Aktuelno

Petak, 27.07.2012.

14:03

Šta horoskop otkriva o novoj vladi

Izvor: B92

Šta horoskop otkriva o novoj vladi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

wayward

pre 11 godina

Samo da pojasnimo: astrologija nije nauka jer ne ispunjava kriterijume da bi se mogla tako nazvati, baš kao što niko ne može reći ni da je astrologija pozorišni stil ili reka u Africi. Astrologija ima dosta sličnosti sa naukama: poseduje svoj domen, svoju terminologiju, klasifikacije, metodologiju, može se koristiti za predviđanje ishoda posmatranja. Ono što joj nedostaje da bi se mogla nazvati naukom jeste merljivost i ponovljivost rezultata posmatranja. Drugim rečima, dok je svaka nauka ograničena zahtevom da se svaka tvrdnja mora eksperimentalno ili posmatranjima potvrditi bez obzira na to ko i kada je proverava, astrologija od svojih praktikanata ne iziskuje tu vrstu rigoroznosti. Zbog toga astrologija nije nauka, već "naučnolika" disciplina (ovo je izvorno značenje reči "kvazinaučna").

vasilije knezevic

pre 11 godina

Vrlo su me impresionirali horoskopski znaci nove vlade i premijera.Pazite dobro
lav moze da bude lijen i nezainteresovan za stanje u porodici,Srbiji.Istina da je
on, lav,vodja i zastitnik,vrlo ugledan i postovan ali zenka se brine za hranu.
Zenka,lavica,je primjer dobre i zastitne majke,Cuvena lavica, Zaklina Kennedy.
Ivica Dacic,jarac,je jedan od najboljih znakova horoskopa,Snalazljiv,racionalan.
dobar stedisa i vrlo cesto sklon diktatu ali ne svojom voljom nego,jednostavno.
podcinjeni ne ispituju njegove motive.Ponovo,zenka jarac,je najsnalazljiviji znak
u horoskopu;takodje vodja.Cuvene licnosti u znaku jarca:Staljin,MAO Tze Tung,
Nikson,Henry Kissinger i drugi.

Misha

pre 11 godina

Evo tipičan naš balkanski primitivni nasilnički mentalitet jeste odlika Lava, bar po astrološkoj literaturi, pa ko veruje u horoskop ima izgovor da bude takav zbog zvezda:

"Volja za moć i organizaciju uprave nad ljudima i prostorima, samosavlađivanje, jak upliv na ljude, prirodno mu stoji visina, vladanje, dobar vođ. ... Čovek volje i poretka, superioran. Ne snalazi se kao podređen. Njegove sposobnosti su onda kao zarobljene. Mane: Precenjivanje sebe. Niži tip se hvali koliko ima visokih veza, kako svi rade po njegovim konceptima, kontaktira političare." (Mile Dupor, Ne verujte, proverite, str. 74-75)

"Prirodni je vođa, i oseća da je njegovo mesto u životu vezano za autoritet i organizaciju. ... Lavove najveće mane jesu netolerancija, uobraženost, bombastičnost i suviše kruto mišljenje." (Nikola Ogrizović, Astrologija, str. 17, 7)

"On (Lav) voli da štiti, i ubeđen je da tako ispoljava svoju plemenitost. Istina je malo drugačija. On štiti, zato što voli da kontroliše." (Hana Hart, Muškarac na dlanu, str. 61)

"Živi iznad svojih mogućnosti, komanduje, s ukućanima je ljubazan samo ako pristanu da ga slušaju." (Maja Lončarić, Astrologija - Zvezde govore, str. 55)

"I ako su u biti ljubazni, nisu preterano osetljivi na osećanja drugih i zato mogu da budu brutalno iskreni i netaktični, jer su pre svega preokupirani sami sobom. Lav se ženi ispod svog nivoa. On ne može da odoli a da ne stekne podanika nad kojim je superiorniji." (Sunčevi znaci Linde Gudmen, str. 192-3)

Preživeo devedesete

pre 11 godina

Džaba meni što sam mislio da su devedesete iza nas... Tek su se zakleli a već smo počeli s proricanjem sudbine... Zbogom Srbijo, odoh u Svet...

ne pomažu horoskopi

pre 11 godina

I ja sam lav, pa mogu i mane da navedem: lenj, uspavan, neorganizovan, egoista, narcis, ne oprašta, uvek je u pravu.

ivana

pre 11 godina

Hm, zanimljivo je to da niko nije spomenuo da je Mesec u Skorpiji za vreme formiranja vlade. Jadna nasa hrana, voda (prirodna bogatsva) i najbitnije Narod. Mesec u Skorpiji!

Sync

pre 11 godina

Astroligija je zanimljiva nauka, ali osim Lava ili ti sunca u Lavu ima tu jos kakvih planeta i nekih sekstila i trigonoma i cini mi se da oni svi zajedno bas nesto i ne ukazuju na nekakav veliki pomak, vec na stagnaciju i ukopavanje u postojece rovove. Ne znam, samo kazem.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

A šta kažu :pasulj, talog u šoljicama kafe, baba vračare iz negotinske okoline,beli magovi neke ,,Kkleopate,, i slični ,,pokazatelji,, naše sadašnjosti i budućnosti. Aman ,bre ,u pamet se.Ko se seća kada je počelo ovo ludilo sa horoskopima'u svakom listu za isti znak suprotne stvari.Neko se lepo setio da zaradjuje i lepi etikete po ljudima .Navali narode, ne košta mnogo ,osim ako im veruješ!

Marina

pre 11 godina

Horoskop spada u kategoriju gde su tarot, gledanje u dlan, proricanje sudbine, magija itd.

Obmana, čija je svrha da prevari drugu stranu radi materijalne dobiti.

Misha

pre 11 godina

Osobine horoskopskog znaka Lava odgovaraju antropološkom tipu atlantskom mediterancu koji je kod nas na Zapadnom Balkanu (Hercegovina, zapadna Crna Gora) izmešan sa dinarcima (tipom Ovna) i koga zbog viška hormona rasta odlikuje izražena telesna visina i dugovečnost. Hormon rasta ne daje samo visinu već i onu vrstu inteligencije koja čoveka osposobljava za strategiju, planiranje i upravljanje, ili drugim rečima ga osposobljava da bude vođa. Uglavnom su to natprosečno inteligentni ljudi koji lako završavaju fakultete. Te sposobnosti moći nisu loše same po sebi, ali kao i kod svake neodraslosti ličnosti one postanu same sebe cilj, tako i se i one izopačavaju, pa se manifestuju ili kroz fizičko nasilništvo ili kroz želju za političkom moći. Zato se i Hrvati u Zagrebu; i Srbi u Beogradu žale da su im Hercegovci zauzeli rukovodeće položaje. Kod ženskih se ta želja za moć manifestuje kroz bavljenje tračevima, parapsihološkim ili duhovnim moćima. I ta žena obično uzme muža koji je neki "šmokljan", da bi ona bila glavna i da bi vladala njime. Kada neko crta vešticu on podvesno zna da ona ima želju za moć (kroz magiju) pa joj u izgledu nacrta elemente akromegalije (isturena brada, kost na nosu, koščate jagodice), a akromegalija je posledica viška hormona rasta posle puberteta. Tako izgledaju osobe koje imaju osobine znaka Lava, bez obzira kog datuma su se rodile, jer to zavisi od nasleđa, ne od zvezda. Zvezde su samo izgovor za ljudsku neodraslost i nepobeđenu sklonost ka nasilju.

Nezadovoljna

pre 11 godina

Baš je prethodna vlada bila emotivna! Bahatije ministre nismo imali! Rakovi jesu emotivni ali potpuno dezorijentisani! Kaže se da "rak ima najveća klješta tj alat za bij, a kreće se unazad"

Vlada

pre 11 godina

Zaboravili ste da naglasite da je vlada formirana za vreme retrogradnog Merkura, što može da dovede do velikih problema u funkcionisanju vlasti.
Svako ko se iole bavi astrologijom nikakve važne odluke ne donosi u ovom periodu.

iskustvo uci

pre 11 godina

A ja znam dvoje rodjenih u znaku lava. Oboje su takve LENCINE, za neverovati. Izvlace se na drzanje. Ah, da, i oboje su alkoholicari.

Franjo

pre 11 godina

Kad se bolje razmisli vise je razloga da se veruje horoskopu nego borcima za vlast.
Doduse sada kada su na vlasti postoji mogucnost i da se poneko preobrazi i u borca za pravdu?

Vladimir

pre 11 godina

Milosevic je rodjen u znaku lavu. Bas je bio komunikativan prema inostranstvu i bio ubedjen da je uvek samo on u pravu. Sad nam je cela Vlada u lavu. Divota.

k

pre 11 godina

Mogli ste to malo detaljnije da obradite. Ako gledamo horoskop nove vlade (time se bavi mundana astrologija) vaze sve karakteristike Lava koje ste naveli. Medjutim, Merkur, koji je bitan za komuniciju, potpisivanje, dokumenta, rec generalno, on je takodje u Lavu, ali je retrogradan, sto nije bas sjajno. To daje ceste greske u komunikaciji, nerazumevanja, kako je u Lavu sve ce zeleti da budu u pravu, i vise puta ce raspravljati cak i o banalnim stvarima - tipa ko je u pravu..Jupiter je u blizancima, pa to malo vadi stvari, i ono sto ocekujemo su svakako dobre stvari i prosperitet za zakone vezane za omladinu, skolstvo ali i telekomunikacije i inostranstvo. Kako je saturn u vagi (zakon) ono sto budu izglasali trajace dugo i bice to cvrsto utvrdjena pravila. Mars je u vagi, energija se trosi na diplomatiju, zakone, mozda bude i nekih sukoba vecih unutar same vlade..itd..nije bas sve lavovski, ali ce izjave doticnih u vladi biti grandiozne u svakom slucaju

Alister Krouli

pre 11 godina

Voleo bih da skrenem paznju dezurnom astrologu da znaci Lava i Zmaja imaju i negativne strane a ne samo pozitivne, kako je izneto u ovom tekstu. Recimo da je ovo natalna karta nekog ko ce biti poprilicno siledzijski nastrojen sa jasnim momentima prevaranta. Doduse, za taj zakljucak nam nije potrebna astrologija, zar ne? No, dosta je tu trigona pa ce im sve ici glatko... dok traje.

vucic

pre 11 godina

Ah, novinska astrologija. Vlada je Skorpija, jer je podznak na 11' Skorpije a Mars je u Vagi u izgonu, los, sto znaci da smo "*%$#2". Vladar 2. a to nas najvise interesuje, je u izgonu, znaci opet los, na vrhu 8. kuce a to je najgore moguce mesto. Znaci da su sve one price o bankrotu tacne. Narod ce da grca, para ni od kuda, vlada ce da posrce, eto sta nas ceka.

Tzp

pre 11 godina

Citam i nevera, kakvi crni horoskopi da kazu kakvi je vlada?! Zna se kakvi su i videcemo kakvi su... Manite se horoskopskih budalastina...

Tzp

pre 11 godina

Citam i nevera, kakvi crni horoskopi da kazu kakvi je vlada?! Zna se kakvi su i videcemo kakvi su... Manite se horoskopskih budalastina...

k

pre 11 godina

Mogli ste to malo detaljnije da obradite. Ako gledamo horoskop nove vlade (time se bavi mundana astrologija) vaze sve karakteristike Lava koje ste naveli. Medjutim, Merkur, koji je bitan za komuniciju, potpisivanje, dokumenta, rec generalno, on je takodje u Lavu, ali je retrogradan, sto nije bas sjajno. To daje ceste greske u komunikaciji, nerazumevanja, kako je u Lavu sve ce zeleti da budu u pravu, i vise puta ce raspravljati cak i o banalnim stvarima - tipa ko je u pravu..Jupiter je u blizancima, pa to malo vadi stvari, i ono sto ocekujemo su svakako dobre stvari i prosperitet za zakone vezane za omladinu, skolstvo ali i telekomunikacije i inostranstvo. Kako je saturn u vagi (zakon) ono sto budu izglasali trajace dugo i bice to cvrsto utvrdjena pravila. Mars je u vagi, energija se trosi na diplomatiju, zakone, mozda bude i nekih sukoba vecih unutar same vlade..itd..nije bas sve lavovski, ali ce izjave doticnih u vladi biti grandiozne u svakom slucaju

Vladimir

pre 11 godina

Milosevic je rodjen u znaku lavu. Bas je bio komunikativan prema inostranstvu i bio ubedjen da je uvek samo on u pravu. Sad nam je cela Vlada u lavu. Divota.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

A šta kažu :pasulj, talog u šoljicama kafe, baba vračare iz negotinske okoline,beli magovi neke ,,Kkleopate,, i slični ,,pokazatelji,, naše sadašnjosti i budućnosti. Aman ,bre ,u pamet se.Ko se seća kada je počelo ovo ludilo sa horoskopima'u svakom listu za isti znak suprotne stvari.Neko se lepo setio da zaradjuje i lepi etikete po ljudima .Navali narode, ne košta mnogo ,osim ako im veruješ!

Marina

pre 11 godina

Horoskop spada u kategoriju gde su tarot, gledanje u dlan, proricanje sudbine, magija itd.

Obmana, čija je svrha da prevari drugu stranu radi materijalne dobiti.

iskustvo uci

pre 11 godina

A ja znam dvoje rodjenih u znaku lava. Oboje su takve LENCINE, za neverovati. Izvlace se na drzanje. Ah, da, i oboje su alkoholicari.

Vlada

pre 11 godina

Zaboravili ste da naglasite da je vlada formirana za vreme retrogradnog Merkura, što može da dovede do velikih problema u funkcionisanju vlasti.
Svako ko se iole bavi astrologijom nikakve važne odluke ne donosi u ovom periodu.

Nezadovoljna

pre 11 godina

Baš je prethodna vlada bila emotivna! Bahatije ministre nismo imali! Rakovi jesu emotivni ali potpuno dezorijentisani! Kaže se da "rak ima najveća klješta tj alat za bij, a kreće se unazad"

vucic

pre 11 godina

Ah, novinska astrologija. Vlada je Skorpija, jer je podznak na 11' Skorpije a Mars je u Vagi u izgonu, los, sto znaci da smo "*%$#2". Vladar 2. a to nas najvise interesuje, je u izgonu, znaci opet los, na vrhu 8. kuce a to je najgore moguce mesto. Znaci da su sve one price o bankrotu tacne. Narod ce da grca, para ni od kuda, vlada ce da posrce, eto sta nas ceka.

Alister Krouli

pre 11 godina

Voleo bih da skrenem paznju dezurnom astrologu da znaci Lava i Zmaja imaju i negativne strane a ne samo pozitivne, kako je izneto u ovom tekstu. Recimo da je ovo natalna karta nekog ko ce biti poprilicno siledzijski nastrojen sa jasnim momentima prevaranta. Doduse, za taj zakljucak nam nije potrebna astrologija, zar ne? No, dosta je tu trigona pa ce im sve ici glatko... dok traje.

Preživeo devedesete

pre 11 godina

Džaba meni što sam mislio da su devedesete iza nas... Tek su se zakleli a već smo počeli s proricanjem sudbine... Zbogom Srbijo, odoh u Svet...

Misha

pre 11 godina

Osobine horoskopskog znaka Lava odgovaraju antropološkom tipu atlantskom mediterancu koji je kod nas na Zapadnom Balkanu (Hercegovina, zapadna Crna Gora) izmešan sa dinarcima (tipom Ovna) i koga zbog viška hormona rasta odlikuje izražena telesna visina i dugovečnost. Hormon rasta ne daje samo visinu već i onu vrstu inteligencije koja čoveka osposobljava za strategiju, planiranje i upravljanje, ili drugim rečima ga osposobljava da bude vođa. Uglavnom su to natprosečno inteligentni ljudi koji lako završavaju fakultete. Te sposobnosti moći nisu loše same po sebi, ali kao i kod svake neodraslosti ličnosti one postanu same sebe cilj, tako i se i one izopačavaju, pa se manifestuju ili kroz fizičko nasilništvo ili kroz želju za političkom moći. Zato se i Hrvati u Zagrebu; i Srbi u Beogradu žale da su im Hercegovci zauzeli rukovodeće položaje. Kod ženskih se ta želja za moć manifestuje kroz bavljenje tračevima, parapsihološkim ili duhovnim moćima. I ta žena obično uzme muža koji je neki "šmokljan", da bi ona bila glavna i da bi vladala njime. Kada neko crta vešticu on podvesno zna da ona ima želju za moć (kroz magiju) pa joj u izgledu nacrta elemente akromegalije (isturena brada, kost na nosu, koščate jagodice), a akromegalija je posledica viška hormona rasta posle puberteta. Tako izgledaju osobe koje imaju osobine znaka Lava, bez obzira kog datuma su se rodile, jer to zavisi od nasleđa, ne od zvezda. Zvezde su samo izgovor za ljudsku neodraslost i nepobeđenu sklonost ka nasilju.

ne pomažu horoskopi

pre 11 godina

I ja sam lav, pa mogu i mane da navedem: lenj, uspavan, neorganizovan, egoista, narcis, ne oprašta, uvek je u pravu.

Sync

pre 11 godina

Astroligija je zanimljiva nauka, ali osim Lava ili ti sunca u Lavu ima tu jos kakvih planeta i nekih sekstila i trigonoma i cini mi se da oni svi zajedno bas nesto i ne ukazuju na nekakav veliki pomak, vec na stagnaciju i ukopavanje u postojece rovove. Ne znam, samo kazem.

Franjo

pre 11 godina

Kad se bolje razmisli vise je razloga da se veruje horoskopu nego borcima za vlast.
Doduse sada kada su na vlasti postoji mogucnost i da se poneko preobrazi i u borca za pravdu?

ivana

pre 11 godina

Hm, zanimljivo je to da niko nije spomenuo da je Mesec u Skorpiji za vreme formiranja vlade. Jadna nasa hrana, voda (prirodna bogatsva) i najbitnije Narod. Mesec u Skorpiji!

Misha

pre 11 godina

Evo tipičan naš balkanski primitivni nasilnički mentalitet jeste odlika Lava, bar po astrološkoj literaturi, pa ko veruje u horoskop ima izgovor da bude takav zbog zvezda:

"Volja za moć i organizaciju uprave nad ljudima i prostorima, samosavlađivanje, jak upliv na ljude, prirodno mu stoji visina, vladanje, dobar vođ. ... Čovek volje i poretka, superioran. Ne snalazi se kao podređen. Njegove sposobnosti su onda kao zarobljene. Mane: Precenjivanje sebe. Niži tip se hvali koliko ima visokih veza, kako svi rade po njegovim konceptima, kontaktira političare." (Mile Dupor, Ne verujte, proverite, str. 74-75)

"Prirodni je vođa, i oseća da je njegovo mesto u životu vezano za autoritet i organizaciju. ... Lavove najveće mane jesu netolerancija, uobraženost, bombastičnost i suviše kruto mišljenje." (Nikola Ogrizović, Astrologija, str. 17, 7)

"On (Lav) voli da štiti, i ubeđen je da tako ispoljava svoju plemenitost. Istina je malo drugačija. On štiti, zato što voli da kontroliše." (Hana Hart, Muškarac na dlanu, str. 61)

"Živi iznad svojih mogućnosti, komanduje, s ukućanima je ljubazan samo ako pristanu da ga slušaju." (Maja Lončarić, Astrologija - Zvezde govore, str. 55)

"I ako su u biti ljubazni, nisu preterano osetljivi na osećanja drugih i zato mogu da budu brutalno iskreni i netaktični, jer su pre svega preokupirani sami sobom. Lav se ženi ispod svog nivoa. On ne može da odoli a da ne stekne podanika nad kojim je superiorniji." (Sunčevi znaci Linde Gudmen, str. 192-3)

wayward

pre 11 godina

Samo da pojasnimo: astrologija nije nauka jer ne ispunjava kriterijume da bi se mogla tako nazvati, baš kao što niko ne može reći ni da je astrologija pozorišni stil ili reka u Africi. Astrologija ima dosta sličnosti sa naukama: poseduje svoj domen, svoju terminologiju, klasifikacije, metodologiju, može se koristiti za predviđanje ishoda posmatranja. Ono što joj nedostaje da bi se mogla nazvati naukom jeste merljivost i ponovljivost rezultata posmatranja. Drugim rečima, dok je svaka nauka ograničena zahtevom da se svaka tvrdnja mora eksperimentalno ili posmatranjima potvrditi bez obzira na to ko i kada je proverava, astrologija od svojih praktikanata ne iziskuje tu vrstu rigoroznosti. Zbog toga astrologija nije nauka, već "naučnolika" disciplina (ovo je izvorno značenje reči "kvazinaučna").

vasilije knezevic

pre 11 godina

Vrlo su me impresionirali horoskopski znaci nove vlade i premijera.Pazite dobro
lav moze da bude lijen i nezainteresovan za stanje u porodici,Srbiji.Istina da je
on, lav,vodja i zastitnik,vrlo ugledan i postovan ali zenka se brine za hranu.
Zenka,lavica,je primjer dobre i zastitne majke,Cuvena lavica, Zaklina Kennedy.
Ivica Dacic,jarac,je jedan od najboljih znakova horoskopa,Snalazljiv,racionalan.
dobar stedisa i vrlo cesto sklon diktatu ali ne svojom voljom nego,jednostavno.
podcinjeni ne ispituju njegove motive.Ponovo,zenka jarac,je najsnalazljiviji znak
u horoskopu;takodje vodja.Cuvene licnosti u znaku jarca:Staljin,MAO Tze Tung,
Nikson,Henry Kissinger i drugi.

Misha

pre 11 godina

Osobine horoskopskog znaka Lava odgovaraju antropološkom tipu atlantskom mediterancu koji je kod nas na Zapadnom Balkanu (Hercegovina, zapadna Crna Gora) izmešan sa dinarcima (tipom Ovna) i koga zbog viška hormona rasta odlikuje izražena telesna visina i dugovečnost. Hormon rasta ne daje samo visinu već i onu vrstu inteligencije koja čoveka osposobljava za strategiju, planiranje i upravljanje, ili drugim rečima ga osposobljava da bude vođa. Uglavnom su to natprosečno inteligentni ljudi koji lako završavaju fakultete. Te sposobnosti moći nisu loše same po sebi, ali kao i kod svake neodraslosti ličnosti one postanu same sebe cilj, tako i se i one izopačavaju, pa se manifestuju ili kroz fizičko nasilništvo ili kroz želju za političkom moći. Zato se i Hrvati u Zagrebu; i Srbi u Beogradu žale da su im Hercegovci zauzeli rukovodeće položaje. Kod ženskih se ta želja za moć manifestuje kroz bavljenje tračevima, parapsihološkim ili duhovnim moćima. I ta žena obično uzme muža koji je neki "šmokljan", da bi ona bila glavna i da bi vladala njime. Kada neko crta vešticu on podvesno zna da ona ima želju za moć (kroz magiju) pa joj u izgledu nacrta elemente akromegalije (isturena brada, kost na nosu, koščate jagodice), a akromegalija je posledica viška hormona rasta posle puberteta. Tako izgledaju osobe koje imaju osobine znaka Lava, bez obzira kog datuma su se rodile, jer to zavisi od nasleđa, ne od zvezda. Zvezde su samo izgovor za ljudsku neodraslost i nepobeđenu sklonost ka nasilju.

Tzp

pre 11 godina

Citam i nevera, kakvi crni horoskopi da kazu kakvi je vlada?! Zna se kakvi su i videcemo kakvi su... Manite se horoskopskih budalastina...

k

pre 11 godina

Mogli ste to malo detaljnije da obradite. Ako gledamo horoskop nove vlade (time se bavi mundana astrologija) vaze sve karakteristike Lava koje ste naveli. Medjutim, Merkur, koji je bitan za komuniciju, potpisivanje, dokumenta, rec generalno, on je takodje u Lavu, ali je retrogradan, sto nije bas sjajno. To daje ceste greske u komunikaciji, nerazumevanja, kako je u Lavu sve ce zeleti da budu u pravu, i vise puta ce raspravljati cak i o banalnim stvarima - tipa ko je u pravu..Jupiter je u blizancima, pa to malo vadi stvari, i ono sto ocekujemo su svakako dobre stvari i prosperitet za zakone vezane za omladinu, skolstvo ali i telekomunikacije i inostranstvo. Kako je saturn u vagi (zakon) ono sto budu izglasali trajace dugo i bice to cvrsto utvrdjena pravila. Mars je u vagi, energija se trosi na diplomatiju, zakone, mozda bude i nekih sukoba vecih unutar same vlade..itd..nije bas sve lavovski, ali ce izjave doticnih u vladi biti grandiozne u svakom slucaju

Marina

pre 11 godina

Horoskop spada u kategoriju gde su tarot, gledanje u dlan, proricanje sudbine, magija itd.

Obmana, čija je svrha da prevari drugu stranu radi materijalne dobiti.

Vlada

pre 11 godina

Zaboravili ste da naglasite da je vlada formirana za vreme retrogradnog Merkura, što može da dovede do velikih problema u funkcionisanju vlasti.
Svako ko se iole bavi astrologijom nikakve važne odluke ne donosi u ovom periodu.

Alister Krouli

pre 11 godina

Voleo bih da skrenem paznju dezurnom astrologu da znaci Lava i Zmaja imaju i negativne strane a ne samo pozitivne, kako je izneto u ovom tekstu. Recimo da je ovo natalna karta nekog ko ce biti poprilicno siledzijski nastrojen sa jasnim momentima prevaranta. Doduse, za taj zakljucak nam nije potrebna astrologija, zar ne? No, dosta je tu trigona pa ce im sve ici glatko... dok traje.

Sync

pre 11 godina

Astroligija je zanimljiva nauka, ali osim Lava ili ti sunca u Lavu ima tu jos kakvih planeta i nekih sekstila i trigonoma i cini mi se da oni svi zajedno bas nesto i ne ukazuju na nekakav veliki pomak, vec na stagnaciju i ukopavanje u postojece rovove. Ne znam, samo kazem.

iskustvo uci

pre 11 godina

A ja znam dvoje rodjenih u znaku lava. Oboje su takve LENCINE, za neverovati. Izvlace se na drzanje. Ah, da, i oboje su alkoholicari.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

A šta kažu :pasulj, talog u šoljicama kafe, baba vračare iz negotinske okoline,beli magovi neke ,,Kkleopate,, i slični ,,pokazatelji,, naše sadašnjosti i budućnosti. Aman ,bre ,u pamet se.Ko se seća kada je počelo ovo ludilo sa horoskopima'u svakom listu za isti znak suprotne stvari.Neko se lepo setio da zaradjuje i lepi etikete po ljudima .Navali narode, ne košta mnogo ,osim ako im veruješ!

vasilije knezevic

pre 11 godina

Vrlo su me impresionirali horoskopski znaci nove vlade i premijera.Pazite dobro
lav moze da bude lijen i nezainteresovan za stanje u porodici,Srbiji.Istina da je
on, lav,vodja i zastitnik,vrlo ugledan i postovan ali zenka se brine za hranu.
Zenka,lavica,je primjer dobre i zastitne majke,Cuvena lavica, Zaklina Kennedy.
Ivica Dacic,jarac,je jedan od najboljih znakova horoskopa,Snalazljiv,racionalan.
dobar stedisa i vrlo cesto sklon diktatu ali ne svojom voljom nego,jednostavno.
podcinjeni ne ispituju njegove motive.Ponovo,zenka jarac,je najsnalazljiviji znak
u horoskopu;takodje vodja.Cuvene licnosti u znaku jarca:Staljin,MAO Tze Tung,
Nikson,Henry Kissinger i drugi.

Vladimir

pre 11 godina

Milosevic je rodjen u znaku lavu. Bas je bio komunikativan prema inostranstvu i bio ubedjen da je uvek samo on u pravu. Sad nam je cela Vlada u lavu. Divota.

vucic

pre 11 godina

Ah, novinska astrologija. Vlada je Skorpija, jer je podznak na 11' Skorpije a Mars je u Vagi u izgonu, los, sto znaci da smo "*%$#2". Vladar 2. a to nas najvise interesuje, je u izgonu, znaci opet los, na vrhu 8. kuce a to je najgore moguce mesto. Znaci da su sve one price o bankrotu tacne. Narod ce da grca, para ni od kuda, vlada ce da posrce, eto sta nas ceka.

Misha

pre 11 godina

Evo tipičan naš balkanski primitivni nasilnički mentalitet jeste odlika Lava, bar po astrološkoj literaturi, pa ko veruje u horoskop ima izgovor da bude takav zbog zvezda:

"Volja za moć i organizaciju uprave nad ljudima i prostorima, samosavlađivanje, jak upliv na ljude, prirodno mu stoji visina, vladanje, dobar vođ. ... Čovek volje i poretka, superioran. Ne snalazi se kao podređen. Njegove sposobnosti su onda kao zarobljene. Mane: Precenjivanje sebe. Niži tip se hvali koliko ima visokih veza, kako svi rade po njegovim konceptima, kontaktira političare." (Mile Dupor, Ne verujte, proverite, str. 74-75)

"Prirodni je vođa, i oseća da je njegovo mesto u životu vezano za autoritet i organizaciju. ... Lavove najveće mane jesu netolerancija, uobraženost, bombastičnost i suviše kruto mišljenje." (Nikola Ogrizović, Astrologija, str. 17, 7)

"On (Lav) voli da štiti, i ubeđen je da tako ispoljava svoju plemenitost. Istina je malo drugačija. On štiti, zato što voli da kontroliše." (Hana Hart, Muškarac na dlanu, str. 61)

"Živi iznad svojih mogućnosti, komanduje, s ukućanima je ljubazan samo ako pristanu da ga slušaju." (Maja Lončarić, Astrologija - Zvezde govore, str. 55)

"I ako su u biti ljubazni, nisu preterano osetljivi na osećanja drugih i zato mogu da budu brutalno iskreni i netaktični, jer su pre svega preokupirani sami sobom. Lav se ženi ispod svog nivoa. On ne može da odoli a da ne stekne podanika nad kojim je superiorniji." (Sunčevi znaci Linde Gudmen, str. 192-3)

Nezadovoljna

pre 11 godina

Baš je prethodna vlada bila emotivna! Bahatije ministre nismo imali! Rakovi jesu emotivni ali potpuno dezorijentisani! Kaže se da "rak ima najveća klješta tj alat za bij, a kreće se unazad"

ivana

pre 11 godina

Hm, zanimljivo je to da niko nije spomenuo da je Mesec u Skorpiji za vreme formiranja vlade. Jadna nasa hrana, voda (prirodna bogatsva) i najbitnije Narod. Mesec u Skorpiji!

Franjo

pre 11 godina

Kad se bolje razmisli vise je razloga da se veruje horoskopu nego borcima za vlast.
Doduse sada kada su na vlasti postoji mogucnost i da se poneko preobrazi i u borca za pravdu?

Preživeo devedesete

pre 11 godina

Džaba meni što sam mislio da su devedesete iza nas... Tek su se zakleli a već smo počeli s proricanjem sudbine... Zbogom Srbijo, odoh u Svet...

wayward

pre 11 godina

Samo da pojasnimo: astrologija nije nauka jer ne ispunjava kriterijume da bi se mogla tako nazvati, baš kao što niko ne može reći ni da je astrologija pozorišni stil ili reka u Africi. Astrologija ima dosta sličnosti sa naukama: poseduje svoj domen, svoju terminologiju, klasifikacije, metodologiju, može se koristiti za predviđanje ishoda posmatranja. Ono što joj nedostaje da bi se mogla nazvati naukom jeste merljivost i ponovljivost rezultata posmatranja. Drugim rečima, dok je svaka nauka ograničena zahtevom da se svaka tvrdnja mora eksperimentalno ili posmatranjima potvrditi bez obzira na to ko i kada je proverava, astrologija od svojih praktikanata ne iziskuje tu vrstu rigoroznosti. Zbog toga astrologija nije nauka, već "naučnolika" disciplina (ovo je izvorno značenje reči "kvazinaučna").

ne pomažu horoskopi

pre 11 godina

I ja sam lav, pa mogu i mane da navedem: lenj, uspavan, neorganizovan, egoista, narcis, ne oprašta, uvek je u pravu.