Petak, 27.07.2012.

17:58

Sve što čini Đilas moja odgovornost

Lider DS Boris Tadić kaže da je sve što čini Dragan Đilas i njegova odgovornost i da od njega očekuje da poštuje stranačku disciplinu i statut stranke.

Izvor: B92

Sve što èini Ðilas moja odgovornost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

strina

pre 11 godina

Nisam znala da Djilas, punoletan covek, ima i staratelja. Kako onda tako ogranicen covek moze da bude gradonacelnik velikog grada poput Beograda ili je i vodjenje Beograda bila jedna od funkcija bivseg predsednika.

ikica

pre 11 godina

Kada si cistio stranku od STARIH clanova napravio si gresku jer samo oni znaju koliko je kostalo da se stigne do vlasti. ovi tvoji Petrovici i slicni jedino sto znaju je koliko ce da profitiraju od vlasti. Znas to ti je ono lako se prodaje nasledjena imovina ali ako si je ti gradio onda je cuvas i nedas nikom. Samo oni koji su devedesetih uz SEFA gradili ono sto ti danas rasturas mogli su da ti pomognu da sacuvas ono sto je kostalo zivota i zdravlja mnoge pre tebe. sve se greske u zivotu plcaju a tvoja je sto si se oslonijo na clanove iz ovog milenijuma koji su dosli da zarade na krvi i znoju onih koji su u proslom milenijumu prepoznali viziju Zorana Djindjica kao jedinu buducnost za najlepsu zemlju na svetu.i nemoj da mislis da sada likuju njih i ovo boli jer nismo mi voleli Zorana zato sto je mirisao na miliona nego zato sto je bio garant stabilne i srecne Srbije cijim sportistima nikada na Olimpiskim igrama ne bi mahao niko kao sto je Toma Nikolic. Uzeo si nam nadu da ce Srbija biti evropska, kulturna i napredna zemlja zato podnesi ostavku da probamo da ozivimo snove.

mlekadzija

pre 11 godina

Bivsem predsedniku Srbije a jos uvek DS treba pomoci. Za pocetqak neka mu neko objasni da je izgubio izbore... mozda bi mu boravak u nekom manastiru pomogao da shvati realnost naa terenu i da pocne da se ponasa u skladu stim. Doduse to je veliiki izazov.

svedok

pre 11 godina

Nije bitno sta bilo ko od njih izjavljuje, bitno je odsustvo bilo kakve drzavne strategije. Danas crveno - crni, juce zuto - crveni. Mi kao kolektiv tumaramo od jednih do drugih, bez cilja. Mi smo stalno "narod ", nikako da se profilisemo u jednu modernu naciju. Kaze jedan deda : Svasta budi u zivotu, sami nikad nemoj biti "narod ".

Banat

pre 11 godina

Boris Tadic. Covek koji unistava sve sto dotakne. Nesposobnjakovic koji je svako radno mesto dobio zbog tate i mame, dok se nije docepao politike.

Kriv je i za raspad DS jer je njegov ego uvek na prvom mestu.

Dejan

pre 11 godina

Kazu glasaci DS-a,crveno-crna koalicija.Nije vam smetao predhodne cetiri godine vodja crvenih Dacic,a kada je ispalio Tadica,kazete boljsevik i demagog.Nikad kraja vasem cinizmu i bezobrazluku.

Pantagruel

pre 11 godina

"On je naveo da sa Đilasom, koji je zamenik predsednika DS-a, ima dobre i prijateljske odnose i podsetio da ga je on uveo u DS i predložio za predsednika Gradskog odbora i gradonačelnika Beograda". Само једно је заборавио: И Иван Стамболић је увео Слободана Милошевића у Савез комуниста, па га довео на чело Градског комитета. Остало је историја.

dobronameran i uvek za DS

pre 11 godina

Borise, izgubio si svaki kredibilitet tokom poslednje vlade, ponasao se kao monarh - zato si i izgubio izbore. Jeste malom razlikom ali si izgubio! Celsi je sampion evrope na penale ali njegovo ime je urezano na peharu. I dalje ti nije dosta, vec demantujes samog sebe pa neces-hoces da budes premijer, pricas sa sljamom koji ti je kopao jamu ali od tvojih "savetnika" si verovatno uveravan da nisu oni opasni. Ej bre - Ivica psuje Cedu umesto da pricaju o vladi a ti zoves i kazes da je on tvoja briga?!?! Da znas da jeste - sada je dacic na vlasti, toma predsednik, vucic svaki dan vredja nas gradjane koji smo tebi poverovali nakon sto nas je zadesila nesreca sa Zoranom. E pa dosta bre vise! Skloni Micuna sto pre, idi ti na tu funkciju predsednika politickog saveta i eventulano se ponovo kandiduj za predsednika ako budes smeo a pusti Djilasa da ozivi stranku koja je najvise dala u borbi protiv '90tih i kriminala i krvlju platila to. Nisi bio ni C tim za vreme Zorana, data ti je sansa te si pukao pa se skloni pametnijem i sposobnijem jer i ti dobro znas da vecina simpatizera i clanova DS-a nije vise uz tebe. Probudi se, okupaj hladnom vodom i pusti Dragana da razbije crno-crne na narednim izborima kao sto ih je oduvao u Beogradu. Inace ko zna koliko si samo glasova dobio jer je on potpredsendnik stranke... mislim bre malo. PS izvinjavam se clanovima SPO jer su i oni krvavo podneli '90 - moj komentar se odnosio ipak na stranku za koju glasam od '93. Djilase spasavaj!

Samo ljigavci brinu samo o sebi

pre 11 godina

BoTa kako te nije sramota ista reci? Doterao si DS do statusa marginalne stranke i jos uvek se drzis za nju ko pijavica. Tebi vise narod nikad nece verovati, i ako ti je imalo stalo do DS budi toliko covek pa odstupi.

bojan

pre 11 godina

branko...zar djindjicu nisu nosili krst niz ulicu...koliko se secam palili mu svecu...to se ne radi ateisti...a najbolji su mi bili ateisti koji mu ljube krst i pale svecu...ili verrujes ili ne...za tebe nema izmedju...odluci se

Slon

pre 11 godina

Odusevljavaju me komentari nije Tadic kriv krivi su trivan,sutanovac,itd to me sve poseca na ono iz 90-ih ma sloba je divan covek ali mira ga truje lol

Miloš

pre 11 godina

Borise, a šta misliš da budeš vođa partizanove navijačke grupe Alkatraz, pa da posreduješ u mirenju sa "Južnim frontom" i "Zabranjenima"? A možda im predložiš tvoj plan u četiri tačke?

dusanNS

pre 11 godina

DS - Tadic, Djilas, Jeremic, i mi svi.........nema podele kao sto se nadaju socijalisti i naprednjaci odnosno crveno crna koalicija. I Nikolic kate da mu je SNS i Vucic kao dete pa????????

matko

pre 11 godina

Boris Tadic je sve do leta 2011 mnogo uradio za Srbiju na evropskom putu. Ali onda nije sprecio barikade, usprotivio se Merkelovoj, isterao Dinkoca iz vlade i moralo je ovako zavrsiti. Nazalost B. Tadic je zrtva sopstvenih gresaka i tu on ne moze vise nista.Sve ono sto on nije hteo ili mogao da uradi uradice Nikolic.

reptil

pre 11 godina

ponovicu deseti put,da je ovaj covek ista vredeo,bio bi u prvom timu ne vlade,nego demokratske stranke koju je predvodio pokojni zoran djindjic.njegova nesposobnost vodjenja je dovela skoro do cepanja ds-a,sto ce se verovatno vrlo brzo i desiti.za mene,klasicni usminkani nesposobni folirant.

peric

pre 11 godina

Nije problem u ljudima vec u sitemu. U srpskim partijama ne postoje demokratski izbori. I u vrhovima stranaka sede razni Slobodani sa svojom svitom, koje je nemoguce skloniti. To vazi za DS, SRS, DSS, SNS, naravno i SPO, LDP. Oni uvek nadju nacin da udju u parlament kroz razne trgovine i sponzorstva. Zbog unutrasnje ne-demokratije pretvaraju se u intersne grupe raznih oblika. Od tajkunskih, preko regionalnih, do strano-obavestajnih. Od celovite politike nema ni traga. Treba uvesti zakon da politicke partije MORAJU da imaju demokratske IZBORE, i da bez toga ne mogu da izadju na parlamentarne izbore. Takodje zabraniti stranackim, rodjacki i ljudima u sukobu interesa, da vode drzavna preduzeca i ustanove.

Dr X

pre 11 godina

Staro pravilo..antipropaganda svoje osnovne profesije. Kao psiholog je morao bar da zna da obradi svoja osecanja nakon poraza a ne da tone sve dublje i dublje u blato ponizenja.

eni

pre 11 godina

Do skoro sam mislila da B.Tadic nije glavni krivac za poraz svoje stranke na izborima,vec da su glavni krivci Petrovic,Jeremic,Trivan,Sutanovac.Sada vise nisam sigurna u to.Mislim da i on svojim ponasanjem jako iritira ljude i sto je najgore potpuno je izgubio kontakt sa realnoscu. Koliko god da mi je muka od ljudi koji su formirali novu vladu,muka mi je i od Tadica,kada ga vidim opet sa Dodikom, iste fraze,ista demagogija.DS je kao stranka izgubila kompas,posmatram ih sinoc na sednici,onako pogubljeni,ne znaju ni gde su,ni sta su,da nije bilo Cede i Canka ne bih ni gledala.
Smatram da je Djilas pametan covek i da sve jako dobro vidi,ako ostane ovako,on ce nesto preduzeti,jer Tadic vise nije sposoban da vodi stranku.

anticenzura

pre 11 godina

Izgleda da koalicija vucic-djilas-dinkic dobro sprovodi kampanju protiv Tadica? U kometarima svi napadaju Tadica,po zutoj stampi samo Tadic kriv...a koliko kosta most? Ko se voza jahtama? Ko cuva ovce na Slaviji? Ko treba da objasni gde ide budzet glavnog grada? Ko otvara magacine,a prica o fabrikama? Pa onda pitanje i za ove druge,ko je ukidao slobodu novinarima? Ko je bio u slobinoj vladi? Ko je 12 godina vezan za finansije u Srbiji? Ko je unistio zdravstvo? Ko je bio protiv eu?
A sad posto imate na vlasti boljsevike i lazne nacionaliste,uzivajte pa javite gde ste za 4 godine!

Dusko

pre 11 godina

DS-u je znacajno opao rejting kod gradjana, pa sad jos i da se pocepa. Bilo bi nekako previse. Medjutim, kad kola krenu nizbrdo, idu sve brze i povratka nema. U Srbiji se gubitak vlasti jos uvek jako tesko podnosi i tesko da neka stranka nastavi normalno da funkcionise nakon sto sidje s vlasti.

Goran

pre 11 godina

Gospodine Tadiću nijedan komentar nije u Vašu korist . Običan čovek bi došao do zaključka da treba da se povuče. Podsećam Vas da ste psiholog...

Vojkan Nikolic

pre 11 godina

Postovani, BIVSI PREDSEDNICE, ipak nismo vasi pacijenti, niti patimo od AMNEZIJE, niti patimo od BIPOLARNOG POREMECAJA, zato ste i IZGUBILI. Sto se tice DJIKIJA, ne brinite, GORI JE OD VAS, samo mu treba dati sansu da to i pokaze. NARAVNO, i zatvor na kraju. Zalosno je sto ste imali sansu ali ste dopustili raznim ZIRAFAMA, ZELJKAMA..., ALO BREEEE politicarima da Vas pobede. Ipak je vreme da se povucete u (ne)zasluzenu penziju. A ako ste prekrsili zakon.... i na poduzi odmor pre penzije. Pa sledeci put Vi i cika Dinkic pisite knjige i proveravajte modele na drugim nacijama, AKO VAM DOZVOLE. Dinkicu nije narod dozvolio, vec ovi NOVI (citaj STARI) koji takodje pate od amnezije. Ali se nadam da ce Jorgovan barem malo neutralisati nedoj.....g Dinkica.

Zdravko

pre 11 godina

Djilas sto cini sam ce odgovarati.
Ti nisi vise niko i nista u ovoj zemlji,ali ni lokalnoj samoupravi.
Dakle Tadicu ti jedino idgovaras sto nas je u zadnje 4 godine tvoja vlada zaduzila preko 15%,sto se nisi ob racunao sa kriminalom i sto si dopustio partijsko ministarski kriminal i amnestiju pojedinaca

bob

pre 11 godina

Dilas je kompetentan, hrabar...sposoban a ti Boki brate ti si odavno postao praznoslovnik koji prica slatke pricice, ne cini nista za korist zajednice a razne bilmeze koje poznajes guras na sva vazna mesta...narodu si dojadio i ako ne zelis unistiti ds potpuno, najbolje se povuci i bezi od kamere kao djavo od krsta...a vidi se da ti treba odmor, postarao si se za 20godina u ovih 8...

Sremac

pre 11 godina

Pa gospodine Tadicu vreme je da pogledate stvaran svet,jedino pravo u vrhu DS su DJilas i Bojan Pajtic,dajte vise bez psiholoske demagogije recite ne smem bez Petrovica,jer dovlsci pare na razne nacine ,Micunovica zbog oca drzite ,a lokalne mocnike vi drzite jer se bojite i svojih drugara Sapera i Krstica,dajte jednom ajde odrzite ako smete predsednistvo da se vidi ko je ko od gore na dole.

Andrija

pre 11 godina

Живот је заиста чудо а сваки расплет је у Србији могућ,углавном најмање логичан.Тома Николић у Лондону на пријему код британске краљице а Тадић се пита где је погрешио на Тари.Дачић и Вучић скупили екипу,што рече Мирјана Карановић да долази други круг пакла.Сами смо криви то да се зна и не заборави.....

cisar

pre 11 godina

Manekenu,lako je pricati o odgovornosti i priznavati je,samo jos objasni na koji nacin ces ti da snosis odgovornost.Nemoj praviti sve budalama nisi ti tako pametan kao sto se zelis predstaviti,znas ti dobro da racune necete polagati nikome,zato tako i pevusis lako.Ti i tvoja klika ste najodgovorniji sto je narod proziveo nekoliko godina uzaludnog zivota u bedi nadajuci se da ces ispuniti ono zbog cega su ti dozvolili da budes neko u ovoj Srbiji.Sta si ti za uzvrat uradio,skoro pa nista,obogatio se svako ko je imao bolje pozicije pored tebe a ti si se sepurio svojim kulturnim i slatkorecivim jezikom.Narodu si omogucio jos nekoliko godina promasenog zivota,bede i nepravde.To je tvoj uspeh,nemas ti petlju,bolje da se sklonis i ti i Jeremic i ostali koji samo isisavaju narod,jer su alavi kao i ovi.Ti si i namestio i omogucio Jeremicu nekoliko miliona dolara(i Kovacevic je tvoje delo),kao da placas iz svog dzepa.Sreca tvoja sto Vucic nece uraditi ono sto prica,a bilo bi tako dobro,bio bi i ti medju njima,u to sam siguran.Vucic je garancija da vam se nece nista desiti,razlika izmedju vas nije tolika da se moze ozbiljno na vas racunati.

Branko

pre 11 godina

G.Tadiću znam da bi sada, da je moguće, g-dina Đilasa vratili u pelene u kojima ste ga primili u DS. Na Vašu žalost to više nije moguće. "Porod" Vas je nadrastao. Danas mi je sve jedno ko će biti na čelu DS. Mene u bazi više nemate i neće me biti. Ubeđeni sam ateist, pa samo hipotetički pitam, vidite li Vi i svi drugi iz DS Premijera Đinđića negde gore? A opet, kao ubeđeni ateist, vidim da on gleda vas, sve vas, pa se takođe, kao ubeđeni ateista krsti-i levom i desnom. Sram vas bilo.

Milos

pre 11 godina

Izgleda tragicno i tuzno, kao u 5 ujutru posle teske pijanke. Predsednik jedne zemlje daje moralni pravac i patriotski primer, a od toga je ostala samo pusta zelja. On odlazi u istoriju sa ostalim mediokritetima koji su vodili Srbiju.

R. Marković

pre 11 godina

Najverovatnije u DS-u će ostati sve isto. Mislim da su se mnogo više žrtvovali za DS Dragan Đilas i Čeda Jovanović još kao dečaci, od Tadića. Setimo se protesta 90-tih. Čeda i Đilas su bili jako mladi, ali su se ogromno angažovali. Tadić je tada bio u petom redu. Živković je se mučio u Nišu gde je DS imao vrlo slabo uporište. Najbolle je da ostanu svi u stranci, a da vrate onaj intelektualni potencijal koji su ostavili u drugi plan u zadnjih 4-5 godina.

Godzila

pre 11 godina

Gde ti je ta pamet bila pre Borise!? Jel vidiš kako sad svi beže od tebe(uključujući i tog gospodina što si ga pomenuo)a da te nije bilo oni nebi politički ni postojali. I vidiš kako naprednjaci i ostali likuju nad time što te je snašlo.A ti si mislio da su ti najveći neprijatelji Zoran Živković,Čeda Jovanović i stare demokrate koje si "ladno" oterao kada si pobedio u DS-u.Moj ti je savet da prvo pozoveš da se vrate u stranku sve one koji su te KRITIKOVALI kad si bio predsednik Republike(znači ti moćan, a oni hrabri),pa da sa njima pokušaš da spaseš DS!Ili će Đilas da te "počisti" na stranačkim izborima(vidiš kako pišu komentare protiv tebe Beogradske demokrate koje se plaše da ako ti pobediš,SNS-SPS će da smene Đilasa,jel im tad neće biti važan, a oni će da ostanu bez privilegija). A ako pobedi Dragan.....DS će da postane filijala SNS-a, ući će i u Vladu ako treba. Pamet u glavu Borise,nikako ne veruj onima što su te do sad hvalili i savetovali!!!

@BEOGRAĐANIN--JEDAN ARŠIN ZA SVE

pre 11 godina

Ne razumem zašto prozivate Tadica da podnese ostavku i Vi i vecina komentatora. Pretpostavljam da ste iz SNSa.
Pa, Gospodine, Nikolic je cetiri puta gubio na izborima, a Nikolic za gradonacelnika Beograda 3 puta. Niko od njih nije ni pomislio da da ostavku.

Slavica

pre 11 godina

Ocigledno Tadicu nisu javili da vise nije predsednik Srbije,inace bi dostojanstveno pustio stranku da se opiravi od njegove nesuvisle politike. Djilasu nije ni do kolena, a on bi da ga jos i savetuje. Sto pre da ga stranka smeni, njega i mangupe i lopove iz njegovog okruzenja pa da DS bude vodilja demokratije i progresa u Srbiji. Tadic nema pravo da i nadalje prodaje maglu, sprecimo ga u tome. 10 godina su nam "pojeli skakavci".

imasemozese

pre 11 godina

Kao clana DS koji je u stranci od pre 2000. , sramoata me je Sutanovca koji kupuje njivu u sred Vracara i pravi vilu usred izbornih aktivnosti, Markovica koji se voza jahtom, Trivanke koja je juce dosla i lupeta sta stigne... Nismo mi clanovi izgubili izbore , nego truli , lopovski kadrovi koji vode stranku. Vreme je za rezove i kazne za neodgovornost i stetu koju ste naneli DSu. Ja kao obican gradjanin Srbije zivim sve gore a rukuovodstvo stranke zivi u autizmu! Vecina sadasnjih celnika stranke osim da krade nista drugo ne zna! POD HITNO IZBORNA SKUPSTINA DS.

nikada vise za ds

pre 11 godina

Politika koju je vlada DS-a vodila predhodne 4god je katastrofalna.Ne samo ekonomski sunovrat vec i drzavni i nacionalnalni poraz i unistavanje demokratije(koja je krenula od 2001god) i nezavisnih institucija.Za to su krivi svi clanovi stranke ali naravno da je glavni krivac tadic koji je bio predsednik,a u isto vreme i premijer i gospodar svega i svacega.Toliko se uziveo u ulogu da je mislio da ce vladati vecno kao i njegov idol milosevic.Uz sve to imao je(jedina razlika u odnosu na slobu)podrsku zapadnih (ne)prijatelja,a ima je kako vidim i sada.Na kraju da je svestan koliko je stete nacinio drzavi on bi prestao da se bavi politikom(isto vazi i za mnogo stranackih jastrebova u ds-u).Kada je tadic postao predsednik DS-a a kasnije drzave poverovao sam konacno neko sposoban,demokrata,posten i normalan.Ispostavilo se da je to samo fasada ili marketinski trik a da je realnost potpuno suprotna.

Nezadovoljna

pre 11 godina

Slažem se da je sve Tadićeva odgovornost, zato je tako i prošao na izborima. Tadiću, jeli i BUSPLUS tvoja odgovornost??? http://pistaljka.rs/home/read/190

cvile

pre 11 godina

Samo ti Tadicu idi iz stranke, i ostavi Djilasu i nama, novim snagama u DS-u, da sami preuzimamo odgovornost. Sposobni smo mi i bez tebe, ne brini. Dosta brate, 10 god si tu! Laku noc, Borise!

IBJ

pre 11 godina

Gospodo Demokrati, Boris Tadić se i dalje neodgovorno pograva inteligencijom VAŠEG biračkog tela, spreman da se bori za svoj jedini preostali položaj do poslednjeg birača kojeg imate. Poslušajte moj vapaj: reagujte hitno i učinite ono što se učiniti mora. Neuspešni moraju da idu, treba da ih zamene novi, mlađi i bolji. Ko su oni, sami odredite. To je jedini put da DS izbori sebi mogućnost da dobije (već naredne) izbore. Ja lično poznajem barem još 30 ljudi koji su do daljeg "zamrzli" svoje glasove za DS. Prema tome, ne dajte mu da vas plaši nekakvim podelama. Postoji samo jedna realna opasnost, a to je da padnete na cenzus ili ispod (kao DSS, SPO, G17, SRS i mnogi kojima se više ni imena ne sećam).

Alexa

pre 11 godina

svaka velika partija koja je izgubila na izborima, ili se raspala ili ostala sa minornim clanstvom, SPS, DSS, pa sada i DS, to je i neki prirodni politicki tok i Srbiji. nista strasno.

Beogradjanin

pre 11 godina

Kada izgubis izbore nakon sto si bio na vlasti godinama, vreme je da stranku prepustis drugima jer su tvoje ideje jednostavno potrosene.

Baltazar

pre 11 godina

Kažu da je vlast najjača droga. A u toku je skidanje sa te droge osobe koja pokazuje svoje pravo lice sada, kada je sa visokog položaja u državi već otišao poražen, a na istom putu je i što se tiče svog visokog položaja u DS-u. Mada, i dok je trajala izborna kampanja, kao da je slutio da mu je izvor, očigledno, neizmernog zadovoljstva- pozicija šefa države, ozbiljno ugrožen. Pa mu je kampanja bila takva da pomisliš- ovo ne može biti šef iste stranke koju je vodio Đinđić. Kolo sreće se okreće Borise, da li možeš sebe da zamisliš da ikada više uđeš u autobus, overiš bus plus karticu i voziš se mirno sa ljudima koje je tvoja vlast upropastila? Ja ovo ne mogu da zamislim, a sigurnio ni on, takav Borisov košmar.

nesto mi zvuci poznato

pre 11 godina

Slinnom pateticnom frazom kao onom u naslovu obicno se vajkaju impotentni muzevi kad ih zene ostave. Tadic je slab psiholog a jos slabiji lider.

IMA NADE

pre 11 godina

Nemojte Dati priliku dusmanima da seire! Vreme je da DS unutarpartijski resi dileme, dosta cepanja stranke! Pa nema takoreci stranke u Srbiji koja nije nastala od nesporazuma i vecitog liderstva! Izbori su na prolece.

uvek demokrata

pre 11 godina

Molim Dragana Djilasa da nepostuje statut stranke ako su pobodobni samo oni koji su poslusnici i poltroni. Kako objasniti drugacije pozicije Jelene Trivan u Ds i ostalih grobara Demokratske stranke

NADA

pre 11 godina

Sta usudili se DJilas i Jeremic da pisnu bez tvog odobrenja!Sada ih upozoravas!Kako sada da ti veruju?Ko zna sta sve mozes da im prisijes?Micunovic kaze komesanje u stranci.Ovo je rascep u stranci koji ce je spasti od urusavanja.

Na kraju,Tadić je KRIV

pre 11 godina

Sam si kriv Tadiću!
Okružio si se nesposobnim šusterima, tipa Krstića i sličnih, a nisi ni ti baš struka kad si izabrao prevremene izbore nadajući se u razum srpskog glasača.
Umesto trtljanja protiv srpskog Kosova u kampanji i pozivanja na antitradicionalizam, morao si da poznaješ sve nijanse mentaliteta srpskog glasača.
Mogao si da pobediš da si imao prave savetnike. Da si izabrao prave teme,i proučio prave predloge
Sad u penziju.
Šteta.Tadić je ok predsednik, nije krao za razliku od prethodnih silnika i bio je dobar za marketing Srbije i privlačenje investicija.

Nenad

pre 11 godina

Tadicu jel narod treba da ti crta da nije problem Dragan Djilas vec tvoj kum Sutanovac koji konstantno iritira i provocira svojim ponasanjem narod, Dusan Petrovic i Trivanka. Mozda ti ovo i ne zelis da priznas sebi ali je to tako i TACKA!

lalle

pre 11 godina

Najveci krivci za poraz pored tebe su upravo ljudi koje ti ko zna zasto i zbog cega stitis ( Jeremic i Petrovic) i ako nedozvolis da stranku preuzme Djilas DS vise nece proci cenzus. Kriv si za poraz,skloni se netrebas nam!

'Ajde ti malo u skolu da predajes

pre 11 godina

Vidi BoTe, puk'o k'o zvecka, a i dalje bi da bude faktor. E moj prijatelju, politika je to. Kakve veze ima koga si ti doveo, kad si u medjuvremenu teoretisanjem, necinjenjem i pogresnim cinjenjem skrenuo sa sopstvenog puta i doveo stranku na ivicu ponora? Nego, najbolje bi bilo da i ti lepo k'o Cvetko odes u biznis i pustis one koji ipak znaju sta i kako da rade da RADE!

johnny quid

pre 11 godina

Gospodin Tadić se sve više ponaša kao da je drug, a ne gospodin.
Demokratska stranka sve više liči na SK. A ako se tako nastavi i ako se nešto korenito ne promeni u opoziciji, ostaje nam samo da se uzdamo u vlast. A meni ni ona ne uliva ama baš ni malo poverenja.

IMA NADE

pre 11 godina

Nemojte Dati priliku dusmanima da seire! Vreme je da DS unutarpartijski resi dileme, dosta cepanja stranke! Pa nema takoreci stranke u Srbiji koja nije nastala od nesporazuma i vecitog liderstva! Izbori su na prolece.

Jasna Tomić

pre 11 godina

Gospodine Tadiću, budite bar malo pošteni prema nama koji smo godinama glasali za Vas. Poštenje za mene znači SAMOKRITIKU, zar je moguće da ne osećate nikakvu odgovornost što ste nam ubili svaku nadu da u ovoj zemlji nešto može da se promeni. Ponašanje Vas i Vaših članova naprosto je nerazumljivo. Ovakvim stavovima, odbijanjem da bilo šta promenite, da date šansu ljudima koji misle drugačije i mogu više i bolje od Vas i vama sličnih nanosite veliku štetu DS-u. Nama građanima šteta je već odavno učinjena i pitanje je da li se može popraviti.

jovan

pre 11 godina

Pazi ovo: - i podseca da ga je on licno doveo u DS i postavio na mesto bla, bla...
Ovaj covek je izgubio smisao za realnost i retoricku opreznost.

Nemanja

pre 11 godina

Ne razumem sada ovo. Jel pravilo da ako te neko uvede u stranku ti moras da mislis isto kao ta osoba??? Meni je drago ako ljudi misle drugacije od Tadica.

Lesa

pre 11 godina

Doticni gospodin *sory* nije svestan svoje nesvesti. Dodje svakom vreme kad posao treba predati mladjem i ambicioznijem čoveku, najčasnije bi bilo da se povuče iz politike i pusti sposobnije od sebe da probaju stranci da vrate stari ugled.

charli dzordz

pre 11 godina

Lepo sam ti ja pre nekoliko meseci na b92netu napisao da imas dosta Vujica oko sebe , ali ti ocito ove komentare ne citas,jer si imao kvalitetan kabinet i najblize saradnike koji su jedva cekali da te skrse.

Vladimir PS

pre 11 godina

Sve sto Djura cini, Djura zna da ja znam. Al' Djura je Djura, znate vi njega.

Tadic, i svi DS-ovci, su nacisto prsli. Ne znaju ljudi vise sta bulazne. Opila ih vlast, pa sad kad su sisli, nikako da dodju k sebi. Slusam ih sinoc u skupstini, ti ljudi su totalno izgubili dizgine. Ne znaju vise ni sta pricaju, ni kome, ni s kim se svadjaju, ni sta im smeta... prsli su zesce.

Petar

pre 11 godina

Malo se pravimo naivni, cekamo priliku i onda il pukovnik il pokojnik. Svidja mi se taktika i nadam se da ce dati razlutat. Djilas bi dobro legao kod USRovaca

Vladimir PS

pre 11 godina

Sve sto Djura cini, Djura zna da ja znam. Al' Djura je Djura, znate vi njega.

Tadic, i svi DS-ovci, su nacisto prsli. Ne znaju ljudi vise sta bulazne. Opila ih vlast, pa sad kad su sisli, nikako da dodju k sebi. Slusam ih sinoc u skupstini, ti ljudi su totalno izgubili dizgine. Ne znaju vise ni sta pricaju, ni kome, ni s kim se svadjaju, ni sta im smeta... prsli su zesce.

jovan

pre 11 godina

Pazi ovo: - i podseca da ga je on licno doveo u DS i postavio na mesto bla, bla...
Ovaj covek je izgubio smisao za realnost i retoricku opreznost.

Nenad

pre 11 godina

Tadicu jel narod treba da ti crta da nije problem Dragan Djilas vec tvoj kum Sutanovac koji konstantno iritira i provocira svojim ponasanjem narod, Dusan Petrovic i Trivanka. Mozda ti ovo i ne zelis da priznas sebi ali je to tako i TACKA!

Nemanja

pre 11 godina

Ne razumem sada ovo. Jel pravilo da ako te neko uvede u stranku ti moras da mislis isto kao ta osoba??? Meni je drago ako ljudi misle drugacije od Tadica.

imasemozese

pre 11 godina

Kao clana DS koji je u stranci od pre 2000. , sramoata me je Sutanovca koji kupuje njivu u sred Vracara i pravi vilu usred izbornih aktivnosti, Markovica koji se voza jahtom, Trivanke koja je juce dosla i lupeta sta stigne... Nismo mi clanovi izgubili izbore , nego truli , lopovski kadrovi koji vode stranku. Vreme je za rezove i kazne za neodgovornost i stetu koju ste naneli DSu. Ja kao obican gradjanin Srbije zivim sve gore a rukuovodstvo stranke zivi u autizmu! Vecina sadasnjih celnika stranke osim da krade nista drugo ne zna! POD HITNO IZBORNA SKUPSTINA DS.

uvek demokrata

pre 11 godina

Molim Dragana Djilasa da nepostuje statut stranke ako su pobodobni samo oni koji su poslusnici i poltroni. Kako objasniti drugacije pozicije Jelene Trivan u Ds i ostalih grobara Demokratske stranke

Jasna Tomić

pre 11 godina

Gospodine Tadiću, budite bar malo pošteni prema nama koji smo godinama glasali za Vas. Poštenje za mene znači SAMOKRITIKU, zar je moguće da ne osećate nikakvu odgovornost što ste nam ubili svaku nadu da u ovoj zemlji nešto može da se promeni. Ponašanje Vas i Vaših članova naprosto je nerazumljivo. Ovakvim stavovima, odbijanjem da bilo šta promenite, da date šansu ljudima koji misle drugačije i mogu više i bolje od Vas i vama sličnih nanosite veliku štetu DS-u. Nama građanima šteta je već odavno učinjena i pitanje je da li se može popraviti.

Lesa

pre 11 godina

Doticni gospodin *sory* nije svestan svoje nesvesti. Dodje svakom vreme kad posao treba predati mladjem i ambicioznijem čoveku, najčasnije bi bilo da se povuče iz politike i pusti sposobnije od sebe da probaju stranci da vrate stari ugled.

Baltazar

pre 11 godina

Kažu da je vlast najjača droga. A u toku je skidanje sa te droge osobe koja pokazuje svoje pravo lice sada, kada je sa visokog položaja u državi već otišao poražen, a na istom putu je i što se tiče svog visokog položaja u DS-u. Mada, i dok je trajala izborna kampanja, kao da je slutio da mu je izvor, očigledno, neizmernog zadovoljstva- pozicija šefa države, ozbiljno ugrožen. Pa mu je kampanja bila takva da pomisliš- ovo ne može biti šef iste stranke koju je vodio Đinđić. Kolo sreće se okreće Borise, da li možeš sebe da zamisliš da ikada više uđeš u autobus, overiš bus plus karticu i voziš se mirno sa ljudima koje je tvoja vlast upropastila? Ja ovo ne mogu da zamislim, a sigurnio ni on, takav Borisov košmar.

NADA

pre 11 godina

Sta usudili se DJilas i Jeremic da pisnu bez tvog odobrenja!Sada ih upozoravas!Kako sada da ti veruju?Ko zna sta sve mozes da im prisijes?Micunovic kaze komesanje u stranci.Ovo je rascep u stranci koji ce je spasti od urusavanja.

'Ajde ti malo u skolu da predajes

pre 11 godina

Vidi BoTe, puk'o k'o zvecka, a i dalje bi da bude faktor. E moj prijatelju, politika je to. Kakve veze ima koga si ti doveo, kad si u medjuvremenu teoretisanjem, necinjenjem i pogresnim cinjenjem skrenuo sa sopstvenog puta i doveo stranku na ivicu ponora? Nego, najbolje bi bilo da i ti lepo k'o Cvetko odes u biznis i pustis one koji ipak znaju sta i kako da rade da RADE!

nikada vise za ds

pre 11 godina

Politika koju je vlada DS-a vodila predhodne 4god je katastrofalna.Ne samo ekonomski sunovrat vec i drzavni i nacionalnalni poraz i unistavanje demokratije(koja je krenula od 2001god) i nezavisnih institucija.Za to su krivi svi clanovi stranke ali naravno da je glavni krivac tadic koji je bio predsednik,a u isto vreme i premijer i gospodar svega i svacega.Toliko se uziveo u ulogu da je mislio da ce vladati vecno kao i njegov idol milosevic.Uz sve to imao je(jedina razlika u odnosu na slobu)podrsku zapadnih (ne)prijatelja,a ima je kako vidim i sada.Na kraju da je svestan koliko je stete nacinio drzavi on bi prestao da se bavi politikom(isto vazi i za mnogo stranackih jastrebova u ds-u).Kada je tadic postao predsednik DS-a a kasnije drzave poverovao sam konacno neko sposoban,demokrata,posten i normalan.Ispostavilo se da je to samo fasada ili marketinski trik a da je realnost potpuno suprotna.

johnny quid

pre 11 godina

Gospodin Tadić se sve više ponaša kao da je drug, a ne gospodin.
Demokratska stranka sve više liči na SK. A ako se tako nastavi i ako se nešto korenito ne promeni u opoziciji, ostaje nam samo da se uzdamo u vlast. A meni ni ona ne uliva ama baš ni malo poverenja.

Goran

pre 11 godina

Gospodine Tadiću nijedan komentar nije u Vašu korist . Običan čovek bi došao do zaključka da treba da se povuče. Podsećam Vas da ste psiholog...

lalle

pre 11 godina

Najveci krivci za poraz pored tebe su upravo ljudi koje ti ko zna zasto i zbog cega stitis ( Jeremic i Petrovic) i ako nedozvolis da stranku preuzme Djilas DS vise nece proci cenzus. Kriv si za poraz,skloni se netrebas nam!

cvile

pre 11 godina

Samo ti Tadicu idi iz stranke, i ostavi Djilasu i nama, novim snagama u DS-u, da sami preuzimamo odgovornost. Sposobni smo mi i bez tebe, ne brini. Dosta brate, 10 god si tu! Laku noc, Borise!

charli dzordz

pre 11 godina

Lepo sam ti ja pre nekoliko meseci na b92netu napisao da imas dosta Vujica oko sebe , ali ti ocito ove komentare ne citas,jer si imao kvalitetan kabinet i najblize saradnike koji su jedva cekali da te skrse.

Beogradjanin

pre 11 godina

Kada izgubis izbore nakon sto si bio na vlasti godinama, vreme je da stranku prepustis drugima jer su tvoje ideje jednostavno potrosene.

reptil

pre 11 godina

ponovicu deseti put,da je ovaj covek ista vredeo,bio bi u prvom timu ne vlade,nego demokratske stranke koju je predvodio pokojni zoran djindjic.njegova nesposobnost vodjenja je dovela skoro do cepanja ds-a,sto ce se verovatno vrlo brzo i desiti.za mene,klasicni usminkani nesposobni folirant.

cisar

pre 11 godina

Manekenu,lako je pricati o odgovornosti i priznavati je,samo jos objasni na koji nacin ces ti da snosis odgovornost.Nemoj praviti sve budalama nisi ti tako pametan kao sto se zelis predstaviti,znas ti dobro da racune necete polagati nikome,zato tako i pevusis lako.Ti i tvoja klika ste najodgovorniji sto je narod proziveo nekoliko godina uzaludnog zivota u bedi nadajuci se da ces ispuniti ono zbog cega su ti dozvolili da budes neko u ovoj Srbiji.Sta si ti za uzvrat uradio,skoro pa nista,obogatio se svako ko je imao bolje pozicije pored tebe a ti si se sepurio svojim kulturnim i slatkorecivim jezikom.Narodu si omogucio jos nekoliko godina promasenog zivota,bede i nepravde.To je tvoj uspeh,nemas ti petlju,bolje da se sklonis i ti i Jeremic i ostali koji samo isisavaju narod,jer su alavi kao i ovi.Ti si i namestio i omogucio Jeremicu nekoliko miliona dolara(i Kovacevic je tvoje delo),kao da placas iz svog dzepa.Sreca tvoja sto Vucic nece uraditi ono sto prica,a bilo bi tako dobro,bio bi i ti medju njima,u to sam siguran.Vucic je garancija da vam se nece nista desiti,razlika izmedju vas nije tolika da se moze ozbiljno na vas racunati.

Milos

pre 11 godina

Izgleda tragicno i tuzno, kao u 5 ujutru posle teske pijanke. Predsednik jedne zemlje daje moralni pravac i patriotski primer, a od toga je ostala samo pusta zelja. On odlazi u istoriju sa ostalim mediokritetima koji su vodili Srbiju.

IBJ

pre 11 godina

Gospodo Demokrati, Boris Tadić se i dalje neodgovorno pograva inteligencijom VAŠEG biračkog tela, spreman da se bori za svoj jedini preostali položaj do poslednjeg birača kojeg imate. Poslušajte moj vapaj: reagujte hitno i učinite ono što se učiniti mora. Neuspešni moraju da idu, treba da ih zamene novi, mlađi i bolji. Ko su oni, sami odredite. To je jedini put da DS izbori sebi mogućnost da dobije (već naredne) izbore. Ja lično poznajem barem još 30 ljudi koji su do daljeg "zamrzli" svoje glasove za DS. Prema tome, ne dajte mu da vas plaši nekakvim podelama. Postoji samo jedna realna opasnost, a to je da padnete na cenzus ili ispod (kao DSS, SPO, G17, SRS i mnogi kojima se više ni imena ne sećam).

Slon

pre 11 godina

Odusevljavaju me komentari nije Tadic kriv krivi su trivan,sutanovac,itd to me sve poseca na ono iz 90-ih ma sloba je divan covek ali mira ga truje lol

Petar

pre 11 godina

Malo se pravimo naivni, cekamo priliku i onda il pukovnik il pokojnik. Svidja mi se taktika i nadam se da ce dati razlutat. Djilas bi dobro legao kod USRovaca

Na kraju,Tadić je KRIV

pre 11 godina

Sam si kriv Tadiću!
Okružio si se nesposobnim šusterima, tipa Krstića i sličnih, a nisi ni ti baš struka kad si izabrao prevremene izbore nadajući se u razum srpskog glasača.
Umesto trtljanja protiv srpskog Kosova u kampanji i pozivanja na antitradicionalizam, morao si da poznaješ sve nijanse mentaliteta srpskog glasača.
Mogao si da pobediš da si imao prave savetnike. Da si izabrao prave teme,i proučio prave predloge
Sad u penziju.
Šteta.Tadić je ok predsednik, nije krao za razliku od prethodnih silnika i bio je dobar za marketing Srbije i privlačenje investicija.

Branko

pre 11 godina

G.Tadiću znam da bi sada, da je moguće, g-dina Đilasa vratili u pelene u kojima ste ga primili u DS. Na Vašu žalost to više nije moguće. "Porod" Vas je nadrastao. Danas mi je sve jedno ko će biti na čelu DS. Mene u bazi više nemate i neće me biti. Ubeđeni sam ateist, pa samo hipotetički pitam, vidite li Vi i svi drugi iz DS Premijera Đinđića negde gore? A opet, kao ubeđeni ateist, vidim da on gleda vas, sve vas, pa se takođe, kao ubeđeni ateista krsti-i levom i desnom. Sram vas bilo.

Zdravko

pre 11 godina

Djilas sto cini sam ce odgovarati.
Ti nisi vise niko i nista u ovoj zemlji,ali ni lokalnoj samoupravi.
Dakle Tadicu ti jedino idgovaras sto nas je u zadnje 4 godine tvoja vlada zaduzila preko 15%,sto se nisi ob racunao sa kriminalom i sto si dopustio partijsko ministarski kriminal i amnestiju pojedinaca

nesto mi zvuci poznato

pre 11 godina

Slinnom pateticnom frazom kao onom u naslovu obicno se vajkaju impotentni muzevi kad ih zene ostave. Tadic je slab psiholog a jos slabiji lider.

Sremac

pre 11 godina

Pa gospodine Tadicu vreme je da pogledate stvaran svet,jedino pravo u vrhu DS su DJilas i Bojan Pajtic,dajte vise bez psiholoske demagogije recite ne smem bez Petrovica,jer dovlsci pare na razne nacine ,Micunovica zbog oca drzite ,a lokalne mocnike vi drzite jer se bojite i svojih drugara Sapera i Krstica,dajte jednom ajde odrzite ako smete predsednistvo da se vidi ko je ko od gore na dole.

Slavica

pre 11 godina

Ocigledno Tadicu nisu javili da vise nije predsednik Srbije,inace bi dostojanstveno pustio stranku da se opiravi od njegove nesuvisle politike. Djilasu nije ni do kolena, a on bi da ga jos i savetuje. Sto pre da ga stranka smeni, njega i mangupe i lopove iz njegovog okruzenja pa da DS bude vodilja demokratije i progresa u Srbiji. Tadic nema pravo da i nadalje prodaje maglu, sprecimo ga u tome. 10 godina su nam "pojeli skakavci".

eni

pre 11 godina

Do skoro sam mislila da B.Tadic nije glavni krivac za poraz svoje stranke na izborima,vec da su glavni krivci Petrovic,Jeremic,Trivan,Sutanovac.Sada vise nisam sigurna u to.Mislim da i on svojim ponasanjem jako iritira ljude i sto je najgore potpuno je izgubio kontakt sa realnoscu. Koliko god da mi je muka od ljudi koji su formirali novu vladu,muka mi je i od Tadica,kada ga vidim opet sa Dodikom, iste fraze,ista demagogija.DS je kao stranka izgubila kompas,posmatram ih sinoc na sednici,onako pogubljeni,ne znaju ni gde su,ni sta su,da nije bilo Cede i Canka ne bih ni gledala.
Smatram da je Djilas pametan covek i da sve jako dobro vidi,ako ostane ovako,on ce nesto preduzeti,jer Tadic vise nije sposoban da vodi stranku.

Miloš

pre 11 godina

Borise, a šta misliš da budeš vođa partizanove navijačke grupe Alkatraz, pa da posreduješ u mirenju sa "Južnim frontom" i "Zabranjenima"? A možda im predložiš tvoj plan u četiri tačke?

bob

pre 11 godina

Dilas je kompetentan, hrabar...sposoban a ti Boki brate ti si odavno postao praznoslovnik koji prica slatke pricice, ne cini nista za korist zajednice a razne bilmeze koje poznajes guras na sva vazna mesta...narodu si dojadio i ako ne zelis unistiti ds potpuno, najbolje se povuci i bezi od kamere kao djavo od krsta...a vidi se da ti treba odmor, postarao si se za 20godina u ovih 8...

Alexa

pre 11 godina

svaka velika partija koja je izgubila na izborima, ili se raspala ili ostala sa minornim clanstvom, SPS, DSS, pa sada i DS, to je i neki prirodni politicki tok i Srbiji. nista strasno.

Nezadovoljna

pre 11 godina

Slažem se da je sve Tadićeva odgovornost, zato je tako i prošao na izborima. Tadiću, jeli i BUSPLUS tvoja odgovornost??? http://pistaljka.rs/home/read/190

anticenzura

pre 11 godina

Izgleda da koalicija vucic-djilas-dinkic dobro sprovodi kampanju protiv Tadica? U kometarima svi napadaju Tadica,po zutoj stampi samo Tadic kriv...a koliko kosta most? Ko se voza jahtama? Ko cuva ovce na Slaviji? Ko treba da objasni gde ide budzet glavnog grada? Ko otvara magacine,a prica o fabrikama? Pa onda pitanje i za ove druge,ko je ukidao slobodu novinarima? Ko je bio u slobinoj vladi? Ko je 12 godina vezan za finansije u Srbiji? Ko je unistio zdravstvo? Ko je bio protiv eu?
A sad posto imate na vlasti boljsevike i lazne nacionaliste,uzivajte pa javite gde ste za 4 godine!

Dr X

pre 11 godina

Staro pravilo..antipropaganda svoje osnovne profesije. Kao psiholog je morao bar da zna da obradi svoja osecanja nakon poraza a ne da tone sve dublje i dublje u blato ponizenja.

Vojkan Nikolic

pre 11 godina

Postovani, BIVSI PREDSEDNICE, ipak nismo vasi pacijenti, niti patimo od AMNEZIJE, niti patimo od BIPOLARNOG POREMECAJA, zato ste i IZGUBILI. Sto se tice DJIKIJA, ne brinite, GORI JE OD VAS, samo mu treba dati sansu da to i pokaze. NARAVNO, i zatvor na kraju. Zalosno je sto ste imali sansu ali ste dopustili raznim ZIRAFAMA, ZELJKAMA..., ALO BREEEE politicarima da Vas pobede. Ipak je vreme da se povucete u (ne)zasluzenu penziju. A ako ste prekrsili zakon.... i na poduzi odmor pre penzije. Pa sledeci put Vi i cika Dinkic pisite knjige i proveravajte modele na drugim nacijama, AKO VAM DOZVOLE. Dinkicu nije narod dozvolio, vec ovi NOVI (citaj STARI) koji takodje pate od amnezije. Ali se nadam da ce Jorgovan barem malo neutralisati nedoj.....g Dinkica.

peric

pre 11 godina

Nije problem u ljudima vec u sitemu. U srpskim partijama ne postoje demokratski izbori. I u vrhovima stranaka sede razni Slobodani sa svojom svitom, koje je nemoguce skloniti. To vazi za DS, SRS, DSS, SNS, naravno i SPO, LDP. Oni uvek nadju nacin da udju u parlament kroz razne trgovine i sponzorstva. Zbog unutrasnje ne-demokratije pretvaraju se u intersne grupe raznih oblika. Od tajkunskih, preko regionalnih, do strano-obavestajnih. Od celovite politike nema ni traga. Treba uvesti zakon da politicke partije MORAJU da imaju demokratske IZBORE, i da bez toga ne mogu da izadju na parlamentarne izbore. Takodje zabraniti stranackim, rodjacki i ljudima u sukobu interesa, da vode drzavna preduzeca i ustanove.

Godzila

pre 11 godina

Gde ti je ta pamet bila pre Borise!? Jel vidiš kako sad svi beže od tebe(uključujući i tog gospodina što si ga pomenuo)a da te nije bilo oni nebi politički ni postojali. I vidiš kako naprednjaci i ostali likuju nad time što te je snašlo.A ti si mislio da su ti najveći neprijatelji Zoran Živković,Čeda Jovanović i stare demokrate koje si "ladno" oterao kada si pobedio u DS-u.Moj ti je savet da prvo pozoveš da se vrate u stranku sve one koji su te KRITIKOVALI kad si bio predsednik Republike(znači ti moćan, a oni hrabri),pa da sa njima pokušaš da spaseš DS!Ili će Đilas da te "počisti" na stranačkim izborima(vidiš kako pišu komentare protiv tebe Beogradske demokrate koje se plaše da ako ti pobediš,SNS-SPS će da smene Đilasa,jel im tad neće biti važan, a oni će da ostanu bez privilegija). A ako pobedi Dragan.....DS će da postane filijala SNS-a, ući će i u Vladu ako treba. Pamet u glavu Borise,nikako ne veruj onima što su te do sad hvalili i savetovali!!!

Andrija

pre 11 godina

Живот је заиста чудо а сваки расплет је у Србији могућ,углавном најмање логичан.Тома Николић у Лондону на пријему код британске краљице а Тадић се пита где је погрешио на Тари.Дачић и Вучић скупили екипу,што рече Мирјана Карановић да долази други круг пакла.Сами смо криви то да се зна и не заборави.....

R. Marković

pre 11 godina

Najverovatnije u DS-u će ostati sve isto. Mislim da su se mnogo više žrtvovali za DS Dragan Đilas i Čeda Jovanović još kao dečaci, od Tadića. Setimo se protesta 90-tih. Čeda i Đilas su bili jako mladi, ali su se ogromno angažovali. Tadić je tada bio u petom redu. Živković je se mučio u Nišu gde je DS imao vrlo slabo uporište. Najbolle je da ostanu svi u stranci, a da vrate onaj intelektualni potencijal koji su ostavili u drugi plan u zadnjih 4-5 godina.

Dusko

pre 11 godina

DS-u je znacajno opao rejting kod gradjana, pa sad jos i da se pocepa. Bilo bi nekako previse. Medjutim, kad kola krenu nizbrdo, idu sve brze i povratka nema. U Srbiji se gubitak vlasti jos uvek jako tesko podnosi i tesko da neka stranka nastavi normalno da funkcionise nakon sto sidje s vlasti.

IMA NADE

pre 11 godina

Nemojte Dati priliku dusmanima da seire! Vreme je da DS unutarpartijski resi dileme, dosta cepanja stranke! Pa nema takoreci stranke u Srbiji koja nije nastala od nesporazuma i vecitog liderstva! Izbori su na prolece.

@BEOGRAĐANIN--JEDAN ARŠIN ZA SVE

pre 11 godina

Ne razumem zašto prozivate Tadica da podnese ostavku i Vi i vecina komentatora. Pretpostavljam da ste iz SNSa.
Pa, Gospodine, Nikolic je cetiri puta gubio na izborima, a Nikolic za gradonacelnika Beograda 3 puta. Niko od njih nije ni pomislio da da ostavku.

matko

pre 11 godina

Boris Tadic je sve do leta 2011 mnogo uradio za Srbiju na evropskom putu. Ali onda nije sprecio barikade, usprotivio se Merkelovoj, isterao Dinkoca iz vlade i moralo je ovako zavrsiti. Nazalost B. Tadic je zrtva sopstvenih gresaka i tu on ne moze vise nista.Sve ono sto on nije hteo ili mogao da uradi uradice Nikolic.

IMA NADE

pre 11 godina

Nemojte Dati priliku dusmanima da seire! Vreme je da DS unutarpartijski resi dileme, dosta cepanja stranke! Pa nema takoreci stranke u Srbiji koja nije nastala od nesporazuma i vecitog liderstva! Izbori su na prolece.

dobronameran i uvek za DS

pre 11 godina

Borise, izgubio si svaki kredibilitet tokom poslednje vlade, ponasao se kao monarh - zato si i izgubio izbore. Jeste malom razlikom ali si izgubio! Celsi je sampion evrope na penale ali njegovo ime je urezano na peharu. I dalje ti nije dosta, vec demantujes samog sebe pa neces-hoces da budes premijer, pricas sa sljamom koji ti je kopao jamu ali od tvojih "savetnika" si verovatno uveravan da nisu oni opasni. Ej bre - Ivica psuje Cedu umesto da pricaju o vladi a ti zoves i kazes da je on tvoja briga?!?! Da znas da jeste - sada je dacic na vlasti, toma predsednik, vucic svaki dan vredja nas gradjane koji smo tebi poverovali nakon sto nas je zadesila nesreca sa Zoranom. E pa dosta bre vise! Skloni Micuna sto pre, idi ti na tu funkciju predsednika politickog saveta i eventulano se ponovo kandiduj za predsednika ako budes smeo a pusti Djilasa da ozivi stranku koja je najvise dala u borbi protiv '90tih i kriminala i krvlju platila to. Nisi bio ni C tim za vreme Zorana, data ti je sansa te si pukao pa se skloni pametnijem i sposobnijem jer i ti dobro znas da vecina simpatizera i clanova DS-a nije vise uz tebe. Probudi se, okupaj hladnom vodom i pusti Dragana da razbije crno-crne na narednim izborima kao sto ih je oduvao u Beogradu. Inace ko zna koliko si samo glasova dobio jer je on potpredsendnik stranke... mislim bre malo. PS izvinjavam se clanovima SPO jer su i oni krvavo podneli '90 - moj komentar se odnosio ipak na stranku za koju glasam od '93. Djilase spasavaj!

Pantagruel

pre 11 godina

"On je naveo da sa Đilasom, koji je zamenik predsednika DS-a, ima dobre i prijateljske odnose i podsetio da ga je on uveo u DS i predložio za predsednika Gradskog odbora i gradonačelnika Beograda". Само једно је заборавио: И Иван Стамболић је увео Слободана Милошевића у Савез комуниста, па га довео на чело Градског комитета. Остало је историја.

Dejan

pre 11 godina

Kazu glasaci DS-a,crveno-crna koalicija.Nije vam smetao predhodne cetiri godine vodja crvenih Dacic,a kada je ispalio Tadica,kazete boljsevik i demagog.Nikad kraja vasem cinizmu i bezobrazluku.

Samo ljigavci brinu samo o sebi

pre 11 godina

BoTa kako te nije sramota ista reci? Doterao si DS do statusa marginalne stranke i jos uvek se drzis za nju ko pijavica. Tebi vise narod nikad nece verovati, i ako ti je imalo stalo do DS budi toliko covek pa odstupi.

Banat

pre 11 godina

Boris Tadic. Covek koji unistava sve sto dotakne. Nesposobnjakovic koji je svako radno mesto dobio zbog tate i mame, dok se nije docepao politike.

Kriv je i za raspad DS jer je njegov ego uvek na prvom mestu.

mlekadzija

pre 11 godina

Bivsem predsedniku Srbije a jos uvek DS treba pomoci. Za pocetqak neka mu neko objasni da je izgubio izbore... mozda bi mu boravak u nekom manastiru pomogao da shvati realnost naa terenu i da pocne da se ponasa u skladu stim. Doduse to je veliiki izazov.

ikica

pre 11 godina

Kada si cistio stranku od STARIH clanova napravio si gresku jer samo oni znaju koliko je kostalo da se stigne do vlasti. ovi tvoji Petrovici i slicni jedino sto znaju je koliko ce da profitiraju od vlasti. Znas to ti je ono lako se prodaje nasledjena imovina ali ako si je ti gradio onda je cuvas i nedas nikom. Samo oni koji su devedesetih uz SEFA gradili ono sto ti danas rasturas mogli su da ti pomognu da sacuvas ono sto je kostalo zivota i zdravlja mnoge pre tebe. sve se greske u zivotu plcaju a tvoja je sto si se oslonijo na clanove iz ovog milenijuma koji su dosli da zarade na krvi i znoju onih koji su u proslom milenijumu prepoznali viziju Zorana Djindjica kao jedinu buducnost za najlepsu zemlju na svetu.i nemoj da mislis da sada likuju njih i ovo boli jer nismo mi voleli Zorana zato sto je mirisao na miliona nego zato sto je bio garant stabilne i srecne Srbije cijim sportistima nikada na Olimpiskim igrama ne bi mahao niko kao sto je Toma Nikolic. Uzeo si nam nadu da ce Srbija biti evropska, kulturna i napredna zemlja zato podnesi ostavku da probamo da ozivimo snove.

svedok

pre 11 godina

Nije bitno sta bilo ko od njih izjavljuje, bitno je odsustvo bilo kakve drzavne strategije. Danas crveno - crni, juce zuto - crveni. Mi kao kolektiv tumaramo od jednih do drugih, bez cilja. Mi smo stalno "narod ", nikako da se profilisemo u jednu modernu naciju. Kaze jedan deda : Svasta budi u zivotu, sami nikad nemoj biti "narod ".

strina

pre 11 godina

Nisam znala da Djilas, punoletan covek, ima i staratelja. Kako onda tako ogranicen covek moze da bude gradonacelnik velikog grada poput Beograda ili je i vodjenje Beograda bila jedna od funkcija bivseg predsednika.

bojan

pre 11 godina

branko...zar djindjicu nisu nosili krst niz ulicu...koliko se secam palili mu svecu...to se ne radi ateisti...a najbolji su mi bili ateisti koji mu ljube krst i pale svecu...ili verrujes ili ne...za tebe nema izmedju...odluci se

dusanNS

pre 11 godina

DS - Tadic, Djilas, Jeremic, i mi svi.........nema podele kao sto se nadaju socijalisti i naprednjaci odnosno crveno crna koalicija. I Nikolic kate da mu je SNS i Vucic kao dete pa????????

Vladimir PS

pre 11 godina

Sve sto Djura cini, Djura zna da ja znam. Al' Djura je Djura, znate vi njega.

Tadic, i svi DS-ovci, su nacisto prsli. Ne znaju ljudi vise sta bulazne. Opila ih vlast, pa sad kad su sisli, nikako da dodju k sebi. Slusam ih sinoc u skupstini, ti ljudi su totalno izgubili dizgine. Ne znaju vise ni sta pricaju, ni kome, ni s kim se svadjaju, ni sta im smeta... prsli su zesce.

@BEOGRAĐANIN--JEDAN ARŠIN ZA SVE

pre 11 godina

Ne razumem zašto prozivate Tadica da podnese ostavku i Vi i vecina komentatora. Pretpostavljam da ste iz SNSa.
Pa, Gospodine, Nikolic je cetiri puta gubio na izborima, a Nikolic za gradonacelnika Beograda 3 puta. Niko od njih nije ni pomislio da da ostavku.

IMA NADE

pre 11 godina

Nemojte Dati priliku dusmanima da seire! Vreme je da DS unutarpartijski resi dileme, dosta cepanja stranke! Pa nema takoreci stranke u Srbiji koja nije nastala od nesporazuma i vecitog liderstva! Izbori su na prolece.

IMA NADE

pre 11 godina

Nemojte Dati priliku dusmanima da seire! Vreme je da DS unutarpartijski resi dileme, dosta cepanja stranke! Pa nema takoreci stranke u Srbiji koja nije nastala od nesporazuma i vecitog liderstva! Izbori su na prolece.

matko

pre 11 godina

Boris Tadic je sve do leta 2011 mnogo uradio za Srbiju na evropskom putu. Ali onda nije sprecio barikade, usprotivio se Merkelovoj, isterao Dinkoca iz vlade i moralo je ovako zavrsiti. Nazalost B. Tadic je zrtva sopstvenih gresaka i tu on ne moze vise nista.Sve ono sto on nije hteo ili mogao da uradi uradice Nikolic.

Na kraju,Tadić je KRIV

pre 11 godina

Sam si kriv Tadiću!
Okružio si se nesposobnim šusterima, tipa Krstića i sličnih, a nisi ni ti baš struka kad si izabrao prevremene izbore nadajući se u razum srpskog glasača.
Umesto trtljanja protiv srpskog Kosova u kampanji i pozivanja na antitradicionalizam, morao si da poznaješ sve nijanse mentaliteta srpskog glasača.
Mogao si da pobediš da si imao prave savetnike. Da si izabrao prave teme,i proučio prave predloge
Sad u penziju.
Šteta.Tadić je ok predsednik, nije krao za razliku od prethodnih silnika i bio je dobar za marketing Srbije i privlačenje investicija.

anticenzura

pre 11 godina

Izgleda da koalicija vucic-djilas-dinkic dobro sprovodi kampanju protiv Tadica? U kometarima svi napadaju Tadica,po zutoj stampi samo Tadic kriv...a koliko kosta most? Ko se voza jahtama? Ko cuva ovce na Slaviji? Ko treba da objasni gde ide budzet glavnog grada? Ko otvara magacine,a prica o fabrikama? Pa onda pitanje i za ove druge,ko je ukidao slobodu novinarima? Ko je bio u slobinoj vladi? Ko je 12 godina vezan za finansije u Srbiji? Ko je unistio zdravstvo? Ko je bio protiv eu?
A sad posto imate na vlasti boljsevike i lazne nacionaliste,uzivajte pa javite gde ste za 4 godine!

jovan

pre 11 godina

Pazi ovo: - i podseca da ga je on licno doveo u DS i postavio na mesto bla, bla...
Ovaj covek je izgubio smisao za realnost i retoricku opreznost.

Andrija

pre 11 godina

Живот је заиста чудо а сваки расплет је у Србији могућ,углавном најмање логичан.Тома Николић у Лондону на пријему код британске краљице а Тадић се пита где је погрешио на Тари.Дачић и Вучић скупили екипу,што рече Мирјана Карановић да долази други круг пакла.Сами смо криви то да се зна и не заборави.....

Lesa

pre 11 godina

Doticni gospodin *sory* nije svestan svoje nesvesti. Dodje svakom vreme kad posao treba predati mladjem i ambicioznijem čoveku, najčasnije bi bilo da se povuče iz politike i pusti sposobnije od sebe da probaju stranci da vrate stari ugled.

lalle

pre 11 godina

Najveci krivci za poraz pored tebe su upravo ljudi koje ti ko zna zasto i zbog cega stitis ( Jeremic i Petrovic) i ako nedozvolis da stranku preuzme Djilas DS vise nece proci cenzus. Kriv si za poraz,skloni se netrebas nam!

cvile

pre 11 godina

Samo ti Tadicu idi iz stranke, i ostavi Djilasu i nama, novim snagama u DS-u, da sami preuzimamo odgovornost. Sposobni smo mi i bez tebe, ne brini. Dosta brate, 10 god si tu! Laku noc, Borise!

Godzila

pre 11 godina

Gde ti je ta pamet bila pre Borise!? Jel vidiš kako sad svi beže od tebe(uključujući i tog gospodina što si ga pomenuo)a da te nije bilo oni nebi politički ni postojali. I vidiš kako naprednjaci i ostali likuju nad time što te je snašlo.A ti si mislio da su ti najveći neprijatelji Zoran Živković,Čeda Jovanović i stare demokrate koje si "ladno" oterao kada si pobedio u DS-u.Moj ti je savet da prvo pozoveš da se vrate u stranku sve one koji su te KRITIKOVALI kad si bio predsednik Republike(znači ti moćan, a oni hrabri),pa da sa njima pokušaš da spaseš DS!Ili će Đilas da te "počisti" na stranačkim izborima(vidiš kako pišu komentare protiv tebe Beogradske demokrate koje se plaše da ako ti pobediš,SNS-SPS će da smene Đilasa,jel im tad neće biti važan, a oni će da ostanu bez privilegija). A ako pobedi Dragan.....DS će da postane filijala SNS-a, ući će i u Vladu ako treba. Pamet u glavu Borise,nikako ne veruj onima što su te do sad hvalili i savetovali!!!

bob

pre 11 godina

Dilas je kompetentan, hrabar...sposoban a ti Boki brate ti si odavno postao praznoslovnik koji prica slatke pricice, ne cini nista za korist zajednice a razne bilmeze koje poznajes guras na sva vazna mesta...narodu si dojadio i ako ne zelis unistiti ds potpuno, najbolje se povuci i bezi od kamere kao djavo od krsta...a vidi se da ti treba odmor, postarao si se za 20godina u ovih 8...

Nemanja

pre 11 godina

Ne razumem sada ovo. Jel pravilo da ako te neko uvede u stranku ti moras da mislis isto kao ta osoba??? Meni je drago ako ljudi misle drugacije od Tadica.

'Ajde ti malo u skolu da predajes

pre 11 godina

Vidi BoTe, puk'o k'o zvecka, a i dalje bi da bude faktor. E moj prijatelju, politika je to. Kakve veze ima koga si ti doveo, kad si u medjuvremenu teoretisanjem, necinjenjem i pogresnim cinjenjem skrenuo sa sopstvenog puta i doveo stranku na ivicu ponora? Nego, najbolje bi bilo da i ti lepo k'o Cvetko odes u biznis i pustis one koji ipak znaju sta i kako da rade da RADE!

Petar

pre 11 godina

Malo se pravimo naivni, cekamo priliku i onda il pukovnik il pokojnik. Svidja mi se taktika i nadam se da ce dati razlutat. Djilas bi dobro legao kod USRovaca

NADA

pre 11 godina

Sta usudili se DJilas i Jeremic da pisnu bez tvog odobrenja!Sada ih upozoravas!Kako sada da ti veruju?Ko zna sta sve mozes da im prisijes?Micunovic kaze komesanje u stranci.Ovo je rascep u stranci koji ce je spasti od urusavanja.

uvek demokrata

pre 11 godina

Molim Dragana Djilasa da nepostuje statut stranke ako su pobodobni samo oni koji su poslusnici i poltroni. Kako objasniti drugacije pozicije Jelene Trivan u Ds i ostalih grobara Demokratske stranke

johnny quid

pre 11 godina

Gospodin Tadić se sve više ponaša kao da je drug, a ne gospodin.
Demokratska stranka sve više liči na SK. A ako se tako nastavi i ako se nešto korenito ne promeni u opoziciji, ostaje nam samo da se uzdamo u vlast. A meni ni ona ne uliva ama baš ni malo poverenja.

Nenad

pre 11 godina

Tadicu jel narod treba da ti crta da nije problem Dragan Djilas vec tvoj kum Sutanovac koji konstantno iritira i provocira svojim ponasanjem narod, Dusan Petrovic i Trivanka. Mozda ti ovo i ne zelis da priznas sebi ali je to tako i TACKA!

Jasna Tomić

pre 11 godina

Gospodine Tadiću, budite bar malo pošteni prema nama koji smo godinama glasali za Vas. Poštenje za mene znači SAMOKRITIKU, zar je moguće da ne osećate nikakvu odgovornost što ste nam ubili svaku nadu da u ovoj zemlji nešto može da se promeni. Ponašanje Vas i Vaših članova naprosto je nerazumljivo. Ovakvim stavovima, odbijanjem da bilo šta promenite, da date šansu ljudima koji misle drugačije i mogu više i bolje od Vas i vama sličnih nanosite veliku štetu DS-u. Nama građanima šteta je već odavno učinjena i pitanje je da li se može popraviti.

nesto mi zvuci poznato

pre 11 godina

Slinnom pateticnom frazom kao onom u naslovu obicno se vajkaju impotentni muzevi kad ih zene ostave. Tadic je slab psiholog a jos slabiji lider.

eni

pre 11 godina

Do skoro sam mislila da B.Tadic nije glavni krivac za poraz svoje stranke na izborima,vec da su glavni krivci Petrovic,Jeremic,Trivan,Sutanovac.Sada vise nisam sigurna u to.Mislim da i on svojim ponasanjem jako iritira ljude i sto je najgore potpuno je izgubio kontakt sa realnoscu. Koliko god da mi je muka od ljudi koji su formirali novu vladu,muka mi je i od Tadica,kada ga vidim opet sa Dodikom, iste fraze,ista demagogija.DS je kao stranka izgubila kompas,posmatram ih sinoc na sednici,onako pogubljeni,ne znaju ni gde su,ni sta su,da nije bilo Cede i Canka ne bih ni gledala.
Smatram da je Djilas pametan covek i da sve jako dobro vidi,ako ostane ovako,on ce nesto preduzeti,jer Tadic vise nije sposoban da vodi stranku.

reptil

pre 11 godina

ponovicu deseti put,da je ovaj covek ista vredeo,bio bi u prvom timu ne vlade,nego demokratske stranke koju je predvodio pokojni zoran djindjic.njegova nesposobnost vodjenja je dovela skoro do cepanja ds-a,sto ce se verovatno vrlo brzo i desiti.za mene,klasicni usminkani nesposobni folirant.

charli dzordz

pre 11 godina

Lepo sam ti ja pre nekoliko meseci na b92netu napisao da imas dosta Vujica oko sebe , ali ti ocito ove komentare ne citas,jer si imao kvalitetan kabinet i najblize saradnike koji su jedva cekali da te skrse.

Baltazar

pre 11 godina

Kažu da je vlast najjača droga. A u toku je skidanje sa te droge osobe koja pokazuje svoje pravo lice sada, kada je sa visokog položaja u državi već otišao poražen, a na istom putu je i što se tiče svog visokog položaja u DS-u. Mada, i dok je trajala izborna kampanja, kao da je slutio da mu je izvor, očigledno, neizmernog zadovoljstva- pozicija šefa države, ozbiljno ugrožen. Pa mu je kampanja bila takva da pomisliš- ovo ne može biti šef iste stranke koju je vodio Đinđić. Kolo sreće se okreće Borise, da li možeš sebe da zamisliš da ikada više uđeš u autobus, overiš bus plus karticu i voziš se mirno sa ljudima koje je tvoja vlast upropastila? Ja ovo ne mogu da zamislim, a sigurnio ni on, takav Borisov košmar.

cisar

pre 11 godina

Manekenu,lako je pricati o odgovornosti i priznavati je,samo jos objasni na koji nacin ces ti da snosis odgovornost.Nemoj praviti sve budalama nisi ti tako pametan kao sto se zelis predstaviti,znas ti dobro da racune necete polagati nikome,zato tako i pevusis lako.Ti i tvoja klika ste najodgovorniji sto je narod proziveo nekoliko godina uzaludnog zivota u bedi nadajuci se da ces ispuniti ono zbog cega su ti dozvolili da budes neko u ovoj Srbiji.Sta si ti za uzvrat uradio,skoro pa nista,obogatio se svako ko je imao bolje pozicije pored tebe a ti si se sepurio svojim kulturnim i slatkorecivim jezikom.Narodu si omogucio jos nekoliko godina promasenog zivota,bede i nepravde.To je tvoj uspeh,nemas ti petlju,bolje da se sklonis i ti i Jeremic i ostali koji samo isisavaju narod,jer su alavi kao i ovi.Ti si i namestio i omogucio Jeremicu nekoliko miliona dolara(i Kovacevic je tvoje delo),kao da placas iz svog dzepa.Sreca tvoja sto Vucic nece uraditi ono sto prica,a bilo bi tako dobro,bio bi i ti medju njima,u to sam siguran.Vucic je garancija da vam se nece nista desiti,razlika izmedju vas nije tolika da se moze ozbiljno na vas racunati.

R. Marković

pre 11 godina

Najverovatnije u DS-u će ostati sve isto. Mislim da su se mnogo više žrtvovali za DS Dragan Đilas i Čeda Jovanović još kao dečaci, od Tadića. Setimo se protesta 90-tih. Čeda i Đilas su bili jako mladi, ali su se ogromno angažovali. Tadić je tada bio u petom redu. Živković je se mučio u Nišu gde je DS imao vrlo slabo uporište. Najbolle je da ostanu svi u stranci, a da vrate onaj intelektualni potencijal koji su ostavili u drugi plan u zadnjih 4-5 godina.

Vojkan Nikolic

pre 11 godina

Postovani, BIVSI PREDSEDNICE, ipak nismo vasi pacijenti, niti patimo od AMNEZIJE, niti patimo od BIPOLARNOG POREMECAJA, zato ste i IZGUBILI. Sto se tice DJIKIJA, ne brinite, GORI JE OD VAS, samo mu treba dati sansu da to i pokaze. NARAVNO, i zatvor na kraju. Zalosno je sto ste imali sansu ali ste dopustili raznim ZIRAFAMA, ZELJKAMA..., ALO BREEEE politicarima da Vas pobede. Ipak je vreme da se povucete u (ne)zasluzenu penziju. A ako ste prekrsili zakon.... i na poduzi odmor pre penzije. Pa sledeci put Vi i cika Dinkic pisite knjige i proveravajte modele na drugim nacijama, AKO VAM DOZVOLE. Dinkicu nije narod dozvolio, vec ovi NOVI (citaj STARI) koji takodje pate od amnezije. Ali se nadam da ce Jorgovan barem malo neutralisati nedoj.....g Dinkica.

Slon

pre 11 godina

Odusevljavaju me komentari nije Tadic kriv krivi su trivan,sutanovac,itd to me sve poseca na ono iz 90-ih ma sloba je divan covek ali mira ga truje lol

dusanNS

pre 11 godina

DS - Tadic, Djilas, Jeremic, i mi svi.........nema podele kao sto se nadaju socijalisti i naprednjaci odnosno crveno crna koalicija. I Nikolic kate da mu je SNS i Vucic kao dete pa????????

Alexa

pre 11 godina

svaka velika partija koja je izgubila na izborima, ili se raspala ili ostala sa minornim clanstvom, SPS, DSS, pa sada i DS, to je i neki prirodni politicki tok i Srbiji. nista strasno.

Milos

pre 11 godina

Izgleda tragicno i tuzno, kao u 5 ujutru posle teske pijanke. Predsednik jedne zemlje daje moralni pravac i patriotski primer, a od toga je ostala samo pusta zelja. On odlazi u istoriju sa ostalim mediokritetima koji su vodili Srbiju.

Dr X

pre 11 godina

Staro pravilo..antipropaganda svoje osnovne profesije. Kao psiholog je morao bar da zna da obradi svoja osecanja nakon poraza a ne da tone sve dublje i dublje u blato ponizenja.

IBJ

pre 11 godina

Gospodo Demokrati, Boris Tadić se i dalje neodgovorno pograva inteligencijom VAŠEG biračkog tela, spreman da se bori za svoj jedini preostali položaj do poslednjeg birača kojeg imate. Poslušajte moj vapaj: reagujte hitno i učinite ono što se učiniti mora. Neuspešni moraju da idu, treba da ih zamene novi, mlađi i bolji. Ko su oni, sami odredite. To je jedini put da DS izbori sebi mogućnost da dobije (već naredne) izbore. Ja lično poznajem barem još 30 ljudi koji su do daljeg "zamrzli" svoje glasove za DS. Prema tome, ne dajte mu da vas plaši nekakvim podelama. Postoji samo jedna realna opasnost, a to je da padnete na cenzus ili ispod (kao DSS, SPO, G17, SRS i mnogi kojima se više ni imena ne sećam).

Nezadovoljna

pre 11 godina

Slažem se da je sve Tadićeva odgovornost, zato je tako i prošao na izborima. Tadiću, jeli i BUSPLUS tvoja odgovornost??? http://pistaljka.rs/home/read/190

Branko

pre 11 godina

G.Tadiću znam da bi sada, da je moguće, g-dina Đilasa vratili u pelene u kojima ste ga primili u DS. Na Vašu žalost to više nije moguće. "Porod" Vas je nadrastao. Danas mi je sve jedno ko će biti na čelu DS. Mene u bazi više nemate i neće me biti. Ubeđeni sam ateist, pa samo hipotetički pitam, vidite li Vi i svi drugi iz DS Premijera Đinđića negde gore? A opet, kao ubeđeni ateist, vidim da on gleda vas, sve vas, pa se takođe, kao ubeđeni ateista krsti-i levom i desnom. Sram vas bilo.

Sremac

pre 11 godina

Pa gospodine Tadicu vreme je da pogledate stvaran svet,jedino pravo u vrhu DS su DJilas i Bojan Pajtic,dajte vise bez psiholoske demagogije recite ne smem bez Petrovica,jer dovlsci pare na razne nacine ,Micunovica zbog oca drzite ,a lokalne mocnike vi drzite jer se bojite i svojih drugara Sapera i Krstica,dajte jednom ajde odrzite ako smete predsednistvo da se vidi ko je ko od gore na dole.

Miloš

pre 11 godina

Borise, a šta misliš da budeš vođa partizanove navijačke grupe Alkatraz, pa da posreduješ u mirenju sa "Južnim frontom" i "Zabranjenima"? A možda im predložiš tvoj plan u četiri tačke?

imasemozese

pre 11 godina

Kao clana DS koji je u stranci od pre 2000. , sramoata me je Sutanovca koji kupuje njivu u sred Vracara i pravi vilu usred izbornih aktivnosti, Markovica koji se voza jahtom, Trivanke koja je juce dosla i lupeta sta stigne... Nismo mi clanovi izgubili izbore , nego truli , lopovski kadrovi koji vode stranku. Vreme je za rezove i kazne za neodgovornost i stetu koju ste naneli DSu. Ja kao obican gradjanin Srbije zivim sve gore a rukuovodstvo stranke zivi u autizmu! Vecina sadasnjih celnika stranke osim da krade nista drugo ne zna! POD HITNO IZBORNA SKUPSTINA DS.

Dejan

pre 11 godina

Kazu glasaci DS-a,crveno-crna koalicija.Nije vam smetao predhodne cetiri godine vodja crvenih Dacic,a kada je ispalio Tadica,kazete boljsevik i demagog.Nikad kraja vasem cinizmu i bezobrazluku.

Beogradjanin

pre 11 godina

Kada izgubis izbore nakon sto si bio na vlasti godinama, vreme je da stranku prepustis drugima jer su tvoje ideje jednostavno potrosene.

Goran

pre 11 godina

Gospodine Tadiću nijedan komentar nije u Vašu korist . Običan čovek bi došao do zaključka da treba da se povuče. Podsećam Vas da ste psiholog...

nikada vise za ds

pre 11 godina

Politika koju je vlada DS-a vodila predhodne 4god je katastrofalna.Ne samo ekonomski sunovrat vec i drzavni i nacionalnalni poraz i unistavanje demokratije(koja je krenula od 2001god) i nezavisnih institucija.Za to su krivi svi clanovi stranke ali naravno da je glavni krivac tadic koji je bio predsednik,a u isto vreme i premijer i gospodar svega i svacega.Toliko se uziveo u ulogu da je mislio da ce vladati vecno kao i njegov idol milosevic.Uz sve to imao je(jedina razlika u odnosu na slobu)podrsku zapadnih (ne)prijatelja,a ima je kako vidim i sada.Na kraju da je svestan koliko je stete nacinio drzavi on bi prestao da se bavi politikom(isto vazi i za mnogo stranackih jastrebova u ds-u).Kada je tadic postao predsednik DS-a a kasnije drzave poverovao sam konacno neko sposoban,demokrata,posten i normalan.Ispostavilo se da je to samo fasada ili marketinski trik a da je realnost potpuno suprotna.

Slavica

pre 11 godina

Ocigledno Tadicu nisu javili da vise nije predsednik Srbije,inace bi dostojanstveno pustio stranku da se opiravi od njegove nesuvisle politike. Djilasu nije ni do kolena, a on bi da ga jos i savetuje. Sto pre da ga stranka smeni, njega i mangupe i lopove iz njegovog okruzenja pa da DS bude vodilja demokratije i progresa u Srbiji. Tadic nema pravo da i nadalje prodaje maglu, sprecimo ga u tome. 10 godina su nam "pojeli skakavci".

Zdravko

pre 11 godina

Djilas sto cini sam ce odgovarati.
Ti nisi vise niko i nista u ovoj zemlji,ali ni lokalnoj samoupravi.
Dakle Tadicu ti jedino idgovaras sto nas je u zadnje 4 godine tvoja vlada zaduzila preko 15%,sto se nisi ob racunao sa kriminalom i sto si dopustio partijsko ministarski kriminal i amnestiju pojedinaca

Samo ljigavci brinu samo o sebi

pre 11 godina

BoTa kako te nije sramota ista reci? Doterao si DS do statusa marginalne stranke i jos uvek se drzis za nju ko pijavica. Tebi vise narod nikad nece verovati, i ako ti je imalo stalo do DS budi toliko covek pa odstupi.

dobronameran i uvek za DS

pre 11 godina

Borise, izgubio si svaki kredibilitet tokom poslednje vlade, ponasao se kao monarh - zato si i izgubio izbore. Jeste malom razlikom ali si izgubio! Celsi je sampion evrope na penale ali njegovo ime je urezano na peharu. I dalje ti nije dosta, vec demantujes samog sebe pa neces-hoces da budes premijer, pricas sa sljamom koji ti je kopao jamu ali od tvojih "savetnika" si verovatno uveravan da nisu oni opasni. Ej bre - Ivica psuje Cedu umesto da pricaju o vladi a ti zoves i kazes da je on tvoja briga?!?! Da znas da jeste - sada je dacic na vlasti, toma predsednik, vucic svaki dan vredja nas gradjane koji smo tebi poverovali nakon sto nas je zadesila nesreca sa Zoranom. E pa dosta bre vise! Skloni Micuna sto pre, idi ti na tu funkciju predsednika politickog saveta i eventulano se ponovo kandiduj za predsednika ako budes smeo a pusti Djilasa da ozivi stranku koja je najvise dala u borbi protiv '90tih i kriminala i krvlju platila to. Nisi bio ni C tim za vreme Zorana, data ti je sansa te si pukao pa se skloni pametnijem i sposobnijem jer i ti dobro znas da vecina simpatizera i clanova DS-a nije vise uz tebe. Probudi se, okupaj hladnom vodom i pusti Dragana da razbije crno-crne na narednim izborima kao sto ih je oduvao u Beogradu. Inace ko zna koliko si samo glasova dobio jer je on potpredsendnik stranke... mislim bre malo. PS izvinjavam se clanovima SPO jer su i oni krvavo podneli '90 - moj komentar se odnosio ipak na stranku za koju glasam od '93. Djilase spasavaj!

Pantagruel

pre 11 godina

"On je naveo da sa Đilasom, koji je zamenik predsednika DS-a, ima dobre i prijateljske odnose i podsetio da ga je on uveo u DS i predložio za predsednika Gradskog odbora i gradonačelnika Beograda". Само једно је заборавио: И Иван Стамболић је увео Слободана Милошевића у Савез комуниста, па га довео на чело Градског комитета. Остало је историја.

ikica

pre 11 godina

Kada si cistio stranku od STARIH clanova napravio si gresku jer samo oni znaju koliko je kostalo da se stigne do vlasti. ovi tvoji Petrovici i slicni jedino sto znaju je koliko ce da profitiraju od vlasti. Znas to ti je ono lako se prodaje nasledjena imovina ali ako si je ti gradio onda je cuvas i nedas nikom. Samo oni koji su devedesetih uz SEFA gradili ono sto ti danas rasturas mogli su da ti pomognu da sacuvas ono sto je kostalo zivota i zdravlja mnoge pre tebe. sve se greske u zivotu plcaju a tvoja je sto si se oslonijo na clanove iz ovog milenijuma koji su dosli da zarade na krvi i znoju onih koji su u proslom milenijumu prepoznali viziju Zorana Djindjica kao jedinu buducnost za najlepsu zemlju na svetu.i nemoj da mislis da sada likuju njih i ovo boli jer nismo mi voleli Zorana zato sto je mirisao na miliona nego zato sto je bio garant stabilne i srecne Srbije cijim sportistima nikada na Olimpiskim igrama ne bi mahao niko kao sto je Toma Nikolic. Uzeo si nam nadu da ce Srbija biti evropska, kulturna i napredna zemlja zato podnesi ostavku da probamo da ozivimo snove.

Dusko

pre 11 godina

DS-u je znacajno opao rejting kod gradjana, pa sad jos i da se pocepa. Bilo bi nekako previse. Medjutim, kad kola krenu nizbrdo, idu sve brze i povratka nema. U Srbiji se gubitak vlasti jos uvek jako tesko podnosi i tesko da neka stranka nastavi normalno da funkcionise nakon sto sidje s vlasti.

peric

pre 11 godina

Nije problem u ljudima vec u sitemu. U srpskim partijama ne postoje demokratski izbori. I u vrhovima stranaka sede razni Slobodani sa svojom svitom, koje je nemoguce skloniti. To vazi za DS, SRS, DSS, SNS, naravno i SPO, LDP. Oni uvek nadju nacin da udju u parlament kroz razne trgovine i sponzorstva. Zbog unutrasnje ne-demokratije pretvaraju se u intersne grupe raznih oblika. Od tajkunskih, preko regionalnih, do strano-obavestajnih. Od celovite politike nema ni traga. Treba uvesti zakon da politicke partije MORAJU da imaju demokratske IZBORE, i da bez toga ne mogu da izadju na parlamentarne izbore. Takodje zabraniti stranackim, rodjacki i ljudima u sukobu interesa, da vode drzavna preduzeca i ustanove.

bojan

pre 11 godina

branko...zar djindjicu nisu nosili krst niz ulicu...koliko se secam palili mu svecu...to se ne radi ateisti...a najbolji su mi bili ateisti koji mu ljube krst i pale svecu...ili verrujes ili ne...za tebe nema izmedju...odluci se

Banat

pre 11 godina

Boris Tadic. Covek koji unistava sve sto dotakne. Nesposobnjakovic koji je svako radno mesto dobio zbog tate i mame, dok se nije docepao politike.

Kriv je i za raspad DS jer je njegov ego uvek na prvom mestu.

mlekadzija

pre 11 godina

Bivsem predsedniku Srbije a jos uvek DS treba pomoci. Za pocetqak neka mu neko objasni da je izgubio izbore... mozda bi mu boravak u nekom manastiru pomogao da shvati realnost naa terenu i da pocne da se ponasa u skladu stim. Doduse to je veliiki izazov.

strina

pre 11 godina

Nisam znala da Djilas, punoletan covek, ima i staratelja. Kako onda tako ogranicen covek moze da bude gradonacelnik velikog grada poput Beograda ili je i vodjenje Beograda bila jedna od funkcija bivseg predsednika.

svedok

pre 11 godina

Nije bitno sta bilo ko od njih izjavljuje, bitno je odsustvo bilo kakve drzavne strategije. Danas crveno - crni, juce zuto - crveni. Mi kao kolektiv tumaramo od jednih do drugih, bez cilja. Mi smo stalno "narod ", nikako da se profilisemo u jednu modernu naciju. Kaze jedan deda : Svasta budi u zivotu, sami nikad nemoj biti "narod ".