Subota, 04.08.2012.

14:05

Ivana donela 100. medalju Srbiji!

Srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović donela je Srbiji 100. medalju na Olimpijskim igrama.

Izvor: JT

Ivana donela 100. medalju Srbiji! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

602 Komentari

Sortiraj po:

mario

pre 11 godina

(Simke, 05. avgust 2012 07:53)Kompleksi su neizlječivi to je dokazano ...kao što je cijeli svijet čuo i poštuje obitelj Kostelić ..

madjar

pre 11 godina

Po cemu medalje pripadaju SRBIJI a osvojili su ih na pr. Leon Stukelj, Miroslav Cerar, Mate Parlov,...Matija Ljubek...

Zna li neko kako bilanse medalja vode Slovenija, Hrvatska i ostale osamostaljene republike bivse Jugoslavije. Da li samo mi volimo da se kitimo tudjim perjem ili to rade i drugi.

Objektivno

pre 11 godina

Wikipedia:
All-time Olympic Games medal table:


Games Competitors Gold Silver Bronze Total Rank
1896 – 1908 Did not participate
1912 Stockholm 2 0 0 0 0 —
1920 – 2004 Was part of Yugoslavia and Serbia and Montenegro
2008 Beijing 92 0 1 2 3 61
Total 94 0 1 2 3 95
Sve je jasno

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@Simke
za obitelj Kostelic je cuo cijeli svijet kada je proglasena najboljom sportasicom svijeta (bas kao i Blanka Vlasic), a ista je najbolja skijasica svih vremena te jedna od najtrofejnijih olimpijka (gledano i muske) na zimskim OI svih vremena, sto je nevjerojatan doseg (a bila bi vjerojatno i prva po zlatnim medaljama da nije rano prekinula karijeru).

Djokovic je realno imao sjajnu proslu godinu i bio broj 1, ali da je jedan od najboljih svih vremena a pogotovo najbolji u svojoj disciplini (kao Janica u skijanju npr.) - nije. Ima mnogo onih ispred njega. A Janica je samo jedan u nizu hrvatskih velikana sporta. Suker je primjerice bio najbolji strijelac SP-a, ali nije jedini Hrvat koji nosi taj status - drugi je bio Drazan Jerkovic na SP-u 1963. Pa tu su jos i veliki Mate Parlov, olimpijski pobjednik i svjetski prvak u boksu, pa najveci europski kosarkas svih vremena legendardni Drazen Petrovic, najbolja sportasica svijeta i atleticarka Blanka Vlasic, najbolji rukometas svih vremena Ivano Balic.

Hrvatska ima puno siri dijapazon sportova od Srbije u kojoj je osvajala medalje. Dovoljno je spomenuti srebro Filipa Udea u gimnastici, zlato Jakova Faka u skijaskom biatlonu, medalje i uspjesi hrvatskog stolnog tenisa, zlatne medalje u atletici, jedrenju, veslanju, u streljastvu, pa dok ovo pisem dva Hrvata drze prva dva mjesta u disciplini streljastva - trap, odlicni smo i u hokeju (neki od najvecih hokejasa svih vremena su Hrvati - Joe Sakic te Frank Mahovlic).

dinamo ZG

pre 11 godina

100 medalja a država srbija traje tek par godina, opaki ste hahahaha. ako vam toliko znače pa brojite ih, al ima tu i hrvatskih. nama tudje nije naše al vama je koliko vidim.

Mile NS

pre 11 godina

Pogledajte spisak ko je osvojio tih 100 medalja,polovina su Hrvati,daleko više nego Srbi. Mene je sramota,al nema veze mi smo nebeski narod.

MOK

pre 11 godina

ma jeste stat je nego samo ovi iz MOK-a lazu kad kazu da je do ove olimpijade Srbija imala samo 3 medalje...
http://www.olympic.org/serbia

Aha

pre 11 godina

Da smo vam bar onda mogli ostaviti i jugoslovenske dugove da ih si velikodustno pripisete kao sto ste sve medalje pripisali. Uostalom kakve veze ima Jugoslavija sa danasnjom Srbijom, vi ste isto tu Jugoslaviju napustili onoga trenutka kada ste odabrali novu himnu, zastavu i ime Srbija, vi to i sami znate ali se brukate umjesto da imate bar malo obraza i stida i te medalje ostavite u riznici povijesti gdje i pripadaju!
(Iguman Nemanja, 4. avgust 2012 22:23)

Ostali su nam i najveci dugovi posle raspada. Sve je nama ostalo, i gorak ukus u ustima, pa tako i medalje, i to po odluci MOK-a, i kao sto rece neki tamo vas, vi tu nista ne mozete uciniti, sem gledati nas kako slavimo STOTU!

Bgrd

pre 11 godina

Ono sto je bitno je da Srbija ima sjajnu sportiskinju, srebrnu iz Londona, Ivanu Maksimovic. A koja je medalja po redu bas me briga, SUSTINA JE IVANIN USPEH a Vi se prepucavate u komentarima oko nekih statistickih gluposti. Bravo Ivana!

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@lazarcks
sto bi mi bili na vas ljubomorni kad kao 2x manja nacija imamo 6x vise medalja od vas na OI? Uza sve to, za manje od god dana smo u EU,a vi i dalje izvozite maline)

Istina je bolna

pre 11 godina

To je Ivanina medalja. Bravo srećo. Ti si trenirala i mučila se na treninzima nisam ja. Pod čijom zastavim si bila je manje bitno. Medalje nisu državne nego pojedinačne. Jedanput su Danilovića pitali kome posvećuje medalju i lepo rekao nikome to je njegova medalja jer je on trenirao i radio. One patetične izjave posvećujem je srbiji i narodu su budalaste i daju se iz nekog drugog interesa. S obzirom koliko je srbija uložila u sport treba da nas je sramota i da sportiste poštujemo još više. Svi vi koji brojite medalje ajd malo napolje na terenče i uživajte u životu a ne da se ložite čije su medalje. svaka čast IVANA.

baket

pre 11 godina

Ivani čestitka na velikom uspehu. Zorana Arunović me oduševilila komentarisanjem finala.Koji je ona lik, vaau. oduvala je Pedju Strajnića. Napred devojke.

Aca Znalac

pre 11 godina

Ova 100 medalja srpskih sportista na OI 2012 i veliki uspeh nase mladjane sampionke Ivane Maksimovic je doneo toliko komentara da je to fantasticno. Nase komsije su vise fascinirane osvajanjem medalje broj 100 za Srbiju, nego svojom zlatnom medaljom u bacakoj disciplini.
Alo bre komsije, pustite nas da proslavljamo svoju medalju, a vi svoju ako necete, mi cemo ipak da vam bre cestitamo.
Nasa Ivana je osvojila 100, kad vi osvojite 100 medalja javite se, a to nece biti skoro, majke mi.

Ona

pre 11 godina

Nesto ne volim narodnjake, ali ne mogu da odolim - Ti si ćero tatin sin :)....
Svaka čast, devojko! I usput, nije sto je nasa, lepa je kao lutka.

dr tule

pre 11 godina

Sve cestitke ovoj divnoj devojci! Siguran sam da ce nas obradovati uspesimma jos mnogo puta. A ovima kojima sport dodje kao dobar povod za izlive nacionalzma -ovima ovde i onima koji nam se javljaju iz komsiluka, porucujem da pogledaju koje sve male zemlje uzimaju medalje i koliko su ispred nas. S druge strane,ovo zbrajanje nasih medalja ,kao sukcesora zajednicke nam Jugoslavije je bas degutantno i time samo iritiramo susede i zdravu pamet. Bila jednom jedna zemlja.

ja!!

pre 11 godina

a sad prebrojte pozitivne komentare iz srbije za sandru i njeno zlato i pokusajte naci hrvatske komplimente za nasu Ivanu! cisto da vidite ko je dobar a ko go...!! bilo i ostalo iskopleksirano!

Marijana

pre 11 godina

Svaka čast Ivani!!! Raduje me i to, što ima toliko mladih talenata ( Kolašinac, Bekrić, Stjepanovič,...), koji su ostvarili vrhunske rezultate, iako nisu osvojili medalje. U njih bi trebali ulagati, a ne, da treniraju u nikakvim uslovima. A što se tiče Slovenaca i Hrvata i tih medalja, žalosno je to, da dok se mi veselimo njihovim medaljama, oni pišu ovakve komentare. Niko jim nije ništa ukrao, trebali su prije misliti o tome, i po stoti put ispadamo mi krivi za sve, a oni nedužne ovčice kojima je bilo sve pokradeno.

Veljko

pre 11 godina

Vo Hrvati koji se bunite ste ludi, pa ovo je nase unutrasbje pitanje i mi cemo medju sobom da odlucimo koja je to po redu medalja, vi vise nemate nista sa tim, imate svoju zemlju i svoj olimpijsi komitet, odlicni ste, imate mnogo uspeha, radujte se. Sami ne brojite hrvatske medalje za vreme SFRJ, u cemu je problem onda?

jane

pre 11 godina

ne mogu da verujem,u zivotu nisam usao na hrvatski portal,a oni od 500 komentara 300 njihovih,ko je ovde komplesas,alo bre hravati,cistite sneg ispred svoje kuce,gledajte lepu vasu

lazarcks

pre 11 godina

Jadni moji iskompleksirani hrvati bezite s ovog sajta.Ljubomorne duse mogu sta?....Dovidjenja,idite s vasima na vasim sajtovima pa dosadjujte tamo

pazarac

pre 11 godina

Svaka cast za ove 2 medalje,posebno me obradovala Ivana sa ovim srebrom ! Ali neka mi neko objasni kako Srbija kao zemlja koja postoji nepunih 20 godina i bila je ucesnik na 4 ili 5 olimpijskih igara,mislim na letnje OI,jer na zimskim OI ionako nikad nista ne osvajamo,moze da ima 100 medalja ?! Hajde bre ljudi,nismo deca !

Nikola

pre 11 godina

Bas me briga da li je 100. ili 5. ja joj se radujem. Neki su ovde suvise mladi kad ovako komentarisu i nisu se rodili da bi slavili 80. medalju za SFRJ. Te medalje su ko zna gde sad, a meni ni u dzep ni iz dzepa, bitno je da se proslavi kad se osvoji u zemlji u kojoj si. Slavili smo i medalje Monike Seles, pa ih ona odne u torbi u Ameriku, ali mi niko ne moze oduzeti radost kad su osvojene.

bobo mk

pre 11 godina

Čestitam Ivani i Sandri na veliki uspeh,svaka čast na osvojenim medaljama, samo neka tako produže.Nadam se da će one biti uzor malim devojčicama a ne neke Soraje,Severine,Stanije i njima slične.
Što se tiče SFRJ medalja osvajali smo ih i radovali se zajedno pa možda je najbolje da ostanu kao SFRJ medalje.
Neznam kako je kod vas ali naši osvajači olimp.medalja iz vremena SFRJ uzimaju sportske penzije koju im isplača R.Makedonija a ne Vlade Divac koga inače veoma cenim kao vrhunskog sportistu.
Koliko pamtim dug SFRJ smo odavno podelili pa oko nemožemo medalje pošteno je da ostanu kao SFRJ medalje.Možda se neko seti ovih velikih imena:Seul-Vangelovska srebro,Trstena srebro. L.A.-Trstena zlato, Redžepovski srebro, Đurovski bronza,Salihu bronza,Sejdiu bronza.
Moskva-Sejdiu bronza. Montreal-Rusevski bronza,Georgievski srebrdo.Rim-Vidinić zlato. Melburn- Vidinić srebro.

Gordana

pre 11 godina

Bravo... posle 24 godine uspesnosti naseg streljastva, molim nacionalnu televiziju da konacno obuci nekog novinara koji nece mesati osnovne pojmove u streljackim pojmovima... Hvala.

Mara vracara

pre 11 godina

Ej ti drugar zdravac sa imade :DDD da li znas da su Kostelici Srbi??? Eto nako da te pitam usput??? Da ti ne objasnjavam odakle su ko su i to ali koga briga ovo jeste nasa 100. medalja pravno legalno nasa je tako je odluceno dogovorom iste te tvoje drzave i moje... I svi vi sto smarate jeste mi jesmo pravni naslednici svih medalja sto ne odreagovaste u Atini u Barseloni??? Ma dajte ljudi devojcica od dvadesetak godina donela je ogromnu radost svima i navijali smo za Snjezanu ajte osvojite i vi u rukometu jedrilicarstvu kako god meni ce biti drago jedna velika divna bivsa zemlja dala je fenomenalne sportiste i ja nemam problem sa tim!

lazarcks

pre 11 godina

Hahha hrvati umesto na svojim sajtovima da hval svoje medalje oni ovamo broje nase medalje ahahaha kako ste smesni,svaka vam cast.Ma za ovu drkost nadam se da necete vise osojiti ni jednu jedinu medalju osim one "Za najvecu ljubomoru i iskompleksiranost".

Aleksandar I

pre 11 godina

Perković je bila presrećna posle osvajanja zlatne medalje

"Ovo mi je najsrećniji dan u životu. Dala sam sve od sebe, postala sam olimpijska pobednica i osvojila prvo hrvatsko žensko zlato. Jednostavno nemam što dodati. Kada sam bacila 69.11 znala sam da će teško neka devojka baciti više od toga. Ovaj stadion mi je sjajan, obožavam ga. Slaviću u gradu s rukometašicama. Sada bi mi još samo legao jedan hitac preko 70
metara", rekla je Sandra Perković.

Vidite sta je Vasa takmicarka rekla, pa zar Djurdja Bjedov koja je Srpkinja iz Splita nije osvojila Zlatnu medalju za Hrvatsku?

samobor

pre 11 godina

U 100 godina ste osvojili 100medalja a Hrvatska u 20 godina 26 medalja i cak ni sa tudim medaljama niste uspjesniji od nas i jos da spomenem kolko Hr ima stanovnika

Ja

pre 11 godina

Nikada nisam posetio ni jedan hvatski sajt,niti cu..stvarno ne razumem jel moguce da ste pod tolikim komleksom,ovde ima vise vasih komentara nego nasih...ostavite nas vise da slavimo nase medalje i vi slavite vase samo vise odj...te u skokovima..

plamen

pre 11 godina

Čestitke na svakoj srpskoj osvojenoj medalji, ali kako vas nije sram svojatati tuđe? Molio bih nekoga da mi navede tko je i kad osvojio tih 100 medalja za Srbiju? Sportski pozdrav...

Bravo Ivana! Bravo olimpijci!

pre 11 godina

Cestitam predivnoj Ivani na osvojenoj stotoj medalji za Srbiju, i drago mi je sto ju je bas ona osvojila. (Nije zapravo ni toliko bitno da li se racuna ovako ili onako, tako da bih zeleo da me zaobidju hrvatski maliciozni komentari). Ali, napominjem, mislim da niko nema prava da bilo sta prigovori Djokovicu i Cavicu, koji su dva najveca ambasadora Srbije, ne samo u sportu, vec uopste.

Đuzepe

pre 11 godina

Ej,ljudi!
Pa mi svi krivo računamo broj medalja koje je,ukljucujuci i ove igre,osvojila Srbija.
Ivanina medalja je tek 103,104 po redu.
Prije toga za Srbiju su medalje dizali slovenci,zlato u džudu,bronca u veslanju i streličarstvu,te hrvati u veslanju,a danas je palo jos jedno zlato.

Djordje Uzice

pre 11 godina

Sve pohvale za komentar, u potpisu je "Neko..." . Svaka cast, majstore, retko delim pohvale, malo ko ih zasluzuje za koment. , al ti DA !

kiki

pre 11 godina

Svi mi sa prostora exYu volimo sport, razlika je koliko se secamo i sta nam istaje u srcima, sta smo nekada slavili i cemu se radovali. Moram priznati da mi nikako nesedi ova prica sa 100 medalja, nije posteno, to su neke druge medalje. Veliki udeo u tome imaju novinarska govna koja se trude po svaku cenu da od svega prave senzaciju. Pomeranje tanke granice tolerancije
ce ih jednom doci glave.

Zoran

pre 11 godina

Drage komšije, vidim da vas jako smeta što u velikom broju posjećujemo ove stranice. To je zato što se divimo vašim sportskim uspjesima i 100-toj osvojenoj medali za Srbiju. Baš ste prava sportska nacija.

lijep podatak za drage komsije

pre 11 godina

Prve OI u Atini 1896. godine gledao je srpski kralj Aleksandar Obrenović, čovek modernog pogleda na svet, obrazovan u francuskom duhu i muž kraljice Drage Obrenović, devojačko Lunjevica, koja je bila evropska dama i pisala je za francuske novine. Kraljica novinarka. Kralj Aleksandar bio je prvi i jedini strani državnik na ovim Olimpijskim igrama. Hrvatski sportisti tada su branili boje bečke monarhije (šalim se, nisu postojali). Čudi me da niko ne naglašava podatak da je naš olimpijski odbor (komitet) sto godina u Moku. Nismo pisali molbu za prijem posle raspada Jugoslavije, susjedi jesu. Bok.
(Lep podatak za drage susjede, 4. avgust 2012 22:11)
--------------------------------------------------------


Jel to onaj omiljeni vladar kojeg ste toliko obozavali da ste ga ubili i bacili kroz prozor?

miki

pre 11 godina

Apelujem na sve da prestanu vise sa diskusijom oko racunanja\neracunanja medalja.

Znaci nema vise smisla, zagadjujete komentare i vrtite jedne te site argumente svaki dan...

carna 1

pre 11 godina

http://en.wikipedia.org/wiki/Serbia_at_the_Olympics
POGLEDAJTE KO JE NASTAVLJAC TRADICIJE JUGOSLOVENSKOG OLIMPIJSKOG KOMITETA!
CESTITKE IVANA!!!

sasha03

pre 11 godina

Bravo. Ako dodate jos medalje koje su Rusi do sada osvojili i zbrojite ih zajedno pa podjelite na dva, imate ih na tisuce. Sve cestitke..

ivan_m

pre 11 godina

nisam znao do sada da srbija svojata sve medalje bivše jugoslavije. bez obzira na ove neke šatro pravne stvari koje neki spominju kako srbija ima pravo na to nasljeđe mene bi stvarno i iskreno bilo sram da hrvatska na taj način svojata medalje jugoslavije. stvarno smiješno i jadno!

Philippe Gilbert

pre 11 godina

Svima vama koji osporavate stotu medalju Srbije: Postojala je jugoslavija koja se sastojala iz 6 republika, slovenija, hrvatska, bosna, crna gora, srbija i makedonija. I onda su dosle devedesete. I onda su poceli da izlaze iz jugoslavije i da budu samostalne drzave. Tako su izlazile slovenija, makedonija, bosna, hrvatska i crna gora, tako da je srbija jedina ostala, odnosno nije izasla iz jugoslavije i na taj nacin preuzela sva priznanja.

bt

pre 11 godina

Na sajtu MOKa lepo pise da je olimpijski komitet Srbije primljen jos 1912. EEEEEJ 1912!!! Hrvatska i Slpvenija nisu ni postojale. Kakva bre 1992. godina??? Vama Hrvatima ta godina mozda nesto znaci,ali nama Srbima apsolutno nista
Vi ste tada primljeni u MOL, a mi smo bec bili u njemu skoro celog veka. A zasto se cudite kako imamo 100 medalja kad ste i vi dali doprinos da ih imamo toliko. Evo, ja vam se zahvaljujem... mada licno mislim da uopste nije bitno jeste li zasluzni vi, Slovenci, Mongoli ili Eskimi, ja se zahvaljujem svima. i kamo srece da i dalje osvajate medalje za nasu zajednicu, tad ste i bili nesto, sad ste truba!!!
(Objavite mi kom, 4. avgust 2012 21:30)

Address Generala Vasica 5
11040 Belgrade

Serbia
Phone +381 11 367 1574
Fax +381 11 367 1887
Email office@oks.org.rs
Website http://www.oks.org.rs

HCardCreation date 1910
Recognition date 1912
President Mr Vlade DIVAC
Secretary General Mr Djordje VISACKI

Olympic Committee of Serbia


Olympic Medals
Olympic Summer GamesOlympic Game Medals
Beijing 2008 0 1 2
Ovo piše na sajtu MOK-a! Molim vas dajte link gde piše Serbia 98 medals?

Aleksandar

pre 11 godina

Za bivšu braću Hrvate:
Rekli ste da ne želite da budete u SFRJ. Ok.
Smatrali ste je veštačkom tvorevinom i kada ste izašli odatle, smatrali ste da ste doživeli slobodu. Ok.
I da ne želite da imate nikakve veze sad SFRJ. Ok.
A sada se bunite što se olimpijske medalje iz SFRJ ne računaju kao vaše?

hrvoje

pre 11 godina

Za svaku stotu medalju mi ćemo vam poklonit jednu oluju.
Kompleksi do Tokija.Imate dobre sportaše ali rješite se kompleksa manje vrijednosti.

Mate Parlov

pre 11 godina

@nz
pricaj ti sto god zelis, ali na sluzbenom sajtu MOO stoji da Srbija ima tek 3 medalje (+ ove dvije sa OI dosada naravno, to jos nije upisano).
Vjerujem da ima ovdje dosta saljivdzija i to je u redu, ali nije u redu da ima i onih kojima logika i shvacanje nisu jaca strana i na tome bi definitivno morali poraditi.

Tako da lagano mozemo zakljuciti pricu oko medalja - Srbija ih ima 5 na ljetnim OI (od cega niti jedno zlato!), Hrvatska ih ima 19, od cega 4 zlata, a isto toliko zlata ima i na zimskim OI (tamo ima 10 medalja).

Dakle, Hrvati imaju cak 8 zlata na svim OI, Srbi niti jedno. O cemu pricamo?
Molim B92 da ovo objavi ako moze!

MD

pre 11 godina

Srce nase lepo!! Hvala ti puno,mnogo si nas usrecila,obozavam te sto si tako fina,dobra i uspesna,svaka ti cast,i sve najbolje u zivotu i nastavku karijere.

darije

pre 11 godina

http://www.olympic.org/serbia

Evo na službenioj stranici Međunarodnog olimpijskog komiteta jasno stoji da Srbija ima 100 medalja, kao i Rusija sa svim medaljama SSSR-a. Ili, čekaj..ipak ne piše :))) Čestitke na 100 toj medalji hahaha

B92|NN

pre 11 godina

Čestitke srpski reprezentativki Ivani za donetu medalju za Srbijo.
100-ti! Zanimivo, da se na oficielni strani(http://www.london2012.com/country/serbia/profile/index.html), za razliku od ostalih država, unatoč "precizno objasnim pravilima i razlozima zasto je ovo naša stota medalja", baš ne hvale sa osvojenima 98 medalja(?)

dusanbg

pre 11 godina

Hrvati vi ne priznajete Jugoslaviju i naravno da su medalje bivse Yu nase jer smo mi naslednici bivse nam drzave..Zar nije tako???

Piksi

pre 11 godina

Hrvati,Slovenci i ostali sto se bunite!!!!Niko vas nije terao da se odvajate od nas,da ste ostali sa nama,kao sto niste,sad bi se i vi radovali ovoj medalji.Ovako,TISINA BRE!!!

Igor

pre 11 godina

Zemlje koje su se osamostalile kod raspada Jugoslavije odrekle su se dugova kredita i to preneli na Srbiju kao pravnog naslednika a samo medalje kao nisu za Srbiju- E pa nece moci gospodo susedi. Uostalom i Crna Gora je 2006 krenula od nule.

ja

pre 11 godina

Ma neka vam svih 95 medalja iz SFRJ! Siguran sam da bi vam sve zemlje bivše Jugoslavije dale i idućih 100 koje će tek osvojiti, samo da s vama ovakvima nemaju nikakve veze. Samo se vi samoobmanjujte. Svi mi znamo koliko vrijedimo i to nikakva brojka neće promijeniti...

Stefan

pre 11 godina

Svaka cast Ivani, toliko mlada a vec srebro na olimpijadi. Iver ne pada daleko od klade ali verujem da ona moze i vise da postigne od svog caleta.

P.S. A sto se tice ovih sto imaju problem sa 100-tom, medaljom mogu samo da kazem da mi je od svih medalja najdraza ona zlatna pokojnog Mate Parlova iz Minhena 1972.

Slobodan

pre 11 godina

Ljudi , koja stota medalja ? jel Vi racunate i medalju Miroslava Cerara i Djurdjice Bjedov i ekipne medalje u košarci , vaterpolu itd. u uspeh našeg, srpskog sporta ?

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Da smo vam bar onda mogli ostaviti i jugoslovenske dugove da ih si velikodustno pripisete kao sto ste sve medalje pripisali. Uostalom kakve veze ima Jugoslavija sa danasnjom Srbijom, vi ste isto tu Jugoslaviju napustili onoga trenutka kada ste odabrali novu himnu, zastavu i ime Srbija, vi to i sami znate ali se brukate umjesto da imate bar malo obraza i stida i te medalje ostavite u riznici povijesti gdje i pripadaju!

siniša

pre 11 godina

fantstičan rezultat i 100. medalja na drugoj olimpijadi za tako malu zemlju! raduje se i Šaban Trstena,a i Dubravko Šimenc!

Dejan

pre 11 godina

Jel Rusi sabiraju medalje od 1990? Ili im se racunaju sve iz SSSR-a? Ako se njima racuna ne vidim zasto je sporno da se racuna i Srbiji. Srbija je unela svoju drzavnostu u sve Jugoslavije i nije ih ona napustala, vec druge drzave zato i ima pravo na nasledje medalja.
Ali da ne ludujemo bez veze. Ja se radujem i Sandrinoj medalji kao da je srpska, i slovenackim medaljama i svim "nasim" sa voh prostora. I mnogo mi je krivo sto ne ucestuje Blanka Vlasic jer je ona carica.
Srbija/Hrvatska isti ..... razlika je samo u glavam ljudi.

Владимир

pre 11 godina

Браво Ивана!
Ја бих замолио владу републике Србије да уплати који милион евра наших пара неком фонду за лечење Хрватских комплекса. Под хитно! Ово је већ епидемија озбиљних размера.
А нашој Ивани би могли да узму стан и да јој дају 100 000 евра и свим нашим олимпијцима што су ушли у првих 10. Чисто да се колико толико исправи неправда у односу на нпр. тенисере, фудбалере, кошаркаше који зарађују огромне своте, а ништа више не тренирају од атлетичара нити постижу веће резултате. То је најбоља порука и пример младој генерацији да се упорност и рад исплате.

Lep podatak za drage susjede

pre 11 godina

Prve OI u Atini 1896. godine gledao je srpski kralj Aleksandar Obrenović, čovek modernog pogleda na svet, obrazovan u francuskom duhu i muž kraljice Drage Obrenović, devojačko Lunjevica, koja je bila evropska dama i pisala je za francuske novine. Kraljica novinarka. Kralj Aleksandar bio je prvi i jedini strani državnik na ovim Olimpijskim igrama. Hrvatski sportisti tada su branili boje bečke monarhije (šalim se, nisu postojali). Čudi me da niko ne naglašava podatak da je naš olimpijski odbor (komitet) sto godina u Moku. Nismo pisali molbu za prijem posle raspada Jugoslavije, susjedi jesu. Bok.

Posmatrač

pre 11 godina

Auu,ja taman pomislio da sam zalutao na neki hrvatski sajt. Više ih ima nego nas:-). Šta ćeš,možda ljudi nemaju neki sličan sajt,ipak su oni malo zaostala zemlja,što se vidi u svim segmentima,pa i na olimpijadi:-). Ipak oni 100 medalja mogu da sanjaju,jedino kad bi računali neki ekipni sport kao što je fudbal ili nogomet(u slučaju da gospoda ne razume),pa tamo ima 20 igrača,pa tako da sabiraju medalje:-). E tako mogu da stignu do stotke,mada je i to teško:-)!

Neko@@@

pre 11 godina

(pete, 4. avgust 2012 20:49)

Ha, ha, ha...
Smešan si bre burazeru, ali razumem te, kompleks i frustracije. Verujem da se zoveš Petar (pa odatle i Pete) i da nikad nisi pročitao nijednu "povijesnu" knjigu o Srbiji. E pa vidiš, postoji Srbija već preko 1000 godina (sitnica), kao moderna država od Dositeja Obradovića, a kao član MOK-a, od početka 20-og ( i slovima dvadesetog) veka. Znaš, to je ono vreme kada ste vi bili Austorugari i kada ste uz pomoć Srba, postali pobednici (ušli u Jugoslaviju)...
Kažeš postoji Srbija tek nekoliko godina...
Nasmejao si me i hvala ti na tome, ali bih ti preporučio, manje mržnje već više ljubavi u sebi nosi. Evo, ja sam srećan što je vaša Sandra osvojila zlato, a još srećniji što ste one nadobudne Dance baš razbili i nadam se da ćete osvojite u finalu srebro, gubeći od Srbije. Ako Srbije ne bude tamo, onda zlato.

Nebojša

pre 11 godina

Što bre ne kažu ovi Hrvati i Slovenci da ima damo njihove penzionere - funkcionere u vladi kao i vojne penzionere (Nisu oni bili predstavnici Srbije). Ako smo mogli njih da nasledimo, što ne bi mogli i medalje?

Jere

pre 11 godina

Dragi susjedi, ma uzmite sve medalje od Juge, nema problema...i od Parlova i od naših veslača i sve ostale fino uzmite... Vidim da ste našli 101 administrativni način da ih prisvojite, pa eto, uzmite. Ako vama nije problem i ako se možete pogledati u ogledalo i reći Da, medalja Mate Parlova je srpska medalja... neka vam je. Ništa novog iz Srbije. Mi danas slavimo jedno zlato u atletici a sutra Dan Domovinske zahvalnosti. Pozdrav stomedaljašima i živio Andy Murray. :))

vojkanSRB

pre 11 godina

(Drazen Petrovic, 4. avgust 2012 21:06)

Zamolio bih za repliku.
hahahahaha, covek se ubi pisuci da dokaze da Srbi nisu bas toliko superiorni u odnosu na Hrvate, nego da su jedva duplo bolji.
- pominje covek tenis: u sred Splita smo im odrzali lekciju, a skoro i u Dizeldofu. imamo svetskog broja 2.
- ovo za kosarku sto rece covek.... buaaaahahahahah pazi 'na istoj razini, ako ne i bolji'.Samo cu da navedem dva podatka: od osamostaljenja Hrvatska je 1 (i slovima: jednom) pobedila Srbiju, i to u prijateljskoj utakmici u Londonu. A da ne pominjem Kecmana koji kaze 'psssssssst' u sred Zagreba, pa Rasica, i Djordjevica.
- Vaterpolo: sta tu da pricamo? Uporedite medalje nase vaterpolo reprezentacije i njihove i vidi se da smo za njih SUPERSILA. Iako, moram da priznam da su nam jedan od najozbiljnijih protivnika.
- Fudbal? Priznajem, Hrvati imaju vise uspeha na reprezentativnom nivou. Mada smo ih u jedinom medjusobnom dvomecu nadigrali i ostavili bez evropskog prvenstva. Ali ako se dotaknemo klupskog fudbala, iz opsteg proseka u kojem je i nas i njihov fudbal, dominiraju dva podatka: Hrvatski prvak je upisan u istoriji Lige sampiona kao sluzbeno najgori tim (Dinamo),a Srbija ima Evropskog i Svetskog sampiona (crvenu Zvezdu). Tako da, iako trenutno Hrvati imaju jacu reprezentaciju (na papiru), gledajuci sveukupo uspehe,oni su miljama daleko iza Srba.
- U rukometu je sve jasno. Hrvati su bolji, imaju vise uspeha. Ali od osamostaljenja,Srbija ima bolji skor u medjusobnim duelima.

Dalmacija HR

pre 11 godina

100-ta medalja za Srbiju ???.Svašta - najtragičnije je to što većina vas misli da je tome - doista tako, mitomani bili i ostali !!!.

Susjed ili komšija

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto brojite medalje iz bivse Jugoslavije. Vi ste samostalna zemlja od 2006. kad ste se odvojili od Crne gore. Nikad nisam kod nas cuo da su zbrajali neke medalje ako je netko iz Hrvatske prije odcjepljenja osvojio, jer bi im se narod smijao. Nego, sretno komšije na ovoj olimpijadi pa ko previ do 100 medalja :)

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@vojkan, @nz i ostali
ja se razliku od vas ne bavim ulicnim pricama i rekla-kazala nego govorim cinjenice

Timski sportovi:
1. Nogomet je svjetlosnim godinama bolji od srpskog
2. Hrvatska u vaterpolu ima vise medalja od Srbije od osamostaljenja, klubovi su nam daleko uspjesniji, generalno hrvatski vaterpolo je bolji od srpskog
2. Rukomet je svjetlosnim godinama bolji od srpskog
3. Skijanje kao i zimski sportovi su svjetlosnim godinama bolji od srpskih zimskih sportova
4. Atletika (kraljica sportova) je svjetlosnim godinama bolja od srpske (Vlasic i Perkovic imaju zlata, koji to srpski atleticari imaju?)
5. Hokej, stolni tenis, veslanje, jedrenje kod Srba ne postoje, imamo bolje borilacke sportove, cak i tenis (vise medalja od vas na OI do sada) su po rezultatima puno bolji
6. Daleko vise velikih sportasa kroz povijest (od Drazena Petrovica, Mate Parlova, Matije Ljubeka, Janice i Ivice Kostelic, Davora Sukera, Blanke Vlasic, Ivana Balica..nastavite niz slobodno). Koga vi to imate? Hrvata po majci Djokovica, i koga ono jos, ajmo se sjetit samo nekog iz zadnjih 20ak godina? Ja ne znam nikog drugog velikana srpskog sporta.

aleksandar petrovic

pre 11 godina

@ drazen petrovic

kuku majko, covek cije si ime uzeo se prevrce u grobu. tenis si nasao da poredis, al vrhunac, ultimate fight spominjes pored svega ostalog, o svasta. da se ja pitam, ja bih ivanu maksimovic i taj tvoj ultimate fight u ring pa nek pobedi jaci

GORAN

pre 11 godina

Dragi moji Srbi vidite koliko Hrvata posecuje nas sajt pa se posle cudite ko toliko pljuje nase sportiste, oni su u stanju da se potpisuju kao Srbi i pisu protiv nas, bolesno...

Ivan

pre 11 godina

@(emilijus, 4. avgust 2012 21:34)

Kakva patetika u komentarima sus(j)eda. Strašno i opasno. Što manje kontakta sa takvima.
Nasrnuli ovamo.

musa dembele

pre 11 godina

Cestitke Hrvatima na vecerasnjem zlatu,zapravo Sandri!Interesantno kada god nesto osvoje dodju da se ovde pohvale,kao da mi nismo gledali.. Potseca me to kada TATI na polugodistu pokazes knjizicu,dobre oce..A,on odgovori"BRAVO SINE!"

Mingov

pre 11 godina

Evo da konacno (neko vec jednom) precizno objasnim pravila i razlog zasto je ovo nasa stota medalja. Naime, Srbija je pocetkom 20 veka osnovala svoj, nacionalni OK. Taj OK je normalno funkcionisao, i imao svoje olimpijce.

Na zahtev Jugoslovenskog odbora, OKS prima sportiste iz tadasnjih prostora Hrvatske i Slovenije, i kasnije nastankom Kraljebine SHS, zatim i Jugoslavije, OKS se PREIMENUJE u OKJ. Dakle samo menja naziv.

Danas je to taj isti OKJ, koji je samo vratio stari naziv, promenom politickih okolnosti.

Hrvate, Slovence i ostale NIKO nije terao da nastupaju za nas, Srpski OK, posto je komitet nas, pre nastanka Jugoslavije, i nikada nije prestao da postoji, jedino je menjao nazive u skladu sa nazivom drzave.

pera

pre 11 godina

Bravo Ivana ! Bravo za Srbiju !

A za ovog "Drazena Petrovic" samo mogu reci da bi bilo bolje da ne lupa svasta jer ne znam u cemu su stvarno toliko bolji. Po onome sto on napisa - u svemu. Ali stvarnost je malo drugacija. Pa evo samo kosarka - juce su dokazali koliko su bolji. U rukometu su dobili na iskustvo a ne sto su bas toliko bolji. Vaterpolo da ne pominjem. Sve u svemu covek svasta napisa i osta ziv. Ako mu to pricinjava zadovoljstvo neka se nada, ali nista od toga nece biti :=)

Smaras...

pre 11 godina

Drazene Petrovicu, tebi treba dati zlatnu medalju za aktivnost na nasoj B92 aplikaciji... Imas li ti pametnija posla u zivotu, osim da delis neke nebulozne komentare,koji istini za volju, nikoga ne zanimaju ?! 'Oladi malo...

Objavite mi kom

pre 11 godina

Na sajtu MOKa lepo pise da je olimpijski komitet Srbije primljen jos 1912. EEEEEJ 1912!!! Hrvatska i Slpvenija nisu ni postojale. Kakva bre 1992. godina??? Vama Hrvatima ta godina mozda nesto znaci,ali nama Srbima apsolutno nista
Vi ste tada primljeni u MOL, a mi smo bec bili u njemu skoro celog veka. A zasto se cudite kako imamo 100 medalja kad ste i vi dali doprinos da ih imamo toliko. Evo, ja vam se zahvaljujem... mada licno mislim da uopste nije bitno jeste li zasluzni vi, Slovenci, Mongoli ili Eskimi, ja se zahvaljujem svima. i kamo srece da i dalje osvajate medalje za nasu zajednicu, tad ste i bili nesto, sad ste truba!!!

skblzzzz

pre 11 godina

svaka srpska medalja vrijedi kao 20 običnih. zato je i ova maksimovićkina medalja, za koju zavređuje sve čestitke, matematički peta, ali zapravo 100. srpska medalja.

vlajzi

pre 11 godina

Alo bre hrvati, pa dokle ce te da cmizdrite?? Pa zar ne kapirate da nam tim cmizdrenjem pricinjavate vece zadovoljstvo od zadovoljstva zbog 100. medalje. Kontrolisite se malo.

Vedran

pre 11 godina

U vezi ovih maliocioznih komentara o kicenju tudjim perjem, mogu samo da kazem svasta. Pa ovde se ne kaze da je ovo 100-ta medalja Srbima vec 100-ta medalja Srbiji. I cemu se onda komsije dure? Osvajali ih Srbi, Hrvati, Slovenci, Rumuni ili Zimbabveanci za Kraljevinu Jugoslaviju, FNRJ, SFRJ ili sta vec, nije bitno. Istina je da je Srbija naslednica ovih zemalja, te je normalno preuzela sva odlicja, svidjalo se to dokonim zavisnicima ili ne. Stoga ovo jeste 100-ta medalja za Srbiju i imamo pravo da se hvalimo i ponosimo svakom od njih. A ko zeli, nek izvoli kod nas da ih pogleda.
(nebuloza, 4. avgust 2012 18:50)

Kod vas da ih pogleda?!Ako ti hoces da pogledas jednu od tih 100 medalja skokni do imotskog i rodne kuce Mate Parlova da pogledas jednu od tih vasih 100 medalja koja je,gle cuda u Hvratskoj izlozena.Ajde,kad smo kod gledanja,da li moze olimpijski komitet Srbije da skupi svih tih 100 medalja na gomilu i da i poredja jednu do druge?Naravno da ne,posto 40% tih medalja nije u Srbiji.

Mika NS

pre 11 godina

Mate Parlov,Matija Ljubek,Vlado Lisjak,Četverac Gusara,jedriličari Labuda,Toni Kukoč,Dino Rađa,brojni rukometaši,drugi košarkaši,rukometašice,Đurđica Bjedov,Anton Josipović i ostali hrvatski sportaši(isto tako i sportaši iz ostalih republika ex Yu),s ponosom su osvajali medalje za Srbiju,a na usnama su pjevušili Bože (NE)pravde.Da nije trgično,bilo bi komično.Inače,čestitke lijepoj srbijanskoj streljašici na srebru!
(žungul, 4. avgust 2012 20:36)
Svi oni su se takmičili za Jugoslaviju koju su smatrali svojom zemljom(jer drugu nisu imali).Isto tako je kao plod dogovora po raspadu SFRJ pravni naslednik SFRJ, pa tako i svih njenih medalja postala SRJ.Ostale države bivše Jugoslavije su formirale svoje olimpijske komitete(Srbija je, da podsetim, svoj imala još 1910.godine) i počele od nule.
Svaka čast Ivani, šteta što nije ponovila uspeh svog oca sa OI, ali i ovako je to fenomenalno dostignuće!
Ne vidim u čemu je problem?

Drazen Petrovic

pre 11 godina

po medaljama ispada da Srbi imaju samo streljastvo.
Hrvatska primjerice ima jaku atletiku (vlasic koja je bila proglasena najboljom atleticarkom svijeta, ali i Sandra Perkovic koja je osvojila dva zlata na EP-ima, te jos neki), jaki rukomet (i zenski), jaki nogomet (cak i mali) jaki vaterpolo (imamo vise medalja i od Srbije od njenog osamostaljenja), jako veslanje (cetverac osvojio srebro na ovim OI, od osamostaljenja osvajali medalje, dvojac na parice itd.) kosarku u ovom trenutku barem na razini srpske ako ne i jacu, zene su na OI za razliku od srpkinja, streljanje nije za medalju ali nije niti lose, stolni tenis (Gaćina izvrsno odigrao ove OI, dobio glatko i nekada svjetskog prvaka Perssona), teakwondo vrlo jak (posebno zenski dio koji je redovno osvajao medalje), ultimate fight (za mene je i to vjestina, Cro Cop je jedno vrijeme bio nenadmasan, imamo i sad vrlo dobrih boraca u UT-u za razliku od Srba), jedrenje (nasi i ovdje osvajaju medalje, plivanje (medalje kroz blizu povijest), boks (slavni boksaci kroz povijest - teska kategorija ali i neke druge - kuriozitet da je i veliki Casius Clay za boksaca hr porijekla rekao da mu je zadao najvise muke), zenska odbojka (osvajali medalje od '92), tenis (prije vas osvojili Davis Cup, osvojili Wimbledon, imali osvajacicu Roland Garrossa), hrvatski hokej je na puno visoj razini od srpskoga, zimski sportovi da ne govorim (koliko je zlata donijela Janica i njezin brat), pa Jakov Fak, zlato u biatlonu

MiLoRaD

pre 11 godina

Da li moze neko da mi objasni od kada smo postali optereceni brojem osvojenih olimpijskih medalja? Zar nismo uvek samo sedeli kuci, navijali i radovali se svakoj pobedi?! Zar nismo uvek uzivali u olimpijskim igrama od pocetka do kraja? Odakle sada toliki pritisak na sportiste? Odakle ovoliko nezadovoljstvo? Od kada smo postali razocarani u ljude koji se bave individualnim sportovima u koje niko nikada nista nije ulozio? Odakle toliko negativnih komentara prema sportistima koji su svojim radom u prethodne 4 godine zasluzili da se nadju tamo?Cini mi se da smo se malo pogubili u celoj ovoj prici. Pa imamo preko 100 sportista na Olimpijskim Igrama! Malo li je za Srbiju?! Danas kada Kina, SAD i druge mnogo bogatije zemlje od Srbije smatraju da je broj osvojenih olimpijskih medalja vrlo bitna cifra i kada spremaju svoje sportiste od malih nogu u uslovima koje nasi pojedinci ne mogu ni da sanjaju, svaka medalja je uspeh.Ja cu nastaviti da se radujem svakoj pobedi pa makar bila i za 17. mesto, jer ja volim sport...

Vlade Divac

pre 11 godina

ZLATO ZA SRBIJUUUUUUUUU!!!!!
101 medalja za Srbiju.
Sandra,blago ocu,blago majci,blago zemlji koja te ima.
A sad svi skupa da odslusamo Bože pravde.

yugo45

pre 11 godina

Ako Srbija nasljeduje bivsu Jugu i sportske rezultate pa sto onda i dug od Juge niste nasljedili..Kao i uvijek kitite se tudjim perijem.

Nikola

pre 11 godina

Za Hrvate koji nesto negoduju: Mi smo bili jedini drzavotvorni faktor u Jugoslaviji i medjunarodno priznati pravni naslednici Jugoslavije i medalje su nase, makar i da su se Eskimi takmicili za Jugoslaviju.

žungul

pre 11 godina

Mate Parlov,Matija Ljubek,Vlado Lisjak,Četverac Gusara,jedriličari Labuda,Toni Kukoč,Dino Rađa,brojni rukometaši,drugi košarkaši,rukometašice,Đurđica Bjedov,Anton Josipović i ostali hrvatski sportaši(isto tako i sportaši iz ostalih republika ex Yu),s ponosom su osvajali medalje za Srbiju,a na usnama su pjevušili Bože (NE)pravde.Da nije trgično,bilo bi komično.Inače,čestitke lijepoj srbijanskoj streljašici na srebru!

Promatrač

pre 11 godina

Čestitke Ivani, gledao sam u izravnom prijenosu natjecanje, nažalost naša je pokleknula. Šteta što vaša nije uzela zlato, bila je blizu.
Veliki je to rezultat...

Pozdrav iz HR.

Sale

pre 11 godina

Čestitke Ivani!!!!

Ali stvarno ovo je blamaža sa 100 medalja. To me podseća kao ono kad pišu da je prosek plate u Srbiji 45.000 a pola Srbije je nezaposleno ili prima 15.000. Da se ne lažemo to je jugoslovensko, bilo pa prošlo idemo dalje. Šta će nama tuđe perje. Doćiće prava 100 i prava srpska.

konstantin Porfirogenit

pre 11 godina

Razumem Slovence, Hrvate i ostalu bratiju iz bivše Juge. Javljaju se i drže nam predavanja. Naša je greška što smo im oprostili činjenice da su u dva svetska rata bili na strani agresora umesto da smo tražili ratnu odštetu od njih. Ne bi se izvukli iz bede ni za sto godina. Oni se hvale kako su za dvadeset godina kao suverene države uzeli ne znam ni ja koliko medalja. Svaka čast. Naša medalja je činjenica da postojimo kao država malo više. Samo deset vekova. Šta je to?
Ne razumem Srbe koji ih podržavaju.

svesrpski

pre 11 godina

I jos one 10 Divcevih to je 11o, vidite da nema jos koja da se zagubila, mislim da je jedan Srbin ucestvovao na trecim OI, ocekuje se potvrda ovih dana, a sad ajte vec pred skupstinu naravno sa Veljom Ilicem na docek

cg_srbin

pre 11 godina

Gledao sam nastup Ivane danas u finalu, a kako sam sinoć na počinak otišao prilično razočaran, prije svega rezultatima Čavića i Đokovića, danas sam presrećan dočekao kraj nadmetanja.

Ivana - svaka ti čast i veliko hvala, mnogo si obradovala svoj narod.

samo kažem

pre 11 godina

bravo 100. medala, kinezi ce samo na ovoj olimpijadi da osvoje toliko
(todore, 4. avgust 2012 14:37)

koji je IQ čoveka koji ovo izjavi?
a to što Kinezi imaju 200 puta više stanovnika, to ništa?

Boky car

pre 11 godina

Kakav otac takav sin, ovaj... hmm... kakav Goran takva Ivana,... cerka, cerka! Ti si Ivana tatin sin, sa tobom se Srbija ponosi!
Znam,znam, glupo, ali i ja nesto da kazem #%@##*&#
Ivana, Srbija!!!

Sjajna devojka

pre 11 godina

Mnogo je lepa, ali vama je bitno da kažete kako je lepša od Ane Ivanović. Kakve to veze ima sada sa srebrom? I nažalost, nikada joj fabrika njene pucaljke neće dati 10 miliona $ kao što je Ani dao Joneks, a onda je dobila i drugi ugovor. A Adidas? Ivana je sjajna, ali vi ste daleko od toga, samo imate na umu da se o Anu očešete. I da kažem: mnogo je lepa, ali Ana je lepša. Neće se naći na prvim stranama svetskih šarenih listova, kao Ana, i to je za Ivanu dobro. Ana će igrati svake druge nedelje, a Ivana mora da čeka svetsko prvenstvo ili sledeće igre.

Hrvoje

pre 11 godina

Čestitke Ivani, baš je smišna mala... Čestitke komšijama i na vašoj 100toj administrativno nasljeđenoj medalji. Iskreno da vam samo kažem svi ljudi koji izvan srbije ostavljaju ovde komentare mislim da nisu zavidni na toj brojci, mislim da većina je eventualno zbunjena odakle vam taj poriv da si prisvajate medalje ljudi koji nemaju vezu sa Srbijom i vašim olimpizmom, posebice medalje individualnih sportaša. Znam da marketinški je to lijepi broj , al ko što netko reče ovde ja bi si prije puco u nogu neko prisvajo i slavio kao Hrvatsku medalju koju je u bivšoj jugi osvojio netko iz Srbije.
Čak mi se čini da na taj način malo omalovažavate i ove medalje koje vaši sportisti osvajaju otkada nastupate kao Srbija.
Sretno u daljnjem tijeku igara a sad odoh gledati disk i nadam se našem sedmom olimpiskom zlatu

nbgd

pre 11 godina

vi imate 100 a mi (???) 25 ali barem znamo da smo ih sami osvojili a vi kao neka kako vi kazete sportska nacija trebate pomoc malih hrvata,slovenaca,bosanaca,makedonaca ajd ovo sa crnom gorom vam priznam
(zg, 4. avgust 2012 19:57)

Ko to "MI" (vi)??
Jesu li svi dobitnici Hrvati?
Ima li medju tih 25 medalja, bar jedan Srbin, ili neke druge nacije, sem Hrvata??
Nista vi sami niste osvojili ...
... a nasih 100 medalja, mozete samo da sanjate!

Lean

pre 11 godina

Hrvatica Antonija Mišura (košarkašica) i službeno proglašena najljepšom olimpijkom, e jeste prelepa , mmmmmmmm njoj bi dao zlatnu medalju i još nešto , divota je gledati, i sami američki košarkaši rekli da je to najdivnija žena koja je ikad obukla tenisice

Slovenec

pre 11 godina

Ostavite (daleku zajedničku) prošlost i napišite koliko medalja ste osvojili (Jugoslavija, Srbija i Crna gora, Srbija)od 1992. do 2012. godine. Slovenija je u tom razdoblju osvojila 24 medalja na olimpijskim igrama - 4 zlatne, 7 srebrnih i 13 brončanih.
A koliko velika sportska nacija Srbija koja ima četiri puta više stanovnika nego Slovenija?

Mladen Zg

pre 11 godina

I jel postoji neki pošten novinar u Srbiji koji će informirati narod da sportski uspjesi nisu predmet pravne sukcesije. I u slučaju SSSR-a i Jugoslavije i Čehoslovačke nije bilo nikakve podjele medalja već su one pripisane sada nepostojećim državama. Mateša priča gluposti jer je on htjeo da se medalje djele i da se Hrvatskoj pripišu pojedinačne medalje koje su osvojili Hrvati i sve momčadske da se pripišu svima (što je fix ideja). Ali naravno da se MOK zbog balkanskih budala nije htjeo uvlačiti u takav posao utvrđivanja koja medalja je čija. Dok se Srbija još nazivala SRJ medalje su se tada računale SRJ ail s obzirom da više ne postoji nikakva Jugoslavija medalje se ne pišu nikome od današnjih država.
Inače nije mi jasno kako u doba interneta prolazi takva mitomanija pa imate ljestvice medalja i na stranicama MOK-a i na wikipediji.

Vlade Divac

pre 11 godina

E susedi,susedi!
Pa krivo računate.Ovo je zapravo vaša 102 medalja.
Jučer je vaš četverac digao srebro u veslanju a večeras u 20.30 (atletika,disk) jurišate na svoju 103 medalju,i to najvjerojatnije zlatnu.
Susedi,čestitam!

pc pegula

pre 11 godina

@HlaoRu:
"A 100 medalja za Srbiju je ogroman uspeh, verovatno nema na svetu ni jedna ovako mala drzava koja je toliko postigla!"

Glupost, čak i kad se pribroje medalje od 22-milijunske SFRJ jednoj puno manjoj Srbiji, postoji veliki broj zemalja slične veličine, ili manje, koje su daleko uspješnije.
Evo lista zemalja po broju stanovništva sličnom Srbiji i njihov broj medalja, poredano je po veličini država:
Kuba - 194
Belgija - 144
Grčka - 108
Češka - 217
Mađarska - 465
Švedska - 604
Bjelorusija - 73 samo od raspada SSSR-a

Srbija - 100, ali i priključene medalje iz 22-milijunske SFRJ

Austrija - 287
Švicarska - 308
Bugarska - 218
Danska - 171
Finska - 455
Norveška - 447
Novi Zeland - 87
Jamajka - 55, samo 2.7 milijuna ljudi

Tako da ni Srbija, ni bivša SFRJ, ni ostale zemlje nastale od nje, nisu ni po čemu posebne.
Dapače, ako izostavimo siromašne i zaostale zemlje, svi su debelo ispod prosjeka.

pero

pre 11 godina

Nemojte pogrešno da me shvatite, ali ovo nije 100. medalja Srbije. Srbija kao zemlja učestvuje tek 3. put (posle 1912. i 2008.), tako da su baš, baš naše medalje samo one 3 iz Pekinga i ove 2 iz Londona. Naravno, možemo da izbrojimo naše sportiste na prethodnim olimpijadama, ali te medalje su osvojene u reprezentaciji Jugoslavije, a ne Srbije, ma kako se ti sportisti tada ili sada osećali. Do stote medalje Srbije ćemo da se, ovim tempom, načekamo - bar 50 godina. Sad, but true :( Nadam se da ce nam Ivana doneti bar još 5 medalja na narednim olimpijadama !!!

zoxy89

pre 11 godina

http://press.rs/wp-content/uploads/2012/08/100-medalja-e1344090810474.jpg
u cast 100. medalji za Srbiju!
hvala vam engleski prijatelji!

andjeo

pre 11 godina

Od onih sto smo najvise ocekivali nismo dobili medalju,ali nema veze nisu oni krivi,a od nje se niko nije nadao ali je ipak uspela!!!!!!!!BRAVO IVANA,LEPOTICE NASA!!!!

Ivan

pre 11 godina

Samo da se zna za sve negatore o medaljama. Kako god ali SRBIJA je kao DRŽAVA pre više od 100 ej, 100 godina bila učesnik Olimpijskih Igara, dok su sve ove državice nastale od SFRJ bile provincije.

Lošmi

pre 11 godina

Da li ćemo iz ovoga nešto naučiti???

Na Ivanu nije vršena presija da osvoji medalju i osvojila ju je. Pogledate samo kakvi su natpisi bili za Novaka ili Čavića a bogme i za druge moguće favorite.

Ivana sve čestitke.

CROpatriota7

pre 11 godina

Pa ja vas stvarno nerazumijem,ja da sam Srbin i da imam jednu medalju rekao bih(nek je jedna ali je Srpska)mislim ovo je stvarno smjesno oko 100medalje,ljudi u SLoveniji i Hrvatskoj se smiju na to...ali svaka cast na srebru ova mala mi je preslatka...

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Da smo vam bar onda mogli ostaviti i jugoslovenske dugove da ih si velikodustno pripisete kao sto ste sve medalje pripisali. Uostalom kakve veze ima Jugoslavija sa danasnjom Srbijom, vi ste isto tu Jugoslaviju napustili onoga trenutka kada ste odabrali novu himnu, zastavu i ime Srbija, vi to i sami znate ali se brukate umjesto da imate bar malo obraza i stida i te medalje ostavite u riznici povijesti gdje i pripadaju!

zg

pre 11 godina

vi imate 100 a mi 25 ali barem znamo da smo ih sami osvojili a vi kao neka kako vi kazete sportska nacija trebate pomoc malih hrvata,slovenaca,bosanaca,makedonaca ajd ovo sa crnom gorom vam priznam

Igor

pre 11 godina

Bravo za Ivanu.
Ej jel vi to možda brojite u tih sto medalja i one koje su za SFRJ osvojili Slovenski i Hrvatski sportisti?
(Srbija do Triglava, 4. avgust 2012 19:08)

Naravno, sa njima smo išli na OI i zajedno se borili za medalje.

Srbija do Triglava

pre 11 godina

Bravo za Ivanu.
Ej jel vi to možda brojite u tih sto medalja i one koje su za SFRJ osvojili Slovenski i Hrvatski sportisti?

sve sami strucnjaci

pre 11 godina

@SLOVENC
Dragi moj,pa gde nadje gospon Stukelja za primer,on kao clan sokolskog drustva poceo da se bavi sportom,bio je u PLAVOJ GARDI za vreme drugog rata(kraljev cetnik,razumes ,mog i tvog kralja)...Marginalizovan od strane komunista iz tih razloga.Veliko ime Jugoslovenskog sporta,Slovenac po nacionalnosti,neosporno,al nas Slovenac.Tako da te molim patetiku ostavi mucenim Hrvatima,vidis da su se uzbudili.
P.S.
Nadji na netu Stukelja u dresu pa vidi cijeg orla na grudima nosi

MOK?

pre 11 godina

Olako ste prihvatili da nam tamo neki savez pripise sve medalje SFRJ, zasto ne prihvatite i onda da je tamo neki savez priznao nezavisnost kosova? :))) Prihvatate samo ono sto vam odgovara, smesni ste.

Guy Incognito

pre 11 godina

ma stvarno ne znam što da kažem.
vi meni kao da ste u nekakvom transu izazvanim nekim opojnim sredstvima.
konstantno potežete za nečim što nije vaše.
pa ljudi moji, daj se saberite.
pa kako je vaša 100 medalja, pa vi znate da to nije istina.
istina je podliježe vremenu, ona kad tad ispliva na površinu.
i međunarodni odbor će promijeniti odluku, za 5 ili 10 ili 20 godina jer to ne odgovara istini. a onda će te vi opet pisat o "svetskoj zaveri".
moj prijedlog: medalje koje su osvojene za vrijeme jugoslavije vode se kao jugoslavenske i točka.
otrijeznite se više, nemojte posezati za tuđim, tu nema sreće, pa gadno ste se opekli, zar vam nikad nije dosta???
zatvorite oči, razmislite iskreno i sve će vam biti jasno.

Ko

pre 11 godina

@domagoj.
Slavi kad nemas sta drugo. Cega se pametan stidi budala se ponosi. Kad malo dodjes sebi idi u vas OK neka ti objasne oni zasto mi slavimo.

PAMETAN GENIJE

pre 11 godina

Cela zemlja je ponosna na tebe ime moje,tata tvoj zna sta to znaci i zato je i zaplakao jer sa 22g uzeti SILVER na SVETU je njemu jace nego onomad njegovo zlato!!!Nadam se da ce te ovi nasi iz vlasti nagraditi kao i sve ostale uspesne koji predstavljaju zemlju u Londonu...Tvoje vreme tek dolazi...

nebuloza

pre 11 godina

U vezi ovih maliocioznih komentara o kicenju tudjim perjem, mogu samo da kazem svasta. Pa ovde se ne kaze da je ovo 100-ta medalja Srbima vec 100-ta medalja Srbiji. I cemu se onda komsije dure? Osvajali ih Srbi, Hrvati, Slovenci, Rumuni ili Zimbabveanci za Kraljevinu Jugoslaviju, FNRJ, SFRJ ili sta vec, nije bitno. Istina je da je Srbija naslednica ovih zemalja, te je normalno preuzela sva odlicja, svidjalo se to dokonim zavisnicima ili ne. Stoga ovo jeste 100-ta medalja za Srbiju i imamo pravo da se hvalimo i ponosimo svakom od njih. A ko zeli, nek izvoli kod nas da ih pogleda.

the truth

pre 11 godina

Aj hrvati smarate i pokusavate biti duhoviti sa komentarima o medaljama a znamo da hrvati i humor ne ide nikako!Cuj 5 medalja odbojkasko zlato iz Sidneja verovatno ni to ne vazi to pripada crnogorcima,srebro kosarkasa iz Atlante isto itd...a verovatno ni trojka Djordjevica se vise ne vazi...Naravno cestitke Ivani na medalji i valjda objavite komentar po peti put ga pisem ili komsije imaju prednost posto vidimo koliko komentara ostavljaju..

Gerrard

pre 11 godina

Nije mi nikako jasno cemu to toliko silno potenciranja stota pa stota,pa sto godina postoji olimpijski komitet ucestvovali smo na ne znam ni koliko olimpijada i sto medalja i nije bas neki uspeh plus par zemalja se promenilo za to vreme vise se ne moze ni zapamtiti kako smo se sve zvali,Divac i kompanija dizu frku kao da smo cekali hiljaditu,a ne stotu toliko ozbiljnije zemlje osvoje za jednu olipijadu,evo cak i na rts-u stoji gore u uglu ceo dan stota medalja za Srbiju,za mene cista glupost i zamazivalje ociju u kakvom stanju nam je kompletan sport.

Darko

pre 11 godina

Trebalo je i trebaće još vremena da se oporavimo od nekih loših stvari koje su se desile u našem sportu i koje su ga unazadile, trebaće vremena da ova smena generacija urodi plodom, ali siguran sam da će Rio za 4 godine konačno biti preporod našeg sporta.To garantuju mladi plivači Stjepanović, Lendjer(mora malo više da pogura), atletičari Dudaš, Bekrić, Terzić, Vučenović, Kolašinac, Jelača, Španović(ona samo ako se uozbilji), kajakaši Tomićević i Novaković, rvač Maksimović, možda i Štefanek(isto treba malo da pogura), teniseri Jorovićka i Milojević(mora više da radi,trenutno stagnira), dva veslačka četverca(ako ih selektor Ilić ne upropasti novim mešanjem posada), odbojkaši koji trenutno čine našu drugu postavu.....Ne sumnjam uz to da će nam se i košarka vratiti na stare staze, a da ćemo u rukometu napredovati korak po korak kako u muškom tako i ženskom(ali potrebno je puno rada u svim poljima), a o vaterpolu i streljaštvu, ne treba trošiti reči, tu mladih talenata uvek ima.Dakle, naš sport ima itekako svetlu budućnost, ali potrebno je mnogo mukotrpnog rada da se sve to sačuva i dovede na taj neki vrhunski nivo.Stavio sam zagrade kod sportista i sportova kod kojih je uspeh ipak upitan, nadam se da ćemo se bar kod nekog od njih prijatno iznenaditi.

Domagoj

pre 11 godina

@pavao
ako su jugo medalje rezultat zajednickog rada kao sto si rekao pa hajde da i te medalje budu onda - zajednicke.

na znate vise sta pricate, a logika vam je slabija strana

Vanja

pre 11 godina

Najviše me je oduševio njen otac kada je rekao da je ovo lepši osećaj nego 1988 kada je on osvojio olimpijsko zlato. Apsolutno mu verujem.

Milos

pre 11 godina

Za B92: ajde molim vas ponovite onaj tekst od pre nedelju dana o medaljama i racunanju sta je cije. Koliko se secam bila je izjava coveka iz hrvatskog olimpijskog saveza i pominjane su i medelja na zimskim olimpijskim igrama (naravno, slovenacke ali ne broje se tako).
Svi smo mi svesni da nisu to sve bili Srbi, ali jasno je da cela ova ekipa iz okruzenja nece da uzme nijednu obavezu bivse zemlje, a rado bi delila sva prava i sve sto je iz koriscenja tih obaveza uspela da uzme. E pa braco, prijatelji i ostali...Meni nebitno, ali zna se kako se broji. Vama bitno, a ne znate kako se broji. Kakogod, IVANA SVAKA TI CAST!

Gaša

pre 11 godina

Cestitke Ivani!
@Susjedi, pa pustite nas da se radujemo i nasim i vasim medaljama. Vi i onako ne umete da slavite kao mi, pa onda dajte da se mi zabavljamo. Eto, dodjete do BG-a pa se lepo provedete sa nama. Bolje je kod nas, fino opusteno, nego da u ilegali po diskotekama na periferiju ZG slusate srpske narodnjake.

Ljiljana

pre 11 godina

Srecno Ivani, divan uspeh!

(Vladimir Pula, 4. avgust 2012 16:59)

Ima nas i ovamo neopterecenih, ja upravo navijam za Hrvatsku u rukometu protiv Danske :-) Srecno!

diznilend nema alternativu

pre 11 godina

Bez obzira da li je medalja SFRJ, Srbije, Hrvatske ili Madagaskara, neosporna je cinjenica da je djevojka vrlo lijepa :)

ZUBUL AGA

pre 11 godina

Bravo Ivana,od danas si naša HEROINA!!!Mislim da je zadnji trenutak da nove vlasti povedu računa o "manjim" sportovima i sportistima koji nam redovno donose medalje sa velikih takmičenja a nemaju nikakve uslove za trening i napredovanje.Primer strelaca koji treniraju po nekim štalama i šupama,Nađa Higl trenira u lavoru pa vrhunski rezultat,nedavno za vaterpoliste nema sredstava da odu do Zagreba a oni prvaci,klinci matematičari nemaju novac za avionske katre a kada skupe lovu padaju zlatne i ostale medalje... Istovremeno za fudbal i mafiju oko njega sve se daje,u fudbalu se vrti veliki novac i pronevere,rezultati nikakvi,liga nikakva a kada izađu van granica naši klubovi ni na pripremama ne mogu da pobede strane timove druge i treće lige.Jad i beda jednom rečju.Predlažem da se fudbal ukine na neko vreme a tereni preoru i zasade kukuruzom i pšenicom jer bi tako bili korisniji a i sušni period nastupa.
Ivana još jednom bravo i hvala za lepe trenutke koje si nam priuštila.

Šumska Vila

pre 11 godina

Da se čoveku na kraju smuči i medalja, i sport i život! Aman više, ko da je bitno stota, ili nestota! Ovo smo isto raspredali i pre četiri godine!
Dok traju Igre i ratovi su prestajali, pobogu!

ZoranDj

pre 11 godina

Drago mi je zbog srebrne medalje! Medjutim, ne mogu da podnesem nastavak sirenja lazi i samoobmanjivanja da je ovo 100. medalja za Srbiju. Kakva notorna laz! Za one koji ne znaju, Srbija je pravni naslednik SFRJ i zato su joj pripale sve medalje bivse Jugoslavije. Dakle, drage moje srpske patriote, ako zelite da prisvojite i medalje koje su osvajali Slovenci, Hrvati, Bosanci, tj Muslimani, Crnogorci, Albanci i Makedonci, onda uzivajte...

ZeljkoPg

pre 11 godina

Ostavite medalje bivse SFRJ na miru ta drzava je nesto znacila u svijetu za razliku od ovih danasnjih.Ivani sve cestitke i mnogo uspjeha u daljoj karijeri!

Konstantin

pre 11 godina

e kad vec cjepidlacimo: zamolio bih susjede da prvo krenu redom pa da vide sa austrougarskom da im vrati medalje do 1912e.

p.s

kuriozitet: prvi hrvat na olimpijskim igrama 1900te koji je uzeo medalju je milan naralic u macevanju, bronza. medalja je otisla naravno austriji. btw, poroznom bam logikom, isti je hrvat koliko i nikola tesla sto je.

pa kad sredite da vam austrija vrati medalju milana naralica slobodno dodjite i pokupite sve medalje za koje mislite da su vase..

p.s.s

prvi srbin koji je uzeo medalju je momcilo tapavica na prvim olimpijskim igrama u atini 1896 i to gle cuda, bronza u tenisu. sta ti je tradicija a.. btw, isti je rodjen u vojvodini i naravno nastupao je za madjarsku u sklopu austrougarske. i kao pravni nasljednik madjarska i dan danas s punim pravom racuna tu medalju kao svoju.

zg

pre 11 godina

Medalje pravno gledano pripadaju srbiji ali sta vam to znaci kad i sami znate da ih vi niste sve sami osvojili i nemate se sta hvalit njima.

istina...

pre 11 godina

od Jugoslavije je Srbija nasledila i sve te milijarde dolara dugova tako sto smo ih izdrzavali sto godina i poklonili im ono sto je nase, tako da smo nasledili i medalje. Neka oni vrate pola duga kojeg je imala Jugoslavija pa cemo im dati i medalje. Tacka....

Jovana

pre 11 godina

e lepo receno, od silnih karleusa, stanija, seka ovakve velicine ne mogu da izadju do izrazaja. Sramota me sto prvi put cujem za nju.

HlaoRu

pre 11 godina

Svaka cast, Ivani! Cela Srbija je ponosna na tebe!

A 100 medalja za Srbiju je ogroman uspeh, verovatno nema na svetu ni jedna ovako mala drzava koja je toliko postigla!

SRBIJA!!!

toto

pre 11 godina

Ma da 100ta:)))

Zato komentator na BBCu svakih dve minute tokom prenosa rukometa ponavlja,"Srpski rukometasi su prvi put na olimpijadi" i slicno.

Vecina u svetu misli da nam je prvi put na olimpijadi, a ljudi u regionu se smeju nasoj samoobmani.

JohnnyZD

pre 11 godina

Čestitke Ivani Maksimović i Srbiji za 100. medalju. Ovo jest stota medalja za Srbiju, Jugoslovenski Olimpijski Komitet nasljednik je Srpskog Olimpijskog Komiteta i obratno. Pozdrav iz Dalmacije

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Честиам медаљу, овој дражесној дјевојци и жалим је што је злоупотријебише у безочној пропаганди.
Незна се која је српска медаља, нити колика је (по границама ) Србија.

Mirko

pre 11 godina

znaci da medalja Aziza Salihu je osvojena za Srbiji, hahahahaha....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Karburma, 4. avgust 2012 16:02)

Naravno.Dzbe vam laprdanje mok je rekao svoje bas kao i za SSSR

Boriss

pre 11 godina

Aj i ja da čestitam Ivani i da se upisem u istoriju(makar na ovaj nacin) i da javno čestitam stotoj medalji za Srbiju. Svaka čast!!!

jhfg

pre 11 godina

Pre svega: Čestitke!! Puno mi je srce bilo gledajući finale i uspeh Srbije. A potom: Škaro, Prpić, Petriško, Neralić, Nenadić, Mrduljaš, Ljubić, Katalinić, Ivanov, Fazlić, Ivanišević, Primorac, Mihalić, Gubijan, Frgić, Čolak, Parlov, Lisjak, Josipović, Bonačić, Bjedov, Ljubek...Samo neki od pojedinčnih osvajača olimpijskih medalja za Srbiju! Bravo!

I mi se njima ponosimo.

CICI

pre 11 godina

Pravno je Srbija nasljednik svih odlicja tako da samo mozemo cestitati Ivani na osvojenoj stotoj medalji...Pozdrav iz Crne Gore..I braco Srbi i Hrvati lijepo se igrajte nemojte svaki put da se svadjate....

onfucije

pre 11 godina

Cestitke sportistima narocito strelcima koji nas uz veterpoliste uvek obraduju, olimpijski komitet da se ne zaklanja iza ovih medalja koji su samo i jedino produkt rada samih sportista. Ivani naravno svaka cast.

london2012hr

pre 11 godina

Službeno Hrvatska ima 28 medalja od toga 7 zlatnih, a Srbija 3 medalje, nula zlatnih. I vrlo vjerojatno će zaokružiti taj broj na 30, ako ne i koji više. Tko nevjeruje neka provjeri na službenim stranicama OI-a. Lijepi pozdrav!

Šumska Vila

pre 11 godina

Šumsko vilo, čemu se blamiraš kada je očito da nemaš pojma?! Dugovi Jugoslavije nije preuzela Srbija nego su raspoređeni sa sve bivše državepo MMF-ovom ključu, Hrvatska je preuzela 28,5 posto duga, Slovenija 16,4 posto dok je bivša država Srbija i Crna Gora 36,5 posto. Ako se odbije dug Crne Gore, Srbija je preuzela manji dug od Hrvatske ali i medalje, zar ne..
(Iguman Nemanja, 4. avgust 2012 16:49)

Ajde sad lepo ponovo pročitaj ovu tvoju ekspertizu i upristoji se, molim te.

Ivana

pre 11 godina

Dokle vise prepucavanja koliko je cijih medalja...hvala Bogu pa imamo ovakve sportiste koji ce osvajati 5,10,...100... novih medalja i bice samo i iskljucivo SRPSKE!Neka uzme svako svoje i milina.Bravo za moju imenjakinju svaka cast..Sutra Nole do bronze!

mattko

pre 11 godina

Leon Stukelj, Miro Cerar,Djurdja Bjedov, Mate Parlov, Matija Ljubek u proslosti osvojise zlato za - Srbiju! Blago nama Srbima kada i drugi tako vredno rade za nas!

pavao

pre 11 godina

Svima ovim koji pokusavaju da izdvoje hrvatske, bosanske i ostale medalje iz jugoslovenskog korpusa, probacu samo da objasnim neke stvari. Te medalje u bivsoj Jugoslaviji su bile rezultat zajednickog rada, zajednickih selekcija (gde je cesto kljuc odlucivao da bi sve republike bile zastuplljene itt). Treneri su bili iz jedne republike, a igraci iz druge. Selektori iz trece. Svi su igrali kvalitetna savezna takmicenja i ucili jedni od drugih. To je sve bila Jugoslavija, i ne mogu se razdvajati doprinosi. E, sada Srbija je pravni naslednik te Jugoslavije. Tacka. P.S. Srbija i Crna Gora nisu mogle da ucestvuju u Barseloni u kolektivnim sportovima, inaci bi 100-ta medalja i ranije bila dostignuta.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Mogli ste naslijedit i dugove iz bivše države ;).
(night, 4. avgust 2012 14:52)

A šta, kao nismo!? Daj molim te, ućutite više!
(Šumska Vila, 4. avgust 2012 15:43)

Šumsko vilo, čemu se blamiraš kada je očito da nemaš pojma?! Dugovi Jugoslavije nije preuzela Srbija nego su raspoređeni sa sve bivše državepo MMF-ovom ključu, Hrvatska je preuzela 28,5 posto duga, Slovenija 16,4 posto dok je bivša država Srbija i Crna Gora 36,5 posto. Ako se odbije dug Crne Gore, Srbija je preuzela manji dug od Hrvatske ali i medalje, zar ne..

Ko razume shvatiće

pre 11 godina

Nije 100-ta nego 104-ta!!! Zašto se ignorišu medalje koje su Mateja Svet, Matjaž Debelak i Jure Franko osvojili za Srbiju?

Dosta više ignorisanja zimskih sportova, Srbija ima bogatu istoriju i četiri medalje u njima!

peace

pre 11 godina

Ivana, svaka cast!!! Puno nam je srce! Mene ne zanima koja je ovo medalja, da li je 100-ta ili 5-a. Medjutim, zanima me sta ce ove komsije stalno kod nas. Mene ne zanima sta radite, kako zivite, cime se bavite, ne posecujem vase sajtove, a za vase komplekse bas me briga. Ne diramo vas, ne dirajte nas. Svako dobro, komsije! Slavi, Srbijo!!!

do Ria još 300-ta!

pre 11 godina

WOW! Već 100 medalja za Srbiju a tek drugi put učestvujete na Olimpijskim igrama! Pa vama ni Ameri sve sa milijardu i po Kineza nisu dorasli, drage komšije!

mariozg

pre 11 godina

Svaka čast na medalji samo daleko ste vi od stotke od 85 jugo medalja koje ste vi sebi pripisali 41 je Hrvatska.(Mate Parlov, Đurđica Bjedov, Matija Ljubek i tako dalje...............) sigurno nikad nisu bili Srbi niti će biti, zato mi je nejasno zasto se kitite tuđim perjem

razumem i shvatio sam

pre 11 godina

Nije 100-ta nego 104-ta!!! Zašto se ignorišu medalje koje su Mateja Svet, Matjaž Debelak i Jure Franko osvojili za Srbiju?

Dosta više ignorisanja zimskih sportova, Srbija ima bogatu istoriju i četiri medalje u njima!
(Ko razume shvatiće, 4. avgust 2012 16:04)


Hahahahahaha,savaka čast.

Z.M.

pre 11 godina

(Dule, 4. avgust 2012 15:35)

http://www.jutarnji.hr/matesa--sve-olimpijske-medalje-do-1988--godine-pripadaju-srbiji-i-tu-nema-pomoci/1042591/ Kraj priče.

Ognjen

pre 11 godina

Najpre, sve čestitke srebrnoj Ivani! Verujem da je ovo tek početak jedne čudesne sportske karijere!
A, što se tiče broja medalja, dovoljno je pogledati tumačenje MOK-a koje se odnosi na SSSR.

"Olimpijski komitet Rusije jeste pravni naslednik Olimpijskog komiteta Sovjetskog Saveza, ali kako sportska dostignuća u dosadašnjoj praksi NISU I NE MOGU BITI PREDMET SUKCESIJE između zemalja nastalih raspadom nekadašnje zajednice, NITI MOGU BITI OBJEKAT PRAVNOG PRENOSA na komitete članice, MOK zaključuje kako sportska dostignuća, što uključuje medalje, rekorde, priznanja i titule, koje su ostvarivali predstavnici SSSR-a ostaju u trajnom vlasništvu SSSR-a."

Dakle, po istom principu, SVE MEDALJE osvojene u vreme SFRJ ostaju trajno vlasništvo SFRJ, a ne zemalja nastalih raspadom te države. Isto važi i za Istočnu Nemačku, Čehoslovačku itd.
Prema tome, ovo je peta olimpijska medalja Srbije, nek nam je sa srećom i da doživimo još 555.

palop

pre 11 godina

Ja za ovu devojku do sada nisam ni cuo, dok naprimer o Staniji imam da citam svaki dan. Koja sramota...
Ivani svaka cast i zelim joj jos mnogo medalja!

jatzans

pre 11 godina

Pre svega: Čestitke!! Puno mi je srce bilo gledajući finale i uspeh Srbije. A potom: Škaro, Prpić, Petriško, Neralić, Nenadić, Mrduljaš, Ljubić, Katalinić, Ivanov, Fazlić, Ivanišević, Primorac, Mihalić, Gubijan, Frgić, Čolak, Parlov, Lisjak, Josipović, Bonačić, Bjedov, Ljubek...Samo neki od pojedinčnih osvajača olimpijskih medalja za Srbiju! Bravo!

realno

pre 11 godina

Imamo naših 5, jugoslovenskih 95 i ruskih 505. Malo li je. Plus medalje olimpijaca iz Stare Grčke pošto su svi sa ovih prostora nastali od Srba, imamo sigurno oko iljadu. Svaka čast devojci na medalji, ali brate iako smo Srbi ajde jednom da ne lažemo sami sebe.

Sumadinac

pre 11 godina

Uopste ne razumem ljude kad pricaju da li je 100ta ili nije 100ta medalja za Srbiju.
Olimpijski komitet Srbije je osnovan 1910 godine i 1912 godine primljen u MOK i te godine je Srbija ucestvovala na OI, cisto da se podsetimo da su te godine Hrvatska, BiH i Slovenija bili u sastavu Austro - ugarske.
1920 godine OKS prenosi svoja prava na Olimpijski komitet Kraljevine SHS i tako je bilo sve do 1990 godine, drzave koje su se otcepile iz Jugoslavije nikad nisu mogle da budu naslednici svega toga jer nisu unele svoj medjunarodni status u tu organizaciju.
Tako da bih zamolio nasu zapadnu bracu da gledaju svoje dvoriste, ja u njihovo dvoriste ne gledam, a i ne znam zasto bih gledao.

lavica

pre 11 godina

Bravo,bravo,bravoooooooooooooo!!!Svaka cast Ivana.A vi hrvati ajde malo da ostavite Srbiju na miru i da gledate svoja posla.Mi smo nasledili medalje ali i vase dugove,Ako tako kaze Mok ko vas sta pita,a ti vaterpolisti sto ih spominjete nisu bili samo hrvati i oladite vise.Dosadni ste a i smesni.

Mirko

pre 11 godina

Cestitke prelepoj Ivani na srebru, a ovima sto bi da nam posle svakog cepkanja terotorije vrate saldo medalja na 0 porucio sledece:

-da nase su sve medalje svih 100

-razlog je jednostavan svi ste vi srbi(samo druge veroispovesti)kad to shavtite bice i vama i nama mnogo bolje.

Na kraju krajeva vi ste napustili zajednicku drzavu zvanu Jugoslavia(kasnije Srbija i Crna Gora) prema tome vi ste se odrekli svega sto ima veze sa Srbijom i Srbima a kada shvatite da ste i vi Srbi samo druge vere onda cete aplaudirati.

Milko

pre 11 godina

Šta reći?
Veliki rezultat, neverovatan osećaj, navijaš za devojku za koju si jedva čuo. Dlanovi se znoje, srce lupa... i medalja.
Bravo, bravo, braaaavoooo Ivana.

Vladimir Pula

pre 11 godina

a sta danas bas svaki komentar moram da pisem dvaput? :)

htjedoh da cestitam ovoj prekrasnoj djevojci na velikom ostvarenju! kako se kaze krv nije voda, ili jabuka ne pada daleko od stabla i kakav otac takva kci! :)
po tome cestitke i tati i mami svakako!

i neko je tu spomenuo- cisto nek se zna ja navijam uvijek za srpske sportase kad god nastupaju..
neka se vidi da nas ima i ne opterecenih!

zivjeli!
a pustite prepucavanja oko 100 medalja, srbija ih je stjecajem okolnosti nasljedila u nekom formalno-pravnom smislu, a svi mi u sebi znamo da te medalje pripadju svim narodima ex yu.. pa nek ih sada svako broji kako mu je volja!

mali radojica

pre 11 godina

Sve cestitke Ivani a da nam je drago drago nam je jer em medalja em ona lepa ko lutka. Sto se tice medalja vidim da ovde komentare ostavljaju uglavnom maloletna lica. To se vidi po cinjenici da se vecina njih nije ni rodila kada je u februaru 1992 godine MOK doneo takvu odluku. U toj odluci pise crno na belo da Slo i Hr nisu naslednici SFRJ i da medalje ostaju tadasnjoj drzavi. Kada se BIH otcepila i bila priznata tri meseca kasnije a potom i MK primljena u MOK sa zakasnjenjem zbog Grka nadjeno je solomonsko resenje da sve medalje nasledi SRJ a sve da bi se ublazilo izbacivanje sa OI 92. Sam Samaran je kasnije rekao da je Hrv pogresila sto je pozurila na OI92 jer da cekala do jeseni medalje bi bile podeljene na ravne casti. Znaci kad nesto komentarisete prvo proverite ili pitajte starije. Srbija trenutno na OI 2012 ima 1 bronzu i 1 srebro a ukupnom skoru do sada100 medalja. To su dve odvojene stvari ali obe pripadaju Srbiji.

KOSTA1703

pre 11 godina

@Onima sa druge "strane"

Olimpijski komitet Srbije je nastao jos dalekih godina, i u svoje okrilje je primio i sportiste iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, menjajuci pri tom ime u skladu sa imenom drzave.
Kada su gorepomenuti resili da napuste zajednicku drzavu, oni su osnovali svoje olimpijske komitete.
Ti novi komiteti ne mogu prisvajati medalje koje su osvojene pre nego sto su oni i nastali.
Tako da je stvar i vise nego jasna.
Za vreme SFRJ, sportisti su osvajali medalje u IME SFRJ, stajali na postolju gledajuci kako se dize zastava SFRJ.
Osvajali su medalje za SFRJ, i za olimpijski komitet SFRJ, koji je nastao tako sto je olipijski komitet SRBIJE promenio ime, u skladu sa imenom drzave.
Sta vam jos nije jasno?


Inace, cestitke jednom fantrasticnom sportisti na prvoj i svakako ne jedinoj medalji koju ce nam doneti.
Zelim joj mirnu ruku, puno zdravlja i jos mnogo medalja.

preldzija

pre 11 godina

Stotka i tacka! Sikter svi!
I ima da se zalimo MOK-u da nam priznaju sve medalje sto su takmicari iz Makedonije osvojili na starogrckim olimpijadama ako nastavite da zvocate :)

vlajzi

pre 11 godina

Nije 100-ta nego 104-ta!!! Zašto se ignorišu medalje koje su Mateja Svet, Matjaž Debelak i Jure Franko osvojili za Srbiju?

Dosta više ignorisanja zimskih sportova, Srbija ima bogatu istoriju i četiri medalje u njima!
(Ko razume shvatiće, 4. avgust 2012 16:04)

ajde ajde, 100 ili 104 svejedno, necemo da sitnicarimo za cetiti medalje. Bitno je da smo u klubu 100! NAPRED SRBIJAAAAA!!!

100-ta medalja !!!

pre 11 godina

Bravo IVANA !!!! Evo i za hrvate sto ih drmaju kompleksi i vise po nasim vestima i za sve vas sto ne znate da brojite !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!!

streetspirit

pre 11 godina

Ovo nam je najlepsa medalja :)
Ta devojka je sijala i pre nego sto se okitila srebrom. Od svih olimpijaca bila je ubedljivo najodusevljenija odlaskom u London. Nismo ocekivali mnogo od nje i zato je ova medalja bitnija nego sto je bitna cinjenica da je stota SFRJ-SRJ-S medalja. Kljucna stvar u ovim sportskim takmicenjima je ili da se kvalitetno odvaljujes steroidima kao ovi iz USA ili da neizmerno i bezuslovno volis ono cime se bavis. Kad nesto volis to je za tebe decija igra a ne posao.
Bravo Ivana, pogodila si nas u centar!

maper

pre 11 godina

Bravo Ivana!

A za one druge:
"Predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša izjavio je Jutarnjem listu da je Srbija, prema Statutu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), naslednica svih nastupa i medalja koje je Jugoslavija osvajala na Olimpijskim igrama od 1920. do 1988. godine.

"Mi tu ništa ne možemo napraviti. To je odlučeno 1992. godine. Sve novonastale države primljene su u MOK kao nove članice, a Srbiji se računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati", rekao je Mateša."

Fonet | 22. 07. 2012

Šumska Vila

pre 11 godina

Mogli ste naslijedit i dugove iz bivše države ;). Čestitke za srebro, pozdrav iz Hrvatske
(night, 4. avgust 2012 14:52)

A šta, kao nismo!? Daj molim te, ućutite više!
Nego...Ivana lepotica si za sto medalja!

Dule

pre 11 godina

Bravo Ivana! Veliki, ogroman uspeh!
Što se tiče broja medalja, Srbija je izgleda naslednica svih medalja zato što je tako rekao MOKa Slavnić! MOK tako nešto nikada nije ni rekao ni odredio. Inače, teško je odrediti šta kome pripada. To je, valjda, stvar pristojnosti. E sad što smo mi uvek bahati i drčni pa smo prisvojili baš sve medalje, to je druga stvar. Nekako bih se lepše osećao da se držimo samo onoga što smo stekli kao nezavisna država.

smiješni ste

pre 11 godina

Kao da nije dovoljno smiješno što slavite medalje SFRJ još vam je i račun kriv. SFRJ je osvojila i 4 medalje na zimskim igrama tako da je zbroj medalja Srbije + SCG + SFRJ dosegao broj 100 još u Pekingu.

Tesla

pre 11 godina

Bravoooooo! Pokaži precenjenom Novaku, nespremnim odbojkašicama, nabeđenoj Ani Ivanović, i košarkašima koji nas nisu udostojili učešća na OI, kako se bori za SVOJU ZEMLJU!

iz srbije

pre 11 godina

Pre svega BRAVO za Ivanu! A što se tiče onih što kažu da nam je peta, pa nije valjda da u osvajanju prethodnih 95 za YU nije bilo sportista iz SRB?
(Iznenađenje, 4. avgust 2012 14:38)

Jesu li svi bili?

precanin

pre 11 godina

I Rusija je naslednik bivseg SSSR pa nije uzela Tudje medalje ! Bivsi SSSR imao je daleko vise od 1000 medalja, a Rusija ima preko 300 medalja . Znaci kada se raspao SSSR poedlili su i medalje , vidi ukupan broj osvojenih olimpijskih medalja po zemljama . Vidi se za Srbe , Hrvate i Slovence.

mikro

pre 11 godina

Za sve vas koji ste rodjeni pre '93 a sebe nazivate Hrvatima ili bilo kojom drugom nacijom, onda po vasoj logici vi ste svi "Jugoslaveni", dakle biratje ili mi imamo 100 medalje ili ste vi "Jugoslaveni" :) Sta vam je draze?

Dzontra

pre 11 godina

Kako neko ima srca da posle ovakvog uspeha ovakve mlade, talentovane i prelepe Ivane...da upropascava forum sa nekim besciljnim pricama o broju medalja?!
Ljudi, posle onako sumornog jucerasnjeg dana kao da je sunce zablistalo, onaj njen osmeh i pogled srne na dodeli medalja... neprocenjivo!
Skidam kapu zivcima i mirnoci, treba pogodoti metu koja sa 50 metara izgleda kao daleka tacka, a kroz glavu ti prolazi da iz (nazalost) anonimnosti ulazis u istoriju!

Od sada ce se njeno ima i prezime izgovarati sa postovanjem...a tek joj je 22 godine... nebo je granica.

idemoo

pre 11 godina

Meni kao Srbinu prvom nije jasno zasto se mi busamo sa '100-tom medaljom na olimpijskim igrama' kada i sami znamo da su dobar deo tih medalja osvojili nasa 'bivsa' braca dok smo jos bili u ljubavi. Sve ja to razumem..pravni smo naslednici bivse nam SFRJ, SRJ...ali ne znam koliko imamo moralno pravo da se kitimo tolikim medaljama.. Formalno pravo imamo ali....
Inace, sve cestitke Ivani!!

Mile

pre 11 godina

(dejan novi, 4. avgust 2012 14:35)
Србија је директан наследник бивше Југославије јер се није својевољно одвајала као остале земље. Да смо хтели могли бисмо да задржимо име Југославија.

Све честитке ЗЛАТНОЈ девојци :)

Maestralno

pre 11 godina

Apsolutnih sto! Cestitke Ivani. A za sve one koji je prose i zele da je ozene, razmislite malo: da li stvarno zelite da budete zet u porodici koja ima srebro u gadjanju PUSKOM, tata ima zlato iz Seula iz 1998., a i mama joj se bavila streljastvom?! Ne dao Bog da nesto zgresite! (sala)

o shonesi

pre 11 godina

koja je to sramota, da nas 99% nikad nije ni culo za nju, a svi znamo za polufudbalere imenom i prezimenom, i detalje o karijeri..batalite se vise tih prica, da li je 100-ta ili 5-a, nebitno je, nasa takmicarka je druga na svetu, a po lepoti, rekao bih ubedljivo prva

upravo cuo na tv-u

pre 11 godina

Upravo na Eurosport 1 tokom flash news sa olimpijade, komentator rekao kako je Ivana Maksimović iz Hrvatske osvojila srebro.

lol

Mi se tu lozimo jedni na druge, a ono ljudima izvana smo jedni te isti do te mjere da nas ne razlucuju nikako. Ironija zivota.

btw. Sad si pripisujem medalju ;P :D :)

100 medalja i nek puknu dusmani

pre 11 godina

Cestitke Ivani Maksimovic na medalji pre svega to je njen i samo njen uspeh a mi smo kolateralna steta e sada valjda nece vise da smaramo o 100 medalji

Nikola

pre 11 godina

Bravi Ivana! To je radost za nasu zemlju. Dosta mi je vise i politike i nadanja u neki lepsi zivot, jedino sto moze da me obraduje je neki ovakav sportski uspeh.

Ja

pre 11 godina

Prestanite polemike o broju medalja,stota je,i rusija je naslesila medlje sssr-a,sto mi
moramo da izigravamo pravdu...cestitam Ivani,tek ce ona pokazati sta moze....

Igor

pre 11 godina

E ako smo zakonski naslednici onda su nase. Kako mozete tako da lupetate. Trba bre vec jednom da se manemo tih kompleksa. Nama ce bolje da bude.

10.9

pre 11 godina

Cestitke Ivani.
Prvoplasirana Grej je sa 691.9 oborila olimpijski rekord, sto govori koliko je veliki Ivanin uspeh.
Steta sto i Andrea Arsovic nije imala bolji dan, krenula je dobro.

sisanje vesla

pre 11 godina

Ovo se zove laž bez presedana - istina je ovdje [link]

Čestitka lijepoj Ivani na osvojenoj srebrnoj medalji - svaka čast - pozdrav iz Hrvatske
(Božidar, 4. avgust 2012 14:55)
Za sve sto ti nije jasno a tice se medalja SFRJ,SRJ i SCG obrati se predsedniku olimpijskog komiteta Hrvatske. Zlatko Matesa je objasnio sta je odlucano 1992 god i da vama ostaje jedino ljubomora i kompleksi.

http://www.rts.rs/page/sport/sr/London-2012/story/1990/Oko+borili%C5%A1ta/1144010/Sve+jugoslovenske+medalje+Srbiji.html

Ako ti jos uvek nije jasno koliko Srbija ZVANICNO ima medalja na OI preporucujem kompleksan na svakih 12 sati.

Igor

pre 11 godina

CESTITKE IVANI!
A sutra neka ZLATIC osvoji jos jednu medalju ovog puta onu pravu kao sto mu i prezime kaze :)
Streljastvo novi nacionalni sport :)

Miki

pre 11 godina

Kakva stota medalja, sta oni to pricaju? Srbija je tek od 2006. godine samostalna drzava. Cinjenice su cinjenice, a uostalom cemu brojanje? Ljudi su otisli da ucestvuju, da se sportski takmice. Zato cestitam svima koji nas predstavljaju na olimpijskim borilistima!

spyder

pre 11 godina

Štukelj, Parlov, Cerar, Bjedov, Ljubek, Rusevski, Sejdi, Josipović, Redžepovski, Salihu, Tertei, Primorac, Trstena...- i dođe Srbija do cifre 100...! hahaha...

republika srpska

pre 11 godina

Čemu potreba da se javno navija za hrvatske takmičare i to na državnoj televiziji,pa ako ste dobri sa nekim od takmičara onda nemojte to javno dijeliti sa ostalom srpskom populacijom koja velikom većinom ne misli tako nego brate zadržite to za sebe da ne bi došlo do iritirajuće situacije.

Neunistiv

pre 11 godina

Ljudi sta je vama medalje SFRJ su medalje Srbije mozda nije fer al tako je odluceno i o tome ste mogli da citate pred olimpijadu. Pozz i nemojte da ljubomorisete SRBIJA

Srdjan

pre 11 godina

Biću iskren pa ću reći da za ovu devojku nikad nisam čuo ali me neizmerno obradovala. Svaka joj čast, bez imalo pompe i očekivanja devojka dođe do srebra, SVAKA ČAST Ivana. :)

haylee

pre 11 godina

eto. pumpamo ove i one, na kraju se strelci vrate sa najjacim medaljama, a bez ikakvog budzeta rade.
btw, tri puta ste ponovili iste podatke u vesti. imate li nekog urednika tamo

дкв

pre 11 godina

Браво за сребро,и доста више тих глупости о стотој медаљи,само се бламирамо.

jane

pre 11 godina

prelepa,vidi se da je iz srbije,srce mi je puno kao i celoj srbiji,ivana da bog da osvojis se sto se moze osvojiti,ti si ponos srbije

dejan-minhen

pre 11 godina

extra!!! Bas me je obradovala!!
kada je sve ovako ispalo darago mi je da je tu "famoznu 100." medalju uzela devojka.
Sve cestitke Ivani od srca!!!

Srbislav Hrvatic

pre 11 godina

Naravno da su medalje bivse SFRJ zajednicke, ali pravno gledano Hrvatska se otcepila kao i ostale drzave bivse Juge, pa ne moze i jare i pare. Ako ste nesto dobili, nesto morate i da izgubite, jer je ex Yu bila kolevka za vase novonastale drzave koju ste vi shvatili kao tamnicu, pa su medalje ostale u "tamnici". Naravno, moralno i pravicno je da medalje pripadaju oniima koji su ih osvojili, ali ako bi pricali o obostranom moralu ne bi daleko stigli.Svim srpskim i hrvatskim sportistima zelim sve najbolje u nastavku OI. Cestitke za ovu izvrsnu mladu zenu!!!

nenad

pre 11 godina

SFRJ do 1988. = 87 medalja
sa Crnom Gorom do 2004. = 9 medalja
samostalna Srbija 2008. = 3 medalje
Ukupno: 99 medalja
Zlaticeva je stota!!!
Ivani svaka cast.

from zagreb with love

pre 11 godina

svaka čast maloj ivani i sve 5 što su vam ostale medalje, uzmite samo, ali mene bi sram bilo hvaliti se tim medaljama. ja bih se prije upucao u nogu nego slavio divčevu, čavićevu ili đokovićevu medalju. tolko nas ne podnosite, a se dičite medaljama omražene vam lijepe naše. licemjerje at its best dragi komšije :)

idemoo

pre 11 godina

Meni kao Srbinu prvom nije jasno zasto se mi busamo sa '100-tom medaljom na olimpijskim igrama' kada i sami znamo da su dobar deo tih medalja osvojili nasa 'bivsa' braca dok smo jos bili u ljubavi. Sve ja to razumem..pravni smo naslednici bivse nam SFRJ, SRJ...ali ne znam koliko imamo moralno pravo da se kitimo tolikim medaljama.. Formalno pravo imamo ali....
Inace, sve cestitke Ivani!!

natasa

pre 11 godina

Bravo Ivana po hiljadu puta! Sve cestitke! A Zorani Arunovic koja je pomagala u komentarisanju finala takodje divljenje ne samo za postignute fantasticne rezultate, vec i za divno, kulturno ponasanje, nesebicno bodrenje svoje sportske drugarice i za lepe reci upucene na racun Jasne Sekaric kao i njihove zajednicke prijateljice, hrvatske reprezentativke. Lepo za cuti i videti, ponosna sam na nase devojke!

podanik

pre 11 godina

Svaka cast Ivani!

Ali nije pravilno sto se racuna kao 100-ta medalja Srbije, a tek je prosle Olimpijade nastupala kao nezavisna drzava. Tih 90 i nesto medalja su osvojili sportisti Jugoslavije, one Titove SFRJ, i iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije itd. Treba da se tacno izracuna koje medalje u osvolji sportisti iz republike Srbije u vreme SFRJ. Jer lepo zvuci 100-ta ai istina mi je draza od ovakvog zavaravanja. Ajmo sad lupjate ne minus, ali ovo sto kazem je tacno, je nismo u Pekingu osvojil 98 medalja!

strahinja

pre 11 godina

Toliko nade se polagalo u odredjene sportiste a oni su nas strahovito razocarali...iskreno...za Ivanu nikad cuo...a verujem ni dobar deo nase javnosti...a bas nas je ona obradovala...Bravo za nju!! Svaka joj cast...!! Srbija u srcu!!

tamo daleko

pre 11 godina

Nije kome je receno nego kome je sudjeno! Zao nam je da nas nije obradovao Cavic, zahvalni smo mu na svemu i zelimo mu sve najbolje kao i Novaku u borbi za bronzu. Sada se radujemo i ponosni smo na Ivanin uspeh i medalju koja iako srebrna sjaji zlatnim sjajem CESTITKE IVANA ZIVELA SRBIJA

priznajem samo prvo mesto

pre 11 godina

Ivana je kao lutkica slatka, besprekorno je pucala,ako sam ja uopste kompetentan da procenjujem to. Ali ono sto je na mene ostavilo utisak je komentar Zorane Arunovic. Toliko navijanja,spontanog radovanja,komentara za vreme samog takmicenja, pa zelja da takmicarka iz Hrvatske bude treca... to je vrh, to je pravi sporski, cist i komletan duh. Cestitam svim nasim takmicarima sto uopste ucestvuju na OI.

sisanje vesla

pre 11 godina

MOK je odlucio da je Srbija naslednica svih medalja osvojenih pod imenom SFRJ,SRJ i SCG. Stvarno ne znam sta tu ima nejasno kada zvanicno stvari tako stoje. Pa Momcilo Tapavica je osvojio medalju za Ugarsku na OI i danas se ta medalja racuna kao Madjarska medalja iako im je Srbin iz Novog Sada prvi osvajac medalje u istoriji. I tada smo bili sila u tenisu.

preldzija

pre 11 godina

Bitno je da znam ko je pantela, za ovog andjela nikad cuo i zato me treba maljem u celo. Svaka cast, ljepotice, nakon onog zla od juce, ovo je melem na ranu!

moje ime*

pre 11 godina

Bravo, bravo, bravo! :) Kakav uspeh za ovu lepoticu! Kakav uspeh za Srbiju! Srce mi je puno! A nemojte vise o tome koja je po redu medalja, stvarno nije bitno!

Neunistiv

pre 11 godina

@(emiijus, 04. avgust 2012 14:24) Ne znam odakle si (pretpostavljam ex yu) to sto ste se vi spajali s nama pa razdvajali nismo mi krvi. Srbija ima 100 medalju ti mozes samob da budes ljubomoran. I Srbija ne postoji od 2006. nego od 11 veka.

'ajde oladi

pre 11 godina

@patrijota, 4. avgust 2012 14:18
Ne moze bez ovih pakosnih koji bi da se rugaju Srbiji.
Da li oni imaju da rade bilo sta drugo u zivotu.

100. medalja

pre 11 godina

Bravo Ivana,svaka cast,uspela si i pored velike konkurencije da prikazes boje Srbije na pobednickom postolju.Mislim da ce se ova 100. medalja dugo pamtiti

Đorđe

pre 11 godina

Matija Ljubek, Mateja Svet i Primož Ulaga izvan sebe od sreće zbog 100. medalje za Srbiju. Što ono bre ne naslediste dugove stare nam države nego samo medalje?

pera

pre 11 godina

Pre svega svaka cast i Ivani i Andriji, a iskreno verujem da ce Srbija osvojiti jos koju medalju do kraja ovih igara. Svaka je ogroman uspeh i zato svim srcem uz Novaka sutra.

Sto se stote medalje tice, mislim da ovaj forum nije mesto za takve polemike, ali posto vidim da one ne prestaju, jedno pojasnjenje. Ovo jeste stota medalja za Olimpijski komitet Srbije. Srbija je sukcesor odnosno naslednik Kraljevine Jugoslavije, FNR Jugoslavije, SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije i SCG i sve medalje koje su osvajali sportisti tih zemalja pripadaju OKS. Ostale nacije su proglasavanjem nezavisnosti krenule od nule.

Za one kojima nije jasno. Isti slucaj je sa Sovjetskim savezom i Rusijom. Rusija je sukcesor SSSR i sve medalje koje je SSSR osvojio pripadaju Ruskoj federaciji. Bubka je Ukrajinac, ali sve njegove medalje i rezultati pripadaju Rusiji.

Toliko o tome i cestitam STOTU MEDALJU SRBIJI !

Живела Србија

pre 11 godina

@влајзи и остале поштењачине

Можда није стота, али свакако није пета. Питајте Јасну Шекарић, Александру Ивошев, одбојкаше... Ако сада хоћете да делимо, онда треба да делимо и добро и лоше. Али не, чим је нешто лоше, то је само српско. Ових пет медаља јесу само српске, од ових осталих се гребите, и већ једном одј......

dejan novi

pre 11 godina

Pa nije bas stota. Medalje SFRJ nisu medalje Srbije!
(GoranSmith, 4. avgust 2012 14:15)Slazem se sa vama Gorane ne znam zasto bi Srbija slavila medalje SFRJ.Te medalje treba podeliti svim zemljama koje su cinile SFRJ.One medalje koje su osvojili olimpijci iz Srbije treba da pripadnu Srbiji.

l6

pre 11 godina

BRAVO!!!
Oni od kojih smo najmanje ocekivali su nas najvise obradovali! Ostaje jedino zal za Cavica!
Neka se odbojkasi(ce) malo ugledaju na ove sportiste!

Maja

pre 11 godina

Ako je MOK odlučio da je Srbija naslednica svih medalja, nije mi jasno što se "susjedi" žale. I napokon da smo došli do te stote medalje, i to srebrne medalje na baš ubedljiv način. Bravo Ivana , ti si heroj Srbije.

Jimmy

pre 11 godina

BRAVOOOO! Devojka je napravila fenomenalan rezultat. Skromna, bez pompe....vredno trenirala i postigla mnogo, a ne ko neki izvikani. Čestitam!

Iznenađenje

pre 11 godina

Pre svega BRAVO za Ivanu! A što se tiče onih što kažu da nam je peta, pa nije valjda da u osvajanju prethodnih 95 za YU nije bilo sportista iz SRB?

Božidar

pre 11 godina

MOK je odlucio da je Srbija naslednica svih medalja osvojenih pod imenom SFRJ,SRJ i SCG. Stvarno ne znam sta tu ima nejasno kada zvanicno stvari tako stoje. Pa Momcilo Tapavica je osvojio medalju za Ugarsku na OI i danas se ta medalja racuna kao Madjarska medalja iako im je Srbin iz Novog Sada prvi osvajac medalje u istoriji. I tada smo bili sila u tenisu.
(sisanje vesla, 4. avgust 2012 14:28)

Ovo se zove laž bez presedana - istina je ovdje http://www.olympic.org/serbia

Čestitka lijepoj Ivani na osvojenoj srebrnoj medalji - svaka čast - pozdrav iz Hrvatske

ma da

pre 11 godina

Ma dosta više sa tih sto medalja i megalomanijom. Bez razlike šta kaže MOK, ne treba se kititi tuđim perjem, delujemo smešno.
Svaka čast na drugom mestu i srebrenoj medalji, ali ipak mislim da smo potpuno podbacili i na ovim OI, Jedina šansa da se osvoji zlato još ostaje na vaterpolistima (neću o tome koliko je taj sport značajan), očigledno je da ne stoji da smo sportska nacija kako volimo da se hvalimo. Poražavajuće je to da smo po broju učesnika među najbrojnijima a da su ogromna većina naših sportista došli više kao statisti u svoji disciplinama.

eee

pre 11 godina

Hocu auto, stan i sportsku penziju od svoje 43 godine koja iznosi tri prosecne mesecne plate. Toliko od mene.
(Ivana Maksimovic, 4. avgust 2012 14:16)
- Idi radi nesto korisno "covece"... Pa stekni zasluzenu penziju!

Pele

pre 11 godina

Sve čestitke Ivani Maksimović, ovo je sjajan rezultat!
Ali ja i dalje ne verujem da smo marnuli sve medalje bivše Juge za sebe! Hahahaha kakvi smo prevaranti, pa to je strašno. Onaj spot koji je RTS onako amaterski montirao sve govori - u Seulu smo uzeli 18 medalja jer je Juga još bila na okupu, a otkad smo ostali sami premija je kad ubodemo tri medalje! :))

Whisper

pre 11 godina

Nama baš ide streljaštvo od ruke. To nam je u genima, zato što oduvek ratujemo ;-).
BRAVO!!! SVE ČESTITKE! A još sad država da odreši kesu!

Manda

pre 11 godina

Ne samo da je najmladja, ne samo sto je oborila olimpijski rekord, ne samo srebrna medalja nego je i najlepsa medju strelcima!!!

I jos nju ocekuje jos blistavija karijera!

Bravo Ivana lepotice :):):)

Slavko-RS

pre 11 godina

Bravo andjele,svaka ti cast najmadja u finalu u tebi je nasa buducnost,moralo nas je krenuti malo hvala ivana i napred Srbija...RSvoli srbiju

Ivan

pre 11 godina

Ljudi, zaista ne pamtim kada sam zadnji put pustio suze ali u finisu ovoga finala sam jednostavno izgubio kontrolu, emocijeee braco moja...Cestitke Ivani, ocekivali smo da nam se desi neko cudo i desilo se!Nisu imali srece Djokovic i Cavic i od njih smo ocekivali 100. medalju ali desilo se cudo danas!Sjajno, sjajno!Ajmo odbojkasi danas da dodjete do 2 seta, vaterpolisti da dobiju Amere za laksi put do finala (najverovatnije u PF izbegavamo pobednika Cro-Hun), ajmo strelci, niste vi jos rekli poslednju rec na turniru, bila je ta 100. medalja pritisak sigurno ali sada ce siguurnoo biti jos rezultata!Podrska rvacima i tekvondistima, rukometasima za Madjare a onda na 1/4 sa Francuzima, mozda sam nekoga zaboravio, izvinjavam se...Jos da dodam da me je Arunovic odusevila u studiju, sjajna devojka, iskrena, dobra, slatka, zaista sjajna cura!Jos je pokazala velicinu koji mnogi Srbi nemaju(Hrvati tek), navijala je za Hrvaticu i dala primer velikoga sportiste i velikoga i sirokoumnoga coveka!Sve najbolje Srbi!!Podrska iz Nisha

Milos

pre 11 godina

Bravo za Ivanu, bila je fantasticna i uz to pokazala kako su lepe devojke iz Srbije!
Ali nemojte vise o toj 100. medalji, mozda je ovo pravno 100. medalja ali po toj kalkulaciji ispada da su Mate Parlov, Cerar i drugi osvajali medalje za Srbiju! U najmanju ruku, nije sportski prisvajati te uspehe posebno u individualnim sportovima!

Mr Oks

pre 11 godina

Ako je MOK odlučio da je Srbija naslednica svih medalja, nije mi jasno što se "susjedi" žale. I napokon da smo došli do te stote medalje, i to srebrne medalje na baš ubedljiv način. Bravo Ivana , ti si heroj Srbije.
(Maja, 4. avgust 2012 14:15)

A i da MOK nije odlučio tako, nismo mi koji smo rušili i mrzeli bivšu zemlju, za razliku od nekih drugih.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 11 godina

Svaka čast Ivani, inače jako lepoj devojci ;) 100 medalja za Srbiju!!! Hrvati neka zaobidju ove vesti ukoliko nemaju nameru da čestitaju. Nije dobro imati komplekse i biti zlurad

vlajzi

pre 11 godina

Cestitke, bravo za Ivanu! Ali mala ispravka, nije 100 vec peta na OI! Budimo realni i posteni, sta ce nam tudje medalje, osvajane po SFRJ! Idemo dalje, da vidimo ko ce nam doneti setsu medalju!

my way

pre 11 godina

Bravo lepotice nasa! Stota medalja na stotu godisnjicu od prvog ucesca na OI 1912, svaka cast! Zao mi je sto je Cavic nije osvojio, ali i on i Nole su vec najzlatnijim slovima upisani u istoriju naseg sporta i ima nekog smeka u tome sto je to poslo za rukom mladoj devojci, koja je ipak bila pomalo u senci!
PS. Srelci ispunise obecanje!

bili i ostali

pre 11 godina

Na jednostavan i iskren komentar-BRAVO IVANA, stiglo je dvesta i nesto pluseva i par minusa ??? Sta mislite iz koje zemlje ? U nasem studiju se navijalo da njihova takmicarka Pejcic Snjezana uzme bronzu, a oni lupaju minuse i broje nase medalje, posto svojih nemaju. E stvarno ste gnjidice

nikola

pre 11 godina

ne znam da l mi je draze sto su nasi sportisti osvojili 100. medalju ili sto ga je osvojilo jedno ovako preslatko stvorenje. Uz ovaj osmeh, lakse se podnosi i to sto Cavke nije imao srece

Šumska Vila

pre 11 godina

Kao prvo, bravo devojko! Bravo Ivana!!!!
Kao drugo, ja znam da većina komentatora nema pravničko obrazovanje ali konsultujte malo struku pre nego krenete sa izlivima frustracija. Srbija je pravni naslednik SFRJ, kasnije SRJ i zajednice SCG! To je činjenica koju svaki student prava koji je polagao međunarodno javno pravo zna. Nema to veze ni sa kakvim pretenzijama Srba i Srbije, to je formalno pravna međunarodno priznata činjenica. Ni meni se ne sviđa uvek što je to tako, ali to je tako. Sve ostalo su gluposti. Dixi!

The Silver Surfer

pre 11 godina

Znate li šta je najbolje u tome ?
Ivana tek ima 22 godine, šta znači da može lagano da odradi još minimum 3 olimpijske igre.

Hvala ti Ivana !!!

sladjan

pre 11 godina

Ljudi moji,pa sta sam vam pricao sinoc,kada su mnogi vec poceli pesimizmom!Ko je citao moj komentar primetio je da nam to ne treba,da tek ima sta nasi da pokazu,potencirao sam da u drugoj polovini igara imamo jos 72 takmicara u borbi za sto bolje plasmane!Bio sam siguran da strelci mora ponovo da prorade,apelovao sam na optimizam,samo lagano i da treba da budemo zadovoljni koliko samo imamo do sada sportista medju osam najboljih na svetu i oborenih nacionalnih rekorda!Samo sirenjem optimizma pomocicemo i nasim sportistima.Dosta je bre,vreme je da se menjamo,dosta smo bili pesimisticki nastrojena nacija,naucimo nesto recimo od one Nemce.Napred Srbijo,tek ce da se radujemo jos!!!Cestitke nasoj lepotici,svaka ti cast mala!!!

Šomi

pre 11 godina

a jel to znači da i Kazahstan treba da uzme sve medalje koje su doneli njihovi ljudi tadašnjem SSSR-u kao što i mi trebamo da damo hrvatima njhove medalje??? Oni su brate sami odlučili da se odvoje od Jugoslavije kao i svi ostali.. To je njihov problem, ako su hteli da budu samostalni neka budu samostalni, ali nemojte da tražite nešto što ste napustili i ostavili...

Divos

pre 11 godina

Браво за Ивану, и браво за све наше такмичаре у стрељаштву. За Ивану ово је фантастичан успех, а млада је тако малда за овај спорт (90.годиште) пред њом су још барем 3-4 ОИ, урадиће она још много добрих ствари и за себе, и за своју земљу. А стрељаштво као спорт је прозвано и стављено на стуб срама пре неких месец дана, наравно начин на који су медији пласирали и поставили дилему (замислите дилема да ли да путује Димитрије или Јасна, а што се поменути уопште не такмиће у истим дисциплинама, па чак ни у истој конкуренцији, кога брига) подлу и покварену, је из само њима знаних разлога. А стрелци ето узеше 2 медаље и још много одличних пласмана (надам се и прижељкујем да би још Андрија и Дамир могли урадите добре ствари), и уопште не сумњам да су сви дали све од себе.
А ето после неколико грозних и заиста трауматичних дана мало ствари кренуше на боље, Ивани још једном наравно све честитке, и много среће и успеха на наредним такмичењима, а много среће и преосталим такмичарима у страљаштву, и јасно свим нашим спортистима.

Djorgo

pre 11 godina

C`est la vie! Juce se nadali, danas dobili. Sve, sve cestitke!!! Prvo njoj a zatim svima koji pripadaju sportskom streljastvu. tako potcenjenom a tako trofejnom sportu kod nas.

opušteno

pre 11 godina

"kako 100., ako je po međunarodnom olimpijskom odboru tek 5.?
(brit, 4. avgust 2012 14:12)"

Na MOK-u piše da je OKS osvojio 5 medalja, ali država Srbija je pravni nalednik svih olimpijskih komiteta koji su bili pre toga, a od 1912. je sve počelo sa srpskim olimpijskim komitetom. To između nije osvojeno pod imenom OKS, zato tu piše samo 5, ali država Srbija je naslednik i drugih medalja.

JA original

pre 11 godina

Čim su rukometasi nekoga pobedili znao sam da ce nesto veliko da se desi... i odmah evo medalje kad smo najmanje ocekivali. SVAKA CAST IVANA! Izgleda da za razliku od nekih ti imas ono nesto sto je potrebno za velike stvari!

AJDEEEEEEEE

pre 11 godina

Bravo carice! I najlepsa i najbolja! Koliko sam srecan mogao bih da poletim! Sto se mene tice jos Novak i vaterpolisti i ja sam prezadovoljan,strelci su me odusevili,a i sutra mozda imaju sansu,ali i ovo sto su uradili je fantasticno,nama deluje lako kad oni pucaju,ali nije to kao igranje kantera i ostalih pucacina..Juce je bio toliko baksuzan dan da je bilo vreme da se nama vrati,nadam se da nije kraj tom "vracanju" :D Samo odbojkasi da pobede veceras i sto se mene tice ne moraju ni u cetvrtfinale.Ali pazite na rukometase,oni kad pobede Madjare pa kad se raspucaju od samopouzdanja,u cetvrtfinalu svasta moze da bude,samo da steknu veru u sebe,videcete.IDEMOOOOOOOOOOOOOOO MAJSTORIIIIIIIII

milan

pre 11 godina

Mi nismo svesni sta je ovo!85% medalja ide zna se kojim zemljama,za male zemlje ostaju mrvice.Veliki je ovo dogadjaj za nas!Ivana,mi te volimo!

bivsi strelac

pre 11 godina

Kao bivsi strelac, mogu da kazem da mi je srce poraslo kao kuca gledajuci je kako osvaja srebro. Hvala ti Ivana, i samo napred, u nove pobede!!!

g4

pre 11 godina

Strelci zasluzuju da se direktno prenose kad gadjaju i u domacem prvenstvu. Ovo je sport gde ubuduce mozemo jos bolje. Svaka cast, iver ne pada daleko od klade.

Nemanja

pre 11 godina

Svka acast Devojcice!!! SVAAAAKAAA CAAAST, BRAVO!

Nikada cuo za tebe ranije a sada ima da te hvalim vise od NOLETA!!!!!

SVAAKA CAST!

cccc

pre 11 godina

Bravo !!!! Ove olimpijske su nakraju ipak dokaz da smo sportska velesila i broj jedan u regionu a i ovom delu evrope ! 100 medalja !!! Malo koji narod se moze pohvalit sa tolikim brojem sa obzirom na broj stanovnika ! SRBIJA !!! Svi na ulice slavit !!!!!

Prince of Rascia

pre 11 godina

Zanimljivo je kako Hrvati isticu da su polovinu zajednickih medalja osvojili njihovi sportisti, prisvajajuci sebi 20ak medalja osvojenih u grupnim sportovima?! U svakom slucaju nebitni su! 100-a medalja za Srbiju. Bravo lepotice!

:)

pre 11 godina

sve 5 što su vam ostale medalje, uzmite samo, ali mene bi sram bilo hvaliti se tim medaljama. ja bih se prije upucao u nogu nego slavio divčevu, čavićevu ili đokovićevu medalju. tolko nas ne podnosite, a onda se dičite medaljama naših sportaša. licemjerje at its best, komšije moje.

Maja

pre 11 godina

Ako je MOK odlučio da je Srbija naslednica svih medalja, nije mi jasno što se "susjedi" žale. I napokon da smo došli do te stote medalje, i to srebrne medalje na baš ubedljiv način. Bravo Ivana , ti si heroj Srbije.

Manda

pre 11 godina

Ne samo da je najmladja, ne samo sto je oborila olimpijski rekord, ne samo srebrna medalja nego je i najlepsa medju strelcima!!!

I jos nju ocekuje jos blistavija karijera!

Bravo Ivana lepotice :):):)

JA original

pre 11 godina

Čim su rukometasi nekoga pobedili znao sam da ce nesto veliko da se desi... i odmah evo medalje kad smo najmanje ocekivali. SVAKA CAST IVANA! Izgleda da za razliku od nekih ti imas ono nesto sto je potrebno za velike stvari!

nikola

pre 11 godina

ne znam da l mi je draze sto su nasi sportisti osvojili 100. medalju ili sto ga je osvojilo jedno ovako preslatko stvorenje. Uz ovaj osmeh, lakse se podnosi i to sto Cavke nije imao srece

Ivan

pre 11 godina

Ljudi, zaista ne pamtim kada sam zadnji put pustio suze ali u finisu ovoga finala sam jednostavno izgubio kontrolu, emocijeee braco moja...Cestitke Ivani, ocekivali smo da nam se desi neko cudo i desilo se!Nisu imali srece Djokovic i Cavic i od njih smo ocekivali 100. medalju ali desilo se cudo danas!Sjajno, sjajno!Ajmo odbojkasi danas da dodjete do 2 seta, vaterpolisti da dobiju Amere za laksi put do finala (najverovatnije u PF izbegavamo pobednika Cro-Hun), ajmo strelci, niste vi jos rekli poslednju rec na turniru, bila je ta 100. medalja pritisak sigurno ali sada ce siguurnoo biti jos rezultata!Podrska rvacima i tekvondistima, rukometasima za Madjare a onda na 1/4 sa Francuzima, mozda sam nekoga zaboravio, izvinjavam se...Jos da dodam da me je Arunovic odusevila u studiju, sjajna devojka, iskrena, dobra, slatka, zaista sjajna cura!Jos je pokazala velicinu koji mnogi Srbi nemaju(Hrvati tek), navijala je za Hrvaticu i dala primer velikoga sportiste i velikoga i sirokoumnoga coveka!Sve najbolje Srbi!!Podrska iz Nisha

sisanje vesla

pre 11 godina

MOK je odlucio da je Srbija naslednica svih medalja osvojenih pod imenom SFRJ,SRJ i SCG. Stvarno ne znam sta tu ima nejasno kada zvanicno stvari tako stoje. Pa Momcilo Tapavica je osvojio medalju za Ugarsku na OI i danas se ta medalja racuna kao Madjarska medalja iako im je Srbin iz Novog Sada prvi osvajac medalje u istoriji. I tada smo bili sila u tenisu.

Mr Oks

pre 11 godina

Ako je MOK odlučio da je Srbija naslednica svih medalja, nije mi jasno što se "susjedi" žale. I napokon da smo došli do te stote medalje, i to srebrne medalje na baš ubedljiv način. Bravo Ivana , ti si heroj Srbije.
(Maja, 4. avgust 2012 14:15)

A i da MOK nije odlučio tako, nismo mi koji smo rušili i mrzeli bivšu zemlju, za razliku od nekih drugih.

priznajem samo prvo mesto

pre 11 godina

Ivana je kao lutkica slatka, besprekorno je pucala,ako sam ja uopste kompetentan da procenjujem to. Ali ono sto je na mene ostavilo utisak je komentar Zorane Arunovic. Toliko navijanja,spontanog radovanja,komentara za vreme samog takmicenja, pa zelja da takmicarka iz Hrvatske bude treca... to je vrh, to je pravi sporski, cist i komletan duh. Cestitam svim nasim takmicarima sto uopste ucestvuju na OI.

Djorgo

pre 11 godina

C`est la vie! Juce se nadali, danas dobili. Sve, sve cestitke!!! Prvo njoj a zatim svima koji pripadaju sportskom streljastvu. tako potcenjenom a tako trofejnom sportu kod nas.

preldzija

pre 11 godina

Bitno je da znam ko je pantela, za ovog andjela nikad cuo i zato me treba maljem u celo. Svaka cast, ljepotice, nakon onog zla od juce, ovo je melem na ranu!

vlajzi

pre 11 godina

Cestitke, bravo za Ivanu! Ali mala ispravka, nije 100 vec peta na OI! Budimo realni i posteni, sta ce nam tudje medalje, osvajane po SFRJ! Idemo dalje, da vidimo ko ce nam doneti setsu medalju!

GORAN

pre 11 godina

Dragi moji Srbi vidite koliko Hrvata posecuje nas sajt pa se posle cudite ko toliko pljuje nase sportiste, oni su u stanju da se potpisuju kao Srbi i pisu protiv nas, bolesno...

bili i ostali

pre 11 godina

Na jednostavan i iskren komentar-BRAVO IVANA, stiglo je dvesta i nesto pluseva i par minusa ??? Sta mislite iz koje zemlje ? U nasem studiju se navijalo da njihova takmicarka Pejcic Snjezana uzme bronzu, a oni lupaju minuse i broje nase medalje, posto svojih nemaju. E stvarno ste gnjidice

my way

pre 11 godina

Bravo lepotice nasa! Stota medalja na stotu godisnjicu od prvog ucesca na OI 1912, svaka cast! Zao mi je sto je Cavic nije osvojio, ali i on i Nole su vec najzlatnijim slovima upisani u istoriju naseg sporta i ima nekog smeka u tome sto je to poslo za rukom mladoj devojci, koja je ipak bila pomalo u senci!
PS. Srelci ispunise obecanje!

podanik

pre 11 godina

Svaka cast Ivani!

Ali nije pravilno sto se racuna kao 100-ta medalja Srbije, a tek je prosle Olimpijade nastupala kao nezavisna drzava. Tih 90 i nesto medalja su osvojili sportisti Jugoslavije, one Titove SFRJ, i iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije itd. Treba da se tacno izracuna koje medalje u osvolji sportisti iz republike Srbije u vreme SFRJ. Jer lepo zvuci 100-ta ai istina mi je draza od ovakvog zavaravanja. Ajmo sad lupjate ne minus, ali ovo sto kazem je tacno, je nismo u Pekingu osvojil 98 medalja!

Neunistiv

pre 11 godina

@(emiijus, 04. avgust 2012 14:24) Ne znam odakle si (pretpostavljam ex yu) to sto ste se vi spajali s nama pa razdvajali nismo mi krvi. Srbija ima 100 medalju ti mozes samob da budes ljubomoran. I Srbija ne postoji od 2006. nego od 11 veka.

Neko@@@

pre 11 godina

(pete, 4. avgust 2012 20:49)

Ha, ha, ha...
Smešan si bre burazeru, ali razumem te, kompleks i frustracije. Verujem da se zoveš Petar (pa odatle i Pete) i da nikad nisi pročitao nijednu "povijesnu" knjigu o Srbiji. E pa vidiš, postoji Srbija već preko 1000 godina (sitnica), kao moderna država od Dositeja Obradovića, a kao član MOK-a, od početka 20-og ( i slovima dvadesetog) veka. Znaš, to je ono vreme kada ste vi bili Austorugari i kada ste uz pomoć Srba, postali pobednici (ušli u Jugoslaviju)...
Kažeš postoji Srbija tek nekoliko godina...
Nasmejao si me i hvala ti na tome, ali bih ti preporučio, manje mržnje već više ljubavi u sebi nosi. Evo, ja sam srećan što je vaša Sandra osvojila zlato, a još srećniji što ste one nadobudne Dance baš razbili i nadam se da ćete osvojite u finalu srebro, gubeći od Srbije. Ako Srbije ne bude tamo, onda zlato.

Slobodan

pre 11 godina

Ljudi , koja stota medalja ? jel Vi racunate i medalju Miroslava Cerara i Djurdjice Bjedov i ekipne medalje u košarci , vaterpolu itd. u uspeh našeg, srpskog sporta ?

The Silver Surfer

pre 11 godina

Znate li šta je najbolje u tome ?
Ivana tek ima 22 godine, šta znači da može lagano da odradi još minimum 3 olimpijske igre.

Hvala ti Ivana !!!

palop

pre 11 godina

Ja za ovu devojku do sada nisam ni cuo, dok naprimer o Staniji imam da citam svaki dan. Koja sramota...
Ivani svaka cast i zelim joj jos mnogo medalja!

o shonesi

pre 11 godina

koja je to sramota, da nas 99% nikad nije ni culo za nju, a svi znamo za polufudbalere imenom i prezimenom, i detalje o karijeri..batalite se vise tih prica, da li je 100-ta ili 5-a, nebitno je, nasa takmicarka je druga na svetu, a po lepoti, rekao bih ubedljivo prva

Promatrač

pre 11 godina

Čestitke Ivani, gledao sam u izravnom prijenosu natjecanje, nažalost naša je pokleknula. Šteta što vaša nije uzela zlato, bila je blizu.
Veliki je to rezultat...

Pozdrav iz HR.

Šumska Vila

pre 11 godina

Mogli ste naslijedit i dugove iz bivše države ;). Čestitke za srebro, pozdrav iz Hrvatske
(night, 4. avgust 2012 14:52)

A šta, kao nismo!? Daj molim te, ućutite više!
Nego...Ivana lepotica si za sto medalja!

milan

pre 11 godina

Mi nismo svesni sta je ovo!85% medalja ide zna se kojim zemljama,za male zemlje ostaju mrvice.Veliki je ovo dogadjaj za nas!Ivana,mi te volimo!

Живела Србија

pre 11 godina

@влајзи и остале поштењачине

Можда није стота, али свакако није пета. Питајте Јасну Шекарић, Александру Ивошев, одбојкаше... Ако сада хоћете да делимо, онда треба да делимо и добро и лоше. Али не, чим је нешто лоше, то је само српско. Ових пет медаља јесу само српске, од ових осталих се гребите, и већ једном одј......

Milos

pre 11 godina

Bravo za Ivanu, bila je fantasticna i uz to pokazala kako su lepe devojke iz Srbije!
Ali nemojte vise o toj 100. medalji, mozda je ovo pravno 100. medalja ali po toj kalkulaciji ispada da su Mate Parlov, Cerar i drugi osvajali medalje za Srbiju! U najmanju ruku, nije sportski prisvajati te uspehe posebno u individualnim sportovima!

mikro

pre 11 godina

Za sve vas koji ste rodjeni pre '93 a sebe nazivate Hrvatima ili bilo kojom drugom nacijom, onda po vasoj logici vi ste svi "Jugoslaveni", dakle biratje ili mi imamo 100 medalje ili ste vi "Jugoslaveni" :) Sta vam je draze?

natasa

pre 11 godina

Bravo Ivana po hiljadu puta! Sve cestitke! A Zorani Arunovic koja je pomagala u komentarisanju finala takodje divljenje ne samo za postignute fantasticne rezultate, vec i za divno, kulturno ponasanje, nesebicno bodrenje svoje sportske drugarice i za lepe reci upucene na racun Jasne Sekaric kao i njihove zajednicke prijateljice, hrvatske reprezentativke. Lepo za cuti i videti, ponosna sam na nase devojke!

100-ta medalja !!!

pre 11 godina

Bravo IVANA !!!! Evo i za hrvate sto ih drmaju kompleksi i vise po nasim vestima i za sve vas sto ne znate da brojite !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!!

Maestralno

pre 11 godina

Apsolutnih sto! Cestitke Ivani. A za sve one koji je prose i zele da je ozene, razmislite malo: da li stvarno zelite da budete zet u porodici koja ima srebro u gadjanju PUSKOM, tata ima zlato iz Seula iz 1998., a i mama joj se bavila streljastvom?! Ne dao Bog da nesto zgresite! (sala)

maper

pre 11 godina

Bravo Ivana!

A za one druge:
"Predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša izjavio je Jutarnjem listu da je Srbija, prema Statutu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), naslednica svih nastupa i medalja koje je Jugoslavija osvajala na Olimpijskim igrama od 1920. do 1988. godine.

"Mi tu ništa ne možemo napraviti. To je odlučeno 1992. godine. Sve novonastale države primljene su u MOK kao nove članice, a Srbiji se računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati", rekao je Mateša."

Fonet | 22. 07. 2012

Vanja

pre 11 godina

Najviše me je oduševio njen otac kada je rekao da je ovo lepši osećaj nego 1988 kada je on osvojio olimpijsko zlato. Apsolutno mu verujem.

Dalmacija HR

pre 11 godina

100-ta medalja za Srbiju ???.Svašta - najtragičnije je to što većina vas misli da je tome - doista tako, mitomani bili i ostali !!!.

100. medalja

pre 11 godina

Bravo Ivana,svaka cast,uspela si i pored velike konkurencije da prikazes boje Srbije na pobednickom postolju.Mislim da ce se ova 100. medalja dugo pamtiti

Sumadinac

pre 11 godina

Uopste ne razumem ljude kad pricaju da li je 100ta ili nije 100ta medalja za Srbiju.
Olimpijski komitet Srbije je osnovan 1910 godine i 1912 godine primljen u MOK i te godine je Srbija ucestvovala na OI, cisto da se podsetimo da su te godine Hrvatska, BiH i Slovenija bili u sastavu Austro - ugarske.
1920 godine OKS prenosi svoja prava na Olimpijski komitet Kraljevine SHS i tako je bilo sve do 1990 godine, drzave koje su se otcepile iz Jugoslavije nikad nisu mogle da budu naslednici svega toga jer nisu unele svoj medjunarodni status u tu organizaciju.
Tako da bih zamolio nasu zapadnu bracu da gledaju svoje dvoriste, ja u njihovo dvoriste ne gledam, a i ne znam zasto bih gledao.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 11 godina

Svaka čast Ivani, inače jako lepoj devojci ;) 100 medalja za Srbiju!!! Hrvati neka zaobidju ove vesti ukoliko nemaju nameru da čestitaju. Nije dobro imati komplekse i biti zlurad

Nikola

pre 11 godina

Za Hrvate koji nesto negoduju: Mi smo bili jedini drzavotvorni faktor u Jugoslaviji i medjunarodno priznati pravni naslednici Jugoslavije i medalje su nase, makar i da su se Eskimi takmicili za Jugoslaviju.

Lep podatak za drage susjede

pre 11 godina

Prve OI u Atini 1896. godine gledao je srpski kralj Aleksandar Obrenović, čovek modernog pogleda na svet, obrazovan u francuskom duhu i muž kraljice Drage Obrenović, devojačko Lunjevica, koja je bila evropska dama i pisala je za francuske novine. Kraljica novinarka. Kralj Aleksandar bio je prvi i jedini strani državnik na ovim Olimpijskim igrama. Hrvatski sportisti tada su branili boje bečke monarhije (šalim se, nisu postojali). Čudi me da niko ne naglašava podatak da je naš olimpijski odbor (komitet) sto godina u Moku. Nismo pisali molbu za prijem posle raspada Jugoslavije, susjedi jesu. Bok.

eee

pre 11 godina

Hocu auto, stan i sportsku penziju od svoje 43 godine koja iznosi tri prosecne mesecne plate. Toliko od mene.
(Ivana Maksimovic, 4. avgust 2012 14:16)
- Idi radi nesto korisno "covece"... Pa stekni zasluzenu penziju!

streetspirit

pre 11 godina

Ovo nam je najlepsa medalja :)
Ta devojka je sijala i pre nego sto se okitila srebrom. Od svih olimpijaca bila je ubedljivo najodusevljenija odlaskom u London. Nismo ocekivali mnogo od nje i zato je ova medalja bitnija nego sto je bitna cinjenica da je stota SFRJ-SRJ-S medalja. Kljucna stvar u ovim sportskim takmicenjima je ili da se kvalitetno odvaljujes steroidima kao ovi iz USA ili da neizmerno i bezuslovno volis ono cime se bavis. Kad nesto volis to je za tebe decija igra a ne posao.
Bravo Ivana, pogodila si nas u centar!

Jimmy

pre 11 godina

BRAVOOOO! Devojka je napravila fenomenalan rezultat. Skromna, bez pompe....vredno trenirala i postigla mnogo, a ne ko neki izvikani. Čestitam!

tamo daleko

pre 11 godina

Nije kome je receno nego kome je sudjeno! Zao nam je da nas nije obradovao Cavic, zahvalni smo mu na svemu i zelimo mu sve najbolje kao i Novaku u borbi za bronzu. Sada se radujemo i ponosni smo na Ivanin uspeh i medalju koja iako srebrna sjaji zlatnim sjajem CESTITKE IVANA ZIVELA SRBIJA

g4

pre 11 godina

Strelci zasluzuju da se direktno prenose kad gadjaju i u domacem prvenstvu. Ovo je sport gde ubuduce mozemo jos bolje. Svaka cast, iver ne pada daleko od klade.

diznilend nema alternativu

pre 11 godina

Bez obzira da li je medalja SFRJ, Srbije, Hrvatske ili Madagaskara, neosporna je cinjenica da je djevojka vrlo lijepa :)

vojkanSRB

pre 11 godina

(Drazen Petrovic, 4. avgust 2012 21:06)

Zamolio bih za repliku.
hahahahaha, covek se ubi pisuci da dokaze da Srbi nisu bas toliko superiorni u odnosu na Hrvate, nego da su jedva duplo bolji.
- pominje covek tenis: u sred Splita smo im odrzali lekciju, a skoro i u Dizeldofu. imamo svetskog broja 2.
- ovo za kosarku sto rece covek.... buaaaahahahahah pazi 'na istoj razini, ako ne i bolji'.Samo cu da navedem dva podatka: od osamostaljenja Hrvatska je 1 (i slovima: jednom) pobedila Srbiju, i to u prijateljskoj utakmici u Londonu. A da ne pominjem Kecmana koji kaze 'psssssssst' u sred Zagreba, pa Rasica, i Djordjevica.
- Vaterpolo: sta tu da pricamo? Uporedite medalje nase vaterpolo reprezentacije i njihove i vidi se da smo za njih SUPERSILA. Iako, moram da priznam da su nam jedan od najozbiljnijih protivnika.
- Fudbal? Priznajem, Hrvati imaju vise uspeha na reprezentativnom nivou. Mada smo ih u jedinom medjusobnom dvomecu nadigrali i ostavili bez evropskog prvenstva. Ali ako se dotaknemo klupskog fudbala, iz opsteg proseka u kojem je i nas i njihov fudbal, dominiraju dva podatka: Hrvatski prvak je upisan u istoriji Lige sampiona kao sluzbeno najgori tim (Dinamo),a Srbija ima Evropskog i Svetskog sampiona (crvenu Zvezdu). Tako da, iako trenutno Hrvati imaju jacu reprezentaciju (na papiru), gledajuci sveukupo uspehe,oni su miljama daleko iza Srba.
- U rukometu je sve jasno. Hrvati su bolji, imaju vise uspeha. Ali od osamostaljenja,Srbija ima bolji skor u medjusobnim duelima.

Srbislav Hrvatic

pre 11 godina

Naravno da su medalje bivse SFRJ zajednicke, ali pravno gledano Hrvatska se otcepila kao i ostale drzave bivse Juge, pa ne moze i jare i pare. Ako ste nesto dobili, nesto morate i da izgubite, jer je ex Yu bila kolevka za vase novonastale drzave koju ste vi shvatili kao tamnicu, pa su medalje ostale u "tamnici". Naravno, moralno i pravicno je da medalje pripadaju oniima koji su ih osvojili, ali ako bi pricali o obostranom moralu ne bi daleko stigli.Svim srpskim i hrvatskim sportistima zelim sve najbolje u nastavku OI. Cestitke za ovu izvrsnu mladu zenu!!!

Владимир

pre 11 godina

Браво Ивана!
Ја бих замолио владу републике Србије да уплати који милион евра наших пара неком фонду за лечење Хрватских комплекса. Под хитно! Ово је већ епидемија озбиљних размера.
А нашој Ивани би могли да узму стан и да јој дају 100 000 евра и свим нашим олимпијцима што су ушли у првих 10. Чисто да се колико толико исправи неправда у односу на нпр. тенисере, фудбалере, кошаркаше који зарађују огромне своте, а ништа више не тренирају од атлетичара нити постижу веће резултате. То је најбоља порука и пример младој генерацији да се упорност и рад исплате.

nebuloza

pre 11 godina

U vezi ovih maliocioznih komentara o kicenju tudjim perjem, mogu samo da kazem svasta. Pa ovde se ne kaze da je ovo 100-ta medalja Srbima vec 100-ta medalja Srbiji. I cemu se onda komsije dure? Osvajali ih Srbi, Hrvati, Slovenci, Rumuni ili Zimbabveanci za Kraljevinu Jugoslaviju, FNRJ, SFRJ ili sta vec, nije bitno. Istina je da je Srbija naslednica ovih zemalja, te je normalno preuzela sva odlicja, svidjalo se to dokonim zavisnicima ili ne. Stoga ovo jeste 100-ta medalja za Srbiju i imamo pravo da se hvalimo i ponosimo svakom od njih. A ko zeli, nek izvoli kod nas da ih pogleda.

Jere

pre 11 godina

Dragi susjedi, ma uzmite sve medalje od Juge, nema problema...i od Parlova i od naših veslača i sve ostale fino uzmite... Vidim da ste našli 101 administrativni način da ih prisvojite, pa eto, uzmite. Ako vama nije problem i ako se možete pogledati u ogledalo i reći Da, medalja Mate Parlova je srpska medalja... neka vam je. Ništa novog iz Srbije. Mi danas slavimo jedno zlato u atletici a sutra Dan Domovinske zahvalnosti. Pozdrav stomedaljašima i živio Andy Murray. :))

dejan novi

pre 11 godina

Pa nije bas stota. Medalje SFRJ nisu medalje Srbije!
(GoranSmith, 4. avgust 2012 14:15)Slazem se sa vama Gorane ne znam zasto bi Srbija slavila medalje SFRJ.Te medalje treba podeliti svim zemljama koje su cinile SFRJ.One medalje koje su osvojili olimpijci iz Srbije treba da pripadnu Srbiji.

Iznenađenje

pre 11 godina

Pre svega BRAVO za Ivanu! A što se tiče onih što kažu da nam je peta, pa nije valjda da u osvajanju prethodnih 95 za YU nije bilo sportista iz SRB?

l6

pre 11 godina

BRAVO!!!
Oni od kojih smo najmanje ocekivali su nas najvise obradovali! Ostaje jedino zal za Cavica!
Neka se odbojkasi(ce) malo ugledaju na ove sportiste!

AJDEEEEEEEE

pre 11 godina

Bravo carice! I najlepsa i najbolja! Koliko sam srecan mogao bih da poletim! Sto se mene tice jos Novak i vaterpolisti i ja sam prezadovoljan,strelci su me odusevili,a i sutra mozda imaju sansu,ali i ovo sto su uradili je fantasticno,nama deluje lako kad oni pucaju,ali nije to kao igranje kantera i ostalih pucacina..Juce je bio toliko baksuzan dan da je bilo vreme da se nama vrati,nadam se da nije kraj tom "vracanju" :D Samo odbojkasi da pobede veceras i sto se mene tice ne moraju ni u cetvrtfinale.Ali pazite na rukometase,oni kad pobede Madjare pa kad se raspucaju od samopouzdanja,u cetvrtfinalu svasta moze da bude,samo da steknu veru u sebe,videcete.IDEMOOOOOOOOOOOOOOO MAJSTORIIIIIIIII

Ivan

pre 11 godina

@(emilijus, 4. avgust 2012 21:34)

Kakva patetika u komentarima sus(j)eda. Strašno i opasno. Što manje kontakta sa takvima.
Nasrnuli ovamo.

upravo cuo na tv-u

pre 11 godina

Upravo na Eurosport 1 tokom flash news sa olimpijade, komentator rekao kako je Ivana Maksimović iz Hrvatske osvojila srebro.

lol

Mi se tu lozimo jedni na druge, a ono ljudima izvana smo jedni te isti do te mjere da nas ne razlucuju nikako. Ironija zivota.

btw. Sad si pripisujem medalju ;P :D :)

musa dembele

pre 11 godina

Cestitke Hrvatima na vecerasnjem zlatu,zapravo Sandri!Interesantno kada god nesto osvoje dodju da se ovde pohvale,kao da mi nismo gledali.. Potseca me to kada TATI na polugodistu pokazes knjizicu,dobre oce..A,on odgovori"BRAVO SINE!"

Srdjan

pre 11 godina

Biću iskren pa ću reći da za ovu devojku nikad nisam čuo ali me neizmerno obradovala. Svaka joj čast, bez imalo pompe i očekivanja devojka dođe do srebra, SVAKA ČAST Ivana. :)

haylee

pre 11 godina

eto. pumpamo ove i one, na kraju se strelci vrate sa najjacim medaljama, a bez ikakvog budzeta rade.
btw, tri puta ste ponovili iste podatke u vesti. imate li nekog urednika tamo

Konstantin

pre 11 godina

e kad vec cjepidlacimo: zamolio bih susjede da prvo krenu redom pa da vide sa austrougarskom da im vrati medalje do 1912e.

p.s

kuriozitet: prvi hrvat na olimpijskim igrama 1900te koji je uzeo medalju je milan naralic u macevanju, bronza. medalja je otisla naravno austriji. btw, poroznom bam logikom, isti je hrvat koliko i nikola tesla sto je.

pa kad sredite da vam austrija vrati medalju milana naralica slobodno dodjite i pokupite sve medalje za koje mislite da su vase..

p.s.s

prvi srbin koji je uzeo medalju je momcilo tapavica na prvim olimpijskim igrama u atini 1896 i to gle cuda, bronza u tenisu. sta ti je tradicija a.. btw, isti je rodjen u vojvodini i naravno nastupao je za madjarsku u sklopu austrougarske. i kao pravni nasljednik madjarska i dan danas s punim pravom racuna tu medalju kao svoju.

Milos

pre 11 godina

Za B92: ajde molim vas ponovite onaj tekst od pre nedelju dana o medaljama i racunanju sta je cije. Koliko se secam bila je izjava coveka iz hrvatskog olimpijskog saveza i pominjane su i medelja na zimskim olimpijskim igrama (naravno, slovenacke ali ne broje se tako).
Svi smo mi svesni da nisu to sve bili Srbi, ali jasno je da cela ova ekipa iz okruzenja nece da uzme nijednu obavezu bivse zemlje, a rado bi delila sva prava i sve sto je iz koriscenja tih obaveza uspela da uzme. E pa braco, prijatelji i ostali...Meni nebitno, ali zna se kako se broji. Vama bitno, a ne znate kako se broji. Kakogod, IVANA SVAKA TI CAST!

pera

pre 11 godina

Pre svega svaka cast i Ivani i Andriji, a iskreno verujem da ce Srbija osvojiti jos koju medalju do kraja ovih igara. Svaka je ogroman uspeh i zato svim srcem uz Novaka sutra.

Sto se stote medalje tice, mislim da ovaj forum nije mesto za takve polemike, ali posto vidim da one ne prestaju, jedno pojasnjenje. Ovo jeste stota medalja za Olimpijski komitet Srbije. Srbija je sukcesor odnosno naslednik Kraljevine Jugoslavije, FNR Jugoslavije, SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije i SCG i sve medalje koje su osvajali sportisti tih zemalja pripadaju OKS. Ostale nacije su proglasavanjem nezavisnosti krenule od nule.

Za one kojima nije jasno. Isti slucaj je sa Sovjetskim savezom i Rusijom. Rusija je sukcesor SSSR i sve medalje koje je SSSR osvojio pripadaju Ruskoj federaciji. Bubka je Ukrajinac, ali sve njegove medalje i rezultati pripadaju Rusiji.

Toliko o tome i cestitam STOTU MEDALJU SRBIJI !

Posmatrač

pre 11 godina

Auu,ja taman pomislio da sam zalutao na neki hrvatski sajt. Više ih ima nego nas:-). Šta ćeš,možda ljudi nemaju neki sličan sajt,ipak su oni malo zaostala zemlja,što se vidi u svim segmentima,pa i na olimpijadi:-). Ipak oni 100 medalja mogu da sanjaju,jedino kad bi računali neki ekipni sport kao što je fudbal ili nogomet(u slučaju da gospoda ne razume),pa tamo ima 20 igrača,pa tako da sabiraju medalje:-). E tako mogu da stignu do stotke,mada je i to teško:-)!

spyder

pre 11 godina

Štukelj, Parlov, Cerar, Bjedov, Ljubek, Rusevski, Sejdi, Josipović, Redžepovski, Salihu, Tertei, Primorac, Trstena...- i dođe Srbija do cifre 100...! hahaha...

Mile

pre 11 godina

(dejan novi, 4. avgust 2012 14:35)
Србија је директан наследник бивше Југославије јер се није својевољно одвајала као остале земље. Да смо хтели могли бисмо да задржимо име Југославија.

Све честитке ЗЛАТНОЈ девојци :)

Prince of Rascia

pre 11 godina

Zanimljivo je kako Hrvati isticu da su polovinu zajednickih medalja osvojili njihovi sportisti, prisvajajuci sebi 20ak medalja osvojenih u grupnim sportovima?! U svakom slucaju nebitni su! 100-a medalja za Srbiju. Bravo lepotice!

Ja

pre 11 godina

Prestanite polemike o broju medalja,stota je,i rusija je naslesila medlje sssr-a,sto mi
moramo da izigravamo pravdu...cestitam Ivani,tek ce ona pokazati sta moze....

peace

pre 11 godina

Ivana, svaka cast!!! Puno nam je srce! Mene ne zanima koja je ovo medalja, da li je 100-ta ili 5-a. Medjutim, zanima me sta ce ove komsije stalno kod nas. Mene ne zanima sta radite, kako zivite, cime se bavite, ne posecujem vase sajtove, a za vase komplekse bas me briga. Ne diramo vas, ne dirajte nas. Svako dobro, komsije! Slavi, Srbijo!!!

razumem i shvatio sam

pre 11 godina

Nije 100-ta nego 104-ta!!! Zašto se ignorišu medalje koje su Mateja Svet, Matjaž Debelak i Jure Franko osvojili za Srbiju?

Dosta više ignorisanja zimskih sportova, Srbija ima bogatu istoriju i četiri medalje u njima!
(Ko razume shvatiće, 4. avgust 2012 16:04)


Hahahahahaha,savaka čast.

the truth

pre 11 godina

Aj hrvati smarate i pokusavate biti duhoviti sa komentarima o medaljama a znamo da hrvati i humor ne ide nikako!Cuj 5 medalja odbojkasko zlato iz Sidneja verovatno ni to ne vazi to pripada crnogorcima,srebro kosarkasa iz Atlante isto itd...a verovatno ni trojka Djordjevica se vise ne vazi...Naravno cestitke Ivani na medalji i valjda objavite komentar po peti put ga pisem ili komsije imaju prednost posto vidimo koliko komentara ostavljaju..

Slovenec

pre 11 godina

Ostavite (daleku zajedničku) prošlost i napišite koliko medalja ste osvojili (Jugoslavija, Srbija i Crna gora, Srbija)od 1992. do 2012. godine. Slovenija je u tom razdoblju osvojila 24 medalja na olimpijskim igrama - 4 zlatne, 7 srebrnih i 13 brončanih.
A koliko velika sportska nacija Srbija koja ima četiri puta više stanovnika nego Slovenija?

zg

pre 11 godina

vi imate 100 a mi 25 ali barem znamo da smo ih sami osvojili a vi kao neka kako vi kazete sportska nacija trebate pomoc malih hrvata,slovenaca,bosanaca,makedonaca ajd ovo sa crnom gorom vam priznam

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Da smo vam bar onda mogli ostaviti i jugoslovenske dugove da ih si velikodustno pripisete kao sto ste sve medalje pripisali. Uostalom kakve veze ima Jugoslavija sa danasnjom Srbijom, vi ste isto tu Jugoslaviju napustili onoga trenutka kada ste odabrali novu himnu, zastavu i ime Srbija, vi to i sami znate ali se brukate umjesto da imate bar malo obraza i stida i te medalje ostavite u riznici povijesti gdje i pripadaju!

realno

pre 11 godina

Imamo naših 5, jugoslovenskih 95 i ruskih 505. Malo li je. Plus medalje olimpijaca iz Stare Grčke pošto su svi sa ovih prostora nastali od Srba, imamo sigurno oko iljadu. Svaka čast devojci na medalji, ali brate iako smo Srbi ajde jednom da ne lažemo sami sebe.

Vladimir Pula

pre 11 godina

a sta danas bas svaki komentar moram da pisem dvaput? :)

htjedoh da cestitam ovoj prekrasnoj djevojci na velikom ostvarenju! kako se kaze krv nije voda, ili jabuka ne pada daleko od stabla i kakav otac takva kci! :)
po tome cestitke i tati i mami svakako!

i neko je tu spomenuo- cisto nek se zna ja navijam uvijek za srpske sportase kad god nastupaju..
neka se vidi da nas ima i ne opterecenih!

zivjeli!
a pustite prepucavanja oko 100 medalja, srbija ih je stjecajem okolnosti nasljedila u nekom formalno-pravnom smislu, a svi mi u sebi znamo da te medalje pripadju svim narodima ex yu.. pa nek ih sada svako broji kako mu je volja!

Vedran

pre 11 godina

U vezi ovih maliocioznih komentara o kicenju tudjim perjem, mogu samo da kazem svasta. Pa ovde se ne kaze da je ovo 100-ta medalja Srbima vec 100-ta medalja Srbiji. I cemu se onda komsije dure? Osvajali ih Srbi, Hrvati, Slovenci, Rumuni ili Zimbabveanci za Kraljevinu Jugoslaviju, FNRJ, SFRJ ili sta vec, nije bitno. Istina je da je Srbija naslednica ovih zemalja, te je normalno preuzela sva odlicja, svidjalo se to dokonim zavisnicima ili ne. Stoga ovo jeste 100-ta medalja za Srbiju i imamo pravo da se hvalimo i ponosimo svakom od njih. A ko zeli, nek izvoli kod nas da ih pogleda.
(nebuloza, 4. avgust 2012 18:50)

Kod vas da ih pogleda?!Ako ti hoces da pogledas jednu od tih 100 medalja skokni do imotskog i rodne kuce Mate Parlova da pogledas jednu od tih vasih 100 medalja koja je,gle cuda u Hvratskoj izlozena.Ajde,kad smo kod gledanja,da li moze olimpijski komitet Srbije da skupi svih tih 100 medalja na gomilu i da i poredja jednu do druge?Naravno da ne,posto 40% tih medalja nije u Srbiji.

Gerrard

pre 11 godina

Nije mi nikako jasno cemu to toliko silno potenciranja stota pa stota,pa sto godina postoji olimpijski komitet ucestvovali smo na ne znam ni koliko olimpijada i sto medalja i nije bas neki uspeh plus par zemalja se promenilo za to vreme vise se ne moze ni zapamtiti kako smo se sve zvali,Divac i kompanija dizu frku kao da smo cekali hiljaditu,a ne stotu toliko ozbiljnije zemlje osvoje za jednu olipijadu,evo cak i na rts-u stoji gore u uglu ceo dan stota medalja za Srbiju,za mene cista glupost i zamazivalje ociju u kakvom stanju nam je kompletan sport.

Ivan

pre 11 godina

Samo da se zna za sve negatore o medaljama. Kako god ali SRBIJA je kao DRŽAVA pre više od 100 ej, 100 godina bila učesnik Olimpijskih Igara, dok su sve ove državice nastale od SFRJ bile provincije.

Ljiljana

pre 11 godina

Srecno Ivani, divan uspeh!

(Vladimir Pula, 4. avgust 2012 16:59)

Ima nas i ovamo neopterecenih, ja upravo navijam za Hrvatsku u rukometu protiv Danske :-) Srecno!

london2012hr

pre 11 godina

Službeno Hrvatska ima 28 medalja od toga 7 zlatnih, a Srbija 3 medalje, nula zlatnih. I vrlo vjerojatno će zaokružiti taj broj na 30, ako ne i koji više. Tko nevjeruje neka provjeri na službenim stranicama OI-a. Lijepi pozdrav!

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Da smo vam bar onda mogli ostaviti i jugoslovenske dugove da ih si velikodustno pripisete kao sto ste sve medalje pripisali. Uostalom kakve veze ima Jugoslavija sa danasnjom Srbijom, vi ste isto tu Jugoslaviju napustili onoga trenutka kada ste odabrali novu himnu, zastavu i ime Srbija, vi to i sami znate ali se brukate umjesto da imate bar malo obraza i stida i te medalje ostavite u riznici povijesti gdje i pripadaju!

opušteno

pre 11 godina

"kako 100., ako je po međunarodnom olimpijskom odboru tek 5.?
(brit, 4. avgust 2012 14:12)"

Na MOK-u piše da je OKS osvojio 5 medalja, ali država Srbija je pravni nalednik svih olimpijskih komiteta koji su bili pre toga, a od 1912. je sve počelo sa srpskim olimpijskim komitetom. To između nije osvojeno pod imenom OKS, zato tu piše samo 5, ali država Srbija je naslednik i drugih medalja.

Šomi

pre 11 godina

a jel to znači da i Kazahstan treba da uzme sve medalje koje su doneli njihovi ljudi tadašnjem SSSR-u kao što i mi trebamo da damo hrvatima njhove medalje??? Oni su brate sami odlučili da se odvoje od Jugoslavije kao i svi ostali.. To je njihov problem, ako su hteli da budu samostalni neka budu samostalni, ali nemojte da tražite nešto što ste napustili i ostavili...

Neunistiv

pre 11 godina

Ljudi sta je vama medalje SFRJ su medalje Srbije mozda nije fer al tako je odluceno i o tome ste mogli da citate pred olimpijadu. Pozz i nemojte da ljubomorisete SRBIJA

sladjan

pre 11 godina

Ljudi moji,pa sta sam vam pricao sinoc,kada su mnogi vec poceli pesimizmom!Ko je citao moj komentar primetio je da nam to ne treba,da tek ima sta nasi da pokazu,potencirao sam da u drugoj polovini igara imamo jos 72 takmicara u borbi za sto bolje plasmane!Bio sam siguran da strelci mora ponovo da prorade,apelovao sam na optimizam,samo lagano i da treba da budemo zadovoljni koliko samo imamo do sada sportista medju osam najboljih na svetu i oborenih nacionalnih rekorda!Samo sirenjem optimizma pomocicemo i nasim sportistima.Dosta je bre,vreme je da se menjamo,dosta smo bili pesimisticki nastrojena nacija,naucimo nesto recimo od one Nemce.Napred Srbijo,tek ce da se radujemo jos!!!Cestitke nasoj lepotici,svaka ti cast mala!!!

Tesla

pre 11 godina

Bravoooooo! Pokaži precenjenom Novaku, nespremnim odbojkašicama, nabeđenoj Ani Ivanović, i košarkašima koji nas nisu udostojili učešća na OI, kako se bori za SVOJU ZEMLJU!

CICI

pre 11 godina

Pravno je Srbija nasljednik svih odlicja tako da samo mozemo cestitati Ivani na osvojenoj stotoj medalji...Pozdrav iz Crne Gore..I braco Srbi i Hrvati lijepo se igrajte nemojte svaki put da se svadjate....

do Ria još 300-ta!

pre 11 godina

WOW! Već 100 medalja za Srbiju a tek drugi put učestvujete na Olimpijskim igrama! Pa vama ni Ameri sve sa milijardu i po Kineza nisu dorasli, drage komšije!

žungul

pre 11 godina

Mate Parlov,Matija Ljubek,Vlado Lisjak,Četverac Gusara,jedriličari Labuda,Toni Kukoč,Dino Rađa,brojni rukometaši,drugi košarkaši,rukometašice,Đurđica Bjedov,Anton Josipović i ostali hrvatski sportaši(isto tako i sportaši iz ostalih republika ex Yu),s ponosom su osvajali medalje za Srbiju,a na usnama su pjevušili Bože (NE)pravde.Da nije trgično,bilo bi komično.Inače,čestitke lijepoj srbijanskoj streljašici na srebru!

cg_srbin

pre 11 godina

Gledao sam nastup Ivane danas u finalu, a kako sam sinoć na počinak otišao prilično razočaran, prije svega rezultatima Čavića i Đokovića, danas sam presrećan dočekao kraj nadmetanja.

Ivana - svaka ti čast i veliko hvala, mnogo si obradovala svoj narod.

:)

pre 11 godina

sve 5 što su vam ostale medalje, uzmite samo, ali mene bi sram bilo hvaliti se tim medaljama. ja bih se prije upucao u nogu nego slavio divčevu, čavićevu ili đokovićevu medalju. tolko nas ne podnosite, a onda se dičite medaljama naših sportaša. licemjerje at its best, komšije moje.

'ajde oladi

pre 11 godina

@patrijota, 4. avgust 2012 14:18
Ne moze bez ovih pakosnih koji bi da se rugaju Srbiji.
Da li oni imaju da rade bilo sta drugo u zivotu.

Šumska Vila

pre 11 godina

Kao prvo, bravo devojko! Bravo Ivana!!!!
Kao drugo, ja znam da većina komentatora nema pravničko obrazovanje ali konsultujte malo struku pre nego krenete sa izlivima frustracija. Srbija je pravni naslednik SFRJ, kasnije SRJ i zajednice SCG! To je činjenica koju svaki student prava koji je polagao međunarodno javno pravo zna. Nema to veze ni sa kakvim pretenzijama Srba i Srbije, to je formalno pravna međunarodno priznata činjenica. Ni meni se ne sviđa uvek što je to tako, ali to je tako. Sve ostalo su gluposti. Dixi!

Whisper

pre 11 godina

Nama baš ide streljaštvo od ruke. To nam je u genima, zato što oduvek ratujemo ;-).
BRAVO!!! SVE ČESTITKE! A još sad država da odreši kesu!

MiLoRaD

pre 11 godina

Da li moze neko da mi objasni od kada smo postali optereceni brojem osvojenih olimpijskih medalja? Zar nismo uvek samo sedeli kuci, navijali i radovali se svakoj pobedi?! Zar nismo uvek uzivali u olimpijskim igrama od pocetka do kraja? Odakle sada toliki pritisak na sportiste? Odakle ovoliko nezadovoljstvo? Od kada smo postali razocarani u ljude koji se bave individualnim sportovima u koje niko nikada nista nije ulozio? Odakle toliko negativnih komentara prema sportistima koji su svojim radom u prethodne 4 godine zasluzili da se nadju tamo?Cini mi se da smo se malo pogubili u celoj ovoj prici. Pa imamo preko 100 sportista na Olimpijskim Igrama! Malo li je za Srbiju?! Danas kada Kina, SAD i druge mnogo bogatije zemlje od Srbije smatraju da je broj osvojenih olimpijskih medalja vrlo bitna cifra i kada spremaju svoje sportiste od malih nogu u uslovima koje nasi pojedinci ne mogu ni da sanjaju, svaka medalja je uspeh.Ja cu nastaviti da se radujem svakoj pobedi pa makar bila i za 17. mesto, jer ja volim sport...

Igor

pre 11 godina

CESTITKE IVANI!
A sutra neka ZLATIC osvoji jos jednu medalju ovog puta onu pravu kao sto mu i prezime kaze :)
Streljastvo novi nacionalni sport :)

Lošmi

pre 11 godina

Da li ćemo iz ovoga nešto naučiti???

Na Ivanu nije vršena presija da osvoji medalju i osvojila ju je. Pogledate samo kakvi su natpisi bili za Novaka ili Čavića a bogme i za druge moguće favorite.

Ivana sve čestitke.

Igor

pre 11 godina

Bravo za Ivanu.
Ej jel vi to možda brojite u tih sto medalja i one koje su za SFRJ osvojili Slovenski i Hrvatski sportisti?
(Srbija do Triglava, 4. avgust 2012 19:08)

Naravno, sa njima smo išli na OI i zajedno se borili za medalje.

Dzontra

pre 11 godina

Kako neko ima srca da posle ovakvog uspeha ovakve mlade, talentovane i prelepe Ivane...da upropascava forum sa nekim besciljnim pricama o broju medalja?!
Ljudi, posle onako sumornog jucerasnjeg dana kao da je sunce zablistalo, onaj njen osmeh i pogled srne na dodeli medalja... neprocenjivo!
Skidam kapu zivcima i mirnoci, treba pogodoti metu koja sa 50 metara izgleda kao daleka tacka, a kroz glavu ti prolazi da iz (nazalost) anonimnosti ulazis u istoriju!

Od sada ce se njeno ima i prezime izgovarati sa postovanjem...a tek joj je 22 godine... nebo je granica.

Hrvoje

pre 11 godina

Čestitke Ivani, baš je smišna mala... Čestitke komšijama i na vašoj 100toj administrativno nasljeđenoj medalji. Iskreno da vam samo kažem svi ljudi koji izvan srbije ostavljaju ovde komentare mislim da nisu zavidni na toj brojci, mislim da većina je eventualno zbunjena odakle vam taj poriv da si prisvajate medalje ljudi koji nemaju vezu sa Srbijom i vašim olimpizmom, posebice medalje individualnih sportaša. Znam da marketinški je to lijepi broj , al ko što netko reče ovde ja bi si prije puco u nogu neko prisvajo i slavio kao Hrvatsku medalju koju je u bivšoj jugi osvojio netko iz Srbije.
Čak mi se čini da na taj način malo omalovažavate i ove medalje koje vaši sportisti osvajaju otkada nastupate kao Srbija.
Sretno u daljnjem tijeku igara a sad odoh gledati disk i nadam se našem sedmom olimpiskom zlatu

Ognjen

pre 11 godina

Najpre, sve čestitke srebrnoj Ivani! Verujem da je ovo tek početak jedne čudesne sportske karijere!
A, što se tiče broja medalja, dovoljno je pogledati tumačenje MOK-a koje se odnosi na SSSR.

"Olimpijski komitet Rusije jeste pravni naslednik Olimpijskog komiteta Sovjetskog Saveza, ali kako sportska dostignuća u dosadašnjoj praksi NISU I NE MOGU BITI PREDMET SUKCESIJE između zemalja nastalih raspadom nekadašnje zajednice, NITI MOGU BITI OBJEKAT PRAVNOG PRENOSA na komitete članice, MOK zaključuje kako sportska dostignuća, što uključuje medalje, rekorde, priznanja i titule, koje su ostvarivali predstavnici SSSR-a ostaju u trajnom vlasništvu SSSR-a."

Dakle, po istom principu, SVE MEDALJE osvojene u vreme SFRJ ostaju trajno vlasništvo SFRJ, a ne zemalja nastalih raspadom te države. Isto važi i za Istočnu Nemačku, Čehoslovačku itd.
Prema tome, ovo je peta olimpijska medalja Srbije, nek nam je sa srećom i da doživimo još 555.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Mogli ste naslijedit i dugove iz bivše države ;).
(night, 4. avgust 2012 14:52)

A šta, kao nismo!? Daj molim te, ućutite više!
(Šumska Vila, 4. avgust 2012 15:43)

Šumsko vilo, čemu se blamiraš kada je očito da nemaš pojma?! Dugovi Jugoslavije nije preuzela Srbija nego su raspoređeni sa sve bivše državepo MMF-ovom ključu, Hrvatska je preuzela 28,5 posto duga, Slovenija 16,4 posto dok je bivša država Srbija i Crna Gora 36,5 posto. Ako se odbije dug Crne Gore, Srbija je preuzela manji dug od Hrvatske ali i medalje, zar ne..

mattko

pre 11 godina

Leon Stukelj, Miro Cerar,Djurdja Bjedov, Mate Parlov, Matija Ljubek u proslosti osvojise zlato za - Srbiju! Blago nama Srbima kada i drugi tako vredno rade za nas!

vlajzi

pre 11 godina

Alo bre hrvati, pa dokle ce te da cmizdrite?? Pa zar ne kapirate da nam tim cmizdrenjem pricinjavate vece zadovoljstvo od zadovoljstva zbog 100. medalje. Kontrolisite se malo.

bivsi strelac

pre 11 godina

Kao bivsi strelac, mogu da kazem da mi je srce poraslo kao kuca gledajuci je kako osvaja srebro. Hvala ti Ivana, i samo napred, u nove pobede!!!

Ko razume shvatiće

pre 11 godina

Nije 100-ta nego 104-ta!!! Zašto se ignorišu medalje koje su Mateja Svet, Matjaž Debelak i Jure Franko osvojili za Srbiju?

Dosta više ignorisanja zimskih sportova, Srbija ima bogatu istoriju i četiri medalje u njima!

Objavite mi kom

pre 11 godina

Na sajtu MOKa lepo pise da je olimpijski komitet Srbije primljen jos 1912. EEEEEJ 1912!!! Hrvatska i Slpvenija nisu ni postojale. Kakva bre 1992. godina??? Vama Hrvatima ta godina mozda nesto znaci,ali nama Srbima apsolutno nista
Vi ste tada primljeni u MOL, a mi smo bec bili u njemu skoro celog veka. A zasto se cudite kako imamo 100 medalja kad ste i vi dali doprinos da ih imamo toliko. Evo, ja vam se zahvaljujem... mada licno mislim da uopste nije bitno jeste li zasluzni vi, Slovenci, Mongoli ili Eskimi, ja se zahvaljujem svima. i kamo srece da i dalje osvajate medalje za nasu zajednicu, tad ste i bili nesto, sad ste truba!!!

moje ime*

pre 11 godina

Bravo, bravo, bravo! :) Kakav uspeh za ovu lepoticu! Kakav uspeh za Srbiju! Srce mi je puno! A nemojte vise o tome koja je po redu medalja, stvarno nije bitno!

jane

pre 11 godina

prelepa,vidi se da je iz srbije,srce mi je puno kao i celoj srbiji,ivana da bog da osvojis se sto se moze osvojiti,ti si ponos srbije

KOSTA1703

pre 11 godina

@Onima sa druge "strane"

Olimpijski komitet Srbije je nastao jos dalekih godina, i u svoje okrilje je primio i sportiste iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, menjajuci pri tom ime u skladu sa imenom drzave.
Kada su gorepomenuti resili da napuste zajednicku drzavu, oni su osnovali svoje olimpijske komitete.
Ti novi komiteti ne mogu prisvajati medalje koje su osvojene pre nego sto su oni i nastali.
Tako da je stvar i vise nego jasna.
Za vreme SFRJ, sportisti su osvajali medalje u IME SFRJ, stajali na postolju gledajuci kako se dize zastava SFRJ.
Osvajali su medalje za SFRJ, i za olimpijski komitet SFRJ, koji je nastao tako sto je olipijski komitet SRBIJE promenio ime, u skladu sa imenom drzave.
Sta vam jos nije jasno?


Inace, cestitke jednom fantrasticnom sportisti na prvoj i svakako ne jedinoj medalji koju ce nam doneti.
Zelim joj mirnu ruku, puno zdravlja i jos mnogo medalja.

konstantin Porfirogenit

pre 11 godina

Razumem Slovence, Hrvate i ostalu bratiju iz bivše Juge. Javljaju se i drže nam predavanja. Naša je greška što smo im oprostili činjenice da su u dva svetska rata bili na strani agresora umesto da smo tražili ratnu odštetu od njih. Ne bi se izvukli iz bede ni za sto godina. Oni se hvale kako su za dvadeset godina kao suverene države uzeli ne znam ni ja koliko medalja. Svaka čast. Naša medalja je činjenica da postojimo kao država malo više. Samo deset vekova. Šta je to?
Ne razumem Srbe koji ih podržavaju.

Slavko-RS

pre 11 godina

Bravo andjele,svaka ti cast najmadja u finalu u tebi je nasa buducnost,moralo nas je krenuti malo hvala ivana i napred Srbija...RSvoli srbiju

ZeljkoPg

pre 11 godina

Ostavite medalje bivse SFRJ na miru ta drzava je nesto znacila u svijetu za razliku od ovih danasnjih.Ivani sve cestitke i mnogo uspjeha u daljoj karijeri!

Lean

pre 11 godina

Hrvatica Antonija Mišura (košarkašica) i službeno proglašena najljepšom olimpijkom, e jeste prelepa , mmmmmmmm njoj bi dao zlatnu medalju i još nešto , divota je gledati, i sami američki košarkaši rekli da je to najdivnija žena koja je ikad obukla tenisice

Sale

pre 11 godina

Čestitke Ivani!!!!

Ali stvarno ovo je blamaža sa 100 medalja. To me podseća kao ono kad pišu da je prosek plate u Srbiji 45.000 a pola Srbije je nezaposleno ili prima 15.000. Da se ne lažemo to je jugoslovensko, bilo pa prošlo idemo dalje. Šta će nama tuđe perje. Doćiće prava 100 i prava srpska.

idemoo

pre 11 godina

Meni kao Srbinu prvom nije jasno zasto se mi busamo sa '100-tom medaljom na olimpijskim igrama' kada i sami znamo da su dobar deo tih medalja osvojili nasa 'bivsa' braca dok smo jos bili u ljubavi. Sve ja to razumem..pravni smo naslednici bivse nam SFRJ, SRJ...ali ne znam koliko imamo moralno pravo da se kitimo tolikim medaljama.. Formalno pravo imamo ali....
Inace, sve cestitke Ivani!!

jatzans

pre 11 godina

Pre svega: Čestitke!! Puno mi je srce bilo gledajući finale i uspeh Srbije. A potom: Škaro, Prpić, Petriško, Neralić, Nenadić, Mrduljaš, Ljubić, Katalinić, Ivanov, Fazlić, Ivanišević, Primorac, Mihalić, Gubijan, Frgić, Čolak, Parlov, Lisjak, Josipović, Bonačić, Bjedov, Ljubek...Samo neki od pojedinčnih osvajača olimpijskih medalja za Srbiju! Bravo!

toto

pre 11 godina

Ma da 100ta:)))

Zato komentator na BBCu svakih dve minute tokom prenosa rukometa ponavlja,"Srpski rukometasi su prvi put na olimpijadi" i slicno.

Vecina u svetu misli da nam je prvi put na olimpijadi, a ljudi u regionu se smeju nasoj samoobmani.

andjeo

pre 11 godina

Od onih sto smo najvise ocekivali nismo dobili medalju,ali nema veze nisu oni krivi,a od nje se niko nije nadao ali je ipak uspela!!!!!!!!BRAVO IVANA,LEPOTICE NASA!!!!

Srbija do Triglava

pre 11 godina

Bravo za Ivanu.
Ej jel vi to možda brojite u tih sto medalja i one koje su za SFRJ osvojili Slovenski i Hrvatski sportisti?

Dejan

pre 11 godina

Jel Rusi sabiraju medalje od 1990? Ili im se racunaju sve iz SSSR-a? Ako se njima racuna ne vidim zasto je sporno da se racuna i Srbiji. Srbija je unela svoju drzavnostu u sve Jugoslavije i nije ih ona napustala, vec druge drzave zato i ima pravo na nasledje medalja.
Ali da ne ludujemo bez veze. Ja se radujem i Sandrinoj medalji kao da je srpska, i slovenackim medaljama i svim "nasim" sa voh prostora. I mnogo mi je krivo sto ne ucestuje Blanka Vlasic jer je ona carica.
Srbija/Hrvatska isti ..... razlika je samo u glavam ljudi.

Mile NS

pre 11 godina

Pogledajte spisak ko je osvojio tih 100 medalja,polovina su Hrvati,daleko više nego Srbi. Mene je sramota,al nema veze mi smo nebeski narod.

preldzija

pre 11 godina

Stotka i tacka! Sikter svi!
I ima da se zalimo MOK-u da nam priznaju sve medalje sto su takmicari iz Makedonije osvojili na starogrckim olimpijadama ako nastavite da zvocate :)

samo kažem

pre 11 godina

bravo 100. medala, kinezi ce samo na ovoj olimpijadi da osvoje toliko
(todore, 4. avgust 2012 14:37)

koji je IQ čoveka koji ovo izjavi?
a to što Kinezi imaju 200 puta više stanovnika, to ništa?

Vlade Divac

pre 11 godina

ZLATO ZA SRBIJUUUUUUUUU!!!!!
101 medalja za Srbiju.
Sandra,blago ocu,blago majci,blago zemlji koja te ima.
A sad svi skupa da odslusamo Bože pravde.

Smaras...

pre 11 godina

Drazene Petrovicu, tebi treba dati zlatnu medalju za aktivnost na nasoj B92 aplikaciji... Imas li ti pametnija posla u zivotu, osim da delis neke nebulozne komentare,koji istini za volju, nikoga ne zanimaju ?! 'Oladi malo...

Nemanja

pre 11 godina

Svka acast Devojcice!!! SVAAAAKAAA CAAAST, BRAVO!

Nikada cuo za tebe ranije a sada ima da te hvalim vise od NOLETA!!!!!

SVAAKA CAST!

Đorđe

pre 11 godina

Matija Ljubek, Mateja Svet i Primož Ulaga izvan sebe od sreće zbog 100. medalje za Srbiju. Što ono bre ne naslediste dugove stare nam države nego samo medalje?

PAMETAN GENIJE

pre 11 godina

Cela zemlja je ponosna na tebe ime moje,tata tvoj zna sta to znaci i zato je i zaplakao jer sa 22g uzeti SILVER na SVETU je njemu jace nego onomad njegovo zlato!!!Nadam se da ce te ovi nasi iz vlasti nagraditi kao i sve ostale uspesne koji predstavljaju zemlju u Londonu...Tvoje vreme tek dolazi...

Pele

pre 11 godina

Sve čestitke Ivani Maksimović, ovo je sjajan rezultat!
Ali ja i dalje ne verujem da smo marnuli sve medalje bivše Juge za sebe! Hahahaha kakvi smo prevaranti, pa to je strašno. Onaj spot koji je RTS onako amaterski montirao sve govori - u Seulu smo uzeli 18 medalja jer je Juga još bila na okupu, a otkad smo ostali sami premija je kad ubodemo tri medalje! :))

dejan-minhen

pre 11 godina

extra!!! Bas me je obradovala!!
kada je sve ovako ispalo darago mi je da je tu "famoznu 100." medalju uzela devojka.
Sve cestitke Ivani od srca!!!

mali radojica

pre 11 godina

Sve cestitke Ivani a da nam je drago drago nam je jer em medalja em ona lepa ko lutka. Sto se tice medalja vidim da ovde komentare ostavljaju uglavnom maloletna lica. To se vidi po cinjenici da se vecina njih nije ni rodila kada je u februaru 1992 godine MOK doneo takvu odluku. U toj odluci pise crno na belo da Slo i Hr nisu naslednici SFRJ i da medalje ostaju tadasnjoj drzavi. Kada se BIH otcepila i bila priznata tri meseca kasnije a potom i MK primljena u MOK sa zakasnjenjem zbog Grka nadjeno je solomonsko resenje da sve medalje nasledi SRJ a sve da bi se ublazilo izbacivanje sa OI 92. Sam Samaran je kasnije rekao da je Hrv pogresila sto je pozurila na OI92 jer da cekala do jeseni medalje bi bile podeljene na ravne casti. Znaci kad nesto komentarisete prvo proverite ili pitajte starije. Srbija trenutno na OI 2012 ima 1 bronzu i 1 srebro a ukupnom skoru do sada100 medalja. To su dve odvojene stvari ali obe pripadaju Srbiji.

pavao

pre 11 godina

Svima ovim koji pokusavaju da izdvoje hrvatske, bosanske i ostale medalje iz jugoslovenskog korpusa, probacu samo da objasnim neke stvari. Te medalje u bivsoj Jugoslaviji su bile rezultat zajednickog rada, zajednickih selekcija (gde je cesto kljuc odlucivao da bi sve republike bile zastuplljene itt). Treneri su bili iz jedne republike, a igraci iz druge. Selektori iz trece. Svi su igrali kvalitetna savezna takmicenja i ucili jedni od drugih. To je sve bila Jugoslavija, i ne mogu se razdvajati doprinosi. E, sada Srbija je pravni naslednik te Jugoslavije. Tacka. P.S. Srbija i Crna Gora nisu mogle da ucestvuju u Barseloni u kolektivnim sportovima, inaci bi 100-ta medalja i ranije bila dostignuta.

zg

pre 11 godina

Medalje pravno gledano pripadaju srbiji ali sta vam to znaci kad i sami znate da ih vi niste sve sami osvojili i nemate se sta hvalit njima.

Gaša

pre 11 godina

Cestitke Ivani!
@Susjedi, pa pustite nas da se radujemo i nasim i vasim medaljama. Vi i onako ne umete da slavite kao mi, pa onda dajte da se mi zabavljamo. Eto, dodjete do BG-a pa se lepo provedete sa nama. Bolje je kod nas, fino opusteno, nego da u ilegali po diskotekama na periferiju ZG slusate srpske narodnjake.

nbgd

pre 11 godina

vi imate 100 a mi (???) 25 ali barem znamo da smo ih sami osvojili a vi kao neka kako vi kazete sportska nacija trebate pomoc malih hrvata,slovenaca,bosanaca,makedonaca ajd ovo sa crnom gorom vam priznam
(zg, 4. avgust 2012 19:57)

Ko to "MI" (vi)??
Jesu li svi dobitnici Hrvati?
Ima li medju tih 25 medalja, bar jedan Srbin, ili neke druge nacije, sem Hrvata??
Nista vi sami niste osvojili ...
... a nasih 100 medalja, mozete samo da sanjate!

strahinja

pre 11 godina

Toliko nade se polagalo u odredjene sportiste a oni su nas strahovito razocarali...iskreno...za Ivanu nikad cuo...a verujem ni dobar deo nase javnosti...a bas nas je ona obradovala...Bravo za nju!! Svaka joj cast...!! Srbija u srcu!!

10.9

pre 11 godina

Cestitke Ivani.
Prvoplasirana Grej je sa 691.9 oborila olimpijski rekord, sto govori koliko je veliki Ivanin uspeh.
Steta sto i Andrea Arsovic nije imala bolji dan, krenula je dobro.

Stefan

pre 11 godina

Svaka cast Ivani, toliko mlada a vec srebro na olimpijadi. Iver ne pada daleko od klade ali verujem da ona moze i vise da postigne od svog caleta.

P.S. A sto se tice ovih sto imaju problem sa 100-tom, medaljom mogu samo da kazem da mi je od svih medalja najdraza ona zlatna pokojnog Mate Parlova iz Minhena 1972.

ma da

pre 11 godina

Ma dosta više sa tih sto medalja i megalomanijom. Bez razlike šta kaže MOK, ne treba se kititi tuđim perjem, delujemo smešno.
Svaka čast na drugom mestu i srebrenoj medalji, ali ipak mislim da smo potpuno podbacili i na ovim OI, Jedina šansa da se osvoji zlato još ostaje na vaterpolistima (neću o tome koliko je taj sport značajan), očigledno je da ne stoji da smo sportska nacija kako volimo da se hvalimo. Poražavajuće je to da smo po broju učesnika među najbrojnijima a da su ogromna većina naših sportista došli više kao statisti u svoji disciplinama.

Nikola

pre 11 godina

Bravi Ivana! To je radost za nasu zemlju. Dosta mi je vise i politike i nadanja u neki lepsi zivot, jedino sto moze da me obraduje je neki ovakav sportski uspeh.

Dule

pre 11 godina

Bravo Ivana! Veliki, ogroman uspeh!
Što se tiče broja medalja, Srbija je izgleda naslednica svih medalja zato što je tako rekao MOKa Slavnić! MOK tako nešto nikada nije ni rekao ni odredio. Inače, teško je odrediti šta kome pripada. To je, valjda, stvar pristojnosti. E sad što smo mi uvek bahati i drčni pa smo prisvojili baš sve medalje, to je druga stvar. Nekako bih se lepše osećao da se držimo samo onoga što smo stekli kao nezavisna država.

Šumska Vila

pre 11 godina

Da se čoveku na kraju smuči i medalja, i sport i život! Aman više, ko da je bitno stota, ili nestota! Ovo smo isto raspredali i pre četiri godine!
Dok traju Igre i ratovi su prestajali, pobogu!

Jovana

pre 11 godina

e lepo receno, od silnih karleusa, stanija, seka ovakve velicine ne mogu da izadju do izrazaja. Sramota me sto prvi put cujem za nju.

Drazen Petrovic

pre 11 godina

po medaljama ispada da Srbi imaju samo streljastvo.
Hrvatska primjerice ima jaku atletiku (vlasic koja je bila proglasena najboljom atleticarkom svijeta, ali i Sandra Perkovic koja je osvojila dva zlata na EP-ima, te jos neki), jaki rukomet (i zenski), jaki nogomet (cak i mali) jaki vaterpolo (imamo vise medalja i od Srbije od njenog osamostaljenja), jako veslanje (cetverac osvojio srebro na ovim OI, od osamostaljenja osvajali medalje, dvojac na parice itd.) kosarku u ovom trenutku barem na razini srpske ako ne i jacu, zene su na OI za razliku od srpkinja, streljanje nije za medalju ali nije niti lose, stolni tenis (Gaćina izvrsno odigrao ove OI, dobio glatko i nekada svjetskog prvaka Perssona), teakwondo vrlo jak (posebno zenski dio koji je redovno osvajao medalje), ultimate fight (za mene je i to vjestina, Cro Cop je jedno vrijeme bio nenadmasan, imamo i sad vrlo dobrih boraca u UT-u za razliku od Srba), jedrenje (nasi i ovdje osvajaju medalje, plivanje (medalje kroz blizu povijest), boks (slavni boksaci kroz povijest - teska kategorija ali i neke druge - kuriozitet da je i veliki Casius Clay za boksaca hr porijekla rekao da mu je zadao najvise muke), zenska odbojka (osvajali medalje od '92), tenis (prije vas osvojili Davis Cup, osvojili Wimbledon, imali osvajacicu Roland Garrossa), hrvatski hokej je na puno visoj razini od srpskoga, zimski sportovi da ne govorim (koliko je zlata donijela Janica i njezin brat), pa Jakov Fak, zlato u biatlonu

JohnnyZD

pre 11 godina

Čestitke Ivani Maksimović i Srbiji za 100. medalju. Ovo jest stota medalja za Srbiju, Jugoslovenski Olimpijski Komitet nasljednik je Srpskog Olimpijskog Komiteta i obratno. Pozdrav iz Dalmacije

pc pegula

pre 11 godina

@HlaoRu:
"A 100 medalja za Srbiju je ogroman uspeh, verovatno nema na svetu ni jedna ovako mala drzava koja je toliko postigla!"

Glupost, čak i kad se pribroje medalje od 22-milijunske SFRJ jednoj puno manjoj Srbiji, postoji veliki broj zemalja slične veličine, ili manje, koje su daleko uspješnije.
Evo lista zemalja po broju stanovništva sličnom Srbiji i njihov broj medalja, poredano je po veličini država:
Kuba - 194
Belgija - 144
Grčka - 108
Češka - 217
Mađarska - 465
Švedska - 604
Bjelorusija - 73 samo od raspada SSSR-a

Srbija - 100, ali i priključene medalje iz 22-milijunske SFRJ

Austrija - 287
Švicarska - 308
Bugarska - 218
Danska - 171
Finska - 455
Norveška - 447
Novi Zeland - 87
Jamajka - 55, samo 2.7 milijuna ljudi

Tako da ni Srbija, ni bivša SFRJ, ni ostale zemlje nastale od nje, nisu ni po čemu posebne.
Dapače, ako izostavimo siromašne i zaostale zemlje, svi su debelo ispod prosjeka.

Mingov

pre 11 godina

Evo da konacno (neko vec jednom) precizno objasnim pravila i razlog zasto je ovo nasa stota medalja. Naime, Srbija je pocetkom 20 veka osnovala svoj, nacionalni OK. Taj OK je normalno funkcionisao, i imao svoje olimpijce.

Na zahtev Jugoslovenskog odbora, OKS prima sportiste iz tadasnjih prostora Hrvatske i Slovenije, i kasnije nastankom Kraljebine SHS, zatim i Jugoslavije, OKS se PREIMENUJE u OKJ. Dakle samo menja naziv.

Danas je to taj isti OKJ, koji je samo vratio stari naziv, promenom politickih okolnosti.

Hrvate, Slovence i ostale NIKO nije terao da nastupaju za nas, Srpski OK, posto je komitet nas, pre nastanka Jugoslavije, i nikada nije prestao da postoji, jedino je menjao nazive u skladu sa nazivom drzave.

sisanje vesla

pre 11 godina

Ovo se zove laž bez presedana - istina je ovdje [link]

Čestitka lijepoj Ivani na osvojenoj srebrnoj medalji - svaka čast - pozdrav iz Hrvatske
(Božidar, 4. avgust 2012 14:55)
Za sve sto ti nije jasno a tice se medalja SFRJ,SRJ i SCG obrati se predsedniku olimpijskog komiteta Hrvatske. Zlatko Matesa je objasnio sta je odlucano 1992 god i da vama ostaje jedino ljubomora i kompleksi.

http://www.rts.rs/page/sport/sr/London-2012/story/1990/Oko+borili%C5%A1ta/1144010/Sve+jugoslovenske+medalje+Srbiji.html

Ako ti jos uvek nije jasno koliko Srbija ZVANICNO ima medalja na OI preporucujem kompleksan na svakih 12 sati.

jhfg

pre 11 godina

Pre svega: Čestitke!! Puno mi je srce bilo gledajući finale i uspeh Srbije. A potom: Škaro, Prpić, Petriško, Neralić, Nenadić, Mrduljaš, Ljubić, Katalinić, Ivanov, Fazlić, Ivanišević, Primorac, Mihalić, Gubijan, Frgić, Čolak, Parlov, Lisjak, Josipović, Bonačić, Bjedov, Ljubek...Samo neki od pojedinčnih osvajača olimpijskih medalja za Srbiju! Bravo!

I mi se njima ponosimo.

HlaoRu

pre 11 godina

Svaka cast, Ivani! Cela Srbija je ponosna na tebe!

A 100 medalja za Srbiju je ogroman uspeh, verovatno nema na svetu ni jedna ovako mala drzava koja je toliko postigla!

SRBIJA!!!

100 medalja i nek puknu dusmani

pre 11 godina

Cestitke Ivani Maksimovic na medalji pre svega to je njen i samo njen uspeh a mi smo kolateralna steta e sada valjda nece vise da smaramo o 100 medalji

from zagreb with love

pre 11 godina

svaka čast maloj ivani i sve 5 što su vam ostale medalje, uzmite samo, ali mene bi sram bilo hvaliti se tim medaljama. ja bih se prije upucao u nogu nego slavio divčevu, čavićevu ili đokovićevu medalju. tolko nas ne podnosite, a se dičite medaljama omražene vam lijepe naše. licemjerje at its best dragi komšije :)

Milko

pre 11 godina

Šta reći?
Veliki rezultat, neverovatan osećaj, navijaš za devojku za koju si jedva čuo. Dlanovi se znoje, srce lupa... i medalja.
Bravo, bravo, braaaavoooo Ivana.

ZoranDj

pre 11 godina

Drago mi je zbog srebrne medalje! Medjutim, ne mogu da podnesem nastavak sirenja lazi i samoobmanjivanja da je ovo 100. medalja za Srbiju. Kakva notorna laz! Za one koji ne znaju, Srbija je pravni naslednik SFRJ i zato su joj pripale sve medalje bivse Jugoslavije. Dakle, drage moje srpske patriote, ako zelite da prisvojite i medalje koje su osvajali Slovenci, Hrvati, Bosanci, tj Muslimani, Crnogorci, Albanci i Makedonci, onda uzivajte...

zoxy89

pre 11 godina

http://press.rs/wp-content/uploads/2012/08/100-medalja-e1344090810474.jpg
u cast 100. medalji za Srbiju!
hvala vam engleski prijatelji!

Božidar

pre 11 godina

MOK je odlucio da je Srbija naslednica svih medalja osvojenih pod imenom SFRJ,SRJ i SCG. Stvarno ne znam sta tu ima nejasno kada zvanicno stvari tako stoje. Pa Momcilo Tapavica je osvojio medalju za Ugarsku na OI i danas se ta medalja racuna kao Madjarska medalja iako im je Srbin iz Novog Sada prvi osvajac medalje u istoriji. I tada smo bili sila u tenisu.
(sisanje vesla, 4. avgust 2012 14:28)

Ovo se zove laž bez presedana - istina je ovdje http://www.olympic.org/serbia

Čestitka lijepoj Ivani na osvojenoj srebrnoj medalji - svaka čast - pozdrav iz Hrvatske

Domagoj

pre 11 godina

@pavao
ako su jugo medalje rezultat zajednickog rada kao sto si rekao pa hajde da i te medalje budu onda - zajednicke.

na znate vise sta pricate, a logika vam je slabija strana

CROpatriota7

pre 11 godina

Pa ja vas stvarno nerazumijem,ja da sam Srbin i da imam jednu medalju rekao bih(nek je jedna ali je Srpska)mislim ovo je stvarno smjesno oko 100medalje,ljudi u SLoveniji i Hrvatskoj se smiju na to...ali svaka cast na srebru ova mala mi je preslatka...

nenad

pre 11 godina

SFRJ do 1988. = 87 medalja
sa Crnom Gorom do 2004. = 9 medalja
samostalna Srbija 2008. = 3 medalje
Ukupno: 99 medalja
Zlaticeva je stota!!!
Ivani svaka cast.

yugo45

pre 11 godina

Ako Srbija nasljeduje bivsu Jugu i sportske rezultate pa sto onda i dug od Juge niste nasljedili..Kao i uvijek kitite se tudjim perijem.

cccc

pre 11 godina

Bravo !!!! Ove olimpijske su nakraju ipak dokaz da smo sportska velesila i broj jedan u regionu a i ovom delu evrope ! 100 medalja !!! Malo koji narod se moze pohvalit sa tolikim brojem sa obzirom na broj stanovnika ! SRBIJA !!! Svi na ulice slavit !!!!!

iz srbije

pre 11 godina

Pre svega BRAVO za Ivanu! A što se tiče onih što kažu da nam je peta, pa nije valjda da u osvajanju prethodnih 95 za YU nije bilo sportista iz SRB?
(Iznenađenje, 4. avgust 2012 14:38)

Jesu li svi bili?

Mirko

pre 11 godina

Cestitke prelepoj Ivani na srebru, a ovima sto bi da nam posle svakog cepkanja terotorije vrate saldo medalja na 0 porucio sledece:

-da nase su sve medalje svih 100

-razlog je jednostavan svi ste vi srbi(samo druge veroispovesti)kad to shavtite bice i vama i nama mnogo bolje.

Na kraju krajeva vi ste napustili zajednicku drzavu zvanu Jugoslavia(kasnije Srbija i Crna Gora) prema tome vi ste se odrekli svega sto ima veze sa Srbijom i Srbima a kada shvatite da ste i vi Srbi samo druge vere onda cete aplaudirati.

Mirko

pre 11 godina

znaci da medalja Aziza Salihu je osvojena za Srbiji, hahahahaha....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Karburma, 4. avgust 2012 16:02)

Naravno.Dzbe vam laprdanje mok je rekao svoje bas kao i za SSSR

pero

pre 11 godina

Nemojte pogrešno da me shvatite, ali ovo nije 100. medalja Srbije. Srbija kao zemlja učestvuje tek 3. put (posle 1912. i 2008.), tako da su baš, baš naše medalje samo one 3 iz Pekinga i ove 2 iz Londona. Naravno, možemo da izbrojimo naše sportiste na prethodnim olimpijadama, ali te medalje su osvojene u reprezentaciji Jugoslavije, a ne Srbije, ma kako se ti sportisti tada ili sada osećali. Do stote medalje Srbije ćemo da se, ovim tempom, načekamo - bar 50 godina. Sad, but true :( Nadam se da ce nam Ivana doneti bar još 5 medalja na narednim olimpijadama !!!

Boky car

pre 11 godina

Kakav otac takav sin, ovaj... hmm... kakav Goran takva Ivana,... cerka, cerka! Ti si Ivana tatin sin, sa tobom se Srbija ponosi!
Znam,znam, glupo, ali i ja nesto da kazem #%@##*&#
Ivana, Srbija!!!

Miki

pre 11 godina

Kakva stota medalja, sta oni to pricaju? Srbija je tek od 2006. godine samostalna drzava. Cinjenice su cinjenice, a uostalom cemu brojanje? Ljudi su otisli da ucestvuju, da se sportski takmice. Zato cestitam svima koji nas predstavljaju na olimpijskim borilistima!

idemoo

pre 11 godina

Meni kao Srbinu prvom nije jasno zasto se mi busamo sa '100-tom medaljom na olimpijskim igrama' kada i sami znamo da su dobar deo tih medalja osvojili nasa 'bivsa' braca dok smo jos bili u ljubavi. Sve ja to razumem..pravni smo naslednici bivse nam SFRJ, SRJ...ali ne znam koliko imamo moralno pravo da se kitimo tolikim medaljama.. Formalno pravo imamo ali....
Inace, sve cestitke Ivani!!

lavica

pre 11 godina

Bravo,bravo,bravoooooooooooooo!!!Svaka cast Ivana.A vi hrvati ajde malo da ostavite Srbiju na miru i da gledate svoja posla.Mi smo nasledili medalje ali i vase dugove,Ako tako kaze Mok ko vas sta pita,a ti vaterpolisti sto ih spominjete nisu bili samo hrvati i oladite vise.Dosadni ste a i smesni.

Šumska Vila

pre 11 godina

Šumsko vilo, čemu se blamiraš kada je očito da nemaš pojma?! Dugovi Jugoslavije nije preuzela Srbija nego su raspoređeni sa sve bivše državepo MMF-ovom ključu, Hrvatska je preuzela 28,5 posto duga, Slovenija 16,4 posto dok je bivša država Srbija i Crna Gora 36,5 posto. Ako se odbije dug Crne Gore, Srbija je preuzela manji dug od Hrvatske ali i medalje, zar ne..
(Iguman Nemanja, 4. avgust 2012 16:49)

Ajde sad lepo ponovo pročitaj ovu tvoju ekspertizu i upristoji se, molim te.

Nebojša

pre 11 godina

Što bre ne kažu ovi Hrvati i Slovenci da ima damo njihove penzionere - funkcionere u vladi kao i vojne penzionere (Nisu oni bili predstavnici Srbije). Ako smo mogli njih da nasledimo, što ne bi mogli i medalje?

mariozg

pre 11 godina

Svaka čast na medalji samo daleko ste vi od stotke od 85 jugo medalja koje ste vi sebi pripisali 41 je Hrvatska.(Mate Parlov, Đurđica Bjedov, Matija Ljubek i tako dalje...............) sigurno nikad nisu bili Srbi niti će biti, zato mi je nejasno zasto se kitite tuđim perjem

istina...

pre 11 godina

od Jugoslavije je Srbija nasledila i sve te milijarde dolara dugova tako sto smo ih izdrzavali sto godina i poklonili im ono sto je nase, tako da smo nasledili i medalje. Neka oni vrate pola duga kojeg je imala Jugoslavija pa cemo im dati i medalje. Tacka....

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@lazarcks
sto bi mi bili na vas ljubomorni kad kao 2x manja nacija imamo 6x vise medalja od vas na OI? Uza sve to, za manje od god dana smo u EU,a vi i dalje izvozite maline)

madjar

pre 11 godina

Po cemu medalje pripadaju SRBIJI a osvojili su ih na pr. Leon Stukelj, Miroslav Cerar, Mate Parlov,...Matija Ljubek...

Zna li neko kako bilanse medalja vode Slovenija, Hrvatska i ostale osamostaljene republike bivse Jugoslavije. Da li samo mi volimo da se kitimo tudjim perjem ili to rade i drugi.

skblzzzz

pre 11 godina

svaka srpska medalja vrijedi kao 20 običnih. zato je i ova maksimovićkina medalja, za koju zavređuje sve čestitke, matematički peta, ali zapravo 100. srpska medalja.

дкв

pre 11 godina

Браво за сребро,и доста више тих глупости о стотој медаљи,само се бламирамо.

Boriss

pre 11 godina

Aj i ja da čestitam Ivani i da se upisem u istoriju(makar na ovaj nacin) i da javno čestitam stotoj medalji za Srbiju. Svaka čast!!!

Mladen Zg

pre 11 godina

I jel postoji neki pošten novinar u Srbiji koji će informirati narod da sportski uspjesi nisu predmet pravne sukcesije. I u slučaju SSSR-a i Jugoslavije i Čehoslovačke nije bilo nikakve podjele medalja već su one pripisane sada nepostojećim državama. Mateša priča gluposti jer je on htjeo da se medalje djele i da se Hrvatskoj pripišu pojedinačne medalje koje su osvojili Hrvati i sve momčadske da se pripišu svima (što je fix ideja). Ali naravno da se MOK zbog balkanskih budala nije htjeo uvlačiti u takav posao utvrđivanja koja medalja je čija. Dok se Srbija još nazivala SRJ medalje su se tada računale SRJ ail s obzirom da više ne postoji nikakva Jugoslavija medalje se ne pišu nikome od današnjih država.
Inače nije mi jasno kako u doba interneta prolazi takva mitomanija pa imate ljestvice medalja i na stranicama MOK-a i na wikipediji.

Sjajna devojka

pre 11 godina

Mnogo je lepa, ali vama je bitno da kažete kako je lepša od Ane Ivanović. Kakve to veze ima sada sa srebrom? I nažalost, nikada joj fabrika njene pucaljke neće dati 10 miliona $ kao što je Ani dao Joneks, a onda je dobila i drugi ugovor. A Adidas? Ivana je sjajna, ali vi ste daleko od toga, samo imate na umu da se o Anu očešete. I da kažem: mnogo je lepa, ali Ana je lepša. Neće se naći na prvim stranama svetskih šarenih listova, kao Ana, i to je za Ivanu dobro. Ana će igrati svake druge nedelje, a Ivana mora da čeka svetsko prvenstvo ili sledeće igre.

Mika NS

pre 11 godina

Mate Parlov,Matija Ljubek,Vlado Lisjak,Četverac Gusara,jedriličari Labuda,Toni Kukoč,Dino Rađa,brojni rukometaši,drugi košarkaši,rukometašice,Đurđica Bjedov,Anton Josipović i ostali hrvatski sportaši(isto tako i sportaši iz ostalih republika ex Yu),s ponosom su osvajali medalje za Srbiju,a na usnama su pjevušili Bože (NE)pravde.Da nije trgično,bilo bi komično.Inače,čestitke lijepoj srbijanskoj streljašici na srebru!
(žungul, 4. avgust 2012 20:36)
Svi oni su se takmičili za Jugoslaviju koju su smatrali svojom zemljom(jer drugu nisu imali).Isto tako je kao plod dogovora po raspadu SFRJ pravni naslednik SFRJ, pa tako i svih njenih medalja postala SRJ.Ostale države bivše Jugoslavije su formirale svoje olimpijske komitete(Srbija je, da podsetim, svoj imala još 1910.godine) i počele od nule.
Svaka čast Ivani, šteta što nije ponovila uspeh svog oca sa OI, ali i ovako je to fenomenalno dostignuće!
Ne vidim u čemu je problem?

smiješni ste

pre 11 godina

Kao da nije dovoljno smiješno što slavite medalje SFRJ još vam je i račun kriv. SFRJ je osvojila i 4 medalje na zimskim igrama tako da je zbroj medalja Srbije + SCG + SFRJ dosegao broj 100 još u Pekingu.

vlajzi

pre 11 godina

Nije 100-ta nego 104-ta!!! Zašto se ignorišu medalje koje su Mateja Svet, Matjaž Debelak i Jure Franko osvojili za Srbiju?

Dosta više ignorisanja zimskih sportova, Srbija ima bogatu istoriju i četiri medalje u njima!
(Ko razume shvatiće, 4. avgust 2012 16:04)

ajde ajde, 100 ili 104 svejedno, necemo da sitnicarimo za cetiti medalje. Bitno je da smo u klubu 100! NAPRED SRBIJAAAAA!!!

Aha

pre 11 godina

Da smo vam bar onda mogli ostaviti i jugoslovenske dugove da ih si velikodustno pripisete kao sto ste sve medalje pripisali. Uostalom kakve veze ima Jugoslavija sa danasnjom Srbijom, vi ste isto tu Jugoslaviju napustili onoga trenutka kada ste odabrali novu himnu, zastavu i ime Srbija, vi to i sami znate ali se brukate umjesto da imate bar malo obraza i stida i te medalje ostavite u riznici povijesti gdje i pripadaju!
(Iguman Nemanja, 4. avgust 2012 22:23)

Ostali su nam i najveci dugovi posle raspada. Sve je nama ostalo, i gorak ukus u ustima, pa tako i medalje, i to po odluci MOK-a, i kao sto rece neki tamo vas, vi tu nista ne mozete uciniti, sem gledati nas kako slavimo STOTU!

republika srpska

pre 11 godina

Čemu potreba da se javno navija za hrvatske takmičare i to na državnoj televiziji,pa ako ste dobri sa nekim od takmičara onda nemojte to javno dijeliti sa ostalom srpskom populacijom koja velikom većinom ne misli tako nego brate zadržite to za sebe da ne bi došlo do iritirajuće situacije.

Z.M.

pre 11 godina

(Dule, 4. avgust 2012 15:35)

http://www.jutarnji.hr/matesa--sve-olimpijske-medalje-do-1988--godine-pripadaju-srbiji-i-tu-nema-pomoci/1042591/ Kraj priče.

Vlade Divac

pre 11 godina

E susedi,susedi!
Pa krivo računate.Ovo je zapravo vaša 102 medalja.
Jučer je vaš četverac digao srebro u veslanju a večeras u 20.30 (atletika,disk) jurišate na svoju 103 medalju,i to najvjerojatnije zlatnu.
Susedi,čestitam!

aleksandar petrovic

pre 11 godina

@ drazen petrovic

kuku majko, covek cije si ime uzeo se prevrce u grobu. tenis si nasao da poredis, al vrhunac, ultimate fight spominjes pored svega ostalog, o svasta. da se ja pitam, ja bih ivanu maksimovic i taj tvoj ultimate fight u ring pa nek pobedi jaci

kiki

pre 11 godina

Svi mi sa prostora exYu volimo sport, razlika je koliko se secamo i sta nam istaje u srcima, sta smo nekada slavili i cemu se radovali. Moram priznati da mi nikako nesedi ova prica sa 100 medalja, nije posteno, to su neke druge medalje. Veliki udeo u tome imaju novinarska govna koja se trude po svaku cenu da od svega prave senzaciju. Pomeranje tanke granice tolerancije
ce ih jednom doci glave.

Nikola

pre 11 godina

Bas me briga da li je 100. ili 5. ja joj se radujem. Neki su ovde suvise mladi kad ovako komentarisu i nisu se rodili da bi slavili 80. medalju za SFRJ. Te medalje su ko zna gde sad, a meni ni u dzep ni iz dzepa, bitno je da se proslavi kad se osvoji u zemlji u kojoj si. Slavili smo i medalje Monike Seles, pa ih ona odne u torbi u Ameriku, ali mi niko ne moze oduzeti radost kad su osvojene.

jane

pre 11 godina

ne mogu da verujem,u zivotu nisam usao na hrvatski portal,a oni od 500 komentara 300 njihovih,ko je ovde komplesas,alo bre hravati,cistite sneg ispred svoje kuce,gledajte lepu vasu

lazarcks

pre 11 godina

Hahha hrvati umesto na svojim sajtovima da hval svoje medalje oni ovamo broje nase medalje ahahaha kako ste smesni,svaka vam cast.Ma za ovu drkost nadam se da necete vise osojiti ni jednu jedinu medalju osim one "Za najvecu ljubomoru i iskompleksiranost".

precanin

pre 11 godina

I Rusija je naslednik bivseg SSSR pa nije uzela Tudje medalje ! Bivsi SSSR imao je daleko vise od 1000 medalja, a Rusija ima preko 300 medalja . Znaci kada se raspao SSSR poedlili su i medalje , vidi ukupan broj osvojenih olimpijskih medalja po zemljama . Vidi se za Srbe , Hrvate i Slovence.

Ja

pre 11 godina

Nikada nisam posetio ni jedan hvatski sajt,niti cu..stvarno ne razumem jel moguce da ste pod tolikim komleksom,ovde ima vise vasih komentara nego nasih...ostavite nas vise da slavimo nase medalje i vi slavite vase samo vise odj...te u skokovima..

Igor

pre 11 godina

E ako smo zakonski naslednici onda su nase. Kako mozete tako da lupetate. Trba bre vec jednom da se manemo tih kompleksa. Nama ce bolje da bude.

onfucije

pre 11 godina

Cestitke sportistima narocito strelcima koji nas uz veterpoliste uvek obraduju, olimpijski komitet da se ne zaklanja iza ovih medalja koji su samo i jedino produkt rada samih sportista. Ivani naravno svaka cast.

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@vojkan, @nz i ostali
ja se razliku od vas ne bavim ulicnim pricama i rekla-kazala nego govorim cinjenice

Timski sportovi:
1. Nogomet je svjetlosnim godinama bolji od srpskog
2. Hrvatska u vaterpolu ima vise medalja od Srbije od osamostaljenja, klubovi su nam daleko uspjesniji, generalno hrvatski vaterpolo je bolji od srpskog
2. Rukomet je svjetlosnim godinama bolji od srpskog
3. Skijanje kao i zimski sportovi su svjetlosnim godinama bolji od srpskih zimskih sportova
4. Atletika (kraljica sportova) je svjetlosnim godinama bolja od srpske (Vlasic i Perkovic imaju zlata, koji to srpski atleticari imaju?)
5. Hokej, stolni tenis, veslanje, jedrenje kod Srba ne postoje, imamo bolje borilacke sportove, cak i tenis (vise medalja od vas na OI do sada) su po rezultatima puno bolji
6. Daleko vise velikih sportasa kroz povijest (od Drazena Petrovica, Mate Parlova, Matije Ljubeka, Janice i Ivice Kostelic, Davora Sukera, Blanke Vlasic, Ivana Balica..nastavite niz slobodno). Koga vi to imate? Hrvata po majci Djokovica, i koga ono jos, ajmo se sjetit samo nekog iz zadnjih 20ak godina? Ja ne znam nikog drugog velikana srpskog sporta.

Philippe Gilbert

pre 11 godina

Svima vama koji osporavate stotu medalju Srbije: Postojala je jugoslavija koja se sastojala iz 6 republika, slovenija, hrvatska, bosna, crna gora, srbija i makedonija. I onda su dosle devedesete. I onda su poceli da izlaze iz jugoslavije i da budu samostalne drzave. Tako su izlazile slovenija, makedonija, bosna, hrvatska i crna gora, tako da je srbija jedina ostala, odnosno nije izasla iz jugoslavije i na taj nacin preuzela sva priznanja.

bobo mk

pre 11 godina

Čestitam Ivani i Sandri na veliki uspeh,svaka čast na osvojenim medaljama, samo neka tako produže.Nadam se da će one biti uzor malim devojčicama a ne neke Soraje,Severine,Stanije i njima slične.
Što se tiče SFRJ medalja osvajali smo ih i radovali se zajedno pa možda je najbolje da ostanu kao SFRJ medalje.
Neznam kako je kod vas ali naši osvajači olimp.medalja iz vremena SFRJ uzimaju sportske penzije koju im isplača R.Makedonija a ne Vlade Divac koga inače veoma cenim kao vrhunskog sportistu.
Koliko pamtim dug SFRJ smo odavno podelili pa oko nemožemo medalje pošteno je da ostanu kao SFRJ medalje.Možda se neko seti ovih velikih imena:Seul-Vangelovska srebro,Trstena srebro. L.A.-Trstena zlato, Redžepovski srebro, Đurovski bronza,Salihu bronza,Sejdiu bronza.
Moskva-Sejdiu bronza. Montreal-Rusevski bronza,Georgievski srebrdo.Rim-Vidinić zlato. Melburn- Vidinić srebro.

pazarac

pre 11 godina

Svaka cast za ove 2 medalje,posebno me obradovala Ivana sa ovim srebrom ! Ali neka mi neko objasni kako Srbija kao zemlja koja postoji nepunih 20 godina i bila je ucesnik na 4 ili 5 olimpijskih igara,mislim na letnje OI,jer na zimskim OI ionako nikad nista ne osvajamo,moze da ima 100 medalja ?! Hajde bre ljudi,nismo deca !

ja!!

pre 11 godina

a sad prebrojte pozitivne komentare iz srbije za sandru i njeno zlato i pokusajte naci hrvatske komplimente za nasu Ivanu! cisto da vidite ko je dobar a ko go...!! bilo i ostalo iskopleksirano!

Istina je bolna

pre 11 godina

To je Ivanina medalja. Bravo srećo. Ti si trenirala i mučila se na treninzima nisam ja. Pod čijom zastavim si bila je manje bitno. Medalje nisu državne nego pojedinačne. Jedanput su Danilovića pitali kome posvećuje medalju i lepo rekao nikome to je njegova medalja jer je on trenirao i radio. One patetične izjave posvećujem je srbiji i narodu su budalaste i daju se iz nekog drugog interesa. S obzirom koliko je srbija uložila u sport treba da nas je sramota i da sportiste poštujemo još više. Svi vi koji brojite medalje ajd malo napolje na terenče i uživajte u životu a ne da se ložite čije su medalje. svaka čast IVANA.

dinamo ZG

pre 11 godina

100 medalja a država srbija traje tek par godina, opaki ste hahahaha. ako vam toliko znače pa brojite ih, al ima tu i hrvatskih. nama tudje nije naše al vama je koliko vidim.

Divos

pre 11 godina

Браво за Ивану, и браво за све наше такмичаре у стрељаштву. За Ивану ово је фантастичан успех, а млада је тако малда за овај спорт (90.годиште) пред њом су још барем 3-4 ОИ, урадиће она још много добрих ствари и за себе, и за своју земљу. А стрељаштво као спорт је прозвано и стављено на стуб срама пре неких месец дана, наравно начин на који су медији пласирали и поставили дилему (замислите дилема да ли да путује Димитрије или Јасна, а што се поменути уопште не такмиће у истим дисциплинама, па чак ни у истој конкуренцији, кога брига) подлу и покварену, је из само њима знаних разлога. А стрелци ето узеше 2 медаље и још много одличних пласмана (надам се и прижељкујем да би још Андрија и Дамир могли урадите добре ствари), и уопште не сумњам да су сви дали све од себе.
А ето после неколико грозних и заиста трауматичних дана мало ствари кренуше на боље, Ивани још једном наравно све честитке, и много среће и успеха на наредним такмичењима, а много среће и преосталим такмичарима у страљаштву, и јасно свим нашим спортистима.

ZUBUL AGA

pre 11 godina

Bravo Ivana,od danas si naša HEROINA!!!Mislim da je zadnji trenutak da nove vlasti povedu računa o "manjim" sportovima i sportistima koji nam redovno donose medalje sa velikih takmičenja a nemaju nikakve uslove za trening i napredovanje.Primer strelaca koji treniraju po nekim štalama i šupama,Nađa Higl trenira u lavoru pa vrhunski rezultat,nedavno za vaterpoliste nema sredstava da odu do Zagreba a oni prvaci,klinci matematičari nemaju novac za avionske katre a kada skupe lovu padaju zlatne i ostale medalje... Istovremeno za fudbal i mafiju oko njega sve se daje,u fudbalu se vrti veliki novac i pronevere,rezultati nikakvi,liga nikakva a kada izađu van granica naši klubovi ni na pripremama ne mogu da pobede strane timove druge i treće lige.Jad i beda jednom rečju.Predlažem da se fudbal ukine na neko vreme a tereni preoru i zasade kukuruzom i pšenicom jer bi tako bili korisniji a i sušni period nastupa.
Ivana još jednom bravo i hvala za lepe trenutke koje si nam priuštila.

Ivana

pre 11 godina

Dokle vise prepucavanja koliko je cijih medalja...hvala Bogu pa imamo ovakve sportiste koji ce osvajati 5,10,...100... novih medalja i bice samo i iskljucivo SRPSKE!Neka uzme svako svoje i milina.Bravo za moju imenjakinju svaka cast..Sutra Nole do bronze!

Guy Incognito

pre 11 godina

ma stvarno ne znam što da kažem.
vi meni kao da ste u nekakvom transu izazvanim nekim opojnim sredstvima.
konstantno potežete za nečim što nije vaše.
pa ljudi moji, daj se saberite.
pa kako je vaša 100 medalja, pa vi znate da to nije istina.
istina je podliježe vremenu, ona kad tad ispliva na površinu.
i međunarodni odbor će promijeniti odluku, za 5 ili 10 ili 20 godina jer to ne odgovara istini. a onda će te vi opet pisat o "svetskoj zaveri".
moj prijedlog: medalje koje su osvojene za vrijeme jugoslavije vode se kao jugoslavenske i točka.
otrijeznite se više, nemojte posezati za tuđim, tu nema sreće, pa gadno ste se opekli, zar vam nikad nije dosta???
zatvorite oči, razmislite iskreno i sve će vam biti jasno.

ja

pre 11 godina

Ma neka vam svih 95 medalja iz SFRJ! Siguran sam da bi vam sve zemlje bivše Jugoslavije dale i idućih 100 koje će tek osvojiti, samo da s vama ovakvima nemaju nikakve veze. Samo se vi samoobmanjujte. Svi mi znamo koliko vrijedimo i to nikakva brojka neće promijeniti...

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@Simke
za obitelj Kostelic je cuo cijeli svijet kada je proglasena najboljom sportasicom svijeta (bas kao i Blanka Vlasic), a ista je najbolja skijasica svih vremena te jedna od najtrofejnijih olimpijka (gledano i muske) na zimskim OI svih vremena, sto je nevjerojatan doseg (a bila bi vjerojatno i prva po zlatnim medaljama da nije rano prekinula karijeru).

Djokovic je realno imao sjajnu proslu godinu i bio broj 1, ali da je jedan od najboljih svih vremena a pogotovo najbolji u svojoj disciplini (kao Janica u skijanju npr.) - nije. Ima mnogo onih ispred njega. A Janica je samo jedan u nizu hrvatskih velikana sporta. Suker je primjerice bio najbolji strijelac SP-a, ali nije jedini Hrvat koji nosi taj status - drugi je bio Drazan Jerkovic na SP-u 1963. Pa tu su jos i veliki Mate Parlov, olimpijski pobjednik i svjetski prvak u boksu, pa najveci europski kosarkas svih vremena legendardni Drazen Petrovic, najbolja sportasica svijeta i atleticarka Blanka Vlasic, najbolji rukometas svih vremena Ivano Balic.

Hrvatska ima puno siri dijapazon sportova od Srbije u kojoj je osvajala medalje. Dovoljno je spomenuti srebro Filipa Udea u gimnastici, zlato Jakova Faka u skijaskom biatlonu, medalje i uspjesi hrvatskog stolnog tenisa, zlatne medalje u atletici, jedrenju, veslanju, u streljastvu, pa dok ovo pisem dva Hrvata drze prva dva mjesta u disciplini streljastva - trap, odlicni smo i u hokeju (neki od najvecih hokejasa svih vremena su Hrvati - Joe Sakic te Frank Mahovlic).

pera

pre 11 godina

Bravo Ivana ! Bravo za Srbiju !

A za ovog "Drazena Petrovic" samo mogu reci da bi bilo bolje da ne lupa svasta jer ne znam u cemu su stvarno toliko bolji. Po onome sto on napisa - u svemu. Ali stvarnost je malo drugacija. Pa evo samo kosarka - juce su dokazali koliko su bolji. U rukometu su dobili na iskustvo a ne sto su bas toliko bolji. Vaterpolo da ne pominjem. Sve u svemu covek svasta napisa i osta ziv. Ako mu to pricinjava zadovoljstvo neka se nada, ali nista od toga nece biti :=)

darije

pre 11 godina

http://www.olympic.org/serbia

Evo na službenioj stranici Međunarodnog olimpijskog komiteta jasno stoji da Srbija ima 100 medalja, kao i Rusija sa svim medaljama SSSR-a. Ili, čekaj..ipak ne piše :))) Čestitke na 100 toj medalji hahaha

ivan_m

pre 11 godina

nisam znao do sada da srbija svojata sve medalje bivše jugoslavije. bez obzira na ove neke šatro pravne stvari koje neki spominju kako srbija ima pravo na to nasljeđe mene bi stvarno i iskreno bilo sram da hrvatska na taj način svojata medalje jugoslavije. stvarno smiješno i jadno!

dr tule

pre 11 godina

Sve cestitke ovoj divnoj devojci! Siguran sam da ce nas obradovati uspesimma jos mnogo puta. A ovima kojima sport dodje kao dobar povod za izlive nacionalzma -ovima ovde i onima koji nam se javljaju iz komsiluka, porucujem da pogledaju koje sve male zemlje uzimaju medalje i koliko su ispred nas. S druge strane,ovo zbrajanje nasih medalja ,kao sukcesora zajednicke nam Jugoslavije je bas degutantno i time samo iritiramo susede i zdravu pamet. Bila jednom jedna zemlja.

baket

pre 11 godina

Ivani čestitka na velikom uspehu. Zorana Arunović me oduševilila komentarisanjem finala.Koji je ona lik, vaau. oduvala je Pedju Strajnića. Napred devojke.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Честиам медаљу, овој дражесној дјевојци и жалим је што је злоупотријебише у безочној пропаганди.
Незна се која је српска медаља, нити колика је (по границама ) Србија.

sve sami strucnjaci

pre 11 godina

@SLOVENC
Dragi moj,pa gde nadje gospon Stukelja za primer,on kao clan sokolskog drustva poceo da se bavi sportom,bio je u PLAVOJ GARDI za vreme drugog rata(kraljev cetnik,razumes ,mog i tvog kralja)...Marginalizovan od strane komunista iz tih razloga.Veliko ime Jugoslovenskog sporta,Slovenac po nacionalnosti,neosporno,al nas Slovenac.Tako da te molim patetiku ostavi mucenim Hrvatima,vidis da su se uzbudili.
P.S.
Nadji na netu Stukelja u dresu pa vidi cijeg orla na grudima nosi

MOK?

pre 11 godina

Olako ste prihvatili da nam tamo neki savez pripise sve medalje SFRJ, zasto ne prihvatite i onda da je tamo neki savez priznao nezavisnost kosova? :))) Prihvatate samo ono sto vam odgovara, smesni ste.

svesrpski

pre 11 godina

I jos one 10 Divcevih to je 11o, vidite da nema jos koja da se zagubila, mislim da je jedan Srbin ucestvovao na trecim OI, ocekuje se potvrda ovih dana, a sad ajte vec pred skupstinu naravno sa Veljom Ilicem na docek

Mate Parlov

pre 11 godina

@nz
pricaj ti sto god zelis, ali na sluzbenom sajtu MOO stoji da Srbija ima tek 3 medalje (+ ove dvije sa OI dosada naravno, to jos nije upisano).
Vjerujem da ima ovdje dosta saljivdzija i to je u redu, ali nije u redu da ima i onih kojima logika i shvacanje nisu jaca strana i na tome bi definitivno morali poraditi.

Tako da lagano mozemo zakljuciti pricu oko medalja - Srbija ih ima 5 na ljetnim OI (od cega niti jedno zlato!), Hrvatska ih ima 19, od cega 4 zlata, a isto toliko zlata ima i na zimskim OI (tamo ima 10 medalja).

Dakle, Hrvati imaju cak 8 zlata na svim OI, Srbi niti jedno. O cemu pricamo?
Molim B92 da ovo objavi ako moze!

lijep podatak za drage komsije

pre 11 godina

Prve OI u Atini 1896. godine gledao je srpski kralj Aleksandar Obrenović, čovek modernog pogleda na svet, obrazovan u francuskom duhu i muž kraljice Drage Obrenović, devojačko Lunjevica, koja je bila evropska dama i pisala je za francuske novine. Kraljica novinarka. Kralj Aleksandar bio je prvi i jedini strani državnik na ovim Olimpijskim igrama. Hrvatski sportisti tada su branili boje bečke monarhije (šalim se, nisu postojali). Čudi me da niko ne naglašava podatak da je naš olimpijski odbor (komitet) sto godina u Moku. Nismo pisali molbu za prijem posle raspada Jugoslavije, susjedi jesu. Bok.
(Lep podatak za drage susjede, 4. avgust 2012 22:11)
--------------------------------------------------------


Jel to onaj omiljeni vladar kojeg ste toliko obozavali da ste ga ubili i bacili kroz prozor?

Gordana

pre 11 godina

Bravo... posle 24 godine uspesnosti naseg streljastva, molim nacionalnu televiziju da konacno obuci nekog novinara koji nece mesati osnovne pojmove u streljackim pojmovima... Hvala.

Mara vracara

pre 11 godina

Ej ti drugar zdravac sa imade :DDD da li znas da su Kostelici Srbi??? Eto nako da te pitam usput??? Da ti ne objasnjavam odakle su ko su i to ali koga briga ovo jeste nasa 100. medalja pravno legalno nasa je tako je odluceno dogovorom iste te tvoje drzave i moje... I svi vi sto smarate jeste mi jesmo pravni naslednici svih medalja sto ne odreagovaste u Atini u Barseloni??? Ma dajte ljudi devojcica od dvadesetak godina donela je ogromnu radost svima i navijali smo za Snjezanu ajte osvojite i vi u rukometu jedrilicarstvu kako god meni ce biti drago jedna velika divna bivsa zemlja dala je fenomenalne sportiste i ja nemam problem sa tim!

samobor

pre 11 godina

U 100 godina ste osvojili 100medalja a Hrvatska u 20 godina 26 medalja i cak ni sa tudim medaljama niste uspjesniji od nas i jos da spomenem kolko Hr ima stanovnika

lazarcks

pre 11 godina

Jadni moji iskompleksirani hrvati bezite s ovog sajta.Ljubomorne duse mogu sta?....Dovidjenja,idite s vasima na vasim sajtovima pa dosadjujte tamo

Veljko

pre 11 godina

Vo Hrvati koji se bunite ste ludi, pa ovo je nase unutrasbje pitanje i mi cemo medju sobom da odlucimo koja je to po redu medalja, vi vise nemate nista sa tim, imate svoju zemlju i svoj olimpijsi komitet, odlicni ste, imate mnogo uspeha, radujte se. Sami ne brojite hrvatske medalje za vreme SFRJ, u cemu je problem onda?

Ona

pre 11 godina

Nesto ne volim narodnjake, ali ne mogu da odolim - Ti si ćero tatin sin :)....
Svaka čast, devojko! I usput, nije sto je nasa, lepa je kao lutka.

Bgrd

pre 11 godina

Ono sto je bitno je da Srbija ima sjajnu sportiskinju, srebrnu iz Londona, Ivanu Maksimovic. A koja je medalja po redu bas me briga, SUSTINA JE IVANIN USPEH a Vi se prepucavate u komentarima oko nekih statistickih gluposti. Bravo Ivana!

hrvoje

pre 11 godina

Za svaku stotu medalju mi ćemo vam poklonit jednu oluju.
Kompleksi do Tokija.Imate dobre sportaše ali rješite se kompleksa manje vrijednosti.

Aca Znalac

pre 11 godina

Ova 100 medalja srpskih sportista na OI 2012 i veliki uspeh nase mladjane sampionke Ivane Maksimovic je doneo toliko komentara da je to fantasticno. Nase komsije su vise fascinirane osvajanjem medalje broj 100 za Srbiju, nego svojom zlatnom medaljom u bacakoj disciplini.
Alo bre komsije, pustite nas da proslavljamo svoju medalju, a vi svoju ako necete, mi cemo ipak da vam bre cestitamo.
Nasa Ivana je osvojila 100, kad vi osvojite 100 medalja javite se, a to nece biti skoro, majke mi.

plamen

pre 11 godina

Čestitke na svakoj srpskoj osvojenoj medalji, ali kako vas nije sram svojatati tuđe? Molio bih nekoga da mi navede tko je i kad osvojio tih 100 medalja za Srbiju? Sportski pozdrav...

miki

pre 11 godina

Apelujem na sve da prestanu vise sa diskusijom oko racunanja\neracunanja medalja.

Znaci nema vise smisla, zagadjujete komentare i vrtite jedne te site argumente svaki dan...

sasha03

pre 11 godina

Bravo. Ako dodate jos medalje koje su Rusi do sada osvojili i zbrojite ih zajedno pa podjelite na dva, imate ih na tisuce. Sve cestitke..

bt

pre 11 godina

Na sajtu MOKa lepo pise da je olimpijski komitet Srbije primljen jos 1912. EEEEEJ 1912!!! Hrvatska i Slpvenija nisu ni postojale. Kakva bre 1992. godina??? Vama Hrvatima ta godina mozda nesto znaci,ali nama Srbima apsolutno nista
Vi ste tada primljeni u MOL, a mi smo bec bili u njemu skoro celog veka. A zasto se cudite kako imamo 100 medalja kad ste i vi dali doprinos da ih imamo toliko. Evo, ja vam se zahvaljujem... mada licno mislim da uopste nije bitno jeste li zasluzni vi, Slovenci, Mongoli ili Eskimi, ja se zahvaljujem svima. i kamo srece da i dalje osvajate medalje za nasu zajednicu, tad ste i bili nesto, sad ste truba!!!
(Objavite mi kom, 4. avgust 2012 21:30)

Address Generala Vasica 5
11040 Belgrade

Serbia
Phone +381 11 367 1574
Fax +381 11 367 1887
Email office@oks.org.rs
Website http://www.oks.org.rs

HCardCreation date 1910
Recognition date 1912
President Mr Vlade DIVAC
Secretary General Mr Djordje VISACKI

Olympic Committee of Serbia


Olympic Medals
Olympic Summer GamesOlympic Game Medals
Beijing 2008 0 1 2
Ovo piše na sajtu MOK-a! Molim vas dajte link gde piše Serbia 98 medals?

Zoran

pre 11 godina

Drage komšije, vidim da vas jako smeta što u velikom broju posjećujemo ove stranice. To je zato što se divimo vašim sportskim uspjesima i 100-toj osvojenoj medali za Srbiju. Baš ste prava sportska nacija.

siniša

pre 11 godina

fantstičan rezultat i 100. medalja na drugoj olimpijadi za tako malu zemlju! raduje se i Šaban Trstena,a i Dubravko Šimenc!

Susjed ili komšija

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto brojite medalje iz bivse Jugoslavije. Vi ste samostalna zemlja od 2006. kad ste se odvojili od Crne gore. Nikad nisam kod nas cuo da su zbrajali neke medalje ako je netko iz Hrvatske prije odcjepljenja osvojio, jer bi im se narod smijao. Nego, sretno komšije na ovoj olimpijadi pa ko previ do 100 medalja :)

Piksi

pre 11 godina

Hrvati,Slovenci i ostali sto se bunite!!!!Niko vas nije terao da se odvajate od nas,da ste ostali sa nama,kao sto niste,sad bi se i vi radovali ovoj medalji.Ovako,TISINA BRE!!!

Marijana

pre 11 godina

Svaka čast Ivani!!! Raduje me i to, što ima toliko mladih talenata ( Kolašinac, Bekrić, Stjepanovič,...), koji su ostvarili vrhunske rezultate, iako nisu osvojili medalje. U njih bi trebali ulagati, a ne, da treniraju u nikakvim uslovima. A što se tiče Slovenaca i Hrvata i tih medalja, žalosno je to, da dok se mi veselimo njihovim medaljama, oni pišu ovakve komentare. Niko jim nije ništa ukrao, trebali su prije misliti o tome, i po stoti put ispadamo mi krivi za sve, a oni nedužne ovčice kojima je bilo sve pokradeno.

MOK

pre 11 godina

ma jeste stat je nego samo ovi iz MOK-a lazu kad kazu da je do ove olimpijade Srbija imala samo 3 medalje...
http://www.olympic.org/serbia

dusanbg

pre 11 godina

Hrvati vi ne priznajete Jugoslaviju i naravno da su medalje bivse Yu nase jer smo mi naslednici bivse nam drzave..Zar nije tako???

Aleksandar

pre 11 godina

Za bivšu braću Hrvate:
Rekli ste da ne želite da budete u SFRJ. Ok.
Smatrali ste je veštačkom tvorevinom i kada ste izašli odatle, smatrali ste da ste doživeli slobodu. Ok.
I da ne želite da imate nikakve veze sad SFRJ. Ok.
A sada se bunite što se olimpijske medalje iz SFRJ ne računaju kao vaše?

Bravo Ivana! Bravo olimpijci!

pre 11 godina

Cestitam predivnoj Ivani na osvojenoj stotoj medalji za Srbiju, i drago mi je sto ju je bas ona osvojila. (Nije zapravo ni toliko bitno da li se racuna ovako ili onako, tako da bih zeleo da me zaobidju hrvatski maliciozni komentari). Ali, napominjem, mislim da niko nema prava da bilo sta prigovori Djokovicu i Cavicu, koji su dva najveca ambasadora Srbije, ne samo u sportu, vec uopste.

Đuzepe

pre 11 godina

Ej,ljudi!
Pa mi svi krivo računamo broj medalja koje je,ukljucujuci i ove igre,osvojila Srbija.
Ivanina medalja je tek 103,104 po redu.
Prije toga za Srbiju su medalje dizali slovenci,zlato u džudu,bronca u veslanju i streličarstvu,te hrvati u veslanju,a danas je palo jos jedno zlato.

Objektivno

pre 11 godina

Wikipedia:
All-time Olympic Games medal table:


Games Competitors Gold Silver Bronze Total Rank
1896 – 1908 Did not participate
1912 Stockholm 2 0 0 0 0 —
1920 – 2004 Was part of Yugoslavia and Serbia and Montenegro
2008 Beijing 92 0 1 2 3 61
Total 94 0 1 2 3 95
Sve je jasno

Darko

pre 11 godina

Trebalo je i trebaće još vremena da se oporavimo od nekih loših stvari koje su se desile u našem sportu i koje su ga unazadile, trebaće vremena da ova smena generacija urodi plodom, ali siguran sam da će Rio za 4 godine konačno biti preporod našeg sporta.To garantuju mladi plivači Stjepanović, Lendjer(mora malo više da pogura), atletičari Dudaš, Bekrić, Terzić, Vučenović, Kolašinac, Jelača, Španović(ona samo ako se uozbilji), kajakaši Tomićević i Novaković, rvač Maksimović, možda i Štefanek(isto treba malo da pogura), teniseri Jorovićka i Milojević(mora više da radi,trenutno stagnira), dva veslačka četverca(ako ih selektor Ilić ne upropasti novim mešanjem posada), odbojkaši koji trenutno čine našu drugu postavu.....Ne sumnjam uz to da će nam se i košarka vratiti na stare staze, a da ćemo u rukometu napredovati korak po korak kako u muškom tako i ženskom(ali potrebno je puno rada u svim poljima), a o vaterpolu i streljaštvu, ne treba trošiti reči, tu mladih talenata uvek ima.Dakle, naš sport ima itekako svetlu budućnost, ali potrebno je mnogo mukotrpnog rada da se sve to sačuva i dovede na taj neki vrhunski nivo.Stavio sam zagrade kod sportista i sportova kod kojih je uspeh ipak upitan, nadam se da ćemo se bar kod nekog od njih prijatno iznenaditi.

Ko

pre 11 godina

@domagoj.
Slavi kad nemas sta drugo. Cega se pametan stidi budala se ponosi. Kad malo dodjes sebi idi u vas OK neka ti objasne oni zasto mi slavimo.

MD

pre 11 godina

Srce nase lepo!! Hvala ti puno,mnogo si nas usrecila,obozavam te sto si tako fina,dobra i uspesna,svaka ti cast,i sve najbolje u zivotu i nastavku karijere.

Igor

pre 11 godina

Zemlje koje su se osamostalile kod raspada Jugoslavije odrekle su se dugova kredita i to preneli na Srbiju kao pravnog naslednika a samo medalje kao nisu za Srbiju- E pa nece moci gospodo susedi. Uostalom i Crna Gora je 2006 krenula od nule.

carna 1

pre 11 godina

http://en.wikipedia.org/wiki/Serbia_at_the_Olympics
POGLEDAJTE KO JE NASTAVLJAC TRADICIJE JUGOSLOVENSKOG OLIMPIJSKOG KOMITETA!
CESTITKE IVANA!!!

mario

pre 11 godina

(Simke, 05. avgust 2012 07:53)Kompleksi su neizlječivi to je dokazano ...kao što je cijeli svijet čuo i poštuje obitelj Kostelić ..

Aleksandar I

pre 11 godina

Perković je bila presrećna posle osvajanja zlatne medalje

"Ovo mi je najsrećniji dan u životu. Dala sam sve od sebe, postala sam olimpijska pobednica i osvojila prvo hrvatsko žensko zlato. Jednostavno nemam što dodati. Kada sam bacila 69.11 znala sam da će teško neka devojka baciti više od toga. Ovaj stadion mi je sjajan, obožavam ga. Slaviću u gradu s rukometašicama. Sada bi mi još samo legao jedan hitac preko 70
metara", rekla je Sandra Perković.

Vidite sta je Vasa takmicarka rekla, pa zar Djurdja Bjedov koja je Srpkinja iz Splita nije osvojila Zlatnu medalju za Hrvatsku?

B92|NN

pre 11 godina

Čestitke srpski reprezentativki Ivani za donetu medalju za Srbijo.
100-ti! Zanimivo, da se na oficielni strani(http://www.london2012.com/country/serbia/profile/index.html), za razliku od ostalih država, unatoč "precizno objasnim pravilima i razlozima zasto je ovo naša stota medalja", baš ne hvale sa osvojenima 98 medalja(?)

Djordje Uzice

pre 11 godina

Sve pohvale za komentar, u potpisu je "Neko..." . Svaka cast, majstore, retko delim pohvale, malo ko ih zasluzuje za koment. , al ti DA !

vlajzi

pre 11 godina

Cestitke, bravo za Ivanu! Ali mala ispravka, nije 100 vec peta na OI! Budimo realni i posteni, sta ce nam tudje medalje, osvajane po SFRJ! Idemo dalje, da vidimo ko ce nam doneti setsu medalju!

podanik

pre 11 godina

Svaka cast Ivani!

Ali nije pravilno sto se racuna kao 100-ta medalja Srbije, a tek je prosle Olimpijade nastupala kao nezavisna drzava. Tih 90 i nesto medalja su osvojili sportisti Jugoslavije, one Titove SFRJ, i iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije itd. Treba da se tacno izracuna koje medalje u osvolji sportisti iz republike Srbije u vreme SFRJ. Jer lepo zvuci 100-ta ai istina mi je draza od ovakvog zavaravanja. Ajmo sad lupjate ne minus, ali ovo sto kazem je tacno, je nismo u Pekingu osvojil 98 medalja!

spyder

pre 11 godina

Štukelj, Parlov, Cerar, Bjedov, Ljubek, Rusevski, Sejdi, Josipović, Redžepovski, Salihu, Tertei, Primorac, Trstena...- i dođe Srbija do cifre 100...! hahaha...

dejan novi

pre 11 godina

Pa nije bas stota. Medalje SFRJ nisu medalje Srbije!
(GoranSmith, 4. avgust 2012 14:15)Slazem se sa vama Gorane ne znam zasto bi Srbija slavila medalje SFRJ.Te medalje treba podeliti svim zemljama koje su cinile SFRJ.One medalje koje su osvojili olimpijci iz Srbije treba da pripadnu Srbiji.

Dalmacija HR

pre 11 godina

100-ta medalja za Srbiju ???.Svašta - najtragičnije je to što većina vas misli da je tome - doista tako, mitomani bili i ostali !!!.

:)

pre 11 godina

sve 5 što su vam ostale medalje, uzmite samo, ali mene bi sram bilo hvaliti se tim medaljama. ja bih se prije upucao u nogu nego slavio divčevu, čavićevu ili đokovićevu medalju. tolko nas ne podnosite, a onda se dičite medaljama naših sportaša. licemjerje at its best, komšije moje.

zg

pre 11 godina

vi imate 100 a mi 25 ali barem znamo da smo ih sami osvojili a vi kao neka kako vi kazete sportska nacija trebate pomoc malih hrvata,slovenaca,bosanaca,makedonaca ajd ovo sa crnom gorom vam priznam

Slobodan

pre 11 godina

Ljudi , koja stota medalja ? jel Vi racunate i medalju Miroslava Cerara i Djurdjice Bjedov i ekipne medalje u košarci , vaterpolu itd. u uspeh našeg, srpskog sporta ?

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Da smo vam bar onda mogli ostaviti i jugoslovenske dugove da ih si velikodustno pripisete kao sto ste sve medalje pripisali. Uostalom kakve veze ima Jugoslavija sa danasnjom Srbijom, vi ste isto tu Jugoslaviju napustili onoga trenutka kada ste odabrali novu himnu, zastavu i ime Srbija, vi to i sami znate ali se brukate umjesto da imate bar malo obraza i stida i te medalje ostavite u riznici povijesti gdje i pripadaju!

Jere

pre 11 godina

Dragi susjedi, ma uzmite sve medalje od Juge, nema problema...i od Parlova i od naših veslača i sve ostale fino uzmite... Vidim da ste našli 101 administrativni način da ih prisvojite, pa eto, uzmite. Ako vama nije problem i ako se možete pogledati u ogledalo i reći Da, medalja Mate Parlova je srpska medalja... neka vam je. Ništa novog iz Srbije. Mi danas slavimo jedno zlato u atletici a sutra Dan Domovinske zahvalnosti. Pozdrav stomedaljašima i živio Andy Murray. :))

Drazen Petrovic

pre 11 godina

po medaljama ispada da Srbi imaju samo streljastvo.
Hrvatska primjerice ima jaku atletiku (vlasic koja je bila proglasena najboljom atleticarkom svijeta, ali i Sandra Perkovic koja je osvojila dva zlata na EP-ima, te jos neki), jaki rukomet (i zenski), jaki nogomet (cak i mali) jaki vaterpolo (imamo vise medalja i od Srbije od njenog osamostaljenja), jako veslanje (cetverac osvojio srebro na ovim OI, od osamostaljenja osvajali medalje, dvojac na parice itd.) kosarku u ovom trenutku barem na razini srpske ako ne i jacu, zene su na OI za razliku od srpkinja, streljanje nije za medalju ali nije niti lose, stolni tenis (Gaćina izvrsno odigrao ove OI, dobio glatko i nekada svjetskog prvaka Perssona), teakwondo vrlo jak (posebno zenski dio koji je redovno osvajao medalje), ultimate fight (za mene je i to vjestina, Cro Cop je jedno vrijeme bio nenadmasan, imamo i sad vrlo dobrih boraca u UT-u za razliku od Srba), jedrenje (nasi i ovdje osvajaju medalje, plivanje (medalje kroz blizu povijest), boks (slavni boksaci kroz povijest - teska kategorija ali i neke druge - kuriozitet da je i veliki Casius Clay za boksaca hr porijekla rekao da mu je zadao najvise muke), zenska odbojka (osvajali medalje od '92), tenis (prije vas osvojili Davis Cup, osvojili Wimbledon, imali osvajacicu Roland Garrossa), hrvatski hokej je na puno visoj razini od srpskoga, zimski sportovi da ne govorim (koliko je zlata donijela Janica i njezin brat), pa Jakov Fak, zlato u biatlonu

Milos

pre 11 godina

Bravo za Ivanu, bila je fantasticna i uz to pokazala kako su lepe devojke iz Srbije!
Ali nemojte vise o toj 100. medalji, mozda je ovo pravno 100. medalja ali po toj kalkulaciji ispada da su Mate Parlov, Cerar i drugi osvajali medalje za Srbiju! U najmanju ruku, nije sportski prisvajati te uspehe posebno u individualnim sportovima!

Maja

pre 11 godina

Ako je MOK odlučio da je Srbija naslednica svih medalja, nije mi jasno što se "susjedi" žale. I napokon da smo došli do te stote medalje, i to srebrne medalje na baš ubedljiv način. Bravo Ivana , ti si heroj Srbije.

cccc

pre 11 godina

Bravo !!!! Ove olimpijske su nakraju ipak dokaz da smo sportska velesila i broj jedan u regionu a i ovom delu evrope ! 100 medalja !!! Malo koji narod se moze pohvalit sa tolikim brojem sa obzirom na broj stanovnika ! SRBIJA !!! Svi na ulice slavit !!!!!

Miki

pre 11 godina

Kakva stota medalja, sta oni to pricaju? Srbija je tek od 2006. godine samostalna drzava. Cinjenice su cinjenice, a uostalom cemu brojanje? Ljudi su otisli da ucestvuju, da se sportski takmice. Zato cestitam svima koji nas predstavljaju na olimpijskim borilistima!

do Ria još 300-ta!

pre 11 godina

WOW! Već 100 medalja za Srbiju a tek drugi put učestvujete na Olimpijskim igrama! Pa vama ni Ameri sve sa milijardu i po Kineza nisu dorasli, drage komšije!

Slovenec

pre 11 godina

Ostavite (daleku zajedničku) prošlost i napišite koliko medalja ste osvojili (Jugoslavija, Srbija i Crna gora, Srbija)od 1992. do 2012. godine. Slovenija je u tom razdoblju osvojila 24 medalja na olimpijskim igrama - 4 zlatne, 7 srebrnih i 13 brončanih.
A koliko velika sportska nacija Srbija koja ima četiri puta više stanovnika nego Slovenija?

nebuloza

pre 11 godina

U vezi ovih maliocioznih komentara o kicenju tudjim perjem, mogu samo da kazem svasta. Pa ovde se ne kaze da je ovo 100-ta medalja Srbima vec 100-ta medalja Srbiji. I cemu se onda komsije dure? Osvajali ih Srbi, Hrvati, Slovenci, Rumuni ili Zimbabveanci za Kraljevinu Jugoslaviju, FNRJ, SFRJ ili sta vec, nije bitno. Istina je da je Srbija naslednica ovih zemalja, te je normalno preuzela sva odlicja, svidjalo se to dokonim zavisnicima ili ne. Stoga ovo jeste 100-ta medalja za Srbiju i imamo pravo da se hvalimo i ponosimo svakom od njih. A ko zeli, nek izvoli kod nas da ih pogleda.

london2012hr

pre 11 godina

Službeno Hrvatska ima 28 medalja od toga 7 zlatnih, a Srbija 3 medalje, nula zlatnih. I vrlo vjerojatno će zaokružiti taj broj na 30, ako ne i koji više. Tko nevjeruje neka provjeri na službenim stranicama OI-a. Lijepi pozdrav!

Nikola

pre 11 godina

Za Hrvate koji nesto negoduju: Mi smo bili jedini drzavotvorni faktor u Jugoslaviji i medjunarodno priznati pravni naslednici Jugoslavije i medalje su nase, makar i da su se Eskimi takmicili za Jugoslaviju.

ma da

pre 11 godina

Ma dosta više sa tih sto medalja i megalomanijom. Bez razlike šta kaže MOK, ne treba se kititi tuđim perjem, delujemo smešno.
Svaka čast na drugom mestu i srebrenoj medalji, ali ipak mislim da smo potpuno podbacili i na ovim OI, Jedina šansa da se osvoji zlato još ostaje na vaterpolistima (neću o tome koliko je taj sport značajan), očigledno je da ne stoji da smo sportska nacija kako volimo da se hvalimo. Poražavajuće je to da smo po broju učesnika među najbrojnijima a da su ogromna većina naših sportista došli više kao statisti u svoji disciplinama.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Da smo vam bar onda mogli ostaviti i jugoslovenske dugove da ih si velikodustno pripisete kao sto ste sve medalje pripisali. Uostalom kakve veze ima Jugoslavija sa danasnjom Srbijom, vi ste isto tu Jugoslaviju napustili onoga trenutka kada ste odabrali novu himnu, zastavu i ime Srbija, vi to i sami znate ali se brukate umjesto da imate bar malo obraza i stida i te medalje ostavite u riznici povijesti gdje i pripadaju!

GORAN

pre 11 godina

Dragi moji Srbi vidite koliko Hrvata posecuje nas sajt pa se posle cudite ko toliko pljuje nase sportiste, oni su u stanju da se potpisuju kao Srbi i pisu protiv nas, bolesno...

100-ta medalja !!!

pre 11 godina

Bravo IVANA !!!! Evo i za hrvate sto ih drmaju kompleksi i vise po nasim vestima i za sve vas sto ne znate da brojite !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!! 100-ta medalja !!!

from zagreb with love

pre 11 godina

svaka čast maloj ivani i sve 5 što su vam ostale medalje, uzmite samo, ali mene bi sram bilo hvaliti se tim medaljama. ja bih se prije upucao u nogu nego slavio divčevu, čavićevu ili đokovićevu medalju. tolko nas ne podnosite, a se dičite medaljama omražene vam lijepe naše. licemjerje at its best dragi komšije :)

mariozg

pre 11 godina

Svaka čast na medalji samo daleko ste vi od stotke od 85 jugo medalja koje ste vi sebi pripisali 41 je Hrvatska.(Mate Parlov, Đurđica Bjedov, Matija Ljubek i tako dalje...............) sigurno nikad nisu bili Srbi niti će biti, zato mi je nejasno zasto se kitite tuđim perjem

HlaoRu

pre 11 godina

Svaka cast, Ivani! Cela Srbija je ponosna na tebe!

A 100 medalja za Srbiju je ogroman uspeh, verovatno nema na svetu ni jedna ovako mala drzava koja je toliko postigla!

SRBIJA!!!

Pele

pre 11 godina

Sve čestitke Ivani Maksimović, ovo je sjajan rezultat!
Ali ja i dalje ne verujem da smo marnuli sve medalje bivše Juge za sebe! Hahahaha kakvi smo prevaranti, pa to je strašno. Onaj spot koji je RTS onako amaterski montirao sve govori - u Seulu smo uzeli 18 medalja jer je Juga još bila na okupu, a otkad smo ostali sami premija je kad ubodemo tri medalje! :))

Đorđe

pre 11 godina

Matija Ljubek, Mateja Svet i Primož Ulaga izvan sebe od sreće zbog 100. medalje za Srbiju. Što ono bre ne naslediste dugove stare nam države nego samo medalje?

Srbija do Triglava

pre 11 godina

Bravo za Ivanu.
Ej jel vi to možda brojite u tih sto medalja i one koje su za SFRJ osvojili Slovenski i Hrvatski sportisti?

Vedran

pre 11 godina

U vezi ovih maliocioznih komentara o kicenju tudjim perjem, mogu samo da kazem svasta. Pa ovde se ne kaze da je ovo 100-ta medalja Srbima vec 100-ta medalja Srbiji. I cemu se onda komsije dure? Osvajali ih Srbi, Hrvati, Slovenci, Rumuni ili Zimbabveanci za Kraljevinu Jugoslaviju, FNRJ, SFRJ ili sta vec, nije bitno. Istina je da je Srbija naslednica ovih zemalja, te je normalno preuzela sva odlicja, svidjalo se to dokonim zavisnicima ili ne. Stoga ovo jeste 100-ta medalja za Srbiju i imamo pravo da se hvalimo i ponosimo svakom od njih. A ko zeli, nek izvoli kod nas da ih pogleda.
(nebuloza, 4. avgust 2012 18:50)

Kod vas da ih pogleda?!Ako ti hoces da pogledas jednu od tih 100 medalja skokni do imotskog i rodne kuce Mate Parlova da pogledas jednu od tih vasih 100 medalja koja je,gle cuda u Hvratskoj izlozena.Ajde,kad smo kod gledanja,da li moze olimpijski komitet Srbije da skupi svih tih 100 medalja na gomilu i da i poredja jednu do druge?Naravno da ne,posto 40% tih medalja nije u Srbiji.

Mr Oks

pre 11 godina

Ako je MOK odlučio da je Srbija naslednica svih medalja, nije mi jasno što se "susjedi" žale. I napokon da smo došli do te stote medalje, i to srebrne medalje na baš ubedljiv način. Bravo Ivana , ti si heroj Srbije.
(Maja, 4. avgust 2012 14:15)

A i da MOK nije odlučio tako, nismo mi koji smo rušili i mrzeli bivšu zemlju, za razliku od nekih drugih.

Lean

pre 11 godina

Hrvatica Antonija Mišura (košarkašica) i službeno proglašena najljepšom olimpijkom, e jeste prelepa , mmmmmmmm njoj bi dao zlatnu medalju i još nešto , divota je gledati, i sami američki košarkaši rekli da je to najdivnija žena koja je ikad obukla tenisice

Šumska Vila

pre 11 godina

Mogli ste naslijedit i dugove iz bivše države ;). Čestitke za srebro, pozdrav iz Hrvatske
(night, 4. avgust 2012 14:52)

A šta, kao nismo!? Daj molim te, ućutite više!
Nego...Ivana lepotica si za sto medalja!

realno

pre 11 godina

Imamo naših 5, jugoslovenskih 95 i ruskih 505. Malo li je. Plus medalje olimpijaca iz Stare Grčke pošto su svi sa ovih prostora nastali od Srba, imamo sigurno oko iljadu. Svaka čast devojci na medalji, ali brate iako smo Srbi ajde jednom da ne lažemo sami sebe.

Božidar

pre 11 godina

MOK je odlucio da je Srbija naslednica svih medalja osvojenih pod imenom SFRJ,SRJ i SCG. Stvarno ne znam sta tu ima nejasno kada zvanicno stvari tako stoje. Pa Momcilo Tapavica je osvojio medalju za Ugarsku na OI i danas se ta medalja racuna kao Madjarska medalja iako im je Srbin iz Novog Sada prvi osvajac medalje u istoriji. I tada smo bili sila u tenisu.
(sisanje vesla, 4. avgust 2012 14:28)

Ovo se zove laž bez presedana - istina je ovdje http://www.olympic.org/serbia

Čestitka lijepoj Ivani na osvojenoj srebrnoj medalji - svaka čast - pozdrav iz Hrvatske

iz srbije

pre 11 godina

Pre svega BRAVO za Ivanu! A što se tiče onih što kažu da nam je peta, pa nije valjda da u osvajanju prethodnih 95 za YU nije bilo sportista iz SRB?
(Iznenađenje, 4. avgust 2012 14:38)

Jesu li svi bili?

vojkanSRB

pre 11 godina

(Drazen Petrovic, 4. avgust 2012 21:06)

Zamolio bih za repliku.
hahahahaha, covek se ubi pisuci da dokaze da Srbi nisu bas toliko superiorni u odnosu na Hrvate, nego da su jedva duplo bolji.
- pominje covek tenis: u sred Splita smo im odrzali lekciju, a skoro i u Dizeldofu. imamo svetskog broja 2.
- ovo za kosarku sto rece covek.... buaaaahahahahah pazi 'na istoj razini, ako ne i bolji'.Samo cu da navedem dva podatka: od osamostaljenja Hrvatska je 1 (i slovima: jednom) pobedila Srbiju, i to u prijateljskoj utakmici u Londonu. A da ne pominjem Kecmana koji kaze 'psssssssst' u sred Zagreba, pa Rasica, i Djordjevica.
- Vaterpolo: sta tu da pricamo? Uporedite medalje nase vaterpolo reprezentacije i njihove i vidi se da smo za njih SUPERSILA. Iako, moram da priznam da su nam jedan od najozbiljnijih protivnika.
- Fudbal? Priznajem, Hrvati imaju vise uspeha na reprezentativnom nivou. Mada smo ih u jedinom medjusobnom dvomecu nadigrali i ostavili bez evropskog prvenstva. Ali ako se dotaknemo klupskog fudbala, iz opsteg proseka u kojem je i nas i njihov fudbal, dominiraju dva podatka: Hrvatski prvak je upisan u istoriji Lige sampiona kao sluzbeno najgori tim (Dinamo),a Srbija ima Evropskog i Svetskog sampiona (crvenu Zvezdu). Tako da, iako trenutno Hrvati imaju jacu reprezentaciju (na papiru), gledajuci sveukupo uspehe,oni su miljama daleko iza Srba.
- U rukometu je sve jasno. Hrvati su bolji, imaju vise uspeha. Ali od osamostaljenja,Srbija ima bolji skor u medjusobnim duelima.

nenad

pre 11 godina

SFRJ do 1988. = 87 medalja
sa Crnom Gorom do 2004. = 9 medalja
samostalna Srbija 2008. = 3 medalje
Ukupno: 99 medalja
Zlaticeva je stota!!!
Ivani svaka cast.

Tesla

pre 11 godina

Bravoooooo! Pokaži precenjenom Novaku, nespremnim odbojkašicama, nabeđenoj Ani Ivanović, i košarkašima koji nas nisu udostojili učešća na OI, kako se bori za SVOJU ZEMLJU!

Mirko

pre 11 godina

Cestitke prelepoj Ivani na srebru, a ovima sto bi da nam posle svakog cepkanja terotorije vrate saldo medalja na 0 porucio sledece:

-da nase su sve medalje svih 100

-razlog je jednostavan svi ste vi srbi(samo druge veroispovesti)kad to shavtite bice i vama i nama mnogo bolje.

Na kraju krajeva vi ste napustili zajednicku drzavu zvanu Jugoslavia(kasnije Srbija i Crna Gora) prema tome vi ste se odrekli svega sto ima veze sa Srbijom i Srbima a kada shvatite da ste i vi Srbi samo druge vere onda cete aplaudirati.

Dule

pre 11 godina

Bravo Ivana! Veliki, ogroman uspeh!
Što se tiče broja medalja, Srbija je izgleda naslednica svih medalja zato što je tako rekao MOKa Slavnić! MOK tako nešto nikada nije ni rekao ni odredio. Inače, teško je odrediti šta kome pripada. To je, valjda, stvar pristojnosti. E sad što smo mi uvek bahati i drčni pa smo prisvojili baš sve medalje, to je druga stvar. Nekako bih se lepše osećao da se držimo samo onoga što smo stekli kao nezavisna država.

jatzans

pre 11 godina

Pre svega: Čestitke!! Puno mi je srce bilo gledajući finale i uspeh Srbije. A potom: Škaro, Prpić, Petriško, Neralić, Nenadić, Mrduljaš, Ljubić, Katalinić, Ivanov, Fazlić, Ivanišević, Primorac, Mihalić, Gubijan, Frgić, Čolak, Parlov, Lisjak, Josipović, Bonačić, Bjedov, Ljubek...Samo neki od pojedinčnih osvajača olimpijskih medalja za Srbiju! Bravo!

Neko@@@

pre 11 godina

(pete, 4. avgust 2012 20:49)

Ha, ha, ha...
Smešan si bre burazeru, ali razumem te, kompleks i frustracije. Verujem da se zoveš Petar (pa odatle i Pete) i da nikad nisi pročitao nijednu "povijesnu" knjigu o Srbiji. E pa vidiš, postoji Srbija već preko 1000 godina (sitnica), kao moderna država od Dositeja Obradovića, a kao član MOK-a, od početka 20-og ( i slovima dvadesetog) veka. Znaš, to je ono vreme kada ste vi bili Austorugari i kada ste uz pomoć Srba, postali pobednici (ušli u Jugoslaviju)...
Kažeš postoji Srbija tek nekoliko godina...
Nasmejao si me i hvala ti na tome, ali bih ti preporučio, manje mržnje već više ljubavi u sebi nosi. Evo, ja sam srećan što je vaša Sandra osvojila zlato, a još srećniji što ste one nadobudne Dance baš razbili i nadam se da ćete osvojite u finalu srebro, gubeći od Srbije. Ako Srbije ne bude tamo, onda zlato.

Ognjen

pre 11 godina

Najpre, sve čestitke srebrnoj Ivani! Verujem da je ovo tek početak jedne čudesne sportske karijere!
A, što se tiče broja medalja, dovoljno je pogledati tumačenje MOK-a koje se odnosi na SSSR.

"Olimpijski komitet Rusije jeste pravni naslednik Olimpijskog komiteta Sovjetskog Saveza, ali kako sportska dostignuća u dosadašnjoj praksi NISU I NE MOGU BITI PREDMET SUKCESIJE između zemalja nastalih raspadom nekadašnje zajednice, NITI MOGU BITI OBJEKAT PRAVNOG PRENOSA na komitete članice, MOK zaključuje kako sportska dostignuća, što uključuje medalje, rekorde, priznanja i titule, koje su ostvarivali predstavnici SSSR-a ostaju u trajnom vlasništvu SSSR-a."

Dakle, po istom principu, SVE MEDALJE osvojene u vreme SFRJ ostaju trajno vlasništvo SFRJ, a ne zemalja nastalih raspadom te države. Isto važi i za Istočnu Nemačku, Čehoslovačku itd.
Prema tome, ovo je peta olimpijska medalja Srbije, nek nam je sa srećom i da doživimo još 555.

yugo45

pre 11 godina

Ako Srbija nasljeduje bivsu Jugu i sportske rezultate pa sto onda i dug od Juge niste nasljedili..Kao i uvijek kitite se tudjim perijem.

bili i ostali

pre 11 godina

Na jednostavan i iskren komentar-BRAVO IVANA, stiglo je dvesta i nesto pluseva i par minusa ??? Sta mislite iz koje zemlje ? U nasem studiju se navijalo da njihova takmicarka Pejcic Snjezana uzme bronzu, a oni lupaju minuse i broje nase medalje, posto svojih nemaju. E stvarno ste gnjidice

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Mogli ste naslijedit i dugove iz bivše države ;).
(night, 4. avgust 2012 14:52)

A šta, kao nismo!? Daj molim te, ućutite više!
(Šumska Vila, 4. avgust 2012 15:43)

Šumsko vilo, čemu se blamiraš kada je očito da nemaš pojma?! Dugovi Jugoslavije nije preuzela Srbija nego su raspoređeni sa sve bivše državepo MMF-ovom ključu, Hrvatska je preuzela 28,5 posto duga, Slovenija 16,4 posto dok je bivša država Srbija i Crna Gora 36,5 posto. Ako se odbije dug Crne Gore, Srbija je preuzela manji dug od Hrvatske ali i medalje, zar ne..

konstantin Porfirogenit

pre 11 godina

Razumem Slovence, Hrvate i ostalu bratiju iz bivše Juge. Javljaju se i drže nam predavanja. Naša je greška što smo im oprostili činjenice da su u dva svetska rata bili na strani agresora umesto da smo tražili ratnu odštetu od njih. Ne bi se izvukli iz bede ni za sto godina. Oni se hvale kako su za dvadeset godina kao suverene države uzeli ne znam ni ja koliko medalja. Svaka čast. Naša medalja je činjenica da postojimo kao država malo više. Samo deset vekova. Šta je to?
Ne razumem Srbe koji ih podržavaju.

Posmatrač

pre 11 godina

Auu,ja taman pomislio da sam zalutao na neki hrvatski sajt. Više ih ima nego nas:-). Šta ćeš,možda ljudi nemaju neki sličan sajt,ipak su oni malo zaostala zemlja,što se vidi u svim segmentima,pa i na olimpijadi:-). Ipak oni 100 medalja mogu da sanjaju,jedino kad bi računali neki ekipni sport kao što je fudbal ili nogomet(u slučaju da gospoda ne razume),pa tamo ima 20 igrača,pa tako da sabiraju medalje:-). E tako mogu da stignu do stotke,mada je i to teško:-)!

Šomi

pre 11 godina

a jel to znači da i Kazahstan treba da uzme sve medalje koje su doneli njihovi ljudi tadašnjem SSSR-u kao što i mi trebamo da damo hrvatima njhove medalje??? Oni su brate sami odlučili da se odvoje od Jugoslavije kao i svi ostali.. To je njihov problem, ako su hteli da budu samostalni neka budu samostalni, ali nemojte da tražite nešto što ste napustili i ostavili...

Ivan

pre 11 godina

Samo da se zna za sve negatore o medaljama. Kako god ali SRBIJA je kao DRŽAVA pre više od 100 ej, 100 godina bila učesnik Olimpijskih Igara, dok su sve ove državice nastale od SFRJ bile provincije.

nbgd

pre 11 godina

vi imate 100 a mi (???) 25 ali barem znamo da smo ih sami osvojili a vi kao neka kako vi kazete sportska nacija trebate pomoc malih hrvata,slovenaca,bosanaca,makedonaca ajd ovo sa crnom gorom vam priznam
(zg, 4. avgust 2012 19:57)

Ko to "MI" (vi)??
Jesu li svi dobitnici Hrvati?
Ima li medju tih 25 medalja, bar jedan Srbin, ili neke druge nacije, sem Hrvata??
Nista vi sami niste osvojili ...
... a nasih 100 medalja, mozete samo da sanjate!

toto

pre 11 godina

Ma da 100ta:)))

Zato komentator na BBCu svakih dve minute tokom prenosa rukometa ponavlja,"Srpski rukometasi su prvi put na olimpijadi" i slicno.

Vecina u svetu misli da nam je prvi put na olimpijadi, a ljudi u regionu se smeju nasoj samoobmani.

žungul

pre 11 godina

Mate Parlov,Matija Ljubek,Vlado Lisjak,Četverac Gusara,jedriličari Labuda,Toni Kukoč,Dino Rađa,brojni rukometaši,drugi košarkaši,rukometašice,Đurđica Bjedov,Anton Josipović i ostali hrvatski sportaši(isto tako i sportaši iz ostalih republika ex Yu),s ponosom su osvajali medalje za Srbiju,a na usnama su pjevušili Bože (NE)pravde.Da nije trgično,bilo bi komično.Inače,čestitke lijepoj srbijanskoj streljašici na srebru!

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 11 godina

Svaka čast Ivani, inače jako lepoj devojci ;) 100 medalja za Srbiju!!! Hrvati neka zaobidju ove vesti ukoliko nemaju nameru da čestitaju. Nije dobro imati komplekse i biti zlurad

istina...

pre 11 godina

od Jugoslavije je Srbija nasledila i sve te milijarde dolara dugova tako sto smo ih izdrzavali sto godina i poklonili im ono sto je nase, tako da smo nasledili i medalje. Neka oni vrate pola duga kojeg je imala Jugoslavija pa cemo im dati i medalje. Tacka....

Hrvoje

pre 11 godina

Čestitke Ivani, baš je smišna mala... Čestitke komšijama i na vašoj 100toj administrativno nasljeđenoj medalji. Iskreno da vam samo kažem svi ljudi koji izvan srbije ostavljaju ovde komentare mislim da nisu zavidni na toj brojci, mislim da većina je eventualno zbunjena odakle vam taj poriv da si prisvajate medalje ljudi koji nemaju vezu sa Srbijom i vašim olimpizmom, posebice medalje individualnih sportaša. Znam da marketinški je to lijepi broj , al ko što netko reče ovde ja bi si prije puco u nogu neko prisvajo i slavio kao Hrvatsku medalju koju je u bivšoj jugi osvojio netko iz Srbije.
Čak mi se čini da na taj način malo omalovažavate i ove medalje koje vaši sportisti osvajaju otkada nastupate kao Srbija.
Sretno u daljnjem tijeku igara a sad odoh gledati disk i nadam se našem sedmom olimpiskom zlatu

skblzzzz

pre 11 godina

svaka srpska medalja vrijedi kao 20 običnih. zato je i ova maksimovićkina medalja, za koju zavređuje sve čestitke, matematički peta, ali zapravo 100. srpska medalja.

Neunistiv

pre 11 godina

@(emiijus, 04. avgust 2012 14:24) Ne znam odakle si (pretpostavljam ex yu) to sto ste se vi spajali s nama pa razdvajali nismo mi krvi. Srbija ima 100 medalju ti mozes samob da budes ljubomoran. I Srbija ne postoji od 2006. nego od 11 veka.

Prince of Rascia

pre 11 godina

Zanimljivo je kako Hrvati isticu da su polovinu zajednickih medalja osvojili njihovi sportisti, prisvajajuci sebi 20ak medalja osvojenih u grupnim sportovima?! U svakom slucaju nebitni su! 100-a medalja za Srbiju. Bravo lepotice!

Ko razume shvatiće

pre 11 godina

Nije 100-ta nego 104-ta!!! Zašto se ignorišu medalje koje su Mateja Svet, Matjaž Debelak i Jure Franko osvojili za Srbiju?

Dosta više ignorisanja zimskih sportova, Srbija ima bogatu istoriju i četiri medalje u njima!

Vlade Divac

pre 11 godina

ZLATO ZA SRBIJUUUUUUUUU!!!!!
101 medalja za Srbiju.
Sandra,blago ocu,blago majci,blago zemlji koja te ima.
A sad svi skupa da odslusamo Bože pravde.

Srbislav Hrvatic

pre 11 godina

Naravno da su medalje bivse SFRJ zajednicke, ali pravno gledano Hrvatska se otcepila kao i ostale drzave bivse Juge, pa ne moze i jare i pare. Ako ste nesto dobili, nesto morate i da izgubite, jer je ex Yu bila kolevka za vase novonastale drzave koju ste vi shvatili kao tamnicu, pa su medalje ostale u "tamnici". Naravno, moralno i pravicno je da medalje pripadaju oniima koji su ih osvojili, ali ako bi pricali o obostranom moralu ne bi daleko stigli.Svim srpskim i hrvatskim sportistima zelim sve najbolje u nastavku OI. Cestitke za ovu izvrsnu mladu zenu!!!

Šumska Vila

pre 11 godina

Šumsko vilo, čemu se blamiraš kada je očito da nemaš pojma?! Dugovi Jugoslavije nije preuzela Srbija nego su raspoređeni sa sve bivše državepo MMF-ovom ključu, Hrvatska je preuzela 28,5 posto duga, Slovenija 16,4 posto dok je bivša država Srbija i Crna Gora 36,5 posto. Ako se odbije dug Crne Gore, Srbija je preuzela manji dug od Hrvatske ali i medalje, zar ne..
(Iguman Nemanja, 4. avgust 2012 16:49)

Ajde sad lepo ponovo pročitaj ovu tvoju ekspertizu i upristoji se, molim te.

sisanje vesla

pre 11 godina

MOK je odlucio da je Srbija naslednica svih medalja osvojenih pod imenom SFRJ,SRJ i SCG. Stvarno ne znam sta tu ima nejasno kada zvanicno stvari tako stoje. Pa Momcilo Tapavica je osvojio medalju za Ugarsku na OI i danas se ta medalja racuna kao Madjarska medalja iako im je Srbin iz Novog Sada prvi osvajac medalje u istoriji. I tada smo bili sila u tenisu.

Sumadinac

pre 11 godina

Uopste ne razumem ljude kad pricaju da li je 100ta ili nije 100ta medalja za Srbiju.
Olimpijski komitet Srbije je osnovan 1910 godine i 1912 godine primljen u MOK i te godine je Srbija ucestvovala na OI, cisto da se podsetimo da su te godine Hrvatska, BiH i Slovenija bili u sastavu Austro - ugarske.
1920 godine OKS prenosi svoja prava na Olimpijski komitet Kraljevine SHS i tako je bilo sve do 1990 godine, drzave koje su se otcepile iz Jugoslavije nikad nisu mogle da budu naslednici svega toga jer nisu unele svoj medjunarodni status u tu organizaciju.
Tako da bih zamolio nasu zapadnu bracu da gledaju svoje dvoriste, ja u njihovo dvoriste ne gledam, a i ne znam zasto bih gledao.

pera

pre 11 godina

Pre svega svaka cast i Ivani i Andriji, a iskreno verujem da ce Srbija osvojiti jos koju medalju do kraja ovih igara. Svaka je ogroman uspeh i zato svim srcem uz Novaka sutra.

Sto se stote medalje tice, mislim da ovaj forum nije mesto za takve polemike, ali posto vidim da one ne prestaju, jedno pojasnjenje. Ovo jeste stota medalja za Olimpijski komitet Srbije. Srbija je sukcesor odnosno naslednik Kraljevine Jugoslavije, FNR Jugoslavije, SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije i SCG i sve medalje koje su osvajali sportisti tih zemalja pripadaju OKS. Ostale nacije su proglasavanjem nezavisnosti krenule od nule.

Za one kojima nije jasno. Isti slucaj je sa Sovjetskim savezom i Rusijom. Rusija je sukcesor SSSR i sve medalje koje je SSSR osvojio pripadaju Ruskoj federaciji. Bubka je Ukrajinac, ali sve njegove medalje i rezultati pripadaju Rusiji.

Toliko o tome i cestitam STOTU MEDALJU SRBIJI !

mikro

pre 11 godina

Za sve vas koji ste rodjeni pre '93 a sebe nazivate Hrvatima ili bilo kojom drugom nacijom, onda po vasoj logici vi ste svi "Jugoslaveni", dakle biratje ili mi imamo 100 medalje ili ste vi "Jugoslaveni" :) Sta vam je draze?

precanin

pre 11 godina

I Rusija je naslednik bivseg SSSR pa nije uzela Tudje medalje ! Bivsi SSSR imao je daleko vise od 1000 medalja, a Rusija ima preko 300 medalja . Znaci kada se raspao SSSR poedlili su i medalje , vidi ukupan broj osvojenih olimpijskih medalja po zemljama . Vidi se za Srbe , Hrvate i Slovence.

Objavite mi kom

pre 11 godina

Na sajtu MOKa lepo pise da je olimpijski komitet Srbije primljen jos 1912. EEEEEJ 1912!!! Hrvatska i Slpvenija nisu ni postojale. Kakva bre 1992. godina??? Vama Hrvatima ta godina mozda nesto znaci,ali nama Srbima apsolutno nista
Vi ste tada primljeni u MOL, a mi smo bec bili u njemu skoro celog veka. A zasto se cudite kako imamo 100 medalja kad ste i vi dali doprinos da ih imamo toliko. Evo, ja vam se zahvaljujem... mada licno mislim da uopste nije bitno jeste li zasluzni vi, Slovenci, Mongoli ili Eskimi, ja se zahvaljujem svima. i kamo srece da i dalje osvajate medalje za nasu zajednicu, tad ste i bili nesto, sad ste truba!!!

zg

pre 11 godina

Medalje pravno gledano pripadaju srbiji ali sta vam to znaci kad i sami znate da ih vi niste sve sami osvojili i nemate se sta hvalit njima.

Sale

pre 11 godina

Čestitke Ivani!!!!

Ali stvarno ovo je blamaža sa 100 medalja. To me podseća kao ono kad pišu da je prosek plate u Srbiji 45.000 a pola Srbije je nezaposleno ili prima 15.000. Da se ne lažemo to je jugoslovensko, bilo pa prošlo idemo dalje. Šta će nama tuđe perje. Doćiće prava 100 i prava srpska.

republika srpska

pre 11 godina

Čemu potreba da se javno navija za hrvatske takmičare i to na državnoj televiziji,pa ako ste dobri sa nekim od takmičara onda nemojte to javno dijeliti sa ostalom srpskom populacijom koja velikom većinom ne misli tako nego brate zadržite to za sebe da ne bi došlo do iritirajuće situacije.

idemoo

pre 11 godina

Meni kao Srbinu prvom nije jasno zasto se mi busamo sa '100-tom medaljom na olimpijskim igrama' kada i sami znamo da su dobar deo tih medalja osvojili nasa 'bivsa' braca dok smo jos bili u ljubavi. Sve ja to razumem..pravni smo naslednici bivse nam SFRJ, SRJ...ali ne znam koliko imamo moralno pravo da se kitimo tolikim medaljama.. Formalno pravo imamo ali....
Inace, sve cestitke Ivani!!

the truth

pre 11 godina

Aj hrvati smarate i pokusavate biti duhoviti sa komentarima o medaljama a znamo da hrvati i humor ne ide nikako!Cuj 5 medalja odbojkasko zlato iz Sidneja verovatno ni to ne vazi to pripada crnogorcima,srebro kosarkasa iz Atlante isto itd...a verovatno ni trojka Djordjevica se vise ne vazi...Naravno cestitke Ivani na medalji i valjda objavite komentar po peti put ga pisem ili komsije imaju prednost posto vidimo koliko komentara ostavljaju..

musa dembele

pre 11 godina

Cestitke Hrvatima na vecerasnjem zlatu,zapravo Sandri!Interesantno kada god nesto osvoje dodju da se ovde pohvale,kao da mi nismo gledali.. Potseca me to kada TATI na polugodistu pokazes knjizicu,dobre oce..A,on odgovori"BRAVO SINE!"

vlajzi

pre 11 godina

Nije 100-ta nego 104-ta!!! Zašto se ignorišu medalje koje su Mateja Svet, Matjaž Debelak i Jure Franko osvojili za Srbiju?

Dosta više ignorisanja zimskih sportova, Srbija ima bogatu istoriju i četiri medalje u njima!
(Ko razume shvatiće, 4. avgust 2012 16:04)

ajde ajde, 100 ili 104 svejedno, necemo da sitnicarimo za cetiti medalje. Bitno je da smo u klubu 100! NAPRED SRBIJAAAAA!!!

CICI

pre 11 godina

Pravno je Srbija nasljednik svih odlicja tako da samo mozemo cestitati Ivani na osvojenoj stotoj medalji...Pozdrav iz Crne Gore..I braco Srbi i Hrvati lijepo se igrajte nemojte svaki put da se svadjate....

Neunistiv

pre 11 godina

Ljudi sta je vama medalje SFRJ su medalje Srbije mozda nije fer al tako je odluceno i o tome ste mogli da citate pred olimpijadu. Pozz i nemojte da ljubomorisete SRBIJA

pavao

pre 11 godina

Svima ovim koji pokusavaju da izdvoje hrvatske, bosanske i ostale medalje iz jugoslovenskog korpusa, probacu samo da objasnim neke stvari. Te medalje u bivsoj Jugoslaviji su bile rezultat zajednickog rada, zajednickih selekcija (gde je cesto kljuc odlucivao da bi sve republike bile zastuplljene itt). Treneri su bili iz jedne republike, a igraci iz druge. Selektori iz trece. Svi su igrali kvalitetna savezna takmicenja i ucili jedni od drugih. To je sve bila Jugoslavija, i ne mogu se razdvajati doprinosi. E, sada Srbija je pravni naslednik te Jugoslavije. Tacka. P.S. Srbija i Crna Gora nisu mogle da ucestvuju u Barseloni u kolektivnim sportovima, inaci bi 100-ta medalja i ranije bila dostignuta.

lavica

pre 11 godina

Bravo,bravo,bravoooooooooooooo!!!Svaka cast Ivana.A vi hrvati ajde malo da ostavite Srbiju na miru i da gledate svoja posla.Mi smo nasledili medalje ali i vase dugove,Ako tako kaze Mok ko vas sta pita,a ti vaterpolisti sto ih spominjete nisu bili samo hrvati i oladite vise.Dosadni ste a i smesni.

vlajzi

pre 11 godina

Alo bre hrvati, pa dokle ce te da cmizdrite?? Pa zar ne kapirate da nam tim cmizdrenjem pricinjavate vece zadovoljstvo od zadovoljstva zbog 100. medalje. Kontrolisite se malo.

Dejan

pre 11 godina

Jel Rusi sabiraju medalje od 1990? Ili im se racunaju sve iz SSSR-a? Ako se njima racuna ne vidim zasto je sporno da se racuna i Srbiji. Srbija je unela svoju drzavnostu u sve Jugoslavije i nije ih ona napustala, vec druge drzave zato i ima pravo na nasledje medalja.
Ali da ne ludujemo bez veze. Ja se radujem i Sandrinoj medalji kao da je srpska, i slovenackim medaljama i svim "nasim" sa voh prostora. I mnogo mi je krivo sto ne ucestuje Blanka Vlasic jer je ona carica.
Srbija/Hrvatska isti ..... razlika je samo u glavam ljudi.

Владимир

pre 11 godina

Браво Ивана!
Ја бих замолио владу републике Србије да уплати који милион евра наших пара неком фонду за лечење Хрватских комплекса. Под хитно! Ово је већ епидемија озбиљних размера.
А нашој Ивани би могли да узму стан и да јој дају 100 000 евра и свим нашим олимпијцима што су ушли у првих 10. Чисто да се колико толико исправи неправда у односу на нпр. тенисере, фудбалере, кошаркаше који зарађују огромне своте, а ништа више не тренирају од атлетичара нити постижу веће резултате. То је најбоља порука и пример младој генерацији да се упорност и рад исплате.

samobor

pre 11 godina

U 100 godina ste osvojili 100medalja a Hrvatska u 20 godina 26 medalja i cak ni sa tudim medaljama niste uspjesniji od nas i jos da spomenem kolko Hr ima stanovnika

Mile NS

pre 11 godina

Pogledajte spisak ko je osvojio tih 100 medalja,polovina su Hrvati,daleko više nego Srbi. Mene je sramota,al nema veze mi smo nebeski narod.

smiješni ste

pre 11 godina

Kao da nije dovoljno smiješno što slavite medalje SFRJ još vam je i račun kriv. SFRJ je osvojila i 4 medalje na zimskim igrama tako da je zbroj medalja Srbije + SCG + SFRJ dosegao broj 100 još u Pekingu.

pazarac

pre 11 godina

Svaka cast za ove 2 medalje,posebno me obradovala Ivana sa ovim srebrom ! Ali neka mi neko objasni kako Srbija kao zemlja koja postoji nepunih 20 godina i bila je ucesnik na 4 ili 5 olimpijskih igara,mislim na letnje OI,jer na zimskim OI ionako nikad nista ne osvajamo,moze da ima 100 medalja ?! Hajde bre ljudi,nismo deca !

Ivan

pre 11 godina

Ljudi, zaista ne pamtim kada sam zadnji put pustio suze ali u finisu ovoga finala sam jednostavno izgubio kontrolu, emocijeee braco moja...Cestitke Ivani, ocekivali smo da nam se desi neko cudo i desilo se!Nisu imali srece Djokovic i Cavic i od njih smo ocekivali 100. medalju ali desilo se cudo danas!Sjajno, sjajno!Ajmo odbojkasi danas da dodjete do 2 seta, vaterpolisti da dobiju Amere za laksi put do finala (najverovatnije u PF izbegavamo pobednika Cro-Hun), ajmo strelci, niste vi jos rekli poslednju rec na turniru, bila je ta 100. medalja pritisak sigurno ali sada ce siguurnoo biti jos rezultata!Podrska rvacima i tekvondistima, rukometasima za Madjare a onda na 1/4 sa Francuzima, mozda sam nekoga zaboravio, izvinjavam se...Jos da dodam da me je Arunovic odusevila u studiju, sjajna devojka, iskrena, dobra, slatka, zaista sjajna cura!Jos je pokazala velicinu koji mnogi Srbi nemaju(Hrvati tek), navijala je za Hrvaticu i dala primer velikoga sportiste i velikoga i sirokoumnoga coveka!Sve najbolje Srbi!!Podrska iz Nisha

Whisper

pre 11 godina

Nama baš ide streljaštvo od ruke. To nam je u genima, zato što oduvek ratujemo ;-).
BRAVO!!! SVE ČESTITKE! A još sad država da odreši kesu!

Igor

pre 11 godina

E ako smo zakonski naslednici onda su nase. Kako mozete tako da lupetate. Trba bre vec jednom da se manemo tih kompleksa. Nama ce bolje da bude.

ZoranDj

pre 11 godina

Drago mi je zbog srebrne medalje! Medjutim, ne mogu da podnesem nastavak sirenja lazi i samoobmanjivanja da je ovo 100. medalja za Srbiju. Kakva notorna laz! Za one koji ne znaju, Srbija je pravni naslednik SFRJ i zato su joj pripale sve medalje bivse Jugoslavije. Dakle, drage moje srpske patriote, ako zelite da prisvojite i medalje koje su osvajali Slovenci, Hrvati, Bosanci, tj Muslimani, Crnogorci, Albanci i Makedonci, onda uzivajte...

ZeljkoPg

pre 11 godina

Ostavite medalje bivse SFRJ na miru ta drzava je nesto znacila u svijetu za razliku od ovih danasnjih.Ivani sve cestitke i mnogo uspjeha u daljoj karijeri!

CROpatriota7

pre 11 godina

Pa ja vas stvarno nerazumijem,ja da sam Srbin i da imam jednu medalju rekao bih(nek je jedna ali je Srpska)mislim ovo je stvarno smjesno oko 100medalje,ljudi u SLoveniji i Hrvatskoj se smiju na to...ali svaka cast na srebru ova mala mi je preslatka...

Lep podatak za drage susjede

pre 11 godina

Prve OI u Atini 1896. godine gledao je srpski kralj Aleksandar Obrenović, čovek modernog pogleda na svet, obrazovan u francuskom duhu i muž kraljice Drage Obrenović, devojačko Lunjevica, koja je bila evropska dama i pisala je za francuske novine. Kraljica novinarka. Kralj Aleksandar bio je prvi i jedini strani državnik na ovim Olimpijskim igrama. Hrvatski sportisti tada su branili boje bečke monarhije (šalim se, nisu postojali). Čudi me da niko ne naglašava podatak da je naš olimpijski odbor (komitet) sto godina u Moku. Nismo pisali molbu za prijem posle raspada Jugoslavije, susjedi jesu. Bok.

Ivan

pre 11 godina

@(emilijus, 4. avgust 2012 21:34)

Kakva patetika u komentarima sus(j)eda. Strašno i opasno. Što manje kontakta sa takvima.
Nasrnuli ovamo.

peace

pre 11 godina

Ivana, svaka cast!!! Puno nam je srce! Mene ne zanima koja je ovo medalja, da li je 100-ta ili 5-a. Medjutim, zanima me sta ce ove komsije stalno kod nas. Mene ne zanima sta radite, kako zivite, cime se bavite, ne posecujem vase sajtove, a za vase komplekse bas me briga. Ne diramo vas, ne dirajte nas. Svako dobro, komsije! Slavi, Srbijo!!!

Mirko

pre 11 godina

znaci da medalja Aziza Salihu je osvojena za Srbiji, hahahahaha....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Karburma, 4. avgust 2012 16:02)

Naravno.Dzbe vam laprdanje mok je rekao svoje bas kao i za SSSR

Vlade Divac

pre 11 godina

E susedi,susedi!
Pa krivo računate.Ovo je zapravo vaša 102 medalja.
Jučer je vaš četverac digao srebro u veslanju a večeras u 20.30 (atletika,disk) jurišate na svoju 103 medalju,i to najvjerojatnije zlatnu.
Susedi,čestitam!

Mingov

pre 11 godina

Evo da konacno (neko vec jednom) precizno objasnim pravila i razlog zasto je ovo nasa stota medalja. Naime, Srbija je pocetkom 20 veka osnovala svoj, nacionalni OK. Taj OK je normalno funkcionisao, i imao svoje olimpijce.

Na zahtev Jugoslovenskog odbora, OKS prima sportiste iz tadasnjih prostora Hrvatske i Slovenije, i kasnije nastankom Kraljebine SHS, zatim i Jugoslavije, OKS se PREIMENUJE u OKJ. Dakle samo menja naziv.

Danas je to taj isti OKJ, koji je samo vratio stari naziv, promenom politickih okolnosti.

Hrvate, Slovence i ostale NIKO nije terao da nastupaju za nas, Srpski OK, posto je komitet nas, pre nastanka Jugoslavije, i nikada nije prestao da postoji, jedino je menjao nazive u skladu sa nazivom drzave.

pera

pre 11 godina

Bravo Ivana ! Bravo za Srbiju !

A za ovog "Drazena Petrovic" samo mogu reci da bi bilo bolje da ne lupa svasta jer ne znam u cemu su stvarno toliko bolji. Po onome sto on napisa - u svemu. Ali stvarnost je malo drugacija. Pa evo samo kosarka - juce su dokazali koliko su bolji. U rukometu su dobili na iskustvo a ne sto su bas toliko bolji. Vaterpolo da ne pominjem. Sve u svemu covek svasta napisa i osta ziv. Ako mu to pricinjava zadovoljstvo neka se nada, ali nista od toga nece biti :=)

hrvoje

pre 11 godina

Za svaku stotu medalju mi ćemo vam poklonit jednu oluju.
Kompleksi do Tokija.Imate dobre sportaše ali rješite se kompleksa manje vrijednosti.

Aha

pre 11 godina

Da smo vam bar onda mogli ostaviti i jugoslovenske dugove da ih si velikodustno pripisete kao sto ste sve medalje pripisali. Uostalom kakve veze ima Jugoslavija sa danasnjom Srbijom, vi ste isto tu Jugoslaviju napustili onoga trenutka kada ste odabrali novu himnu, zastavu i ime Srbija, vi to i sami znate ali se brukate umjesto da imate bar malo obraza i stida i te medalje ostavite u riznici povijesti gdje i pripadaju!
(Iguman Nemanja, 4. avgust 2012 22:23)

Ostali su nam i najveci dugovi posle raspada. Sve je nama ostalo, i gorak ukus u ustima, pa tako i medalje, i to po odluci MOK-a, i kao sto rece neki tamo vas, vi tu nista ne mozete uciniti, sem gledati nas kako slavimo STOTU!

opušteno

pre 11 godina

"kako 100., ako je po međunarodnom olimpijskom odboru tek 5.?
(brit, 4. avgust 2012 14:12)"

Na MOK-u piše da je OKS osvojio 5 medalja, ali država Srbija je pravni nalednik svih olimpijskih komiteta koji su bili pre toga, a od 1912. je sve počelo sa srpskim olimpijskim komitetom. To između nije osvojeno pod imenom OKS, zato tu piše samo 5, ali država Srbija je naslednik i drugih medalja.

Šumska Vila

pre 11 godina

Kao prvo, bravo devojko! Bravo Ivana!!!!
Kao drugo, ja znam da većina komentatora nema pravničko obrazovanje ali konsultujte malo struku pre nego krenete sa izlivima frustracija. Srbija je pravni naslednik SFRJ, kasnije SRJ i zajednice SCG! To je činjenica koju svaki student prava koji je polagao međunarodno javno pravo zna. Nema to veze ni sa kakvim pretenzijama Srba i Srbije, to je formalno pravna međunarodno priznata činjenica. Ni meni se ne sviđa uvek što je to tako, ali to je tako. Sve ostalo su gluposti. Dixi!

maper

pre 11 godina

Bravo Ivana!

A za one druge:
"Predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša izjavio je Jutarnjem listu da je Srbija, prema Statutu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), naslednica svih nastupa i medalja koje je Jugoslavija osvajala na Olimpijskim igrama od 1920. do 1988. godine.

"Mi tu ništa ne možemo napraviti. To je odlučeno 1992. godine. Sve novonastale države primljene su u MOK kao nove članice, a Srbiji se računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati", rekao je Mateša."

Fonet | 22. 07. 2012

mali radojica

pre 11 godina

Sve cestitke Ivani a da nam je drago drago nam je jer em medalja em ona lepa ko lutka. Sto se tice medalja vidim da ovde komentare ostavljaju uglavnom maloletna lica. To se vidi po cinjenici da se vecina njih nije ni rodila kada je u februaru 1992 godine MOK doneo takvu odluku. U toj odluci pise crno na belo da Slo i Hr nisu naslednici SFRJ i da medalje ostaju tadasnjoj drzavi. Kada se BIH otcepila i bila priznata tri meseca kasnije a potom i MK primljena u MOK sa zakasnjenjem zbog Grka nadjeno je solomonsko resenje da sve medalje nasledi SRJ a sve da bi se ublazilo izbacivanje sa OI 92. Sam Samaran je kasnije rekao da je Hrv pogresila sto je pozurila na OI92 jer da cekala do jeseni medalje bi bile podeljene na ravne casti. Znaci kad nesto komentarisete prvo proverite ili pitajte starije. Srbija trenutno na OI 2012 ima 1 bronzu i 1 srebro a ukupnom skoru do sada100 medalja. To su dve odvojene stvari ali obe pripadaju Srbiji.

Milos

pre 11 godina

Za B92: ajde molim vas ponovite onaj tekst od pre nedelju dana o medaljama i racunanju sta je cije. Koliko se secam bila je izjava coveka iz hrvatskog olimpijskog saveza i pominjane su i medelja na zimskim olimpijskim igrama (naravno, slovenacke ali ne broje se tako).
Svi smo mi svesni da nisu to sve bili Srbi, ali jasno je da cela ova ekipa iz okruzenja nece da uzme nijednu obavezu bivse zemlje, a rado bi delila sva prava i sve sto je iz koriscenja tih obaveza uspela da uzme. E pa braco, prijatelji i ostali...Meni nebitno, ali zna se kako se broji. Vama bitno, a ne znate kako se broji. Kakogod, IVANA SVAKA TI CAST!

aleksandar petrovic

pre 11 godina

@ drazen petrovic

kuku majko, covek cije si ime uzeo se prevrce u grobu. tenis si nasao da poredis, al vrhunac, ultimate fight spominjes pored svega ostalog, o svasta. da se ja pitam, ja bih ivanu maksimovic i taj tvoj ultimate fight u ring pa nek pobedi jaci

Aca Znalac

pre 11 godina

Ova 100 medalja srpskih sportista na OI 2012 i veliki uspeh nase mladjane sampionke Ivane Maksimovic je doneo toliko komentara da je to fantasticno. Nase komsije su vise fascinirane osvajanjem medalje broj 100 za Srbiju, nego svojom zlatnom medaljom u bacakoj disciplini.
Alo bre komsije, pustite nas da proslavljamo svoju medalju, a vi svoju ako necete, mi cemo ipak da vam bre cestitamo.
Nasa Ivana je osvojila 100, kad vi osvojite 100 medalja javite se, a to nece biti skoro, majke mi.

idemoo

pre 11 godina

Meni kao Srbinu prvom nije jasno zasto se mi busamo sa '100-tom medaljom na olimpijskim igrama' kada i sami znamo da su dobar deo tih medalja osvojili nasa 'bivsa' braca dok smo jos bili u ljubavi. Sve ja to razumem..pravni smo naslednici bivse nam SFRJ, SRJ...ali ne znam koliko imamo moralno pravo da se kitimo tolikim medaljama.. Formalno pravo imamo ali....
Inace, sve cestitke Ivani!!

Domagoj

pre 11 godina

@pavao
ako su jugo medalje rezultat zajednickog rada kao sto si rekao pa hajde da i te medalje budu onda - zajednicke.

na znate vise sta pricate, a logika vam je slabija strana

Igor

pre 11 godina

Bravo za Ivanu.
Ej jel vi to možda brojite u tih sto medalja i one koje su za SFRJ osvojili Slovenski i Hrvatski sportisti?
(Srbija do Triglava, 4. avgust 2012 19:08)

Naravno, sa njima smo išli na OI i zajedno se borili za medalje.

Piksi

pre 11 godina

Hrvati,Slovenci i ostali sto se bunite!!!!Niko vas nije terao da se odvajate od nas,da ste ostali sa nama,kao sto niste,sad bi se i vi radovali ovoj medalji.Ovako,TISINA BRE!!!

Живела Србија

pre 11 godina

@влајзи и остале поштењачине

Можда није стота, али свакако није пета. Питајте Јасну Шекарић, Александру Ивошев, одбојкаше... Ако сада хоћете да делимо, онда треба да делимо и добро и лоше. Али не, чим је нешто лоше, то је само српско. Ових пет медаља јесу само српске, од ових осталих се гребите, и већ једном одј......

JohnnyZD

pre 11 godina

Čestitke Ivani Maksimović i Srbiji za 100. medalju. Ovo jest stota medalja za Srbiju, Jugoslovenski Olimpijski Komitet nasljednik je Srpskog Olimpijskog Komiteta i obratno. Pozdrav iz Dalmacije

Gerrard

pre 11 godina

Nije mi nikako jasno cemu to toliko silno potenciranja stota pa stota,pa sto godina postoji olimpijski komitet ucestvovali smo na ne znam ni koliko olimpijada i sto medalja i nije bas neki uspeh plus par zemalja se promenilo za to vreme vise se ne moze ni zapamtiti kako smo se sve zvali,Divac i kompanija dizu frku kao da smo cekali hiljaditu,a ne stotu toliko ozbiljnije zemlje osvoje za jednu olipijadu,evo cak i na rts-u stoji gore u uglu ceo dan stota medalja za Srbiju,za mene cista glupost i zamazivalje ociju u kakvom stanju nam je kompletan sport.

Smaras...

pre 11 godina

Drazene Petrovicu, tebi treba dati zlatnu medalju za aktivnost na nasoj B92 aplikaciji... Imas li ti pametnija posla u zivotu, osim da delis neke nebulozne komentare,koji istini za volju, nikoga ne zanimaju ?! 'Oladi malo...

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@lazarcks
sto bi mi bili na vas ljubomorni kad kao 2x manja nacija imamo 6x vise medalja od vas na OI? Uza sve to, za manje od god dana smo u EU,a vi i dalje izvozite maline)

lazarcks

pre 11 godina

Jadni moji iskompleksirani hrvati bezite s ovog sajta.Ljubomorne duse mogu sta?....Dovidjenja,idite s vasima na vasim sajtovima pa dosadjujte tamo

dinamo ZG

pre 11 godina

100 medalja a država srbija traje tek par godina, opaki ste hahahaha. ako vam toliko znače pa brojite ih, al ima tu i hrvatskih. nama tudje nije naše al vama je koliko vidim.

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@Simke
za obitelj Kostelic je cuo cijeli svijet kada je proglasena najboljom sportasicom svijeta (bas kao i Blanka Vlasic), a ista je najbolja skijasica svih vremena te jedna od najtrofejnijih olimpijka (gledano i muske) na zimskim OI svih vremena, sto je nevjerojatan doseg (a bila bi vjerojatno i prva po zlatnim medaljama da nije rano prekinula karijeru).

Djokovic je realno imao sjajnu proslu godinu i bio broj 1, ali da je jedan od najboljih svih vremena a pogotovo najbolji u svojoj disciplini (kao Janica u skijanju npr.) - nije. Ima mnogo onih ispred njega. A Janica je samo jedan u nizu hrvatskih velikana sporta. Suker je primjerice bio najbolji strijelac SP-a, ali nije jedini Hrvat koji nosi taj status - drugi je bio Drazan Jerkovic na SP-u 1963. Pa tu su jos i veliki Mate Parlov, olimpijski pobjednik i svjetski prvak u boksu, pa najveci europski kosarkas svih vremena legendardni Drazen Petrovic, najbolja sportasica svijeta i atleticarka Blanka Vlasic, najbolji rukometas svih vremena Ivano Balic.

Hrvatska ima puno siri dijapazon sportova od Srbije u kojoj je osvajala medalje. Dovoljno je spomenuti srebro Filipa Udea u gimnastici, zlato Jakova Faka u skijaskom biatlonu, medalje i uspjesi hrvatskog stolnog tenisa, zlatne medalje u atletici, jedrenju, veslanju, u streljastvu, pa dok ovo pisem dva Hrvata drze prva dva mjesta u disciplini streljastva - trap, odlicni smo i u hokeju (neki od najvecih hokejasa svih vremena su Hrvati - Joe Sakic te Frank Mahovlic).

Ja

pre 11 godina

Prestanite polemike o broju medalja,stota je,i rusija je naslesila medlje sssr-a,sto mi
moramo da izigravamo pravdu...cestitam Ivani,tek ce ona pokazati sta moze....

Konstantin

pre 11 godina

e kad vec cjepidlacimo: zamolio bih susjede da prvo krenu redom pa da vide sa austrougarskom da im vrati medalje do 1912e.

p.s

kuriozitet: prvi hrvat na olimpijskim igrama 1900te koji je uzeo medalju je milan naralic u macevanju, bronza. medalja je otisla naravno austriji. btw, poroznom bam logikom, isti je hrvat koliko i nikola tesla sto je.

pa kad sredite da vam austrija vrati medalju milana naralica slobodno dodjite i pokupite sve medalje za koje mislite da su vase..

p.s.s

prvi srbin koji je uzeo medalju je momcilo tapavica na prvim olimpijskim igrama u atini 1896 i to gle cuda, bronza u tenisu. sta ti je tradicija a.. btw, isti je rodjen u vojvodini i naravno nastupao je za madjarsku u sklopu austrougarske. i kao pravni nasljednik madjarska i dan danas s punim pravom racuna tu medalju kao svoju.

Nebojša

pre 11 godina

Što bre ne kažu ovi Hrvati i Slovenci da ima damo njihove penzionere - funkcionere u vladi kao i vojne penzionere (Nisu oni bili predstavnici Srbije). Ako smo mogli njih da nasledimo, što ne bi mogli i medalje?

Aleksandar I

pre 11 godina

Perković je bila presrećna posle osvajanja zlatne medalje

"Ovo mi je najsrećniji dan u životu. Dala sam sve od sebe, postala sam olimpijska pobednica i osvojila prvo hrvatsko žensko zlato. Jednostavno nemam što dodati. Kada sam bacila 69.11 znala sam da će teško neka devojka baciti više od toga. Ovaj stadion mi je sjajan, obožavam ga. Slaviću u gradu s rukometašicama. Sada bi mi još samo legao jedan hitac preko 70
metara", rekla je Sandra Perković.

Vidite sta je Vasa takmicarka rekla, pa zar Djurdja Bjedov koja je Srpkinja iz Splita nije osvojila Zlatnu medalju za Hrvatsku?

mario

pre 11 godina

(Simke, 05. avgust 2012 07:53)Kompleksi su neizlječivi to je dokazano ...kao što je cijeli svijet čuo i poštuje obitelj Kostelić ..

Iznenađenje

pre 11 godina

Pre svega BRAVO za Ivanu! A što se tiče onih što kažu da nam je peta, pa nije valjda da u osvajanju prethodnih 95 za YU nije bilo sportista iz SRB?

100 medalja i nek puknu dusmani

pre 11 godina

Cestitke Ivani Maksimovic na medalji pre svega to je njen i samo njen uspeh a mi smo kolateralna steta e sada valjda nece vise da smaramo o 100 medalji

дкв

pre 11 godina

Браво за сребро,и доста више тих глупости о стотој медаљи,само се бламирамо.

KOSTA1703

pre 11 godina

@Onima sa druge "strane"

Olimpijski komitet Srbije je nastao jos dalekih godina, i u svoje okrilje je primio i sportiste iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, menjajuci pri tom ime u skladu sa imenom drzave.
Kada su gorepomenuti resili da napuste zajednicku drzavu, oni su osnovali svoje olimpijske komitete.
Ti novi komiteti ne mogu prisvajati medalje koje su osvojene pre nego sto su oni i nastali.
Tako da je stvar i vise nego jasna.
Za vreme SFRJ, sportisti su osvajali medalje u IME SFRJ, stajali na postolju gledajuci kako se dize zastava SFRJ.
Osvajali su medalje za SFRJ, i za olimpijski komitet SFRJ, koji je nastao tako sto je olipijski komitet SRBIJE promenio ime, u skladu sa imenom drzave.
Sta vam jos nije jasno?


Inace, cestitke jednom fantrasticnom sportisti na prvoj i svakako ne jedinoj medalji koju ce nam doneti.
Zelim joj mirnu ruku, puno zdravlja i jos mnogo medalja.

Philippe Gilbert

pre 11 godina

Svima vama koji osporavate stotu medalju Srbije: Postojala je jugoslavija koja se sastojala iz 6 republika, slovenija, hrvatska, bosna, crna gora, srbija i makedonija. I onda su dosle devedesete. I onda su poceli da izlaze iz jugoslavije i da budu samostalne drzave. Tako su izlazile slovenija, makedonija, bosna, hrvatska i crna gora, tako da je srbija jedina ostala, odnosno nije izasla iz jugoslavije i na taj nacin preuzela sva priznanja.

my way

pre 11 godina

Bravo lepotice nasa! Stota medalja na stotu godisnjicu od prvog ucesca na OI 1912, svaka cast! Zao mi je sto je Cavic nije osvojio, ali i on i Nole su vec najzlatnijim slovima upisani u istoriju naseg sporta i ima nekog smeka u tome sto je to poslo za rukom mladoj devojci, koja je ipak bila pomalo u senci!
PS. Srelci ispunise obecanje!

'ajde oladi

pre 11 godina

@patrijota, 4. avgust 2012 14:18
Ne moze bez ovih pakosnih koji bi da se rugaju Srbiji.
Da li oni imaju da rade bilo sta drugo u zivotu.

sisanje vesla

pre 11 godina

Ovo se zove laž bez presedana - istina je ovdje [link]

Čestitka lijepoj Ivani na osvojenoj srebrnoj medalji - svaka čast - pozdrav iz Hrvatske
(Božidar, 4. avgust 2012 14:55)
Za sve sto ti nije jasno a tice se medalja SFRJ,SRJ i SCG obrati se predsedniku olimpijskog komiteta Hrvatske. Zlatko Matesa je objasnio sta je odlucano 1992 god i da vama ostaje jedino ljubomora i kompleksi.

http://www.rts.rs/page/sport/sr/London-2012/story/1990/Oko+borili%C5%A1ta/1144010/Sve+jugoslovenske+medalje+Srbiji.html

Ako ti jos uvek nije jasno koliko Srbija ZVANICNO ima medalja na OI preporucujem kompleksan na svakih 12 sati.

preldzija

pre 11 godina

Stotka i tacka! Sikter svi!
I ima da se zalimo MOK-u da nam priznaju sve medalje sto su takmicari iz Makedonije osvojili na starogrckim olimpijadama ako nastavite da zvocate :)

Gaša

pre 11 godina

Cestitke Ivani!
@Susjedi, pa pustite nas da se radujemo i nasim i vasim medaljama. Vi i onako ne umete da slavite kao mi, pa onda dajte da se mi zabavljamo. Eto, dodjete do BG-a pa se lepo provedete sa nama. Bolje je kod nas, fino opusteno, nego da u ilegali po diskotekama na periferiju ZG slusate srpske narodnjake.

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@vojkan, @nz i ostali
ja se razliku od vas ne bavim ulicnim pricama i rekla-kazala nego govorim cinjenice

Timski sportovi:
1. Nogomet je svjetlosnim godinama bolji od srpskog
2. Hrvatska u vaterpolu ima vise medalja od Srbije od osamostaljenja, klubovi su nam daleko uspjesniji, generalno hrvatski vaterpolo je bolji od srpskog
2. Rukomet je svjetlosnim godinama bolji od srpskog
3. Skijanje kao i zimski sportovi su svjetlosnim godinama bolji od srpskih zimskih sportova
4. Atletika (kraljica sportova) je svjetlosnim godinama bolja od srpske (Vlasic i Perkovic imaju zlata, koji to srpski atleticari imaju?)
5. Hokej, stolni tenis, veslanje, jedrenje kod Srba ne postoje, imamo bolje borilacke sportove, cak i tenis (vise medalja od vas na OI do sada) su po rezultatima puno bolji
6. Daleko vise velikih sportasa kroz povijest (od Drazena Petrovica, Mate Parlova, Matije Ljubeka, Janice i Ivice Kostelic, Davora Sukera, Blanke Vlasic, Ivana Balica..nastavite niz slobodno). Koga vi to imate? Hrvata po majci Djokovica, i koga ono jos, ajmo se sjetit samo nekog iz zadnjih 20ak godina? Ja ne znam nikog drugog velikana srpskog sporta.

Igor

pre 11 godina

Zemlje koje su se osamostalile kod raspada Jugoslavije odrekle su se dugova kredita i to preneli na Srbiju kao pravnog naslednika a samo medalje kao nisu za Srbiju- E pa nece moci gospodo susedi. Uostalom i Crna Gora je 2006 krenula od nule.

ivan_m

pre 11 godina

nisam znao do sada da srbija svojata sve medalje bivše jugoslavije. bez obzira na ove neke šatro pravne stvari koje neki spominju kako srbija ima pravo na to nasljeđe mene bi stvarno i iskreno bilo sram da hrvatska na taj način svojata medalje jugoslavije. stvarno smiješno i jadno!

sasha03

pre 11 godina

Bravo. Ako dodate jos medalje koje su Rusi do sada osvojili i zbrojite ih zajedno pa podjelite na dva, imate ih na tisuce. Sve cestitke..

Ja

pre 11 godina

Nikada nisam posetio ni jedan hvatski sajt,niti cu..stvarno ne razumem jel moguce da ste pod tolikim komleksom,ovde ima vise vasih komentara nego nasih...ostavite nas vise da slavimo nase medalje i vi slavite vase samo vise odj...te u skokovima..

Mara vracara

pre 11 godina

Ej ti drugar zdravac sa imade :DDD da li znas da su Kostelici Srbi??? Eto nako da te pitam usput??? Da ti ne objasnjavam odakle su ko su i to ali koga briga ovo jeste nasa 100. medalja pravno legalno nasa je tako je odluceno dogovorom iste te tvoje drzave i moje... I svi vi sto smarate jeste mi jesmo pravni naslednici svih medalja sto ne odreagovaste u Atini u Barseloni??? Ma dajte ljudi devojcica od dvadesetak godina donela je ogromnu radost svima i navijali smo za Snjezanu ajte osvojite i vi u rukometu jedrilicarstvu kako god meni ce biti drago jedna velika divna bivsa zemlja dala je fenomenalne sportiste i ja nemam problem sa tim!

madjar

pre 11 godina

Po cemu medalje pripadaju SRBIJI a osvojili su ih na pr. Leon Stukelj, Miroslav Cerar, Mate Parlov,...Matija Ljubek...

Zna li neko kako bilanse medalja vode Slovenija, Hrvatska i ostale osamostaljene republike bivse Jugoslavije. Da li samo mi volimo da se kitimo tudjim perjem ili to rade i drugi.

nikola

pre 11 godina

ne znam da l mi je draze sto su nasi sportisti osvojili 100. medalju ili sto ga je osvojilo jedno ovako preslatko stvorenje. Uz ovaj osmeh, lakse se podnosi i to sto Cavke nije imao srece

eee

pre 11 godina

Hocu auto, stan i sportsku penziju od svoje 43 godine koja iznosi tri prosecne mesecne plate. Toliko od mene.
(Ivana Maksimovic, 4. avgust 2012 14:16)
- Idi radi nesto korisno "covece"... Pa stekni zasluzenu penziju!

svesrpski

pre 11 godina

I jos one 10 Divcevih to je 11o, vidite da nema jos koja da se zagubila, mislim da je jedan Srbin ucestvovao na trecim OI, ocekuje se potvrda ovih dana, a sad ajte vec pred skupstinu naravno sa Veljom Ilicem na docek

Sjajna devojka

pre 11 godina

Mnogo je lepa, ali vama je bitno da kažete kako je lepša od Ane Ivanović. Kakve to veze ima sada sa srebrom? I nažalost, nikada joj fabrika njene pucaljke neće dati 10 miliona $ kao što je Ani dao Joneks, a onda je dobila i drugi ugovor. A Adidas? Ivana je sjajna, ali vi ste daleko od toga, samo imate na umu da se o Anu očešete. I da kažem: mnogo je lepa, ali Ana je lepša. Neće se naći na prvim stranama svetskih šarenih listova, kao Ana, i to je za Ivanu dobro. Ana će igrati svake druge nedelje, a Ivana mora da čeka svetsko prvenstvo ili sledeće igre.

Mika NS

pre 11 godina

Mate Parlov,Matija Ljubek,Vlado Lisjak,Četverac Gusara,jedriličari Labuda,Toni Kukoč,Dino Rađa,brojni rukometaši,drugi košarkaši,rukometašice,Đurđica Bjedov,Anton Josipović i ostali hrvatski sportaši(isto tako i sportaši iz ostalih republika ex Yu),s ponosom su osvajali medalje za Srbiju,a na usnama su pjevušili Bože (NE)pravde.Da nije trgično,bilo bi komično.Inače,čestitke lijepoj srbijanskoj streljašici na srebru!
(žungul, 4. avgust 2012 20:36)
Svi oni su se takmičili za Jugoslaviju koju su smatrali svojom zemljom(jer drugu nisu imali).Isto tako je kao plod dogovora po raspadu SFRJ pravni naslednik SFRJ, pa tako i svih njenih medalja postala SRJ.Ostale države bivše Jugoslavije su formirale svoje olimpijske komitete(Srbija je, da podsetim, svoj imala još 1910.godine) i počele od nule.
Svaka čast Ivani, šteta što nije ponovila uspeh svog oca sa OI, ali i ovako je to fenomenalno dostignuće!
Ne vidim u čemu je problem?

Aleksandar

pre 11 godina

Za bivšu braću Hrvate:
Rekli ste da ne želite da budete u SFRJ. Ok.
Smatrali ste je veštačkom tvorevinom i kada ste izašli odatle, smatrali ste da ste doživeli slobodu. Ok.
I da ne želite da imate nikakve veze sad SFRJ. Ok.
A sada se bunite što se olimpijske medalje iz SFRJ ne računaju kao vaše?

plamen

pre 11 godina

Čestitke na svakoj srpskoj osvojenoj medalji, ali kako vas nije sram svojatati tuđe? Molio bih nekoga da mi navede tko je i kad osvojio tih 100 medalja za Srbiju? Sportski pozdrav...

Đuzepe

pre 11 godina

Ej,ljudi!
Pa mi svi krivo računamo broj medalja koje je,ukljucujuci i ove igre,osvojila Srbija.
Ivanina medalja je tek 103,104 po redu.
Prije toga za Srbiju su medalje dizali slovenci,zlato u džudu,bronca u veslanju i streličarstvu,te hrvati u veslanju,a danas je palo jos jedno zlato.

lijep podatak za drage komsije

pre 11 godina

Prve OI u Atini 1896. godine gledao je srpski kralj Aleksandar Obrenović, čovek modernog pogleda na svet, obrazovan u francuskom duhu i muž kraljice Drage Obrenović, devojačko Lunjevica, koja je bila evropska dama i pisala je za francuske novine. Kraljica novinarka. Kralj Aleksandar bio je prvi i jedini strani državnik na ovim Olimpijskim igrama. Hrvatski sportisti tada su branili boje bečke monarhije (šalim se, nisu postojali). Čudi me da niko ne naglašava podatak da je naš olimpijski odbor (komitet) sto godina u Moku. Nismo pisali molbu za prijem posle raspada Jugoslavije, susjedi jesu. Bok.
(Lep podatak za drage susjede, 4. avgust 2012 22:11)
--------------------------------------------------------


Jel to onaj omiljeni vladar kojeg ste toliko obozavali da ste ga ubili i bacili kroz prozor?

lazarcks

pre 11 godina

Hahha hrvati umesto na svojim sajtovima da hval svoje medalje oni ovamo broje nase medalje ahahaha kako ste smesni,svaka vam cast.Ma za ovu drkost nadam se da necete vise osojiti ni jednu jedinu medalju osim one "Za najvecu ljubomoru i iskompleksiranost".

100. medalja

pre 11 godina

Bravo Ivana,svaka cast,uspela si i pored velike konkurencije da prikazes boje Srbije na pobednickom postolju.Mislim da ce se ova 100. medalja dugo pamtiti

Mile

pre 11 godina

(dejan novi, 4. avgust 2012 14:35)
Србија је директан наследник бивше Југославије јер се није својевољно одвајала као остале земље. Да смо хтели могли бисмо да задржимо име Југославија.

Све честитке ЗЛАТНОЈ девојци :)

diznilend nema alternativu

pre 11 godina

Bez obzira da li je medalja SFRJ, Srbije, Hrvatske ili Madagaskara, neosporna je cinjenica da je djevojka vrlo lijepa :)

pero

pre 11 godina

Nemojte pogrešno da me shvatite, ali ovo nije 100. medalja Srbije. Srbija kao zemlja učestvuje tek 3. put (posle 1912. i 2008.), tako da su baš, baš naše medalje samo one 3 iz Pekinga i ove 2 iz Londona. Naravno, možemo da izbrojimo naše sportiste na prethodnim olimpijadama, ali te medalje su osvojene u reprezentaciji Jugoslavije, a ne Srbije, ma kako se ti sportisti tada ili sada osećali. Do stote medalje Srbije ćemo da se, ovim tempom, načekamo - bar 50 godina. Sad, but true :( Nadam se da ce nam Ivana doneti bar još 5 medalja na narednim olimpijadama !!!

MOK?

pre 11 godina

Olako ste prihvatili da nam tamo neki savez pripise sve medalje SFRJ, zasto ne prihvatite i onda da je tamo neki savez priznao nezavisnost kosova? :))) Prihvatate samo ono sto vam odgovara, smesni ste.

samo kažem

pre 11 godina

bravo 100. medala, kinezi ce samo na ovoj olimpijadi da osvoje toliko
(todore, 4. avgust 2012 14:37)

koji je IQ čoveka koji ovo izjavi?
a to što Kinezi imaju 200 puta više stanovnika, to ništa?

Susjed ili komšija

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto brojite medalje iz bivse Jugoslavije. Vi ste samostalna zemlja od 2006. kad ste se odvojili od Crne gore. Nikad nisam kod nas cuo da su zbrajali neke medalje ako je netko iz Hrvatske prije odcjepljenja osvojio, jer bi im se narod smijao. Nego, sretno komšije na ovoj olimpijadi pa ko previ do 100 medalja :)

Mate Parlov

pre 11 godina

@nz
pricaj ti sto god zelis, ali na sluzbenom sajtu MOO stoji da Srbija ima tek 3 medalje (+ ove dvije sa OI dosada naravno, to jos nije upisano).
Vjerujem da ima ovdje dosta saljivdzija i to je u redu, ali nije u redu da ima i onih kojima logika i shvacanje nisu jaca strana i na tome bi definitivno morali poraditi.

Tako da lagano mozemo zakljuciti pricu oko medalja - Srbija ih ima 5 na ljetnim OI (od cega niti jedno zlato!), Hrvatska ih ima 19, od cega 4 zlata, a isto toliko zlata ima i na zimskim OI (tamo ima 10 medalja).

Dakle, Hrvati imaju cak 8 zlata na svim OI, Srbi niti jedno. O cemu pricamo?
Molim B92 da ovo objavi ako moze!

dusanbg

pre 11 godina

Hrvati vi ne priznajete Jugoslaviju i naravno da su medalje bivse Yu nase jer smo mi naslednici bivse nam drzave..Zar nije tako???

bt

pre 11 godina

Na sajtu MOKa lepo pise da je olimpijski komitet Srbije primljen jos 1912. EEEEEJ 1912!!! Hrvatska i Slpvenija nisu ni postojale. Kakva bre 1992. godina??? Vama Hrvatima ta godina mozda nesto znaci,ali nama Srbima apsolutno nista
Vi ste tada primljeni u MOL, a mi smo bec bili u njemu skoro celog veka. A zasto se cudite kako imamo 100 medalja kad ste i vi dali doprinos da ih imamo toliko. Evo, ja vam se zahvaljujem... mada licno mislim da uopste nije bitno jeste li zasluzni vi, Slovenci, Mongoli ili Eskimi, ja se zahvaljujem svima. i kamo srece da i dalje osvajate medalje za nasu zajednicu, tad ste i bili nesto, sad ste truba!!!
(Objavite mi kom, 4. avgust 2012 21:30)

Address Generala Vasica 5
11040 Belgrade

Serbia
Phone +381 11 367 1574
Fax +381 11 367 1887
Email office@oks.org.rs
Website http://www.oks.org.rs

HCardCreation date 1910
Recognition date 1912
President Mr Vlade DIVAC
Secretary General Mr Djordje VISACKI

Olympic Committee of Serbia


Olympic Medals
Olympic Summer GamesOlympic Game Medals
Beijing 2008 0 1 2
Ovo piše na sajtu MOK-a! Molim vas dajte link gde piše Serbia 98 medals?

jane

pre 11 godina

ne mogu da verujem,u zivotu nisam usao na hrvatski portal,a oni od 500 komentara 300 njihovih,ko je ovde komplesas,alo bre hravati,cistite sneg ispred svoje kuce,gledajte lepu vasu

Z.M.

pre 11 godina

(Dule, 4. avgust 2012 15:35)

http://www.jutarnji.hr/matesa--sve-olimpijske-medalje-do-1988--godine-pripadaju-srbiji-i-tu-nema-pomoci/1042591/ Kraj priče.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Честиам медаљу, овој дражесној дјевојци и жалим је што је злоупотријебише у безочној пропаганди.
Незна се која је српска медаља, нити колика је (по границама ) Србија.

zoxy89

pre 11 godina

http://press.rs/wp-content/uploads/2012/08/100-medalja-e1344090810474.jpg
u cast 100. medalji za Srbiju!
hvala vam engleski prijatelji!

Zoran

pre 11 godina

Drage komšije, vidim da vas jako smeta što u velikom broju posjećujemo ove stranice. To je zato što se divimo vašim sportskim uspjesima i 100-toj osvojenoj medali za Srbiju. Baš ste prava sportska nacija.

jhfg

pre 11 godina

Pre svega: Čestitke!! Puno mi je srce bilo gledajući finale i uspeh Srbije. A potom: Škaro, Prpić, Petriško, Neralić, Nenadić, Mrduljaš, Ljubić, Katalinić, Ivanov, Fazlić, Ivanišević, Primorac, Mihalić, Gubijan, Frgić, Čolak, Parlov, Lisjak, Josipović, Bonačić, Bjedov, Ljubek...Samo neki od pojedinčnih osvajača olimpijskih medalja za Srbiju! Bravo!

I mi se njima ponosimo.

Boriss

pre 11 godina

Aj i ja da čestitam Ivani i da se upisem u istoriju(makar na ovaj nacin) i da javno čestitam stotoj medalji za Srbiju. Svaka čast!!!

Stefan

pre 11 godina

Svaka cast Ivani, toliko mlada a vec srebro na olimpijadi. Iver ne pada daleko od klade ali verujem da ona moze i vise da postigne od svog caleta.

P.S. A sto se tice ovih sto imaju problem sa 100-tom, medaljom mogu samo da kazem da mi je od svih medalja najdraza ona zlatna pokojnog Mate Parlova iz Minhena 1972.

priznajem samo prvo mesto

pre 11 godina

Ivana je kao lutkica slatka, besprekorno je pucala,ako sam ja uopste kompetentan da procenjujem to. Ali ono sto je na mene ostavilo utisak je komentar Zorane Arunovic. Toliko navijanja,spontanog radovanja,komentara za vreme samog takmicenja, pa zelja da takmicarka iz Hrvatske bude treca... to je vrh, to je pravi sporski, cist i komletan duh. Cestitam svim nasim takmicarima sto uopste ucestvuju na OI.

razumem i shvatio sam

pre 11 godina

Nije 100-ta nego 104-ta!!! Zašto se ignorišu medalje koje su Mateja Svet, Matjaž Debelak i Jure Franko osvojili za Srbiju?

Dosta više ignorisanja zimskih sportova, Srbija ima bogatu istoriju i četiri medalje u njima!
(Ko razume shvatiće, 4. avgust 2012 16:04)


Hahahahahaha,savaka čast.

Ljiljana

pre 11 godina

Srecno Ivani, divan uspeh!

(Vladimir Pula, 4. avgust 2012 16:59)

Ima nas i ovamo neopterecenih, ja upravo navijam za Hrvatsku u rukometu protiv Danske :-) Srecno!

Guy Incognito

pre 11 godina

ma stvarno ne znam što da kažem.
vi meni kao da ste u nekakvom transu izazvanim nekim opojnim sredstvima.
konstantno potežete za nečim što nije vaše.
pa ljudi moji, daj se saberite.
pa kako je vaša 100 medalja, pa vi znate da to nije istina.
istina je podliježe vremenu, ona kad tad ispliva na površinu.
i međunarodni odbor će promijeniti odluku, za 5 ili 10 ili 20 godina jer to ne odgovara istini. a onda će te vi opet pisat o "svetskoj zaveri".
moj prijedlog: medalje koje su osvojene za vrijeme jugoslavije vode se kao jugoslavenske i točka.
otrijeznite se više, nemojte posezati za tuđim, tu nema sreće, pa gadno ste se opekli, zar vam nikad nije dosta???
zatvorite oči, razmislite iskreno i sve će vam biti jasno.

Promatrač

pre 11 godina

Čestitke Ivani, gledao sam u izravnom prijenosu natjecanje, nažalost naša je pokleknula. Šteta što vaša nije uzela zlato, bila je blizu.
Veliki je to rezultat...

Pozdrav iz HR.

Veljko

pre 11 godina

Vo Hrvati koji se bunite ste ludi, pa ovo je nase unutrasbje pitanje i mi cemo medju sobom da odlucimo koja je to po redu medalja, vi vise nemate nista sa tim, imate svoju zemlju i svoj olimpijsi komitet, odlicni ste, imate mnogo uspeha, radujte se. Sami ne brojite hrvatske medalje za vreme SFRJ, u cemu je problem onda?

ja!!

pre 11 godina

a sad prebrojte pozitivne komentare iz srbije za sandru i njeno zlato i pokusajte naci hrvatske komplimente za nasu Ivanu! cisto da vidite ko je dobar a ko go...!! bilo i ostalo iskopleksirano!

sladjan

pre 11 godina

Ljudi moji,pa sta sam vam pricao sinoc,kada su mnogi vec poceli pesimizmom!Ko je citao moj komentar primetio je da nam to ne treba,da tek ima sta nasi da pokazu,potencirao sam da u drugoj polovini igara imamo jos 72 takmicara u borbi za sto bolje plasmane!Bio sam siguran da strelci mora ponovo da prorade,apelovao sam na optimizam,samo lagano i da treba da budemo zadovoljni koliko samo imamo do sada sportista medju osam najboljih na svetu i oborenih nacionalnih rekorda!Samo sirenjem optimizma pomocicemo i nasim sportistima.Dosta je bre,vreme je da se menjamo,dosta smo bili pesimisticki nastrojena nacija,naucimo nesto recimo od one Nemce.Napred Srbijo,tek ce da se radujemo jos!!!Cestitke nasoj lepotici,svaka ti cast mala!!!

Maestralno

pre 11 godina

Apsolutnih sto! Cestitke Ivani. A za sve one koji je prose i zele da je ozene, razmislite malo: da li stvarno zelite da budete zet u porodici koja ima srebro u gadjanju PUSKOM, tata ima zlato iz Seula iz 1998., a i mama joj se bavila streljastvom?! Ne dao Bog da nesto zgresite! (sala)

Mladen Zg

pre 11 godina

I jel postoji neki pošten novinar u Srbiji koji će informirati narod da sportski uspjesi nisu predmet pravne sukcesije. I u slučaju SSSR-a i Jugoslavije i Čehoslovačke nije bilo nikakve podjele medalja već su one pripisane sada nepostojećim državama. Mateša priča gluposti jer je on htjeo da se medalje djele i da se Hrvatskoj pripišu pojedinačne medalje koje su osvojili Hrvati i sve momčadske da se pripišu svima (što je fix ideja). Ali naravno da se MOK zbog balkanskih budala nije htjeo uvlačiti u takav posao utvrđivanja koja medalja je čija. Dok se Srbija još nazivala SRJ medalje su se tada računale SRJ ail s obzirom da više ne postoji nikakva Jugoslavija medalje se ne pišu nikome od današnjih država.
Inače nije mi jasno kako u doba interneta prolazi takva mitomanija pa imate ljestvice medalja i na stranicama MOK-a i na wikipediji.

pc pegula

pre 11 godina

@HlaoRu:
"A 100 medalja za Srbiju je ogroman uspeh, verovatno nema na svetu ni jedna ovako mala drzava koja je toliko postigla!"

Glupost, čak i kad se pribroje medalje od 22-milijunske SFRJ jednoj puno manjoj Srbiji, postoji veliki broj zemalja slične veličine, ili manje, koje su daleko uspješnije.
Evo lista zemalja po broju stanovništva sličnom Srbiji i njihov broj medalja, poredano je po veličini država:
Kuba - 194
Belgija - 144
Grčka - 108
Češka - 217
Mađarska - 465
Švedska - 604
Bjelorusija - 73 samo od raspada SSSR-a

Srbija - 100, ali i priključene medalje iz 22-milijunske SFRJ

Austrija - 287
Švicarska - 308
Bugarska - 218
Danska - 171
Finska - 455
Norveška - 447
Novi Zeland - 87
Jamajka - 55, samo 2.7 milijuna ljudi

Tako da ni Srbija, ni bivša SFRJ, ni ostale zemlje nastale od nje, nisu ni po čemu posebne.
Dapače, ako izostavimo siromašne i zaostale zemlje, svi su debelo ispod prosjeka.

Objektivno

pre 11 godina

Wikipedia:
All-time Olympic Games medal table:


Games Competitors Gold Silver Bronze Total Rank
1896 – 1908 Did not participate
1912 Stockholm 2 0 0 0 0 —
1920 – 2004 Was part of Yugoslavia and Serbia and Montenegro
2008 Beijing 92 0 1 2 3 61
Total 94 0 1 2 3 95
Sve je jasno

Manda

pre 11 godina

Ne samo da je najmladja, ne samo sto je oborila olimpijski rekord, ne samo srebrna medalja nego je i najlepsa medju strelcima!!!

I jos nju ocekuje jos blistavija karijera!

Bravo Ivana lepotice :):):)

Jimmy

pre 11 godina

BRAVOOOO! Devojka je napravila fenomenalan rezultat. Skromna, bez pompe....vredno trenirala i postigla mnogo, a ne ko neki izvikani. Čestitam!

streetspirit

pre 11 godina

Ovo nam je najlepsa medalja :)
Ta devojka je sijala i pre nego sto se okitila srebrom. Od svih olimpijaca bila je ubedljivo najodusevljenija odlaskom u London. Nismo ocekivali mnogo od nje i zato je ova medalja bitnija nego sto je bitna cinjenica da je stota SFRJ-SRJ-S medalja. Kljucna stvar u ovim sportskim takmicenjima je ili da se kvalitetno odvaljujes steroidima kao ovi iz USA ili da neizmerno i bezuslovno volis ono cime se bavis. Kad nesto volis to je za tebe decija igra a ne posao.
Bravo Ivana, pogodila si nas u centar!

Vladimir Pula

pre 11 godina

a sta danas bas svaki komentar moram da pisem dvaput? :)

htjedoh da cestitam ovoj prekrasnoj djevojci na velikom ostvarenju! kako se kaze krv nije voda, ili jabuka ne pada daleko od stabla i kakav otac takva kci! :)
po tome cestitke i tati i mami svakako!

i neko je tu spomenuo- cisto nek se zna ja navijam uvijek za srpske sportase kad god nastupaju..
neka se vidi da nas ima i ne opterecenih!

zivjeli!
a pustite prepucavanja oko 100 medalja, srbija ih je stjecajem okolnosti nasljedila u nekom formalno-pravnom smislu, a svi mi u sebi znamo da te medalje pripadju svim narodima ex yu.. pa nek ih sada svako broji kako mu je volja!

Ivana

pre 11 godina

Dokle vise prepucavanja koliko je cijih medalja...hvala Bogu pa imamo ovakve sportiste koji ce osvajati 5,10,...100... novih medalja i bice samo i iskljucivo SRPSKE!Neka uzme svako svoje i milina.Bravo za moju imenjakinju svaka cast..Sutra Nole do bronze!

mattko

pre 11 godina

Leon Stukelj, Miro Cerar,Djurdja Bjedov, Mate Parlov, Matija Ljubek u proslosti osvojise zlato za - Srbiju! Blago nama Srbima kada i drugi tako vredno rade za nas!

PAMETAN GENIJE

pre 11 godina

Cela zemlja je ponosna na tebe ime moje,tata tvoj zna sta to znaci i zato je i zaplakao jer sa 22g uzeti SILVER na SVETU je njemu jace nego onomad njegovo zlato!!!Nadam se da ce te ovi nasi iz vlasti nagraditi kao i sve ostale uspesne koji predstavljaju zemlju u Londonu...Tvoje vreme tek dolazi...

sve sami strucnjaci

pre 11 godina

@SLOVENC
Dragi moj,pa gde nadje gospon Stukelja za primer,on kao clan sokolskog drustva poceo da se bavi sportom,bio je u PLAVOJ GARDI za vreme drugog rata(kraljev cetnik,razumes ,mog i tvog kralja)...Marginalizovan od strane komunista iz tih razloga.Veliko ime Jugoslovenskog sporta,Slovenac po nacionalnosti,neosporno,al nas Slovenac.Tako da te molim patetiku ostavi mucenim Hrvatima,vidis da su se uzbudili.
P.S.
Nadji na netu Stukelja u dresu pa vidi cijeg orla na grudima nosi

carna 1

pre 11 godina

http://en.wikipedia.org/wiki/Serbia_at_the_Olympics
POGLEDAJTE KO JE NASTAVLJAC TRADICIJE JUGOSLOVENSKOG OLIMPIJSKOG KOMITETA!
CESTITKE IVANA!!!

kiki

pre 11 godina

Svi mi sa prostora exYu volimo sport, razlika je koliko se secamo i sta nam istaje u srcima, sta smo nekada slavili i cemu se radovali. Moram priznati da mi nikako nesedi ova prica sa 100 medalja, nije posteno, to su neke druge medalje. Veliki udeo u tome imaju novinarska govna koja se trude po svaku cenu da od svega prave senzaciju. Pomeranje tanke granice tolerancije
ce ih jednom doci glave.

Marijana

pre 11 godina

Svaka čast Ivani!!! Raduje me i to, što ima toliko mladih talenata ( Kolašinac, Bekrić, Stjepanovič,...), koji su ostvarili vrhunske rezultate, iako nisu osvojili medalje. U njih bi trebali ulagati, a ne, da treniraju u nikakvim uslovima. A što se tiče Slovenaca i Hrvata i tih medalja, žalosno je to, da dok se mi veselimo njihovim medaljama, oni pišu ovakve komentare. Niko jim nije ništa ukrao, trebali su prije misliti o tome, i po stoti put ispadamo mi krivi za sve, a oni nedužne ovčice kojima je bilo sve pokradeno.

MOK

pre 11 godina

ma jeste stat je nego samo ovi iz MOK-a lazu kad kazu da je do ove olimpijade Srbija imala samo 3 medalje...
http://www.olympic.org/serbia

AJDEEEEEEEE

pre 11 godina

Bravo carice! I najlepsa i najbolja! Koliko sam srecan mogao bih da poletim! Sto se mene tice jos Novak i vaterpolisti i ja sam prezadovoljan,strelci su me odusevili,a i sutra mozda imaju sansu,ali i ovo sto su uradili je fantasticno,nama deluje lako kad oni pucaju,ali nije to kao igranje kantera i ostalih pucacina..Juce je bio toliko baksuzan dan da je bilo vreme da se nama vrati,nadam se da nije kraj tom "vracanju" :D Samo odbojkasi da pobede veceras i sto se mene tice ne moraju ni u cetvrtfinale.Ali pazite na rukometase,oni kad pobede Madjare pa kad se raspucaju od samopouzdanja,u cetvrtfinalu svasta moze da bude,samo da steknu veru u sebe,videcete.IDEMOOOOOOOOOOOOOOO MAJSTORIIIIIIIII

upravo cuo na tv-u

pre 11 godina

Upravo na Eurosport 1 tokom flash news sa olimpijade, komentator rekao kako je Ivana Maksimović iz Hrvatske osvojila srebro.

lol

Mi se tu lozimo jedni na druge, a ono ljudima izvana smo jedni te isti do te mjere da nas ne razlucuju nikako. Ironija zivota.

btw. Sad si pripisujem medalju ;P :D :)

Šumska Vila

pre 11 godina

Da se čoveku na kraju smuči i medalja, i sport i život! Aman više, ko da je bitno stota, ili nestota! Ovo smo isto raspredali i pre četiri godine!
Dok traju Igre i ratovi su prestajali, pobogu!

onfucije

pre 11 godina

Cestitke sportistima narocito strelcima koji nas uz veterpoliste uvek obraduju, olimpijski komitet da se ne zaklanja iza ovih medalja koji su samo i jedino produkt rada samih sportista. Ivani naravno svaka cast.

ja

pre 11 godina

Ma neka vam svih 95 medalja iz SFRJ! Siguran sam da bi vam sve zemlje bivše Jugoslavije dale i idućih 100 koje će tek osvojiti, samo da s vama ovakvima nemaju nikakve veze. Samo se vi samoobmanjujte. Svi mi znamo koliko vrijedimo i to nikakva brojka neće promijeniti...

siniša

pre 11 godina

fantstičan rezultat i 100. medalja na drugoj olimpijadi za tako malu zemlju! raduje se i Šaban Trstena,a i Dubravko Šimenc!

bobo mk

pre 11 godina

Čestitam Ivani i Sandri na veliki uspeh,svaka čast na osvojenim medaljama, samo neka tako produže.Nadam se da će one biti uzor malim devojčicama a ne neke Soraje,Severine,Stanije i njima slične.
Što se tiče SFRJ medalja osvajali smo ih i radovali se zajedno pa možda je najbolje da ostanu kao SFRJ medalje.
Neznam kako je kod vas ali naši osvajači olimp.medalja iz vremena SFRJ uzimaju sportske penzije koju im isplača R.Makedonija a ne Vlade Divac koga inače veoma cenim kao vrhunskog sportistu.
Koliko pamtim dug SFRJ smo odavno podelili pa oko nemožemo medalje pošteno je da ostanu kao SFRJ medalje.Možda se neko seti ovih velikih imena:Seul-Vangelovska srebro,Trstena srebro. L.A.-Trstena zlato, Redžepovski srebro, Đurovski bronza,Salihu bronza,Sejdiu bronza.
Moskva-Sejdiu bronza. Montreal-Rusevski bronza,Georgievski srebrdo.Rim-Vidinić zlato. Melburn- Vidinić srebro.

Bgrd

pre 11 godina

Ono sto je bitno je da Srbija ima sjajnu sportiskinju, srebrnu iz Londona, Ivanu Maksimovic. A koja je medalja po redu bas me briga, SUSTINA JE IVANIN USPEH a Vi se prepucavate u komentarima oko nekih statistickih gluposti. Bravo Ivana!

The Silver Surfer

pre 11 godina

Znate li šta je najbolje u tome ?
Ivana tek ima 22 godine, šta znači da može lagano da odradi još minimum 3 olimpijske igre.

Hvala ti Ivana !!!

l6

pre 11 godina

BRAVO!!!
Oni od kojih smo najmanje ocekivali su nas najvise obradovali! Ostaje jedino zal za Cavica!
Neka se odbojkasi(ce) malo ugledaju na ove sportiste!

moje ime*

pre 11 godina

Bravo, bravo, bravo! :) Kakav uspeh za ovu lepoticu! Kakav uspeh za Srbiju! Srce mi je puno! A nemojte vise o tome koja je po redu medalja, stvarno nije bitno!

natasa

pre 11 godina

Bravo Ivana po hiljadu puta! Sve cestitke! A Zorani Arunovic koja je pomagala u komentarisanju finala takodje divljenje ne samo za postignute fantasticne rezultate, vec i za divno, kulturno ponasanje, nesebicno bodrenje svoje sportske drugarice i za lepe reci upucene na racun Jasne Sekaric kao i njihove zajednicke prijateljice, hrvatske reprezentativke. Lepo za cuti i videti, ponosna sam na nase devojke!

Dzontra

pre 11 godina

Kako neko ima srca da posle ovakvog uspeha ovakve mlade, talentovane i prelepe Ivane...da upropascava forum sa nekim besciljnim pricama o broju medalja?!
Ljudi, posle onako sumornog jucerasnjeg dana kao da je sunce zablistalo, onaj njen osmeh i pogled srne na dodeli medalja... neprocenjivo!
Skidam kapu zivcima i mirnoci, treba pogodoti metu koja sa 50 metara izgleda kao daleka tacka, a kroz glavu ti prolazi da iz (nazalost) anonimnosti ulazis u istoriju!

Od sada ce se njeno ima i prezime izgovarati sa postovanjem...a tek joj je 22 godine... nebo je granica.

jane

pre 11 godina

prelepa,vidi se da je iz srbije,srce mi je puno kao i celoj srbiji,ivana da bog da osvojis se sto se moze osvojiti,ti si ponos srbije

Milko

pre 11 godina

Šta reći?
Veliki rezultat, neverovatan osećaj, navijaš za devojku za koju si jedva čuo. Dlanovi se znoje, srce lupa... i medalja.
Bravo, bravo, braaaavoooo Ivana.

darije

pre 11 godina

http://www.olympic.org/serbia

Evo na službenioj stranici Međunarodnog olimpijskog komiteta jasno stoji da Srbija ima 100 medalja, kao i Rusija sa svim medaljama SSSR-a. Ili, čekaj..ipak ne piše :))) Čestitke na 100 toj medalji hahaha

B92|NN

pre 11 godina

Čestitke srpski reprezentativki Ivani za donetu medalju za Srbijo.
100-ti! Zanimivo, da se na oficielni strani(http://www.london2012.com/country/serbia/profile/index.html), za razliku od ostalih država, unatoč "precizno objasnim pravilima i razlozima zasto je ovo naša stota medalja", baš ne hvale sa osvojenima 98 medalja(?)

Bravo Ivana! Bravo olimpijci!

pre 11 godina

Cestitam predivnoj Ivani na osvojenoj stotoj medalji za Srbiju, i drago mi je sto ju je bas ona osvojila. (Nije zapravo ni toliko bitno da li se racuna ovako ili onako, tako da bih zeleo da me zaobidju hrvatski maliciozni komentari). Ali, napominjem, mislim da niko nema prava da bilo sta prigovori Djokovicu i Cavicu, koji su dva najveca ambasadora Srbije, ne samo u sportu, vec uopste.

Djorgo

pre 11 godina

C`est la vie! Juce se nadali, danas dobili. Sve, sve cestitke!!! Prvo njoj a zatim svima koji pripadaju sportskom streljastvu. tako potcenjenom a tako trofejnom sportu kod nas.

Slavko-RS

pre 11 godina

Bravo andjele,svaka ti cast najmadja u finalu u tebi je nasa buducnost,moralo nas je krenuti malo hvala ivana i napred Srbija...RSvoli srbiju

Nemanja

pre 11 godina

Svka acast Devojcice!!! SVAAAAKAAA CAAAST, BRAVO!

Nikada cuo za tebe ranije a sada ima da te hvalim vise od NOLETA!!!!!

SVAAKA CAST!

Srdjan

pre 11 godina

Biću iskren pa ću reći da za ovu devojku nikad nisam čuo ali me neizmerno obradovala. Svaka joj čast, bez imalo pompe i očekivanja devojka dođe do srebra, SVAKA ČAST Ivana. :)

dejan-minhen

pre 11 godina

extra!!! Bas me je obradovala!!
kada je sve ovako ispalo darago mi je da je tu "famoznu 100." medalju uzela devojka.
Sve cestitke Ivani od srca!!!

o shonesi

pre 11 godina

koja je to sramota, da nas 99% nikad nije ni culo za nju, a svi znamo za polufudbalere imenom i prezimenom, i detalje o karijeri..batalite se vise tih prica, da li je 100-ta ili 5-a, nebitno je, nasa takmicarka je druga na svetu, a po lepoti, rekao bih ubedljivo prva

haylee

pre 11 godina

eto. pumpamo ove i one, na kraju se strelci vrate sa najjacim medaljama, a bez ikakvog budzeta rade.
btw, tri puta ste ponovili iste podatke u vesti. imate li nekog urednika tamo

palop

pre 11 godina

Ja za ovu devojku do sada nisam ni cuo, dok naprimer o Staniji imam da citam svaki dan. Koja sramota...
Ivani svaka cast i zelim joj jos mnogo medalja!

Jovana

pre 11 godina

e lepo receno, od silnih karleusa, stanija, seka ovakve velicine ne mogu da izadju do izrazaja. Sramota me sto prvi put cujem za nju.

Vanja

pre 11 godina

Najviše me je oduševio njen otac kada je rekao da je ovo lepši osećaj nego 1988 kada je on osvojio olimpijsko zlato. Apsolutno mu verujem.

andjeo

pre 11 godina

Od onih sto smo najvise ocekivali nismo dobili medalju,ali nema veze nisu oni krivi,a od nje se niko nije nadao ali je ipak uspela!!!!!!!!BRAVO IVANA,LEPOTICE NASA!!!!

Gordana

pre 11 godina

Bravo... posle 24 godine uspesnosti naseg streljastva, molim nacionalnu televiziju da konacno obuci nekog novinara koji nece mesati osnovne pojmove u streljackim pojmovima... Hvala.

dr tule

pre 11 godina

Sve cestitke ovoj divnoj devojci! Siguran sam da ce nas obradovati uspesimma jos mnogo puta. A ovima kojima sport dodje kao dobar povod za izlive nacionalzma -ovima ovde i onima koji nam se javljaju iz komsiluka, porucujem da pogledaju koje sve male zemlje uzimaju medalje i koliko su ispred nas. S druge strane,ovo zbrajanje nasih medalja ,kao sukcesora zajednicke nam Jugoslavije je bas degutantno i time samo iritiramo susede i zdravu pamet. Bila jednom jedna zemlja.

Ona

pre 11 godina

Nesto ne volim narodnjake, ali ne mogu da odolim - Ti si ćero tatin sin :)....
Svaka čast, devojko! I usput, nije sto je nasa, lepa je kao lutka.

Istina je bolna

pre 11 godina

To je Ivanina medalja. Bravo srećo. Ti si trenirala i mučila se na treninzima nisam ja. Pod čijom zastavim si bila je manje bitno. Medalje nisu državne nego pojedinačne. Jedanput su Danilovića pitali kome posvećuje medalju i lepo rekao nikome to je njegova medalja jer je on trenirao i radio. One patetične izjave posvećujem je srbiji i narodu su budalaste i daju se iz nekog drugog interesa. S obzirom koliko je srbija uložila u sport treba da nas je sramota i da sportiste poštujemo još više. Svi vi koji brojite medalje ajd malo napolje na terenče i uživajte u životu a ne da se ložite čije su medalje. svaka čast IVANA.

baket

pre 11 godina

Ivani čestitka na velikom uspehu. Zorana Arunović me oduševilila komentarisanjem finala.Koji je ona lik, vaau. oduvala je Pedju Strajnića. Napred devojke.

JA original

pre 11 godina

Čim su rukometasi nekoga pobedili znao sam da ce nesto veliko da se desi... i odmah evo medalje kad smo najmanje ocekivali. SVAKA CAST IVANA! Izgleda da za razliku od nekih ti imas ono nesto sto je potrebno za velike stvari!

g4

pre 11 godina

Strelci zasluzuju da se direktno prenose kad gadjaju i u domacem prvenstvu. Ovo je sport gde ubuduce mozemo jos bolje. Svaka cast, iver ne pada daleko od klade.

milan

pre 11 godina

Mi nismo svesni sta je ovo!85% medalja ide zna se kojim zemljama,za male zemlje ostaju mrvice.Veliki je ovo dogadjaj za nas!Ivana,mi te volimo!

Divos

pre 11 godina

Браво за Ивану, и браво за све наше такмичаре у стрељаштву. За Ивану ово је фантастичан успех, а млада је тако малда за овај спорт (90.годиште) пред њом су још барем 3-4 ОИ, урадиће она још много добрих ствари и за себе, и за своју земљу. А стрељаштво као спорт је прозвано и стављено на стуб срама пре неких месец дана, наравно начин на који су медији пласирали и поставили дилему (замислите дилема да ли да путује Димитрије или Јасна, а што се поменути уопште не такмиће у истим дисциплинама, па чак ни у истој конкуренцији, кога брига) подлу и покварену, је из само њима знаних разлога. А стрелци ето узеше 2 медаље и још много одличних пласмана (надам се и прижељкујем да би још Андрија и Дамир могли урадите добре ствари), и уопште не сумњам да су сви дали све од себе.
А ето после неколико грозних и заиста трауматичних дана мало ствари кренуше на боље, Ивани још једном наравно све честитке, и много среће и успеха на наредним такмичењима, а много среће и преосталим такмичарима у страљаштву, и јасно свим нашим спортистима.

bivsi strelac

pre 11 godina

Kao bivsi strelac, mogu da kazem da mi je srce poraslo kao kuca gledajuci je kako osvaja srebro. Hvala ti Ivana, i samo napred, u nove pobede!!!

strahinja

pre 11 godina

Toliko nade se polagalo u odredjene sportiste a oni su nas strahovito razocarali...iskreno...za Ivanu nikad cuo...a verujem ni dobar deo nase javnosti...a bas nas je ona obradovala...Bravo za nju!! Svaka joj cast...!! Srbija u srcu!!

Igor

pre 11 godina

CESTITKE IVANI!
A sutra neka ZLATIC osvoji jos jednu medalju ovog puta onu pravu kao sto mu i prezime kaze :)
Streljastvo novi nacionalni sport :)

ZUBUL AGA

pre 11 godina

Bravo Ivana,od danas si naša HEROINA!!!Mislim da je zadnji trenutak da nove vlasti povedu računa o "manjim" sportovima i sportistima koji nam redovno donose medalje sa velikih takmičenja a nemaju nikakve uslove za trening i napredovanje.Primer strelaca koji treniraju po nekim štalama i šupama,Nađa Higl trenira u lavoru pa vrhunski rezultat,nedavno za vaterpoliste nema sredstava da odu do Zagreba a oni prvaci,klinci matematičari nemaju novac za avionske katre a kada skupe lovu padaju zlatne i ostale medalje... Istovremeno za fudbal i mafiju oko njega sve se daje,u fudbalu se vrti veliki novac i pronevere,rezultati nikakvi,liga nikakva a kada izađu van granica naši klubovi ni na pripremama ne mogu da pobede strane timove druge i treće lige.Jad i beda jednom rečju.Predlažem da se fudbal ukine na neko vreme a tereni preoru i zasade kukuruzom i pšenicom jer bi tako bili korisniji a i sušni period nastupa.
Ivana još jednom bravo i hvala za lepe trenutke koje si nam priuštila.

Ko

pre 11 godina

@domagoj.
Slavi kad nemas sta drugo. Cega se pametan stidi budala se ponosi. Kad malo dodjes sebi idi u vas OK neka ti objasne oni zasto mi slavimo.

MD

pre 11 godina

Srce nase lepo!! Hvala ti puno,mnogo si nas usrecila,obozavam te sto si tako fina,dobra i uspesna,svaka ti cast,i sve najbolje u zivotu i nastavku karijere.

Djordje Uzice

pre 11 godina

Sve pohvale za komentar, u potpisu je "Neko..." . Svaka cast, majstore, retko delim pohvale, malo ko ih zasluzuje za koment. , al ti DA !

miki

pre 11 godina

Apelujem na sve da prestanu vise sa diskusijom oko racunanja\neracunanja medalja.

Znaci nema vise smisla, zagadjujete komentare i vrtite jedne te site argumente svaki dan...

Nikola

pre 11 godina

Bas me briga da li je 100. ili 5. ja joj se radujem. Neki su ovde suvise mladi kad ovako komentarisu i nisu se rodili da bi slavili 80. medalju za SFRJ. Te medalje su ko zna gde sad, a meni ni u dzep ni iz dzepa, bitno je da se proslavi kad se osvoji u zemlji u kojoj si. Slavili smo i medalje Monike Seles, pa ih ona odne u torbi u Ameriku, ali mi niko ne moze oduzeti radost kad su osvojene.

tamo daleko

pre 11 godina

Nije kome je receno nego kome je sudjeno! Zao nam je da nas nije obradovao Cavic, zahvalni smo mu na svemu i zelimo mu sve najbolje kao i Novaku u borbi za bronzu. Sada se radujemo i ponosni smo na Ivanin uspeh i medalju koja iako srebrna sjaji zlatnim sjajem CESTITKE IVANA ZIVELA SRBIJA

preldzija

pre 11 godina

Bitno je da znam ko je pantela, za ovog andjela nikad cuo i zato me treba maljem u celo. Svaka cast, ljepotice, nakon onog zla od juce, ovo je melem na ranu!

Nikola

pre 11 godina

Bravi Ivana! To je radost za nasu zemlju. Dosta mi je vise i politike i nadanja u neki lepsi zivot, jedino sto moze da me obraduje je neki ovakav sportski uspeh.

10.9

pre 11 godina

Cestitke Ivani.
Prvoplasirana Grej je sa 691.9 oborila olimpijski rekord, sto govori koliko je veliki Ivanin uspeh.
Steta sto i Andrea Arsovic nije imala bolji dan, krenula je dobro.

Darko

pre 11 godina

Trebalo je i trebaće još vremena da se oporavimo od nekih loših stvari koje su se desile u našem sportu i koje su ga unazadile, trebaće vremena da ova smena generacija urodi plodom, ali siguran sam da će Rio za 4 godine konačno biti preporod našeg sporta.To garantuju mladi plivači Stjepanović, Lendjer(mora malo više da pogura), atletičari Dudaš, Bekrić, Terzić, Vučenović, Kolašinac, Jelača, Španović(ona samo ako se uozbilji), kajakaši Tomićević i Novaković, rvač Maksimović, možda i Štefanek(isto treba malo da pogura), teniseri Jorovićka i Milojević(mora više da radi,trenutno stagnira), dva veslačka četverca(ako ih selektor Ilić ne upropasti novim mešanjem posada), odbojkaši koji trenutno čine našu drugu postavu.....Ne sumnjam uz to da će nam se i košarka vratiti na stare staze, a da ćemo u rukometu napredovati korak po korak kako u muškom tako i ženskom(ali potrebno je puno rada u svim poljima), a o vaterpolu i streljaštvu, ne treba trošiti reči, tu mladih talenata uvek ima.Dakle, naš sport ima itekako svetlu budućnost, ali potrebno je mnogo mukotrpnog rada da se sve to sačuva i dovede na taj neki vrhunski nivo.Stavio sam zagrade kod sportista i sportova kod kojih je uspeh ipak upitan, nadam se da ćemo se bar kod nekog od njih prijatno iznenaditi.

Lošmi

pre 11 godina

Da li ćemo iz ovoga nešto naučiti???

Na Ivanu nije vršena presija da osvoji medalju i osvojila ju je. Pogledate samo kakvi su natpisi bili za Novaka ili Čavića a bogme i za druge moguće favorite.

Ivana sve čestitke.

Boky car

pre 11 godina

Kakav otac takav sin, ovaj... hmm... kakav Goran takva Ivana,... cerka, cerka! Ti si Ivana tatin sin, sa tobom se Srbija ponosi!
Znam,znam, glupo, ali i ja nesto da kazem #%@##*&#
Ivana, Srbija!!!

cg_srbin

pre 11 godina

Gledao sam nastup Ivane danas u finalu, a kako sam sinoć na počinak otišao prilično razočaran, prije svega rezultatima Čavića i Đokovića, danas sam presrećan dočekao kraj nadmetanja.

Ivana - svaka ti čast i veliko hvala, mnogo si obradovala svoj narod.

MiLoRaD

pre 11 godina

Da li moze neko da mi objasni od kada smo postali optereceni brojem osvojenih olimpijskih medalja? Zar nismo uvek samo sedeli kuci, navijali i radovali se svakoj pobedi?! Zar nismo uvek uzivali u olimpijskim igrama od pocetka do kraja? Odakle sada toliki pritisak na sportiste? Odakle ovoliko nezadovoljstvo? Od kada smo postali razocarani u ljude koji se bave individualnim sportovima u koje niko nikada nista nije ulozio? Odakle toliko negativnih komentara prema sportistima koji su svojim radom u prethodne 4 godine zasluzili da se nadju tamo?Cini mi se da smo se malo pogubili u celoj ovoj prici. Pa imamo preko 100 sportista na Olimpijskim Igrama! Malo li je za Srbiju?! Danas kada Kina, SAD i druge mnogo bogatije zemlje od Srbije smatraju da je broj osvojenih olimpijskih medalja vrlo bitna cifra i kada spremaju svoje sportiste od malih nogu u uslovima koje nasi pojedinci ne mogu ni da sanjaju, svaka medalja je uspeh.Ja cu nastaviti da se radujem svakoj pobedi pa makar bila i za 17. mesto, jer ja volim sport...