Četvrtak, 09.08.2012.

15:04

Razrešen direktor Poreske uprave

Vlada Srbije razrešila Dragutina Radosavljevića sa mesta direktora Poreske uprave i Milicu Delević sa pozicije direktorke Kancelarije za evropske integracije.

Izvor: Beta

Razrešen direktor Poreske uprave IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Istina

pre 11 godina

"Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ovlastio je direktorku Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljanu Kovačević da koordinira ovom institucijom do izbora novog direktora."
A ko Državi duguje najviše poreza? Naravno veliki poreski obveznici. Treba ženu nagraditi za dosadašnji "dobar rad"

komentator

pre 11 godina

Ddemokratija. Mozemo da kritikujemo na ovakivm mestima i vlast i opoziciju i zlikovce i tajkune, ali oni to i ne gledaju. Rade sve gore i samo nam plasiraju spinove, da ne razmisljamo o sebi, nego o njima.

Jos malo pa nece biti granicni prelaz kod Batajnice, nego i kod Bubanj potoka. I onda jos samo ugasiti svetlo, jer nece vise biti nebeskog naroda.

insajder

pre 11 godina

trebalo bi sada policija da malo proceslja sta se radi u poreskoj upravi i sta su sve radili ljudi koji su direktno i indirektno ispod ovog coveka koji je imace posten i ok ali ekipa oko njega....malo procesljajte tendere u poreskoj upravi...kakoi ko sve koristi luzbena vozila i sl.

zmitjkoe

pre 11 godina

"Inače, Dinkić je u julu na svom tviter profilu napisao da bi Radosavljević trebalo sam da podnese ostavku, jer je Demokratska stranka, čiji je član, otišla u opoziciju."

Svaka cast Dinkicu na doslednosti. To je inace covek koji je "izmislio" departizaciju, onda se svi ostali odusevili i cak potpisali deklaraciju. I sad razresuju ovog coveka i to ne zbog toga sto je lose radio, vec zbog toga sto je njegova stranka otisla u opoziciju! Mrtav ladan ovime Mladja kaze: "Sta me briga sto si strucnjak kad nisi u pravoj partiji, ajd bezi sad, treba mi to mesto za jednog mog coveka". Departizacija je izborna laz kao i sve sto je obecano u kampanji (pitajte Vucica gde su kancelarije za brze odgvore). Lepo rece Palma u nicim izazvanom napadu iskrenosti, departizacija je nemoguca. I to je tacno, to je kicma srpskog burazerskog kapitalizma. Tu kicmu treba slomiti, bez departizacije, depolitizacije i profesionalizacije srpskog drustva nema izlaska iz Kurta-Murta lavirinta.

taca maca

pre 11 godina

Radosavljevic je trebao da podnese prvenstveno ostavku zbog nenaplacenih poreza monopolista i ostalih krupnih riba(valjda zato i jesu krupne).Da li je partijski covek ili nije,nebitno ukoliko gledate njegove rezultate rada.Pa mi nemamo ni trecinu malih privatnih preduzetnika za poslednje dve godine zahvaljujuci "izvanrednoj" poreskoj politici.

Sjasi kurta...

pre 11 godina

Ako krenete ovako sa vasom "departizacijom" narednih godinu dana i vise ima samo da smenjujete ljude sa polozaja.A sta cete da radite sa nama gradjanima i povecanjem standarda,zaposljavanjem...to da zaboravimo jel!?

LazAlteraPars

pre 11 godina

@DS je dijagnoza a ne partija
ako se vec smenjuje osoba na funkciji koja je clan neke partije, ili bolje reci ako se smenjuje osoba koja je u partiji koja vise nema vlast, departizacija se nece ostvariti tako sto ce se na istu poziciju postaviti osoba iz partije koja je dobila na izborima.
Na osovo Dinkicevih silnih obecanja u predizbornoj kampanji, on se kleo u sve i svja da ce na rukovodeca mesta biti postavljane osobe na osnovu strucnosti a ne na osnovu partijske pripadnosti

dorcol

pre 11 godina

Ocigledno se radi o gresci u delu u kom se kaze "krajem osamdesetih, pocetkom devedesetih". Tacno je da se gospodin Pajevic nije slagao sa ondasnjom politikom tokom 90-ih. Ovo je covek koji je upravo zbog svojih principa izasao iz politike.
Ostaje da se vidi kako ce SNS da reaguje na njegovu principejelnost.
Covek ovakvog kalibra bi u najmanju ruku mogao da bude ministar inostranih poslova.
Zelim mu sve najbolje.

Rale85

pre 11 godina

Gledam ja jedan intervju sa Lanetom Gutovicem i pitaju ga - kako si mogao da izmislis taj lik Srecka Sojica? A on kaze - pa nisam ga izmislio, on postoji, Srecko Sojic je svaki direktor i svaki clan neke partije, ja ih samo imitiram.

DS je dijagnoza a ne partija

pre 11 godina

A vi poverovali u bajke o departizaciji i kako ste posle živeli dugo i srećno. Manje vina, manje vina...
(90te su posledica a ne uzrok, 9. avgust 2012 19:44)
@
Kako izvrsiti departizaciju ako se prvo ne smene oni koje je porazena partija postavila u cilju etabliranja partijske DS drzave. Gradjani da su bili zadovoljni radom DS kadrova ne bi toj stranci pokazali vrata na izborima. Da ih mozda tako nesposobne i bez ikakvih rezultata ne treba ostaviti na funkcijama, da li bi to bila izborna volja?

zapad

pre 11 godina

...a herr Vucicu je pozlilo, zbog lakseg spinovanja i fokusa sa ove dve grande, teme...(ne)politicnih institucija

idemo dalje, u dubinu...

ko to tamo peva

pre 11 godina

Ovca, Vinca, Borca....jel tako moji srpski politicari. Inace ovog puta bih da se izvonem Srecku Sojicu sto sam mu se smejao

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, poreska uprava je medju najvece duznike svrstal grad Beograd, da bi posle "jednog poziva" to prestalo da bude tako. Iskreno se nadam da ce doci kraj odomacenom sindromu pijanih milionera i tehnoloskom unapredjenju dzepova koji je od 2008.

patriota

pre 11 godina

Kako je sve ovo smešno, jadno i bedno. Dok on radi ”posao” narod razglaba o glupostima. Od kad nam je došla ”demokratija” svaki izbori su dovodili na vlast sve gore i gore likove a tako će biti i ubuduće, sve gori i gore, a mi ćemo i dalje da meljemo i meljemo dok ne ostane jedan srbin da ugasi svetlo.

Janko

pre 11 godina

"Dinkić je u julu na svom tviter profilu napisao da bi Radosavljević trebalo sam da podnese ostavku, jer je Demokratska stranka, čiji je član, otišla u opoziciju."

Bas mi se svidja ova departizacija..Mladjan Dinkic kao i uvek, covek od reci!

bezimena

pre 11 godina

Ali Radosavljevic je dosao na mesto direktora putem "konkursa", kako ga mogu smeniti!
(Konkurs, 9. avgust 2012 15:23)

REŽIM sve može, samo mu ne odgovara da se A. Tijanić ostrvi na diktatore...ima mnogo materijala.:))

mali privatnik

pre 11 godina

Mozda lik i jeste na svom mestu, ali je odgovorno lice za sve brljotine koje je njegova sluzba pravila ovih godina i za to treba da leti. Iz mog sopstvenog iskustva - zbog svoga sluzbenika koji je prilikom posete mom preduzecu sa vrata zagrmeo: "Gde je gazda da me ispostuje?", napisao odokativnu i neutemeljenu procenu poreza koju sam ja prvo MORAO da platim, pa tek posle da se zalim odgovornima u upravi koji su moju zalbu prosedeli u korpu za djubre...i dobijem ih na sudu ali i uprkos tome ni danas ne uspevam da povratim novac koji su mi uzeli i nadoknadim svu stetu koju su mi napravili time. Eto, na primer, u u uredjenom drustvu leteo bi samo zbog ovog jednog slucaja.

pivljanin

pre 11 godina

Delevićki je nuđeno da ostane (u kojoj to bajci bi DS ponudio takvo mesto nekom iz SNS-a?) ali je ona rešila da ostane partijski čovek umesto čoveka struke. A kakav je ovaj Pajević videćemo.

izumrecemo do zime

pre 11 godina

.... a privremeno ga menja pomocnik u misterioznom Centru za velike poreske obveznike!
Pa ti veliki monopolisticki poreski obveznici su najveci problem Srbije i tamo su stvorene skoro sve dubioze u naplati poreza, sto se reflektovalo i na deficit drzave i nelikvidnost ostale privrede i kurs dinara...
Ta osoba je obavezno trebala da leti u paketu sa sefom!
Ali jasno je zasto nije i za cije interese radi Dinkic

milivoje

pre 11 godina

Mladjan Dinkić je veći i ratoborniji radikal nego sto su ze vreme Seselja ovi pravi radikali bili. Departizacija - nema je. Smenjivanje kadrova iz osvete, po partijskoj liniji - eto ih. Kakva nula od coveka, tesko nama sa njim.

VladimirUE

pre 11 godina

Kazna je usledila, ko je Radosavljevic da preti tajkunima i "novokomponovanim" bogatasima da mora da plate porez, ko je on da javno proziva nase prepostene bogatase. Nikolic im je obecao onomad u ruskoj ambasadi, sve cerekajuci se i tapsuci ih po ramenu, da ce taj drznik uskoro biti smenjen. Da li treba ponoviti da svi koji pravedno rade nisu pozeljni u ovoj vlasti.

Mi stojimo postojano kano klisurine

pre 11 godina

Sve će posmenjivati i svuda će dovesti svoje ljude. Naravno, ništa manje kilave, nesposbne, nestručne i nikakve od svojih prethodnika, ali jedino je bitno da su "naši" a ne "njihovi"!

Jedino je Tijanić nesmenjiv.

milan

pre 11 godina

Brate ce poceti da razvode zene od muzeva, menjace decu, pse, macke
Imali ste muza sad vam je ovaj bolji strucnjak, dosta ste imali sina sad molo cerku, uzas .
Ponovo kazem nisu predhodni bili strucnjaci ali nisu ni ovi sigurno.
Da jos jedno, a listici ????

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Glasači za zaverenike G-17, glasači za koalicijske stranke sadašnje vlasti, beli listići - glasali ste za departizaciju, a ono i porez postaje PARTIJSKI.
Eh, kad bih vas našao na gomili, u paklu da gorite - ne bih vam se sažalio.

strucnjak

pre 11 godina

realno, rad poreske uprave je smejurija. Jedino sto znaju da kupe harac od firmi koje nesto i rade, a banditi otvaraju fantomske firme bez problema i zavrcu koga stignu...

Savetnik!

pre 11 godina

...neka se spreme za smene po dijagonali i svi direktori:
1. EPS-a (i Elektrovojvodine...naravno)
2. PTT-a
3. etc...mrzi me da kucam dalje...prepoznace se...

Crno beli svet

pre 11 godina

U saopštenju se navodi da je Pajević krajem osamdesetih i početkom devedesetih odustao od namere da se angažuje u zvaničnoj spoljnoj politici i posvetio paradiplomatskom delovanju, zbog toga što se "duboko nije slagaoi sa destruktivnom politikom srpskog rukovodstva".

Covek je krajem 80-ih imao 23-24 godine kako je tada mogao da odustane od namere da se angazuje u zvanicnoj spoljnoj politici??? To samo nasi megalomani mogu da zamisle da su sa 23 godine nesto vazni a onda posle fabrikuju ovakve biografije da pokazu kako su oni bili nesto kao moralni i zrtve rezima.

Recimo

pre 11 godina

Nisam preterano upućena, ali mislim da je Pajević uvek držao do svojih ličnih principa, ma u kojoj priči se nalazio, nikad se nije preterano eksponirao i gurao na vlasti, a realno je mogao.Prosto je radio svoj posao, tako da u odnosu na Delevićku, ne znam što bi on bio gore rešenje?!!

Gasper

pre 11 godina

ja ne znam da li ste senilni ili ne,pa svi su hteli da Delevicka ostane,ali joj Tadic nije dozvolio,izgleda da u Srbiji imamo i 6 miliona politicara kao i selektora,u sve se razumemo...

idi begaj

pre 11 godina

Ionako nije ništa uradio da bi unapredio poresku upravu, pri čemu ne mislim da prividno nije radio u korist države, već je radio na štetu građana, što je dugoročno gledano, šteta i za državu.
Ako lošim poreskim sistemom, krajnje zamršenim i sporim, oštećujete građane i na kraju ih trajno oštetite, oni prestaju da budu poreski obveznici i postaju SOCIJALNI SLUČAJEVI!

Joao

pre 11 godina

Posvetio se paradiplomatskoj aktivnosti?
Šta to znači? Nešto ispod žita, tajno, suprotno zvaničnoj politici, neka špijunaža ili jednostavno ima rupu u biografiji koju treba popuniti nečim.

mp

pre 11 godina

Ljudi komentarišu Milana Pajevića a nemaju pojma ko je on. Ista smo generacija, znam ga ceo život... i mogu da kažem da je čovek na svom mestu. Drži do svojih principa, nikada se nije eksponirao niti laktao, a pre svega je obrazovan, stručan i zna svoj posao. Želim mu puno uspeha na novom mestu. Samo napred Pajo!

Svetlana Fox

pre 11 godina

Milan Pajevic zamenio Milicu Delevic. Ocigledan primer da kada vec imate lose resenje uvek moze da se nadje jos gore. Pajevic je primer onoga sto bi moglo da bude najgore.

Dejan

pre 11 godina

neka ga malo nek odmori ! kad vec nema posla u srbiji, neka budu svi po malo na toj funkciji, a ne samo jedan ! valjda ce u moru promena isplivati i neko ko ce nesto pametno i korisno uraditi !

Jagodinac

pre 11 godina

Bravo!Gospodin Miljkovic je izjavljivao da je doktor nauka i da je strucan,a niko ga ne pita za nenaplacena potrazivanja,koja su veca nego u Agrobanci.Kod drugog slucaja verujem da je u pitanju "strucnost iznad politike",jer, osim clanstva u G-17,ne vidim da je nesto radio.

Crno beli svet

pre 11 godina

U saopštenju se navodi da je Pajević krajem osamdesetih i početkom devedesetih odustao od namere da se angažuje u zvaničnoj spoljnoj politici i posvetio paradiplomatskom delovanju, zbog toga što se "duboko nije slagaoi sa destruktivnom politikom srpskog rukovodstva".

Covek je krajem 80-ih imao 23-24 godine kako je tada mogao da odustane od namere da se angazuje u zvanicnoj spoljnoj politici??? To samo nasi megalomani mogu da zamisle da su sa 23 godine nesto vazni a onda posle fabrikuju ovakve biografije da pokazu kako su oni bili nesto kao moralni i zrtve rezima.

Svetlana Fox

pre 11 godina

Milan Pajevic zamenio Milicu Delevic. Ocigledan primer da kada vec imate lose resenje uvek moze da se nadje jos gore. Pajevic je primer onoga sto bi moglo da bude najgore.

Joao

pre 11 godina

Posvetio se paradiplomatskoj aktivnosti?
Šta to znači? Nešto ispod žita, tajno, suprotno zvaničnoj politici, neka špijunaža ili jednostavno ima rupu u biografiji koju treba popuniti nečim.

Jagodinac

pre 11 godina

Bravo!Gospodin Miljkovic je izjavljivao da je doktor nauka i da je strucan,a niko ga ne pita za nenaplacena potrazivanja,koja su veca nego u Agrobanci.Kod drugog slucaja verujem da je u pitanju "strucnost iznad politike",jer, osim clanstva u G-17,ne vidim da je nesto radio.

strucnjak

pre 11 godina

realno, rad poreske uprave je smejurija. Jedino sto znaju da kupe harac od firmi koje nesto i rade, a banditi otvaraju fantomske firme bez problema i zavrcu koga stignu...

Rale85

pre 11 godina

Gledam ja jedan intervju sa Lanetom Gutovicem i pitaju ga - kako si mogao da izmislis taj lik Srecka Sojica? A on kaze - pa nisam ga izmislio, on postoji, Srecko Sojic je svaki direktor i svaki clan neke partije, ja ih samo imitiram.

milivoje

pre 11 godina

Mladjan Dinkić je veći i ratoborniji radikal nego sto su ze vreme Seselja ovi pravi radikali bili. Departizacija - nema je. Smenjivanje kadrova iz osvete, po partijskoj liniji - eto ih. Kakva nula od coveka, tesko nama sa njim.

Savetnik!

pre 11 godina

...neka se spreme za smene po dijagonali i svi direktori:
1. EPS-a (i Elektrovojvodine...naravno)
2. PTT-a
3. etc...mrzi me da kucam dalje...prepoznace se...

Mi stojimo postojano kano klisurine

pre 11 godina

Sve će posmenjivati i svuda će dovesti svoje ljude. Naravno, ništa manje kilave, nesposbne, nestručne i nikakve od svojih prethodnika, ali jedino je bitno da su "naši" a ne "njihovi"!

Jedino je Tijanić nesmenjiv.

milan

pre 11 godina

Brate ce poceti da razvode zene od muzeva, menjace decu, pse, macke
Imali ste muza sad vam je ovaj bolji strucnjak, dosta ste imali sina sad molo cerku, uzas .
Ponovo kazem nisu predhodni bili strucnjaci ali nisu ni ovi sigurno.
Da jos jedno, a listici ????

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Glasači za zaverenike G-17, glasači za koalicijske stranke sadašnje vlasti, beli listići - glasali ste za departizaciju, a ono i porez postaje PARTIJSKI.
Eh, kad bih vas našao na gomili, u paklu da gorite - ne bih vam se sažalio.

mali privatnik

pre 11 godina

Mozda lik i jeste na svom mestu, ali je odgovorno lice za sve brljotine koje je njegova sluzba pravila ovih godina i za to treba da leti. Iz mog sopstvenog iskustva - zbog svoga sluzbenika koji je prilikom posete mom preduzecu sa vrata zagrmeo: "Gde je gazda da me ispostuje?", napisao odokativnu i neutemeljenu procenu poreza koju sam ja prvo MORAO da platim, pa tek posle da se zalim odgovornima u upravi koji su moju zalbu prosedeli u korpu za djubre...i dobijem ih na sudu ali i uprkos tome ni danas ne uspevam da povratim novac koji su mi uzeli i nadoknadim svu stetu koju su mi napravili time. Eto, na primer, u u uredjenom drustvu leteo bi samo zbog ovog jednog slucaja.

idi begaj

pre 11 godina

Ionako nije ništa uradio da bi unapredio poresku upravu, pri čemu ne mislim da prividno nije radio u korist države, već je radio na štetu građana, što je dugoročno gledano, šteta i za državu.
Ako lošim poreskim sistemom, krajnje zamršenim i sporim, oštećujete građane i na kraju ih trajno oštetite, oni prestaju da budu poreski obveznici i postaju SOCIJALNI SLUČAJEVI!

mp

pre 11 godina

Ljudi komentarišu Milana Pajevića a nemaju pojma ko je on. Ista smo generacija, znam ga ceo život... i mogu da kažem da je čovek na svom mestu. Drži do svojih principa, nikada se nije eksponirao niti laktao, a pre svega je obrazovan, stručan i zna svoj posao. Želim mu puno uspeha na novom mestu. Samo napred Pajo!

VladimirUE

pre 11 godina

Kazna je usledila, ko je Radosavljevic da preti tajkunima i "novokomponovanim" bogatasima da mora da plate porez, ko je on da javno proziva nase prepostene bogatase. Nikolic im je obecao onomad u ruskoj ambasadi, sve cerekajuci se i tapsuci ih po ramenu, da ce taj drznik uskoro biti smenjen. Da li treba ponoviti da svi koji pravedno rade nisu pozeljni u ovoj vlasti.

Janko

pre 11 godina

"Dinkić je u julu na svom tviter profilu napisao da bi Radosavljević trebalo sam da podnese ostavku, jer je Demokratska stranka, čiji je član, otišla u opoziciju."

Bas mi se svidja ova departizacija..Mladjan Dinkic kao i uvek, covek od reci!

zmitjkoe

pre 11 godina

"Inače, Dinkić je u julu na svom tviter profilu napisao da bi Radosavljević trebalo sam da podnese ostavku, jer je Demokratska stranka, čiji je član, otišla u opoziciju."

Svaka cast Dinkicu na doslednosti. To je inace covek koji je "izmislio" departizaciju, onda se svi ostali odusevili i cak potpisali deklaraciju. I sad razresuju ovog coveka i to ne zbog toga sto je lose radio, vec zbog toga sto je njegova stranka otisla u opoziciju! Mrtav ladan ovime Mladja kaze: "Sta me briga sto si strucnjak kad nisi u pravoj partiji, ajd bezi sad, treba mi to mesto za jednog mog coveka". Departizacija je izborna laz kao i sve sto je obecano u kampanji (pitajte Vucica gde su kancelarije za brze odgvore). Lepo rece Palma u nicim izazvanom napadu iskrenosti, departizacija je nemoguca. I to je tacno, to je kicma srpskog burazerskog kapitalizma. Tu kicmu treba slomiti, bez departizacije, depolitizacije i profesionalizacije srpskog drustva nema izlaska iz Kurta-Murta lavirinta.

Gasper

pre 11 godina

ja ne znam da li ste senilni ili ne,pa svi su hteli da Delevicka ostane,ali joj Tadic nije dozvolio,izgleda da u Srbiji imamo i 6 miliona politicara kao i selektora,u sve se razumemo...

izumrecemo do zime

pre 11 godina

.... a privremeno ga menja pomocnik u misterioznom Centru za velike poreske obveznike!
Pa ti veliki monopolisticki poreski obveznici su najveci problem Srbije i tamo su stvorene skoro sve dubioze u naplati poreza, sto se reflektovalo i na deficit drzave i nelikvidnost ostale privrede i kurs dinara...
Ta osoba je obavezno trebala da leti u paketu sa sefom!
Ali jasno je zasto nije i za cije interese radi Dinkic

Recimo

pre 11 godina

Nisam preterano upućena, ali mislim da je Pajević uvek držao do svojih ličnih principa, ma u kojoj priči se nalazio, nikad se nije preterano eksponirao i gurao na vlasti, a realno je mogao.Prosto je radio svoj posao, tako da u odnosu na Delevićku, ne znam što bi on bio gore rešenje?!!

Dejan

pre 11 godina

neka ga malo nek odmori ! kad vec nema posla u srbiji, neka budu svi po malo na toj funkciji, a ne samo jedan ! valjda ce u moru promena isplivati i neko ko ce nesto pametno i korisno uraditi !

patriota

pre 11 godina

Kako je sve ovo smešno, jadno i bedno. Dok on radi ”posao” narod razglaba o glupostima. Od kad nam je došla ”demokratija” svaki izbori su dovodili na vlast sve gore i gore likove a tako će biti i ubuduće, sve gori i gore, a mi ćemo i dalje da meljemo i meljemo dok ne ostane jedan srbin da ugasi svetlo.

Sjasi kurta...

pre 11 godina

Ako krenete ovako sa vasom "departizacijom" narednih godinu dana i vise ima samo da smenjujete ljude sa polozaja.A sta cete da radite sa nama gradjanima i povecanjem standarda,zaposljavanjem...to da zaboravimo jel!?

bezimena

pre 11 godina

Ali Radosavljevic je dosao na mesto direktora putem "konkursa", kako ga mogu smeniti!
(Konkurs, 9. avgust 2012 15:23)

REŽIM sve može, samo mu ne odgovara da se A. Tijanić ostrvi na diktatore...ima mnogo materijala.:))

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, poreska uprava je medju najvece duznike svrstal grad Beograd, da bi posle "jednog poziva" to prestalo da bude tako. Iskreno se nadam da ce doci kraj odomacenom sindromu pijanih milionera i tehnoloskom unapredjenju dzepova koji je od 2008.

ko to tamo peva

pre 11 godina

Ovca, Vinca, Borca....jel tako moji srpski politicari. Inace ovog puta bih da se izvonem Srecku Sojicu sto sam mu se smejao

pivljanin

pre 11 godina

Delevićki je nuđeno da ostane (u kojoj to bajci bi DS ponudio takvo mesto nekom iz SNS-a?) ali je ona rešila da ostane partijski čovek umesto čoveka struke. A kakav je ovaj Pajević videćemo.

zapad

pre 11 godina

...a herr Vucicu je pozlilo, zbog lakseg spinovanja i fokusa sa ove dve grande, teme...(ne)politicnih institucija

idemo dalje, u dubinu...

DS je dijagnoza a ne partija

pre 11 godina

A vi poverovali u bajke o departizaciji i kako ste posle živeli dugo i srećno. Manje vina, manje vina...
(90te su posledica a ne uzrok, 9. avgust 2012 19:44)
@
Kako izvrsiti departizaciju ako se prvo ne smene oni koje je porazena partija postavila u cilju etabliranja partijske DS drzave. Gradjani da su bili zadovoljni radom DS kadrova ne bi toj stranci pokazali vrata na izborima. Da ih mozda tako nesposobne i bez ikakvih rezultata ne treba ostaviti na funkcijama, da li bi to bila izborna volja?

LazAlteraPars

pre 11 godina

@DS je dijagnoza a ne partija
ako se vec smenjuje osoba na funkciji koja je clan neke partije, ili bolje reci ako se smenjuje osoba koja je u partiji koja vise nema vlast, departizacija se nece ostvariti tako sto ce se na istu poziciju postaviti osoba iz partije koja je dobila na izborima.
Na osovo Dinkicevih silnih obecanja u predizbornoj kampanji, on se kleo u sve i svja da ce na rukovodeca mesta biti postavljane osobe na osnovu strucnosti a ne na osnovu partijske pripadnosti

dorcol

pre 11 godina

Ocigledno se radi o gresci u delu u kom se kaze "krajem osamdesetih, pocetkom devedesetih". Tacno je da se gospodin Pajevic nije slagao sa ondasnjom politikom tokom 90-ih. Ovo je covek koji je upravo zbog svojih principa izasao iz politike.
Ostaje da se vidi kako ce SNS da reaguje na njegovu principejelnost.
Covek ovakvog kalibra bi u najmanju ruku mogao da bude ministar inostranih poslova.
Zelim mu sve najbolje.

taca maca

pre 11 godina

Radosavljevic je trebao da podnese prvenstveno ostavku zbog nenaplacenih poreza monopolista i ostalih krupnih riba(valjda zato i jesu krupne).Da li je partijski covek ili nije,nebitno ukoliko gledate njegove rezultate rada.Pa mi nemamo ni trecinu malih privatnih preduzetnika za poslednje dve godine zahvaljujuci "izvanrednoj" poreskoj politici.

insajder

pre 11 godina

trebalo bi sada policija da malo proceslja sta se radi u poreskoj upravi i sta su sve radili ljudi koji su direktno i indirektno ispod ovog coveka koji je imace posten i ok ali ekipa oko njega....malo procesljajte tendere u poreskoj upravi...kakoi ko sve koristi luzbena vozila i sl.

komentator

pre 11 godina

Ddemokratija. Mozemo da kritikujemo na ovakivm mestima i vlast i opoziciju i zlikovce i tajkune, ali oni to i ne gledaju. Rade sve gore i samo nam plasiraju spinove, da ne razmisljamo o sebi, nego o njima.

Jos malo pa nece biti granicni prelaz kod Batajnice, nego i kod Bubanj potoka. I onda jos samo ugasiti svetlo, jer nece vise biti nebeskog naroda.

Istina

pre 11 godina

"Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ovlastio je direktorku Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljanu Kovačević da koordinira ovom institucijom do izbora novog direktora."
A ko Državi duguje najviše poreza? Naravno veliki poreski obveznici. Treba ženu nagraditi za dosadašnji "dobar rad"

Svetlana Fox

pre 11 godina

Milan Pajevic zamenio Milicu Delevic. Ocigledan primer da kada vec imate lose resenje uvek moze da se nadje jos gore. Pajevic je primer onoga sto bi moglo da bude najgore.

DS je dijagnoza a ne partija

pre 11 godina

A vi poverovali u bajke o departizaciji i kako ste posle živeli dugo i srećno. Manje vina, manje vina...
(90te su posledica a ne uzrok, 9. avgust 2012 19:44)
@
Kako izvrsiti departizaciju ako se prvo ne smene oni koje je porazena partija postavila u cilju etabliranja partijske DS drzave. Gradjani da su bili zadovoljni radom DS kadrova ne bi toj stranci pokazali vrata na izborima. Da ih mozda tako nesposobne i bez ikakvih rezultata ne treba ostaviti na funkcijama, da li bi to bila izborna volja?

Recimo

pre 11 godina

Nisam preterano upućena, ali mislim da je Pajević uvek držao do svojih ličnih principa, ma u kojoj priči se nalazio, nikad se nije preterano eksponirao i gurao na vlasti, a realno je mogao.Prosto je radio svoj posao, tako da u odnosu na Delevićku, ne znam što bi on bio gore rešenje?!!

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Glasači za zaverenike G-17, glasači za koalicijske stranke sadašnje vlasti, beli listići - glasali ste za departizaciju, a ono i porez postaje PARTIJSKI.
Eh, kad bih vas našao na gomili, u paklu da gorite - ne bih vam se sažalio.

mp

pre 11 godina

Ljudi komentarišu Milana Pajevića a nemaju pojma ko je on. Ista smo generacija, znam ga ceo život... i mogu da kažem da je čovek na svom mestu. Drži do svojih principa, nikada se nije eksponirao niti laktao, a pre svega je obrazovan, stručan i zna svoj posao. Želim mu puno uspeha na novom mestu. Samo napred Pajo!

pivljanin

pre 11 godina

Delevićki je nuđeno da ostane (u kojoj to bajci bi DS ponudio takvo mesto nekom iz SNS-a?) ali je ona rešila da ostane partijski čovek umesto čoveka struke. A kakav je ovaj Pajević videćemo.

Joao

pre 11 godina

Posvetio se paradiplomatskoj aktivnosti?
Šta to znači? Nešto ispod žita, tajno, suprotno zvaničnoj politici, neka špijunaža ili jednostavno ima rupu u biografiji koju treba popuniti nečim.

Gasper

pre 11 godina

ja ne znam da li ste senilni ili ne,pa svi su hteli da Delevicka ostane,ali joj Tadic nije dozvolio,izgleda da u Srbiji imamo i 6 miliona politicara kao i selektora,u sve se razumemo...

Dejan

pre 11 godina

neka ga malo nek odmori ! kad vec nema posla u srbiji, neka budu svi po malo na toj funkciji, a ne samo jedan ! valjda ce u moru promena isplivati i neko ko ce nesto pametno i korisno uraditi !

milan

pre 11 godina

Brate ce poceti da razvode zene od muzeva, menjace decu, pse, macke
Imali ste muza sad vam je ovaj bolji strucnjak, dosta ste imali sina sad molo cerku, uzas .
Ponovo kazem nisu predhodni bili strucnjaci ali nisu ni ovi sigurno.
Da jos jedno, a listici ????

Jagodinac

pre 11 godina

Bravo!Gospodin Miljkovic je izjavljivao da je doktor nauka i da je strucan,a niko ga ne pita za nenaplacena potrazivanja,koja su veca nego u Agrobanci.Kod drugog slucaja verujem da je u pitanju "strucnost iznad politike",jer, osim clanstva u G-17,ne vidim da je nesto radio.

VladimirUE

pre 11 godina

Kazna je usledila, ko je Radosavljevic da preti tajkunima i "novokomponovanim" bogatasima da mora da plate porez, ko je on da javno proziva nase prepostene bogatase. Nikolic im je obecao onomad u ruskoj ambasadi, sve cerekajuci se i tapsuci ih po ramenu, da ce taj drznik uskoro biti smenjen. Da li treba ponoviti da svi koji pravedno rade nisu pozeljni u ovoj vlasti.

idi begaj

pre 11 godina

Ionako nije ništa uradio da bi unapredio poresku upravu, pri čemu ne mislim da prividno nije radio u korist države, već je radio na štetu građana, što je dugoročno gledano, šteta i za državu.
Ako lošim poreskim sistemom, krajnje zamršenim i sporim, oštećujete građane i na kraju ih trajno oštetite, oni prestaju da budu poreski obveznici i postaju SOCIJALNI SLUČAJEVI!

milivoje

pre 11 godina

Mladjan Dinkić je veći i ratoborniji radikal nego sto su ze vreme Seselja ovi pravi radikali bili. Departizacija - nema je. Smenjivanje kadrova iz osvete, po partijskoj liniji - eto ih. Kakva nula od coveka, tesko nama sa njim.

dorcol

pre 11 godina

Ocigledno se radi o gresci u delu u kom se kaze "krajem osamdesetih, pocetkom devedesetih". Tacno je da se gospodin Pajevic nije slagao sa ondasnjom politikom tokom 90-ih. Ovo je covek koji je upravo zbog svojih principa izasao iz politike.
Ostaje da se vidi kako ce SNS da reaguje na njegovu principejelnost.
Covek ovakvog kalibra bi u najmanju ruku mogao da bude ministar inostranih poslova.
Zelim mu sve najbolje.

Crno beli svet

pre 11 godina

U saopštenju se navodi da je Pajević krajem osamdesetih i početkom devedesetih odustao od namere da se angažuje u zvaničnoj spoljnoj politici i posvetio paradiplomatskom delovanju, zbog toga što se "duboko nije slagaoi sa destruktivnom politikom srpskog rukovodstva".

Covek je krajem 80-ih imao 23-24 godine kako je tada mogao da odustane od namere da se angazuje u zvanicnoj spoljnoj politici??? To samo nasi megalomani mogu da zamisle da su sa 23 godine nesto vazni a onda posle fabrikuju ovakve biografije da pokazu kako su oni bili nesto kao moralni i zrtve rezima.

zmitjkoe

pre 11 godina

"Inače, Dinkić je u julu na svom tviter profilu napisao da bi Radosavljević trebalo sam da podnese ostavku, jer je Demokratska stranka, čiji je član, otišla u opoziciju."

Svaka cast Dinkicu na doslednosti. To je inace covek koji je "izmislio" departizaciju, onda se svi ostali odusevili i cak potpisali deklaraciju. I sad razresuju ovog coveka i to ne zbog toga sto je lose radio, vec zbog toga sto je njegova stranka otisla u opoziciju! Mrtav ladan ovime Mladja kaze: "Sta me briga sto si strucnjak kad nisi u pravoj partiji, ajd bezi sad, treba mi to mesto za jednog mog coveka". Departizacija je izborna laz kao i sve sto je obecano u kampanji (pitajte Vucica gde su kancelarije za brze odgvore). Lepo rece Palma u nicim izazvanom napadu iskrenosti, departizacija je nemoguca. I to je tacno, to je kicma srpskog burazerskog kapitalizma. Tu kicmu treba slomiti, bez departizacije, depolitizacije i profesionalizacije srpskog drustva nema izlaska iz Kurta-Murta lavirinta.

bezimena

pre 11 godina

Ali Radosavljevic je dosao na mesto direktora putem "konkursa", kako ga mogu smeniti!
(Konkurs, 9. avgust 2012 15:23)

REŽIM sve može, samo mu ne odgovara da se A. Tijanić ostrvi na diktatore...ima mnogo materijala.:))

zapad

pre 11 godina

...a herr Vucicu je pozlilo, zbog lakseg spinovanja i fokusa sa ove dve grande, teme...(ne)politicnih institucija

idemo dalje, u dubinu...

Janko

pre 11 godina

"Dinkić je u julu na svom tviter profilu napisao da bi Radosavljević trebalo sam da podnese ostavku, jer je Demokratska stranka, čiji je član, otišla u opoziciju."

Bas mi se svidja ova departizacija..Mladjan Dinkic kao i uvek, covek od reci!

Mi stojimo postojano kano klisurine

pre 11 godina

Sve će posmenjivati i svuda će dovesti svoje ljude. Naravno, ništa manje kilave, nesposbne, nestručne i nikakve od svojih prethodnika, ali jedino je bitno da su "naši" a ne "njihovi"!

Jedino je Tijanić nesmenjiv.

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, poreska uprava je medju najvece duznike svrstal grad Beograd, da bi posle "jednog poziva" to prestalo da bude tako. Iskreno se nadam da ce doci kraj odomacenom sindromu pijanih milionera i tehnoloskom unapredjenju dzepova koji je od 2008.

patriota

pre 11 godina

Kako je sve ovo smešno, jadno i bedno. Dok on radi ”posao” narod razglaba o glupostima. Od kad nam je došla ”demokratija” svaki izbori su dovodili na vlast sve gore i gore likove a tako će biti i ubuduće, sve gori i gore, a mi ćemo i dalje da meljemo i meljemo dok ne ostane jedan srbin da ugasi svetlo.

Sjasi kurta...

pre 11 godina

Ako krenete ovako sa vasom "departizacijom" narednih godinu dana i vise ima samo da smenjujete ljude sa polozaja.A sta cete da radite sa nama gradjanima i povecanjem standarda,zaposljavanjem...to da zaboravimo jel!?

Savetnik!

pre 11 godina

...neka se spreme za smene po dijagonali i svi direktori:
1. EPS-a (i Elektrovojvodine...naravno)
2. PTT-a
3. etc...mrzi me da kucam dalje...prepoznace se...

mali privatnik

pre 11 godina

Mozda lik i jeste na svom mestu, ali je odgovorno lice za sve brljotine koje je njegova sluzba pravila ovih godina i za to treba da leti. Iz mog sopstvenog iskustva - zbog svoga sluzbenika koji je prilikom posete mom preduzecu sa vrata zagrmeo: "Gde je gazda da me ispostuje?", napisao odokativnu i neutemeljenu procenu poreza koju sam ja prvo MORAO da platim, pa tek posle da se zalim odgovornima u upravi koji su moju zalbu prosedeli u korpu za djubre...i dobijem ih na sudu ali i uprkos tome ni danas ne uspevam da povratim novac koji su mi uzeli i nadoknadim svu stetu koju su mi napravili time. Eto, na primer, u u uredjenom drustvu leteo bi samo zbog ovog jednog slucaja.

izumrecemo do zime

pre 11 godina

.... a privremeno ga menja pomocnik u misterioznom Centru za velike poreske obveznike!
Pa ti veliki monopolisticki poreski obveznici su najveci problem Srbije i tamo su stvorene skoro sve dubioze u naplati poreza, sto se reflektovalo i na deficit drzave i nelikvidnost ostale privrede i kurs dinara...
Ta osoba je obavezno trebala da leti u paketu sa sefom!
Ali jasno je zasto nije i za cije interese radi Dinkic

ko to tamo peva

pre 11 godina

Ovca, Vinca, Borca....jel tako moji srpski politicari. Inace ovog puta bih da se izvonem Srecku Sojicu sto sam mu se smejao

Rale85

pre 11 godina

Gledam ja jedan intervju sa Lanetom Gutovicem i pitaju ga - kako si mogao da izmislis taj lik Srecka Sojica? A on kaze - pa nisam ga izmislio, on postoji, Srecko Sojic je svaki direktor i svaki clan neke partije, ja ih samo imitiram.

strucnjak

pre 11 godina

realno, rad poreske uprave je smejurija. Jedino sto znaju da kupe harac od firmi koje nesto i rade, a banditi otvaraju fantomske firme bez problema i zavrcu koga stignu...

LazAlteraPars

pre 11 godina

@DS je dijagnoza a ne partija
ako se vec smenjuje osoba na funkciji koja je clan neke partije, ili bolje reci ako se smenjuje osoba koja je u partiji koja vise nema vlast, departizacija se nece ostvariti tako sto ce se na istu poziciju postaviti osoba iz partije koja je dobila na izborima.
Na osovo Dinkicevih silnih obecanja u predizbornoj kampanji, on se kleo u sve i svja da ce na rukovodeca mesta biti postavljane osobe na osnovu strucnosti a ne na osnovu partijske pripadnosti

taca maca

pre 11 godina

Radosavljevic je trebao da podnese prvenstveno ostavku zbog nenaplacenih poreza monopolista i ostalih krupnih riba(valjda zato i jesu krupne).Da li je partijski covek ili nije,nebitno ukoliko gledate njegove rezultate rada.Pa mi nemamo ni trecinu malih privatnih preduzetnika za poslednje dve godine zahvaljujuci "izvanrednoj" poreskoj politici.

insajder

pre 11 godina

trebalo bi sada policija da malo proceslja sta se radi u poreskoj upravi i sta su sve radili ljudi koji su direktno i indirektno ispod ovog coveka koji je imace posten i ok ali ekipa oko njega....malo procesljajte tendere u poreskoj upravi...kakoi ko sve koristi luzbena vozila i sl.

komentator

pre 11 godina

Ddemokratija. Mozemo da kritikujemo na ovakivm mestima i vlast i opoziciju i zlikovce i tajkune, ali oni to i ne gledaju. Rade sve gore i samo nam plasiraju spinove, da ne razmisljamo o sebi, nego o njima.

Jos malo pa nece biti granicni prelaz kod Batajnice, nego i kod Bubanj potoka. I onda jos samo ugasiti svetlo, jer nece vise biti nebeskog naroda.

Istina

pre 11 godina

"Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ovlastio je direktorku Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljanu Kovačević da koordinira ovom institucijom do izbora novog direktora."
A ko Državi duguje najviše poreza? Naravno veliki poreski obveznici. Treba ženu nagraditi za dosadašnji "dobar rad"