Ponedeljak, 13.08.2012.

00:35

"Agrobanka": I Šoškić pod istragom?

NBS je, pre godinu dana, dve nedelje ignorisala zahtev policije da joj dostavi izveštaj o vanrednoj kontroli poslovanja Agrobanke, piše Press.

Izvor: B92

"Agrobanka": I Šoškiæ pod istragom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

PLANINAR

pre 11 godina

Kad je video soske da bela ladja prepuna korupcije tone on kao kapetan podneo odjednom neopozivu ostavku...pod hitno mu metnuti lisice.

Jugoslav

pre 11 godina

U DS-u je ocigledno postojalo uverenje da ce oni biti vecito na vlasti i da ce Tadic i dalje biti predsednik Srbije, pa su generalno ponasali veoma nonsalantno kada su obaveze prema drzavnim organima u pitanju. Da nije tako, ne bi ni doslo do ocoga sto se desava u vezi Agrobanke, jer je NBS imala obavezu da kontrolise rad svih poslovnih banaka i saradjuje sa ostalim drzavnim organima. Otuda ne cudi ni onako grcevita borba DS-a da po svaku cenu formira vladu (i to sa Tadicem kao premijerom), uprkos porazavajucim izbornim rezultatima kako na parlamentarnim, tako i na predsednickim izborima.

Alex1

pre 11 godina

"...bivši članovi Saveta NBS navode da su jedino Šoškić i viceguvernerka zadužena za kontrolu banaka Mira Erić Jović mogli to da znaju."

Zar niko ovde nije primetio pravi problem? Već se pisalo o tome da je pomenuta gospođa prikrivala informacije o Argobanci, ali ONA JE JOŠ UVEK VICEGUVERNER. Zašto?
Da li je Šoškić dobio te informacije i sa kolikim zakašnjenjem, ne možemo znati, ali da je ona IMALA te podatke, to sigurno možemo.

Duki

pre 11 godina

Kad malo bolje razmislimo, jasno je zašto je bivši guverner ignorisao svojevremeni zahtev policije opravdanjem da je izveštaj o kontroli u Agrobanci službena tajna. Normalno! Međutim, izgleda da će sve ipak izaći na videlo. Svi koji su se ogrešili o zakon, treba da odgovaraju. Tek tada možemo biti sigurni da će kriminal biti suzbijen. Izgleda da smo na pravom putu.

bezimena

pre 11 godina

...."Na osnovu toga je kriminalistička policija u SEPTEMBRU 2011. i zatražila od NBS izveštaj o radu Agrobanke, da bi u FEBRUARU MUP poslao sve informacije Specijalnom tužilaštvu"...

Ovo potvrdjuje ono što stalno govorim. SLUČAJ je pokrenula još PRETHODNA VLADA, pa se pokretanjem istrage NE može hvaliti aktuelna!

Uglavnom, što se tiče "Agrobanke" priča o 50 mil. eura je zamazivanje očiju javnosti.
GDE SU SVE PARE, svih 300 MILIONA EURA???

Jare

pre 11 godina

Dali je bio pod komandom SPS ili DS to nikog ne intersuje. Narod hoce da svi krivci odgovaraju pred zakonom i da vrate pokradeni novac!

Zagradjanin

pre 11 godina

Ponavljam, Antonic je sve radio po nalogu SPS-a. To niko ne sme da kaze. Inace, da nije bilo Soskica, niko ne bi ni znao za aferu "Agrobanka". Ovako, za losu vest kriv je glasnik.

squirrel

pre 11 godina

Pravi se zbunjen, ali ne prolazi mu to. Privesti sve osumnjičene. To je bio sistem pljačkanja, nije to uradio jedan čovek. Treba svi da odgovaraju uključujuči i Šoškića. Kula od karata će početi da se ruši kako krene suđenje. A sada je valjda svima jasno zašto Šoškić nije želeo da ode sa mesta guvernera i sto drugih funksija, na jednoj plata preko 100.000 din. na drugoj preko 600.000 i tako redom. Alavci. Žive od našeg novca i kritikuju 13. penziju koju treba sirotinji dati a oni krali šakom i kapom. Sramotno.

Bogdan

pre 11 godina

Ovo sto citam ovih dana je bilo brutalno pljackanje banke. Hapsili su klince koji upadnu u menjacnice i ekspoziture i otmu sicu a ovi krali milione evra, castili se sa stotinama hiljada evra. Soskicu dolijaces i ti. Nicije nije vecno.

Mara

pre 11 godina

Valjda je i vrapcima na grani jasno zašto je Šoškić pokušavao svim silama da ostane u fotelji. Pitam se samo šta su Dačić i njegova policija radili ranije.

Običan građanin

pre 11 godina

U švajcarskim bankam, zaposlen je po jedan agent CIA-e kao "službenik" i niko ne zna za njega...

Naši rade to isto... Ne treba sumnjati, da je i taj "službenik" na vreme obavestio nadređenog o događajima u Agrobanci, ali, verovatno i o tome to ko je sve umešan van banke...

Tu je bio problem...

Trebalo bi da saznamo, da Antonić i društvo u ćošku nisu jedini krivci...

Majko moja!

pre 11 godina

Uhhhhhh!
Da nismo nekolicina nas ovde pre par dana rekli da je ovaj rezim resio da nadje zasto ce da uhapsi i Soskica! Pa svetlo Vucicu i Dinkicu na celu, kao reklama na Tajms skveru!
Jorgovanka ce se sad zato pobrinuti da se nadju "dokazi" , a da ga uhapse "moraju" - kako bi celom svetu dokazali da su opravdano napravili novi zakon o NBS i postavili rezimskog guvernera (ili bilje receno guvernantu; pa nismo valjda toliko naivni da mislimo da je Jor-govanka smestena u trezor jer je najstrucnija i najpostenija zena u Srbiji? Pa nismo valjda toliko blesavi da se ne secamo koliko je nju prvo Seselj pa onda Toma zaduzio? Sve je stekla "sama i zahvaljujuci radu i znanju!" zasto joj je onda bas radikalna partija bila od potrebe i pomoci?). Sve ce to morati da obave pre no sto se MMF pojavi na pregovorima.
Ja se samo bojim da, ako im to uspe, pregovora nece ni biti!
Kad covek sabere 2+2, odmah znamo odkuda sad i ovi predlozi da se rasproda imovina drzave....
Narode! Izvadi taj svoj nos iz pijacnog cegera i sir iz usiju! Hitno!

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Ajde sada da vidimo Jorgovanku i Vucica kako se bore protiv korupcije,na osnovu kojih obecanja im narod dade glasove!!Samo da ne bude kao i uvek u Srbiji"POJEO VUK MAGARCA"!! A Dinkic da doda "da ima krivaca ALI CE STETU PLATITI GRADJANI SRBIJE!! Kako ce Jorgovanka sad da napada direktore koji imaju 3/4 hiljade evra platu a ovaj ANTONIC sebi dodelio samo nagradu od 600 000 EURA i podelio rodjacima i prijateljima bezpovratne kredite od 200 miliona eura!!KO je ovde pametan a ko prodaje maglu!!

volodja

pre 11 godina

Soskic je bio toliko ubedljiv u gostovanju na TV,u emisijama ki=oje su imale ciljano dejstvo, da uvere javnost kako je on nezavisan i kako radi na dobrobit drzave !
Sad se otkriva kakva je to dobrobit!

Krntija

pre 11 godina

@(Analitičar, 13. avgust 2012 00:52)

Šta je tebi bitno: suština ili forma. Nemaju svi politički komesari člansku knjižicu polit-biroa. I to baš zato da bi se zabunjivali naivci. Ovo ti se odnosi na Šoškića i tebe. Za Jelašića smo takođe znali da dolazi iz G17. Ali Jelašić je bio najnezavisniji guverner od 90-tih na ovamo. Čovek profesionalac i karakteran. Pod pretnjom Šoškićevog polit-biroa, morao je da ode, da bi došao Šoškić. A ti ga podržavaj, nemam ništa protiv. No -razmisli malo i uzmi u obzir činjenice tj. suštinu a ne formu.

Milan

pre 11 godina

Zanimljvo da ovi koji su do sad uhapseni su optuzeni za ukupno 5mil e uzetih kredita. Slovima: (p e t) od 300 (tri stotine)! A oni koji su uzimali po 50-60mil e, nisu ni taknuti. A gde slucajnosti svi ti, koji nisu uhapseni, clanovi SPS-a.

boris

pre 11 godina

Biti na tako bitnoj poziciji u drzavi, a u isto vreme biti i tako neodgovora. 300 000 000 evra otislo u privatne dzepove, na nezakonit nacin. Naravno da treba i Soskic da bude pod istragom, nova vlada ne sme da propusti sansu da ovaj slucaj resi kako treba.

Nikola

pre 11 godina

Mene je strah da sudjenje ne traje godinama i da posle budu svi oslobodjeni. Isti normalno traze ostetu i normalno dobiju milionske iznose i opet po dzepu nas.Sve vec vidjeno.

alek

pre 11 godina

Trazili podatke 23.avgusta a dobili 7 septembra, a u medjuvremenu su se navodno neki cinovnici prepucavali telefonom, kako to uvek i bude. U cemu je ovde problem?

Marko

pre 11 godina

I šta je sad u ovoj vesti napisano? Jeste dao, nije dao, trebao je znati, znao je, i na kraju ce to Jorgovanka sve rešiti. Valjda je to i bila poenta. Otkud znam. Novinari.

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, sindrom pijanih milionera ustolicen od 2008 kao da dozivljava blagu dekadenciju, posle "presisivanja" jednog od izvora.

zabrinuta

pre 11 godina

Ne kazem ja slucajno dragi moji da su Naprednjaci vrlo slicni Musolinijevim fasistima iz tridesetih; Hoce da stave svoju sapu na policiju vojsku i verujte mi proganjace svakog ko se njima ne svidi. Mnogo je ovo opasno za sve nas zato dignimo glas iz sve snage protiv Nikolica i Vucica jer oni su opasni ljudi.
Hoce da ucenjuju Soskica sa Agrobankom; NBS ima svoje procedure radila je najbolje sto je mogla ali ova dvojica su uporni i treci jahac apokalipse je Dacic. Moramo dici glas protiv ovih vrlo opasnih ljudi da posle ne bi bilo mnogo kasno.

Cacilija

pre 11 godina

Bas bih ljubazo molila da mi tako savesna boriteljka protiv korupcije, odgovori a pitanje koliko je miliona evrica nestalo nasih para u aferema DRUMSKA MAFIJA, ZELEZNICE SRBIJE, vagoni i kamioni iz svedske kupljeni preko BUTIKA svercovane robe, koliko miliona (90) evrica duga Srbija putevi, dok je bio zamenik direktora brat mu, VLIMIRA ILICA, da nam objasni odakle mu nekretnine u milionima evra,... pa nek ase vrati na GUVERNERA SOSKICA, goppodjo Jorgovanka... sjde da te tu vidimo... pozvati i videti podatke bise ministarke finansilja g Dragutinovic... iskreno vasa opljackana GRADJANKA BEZ ZASTITE
pozz do novog susreta ,

Luidji!

pre 11 godina

Aman, ostavite coveka na miru malo.
Vise nije guverner, nije smetnja, sad je prolaz slobodan.
Pazi molim te, Press-ov izvor iz policije?! Neozbilljno je preneti ovakvu jednu "vest".

miloje

pre 11 godina

Ostavite Soskica na miru, on je samo jedan fini profesor koji nabuba gradivo na pamet i onda ga onako na brzaka izrecituje studentima. Sta se dalje desava nije njegova briga. Njegova jedina briga je da svaki mesec i to na vreme legne svih sest hiljada eura place plus troskovi, bonusi i ostale privilegije i provizije. Sta i ko radi u Agrobanci i drugima bankama je sporedna stvar, za to su odgovorni neki drugi, on je tu bio zbog sebe samog i svojih potreba.

Predrag

pre 11 godina

Pravi se senzacija ni od čega, blate čoveka bez razloga. Sad sam pogledao, 23.09.2011. kad je policija poslala zahtev bio je petak a kompletna dokumentacija je policiji dostavljena takođe u petak 07.10.2011. dakle nakon 10 radnih dana.

Znalo se to

pre 11 godina

Onoliko otimanje da Šoškić ostane guverner samo je moglo jedno da znači -evo ovo! Važnije vesti tek slede. Ogromna cifra - 300 miliona evra!!!

sasa jokic

pre 11 godina

Svi znamo da u Hypo banci danas sedi vise policajaca nego menadzera, ali to treba uraditi u svim bankama. Ako smo videli sta su radili Dojce i Barkliz, zasto nas cudi sta radi ova nasa boranija.
Uglavnom mi placamo cehove njihovih kriminalnih radnji.

Analitičar

pre 11 godina

Pošto je javnost Srbije apsolutno i jasno bila protiv smene Šoškića i dovođenja političkog komesara na čelo NBS, sada će probati da mu "napakuju" sve i svašta. Ali očigledno da se svest građana, posle poslednjih izbora, menja u pravom smeru...ZA PODRŠKU ŠOŠKIĆU I LJUDIMA KAO ŠTO JE ON!

miloje

pre 11 godina

Ostavite Soskica na miru, on je samo jedan fini profesor koji nabuba gradivo na pamet i onda ga onako na brzaka izrecituje studentima. Sta se dalje desava nije njegova briga. Njegova jedina briga je da svaki mesec i to na vreme legne svih sest hiljada eura place plus troskovi, bonusi i ostale privilegije i provizije. Sta i ko radi u Agrobanci i drugima bankama je sporedna stvar, za to su odgovorni neki drugi, on je tu bio zbog sebe samog i svojih potreba.

Znalo se to

pre 11 godina

Onoliko otimanje da Šoškić ostane guverner samo je moglo jedno da znači -evo ovo! Važnije vesti tek slede. Ogromna cifra - 300 miliona evra!!!

sasa jokic

pre 11 godina

Svi znamo da u Hypo banci danas sedi vise policajaca nego menadzera, ali to treba uraditi u svim bankama. Ako smo videli sta su radili Dojce i Barkliz, zasto nas cudi sta radi ova nasa boranija.
Uglavnom mi placamo cehove njihovih kriminalnih radnji.

Milan

pre 11 godina

Zanimljvo da ovi koji su do sad uhapseni su optuzeni za ukupno 5mil e uzetih kredita. Slovima: (p e t) od 300 (tri stotine)! A oni koji su uzimali po 50-60mil e, nisu ni taknuti. A gde slucajnosti svi ti, koji nisu uhapseni, clanovi SPS-a.

Analitičar

pre 11 godina

Pošto je javnost Srbije apsolutno i jasno bila protiv smene Šoškića i dovođenja političkog komesara na čelo NBS, sada će probati da mu "napakuju" sve i svašta. Ali očigledno da se svest građana, posle poslednjih izbora, menja u pravom smeru...ZA PODRŠKU ŠOŠKIĆU I LJUDIMA KAO ŠTO JE ON!

Cacilija

pre 11 godina

Bas bih ljubazo molila da mi tako savesna boriteljka protiv korupcije, odgovori a pitanje koliko je miliona evrica nestalo nasih para u aferema DRUMSKA MAFIJA, ZELEZNICE SRBIJE, vagoni i kamioni iz svedske kupljeni preko BUTIKA svercovane robe, koliko miliona (90) evrica duga Srbija putevi, dok je bio zamenik direktora brat mu, VLIMIRA ILICA, da nam objasni odakle mu nekretnine u milionima evra,... pa nek ase vrati na GUVERNERA SOSKICA, goppodjo Jorgovanka... sjde da te tu vidimo... pozvati i videti podatke bise ministarke finansilja g Dragutinovic... iskreno vasa opljackana GRADJANKA BEZ ZASTITE
pozz do novog susreta ,

Predrag

pre 11 godina

Pravi se senzacija ni od čega, blate čoveka bez razloga. Sad sam pogledao, 23.09.2011. kad je policija poslala zahtev bio je petak a kompletna dokumentacija je policiji dostavljena takođe u petak 07.10.2011. dakle nakon 10 radnih dana.

zabrinuta

pre 11 godina

Ne kazem ja slucajno dragi moji da su Naprednjaci vrlo slicni Musolinijevim fasistima iz tridesetih; Hoce da stave svoju sapu na policiju vojsku i verujte mi proganjace svakog ko se njima ne svidi. Mnogo je ovo opasno za sve nas zato dignimo glas iz sve snage protiv Nikolica i Vucica jer oni su opasni ljudi.
Hoce da ucenjuju Soskica sa Agrobankom; NBS ima svoje procedure radila je najbolje sto je mogla ali ova dvojica su uporni i treci jahac apokalipse je Dacic. Moramo dici glas protiv ovih vrlo opasnih ljudi da posle ne bi bilo mnogo kasno.

Luidji!

pre 11 godina

Aman, ostavite coveka na miru malo.
Vise nije guverner, nije smetnja, sad je prolaz slobodan.
Pazi molim te, Press-ov izvor iz policije?! Neozbilljno je preneti ovakvu jednu "vest".

alek

pre 11 godina

Trazili podatke 23.avgusta a dobili 7 septembra, a u medjuvremenu su se navodno neki cinovnici prepucavali telefonom, kako to uvek i bude. U cemu je ovde problem?

Marko

pre 11 godina

I šta je sad u ovoj vesti napisano? Jeste dao, nije dao, trebao je znati, znao je, i na kraju ce to Jorgovanka sve rešiti. Valjda je to i bila poenta. Otkud znam. Novinari.

boris

pre 11 godina

Biti na tako bitnoj poziciji u drzavi, a u isto vreme biti i tako neodgovora. 300 000 000 evra otislo u privatne dzepove, na nezakonit nacin. Naravno da treba i Soskic da bude pod istragom, nova vlada ne sme da propusti sansu da ovaj slucaj resi kako treba.

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, sindrom pijanih milionera ustolicen od 2008 kao da dozivljava blagu dekadenciju, posle "presisivanja" jednog od izvora.

Nikola

pre 11 godina

Mene je strah da sudjenje ne traje godinama i da posle budu svi oslobodjeni. Isti normalno traze ostetu i normalno dobiju milionske iznose i opet po dzepu nas.Sve vec vidjeno.

Običan građanin

pre 11 godina

U švajcarskim bankam, zaposlen je po jedan agent CIA-e kao "službenik" i niko ne zna za njega...

Naši rade to isto... Ne treba sumnjati, da je i taj "službenik" na vreme obavestio nadređenog o događajima u Agrobanci, ali, verovatno i o tome to ko je sve umešan van banke...

Tu je bio problem...

Trebalo bi da saznamo, da Antonić i društvo u ćošku nisu jedini krivci...

Zagradjanin

pre 11 godina

Ponavljam, Antonic je sve radio po nalogu SPS-a. To niko ne sme da kaze. Inace, da nije bilo Soskica, niko ne bi ni znao za aferu "Agrobanka". Ovako, za losu vest kriv je glasnik.

Krntija

pre 11 godina

@(Analitičar, 13. avgust 2012 00:52)

Šta je tebi bitno: suština ili forma. Nemaju svi politički komesari člansku knjižicu polit-biroa. I to baš zato da bi se zabunjivali naivci. Ovo ti se odnosi na Šoškića i tebe. Za Jelašića smo takođe znali da dolazi iz G17. Ali Jelašić je bio najnezavisniji guverner od 90-tih na ovamo. Čovek profesionalac i karakteran. Pod pretnjom Šoškićevog polit-biroa, morao je da ode, da bi došao Šoškić. A ti ga podržavaj, nemam ništa protiv. No -razmisli malo i uzmi u obzir činjenice tj. suštinu a ne formu.

volodja

pre 11 godina

Soskic je bio toliko ubedljiv u gostovanju na TV,u emisijama ki=oje su imale ciljano dejstvo, da uvere javnost kako je on nezavisan i kako radi na dobrobit drzave !
Sad se otkriva kakva je to dobrobit!

Bogdan

pre 11 godina

Ovo sto citam ovih dana je bilo brutalno pljackanje banke. Hapsili su klince koji upadnu u menjacnice i ekspoziture i otmu sicu a ovi krali milione evra, castili se sa stotinama hiljada evra. Soskicu dolijaces i ti. Nicije nije vecno.

Majko moja!

pre 11 godina

Uhhhhhh!
Da nismo nekolicina nas ovde pre par dana rekli da je ovaj rezim resio da nadje zasto ce da uhapsi i Soskica! Pa svetlo Vucicu i Dinkicu na celu, kao reklama na Tajms skveru!
Jorgovanka ce se sad zato pobrinuti da se nadju "dokazi" , a da ga uhapse "moraju" - kako bi celom svetu dokazali da su opravdano napravili novi zakon o NBS i postavili rezimskog guvernera (ili bilje receno guvernantu; pa nismo valjda toliko naivni da mislimo da je Jor-govanka smestena u trezor jer je najstrucnija i najpostenija zena u Srbiji? Pa nismo valjda toliko blesavi da se ne secamo koliko je nju prvo Seselj pa onda Toma zaduzio? Sve je stekla "sama i zahvaljujuci radu i znanju!" zasto joj je onda bas radikalna partija bila od potrebe i pomoci?). Sve ce to morati da obave pre no sto se MMF pojavi na pregovorima.
Ja se samo bojim da, ako im to uspe, pregovora nece ni biti!
Kad covek sabere 2+2, odmah znamo odkuda sad i ovi predlozi da se rasproda imovina drzave....
Narode! Izvadi taj svoj nos iz pijacnog cegera i sir iz usiju! Hitno!

squirrel

pre 11 godina

Pravi se zbunjen, ali ne prolazi mu to. Privesti sve osumnjičene. To je bio sistem pljačkanja, nije to uradio jedan čovek. Treba svi da odgovaraju uključujuči i Šoškića. Kula od karata će početi da se ruši kako krene suđenje. A sada je valjda svima jasno zašto Šoškić nije želeo da ode sa mesta guvernera i sto drugih funksija, na jednoj plata preko 100.000 din. na drugoj preko 600.000 i tako redom. Alavci. Žive od našeg novca i kritikuju 13. penziju koju treba sirotinji dati a oni krali šakom i kapom. Sramotno.

Mara

pre 11 godina

Valjda je i vrapcima na grani jasno zašto je Šoškić pokušavao svim silama da ostane u fotelji. Pitam se samo šta su Dačić i njegova policija radili ranije.

Duki

pre 11 godina

Kad malo bolje razmislimo, jasno je zašto je bivši guverner ignorisao svojevremeni zahtev policije opravdanjem da je izveštaj o kontroli u Agrobanci službena tajna. Normalno! Međutim, izgleda da će sve ipak izaći na videlo. Svi koji su se ogrešili o zakon, treba da odgovaraju. Tek tada možemo biti sigurni da će kriminal biti suzbijen. Izgleda da smo na pravom putu.

Jugoslav

pre 11 godina

U DS-u je ocigledno postojalo uverenje da ce oni biti vecito na vlasti i da ce Tadic i dalje biti predsednik Srbije, pa su generalno ponasali veoma nonsalantno kada su obaveze prema drzavnim organima u pitanju. Da nije tako, ne bi ni doslo do ocoga sto se desava u vezi Agrobanke, jer je NBS imala obavezu da kontrolise rad svih poslovnih banaka i saradjuje sa ostalim drzavnim organima. Otuda ne cudi ni onako grcevita borba DS-a da po svaku cenu formira vladu (i to sa Tadicem kao premijerom), uprkos porazavajucim izbornim rezultatima kako na parlamentarnim, tako i na predsednickim izborima.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Ajde sada da vidimo Jorgovanku i Vucica kako se bore protiv korupcije,na osnovu kojih obecanja im narod dade glasove!!Samo da ne bude kao i uvek u Srbiji"POJEO VUK MAGARCA"!! A Dinkic da doda "da ima krivaca ALI CE STETU PLATITI GRADJANI SRBIJE!! Kako ce Jorgovanka sad da napada direktore koji imaju 3/4 hiljade evra platu a ovaj ANTONIC sebi dodelio samo nagradu od 600 000 EURA i podelio rodjacima i prijateljima bezpovratne kredite od 200 miliona eura!!KO je ovde pametan a ko prodaje maglu!!

bezimena

pre 11 godina

...."Na osnovu toga je kriminalistička policija u SEPTEMBRU 2011. i zatražila od NBS izveštaj o radu Agrobanke, da bi u FEBRUARU MUP poslao sve informacije Specijalnom tužilaštvu"...

Ovo potvrdjuje ono što stalno govorim. SLUČAJ je pokrenula još PRETHODNA VLADA, pa se pokretanjem istrage NE može hvaliti aktuelna!

Uglavnom, što se tiče "Agrobanke" priča o 50 mil. eura je zamazivanje očiju javnosti.
GDE SU SVE PARE, svih 300 MILIONA EURA???

Alex1

pre 11 godina

"...bivši članovi Saveta NBS navode da su jedino Šoškić i viceguvernerka zadužena za kontrolu banaka Mira Erić Jović mogli to da znaju."

Zar niko ovde nije primetio pravi problem? Već se pisalo o tome da je pomenuta gospođa prikrivala informacije o Argobanci, ali ONA JE JOŠ UVEK VICEGUVERNER. Zašto?
Da li je Šoškić dobio te informacije i sa kolikim zakašnjenjem, ne možemo znati, ali da je ona IMALA te podatke, to sigurno možemo.

Jare

pre 11 godina

Dali je bio pod komandom SPS ili DS to nikog ne intersuje. Narod hoce da svi krivci odgovaraju pred zakonom i da vrate pokradeni novac!

PLANINAR

pre 11 godina

Kad je video soske da bela ladja prepuna korupcije tone on kao kapetan podneo odjednom neopozivu ostavku...pod hitno mu metnuti lisice.

Analitičar

pre 11 godina

Pošto je javnost Srbije apsolutno i jasno bila protiv smene Šoškića i dovođenja političkog komesara na čelo NBS, sada će probati da mu "napakuju" sve i svašta. Ali očigledno da se svest građana, posle poslednjih izbora, menja u pravom smeru...ZA PODRŠKU ŠOŠKIĆU I LJUDIMA KAO ŠTO JE ON!

zabrinuta

pre 11 godina

Ne kazem ja slucajno dragi moji da su Naprednjaci vrlo slicni Musolinijevim fasistima iz tridesetih; Hoce da stave svoju sapu na policiju vojsku i verujte mi proganjace svakog ko se njima ne svidi. Mnogo je ovo opasno za sve nas zato dignimo glas iz sve snage protiv Nikolica i Vucica jer oni su opasni ljudi.
Hoce da ucenjuju Soskica sa Agrobankom; NBS ima svoje procedure radila je najbolje sto je mogla ali ova dvojica su uporni i treci jahac apokalipse je Dacic. Moramo dici glas protiv ovih vrlo opasnih ljudi da posle ne bi bilo mnogo kasno.

Luidji!

pre 11 godina

Aman, ostavite coveka na miru malo.
Vise nije guverner, nije smetnja, sad je prolaz slobodan.
Pazi molim te, Press-ov izvor iz policije?! Neozbilljno je preneti ovakvu jednu "vest".

miloje

pre 11 godina

Ostavite Soskica na miru, on je samo jedan fini profesor koji nabuba gradivo na pamet i onda ga onako na brzaka izrecituje studentima. Sta se dalje desava nije njegova briga. Njegova jedina briga je da svaki mesec i to na vreme legne svih sest hiljada eura place plus troskovi, bonusi i ostale privilegije i provizije. Sta i ko radi u Agrobanci i drugima bankama je sporedna stvar, za to su odgovorni neki drugi, on je tu bio zbog sebe samog i svojih potreba.

Predrag

pre 11 godina

Pravi se senzacija ni od čega, blate čoveka bez razloga. Sad sam pogledao, 23.09.2011. kad je policija poslala zahtev bio je petak a kompletna dokumentacija je policiji dostavljena takođe u petak 07.10.2011. dakle nakon 10 radnih dana.

Znalo se to

pre 11 godina

Onoliko otimanje da Šoškić ostane guverner samo je moglo jedno da znači -evo ovo! Važnije vesti tek slede. Ogromna cifra - 300 miliona evra!!!

Cacilija

pre 11 godina

Bas bih ljubazo molila da mi tako savesna boriteljka protiv korupcije, odgovori a pitanje koliko je miliona evrica nestalo nasih para u aferema DRUMSKA MAFIJA, ZELEZNICE SRBIJE, vagoni i kamioni iz svedske kupljeni preko BUTIKA svercovane robe, koliko miliona (90) evrica duga Srbija putevi, dok je bio zamenik direktora brat mu, VLIMIRA ILICA, da nam objasni odakle mu nekretnine u milionima evra,... pa nek ase vrati na GUVERNERA SOSKICA, goppodjo Jorgovanka... sjde da te tu vidimo... pozvati i videti podatke bise ministarke finansilja g Dragutinovic... iskreno vasa opljackana GRADJANKA BEZ ZASTITE
pozz do novog susreta ,

Marko

pre 11 godina

I šta je sad u ovoj vesti napisano? Jeste dao, nije dao, trebao je znati, znao je, i na kraju ce to Jorgovanka sve rešiti. Valjda je to i bila poenta. Otkud znam. Novinari.

boris

pre 11 godina

Biti na tako bitnoj poziciji u drzavi, a u isto vreme biti i tako neodgovora. 300 000 000 evra otislo u privatne dzepove, na nezakonit nacin. Naravno da treba i Soskic da bude pod istragom, nova vlada ne sme da propusti sansu da ovaj slucaj resi kako treba.

volodja

pre 11 godina

Soskic je bio toliko ubedljiv u gostovanju na TV,u emisijama ki=oje su imale ciljano dejstvo, da uvere javnost kako je on nezavisan i kako radi na dobrobit drzave !
Sad se otkriva kakva je to dobrobit!

alek

pre 11 godina

Trazili podatke 23.avgusta a dobili 7 septembra, a u medjuvremenu su se navodno neki cinovnici prepucavali telefonom, kako to uvek i bude. U cemu je ovde problem?

Milan

pre 11 godina

Zanimljvo da ovi koji su do sad uhapseni su optuzeni za ukupno 5mil e uzetih kredita. Slovima: (p e t) od 300 (tri stotine)! A oni koji su uzimali po 50-60mil e, nisu ni taknuti. A gde slucajnosti svi ti, koji nisu uhapseni, clanovi SPS-a.

Majko moja!

pre 11 godina

Uhhhhhh!
Da nismo nekolicina nas ovde pre par dana rekli da je ovaj rezim resio da nadje zasto ce da uhapsi i Soskica! Pa svetlo Vucicu i Dinkicu na celu, kao reklama na Tajms skveru!
Jorgovanka ce se sad zato pobrinuti da se nadju "dokazi" , a da ga uhapse "moraju" - kako bi celom svetu dokazali da su opravdano napravili novi zakon o NBS i postavili rezimskog guvernera (ili bilje receno guvernantu; pa nismo valjda toliko naivni da mislimo da je Jor-govanka smestena u trezor jer je najstrucnija i najpostenija zena u Srbiji? Pa nismo valjda toliko blesavi da se ne secamo koliko je nju prvo Seselj pa onda Toma zaduzio? Sve je stekla "sama i zahvaljujuci radu i znanju!" zasto joj je onda bas radikalna partija bila od potrebe i pomoci?). Sve ce to morati da obave pre no sto se MMF pojavi na pregovorima.
Ja se samo bojim da, ako im to uspe, pregovora nece ni biti!
Kad covek sabere 2+2, odmah znamo odkuda sad i ovi predlozi da se rasproda imovina drzave....
Narode! Izvadi taj svoj nos iz pijacnog cegera i sir iz usiju! Hitno!

Mara

pre 11 godina

Valjda je i vrapcima na grani jasno zašto je Šoškić pokušavao svim silama da ostane u fotelji. Pitam se samo šta su Dačić i njegova policija radili ranije.

bezimena

pre 11 godina

...."Na osnovu toga je kriminalistička policija u SEPTEMBRU 2011. i zatražila od NBS izveštaj o radu Agrobanke, da bi u FEBRUARU MUP poslao sve informacije Specijalnom tužilaštvu"...

Ovo potvrdjuje ono što stalno govorim. SLUČAJ je pokrenula još PRETHODNA VLADA, pa se pokretanjem istrage NE može hvaliti aktuelna!

Uglavnom, što se tiče "Agrobanke" priča o 50 mil. eura je zamazivanje očiju javnosti.
GDE SU SVE PARE, svih 300 MILIONA EURA???

Bogdan

pre 11 godina

Ovo sto citam ovih dana je bilo brutalno pljackanje banke. Hapsili su klince koji upadnu u menjacnice i ekspoziture i otmu sicu a ovi krali milione evra, castili se sa stotinama hiljada evra. Soskicu dolijaces i ti. Nicije nije vecno.

sasa jokic

pre 11 godina

Svi znamo da u Hypo banci danas sedi vise policajaca nego menadzera, ali to treba uraditi u svim bankama. Ako smo videli sta su radili Dojce i Barkliz, zasto nas cudi sta radi ova nasa boranija.
Uglavnom mi placamo cehove njihovih kriminalnih radnji.

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, sindrom pijanih milionera ustolicen od 2008 kao da dozivljava blagu dekadenciju, posle "presisivanja" jednog od izvora.

Krntija

pre 11 godina

@(Analitičar, 13. avgust 2012 00:52)

Šta je tebi bitno: suština ili forma. Nemaju svi politički komesari člansku knjižicu polit-biroa. I to baš zato da bi se zabunjivali naivci. Ovo ti se odnosi na Šoškića i tebe. Za Jelašića smo takođe znali da dolazi iz G17. Ali Jelašić je bio najnezavisniji guverner od 90-tih na ovamo. Čovek profesionalac i karakteran. Pod pretnjom Šoškićevog polit-biroa, morao je da ode, da bi došao Šoškić. A ti ga podržavaj, nemam ništa protiv. No -razmisli malo i uzmi u obzir činjenice tj. suštinu a ne formu.

squirrel

pre 11 godina

Pravi se zbunjen, ali ne prolazi mu to. Privesti sve osumnjičene. To je bio sistem pljačkanja, nije to uradio jedan čovek. Treba svi da odgovaraju uključujuči i Šoškića. Kula od karata će početi da se ruši kako krene suđenje. A sada je valjda svima jasno zašto Šoškić nije želeo da ode sa mesta guvernera i sto drugih funksija, na jednoj plata preko 100.000 din. na drugoj preko 600.000 i tako redom. Alavci. Žive od našeg novca i kritikuju 13. penziju koju treba sirotinji dati a oni krali šakom i kapom. Sramotno.

Nikola

pre 11 godina

Mene je strah da sudjenje ne traje godinama i da posle budu svi oslobodjeni. Isti normalno traze ostetu i normalno dobiju milionske iznose i opet po dzepu nas.Sve vec vidjeno.

Duki

pre 11 godina

Kad malo bolje razmislimo, jasno je zašto je bivši guverner ignorisao svojevremeni zahtev policije opravdanjem da je izveštaj o kontroli u Agrobanci službena tajna. Normalno! Međutim, izgleda da će sve ipak izaći na videlo. Svi koji su se ogrešili o zakon, treba da odgovaraju. Tek tada možemo biti sigurni da će kriminal biti suzbijen. Izgleda da smo na pravom putu.

Običan građanin

pre 11 godina

U švajcarskim bankam, zaposlen je po jedan agent CIA-e kao "službenik" i niko ne zna za njega...

Naši rade to isto... Ne treba sumnjati, da je i taj "službenik" na vreme obavestio nadređenog o događajima u Agrobanci, ali, verovatno i o tome to ko je sve umešan van banke...

Tu je bio problem...

Trebalo bi da saznamo, da Antonić i društvo u ćošku nisu jedini krivci...

Jugoslav

pre 11 godina

U DS-u je ocigledno postojalo uverenje da ce oni biti vecito na vlasti i da ce Tadic i dalje biti predsednik Srbije, pa su generalno ponasali veoma nonsalantno kada su obaveze prema drzavnim organima u pitanju. Da nije tako, ne bi ni doslo do ocoga sto se desava u vezi Agrobanke, jer je NBS imala obavezu da kontrolise rad svih poslovnih banaka i saradjuje sa ostalim drzavnim organima. Otuda ne cudi ni onako grcevita borba DS-a da po svaku cenu formira vladu (i to sa Tadicem kao premijerom), uprkos porazavajucim izbornim rezultatima kako na parlamentarnim, tako i na predsednickim izborima.

Zagradjanin

pre 11 godina

Ponavljam, Antonic je sve radio po nalogu SPS-a. To niko ne sme da kaze. Inace, da nije bilo Soskica, niko ne bi ni znao za aferu "Agrobanka". Ovako, za losu vest kriv je glasnik.

Jare

pre 11 godina

Dali je bio pod komandom SPS ili DS to nikog ne intersuje. Narod hoce da svi krivci odgovaraju pred zakonom i da vrate pokradeni novac!

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Ajde sada da vidimo Jorgovanku i Vucica kako se bore protiv korupcije,na osnovu kojih obecanja im narod dade glasove!!Samo da ne bude kao i uvek u Srbiji"POJEO VUK MAGARCA"!! A Dinkic da doda "da ima krivaca ALI CE STETU PLATITI GRADJANI SRBIJE!! Kako ce Jorgovanka sad da napada direktore koji imaju 3/4 hiljade evra platu a ovaj ANTONIC sebi dodelio samo nagradu od 600 000 EURA i podelio rodjacima i prijateljima bezpovratne kredite od 200 miliona eura!!KO je ovde pametan a ko prodaje maglu!!

Alex1

pre 11 godina

"...bivši članovi Saveta NBS navode da su jedino Šoškić i viceguvernerka zadužena za kontrolu banaka Mira Erić Jović mogli to da znaju."

Zar niko ovde nije primetio pravi problem? Već se pisalo o tome da je pomenuta gospođa prikrivala informacije o Argobanci, ali ONA JE JOŠ UVEK VICEGUVERNER. Zašto?
Da li je Šoškić dobio te informacije i sa kolikim zakašnjenjem, ne možemo znati, ali da je ona IMALA te podatke, to sigurno možemo.

PLANINAR

pre 11 godina

Kad je video soske da bela ladja prepuna korupcije tone on kao kapetan podneo odjednom neopozivu ostavku...pod hitno mu metnuti lisice.