Četvrtak, 02.08.2012.

21:33

Mercedes A klase

Izvor: B92

Mercedes A klase IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

cccc

pre 11 godina

auto izgleda vrhunski, ali zao mi je sto je sa prednjim pogonom, a ovi koji blate zadnji pogon bi trebalo da nauce da voze pa da malo citaju fiziku i shvate zasto je zadnja vuca uvek u prednosti u odnosu na prednju i da shvate da bez dobrih guma nema voznje ni po kisi ni po snegu, a ni po suvom

A250 AMG Sport

pre 11 godina

Posao sam prije desetak dana u salonu da narucim mercedesa C250 NOVOG,i vidijeo sam novu A klasu,ODUSEVILA ME IZGLEDOM I PERFORMANSAMA.Sijeo sam u nju i komad je konfornija od C klase,posao sam da je probam i auto je AVION,sa prednjom vucom je mnogo stabilniji i precizniji.Zato kad sam zavrsio sa voznjom ipak sam narucio A250 AMG Sport,SAMO SE NADAM DA CE NAM BRZO SREDITI PUTEVE ZATO STO JE BAS NISKO AUTO!

...

pre 11 godina

Dobra je nova A klasa ali sta to vredi kada se u Srbiji kupuje samo prva varijanta W168 koja se proizvodila od 1997. do 2004. godine. (Vrgajlo, 04. avgust 2012 23:17)
Bio sam u Londonu letos, ta a klasa je na svakom ćošku, ima je dosta više od novije. Jedino što tamo to nije jedini auto ljudima. Meni je bitno da moja radi kao sat sa svojih deset godina starosti, za te pare sam mogao da uzmem jedino korsu ili c3 2 godine mlađe

MILAN

pre 11 godina

Ja sam uvek bio pre za BMW,neznam zasto ali mi deluje sportskije.Preferiram turazne masine.Ali sada mislim da je mecka sa A-klasom usila u svim segmentima BMW keca.Svaka im cast,prelep je a cena im je slicna.
Pozdrav iz Ekvatorijalne Gvineje

Dejan

pre 11 godina

Komentarisati novu A klasu bez pogleda u cenovnik je nemoguće. 25k-30k Eura je ne mnogo nego isuviše za A klasu (mali gradski auto). Razumem i tradicija i Mercedes i njegov kvalitet ali je cena bezobrazna. Za te novce malih automobila u premijum segmentu da se raspametiš da krenemo samo od najmanjeg Leksusa CT 200 koji je uz to i hibrid i košta 28,4k Eura ili A3 koji u najjeftinijem paketu košta 19,1k a zujalica sa Quattrom i 170ks je 27k Eura. BMW 1 petoro vrata dizelaš je 22,7k benzinac je 20,7k, njihova zujalica sa 215Ks je nešto iznad 30k. Realno bi bilo da i ova nova A klasa krene sa cenom od 20k pa gore dokle vam džep poželi.

BMW fan

pre 11 godina

Uvek ali uvek dajem prednost BMW-u ali jednostavno je ovaj auto prelep,pocinjem da ga zelim!Moram da priznam da mi je pomalo dosadila BMW tabla sa narandzastim osvetljenjem koju nisu menjali 30 godina i koja im je zastitni znak.Ovde stvarno sve odise kvalitetom i luksuzom i mislim da vredi tih 20k evra.

Bob

pre 11 godina

@(samo toliko, Bild, 5. avgust 2012 18:39)
Nije mi navika prepucavanje ali recimo VW Buba je najprodavaniji auto u svetu dakle po tebi je Buba najbolji na svetu??
Samo toliko ako mozes iz toga da naucis nesto ok ako ne isto oke

iksy

pre 11 godina

mislimd a je ovaj auto treba da startuje sa 18.000e (u srbiji) i isao bi ko alva :D!!! mislim svi koji bi kupovali tu klasu birali bi merdzu garant :D!!!!

samo toliko, Bild

pre 11 godina

@Bob
Za tvoju informaciju Auto Bild je najcitaniji auto magazin u Evropi, a od skora i u svetu i uz to vecina kritika se donosi i na osnovu glasova stalnih citalaca iz svih zemalja sirom sveta!

Bob

pre 11 godina

@(Bild, 5. avgust 2012 03:14)
Samo se nadam da ti nije referenca Auto Bild?!
Ako je onda znam da ti je najbolji VAG naime u Auto bildu od uvek na usporednim testovima pobede VAG vozila isto kao recimo kod magazina Auto Motor und Sport Mercedes
Zasto? paaa jednostavno sponzoriranje da da i nemacke revije su subjektivne
A ako zelis stvarno objektivan pogled onda citaj auto magazine iz barem 2 drzave BE/GB ili DE/FR ili IT/GB...

Bild

pre 11 godina

@Pittsburgh
Pa BMW i nije prava premijum klasa nema cak ni svoj superautomobil kao svi ostali premijum automobili, a i mnogo je jeftiniji od ostalih pa i od mecke tako da nije ni cudo sto je za nijansu prodavaniji od drugih, osim toga kvantitet ne znaci i kvalitet, a ipak je i svedska ekonomska kriza stedi se na svemu pa i na luksuzu.
Za promenu uzmi ponekad iscitaj po neki aito-magazin i bice ti sve jasnije.

Vrgajlo

pre 11 godina

Dobra je nova A klasa ali sta to vredi kada se u Srbiji kupuje samo prva varijanta W168 koja se proizvodila od 1997. do 2004. godine.

Radovan

pre 11 godina

Svi žele u Golf klasu, jer je tu prodaja najveća.
Kome se do sada nije sviđao Golf, sada može da kupi Mercedesa u toj klasi.
Sledeći je PORSCHE, i kvalitetniji od svih, zar ne?

ns

pre 11 godina

drugar iz srednje ima e klasu 270 cdi 2004g, kaze da mu trosi 6,7 na otvorenom u gradu litar vise, iako je teski budza otkad zna za sebe vozi dizelase samo sto je ovaj ogroman i nepraktican za grad, treba da se trtis 5 minuta da bi ga uparkirao...iako nije 4matic nikada nije imao problema zimi, najnormalnije ode do zlatibora, miselinke i u 2 brzinu i stize gde god

Pittsburgh

pre 11 godina

@mex: pusti Toyotu i GM. Ja pricam o premium segmentu u USA. Godinama je Lexus bio na 1. mestu, sledila ga Mecka, BMW, Audi,Jaguar, SAAB. sa pojavom novog BMW 5 i dzipa X5, BWM se popeo na 2. mesto, a 2011, ubedljivo najprodavaniji auto u premium segmentu je BMW. Pricam za Ameriku. Inace, vozio bih ja ovu A klasu da se ne lazemo, ali samo pokusavam biti realan. a kako si ti ispljuvao Bentley, RR, Ferrari, ispada ceo sveg glup sto ih kupuje, a mi Srbi super pametni, pa vozimo mecke .. u proseku 15 godina stare :)

miodrag

pre 11 godina

Netreba da vas cudi potrosnja ovog ili onog modela na testiranju. rezultati su uglavnom priblizno tacni. Mi pogresno shvatamo potrosnju u gradskim uslovim. Mi to ne mozemo postici iz vise razloga: da bi presli 100 km po gradu sigurno cemo voziti bar 6,7 pa cak i vise dana. pri tom cemo startovati auto na desetak puta i voziti bar 30% puta hladnim motorom, zatim guzva u saobracaju gdje stojimo a motor i dalje radi, zatim kretanje i stajanjebezbroj puta. Uslovi koje proizvodjac navodi su drugaciji. uzmu zagrijan auto i voze po gradu gdje nema puno guzve i semafora a nerijetko pola voznje protekne u medjugradskoj voznji. tad je normalno da trosi oko 6-7 litara na 100 km. A sto se tice otvorene voznje tu nema nekih odstupanja, bar po mom iskustvu, jedino ako vozite agresivno i brzina prelazi preko 140 km/h onda je normalno da trosi vise.

Mex

pre 11 godina

@meskalin
Poznajem lika koji vozi E250 cdi coupe. Pricao mi je da trosi 5l na otvorenom, to je auto sa 204 ks, 500nm i 1750 kg. Noviji automobili su cudo.

Mex

pre 11 godina

@pitsburgh

Pa GM i Tojota su prodavaniji od Mercedesa pa ih to ne cini boljim automobilima. :) Ferari Fiat, onaj 458 je jeftiniiji od SLS-a, i na testu je SLS bolji auto. Rols je preruseni bmw tzv prodavci magle, Lambo je VW, Bentli takodje. :)

meskalin

pre 11 godina

Dobro izgleda postu su napokon u mercu shvatili da mlade privlaci dizajn a ne samo ime.

A sto se tice potrosnje sta tu pise, ja se objesim na prvu banderu ako to cudo od 211ks potrosi 6.1L (mozda kad se vozi 60 u max brzini). Po gradu ispod 11L nema sanse.

Mrzim najvise kad lazu o potrosnji, pogotovo dobivanje istih na nekom testu di bi i formula 1 trosila 5L. (treba ukinut taj test i stavit pravu voznju za prosjek potrosnje).

iksy

pre 11 godina

smesni su mi ljudi koji za automobile danas kazu "ovaj je kopija ovog a onaj kopija ono". danas se zna sta svaka klasa znaci, kojih je dimenzija i kog volumetrijskog tipa. takodje, danas se cw/cx otpor vazduha i aerodinamika veoma postoju jer omogucavaju ustedu u svemu. dakle svi volumeni i oblii su slicni nema tu kopiranja, razlika se svodi na masku hladnjaka i prednja svtela , a sa zadnje strane takodje na oblik svetla, poziciju logoa firme i registarske tablice, te iz tog razloga uopste ne vidim slicnost mercedesa A klase sa cesto pominjanim BMWovim hecbekom. u prilog tome ide i kompozicija profila automobila gde je mercedes hiljadu puta skladniji i kompaktniji, za razliku od BMW kome je prednji deo preterano izvucen, karoserija u odnosu na osovinu previse gurnuta unazad, a zadnji deo deluje preotereceno, maltene kao da je karavan. BMWov hecbek stvarno deluje kompoziciono neskladno u poredjenju sa mercedesom A, a slucnost postoji tek toliko koliko je u pitanju ista klasa.

Pittsburgh

pre 11 godina

BMW 1.
@mex: ma da, mercedes benz najbolja firma na svetu ..Ferrari, Lamborghini,Rolce Royce ..to sve bezveze . uzmi pa pogledaj malo rezultate prodaje. BMW ih tuce zadnjih 5 godina na trzistu Amerike po prodaji, a uskoro ce i Audi da ih pretekne. Shvatam ja tvoju ljubav prema mecki, ali uzmi malo i citaj statistiku.

Luks- Su

pre 11 godina

fanovi mercedesa mogu da kazu sta hoce, ali ovo jeste kopija BMW a 1, samo zbog velike (cudno oblikovane,ali orginalne) maske hladnjaka cini se drugaciji.

W169

pre 11 godina

stara A klasa je trebala da se i dalje proizvodi i unapredjuje a ovaj hedz da bude klasa za sebe ali je kriza ucinila svoje....iluzorno je porediti ta dva auta

Mex

pre 11 godina

Pa A3 je poceo pre da se proizvodi od one rugobe serije 1. Pa Mercedesove sisteme koriste i Audi i Bmw pa nista. Mnogo su mi smesni oni likovi koji su protiv najbolje firme na svetu MERCEDES BENZ.I bilo je na testu da je A klasa bolji automobil od A3 i one buljave serije1.

Maki

pre 11 godina

@ Gavrilovic Isto tako sam i ja pricao. Vozio sam razne automobile ( vecinom prednje vuce i pogon na 4 tocka ). Nekoliko puta i ove sa zadnjom ( ali vrlo malo posto nisam hteo tudj auto da isprobavam do granice ). Imao ja sudar i doslo vreme da se kupi drugi auto. Uzmem ja BMW, i vozim ga i po planinama i po snegu ( naravno dobre zimske gume ) i nikakvih problema nemam. Od kad su uveli elektroniku, mnogo manje problema imas sa zadnjom vucom. Licno sam probao sa ili bez DSC, bez u kruznom toku po kisi das gas odma klizi ( pri maloj brzini ) sa DSC isti kruzni tok po kisi sa vecom brzinom nista. Inace ova A klasa izgleda dobro, ako je kvalitet unutrasnjosti odradjen kao kod A3 a vozne karakteristike kao kod serije 1, pun pogodak.

Gavrilovic

pre 11 godina

Odlican automobil. A za ove sto placu za zadnjom vucom... Jeste zadnja vuca bolja jer ne proklizava na kisi, snegu, travi itd a i kosta mnogo vise. Zadnja vuca kad vidi sneg i brdasce (i na navigaciji) odmah se rasplace a prednja vuca ide dalje sto autu i jeste posao - da sluzi. Ako hoce neko "drift- ove" sa zadnjom vucom kupi pa jurcaj ali nemoj po javnom putu Boga ti.

dejan

pre 11 godina

Da nije bilo BMW serije 1 i dalje bi A klasa ličila na vito. Drago mi je da je Mercedes počeo da proizvodi prave hečbek automobile i da je ušao u utakmicu sa BMW-om i Audijem, da više ne prozvodi mini van-ove koji su bili ispod renomea ovog proizvođača. Auto izgleda prelepo, zadivljuje me snaga novog dizel motora zapremine 1,6 litra od 156 ks.

vladimir

pre 11 godina

Verovatno odlican auto, ali sto se tice zadovoljstva voznje, BMW-ova Serija 1 ostaje najbolja, zahvaljujuci pogonu na zadnjim tockovima. Mercedes se odlucio za jeftinije i prakticnije resenje sa pogonom na prednjim tockovima..

dejan

pre 11 godina

Da nije bilo BMW serije 1 i dalje bi A klasa ličila na vito. Drago mi je da je Mercedes počeo da proizvodi prave hečbek automobile i da je ušao u utakmicu sa BMW-om i Audijem, da više ne prozvodi mini van-ove koji su bili ispod renomea ovog proizvođača. Auto izgleda prelepo, zadivljuje me snaga novog dizel motora zapremine 1,6 litra od 156 ks.

Gavrilovic

pre 11 godina

Odlican automobil. A za ove sto placu za zadnjom vucom... Jeste zadnja vuca bolja jer ne proklizava na kisi, snegu, travi itd a i kosta mnogo vise. Zadnja vuca kad vidi sneg i brdasce (i na navigaciji) odmah se rasplace a prednja vuca ide dalje sto autu i jeste posao - da sluzi. Ako hoce neko "drift- ove" sa zadnjom vucom kupi pa jurcaj ali nemoj po javnom putu Boga ti.

Maki

pre 11 godina

@ Gavrilovic Isto tako sam i ja pricao. Vozio sam razne automobile ( vecinom prednje vuce i pogon na 4 tocka ). Nekoliko puta i ove sa zadnjom ( ali vrlo malo posto nisam hteo tudj auto da isprobavam do granice ). Imao ja sudar i doslo vreme da se kupi drugi auto. Uzmem ja BMW, i vozim ga i po planinama i po snegu ( naravno dobre zimske gume ) i nikakvih problema nemam. Od kad su uveli elektroniku, mnogo manje problema imas sa zadnjom vucom. Licno sam probao sa ili bez DSC, bez u kruznom toku po kisi das gas odma klizi ( pri maloj brzini ) sa DSC isti kruzni tok po kisi sa vecom brzinom nista. Inace ova A klasa izgleda dobro, ako je kvalitet unutrasnjosti odradjen kao kod A3 a vozne karakteristike kao kod serije 1, pun pogodak.

W169

pre 11 godina

stara A klasa je trebala da se i dalje proizvodi i unapredjuje a ovaj hedz da bude klasa za sebe ali je kriza ucinila svoje....iluzorno je porediti ta dva auta

Mex

pre 11 godina

Pa A3 je poceo pre da se proizvodi od one rugobe serije 1. Pa Mercedesove sisteme koriste i Audi i Bmw pa nista. Mnogo su mi smesni oni likovi koji su protiv najbolje firme na svetu MERCEDES BENZ.I bilo je na testu da je A klasa bolji automobil od A3 i one buljave serije1.

iksy

pre 11 godina

smesni su mi ljudi koji za automobile danas kazu "ovaj je kopija ovog a onaj kopija ono". danas se zna sta svaka klasa znaci, kojih je dimenzija i kog volumetrijskog tipa. takodje, danas se cw/cx otpor vazduha i aerodinamika veoma postoju jer omogucavaju ustedu u svemu. dakle svi volumeni i oblii su slicni nema tu kopiranja, razlika se svodi na masku hladnjaka i prednja svtela , a sa zadnje strane takodje na oblik svetla, poziciju logoa firme i registarske tablice, te iz tog razloga uopste ne vidim slicnost mercedesa A klase sa cesto pominjanim BMWovim hecbekom. u prilog tome ide i kompozicija profila automobila gde je mercedes hiljadu puta skladniji i kompaktniji, za razliku od BMW kome je prednji deo preterano izvucen, karoserija u odnosu na osovinu previse gurnuta unazad, a zadnji deo deluje preotereceno, maltene kao da je karavan. BMWov hecbek stvarno deluje kompoziciono neskladno u poredjenju sa mercedesom A, a slucnost postoji tek toliko koliko je u pitanju ista klasa.

BMW fan

pre 11 godina

Uvek ali uvek dajem prednost BMW-u ali jednostavno je ovaj auto prelep,pocinjem da ga zelim!Moram da priznam da mi je pomalo dosadila BMW tabla sa narandzastim osvetljenjem koju nisu menjali 30 godina i koja im je zastitni znak.Ovde stvarno sve odise kvalitetom i luksuzom i mislim da vredi tih 20k evra.

Mex

pre 11 godina

@meskalin
Poznajem lika koji vozi E250 cdi coupe. Pricao mi je da trosi 5l na otvorenom, to je auto sa 204 ks, 500nm i 1750 kg. Noviji automobili su cudo.

meskalin

pre 11 godina

Dobro izgleda postu su napokon u mercu shvatili da mlade privlaci dizajn a ne samo ime.

A sto se tice potrosnje sta tu pise, ja se objesim na prvu banderu ako to cudo od 211ks potrosi 6.1L (mozda kad se vozi 60 u max brzini). Po gradu ispod 11L nema sanse.

Mrzim najvise kad lazu o potrosnji, pogotovo dobivanje istih na nekom testu di bi i formula 1 trosila 5L. (treba ukinut taj test i stavit pravu voznju za prosjek potrosnje).

MILAN

pre 11 godina

Ja sam uvek bio pre za BMW,neznam zasto ali mi deluje sportskije.Preferiram turazne masine.Ali sada mislim da je mecka sa A-klasom usila u svim segmentima BMW keca.Svaka im cast,prelep je a cena im je slicna.
Pozdrav iz Ekvatorijalne Gvineje

Radovan

pre 11 godina

Svi žele u Golf klasu, jer je tu prodaja najveća.
Kome se do sada nije sviđao Golf, sada može da kupi Mercedesa u toj klasi.
Sledeći je PORSCHE, i kvalitetniji od svih, zar ne?

iksy

pre 11 godina

mislimd a je ovaj auto treba da startuje sa 18.000e (u srbiji) i isao bi ko alva :D!!! mislim svi koji bi kupovali tu klasu birali bi merdzu garant :D!!!!

vladimir

pre 11 godina

Verovatno odlican auto, ali sto se tice zadovoljstva voznje, BMW-ova Serija 1 ostaje najbolja, zahvaljujuci pogonu na zadnjim tockovima. Mercedes se odlucio za jeftinije i prakticnije resenje sa pogonom na prednjim tockovima..

miodrag

pre 11 godina

Netreba da vas cudi potrosnja ovog ili onog modela na testiranju. rezultati su uglavnom priblizno tacni. Mi pogresno shvatamo potrosnju u gradskim uslovim. Mi to ne mozemo postici iz vise razloga: da bi presli 100 km po gradu sigurno cemo voziti bar 6,7 pa cak i vise dana. pri tom cemo startovati auto na desetak puta i voziti bar 30% puta hladnim motorom, zatim guzva u saobracaju gdje stojimo a motor i dalje radi, zatim kretanje i stajanjebezbroj puta. Uslovi koje proizvodjac navodi su drugaciji. uzmu zagrijan auto i voze po gradu gdje nema puno guzve i semafora a nerijetko pola voznje protekne u medjugradskoj voznji. tad je normalno da trosi oko 6-7 litara na 100 km. A sto se tice otvorene voznje tu nema nekih odstupanja, bar po mom iskustvu, jedino ako vozite agresivno i brzina prelazi preko 140 km/h onda je normalno da trosi vise.

Mex

pre 11 godina

@pitsburgh

Pa GM i Tojota su prodavaniji od Mercedesa pa ih to ne cini boljim automobilima. :) Ferari Fiat, onaj 458 je jeftiniiji od SLS-a, i na testu je SLS bolji auto. Rols je preruseni bmw tzv prodavci magle, Lambo je VW, Bentli takodje. :)

Luks- Su

pre 11 godina

fanovi mercedesa mogu da kazu sta hoce, ali ovo jeste kopija BMW a 1, samo zbog velike (cudno oblikovane,ali orginalne) maske hladnjaka cini se drugaciji.

A250 AMG Sport

pre 11 godina

Posao sam prije desetak dana u salonu da narucim mercedesa C250 NOVOG,i vidijeo sam novu A klasu,ODUSEVILA ME IZGLEDOM I PERFORMANSAMA.Sijeo sam u nju i komad je konfornija od C klase,posao sam da je probam i auto je AVION,sa prednjom vucom je mnogo stabilniji i precizniji.Zato kad sam zavrsio sa voznjom ipak sam narucio A250 AMG Sport,SAMO SE NADAM DA CE NAM BRZO SREDITI PUTEVE ZATO STO JE BAS NISKO AUTO!

Pittsburgh

pre 11 godina

@mex: pusti Toyotu i GM. Ja pricam o premium segmentu u USA. Godinama je Lexus bio na 1. mestu, sledila ga Mecka, BMW, Audi,Jaguar, SAAB. sa pojavom novog BMW 5 i dzipa X5, BWM se popeo na 2. mesto, a 2011, ubedljivo najprodavaniji auto u premium segmentu je BMW. Pricam za Ameriku. Inace, vozio bih ja ovu A klasu da se ne lazemo, ali samo pokusavam biti realan. a kako si ti ispljuvao Bentley, RR, Ferrari, ispada ceo sveg glup sto ih kupuje, a mi Srbi super pametni, pa vozimo mecke .. u proseku 15 godina stare :)

Dejan

pre 11 godina

Komentarisati novu A klasu bez pogleda u cenovnik je nemoguće. 25k-30k Eura je ne mnogo nego isuviše za A klasu (mali gradski auto). Razumem i tradicija i Mercedes i njegov kvalitet ali je cena bezobrazna. Za te novce malih automobila u premijum segmentu da se raspametiš da krenemo samo od najmanjeg Leksusa CT 200 koji je uz to i hibrid i košta 28,4k Eura ili A3 koji u najjeftinijem paketu košta 19,1k a zujalica sa Quattrom i 170ks je 27k Eura. BMW 1 petoro vrata dizelaš je 22,7k benzinac je 20,7k, njihova zujalica sa 215Ks je nešto iznad 30k. Realno bi bilo da i ova nova A klasa krene sa cenom od 20k pa gore dokle vam džep poželi.

Bob

pre 11 godina

@(samo toliko, Bild, 5. avgust 2012 18:39)
Nije mi navika prepucavanje ali recimo VW Buba je najprodavaniji auto u svetu dakle po tebi je Buba najbolji na svetu??
Samo toliko ako mozes iz toga da naucis nesto ok ako ne isto oke

Pittsburgh

pre 11 godina

BMW 1.
@mex: ma da, mercedes benz najbolja firma na svetu ..Ferrari, Lamborghini,Rolce Royce ..to sve bezveze . uzmi pa pogledaj malo rezultate prodaje. BMW ih tuce zadnjih 5 godina na trzistu Amerike po prodaji, a uskoro ce i Audi da ih pretekne. Shvatam ja tvoju ljubav prema mecki, ali uzmi malo i citaj statistiku.

Vrgajlo

pre 11 godina

Dobra je nova A klasa ali sta to vredi kada se u Srbiji kupuje samo prva varijanta W168 koja se proizvodila od 1997. do 2004. godine.

...

pre 11 godina

Dobra je nova A klasa ali sta to vredi kada se u Srbiji kupuje samo prva varijanta W168 koja se proizvodila od 1997. do 2004. godine. (Vrgajlo, 04. avgust 2012 23:17)
Bio sam u Londonu letos, ta a klasa je na svakom ćošku, ima je dosta više od novije. Jedino što tamo to nije jedini auto ljudima. Meni je bitno da moja radi kao sat sa svojih deset godina starosti, za te pare sam mogao da uzmem jedino korsu ili c3 2 godine mlađe

ns

pre 11 godina

drugar iz srednje ima e klasu 270 cdi 2004g, kaze da mu trosi 6,7 na otvorenom u gradu litar vise, iako je teski budza otkad zna za sebe vozi dizelase samo sto je ovaj ogroman i nepraktican za grad, treba da se trtis 5 minuta da bi ga uparkirao...iako nije 4matic nikada nije imao problema zimi, najnormalnije ode do zlatibora, miselinke i u 2 brzinu i stize gde god

Bild

pre 11 godina

@Pittsburgh
Pa BMW i nije prava premijum klasa nema cak ni svoj superautomobil kao svi ostali premijum automobili, a i mnogo je jeftiniji od ostalih pa i od mecke tako da nije ni cudo sto je za nijansu prodavaniji od drugih, osim toga kvantitet ne znaci i kvalitet, a ipak je i svedska ekonomska kriza stedi se na svemu pa i na luksuzu.
Za promenu uzmi ponekad iscitaj po neki aito-magazin i bice ti sve jasnije.

Bob

pre 11 godina

@(Bild, 5. avgust 2012 03:14)
Samo se nadam da ti nije referenca Auto Bild?!
Ako je onda znam da ti je najbolji VAG naime u Auto bildu od uvek na usporednim testovima pobede VAG vozila isto kao recimo kod magazina Auto Motor und Sport Mercedes
Zasto? paaa jednostavno sponzoriranje da da i nemacke revije su subjektivne
A ako zelis stvarno objektivan pogled onda citaj auto magazine iz barem 2 drzave BE/GB ili DE/FR ili IT/GB...

samo toliko, Bild

pre 11 godina

@Bob
Za tvoju informaciju Auto Bild je najcitaniji auto magazin u Evropi, a od skora i u svetu i uz to vecina kritika se donosi i na osnovu glasova stalnih citalaca iz svih zemalja sirom sveta!

cccc

pre 11 godina

auto izgleda vrhunski, ali zao mi je sto je sa prednjim pogonom, a ovi koji blate zadnji pogon bi trebalo da nauce da voze pa da malo citaju fiziku i shvate zasto je zadnja vuca uvek u prednosti u odnosu na prednju i da shvate da bez dobrih guma nema voznje ni po kisi ni po snegu, a ni po suvom

vladimir

pre 11 godina

Verovatno odlican auto, ali sto se tice zadovoljstva voznje, BMW-ova Serija 1 ostaje najbolja, zahvaljujuci pogonu na zadnjim tockovima. Mercedes se odlucio za jeftinije i prakticnije resenje sa pogonom na prednjim tockovima..

Luks- Su

pre 11 godina

fanovi mercedesa mogu da kazu sta hoce, ali ovo jeste kopija BMW a 1, samo zbog velike (cudno oblikovane,ali orginalne) maske hladnjaka cini se drugaciji.

Pittsburgh

pre 11 godina

BMW 1.
@mex: ma da, mercedes benz najbolja firma na svetu ..Ferrari, Lamborghini,Rolce Royce ..to sve bezveze . uzmi pa pogledaj malo rezultate prodaje. BMW ih tuce zadnjih 5 godina na trzistu Amerike po prodaji, a uskoro ce i Audi da ih pretekne. Shvatam ja tvoju ljubav prema mecki, ali uzmi malo i citaj statistiku.

Mex

pre 11 godina

Pa A3 je poceo pre da se proizvodi od one rugobe serije 1. Pa Mercedesove sisteme koriste i Audi i Bmw pa nista. Mnogo su mi smesni oni likovi koji su protiv najbolje firme na svetu MERCEDES BENZ.I bilo je na testu da je A klasa bolji automobil od A3 i one buljave serije1.

Bild

pre 11 godina

@Pittsburgh
Pa BMW i nije prava premijum klasa nema cak ni svoj superautomobil kao svi ostali premijum automobili, a i mnogo je jeftiniji od ostalih pa i od mecke tako da nije ni cudo sto je za nijansu prodavaniji od drugih, osim toga kvantitet ne znaci i kvalitet, a ipak je i svedska ekonomska kriza stedi se na svemu pa i na luksuzu.
Za promenu uzmi ponekad iscitaj po neki aito-magazin i bice ti sve jasnije.

Gavrilovic

pre 11 godina

Odlican automobil. A za ove sto placu za zadnjom vucom... Jeste zadnja vuca bolja jer ne proklizava na kisi, snegu, travi itd a i kosta mnogo vise. Zadnja vuca kad vidi sneg i brdasce (i na navigaciji) odmah se rasplace a prednja vuca ide dalje sto autu i jeste posao - da sluzi. Ako hoce neko "drift- ove" sa zadnjom vucom kupi pa jurcaj ali nemoj po javnom putu Boga ti.

A250 AMG Sport

pre 11 godina

Posao sam prije desetak dana u salonu da narucim mercedesa C250 NOVOG,i vidijeo sam novu A klasu,ODUSEVILA ME IZGLEDOM I PERFORMANSAMA.Sijeo sam u nju i komad je konfornija od C klase,posao sam da je probam i auto je AVION,sa prednjom vucom je mnogo stabilniji i precizniji.Zato kad sam zavrsio sa voznjom ipak sam narucio A250 AMG Sport,SAMO SE NADAM DA CE NAM BRZO SREDITI PUTEVE ZATO STO JE BAS NISKO AUTO!

Dejan

pre 11 godina

Komentarisati novu A klasu bez pogleda u cenovnik je nemoguće. 25k-30k Eura je ne mnogo nego isuviše za A klasu (mali gradski auto). Razumem i tradicija i Mercedes i njegov kvalitet ali je cena bezobrazna. Za te novce malih automobila u premijum segmentu da se raspametiš da krenemo samo od najmanjeg Leksusa CT 200 koji je uz to i hibrid i košta 28,4k Eura ili A3 koji u najjeftinijem paketu košta 19,1k a zujalica sa Quattrom i 170ks je 27k Eura. BMW 1 petoro vrata dizelaš je 22,7k benzinac je 20,7k, njihova zujalica sa 215Ks je nešto iznad 30k. Realno bi bilo da i ova nova A klasa krene sa cenom od 20k pa gore dokle vam džep poželi.

dejan

pre 11 godina

Da nije bilo BMW serije 1 i dalje bi A klasa ličila na vito. Drago mi je da je Mercedes počeo da proizvodi prave hečbek automobile i da je ušao u utakmicu sa BMW-om i Audijem, da više ne prozvodi mini van-ove koji su bili ispod renomea ovog proizvođača. Auto izgleda prelepo, zadivljuje me snaga novog dizel motora zapremine 1,6 litra od 156 ks.

Mex

pre 11 godina

@pitsburgh

Pa GM i Tojota su prodavaniji od Mercedesa pa ih to ne cini boljim automobilima. :) Ferari Fiat, onaj 458 je jeftiniiji od SLS-a, i na testu je SLS bolji auto. Rols je preruseni bmw tzv prodavci magle, Lambo je VW, Bentli takodje. :)

cccc

pre 11 godina

auto izgleda vrhunski, ali zao mi je sto je sa prednjim pogonom, a ovi koji blate zadnji pogon bi trebalo da nauce da voze pa da malo citaju fiziku i shvate zasto je zadnja vuca uvek u prednosti u odnosu na prednju i da shvate da bez dobrih guma nema voznje ni po kisi ni po snegu, a ni po suvom

ns

pre 11 godina

drugar iz srednje ima e klasu 270 cdi 2004g, kaze da mu trosi 6,7 na otvorenom u gradu litar vise, iako je teski budza otkad zna za sebe vozi dizelase samo sto je ovaj ogroman i nepraktican za grad, treba da se trtis 5 minuta da bi ga uparkirao...iako nije 4matic nikada nije imao problema zimi, najnormalnije ode do zlatibora, miselinke i u 2 brzinu i stize gde god

Pittsburgh

pre 11 godina

@mex: pusti Toyotu i GM. Ja pricam o premium segmentu u USA. Godinama je Lexus bio na 1. mestu, sledila ga Mecka, BMW, Audi,Jaguar, SAAB. sa pojavom novog BMW 5 i dzipa X5, BWM se popeo na 2. mesto, a 2011, ubedljivo najprodavaniji auto u premium segmentu je BMW. Pricam za Ameriku. Inace, vozio bih ja ovu A klasu da se ne lazemo, ali samo pokusavam biti realan. a kako si ti ispljuvao Bentley, RR, Ferrari, ispada ceo sveg glup sto ih kupuje, a mi Srbi super pametni, pa vozimo mecke .. u proseku 15 godina stare :)

samo toliko, Bild

pre 11 godina

@Bob
Za tvoju informaciju Auto Bild je najcitaniji auto magazin u Evropi, a od skora i u svetu i uz to vecina kritika se donosi i na osnovu glasova stalnih citalaca iz svih zemalja sirom sveta!

Maki

pre 11 godina

@ Gavrilovic Isto tako sam i ja pricao. Vozio sam razne automobile ( vecinom prednje vuce i pogon na 4 tocka ). Nekoliko puta i ove sa zadnjom ( ali vrlo malo posto nisam hteo tudj auto da isprobavam do granice ). Imao ja sudar i doslo vreme da se kupi drugi auto. Uzmem ja BMW, i vozim ga i po planinama i po snegu ( naravno dobre zimske gume ) i nikakvih problema nemam. Od kad su uveli elektroniku, mnogo manje problema imas sa zadnjom vucom. Licno sam probao sa ili bez DSC, bez u kruznom toku po kisi das gas odma klizi ( pri maloj brzini ) sa DSC isti kruzni tok po kisi sa vecom brzinom nista. Inace ova A klasa izgleda dobro, ako je kvalitet unutrasnjosti odradjen kao kod A3 a vozne karakteristike kao kod serije 1, pun pogodak.

Vrgajlo

pre 11 godina

Dobra je nova A klasa ali sta to vredi kada se u Srbiji kupuje samo prva varijanta W168 koja se proizvodila od 1997. do 2004. godine.

MILAN

pre 11 godina

Ja sam uvek bio pre za BMW,neznam zasto ali mi deluje sportskije.Preferiram turazne masine.Ali sada mislim da je mecka sa A-klasom usila u svim segmentima BMW keca.Svaka im cast,prelep je a cena im je slicna.
Pozdrav iz Ekvatorijalne Gvineje

meskalin

pre 11 godina

Dobro izgleda postu su napokon u mercu shvatili da mlade privlaci dizajn a ne samo ime.

A sto se tice potrosnje sta tu pise, ja se objesim na prvu banderu ako to cudo od 211ks potrosi 6.1L (mozda kad se vozi 60 u max brzini). Po gradu ispod 11L nema sanse.

Mrzim najvise kad lazu o potrosnji, pogotovo dobivanje istih na nekom testu di bi i formula 1 trosila 5L. (treba ukinut taj test i stavit pravu voznju za prosjek potrosnje).

Bob

pre 11 godina

@(samo toliko, Bild, 5. avgust 2012 18:39)
Nije mi navika prepucavanje ali recimo VW Buba je najprodavaniji auto u svetu dakle po tebi je Buba najbolji na svetu??
Samo toliko ako mozes iz toga da naucis nesto ok ako ne isto oke

Bob

pre 11 godina

@(Bild, 5. avgust 2012 03:14)
Samo se nadam da ti nije referenca Auto Bild?!
Ako je onda znam da ti je najbolji VAG naime u Auto bildu od uvek na usporednim testovima pobede VAG vozila isto kao recimo kod magazina Auto Motor und Sport Mercedes
Zasto? paaa jednostavno sponzoriranje da da i nemacke revije su subjektivne
A ako zelis stvarno objektivan pogled onda citaj auto magazine iz barem 2 drzave BE/GB ili DE/FR ili IT/GB...

iksy

pre 11 godina

smesni su mi ljudi koji za automobile danas kazu "ovaj je kopija ovog a onaj kopija ono". danas se zna sta svaka klasa znaci, kojih je dimenzija i kog volumetrijskog tipa. takodje, danas se cw/cx otpor vazduha i aerodinamika veoma postoju jer omogucavaju ustedu u svemu. dakle svi volumeni i oblii su slicni nema tu kopiranja, razlika se svodi na masku hladnjaka i prednja svtela , a sa zadnje strane takodje na oblik svetla, poziciju logoa firme i registarske tablice, te iz tog razloga uopste ne vidim slicnost mercedesa A klase sa cesto pominjanim BMWovim hecbekom. u prilog tome ide i kompozicija profila automobila gde je mercedes hiljadu puta skladniji i kompaktniji, za razliku od BMW kome je prednji deo preterano izvucen, karoserija u odnosu na osovinu previse gurnuta unazad, a zadnji deo deluje preotereceno, maltene kao da je karavan. BMWov hecbek stvarno deluje kompoziciono neskladno u poredjenju sa mercedesom A, a slucnost postoji tek toliko koliko je u pitanju ista klasa.

miodrag

pre 11 godina

Netreba da vas cudi potrosnja ovog ili onog modela na testiranju. rezultati su uglavnom priblizno tacni. Mi pogresno shvatamo potrosnju u gradskim uslovim. Mi to ne mozemo postici iz vise razloga: da bi presli 100 km po gradu sigurno cemo voziti bar 6,7 pa cak i vise dana. pri tom cemo startovati auto na desetak puta i voziti bar 30% puta hladnim motorom, zatim guzva u saobracaju gdje stojimo a motor i dalje radi, zatim kretanje i stajanjebezbroj puta. Uslovi koje proizvodjac navodi su drugaciji. uzmu zagrijan auto i voze po gradu gdje nema puno guzve i semafora a nerijetko pola voznje protekne u medjugradskoj voznji. tad je normalno da trosi oko 6-7 litara na 100 km. A sto se tice otvorene voznje tu nema nekih odstupanja, bar po mom iskustvu, jedino ako vozite agresivno i brzina prelazi preko 140 km/h onda je normalno da trosi vise.

...

pre 11 godina

Dobra je nova A klasa ali sta to vredi kada se u Srbiji kupuje samo prva varijanta W168 koja se proizvodila od 1997. do 2004. godine. (Vrgajlo, 04. avgust 2012 23:17)
Bio sam u Londonu letos, ta a klasa je na svakom ćošku, ima je dosta više od novije. Jedino što tamo to nije jedini auto ljudima. Meni je bitno da moja radi kao sat sa svojih deset godina starosti, za te pare sam mogao da uzmem jedino korsu ili c3 2 godine mlađe

Mex

pre 11 godina

@meskalin
Poznajem lika koji vozi E250 cdi coupe. Pricao mi je da trosi 5l na otvorenom, to je auto sa 204 ks, 500nm i 1750 kg. Noviji automobili su cudo.

Radovan

pre 11 godina

Svi žele u Golf klasu, jer je tu prodaja najveća.
Kome se do sada nije sviđao Golf, sada može da kupi Mercedesa u toj klasi.
Sledeći je PORSCHE, i kvalitetniji od svih, zar ne?

W169

pre 11 godina

stara A klasa je trebala da se i dalje proizvodi i unapredjuje a ovaj hedz da bude klasa za sebe ali je kriza ucinila svoje....iluzorno je porediti ta dva auta

iksy

pre 11 godina

mislimd a je ovaj auto treba da startuje sa 18.000e (u srbiji) i isao bi ko alva :D!!! mislim svi koji bi kupovali tu klasu birali bi merdzu garant :D!!!!

BMW fan

pre 11 godina

Uvek ali uvek dajem prednost BMW-u ali jednostavno je ovaj auto prelep,pocinjem da ga zelim!Moram da priznam da mi je pomalo dosadila BMW tabla sa narandzastim osvetljenjem koju nisu menjali 30 godina i koja im je zastitni znak.Ovde stvarno sve odise kvalitetom i luksuzom i mislim da vredi tih 20k evra.