Sreda, 15.08.2012.

16:59

Vulin: Biće ustupaka, i to bolnih

Vlada ima strategiju za rešavanje problema Kosova i iza nje će stati čitava Srbija, rekao je u intervjuu za B92 direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Vulin: Biæe ustupaka, i to bolnih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

petar

pre 11 godina

"iza svega ce stati cela Srbija ..."
Ne, ne Vuline, nemoj da se krijes iza parola Srbija, cela nacija, Srpski narod itd ... za tvoje i postupke tvojih drugara iz vlasti odgovaras samo ti i oni, u ovoj zemlji cije ste drustvo ti i oni vec odavno upropsatili nema vise niceg kolektivnog i zajednickog pa tako ni "zajednickog stajanja" iza vaseg resenja za Kosovo, koje isto tako vise nije zejdnicko. Nista ovde vise nema zajednickog, sve je u rukama jedinki a zajednistvo se zavrsava na najuzoj porodici. Kraj price, razumes? Da ti pojasnim: na izborima svako ko je glasao za tvoje i one koji su sada tvoji posle tri meseca mrcvarenja, glasao je zato da bi njegova potreba, sujeta, uobrazilja, ljubomora, zavist, zloba, teznja za destrukcijom onog drugog bila zadovoljena ... tako lepo sad, kada ste na zavrsetku vaseg projekta zapocetog jos pre 20 godina i malo vise, stegni petljicu, ako je imas i dovrsi posao i preuzmi odgovornost. A kad sa Kosova krenu, ovi tvoji i idolopoklonici onog vanagroblja sahranjenog,u Srbiju, onda nemoj da mi pustas na TV kajrone tipa "Srbijo majko pomozi" i uz to jos brojeve ziro racuna. Sa moje kapije bice oterani, sa moje cesme vodu nece popiti, iz mog dzepa dinar nece dobiti. Sta su/ste zamastili to ces/ce sam/sami polizati.

KG

pre 11 godina

Čekaj malo! Zar niste vi pljuvali tog "nižeg činovnika" što je pristao na fusnotu i podsmevali joj se. A sad je VI prvi brišete?!? Pa dobro, jel vi mislite da smo mi ludi? Ko se ne seća kako je sve počelo 1998.? I sad će te VI, koji ste SVE ZAGO...ALI da "činite ustupke" i spasavate stvar. E, jesmo mi neki blesav narod STO POSTO.
BTW, taj niži činovnik mi je jedan od NAJNEOMILJENIJIH likova, da ne mislite da ga branim. Samo napominjem kako LAŽETE čim zinete!

sportmanbg

pre 11 godina

Trla baba lan... U toku kampanje ovi "novi" se ubise od price: "samo da dodjemo na vlast recicemo vam nasu strategiju za Kosovo". Od kad su dosli ja nisam cuo ni jedan konkretan predlog. A evo vidim da ce biti jos bolnih ustupaka. Ista prica je i za ekonomiju, korupciju... Od ostrascenih govora ispunili su samo da su dosli na vlast.

Кривокапић

pre 11 godina

Драги моји, ово је само крај приче која је започета пре 20 и кусур година. Ред је да ти који су све почели то напокон и заврше. Кодова ћемо се одрећо под најгорим могућим условима. Тако је било у Хрватској, тако ће бити и на Косову. Србе у Босни је спасло то што им је Милошевић увео санкције па су успели како тако да се спасу. Ова гарнитура већ 20 година продаје грађанима лажни патриотизам. За то време добро су напунили џепове. Сад долази задњи чин ове трагике.
Продаће они то вама као што су вам продавали турбо патриотизам 20 година. Ви ћете то прогутати и дивити се њиховом српству. Битно је да је за све крив Ђинђић.
Брука...

res publika

pre 11 godina

SUPER!
Ovi pregovori, dok je vodio Stefanovic, nismo mogli da provalimo, ko stoji iza toga sta dogovori, Tadic, Cvetkovic, neko treci, ili on licno.
Sada ce biti lako, tacno cemo znati, koga da "hvatamo za gusu", kada se drznu, da nam poture "bolne kompromise", iza kojih "stoje" svi.
Ako vec idete u kompletne, najsire resavanje Kosocskoh pitanja, o svim pitanjima i na najvisem nivou, onda bi ipak trebalo pre konacnom potpisivanja dogovorenog, izaci na REFERENDUM.
U suprotnom, lose vam se pise!

Milan

pre 11 godina

Vulin mi nije ni najmanje simpatican, grozim se njegovog julovskog bekgraunda, 90-te sam proveo na demonstracijama, ali moram da kazem da ovo sto on prica zvuci mnogo bolje od strategije Tadica i arogantnog Borka Stefanovica."Kao Izrael", To je kljuc. Aktivno lobirati u Americi i drugim centrima moci za svoje ciljeve, a ne samo kukati i traziti pravdu, jer je eto nasa borba pravedna. Americki politicari razumeju samo jezik novca, to dobro znaju i Jevreji i Albanci. Nasa dijaspora i nasa drzava moraju da finansijski podrze uticajne krugove u Vasingtonu sa jasnim i jedinstvenim ciljevima.

Veteran

pre 11 godina

Vuline ,pusti kosu lepse ti je stajalo,skini onaj crni sako i obuci akcijasko bluzu na kojoj je lik druga Tita!To si ti,a ne ovaj danas nevesti politicar koji je u kampanji pretio prstom i zestoko vatrirao i danas po direktivi pricas o "bolnim" ustupcima!Ti i tebi slicni ste histericno vriskali na Cedu Jovanovica koji je davno pricao o defakto stanju koje je nastalo posle "pobede nad NATOM"!Ti koji si nam na tv tokom nato bombardovanja porucivao, sa kosom koja je vijorila na "Brankovom"mostu da se svi okupimo i povedemo malu decu na most da kako je neko duhovito primetio "hvatamo nato bombe golim rukama",ti nam sada pricas o ustupcima.SRAMOTO LJUDSKOG RODA!!!Malo je reci licemer,debelokozac,kameleon.....Jednostavno ne smem da kazem sta misli da si ti, jer mi sigurno nece objaviti ovo sto pisem!Srbijo moja zlo ti se sprema sa ovakvim VULINIMA u to sam nazalost siguran!

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Prazna prica. To je i vise nego ocigledno. Da je ovakav pristup postojao pre 20 godina mozda bi se nesto i resilo ali sada nije 1990. godina vec 2012. Kvazi-nacionalisti su uvek bili korak iza. Sada je na stolu Ahtisari Plus i to je eventualni maksimum (i to uz dosta truda i pregovora). To je to. Uzmi ili ostavi. Naravno znajuci ove politicare i narod koji ih bira, imam osecaj da ce opet biti ovo drugo i da ce za 20 godine da se prica o Ahtisari Plus kao sto se danas prica o podeli. Zalosno.

SuperS

pre 11 godina

Koliko moraš biti g.... od čoveka da pre samo par meseci najavljuješ krivične prijave protiv ljudi koji su pregovarali o statusu Kosova za neke odluke koje su donosili, a sada podržavaš ovu karikaturu koja daje deset puta više nečega što nije njegovo, samo da se pokaže u javnosti? Zapitaj se Vučko!!!

Milan

pre 11 godina

Drago mi je da ogroman broj Albanaca sa KosmeTa prati ovu temu i komentarise zajedno sa svojim prijateljima srbima koji vise ne mogu da im pognu sa pozicije vlasti da dobiju priznatu nezavisnost i legalizaciju etnickog ciscenja! Nad preostalim nealbancima. vuline samo napred Ociigledno je doslo do promena!

Stevka

pre 11 godina

znaci i ja cu da stanem iza te strategije? odkud mu ta ideja? niko me nista nije pitao. ja nisam ni za kakve ustupke, jer smo mi vec previse ustupili. i jaka im ta strategija kad oni vec unapred i preko medija prave ustupke. kad ides u pregovore onda na pocetku trazis maksimum a ne ides i pricas pre nego sto si poceo kako ces da popustas protivniku

Branko

pre 11 godina

G.Vuline kako Vas nije sramota, od ultra levičara koji je podržavao ideje Kulturne revolucije u Kini i Pol Pota u Kambodži i ekstremizam dame sa plastikom u kosi u Srbiji, sada ste umereni interesni političar koji prodaje i ono malo što je ostalo srpskog na KiM. Pa sve to sa brojanicom kao ključnim, prepoznavnim znakom Vaše ličnosti. G.Vuline - Veliki Lenjin ili brojanica, izaberite, polako i po pameti.

Nije tacno

pre 11 godina

@Samo podela moze doneti resenje. Sve drugo je mucenje Srba.
(tanja, 15. avgust 2012 17:35)

Podela nikad ne bi donela mir, jer nisu albanci se igrali 50 godina i potrosili desetine milijardi evra i na hiljade zivota da bi delili Kosovo.

Uvek bi bilo dole nemira, a i nama ne treba to.

zoran

pre 11 godina

mirin julovski učenice nisam te zaboravio . to što si sada podšišan i u odelu ne činite boljim pametnijim i ozbiljnijim . možda si se načitao knjiga ali si ostao licemer i ljiga . nekada čovek u životu promeni svoje mišljenje ali ne i životni princip .
čovek je čoveku od uvek bio vuk , a vuk vuku nikada čovek jer ne menja čud.

Љубиша ЕУ

pre 11 godina

Вулин: "I sami pregovori koje vodite sa onima koji, evidentno, ne priznaju vašu državu, su već bolni... da je već samo po sebi bolno da se medjunarodno pravo ne poštuje u toj meri da mi moramo i da sedimo sa onima koji smatraju da naša država i ne postoji..."

"Они" (косовски Албанци) сматраjу да Србиjа не постоjи? То први пут чуjем.

DARKO

pre 11 godina

Prema vazecem Ustavu, Kosovo i Metohija su sastavni deo Republike Srbije, sto podrazumeva i teritoriju u narod koji zivi na toj teritoriji! Kako neko ko postuje Ustav moze da pravi bolne ustupke prema sopstvenom narodu??? Ili postujte Ustav ili ga menjajte jer se u njemu ne spominje ni severni deo, ni juzni deo! Prema Ustavu svi gradjani Republike Srbije su ravnopravni i imaju zagarantovana sva ljudska i manjinska prava!!! Prema Ustavu, gradjani Albanske nacinalnosti su apsolutno ravnopravni sa ostalim gradjanima koji zive na celoj teritoriji R.Srbije!!! Mislim da je svima jasno koliko postojeci Ustav ne odslikava stanje realnosti na terenu ali se mora postovati sve dok narod na referedumu ne kaze drugacije!!!

Zoran

pre 11 godina

...da " rak rana " vladavine Slobodana Miloševića , njegova slabost prema supruzi , konačno jul , neizliječiva bolest koja nagriza društvo u Srbiji i njen podmladak , vulin , mitrović...... Nesumljivo , "doći će glave" i ovom režimu ma u kojoj ambasadi isprojektovan . Mislim da za Srbiju nema više bolnih ili manje bolnih odluka . Srbija je u komi , u kliničkoj smrti . Kakva se sve " crna mraka " nije izredala na njoj u XX i početku XXI vijeka . Živojin Mišić , đeneral srpske vojske 1918. godine iz Splita , piše svome vrhovnom komandantu , kralju-jednom od idiota zaslijepljenih željom za što većim "carstvom" i doveden na krilima zavjerenika još jedne izmanipulisane i tragično proglašene seljačke porodice za kraljevsku dinastiju - Obrenovića : oprostite vaša ekselencijo , ali mi ovdje nismo dočekani kao oslobodioci , kao prijatelji , kao braća ..... i dalje je bilo što je bilo .
Dakle , suština je da Srbija , srpski narod praktično od Berlinskog kongresa pa do evo današnjeg dana , nije "nezavisno" vladao svojom sudbinom . Populacija koja je mogla danas da broji , demografi bi bolje to sračunali , ali sigurno 40-tak miliona ljudi je evo poslije 130 godina "nezavisnosti" pred nestankom . Da , pred vulinom , mlad-komunistom , su "teške" , "bolne",političke odluke .Cccc.Stvarno, čovjek može samo da plače , srpski narod nije zaslužio sve to što mu se izdešavalo jer to je prosto istina . Ne treba biti Srbin , dovoljno je da voli istinu , da je koliko toliko upoznat sa materijom....

sajber_sloba

pre 11 godina

boze sta ovaj covek prica... aj jedan kratak pogled na istoriju: ovaj covek je do pre par godina sve nas kitio sa puskama i pricama da branimo mostove od nato bombi, njegovi otac i majka(sloba i mira) gle cuda pobedili nato ali mi sve jedno dole nista da radimo... sad ce on celu pricu da privede kraju i reci kako smo sad stvarno mi pobedili...

poturica gori od turcina

pre 11 godina

@martin
Jos 1999. si priznao albansku "drzavu"? Wau. Ti si nas idol. Nego, reklamiras ovde sebe za neku tezgu u institucijama "drzave kosova"?

Miloš J. Kosovac

pre 11 godina

I ja sam za Komunizam kao što je to bio Isus iz Nazareta, a evo čujem da je zato bio i Vulin. No, raduje me što govori isto što i ja mislim, a ja sam iz daleka svojevremeno prepoznao psihopatske probleme Mire Marković, kao i njenog Dragog, dok je Vulin malo kasnio, sigurno baš zato što je bio tako blizu do njih.

Anestezija

pre 11 godina

Umesto sto se pravomo pametni i mlatimo praznu slamu, ako ce vec da boli, da mi lepo damo to Kosovo, pa da sve sto je u vezi sa tim i nasom "bracom" na njemu (sa sve Ministarstvom koje nas kosta k'o Svetog Petra kajgana) pa kad nas prodje bol, bar da znamo zasto!

nista bez LDP

pre 11 godina

Pa kad je LDP govorio o ovim stvarima,pa ovi kasne cijelu deceniju...pa Ceda vam je fino sve na vrijeme rekao...pa vi cekali da vam Vulin kaze ono sto svako zna,e sad vam je kao sve jasno,Ceda se jadan trudi al nema kome....

Stevan

pre 11 godina

hahahahhaha.... Jeli bre Vuline, pa pred izbore svi vi pricaste drugu prici pa pored ostalog zato i dobiste izbore. Sta je sad ovo, svi nas pripremate na velike, bolne rezove. Mislim, sto se mene tice Kosovo je samostalno vec odavno ali svi ste vi pricali drugu preicu i Cedu nazivali svakakvim izdajnikom. Sram vas bre bilo sve do jednog. A ti narode koji si ih doveo na vlast kusaj corbu koju si zakuvao.

mirko

pre 11 godina

Drago mi je što ne razumem ovog lika, jer u protivnom bih se zabrinuo za svoje mentalno zdravlje.
Da li on to vodi predizbornu kampanju , ili je vlast koja bi morala imati nekakav određen stav, on ga nema, jedino zna da ono pre njega nije valjalo, i ne znam kako misli da na ovakav način dobije konzensus , to bi bio konzensus za mačka u vreći.

antiglobalista

pre 11 godina

@doko
Prvo, 1999. nije postojala SCG već SRJ
Drugo, Ustav nije prekršen 1999. već je postignut Kumanovski sporazum i usvojena Rezolucija SB UN 1244, posle 3 meseca iživljavanja NATO pakta i nad Srbima i nad Šiptarima i svim ostalim građanima SRJ, koja garantuje ostanak KiM u sastavu Srbije, a koja je prekršena kada su Šiptari proglasili nezavisnost 2008.
Treće, nemoj da lupetaš ako se nisi prethodno informisao.

burn

pre 11 godina

Žao mi je što u tekstualnoj verziji intervjua niste naveli poslednje pitanje, ono o brojanici, koje je jedno od legendarnijih spuštanja svih ovih Velikosrba i PatriJota.

P: Primećujem da nosite brojanicu?
O: Ma da, ja to tako, nosim je ceo život, od 20, 21. godine.
P: Ali zar to nije čudno, da bivši predsednik komunističke omladine nosi brojanicu?
O: Ne, nema to veze, to su moja, uhm, verovanja.

skoljka

pre 11 godina

To sto cete vi uraditi to nisu ustupci, to je izdaja drzave i ustava. Nadam se da znate sta zakon kaze o izdaji drzave, ili ste dobili velike pare da zavrsite taj posao pa cete se odseliti na neka lepa ostrva.

Serbissimo

pre 11 godina

Vulin mlati praznu slamu, kao i svi drugi. Kosovo je nezavisno i jedino o cemu se moze pregovarati, i cemu treba teziti, je normalizacija uslova zivota za Srbe na Kosovu i zastita srpske kulturne bastine. Prihvatite ljudi realnost jer cemo inace i Vojvodinu i Sandzak izgubiti. A to sto Mirin mali danas vodi glavnu rec o Kosovu je cista perverzija.

Stefan

pre 11 godina

Vulin kaze da ce Srbija morati da napravi bolne ustupke,sa druge strane on tvrdi da Kosovska strana za 12 godina nije napravila nijedan ustupak.A zbog cega bi Albanci napravili bilo kakav ustupak,kada sa druge strane stola imaju "pregovarace" koji su spremni da ispune svaki uslov koji pred njih postavi Evropska unija??? Ja stvarno ne razumem sta je strategija Srpske vlade po pitanju Kosova? Da li ce Srbija priznati Kosovo ili nece? Da li cemo ici na podelu Kosova? Dajte recite vec jednom kakav je Srpski interes po pitanju Kosova? Sta god da urade,nadam se da ce prethodno konsultovati sa Srbima na Kosovu,jer ipak su ovde njihove glave u pitanju.

Nikola S.

pre 11 godina

Kompromis za Kosovo bi izgledao ovako: Ugovor Srbije sa Evropskom unijom o ustupanju prava upravljanja Kosovom u narednih 15 godina, odnosno do ulaska Srbije, Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u EU. Nakon toga, u uslovima koji bi se dosta razlikovali od današnjih, održati međunarodnu konferenciju koja bi ponudila trajnije rešenje tog pitanja (ništa nije zauvek).

Ljudi u crnom

pre 11 godina

Gde je ona drcnost iz opozicionih romanticarskih populistickih dana?
Sad dakle teski rezovi, i to rutinski ono sto ni zuti nisu smeli vi hocete?!

rikea

pre 11 godina

zato ste i dosli na vlast,tacnije zato je zapad lobirao za vasu koaliciju.zato sto cete prodati kosovo.izdajnici.sudice vam se verujte mi kao izdajnicima naroda.

Sumadinac

pre 11 godina

Nisi Vuline tako pricao kad si terao narod na mostove da hvataju Nato bombe u letu.Jednom recju,ti si Vuline obican nistak i folirant.

doko

pre 11 godina

@antiglobalista kaze:
"Bude li ustupaka, automatski je prekršen Ustav Republike Srbije.""
---------------------------

Da si ti ziv i zdrav, ustav je 'automatski prekresen' jos 1999 kada je sjupstina tada SCG prihvatila kapitulaciju i nasa vojska i policija napustila Kosovo

A gle cuda. Tada su vlast u Srbiji imali isti koju je i danas imaju, tj. SPS i SRS [koji se 2008 preobukao u SNS]

zoran

pre 11 godina

Pa što ste nas zaj.... tolike godine, alooooooo. Dve decenije mog života. Alooooooo... Prevaranti nijedni.

Trebalo je da izgubite vlast pa da se na prevarama u vezi Kosmeta opet domognete vlasti da biste na kraju rekli da je sve bila zaj....ija. Secikese i zulumćari nijedni. Ne mogu da napišem šta želim, na žalost.

jj okocha

pre 11 godina

tako vam je to, žuti su možda lopovi, ali ovi su i lopovi i gubitnici, pogledajte samo sledeća imena: vulin, velja, mrkonjić, dinkić, tabaković, toma, žarko o., vučić, dačić, karić, krki, reprezentacija snova, ko od njih očekuje išta dobro, taj je isti k'o oni

MatijaBG LDP/DS

pre 11 godina

Najbolnije u svemu je sto je na celu necega za Kosovo,jedan od clanova batinaske partije Mirjane Markovic,iste one stranke koja je bila koalicioni partner onih koji su od Srbije napravili METU na koju se srucio NATO i spalio sve sto je valjalo....sopstveni narod izloziti bombama svih svetskih sila moze samo poremeceni um.....sve ste dali sto ste mogli,vise nemate sta i ne lazite gradjane....okrenite se buducnosti!

Nenad T

pre 11 godina

Vi ćete predati Kosovo i ponašaćete se kao velike patriJote, kao da ste nešto spasili, a Čedu nagrdiste za istu stvar, da je izdajnik.
E, narode SRBSKI, kako ovoga i slične trpiš da te vode...probudi se, uključi mozak

Aha

pre 11 godina

A sto se tice toga da ce iza vaseg plana stati cela Srbija, nece. Za sadasnjeg precednika je glasala 1/6 birackog tela, za sadasnju vladu mozda 1/5 ili malo jace tako da u najboljem slucaju iza sebe imate podrsku oko 1/5 glasackog tela, a ostatak 4/5 je sigurno protiv vas i vase politike. . .
(Ilija, 15. avgust 2012 17:31)

Identicnu podrsku imala je i prethodna vlast, pola od pola izaslih na izbore. Zasto onda ne glasate svi i pokazete sta u stvari hocete!? Ako vam niko ne valja, zasto vas 4/5 glasaca ne napravi svoju stranku cijim programom cete biti svi zadovoljni!? U cemu je problem?

Srba

pre 11 godina

PREGOVORA BI MORALO DA BUDE. To je u interesu naroda koji živi ali i naroda koji ne živi na Kosmetu. Prirodno je da se pregovori okončaju kompromisom, zato što to i jeste smisao pregovora. Sve do momenta dok se u pisanom obliku, strane koje u pregovorima učestvuju, ne izjasne, pregovori nisu okončani. Toga treba da su svesni svi oni koji su se "uplašili" da će sam čin pregovaranja dati legitimitet državi Kosovo (oni, naravno, toga i jesu svesni ali malo samoreklamerstva nije na odmet).

Da li će pregovori biti bolni? NAŽALOST, BIĆE BOLNI. Zato što finala pregovora neće ni biti.

Ustav Srbije je tako sačinjen da ne može da se promeni. Jedino, ako bi Srbija nestala, kao što je uostalom nestala i SFRJ pa zatim SRJ, pa je po tom osnovu bilo moguće načiniti nov USTAV.

Po USTAVU Srbije, niti sam USTAV, niti granice Srbije mogu da se menjaju bez dvotrećinske većine u parlamentu a zatim i referendumske podrške građana Srbije, što promenu ustava čini teoretskom kategorijom.

Autor USTAVA je, praktično, obesmislio postojanje USTAVA, tj. postojanje ovakvog USTAVA je PROTIVUSTAVNO, zato što ograničava osnovnu slobodu građana Srbije da slobodno odlučuju o svojoj sudbini.

dragan gm

pre 11 godina

Pitanje Kosova je odavno trebalo resiti,sto pre to bolje po nas gradjane jer to Kosovo upropasti nas iz Srbije.Ti ljudi na Kosovu nisu placali struju ,porez,ovde su dosli svi dobijaju nekakve nadoknade kao zaposleni,otislo je para i para na njih.Ne mogu primati pomoc vec 13 godina,svi su kuce napravili ovde u Srbiji.Kod mene u naselju ih ima oko 1000.Zasto vi sa b92 ne pokrenete ovu temu o kosovskim dodacima jer od tih paRA do sada smo mogli napraviti 4 auto-puta do Crne gore za sve ove godine od 1999.g. a da ne pricam za pradhodnih 100 god.od 1912.g.OD KADA se tim Kosovarima gleda kroz prste.Nisam za SNS a jos manje za Vulina i Dacica ali zavrsite vise sa Kosovom u interesu je celog srpskog naroda.Vi novinari dodjite do Smedereva,Kraljeva,G.Milanovca,Kragujevca pa vidite te sa Kosova ugrozene kako zive i sta imaju!!!

Helios

pre 11 godina

Iskustvo je pokazalo samo jednu jedinu stvar. Ko ustupa bilo šta - traže mu još. To je njihova logika, njihova praksa i njihova namera. Mogu da razumem da se ljudi plaše, da im nije do Kosova itd. To je njihova stvar, niko nije obavezan na patriotizam, ponos, ima jedan život i pravo da se za njega bori kako hoće. Ja ovde pozivam na elementarnu pamet i elementarno iskustvo. Ko popušta onima koji znaju samo da otimaju priziva nove probleme. Nije teško shvatiti.
Nadam se da ovde nema onih koji misle da je Srbije izgubila neko "moralno" pravo na KiM - tek to je žvaka za ludaka. Dakle, rođaci (ili ne) - nije stvar ničeg drugog nego pameti. Ako vam je do mira postoji samo jedna strategija ka njemu. Nije garantovano ali je najverovatniji put ka miru: nema popuštanja. Shvatite, čitajte istoriju, uočite obrazac.
"Vuk se njenim strahom hrani..."

ispisnik

pre 11 godina

Bice bolno, bice priznato..., nezvanicno. To je bio uslov za dolazak na vlast os strane velikih sila. Setimo se Djulijanija u Beogradu koji seta zajedno sa Vucicem...!?
Hvala

Милан

pre 11 godina

Па нека буду и болни. Ова екипа која је сада на власти је најодговорнија за губитак Косова. Поштено би било да тај посао сад и доврше и да се то више не развлачи. Они су били власт кад су Албанци клани и трпани у хладњаче, кад се трговало органима Срба, кад нас је бомбардовао цео свет, кад су стране војске дошле на Косово - они су били власт. И сада када су опет власт могли би бар нешто добро да ураде. Нека потпишу то да се и збанично разиђемо, па да видимо шта ћемо са економијом, корупцијом, системима вредности и многим другим битнијим питањима од тога које фотеље управљају којом територијом.

antiglobalista

pre 11 godina

Bude li ustupaka, automatski je prekršen Ustav Republike Srbije. E sad, pošto smo navikli da svi redom krše Ustav i ne odgovaraju, ovo bi bilo samo još jedno kršenje u nizu. Koga je briga više. Političari koji vode ovu zemlju zadnjih 15ak godina su sramota srpskog naroda, najveći izdajnici i lopovi. O kakvim ustupcima ti pričaš? Dobili ste packe u Vašingtonu, a? Poništavajte sve prethodno dogovoreno dok još možete i drž'te se rezolucije 1244 što vam je Sloba ostavio i drž'te se UN-a! Samo tu možemo nešto dobro za nas izboriti inače Srbi nek nabavljaju traktore i prikolice. Kako vas nije sramota da prepuštate narod Šiptarima koji ih svakodnevno maltretiraju i ubijaju i nikada ne budu pronađeni i kažnjeni? Odakle vam pravo na to? I najkrvaviji rat nam je bolji od ovakvog sramotnog mira u kome smo poniženi, pognute glave i nemoćni da zaustavimo ubijanje i progon pred očima onih koji se tako zdušno bore za ljudska prava svuda na kugli zemaljskoj.

mirko antonijevic

pre 11 godina

Tvoja vlast je mojoj generaciji unistila mladost i sada ste ponovo dosli da mi unistite i ovo malo mladosti sto nam je ostalo.Promenio si se samo Vuline,sto si se osisao,pa mislis da se ne secamo tvojih dela.Tvoja vlast je Srbe oterala sa Kosova,a sad si dosao da i ovo malo Srba sto je ostalo isterate.Da dovrsite ono sto niste uspeli u to vreme.A sada su ti dali malo vazniju funkiju,od one kada si bio ispod Mirine suknje.

katica popović

pre 11 godina

„ustupci“? Onaj ko je IZGUBIO RATOVE sa tim vojnim porazima mora da se suoči nema to nikakve veze sa ustupcima. Samo pobedici mogu da se „cenkaju“ i nešto ustupaju, a oni koji su poraženi su „duplo golo“! E, sad Vulini, Drecuni (čuj poslanici u skupštini Srbije 2012g!!!) i ostale zarđale kašike i matrijoške koje su sa Slobom i Mirom uvele zemlju u samoubilačke ratove proćerdali sve što se moglo proćerdati, jer dok su vodili ratove pustili su da sve u Srbiji zamre i izumre e sad oni će i dalje da se „ćeraju“ sa mrskim zapadnim kapitalistima i svim susedima, doveli Srbiju do samouništenja i nikom ništa za to nisu odgovarali i ne samo to nego zive po zapadnim standardima, narodu „korenje“ a njima (potomcima: petokrake i brojanice) standardi življenja „trulog zapada“! Da se ja pitam jedino mesto na kome bi Vulin (Drecun i &) mogao da bude jeste „kamneolom“ (znači na prinudnom radu). Stidim se što sam doživela da na sajtu B92 neko nešto pita Vulina, a tek format slika.

bice, bice, bolno

pre 11 godina

Bice nama bolno sa svima vama u kompletu da bolnije ne moze da bude.
Mama Mira i tata Soba rasturili SFRJ, vi kao naslednici cete Srbiju, a koju ce cenu platiti narod zivi bili pa videli.

darko

pre 11 godina

Svi dogovori trebaju da se vode sa STAVOM i ODLUCNOSCU. Meni (i SRBIJI) nece biti nista bolje ako nedaj Boze polako ili koliko sutra priznamo Kosovo. Svi dogovori mogu tek da se PRIZNAJU ONOG MOMENTA KAD SE NADJE POLITICKO I PITANJE GRANICA. Demokratski i po sistemu 50%-50% u svemu, to je minimum. Netreba da se plasimo ni USA ni NEMACKE.

martin

pre 11 godina

Gledao sam intervju i bilo mi prosto zao onog populistu Vulina,koji je nemocan pred vasom novinarkom,koja ga je rasturila na paramparcad,nonsalantno,da nije imao odgovor ni na jedno pitanje vec samo populisticke price,koje vise ne piju vodu nigde.sve su lazi odavno potrosne,svi populizmi odavno su se otrcali o surovu istinu.jedva cekam vasu emisiju o unovcenom patriotizmu.inace Vulin je pre izbora jako cesto dolazio u moj Leposavic.uvek sam se kao covek pozdravio sa njim,u svakoj "biblioteci" gde je odsedao.najvise ga je bilo u popularnoj "biblioteci" kod Zumka koja ima i svoje ime zove se "Skadarlija".pozdrav iz Leposavica.
p.s. ja sam licno se pomirio sa nezavisnoscu Kosova 1999.

Martin

pre 11 godina

Najbolje da ucine samo jedan ustupak i to najbolniji i zavrse Sa Kosovom i Metohijom.
Mozda uz uslova da se Tači povuče sa funkcija i pošalje kao ambasador u Srbiju sa sedistem u Zabeli.

Kvisling

pre 11 godina

Kao što sam i mislio. Ova nova vlast će predati Kosovo na tanjiru. Fusnota nestaje, narod je zbunjen, a zna se šta lud radi zbunjenom.

Cinik

pre 11 godina

Gospodin Vulin je očigledno zalutao u politiku. Ovo kako on priča ispada da ćemo sada mi sesti sa njima za pregovarački sto i da će za svaki naš ustupak Priština dati svoj ustupak. To tako ne ide. Priština srbima neće dati ni jedan ustupak jer ona i nije glavni pregovarač već su to SAD i Nemačka i ako one kažu da nema ustupaka onda ih i neće biti. Ako su rudne rezerve na Kosovu u iznosu od 5ooo milijardi ko pametan može pomisliti da će vam tu neko dati ustupke.Kritikovao sam onu prethodnu vlast zbog pogrešne politike prema Kosovu a sada kritikujem i ovu. Ako već podižete pregovore na viši- državni nivo onda i odlučnost za odbranu Kosova mora biti na najvišem nivou. Ako Ustav kaže da je Kosovo deo Srbije onda nema nikakvih bolnih ustupaka već samo istrajavanje na tome da je isto naše i ničije više. Na kraju, predlažem vlastima da raspišu referendum sa pitanjem da li srpski narod prihvata da Kosovo dobije nezavisnost pa ako prihvati onda lepo priznajmo i to je demokratski a ako kaže da ne priznaje e onda se prekidaju svi pregovori i zatražiće se od UN poštovanje suvreniteta Srbije.

novosadjanka

pre 11 godina

Druze Vulin sa brojanicom da Te pitam: da ce ustupci biti sa fusnotom ili bez fusnote? Ako mene pitas,da Ti pravo kazem i sa fusnotom i bez fusnote zabole me *!

Мики

pre 11 godina

Нема Вулин болних и безболних уступака, има само кршење Устава Србије и провођење Устава Србије.
Или једно или друго

Ilija

pre 11 godina

Glavni ustupak ce biti 15% teritorije za koju tvrdite da je Srbija. . . To znate vi, to znamo mi, to znaju i oni i svi ostali samo sto to necete javno da kazete, nego sve uvijate i izbegavate konkretan odgovor. . .
A sto se tice toga da ce iza vaseg plana stati cela Srbija, nece. Za sadasnjeg precednika je glasala 1/6 birackog tela, za sadasnju vladu mozda 1/5 ili malo jace tako da u najboljem slucaju iza sebe imate podrsku oko 1/5 glasackog tela, a ostatak 4/5 je sigurno protiv vas i vase politike. . .

Gradjanin

pre 11 godina

Hvala SNS sto ce nas brze resiti bede zvane Kosovo. Podrzavam vas u tome kako planirate "da resite" problem Kosova.

I pozurite. Zuri nam se "u propalu EU".

Kvisling

pre 11 godina

Kao što sam i mislio. Ova nova vlast će predati Kosovo na tanjiru. Fusnota nestaje, narod je zbunjen, a zna se šta lud radi zbunjenom.

katica popović

pre 11 godina

„ustupci“? Onaj ko je IZGUBIO RATOVE sa tim vojnim porazima mora da se suoči nema to nikakve veze sa ustupcima. Samo pobedici mogu da se „cenkaju“ i nešto ustupaju, a oni koji su poraženi su „duplo golo“! E, sad Vulini, Drecuni (čuj poslanici u skupštini Srbije 2012g!!!) i ostale zarđale kašike i matrijoške koje su sa Slobom i Mirom uvele zemlju u samoubilačke ratove proćerdali sve što se moglo proćerdati, jer dok su vodili ratove pustili su da sve u Srbiji zamre i izumre e sad oni će i dalje da se „ćeraju“ sa mrskim zapadnim kapitalistima i svim susedima, doveli Srbiju do samouništenja i nikom ništa za to nisu odgovarali i ne samo to nego zive po zapadnim standardima, narodu „korenje“ a njima (potomcima: petokrake i brojanice) standardi življenja „trulog zapada“! Da se ja pitam jedino mesto na kome bi Vulin (Drecun i &) mogao da bude jeste „kamneolom“ (znači na prinudnom radu). Stidim se što sam doživela da na sajtu B92 neko nešto pita Vulina, a tek format slika.

Ilija

pre 11 godina

Glavni ustupak ce biti 15% teritorije za koju tvrdite da je Srbija. . . To znate vi, to znamo mi, to znaju i oni i svi ostali samo sto to necete javno da kazete, nego sve uvijate i izbegavate konkretan odgovor. . .
A sto se tice toga da ce iza vaseg plana stati cela Srbija, nece. Za sadasnjeg precednika je glasala 1/6 birackog tela, za sadasnju vladu mozda 1/5 ili malo jace tako da u najboljem slucaju iza sebe imate podrsku oko 1/5 glasackog tela, a ostatak 4/5 je sigurno protiv vas i vase politike. . .

novosadjanka

pre 11 godina

Druze Vulin sa brojanicom da Te pitam: da ce ustupci biti sa fusnotom ili bez fusnote? Ako mene pitas,da Ti pravo kazem i sa fusnotom i bez fusnote zabole me *!

Gradjanin

pre 11 godina

Hvala SNS sto ce nas brze resiti bede zvane Kosovo. Podrzavam vas u tome kako planirate "da resite" problem Kosova.

I pozurite. Zuri nam se "u propalu EU".

MatijaBG LDP/DS

pre 11 godina

Najbolnije u svemu je sto je na celu necega za Kosovo,jedan od clanova batinaske partije Mirjane Markovic,iste one stranke koja je bila koalicioni partner onih koji su od Srbije napravili METU na koju se srucio NATO i spalio sve sto je valjalo....sopstveni narod izloziti bombama svih svetskih sila moze samo poremeceni um.....sve ste dali sto ste mogli,vise nemate sta i ne lazite gradjane....okrenite se buducnosti!

Nenad T

pre 11 godina

Vi ćete predati Kosovo i ponašaćete se kao velike patriJote, kao da ste nešto spasili, a Čedu nagrdiste za istu stvar, da je izdajnik.
E, narode SRBSKI, kako ovoga i slične trpiš da te vode...probudi se, uključi mozak

Sumadinac

pre 11 godina

Nisi Vuline tako pricao kad si terao narod na mostove da hvataju Nato bombe u letu.Jednom recju,ti si Vuline obican nistak i folirant.

Cinik

pre 11 godina

Gospodin Vulin je očigledno zalutao u politiku. Ovo kako on priča ispada da ćemo sada mi sesti sa njima za pregovarački sto i da će za svaki naš ustupak Priština dati svoj ustupak. To tako ne ide. Priština srbima neće dati ni jedan ustupak jer ona i nije glavni pregovarač već su to SAD i Nemačka i ako one kažu da nema ustupaka onda ih i neće biti. Ako su rudne rezerve na Kosovu u iznosu od 5ooo milijardi ko pametan može pomisliti da će vam tu neko dati ustupke.Kritikovao sam onu prethodnu vlast zbog pogrešne politike prema Kosovu a sada kritikujem i ovu. Ako već podižete pregovore na viši- državni nivo onda i odlučnost za odbranu Kosova mora biti na najvišem nivou. Ako Ustav kaže da je Kosovo deo Srbije onda nema nikakvih bolnih ustupaka već samo istrajavanje na tome da je isto naše i ničije više. Na kraju, predlažem vlastima da raspišu referendum sa pitanjem da li srpski narod prihvata da Kosovo dobije nezavisnost pa ako prihvati onda lepo priznajmo i to je demokratski a ako kaže da ne priznaje e onda se prekidaju svi pregovori i zatražiće se od UN poštovanje suvreniteta Srbije.

jj okocha

pre 11 godina

tako vam je to, žuti su možda lopovi, ali ovi su i lopovi i gubitnici, pogledajte samo sledeća imena: vulin, velja, mrkonjić, dinkić, tabaković, toma, žarko o., vučić, dačić, karić, krki, reprezentacija snova, ko od njih očekuje išta dobro, taj je isti k'o oni

dragan gm

pre 11 godina

Pitanje Kosova je odavno trebalo resiti,sto pre to bolje po nas gradjane jer to Kosovo upropasti nas iz Srbije.Ti ljudi na Kosovu nisu placali struju ,porez,ovde su dosli svi dobijaju nekakve nadoknade kao zaposleni,otislo je para i para na njih.Ne mogu primati pomoc vec 13 godina,svi su kuce napravili ovde u Srbiji.Kod mene u naselju ih ima oko 1000.Zasto vi sa b92 ne pokrenete ovu temu o kosovskim dodacima jer od tih paRA do sada smo mogli napraviti 4 auto-puta do Crne gore za sve ove godine od 1999.g. a da ne pricam za pradhodnih 100 god.od 1912.g.OD KADA se tim Kosovarima gleda kroz prste.Nisam za SNS a jos manje za Vulina i Dacica ali zavrsite vise sa Kosovom u interesu je celog srpskog naroda.Vi novinari dodjite do Smedereva,Kraljeva,G.Milanovca,Kragujevca pa vidite te sa Kosova ugrozene kako zive i sta imaju!!!

Мики

pre 11 godina

Нема Вулин болних и безболних уступака, има само кршење Устава Србије и провођење Устава Србије.
Или једно или друго

Serbissimo

pre 11 godina

Vulin mlati praznu slamu, kao i svi drugi. Kosovo je nezavisno i jedino o cemu se moze pregovarati, i cemu treba teziti, je normalizacija uslova zivota za Srbe na Kosovu i zastita srpske kulturne bastine. Prihvatite ljudi realnost jer cemo inace i Vojvodinu i Sandzak izgubiti. A to sto Mirin mali danas vodi glavnu rec o Kosovu je cista perverzija.

martin

pre 11 godina

Gledao sam intervju i bilo mi prosto zao onog populistu Vulina,koji je nemocan pred vasom novinarkom,koja ga je rasturila na paramparcad,nonsalantno,da nije imao odgovor ni na jedno pitanje vec samo populisticke price,koje vise ne piju vodu nigde.sve su lazi odavno potrosne,svi populizmi odavno su se otrcali o surovu istinu.jedva cekam vasu emisiju o unovcenom patriotizmu.inace Vulin je pre izbora jako cesto dolazio u moj Leposavic.uvek sam se kao covek pozdravio sa njim,u svakoj "biblioteci" gde je odsedao.najvise ga je bilo u popularnoj "biblioteci" kod Zumka koja ima i svoje ime zove se "Skadarlija".pozdrav iz Leposavica.
p.s. ja sam licno se pomirio sa nezavisnoscu Kosova 1999.

bice, bice, bolno

pre 11 godina

Bice nama bolno sa svima vama u kompletu da bolnije ne moze da bude.
Mama Mira i tata Soba rasturili SFRJ, vi kao naslednici cete Srbiju, a koju ce cenu platiti narod zivi bili pa videli.

Милан

pre 11 godina

Па нека буду и болни. Ова екипа која је сада на власти је најодговорнија за губитак Косова. Поштено би било да тај посао сад и доврше и да се то више не развлачи. Они су били власт кад су Албанци клани и трпани у хладњаче, кад се трговало органима Срба, кад нас је бомбардовао цео свет, кад су стране војске дошле на Косово - они су били власт. И сада када су опет власт могли би бар нешто добро да ураде. Нека потпишу то да се и збанично разиђемо, па да видимо шта ћемо са економијом, корупцијом, системима вредности и многим другим битнијим питањима од тога које фотеље управљају којом територијом.

doko

pre 11 godina

@antiglobalista kaze:
"Bude li ustupaka, automatski je prekršen Ustav Republike Srbije.""
---------------------------

Da si ti ziv i zdrav, ustav je 'automatski prekresen' jos 1999 kada je sjupstina tada SCG prihvatila kapitulaciju i nasa vojska i policija napustila Kosovo

A gle cuda. Tada su vlast u Srbiji imali isti koju je i danas imaju, tj. SPS i SRS [koji se 2008 preobukao u SNS]

Ljudi u crnom

pre 11 godina

Gde je ona drcnost iz opozicionih romanticarskih populistickih dana?
Sad dakle teski rezovi, i to rutinski ono sto ni zuti nisu smeli vi hocete?!

mirko antonijevic

pre 11 godina

Tvoja vlast je mojoj generaciji unistila mladost i sada ste ponovo dosli da mi unistite i ovo malo mladosti sto nam je ostalo.Promenio si se samo Vuline,sto si se osisao,pa mislis da se ne secamo tvojih dela.Tvoja vlast je Srbe oterala sa Kosova,a sad si dosao da i ovo malo Srba sto je ostalo isterate.Da dovrsite ono sto niste uspeli u to vreme.A sada su ti dali malo vazniju funkiju,od one kada si bio ispod Mirine suknje.

zoran

pre 11 godina

Pa što ste nas zaj.... tolike godine, alooooooo. Dve decenije mog života. Alooooooo... Prevaranti nijedni.

Trebalo je da izgubite vlast pa da se na prevarama u vezi Kosmeta opet domognete vlasti da biste na kraju rekli da je sve bila zaj....ija. Secikese i zulumćari nijedni. Ne mogu da napišem šta želim, na žalost.

ispisnik

pre 11 godina

Bice bolno, bice priznato..., nezvanicno. To je bio uslov za dolazak na vlast os strane velikih sila. Setimo se Djulijanija u Beogradu koji seta zajedno sa Vucicem...!?
Hvala

skoljka

pre 11 godina

To sto cete vi uraditi to nisu ustupci, to je izdaja drzave i ustava. Nadam se da znate sta zakon kaze o izdaji drzave, ili ste dobili velike pare da zavrsite taj posao pa cete se odseliti na neka lepa ostrva.

nista bez LDP

pre 11 godina

Pa kad je LDP govorio o ovim stvarima,pa ovi kasne cijelu deceniju...pa Ceda vam je fino sve na vrijeme rekao...pa vi cekali da vam Vulin kaze ono sto svako zna,e sad vam je kao sve jasno,Ceda se jadan trudi al nema kome....

Martin

pre 11 godina

Najbolje da ucine samo jedan ustupak i to najbolniji i zavrse Sa Kosovom i Metohijom.
Mozda uz uslova da se Tači povuče sa funkcija i pošalje kao ambasador u Srbiju sa sedistem u Zabeli.

Stefan

pre 11 godina

Vulin kaze da ce Srbija morati da napravi bolne ustupke,sa druge strane on tvrdi da Kosovska strana za 12 godina nije napravila nijedan ustupak.A zbog cega bi Albanci napravili bilo kakav ustupak,kada sa druge strane stola imaju "pregovarace" koji su spremni da ispune svaki uslov koji pred njih postavi Evropska unija??? Ja stvarno ne razumem sta je strategija Srpske vlade po pitanju Kosova? Da li ce Srbija priznati Kosovo ili nece? Da li cemo ici na podelu Kosova? Dajte recite vec jednom kakav je Srpski interes po pitanju Kosova? Sta god da urade,nadam se da ce prethodno konsultovati sa Srbima na Kosovu,jer ipak su ovde njihove glave u pitanju.

rikea

pre 11 godina

zato ste i dosli na vlast,tacnije zato je zapad lobirao za vasu koaliciju.zato sto cete prodati kosovo.izdajnici.sudice vam se verujte mi kao izdajnicima naroda.

Stevan

pre 11 godina

hahahahhaha.... Jeli bre Vuline, pa pred izbore svi vi pricaste drugu prici pa pored ostalog zato i dobiste izbore. Sta je sad ovo, svi nas pripremate na velike, bolne rezove. Mislim, sto se mene tice Kosovo je samostalno vec odavno ali svi ste vi pricali drugu preicu i Cedu nazivali svakakvim izdajnikom. Sram vas bre bilo sve do jednog. A ti narode koji si ih doveo na vlast kusaj corbu koju si zakuvao.

Srba

pre 11 godina

PREGOVORA BI MORALO DA BUDE. To je u interesu naroda koji živi ali i naroda koji ne živi na Kosmetu. Prirodno je da se pregovori okončaju kompromisom, zato što to i jeste smisao pregovora. Sve do momenta dok se u pisanom obliku, strane koje u pregovorima učestvuju, ne izjasne, pregovori nisu okončani. Toga treba da su svesni svi oni koji su se "uplašili" da će sam čin pregovaranja dati legitimitet državi Kosovo (oni, naravno, toga i jesu svesni ali malo samoreklamerstva nije na odmet).

Da li će pregovori biti bolni? NAŽALOST, BIĆE BOLNI. Zato što finala pregovora neće ni biti.

Ustav Srbije je tako sačinjen da ne može da se promeni. Jedino, ako bi Srbija nestala, kao što je uostalom nestala i SFRJ pa zatim SRJ, pa je po tom osnovu bilo moguće načiniti nov USTAV.

Po USTAVU Srbije, niti sam USTAV, niti granice Srbije mogu da se menjaju bez dvotrećinske većine u parlamentu a zatim i referendumske podrške građana Srbije, što promenu ustava čini teoretskom kategorijom.

Autor USTAVA je, praktično, obesmislio postojanje USTAVA, tj. postojanje ovakvog USTAVA je PROTIVUSTAVNO, zato što ograničava osnovnu slobodu građana Srbije da slobodno odlučuju o svojoj sudbini.

Aha

pre 11 godina

A sto se tice toga da ce iza vaseg plana stati cela Srbija, nece. Za sadasnjeg precednika je glasala 1/6 birackog tela, za sadasnju vladu mozda 1/5 ili malo jace tako da u najboljem slucaju iza sebe imate podrsku oko 1/5 glasackog tela, a ostatak 4/5 je sigurno protiv vas i vase politike. . .
(Ilija, 15. avgust 2012 17:31)

Identicnu podrsku imala je i prethodna vlast, pola od pola izaslih na izbore. Zasto onda ne glasate svi i pokazete sta u stvari hocete!? Ako vam niko ne valja, zasto vas 4/5 glasaca ne napravi svoju stranku cijim programom cete biti svi zadovoljni!? U cemu je problem?

Veteran

pre 11 godina

Vuline ,pusti kosu lepse ti je stajalo,skini onaj crni sako i obuci akcijasko bluzu na kojoj je lik druga Tita!To si ti,a ne ovaj danas nevesti politicar koji je u kampanji pretio prstom i zestoko vatrirao i danas po direktivi pricas o "bolnim" ustupcima!Ti i tebi slicni ste histericno vriskali na Cedu Jovanovica koji je davno pricao o defakto stanju koje je nastalo posle "pobede nad NATOM"!Ti koji si nam na tv tokom nato bombardovanja porucivao, sa kosom koja je vijorila na "Brankovom"mostu da se svi okupimo i povedemo malu decu na most da kako je neko duhovito primetio "hvatamo nato bombe golim rukama",ti nam sada pricas o ustupcima.SRAMOTO LJUDSKOG RODA!!!Malo je reci licemer,debelokozac,kameleon.....Jednostavno ne smem da kazem sta misli da si ti, jer mi sigurno nece objaviti ovo sto pisem!Srbijo moja zlo ti se sprema sa ovakvim VULINIMA u to sam nazalost siguran!

burn

pre 11 godina

Žao mi je što u tekstualnoj verziji intervjua niste naveli poslednje pitanje, ono o brojanici, koje je jedno od legendarnijih spuštanja svih ovih Velikosrba i PatriJota.

P: Primećujem da nosite brojanicu?
O: Ma da, ja to tako, nosim je ceo život, od 20, 21. godine.
P: Ali zar to nije čudno, da bivši predsednik komunističke omladine nosi brojanicu?
O: Ne, nema to veze, to su moja, uhm, verovanja.

Nije tacno

pre 11 godina

@Samo podela moze doneti resenje. Sve drugo je mucenje Srba.
(tanja, 15. avgust 2012 17:35)

Podela nikad ne bi donela mir, jer nisu albanci se igrali 50 godina i potrosili desetine milijardi evra i na hiljade zivota da bi delili Kosovo.

Uvek bi bilo dole nemira, a i nama ne treba to.

SuperS

pre 11 godina

Koliko moraš biti g.... od čoveka da pre samo par meseci najavljuješ krivične prijave protiv ljudi koji su pregovarali o statusu Kosova za neke odluke koje su donosili, a sada podržavaš ovu karikaturu koja daje deset puta više nečega što nije njegovo, samo da se pokaže u javnosti? Zapitaj se Vučko!!!

zoran

pre 11 godina

mirin julovski učenice nisam te zaboravio . to što si sada podšišan i u odelu ne činite boljim pametnijim i ozbiljnijim . možda si se načitao knjiga ali si ostao licemer i ljiga . nekada čovek u životu promeni svoje mišljenje ali ne i životni princip .
čovek je čoveku od uvek bio vuk , a vuk vuku nikada čovek jer ne menja čud.

mirko

pre 11 godina

Drago mi je što ne razumem ovog lika, jer u protivnom bih se zabrinuo za svoje mentalno zdravlje.
Da li on to vodi predizbornu kampanju , ili je vlast koja bi morala imati nekakav određen stav, on ga nema, jedino zna da ono pre njega nije valjalo, i ne znam kako misli da na ovakav način dobije konzensus , to bi bio konzensus za mačka u vreći.

sajber_sloba

pre 11 godina

boze sta ovaj covek prica... aj jedan kratak pogled na istoriju: ovaj covek je do pre par godina sve nas kitio sa puskama i pricama da branimo mostove od nato bombi, njegovi otac i majka(sloba i mira) gle cuda pobedili nato ali mi sve jedno dole nista da radimo... sad ce on celu pricu da privede kraju i reci kako smo sad stvarno mi pobedili...

antiglobalista

pre 11 godina

Bude li ustupaka, automatski je prekršen Ustav Republike Srbije. E sad, pošto smo navikli da svi redom krše Ustav i ne odgovaraju, ovo bi bilo samo još jedno kršenje u nizu. Koga je briga više. Političari koji vode ovu zemlju zadnjih 15ak godina su sramota srpskog naroda, najveći izdajnici i lopovi. O kakvim ustupcima ti pričaš? Dobili ste packe u Vašingtonu, a? Poništavajte sve prethodno dogovoreno dok još možete i drž'te se rezolucije 1244 što vam je Sloba ostavio i drž'te se UN-a! Samo tu možemo nešto dobro za nas izboriti inače Srbi nek nabavljaju traktore i prikolice. Kako vas nije sramota da prepuštate narod Šiptarima koji ih svakodnevno maltretiraju i ubijaju i nikada ne budu pronađeni i kažnjeni? Odakle vam pravo na to? I najkrvaviji rat nam je bolji od ovakvog sramotnog mira u kome smo poniženi, pognute glave i nemoćni da zaustavimo ubijanje i progon pred očima onih koji se tako zdušno bore za ljudska prava svuda na kugli zemaljskoj.

Anestezija

pre 11 godina

Umesto sto se pravomo pametni i mlatimo praznu slamu, ako ce vec da boli, da mi lepo damo to Kosovo, pa da sve sto je u vezi sa tim i nasom "bracom" na njemu (sa sve Ministarstvom koje nas kosta k'o Svetog Petra kajgana) pa kad nas prodje bol, bar da znamo zasto!

Zoran

pre 11 godina

...da " rak rana " vladavine Slobodana Miloševića , njegova slabost prema supruzi , konačno jul , neizliječiva bolest koja nagriza društvo u Srbiji i njen podmladak , vulin , mitrović...... Nesumljivo , "doći će glave" i ovom režimu ma u kojoj ambasadi isprojektovan . Mislim da za Srbiju nema više bolnih ili manje bolnih odluka . Srbija je u komi , u kliničkoj smrti . Kakva se sve " crna mraka " nije izredala na njoj u XX i početku XXI vijeka . Živojin Mišić , đeneral srpske vojske 1918. godine iz Splita , piše svome vrhovnom komandantu , kralju-jednom od idiota zaslijepljenih željom za što većim "carstvom" i doveden na krilima zavjerenika još jedne izmanipulisane i tragično proglašene seljačke porodice za kraljevsku dinastiju - Obrenovića : oprostite vaša ekselencijo , ali mi ovdje nismo dočekani kao oslobodioci , kao prijatelji , kao braća ..... i dalje je bilo što je bilo .
Dakle , suština je da Srbija , srpski narod praktično od Berlinskog kongresa pa do evo današnjeg dana , nije "nezavisno" vladao svojom sudbinom . Populacija koja je mogla danas da broji , demografi bi bolje to sračunali , ali sigurno 40-tak miliona ljudi je evo poslije 130 godina "nezavisnosti" pred nestankom . Da , pred vulinom , mlad-komunistom , su "teške" , "bolne",političke odluke .Cccc.Stvarno, čovjek može samo da plače , srpski narod nije zaslužio sve to što mu se izdešavalo jer to je prosto istina . Ne treba biti Srbin , dovoljno je da voli istinu , da je koliko toliko upoznat sa materijom....

Helios

pre 11 godina

Iskustvo je pokazalo samo jednu jedinu stvar. Ko ustupa bilo šta - traže mu još. To je njihova logika, njihova praksa i njihova namera. Mogu da razumem da se ljudi plaše, da im nije do Kosova itd. To je njihova stvar, niko nije obavezan na patriotizam, ponos, ima jedan život i pravo da se za njega bori kako hoće. Ja ovde pozivam na elementarnu pamet i elementarno iskustvo. Ko popušta onima koji znaju samo da otimaju priziva nove probleme. Nije teško shvatiti.
Nadam se da ovde nema onih koji misle da je Srbije izgubila neko "moralno" pravo na KiM - tek to je žvaka za ludaka. Dakle, rođaci (ili ne) - nije stvar ničeg drugog nego pameti. Ako vam je do mira postoji samo jedna strategija ka njemu. Nije garantovano ali je najverovatniji put ka miru: nema popuštanja. Shvatite, čitajte istoriju, uočite obrazac.
"Vuk se njenim strahom hrani..."

Љубиша ЕУ

pre 11 godina

Вулин: "I sami pregovori koje vodite sa onima koji, evidentno, ne priznaju vašu državu, su već bolni... da je već samo po sebi bolno da se medjunarodno pravo ne poštuje u toj meri da mi moramo i da sedimo sa onima koji smatraju da naša država i ne postoji..."

"Они" (косовски Албанци) сматраjу да Србиjа не постоjи? То први пут чуjем.

Branko

pre 11 godina

G.Vuline kako Vas nije sramota, od ultra levičara koji je podržavao ideje Kulturne revolucije u Kini i Pol Pota u Kambodži i ekstremizam dame sa plastikom u kosi u Srbiji, sada ste umereni interesni političar koji prodaje i ono malo što je ostalo srpskog na KiM. Pa sve to sa brojanicom kao ključnim, prepoznavnim znakom Vaše ličnosti. G.Vuline - Veliki Lenjin ili brojanica, izaberite, polako i po pameti.

darko

pre 11 godina

Svi dogovori trebaju da se vode sa STAVOM i ODLUCNOSCU. Meni (i SRBIJI) nece biti nista bolje ako nedaj Boze polako ili koliko sutra priznamo Kosovo. Svi dogovori mogu tek da se PRIZNAJU ONOG MOMENTA KAD SE NADJE POLITICKO I PITANJE GRANICA. Demokratski i po sistemu 50%-50% u svemu, to je minimum. Netreba da se plasimo ni USA ni NEMACKE.

Miloš J. Kosovac

pre 11 godina

I ja sam za Komunizam kao što je to bio Isus iz Nazareta, a evo čujem da je zato bio i Vulin. No, raduje me što govori isto što i ja mislim, a ja sam iz daleka svojevremeno prepoznao psihopatske probleme Mire Marković, kao i njenog Dragog, dok je Vulin malo kasnio, sigurno baš zato što je bio tako blizu do njih.

poturica gori od turcina

pre 11 godina

@martin
Jos 1999. si priznao albansku "drzavu"? Wau. Ti si nas idol. Nego, reklamiras ovde sebe za neku tezgu u institucijama "drzave kosova"?

antiglobalista

pre 11 godina

@doko
Prvo, 1999. nije postojala SCG već SRJ
Drugo, Ustav nije prekršen 1999. već je postignut Kumanovski sporazum i usvojena Rezolucija SB UN 1244, posle 3 meseca iživljavanja NATO pakta i nad Srbima i nad Šiptarima i svim ostalim građanima SRJ, koja garantuje ostanak KiM u sastavu Srbije, a koja je prekršena kada su Šiptari proglasili nezavisnost 2008.
Treće, nemoj da lupetaš ako se nisi prethodno informisao.

DARKO

pre 11 godina

Prema vazecem Ustavu, Kosovo i Metohija su sastavni deo Republike Srbije, sto podrazumeva i teritoriju u narod koji zivi na toj teritoriji! Kako neko ko postuje Ustav moze da pravi bolne ustupke prema sopstvenom narodu??? Ili postujte Ustav ili ga menjajte jer se u njemu ne spominje ni severni deo, ni juzni deo! Prema Ustavu svi gradjani Republike Srbije su ravnopravni i imaju zagarantovana sva ljudska i manjinska prava!!! Prema Ustavu, gradjani Albanske nacinalnosti su apsolutno ravnopravni sa ostalim gradjanima koji zive na celoj teritoriji R.Srbije!!! Mislim da je svima jasno koliko postojeci Ustav ne odslikava stanje realnosti na terenu ali se mora postovati sve dok narod na referedumu ne kaze drugacije!!!

Stevka

pre 11 godina

znaci i ja cu da stanem iza te strategije? odkud mu ta ideja? niko me nista nije pitao. ja nisam ni za kakve ustupke, jer smo mi vec previse ustupili. i jaka im ta strategija kad oni vec unapred i preko medija prave ustupke. kad ides u pregovore onda na pocetku trazis maksimum a ne ides i pricas pre nego sto si poceo kako ces da popustas protivniku

Nikola S.

pre 11 godina

Kompromis za Kosovo bi izgledao ovako: Ugovor Srbije sa Evropskom unijom o ustupanju prava upravljanja Kosovom u narednih 15 godina, odnosno do ulaska Srbije, Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u EU. Nakon toga, u uslovima koji bi se dosta razlikovali od današnjih, održati međunarodnu konferenciju koja bi ponudila trajnije rešenje tog pitanja (ništa nije zauvek).

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Prazna prica. To je i vise nego ocigledno. Da je ovakav pristup postojao pre 20 godina mozda bi se nesto i resilo ali sada nije 1990. godina vec 2012. Kvazi-nacionalisti su uvek bili korak iza. Sada je na stolu Ahtisari Plus i to je eventualni maksimum (i to uz dosta truda i pregovora). To je to. Uzmi ili ostavi. Naravno znajuci ove politicare i narod koji ih bira, imam osecaj da ce opet biti ovo drugo i da ce za 20 godine da se prica o Ahtisari Plus kao sto se danas prica o podeli. Zalosno.

KG

pre 11 godina

Čekaj malo! Zar niste vi pljuvali tog "nižeg činovnika" što je pristao na fusnotu i podsmevali joj se. A sad je VI prvi brišete?!? Pa dobro, jel vi mislite da smo mi ludi? Ko se ne seća kako je sve počelo 1998.? I sad će te VI, koji ste SVE ZAGO...ALI da "činite ustupke" i spasavate stvar. E, jesmo mi neki blesav narod STO POSTO.
BTW, taj niži činovnik mi je jedan od NAJNEOMILJENIJIH likova, da ne mislite da ga branim. Samo napominjem kako LAŽETE čim zinete!

sportmanbg

pre 11 godina

Trla baba lan... U toku kampanje ovi "novi" se ubise od price: "samo da dodjemo na vlast recicemo vam nasu strategiju za Kosovo". Od kad su dosli ja nisam cuo ni jedan konkretan predlog. A evo vidim da ce biti jos bolnih ustupaka. Ista prica je i za ekonomiju, korupciju... Od ostrascenih govora ispunili su samo da su dosli na vlast.

Milan

pre 11 godina

Drago mi je da ogroman broj Albanaca sa KosmeTa prati ovu temu i komentarise zajedno sa svojim prijateljima srbima koji vise ne mogu da im pognu sa pozicije vlasti da dobiju priznatu nezavisnost i legalizaciju etnickog ciscenja! Nad preostalim nealbancima. vuline samo napred Ociigledno je doslo do promena!

Кривокапић

pre 11 godina

Драги моји, ово је само крај приче која је започета пре 20 и кусур година. Ред је да ти који су све почели то напокон и заврше. Кодова ћемо се одрећо под најгорим могућим условима. Тако је било у Хрватској, тако ће бити и на Косову. Србе у Босни је спасло то што им је Милошевић увео санкције па су успели како тако да се спасу. Ова гарнитура већ 20 година продаје грађанима лажни патриотизам. За то време добро су напунили џепове. Сад долази задњи чин ове трагике.
Продаће они то вама као што су вам продавали турбо патриотизам 20 година. Ви ћете то прогутати и дивити се њиховом српству. Битно је да је за све крив Ђинђић.
Брука...

Milan

pre 11 godina

Vulin mi nije ni najmanje simpatican, grozim se njegovog julovskog bekgraunda, 90-te sam proveo na demonstracijama, ali moram da kazem da ovo sto on prica zvuci mnogo bolje od strategije Tadica i arogantnog Borka Stefanovica."Kao Izrael", To je kljuc. Aktivno lobirati u Americi i drugim centrima moci za svoje ciljeve, a ne samo kukati i traziti pravdu, jer je eto nasa borba pravedna. Americki politicari razumeju samo jezik novca, to dobro znaju i Jevreji i Albanci. Nasa dijaspora i nasa drzava moraju da finansijski podrze uticajne krugove u Vasingtonu sa jasnim i jedinstvenim ciljevima.

res publika

pre 11 godina

SUPER!
Ovi pregovori, dok je vodio Stefanovic, nismo mogli da provalimo, ko stoji iza toga sta dogovori, Tadic, Cvetkovic, neko treci, ili on licno.
Sada ce biti lako, tacno cemo znati, koga da "hvatamo za gusu", kada se drznu, da nam poture "bolne kompromise", iza kojih "stoje" svi.
Ako vec idete u kompletne, najsire resavanje Kosocskoh pitanja, o svim pitanjima i na najvisem nivou, onda bi ipak trebalo pre konacnom potpisivanja dogovorenog, izaci na REFERENDUM.
U suprotnom, lose vam se pise!

petar

pre 11 godina

"iza svega ce stati cela Srbija ..."
Ne, ne Vuline, nemoj da se krijes iza parola Srbija, cela nacija, Srpski narod itd ... za tvoje i postupke tvojih drugara iz vlasti odgovaras samo ti i oni, u ovoj zemlji cije ste drustvo ti i oni vec odavno upropsatili nema vise niceg kolektivnog i zajednickog pa tako ni "zajednickog stajanja" iza vaseg resenja za Kosovo, koje isto tako vise nije zejdnicko. Nista ovde vise nema zajednickog, sve je u rukama jedinki a zajednistvo se zavrsava na najuzoj porodici. Kraj price, razumes? Da ti pojasnim: na izborima svako ko je glasao za tvoje i one koji su sada tvoji posle tri meseca mrcvarenja, glasao je zato da bi njegova potreba, sujeta, uobrazilja, ljubomora, zavist, zloba, teznja za destrukcijom onog drugog bila zadovoljena ... tako lepo sad, kada ste na zavrsetku vaseg projekta zapocetog jos pre 20 godina i malo vise, stegni petljicu, ako je imas i dovrsi posao i preuzmi odgovornost. A kad sa Kosova krenu, ovi tvoji i idolopoklonici onog vanagroblja sahranjenog,u Srbiju, onda nemoj da mi pustas na TV kajrone tipa "Srbijo majko pomozi" i uz to jos brojeve ziro racuna. Sa moje kapije bice oterani, sa moje cesme vodu nece popiti, iz mog dzepa dinar nece dobiti. Sta su/ste zamastili to ces/ce sam/sami polizati.

antiglobalista

pre 11 godina

Bude li ustupaka, automatski je prekršen Ustav Republike Srbije. E sad, pošto smo navikli da svi redom krše Ustav i ne odgovaraju, ovo bi bilo samo još jedno kršenje u nizu. Koga je briga više. Političari koji vode ovu zemlju zadnjih 15ak godina su sramota srpskog naroda, najveći izdajnici i lopovi. O kakvim ustupcima ti pričaš? Dobili ste packe u Vašingtonu, a? Poništavajte sve prethodno dogovoreno dok još možete i drž'te se rezolucije 1244 što vam je Sloba ostavio i drž'te se UN-a! Samo tu možemo nešto dobro za nas izboriti inače Srbi nek nabavljaju traktore i prikolice. Kako vas nije sramota da prepuštate narod Šiptarima koji ih svakodnevno maltretiraju i ubijaju i nikada ne budu pronađeni i kažnjeni? Odakle vam pravo na to? I najkrvaviji rat nam je bolji od ovakvog sramotnog mira u kome smo poniženi, pognute glave i nemoćni da zaustavimo ubijanje i progon pred očima onih koji se tako zdušno bore za ljudska prava svuda na kugli zemaljskoj.

Ilija

pre 11 godina

Glavni ustupak ce biti 15% teritorije za koju tvrdite da je Srbija. . . To znate vi, to znamo mi, to znaju i oni i svi ostali samo sto to necete javno da kazete, nego sve uvijate i izbegavate konkretan odgovor. . .
A sto se tice toga da ce iza vaseg plana stati cela Srbija, nece. Za sadasnjeg precednika je glasala 1/6 birackog tela, za sadasnju vladu mozda 1/5 ili malo jace tako da u najboljem slucaju iza sebe imate podrsku oko 1/5 glasackog tela, a ostatak 4/5 je sigurno protiv vas i vase politike. . .

Gradjanin

pre 11 godina

Hvala SNS sto ce nas brze resiti bede zvane Kosovo. Podrzavam vas u tome kako planirate "da resite" problem Kosova.

I pozurite. Zuri nam se "u propalu EU".

Kvisling

pre 11 godina

Kao što sam i mislio. Ova nova vlast će predati Kosovo na tanjiru. Fusnota nestaje, narod je zbunjen, a zna se šta lud radi zbunjenom.

darko

pre 11 godina

Svi dogovori trebaju da se vode sa STAVOM i ODLUCNOSCU. Meni (i SRBIJI) nece biti nista bolje ako nedaj Boze polako ili koliko sutra priznamo Kosovo. Svi dogovori mogu tek da se PRIZNAJU ONOG MOMENTA KAD SE NADJE POLITICKO I PITANJE GRANICA. Demokratski i po sistemu 50%-50% u svemu, to je minimum. Netreba da se plasimo ni USA ni NEMACKE.

Helios

pre 11 godina

Iskustvo je pokazalo samo jednu jedinu stvar. Ko ustupa bilo šta - traže mu još. To je njihova logika, njihova praksa i njihova namera. Mogu da razumem da se ljudi plaše, da im nije do Kosova itd. To je njihova stvar, niko nije obavezan na patriotizam, ponos, ima jedan život i pravo da se za njega bori kako hoće. Ja ovde pozivam na elementarnu pamet i elementarno iskustvo. Ko popušta onima koji znaju samo da otimaju priziva nove probleme. Nije teško shvatiti.
Nadam se da ovde nema onih koji misle da je Srbije izgubila neko "moralno" pravo na KiM - tek to je žvaka za ludaka. Dakle, rođaci (ili ne) - nije stvar ničeg drugog nego pameti. Ako vam je do mira postoji samo jedna strategija ka njemu. Nije garantovano ali je najverovatniji put ka miru: nema popuštanja. Shvatite, čitajte istoriju, uočite obrazac.
"Vuk se njenim strahom hrani..."

Martin

pre 11 godina

Najbolje da ucine samo jedan ustupak i to najbolniji i zavrse Sa Kosovom i Metohijom.
Mozda uz uslova da se Tači povuče sa funkcija i pošalje kao ambasador u Srbiju sa sedistem u Zabeli.

katica popović

pre 11 godina

„ustupci“? Onaj ko je IZGUBIO RATOVE sa tim vojnim porazima mora da se suoči nema to nikakve veze sa ustupcima. Samo pobedici mogu da se „cenkaju“ i nešto ustupaju, a oni koji su poraženi su „duplo golo“! E, sad Vulini, Drecuni (čuj poslanici u skupštini Srbije 2012g!!!) i ostale zarđale kašike i matrijoške koje su sa Slobom i Mirom uvele zemlju u samoubilačke ratove proćerdali sve što se moglo proćerdati, jer dok su vodili ratove pustili su da sve u Srbiji zamre i izumre e sad oni će i dalje da se „ćeraju“ sa mrskim zapadnim kapitalistima i svim susedima, doveli Srbiju do samouništenja i nikom ništa za to nisu odgovarali i ne samo to nego zive po zapadnim standardima, narodu „korenje“ a njima (potomcima: petokrake i brojanice) standardi življenja „trulog zapada“! Da se ja pitam jedino mesto na kome bi Vulin (Drecun i &) mogao da bude jeste „kamneolom“ (znači na prinudnom radu). Stidim se što sam doživela da na sajtu B92 neko nešto pita Vulina, a tek format slika.

Nikola S.

pre 11 godina

Kompromis za Kosovo bi izgledao ovako: Ugovor Srbije sa Evropskom unijom o ustupanju prava upravljanja Kosovom u narednih 15 godina, odnosno do ulaska Srbije, Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u EU. Nakon toga, u uslovima koji bi se dosta razlikovali od današnjih, održati međunarodnu konferenciju koja bi ponudila trajnije rešenje tog pitanja (ništa nije zauvek).

Cinik

pre 11 godina

Gospodin Vulin je očigledno zalutao u politiku. Ovo kako on priča ispada da ćemo sada mi sesti sa njima za pregovarački sto i da će za svaki naš ustupak Priština dati svoj ustupak. To tako ne ide. Priština srbima neće dati ni jedan ustupak jer ona i nije glavni pregovarač već su to SAD i Nemačka i ako one kažu da nema ustupaka onda ih i neće biti. Ako su rudne rezerve na Kosovu u iznosu od 5ooo milijardi ko pametan može pomisliti da će vam tu neko dati ustupke.Kritikovao sam onu prethodnu vlast zbog pogrešne politike prema Kosovu a sada kritikujem i ovu. Ako već podižete pregovore na viši- državni nivo onda i odlučnost za odbranu Kosova mora biti na najvišem nivou. Ako Ustav kaže da je Kosovo deo Srbije onda nema nikakvih bolnih ustupaka već samo istrajavanje na tome da je isto naše i ničije više. Na kraju, predlažem vlastima da raspišu referendum sa pitanjem da li srpski narod prihvata da Kosovo dobije nezavisnost pa ako prihvati onda lepo priznajmo i to je demokratski a ako kaže da ne priznaje e onda se prekidaju svi pregovori i zatražiće se od UN poštovanje suvreniteta Srbije.

antiglobalista

pre 11 godina

@doko
Prvo, 1999. nije postojala SCG već SRJ
Drugo, Ustav nije prekršen 1999. već je postignut Kumanovski sporazum i usvojena Rezolucija SB UN 1244, posle 3 meseca iživljavanja NATO pakta i nad Srbima i nad Šiptarima i svim ostalim građanima SRJ, koja garantuje ostanak KiM u sastavu Srbije, a koja je prekršena kada su Šiptari proglasili nezavisnost 2008.
Treće, nemoj da lupetaš ako se nisi prethodno informisao.

Milan

pre 11 godina

Drago mi je da ogroman broj Albanaca sa KosmeTa prati ovu temu i komentarise zajedno sa svojim prijateljima srbima koji vise ne mogu da im pognu sa pozicije vlasti da dobiju priznatu nezavisnost i legalizaciju etnickog ciscenja! Nad preostalim nealbancima. vuline samo napred Ociigledno je doslo do promena!

MatijaBG LDP/DS

pre 11 godina

Najbolnije u svemu je sto je na celu necega za Kosovo,jedan od clanova batinaske partije Mirjane Markovic,iste one stranke koja je bila koalicioni partner onih koji su od Srbije napravili METU na koju se srucio NATO i spalio sve sto je valjalo....sopstveni narod izloziti bombama svih svetskih sila moze samo poremeceni um.....sve ste dali sto ste mogli,vise nemate sta i ne lazite gradjane....okrenite se buducnosti!

dragan gm

pre 11 godina

Pitanje Kosova je odavno trebalo resiti,sto pre to bolje po nas gradjane jer to Kosovo upropasti nas iz Srbije.Ti ljudi na Kosovu nisu placali struju ,porez,ovde su dosli svi dobijaju nekakve nadoknade kao zaposleni,otislo je para i para na njih.Ne mogu primati pomoc vec 13 godina,svi su kuce napravili ovde u Srbiji.Kod mene u naselju ih ima oko 1000.Zasto vi sa b92 ne pokrenete ovu temu o kosovskim dodacima jer od tih paRA do sada smo mogli napraviti 4 auto-puta do Crne gore za sve ove godine od 1999.g. a da ne pricam za pradhodnih 100 god.od 1912.g.OD KADA se tim Kosovarima gleda kroz prste.Nisam za SNS a jos manje za Vulina i Dacica ali zavrsite vise sa Kosovom u interesu je celog srpskog naroda.Vi novinari dodjite do Smedereva,Kraljeva,G.Milanovca,Kragujevca pa vidite te sa Kosova ugrozene kako zive i sta imaju!!!

novosadjanka

pre 11 godina

Druze Vulin sa brojanicom da Te pitam: da ce ustupci biti sa fusnotom ili bez fusnote? Ako mene pitas,da Ti pravo kazem i sa fusnotom i bez fusnote zabole me *!

Srba

pre 11 godina

PREGOVORA BI MORALO DA BUDE. To je u interesu naroda koji živi ali i naroda koji ne živi na Kosmetu. Prirodno je da se pregovori okončaju kompromisom, zato što to i jeste smisao pregovora. Sve do momenta dok se u pisanom obliku, strane koje u pregovorima učestvuju, ne izjasne, pregovori nisu okončani. Toga treba da su svesni svi oni koji su se "uplašili" da će sam čin pregovaranja dati legitimitet državi Kosovo (oni, naravno, toga i jesu svesni ali malo samoreklamerstva nije na odmet).

Da li će pregovori biti bolni? NAŽALOST, BIĆE BOLNI. Zato što finala pregovora neće ni biti.

Ustav Srbije je tako sačinjen da ne može da se promeni. Jedino, ako bi Srbija nestala, kao što je uostalom nestala i SFRJ pa zatim SRJ, pa je po tom osnovu bilo moguće načiniti nov USTAV.

Po USTAVU Srbije, niti sam USTAV, niti granice Srbije mogu da se menjaju bez dvotrećinske većine u parlamentu a zatim i referendumske podrške građana Srbije, što promenu ustava čini teoretskom kategorijom.

Autor USTAVA je, praktično, obesmislio postojanje USTAVA, tj. postojanje ovakvog USTAVA je PROTIVUSTAVNO, zato što ograničava osnovnu slobodu građana Srbije da slobodno odlučuju o svojoj sudbini.

Милан

pre 11 godina

Па нека буду и болни. Ова екипа која је сада на власти је најодговорнија за губитак Косова. Поштено би било да тај посао сад и доврше и да се то више не развлачи. Они су били власт кад су Албанци клани и трпани у хладњаче, кад се трговало органима Срба, кад нас је бомбардовао цео свет, кад су стране војске дошле на Косово - они су били власт. И сада када су опет власт могли би бар нешто добро да ураде. Нека потпишу то да се и збанично разиђемо, па да видимо шта ћемо са економијом, корупцијом, системима вредности и многим другим битнијим питањима од тога које фотеље управљају којом територијом.

martin

pre 11 godina

Gledao sam intervju i bilo mi prosto zao onog populistu Vulina,koji je nemocan pred vasom novinarkom,koja ga je rasturila na paramparcad,nonsalantno,da nije imao odgovor ni na jedno pitanje vec samo populisticke price,koje vise ne piju vodu nigde.sve su lazi odavno potrosne,svi populizmi odavno su se otrcali o surovu istinu.jedva cekam vasu emisiju o unovcenom patriotizmu.inace Vulin je pre izbora jako cesto dolazio u moj Leposavic.uvek sam se kao covek pozdravio sa njim,u svakoj "biblioteci" gde je odsedao.najvise ga je bilo u popularnoj "biblioteci" kod Zumka koja ima i svoje ime zove se "Skadarlija".pozdrav iz Leposavica.
p.s. ja sam licno se pomirio sa nezavisnoscu Kosova 1999.

Serbissimo

pre 11 godina

Vulin mlati praznu slamu, kao i svi drugi. Kosovo je nezavisno i jedino o cemu se moze pregovarati, i cemu treba teziti, je normalizacija uslova zivota za Srbe na Kosovu i zastita srpske kulturne bastine. Prihvatite ljudi realnost jer cemo inace i Vojvodinu i Sandzak izgubiti. A to sto Mirin mali danas vodi glavnu rec o Kosovu je cista perverzija.

poturica gori od turcina

pre 11 godina

@martin
Jos 1999. si priznao albansku "drzavu"? Wau. Ti si nas idol. Nego, reklamiras ovde sebe za neku tezgu u institucijama "drzave kosova"?

Мики

pre 11 godina

Нема Вулин болних и безболних уступака, има само кршење Устава Србије и провођење Устава Србије.
Или једно или друго

Aha

pre 11 godina

A sto se tice toga da ce iza vaseg plana stati cela Srbija, nece. Za sadasnjeg precednika je glasala 1/6 birackog tela, za sadasnju vladu mozda 1/5 ili malo jace tako da u najboljem slucaju iza sebe imate podrsku oko 1/5 glasackog tela, a ostatak 4/5 je sigurno protiv vas i vase politike. . .
(Ilija, 15. avgust 2012 17:31)

Identicnu podrsku imala je i prethodna vlast, pola od pola izaslih na izbore. Zasto onda ne glasate svi i pokazete sta u stvari hocete!? Ako vam niko ne valja, zasto vas 4/5 glasaca ne napravi svoju stranku cijim programom cete biti svi zadovoljni!? U cemu je problem?

jj okocha

pre 11 godina

tako vam je to, žuti su možda lopovi, ali ovi su i lopovi i gubitnici, pogledajte samo sledeća imena: vulin, velja, mrkonjić, dinkić, tabaković, toma, žarko o., vučić, dačić, karić, krki, reprezentacija snova, ko od njih očekuje išta dobro, taj je isti k'o oni

nista bez LDP

pre 11 godina

Pa kad je LDP govorio o ovim stvarima,pa ovi kasne cijelu deceniju...pa Ceda vam je fino sve na vrijeme rekao...pa vi cekali da vam Vulin kaze ono sto svako zna,e sad vam je kao sve jasno,Ceda se jadan trudi al nema kome....

rikea

pre 11 godina

zato ste i dosli na vlast,tacnije zato je zapad lobirao za vasu koaliciju.zato sto cete prodati kosovo.izdajnici.sudice vam se verujte mi kao izdajnicima naroda.

Nenad T

pre 11 godina

Vi ćete predati Kosovo i ponašaćete se kao velike patriJote, kao da ste nešto spasili, a Čedu nagrdiste za istu stvar, da je izdajnik.
E, narode SRBSKI, kako ovoga i slične trpiš da te vode...probudi se, uključi mozak

Anestezija

pre 11 godina

Umesto sto se pravomo pametni i mlatimo praznu slamu, ako ce vec da boli, da mi lepo damo to Kosovo, pa da sve sto je u vezi sa tim i nasom "bracom" na njemu (sa sve Ministarstvom koje nas kosta k'o Svetog Petra kajgana) pa kad nas prodje bol, bar da znamo zasto!

bice, bice, bolno

pre 11 godina

Bice nama bolno sa svima vama u kompletu da bolnije ne moze da bude.
Mama Mira i tata Soba rasturili SFRJ, vi kao naslednici cete Srbiju, a koju ce cenu platiti narod zivi bili pa videli.

Nije tacno

pre 11 godina

@Samo podela moze doneti resenje. Sve drugo je mucenje Srba.
(tanja, 15. avgust 2012 17:35)

Podela nikad ne bi donela mir, jer nisu albanci se igrali 50 godina i potrosili desetine milijardi evra i na hiljade zivota da bi delili Kosovo.

Uvek bi bilo dole nemira, a i nama ne treba to.

mirko antonijevic

pre 11 godina

Tvoja vlast je mojoj generaciji unistila mladost i sada ste ponovo dosli da mi unistite i ovo malo mladosti sto nam je ostalo.Promenio si se samo Vuline,sto si se osisao,pa mislis da se ne secamo tvojih dela.Tvoja vlast je Srbe oterala sa Kosova,a sad si dosao da i ovo malo Srba sto je ostalo isterate.Da dovrsite ono sto niste uspeli u to vreme.A sada su ti dali malo vazniju funkiju,od one kada si bio ispod Mirine suknje.

ispisnik

pre 11 godina

Bice bolno, bice priznato..., nezvanicno. To je bio uslov za dolazak na vlast os strane velikih sila. Setimo se Djulijanija u Beogradu koji seta zajedno sa Vucicem...!?
Hvala

Stevka

pre 11 godina

znaci i ja cu da stanem iza te strategije? odkud mu ta ideja? niko me nista nije pitao. ja nisam ni za kakve ustupke, jer smo mi vec previse ustupili. i jaka im ta strategija kad oni vec unapred i preko medija prave ustupke. kad ides u pregovore onda na pocetku trazis maksimum a ne ides i pricas pre nego sto si poceo kako ces da popustas protivniku

skoljka

pre 11 godina

To sto cete vi uraditi to nisu ustupci, to je izdaja drzave i ustava. Nadam se da znate sta zakon kaze o izdaji drzave, ili ste dobili velike pare da zavrsite taj posao pa cete se odseliti na neka lepa ostrva.

Sumadinac

pre 11 godina

Nisi Vuline tako pricao kad si terao narod na mostove da hvataju Nato bombe u letu.Jednom recju,ti si Vuline obican nistak i folirant.

Stefan

pre 11 godina

Vulin kaze da ce Srbija morati da napravi bolne ustupke,sa druge strane on tvrdi da Kosovska strana za 12 godina nije napravila nijedan ustupak.A zbog cega bi Albanci napravili bilo kakav ustupak,kada sa druge strane stola imaju "pregovarace" koji su spremni da ispune svaki uslov koji pred njih postavi Evropska unija??? Ja stvarno ne razumem sta je strategija Srpske vlade po pitanju Kosova? Da li ce Srbija priznati Kosovo ili nece? Da li cemo ici na podelu Kosova? Dajte recite vec jednom kakav je Srpski interes po pitanju Kosova? Sta god da urade,nadam se da ce prethodno konsultovati sa Srbima na Kosovu,jer ipak su ovde njihove glave u pitanju.

Љубиша ЕУ

pre 11 godina

Вулин: "I sami pregovori koje vodite sa onima koji, evidentno, ne priznaju vašu državu, su već bolni... da je već samo po sebi bolno da se medjunarodno pravo ne poštuje u toj meri da mi moramo i da sedimo sa onima koji smatraju da naša država i ne postoji..."

"Они" (косовски Албанци) сматраjу да Србиjа не постоjи? То први пут чуjем.

DARKO

pre 11 godina

Prema vazecem Ustavu, Kosovo i Metohija su sastavni deo Republike Srbije, sto podrazumeva i teritoriju u narod koji zivi na toj teritoriji! Kako neko ko postuje Ustav moze da pravi bolne ustupke prema sopstvenom narodu??? Ili postujte Ustav ili ga menjajte jer se u njemu ne spominje ni severni deo, ni juzni deo! Prema Ustavu svi gradjani Republike Srbije su ravnopravni i imaju zagarantovana sva ljudska i manjinska prava!!! Prema Ustavu, gradjani Albanske nacinalnosti su apsolutno ravnopravni sa ostalim gradjanima koji zive na celoj teritoriji R.Srbije!!! Mislim da je svima jasno koliko postojeci Ustav ne odslikava stanje realnosti na terenu ali se mora postovati sve dok narod na referedumu ne kaze drugacije!!!

Veteran

pre 11 godina

Vuline ,pusti kosu lepse ti je stajalo,skini onaj crni sako i obuci akcijasko bluzu na kojoj je lik druga Tita!To si ti,a ne ovaj danas nevesti politicar koji je u kampanji pretio prstom i zestoko vatrirao i danas po direktivi pricas o "bolnim" ustupcima!Ti i tebi slicni ste histericno vriskali na Cedu Jovanovica koji je davno pricao o defakto stanju koje je nastalo posle "pobede nad NATOM"!Ti koji si nam na tv tokom nato bombardovanja porucivao, sa kosom koja je vijorila na "Brankovom"mostu da se svi okupimo i povedemo malu decu na most da kako je neko duhovito primetio "hvatamo nato bombe golim rukama",ti nam sada pricas o ustupcima.SRAMOTO LJUDSKOG RODA!!!Malo je reci licemer,debelokozac,kameleon.....Jednostavno ne smem da kazem sta misli da si ti, jer mi sigurno nece objaviti ovo sto pisem!Srbijo moja zlo ti se sprema sa ovakvim VULINIMA u to sam nazalost siguran!

Кривокапић

pre 11 godina

Драги моји, ово је само крај приче која је започета пре 20 и кусур година. Ред је да ти који су све почели то напокон и заврше. Кодова ћемо се одрећо под најгорим могућим условима. Тако је било у Хрватској, тако ће бити и на Косову. Србе у Босни је спасло то што им је Милошевић увео санкције па су успели како тако да се спасу. Ова гарнитура већ 20 година продаје грађанима лажни патриотизам. За то време добро су напунили џепове. Сад долази задњи чин ове трагике.
Продаће они то вама као што су вам продавали турбо патриотизам 20 година. Ви ћете то прогутати и дивити се њиховом српству. Битно је да је за све крив Ђинђић.
Брука...

KG

pre 11 godina

Čekaj malo! Zar niste vi pljuvali tog "nižeg činovnika" što je pristao na fusnotu i podsmevali joj se. A sad je VI prvi brišete?!? Pa dobro, jel vi mislite da smo mi ludi? Ko se ne seća kako je sve počelo 1998.? I sad će te VI, koji ste SVE ZAGO...ALI da "činite ustupke" i spasavate stvar. E, jesmo mi neki blesav narod STO POSTO.
BTW, taj niži činovnik mi je jedan od NAJNEOMILJENIJIH likova, da ne mislite da ga branim. Samo napominjem kako LAŽETE čim zinete!

doko

pre 11 godina

@antiglobalista kaze:
"Bude li ustupaka, automatski je prekršen Ustav Republike Srbije.""
---------------------------

Da si ti ziv i zdrav, ustav je 'automatski prekresen' jos 1999 kada je sjupstina tada SCG prihvatila kapitulaciju i nasa vojska i policija napustila Kosovo

A gle cuda. Tada su vlast u Srbiji imali isti koju je i danas imaju, tj. SPS i SRS [koji se 2008 preobukao u SNS]

zoran

pre 11 godina

mirin julovski učenice nisam te zaboravio . to što si sada podšišan i u odelu ne činite boljim pametnijim i ozbiljnijim . možda si se načitao knjiga ali si ostao licemer i ljiga . nekada čovek u životu promeni svoje mišljenje ali ne i životni princip .
čovek je čoveku od uvek bio vuk , a vuk vuku nikada čovek jer ne menja čud.

Branko

pre 11 godina

G.Vuline kako Vas nije sramota, od ultra levičara koji je podržavao ideje Kulturne revolucije u Kini i Pol Pota u Kambodži i ekstremizam dame sa plastikom u kosi u Srbiji, sada ste umereni interesni političar koji prodaje i ono malo što je ostalo srpskog na KiM. Pa sve to sa brojanicom kao ključnim, prepoznavnim znakom Vaše ličnosti. G.Vuline - Veliki Lenjin ili brojanica, izaberite, polako i po pameti.

Milan

pre 11 godina

Vulin mi nije ni najmanje simpatican, grozim se njegovog julovskog bekgraunda, 90-te sam proveo na demonstracijama, ali moram da kazem da ovo sto on prica zvuci mnogo bolje od strategije Tadica i arogantnog Borka Stefanovica."Kao Izrael", To je kljuc. Aktivno lobirati u Americi i drugim centrima moci za svoje ciljeve, a ne samo kukati i traziti pravdu, jer je eto nasa borba pravedna. Americki politicari razumeju samo jezik novca, to dobro znaju i Jevreji i Albanci. Nasa dijaspora i nasa drzava moraju da finansijski podrze uticajne krugove u Vasingtonu sa jasnim i jedinstvenim ciljevima.

zoran

pre 11 godina

Pa što ste nas zaj.... tolike godine, alooooooo. Dve decenije mog života. Alooooooo... Prevaranti nijedni.

Trebalo je da izgubite vlast pa da se na prevarama u vezi Kosmeta opet domognete vlasti da biste na kraju rekli da je sve bila zaj....ija. Secikese i zulumćari nijedni. Ne mogu da napišem šta želim, na žalost.

mirko

pre 11 godina

Drago mi je što ne razumem ovog lika, jer u protivnom bih se zabrinuo za svoje mentalno zdravlje.
Da li on to vodi predizbornu kampanju , ili je vlast koja bi morala imati nekakav određen stav, on ga nema, jedino zna da ono pre njega nije valjalo, i ne znam kako misli da na ovakav način dobije konzensus , to bi bio konzensus za mačka u vreći.

Zoran

pre 11 godina

...da " rak rana " vladavine Slobodana Miloševića , njegova slabost prema supruzi , konačno jul , neizliječiva bolest koja nagriza društvo u Srbiji i njen podmladak , vulin , mitrović...... Nesumljivo , "doći će glave" i ovom režimu ma u kojoj ambasadi isprojektovan . Mislim da za Srbiju nema više bolnih ili manje bolnih odluka . Srbija je u komi , u kliničkoj smrti . Kakva se sve " crna mraka " nije izredala na njoj u XX i početku XXI vijeka . Živojin Mišić , đeneral srpske vojske 1918. godine iz Splita , piše svome vrhovnom komandantu , kralju-jednom od idiota zaslijepljenih željom za što većim "carstvom" i doveden na krilima zavjerenika još jedne izmanipulisane i tragično proglašene seljačke porodice za kraljevsku dinastiju - Obrenovića : oprostite vaša ekselencijo , ali mi ovdje nismo dočekani kao oslobodioci , kao prijatelji , kao braća ..... i dalje je bilo što je bilo .
Dakle , suština je da Srbija , srpski narod praktično od Berlinskog kongresa pa do evo današnjeg dana , nije "nezavisno" vladao svojom sudbinom . Populacija koja je mogla danas da broji , demografi bi bolje to sračunali , ali sigurno 40-tak miliona ljudi je evo poslije 130 godina "nezavisnosti" pred nestankom . Da , pred vulinom , mlad-komunistom , su "teške" , "bolne",političke odluke .Cccc.Stvarno, čovjek može samo da plače , srpski narod nije zaslužio sve to što mu se izdešavalo jer to je prosto istina . Ne treba biti Srbin , dovoljno je da voli istinu , da je koliko toliko upoznat sa materijom....

res publika

pre 11 godina

SUPER!
Ovi pregovori, dok je vodio Stefanovic, nismo mogli da provalimo, ko stoji iza toga sta dogovori, Tadic, Cvetkovic, neko treci, ili on licno.
Sada ce biti lako, tacno cemo znati, koga da "hvatamo za gusu", kada se drznu, da nam poture "bolne kompromise", iza kojih "stoje" svi.
Ako vec idete u kompletne, najsire resavanje Kosocskoh pitanja, o svim pitanjima i na najvisem nivou, onda bi ipak trebalo pre konacnom potpisivanja dogovorenog, izaci na REFERENDUM.
U suprotnom, lose vam se pise!

Stevan

pre 11 godina

hahahahhaha.... Jeli bre Vuline, pa pred izbore svi vi pricaste drugu prici pa pored ostalog zato i dobiste izbore. Sta je sad ovo, svi nas pripremate na velike, bolne rezove. Mislim, sto se mene tice Kosovo je samostalno vec odavno ali svi ste vi pricali drugu preicu i Cedu nazivali svakakvim izdajnikom. Sram vas bre bilo sve do jednog. A ti narode koji si ih doveo na vlast kusaj corbu koju si zakuvao.

burn

pre 11 godina

Žao mi je što u tekstualnoj verziji intervjua niste naveli poslednje pitanje, ono o brojanici, koje je jedno od legendarnijih spuštanja svih ovih Velikosrba i PatriJota.

P: Primećujem da nosite brojanicu?
O: Ma da, ja to tako, nosim je ceo život, od 20, 21. godine.
P: Ali zar to nije čudno, da bivši predsednik komunističke omladine nosi brojanicu?
O: Ne, nema to veze, to su moja, uhm, verovanja.

Miloš J. Kosovac

pre 11 godina

I ja sam za Komunizam kao što je to bio Isus iz Nazareta, a evo čujem da je zato bio i Vulin. No, raduje me što govori isto što i ja mislim, a ja sam iz daleka svojevremeno prepoznao psihopatske probleme Mire Marković, kao i njenog Dragog, dok je Vulin malo kasnio, sigurno baš zato što je bio tako blizu do njih.

sajber_sloba

pre 11 godina

boze sta ovaj covek prica... aj jedan kratak pogled na istoriju: ovaj covek je do pre par godina sve nas kitio sa puskama i pricama da branimo mostove od nato bombi, njegovi otac i majka(sloba i mira) gle cuda pobedili nato ali mi sve jedno dole nista da radimo... sad ce on celu pricu da privede kraju i reci kako smo sad stvarno mi pobedili...

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Prazna prica. To je i vise nego ocigledno. Da je ovakav pristup postojao pre 20 godina mozda bi se nesto i resilo ali sada nije 1990. godina vec 2012. Kvazi-nacionalisti su uvek bili korak iza. Sada je na stolu Ahtisari Plus i to je eventualni maksimum (i to uz dosta truda i pregovora). To je to. Uzmi ili ostavi. Naravno znajuci ove politicare i narod koji ih bira, imam osecaj da ce opet biti ovo drugo i da ce za 20 godine da se prica o Ahtisari Plus kao sto se danas prica o podeli. Zalosno.

SuperS

pre 11 godina

Koliko moraš biti g.... od čoveka da pre samo par meseci najavljuješ krivične prijave protiv ljudi koji su pregovarali o statusu Kosova za neke odluke koje su donosili, a sada podržavaš ovu karikaturu koja daje deset puta više nečega što nije njegovo, samo da se pokaže u javnosti? Zapitaj se Vučko!!!

sportmanbg

pre 11 godina

Trla baba lan... U toku kampanje ovi "novi" se ubise od price: "samo da dodjemo na vlast recicemo vam nasu strategiju za Kosovo". Od kad su dosli ja nisam cuo ni jedan konkretan predlog. A evo vidim da ce biti jos bolnih ustupaka. Ista prica je i za ekonomiju, korupciju... Od ostrascenih govora ispunili su samo da su dosli na vlast.

Ljudi u crnom

pre 11 godina

Gde je ona drcnost iz opozicionih romanticarskih populistickih dana?
Sad dakle teski rezovi, i to rutinski ono sto ni zuti nisu smeli vi hocete?!

petar

pre 11 godina

"iza svega ce stati cela Srbija ..."
Ne, ne Vuline, nemoj da se krijes iza parola Srbija, cela nacija, Srpski narod itd ... za tvoje i postupke tvojih drugara iz vlasti odgovaras samo ti i oni, u ovoj zemlji cije ste drustvo ti i oni vec odavno upropsatili nema vise niceg kolektivnog i zajednickog pa tako ni "zajednickog stajanja" iza vaseg resenja za Kosovo, koje isto tako vise nije zejdnicko. Nista ovde vise nema zajednickog, sve je u rukama jedinki a zajednistvo se zavrsava na najuzoj porodici. Kraj price, razumes? Da ti pojasnim: na izborima svako ko je glasao za tvoje i one koji su sada tvoji posle tri meseca mrcvarenja, glasao je zato da bi njegova potreba, sujeta, uobrazilja, ljubomora, zavist, zloba, teznja za destrukcijom onog drugog bila zadovoljena ... tako lepo sad, kada ste na zavrsetku vaseg projekta zapocetog jos pre 20 godina i malo vise, stegni petljicu, ako je imas i dovrsi posao i preuzmi odgovornost. A kad sa Kosova krenu, ovi tvoji i idolopoklonici onog vanagroblja sahranjenog,u Srbiju, onda nemoj da mi pustas na TV kajrone tipa "Srbijo majko pomozi" i uz to jos brojeve ziro racuna. Sa moje kapije bice oterani, sa moje cesme vodu nece popiti, iz mog dzepa dinar nece dobiti. Sta su/ste zamastili to ces/ce sam/sami polizati.