Ponedeljak, 30.07.2012.

15:56

"Jalov je posao uzdrmati DS"

Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio je da se ne zna kada će biti održana skupština stranke i da građani očekuju rezultate vlade, a ne raspad DS-a.

Izvor: Tanjug

"Jalov je posao uzdrmati DS" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

palanka u mraku

pre 11 godina

Dosao da vidi kako napreduju radovi na izgradnji nekakvog marketa ina rusevinama Doma JNA koji je srusen zahvaljujuci njemu i njegovim klasicima. Naravno, uzgred i da odrzi brifing mladom RadoJicicu.

Brano

pre 11 godina

Kako je javna tajna da su rezultati DS, a posebno pojedinih njegovih clanova - visokih funkcionera, u enormnom bogacenju pojedinaca, to je sad zaista na nadleznim drzavnim organima (a, ne nekoj skupstini stranke) da se ispitaju takvi rezultati, kako bi neko i poneo odgovornost za prethodni period od 10 izgubljenih, amaterski odradjenih i gladnih godina.

Нови талас

pre 11 godina

Па ако председник, министри и градоначелници заслужују похвале за добар резултат, ко онда треба да сноси кривицу за пораз на изборима? МЕСНИ ОДБОРИ можда? Која глупост. Па погледај који су резултати наших Министара, пољопривреде на пример били. Катастрофа. Па ти си први мој Шутановче помешао своје Министарство одбране са Министарством инфраструктуре па си кренуо да градиш себи стамбене блокове. Па јеси ли ти Министар војни или неимар?

Skeptik

pre 11 godina

Šutanovac, kasno je, džaba ti priča. Nikog ti u to nećeš uspeti da ubediš. Upropastili ste državu, prokockali ste svoju šansu, dokazali ste da ste nesposobni. Game over.

Pogled

pre 11 godina

Kad gledam i citam o DS-u kao da nisu postojali.A oduzeli nam od zivota 12 godina. Jos ih samo B92 pominje.Nostalgija. Imali su sansu veka da Srbiju postave na dobro i pravo mesto.Nazalost, izgleda da nisu bili sposobni za to. I mene da su drugi doveli na vlast verovatno bih isto prosla. A ovi sadasnji....nisam optimista. Koga zmija ujede i gustera se plasi.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Najveci krivci za ovako katostrofalno stanje ste vi iz DSa,jer ste svojom lopovskom politikom ubili svaku nadu mladezi ove drzave,da ce ovde ikada iole biti neke perspektive,i zato vise nego ikada mladi skolovani mozgovi odlaze iz ove proklete avlije,a vise bakcete nekakvom stranackom politikom,sram vas bre bilo.Koga normalnog zanima vise bilo koja stranka a kamoli vasa,ciji su se clanovi enormno obogatili za ovih par godina bavljenja laganja,pardon politikom,i vi sada nekome drzite pridike za bilo sta,nemogu sebi da oprostim sto sam za vas glasao,ali nikad vise.

Народ вас је оценио за ваш рад

pre 11 godina

Тадићева слика на зиду говори све. ДС се понаша као Комунистичка партија са Титом на челу.

"Ове на власти" је ДС повампирио и свима нам пљунуо у лице.

minja ki

pre 11 godina

Žao mi je što su ovi iz DS-a upropastili istorijsku šansu da Srbija postane (koliko-toliko) civilizovano društvo.oNi su svojim ne odgovornim,bahatim ponašanjem učinili to da se ponovo vrate strukture 90 ih.Sumnjam da će oni biti ista bolji od DS-a,ali se nadam da nisu toliko glupi da razmišljaju samo 4 god unapred.Mislim da će se ipak pokazati nešto malo pametnijim.Iako nisu po nivou obrazovanja i intiligencije ni blizu demokratskim strukturama,pa je samim tim i jasno da iako budemo kojim slučajem i malo ekonomski prosperirali,kulturno možemo samo nazadovati.a i za ekonomiju čisto sumnjam.Nadam se da će se smanjiti broj onih koji uzmaju lovu od države i naroda pa će se samim tim i nešto malo bolje živeti.Sve u svemu ne vidim gotovo nikakvu šansu nesto puno boljeg života u Srbiji sledećih 50 god.Ali ko zna,iako retko ,čuda su ipak moguća....;-)

Raso Krajisnik

pre 11 godina

ja ocekujem cak i jedno a i drugo ...

nebi me ni ponovo krvavi unutarstranacki obracun (ljeva slika q.e.d.) sokirao ili razocarao ...

ali mu je dobar stos o tadicu i dobrim rezultatima, zato je on americki petokolonas: pamet, duhovitost, skola i elokvencija ...

Astrid

pre 11 godina

Ala je preplanuo, bas ga pogadja pad s vlasti...izuzetno...
A vidi mu samo slike na zidu, a onda kazu zamro je kult licnosti u Srbiji, ma nije moguce :)

Srna

pre 11 godina

Tadić nije Srbija. Evropa i Nato nisu svete krave. Možemo u pakt,ako nam to odgovara,ili ako nam prete, ali o tome ne odlučuje Tadić, a ni ostali da nećemo. Odrasli smo ljudi.
To što nema TITA ne znači da se više narod ne pita. 5. oktobra bih no o demokratskijem sistemu snih.

crni domino

pre 11 godina

Pustite neka vas jos drmaju, ima dosta sljama u vasim redovioma da otpadne.
Svaka cast pojedinim casnim i postenim demokratama!
Oterajte prvo one koji su zagovarali saradnju sa nelustriranima i sa onima koji su unistavali dosijee!
Ocekujemo da prvo to uradite, u suprotnom, lose vam se pise.
"Ne znam ko ce biti Predsednik, ali znam ko ce biti Premijer" - Crveno crna Srbija danas bez demokrata! Katastrofa! Rade sta hoce...
PS: Sutanovac, znaci cekate da i Djilasa smene? Pajtic odlazi...
Vi ste izgleda u nokdaunu?

Sram vas bilo kalkulantski trutovi

pre 11 godina

Kako vas bre nije sramota okaciti Tadicevu sliku do Djinjdjiceve. Mozete imati isto ime partije ali ste sto svetlosnih godina od Djinjdjicevih vizija i njegove politike.

Светлана Fox

pre 11 godina

@ runner - I optužiti DS za ubistvo premijera Đinđića je krajnja zlonamernost i licemerstvo. Šta znači 400.000 izgubljenih radnih mesta? Onih koji su postojali samo fiktivno u propalim fabrikama i firmama.

Ако прочитате поново оно што сам написала видећете да ваше примедбе не стоје, у најмању руку. Нисам оптужила ДС да је убила Ђинђића, већ сам реаговала на тврдњу да је у периоду власти ДС од 2001. - 2004. владала стабилност у држави. Мислим, да време, у којем је убијен председник владе, не може да буде названа периодом стабилности ни под каквим околностима.
Друго. Податак о 400 000 радних места је податак који је наша јавност сазнала од делегације ММФ у разговору са представницима синдиката, мислим да је то било почетком прошле или крајем 2010. године. Значи, не ради се о отпуштањима која су последица коначног пропадања државних фирми већ о последици економске катастрофе које је обележавала сваки дан и сваки поступак Бескућникове владе.

Walteritz

pre 11 godina

Pored slike onakvog čoveka i političara oni su stavili Borisa Tadića, i ako im ova propast od izbora, muljali su, obećavali i ništa nisu uradili, mislili su da će ih ljudi i dalje pratiti, sami sebi su krivi i sami sebi smo krivi.

Nada

pre 11 godina

Da li može Šutanovac da nam kaže da li je Tadić iselio iz predsedničke vile, ako nije - kada će? Pa kad ga toliko hvali, valjda će stranka da mu plati stan.....

cisar

pre 11 godina

"A oni koji nisu imali dobre rezultate snosiće odgovornost", poručio je Šutanovac."

Slazem se ,a kako bi bilo da vi i jos neki celnici snosite odgovornost za primer drugima.Mislim da za to postoje neoborivi dokazi.Kada bi se malo dublje zakopalo imalo bi tu mnogo toga da se otkrije.Mora se nekad poceti,sa odgovornoscu o kojoj tako lepo pricate.Mene ne interesuje ko je vise kriminalisao i iz koje je stranke,vec da svi budu kaznjeni.Siguran sam,da niko od vas politicara koji ste do sada bili u vladi to nece uraditi.Najsmesnije je to ocekivati od Tome,Ace Ivice i dobro poznatih likova iz proslosti.

mile

pre 11 godina

Kakva se frka digla oko Smederevske Palanke!
Dom JNA,kasarna,centar za razvoj sporta i amaterizma u sportu(!),DEVETNAEST(!!!)javnih preduzeca,glavna ulica,...
Ovo ni FBI ne moze da istrazi do kraja!!!

Nesa

pre 11 godina

Boze mili kakvi komentari.Eto vam pametni moji i Vucic i Dacic i Dinkic pa se posle nekog vremena zapitajte gde ste pogresili.Ne opravdavam Tadica koji je cinjenica pravio geske ali ovi sto su dosli nedaj boze. Gledajte malo sta se prica Nikolica u Londonu primio zamenik zamenika premijera,Kraljica primila Tacija a gde nam je predsednik.Sve svetske novinske agencije pljuju po novoj vladi poredjujuci je sa Milosevicem.I sta sad oni treba da nam donesu blagostanje samo neznam od koga i ko.

bane

pre 11 godina

I ja se slažem da je jedina slamka spasa za ovu Demokratursku Stranku da raspusti čitav glavni odbor i da otera osim Tadića i sve njegove potpredsednike jer su oni njegova slika i prilika. Tek tada na širokim izborima izabrati nove ljude da nastave tamo gde je stao pokojni Zoran Đinđić. To znači da poprave strateške greške koje je napravio nesposobni Tadić i da ponište deklaraciju o pomirenju i povampirenju zločinačkog režima Slobodana Miloševića i nikada više ne ulaziti ni u kakve koalicije sa komunistima makar večito bili u opoziciji. Ali sumnjam da je ta stranka sposobna za nešto takvo.

Demokratski Pripravnik

pre 11 godina

Mislim da g. Šutanovac zamenjuje teze, što i NE iznenađuje. Slažem se da građani očekuju rezultate nove vlade i slažem se da NE ŽELE raspad DS. Ali, gospodine, upravo zbog toga građani očekuju da oni koji NISU USPELI, koji su RAZOČARALI, koji su IZNEVERILI ideje, principe i članove, NAPUSTE, ne samo FOTELJE, nego i STRANKU. Ljudski moral i demokratski principi na to OBAVEZUJU.
Znaće članovi da na demokratski organizovanim izborima izaberu NOVO rukovodstvo koje će vratiti DS na mesto koje joj pripada.
Dakle, stvar je vrlo jasna i za to NIKOME nisu potrebni nikakvi SPIN doktori izuzev vama, da bi ZAMUTILI vodu kako bi se lakše održali. A vi se možete i ODRŽATI, ali je SIGURNO da NI JEDAN častan čovek nikada više NEĆE za vas GLASATI.
Zato JASNO i GLASNO treba reći: Ako dođe do urušavanja ili cepanja DS, onda su JEDINI i ISKLJUČIVI krivci Tadić, Predsedništvo i Glavni odbor, a Vaše pominjanje spin doktora trebalo bi samo da vam posluži kao opravdanje za ono što spremate, jer gore pomenuti jednostavno NISU u STANJU da NORMALAN način sačuvaju u celini ni mnogo banalnije stvari nego što je Demokratska stranka.

runner

pre 11 godina

(Svetlana Fox, 30. jul 2012 18:15)

Nemam nameru da izigravam advokata DS-u al' prosto neke stvari, izrečene s vaše strane, ne stoje. Nije DS-ova vlast posejala haos u Srbiji nego ga je nasledila. Nije DS stvarao specijalne jedinice za obračun sa neistomišljenicima. Zna se koje te tipove postavljali na visoke položaje i unapređivao u činove visokih oficira bezbednosti. I optužiti DS za ubistvo premijera Đinđića je krajnja zlonamernost i licemerstvo. Šta znači 400.000 izgubljenih radnih mesta? Onih koji su postojali samo fiktivno u propalim fabrikama i firmama. Džaba ti radno mesto ako mesecima i godinama samo dolaziš na posao a ne primaš platu. Uostalom čovek koji je u svim vladama bio zadužen za preporod srpske privrede a koji je dobrim delom kriv za njenu propast, ponovo je izabran za ministra privrede. Je li možda paljenje Barjakli džamije, ambasade SAD, razbijanje i pljačkanje Beograda bilo u doba vladavine DS-a ili zna se već koga? Ko je bio na čelu policije kada su klerofašisti tukli i prebijali učesnike parade ponosa. Ko je kriv za divljanje učesnika mitinga podrške Radovanu Karađiću? Ko je bio tadašnji ministar policije? Dakle, po vama, za sve loše okrivićemo DS a amnestirat ćemo njihove koalicione partnere koji su, by the way, trenutno stubov vlasti u Srbiji. Naša narodna kaže: "Krivo sedi al' pravo govori!" DS je svakako kriva, pre svega za burazersku privredu i korupciju, i zato je kažnjena na izborima.

Nada

pre 11 godina

Šuplja biografija - pre nego još nešto kaže ovaj "Bivši ministar vojni", neka nam objasni kako u njegovoj biografiji nema podatka koje godine je diplomirao, kako čovek od 32 godine bez i jednog dana radnog iskustva postane 2000. godine specijalni savetnik ministra unutrašnjih poslova SRJ, a 2001. pomoćnik Saveznog ministra unutrašnjih poslova? Svi koji nešto znače u Vojsci RS kazaće vam da je rad bivšeg ministra katastrofalan što i ne iznenađuje s obzirom da nema radnog iskustva niti adekvatno obrazovanje! Neka nam odgovori i kako gradi na Vračaru jer ima nas zainteresovanih za tu lokaciju! Ako ne zna zašto je DS izgubila izbore neka pročita http://pistaljka.rs/

feler/maler

pre 11 godina

ajd' lupetajte još malo o diplomama ds ministara, tek da zaboravite na lažnjake i felerične stručnjake iz naprednjačkog fenomenalnog rasada talenata...

Miha

pre 11 godina

Ivica Dacic premijer Srbije...Ivica Dacic premijer Srbije...Aleksandar Vucic ministar odbrane...Aleksandar Vucic ministar odbrane...Aleksandar Vucic ministar odbrane...Svaki dan kad se probudite ponavljajte ovo u sebi i ni rec da niste zucnuli da nesto ne valja u zemlji. Iz srpske bolesti zvana inat, doveli ste ove lazove i nesposobne ljude na vlast. NIKOLIC PREDSEDNIK, DACIC PREMIJER, VUCIC MINISTAR ODBRANE...a pazi ostatak ekipe: ILIC, VULIN, MRKONJIC...sve same komunjare i teske lopine...Ejjjjjj breeee gde ja zivim!!!! Kukacete vi za Tadicem samo tako, samo se malo strpite.

vestacko disanje, klinicki mrtvog

pre 11 godina

(Flavije sa Slavije, 30. jul 2012 18:25)
Vidis, Flavije, mozda ti nije poznat jedan podatak, koji znaju cak i u vrhu DS-a, da clanstvo i glasaci SRS-a, stoji iza te stranke, u 90% slucajeva, sta god vrh stranke da uradi, dok je kod clanstva i glasaca DS-a, potpuno (u %) OBRNUTI! Samo 10% clanova i glasaca DS-a pod bilo kojim okolnostima, uvek na izborima glasa za tu stranku.
To je naigled nelagodna situacija za DS, medjutim, nije tako. Stranka je u svakom momentu morala sa "osluskuje" pils glasaca (posebno clanova) i da ubrzava ili usporava tok u kojem je. Zbog toga je konstantno rasla (sa malim padovima, posle ranijih rascepa) sve to poslednje etapa, kada je bila na vlasti, a kada nije imala priliv clanova. Sada je (poslednjih 5/6g,) situacija takva, da je vrh potpuno otudjen od glasaca (clanova). Ovoliki broj poslanika, kao rezultat izbora, DS ovog puta ima iz 2 razloga: straha od povratka u 90e i kao poslednja sansa za "oporavak" stranke, od OO, do GO stranke. Bojim se, da vec sada, uz ovoliko iznetog "prljavog vesa" iz DS-a, kada bi se sada izbori odrzali, ne bi presli ni cenzus ...

PravdaNS

pre 11 godina

Građani očekuju rezultate Vlade a ne raspad DS stranke- kaže Šutanovac. Pa naravno da očekujemo rezultate vlade, to smo isto očekivali i od predhodne Vlade ali kao rezultat smo dobili katastrofu od standarda, opštu besparicu, pljačku budžeta i evropskih fondova, velika otpuštanja radnika, otvaranje narodnih kuhinja za sve veći broj gladnih, itd... A sad Šutanovac, prvo što očekujemo od nove Vlade je hapšenje političkih lopova prvenstveno iz DS-a jer ste bili neprevaziđeni u pljačkaroškim apetitima i naravno oduzimanje para sa vaših tajnih bankovnih računa, pa to su milijarde evra u pitanju!!! Pa zar ti misliš da ’’Sanaderi’’ neće biti procesuirani i u Srbiji, grdno si se prevario jer i Sanaderi spadaju u ispunjavanje uslova za pristupanje EU.

Komentator

pre 11 godina

"Pitajte bilo koje vojno lice šta misli o Šutanovcu, dobićete isti odgovor. Vojska je odahnula od ovog i Tadića.
(osica, 30. jul 2012 16:38)"

Vojska je "odahnula" kad su oni otišli, iako još niko ne zna kako će da rade ovi koji su došli. Vrlo argumentovan i objektivan stav, zar ne?

Umesto paušalnog komentara koji ništa ne znači, bilo bi bolje da neko kaže šta konkretno nije bilo dobro u vojsci za vreme prethodne vlasti. To bi onda pomoglo da se problemi sagledaju i reše.

Max

pre 11 godina

I jos nesto
Treba skloniti tadiju iz vrha DS, a sa njim ce se i stranka procistiti, jer sa Tadijom idu i njegovi ljudi Trivanova, Homen, Malovicka, Ristic, Dule, Sule...znaci svi oni zbog kojih su mnogi prestli da glasaju za DS! ova Suletova izjava (kao i iZjave Trivanove) su samo borba za privilegije koje su sebi obezbedili, to nije borba za stranku. Oni svoju borbu za privilegije, javnosti predstavljaju kao borbu za narod, za drzavu.

Dekica, jedan od setaca sa Z. DJ. od prvog dana do kraja

pre 11 godina

Gosp. Sutanovcu, mislim da vam je konacno jasno da ste izgubili izbore zahvaljujuci "belim listicima" ili glasacima "kruga dvojke".
Ti isti glasaci su podrzali staru gradsku vladu (jer je bar nesto uradila,
i pored najskupljih radova na planeti),a za iduca glasanja zavisi od stava DS-a i mangupa u vasim redovima.
Sve zalihe obecanja od petog oktobra ste prodali i skupo naplatili.

lepi decko

pre 11 godina

Rasplet je u septembru. Nista ne brini, Djilas odlazi i formira novu stranku, a Tadic glasovima odbora iz unutrasnjosti ostaje Predsednik Ds*-a koja ce na sledecim izborima biti oko cenzusa. Tako je prosao i SPS kada je pomislio da sve moze. Ds-ov JUL LDP mu je pomogao oko toga da se narodu ogadi DS i ta politika. Zao mi je, u politici nesmes mnogo da foliras. Ivica Dacic mu je jos aprila meseca rekao da ce proci kao Slobodan Milosevic. Zivela Srbija!.

Cinik

pre 11 godina

Ne radi se ovde o tome da se uzdrma DS i to niko i ne želi već da se iz te stranke uklone korumpirane ličnosti koje su nanele štetu ne samo stranci već i gradjanima Srbije.Te ličnosti su Boris Tadić koji je totalno zastranio u vodjenju politike jer se ponašao kao mali despot, Snežana Malović i Boško Ristić koji su bili glavni akteri sramne reforme pravosudja, Dušan Petrović koji je bio idejni tvorac reforme pravosudja, Oliver Dulić koji je bio u sukobu interesa, Šutanovac koji od ne zna se kojih para zida vile po Beogradu, Jelena Trivan čiji otac je na optuženičkoj klupi a brat u Ustavnom sudu i još mnogi drugi.

Max

pre 11 godina

Cek, cek, kako to? Oni koji treba da snose odgovornost i imali su lose rezultate (npr. Bota, Homen, Malovicka, Dule, Sule...), oni ce da, kao jedna struja u DS, da svrgnu drugu struju, koja zeli da se DS vrati svojim korenima, struju koja zeli da vrati DS narodu. I kako ce to izvesti, vriskom i cikom, pravljenjem haosa, zamenjivanjem teza?

Srđan

pre 11 godina

Da budem iskren, baš me briga šta će se dogoditi sa DS-om, hoću da ljudi odgovorni za katastrofalnu situaciju u zemlji koja je nastala dok je DS bio na vlasti odgovaraju za svoja nedela!
Srđan Šipov, dis

Flavije sa Slavije

pre 11 godina

DS nece propasti, ova sadasnja koalicija ce se ubrzo urusiti od sopstvene nesposobnosti i lopovluka. Od DS-a zavisi da li ce u buducnosti odmah preuzeti vlast. Clanstvo DS-a je ubedljivo najvece i da je izaslo sada u bar 70%, glat bi dobili izbore. Sve zavisi od DS-a, ako se ociste, vode pametno politiku (pored ovih na vlasti i ne moras bas da budes previse pametan) dobijaju ubrzane izbore a Toma, Ilic, Vucko, Ljajic i ostali sele se u proslost.

dragan

pre 11 godina

Sutanovac ne valja zato sto mu se tek gradi stan a to tvrde Jorgovanka,Vucic,Nikolic i Dacic.A oni su svi dobili stan od jednog ipo ara od drzave.To je po njima legalno , oni su to zasluzili time sto su bili poslanici 20 godina i za to vreme primali platu od drzave.
Mozete Sutanovca da mrzite koliko hocete ali svi koji rade u Vojnim industrijama znaju koliko je on zajedno sa Tadicem a pogotovu on ucestvovao u nalazenju poslova za svenamenske industrije i koliko su one solidno radile za nase uslove zadnjih godina.Zna se da nasa vojna industrija radi 90% za izvoz a samim tim njegov rad dobija na znacaju.A ovaj novi ministar odbrane, dusebriznik za narod,sto zivi u drzavnom stanu dobijenom po zasluzi ,ne znam kojoj, odmah je poceo da prica o nekakvoj bezbednosti.Ta tema jeste zanimljiva za lakoverni narod ali od price se ne zivi.Ni jednom recju nije pomenuo fabrike,a u njima radi hiljade ljudi.
Mozda vama Sutanovac nije simpatican ,jos je i zuti,ali on je bio jedan od ministara koji je polozio ispit i koji treba dalje da radi.

Svetlana Fox

pre 11 godina

paja - NE ZABORAVITE svi vi koji mrzite DS i nas demokrate nase drzava je od pocetka 90-tih pa do sada bila najstabilnija samo u periodu kada je DS bila u vlasti 2001-2004 i drugi put 2008-2012

Pobogu! Istina je upravo suprotna. Kada god je DS od 2000. godine imala apsolutnu vlast, u Srbiji je vladao haos. Da li je moguce da u tu stabilnost od 2001 do 2004 svrstavate i atentat na Djindjica? Da li u stabilnost od 2008 - 2012 svrstavate i 400 000 izgubljenih radnih mesta? Formula je jednostavna, vlast DS = haos u Srbiji

raspust za sve

pre 11 godina

"... ko je doprineo izbornom rezultatu treba donositi "trezvene glave"."
Svi vi u predsednistvu stranke, vrlo dobro znate, ko se posebno zalagao, da predsednik Tadic skrati mandat i ko se zalagao, da Ljajic i ovog puta ide sa DS-om u predizbornu koaliciju!
Tadic je definitivno prevaren.
Prevaren je, od zamenika i od potpredsednika, i sada je prakticno stranka pred raspadom, jer bude li Tadic smenjen, niti sa jednim od sadasnjih potpredsednika, zajedno sa Djilasom, na celu te stranke, to vise nikada nece biti ona, bilo koliko respektabilna pol. opcija. To nece biti, ni sa Zivkovicem, Comickom, Jeremicem, Kulundzijom, ili bilo kim, ko je do sada nesto znacio u DS-u. To nije zbog toga, sto je Tadic bio lider, nezamenjljiv, sa nekom svojom fix idejom, nego zato, sto je do sada predsednik stranke bio predvodnik, prvi ispred istih, koji je u rukama nosio zajednicku ideju, statut stranke, platformu i plan, kuda treba da ide stranka i drzava, a iza njega su isli ljudi, koji su se sa svim tim slagali. Ideoloska podela u DS-u je danas, gotovo nepremostiva! Svih 5 potpredsednika vuce na svoju stranu, a (po meni) uzrocnik sve te stranacke "samovolje", Djilas, kao pritajeni vodja, cuti, po logici: "izvicite me".
Ideja, o smeni svih 5 potpredsednika (naravno, sa predsednikom) a zatim, na slobodnim i neposrednim izborima u stranci glasati, gde bi prof. Micunovic bio v.d. koordinator (prakticno) raspustene stranke, stvarno je samo ideja, ali jedino spasonosna za DS.

paja

pre 11 godina

NE ZABORAVITE svi vi koji mrzite DS i nas demokrate nase drzava je od pocetka 90-tih pa do sada bila najstabilnija samo u periodu kada je DS bila u vlasti 2001-2004 i drugi put 2008-2012

zeks

pre 11 godina

Bas je jadan obaj Shule. Kako je samo pomenuo creme de'l creme DS-a u pozitivnom smislu (predsednik republike, vodje gradova i ministre)a 'sve ostale' (podanike u smislu sitnih partijskih cinovnika, lokalnih vodja itd)u negativnom-kao one koji ce da snose odgovornost..jadno, covek ne vidi dalje od svog nosa. Pa upravo Tadic je kriv za katastrofalan rezultat DS-a a ti bi mogao uskoro odgovoriti na pitanja vezana za tzv. 'vracarski pasnjak' gde gradis stan od..?

iva

pre 11 godina

E, ako je dobar rezultat da se dva puta za redom izgube lokalni izbori sa istim predsednikom OO DS , i da taj bude poslanik po treci put, a da neki koji dva puta pobedjuju u susednoj opstini ne budu poslanici , onda mi nesto skripi oko kriterijuma.

Sloba

pre 11 godina

Govoricu samo iz ugla jednog opstinskog odbora. Vec dve izborne trke gube, a niko od foteljasa ne misli da da ostavku ili da se smene. Obicni clanovi ucestvuju u DTD kampanjama, a oni se razbaskare po skupstinskim foteljama, UO javnih preduzeca... Dokle vise! Ceo Glavno odbor treba raspustiti i raspisati izbore na svim nivoima stranke!

Republika Srpska

pre 11 godina

ovaj čovek definitivno nema obraza....prijatelju,zbog takvih kao ti ste i izgubili i gubite i kako mi se čini sve ćete i izgubiti

Koferce

pre 11 godina

Vi koji ste dobro radili, kao naprimer gradite sebi stanove na Vracaru i punite dzepove, vi cete uvek ostati jel ste najbolji u cerupanju ovog naroda.

svetlanast.

pre 11 godina

cinilo se da je samo predsednik DS boris tadic izgubio vezu sa realnoscu.
sada se to dogodilo i sutanovcu.
ili se samo pretvara iz solidarnosti sa kumom borisom.
DS se sama "uzdrmala", nema potrebe da joj to radi neko drugi.

papillon

pre 11 godina

Pa ovi stvarno drze slike u kancelariji? Ajd Zoranovu iz pijeteta ali slika, zivog aktuelnog predsednika, kakav god da je!?
Ovo je stvarno neukusno. Verovatno vazi za sve stranke. Izgleda da sam stvarno naivan. Nisam ni citao tekst, kad sam video fotografiju ostao sam zapanjen.

Petar

pre 11 godina

Meni se licno ne svidja koalicija sa Ligom. Ta stranka je stvarno losa, i ima najslabije kadrove. Ta koalicija nas je kostala glasova u Novom Sadu.

alek

pre 11 godina

Bice, da se DS nece oporaviti dokle god je budu vodili spin doktori kao sto si ti, tvoj sef i ostali DS ministri iz prethodne vlade. Narod vas je prozreo ministre i ako imate imalo razuma i volje da mu pomognete, POVUCITE SE IZ POLITIKE.

Milorad

pre 11 godina

Dosta bre vise sa tim pljuvanjem po DS-u. Nikakav katastrofalni rezultat nisu postigli niti su se obrukali. Na parlamentarnim izborima Toma je dobio svega 6 poslanika vise (67

alek

pre 11 godina

Bice, da se DS nece oporaviti dokle god je budu vodili spin doktori kao sto si ti, tvoj sef i ostali DS ministri iz prethodne vlade. Narod vas je prozreo ministre i ako imate imalo razuma i volje da mu pomognete, POVUCITE SE IZ POLITIKE.

Petar

pre 11 godina

Meni se licno ne svidja koalicija sa Ligom. Ta stranka je stvarno losa, i ima najslabije kadrove. Ta koalicija nas je kostala glasova u Novom Sadu.

Koferce

pre 11 godina

Vi koji ste dobro radili, kao naprimer gradite sebi stanove na Vracaru i punite dzepove, vi cete uvek ostati jel ste najbolji u cerupanju ovog naroda.

papillon

pre 11 godina

Pa ovi stvarno drze slike u kancelariji? Ajd Zoranovu iz pijeteta ali slika, zivog aktuelnog predsednika, kakav god da je!?
Ovo je stvarno neukusno. Verovatno vazi za sve stranke. Izgleda da sam stvarno naivan. Nisam ni citao tekst, kad sam video fotografiju ostao sam zapanjen.

zeks

pre 11 godina

Bas je jadan obaj Shule. Kako je samo pomenuo creme de'l creme DS-a u pozitivnom smislu (predsednik republike, vodje gradova i ministre)a 'sve ostale' (podanike u smislu sitnih partijskih cinovnika, lokalnih vodja itd)u negativnom-kao one koji ce da snose odgovornost..jadno, covek ne vidi dalje od svog nosa. Pa upravo Tadic je kriv za katastrofalan rezultat DS-a a ti bi mogao uskoro odgovoriti na pitanja vezana za tzv. 'vracarski pasnjak' gde gradis stan od..?

Sloba

pre 11 godina

Govoricu samo iz ugla jednog opstinskog odbora. Vec dve izborne trke gube, a niko od foteljasa ne misli da da ostavku ili da se smene. Obicni clanovi ucestvuju u DTD kampanjama, a oni se razbaskare po skupstinskim foteljama, UO javnih preduzeca... Dokle vise! Ceo Glavno odbor treba raspustiti i raspisati izbore na svim nivoima stranke!

Republika Srpska

pre 11 godina

ovaj čovek definitivno nema obraza....prijatelju,zbog takvih kao ti ste i izgubili i gubite i kako mi se čini sve ćete i izgubiti

Max

pre 11 godina

I jos nesto
Treba skloniti tadiju iz vrha DS, a sa njim ce se i stranka procistiti, jer sa Tadijom idu i njegovi ljudi Trivanova, Homen, Malovicka, Ristic, Dule, Sule...znaci svi oni zbog kojih su mnogi prestli da glasaju za DS! ova Suletova izjava (kao i iZjave Trivanove) su samo borba za privilegije koje su sebi obezbedili, to nije borba za stranku. Oni svoju borbu za privilegije, javnosti predstavljaju kao borbu za narod, za drzavu.

Srđan

pre 11 godina

Da budem iskren, baš me briga šta će se dogoditi sa DS-om, hoću da ljudi odgovorni za katastrofalnu situaciju u zemlji koja je nastala dok je DS bio na vlasti odgovaraju za svoja nedela!
Srđan Šipov, dis

iva

pre 11 godina

E, ako je dobar rezultat da se dva puta za redom izgube lokalni izbori sa istim predsednikom OO DS , i da taj bude poslanik po treci put, a da neki koji dva puta pobedjuju u susednoj opstini ne budu poslanici , onda mi nesto skripi oko kriterijuma.

svetlanast.

pre 11 godina

cinilo se da je samo predsednik DS boris tadic izgubio vezu sa realnoscu.
sada se to dogodilo i sutanovcu.
ili se samo pretvara iz solidarnosti sa kumom borisom.
DS se sama "uzdrmala", nema potrebe da joj to radi neko drugi.

Nada

pre 11 godina

Šuplja biografija - pre nego još nešto kaže ovaj "Bivši ministar vojni", neka nam objasni kako u njegovoj biografiji nema podatka koje godine je diplomirao, kako čovek od 32 godine bez i jednog dana radnog iskustva postane 2000. godine specijalni savetnik ministra unutrašnjih poslova SRJ, a 2001. pomoćnik Saveznog ministra unutrašnjih poslova? Svi koji nešto znače u Vojsci RS kazaće vam da je rad bivšeg ministra katastrofalan što i ne iznenađuje s obzirom da nema radnog iskustva niti adekvatno obrazovanje! Neka nam odgovori i kako gradi na Vračaru jer ima nas zainteresovanih za tu lokaciju! Ako ne zna zašto je DS izgubila izbore neka pročita http://pistaljka.rs/

mile

pre 11 godina

Kakva se frka digla oko Smederevske Palanke!
Dom JNA,kasarna,centar za razvoj sporta i amaterizma u sportu(!),DEVETNAEST(!!!)javnih preduzeca,glavna ulica,...
Ovo ni FBI ne moze da istrazi do kraja!!!

Demokratski Pripravnik

pre 11 godina

Mislim da g. Šutanovac zamenjuje teze, što i NE iznenađuje. Slažem se da građani očekuju rezultate nove vlade i slažem se da NE ŽELE raspad DS. Ali, gospodine, upravo zbog toga građani očekuju da oni koji NISU USPELI, koji su RAZOČARALI, koji su IZNEVERILI ideje, principe i članove, NAPUSTE, ne samo FOTELJE, nego i STRANKU. Ljudski moral i demokratski principi na to OBAVEZUJU.
Znaće članovi da na demokratski organizovanim izborima izaberu NOVO rukovodstvo koje će vratiti DS na mesto koje joj pripada.
Dakle, stvar je vrlo jasna i za to NIKOME nisu potrebni nikakvi SPIN doktori izuzev vama, da bi ZAMUTILI vodu kako bi se lakše održali. A vi se možete i ODRŽATI, ali je SIGURNO da NI JEDAN častan čovek nikada više NEĆE za vas GLASATI.
Zato JASNO i GLASNO treba reći: Ako dođe do urušavanja ili cepanja DS, onda su JEDINI i ISKLJUČIVI krivci Tadić, Predsedništvo i Glavni odbor, a Vaše pominjanje spin doktora trebalo bi samo da vam posluži kao opravdanje za ono što spremate, jer gore pomenuti jednostavno NISU u STANJU da NORMALAN način sačuvaju u celini ni mnogo banalnije stvari nego što je Demokratska stranka.

bane

pre 11 godina

I ja se slažem da je jedina slamka spasa za ovu Demokratursku Stranku da raspusti čitav glavni odbor i da otera osim Tadića i sve njegove potpredsednike jer su oni njegova slika i prilika. Tek tada na širokim izborima izabrati nove ljude da nastave tamo gde je stao pokojni Zoran Đinđić. To znači da poprave strateške greške koje je napravio nesposobni Tadić i da ponište deklaraciju o pomirenju i povampirenju zločinačkog režima Slobodana Miloševića i nikada više ne ulaziti ni u kakve koalicije sa komunistima makar večito bili u opoziciji. Ali sumnjam da je ta stranka sposobna za nešto takvo.

lepi decko

pre 11 godina

Rasplet je u septembru. Nista ne brini, Djilas odlazi i formira novu stranku, a Tadic glasovima odbora iz unutrasnjosti ostaje Predsednik Ds*-a koja ce na sledecim izborima biti oko cenzusa. Tako je prosao i SPS kada je pomislio da sve moze. Ds-ov JUL LDP mu je pomogao oko toga da se narodu ogadi DS i ta politika. Zao mi je, u politici nesmes mnogo da foliras. Ivica Dacic mu je jos aprila meseca rekao da ce proci kao Slobodan Milosevic. Zivela Srbija!.

Max

pre 11 godina

Cek, cek, kako to? Oni koji treba da snose odgovornost i imali su lose rezultate (npr. Bota, Homen, Malovicka, Dule, Sule...), oni ce da, kao jedna struja u DS, da svrgnu drugu struju, koja zeli da se DS vrati svojim korenima, struju koja zeli da vrati DS narodu. I kako ce to izvesti, vriskom i cikom, pravljenjem haosa, zamenjivanjem teza?

Miha

pre 11 godina

Ivica Dacic premijer Srbije...Ivica Dacic premijer Srbije...Aleksandar Vucic ministar odbrane...Aleksandar Vucic ministar odbrane...Aleksandar Vucic ministar odbrane...Svaki dan kad se probudite ponavljajte ovo u sebi i ni rec da niste zucnuli da nesto ne valja u zemlji. Iz srpske bolesti zvana inat, doveli ste ove lazove i nesposobne ljude na vlast. NIKOLIC PREDSEDNIK, DACIC PREMIJER, VUCIC MINISTAR ODBRANE...a pazi ostatak ekipe: ILIC, VULIN, MRKONJIC...sve same komunjare i teske lopine...Ejjjjjj breeee gde ja zivim!!!! Kukacete vi za Tadicem samo tako, samo se malo strpite.

Sram vas bilo kalkulantski trutovi

pre 11 godina

Kako vas bre nije sramota okaciti Tadicevu sliku do Djinjdjiceve. Mozete imati isto ime partije ali ste sto svetlosnih godina od Djinjdjicevih vizija i njegove politike.

Astrid

pre 11 godina

Ala je preplanuo, bas ga pogadja pad s vlasti...izuzetno...
A vidi mu samo slike na zidu, a onda kazu zamro je kult licnosti u Srbiji, ma nije moguce :)

Milorad

pre 11 godina

Dosta bre vise sa tim pljuvanjem po DS-u. Nikakav katastrofalni rezultat nisu postigli niti su se obrukali. Na parlamentarnim izborima Toma je dobio svega 6 poslanika vise (67

Nada

pre 11 godina

Da li može Šutanovac da nam kaže da li je Tadić iselio iz predsedničke vile, ako nije - kada će? Pa kad ga toliko hvali, valjda će stranka da mu plati stan.....

Svetlana Fox

pre 11 godina

paja - NE ZABORAVITE svi vi koji mrzite DS i nas demokrate nase drzava je od pocetka 90-tih pa do sada bila najstabilnija samo u periodu kada je DS bila u vlasti 2001-2004 i drugi put 2008-2012

Pobogu! Istina je upravo suprotna. Kada god je DS od 2000. godine imala apsolutnu vlast, u Srbiji je vladao haos. Da li je moguce da u tu stabilnost od 2001 do 2004 svrstavate i atentat na Djindjica? Da li u stabilnost od 2008 - 2012 svrstavate i 400 000 izgubljenih radnih mesta? Formula je jednostavna, vlast DS = haos u Srbiji

Walteritz

pre 11 godina

Pored slike onakvog čoveka i političara oni su stavili Borisa Tadića, i ako im ova propast od izbora, muljali su, obećavali i ništa nisu uradili, mislili su da će ih ljudi i dalje pratiti, sami sebi su krivi i sami sebi smo krivi.

Cinik

pre 11 godina

Ne radi se ovde o tome da se uzdrma DS i to niko i ne želi već da se iz te stranke uklone korumpirane ličnosti koje su nanele štetu ne samo stranci već i gradjanima Srbije.Te ličnosti su Boris Tadić koji je totalno zastranio u vodjenju politike jer se ponašao kao mali despot, Snežana Malović i Boško Ristić koji su bili glavni akteri sramne reforme pravosudja, Dušan Petrović koji je bio idejni tvorac reforme pravosudja, Oliver Dulić koji je bio u sukobu interesa, Šutanovac koji od ne zna se kojih para zida vile po Beogradu, Jelena Trivan čiji otac je na optuženičkoj klupi a brat u Ustavnom sudu i još mnogi drugi.

Dekica, jedan od setaca sa Z. DJ. od prvog dana do kraja

pre 11 godina

Gosp. Sutanovcu, mislim da vam je konacno jasno da ste izgubili izbore zahvaljujuci "belim listicima" ili glasacima "kruga dvojke".
Ti isti glasaci su podrzali staru gradsku vladu (jer je bar nesto uradila,
i pored najskupljih radova na planeti),a za iduca glasanja zavisi od stava DS-a i mangupa u vasim redovima.
Sve zalihe obecanja od petog oktobra ste prodali i skupo naplatili.

PravdaNS

pre 11 godina

Građani očekuju rezultate Vlade a ne raspad DS stranke- kaže Šutanovac. Pa naravno da očekujemo rezultate vlade, to smo isto očekivali i od predhodne Vlade ali kao rezultat smo dobili katastrofu od standarda, opštu besparicu, pljačku budžeta i evropskih fondova, velika otpuštanja radnika, otvaranje narodnih kuhinja za sve veći broj gladnih, itd... A sad Šutanovac, prvo što očekujemo od nove Vlade je hapšenje političkih lopova prvenstveno iz DS-a jer ste bili neprevaziđeni u pljačkaroškim apetitima i naravno oduzimanje para sa vaših tajnih bankovnih računa, pa to su milijarde evra u pitanju!!! Pa zar ti misliš da ’’Sanaderi’’ neće biti procesuirani i u Srbiji, grdno si se prevario jer i Sanaderi spadaju u ispunjavanje uslova za pristupanje EU.

Светлана Fox

pre 11 godina

@ runner - I optužiti DS za ubistvo premijera Đinđića je krajnja zlonamernost i licemerstvo. Šta znači 400.000 izgubljenih radnih mesta? Onih koji su postojali samo fiktivno u propalim fabrikama i firmama.

Ако прочитате поново оно што сам написала видећете да ваше примедбе не стоје, у најмању руку. Нисам оптужила ДС да је убила Ђинђића, већ сам реаговала на тврдњу да је у периоду власти ДС од 2001. - 2004. владала стабилност у држави. Мислим, да време, у којем је убијен председник владе, не може да буде названа периодом стабилности ни под каквим околностима.
Друго. Податак о 400 000 радних места је податак који је наша јавност сазнала од делегације ММФ у разговору са представницима синдиката, мислим да је то било почетком прошле или крајем 2010. године. Значи, не ради се о отпуштањима која су последица коначног пропадања државних фирми већ о последици економске катастрофе које је обележавала сваки дан и сваки поступак Бескућникове владе.

feler/maler

pre 11 godina

ajd' lupetajte još malo o diplomama ds ministara, tek da zaboravite na lažnjake i felerične stručnjake iz naprednjačkog fenomenalnog rasada talenata...

cisar

pre 11 godina

"A oni koji nisu imali dobre rezultate snosiće odgovornost", poručio je Šutanovac."

Slazem se ,a kako bi bilo da vi i jos neki celnici snosite odgovornost za primer drugima.Mislim da za to postoje neoborivi dokazi.Kada bi se malo dublje zakopalo imalo bi tu mnogo toga da se otkrije.Mora se nekad poceti,sa odgovornoscu o kojoj tako lepo pricate.Mene ne interesuje ko je vise kriminalisao i iz koje je stranke,vec da svi budu kaznjeni.Siguran sam,da niko od vas politicara koji ste do sada bili u vladi to nece uraditi.Najsmesnije je to ocekivati od Tome,Ace Ivice i dobro poznatih likova iz proslosti.

raspust za sve

pre 11 godina

"... ko je doprineo izbornom rezultatu treba donositi "trezvene glave"."
Svi vi u predsednistvu stranke, vrlo dobro znate, ko se posebno zalagao, da predsednik Tadic skrati mandat i ko se zalagao, da Ljajic i ovog puta ide sa DS-om u predizbornu koaliciju!
Tadic je definitivno prevaren.
Prevaren je, od zamenika i od potpredsednika, i sada je prakticno stranka pred raspadom, jer bude li Tadic smenjen, niti sa jednim od sadasnjih potpredsednika, zajedno sa Djilasom, na celu te stranke, to vise nikada nece biti ona, bilo koliko respektabilna pol. opcija. To nece biti, ni sa Zivkovicem, Comickom, Jeremicem, Kulundzijom, ili bilo kim, ko je do sada nesto znacio u DS-u. To nije zbog toga, sto je Tadic bio lider, nezamenjljiv, sa nekom svojom fix idejom, nego zato, sto je do sada predsednik stranke bio predvodnik, prvi ispred istih, koji je u rukama nosio zajednicku ideju, statut stranke, platformu i plan, kuda treba da ide stranka i drzava, a iza njega su isli ljudi, koji su se sa svim tim slagali. Ideoloska podela u DS-u je danas, gotovo nepremostiva! Svih 5 potpredsednika vuce na svoju stranu, a (po meni) uzrocnik sve te stranacke "samovolje", Djilas, kao pritajeni vodja, cuti, po logici: "izvicite me".
Ideja, o smeni svih 5 potpredsednika (naravno, sa predsednikom) a zatim, na slobodnim i neposrednim izborima u stranci glasati, gde bi prof. Micunovic bio v.d. koordinator (prakticno) raspustene stranke, stvarno je samo ideja, ali jedino spasonosna za DS.

Komentator

pre 11 godina

"Pitajte bilo koje vojno lice šta misli o Šutanovcu, dobićete isti odgovor. Vojska je odahnula od ovog i Tadića.
(osica, 30. jul 2012 16:38)"

Vojska je "odahnula" kad su oni otišli, iako još niko ne zna kako će da rade ovi koji su došli. Vrlo argumentovan i objektivan stav, zar ne?

Umesto paušalnog komentara koji ništa ne znači, bilo bi bolje da neko kaže šta konkretno nije bilo dobro u vojsci za vreme prethodne vlasti. To bi onda pomoglo da se problemi sagledaju i reše.

runner

pre 11 godina

(Svetlana Fox, 30. jul 2012 18:15)

Nemam nameru da izigravam advokata DS-u al' prosto neke stvari, izrečene s vaše strane, ne stoje. Nije DS-ova vlast posejala haos u Srbiji nego ga je nasledila. Nije DS stvarao specijalne jedinice za obračun sa neistomišljenicima. Zna se koje te tipove postavljali na visoke položaje i unapređivao u činove visokih oficira bezbednosti. I optužiti DS za ubistvo premijera Đinđića je krajnja zlonamernost i licemerstvo. Šta znači 400.000 izgubljenih radnih mesta? Onih koji su postojali samo fiktivno u propalim fabrikama i firmama. Džaba ti radno mesto ako mesecima i godinama samo dolaziš na posao a ne primaš platu. Uostalom čovek koji je u svim vladama bio zadužen za preporod srpske privrede a koji je dobrim delom kriv za njenu propast, ponovo je izabran za ministra privrede. Je li možda paljenje Barjakli džamije, ambasade SAD, razbijanje i pljačkanje Beograda bilo u doba vladavine DS-a ili zna se već koga? Ko je bio na čelu policije kada su klerofašisti tukli i prebijali učesnike parade ponosa. Ko je kriv za divljanje učesnika mitinga podrške Radovanu Karađiću? Ko je bio tadašnji ministar policije? Dakle, po vama, za sve loše okrivićemo DS a amnestirat ćemo njihove koalicione partnere koji su, by the way, trenutno stubov vlasti u Srbiji. Naša narodna kaže: "Krivo sedi al' pravo govori!" DS je svakako kriva, pre svega za burazersku privredu i korupciju, i zato je kažnjena na izborima.

Nesa

pre 11 godina

Boze mili kakvi komentari.Eto vam pametni moji i Vucic i Dacic i Dinkic pa se posle nekog vremena zapitajte gde ste pogresili.Ne opravdavam Tadica koji je cinjenica pravio geske ali ovi sto su dosli nedaj boze. Gledajte malo sta se prica Nikolica u Londonu primio zamenik zamenika premijera,Kraljica primila Tacija a gde nam je predsednik.Sve svetske novinske agencije pljuju po novoj vladi poredjujuci je sa Milosevicem.I sta sad oni treba da nam donesu blagostanje samo neznam od koga i ko.

vestacko disanje, klinicki mrtvog

pre 11 godina

(Flavije sa Slavije, 30. jul 2012 18:25)
Vidis, Flavije, mozda ti nije poznat jedan podatak, koji znaju cak i u vrhu DS-a, da clanstvo i glasaci SRS-a, stoji iza te stranke, u 90% slucajeva, sta god vrh stranke da uradi, dok je kod clanstva i glasaca DS-a, potpuno (u %) OBRNUTI! Samo 10% clanova i glasaca DS-a pod bilo kojim okolnostima, uvek na izborima glasa za tu stranku.
To je naigled nelagodna situacija za DS, medjutim, nije tako. Stranka je u svakom momentu morala sa "osluskuje" pils glasaca (posebno clanova) i da ubrzava ili usporava tok u kojem je. Zbog toga je konstantno rasla (sa malim padovima, posle ranijih rascepa) sve to poslednje etapa, kada je bila na vlasti, a kada nije imala priliv clanova. Sada je (poslednjih 5/6g,) situacija takva, da je vrh potpuno otudjen od glasaca (clanova). Ovoliki broj poslanika, kao rezultat izbora, DS ovog puta ima iz 2 razloga: straha od povratka u 90e i kao poslednja sansa za "oporavak" stranke, od OO, do GO stranke. Bojim se, da vec sada, uz ovoliko iznetog "prljavog vesa" iz DS-a, kada bi se sada izbori odrzali, ne bi presli ni cenzus ...

Flavije sa Slavije

pre 11 godina

DS nece propasti, ova sadasnja koalicija ce se ubrzo urusiti od sopstvene nesposobnosti i lopovluka. Od DS-a zavisi da li ce u buducnosti odmah preuzeti vlast. Clanstvo DS-a je ubedljivo najvece i da je izaslo sada u bar 70%, glat bi dobili izbore. Sve zavisi od DS-a, ako se ociste, vode pametno politiku (pored ovih na vlasti i ne moras bas da budes previse pametan) dobijaju ubrzane izbore a Toma, Ilic, Vucko, Ljajic i ostali sele se u proslost.

Srna

pre 11 godina

Tadić nije Srbija. Evropa i Nato nisu svete krave. Možemo u pakt,ako nam to odgovara,ili ako nam prete, ali o tome ne odlučuje Tadić, a ni ostali da nećemo. Odrasli smo ljudi.
To što nema TITA ne znači da se više narod ne pita. 5. oktobra bih no o demokratskijem sistemu snih.

crni domino

pre 11 godina

Pustite neka vas jos drmaju, ima dosta sljama u vasim redovioma da otpadne.
Svaka cast pojedinim casnim i postenim demokratama!
Oterajte prvo one koji su zagovarali saradnju sa nelustriranima i sa onima koji su unistavali dosijee!
Ocekujemo da prvo to uradite, u suprotnom, lose vam se pise.
"Ne znam ko ce biti Predsednik, ali znam ko ce biti Premijer" - Crveno crna Srbija danas bez demokrata! Katastrofa! Rade sta hoce...
PS: Sutanovac, znaci cekate da i Djilasa smene? Pajtic odlazi...
Vi ste izgleda u nokdaunu?

minja ki

pre 11 godina

Žao mi je što su ovi iz DS-a upropastili istorijsku šansu da Srbija postane (koliko-toliko) civilizovano društvo.oNi su svojim ne odgovornim,bahatim ponašanjem učinili to da se ponovo vrate strukture 90 ih.Sumnjam da će oni biti ista bolji od DS-a,ali se nadam da nisu toliko glupi da razmišljaju samo 4 god unapred.Mislim da će se ipak pokazati nešto malo pametnijim.Iako nisu po nivou obrazovanja i intiligencije ni blizu demokratskim strukturama,pa je samim tim i jasno da iako budemo kojim slučajem i malo ekonomski prosperirali,kulturno možemo samo nazadovati.a i za ekonomiju čisto sumnjam.Nadam se da će se smanjiti broj onih koji uzmaju lovu od države i naroda pa će se samim tim i nešto malo bolje živeti.Sve u svemu ne vidim gotovo nikakvu šansu nesto puno boljeg života u Srbiji sledećih 50 god.Ali ko zna,iako retko ,čuda su ipak moguća....;-)

Народ вас је оценио за ваш рад

pre 11 godina

Тадићева слика на зиду говори све. ДС се понаша као Комунистичка партија са Титом на челу.

"Ове на власти" је ДС повампирио и свима нам пљунуо у лице.

paja

pre 11 godina

NE ZABORAVITE svi vi koji mrzite DS i nas demokrate nase drzava je od pocetka 90-tih pa do sada bila najstabilnija samo u periodu kada je DS bila u vlasti 2001-2004 i drugi put 2008-2012

dragan

pre 11 godina

Sutanovac ne valja zato sto mu se tek gradi stan a to tvrde Jorgovanka,Vucic,Nikolic i Dacic.A oni su svi dobili stan od jednog ipo ara od drzave.To je po njima legalno , oni su to zasluzili time sto su bili poslanici 20 godina i za to vreme primali platu od drzave.
Mozete Sutanovca da mrzite koliko hocete ali svi koji rade u Vojnim industrijama znaju koliko je on zajedno sa Tadicem a pogotovu on ucestvovao u nalazenju poslova za svenamenske industrije i koliko su one solidno radile za nase uslove zadnjih godina.Zna se da nasa vojna industrija radi 90% za izvoz a samim tim njegov rad dobija na znacaju.A ovaj novi ministar odbrane, dusebriznik za narod,sto zivi u drzavnom stanu dobijenom po zasluzi ,ne znam kojoj, odmah je poceo da prica o nekakvoj bezbednosti.Ta tema jeste zanimljiva za lakoverni narod ali od price se ne zivi.Ni jednom recju nije pomenuo fabrike,a u njima radi hiljade ljudi.
Mozda vama Sutanovac nije simpatican ,jos je i zuti,ali on je bio jedan od ministara koji je polozio ispit i koji treba dalje da radi.

Raso Krajisnik

pre 11 godina

ja ocekujem cak i jedno a i drugo ...

nebi me ni ponovo krvavi unutarstranacki obracun (ljeva slika q.e.d.) sokirao ili razocarao ...

ali mu je dobar stos o tadicu i dobrim rezultatima, zato je on americki petokolonas: pamet, duhovitost, skola i elokvencija ...

Нови талас

pre 11 godina

Па ако председник, министри и градоначелници заслужују похвале за добар резултат, ко онда треба да сноси кривицу за пораз на изборима? МЕСНИ ОДБОРИ можда? Која глупост. Па погледај који су резултати наших Министара, пољопривреде на пример били. Катастрофа. Па ти си први мој Шутановче помешао своје Министарство одбране са Министарством инфраструктуре па си кренуо да градиш себи стамбене блокове. Па јеси ли ти Министар војни или неимар?

Brano

pre 11 godina

Kako je javna tajna da su rezultati DS, a posebno pojedinih njegovih clanova - visokih funkcionera, u enormnom bogacenju pojedinaca, to je sad zaista na nadleznim drzavnim organima (a, ne nekoj skupstini stranke) da se ispitaju takvi rezultati, kako bi neko i poneo odgovornost za prethodni period od 10 izgubljenih, amaterski odradjenih i gladnih godina.

Skeptik

pre 11 godina

Šutanovac, kasno je, džaba ti priča. Nikog ti u to nećeš uspeti da ubediš. Upropastili ste državu, prokockali ste svoju šansu, dokazali ste da ste nesposobni. Game over.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Najveci krivci za ovako katostrofalno stanje ste vi iz DSa,jer ste svojom lopovskom politikom ubili svaku nadu mladezi ove drzave,da ce ovde ikada iole biti neke perspektive,i zato vise nego ikada mladi skolovani mozgovi odlaze iz ove proklete avlije,a vise bakcete nekakvom stranackom politikom,sram vas bre bilo.Koga normalnog zanima vise bilo koja stranka a kamoli vasa,ciji su se clanovi enormno obogatili za ovih par godina bavljenja laganja,pardon politikom,i vi sada nekome drzite pridike za bilo sta,nemogu sebi da oprostim sto sam za vas glasao,ali nikad vise.

Pogled

pre 11 godina

Kad gledam i citam o DS-u kao da nisu postojali.A oduzeli nam od zivota 12 godina. Jos ih samo B92 pominje.Nostalgija. Imali su sansu veka da Srbiju postave na dobro i pravo mesto.Nazalost, izgleda da nisu bili sposobni za to. I mene da su drugi doveli na vlast verovatno bih isto prosla. A ovi sadasnji....nisam optimista. Koga zmija ujede i gustera se plasi.

palanka u mraku

pre 11 godina

Dosao da vidi kako napreduju radovi na izgradnji nekakvog marketa ina rusevinama Doma JNA koji je srusen zahvaljujuci njemu i njegovim klasicima. Naravno, uzgred i da odrzi brifing mladom RadoJicicu.

Milorad

pre 11 godina

Dosta bre vise sa tim pljuvanjem po DS-u. Nikakav katastrofalni rezultat nisu postigli niti su se obrukali. Na parlamentarnim izborima Toma je dobio svega 6 poslanika vise (67

paja

pre 11 godina

NE ZABORAVITE svi vi koji mrzite DS i nas demokrate nase drzava je od pocetka 90-tih pa do sada bila najstabilnija samo u periodu kada je DS bila u vlasti 2001-2004 i drugi put 2008-2012

dragan

pre 11 godina

Sutanovac ne valja zato sto mu se tek gradi stan a to tvrde Jorgovanka,Vucic,Nikolic i Dacic.A oni su svi dobili stan od jednog ipo ara od drzave.To je po njima legalno , oni su to zasluzili time sto su bili poslanici 20 godina i za to vreme primali platu od drzave.
Mozete Sutanovca da mrzite koliko hocete ali svi koji rade u Vojnim industrijama znaju koliko je on zajedno sa Tadicem a pogotovu on ucestvovao u nalazenju poslova za svenamenske industrije i koliko su one solidno radile za nase uslove zadnjih godina.Zna se da nasa vojna industrija radi 90% za izvoz a samim tim njegov rad dobija na znacaju.A ovaj novi ministar odbrane, dusebriznik za narod,sto zivi u drzavnom stanu dobijenom po zasluzi ,ne znam kojoj, odmah je poceo da prica o nekakvoj bezbednosti.Ta tema jeste zanimljiva za lakoverni narod ali od price se ne zivi.Ni jednom recju nije pomenuo fabrike,a u njima radi hiljade ljudi.
Mozda vama Sutanovac nije simpatican ,jos je i zuti,ali on je bio jedan od ministara koji je polozio ispit i koji treba dalje da radi.

Miha

pre 11 godina

Ivica Dacic premijer Srbije...Ivica Dacic premijer Srbije...Aleksandar Vucic ministar odbrane...Aleksandar Vucic ministar odbrane...Aleksandar Vucic ministar odbrane...Svaki dan kad se probudite ponavljajte ovo u sebi i ni rec da niste zucnuli da nesto ne valja u zemlji. Iz srpske bolesti zvana inat, doveli ste ove lazove i nesposobne ljude na vlast. NIKOLIC PREDSEDNIK, DACIC PREMIJER, VUCIC MINISTAR ODBRANE...a pazi ostatak ekipe: ILIC, VULIN, MRKONJIC...sve same komunjare i teske lopine...Ejjjjjj breeee gde ja zivim!!!! Kukacete vi za Tadicem samo tako, samo se malo strpite.

Nesa

pre 11 godina

Boze mili kakvi komentari.Eto vam pametni moji i Vucic i Dacic i Dinkic pa se posle nekog vremena zapitajte gde ste pogresili.Ne opravdavam Tadica koji je cinjenica pravio geske ali ovi sto su dosli nedaj boze. Gledajte malo sta se prica Nikolica u Londonu primio zamenik zamenika premijera,Kraljica primila Tacija a gde nam je predsednik.Sve svetske novinske agencije pljuju po novoj vladi poredjujuci je sa Milosevicem.I sta sad oni treba da nam donesu blagostanje samo neznam od koga i ko.

Flavije sa Slavije

pre 11 godina

DS nece propasti, ova sadasnja koalicija ce se ubrzo urusiti od sopstvene nesposobnosti i lopovluka. Od DS-a zavisi da li ce u buducnosti odmah preuzeti vlast. Clanstvo DS-a je ubedljivo najvece i da je izaslo sada u bar 70%, glat bi dobili izbore. Sve zavisi od DS-a, ako se ociste, vode pametno politiku (pored ovih na vlasti i ne moras bas da budes previse pametan) dobijaju ubrzane izbore a Toma, Ilic, Vucko, Ljajic i ostali sele se u proslost.

runner

pre 11 godina

(Svetlana Fox, 30. jul 2012 18:15)

Nemam nameru da izigravam advokata DS-u al' prosto neke stvari, izrečene s vaše strane, ne stoje. Nije DS-ova vlast posejala haos u Srbiji nego ga je nasledila. Nije DS stvarao specijalne jedinice za obračun sa neistomišljenicima. Zna se koje te tipove postavljali na visoke položaje i unapređivao u činove visokih oficira bezbednosti. I optužiti DS za ubistvo premijera Đinđića je krajnja zlonamernost i licemerstvo. Šta znači 400.000 izgubljenih radnih mesta? Onih koji su postojali samo fiktivno u propalim fabrikama i firmama. Džaba ti radno mesto ako mesecima i godinama samo dolaziš na posao a ne primaš platu. Uostalom čovek koji je u svim vladama bio zadužen za preporod srpske privrede a koji je dobrim delom kriv za njenu propast, ponovo je izabran za ministra privrede. Je li možda paljenje Barjakli džamije, ambasade SAD, razbijanje i pljačkanje Beograda bilo u doba vladavine DS-a ili zna se već koga? Ko je bio na čelu policije kada su klerofašisti tukli i prebijali učesnike parade ponosa. Ko je kriv za divljanje učesnika mitinga podrške Radovanu Karađiću? Ko je bio tadašnji ministar policije? Dakle, po vama, za sve loše okrivićemo DS a amnestirat ćemo njihove koalicione partnere koji su, by the way, trenutno stubov vlasti u Srbiji. Naša narodna kaže: "Krivo sedi al' pravo govori!" DS je svakako kriva, pre svega za burazersku privredu i korupciju, i zato je kažnjena na izborima.

Petar

pre 11 godina

Meni se licno ne svidja koalicija sa Ligom. Ta stranka je stvarno losa, i ima najslabije kadrove. Ta koalicija nas je kostala glasova u Novom Sadu.

feler/maler

pre 11 godina

ajd' lupetajte još malo o diplomama ds ministara, tek da zaboravite na lažnjake i felerične stručnjake iz naprednjačkog fenomenalnog rasada talenata...

Svetlana Fox

pre 11 godina

paja - NE ZABORAVITE svi vi koji mrzite DS i nas demokrate nase drzava je od pocetka 90-tih pa do sada bila najstabilnija samo u periodu kada je DS bila u vlasti 2001-2004 i drugi put 2008-2012

Pobogu! Istina je upravo suprotna. Kada god je DS od 2000. godine imala apsolutnu vlast, u Srbiji je vladao haos. Da li je moguce da u tu stabilnost od 2001 do 2004 svrstavate i atentat na Djindjica? Da li u stabilnost od 2008 - 2012 svrstavate i 400 000 izgubljenih radnih mesta? Formula je jednostavna, vlast DS = haos u Srbiji

Komentator

pre 11 godina

"Pitajte bilo koje vojno lice šta misli o Šutanovcu, dobićete isti odgovor. Vojska je odahnula od ovog i Tadića.
(osica, 30. jul 2012 16:38)"

Vojska je "odahnula" kad su oni otišli, iako još niko ne zna kako će da rade ovi koji su došli. Vrlo argumentovan i objektivan stav, zar ne?

Umesto paušalnog komentara koji ništa ne znači, bilo bi bolje da neko kaže šta konkretno nije bilo dobro u vojsci za vreme prethodne vlasti. To bi onda pomoglo da se problemi sagledaju i reše.

lepi decko

pre 11 godina

Rasplet je u septembru. Nista ne brini, Djilas odlazi i formira novu stranku, a Tadic glasovima odbora iz unutrasnjosti ostaje Predsednik Ds*-a koja ce na sledecim izborima biti oko cenzusa. Tako je prosao i SPS kada je pomislio da sve moze. Ds-ov JUL LDP mu je pomogao oko toga da se narodu ogadi DS i ta politika. Zao mi je, u politici nesmes mnogo da foliras. Ivica Dacic mu je jos aprila meseca rekao da ce proci kao Slobodan Milosevic. Zivela Srbija!.

alek

pre 11 godina

Bice, da se DS nece oporaviti dokle god je budu vodili spin doktori kao sto si ti, tvoj sef i ostali DS ministri iz prethodne vlade. Narod vas je prozreo ministre i ako imate imalo razuma i volje da mu pomognete, POVUCITE SE IZ POLITIKE.

Nada

pre 11 godina

Da li može Šutanovac da nam kaže da li je Tadić iselio iz predsedničke vile, ako nije - kada će? Pa kad ga toliko hvali, valjda će stranka da mu plati stan.....

crni domino

pre 11 godina

Pustite neka vas jos drmaju, ima dosta sljama u vasim redovioma da otpadne.
Svaka cast pojedinim casnim i postenim demokratama!
Oterajte prvo one koji su zagovarali saradnju sa nelustriranima i sa onima koji su unistavali dosijee!
Ocekujemo da prvo to uradite, u suprotnom, lose vam se pise.
"Ne znam ko ce biti Predsednik, ali znam ko ce biti Premijer" - Crveno crna Srbija danas bez demokrata! Katastrofa! Rade sta hoce...
PS: Sutanovac, znaci cekate da i Djilasa smene? Pajtic odlazi...
Vi ste izgleda u nokdaunu?

Koferce

pre 11 godina

Vi koji ste dobro radili, kao naprimer gradite sebi stanove na Vracaru i punite dzepove, vi cete uvek ostati jel ste najbolji u cerupanju ovog naroda.

vestacko disanje, klinicki mrtvog

pre 11 godina

(Flavije sa Slavije, 30. jul 2012 18:25)
Vidis, Flavije, mozda ti nije poznat jedan podatak, koji znaju cak i u vrhu DS-a, da clanstvo i glasaci SRS-a, stoji iza te stranke, u 90% slucajeva, sta god vrh stranke da uradi, dok je kod clanstva i glasaca DS-a, potpuno (u %) OBRNUTI! Samo 10% clanova i glasaca DS-a pod bilo kojim okolnostima, uvek na izborima glasa za tu stranku.
To je naigled nelagodna situacija za DS, medjutim, nije tako. Stranka je u svakom momentu morala sa "osluskuje" pils glasaca (posebno clanova) i da ubrzava ili usporava tok u kojem je. Zbog toga je konstantno rasla (sa malim padovima, posle ranijih rascepa) sve to poslednje etapa, kada je bila na vlasti, a kada nije imala priliv clanova. Sada je (poslednjih 5/6g,) situacija takva, da je vrh potpuno otudjen od glasaca (clanova). Ovoliki broj poslanika, kao rezultat izbora, DS ovog puta ima iz 2 razloga: straha od povratka u 90e i kao poslednja sansa za "oporavak" stranke, od OO, do GO stranke. Bojim se, da vec sada, uz ovoliko iznetog "prljavog vesa" iz DS-a, kada bi se sada izbori odrzali, ne bi presli ni cenzus ...

Светлана Fox

pre 11 godina

@ runner - I optužiti DS za ubistvo premijera Đinđića je krajnja zlonamernost i licemerstvo. Šta znači 400.000 izgubljenih radnih mesta? Onih koji su postojali samo fiktivno u propalim fabrikama i firmama.

Ако прочитате поново оно што сам написала видећете да ваше примедбе не стоје, у најмању руку. Нисам оптужила ДС да је убила Ђинђића, већ сам реаговала на тврдњу да је у периоду власти ДС од 2001. - 2004. владала стабилност у држави. Мислим, да време, у којем је убијен председник владе, не може да буде названа периодом стабилности ни под каквим околностима.
Друго. Податак о 400 000 радних места је податак који је наша јавност сазнала од делегације ММФ у разговору са представницима синдиката, мислим да је то било почетком прошле или крајем 2010. године. Значи, не ради се о отпуштањима која су последица коначног пропадања државних фирми већ о последици економске катастрофе које је обележавала сваки дан и сваки поступак Бескућникове владе.

Raso Krajisnik

pre 11 godina

ja ocekujem cak i jedno a i drugo ...

nebi me ni ponovo krvavi unutarstranacki obracun (ljeva slika q.e.d.) sokirao ili razocarao ...

ali mu je dobar stos o tadicu i dobrim rezultatima, zato je on americki petokolonas: pamet, duhovitost, skola i elokvencija ...

raspust za sve

pre 11 godina

"... ko je doprineo izbornom rezultatu treba donositi "trezvene glave"."
Svi vi u predsednistvu stranke, vrlo dobro znate, ko se posebno zalagao, da predsednik Tadic skrati mandat i ko se zalagao, da Ljajic i ovog puta ide sa DS-om u predizbornu koaliciju!
Tadic je definitivno prevaren.
Prevaren je, od zamenika i od potpredsednika, i sada je prakticno stranka pred raspadom, jer bude li Tadic smenjen, niti sa jednim od sadasnjih potpredsednika, zajedno sa Djilasom, na celu te stranke, to vise nikada nece biti ona, bilo koliko respektabilna pol. opcija. To nece biti, ni sa Zivkovicem, Comickom, Jeremicem, Kulundzijom, ili bilo kim, ko je do sada nesto znacio u DS-u. To nije zbog toga, sto je Tadic bio lider, nezamenjljiv, sa nekom svojom fix idejom, nego zato, sto je do sada predsednik stranke bio predvodnik, prvi ispred istih, koji je u rukama nosio zajednicku ideju, statut stranke, platformu i plan, kuda treba da ide stranka i drzava, a iza njega su isli ljudi, koji su se sa svim tim slagali. Ideoloska podela u DS-u je danas, gotovo nepremostiva! Svih 5 potpredsednika vuce na svoju stranu, a (po meni) uzrocnik sve te stranacke "samovolje", Djilas, kao pritajeni vodja, cuti, po logici: "izvicite me".
Ideja, o smeni svih 5 potpredsednika (naravno, sa predsednikom) a zatim, na slobodnim i neposrednim izborima u stranci glasati, gde bi prof. Micunovic bio v.d. koordinator (prakticno) raspustene stranke, stvarno je samo ideja, ali jedino spasonosna za DS.

bane

pre 11 godina

I ja se slažem da je jedina slamka spasa za ovu Demokratursku Stranku da raspusti čitav glavni odbor i da otera osim Tadića i sve njegove potpredsednike jer su oni njegova slika i prilika. Tek tada na širokim izborima izabrati nove ljude da nastave tamo gde je stao pokojni Zoran Đinđić. To znači da poprave strateške greške koje je napravio nesposobni Tadić i da ponište deklaraciju o pomirenju i povampirenju zločinačkog režima Slobodana Miloševića i nikada više ne ulaziti ni u kakve koalicije sa komunistima makar večito bili u opoziciji. Ali sumnjam da je ta stranka sposobna za nešto takvo.

cisar

pre 11 godina

"A oni koji nisu imali dobre rezultate snosiće odgovornost", poručio je Šutanovac."

Slazem se ,a kako bi bilo da vi i jos neki celnici snosite odgovornost za primer drugima.Mislim da za to postoje neoborivi dokazi.Kada bi se malo dublje zakopalo imalo bi tu mnogo toga da se otkrije.Mora se nekad poceti,sa odgovornoscu o kojoj tako lepo pricate.Mene ne interesuje ko je vise kriminalisao i iz koje je stranke,vec da svi budu kaznjeni.Siguran sam,da niko od vas politicara koji ste do sada bili u vladi to nece uraditi.Najsmesnije je to ocekivati od Tome,Ace Ivice i dobro poznatih likova iz proslosti.

Srđan

pre 11 godina

Da budem iskren, baš me briga šta će se dogoditi sa DS-om, hoću da ljudi odgovorni za katastrofalnu situaciju u zemlji koja je nastala dok je DS bio na vlasti odgovaraju za svoja nedela!
Srđan Šipov, dis

PravdaNS

pre 11 godina

Građani očekuju rezultate Vlade a ne raspad DS stranke- kaže Šutanovac. Pa naravno da očekujemo rezultate vlade, to smo isto očekivali i od predhodne Vlade ali kao rezultat smo dobili katastrofu od standarda, opštu besparicu, pljačku budžeta i evropskih fondova, velika otpuštanja radnika, otvaranje narodnih kuhinja za sve veći broj gladnih, itd... A sad Šutanovac, prvo što očekujemo od nove Vlade je hapšenje političkih lopova prvenstveno iz DS-a jer ste bili neprevaziđeni u pljačkaroškim apetitima i naravno oduzimanje para sa vaših tajnih bankovnih računa, pa to su milijarde evra u pitanju!!! Pa zar ti misliš da ’’Sanaderi’’ neće biti procesuirani i u Srbiji, grdno si se prevario jer i Sanaderi spadaju u ispunjavanje uslova za pristupanje EU.

svetlanast.

pre 11 godina

cinilo se da je samo predsednik DS boris tadic izgubio vezu sa realnoscu.
sada se to dogodilo i sutanovcu.
ili se samo pretvara iz solidarnosti sa kumom borisom.
DS se sama "uzdrmala", nema potrebe da joj to radi neko drugi.

Astrid

pre 11 godina

Ala je preplanuo, bas ga pogadja pad s vlasti...izuzetno...
A vidi mu samo slike na zidu, a onda kazu zamro je kult licnosti u Srbiji, ma nije moguce :)

Republika Srpska

pre 11 godina

ovaj čovek definitivno nema obraza....prijatelju,zbog takvih kao ti ste i izgubili i gubite i kako mi se čini sve ćete i izgubiti

Max

pre 11 godina

I jos nesto
Treba skloniti tadiju iz vrha DS, a sa njim ce se i stranka procistiti, jer sa Tadijom idu i njegovi ljudi Trivanova, Homen, Malovicka, Ristic, Dule, Sule...znaci svi oni zbog kojih su mnogi prestli da glasaju za DS! ova Suletova izjava (kao i iZjave Trivanove) su samo borba za privilegije koje su sebi obezbedili, to nije borba za stranku. Oni svoju borbu za privilegije, javnosti predstavljaju kao borbu za narod, za drzavu.

zeks

pre 11 godina

Bas je jadan obaj Shule. Kako je samo pomenuo creme de'l creme DS-a u pozitivnom smislu (predsednik republike, vodje gradova i ministre)a 'sve ostale' (podanike u smislu sitnih partijskih cinovnika, lokalnih vodja itd)u negativnom-kao one koji ce da snose odgovornost..jadno, covek ne vidi dalje od svog nosa. Pa upravo Tadic je kriv za katastrofalan rezultat DS-a a ti bi mogao uskoro odgovoriti na pitanja vezana za tzv. 'vracarski pasnjak' gde gradis stan od..?

minja ki

pre 11 godina

Žao mi je što su ovi iz DS-a upropastili istorijsku šansu da Srbija postane (koliko-toliko) civilizovano društvo.oNi su svojim ne odgovornim,bahatim ponašanjem učinili to da se ponovo vrate strukture 90 ih.Sumnjam da će oni biti ista bolji od DS-a,ali se nadam da nisu toliko glupi da razmišljaju samo 4 god unapred.Mislim da će se ipak pokazati nešto malo pametnijim.Iako nisu po nivou obrazovanja i intiligencije ni blizu demokratskim strukturama,pa je samim tim i jasno da iako budemo kojim slučajem i malo ekonomski prosperirali,kulturno možemo samo nazadovati.a i za ekonomiju čisto sumnjam.Nadam se da će se smanjiti broj onih koji uzmaju lovu od države i naroda pa će se samim tim i nešto malo bolje živeti.Sve u svemu ne vidim gotovo nikakvu šansu nesto puno boljeg života u Srbiji sledećih 50 god.Ali ko zna,iako retko ,čuda su ipak moguća....;-)

Народ вас је оценио за ваш рад

pre 11 godina

Тадићева слика на зиду говори све. ДС се понаша као Комунистичка партија са Титом на челу.

"Ове на власти" је ДС повампирио и свима нам пљунуо у лице.

mile

pre 11 godina

Kakva se frka digla oko Smederevske Palanke!
Dom JNA,kasarna,centar za razvoj sporta i amaterizma u sportu(!),DEVETNAEST(!!!)javnih preduzeca,glavna ulica,...
Ovo ni FBI ne moze da istrazi do kraja!!!

Walteritz

pre 11 godina

Pored slike onakvog čoveka i političara oni su stavili Borisa Tadića, i ako im ova propast od izbora, muljali su, obećavali i ništa nisu uradili, mislili su da će ih ljudi i dalje pratiti, sami sebi su krivi i sami sebi smo krivi.

Sram vas bilo kalkulantski trutovi

pre 11 godina

Kako vas bre nije sramota okaciti Tadicevu sliku do Djinjdjiceve. Mozete imati isto ime partije ali ste sto svetlosnih godina od Djinjdjicevih vizija i njegove politike.

Srna

pre 11 godina

Tadić nije Srbija. Evropa i Nato nisu svete krave. Možemo u pakt,ako nam to odgovara,ili ako nam prete, ali o tome ne odlučuje Tadić, a ni ostali da nećemo. Odrasli smo ljudi.
To što nema TITA ne znači da se više narod ne pita. 5. oktobra bih no o demokratskijem sistemu snih.

papillon

pre 11 godina

Pa ovi stvarno drze slike u kancelariji? Ajd Zoranovu iz pijeteta ali slika, zivog aktuelnog predsednika, kakav god da je!?
Ovo je stvarno neukusno. Verovatno vazi za sve stranke. Izgleda da sam stvarno naivan. Nisam ni citao tekst, kad sam video fotografiju ostao sam zapanjen.

Dekica, jedan od setaca sa Z. DJ. od prvog dana do kraja

pre 11 godina

Gosp. Sutanovcu, mislim da vam je konacno jasno da ste izgubili izbore zahvaljujuci "belim listicima" ili glasacima "kruga dvojke".
Ti isti glasaci su podrzali staru gradsku vladu (jer je bar nesto uradila,
i pored najskupljih radova na planeti),a za iduca glasanja zavisi od stava DS-a i mangupa u vasim redovima.
Sve zalihe obecanja od petog oktobra ste prodali i skupo naplatili.

Cinik

pre 11 godina

Ne radi se ovde o tome da se uzdrma DS i to niko i ne želi već da se iz te stranke uklone korumpirane ličnosti koje su nanele štetu ne samo stranci već i gradjanima Srbije.Te ličnosti su Boris Tadić koji je totalno zastranio u vodjenju politike jer se ponašao kao mali despot, Snežana Malović i Boško Ristić koji su bili glavni akteri sramne reforme pravosudja, Dušan Petrović koji je bio idejni tvorac reforme pravosudja, Oliver Dulić koji je bio u sukobu interesa, Šutanovac koji od ne zna se kojih para zida vile po Beogradu, Jelena Trivan čiji otac je na optuženičkoj klupi a brat u Ustavnom sudu i još mnogi drugi.

Nada

pre 11 godina

Šuplja biografija - pre nego još nešto kaže ovaj "Bivši ministar vojni", neka nam objasni kako u njegovoj biografiji nema podatka koje godine je diplomirao, kako čovek od 32 godine bez i jednog dana radnog iskustva postane 2000. godine specijalni savetnik ministra unutrašnjih poslova SRJ, a 2001. pomoćnik Saveznog ministra unutrašnjih poslova? Svi koji nešto znače u Vojsci RS kazaće vam da je rad bivšeg ministra katastrofalan što i ne iznenađuje s obzirom da nema radnog iskustva niti adekvatno obrazovanje! Neka nam odgovori i kako gradi na Vračaru jer ima nas zainteresovanih za tu lokaciju! Ako ne zna zašto je DS izgubila izbore neka pročita http://pistaljka.rs/

Demokratski Pripravnik

pre 11 godina

Mislim da g. Šutanovac zamenjuje teze, što i NE iznenađuje. Slažem se da građani očekuju rezultate nove vlade i slažem se da NE ŽELE raspad DS. Ali, gospodine, upravo zbog toga građani očekuju da oni koji NISU USPELI, koji su RAZOČARALI, koji su IZNEVERILI ideje, principe i članove, NAPUSTE, ne samo FOTELJE, nego i STRANKU. Ljudski moral i demokratski principi na to OBAVEZUJU.
Znaće članovi da na demokratski organizovanim izborima izaberu NOVO rukovodstvo koje će vratiti DS na mesto koje joj pripada.
Dakle, stvar je vrlo jasna i za to NIKOME nisu potrebni nikakvi SPIN doktori izuzev vama, da bi ZAMUTILI vodu kako bi se lakše održali. A vi se možete i ODRŽATI, ali je SIGURNO da NI JEDAN častan čovek nikada više NEĆE za vas GLASATI.
Zato JASNO i GLASNO treba reći: Ako dođe do urušavanja ili cepanja DS, onda su JEDINI i ISKLJUČIVI krivci Tadić, Predsedništvo i Glavni odbor, a Vaše pominjanje spin doktora trebalo bi samo da vam posluži kao opravdanje za ono što spremate, jer gore pomenuti jednostavno NISU u STANJU da NORMALAN način sačuvaju u celini ni mnogo banalnije stvari nego što je Demokratska stranka.

iva

pre 11 godina

E, ako je dobar rezultat da se dva puta za redom izgube lokalni izbori sa istim predsednikom OO DS , i da taj bude poslanik po treci put, a da neki koji dva puta pobedjuju u susednoj opstini ne budu poslanici , onda mi nesto skripi oko kriterijuma.

Sloba

pre 11 godina

Govoricu samo iz ugla jednog opstinskog odbora. Vec dve izborne trke gube, a niko od foteljasa ne misli da da ostavku ili da se smene. Obicni clanovi ucestvuju u DTD kampanjama, a oni se razbaskare po skupstinskim foteljama, UO javnih preduzeca... Dokle vise! Ceo Glavno odbor treba raspustiti i raspisati izbore na svim nivoima stranke!

Max

pre 11 godina

Cek, cek, kako to? Oni koji treba da snose odgovornost i imali su lose rezultate (npr. Bota, Homen, Malovicka, Dule, Sule...), oni ce da, kao jedna struja u DS, da svrgnu drugu struju, koja zeli da se DS vrati svojim korenima, struju koja zeli da vrati DS narodu. I kako ce to izvesti, vriskom i cikom, pravljenjem haosa, zamenjivanjem teza?

Pogled

pre 11 godina

Kad gledam i citam o DS-u kao da nisu postojali.A oduzeli nam od zivota 12 godina. Jos ih samo B92 pominje.Nostalgija. Imali su sansu veka da Srbiju postave na dobro i pravo mesto.Nazalost, izgleda da nisu bili sposobni za to. I mene da su drugi doveli na vlast verovatno bih isto prosla. A ovi sadasnji....nisam optimista. Koga zmija ujede i gustera se plasi.

Skeptik

pre 11 godina

Šutanovac, kasno je, džaba ti priča. Nikog ti u to nećeš uspeti da ubediš. Upropastili ste državu, prokockali ste svoju šansu, dokazali ste da ste nesposobni. Game over.

Нови талас

pre 11 godina

Па ако председник, министри и градоначелници заслужују похвале за добар резултат, ко онда треба да сноси кривицу за пораз на изборима? МЕСНИ ОДБОРИ можда? Која глупост. Па погледај који су резултати наших Министара, пољопривреде на пример били. Катастрофа. Па ти си први мој Шутановче помешао своје Министарство одбране са Министарством инфраструктуре па си кренуо да градиш себи стамбене блокове. Па јеси ли ти Министар војни или неимар?

palanka u mraku

pre 11 godina

Dosao da vidi kako napreduju radovi na izgradnji nekakvog marketa ina rusevinama Doma JNA koji je srusen zahvaljujuci njemu i njegovim klasicima. Naravno, uzgred i da odrzi brifing mladom RadoJicicu.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Najveci krivci za ovako katostrofalno stanje ste vi iz DSa,jer ste svojom lopovskom politikom ubili svaku nadu mladezi ove drzave,da ce ovde ikada iole biti neke perspektive,i zato vise nego ikada mladi skolovani mozgovi odlaze iz ove proklete avlije,a vise bakcete nekakvom stranackom politikom,sram vas bre bilo.Koga normalnog zanima vise bilo koja stranka a kamoli vasa,ciji su se clanovi enormno obogatili za ovih par godina bavljenja laganja,pardon politikom,i vi sada nekome drzite pridike za bilo sta,nemogu sebi da oprostim sto sam za vas glasao,ali nikad vise.

Brano

pre 11 godina

Kako je javna tajna da su rezultati DS, a posebno pojedinih njegovih clanova - visokih funkcionera, u enormnom bogacenju pojedinaca, to je sad zaista na nadleznim drzavnim organima (a, ne nekoj skupstini stranke) da se ispitaju takvi rezultati, kako bi neko i poneo odgovornost za prethodni period od 10 izgubljenih, amaterski odradjenih i gladnih godina.