Petak, 20.07.2012.

08:07

"Radnici Politike biće isplaćeni"

Današnji protest dela zaposlenih u "Politici a.d" završen je dogovorom radnika sa rukovodstvom da se zaostala jedna i po zarada isplati do sledećeg petka.

Izvor: B92

"Radnici Politike biæe isplaæeni" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Zaduzbina

pre 11 godina

Traba da vas je sramota. Gubitasi ste i godinama opstajete od novca koji vam drzava cuska. Pri tome ste jezivo neorganizovani i neposlovni svi do jednog. Pocev od portira na kapiji pa do direkcije stamparije, koja podseca na Leteci cirkus Montija pajtona. Da je to moja firma, odavno bih vas sve razjurio.

Rade

pre 11 godina

Dragane, zaista si neobavesten. Drzava se jeste obavezala da placa 30.000 evra ali ne placa nista. I slovom i brojem ). Raspitaj se malo!!!

miladin

pre 11 godina

Mislim da Grasi gubi kompas...ili ...čovek ne sme da da ostavku...žao mi je čoveka...ne bio mu u koži...možda ima najbolje namere...deluje dobronamerno...samo deluje...neka spakuje svoje srednjoškolce...kapetane brodova, matematičara, medjunarodne inženjere...pa polako...ajde

Radnik

pre 11 godina

mošo bolje juri pare a ne komentare...sram te bilo. UTORAK JE! Opet lažete da dajete pare a isplacujete honorare...Vaš drugar Đilas me dva puta jutros izbacio iz autobusa na putu do kuce jer se švercujem kao prosjak u autobusu..Boli Vas uvo.Vi niste videli nikad trecu smenu.laku noc

Samo istina

pre 11 godina

@ djura mutavi
Ja mislim da imamo dva dobra kandidata da izvedu kompaniju na pravi put: jedan sa osnovnom skolom (gosp Zoran mosurinski) I drugi koje je " omiljen" medju kolegama sa naglaskom na "jagnje medju vukovima" gosp. Grasi. Sa stanovista onih koje hoce da kupe politiku, obojica su prihvatljivi jel su vec I jos ce smanjiti njenu trzisnu vrednost.

Djura Mutavi

pre 11 godina

@(Samo istina, 23. jul 2012 16:07) Posto vidim da nisi u stanju da prihvatis istinu iako ti nadimak nagovestava da samo istinu govoris, gubljenje je vremena pokusavati ti objasniti neke stvari. Ono sto cu ti samo reci je da je u svim kompanijama poput nase sasvim normalno da kad dodje do promene vlasti tj. vodeceg rukovodstva normalno da se promeni kompletna garnitura koja je bila sa starim. Samo u nasoj ludoj firmi opstaju bivsi, koji se zbog straha od smene u pocetku primire pa kad vide da je sve po starom i da su sigurni pocnu ponovo da glume velicine. Verovatno su svi ti veliki rukovodioci koji seju strah po firmi kod svojih kuca manji od makovog zrna i da na ovaj nacin lece neke svoje licne komplekse. Ali sta da se radi. Ja jedino vidim spas za Politiku koja je za mene institucija od nacionalnog znacaja i ja se osecam privilegovano sto sam deo nje, ako neko pametan kupi drzavni deo kapitala. E kad ovo postane privatno vlasnistvo vrlo brzo ce se odstraniti sve sto nije dobro za profit firme. Dokle god je ovo na drzavnim jaslama bice nam ovako. Doduse u novom menadzmentu postoji jedan covek koji bi bez pardona odstranio sve sto je kancerogeno i pogotovo ono sto je debelo u metastazi samo mu trenutno ne dozvoljavaju da to uradi. Verujte mi kada ga puste da se razmase tesko si ga ovim podrivacima. Ja sve vise mislim da treba da ga puste sto pre. Mogu samo da kazem da je covek po sistemu trulog kapitalizma danas jesi sutra nisi. Zivi bili pa videli. Aj uzdravlje.

Zdravko

pre 11 godina

Ma samo pogledajte kakve su gospoda rukovodioci podelili plate sebi. Kriterijum je "blanko ček" ili "koliko mi treba". Neću reći iznos jer mi neće prihvatiti komentar ali ću nagovestiti činjenicom da je to šestocifreni broj a prvi nije ispod tri! Koliko radnika može primiti svoje plate koje kasne na konto njihovih i da li oni takođe nisu primili jednu i po platu, pitam se? Da biće da nisu.
Takođe su svojim "miljenicima" i "poltronima iz kružooka" delili i povećavali šakom i kapom i to je bio jedini njihov kriterijum. "Kakvi su sa njima" - kriterijum.
Ne znam koliko su gospoda umešana u sve ovo oko kupovine VAC-ovog dela, kao i u ostale muljave priče (verovatno jesu), to će nadam se pokazati istraga ali da je ovo dovoljno za otkaz - jeste. Mada sam siguran da opet do toga neće doći zbog "sposobnosti" gdina M. da pliva i u slatkoj i u slanoj vodi podjednako dobro. Da je bar pola toliko sposoban za "kuću" u kojoj radi.
I ovo što ja pričam nije misterija...svi to dobro znaju. I to bi trebalo da uvrste među razloge za štrajk!
Gospodo radnici, dok vi čekate svoje plate, oni se časte novim Android telefonima, lap topovima i prave se važni i bave tračevima u svojim poltronskim sitnim kružoocima.
I to će nažalost tako ostati....dok se zaista nešto konkretno ne preduzme!

Djura Mutavi

pre 11 godina

@samo istina, 22. jul 2012 22:22: Zasto stavljas znake navoda na istinite informacije? Sve sto sam rekao je iz mog licnog iskustva za period od 10 godina koliko sam u Politici AD. To kakvo obrazovanje ima Zoran Mosorinski mene neinteresuje jer u nasoj firmi imas ljude sa zavrsenim visokim skolama koji blage veze sa zivotom nemaju, takodje me bas briga kojoj politickoj opciji pripada sadasnja garnitura. Pritom pojedicni sa zavrsenim visokim i master diplomama povlace takve poslovne poteze da direktno uticu na nasu nelikvidnost. Kao sto sam u nekom od mojih izlaganja rekao, a to nije prikazano ovde, jedina zamerka koju imam za Grasija je to sto nije ocistio komplet staru garnituru kao sto su to njegovi predhodnici uradili. Onda ovog strajka ne bi ni bilo jer bi radnici videli da misli dobro nasoj firmi. Ovako su zbunjeni i misle da je sve isto kao pre, e pa nije.

samo istina

pre 11 godina

@Djura Mutavi
Hvala na detaljnim, opsirnim i pre svega "istinitim" iformacijama. Prema pravnoj sluzbi kompanije, sadasnji finanski "ekspert" Zoran Mosurinski ne da nije fakultetski obrazovan, nego nema ni diplomu SREDNJE (da,da srednje) skole. I on vodi iz senke jednu srpsku kompaniju, snima zaposlene i od njega zavise porodice zaposlenih. Kako je uspeo? Cime zasluzio?

Do not be stupid

pre 11 godina

A koga ste vi postavili???Poltrone iz demokratske stranke.zene funkcionera iz DS da sto pre raskrinkate firmu i jos dosta ostalih zanimljivosti.A Srecka Bugarinovica koji je smesan i mogao bi da posluzi za igru u crtanom filmu a ne za funkciju izvr.direktora.I da znate svi oni su clanovi DS-a koji su isli u arene na nekada velike skupove DS-a.Prevarili su se i nisu znali da DS nece vecno vladati.Jos bi rekla da je Petar Radosavljevic-gospodin za sve Vas i znam da niko od prethodnog rukovodstva nije bio clan ni jedne stranke.SIGURNA SAM U TO I ODGOVORNO TVRDIM!!!gosp. DjuraMutavi(Insajder) bolje da se snadje za pare i isplati plate u ponedeljak ujutru što ranije jer i on zna da niko nije miran.pravimo se jos koji dan fini i nasmejani :-)!!!

Djura Mutavi

pre 11 godina

@Do not be stupid:
I jos nesto, da se nadovezem na tvoje izlaganje da se gospodin Milorad nikada nije ½razbacivao½ za pare. Zasto je bilo potrebno da: kupimo nove automobile za njega i direktora stamparije, da se vrse gradjevinski radovi na pravljenju knjizare u Cetinjskoj i renoviranju zgrade a da pritom to ,mimo zakona, ne ide preko nabavne sluzbe nego preko AG biroa, uopste se ne zna koliko je to kostalo. Inace praksa je bila i Vaciceva i Miloradova da za sve kapitalne stvari koje su radjene u Politici izbegnu poslovanje preko sluzbe nabavke nego to da sami resavaju. Jos jedna stvar, Milorad je napravio novu shemu sistematizacije gde je svu odgovornost bacio na izvrsne direktore tako da on bude uvek nedodirljiv,a postavio kuma Petra Radosavljevica i kuma Slobodana Djordjevica na kljucna mesta u firmi. Ovaj drugi je ektremno bio koristan jer je za 156000 dinara igrao pasijans po ceo dan. Zamisli jos ovo, u vreme Mirka Djekica koliko je bilo direktora? Imao si generalnog Mirka, pomocnika Andjelica, i direktora opstih poslova Komnenica, a koliko ih ima sada i za koje pare rade? Posto ovo pisem kasno mozak mi ne radi bas najbolje ali seticu se do jutra jos informacija o velikom Miloradu pa cu da ih iznesem ovde. Sto se tice tvog snimka koji mene moze da diskredituje takav ne postoji. Ne diraj lava dok spava.

malecki iz Pamplone

pre 11 godina

Grasi: ali ja sam mutio u skladu sa zakonom, tako su mi u Šapcu rekli...
Moša: važno je da si ti sve potpisao...
Srećko: ja sam prodao papir
Grasi i Moša: ti si bre budala...

dečak sa Atosa

pre 11 godina

Ko je pretio velikim dobavljačima slikom bivšeg predsednika republike i kondomima? Da nije menica puštena zbog toga? Grasi, Mošo...dugujete odgovore...

Do not be stupid

pre 11 godina

Pazljivo citam ove komentare i nisam mogla da ne zakljucim da je Djuramutavi stvarno dobro obavesten kao i insajeder, koji je isti covek i koji pise slicne komentare. Svi zaposleni verovatno znaju ko je taj, a narocito mi koji radimo samo par kancelarija od njega.Prijatan i tih glas koji misli da je uvek u pravu. Snima samo sto njemu odgovara ne zna da i mi imamo neki snimak za njega koji se moze upotrebiti u neke svrhe zloupotrebe radnog polozaja.Bila sam tu u vreme mnogih direktora i mogu da kazem samo reci hvale za jednog velikog GOSPODINA M.Gusavca.Strog-kakav i treba da bude gen.direktor.Pravedan i sto je najvaznije brine o svemu.Nikad se nije razbacivao ni sa jednim dinarom ma bilo sta da se kupovalo i nabavljalo!!!Njemu nije bio problem da oformi i komisiju za nesto sto se trebalo nabaviti.Ova garnitura misli da sve zna..Ne moze svako sve da zna...Pa cak ni da bude urednik u zabavniku i svetu kompjutera.pozdravcic za sve moje drage kolege.svi smo mi uz ljude iz krnjace koji stvarno jedini zasluzuju sve pohvale za ono sto rade i izdrzavaju...Razumem ih.koliko mislili da nismo uz vas ja Vam kazem da jesmo..ljubim Vas

obican citalac

pre 11 godina

Kako neko nekome moze da podeli menice,valjda se menice daju kao garancija da ces nesto platiti,sto je sasvim normalno.
Sto bi se ta vasa firma razlikovala od drugih.
Sta treba da ti dam robu a ti da platis na "sveto nikad!(...ili kad se smilujes).
Sto ovaj sto pise ove gluposti ne otvori firmu i podeli robu bez menica kad je tako pametan?

irac

pre 11 godina

Mislim da bi najbezbolnije bilo da najviše rukovodstvo sutra podnese ostavku, policija već ispituje činjenice. Takođe neophodno je penzionisati Politikine fosile sa 49 godina radnog staža jer psihijatrijsku procenu ne bi prošli. Grasiju će se svakako opet od nedelje dogoditi zaposleni iz Krnjace...

turčin

pre 11 godina

Grasi: a jel moram ja da idem u ćorku?
Moša: pa mutio si!
Grasi: ali ti si vodio firmu
Moša: ali ti si sve potpisivao!
Srećko: ali ja sam prodao papir!
Grasi i Moša: ti si debil u Politici

Djura Mutavi

pre 11 godina

@ nosa: Gde ti nadje informaciju da je CTP 50000 evra skuplji od onog sto je mogao biti kupljen ovde. Ako mislis na Luscher xPose 260 koji je ponudila firma COLORSYS i Bgd-a taj CTP je prijatelju skuplji za 200000 evra od ovog koji je kupljen na kompenzaciju. Ni ja nisam za saradnju sa ARBENOM ali nam je ta saradnja omogucila da se probijemo na Hrvatsko trziste sto ovako nikako nebi mogli. Zato molim te ne lupaj ko maksim po diviziji. Bio je u ponudi jedan polovan ali repariran koji je kostao 100000 evra, ali je morao da se plati avansno. Iskreno CTP koji je nabavljen je jeftino placen. Ja tebe pitam sta je trebala Vacicu hala za novu Komori masinu koja je projektovana za izgradnju po ceni od 250000 evra a na kraju dogurala na preko milion. Baja je dosao iz Smederevske Palanke sa tregerima i kratkim pantalonama i vrlo brzo kupio stan na Vracaru, pritom obisao pola evrope na racun Novice Milica iz SunChemicala kojeg je Milorad Gusavac zbog nemogucnosti dogovora oko provizije izbacio iz Politike. Seca li se iko Arts and Crafts firme koja je bila glavna za dizajnerska resenja kalendara i standa politike na Grafimi, Vacic je na dan kada je odlazio umesto da radnicima isplati regres pltaio milionski iznos doticnoj firmi za neke fantomske usluge. Od tada mi nemamo regres. Milorad je svom drugaru iz HUBERA dao menicu na 50 miliona dinara na dan odlaska iz politike. Evo ga sad radi kod Koprivice u firmi KOJO kao gen.dir. A sta bi sa Sorajom koja je uvela debilne formate papira?

nosa

pre 11 godina

a da nije mnogo rukovodstvu Politike 50 hiljada evra skuplji CTP od onoga sto ste mogli da kupite.a nemate ni RIP da ga pustite u rad.

insajderi

pre 11 godina

dok je bio Milorad Gušavac svaka plata je bila na vreme!a što ne podnesete krivičnu prijavu protiv svih koji su odgovorni.samo da ih vi ne popijete.Ne pričajte šarene laži ni u koje sami ne verujete!

radnik iz prve smene

pre 11 godina

citam sve ovo i pitam ove insajdere hoce li doci i sutra u prvu smenu u stampariju kao danas da zavrsimo sve poslove zajedno.dosli ste danas u stampariju a na prste jedne ruke se moze izbrojati vas dolazak tamo u poslednjih godinu dana.nemate obraz da se prosetate i pitate nas zaposlene kako dolazimo na posao jer nam niste dali ni za markicu.ja se radujem ujutru jer je subota i nadam se da nema kontrolora bus-plus jer naravno nemam za prevoz.svi do jednog nikad slozniji u stampariji.hocemo da radimo ali hocemo i nasu platu!ili mozda vi hocete nasu platu?

marakana

pre 11 godina

a mošorinski je posebna prica, kadar ds-a koji je do juce bio urednik sveta kompjutera, a sad odredjuje ko ce biti dobavljac politike ad. naravno, najvise je profitirao hrvatski arben

Bivsi urednik

pre 11 godina

Pa gospodo,menadzment Politike Vama su jedine reci koje imate da kazete radnicima 'oticicete u stecaj',Pa zar ga toliko zelite?

k2

pre 11 godina

neka dodje neko od ovih iz cetinjiske da mi provuče papir kroz masinu jer ovaj krs od papira sto kupuju po ko zna kojoj ceni nije ni za wc.

Munja

pre 11 godina

@(Dragan, 20. jul 2012 08:44)

Ne znam na koga si mislio kada si rekao neradnici i da li si ikada upoznao ikoga ko radi u Politici, ali mi iz proizvodnje, koji smo i glavna snaga ovoga protesta naporno i pošteno radimo svoj posao u tri smene po osam sati, šest, pa i sedam dana nedeljno!
Ta Politika o kojoj ti pišeš je Politika N.M., a ne Politika A.D. preduzeće u kojem smo mi zaposleni i koje je danas bilo u protestu.
Zato sledeći put kada budeš hteo da napišeš nešto, bolje se informiši da ne bi neko pomislio da je to što pišeš vezano za nas i time omalovažavao naše napore da se izborimo za ono što smo zaradili!

marakana

pre 11 godina

@insajder,
kad si toliko upucen, odgovori nam koliko politika ad gubi stampajuci blicova izdanja? zasto ih ne stampaju modriani i rotografika? jer je neprofitabilno. politika ne zaradjuje, vec gubi na tom poslu. to je veliki minus grasija. nije tacno da dobavljaci u dogovoru sa m.g. pustaju menice, nego politika nekim dobavljacima nece namerno da placa. zasto je kupljen ctp od hrvatske firme ,arben, koji je duplo skuplji nego sto je ponudila jedna srpska firma? kakva je uloga stanka kukolja cija je firma arben najurena iz svih stamparija ex yu, dok u politici ad on nudi znatno skuplje repromaterijale u kompenzaciji. zasto firmi huber nisu placali belog dinara? zasto je kupljena razvijacica za ctp 10% nego sto je nudila srpska firma (isti model). bice jos pitanja.....

3smena

pre 11 godina

treca smena iz krnjače pita koju diplomu ima gospodin inspektor Mosha koji daje plate nama?Ime koje se nalazi na APR-u Zoran Mošorinski koji je direktno odgovoran i za prodaju Politike..NEOBAVEŠTENI STE...NAIVAN SI MOJE LUČE...

Komsija sa sprata

pre 11 godina

Gospodine Insajderu i Vi znate da nije ni pola od toga istina što ste napisali.Pošten čovek gospodin Z.Grasi je rekao gomilu laži u poslednjih nekoliko meseci.Pa ništa niste ispunili i uradili od obećanog prilikom preuzimanja funkcija.Prethodnici su krivi za sve..i za plate i za vasu nestručnost finansija..sigurno ovi ljudi što prozivaš ne kroje finansije nego doticni Mosha(Mošarinski) koji kupuje skupe telefone,lap-topove i sve nove tehnologije na tržištu...obelodanite javno plate zaposlenih ako imate imalo obtaza..sram vas bilo.delili ste plate po vašem ličnom nahođenju Mošo i Grasi

Insajder, direktno iz mase u Cetinjskoj 1

pre 11 godina

Deo 2/3

...saopstio je Nacionalu izvor iz Politike koji je ovom prilikom želeo da ostane anoniman.
Uprkos svemu, prljav veš je tako izašao iz kuće Politika N.M. i potvrdio price koje već neko vreme kruze gradom.
- Usledila je serija smena, počev od Milorada Gušavca, pomoćnika generalnog direktora zaduženog za finansije, Nenada Stefanovica, zaduženog za revijalna izdanja...
(Internacional, 09.03.2004, str. 3)"

Milorad Gušavac (tada već stranačka ličnost) se 19. novembra 2008. godine od strene upravnog odbora jednoglasno proglašava za generalnog direktora Politike A.D. uz obrazloženje da je "Milorad Gušavac ispunio sve konkursne uslove i ponudio najkompletniji program reorganizacije i razvoja „Politike” a.d."
Taj najkompletniji program reorganizacije i razvoja podrazumevao je ništa drugo do podizanje kredita kod komercijalnih banaka na teritoriji Srbije kako bi obezbedio plate, davanjem blanko menice koje banke sada nemilice puštaju na naplatu i guše firmu. Sve o ovim menicama može se proveriti na sajtu Narodne banke Srbije. Odlagao je plaćanje obaveza dobavljačima, tako da Politika A.D. danas ima preko 200 većih i manjih poverilaca. Takođe je podigao kredit kod Komercijalne banke A.D. u vrednosti od 7 miliona evra za kupovinu mašine Komori 32 sa grejs periodom od tri godine. Malo pre isteka te tri godine Milorad Gušavac podnosi ostavku i napušta firmu. Sumnja se da svojim poznanstvima utiče na dobavljače (poverioce) nagovarajući ih da Politici A.D. puštaju menice...

Insajder, direktno iz mase u Cetinjskoj 1

pre 11 godina

Sledeći komentar će zbog preopširnosti i ograničenog broja karaktera na sajtu B 92 biti podeljen u 3 dela.

Deo 1/3
Vidim da se vodi anonimna debata o bivšem i sadašnjem generalnom direktoru, pa sam se radi boljeg sagledavanja stanja odlučio da obelodanim ta imena, kao i njihove biografije.
Prvi direktor koji se spominje (onaj iz 2008) je Milorad Gušavac. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a karijeru je započeo u Politici iz koje je zbog finansijskih malverzacija oko kupovine papira uz krivičnu prijavu od strane Žike Minovića (upravnika u periodu 1985-1991), zajedno s tadašnjim direktorom za nabavke Koprivicom, najuren iz firme. Milorad Gušavac je u tom periodu bio uhvaćen od strane obezbeđenja zgrade u Makedonskoj ulici i u sitnoj krađi inventara, konkretno telefonskog aparata. Misteriozno se vraća u firmu i nakon osnivanja novog preduzeća oktobra 2001. (tzv. ćerke firme) "Politika novine i magazini d.o.o." postaje pomoćnik generalnog direktora zaduženog za finansije.
I taj period karijere u novoj firmi mu se vezuje za neuspeh, što dokazuju sledeći navodi medija iz tog perioda:

"BEOGRAD - Po završnom računu za 2003. godinu, Politika N.M. je sa svim svojim izdanjima u minusu 24 miliona evra. U dogovoru s generalnim direktorom i glavnim urednikom Darkom Ribnikarom, nemački partner (VAC) je zbog toga smenio odgovorne čelnike čuvene informativne kuće, procenjujući da s njima nema perspektive - saopstio je Nacionalu izvor iz Politike... nastaviće se!

tutta

pre 11 godina

Au kakvi komentari i kolika neobaveštenost ljudi,a naročito što greše ovi pametni!Ovo danas je prevashodno bilo zbog kašnjenja plate i zbog dotičnog "gospodina" koji nas je upropastio svojim zalaganjem kod svojih ktitora!a onaj genije što kaže da smo neradnici neka dodje u Krnjaču u ponedeljak u 23.00 da bude moj gost da vidi kakvi smo neradnici!Budi moj gost!

Insajder, direktno iz mase u Cetinjskoj 1

pre 11 godina

Deo 3/3
...puštaju menice na naplatu koje firmi blokiraju račun i tako joj otežavaju svaki pokušaj da stane na noge. Pored svega mimo svakog reda, na polovini svog mandata, Milorad Gušavac na rukovodeću funkciju proizvodnog odeljenja "Dorada" postavlja svog bratanca Ljubomira Gušavac (na slici u narandžastoj majici) koji bez visokostručnih kvalifikacija predviđenih tom radnom mestu obavlja rukovodeću funkciju sa srednjoškolskim obrazovanjem negrafičkog usmerenja. Isti Ljubomira Gušavac danas podvodi i iskorišćava nezadovoljstvo radnike koji nisu primili platu i vođen sopstvenim niskim interesima nagovara ih da obavezno traže ostavku sadažnjeg direktora (parola na slici) koji je uzgred doveden pred svršen čin pogubnim potezima prethodnog direktora.
Drugi i sadašnji direktor koji se pominje je Zefirino Grasi, dugogodišnji glavni urednik „Politikinog zabavnika“.
Grasi je završio Fakultet političkih nauka, a od 1977. godine zaposlen je u Politici. Glavni je urednik Politikinog zabavnika od oktobra 1989. godine. Zaposlen je u Politici neprekidno i bez mrlje je u karijeri. Odaje utisak vrlo prijatne osobe i omiljen je među kolegama. Odlukom upravnog odbora postao je generalni direktor Politike A.D. 16.09.2011. godine. Za vreme svoje devetomesečnog rukovođenja uspeo je pregovorima sa poveriocima i dovođenjem kompletnog asortimana izdanja medijske kompanije "Ringier Axel Springer Serbia" uposlio proizvodne kapacitete sa 100% i tako održao firmu u životu posle decembarske krize.

Djura Mutavi

pre 11 godina

@ Vladimir, Nema potrebe niti je umesno da svoje licne sukobe sa pojedincima u sadasnjem menadzmentu poistovecujes sa stanjem u Politici a.d. Nije tacno da sirim dezinformacije i neistine, sve sto sam izneo ovde je ziva istina, a dodacu ti jos i ovo. Isti taj veliki direktor koji je isplacivao plate je izbacen tj. najuren od strane VAC-a iz PNM -a zbog mutnih radnji. Ono sto je za zaprepastenje je da je isti dan kada je dobio otkaz u odredjenoj kafani slavio pocetak rada u AD-u kao savetnik generalnog direktora za tada ogromnu platu. Sam razvojni put velikog direktora je neverovatan. Poceo je kao magacioner a zavrsio kao generalni direktor. Ekipa koju je on postavio u vreme svoje vladavine je skup najuze familije i kumovskih veza. Cak je dva puta uvodio ISO standard nebili svojoj snaji omogucio da zaradi neke pare. Nekretnine tj. mnogobrojne stanove u Beogradu i Srbiji je on rasprodao. Sta reci o coveku kome je prvi potez nakon sto je postao generalni direktor bio da smeni kafe kuvaricu. Svakog ko mu se ikada surpotstavio je momentalno smenio jer je zlopamtilo. Stanje u firmi je direktna posledica losih poslovnih poteza iz vremena velikog ti direktora i pre njega zubara iz Smederevske Palanke. Samo da ti kazem da kada je Komercijalna banka oduzela zgradu u Makedonskoj od nas, mi smo bili na nuli. Sto znaci da smo od 2005 trebali da idemo uzlaznom putanjom u poslovanju. Radnici nisu krivi sto su politicari najvece kurve.

dejanbgd

pre 11 godina

Ovo danas je bio protest radnika zbog neisplacenih zarada,prvenstveno politike ad,to je firma koja prvenstveno zaradjuje na usluznom stampanju,tojest listovi koji su u vlasnistvu politike ad su,svet kompjutera,ilustrovana politika,viva ,bazar,enigmatika u mali zabavnik,i suvlasnik je politike dnevnog lista,eto malo da vas edukujem...stamparija radi sa 100 posto kapaciteta,ali neko pokusava da unisti,politiku ad,kako bi se docepao i ostalih 50 posto akcija,tako sto ce politiku ad oterati u stecaj.Eto malo da vas prosvetlim.

Vladimir

pre 11 godina

@Djura Mutavi
Definformacije i neistine je lako siriti. Upravo se stecaj smesi sa "dobrim covekom", koji je zato i postavljen na to mesto. Da bude neobavesten i izigrava jagnje i da neko za male pare kupi Politiku. Covek je preziveo sve rezime u Politici od Minovica, Struje, DSS i DS. Kao i njegovi "strucni" finansiski savetnici sa srednjom skolom.

Ispravka i izvinjenje svima

pre 11 godina

Nin je prodat za 800 hiljada evra, napisao sam 800 miliona. Proklete omaške, bez njih se ne može, ali verujem da su ljudi razumeli. Hvala.

Vladimir

pre 11 godina

@Djura Mutavi
Dok je u Politici bio direktor iz 2008, plate su bile redovne, nikada nisu kasnile i Politika je poslovala pozitivno. "Normalan covek" koji je dosao posle nema niti strucnosti niti tim da radi ono za sta su ga imenovali. Ili su ga zato i postavili? Da posle 10 meseci od imenovanja, bude iznenadjen i neobavesten o namerama nemackog partnera? Mission accomplished.

Djura Mutavi

pre 11 godina

@Vladimir: Dragi moj Vladimire, taj direktor koji nam je isplacivao redovne plate je podizao kredite od banaka da bi iste isplacivao, zbog njega smo u nekoliko navrata placali kazne zato sto nemamo dovoljno zaposlenih ljudi sa invaliditetom, nije placao odnosenje smeca, nije komercijalnoj banci placao zakup zgrade i da ti ne navodim sta sve nije radio. I ondakada je sve podvukao i shvatio da je firmu zavio u crno se pokupio i teatralno otisao. Poslednji dan u Politici je svim dobavljacima koji su mu bili bitni po raznim osnovama, podelio menice da mogu firmu dabace na kolena. Tako da nemoj da mi pricaso velikom direktoru. Novi direktor je kao jagnje medju gladnim vukovima. Opterecen starim dugovima,sa velikom zeljom da svi radnici ostanu zaposleni i da nikom ne daje otkaz i dobar jecovek, a toje ono najvaznije. Zamisli se sta ce biti ako odemo u stecaj i ako ovo neko kupi za male pare.

Nemojte to - što niste tada?

pre 11 godina

Kako ljudima objasniti šta je totalitarizam? "Sada se bunite a kad je bio Struja tada ste ćutali..." Jednom partijskom komitetu svojevremeno je Hruščov govorio o nedelima Staljina. Iz sale je neko dobacio - što to nisi govorio dok je bio živ? Hroščov je povišenom glsom upitao - ko je to rekao? U sali muk. Eto, zato sam i ja ćutao, odgovorio je Nikita.

Vratite nam naše krpice

pre 11 godina

Danas je prvi put izašlo ime Zorana Đinđića (počivao u miru). Tri dana razmišljam da li da pomenem privatizaciju Politike i Zoranovog kuma Boda Hombaha. Politika je tada uništena. Pre tri godine Boris je unakazio Nin. Savetnik za informisanje bio mu je lekar opšte prakse i bivši fabrikant čokolode Krle ("Ti si moje čokolada, ja sam tvoja čokolada..."). Fabrikanti ove poslastice nisu se obogatili od čokolade, nego od reklama i savetovanja. Krle je bio Bić Božji i lično je iz Nina, uz Borisov blagoslov, najurio nekoliko najboljih novinara, čak i čoveka koji je u Ninu radio 32 godine i ušao u udžbenike. Taj nije bio poslušan i kad je Krle njemu pretio zbog čokolade, on je neumorno pominjao čokoladu u uvodnicima koje je pisao. Tvrdoglavi magararac. Kako je novinar mogao znati da čokolada nije doktoru omiljena poslastica? Kako? Krletu je citirao Voltera ("Neka svako okopava svoj vrt") i Misu, Petrijinog trećeg muža ("Svoj poso da gledaš u tuđi da se ne mešaš"). Nin je prodat za 800 miliona evra, a samo deo zgrade koja je bila svojina ovog preduzeća, u centru Beograda (29 metara od Šumatovca, kakva lokacija, moj bato!), vredeo je tri puta više. Dinkić je rekao da ne može ništa, pouzdano znam, jer je to sve u rukama Borisovog Maršalata. Što se zaposleni Politike nisu bunili tada? U Ninu jesu, ali žuti trojanski konji, koji su se zapatili u redakciji, pomogli su ovu plačku. Dežurnim žutim podanicima, ako se jave, neću odgovarati.

David Pantovic

pre 11 godina

Sad protestujete a kad je tamo bio Hadzi Dragan Antic I radio ko zna sta onda niste smeli da pisnete. Prebila bi vas Miloseviceva policija samo tako. Ipak malo je bolje u Srbiji mozes da protestujes na miru a niko da te ne bije.(((: Bolje je nego sto je bilo.

Dragan

pre 11 godina

Politika je bila produzena ruka Tadica. Kad god sam kritikovao DS ili Tadica ili politiku Srbije, komentar mi NIJE bio propusten. Sada neka kukaju kod njihovog Tadica.

Penzioner Politike

pre 11 godina

Priča da će zbog protesta zaposlenih u Politici AD prestati da izlaze "Politika" i "Kurir" je čista dezinformacija. Dnevni listovi se štampaju u štampariji koja je u vlasništvu Politike novine i magazinei, one čija je polovina ovih dana prodata (firma ćerka). Politika AD (majka firma, "otac" je do pre neki dan bio nemački WAZ)ima u vlasništvu štampariju za ilustrovane magazine. Dva odvojena preduzeća, dve odvojene štamparije, mada na istoj lokaciji u Krnjači, različite mašine, različite tehnologije i, naravno, drugi radnici koji na njima rade.

Djura Mutavi

pre 11 godina

Posto vidim da najvise komentara ima od bivsih radnika RTV Politika, koji su sa pravom ogorceni, ali nije bas sve tako. Cela ova situacija traje jos od vremena bivseg generalnog direktora iz 2008 godine. Mene samo interesuje sto se svi ti dusebriznici tada nisu javljali, niti zapocinjali bilo kakav oblik strajka. Bili su manji od makovog zrna. Sad svi izigravaju buntovnike kada je na celu firme normalan covek. I ja nisam primio platu, i ja zivim sampo od ovog posla, i ja treba da prehranim porodicu ali samo ukljucujem kefalo. Ako prestanemo sa radom, automatski vodimo firmu u stecaj, onda ce doci neki tajkun i kupice nas za male pare po vec oprobanom receptu i sta onda. Onda ce biti: koliko vas ima a 300, e nema vas vise 300 sada vas ima 100. Kolike su vam plate, aha 30000 pa na dalje, e nemate vise te plate nego cete da radite za 15000 hiljada a ja cu da se bogatim na vas racun. Ovo je zdravo preduzece za kadrom koji je u metastazi. Od kada je prvi put promenjeno rukovodstvo 5 oktobra, smenjeno je samo visoko rukovodstvo, oni nizi, koji su isto bili izvor problema su ostali, primirili se i onda nastavili po starom. I tako u krug 5 puta. Po meni treba da se manemo corava posla, da zasucemo rukave i da radimo. Vremena su teska ali sve se moze kad se hoce. Interes je nekog politicara da se ovo privatizuje jer krak mosta Zemun Borca nam prolazi bas kroz dvoriste. Treba videti i kakva sudbina ceka Automobilsko i Progres nama u komsiluku?

Rudimir

pre 11 godina

Kao bivsi radnik ugasene RTV Politika, mogu samo da kazem da mi je neizmerno drago zbog svih desavanja u Politici.Mirno su gledali kako smo nestajali, bez ikakvih prava, na sudu dobijenih sporova zbog sedamdesetak neisplacenih plata, i naravno, bez najminimalnijih otpremnina.Sto se mene tice, mogu sve da ih isele i ofarbaju zgradu u ljubicastu boju Komercijalne banke.Bez trunke saosecanja i kolegijalnosti...

alexa

pre 11 godina

Vučić i ekipa su digli dževu jer ih je neko preduhitrio u nameri da sada malo oni zavladaju medijima - dakle da urade isto ono sto sami kažu da je radio DS. Pošto su došli na vlast - u stvari kada je Toma postao predsednik - ugasili su svoj partijski bilten "Pravdu" pošto su bili svesni da im to više ne treba, jer će u miraz dobiti državno - tajkunske medije Vešernje novosti (vlasnik Milan Beko i država) i Politiku. RTS im ide pride, pošto je Tijanić poznat kao direktor za sve režime pa kada je već bio donbar Koštunici i Tadiću, što ne bi bio i Vučiću i Nikoliću. Ako je tačno da će Karić da kupi Avalu, eto nama medijske scene iz vremena Vučića (ministra informisanja) i Šešelja )potpredsednika vlade). Ako je neko imao ikakvu iluziju u pogledu SNS-SPS-URS koalicionog sporazuma gde se pominje nekakva "reforma medijskog sektora", ovo je upravo slika te reforme koja sledi. Sa sve Dinkićem koji je zaslužan za sadašnji zakon o informisanju čije je neke odredbe (slične Šešelj-Vučićevom modelu iz 1998) Ustavni sud morao da stavlja van snage. Dakle, ekipa poznata po demokratskom odnosu prema medijima je tu, čila i vesela i sad ćemo svi da vidimo - a neki i da se podsetimo - kako nam je nekad bilo. Back to the future, što bi rekao Spilberg.

Vlada

pre 11 godina

Sad je dockan?
Pa, vlada Zorana Đinđića je pola Politike dala VAC-u za džabe.
Ponavljam za džabe.
Naime osnovano je zajedničko preduzeće 'Politika novine i magazini' doo između Akcionarskog društva 'Politika' i nemačkog koncerna 'VAC'. VAC je uplatio 20 miliona maraka, za funkcionisanje novoosnovanog preduzeća, i te pare je kasnije izvukao.
Ko razume shvatiće!

Munja

pre 11 godina

Redosled poteza:
1. Registrator u APR da po službenoj dužnosti poništi upis u registar. Ima ovlašćenja za to. A ima i razloga, neka mućne malo glavom.
2. Tužilaštvo, da po službenoj dužnosti podnese tužbu za utvrđivanje apsolutne ništavosti ugovora između Vac-a i "rusa" u parnici. Sud da dodeli tom predmetu oznaku hitnosti. Razloga ništavosti ima više, neka tužilac mućne glavom.
3. Jovana Simića pod hitno razrešiti dužnosti člana nadzornog odbora u Politici. On je Tadićev savetnik - i stvar je jasna odakle vetar duva.
4. Odmah ispitati poreklo i tokove novca. Posao za policiju. Ispitati banku preko koje je plaćano da li je izvršila obaveze po zakonu o sprečavanju pranja novca. Ako jeste-sledeća stanica je NBS, zna se.
5. Paralelno anketni odbor. Obavezno pretresti g.-đu Liht i Bujoševića kao i Simića i onog italijana.
6. Sve se može. Ako se hoće.

MAJA S.

pre 11 godina

Radim u jednom drzavnom zavodu i za svaku sitnicu sto se nabavke tice,papir,selotejp,spajalice itd. potreban tender.Za popravku nekakve masine ili uredjaja potrebne tri ponude... sve javno transparentno ponekad za simbolicne sume a ovamo Politika se prodaje u najvecem mraku i tisini,krije se neko vreme i onda pusti u javnost.Zaista preteraste gospodo iz vlasti ali verovatno zbog raznih zaslepljenosti to i ne vidite.Svejedno veliki prvi test za novu vlast da ispita tj. istera istinu do kraja i ponisti mutnu trgovinu inace ubrzo imamo prevremene izbore.

Nikola

pre 11 godina

kao prvo, mislim da treba nešto dobro da se razjasni. Nije prodata Politika. To je velika laž koju ovih dana Vučić i kompanija oko njega lupetaju da bi pokrili svoju nesposobnost da formiraju Vladu.Istina je pre svega da je WAC - kao suvlasnik - prodao svojih 50%.Jel' to zabranjeno, jel trebao da pita Vučića i Dinkića sme li? Jel' nudio državi da otkupi, po pravu preče kupovine- JESTE. Pa što nije država otkupila? To valjda zna Dinkić bio je u Vladi RS, neka da odgovor.Ili je spremao tih 50% svom ujki.

vuk draganic

pre 11 godina

Mislim da bi već jednom trebalo da se prekine sa netransparentnom prodajom državne , društvene ili mešovite imovine građana Srbije. Nezakonito i netransparentno je Politika prododata 2001. godine nemcima, isti onaj gospodin Ribnikar koji se sada presamitio pored gosodina Vučića i "kuka", što je prodao dedovinu. Uništena je firma sa preko 1930 maloprodajnih objekata koja je dnevno ostvarivala prometa oko 2 miliona maraka. sada je ostalo da još rasprodaju nekoliko desetina hektara zemlje u Krnjači, 15.000 kvm poslovnog prostora i 5.000 kvm poslovnog prostora u centru grada. O tome treba da govori predsednica Upravnog odbora gospođa Light i zaštitnik državnog kapitala. Sve odluke su im partijske i ne trensparantne a bogami kako stoji stvar i prilično problematične i sporne.Od postavljanja kadrova do odluka iz poslovanja. Krajnje je vreme da neko odgovara za učinjeno.

privrednik sa iskustvom.

pre 11 godina

Zaposleni u POLITICI bi trebali da se pokriju USIMA.
1.POLITIKA je postala "NJIHOVA" tako sto su je KOMUNISTI oteli Vlasnicima.
2.Decenijama primaju(Ne zaradjuju)plate od CITULJA i dotacija iz budzeta a za svo to vreme ZAPOSLENI su ili pili pice u Sumatovcu ili ostalim kafanama Bermudskog trougla, ili objavljivali ko je sledeci na redu iz SPISKA za OTSTREL(Njihove novine POLITIKA EKSPRES)
3.Cutali su kao BUBICE(pili pice u kafanama ili dobijali SVINJSKE POLUTKE preko sindikata),dok desetinama njihovih kolega iz RTV POLITIKA,godinama nisu uplacjivani doprinosi i plate.
Ovo je samo deo o MENTALNOM SKLOPU "ZAPOSLENIH u POLITICI.

vreme samoupravljanja

pre 11 godina

Ovde niko nece da ukapira da je vreme samoupravljanja proslo.Pocev od Vicica,koji bi bar kao pravnik trebalo da zna da Nemci svoj udeo mogu da prodaju kome hoce,verovatno nezadovoljni profitom koji im zaposleni donose,uz otvorenu najavu da hoce da se pozdrave sa Srbijom.Procenili da im je bolje da uzmu i 4,7 miliona eura nego da poklone drzavi za 1USD.Price o manjkavosti ugovora kod Nemaca,pravu prece kupovine i netransparentnosti su bajke za malu decu.
Sad svi uvredjeni,Vucic sto mi investitori odlaze a najavljivao je da cekaju na granici u redu samo da on dodje na vlast,o njegovoj paranoji kad je DS u pitanju je sivisan svaki komentar.Zaposleni sto su lose radili.A i UNS bi trebalo vise da brine kvalitet kompletnih stampanih medija nego sudbina Politike.Ali u Srbiji i dalje najbolje prolazi jeftina parola "dajte raji hleba i igara".

milan

pre 11 godina

Ako su optuzbe Vucica i Co. tacne treba neko da odgovara ali isto tako i ako nisu tacne mora Vucic i Co. da odgovaraju samo tako moze pravna drzava da funkcionise inace cemo opet imati dzak glasackih listica gde za tu mucku SNS niko nije odgovarao, cak sta vise su nagradjeni od biraca.

Dragan

pre 11 godina

Pa da, moglo se i očekivati novo "dešavanje naroda". Ovi neradnici iz Politike su sad zabrinuti da bi po prvi put u modernoj istoriji neko od njih mogao da dobije otkaz, pa su požurili da kukumavče i traže od države da ih zaštiti. Politika je valjda jedini list na planeti čiji je broj zaposlenih veći od broja prodatih primeraka.
Za neupućene, država Srbija iz budžeta svakog meseca izdvaja 30.000 EUR samo za zakup one Politikine zgrade i tako će biti u narednih 95 godina. Mudra rukovodstva Politike tu zgradu su izgubila zbog duga od 36 miliona EUR, pa su sad podstanari u rođenoj kući. Dok su pravili dugove i isplaćivali sebi enormne plate nisu mnogo brinuli o "nacionalnoj instituciji", a sad će nam se svima na glavu popeti da spašavamo "nacionalno blago", odnosno njihova primanja.
Da li se bilo ko seća kada je to Politika, za poslednjih 60 godina, objavila neki tekst ili istraživanje od značaja za ovu državu i narod? Čemu uopšte tolika halabuka oko prodaje jednog vladinog biltena, RTS-a u štampanom obliku?

kraja

pre 11 godina

...drzava i drzavni sluzbenici "ne znaju nista ni o cemu"...
...a, po njima, sve to i nije bitno za poslovanje...
...drzavni sluzbenik sa cela poreske sluzbe priznaje milijarde nenaplacenog poreza, ali se oko politikine transakcije bas i ne uzbudjuje...lkao i oko mnogocijih poreskih obaveza...
...jer, obican gradjanin ce dobiti expresno izvrsno resenje i man i black na vratima, dok "ala miskovic" (i "ala nepoznati vlasnik politike, majkemi")gradjanin ima da se sude sa drzavom decenijama...bez nade da drzava dobije spor...(vidi luku beograd, satelit, vojnu opremu, drumsku mafiju, stecajnu mafiju etc.)....

privrednik sa iskustvom.

pre 11 godina

Zaposleni u POLITICI bi trebali da se pokriju USIMA.
1.POLITIKA je postala "NJIHOVA" tako sto su je KOMUNISTI oteli Vlasnicima.
2.Decenijama primaju(Ne zaradjuju)plate od CITULJA i dotacija iz budzeta a za svo to vreme ZAPOSLENI su ili pili pice u Sumatovcu ili ostalim kafanama Bermudskog trougla, ili objavljivali ko je sledeci na redu iz SPISKA za OTSTREL(Njihove novine POLITIKA EKSPRES)
3.Cutali su kao BUBICE(pili pice u kafanama ili dobijali SVINJSKE POLUTKE preko sindikata),dok desetinama njihovih kolega iz RTV POLITIKA,godinama nisu uplacjivani doprinosi i plate.
Ovo je samo deo o MENTALNOM SKLOPU "ZAPOSLENIH u POLITICI.

Dragan

pre 11 godina

Pa da, moglo se i očekivati novo "dešavanje naroda". Ovi neradnici iz Politike su sad zabrinuti da bi po prvi put u modernoj istoriji neko od njih mogao da dobije otkaz, pa su požurili da kukumavče i traže od države da ih zaštiti. Politika je valjda jedini list na planeti čiji je broj zaposlenih veći od broja prodatih primeraka.
Za neupućene, država Srbija iz budžeta svakog meseca izdvaja 30.000 EUR samo za zakup one Politikine zgrade i tako će biti u narednih 95 godina. Mudra rukovodstva Politike tu zgradu su izgubila zbog duga od 36 miliona EUR, pa su sad podstanari u rođenoj kući. Dok su pravili dugove i isplaćivali sebi enormne plate nisu mnogo brinuli o "nacionalnoj instituciji", a sad će nam se svima na glavu popeti da spašavamo "nacionalno blago", odnosno njihova primanja.
Da li se bilo ko seća kada je to Politika, za poslednjih 60 godina, objavila neki tekst ili istraživanje od značaja za ovu državu i narod? Čemu uopšte tolika halabuka oko prodaje jednog vladinog biltena, RTS-a u štampanom obliku?

vuk draganic

pre 11 godina

Mislim da bi već jednom trebalo da se prekine sa netransparentnom prodajom državne , društvene ili mešovite imovine građana Srbije. Nezakonito i netransparentno je Politika prododata 2001. godine nemcima, isti onaj gospodin Ribnikar koji se sada presamitio pored gosodina Vučića i "kuka", što je prodao dedovinu. Uništena je firma sa preko 1930 maloprodajnih objekata koja je dnevno ostvarivala prometa oko 2 miliona maraka. sada je ostalo da još rasprodaju nekoliko desetina hektara zemlje u Krnjači, 15.000 kvm poslovnog prostora i 5.000 kvm poslovnog prostora u centru grada. O tome treba da govori predsednica Upravnog odbora gospođa Light i zaštitnik državnog kapitala. Sve odluke su im partijske i ne trensparantne a bogami kako stoji stvar i prilično problematične i sporne.Od postavljanja kadrova do odluka iz poslovanja. Krajnje je vreme da neko odgovara za učinjeno.

Nikola

pre 11 godina

kao prvo, mislim da treba nešto dobro da se razjasni. Nije prodata Politika. To je velika laž koju ovih dana Vučić i kompanija oko njega lupetaju da bi pokrili svoju nesposobnost da formiraju Vladu.Istina je pre svega da je WAC - kao suvlasnik - prodao svojih 50%.Jel' to zabranjeno, jel trebao da pita Vučića i Dinkića sme li? Jel' nudio državi da otkupi, po pravu preče kupovine- JESTE. Pa što nije država otkupila? To valjda zna Dinkić bio je u Vladi RS, neka da odgovor.Ili je spremao tih 50% svom ujki.

milan

pre 11 godina

Ako su optuzbe Vucica i Co. tacne treba neko da odgovara ali isto tako i ako nisu tacne mora Vucic i Co. da odgovaraju samo tako moze pravna drzava da funkcionise inace cemo opet imati dzak glasackih listica gde za tu mucku SNS niko nije odgovarao, cak sta vise su nagradjeni od biraca.

Munja

pre 11 godina

Redosled poteza:
1. Registrator u APR da po službenoj dužnosti poništi upis u registar. Ima ovlašćenja za to. A ima i razloga, neka mućne malo glavom.
2. Tužilaštvo, da po službenoj dužnosti podnese tužbu za utvrđivanje apsolutne ništavosti ugovora između Vac-a i "rusa" u parnici. Sud da dodeli tom predmetu oznaku hitnosti. Razloga ništavosti ima više, neka tužilac mućne glavom.
3. Jovana Simića pod hitno razrešiti dužnosti člana nadzornog odbora u Politici. On je Tadićev savetnik - i stvar je jasna odakle vetar duva.
4. Odmah ispitati poreklo i tokove novca. Posao za policiju. Ispitati banku preko koje je plaćano da li je izvršila obaveze po zakonu o sprečavanju pranja novca. Ako jeste-sledeća stanica je NBS, zna se.
5. Paralelno anketni odbor. Obavezno pretresti g.-đu Liht i Bujoševića kao i Simića i onog italijana.
6. Sve se može. Ako se hoće.

Rudimir

pre 11 godina

Kao bivsi radnik ugasene RTV Politika, mogu samo da kazem da mi je neizmerno drago zbog svih desavanja u Politici.Mirno su gledali kako smo nestajali, bez ikakvih prava, na sudu dobijenih sporova zbog sedamdesetak neisplacenih plata, i naravno, bez najminimalnijih otpremnina.Sto se mene tice, mogu sve da ih isele i ofarbaju zgradu u ljubicastu boju Komercijalne banke.Bez trunke saosecanja i kolegijalnosti...

vreme samoupravljanja

pre 11 godina

Ovde niko nece da ukapira da je vreme samoupravljanja proslo.Pocev od Vicica,koji bi bar kao pravnik trebalo da zna da Nemci svoj udeo mogu da prodaju kome hoce,verovatno nezadovoljni profitom koji im zaposleni donose,uz otvorenu najavu da hoce da se pozdrave sa Srbijom.Procenili da im je bolje da uzmu i 4,7 miliona eura nego da poklone drzavi za 1USD.Price o manjkavosti ugovora kod Nemaca,pravu prece kupovine i netransparentnosti su bajke za malu decu.
Sad svi uvredjeni,Vucic sto mi investitori odlaze a najavljivao je da cekaju na granici u redu samo da on dodje na vlast,o njegovoj paranoji kad je DS u pitanju je sivisan svaki komentar.Zaposleni sto su lose radili.A i UNS bi trebalo vise da brine kvalitet kompletnih stampanih medija nego sudbina Politike.Ali u Srbiji i dalje najbolje prolazi jeftina parola "dajte raji hleba i igara".

alexa

pre 11 godina

Vučić i ekipa su digli dževu jer ih je neko preduhitrio u nameri da sada malo oni zavladaju medijima - dakle da urade isto ono sto sami kažu da je radio DS. Pošto su došli na vlast - u stvari kada je Toma postao predsednik - ugasili su svoj partijski bilten "Pravdu" pošto su bili svesni da im to više ne treba, jer će u miraz dobiti državno - tajkunske medije Vešernje novosti (vlasnik Milan Beko i država) i Politiku. RTS im ide pride, pošto je Tijanić poznat kao direktor za sve režime pa kada je već bio donbar Koštunici i Tadiću, što ne bi bio i Vučiću i Nikoliću. Ako je tačno da će Karić da kupi Avalu, eto nama medijske scene iz vremena Vučića (ministra informisanja) i Šešelja )potpredsednika vlade). Ako je neko imao ikakvu iluziju u pogledu SNS-SPS-URS koalicionog sporazuma gde se pominje nekakva "reforma medijskog sektora", ovo je upravo slika te reforme koja sledi. Sa sve Dinkićem koji je zaslužan za sadašnji zakon o informisanju čije je neke odredbe (slične Šešelj-Vučićevom modelu iz 1998) Ustavni sud morao da stavlja van snage. Dakle, ekipa poznata po demokratskom odnosu prema medijima je tu, čila i vesela i sad ćemo svi da vidimo - a neki i da se podsetimo - kako nam je nekad bilo. Back to the future, što bi rekao Spilberg.

Vlada

pre 11 godina

Sad je dockan?
Pa, vlada Zorana Đinđića je pola Politike dala VAC-u za džabe.
Ponavljam za džabe.
Naime osnovano je zajedničko preduzeće 'Politika novine i magazini' doo između Akcionarskog društva 'Politika' i nemačkog koncerna 'VAC'. VAC je uplatio 20 miliona maraka, za funkcionisanje novoosnovanog preduzeća, i te pare je kasnije izvukao.
Ko razume shvatiće!

MAJA S.

pre 11 godina

Radim u jednom drzavnom zavodu i za svaku sitnicu sto se nabavke tice,papir,selotejp,spajalice itd. potreban tender.Za popravku nekakve masine ili uredjaja potrebne tri ponude... sve javno transparentno ponekad za simbolicne sume a ovamo Politika se prodaje u najvecem mraku i tisini,krije se neko vreme i onda pusti u javnost.Zaista preteraste gospodo iz vlasti ali verovatno zbog raznih zaslepljenosti to i ne vidite.Svejedno veliki prvi test za novu vlast da ispita tj. istera istinu do kraja i ponisti mutnu trgovinu inace ubrzo imamo prevremene izbore.

Vladimir

pre 11 godina

@Djura Mutavi
Definformacije i neistine je lako siriti. Upravo se stecaj smesi sa "dobrim covekom", koji je zato i postavljen na to mesto. Da bude neobavesten i izigrava jagnje i da neko za male pare kupi Politiku. Covek je preziveo sve rezime u Politici od Minovica, Struje, DSS i DS. Kao i njegovi "strucni" finansiski savetnici sa srednjom skolom.

kraja

pre 11 godina

...drzava i drzavni sluzbenici "ne znaju nista ni o cemu"...
...a, po njima, sve to i nije bitno za poslovanje...
...drzavni sluzbenik sa cela poreske sluzbe priznaje milijarde nenaplacenog poreza, ali se oko politikine transakcije bas i ne uzbudjuje...lkao i oko mnogocijih poreskih obaveza...
...jer, obican gradjanin ce dobiti expresno izvrsno resenje i man i black na vratima, dok "ala miskovic" (i "ala nepoznati vlasnik politike, majkemi")gradjanin ima da se sude sa drzavom decenijama...bez nade da drzava dobije spor...(vidi luku beograd, satelit, vojnu opremu, drumsku mafiju, stecajnu mafiju etc.)....

Vratite nam naše krpice

pre 11 godina

Danas je prvi put izašlo ime Zorana Đinđića (počivao u miru). Tri dana razmišljam da li da pomenem privatizaciju Politike i Zoranovog kuma Boda Hombaha. Politika je tada uništena. Pre tri godine Boris je unakazio Nin. Savetnik za informisanje bio mu je lekar opšte prakse i bivši fabrikant čokolode Krle ("Ti si moje čokolada, ja sam tvoja čokolada..."). Fabrikanti ove poslastice nisu se obogatili od čokolade, nego od reklama i savetovanja. Krle je bio Bić Božji i lično je iz Nina, uz Borisov blagoslov, najurio nekoliko najboljih novinara, čak i čoveka koji je u Ninu radio 32 godine i ušao u udžbenike. Taj nije bio poslušan i kad je Krle njemu pretio zbog čokolade, on je neumorno pominjao čokoladu u uvodnicima koje je pisao. Tvrdoglavi magararac. Kako je novinar mogao znati da čokolada nije doktoru omiljena poslastica? Kako? Krletu je citirao Voltera ("Neka svako okopava svoj vrt") i Misu, Petrijinog trećeg muža ("Svoj poso da gledaš u tuđi da se ne mešaš"). Nin je prodat za 800 miliona evra, a samo deo zgrade koja je bila svojina ovog preduzeća, u centru Beograda (29 metara od Šumatovca, kakva lokacija, moj bato!), vredeo je tri puta više. Dinkić je rekao da ne može ništa, pouzdano znam, jer je to sve u rukama Borisovog Maršalata. Što se zaposleni Politike nisu bunili tada? U Ninu jesu, ali žuti trojanski konji, koji su se zapatili u redakciji, pomogli su ovu plačku. Dežurnim žutim podanicima, ako se jave, neću odgovarati.

Vladimir

pre 11 godina

@Djura Mutavi
Dok je u Politici bio direktor iz 2008, plate su bile redovne, nikada nisu kasnile i Politika je poslovala pozitivno. "Normalan covek" koji je dosao posle nema niti strucnosti niti tim da radi ono za sta su ga imenovali. Ili su ga zato i postavili? Da posle 10 meseci od imenovanja, bude iznenadjen i neobavesten o namerama nemackog partnera? Mission accomplished.

dejanbgd

pre 11 godina

Ovo danas je bio protest radnika zbog neisplacenih zarada,prvenstveno politike ad,to je firma koja prvenstveno zaradjuje na usluznom stampanju,tojest listovi koji su u vlasnistvu politike ad su,svet kompjutera,ilustrovana politika,viva ,bazar,enigmatika u mali zabavnik,i suvlasnik je politike dnevnog lista,eto malo da vas edukujem...stamparija radi sa 100 posto kapaciteta,ali neko pokusava da unisti,politiku ad,kako bi se docepao i ostalih 50 posto akcija,tako sto ce politiku ad oterati u stecaj.Eto malo da vas prosvetlim.

Penzioner Politike

pre 11 godina

Priča da će zbog protesta zaposlenih u Politici AD prestati da izlaze "Politika" i "Kurir" je čista dezinformacija. Dnevni listovi se štampaju u štampariji koja je u vlasništvu Politike novine i magazinei, one čija je polovina ovih dana prodata (firma ćerka). Politika AD (majka firma, "otac" je do pre neki dan bio nemački WAZ)ima u vlasništvu štampariju za ilustrovane magazine. Dva odvojena preduzeća, dve odvojene štamparije, mada na istoj lokaciji u Krnjači, različite mašine, različite tehnologije i, naravno, drugi radnici koji na njima rade.

David Pantovic

pre 11 godina

Sad protestujete a kad je tamo bio Hadzi Dragan Antic I radio ko zna sta onda niste smeli da pisnete. Prebila bi vas Miloseviceva policija samo tako. Ipak malo je bolje u Srbiji mozes da protestujes na miru a niko da te ne bije.(((: Bolje je nego sto je bilo.

insajderi

pre 11 godina

dok je bio Milorad Gušavac svaka plata je bila na vreme!a što ne podnesete krivičnu prijavu protiv svih koji su odgovorni.samo da ih vi ne popijete.Ne pričajte šarene laži ni u koje sami ne verujete!

Djura Mutavi

pre 11 godina

Posto vidim da najvise komentara ima od bivsih radnika RTV Politika, koji su sa pravom ogorceni, ali nije bas sve tako. Cela ova situacija traje jos od vremena bivseg generalnog direktora iz 2008 godine. Mene samo interesuje sto se svi ti dusebriznici tada nisu javljali, niti zapocinjali bilo kakav oblik strajka. Bili su manji od makovog zrna. Sad svi izigravaju buntovnike kada je na celu firme normalan covek. I ja nisam primio platu, i ja zivim sampo od ovog posla, i ja treba da prehranim porodicu ali samo ukljucujem kefalo. Ako prestanemo sa radom, automatski vodimo firmu u stecaj, onda ce doci neki tajkun i kupice nas za male pare po vec oprobanom receptu i sta onda. Onda ce biti: koliko vas ima a 300, e nema vas vise 300 sada vas ima 100. Kolike su vam plate, aha 30000 pa na dalje, e nemate vise te plate nego cete da radite za 15000 hiljada a ja cu da se bogatim na vas racun. Ovo je zdravo preduzece za kadrom koji je u metastazi. Od kada je prvi put promenjeno rukovodstvo 5 oktobra, smenjeno je samo visoko rukovodstvo, oni nizi, koji su isto bili izvor problema su ostali, primirili se i onda nastavili po starom. I tako u krug 5 puta. Po meni treba da se manemo corava posla, da zasucemo rukave i da radimo. Vremena su teska ali sve se moze kad se hoce. Interes je nekog politicara da se ovo privatizuje jer krak mosta Zemun Borca nam prolazi bas kroz dvoriste. Treba videti i kakva sudbina ceka Automobilsko i Progres nama u komsiluku?

Komsija sa sprata

pre 11 godina

Gospodine Insajderu i Vi znate da nije ni pola od toga istina što ste napisali.Pošten čovek gospodin Z.Grasi je rekao gomilu laži u poslednjih nekoliko meseci.Pa ništa niste ispunili i uradili od obećanog prilikom preuzimanja funkcija.Prethodnici su krivi za sve..i za plate i za vasu nestručnost finansija..sigurno ovi ljudi što prozivaš ne kroje finansije nego doticni Mosha(Mošarinski) koji kupuje skupe telefone,lap-topove i sve nove tehnologije na tržištu...obelodanite javno plate zaposlenih ako imate imalo obtaza..sram vas bilo.delili ste plate po vašem ličnom nahođenju Mošo i Grasi

Munja

pre 11 godina

@(Dragan, 20. jul 2012 08:44)

Ne znam na koga si mislio kada si rekao neradnici i da li si ikada upoznao ikoga ko radi u Politici, ali mi iz proizvodnje, koji smo i glavna snaga ovoga protesta naporno i pošteno radimo svoj posao u tri smene po osam sati, šest, pa i sedam dana nedeljno!
Ta Politika o kojoj ti pišeš je Politika N.M., a ne Politika A.D. preduzeće u kojem smo mi zaposleni i koje je danas bilo u protestu.
Zato sledeći put kada budeš hteo da napišeš nešto, bolje se informiši da ne bi neko pomislio da je to što pišeš vezano za nas i time omalovažavao naše napore da se izborimo za ono što smo zaradili!

3smena

pre 11 godina

treca smena iz krnjače pita koju diplomu ima gospodin inspektor Mosha koji daje plate nama?Ime koje se nalazi na APR-u Zoran Mošorinski koji je direktno odgovoran i za prodaju Politike..NEOBAVEŠTENI STE...NAIVAN SI MOJE LUČE...

Ispravka i izvinjenje svima

pre 11 godina

Nin je prodat za 800 hiljada evra, napisao sam 800 miliona. Proklete omaške, bez njih se ne može, ali verujem da su ljudi razumeli. Hvala.

Nemojte to - što niste tada?

pre 11 godina

Kako ljudima objasniti šta je totalitarizam? "Sada se bunite a kad je bio Struja tada ste ćutali..." Jednom partijskom komitetu svojevremeno je Hruščov govorio o nedelima Staljina. Iz sale je neko dobacio - što to nisi govorio dok je bio živ? Hroščov je povišenom glsom upitao - ko je to rekao? U sali muk. Eto, zato sam i ja ćutao, odgovorio je Nikita.

Djura Mutavi

pre 11 godina

@Vladimir: Dragi moj Vladimire, taj direktor koji nam je isplacivao redovne plate je podizao kredite od banaka da bi iste isplacivao, zbog njega smo u nekoliko navrata placali kazne zato sto nemamo dovoljno zaposlenih ljudi sa invaliditetom, nije placao odnosenje smeca, nije komercijalnoj banci placao zakup zgrade i da ti ne navodim sta sve nije radio. I ondakada je sve podvukao i shvatio da je firmu zavio u crno se pokupio i teatralno otisao. Poslednji dan u Politici je svim dobavljacima koji su mu bili bitni po raznim osnovama, podelio menice da mogu firmu dabace na kolena. Tako da nemoj da mi pricaso velikom direktoru. Novi direktor je kao jagnje medju gladnim vukovima. Opterecen starim dugovima,sa velikom zeljom da svi radnici ostanu zaposleni i da nikom ne daje otkaz i dobar jecovek, a toje ono najvaznije. Zamisli se sta ce biti ako odemo u stecaj i ako ovo neko kupi za male pare.

marakana

pre 11 godina

@insajder,
kad si toliko upucen, odgovori nam koliko politika ad gubi stampajuci blicova izdanja? zasto ih ne stampaju modriani i rotografika? jer je neprofitabilno. politika ne zaradjuje, vec gubi na tom poslu. to je veliki minus grasija. nije tacno da dobavljaci u dogovoru sa m.g. pustaju menice, nego politika nekim dobavljacima nece namerno da placa. zasto je kupljen ctp od hrvatske firme ,arben, koji je duplo skuplji nego sto je ponudila jedna srpska firma? kakva je uloga stanka kukolja cija je firma arben najurena iz svih stamparija ex yu, dok u politici ad on nudi znatno skuplje repromaterijale u kompenzaciji. zasto firmi huber nisu placali belog dinara? zasto je kupljena razvijacica za ctp 10% nego sto je nudila srpska firma (isti model). bice jos pitanja.....

Dragan

pre 11 godina

Politika je bila produzena ruka Tadica. Kad god sam kritikovao DS ili Tadica ili politiku Srbije, komentar mi NIJE bio propusten. Sada neka kukaju kod njihovog Tadica.

tutta

pre 11 godina

Au kakvi komentari i kolika neobaveštenost ljudi,a naročito što greše ovi pametni!Ovo danas je prevashodno bilo zbog kašnjenja plate i zbog dotičnog "gospodina" koji nas je upropastio svojim zalaganjem kod svojih ktitora!a onaj genije što kaže da smo neradnici neka dodje u Krnjaču u ponedeljak u 23.00 da bude moj gost da vidi kakvi smo neradnici!Budi moj gost!

Bivsi urednik

pre 11 godina

Pa gospodo,menadzment Politike Vama su jedine reci koje imate da kazete radnicima 'oticicete u stecaj',Pa zar ga toliko zelite?

marakana

pre 11 godina

a mošorinski je posebna prica, kadar ds-a koji je do juce bio urednik sveta kompjutera, a sad odredjuje ko ce biti dobavljac politike ad. naravno, najvise je profitirao hrvatski arben

Do not be stupid

pre 11 godina

Pazljivo citam ove komentare i nisam mogla da ne zakljucim da je Djuramutavi stvarno dobro obavesten kao i insajeder, koji je isti covek i koji pise slicne komentare. Svi zaposleni verovatno znaju ko je taj, a narocito mi koji radimo samo par kancelarija od njega.Prijatan i tih glas koji misli da je uvek u pravu. Snima samo sto njemu odgovara ne zna da i mi imamo neki snimak za njega koji se moze upotrebiti u neke svrhe zloupotrebe radnog polozaja.Bila sam tu u vreme mnogih direktora i mogu da kazem samo reci hvale za jednog velikog GOSPODINA M.Gusavca.Strog-kakav i treba da bude gen.direktor.Pravedan i sto je najvaznije brine o svemu.Nikad se nije razbacivao ni sa jednim dinarom ma bilo sta da se kupovalo i nabavljalo!!!Njemu nije bio problem da oformi i komisiju za nesto sto se trebalo nabaviti.Ova garnitura misli da sve zna..Ne moze svako sve da zna...Pa cak ni da bude urednik u zabavniku i svetu kompjutera.pozdravcic za sve moje drage kolege.svi smo mi uz ljude iz krnjace koji stvarno jedini zasluzuju sve pohvale za ono sto rade i izdrzavaju...Razumem ih.koliko mislili da nismo uz vas ja Vam kazem da jesmo..ljubim Vas

Samo istina

pre 11 godina

@ djura mutavi
Ja mislim da imamo dva dobra kandidata da izvedu kompaniju na pravi put: jedan sa osnovnom skolom (gosp Zoran mosurinski) I drugi koje je " omiljen" medju kolegama sa naglaskom na "jagnje medju vukovima" gosp. Grasi. Sa stanovista onih koje hoce da kupe politiku, obojica su prihvatljivi jel su vec I jos ce smanjiti njenu trzisnu vrednost.

radnik iz prve smene

pre 11 godina

citam sve ovo i pitam ove insajdere hoce li doci i sutra u prvu smenu u stampariju kao danas da zavrsimo sve poslove zajedno.dosli ste danas u stampariju a na prste jedne ruke se moze izbrojati vas dolazak tamo u poslednjih godinu dana.nemate obraz da se prosetate i pitate nas zaposlene kako dolazimo na posao jer nam niste dali ni za markicu.ja se radujem ujutru jer je subota i nadam se da nema kontrolora bus-plus jer naravno nemam za prevoz.svi do jednog nikad slozniji u stampariji.hocemo da radimo ali hocemo i nasu platu!ili mozda vi hocete nasu platu?

k2

pre 11 godina

neka dodje neko od ovih iz cetinjiske da mi provuče papir kroz masinu jer ovaj krs od papira sto kupuju po ko zna kojoj ceni nije ni za wc.

samo istina

pre 11 godina

@Djura Mutavi
Hvala na detaljnim, opsirnim i pre svega "istinitim" iformacijama. Prema pravnoj sluzbi kompanije, sadasnji finanski "ekspert" Zoran Mosurinski ne da nije fakultetski obrazovan, nego nema ni diplomu SREDNJE (da,da srednje) skole. I on vodi iz senke jednu srpsku kompaniju, snima zaposlene i od njega zavise porodice zaposlenih. Kako je uspeo? Cime zasluzio?

Zdravko

pre 11 godina

Ma samo pogledajte kakve su gospoda rukovodioci podelili plate sebi. Kriterijum je "blanko ček" ili "koliko mi treba". Neću reći iznos jer mi neće prihvatiti komentar ali ću nagovestiti činjenicom da je to šestocifreni broj a prvi nije ispod tri! Koliko radnika može primiti svoje plate koje kasne na konto njihovih i da li oni takođe nisu primili jednu i po platu, pitam se? Da biće da nisu.
Takođe su svojim "miljenicima" i "poltronima iz kružooka" delili i povećavali šakom i kapom i to je bio jedini njihov kriterijum. "Kakvi su sa njima" - kriterijum.
Ne znam koliko su gospoda umešana u sve ovo oko kupovine VAC-ovog dela, kao i u ostale muljave priče (verovatno jesu), to će nadam se pokazati istraga ali da je ovo dovoljno za otkaz - jeste. Mada sam siguran da opet do toga neće doći zbog "sposobnosti" gdina M. da pliva i u slatkoj i u slanoj vodi podjednako dobro. Da je bar pola toliko sposoban za "kuću" u kojoj radi.
I ovo što ja pričam nije misterija...svi to dobro znaju. I to bi trebalo da uvrste među razloge za štrajk!
Gospodo radnici, dok vi čekate svoje plate, oni se časte novim Android telefonima, lap topovima i prave se važni i bave tračevima u svojim poltronskim sitnim kružoocima.
I to će nažalost tako ostati....dok se zaista nešto konkretno ne preduzme!

Rade

pre 11 godina

Dragane, zaista si neobavesten. Drzava se jeste obavezala da placa 30.000 evra ali ne placa nista. I slovom i brojem ). Raspitaj se malo!!!

Do not be stupid

pre 11 godina

A koga ste vi postavili???Poltrone iz demokratske stranke.zene funkcionera iz DS da sto pre raskrinkate firmu i jos dosta ostalih zanimljivosti.A Srecka Bugarinovica koji je smesan i mogao bi da posluzi za igru u crtanom filmu a ne za funkciju izvr.direktora.I da znate svi oni su clanovi DS-a koji su isli u arene na nekada velike skupove DS-a.Prevarili su se i nisu znali da DS nece vecno vladati.Jos bi rekla da je Petar Radosavljevic-gospodin za sve Vas i znam da niko od prethodnog rukovodstva nije bio clan ni jedne stranke.SIGURNA SAM U TO I ODGOVORNO TVRDIM!!!gosp. DjuraMutavi(Insajder) bolje da se snadje za pare i isplati plate u ponedeljak ujutru što ranije jer i on zna da niko nije miran.pravimo se jos koji dan fini i nasmejani :-)!!!

Radnik

pre 11 godina

mošo bolje juri pare a ne komentare...sram te bilo. UTORAK JE! Opet lažete da dajete pare a isplacujete honorare...Vaš drugar Đilas me dva puta jutros izbacio iz autobusa na putu do kuce jer se švercujem kao prosjak u autobusu..Boli Vas uvo.Vi niste videli nikad trecu smenu.laku noc

turčin

pre 11 godina

Grasi: a jel moram ja da idem u ćorku?
Moša: pa mutio si!
Grasi: ali ti si vodio firmu
Moša: ali ti si sve potpisivao!
Srećko: ali ja sam prodao papir!
Grasi i Moša: ti si debil u Politici

obican citalac

pre 11 godina

Kako neko nekome moze da podeli menice,valjda se menice daju kao garancija da ces nesto platiti,sto je sasvim normalno.
Sto bi se ta vasa firma razlikovala od drugih.
Sta treba da ti dam robu a ti da platis na "sveto nikad!(...ili kad se smilujes).
Sto ovaj sto pise ove gluposti ne otvori firmu i podeli robu bez menica kad je tako pametan?

Djura Mutavi

pre 11 godina

@ Vladimir, Nema potrebe niti je umesno da svoje licne sukobe sa pojedincima u sadasnjem menadzmentu poistovecujes sa stanjem u Politici a.d. Nije tacno da sirim dezinformacije i neistine, sve sto sam izneo ovde je ziva istina, a dodacu ti jos i ovo. Isti taj veliki direktor koji je isplacivao plate je izbacen tj. najuren od strane VAC-a iz PNM -a zbog mutnih radnji. Ono sto je za zaprepastenje je da je isti dan kada je dobio otkaz u odredjenoj kafani slavio pocetak rada u AD-u kao savetnik generalnog direktora za tada ogromnu platu. Sam razvojni put velikog direktora je neverovatan. Poceo je kao magacioner a zavrsio kao generalni direktor. Ekipa koju je on postavio u vreme svoje vladavine je skup najuze familije i kumovskih veza. Cak je dva puta uvodio ISO standard nebili svojoj snaji omogucio da zaradi neke pare. Nekretnine tj. mnogobrojne stanove u Beogradu i Srbiji je on rasprodao. Sta reci o coveku kome je prvi potez nakon sto je postao generalni direktor bio da smeni kafe kuvaricu. Svakog ko mu se ikada surpotstavio je momentalno smenio jer je zlopamtilo. Stanje u firmi je direktna posledica losih poslovnih poteza iz vremena velikog ti direktora i pre njega zubara iz Smederevske Palanke. Samo da ti kazem da kada je Komercijalna banka oduzela zgradu u Makedonskoj od nas, mi smo bili na nuli. Sto znaci da smo od 2005 trebali da idemo uzlaznom putanjom u poslovanju. Radnici nisu krivi sto su politicari najvece kurve.

dečak sa Atosa

pre 11 godina

Ko je pretio velikim dobavljačima slikom bivšeg predsednika republike i kondomima? Da nije menica puštena zbog toga? Grasi, Mošo...dugujete odgovore...

malecki iz Pamplone

pre 11 godina

Grasi: ali ja sam mutio u skladu sa zakonom, tako su mi u Šapcu rekli...
Moša: važno je da si ti sve potpisao...
Srećko: ja sam prodao papir
Grasi i Moša: ti si bre budala...

miladin

pre 11 godina

Mislim da Grasi gubi kompas...ili ...čovek ne sme da da ostavku...žao mi je čoveka...ne bio mu u koži...možda ima najbolje namere...deluje dobronamerno...samo deluje...neka spakuje svoje srednjoškolce...kapetane brodova, matematičara, medjunarodne inženjere...pa polako...ajde

Insajder, direktno iz mase u Cetinjskoj 1

pre 11 godina

Deo 3/3
...puštaju menice na naplatu koje firmi blokiraju račun i tako joj otežavaju svaki pokušaj da stane na noge. Pored svega mimo svakog reda, na polovini svog mandata, Milorad Gušavac na rukovodeću funkciju proizvodnog odeljenja "Dorada" postavlja svog bratanca Ljubomira Gušavac (na slici u narandžastoj majici) koji bez visokostručnih kvalifikacija predviđenih tom radnom mestu obavlja rukovodeću funkciju sa srednjoškolskim obrazovanjem negrafičkog usmerenja. Isti Ljubomira Gušavac danas podvodi i iskorišćava nezadovoljstvo radnike koji nisu primili platu i vođen sopstvenim niskim interesima nagovara ih da obavezno traže ostavku sadažnjeg direktora (parola na slici) koji je uzgred doveden pred svršen čin pogubnim potezima prethodnog direktora.
Drugi i sadašnji direktor koji se pominje je Zefirino Grasi, dugogodišnji glavni urednik „Politikinog zabavnika“.
Grasi je završio Fakultet političkih nauka, a od 1977. godine zaposlen je u Politici. Glavni je urednik Politikinog zabavnika od oktobra 1989. godine. Zaposlen je u Politici neprekidno i bez mrlje je u karijeri. Odaje utisak vrlo prijatne osobe i omiljen je među kolegama. Odlukom upravnog odbora postao je generalni direktor Politike A.D. 16.09.2011. godine. Za vreme svoje devetomesečnog rukovođenja uspeo je pregovorima sa poveriocima i dovođenjem kompletnog asortimana izdanja medijske kompanije "Ringier Axel Springer Serbia" uposlio proizvodne kapacitete sa 100% i tako održao firmu u životu posle decembarske krize.

irac

pre 11 godina

Mislim da bi najbezbolnije bilo da najviše rukovodstvo sutra podnese ostavku, policija već ispituje činjenice. Takođe neophodno je penzionisati Politikine fosile sa 49 godina radnog staža jer psihijatrijsku procenu ne bi prošli. Grasiju će se svakako opet od nedelje dogoditi zaposleni iz Krnjace...

Djura Mutavi

pre 11 godina

@(Samo istina, 23. jul 2012 16:07) Posto vidim da nisi u stanju da prihvatis istinu iako ti nadimak nagovestava da samo istinu govoris, gubljenje je vremena pokusavati ti objasniti neke stvari. Ono sto cu ti samo reci je da je u svim kompanijama poput nase sasvim normalno da kad dodje do promene vlasti tj. vodeceg rukovodstva normalno da se promeni kompletna garnitura koja je bila sa starim. Samo u nasoj ludoj firmi opstaju bivsi, koji se zbog straha od smene u pocetku primire pa kad vide da je sve po starom i da su sigurni pocnu ponovo da glume velicine. Verovatno su svi ti veliki rukovodioci koji seju strah po firmi kod svojih kuca manji od makovog zrna i da na ovaj nacin lece neke svoje licne komplekse. Ali sta da se radi. Ja jedino vidim spas za Politiku koja je za mene institucija od nacionalnog znacaja i ja se osecam privilegovano sto sam deo nje, ako neko pametan kupi drzavni deo kapitala. E kad ovo postane privatno vlasnistvo vrlo brzo ce se odstraniti sve sto nije dobro za profit firme. Dokle god je ovo na drzavnim jaslama bice nam ovako. Doduse u novom menadzmentu postoji jedan covek koji bi bez pardona odstranio sve sto je kancerogeno i pogotovo ono sto je debelo u metastazi samo mu trenutno ne dozvoljavaju da to uradi. Verujte mi kada ga puste da se razmase tesko si ga ovim podrivacima. Ja sve vise mislim da treba da ga puste sto pre. Mogu samo da kazem da je covek po sistemu trulog kapitalizma danas jesi sutra nisi. Zivi bili pa videli. Aj uzdravlje.

Insajder, direktno iz mase u Cetinjskoj 1

pre 11 godina

Sledeći komentar će zbog preopširnosti i ograničenog broja karaktera na sajtu B 92 biti podeljen u 3 dela.

Deo 1/3
Vidim da se vodi anonimna debata o bivšem i sadašnjem generalnom direktoru, pa sam se radi boljeg sagledavanja stanja odlučio da obelodanim ta imena, kao i njihove biografije.
Prvi direktor koji se spominje (onaj iz 2008) je Milorad Gušavac. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a karijeru je započeo u Politici iz koje je zbog finansijskih malverzacija oko kupovine papira uz krivičnu prijavu od strane Žike Minovića (upravnika u periodu 1985-1991), zajedno s tadašnjim direktorom za nabavke Koprivicom, najuren iz firme. Milorad Gušavac je u tom periodu bio uhvaćen od strane obezbeđenja zgrade u Makedonskoj ulici i u sitnoj krađi inventara, konkretno telefonskog aparata. Misteriozno se vraća u firmu i nakon osnivanja novog preduzeća oktobra 2001. (tzv. ćerke firme) "Politika novine i magazini d.o.o." postaje pomoćnik generalnog direktora zaduženog za finansije.
I taj period karijere u novoj firmi mu se vezuje za neuspeh, što dokazuju sledeći navodi medija iz tog perioda:

"BEOGRAD - Po završnom računu za 2003. godinu, Politika N.M. je sa svim svojim izdanjima u minusu 24 miliona evra. U dogovoru s generalnim direktorom i glavnim urednikom Darkom Ribnikarom, nemački partner (VAC) je zbog toga smenio odgovorne čelnike čuvene informativne kuće, procenjujući da s njima nema perspektive - saopstio je Nacionalu izvor iz Politike... nastaviće se!

Insajder, direktno iz mase u Cetinjskoj 1

pre 11 godina

Deo 2/3

...saopstio je Nacionalu izvor iz Politike koji je ovom prilikom želeo da ostane anoniman.
Uprkos svemu, prljav veš je tako izašao iz kuće Politika N.M. i potvrdio price koje već neko vreme kruze gradom.
- Usledila je serija smena, počev od Milorada Gušavca, pomoćnika generalnog direktora zaduženog za finansije, Nenada Stefanovica, zaduženog za revijalna izdanja...
(Internacional, 09.03.2004, str. 3)"

Milorad Gušavac (tada već stranačka ličnost) se 19. novembra 2008. godine od strene upravnog odbora jednoglasno proglašava za generalnog direktora Politike A.D. uz obrazloženje da je "Milorad Gušavac ispunio sve konkursne uslove i ponudio najkompletniji program reorganizacije i razvoja „Politike” a.d."
Taj najkompletniji program reorganizacije i razvoja podrazumevao je ništa drugo do podizanje kredita kod komercijalnih banaka na teritoriji Srbije kako bi obezbedio plate, davanjem blanko menice koje banke sada nemilice puštaju na naplatu i guše firmu. Sve o ovim menicama može se proveriti na sajtu Narodne banke Srbije. Odlagao je plaćanje obaveza dobavljačima, tako da Politika A.D. danas ima preko 200 većih i manjih poverilaca. Takođe je podigao kredit kod Komercijalne banke A.D. u vrednosti od 7 miliona evra za kupovinu mašine Komori 32 sa grejs periodom od tri godine. Malo pre isteka te tri godine Milorad Gušavac podnosi ostavku i napušta firmu. Sumnja se da svojim poznanstvima utiče na dobavljače (poverioce) nagovarajući ih da Politici A.D. puštaju menice...

nosa

pre 11 godina

a da nije mnogo rukovodstvu Politike 50 hiljada evra skuplji CTP od onoga sto ste mogli da kupite.a nemate ni RIP da ga pustite u rad.

Djura Mutavi

pre 11 godina

@ nosa: Gde ti nadje informaciju da je CTP 50000 evra skuplji od onog sto je mogao biti kupljen ovde. Ako mislis na Luscher xPose 260 koji je ponudila firma COLORSYS i Bgd-a taj CTP je prijatelju skuplji za 200000 evra od ovog koji je kupljen na kompenzaciju. Ni ja nisam za saradnju sa ARBENOM ali nam je ta saradnja omogucila da se probijemo na Hrvatsko trziste sto ovako nikako nebi mogli. Zato molim te ne lupaj ko maksim po diviziji. Bio je u ponudi jedan polovan ali repariran koji je kostao 100000 evra, ali je morao da se plati avansno. Iskreno CTP koji je nabavljen je jeftino placen. Ja tebe pitam sta je trebala Vacicu hala za novu Komori masinu koja je projektovana za izgradnju po ceni od 250000 evra a na kraju dogurala na preko milion. Baja je dosao iz Smederevske Palanke sa tregerima i kratkim pantalonama i vrlo brzo kupio stan na Vracaru, pritom obisao pola evrope na racun Novice Milica iz SunChemicala kojeg je Milorad Gusavac zbog nemogucnosti dogovora oko provizije izbacio iz Politike. Seca li se iko Arts and Crafts firme koja je bila glavna za dizajnerska resenja kalendara i standa politike na Grafimi, Vacic je na dan kada je odlazio umesto da radnicima isplati regres pltaio milionski iznos doticnoj firmi za neke fantomske usluge. Od tada mi nemamo regres. Milorad je svom drugaru iz HUBERA dao menicu na 50 miliona dinara na dan odlaska iz politike. Evo ga sad radi kod Koprivice u firmi KOJO kao gen.dir. A sta bi sa Sorajom koja je uvela debilne formate papira?

Djura Mutavi

pre 11 godina

@Do not be stupid:
I jos nesto, da se nadovezem na tvoje izlaganje da se gospodin Milorad nikada nije ½razbacivao½ za pare. Zasto je bilo potrebno da: kupimo nove automobile za njega i direktora stamparije, da se vrse gradjevinski radovi na pravljenju knjizare u Cetinjskoj i renoviranju zgrade a da pritom to ,mimo zakona, ne ide preko nabavne sluzbe nego preko AG biroa, uopste se ne zna koliko je to kostalo. Inace praksa je bila i Vaciceva i Miloradova da za sve kapitalne stvari koje su radjene u Politici izbegnu poslovanje preko sluzbe nabavke nego to da sami resavaju. Jos jedna stvar, Milorad je napravio novu shemu sistematizacije gde je svu odgovornost bacio na izvrsne direktore tako da on bude uvek nedodirljiv,a postavio kuma Petra Radosavljevica i kuma Slobodana Djordjevica na kljucna mesta u firmi. Ovaj drugi je ektremno bio koristan jer je za 156000 dinara igrao pasijans po ceo dan. Zamisli jos ovo, u vreme Mirka Djekica koliko je bilo direktora? Imao si generalnog Mirka, pomocnika Andjelica, i direktora opstih poslova Komnenica, a koliko ih ima sada i za koje pare rade? Posto ovo pisem kasno mozak mi ne radi bas najbolje ali seticu se do jutra jos informacija o velikom Miloradu pa cu da ih iznesem ovde. Sto se tice tvog snimka koji mene moze da diskredituje takav ne postoji. Ne diraj lava dok spava.

Djura Mutavi

pre 11 godina

@samo istina, 22. jul 2012 22:22: Zasto stavljas znake navoda na istinite informacije? Sve sto sam rekao je iz mog licnog iskustva za period od 10 godina koliko sam u Politici AD. To kakvo obrazovanje ima Zoran Mosorinski mene neinteresuje jer u nasoj firmi imas ljude sa zavrsenim visokim skolama koji blage veze sa zivotom nemaju, takodje me bas briga kojoj politickoj opciji pripada sadasnja garnitura. Pritom pojedicni sa zavrsenim visokim i master diplomama povlace takve poslovne poteze da direktno uticu na nasu nelikvidnost. Kao sto sam u nekom od mojih izlaganja rekao, a to nije prikazano ovde, jedina zamerka koju imam za Grasija je to sto nije ocistio komplet staru garnituru kao sto su to njegovi predhodnici uradili. Onda ovog strajka ne bi ni bilo jer bi radnici videli da misli dobro nasoj firmi. Ovako su zbunjeni i misle da je sve isto kao pre, e pa nije.

Zaduzbina

pre 11 godina

Traba da vas je sramota. Gubitasi ste i godinama opstajete od novca koji vam drzava cuska. Pri tome ste jezivo neorganizovani i neposlovni svi do jednog. Pocev od portira na kapiji pa do direkcije stamparije, koja podseca na Leteci cirkus Montija pajtona. Da je to moja firma, odavno bih vas sve razjurio.

Dragan

pre 11 godina

Pa da, moglo se i očekivati novo "dešavanje naroda". Ovi neradnici iz Politike su sad zabrinuti da bi po prvi put u modernoj istoriji neko od njih mogao da dobije otkaz, pa su požurili da kukumavče i traže od države da ih zaštiti. Politika je valjda jedini list na planeti čiji je broj zaposlenih veći od broja prodatih primeraka.
Za neupućene, država Srbija iz budžeta svakog meseca izdvaja 30.000 EUR samo za zakup one Politikine zgrade i tako će biti u narednih 95 godina. Mudra rukovodstva Politike tu zgradu su izgubila zbog duga od 36 miliona EUR, pa su sad podstanari u rođenoj kući. Dok su pravili dugove i isplaćivali sebi enormne plate nisu mnogo brinuli o "nacionalnoj instituciji", a sad će nam se svima na glavu popeti da spašavamo "nacionalno blago", odnosno njihova primanja.
Da li se bilo ko seća kada je to Politika, za poslednjih 60 godina, objavila neki tekst ili istraživanje od značaja za ovu državu i narod? Čemu uopšte tolika halabuka oko prodaje jednog vladinog biltena, RTS-a u štampanom obliku?

Nikola

pre 11 godina

kao prvo, mislim da treba nešto dobro da se razjasni. Nije prodata Politika. To je velika laž koju ovih dana Vučić i kompanija oko njega lupetaju da bi pokrili svoju nesposobnost da formiraju Vladu.Istina je pre svega da je WAC - kao suvlasnik - prodao svojih 50%.Jel' to zabranjeno, jel trebao da pita Vučića i Dinkića sme li? Jel' nudio državi da otkupi, po pravu preče kupovine- JESTE. Pa što nije država otkupila? To valjda zna Dinkić bio je u Vladi RS, neka da odgovor.Ili je spremao tih 50% svom ujki.

MAJA S.

pre 11 godina

Radim u jednom drzavnom zavodu i za svaku sitnicu sto se nabavke tice,papir,selotejp,spajalice itd. potreban tender.Za popravku nekakve masine ili uredjaja potrebne tri ponude... sve javno transparentno ponekad za simbolicne sume a ovamo Politika se prodaje u najvecem mraku i tisini,krije se neko vreme i onda pusti u javnost.Zaista preteraste gospodo iz vlasti ali verovatno zbog raznih zaslepljenosti to i ne vidite.Svejedno veliki prvi test za novu vlast da ispita tj. istera istinu do kraja i ponisti mutnu trgovinu inace ubrzo imamo prevremene izbore.

Djura Mutavi

pre 11 godina

@Vladimir: Dragi moj Vladimire, taj direktor koji nam je isplacivao redovne plate je podizao kredite od banaka da bi iste isplacivao, zbog njega smo u nekoliko navrata placali kazne zato sto nemamo dovoljno zaposlenih ljudi sa invaliditetom, nije placao odnosenje smeca, nije komercijalnoj banci placao zakup zgrade i da ti ne navodim sta sve nije radio. I ondakada je sve podvukao i shvatio da je firmu zavio u crno se pokupio i teatralno otisao. Poslednji dan u Politici je svim dobavljacima koji su mu bili bitni po raznim osnovama, podelio menice da mogu firmu dabace na kolena. Tako da nemoj da mi pricaso velikom direktoru. Novi direktor je kao jagnje medju gladnim vukovima. Opterecen starim dugovima,sa velikom zeljom da svi radnici ostanu zaposleni i da nikom ne daje otkaz i dobar jecovek, a toje ono najvaznije. Zamisli se sta ce biti ako odemo u stecaj i ako ovo neko kupi za male pare.

milan

pre 11 godina

Ako su optuzbe Vucica i Co. tacne treba neko da odgovara ali isto tako i ako nisu tacne mora Vucic i Co. da odgovaraju samo tako moze pravna drzava da funkcionise inace cemo opet imati dzak glasackih listica gde za tu mucku SNS niko nije odgovarao, cak sta vise su nagradjeni od biraca.

Munja

pre 11 godina

Redosled poteza:
1. Registrator u APR da po službenoj dužnosti poništi upis u registar. Ima ovlašćenja za to. A ima i razloga, neka mućne malo glavom.
2. Tužilaštvo, da po službenoj dužnosti podnese tužbu za utvrđivanje apsolutne ništavosti ugovora između Vac-a i "rusa" u parnici. Sud da dodeli tom predmetu oznaku hitnosti. Razloga ništavosti ima više, neka tužilac mućne glavom.
3. Jovana Simića pod hitno razrešiti dužnosti člana nadzornog odbora u Politici. On je Tadićev savetnik - i stvar je jasna odakle vetar duva.
4. Odmah ispitati poreklo i tokove novca. Posao za policiju. Ispitati banku preko koje je plaćano da li je izvršila obaveze po zakonu o sprečavanju pranja novca. Ako jeste-sledeća stanica je NBS, zna se.
5. Paralelno anketni odbor. Obavezno pretresti g.-đu Liht i Bujoševića kao i Simića i onog italijana.
6. Sve se može. Ako se hoće.

Vlada

pre 11 godina

Sad je dockan?
Pa, vlada Zorana Đinđića je pola Politike dala VAC-u za džabe.
Ponavljam za džabe.
Naime osnovano je zajedničko preduzeće 'Politika novine i magazini' doo između Akcionarskog društva 'Politika' i nemačkog koncerna 'VAC'. VAC je uplatio 20 miliona maraka, za funkcionisanje novoosnovanog preduzeća, i te pare je kasnije izvukao.
Ko razume shvatiće!

vuk draganic

pre 11 godina

Mislim da bi već jednom trebalo da se prekine sa netransparentnom prodajom državne , društvene ili mešovite imovine građana Srbije. Nezakonito i netransparentno je Politika prododata 2001. godine nemcima, isti onaj gospodin Ribnikar koji se sada presamitio pored gosodina Vučića i "kuka", što je prodao dedovinu. Uništena je firma sa preko 1930 maloprodajnih objekata koja je dnevno ostvarivala prometa oko 2 miliona maraka. sada je ostalo da još rasprodaju nekoliko desetina hektara zemlje u Krnjači, 15.000 kvm poslovnog prostora i 5.000 kvm poslovnog prostora u centru grada. O tome treba da govori predsednica Upravnog odbora gospođa Light i zaštitnik državnog kapitala. Sve odluke su im partijske i ne trensparantne a bogami kako stoji stvar i prilično problematične i sporne.Od postavljanja kadrova do odluka iz poslovanja. Krajnje je vreme da neko odgovara za učinjeno.

vreme samoupravljanja

pre 11 godina

Ovde niko nece da ukapira da je vreme samoupravljanja proslo.Pocev od Vicica,koji bi bar kao pravnik trebalo da zna da Nemci svoj udeo mogu da prodaju kome hoce,verovatno nezadovoljni profitom koji im zaposleni donose,uz otvorenu najavu da hoce da se pozdrave sa Srbijom.Procenili da im je bolje da uzmu i 4,7 miliona eura nego da poklone drzavi za 1USD.Price o manjkavosti ugovora kod Nemaca,pravu prece kupovine i netransparentnosti su bajke za malu decu.
Sad svi uvredjeni,Vucic sto mi investitori odlaze a najavljivao je da cekaju na granici u redu samo da on dodje na vlast,o njegovoj paranoji kad je DS u pitanju je sivisan svaki komentar.Zaposleni sto su lose radili.A i UNS bi trebalo vise da brine kvalitet kompletnih stampanih medija nego sudbina Politike.Ali u Srbiji i dalje najbolje prolazi jeftina parola "dajte raji hleba i igara".

privrednik sa iskustvom.

pre 11 godina

Zaposleni u POLITICI bi trebali da se pokriju USIMA.
1.POLITIKA je postala "NJIHOVA" tako sto su je KOMUNISTI oteli Vlasnicima.
2.Decenijama primaju(Ne zaradjuju)plate od CITULJA i dotacija iz budzeta a za svo to vreme ZAPOSLENI su ili pili pice u Sumatovcu ili ostalim kafanama Bermudskog trougla, ili objavljivali ko je sledeci na redu iz SPISKA za OTSTREL(Njihove novine POLITIKA EKSPRES)
3.Cutali su kao BUBICE(pili pice u kafanama ili dobijali SVINJSKE POLUTKE preko sindikata),dok desetinama njihovih kolega iz RTV POLITIKA,godinama nisu uplacjivani doprinosi i plate.
Ovo je samo deo o MENTALNOM SKLOPU "ZAPOSLENIH u POLITICI.

alexa

pre 11 godina

Vučić i ekipa su digli dževu jer ih je neko preduhitrio u nameri da sada malo oni zavladaju medijima - dakle da urade isto ono sto sami kažu da je radio DS. Pošto su došli na vlast - u stvari kada je Toma postao predsednik - ugasili su svoj partijski bilten "Pravdu" pošto su bili svesni da im to više ne treba, jer će u miraz dobiti državno - tajkunske medije Vešernje novosti (vlasnik Milan Beko i država) i Politiku. RTS im ide pride, pošto je Tijanić poznat kao direktor za sve režime pa kada je već bio donbar Koštunici i Tadiću, što ne bi bio i Vučiću i Nikoliću. Ako je tačno da će Karić da kupi Avalu, eto nama medijske scene iz vremena Vučića (ministra informisanja) i Šešelja )potpredsednika vlade). Ako je neko imao ikakvu iluziju u pogledu SNS-SPS-URS koalicionog sporazuma gde se pominje nekakva "reforma medijskog sektora", ovo je upravo slika te reforme koja sledi. Sa sve Dinkićem koji je zaslužan za sadašnji zakon o informisanju čije je neke odredbe (slične Šešelj-Vučićevom modelu iz 1998) Ustavni sud morao da stavlja van snage. Dakle, ekipa poznata po demokratskom odnosu prema medijima je tu, čila i vesela i sad ćemo svi da vidimo - a neki i da se podsetimo - kako nam je nekad bilo. Back to the future, što bi rekao Spilberg.

Insajder, direktno iz mase u Cetinjskoj 1

pre 11 godina

Deo 3/3
...puštaju menice na naplatu koje firmi blokiraju račun i tako joj otežavaju svaki pokušaj da stane na noge. Pored svega mimo svakog reda, na polovini svog mandata, Milorad Gušavac na rukovodeću funkciju proizvodnog odeljenja "Dorada" postavlja svog bratanca Ljubomira Gušavac (na slici u narandžastoj majici) koji bez visokostručnih kvalifikacija predviđenih tom radnom mestu obavlja rukovodeću funkciju sa srednjoškolskim obrazovanjem negrafičkog usmerenja. Isti Ljubomira Gušavac danas podvodi i iskorišćava nezadovoljstvo radnike koji nisu primili platu i vođen sopstvenim niskim interesima nagovara ih da obavezno traže ostavku sadažnjeg direktora (parola na slici) koji je uzgred doveden pred svršen čin pogubnim potezima prethodnog direktora.
Drugi i sadašnji direktor koji se pominje je Zefirino Grasi, dugogodišnji glavni urednik „Politikinog zabavnika“.
Grasi je završio Fakultet političkih nauka, a od 1977. godine zaposlen je u Politici. Glavni je urednik Politikinog zabavnika od oktobra 1989. godine. Zaposlen je u Politici neprekidno i bez mrlje je u karijeri. Odaje utisak vrlo prijatne osobe i omiljen je među kolegama. Odlukom upravnog odbora postao je generalni direktor Politike A.D. 16.09.2011. godine. Za vreme svoje devetomesečnog rukovođenja uspeo je pregovorima sa poveriocima i dovođenjem kompletnog asortimana izdanja medijske kompanije "Ringier Axel Springer Serbia" uposlio proizvodne kapacitete sa 100% i tako održao firmu u životu posle decembarske krize.

Zaduzbina

pre 11 godina

Traba da vas je sramota. Gubitasi ste i godinama opstajete od novca koji vam drzava cuska. Pri tome ste jezivo neorganizovani i neposlovni svi do jednog. Pocev od portira na kapiji pa do direkcije stamparije, koja podseca na Leteci cirkus Montija pajtona. Da je to moja firma, odavno bih vas sve razjurio.

Vladimir

pre 11 godina

@Djura Mutavi
Dok je u Politici bio direktor iz 2008, plate su bile redovne, nikada nisu kasnile i Politika je poslovala pozitivno. "Normalan covek" koji je dosao posle nema niti strucnosti niti tim da radi ono za sta su ga imenovali. Ili su ga zato i postavili? Da posle 10 meseci od imenovanja, bude iznenadjen i neobavesten o namerama nemackog partnera? Mission accomplished.

Insajder, direktno iz mase u Cetinjskoj 1

pre 11 godina

Sledeći komentar će zbog preopširnosti i ograničenog broja karaktera na sajtu B 92 biti podeljen u 3 dela.

Deo 1/3
Vidim da se vodi anonimna debata o bivšem i sadašnjem generalnom direktoru, pa sam se radi boljeg sagledavanja stanja odlučio da obelodanim ta imena, kao i njihove biografije.
Prvi direktor koji se spominje (onaj iz 2008) je Milorad Gušavac. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a karijeru je započeo u Politici iz koje je zbog finansijskih malverzacija oko kupovine papira uz krivičnu prijavu od strane Žike Minovića (upravnika u periodu 1985-1991), zajedno s tadašnjim direktorom za nabavke Koprivicom, najuren iz firme. Milorad Gušavac je u tom periodu bio uhvaćen od strane obezbeđenja zgrade u Makedonskoj ulici i u sitnoj krađi inventara, konkretno telefonskog aparata. Misteriozno se vraća u firmu i nakon osnivanja novog preduzeća oktobra 2001. (tzv. ćerke firme) "Politika novine i magazini d.o.o." postaje pomoćnik generalnog direktora zaduženog za finansije.
I taj period karijere u novoj firmi mu se vezuje za neuspeh, što dokazuju sledeći navodi medija iz tog perioda:

"BEOGRAD - Po završnom računu za 2003. godinu, Politika N.M. je sa svim svojim izdanjima u minusu 24 miliona evra. U dogovoru s generalnim direktorom i glavnim urednikom Darkom Ribnikarom, nemački partner (VAC) je zbog toga smenio odgovorne čelnike čuvene informativne kuće, procenjujući da s njima nema perspektive - saopstio je Nacionalu izvor iz Politike... nastaviće se!

Insajder, direktno iz mase u Cetinjskoj 1

pre 11 godina

Deo 2/3

...saopstio je Nacionalu izvor iz Politike koji je ovom prilikom želeo da ostane anoniman.
Uprkos svemu, prljav veš je tako izašao iz kuće Politika N.M. i potvrdio price koje već neko vreme kruze gradom.
- Usledila je serija smena, počev od Milorada Gušavca, pomoćnika generalnog direktora zaduženog za finansije, Nenada Stefanovica, zaduženog za revijalna izdanja...
(Internacional, 09.03.2004, str. 3)"

Milorad Gušavac (tada već stranačka ličnost) se 19. novembra 2008. godine od strene upravnog odbora jednoglasno proglašava za generalnog direktora Politike A.D. uz obrazloženje da je "Milorad Gušavac ispunio sve konkursne uslove i ponudio najkompletniji program reorganizacije i razvoja „Politike” a.d."
Taj najkompletniji program reorganizacije i razvoja podrazumevao je ništa drugo do podizanje kredita kod komercijalnih banaka na teritoriji Srbije kako bi obezbedio plate, davanjem blanko menice koje banke sada nemilice puštaju na naplatu i guše firmu. Sve o ovim menicama može se proveriti na sajtu Narodne banke Srbije. Odlagao je plaćanje obaveza dobavljačima, tako da Politika A.D. danas ima preko 200 većih i manjih poverilaca. Takođe je podigao kredit kod Komercijalne banke A.D. u vrednosti od 7 miliona evra za kupovinu mašine Komori 32 sa grejs periodom od tri godine. Malo pre isteka te tri godine Milorad Gušavac podnosi ostavku i napušta firmu. Sumnja se da svojim poznanstvima utiče na dobavljače (poverioce) nagovarajući ih da Politici A.D. puštaju menice...

Dragan

pre 11 godina

Politika je bila produzena ruka Tadica. Kad god sam kritikovao DS ili Tadica ili politiku Srbije, komentar mi NIJE bio propusten. Sada neka kukaju kod njihovog Tadica.

Rudimir

pre 11 godina

Kao bivsi radnik ugasene RTV Politika, mogu samo da kazem da mi je neizmerno drago zbog svih desavanja u Politici.Mirno su gledali kako smo nestajali, bez ikakvih prava, na sudu dobijenih sporova zbog sedamdesetak neisplacenih plata, i naravno, bez najminimalnijih otpremnina.Sto se mene tice, mogu sve da ih isele i ofarbaju zgradu u ljubicastu boju Komercijalne banke.Bez trunke saosecanja i kolegijalnosti...

Djura Mutavi

pre 11 godina

@ Vladimir, Nema potrebe niti je umesno da svoje licne sukobe sa pojedincima u sadasnjem menadzmentu poistovecujes sa stanjem u Politici a.d. Nije tacno da sirim dezinformacije i neistine, sve sto sam izneo ovde je ziva istina, a dodacu ti jos i ovo. Isti taj veliki direktor koji je isplacivao plate je izbacen tj. najuren od strane VAC-a iz PNM -a zbog mutnih radnji. Ono sto je za zaprepastenje je da je isti dan kada je dobio otkaz u odredjenoj kafani slavio pocetak rada u AD-u kao savetnik generalnog direktora za tada ogromnu platu. Sam razvojni put velikog direktora je neverovatan. Poceo je kao magacioner a zavrsio kao generalni direktor. Ekipa koju je on postavio u vreme svoje vladavine je skup najuze familije i kumovskih veza. Cak je dva puta uvodio ISO standard nebili svojoj snaji omogucio da zaradi neke pare. Nekretnine tj. mnogobrojne stanove u Beogradu i Srbiji je on rasprodao. Sta reci o coveku kome je prvi potez nakon sto je postao generalni direktor bio da smeni kafe kuvaricu. Svakog ko mu se ikada surpotstavio je momentalno smenio jer je zlopamtilo. Stanje u firmi je direktna posledica losih poslovnih poteza iz vremena velikog ti direktora i pre njega zubara iz Smederevske Palanke. Samo da ti kazem da kada je Komercijalna banka oduzela zgradu u Makedonskoj od nas, mi smo bili na nuli. Sto znaci da smo od 2005 trebali da idemo uzlaznom putanjom u poslovanju. Radnici nisu krivi sto su politicari najvece kurve.

Djura Mutavi

pre 11 godina

Posto vidim da najvise komentara ima od bivsih radnika RTV Politika, koji su sa pravom ogorceni, ali nije bas sve tako. Cela ova situacija traje jos od vremena bivseg generalnog direktora iz 2008 godine. Mene samo interesuje sto se svi ti dusebriznici tada nisu javljali, niti zapocinjali bilo kakav oblik strajka. Bili su manji od makovog zrna. Sad svi izigravaju buntovnike kada je na celu firme normalan covek. I ja nisam primio platu, i ja zivim sampo od ovog posla, i ja treba da prehranim porodicu ali samo ukljucujem kefalo. Ako prestanemo sa radom, automatski vodimo firmu u stecaj, onda ce doci neki tajkun i kupice nas za male pare po vec oprobanom receptu i sta onda. Onda ce biti: koliko vas ima a 300, e nema vas vise 300 sada vas ima 100. Kolike su vam plate, aha 30000 pa na dalje, e nemate vise te plate nego cete da radite za 15000 hiljada a ja cu da se bogatim na vas racun. Ovo je zdravo preduzece za kadrom koji je u metastazi. Od kada je prvi put promenjeno rukovodstvo 5 oktobra, smenjeno je samo visoko rukovodstvo, oni nizi, koji su isto bili izvor problema su ostali, primirili se i onda nastavili po starom. I tako u krug 5 puta. Po meni treba da se manemo corava posla, da zasucemo rukave i da radimo. Vremena su teska ali sve se moze kad se hoce. Interes je nekog politicara da se ovo privatizuje jer krak mosta Zemun Borca nam prolazi bas kroz dvoriste. Treba videti i kakva sudbina ceka Automobilsko i Progres nama u komsiluku?

David Pantovic

pre 11 godina

Sad protestujete a kad je tamo bio Hadzi Dragan Antic I radio ko zna sta onda niste smeli da pisnete. Prebila bi vas Miloseviceva policija samo tako. Ipak malo je bolje u Srbiji mozes da protestujes na miru a niko da te ne bije.(((: Bolje je nego sto je bilo.

Vladimir

pre 11 godina

@Djura Mutavi
Definformacije i neistine je lako siriti. Upravo se stecaj smesi sa "dobrim covekom", koji je zato i postavljen na to mesto. Da bude neobavesten i izigrava jagnje i da neko za male pare kupi Politiku. Covek je preziveo sve rezime u Politici od Minovica, Struje, DSS i DS. Kao i njegovi "strucni" finansiski savetnici sa srednjom skolom.

marakana

pre 11 godina

a mošorinski je posebna prica, kadar ds-a koji je do juce bio urednik sveta kompjutera, a sad odredjuje ko ce biti dobavljac politike ad. naravno, najvise je profitirao hrvatski arben

Djura Mutavi

pre 11 godina

@ nosa: Gde ti nadje informaciju da je CTP 50000 evra skuplji od onog sto je mogao biti kupljen ovde. Ako mislis na Luscher xPose 260 koji je ponudila firma COLORSYS i Bgd-a taj CTP je prijatelju skuplji za 200000 evra od ovog koji je kupljen na kompenzaciju. Ni ja nisam za saradnju sa ARBENOM ali nam je ta saradnja omogucila da se probijemo na Hrvatsko trziste sto ovako nikako nebi mogli. Zato molim te ne lupaj ko maksim po diviziji. Bio je u ponudi jedan polovan ali repariran koji je kostao 100000 evra, ali je morao da se plati avansno. Iskreno CTP koji je nabavljen je jeftino placen. Ja tebe pitam sta je trebala Vacicu hala za novu Komori masinu koja je projektovana za izgradnju po ceni od 250000 evra a na kraju dogurala na preko milion. Baja je dosao iz Smederevske Palanke sa tregerima i kratkim pantalonama i vrlo brzo kupio stan na Vracaru, pritom obisao pola evrope na racun Novice Milica iz SunChemicala kojeg je Milorad Gusavac zbog nemogucnosti dogovora oko provizije izbacio iz Politike. Seca li se iko Arts and Crafts firme koja je bila glavna za dizajnerska resenja kalendara i standa politike na Grafimi, Vacic je na dan kada je odlazio umesto da radnicima isplati regres pltaio milionski iznos doticnoj firmi za neke fantomske usluge. Od tada mi nemamo regres. Milorad je svom drugaru iz HUBERA dao menicu na 50 miliona dinara na dan odlaska iz politike. Evo ga sad radi kod Koprivice u firmi KOJO kao gen.dir. A sta bi sa Sorajom koja je uvela debilne formate papira?

Djura Mutavi

pre 11 godina

@samo istina, 22. jul 2012 22:22: Zasto stavljas znake navoda na istinite informacije? Sve sto sam rekao je iz mog licnog iskustva za period od 10 godina koliko sam u Politici AD. To kakvo obrazovanje ima Zoran Mosorinski mene neinteresuje jer u nasoj firmi imas ljude sa zavrsenim visokim skolama koji blage veze sa zivotom nemaju, takodje me bas briga kojoj politickoj opciji pripada sadasnja garnitura. Pritom pojedicni sa zavrsenim visokim i master diplomama povlace takve poslovne poteze da direktno uticu na nasu nelikvidnost. Kao sto sam u nekom od mojih izlaganja rekao, a to nije prikazano ovde, jedina zamerka koju imam za Grasija je to sto nije ocistio komplet staru garnituru kao sto su to njegovi predhodnici uradili. Onda ovog strajka ne bi ni bilo jer bi radnici videli da misli dobro nasoj firmi. Ovako su zbunjeni i misle da je sve isto kao pre, e pa nije.

kraja

pre 11 godina

...drzava i drzavni sluzbenici "ne znaju nista ni o cemu"...
...a, po njima, sve to i nije bitno za poslovanje...
...drzavni sluzbenik sa cela poreske sluzbe priznaje milijarde nenaplacenog poreza, ali se oko politikine transakcije bas i ne uzbudjuje...lkao i oko mnogocijih poreskih obaveza...
...jer, obican gradjanin ce dobiti expresno izvrsno resenje i man i black na vratima, dok "ala miskovic" (i "ala nepoznati vlasnik politike, majkemi")gradjanin ima da se sude sa drzavom decenijama...bez nade da drzava dobije spor...(vidi luku beograd, satelit, vojnu opremu, drumsku mafiju, stecajnu mafiju etc.)....

Vratite nam naše krpice

pre 11 godina

Danas je prvi put izašlo ime Zorana Đinđića (počivao u miru). Tri dana razmišljam da li da pomenem privatizaciju Politike i Zoranovog kuma Boda Hombaha. Politika je tada uništena. Pre tri godine Boris je unakazio Nin. Savetnik za informisanje bio mu je lekar opšte prakse i bivši fabrikant čokolode Krle ("Ti si moje čokolada, ja sam tvoja čokolada..."). Fabrikanti ove poslastice nisu se obogatili od čokolade, nego od reklama i savetovanja. Krle je bio Bić Božji i lično je iz Nina, uz Borisov blagoslov, najurio nekoliko najboljih novinara, čak i čoveka koji je u Ninu radio 32 godine i ušao u udžbenike. Taj nije bio poslušan i kad je Krle njemu pretio zbog čokolade, on je neumorno pominjao čokoladu u uvodnicima koje je pisao. Tvrdoglavi magararac. Kako je novinar mogao znati da čokolada nije doktoru omiljena poslastica? Kako? Krletu je citirao Voltera ("Neka svako okopava svoj vrt") i Misu, Petrijinog trećeg muža ("Svoj poso da gledaš u tuđi da se ne mešaš"). Nin je prodat za 800 miliona evra, a samo deo zgrade koja je bila svojina ovog preduzeća, u centru Beograda (29 metara od Šumatovca, kakva lokacija, moj bato!), vredeo je tri puta više. Dinkić je rekao da ne može ništa, pouzdano znam, jer je to sve u rukama Borisovog Maršalata. Što se zaposleni Politike nisu bunili tada? U Ninu jesu, ali žuti trojanski konji, koji su se zapatili u redakciji, pomogli su ovu plačku. Dežurnim žutim podanicima, ako se jave, neću odgovarati.

Do not be stupid

pre 11 godina

Pazljivo citam ove komentare i nisam mogla da ne zakljucim da je Djuramutavi stvarno dobro obavesten kao i insajeder, koji je isti covek i koji pise slicne komentare. Svi zaposleni verovatno znaju ko je taj, a narocito mi koji radimo samo par kancelarija od njega.Prijatan i tih glas koji misli da je uvek u pravu. Snima samo sto njemu odgovara ne zna da i mi imamo neki snimak za njega koji se moze upotrebiti u neke svrhe zloupotrebe radnog polozaja.Bila sam tu u vreme mnogih direktora i mogu da kazem samo reci hvale za jednog velikog GOSPODINA M.Gusavca.Strog-kakav i treba da bude gen.direktor.Pravedan i sto je najvaznije brine o svemu.Nikad se nije razbacivao ni sa jednim dinarom ma bilo sta da se kupovalo i nabavljalo!!!Njemu nije bio problem da oformi i komisiju za nesto sto se trebalo nabaviti.Ova garnitura misli da sve zna..Ne moze svako sve da zna...Pa cak ni da bude urednik u zabavniku i svetu kompjutera.pozdravcic za sve moje drage kolege.svi smo mi uz ljude iz krnjace koji stvarno jedini zasluzuju sve pohvale za ono sto rade i izdrzavaju...Razumem ih.koliko mislili da nismo uz vas ja Vam kazem da jesmo..ljubim Vas

Djura Mutavi

pre 11 godina

@Do not be stupid:
I jos nesto, da se nadovezem na tvoje izlaganje da se gospodin Milorad nikada nije ½razbacivao½ za pare. Zasto je bilo potrebno da: kupimo nove automobile za njega i direktora stamparije, da se vrse gradjevinski radovi na pravljenju knjizare u Cetinjskoj i renoviranju zgrade a da pritom to ,mimo zakona, ne ide preko nabavne sluzbe nego preko AG biroa, uopste se ne zna koliko je to kostalo. Inace praksa je bila i Vaciceva i Miloradova da za sve kapitalne stvari koje su radjene u Politici izbegnu poslovanje preko sluzbe nabavke nego to da sami resavaju. Jos jedna stvar, Milorad je napravio novu shemu sistematizacije gde je svu odgovornost bacio na izvrsne direktore tako da on bude uvek nedodirljiv,a postavio kuma Petra Radosavljevica i kuma Slobodana Djordjevica na kljucna mesta u firmi. Ovaj drugi je ektremno bio koristan jer je za 156000 dinara igrao pasijans po ceo dan. Zamisli jos ovo, u vreme Mirka Djekica koliko je bilo direktora? Imao si generalnog Mirka, pomocnika Andjelica, i direktora opstih poslova Komnenica, a koliko ih ima sada i za koje pare rade? Posto ovo pisem kasno mozak mi ne radi bas najbolje ali seticu se do jutra jos informacija o velikom Miloradu pa cu da ih iznesem ovde. Sto se tice tvog snimka koji mene moze da diskredituje takav ne postoji. Ne diraj lava dok spava.

Do not be stupid

pre 11 godina

A koga ste vi postavili???Poltrone iz demokratske stranke.zene funkcionera iz DS da sto pre raskrinkate firmu i jos dosta ostalih zanimljivosti.A Srecka Bugarinovica koji je smesan i mogao bi da posluzi za igru u crtanom filmu a ne za funkciju izvr.direktora.I da znate svi oni su clanovi DS-a koji su isli u arene na nekada velike skupove DS-a.Prevarili su se i nisu znali da DS nece vecno vladati.Jos bi rekla da je Petar Radosavljevic-gospodin za sve Vas i znam da niko od prethodnog rukovodstva nije bio clan ni jedne stranke.SIGURNA SAM U TO I ODGOVORNO TVRDIM!!!gosp. DjuraMutavi(Insajder) bolje da se snadje za pare i isplati plate u ponedeljak ujutru što ranije jer i on zna da niko nije miran.pravimo se jos koji dan fini i nasmejani :-)!!!

Djura Mutavi

pre 11 godina

@(Samo istina, 23. jul 2012 16:07) Posto vidim da nisi u stanju da prihvatis istinu iako ti nadimak nagovestava da samo istinu govoris, gubljenje je vremena pokusavati ti objasniti neke stvari. Ono sto cu ti samo reci je da je u svim kompanijama poput nase sasvim normalno da kad dodje do promene vlasti tj. vodeceg rukovodstva normalno da se promeni kompletna garnitura koja je bila sa starim. Samo u nasoj ludoj firmi opstaju bivsi, koji se zbog straha od smene u pocetku primire pa kad vide da je sve po starom i da su sigurni pocnu ponovo da glume velicine. Verovatno su svi ti veliki rukovodioci koji seju strah po firmi kod svojih kuca manji od makovog zrna i da na ovaj nacin lece neke svoje licne komplekse. Ali sta da se radi. Ja jedino vidim spas za Politiku koja je za mene institucija od nacionalnog znacaja i ja se osecam privilegovano sto sam deo nje, ako neko pametan kupi drzavni deo kapitala. E kad ovo postane privatno vlasnistvo vrlo brzo ce se odstraniti sve sto nije dobro za profit firme. Dokle god je ovo na drzavnim jaslama bice nam ovako. Doduse u novom menadzmentu postoji jedan covek koji bi bez pardona odstranio sve sto je kancerogeno i pogotovo ono sto je debelo u metastazi samo mu trenutno ne dozvoljavaju da to uradi. Verujte mi kada ga puste da se razmase tesko si ga ovim podrivacima. Ja sve vise mislim da treba da ga puste sto pre. Mogu samo da kazem da je covek po sistemu trulog kapitalizma danas jesi sutra nisi. Zivi bili pa videli. Aj uzdravlje.

Penzioner Politike

pre 11 godina

Priča da će zbog protesta zaposlenih u Politici AD prestati da izlaze "Politika" i "Kurir" je čista dezinformacija. Dnevni listovi se štampaju u štampariji koja je u vlasništvu Politike novine i magazinei, one čija je polovina ovih dana prodata (firma ćerka). Politika AD (majka firma, "otac" je do pre neki dan bio nemački WAZ)ima u vlasništvu štampariju za ilustrovane magazine. Dva odvojena preduzeća, dve odvojene štamparije, mada na istoj lokaciji u Krnjači, različite mašine, različite tehnologije i, naravno, drugi radnici koji na njima rade.

dejanbgd

pre 11 godina

Ovo danas je bio protest radnika zbog neisplacenih zarada,prvenstveno politike ad,to je firma koja prvenstveno zaradjuje na usluznom stampanju,tojest listovi koji su u vlasnistvu politike ad su,svet kompjutera,ilustrovana politika,viva ,bazar,enigmatika u mali zabavnik,i suvlasnik je politike dnevnog lista,eto malo da vas edukujem...stamparija radi sa 100 posto kapaciteta,ali neko pokusava da unisti,politiku ad,kako bi se docepao i ostalih 50 posto akcija,tako sto ce politiku ad oterati u stecaj.Eto malo da vas prosvetlim.

samo istina

pre 11 godina

@Djura Mutavi
Hvala na detaljnim, opsirnim i pre svega "istinitim" iformacijama. Prema pravnoj sluzbi kompanije, sadasnji finanski "ekspert" Zoran Mosurinski ne da nije fakultetski obrazovan, nego nema ni diplomu SREDNJE (da,da srednje) skole. I on vodi iz senke jednu srpsku kompaniju, snima zaposlene i od njega zavise porodice zaposlenih. Kako je uspeo? Cime zasluzio?

miladin

pre 11 godina

Mislim da Grasi gubi kompas...ili ...čovek ne sme da da ostavku...žao mi je čoveka...ne bio mu u koži...možda ima najbolje namere...deluje dobronamerno...samo deluje...neka spakuje svoje srednjoškolce...kapetane brodova, matematičara, medjunarodne inženjere...pa polako...ajde

Ispravka i izvinjenje svima

pre 11 godina

Nin je prodat za 800 hiljada evra, napisao sam 800 miliona. Proklete omaške, bez njih se ne može, ali verujem da su ljudi razumeli. Hvala.

Nemojte to - što niste tada?

pre 11 godina

Kako ljudima objasniti šta je totalitarizam? "Sada se bunite a kad je bio Struja tada ste ćutali..." Jednom partijskom komitetu svojevremeno je Hruščov govorio o nedelima Staljina. Iz sale je neko dobacio - što to nisi govorio dok je bio živ? Hroščov je povišenom glsom upitao - ko je to rekao? U sali muk. Eto, zato sam i ja ćutao, odgovorio je Nikita.

marakana

pre 11 godina

@insajder,
kad si toliko upucen, odgovori nam koliko politika ad gubi stampajuci blicova izdanja? zasto ih ne stampaju modriani i rotografika? jer je neprofitabilno. politika ne zaradjuje, vec gubi na tom poslu. to je veliki minus grasija. nije tacno da dobavljaci u dogovoru sa m.g. pustaju menice, nego politika nekim dobavljacima nece namerno da placa. zasto je kupljen ctp od hrvatske firme ,arben, koji je duplo skuplji nego sto je ponudila jedna srpska firma? kakva je uloga stanka kukolja cija je firma arben najurena iz svih stamparija ex yu, dok u politici ad on nudi znatno skuplje repromaterijale u kompenzaciji. zasto firmi huber nisu placali belog dinara? zasto je kupljena razvijacica za ctp 10% nego sto je nudila srpska firma (isti model). bice jos pitanja.....

Komsija sa sprata

pre 11 godina

Gospodine Insajderu i Vi znate da nije ni pola od toga istina što ste napisali.Pošten čovek gospodin Z.Grasi je rekao gomilu laži u poslednjih nekoliko meseci.Pa ništa niste ispunili i uradili od obećanog prilikom preuzimanja funkcija.Prethodnici su krivi za sve..i za plate i za vasu nestručnost finansija..sigurno ovi ljudi što prozivaš ne kroje finansije nego doticni Mosha(Mošarinski) koji kupuje skupe telefone,lap-topove i sve nove tehnologije na tržištu...obelodanite javno plate zaposlenih ako imate imalo obtaza..sram vas bilo.delili ste plate po vašem ličnom nahođenju Mošo i Grasi

insajderi

pre 11 godina

dok je bio Milorad Gušavac svaka plata je bila na vreme!a što ne podnesete krivičnu prijavu protiv svih koji su odgovorni.samo da ih vi ne popijete.Ne pričajte šarene laži ni u koje sami ne verujete!

nosa

pre 11 godina

a da nije mnogo rukovodstvu Politike 50 hiljada evra skuplji CTP od onoga sto ste mogli da kupite.a nemate ni RIP da ga pustite u rad.

turčin

pre 11 godina

Grasi: a jel moram ja da idem u ćorku?
Moša: pa mutio si!
Grasi: ali ti si vodio firmu
Moša: ali ti si sve potpisivao!
Srećko: ali ja sam prodao papir!
Grasi i Moša: ti si debil u Politici

dečak sa Atosa

pre 11 godina

Ko je pretio velikim dobavljačima slikom bivšeg predsednika republike i kondomima? Da nije menica puštena zbog toga? Grasi, Mošo...dugujete odgovore...

malecki iz Pamplone

pre 11 godina

Grasi: ali ja sam mutio u skladu sa zakonom, tako su mi u Šapcu rekli...
Moša: važno je da si ti sve potpisao...
Srećko: ja sam prodao papir
Grasi i Moša: ti si bre budala...

Zdravko

pre 11 godina

Ma samo pogledajte kakve su gospoda rukovodioci podelili plate sebi. Kriterijum je "blanko ček" ili "koliko mi treba". Neću reći iznos jer mi neće prihvatiti komentar ali ću nagovestiti činjenicom da je to šestocifreni broj a prvi nije ispod tri! Koliko radnika može primiti svoje plate koje kasne na konto njihovih i da li oni takođe nisu primili jednu i po platu, pitam se? Da biće da nisu.
Takođe su svojim "miljenicima" i "poltronima iz kružooka" delili i povećavali šakom i kapom i to je bio jedini njihov kriterijum. "Kakvi su sa njima" - kriterijum.
Ne znam koliko su gospoda umešana u sve ovo oko kupovine VAC-ovog dela, kao i u ostale muljave priče (verovatno jesu), to će nadam se pokazati istraga ali da je ovo dovoljno za otkaz - jeste. Mada sam siguran da opet do toga neće doći zbog "sposobnosti" gdina M. da pliva i u slatkoj i u slanoj vodi podjednako dobro. Da je bar pola toliko sposoban za "kuću" u kojoj radi.
I ovo što ja pričam nije misterija...svi to dobro znaju. I to bi trebalo da uvrste među razloge za štrajk!
Gospodo radnici, dok vi čekate svoje plate, oni se časte novim Android telefonima, lap topovima i prave se važni i bave tračevima u svojim poltronskim sitnim kružoocima.
I to će nažalost tako ostati....dok se zaista nešto konkretno ne preduzme!

Radnik

pre 11 godina

mošo bolje juri pare a ne komentare...sram te bilo. UTORAK JE! Opet lažete da dajete pare a isplacujete honorare...Vaš drugar Đilas me dva puta jutros izbacio iz autobusa na putu do kuce jer se švercujem kao prosjak u autobusu..Boli Vas uvo.Vi niste videli nikad trecu smenu.laku noc

tutta

pre 11 godina

Au kakvi komentari i kolika neobaveštenost ljudi,a naročito što greše ovi pametni!Ovo danas je prevashodno bilo zbog kašnjenja plate i zbog dotičnog "gospodina" koji nas je upropastio svojim zalaganjem kod svojih ktitora!a onaj genije što kaže da smo neradnici neka dodje u Krnjaču u ponedeljak u 23.00 da bude moj gost da vidi kakvi smo neradnici!Budi moj gost!

Munja

pre 11 godina

@(Dragan, 20. jul 2012 08:44)

Ne znam na koga si mislio kada si rekao neradnici i da li si ikada upoznao ikoga ko radi u Politici, ali mi iz proizvodnje, koji smo i glavna snaga ovoga protesta naporno i pošteno radimo svoj posao u tri smene po osam sati, šest, pa i sedam dana nedeljno!
Ta Politika o kojoj ti pišeš je Politika N.M., a ne Politika A.D. preduzeće u kojem smo mi zaposleni i koje je danas bilo u protestu.
Zato sledeći put kada budeš hteo da napišeš nešto, bolje se informiši da ne bi neko pomislio da je to što pišeš vezano za nas i time omalovažavao naše napore da se izborimo za ono što smo zaradili!

3smena

pre 11 godina

treca smena iz krnjače pita koju diplomu ima gospodin inspektor Mosha koji daje plate nama?Ime koje se nalazi na APR-u Zoran Mošorinski koji je direktno odgovoran i za prodaju Politike..NEOBAVEŠTENI STE...NAIVAN SI MOJE LUČE...

Bivsi urednik

pre 11 godina

Pa gospodo,menadzment Politike Vama su jedine reci koje imate da kazete radnicima 'oticicete u stecaj',Pa zar ga toliko zelite?

radnik iz prve smene

pre 11 godina

citam sve ovo i pitam ove insajdere hoce li doci i sutra u prvu smenu u stampariju kao danas da zavrsimo sve poslove zajedno.dosli ste danas u stampariju a na prste jedne ruke se moze izbrojati vas dolazak tamo u poslednjih godinu dana.nemate obraz da se prosetate i pitate nas zaposlene kako dolazimo na posao jer nam niste dali ni za markicu.ja se radujem ujutru jer je subota i nadam se da nema kontrolora bus-plus jer naravno nemam za prevoz.svi do jednog nikad slozniji u stampariji.hocemo da radimo ali hocemo i nasu platu!ili mozda vi hocete nasu platu?

k2

pre 11 godina

neka dodje neko od ovih iz cetinjiske da mi provuče papir kroz masinu jer ovaj krs od papira sto kupuju po ko zna kojoj ceni nije ni za wc.

irac

pre 11 godina

Mislim da bi najbezbolnije bilo da najviše rukovodstvo sutra podnese ostavku, policija već ispituje činjenice. Takođe neophodno je penzionisati Politikine fosile sa 49 godina radnog staža jer psihijatrijsku procenu ne bi prošli. Grasiju će se svakako opet od nedelje dogoditi zaposleni iz Krnjace...

obican citalac

pre 11 godina

Kako neko nekome moze da podeli menice,valjda se menice daju kao garancija da ces nesto platiti,sto je sasvim normalno.
Sto bi se ta vasa firma razlikovala od drugih.
Sta treba da ti dam robu a ti da platis na "sveto nikad!(...ili kad se smilujes).
Sto ovaj sto pise ove gluposti ne otvori firmu i podeli robu bez menica kad je tako pametan?

Samo istina

pre 11 godina

@ djura mutavi
Ja mislim da imamo dva dobra kandidata da izvedu kompaniju na pravi put: jedan sa osnovnom skolom (gosp Zoran mosurinski) I drugi koje je " omiljen" medju kolegama sa naglaskom na "jagnje medju vukovima" gosp. Grasi. Sa stanovista onih koje hoce da kupe politiku, obojica su prihvatljivi jel su vec I jos ce smanjiti njenu trzisnu vrednost.

Rade

pre 11 godina

Dragane, zaista si neobavesten. Drzava se jeste obavezala da placa 30.000 evra ali ne placa nista. I slovom i brojem ). Raspitaj se malo!!!