Četvrtak, 19.07.2012.

18:40

Sirija: Veto Rusije i Kine u SB UN

Rusija i Kina stavile veto na zapadni predlog rezolucije Saveta bezbednosti UN, kojom se sirijskom režimu preti sankcijama ukoliko ne povuče vojsku iz gradova.

Izvor: B92

Sirija: Veto Rusije i Kine u SB UN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Rodja

pre 11 godina

Branko, umesto samo selektivno zasto ne pogledas sve cinjenice ?
1991. godine je KGB organizovao puc protiv Gorbacova. Putin je u to vreme bio potpukovnik u KGB-u i pred taj puc je napustio KGB, upravo zbog toga sto je bio protiv puca. Ostala je zabelezena njegova izjava: "cim je puc krenuo, bilo mi je jasno na cijoj sam strani". Citava njegova uzlazna politicka karijera je zasnovana na lojalnosti prema Jeljcinu i upravo zahvaljuci njemu je i napredovao. Ako je Jeljcin bio spijun CIA-e onda je Putin bio to isto jer je bio njegon pulen. 1999. u vreme bombardovanja Srbije Putin bio je sef FSB (naslednice KGB-a) i stalno clan saveta bezbednosti ruske federacije, a neposredno nakon bombardovanja premijer Rusije. Pametnom dosta, a vi se i dalje samo palite.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Teletabisi su izum zapadne kulture gospodine Jovane. Nemojte njima da "oplemenjujete" mrak i tamu "zaostalog" istoka,

socijalista,antikomunista

pre 11 godina

...trazilo se od Asada da povuce snage bezbednosti iz gradova i da ih prepusti mirnim pobunjenicima, koji se zgrazavaju nasilja, a vidim i da su slabo naoruzani... Neka se stidi ko je protiv....

Lole

pre 11 godina

@Branko
Sto je babi milo, to joj se i snilo.
Ne znam da li ti je poznato, ali Rusija ima skoro 150 miliona stanovnika. Gde su nam ta silna braca bila kada kada nam je bilo najteze ? Mora da je to CIA instalirala 150 miliona spijuna. Poslali su nam hor kozaka da nam peva po mostovima. Isto vazi i za Kineze, nisu ni mrdnuli cak i kada je pala bomba na njihovu ambasadu. Da nije i njima "CIA instalirala spijune" ? Srbija je rekorder u teorijama zavere koje nemaju nikakve veze sa realnoscu. Svi gledaju svoje interese osim nas.

Branko

pre 11 godina

A tako znači, američki špijuni su razbili "sovjetsku imperiju" izvor komunističkog zla ???
U što me duša & srce boli zbog toga...
(miško, 20. jul 2012 09:48)
Prvo što bi trebali da znate, Rusi nisu izmislili komunizam nego vaš voljeni "zapad". Karl Marks a i Fridrih Engels nisu bili Rusi već ... Lenjin je sa punim vozom para i zlatnih poluga ušao sa "zapada" da bi srušio Carsku Rusiju i Romanove. Koliko je Lenjinova Rusija bila Ruska govori popis svih ministara, komesara i činovnika (vlast u Sovjetskom savezu 1926.) u kome ima samo 3,7% Rusa a ostali su neki drugi. Drugo, Omraženi Staljin nije bio Rus već Gruzijac (Gorgia) itd.

Jovan

pre 11 godina

A di su ovi ruski i kineski teletabisi bili kada su jugoslaviji lupali sankcije. Bolelo ih je uvo-velike prijatelje. Sad se satrse da podrze onog zlikovca, malog sirijskog slobu.
Pored takvih "prijatelja"-neprijatelji nam nisu ni potrebni.

miško

pre 11 godina

@(miško, 19. jul 2012 23:31)
Ima jedna mala razlika, Gorbačov i Jeljcin su bili "instalirani" od strane "novog svetskog poretka" a Putin i Medvedev su pravi sinovi Ruskog naroda. Gorbačov je za rasturanje SSSR-a i rušenje "Berlinskog" zida dobio Nobelovu nagradu a onaj drugi je u pripitom stanju za 3.5 milijardi dolara dozvolio da u SB "prođe" glava VII kada je bila u pitanju Srbija. Jeljcin je izdao naređenje da se zauzeti aerodrom u Prištini od strane Rusa preda Amerikancima. Ovo nema blage veze sa Rusijom i Rusima a pogotovo sa Putinom. Treba praviti razliku između američkih "pijuna" i rodoljuba.
(Branko, 20. jul 2012 08:15)

A tako znači, američki špijuni su razbili "sovjetsku imperiju" izvor komunističkog zla ???
U što me duša & srce boli zbog toga...

PPeca@SER

pre 11 godina

Veto i od mene! Dosta nam je "predatora", "armagedona", "apokalipse"... pa makar da se "umre muski".
Ima nafte i u Republici Srpskoj, cujem ovih dana... Na Kosovu ce da nadju i od ptice mleko... Sreca te Slobi nisu poverovali kad je nasao naftu kod Pozarevca, snimili iz satelita da se probusila svercovana kanta na nekoj njivi :)

Branko

pre 11 godina

@(miško, 19. jul 2012 23:31)
Ima jedna mala razlika, Gorbačov i Jeljcin su bili "instalirani" od strane "novog svetskog poretka" a Putin i Medvedev su pravi sinovi Ruskog naroda. Gorbačov je za rasturanje SSSR-a i rušenje "Berlinskog" zida dobio Nobelovu nagradu a onaj drugi je u pripitom stanju za 3.5 milijardi dolara dozvolio da u SB "prođe" glava VII kada je bila u pitanju Srbija. Jeljcin je izdao naređenje da se zauzeti aerodrom u Prištini od strane Rusa preda Amerikancima. Ovo nema blage veze sa Rusijom i Rusima a pogotovo sa Putinom. Treba praviti razliku između američkih "pijuna" i rodoljuba.

ljubav

pre 11 godina

Hvala braco Rusi za svu uzdrzanost 90ih prema Srbiji i sto ste je ekonomski porobili 2000ih. Sta je sledece? Geopoliticko porobljavanje? Mislim da je to vec zapoceto. Nestajemo od silne ljubavi.

samo hrabro

pre 11 godina

Rusi su od početka loše procenili situaciju u Siriji i podržali vlast umesto naroda. Ovo će ih koštati strateški važne luke koju će sigurno izgubiti kada narod otera diktatora sa vlasti, a to će se desiti pre kraja ove godine. Pitanje je zašto Putin ne menja kurs i ne čini ništa da ublaži posledice katastrofalnih odluka sa početka nemira kada je podržao Asada. Neko u ruskom ministarstvu spoljnih poslova jako loše radi svoj posao, i morao bi da dobije otkaz. Iako je Asad otpisan, valjda će smenom odgovornih ruskih političara u budućnosti biti izbegnuto da rusi čine slične greške i izgube još neku stratešku poziciju u svetu.
(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 19. jul 2012 20:45)


Da si malo mudriji shvatio bi da su u celoj prici bitne 2 stvari

1. NAFTA
2. LUKA U SREDOZEMLJU koju Rusija koristi

USA zeli da potisne Rusiju iz Sredozemlja za vek vekova tako da pobunjenici koje finansira i naoruzava zapad nece dati nikakvo zeleno svetlo za ostanak ruske flote u Siriji

Dardan

pre 11 godina

Meni su bas ove 'mracne sile za svoj interes' dali Slobodu! Zivela evropska/zapadna demokratija! A vi samo dalje sa vasim konspirativnim i glupim teorijama i kompleksima viseg vrednosti.

zena

pre 11 godina

Zar nije ovako bilo i za Libiju, pa je svejedno Gadafi nagrabusio.
(Ja, 19. jul 2012 22:54)

Nije bilo ovako. Rusija i Kina su tada bile uzdrzane.

Aleksandar

pre 11 godina

Jesu li to nasa braca stavila veto za Siriju, a za nas nisu hteli???

Braco!!!!
(jel moguce???, 19. jul 2012 22:39)

Nije tacno da za nas nisu hteli, nas su '99 napali bez dozvole saveta bezbednosti. Naravno sada je i drugacija situacija u Rusiji, '99 Rusija je bila totalno zavisna od kredita sa zapada i ne dobijanje tih para znacilo bi raspad sistema i opsti haos(nesto nalik na Grcku sada).

rade

pre 11 godina

@montenegrino, 19. jul 2012 23:43

Prika izbori su bili pre nesto vise od mesec dana, ali te izbore nisu zeleli da prihvate "pobunjene demokrate" vec su se latili pusaka koje im je gurnuo NATO. Isto kao sto nisu prihvatili ni ANanov plan, isto kao sto nisu prihvatili ni predlog grupe zemalja koje sebe nazivaju "prijatelji Sirije". Dakle imamo 3:0 za pobunjene demokrate u neprihvatanju predloga koji su dosli sa tri razlicite strane.

RAMIZ

pre 11 godina

Javljam se iz Sandzaka,a sto se tice amerikanaca ne volim ih ni ja i ne bih voleo da ucestvuju u pobjedi sirijskog naroda.LJudi shvatite vec jednom da je vecina naroda protiv njega sto je i normalno posle cetrdesetogodisnje tiranije od strane jedne porodice.A sve sto dolazi sa strane Rusije je lazno,sto je pokazano i kroz istoriju odnosa prema Srbiji.Sellam za stanovnike Sama i napred braco do pobjede.

Maja

pre 11 godina

Neverovatni su ovi komentari i misljenja u kojima se sukob u Siriji vidi kao Asad vs narod i u kojima se Muslimansko bratstvo poistovecuje sa celokupnim narodom Sirije. Narod jeste bio nezadovoljan rezimom, ali narod se nije organizovao i uzeo oruzje u ruke da svrgne rezim. Ovo su uglavnom radikalne grupe poput Muslimanskog bratstva, koje, kako vidimo, misle da je normalno zarobljenom vojniku odseci ruke i noge. Promena bi trebalo da bude promena na bolje i demokratizacija, a ne povratak u srednji vek. Ne mozete automatski zakljuciti da je narod ustao protiv rezima i da su pobunjenici i narod jedna ista strana. Ja imam prijatelja u Damasku koji mi je rekao da bi, ako bi morao da bira izmedju rezima i pobunjenika na vlasti, izabrao rezim, i da pobunjenici unose strah medju narod. Medjutim, ako u komentaru kritikujete pobunjenike, odmah vas oni koji sud donose iskljucivo na osnovu medija, bez poznavanja situacije na terenu, optuze da podrzavate tirane, diktatore, Asada i Rusiju. Ako osudjujete tiraniju i nasilje, osudite je ma od koga dolazila, a ocigledno dolazi i od pobunjenika. Medjutim, kada pobunjenici koriste bombase samoubice i odsecaju udove zarobljenicima, to ne nailazi na osudu. Mislite li da ova dela ne sire strah medju civilima? Gde su pozivi opozicionim borcima da zaustave ofanzivu na Damask i dopuste civilima da napuste grad? Ako ste na strani naroda Sirije, onda ne biste mogli biti na strani onih koji ih bez njihove dozvole koriste kao zivi stit, tj pobunjenika.

upitnik

pre 11 godina

@parni valjak, a šta je sa nevinim žrtvama koje za sobom ostavljaju sirijski "pobunjenici"? Kad ćete shvatiti da se u Siriji ne radi o sukobu jednog "tiranskog režima" protiv naroda, već o borbi za vlast dve podjednako beskrupulozne strane. S tom razlikom što "pobunjenici" imaju svu podršku "demokratskog" Zapada. Stoga valja podržati Asada, da se napravi ravnoteža. U tom smislu je politika Rusije i Kine ispravna.

Miša, Bgd

pre 11 godina

Sve su ovo igre. Ovoga puta dve ogromne sile pokazuju da su narasle do zvanja "supersila". Da nije tako Ameri bi već uveliko crpili prirodna bogatstva Sirije. Setimo se da mišljenje saveta bezbednosti nije bilo bitno '99-te kao i u slučaju Iraka. Moram da citiram prepucavanje na youtube-u na klipu o kineskim Shenyang J-11 ( Su 27 ) avionima. Naime američki momčić priča kako će njihov F15, F16, F18 uništiti ovaj avion dok ga Kinez još nije ni video na radaru. Kinez je odgovorio tipa jeste, uništiće taj, pa drugi... pa koliko god taj vaš ima oružja za to. A onda će naših preostalih 30 aviona da raskomadaju taj jedan vaš. I imaćemo procentualno manje gubitke od vas. Daleko od toga da se ne daj Bože ložim na Kineze, Ruse ili Amere... samo komentarišem odnos snaga koji će rasti u korist Kine i njenih saveznika. A nas će da kradu ko i dosad ovi naši. Prvo da se naviknemo da nije bitna stranka koja nas krade pa polako... Rus, Kinez, Amer... isto...

sah mat

pre 11 godina

Figure se polako namestaju. Kada padne Sirija, pasce i poslednja linija "odbrane" pred crvenima, ako se to tako moze nazvati. Zar smo toliko slepi pored ociju da verujemo da se ljudska psihologija moze promeniti posle koliko hiljada godina, za samo 50 godina. U srzi nam je da osvajamo i posedujemo, gladni smo moci i prestiza samo to sebi ne zelimo da priznamo.

Jovan

pre 11 godina

Stvarno su mi smesni komentatori koji "otkrivaju toplu vodu". Pa naravno da zapad ima interese u Siriji, ali Rusija i Kina nisu nista bolji, naprotiv. Kad su njihovi interesi u pitanju onda ce da podrze i najgore diktatore. A kad nemaju interese, to smo videli u nasem slucaju kada su pustili da nas NATO bombarduje. A ovi zaludjenici koji su ubedjeni da se Rusija i Kina bore za pravdu u svetu, mogu da nastave da sanjaju.

Миша

pre 11 godina

Пун ми куфер и ових што бране Кинзе са Рујама (диктатор Садат млађи) а богме и ових што су поштоваоци дела НАТО демократије (прехумани ратници за слободу Сирије).Све знате а немате појма каква је слика на терену,ко су лоши а ко добри момци.Изгледа нико....Сви ови белосведски моћници гледају свој интерес тамо доле а јадан народ мора да бега у Либан и да чека сутрашњи дан у зебњн да'л ће преживети.Не заборавите,Сирија је религиски измешана држава.Само се надам да се сутра ратна дејства не преселе на Израел,Египат,Либан,Ирак,Турску и можда цео блиски исток јер је ситуација доле више него напета.А ово ће морати да се реши уз галоне проливене крви,нажалост због тих великих супер сила.

montenegrino

pre 11 godina

Da je diktator jes! Da Rusi stalno diktatore podrzavaju i to je tacno jer su i oni sami diktatorska drzava od pamtivijeka. E sad, svi dobro znamo i ljigavu ulogu Amerike i zapada...budi pametan pa se prikloni sad jendoj strani... Taj Asad, sto.ne.raspise izbore kad tvrdi da ga narod podrzava umjesto sto ubija svoj narod??

Goki56

pre 11 godina

Koliko god da ne podrzavam Bashar al-Assad-a isto tako sam jako skeptican prema "dobrim" namerama zapada.

Nije normalno da jedan covek bude dozivotni predsednik jedne zemlje ili 12 godina koliko je Bashar al-Assad predsednik. Nije normalno da nasledis oca posle njegovih 30 godina predsednikovanja. Ali isto tako nije normalno i moglo bi se reci cinicno je podrzavati Saudijsku Arabiju od strane zapada a napaditi Siriju ili bolje reci Bashar al-Assad.

Moglo bi se reci da je u Saudijskoj Arabiji 50% stanovnistva ugnjetavano. Zene tamo nemaju pravo da voze kola, sede u specijlano odredjenim delovima restorana i muskarci mogu da zene devojcice stare samo 10 godina. Da li je to u redu?

Pokusaj nesto reci protiv kraljevske familije u Saudijskoj Arabiji...bog neka ti je na pomoci.

Ali zamisli Zapad ignorira ovu neopisivu diskriminaciju prema zenama i ne pokusava da uradi ista da to promeni. Zasto? Odgovor svi znamo.

I na kraju jos jednom da kazem, nemam nameru i necu da podrzim Bashar al-Assad i sirijsku vladu ali isto tako ne mogu da podrzim ni "Zapadnu brigu za napaceni narod" dokle god postoje razliciti "arsini".

Ne mogu da podrzim nacin borbe koje "pobunjenici" potpomognuti Zapadom sprovode (samoubilacki napadi). Svi smo svedoci kakvu je blagodet dobio narod u Iraku i verovatno u Libiji posle pomoci Zapada.

Uzasan je ovaj svet zbog nemoci obicnog naroda.

miško

pre 11 godina

Jesu li to nasa braca stavila veto za Siriju, a za nas nisu hteli???

Braco!!!!
(jel moguce???, 19. jul 2012 22:39)

Nisu nam bre oni braća, oni su najveće zlo ovog sveta !!!

Solunac

pre 11 godina

Deda Cvetko, nije reč o Volgogradu, bila je to Staljingradska bitka. I danas u centru Pariza postiji Staljingradski bulevar, u znak sećanja na veliku bobedu Crvene armije protiv nemačkih fašista. O Staljinu sve znamo, ali istorija se ne može šminkati.

kisa

pre 11 godina

Dovoljno prica sama za sebe cinjenica ko je postavljen u UN da vodi posao oko Sirije: Kofi Anan. Zar treba vise sta reci o cemu se ovde radi.
Isti covek koji je dva meseca cutao znajuci da traju Ruandanski pokoljio, a sad se kao kaje.

obe ce pobediti...

pre 11 godina

Rusija i Kina ce da pobede u tome sto uskore nece imati sta da traze vise u Siriju. Rusija morace da povuce svoje brodove iz Mediterana, a Kina ce izgubiti jednog uvoznika kineske vojne opreme.
na kraju, kad Asad bude postao bivsi, obe zemlje ce traziti "najbolju saradnju" sa predstavnicima Sirijskog naroda!
Eto ti ljudskog bezumlja i bezkrajnog gluposti!

KP

pre 11 godina

Da li ce zapad ikada stati na stranu drzave? Da li je moguce da su uvek pobunjenici dobri, a ovi losi? Obicaj koji je nakon II svetskog rata primenjivan u ovakvim situacijama gotovo pa da je postao patern, sablon resavanja problema, takav da se covek ponekad zapita da li je on slucajan. Ili Hladni rat i dalje traje?!?

parni valjak neka melje

pre 11 godina

Ovo je stvarno razocavajuce koliko mracnih umova podrzava jednu porodicnu tiraniju, juce Libiju danas Siriju sutra nekog klovna tiranina sigurno samo mu ime ne znam. Koliko ravnodusnosti prema nevinim zrtvama i koje likovanje prema ovim veto drzavama koji su radi vlastitih interesa svesno zrtvovali koliki broj samo nevine decice, ma sta ih briga nisu njihova samo neka se agonija produzi. Sloboda se uzima a demokratija melje sve nedemokraske vlasti i svi ce doci na red pre ili kasnije.

Perica

pre 11 godina

Amerika je sila kojoj su samo vazni ljudi. Buhahah, ko bi vam posle svega ovo poverovao? Oni su kao zainteresovani za humanitarnu katastrofu :).
A Rusija i Kina uvek zatvore oci, kao sve se oni bune, ali na kraju kad krene bombardovanje, oni zmure i rasire dzepove.

Mirko

pre 11 godina

Nego šta! Dosta je bilo hranjenja krvoloka, pod velom demokratije!
Uostalom oni su to i zamesili a sad bi i da progutaju Siriju,kao što su i Libiju i ostale.. E pa neće moći ove noći!

Branko

pre 11 godina

Znam, iskustveno sa kraja XX veka da će biti kako NATO "kaže". A sve što čine Kina i Rusija je samo dekor, kulisa demokratije UN. Asad, ako ostane u Siriji, sudbina Gadafija i./TAČKA/ Molim nemojte me demantovati odmah, sačekajte 1/jedan/ mesec.

Lesa

pre 11 godina

Ramize nemoj biti slep kod ociju. Sad kad Americka demokratija uleti sa osiromasenim uranijumom i napravi haos narednih 1000 god ljudi ce da oboljevaju.To ce za tebe biti uredu?

Nato is the winner

pre 11 godina

U ovom sukobu ce pobediti narod Sirije, potpomognut demokratskim svetskim silama, i jos jednom pokazati Rusiji gde joj je mesto. Rusija ocigledno nastavlja da "podrzava" diktatorske rezime, valjda jer imaju slicnu vladavinu sa njom, ali koga god je podrzala, taj se nije dobro proveo, Sadam, Milosevic, Gadafi, Asad, sledeci je Ahmadinedzad.

Dimnjačar

pre 11 godina

Ako ova njhova revolucija uspe baš će dobro živeti, Libijci su imali sve a sada će leba biti gladni. NAFTA MORA DA ZAKRPI ZAPADNE RUPE .
Ljudska prava su samo izgovor bogatih da se sirotinja ima oko čega da kolje i da bogati posle sude....
E baš briga DEMOKRATE celog sveta za SIRIJCIMA; LIBIJCIMA; SRBIMA; HRVATIMA, I SVIM OSTALIMAA.
Baš mene briga za Novim Meksikom, Yutom, Dakotom, Njujorkom....

Hoću leba.........

Deki

pre 11 godina

(RAMIZ, 19. jul 2012 20:55)

Ramize jel se ti to nama iz slobodnog Avganistana javljas? ili mozda iz Iraka??? Koliko ono bese tvoje brace po veri poubijase Amerikanci onomad u pogresnom napadu 15,20 ili 30? Ni nama nije jasno kako ti kao musliman podrzavas ubijanje svoje brace.

Ekser

pre 11 godina

Treba cuti i drugu stranu pa doneti zakljucak o tome ko koga terorise. Verujem da Rusi i Kinezi ne gledaju samo CNN i Euronews pa znaju nesto vise. Setite se samo sta su te masinerije nama radile. Krenite od toga ko je portparol tzv. Pobunjenika i koje puske oni nose

мк

pre 11 godina

slična situacija kao na kosovu.albanci napadnu i ubiju policajca i onda se sakriju medj narod.onda policija kao slon u staklarskoj radnji i naravno stradaju civili.sve fino i dobro izrežirano sa jednim ciljem,da se prikaže kako vlast ubija civile.i onda dodju spasioci amerikanci!

Bagzi

pre 11 godina

@Novinar
Iz iskustva znamo gde god su NATO i kompanija uvodili demokratiju i slobodu(Libija,Irak,Egipat,Alzir,Tunis...) nikada niisu bili na pravoj strani (strani naroda),nego uvek na strani nafte,zemnog gasa i sl. Tacno je da demokratija nije bila na zavidnom nivou u gore navedenim zemljama ali vodjeni nezajazljivoscu za prirodnim resursima NATO i Ameri su zrtvovali narod pobunivsi ih protiv rezima. Kako bi ta ista Amerika reagovala da neka njihova savezna drzava zatrazi otcepljenje ili digne ustanak pod patronatom stranih faktora? Odgovorite mi sta su sve ove zemlje dobile posle uvodjenja ,,demokratije" a sta su izgubile? A sto se Sirije tice,Asad nije neka cvecka ali je mala maca za ove ,,uvoditelje demokratije".

xyz

pre 11 godina

Veto Rusije i Kine je prava odluka, koja štiti i njihove interese, ali i interes Sirijaca! Što se tiče zapadne propagande, njihovi pokušaji su propali, jer se na snimci jasno vidi da predsednik Asad drži kontrolu!

RAMIZ

pre 11 godina

Vi sto pdrzavate Asada ili ste slijepi ili ste sadisti.NJegova vojska je ogrezla u zlocinima prevashodno nad civilima,sam Asad je nevjernik i nema nikakve veze sa islamom kako on tako ni njegova vlada.NJegov poraz je neminovan,samo je pitanje skojim grijhom.A sto se tice podrske Rusije i Kine te iste zemlje i dan danas ubijaju muslimane,tako da je sve to lazno.Ali me stvarno cudi vezanost srba za diktatore.

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 11 godina

Rusi su od početka loše procenili situaciju u Siriji i podržali vlast umesto naroda. Ovo će ih koštati strateški važne luke koju će sigurno izgubiti kada narod otera diktatora sa vlasti, a to će se desiti pre kraja ove godine. Pitanje je zašto Putin ne menja kurs i ne čini ništa da ublaži posledice katastrofalnih odluka sa početka nemira kada je podržao Asada. Neko u ruskom ministarstvu spoljnih poslova jako loše radi svoj posao, i morao bi da dobije otkaz. Iako je Asad otpisan, valjda će smenom odgovornih ruskih političara u budućnosti biti izbegnuto da rusi čine slične greške i izgube još neku stratešku poziciju u svetu.

Novinar

pre 11 godina

Zivim u zemlji gde se nalazi na hiljade izbeglica iz sirije koji godinama beze od asadovog rezima. Price strave i uzasa. A mi i Rusi ih podrzavanmo iz
sve ali ne principijelnih razloga. Rusi zbog vece politike a mi zato sto mislimo da on IMA pravo na nasilje i niko ne sme da se mesa....svet opet mirno i nemocno gleda pokolje civila jer je nemocan da nadje minimum konsensusa kada treba intervenisati a kada ne. kada se interesi poklope onda se dosi inace nikada zbog civila osim u retkim slucajevima. Znaci drzavni teroristi imate odresene ruke...

Jana

pre 11 godina

Da, pobegli su iz Sirije, kao što je Gadafi "bezao svakih mesec dana" iz Libije, a na kraju se ispostavilo da je to samo bila psihološka ratna propaganda, jer je poginuo u svojoj zemlji

Bacvanin

pre 11 godina

Rusija i Kina idu na kartu, "sve ili nista", jer ako narod Sirije svrgne Asada, onda ce isti narod lako da se seti, ko je bio za njih i ko bio za diktatora.
Rusija gubi i Siriju kao saveznika.

Pantagruel

pre 11 godina

Знцчајна разлика између Путинове и Јељцинове Русије. Кад се гласало о санкцијама Југославији, Русија би увек на крају попустила.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Auuu, kakva kajla! Neodoljiva sila je u punoj brzini naletela na nepomerljivi objekt. Sila je tresnula o plafon, a objekt se nije pomerio ni za milimetar.

Naletela Hilari na Volgograd...voli zena da ide mecki na rupu, pa to ti je!

Ima li neko antidepresante pri ruci? 'Oce Hilari nacisto da nam se utepa od silne humanitarne zalosti i milosrdnog sevdaha.

Moj rodjak iz grada

pre 11 godina

Pregovori su tekli ovako. Zapad:"Potpisite rezoluciju". Rusija i Kina:"Mi trenutno mozemo da vam dam veto, a za ostalo cemo da se dogovorimo".

Pantagruel

pre 11 godina

Знцчајна разлика између Путинове и Јељцинове Русије. Кад се гласало о санкцијама Југославији, Русија би увек на крају попустила.

Jana

pre 11 godina

Da, pobegli su iz Sirije, kao što je Gadafi "bezao svakih mesec dana" iz Libije, a na kraju se ispostavilo da je to samo bila psihološka ratna propaganda, jer je poginuo u svojoj zemlji

Moj rodjak iz grada

pre 11 godina

Pregovori su tekli ovako. Zapad:"Potpisite rezoluciju". Rusija i Kina:"Mi trenutno mozemo da vam dam veto, a za ostalo cemo da se dogovorimo".

Ekser

pre 11 godina

Treba cuti i drugu stranu pa doneti zakljucak o tome ko koga terorise. Verujem da Rusi i Kinezi ne gledaju samo CNN i Euronews pa znaju nesto vise. Setite se samo sta su te masinerije nama radile. Krenite od toga ko je portparol tzv. Pobunjenika i koje puske oni nose

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Auuu, kakva kajla! Neodoljiva sila je u punoj brzini naletela na nepomerljivi objekt. Sila je tresnula o plafon, a objekt se nije pomerio ni za milimetar.

Naletela Hilari na Volgograd...voli zena da ide mecki na rupu, pa to ti je!

Ima li neko antidepresante pri ruci? 'Oce Hilari nacisto da nam se utepa od silne humanitarne zalosti i milosrdnog sevdaha.

Bagzi

pre 11 godina

@Novinar
Iz iskustva znamo gde god su NATO i kompanija uvodili demokratiju i slobodu(Libija,Irak,Egipat,Alzir,Tunis...) nikada niisu bili na pravoj strani (strani naroda),nego uvek na strani nafte,zemnog gasa i sl. Tacno je da demokratija nije bila na zavidnom nivou u gore navedenim zemljama ali vodjeni nezajazljivoscu za prirodnim resursima NATO i Ameri su zrtvovali narod pobunivsi ih protiv rezima. Kako bi ta ista Amerika reagovala da neka njihova savezna drzava zatrazi otcepljenje ili digne ustanak pod patronatom stranih faktora? Odgovorite mi sta su sve ove zemlje dobile posle uvodjenja ,,demokratije" a sta su izgubile? A sto se Sirije tice,Asad nije neka cvecka ali je mala maca za ove ,,uvoditelje demokratije".

xyz

pre 11 godina

Veto Rusije i Kine je prava odluka, koja štiti i njihove interese, ali i interes Sirijaca! Što se tiče zapadne propagande, njihovi pokušaji su propali, jer se na snimci jasno vidi da predsednik Asad drži kontrolu!

Goki56

pre 11 godina

Koliko god da ne podrzavam Bashar al-Assad-a isto tako sam jako skeptican prema "dobrim" namerama zapada.

Nije normalno da jedan covek bude dozivotni predsednik jedne zemlje ili 12 godina koliko je Bashar al-Assad predsednik. Nije normalno da nasledis oca posle njegovih 30 godina predsednikovanja. Ali isto tako nije normalno i moglo bi se reci cinicno je podrzavati Saudijsku Arabiju od strane zapada a napaditi Siriju ili bolje reci Bashar al-Assad.

Moglo bi se reci da je u Saudijskoj Arabiji 50% stanovnistva ugnjetavano. Zene tamo nemaju pravo da voze kola, sede u specijlano odredjenim delovima restorana i muskarci mogu da zene devojcice stare samo 10 godina. Da li je to u redu?

Pokusaj nesto reci protiv kraljevske familije u Saudijskoj Arabiji...bog neka ti je na pomoci.

Ali zamisli Zapad ignorira ovu neopisivu diskriminaciju prema zenama i ne pokusava da uradi ista da to promeni. Zasto? Odgovor svi znamo.

I na kraju jos jednom da kazem, nemam nameru i necu da podrzim Bashar al-Assad i sirijsku vladu ali isto tako ne mogu da podrzim ni "Zapadnu brigu za napaceni narod" dokle god postoje razliciti "arsini".

Ne mogu da podrzim nacin borbe koje "pobunjenici" potpomognuti Zapadom sprovode (samoubilacki napadi). Svi smo svedoci kakvu je blagodet dobio narod u Iraku i verovatno u Libiji posle pomoci Zapada.

Uzasan je ovaj svet zbog nemoci obicnog naroda.

мк

pre 11 godina

slična situacija kao na kosovu.albanci napadnu i ubiju policajca i onda se sakriju medj narod.onda policija kao slon u staklarskoj radnji i naravno stradaju civili.sve fino i dobro izrežirano sa jednim ciljem,da se prikaže kako vlast ubija civile.i onda dodju spasioci amerikanci!

upitnik

pre 11 godina

@parni valjak, a šta je sa nevinim žrtvama koje za sobom ostavljaju sirijski "pobunjenici"? Kad ćete shvatiti da se u Siriji ne radi o sukobu jednog "tiranskog režima" protiv naroda, već o borbi za vlast dve podjednako beskrupulozne strane. S tom razlikom što "pobunjenici" imaju svu podršku "demokratskog" Zapada. Stoga valja podržati Asada, da se napravi ravnoteža. U tom smislu je politika Rusije i Kine ispravna.

Novinar

pre 11 godina

Zivim u zemlji gde se nalazi na hiljade izbeglica iz sirije koji godinama beze od asadovog rezima. Price strave i uzasa. A mi i Rusi ih podrzavanmo iz
sve ali ne principijelnih razloga. Rusi zbog vece politike a mi zato sto mislimo da on IMA pravo na nasilje i niko ne sme da se mesa....svet opet mirno i nemocno gleda pokolje civila jer je nemocan da nadje minimum konsensusa kada treba intervenisati a kada ne. kada se interesi poklope onda se dosi inace nikada zbog civila osim u retkim slucajevima. Znaci drzavni teroristi imate odresene ruke...

Bacvanin

pre 11 godina

Rusija i Kina idu na kartu, "sve ili nista", jer ako narod Sirije svrgne Asada, onda ce isti narod lako da se seti, ko je bio za njih i ko bio za diktatora.
Rusija gubi i Siriju kao saveznika.

Dimnjačar

pre 11 godina

Ako ova njhova revolucija uspe baš će dobro živeti, Libijci su imali sve a sada će leba biti gladni. NAFTA MORA DA ZAKRPI ZAPADNE RUPE .
Ljudska prava su samo izgovor bogatih da se sirotinja ima oko čega da kolje i da bogati posle sude....
E baš briga DEMOKRATE celog sveta za SIRIJCIMA; LIBIJCIMA; SRBIMA; HRVATIMA, I SVIM OSTALIMAA.
Baš mene briga za Novim Meksikom, Yutom, Dakotom, Njujorkom....

Hoću leba.........

Deki

pre 11 godina

(RAMIZ, 19. jul 2012 20:55)

Ramize jel se ti to nama iz slobodnog Avganistana javljas? ili mozda iz Iraka??? Koliko ono bese tvoje brace po veri poubijase Amerikanci onomad u pogresnom napadu 15,20 ili 30? Ni nama nije jasno kako ti kao musliman podrzavas ubijanje svoje brace.

Jovan

pre 11 godina

Stvarno su mi smesni komentatori koji "otkrivaju toplu vodu". Pa naravno da zapad ima interese u Siriji, ali Rusija i Kina nisu nista bolji, naprotiv. Kad su njihovi interesi u pitanju onda ce da podrze i najgore diktatore. A kad nemaju interese, to smo videli u nasem slucaju kada su pustili da nas NATO bombarduje. A ovi zaludjenici koji su ubedjeni da se Rusija i Kina bore za pravdu u svetu, mogu da nastave da sanjaju.

RAMIZ

pre 11 godina

Vi sto pdrzavate Asada ili ste slijepi ili ste sadisti.NJegova vojska je ogrezla u zlocinima prevashodno nad civilima,sam Asad je nevjernik i nema nikakve veze sa islamom kako on tako ni njegova vlada.NJegov poraz je neminovan,samo je pitanje skojim grijhom.A sto se tice podrske Rusije i Kine te iste zemlje i dan danas ubijaju muslimane,tako da je sve to lazno.Ali me stvarno cudi vezanost srba za diktatore.

Perica

pre 11 godina

Amerika je sila kojoj su samo vazni ljudi. Buhahah, ko bi vam posle svega ovo poverovao? Oni su kao zainteresovani za humanitarnu katastrofu :).
A Rusija i Kina uvek zatvore oci, kao sve se oni bune, ali na kraju kad krene bombardovanje, oni zmure i rasire dzepove.

Lesa

pre 11 godina

Ramize nemoj biti slep kod ociju. Sad kad Americka demokratija uleti sa osiromasenim uranijumom i napravi haos narednih 1000 god ljudi ce da oboljevaju.To ce za tebe biti uredu?

Miša, Bgd

pre 11 godina

Sve su ovo igre. Ovoga puta dve ogromne sile pokazuju da su narasle do zvanja "supersila". Da nije tako Ameri bi već uveliko crpili prirodna bogatstva Sirije. Setimo se da mišljenje saveta bezbednosti nije bilo bitno '99-te kao i u slučaju Iraka. Moram da citiram prepucavanje na youtube-u na klipu o kineskim Shenyang J-11 ( Su 27 ) avionima. Naime američki momčić priča kako će njihov F15, F16, F18 uništiti ovaj avion dok ga Kinez još nije ni video na radaru. Kinez je odgovorio tipa jeste, uništiće taj, pa drugi... pa koliko god taj vaš ima oružja za to. A onda će naših preostalih 30 aviona da raskomadaju taj jedan vaš. I imaćemo procentualno manje gubitke od vas. Daleko od toga da se ne daj Bože ložim na Kineze, Ruse ili Amere... samo komentarišem odnos snaga koji će rasti u korist Kine i njenih saveznika. A nas će da kradu ko i dosad ovi naši. Prvo da se naviknemo da nije bitna stranka koja nas krade pa polako... Rus, Kinez, Amer... isto...

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 11 godina

Rusi su od početka loše procenili situaciju u Siriji i podržali vlast umesto naroda. Ovo će ih koštati strateški važne luke koju će sigurno izgubiti kada narod otera diktatora sa vlasti, a to će se desiti pre kraja ove godine. Pitanje je zašto Putin ne menja kurs i ne čini ništa da ublaži posledice katastrofalnih odluka sa početka nemira kada je podržao Asada. Neko u ruskom ministarstvu spoljnih poslova jako loše radi svoj posao, i morao bi da dobije otkaz. Iako je Asad otpisan, valjda će smenom odgovornih ruskih političara u budućnosti biti izbegnuto da rusi čine slične greške i izgube još neku stratešku poziciju u svetu.

miško

pre 11 godina

Jesu li to nasa braca stavila veto za Siriju, a za nas nisu hteli???

Braco!!!!
(jel moguce???, 19. jul 2012 22:39)

Nisu nam bre oni braća, oni su najveće zlo ovog sveta !!!

KP

pre 11 godina

Da li ce zapad ikada stati na stranu drzave? Da li je moguce da su uvek pobunjenici dobri, a ovi losi? Obicaj koji je nakon II svetskog rata primenjivan u ovakvim situacijama gotovo pa da je postao patern, sablon resavanja problema, takav da se covek ponekad zapita da li je on slucajan. Ili Hladni rat i dalje traje?!?

kisa

pre 11 godina

Dovoljno prica sama za sebe cinjenica ko je postavljen u UN da vodi posao oko Sirije: Kofi Anan. Zar treba vise sta reci o cemu se ovde radi.
Isti covek koji je dva meseca cutao znajuci da traju Ruandanski pokoljio, a sad se kao kaje.

Миша

pre 11 godina

Пун ми куфер и ових што бране Кинзе са Рујама (диктатор Садат млађи) а богме и ових што су поштоваоци дела НАТО демократије (прехумани ратници за слободу Сирије).Све знате а немате појма каква је слика на терену,ко су лоши а ко добри момци.Изгледа нико....Сви ови белосведски моћници гледају свој интерес тамо доле а јадан народ мора да бега у Либан и да чека сутрашњи дан у зебњн да'л ће преживети.Не заборавите,Сирија је религиски измешана држава.Само се надам да се сутра ратна дејства не преселе на Израел,Египат,Либан,Ирак,Турску и можда цео блиски исток јер је ситуација доле више него напета.А ово ће морати да се реши уз галоне проливене крви,нажалост због тих великих супер сила.

Nato is the winner

pre 11 godina

U ovom sukobu ce pobediti narod Sirije, potpomognut demokratskim svetskim silama, i jos jednom pokazati Rusiji gde joj je mesto. Rusija ocigledno nastavlja da "podrzava" diktatorske rezime, valjda jer imaju slicnu vladavinu sa njom, ali koga god je podrzala, taj se nije dobro proveo, Sadam, Milosevic, Gadafi, Asad, sledeci je Ahmadinedzad.

sah mat

pre 11 godina

Figure se polako namestaju. Kada padne Sirija, pasce i poslednja linija "odbrane" pred crvenima, ako se to tako moze nazvati. Zar smo toliko slepi pored ociju da verujemo da se ljudska psihologija moze promeniti posle koliko hiljada godina, za samo 50 godina. U srzi nam je da osvajamo i posedujemo, gladni smo moci i prestiza samo to sebi ne zelimo da priznamo.

Solunac

pre 11 godina

Deda Cvetko, nije reč o Volgogradu, bila je to Staljingradska bitka. I danas u centru Pariza postiji Staljingradski bulevar, u znak sećanja na veliku bobedu Crvene armije protiv nemačkih fašista. O Staljinu sve znamo, ali istorija se ne može šminkati.

Maja

pre 11 godina

Neverovatni su ovi komentari i misljenja u kojima se sukob u Siriji vidi kao Asad vs narod i u kojima se Muslimansko bratstvo poistovecuje sa celokupnim narodom Sirije. Narod jeste bio nezadovoljan rezimom, ali narod se nije organizovao i uzeo oruzje u ruke da svrgne rezim. Ovo su uglavnom radikalne grupe poput Muslimanskog bratstva, koje, kako vidimo, misle da je normalno zarobljenom vojniku odseci ruke i noge. Promena bi trebalo da bude promena na bolje i demokratizacija, a ne povratak u srednji vek. Ne mozete automatski zakljuciti da je narod ustao protiv rezima i da su pobunjenici i narod jedna ista strana. Ja imam prijatelja u Damasku koji mi je rekao da bi, ako bi morao da bira izmedju rezima i pobunjenika na vlasti, izabrao rezim, i da pobunjenici unose strah medju narod. Medjutim, ako u komentaru kritikujete pobunjenike, odmah vas oni koji sud donose iskljucivo na osnovu medija, bez poznavanja situacije na terenu, optuze da podrzavate tirane, diktatore, Asada i Rusiju. Ako osudjujete tiraniju i nasilje, osudite je ma od koga dolazila, a ocigledno dolazi i od pobunjenika. Medjutim, kada pobunjenici koriste bombase samoubice i odsecaju udove zarobljenicima, to ne nailazi na osudu. Mislite li da ova dela ne sire strah medju civilima? Gde su pozivi opozicionim borcima da zaustave ofanzivu na Damask i dopuste civilima da napuste grad? Ako ste na strani naroda Sirije, onda ne biste mogli biti na strani onih koji ih bez njihove dozvole koriste kao zivi stit, tj pobunjenika.

Mirko

pre 11 godina

Nego šta! Dosta je bilo hranjenja krvoloka, pod velom demokratije!
Uostalom oni su to i zamesili a sad bi i da progutaju Siriju,kao što su i Libiju i ostale.. E pa neće moći ove noći!

parni valjak neka melje

pre 11 godina

Ovo je stvarno razocavajuce koliko mracnih umova podrzava jednu porodicnu tiraniju, juce Libiju danas Siriju sutra nekog klovna tiranina sigurno samo mu ime ne znam. Koliko ravnodusnosti prema nevinim zrtvama i koje likovanje prema ovim veto drzavama koji su radi vlastitih interesa svesno zrtvovali koliki broj samo nevine decice, ma sta ih briga nisu njihova samo neka se agonija produzi. Sloboda se uzima a demokratija melje sve nedemokraske vlasti i svi ce doci na red pre ili kasnije.

obe ce pobediti...

pre 11 godina

Rusija i Kina ce da pobede u tome sto uskore nece imati sta da traze vise u Siriju. Rusija morace da povuce svoje brodove iz Mediterana, a Kina ce izgubiti jednog uvoznika kineske vojne opreme.
na kraju, kad Asad bude postao bivsi, obe zemlje ce traziti "najbolju saradnju" sa predstavnicima Sirijskog naroda!
Eto ti ljudskog bezumlja i bezkrajnog gluposti!

montenegrino

pre 11 godina

Da je diktator jes! Da Rusi stalno diktatore podrzavaju i to je tacno jer su i oni sami diktatorska drzava od pamtivijeka. E sad, svi dobro znamo i ljigavu ulogu Amerike i zapada...budi pametan pa se prikloni sad jendoj strani... Taj Asad, sto.ne.raspise izbore kad tvrdi da ga narod podrzava umjesto sto ubija svoj narod??

Branko

pre 11 godina

Znam, iskustveno sa kraja XX veka da će biti kako NATO "kaže". A sve što čine Kina i Rusija je samo dekor, kulisa demokratije UN. Asad, ako ostane u Siriji, sudbina Gadafija i./TAČKA/ Molim nemojte me demantovati odmah, sačekajte 1/jedan/ mesec.

zena

pre 11 godina

Zar nije ovako bilo i za Libiju, pa je svejedno Gadafi nagrabusio.
(Ja, 19. jul 2012 22:54)

Nije bilo ovako. Rusija i Kina su tada bile uzdrzane.

Aleksandar

pre 11 godina

Jesu li to nasa braca stavila veto za Siriju, a za nas nisu hteli???

Braco!!!!
(jel moguce???, 19. jul 2012 22:39)

Nije tacno da za nas nisu hteli, nas su '99 napali bez dozvole saveta bezbednosti. Naravno sada je i drugacija situacija u Rusiji, '99 Rusija je bila totalno zavisna od kredita sa zapada i ne dobijanje tih para znacilo bi raspad sistema i opsti haos(nesto nalik na Grcku sada).

samo hrabro

pre 11 godina

Rusi su od početka loše procenili situaciju u Siriji i podržali vlast umesto naroda. Ovo će ih koštati strateški važne luke koju će sigurno izgubiti kada narod otera diktatora sa vlasti, a to će se desiti pre kraja ove godine. Pitanje je zašto Putin ne menja kurs i ne čini ništa da ublaži posledice katastrofalnih odluka sa početka nemira kada je podržao Asada. Neko u ruskom ministarstvu spoljnih poslova jako loše radi svoj posao, i morao bi da dobije otkaz. Iako je Asad otpisan, valjda će smenom odgovornih ruskih političara u budućnosti biti izbegnuto da rusi čine slične greške i izgube još neku stratešku poziciju u svetu.
(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 19. jul 2012 20:45)


Da si malo mudriji shvatio bi da su u celoj prici bitne 2 stvari

1. NAFTA
2. LUKA U SREDOZEMLJU koju Rusija koristi

USA zeli da potisne Rusiju iz Sredozemlja za vek vekova tako da pobunjenici koje finansira i naoruzava zapad nece dati nikakvo zeleno svetlo za ostanak ruske flote u Siriji

Branko

pre 11 godina

@(miško, 19. jul 2012 23:31)
Ima jedna mala razlika, Gorbačov i Jeljcin su bili "instalirani" od strane "novog svetskog poretka" a Putin i Medvedev su pravi sinovi Ruskog naroda. Gorbačov je za rasturanje SSSR-a i rušenje "Berlinskog" zida dobio Nobelovu nagradu a onaj drugi je u pripitom stanju za 3.5 milijardi dolara dozvolio da u SB "prođe" glava VII kada je bila u pitanju Srbija. Jeljcin je izdao naređenje da se zauzeti aerodrom u Prištini od strane Rusa preda Amerikancima. Ovo nema blage veze sa Rusijom i Rusima a pogotovo sa Putinom. Treba praviti razliku između američkih "pijuna" i rodoljuba.

rade

pre 11 godina

@montenegrino, 19. jul 2012 23:43

Prika izbori su bili pre nesto vise od mesec dana, ali te izbore nisu zeleli da prihvate "pobunjene demokrate" vec su se latili pusaka koje im je gurnuo NATO. Isto kao sto nisu prihvatili ni ANanov plan, isto kao sto nisu prihvatili ni predlog grupe zemalja koje sebe nazivaju "prijatelji Sirije". Dakle imamo 3:0 za pobunjene demokrate u neprihvatanju predloga koji su dosli sa tri razlicite strane.

ljubav

pre 11 godina

Hvala braco Rusi za svu uzdrzanost 90ih prema Srbiji i sto ste je ekonomski porobili 2000ih. Sta je sledece? Geopoliticko porobljavanje? Mislim da je to vec zapoceto. Nestajemo od silne ljubavi.

Dardan

pre 11 godina

Meni su bas ove 'mracne sile za svoj interes' dali Slobodu! Zivela evropska/zapadna demokratija! A vi samo dalje sa vasim konspirativnim i glupim teorijama i kompleksima viseg vrednosti.

Branko

pre 11 godina

A tako znači, američki špijuni su razbili "sovjetsku imperiju" izvor komunističkog zla ???
U što me duša & srce boli zbog toga...
(miško, 20. jul 2012 09:48)
Prvo što bi trebali da znate, Rusi nisu izmislili komunizam nego vaš voljeni "zapad". Karl Marks a i Fridrih Engels nisu bili Rusi već ... Lenjin je sa punim vozom para i zlatnih poluga ušao sa "zapada" da bi srušio Carsku Rusiju i Romanove. Koliko je Lenjinova Rusija bila Ruska govori popis svih ministara, komesara i činovnika (vlast u Sovjetskom savezu 1926.) u kome ima samo 3,7% Rusa a ostali su neki drugi. Drugo, Omraženi Staljin nije bio Rus već Gruzijac (Gorgia) itd.

PPeca@SER

pre 11 godina

Veto i od mene! Dosta nam je "predatora", "armagedona", "apokalipse"... pa makar da se "umre muski".
Ima nafte i u Republici Srpskoj, cujem ovih dana... Na Kosovu ce da nadju i od ptice mleko... Sreca te Slobi nisu poverovali kad je nasao naftu kod Pozarevca, snimili iz satelita da se probusila svercovana kanta na nekoj njivi :)

RAMIZ

pre 11 godina

Javljam se iz Sandzaka,a sto se tice amerikanaca ne volim ih ni ja i ne bih voleo da ucestvuju u pobjedi sirijskog naroda.LJudi shvatite vec jednom da je vecina naroda protiv njega sto je i normalno posle cetrdesetogodisnje tiranije od strane jedne porodice.A sve sto dolazi sa strane Rusije je lazno,sto je pokazano i kroz istoriju odnosa prema Srbiji.Sellam za stanovnike Sama i napred braco do pobjede.

miško

pre 11 godina

@(miško, 19. jul 2012 23:31)
Ima jedna mala razlika, Gorbačov i Jeljcin su bili "instalirani" od strane "novog svetskog poretka" a Putin i Medvedev su pravi sinovi Ruskog naroda. Gorbačov je za rasturanje SSSR-a i rušenje "Berlinskog" zida dobio Nobelovu nagradu a onaj drugi je u pripitom stanju za 3.5 milijardi dolara dozvolio da u SB "prođe" glava VII kada je bila u pitanju Srbija. Jeljcin je izdao naređenje da se zauzeti aerodrom u Prištini od strane Rusa preda Amerikancima. Ovo nema blage veze sa Rusijom i Rusima a pogotovo sa Putinom. Treba praviti razliku između američkih "pijuna" i rodoljuba.
(Branko, 20. jul 2012 08:15)

A tako znači, američki špijuni su razbili "sovjetsku imperiju" izvor komunističkog zla ???
U što me duša & srce boli zbog toga...

Lole

pre 11 godina

@Branko
Sto je babi milo, to joj se i snilo.
Ne znam da li ti je poznato, ali Rusija ima skoro 150 miliona stanovnika. Gde su nam ta silna braca bila kada kada nam je bilo najteze ? Mora da je to CIA instalirala 150 miliona spijuna. Poslali su nam hor kozaka da nam peva po mostovima. Isto vazi i za Kineze, nisu ni mrdnuli cak i kada je pala bomba na njihovu ambasadu. Da nije i njima "CIA instalirala spijune" ? Srbija je rekorder u teorijama zavere koje nemaju nikakve veze sa realnoscu. Svi gledaju svoje interese osim nas.

Jovan

pre 11 godina

A di su ovi ruski i kineski teletabisi bili kada su jugoslaviji lupali sankcije. Bolelo ih je uvo-velike prijatelje. Sad se satrse da podrze onog zlikovca, malog sirijskog slobu.
Pored takvih "prijatelja"-neprijatelji nam nisu ni potrebni.

Rodja

pre 11 godina

Branko, umesto samo selektivno zasto ne pogledas sve cinjenice ?
1991. godine je KGB organizovao puc protiv Gorbacova. Putin je u to vreme bio potpukovnik u KGB-u i pred taj puc je napustio KGB, upravo zbog toga sto je bio protiv puca. Ostala je zabelezena njegova izjava: "cim je puc krenuo, bilo mi je jasno na cijoj sam strani". Citava njegova uzlazna politicka karijera je zasnovana na lojalnosti prema Jeljcinu i upravo zahvaljuci njemu je i napredovao. Ako je Jeljcin bio spijun CIA-e onda je Putin bio to isto jer je bio njegon pulen. 1999. u vreme bombardovanja Srbije Putin bio je sef FSB (naslednice KGB-a) i stalno clan saveta bezbednosti ruske federacije, a neposredno nakon bombardovanja premijer Rusije. Pametnom dosta, a vi se i dalje samo palite.

socijalista,antikomunista

pre 11 godina

...trazilo se od Asada da povuce snage bezbednosti iz gradova i da ih prepusti mirnim pobunjenicima, koji se zgrazavaju nasilja, a vidim i da su slabo naoruzani... Neka se stidi ko je protiv....

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Teletabisi su izum zapadne kulture gospodine Jovane. Nemojte njima da "oplemenjujete" mrak i tamu "zaostalog" istoka,

RAMIZ

pre 11 godina

Vi sto pdrzavate Asada ili ste slijepi ili ste sadisti.NJegova vojska je ogrezla u zlocinima prevashodno nad civilima,sam Asad je nevjernik i nema nikakve veze sa islamom kako on tako ni njegova vlada.NJegov poraz je neminovan,samo je pitanje skojim grijhom.A sto se tice podrske Rusije i Kine te iste zemlje i dan danas ubijaju muslimane,tako da je sve to lazno.Ali me stvarno cudi vezanost srba za diktatore.

Novinar

pre 11 godina

Zivim u zemlji gde se nalazi na hiljade izbeglica iz sirije koji godinama beze od asadovog rezima. Price strave i uzasa. A mi i Rusi ih podrzavanmo iz
sve ali ne principijelnih razloga. Rusi zbog vece politike a mi zato sto mislimo da on IMA pravo na nasilje i niko ne sme da se mesa....svet opet mirno i nemocno gleda pokolje civila jer je nemocan da nadje minimum konsensusa kada treba intervenisati a kada ne. kada se interesi poklope onda se dosi inace nikada zbog civila osim u retkim slucajevima. Znaci drzavni teroristi imate odresene ruke...

Bacvanin

pre 11 godina

Rusija i Kina idu na kartu, "sve ili nista", jer ako narod Sirije svrgne Asada, onda ce isti narod lako da se seti, ko je bio za njih i ko bio za diktatora.
Rusija gubi i Siriju kao saveznika.

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 11 godina

Rusi su od početka loše procenili situaciju u Siriji i podržali vlast umesto naroda. Ovo će ih koštati strateški važne luke koju će sigurno izgubiti kada narod otera diktatora sa vlasti, a to će se desiti pre kraja ove godine. Pitanje je zašto Putin ne menja kurs i ne čini ništa da ublaži posledice katastrofalnih odluka sa početka nemira kada je podržao Asada. Neko u ruskom ministarstvu spoljnih poslova jako loše radi svoj posao, i morao bi da dobije otkaz. Iako je Asad otpisan, valjda će smenom odgovornih ruskih političara u budućnosti biti izbegnuto da rusi čine slične greške i izgube još neku stratešku poziciju u svetu.

Nato is the winner

pre 11 godina

U ovom sukobu ce pobediti narod Sirije, potpomognut demokratskim svetskim silama, i jos jednom pokazati Rusiji gde joj je mesto. Rusija ocigledno nastavlja da "podrzava" diktatorske rezime, valjda jer imaju slicnu vladavinu sa njom, ali koga god je podrzala, taj se nije dobro proveo, Sadam, Milosevic, Gadafi, Asad, sledeci je Ahmadinedzad.

parni valjak neka melje

pre 11 godina

Ovo je stvarno razocavajuce koliko mracnih umova podrzava jednu porodicnu tiraniju, juce Libiju danas Siriju sutra nekog klovna tiranina sigurno samo mu ime ne znam. Koliko ravnodusnosti prema nevinim zrtvama i koje likovanje prema ovim veto drzavama koji su radi vlastitih interesa svesno zrtvovali koliki broj samo nevine decice, ma sta ih briga nisu njihova samo neka se agonija produzi. Sloboda se uzima a demokratija melje sve nedemokraske vlasti i svi ce doci na red pre ili kasnije.

miško

pre 11 godina

Jesu li to nasa braca stavila veto za Siriju, a za nas nisu hteli???

Braco!!!!
(jel moguce???, 19. jul 2012 22:39)

Nisu nam bre oni braća, oni su najveće zlo ovog sveta !!!

obe ce pobediti...

pre 11 godina

Rusija i Kina ce da pobede u tome sto uskore nece imati sta da traze vise u Siriju. Rusija morace da povuce svoje brodove iz Mediterana, a Kina ce izgubiti jednog uvoznika kineske vojne opreme.
na kraju, kad Asad bude postao bivsi, obe zemlje ce traziti "najbolju saradnju" sa predstavnicima Sirijskog naroda!
Eto ti ljudskog bezumlja i bezkrajnog gluposti!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Auuu, kakva kajla! Neodoljiva sila je u punoj brzini naletela na nepomerljivi objekt. Sila je tresnula o plafon, a objekt se nije pomerio ni za milimetar.

Naletela Hilari na Volgograd...voli zena da ide mecki na rupu, pa to ti je!

Ima li neko antidepresante pri ruci? 'Oce Hilari nacisto da nam se utepa od silne humanitarne zalosti i milosrdnog sevdaha.

montenegrino

pre 11 godina

Da je diktator jes! Da Rusi stalno diktatore podrzavaju i to je tacno jer su i oni sami diktatorska drzava od pamtivijeka. E sad, svi dobro znamo i ljigavu ulogu Amerike i zapada...budi pametan pa se prikloni sad jendoj strani... Taj Asad, sto.ne.raspise izbore kad tvrdi da ga narod podrzava umjesto sto ubija svoj narod??

xyz

pre 11 godina

Veto Rusije i Kine je prava odluka, koja štiti i njihove interese, ali i interes Sirijaca! Što se tiče zapadne propagande, njihovi pokušaji su propali, jer se na snimci jasno vidi da predsednik Asad drži kontrolu!

Ekser

pre 11 godina

Treba cuti i drugu stranu pa doneti zakljucak o tome ko koga terorise. Verujem da Rusi i Kinezi ne gledaju samo CNN i Euronews pa znaju nesto vise. Setite se samo sta su te masinerije nama radile. Krenite od toga ko je portparol tzv. Pobunjenika i koje puske oni nose

Bagzi

pre 11 godina

@Novinar
Iz iskustva znamo gde god su NATO i kompanija uvodili demokratiju i slobodu(Libija,Irak,Egipat,Alzir,Tunis...) nikada niisu bili na pravoj strani (strani naroda),nego uvek na strani nafte,zemnog gasa i sl. Tacno je da demokratija nije bila na zavidnom nivou u gore navedenim zemljama ali vodjeni nezajazljivoscu za prirodnim resursima NATO i Ameri su zrtvovali narod pobunivsi ih protiv rezima. Kako bi ta ista Amerika reagovala da neka njihova savezna drzava zatrazi otcepljenje ili digne ustanak pod patronatom stranih faktora? Odgovorite mi sta su sve ove zemlje dobile posle uvodjenja ,,demokratije" a sta su izgubile? A sto se Sirije tice,Asad nije neka cvecka ali je mala maca za ove ,,uvoditelje demokratije".

Moj rodjak iz grada

pre 11 godina

Pregovori su tekli ovako. Zapad:"Potpisite rezoluciju". Rusija i Kina:"Mi trenutno mozemo da vam dam veto, a za ostalo cemo da se dogovorimo".

мк

pre 11 godina

slična situacija kao na kosovu.albanci napadnu i ubiju policajca i onda se sakriju medj narod.onda policija kao slon u staklarskoj radnji i naravno stradaju civili.sve fino i dobro izrežirano sa jednim ciljem,da se prikaže kako vlast ubija civile.i onda dodju spasioci amerikanci!

Pantagruel

pre 11 godina

Знцчајна разлика између Путинове и Јељцинове Русије. Кад се гласало о санкцијама Југославији, Русија би увек на крају попустила.

Jovan

pre 11 godina

Stvarno su mi smesni komentatori koji "otkrivaju toplu vodu". Pa naravno da zapad ima interese u Siriji, ali Rusija i Kina nisu nista bolji, naprotiv. Kad su njihovi interesi u pitanju onda ce da podrze i najgore diktatore. A kad nemaju interese, to smo videli u nasem slucaju kada su pustili da nas NATO bombarduje. A ovi zaludjenici koji su ubedjeni da se Rusija i Kina bore za pravdu u svetu, mogu da nastave da sanjaju.

ljubav

pre 11 godina

Hvala braco Rusi za svu uzdrzanost 90ih prema Srbiji i sto ste je ekonomski porobili 2000ih. Sta je sledece? Geopoliticko porobljavanje? Mislim da je to vec zapoceto. Nestajemo od silne ljubavi.

Jana

pre 11 godina

Da, pobegli su iz Sirije, kao što je Gadafi "bezao svakih mesec dana" iz Libije, a na kraju se ispostavilo da je to samo bila psihološka ratna propaganda, jer je poginuo u svojoj zemlji

Branko

pre 11 godina

Znam, iskustveno sa kraja XX veka da će biti kako NATO "kaže". A sve što čine Kina i Rusija je samo dekor, kulisa demokratije UN. Asad, ako ostane u Siriji, sudbina Gadafija i./TAČKA/ Molim nemojte me demantovati odmah, sačekajte 1/jedan/ mesec.

upitnik

pre 11 godina

@parni valjak, a šta je sa nevinim žrtvama koje za sobom ostavljaju sirijski "pobunjenici"? Kad ćete shvatiti da se u Siriji ne radi o sukobu jednog "tiranskog režima" protiv naroda, već o borbi za vlast dve podjednako beskrupulozne strane. S tom razlikom što "pobunjenici" imaju svu podršku "demokratskog" Zapada. Stoga valja podržati Asada, da se napravi ravnoteža. U tom smislu je politika Rusije i Kine ispravna.

Dimnjačar

pre 11 godina

Ako ova njhova revolucija uspe baš će dobro živeti, Libijci su imali sve a sada će leba biti gladni. NAFTA MORA DA ZAKRPI ZAPADNE RUPE .
Ljudska prava su samo izgovor bogatih da se sirotinja ima oko čega da kolje i da bogati posle sude....
E baš briga DEMOKRATE celog sveta za SIRIJCIMA; LIBIJCIMA; SRBIMA; HRVATIMA, I SVIM OSTALIMAA.
Baš mene briga za Novim Meksikom, Yutom, Dakotom, Njujorkom....

Hoću leba.........

RAMIZ

pre 11 godina

Javljam se iz Sandzaka,a sto se tice amerikanaca ne volim ih ni ja i ne bih voleo da ucestvuju u pobjedi sirijskog naroda.LJudi shvatite vec jednom da je vecina naroda protiv njega sto je i normalno posle cetrdesetogodisnje tiranije od strane jedne porodice.A sve sto dolazi sa strane Rusije je lazno,sto je pokazano i kroz istoriju odnosa prema Srbiji.Sellam za stanovnike Sama i napred braco do pobjede.

Deki

pre 11 godina

(RAMIZ, 19. jul 2012 20:55)

Ramize jel se ti to nama iz slobodnog Avganistana javljas? ili mozda iz Iraka??? Koliko ono bese tvoje brace po veri poubijase Amerikanci onomad u pogresnom napadu 15,20 ili 30? Ni nama nije jasno kako ti kao musliman podrzavas ubijanje svoje brace.

Dardan

pre 11 godina

Meni su bas ove 'mracne sile za svoj interes' dali Slobodu! Zivela evropska/zapadna demokratija! A vi samo dalje sa vasim konspirativnim i glupim teorijama i kompleksima viseg vrednosti.

Lesa

pre 11 godina

Ramize nemoj biti slep kod ociju. Sad kad Americka demokratija uleti sa osiromasenim uranijumom i napravi haos narednih 1000 god ljudi ce da oboljevaju.To ce za tebe biti uredu?

Miša, Bgd

pre 11 godina

Sve su ovo igre. Ovoga puta dve ogromne sile pokazuju da su narasle do zvanja "supersila". Da nije tako Ameri bi već uveliko crpili prirodna bogatstva Sirije. Setimo se da mišljenje saveta bezbednosti nije bilo bitno '99-te kao i u slučaju Iraka. Moram da citiram prepucavanje na youtube-u na klipu o kineskim Shenyang J-11 ( Su 27 ) avionima. Naime američki momčić priča kako će njihov F15, F16, F18 uništiti ovaj avion dok ga Kinez još nije ni video na radaru. Kinez je odgovorio tipa jeste, uništiće taj, pa drugi... pa koliko god taj vaš ima oružja za to. A onda će naših preostalih 30 aviona da raskomadaju taj jedan vaš. I imaćemo procentualno manje gubitke od vas. Daleko od toga da se ne daj Bože ložim na Kineze, Ruse ili Amere... samo komentarišem odnos snaga koji će rasti u korist Kine i njenih saveznika. A nas će da kradu ko i dosad ovi naši. Prvo da se naviknemo da nije bitna stranka koja nas krade pa polako... Rus, Kinez, Amer... isto...

Perica

pre 11 godina

Amerika je sila kojoj su samo vazni ljudi. Buhahah, ko bi vam posle svega ovo poverovao? Oni su kao zainteresovani za humanitarnu katastrofu :).
A Rusija i Kina uvek zatvore oci, kao sve se oni bune, ali na kraju kad krene bombardovanje, oni zmure i rasire dzepove.

Mirko

pre 11 godina

Nego šta! Dosta je bilo hranjenja krvoloka, pod velom demokratije!
Uostalom oni su to i zamesili a sad bi i da progutaju Siriju,kao što su i Libiju i ostale.. E pa neće moći ove noći!

Goki56

pre 11 godina

Koliko god da ne podrzavam Bashar al-Assad-a isto tako sam jako skeptican prema "dobrim" namerama zapada.

Nije normalno da jedan covek bude dozivotni predsednik jedne zemlje ili 12 godina koliko je Bashar al-Assad predsednik. Nije normalno da nasledis oca posle njegovih 30 godina predsednikovanja. Ali isto tako nije normalno i moglo bi se reci cinicno je podrzavati Saudijsku Arabiju od strane zapada a napaditi Siriju ili bolje reci Bashar al-Assad.

Moglo bi se reci da je u Saudijskoj Arabiji 50% stanovnistva ugnjetavano. Zene tamo nemaju pravo da voze kola, sede u specijlano odredjenim delovima restorana i muskarci mogu da zene devojcice stare samo 10 godina. Da li je to u redu?

Pokusaj nesto reci protiv kraljevske familije u Saudijskoj Arabiji...bog neka ti je na pomoci.

Ali zamisli Zapad ignorira ovu neopisivu diskriminaciju prema zenama i ne pokusava da uradi ista da to promeni. Zasto? Odgovor svi znamo.

I na kraju jos jednom da kazem, nemam nameru i necu da podrzim Bashar al-Assad i sirijsku vladu ali isto tako ne mogu da podrzim ni "Zapadnu brigu za napaceni narod" dokle god postoje razliciti "arsini".

Ne mogu da podrzim nacin borbe koje "pobunjenici" potpomognuti Zapadom sprovode (samoubilacki napadi). Svi smo svedoci kakvu je blagodet dobio narod u Iraku i verovatno u Libiji posle pomoci Zapada.

Uzasan je ovaj svet zbog nemoci obicnog naroda.

KP

pre 11 godina

Da li ce zapad ikada stati na stranu drzave? Da li je moguce da su uvek pobunjenici dobri, a ovi losi? Obicaj koji je nakon II svetskog rata primenjivan u ovakvim situacijama gotovo pa da je postao patern, sablon resavanja problema, takav da se covek ponekad zapita da li je on slucajan. Ili Hladni rat i dalje traje?!?

Jovan

pre 11 godina

A di su ovi ruski i kineski teletabisi bili kada su jugoslaviji lupali sankcije. Bolelo ih je uvo-velike prijatelje. Sad se satrse da podrze onog zlikovca, malog sirijskog slobu.
Pored takvih "prijatelja"-neprijatelji nam nisu ni potrebni.

Миша

pre 11 godina

Пун ми куфер и ових што бране Кинзе са Рујама (диктатор Садат млађи) а богме и ових што су поштоваоци дела НАТО демократије (прехумани ратници за слободу Сирије).Све знате а немате појма каква је слика на терену,ко су лоши а ко добри момци.Изгледа нико....Сви ови белосведски моћници гледају свој интерес тамо доле а јадан народ мора да бега у Либан и да чека сутрашњи дан у зебњн да'л ће преживети.Не заборавите,Сирија је религиски измешана држава.Само се надам да се сутра ратна дејства не преселе на Израел,Египат,Либан,Ирак,Турску и можда цео блиски исток јер је ситуација доле више него напета.А ово ће морати да се реши уз галоне проливене крви,нажалост због тих великих супер сила.

kisa

pre 11 godina

Dovoljno prica sama za sebe cinjenica ko je postavljen u UN da vodi posao oko Sirije: Kofi Anan. Zar treba vise sta reci o cemu se ovde radi.
Isti covek koji je dva meseca cutao znajuci da traju Ruandanski pokoljio, a sad se kao kaje.

Branko

pre 11 godina

@(miško, 19. jul 2012 23:31)
Ima jedna mala razlika, Gorbačov i Jeljcin su bili "instalirani" od strane "novog svetskog poretka" a Putin i Medvedev su pravi sinovi Ruskog naroda. Gorbačov je za rasturanje SSSR-a i rušenje "Berlinskog" zida dobio Nobelovu nagradu a onaj drugi je u pripitom stanju za 3.5 milijardi dolara dozvolio da u SB "prođe" glava VII kada je bila u pitanju Srbija. Jeljcin je izdao naređenje da se zauzeti aerodrom u Prištini od strane Rusa preda Amerikancima. Ovo nema blage veze sa Rusijom i Rusima a pogotovo sa Putinom. Treba praviti razliku između američkih "pijuna" i rodoljuba.

Solunac

pre 11 godina

Deda Cvetko, nije reč o Volgogradu, bila je to Staljingradska bitka. I danas u centru Pariza postiji Staljingradski bulevar, u znak sećanja na veliku bobedu Crvene armije protiv nemačkih fašista. O Staljinu sve znamo, ali istorija se ne može šminkati.

miško

pre 11 godina

@(miško, 19. jul 2012 23:31)
Ima jedna mala razlika, Gorbačov i Jeljcin su bili "instalirani" od strane "novog svetskog poretka" a Putin i Medvedev su pravi sinovi Ruskog naroda. Gorbačov je za rasturanje SSSR-a i rušenje "Berlinskog" zida dobio Nobelovu nagradu a onaj drugi je u pripitom stanju za 3.5 milijardi dolara dozvolio da u SB "prođe" glava VII kada je bila u pitanju Srbija. Jeljcin je izdao naređenje da se zauzeti aerodrom u Prištini od strane Rusa preda Amerikancima. Ovo nema blage veze sa Rusijom i Rusima a pogotovo sa Putinom. Treba praviti razliku između američkih "pijuna" i rodoljuba.
(Branko, 20. jul 2012 08:15)

A tako znači, američki špijuni su razbili "sovjetsku imperiju" izvor komunističkog zla ???
U što me duša & srce boli zbog toga...

sah mat

pre 11 godina

Figure se polako namestaju. Kada padne Sirija, pasce i poslednja linija "odbrane" pred crvenima, ako se to tako moze nazvati. Zar smo toliko slepi pored ociju da verujemo da se ljudska psihologija moze promeniti posle koliko hiljada godina, za samo 50 godina. U srzi nam je da osvajamo i posedujemo, gladni smo moci i prestiza samo to sebi ne zelimo da priznamo.

rade

pre 11 godina

@montenegrino, 19. jul 2012 23:43

Prika izbori su bili pre nesto vise od mesec dana, ali te izbore nisu zeleli da prihvate "pobunjene demokrate" vec su se latili pusaka koje im je gurnuo NATO. Isto kao sto nisu prihvatili ni ANanov plan, isto kao sto nisu prihvatili ni predlog grupe zemalja koje sebe nazivaju "prijatelji Sirije". Dakle imamo 3:0 za pobunjene demokrate u neprihvatanju predloga koji su dosli sa tri razlicite strane.

samo hrabro

pre 11 godina

Rusi su od početka loše procenili situaciju u Siriji i podržali vlast umesto naroda. Ovo će ih koštati strateški važne luke koju će sigurno izgubiti kada narod otera diktatora sa vlasti, a to će se desiti pre kraja ove godine. Pitanje je zašto Putin ne menja kurs i ne čini ništa da ublaži posledice katastrofalnih odluka sa početka nemira kada je podržao Asada. Neko u ruskom ministarstvu spoljnih poslova jako loše radi svoj posao, i morao bi da dobije otkaz. Iako je Asad otpisan, valjda će smenom odgovornih ruskih političara u budućnosti biti izbegnuto da rusi čine slične greške i izgube još neku stratešku poziciju u svetu.
(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 19. jul 2012 20:45)


Da si malo mudriji shvatio bi da su u celoj prici bitne 2 stvari

1. NAFTA
2. LUKA U SREDOZEMLJU koju Rusija koristi

USA zeli da potisne Rusiju iz Sredozemlja za vek vekova tako da pobunjenici koje finansira i naoruzava zapad nece dati nikakvo zeleno svetlo za ostanak ruske flote u Siriji

Maja

pre 11 godina

Neverovatni su ovi komentari i misljenja u kojima se sukob u Siriji vidi kao Asad vs narod i u kojima se Muslimansko bratstvo poistovecuje sa celokupnim narodom Sirije. Narod jeste bio nezadovoljan rezimom, ali narod se nije organizovao i uzeo oruzje u ruke da svrgne rezim. Ovo su uglavnom radikalne grupe poput Muslimanskog bratstva, koje, kako vidimo, misle da je normalno zarobljenom vojniku odseci ruke i noge. Promena bi trebalo da bude promena na bolje i demokratizacija, a ne povratak u srednji vek. Ne mozete automatski zakljuciti da je narod ustao protiv rezima i da su pobunjenici i narod jedna ista strana. Ja imam prijatelja u Damasku koji mi je rekao da bi, ako bi morao da bira izmedju rezima i pobunjenika na vlasti, izabrao rezim, i da pobunjenici unose strah medju narod. Medjutim, ako u komentaru kritikujete pobunjenike, odmah vas oni koji sud donose iskljucivo na osnovu medija, bez poznavanja situacije na terenu, optuze da podrzavate tirane, diktatore, Asada i Rusiju. Ako osudjujete tiraniju i nasilje, osudite je ma od koga dolazila, a ocigledno dolazi i od pobunjenika. Medjutim, kada pobunjenici koriste bombase samoubice i odsecaju udove zarobljenicima, to ne nailazi na osudu. Mislite li da ova dela ne sire strah medju civilima? Gde su pozivi opozicionim borcima da zaustave ofanzivu na Damask i dopuste civilima da napuste grad? Ako ste na strani naroda Sirije, onda ne biste mogli biti na strani onih koji ih bez njihove dozvole koriste kao zivi stit, tj pobunjenika.

Aleksandar

pre 11 godina

Jesu li to nasa braca stavila veto za Siriju, a za nas nisu hteli???

Braco!!!!
(jel moguce???, 19. jul 2012 22:39)

Nije tacno da za nas nisu hteli, nas su '99 napali bez dozvole saveta bezbednosti. Naravno sada je i drugacija situacija u Rusiji, '99 Rusija je bila totalno zavisna od kredita sa zapada i ne dobijanje tih para znacilo bi raspad sistema i opsti haos(nesto nalik na Grcku sada).

zena

pre 11 godina

Zar nije ovako bilo i za Libiju, pa je svejedno Gadafi nagrabusio.
(Ja, 19. jul 2012 22:54)

Nije bilo ovako. Rusija i Kina su tada bile uzdrzane.

Rodja

pre 11 godina

Branko, umesto samo selektivno zasto ne pogledas sve cinjenice ?
1991. godine je KGB organizovao puc protiv Gorbacova. Putin je u to vreme bio potpukovnik u KGB-u i pred taj puc je napustio KGB, upravo zbog toga sto je bio protiv puca. Ostala je zabelezena njegova izjava: "cim je puc krenuo, bilo mi je jasno na cijoj sam strani". Citava njegova uzlazna politicka karijera je zasnovana na lojalnosti prema Jeljcinu i upravo zahvaljuci njemu je i napredovao. Ako je Jeljcin bio spijun CIA-e onda je Putin bio to isto jer je bio njegon pulen. 1999. u vreme bombardovanja Srbije Putin bio je sef FSB (naslednice KGB-a) i stalno clan saveta bezbednosti ruske federacije, a neposredno nakon bombardovanja premijer Rusije. Pametnom dosta, a vi se i dalje samo palite.

Branko

pre 11 godina

A tako znači, američki špijuni su razbili "sovjetsku imperiju" izvor komunističkog zla ???
U što me duša & srce boli zbog toga...
(miško, 20. jul 2012 09:48)
Prvo što bi trebali da znate, Rusi nisu izmislili komunizam nego vaš voljeni "zapad". Karl Marks a i Fridrih Engels nisu bili Rusi već ... Lenjin je sa punim vozom para i zlatnih poluga ušao sa "zapada" da bi srušio Carsku Rusiju i Romanove. Koliko je Lenjinova Rusija bila Ruska govori popis svih ministara, komesara i činovnika (vlast u Sovjetskom savezu 1926.) u kome ima samo 3,7% Rusa a ostali su neki drugi. Drugo, Omraženi Staljin nije bio Rus već Gruzijac (Gorgia) itd.

Lole

pre 11 godina

@Branko
Sto je babi milo, to joj se i snilo.
Ne znam da li ti je poznato, ali Rusija ima skoro 150 miliona stanovnika. Gde su nam ta silna braca bila kada kada nam je bilo najteze ? Mora da je to CIA instalirala 150 miliona spijuna. Poslali su nam hor kozaka da nam peva po mostovima. Isto vazi i za Kineze, nisu ni mrdnuli cak i kada je pala bomba na njihovu ambasadu. Da nije i njima "CIA instalirala spijune" ? Srbija je rekorder u teorijama zavere koje nemaju nikakve veze sa realnoscu. Svi gledaju svoje interese osim nas.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Teletabisi su izum zapadne kulture gospodine Jovane. Nemojte njima da "oplemenjujete" mrak i tamu "zaostalog" istoka,

socijalista,antikomunista

pre 11 godina

...trazilo se od Asada da povuce snage bezbednosti iz gradova i da ih prepusti mirnim pobunjenicima, koji se zgrazavaju nasilja, a vidim i da su slabo naoruzani... Neka se stidi ko je protiv....

PPeca@SER

pre 11 godina

Veto i od mene! Dosta nam je "predatora", "armagedona", "apokalipse"... pa makar da se "umre muski".
Ima nafte i u Republici Srpskoj, cujem ovih dana... Na Kosovu ce da nadju i od ptice mleko... Sreca te Slobi nisu poverovali kad je nasao naftu kod Pozarevca, snimili iz satelita da se probusila svercovana kanta na nekoj njivi :)