Četvrtak, 16.08.2012.

13:40

Dačić protiv Dodikove inicijative

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je nepotrebna inicijativa predsednika RS Milorada Dodika o definisanju srpskog nacionalnog interesa.

Izvor: Beta

Daèiæ protiv Dodikove inicijative IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Krvava pobeda - ja nisam ponosan

pre 11 godina

""""ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku. "" ""
--------------
'Caka' je sto Ameri koje si pomenuo ne ratuju protiv svojih sugadjana i ta 'najveca pobeda koju pominjes je da se 4 najjaca vojno-politicka rukovodioca sudi ili su vec osudjeni kao ratni zlocinci.
[Plavsic priznala da je ratni zlocinac, Krajisnik osudjen kao ratni zlocinac i presuda pravosnazna, Karadzicu i Mladicu se sudi za ratne zlicine'
Krvava 'pobeda' - Iako Srbij, ja nisam ponosan

goranko

pre 11 godina

""ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku. ""
!!!!!
Problem je sto Dodik govori iskljucivo u ime JEDNOG NARODA - Srba a Hrvati, bosnjaci, jevreji.., i ostali koji zive u Rs za njega KAO DA ne postoje i ne nikada ih ne pominje.
A Amerikanci sve govore i rade i u ime Americkih crnaca, belaca, kosookih,.. - znaci ne traze krstenicu kao Dodik.
Da je Dodk recimo otisao u Srebrenic, poklonio se zrtvama i verovao bi mu. Ali ovako on je cisti cistaci nacionalista i opstaje na racun sirenja straha medju Srbima, Hrvatima, bosnjacima,..

Istoricar

pre 11 godina

A zasto bi se Dodik odrekao svoje proverene retorike koja mu donosi glasove Bosanskih Srba taman da se RS ekonomski potpuno iscrpi; njegova vlast (a bez vlasti u RS on postaje niko) ne zavisi od Bosnjaka nego od bosanskih Srba a zna se sta kod bosanskih Srba prolazi u situaciji u kojoj je RS - svi se boje da ce doci neko ko bi kao "pustiti Srbe niz vodu" kako oni kazu a to je nista vise nego preuzeti odgovornost za ucinjeno 1991-95 a nikakav nestanak. Iscrpio je sve u prilicnoj meri hladno ignorisan i pored svih provokacija i uvreda nije poznjeo vece i radikalnije odgovore sa druge strane sto je zelio, i stvorio je novu temu za provokacije i zetvu srpskih glasova(problem koga nema) to je sve. Usput skrece paznju sa stvarnih problema.

Nikolioc sve pamti

pre 11 godina

Znamo da je Dodik zna predizbornom skupu u Novom Sadu za` Nikolca reka da je 'politicki abortus' i 'politicki idiot'.
A ovom svojom izjavom, o nepodrzavanju Dodika, Dacic se svrstava uz predsednika svoje drzave Nikolica, a ne Dodika koji izgleda da pokusava da postane vodja svigh Srba

Uozbiljite se

pre 11 godina

ne verujem Dacicu, pljeskao mu je u Beogradu kada je Dodik rekao nas cilj je nezavisna RS. Sada kada je premijer mora reci nesto tipa "ne radi se to tako Dodiki, nego jedno pricas (postujemo dejton balabala) a drugo radis...

Mile strateg

pre 11 godina

Svi prave nekakve 'inicijative', 'srategije', 'planove', bore se za 'komsenzus medju Srbima svi 'cumuraju' o Srpstvu,..A NIGDE STRATEGIJHE/PLANA KAKO POVECTI BROJ SRBA jer svake godine je 30.000 Srba manje i za 100 gopdina ce nas biti 3 miliona manje nego danas

Ugljesa

pre 11 godina

ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku.
(Republic of Srpska forever)

Da se nisi malo zaneo i nesto ovde pobrkao, Amerikanci ne brane Engleske, Francuske, Teksaske Meksikanske, pravoslavne, katolicke, mormonske bele ili crne ili ne znam koje interese nego Americke (sto je sve gore navedeno) kao sto ni Dodik ne prica o Bosanskim interesima nego srpskim koji su samo jedan narod i u RS i u BiH?

RadaSarajka

pre 11 godina

Crkva i Cirilica nisu znacajno ugrozeni i pored nekih incidenata a nasa buducnost jeste ako nastavimo istu politiku.
(Yugoslav)

problem je sto crkva i cirilica nikada nisu ni bili ugrozeni cak ni za vreme Tita samo je SPC bila odvojena od drzave i politike. Problem je sto se iza ovih pitanja i institucija uvek krije i izrodi srpski agresivni ekspansionisticki i netolerantni nacionalizam pa onda dodju na udar.

Yugoslav

pre 11 godina

ne bi bio u stanjeu bolje reci:

"Kod Dodika je sve politikantski blef u službi obmane vlastitih, siromaštvom i glađu pritisnutih podanika. Pa i priča o regionalnom povezivanju 'jednog naroda', usput govoreći, ionako, i odvajkada, sasvim kontinuirano i bez smetnji, teče svojim neformalnim putevima, pa mu pozivanje na neko posebno povezivanje dođe samo kao dnevnopolitička igra jednog karijeristički debelo isprofanisanog lidera frustriranog osjećanjem realnog predizbornog silaska s političke scene"

Goran

pre 11 godina

tebe Dacicu, srpsko nacionalno pitanje i interesi ne zanimaju... neke stvari treba sada preseci a ti to neces jer ces ugroziti svoju poziciju..
nisi spreman da se odredis prema srpskom nacionalnom interesu i pitanju vec jedino premaa svome dzepu i poziciji..
e, tako neces moci... gresis ako mislis da si nezamenljiv.. kalkulises kako to samo tebi odgovara, a to sto srpski narod i dalje tone u beznadje, tebe apsolutno ne interesuje.
Nikolic je grdnu gresku napravio sto je sa tobom usao u koaliciju.. ipak si ti samo jedan mali kalkulant i politikant sa juzne pruge.

Republic of Srpska forever

pre 11 godina

Ne zamjeram Dacicu nista, mozda je stvarno covjek mislio da se podrazumjeva braniti srpski nacionalni interes. Doduse I Dodik je u pravu, taj interes treba u ovom trenutku definisati. Nece ga sam on definisati, vec siri krug srpskog intelektualnog potencijala. Sa svih krajeva ovog svijeta. Tacno je da cirilica nije ugrozena, kao ni SPC, ali samo u RS. U FBIH srba nema, pa nema ni potrebe za cirilicom. SPC ugrozavaju u CG, kao I srbe koje tamo zive. Samo srbi ne mogu MIRNO ni da pomenu svoj nacionalni interes, ali zato albanci "orgijaju" po Balkanu, placaju lobiste po bjelom svijetu, muslimani imaju zastitnika u Turskoj I Saudi Arabiji, ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku.

Nemanja

pre 11 godina

potpuno podrzavam dodikovu inicijativu, samo mislim da za to treba raditi odvojeno od drzavnih institucija i drzavnih zvanicnika. na primer kao neka ne-vladina organizacija ili tako nesto...

ipak je srbija drzava svih njenih gradjana...
(tirion)

Problem je u tome sto je Dodik umesto da se bavi pitanjima koje su mu prvenstvena nadleznost uzeo na sebe ulogu resavanja "svesrpskog nacionalnog pitanja" umesto da se bavi ozbiljnim drzavnickim pitanjima. Time skrece paznju i zenje glasove napaljenog dela glasaca od kojih bi mnogi opet potegli silu i kojih je nazalost mnogo.

BivsiYU86

pre 11 godina

Dok god živimo od danas do sutra, i dok god nemamo neki 10-godišnji, 20-godišnji, 100-godišnji cilj ka kojem treba da stremimo, uvek će nam biti loše.
Uvek ćemo tumarati po istoriji, siromašni i bedni. (redovni)

Ko kaze da nemamo, imamo 700-godisnji - ali unazad, kao u vremeplovu bez pilota. I planovi su nam kao u srednjem veku po kome tumaramo umesto da izlazimo iz njega. Plan znaci gledati unapred a ne unazad kako svi nasi patriJotski "vizionari" rade a i videdti stvari realno i posteno a ne mitoloski i agresivno. E zato mi bauljamo i ili se vrtimo se na istoj ploci koja preskace dok zemlje koje se razvijaju prave nacionalne a ne plemenske planove sto je razlika. Kako to Srbi mogu da pravi planove samo za sebe bez ikakvog obzira na druge u okolini a i sve njene gradjane. Nije li to put u razvod i to opet nimalo prijateljski?

car

pre 11 godina

Srpsko pitanje je veoma vazno i svetsko pitanje,i ono se mora da se resi tako sto bi svi srbi ziveli u jednoj srpskoj drzavi,i granice te drzave bi bile:
na severu Beograd,na jugu Nis,na zapadu Uzice i na istoku Zajecar.To bi resilo sve probleme na Balkanu i "zainteresovane strane" bi trebalo da pocnu radove na tome.

bezimena

pre 11 godina

"Čemu služi državno rukovodostvo nego da štiti srpski državni i nacionalni interes. Valjda je obaveza svih na državnim funkcijama da štite državni i nacionalni interes i što se mene tiče ta inicijativa nije bila potrebna", rekao je Dačić

Naravno da je tako.

Dodik neka se izvoli okrenuti SVOJOJ DRŽAVI BIH za sva pitanja vezana za interes srpskog entiteta, i neka ne gura nos u politiku Srbije!

Sakupljanje "braće" Srba je 90-tih izazvalo gradjanske ratove, Dodik podmuklo pokušava da to obnovi!

p.s. T. master Nikolić nastavlja da KRŠI USTAV! Posao Vlade je da kreira politiku a njegova da je SPROVODI, NE OBRNUTO!

tirion

pre 11 godina

potpuno podrzavam dodikovu inicijativu, samo mislim da za to treba raditi odvojeno od drzavnih institucija i drzavnih zvanicnika. na primer kao neka ne-vladina organizacija ili tako nesto...

ipak je srbija drzava svih njenih gradjana...

Yugoslav

pre 11 godina

Dacic prerasta u pravog odgovornog politicara. tako je dacicu ne dozvoli da nas ponovo uvuku vreme je da se grade odnosi sa drzavama koje ce nas podrzavati a to je moguce ako neamju razloga zazirati od nas. I sve to bez zapostavljanja srpskih interesa ali taj interes nikako nije rusenje BIH i nezdrava "homogenizacija" na pogresnim pitanjima. Crkva i Cirilica nisu znacajno ugrozeni i pored nekih incidenata a nasa buducnost jeste ako nastavimo istu politiku.

Бранислав

pre 11 godina

Г-дин Додик је пример како се води права национална политика у корист Српског народа а сви ми из "матице" Србије од њега можемо само да учимо...дакле Г-дине Дачићу прихватите сугестију Г-дина Додика на добробит Српског народа са обе стране Дрине...

Rade iz Bosne

pre 11 godina

"Mi smo se dogovorili da iza 20. septembra u Banjaluci održimo Savet za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama, na čijem će dnevnom
redu biti i ova tema", rekao je juče Dodik.

Dačić očigledno nije obavješten da se u Bosni i Hercegovini 07. oktobra održavaju lokalni izbori. Stoga mu trebaju kojekavi sastanci i "strategije". Glad kuca na vrata, te bi on da nam sada popune frižidere srpstvom.

NekiBG

pre 11 godina

Nikada nisam mislio da cu to reci; Dacic postaje odgovaran politicar. Mislim da je shvatio da je odneo vrag salu i da se valja uozbiljiti. Inace cela Dodikova prica je obicna prodaja magle. U bosni i nigde nije veliki problem ni SPc ni cirilica u Bosni je problem plemensko vladanje koje onemogucuje da normalni, strucni i posteni IKADA dodju na vlast i zastupaju ineterse gradjana a ne plemena. Dok Dodik nije dozivio "prosvetljenje", mnogi Bosnjaci bi glasali za njega jer je nesto obecava, znam pouzdano jer imam prijatelje Bosnjake koji su mu se u pocetku verovali da je ustanju da nesto promeni. isto verujem da je i obrnuto, I svaki normalan Srbin i Hrvat trebaju lidere koji ce pretvoriti zemlju sa entitetima kantonima ili ne u funkcionalnu i uspesnu drzavu. Zar nije Milanovic izabran samo zato sto je ubedio glasace da ce zastupati ineterese SVIH gradjana. Takvih u BiH nema jer je pitanje ko bi od ovih "plemenskih" dobio vecinu glasova bilo gde na osnovu normalnog "neplemenskog" programa. nacionalnim pitanjima vere i religije i njene navodne ugrozenosti treba da se bave drugi i to u okviru sistema. To je jedini model za sve drzave na ovim prostorima i put pomirenja. Time bi nestali ovi sto bi da piju Drinu i dele Srbe na prave i neprave jer pisu latinicu.

Citalac

pre 11 godina

Kakav je ovo demagog.To je I naucio na fakultetu.Zato I jeste bio student generacije.Neverovatno skolski zamenjuje teze u odgovoru na pitanje. Dodik je rekao da treba DEFINISATI nacionalni interes.A Dacic kaze nema potrebe jer on kao drzavni cinovnik brani nacionalni interes.
Pa utome I jeste stvar.Politicari pa I Dacic brane Ono sto oni misle I smatraju da je nacionalni interes.A sta je to niko ne zna.Nacionalni interesi se moraju kroz veoma siroku debatu svih odgovornih institutcija u drustvu , a ne samo pojedinih politicara( primer Jeremica) usaglasiti I definisati.Pa tek Onda tako , zakonski treba da budu obavezno branjeni.Da li je nacionalni interes da nas ima vise ili da imao sto vecu teritoriju.da li je nacionalni interes da budemo bogata I zdravi u maloj zemlji ili da budemo siromasni bolesniku u velikoj teritoriji. Na primer.
E moj Dacicu, tesko Nama a blogo tebii.Lako ti je s ovakvim narodom kao sto smo mi. U savremenoj zapadnojnEvropi ti I svi nasi takvi Politicari ne biste mogli osvojiti ni jedan glas.Suvise su ozbiljni to narodi da biste mogli da se ovako sprdate s njima kao as Nama

Srbin

pre 11 godina

Aman, čemu ti tzv. specijalni odnosi? Kao da Srbin s ove i Srbin s one strane Drine ne razumeju jedan drugoga? Bolje bi bilo imati dobre, kvalitetne odnose sa BiH u celini, to je mnogo zdraviji, pošteniji i ljudskiji odnos od nekih tamo "specijalnih", jer smo vekovima upućeni jedni na druge, bez obzira na veru i naciju.

Milutin

pre 11 godina

Eh, Dodiče, ni ne znaš da je Vlada Srbije dobila domaći zadatak koji glasi: učinit ćeš ovo, ovo,ovo i ovo ako hoćeš kredite. Jedan od zadataka je i Oddodikavanje BiH. Ako nećeš - crkni. Dačić shvatio da je trenutak isključivanja aparata Srbiji jako blizu, pa se odlučio riješiti bolesnog tkiva. Maši rukama, Dodiče, maši rukama... E, j...ga...

Redovni

pre 11 godina

E moj Dačiću...
Jedini interes za nedefinisanje srpskog nacionalnog cilja je lov u mutnom.

Dok god živimo od danas do sutra, i dok god nemamo neki 10-godišnji, 20-godišnji, 100-godišnji cilj ka kojem treba da stremimo, uvek će nam biti loše.
Uvek ćemo tumarati po istoriji, siromašni i bedni.

Bolje slušaj Dodika, čovek je tata za tebe.

Srbin

pre 11 godina

Aman, čemu ti tzv. specijalni odnosi? Kao da Srbin s ove i Srbin s one strane Drine ne razumeju jedan drugoga? Bolje bi bilo imati dobre, kvalitetne odnose sa BiH u celini, to je mnogo zdraviji, pošteniji i ljudskiji odnos od nekih tamo "specijalnih", jer smo vekovima upućeni jedni na druge, bez obzira na veru i naciju.

bezimena

pre 11 godina

"Čemu služi državno rukovodostvo nego da štiti srpski državni i nacionalni interes. Valjda je obaveza svih na državnim funkcijama da štite državni i nacionalni interes i što se mene tiče ta inicijativa nije bila potrebna", rekao je Dačić

Naravno da je tako.

Dodik neka se izvoli okrenuti SVOJOJ DRŽAVI BIH za sva pitanja vezana za interes srpskog entiteta, i neka ne gura nos u politiku Srbije!

Sakupljanje "braće" Srba je 90-tih izazvalo gradjanske ratove, Dodik podmuklo pokušava da to obnovi!

p.s. T. master Nikolić nastavlja da KRŠI USTAV! Posao Vlade je da kreira politiku a njegova da je SPROVODI, NE OBRNUTO!

Rade iz Bosne

pre 11 godina

"Mi smo se dogovorili da iza 20. septembra u Banjaluci održimo Savet za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama, na čijem će dnevnom
redu biti i ova tema", rekao je juče Dodik.

Dačić očigledno nije obavješten da se u Bosni i Hercegovini 07. oktobra održavaju lokalni izbori. Stoga mu trebaju kojekavi sastanci i "strategije". Glad kuca na vrata, te bi on da nam sada popune frižidere srpstvom.

Milutin

pre 11 godina

Eh, Dodiče, ni ne znaš da je Vlada Srbije dobila domaći zadatak koji glasi: učinit ćeš ovo, ovo,ovo i ovo ako hoćeš kredite. Jedan od zadataka je i Oddodikavanje BiH. Ako nećeš - crkni. Dačić shvatio da je trenutak isključivanja aparata Srbiji jako blizu, pa se odlučio riješiti bolesnog tkiva. Maši rukama, Dodiče, maši rukama... E, j...ga...

NekiBG

pre 11 godina

Nikada nisam mislio da cu to reci; Dacic postaje odgovaran politicar. Mislim da je shvatio da je odneo vrag salu i da se valja uozbiljiti. Inace cela Dodikova prica je obicna prodaja magle. U bosni i nigde nije veliki problem ni SPc ni cirilica u Bosni je problem plemensko vladanje koje onemogucuje da normalni, strucni i posteni IKADA dodju na vlast i zastupaju ineterse gradjana a ne plemena. Dok Dodik nije dozivio "prosvetljenje", mnogi Bosnjaci bi glasali za njega jer je nesto obecava, znam pouzdano jer imam prijatelje Bosnjake koji su mu se u pocetku verovali da je ustanju da nesto promeni. isto verujem da je i obrnuto, I svaki normalan Srbin i Hrvat trebaju lidere koji ce pretvoriti zemlju sa entitetima kantonima ili ne u funkcionalnu i uspesnu drzavu. Zar nije Milanovic izabran samo zato sto je ubedio glasace da ce zastupati ineterese SVIH gradjana. Takvih u BiH nema jer je pitanje ko bi od ovih "plemenskih" dobio vecinu glasova bilo gde na osnovu normalnog "neplemenskog" programa. nacionalnim pitanjima vere i religije i njene navodne ugrozenosti treba da se bave drugi i to u okviru sistema. To je jedini model za sve drzave na ovim prostorima i put pomirenja. Time bi nestali ovi sto bi da piju Drinu i dele Srbe na prave i neprave jer pisu latinicu.

Yugoslav

pre 11 godina

Dacic prerasta u pravog odgovornog politicara. tako je dacicu ne dozvoli da nas ponovo uvuku vreme je da se grade odnosi sa drzavama koje ce nas podrzavati a to je moguce ako neamju razloga zazirati od nas. I sve to bez zapostavljanja srpskih interesa ali taj interes nikako nije rusenje BIH i nezdrava "homogenizacija" na pogresnim pitanjima. Crkva i Cirilica nisu znacajno ugrozeni i pored nekih incidenata a nasa buducnost jeste ako nastavimo istu politiku.

car

pre 11 godina

Srpsko pitanje je veoma vazno i svetsko pitanje,i ono se mora da se resi tako sto bi svi srbi ziveli u jednoj srpskoj drzavi,i granice te drzave bi bile:
na severu Beograd,na jugu Nis,na zapadu Uzice i na istoku Zajecar.To bi resilo sve probleme na Balkanu i "zainteresovane strane" bi trebalo da pocnu radove na tome.

Nemanja

pre 11 godina

potpuno podrzavam dodikovu inicijativu, samo mislim da za to treba raditi odvojeno od drzavnih institucija i drzavnih zvanicnika. na primer kao neka ne-vladina organizacija ili tako nesto...

ipak je srbija drzava svih njenih gradjana...
(tirion)

Problem je u tome sto je Dodik umesto da se bavi pitanjima koje su mu prvenstvena nadleznost uzeo na sebe ulogu resavanja "svesrpskog nacionalnog pitanja" umesto da se bavi ozbiljnim drzavnickim pitanjima. Time skrece paznju i zenje glasove napaljenog dela glasaca od kojih bi mnogi opet potegli silu i kojih je nazalost mnogo.

BivsiYU86

pre 11 godina

Dok god živimo od danas do sutra, i dok god nemamo neki 10-godišnji, 20-godišnji, 100-godišnji cilj ka kojem treba da stremimo, uvek će nam biti loše.
Uvek ćemo tumarati po istoriji, siromašni i bedni. (redovni)

Ko kaze da nemamo, imamo 700-godisnji - ali unazad, kao u vremeplovu bez pilota. I planovi su nam kao u srednjem veku po kome tumaramo umesto da izlazimo iz njega. Plan znaci gledati unapred a ne unazad kako svi nasi patriJotski "vizionari" rade a i videdti stvari realno i posteno a ne mitoloski i agresivno. E zato mi bauljamo i ili se vrtimo se na istoj ploci koja preskace dok zemlje koje se razvijaju prave nacionalne a ne plemenske planove sto je razlika. Kako to Srbi mogu da pravi planove samo za sebe bez ikakvog obzira na druge u okolini a i sve njene gradjane. Nije li to put u razvod i to opet nimalo prijateljski?

RadaSarajka

pre 11 godina

Crkva i Cirilica nisu znacajno ugrozeni i pored nekih incidenata a nasa buducnost jeste ako nastavimo istu politiku.
(Yugoslav)

problem je sto crkva i cirilica nikada nisu ni bili ugrozeni cak ni za vreme Tita samo je SPC bila odvojena od drzave i politike. Problem je sto se iza ovih pitanja i institucija uvek krije i izrodi srpski agresivni ekspansionisticki i netolerantni nacionalizam pa onda dodju na udar.

Бранислав

pre 11 godina

Г-дин Додик је пример како се води права национална политика у корист Српског народа а сви ми из "матице" Србије од њега можемо само да учимо...дакле Г-дине Дачићу прихватите сугестију Г-дина Додика на добробит Српског народа са обе стране Дрине...

Yugoslav

pre 11 godina

ne bi bio u stanjeu bolje reci:

"Kod Dodika je sve politikantski blef u službi obmane vlastitih, siromaštvom i glađu pritisnutih podanika. Pa i priča o regionalnom povezivanju 'jednog naroda', usput govoreći, ionako, i odvajkada, sasvim kontinuirano i bez smetnji, teče svojim neformalnim putevima, pa mu pozivanje na neko posebno povezivanje dođe samo kao dnevnopolitička igra jednog karijeristički debelo isprofanisanog lidera frustriranog osjećanjem realnog predizbornog silaska s političke scene"

Citalac

pre 11 godina

Kakav je ovo demagog.To je I naucio na fakultetu.Zato I jeste bio student generacije.Neverovatno skolski zamenjuje teze u odgovoru na pitanje. Dodik je rekao da treba DEFINISATI nacionalni interes.A Dacic kaze nema potrebe jer on kao drzavni cinovnik brani nacionalni interes.
Pa utome I jeste stvar.Politicari pa I Dacic brane Ono sto oni misle I smatraju da je nacionalni interes.A sta je to niko ne zna.Nacionalni interesi se moraju kroz veoma siroku debatu svih odgovornih institutcija u drustvu , a ne samo pojedinih politicara( primer Jeremica) usaglasiti I definisati.Pa tek Onda tako , zakonski treba da budu obavezno branjeni.Da li je nacionalni interes da nas ima vise ili da imao sto vecu teritoriju.da li je nacionalni interes da budemo bogata I zdravi u maloj zemlji ili da budemo siromasni bolesniku u velikoj teritoriji. Na primer.
E moj Dacicu, tesko Nama a blogo tebii.Lako ti je s ovakvim narodom kao sto smo mi. U savremenoj zapadnojnEvropi ti I svi nasi takvi Politicari ne biste mogli osvojiti ni jedan glas.Suvise su ozbiljni to narodi da biste mogli da se ovako sprdate s njima kao as Nama

Ugljesa

pre 11 godina

ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku.
(Republic of Srpska forever)

Da se nisi malo zaneo i nesto ovde pobrkao, Amerikanci ne brane Engleske, Francuske, Teksaske Meksikanske, pravoslavne, katolicke, mormonske bele ili crne ili ne znam koje interese nego Americke (sto je sve gore navedeno) kao sto ni Dodik ne prica o Bosanskim interesima nego srpskim koji su samo jedan narod i u RS i u BiH?

Redovni

pre 11 godina

E moj Dačiću...
Jedini interes za nedefinisanje srpskog nacionalnog cilja je lov u mutnom.

Dok god živimo od danas do sutra, i dok god nemamo neki 10-godišnji, 20-godišnji, 100-godišnji cilj ka kojem treba da stremimo, uvek će nam biti loše.
Uvek ćemo tumarati po istoriji, siromašni i bedni.

Bolje slušaj Dodika, čovek je tata za tebe.

Nikolioc sve pamti

pre 11 godina

Znamo da je Dodik zna predizbornom skupu u Novom Sadu za` Nikolca reka da je 'politicki abortus' i 'politicki idiot'.
A ovom svojom izjavom, o nepodrzavanju Dodika, Dacic se svrstava uz predsednika svoje drzave Nikolica, a ne Dodika koji izgleda da pokusava da postane vodja svigh Srba

tirion

pre 11 godina

potpuno podrzavam dodikovu inicijativu, samo mislim da za to treba raditi odvojeno od drzavnih institucija i drzavnih zvanicnika. na primer kao neka ne-vladina organizacija ili tako nesto...

ipak je srbija drzava svih njenih gradjana...

goranko

pre 11 godina

""ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku. ""
!!!!!
Problem je sto Dodik govori iskljucivo u ime JEDNOG NARODA - Srba a Hrvati, bosnjaci, jevreji.., i ostali koji zive u Rs za njega KAO DA ne postoje i ne nikada ih ne pominje.
A Amerikanci sve govore i rade i u ime Americkih crnaca, belaca, kosookih,.. - znaci ne traze krstenicu kao Dodik.
Da je Dodk recimo otisao u Srebrenic, poklonio se zrtvama i verovao bi mu. Ali ovako on je cisti cistaci nacionalista i opstaje na racun sirenja straha medju Srbima, Hrvatima, bosnjacima,..

Istoricar

pre 11 godina

A zasto bi se Dodik odrekao svoje proverene retorike koja mu donosi glasove Bosanskih Srba taman da se RS ekonomski potpuno iscrpi; njegova vlast (a bez vlasti u RS on postaje niko) ne zavisi od Bosnjaka nego od bosanskih Srba a zna se sta kod bosanskih Srba prolazi u situaciji u kojoj je RS - svi se boje da ce doci neko ko bi kao "pustiti Srbe niz vodu" kako oni kazu a to je nista vise nego preuzeti odgovornost za ucinjeno 1991-95 a nikakav nestanak. Iscrpio je sve u prilicnoj meri hladno ignorisan i pored svih provokacija i uvreda nije poznjeo vece i radikalnije odgovore sa druge strane sto je zelio, i stvorio je novu temu za provokacije i zetvu srpskih glasova(problem koga nema) to je sve. Usput skrece paznju sa stvarnih problema.

Republic of Srpska forever

pre 11 godina

Ne zamjeram Dacicu nista, mozda je stvarno covjek mislio da se podrazumjeva braniti srpski nacionalni interes. Doduse I Dodik je u pravu, taj interes treba u ovom trenutku definisati. Nece ga sam on definisati, vec siri krug srpskog intelektualnog potencijala. Sa svih krajeva ovog svijeta. Tacno je da cirilica nije ugrozena, kao ni SPC, ali samo u RS. U FBIH srba nema, pa nema ni potrebe za cirilicom. SPC ugrozavaju u CG, kao I srbe koje tamo zive. Samo srbi ne mogu MIRNO ni da pomenu svoj nacionalni interes, ali zato albanci "orgijaju" po Balkanu, placaju lobiste po bjelom svijetu, muslimani imaju zastitnika u Turskoj I Saudi Arabiji, ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku.

Uozbiljite se

pre 11 godina

ne verujem Dacicu, pljeskao mu je u Beogradu kada je Dodik rekao nas cilj je nezavisna RS. Sada kada je premijer mora reci nesto tipa "ne radi se to tako Dodiki, nego jedno pricas (postujemo dejton balabala) a drugo radis...

Mile strateg

pre 11 godina

Svi prave nekakve 'inicijative', 'srategije', 'planove', bore se za 'komsenzus medju Srbima svi 'cumuraju' o Srpstvu,..A NIGDE STRATEGIJHE/PLANA KAKO POVECTI BROJ SRBA jer svake godine je 30.000 Srba manje i za 100 gopdina ce nas biti 3 miliona manje nego danas

Goran

pre 11 godina

tebe Dacicu, srpsko nacionalno pitanje i interesi ne zanimaju... neke stvari treba sada preseci a ti to neces jer ces ugroziti svoju poziciju..
nisi spreman da se odredis prema srpskom nacionalnom interesu i pitanju vec jedino premaa svome dzepu i poziciji..
e, tako neces moci... gresis ako mislis da si nezamenljiv.. kalkulises kako to samo tebi odgovara, a to sto srpski narod i dalje tone u beznadje, tebe apsolutno ne interesuje.
Nikolic je grdnu gresku napravio sto je sa tobom usao u koaliciju.. ipak si ti samo jedan mali kalkulant i politikant sa juzne pruge.

Krvava pobeda - ja nisam ponosan

pre 11 godina

""""ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku. "" ""
--------------
'Caka' je sto Ameri koje si pomenuo ne ratuju protiv svojih sugadjana i ta 'najveca pobeda koju pominjes je da se 4 najjaca vojno-politicka rukovodioca sudi ili su vec osudjeni kao ratni zlocinci.
[Plavsic priznala da je ratni zlocinac, Krajisnik osudjen kao ratni zlocinac i presuda pravosnazna, Karadzicu i Mladicu se sudi za ratne zlicine'
Krvava 'pobeda' - Iako Srbij, ja nisam ponosan

Бранислав

pre 11 godina

Г-дин Додик је пример како се води права национална политика у корист Српског народа а сви ми из "матице" Србије од њега можемо само да учимо...дакле Г-дине Дачићу прихватите сугестију Г-дина Додика на добробит Српског народа са обе стране Дрине...

Redovni

pre 11 godina

E moj Dačiću...
Jedini interes za nedefinisanje srpskog nacionalnog cilja je lov u mutnom.

Dok god živimo od danas do sutra, i dok god nemamo neki 10-godišnji, 20-godišnji, 100-godišnji cilj ka kojem treba da stremimo, uvek će nam biti loše.
Uvek ćemo tumarati po istoriji, siromašni i bedni.

Bolje slušaj Dodika, čovek je tata za tebe.

bezimena

pre 11 godina

"Čemu služi državno rukovodostvo nego da štiti srpski državni i nacionalni interes. Valjda je obaveza svih na državnim funkcijama da štite državni i nacionalni interes i što se mene tiče ta inicijativa nije bila potrebna", rekao je Dačić

Naravno da je tako.

Dodik neka se izvoli okrenuti SVOJOJ DRŽAVI BIH za sva pitanja vezana za interes srpskog entiteta, i neka ne gura nos u politiku Srbije!

Sakupljanje "braće" Srba je 90-tih izazvalo gradjanske ratove, Dodik podmuklo pokušava da to obnovi!

p.s. T. master Nikolić nastavlja da KRŠI USTAV! Posao Vlade je da kreira politiku a njegova da je SPROVODI, NE OBRNUTO!

Srbin

pre 11 godina

Aman, čemu ti tzv. specijalni odnosi? Kao da Srbin s ove i Srbin s one strane Drine ne razumeju jedan drugoga? Bolje bi bilo imati dobre, kvalitetne odnose sa BiH u celini, to je mnogo zdraviji, pošteniji i ljudskiji odnos od nekih tamo "specijalnih", jer smo vekovima upućeni jedni na druge, bez obzira na veru i naciju.

Republic of Srpska forever

pre 11 godina

Ne zamjeram Dacicu nista, mozda je stvarno covjek mislio da se podrazumjeva braniti srpski nacionalni interes. Doduse I Dodik je u pravu, taj interes treba u ovom trenutku definisati. Nece ga sam on definisati, vec siri krug srpskog intelektualnog potencijala. Sa svih krajeva ovog svijeta. Tacno je da cirilica nije ugrozena, kao ni SPC, ali samo u RS. U FBIH srba nema, pa nema ni potrebe za cirilicom. SPC ugrozavaju u CG, kao I srbe koje tamo zive. Samo srbi ne mogu MIRNO ni da pomenu svoj nacionalni interes, ali zato albanci "orgijaju" po Balkanu, placaju lobiste po bjelom svijetu, muslimani imaju zastitnika u Turskoj I Saudi Arabiji, ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku.

tirion

pre 11 godina

potpuno podrzavam dodikovu inicijativu, samo mislim da za to treba raditi odvojeno od drzavnih institucija i drzavnih zvanicnika. na primer kao neka ne-vladina organizacija ili tako nesto...

ipak je srbija drzava svih njenih gradjana...

Yugoslav

pre 11 godina

Dacic prerasta u pravog odgovornog politicara. tako je dacicu ne dozvoli da nas ponovo uvuku vreme je da se grade odnosi sa drzavama koje ce nas podrzavati a to je moguce ako neamju razloga zazirati od nas. I sve to bez zapostavljanja srpskih interesa ali taj interes nikako nije rusenje BIH i nezdrava "homogenizacija" na pogresnim pitanjima. Crkva i Cirilica nisu znacajno ugrozeni i pored nekih incidenata a nasa buducnost jeste ako nastavimo istu politiku.

car

pre 11 godina

Srpsko pitanje je veoma vazno i svetsko pitanje,i ono se mora da se resi tako sto bi svi srbi ziveli u jednoj srpskoj drzavi,i granice te drzave bi bile:
na severu Beograd,na jugu Nis,na zapadu Uzice i na istoku Zajecar.To bi resilo sve probleme na Balkanu i "zainteresovane strane" bi trebalo da pocnu radove na tome.

Milutin

pre 11 godina

Eh, Dodiče, ni ne znaš da je Vlada Srbije dobila domaći zadatak koji glasi: učinit ćeš ovo, ovo,ovo i ovo ako hoćeš kredite. Jedan od zadataka je i Oddodikavanje BiH. Ako nećeš - crkni. Dačić shvatio da je trenutak isključivanja aparata Srbiji jako blizu, pa se odlučio riješiti bolesnog tkiva. Maši rukama, Dodiče, maši rukama... E, j...ga...

Goran

pre 11 godina

tebe Dacicu, srpsko nacionalno pitanje i interesi ne zanimaju... neke stvari treba sada preseci a ti to neces jer ces ugroziti svoju poziciju..
nisi spreman da se odredis prema srpskom nacionalnom interesu i pitanju vec jedino premaa svome dzepu i poziciji..
e, tako neces moci... gresis ako mislis da si nezamenljiv.. kalkulises kako to samo tebi odgovara, a to sto srpski narod i dalje tone u beznadje, tebe apsolutno ne interesuje.
Nikolic je grdnu gresku napravio sto je sa tobom usao u koaliciju.. ipak si ti samo jedan mali kalkulant i politikant sa juzne pruge.

Citalac

pre 11 godina

Kakav je ovo demagog.To je I naucio na fakultetu.Zato I jeste bio student generacije.Neverovatno skolski zamenjuje teze u odgovoru na pitanje. Dodik je rekao da treba DEFINISATI nacionalni interes.A Dacic kaze nema potrebe jer on kao drzavni cinovnik brani nacionalni interes.
Pa utome I jeste stvar.Politicari pa I Dacic brane Ono sto oni misle I smatraju da je nacionalni interes.A sta je to niko ne zna.Nacionalni interesi se moraju kroz veoma siroku debatu svih odgovornih institutcija u drustvu , a ne samo pojedinih politicara( primer Jeremica) usaglasiti I definisati.Pa tek Onda tako , zakonski treba da budu obavezno branjeni.Da li je nacionalni interes da nas ima vise ili da imao sto vecu teritoriju.da li je nacionalni interes da budemo bogata I zdravi u maloj zemlji ili da budemo siromasni bolesniku u velikoj teritoriji. Na primer.
E moj Dacicu, tesko Nama a blogo tebii.Lako ti je s ovakvim narodom kao sto smo mi. U savremenoj zapadnojnEvropi ti I svi nasi takvi Politicari ne biste mogli osvojiti ni jedan glas.Suvise su ozbiljni to narodi da biste mogli da se ovako sprdate s njima kao as Nama

NekiBG

pre 11 godina

Nikada nisam mislio da cu to reci; Dacic postaje odgovaran politicar. Mislim da je shvatio da je odneo vrag salu i da se valja uozbiljiti. Inace cela Dodikova prica je obicna prodaja magle. U bosni i nigde nije veliki problem ni SPc ni cirilica u Bosni je problem plemensko vladanje koje onemogucuje da normalni, strucni i posteni IKADA dodju na vlast i zastupaju ineterse gradjana a ne plemena. Dok Dodik nije dozivio "prosvetljenje", mnogi Bosnjaci bi glasali za njega jer je nesto obecava, znam pouzdano jer imam prijatelje Bosnjake koji su mu se u pocetku verovali da je ustanju da nesto promeni. isto verujem da je i obrnuto, I svaki normalan Srbin i Hrvat trebaju lidere koji ce pretvoriti zemlju sa entitetima kantonima ili ne u funkcionalnu i uspesnu drzavu. Zar nije Milanovic izabran samo zato sto je ubedio glasace da ce zastupati ineterese SVIH gradjana. Takvih u BiH nema jer je pitanje ko bi od ovih "plemenskih" dobio vecinu glasova bilo gde na osnovu normalnog "neplemenskog" programa. nacionalnim pitanjima vere i religije i njene navodne ugrozenosti treba da se bave drugi i to u okviru sistema. To je jedini model za sve drzave na ovim prostorima i put pomirenja. Time bi nestali ovi sto bi da piju Drinu i dele Srbe na prave i neprave jer pisu latinicu.

Ugljesa

pre 11 godina

ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku.
(Republic of Srpska forever)

Da se nisi malo zaneo i nesto ovde pobrkao, Amerikanci ne brane Engleske, Francuske, Teksaske Meksikanske, pravoslavne, katolicke, mormonske bele ili crne ili ne znam koje interese nego Americke (sto je sve gore navedeno) kao sto ni Dodik ne prica o Bosanskim interesima nego srpskim koji su samo jedan narod i u RS i u BiH?

Nemanja

pre 11 godina

potpuno podrzavam dodikovu inicijativu, samo mislim da za to treba raditi odvojeno od drzavnih institucija i drzavnih zvanicnika. na primer kao neka ne-vladina organizacija ili tako nesto...

ipak je srbija drzava svih njenih gradjana...
(tirion)

Problem je u tome sto je Dodik umesto da se bavi pitanjima koje su mu prvenstvena nadleznost uzeo na sebe ulogu resavanja "svesrpskog nacionalnog pitanja" umesto da se bavi ozbiljnim drzavnickim pitanjima. Time skrece paznju i zenje glasove napaljenog dela glasaca od kojih bi mnogi opet potegli silu i kojih je nazalost mnogo.

BivsiYU86

pre 11 godina

Dok god živimo od danas do sutra, i dok god nemamo neki 10-godišnji, 20-godišnji, 100-godišnji cilj ka kojem treba da stremimo, uvek će nam biti loše.
Uvek ćemo tumarati po istoriji, siromašni i bedni. (redovni)

Ko kaze da nemamo, imamo 700-godisnji - ali unazad, kao u vremeplovu bez pilota. I planovi su nam kao u srednjem veku po kome tumaramo umesto da izlazimo iz njega. Plan znaci gledati unapred a ne unazad kako svi nasi patriJotski "vizionari" rade a i videdti stvari realno i posteno a ne mitoloski i agresivno. E zato mi bauljamo i ili se vrtimo se na istoj ploci koja preskace dok zemlje koje se razvijaju prave nacionalne a ne plemenske planove sto je razlika. Kako to Srbi mogu da pravi planove samo za sebe bez ikakvog obzira na druge u okolini a i sve njene gradjane. Nije li to put u razvod i to opet nimalo prijateljski?

goranko

pre 11 godina

""ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku. ""
!!!!!
Problem je sto Dodik govori iskljucivo u ime JEDNOG NARODA - Srba a Hrvati, bosnjaci, jevreji.., i ostali koji zive u Rs za njega KAO DA ne postoje i ne nikada ih ne pominje.
A Amerikanci sve govore i rade i u ime Americkih crnaca, belaca, kosookih,.. - znaci ne traze krstenicu kao Dodik.
Da je Dodk recimo otisao u Srebrenic, poklonio se zrtvama i verovao bi mu. Ali ovako on je cisti cistaci nacionalista i opstaje na racun sirenja straha medju Srbima, Hrvatima, bosnjacima,..

Rade iz Bosne

pre 11 godina

"Mi smo se dogovorili da iza 20. septembra u Banjaluci održimo Savet za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama, na čijem će dnevnom
redu biti i ova tema", rekao je juče Dodik.

Dačić očigledno nije obavješten da se u Bosni i Hercegovini 07. oktobra održavaju lokalni izbori. Stoga mu trebaju kojekavi sastanci i "strategije". Glad kuca na vrata, te bi on da nam sada popune frižidere srpstvom.

Uozbiljite se

pre 11 godina

ne verujem Dacicu, pljeskao mu je u Beogradu kada je Dodik rekao nas cilj je nezavisna RS. Sada kada je premijer mora reci nesto tipa "ne radi se to tako Dodiki, nego jedno pricas (postujemo dejton balabala) a drugo radis...

RadaSarajka

pre 11 godina

Crkva i Cirilica nisu znacajno ugrozeni i pored nekih incidenata a nasa buducnost jeste ako nastavimo istu politiku.
(Yugoslav)

problem je sto crkva i cirilica nikada nisu ni bili ugrozeni cak ni za vreme Tita samo je SPC bila odvojena od drzave i politike. Problem je sto se iza ovih pitanja i institucija uvek krije i izrodi srpski agresivni ekspansionisticki i netolerantni nacionalizam pa onda dodju na udar.

Yugoslav

pre 11 godina

ne bi bio u stanjeu bolje reci:

"Kod Dodika je sve politikantski blef u službi obmane vlastitih, siromaštvom i glađu pritisnutih podanika. Pa i priča o regionalnom povezivanju 'jednog naroda', usput govoreći, ionako, i odvajkada, sasvim kontinuirano i bez smetnji, teče svojim neformalnim putevima, pa mu pozivanje na neko posebno povezivanje dođe samo kao dnevnopolitička igra jednog karijeristički debelo isprofanisanog lidera frustriranog osjećanjem realnog predizbornog silaska s političke scene"

Mile strateg

pre 11 godina

Svi prave nekakve 'inicijative', 'srategije', 'planove', bore se za 'komsenzus medju Srbima svi 'cumuraju' o Srpstvu,..A NIGDE STRATEGIJHE/PLANA KAKO POVECTI BROJ SRBA jer svake godine je 30.000 Srba manje i za 100 gopdina ce nas biti 3 miliona manje nego danas

Istoricar

pre 11 godina

A zasto bi se Dodik odrekao svoje proverene retorike koja mu donosi glasove Bosanskih Srba taman da se RS ekonomski potpuno iscrpi; njegova vlast (a bez vlasti u RS on postaje niko) ne zavisi od Bosnjaka nego od bosanskih Srba a zna se sta kod bosanskih Srba prolazi u situaciji u kojoj je RS - svi se boje da ce doci neko ko bi kao "pustiti Srbe niz vodu" kako oni kazu a to je nista vise nego preuzeti odgovornost za ucinjeno 1991-95 a nikakav nestanak. Iscrpio je sve u prilicnoj meri hladno ignorisan i pored svih provokacija i uvreda nije poznjeo vece i radikalnije odgovore sa druge strane sto je zelio, i stvorio je novu temu za provokacije i zetvu srpskih glasova(problem koga nema) to je sve. Usput skrece paznju sa stvarnih problema.

Krvava pobeda - ja nisam ponosan

pre 11 godina

""""ameri ratuju zbog nac.interesa, ali kad Mile Dodik pomene srpstvo, uhvati se frka I panika. Ponosan sam sto zivim u Republici Srpskoj, to je najveca srpska pobjeda u 20 vijeku. "" ""
--------------
'Caka' je sto Ameri koje si pomenuo ne ratuju protiv svojih sugadjana i ta 'najveca pobeda koju pominjes je da se 4 najjaca vojno-politicka rukovodioca sudi ili su vec osudjeni kao ratni zlocinci.
[Plavsic priznala da je ratni zlocinac, Krajisnik osudjen kao ratni zlocinac i presuda pravosnazna, Karadzicu i Mladicu se sudi za ratne zlicine'
Krvava 'pobeda' - Iako Srbij, ja nisam ponosan

Nikolioc sve pamti

pre 11 godina

Znamo da je Dodik zna predizbornom skupu u Novom Sadu za` Nikolca reka da je 'politicki abortus' i 'politicki idiot'.
A ovom svojom izjavom, o nepodrzavanju Dodika, Dacic se svrstava uz predsednika svoje drzave Nikolica, a ne Dodika koji izgleda da pokusava da postane vodja svigh Srba