 11 godina

Hoce da neko iz DS odgovori zasto je ova drzava tu gde je? Ko je odgovoran? Da nisu Milosevic, Seselj vladali poslednjih 12 godina? Sada cela Srbija treba da gleda i cita o dessavanjima u DS, ko ste vi-Bogovi? Jedva cekam da pocne Sulejman Velicanstveni!

GuC

pre 11 godina

naporno je ujutro otvarati net, pregledavati medije, uvek i stalno videti gospodina K. kako bombarduje visokoumnim metaforama..sorry, ne prolazi,tako je očigledno isforsirano i nepotrebno ovo terorisanje javnosti. Pored njega, odjednom i niži funkcioneri DS imaju šta da kažu, posle toliko godina...i sve to bi trebalo da nam da sliku jednog opoziciono živahnog i proaktivnog DS, a kako bi se sakrio haos, potop i šokirano-zanemeli Boris...i sada kao mi vidimo koliko ih pametnih ima i ložimo se kako će biti super opozicija.
Vi ste godinama bili i vlast ali i najstrašnija opozicija sopstvenim gradjanima i doveli nas, vašim dugogodišnjim kriznim marketingom na dno života, i to onog, biološkog...zato, bavite se vi sami sa sobom, unutar sebe i nemojte smarati javnost vrapcima i sličnim petparačkim pričama.
Jedan Živković bi znao bolje od vas, koliko god vam on bio "onaj iz Niš", taj bi vas spasao. Ali vi ne vidite dobro, navukels se mrežice za koševe na Adi preko očiju...prognoza, ugušiće vas sopstveni umišljeni elitizam, vrapci će se sami vratiti ako procene da su stvari krenule na bolje.

nekada bili Idoli mladih - više nisu

pre 11 godina

Verujem da je Krstić dobronameran prema Tadiću ali na prvom mestu trebao je gledati nacionalni interes - kao savetnik predsednika trebao je da sakupi informacije o stanju zemlji i predoči ih šefu. Stanje alarmantno a njihovi ministri i ostali funkcioneri se bogate, pa i kad im ne ide direktno u đep - rasipaju se državnim novcem. Kako mislite da uskoro povratite ugled i dobijete na izborima, kad se sada otkriva način vaše vladavine! Progovorimo je Krstić o VRAPCIMA, a sad bi mogao nešto da kaže i o Dulićevim lavovima. Neka se dobro upoznaju sa CITES konvencijom i Zakonom o zaštiti prirode, i da građanima više ne govore da je obaveza Srbije da se doživotno stara o oduzetim divljim zverima. Pa, Krstiću, inkubatore državna uprava nije nabavila već se kupljeni humanitarnom akcijom Fonda B92, a država "ozbiljno shvata" obavezu prema lavovima, mambama i papagajima, a prema srpskim bebama nema nikakve obaveze!!!!! Ako ste mu bili savetnik za medije - loše ste ga savetovali da umesto da rešava probleme - da preuzme kontrolu nad svim medijima i zataškava te stvari! Danas postoji internet, nezavisni mediji, NVO.... ne može se više skoro ništa sakriti.

sudija

pre 11 godina

Ljudi moji, pa kada neki tim izgubi dve uzastopne utakmice od autsajdera, trener barem ponudi ostavku, ali to za Borisa izgleda ne vazi. Problem je sto je sto je mnogo poceo da lici na Slobu.

polemičar

pre 11 godina

Pa i nema hajke prema DS.ta stranka je došla do vrhunca svoje moćI.Suviše su dugo bili na vlasti,mnogo se navikli pa sada nikako ne mogu da se odviknu.To je problem DS,a to će teško da prevaziđu.

Jovana

pre 11 godina

Ko je ovaj covek i zasto se sada oglasava_ Sta je ovo, pokusaj da spasava svog decka?? Rezultat tvog rada je svima poznat i zato se pokrij usima! Pokusavas da umiris loptu i da nam ponovo ti i Boris poturite kukavicije jaje i da vasa jalova prica prođe. Vi ste nesrecna proslost DS-a. Shvatite da vise nema mesta za takve kao vas dvojica u demokratskoj stranci.

Stojan

pre 11 godina

DS nije bio niti ce biti snaga. Naprosto (narod je glasao protiv Miloshevica a kasnije Koshtunice) i onda su ljudi iz DS-a pomislili da imaju podrshku. Ja sam im stvarno verovao, ali kada bolje razmislim pogreshio sam. Molim Vas pogledajte koje su oni sve poslove radili. Poshtovani gospodin Tadic je bio ministar....da li je on kompetentan za telekomunikacije ili vojsku....dakle politicari zele funkciju i sve shto ide sa tim. Za Srbiju i nashe drushtvo u celini je najbolje da DS padne ispod cenzusa. Poslednje izjave Trivan i slicnih iz DS-a jako podsecaju na price Gorice Gajevic, Mire Markovic i sl. Neka g-din Krstic, Shaper i ostali potparoli nadju svoje pandane. Najveca tuga i bezizlaznost nashe buducnosti je u cinjenici da Dinkic, Ilic, Mrkonjic, ministarka zdravlja, su tu josh gde su. Do kada? Potrebni su sasvim novi. Nije bitna stranacka pripadnost nego strucnost i moral. Mora takvi da postoje, ali im treba osloboditi prolaz. U demokratskim zemljama kada stranka izgubi izbore, rukovodstvo a predsednik sigurno sami odlaze. Zashto to nije slucaj u Srbiji? Koshtunica, Ceda, Sheshelj, sada Boris...
Za objashnjenje mozda treba pozvati nekog doktora drushtvenih nauka,....mozda Zarka Koraca cija stranka konstantno gubi izbore a on je predsednik ili nije...
Bo sam glasac i simpatizer DOS-a ali kada su poceli da lice na JUL i SPS nisam mogao da budem vishe za G.Gajevic i sl.

Miki BG

pre 11 godina

Slažem se sa Krstićem. Ali kako se prebaciti na opoziciono delovanje kada je Djilas na vlasti u trećini Srbije, glavnom gradu. Kako to izvesti kada njega naprednjaci pritiskaju ucenama da pocepa DS ili će ga smeniti sa vlasti u Beogradu. Djilas na to nema odgovor, već je izgleda - bar u startu - krenuo da ispunjava želje vladajuće koalicije sa željom da zadrži vlast u Beogradu i postane lider DS. Možda je sada zastao, jer je video da nije kod gradjana omiljen ni najmanje koliko je mislio. A izgleda da je tako i u stranci, kod običnih članova DS a ne ovih u vrhu stranke koji se po pravilu uvek priključuju onome za koga misle da će pobediti... DS treba prvo da očisti svoje redove od kriminala i korupcije, pa onda da nastavi svoj rad kao dobra opozicija sa realnim izgledima da na skorim izborima pobedi.

avanturista

pre 11 godina

(branko katic, 23. avgust 2012 14:04)
Branko, prijatelju, nisi u pravu, 2004-2008 je Kostunica bio predsednik vlade, a vecinu u vladi je imao DS, odluke su donosene preglasavanjem.

Pedja

pre 11 godina

Zar dva mandata i pokusaj treceg nije dovoljno? Ni Regan, ni Bush, ni Clinton - niko nije isao da unisti stranku kako bi dokazao da je nezamenljiv posle dva mandata. U svetu kada se dodje do vrha politike - posle eventualna dva mandata bira se neko nov ko moze da nastavi i dobije izbore, nova era, nova ekipa. Kod nas se ugnezdio Titoizam i ubedjenje o licnoj nezamenljivosti. Kada je Valensa u Poljskoj zavrsio sa predsednickim mandatima, vratio se u brodogradiliste da radi odakle je i dosao. Zasto je za Borisa lose da kao uspesan politicar doceka penziju kao profesor u Prvoj Beogradskoj? Upravo to bi osmislilo njegov politicki doprinos za ova dva mandata, ovako samo padaju maske i pokazuje da ne moze odoleti politici i vlasti i da poteze za titoizmom i tako obesmisljava i sebe a jos vise promene od petog oktobra - novi ljudi a stari titoizam. Politika vecnih, pod plastom demokratije.

Demokrata

pre 11 godina

Druze savetnice, nama Djilas u stranci ne treba!
Stranka je krenula da posrce zbog njega, zato i treba da pravi svoju, pa u njoj nek glumi Boga i batinu.

Aleksandar

pre 11 godina

Nisam član nijedne partije ali ne mogu više da verujem da neki uopšte imaju dostojanstva da nešto govore o trenutnoj situaciji u državi. Dotični gospodin treba da se vrati u stvarnost i počne da se bavi nekim drugim stvarima a da se mane politike i savetovanja jer su rezultati poznati. Nije sam u tome, postoji još dosta njih iz DS-a koji su doprineli ovakvom rezultatu koji i nije tako katastrofalan kakvim ga predstavljaju. Treba znati podneti poraz, u politici je normalno da nekad budeš vlast a nekad opozicija, naravno u normalnom društvu. U DS-u su potrebna sveža lica i ljudi koji su spremni da rade na stabilnosti stranke a ne isluženi i već dosadni političari koji svoje greške prebacuju na druge a mišljenja sam da u DS-u postoje kadrovi za to. Isto bih dodao da sadašnja vlast treba da dobije podršku od svih pa da se na delu pokažu šta će da urade i kako a ne nisu još ni počeli redovno da rade odmah kreće hajka i opstrukcija a sve zarad koristi i političkih poena a ne radi nas, naroda koji je istu tu vlast izabrao. Daleko smo mi još od demokratije koju podržavam i sve više sumnjam da uopšte ta demokratija može da donese našem društvu nešto dobro jer izgleda da kod nas to ne funkcioniše kako bi trebalo. Opet nama običnim građanima ostaje da čekamo rezultate i nadamo se boljem ali dokle ........

blaza

pre 11 godina

Ma koga vise interesju svadje unutar te minorne stranke. Dajete joj vise prostora nego drugima i vestacki pravite od njih nesto veliko. Oni to vise nisu. Nikom vise nisu interesantni. Samo nam dosadjujete, ili nemate pravih vesti. Ma nek se raspadnu vec jednom, kakve veze ima Srbija sa tim . Bar stranaka imamo dosta. Pazi molim te , ako oni propadnu propade Srbija. Nije nego.

Agora

pre 11 godina

Svaka je vlast u Srbiji, od VIII sednice naovamo, izigrala poverenje biraca. DS jeste bila velika nada za gradjane koji su zeleli da zive u institucionalno uredjenoj, prosperitetnoj drzavi cijeg se imena nece stideti da izgovore s obzirom na hipoteku 90-ih. I pored svih promasaja i izneverenih nada, DS je ipak bila najmanje zlo od tuzne nam ponude na politickoj sceni jadne nam zemlje.
Osnovna greska DS-a je bila reanimacija SPS-a, koji kada jednom oseti vlast, ne pusta istu iz zuba kao pitbul terijer, cemu smo i svedoci, kao i udvaranje birackom telu koje po definiciji nije naklonjeno programskim ciljevima DS-a, pritom, uz katastrofalnu kadrovsku politiku, posebno u manjim sredinama i odsustvu reakcije da se losi kadrovi smene.
Uz sve zamerke kojih ima mnogo, DS je jedina politicka opcija za koju verujem da je sposobna da se transformise i buducim delovanjem ponovo zasluzi poverenje pre svega, svojih tradicionalnih glasaca.

NewMom

pre 11 godina

"....DS mora da se prestroji na opoziciono delovanje, a to nije jednostavno....", "...mnogi clanovi, ali i funkcioneri, mladi su po stazu, pa i ne znaju sta je opoziciono delovanje..." ?!?! Iz kakvog delovanja ste nastali ako niste iz opozicionog?? Bila sam srecna kada ste postali vlast, ali ste tako malo uradili dobrog a tako sistematski nastavili sa politikom koju ste "svrgli" da je sveopsta steta na svakom polju katastrofalna(da ne navodim pojedinacne primere) da je to sramno! Ne znam sta ce ova nova vlast uraditi i na sta ce sve ovo ispasti, ali ako DOBRO I TEMELJNO ne pretresete redove(i malo procistite te svoje "kadrove") i ne promenite stavove i nacine delovanja nikada vise ne treba ni da dobijete priliku.

lidija

pre 11 godina

Sta god da se desi, ako dodje do cepanja, ta druga stranka koja ce biti formirana, sigurno nece imati ugled DS-a. Mozda ce imati kadrove, mozda ce imati novac, mozda ce imati medije, mozda nece biti uprljana kao ds, mozda... Ustvari ugled DS-a i nije bas toliki...

Bojan

pre 11 godina

Ljudi su u strahu od ove vlasti, jer nema alternative..tj druga opcija je pokazala umece i to su glasaci ocenili.
I bas me zanima sta dr.Gangula ima da kaze na glavnom odboru

acim

pre 11 godina

Mozda DS-u nije potrebna hajka ali je potrebno da na vrh stranke dodju neki novi ljudi. Vi koji ste pokazali sta umete u proteklih 10-ak godina morate shvatiti da je vase vreme proslo.

Don Hihot

pre 11 godina

Iskreno ne razumem ovo ludilo oko DS-a. Tadic se treci put kandidovao na izborima, cime je prekrsio Ustav Republike Srbije i to nije jedini put da ga je prekrsio. To ga cini kriminalcem ili se to salje slika da sad OK da svi krsimo Ustav i zakone. Umesto da je u zatvoru ovde se raspravlja da li treba da nastavi svoju politicku karijeru koja je ionako vise godila susednim drzavama nego gradjanima koji su ga birali!

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Od pocetka vam pricam, recite Tadicu da mora da podnese ostavku jer je to jedini nacin da sacuva DS.
U suprotnom, naljuticete Vrabca i od stranke nece ostati nista!

kkk

pre 11 godina

Mislim da u DS- postoje mnogi mladi i pametni ljudi, koji ce uspeti stranku da stave na noge i da je pokrenu, jer to su ona cista srca, koja su usla u stranku radi reformi i prociscenja zamuljanih ideja. Djilase, najbolje je da izadjes, jer i onako tvoje licemerje vise niko ne moze da izdrzi.

sabahudin

pre 11 godina

Znamo mi da je to kod DS vlast ili propast.Krstiću ti nisi bio na pozicijama ,na kojima je bio predsednik starnke i njegovi podpredsednici,pa te zato toliko ne boli opozicija.Ali oni znaju da su se rastali od nečega,od čega nikako nisu želeli.Zato svaki od njih vidi u drugome krivca za svoj neuspeh.A ustvari svi su oni krivi.

radandco

pre 11 godina

Vala toliko ste se brukali i prepucavali preko novina, mislim da cak i da hocete da se pomirite, to nece bas da ide...
Mozda je bolje da se ipak pocepate.

branko katic

pre 11 godina

@Тасамнијски ђаво - ti si verovatno od onih koji misle da je Sloba heroj i da nas mrzi ceo svet. Reci da je peirod od 2000 do 2012 gori nego vreme vladvine Milosevica i SPS, blago recene je degutantno.
Drugo, nije DS bio na vlasti ovih 12 godina vec je uvek vladao u koalicijama, a na vlasti nije bio od 2004 do 2008 godine, tek da te podsetim "zaboravnog".
Meni su puno gori ovi koji danas vladaju Srbijom, pa se plasi da sa ovim ekspertima za sve i svasta 2013 ne postane nova 1993 godina. Usput da kazem da zbog dolaska na vlast SNS skoro 8 mladih iz Srbije, prijatelja, koji zive i rade u Kanadi od 2006 nije htelo da se vrati u Srbiju. Plase se posledica ove vlasti. A ko zna koliko je takvih.

Stevan

pre 11 godina

Hajku ste sami stvorili, ovi iz vlasti vam se slatko smeju. Sanse da se ne dogodi 8. sednica su male jer imate autoritativnog i nesposobnog precednika i sposobnog zamenika. Prosto je nemoguce da ostane ovakav odnos snaga a ni jedna strana nece popustiti. Takvi kavi ste niste potrebni Srbiji, posebno mladima, koje ste za vreme svoje vladavine oterali na ulicu ili inostranstvo umesto na posao. Krali ste i zaduzivali nas, potom ste dalje krali i ponovo nas zaduzivali i na kraju ste strasno krali a novo zaduzivanje ostavili novoj vlasti. Poslednjih meseci ponasali ste se kao pred smakom sveta i znali smo da cete to raditi. Modzda hocete dokaze, dobicete ne brinite. Kome ste vi takvi potrebni, mozda susedima?

Miodrag Nikolić

pre 11 godina

Narod srbije je do pre nekiliko godina imao liniju vodilju koju je trasirao pokojni premijer Djindjić, liniju nade. Ovi "školski" su i ovo uništili i prepustili narod Srbije beznađu. Proći će još dosta vremena pre nego što se ta linija nade ponovo uspostavi. Ovo je ravno VELEIZDAJI. Ovo nisu smeli da urade. Ipak postoje stvari koje su važnije od novca i osećaja veličine.

laki

pre 11 godina

Nije gradjanima Srbije potreban DS u sastavu istih profitasa i prevaranata,to ne donosi narodu nikakve promene na bolje.Srbiji je potrebna partija koja ce imati jasne ciljeve i odlucno ih sprovoditi.Jedina partija koja se i do sada izdvajala od drugih je LDP,da je narod malo mucnuo "svojom" glavom danas ne bi morali da brinemo o crkavici koju smo ustedeli,za plate i penzije,ne bismo se vracali u devedesete,i strepeli da potanemo ruska gubernija.Znam da su mnogi optereceni necijim udobnim zivotima,ali takvi ne vide da ovi "njihovi" koje slepo podrzavaju a koji ih permanentno iskoriscavaju i ne nude bolji zivot,imaju mnogo vise.Shvatice mnogi da je bila katastrofalna greska omoguciti ucesnicima politike devedesetih da ponovo uzmu vlast u svoje ruke,na zalost po obicaju tek kada ih neko direktno uhvati za vrat i pocne da davi,a dobro biti nece.Ko ne vidi vec sada znakove da ono sto se radi ne moze nikako izaci na dobro,taj je na zalost izugubljen u vremenu i prostoru.Ja ne zelim taj pokvareni DS,vec jak LDP i druge koji vide realnost,prihvataju je i odlucni su da promene sve sto u ovoj zemlji nije dobro,a toga ima jako mnogo.Bice ovo jos nekoliko izgubljenih godina zivota u bedi i nepravdi.

branko

pre 11 godina

@avanturista - to naprosto nije tacno. jer je ds imao najmanje ministara. osim toga, porediti dss i ds je neukusno, posebno jer je ds srusio drugu vladu vojislava koustunice, zbog njegovih anievropskih stavova i delovanja.
u prvoj vladi kostunice (2004) ds nije imao niti jedno ministarsko mesto, bio je opozicija. najvse mesta su imali dss i g17 (zvuci poznato?).
u drugoj vladi koustunice (2007) ds je imao pola od ministarskikh mesta, ali je vlada oborene jer se kostunica nije drzao dogovorenog. trebalo je delovati proevropski, a on je sve radio suprotno.
dzaba vam spinovanje sipatizeri sns, narod nema pamcenje samo od 2008, kao vi.

darko

pre 11 godina

replika za @Mican i sve koji tako misle

Ne, nije mu komentar pisala Trivanka, niti bilo ko iz DS. To je misljenje kao gradjanina, koji je zgrozen aktulenom vlasti, i skupinom "strucnjaka" koji danas vode nasu drzavu.
Sto se tice prognoza kako se DS raspada, kako je minorna stranka i ostale gluposti, sve je to samo spisak lepih zelja simpatizera SNS. Ne treba zaboraviti da je DS osvojio vrlo mnogo glasava sa daleko manjom koalicijom od SNS, kao i da je pobedio u Beogradu i Vojvodini ubedljivo. Tacno je DS bio u koalicji sa SPS koji ga je izdao, zarad licnih interesa vrhuske stranke, ali je isto tako tacno da je SNS nastao najvecom izdajom u politickoj istoriji Srbije. Dok SNS glumi evropejce (jer sve to jeste samo gluma) svega nekoliko godina, DS je skro dve decenije proevropska i demokratska stranka, koja nije pozivala na ratove i medjunacionalnu mrznju. DS jeste sada opozicija, ali gradjani ce vrlo brzo shvatiti ko danas vlada Srbijom, da i od goreg ima gore.
A Dinkica DS nije hteo, to je dokaz njihovih principa, dok je SNS prosto potrcao da skalpa savez, samo da dodje na vlast. Danas vladaju sa onima koje su do juce nazivali kriminalcima, pretili im sudovima i istragama. DS tako nije radio, a to je upravo ono sto razdvaja te dve stranke.
Nece medijska hajka, niti sve podmetacine, pomoci SNS da dugo vlada, niti da unisti DS. Kada jedan SPS (1991-2000) nije mogao da ukloni DS, sta tek moze sacica politickih diletanata i samozvanig reformatora.

KRPELJKA

pre 11 godina

Ne slazem se da cepanje DS jeste lose i za stranku i za Srbiju. Iz ruina DS valjda ce se pojavati novi, mladi, obrazovani, nekorumpirani kadrovi, koji su sada na marginama stranke. A korumpirane kadrove DS treba smestiti u zatvor.Kasnije, obilazak bivsih velikih politicara-tajkuna u zatvorima mogao bi da postane sastavni deo turisticke ponude Srbije. Bila bi to prava atrakcija, jer nigde, ama bas nigde u svetu, takva bezobzirna pljacka i bahatost u rusenju sopstvene drzave i osiromasenju sopstvenog naroda nije zabelezena. Tako da bi prihod od turizma mogao da se uveca. Da bar neke koristi od njih imamo.

Igor

pre 11 godina

Ma da,ne odgovaraju Vam Krstic,Trivanka,Petrovic itd a zato su Vam idealni Velja javna nabavka sa Jocicem i Sarancicem,familija Karic,Slobini kadrovi iz 90ih u predsednistvu Srbije,pa i sam Predsednik sa svojom imovinon od par miliona eura stecenom poslanickom platom...Braco Srbi cuvajte se sebe.

aleksa

pre 11 godina

Бесомучни медијски напади на ДС јесу позадинско деловање СНС, који на све начине покушава да саботира противника. Већ дуже време се могу читати сензационалистички (измишњељени) текстови како се ДС цепа, како Ђилас оснива своју странку, како Јеремић прелази у СПС, како је Шутановац ухапшен, како Пајтић прави своју странку у Војводини итд. Све су то покушаји медијске манипуалиције СНС, који се сличним глупостима бавио још док је био опозиција. У јуну месецу је извесни дневни лист (очито настројен према новом режиму) објавио буквално лажни интервју са Тадићем. А нешто пре тога су функционери СНС казали како ЕПС сече струју (између два изборна круга) само домаћниствима (која дугују) а за које се зна да су на страни СНС - брука која је ово лаж. Изгледа да је вођење политике у Србији све осим оног најважнијег - вођења државе.
На жалост СНС присталица, неће доћи до цепања и пропадања ДС, јер је он заправо најјача странка у Србији, па када би СНС сам изашо на црту ДС, био би занимљиво видети резултате. Победа Николића није заслуга СНС, нити народне подршке, него грешка пасивности дела гласача у Србији.
СНС поручујем да се оставе напада на ДС, већ да се баве својом странком, а за почетак да објасне својим гласачима одкале у коалицији са СПС и УРС које су називали већ знамо који именима.

sunshine

pre 11 godina

nije ni cudo sto nam se drzava sad raspada posle njih...kad ne mogu ni medju sobom da se dogovore kako li su tek brinuli o celom narodu...

stojko

pre 11 godina

Krstić bi 'ladno mogao da bude savetnik i Nikoliću, da ne kažem i nešto gore. Bar kad je reč o "patriotizmu". Evo, to već i pokušava, povodom Oluje. I pomirljivo svom željenom novom šefu dodeljuje 100 dana za razmišljenje. Čitajući neke njegove komentare iz vremena kada je bio na vlasti (naprimer o "stožerniku" Kovaču), u jednom trenutku sam pomislio da se povampirio jedan drugi Nebojša Krstić, ideolog "Obraza". U Srbiji su takvi uvek deo mainstreama, bili na vlasti ili u opoziciji. A lov na veštice, pa to mu je prirodno, kao meze uz rakiju.
E sad, što Krstić ume i da se pravi fini - neka mu veruje ko god to želi.

Domagoj

pre 11 godina

Dragos, 80% hrvatskih Srba još uvijek glasa za građanske opcije, naravno većina za SDP. SDP je jedva prošao cenzus na prvim izborima i jedino šta je mogao napraviti je miran prijenos vlasti. To rade moderne i demokratske stranke. Oni vaši predvođeni Miloševićem kao predstavnici tvrdog krila nekadašnje KPJ imali su svoj stil vladavine koji je nažalost donio 90-te. HDZ je pogriješio što Srbima nije dao status konstitutivnog naroda ali do rata bi definitivno došlo no manje krvi bi se prolilo pošto bi možda krajiške Srbe zadržali na našoj strani pošto su na tim prostorima bili ipak više od 500 godina. Srbi iz istočne Slavonije su nažalost bili pod velikom propagandom iz Bg-a i tu bi scenarij bio isti. Kako si samo uspio povući paralelu između Josipovića i Dodika? Nisam shvatio.

darko

pre 11 godina

Siguran sam da je sve ovo preduvana medijska propaganda, protiv DS, koja je nastavak prvljave predizborne kampanje aktuelne vlasti. Izgleda da SNS-u još niko nije javio da su oni sada vlast, i da nema više potrebe da se služe podmuklim trikovima. DS će kao jaka opozicija kad-tad opet doći na vlast, a mene samo zanima šta će biti SNS kada se "posvađaju rogovi u vreći" oko interesea, i kada pukne ova protivprirodna vlada, u kojoj za istim stolim sede SNS i URS - apsurd.

Domagoj

pre 11 godina

Šta je molim te trebao reći za godišnjicu Oluje? Malo zaoštriti već zaoštrene odnose u regiji. Ovaj Nikolić je ubi me polako predsjednik ali ovaj vaš DS je sramota za socijaldemokratsku opciju na ovim prostorima. Koketira sa nacionalizmom i Dodikom kako bi dokazao svoje srpstvo a to nema veze sa državničkom strankom i patriotizmom. Zašto Tadić niti jednom nije došao na obljetnicu Ovčare ili na komemoraciju u Jasenovcu sa hrvatskim državnim vrhom umjesto onih iritirajućih isprika u kojoj se važe svaka riječ.SDP kao kolijevka nekadašnje KPJ ( u ZG-u je osnovana) je već pokušo izbaciti iz eur. socijalista Dodikove tzv. Socijaliste zbog nacionalizma . Sad bi trebao isto predložiti sa DS-om jer sramote regionalne i europske socijaldemokrate.Nažalost Europu ovaj prostor zanima isključivo financijski.

branko katic

pre 11 godina

@Тасамнијски ђаво - ti si verovatno od onih koji misle da je Sloba heroj i da nas mrzi ceo svet. Reci da je peirod od 2000 do 2012 gori nego vreme vladvine Milosevica i SPS, blago recene je degutantno.
Drugo, nije DS bio na vlasti ovih 12 godina vec je uvek vladao u koalicijama, a na vlasti nije bio od 2004 do 2008 godine, tek da te podsetim "zaboravnog".
Meni su puno gori ovi koji danas vladaju Srbijom, pa se plasi da sa ovim ekspertima za sve i svasta 2013 ne postane nova 1993 godina. Usput da kazem da zbog dolaska na vlast SNS skoro 8 mladih iz Srbije, prijatelja, koji zive i rade u Kanadi od 2006 nije htelo da se vrati u Srbiju. Plase se posledica ove vlasti. A ko zna koliko je takvih.

Jelena

pre 11 godina

Prvo me je bilo stid i sram što su ovi došli na vlast, a sada mi je sve jedno. Možda mi je sami krivo što sam i za gradinačelnika glasala za Đilasa, definitivno nije trebalo.

aleksa

pre 11 godina

Бесомучни медијски напади на ДС јесу позадинско деловање СНС, који на све начине покушава да саботира противника. Већ дуже време се могу читати сензационалистички (измишњељени) текстови како се ДС цепа, како Ђилас оснива своју странку, како Јеремић прелази у СПС, како је Шутановац ухапшен, како Пајтић прави своју странку у Војводини итд. Све су то покушаји медијске манипуалиције СНС, који се сличним глупостима бавио још док је био опозиција. У јуну месецу је извесни дневни лист (очито настројен према новом режиму) објавио буквално лажни интервју са Тадићем. А нешто пре тога су функционери СНС казали како ЕПС сече струју (између два изборна круга) само домаћниствима (која дугују) а за које се зна да су на страни СНС - брука која је ово лаж. Изгледа да је вођење политике у Србији све осим оног најважнијег - вођења државе.
На жалост СНС присталица, неће доћи до цепања и пропадања ДС, јер је он заправо најјача странка у Србији, па када би СНС сам изашо на црту ДС, био би занимљиво видети резултате. Победа Николића није заслуга СНС, нити народне подршке, него грешка пасивности дела гласача у Србији.
СНС поручујем да се оставе напада на ДС, већ да се баве својом странком, а за почетак да објасне својим гласачима одкале у коалицији са СПС и УРС које су називали већ знамо који именима.

Sifo-Dias

pre 11 godina

Krsticu, super si ti momak, pravi beogradjanin, gospodin, ali lose si savetavao svog predsednika, kad vam je Ceda govorio da ne moze "i jare i pare" vi ste ga izbacili iz stranke. Propovedali ste nam da moze "i Kosovo i EU" od cega nema nista. Uhapsili ste Mladica, Karadzica tek kad su postali pradede; vasi lojalni clanovi su puki oportunisti - samo gledali korist za sebe kako na lokalnom tako i na republickom nivou - na zalost dokaz je Dacic - da vam je domaci kako treba biti Ministar....Oduvek se videlo da je Bojan Pajtic najnapredniji, ali nije ni dobio sansu za premijera vec onaj cijeg imena ne mogu da se setim...Da imate iole profesionalnog osecaja, to se odnosi na vrhusku oko Tadica, prvi bi ste se povukli, dali ostavke na sve funkcije. Ali problem je kako ce te zaradjivali za leba: od pevanja sad prolaze samo narodnjaci, na zalost, zato je kolega Divljan tamo gde jeste...Think about it, until it is too late....

Igor

pre 11 godina

Ma da,ne odgovaraju Vam Krstic,Trivanka,Petrovic itd a zato su Vam idealni Velja javna nabavka sa Jocicem i Sarancicem,familija Karic,Slobini kadrovi iz 90ih u predsednistvu Srbije,pa i sam Predsednik sa svojom imovinon od par miliona eura stecenom poslanickom platom...Braco Srbi cuvajte se sebe.

Draga

pre 11 godina

Nema potrebe da toliko brine. Kad DS pod onim uslovima nije uspeo da osvoji vlast, nece se skoro vracati. Posebno kad ne budu imali para i kad se sazna sta su sve radili. I njihovi preostali glasaci ce uskoro osetiti da im je bolje i sumnjam da ce ih i dalje podrzavati. Bolje da razmotre neke druge opcije, naravno oni koji nisu prekrsili zakon. Ti ce imati drugacije brige.

Lupo1

pre 11 godina

Znaci "Tito" iz DS ne podnosi odstavku posle poraza (protiv rivala kao sto je Tomislav N. i njegovih bivsih radikala) vec ide na sve ili nista, a svi koji se protive su "domaci izdajnici" nacionalne institucije zvana DS? Kakva je razlika izmedju vas i Komunističke partije Jugoslavije?

Stefan

pre 11 godina

Pa kako ovog coveka nije sramota da se oglasi. Ako ce se sukob resiti razgovorom, kako je onda Djilasovo pusmo stranci poslato preko DS-a i zasto indirektna Krsticeva prozivka sa vrabcima. A, drugo - kakvu perspektivu nudi DS?! Ja sam razocarani gladac koji je imao precrtan listic jer mi njihova bahatost, demobstracija moci i Tadiceva preiritantna kampanja nisu dozvolile da im opet dam glas.

Posmatrac

pre 11 godina

Covek kaze DS da bude alternativa sadasnjoj vlasti! Sadasnja vlast je slternativa VASOJ korupcionasko-kriminalnoj vlasti! Mrs, posakrivajte se u misje rupe, stize vas pravda polako

Trebalo ih je razdvojiti da ne sede zajedno

pre 11 godina

Trljam oči i ne verujem... Šaperov školski drug je dobio prostor u medijima da nešto smatra... pa Krstić je bar 50% zaslužan za brodolom trećeg školskog druga...

Domagoj

pre 11 godina

Dragos, 80% hrvatskih Srba još uvijek glasa za građanske opcije, naravno većina za SDP. SDP je jedva prošao cenzus na prvim izborima i jedino šta je mogao napraviti je miran prijenos vlasti. To rade moderne i demokratske stranke. Oni vaši predvođeni Miloševićem kao predstavnici tvrdog krila nekadašnje KPJ imali su svoj stil vladavine koji je nažalost donio 90-te. HDZ je pogriješio što Srbima nije dao status konstitutivnog naroda ali do rata bi definitivno došlo no manje krvi bi se prolilo pošto bi možda krajiške Srbe zadržali na našoj strani pošto su na tim prostorima bili ipak više od 500 godina. Srbi iz istočne Slavonije su nažalost bili pod velikom propagandom iz Bg-a i tu bi scenarij bio isti. Kako si samo uspio povući paralelu između Josipovića i Dodika? Nisam shvatio.

Demokrata

pre 11 godina

Druze savetnice, nama Djilas u stranci ne treba!
Stranka je krenula da posrce zbog njega, zato i treba da pravi svoju, pa u njoj nek glumi Boga i batinu.

marinam

pre 11 godina

Pozer. Kao i predsednik mu stranke. Prepustili su nas (koji smo glasali za DS) toj stihiji nezajazljivih Mrkonjica-Ilica-Nikolica-Palme_Dinkica i evo jos uvek ne umeju da sastave jednu suvislu recenicu, saopstenje, bilo sta -da se obrate nama koji smo za njih glasali! Ne mogu da stignu od Komizhe, Visa, kosharke, ovog...onog...sramotno! Djilas mi nije bas ispao iz oka, ali on je barem nasao za shodno da odreaguje na manjak reakcije i razume od strane DS.

Jethro

pre 11 godina

Nije moguce pomirenje,previse su daleko otisli.Ipak je za tango potrebno dvoje.A ovde je samo jedan.Sto se tice ova dva kandidata iz DSa,oba su po malo zastranili.Djilas se uziveo u ulogu dolazeceg na celo stranke a Tadic se izgleda sprema za NBA ligu.A sto se tice DS neka ga malo i u opoziciji,vreme je da vide kako narod zivi.Dok su bili na vlasti nista nisu videli,ko slep pored ociju.Necemo sad o parama,bankama,avionima,kamionima,sejselima ,nemamo toliko vremena.A ti nastavi da slusas i dalje JETHRO TULL, izvrsni su.

Branko

pre 11 godina

DS je izgubila identitet i ljude!
Za te gubitke je krivo rukovodstvo stranke, bez obzira ko koju funkciju obavlja.
Treba dati šansu novim ljudima sa novim idejama, planom i energijom, a sadašnje rukovodstvo u kompletu - napolje!

IBJ

pre 11 godina

"Krstić navodi ... da su ti ljudi (birači) uplašeni perspektivom koju ova vlast ima da im ponudi i da su opravdano zabrinuti."
Ovaj navod jasno govori iz kog pravca je došla ideja da se vodi negativna izborna kampanja, koja je (mada ne samo ona) dovela do poraza DS i g. B.Tadića i gurnula građane Srbije u ruke ovom bašibozluku od "vlasti". Rezultati vladavine BT i njegove ekipe su takvi kakvi su, u najboljem slučaju MRŠAVI u odnosu na ono što je Srbiji bilo neophodno, a u nekim dimenzijama (reforma sudstva) čak poražavajući. Sva ta priča oko "cepanja" stranke je plašenje mečke rešetom i jedna vrsta nastavka negativne kampanje, samo unutar stranke, zarad očuvanja poslednje pozicije BT.
Ali gospodo, kampanja je gotova, biračko telo je reklo šta ima, izbori su izgubljeni i elementarni red nalaže da svi oni koji su ih izgubili ustupe mesto drugima, baš zato da bi DS ponovo zadobila poverenje svojih tradicionalnih birača.
Ili gospodi Tadiću, Krstiću, Šaperu i drugim maljčikima to nije jasno? Treba li da ponovim?

Zoran

pre 11 godina

Pa,Nebojša,zar nije bila velika šteta što su se Idoli prerano raspali,što Divljan i Šaper nisu mogli zajedno,a još je veća šteta,što su počeli da se bave politikom.Time su pomogli uništavanju DS,a istovremeno su bacili u smeće možda najbolji album našeg roka, "Odbrana i poslednji dani".

Agora

pre 11 godina

Svaka je vlast u Srbiji, od VIII sednice naovamo, izigrala poverenje biraca. DS jeste bila velika nada za gradjane koji su zeleli da zive u institucionalno uredjenoj, prosperitetnoj drzavi cijeg se imena nece stideti da izgovore s obzirom na hipoteku 90-ih. I pored svih promasaja i izneverenih nada, DS je ipak bila najmanje zlo od tuzne nam ponude na politickoj sceni jadne nam zemlje.
Osnovna greska DS-a je bila reanimacija SPS-a, koji kada jednom oseti vlast, ne pusta istu iz zuba kao pitbul terijer, cemu smo i svedoci, kao i udvaranje birackom telu koje po definiciji nije naklonjeno programskim ciljevima DS-a, pritom, uz katastrofalnu kadrovsku politiku, posebno u manjim sredinama i odsustvu reakcije da se losi kadrovi smene.
Uz sve zamerke kojih ima mnogo, DS je jedina politicka opcija za koju verujem da je sposobna da se transformise i buducim delovanjem ponovo zasluzi poverenje pre svega, svojih tradicionalnih glasaca.

branko

pre 11 godina

@avanturista - to naprosto nije tacno. jer je ds imao najmanje ministara. osim toga, porediti dss i ds je neukusno, posebno jer je ds srusio drugu vladu vojislava koustunice, zbog njegovih anievropskih stavova i delovanja.
u prvoj vladi kostunice (2004) ds nije imao niti jedno ministarsko mesto, bio je opozicija. najvse mesta su imali dss i g17 (zvuci poznato?).
u drugoj vladi koustunice (2007) ds je imao pola od ministarskikh mesta, ali je vlada oborene jer se kostunica nije drzao dogovorenog. trebalo je delovati proevropski, a on je sve radio suprotno.
dzaba vam spinovanje sipatizeri sns, narod nema pamcenje samo od 2008, kao vi.

Poreski

pre 11 godina

Vama trebaju ozbiljni razgovori ta demagogija Koju prosipate je prevazidjena sta vas je snaslo tek ce da vidite kakve veze ti krsticu imas sa politikom pa jos savetnik to je problem Boris se sprdo sa strankom isa drzavom I evo ga racun mnogo ispalo zar me

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Čist karijeristički pogled na stanje u zemlji bez trunke istine o problemima koji su oterali demokrate s vlasti.
Gospodine Krstiću nije SNS pobedio već su demokrate oterane po svaku cenu i to od strane onih koji nisu
glasali što je rezultiralo na bazi lokalnih demokratskoh kabadahija,korupcija i depotizam. Što se vrha DS
tiće sa koje pozicije se i vi pojavljujete istim ODNARODOVAN zahvaljujući svim Tadićima kojih je bilo na
desetine što je dovelo do neizdržljivosti tako da su se tražile promene.

darko

pre 11 godina

replika za @Mican i sve koji tako misle

Ne, nije mu komentar pisala Trivanka, niti bilo ko iz DS. To je misljenje kao gradjanina, koji je zgrozen aktulenom vlasti, i skupinom "strucnjaka" koji danas vode nasu drzavu.
Sto se tice prognoza kako se DS raspada, kako je minorna stranka i ostale gluposti, sve je to samo spisak lepih zelja simpatizera SNS. Ne treba zaboraviti da je DS osvojio vrlo mnogo glasava sa daleko manjom koalicijom od SNS, kao i da je pobedio u Beogradu i Vojvodini ubedljivo. Tacno je DS bio u koalicji sa SPS koji ga je izdao, zarad licnih interesa vrhuske stranke, ali je isto tako tacno da je SNS nastao najvecom izdajom u politickoj istoriji Srbije. Dok SNS glumi evropejce (jer sve to jeste samo gluma) svega nekoliko godina, DS je skro dve decenije proevropska i demokratska stranka, koja nije pozivala na ratove i medjunacionalnu mrznju. DS jeste sada opozicija, ali gradjani ce vrlo brzo shvatiti ko danas vlada Srbijom, da i od goreg ima gore.
A Dinkica DS nije hteo, to je dokaz njihovih principa, dok je SNS prosto potrcao da skalpa savez, samo da dodje na vlast. Danas vladaju sa onima koje su do juce nazivali kriminalcima, pretili im sudovima i istragama. DS tako nije radio, a to je upravo ono sto razdvaja te dve stranke.
Nece medijska hajka, niti sve podmetacine, pomoci SNS da dugo vlada, niti da unisti DS. Kada jedan SPS (1991-2000) nije mogao da ukloni DS, sta tek moze sacica politickih diletanata i samozvanig reformatora.

avanturista

pre 11 godina

(branko katic, 23. avgust 2012 14:04)
Branko, prijatelju, nisi u pravu, 2004-2008 je Kostunica bio predsednik vlade, a vecinu u vladi je imao DS, odluke su donosene preglasavanjem.

ne veruj u idole

pre 11 godina

Ti i tvoj pajtos Sarper ste krivi sto ste umislili da je marketing bez rezultata neograniceno sredstvo obmane i to ste maksimalno koristili.

Todor

pre 11 godina

DS je imao poverenje velikog broja birača ali ste ga izgubili.
Pre tri godine sam vam pisao da nešto preduzmete ili će te izgubiti izbore. To se i dogodilo.
Ko sam pa ja da bi ste i pročitali to što sam napisao.
U to vreme su bile sramno visoke plate menadžerima-gubitašima i raznoraznim, nazovi, direktorima.
Stvarno mi nije jasno da ste prevideli uslove života u Srbiji.
Gospodo iz DS-a i iz drugih partija, Evropska zajednica se ne jede!

laki

pre 11 godina

Nije gradjanima Srbije potreban DS u sastavu istih profitasa i prevaranata,to ne donosi narodu nikakve promene na bolje.Srbiji je potrebna partija koja ce imati jasne ciljeve i odlucno ih sprovoditi.Jedina partija koja se i do sada izdvajala od drugih je LDP,da je narod malo mucnuo "svojom" glavom danas ne bi morali da brinemo o crkavici koju smo ustedeli,za plate i penzije,ne bismo se vracali u devedesete,i strepeli da potanemo ruska gubernija.Znam da su mnogi optereceni necijim udobnim zivotima,ali takvi ne vide da ovi "njihovi" koje slepo podrzavaju a koji ih permanentno iskoriscavaju i ne nude bolji zivot,imaju mnogo vise.Shvatice mnogi da je bila katastrofalna greska omoguciti ucesnicima politike devedesetih da ponovo uzmu vlast u svoje ruke,na zalost po obicaju tek kada ih neko direktno uhvati za vrat i pocne da davi,a dobro biti nece.Ko ne vidi vec sada znakove da ono sto se radi ne moze nikako izaci na dobro,taj je na zalost izugubljen u vremenu i prostoru.Ja ne zelim taj pokvareni DS,vec jak LDP i druge koji vide realnost,prihvataju je i odlucni su da promene sve sto u ovoj zemlji nije dobro,a toga ima jako mnogo.Bice ovo jos nekoliko izgubljenih godina zivota u bedi i nepravdi.

Kasper

pre 11 godina

"neće značiti kraj DS-a, kao što priželjkuje i pokušava da predstavi ova nova, neuspešna vlast".
O kojoj to neuspešnoj vlasti govori ovaj čovek? Pa nije prošlo ni sto dana.

Milutin

pre 11 godina

E doktore, ajde ti polako na Vis, ploce, gramofon, lecis ribare i uzivas - mnogi bi ti pozavideli na tome, a to je i bio tvoj maksimum. Upravljanje drzavom prepusti inzenjerima - njihov je posao da misle i da znaju kako.

Vlada u senci zlatiborskih cetinara

pre 11 godina

Da li ljudi iz vrha DS-a gledaju cifre preporucujem/ne preporucujem za svaki komentar. Po ovome DS trenutno ima mnooogo manje pristalica od DSS-a, ili je to organizovana hajka omladine SNS-a? Sto rece jedan od mojih prethodnika - za koga smo mi duvali u pistaljke smrzavajuci se na cici zimi po ulicama srpskih gradova.

Odgovornost

pre 11 godina

Hoce da neko iz DS odgovori zasto je ova drzava tu gde je? Ko je odgovoran? Da nisu Milosevic, Seselj vladali poslednjih 12 godina? Sada cela Srbija treba da gleda i cita o dessavanjima u DS, ko ste vi-Bogovi? Jedva cekam da pocne Sulejman Velicanstveni!

Sale

pre 11 godina

Pogledajte samo kako se čovek namestio za slikanje? DS bi trebalo jedno četiri godine samo da se stidi, crveni i izvinjava narodu! Tek posle toga, oni koji nisu isprljali ruke i ne odu u zatvor, mogu da počnu od nule!Kompletan vrh je toliko iskompromitovan, da prosto ne mogu da zamislim, da na sledećim izborima glasam za njih, ako prepoznam ikoga te garniture!

ioOoi

pre 11 godina

Boris je za ovog pomislo da je na sličan način lep i šmeker kao što je i sam i zato ga je angažovao. Lik je bubačio o kostima i ima vrlo tanku političku argumentaciju i logiku. Trebali su mu ljudi visoke inteligencije i razvijenog logičkog aprata. Sad je kasno. Više puta mi je bio smešan i pomislio sam da upropaštava ono što su generacije intelignetnih političara i ljudi od vizije stvarali sa DSom.

crni domino

pre 11 godina

Zar gubitnik nije jos podneo ostavku na mesto predsednika DS?
Ceka limun i zvanican KGB protokol stranke. Micune, sto cutis?
I poltroni koje je on odabrao za urusavanje sistema u drzavi treba da odu.
A lopovima i kriminalcima se zna mesto.
Ako pravi stranku, neka je pravi sa Vjericom Radetom.
Svi vi ste mi jake demokrate, do mojega!

Тасамнијски ђаво

pre 11 godina

Као неко коме је ових 12 година колико је ДС био на власти најгори период у животу, могу слободно да кажем да што се мене тиче могу да се поцепају на мали милион странака а још боље би било да сви заједно оду у историју, а они који су се огрешили о закон и у затвор.

4V4V

pre 11 godina

Будите уверени да сав "прљав веш", који ће бити изнет у јавност у овој борби за превласт унутар ДС-а, потпуно истинит. Да није било овога никада вероватно не бисмо сазнали истину о томе шта се дешавало у протеклих 12 година.

Stevan

pre 11 godina

Hajku ste sami stvorili, ovi iz vlasti vam se slatko smeju. Sanse da se ne dogodi 8. sednica su male jer imate autoritativnog i nesposobnog precednika i sposobnog zamenika. Prosto je nemoguce da ostane ovakav odnos snaga a ni jedna strana nece popustiti. Takvi kavi ste niste potrebni Srbiji, posebno mladima, koje ste za vreme svoje vladavine oterali na ulicu ili inostranstvo umesto na posao. Krali ste i zaduzivali nas, potom ste dalje krali i ponovo nas zaduzivali i na kraju ste strasno krali a novo zaduzivanje ostavili novoj vlasti. Poslednjih meseci ponasali ste se kao pred smakom sveta i znali smo da cete to raditi. Modzda hocete dokaze, dobicete ne brinite. Kome ste vi takvi potrebni, mozda susedima?

Šteta

pre 11 godina

"On kaže da bi cepanje bilo štetno za Demokratsku stranku, ali i za Srbiju..." - Možda za DS, ali za Srbiju sigurno ne bi bilo štetno. Najveću štetu Srbiji upravo je nanela Demokratska stranka.

Miodrag Nikolić

pre 11 godina

Narod srbije je do pre nekiliko godina imao liniju vodilju koju je trasirao pokojni premijer Djindjić, liniju nade. Ovi "školski" su i ovo uništili i prepustili narod Srbije beznađu. Proći će još dosta vremena pre nego što se ta linija nade ponovo uspostavi. Ovo je ravno VELEIZDAJI. Ovo nisu smeli da urade. Ipak postoje stvari koje su važnije od novca i osećaja veličine.

Redondo

pre 11 godina

Jel' ima iko iz ove Botine " krem" ekipe da je pravnik, ekonomista, ili da se makar nekad bavio nekom proizvodnjom? Dva muzicara koja uzgred nikad u zivotu nisu imali ni jedan koncert ( manje bitno, al' ZASTO?) su krojili sudbinu ove zemlje godinama, gde su im ekonomska i ostala egzistencijalna pitanja bila na zadnjem mestu, gde su vise vodili racuna o tome kakvu ce kosulju predsednik obuci, nego da li ce obezbediti ovoj zemlji neki poslovni aranzman, i jos sada ispada da je svako zivi gresio u ovoj zemlji, od naroda do njihovih stranackih kolega, a da je samo " krem" ekipa radila kako treba i da je njihovo razmisljanje " institucijalno" i bezgresno, bez koga ova drzava ne moze funkcionisati! Nadam se samo da ce Djilas PROMENITI dosta toga. Zelim mu iskreno uspeh u tome...

Don Hihot

pre 11 godina

Iskreno ne razumem ovo ludilo oko DS-a. Tadic se treci put kandidovao na izborima, cime je prekrsio Ustav Republike Srbije i to nije jedini put da ga je prekrsio. To ga cini kriminalcem ili se to salje slika da sad OK da svi krsimo Ustav i zakone. Umesto da je u zatvoru ovde se raspravlja da li treba da nastavi svoju politicku karijeru koja je ionako vise godila susednim drzavama nego gradjanima koji su ga birali!

blaza

pre 11 godina

Ma koga vise interesju svadje unutar te minorne stranke. Dajete joj vise prostora nego drugima i vestacki pravite od njih nesto veliko. Oni to vise nisu. Nikom vise nisu interesantni. Samo nam dosadjujete, ili nemate pravih vesti. Ma nek se raspadnu vec jednom, kakve veze ima Srbija sa tim . Bar stranaka imamo dosta. Pazi molim te , ako oni propadnu propade Srbija. Nije nego.

Wukadin

pre 11 godina

"Siguran sam da je sve ovo preduvana medijska propaganda, protiv DS, koja je nastavak prvljave predizborne kampanje aktuelne vlasti."
Jeste Darko, samo što niko Krstića ne bije po ušima. Ili je možda i on agent SNS (SPC, Vojske, Akademije i naravno biciklista, nikad ne veruj muškarcu u tesnim gaćama...).
U svakom slučaju, Krstićeva naprasna briga za vrapce i ovako dubokoumna javljanja samo škode DS-u & njegovom školskom drugu. Što je dobro.

Dragos

pre 11 godina

Moze Krle da pise, kaj mu je milo, ali DS nece moci da se pokrene sa sadasnje tacke, bez odlaska kompletnog rukovodstva na celu sa Tadicem. Takodje, Djilas je u ovoj situaciji samo najmanje lose resenje, daleko je to od dobrog izbora (da nista drugo lose nije uradio sem ovog muljanja sa bus plus sistemom naplate karata, opet bi bio daleko od cvecke). Deo stranke u Vojvodini koketira sa autonomasima (bila je to svojevremeno velika greska pokojnog Zorana Djinjica) i vodi samostalnu politiku, a ovi causi na mestu podpredsednika samo nanose stetu stranci svojom nesposobnoscu i sada vec sve jasnijoj upletenosti u odredjene finansijske afere). Sve je to trulo i treba menjati iz korena. Prirodno pozicioniranje DS-a, nije ni u levo, ni u desno, vec u samom politickom centru.

Domagoj, ja se bas ne bih razmetao cinjenicom da je kako ti kazes SDP legitimni naslednik predratne KPJ, inace u to vreme u vise navrata zabranjivane organizacije zbog njenih teroristickih sklonosti.
Jel to onaj SDP koji je 1990.godine navukao dobar deo Srba da glasaju za nju, a onda elegantnim potezom prepustila vlast proustaskom HDZ-u (tu je pokojni Racan odigrao sramnu ulogu)? I trece sta kog djavola, ti imas da kritikujes Dodigove socijaldemkrate, kada je SDP Hrvatske samo umeksanija i perfidnija verzija HDZ-a u fraku (Josipovic malo po malo, pa polako pocinje perfidno da pokazuje svoje pravo lice- ako nista drugo vestiji je od nesrecnog Mesica).

ad akta

pre 11 godina

Dok gradjani u Srbiji se povijaju i grcaju od "uspesnosti" njihove vladavine i upravljanja zemljom, oni imaju jos smelosti i morala da i dalje prosipaju jeftinu demagogiju i zamajavaju narod sa svojim misljenjima i stavovima? Ovih sto dana postizbornog perioda pokazali su svu ogoljenost, nemoralnost i neozbiljnost ove stranke, kojoj ni anliza i diferencijacija u svojim redovima nije bila sveta u protekla tri meseca?

Miki BG

pre 11 godina

Slažem se sa Krstićem. Ali kako se prebaciti na opoziciono delovanje kada je Djilas na vlasti u trećini Srbije, glavnom gradu. Kako to izvesti kada njega naprednjaci pritiskaju ucenama da pocepa DS ili će ga smeniti sa vlasti u Beogradu. Djilas na to nema odgovor, već je izgleda - bar u startu - krenuo da ispunjava želje vladajuće koalicije sa željom da zadrži vlast u Beogradu i postane lider DS. Možda je sada zastao, jer je video da nije kod gradjana omiljen ni najmanje koliko je mislio. A izgleda da je tako i u stranci, kod običnih članova DS a ne ovih u vrhu stranke koji se po pravilu uvek priključuju onome za koga misle da će pobediti... DS treba prvo da očisti svoje redove od kriminala i korupcije, pa onda da nastavi svoj rad kao dobra opozicija sa realnim izgledima da na skorim izborima pobedi.

Mirko

pre 11 godina

@Branko Branko je u pravu od leta 2007 DS je bio u drugoj Kostunicinoj vladi, za 6 meseci od ulaska DS u vladu dug Srbije je skocio za oko 3 milijarde evra. Kako je zavrsila ekonomija pod DSom, koja je pocela da se oporavlja pod DSSom belezeci ako se ne varam rast od 6% godisnje, imacemo prilike da cujemo kad se DS spin majstori uklone iz medija (cucemo ono sto svi znamo). Ne treba zaboraviti da se pod DSSom javni dug smanjio, da je MMF bio otplacen... Branko, Kostunica je vratio mandat narodu i narod je napravio najgori izbor u svojoj istoriji. Zato ce mu mleko biti luksuz, jer bilo bi previse naivno ocekivati da ce bilo kakve mere dati vidljive rezultate u naredne dve godine. Dve godine su potrebne da se ekonomija unisti, dve da pocne da se oporavlja... Pozdrav

Nikola Kosanović

pre 11 godina

Za Tadića, Krleta i DS u celini Srbija je bila "krava muzara". Ako se procesuiraju sve njihove pljačke državne imovine, one najveće, ovu stranku kao štetočinsku treba zabraniti. Samo povlašćeni članovi DS su živeli u Srbiji kao "bubreg u loju", dok je žuto preduzeće (mafijaška grupa) upravljala Srbijom. Valja se podsetiti na to da se i pravosuđe "reformisalo" iz Tadićevog kabineta, a kako - to je već opšte poznato. Zašto se prostor daje ovakvim beznačajnim likovima za koje ne bi glasali ni njegovi ukućani?

Reno

pre 11 godina

G-dine Krsticu, to su sada prazne price. Realnost ste pokusali da prikrijete PR-om i jeftinim politickim marketingom. Umesto da ste osposobili par stotina ljudi da budu kreatori novog efikasnog sistema vi ste to ostavili da radi sam g. Tadic i par ljudi oko njega. Bez timske igre ni u sportu, niti ekonomiji i politici nema uspeha. Bio bi osnovni red da vase mesto ustupite drugom.

Bojan

pre 11 godina

Vise mi prija Nikolicevo neizjasnjavanje nego Tadicevo izjasnjavanje od koga mi se okretao stomak kada god otvori usta kao predsednik.

nije mi dobro

pre 11 godina

Ja se grozim aktuelne vlasti, ali kad ovi i ovakvi pocnu da pricaju kako su oni jedina i najbolja alternativa, meni odmah nije dobro. Videli smo ih u proteklom periodu kako su bili alternativni. Otkad je ubijen Djindjic i otkad je Tadic isterao iz stranke sve Djindjiceve ljude, ovo vise nije onaj stari DS.

D

pre 11 godina

Pre nekoliko godina rekao sam jednom tadašnjem ministru (članu DS-a) da mi se ne dopada kako se neki ljudi u njegovoj stranci ponašaju. Odgovorio je da se ni njemu ne dopada, dodavši da ni on lično ne može da dođe do Tadića zbog Šapera, Krstića... Tada mi je postalo jasno da neće izaći na dobro.

Bojan

pre 11 godina

Ljudi su u strahu od ove vlasti, jer nema alternative..tj druga opcija je pokazala umece i to su glasaci ocenili.
I bas me zanima sta dr.Gangula ima da kaze na glavnom odboru

KDO

pre 11 godina

"Mnogi članovi, ali i funkcioneri, mladi su po stažu, pa i ne znaju šta znači opoziciono delovanje, koliko je ono važno i koliko može biti korisno za društvo", dodao je Krstić.
Sta ti znas o opozicionom delovanju!? Usao si u stranku sa 50 godina i to direktno u Glavni odbor jel si Tadicev drug! Ti znas sta je opozicija koliko i pola pomenutih u tekstu, svaki drugi omladinac u stranci ima vise stranackog staza od vas.

Realni

pre 11 godina

Ti si svoju strucnost pokazao u kampanji. Mi smo svi ovce a Tadic je ovcar koji treba da nas cuva. Vredjao si inteligenciju ljudi i spustio se na nivo pevaljki iz SNS-a.

Jel ti sad jasno zasto beli listici ?

zoki

pre 11 godina

DS je trenutno kao ona tri majmuna sto drze ruke na usima, ocima i ustima. Pocnite da slusate i gledate sta vam narod porucuje , inace cete nestati kao i DSS pred koju godinu !

Mican

pre 11 godina

@(darko, 23. avgust 2012 07:00)

Tvoj komentar, kao da je pisala Jelena Trivan i apsulutno pokazuje sav ocaj Demokrata i njihovu opterecenost Naprednjacima. Samo je ona u stanju, da u par recenica, izgovori toliko besmislica na jednom mestu. Konstatovati, da je "apsurd da SNS i URS sede u istoj vladi, je najblaze receno neozbiljno, ako se ima na umu da to dolazi od stranke, koja je u proteklom mandatu sedela sa Socijalistickom partijom Srbije! Koliko se secam, SPS je od strane Demokrata bio poredjen sa strankom Adolfa Hitlera! Vi treba da znate da su izbori prosli i da nema potrebe vise napadati SNS. Nista jos niste naucili iz poraza...

Stojan

pre 11 godina

DS nije bio niti ce biti snaga. Naprosto (narod je glasao protiv Miloshevica a kasnije Koshtunice) i onda su ljudi iz DS-a pomislili da imaju podrshku. Ja sam im stvarno verovao, ali kada bolje razmislim pogreshio sam. Molim Vas pogledajte koje su oni sve poslove radili. Poshtovani gospodin Tadic je bio ministar....da li je on kompetentan za telekomunikacije ili vojsku....dakle politicari zele funkciju i sve shto ide sa tim. Za Srbiju i nashe drushtvo u celini je najbolje da DS padne ispod cenzusa. Poslednje izjave Trivan i slicnih iz DS-a jako podsecaju na price Gorice Gajevic, Mire Markovic i sl. Neka g-din Krstic, Shaper i ostali potparoli nadju svoje pandane. Najveca tuga i bezizlaznost nashe buducnosti je u cinjenici da Dinkic, Ilic, Mrkonjic, ministarka zdravlja, su tu josh gde su. Do kada? Potrebni su sasvim novi. Nije bitna stranacka pripadnost nego strucnost i moral. Mora takvi da postoje, ali im treba osloboditi prolaz. U demokratskim zemljama kada stranka izgubi izbore, rukovodstvo a predsednik sigurno sami odlaze. Zashto to nije slucaj u Srbiji? Koshtunica, Ceda, Sheshelj, sada Boris...
Za objashnjenje mozda treba pozvati nekog doktora drushtvenih nauka,....mozda Zarka Koraca cija stranka konstantno gubi izbore a on je predsednik ili nije...
Bo sam glasac i simpatizer DOS-a ali kada su poceli da lice na JUL i SPS nisam mogao da budem vishe za G.Gajevic i sl.

Goran

pre 11 godina

ti si Krsticu, gubitnik i to onaj najveci... u svemu.
to nisam rekao ja, samo citiram tvoga ( bivseg) druga Vladu Divljana...
'ajde zbogom.

sudija

pre 11 godina

Ljudi moji, pa kada neki tim izgubi dve uzastopne utakmice od autsajdera, trener barem ponudi ostavku, ali to za Borisa izgleda ne vazi. Problem je sto je sto je mnogo poceo da lici na Slobu.

kkk

pre 11 godina

Mislim da u DS- postoje mnogi mladi i pametni ljudi, koji ce uspeti stranku da stave na noge i da je pokrenu, jer to su ona cista srca, koja su usla u stranku radi reformi i prociscenja zamuljanih ideja. Djilase, najbolje je da izadjes, jer i onako tvoje licemerje vise niko ne moze da izdrzi.

Centar za Razonodu

pre 11 godina

Hajde Krsticu na Radnu Akciju. Lepo vrema a imamo vishak alata :-) . Vi bi sada da diskutujete a vi ste odgovorni za probleme u privredi

Serafim

pre 11 godina

U redu je "savetnice" podneses ostavku na sve funkcije u DS-u, izvines se javno Vrabcu pred svima i nestanes iz DS-a zajedno sa svojim predsednikom.

Slučajni prolaznik

pre 11 godina

"Mnogi članovi, ali i funkcioneri, mladi su po stažu, pa i ne znaju šta znači opoziciono delovanje"

Sam je priznao da kad su došli na vlast, prvo su šutnuli ljude koji su ih tu doveli, a zatim protežirali raznorazne karijeriste i preletače. Kao što su napravili "burazersku" ekonomiju, napravili su i takvu stranku, a "burazerska" stranka funkcioniše samo dok ima plena koji može da se deli. Biće zanimljivo videti da li su u SNS izvukli pouke iz ovog, ili ćemo 2016. pratiti ovakav feljton o njima.

Zoran

pre 11 godina

Gospodine Krsticu, vase intervencije po beogradskim redakcijama su ubile svako smisleno i cinjenicno novinarstvo. Idite kuci i bavite se necim drugim, budite lekar ako to uopste vise umete da radite. Postedite nas vaseg cinizma.

joakim

pre 11 godina

Evo i Krstic pokusava da spusti loptu, zanimljivo je da svi koji su najodgovorniji za sadasnje stanje u DS-u pokusavaju da smire strasti i izbegnu odgovornost.Krstic je neko ko je bio u centru zbivanja i uvek je uticao na donosenje bitnih odluka u stranci.

acim

pre 11 godina

Mozda DS-u nije potrebna hajka ali je potrebno da na vrh stranke dodju neki novi ljudi. Vi koji ste pokazali sta umete u proteklih 10-ak godina morate shvatiti da je vase vreme proslo.

nemke

pre 11 godina

Tezak folirant. Taj stav kvazi analitickog maga, naocare u ruci, napregnut intelektualni izraz, smesno i jeftino glumatanje. On je savetnik, zemlja pred bankrotom, korupcija nikada veca, drzava nam se raspada. A gospodin ispod cvikera analitickog pogleda pozira pred kamerama. Do te mere licemerno, bahato i nerealno da to zaista vređa.

stojko

pre 11 godina

Krstić bi 'ladno mogao da bude savetnik i Nikoliću, da ne kažem i nešto gore. Bar kad je reč o "patriotizmu". Evo, to već i pokušava, povodom Oluje. I pomirljivo svom željenom novom šefu dodeljuje 100 dana za razmišljenje. Čitajući neke njegove komentare iz vremena kada je bio na vlasti (naprimer o "stožerniku" Kovaču), u jednom trenutku sam pomislio da se povampirio jedan drugi Nebojša Krstić, ideolog "Obraza". U Srbiji su takvi uvek deo mainstreama, bili na vlasti ili u opoziciji. A lov na veštice, pa to mu je prirodno, kao meze uz rakiju.
E sad, što Krstić ume i da se pravi fini - neka mu veruje ko god to želi.

GuC

pre 11 godina

naporno je ujutro otvarati net, pregledavati medije, uvek i stalno videti gospodina K. kako bombarduje visokoumnim metaforama..sorry, ne prolazi,tako je očigledno isforsirano i nepotrebno ovo terorisanje javnosti. Pored njega, odjednom i niži funkcioneri DS imaju šta da kažu, posle toliko godina...i sve to bi trebalo da nam da sliku jednog opoziciono živahnog i proaktivnog DS, a kako bi se sakrio haos, potop i šokirano-zanemeli Boris...i sada kao mi vidimo koliko ih pametnih ima i ložimo se kako će biti super opozicija.
Vi ste godinama bili i vlast ali i najstrašnija opozicija sopstvenim gradjanima i doveli nas, vašim dugogodišnjim kriznim marketingom na dno života, i to onog, biološkog...zato, bavite se vi sami sa sobom, unutar sebe i nemojte smarati javnost vrapcima i sličnim petparačkim pričama.
Jedan Živković bi znao bolje od vas, koliko god vam on bio "onaj iz Niš", taj bi vas spasao. Ali vi ne vidite dobro, navukels se mrežice za koševe na Adi preko očiju...prognoza, ugušiće vas sopstveni umišljeni elitizam, vrapci će se sami vratiti ako procene da su stvari krenule na bolje.

Pedja

pre 11 godina

Zar dva mandata i pokusaj treceg nije dovoljno? Ni Regan, ni Bush, ni Clinton - niko nije isao da unisti stranku kako bi dokazao da je nezamenljiv posle dva mandata. U svetu kada se dodje do vrha politike - posle eventualna dva mandata bira se neko nov ko moze da nastavi i dobije izbore, nova era, nova ekipa. Kod nas se ugnezdio Titoizam i ubedjenje o licnoj nezamenljivosti. Kada je Valensa u Poljskoj zavrsio sa predsednickim mandatima, vratio se u brodogradiliste da radi odakle je i dosao. Zasto je za Borisa lose da kao uspesan politicar doceka penziju kao profesor u Prvoj Beogradskoj? Upravo to bi osmislilo njegov politicki doprinos za ova dva mandata, ovako samo padaju maske i pokazuje da ne moze odoleti politici i vlasti i da poteze za titoizmom i tako obesmisljava i sebe a jos vise promene od petog oktobra - novi ljudi a stari titoizam. Politika vecnih, pod plastom demokratije.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Od pocetka vam pricam, recite Tadicu da mora da podnese ostavku jer je to jedini nacin da sacuva DS.
U suprotnom, naljuticete Vrabca i od stranke nece ostati nista!

maki

pre 11 godina

Zanimljivo. Nešto mi se čini da stranci čiji je "savetodavac" nije bila strana metoda hajki, lova na veštice i lustracije.Jel tako beše?
Nešto mi se profinio.

polemičar

pre 11 godina

Pa i nema hajke prema DS.ta stranka je došla do vrhunca svoje moćI.Suviše su dugo bili na vlasti,mnogo se navikli pa sada nikako ne mogu da se odviknu.To je problem DS,a to će teško da prevaziđu.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Kako lako i ultrabrzo ovakvi likovi uništavaju Demokratsku stranku, kojoj su ljudi verovali i poklanjali joj svoju nadu i živce i godine. Na žalost, Stranka eto nije nije imala kapacitet, završila je pucanjem na Zorana, a ovi likovi su samo koristili, zloupotrebljavali prostor koji je raskrčen tokom njegove vlade.

Очагарац

pre 11 godina

Мени као грађанину много тога овде није јасно око ДС?Јуче слушам Шапића и оне јуноше из ДС,како се ДС неће распасти,данас Крстић каже да то не би било добро за ДС,а и за Србију (то за Србију ми баш и није јасно),ако би се распао ДС.Сутра,шта ће се сутра изјавити,може се само нагађати.Све ово нам показује једну конфузију унутар ДС која ће тешко резултирати опстанком странке на окупу.

Aleksandar

pre 11 godina

Nisam član nijedne partije ali ne mogu više da verujem da neki uopšte imaju dostojanstva da nešto govore o trenutnoj situaciji u državi. Dotični gospodin treba da se vrati u stvarnost i počne da se bavi nekim drugim stvarima a da se mane politike i savetovanja jer su rezultati poznati. Nije sam u tome, postoji još dosta njih iz DS-a koji su doprineli ovakvom rezultatu koji i nije tako katastrofalan kakvim ga predstavljaju. Treba znati podneti poraz, u politici je normalno da nekad budeš vlast a nekad opozicija, naravno u normalnom društvu. U DS-u su potrebna sveža lica i ljudi koji su spremni da rade na stabilnosti stranke a ne isluženi i već dosadni političari koji svoje greške prebacuju na druge a mišljenja sam da u DS-u postoje kadrovi za to. Isto bih dodao da sadašnja vlast treba da dobije podršku od svih pa da se na delu pokažu šta će da urade i kako a ne nisu još ni počeli redovno da rade odmah kreće hajka i opstrukcija a sve zarad koristi i političkih poena a ne radi nas, naroda koji je istu tu vlast izabrao. Daleko smo mi još od demokratije koju podržavam i sve više sumnjam da uopšte ta demokratija može da donese našem društvu nešto dobro jer izgleda da kod nas to ne funkcioniše kako bi trebalo. Opet nama običnim građanima ostaje da čekamo rezultate i nadamo se boljem ali dokle ........

Шоле Јуниор

pre 11 godina

Читајући о најновијим дешавањима у ДС-у, не могу а да се не сетим оне народне да не пада снијег да покрије бријег, већ да свака звјерка покаже свој траг.

Alan

pre 11 godina

Zalosno je sta su ovi Idoli i Kumovi napravili od DSa. Izborne i postizborne mahinacije, uz ovakve demagoske podrige, su najzad ogolele poraznu cinjenicu da je DS, u medjuvremenu, istrulio iznutra. Ne pravi se pita od g....a.

Edmond

pre 11 godina

Opet svi vi što komentarišete svaki tekst o političarima pravite iste greške. Svi su oni isti a to se lepo vide za prošlih 20 godina. Ko god dođe na vlast on krade i pljačka pa i ubija. Nema snage ne samo u srbiji već u celom svetu da nešto izmeni. Pogledajte samo oko vas pa će biti jasno da smo došli do kraja i da se ovaj tumor od politike i bankara može odstraniti samo sklapelom.

idi begaj

pre 11 godina

Ako misliš da je narod 5. okt. 2000. izašao na ulicu da bi se iskompleksirani ljudi koji su došli na vlast preselili na Vračar i Dedinje i da pokupuju, zemlju, kola, preduzeća, da letuju u hotelima ultra all incluzive i zimuju po Švici i Austriji, dok gladni narod ostaje bez posla kroz najgoru privatizaciju, dok radnici leže na šinama, dok seljaci teraju traktore na blokade a ne u njive, dok se mladi investitori željni progresa i rezultata bore sa BIROKRATIJOM I BIROKRATAMA!!!
E PA NEĆE MOĆI!
Niko vam nije ni tražio pomoć, samo smo jecali da nam ne odmažete...ali vaše klimanje glavom je bilo sporo i skupo i sada se CEPAJTE NA KOMADIĆE, jer da ste malo mislili na narod koji je glasao za vas, još biste bili savetnik predsednika...

NewMom

pre 11 godina

"....DS mora da se prestroji na opoziciono delovanje, a to nije jednostavno....", "...mnogi clanovi, ali i funkcioneri, mladi su po stazu, pa i ne znaju sta je opoziciono delovanje..." ?!?! Iz kakvog delovanja ste nastali ako niste iz opozicionog?? Bila sam srecna kada ste postali vlast, ali ste tako malo uradili dobrog a tako sistematski nastavili sa politikom koju ste "svrgli" da je sveopsta steta na svakom polju katastrofalna(da ne navodim pojedinacne primere) da je to sramno! Ne znam sta ce ova nova vlast uraditi i na sta ce sve ovo ispasti, ali ako DOBRO I TEMELJNO ne pretresete redove(i malo procistite te svoje "kadrove") i ne promenite stavove i nacine delovanja nikada vise ne treba ni da dobijete priliku.

Jovana

pre 11 godina

Ko je ovaj covek i zasto se sada oglasava_ Sta je ovo, pokusaj da spasava svog decka?? Rezultat tvog rada je svima poznat i zato se pokrij usima! Pokusavas da umiris loptu i da nam ponovo ti i Boris poturite kukavicije jaje i da vasa jalova prica prođe. Vi ste nesrecna proslost DS-a. Shvatite da vise nema mesta za takve kao vas dvojica u demokratskoj stranci.

radandco

pre 11 godina

Vala toliko ste se brukali i prepucavali preko novina, mislim da cak i da hocete da se pomirite, to nece bas da ide...
Mozda je bolje da se ipak pocepate.

lidija

pre 11 godina

Sta god da se desi, ako dodje do cepanja, ta druga stranka koja ce biti formirana, sigurno nece imati ugled DS-a. Mozda ce imati kadrove, mozda ce imati novac, mozda ce imati medije, mozda nece biti uprljana kao ds, mozda... Ustvari ugled DS-a i nije bas toliki...

PravdaNS

pre 11 godina

''Krstić navodi da DS i dalje ima poverenje velikog broja birača i da su ti ljudi uplašeni perspektivom koju ova vlast ima da im ponudi i da su opravdano zabrinuti''.
Greška u mišljenju. Nismo mi imali ništa pozitivno za vreme vaše vladavine, a nećemo imati ni od ovih sada. A o zabrinutosti ne vredi govoriti, jedini zabrinuti u danima koji dolaze ćete ispasti vi političari. A mi, nama je dosta svega, jedino što nam preostaje je način kako da vas se svih rešimo i da platite pošteno za sve ono što ste od ove države napravili.

DEMOKRATA

pre 11 godina

Gospodine Krastiću, za početak skini naočare i pogledaj rezultate dojučerašnje vladavine! I nezaboravite: ovo više nije vreme kada će studenti gubiti ispitne rokove i dobijati batine (i ja sam, nažalost, jedan od njih), građani protestovati mesecima po ciči zimi ... borići se da takvi kao Vi sednu u fotelje . Ta priča je završena.

svetlanast.

pre 11 godina

treba ocekivati da ce nebojsi krsticu posle "brige" za beogradske vrapce, kosarkaske mrezice i ovog intervjua Blicu biti jasno zasto je DS izgubila parlamentarne izbore a boris tadic predsednicke.

jdnostavno, vrh DS-a je izgubio vezu sa realnoscu.
opoziciono delovanje je prilika da vide gde su gresili /a mnogo su gresili/ a ne da daju savete onima koji su ih na izborima pobedili.

zato, malo vise samokritike, kako su govorili komunisti /umesto hvalisanja/.
nisu oni bili bas tako glupi, zato su toliko dugo i vladali.

nekada bili Idoli mladih - više nisu

pre 11 godina

Verujem da je Krstić dobronameran prema Tadiću ali na prvom mestu trebao je gledati nacionalni interes - kao savetnik predsednika trebao je da sakupi informacije o stanju zemlji i predoči ih šefu. Stanje alarmantno a njihovi ministri i ostali funkcioneri se bogate, pa i kad im ne ide direktno u đep - rasipaju se državnim novcem. Kako mislite da uskoro povratite ugled i dobijete na izborima, kad se sada otkriva način vaše vladavine! Progovorimo je Krstić o VRAPCIMA, a sad bi mogao nešto da kaže i o Dulićevim lavovima. Neka se dobro upoznaju sa CITES konvencijom i Zakonom o zaštiti prirode, i da građanima više ne govore da je obaveza Srbije da se doživotno stara o oduzetim divljim zverima. Pa, Krstiću, inkubatore državna uprava nije nabavila već se kupljeni humanitarnom akcijom Fonda B92, a država "ozbiljno shvata" obavezu prema lavovima, mambama i papagajima, a prema srpskim bebama nema nikakve obaveze!!!!! Ako ste mu bili savetnik za medije - loše ste ga savetovali da umesto da rešava probleme - da preuzme kontrolu nad svim medijima i zataškava te stvari! Danas postoji internet, nezavisni mediji, NVO.... ne može se više skoro ništa sakriti.

sabahudin

pre 11 godina

Znamo mi da je to kod DS vlast ili propast.Krstiću ti nisi bio na pozicijama ,na kojima je bio predsednik starnke i njegovi podpredsednici,pa te zato toliko ne boli opozicija.Ali oni znaju da su se rastali od nečega,od čega nikako nisu želeli.Zato svaki od njih vidi u drugome krivca za svoj neuspeh.A ustvari svi su oni krivi.

Miroslav

pre 11 godina

Gospodine Krstiću, jedino ste u pravu da se sve vrti kao kiša oko Kragujevca. Treba pod hitno da se vrati sve pokradeno u državnu kasu, svi počinioci da se sami javljaju da ih niko ne privodi, tada bi svi građani Srbije bili zadovoljni i jeli bi zlatnom kašikom.Ovaj gladan narod nemože više da sluša vaše svađe između vlasti i opozicije, Vi time hoćete da prikrivate prljave tragove i da se narod bavi vašim glupostima. Narod je gladan, deca polaze u školu treba zimnica i nema više vremena da sluša i čita vaše gluposti.
Pozdrav iz gladnog Kruševca.

Običan dečko

pre 11 godina

Тренутак истине се ближи. Свака лаж, свака превара или махинација пре или касније буде откривена. Изгледа да ми нећемо још пуно чекати на тако нешто код нас.

Кавијар

pre 11 godina

Од странке која је била весник промена и напретка у Србији, дошли смо до тога да су се претворили у сушту супротност томе. Не прође дан а да се неко из ДС-а не доведе у везу са неком афером или махинацијом.

KRPELJKA

pre 11 godina

Ne slazem se da cepanje DS jeste lose i za stranku i za Srbiju. Iz ruina DS valjda ce se pojavati novi, mladi, obrazovani, nekorumpirani kadrovi, koji su sada na marginama stranke. A korumpirane kadrove DS treba smestiti u zatvor.Kasnije, obilazak bivsih velikih politicara-tajkuna u zatvorima mogao bi da postane sastavni deo turisticke ponude Srbije. Bila bi to prava atrakcija, jer nigde, ama bas nigde u svetu, takva bezobzirna pljacka i bahatost u rusenju sopstvene drzave i osiromasenju sopstvenog naroda nije zabelezena. Tako da bi prihod od turizma mogao da se uveca. Da bar neke koristi od njih imamo.

sunshine

pre 11 godina

nije ni cudo sto nam se drzava sad raspada posle njih...kad ne mogu ni medju sobom da se dogovore kako li su tek brinuli o celom narodu...