Sreda, 15.08.2012.

08:59

Dacia Lodgy u Srbiji od 9.600 evra

Izvor: B92

Dacia Lodgy u Srbiji od 9.600 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

phreak

pre 11 godina

Evo čitam dve vesti - novi Range Rover i novi Lodgy - pa nikako da se odlučim koji da kupim, oba mi izgledaju kao prostrani automobili :-)

Slobodan

pre 11 godina

(svako se dokopao interneta danas, 16. avgust 2012 01:58)
Da li si ti čuo za izreku "koliko para toliko muzike". Da li misliš da neko tamo u Fiatu je lupio cenu, 500L će da košta toliko pa šta bude ili misli da taj auto vredi toliko. Zato ako mi neko tvrdi da je bolji auto koji se prodaje za 9.500 eura nego neki za 15.000 eura to mi nikada neće biti jasno. Druga je stvar zbog čega se kupuju kola a treća i možda najvažnija koliko možemo da izdvojimo za auto. Zato bih hteo da mi odgovore oni koji toliko hvale Daciu da su u mogućnosti da mogu da biraju auto nezavisno od cene koliko njih bi se odlučilo baš za Daciu.

dusan

pre 11 godina

Jedino sto me pomalo nervira je to nije klima u basic paketu.Danas ja mislim da klima nije luksuz nego potreba.Zamislite ide porodica na duzi put kad upekne zvezda na + 40.

Deda Pera

pre 11 godina

Ova Dacija je jetini ako ne i najjeftiniji van.
Poredeci nju i Toyotu Verso ili slicne pokazuje se elementarno nepoznavanje materije.
Ovo kosta 16K€ a Verso 36K€???
Prema tome svaka dalja prica je smesna.
Ovo je najbolje sto se za te pare moze kupiti.
I ima Renault odrzavanje. Za male pare.

svako se dokopao interneta danas

pre 11 godina

Ako hoćete samo sredstvo za prelaženje od tačke a do tačke b, a da to rastojanje nije veće od 100 km Dacia je dobra opcija. Za sve drugo morate kupiti automobil.
(Slobodan, 15. avgust 2012 19:46)

provokatorski komentar koji nema veze sa istinom.dacie su medju najpouzdanijim automobilima na svetu.ne bi švabo i francuz to kupovali da ne valja.puna švabija i francuska dacia.

Baki

pre 11 godina

Ovo je sasvim solidan auto i prodavace se dobro. U Svici je danas takodje bila prezentacija Lodgija u novinama i kritike su bile pozitivne .
To je jednostavno auto za familiju .

Henry Ford BGD

pre 11 godina

Pretpostavljam da vecina ovde nije videla automobil uzivo, tako da nema razloga za kritiku unapred. Pre mesec dana sam boravio u Nemackoj i gledao u auto salonu Lodgy u srednjem i najboljem paketu opreme, i automobil izgeda sasvim pristojno. Tacnije, u najboljem paketu izgleda super zbog alufelni, metalik boje i sl. a u srednjem pomalo cudno jer na tolikom autu felne od 15 cola izgledaju premalo i neadekvatno. Inace, ima puno mesta i za putnike i za prtljag, sto je i bilo za ocekivati. Ovde vidim mnogo ostrascenih komentara tipa bolje polovan Audi A4 nego Lodgy i sl. Ovo je automobil koji ce kupovati porodice koje nemaju 20.000+ evra da kupe Touran, Zafiru, C-Max i ne znam sta vec, a imaju potrebu za prostranim i ipak solidnim automobilom. Njima bilo sta drugo jednostavno ne odgovara. Kod nas verovatno nece biti dobre prodaje jer kod nas jos uvek ima malo automobila tog tipa ali u Evropi verovatno hoce (npr. u Nemackoj je svaki treci-cetrvti auto na ulici iz te klase). P.S. Iznenadio sam se koliko se u Nemackoj puno vozi Logan MPV, a nadje se i poneki Duster. Sandera ne mogu da se setim da li sam uopste video, kao i obicnog Logana.

Dusan Valjevo

pre 11 godina

1600 kubika 82 KS?! Nekada sam imao Opel Askonu 1982. godiste. Imala je 1600 kubika i 90 KS, a ova Dacia 2012. godine ima manje konja. Mislim da ne postoji slabiji motor na svetu u 2012. godini od 1600 kubika od ovog...

nenad

pre 11 godina

Gde poredite Fiat i Rumunski auto koji nema veze sa dizajnom a zavisi od Renoa.Ovaj lik poredi novog Brava koji je pojam lepote,dizajna i kvaliteta.Dacia je srafciger tehnologija a krivo mi je sto mi nismo mogli da pravimo takva kola za nas i izvoz. Svaka cast Rumunima al jos su daleko od od Nemaca,Italijana,Francuza itd.

audi zakon

pre 11 godina

bolje star audi nego nova dacija, ja sam kupio audi A4 sa 198.000, za 4.900 i vozijo sam ga do 286.000 i plus sam ga prodao za 1000... jedino sto sam mu menjao diskove i kosnice to je sve.

Slobodan

pre 11 godina

Ako hoćete samo sredstvo za prelaženje od tačke a do tačke b, a da to rastojanje nije veće od 100 km Dacia je dobra opcija. Za sve drugo morate kupiti automobil.

Rider on the Storm

pre 11 godina

Nije Lodgy ali je Dacia pa da podelim svoje iskustvo. Kupio sam novog Stepway-a pre 5 meseci i do sada presao 4000km. Evo koje su prednosti i mane:
-Novi auto (koji uz to i pristojno izgleda) po ceni polovnog. Platio sam 8750 evra, od toga 5750 odmah a 3000 na 3 godine bez kamate, dodje 80 evra mesecno.
-Stepway je robustan, prostran, lak za voznju i relativno udoban, sa prilicno velikim prtljaznikom, uzdignut, sto daje odlicnu preglednost u voznji.
-U jedino dostupnom paketu opreme (pored standardnih stvari, tipa klima, radio/cd/mp3, elektricno podizanje stakala), daju i svetla za maglu, kozni volan i krovne nosace.
-U odnosu na Sandera je podignut za 17cm sto je sjajna stvar za nase puteve pune rupa, vise ne razmisljam o visini ivicnjaka, itd.
-Odrzavanje jeftino, delovi jeftini i lako dostupni.
A sad mane:
-Trosi dosta, oko 9.5 litara u gradskoj voznji, oko 7 na autoputu.
-Nema board kompjuter, rucno podesavanje retrovizora, airbag samo prednji (za suvozaca se doplacuje 300 evra).
-I naravno, standardni podsmeh prijatelja koji voze polovna nemacka vozila (jedan vozi mercedesa starog 22 godine i smeje mi, a drugi, koji je nedavno kupio Passata 2006. godiste za 9000 evra mi kaze da sam budala jer sam, eto, mogao isto kao i on).
Rezime: da sam hteo (a mogao sam, ali nisam hteo u ova nesigurna vremena) da dam vise novca, uzeo bih npr. C-4 ili nesto slicno. Da li sam zadovoljan? Jesam. Da li bih hteo bolji auto? Naravno, ali to kosta. Za ove pare, sasvim dobro, pa jos novo.
-

ZUMBUL AGA

pre 11 godina

Da je neka lepotica i nije,da li nekome treba veci auto je relativna stvar.Nekome treba npr.po nekad da prebaci frizider,ima vecu porodicu,prijatelje,ide na pecanje itd.Ali na danasne vreme da nov automobil ma kakav da je nema klima uredjaj to je nedopustivo.Inace Lodzi je uporediv sa recimo Mazdom 5 ili Tojotom Corollom Verso pa bi se ja ipak pre odlucio za polovnog Japanca nego za ovu ogoljenu varijantu a imam i vise poverenja u kvalitet i izdrzljivost Japanaca u odnosu na ostale proizvodjace(veoma pozitivno iskustvo sa Tojotom)Dakle Dacia Lodzi nije uporediva sa Fiatom 500L,ne gubite vreme pišući o tome,nego recimo pogledajte šta nudi Mazda 5,oprema,estetika,kvalitet itd.stara npr 5 godina.Veliko pitanje je kvaliteta tj izdržljivosti automobila-potrebno je par godina i određena kilometraža da bi se utisci sabrali.I pored svega ovaj auto će po istom principu koji važi za ostale modele imati svoje kupce na našem tržištu.Srećno svima,živeli Japanci!!!

Ivan

pre 11 godina

I jedan i drugi auto ce imati svoje kupce: Lodgy uglavnom u siromasnim zemljama i krajevima (Istocna Evropa, Balkan i okolina), a 500L pretezno u Zapadnoj Evropi i mozda u SAD i jos nekim... Ne zaboravite da 500L zapravo nije planiran za srpsko trziste vec za izvoz.

Dejan L

pre 11 godina

Dacia Lodgy je u najvišem paketu dobila 3 zvezdice za bezbednost...
...a koliko je dobila u najsiromašnijoj opremi, ni jednu?
Eto zato 500L košta 13.500€
I ne samo to, Lodgy sa ovom aerodinamikom ima da troši 10L u gradu.
A kad ova oštra i tanka plastika pukne, u udesu, pa kad se zabode u oko...

Raha

pre 11 godina

Kupio sam prosle godine logana 1.6 full oprema, 2005. sa 30000km za 3500 ajvara. Dacia je najracionalnija kupovina posebno polovna. Jedino je dunster dosta skup ali se odlicno prodaje. Razmisljam o dokkeru. Taj auto ce biti najprodavanija dacia jer su najavili nizu cenu od lodgija, potpisujem! Inace nov far za npr. fiat bravo je 45000 a za logana 3200 dinara, a ovaj prvi se duplo vise kvari od logana!!!

Bolje na benzin nego na ortopede

pre 11 godina

@Peđolo
Da li ste se nakada ozbiljno lupali u malom autu? Da li ste lomili noge, ruke, kicmu ? Niste ? Ima vremena, kada vam se to desi sa 50 cm lima i 900 kubika ispred, setite se vaseg komentara !
Naravno svaki nas covek je Fandjo, njemu ne moze nista da se desi !

Shonke

pre 11 godina

U današnje vreme bilo koji automobil preko 8000 eur koji nema klima uređaj je loše opremljen. Ne želim uopšte da ulazim u raspravu o kvalitetu, korišćenoj tehnologiji ili dizajnu. Skandal je da u najjeftinijem paketu ni uz doplatu ne može da se dobije A/C.
I prestanite da nabrajate ABS u paket opreme jer je od 1.4.2011 godine kod nas obavezno da svako novo vozilo ima ovaj uređaj. To je kao kad bi pominjali da se uz paket neke opreme isporučuje i set točkova i kočnica na automobilu.

P.S. vozim Dacia Logan.

dacha

pre 11 godina

Verovatno odlično služi svrsi, al' da je ružan spolja i iznutra, stvarno je ružan. Ni Renoi nisu previše dopadljivi na prvi pogled, ali u rumunskoj izvedbi deluju kao dizajnerska pošalica

milos

pre 11 godina

@Putnik Sa prvim delom se slažem. Nije umesno porediti 500L i Dacia. Ali je apsolutno netačno da se u bogatijim zemljama ne kupuju. Pogledaj prodaju Dacia u Francuskoj i Nemačkoj, gde se proda mnogo više tih automobila nego u Rumuniji. U Nemačkoj je samo u 2011. godini prodato skoro 23.000 samo Dustera! U Francuskoj još više.

Zašto? Pa Dacia je jednostavno racionalan izbor za svakoga. Imate pouzdanu stariju tehnologiju, solidnu udobnost i osnovnu opremu. Za mnoge je samo to potrebno. Nemam dačiju ali bih razmišljao da kupim iako bih mogao bolje. Ne privlači poglede (meni pozitivno), povoljno je i pozdano. Možda nam stvarno više ne treba.

Opet, imam potpuno razumevanje za kupce 500L ili Mercedesa, ali druge su emocije i kriterijumi u pitanju.

Lodgy? Sjajno. Bravo.

Peđolo

pre 11 godina

Auto za operisane od ikakve estetike i smisla za lepo, za one koji hoće isključivo prevozno sredstvo, mada je u tom slučaju trolejbus i kombi bolje rešenje od ove rugobe od auta.

Tužna istina je da onaj ko ima para za novi VW UP! u Srbiji, radije kupi lešinu od Passat-a sa milion km iz uvoza starog 7 godina kao i da srbin radije ceni sistem što-manje-para-za-što-više-lima potpuno suprotno od evropskih trendova VW UP, Fiat 500, Mini, Audi A1, Citroen DS3.

U Srbiji se traže "velika" kola kao da svako ima šestoro dece, zemlja nam je površine Kanade a prosečno se prelazi 50,000 km godišnje obilazeći pola Evrope.
Istina je da se nigde ne ide, samo do sela po paprike, dece imamo jedno u proseku, letuje se na low-cost severu Grčke (tomato-turizam) a premija je otputovati na vikend u Budimpeštu.

Tek porediti fancy Fiat 500L sa ovom grdobom je kao porediti Armani odelo sa HTZ opremom, to može samo onaj ko blage veze nema sa automobilizmom.

sova1965

pre 11 godina

(Putnik, 15. avgust 2012 10:59)
a gde se dacie brodovima uzvodno voze dunavom, molim te reci mi posto si dobro obavesten
cujem da im je red voznje ko kod japanske zeleznice

prevoznik

pre 11 godina

@Putnik
Podaci za zadnjih 5 od top 20 najprodavanijih marki automobila u Evropi za 2011 godinu (26 EU bez Malte i Norveška, Island)....15)SEAT 305.730 16)KIA 293.960 17)VOLVO VCC 254.832 18)DACIA 252.058 19)SUZUKI 177.996 20)CHEVROLET 175.683. Ti sad sam vidi kako stoje stvari jer je samo u Nemačkoj prodato oko 111.000 Dacia automobila.

aca

pre 11 godina

Porediti ovo cudo sa 500L je suludo. Ko se imalo razume u automobile znace da Fiat u odnosu na Dacia-ju 16 svetlosni godina ispred. Za ovu cenu od 9 i nesto hiljada se dobije automobil slican ladi samari. 500 L ima sestostepeni menjac koji dosta smanjuje potrosnju. Ne znam da li su svi ovi komentari od prodavaca Dacie pa je toliko hvala. A normalno je da je 500L skuplji od ovog kontenjera

Mungos

pre 11 godina

Za Gospodu koja pitaju kako je moguce da je 500L skuplji od ovoga:
Gospodo, Fiat 500L je NOV auto. Kad to kazem, ne mislim nov kao izasao iz salona, vec nov po smislu tehnologije koja je u njega ugradjena. On bi trebalo da bude alternativa za ljude kojima se dopada Mini Countryman, a nemaju pare za isti. Dakle, vise manje Lifestyle auto, kao sto je to i fiat 500. Za pare koje date za Fiat 500, mozete kupiti recimo Hyundai I30, ali to je druga prica. Dacia, bilo Lodgy, bilo sandero, bilo Logan, je auto koji je ogoljen maksimalno! Ima starije motore, stare platforme, manje luksuza, potpuno plasticnu konzolu itd itd itd, a sve sa ciljem da se zemljama sa niskim standardom pruzi mogucnost kupovine novog automobila, za ispod 10k. Ok, Lodgy jeste skuplji, ali je i veci od npr Sandera. Porediti 500L i Daciu je kao porediti vodu i vino. Oba su tecna, ali se itekako razlikuju. Zna se kad se pije vino, a kad voda!

Dr.Nele

pre 11 godina

Sad uporedite ovo (po sadržaju i po ceni) sa onim što se "proizvodi" u Kragujevcu...
(matori, 15. avgust 2012 09:46)
Evo uporedjujem.Za 13300 evra dobijam Daciju Laureat (najbogatiji paket opreme)sa klimom i motorom 1.2TCE sa 105ks a za 13500e dobijam 500L sa 1.4L i 95ks bez klime (POP paket najsiromasniji).Znaci za isti novac dobijam veliku ,debelu ,ruznjikavu "rumunku" koja ima lepezu da me hladi a na drugoj strani lepu,nasminkanu,skladno gradjenu "talijanku" koja nema lepezu ali zato ima sve ostalo ...
E, pa stvar je mnogo prosta kao i vecini stvari u zivotu.Ne moze jare i pare !

Mile

pre 11 godina

Sto se mene tice, ja bez te LEPEZE, tj. klime, ne bih vise kupovao ni ficu. Sta god da je na 4 tocka sa zatvorenim kabinama mora da ima klimu i tacka. Sve ostalo je mucenje.

Putnik

pre 11 godina

Vaaau....čak 82KS, klima uređaj dostupan tek u najbogatijem paketu opreme Laureate (najjeftinija benzinska verzija sa ovim paketom je 1.2 litarski TCE sa 115 ks koji se može nabaviti po ceni od 13.300 evra).

Ovo jeste automobil za one koji ne mogu da kupe ništa bolje. da me ne razumete pogrešno respect za one koji kupuju nov automobil (kakav god da je ) - ako ništa pokazuju da ne boluju od kompleksa niže vrednosti aka "passat 2.0tdi sa 8.000.000 pređenih km.

porediti ovaj automobil sa fiat-om 500L je kao porediti, ne znam ,neki xiougan mobilni telefon sa Nokia-om.

dakle, vozite vi Dacia niko vam ne brani ali nemojte da nas ubeđujete da je to nabolji auto u klasi a pri tome ga u zemljama sa visokim standardom NIKO ne vozi.

A za one koji ne znaju da googla-ju ili žive u 90-tim carina je već dugo minimalna (mislim oko 2,5%) tako da ona skoro i da ne utiče na cenu.

Србин из Русије

pre 11 godina

Стварно би неко (нпр. из Крагујевачке фабрике?) могао да одговори на једноставно питање: Како то да ''домаћа'' возила, са свим олакшицама које је произвођач добио од претходне Владе, без плаћања царинских и других трошкова, коштају исто или чак скупље(?) од, у овом случају, Дачијиних возила?
п.с. овде у Русији се Дачије продају са Реноовим знаком. Логан (цена од 8500Евра) се доста вози, посебно код таксиста, вози се и Сандеро (од 8500Е), а виђам и Дастер (од 12000Е), који има врло леп дизајн...

Mushi-shi

pre 11 godina

U redu, cena je konkurentna, međutim dizajn karoserije je, bar po mom mišljenju, užasan. Izgleda kao da ga je dizajnirao neki državni pisar iz SSSR-a. Sandero je bio pomak unapred u odnosu na Logan, a sada se opet vraćaju dva koraka unazad sa dizajnom.

krle

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kakao Dacia Sandero moze da bude jeftinija od domaceg Fiata Punto ili kako Dacia Logy moze da bude jeftinija od Fiata 500 L? Mozda sam lud, ali na strane automobili se placa carina, ali domaci su i pored toga skuplji. Da ne pricam o tome da je nasa radna snaga najjeftinija.

Mile

pre 11 godina

Sto se mene tice, ja bez te LEPEZE, tj. klime, ne bih vise kupovao ni ficu. Sta god da je na 4 tocka sa zatvorenim kabinama mora da ima klimu i tacka. Sve ostalo je mucenje.

Rider on the Storm

pre 11 godina

Nije Lodgy ali je Dacia pa da podelim svoje iskustvo. Kupio sam novog Stepway-a pre 5 meseci i do sada presao 4000km. Evo koje su prednosti i mane:
-Novi auto (koji uz to i pristojno izgleda) po ceni polovnog. Platio sam 8750 evra, od toga 5750 odmah a 3000 na 3 godine bez kamate, dodje 80 evra mesecno.
-Stepway je robustan, prostran, lak za voznju i relativno udoban, sa prilicno velikim prtljaznikom, uzdignut, sto daje odlicnu preglednost u voznji.
-U jedino dostupnom paketu opreme (pored standardnih stvari, tipa klima, radio/cd/mp3, elektricno podizanje stakala), daju i svetla za maglu, kozni volan i krovne nosace.
-U odnosu na Sandera je podignut za 17cm sto je sjajna stvar za nase puteve pune rupa, vise ne razmisljam o visini ivicnjaka, itd.
-Odrzavanje jeftino, delovi jeftini i lako dostupni.
A sad mane:
-Trosi dosta, oko 9.5 litara u gradskoj voznji, oko 7 na autoputu.
-Nema board kompjuter, rucno podesavanje retrovizora, airbag samo prednji (za suvozaca se doplacuje 300 evra).
-I naravno, standardni podsmeh prijatelja koji voze polovna nemacka vozila (jedan vozi mercedesa starog 22 godine i smeje mi, a drugi, koji je nedavno kupio Passata 2006. godiste za 9000 evra mi kaze da sam budala jer sam, eto, mogao isto kao i on).
Rezime: da sam hteo (a mogao sam, ali nisam hteo u ova nesigurna vremena) da dam vise novca, uzeo bih npr. C-4 ili nesto slicno. Da li sam zadovoljan? Jesam. Da li bih hteo bolji auto? Naravno, ali to kosta. Za ove pare, sasvim dobro, pa jos novo.
-

krle

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kakao Dacia Sandero moze da bude jeftinija od domaceg Fiata Punto ili kako Dacia Logy moze da bude jeftinija od Fiata 500 L? Mozda sam lud, ali na strane automobili se placa carina, ali domaci su i pored toga skuplji. Da ne pricam o tome da je nasa radna snaga najjeftinija.

Dr.Nele

pre 11 godina

Sad uporedite ovo (po sadržaju i po ceni) sa onim što se "proizvodi" u Kragujevcu...
(matori, 15. avgust 2012 09:46)
Evo uporedjujem.Za 13300 evra dobijam Daciju Laureat (najbogatiji paket opreme)sa klimom i motorom 1.2TCE sa 105ks a za 13500e dobijam 500L sa 1.4L i 95ks bez klime (POP paket najsiromasniji).Znaci za isti novac dobijam veliku ,debelu ,ruznjikavu "rumunku" koja ima lepezu da me hladi a na drugoj strani lepu,nasminkanu,skladno gradjenu "talijanku" koja nema lepezu ali zato ima sve ostalo ...
E, pa stvar je mnogo prosta kao i vecini stvari u zivotu.Ne moze jare i pare !

Peđolo

pre 11 godina

Auto za operisane od ikakve estetike i smisla za lepo, za one koji hoće isključivo prevozno sredstvo, mada je u tom slučaju trolejbus i kombi bolje rešenje od ove rugobe od auta.

Tužna istina je da onaj ko ima para za novi VW UP! u Srbiji, radije kupi lešinu od Passat-a sa milion km iz uvoza starog 7 godina kao i da srbin radije ceni sistem što-manje-para-za-što-više-lima potpuno suprotno od evropskih trendova VW UP, Fiat 500, Mini, Audi A1, Citroen DS3.

U Srbiji se traže "velika" kola kao da svako ima šestoro dece, zemlja nam je površine Kanade a prosečno se prelazi 50,000 km godišnje obilazeći pola Evrope.
Istina je da se nigde ne ide, samo do sela po paprike, dece imamo jedno u proseku, letuje se na low-cost severu Grčke (tomato-turizam) a premija je otputovati na vikend u Budimpeštu.

Tek porediti fancy Fiat 500L sa ovom grdobom je kao porediti Armani odelo sa HTZ opremom, to može samo onaj ko blage veze nema sa automobilizmom.

Mungos

pre 11 godina

Za Gospodu koja pitaju kako je moguce da je 500L skuplji od ovoga:
Gospodo, Fiat 500L je NOV auto. Kad to kazem, ne mislim nov kao izasao iz salona, vec nov po smislu tehnologije koja je u njega ugradjena. On bi trebalo da bude alternativa za ljude kojima se dopada Mini Countryman, a nemaju pare za isti. Dakle, vise manje Lifestyle auto, kao sto je to i fiat 500. Za pare koje date za Fiat 500, mozete kupiti recimo Hyundai I30, ali to je druga prica. Dacia, bilo Lodgy, bilo sandero, bilo Logan, je auto koji je ogoljen maksimalno! Ima starije motore, stare platforme, manje luksuza, potpuno plasticnu konzolu itd itd itd, a sve sa ciljem da se zemljama sa niskim standardom pruzi mogucnost kupovine novog automobila, za ispod 10k. Ok, Lodgy jeste skuplji, ali je i veci od npr Sandera. Porediti 500L i Daciu je kao porediti vodu i vino. Oba su tecna, ali se itekako razlikuju. Zna se kad se pije vino, a kad voda!

Putnik

pre 11 godina

Vaaau....čak 82KS, klima uređaj dostupan tek u najbogatijem paketu opreme Laureate (najjeftinija benzinska verzija sa ovim paketom je 1.2 litarski TCE sa 115 ks koji se može nabaviti po ceni od 13.300 evra).

Ovo jeste automobil za one koji ne mogu da kupe ništa bolje. da me ne razumete pogrešno respect za one koji kupuju nov automobil (kakav god da je ) - ako ništa pokazuju da ne boluju od kompleksa niže vrednosti aka "passat 2.0tdi sa 8.000.000 pređenih km.

porediti ovaj automobil sa fiat-om 500L je kao porediti, ne znam ,neki xiougan mobilni telefon sa Nokia-om.

dakle, vozite vi Dacia niko vam ne brani ali nemojte da nas ubeđujete da je to nabolji auto u klasi a pri tome ga u zemljama sa visokim standardom NIKO ne vozi.

A za one koji ne znaju da googla-ju ili žive u 90-tim carina je već dugo minimalna (mislim oko 2,5%) tako da ona skoro i da ne utiče na cenu.

aca

pre 11 godina

Porediti ovo cudo sa 500L je suludo. Ko se imalo razume u automobile znace da Fiat u odnosu na Dacia-ju 16 svetlosni godina ispred. Za ovu cenu od 9 i nesto hiljada se dobije automobil slican ladi samari. 500 L ima sestostepeni menjac koji dosta smanjuje potrosnju. Ne znam da li su svi ovi komentari od prodavaca Dacie pa je toliko hvala. A normalno je da je 500L skuplji od ovog kontenjera

milos

pre 11 godina

@Putnik Sa prvim delom se slažem. Nije umesno porediti 500L i Dacia. Ali je apsolutno netačno da se u bogatijim zemljama ne kupuju. Pogledaj prodaju Dacia u Francuskoj i Nemačkoj, gde se proda mnogo više tih automobila nego u Rumuniji. U Nemačkoj je samo u 2011. godini prodato skoro 23.000 samo Dustera! U Francuskoj još više.

Zašto? Pa Dacia je jednostavno racionalan izbor za svakoga. Imate pouzdanu stariju tehnologiju, solidnu udobnost i osnovnu opremu. Za mnoge je samo to potrebno. Nemam dačiju ali bih razmišljao da kupim iako bih mogao bolje. Ne privlači poglede (meni pozitivno), povoljno je i pozdano. Možda nam stvarno više ne treba.

Opet, imam potpuno razumevanje za kupce 500L ili Mercedesa, ali druge su emocije i kriterijumi u pitanju.

Lodgy? Sjajno. Bravo.

Mushi-shi

pre 11 godina

U redu, cena je konkurentna, međutim dizajn karoserije je, bar po mom mišljenju, užasan. Izgleda kao da ga je dizajnirao neki državni pisar iz SSSR-a. Sandero je bio pomak unapred u odnosu na Logan, a sada se opet vraćaju dva koraka unazad sa dizajnom.

Shonke

pre 11 godina

U današnje vreme bilo koji automobil preko 8000 eur koji nema klima uređaj je loše opremljen. Ne želim uopšte da ulazim u raspravu o kvalitetu, korišćenoj tehnologiji ili dizajnu. Skandal je da u najjeftinijem paketu ni uz doplatu ne može da se dobije A/C.
I prestanite da nabrajate ABS u paket opreme jer je od 1.4.2011 godine kod nas obavezno da svako novo vozilo ima ovaj uređaj. To je kao kad bi pominjali da se uz paket neke opreme isporučuje i set točkova i kočnica na automobilu.

P.S. vozim Dacia Logan.

Србин из Русије

pre 11 godina

Стварно би неко (нпр. из Крагујевачке фабрике?) могао да одговори на једноставно питање: Како то да ''домаћа'' возила, са свим олакшицама које је произвођач добио од претходне Владе, без плаћања царинских и других трошкова, коштају исто или чак скупље(?) од, у овом случају, Дачијиних возила?
п.с. овде у Русији се Дачије продају са Реноовим знаком. Логан (цена од 8500Евра) се доста вози, посебно код таксиста, вози се и Сандеро (од 8500Е), а виђам и Дастер (од 12000Е), који има врло леп дизајн...

prevoznik

pre 11 godina

@Putnik
Podaci za zadnjih 5 od top 20 najprodavanijih marki automobila u Evropi za 2011 godinu (26 EU bez Malte i Norveška, Island)....15)SEAT 305.730 16)KIA 293.960 17)VOLVO VCC 254.832 18)DACIA 252.058 19)SUZUKI 177.996 20)CHEVROLET 175.683. Ti sad sam vidi kako stoje stvari jer je samo u Nemačkoj prodato oko 111.000 Dacia automobila.

dacha

pre 11 godina

Verovatno odlično služi svrsi, al' da je ružan spolja i iznutra, stvarno je ružan. Ni Renoi nisu previše dopadljivi na prvi pogled, ali u rumunskoj izvedbi deluju kao dizajnerska pošalica

Raha

pre 11 godina

Kupio sam prosle godine logana 1.6 full oprema, 2005. sa 30000km za 3500 ajvara. Dacia je najracionalnija kupovina posebno polovna. Jedino je dunster dosta skup ali se odlicno prodaje. Razmisljam o dokkeru. Taj auto ce biti najprodavanija dacia jer su najavili nizu cenu od lodgija, potpisujem! Inace nov far za npr. fiat bravo je 45000 a za logana 3200 dinara, a ovaj prvi se duplo vise kvari od logana!!!

Ivan

pre 11 godina

I jedan i drugi auto ce imati svoje kupce: Lodgy uglavnom u siromasnim zemljama i krajevima (Istocna Evropa, Balkan i okolina), a 500L pretezno u Zapadnoj Evropi i mozda u SAD i jos nekim... Ne zaboravite da 500L zapravo nije planiran za srpsko trziste vec za izvoz.

Dejan L

pre 11 godina

Dacia Lodgy je u najvišem paketu dobila 3 zvezdice za bezbednost...
...a koliko je dobila u najsiromašnijoj opremi, ni jednu?
Eto zato 500L košta 13.500€
I ne samo to, Lodgy sa ovom aerodinamikom ima da troši 10L u gradu.
A kad ova oštra i tanka plastika pukne, u udesu, pa kad se zabode u oko...

sova1965

pre 11 godina

(Putnik, 15. avgust 2012 10:59)
a gde se dacie brodovima uzvodno voze dunavom, molim te reci mi posto si dobro obavesten
cujem da im je red voznje ko kod japanske zeleznice

Slobodan

pre 11 godina

Ako hoćete samo sredstvo za prelaženje od tačke a do tačke b, a da to rastojanje nije veće od 100 km Dacia je dobra opcija. Za sve drugo morate kupiti automobil.

svako se dokopao interneta danas

pre 11 godina

Ako hoćete samo sredstvo za prelaženje od tačke a do tačke b, a da to rastojanje nije veće od 100 km Dacia je dobra opcija. Za sve drugo morate kupiti automobil.
(Slobodan, 15. avgust 2012 19:46)

provokatorski komentar koji nema veze sa istinom.dacie su medju najpouzdanijim automobilima na svetu.ne bi švabo i francuz to kupovali da ne valja.puna švabija i francuska dacia.

Baki

pre 11 godina

Ovo je sasvim solidan auto i prodavace se dobro. U Svici je danas takodje bila prezentacija Lodgija u novinama i kritike su bile pozitivne .
To je jednostavno auto za familiju .

dusan

pre 11 godina

Jedino sto me pomalo nervira je to nije klima u basic paketu.Danas ja mislim da klima nije luksuz nego potreba.Zamislite ide porodica na duzi put kad upekne zvezda na + 40.

audi zakon

pre 11 godina

bolje star audi nego nova dacija, ja sam kupio audi A4 sa 198.000, za 4.900 i vozijo sam ga do 286.000 i plus sam ga prodao za 1000... jedino sto sam mu menjao diskove i kosnice to je sve.

Henry Ford BGD

pre 11 godina

Pretpostavljam da vecina ovde nije videla automobil uzivo, tako da nema razloga za kritiku unapred. Pre mesec dana sam boravio u Nemackoj i gledao u auto salonu Lodgy u srednjem i najboljem paketu opreme, i automobil izgeda sasvim pristojno. Tacnije, u najboljem paketu izgleda super zbog alufelni, metalik boje i sl. a u srednjem pomalo cudno jer na tolikom autu felne od 15 cola izgledaju premalo i neadekvatno. Inace, ima puno mesta i za putnike i za prtljag, sto je i bilo za ocekivati. Ovde vidim mnogo ostrascenih komentara tipa bolje polovan Audi A4 nego Lodgy i sl. Ovo je automobil koji ce kupovati porodice koje nemaju 20.000+ evra da kupe Touran, Zafiru, C-Max i ne znam sta vec, a imaju potrebu za prostranim i ipak solidnim automobilom. Njima bilo sta drugo jednostavno ne odgovara. Kod nas verovatno nece biti dobre prodaje jer kod nas jos uvek ima malo automobila tog tipa ali u Evropi verovatno hoce (npr. u Nemackoj je svaki treci-cetrvti auto na ulici iz te klase). P.S. Iznenadio sam se koliko se u Nemackoj puno vozi Logan MPV, a nadje se i poneki Duster. Sandera ne mogu da se setim da li sam uopste video, kao i obicnog Logana.

Dusan Valjevo

pre 11 godina

1600 kubika 82 KS?! Nekada sam imao Opel Askonu 1982. godiste. Imala je 1600 kubika i 90 KS, a ova Dacia 2012. godine ima manje konja. Mislim da ne postoji slabiji motor na svetu u 2012. godini od 1600 kubika od ovog...

ZUMBUL AGA

pre 11 godina

Da je neka lepotica i nije,da li nekome treba veci auto je relativna stvar.Nekome treba npr.po nekad da prebaci frizider,ima vecu porodicu,prijatelje,ide na pecanje itd.Ali na danasne vreme da nov automobil ma kakav da je nema klima uredjaj to je nedopustivo.Inace Lodzi je uporediv sa recimo Mazdom 5 ili Tojotom Corollom Verso pa bi se ja ipak pre odlucio za polovnog Japanca nego za ovu ogoljenu varijantu a imam i vise poverenja u kvalitet i izdrzljivost Japanaca u odnosu na ostale proizvodjace(veoma pozitivno iskustvo sa Tojotom)Dakle Dacia Lodzi nije uporediva sa Fiatom 500L,ne gubite vreme pišući o tome,nego recimo pogledajte šta nudi Mazda 5,oprema,estetika,kvalitet itd.stara npr 5 godina.Veliko pitanje je kvaliteta tj izdržljivosti automobila-potrebno je par godina i određena kilometraža da bi se utisci sabrali.I pored svega ovaj auto će po istom principu koji važi za ostale modele imati svoje kupce na našem tržištu.Srećno svima,živeli Japanci!!!

Deda Pera

pre 11 godina

Ova Dacija je jetini ako ne i najjeftiniji van.
Poredeci nju i Toyotu Verso ili slicne pokazuje se elementarno nepoznavanje materije.
Ovo kosta 16K€ a Verso 36K€???
Prema tome svaka dalja prica je smesna.
Ovo je najbolje sto se za te pare moze kupiti.
I ima Renault odrzavanje. Za male pare.

phreak

pre 11 godina

Evo čitam dve vesti - novi Range Rover i novi Lodgy - pa nikako da se odlučim koji da kupim, oba mi izgledaju kao prostrani automobili :-)

nenad

pre 11 godina

Gde poredite Fiat i Rumunski auto koji nema veze sa dizajnom a zavisi od Renoa.Ovaj lik poredi novog Brava koji je pojam lepote,dizajna i kvaliteta.Dacia je srafciger tehnologija a krivo mi je sto mi nismo mogli da pravimo takva kola za nas i izvoz. Svaka cast Rumunima al jos su daleko od od Nemaca,Italijana,Francuza itd.

Slobodan

pre 11 godina

(svako se dokopao interneta danas, 16. avgust 2012 01:58)
Da li si ti čuo za izreku "koliko para toliko muzike". Da li misliš da neko tamo u Fiatu je lupio cenu, 500L će da košta toliko pa šta bude ili misli da taj auto vredi toliko. Zato ako mi neko tvrdi da je bolji auto koji se prodaje za 9.500 eura nego neki za 15.000 eura to mi nikada neće biti jasno. Druga je stvar zbog čega se kupuju kola a treća i možda najvažnija koliko možemo da izdvojimo za auto. Zato bih hteo da mi odgovore oni koji toliko hvale Daciu da su u mogućnosti da mogu da biraju auto nezavisno od cene koliko njih bi se odlučilo baš za Daciu.

Bolje na benzin nego na ortopede

pre 11 godina

@Peđolo
Da li ste se nakada ozbiljno lupali u malom autu? Da li ste lomili noge, ruke, kicmu ? Niste ? Ima vremena, kada vam se to desi sa 50 cm lima i 900 kubika ispred, setite se vaseg komentara !
Naravno svaki nas covek je Fandjo, njemu ne moze nista da se desi !

audi zakon

pre 11 godina

bolje star audi nego nova dacija, ja sam kupio audi A4 sa 198.000, za 4.900 i vozijo sam ga do 286.000 i plus sam ga prodao za 1000... jedino sto sam mu menjao diskove i kosnice to je sve.

Slobodan

pre 11 godina

Ako hoćete samo sredstvo za prelaženje od tačke a do tačke b, a da to rastojanje nije veće od 100 km Dacia je dobra opcija. Za sve drugo morate kupiti automobil.

aca

pre 11 godina

Porediti ovo cudo sa 500L je suludo. Ko se imalo razume u automobile znace da Fiat u odnosu na Dacia-ju 16 svetlosni godina ispred. Za ovu cenu od 9 i nesto hiljada se dobije automobil slican ladi samari. 500 L ima sestostepeni menjac koji dosta smanjuje potrosnju. Ne znam da li su svi ovi komentari od prodavaca Dacie pa je toliko hvala. A normalno je da je 500L skuplji od ovog kontenjera

krle

pre 11 godina

Neka mi neko objasni kakao Dacia Sandero moze da bude jeftinija od domaceg Fiata Punto ili kako Dacia Logy moze da bude jeftinija od Fiata 500 L? Mozda sam lud, ali na strane automobili se placa carina, ali domaci su i pored toga skuplji. Da ne pricam o tome da je nasa radna snaga najjeftinija.

Peđolo

pre 11 godina

Auto za operisane od ikakve estetike i smisla za lepo, za one koji hoće isključivo prevozno sredstvo, mada je u tom slučaju trolejbus i kombi bolje rešenje od ove rugobe od auta.

Tužna istina je da onaj ko ima para za novi VW UP! u Srbiji, radije kupi lešinu od Passat-a sa milion km iz uvoza starog 7 godina kao i da srbin radije ceni sistem što-manje-para-za-što-više-lima potpuno suprotno od evropskih trendova VW UP, Fiat 500, Mini, Audi A1, Citroen DS3.

U Srbiji se traže "velika" kola kao da svako ima šestoro dece, zemlja nam je površine Kanade a prosečno se prelazi 50,000 km godišnje obilazeći pola Evrope.
Istina je da se nigde ne ide, samo do sela po paprike, dece imamo jedno u proseku, letuje se na low-cost severu Grčke (tomato-turizam) a premija je otputovati na vikend u Budimpeštu.

Tek porediti fancy Fiat 500L sa ovom grdobom je kao porediti Armani odelo sa HTZ opremom, to može samo onaj ko blage veze nema sa automobilizmom.

Putnik

pre 11 godina

Vaaau....čak 82KS, klima uređaj dostupan tek u najbogatijem paketu opreme Laureate (najjeftinija benzinska verzija sa ovim paketom je 1.2 litarski TCE sa 115 ks koji se može nabaviti po ceni od 13.300 evra).

Ovo jeste automobil za one koji ne mogu da kupe ništa bolje. da me ne razumete pogrešno respect za one koji kupuju nov automobil (kakav god da je ) - ako ništa pokazuju da ne boluju od kompleksa niže vrednosti aka "passat 2.0tdi sa 8.000.000 pređenih km.

porediti ovaj automobil sa fiat-om 500L je kao porediti, ne znam ,neki xiougan mobilni telefon sa Nokia-om.

dakle, vozite vi Dacia niko vam ne brani ali nemojte da nas ubeđujete da je to nabolji auto u klasi a pri tome ga u zemljama sa visokim standardom NIKO ne vozi.

A za one koji ne znaju da googla-ju ili žive u 90-tim carina je već dugo minimalna (mislim oko 2,5%) tako da ona skoro i da ne utiče na cenu.

Mushi-shi

pre 11 godina

U redu, cena je konkurentna, međutim dizajn karoserije je, bar po mom mišljenju, užasan. Izgleda kao da ga je dizajnirao neki državni pisar iz SSSR-a. Sandero je bio pomak unapred u odnosu na Logan, a sada se opet vraćaju dva koraka unazad sa dizajnom.

Србин из Русије

pre 11 godina

Стварно би неко (нпр. из Крагујевачке фабрике?) могао да одговори на једноставно питање: Како то да ''домаћа'' возила, са свим олакшицама које је произвођач добио од претходне Владе, без плаћања царинских и других трошкова, коштају исто или чак скупље(?) од, у овом случају, Дачијиних возила?
п.с. овде у Русији се Дачије продају са Реноовим знаком. Логан (цена од 8500Евра) се доста вози, посебно код таксиста, вози се и Сандеро (од 8500Е), а виђам и Дастер (од 12000Е), који има врло леп дизајн...

Dejan L

pre 11 godina

Dacia Lodgy je u najvišem paketu dobila 3 zvezdice za bezbednost...
...a koliko je dobila u najsiromašnijoj opremi, ni jednu?
Eto zato 500L košta 13.500€
I ne samo to, Lodgy sa ovom aerodinamikom ima da troši 10L u gradu.
A kad ova oštra i tanka plastika pukne, u udesu, pa kad se zabode u oko...

Raha

pre 11 godina

Kupio sam prosle godine logana 1.6 full oprema, 2005. sa 30000km za 3500 ajvara. Dacia je najracionalnija kupovina posebno polovna. Jedino je dunster dosta skup ali se odlicno prodaje. Razmisljam o dokkeru. Taj auto ce biti najprodavanija dacia jer su najavili nizu cenu od lodgija, potpisujem! Inace nov far za npr. fiat bravo je 45000 a za logana 3200 dinara, a ovaj prvi se duplo vise kvari od logana!!!

milos

pre 11 godina

@Putnik Sa prvim delom se slažem. Nije umesno porediti 500L i Dacia. Ali je apsolutno netačno da se u bogatijim zemljama ne kupuju. Pogledaj prodaju Dacia u Francuskoj i Nemačkoj, gde se proda mnogo više tih automobila nego u Rumuniji. U Nemačkoj je samo u 2011. godini prodato skoro 23.000 samo Dustera! U Francuskoj još više.

Zašto? Pa Dacia je jednostavno racionalan izbor za svakoga. Imate pouzdanu stariju tehnologiju, solidnu udobnost i osnovnu opremu. Za mnoge je samo to potrebno. Nemam dačiju ali bih razmišljao da kupim iako bih mogao bolje. Ne privlači poglede (meni pozitivno), povoljno je i pozdano. Možda nam stvarno više ne treba.

Opet, imam potpuno razumevanje za kupce 500L ili Mercedesa, ali druge su emocije i kriterijumi u pitanju.

Lodgy? Sjajno. Bravo.

Dr.Nele

pre 11 godina

Sad uporedite ovo (po sadržaju i po ceni) sa onim što se "proizvodi" u Kragujevcu...
(matori, 15. avgust 2012 09:46)
Evo uporedjujem.Za 13300 evra dobijam Daciju Laureat (najbogatiji paket opreme)sa klimom i motorom 1.2TCE sa 105ks a za 13500e dobijam 500L sa 1.4L i 95ks bez klime (POP paket najsiromasniji).Znaci za isti novac dobijam veliku ,debelu ,ruznjikavu "rumunku" koja ima lepezu da me hladi a na drugoj strani lepu,nasminkanu,skladno gradjenu "talijanku" koja nema lepezu ali zato ima sve ostalo ...
E, pa stvar je mnogo prosta kao i vecini stvari u zivotu.Ne moze jare i pare !

Mungos

pre 11 godina

Za Gospodu koja pitaju kako je moguce da je 500L skuplji od ovoga:
Gospodo, Fiat 500L je NOV auto. Kad to kazem, ne mislim nov kao izasao iz salona, vec nov po smislu tehnologije koja je u njega ugradjena. On bi trebalo da bude alternativa za ljude kojima se dopada Mini Countryman, a nemaju pare za isti. Dakle, vise manje Lifestyle auto, kao sto je to i fiat 500. Za pare koje date za Fiat 500, mozete kupiti recimo Hyundai I30, ali to je druga prica. Dacia, bilo Lodgy, bilo sandero, bilo Logan, je auto koji je ogoljen maksimalno! Ima starije motore, stare platforme, manje luksuza, potpuno plasticnu konzolu itd itd itd, a sve sa ciljem da se zemljama sa niskim standardom pruzi mogucnost kupovine novog automobila, za ispod 10k. Ok, Lodgy jeste skuplji, ali je i veci od npr Sandera. Porediti 500L i Daciu je kao porediti vodu i vino. Oba su tecna, ali se itekako razlikuju. Zna se kad se pije vino, a kad voda!

Mile

pre 11 godina

Sto se mene tice, ja bez te LEPEZE, tj. klime, ne bih vise kupovao ni ficu. Sta god da je na 4 tocka sa zatvorenim kabinama mora da ima klimu i tacka. Sve ostalo je mucenje.

dacha

pre 11 godina

Verovatno odlično služi svrsi, al' da je ružan spolja i iznutra, stvarno je ružan. Ni Renoi nisu previše dopadljivi na prvi pogled, ali u rumunskoj izvedbi deluju kao dizajnerska pošalica

ZUMBUL AGA

pre 11 godina

Da je neka lepotica i nije,da li nekome treba veci auto je relativna stvar.Nekome treba npr.po nekad da prebaci frizider,ima vecu porodicu,prijatelje,ide na pecanje itd.Ali na danasne vreme da nov automobil ma kakav da je nema klima uredjaj to je nedopustivo.Inace Lodzi je uporediv sa recimo Mazdom 5 ili Tojotom Corollom Verso pa bi se ja ipak pre odlucio za polovnog Japanca nego za ovu ogoljenu varijantu a imam i vise poverenja u kvalitet i izdrzljivost Japanaca u odnosu na ostale proizvodjace(veoma pozitivno iskustvo sa Tojotom)Dakle Dacia Lodzi nije uporediva sa Fiatom 500L,ne gubite vreme pišući o tome,nego recimo pogledajte šta nudi Mazda 5,oprema,estetika,kvalitet itd.stara npr 5 godina.Veliko pitanje je kvaliteta tj izdržljivosti automobila-potrebno je par godina i određena kilometraža da bi se utisci sabrali.I pored svega ovaj auto će po istom principu koji važi za ostale modele imati svoje kupce na našem tržištu.Srećno svima,živeli Japanci!!!

Dusan Valjevo

pre 11 godina

1600 kubika 82 KS?! Nekada sam imao Opel Askonu 1982. godiste. Imala je 1600 kubika i 90 KS, a ova Dacia 2012. godine ima manje konja. Mislim da ne postoji slabiji motor na svetu u 2012. godini od 1600 kubika od ovog...

sova1965

pre 11 godina

(Putnik, 15. avgust 2012 10:59)
a gde se dacie brodovima uzvodno voze dunavom, molim te reci mi posto si dobro obavesten
cujem da im je red voznje ko kod japanske zeleznice

Ivan

pre 11 godina

I jedan i drugi auto ce imati svoje kupce: Lodgy uglavnom u siromasnim zemljama i krajevima (Istocna Evropa, Balkan i okolina), a 500L pretezno u Zapadnoj Evropi i mozda u SAD i jos nekim... Ne zaboravite da 500L zapravo nije planiran za srpsko trziste vec za izvoz.

prevoznik

pre 11 godina

@Putnik
Podaci za zadnjih 5 od top 20 najprodavanijih marki automobila u Evropi za 2011 godinu (26 EU bez Malte i Norveška, Island)....15)SEAT 305.730 16)KIA 293.960 17)VOLVO VCC 254.832 18)DACIA 252.058 19)SUZUKI 177.996 20)CHEVROLET 175.683. Ti sad sam vidi kako stoje stvari jer je samo u Nemačkoj prodato oko 111.000 Dacia automobila.

Deda Pera

pre 11 godina

Ova Dacija je jetini ako ne i najjeftiniji van.
Poredeci nju i Toyotu Verso ili slicne pokazuje se elementarno nepoznavanje materije.
Ovo kosta 16K€ a Verso 36K€???
Prema tome svaka dalja prica je smesna.
Ovo je najbolje sto se za te pare moze kupiti.
I ima Renault odrzavanje. Za male pare.

Slobodan

pre 11 godina

(svako se dokopao interneta danas, 16. avgust 2012 01:58)
Da li si ti čuo za izreku "koliko para toliko muzike". Da li misliš da neko tamo u Fiatu je lupio cenu, 500L će da košta toliko pa šta bude ili misli da taj auto vredi toliko. Zato ako mi neko tvrdi da je bolji auto koji se prodaje za 9.500 eura nego neki za 15.000 eura to mi nikada neće biti jasno. Druga je stvar zbog čega se kupuju kola a treća i možda najvažnija koliko možemo da izdvojimo za auto. Zato bih hteo da mi odgovore oni koji toliko hvale Daciu da su u mogućnosti da mogu da biraju auto nezavisno od cene koliko njih bi se odlučilo baš za Daciu.

Shonke

pre 11 godina

U današnje vreme bilo koji automobil preko 8000 eur koji nema klima uređaj je loše opremljen. Ne želim uopšte da ulazim u raspravu o kvalitetu, korišćenoj tehnologiji ili dizajnu. Skandal je da u najjeftinijem paketu ni uz doplatu ne može da se dobije A/C.
I prestanite da nabrajate ABS u paket opreme jer je od 1.4.2011 godine kod nas obavezno da svako novo vozilo ima ovaj uređaj. To je kao kad bi pominjali da se uz paket neke opreme isporučuje i set točkova i kočnica na automobilu.

P.S. vozim Dacia Logan.

nenad

pre 11 godina

Gde poredite Fiat i Rumunski auto koji nema veze sa dizajnom a zavisi od Renoa.Ovaj lik poredi novog Brava koji je pojam lepote,dizajna i kvaliteta.Dacia je srafciger tehnologija a krivo mi je sto mi nismo mogli da pravimo takva kola za nas i izvoz. Svaka cast Rumunima al jos su daleko od od Nemaca,Italijana,Francuza itd.

svako se dokopao interneta danas

pre 11 godina

Ako hoćete samo sredstvo za prelaženje od tačke a do tačke b, a da to rastojanje nije veće od 100 km Dacia je dobra opcija. Za sve drugo morate kupiti automobil.
(Slobodan, 15. avgust 2012 19:46)

provokatorski komentar koji nema veze sa istinom.dacie su medju najpouzdanijim automobilima na svetu.ne bi švabo i francuz to kupovali da ne valja.puna švabija i francuska dacia.

Rider on the Storm

pre 11 godina

Nije Lodgy ali je Dacia pa da podelim svoje iskustvo. Kupio sam novog Stepway-a pre 5 meseci i do sada presao 4000km. Evo koje su prednosti i mane:
-Novi auto (koji uz to i pristojno izgleda) po ceni polovnog. Platio sam 8750 evra, od toga 5750 odmah a 3000 na 3 godine bez kamate, dodje 80 evra mesecno.
-Stepway je robustan, prostran, lak za voznju i relativno udoban, sa prilicno velikim prtljaznikom, uzdignut, sto daje odlicnu preglednost u voznji.
-U jedino dostupnom paketu opreme (pored standardnih stvari, tipa klima, radio/cd/mp3, elektricno podizanje stakala), daju i svetla za maglu, kozni volan i krovne nosace.
-U odnosu na Sandera je podignut za 17cm sto je sjajna stvar za nase puteve pune rupa, vise ne razmisljam o visini ivicnjaka, itd.
-Odrzavanje jeftino, delovi jeftini i lako dostupni.
A sad mane:
-Trosi dosta, oko 9.5 litara u gradskoj voznji, oko 7 na autoputu.
-Nema board kompjuter, rucno podesavanje retrovizora, airbag samo prednji (za suvozaca se doplacuje 300 evra).
-I naravno, standardni podsmeh prijatelja koji voze polovna nemacka vozila (jedan vozi mercedesa starog 22 godine i smeje mi, a drugi, koji je nedavno kupio Passata 2006. godiste za 9000 evra mi kaze da sam budala jer sam, eto, mogao isto kao i on).
Rezime: da sam hteo (a mogao sam, ali nisam hteo u ova nesigurna vremena) da dam vise novca, uzeo bih npr. C-4 ili nesto slicno. Da li sam zadovoljan? Jesam. Da li bih hteo bolji auto? Naravno, ali to kosta. Za ove pare, sasvim dobro, pa jos novo.
-

Bolje na benzin nego na ortopede

pre 11 godina

@Peđolo
Da li ste se nakada ozbiljno lupali u malom autu? Da li ste lomili noge, ruke, kicmu ? Niste ? Ima vremena, kada vam se to desi sa 50 cm lima i 900 kubika ispred, setite se vaseg komentara !
Naravno svaki nas covek je Fandjo, njemu ne moze nista da se desi !

Baki

pre 11 godina

Ovo je sasvim solidan auto i prodavace se dobro. U Svici je danas takodje bila prezentacija Lodgija u novinama i kritike su bile pozitivne .
To je jednostavno auto za familiju .

Henry Ford BGD

pre 11 godina

Pretpostavljam da vecina ovde nije videla automobil uzivo, tako da nema razloga za kritiku unapred. Pre mesec dana sam boravio u Nemackoj i gledao u auto salonu Lodgy u srednjem i najboljem paketu opreme, i automobil izgeda sasvim pristojno. Tacnije, u najboljem paketu izgleda super zbog alufelni, metalik boje i sl. a u srednjem pomalo cudno jer na tolikom autu felne od 15 cola izgledaju premalo i neadekvatno. Inace, ima puno mesta i za putnike i za prtljag, sto je i bilo za ocekivati. Ovde vidim mnogo ostrascenih komentara tipa bolje polovan Audi A4 nego Lodgy i sl. Ovo je automobil koji ce kupovati porodice koje nemaju 20.000+ evra da kupe Touran, Zafiru, C-Max i ne znam sta vec, a imaju potrebu za prostranim i ipak solidnim automobilom. Njima bilo sta drugo jednostavno ne odgovara. Kod nas verovatno nece biti dobre prodaje jer kod nas jos uvek ima malo automobila tog tipa ali u Evropi verovatno hoce (npr. u Nemackoj je svaki treci-cetrvti auto na ulici iz te klase). P.S. Iznenadio sam se koliko se u Nemackoj puno vozi Logan MPV, a nadje se i poneki Duster. Sandera ne mogu da se setim da li sam uopste video, kao i obicnog Logana.

dusan

pre 11 godina

Jedino sto me pomalo nervira je to nije klima u basic paketu.Danas ja mislim da klima nije luksuz nego potreba.Zamislite ide porodica na duzi put kad upekne zvezda na + 40.

phreak

pre 11 godina

Evo čitam dve vesti - novi Range Rover i novi Lodgy - pa nikako da se odlučim koji da kupim, oba mi izgledaju kao prostrani automobili :-)