Ponedeljak, 23.07.2012.

20:45

Ban i Tadić: "Četiri tačke" za KiM

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun razgovarao je sa liderom DS Borisom Tadićem, koji mu je predočio program u četiri tačke za rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug

Ban i Tadiæ: "Èetiri taèke" za KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

РАВНОПРАВНОСТ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

pre 11 godina

Тадићев План у 4 тачке је одличанза Србе на КиМ , али да би се лакше реализовао неопходно је да се Србија РЕГИОНАЛИЗУЈЕ на више равноправних и сличних покрајина (БЕЗ ДРЖАВНИХ атрибута и надлежности), и све сагласно ЕУ стандардима, (како је уређена Немачка, Италија, Аустрија, Мађарска,...),
стим да би КОСОВО имало СПЕЦИЈАЛНИ СТАТУС (суштинску аутономију), плус Тадићеве 4 тачке..

Регинализација је потребна и због РАВНОПРАВНОСТИ националних мањина, јер по садашњем Уставу католичке националне мањине у АП Војводини имају повећана маљинска права у односу на националне мањине јужно од Саве и Дунава,
- на истоку (православци: Власи, Румуни, Бугари) и
- на југу (муслимани: Бошњаци, Албанци).

Nada

pre 11 godina

Mogla bih se kladiti da je Tadić, odnosno DS u njegovo ime, tražio da se sa njim sastane, a ne Ban Ki Mun! U diplomatiji se takvi zahtevi ne odbijaju! Prema tome - DS-ovci ne možete nas više lagati, jedino što je Tadić radio jeste trening medijskog nastupa i kontrola medija! Pogledajte strane medije - nigde spomena da se sastao sa Tadićem, a tu su i slike ako ne verujete. Đabe je krečio.... http://www.daylife.com/photo/0cSrd813q71cO?__site=daylife&q=Ban+Ki-moon

Miki BG

pre 11 godina

Nama niko nije potreban, sami sebe ćemo najbolje uništiti. Umesto da nas raduje što generalni sekretar UN želi i razgovara sa što više zvaničnika naše stvarnosti, mi se utrkujemo da pljujemo po onome sa čime bi se demokratski svet ponosio. Nema nama šanse! Ali stvarno! Nije nam bilo drago što je Jeremić izabran za predsednika GS UN, ne valja nam što je generalni sekretar SB UN razgovarao sa dojučerašnjim predsednikom Srbije, sada liderom najjače opozicione stranke... Šta nam je dobro? Da opet ratujemo? Sumnjam da bi i jedan od ovih što pišu ili daju negativne ocene Tadiću i Jeremiću krenuli u odbranu KiM. Čak sam uveren u to.

striker

pre 11 godina

Kad generalni sekretae UN dodje u Srbiju i sastane se sa covekom koji nema vise nikakvu funkciju u drzavnoj vlasti to nesto ZNACI. A svi ovi sto mrze DS i Borisa Tadica mogu da puknu ali njih niko ne pita sa kim treba Ban Ki Mun da se sastane.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Ne secam se da se u citavoj istoriji Ujedinjenih Nacija opozicioni politicar pitao za misljenje o znacajnom medjunarodnom problemu. Sa kakvim to prerogativima i u cije ime Tadic iznosi svoj "plan" od cetiri "tocke"? I zasto taj plan nije prvo izneo Nikolicu, srpskoj vladi ili skupstini na odobrenje pre nego sto se "nezvanicno" sastao sa Ban Ki Munom? Sta je ovo? Dvovlasce u DS i dvovlasce u RS? Jedna supersila przinaje sadasnjeg predsednika, a druga bivseg? Je li ovo uvod u Sirijsko "prolece" u Srbiji?

Zoran

pre 11 godina

Nije Tadic zvao Ban Ki Muna, nego je ovaj hteo da razgovara sa Borisom po nalogu gospodara. Ameri i trabanti nikako da svare Tomu. A vredjaju Srbiju neprekidno (i ne mesaju se u unutrasnje poslove nase drzave).

Poldi

pre 11 godina

Generalni sekretar UN odlucuje sa kim ce razgovarati i o cemu. Ako je izabrao Tadica znaci da ga interesuje da cuje njegovo misljenje.
To sto nekima to smeta je kompleks srpske prepotentnosti. Cetnicki vojvoda ima jos dobro da se naradi dok koliko toliko postane pozeljan sagovornik velikim svetskim politickim igracima, bez obzira na njegovu trenutnu funkciju. U ostalom on jos nista nije napravio da bi imao sta da informise. A kakvo je vreme u Sumadiji i kakva ce biti rakija sigurno ne zanima Generalnog sekretara UN.

Samo vas gledamo ...

pre 11 godina

Pustio Boris malo Tomu da se raduje.... a onaj Vucic se naduvao kao testo, kao deli lekcije, preti ubedjuje , sramno...Srbijo gledaj i trpi ono sto si birala :((

Milan I

pre 11 godina

Taj GOSPODIN BORIS TADIC , ima sve ono sto nema nova vlast , a to je integritet , postenje , kulturu i elokvenciju , Boris Tadic je neko ko zelim da mene predstavlje svetu , a nikako SRS otpadnici , ispodprosecni kompozitori , JUL-ovski kadrovi , kraduckavi magistri , kofercici , istovarivaci-utovarivaci gajbica , obijaci nekakvih katanaca- salatari , sve u svemu POLUSVET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nada

pre 11 godina

Čitam ove komentare, i zakljucujem da je Živković u pravu kada kaže da je "DS duboko bolestna stranka"! Ma ovim strancima treba neka ulizica koja će da ispunjava sve njihove zahteve a za uzvrat da dobija mrvice! Do sada je to radio Čeda, a sada je mnogo pogodniji Tadić jer je bivši predsednik! Rukovanje sa Tačijem kojeg je izvestilac Saveta Evrope Dik Marti optužio da se bavio trgovinom ljudskim organima! Setite se Gorbačova, nagovarali su ga da raspusti Varšavski pakt uz obečanje da će oni nakon toga to isto uraditi sa NATO paktom, a rezultat je NATO pakt i dalje postoji, a Gorbačovu su nudili da bude dopisnik nekih stranih novina. Prema tome - krpa za brisanje poda! DS je stvarno bolestan!!!! Doviđenja!!!!!!!!!!

Kasno Ban u DS stize

pre 11 godina

Pa koja je svrha razgovora sa bivsim predsednikom i opozicionom strankom??? To je valjda moc navike. Sta se koga tice sada sta Boris i ekipa misle i rade? Imali su 12 godina nesto da urade, svi znamo sta su prokockali i sada im treba valjda jos par godina da "zavrse posao". Ajde demokrate, dajte demokratsku sansu drugima da urade ono sto vi niste mogli za 12 godina.

Dikan

pre 11 godina

Tadić se preporučuje za neku funkciju u UN. Klima mu se fotelja i u DS-u, pa je vreme da se misli kako će se dalje lagodno živeti od sedenja u nekoj fotelji i šetkanja po svetu. O tuđem trošku, naravno. Njujork, UN, neki komitet, komisija, telo, zovite ga kako hoćete, njemu sve odgovara.

TheObradovic

pre 11 godina

Tadic nije vise Predsednik.
Nije nikakav drzavni funkcioner.
Bez obzira,ima pravo da predlozi plan. To pravo imaju svi javni delatnici,intelektualci,univerzitetski profesori, bivse diplomate itd.
Od viska,u ovakvom slucaju,glava ne boli.
Uostalom,sta je alternativa ovom planu?
"Plan" Predsednika Nikolica?
Taj predlog o nekom "opste-drustvenom konzesusu" svih cinilaca drustva (zakljucno sa patrijarhom SPC) i nije plan vec upravo to-poziv na konzensus i neku 'sabornost'.
Imam osecaj da ce se to zavrsiti nekim novim referendumom nalik na onaj Milosevicev iz 1998.
Verovatno ce se narod pozvati da se izjasni o necemu o cemu vec postoji potvrdjen stav i u pravu i politici.
"Da li ste za ocuvanje teritorijalnog suvereniteta i integriteta Republike Srbije sa Kosovom i Metohijom u sastavu?"
Zivi bili pa videli...

Nada

pre 11 godina

Ovom "bivšem" stvarno nije dobro! Pa ko je on da daje predloge???????? Da je išta znao i hteo da reši, mogao je za 8 godina mandata! A nije rešio ništa, ni pitanje Srba iz Hrvatske, vraćanje oduzete imovine, stanarskog prava....Sutra ni predsednik DS neće više biti jer će ga smeniti, da li će onda istupati u ime svoje uže porodice? More, skloni nam se sa očiju, sram te bilo!

Владимир

pre 11 godina

Грађанске иницијаттиве, па и грађанина Тадића, се прослеђују на друго место, не страним дипломатама и жбировима...

boli? e pa brat djura ima tesku ruku...

pre 11 godina

uf, koja samarcina srBskim naciJonalistima, cetnickom vojvodi, miloseviceviom potrcku i svima onima koji su ih glasali! pazi ti s kim UN vode pregovore... ja da sam na mestu srBskih patriJota odmA bI u znak protesta napustiJo UN zato sto me tako ponizavaju i jos ekspresnije bih se uvlaniJo u savez rusije i belorisije. hoho.

darko

pre 11 godina

Tadic i politika? to se zove Srpsko jedinstvo i buducnost Srbije? Svi Srbi sa Kosova ce za manje od 10godina ziveti u Srbiji.
Tako se nevodi politika i buducnost Srbije. BEZ CASTI I MORALA, NEMA NI NAPREDKA.

Stefan

pre 11 godina

@tek da se zna

Hajde da pogledamo ucinak sada vec bivseg predsednika i premijera Srbije.Javni dug zemlje udvostrucen je u odnosu na 2008 godinu,trenutni javni dug Srbije iznosi 53% bdp-a,Argentina je bankrotirala sa 60%.Rekordna nezaposljenost,korupcija veca nego za vreme Milosevica.Rekordna vrednost eura u odnosu na dinar,Srpske plate jedne od najmanjih na Balkanu.I vest od danas,u budzetu Srbije ima novca za isplatu prenzija samo do avgusta.http://www.youtube.com/watch?v=KZfnc1RMhzc

bezimena

pre 11 godina

ko je tadic?
(jovan, 23. jul 2012 20:49)

Predsednik najveće opozicione stranke (čak i ako to ne bude, on je zauvek neko ko je bio predsednik države) koga Generalni sekretar UN očigledno uvažava. Ali, ne zaboravite, lopta je okrugla, sutra kad SNS zglajzne, šta mislite ko će doći na vlast? SRS možda i Jadranka Šešelj.:)))

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Da je nekoga interesovalo sta Tadic "veruje, misli i porucuje" ni gradjani Srbije nebi izabrali Tomislava Nikolica za Predseddnika Srbije nego njega!
Cak sta vise Ja licno ne verujem ni to da je prilikom susreta Tadica i Ban Ki Muna uopste bilo razgovora o politickim temama, pogotovo ne o "iznalazenju resenja" za Kosovo za cije "iznalazenje" je Tadic imao dva Mandata vremena ali ga nije "iznasao" ?
Cvrsto verujem da je Ban Ki Mun ovaj susret iskoristio iskljucivo zato da Tadicu "cestita na penzionisanju" i oprastanju iz Politike !

dosta vise

pre 11 godina

Gospodin Tadic vise u ovoj drzavi nije niko i nista, i stvarno ne razumem kako sebi daje za pravo da bilo o cemu pregovara, predlaze, javno predstavlja Srbiju... Srbija nije nicije privatno vlasnistvo, izgubio si izbore, izgubices i mesto predsednika stranke a u svakoj corbi mirodjija i dalje...Samo u Srbiji to moze izgleda.

tek da se zna

pre 11 godina

Tek da se zna, ko ima kredibilitet u svetu.Veci uspeh Tadica je sto se konacno resio dvojca Dacic - Dinkic, nego sto je "izgubio" od Nikolica.
Nista bolje nije moglo da mu se desi.

mmaja

pre 11 godina

@prolupao...Ti si bogami zaista prolupao cim postavljas takvo pitanje.Mislis da se Tadic sam nametnuo Ban K.M.,i da bi ovaj gubio svoje vreme razgovarajuci sa nebitnim ljudima.Ne prijatelju,to ne ide tako u visokoj politici.Nadredjeni odlucuje s kim ce i kad razgovarati.Nadam se da ti je ovo dovoljan dokaz da je Ban K.M> zeleo da razgovara sa Tadicem, a ne obrnuto.Boli jel'da :)))

Nada

pre 11 godina

Ovom "bivšem" stvarno nije dobro! Pa ko je on da daje predloge???????? Da je išta znao i hteo da reši, mogao je za 8 godina mandata! A nije rešio ništa, ni pitanje Srba iz Hrvatske, vraćanje oduzete imovine, stanarskog prava....Sutra ni predsednik DS neće više biti jer će ga smeniti, da li će onda istupati u ime svoje uže porodice? More, skloni nam se sa očiju, sram te bilo!

dosta vise

pre 11 godina

Gospodin Tadic vise u ovoj drzavi nije niko i nista, i stvarno ne razumem kako sebi daje za pravo da bilo o cemu pregovara, predlaze, javno predstavlja Srbiju... Srbija nije nicije privatno vlasnistvo, izgubio si izbore, izgubices i mesto predsednika stranke a u svakoj corbi mirodjija i dalje...Samo u Srbiji to moze izgleda.

Владимир

pre 11 godina

Грађанске иницијаттиве, па и грађанина Тадића, се прослеђују на друго место, не страним дипломатама и жбировима...

Stefan

pre 11 godina

@tek da se zna

Hajde da pogledamo ucinak sada vec bivseg predsednika i premijera Srbije.Javni dug zemlje udvostrucen je u odnosu na 2008 godinu,trenutni javni dug Srbije iznosi 53% bdp-a,Argentina je bankrotirala sa 60%.Rekordna nezaposljenost,korupcija veca nego za vreme Milosevica.Rekordna vrednost eura u odnosu na dinar,Srpske plate jedne od najmanjih na Balkanu.I vest od danas,u budzetu Srbije ima novca za isplatu prenzija samo do avgusta.http://www.youtube.com/watch?v=KZfnc1RMhzc

boli? e pa brat djura ima tesku ruku...

pre 11 godina

uf, koja samarcina srBskim naciJonalistima, cetnickom vojvodi, miloseviceviom potrcku i svima onima koji su ih glasali! pazi ti s kim UN vode pregovore... ja da sam na mestu srBskih patriJota odmA bI u znak protesta napustiJo UN zato sto me tako ponizavaju i jos ekspresnije bih se uvlaniJo u savez rusije i belorisije. hoho.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Da je nekoga interesovalo sta Tadic "veruje, misli i porucuje" ni gradjani Srbije nebi izabrali Tomislava Nikolica za Predseddnika Srbije nego njega!
Cak sta vise Ja licno ne verujem ni to da je prilikom susreta Tadica i Ban Ki Muna uopste bilo razgovora o politickim temama, pogotovo ne o "iznalazenju resenja" za Kosovo za cije "iznalazenje" je Tadic imao dva Mandata vremena ali ga nije "iznasao" ?
Cvrsto verujem da je Ban Ki Mun ovaj susret iskoristio iskljucivo zato da Tadicu "cestita na penzionisanju" i oprastanju iz Politike !

Dikan

pre 11 godina

Tadić se preporučuje za neku funkciju u UN. Klima mu se fotelja i u DS-u, pa je vreme da se misli kako će se dalje lagodno živeti od sedenja u nekoj fotelji i šetkanja po svetu. O tuđem trošku, naravno. Njujork, UN, neki komitet, komisija, telo, zovite ga kako hoćete, njemu sve odgovara.

tek da se zna

pre 11 godina

Tek da se zna, ko ima kredibilitet u svetu.Veci uspeh Tadica je sto se konacno resio dvojca Dacic - Dinkic, nego sto je "izgubio" od Nikolica.
Nista bolje nije moglo da mu se desi.

mmaja

pre 11 godina

@prolupao...Ti si bogami zaista prolupao cim postavljas takvo pitanje.Mislis da se Tadic sam nametnuo Ban K.M.,i da bi ovaj gubio svoje vreme razgovarajuci sa nebitnim ljudima.Ne prijatelju,to ne ide tako u visokoj politici.Nadredjeni odlucuje s kim ce i kad razgovarati.Nadam se da ti je ovo dovoljan dokaz da je Ban K.M> zeleo da razgovara sa Tadicem, a ne obrnuto.Boli jel'da :)))

darko

pre 11 godina

Tadic i politika? to se zove Srpsko jedinstvo i buducnost Srbije? Svi Srbi sa Kosova ce za manje od 10godina ziveti u Srbiji.
Tako se nevodi politika i buducnost Srbije. BEZ CASTI I MORALA, NEMA NI NAPREDKA.

Nada

pre 11 godina

Čitam ove komentare, i zakljucujem da je Živković u pravu kada kaže da je "DS duboko bolestna stranka"! Ma ovim strancima treba neka ulizica koja će da ispunjava sve njihove zahteve a za uzvrat da dobija mrvice! Do sada je to radio Čeda, a sada je mnogo pogodniji Tadić jer je bivši predsednik! Rukovanje sa Tačijem kojeg je izvestilac Saveta Evrope Dik Marti optužio da se bavio trgovinom ljudskim organima! Setite se Gorbačova, nagovarali su ga da raspusti Varšavski pakt uz obečanje da će oni nakon toga to isto uraditi sa NATO paktom, a rezultat je NATO pakt i dalje postoji, a Gorbačovu su nudili da bude dopisnik nekih stranih novina. Prema tome - krpa za brisanje poda! DS je stvarno bolestan!!!! Doviđenja!!!!!!!!!!

bezimena

pre 11 godina

ko je tadic?
(jovan, 23. jul 2012 20:49)

Predsednik najveće opozicione stranke (čak i ako to ne bude, on je zauvek neko ko je bio predsednik države) koga Generalni sekretar UN očigledno uvažava. Ali, ne zaboravite, lopta je okrugla, sutra kad SNS zglajzne, šta mislite ko će doći na vlast? SRS možda i Jadranka Šešelj.:)))

Kasno Ban u DS stize

pre 11 godina

Pa koja je svrha razgovora sa bivsim predsednikom i opozicionom strankom??? To je valjda moc navike. Sta se koga tice sada sta Boris i ekipa misle i rade? Imali su 12 godina nesto da urade, svi znamo sta su prokockali i sada im treba valjda jos par godina da "zavrse posao". Ajde demokrate, dajte demokratsku sansu drugima da urade ono sto vi niste mogli za 12 godina.

Milan I

pre 11 godina

Taj GOSPODIN BORIS TADIC , ima sve ono sto nema nova vlast , a to je integritet , postenje , kulturu i elokvenciju , Boris Tadic je neko ko zelim da mene predstavlje svetu , a nikako SRS otpadnici , ispodprosecni kompozitori , JUL-ovski kadrovi , kraduckavi magistri , kofercici , istovarivaci-utovarivaci gajbica , obijaci nekakvih katanaca- salatari , sve u svemu POLUSVET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TheObradovic

pre 11 godina

Tadic nije vise Predsednik.
Nije nikakav drzavni funkcioner.
Bez obzira,ima pravo da predlozi plan. To pravo imaju svi javni delatnici,intelektualci,univerzitetski profesori, bivse diplomate itd.
Od viska,u ovakvom slucaju,glava ne boli.
Uostalom,sta je alternativa ovom planu?
"Plan" Predsednika Nikolica?
Taj predlog o nekom "opste-drustvenom konzesusu" svih cinilaca drustva (zakljucno sa patrijarhom SPC) i nije plan vec upravo to-poziv na konzensus i neku 'sabornost'.
Imam osecaj da ce se to zavrsiti nekim novim referendumom nalik na onaj Milosevicev iz 1998.
Verovatno ce se narod pozvati da se izjasni o necemu o cemu vec postoji potvrdjen stav i u pravu i politici.
"Da li ste za ocuvanje teritorijalnog suvereniteta i integriteta Republike Srbije sa Kosovom i Metohijom u sastavu?"
Zivi bili pa videli...

Zoran

pre 11 godina

Nije Tadic zvao Ban Ki Muna, nego je ovaj hteo da razgovara sa Borisom po nalogu gospodara. Ameri i trabanti nikako da svare Tomu. A vredjaju Srbiju neprekidno (i ne mesaju se u unutrasnje poslove nase drzave).

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Ne secam se da se u citavoj istoriji Ujedinjenih Nacija opozicioni politicar pitao za misljenje o znacajnom medjunarodnom problemu. Sa kakvim to prerogativima i u cije ime Tadic iznosi svoj "plan" od cetiri "tocke"? I zasto taj plan nije prvo izneo Nikolicu, srpskoj vladi ili skupstini na odobrenje pre nego sto se "nezvanicno" sastao sa Ban Ki Munom? Sta je ovo? Dvovlasce u DS i dvovlasce u RS? Jedna supersila przinaje sadasnjeg predsednika, a druga bivseg? Je li ovo uvod u Sirijsko "prolece" u Srbiji?

Samo vas gledamo ...

pre 11 godina

Pustio Boris malo Tomu da se raduje.... a onaj Vucic se naduvao kao testo, kao deli lekcije, preti ubedjuje , sramno...Srbijo gledaj i trpi ono sto si birala :((

Poldi

pre 11 godina

Generalni sekretar UN odlucuje sa kim ce razgovarati i o cemu. Ako je izabrao Tadica znaci da ga interesuje da cuje njegovo misljenje.
To sto nekima to smeta je kompleks srpske prepotentnosti. Cetnicki vojvoda ima jos dobro da se naradi dok koliko toliko postane pozeljan sagovornik velikim svetskim politickim igracima, bez obzira na njegovu trenutnu funkciju. U ostalom on jos nista nije napravio da bi imao sta da informise. A kakvo je vreme u Sumadiji i kakva ce biti rakija sigurno ne zanima Generalnog sekretara UN.

striker

pre 11 godina

Kad generalni sekretae UN dodje u Srbiju i sastane se sa covekom koji nema vise nikakvu funkciju u drzavnoj vlasti to nesto ZNACI. A svi ovi sto mrze DS i Borisa Tadica mogu da puknu ali njih niko ne pita sa kim treba Ban Ki Mun da se sastane.

Nada

pre 11 godina

Mogla bih se kladiti da je Tadić, odnosno DS u njegovo ime, tražio da se sa njim sastane, a ne Ban Ki Mun! U diplomatiji se takvi zahtevi ne odbijaju! Prema tome - DS-ovci ne možete nas više lagati, jedino što je Tadić radio jeste trening medijskog nastupa i kontrola medija! Pogledajte strane medije - nigde spomena da se sastao sa Tadićem, a tu su i slike ako ne verujete. Đabe je krečio.... http://www.daylife.com/photo/0cSrd813q71cO?__site=daylife&q=Ban+Ki-moon

Miki BG

pre 11 godina

Nama niko nije potreban, sami sebe ćemo najbolje uništiti. Umesto da nas raduje što generalni sekretar UN želi i razgovara sa što više zvaničnika naše stvarnosti, mi se utrkujemo da pljujemo po onome sa čime bi se demokratski svet ponosio. Nema nama šanse! Ali stvarno! Nije nam bilo drago što je Jeremić izabran za predsednika GS UN, ne valja nam što je generalni sekretar SB UN razgovarao sa dojučerašnjim predsednikom Srbije, sada liderom najjače opozicione stranke... Šta nam je dobro? Da opet ratujemo? Sumnjam da bi i jedan od ovih što pišu ili daju negativne ocene Tadiću i Jeremiću krenuli u odbranu KiM. Čak sam uveren u to.

РАВНОПРАВНОСТ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

pre 11 godina

Тадићев План у 4 тачке је одличанза Србе на КиМ , али да би се лакше реализовао неопходно је да се Србија РЕГИОНАЛИЗУЈЕ на више равноправних и сличних покрајина (БЕЗ ДРЖАВНИХ атрибута и надлежности), и све сагласно ЕУ стандардима, (како је уређена Немачка, Италија, Аустрија, Мађарска,...),
стим да би КОСОВО имало СПЕЦИЈАЛНИ СТАТУС (суштинску аутономију), плус Тадићеве 4 тачке..

Регинализација је потребна и због РАВНОПРАВНОСТИ националних мањина, јер по садашњем Уставу католичке националне мањине у АП Војводини имају повећана маљинска права у односу на националне мањине јужно од Саве и Дунава,
- на истоку (православци: Власи, Румуни, Бугари) и
- на југу (муслимани: Бошњаци, Албанци).

boli? e pa brat djura ima tesku ruku...

pre 11 godina

uf, koja samarcina srBskim naciJonalistima, cetnickom vojvodi, miloseviceviom potrcku i svima onima koji su ih glasali! pazi ti s kim UN vode pregovore... ja da sam na mestu srBskih patriJota odmA bI u znak protesta napustiJo UN zato sto me tako ponizavaju i jos ekspresnije bih se uvlaniJo u savez rusije i belorisije. hoho.

bezimena

pre 11 godina

ko je tadic?
(jovan, 23. jul 2012 20:49)

Predsednik najveće opozicione stranke (čak i ako to ne bude, on je zauvek neko ko je bio predsednik države) koga Generalni sekretar UN očigledno uvažava. Ali, ne zaboravite, lopta je okrugla, sutra kad SNS zglajzne, šta mislite ko će doći na vlast? SRS možda i Jadranka Šešelj.:)))

tek da se zna

pre 11 godina

Tek da se zna, ko ima kredibilitet u svetu.Veci uspeh Tadica je sto se konacno resio dvojca Dacic - Dinkic, nego sto je "izgubio" od Nikolica.
Nista bolje nije moglo da mu se desi.

mmaja

pre 11 godina

@prolupao...Ti si bogami zaista prolupao cim postavljas takvo pitanje.Mislis da se Tadic sam nametnuo Ban K.M.,i da bi ovaj gubio svoje vreme razgovarajuci sa nebitnim ljudima.Ne prijatelju,to ne ide tako u visokoj politici.Nadredjeni odlucuje s kim ce i kad razgovarati.Nadam se da ti je ovo dovoljan dokaz da je Ban K.M> zeleo da razgovara sa Tadicem, a ne obrnuto.Boli jel'da :)))

Milan I

pre 11 godina

Taj GOSPODIN BORIS TADIC , ima sve ono sto nema nova vlast , a to je integritet , postenje , kulturu i elokvenciju , Boris Tadic je neko ko zelim da mene predstavlje svetu , a nikako SRS otpadnici , ispodprosecni kompozitori , JUL-ovski kadrovi , kraduckavi magistri , kofercici , istovarivaci-utovarivaci gajbica , obijaci nekakvih katanaca- salatari , sve u svemu POLUSVET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dosta vise

pre 11 godina

Gospodin Tadic vise u ovoj drzavi nije niko i nista, i stvarno ne razumem kako sebi daje za pravo da bilo o cemu pregovara, predlaze, javno predstavlja Srbiju... Srbija nije nicije privatno vlasnistvo, izgubio si izbore, izgubices i mesto predsednika stranke a u svakoj corbi mirodjija i dalje...Samo u Srbiji to moze izgleda.

Nada

pre 11 godina

Ovom "bivšem" stvarno nije dobro! Pa ko je on da daje predloge???????? Da je išta znao i hteo da reši, mogao je za 8 godina mandata! A nije rešio ništa, ni pitanje Srba iz Hrvatske, vraćanje oduzete imovine, stanarskog prava....Sutra ni predsednik DS neće više biti jer će ga smeniti, da li će onda istupati u ime svoje uže porodice? More, skloni nam se sa očiju, sram te bilo!

Владимир

pre 11 godina

Грађанске иницијаттиве, па и грађанина Тадића, се прослеђују на друго место, не страним дипломатама и жбировима...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Da je nekoga interesovalo sta Tadic "veruje, misli i porucuje" ni gradjani Srbije nebi izabrali Tomislava Nikolica za Predseddnika Srbije nego njega!
Cak sta vise Ja licno ne verujem ni to da je prilikom susreta Tadica i Ban Ki Muna uopste bilo razgovora o politickim temama, pogotovo ne o "iznalazenju resenja" za Kosovo za cije "iznalazenje" je Tadic imao dva Mandata vremena ali ga nije "iznasao" ?
Cvrsto verujem da je Ban Ki Mun ovaj susret iskoristio iskljucivo zato da Tadicu "cestita na penzionisanju" i oprastanju iz Politike !

Nada

pre 11 godina

Čitam ove komentare, i zakljucujem da je Živković u pravu kada kaže da je "DS duboko bolestna stranka"! Ma ovim strancima treba neka ulizica koja će da ispunjava sve njihove zahteve a za uzvrat da dobija mrvice! Do sada je to radio Čeda, a sada je mnogo pogodniji Tadić jer je bivši predsednik! Rukovanje sa Tačijem kojeg je izvestilac Saveta Evrope Dik Marti optužio da se bavio trgovinom ljudskim organima! Setite se Gorbačova, nagovarali su ga da raspusti Varšavski pakt uz obečanje da će oni nakon toga to isto uraditi sa NATO paktom, a rezultat je NATO pakt i dalje postoji, a Gorbačovu su nudili da bude dopisnik nekih stranih novina. Prema tome - krpa za brisanje poda! DS je stvarno bolestan!!!! Doviđenja!!!!!!!!!!

darko

pre 11 godina

Tadic i politika? to se zove Srpsko jedinstvo i buducnost Srbije? Svi Srbi sa Kosova ce za manje od 10godina ziveti u Srbiji.
Tako se nevodi politika i buducnost Srbije. BEZ CASTI I MORALA, NEMA NI NAPREDKA.

Stefan

pre 11 godina

@tek da se zna

Hajde da pogledamo ucinak sada vec bivseg predsednika i premijera Srbije.Javni dug zemlje udvostrucen je u odnosu na 2008 godinu,trenutni javni dug Srbije iznosi 53% bdp-a,Argentina je bankrotirala sa 60%.Rekordna nezaposljenost,korupcija veca nego za vreme Milosevica.Rekordna vrednost eura u odnosu na dinar,Srpske plate jedne od najmanjih na Balkanu.I vest od danas,u budzetu Srbije ima novca za isplatu prenzija samo do avgusta.http://www.youtube.com/watch?v=KZfnc1RMhzc

TheObradovic

pre 11 godina

Tadic nije vise Predsednik.
Nije nikakav drzavni funkcioner.
Bez obzira,ima pravo da predlozi plan. To pravo imaju svi javni delatnici,intelektualci,univerzitetski profesori, bivse diplomate itd.
Od viska,u ovakvom slucaju,glava ne boli.
Uostalom,sta je alternativa ovom planu?
"Plan" Predsednika Nikolica?
Taj predlog o nekom "opste-drustvenom konzesusu" svih cinilaca drustva (zakljucno sa patrijarhom SPC) i nije plan vec upravo to-poziv na konzensus i neku 'sabornost'.
Imam osecaj da ce se to zavrsiti nekim novim referendumom nalik na onaj Milosevicev iz 1998.
Verovatno ce se narod pozvati da se izjasni o necemu o cemu vec postoji potvrdjen stav i u pravu i politici.
"Da li ste za ocuvanje teritorijalnog suvereniteta i integriteta Republike Srbije sa Kosovom i Metohijom u sastavu?"
Zivi bili pa videli...

Samo vas gledamo ...

pre 11 godina

Pustio Boris malo Tomu da se raduje.... a onaj Vucic se naduvao kao testo, kao deli lekcije, preti ubedjuje , sramno...Srbijo gledaj i trpi ono sto si birala :((

Dikan

pre 11 godina

Tadić se preporučuje za neku funkciju u UN. Klima mu se fotelja i u DS-u, pa je vreme da se misli kako će se dalje lagodno živeti od sedenja u nekoj fotelji i šetkanja po svetu. O tuđem trošku, naravno. Njujork, UN, neki komitet, komisija, telo, zovite ga kako hoćete, njemu sve odgovara.

Poldi

pre 11 godina

Generalni sekretar UN odlucuje sa kim ce razgovarati i o cemu. Ako je izabrao Tadica znaci da ga interesuje da cuje njegovo misljenje.
To sto nekima to smeta je kompleks srpske prepotentnosti. Cetnicki vojvoda ima jos dobro da se naradi dok koliko toliko postane pozeljan sagovornik velikim svetskim politickim igracima, bez obzira na njegovu trenutnu funkciju. U ostalom on jos nista nije napravio da bi imao sta da informise. A kakvo je vreme u Sumadiji i kakva ce biti rakija sigurno ne zanima Generalnog sekretara UN.

Kasno Ban u DS stize

pre 11 godina

Pa koja je svrha razgovora sa bivsim predsednikom i opozicionom strankom??? To je valjda moc navike. Sta se koga tice sada sta Boris i ekipa misle i rade? Imali su 12 godina nesto da urade, svi znamo sta su prokockali i sada im treba valjda jos par godina da "zavrse posao". Ajde demokrate, dajte demokratsku sansu drugima da urade ono sto vi niste mogli za 12 godina.

striker

pre 11 godina

Kad generalni sekretae UN dodje u Srbiju i sastane se sa covekom koji nema vise nikakvu funkciju u drzavnoj vlasti to nesto ZNACI. A svi ovi sto mrze DS i Borisa Tadica mogu da puknu ali njih niko ne pita sa kim treba Ban Ki Mun da se sastane.

Zoran

pre 11 godina

Nije Tadic zvao Ban Ki Muna, nego je ovaj hteo da razgovara sa Borisom po nalogu gospodara. Ameri i trabanti nikako da svare Tomu. A vredjaju Srbiju neprekidno (i ne mesaju se u unutrasnje poslove nase drzave).

Miki BG

pre 11 godina

Nama niko nije potreban, sami sebe ćemo najbolje uništiti. Umesto da nas raduje što generalni sekretar UN želi i razgovara sa što više zvaničnika naše stvarnosti, mi se utrkujemo da pljujemo po onome sa čime bi se demokratski svet ponosio. Nema nama šanse! Ali stvarno! Nije nam bilo drago što je Jeremić izabran za predsednika GS UN, ne valja nam što je generalni sekretar SB UN razgovarao sa dojučerašnjim predsednikom Srbije, sada liderom najjače opozicione stranke... Šta nam je dobro? Da opet ratujemo? Sumnjam da bi i jedan od ovih što pišu ili daju negativne ocene Tadiću i Jeremiću krenuli u odbranu KiM. Čak sam uveren u to.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Ne secam se da se u citavoj istoriji Ujedinjenih Nacija opozicioni politicar pitao za misljenje o znacajnom medjunarodnom problemu. Sa kakvim to prerogativima i u cije ime Tadic iznosi svoj "plan" od cetiri "tocke"? I zasto taj plan nije prvo izneo Nikolicu, srpskoj vladi ili skupstini na odobrenje pre nego sto se "nezvanicno" sastao sa Ban Ki Munom? Sta je ovo? Dvovlasce u DS i dvovlasce u RS? Jedna supersila przinaje sadasnjeg predsednika, a druga bivseg? Je li ovo uvod u Sirijsko "prolece" u Srbiji?

Nada

pre 11 godina

Mogla bih se kladiti da je Tadić, odnosno DS u njegovo ime, tražio da se sa njim sastane, a ne Ban Ki Mun! U diplomatiji se takvi zahtevi ne odbijaju! Prema tome - DS-ovci ne možete nas više lagati, jedino što je Tadić radio jeste trening medijskog nastupa i kontrola medija! Pogledajte strane medije - nigde spomena da se sastao sa Tadićem, a tu su i slike ako ne verujete. Đabe je krečio.... http://www.daylife.com/photo/0cSrd813q71cO?__site=daylife&q=Ban+Ki-moon

РАВНОПРАВНОСТ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

pre 11 godina

Тадићев План у 4 тачке је одличанза Србе на КиМ , али да би се лакше реализовао неопходно је да се Србија РЕГИОНАЛИЗУЈЕ на више равноправних и сличних покрајина (БЕЗ ДРЖАВНИХ атрибута и надлежности), и све сагласно ЕУ стандардима, (како је уређена Немачка, Италија, Аустрија, Мађарска,...),
стим да би КОСОВО имало СПЕЦИЈАЛНИ СТАТУС (суштинску аутономију), плус Тадићеве 4 тачке..

Регинализација је потребна и због РАВНОПРАВНОСТИ националних мањина, јер по садашњем Уставу католичке националне мањине у АП Војводини имају повећана маљинска права у односу на националне мањине јужно од Саве и Дунава,
- на истоку (православци: Власи, Румуни, Бугари) и
- на југу (муслимани: Бошњаци, Албанци).