Petak, 03.08.2012.

13:42

Nikolić pomilovao Lasla Šaša

Novinar Laslo Šaš pomilovan je odlukom predsednika Srbije Tomislava Nikolića i u 14 sati je pušten iz Okružnog zatvora u Subotici.

Izvor: B92

Nikoliæ pomilovao Lasla Šaša IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Argentina

pre 11 godina

Ne verujem da je samo zbog svog mišljenja čovek osudjen na 150 dana, a za zločine poput ubistva, silovanja, pedofilije imamo tako blage kazne. Svaka čast Nikoliću. Sloboda medija!

NB

pre 11 godina

Svaka čast predsedniče, još jednom si me ganuo kao čoveka a verujem i mnoge moje kolege novinare. Mi smo uvek jedini krivci, dežurni valjda. Većina radi u užasnim uslovima, trpi mobing i pritisak od strane svojih povlašćenih a za uzvrat prima mizernu platu... ako se to platom u većini slučajeva može uopšte tako i nazvati.

Banat

pre 11 godina

"...neoglašavanje Nacionalnog saveta Mađara, Šaš je rekao da je tražio njihovu pomoć nakon što je osuđen, ali da je dobio odgovor da su "jako zauzeti"."

NSM-u ukinuti dotacije iz budžeta dok god se ne promeni kompletno rukovodstvo i ne izaberu normalni ljudi. Idemo dalje..

"Novinar Šaš je robijao 15 dana jer nije imao da plati kaznu od 150.000 dinara zbog povrede časti desničarskog pokreta „64 županije“ Lasla Torockaija. Šaš je prvi novinar koji, od kako je donet novi Krivični zakonik, izdržava zatvorsku kaznu zbog uvrede."

Ukinuti Krivični zakonik i doneti novi.


"Suđenje je trajalo pet godina. Moj advokat je u međuvremenu i umro."

Super je g. Šaš i prošao. Zlu ne trebalo, mogao je i sam na onaj svet a da ne dočeka epilog. Mi imamo slučajeve, npr oko nasledstva i slično, koji traju 20 godina!

Nikolina

pre 11 godina

Nikolić je predsednik za poželeti! Čovek je zamolio za pomilovanje, i logično je sloboda mišljenja i govora mora da postoji... Predsednik je i pored svih mnogobrojnih obaveza odvojio vremena, pogledao o čemu se radi i postupio je baš kao što bi svaki pravi čovek uradio! Svaka čast predsedniče!!!

veljko

pre 11 godina

eto docekao covek da ga pomiluje ova kako to analiticari i novinari ljubitelji ds-a vole da kazu nedemokratska vlast.mislim da sad ide prica o devedesetim godinama povratku itd.uostalom ko ima visak slobodnog vremena moze da cita partijski bilten ds-a koji se zove blic.

Art

pre 11 godina

Voleo bih da negde pronađem i pročitam tekst na osnovu koga je osuđen ovaj novinar, kao i da pročitam obrazloženje u presudi, kako bih mogao bilo šta da komentarišem. Pretpostavljam da su svi koji su poslali svoje komentare te tekstove prethodno pročitali. Ako bi se ispostavilo da su sudije pogrešile, onda mora da snose posledice, a ako se utvrdi da su sudije presudile po zakonu, onda gest Predsednika nije opravdan.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Sretna ti sloboda covece i valjad si sada shvatijo da u ovoj drzavi istina ne stanuje,da prava i pravde za nas obicne smrtnike nema,da kriminalca ne smes nazvati pravim imenom vec kontraveznim biznismenom,da lopova ne smes nazvati lopovom, lazova lazovom,fsistu fasistom,jdnali si Srbijo sta si docekala.

Slucajni turista

pre 11 godina

Ceo slucaj je apsurdan ! Pocetak, sredina i kraj !
Prica servirana kao cista provokacija!
Zakon koji neadekvatno deluje i predsednik koji se udaljava od svoje uloge i ulazi u tudje kompetencije.
Limiti su delikatni u ovom dogadjaju pa se s toga i ja bojim da nije u pitanju samo uvertira za krupnije stvari koje tek slede.

Duki

pre 11 godina

Ovo je još jedan od dokaza da bi smo, po prvi put, mogli biti svedoci ispunjavanja predizbornih obećanja. To uliva veliku nadu da će zaista sve, polako doći na svoje mesto. Nikolić je ovim gestom zaista pokazao da je predsednik svih građana Srbije i da je pravda i sloboda govora zagarantovana svima. Novinari bi konačno mogli početi da rade svoj posao profesionalno, bez straha da će zbog svojih kritika biti proganjani.

kastaneda

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem da je covek uopste osudjen na toliku kaznu i da je trebao da robija zbog takve stvari?? A onda ce posle Nikolica neko da optuzi da hoce da cenzurise i skloni novinare?? Kako su se ove demokrate ponasale dok su mogle...

vukovi

pre 11 godina

Svaka cast, iznenadjen sam predsednikovim gestom, i jeste mi bilo strasno da se neko krivisno goni zbog bilo cega sto je rekao, gde je tu onda sloboda govora ako ce me staviti u zatvor zbog recenog??

Lara Kroft

pre 11 godina

Nova Vlada zaista želi da brine o građanima Srbije. Mislim da je Toma zaista pokazuje koliko mu je stalo do svakog građanina u Srbiji, i da novinari u Srbiji mogu najzad da budu slobodni mediji. Mislim da će napokon Srbija izaći iz medijskog mraka koje je doživela ovih dvadeset godina.

autogolll

pre 11 godina

kurje oko @


Potpuno si u pravu , ovo je cista strategija po principu jedan tebi sedam meni , ovaj slucaj je savrsen za tako nesto ( pripadnik nacionalne manjine a osudjen za verbalni delikt ili tako nesto ) , pa niko nece smeti reci nista suprotno ako pomiluje i jednog M. Kovacevica i njemu slicne . Izolovano gledano dobar potez (opravdan) ali se i ja bojim da je predigra za nesto drugo ....

Vlada

pre 11 godina

Svaka cast za predsednika!!!Toliko o tome da predsednik Nikolic mrzi Madjare ili bilo koga drugog!!!Jos jedan u nizu sjajnih poteza predsednika Nikolica!!Bravo!!!Srbija konacno ima na celu drzave coveka koji je pre svega human i posten!!!

Nevit

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da je ovaj novinar služio zatvorsku kaznu jer je uvredio nekog fašistu, a što je najgore robijao je u Srbiji iako je uvredio čoveka koji se zalaže za cepanje naše zemnlje.

Ja sam u šoku, ne mogu da dođem sebi. Svi oni koji su odgovorni za ovaj skandal neka smesta podnesu ostavke, a ovom novinaru da se nadoknadi šteta za svu nepravdu koju je doživeo od "naših" vlasti.

maki

pre 11 godina

Pozdravljam ovaj potez, hvala Bogu da se neko setio ovog coveka, Tomi svaka cast. Bodu mi oci jedino ovi stranacki poltroni koji daju iste komentare, evo par komentara je iskopirano i na sajtu blica ispod iste vesti. Stranacki vojnici oladite malo, sezona je odmora.

Ljubisa

pre 11 godina

Ovo je pravedean potez predsednika Republike i ujedno gest koji pokazuje da novinari vise nece biti osudjivani zbog iznosenja sopstvenog misljenja. U svakom slucaju, znacajan korak napred u oblasti slobode informisanja.

Sima

pre 11 godina

Ne razumem zasto pojedinci sada kritikuju nase sudstvo, koje je novinara osudilo zato sto je uvredio vodju fasisticke organizacije?! Pa Boze moj, to je isto ono sudstvo koje je hrabro sprecilo secesiju Vojvodine i bez malo ukinulo njenu autonomiju.

Neznalice idu u komentatore

pre 11 godina

Država Srbija snosi krivicu što je osuđen čovek, koji je, kao novinar, u Mađar Sou, javno pitao šta mađarski fašisti traže u Subotici, napisao je neko. Ovo nema veze s mozgom. Sud je u Subotici, a tamo se odavno ponašaju kao da su jedna od županija i uveren sam da su u sudskom veću sedele sudije Mađari. Nacionalni savet Mađara nije prstom mrdnuo. Zašto? Da se pokret "64 županije" ne uvredi a ni "severni susjed". Još manje ima veze s mozgom i osnovnim moralom što se sada Nikoliću pripisuje da će pomilovati ubice Tatona, Karića, Marka ... i Janka. Karić nije osuđen, Markov slučaj pravno je zastereo (Nikolić s tim nema veze, neka na to odgovara bivša vlast). I Nuns ćuti, neće da pozdrave odluku predsednika. Važno je da je dr Nadežda Gaće & Com. bila za Šoškića guvernera. Zašto? To kopka i mene i moje drugove.

kraja

pre 11 godina

...i da se ne zaboravi...

"Na novinarsko pitanje da prokomentariše neoglašavanje Nacionalnog saveta Mađara, Šaš je rekao da je tražio njihovu pomoć nakon što je osuđen, ali da je dobio odgovor da su "jako zauzeti". "

Miki BG

pre 11 godina

Bravo za brzu i ispravnu reakciju predsednika Repubnlike Nikolića. Sramota je da je čovek morao da ide u zatvor da bi se ispravila totalno suluda presuda suda ikoju je čak potvrdio i Apelacioni sud u Novom Sadu, ako se ne varam. Ali stvarno, naše pšravosudje i tužilaštvo su totalno u auto, neophodna im je brza i efikasna reforma posle koje se neće dogadjati presude zbog kojih će morati javnost da reaguje, a predsednika da poteže za pomilovanjima. Kakva uopšte može biti uvreda ako čovek kritikuje fašizam. Da li je to moguće, posebno u Vojvodini koja se toliko, s pravom, diči o antifašizmu!

Njanjo

pre 11 godina

osudjen covek zato sto je kritikovao fasisticku organizaciju... da je drzave u zatvoru bi bile sve 64 zupanije a ne novinar. A sto se tice Tome sve vise mi se svidja sto nisam mogao reci za coveka za koga sam glasao sve do ovih izbora.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Slučaj ovog novinara govori o nakaradnosti zakona i propisa, dakle države. Mada toga ima i kod drugih, ali to ne treba da nas teši. Evo ovih dana vesti o kažnjavanju spasioca koji je u Americi spasao život klincu na delu plaže koji nije obezbeđen i to van svog radnog vremena. Sistem, državni aparat je podešen tako da od ljudi pravi neljude, indiferentna ''lica''.

dečko koji obećava

pre 11 godina

Na izborima sam preškrabao listić, jer su političari godinama pred izbore obećavali sve i svašta, a posle izbora - puj pike ne važi. Nikolić je već održao nekoliko predizbornih obećanja – a ovaj gest opravdava ono “najglasnije” obećanje – Predsednik svih građana, a ne političke partije! Bravo!

Sima

pre 11 godina

@antiglobalista
Ne razumem zasto ostavljate komentare, ako uopste niste upuceni u problematiku?! Drustvo nam je u katastrofalnom stanju upravo zato sto se svi u sve razumeju. Pokret 64 zupanije registrovan je u Madjarskoj, zvanicno ne deluje u Srbiji.

nikola1992

pre 11 godina

Koliko je malo potrebno da bi neko stekao veliko postovanje. Samo tako nastavite predsednice. Nadam se da ce biti jos ovakvih sjajnih poteza sa vase strane.

Fiat iustitia, pereat mundus

pre 11 godina

Opasno je kada sudovi donose politicke odluke. Osudjivanje novinara bez PREKE POTREBE, slagali se sa njihovim clancima ili ne, vrlo je opasna praksa i jedan je od osnovnih negiranja gradjanskih prava, a to je pravo na informisanje.

Radovan Knezevic

pre 11 godina

SRAMOTA!!! zasto mu kolege novinari nisu skupili 150 000din kad je toliko cenjen i posten novinar???? A sta je sa postenim ljudima koji idu u zatvor zbog kazni od 30000 ili 40000 din sto i njih ne pomiluje Toma?????

fdsa

pre 11 godina

@Radovan Knezevic
Kolege i drugovi su hteli da skupe novac da plate kaznu,ali on nije hteo da to prihvati,a radi se o coveku koji ima poprilican broj godina,nije poslat u zatvor zato sto nije hteo da placa racune ili zbog nekog zlocina,nego zato sto je ,,vredjao'' fasistu kome je inace bio zabranjen ulazak u Srbiju na 2 godine!

Mrk-Djok

pre 11 godina

E to je pravo pomilovanje, a ne kao predhodnik koji je pomilovao onog kvnika iz druge držve što je pištioljem jurio i ubijao ljude po ulici.
(Uroš, 3. avgust 2012 14:21)

Dabome. Taj o kome govoris je bio u bekstvu, izbegao sudjenje... Ali je to bio navodno "dobar marketinski potez".

Ali, sto ne pomenu ministra koji je preleteo 3000km da mu odnese pasosh? Zasluzan gradjanin taj ubica. Kolko je to kostalo gradjane Srbije?

samo tako nastavi

pre 11 godina

Postovanje Predsednice !!!
Svaka cast, sve sto je govorio ispunjava polako.
Kad citam ovo drago mi je da sam ti dao svoj glas, glas za promene na bolje.
Samo tako nastavi...

Uroš

pre 11 godina

E to je pravo pomilovanje, a ne kao predhodnik koji je pomilovao onog kvnika iz druge držve što je pištioljem jurio i ubijao ljude po ulici.

vlada

pre 11 godina

Da li zaista novinari treba da ulazu nade u pomilovanje od predsednika kada pisu o fasistima ili ipak treba menjati zakone i presispitivati sudije koje dovode ovakve nenormalne presude.
Nego, sta je sa Zoranov Petakovim koji ce isto zavrsiti u zatvoru zbog uvrede zloglasnog Irineja?

Bora

pre 11 godina

@Radovan Knezevic
Radovane - Jadovane, tebi je sramno to što je Predsednik Republike pomilovao čoveka osuđenog zbog toga što je javno kritikovao jednog fašistu, zbog njegovih nakaradnih i kriminalnih ideja?? Istovremeno tražiš da budu pušteni i oni koji su osuđeni na zatvorske kazne zbog učinjenih prekršaja, dakle, zakonito i pravedno osuđeni?? Da li si ti uopšte razumeo tekst, ili si samo užasno iskompleksiran?

NokiJa

pre 11 godina

To je to,u rodjenoj zemlji te hapse jer si se drzno da pises protiv FASISTICKE ORGANIZACIJE koja u programu otvoreno propagira agresiju na tvoju zemlju!
I sto je najbitnije,coovek koji je to pisao nije poreklom Srbin,,nego gradjanin Srbije,sto celu pricu cini jos tuznijom!
Pitam se ko i kad ga je osudio.
P.S.Verujem da je covek imao da plati 150 000 nego nije hteo,i odlazak u zatvor je po meni prava stvar,da se skrene paznja na bezumlje i samovolju koju su sprovodili pripadnici bivseg rezima u Vojvodini!

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

svaka cast nikolicu za ovakav potez. ovim je pokazao da je mnogo veci demokrata od borisa tadica ciji su poltroni osudili ovog coveka zbog borbe za istinu.

Predrag Petrovic

pre 11 godina

Predsednice,hvala Vam na ovome.Jednom kada shvatimo mi koji to jos uvek ne shvatamo,da smo u Srbiji svi i braca i sestre,bez razlike,bili srbi,rusini,madjari,bosnjaci,albanci,bosanci i krajisnici,rumuni i vlasi,romi i bugari...nece biti pravoga zivota.Za leba se nema a mnogi se bave propalim ideologijama.Predsednice,dokazali ste da vas treba postovati.Samo napred,Vas narod je uz Vas...

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

svaka cast nikolicu za ovakav potez. ovim je pokazao da je mnogo veci demokrata od borisa tadica ciji su poltroni osudili ovog coveka zbog borbe za istinu.

samo tako nastavi

pre 11 godina

Postovanje Predsednice !!!
Svaka cast, sve sto je govorio ispunjava polako.
Kad citam ovo drago mi je da sam ti dao svoj glas, glas za promene na bolje.
Samo tako nastavi...

NokiJa

pre 11 godina

To je to,u rodjenoj zemlji te hapse jer si se drzno da pises protiv FASISTICKE ORGANIZACIJE koja u programu otvoreno propagira agresiju na tvoju zemlju!
I sto je najbitnije,coovek koji je to pisao nije poreklom Srbin,,nego gradjanin Srbije,sto celu pricu cini jos tuznijom!
Pitam se ko i kad ga je osudio.
P.S.Verujem da je covek imao da plati 150 000 nego nije hteo,i odlazak u zatvor je po meni prava stvar,da se skrene paznja na bezumlje i samovolju koju su sprovodili pripadnici bivseg rezima u Vojvodini!

Uroš

pre 11 godina

E to je pravo pomilovanje, a ne kao predhodnik koji je pomilovao onog kvnika iz druge držve što je pištioljem jurio i ubijao ljude po ulici.

Predrag Petrovic

pre 11 godina

Predsednice,hvala Vam na ovome.Jednom kada shvatimo mi koji to jos uvek ne shvatamo,da smo u Srbiji svi i braca i sestre,bez razlike,bili srbi,rusini,madjari,bosnjaci,albanci,bosanci i krajisnici,rumuni i vlasi,romi i bugari...nece biti pravoga zivota.Za leba se nema a mnogi se bave propalim ideologijama.Predsednice,dokazali ste da vas treba postovati.Samo napred,Vas narod je uz Vas...

Bora

pre 11 godina

@Radovan Knezevic
Radovane - Jadovane, tebi je sramno to što je Predsednik Republike pomilovao čoveka osuđenog zbog toga što je javno kritikovao jednog fašistu, zbog njegovih nakaradnih i kriminalnih ideja?? Istovremeno tražiš da budu pušteni i oni koji su osuđeni na zatvorske kazne zbog učinjenih prekršaja, dakle, zakonito i pravedno osuđeni?? Da li si ti uopšte razumeo tekst, ili si samo užasno iskompleksiran?

nikola1992

pre 11 godina

Koliko je malo potrebno da bi neko stekao veliko postovanje. Samo tako nastavite predsednice. Nadam se da ce biti jos ovakvih sjajnih poteza sa vase strane.

fdsa

pre 11 godina

@Radovan Knezevic
Kolege i drugovi su hteli da skupe novac da plate kaznu,ali on nije hteo da to prihvati,a radi se o coveku koji ima poprilican broj godina,nije poslat u zatvor zato sto nije hteo da placa racune ili zbog nekog zlocina,nego zato sto je ,,vredjao'' fasistu kome je inace bio zabranjen ulazak u Srbiju na 2 godine!

Fiat iustitia, pereat mundus

pre 11 godina

Opasno je kada sudovi donose politicke odluke. Osudjivanje novinara bez PREKE POTREBE, slagali se sa njihovim clancima ili ne, vrlo je opasna praksa i jedan je od osnovnih negiranja gradjanskih prava, a to je pravo na informisanje.

dečko koji obećava

pre 11 godina

Na izborima sam preškrabao listić, jer su političari godinama pred izbore obećavali sve i svašta, a posle izbora - puj pike ne važi. Nikolić je već održao nekoliko predizbornih obećanja – a ovaj gest opravdava ono “najglasnije” obećanje – Predsednik svih građana, a ne političke partije! Bravo!

Njanjo

pre 11 godina

osudjen covek zato sto je kritikovao fasisticku organizaciju... da je drzave u zatvoru bi bile sve 64 zupanije a ne novinar. A sto se tice Tome sve vise mi se svidja sto nisam mogao reci za coveka za koga sam glasao sve do ovih izbora.

Miki BG

pre 11 godina

Bravo za brzu i ispravnu reakciju predsednika Repubnlike Nikolića. Sramota je da je čovek morao da ide u zatvor da bi se ispravila totalno suluda presuda suda ikoju je čak potvrdio i Apelacioni sud u Novom Sadu, ako se ne varam. Ali stvarno, naše pšravosudje i tužilaštvo su totalno u auto, neophodna im je brza i efikasna reforma posle koje se neće dogadjati presude zbog kojih će morati javnost da reaguje, a predsednika da poteže za pomilovanjima. Kakva uopšte može biti uvreda ako čovek kritikuje fašizam. Da li je to moguće, posebno u Vojvodini koja se toliko, s pravom, diči o antifašizmu!

vlada

pre 11 godina

Da li zaista novinari treba da ulazu nade u pomilovanje od predsednika kada pisu o fasistima ili ipak treba menjati zakone i presispitivati sudije koje dovode ovakve nenormalne presude.
Nego, sta je sa Zoranov Petakovim koji ce isto zavrsiti u zatvoru zbog uvrede zloglasnog Irineja?

Mrk-Djok

pre 11 godina

E to je pravo pomilovanje, a ne kao predhodnik koji je pomilovao onog kvnika iz druge držve što je pištioljem jurio i ubijao ljude po ulici.
(Uroš, 3. avgust 2012 14:21)

Dabome. Taj o kome govoris je bio u bekstvu, izbegao sudjenje... Ali je to bio navodno "dobar marketinski potez".

Ali, sto ne pomenu ministra koji je preleteo 3000km da mu odnese pasosh? Zasluzan gradjanin taj ubica. Kolko je to kostalo gradjane Srbije?

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Slučaj ovog novinara govori o nakaradnosti zakona i propisa, dakle države. Mada toga ima i kod drugih, ali to ne treba da nas teši. Evo ovih dana vesti o kažnjavanju spasioca koji je u Americi spasao život klincu na delu plaže koji nije obezbeđen i to van svog radnog vremena. Sistem, državni aparat je podešen tako da od ljudi pravi neljude, indiferentna ''lica''.

kraja

pre 11 godina

...i da se ne zaboravi...

"Na novinarsko pitanje da prokomentariše neoglašavanje Nacionalnog saveta Mađara, Šaš je rekao da je tražio njihovu pomoć nakon što je osuđen, ali da je dobio odgovor da su "jako zauzeti". "

Nevit

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da je ovaj novinar služio zatvorsku kaznu jer je uvredio nekog fašistu, a što je najgore robijao je u Srbiji iako je uvredio čoveka koji se zalaže za cepanje naše zemnlje.

Ja sam u šoku, ne mogu da dođem sebi. Svi oni koji su odgovorni za ovaj skandal neka smesta podnesu ostavke, a ovom novinaru da se nadoknadi šteta za svu nepravdu koju je doživeo od "naših" vlasti.

Neznalice idu u komentatore

pre 11 godina

Država Srbija snosi krivicu što je osuđen čovek, koji je, kao novinar, u Mađar Sou, javno pitao šta mađarski fašisti traže u Subotici, napisao je neko. Ovo nema veze s mozgom. Sud je u Subotici, a tamo se odavno ponašaju kao da su jedna od županija i uveren sam da su u sudskom veću sedele sudije Mađari. Nacionalni savet Mađara nije prstom mrdnuo. Zašto? Da se pokret "64 županije" ne uvredi a ni "severni susjed". Još manje ima veze s mozgom i osnovnim moralom što se sada Nikoliću pripisuje da će pomilovati ubice Tatona, Karića, Marka ... i Janka. Karić nije osuđen, Markov slučaj pravno je zastereo (Nikolić s tim nema veze, neka na to odgovara bivša vlast). I Nuns ćuti, neće da pozdrave odluku predsednika. Važno je da je dr Nadežda Gaće & Com. bila za Šoškića guvernera. Zašto? To kopka i mene i moje drugove.

Sima

pre 11 godina

@antiglobalista
Ne razumem zasto ostavljate komentare, ako uopste niste upuceni u problematiku?! Drustvo nam je u katastrofalnom stanju upravo zato sto se svi u sve razumeju. Pokret 64 zupanije registrovan je u Madjarskoj, zvanicno ne deluje u Srbiji.

maki

pre 11 godina

Pozdravljam ovaj potez, hvala Bogu da se neko setio ovog coveka, Tomi svaka cast. Bodu mi oci jedino ovi stranacki poltroni koji daju iste komentare, evo par komentara je iskopirano i na sajtu blica ispod iste vesti. Stranacki vojnici oladite malo, sezona je odmora.

Vlada

pre 11 godina

Svaka cast za predsednika!!!Toliko o tome da predsednik Nikolic mrzi Madjare ili bilo koga drugog!!!Jos jedan u nizu sjajnih poteza predsednika Nikolica!!Bravo!!!Srbija konacno ima na celu drzave coveka koji je pre svega human i posten!!!

Ljubisa

pre 11 godina

Ovo je pravedean potez predsednika Republike i ujedno gest koji pokazuje da novinari vise nece biti osudjivani zbog iznosenja sopstvenog misljenja. U svakom slucaju, znacajan korak napred u oblasti slobode informisanja.

kastaneda

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem da je covek uopste osudjen na toliku kaznu i da je trebao da robija zbog takve stvari?? A onda ce posle Nikolica neko da optuzi da hoce da cenzurise i skloni novinare?? Kako su se ove demokrate ponasale dok su mogle...

vukovi

pre 11 godina

Svaka cast, iznenadjen sam predsednikovim gestom, i jeste mi bilo strasno da se neko krivisno goni zbog bilo cega sto je rekao, gde je tu onda sloboda govora ako ce me staviti u zatvor zbog recenog??

Lara Kroft

pre 11 godina

Nova Vlada zaista želi da brine o građanima Srbije. Mislim da je Toma zaista pokazuje koliko mu je stalo do svakog građanina u Srbiji, i da novinari u Srbiji mogu najzad da budu slobodni mediji. Mislim da će napokon Srbija izaći iz medijskog mraka koje je doživela ovih dvadeset godina.

Radovan Knezevic

pre 11 godina

SRAMOTA!!! zasto mu kolege novinari nisu skupili 150 000din kad je toliko cenjen i posten novinar???? A sta je sa postenim ljudima koji idu u zatvor zbog kazni od 30000 ili 40000 din sto i njih ne pomiluje Toma?????

Duki

pre 11 godina

Ovo je još jedan od dokaza da bi smo, po prvi put, mogli biti svedoci ispunjavanja predizbornih obećanja. To uliva veliku nadu da će zaista sve, polako doći na svoje mesto. Nikolić je ovim gestom zaista pokazao da je predsednik svih građana Srbije i da je pravda i sloboda govora zagarantovana svima. Novinari bi konačno mogli početi da rade svoj posao profesionalno, bez straha da će zbog svojih kritika biti proganjani.

autogolll

pre 11 godina

kurje oko @


Potpuno si u pravu , ovo je cista strategija po principu jedan tebi sedam meni , ovaj slucaj je savrsen za tako nesto ( pripadnik nacionalne manjine a osudjen za verbalni delikt ili tako nesto ) , pa niko nece smeti reci nista suprotno ako pomiluje i jednog M. Kovacevica i njemu slicne . Izolovano gledano dobar potez (opravdan) ali se i ja bojim da je predigra za nesto drugo ....

aleksandar grozni

pre 11 godina

Sretna ti sloboda covece i valjad si sada shvatijo da u ovoj drzavi istina ne stanuje,da prava i pravde za nas obicne smrtnike nema,da kriminalca ne smes nazvati pravim imenom vec kontraveznim biznismenom,da lopova ne smes nazvati lopovom, lazova lazovom,fsistu fasistom,jdnali si Srbijo sta si docekala.

Sima

pre 11 godina

Ne razumem zasto pojedinci sada kritikuju nase sudstvo, koje je novinara osudilo zato sto je uvredio vodju fasisticke organizacije?! Pa Boze moj, to je isto ono sudstvo koje je hrabro sprecilo secesiju Vojvodine i bez malo ukinulo njenu autonomiju.

veljko

pre 11 godina

eto docekao covek da ga pomiluje ova kako to analiticari i novinari ljubitelji ds-a vole da kazu nedemokratska vlast.mislim da sad ide prica o devedesetim godinama povratku itd.uostalom ko ima visak slobodnog vremena moze da cita partijski bilten ds-a koji se zove blic.

Nikolina

pre 11 godina

Nikolić je predsednik za poželeti! Čovek je zamolio za pomilovanje, i logično je sloboda mišljenja i govora mora da postoji... Predsednik je i pored svih mnogobrojnih obaveza odvojio vremena, pogledao o čemu se radi i postupio je baš kao što bi svaki pravi čovek uradio! Svaka čast predsedniče!!!

Banat

pre 11 godina

"...neoglašavanje Nacionalnog saveta Mađara, Šaš je rekao da je tražio njihovu pomoć nakon što je osuđen, ali da je dobio odgovor da su "jako zauzeti"."

NSM-u ukinuti dotacije iz budžeta dok god se ne promeni kompletno rukovodstvo i ne izaberu normalni ljudi. Idemo dalje..

"Novinar Šaš je robijao 15 dana jer nije imao da plati kaznu od 150.000 dinara zbog povrede časti desničarskog pokreta „64 županije“ Lasla Torockaija. Šaš je prvi novinar koji, od kako je donet novi Krivični zakonik, izdržava zatvorsku kaznu zbog uvrede."

Ukinuti Krivični zakonik i doneti novi.


"Suđenje je trajalo pet godina. Moj advokat je u međuvremenu i umro."

Super je g. Šaš i prošao. Zlu ne trebalo, mogao je i sam na onaj svet a da ne dočeka epilog. Mi imamo slučajeve, npr oko nasledstva i slično, koji traju 20 godina!

Slucajni turista

pre 11 godina

Ceo slucaj je apsurdan ! Pocetak, sredina i kraj !
Prica servirana kao cista provokacija!
Zakon koji neadekvatno deluje i predsednik koji se udaljava od svoje uloge i ulazi u tudje kompetencije.
Limiti su delikatni u ovom dogadjaju pa se s toga i ja bojim da nije u pitanju samo uvertira za krupnije stvari koje tek slede.

Argentina

pre 11 godina

Ne verujem da je samo zbog svog mišljenja čovek osudjen na 150 dana, a za zločine poput ubistva, silovanja, pedofilije imamo tako blage kazne. Svaka čast Nikoliću. Sloboda medija!

NB

pre 11 godina

Svaka čast predsedniče, još jednom si me ganuo kao čoveka a verujem i mnoge moje kolege novinare. Mi smo uvek jedini krivci, dežurni valjda. Većina radi u užasnim uslovima, trpi mobing i pritisak od strane svojih povlašćenih a za uzvrat prima mizernu platu... ako se to platom u većini slučajeva može uopšte tako i nazvati.

Art

pre 11 godina

Voleo bih da negde pronađem i pročitam tekst na osnovu koga je osuđen ovaj novinar, kao i da pročitam obrazloženje u presudi, kako bih mogao bilo šta da komentarišem. Pretpostavljam da su svi koji su poslali svoje komentare te tekstove prethodno pročitali. Ako bi se ispostavilo da su sudije pogrešile, onda mora da snose posledice, a ako se utvrdi da su sudije presudile po zakonu, onda gest Predsednika nije opravdan.

Radovan Knezevic

pre 11 godina

SRAMOTA!!! zasto mu kolege novinari nisu skupili 150 000din kad je toliko cenjen i posten novinar???? A sta je sa postenim ljudima koji idu u zatvor zbog kazni od 30000 ili 40000 din sto i njih ne pomiluje Toma?????

Sima

pre 11 godina

Ne razumem zasto pojedinci sada kritikuju nase sudstvo, koje je novinara osudilo zato sto je uvredio vodju fasisticke organizacije?! Pa Boze moj, to je isto ono sudstvo koje je hrabro sprecilo secesiju Vojvodine i bez malo ukinulo njenu autonomiju.

autogolll

pre 11 godina

kurje oko @


Potpuno si u pravu , ovo je cista strategija po principu jedan tebi sedam meni , ovaj slucaj je savrsen za tako nesto ( pripadnik nacionalne manjine a osudjen za verbalni delikt ili tako nesto ) , pa niko nece smeti reci nista suprotno ako pomiluje i jednog M. Kovacevica i njemu slicne . Izolovano gledano dobar potez (opravdan) ali se i ja bojim da je predigra za nesto drugo ....

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

svaka cast nikolicu za ovakav potez. ovim je pokazao da je mnogo veci demokrata od borisa tadica ciji su poltroni osudili ovog coveka zbog borbe za istinu.

vlada

pre 11 godina

Da li zaista novinari treba da ulazu nade u pomilovanje od predsednika kada pisu o fasistima ili ipak treba menjati zakone i presispitivati sudije koje dovode ovakve nenormalne presude.
Nego, sta je sa Zoranov Petakovim koji ce isto zavrsiti u zatvoru zbog uvrede zloglasnog Irineja?

Uroš

pre 11 godina

E to je pravo pomilovanje, a ne kao predhodnik koji je pomilovao onog kvnika iz druge držve što je pištioljem jurio i ubijao ljude po ulici.

samo tako nastavi

pre 11 godina

Postovanje Predsednice !!!
Svaka cast, sve sto je govorio ispunjava polako.
Kad citam ovo drago mi je da sam ti dao svoj glas, glas za promene na bolje.
Samo tako nastavi...

Vlada

pre 11 godina

Svaka cast za predsednika!!!Toliko o tome da predsednik Nikolic mrzi Madjare ili bilo koga drugog!!!Jos jedan u nizu sjajnih poteza predsednika Nikolica!!Bravo!!!Srbija konacno ima na celu drzave coveka koji je pre svega human i posten!!!

Predrag Petrovic

pre 11 godina

Predsednice,hvala Vam na ovome.Jednom kada shvatimo mi koji to jos uvek ne shvatamo,da smo u Srbiji svi i braca i sestre,bez razlike,bili srbi,rusini,madjari,bosnjaci,albanci,bosanci i krajisnici,rumuni i vlasi,romi i bugari...nece biti pravoga zivota.Za leba se nema a mnogi se bave propalim ideologijama.Predsednice,dokazali ste da vas treba postovati.Samo napred,Vas narod je uz Vas...

nikola1992

pre 11 godina

Koliko je malo potrebno da bi neko stekao veliko postovanje. Samo tako nastavite predsednice. Nadam se da ce biti jos ovakvih sjajnih poteza sa vase strane.

dečko koji obećava

pre 11 godina

Na izborima sam preškrabao listić, jer su političari godinama pred izbore obećavali sve i svašta, a posle izbora - puj pike ne važi. Nikolić je već održao nekoliko predizbornih obećanja – a ovaj gest opravdava ono “najglasnije” obećanje – Predsednik svih građana, a ne političke partije! Bravo!

Lara Kroft

pre 11 godina

Nova Vlada zaista želi da brine o građanima Srbije. Mislim da je Toma zaista pokazuje koliko mu je stalo do svakog građanina u Srbiji, i da novinari u Srbiji mogu najzad da budu slobodni mediji. Mislim da će napokon Srbija izaći iz medijskog mraka koje je doživela ovih dvadeset godina.

Mrk-Djok

pre 11 godina

E to je pravo pomilovanje, a ne kao predhodnik koji je pomilovao onog kvnika iz druge držve što je pištioljem jurio i ubijao ljude po ulici.
(Uroš, 3. avgust 2012 14:21)

Dabome. Taj o kome govoris je bio u bekstvu, izbegao sudjenje... Ali je to bio navodno "dobar marketinski potez".

Ali, sto ne pomenu ministra koji je preleteo 3000km da mu odnese pasosh? Zasluzan gradjanin taj ubica. Kolko je to kostalo gradjane Srbije?

Slucajni turista

pre 11 godina

Ceo slucaj je apsurdan ! Pocetak, sredina i kraj !
Prica servirana kao cista provokacija!
Zakon koji neadekvatno deluje i predsednik koji se udaljava od svoje uloge i ulazi u tudje kompetencije.
Limiti su delikatni u ovom dogadjaju pa se s toga i ja bojim da nije u pitanju samo uvertira za krupnije stvari koje tek slede.

Njanjo

pre 11 godina

osudjen covek zato sto je kritikovao fasisticku organizaciju... da je drzave u zatvoru bi bile sve 64 zupanije a ne novinar. A sto se tice Tome sve vise mi se svidja sto nisam mogao reci za coveka za koga sam glasao sve do ovih izbora.

NokiJa

pre 11 godina

To je to,u rodjenoj zemlji te hapse jer si se drzno da pises protiv FASISTICKE ORGANIZACIJE koja u programu otvoreno propagira agresiju na tvoju zemlju!
I sto je najbitnije,coovek koji je to pisao nije poreklom Srbin,,nego gradjanin Srbije,sto celu pricu cini jos tuznijom!
Pitam se ko i kad ga je osudio.
P.S.Verujem da je covek imao da plati 150 000 nego nije hteo,i odlazak u zatvor je po meni prava stvar,da se skrene paznja na bezumlje i samovolju koju su sprovodili pripadnici bivseg rezima u Vojvodini!

Sima

pre 11 godina

@antiglobalista
Ne razumem zasto ostavljate komentare, ako uopste niste upuceni u problematiku?! Drustvo nam je u katastrofalnom stanju upravo zato sto se svi u sve razumeju. Pokret 64 zupanije registrovan je u Madjarskoj, zvanicno ne deluje u Srbiji.

Neznalice idu u komentatore

pre 11 godina

Država Srbija snosi krivicu što je osuđen čovek, koji je, kao novinar, u Mađar Sou, javno pitao šta mađarski fašisti traže u Subotici, napisao je neko. Ovo nema veze s mozgom. Sud je u Subotici, a tamo se odavno ponašaju kao da su jedna od županija i uveren sam da su u sudskom veću sedele sudije Mađari. Nacionalni savet Mađara nije prstom mrdnuo. Zašto? Da se pokret "64 županije" ne uvredi a ni "severni susjed". Još manje ima veze s mozgom i osnovnim moralom što se sada Nikoliću pripisuje da će pomilovati ubice Tatona, Karića, Marka ... i Janka. Karić nije osuđen, Markov slučaj pravno je zastereo (Nikolić s tim nema veze, neka na to odgovara bivša vlast). I Nuns ćuti, neće da pozdrave odluku predsednika. Važno je da je dr Nadežda Gaće & Com. bila za Šoškića guvernera. Zašto? To kopka i mene i moje drugove.

Ljubisa

pre 11 godina

Ovo je pravedean potez predsednika Republike i ujedno gest koji pokazuje da novinari vise nece biti osudjivani zbog iznosenja sopstvenog misljenja. U svakom slucaju, znacajan korak napred u oblasti slobode informisanja.

Duki

pre 11 godina

Ovo je još jedan od dokaza da bi smo, po prvi put, mogli biti svedoci ispunjavanja predizbornih obećanja. To uliva veliku nadu da će zaista sve, polako doći na svoje mesto. Nikolić je ovim gestom zaista pokazao da je predsednik svih građana Srbije i da je pravda i sloboda govora zagarantovana svima. Novinari bi konačno mogli početi da rade svoj posao profesionalno, bez straha da će zbog svojih kritika biti proganjani.

Fiat iustitia, pereat mundus

pre 11 godina

Opasno je kada sudovi donose politicke odluke. Osudjivanje novinara bez PREKE POTREBE, slagali se sa njihovim clancima ili ne, vrlo je opasna praksa i jedan je od osnovnih negiranja gradjanskih prava, a to je pravo na informisanje.

Miki BG

pre 11 godina

Bravo za brzu i ispravnu reakciju predsednika Repubnlike Nikolića. Sramota je da je čovek morao da ide u zatvor da bi se ispravila totalno suluda presuda suda ikoju je čak potvrdio i Apelacioni sud u Novom Sadu, ako se ne varam. Ali stvarno, naše pšravosudje i tužilaštvo su totalno u auto, neophodna im je brza i efikasna reforma posle koje se neće dogadjati presude zbog kojih će morati javnost da reaguje, a predsednika da poteže za pomilovanjima. Kakva uopšte može biti uvreda ako čovek kritikuje fašizam. Da li je to moguće, posebno u Vojvodini koja se toliko, s pravom, diči o antifašizmu!

maki

pre 11 godina

Pozdravljam ovaj potez, hvala Bogu da se neko setio ovog coveka, Tomi svaka cast. Bodu mi oci jedino ovi stranacki poltroni koji daju iste komentare, evo par komentara je iskopirano i na sajtu blica ispod iste vesti. Stranacki vojnici oladite malo, sezona je odmora.

veljko

pre 11 godina

eto docekao covek da ga pomiluje ova kako to analiticari i novinari ljubitelji ds-a vole da kazu nedemokratska vlast.mislim da sad ide prica o devedesetim godinama povratku itd.uostalom ko ima visak slobodnog vremena moze da cita partijski bilten ds-a koji se zove blic.

fdsa

pre 11 godina

@Radovan Knezevic
Kolege i drugovi su hteli da skupe novac da plate kaznu,ali on nije hteo da to prihvati,a radi se o coveku koji ima poprilican broj godina,nije poslat u zatvor zato sto nije hteo da placa racune ili zbog nekog zlocina,nego zato sto je ,,vredjao'' fasistu kome je inace bio zabranjen ulazak u Srbiju na 2 godine!

Bora

pre 11 godina

@Radovan Knezevic
Radovane - Jadovane, tebi je sramno to što je Predsednik Republike pomilovao čoveka osuđenog zbog toga što je javno kritikovao jednog fašistu, zbog njegovih nakaradnih i kriminalnih ideja?? Istovremeno tražiš da budu pušteni i oni koji su osuđeni na zatvorske kazne zbog učinjenih prekršaja, dakle, zakonito i pravedno osuđeni?? Da li si ti uopšte razumeo tekst, ili si samo užasno iskompleksiran?

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Slučaj ovog novinara govori o nakaradnosti zakona i propisa, dakle države. Mada toga ima i kod drugih, ali to ne treba da nas teši. Evo ovih dana vesti o kažnjavanju spasioca koji je u Americi spasao život klincu na delu plaže koji nije obezbeđen i to van svog radnog vremena. Sistem, državni aparat je podešen tako da od ljudi pravi neljude, indiferentna ''lica''.

kraja

pre 11 godina

...i da se ne zaboravi...

"Na novinarsko pitanje da prokomentariše neoglašavanje Nacionalnog saveta Mađara, Šaš je rekao da je tražio njihovu pomoć nakon što je osuđen, ali da je dobio odgovor da su "jako zauzeti". "

Nevit

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da je ovaj novinar služio zatvorsku kaznu jer je uvredio nekog fašistu, a što je najgore robijao je u Srbiji iako je uvredio čoveka koji se zalaže za cepanje naše zemnlje.

Ja sam u šoku, ne mogu da dođem sebi. Svi oni koji su odgovorni za ovaj skandal neka smesta podnesu ostavke, a ovom novinaru da se nadoknadi šteta za svu nepravdu koju je doživeo od "naših" vlasti.

vukovi

pre 11 godina

Svaka cast, iznenadjen sam predsednikovim gestom, i jeste mi bilo strasno da se neko krivisno goni zbog bilo cega sto je rekao, gde je tu onda sloboda govora ako ce me staviti u zatvor zbog recenog??

kastaneda

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem da je covek uopste osudjen na toliku kaznu i da je trebao da robija zbog takve stvari?? A onda ce posle Nikolica neko da optuzi da hoce da cenzurise i skloni novinare?? Kako su se ove demokrate ponasale dok su mogle...

aleksandar grozni

pre 11 godina

Sretna ti sloboda covece i valjad si sada shvatijo da u ovoj drzavi istina ne stanuje,da prava i pravde za nas obicne smrtnike nema,da kriminalca ne smes nazvati pravim imenom vec kontraveznim biznismenom,da lopova ne smes nazvati lopovom, lazova lazovom,fsistu fasistom,jdnali si Srbijo sta si docekala.

Art

pre 11 godina

Voleo bih da negde pronađem i pročitam tekst na osnovu koga je osuđen ovaj novinar, kao i da pročitam obrazloženje u presudi, kako bih mogao bilo šta da komentarišem. Pretpostavljam da su svi koji su poslali svoje komentare te tekstove prethodno pročitali. Ako bi se ispostavilo da su sudije pogrešile, onda mora da snose posledice, a ako se utvrdi da su sudije presudile po zakonu, onda gest Predsednika nije opravdan.

Nikolina

pre 11 godina

Nikolić je predsednik za poželeti! Čovek je zamolio za pomilovanje, i logično je sloboda mišljenja i govora mora da postoji... Predsednik je i pored svih mnogobrojnih obaveza odvojio vremena, pogledao o čemu se radi i postupio je baš kao što bi svaki pravi čovek uradio! Svaka čast predsedniče!!!

Banat

pre 11 godina

"...neoglašavanje Nacionalnog saveta Mađara, Šaš je rekao da je tražio njihovu pomoć nakon što je osuđen, ali da je dobio odgovor da su "jako zauzeti"."

NSM-u ukinuti dotacije iz budžeta dok god se ne promeni kompletno rukovodstvo i ne izaberu normalni ljudi. Idemo dalje..

"Novinar Šaš je robijao 15 dana jer nije imao da plati kaznu od 150.000 dinara zbog povrede časti desničarskog pokreta „64 županije“ Lasla Torockaija. Šaš je prvi novinar koji, od kako je donet novi Krivični zakonik, izdržava zatvorsku kaznu zbog uvrede."

Ukinuti Krivični zakonik i doneti novi.


"Suđenje je trajalo pet godina. Moj advokat je u međuvremenu i umro."

Super je g. Šaš i prošao. Zlu ne trebalo, mogao je i sam na onaj svet a da ne dočeka epilog. Mi imamo slučajeve, npr oko nasledstva i slično, koji traju 20 godina!

Argentina

pre 11 godina

Ne verujem da je samo zbog svog mišljenja čovek osudjen na 150 dana, a za zločine poput ubistva, silovanja, pedofilije imamo tako blage kazne. Svaka čast Nikoliću. Sloboda medija!

NB

pre 11 godina

Svaka čast predsedniče, još jednom si me ganuo kao čoveka a verujem i mnoge moje kolege novinare. Mi smo uvek jedini krivci, dežurni valjda. Većina radi u užasnim uslovima, trpi mobing i pritisak od strane svojih povlašćenih a za uzvrat prima mizernu platu... ako se to platom u većini slučajeva može uopšte tako i nazvati.