Ponedeljak, 13.08.2012.

11:27

Afera Agrobanka: "Tek smo počeli"

Tužilac Miljko Radisavljević kaže za B92 da je rad na slučaju Agrobanka tek počeo i da je urađen samo manji deo. On je dodao da je NBS sarađivala s policijom.

Izvor: B92

Afera Agrobanka: "Tek smo poèeli" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

aleksandar grozni

pre 11 godina

Ako sagledamo rezultate afere Kolubara,znaci i da ste zavrsili sa istragom i da ce opet neki manje bitan referent biti osudjen da se narodu zamazu oci,a glavni kriminalci ce na nekim egzoticnim mestima krckati opljackane pare,kupovati preduzeca po Srbiji,dokazujuci da su jaci od drzave.A vi i vase kolege cete i dalje trenirati strogocu na sitnim lopovcicima,na duznicima javnih preduzeca,itd,itd,a pevacete onu Prodje tona a kilo nikako.Evo sta ja gradjanin ove nedodjije mislim o vasem krivosudju,pardon,pravosudju.

Lala iz Banata: muka mi je od lopuvluka

pre 11 godina

Idite malo i do Razvojne Banke Vojvodine, pa da vidite kako je ta tzv. DS-LSV Banka dosla do ogromnih gubitaka.

jovan nikolic

pre 11 godina

Taj drug Miljko je najopasniji i najljigaviji tip na srpskoj politickoj sceni (citaj realiti schou). Veoma je cudno da njega jos nisu pocistili! Dobar i ovima, a?

mirko712

pre 11 godina

Šoškić mora biti saslušan, nije on bez razloga odbio da da izveštaj o Agrobanci nekog je pokušao da zaštiti, a možda i sebe, nije se sadašnja opozicija dzabe protivila bjegovoj smeni, i eki od njih su tu umešani.

iva

pre 11 godina

Ovo postaje smesno.Za svaku tvrdnju na sudu ce biti potreban dokaz, pa tako i za ovo da li je ili nije NBS saradjivala u istrazi, da li je odbila da dostavi podatke policiji ili nije, da li je radila u okvirima zakona, da li je guverner bio duzan da NE VERUJE revizorima itd... U svim organima postoji nesto sto se zove sluzbena beleska, pa tako i policija mora da ima dokaz o odbijanju NBS da dostavi trazene podatke,i dokaz sta su i kada trazili.Takodje po zakonu se zna sta spada u sluzbenu tajnu. Ovako, ovo je samo rekla- kazala i bez dokaza i odgovarajuce dokumentacije na sudu ce pasti u vodu. Pogotovu odgovor koji su dobili telefonom. Kakva je to komunikacija izmedju drzavnih organa , kad se radi o ozbiljnoj istrazi.Toliko razlicitih izjava od strane predstavnika institucija deluje stvarno neozbiljno i ,tako srpski.Nazalost, daleko smo od pravne drzave , veoma daleko.

Sloba po drugi put medju Srbima

pre 11 godina

Auu, jel' ovo po partijskom zadatku, pljuvanje po Soskicu. Oproban recept Ekspres Politike iz Slobinog doba. Hajka na nivou Kursadzija i bacanje prasine u oci. Jel' neko ovde uopste cita tekst ili samo nasluti iz naslova o cemu se radi?
Jos je u jesen 2011-e NBS poslala prve informacije o problemima u Agrobanci, cak je i ova sada krivicna prijava protiv bivsih rukovodioca banke napisana uz pomoc tih nalaza NBS (citaj Soskica). Dakle sve pise. Sta je greh Soskica, sto je sa zakasnjenjem od dve nedelje poslao dodatne podatke (dok je bio u ostavci?) o problemu o kojem je pre godinu dana NBS isvestila tuzilastvo? Pitanje, sta su mu oni uopste i trazili.
Pa sta vi mislite da ce sada istraga da nadje kako su ljudi izneli svih 300 miliona eura i odneli na Havaje. Da je tako ne biste nikoga ovde zatekli. Na kraju ce istraga da nahvata par spornih procenata i da o tome vristi mesec dana, a ispasce da je 95% gubitka napravljeno kako bi se nekako napumpala banktor privreda i raspali sport (Galenika, Partizan, Zvezda)... A tek cete da vidite sa ovima na vlasti sta znaci spasavanje propalih preduzeca i finansiranje megalomanskih projekata. Taman da Jorgovanka skrca onih 12 milijardi deviznih rezervi, jer je to jedino sto interesuje vladajucu koaliciju.

laki

pre 11 godina

Pazite samo da ne naletite na neke malo vece,pa da naglo skrenete sa pravca.Ne moze se bez dozvole i ucesca onih iz drzavnog vrha tako nesto ostvariti.Sve se to radi preko veza i vezica,i svima dobro.Videcemo koliko cete ostvariti,imate mnogo mnogo posla,a i mnogi su brate umesani,najopasniji su oni odozgo,zasticeni imunitetom,pa i dalje kraduckaju,malo po malo pa gromila.

Ћурувија

pre 11 godina

Где су у овој причи "магнати "србије,прави властодршци капитала,Мишковић и остали "магнатчићи".... Не би било згорег да се Шошкић приведе и "притисне" не бил излетела нека крупнија риба па и сам Динкић !? Ма замајавате народ и вадите се "притисцима " на владу,ко вас притиска ? Сопствена савест? Није ваљда ?Агробанка је само врх леденог брега!

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Sta nam je sve moglo da se izdogadja da se predsednik Demokratske stranke, koji je krseci Clan 115 Ustava uzurpirao fotelju predsednika drazave Srbije, nije svakodnevno i po nekoliko puta dnevno (bla, bla, bla...) zdusno borio protiv korupcije i organizovanog kriminala? I sve to grleci se i tapsuci se po ramenima sa tajkunima koji su nesmetano i uz pomoc vlastodrzaca nastavili da pljackaju i drzavu i narod.
Alo bre! Oduzimajte im pasose i stavite im narukvice pre nego sto na svojim luksuznim jahtama, pokzujuci nam srednji prst, zajedno sa bivsim drzavnim rukovodstvom ne otplove ka Kipru i ostalim ostrvljima!
Alo bre!

Alex1

pre 11 godina

Viceguvernerka zadužena za kontrolu banaka je bila Mira Erić Jović.
ONA JE JOŠ UVEK VICEGUVERNER. Zašto?

Da li je Šoškić dobio te informacije i sa kolikim zakašnjenjem, ne možemo znati, ali da je ona IMALA te podatke, to sigurno možemo.

micamala

pre 11 godina

Šoškić tvrdi da on nije dobio zahtev od policije, policija tvrdi da je podnela zahtev NBS. Pa sigurno postoji pisani trag o slanju ili primitku zahteva. Ako se pokaže da Šoškić ne govori istinu, onda je to prikrivanje malverzacija u Agrobanci.

Prevarena

pre 11 godina

Svi lopovi-biznismeni moraju u zatvor. Oni ce da putuju po svetu, da skoluju decu u stranim zemljama i da voze dobra kola a mi nemamo ni za lekove a uz to jos imamo posao..... kada sam se pozalila da su mi zakazali vadjenje krvi za skoro 2 meseca meni je zena jednog od ovakvih rekla da se ne glupiram nego da idem kod privatnika jer u konzilijumu dobijem komplentan izvestaj za 8.000 dinara sa objasnjenjem.... uz to ne spominjuci da mi njen muz nije dao platu za zadnja tri meseca i da mi nije uplatio doprinose za zadnjih godinu dana....

pesadinac

pre 11 godina

Soskic kad progovori...pa nije lud, sest hiljada eura mesecno a nista ne radis pa cutao bi da ima i tri jezika a ne jedan.
Ti sto plase sa ..kad Soskic progovori ili su mu bliza rodbina ili clanovi DS-a.

mirko

pre 11 godina

Agrobanka je partijska priča.Ništa se neće dovesti do kraja do pune istine.Zaboravili ste mlađinu hajku kad je ukinuo 4 velike banke.Koje uhapšen.Niko.Stečaj 10 godina tu su pare.Ivica neće uhapsiti mlađu a treba.

Chad

pre 11 godina

Dok oni istražuju, dotle Agrobanka i dalje posluje pod imenom Nova Agrobanka, sredstvima koja joj je Vlada prosledila i više manje, nastavlja se ista priča. Pa ko ovde koga u mozak ... ? I sve to o trošku privrede tj. poreskih obveznika. Zar nije trebalo banku odmah likvidirati i otpustiti zaposlene? Ovako se samo pravi još veća dubioza. Ko plaća plate ljudima u Agrobanci tj. Novoj Agrobanci?

klenga

pre 11 godina

čisto zamajavanje naroda...pravi lopovi-biznismeni-prevaranti su jednostavno nedodirljivi...privode sitne ribice,hapsiće oni i ponekog referenta...salušaće i šoškića,narod to voli...a oni s obečali hapšenja...3oo€ nikada videti nećemo...a zabava za prost puk traje...šou mora da se nastavlja...

b92najbolji

pre 11 godina

Poceti svakako od najodgovornijeg a to je svakako soskic ...on je kapitenski podrzavao sve to i cutao svo vreme...a kada je video da nema spasa...brze bolje kao novi zakon mu ne odg i daje ostavku...jer je znao da mu nema spasa.

Sladjana

pre 11 godina

Ne branim Šoškića, boli me uvo za njega, on tuguje zbog ostavke uz 5.000 evrića, odnosno koristi zakonsko pravo koje je Skupština donela kako bi zbrinula svoje eksponente iz ma koje stranke da dolaze. Ne nasedajte. NBS je zadržavala izveštaj dve nedelje od 23. septembra do 7. oktobra pa im je poslala, ali policija i tužilaštvo su ćutali od oktobra do neki dan!!! Čitajte malo bolje ono što piše. I opet pitam ko će da hapsi Miljka Radisavljevića?

Mira

pre 11 godina

Treba ispitati zasto predstavnik drzave gosp. Nikezic nije pokrenuo nista, osim sto je dao ostavku u upravnom odboru. Sta je uradila vlada M. Cvetkovica, kada je Nikezic dao ostavku? I sada gradjani treba da budu zadovoljni sto su neki pohapseni. A novci? Ko ce novce vratiti? Ni jedna velika afera nije dobila svoj epilog ni sudski, niti su novci vraceni.
(Mobtel, Kolubara, Satelit,Nacionalna stedionica, Kofer, Drumska mafija, Koncesija za autoput, Vakcine, Citostatici ...)

Miki

pre 11 godina

Iz ovoga sto mo procitali jasno je da je Soskic stitio kriminal u Agrobanci odbijanjem da dostavi dokaze policiji i da je sam umesan u sve. Nemoguce je ukrasti 300 miliona evra a da to ne zna vrh NBS

jimmy1980

pre 11 godina

Ljudi,ajde nemojmo da zbog "tričavih" 300 miliona evra dižemo galamu.Dajte da razdelimo "pošteno" to što je ostalo i da završimo sa tim.
P.S.Sve je ovo u ironičnom tonu.

Alex1

pre 11 godina

@(Milance, 13. avgust 2012 12:19) "A zna se i ko je napravio stetu od oko 300 miliona eura.Zato je njegovo saslusanje sasvim u skladu sa resenoscu da se klupko odmota do kraja."

Zna se da je štetu napravilo rukovodstvo Agrobanke, ali se još uvek ne zna ko je sve dobio kredit. Kada se sabere sve što je objavljeno, dobije se manje od 150 miliona. Trebalo bi da se objavi ceo spisak dužnika.

maxim IV divizija

pre 11 godina

Mi se nadamo da vi iz tuzilastva necete stati samo na aferi Agrobanke vec da cete krenuti i dalje da obavljate svoj posao.

kraja

pre 11 godina

...podseticu komentatore da je pre jedne decenije dvojac dinkic-labus isto to tvrdio za BEOBANKU...
...beobanka na kraju nije bila za stecaj (koji je jos u toku!!!!!), ali dvojac nije pretprpeo nikakve konsekvence za ubijanje srpskog bankarstva...
...kao sto niko od stecajnih upravnika, koje je dovodila tzv "agencija za stecaj i sanaciju banaka", nije sankcionisan za velike pronevere i pljacku imovine beobanke u toku tzv stecaja...

Duki

pre 11 godina

Ko je sve umešan u aferu Agrobanke? Sve mi se čini da su u toj igri mnogi veliki igrači. Tužilaštvo je uradilo samo jedan deo. Nadam se da će svi krivci za ovu aferu biti procesuirani. Ohrabruje činjenica da se ipak krenulo u najavljenu oštru borbu protiv kriminala. Krajnje je vreme da se svi koji su nezakonitim radnjama oštetili državu i građane za ogromne svote novca privedu pravdi. Nema opraštanja!

crni domino

pre 11 godina

Posto su velike pare u pitanju, treba biti saslusanja.
Covek verovatno ima odgovore na sve.
Ali ako su u aferu umesane i politicke partije , sto je najverovatnije, onda treba vinovnike nauciti da to vise i ne pomisle.
Plasim se da je ova afera deo zaraze koja je zahvatila veliki broj partija i da od citavog slucaja nece biti nista.
Daj Boze da postoji pravda i da je jednaka za svakog gradjanina Srbije!
Naprednjaci, pokazite se da postujete ove vrednosti! Za SPSovce znam sigurno da su prevrtljivci i lazovi(kofer) jer su vec bili u vlasti!

bezimena

pre 11 godina

Prema pisanjima medija, Šoškića bi morali privesti na razgovor d aobjasni zašto policiji nije dostavio tražene im informacije i zašto nije reagovao u slučaju Agrobanka.
(Mara, 13. avgust 2012 11:50)

Zašto izmišljate? A ako već izmišljate onda smislite nešto čemu se eventualno može poverovati. Ne živimo u staljinisitičkoj SSSR pa da policija nekoga SASLUŠAVA zašto NIJE poslao izveštaj "na vreme", ili zašto NIJE reagovao, navodno navodno, na bla,bla...
Uostalom, čitajte tekst pre ostavljanja nesuvislih komentara, na koje se potom "prime" isti, koji po zadatku daju "podršku" svakoj pljuvačini na račun nekog biv. funkcionera.

"Mislim da su dalji razgovori sa njim (Šoskićem) u vezi sa dostavljanjem, odnosno nedostavljanjem izveštaja nepotrebni. Sve zavisi od tužilaštva", precizirali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tanjugu".

Rajka8

pre 11 godina

Niko ne treba da bude nedodirljiv i zasticen. Svi pred zakonom treba da budu jednaki. Da je bivsi guverner Soskic posten onda ne bi sam podneo ostavku i ostetio drzavu i gradjane za jos 4.200.000 dinara.

ns

pre 11 godina

Predlazem da se ide naopako. Prvo da se odredi kazna. Recimo 300 miliona eura i 1000 godina zatvora. A onda da se krene od najsitnijih igraca. Ponudis mu ili da bude "saradnik" i da svedoci o zloupotrebama ili da podnese svoj deo krivice, plati kaznu i trune ostatak zivota u zatvoru. I vecina ce prihvatiti da svedoci, skine odgovornost sa sebe, jer je odgovornost takvih ljudi mala, i prebaci odgovornost na visi nivo. A onda sa tim dokazima se ide dalje. I na kraju stignes do glavnog. Imas dokaze, osudis ih sve, naplatis kazne.

Do sada se islo obrnuto. Trazio se krivac od vrha, nadju ga, vide da je zasticen, i nista od procesa. Koliko je zloupotreba procesuirano, pitam ja vas, novinari? Sta ste radili zadnjih 20 godina? Sramota

bankar

pre 11 godina

Dakle ovako,sad vidimo da je cena SPS-a za ulazak u prethodnu vladu(2008-2012,a u aferi se pominju samo SPS-ovci)bila minimum 300 miliona evra,kolika li im je bila cena za ulazak u ovu novu vladu,mislite o tome...

vuk 66

pre 11 godina

Sada je očigledno da je Agrobanka služila za pravljenje novca tadašnjoj koaliciji na vlasti. I očigledno da razlike utrošenog novca za kampanju pojedinih stranaka potiče odatle.Da se le žemo 300 miliona € nije mala para.A savršeno je jasno da prva glava Narodne Banke Srbije bila upućenja u sva zbivanja koja su se dešavala.Sada je samo pitanje dali jesvesna da će morati da sve ispriča i da više ne može da se krije iza službene tajne kako je tada slučaj Agrobanka defisinan i okakrakterisan.

bice tek bruka

pre 11 godina

Bice tek bruka ako Soskic progovori.Ima svi da se jako iznenade.Pa nije on delio kredite nego direktori iz Agrobanke.Neverovatno koliko komentara ovde od ljudi koji nisu ni opismenjeni kako treba, a kamoli pismeni.
Pa da je Soskic toliko kriv javila bi se Jorgovanka,o Vucicu i da ne pricam, i na sva zvona to objavila.
Javlja se Dinkic koji je imao svoje ljude u NBS kad su krediti deljeni.Odmah ce i Jelasic da dodje iz Budimpeste da i njega saslusaju.

Coa

pre 11 godina

Ocekujem od nove vlasti da preispita sve malverzacije i mahinacije a uveren sam da ih je bilo sijaset.Vidim da postoji politicka volja jos samo da se sve realizuje u praksi.

Blagoje

pre 11 godina

Ne vidim razlog da bilo ko za koga postoji odredjena idnicija ne bude saslusan.Ako je neko cist on ce to i dokazati.Evo ja se dobrovoljno javljam da me saslusavaju i preispitaju koliko hoce.Na taj nacin treba svako od nas da razmislja.

Nikica

pre 11 godina

Zašto je NBS godinama unazad skrivala inflaciju putem veštačkog jačanja dinara, pomažući tako predizborne mahinacije bivše vlasti?

Tomislav

pre 11 godina

Da li je stručnjak za softvere pitanje je, ali je bankama veliki broj tih istih softvera za upravljanje rizicima prodao preko suvlasničke firme.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

UH, kada sada krene PING-PONG izmedju MUP-a,NBS,Tuzilastva i na kraju ce biti da je PERA PISAR slucajno nagazio ping pong lopticu i igra je gotova!!Dinkic ce da izjavi cuvenu mudrost "krivci se znaju ali ce stetu da nadoknade gradjani Srbije"!!!Kao i UVEK!!!

Milance

pre 11 godina

Soskic stalno nesto kasni [ostavka] a pre toga spremnost da sa MUP saraddjuje.A sto tako samo zna on i njemu najbliskiji.A da tu nisu cista posla je ocigledno.Jer da je sve u redu on kao celnik NB nije smeo da dozvoli da se septembarski zahtev MUP a jednostavno ignorise a posle sta je bilo sa tom bankom znamo.A zna se i ko je napravio stetu od oko 300 miliona eura.Zato je njegovo saslusanje sasvim u skladu sa resenoscu da se klupko odmota do kraja.

Mrtvac

pre 11 godina

Soskic jeste reagovao na slucaj Agrobanka, poslao je revizore u banku a oni navodno nista nisu nasli. Ko zna cime su podmiceni... I sta posle Soskic da radi? Cela drzava je trula da nam spasa nema, svaki pojedinac laze, krade i mulja pa samim tim takvi su i politicari.

Mara

pre 11 godina

Prema pisanjima medija, Šoškića bi morali privesti na razgovor d aobjasni zašto policiji nije dostavio tražene im informacije i zašto nije reagovao u slučaju Agrobanka. Sad je valjda jasno zašto nije hteo da napusti fotelju guvernera. Jasno je da je u pitanju puter na glavi. Bruka šta je urađeno od ove države.

squirrel

pre 11 godina

Bome hoće. Privesti sve osumnjičene. To je bio sistem pljačkanja, nije to uradio jedan čovek. Treba svi da odgovaraju uključujuči i Šoškića. Kula od karata će početi da se ruši kako krene suđenje. A sada je valjda svima jasno zašto Šoškić nije želeo da ode sa mesta guvernera i sto drugih funksija, na jednoj plata preko 100.000 din. na drugoj preko 600.000 i tako redom. Alavci. Žive od našeg novca i kritikuju 13. penziju koju treba sirotinji dati a oni krali šakom i kapom. Sramotno.

Srbin

pre 11 godina

Ovo sto citam ovih dana je bilo brutalno pljackanje banke. Hapsili su klince koji upadnu u menjacnice i ekspoziture i otmu sicu a ovi krali milione evra, castili se sa stotinama hiljada evra. Soskicu dolijaces i ti. Nicije nije vecno.

squirrel

pre 11 godina

Bome hoće. Privesti sve osumnjičene. To je bio sistem pljačkanja, nije to uradio jedan čovek. Treba svi da odgovaraju uključujuči i Šoškića. Kula od karata će početi da se ruši kako krene suđenje. A sada je valjda svima jasno zašto Šoškić nije želeo da ode sa mesta guvernera i sto drugih funksija, na jednoj plata preko 100.000 din. na drugoj preko 600.000 i tako redom. Alavci. Žive od našeg novca i kritikuju 13. penziju koju treba sirotinji dati a oni krali šakom i kapom. Sramotno.

Srbin

pre 11 godina

Ovo sto citam ovih dana je bilo brutalno pljackanje banke. Hapsili su klince koji upadnu u menjacnice i ekspoziture i otmu sicu a ovi krali milione evra, castili se sa stotinama hiljada evra. Soskicu dolijaces i ti. Nicije nije vecno.

Mara

pre 11 godina

Prema pisanjima medija, Šoškića bi morali privesti na razgovor d aobjasni zašto policiji nije dostavio tražene im informacije i zašto nije reagovao u slučaju Agrobanka. Sad je valjda jasno zašto nije hteo da napusti fotelju guvernera. Jasno je da je u pitanju puter na glavi. Bruka šta je urađeno od ove države.

Mrtvac

pre 11 godina

Soskic jeste reagovao na slucaj Agrobanka, poslao je revizore u banku a oni navodno nista nisu nasli. Ko zna cime su podmiceni... I sta posle Soskic da radi? Cela drzava je trula da nam spasa nema, svaki pojedinac laze, krade i mulja pa samim tim takvi su i politicari.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

UH, kada sada krene PING-PONG izmedju MUP-a,NBS,Tuzilastva i na kraju ce biti da je PERA PISAR slucajno nagazio ping pong lopticu i igra je gotova!!Dinkic ce da izjavi cuvenu mudrost "krivci se znaju ali ce stetu da nadoknade gradjani Srbije"!!!Kao i UVEK!!!

vuk 66

pre 11 godina

Sada je očigledno da je Agrobanka služila za pravljenje novca tadašnjoj koaliciji na vlasti. I očigledno da razlike utrošenog novca za kampanju pojedinih stranaka potiče odatle.Da se le žemo 300 miliona € nije mala para.A savršeno je jasno da prva glava Narodne Banke Srbije bila upućenja u sva zbivanja koja su se dešavala.Sada je samo pitanje dali jesvesna da će morati da sve ispriča i da više ne može da se krije iza službene tajne kako je tada slučaj Agrobanka defisinan i okakrakterisan.

bice tek bruka

pre 11 godina

Bice tek bruka ako Soskic progovori.Ima svi da se jako iznenade.Pa nije on delio kredite nego direktori iz Agrobanke.Neverovatno koliko komentara ovde od ljudi koji nisu ni opismenjeni kako treba, a kamoli pismeni.
Pa da je Soskic toliko kriv javila bi se Jorgovanka,o Vucicu i da ne pricam, i na sva zvona to objavila.
Javlja se Dinkic koji je imao svoje ljude u NBS kad su krediti deljeni.Odmah ce i Jelasic da dodje iz Budimpeste da i njega saslusaju.

Tomislav

pre 11 godina

Da li je stručnjak za softvere pitanje je, ali je bankama veliki broj tih istih softvera za upravljanje rizicima prodao preko suvlasničke firme.

Nikica

pre 11 godina

Zašto je NBS godinama unazad skrivala inflaciju putem veštačkog jačanja dinara, pomažući tako predizborne mahinacije bivše vlasti?

Coa

pre 11 godina

Ocekujem od nove vlasti da preispita sve malverzacije i mahinacije a uveren sam da ih je bilo sijaset.Vidim da postoji politicka volja jos samo da se sve realizuje u praksi.

Sladjana

pre 11 godina

Ne branim Šoškića, boli me uvo za njega, on tuguje zbog ostavke uz 5.000 evrića, odnosno koristi zakonsko pravo koje je Skupština donela kako bi zbrinula svoje eksponente iz ma koje stranke da dolaze. Ne nasedajte. NBS je zadržavala izveštaj dve nedelje od 23. septembra do 7. oktobra pa im je poslala, ali policija i tužilaštvo su ćutali od oktobra do neki dan!!! Čitajte malo bolje ono što piše. I opet pitam ko će da hapsi Miljka Radisavljevića?

Duki

pre 11 godina

Ko je sve umešan u aferu Agrobanke? Sve mi se čini da su u toj igri mnogi veliki igrači. Tužilaštvo je uradilo samo jedan deo. Nadam se da će svi krivci za ovu aferu biti procesuirani. Ohrabruje činjenica da se ipak krenulo u najavljenu oštru borbu protiv kriminala. Krajnje je vreme da se svi koji su nezakonitim radnjama oštetili državu i građane za ogromne svote novca privedu pravdi. Nema opraštanja!

Miki

pre 11 godina

Iz ovoga sto mo procitali jasno je da je Soskic stitio kriminal u Agrobanci odbijanjem da dostavi dokaze policiji i da je sam umesan u sve. Nemoguce je ukrasti 300 miliona evra a da to ne zna vrh NBS

Mira

pre 11 godina

Treba ispitati zasto predstavnik drzave gosp. Nikezic nije pokrenuo nista, osim sto je dao ostavku u upravnom odboru. Sta je uradila vlada M. Cvetkovica, kada je Nikezic dao ostavku? I sada gradjani treba da budu zadovoljni sto su neki pohapseni. A novci? Ko ce novce vratiti? Ni jedna velika afera nije dobila svoj epilog ni sudski, niti su novci vraceni.
(Mobtel, Kolubara, Satelit,Nacionalna stedionica, Kofer, Drumska mafija, Koncesija za autoput, Vakcine, Citostatici ...)

kraja

pre 11 godina

...podseticu komentatore da je pre jedne decenije dvojac dinkic-labus isto to tvrdio za BEOBANKU...
...beobanka na kraju nije bila za stecaj (koji je jos u toku!!!!!), ali dvojac nije pretprpeo nikakve konsekvence za ubijanje srpskog bankarstva...
...kao sto niko od stecajnih upravnika, koje je dovodila tzv "agencija za stecaj i sanaciju banaka", nije sankcionisan za velike pronevere i pljacku imovine beobanke u toku tzv stecaja...

crni domino

pre 11 godina

Posto su velike pare u pitanju, treba biti saslusanja.
Covek verovatno ima odgovore na sve.
Ali ako su u aferu umesane i politicke partije , sto je najverovatnije, onda treba vinovnike nauciti da to vise i ne pomisle.
Plasim se da je ova afera deo zaraze koja je zahvatila veliki broj partija i da od citavog slucaja nece biti nista.
Daj Boze da postoji pravda i da je jednaka za svakog gradjanina Srbije!
Naprednjaci, pokazite se da postujete ove vrednosti! Za SPSovce znam sigurno da su prevrtljivci i lazovi(kofer) jer su vec bili u vlasti!

Blagoje

pre 11 godina

Ne vidim razlog da bilo ko za koga postoji odredjena idnicija ne bude saslusan.Ako je neko cist on ce to i dokazati.Evo ja se dobrovoljno javljam da me saslusavaju i preispitaju koliko hoce.Na taj nacin treba svako od nas da razmislja.

ns

pre 11 godina

Predlazem da se ide naopako. Prvo da se odredi kazna. Recimo 300 miliona eura i 1000 godina zatvora. A onda da se krene od najsitnijih igraca. Ponudis mu ili da bude "saradnik" i da svedoci o zloupotrebama ili da podnese svoj deo krivice, plati kaznu i trune ostatak zivota u zatvoru. I vecina ce prihvatiti da svedoci, skine odgovornost sa sebe, jer je odgovornost takvih ljudi mala, i prebaci odgovornost na visi nivo. A onda sa tim dokazima se ide dalje. I na kraju stignes do glavnog. Imas dokaze, osudis ih sve, naplatis kazne.

Do sada se islo obrnuto. Trazio se krivac od vrha, nadju ga, vide da je zasticen, i nista od procesa. Koliko je zloupotreba procesuirano, pitam ja vas, novinari? Sta ste radili zadnjih 20 godina? Sramota

Milance

pre 11 godina

Soskic stalno nesto kasni [ostavka] a pre toga spremnost da sa MUP saraddjuje.A sto tako samo zna on i njemu najbliskiji.A da tu nisu cista posla je ocigledno.Jer da je sve u redu on kao celnik NB nije smeo da dozvoli da se septembarski zahtev MUP a jednostavno ignorise a posle sta je bilo sa tom bankom znamo.A zna se i ko je napravio stetu od oko 300 miliona eura.Zato je njegovo saslusanje sasvim u skladu sa resenoscu da se klupko odmota do kraja.

jimmy1980

pre 11 godina

Ljudi,ajde nemojmo da zbog "tričavih" 300 miliona evra dižemo galamu.Dajte da razdelimo "pošteno" to što je ostalo i da završimo sa tim.
P.S.Sve je ovo u ironičnom tonu.

klenga

pre 11 godina

čisto zamajavanje naroda...pravi lopovi-biznismeni-prevaranti su jednostavno nedodirljivi...privode sitne ribice,hapsiće oni i ponekog referenta...salušaće i šoškića,narod to voli...a oni s obečali hapšenja...3oo€ nikada videti nećemo...a zabava za prost puk traje...šou mora da se nastavlja...

Chad

pre 11 godina

Dok oni istražuju, dotle Agrobanka i dalje posluje pod imenom Nova Agrobanka, sredstvima koja joj je Vlada prosledila i više manje, nastavlja se ista priča. Pa ko ovde koga u mozak ... ? I sve to o trošku privrede tj. poreskih obveznika. Zar nije trebalo banku odmah likvidirati i otpustiti zaposlene? Ovako se samo pravi još veća dubioza. Ko plaća plate ljudima u Agrobanci tj. Novoj Agrobanci?

bankar

pre 11 godina

Dakle ovako,sad vidimo da je cena SPS-a za ulazak u prethodnu vladu(2008-2012,a u aferi se pominju samo SPS-ovci)bila minimum 300 miliona evra,kolika li im je bila cena za ulazak u ovu novu vladu,mislite o tome...

mirko

pre 11 godina

Agrobanka je partijska priča.Ništa se neće dovesti do kraja do pune istine.Zaboravili ste mlađinu hajku kad je ukinuo 4 velike banke.Koje uhapšen.Niko.Stečaj 10 godina tu su pare.Ivica neće uhapsiti mlađu a treba.

Alex1

pre 11 godina

@(Milance, 13. avgust 2012 12:19) "A zna se i ko je napravio stetu od oko 300 miliona eura.Zato je njegovo saslusanje sasvim u skladu sa resenoscu da se klupko odmota do kraja."

Zna se da je štetu napravilo rukovodstvo Agrobanke, ali se još uvek ne zna ko je sve dobio kredit. Kada se sabere sve što je objavljeno, dobije se manje od 150 miliona. Trebalo bi da se objavi ceo spisak dužnika.

Alex1

pre 11 godina

Viceguvernerka zadužena za kontrolu banaka je bila Mira Erić Jović.
ONA JE JOŠ UVEK VICEGUVERNER. Zašto?

Da li je Šoškić dobio te informacije i sa kolikim zakašnjenjem, ne možemo znati, ali da je ona IMALA te podatke, to sigurno možemo.

Rajka8

pre 11 godina

Niko ne treba da bude nedodirljiv i zasticen. Svi pred zakonom treba da budu jednaki. Da je bivsi guverner Soskic posten onda ne bi sam podneo ostavku i ostetio drzavu i gradjane za jos 4.200.000 dinara.

bezimena

pre 11 godina

Prema pisanjima medija, Šoškića bi morali privesti na razgovor d aobjasni zašto policiji nije dostavio tražene im informacije i zašto nije reagovao u slučaju Agrobanka.
(Mara, 13. avgust 2012 11:50)

Zašto izmišljate? A ako već izmišljate onda smislite nešto čemu se eventualno može poverovati. Ne živimo u staljinisitičkoj SSSR pa da policija nekoga SASLUŠAVA zašto NIJE poslao izveštaj "na vreme", ili zašto NIJE reagovao, navodno navodno, na bla,bla...
Uostalom, čitajte tekst pre ostavljanja nesuvislih komentara, na koje se potom "prime" isti, koji po zadatku daju "podršku" svakoj pljuvačini na račun nekog biv. funkcionera.

"Mislim da su dalji razgovori sa njim (Šoskićem) u vezi sa dostavljanjem, odnosno nedostavljanjem izveštaja nepotrebni. Sve zavisi od tužilaštva", precizirali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tanjugu".

b92najbolji

pre 11 godina

Poceti svakako od najodgovornijeg a to je svakako soskic ...on je kapitenski podrzavao sve to i cutao svo vreme...a kada je video da nema spasa...brze bolje kao novi zakon mu ne odg i daje ostavku...jer je znao da mu nema spasa.

Prevarena

pre 11 godina

Svi lopovi-biznismeni moraju u zatvor. Oni ce da putuju po svetu, da skoluju decu u stranim zemljama i da voze dobra kola a mi nemamo ni za lekove a uz to jos imamo posao..... kada sam se pozalila da su mi zakazali vadjenje krvi za skoro 2 meseca meni je zena jednog od ovakvih rekla da se ne glupiram nego da idem kod privatnika jer u konzilijumu dobijem komplentan izvestaj za 8.000 dinara sa objasnjenjem.... uz to ne spominjuci da mi njen muz nije dao platu za zadnja tri meseca i da mi nije uplatio doprinose za zadnjih godinu dana....

pesadinac

pre 11 godina

Soskic kad progovori...pa nije lud, sest hiljada eura mesecno a nista ne radis pa cutao bi da ima i tri jezika a ne jedan.
Ti sto plase sa ..kad Soskic progovori ili su mu bliza rodbina ili clanovi DS-a.

micamala

pre 11 godina

Šoškić tvrdi da on nije dobio zahtev od policije, policija tvrdi da je podnela zahtev NBS. Pa sigurno postoji pisani trag o slanju ili primitku zahteva. Ako se pokaže da Šoškić ne govori istinu, onda je to prikrivanje malverzacija u Agrobanci.

Sloba po drugi put medju Srbima

pre 11 godina

Auu, jel' ovo po partijskom zadatku, pljuvanje po Soskicu. Oproban recept Ekspres Politike iz Slobinog doba. Hajka na nivou Kursadzija i bacanje prasine u oci. Jel' neko ovde uopste cita tekst ili samo nasluti iz naslova o cemu se radi?
Jos je u jesen 2011-e NBS poslala prve informacije o problemima u Agrobanci, cak je i ova sada krivicna prijava protiv bivsih rukovodioca banke napisana uz pomoc tih nalaza NBS (citaj Soskica). Dakle sve pise. Sta je greh Soskica, sto je sa zakasnjenjem od dve nedelje poslao dodatne podatke (dok je bio u ostavci?) o problemu o kojem je pre godinu dana NBS isvestila tuzilastvo? Pitanje, sta su mu oni uopste i trazili.
Pa sta vi mislite da ce sada istraga da nadje kako su ljudi izneli svih 300 miliona eura i odneli na Havaje. Da je tako ne biste nikoga ovde zatekli. Na kraju ce istraga da nahvata par spornih procenata i da o tome vristi mesec dana, a ispasce da je 95% gubitka napravljeno kako bi se nekako napumpala banktor privreda i raspali sport (Galenika, Partizan, Zvezda)... A tek cete da vidite sa ovima na vlasti sta znaci spasavanje propalih preduzeca i finansiranje megalomanskih projekata. Taman da Jorgovanka skrca onih 12 milijardi deviznih rezervi, jer je to jedino sto interesuje vladajucu koaliciju.

Ћурувија

pre 11 godina

Где су у овој причи "магнати "србије,прави властодршци капитала,Мишковић и остали "магнатчићи".... Не би било згорег да се Шошкић приведе и "притисне" не бил излетела нека крупнија риба па и сам Динкић !? Ма замајавате народ и вадите се "притисцима " на владу,ко вас притиска ? Сопствена савест? Није ваљда ?Агробанка је само врх леденог брега!

maxim IV divizija

pre 11 godina

Mi se nadamo da vi iz tuzilastva necete stati samo na aferi Agrobanke vec da cete krenuti i dalje da obavljate svoj posao.

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Sta nam je sve moglo da se izdogadja da se predsednik Demokratske stranke, koji je krseci Clan 115 Ustava uzurpirao fotelju predsednika drazave Srbije, nije svakodnevno i po nekoliko puta dnevno (bla, bla, bla...) zdusno borio protiv korupcije i organizovanog kriminala? I sve to grleci se i tapsuci se po ramenima sa tajkunima koji su nesmetano i uz pomoc vlastodrzaca nastavili da pljackaju i drzavu i narod.
Alo bre! Oduzimajte im pasose i stavite im narukvice pre nego sto na svojim luksuznim jahtama, pokzujuci nam srednji prst, zajedno sa bivsim drzavnim rukovodstvom ne otplove ka Kipru i ostalim ostrvljima!
Alo bre!

iva

pre 11 godina

Ovo postaje smesno.Za svaku tvrdnju na sudu ce biti potreban dokaz, pa tako i za ovo da li je ili nije NBS saradjivala u istrazi, da li je odbila da dostavi podatke policiji ili nije, da li je radila u okvirima zakona, da li je guverner bio duzan da NE VERUJE revizorima itd... U svim organima postoji nesto sto se zove sluzbena beleska, pa tako i policija mora da ima dokaz o odbijanju NBS da dostavi trazene podatke,i dokaz sta su i kada trazili.Takodje po zakonu se zna sta spada u sluzbenu tajnu. Ovako, ovo je samo rekla- kazala i bez dokaza i odgovarajuce dokumentacije na sudu ce pasti u vodu. Pogotovu odgovor koji su dobili telefonom. Kakva je to komunikacija izmedju drzavnih organa , kad se radi o ozbiljnoj istrazi.Toliko razlicitih izjava od strane predstavnika institucija deluje stvarno neozbiljno i ,tako srpski.Nazalost, daleko smo od pravne drzave , veoma daleko.

laki

pre 11 godina

Pazite samo da ne naletite na neke malo vece,pa da naglo skrenete sa pravca.Ne moze se bez dozvole i ucesca onih iz drzavnog vrha tako nesto ostvariti.Sve se to radi preko veza i vezica,i svima dobro.Videcemo koliko cete ostvariti,imate mnogo mnogo posla,a i mnogi su brate umesani,najopasniji su oni odozgo,zasticeni imunitetom,pa i dalje kraduckaju,malo po malo pa gromila.

mirko712

pre 11 godina

Šoškić mora biti saslušan, nije on bez razloga odbio da da izveštaj o Agrobanci nekog je pokušao da zaštiti, a možda i sebe, nije se sadašnja opozicija dzabe protivila bjegovoj smeni, i eki od njih su tu umešani.

jovan nikolic

pre 11 godina

Taj drug Miljko je najopasniji i najljigaviji tip na srpskoj politickoj sceni (citaj realiti schou). Veoma je cudno da njega jos nisu pocistili! Dobar i ovima, a?

Lala iz Banata: muka mi je od lopuvluka

pre 11 godina

Idite malo i do Razvojne Banke Vojvodine, pa da vidite kako je ta tzv. DS-LSV Banka dosla do ogromnih gubitaka.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Ako sagledamo rezultate afere Kolubara,znaci i da ste zavrsili sa istragom i da ce opet neki manje bitan referent biti osudjen da se narodu zamazu oci,a glavni kriminalci ce na nekim egzoticnim mestima krckati opljackane pare,kupovati preduzeca po Srbiji,dokazujuci da su jaci od drzave.A vi i vase kolege cete i dalje trenirati strogocu na sitnim lopovcicima,na duznicima javnih preduzeca,itd,itd,a pevacete onu Prodje tona a kilo nikako.Evo sta ja gradjanin ove nedodjije mislim o vasem krivosudju,pardon,pravosudju.

Mara

pre 11 godina

Prema pisanjima medija, Šoškića bi morali privesti na razgovor d aobjasni zašto policiji nije dostavio tražene im informacije i zašto nije reagovao u slučaju Agrobanka. Sad je valjda jasno zašto nije hteo da napusti fotelju guvernera. Jasno je da je u pitanju puter na glavi. Bruka šta je urađeno od ove države.

squirrel

pre 11 godina

Bome hoće. Privesti sve osumnjičene. To je bio sistem pljačkanja, nije to uradio jedan čovek. Treba svi da odgovaraju uključujuči i Šoškića. Kula od karata će početi da se ruši kako krene suđenje. A sada je valjda svima jasno zašto Šoškić nije želeo da ode sa mesta guvernera i sto drugih funksija, na jednoj plata preko 100.000 din. na drugoj preko 600.000 i tako redom. Alavci. Žive od našeg novca i kritikuju 13. penziju koju treba sirotinji dati a oni krali šakom i kapom. Sramotno.

Srbin

pre 11 godina

Ovo sto citam ovih dana je bilo brutalno pljackanje banke. Hapsili su klince koji upadnu u menjacnice i ekspoziture i otmu sicu a ovi krali milione evra, castili se sa stotinama hiljada evra. Soskicu dolijaces i ti. Nicije nije vecno.

bice tek bruka

pre 11 godina

Bice tek bruka ako Soskic progovori.Ima svi da se jako iznenade.Pa nije on delio kredite nego direktori iz Agrobanke.Neverovatno koliko komentara ovde od ljudi koji nisu ni opismenjeni kako treba, a kamoli pismeni.
Pa da je Soskic toliko kriv javila bi se Jorgovanka,o Vucicu i da ne pricam, i na sva zvona to objavila.
Javlja se Dinkic koji je imao svoje ljude u NBS kad su krediti deljeni.Odmah ce i Jelasic da dodje iz Budimpeste da i njega saslusaju.

bezimena

pre 11 godina

Prema pisanjima medija, Šoškića bi morali privesti na razgovor d aobjasni zašto policiji nije dostavio tražene im informacije i zašto nije reagovao u slučaju Agrobanka.
(Mara, 13. avgust 2012 11:50)

Zašto izmišljate? A ako već izmišljate onda smislite nešto čemu se eventualno može poverovati. Ne živimo u staljinisitičkoj SSSR pa da policija nekoga SASLUŠAVA zašto NIJE poslao izveštaj "na vreme", ili zašto NIJE reagovao, navodno navodno, na bla,bla...
Uostalom, čitajte tekst pre ostavljanja nesuvislih komentara, na koje se potom "prime" isti, koji po zadatku daju "podršku" svakoj pljuvačini na račun nekog biv. funkcionera.

"Mislim da su dalji razgovori sa njim (Šoskićem) u vezi sa dostavljanjem, odnosno nedostavljanjem izveštaja nepotrebni. Sve zavisi od tužilaštva", precizirali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tanjugu".

Mrtvac

pre 11 godina

Soskic jeste reagovao na slucaj Agrobanka, poslao je revizore u banku a oni navodno nista nisu nasli. Ko zna cime su podmiceni... I sta posle Soskic da radi? Cela drzava je trula da nam spasa nema, svaki pojedinac laze, krade i mulja pa samim tim takvi su i politicari.

Miki

pre 11 godina

Iz ovoga sto mo procitali jasno je da je Soskic stitio kriminal u Agrobanci odbijanjem da dostavi dokaze policiji i da je sam umesan u sve. Nemoguce je ukrasti 300 miliona evra a da to ne zna vrh NBS

b92najbolji

pre 11 godina

Poceti svakako od najodgovornijeg a to je svakako soskic ...on je kapitenski podrzavao sve to i cutao svo vreme...a kada je video da nema spasa...brze bolje kao novi zakon mu ne odg i daje ostavku...jer je znao da mu nema spasa.

Nikica

pre 11 godina

Zašto je NBS godinama unazad skrivala inflaciju putem veštačkog jačanja dinara, pomažući tako predizborne mahinacije bivše vlasti?

Rajka8

pre 11 godina

Niko ne treba da bude nedodirljiv i zasticen. Svi pred zakonom treba da budu jednaki. Da je bivsi guverner Soskic posten onda ne bi sam podneo ostavku i ostetio drzavu i gradjane za jos 4.200.000 dinara.

Milance

pre 11 godina

Soskic stalno nesto kasni [ostavka] a pre toga spremnost da sa MUP saraddjuje.A sto tako samo zna on i njemu najbliskiji.A da tu nisu cista posla je ocigledno.Jer da je sve u redu on kao celnik NB nije smeo da dozvoli da se septembarski zahtev MUP a jednostavno ignorise a posle sta je bilo sa tom bankom znamo.A zna se i ko je napravio stetu od oko 300 miliona eura.Zato je njegovo saslusanje sasvim u skladu sa resenoscu da se klupko odmota do kraja.

Sloba po drugi put medju Srbima

pre 11 godina

Auu, jel' ovo po partijskom zadatku, pljuvanje po Soskicu. Oproban recept Ekspres Politike iz Slobinog doba. Hajka na nivou Kursadzija i bacanje prasine u oci. Jel' neko ovde uopste cita tekst ili samo nasluti iz naslova o cemu se radi?
Jos je u jesen 2011-e NBS poslala prve informacije o problemima u Agrobanci, cak je i ova sada krivicna prijava protiv bivsih rukovodioca banke napisana uz pomoc tih nalaza NBS (citaj Soskica). Dakle sve pise. Sta je greh Soskica, sto je sa zakasnjenjem od dve nedelje poslao dodatne podatke (dok je bio u ostavci?) o problemu o kojem je pre godinu dana NBS isvestila tuzilastvo? Pitanje, sta su mu oni uopste i trazili.
Pa sta vi mislite da ce sada istraga da nadje kako su ljudi izneli svih 300 miliona eura i odneli na Havaje. Da je tako ne biste nikoga ovde zatekli. Na kraju ce istraga da nahvata par spornih procenata i da o tome vristi mesec dana, a ispasce da je 95% gubitka napravljeno kako bi se nekako napumpala banktor privreda i raspali sport (Galenika, Partizan, Zvezda)... A tek cete da vidite sa ovima na vlasti sta znaci spasavanje propalih preduzeca i finansiranje megalomanskih projekata. Taman da Jorgovanka skrca onih 12 milijardi deviznih rezervi, jer je to jedino sto interesuje vladajucu koaliciju.

bankar

pre 11 godina

Dakle ovako,sad vidimo da je cena SPS-a za ulazak u prethodnu vladu(2008-2012,a u aferi se pominju samo SPS-ovci)bila minimum 300 miliona evra,kolika li im je bila cena za ulazak u ovu novu vladu,mislite o tome...

vuk 66

pre 11 godina

Sada je očigledno da je Agrobanka služila za pravljenje novca tadašnjoj koaliciji na vlasti. I očigledno da razlike utrošenog novca za kampanju pojedinih stranaka potiče odatle.Da se le žemo 300 miliona € nije mala para.A savršeno je jasno da prva glava Narodne Banke Srbije bila upućenja u sva zbivanja koja su se dešavala.Sada je samo pitanje dali jesvesna da će morati da sve ispriča i da više ne može da se krije iza službene tajne kako je tada slučaj Agrobanka defisinan i okakrakterisan.

crni domino

pre 11 godina

Posto su velike pare u pitanju, treba biti saslusanja.
Covek verovatno ima odgovore na sve.
Ali ako su u aferu umesane i politicke partije , sto je najverovatnije, onda treba vinovnike nauciti da to vise i ne pomisle.
Plasim se da je ova afera deo zaraze koja je zahvatila veliki broj partija i da od citavog slucaja nece biti nista.
Daj Boze da postoji pravda i da je jednaka za svakog gradjanina Srbije!
Naprednjaci, pokazite se da postujete ove vrednosti! Za SPSovce znam sigurno da su prevrtljivci i lazovi(kofer) jer su vec bili u vlasti!

pesadinac

pre 11 godina

Soskic kad progovori...pa nije lud, sest hiljada eura mesecno a nista ne radis pa cutao bi da ima i tri jezika a ne jedan.
Ti sto plase sa ..kad Soskic progovori ili su mu bliza rodbina ili clanovi DS-a.

jimmy1980

pre 11 godina

Ljudi,ajde nemojmo da zbog "tričavih" 300 miliona evra dižemo galamu.Dajte da razdelimo "pošteno" to što je ostalo i da završimo sa tim.
P.S.Sve je ovo u ironičnom tonu.

Blagoje

pre 11 godina

Ne vidim razlog da bilo ko za koga postoji odredjena idnicija ne bude saslusan.Ako je neko cist on ce to i dokazati.Evo ja se dobrovoljno javljam da me saslusavaju i preispitaju koliko hoce.Na taj nacin treba svako od nas da razmislja.

Coa

pre 11 godina

Ocekujem od nove vlasti da preispita sve malverzacije i mahinacije a uveren sam da ih je bilo sijaset.Vidim da postoji politicka volja jos samo da se sve realizuje u praksi.

Tomislav

pre 11 godina

Da li je stručnjak za softvere pitanje je, ali je bankama veliki broj tih istih softvera za upravljanje rizicima prodao preko suvlasničke firme.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

UH, kada sada krene PING-PONG izmedju MUP-a,NBS,Tuzilastva i na kraju ce biti da je PERA PISAR slucajno nagazio ping pong lopticu i igra je gotova!!Dinkic ce da izjavi cuvenu mudrost "krivci se znaju ali ce stetu da nadoknade gradjani Srbije"!!!Kao i UVEK!!!

ns

pre 11 godina

Predlazem da se ide naopako. Prvo da se odredi kazna. Recimo 300 miliona eura i 1000 godina zatvora. A onda da se krene od najsitnijih igraca. Ponudis mu ili da bude "saradnik" i da svedoci o zloupotrebama ili da podnese svoj deo krivice, plati kaznu i trune ostatak zivota u zatvoru. I vecina ce prihvatiti da svedoci, skine odgovornost sa sebe, jer je odgovornost takvih ljudi mala, i prebaci odgovornost na visi nivo. A onda sa tim dokazima se ide dalje. I na kraju stignes do glavnog. Imas dokaze, osudis ih sve, naplatis kazne.

Do sada se islo obrnuto. Trazio se krivac od vrha, nadju ga, vide da je zasticen, i nista od procesa. Koliko je zloupotreba procesuirano, pitam ja vas, novinari? Sta ste radili zadnjih 20 godina? Sramota

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Sta nam je sve moglo da se izdogadja da se predsednik Demokratske stranke, koji je krseci Clan 115 Ustava uzurpirao fotelju predsednika drazave Srbije, nije svakodnevno i po nekoliko puta dnevno (bla, bla, bla...) zdusno borio protiv korupcije i organizovanog kriminala? I sve to grleci se i tapsuci se po ramenima sa tajkunima koji su nesmetano i uz pomoc vlastodrzaca nastavili da pljackaju i drzavu i narod.
Alo bre! Oduzimajte im pasose i stavite im narukvice pre nego sto na svojim luksuznim jahtama, pokzujuci nam srednji prst, zajedno sa bivsim drzavnim rukovodstvom ne otplove ka Kipru i ostalim ostrvljima!
Alo bre!

Duki

pre 11 godina

Ko je sve umešan u aferu Agrobanke? Sve mi se čini da su u toj igri mnogi veliki igrači. Tužilaštvo je uradilo samo jedan deo. Nadam se da će svi krivci za ovu aferu biti procesuirani. Ohrabruje činjenica da se ipak krenulo u najavljenu oštru borbu protiv kriminala. Krajnje je vreme da se svi koji su nezakonitim radnjama oštetili državu i građane za ogromne svote novca privedu pravdi. Nema opraštanja!

maxim IV divizija

pre 11 godina

Mi se nadamo da vi iz tuzilastva necete stati samo na aferi Agrobanke vec da cete krenuti i dalje da obavljate svoj posao.

micamala

pre 11 godina

Šoškić tvrdi da on nije dobio zahtev od policije, policija tvrdi da je podnela zahtev NBS. Pa sigurno postoji pisani trag o slanju ili primitku zahteva. Ako se pokaže da Šoškić ne govori istinu, onda je to prikrivanje malverzacija u Agrobanci.

mirko

pre 11 godina

Agrobanka je partijska priča.Ništa se neće dovesti do kraja do pune istine.Zaboravili ste mlađinu hajku kad je ukinuo 4 velike banke.Koje uhapšen.Niko.Stečaj 10 godina tu su pare.Ivica neće uhapsiti mlađu a treba.

laki

pre 11 godina

Pazite samo da ne naletite na neke malo vece,pa da naglo skrenete sa pravca.Ne moze se bez dozvole i ucesca onih iz drzavnog vrha tako nesto ostvariti.Sve se to radi preko veza i vezica,i svima dobro.Videcemo koliko cete ostvariti,imate mnogo mnogo posla,a i mnogi su brate umesani,najopasniji su oni odozgo,zasticeni imunitetom,pa i dalje kraduckaju,malo po malo pa gromila.

jovan nikolic

pre 11 godina

Taj drug Miljko je najopasniji i najljigaviji tip na srpskoj politickoj sceni (citaj realiti schou). Veoma je cudno da njega jos nisu pocistili! Dobar i ovima, a?

Chad

pre 11 godina

Dok oni istražuju, dotle Agrobanka i dalje posluje pod imenom Nova Agrobanka, sredstvima koja joj je Vlada prosledila i više manje, nastavlja se ista priča. Pa ko ovde koga u mozak ... ? I sve to o trošku privrede tj. poreskih obveznika. Zar nije trebalo banku odmah likvidirati i otpustiti zaposlene? Ovako se samo pravi još veća dubioza. Ko plaća plate ljudima u Agrobanci tj. Novoj Agrobanci?

klenga

pre 11 godina

čisto zamajavanje naroda...pravi lopovi-biznismeni-prevaranti su jednostavno nedodirljivi...privode sitne ribice,hapsiće oni i ponekog referenta...salušaće i šoškića,narod to voli...a oni s obečali hapšenja...3oo€ nikada videti nećemo...a zabava za prost puk traje...šou mora da se nastavlja...

Sladjana

pre 11 godina

Ne branim Šoškića, boli me uvo za njega, on tuguje zbog ostavke uz 5.000 evrića, odnosno koristi zakonsko pravo koje je Skupština donela kako bi zbrinula svoje eksponente iz ma koje stranke da dolaze. Ne nasedajte. NBS je zadržavala izveštaj dve nedelje od 23. septembra do 7. oktobra pa im je poslala, ali policija i tužilaštvo su ćutali od oktobra do neki dan!!! Čitajte malo bolje ono što piše. I opet pitam ko će da hapsi Miljka Radisavljevića?

Alex1

pre 11 godina

Viceguvernerka zadužena za kontrolu banaka je bila Mira Erić Jović.
ONA JE JOŠ UVEK VICEGUVERNER. Zašto?

Da li je Šoškić dobio te informacije i sa kolikim zakašnjenjem, ne možemo znati, ali da je ona IMALA te podatke, to sigurno možemo.

Ћурувија

pre 11 godina

Где су у овој причи "магнати "србије,прави властодршци капитала,Мишковић и остали "магнатчићи".... Не би било згорег да се Шошкић приведе и "притисне" не бил излетела нека крупнија риба па и сам Динкић !? Ма замајавате народ и вадите се "притисцима " на владу,ко вас притиска ? Сопствена савест? Није ваљда ?Агробанка је само врх леденог брега!

iva

pre 11 godina

Ovo postaje smesno.Za svaku tvrdnju na sudu ce biti potreban dokaz, pa tako i za ovo da li je ili nije NBS saradjivala u istrazi, da li je odbila da dostavi podatke policiji ili nije, da li je radila u okvirima zakona, da li je guverner bio duzan da NE VERUJE revizorima itd... U svim organima postoji nesto sto se zove sluzbena beleska, pa tako i policija mora da ima dokaz o odbijanju NBS da dostavi trazene podatke,i dokaz sta su i kada trazili.Takodje po zakonu se zna sta spada u sluzbenu tajnu. Ovako, ovo je samo rekla- kazala i bez dokaza i odgovarajuce dokumentacije na sudu ce pasti u vodu. Pogotovu odgovor koji su dobili telefonom. Kakva je to komunikacija izmedju drzavnih organa , kad se radi o ozbiljnoj istrazi.Toliko razlicitih izjava od strane predstavnika institucija deluje stvarno neozbiljno i ,tako srpski.Nazalost, daleko smo od pravne drzave , veoma daleko.

mirko712

pre 11 godina

Šoškić mora biti saslušan, nije on bez razloga odbio da da izveštaj o Agrobanci nekog je pokušao da zaštiti, a možda i sebe, nije se sadašnja opozicija dzabe protivila bjegovoj smeni, i eki od njih su tu umešani.

Lala iz Banata: muka mi je od lopuvluka

pre 11 godina

Idite malo i do Razvojne Banke Vojvodine, pa da vidite kako je ta tzv. DS-LSV Banka dosla do ogromnih gubitaka.

kraja

pre 11 godina

...podseticu komentatore da je pre jedne decenije dvojac dinkic-labus isto to tvrdio za BEOBANKU...
...beobanka na kraju nije bila za stecaj (koji je jos u toku!!!!!), ali dvojac nije pretprpeo nikakve konsekvence za ubijanje srpskog bankarstva...
...kao sto niko od stecajnih upravnika, koje je dovodila tzv "agencija za stecaj i sanaciju banaka", nije sankcionisan za velike pronevere i pljacku imovine beobanke u toku tzv stecaja...

Alex1

pre 11 godina

@(Milance, 13. avgust 2012 12:19) "A zna se i ko je napravio stetu od oko 300 miliona eura.Zato je njegovo saslusanje sasvim u skladu sa resenoscu da se klupko odmota do kraja."

Zna se da je štetu napravilo rukovodstvo Agrobanke, ali se još uvek ne zna ko je sve dobio kredit. Kada se sabere sve što je objavljeno, dobije se manje od 150 miliona. Trebalo bi da se objavi ceo spisak dužnika.

Mira

pre 11 godina

Treba ispitati zasto predstavnik drzave gosp. Nikezic nije pokrenuo nista, osim sto je dao ostavku u upravnom odboru. Sta je uradila vlada M. Cvetkovica, kada je Nikezic dao ostavku? I sada gradjani treba da budu zadovoljni sto su neki pohapseni. A novci? Ko ce novce vratiti? Ni jedna velika afera nije dobila svoj epilog ni sudski, niti su novci vraceni.
(Mobtel, Kolubara, Satelit,Nacionalna stedionica, Kofer, Drumska mafija, Koncesija za autoput, Vakcine, Citostatici ...)

Prevarena

pre 11 godina

Svi lopovi-biznismeni moraju u zatvor. Oni ce da putuju po svetu, da skoluju decu u stranim zemljama i da voze dobra kola a mi nemamo ni za lekove a uz to jos imamo posao..... kada sam se pozalila da su mi zakazali vadjenje krvi za skoro 2 meseca meni je zena jednog od ovakvih rekla da se ne glupiram nego da idem kod privatnika jer u konzilijumu dobijem komplentan izvestaj za 8.000 dinara sa objasnjenjem.... uz to ne spominjuci da mi njen muz nije dao platu za zadnja tri meseca i da mi nije uplatio doprinose za zadnjih godinu dana....

aleksandar grozni

pre 11 godina

Ako sagledamo rezultate afere Kolubara,znaci i da ste zavrsili sa istragom i da ce opet neki manje bitan referent biti osudjen da se narodu zamazu oci,a glavni kriminalci ce na nekim egzoticnim mestima krckati opljackane pare,kupovati preduzeca po Srbiji,dokazujuci da su jaci od drzave.A vi i vase kolege cete i dalje trenirati strogocu na sitnim lopovcicima,na duznicima javnih preduzeca,itd,itd,a pevacete onu Prodje tona a kilo nikako.Evo sta ja gradjanin ove nedodjije mislim o vasem krivosudju,pardon,pravosudju.