Sreda, 22.08.2012.

10:01

"Nismo pričali o prodaji Telekoma"

Ministar Mlađan Dinkić izjavio je da u Vladi niko nije najavio prodaju Telekoma i da se o tome nije ni razgovaralo. NIN piše da se prodaja sprema za 2013.

Izvor: B92

"Nismo prièali o prodaji Telekoma" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

majka Rusija

pre 11 godina

Ko ce tebe da pita? Mislis da si neki faktor? O svemu odlucuje tandem Nikolic-Vucic, cak se ni Dacic ne pita! Bicemo preko "medija" obavesteni, jer se pred ovim narodom "nece nista kriti, sve ce se javno govoriti". "Telekom" ce biti prodat Rusima,jer su "strateski partner i najveci prijtelj"Srbije!

mutimir

pre 11 godina

Možda vlada nije o tome pričala, ali zato ti jesi Milorade i to javno si dao izjavu da ćeš - ćete.prodati telekom i još se zadužiti kako bi "izašli iz krize". I to je bilo unazad mesec dana.
Samo ti je kratko pamćenje, a vidimo i po plodovima koje ubiramo da ti i vodjenje ekonomije nije baš jača strana.
Prodati koku nosilju, i to zlatnih jaja, je čist ekonomski promašaj.

Građanin

pre 11 godina

Kakvi su to ekonomisti koji imaju ovakve ideje!? Telekom je firma koja ima izrazito negativni devizni bilans, naročito posle razaranja satelitske stanice u Ivanjici 1999-te godine. Oko 20% Telekoma je u grčkom vlasništvu i mi dajemo Grcima na ime vlasništva oko 200 miliona Evra kvartalno. Znamo da strano vlasništvo nije donelo ikakvog unapređenja, a ADSL je pušten tek pošto je država povratila većinsko vlasništvo. Zbog toga će prodaja Telekoma oboriti dinar jer će novi vlasnik dobit ostvarenu u Dinarima legitmno menjati u devize i iznositi iz zemlje. Zbog izrazito loše poslovne politike koja se bazira na naplati neostvarenih usluga kroz pretplatu i podeli Srbijice na 4 zone i naplati uspostave veze (jedino se to kod nas radi u Evropi), Telekom je izgubio preko 23% fiksnih priključaka. Ta lakoća pljačkanja sopstvenih građana započetih za vreme Miloševića prvo od strane paradržavnih firmi (npr. Mobtel i telefoni od 10000 DEM), pa onda od strane raznih komunalnih firmi jednostavno je slomilo ekonomiju jer građanima ne preostaje novca za išta drugo osim za hranjenje komunalnih firmi koje čak imaju i pravo da naplaćuju kamatu na kamatu i da onda preprodaju dugove, oduzimaju imovinu i sl. po čemu smo isto jedinstveni u Evropi!
Jasno je da je država prenela deo poreza sa poreskih organa na neke svoje firme, ali to onda znači da je privatizacija tih firmi isto što i privatizacija poreske službe, i poslednji kome je to palo napamet je završio na giljotini u francuskoj revoluciji.

boca

pre 11 godina

A zasto ne postavite strucne kadrove na rukovodece pozicije i napravite uspesnu multinacionalnu kompaniju (Srbija, Bosna, CG,..). Najlakse je prodati. To u familiji rade najslabije generacije, prodaju zemlju, kucu, lokale,.... a uspesne sacuvaj i uvecaju.
Videcemo koji su ovi, do sada su svi bili bruka familije.

Munja

pre 11 godina

Tako je i Dodik u RS sve rasprodao i sad se busa u prsa junacka kako ima sve a nema ništa. Srbija bi trebala od
Dodikovih grešaka da uci. Šta ćemo sutra ili za par godina prodati, kožu možda?

Vladimir Pula

pre 11 godina

Ja sam iznenadjen da je telekom Srbije i dalje u vlasništvu države! Hrvatska je odmah prodala svoj! To je vjerovatno najprofitabilnija kompanija u državi uz tvornicu duhana! Ne budite ludi, 2,5 milijarde € pa sta je to? Hrvatski telekom ima profita cirka oko 250-300 milijuna € godišnje znaci nije nerealno da vas ima duplo, nek ima 500 milijuna. To je profit neto zarada dakle. U 5 godina im se isplati ulaganje. To bi sam lud čovjek prodao! Lud ili kupljen!

babin goblen i dedinu lulu

pre 11 godina

Ako nije za prodaju sto su ga otkupili u 100% vrednosti?
Poenta je sto kupac zeli da ima MONOPOL! Ne bi me cudilo da prodamo rusima telefoniju. Oni su odavno bacili pik na nas. To nece biti dobro za zaposlene, jer u Rusiji takav isti posao se radi sa DUPLO manjom platom.

Naravno postoji mala caka (koju i rusi znaju), a to je da telekom umire, i da vecina korisnika prelazi na druge operatere, a fiksne linije, koje su starije od Aleksandra Bela, se GASE! To naravno kompanije cuvaju sto dalje od medija, da bi drzava uzela sto veci kajmak (sto je naravno opet smejurija!). Drzava ne moze da profitira prodavajuci "babine goblene", vec mora da ulozi u HRANU, koju smo unistili povladjujuci preradjivacima!!!

Dzoni

pre 11 godina

Narode ne pali se..NIN je vec par godina stranacki list jedne stranke koja sad ima 90% medija u srbiji..to nije onaj stari NIN koji su svi voleli nazalost.

milan

pre 11 godina

Jedva cekam da prodaju Telekom, i da najure partijske drugove koji tamo sede samo da bi primali platu.
Telekom je monopolisticki parazit kojeg se pod hitno treba osloboditi.

taso

pre 11 godina

iste stvari su se dogadjale u makedoniji pre nekoliko godina. s tim sto su oni vrlo brzo prodali sve sto imaju. otisli su i elektrodistribucija i njihova mobilna telefonija i ptt i mnogo mnogo jos drzavnih firmi. pa je bio onaj incident kad su u narodnoj skupstini novi vlasnici elektrodistribucije iskljucili struju zbog nikada placenog racuna.. i videli ste skoro na ovom sajtu tekst o njihovoj katastrofalnoj danasnjoj ekonomskoj situaciji.
sve ce to i nas da zadesi, samo mi dajemo malo veci otpor. ali ne sumnjam da ce da odu i telekom i ptt i eps, samo je pitanje vremena. ako se nesto ne preduzme pre toga, mada sumnjam, u ovoj zemlji nista dobro ne ocekujem.

maxim IV divizija

pre 11 godina

P koliko mi vidimo da oni nisu kao sto je tobila predhodna vlada da prodaju telekom budazasto ali verujemo da nece prodavati ono sto donosi korist zemlji.

FTTH

pre 11 godina

@NikolaTK

E a sada sve to što si napiso, pod država napiši privatna firma i na istom ti dođe, samo još i gore u to ne treba da sumnjaš inače zašto bi neko tek tako bacijo recimo miljardu eur, pa onda jedno 100 godina čeko na povračaj investicije!?

Bolje državni monopol nego privatni. Konkurencije na tom području nema i još dugo je neče biti, prema tome, ne tražite privatni monopol, jer prva stvar šta če biti usluga ista ili slabija ali zato skuplja.

Ja sam prvi za prodaju, kad bi konkurencija bila na nivoju mobilne, Telenor se ne trudi što nema pametnija posla, nego što je primoran, jel ima još druga dva opertera sa svojom infrastrukturom, nije kako kod fiksne usluge.

Dokle god ne bude konkurencije u infrastrukturi kao kod mobilne,nije za prodati ili samo pod usluvom, da se infrastruktura odvoji jel to nije mala stvar i nikde u svetu ne postoji,da privatna kompanija druge države kontroliše vitalnu i primarnu infrastrukturu za telekomunikacije. Na žalost je to jedina koja u Srbiji postoji, ostalo ne vredi trenutno ni spominjati.

Prodaja može ali bez infrastrukture,onda možda doživimo još neku pametnu konkurenciju u Srbiji, ako joj se ponudi na zakup.

Lp.

krezuba raja

pre 11 godina

Znaci Dinkic ponovi vodi drzavu?! Alo SNS-u sta bi sa onim obecanjima, nista necemo prodavati!!! Sram vas bilo!!!! Jorgovanka pa sta cutis sad?!

nebo

pre 11 godina

Gospodin Dinkic je najvece zlo u Srbiji prodao je i unistio sve sto je mogao i stigao secate se banaka setite se novca sa Kipra prodac, se i Telekom naravno uz bogatu proviziju kao i Mobtel sto ispituje pravosudje Austrijd

Ustani

pre 11 godina

Ne igrajte se sa prodajom Telekoma! Nije vam to babo ostavio u amanet. Državna imovina nije vaša privatna imovina. Izaćiće narod na ulice, kad-tad!!!

marko

pre 11 godina

Lako je prodavati,al da vas pitam sta cemo kad prodamo sve sto imamo.Radicemo za strance kao stoka za 150 evra necemo imati nikakav bruto drustveni proizvod a i to sto imamo trosicemo na plate i penzije.Kada nema industrije nema ni infrastrukture,a za industriju treba tehnologija(osim ako ne prodajes sirovine kao crnci zemlju sa zlatom u j. americi pa ne zarade nista.).A sve je to cena kredita(mosta na adi...) i ne ratvijanja induatrije.u ovoj zemlji se sve radi naopako kao stara kuca koja samo sto nije pala zrela je za menjanje iz temelja a oni je krece a mi kazemo vidi sto je lepo.

ciccone2205

pre 11 godina

A da republicki budzet probamo polako puniti tako sto pocnemo RADITI, a ne prodavati samo drustvenu imovinu, jer nemaonoga sto ne moze da se potrosiiiiiiiiii SRAMOTAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boža

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da su se i ovom prilikom nekima javio DSS? Nigde se ne spominju u članku, nema ih u svim ovim kuhinjama, papazjanijama, trulim koalicijama, ne grebu se za vlast funkcije i opet smetaju. Oni su koliko se zna i dalje dosledno protiv prodaje Telekoma. I ne samo to, oni su ga od gubitaša 200.-te u vreme pojačane konkurencije napravili najuspešniju kompaniju, proširili poslovanje na Crnu Goru i Republiku Srpsku, uveli ADSL, IPTV; pretekli Telenor po broju korisnika u mobinoj, nisu zapošljavali ni približno partijskih nesposobnjakovića kao žuti. I opet smetaju. Upravo onima koji će koliko-toliko da se ovajde od ove privatizacije. I još više onima kojima smeta i koji se trude protiv svega što valja u ovoj zemlji.

NikolaTK

pre 11 godina

Kad vidim ove komentare muka mi. Dokle god Telekom bude bio drzavni bice monopolista, e sad da vam objasnim sta znaci biti monopolista.
Gradjani nemaju mogucnost da izaberu drugog operatera.
-Visoke cene
-Los kvalitet telefonskih linija
-Najsporiji internet u Evropi, a uz to i najskuplji.
To je sto se tice gradjana.
E sad sto se tice kompanije.
-Sve zaradjene pare (profit) idu u budzet a ne u razvoj kompanije.
-Politicki pritisci, i zaposljavanje politickih kadrova.
Primer dobre privatizacije:
Mbotel -> Telenor. Da je ostao u ruke drzave nakon oduzimanja vlasnistva GK, to bi bila katastrofa. Kad bi saznali da vas prisljuskuju ?

Ma cemu ja ovo pricam kad jedna recenica govori sve! MTS imate (ne)prijatelje.

I takav Telekom vi zelite ? Nemam reci...

freality

pre 11 godina

Treba da ga prodaju jer ce propasti.. Resursi su istroseni, potrebno je mnogo ulaganja da bi se suprotstavili ostalim kablovskim provajderima. Sto im je glavni posao naravno.. Internet..

Reno

pre 11 godina

Kako se narod pali i ponavlja kao papagaj, 2 i po milijarde. Na bazi strucnih procena? Ha, ha. Mobilna telefonija vise ne donosi velike pare kao pre 10 godina, mislim da je ovaj iznos visestruko precenjen.

mister_nO

pre 11 godina

Ovi se ugledali na dodika cim je dosao na vlast prodao,telekom.rafineriju modricu,tvornicu duvana b.luka itd.dok je para bilo na sve strane se hvalio, sad prst u uho para vise nema jer se nema sta prodati narod neka gladuje tako ce i u srbiji biti..

Slobodan-BG

pre 11 godina

E baš toliko koliko traže za Telekom ukradeno je iz budžeta kroz javne nabavke u poslednje 3 godine. Plaćamo cenu bahatosti i lopovluku političara. Rusi će preuzeti Telekom, to je barem jasno.

Sasa

pre 11 godina

Зар Даћић и Вучић нису били ти који су урлали на сва врата како нам лопови распродају имовину? А шта рећи кад је у питању добро стојеће јавно предузеће?! На крају продаја и није проблем јер се она и треба вршити кад је предузеће највредније али шта намеравају са тим новцем? Да одржавају социјални мир и купују гласове разних слојева друштва 1'2 годибне док се паре не потроше!

Jorgovan Tabakerić

pre 11 godina

Pa gospođo guverner NBS Tabaković Jorgovanko, šta je sad ovo???
Vi kao radnik Telekoma, besomučni borac protiv prodaje kakvo gledište imate na sve ovo. Ili ste sada u drugom resoru pa ne želite da se mešate u politiku Vlade (Dinkića, Dačića i Vučića).
A šta bi sa onim KRIVIČNIM prijavama protiv prodaje Telekoma. A da, sigurno su i one završile u nekoj fioci našeg reformisanog sudstva.
Oni iz DS-a su hteli 50% da prodaju Telekom, a ovi sada hoće svih 100%.
NAROD NIJE GLUP, ALI KO PITA NAROD. BAŠ LEPIH PRVIH 100 DANA NOVE VLADE. ŠTA ĆEMO DALJE, U EVROPU, RUSIJU ILI TURSKU??? Ej ljudi za 500 godina pod Turcima, raja je imala samo 10% poreza (osim danka u krvi-uzimanje muške dece za janjičare). Pa što smo se onda oslobađali, da nas ovi naši ogule do kože i možda i na kolac nabijaju.
E SRBIJO, SRBIJO, VOSTANI SERBIJE DAVNO SI ZASPALA...

jerry

pre 11 godina

sta bi sa mogucnoscu trgovanja sa besplatnim akcija telekoma. Toliko su pricali o tome u kampanji i sad opet mesecima nista. Stvarno smo stado ovaca.

Pan

pre 11 godina

Ne, prodaja nikako, ne odmah. Prvo sveobuhvatna reorganizacija i racionalizacija kadrova. Ne treba navoditi razloge, jer Telekom se mora vratiti stručnim ljudima koji su ga godinama vodili. Smanjiti broj zaposlenih na 5.000, i ostaju da rade samo oni iz struke telekomunikacija i informatike(90%). Za direktora dovesti stranca po konkursu (obavezno!) i videćete za godinu dana da Telekom ne treba prodati. p.s. naravno, uslov je da vlast hitno raspusti ovakav RATEL i da dovede ljude (po konkursu, mogu domaći) koji će prvo voditi brigu o korisnicima, a među njima je i država i da im prioritet ne budu provajderi, kao što je sada. Regulativa ne služi samo odnosu između provajdera, kao što je sada dominantno u radu RATEL-a, i uništavanju najvećeg provajdera kroz regulativu.

Vlad

pre 11 godina

Pa normalno, ne daj bože da zadržimo jedinu kompaniju koja redovno donosi prihode. Prodaj to odmah! I EPS da se proda! I narod! Mada, narodu bi verovatno i bilo bolje da ih kupi neki Austrijanac, Nemac, tako neko...

MERZ

pre 11 godina

Ako neko uspe, argumentovano i ekonomski, da mi objasni zasto treba da prodamo kompaniju koja godisnje zaradjuje (čist profit!) preko 300 miliona € onda neka se i proda. Od tih 300 oko 98 miliona odlazi na uzete kredite i ostale obaveze tako da Telekomu EBITA iznosi oko 200 miliona € svake godine! Te pare se trose na nase dobavljace, izvodjace, konsultante... Da ne pricamo o broju zaposlenih koji svakog meseca dobijaju redovnu i pristojnu (za danasnje uslove) platu. Broj zaposlenih mozda i treba smanjiti ali to nikako ne moze biti argument za prodaju ovakve kompanije. I cela poenta je da telekomove pare velikim delom ostaju u Srbiji raspolozive za dalju oplodnju i uvecanje (sto je i cilj poslovanja).
Neko je spomenuo referendum o prodaji nase najuspesnije kompanije... Pa ako ja kako gradjanin ove zemlje posedujem makar i jednu (ili koliko mi je vec Dinkic ''dao'') akciju onda ja kao manjinski akcionar zahtevam da se moje misljene u kompaniji u kojoj imam ucesce (pravno gledano) cuje i uzme u razmatranje!
A o tome da li je neko i dalje dvojnik ili nema uslova za internet...samo pogledajte statistike za Evropu i videcete da Srbija spada u sam vrh po broju prikljucaka po domacinstvu. Internet jeste spor ali sve je to lako za ispraviti.
Uvek ima svetlih i onih manje svetlih primera ali budimo ipak reali i sacuvajmo ono sto vredi.

Vlada

pre 11 godina

Uffff! Što volim ove vesti kao godišnji horoskop.
Polako bre, daj da dođe prvo 2013, da vidimo da'l će biti Vlade u 2013.oj. Eeeej Srbija je ovo,

aaa

pre 11 godina

Ja sve mislim da ce vlada da proda telekom karicu cak mozda ga ne proda mozda mu ga vrati za dz jer su mu za dz uzeli mobtel i da mu tomce vrati njegovu telefoniju

Buba Mara

pre 11 godina

Sve mi je jasno... Do dna su nas doveli za ovih 12 godina! Nova Vlada nikad ne bi prodala Telekom osim ako nije prinudjena na to!

Alfa

pre 11 godina

Znači moraju... Pa... što se mora nije teško! Sad mi je jasno kako stojimo... Uništili su nas! I obogatili se na račun države i naroda! Sad treba da budu kažnjeni!

Muja

pre 11 godina

Ako mora, mora... Bar da nije budzašto! Prodavale su demokrate po niskoj ceni da pokriju koliko njima treba! Neka ga bar prodaju sad da se isplati i gradjanima i državi!

Bajka

pre 11 godina

Bar neka pokriju gubitke u budzetu ako već mora da se proda... I nikako ga ne prodavati ispod cene! Neka i narod ima vajde od prodaje kad je dotle došlo! Pod drugačijim uslovima sigurna sam da nikad ne bi prodali!

tri musketara

pre 11 godina

STOP, STOP, STOP.
Ovo je nekada bio jedan od najviše upotrebljavanih slogova u telegrafiji.
Gospođo Jorgovanka Tabaković, lično sam gledao prenos skupštine Srbije, pre jedno 4 meseca kada ste unezverenom deda Mrazu Cvetkoviću, saopštili da je pravni tim SNS-a na čelu sa VUčić Aleksandrom i Nikolić Tomislavom, podneo KRIVIČNE prijave protiv premijera Mirka Cetkovića, i cele tada izabrane radne grupe za prodaju Telekoma, (Nikezić, Đoković idr..).
Pošto Vama miruje radni staž u Telekomu, a protiv čije prodaje ste se svim snagama i silama borili na raznim mitinzima i kroz institucije sistema, recite ko treba sada da podnese KRIVIČNU prijavu protiv ljudi koji nameravaju da prodaju Telekom (Dinkić-alfa i omega, Dačić-protagonista nekih ideja prošlog režima, Vučić-sve mi je ređe jasan), da li je to možda pravni tim DSS-a, i uvažena profesorka i bifša ministarka teklekomunikacija dr. Aleksandra Smilković ili možda običan narod na ulici.
PAZITE DOBRO ŠTA RADITE. OVAJ NAROD VIŠE NEMA RAZUMEVANJA ZA RAZNE PRODAJE I EKSPERIMENTE LJUDI KOJI SU NA VLASTI, BEZ OBZIRA KOJOJ STRANCI PRIPADAJU. PA KADA ĆETE JEDNOM KUPITI NEŠTO ILI IZGRADITI NEŠTO NOVO, A NE SAMO DA PRODAJETE.

NO PASARAN!

zoran

pre 11 godina

ma ljudi to je samo prica,nece oni nikada da prodaju TELEKOM. Zamajavaju narod,njima terba TELEKOM da ,,kraduckaju,,malo i da pune budjet iz njega i tako odrzavaju socijalni mir[jos koji mesec] a posle ce sve da svale na predhodne vlade ,kao da su oni tj. ovi sadsnji pali s marsa.

socijal birokratija

pre 11 godina

"Tada je procenjena vrednost bila 2,4 milijarde evra, a država je za 51 odsto tražila 1, 4 milijarde."
Nije ni cudo sto nam ovako ide, pa ovi ne znaju ni matematiku iz I i II osnovne...51% od 2.4 je 1.4...Kukuuu

Aleksandar

pre 11 godina

Nece ova s koca i konopca Vlada izgurati do 2013-te...

Inace, znajuci efikasnost svake drzavne uprave, a pogotovo nase - najbolje bi i bilo da se proda nekome ko nece isterivati socijalnu politiku kroz isti. Problem je sto i da ga prodaju, novac ce spiskati kroz debelo crevo i na svoje skrivene provizije, a mi od toga nista necemo videti. Srbiji treba prinudna uprava!

mex

pre 11 godina

Ja sam za prodaju megalomana Telkoma i EPS-a pogotovo gde su uhlebljeni saja i paja za svoj nerad!

Ali ova prodaja kao i sve prodaje kod nas su 100% nakaradne!
Preduzeca se prodaju dok su drzave jake i to tako sto se podele na 3 dela, jedan deo preuzme drzava ostala dva proda razlicitom operateru, na taj nacin se stvara zdrava konkurencija a nesto para koje se dobiju ulazu se u investicije i drzava napreduje sa povoljnijim uslugama za stanovnistvo

Ovo sto se kod nas radi mislim da ne prolazi ni u Africi, ali tako treba tako to rade patriJote!

E zato sam ja za stranu intervenciju i totalan raspad ove lude tvorevine ludog naroda sa neba

Cvrle

pre 11 godina

Ako mora, mora... Bar da nije budzašto! Prodavale su demokrate po niskoj ceni da pokriju koliko njima treba! Neka ga bar prodaju sad da se isplati i gradjanima i državi!

Zbunjen

pre 11 godina

Изгледа да се продаја Телекома намеће као неопходност, али сам сигуран да ова власт неће поновити грешку претходне и овај врло важан ресурс покушати да прода за неку багателу.

Seele

pre 11 godina

Činjenica je da sada nisu povoljni uslovi za prodaju Telekoma. Slažem se da treba sačekati neko vreme i postaviti neki minimum ispod kojeg se neće ići. Iako smo u teškoj situaciji, ne smemo rasprodati i ovo malo što nam je ostalo. Takva praksa nas je i dovela do sadašnje teške situacije.

Khan alias Tiger

pre 11 godina

Poturanje priče kako nešto moramo. Ne moramo ništa.
Telekom u ovakvom stanju zarađuje i puni budžet.
A tek kada bi ga racionalizovali?

Ali bagra koja se prodala multinacionalnim crvenoštitnim hohštaplerima hoće da nas ubedi kako moramo ovo uraditi.
Koljemo vola zarad nekoliko kila mesa.
I šta onda kada to proteramo kroz auspuh i **icu?

Ko god prodaje energetske, komunikacione, prehrambene kapacitete za mene je izdajnik.
Šta na kraju ostaje: obradiva zemlja i izvori pitke vode?

dobri su

pre 11 godina

Mladjo, jel te 2,5 milijarde sa sve Telekomom Kosova i parama koje hoce ona "americka k...." sto bi Seselj rekao da kupi.I to je nase, rece Dacic da Srbija nece da prizna Kosovo ni implicitno ni eksplicitno.

Vlada

pre 11 godina

Zlatnu koku koja nosi zlatna jaja prodajete??? Jel zato sto ne znate da je hranite ili ne mozete da se dogovorite kako da prodate ta jaja da svima bude dobro?
Jadni mi sa vama svima bez obzira iz koje ste partije.

strina

pre 11 godina

Dinkic i dalje radi samo ono u sta se jedino razume, prodaja tudje imovine zarad licne koristi. On nas nece ostaviti na miru dok ne proda i zadnji ekser koji nesto vredi.

Marko

pre 11 godina

A kako to da vam je sad, draga gospodo iz SNS-a, prihvatljivo da prodate Telekom?!
Prethodnu vlast ste razapinjali na krst zbog toga a šta ćemo sad?!

ScarFace

pre 11 godina

Moje skromno misljenje. Kada je u pitanju prodaja ovako velike firme, ciji smo "vlasnici" i mi gradjani, treba raspisati "referendum". Ne dozvoliti odluke par ljudi na vlasti sta ce i kako ce se prodati. Dobri smo im samo kad treba da ih izaberemo, a posle se nista ne pitamo. Mislim da Telekom ne treba prodavati, iako su firma koja nas sto se interneta i telekomunikacija uopste drze u srednjem veku. Formirati nezavisnu komisiju (ako je to ikako moguce kod nas), koja ce utvrditi ko sta i kako radi u toj firmi, podeliti otkaze i krivicne prijave, i zaposliti STRUCNE i MLADE ljude koji ionako nemaju posla posle zavrsenih nasih najjacih fakulteta. Npr, ovde u Kraljevu je jedan od sefova tehnike covek koji je zavrsio visu poslovnu a moj drugar, inzenjer telekomunikacija je nedovoljno kvalifikovan. Svi znate kako se u telekomu radi, kao sto je jedan od bivsih zaposlenih ovde u komentarima i napisao. Pitanje je dokle cemo da cutimo oko svega sto desava oko nas a ne samo oko telekoma. Telekom ima ogromne prihode a jako malo ulaze u unapredjivanje svoje infrastrukture. Pa bre, vec 50 godina ne mogu da uvedu prostu stvar: zasto ja ne mogu da prekinem vezu na fiksnom kad me neko zove, nego idi do onog ko te zvao da "spusti slusalicu" ili se deri ko magarac u istu u nadi da ce te cuti????

@SALE

pre 11 godina

Svi komentatori ocigledno nisu dobro procitali tekst. Sad ce da se prodaje 100% Telekom, a zna se šta ide uz to, za 2.400(dve milijarde cesto hiljada) a prethodna vlast je ponudila na tenderu 51% vlasništva za 1.400(jenu milijardu i cetrsohilhada), i pri tome dobijala taj iznos kroz direkno placanje cca milijardu i cetrsohiljada za dokapitalizaciju firme. Molim Saleta i slicne da vide šta je više. Prethodna ponuda ili sadašnja. A tamo gde je Dinkic uvek je samo prodaja a onda zatvaranje od Agencije za privatizaciju. A plus subvencije. I ne znam šta ce tu biti dobro za Srbiju kad se proda 100% jedne profitabilne kompanije.
A ja kao građanin zahtevam od ove Vlade da prodaja ide na tender, a ne kao sa NISom.

Pele

pre 11 godina

A šta će im tričave dve i po milijarde evra kada su Vučić i Nikolić preuzimanjem vlasti ispunili uslov za 100 milijardi evra ulaganja?

ovi su cudo

pre 11 godina

A Mladaja , ko Mladja, ima da kaze da je bilo 2,5 milijarde iako bude i trecina toga.Nisu mogli prosle godine da uzmu ni jednu a sad ce on da nadje kupca za tri puta vise para.Doduse vratili mu ovi sto nisu znali nista da rade pre njega, deo od Grka, pa ce on da se diči kako je uspesan u prodaji.
Kao sto je mesec dana lagao kako nema novca za penzije osim za avgust, ovi opet pre njega su ga demantovali, a onda nasao covek drvo na kome rastu pare i resio problem preko noci.

Србин

pre 11 godina

Сви сте бре исти. Причате једно док сте у опозицији а кад дођете до власти радите друго.

Глас разума

pre 11 godina

Да ли ико уопште више верује НИН-у након чувеног броја између два председничка круга?

qq

pre 11 godina

ljudi kako telekom radi dobro je da postoji
DERU NAS SVE
8 godina posle slobe imali su OZAKONJEN monopol! Neviđena situacija u tržišnom svetu.
Pogledajte koliko MTS gubi korisnika ili pogledajte oko sebe koliko ljudi je promenilo 064 za drugog operatera.

Bolje prodati dok ima šta da se proda, inače će otići kao Železara.

neko

pre 11 godina

Pa sta ste ocekivali?

Da ce Rusi stvarno da kazu "evo vam 10-ak milijardi da se igrate"?
Hahahahahaha. Stvarno ne mogu da verujem na kom je stupnju razvoja coveka ovaj narod.

Kako da znate sta se dogadja? Prosto. Ne citajte Kurir, Pravdu, Press i slicno, ne gledajte Farmu i druge uveseljavacke emisije, nego lepo ukucajte u google-u budzet republike Srbije. Imate ga i na sajtu Narodne skupstine. Onda uzmite digitron, pa sabirajte. Ako otac i majka imaju troje gladne dece i svoje roditelje, a samo 3 jaja dnevno, kako da se pomere sa mrtve tacke i da prehrane porodicu? Treba stvoriti vise jaja. To je jasno. Ali ko stvara? Otac, majka, a sutra ce i deca. Ali ako date dva od tri jaja dedama i babama, a ostali ostanu gladni, da li je logicno da gladan covek napravi vise od ta tri jaja? I sta se onda radi? Prodaje se kokoska da penzioneri kojima je malo dva jaja dnevno mogu da jedu ko ljudi, da imaju i salatu i nesto da popiju, a za ostale ce opet biti to jedno jaje, pa nek dele. I tako dok penzioneri budu zivi ima da se prodaje, a posle ionako necemo imati nijedno jaje dnevno, deca ce otici kod komsije koji hoce da ih hrani, a roditelji ce jadni ostati sami bez igde icega i sto je najvaznije bez svoje dece. Valjda su o ovome govorili Tarabici.

Prosto je. Potrebne su vanredne mere! Penzioneri ce dobiti jedno jaje, a ostali dva, a ako se nesto proda onda ce sve ici ovima sto rade, kako bi se proizvela 4, pa 5, pa kad se proizvede 6, penzioneri ce dobiti 2, i tako dalje.

D.POPOVIC

pre 11 godina

Umesto Telekoma bolje neka prodaju PTT. Imaju do zla Boga nepouzdan i spor internet, katastrofalno losu kablovsku televiziju, nestrucne, nesposobne a vulgarne zaposlene, primenjuju odavno zastarelu tehnologiju, najvise cene. Ako ne mozete ih prodate, bar im zabranite rad, najuriste zaposlene i tako obradujte hiljade korisnika.

Bojan

pre 11 godina

Ok. I u sta planiraju da uloze taj novac? U penzije i plate? U tom slucaju ne moze.

Telekom ima smisla prodati samo:
- ako su nasli bolji nacin da uloze i oplode tih ocekivanih 2,5 milijardi evra
- ako imaju ideje o dugorocnim strateskim investicijama koje ce dati vecu korist nego drzanje novca u telekomu

U drugim slucajevima prodaja telekoma koji posluje u tri drzave i ostvaruje solidan profit nema smisla. Telekom su gradile generacije ljudi i podjednako pripada i buducim generacijama. Sta treba da ostavimo buducim generacijama? Rasprodatu drzavu i firme, protracene resurse, zaparlozenu zemlju?

Sale

pre 11 godina

Meni je kao bivšem radniku žao da se Telekom proda jer mislim da više nikad nećemo imati tako dobru i moćnu kompaniju pod našom kontrolom ali tu postoji drugi, ne izlečiv problem a to je upravljanje kompanijom.
Partiska raspodela kadrova menadžmenta kompanije i upravljanje tom kompanijom je jeziva i mislim da tu pomoći nema.
Postavljaju se krajnje loši kadrovi i ne stručni ljudi koji svojim postupcima iritiraju korisnike, nenormalna zapošljavanje radnika na mesta na kojima nisu potrebni, vrlo diskutabilne nabavke opreme i sponzorstva koja niko normalan ne može da razume, sve to je i previše.
Šta reći o porodično rodbinsko direktorskim mestima kojima niko ništa nije mogao, službena putovanja na kojima bi pozavidele mnoge turističke agencije, koja su ličila na sve osim na službena putovanja.
Milioni su uloženi u obuke ljudi koji su posle završetka istih naj normalnije odlazile u konkurentske kompanije????
Telekom treba prodati i nadam se da će neko normalan konačno uvesti red i rad u kompaniju koja ima perspektivu, na žalost samo sa novim poslodavcem tj gazdom

Petar

pre 11 godina

Gospoda pomenuta u tekstu u predizbornoj kampanji obećaše da nema prodaje nacionalnog blaga...nije im dugo trebalo da se predomisle.

Radoje

pre 11 godina

Nije vam vojvoda Šešelj poručio da prodajete porodično srebro, koje niste vi zaradili, već da prodate Titove knjige i da vratite dug Srbije.

Danilos

pre 11 godina

Tacno sam znao! Čim je gitarista rekao da ima para do kraja avgusta, a to im je dobar izgovor, ili će prodati Telekom ili EPS! Nećete vi još dugo...

bole

pre 11 godina

dakle ako se vi "nagodite" i "ugradite" za cenu onda sa tim akcijama Telekoma (koje smo navodno dobili, ali nikako nemozemo da uzmemo vlasnicki list - vazi i za sve ostale "besplatne" akcije)mozemo da obrisemo d.... U svakom slucaju meni Mladjan Dinkic jos uvek duguje 1000 evra - a dug nije dobar drug...

b0c4

pre 11 godina

kada su ga "zuti" prodavali to je tada bila veleizdaja.
populisti iz dss-a + vucic sa parolom "stop prodaji telekoma" de` ste sad !!!
svi ste ista bagra !!!

Patriota

pre 11 godina

Sadasnja vlast dok su bili u opoziciji je cak pretila da ce podnjeti krivicne prijave ako se pristupi prodaji Telekoma. Ni godinu dana kasnije oni planiraju da to ucine. Sad se postavlja pitanje, noze i narod verovati tim hostaplerima, imaju li ti ljudi obraz i da li znaju sta su govorili pred kratko vreme. Dosta je samo spomenuti Dinkica, Nikolica, Dacica i Vucica i da se narodu smrkne.

Miculin

pre 11 godina

Nisu sastavili ni šest meseci u fotelji i vec bi da prodaju. Pa nije im to od dede ostalo. Kako su krenuli do kraja manadata ima i narod da prodaju.

ekonomista

pre 11 godina

Pa zar nisu kritikovali prethodnu vlast, i drali se na sav glas, kada je,ona htela da proda Telekom i popuni rupe u budzetu, a sada rade to isto. I da pitam. A sta je bilo sa izbornom kradjom izmedju dva kruga predsednickih izbora? Gde su krivci?

Miculin

pre 11 godina

Nisu sastavili ni šest meseci u fotelji i vec bi da prodaju. Pa nije im to od dede ostalo. Kako su krenuli do kraja manadata ima i narod da prodaju.

b0c4

pre 11 godina

kada su ga "zuti" prodavali to je tada bila veleizdaja.
populisti iz dss-a + vucic sa parolom "stop prodaji telekoma" de` ste sad !!!
svi ste ista bagra !!!

Danilos

pre 11 godina

Tacno sam znao! Čim je gitarista rekao da ima para do kraja avgusta, a to im je dobar izgovor, ili će prodati Telekom ili EPS! Nećete vi još dugo...

ekonomista

pre 11 godina

Pa zar nisu kritikovali prethodnu vlast, i drali se na sav glas, kada je,ona htela da proda Telekom i popuni rupe u budzetu, a sada rade to isto. I da pitam. A sta je bilo sa izbornom kradjom izmedju dva kruga predsednickih izbora? Gde su krivci?

Sale

pre 11 godina

Meni je kao bivšem radniku žao da se Telekom proda jer mislim da više nikad nećemo imati tako dobru i moćnu kompaniju pod našom kontrolom ali tu postoji drugi, ne izlečiv problem a to je upravljanje kompanijom.
Partiska raspodela kadrova menadžmenta kompanije i upravljanje tom kompanijom je jeziva i mislim da tu pomoći nema.
Postavljaju se krajnje loši kadrovi i ne stručni ljudi koji svojim postupcima iritiraju korisnike, nenormalna zapošljavanje radnika na mesta na kojima nisu potrebni, vrlo diskutabilne nabavke opreme i sponzorstva koja niko normalan ne može da razume, sve to je i previše.
Šta reći o porodično rodbinsko direktorskim mestima kojima niko ništa nije mogao, službena putovanja na kojima bi pozavidele mnoge turističke agencije, koja su ličila na sve osim na službena putovanja.
Milioni su uloženi u obuke ljudi koji su posle završetka istih naj normalnije odlazile u konkurentske kompanije????
Telekom treba prodati i nadam se da će neko normalan konačno uvesti red i rad u kompaniju koja ima perspektivu, na žalost samo sa novim poslodavcem tj gazdom

Patriota

pre 11 godina

Sadasnja vlast dok su bili u opoziciji je cak pretila da ce podnjeti krivicne prijave ako se pristupi prodaji Telekoma. Ni godinu dana kasnije oni planiraju da to ucine. Sad se postavlja pitanje, noze i narod verovati tim hostaplerima, imaju li ti ljudi obraz i da li znaju sta su govorili pred kratko vreme. Dosta je samo spomenuti Dinkica, Nikolica, Dacica i Vucica i da se narodu smrkne.

Petar

pre 11 godina

Gospoda pomenuta u tekstu u predizbornoj kampanji obećaše da nema prodaje nacionalnog blaga...nije im dugo trebalo da se predomisle.

Bojan

pre 11 godina

Ok. I u sta planiraju da uloze taj novac? U penzije i plate? U tom slucaju ne moze.

Telekom ima smisla prodati samo:
- ako su nasli bolji nacin da uloze i oplode tih ocekivanih 2,5 milijardi evra
- ako imaju ideje o dugorocnim strateskim investicijama koje ce dati vecu korist nego drzanje novca u telekomu

U drugim slucajevima prodaja telekoma koji posluje u tri drzave i ostvaruje solidan profit nema smisla. Telekom su gradile generacije ljudi i podjednako pripada i buducim generacijama. Sta treba da ostavimo buducim generacijama? Rasprodatu drzavu i firme, protracene resurse, zaparlozenu zemlju?

Србин

pre 11 godina

Сви сте бре исти. Причате једно док сте у опозицији а кад дођете до власти радите друго.

Marko

pre 11 godina

A kako to da vam je sad, draga gospodo iz SNS-a, prihvatljivo da prodate Telekom?!
Prethodnu vlast ste razapinjali na krst zbog toga a šta ćemo sad?!

neko

pre 11 godina

Pa sta ste ocekivali?

Da ce Rusi stvarno da kazu "evo vam 10-ak milijardi da se igrate"?
Hahahahahaha. Stvarno ne mogu da verujem na kom je stupnju razvoja coveka ovaj narod.

Kako da znate sta se dogadja? Prosto. Ne citajte Kurir, Pravdu, Press i slicno, ne gledajte Farmu i druge uveseljavacke emisije, nego lepo ukucajte u google-u budzet republike Srbije. Imate ga i na sajtu Narodne skupstine. Onda uzmite digitron, pa sabirajte. Ako otac i majka imaju troje gladne dece i svoje roditelje, a samo 3 jaja dnevno, kako da se pomere sa mrtve tacke i da prehrane porodicu? Treba stvoriti vise jaja. To je jasno. Ali ko stvara? Otac, majka, a sutra ce i deca. Ali ako date dva od tri jaja dedama i babama, a ostali ostanu gladni, da li je logicno da gladan covek napravi vise od ta tri jaja? I sta se onda radi? Prodaje se kokoska da penzioneri kojima je malo dva jaja dnevno mogu da jedu ko ljudi, da imaju i salatu i nesto da popiju, a za ostale ce opet biti to jedno jaje, pa nek dele. I tako dok penzioneri budu zivi ima da se prodaje, a posle ionako necemo imati nijedno jaje dnevno, deca ce otici kod komsije koji hoce da ih hrani, a roditelji ce jadni ostati sami bez igde icega i sto je najvaznije bez svoje dece. Valjda su o ovome govorili Tarabici.

Prosto je. Potrebne su vanredne mere! Penzioneri ce dobiti jedno jaje, a ostali dva, a ako se nesto proda onda ce sve ici ovima sto rade, kako bi se proizvela 4, pa 5, pa kad se proizvede 6, penzioneri ce dobiti 2, i tako dalje.

Radoje

pre 11 godina

Nije vam vojvoda Šešelj poručio da prodajete porodično srebro, koje niste vi zaradili, već da prodate Titove knjige i da vratite dug Srbije.

bole

pre 11 godina

dakle ako se vi "nagodite" i "ugradite" za cenu onda sa tim akcijama Telekoma (koje smo navodno dobili, ali nikako nemozemo da uzmemo vlasnicki list - vazi i za sve ostale "besplatne" akcije)mozemo da obrisemo d.... U svakom slucaju meni Mladjan Dinkic jos uvek duguje 1000 evra - a dug nije dobar drug...

D.POPOVIC

pre 11 godina

Umesto Telekoma bolje neka prodaju PTT. Imaju do zla Boga nepouzdan i spor internet, katastrofalno losu kablovsku televiziju, nestrucne, nesposobne a vulgarne zaposlene, primenjuju odavno zastarelu tehnologiju, najvise cene. Ako ne mozete ih prodate, bar im zabranite rad, najuriste zaposlene i tako obradujte hiljade korisnika.

Jorgovan Tabakerić

pre 11 godina

Pa gospođo guverner NBS Tabaković Jorgovanko, šta je sad ovo???
Vi kao radnik Telekoma, besomučni borac protiv prodaje kakvo gledište imate na sve ovo. Ili ste sada u drugom resoru pa ne želite da se mešate u politiku Vlade (Dinkića, Dačića i Vučića).
A šta bi sa onim KRIVIČNIM prijavama protiv prodaje Telekoma. A da, sigurno su i one završile u nekoj fioci našeg reformisanog sudstva.
Oni iz DS-a su hteli 50% da prodaju Telekom, a ovi sada hoće svih 100%.
NAROD NIJE GLUP, ALI KO PITA NAROD. BAŠ LEPIH PRVIH 100 DANA NOVE VLADE. ŠTA ĆEMO DALJE, U EVROPU, RUSIJU ILI TURSKU??? Ej ljudi za 500 godina pod Turcima, raja je imala samo 10% poreza (osim danka u krvi-uzimanje muške dece za janjičare). Pa što smo se onda oslobađali, da nas ovi naši ogule do kože i možda i na kolac nabijaju.
E SRBIJO, SRBIJO, VOSTANI SERBIJE DAVNO SI ZASPALA...

Pele

pre 11 godina

A šta će im tričave dve i po milijarde evra kada su Vučić i Nikolić preuzimanjem vlasti ispunili uslov za 100 milijardi evra ulaganja?

tri musketara

pre 11 godina

STOP, STOP, STOP.
Ovo je nekada bio jedan od najviše upotrebljavanih slogova u telegrafiji.
Gospođo Jorgovanka Tabaković, lično sam gledao prenos skupštine Srbije, pre jedno 4 meseca kada ste unezverenom deda Mrazu Cvetkoviću, saopštili da je pravni tim SNS-a na čelu sa VUčić Aleksandrom i Nikolić Tomislavom, podneo KRIVIČNE prijave protiv premijera Mirka Cetkovića, i cele tada izabrane radne grupe za prodaju Telekoma, (Nikezić, Đoković idr..).
Pošto Vama miruje radni staž u Telekomu, a protiv čije prodaje ste se svim snagama i silama borili na raznim mitinzima i kroz institucije sistema, recite ko treba sada da podnese KRIVIČNU prijavu protiv ljudi koji nameravaju da prodaju Telekom (Dinkić-alfa i omega, Dačić-protagonista nekih ideja prošlog režima, Vučić-sve mi je ređe jasan), da li je to možda pravni tim DSS-a, i uvažena profesorka i bifša ministarka teklekomunikacija dr. Aleksandra Smilković ili možda običan narod na ulici.
PAZITE DOBRO ŠTA RADITE. OVAJ NAROD VIŠE NEMA RAZUMEVANJA ZA RAZNE PRODAJE I EKSPERIMENTE LJUDI KOJI SU NA VLASTI, BEZ OBZIRA KOJOJ STRANCI PRIPADAJU. PA KADA ĆETE JEDNOM KUPITI NEŠTO ILI IZGRADITI NEŠTO NOVO, A NE SAMO DA PRODAJETE.

NO PASARAN!

Vlada

pre 11 godina

Zlatnu koku koja nosi zlatna jaja prodajete??? Jel zato sto ne znate da je hranite ili ne mozete da se dogovorite kako da prodate ta jaja da svima bude dobro?
Jadni mi sa vama svima bez obzira iz koje ste partije.

strina

pre 11 godina

Dinkic i dalje radi samo ono u sta se jedino razume, prodaja tudje imovine zarad licne koristi. On nas nece ostaviti na miru dok ne proda i zadnji ekser koji nesto vredi.

ciccone2205

pre 11 godina

A da republicki budzet probamo polako puniti tako sto pocnemo RADITI, a ne prodavati samo drustvenu imovinu, jer nemaonoga sto ne moze da se potrosiiiiiiiiii SRAMOTAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

ScarFace

pre 11 godina

Moje skromno misljenje. Kada je u pitanju prodaja ovako velike firme, ciji smo "vlasnici" i mi gradjani, treba raspisati "referendum". Ne dozvoliti odluke par ljudi na vlasti sta ce i kako ce se prodati. Dobri smo im samo kad treba da ih izaberemo, a posle se nista ne pitamo. Mislim da Telekom ne treba prodavati, iako su firma koja nas sto se interneta i telekomunikacija uopste drze u srednjem veku. Formirati nezavisnu komisiju (ako je to ikako moguce kod nas), koja ce utvrditi ko sta i kako radi u toj firmi, podeliti otkaze i krivicne prijave, i zaposliti STRUCNE i MLADE ljude koji ionako nemaju posla posle zavrsenih nasih najjacih fakulteta. Npr, ovde u Kraljevu je jedan od sefova tehnike covek koji je zavrsio visu poslovnu a moj drugar, inzenjer telekomunikacija je nedovoljno kvalifikovan. Svi znate kako se u telekomu radi, kao sto je jedan od bivsih zaposlenih ovde u komentarima i napisao. Pitanje je dokle cemo da cutimo oko svega sto desava oko nas a ne samo oko telekoma. Telekom ima ogromne prihode a jako malo ulaze u unapredjivanje svoje infrastrukture. Pa bre, vec 50 godina ne mogu da uvedu prostu stvar: zasto ja ne mogu da prekinem vezu na fiksnom kad me neko zove, nego idi do onog ko te zvao da "spusti slusalicu" ili se deri ko magarac u istu u nadi da ce te cuti????

Aleksandar

pre 11 godina

Nece ova s koca i konopca Vlada izgurati do 2013-te...

Inace, znajuci efikasnost svake drzavne uprave, a pogotovo nase - najbolje bi i bilo da se proda nekome ko nece isterivati socijalnu politiku kroz isti. Problem je sto i da ga prodaju, novac ce spiskati kroz debelo crevo i na svoje skrivene provizije, a mi od toga nista necemo videti. Srbiji treba prinudna uprava!

Sasa

pre 11 godina

Зар Даћић и Вучић нису били ти који су урлали на сва врата како нам лопови распродају имовину? А шта рећи кад је у питању добро стојеће јавно предузеће?! На крају продаја и није проблем јер се она и треба вршити кад је предузеће највредније али шта намеравају са тим новцем? Да одржавају социјални мир и купују гласове разних слојева друштва 1'2 годибне док се паре не потроше!

Vladimir Pula

pre 11 godina

Ja sam iznenadjen da je telekom Srbije i dalje u vlasništvu države! Hrvatska je odmah prodala svoj! To je vjerovatno najprofitabilnija kompanija u državi uz tvornicu duhana! Ne budite ludi, 2,5 milijarde € pa sta je to? Hrvatski telekom ima profita cirka oko 250-300 milijuna € godišnje znaci nije nerealno da vas ima duplo, nek ima 500 milijuna. To je profit neto zarada dakle. U 5 godina im se isplati ulaganje. To bi sam lud čovjek prodao! Lud ili kupljen!

Khan alias Tiger

pre 11 godina

Poturanje priče kako nešto moramo. Ne moramo ništa.
Telekom u ovakvom stanju zarađuje i puni budžet.
A tek kada bi ga racionalizovali?

Ali bagra koja se prodala multinacionalnim crvenoštitnim hohštaplerima hoće da nas ubedi kako moramo ovo uraditi.
Koljemo vola zarad nekoliko kila mesa.
I šta onda kada to proteramo kroz auspuh i **icu?

Ko god prodaje energetske, komunikacione, prehrambene kapacitete za mene je izdajnik.
Šta na kraju ostaje: obradiva zemlja i izvori pitke vode?

mister_nO

pre 11 godina

Ovi se ugledali na dodika cim je dosao na vlast prodao,telekom.rafineriju modricu,tvornicu duvana b.luka itd.dok je para bilo na sve strane se hvalio, sad prst u uho para vise nema jer se nema sta prodati narod neka gladuje tako ce i u srbiji biti..

krezuba raja

pre 11 godina

Znaci Dinkic ponovi vodi drzavu?! Alo SNS-u sta bi sa onim obecanjima, nista necemo prodavati!!! Sram vas bilo!!!! Jorgovanka pa sta cutis sad?!

Vlad

pre 11 godina

Pa normalno, ne daj bože da zadržimo jedinu kompaniju koja redovno donosi prihode. Prodaj to odmah! I EPS da se proda! I narod! Mada, narodu bi verovatno i bilo bolje da ih kupi neki Austrijanac, Nemac, tako neko...

@SALE

pre 11 godina

Svi komentatori ocigledno nisu dobro procitali tekst. Sad ce da se prodaje 100% Telekom, a zna se šta ide uz to, za 2.400(dve milijarde cesto hiljada) a prethodna vlast je ponudila na tenderu 51% vlasništva za 1.400(jenu milijardu i cetrsohilhada), i pri tome dobijala taj iznos kroz direkno placanje cca milijardu i cetrsohiljada za dokapitalizaciju firme. Molim Saleta i slicne da vide šta je više. Prethodna ponuda ili sadašnja. A tamo gde je Dinkic uvek je samo prodaja a onda zatvaranje od Agencije za privatizaciju. A plus subvencije. I ne znam šta ce tu biti dobro za Srbiju kad se proda 100% jedne profitabilne kompanije.
A ja kao građanin zahtevam od ove Vlade da prodaja ide na tender, a ne kao sa NISom.

qq

pre 11 godina

ljudi kako telekom radi dobro je da postoji
DERU NAS SVE
8 godina posle slobe imali su OZAKONJEN monopol! Neviđena situacija u tržišnom svetu.
Pogledajte koliko MTS gubi korisnika ili pogledajte oko sebe koliko ljudi je promenilo 064 za drugog operatera.

Bolje prodati dok ima šta da se proda, inače će otići kao Železara.

MERZ

pre 11 godina

Ako neko uspe, argumentovano i ekonomski, da mi objasni zasto treba da prodamo kompaniju koja godisnje zaradjuje (čist profit!) preko 300 miliona € onda neka se i proda. Od tih 300 oko 98 miliona odlazi na uzete kredite i ostale obaveze tako da Telekomu EBITA iznosi oko 200 miliona € svake godine! Te pare se trose na nase dobavljace, izvodjace, konsultante... Da ne pricamo o broju zaposlenih koji svakog meseca dobijaju redovnu i pristojnu (za danasnje uslove) platu. Broj zaposlenih mozda i treba smanjiti ali to nikako ne moze biti argument za prodaju ovakve kompanije. I cela poenta je da telekomove pare velikim delom ostaju u Srbiji raspolozive za dalju oplodnju i uvecanje (sto je i cilj poslovanja).
Neko je spomenuo referendum o prodaji nase najuspesnije kompanije... Pa ako ja kako gradjanin ove zemlje posedujem makar i jednu (ili koliko mi je vec Dinkic ''dao'') akciju onda ja kao manjinski akcionar zahtevam da se moje misljene u kompaniji u kojoj imam ucesce (pravno gledano) cuje i uzme u razmatranje!
A o tome da li je neko i dalje dvojnik ili nema uslova za internet...samo pogledajte statistike za Evropu i videcete da Srbija spada u sam vrh po broju prikljucaka po domacinstvu. Internet jeste spor ali sve je to lako za ispraviti.
Uvek ima svetlih i onih manje svetlih primera ali budimo ipak reali i sacuvajmo ono sto vredi.

ovi su cudo

pre 11 godina

A Mladaja , ko Mladja, ima da kaze da je bilo 2,5 milijarde iako bude i trecina toga.Nisu mogli prosle godine da uzmu ni jednu a sad ce on da nadje kupca za tri puta vise para.Doduse vratili mu ovi sto nisu znali nista da rade pre njega, deo od Grka, pa ce on da se diči kako je uspesan u prodaji.
Kao sto je mesec dana lagao kako nema novca za penzije osim za avgust, ovi opet pre njega su ga demantovali, a onda nasao covek drvo na kome rastu pare i resio problem preko noci.

boca

pre 11 godina

A zasto ne postavite strucne kadrove na rukovodece pozicije i napravite uspesnu multinacionalnu kompaniju (Srbija, Bosna, CG,..). Najlakse je prodati. To u familiji rade najslabije generacije, prodaju zemlju, kucu, lokale,.... a uspesne sacuvaj i uvecaju.
Videcemo koji su ovi, do sada su svi bili bruka familije.

mex

pre 11 godina

Ja sam za prodaju megalomana Telkoma i EPS-a pogotovo gde su uhlebljeni saja i paja za svoj nerad!

Ali ova prodaja kao i sve prodaje kod nas su 100% nakaradne!
Preduzeca se prodaju dok su drzave jake i to tako sto se podele na 3 dela, jedan deo preuzme drzava ostala dva proda razlicitom operateru, na taj nacin se stvara zdrava konkurencija a nesto para koje se dobiju ulazu se u investicije i drzava napreduje sa povoljnijim uslugama za stanovnistvo

Ovo sto se kod nas radi mislim da ne prolazi ni u Africi, ali tako treba tako to rade patriJote!

E zato sam ja za stranu intervenciju i totalan raspad ove lude tvorevine ludog naroda sa neba

dobri su

pre 11 godina

Mladjo, jel te 2,5 milijarde sa sve Telekomom Kosova i parama koje hoce ona "americka k...." sto bi Seselj rekao da kupi.I to je nase, rece Dacic da Srbija nece da prizna Kosovo ni implicitno ni eksplicitno.

jerry

pre 11 godina

sta bi sa mogucnoscu trgovanja sa besplatnim akcija telekoma. Toliko su pricali o tome u kampanji i sad opet mesecima nista. Stvarno smo stado ovaca.

Pan

pre 11 godina

Ne, prodaja nikako, ne odmah. Prvo sveobuhvatna reorganizacija i racionalizacija kadrova. Ne treba navoditi razloge, jer Telekom se mora vratiti stručnim ljudima koji su ga godinama vodili. Smanjiti broj zaposlenih na 5.000, i ostaju da rade samo oni iz struke telekomunikacija i informatike(90%). Za direktora dovesti stranca po konkursu (obavezno!) i videćete za godinu dana da Telekom ne treba prodati. p.s. naravno, uslov je da vlast hitno raspusti ovakav RATEL i da dovede ljude (po konkursu, mogu domaći) koji će prvo voditi brigu o korisnicima, a među njima je i država i da im prioritet ne budu provajderi, kao što je sada. Regulativa ne služi samo odnosu između provajdera, kao što je sada dominantno u radu RATEL-a, i uništavanju najvećeg provajdera kroz regulativu.

Vlada

pre 11 godina

Uffff! Što volim ove vesti kao godišnji horoskop.
Polako bre, daj da dođe prvo 2013, da vidimo da'l će biti Vlade u 2013.oj. Eeeej Srbija je ovo,

socijal birokratija

pre 11 godina

"Tada je procenjena vrednost bila 2,4 milijarde evra, a država je za 51 odsto tražila 1, 4 milijarde."
Nije ni cudo sto nam ovako ide, pa ovi ne znaju ni matematiku iz I i II osnovne...51% od 2.4 je 1.4...Kukuuu

Boža

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da su se i ovom prilikom nekima javio DSS? Nigde se ne spominju u članku, nema ih u svim ovim kuhinjama, papazjanijama, trulim koalicijama, ne grebu se za vlast funkcije i opet smetaju. Oni su koliko se zna i dalje dosledno protiv prodaje Telekoma. I ne samo to, oni su ga od gubitaša 200.-te u vreme pojačane konkurencije napravili najuspešniju kompaniju, proširili poslovanje na Crnu Goru i Republiku Srpsku, uveli ADSL, IPTV; pretekli Telenor po broju korisnika u mobinoj, nisu zapošljavali ni približno partijskih nesposobnjakovića kao žuti. I opet smetaju. Upravo onima koji će koliko-toliko da se ovajde od ove privatizacije. I još više onima kojima smeta i koji se trude protiv svega što valja u ovoj zemlji.

taso

pre 11 godina

iste stvari su se dogadjale u makedoniji pre nekoliko godina. s tim sto su oni vrlo brzo prodali sve sto imaju. otisli su i elektrodistribucija i njihova mobilna telefonija i ptt i mnogo mnogo jos drzavnih firmi. pa je bio onaj incident kad su u narodnoj skupstini novi vlasnici elektrodistribucije iskljucili struju zbog nikada placenog racuna.. i videli ste skoro na ovom sajtu tekst o njihovoj katastrofalnoj danasnjoj ekonomskoj situaciji.
sve ce to i nas da zadesi, samo mi dajemo malo veci otpor. ali ne sumnjam da ce da odu i telekom i ptt i eps, samo je pitanje vremena. ako se nesto ne preduzme pre toga, mada sumnjam, u ovoj zemlji nista dobro ne ocekujem.

Seele

pre 11 godina

Činjenica je da sada nisu povoljni uslovi za prodaju Telekoma. Slažem se da treba sačekati neko vreme i postaviti neki minimum ispod kojeg se neće ići. Iako smo u teškoj situaciji, ne smemo rasprodati i ovo malo što nam je ostalo. Takva praksa nas je i dovela do sadašnje teške situacije.

nebo

pre 11 godina

Gospodin Dinkic je najvece zlo u Srbiji prodao je i unistio sve sto je mogao i stigao secate se banaka setite se novca sa Kipra prodac, se i Telekom naravno uz bogatu proviziju kao i Mobtel sto ispituje pravosudje Austrijd

Глас разума

pre 11 godina

Да ли ико уопште више верује НИН-у након чувеног броја између два председничка круга?

zoran

pre 11 godina

ma ljudi to je samo prica,nece oni nikada da prodaju TELEKOM. Zamajavaju narod,njima terba TELEKOM da ,,kraduckaju,,malo i da pune budjet iz njega i tako odrzavaju socijalni mir[jos koji mesec] a posle ce sve da svale na predhodne vlade ,kao da su oni tj. ovi sadsnji pali s marsa.

Munja

pre 11 godina

Tako je i Dodik u RS sve rasprodao i sad se busa u prsa junacka kako ima sve a nema ništa. Srbija bi trebala od
Dodikovih grešaka da uci. Šta ćemo sutra ili za par godina prodati, kožu možda?

Reno

pre 11 godina

Kako se narod pali i ponavlja kao papagaj, 2 i po milijarde. Na bazi strucnih procena? Ha, ha. Mobilna telefonija vise ne donosi velike pare kao pre 10 godina, mislim da je ovaj iznos visestruko precenjen.

Ustani

pre 11 godina

Ne igrajte se sa prodajom Telekoma! Nije vam to babo ostavio u amanet. Državna imovina nije vaša privatna imovina. Izaćiće narod na ulice, kad-tad!!!

Slobodan-BG

pre 11 godina

E baš toliko koliko traže za Telekom ukradeno je iz budžeta kroz javne nabavke u poslednje 3 godine. Plaćamo cenu bahatosti i lopovluku političara. Rusi će preuzeti Telekom, to je barem jasno.

Dzoni

pre 11 godina

Narode ne pali se..NIN je vec par godina stranacki list jedne stranke koja sad ima 90% medija u srbiji..to nije onaj stari NIN koji su svi voleli nazalost.

NikolaTK

pre 11 godina

Kad vidim ove komentare muka mi. Dokle god Telekom bude bio drzavni bice monopolista, e sad da vam objasnim sta znaci biti monopolista.
Gradjani nemaju mogucnost da izaberu drugog operatera.
-Visoke cene
-Los kvalitet telefonskih linija
-Najsporiji internet u Evropi, a uz to i najskuplji.
To je sto se tice gradjana.
E sad sto se tice kompanije.
-Sve zaradjene pare (profit) idu u budzet a ne u razvoj kompanije.
-Politicki pritisci, i zaposljavanje politickih kadrova.
Primer dobre privatizacije:
Mbotel -> Telenor. Da je ostao u ruke drzave nakon oduzimanja vlasnistva GK, to bi bila katastrofa. Kad bi saznali da vas prisljuskuju ?

Ma cemu ja ovo pricam kad jedna recenica govori sve! MTS imate (ne)prijatelje.

I takav Telekom vi zelite ? Nemam reci...

Građanin

pre 11 godina

Kakvi su to ekonomisti koji imaju ovakve ideje!? Telekom je firma koja ima izrazito negativni devizni bilans, naročito posle razaranja satelitske stanice u Ivanjici 1999-te godine. Oko 20% Telekoma je u grčkom vlasništvu i mi dajemo Grcima na ime vlasništva oko 200 miliona Evra kvartalno. Znamo da strano vlasništvo nije donelo ikakvog unapređenja, a ADSL je pušten tek pošto je država povratila većinsko vlasništvo. Zbog toga će prodaja Telekoma oboriti dinar jer će novi vlasnik dobit ostvarenu u Dinarima legitmno menjati u devize i iznositi iz zemlje. Zbog izrazito loše poslovne politike koja se bazira na naplati neostvarenih usluga kroz pretplatu i podeli Srbijice na 4 zone i naplati uspostave veze (jedino se to kod nas radi u Evropi), Telekom je izgubio preko 23% fiksnih priključaka. Ta lakoća pljačkanja sopstvenih građana započetih za vreme Miloševića prvo od strane paradržavnih firmi (npr. Mobtel i telefoni od 10000 DEM), pa onda od strane raznih komunalnih firmi jednostavno je slomilo ekonomiju jer građanima ne preostaje novca za išta drugo osim za hranjenje komunalnih firmi koje čak imaju i pravo da naplaćuju kamatu na kamatu i da onda preprodaju dugove, oduzimaju imovinu i sl. po čemu smo isto jedinstveni u Evropi!
Jasno je da je država prenela deo poreza sa poreskih organa na neke svoje firme, ali to onda znači da je privatizacija tih firmi isto što i privatizacija poreske službe, i poslednji kome je to palo napamet je završio na giljotini u francuskoj revoluciji.

aaa

pre 11 godina

Ja sve mislim da ce vlada da proda telekom karicu cak mozda ga ne proda mozda mu ga vrati za dz jer su mu za dz uzeli mobtel i da mu tomce vrati njegovu telefoniju

milan

pre 11 godina

Jedva cekam da prodaju Telekom, i da najure partijske drugove koji tamo sede samo da bi primali platu.
Telekom je monopolisticki parazit kojeg se pod hitno treba osloboditi.

freality

pre 11 godina

Treba da ga prodaju jer ce propasti.. Resursi su istroseni, potrebno je mnogo ulaganja da bi se suprotstavili ostalim kablovskim provajderima. Sto im je glavni posao naravno.. Internet..

FTTH

pre 11 godina

@NikolaTK

E a sada sve to što si napiso, pod država napiši privatna firma i na istom ti dođe, samo još i gore u to ne treba da sumnjaš inače zašto bi neko tek tako bacijo recimo miljardu eur, pa onda jedno 100 godina čeko na povračaj investicije!?

Bolje državni monopol nego privatni. Konkurencije na tom području nema i još dugo je neče biti, prema tome, ne tražite privatni monopol, jer prva stvar šta če biti usluga ista ili slabija ali zato skuplja.

Ja sam prvi za prodaju, kad bi konkurencija bila na nivoju mobilne, Telenor se ne trudi što nema pametnija posla, nego što je primoran, jel ima još druga dva opertera sa svojom infrastrukturom, nije kako kod fiksne usluge.

Dokle god ne bude konkurencije u infrastrukturi kao kod mobilne,nije za prodati ili samo pod usluvom, da se infrastruktura odvoji jel to nije mala stvar i nikde u svetu ne postoji,da privatna kompanija druge države kontroliše vitalnu i primarnu infrastrukturu za telekomunikacije. Na žalost je to jedina koja u Srbiji postoji, ostalo ne vredi trenutno ni spominjati.

Prodaja može ali bez infrastrukture,onda možda doživimo još neku pametnu konkurenciju u Srbiji, ako joj se ponudi na zakup.

Lp.

Alfa

pre 11 godina

Znači moraju... Pa... što se mora nije teško! Sad mi je jasno kako stojimo... Uništili su nas! I obogatili se na račun države i naroda! Sad treba da budu kažnjeni!

marko

pre 11 godina

Lako je prodavati,al da vas pitam sta cemo kad prodamo sve sto imamo.Radicemo za strance kao stoka za 150 evra necemo imati nikakav bruto drustveni proizvod a i to sto imamo trosicemo na plate i penzije.Kada nema industrije nema ni infrastrukture,a za industriju treba tehnologija(osim ako ne prodajes sirovine kao crnci zemlju sa zlatom u j. americi pa ne zarade nista.).A sve je to cena kredita(mosta na adi...) i ne ratvijanja induatrije.u ovoj zemlji se sve radi naopako kao stara kuca koja samo sto nije pala zrela je za menjanje iz temelja a oni je krece a mi kazemo vidi sto je lepo.

Buba Mara

pre 11 godina

Sve mi je jasno... Do dna su nas doveli za ovih 12 godina! Nova Vlada nikad ne bi prodala Telekom osim ako nije prinudjena na to!

babin goblen i dedinu lulu

pre 11 godina

Ako nije za prodaju sto su ga otkupili u 100% vrednosti?
Poenta je sto kupac zeli da ima MONOPOL! Ne bi me cudilo da prodamo rusima telefoniju. Oni su odavno bacili pik na nas. To nece biti dobro za zaposlene, jer u Rusiji takav isti posao se radi sa DUPLO manjom platom.

Naravno postoji mala caka (koju i rusi znaju), a to je da telekom umire, i da vecina korisnika prelazi na druge operatere, a fiksne linije, koje su starije od Aleksandra Bela, se GASE! To naravno kompanije cuvaju sto dalje od medija, da bi drzava uzela sto veci kajmak (sto je naravno opet smejurija!). Drzava ne moze da profitira prodavajuci "babine goblene", vec mora da ulozi u HRANU, koju smo unistili povladjujuci preradjivacima!!!

maxim IV divizija

pre 11 godina

P koliko mi vidimo da oni nisu kao sto je tobila predhodna vlada da prodaju telekom budazasto ali verujemo da nece prodavati ono sto donosi korist zemlji.

mutimir

pre 11 godina

Možda vlada nije o tome pričala, ali zato ti jesi Milorade i to javno si dao izjavu da ćeš - ćete.prodati telekom i još se zadužiti kako bi "izašli iz krize". I to je bilo unazad mesec dana.
Samo ti je kratko pamćenje, a vidimo i po plodovima koje ubiramo da ti i vodjenje ekonomije nije baš jača strana.
Prodati koku nosilju, i to zlatnih jaja, je čist ekonomski promašaj.

Cvrle

pre 11 godina

Ako mora, mora... Bar da nije budzašto! Prodavale su demokrate po niskoj ceni da pokriju koliko njima treba! Neka ga bar prodaju sad da se isplati i gradjanima i državi!

Muja

pre 11 godina

Ako mora, mora... Bar da nije budzašto! Prodavale su demokrate po niskoj ceni da pokriju koliko njima treba! Neka ga bar prodaju sad da se isplati i gradjanima i državi!

Zbunjen

pre 11 godina

Изгледа да се продаја Телекома намеће као неопходност, али сам сигуран да ова власт неће поновити грешку претходне и овај врло важан ресурс покушати да прода за неку багателу.

Bajka

pre 11 godina

Bar neka pokriju gubitke u budzetu ako već mora da se proda... I nikako ga ne prodavati ispod cene! Neka i narod ima vajde od prodaje kad je dotle došlo! Pod drugačijim uslovima sigurna sam da nikad ne bi prodali!

majka Rusija

pre 11 godina

Ko ce tebe da pita? Mislis da si neki faktor? O svemu odlucuje tandem Nikolic-Vucic, cak se ni Dacic ne pita! Bicemo preko "medija" obavesteni, jer se pred ovim narodom "nece nista kriti, sve ce se javno govoriti". "Telekom" ce biti prodat Rusima,jer su "strateski partner i najveci prijtelj"Srbije!

qq

pre 11 godina

ljudi kako telekom radi dobro je da postoji
DERU NAS SVE
8 godina posle slobe imali su OZAKONJEN monopol! Neviđena situacija u tržišnom svetu.
Pogledajte koliko MTS gubi korisnika ili pogledajte oko sebe koliko ljudi je promenilo 064 za drugog operatera.

Bolje prodati dok ima šta da se proda, inače će otići kao Železara.

Buba Mara

pre 11 godina

Sve mi je jasno... Do dna su nas doveli za ovih 12 godina! Nova Vlada nikad ne bi prodala Telekom osim ako nije prinudjena na to!

Muja

pre 11 godina

Ako mora, mora... Bar da nije budzašto! Prodavale su demokrate po niskoj ceni da pokriju koliko njima treba! Neka ga bar prodaju sad da se isplati i gradjanima i državi!

NikolaTK

pre 11 godina

Kad vidim ove komentare muka mi. Dokle god Telekom bude bio drzavni bice monopolista, e sad da vam objasnim sta znaci biti monopolista.
Gradjani nemaju mogucnost da izaberu drugog operatera.
-Visoke cene
-Los kvalitet telefonskih linija
-Najsporiji internet u Evropi, a uz to i najskuplji.
To je sto se tice gradjana.
E sad sto se tice kompanije.
-Sve zaradjene pare (profit) idu u budzet a ne u razvoj kompanije.
-Politicki pritisci, i zaposljavanje politickih kadrova.
Primer dobre privatizacije:
Mbotel -> Telenor. Da je ostao u ruke drzave nakon oduzimanja vlasnistva GK, to bi bila katastrofa. Kad bi saznali da vas prisljuskuju ?

Ma cemu ja ovo pricam kad jedna recenica govori sve! MTS imate (ne)prijatelje.

I takav Telekom vi zelite ? Nemam reci...

Cvrle

pre 11 godina

Ako mora, mora... Bar da nije budzašto! Prodavale su demokrate po niskoj ceni da pokriju koliko njima treba! Neka ga bar prodaju sad da se isplati i gradjanima i državi!

milan

pre 11 godina

Jedva cekam da prodaju Telekom, i da najure partijske drugove koji tamo sede samo da bi primali platu.
Telekom je monopolisticki parazit kojeg se pod hitno treba osloboditi.

Bajka

pre 11 godina

Bar neka pokriju gubitke u budzetu ako već mora da se proda... I nikako ga ne prodavati ispod cene! Neka i narod ima vajde od prodaje kad je dotle došlo! Pod drugačijim uslovima sigurna sam da nikad ne bi prodali!

Zbunjen

pre 11 godina

Изгледа да се продаја Телекома намеће као неопходност, али сам сигуран да ова власт неће поновити грешку претходне и овај врло важан ресурс покушати да прода за неку багателу.

Sale

pre 11 godina

Meni je kao bivšem radniku žao da se Telekom proda jer mislim da više nikad nećemo imati tako dobru i moćnu kompaniju pod našom kontrolom ali tu postoji drugi, ne izlečiv problem a to je upravljanje kompanijom.
Partiska raspodela kadrova menadžmenta kompanije i upravljanje tom kompanijom je jeziva i mislim da tu pomoći nema.
Postavljaju se krajnje loši kadrovi i ne stručni ljudi koji svojim postupcima iritiraju korisnike, nenormalna zapošljavanje radnika na mesta na kojima nisu potrebni, vrlo diskutabilne nabavke opreme i sponzorstva koja niko normalan ne može da razume, sve to je i previše.
Šta reći o porodično rodbinsko direktorskim mestima kojima niko ništa nije mogao, službena putovanja na kojima bi pozavidele mnoge turističke agencije, koja su ličila na sve osim na službena putovanja.
Milioni su uloženi u obuke ljudi koji su posle završetka istih naj normalnije odlazile u konkurentske kompanije????
Telekom treba prodati i nadam se da će neko normalan konačno uvesti red i rad u kompaniju koja ima perspektivu, na žalost samo sa novim poslodavcem tj gazdom

freality

pre 11 godina

Treba da ga prodaju jer ce propasti.. Resursi su istroseni, potrebno je mnogo ulaganja da bi se suprotstavili ostalim kablovskim provajderima. Sto im je glavni posao naravno.. Internet..

Reno

pre 11 godina

Kako se narod pali i ponavlja kao papagaj, 2 i po milijarde. Na bazi strucnih procena? Ha, ha. Mobilna telefonija vise ne donosi velike pare kao pre 10 godina, mislim da je ovaj iznos visestruko precenjen.

babin goblen i dedinu lulu

pre 11 godina

Ako nije za prodaju sto su ga otkupili u 100% vrednosti?
Poenta je sto kupac zeli da ima MONOPOL! Ne bi me cudilo da prodamo rusima telefoniju. Oni su odavno bacili pik na nas. To nece biti dobro za zaposlene, jer u Rusiji takav isti posao se radi sa DUPLO manjom platom.

Naravno postoji mala caka (koju i rusi znaju), a to je da telekom umire, i da vecina korisnika prelazi na druge operatere, a fiksne linije, koje su starije od Aleksandra Bela, se GASE! To naravno kompanije cuvaju sto dalje od medija, da bi drzava uzela sto veci kajmak (sto je naravno opet smejurija!). Drzava ne moze da profitira prodavajuci "babine goblene", vec mora da ulozi u HRANU, koju smo unistili povladjujuci preradjivacima!!!

Miculin

pre 11 godina

Nisu sastavili ni šest meseci u fotelji i vec bi da prodaju. Pa nije im to od dede ostalo. Kako su krenuli do kraja manadata ima i narod da prodaju.

Глас разума

pre 11 godina

Да ли ико уопште више верује НИН-у након чувеног броја између два председничка круга?

Slobodan-BG

pre 11 godina

E baš toliko koliko traže za Telekom ukradeno je iz budžeta kroz javne nabavke u poslednje 3 godine. Plaćamo cenu bahatosti i lopovluku političara. Rusi će preuzeti Telekom, to je barem jasno.

b0c4

pre 11 godina

kada su ga "zuti" prodavali to je tada bila veleizdaja.
populisti iz dss-a + vucic sa parolom "stop prodaji telekoma" de` ste sad !!!
svi ste ista bagra !!!

Alfa

pre 11 godina

Znači moraju... Pa... što se mora nije teško! Sad mi je jasno kako stojimo... Uništili su nas! I obogatili se na račun države i naroda! Sad treba da budu kažnjeni!

Boža

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da su se i ovom prilikom nekima javio DSS? Nigde se ne spominju u članku, nema ih u svim ovim kuhinjama, papazjanijama, trulim koalicijama, ne grebu se za vlast funkcije i opet smetaju. Oni su koliko se zna i dalje dosledno protiv prodaje Telekoma. I ne samo to, oni su ga od gubitaša 200.-te u vreme pojačane konkurencije napravili najuspešniju kompaniju, proširili poslovanje na Crnu Goru i Republiku Srpsku, uveli ADSL, IPTV; pretekli Telenor po broju korisnika u mobinoj, nisu zapošljavali ni približno partijskih nesposobnjakovića kao žuti. I opet smetaju. Upravo onima koji će koliko-toliko da se ovajde od ove privatizacije. I još više onima kojima smeta i koji se trude protiv svega što valja u ovoj zemlji.

neko

pre 11 godina

Pa sta ste ocekivali?

Da ce Rusi stvarno da kazu "evo vam 10-ak milijardi da se igrate"?
Hahahahahaha. Stvarno ne mogu da verujem na kom je stupnju razvoja coveka ovaj narod.

Kako da znate sta se dogadja? Prosto. Ne citajte Kurir, Pravdu, Press i slicno, ne gledajte Farmu i druge uveseljavacke emisije, nego lepo ukucajte u google-u budzet republike Srbije. Imate ga i na sajtu Narodne skupstine. Onda uzmite digitron, pa sabirajte. Ako otac i majka imaju troje gladne dece i svoje roditelje, a samo 3 jaja dnevno, kako da se pomere sa mrtve tacke i da prehrane porodicu? Treba stvoriti vise jaja. To je jasno. Ali ko stvara? Otac, majka, a sutra ce i deca. Ali ako date dva od tri jaja dedama i babama, a ostali ostanu gladni, da li je logicno da gladan covek napravi vise od ta tri jaja? I sta se onda radi? Prodaje se kokoska da penzioneri kojima je malo dva jaja dnevno mogu da jedu ko ljudi, da imaju i salatu i nesto da popiju, a za ostale ce opet biti to jedno jaje, pa nek dele. I tako dok penzioneri budu zivi ima da se prodaje, a posle ionako necemo imati nijedno jaje dnevno, deca ce otici kod komsije koji hoce da ih hrani, a roditelji ce jadni ostati sami bez igde icega i sto je najvaznije bez svoje dece. Valjda su o ovome govorili Tarabici.

Prosto je. Potrebne su vanredne mere! Penzioneri ce dobiti jedno jaje, a ostali dva, a ako se nesto proda onda ce sve ici ovima sto rade, kako bi se proizvela 4, pa 5, pa kad se proizvede 6, penzioneri ce dobiti 2, i tako dalje.

mex

pre 11 godina

Ja sam za prodaju megalomana Telkoma i EPS-a pogotovo gde su uhlebljeni saja i paja za svoj nerad!

Ali ova prodaja kao i sve prodaje kod nas su 100% nakaradne!
Preduzeca se prodaju dok su drzave jake i to tako sto se podele na 3 dela, jedan deo preuzme drzava ostala dva proda razlicitom operateru, na taj nacin se stvara zdrava konkurencija a nesto para koje se dobiju ulazu se u investicije i drzava napreduje sa povoljnijim uslugama za stanovnistvo

Ovo sto se kod nas radi mislim da ne prolazi ni u Africi, ali tako treba tako to rade patriJote!

E zato sam ja za stranu intervenciju i totalan raspad ove lude tvorevine ludog naroda sa neba

marko

pre 11 godina

Lako je prodavati,al da vas pitam sta cemo kad prodamo sve sto imamo.Radicemo za strance kao stoka za 150 evra necemo imati nikakav bruto drustveni proizvod a i to sto imamo trosicemo na plate i penzije.Kada nema industrije nema ni infrastrukture,a za industriju treba tehnologija(osim ako ne prodajes sirovine kao crnci zemlju sa zlatom u j. americi pa ne zarade nista.).A sve je to cena kredita(mosta na adi...) i ne ratvijanja induatrije.u ovoj zemlji se sve radi naopako kao stara kuca koja samo sto nije pala zrela je za menjanje iz temelja a oni je krece a mi kazemo vidi sto je lepo.

Dzoni

pre 11 godina

Narode ne pali se..NIN je vec par godina stranacki list jedne stranke koja sad ima 90% medija u srbiji..to nije onaj stari NIN koji su svi voleli nazalost.

Danilos

pre 11 godina

Tacno sam znao! Čim je gitarista rekao da ima para do kraja avgusta, a to im je dobar izgovor, ili će prodati Telekom ili EPS! Nećete vi još dugo...

D.POPOVIC

pre 11 godina

Umesto Telekoma bolje neka prodaju PTT. Imaju do zla Boga nepouzdan i spor internet, katastrofalno losu kablovsku televiziju, nestrucne, nesposobne a vulgarne zaposlene, primenjuju odavno zastarelu tehnologiju, najvise cene. Ako ne mozete ih prodate, bar im zabranite rad, najuriste zaposlene i tako obradujte hiljade korisnika.

Khan alias Tiger

pre 11 godina

Poturanje priče kako nešto moramo. Ne moramo ništa.
Telekom u ovakvom stanju zarađuje i puni budžet.
A tek kada bi ga racionalizovali?

Ali bagra koja se prodala multinacionalnim crvenoštitnim hohštaplerima hoće da nas ubedi kako moramo ovo uraditi.
Koljemo vola zarad nekoliko kila mesa.
I šta onda kada to proteramo kroz auspuh i **icu?

Ko god prodaje energetske, komunikacione, prehrambene kapacitete za mene je izdajnik.
Šta na kraju ostaje: obradiva zemlja i izvori pitke vode?

ScarFace

pre 11 godina

Moje skromno misljenje. Kada je u pitanju prodaja ovako velike firme, ciji smo "vlasnici" i mi gradjani, treba raspisati "referendum". Ne dozvoliti odluke par ljudi na vlasti sta ce i kako ce se prodati. Dobri smo im samo kad treba da ih izaberemo, a posle se nista ne pitamo. Mislim da Telekom ne treba prodavati, iako su firma koja nas sto se interneta i telekomunikacija uopste drze u srednjem veku. Formirati nezavisnu komisiju (ako je to ikako moguce kod nas), koja ce utvrditi ko sta i kako radi u toj firmi, podeliti otkaze i krivicne prijave, i zaposliti STRUCNE i MLADE ljude koji ionako nemaju posla posle zavrsenih nasih najjacih fakulteta. Npr, ovde u Kraljevu je jedan od sefova tehnike covek koji je zavrsio visu poslovnu a moj drugar, inzenjer telekomunikacija je nedovoljno kvalifikovan. Svi znate kako se u telekomu radi, kao sto je jedan od bivsih zaposlenih ovde u komentarima i napisao. Pitanje je dokle cemo da cutimo oko svega sto desava oko nas a ne samo oko telekoma. Telekom ima ogromne prihode a jako malo ulaze u unapredjivanje svoje infrastrukture. Pa bre, vec 50 godina ne mogu da uvedu prostu stvar: zasto ja ne mogu da prekinem vezu na fiksnom kad me neko zove, nego idi do onog ko te zvao da "spusti slusalicu" ili se deri ko magarac u istu u nadi da ce te cuti????

Vlada

pre 11 godina

Zlatnu koku koja nosi zlatna jaja prodajete??? Jel zato sto ne znate da je hranite ili ne mozete da se dogovorite kako da prodate ta jaja da svima bude dobro?
Jadni mi sa vama svima bez obzira iz koje ste partije.

Jorgovan Tabakerić

pre 11 godina

Pa gospođo guverner NBS Tabaković Jorgovanko, šta je sad ovo???
Vi kao radnik Telekoma, besomučni borac protiv prodaje kakvo gledište imate na sve ovo. Ili ste sada u drugom resoru pa ne želite da se mešate u politiku Vlade (Dinkića, Dačića i Vučića).
A šta bi sa onim KRIVIČNIM prijavama protiv prodaje Telekoma. A da, sigurno su i one završile u nekoj fioci našeg reformisanog sudstva.
Oni iz DS-a su hteli 50% da prodaju Telekom, a ovi sada hoće svih 100%.
NAROD NIJE GLUP, ALI KO PITA NAROD. BAŠ LEPIH PRVIH 100 DANA NOVE VLADE. ŠTA ĆEMO DALJE, U EVROPU, RUSIJU ILI TURSKU??? Ej ljudi za 500 godina pod Turcima, raja je imala samo 10% poreza (osim danka u krvi-uzimanje muške dece za janjičare). Pa što smo se onda oslobađali, da nas ovi naši ogule do kože i možda i na kolac nabijaju.
E SRBIJO, SRBIJO, VOSTANI SERBIJE DAVNO SI ZASPALA...

Ustani

pre 11 godina

Ne igrajte se sa prodajom Telekoma! Nije vam to babo ostavio u amanet. Državna imovina nije vaša privatna imovina. Izaćiće narod na ulice, kad-tad!!!

krezuba raja

pre 11 godina

Znaci Dinkic ponovi vodi drzavu?! Alo SNS-u sta bi sa onim obecanjima, nista necemo prodavati!!! Sram vas bilo!!!! Jorgovanka pa sta cutis sad?!

Građanin

pre 11 godina

Kakvi su to ekonomisti koji imaju ovakve ideje!? Telekom je firma koja ima izrazito negativni devizni bilans, naročito posle razaranja satelitske stanice u Ivanjici 1999-te godine. Oko 20% Telekoma je u grčkom vlasništvu i mi dajemo Grcima na ime vlasništva oko 200 miliona Evra kvartalno. Znamo da strano vlasništvo nije donelo ikakvog unapređenja, a ADSL je pušten tek pošto je država povratila većinsko vlasništvo. Zbog toga će prodaja Telekoma oboriti dinar jer će novi vlasnik dobit ostvarenu u Dinarima legitmno menjati u devize i iznositi iz zemlje. Zbog izrazito loše poslovne politike koja se bazira na naplati neostvarenih usluga kroz pretplatu i podeli Srbijice na 4 zone i naplati uspostave veze (jedino se to kod nas radi u Evropi), Telekom je izgubio preko 23% fiksnih priključaka. Ta lakoća pljačkanja sopstvenih građana započetih za vreme Miloševića prvo od strane paradržavnih firmi (npr. Mobtel i telefoni od 10000 DEM), pa onda od strane raznih komunalnih firmi jednostavno je slomilo ekonomiju jer građanima ne preostaje novca za išta drugo osim za hranjenje komunalnih firmi koje čak imaju i pravo da naplaćuju kamatu na kamatu i da onda preprodaju dugove, oduzimaju imovinu i sl. po čemu smo isto jedinstveni u Evropi!
Jasno je da je država prenela deo poreza sa poreskih organa na neke svoje firme, ali to onda znači da je privatizacija tih firmi isto što i privatizacija poreske službe, i poslednji kome je to palo napamet je završio na giljotini u francuskoj revoluciji.

dobri su

pre 11 godina

Mladjo, jel te 2,5 milijarde sa sve Telekomom Kosova i parama koje hoce ona "americka k...." sto bi Seselj rekao da kupi.I to je nase, rece Dacic da Srbija nece da prizna Kosovo ni implicitno ni eksplicitno.

aaa

pre 11 godina

Ja sve mislim da ce vlada da proda telekom karicu cak mozda ga ne proda mozda mu ga vrati za dz jer su mu za dz uzeli mobtel i da mu tomce vrati njegovu telefoniju

MERZ

pre 11 godina

Ako neko uspe, argumentovano i ekonomski, da mi objasni zasto treba da prodamo kompaniju koja godisnje zaradjuje (čist profit!) preko 300 miliona € onda neka se i proda. Od tih 300 oko 98 miliona odlazi na uzete kredite i ostale obaveze tako da Telekomu EBITA iznosi oko 200 miliona € svake godine! Te pare se trose na nase dobavljace, izvodjace, konsultante... Da ne pricamo o broju zaposlenih koji svakog meseca dobijaju redovnu i pristojnu (za danasnje uslove) platu. Broj zaposlenih mozda i treba smanjiti ali to nikako ne moze biti argument za prodaju ovakve kompanije. I cela poenta je da telekomove pare velikim delom ostaju u Srbiji raspolozive za dalju oplodnju i uvecanje (sto je i cilj poslovanja).
Neko je spomenuo referendum o prodaji nase najuspesnije kompanije... Pa ako ja kako gradjanin ove zemlje posedujem makar i jednu (ili koliko mi je vec Dinkic ''dao'') akciju onda ja kao manjinski akcionar zahtevam da se moje misljene u kompaniji u kojoj imam ucesce (pravno gledano) cuje i uzme u razmatranje!
A o tome da li je neko i dalje dvojnik ili nema uslova za internet...samo pogledajte statistike za Evropu i videcete da Srbija spada u sam vrh po broju prikljucaka po domacinstvu. Internet jeste spor ali sve je to lako za ispraviti.
Uvek ima svetlih i onih manje svetlih primera ali budimo ipak reali i sacuvajmo ono sto vredi.

Pan

pre 11 godina

Ne, prodaja nikako, ne odmah. Prvo sveobuhvatna reorganizacija i racionalizacija kadrova. Ne treba navoditi razloge, jer Telekom se mora vratiti stručnim ljudima koji su ga godinama vodili. Smanjiti broj zaposlenih na 5.000, i ostaju da rade samo oni iz struke telekomunikacija i informatike(90%). Za direktora dovesti stranca po konkursu (obavezno!) i videćete za godinu dana da Telekom ne treba prodati. p.s. naravno, uslov je da vlast hitno raspusti ovakav RATEL i da dovede ljude (po konkursu, mogu domaći) koji će prvo voditi brigu o korisnicima, a među njima je i država i da im prioritet ne budu provajderi, kao što je sada. Regulativa ne služi samo odnosu između provajdera, kao što je sada dominantno u radu RATEL-a, i uništavanju najvećeg provajdera kroz regulativu.

mister_nO

pre 11 godina

Ovi se ugledali na dodika cim je dosao na vlast prodao,telekom.rafineriju modricu,tvornicu duvana b.luka itd.dok je para bilo na sve strane se hvalio, sad prst u uho para vise nema jer se nema sta prodati narod neka gladuje tako ce i u srbiji biti..

taso

pre 11 godina

iste stvari su se dogadjale u makedoniji pre nekoliko godina. s tim sto su oni vrlo brzo prodali sve sto imaju. otisli su i elektrodistribucija i njihova mobilna telefonija i ptt i mnogo mnogo jos drzavnih firmi. pa je bio onaj incident kad su u narodnoj skupstini novi vlasnici elektrodistribucije iskljucili struju zbog nikada placenog racuna.. i videli ste skoro na ovom sajtu tekst o njihovoj katastrofalnoj danasnjoj ekonomskoj situaciji.
sve ce to i nas da zadesi, samo mi dajemo malo veci otpor. ali ne sumnjam da ce da odu i telekom i ptt i eps, samo je pitanje vremena. ako se nesto ne preduzme pre toga, mada sumnjam, u ovoj zemlji nista dobro ne ocekujem.

Munja

pre 11 godina

Tako je i Dodik u RS sve rasprodao i sad se busa u prsa junacka kako ima sve a nema ništa. Srbija bi trebala od
Dodikovih grešaka da uci. Šta ćemo sutra ili za par godina prodati, kožu možda?

Bojan

pre 11 godina

Ok. I u sta planiraju da uloze taj novac? U penzije i plate? U tom slucaju ne moze.

Telekom ima smisla prodati samo:
- ako su nasli bolji nacin da uloze i oplode tih ocekivanih 2,5 milijardi evra
- ako imaju ideje o dugorocnim strateskim investicijama koje ce dati vecu korist nego drzanje novca u telekomu

U drugim slucajevima prodaja telekoma koji posluje u tri drzave i ostvaruje solidan profit nema smisla. Telekom su gradile generacije ljudi i podjednako pripada i buducim generacijama. Sta treba da ostavimo buducim generacijama? Rasprodatu drzavu i firme, protracene resurse, zaparlozenu zemlju?

nebo

pre 11 godina

Gospodin Dinkic je najvece zlo u Srbiji prodao je i unistio sve sto je mogao i stigao secate se banaka setite se novca sa Kipra prodac, se i Telekom naravno uz bogatu proviziju kao i Mobtel sto ispituje pravosudje Austrijd

FTTH

pre 11 godina

@NikolaTK

E a sada sve to što si napiso, pod država napiši privatna firma i na istom ti dođe, samo još i gore u to ne treba da sumnjaš inače zašto bi neko tek tako bacijo recimo miljardu eur, pa onda jedno 100 godina čeko na povračaj investicije!?

Bolje državni monopol nego privatni. Konkurencije na tom području nema i još dugo je neče biti, prema tome, ne tražite privatni monopol, jer prva stvar šta če biti usluga ista ili slabija ali zato skuplja.

Ja sam prvi za prodaju, kad bi konkurencija bila na nivoju mobilne, Telenor se ne trudi što nema pametnija posla, nego što je primoran, jel ima još druga dva opertera sa svojom infrastrukturom, nije kako kod fiksne usluge.

Dokle god ne bude konkurencije u infrastrukturi kao kod mobilne,nije za prodati ili samo pod usluvom, da se infrastruktura odvoji jel to nije mala stvar i nikde u svetu ne postoji,da privatna kompanija druge države kontroliše vitalnu i primarnu infrastrukturu za telekomunikacije. Na žalost je to jedina koja u Srbiji postoji, ostalo ne vredi trenutno ni spominjati.

Prodaja može ali bez infrastrukture,onda možda doživimo još neku pametnu konkurenciju u Srbiji, ako joj se ponudi na zakup.

Lp.

boca

pre 11 godina

A zasto ne postavite strucne kadrove na rukovodece pozicije i napravite uspesnu multinacionalnu kompaniju (Srbija, Bosna, CG,..). Najlakse je prodati. To u familiji rade najslabije generacije, prodaju zemlju, kucu, lokale,.... a uspesne sacuvaj i uvecaju.
Videcemo koji su ovi, do sada su svi bili bruka familije.

Radoje

pre 11 godina

Nije vam vojvoda Šešelj poručio da prodajete porodično srebro, koje niste vi zaradili, već da prodate Titove knjige i da vratite dug Srbije.

@SALE

pre 11 godina

Svi komentatori ocigledno nisu dobro procitali tekst. Sad ce da se prodaje 100% Telekom, a zna se šta ide uz to, za 2.400(dve milijarde cesto hiljada) a prethodna vlast je ponudila na tenderu 51% vlasništva za 1.400(jenu milijardu i cetrsohilhada), i pri tome dobijala taj iznos kroz direkno placanje cca milijardu i cetrsohiljada za dokapitalizaciju firme. Molim Saleta i slicne da vide šta je više. Prethodna ponuda ili sadašnja. A tamo gde je Dinkic uvek je samo prodaja a onda zatvaranje od Agencije za privatizaciju. A plus subvencije. I ne znam šta ce tu biti dobro za Srbiju kad se proda 100% jedne profitabilne kompanije.
A ja kao građanin zahtevam od ove Vlade da prodaja ide na tender, a ne kao sa NISom.

Seele

pre 11 godina

Činjenica je da sada nisu povoljni uslovi za prodaju Telekoma. Slažem se da treba sačekati neko vreme i postaviti neki minimum ispod kojeg se neće ići. Iako smo u teškoj situaciji, ne smemo rasprodati i ovo malo što nam je ostalo. Takva praksa nas je i dovela do sadašnje teške situacije.

Aleksandar

pre 11 godina

Nece ova s koca i konopca Vlada izgurati do 2013-te...

Inace, znajuci efikasnost svake drzavne uprave, a pogotovo nase - najbolje bi i bilo da se proda nekome ko nece isterivati socijalnu politiku kroz isti. Problem je sto i da ga prodaju, novac ce spiskati kroz debelo crevo i na svoje skrivene provizije, a mi od toga nista necemo videti. Srbiji treba prinudna uprava!

socijal birokratija

pre 11 godina

"Tada je procenjena vrednost bila 2,4 milijarde evra, a država je za 51 odsto tražila 1, 4 milijarde."
Nije ni cudo sto nam ovako ide, pa ovi ne znaju ni matematiku iz I i II osnovne...51% od 2.4 je 1.4...Kukuuu

maxim IV divizija

pre 11 godina

P koliko mi vidimo da oni nisu kao sto je tobila predhodna vlada da prodaju telekom budazasto ali verujemo da nece prodavati ono sto donosi korist zemlji.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Ja sam iznenadjen da je telekom Srbije i dalje u vlasništvu države! Hrvatska je odmah prodala svoj! To je vjerovatno najprofitabilnija kompanija u državi uz tvornicu duhana! Ne budite ludi, 2,5 milijarde € pa sta je to? Hrvatski telekom ima profita cirka oko 250-300 milijuna € godišnje znaci nije nerealno da vas ima duplo, nek ima 500 milijuna. To je profit neto zarada dakle. U 5 godina im se isplati ulaganje. To bi sam lud čovjek prodao! Lud ili kupljen!

Patriota

pre 11 godina

Sadasnja vlast dok su bili u opoziciji je cak pretila da ce podnjeti krivicne prijave ako se pristupi prodaji Telekoma. Ni godinu dana kasnije oni planiraju da to ucine. Sad se postavlja pitanje, noze i narod verovati tim hostaplerima, imaju li ti ljudi obraz i da li znaju sta su govorili pred kratko vreme. Dosta je samo spomenuti Dinkica, Nikolica, Dacica i Vucica i da se narodu smrkne.

strina

pre 11 godina

Dinkic i dalje radi samo ono u sta se jedino razume, prodaja tudje imovine zarad licne koristi. On nas nece ostaviti na miru dok ne proda i zadnji ekser koji nesto vredi.

zoran

pre 11 godina

ma ljudi to je samo prica,nece oni nikada da prodaju TELEKOM. Zamajavaju narod,njima terba TELEKOM da ,,kraduckaju,,malo i da pune budjet iz njega i tako odrzavaju socijalni mir[jos koji mesec] a posle ce sve da svale na predhodne vlade ,kao da su oni tj. ovi sadsnji pali s marsa.

tri musketara

pre 11 godina

STOP, STOP, STOP.
Ovo je nekada bio jedan od najviše upotrebljavanih slogova u telegrafiji.
Gospođo Jorgovanka Tabaković, lično sam gledao prenos skupštine Srbije, pre jedno 4 meseca kada ste unezverenom deda Mrazu Cvetkoviću, saopštili da je pravni tim SNS-a na čelu sa VUčić Aleksandrom i Nikolić Tomislavom, podneo KRIVIČNE prijave protiv premijera Mirka Cetkovića, i cele tada izabrane radne grupe za prodaju Telekoma, (Nikezić, Đoković idr..).
Pošto Vama miruje radni staž u Telekomu, a protiv čije prodaje ste se svim snagama i silama borili na raznim mitinzima i kroz institucije sistema, recite ko treba sada da podnese KRIVIČNU prijavu protiv ljudi koji nameravaju da prodaju Telekom (Dinkić-alfa i omega, Dačić-protagonista nekih ideja prošlog režima, Vučić-sve mi je ređe jasan), da li je to možda pravni tim DSS-a, i uvažena profesorka i bifša ministarka teklekomunikacija dr. Aleksandra Smilković ili možda običan narod na ulici.
PAZITE DOBRO ŠTA RADITE. OVAJ NAROD VIŠE NEMA RAZUMEVANJA ZA RAZNE PRODAJE I EKSPERIMENTE LJUDI KOJI SU NA VLASTI, BEZ OBZIRA KOJOJ STRANCI PRIPADAJU. PA KADA ĆETE JEDNOM KUPITI NEŠTO ILI IZGRADITI NEŠTO NOVO, A NE SAMO DA PRODAJETE.

NO PASARAN!

Vlad

pre 11 godina

Pa normalno, ne daj bože da zadržimo jedinu kompaniju koja redovno donosi prihode. Prodaj to odmah! I EPS da se proda! I narod! Mada, narodu bi verovatno i bilo bolje da ih kupi neki Austrijanac, Nemac, tako neko...

ciccone2205

pre 11 godina

A da republicki budzet probamo polako puniti tako sto pocnemo RADITI, a ne prodavati samo drustvenu imovinu, jer nemaonoga sto ne moze da se potrosiiiiiiiiii SRAMOTAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

bole

pre 11 godina

dakle ako se vi "nagodite" i "ugradite" za cenu onda sa tim akcijama Telekoma (koje smo navodno dobili, ali nikako nemozemo da uzmemo vlasnicki list - vazi i za sve ostale "besplatne" akcije)mozemo da obrisemo d.... U svakom slucaju meni Mladjan Dinkic jos uvek duguje 1000 evra - a dug nije dobar drug...

ekonomista

pre 11 godina

Pa zar nisu kritikovali prethodnu vlast, i drali se na sav glas, kada je,ona htela da proda Telekom i popuni rupe u budzetu, a sada rade to isto. I da pitam. A sta je bilo sa izbornom kradjom izmedju dva kruga predsednickih izbora? Gde su krivci?

Србин

pre 11 godina

Сви сте бре исти. Причате једно док сте у опозицији а кад дођете до власти радите друго.

Pele

pre 11 godina

A šta će im tričave dve i po milijarde evra kada su Vučić i Nikolić preuzimanjem vlasti ispunili uslov za 100 milijardi evra ulaganja?

jerry

pre 11 godina

sta bi sa mogucnoscu trgovanja sa besplatnim akcija telekoma. Toliko su pricali o tome u kampanji i sad opet mesecima nista. Stvarno smo stado ovaca.

Sasa

pre 11 godina

Зар Даћић и Вучић нису били ти који су урлали на сва врата како нам лопови распродају имовину? А шта рећи кад је у питању добро стојеће јавно предузеће?! На крају продаја и није проблем јер се она и треба вршити кад је предузеће највредније али шта намеравају са тим новцем? Да одржавају социјални мир и купују гласове разних слојева друштва 1'2 годибне док се паре не потроше!

Petar

pre 11 godina

Gospoda pomenuta u tekstu u predizbornoj kampanji obećaše da nema prodaje nacionalnog blaga...nije im dugo trebalo da se predomisle.

ovi su cudo

pre 11 godina

A Mladaja , ko Mladja, ima da kaze da je bilo 2,5 milijarde iako bude i trecina toga.Nisu mogli prosle godine da uzmu ni jednu a sad ce on da nadje kupca za tri puta vise para.Doduse vratili mu ovi sto nisu znali nista da rade pre njega, deo od Grka, pa ce on da se diči kako je uspesan u prodaji.
Kao sto je mesec dana lagao kako nema novca za penzije osim za avgust, ovi opet pre njega su ga demantovali, a onda nasao covek drvo na kome rastu pare i resio problem preko noci.

Marko

pre 11 godina

A kako to da vam je sad, draga gospodo iz SNS-a, prihvatljivo da prodate Telekom?!
Prethodnu vlast ste razapinjali na krst zbog toga a šta ćemo sad?!

Vlada

pre 11 godina

Uffff! Što volim ove vesti kao godišnji horoskop.
Polako bre, daj da dođe prvo 2013, da vidimo da'l će biti Vlade u 2013.oj. Eeeej Srbija je ovo,

mutimir

pre 11 godina

Možda vlada nije o tome pričala, ali zato ti jesi Milorade i to javno si dao izjavu da ćeš - ćete.prodati telekom i još se zadužiti kako bi "izašli iz krize". I to je bilo unazad mesec dana.
Samo ti je kratko pamćenje, a vidimo i po plodovima koje ubiramo da ti i vodjenje ekonomije nije baš jača strana.
Prodati koku nosilju, i to zlatnih jaja, je čist ekonomski promašaj.

majka Rusija

pre 11 godina

Ko ce tebe da pita? Mislis da si neki faktor? O svemu odlucuje tandem Nikolic-Vucic, cak se ni Dacic ne pita! Bicemo preko "medija" obavesteni, jer se pred ovim narodom "nece nista kriti, sve ce se javno govoriti". "Telekom" ce biti prodat Rusima,jer su "strateski partner i najveci prijtelj"Srbije!