Sreda, 18.07.2012.

21:38

"Jedva čekam da mi natovare KiM"

Jedva čekam da mi vlada natovari na leđa "kosovsko pitanje", nakon čega ćemo doći do platforme iza koje će svi građani stajati, kaže Tomislav Nikolić.

Izvor: Veèernje novosti

"Jedva èekam da mi natovare KiM" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

189 Komentari

Sortiraj po:

Nimrod

pre 11 godina

A sto "ceka"? Mislim, on je predsednik bilo da postoji Vlada ili ne - ako mu je u nadleznostima da se Kosovom bavi, sto ceka nekoga? Ako mu nije, opet sto ceka - nadleznosti predsednika ne menja Vlada vec skupstina promenom zakona i gradjani promenom ustava. Ali je lepo pricati..."samo da jos vlada, pa cu ja...".

Jarina

pre 11 godina

"Spreman sam da predložim rešenja koja su već primenjena, kao što je status Nemaca u Belgiji"

Vaš "predsjednik" nema pojma o modelima koji predlaže
Njemačka jezična zajednica u Belgiji ima mali stepen autonomije, naročito u jeziku i kulturnim pitanjima, ali to još uvijek ostaje dio regije francuskog područja Valonije.

qaushi

pre 11 godina

i to ti je nesto novo jel?
tu bajku zna svako ali ali.. cinjenica JE DA MI ALBANCI NECEMO NIKAD VISE SA SRBIJOM.I to cete vrlo brzo prihvatiti.

Miki

pre 11 godina

Pravi Srbi znaju gde su "svoj na svome" i ne traze da neko ide ispred da izvidi nego ne pita nista kad brani svetinju..ali avaj,ovde nije rec o tome nego pokazati i UN-u i SAD i evropi da se rezolucija 1244 koju su i oni sastavljali mora postovati i da se oko toga treba sloziti cela Srbija..Jadni ste vi zuti kakvu ste demokratiju prikazivali

zbunjen

pre 11 godina

"Kad budemo pregovarali o statusu i suočimo se sa gomilom dokumenata, po kojima je to praktično država, šta ćemo da radimo?"

...onda Vi biste da ..."Spreman sam da predložim rešenja koja su već primenjena, kao što je status Nemaca u Belgiji. ?
...a istovremeno ...nećete dozvoliti da država Kosovo bude član UN. ?
...hmmmmm

tuzibaba

pre 11 godina

Narode, znate zasto je to rekao ? Namera mu je da skupi sve snage u zemlji i napravi nacionalni plan za Kosovo. E, DS nece na to pristati i ETO PRILIKE DA NAJZAD GRADJANI SRBIJE VIDE KO JE IZDAJNIK A KO PATRIjOTA ! To mu je cilj, da sto vise naudi demokratama, ...e mu se za Kosovo. Zna on odavno (dok je on bio u Vlasti i "branio" Kosovo) da je Kosovo izgubljeno, ali ovo je sad prilika kao "kec na jedanajst" da satre demokrate !!!

miško

pre 11 godina

Nek predsednik posalje prvo svog sina Radomira na KiM da brani Srbe,mi ostali cemo odmah za njim!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (patriota, 19. jul 2012 15:14)

More jok bre, neka ode on sa svojim sinom, a mi "ostali" ostajemo ovde "svoji na svome" !

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nikolic: "Jedva čekam da mi natovare KiM"

"Zakleca'ce i tvoja kolena" pod tim tolikim teretom al' ajd neka tovare da vidimo i to "CUDO" !

Lita

pre 11 godina

Zaboravi Tomo Kosovo vi bolje znate nego mi da to je Kosovo nezavisna drzava i sto pre priznajete to je bolje i za vas i za Srbiju jer drugog resenja nema.Ali ako ne pristajes na ovakve resenje problema onda dobicete ona resenja kao sto je dobila republika srpska krajina u Hrvatskoj.

Veljko

pre 11 godina

@ Veljko
O čijem vraćanju Vi gospodine pričate. O vraćanju "pravih" nevoljnika i izbeglica ili onih što su još sedamdesetih prodavali (pa i kasnije) imanja svoja (srpska) za debele pare, gradili kuće i kupovali stanove po Kv, Kg, Bg i Nišu pa su sad najbrojniji rentijeri. Za njihov povratak treba da ginemo mi koji nismo "ni krivi ni dužni". Moj sin i ja trebamo svojim životima da im vratimo prodato. Hvala ali ne.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nenad2, 19. jul 2012 13:50)
Nenade, uvek je bilo i biće ljudi, malih, prodanih, kojima je materijalno sve i koji će uvek za sebe tražiti sigurnu luku i kojima ništa nije preče od njihovog komfora i sigurnosti. Pa i sutra da iz mog Beograda ode veliki broj ljudi usled neke slične situacije (kao na Kosmetu) ja ne želim da se ravnam sa njima, jer oni su bakterije, gliste, ljigavci i paraziti. Želim da čuvam i branim svoje, i ne samo svoju već i kuću i porodicu svoga komšije i svakog dobrog čoveka u ovoj zemlji (kakva je da je). Ako bi tako gledali, onda bi svi mogli i da krademo i da lažemo i da se opravdamo time da u ovoj zemlji počev od političara i tajkuna svi kradu, zar ne? Ali nećemo valjda biti takvi? Postoji nešto više... nadam se.

Safet Cara

pre 11 godina

Ma kakav Tirol, kakva Belgija! Vi mozete da predlozite, ali 95% albanaca na Kosovu ce reci "NE, hvala na ponudu gosp'n Vojvodo". Koncenzus cete dobiti, ako se postuje vas ustav gde pise da je Kosovo dio Srbije, ali to nece uopste promeniti situaciju. Vi hocete Kosovo, a Kosovo nece vas- to imamo vec 100 godina.
A sto se tice Rezolucije 1244 kasnite citavih 12 godina i vise. Rezolucija prestaje da vazi u Septembru ove godine. Pregovori ce da se nastave u Septembru - BEZ REZOLUCIJE 1244 razume se.
Srpski politicari su navikli da propuste sve prilike.

nenad2

pre 11 godina

@ Veljko
O čijem vraćanju Vi gospodine pričate. O vraćanju "pravih" nevoljnika i izbeglica ili onih što su još sedamdesetih prodavali (pa i kasnije) imanja svoja (srpska) za debele pare, gradili kuće i kupovali stanove po Kv, Kg, Bg i Nišu pa su sad najbrojniji rentijeri. Za njihov povratak treba da ginemo mi koji nismo "ni krivi ni dužni". Moj sin i ja trebamo svojim životima da im vratimo prodato. Hvala ali ne.

Misko

pre 11 godina

Covek se uziveo u ulogu prvog seljaka domacina Srbije. Mora da je zaboravio da je njegova uloga da se slika i smeska svetskim mocnicima jedino ako ne preuzme i ono za sta je kritikovao Tadica. Ima da se rukuje sa Siptarima sve je to njegova demagogija. Sta on misli da su svetski mocnici tek tako odabrali ko ce napraviti vladu. Tek ce da pije gorke kafe i guta knedle. A potrcko Vucic ce ici po misljenje i dalje kod svetskih mocnika odnosno pomocnikovih pomocnika. Ako resi da pokrene na Kosovu narod prvo na celo Toma sa sinovima Dacic Vucic i ostali. Nemoj kao Milosevic da ratujes sa tudjom decom a svoju da cuvas kao Sloba Marka. Sebijo pamet u glavu dosta je bilo zapaljivih govora Seselja Slobe i Vucica.

ko to tamo peva

pre 11 godina

Tomo narod te je izabrao i nemoras da se opet krijes ispod suknje tog istog naroda. Jel ti to prizeljkujes kolektivnu odgovornost. Aj da te podsetim. Jel bilo u rat a mi u rat (hteo nehteo). Jel posle bila demokratija na razne nacine jeste. I sta sat ti oces? Nego lepo podmetni svoje d... pa ako uspes sve pohvale a ako ne cao. Dokle bre. To vazi za sve politicare i u vlasti i u opziciji.

branko

pre 11 godina

Lazni cetnik,lazni vojvoda,lazni kum,lazni strajkac gladju i zedju,lazni diplomac,lazni evrofanatik,lazni nosac vreca sa falsifikovanim glasovima itd,itd.SVE JE LAZNO I LAZ!

Vladimir

pre 11 godina

Ima neke kosmicke pravde da bas oni koji su na Kosovu cinili zlocine na kraju budu oni koji ce Kosovu priznati nezavisnost. Sve dodje na svoje. Ne verujem da ce mu neko izaci na referendum. El se gurao da bude predsednik, sad neka bude.

Biafra

pre 11 godina

Fusnota, zvezdica, ko će sa kime, ili neće da se rukuje, crkveni verodostojnici u crnim limuzinama da odlučuju o našoj sudbini. Kakve gluposti. Alo čoveče, pa ti se pretvaraš u Koštunicu. Pričaj malo o šalterskim radnicima, zdravstvu, platama, o pravom životu. Pun nam je andrak više Kosova.

Znao sam da vas argumenti bole

pre 11 godina

Kakva masinerija JNA? O cemu bre vi pricate? Jna je imala svoje zastarelo oruzje, dok su svi ostali dobijali od NATO najmodernije oruzje! Koliko je samo putnickih aviona punih oruzjem sletelo u ZG? Koliko iz Madjarske? Banjaluka bi pala, to je tacno, kada te napadaju dve vojske, a odozgo NATO podrska! O cemu vi pricate? Ne budite smesni, da se niko nije mesao, LAGANICA!

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Čudo neviđeno od komentara! Poispadali padeži, pomešani rodovi i brojevi, nema velikih i malih slova, albanska leksika i fraze pa jadni GOOGLE prevodi - a potpisi "čisti srpski".
Nije prilika, al' da se kaže: moderatori bi morali poštovati Zakon o službenoj upotrebi jezika, i sami da poznaju jezik, pa cim vide rečenice da počinju malim slovom - obaciti makar ih potpisivao Josip Broz.
A tek o moralnoj težini propuštenih komentara, o nedostatku kriteriuma ISTINITO, o vođenju ljigave propagande u korist okupatora srpske državne teritorije - da se pravimo nevešti?
O samom tekstu: ako iskreno stremi iznetim idejama, ako ih ojača činjenicama, ako postigne makar koliki konsenzus - biće nesumnjiva iszorijska ličnost Srba - ali i Šiptara i Albanaca.
Na Balkanu, gle apsurda, rešavani su svačiji nacionalni problemi, pa i frustracije, na štetu najbrojnijeg naroda, a silnici misle da nastalo nacionalno pitanje Srba zaobiđu fatamorganom zvanom EU. Ako neće biti bitne granice, što se napravi Hrvatska etnički čistom, što se komada Srbija?
Skoro trećina teritorije Hrvatske je srpska imovina, 18% srpske imovine u BiH je oteto za Dejton, 1/5 teritorije Srbije se otima da se nacionalnoj manjini napravi država - tik uz matičnu, a stalno nam zvocaju demokratijom i "evropskom perspektivom".
Tomislave, napred!

Dahija

pre 11 godina

Samo strpljivo i Kosmet će biti srpski, ne podeljen, nego 100% srpski. Da, a ja ću iz Beograda da idem dole (ako to nekoga svrbi) i neću kuckati iz udobne fotelje već ću da krenem i znam puno njih koji isto razmišljaju! Samo strpljivo i u pravom trenutku..

Luka

pre 11 godina

Držimo se prava i rezolucije UN 1244 koja je najjača i koja ne može da se poredi sa planom samo jedne grupe zemalja a koju je doneo samo jedan čovek kojega su imenovali (Ahtisari). Zapravo taj plan je ništavan u odnosu na snagu rezolucije UN.

Razocarani srbin sa kosova

pre 11 godina

Ma dosta mi je vise demagogije koju prosipaju Tomislav Nikolic i Aleksandar vucic. Tokom cele kampanje ste pricali da imate resenje za Kosovo i Metohiju,a sad trazite konsenzus! Za sta konsenzus? Bolje priznajte narodu sta od vas trazi Medjunarodna zajednica, a to je priznanje nezavisnosti Kosova i upravo je to ono oko cega vama treba konsenzus. Nemojte sad za sve Tadica samo da krivite i da vam on bude paravan za sve sto cete po nalogu amerike da uradite.Gotovo je sa demagogijom i demagoskim govorima u skupstini, sada idu dela.
A ako to sto je do sada dogovoreno u Briselu steti interesima nase drzave, ponistite sve dogovore Borka Stefanovica i proglasite ih neustavnim. Ali nesmete i necete, iskoristicete ih kao paravan za sve sto cete uraditi u narednom periodu.
O srbijo sta si dozivela, mnogo je grobova iskopano, a sada se kopa i tebi.

Miroslav

pre 11 godina

Koliko će se još otkriti nečasnih i antidržavnih radnji koje je Boris Tadić učinio tokom 8 godina svoje vladavine Srbijom. Samo kada se setim onog njegovog potrčka Borislava Stefanovića šta je do skora izjavljivao a naročito posle svakog razgovora u Briselu, njemu treba suditi zbog podrivanja Ustava Srbije. Koji si to licemeri i prevaranti! Nadam se da će se do kraja otkriti izdajnička priroda Tadićevog režima.

Veljko

pre 11 godina

Ovo mi konačno liči na okvire ozbiljne državne politike. Borko će u zatvor za veleizdaju ali to sada nije bitno. Vraćamu Srbiju na srpski Kosmet, videćete slepci, fenseri i evropejci (koje ustvari niko i ne želi u evropi).

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

@[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kvazimodo Sorabius, 19. jul 2012 12:03) Osvrni se na ovaj komentar koji si, pretpostavljam, sam napisao i, ako imas moralnih vrednosti i oceni ga, nakon sto ces ga lepo procitati slovo po slovo i kazi gde si, namerno ili iz neznanja, pogresio i zasto?

Alex

pre 11 godina

@argumenti bole.Ne može me niko ubijedti da su Srbi neki ratnici,kao ni da su amerikanci neki ratnici.za nih ratuje mašinerika i precizna tehnika.Pa opet sa svu tom mašinerijom zna se kako su prošli na bliskom istoku,prije toga na dalekom istoku.
Tako i Srbija,nasledila sve od bivše JNA tako da tehnički je bila nadmoćnija od drugih republika10:1,
Na kraju sa svu tom tehnikom sada znamo kako ste prošli,Srbija će doći do veličine "Beogradskog pašaluka"
Dobrog ratnika ne čini mašineria,već duboka vera u to što čini,gde "CILj"je važniji od ličnog života.
Svako neka vidi sebe (najiskrenije)pa ćete vidjeti gdje je istina.

Jas licno

pre 11 godina

Kad vidim SPC da ce pitat oko kosovo place mi se, zar ne razumes da SPC podrzio milosevic i dao blagoslov da se ubije i ti jos njima pitas sta imaju oni da se mesaju u politiku nek se oni fokusiraju u blindirane kole i nek pokusaju da vrate mladinu u crkvu samo penzioneri ih poseti

SAMO DA RATA NE BUDE

pre 11 godina

@Argumenti bole: ma nemnoj...da nije bilo celog arsenala bivse JNA u rukama srba, ne bi bilo ni takvih srpskih ratnika...bez alata nema zanata!!! Lako ja na nenaoruzani narod...i tenkovima na puske..itd...ma koje su bre to sile bile medzu srpske vojske i ostalih...na bivsoj teritoriji SFRJ...nemoj da pricas bajke. ja ne verujem da bi se upste ti 'srpski ratnici' suocili sa nesto slicno kao sto je OVK sa vasom vojskom, policijom i paramilitarcima i sta jos ne...ali ko je sta na Balkanu zna ceo svet...tu si u pravu !!!!

goga

pre 11 godina

Sramotna izjava jednog odraslog coveka ,a jos sramotnija izjava jednog "Drzavnika" i to da CUJES OD SVOG presednika..jako zalosno.
Pa druga strana pod pritiskom razgovarali o tehnickim pitanjima i svi znamo kako smo zavrsili....a sad vi to jest Presednik da kaze da ce pokusati da EU,USA i Albance koji jednostavno nece snama (i nikad nisu hteli)da zive,tojest nece absolutno nista stobom,da ih ubedis da se vracaju u okvir srbije to jest nazad...pa covece bozji,pa ko ce vama na to da vjeruje, pa takvu izjavu niste obavezno trebali da date, zasto??

Sofija_Bg

pre 11 godina

@Gorane, vi sto recenicu pocinjete sa "ALO BRE" ste nam i "NATOVARILI" na ledja ovakvog Predsednika! Kako se on samo lepo izrazava, svaka cast na pismenosti i elokvenciji! Ako ovakve izraze jos pocne da prevodi na engleski jezik, s obzirom da ga odlicno poznaje, daleko cemo dogurati.

nenad2

pre 11 godina

Gospodin diplomirani domaćin kao da je pao s Marsa. Neka prvo pročita koje su mu ingerencije, a ne da ovako lupeta. Ko je on da okuplja "umne ljude" i ostale pa da zauzimaju "platformu". To bi u najmanju ruku bio neki neformalni debatni klub. Izgleda, kakav Precednik takvi su mu i savetnici. Ili im se, da ne grešim dušu, on otrgne, sakrije u neku sporednu kancelariju i lupeta izjave medijima? Domaćinu konačno treba neko da objasni ko je zadužen za vođenje spoljašnje politike zemlje. Bože oprosti mu ne zna šta radi, a mi ćemo svoje breme nositi, nadam se, najduže četiri godine (ako nam Bog ne pomogne i skrati muke i sramotu).

laki

pre 11 godina

Pocelo je sa vrtenjem u krug,a tako su lepo obecavali.Nisu u stanju ni ona dva dzaka da "odvezu".Ljudi,a vlada jos nije ni pocela sa radom,al ce biti smijurije i jada(bede i nepravde).

Pravi Argumenti bole

pre 11 godina

@ Argumenti bole

Decko vidi se da si suvise mlad i neznas pravu istinu.
Srbi u poslednjem ratu su bili super dobri ratnici kada smo ratovali sa slabijim (ovo se svodi samo na rat ´90-tih, inace za ono u istoriji kapa dole).
Vukovar na samoj granici nismo mogli da osvojimo iako smo ga sravnili sa zemljom a Hrvati su imali samo automatske puske, minobacace i zolje. Hrvati se predali jer vise nisu imali municije.
U Bosni sa celim JNA naoruzanjem smo se izivljavali nad svima a kad su i malo ojacali poceli smo da bezimo. Pala cela krajina, Banja Luka je bila pred padom da nije intervenisala USA.
Jel ne znas da je Klinton zaustavio pad Banja Luke a time i RS, organizovao Dejton pa i stvorio RS. Kome je tada pomogla USA?
Tako da poslednji rat ne sluzi nam na cast i preci ne bi bili ponosni na nas.

crni domino

pre 11 godina

"Jedva čekam da mi vlada natovari na leđa "kosovsko pitanje", nakon čega ćemo doći do platforme iza koje će svi građani stajati, kaže Tomislav Nikolić".
Kada ce Srbi da se sloze, kada je pola nepismeno?! A ti koristis nepismene za svoja lupetanja, gospodine Predsednice!
Kosovo je Drzava! Tacka! Dosta mi je ratovanja i izdrzavanja neradnika sa barikada.
Ti sto si sa Kostunicom menjao ustav, moras ponovo da ga menjas! Ovako vise ne ide! Kakva preambula?! Preambulo jedna!

BG

pre 11 godina

E kada ti "natovare" ti preuzmes pa "istovaris" na sve nas i operes se odgovornosti,mislim jad i bede,prvo nivo komunikacije i fond reci doticnog je za svaku pohvalu (vidi se da je nacitan),mozda ga u njegovom selu razumeju sta je hteo da kaze,ja ne razumem molio bih da mi neko prevede.

milan

pre 11 godina

sad će opet neki memorandum SANU,možda i neki novi referendum.Skrivanje iza svih.Pa ti si prijatelju hteo da budes predsednik a ne ja.To ne nosi samo zapošljavanje snajki,prijatelja i sinova već ogromnu odgovornost.Ja se zato nikada ne bih kandidovao za bilo šta zato što su me kod kuće učili da to pre svega znači odgovornost a ne samo lapanje i pogodnosti.Ti si se kandidovao za predsednika i narod te izabrao a to nosi ogromnu odgovornost.Možeš parlament da pitaš,to je legitimno.Kakav narod,kakvi biznismeni i popovi.To šta oni misle ćeš videti na izborima brzo,a istorija će svoje reći za jedno 50 god.Velika je to odgovornost ali to si i hteo.

Veljko

pre 11 godina

Zapanjuje njegov stepen potpunog neznanja i nerazumevanja, Tadic je malo dete za njega. Čuj njega, jedva čeka, kao da se radi o nekom provodu, a ne o teškim odlukama koje su pred Vladom i parlamentom. Toma po zakonu ne treba nista ni da se pita.

sramota

pre 11 godina

E moj narode, ovaj covek je obican prevarant, obraza nema. Posle one emisije sa Jovom Bakicem i odgovora na njegova pitanja, da ima obraz otisao bi na pusto ostrvo. Ko je gledao zna zasto...

Xhefi

pre 11 godina

@Tomislav Nikolić kaže da će insistirati da se u predstojeće političke pregovore o KiM osim EU uključe i Ujedinjene nacije.@
Izgleda da je g.Nikolic spavao ili je zaboravio da su politicki pregovori o statusu Kosova bili i zavrsili, u kojima su bili ukljuceni ne samo posrednici odnosno zastupnici EU nego i Ujedinjene nacije preko svog specialnog izaslanika Marti Ahtisaria kao specialni izaslanik predsednika SB,...

gagi

pre 11 godina

Koalicija koja je ce formirati vladu je odgovorna za problem Kosova, pa je red da to vec jednom rese! Samo napred predsednice! Dostojanstveno kao 1999!

DexR

pre 11 godina

Pa nije to snop šaše pa da ti NATOVARE. E bruko jedna, ti da vodiš državu. Verujem da se pola naprednjaka pokajalo što su dobili izbore jer tek sada vide da je vodjenje države ozbiljan posao a ne priča u prazno. Stidite se.

nkvd

pre 11 godina

potpisaces tomo potpisaces sve sto zapad trazi to i sam znas samo se pravis mutav i kao milosevic trazis referendum da ti ne budes kriv ali pravo je da ga ti potpises jer ste ga ti seselj milosevic vucic i dacic izgubili 99-te a sve smernice si vec dobio od zapada da ne mislis da mi ne znamo sta ste pricali sa zapadom otkako ste na vlasti zbog toga i ide tesko sa formiranjem vlade ko je lud da bude kriv za tvoj i dacicev potpis

Hipnotisana Masa

pre 11 godina

On ce da pita "umne i mudre" pa takvi su nas i upropastili! Mudraci, filozofi, estradni umetnici, popovi!? Sta imas popove bre da pitas? Sta jedan pop moze pametno da ti kaze?! Prodaju najvecu laz ikad izmisljenu za debelu lovu i jos ne placaju porez! Sta je jedan pop uradio za onog prosjaka koji prosi ispred crkve? A, sta za one ljude koji umiru od gladi i zime u Srbiji ? Ali vole da se onako zadrigli gojazni uvale u neki audi dobar! Jadan li je taj covek kome je pop autoritet! Da je po popovima, jos bi smo vukli kamene sekire okolo i isterivali vestice pred spavanje, a levoruke ljude prozivali djavolima, ma fuj bre!

Dr Smiley

pre 11 godina

Pa da l' ste vi ljudi, normalni? Pljujete po čoveku koji tek što je došao na vlast, a niste mu ni pružili šansu da bilo šta uradi, već rafalno po njemu: "Te Toma diploma, te 90-te, te ovo, te ono". Vidim šta je ovaj "školovaniji" uradio za poslednjih 10-11 godina. Prodao je sve što se prodati može i uvalio nas u najveća g***a. Da se razumemo, ne branim ni jednog političara (daleko od toga), ali sam uvek bio više za Nikolića, tj. Tadića nikad nisam ni hteo da vidim kao "šefa države". Je l' sam ja manji čovek i veći glupak od vas, koji ste podržavali Tadićevu ideologiju, što želim da sačekam i vidim hoće li Nikolić nešto da uradi?? Mi smo izgleda narod koji priželjkuje da nešto ne funkcioniše kako valja, da bi što pre iz petnih žila ispljuvali nekoga. Dajte ljudi, stanite samo malo na loptu.

Milivoje Pantic

pre 11 godina

Koliko se ja secam kad ste POTPISALI KAPITULACIJU u Kumanovu sa Milosevicem komunistima ti tvoj Vucic i Seselj ste bili na vlasti 1999. u takozvanoj DB kolaciji SPS-SRS-JUL. Upravo sprovodeci tu samoubilacku politiku devedesetih si i tvoji doveli do nezavisnosti Kosova, a sad se ti pravis lud da je e tebi neko drugi taj problem ''natovariti'' na kicmu. Od ovih radikala bez bedza covek nista drugo ne bi mogao da ocekuje osim prazne i jeftine demagogije. Nego reci ti nama gde je onih 100 MILIJARDI evra investicija cim ti dodjes na vlast??

Kako mali djokica.......

pre 11 godina

Stosepre resimo Kosovai Metohije bice nam bolje.Godisnje ode 400 miliona evra na KiM. tepare bi mogle pametnije da se uloze.I ja sada pitam sve.Sta bi mi radili sa KiM da nama se kojimslucajen vrati. Nexzaposlenih 80%,privreda nula. Da li bi zatard naseg interesa i par desetina hiljada srba Srbija bilau stanju da investira na KiM, da smanji nezaposlenost,da se boriprotiv narko mafije i kriminala
Tomislav Nikolic se kao i onaj devedesetih zaklanja iza naroda.Zasta si gospodoine Nikolicu predsednik.Ti bi ko Tito da vladas do smrti i da te narod voli
Kaze on da bi ukljucio UN u pregovore.Kakva demagogija. Da bi se UN ukljucile treba konsenzus u SB UN. Ali to je nemoguce jer postoji pravo veta. Za Ameriku i ostale dve stalne clanice SB UN status Kosova je reseno pitanje

Goran

pre 11 godina

Alo bre vi gore vajni komentatori!?-pustite coveka da radi kako zna i ume! Dobro znamo kako je predhodni predsednik radio kad je Kosovo u pitanju!? Radio je u interesu zapada koji bi da nam otmu Kosovo-srce Srbije ! Tadicu izdajnice srpskog roda ! Tadicu zelim ti da nikad vise ne dodjes na vlast-poltronu jedan !

bunar želja

pre 11 godina

toma kanda naivac? misli da će sve njegove lepe želje biti ad hoc uslišane, samo da mahne malim prstom. kao da i prethodni to nisu želeli.
dok se svi srbi slože oko rešenja kosovskog putanja, proći će još jedan vek (ili bar 1-2 mandata)...

nisam glup,zatupeo sam

pre 11 godina

U svakoj unapred izgubljenoj bici treba samo smanjiti gubitke. Gde bi bila sad Nemacka da je posle rata trazila pravdu i vracala se na pricu o ratu. Bice lepo za godinu dana kad shvatimo da su na vlasti isti bilo zuti crveni crni rozi. Tada cemo da budemo svesni da posle Djindjica mi smo samo stariji deceniju. A samo vreme nema cenu

precanin

pre 11 godina

Predsednice Nikolicu, ja svoj glas nisam dao Tebi, ali,objasni Nam (i oni sto dali glas Tebi i onima sto nisu), sta znaci na nasem jeziku ta " zvezdica i fusnota" ? Jer, kako mi obican ,prost svet u Srbiji , da se borimo za ili protiv fusnote , a , ne znamo ni sta je to, da li je to dobro ili lose za gradjane Srbije ? Jer kada je Srbija u pitanju , ondak se svi borimo za nju i oni koji su glasali za Tebe i oni koji nisu, samo treba da znamo zasta i protiv cega da se borimo , bar ja tako mislim ?

Stevan

pre 11 godina

Hm, shvatio sam da Nikolic nije shvatio da Albancima nista ne odgovara sem nezavisnosti. Dakle jos jedan koji ce cetiri godine da mlati praznu slamu. Nema veze, vec smo utrnuli na tu temu, nego Nikolicu, daj da vidimo, ko je tebi dostavio dzak sa listicima... obecao si da ces sve to da objasnis kad pobedis na izborima. Verujem da mnoge to zanima, nemoj da razocaravas one koji ti veruju sve sto kazes, budi covek pa strpaj u zatvor odgovorne za taj dzak ili kazi jasno i glasno da si nas sve obmanuo time zarad skupljanja glasova.

Milan

pre 11 godina

Nego reci ti nama, kada hapsis Dinkića koga si obeležio kao kriminalca? Kad možeš da nam kažeš nešto konkretno o onih 100 milijardi eura što treba da nam se sliju u kasu. Ide zima čoveče!

aleksandar

pre 11 godina

Nekako mislim da ovi nacionalni kosenzusi ogranicavaju manevarski prostor i povecavaju opasnost od novog oruzanog sukoba. Tako opet obnavljamo i utvrdjujemo ono sto mi mislimo i zelimo u vezi Kosova i iskljucujuci svaki drugaciji stav. Vec smo imali referendume, skupstinske deklaracije, pa i ustavne preambule o ovome. Mozda nam sada ne treba kosenzus, nego kompromis ?

ragandd

pre 11 godina

Ima ona prica za Milosevica. Pita Milosevic svetske mocnike "Dobro, ajde recite sta sve Srbija i ja treba da uradimo, pa da nas ostavite na miru" Dobio je odgovor... "Gospodine Milosevicu, uradicete sve sto od Vas budemo trazili"

srle

pre 11 godina

Sto to deluje lako kad Toma kaze... Kod njega je sve tako lako? Videce kad krene u pricu. Ovo su jeftini politicki poeni/marketing na pocetku kada ce neko i da poveruje u to sto prica

marko

pre 11 godina

Tekst manje vise, slican prethodnim i buducim tekstovima na ovu temu. Medjutim meni jedna recenica prilicno smeta. Predsednik ce okupiti sve koji nesto znace u Srbiji. Naravno, nije ovo Nikolicev izum, koriste mnogi ovu rogobatnu tvrdnju. A ja se pitam da li to onda znaci da ko ne bude na tom sastanku u Srbiji nista ne znaci. E moji lingvisti, stilisti i ostali sto brinete o predsedniku, imidzu mu i drugim stvarima. Morate naci srecnije formulacije. Ruzno i tuzno je da ce mali broj ljudi, cenim ne vise od 100 ucestvovati u razgovorima. I eto oni nesto znace a svi mi ostali smo bezvredni osim kad treba glasati. Pazite na jezik i ne brukajte se.

Sinisa

pre 11 godina

gospodine nikolic,vasa izjava nije nista drugo nego izbegavanje odgovornosti za buduce rezultate u pregovorima.
kao politicar ,vi morate resavati drzavne probleme....a ne neki glumci, biznismeni, crkva itd. jel za to ste od naroda izabrani na to mesto.
kako narod misli - to se zna od bezbrojnih diskusija preko ekrana,iz stampe i kafane.
vi i vlada morate za drzavne probleme imati politicka resenja i za odluke odgovarat.
niko drugi !

Perica

pre 11 godina

Nakon inicijalnog priznavanja Kosova kao drzave od strane vodecih zemalja ovog sveta na celu sa SAD naravno, u Beloj kuci je ustolicen prijem za nove Kosovske vlasti. Na konferenciji za novinare, tadasnji predsednik SAD Dzordz Bus Mladji je porucio kako su (tada buduci) pregovori super stvar bla, bla, bla ... ali da se u jednom trenutku mora preseci i sagledati realnost, a to je da je Kosovo nezavisna, suverena, "samostalna", bla, bla ... drzava.

Kada vam pred pocetak pregovora, najjaci saveznik kojeg mozete imati i koji zaista sve vreme aktivno stoji iza vas kaze da na kraju dobijate SVE ... da li biste se u buducim pregovorima zadovoljili sa bilo cim manje? Naravno da ne bi.

Na zalost, situacija je takva hteli mi to da priznamo ili ne. Problem sa Albancima na Kosovu je nastao pre nekoliko decenija, guran pod tepih a za sve to vreme Albanci su se mnozili i mnozili. U situaciji kada na jednom delu svoje teritorije imate dva miliona stanovnika druge drzave tj. preko 90% stanovnistva bilo bi jako tesko spreciti odcepljenje i u uslovima da je ova zemlja ostala velika i jaka u globalnom smislu kao sto je nekadasnja SFRJ bila.

Ovo sto Toma prica danas je normalno sagledavanje stvari kako pristupiti resavanju problema, ali to je trebalo da se desi pre 30-40 godina. Bojim se da danas ne bi pomoglo ni da se cela Srbija podigne na noge i da 5 miliona ljudi krene sa nekim molitvenim marsom ka Kosovu. Jednostavno smo prokockali svoju sansu za resenjem problema u nasu korist.

milan

pre 11 godina

Okupiću sve koji nešto znače u Srbiji - političare, intelektualce, biznismene, crkvene velikodostojnike. Tomo zaboravio si betmena, spajdermena, dzedaje, blejda, hulka, dilan doga, kapetana marka, bleka stenu, dr no, martija misteriju, grupu tnt, bivisa i batheda, sundjer boba.

hrvoje

pre 11 godina

Cica Toma zamislja svetsku politiku kao mali Djokica.Niti je on covek od kvaliteta i politicke ucenosti i umesnosti niti ce on uspeti da bilo sta sto je rekao sprovede.Pa i vrapcima na grani je jasno da je Kosovo nezavisna drzava i da su tu SAD i druge mocne drzave vec rekle svoje a Rusija po obicaju igra svoju pokvarenjacku igru kao toboz joj stalo do Srbije i njene pokrajine.Evo svetske sile se stalno prepucavaju preko nekog zarista,sada je to Sirija sutra ce biti Iran itd a Kosovo je gotova stvar.Dakle cica Toma ce da nas zasipa svojim mudrostima a da vidimo koga ce on to da skupi,sve te mudre glave da mu pomognu da resi vec resenu stvar.E moj Tomo,sta tebi dopade da radis

Dijaspora

pre 11 godina

Zelim puno srece i uspeha novom predsedniku i vladi prilikom resavanja pitanja Kosova. Bojim se samo da cemo dobiti ultimatum- Kosovo ili iskljucenje iz istorije, brisanje sa mape.

nesh_bros

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem.. kada je Kostunica bio premijer, proglasili su nezavisnost, to je bilo za osudu ! Kada je Tadic bio predsednik isli smo na neke pregovore gde smo prihvatili SVE zarad tog statusa kandidata, i tima pogorsali status Srba na KiM, i to je bilo za osudu. Sada kada Nikolic hoce da okupi sve u ovoj zemlji koji nesto znaju, da probamo konacno da resimo to pitanje i da krenemo dalje, i to je za osudu! Narode Srbije, prestanite samo da kritikujete.. ko god je na vlasti ne valja, kao da niste ni glasali na izborima ! Moramo prvo imati vere u sebe kako bi verovali da ce nesto dobro konacno da se desi !

Zoran

pre 11 godina

Dosta vise skrivanja iza REFERENDUMA. Ako su politicari na mestima gde su, tamo su zato sto je narod izabrao njih da budu predstavnici istog tog naroda. E sada. Ako ta mesta donose tolike beneficije, izvolite gospodo politicari pa snosite i ODGOVORNOST za svoje odluke. Pa nije vas niko izabrao da "jedete i pijete". Donosite odluke, male ili velike, dobre ili lose, ali stanite iza njih.
Kada god se raspise referendum, posle istog narod "nadrlja", a politicari se sakriju iza odluke naroda.

Summar

pre 11 godina

Dragi moj predsednice,ako ja obican gradjanin treba da ti kazem''sta cemo"..pa svi cemo da stanemo iza stava sto su jasni svima osim verujem nasim zaludjenim patriotama i liberalima a to je podela Kosova...ni Albanci ni Amerikanci ni evropljani nisu za podelu..zasto?Pa zato sto su ga oteli i Albancima doneli bombama i krvlju...ali im je za kraj "samo"potreban nas pristanak tj priznanje.E pa kad im se jasno,glasno,iskreno kaze da ga nikad i slovima NIKAD nece dobiti,onda je svima jasno da se treba naci kompromisno resenje a to je PODELA....jeste bolno za nas i njih alli jedino pametno po obe strane resenje...shvatio to neko sada ili za 25godina..dragi komsije Albanci,dobicete tada i mir i priznanje,i necete biti blokirani od strane Srbije...hocete drzavu,hocete ucesce u svim svetskim organizacijama,hocete ucesce Kosova u sportu....pa razmislite hocete li vi to sada ili za 25 godina...i vi i mi...i vama i nama i nikome na svetu nije lako da onaj drugi dobije sve a onaj prvi izgubi sve...to nije fer,to nikada nece moci...ko shvati shvatice,i kompromis prihvati ce.

zorann

pre 11 godina

Znate sta, imam dva deteta i mislio sam da cu barem ja doziveti da vidim neki bolji zivot u Srbiji za moju decu. Moji roditelji to nece sigurno za svoju decu. Doziveli su da im dete ide u rat,pa su doziveli promene kojih nije bilo. Sada ja treba kao roditelj to isto da dozivljavam. 90% onih koji komentarisu nisu ni bili u ratu. Ponovo da se odmaste karabini pa da se gine. Najbolje godine zivota su prosle u ratu i sankcijama a ovi nasi politicari i dalje nemaju pojma kako da plivaju sa belosvetskim ajkulama.
Necemo mi nikada da vratimo kosovo jer nas nestaje sa zemlje. Opet referendum kao i '99, sa istim ucesnicima. I opet nema veze, ginemo do zadnjeg, nikada nismo ni znali drugacije. S' verom u Boga, sloboda ili smrt!

cvetkovic mirjana

pre 11 godina

Tirol? Nemacka? zasto navodite njih u temi Kosova to je daleko kao nebo i zemlja oni su godinama pozitivnog integrisanja naroda doveli do ujedinjenja sta smo mi i gde smo mi, ocuvanje kulturne bastine se u miru resava i cuva osim toga kulturu narod sam gradi i cuva onako kako se vidi u njoj, mesto gde se zivi mora se prvo voleti

maradona

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, Kosovo ko "tovar" je bio pretezak Milosevicu, Tadicu i verujte mi vama ce biti jos tezi. Tako da nemojte sebi naterivati nesto sto ne mozete nositi. Daj recite svim srbima da je Kosovo nezavisno i da zovimo normalno ko dve susedne drzave.

bojan zr

pre 11 godina

@ Boky car
a sta vredi da ih pravis toliko kad sva deca odose ?
+ nece biti mesta u zatvorima jer vecina nece moci da placa taj
porez na nemanje dece,
ako probas malo da razmislis to je razlog sto ih ni ne prave.
mani se tih Seseljivih ideja, nije bila izvodljiva ni kad je on bio na vrhuncu
snage.

ps
jedini koji mogu da profitiraju na tom zakonu su doktori.
koliko li ce samo "kostati" potvrda da ne mozes da imas dece !

Nislija

pre 11 godina

Sad samo Tomo sa reci da predjes na dela,ne samo sto se KiMa tice nego uopste,mislim na sve
a najbitnije naravno odbrana Srba,i svih nealbanaca na KiM od terorista kao i odbrana okupirane teritorije.
ako kosovo postane nezavisno,Srbija prihvati...Evropi prete teroristaicki napadi kao sto se desavaju po Afganistanu.
zato Evropo ne cuti na formiranje teroristicke drzave koju zovete KosovA

Petar

pre 11 godina

Иако нисам присталица овог лика, просто му не желим, људски, да му ова Милошевићска заоставштина скрши натоварена леђа и кичму (иако је он негатив Гандијеве фотографије и принципа).
Мож' бит' да му будући премијер буде физиотерапеут!? Можда је Милошевићев ђак превазишао учитеља, а Шекијев бивши доглавник, превазишао свог идејног вођу..

Sto vise citam vise ludim

pre 11 godina

E cito sam ovaj tekst na b92 o Lamburdjini Aventadoru i to s' posebnom ugljenim vlaknima, stvarno strava, dako ga budem koristio i vozio ako Bog da, tako najavise ovi iz Need for speed-a.
No veci problem sto ga pojedini milijarderi ne mogu kupiti, opet stoji ono, ni za pare se sve ne moze kupiti. :)

Josh ovo Vam moram isprichat, heljac bi da naucim programiranje, barem C++ da mi natovarite 30 metara drva, cini mi se lakshe bi podnio, no shto che mi u glavu uch to programiranje, neshto shto nece neche, dzaba, ne mere, da puknesh.

Ne mere Tomo tako, ak' ti se navale kichmu ces iskrivit, dzaba, nesto sto ne ide ono ne ide, pa svi da stanemo zajedno, ona tezhina biva jacha...

Balkan je cudo, na ili u Balkanu je sve moguce, otud i oni ljeteci tanjiri... :)

Cirkuzijada, sta da se radi!

Atdheu

pre 11 godina

Iskreno reci Ja nikad nisam verovao da ovaj covjek ima vse od 3 godine zanatske skole.
Ipak bila desna ruka Dr, Seselju.
Odkad je strajkovao gladju ovom coveku ne treba verovati bas nista.

Obren

pre 11 godina

Predhodna vladajuca garnitura, predvodjena DS-om, nije imala rezervi kade je odrzavanje na vlasti u pitanju. Smatrali su da ce kandidatura Srbije za ulazak u EU biti garancija njihove pobede na izborima, kao i da ce ustupci vezani za Kosovo biti garancija za dobijanje pomenute kandidature. Kandidatura je, istina, dobijena nakon visemecnih natezanja, ali izbornu pobedu nisu uspeli da izvojevaju, mada je bilo velikih pokusaja da poraz pretvore u pobedu, tj. da formiraju vladu i to sa Tadicem na celu. Kako politika obmanjivanja gradjana ne moze biti dugog veka, tako je i DS dozivela veliki poraz, daleko veci od onog koji pokazuju brojke iz izbornih rezultata. Posledice njihove neprincipijelne borbe za vlast najvise ce osetiti gradjani Srbije, bez obzira na to kome su dali svoj glas na izborima, i upravo to je najtuznije.

Minhauzen

pre 11 godina

Da li je neko obavsetio ovog ''smorenog'', depresivnog čoveka da je sad kao postao neke preSednik neke države i da nije više u redu da lupa šta god mu padne na pamet...ili je možda mučenik konačno shvatio u šta se uvalio pa bi sad da se krije iza neko tamo Vlade i naroda...kao nema on veze, on će da uradi šta mu narod i taj Vlada kažu...a šta ako mu oni kažu da se gubi kući i ne bruka i sebe i nas gde god stigne

dzox

pre 11 godina

Kako smarate vise sa tim prepucavanjima "Toma diploma" i "Toma spasioc" ! Brate, dobio je najvise % i zato je predsednik. Sta jos hocete? Takva su pravila. Zadnjih 12 godina vecini stanovnistva ne valja zivot pa niko nije posteno izasao na ulicu da protestvuje. A onima sto su izasli, smejali im se drugi! Bre, "gej" osobe su u stanju da traze prava, a vi lecite komplekse i muku na forumima i komentarima. Toliko ste jadni! Bice kako bude, a glupi narod kao mi, samo ce se svadjati izmedju sebe i kriviti jedni druge, umesto da svi zajedno nesto konkretno urade i dignu glas. Bem te Srbijo...

Vojislav

pre 11 godina

Ni ovo vam ne odgovara,jel' tako? Predsednik koji pita narod ne valja, koji ne pita narod ne valja... vama koji ste u "deluziji" da sve znate,a u stvari ste slepi poslusnici ideje koja je IZGUBILA, bolje bi bilo da se pitate gde ste pogresili,nego da osudjujete svaki potez onih koji su vlast... da,narod ima vlast kakvu zasluzuje,samo sto ste vi "pametni" uvek iznad naroda,zato vam lider nema stan,a njegovi ortaci imaju po 5...

Marko

pre 11 godina

Evo ga nas prosvetitelj! Ovom drzavom upravljaju sve mutavi ljudi zadnjh 50 godina i niko nije nasao resenje, ali evo neverni Toma je preko noci lupio i ostao ziv. Bez komentara.

AleksandarL

pre 11 godina

Za @dejvid... Pa pitao bih te ja dal bi De Gol imao hrabrosti da preda Marsej i vecinu juzne obale Francuske (naseljenu alzircima i marokancima). Pa nije za Srbiju Kosovo i Metohija isto sto za Francusku Alzir, o cemu ti pricas? Da je stvar resena i jasna, kako govore "poznavaoci situacije" ovde, niko ne bi ubedjivao i pritiskao Srbiju da prizna 'vako il onako nezavisnost okupirane teritorije. Vi zaboravljate da na Kosovu i Metohiji postoje ljudi Srbi, koji zive kao u logoru i postoje oni na severu koji se odupiru ulasku u taj logor, vi zaboravljate da na severu postoje pripadnici raznih sluzbi mup-a Srbije, vama je lakse da situaciju gledate primitivno, pravolinijski pa sta god kazu da prihvatimo samo da bude dobro ovde u Bg-u. Kada pregovarate o prodaji stana morate da imate neke argumente i da se borite za njih, a ne o toma dali ce te da priznate jedan deo okupirane teritorije. Mi imamo jake argumente, 1244, sever Kosmeta, koji nikad nece prihvatiti teroriste, na celu sa Tacijem, vecinu zemalja koja nije prihvatila nezavisnost, pa i neke iz EU. Jasno je da bi za Srbiju bilo pogubno da prihvati da 1 300 000 Albanaca bude deo ove zemlje ali jos pogubnije je ne boriti se za stolom i ne izdejstvovati ponovno crtanje granica, i nadati se najboljem mogucem ishodu (sever Kosmeta i r Srpska) u Srbiji i potpuna zastita Srba i kulturnog nasledja na otetoj novonastaloj drzavi Kosovo.

Zdrav razum

pre 11 godina

Mozes ti Nikolicu Master Tomo da zahtevas da te Atifeta Jahjaga jutrom budi kaficom, dodje ti izvodljivost takvog predloga isto poput tvojih besmislenih predloga izgubljeni u vremenu i prostoru u ovom clanku B92....Reci otvoreno da ides u politicku konfrontaciju sa EU koja vodi politickom konfliktu, drugim recima okretanje od EU integracija i podanickom odnosu prema Moskvi....Samoizolacija! Niste hteli da slusate DS, sad dobro prebrojte devize u slamarice i cuvajte, trebace vam idu 90-e.

Trololololololo

pre 11 godina

Dok Albanci imaju jak lobi,i slivaju pare u americki dzep,mi mozemo da vicemo "Kosovo je Srbija" do mile volje,dzaba nam je..nece nas cuti niko..male smo mi ribe za ujka Sema i dok to mi shvatimo,nece nas ni biti vise

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Asterisk (zvezdica) bez fus note.

Ovo nema ni u zemlji nedodjiji, majkemi. DS je ubedljivo najgora zaraza koju je zapatio ovaj narod za poslednjih 600 godina.

A sta taj asterisk tu trazi? Vata zjala pa im cupa krilca?

stidim se u vase ime

pre 11 godina

Te price, kako je Kosovo izgubljeno 1999. god, ravne su veleizdaji! Svi vi, koji tako mislite i o tome pisete, pitao bih vas samo jedno, sta je za vas suverenitet i integritet bilo koje zemlje, pa i Srbije? Sta je za vas patriotizam? Da li biste i kada, imali unutrasnju potrebu da se pobunite, da to ne moze tako, da li i tada, kada bi svaki sused nase drzave, uz granicu, napravio jos jednu malu drzavu za svoju nac. manjinu, a kada bi Srbija ostala u gradu Beogradu?

miroslav

pre 11 godina

Konacno da dobijemo prevog predsednika koji je spreman da brani celovitost i i suverenitet Srbije a ne kao predhodni prebacivao odgovornost i pregovore na druge

Boban

pre 11 godina

Dobro jutro g. Nikolicu!

Izgleda da ste prespavali jedno 15tak godina i nemate pojma sta se desava.

G. Nikolicu, natovaruje se nekome beda, a ne tako ozbiljan problem koga treba hitno da resimo ( a ne da ga se ratosiljamo ). A hitno mozemo da ga resimo za dobro nase dece i svih ostalih koji su taoci tog problema zahvaljujuci VAMA bezocnim politicarima! HITNO treba da se osvestite i rascistite to mrcvarenje oko vec gotove stvari. VI ste, g. Nikolicu jedan od tvoraca politike gubljenja Kosova (potsetite se gde ste bili i sta ste radili sa Slobom i Sekijem 90tih). Zbog toga razumem Vase reci "da Vam natovare Kosovo" g. Nikolicu - tesko je pojesti g**** koje ste sami stvorili tih godina.
Nego, Predsednice, zavrnite rukave, stisnite m*** i uradite nesto logicno u ovoj situaciji, inace ce Vas istorija ekspresno zaboraviti.

Narod koji Vas je izabrao nema vise snage da se mrcvari sa Kosovom, naglasavam sa IZGUBLJENIM KOSOVOM! Narod Vas je izabrao da ucinite nesto za povecanje kvaliteta zivljenja i za izlazak iz bede. NAMA TREBA KONSENSUS KAKO DA NADJEMO PUT IZLASKA IZ BEDE I NAJEDEMO SVOJU DECU, a ne oko toga kako da vratimo nesto sto smo nepovratno izgubili bahatoscu Milosevica i njegovih koalicionih partnera gde ste i VI imali veliku ulogu!

Argumenti bole

pre 11 godina

@Alex... Ovde niko ne pominje rat, daleko bilo! A, to, kakvi su Srbi ratnici, zna ceo svet. Da nije bilo NATO pakta, sa svojih desetak zemalja, sada ne bi bilo ni hrvatske, ni bosne, ni nezavisnog Kosova. Prosto receno, ne postoje ratnici kao Srbi. Druga je stvar kada vas odbrani NATO, a vi proglasite pobedu. Slabici se uvek najvise raduju takvoj "pobedi"...

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Tomislave, kim je dobar za probavu, samo izaziva gasove, što nije prijatno za okolinu. Drži se ti bolje muškatnih oraščića.

Troml

pre 11 godina

"To je naše najjače oružje.
Ako u to ubedimo i Prištinu
i međunarodnu zajednicu" (??????)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Momentalno mi se unormalizovala temperatura!

mertur

pre 11 godina

"Jedva čekam da mi natovare KiM"

Tada ces, prvo psovati sve bogove sto si usao tamo odakle se tesko izadje a onda moliti bogove da te izvade iz nocne more zvana KOSOVO. Tomo nisi ti dorasto problemu KOSOVO ali dok u Srbiji veruju u Deda Mrazeve ti i tvoji cete ucariti nesto za sebe dok je Kosovo i dok ste u poziciji jer je sada red na vas.

naissus

pre 11 godina

samo obratite pažnju koji su ti koji u srbiji nešto znače??? šta je sa ostalima precedniče? t.j. Sa onima koji su tebe birali? njih si izostavio... zar oni ništa ne znače u srbiji?

Gologalvi

pre 11 godina

Nikolicu, ti ocigledno ne shvatas koja je tvoja uloga. U nadleznostima predsednika Srbije ti donosis odluke ispred naroda koji te je birao i tu i jeste odgovornost koje se moras privatiti.
Izbegavanje da odlucujes i stalno skrivanje iza, referenduma, "intelektialnih elita" i crkve je odlika politickih kukavica.
Velikoj vecini je jasno da ti nisi kapacitet za velika dela, pa se nadam da ce ovih 5 godina tvog predsednikovanja proci sto bezbolnije.

Dobronameran podanik

pre 11 godina

Sve i da predsednik ima ovlašćenja i dobru volju za takav posao, i sve i da poverujem da želi da reši problem - samom činjenicom da ćemo doći do "konsenzusa koji je u skladu sa Ustavom" se diskvalifikuje svaka mogućnost bilo kakvih pregovora i dogovora.

Jer naš Ustav je donešen na brzinu, bez javne rasprave da bi se obesmislili svaki pregovori o statusu Kosova i vezale ruke budućim pregovaračima i generacijama, a samim tim i nama kao građanima kojima je u prirodi da žele da rešavaju probleme, umesto da ih guraju pod tepih.

posmatrač

pre 11 godina

"Drage volje ću da preuzmem tu istorijsku odgovornost. Okupiću sve koji nešto znače u Srbiji - političare, intelektualce, biznismene, crkvene velikodostojnike..."

Ineresantno je da u nabrajanju onih što u Srbiji nešto znače nije spomenuo NAROD. Malo je vremena trebalo da se "pravi srpski domaćin" odrodi od naroda. Da se podsetimo ranije je spominjao referendum kao rešenje Kosovskog pitanja.
Da se razumemo,i referendum kao i konsenzus srpske "elite" je samo drugo ime za bežanje od lične odgovornosti u kolektivnu, a nikako preuzimanje iste.

Ovom prilikom molim zvaničnike EU da mu ne zamere završne stavove o rezoluciji 1244, Srpskoj policiji i vojsci na KiM-ji i sl.
Nije on poslednje godine prespavao, UČIO JE.
Te stavove će ionako koliko sutra njegov kabinet da demantuje.

Skywalker

pre 11 godina

"Obmana je i da Srbi na Severu KiM ne moraju da uzimaju registarske tablice, a uslov za to je da se upišu kao državljani Kosova."
Nemojte tako predsednice, nego recite vi nama, a posto ste rekli da cete sve sporazume sprovesti, sta mi da radimo. Ucinite to jasno i glasno: "Srbi registrujte vozila na kosovske tablice, a da biste to ucinili prvo uzmite kosovsko drzavljanstvo, licnu kartu i sva druga dokumenta". Ako to uradite mnogo vise cu vas postovati. Postovacu vas i ako kazete da su svi sporazumi koje je vlada BT potpisala u vezi Kosova, nistavni. Samo nemojte , molim vas "sakrili su ovo, a sakrili su ono...". Nemojte i vi kao oni prethodni: "idi tamo pa se malo guraj sa KFOR-om, ali ako KFOR bas zapuca, onda bezi". Sto god drzava Srbija odluci, postovacu-od priznanja nezavisnosti do rata za Kosovo. Samo hocu da to oni koji vode ovu drzavu jasno kazu.

Marsovac

pre 11 godina

Ovaj covek kao da je sisao sa druge planete.A ima toliko komentatora "pesednika" koji imaju genijalne ideje kako bi oni resili pa neka se covek inspirise.

Agora

pre 11 godina

Novoizabrani predsednik izjavljuje da jedva ceka da mu "natovare" KiM, a da se onda, brze-bolje, ratosilja tog tereta krijuci se iza referenduma. Takve demagoge i populiste smo vec odavno apsolvirali, kome jos treba agonija ponavljanja istorije?!

slobodan

pre 11 godina

Ovaj ce samo praviti probleme,i to velike...voleo bih da se varam ali...
Trazi da svi gradjani stanu iza njega...pa ce onda na pregovore,ljudi razume li neko naseg novog predsednika?
Cini mi se da on jedno misli,drugo govori a da nece uraditi nista.

marko, nis

pre 11 godina

Konsenzus oko toga da li je Kosovo Srbija bi bio kao da napravite konsenzus da je zemlja ravna ploca. Dakle, ocekujem da izadju pred ljude koji jos ne prihvataju ociglednu cinjenicu da je Srbija izgubila Kosovo 1999. i da kazu to jasno i glasno. Nekima, a njih je jedno 3 miliona u ovoj zemlji, neke stvari treba nacrtati da bi shvatili.

dejan novi

pre 11 godina

Nikolicu taman kad pomislim da si nepromisljen ti me ovako prijatno iznenadis ovakvim intervjuom i sad vise neznam sta da mislim.Treba ti valjda dati vremena.Kosmet se brani odlucnoscu i nicim drugim.A sto se tice DS-a ako treba izvesti na sud onda to i treba uraditi.Mi smo referendum vec imali i narod je rekao svoje tako da ne treba postavljati isto pitanje kada neko ne zna sta treba da radi ili da bi se sakrio iza naroda.

bezimena

pre 11 godina

100 milijardi kad ja dodjem na vlast...
hihihihihi
(aanja, 18. jul 2012 23:07)

Budimo korektni, T. master Nikolić se ispravio i rekao da je mislio 100 milijardi eura za 10 godina. Na pitanje gde je prvih 10 milijardi verovatno će odgovoriti da je mislio 100 milijardi kada PRODJE 10 godina...

Zaludjeni naivci, primitivci i nacionalisti su mu poverovali, a sada grizu svoje gaće, poslednje...SVAKI NAROD IMA VLAST KAKVU ZASLUŽUJE!

bijeljina.rs

pre 11 godina

Kao sto reče jedan visoki Crkveni zvaničnik dvije najveće Srpske zablude su gusle i Rusija,nisam želio da mu vjerujem,ali izgleda da je bio debelo upravu.

Dejan

pre 11 godina

Zar stvarno verujete da će Albanci na Kosovu prihvatiti da im Beograd šta odlučuje šta će raditi i kako će raditi, a kako neće?Zar neko može da poveruje da će ti ljudi tamo prihvatiti dinar, našu zastavu, jezik, policiju, vojsku.To što priča Nikolić je utopija i priča za nepismene koji su za njega i glasali.Sada ni ratom nema šanse da vratimo Kosovo u okvir Srbije.Zar neko još u to veruje?Doći će Kinezi i Rusi?Ma ajte...gluposti..Nisu došli ni kad su nas rušili 1999 i trovali uranijumskim bombama.Onisamo gledaju korist i novac.Ako može nešto da se dobije džabe i jeftino..

dejvid

pre 11 godina

Srbiji treba Degol, koji je imao hrbrosti da prizna nezavisnost Alzira. Nikolic to nije i prvo nije general ni hrabar! Vecina francuza tada su rekli ne nezavisnosti alzira, ali general je odlucio! U srbiji treba da se nadje taj hrabri politicar koji priznaje realnost. Ovo sto prica predsednik o pregovorima o statusu, garantujem da toga nece biti, jer to ne daju ameri!.? Jer ameri direktno stoje iza nezavisnosti Kosova, trbamo to vec jednom da svi svatimo.

Alex

pre 11 godina

Kada ćete već jednom da se otreznite.Kosovo je faktički država od 1999.kada su vaši junaci potpisali sramnu kapitulaciju.
Kosovo kroz istoriju je bilo okupirano od strane drugih država,i tako vrijeme je došlo da i ona već jednom stekne nezavisnost.većina država sveta tako su nastale.Retko koja država je nastala bez krvi.Sto pre to shvatite biće bolje za sve,ili se dobro pripremite za još jedan rat, koji za sigurno ćete ga izgubiti,jer vi niste nikakvi ratnici.

barracuda

pre 11 godina

"Drage volje ću da preuzmem tu istorijsku odgovornost. Okupiću sve koji nešto znače u Srbiji - političare, intelektualce, biznismene, crkvene velikodostojnike, da konačno dođemo do jedne platforme, zasnovane na Ustavu i interesima građana Srbije, i da iza nje stanemo svi. Tek onda može da se ide na pregovore, kaže predsednik Srbije."

Najbolje bi bilo da se svi okupite na Dedinju, na brdascu oko "kuce cveca" i odatle sagledate sta je ostalo od Srbije i srpskog naroda i sta treba jos uciniti da Srbija potpuno nestane.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Koliko ja vidim i novoizabrani Predsednik i nova Vlada Srbije ce nastaviti sa istom politikom "jesti ce nas hleb a brinuti tudju brigu" tj. brinut ce i dalje o Kosovu vise nego o Srbiji !
Pitam se samo sta ce radii one buduce i mladje generacije politicara iz Srbije ako im Tomislav Nikolic i Ivica Dacic u svom mandatu rese kosovski problem ? Pa ti jadnici vise nece imati sta da rade kada jednoga dana sami dodju na Vlast ?

au sta naprica

pre 11 godina

E pa kad tvoje nebiolosko dete Acu bude primila Hilari Klinton, umesto pomocnikovog pomocnika, pomocnik, onda mozes da se busas u grudi junacke.Jos kad stvar u svoje ruke uzme Krstimir umesto prethodnih "izdajnika", ima svi da stoje mirno, na celu sa Jahjagom i Tacijem.

Refik

pre 11 godina

Cika Tomo, ti mene ohrabrujes ovakvim izjavama, nazalost ali ne za svoj vecinski narod preispitaj sta ces i kakve odluke doneti.
Kosovo nikom nista dobro nije donelo a odnelo je puno, zrve proterivanja pa i sa obe strane.

Milosevicev period, Tadicev peroid, a ti izvuci pouku, svaki korAk za njima odvodi i tebe van puta.
Kosovo je zavrsena prica, nazalost za svi i veruj da niko nije na dobitak svi smo na gubitku, potrazi listu ljudskih zrtava sobe strane sve ceti bude jasno.Imas istorisku sansu da napravis pomirenja umesta svadje.

The

pre 11 godina

...tako je i Sloba radio, raspisao referendum sta narod misli o Kosovu, legalizovao svoje bolesne ideje pa je usledilo bombardovanje.
Bum-tras, e politika je malo namazanija stvar, treba biti ozbiljan i namazan igrac sa visokim kapacitetima pa u rukavicama i bezbolno "izgurati" najbolju stvar a to je stvoriti dobru ekonomiju koja za krajnji cilj stvara novcani profit, jer zna se ko ima novca taj je ne samo ekonomski mocan nego i politicki i vojno....bla bla bla

Boky car

pre 11 godina

Drzavu cine gradjani. Nas je sve manje pa je i drzava sve slabija. Uvedite porez svim zaposlenima prema ucinku (broju dece) i te pare dajte deci. Pa kad nas bude 30 miliona mocicemo da razgovaramo o Kosovu. Ovako : duplo golo :(((

marija

pre 11 godina

Cela ta Vasa zajednicka platforma, koja je inace dobra ideja, cini mi se nepotrebna i gubljenje vremena. Po Ustavu i R1244UN, sve je potpuno jasno. Ne zaboravite da su Albanci u pregovorima naterani da potpisu R1244UN, sto je neprocenjivo.
Dovoljno je samo da kazete Tadicevo NIKAD, ni priznanju, ni podeli i to je cela platforma. Nista drugo nije moguce.
PS. Cuvajte se tzv. intelektualaca. Svasta se tu lazno predstavlja u poslednje vreme.

student prava

pre 11 godina

ja toplo predlazem nesto, REFERENDUM..pa da vidimo da li zelimo drzavu sa ili bez 2 miliona Albanaca..kod njih natalitet 20 promila, kod nas bela kuga..videcemo rezultate za 20 godina, zivi bili pa videli..

Milan Djordjevic

pre 11 godina

Interesantna stvar je da Srbe niko nije referendumom pozvao da se vidi šta bi glasali u svim dosadašnjim deljenjima SFRJ. Da li smo mi bili za odvajanje od SFRJ ili SRJ.

nautica

pre 11 godina

Svaka čast. Nemam reči. To je ono što je potrebno da poseduje predsednik Srbije i ne samo predsednik, već svi ljudi na bitnim funkcijama... a to je entuzijazam, energija, pozitivan stav, sigurnost u sebe i ljubav prema domovini.

Cekaj jos malo, da vidimo s. Sirija

pre 11 godina

Predsednice dragi! Ne pozuri!
Evo, nasa Rusija se bori da spasi Siriju. Cim pobedimo, odmah imas bolje kartice.
Ako ne pobedimo, mozemo poceti jos jednom iz pocetka.
To ti je politika, kao sto nas Dodik vodi, a ne po vodama!

Cacanin

pre 11 godina

Politicari,biznismeni,crkva i vecina intelektualaca nemaju bas nikakve veze sa interesima gradjana Srbije.Da su hteli oni bi dosad uradili nesto za "male"ljude od kojih svi gore pomenuti imaju korist a ti mali covece pasi travu ako i stignes do nje.

Kosovastar

pre 11 godina

Kada vec poceo malo realnije da prica evo i fontane zelja Nikolica. Gospodine Nikolicu ZA TANGO JE POTREBNO DVOJE. Vi mozete traziti pregovore oko statusa ali znate da ona druga strana ce se smejati sa vasim idejama Nemaca u Belgiji i slicno. Kosovo nije u UN i nece biti u UN kao punopravni clan. Pa sta? Sta to uopste smeta Tajvanu da bude CETIRI puta razvijeniji od Kine madaq Tajvan nije clan UN i od Kine se smatra kinsekom provincijom.

Ako hocete postovati postignute dogovore onda samo izvolite. Ako necet [a zna se ko ima stetu. Zna ko je pravi veliki pritisak prosle godine o carinskom pecatu. Ako necete kola sa registarskim tablicama Kosova onda ni kola iz Srbije nece na Kosovo. Ako necete integrisano upravljanje granicom pa moze i bez toga jer ionako prema granici sa Srbijom su kosovski carinci.

e-krem

pre 11 godina

"Jedva čekam da mi natovare KiM"

Glasace za tebe patriote uvek.Nema veze ono Kavlobag-Vivovitica...u Srbiji ce uvek manjina biti pijana pred izbore a vecina nagrabusiti nakon izbora.

posteno

pre 11 godina

Predsednice, lepo pregovarajte predlozite taj ulazak Srbije u NATO i EU koji je stalno tu negde u vazduhu, pod uslovima Republika Srpska za Kosovo(eventualno i sever) i da mi kao nato clanica nikad ne budemo ucestvovali u eventualnom napadu samo na Rusiju.

Dejan

pre 11 godina

Dokle god postoji RSB 1244, dokle god Rusi i Kinezi blokiraju prjem Kosova u UN, i dokle god mi imamo neke institucije drzave na delovima Kosova, i dokle ima Srba na KiM mi imamo argumente da pregovaramo. Albanci nece da pregovaraju, jer racunaju da ce samo od sebe da nestane Srbije na Kosovu. Ako moze da nestane i Srba, jos bi im lakse bilo.
Pozdravljam ideju da se dodje do konsenzusa oko zajednickog stava glede KiM. Moja malenkost moze da predlozi nesto sto lici na resenje:
1. Svi Srbi i ostali koji to zele sa Kosova mogu da imaju i drzavljanstvo Srbije
2. U opstinama gde su Srbi vecina, lokalne institucije, skole, bolnice, i druge institucije mogu da budu institucije drzave Srbije.
3. Sudovi su ustrojeni po principima drzave Srbije ali UN vrsi korekciju onih delova zakona radi uskladjivanja sa zakonima Kosova. Primer. U K.Mitrovici je Osnovni sud, nase sudije, plare iz budzeta RS ali ako je u nasem Krivicnom zakonu za neko delo kazna od 3-5 god a u Kosovskom od 1-3 godine, onda UN odredi koja se mera za takvo delo primenjuje.
4. Poseban status za srpske manastire.
Dakle, Srbija dobija da svi oni sa KiM koji zele da budu deo Srbije mogu to i da budu (sportski klubovi mogu da se takmice u srpskoj ligi i sl.) i da im Kosovo ne spori da su srpski drzavljani i sve sto im uz to ide (dokumenta, plate, penzije)
Albanci dobijaju mogucnost da Kosovo nastupa skoro svuda sem u UN kao nezavisna drzava.
Ovo je koncept dvojnog suvereniteta. Nema bojazni da je 2 mil. albanaca deo Srbije.

Negotinac

pre 11 godina

Milina jedna. Toliko se otimaju da dođu na vlast, da bi rešili sve probleme ove države, a onda počnu da se pozivaju na sve i svašta. Na narod. To je radio i Milošević. Nije valjda zaboravljeno da smo imali referendum u vezi sa Kosovomm(i Metohijom). To što pominje Predsednik svih građana nema blage veze. To nije dovoljno za Ameriku i EU. Njima treba nešto konkretnije.

dz

pre 11 godina

Ja se slazem sa ovom izjavom. Malo dete je znalo da su progovori dosad bili u jednom pravcu. Stefanovic se samo slagao sa svim odlukama i odugovlacio. To nisu bili pregovori to je bio dogovor. Ja bi Borka i resto DS poslao da zive na sever Kosova pa da vidim kako im se svidja sta su uspeli da urade.

mare

pre 11 godina

Nastavak guslanja oko izgubljene stvari nas vodi u sigurnu provaliju a očekujem da nastaviš po starom a koncenzus je imao i VK pa mu nije pomoglo

bezimena

pre 11 godina

T. master Nikoliću, dosta više sa tom radikalskom demagogijom, tebi Vlada NE MOŽE da "natovari" Kosovo, već ti moraš da poštuješ i sprovodiš odluke Vlade! Ajde malo čitaj Ustav i nauči već jednom šta je tvoj posao i koja su tvoja ustavna ovlašćenja!

student prava

pre 11 godina

ja toplo predlazem nesto, REFERENDUM..pa da vidimo da li zelimo drzavu sa ili bez 2 miliona Albanaca..kod njih natalitet 20 promila, kod nas bela kuga..videcemo rezultate za 20 godina, zivi bili pa videli..

bezimena

pre 11 godina

T. master Nikoliću, dosta više sa tom radikalskom demagogijom, tebi Vlada NE MOŽE da "natovari" Kosovo, već ti moraš da poštuješ i sprovodiš odluke Vlade! Ajde malo čitaj Ustav i nauči već jednom šta je tvoj posao i koja su tvoja ustavna ovlašćenja!

Cacanin

pre 11 godina

Politicari,biznismeni,crkva i vecina intelektualaca nemaju bas nikakve veze sa interesima gradjana Srbije.Da su hteli oni bi dosad uradili nesto za "male"ljude od kojih svi gore pomenuti imaju korist a ti mali covece pasi travu ako i stignes do nje.

bezimena

pre 11 godina

100 milijardi kad ja dodjem na vlast...
hihihihihi
(aanja, 18. jul 2012 23:07)

Budimo korektni, T. master Nikolić se ispravio i rekao da je mislio 100 milijardi eura za 10 godina. Na pitanje gde je prvih 10 milijardi verovatno će odgovoriti da je mislio 100 milijardi kada PRODJE 10 godina...

Zaludjeni naivci, primitivci i nacionalisti su mu poverovali, a sada grizu svoje gaće, poslednje...SVAKI NAROD IMA VLAST KAKVU ZASLUŽUJE!

Dejan

pre 11 godina

Zar stvarno verujete da će Albanci na Kosovu prihvatiti da im Beograd šta odlučuje šta će raditi i kako će raditi, a kako neće?Zar neko može da poveruje da će ti ljudi tamo prihvatiti dinar, našu zastavu, jezik, policiju, vojsku.To što priča Nikolić je utopija i priča za nepismene koji su za njega i glasali.Sada ni ratom nema šanse da vratimo Kosovo u okvir Srbije.Zar neko još u to veruje?Doći će Kinezi i Rusi?Ma ajte...gluposti..Nisu došli ni kad su nas rušili 1999 i trovali uranijumskim bombama.Onisamo gledaju korist i novac.Ako može nešto da se dobije džabe i jeftino..

bijeljina.rs

pre 11 godina

Kao sto reče jedan visoki Crkveni zvaničnik dvije najveće Srpske zablude su gusle i Rusija,nisam želio da mu vjerujem,ali izgleda da je bio debelo upravu.

dz

pre 11 godina

Ja se slazem sa ovom izjavom. Malo dete je znalo da su progovori dosad bili u jednom pravcu. Stefanovic se samo slagao sa svim odlukama i odugovlacio. To nisu bili pregovori to je bio dogovor. Ja bi Borka i resto DS poslao da zive na sever Kosova pa da vidim kako im se svidja sta su uspeli da urade.

mare

pre 11 godina

Nastavak guslanja oko izgubljene stvari nas vodi u sigurnu provaliju a očekujem da nastaviš po starom a koncenzus je imao i VK pa mu nije pomoglo

barracuda

pre 11 godina

"Drage volje ću da preuzmem tu istorijsku odgovornost. Okupiću sve koji nešto znače u Srbiji - političare, intelektualce, biznismene, crkvene velikodostojnike, da konačno dođemo do jedne platforme, zasnovane na Ustavu i interesima građana Srbije, i da iza nje stanemo svi. Tek onda može da se ide na pregovore, kaže predsednik Srbije."

Najbolje bi bilo da se svi okupite na Dedinju, na brdascu oko "kuce cveca" i odatle sagledate sta je ostalo od Srbije i srpskog naroda i sta treba jos uciniti da Srbija potpuno nestane.

Alex

pre 11 godina

Kada ćete već jednom da se otreznite.Kosovo je faktički država od 1999.kada su vaši junaci potpisali sramnu kapitulaciju.
Kosovo kroz istoriju je bilo okupirano od strane drugih država,i tako vrijeme je došlo da i ona već jednom stekne nezavisnost.većina država sveta tako su nastale.Retko koja država je nastala bez krvi.Sto pre to shvatite biće bolje za sve,ili se dobro pripremite za još jedan rat, koji za sigurno ćete ga izgubiti,jer vi niste nikakvi ratnici.

Skywalker

pre 11 godina

"Obmana je i da Srbi na Severu KiM ne moraju da uzimaju registarske tablice, a uslov za to je da se upišu kao državljani Kosova."
Nemojte tako predsednice, nego recite vi nama, a posto ste rekli da cete sve sporazume sprovesti, sta mi da radimo. Ucinite to jasno i glasno: "Srbi registrujte vozila na kosovske tablice, a da biste to ucinili prvo uzmite kosovsko drzavljanstvo, licnu kartu i sva druga dokumenta". Ako to uradite mnogo vise cu vas postovati. Postovacu vas i ako kazete da su svi sporazumi koje je vlada BT potpisala u vezi Kosova, nistavni. Samo nemojte , molim vas "sakrili su ovo, a sakrili su ono...". Nemojte i vi kao oni prethodni: "idi tamo pa se malo guraj sa KFOR-om, ali ako KFOR bas zapuca, onda bezi". Sto god drzava Srbija odluci, postovacu-od priznanja nezavisnosti do rata za Kosovo. Samo hocu da to oni koji vode ovu drzavu jasno kazu.

slobodan

pre 11 godina

Ovaj ce samo praviti probleme,i to velike...voleo bih da se varam ali...
Trazi da svi gradjani stanu iza njega...pa ce onda na pregovore,ljudi razume li neko naseg novog predsednika?
Cini mi se da on jedno misli,drugo govori a da nece uraditi nista.

Refik

pre 11 godina

Cika Tomo, ti mene ohrabrujes ovakvim izjavama, nazalost ali ne za svoj vecinski narod preispitaj sta ces i kakve odluke doneti.
Kosovo nikom nista dobro nije donelo a odnelo je puno, zrve proterivanja pa i sa obe strane.

Milosevicev period, Tadicev peroid, a ti izvuci pouku, svaki korAk za njima odvodi i tebe van puta.
Kosovo je zavrsena prica, nazalost za svi i veruj da niko nije na dobitak svi smo na gubitku, potrazi listu ljudskih zrtava sobe strane sve ceti bude jasno.Imas istorisku sansu da napravis pomirenja umesta svadje.

Negotinac

pre 11 godina

Milina jedna. Toliko se otimaju da dođu na vlast, da bi rešili sve probleme ove države, a onda počnu da se pozivaju na sve i svašta. Na narod. To je radio i Milošević. Nije valjda zaboravljeno da smo imali referendum u vezi sa Kosovomm(i Metohijom). To što pominje Predsednik svih građana nema blage veze. To nije dovoljno za Ameriku i EU. Njima treba nešto konkretnije.

dejvid

pre 11 godina

Srbiji treba Degol, koji je imao hrbrosti da prizna nezavisnost Alzira. Nikolic to nije i prvo nije general ni hrabar! Vecina francuza tada su rekli ne nezavisnosti alzira, ali general je odlucio! U srbiji treba da se nadje taj hrabri politicar koji priznaje realnost. Ovo sto prica predsednik o pregovorima o statusu, garantujem da toga nece biti, jer to ne daju ameri!.? Jer ameri direktno stoje iza nezavisnosti Kosova, trbamo to vec jednom da svi svatimo.

marko, nis

pre 11 godina

Konsenzus oko toga da li je Kosovo Srbija bi bio kao da napravite konsenzus da je zemlja ravna ploca. Dakle, ocekujem da izadju pred ljude koji jos ne prihvataju ociglednu cinjenicu da je Srbija izgubila Kosovo 1999. i da kazu to jasno i glasno. Nekima, a njih je jedno 3 miliona u ovoj zemlji, neke stvari treba nacrtati da bi shvatili.

Agora

pre 11 godina

Novoizabrani predsednik izjavljuje da jedva ceka da mu "natovare" KiM, a da se onda, brze-bolje, ratosilja tog tereta krijuci se iza referenduma. Takve demagoge i populiste smo vec odavno apsolvirali, kome jos treba agonija ponavljanja istorije?!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Koliko ja vidim i novoizabrani Predsednik i nova Vlada Srbije ce nastaviti sa istom politikom "jesti ce nas hleb a brinuti tudju brigu" tj. brinut ce i dalje o Kosovu vise nego o Srbiji !
Pitam se samo sta ce radii one buduce i mladje generacije politicara iz Srbije ako im Tomislav Nikolic i Ivica Dacic u svom mandatu rese kosovski problem ? Pa ti jadnici vise nece imati sta da rade kada jednoga dana sami dodju na Vlast ?

nautica

pre 11 godina

Svaka čast. Nemam reči. To je ono što je potrebno da poseduje predsednik Srbije i ne samo predsednik, već svi ljudi na bitnim funkcijama... a to je entuzijazam, energija, pozitivan stav, sigurnost u sebe i ljubav prema domovini.

posmatrač

pre 11 godina

"Drage volje ću da preuzmem tu istorijsku odgovornost. Okupiću sve koji nešto znače u Srbiji - političare, intelektualce, biznismene, crkvene velikodostojnike..."

Ineresantno je da u nabrajanju onih što u Srbiji nešto znače nije spomenuo NAROD. Malo je vremena trebalo da se "pravi srpski domaćin" odrodi od naroda. Da se podsetimo ranije je spominjao referendum kao rešenje Kosovskog pitanja.
Da se razumemo,i referendum kao i konsenzus srpske "elite" je samo drugo ime za bežanje od lične odgovornosti u kolektivnu, a nikako preuzimanje iste.

Ovom prilikom molim zvaničnike EU da mu ne zamere završne stavove o rezoluciji 1244, Srpskoj policiji i vojsci na KiM-ji i sl.
Nije on poslednje godine prespavao, UČIO JE.
Te stavove će ionako koliko sutra njegov kabinet da demantuje.

The

pre 11 godina

...tako je i Sloba radio, raspisao referendum sta narod misli o Kosovu, legalizovao svoje bolesne ideje pa je usledilo bombardovanje.
Bum-tras, e politika je malo namazanija stvar, treba biti ozbiljan i namazan igrac sa visokim kapacitetima pa u rukavicama i bezbolno "izgurati" najbolju stvar a to je stvoriti dobru ekonomiju koja za krajnji cilj stvara novcani profit, jer zna se ko ima novca taj je ne samo ekonomski mocan nego i politicki i vojno....bla bla bla

e-krem

pre 11 godina

"Jedva čekam da mi natovare KiM"

Glasace za tebe patriote uvek.Nema veze ono Kavlobag-Vivovitica...u Srbiji ce uvek manjina biti pijana pred izbore a vecina nagrabusiti nakon izbora.

marija

pre 11 godina

Cela ta Vasa zajednicka platforma, koja je inace dobra ideja, cini mi se nepotrebna i gubljenje vremena. Po Ustavu i R1244UN, sve je potpuno jasno. Ne zaboravite da su Albanci u pregovorima naterani da potpisu R1244UN, sto je neprocenjivo.
Dovoljno je samo da kazete Tadicevo NIKAD, ni priznanju, ni podeli i to je cela platforma. Nista drugo nije moguce.
PS. Cuvajte se tzv. intelektualaca. Svasta se tu lazno predstavlja u poslednje vreme.

Kosovastar

pre 11 godina

Kada vec poceo malo realnije da prica evo i fontane zelja Nikolica. Gospodine Nikolicu ZA TANGO JE POTREBNO DVOJE. Vi mozete traziti pregovore oko statusa ali znate da ona druga strana ce se smejati sa vasim idejama Nemaca u Belgiji i slicno. Kosovo nije u UN i nece biti u UN kao punopravni clan. Pa sta? Sta to uopste smeta Tajvanu da bude CETIRI puta razvijeniji od Kine madaq Tajvan nije clan UN i od Kine se smatra kinsekom provincijom.

Ako hocete postovati postignute dogovore onda samo izvolite. Ako necet [a zna se ko ima stetu. Zna ko je pravi veliki pritisak prosle godine o carinskom pecatu. Ako necete kola sa registarskim tablicama Kosova onda ni kola iz Srbije nece na Kosovo. Ako necete integrisano upravljanje granicom pa moze i bez toga jer ionako prema granici sa Srbijom su kosovski carinci.

Marsovac

pre 11 godina

Ovaj covek kao da je sisao sa druge planete.A ima toliko komentatora "pesednika" koji imaju genijalne ideje kako bi oni resili pa neka se covek inspirise.

Boky car

pre 11 godina

Drzavu cine gradjani. Nas je sve manje pa je i drzava sve slabija. Uvedite porez svim zaposlenima prema ucinku (broju dece) i te pare dajte deci. Pa kad nas bude 30 miliona mocicemo da razgovaramo o Kosovu. Ovako : duplo golo :(((

Zoran

pre 11 godina

Dosta vise skrivanja iza REFERENDUMA. Ako su politicari na mestima gde su, tamo su zato sto je narod izabrao njih da budu predstavnici istog tog naroda. E sada. Ako ta mesta donose tolike beneficije, izvolite gospodo politicari pa snosite i ODGOVORNOST za svoje odluke. Pa nije vas niko izabrao da "jedete i pijete". Donosite odluke, male ili velike, dobre ili lose, ali stanite iza njih.
Kada god se raspise referendum, posle istog narod "nadrlja", a politicari se sakriju iza odluke naroda.

au sta naprica

pre 11 godina

E pa kad tvoje nebiolosko dete Acu bude primila Hilari Klinton, umesto pomocnikovog pomocnika, pomocnik, onda mozes da se busas u grudi junacke.Jos kad stvar u svoje ruke uzme Krstimir umesto prethodnih "izdajnika", ima svi da stoje mirno, na celu sa Jahjagom i Tacijem.

Milan Djordjevic

pre 11 godina

Interesantna stvar je da Srbe niko nije referendumom pozvao da se vidi šta bi glasali u svim dosadašnjim deljenjima SFRJ. Da li smo mi bili za odvajanje od SFRJ ili SRJ.

Milivoje Pantic

pre 11 godina

Koliko se ja secam kad ste POTPISALI KAPITULACIJU u Kumanovu sa Milosevicem komunistima ti tvoj Vucic i Seselj ste bili na vlasti 1999. u takozvanoj DB kolaciji SPS-SRS-JUL. Upravo sprovodeci tu samoubilacku politiku devedesetih si i tvoji doveli do nezavisnosti Kosova, a sad se ti pravis lud da je e tebi neko drugi taj problem ''natovariti'' na kicmu. Od ovih radikala bez bedza covek nista drugo ne bi mogao da ocekuje osim prazne i jeftine demagogije. Nego reci ti nama gde je onih 100 MILIJARDI evra investicija cim ti dodjes na vlast??

zorann

pre 11 godina

Znate sta, imam dva deteta i mislio sam da cu barem ja doziveti da vidim neki bolji zivot u Srbiji za moju decu. Moji roditelji to nece sigurno za svoju decu. Doziveli su da im dete ide u rat,pa su doziveli promene kojih nije bilo. Sada ja treba kao roditelj to isto da dozivljavam. 90% onih koji komentarisu nisu ni bili u ratu. Ponovo da se odmaste karabini pa da se gine. Najbolje godine zivota su prosle u ratu i sankcijama a ovi nasi politicari i dalje nemaju pojma kako da plivaju sa belosvetskim ajkulama.
Necemo mi nikada da vratimo kosovo jer nas nestaje sa zemlje. Opet referendum kao i '99, sa istim ucesnicima. I opet nema veze, ginemo do zadnjeg, nikada nismo ni znali drugacije. S' verom u Boga, sloboda ili smrt!

Dijaspora

pre 11 godina

Zelim puno srece i uspeha novom predsedniku i vladi prilikom resavanja pitanja Kosova. Bojim se samo da cemo dobiti ultimatum- Kosovo ili iskljucenje iz istorije, brisanje sa mape.

Hipnotisana Masa

pre 11 godina

On ce da pita "umne i mudre" pa takvi su nas i upropastili! Mudraci, filozofi, estradni umetnici, popovi!? Sta imas popove bre da pitas? Sta jedan pop moze pametno da ti kaze?! Prodaju najvecu laz ikad izmisljenu za debelu lovu i jos ne placaju porez! Sta je jedan pop uradio za onog prosjaka koji prosi ispred crkve? A, sta za one ljude koji umiru od gladi i zime u Srbiji ? Ali vole da se onako zadrigli gojazni uvale u neki audi dobar! Jadan li je taj covek kome je pop autoritet! Da je po popovima, jos bi smo vukli kamene sekire okolo i isterivali vestice pred spavanje, a levoruke ljude prozivali djavolima, ma fuj bre!

Stevan

pre 11 godina

Hm, shvatio sam da Nikolic nije shvatio da Albancima nista ne odgovara sem nezavisnosti. Dakle jos jedan koji ce cetiri godine da mlati praznu slamu. Nema veze, vec smo utrnuli na tu temu, nego Nikolicu, daj da vidimo, ko je tebi dostavio dzak sa listicima... obecao si da ces sve to da objasnis kad pobedis na izborima. Verujem da mnoge to zanima, nemoj da razocaravas one koji ti veruju sve sto kazes, budi covek pa strpaj u zatvor odgovorne za taj dzak ili kazi jasno i glasno da si nas sve obmanuo time zarad skupljanja glasova.

Milan

pre 11 godina

Nego reci ti nama, kada hapsis Dinkića koga si obeležio kao kriminalca? Kad možeš da nam kažeš nešto konkretno o onih 100 milijardi eura što treba da nam se sliju u kasu. Ide zima čoveče!

crni domino

pre 11 godina

"Jedva čekam da mi vlada natovari na leđa "kosovsko pitanje", nakon čega ćemo doći do platforme iza koje će svi građani stajati, kaže Tomislav Nikolić".
Kada ce Srbi da se sloze, kada je pola nepismeno?! A ti koristis nepismene za svoja lupetanja, gospodine Predsednice!
Kosovo je Drzava! Tacka! Dosta mi je ratovanja i izdrzavanja neradnika sa barikada.
Ti sto si sa Kostunicom menjao ustav, moras ponovo da ga menjas! Ovako vise ne ide! Kakva preambula?! Preambulo jedna!

Dobronameran podanik

pre 11 godina

Sve i da predsednik ima ovlašćenja i dobru volju za takav posao, i sve i da poverujem da želi da reši problem - samom činjenicom da ćemo doći do "konsenzusa koji je u skladu sa Ustavom" se diskvalifikuje svaka mogućnost bilo kakvih pregovora i dogovora.

Jer naš Ustav je donešen na brzinu, bez javne rasprave da bi se obesmislili svaki pregovori o statusu Kosova i vezale ruke budućim pregovaračima i generacijama, a samim tim i nama kao građanima kojima je u prirodi da žele da rešavaju probleme, umesto da ih guraju pod tepih.

Cekaj jos malo, da vidimo s. Sirija

pre 11 godina

Predsednice dragi! Ne pozuri!
Evo, nasa Rusija se bori da spasi Siriju. Cim pobedimo, odmah imas bolje kartice.
Ako ne pobedimo, mozemo poceti jos jednom iz pocetka.
To ti je politika, kao sto nas Dodik vodi, a ne po vodama!

Perica

pre 11 godina

Nakon inicijalnog priznavanja Kosova kao drzave od strane vodecih zemalja ovog sveta na celu sa SAD naravno, u Beloj kuci je ustolicen prijem za nove Kosovske vlasti. Na konferenciji za novinare, tadasnji predsednik SAD Dzordz Bus Mladji je porucio kako su (tada buduci) pregovori super stvar bla, bla, bla ... ali da se u jednom trenutku mora preseci i sagledati realnost, a to je da je Kosovo nezavisna, suverena, "samostalna", bla, bla ... drzava.

Kada vam pred pocetak pregovora, najjaci saveznik kojeg mozete imati i koji zaista sve vreme aktivno stoji iza vas kaze da na kraju dobijate SVE ... da li biste se u buducim pregovorima zadovoljili sa bilo cim manje? Naravno da ne bi.

Na zalost, situacija je takva hteli mi to da priznamo ili ne. Problem sa Albancima na Kosovu je nastao pre nekoliko decenija, guran pod tepih a za sve to vreme Albanci su se mnozili i mnozili. U situaciji kada na jednom delu svoje teritorije imate dva miliona stanovnika druge drzave tj. preko 90% stanovnistva bilo bi jako tesko spreciti odcepljenje i u uslovima da je ova zemlja ostala velika i jaka u globalnom smislu kao sto je nekadasnja SFRJ bila.

Ovo sto Toma prica danas je normalno sagledavanje stvari kako pristupiti resavanju problema, ali to je trebalo da se desi pre 30-40 godina. Bojim se da danas ne bi pomoglo ni da se cela Srbija podigne na noge i da 5 miliona ljudi krene sa nekim molitvenim marsom ka Kosovu. Jednostavno smo prokockali svoju sansu za resenjem problema u nasu korist.

Boban

pre 11 godina

Dobro jutro g. Nikolicu!

Izgleda da ste prespavali jedno 15tak godina i nemate pojma sta se desava.

G. Nikolicu, natovaruje se nekome beda, a ne tako ozbiljan problem koga treba hitno da resimo ( a ne da ga se ratosiljamo ). A hitno mozemo da ga resimo za dobro nase dece i svih ostalih koji su taoci tog problema zahvaljujuci VAMA bezocnim politicarima! HITNO treba da se osvestite i rascistite to mrcvarenje oko vec gotove stvari. VI ste, g. Nikolicu jedan od tvoraca politike gubljenja Kosova (potsetite se gde ste bili i sta ste radili sa Slobom i Sekijem 90tih). Zbog toga razumem Vase reci "da Vam natovare Kosovo" g. Nikolicu - tesko je pojesti g**** koje ste sami stvorili tih godina.
Nego, Predsednice, zavrnite rukave, stisnite m*** i uradite nesto logicno u ovoj situaciji, inace ce Vas istorija ekspresno zaboraviti.

Narod koji Vas je izabrao nema vise snage da se mrcvari sa Kosovom, naglasavam sa IZGUBLJENIM KOSOVOM! Narod Vas je izabrao da ucinite nesto za povecanje kvaliteta zivljenja i za izlazak iz bede. NAMA TREBA KONSENSUS KAKO DA NADJEMO PUT IZLASKA IZ BEDE I NAJEDEMO SVOJU DECU, a ne oko toga kako da vratimo nesto sto smo nepovratno izgubili bahatoscu Milosevica i njegovih koalicionih partnera gde ste i VI imali veliku ulogu!

milan

pre 11 godina

Okupiću sve koji nešto znače u Srbiji - političare, intelektualce, biznismene, crkvene velikodostojnike. Tomo zaboravio si betmena, spajdermena, dzedaje, blejda, hulka, dilan doga, kapetana marka, bleka stenu, dr no, martija misteriju, grupu tnt, bivisa i batheda, sundjer boba.

ragandd

pre 11 godina

Ima ona prica za Milosevica. Pita Milosevic svetske mocnike "Dobro, ajde recite sta sve Srbija i ja treba da uradimo, pa da nas ostavite na miru" Dobio je odgovor... "Gospodine Milosevicu, uradicete sve sto od Vas budemo trazili"

Kako mali djokica.......

pre 11 godina

Stosepre resimo Kosovai Metohije bice nam bolje.Godisnje ode 400 miliona evra na KiM. tepare bi mogle pametnije da se uloze.I ja sada pitam sve.Sta bi mi radili sa KiM da nama se kojimslucajen vrati. Nexzaposlenih 80%,privreda nula. Da li bi zatard naseg interesa i par desetina hiljada srba Srbija bilau stanju da investira na KiM, da smanji nezaposlenost,da se boriprotiv narko mafije i kriminala
Tomislav Nikolic se kao i onaj devedesetih zaklanja iza naroda.Zasta si gospodoine Nikolicu predsednik.Ti bi ko Tito da vladas do smrti i da te narod voli
Kaze on da bi ukljucio UN u pregovore.Kakva demagogija. Da bi se UN ukljucile treba konsenzus u SB UN. Ali to je nemoguce jer postoji pravo veta. Za Ameriku i ostale dve stalne clanice SB UN status Kosova je reseno pitanje

dejan novi

pre 11 godina

Nikolicu taman kad pomislim da si nepromisljen ti me ovako prijatno iznenadis ovakvim intervjuom i sad vise neznam sta da mislim.Treba ti valjda dati vremena.Kosmet se brani odlucnoscu i nicim drugim.A sto se tice DS-a ako treba izvesti na sud onda to i treba uraditi.Mi smo referendum vec imali i narod je rekao svoje tako da ne treba postavljati isto pitanje kada neko ne zna sta treba da radi ili da bi se sakrio iza naroda.

Minhauzen

pre 11 godina

Da li je neko obavsetio ovog ''smorenog'', depresivnog čoveka da je sad kao postao neke preSednik neke države i da nije više u redu da lupa šta god mu padne na pamet...ili je možda mučenik konačno shvatio u šta se uvalio pa bi sad da se krije iza neko tamo Vlade i naroda...kao nema on veze, on će da uradi šta mu narod i taj Vlada kažu...a šta ako mu oni kažu da se gubi kući i ne bruka i sebe i nas gde god stigne

DexR

pre 11 godina

Pa nije to snop šaše pa da ti NATOVARE. E bruko jedna, ti da vodiš državu. Verujem da se pola naprednjaka pokajalo što su dobili izbore jer tek sada vide da je vodjenje države ozbiljan posao a ne priča u prazno. Stidite se.

Pravi Argumenti bole

pre 11 godina

@ Argumenti bole

Decko vidi se da si suvise mlad i neznas pravu istinu.
Srbi u poslednjem ratu su bili super dobri ratnici kada smo ratovali sa slabijim (ovo se svodi samo na rat ´90-tih, inace za ono u istoriji kapa dole).
Vukovar na samoj granici nismo mogli da osvojimo iako smo ga sravnili sa zemljom a Hrvati su imali samo automatske puske, minobacace i zolje. Hrvati se predali jer vise nisu imali municije.
U Bosni sa celim JNA naoruzanjem smo se izivljavali nad svima a kad su i malo ojacali poceli smo da bezimo. Pala cela krajina, Banja Luka je bila pred padom da nije intervenisala USA.
Jel ne znas da je Klinton zaustavio pad Banja Luke a time i RS, organizovao Dejton pa i stvorio RS. Kome je tada pomogla USA?
Tako da poslednji rat ne sluzi nam na cast i preci ne bi bili ponosni na nas.

Atdheu

pre 11 godina

Iskreno reci Ja nikad nisam verovao da ovaj covjek ima vse od 3 godine zanatske skole.
Ipak bila desna ruka Dr, Seselju.
Odkad je strajkovao gladju ovom coveku ne treba verovati bas nista.

posteno

pre 11 godina

Predsednice, lepo pregovarajte predlozite taj ulazak Srbije u NATO i EU koji je stalno tu negde u vazduhu, pod uslovima Republika Srpska za Kosovo(eventualno i sever) i da mi kao nato clanica nikad ne budemo ucestvovali u eventualnom napadu samo na Rusiju.

Biafra

pre 11 godina

Fusnota, zvezdica, ko će sa kime, ili neće da se rukuje, crkveni verodostojnici u crnim limuzinama da odlučuju o našoj sudbini. Kakve gluposti. Alo čoveče, pa ti se pretvaraš u Koštunicu. Pričaj malo o šalterskim radnicima, zdravstvu, platama, o pravom životu. Pun nam je andrak više Kosova.

Dejan

pre 11 godina

Dokle god postoji RSB 1244, dokle god Rusi i Kinezi blokiraju prjem Kosova u UN, i dokle god mi imamo neke institucije drzave na delovima Kosova, i dokle ima Srba na KiM mi imamo argumente da pregovaramo. Albanci nece da pregovaraju, jer racunaju da ce samo od sebe da nestane Srbije na Kosovu. Ako moze da nestane i Srba, jos bi im lakse bilo.
Pozdravljam ideju da se dodje do konsenzusa oko zajednickog stava glede KiM. Moja malenkost moze da predlozi nesto sto lici na resenje:
1. Svi Srbi i ostali koji to zele sa Kosova mogu da imaju i drzavljanstvo Srbije
2. U opstinama gde su Srbi vecina, lokalne institucije, skole, bolnice, i druge institucije mogu da budu institucije drzave Srbije.
3. Sudovi su ustrojeni po principima drzave Srbije ali UN vrsi korekciju onih delova zakona radi uskladjivanja sa zakonima Kosova. Primer. U K.Mitrovici je Osnovni sud, nase sudije, plare iz budzeta RS ali ako je u nasem Krivicnom zakonu za neko delo kazna od 3-5 god a u Kosovskom od 1-3 godine, onda UN odredi koja se mera za takvo delo primenjuje.
4. Poseban status za srpske manastire.
Dakle, Srbija dobija da svi oni sa KiM koji zele da budu deo Srbije mogu to i da budu (sportski klubovi mogu da se takmice u srpskoj ligi i sl.) i da im Kosovo ne spori da su srpski drzavljani i sve sto im uz to ide (dokumenta, plate, penzije)
Albanci dobijaju mogucnost da Kosovo nastupa skoro svuda sem u UN kao nezavisna drzava.
Ovo je koncept dvojnog suvereniteta. Nema bojazni da je 2 mil. albanaca deo Srbije.

Zdrav razum

pre 11 godina

Mozes ti Nikolicu Master Tomo da zahtevas da te Atifeta Jahjaga jutrom budi kaficom, dodje ti izvodljivost takvog predloga isto poput tvojih besmislenih predloga izgubljeni u vremenu i prostoru u ovom clanku B92....Reci otvoreno da ides u politicku konfrontaciju sa EU koja vodi politickom konfliktu, drugim recima okretanje od EU integracija i podanickom odnosu prema Moskvi....Samoizolacija! Niste hteli da slusate DS, sad dobro prebrojte devize u slamarice i cuvajte, trebace vam idu 90-e.

hrvoje

pre 11 godina

Cica Toma zamislja svetsku politiku kao mali Djokica.Niti je on covek od kvaliteta i politicke ucenosti i umesnosti niti ce on uspeti da bilo sta sto je rekao sprovede.Pa i vrapcima na grani je jasno da je Kosovo nezavisna drzava i da su tu SAD i druge mocne drzave vec rekle svoje a Rusija po obicaju igra svoju pokvarenjacku igru kao toboz joj stalo do Srbije i njene pokrajine.Evo svetske sile se stalno prepucavaju preko nekog zarista,sada je to Sirija sutra ce biti Iran itd a Kosovo je gotova stvar.Dakle cica Toma ce da nas zasipa svojim mudrostima a da vidimo koga ce on to da skupi,sve te mudre glave da mu pomognu da resi vec resenu stvar.E moj Tomo,sta tebi dopade da radis

Marko

pre 11 godina

Evo ga nas prosvetitelj! Ovom drzavom upravljaju sve mutavi ljudi zadnjh 50 godina i niko nije nasao resenje, ali evo neverni Toma je preko noci lupio i ostao ziv. Bez komentara.

milan

pre 11 godina

sad će opet neki memorandum SANU,možda i neki novi referendum.Skrivanje iza svih.Pa ti si prijatelju hteo da budes predsednik a ne ja.To ne nosi samo zapošljavanje snajki,prijatelja i sinova već ogromnu odgovornost.Ja se zato nikada ne bih kandidovao za bilo šta zato što su me kod kuće učili da to pre svega znači odgovornost a ne samo lapanje i pogodnosti.Ti si se kandidovao za predsednika i narod te izabrao a to nosi ogromnu odgovornost.Možeš parlament da pitaš,to je legitimno.Kakav narod,kakvi biznismeni i popovi.To šta oni misle ćeš videti na izborima brzo,a istorija će svoje reći za jedno 50 god.Velika je to odgovornost ali to si i hteo.

Razocarani srbin sa kosova

pre 11 godina

Ma dosta mi je vise demagogije koju prosipaju Tomislav Nikolic i Aleksandar vucic. Tokom cele kampanje ste pricali da imate resenje za Kosovo i Metohiju,a sad trazite konsenzus! Za sta konsenzus? Bolje priznajte narodu sta od vas trazi Medjunarodna zajednica, a to je priznanje nezavisnosti Kosova i upravo je to ono oko cega vama treba konsenzus. Nemojte sad za sve Tadica samo da krivite i da vam on bude paravan za sve sto cete po nalogu amerike da uradite.Gotovo je sa demagogijom i demagoskim govorima u skupstini, sada idu dela.
A ako to sto je do sada dogovoreno u Briselu steti interesima nase drzave, ponistite sve dogovore Borka Stefanovica i proglasite ih neustavnim. Ali nesmete i necete, iskoristicete ih kao paravan za sve sto cete uraditi u narednom periodu.
O srbijo sta si dozivela, mnogo je grobova iskopano, a sada se kopa i tebi.

Xhefi

pre 11 godina

@Tomislav Nikolić kaže da će insistirati da se u predstojeće političke pregovore o KiM osim EU uključe i Ujedinjene nacije.@
Izgleda da je g.Nikolic spavao ili je zaboravio da su politicki pregovori o statusu Kosova bili i zavrsili, u kojima su bili ukljuceni ne samo posrednici odnosno zastupnici EU nego i Ujedinjene nacije preko svog specialnog izaslanika Marti Ahtisaria kao specialni izaslanik predsednika SB,...

Sinisa

pre 11 godina

gospodine nikolic,vasa izjava nije nista drugo nego izbegavanje odgovornosti za buduce rezultate u pregovorima.
kao politicar ,vi morate resavati drzavne probleme....a ne neki glumci, biznismeni, crkva itd. jel za to ste od naroda izabrani na to mesto.
kako narod misli - to se zna od bezbrojnih diskusija preko ekrana,iz stampe i kafane.
vi i vlada morate za drzavne probleme imati politicka resenja i za odluke odgovarat.
niko drugi !

nkvd

pre 11 godina

potpisaces tomo potpisaces sve sto zapad trazi to i sam znas samo se pravis mutav i kao milosevic trazis referendum da ti ne budes kriv ali pravo je da ga ti potpises jer ste ga ti seselj milosevic vucic i dacic izgubili 99-te a sve smernice si vec dobio od zapada da ne mislis da mi ne znamo sta ste pricali sa zapadom otkako ste na vlasti zbog toga i ide tesko sa formiranjem vlade ko je lud da bude kriv za tvoj i dacicev potpis

goga

pre 11 godina

Sramotna izjava jednog odraslog coveka ,a jos sramotnija izjava jednog "Drzavnika" i to da CUJES OD SVOG presednika..jako zalosno.
Pa druga strana pod pritiskom razgovarali o tehnickim pitanjima i svi znamo kako smo zavrsili....a sad vi to jest Presednik da kaze da ce pokusati da EU,USA i Albance koji jednostavno nece snama (i nikad nisu hteli)da zive,tojest nece absolutno nista stobom,da ih ubedis da se vracaju u okvir srbije to jest nazad...pa covece bozji,pa ko ce vama na to da vjeruje, pa takvu izjavu niste obavezno trebali da date, zasto??

Troml

pre 11 godina

"To je naše najjače oružje.
Ako u to ubedimo i Prištinu
i međunarodnu zajednicu" (??????)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Momentalno mi se unormalizovala temperatura!

nesh_bros

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem.. kada je Kostunica bio premijer, proglasili su nezavisnost, to je bilo za osudu ! Kada je Tadic bio predsednik isli smo na neke pregovore gde smo prihvatili SVE zarad tog statusa kandidata, i tima pogorsali status Srba na KiM, i to je bilo za osudu. Sada kada Nikolic hoce da okupi sve u ovoj zemlji koji nesto znaju, da probamo konacno da resimo to pitanje i da krenemo dalje, i to je za osudu! Narode Srbije, prestanite samo da kritikujete.. ko god je na vlasti ne valja, kao da niste ni glasali na izborima ! Moramo prvo imati vere u sebe kako bi verovali da ce nesto dobro konacno da se desi !

Trololololololo

pre 11 godina

Dok Albanci imaju jak lobi,i slivaju pare u americki dzep,mi mozemo da vicemo "Kosovo je Srbija" do mile volje,dzaba nam je..nece nas cuti niko..male smo mi ribe za ujka Sema i dok to mi shvatimo,nece nas ni biti vise

maradona

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, Kosovo ko "tovar" je bio pretezak Milosevicu, Tadicu i verujte mi vama ce biti jos tezi. Tako da nemojte sebi naterivati nesto sto ne mozete nositi. Daj recite svim srbima da je Kosovo nezavisno i da zovimo normalno ko dve susedne drzave.

nisam glup,zatupeo sam

pre 11 godina

U svakoj unapred izgubljenoj bici treba samo smanjiti gubitke. Gde bi bila sad Nemacka da je posle rata trazila pravdu i vracala se na pricu o ratu. Bice lepo za godinu dana kad shvatimo da su na vlasti isti bilo zuti crveni crni rozi. Tada cemo da budemo svesni da posle Djindjica mi smo samo stariji deceniju. A samo vreme nema cenu

sramota

pre 11 godina

E moj narode, ovaj covek je obican prevarant, obraza nema. Posle one emisije sa Jovom Bakicem i odgovora na njegova pitanja, da ima obraz otisao bi na pusto ostrvo. Ko je gledao zna zasto...

marko

pre 11 godina

Tekst manje vise, slican prethodnim i buducim tekstovima na ovu temu. Medjutim meni jedna recenica prilicno smeta. Predsednik ce okupiti sve koji nesto znace u Srbiji. Naravno, nije ovo Nikolicev izum, koriste mnogi ovu rogobatnu tvrdnju. A ja se pitam da li to onda znaci da ko ne bude na tom sastanku u Srbiji nista ne znaci. E moji lingvisti, stilisti i ostali sto brinete o predsedniku, imidzu mu i drugim stvarima. Morate naci srecnije formulacije. Ruzno i tuzno je da ce mali broj ljudi, cenim ne vise od 100 ucestvovati u razgovorima. I eto oni nesto znace a svi mi ostali smo bezvredni osim kad treba glasati. Pazite na jezik i ne brukajte se.

BG

pre 11 godina

E kada ti "natovare" ti preuzmes pa "istovaris" na sve nas i operes se odgovornosti,mislim jad i bede,prvo nivo komunikacije i fond reci doticnog je za svaku pohvalu (vidi se da je nacitan),mozda ga u njegovom selu razumeju sta je hteo da kaze,ja ne razumem molio bih da mi neko prevede.

mertur

pre 11 godina

"Jedva čekam da mi natovare KiM"

Tada ces, prvo psovati sve bogove sto si usao tamo odakle se tesko izadje a onda moliti bogove da te izvade iz nocne more zvana KOSOVO. Tomo nisi ti dorasto problemu KOSOVO ali dok u Srbiji veruju u Deda Mrazeve ti i tvoji cete ucariti nesto za sebe dok je Kosovo i dok ste u poziciji jer je sada red na vas.

Veljko

pre 11 godina

Zapanjuje njegov stepen potpunog neznanja i nerazumevanja, Tadic je malo dete za njega. Čuj njega, jedva čeka, kao da se radi o nekom provodu, a ne o teškim odlukama koje su pred Vladom i parlamentom. Toma po zakonu ne treba nista ni da se pita.

Gologalvi

pre 11 godina

Nikolicu, ti ocigledno ne shvatas koja je tvoja uloga. U nadleznostima predsednika Srbije ti donosis odluke ispred naroda koji te je birao i tu i jeste odgovornost koje se moras privatiti.
Izbegavanje da odlucujes i stalno skrivanje iza, referenduma, "intelektialnih elita" i crkve je odlika politickih kukavica.
Velikoj vecini je jasno da ti nisi kapacitet za velika dela, pa se nadam da ce ovih 5 godina tvog predsednikovanja proci sto bezbolnije.

bunar želja

pre 11 godina

toma kanda naivac? misli da će sve njegove lepe želje biti ad hoc uslišane, samo da mahne malim prstom. kao da i prethodni to nisu želeli.
dok se svi srbi slože oko rešenja kosovskog putanja, proći će još jedan vek (ili bar 1-2 mandata)...

branko

pre 11 godina

Lazni cetnik,lazni vojvoda,lazni kum,lazni strajkac gladju i zedju,lazni diplomac,lazni evrofanatik,lazni nosac vreca sa falsifikovanim glasovima itd,itd.SVE JE LAZNO I LAZ!

srle

pre 11 godina

Sto to deluje lako kad Toma kaze... Kod njega je sve tako lako? Videce kad krene u pricu. Ovo su jeftini politicki poeni/marketing na pocetku kada ce neko i da poveruje u to sto prica

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Tomislave, kim je dobar za probavu, samo izaziva gasove, što nije prijatno za okolinu. Drži se ti bolje muškatnih oraščića.

aleksandar

pre 11 godina

Nekako mislim da ovi nacionalni kosenzusi ogranicavaju manevarski prostor i povecavaju opasnost od novog oruzanog sukoba. Tako opet obnavljamo i utvrdjujemo ono sto mi mislimo i zelimo u vezi Kosova i iskljucujuci svaki drugaciji stav. Vec smo imali referendume, skupstinske deklaracije, pa i ustavne preambule o ovome. Mozda nam sada ne treba kosenzus, nego kompromis ?

nenad2

pre 11 godina

Gospodin diplomirani domaćin kao da je pao s Marsa. Neka prvo pročita koje su mu ingerencije, a ne da ovako lupeta. Ko je on da okuplja "umne ljude" i ostale pa da zauzimaju "platformu". To bi u najmanju ruku bio neki neformalni debatni klub. Izgleda, kakav Precednik takvi su mu i savetnici. Ili im se, da ne grešim dušu, on otrgne, sakrije u neku sporednu kancelariju i lupeta izjave medijima? Domaćinu konačno treba neko da objasni ko je zadužen za vođenje spoljašnje politike zemlje. Bože oprosti mu ne zna šta radi, a mi ćemo svoje breme nositi, nadam se, najduže četiri godine (ako nam Bog ne pomogne i skrati muke i sramotu).

naissus

pre 11 godina

samo obratite pažnju koji su ti koji u srbiji nešto znače??? šta je sa ostalima precedniče? t.j. Sa onima koji su tebe birali? njih si izostavio... zar oni ništa ne znače u srbiji?

Znao sam da vas argumenti bole

pre 11 godina

Kakva masinerija JNA? O cemu bre vi pricate? Jna je imala svoje zastarelo oruzje, dok su svi ostali dobijali od NATO najmodernije oruzje! Koliko je samo putnickih aviona punih oruzjem sletelo u ZG? Koliko iz Madjarske? Banjaluka bi pala, to je tacno, kada te napadaju dve vojske, a odozgo NATO podrska! O cemu vi pricate? Ne budite smesni, da se niko nije mesao, LAGANICA!

Lita

pre 11 godina

Zaboravi Tomo Kosovo vi bolje znate nego mi da to je Kosovo nezavisna drzava i sto pre priznajete to je bolje i za vas i za Srbiju jer drugog resenja nema.Ali ako ne pristajes na ovakve resenje problema onda dobicete ona resenja kao sto je dobila republika srpska krajina u Hrvatskoj.

gagi

pre 11 godina

Koalicija koja je ce formirati vladu je odgovorna za problem Kosova, pa je red da to vec jednom rese! Samo napred predsednice! Dostojanstveno kao 1999!

dzox

pre 11 godina

Kako smarate vise sa tim prepucavanjima "Toma diploma" i "Toma spasioc" ! Brate, dobio je najvise % i zato je predsednik. Sta jos hocete? Takva su pravila. Zadnjih 12 godina vecini stanovnistva ne valja zivot pa niko nije posteno izasao na ulicu da protestvuje. A onima sto su izasli, smejali im se drugi! Bre, "gej" osobe su u stanju da traze prava, a vi lecite komplekse i muku na forumima i komentarima. Toliko ste jadni! Bice kako bude, a glupi narod kao mi, samo ce se svadjati izmedju sebe i kriviti jedni druge, umesto da svi zajedno nesto konkretno urade i dignu glas. Bem te Srbijo...

Goran

pre 11 godina

Alo bre vi gore vajni komentatori!?-pustite coveka da radi kako zna i ume! Dobro znamo kako je predhodni predsednik radio kad je Kosovo u pitanju!? Radio je u interesu zapada koji bi da nam otmu Kosovo-srce Srbije ! Tadicu izdajnice srpskog roda ! Tadicu zelim ti da nikad vise ne dodjes na vlast-poltronu jedan !

Alex

pre 11 godina

@argumenti bole.Ne može me niko ubijedti da su Srbi neki ratnici,kao ni da su amerikanci neki ratnici.za nih ratuje mašinerika i precizna tehnika.Pa opet sa svu tom mašinerijom zna se kako su prošli na bliskom istoku,prije toga na dalekom istoku.
Tako i Srbija,nasledila sve od bivše JNA tako da tehnički je bila nadmoćnija od drugih republika10:1,
Na kraju sa svu tom tehnikom sada znamo kako ste prošli,Srbija će doći do veličine "Beogradskog pašaluka"
Dobrog ratnika ne čini mašineria,već duboka vera u to što čini,gde "CILj"je važniji od ličnog života.
Svako neka vidi sebe (najiskrenije)pa ćete vidjeti gdje je istina.

Safet Cara

pre 11 godina

Ma kakav Tirol, kakva Belgija! Vi mozete da predlozite, ali 95% albanaca na Kosovu ce reci "NE, hvala na ponudu gosp'n Vojvodo". Koncenzus cete dobiti, ako se postuje vas ustav gde pise da je Kosovo dio Srbije, ali to nece uopste promeniti situaciju. Vi hocete Kosovo, a Kosovo nece vas- to imamo vec 100 godina.
A sto se tice Rezolucije 1244 kasnite citavih 12 godina i vise. Rezolucija prestaje da vazi u Septembru ove godine. Pregovori ce da se nastave u Septembru - BEZ REZOLUCIJE 1244 razume se.
Srpski politicari su navikli da propuste sve prilike.

Sto vise citam vise ludim

pre 11 godina

E cito sam ovaj tekst na b92 o Lamburdjini Aventadoru i to s' posebnom ugljenim vlaknima, stvarno strava, dako ga budem koristio i vozio ako Bog da, tako najavise ovi iz Need for speed-a.
No veci problem sto ga pojedini milijarderi ne mogu kupiti, opet stoji ono, ni za pare se sve ne moze kupiti. :)

Josh ovo Vam moram isprichat, heljac bi da naucim programiranje, barem C++ da mi natovarite 30 metara drva, cini mi se lakshe bi podnio, no shto che mi u glavu uch to programiranje, neshto shto nece neche, dzaba, ne mere, da puknesh.

Ne mere Tomo tako, ak' ti se navale kichmu ces iskrivit, dzaba, nesto sto ne ide ono ne ide, pa svi da stanemo zajedno, ona tezhina biva jacha...

Balkan je cudo, na ili u Balkanu je sve moguce, otud i oni ljeteci tanjiri... :)

Cirkuzijada, sta da se radi!

Jas licno

pre 11 godina

Kad vidim SPC da ce pitat oko kosovo place mi se, zar ne razumes da SPC podrzio milosevic i dao blagoslov da se ubije i ti jos njima pitas sta imaju oni da se mesaju u politiku nek se oni fokusiraju u blindirane kole i nek pokusaju da vrate mladinu u crkvu samo penzioneri ih poseti

qaushi

pre 11 godina

i to ti je nesto novo jel?
tu bajku zna svako ali ali.. cinjenica JE DA MI ALBANCI NECEMO NIKAD VISE SA SRBIJOM.I to cete vrlo brzo prihvatiti.

precanin

pre 11 godina

Predsednice Nikolicu, ja svoj glas nisam dao Tebi, ali,objasni Nam (i oni sto dali glas Tebi i onima sto nisu), sta znaci na nasem jeziku ta " zvezdica i fusnota" ? Jer, kako mi obican ,prost svet u Srbiji , da se borimo za ili protiv fusnote , a , ne znamo ni sta je to, da li je to dobro ili lose za gradjane Srbije ? Jer kada je Srbija u pitanju , ondak se svi borimo za nju i oni koji su glasali za Tebe i oni koji nisu, samo treba da znamo zasta i protiv cega da se borimo , bar ja tako mislim ?

nenad2

pre 11 godina

@ Veljko
O čijem vraćanju Vi gospodine pričate. O vraćanju "pravih" nevoljnika i izbeglica ili onih što su još sedamdesetih prodavali (pa i kasnije) imanja svoja (srpska) za debele pare, gradili kuće i kupovali stanove po Kv, Kg, Bg i Nišu pa su sad najbrojniji rentijeri. Za njihov povratak treba da ginemo mi koji nismo "ni krivi ni dužni". Moj sin i ja trebamo svojim životima da im vratimo prodato. Hvala ali ne.

laki

pre 11 godina

Pocelo je sa vrtenjem u krug,a tako su lepo obecavali.Nisu u stanju ni ona dva dzaka da "odvezu".Ljudi,a vlada jos nije ni pocela sa radom,al ce biti smijurije i jada(bede i nepravde).

Misko

pre 11 godina

Covek se uziveo u ulogu prvog seljaka domacina Srbije. Mora da je zaboravio da je njegova uloga da se slika i smeska svetskim mocnicima jedino ako ne preuzme i ono za sta je kritikovao Tadica. Ima da se rukuje sa Siptarima sve je to njegova demagogija. Sta on misli da su svetski mocnici tek tako odabrali ko ce napraviti vladu. Tek ce da pije gorke kafe i guta knedle. A potrcko Vucic ce ici po misljenje i dalje kod svetskih mocnika odnosno pomocnikovih pomocnika. Ako resi da pokrene na Kosovu narod prvo na celo Toma sa sinovima Dacic Vucic i ostali. Nemoj kao Milosevic da ratujes sa tudjom decom a svoju da cuvas kao Sloba Marka. Sebijo pamet u glavu dosta je bilo zapaljivih govora Seselja Slobe i Vucica.

Sofija_Bg

pre 11 godina

@Gorane, vi sto recenicu pocinjete sa "ALO BRE" ste nam i "NATOVARILI" na ledja ovakvog Predsednika! Kako se on samo lepo izrazava, svaka cast na pismenosti i elokvenciji! Ako ovakve izraze jos pocne da prevodi na engleski jezik, s obzirom da ga odlicno poznaje, daleko cemo dogurati.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Čudo neviđeno od komentara! Poispadali padeži, pomešani rodovi i brojevi, nema velikih i malih slova, albanska leksika i fraze pa jadni GOOGLE prevodi - a potpisi "čisti srpski".
Nije prilika, al' da se kaže: moderatori bi morali poštovati Zakon o službenoj upotrebi jezika, i sami da poznaju jezik, pa cim vide rečenice da počinju malim slovom - obaciti makar ih potpisivao Josip Broz.
A tek o moralnoj težini propuštenih komentara, o nedostatku kriteriuma ISTINITO, o vođenju ljigave propagande u korist okupatora srpske državne teritorije - da se pravimo nevešti?
O samom tekstu: ako iskreno stremi iznetim idejama, ako ih ojača činjenicama, ako postigne makar koliki konsenzus - biće nesumnjiva iszorijska ličnost Srba - ali i Šiptara i Albanaca.
Na Balkanu, gle apsurda, rešavani su svačiji nacionalni problemi, pa i frustracije, na štetu najbrojnijeg naroda, a silnici misle da nastalo nacionalno pitanje Srba zaobiđu fatamorganom zvanom EU. Ako neće biti bitne granice, što se napravi Hrvatska etnički čistom, što se komada Srbija?
Skoro trećina teritorije Hrvatske je srpska imovina, 18% srpske imovine u BiH je oteto za Dejton, 1/5 teritorije Srbije se otima da se nacionalnoj manjini napravi država - tik uz matičnu, a stalno nam zvocaju demokratijom i "evropskom perspektivom".
Tomislave, napred!

Argumenti bole

pre 11 godina

@Alex... Ovde niko ne pominje rat, daleko bilo! A, to, kakvi su Srbi ratnici, zna ceo svet. Da nije bilo NATO pakta, sa svojih desetak zemalja, sada ne bi bilo ni hrvatske, ni bosne, ni nezavisnog Kosova. Prosto receno, ne postoje ratnici kao Srbi. Druga je stvar kada vas odbrani NATO, a vi proglasite pobedu. Slabici se uvek najvise raduju takvoj "pobedi"...

Vladimir

pre 11 godina

Ima neke kosmicke pravde da bas oni koji su na Kosovu cinili zlocine na kraju budu oni koji ce Kosovu priznati nezavisnost. Sve dodje na svoje. Ne verujem da ce mu neko izaci na referendum. El se gurao da bude predsednik, sad neka bude.

Luka

pre 11 godina

Držimo se prava i rezolucije UN 1244 koja je najjača i koja ne može da se poredi sa planom samo jedne grupe zemalja a koju je doneo samo jedan čovek kojega su imenovali (Ahtisari). Zapravo taj plan je ništavan u odnosu na snagu rezolucije UN.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nikolic: "Jedva čekam da mi natovare KiM"

"Zakleca'ce i tvoja kolena" pod tim tolikim teretom al' ajd neka tovare da vidimo i to "CUDO" !

Dr Smiley

pre 11 godina

Pa da l' ste vi ljudi, normalni? Pljujete po čoveku koji tek što je došao na vlast, a niste mu ni pružili šansu da bilo šta uradi, već rafalno po njemu: "Te Toma diploma, te 90-te, te ovo, te ono". Vidim šta je ovaj "školovaniji" uradio za poslednjih 10-11 godina. Prodao je sve što se prodati može i uvalio nas u najveća g***a. Da se razumemo, ne branim ni jednog političara (daleko od toga), ali sam uvek bio više za Nikolića, tj. Tadića nikad nisam ni hteo da vidim kao "šefa države". Je l' sam ja manji čovek i veći glupak od vas, koji ste podržavali Tadićevu ideologiju, što želim da sačekam i vidim hoće li Nikolić nešto da uradi?? Mi smo izgleda narod koji priželjkuje da nešto ne funkcioniše kako valja, da bi što pre iz petnih žila ispljuvali nekoga. Dajte ljudi, stanite samo malo na loptu.

SAMO DA RATA NE BUDE

pre 11 godina

@Argumenti bole: ma nemnoj...da nije bilo celog arsenala bivse JNA u rukama srba, ne bi bilo ni takvih srpskih ratnika...bez alata nema zanata!!! Lako ja na nenaoruzani narod...i tenkovima na puske..itd...ma koje su bre to sile bile medzu srpske vojske i ostalih...na bivsoj teritoriji SFRJ...nemoj da pricas bajke. ja ne verujem da bi se upste ti 'srpski ratnici' suocili sa nesto slicno kao sto je OVK sa vasom vojskom, policijom i paramilitarcima i sta jos ne...ali ko je sta na Balkanu zna ceo svet...tu si u pravu !!!!

ko to tamo peva

pre 11 godina

Tomo narod te je izabrao i nemoras da se opet krijes ispod suknje tog istog naroda. Jel ti to prizeljkujes kolektivnu odgovornost. Aj da te podsetim. Jel bilo u rat a mi u rat (hteo nehteo). Jel posle bila demokratija na razne nacine jeste. I sta sat ti oces? Nego lepo podmetni svoje d... pa ako uspes sve pohvale a ako ne cao. Dokle bre. To vazi za sve politicare i u vlasti i u opziciji.

miško

pre 11 godina

Nek predsednik posalje prvo svog sina Radomira na KiM da brani Srbe,mi ostali cemo odmah za njim!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (patriota, 19. jul 2012 15:14)

More jok bre, neka ode on sa svojim sinom, a mi "ostali" ostajemo ovde "svoji na svome" !

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

@[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kvazimodo Sorabius, 19. jul 2012 12:03) Osvrni se na ovaj komentar koji si, pretpostavljam, sam napisao i, ako imas moralnih vrednosti i oceni ga, nakon sto ces ga lepo procitati slovo po slovo i kazi gde si, namerno ili iz neznanja, pogresio i zasto?

Dahija

pre 11 godina

Samo strpljivo i Kosmet će biti srpski, ne podeljen, nego 100% srpski. Da, a ja ću iz Beograda da idem dole (ako to nekoga svrbi) i neću kuckati iz udobne fotelje već ću da krenem i znam puno njih koji isto razmišljaju! Samo strpljivo i u pravom trenutku..

Veljko

pre 11 godina

Ovo mi konačno liči na okvire ozbiljne državne politike. Borko će u zatvor za veleizdaju ali to sada nije bitno. Vraćamu Srbiju na srpski Kosmet, videćete slepci, fenseri i evropejci (koje ustvari niko i ne želi u evropi).

zbunjen

pre 11 godina

"Kad budemo pregovarali o statusu i suočimo se sa gomilom dokumenata, po kojima je to praktično država, šta ćemo da radimo?"

...onda Vi biste da ..."Spreman sam da predložim rešenja koja su već primenjena, kao što je status Nemaca u Belgiji. ?
...a istovremeno ...nećete dozvoliti da država Kosovo bude član UN. ?
...hmmmmm

bojan zr

pre 11 godina

@ Boky car
a sta vredi da ih pravis toliko kad sva deca odose ?
+ nece biti mesta u zatvorima jer vecina nece moci da placa taj
porez na nemanje dece,
ako probas malo da razmislis to je razlog sto ih ni ne prave.
mani se tih Seseljivih ideja, nije bila izvodljiva ni kad je on bio na vrhuncu
snage.

ps
jedini koji mogu da profitiraju na tom zakonu su doktori.
koliko li ce samo "kostati" potvrda da ne mozes da imas dece !

cvetkovic mirjana

pre 11 godina

Tirol? Nemacka? zasto navodite njih u temi Kosova to je daleko kao nebo i zemlja oni su godinama pozitivnog integrisanja naroda doveli do ujedinjenja sta smo mi i gde smo mi, ocuvanje kulturne bastine se u miru resava i cuva osim toga kulturu narod sam gradi i cuva onako kako se vidi u njoj, mesto gde se zivi mora se prvo voleti

stidim se u vase ime

pre 11 godina

Te price, kako je Kosovo izgubljeno 1999. god, ravne su veleizdaji! Svi vi, koji tako mislite i o tome pisete, pitao bih vas samo jedno, sta je za vas suverenitet i integritet bilo koje zemlje, pa i Srbije? Sta je za vas patriotizam? Da li biste i kada, imali unutrasnju potrebu da se pobunite, da to ne moze tako, da li i tada, kada bi svaki sused nase drzave, uz granicu, napravio jos jednu malu drzavu za svoju nac. manjinu, a kada bi Srbija ostala u gradu Beogradu?

AleksandarL

pre 11 godina

Za @dejvid... Pa pitao bih te ja dal bi De Gol imao hrabrosti da preda Marsej i vecinu juzne obale Francuske (naseljenu alzircima i marokancima). Pa nije za Srbiju Kosovo i Metohija isto sto za Francusku Alzir, o cemu ti pricas? Da je stvar resena i jasna, kako govore "poznavaoci situacije" ovde, niko ne bi ubedjivao i pritiskao Srbiju da prizna 'vako il onako nezavisnost okupirane teritorije. Vi zaboravljate da na Kosovu i Metohiji postoje ljudi Srbi, koji zive kao u logoru i postoje oni na severu koji se odupiru ulasku u taj logor, vi zaboravljate da na severu postoje pripadnici raznih sluzbi mup-a Srbije, vama je lakse da situaciju gledate primitivno, pravolinijski pa sta god kazu da prihvatimo samo da bude dobro ovde u Bg-u. Kada pregovarate o prodaji stana morate da imate neke argumente i da se borite za njih, a ne o toma dali ce te da priznate jedan deo okupirane teritorije. Mi imamo jake argumente, 1244, sever Kosmeta, koji nikad nece prihvatiti teroriste, na celu sa Tacijem, vecinu zemalja koja nije prihvatila nezavisnost, pa i neke iz EU. Jasno je da bi za Srbiju bilo pogubno da prihvati da 1 300 000 Albanaca bude deo ove zemlje ali jos pogubnije je ne boriti se za stolom i ne izdejstvovati ponovno crtanje granica, i nadati se najboljem mogucem ishodu (sever Kosmeta i r Srpska) u Srbiji i potpuna zastita Srba i kulturnog nasledja na otetoj novonastaloj drzavi Kosovo.

Petar

pre 11 godina

Иако нисам присталица овог лика, просто му не желим, људски, да му ова Милошевићска заоставштина скрши натоварена леђа и кичму (иако је он негатив Гандијеве фотографије и принципа).
Мож' бит' да му будући премијер буде физиотерапеут!? Можда је Милошевићев ђак превазишао учитеља, а Шекијев бивши доглавник, превазишао свог идејног вођу..

Miroslav

pre 11 godina

Koliko će se još otkriti nečasnih i antidržavnih radnji koje je Boris Tadić učinio tokom 8 godina svoje vladavine Srbijom. Samo kada se setim onog njegovog potrčka Borislava Stefanovića šta je do skora izjavljivao a naročito posle svakog razgovora u Briselu, njemu treba suditi zbog podrivanja Ustava Srbije. Koji si to licemeri i prevaranti! Nadam se da će se do kraja otkriti izdajnička priroda Tadićevog režima.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Asterisk (zvezdica) bez fus note.

Ovo nema ni u zemlji nedodjiji, majkemi. DS je ubedljivo najgora zaraza koju je zapatio ovaj narod za poslednjih 600 godina.

A sta taj asterisk tu trazi? Vata zjala pa im cupa krilca?

Vojislav

pre 11 godina

Ni ovo vam ne odgovara,jel' tako? Predsednik koji pita narod ne valja, koji ne pita narod ne valja... vama koji ste u "deluziji" da sve znate,a u stvari ste slepi poslusnici ideje koja je IZGUBILA, bolje bi bilo da se pitate gde ste pogresili,nego da osudjujete svaki potez onih koji su vlast... da,narod ima vlast kakvu zasluzuje,samo sto ste vi "pametni" uvek iznad naroda,zato vam lider nema stan,a njegovi ortaci imaju po 5...

Obren

pre 11 godina

Predhodna vladajuca garnitura, predvodjena DS-om, nije imala rezervi kade je odrzavanje na vlasti u pitanju. Smatrali su da ce kandidatura Srbije za ulazak u EU biti garancija njihove pobede na izborima, kao i da ce ustupci vezani za Kosovo biti garancija za dobijanje pomenute kandidature. Kandidatura je, istina, dobijena nakon visemecnih natezanja, ali izbornu pobedu nisu uspeli da izvojevaju, mada je bilo velikih pokusaja da poraz pretvore u pobedu, tj. da formiraju vladu i to sa Tadicem na celu. Kako politika obmanjivanja gradjana ne moze biti dugog veka, tako je i DS dozivela veliki poraz, daleko veci od onog koji pokazuju brojke iz izbornih rezultata. Posledice njihove neprincipijelne borbe za vlast najvise ce osetiti gradjani Srbije, bez obzira na to kome su dali svoj glas na izborima, i upravo to je najtuznije.

tuzibaba

pre 11 godina

Narode, znate zasto je to rekao ? Namera mu je da skupi sve snage u zemlji i napravi nacionalni plan za Kosovo. E, DS nece na to pristati i ETO PRILIKE DA NAJZAD GRADJANI SRBIJE VIDE KO JE IZDAJNIK A KO PATRIjOTA ! To mu je cilj, da sto vise naudi demokratama, ...e mu se za Kosovo. Zna on odavno (dok je on bio u Vlasti i "branio" Kosovo) da je Kosovo izgubljeno, ali ovo je sad prilika kao "kec na jedanajst" da satre demokrate !!!

Summar

pre 11 godina

Dragi moj predsednice,ako ja obican gradjanin treba da ti kazem''sta cemo"..pa svi cemo da stanemo iza stava sto su jasni svima osim verujem nasim zaludjenim patriotama i liberalima a to je podela Kosova...ni Albanci ni Amerikanci ni evropljani nisu za podelu..zasto?Pa zato sto su ga oteli i Albancima doneli bombama i krvlju...ali im je za kraj "samo"potreban nas pristanak tj priznanje.E pa kad im se jasno,glasno,iskreno kaze da ga nikad i slovima NIKAD nece dobiti,onda je svima jasno da se treba naci kompromisno resenje a to je PODELA....jeste bolno za nas i njih alli jedino pametno po obe strane resenje...shvatio to neko sada ili za 25godina..dragi komsije Albanci,dobicete tada i mir i priznanje,i necete biti blokirani od strane Srbije...hocete drzavu,hocete ucesce u svim svetskim organizacijama,hocete ucesce Kosova u sportu....pa razmislite hocete li vi to sada ili za 25 godina...i vi i mi...i vama i nama i nikome na svetu nije lako da onaj drugi dobije sve a onaj prvi izgubi sve...to nije fer,to nikada nece moci...ko shvati shvatice,i kompromis prihvati ce.

Veljko

pre 11 godina

@ Veljko
O čijem vraćanju Vi gospodine pričate. O vraćanju "pravih" nevoljnika i izbeglica ili onih što su još sedamdesetih prodavali (pa i kasnije) imanja svoja (srpska) za debele pare, gradili kuće i kupovali stanove po Kv, Kg, Bg i Nišu pa su sad najbrojniji rentijeri. Za njihov povratak treba da ginemo mi koji nismo "ni krivi ni dužni". Moj sin i ja trebamo svojim životima da im vratimo prodato. Hvala ali ne.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nenad2, 19. jul 2012 13:50)
Nenade, uvek je bilo i biće ljudi, malih, prodanih, kojima je materijalno sve i koji će uvek za sebe tražiti sigurnu luku i kojima ništa nije preče od njihovog komfora i sigurnosti. Pa i sutra da iz mog Beograda ode veliki broj ljudi usled neke slične situacije (kao na Kosmetu) ja ne želim da se ravnam sa njima, jer oni su bakterije, gliste, ljigavci i paraziti. Želim da čuvam i branim svoje, i ne samo svoju već i kuću i porodicu svoga komšije i svakog dobrog čoveka u ovoj zemlji (kakva je da je). Ako bi tako gledali, onda bi svi mogli i da krademo i da lažemo i da se opravdamo time da u ovoj zemlji počev od političara i tajkuna svi kradu, zar ne? Ali nećemo valjda biti takvi? Postoji nešto više... nadam se.

Jarina

pre 11 godina

"Spreman sam da predložim rešenja koja su već primenjena, kao što je status Nemaca u Belgiji"

Vaš "predsjednik" nema pojma o modelima koji predlaže
Njemačka jezična zajednica u Belgiji ima mali stepen autonomije, naročito u jeziku i kulturnim pitanjima, ali to još uvijek ostaje dio regije francuskog područja Valonije.

miroslav

pre 11 godina

Konacno da dobijemo prevog predsednika koji je spreman da brani celovitost i i suverenitet Srbije a ne kao predhodni prebacivao odgovornost i pregovore na druge

Nislija

pre 11 godina

Sad samo Tomo sa reci da predjes na dela,ne samo sto se KiMa tice nego uopste,mislim na sve
a najbitnije naravno odbrana Srba,i svih nealbanaca na KiM od terorista kao i odbrana okupirane teritorije.
ako kosovo postane nezavisno,Srbija prihvati...Evropi prete teroristaicki napadi kao sto se desavaju po Afganistanu.
zato Evropo ne cuti na formiranje teroristicke drzave koju zovete KosovA

Nimrod

pre 11 godina

A sto "ceka"? Mislim, on je predsednik bilo da postoji Vlada ili ne - ako mu je u nadleznostima da se Kosovom bavi, sto ceka nekoga? Ako mu nije, opet sto ceka - nadleznosti predsednika ne menja Vlada vec skupstina promenom zakona i gradjani promenom ustava. Ali je lepo pricati..."samo da jos vlada, pa cu ja...".

Miki

pre 11 godina

Pravi Srbi znaju gde su "svoj na svome" i ne traze da neko ide ispred da izvidi nego ne pita nista kad brani svetinju..ali avaj,ovde nije rec o tome nego pokazati i UN-u i SAD i evropi da se rezolucija 1244 koju su i oni sastavljali mora postovati i da se oko toga treba sloziti cela Srbija..Jadni ste vi zuti kakvu ste demokratiju prikazivali

bezimena

pre 11 godina

T. master Nikoliću, dosta više sa tom radikalskom demagogijom, tebi Vlada NE MOŽE da "natovari" Kosovo, već ti moraš da poštuješ i sprovodiš odluke Vlade! Ajde malo čitaj Ustav i nauči već jednom šta je tvoj posao i koja su tvoja ustavna ovlašćenja!

nautica

pre 11 godina

Svaka čast. Nemam reči. To je ono što je potrebno da poseduje predsednik Srbije i ne samo predsednik, već svi ljudi na bitnim funkcijama... a to je entuzijazam, energija, pozitivan stav, sigurnost u sebe i ljubav prema domovini.

dz

pre 11 godina

Ja se slazem sa ovom izjavom. Malo dete je znalo da su progovori dosad bili u jednom pravcu. Stefanovic se samo slagao sa svim odlukama i odugovlacio. To nisu bili pregovori to je bio dogovor. Ja bi Borka i resto DS poslao da zive na sever Kosova pa da vidim kako im se svidja sta su uspeli da urade.

Cekaj jos malo, da vidimo s. Sirija

pre 11 godina

Predsednice dragi! Ne pozuri!
Evo, nasa Rusija se bori da spasi Siriju. Cim pobedimo, odmah imas bolje kartice.
Ako ne pobedimo, mozemo poceti jos jednom iz pocetka.
To ti je politika, kao sto nas Dodik vodi, a ne po vodama!

mare

pre 11 godina

Nastavak guslanja oko izgubljene stvari nas vodi u sigurnu provaliju a očekujem da nastaviš po starom a koncenzus je imao i VK pa mu nije pomoglo

student prava

pre 11 godina

ja toplo predlazem nesto, REFERENDUM..pa da vidimo da li zelimo drzavu sa ili bez 2 miliona Albanaca..kod njih natalitet 20 promila, kod nas bela kuga..videcemo rezultate za 20 godina, zivi bili pa videli..

Dejan

pre 11 godina

Dokle god postoji RSB 1244, dokle god Rusi i Kinezi blokiraju prjem Kosova u UN, i dokle god mi imamo neke institucije drzave na delovima Kosova, i dokle ima Srba na KiM mi imamo argumente da pregovaramo. Albanci nece da pregovaraju, jer racunaju da ce samo od sebe da nestane Srbije na Kosovu. Ako moze da nestane i Srba, jos bi im lakse bilo.
Pozdravljam ideju da se dodje do konsenzusa oko zajednickog stava glede KiM. Moja malenkost moze da predlozi nesto sto lici na resenje:
1. Svi Srbi i ostali koji to zele sa Kosova mogu da imaju i drzavljanstvo Srbije
2. U opstinama gde su Srbi vecina, lokalne institucije, skole, bolnice, i druge institucije mogu da budu institucije drzave Srbije.
3. Sudovi su ustrojeni po principima drzave Srbije ali UN vrsi korekciju onih delova zakona radi uskladjivanja sa zakonima Kosova. Primer. U K.Mitrovici je Osnovni sud, nase sudije, plare iz budzeta RS ali ako je u nasem Krivicnom zakonu za neko delo kazna od 3-5 god a u Kosovskom od 1-3 godine, onda UN odredi koja se mera za takvo delo primenjuje.
4. Poseban status za srpske manastire.
Dakle, Srbija dobija da svi oni sa KiM koji zele da budu deo Srbije mogu to i da budu (sportski klubovi mogu da se takmice u srpskoj ligi i sl.) i da im Kosovo ne spori da su srpski drzavljani i sve sto im uz to ide (dokumenta, plate, penzije)
Albanci dobijaju mogucnost da Kosovo nastupa skoro svuda sem u UN kao nezavisna drzava.
Ovo je koncept dvojnog suvereniteta. Nema bojazni da je 2 mil. albanaca deo Srbije.

posteno

pre 11 godina

Predsednice, lepo pregovarajte predlozite taj ulazak Srbije u NATO i EU koji je stalno tu negde u vazduhu, pod uslovima Republika Srpska za Kosovo(eventualno i sever) i da mi kao nato clanica nikad ne budemo ucestvovali u eventualnom napadu samo na Rusiju.

bezimena

pre 11 godina

100 milijardi kad ja dodjem na vlast...
hihihihihi
(aanja, 18. jul 2012 23:07)

Budimo korektni, T. master Nikolić se ispravio i rekao da je mislio 100 milijardi eura za 10 godina. Na pitanje gde je prvih 10 milijardi verovatno će odgovoriti da je mislio 100 milijardi kada PRODJE 10 godina...

Zaludjeni naivci, primitivci i nacionalisti su mu poverovali, a sada grizu svoje gaće, poslednje...SVAKI NAROD IMA VLAST KAKVU ZASLUŽUJE!

Alex

pre 11 godina

Kada ćete već jednom da se otreznite.Kosovo je faktički država od 1999.kada su vaši junaci potpisali sramnu kapitulaciju.
Kosovo kroz istoriju je bilo okupirano od strane drugih država,i tako vrijeme je došlo da i ona već jednom stekne nezavisnost.većina država sveta tako su nastale.Retko koja država je nastala bez krvi.Sto pre to shvatite biće bolje za sve,ili se dobro pripremite za još jedan rat, koji za sigurno ćete ga izgubiti,jer vi niste nikakvi ratnici.

Refik

pre 11 godina

Cika Tomo, ti mene ohrabrujes ovakvim izjavama, nazalost ali ne za svoj vecinski narod preispitaj sta ces i kakve odluke doneti.
Kosovo nikom nista dobro nije donelo a odnelo je puno, zrve proterivanja pa i sa obe strane.

Milosevicev period, Tadicev peroid, a ti izvuci pouku, svaki korAk za njima odvodi i tebe van puta.
Kosovo je zavrsena prica, nazalost za svi i veruj da niko nije na dobitak svi smo na gubitku, potrazi listu ljudskih zrtava sobe strane sve ceti bude jasno.Imas istorisku sansu da napravis pomirenja umesta svadje.

Goran

pre 11 godina

Alo bre vi gore vajni komentatori!?-pustite coveka da radi kako zna i ume! Dobro znamo kako je predhodni predsednik radio kad je Kosovo u pitanju!? Radio je u interesu zapada koji bi da nam otmu Kosovo-srce Srbije ! Tadicu izdajnice srpskog roda ! Tadicu zelim ti da nikad vise ne dodjes na vlast-poltronu jedan !

Dahija

pre 11 godina

Samo strpljivo i Kosmet će biti srpski, ne podeljen, nego 100% srpski. Da, a ja ću iz Beograda da idem dole (ako to nekoga svrbi) i neću kuckati iz udobne fotelje već ću da krenem i znam puno njih koji isto razmišljaju! Samo strpljivo i u pravom trenutku..

Dr Smiley

pre 11 godina

Pa da l' ste vi ljudi, normalni? Pljujete po čoveku koji tek što je došao na vlast, a niste mu ni pružili šansu da bilo šta uradi, već rafalno po njemu: "Te Toma diploma, te 90-te, te ovo, te ono". Vidim šta je ovaj "školovaniji" uradio za poslednjih 10-11 godina. Prodao je sve što se prodati može i uvalio nas u najveća g***a. Da se razumemo, ne branim ni jednog političara (daleko od toga), ali sam uvek bio više za Nikolića, tj. Tadića nikad nisam ni hteo da vidim kao "šefa države". Je l' sam ja manji čovek i veći glupak od vas, koji ste podržavali Tadićevu ideologiju, što želim da sačekam i vidim hoće li Nikolić nešto da uradi?? Mi smo izgleda narod koji priželjkuje da nešto ne funkcioniše kako valja, da bi što pre iz petnih žila ispljuvali nekoga. Dajte ljudi, stanite samo malo na loptu.

marija

pre 11 godina

Cela ta Vasa zajednicka platforma, koja je inace dobra ideja, cini mi se nepotrebna i gubljenje vremena. Po Ustavu i R1244UN, sve je potpuno jasno. Ne zaboravite da su Albanci u pregovorima naterani da potpisu R1244UN, sto je neprocenjivo.
Dovoljno je samo da kazete Tadicevo NIKAD, ni priznanju, ni podeli i to je cela platforma. Nista drugo nije moguce.
PS. Cuvajte se tzv. intelektualaca. Svasta se tu lazno predstavlja u poslednje vreme.

nesh_bros

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem.. kada je Kostunica bio premijer, proglasili su nezavisnost, to je bilo za osudu ! Kada je Tadic bio predsednik isli smo na neke pregovore gde smo prihvatili SVE zarad tog statusa kandidata, i tima pogorsali status Srba na KiM, i to je bilo za osudu. Sada kada Nikolic hoce da okupi sve u ovoj zemlji koji nesto znaju, da probamo konacno da resimo to pitanje i da krenemo dalje, i to je za osudu! Narode Srbije, prestanite samo da kritikujete.. ko god je na vlasti ne valja, kao da niste ni glasali na izborima ! Moramo prvo imati vere u sebe kako bi verovali da ce nesto dobro konacno da se desi !

Cacanin

pre 11 godina

Politicari,biznismeni,crkva i vecina intelektualaca nemaju bas nikakve veze sa interesima gradjana Srbije.Da su hteli oni bi dosad uradili nesto za "male"ljude od kojih svi gore pomenuti imaju korist a ti mali covece pasi travu ako i stignes do nje.

dejan novi

pre 11 godina

Nikolicu taman kad pomislim da si nepromisljen ti me ovako prijatno iznenadis ovakvim intervjuom i sad vise neznam sta da mislim.Treba ti valjda dati vremena.Kosmet se brani odlucnoscu i nicim drugim.A sto se tice DS-a ako treba izvesti na sud onda to i treba uraditi.Mi smo referendum vec imali i narod je rekao svoje tako da ne treba postavljati isto pitanje kada neko ne zna sta treba da radi ili da bi se sakrio iza naroda.

Veljko

pre 11 godina

Ovo mi konačno liči na okvire ozbiljne državne politike. Borko će u zatvor za veleizdaju ali to sada nije bitno. Vraćamu Srbiju na srpski Kosmet, videćete slepci, fenseri i evropejci (koje ustvari niko i ne želi u evropi).

dejvid

pre 11 godina

Srbiji treba Degol, koji je imao hrbrosti da prizna nezavisnost Alzira. Nikolic to nije i prvo nije general ni hrabar! Vecina francuza tada su rekli ne nezavisnosti alzira, ali general je odlucio! U srbiji treba da se nadje taj hrabri politicar koji priznaje realnost. Ovo sto prica predsednik o pregovorima o statusu, garantujem da toga nece biti, jer to ne daju ameri!.? Jer ameri direktno stoje iza nezavisnosti Kosova, trbamo to vec jednom da svi svatimo.

miroslav

pre 11 godina

Konacno da dobijemo prevog predsednika koji je spreman da brani celovitost i i suverenitet Srbije a ne kao predhodni prebacivao odgovornost i pregovore na druge

stidim se u vase ime

pre 11 godina

Te price, kako je Kosovo izgubljeno 1999. god, ravne su veleizdaji! Svi vi, koji tako mislite i o tome pisete, pitao bih vas samo jedno, sta je za vas suverenitet i integritet bilo koje zemlje, pa i Srbije? Sta je za vas patriotizam? Da li biste i kada, imali unutrasnju potrebu da se pobunite, da to ne moze tako, da li i tada, kada bi svaki sused nase drzave, uz granicu, napravio jos jednu malu drzavu za svoju nac. manjinu, a kada bi Srbija ostala u gradu Beogradu?

Argumenti bole

pre 11 godina

@Alex... Ovde niko ne pominje rat, daleko bilo! A, to, kakvi su Srbi ratnici, zna ceo svet. Da nije bilo NATO pakta, sa svojih desetak zemalja, sada ne bi bilo ni hrvatske, ni bosne, ni nezavisnog Kosova. Prosto receno, ne postoje ratnici kao Srbi. Druga je stvar kada vas odbrani NATO, a vi proglasite pobedu. Slabici se uvek najvise raduju takvoj "pobedi"...

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Čudo neviđeno od komentara! Poispadali padeži, pomešani rodovi i brojevi, nema velikih i malih slova, albanska leksika i fraze pa jadni GOOGLE prevodi - a potpisi "čisti srpski".
Nije prilika, al' da se kaže: moderatori bi morali poštovati Zakon o službenoj upotrebi jezika, i sami da poznaju jezik, pa cim vide rečenice da počinju malim slovom - obaciti makar ih potpisivao Josip Broz.
A tek o moralnoj težini propuštenih komentara, o nedostatku kriteriuma ISTINITO, o vođenju ljigave propagande u korist okupatora srpske državne teritorije - da se pravimo nevešti?
O samom tekstu: ako iskreno stremi iznetim idejama, ako ih ojača činjenicama, ako postigne makar koliki konsenzus - biće nesumnjiva iszorijska ličnost Srba - ali i Šiptara i Albanaca.
Na Balkanu, gle apsurda, rešavani su svačiji nacionalni problemi, pa i frustracije, na štetu najbrojnijeg naroda, a silnici misle da nastalo nacionalno pitanje Srba zaobiđu fatamorganom zvanom EU. Ako neće biti bitne granice, što se napravi Hrvatska etnički čistom, što se komada Srbija?
Skoro trećina teritorije Hrvatske je srpska imovina, 18% srpske imovine u BiH je oteto za Dejton, 1/5 teritorije Srbije se otima da se nacionalnoj manjini napravi država - tik uz matičnu, a stalno nam zvocaju demokratijom i "evropskom perspektivom".
Tomislave, napred!

Miroslav

pre 11 godina

Koliko će se još otkriti nečasnih i antidržavnih radnji koje je Boris Tadić učinio tokom 8 godina svoje vladavine Srbijom. Samo kada se setim onog njegovog potrčka Borislava Stefanovića šta je do skora izjavljivao a naročito posle svakog razgovora u Briselu, njemu treba suditi zbog podrivanja Ustava Srbije. Koji si to licemeri i prevaranti! Nadam se da će se do kraja otkriti izdajnička priroda Tadićevog režima.

Dejan

pre 11 godina

Zar stvarno verujete da će Albanci na Kosovu prihvatiti da im Beograd šta odlučuje šta će raditi i kako će raditi, a kako neće?Zar neko može da poveruje da će ti ljudi tamo prihvatiti dinar, našu zastavu, jezik, policiju, vojsku.To što priča Nikolić je utopija i priča za nepismene koji su za njega i glasali.Sada ni ratom nema šanse da vratimo Kosovo u okvir Srbije.Zar neko još u to veruje?Doći će Kinezi i Rusi?Ma ajte...gluposti..Nisu došli ni kad su nas rušili 1999 i trovali uranijumskim bombama.Onisamo gledaju korist i novac.Ako može nešto da se dobije džabe i jeftino..

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Koliko ja vidim i novoizabrani Predsednik i nova Vlada Srbije ce nastaviti sa istom politikom "jesti ce nas hleb a brinuti tudju brigu" tj. brinut ce i dalje o Kosovu vise nego o Srbiji !
Pitam se samo sta ce radii one buduce i mladje generacije politicara iz Srbije ako im Tomislav Nikolic i Ivica Dacic u svom mandatu rese kosovski problem ? Pa ti jadnici vise nece imati sta da rade kada jednoga dana sami dodju na Vlast ?

slobodan

pre 11 godina

Ovaj ce samo praviti probleme,i to velike...voleo bih da se varam ali...
Trazi da svi gradjani stanu iza njega...pa ce onda na pregovore,ljudi razume li neko naseg novog predsednika?
Cini mi se da on jedno misli,drugo govori a da nece uraditi nista.

Marsovac

pre 11 godina

Ovaj covek kao da je sisao sa druge planete.A ima toliko komentatora "pesednika" koji imaju genijalne ideje kako bi oni resili pa neka se covek inspirise.

Kosovastar

pre 11 godina

Kada vec poceo malo realnije da prica evo i fontane zelja Nikolica. Gospodine Nikolicu ZA TANGO JE POTREBNO DVOJE. Vi mozete traziti pregovore oko statusa ali znate da ona druga strana ce se smejati sa vasim idejama Nemaca u Belgiji i slicno. Kosovo nije u UN i nece biti u UN kao punopravni clan. Pa sta? Sta to uopste smeta Tajvanu da bude CETIRI puta razvijeniji od Kine madaq Tajvan nije clan UN i od Kine se smatra kinsekom provincijom.

Ako hocete postovati postignute dogovore onda samo izvolite. Ako necet [a zna se ko ima stetu. Zna ko je pravi veliki pritisak prosle godine o carinskom pecatu. Ako necete kola sa registarskim tablicama Kosova onda ni kola iz Srbije nece na Kosovo. Ako necete integrisano upravljanje granicom pa moze i bez toga jer ionako prema granici sa Srbijom su kosovski carinci.

marko, nis

pre 11 godina

Konsenzus oko toga da li je Kosovo Srbija bi bio kao da napravite konsenzus da je zemlja ravna ploca. Dakle, ocekujem da izadju pred ljude koji jos ne prihvataju ociglednu cinjenicu da je Srbija izgubila Kosovo 1999. i da kazu to jasno i glasno. Nekima, a njih je jedno 3 miliona u ovoj zemlji, neke stvari treba nacrtati da bi shvatili.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Asterisk (zvezdica) bez fus note.

Ovo nema ni u zemlji nedodjiji, majkemi. DS je ubedljivo najgora zaraza koju je zapatio ovaj narod za poslednjih 600 godina.

A sta taj asterisk tu trazi? Vata zjala pa im cupa krilca?

Nislija

pre 11 godina

Sad samo Tomo sa reci da predjes na dela,ne samo sto se KiMa tice nego uopste,mislim na sve
a najbitnije naravno odbrana Srba,i svih nealbanaca na KiM od terorista kao i odbrana okupirane teritorije.
ako kosovo postane nezavisno,Srbija prihvati...Evropi prete teroristaicki napadi kao sto se desavaju po Afganistanu.
zato Evropo ne cuti na formiranje teroristicke drzave koju zovete KosovA

AleksandarL

pre 11 godina

Za @dejvid... Pa pitao bih te ja dal bi De Gol imao hrabrosti da preda Marsej i vecinu juzne obale Francuske (naseljenu alzircima i marokancima). Pa nije za Srbiju Kosovo i Metohija isto sto za Francusku Alzir, o cemu ti pricas? Da je stvar resena i jasna, kako govore "poznavaoci situacije" ovde, niko ne bi ubedjivao i pritiskao Srbiju da prizna 'vako il onako nezavisnost okupirane teritorije. Vi zaboravljate da na Kosovu i Metohiji postoje ljudi Srbi, koji zive kao u logoru i postoje oni na severu koji se odupiru ulasku u taj logor, vi zaboravljate da na severu postoje pripadnici raznih sluzbi mup-a Srbije, vama je lakse da situaciju gledate primitivno, pravolinijski pa sta god kazu da prihvatimo samo da bude dobro ovde u Bg-u. Kada pregovarate o prodaji stana morate da imate neke argumente i da se borite za njih, a ne o toma dali ce te da priznate jedan deo okupirane teritorije. Mi imamo jake argumente, 1244, sever Kosmeta, koji nikad nece prihvatiti teroriste, na celu sa Tacijem, vecinu zemalja koja nije prihvatila nezavisnost, pa i neke iz EU. Jasno je da bi za Srbiju bilo pogubno da prihvati da 1 300 000 Albanaca bude deo ove zemlje ali jos pogubnije je ne boriti se za stolom i ne izdejstvovati ponovno crtanje granica, i nadati se najboljem mogucem ishodu (sever Kosmeta i r Srpska) u Srbiji i potpuna zastita Srba i kulturnog nasledja na otetoj novonastaloj drzavi Kosovo.

bijeljina.rs

pre 11 godina

Kao sto reče jedan visoki Crkveni zvaničnik dvije najveće Srpske zablude su gusle i Rusija,nisam želio da mu vjerujem,ali izgleda da je bio debelo upravu.

Vojislav

pre 11 godina

Ni ovo vam ne odgovara,jel' tako? Predsednik koji pita narod ne valja, koji ne pita narod ne valja... vama koji ste u "deluziji" da sve znate,a u stvari ste slepi poslusnici ideje koja je IZGUBILA, bolje bi bilo da se pitate gde ste pogresili,nego da osudjujete svaki potez onih koji su vlast... da,narod ima vlast kakvu zasluzuje,samo sto ste vi "pametni" uvek iznad naroda,zato vam lider nema stan,a njegovi ortaci imaju po 5...

Negotinac

pre 11 godina

Milina jedna. Toliko se otimaju da dođu na vlast, da bi rešili sve probleme ove države, a onda počnu da se pozivaju na sve i svašta. Na narod. To je radio i Milošević. Nije valjda zaboravljeno da smo imali referendum u vezi sa Kosovomm(i Metohijom). To što pominje Predsednik svih građana nema blage veze. To nije dovoljno za Ameriku i EU. Njima treba nešto konkretnije.

posmatrač

pre 11 godina

"Drage volje ću da preuzmem tu istorijsku odgovornost. Okupiću sve koji nešto znače u Srbiji - političare, intelektualce, biznismene, crkvene velikodostojnike..."

Ineresantno je da u nabrajanju onih što u Srbiji nešto znače nije spomenuo NAROD. Malo je vremena trebalo da se "pravi srpski domaćin" odrodi od naroda. Da se podsetimo ranije je spominjao referendum kao rešenje Kosovskog pitanja.
Da se razumemo,i referendum kao i konsenzus srpske "elite" je samo drugo ime za bežanje od lične odgovornosti u kolektivnu, a nikako preuzimanje iste.

Ovom prilikom molim zvaničnike EU da mu ne zamere završne stavove o rezoluciji 1244, Srpskoj policiji i vojsci na KiM-ji i sl.
Nije on poslednje godine prespavao, UČIO JE.
Te stavove će ionako koliko sutra njegov kabinet da demantuje.

Boky car

pre 11 godina

Drzavu cine gradjani. Nas je sve manje pa je i drzava sve slabija. Uvedite porez svim zaposlenima prema ucinku (broju dece) i te pare dajte deci. Pa kad nas bude 30 miliona mocicemo da razgovaramo o Kosovu. Ovako : duplo golo :(((

barracuda

pre 11 godina

"Drage volje ću da preuzmem tu istorijsku odgovornost. Okupiću sve koji nešto znače u Srbiji - političare, intelektualce, biznismene, crkvene velikodostojnike, da konačno dođemo do jedne platforme, zasnovane na Ustavu i interesima građana Srbije, i da iza nje stanemo svi. Tek onda može da se ide na pregovore, kaže predsednik Srbije."

Najbolje bi bilo da se svi okupite na Dedinju, na brdascu oko "kuce cveca" i odatle sagledate sta je ostalo od Srbije i srpskog naroda i sta treba jos uciniti da Srbija potpuno nestane.

Obren

pre 11 godina

Predhodna vladajuca garnitura, predvodjena DS-om, nije imala rezervi kade je odrzavanje na vlasti u pitanju. Smatrali su da ce kandidatura Srbije za ulazak u EU biti garancija njihove pobede na izborima, kao i da ce ustupci vezani za Kosovo biti garancija za dobijanje pomenute kandidature. Kandidatura je, istina, dobijena nakon visemecnih natezanja, ali izbornu pobedu nisu uspeli da izvojevaju, mada je bilo velikih pokusaja da poraz pretvore u pobedu, tj. da formiraju vladu i to sa Tadicem na celu. Kako politika obmanjivanja gradjana ne moze biti dugog veka, tako je i DS dozivela veliki poraz, daleko veci od onog koji pokazuju brojke iz izbornih rezultata. Posledice njihove neprincipijelne borbe za vlast najvise ce osetiti gradjani Srbije, bez obzira na to kome su dali svoj glas na izborima, i upravo to je najtuznije.

Summar

pre 11 godina

Dragi moj predsednice,ako ja obican gradjanin treba da ti kazem''sta cemo"..pa svi cemo da stanemo iza stava sto su jasni svima osim verujem nasim zaludjenim patriotama i liberalima a to je podela Kosova...ni Albanci ni Amerikanci ni evropljani nisu za podelu..zasto?Pa zato sto su ga oteli i Albancima doneli bombama i krvlju...ali im je za kraj "samo"potreban nas pristanak tj priznanje.E pa kad im se jasno,glasno,iskreno kaze da ga nikad i slovima NIKAD nece dobiti,onda je svima jasno da se treba naci kompromisno resenje a to je PODELA....jeste bolno za nas i njih alli jedino pametno po obe strane resenje...shvatio to neko sada ili za 25godina..dragi komsije Albanci,dobicete tada i mir i priznanje,i necete biti blokirani od strane Srbije...hocete drzavu,hocete ucesce u svim svetskim organizacijama,hocete ucesce Kosova u sportu....pa razmislite hocete li vi to sada ili za 25 godina...i vi i mi...i vama i nama i nikome na svetu nije lako da onaj drugi dobije sve a onaj prvi izgubi sve...to nije fer,to nikada nece moci...ko shvati shvatice,i kompromis prihvati ce.

dzox

pre 11 godina

Kako smarate vise sa tim prepucavanjima "Toma diploma" i "Toma spasioc" ! Brate, dobio je najvise % i zato je predsednik. Sta jos hocete? Takva su pravila. Zadnjih 12 godina vecini stanovnistva ne valja zivot pa niko nije posteno izasao na ulicu da protestvuje. A onima sto su izasli, smejali im se drugi! Bre, "gej" osobe su u stanju da traze prava, a vi lecite komplekse i muku na forumima i komentarima. Toliko ste jadni! Bice kako bude, a glupi narod kao mi, samo ce se svadjati izmedju sebe i kriviti jedni druge, umesto da svi zajedno nesto konkretno urade i dignu glas. Bem te Srbijo...

e-krem

pre 11 godina

"Jedva čekam da mi natovare KiM"

Glasace za tebe patriote uvek.Nema veze ono Kavlobag-Vivovitica...u Srbiji ce uvek manjina biti pijana pred izbore a vecina nagrabusiti nakon izbora.

au sta naprica

pre 11 godina

E pa kad tvoje nebiolosko dete Acu bude primila Hilari Klinton, umesto pomocnikovog pomocnika, pomocnik, onda mozes da se busas u grudi junacke.Jos kad stvar u svoje ruke uzme Krstimir umesto prethodnih "izdajnika", ima svi da stoje mirno, na celu sa Jahjagom i Tacijem.

The

pre 11 godina

...tako je i Sloba radio, raspisao referendum sta narod misli o Kosovu, legalizovao svoje bolesne ideje pa je usledilo bombardovanje.
Bum-tras, e politika je malo namazanija stvar, treba biti ozbiljan i namazan igrac sa visokim kapacitetima pa u rukavicama i bezbolno "izgurati" najbolju stvar a to je stvoriti dobru ekonomiju koja za krajnji cilj stvara novcani profit, jer zna se ko ima novca taj je ne samo ekonomski mocan nego i politicki i vojno....bla bla bla

Dijaspora

pre 11 godina

Zelim puno srece i uspeha novom predsedniku i vladi prilikom resavanja pitanja Kosova. Bojim se samo da cemo dobiti ultimatum- Kosovo ili iskljucenje iz istorije, brisanje sa mape.

crni domino

pre 11 godina

"Jedva čekam da mi vlada natovari na leđa "kosovsko pitanje", nakon čega ćemo doći do platforme iza koje će svi građani stajati, kaže Tomislav Nikolić".
Kada ce Srbi da se sloze, kada je pola nepismeno?! A ti koristis nepismene za svoja lupetanja, gospodine Predsednice!
Kosovo je Drzava! Tacka! Dosta mi je ratovanja i izdrzavanja neradnika sa barikada.
Ti sto si sa Kostunicom menjao ustav, moras ponovo da ga menjas! Ovako vise ne ide! Kakva preambula?! Preambulo jedna!

Agora

pre 11 godina

Novoizabrani predsednik izjavljuje da jedva ceka da mu "natovare" KiM, a da se onda, brze-bolje, ratosilja tog tereta krijuci se iza referenduma. Takve demagoge i populiste smo vec odavno apsolvirali, kome jos treba agonija ponavljanja istorije?!

DexR

pre 11 godina

Pa nije to snop šaše pa da ti NATOVARE. E bruko jedna, ti da vodiš državu. Verujem da se pola naprednjaka pokajalo što su dobili izbore jer tek sada vide da je vodjenje države ozbiljan posao a ne priča u prazno. Stidite se.

Luka

pre 11 godina

Držimo se prava i rezolucije UN 1244 koja je najjača i koja ne može da se poredi sa planom samo jedne grupe zemalja a koju je doneo samo jedan čovek kojega su imenovali (Ahtisari). Zapravo taj plan je ništavan u odnosu na snagu rezolucije UN.

Skywalker

pre 11 godina

"Obmana je i da Srbi na Severu KiM ne moraju da uzimaju registarske tablice, a uslov za to je da se upišu kao državljani Kosova."
Nemojte tako predsednice, nego recite vi nama, a posto ste rekli da cete sve sporazume sprovesti, sta mi da radimo. Ucinite to jasno i glasno: "Srbi registrujte vozila na kosovske tablice, a da biste to ucinili prvo uzmite kosovsko drzavljanstvo, licnu kartu i sva druga dokumenta". Ako to uradite mnogo vise cu vas postovati. Postovacu vas i ako kazete da su svi sporazumi koje je vlada BT potpisala u vezi Kosova, nistavni. Samo nemojte , molim vas "sakrili su ovo, a sakrili su ono...". Nemojte i vi kao oni prethodni: "idi tamo pa se malo guraj sa KFOR-om, ali ako KFOR bas zapuca, onda bezi". Sto god drzava Srbija odluci, postovacu-od priznanja nezavisnosti do rata za Kosovo. Samo hocu da to oni koji vode ovu drzavu jasno kazu.

gagi

pre 11 godina

Koalicija koja je ce formirati vladu je odgovorna za problem Kosova, pa je red da to vec jednom rese! Samo napred predsednice! Dostojanstveno kao 1999!

goga

pre 11 godina

Sramotna izjava jednog odraslog coveka ,a jos sramotnija izjava jednog "Drzavnika" i to da CUJES OD SVOG presednika..jako zalosno.
Pa druga strana pod pritiskom razgovarali o tehnickim pitanjima i svi znamo kako smo zavrsili....a sad vi to jest Presednik da kaze da ce pokusati da EU,USA i Albance koji jednostavno nece snama (i nikad nisu hteli)da zive,tojest nece absolutno nista stobom,da ih ubedis da se vracaju u okvir srbije to jest nazad...pa covece bozji,pa ko ce vama na to da vjeruje, pa takvu izjavu niste obavezno trebali da date, zasto??

Biafra

pre 11 godina

Fusnota, zvezdica, ko će sa kime, ili neće da se rukuje, crkveni verodostojnici u crnim limuzinama da odlučuju o našoj sudbini. Kakve gluposti. Alo čoveče, pa ti se pretvaraš u Koštunicu. Pričaj malo o šalterskim radnicima, zdravstvu, platama, o pravom životu. Pun nam je andrak više Kosova.

Dobronameran podanik

pre 11 godina

Sve i da predsednik ima ovlašćenja i dobru volju za takav posao, i sve i da poverujem da želi da reši problem - samom činjenicom da ćemo doći do "konsenzusa koji je u skladu sa Ustavom" se diskvalifikuje svaka mogućnost bilo kakvih pregovora i dogovora.

Jer naš Ustav je donešen na brzinu, bez javne rasprave da bi se obesmislili svaki pregovori o statusu Kosova i vezale ruke budućim pregovaračima i generacijama, a samim tim i nama kao građanima kojima je u prirodi da žele da rešavaju probleme, umesto da ih guraju pod tepih.

Miki

pre 11 godina

Pravi Srbi znaju gde su "svoj na svome" i ne traze da neko ide ispred da izvidi nego ne pita nista kad brani svetinju..ali avaj,ovde nije rec o tome nego pokazati i UN-u i SAD i evropi da se rezolucija 1244 koju su i oni sastavljali mora postovati i da se oko toga treba sloziti cela Srbija..Jadni ste vi zuti kakvu ste demokratiju prikazivali

Jas licno

pre 11 godina

Kad vidim SPC da ce pitat oko kosovo place mi se, zar ne razumes da SPC podrzio milosevic i dao blagoslov da se ubije i ti jos njima pitas sta imaju oni da se mesaju u politiku nek se oni fokusiraju u blindirane kole i nek pokusaju da vrate mladinu u crkvu samo penzioneri ih poseti

Znao sam da vas argumenti bole

pre 11 godina

Kakva masinerija JNA? O cemu bre vi pricate? Jna je imala svoje zastarelo oruzje, dok su svi ostali dobijali od NATO najmodernije oruzje! Koliko je samo putnickih aviona punih oruzjem sletelo u ZG? Koliko iz Madjarske? Banjaluka bi pala, to je tacno, kada te napadaju dve vojske, a odozgo NATO podrska! O cemu vi pricate? Ne budite smesni, da se niko nije mesao, LAGANICA!

Lita

pre 11 godina

Zaboravi Tomo Kosovo vi bolje znate nego mi da to je Kosovo nezavisna drzava i sto pre priznajete to je bolje i za vas i za Srbiju jer drugog resenja nema.Ali ako ne pristajes na ovakve resenje problema onda dobicete ona resenja kao sto je dobila republika srpska krajina u Hrvatskoj.

zorann

pre 11 godina

Znate sta, imam dva deteta i mislio sam da cu barem ja doziveti da vidim neki bolji zivot u Srbiji za moju decu. Moji roditelji to nece sigurno za svoju decu. Doziveli su da im dete ide u rat,pa su doziveli promene kojih nije bilo. Sada ja treba kao roditelj to isto da dozivljavam. 90% onih koji komentarisu nisu ni bili u ratu. Ponovo da se odmaste karabini pa da se gine. Najbolje godine zivota su prosle u ratu i sankcijama a ovi nasi politicari i dalje nemaju pojma kako da plivaju sa belosvetskim ajkulama.
Necemo mi nikada da vratimo kosovo jer nas nestaje sa zemlje. Opet referendum kao i '99, sa istim ucesnicima. I opet nema veze, ginemo do zadnjeg, nikada nismo ni znali drugacije. S' verom u Boga, sloboda ili smrt!

Xhefi

pre 11 godina

@Tomislav Nikolić kaže da će insistirati da se u predstojeće političke pregovore o KiM osim EU uključe i Ujedinjene nacije.@
Izgleda da je g.Nikolic spavao ili je zaboravio da su politicki pregovori o statusu Kosova bili i zavrsili, u kojima su bili ukljuceni ne samo posrednici odnosno zastupnici EU nego i Ujedinjene nacije preko svog specialnog izaslanika Marti Ahtisaria kao specialni izaslanik predsednika SB,...

nkvd

pre 11 godina

potpisaces tomo potpisaces sve sto zapad trazi to i sam znas samo se pravis mutav i kao milosevic trazis referendum da ti ne budes kriv ali pravo je da ga ti potpises jer ste ga ti seselj milosevic vucic i dacic izgubili 99-te a sve smernice si vec dobio od zapada da ne mislis da mi ne znamo sta ste pricali sa zapadom otkako ste na vlasti zbog toga i ide tesko sa formiranjem vlade ko je lud da bude kriv za tvoj i dacicev potpis

Alex

pre 11 godina

@argumenti bole.Ne može me niko ubijedti da su Srbi neki ratnici,kao ni da su amerikanci neki ratnici.za nih ratuje mašinerika i precizna tehnika.Pa opet sa svu tom mašinerijom zna se kako su prošli na bliskom istoku,prije toga na dalekom istoku.
Tako i Srbija,nasledila sve od bivše JNA tako da tehnički je bila nadmoćnija od drugih republika10:1,
Na kraju sa svu tom tehnikom sada znamo kako ste prošli,Srbija će doći do veličine "Beogradskog pašaluka"
Dobrog ratnika ne čini mašineria,već duboka vera u to što čini,gde "CILj"je važniji od ličnog života.
Svako neka vidi sebe (najiskrenije)pa ćete vidjeti gdje je istina.

Pravi Argumenti bole

pre 11 godina

@ Argumenti bole

Decko vidi se da si suvise mlad i neznas pravu istinu.
Srbi u poslednjem ratu su bili super dobri ratnici kada smo ratovali sa slabijim (ovo se svodi samo na rat ´90-tih, inace za ono u istoriji kapa dole).
Vukovar na samoj granici nismo mogli da osvojimo iako smo ga sravnili sa zemljom a Hrvati su imali samo automatske puske, minobacace i zolje. Hrvati se predali jer vise nisu imali municije.
U Bosni sa celim JNA naoruzanjem smo se izivljavali nad svima a kad su i malo ojacali poceli smo da bezimo. Pala cela krajina, Banja Luka je bila pred padom da nije intervenisala USA.
Jel ne znas da je Klinton zaustavio pad Banja Luke a time i RS, organizovao Dejton pa i stvorio RS. Kome je tada pomogla USA?
Tako da poslednji rat ne sluzi nam na cast i preci ne bi bili ponosni na nas.

Veljko

pre 11 godina

@ Veljko
O čijem vraćanju Vi gospodine pričate. O vraćanju "pravih" nevoljnika i izbeglica ili onih što su još sedamdesetih prodavali (pa i kasnije) imanja svoja (srpska) za debele pare, gradili kuće i kupovali stanove po Kv, Kg, Bg i Nišu pa su sad najbrojniji rentijeri. Za njihov povratak treba da ginemo mi koji nismo "ni krivi ni dužni". Moj sin i ja trebamo svojim životima da im vratimo prodato. Hvala ali ne.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nenad2, 19. jul 2012 13:50)
Nenade, uvek je bilo i biće ljudi, malih, prodanih, kojima je materijalno sve i koji će uvek za sebe tražiti sigurnu luku i kojima ništa nije preče od njihovog komfora i sigurnosti. Pa i sutra da iz mog Beograda ode veliki broj ljudi usled neke slične situacije (kao na Kosmetu) ja ne želim da se ravnam sa njima, jer oni su bakterije, gliste, ljigavci i paraziti. Želim da čuvam i branim svoje, i ne samo svoju već i kuću i porodicu svoga komšije i svakog dobrog čoveka u ovoj zemlji (kakva je da je). Ako bi tako gledali, onda bi svi mogli i da krademo i da lažemo i da se opravdamo time da u ovoj zemlji počev od političara i tajkuna svi kradu, zar ne? Ali nećemo valjda biti takvi? Postoji nešto više... nadam se.

Razocarani srbin sa kosova

pre 11 godina

Ma dosta mi je vise demagogije koju prosipaju Tomislav Nikolic i Aleksandar vucic. Tokom cele kampanje ste pricali da imate resenje za Kosovo i Metohiju,a sad trazite konsenzus! Za sta konsenzus? Bolje priznajte narodu sta od vas trazi Medjunarodna zajednica, a to je priznanje nezavisnosti Kosova i upravo je to ono oko cega vama treba konsenzus. Nemojte sad za sve Tadica samo da krivite i da vam on bude paravan za sve sto cete po nalogu amerike da uradite.Gotovo je sa demagogijom i demagoskim govorima u skupstini, sada idu dela.
A ako to sto je do sada dogovoreno u Briselu steti interesima nase drzave, ponistite sve dogovore Borka Stefanovica i proglasite ih neustavnim. Ali nesmete i necete, iskoristicete ih kao paravan za sve sto cete uraditi u narednom periodu.
O srbijo sta si dozivela, mnogo je grobova iskopano, a sada se kopa i tebi.

Marko

pre 11 godina

Evo ga nas prosvetitelj! Ovom drzavom upravljaju sve mutavi ljudi zadnjh 50 godina i niko nije nasao resenje, ali evo neverni Toma je preko noci lupio i ostao ziv. Bez komentara.

Veljko

pre 11 godina

Zapanjuje njegov stepen potpunog neznanja i nerazumevanja, Tadic je malo dete za njega. Čuj njega, jedva čeka, kao da se radi o nekom provodu, a ne o teškim odlukama koje su pred Vladom i parlamentom. Toma po zakonu ne treba nista ni da se pita.

sramota

pre 11 godina

E moj narode, ovaj covek je obican prevarant, obraza nema. Posle one emisije sa Jovom Bakicem i odgovora na njegova pitanja, da ima obraz otisao bi na pusto ostrvo. Ko je gledao zna zasto...

Sofija_Bg

pre 11 godina

@Gorane, vi sto recenicu pocinjete sa "ALO BRE" ste nam i "NATOVARILI" na ledja ovakvog Predsednika! Kako se on samo lepo izrazava, svaka cast na pismenosti i elokvenciji! Ako ovakve izraze jos pocne da prevodi na engleski jezik, s obzirom da ga odlicno poznaje, daleko cemo dogurati.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

@[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kvazimodo Sorabius, 19. jul 2012 12:03) Osvrni se na ovaj komentar koji si, pretpostavljam, sam napisao i, ako imas moralnih vrednosti i oceni ga, nakon sto ces ga lepo procitati slovo po slovo i kazi gde si, namerno ili iz neznanja, pogresio i zasto?

mertur

pre 11 godina

"Jedva čekam da mi natovare KiM"

Tada ces, prvo psovati sve bogove sto si usao tamo odakle se tesko izadje a onda moliti bogove da te izvade iz nocne more zvana KOSOVO. Tomo nisi ti dorasto problemu KOSOVO ali dok u Srbiji veruju u Deda Mrazeve ti i tvoji cete ucariti nesto za sebe dok je Kosovo i dok ste u poziciji jer je sada red na vas.

Zdrav razum

pre 11 godina

Mozes ti Nikolicu Master Tomo da zahtevas da te Atifeta Jahjaga jutrom budi kaficom, dodje ti izvodljivost takvog predloga isto poput tvojih besmislenih predloga izgubljeni u vremenu i prostoru u ovom clanku B92....Reci otvoreno da ides u politicku konfrontaciju sa EU koja vodi politickom konfliktu, drugim recima okretanje od EU integracija i podanickom odnosu prema Moskvi....Samoizolacija! Niste hteli da slusate DS, sad dobro prebrojte devize u slamarice i cuvajte, trebace vam idu 90-e.

ragandd

pre 11 godina

Ima ona prica za Milosevica. Pita Milosevic svetske mocnike "Dobro, ajde recite sta sve Srbija i ja treba da uradimo, pa da nas ostavite na miru" Dobio je odgovor... "Gospodine Milosevicu, uradicete sve sto od Vas budemo trazili"

Trololololololo

pre 11 godina

Dok Albanci imaju jak lobi,i slivaju pare u americki dzep,mi mozemo da vicemo "Kosovo je Srbija" do mile volje,dzaba nam je..nece nas cuti niko..male smo mi ribe za ujka Sema i dok to mi shvatimo,nece nas ni biti vise

Boban

pre 11 godina

Dobro jutro g. Nikolicu!

Izgleda da ste prespavali jedno 15tak godina i nemate pojma sta se desava.

G. Nikolicu, natovaruje se nekome beda, a ne tako ozbiljan problem koga treba hitno da resimo ( a ne da ga se ratosiljamo ). A hitno mozemo da ga resimo za dobro nase dece i svih ostalih koji su taoci tog problema zahvaljujuci VAMA bezocnim politicarima! HITNO treba da se osvestite i rascistite to mrcvarenje oko vec gotove stvari. VI ste, g. Nikolicu jedan od tvoraca politike gubljenja Kosova (potsetite se gde ste bili i sta ste radili sa Slobom i Sekijem 90tih). Zbog toga razumem Vase reci "da Vam natovare Kosovo" g. Nikolicu - tesko je pojesti g**** koje ste sami stvorili tih godina.
Nego, Predsednice, zavrnite rukave, stisnite m*** i uradite nesto logicno u ovoj situaciji, inace ce Vas istorija ekspresno zaboraviti.

Narod koji Vas je izabrao nema vise snage da se mrcvari sa Kosovom, naglasavam sa IZGUBLJENIM KOSOVOM! Narod Vas je izabrao da ucinite nesto za povecanje kvaliteta zivljenja i za izlazak iz bede. NAMA TREBA KONSENSUS KAKO DA NADJEMO PUT IZLASKA IZ BEDE I NAJEDEMO SVOJU DECU, a ne oko toga kako da vratimo nesto sto smo nepovratno izgubili bahatoscu Milosevica i njegovih koalicionih partnera gde ste i VI imali veliku ulogu!

naissus

pre 11 godina

samo obratite pažnju koji su ti koji u srbiji nešto znače??? šta je sa ostalima precedniče? t.j. Sa onima koji su tebe birali? njih si izostavio... zar oni ništa ne znače u srbiji?

Minhauzen

pre 11 godina

Da li je neko obavsetio ovog ''smorenog'', depresivnog čoveka da je sad kao postao neke preSednik neke države i da nije više u redu da lupa šta god mu padne na pamet...ili je možda mučenik konačno shvatio u šta se uvalio pa bi sad da se krije iza neko tamo Vlade i naroda...kao nema on veze, on će da uradi šta mu narod i taj Vlada kažu...a šta ako mu oni kažu da se gubi kući i ne bruka i sebe i nas gde god stigne

Hipnotisana Masa

pre 11 godina

On ce da pita "umne i mudre" pa takvi su nas i upropastili! Mudraci, filozofi, estradni umetnici, popovi!? Sta imas popove bre da pitas? Sta jedan pop moze pametno da ti kaze?! Prodaju najvecu laz ikad izmisljenu za debelu lovu i jos ne placaju porez! Sta je jedan pop uradio za onog prosjaka koji prosi ispred crkve? A, sta za one ljude koji umiru od gladi i zime u Srbiji ? Ali vole da se onako zadrigli gojazni uvale u neki audi dobar! Jadan li je taj covek kome je pop autoritet! Da je po popovima, jos bi smo vukli kamene sekire okolo i isterivali vestice pred spavanje, a levoruke ljude prozivali djavolima, ma fuj bre!

SAMO DA RATA NE BUDE

pre 11 godina

@Argumenti bole: ma nemnoj...da nije bilo celog arsenala bivse JNA u rukama srba, ne bi bilo ni takvih srpskih ratnika...bez alata nema zanata!!! Lako ja na nenaoruzani narod...i tenkovima na puske..itd...ma koje su bre to sile bile medzu srpske vojske i ostalih...na bivsoj teritoriji SFRJ...nemoj da pricas bajke. ja ne verujem da bi se upste ti 'srpski ratnici' suocili sa nesto slicno kao sto je OVK sa vasom vojskom, policijom i paramilitarcima i sta jos ne...ali ko je sta na Balkanu zna ceo svet...tu si u pravu !!!!

nenad2

pre 11 godina

Gospodin diplomirani domaćin kao da je pao s Marsa. Neka prvo pročita koje su mu ingerencije, a ne da ovako lupeta. Ko je on da okuplja "umne ljude" i ostale pa da zauzimaju "platformu". To bi u najmanju ruku bio neki neformalni debatni klub. Izgleda, kakav Precednik takvi su mu i savetnici. Ili im se, da ne grešim dušu, on otrgne, sakrije u neku sporednu kancelariju i lupeta izjave medijima? Domaćinu konačno treba neko da objasni ko je zadužen za vođenje spoljašnje politike zemlje. Bože oprosti mu ne zna šta radi, a mi ćemo svoje breme nositi, nadam se, najduže četiri godine (ako nam Bog ne pomogne i skrati muke i sramotu).

Safet Cara

pre 11 godina

Ma kakav Tirol, kakva Belgija! Vi mozete da predlozite, ali 95% albanaca na Kosovu ce reci "NE, hvala na ponudu gosp'n Vojvodo". Koncenzus cete dobiti, ako se postuje vas ustav gde pise da je Kosovo dio Srbije, ali to nece uopste promeniti situaciju. Vi hocete Kosovo, a Kosovo nece vas- to imamo vec 100 godina.
A sto se tice Rezolucije 1244 kasnite citavih 12 godina i vise. Rezolucija prestaje da vazi u Septembru ove godine. Pregovori ce da se nastave u Septembru - BEZ REZOLUCIJE 1244 razume se.
Srpski politicari su navikli da propuste sve prilike.

qaushi

pre 11 godina

i to ti je nesto novo jel?
tu bajku zna svako ali ali.. cinjenica JE DA MI ALBANCI NECEMO NIKAD VISE SA SRBIJOM.I to cete vrlo brzo prihvatiti.

Petar

pre 11 godina

Иако нисам присталица овог лика, просто му не желим, људски, да му ова Милошевићска заоставштина скрши натоварена леђа и кичму (иако је он негатив Гандијеве фотографије и принципа).
Мож' бит' да му будући премијер буде физиотерапеут!? Можда је Милошевићев ђак превазишао учитеља, а Шекијев бивши доглавник, превазишао свог идејног вођу..

Kako mali djokica.......

pre 11 godina

Stosepre resimo Kosovai Metohije bice nam bolje.Godisnje ode 400 miliona evra na KiM. tepare bi mogle pametnije da se uloze.I ja sada pitam sve.Sta bi mi radili sa KiM da nama se kojimslucajen vrati. Nexzaposlenih 80%,privreda nula. Da li bi zatard naseg interesa i par desetina hiljada srba Srbija bilau stanju da investira na KiM, da smanji nezaposlenost,da se boriprotiv narko mafije i kriminala
Tomislav Nikolic se kao i onaj devedesetih zaklanja iza naroda.Zasta si gospodoine Nikolicu predsednik.Ti bi ko Tito da vladas do smrti i da te narod voli
Kaze on da bi ukljucio UN u pregovore.Kakva demagogija. Da bi se UN ukljucile treba konsenzus u SB UN. Ali to je nemoguce jer postoji pravo veta. Za Ameriku i ostale dve stalne clanice SB UN status Kosova je reseno pitanje

Stevan

pre 11 godina

Hm, shvatio sam da Nikolic nije shvatio da Albancima nista ne odgovara sem nezavisnosti. Dakle jos jedan koji ce cetiri godine da mlati praznu slamu. Nema veze, vec smo utrnuli na tu temu, nego Nikolicu, daj da vidimo, ko je tebi dostavio dzak sa listicima... obecao si da ces sve to da objasnis kad pobedis na izborima. Verujem da mnoge to zanima, nemoj da razocaravas one koji ti veruju sve sto kazes, budi covek pa strpaj u zatvor odgovorne za taj dzak ili kazi jasno i glasno da si nas sve obmanuo time zarad skupljanja glasova.

milan

pre 11 godina

sad će opet neki memorandum SANU,možda i neki novi referendum.Skrivanje iza svih.Pa ti si prijatelju hteo da budes predsednik a ne ja.To ne nosi samo zapošljavanje snajki,prijatelja i sinova već ogromnu odgovornost.Ja se zato nikada ne bih kandidovao za bilo šta zato što su me kod kuće učili da to pre svega znači odgovornost a ne samo lapanje i pogodnosti.Ti si se kandidovao za predsednika i narod te izabrao a to nosi ogromnu odgovornost.Možeš parlament da pitaš,to je legitimno.Kakav narod,kakvi biznismeni i popovi.To šta oni misle ćeš videti na izborima brzo,a istorija će svoje reći za jedno 50 god.Velika je to odgovornost ali to si i hteo.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Tomislave, kim je dobar za probavu, samo izaziva gasove, što nije prijatno za okolinu. Drži se ti bolje muškatnih oraščića.

Sinisa

pre 11 godina

gospodine nikolic,vasa izjava nije nista drugo nego izbegavanje odgovornosti za buduce rezultate u pregovorima.
kao politicar ,vi morate resavati drzavne probleme....a ne neki glumci, biznismeni, crkva itd. jel za to ste od naroda izabrani na to mesto.
kako narod misli - to se zna od bezbrojnih diskusija preko ekrana,iz stampe i kafane.
vi i vlada morate za drzavne probleme imati politicka resenja i za odluke odgovarat.
niko drugi !

Milivoje Pantic

pre 11 godina

Koliko se ja secam kad ste POTPISALI KAPITULACIJU u Kumanovu sa Milosevicem komunistima ti tvoj Vucic i Seselj ste bili na vlasti 1999. u takozvanoj DB kolaciji SPS-SRS-JUL. Upravo sprovodeci tu samoubilacku politiku devedesetih si i tvoji doveli do nezavisnosti Kosova, a sad se ti pravis lud da je e tebi neko drugi taj problem ''natovariti'' na kicmu. Od ovih radikala bez bedza covek nista drugo ne bi mogao da ocekuje osim prazne i jeftine demagogije. Nego reci ti nama gde je onih 100 MILIJARDI evra investicija cim ti dodjes na vlast??

bunar želja

pre 11 godina

toma kanda naivac? misli da će sve njegove lepe želje biti ad hoc uslišane, samo da mahne malim prstom. kao da i prethodni to nisu želeli.
dok se svi srbi slože oko rešenja kosovskog putanja, proći će još jedan vek (ili bar 1-2 mandata)...

Milan Djordjevic

pre 11 godina

Interesantna stvar je da Srbe niko nije referendumom pozvao da se vidi šta bi glasali u svim dosadašnjim deljenjima SFRJ. Da li smo mi bili za odvajanje od SFRJ ili SRJ.

Gologalvi

pre 11 godina

Nikolicu, ti ocigledno ne shvatas koja je tvoja uloga. U nadleznostima predsednika Srbije ti donosis odluke ispred naroda koji te je birao i tu i jeste odgovornost koje se moras privatiti.
Izbegavanje da odlucujes i stalno skrivanje iza, referenduma, "intelektialnih elita" i crkve je odlika politickih kukavica.
Velikoj vecini je jasno da ti nisi kapacitet za velika dela, pa se nadam da ce ovih 5 godina tvog predsednikovanja proci sto bezbolnije.

Zoran

pre 11 godina

Dosta vise skrivanja iza REFERENDUMA. Ako su politicari na mestima gde su, tamo su zato sto je narod izabrao njih da budu predstavnici istog tog naroda. E sada. Ako ta mesta donose tolike beneficije, izvolite gospodo politicari pa snosite i ODGOVORNOST za svoje odluke. Pa nije vas niko izabrao da "jedete i pijete". Donosite odluke, male ili velike, dobre ili lose, ali stanite iza njih.
Kada god se raspise referendum, posle istog narod "nadrlja", a politicari se sakriju iza odluke naroda.

Perica

pre 11 godina

Nakon inicijalnog priznavanja Kosova kao drzave od strane vodecih zemalja ovog sveta na celu sa SAD naravno, u Beloj kuci je ustolicen prijem za nove Kosovske vlasti. Na konferenciji za novinare, tadasnji predsednik SAD Dzordz Bus Mladji je porucio kako su (tada buduci) pregovori super stvar bla, bla, bla ... ali da se u jednom trenutku mora preseci i sagledati realnost, a to je da je Kosovo nezavisna, suverena, "samostalna", bla, bla ... drzava.

Kada vam pred pocetak pregovora, najjaci saveznik kojeg mozete imati i koji zaista sve vreme aktivno stoji iza vas kaze da na kraju dobijate SVE ... da li biste se u buducim pregovorima zadovoljili sa bilo cim manje? Naravno da ne bi.

Na zalost, situacija je takva hteli mi to da priznamo ili ne. Problem sa Albancima na Kosovu je nastao pre nekoliko decenija, guran pod tepih a za sve to vreme Albanci su se mnozili i mnozili. U situaciji kada na jednom delu svoje teritorije imate dva miliona stanovnika druge drzave tj. preko 90% stanovnistva bilo bi jako tesko spreciti odcepljenje i u uslovima da je ova zemlja ostala velika i jaka u globalnom smislu kao sto je nekadasnja SFRJ bila.

Ovo sto Toma prica danas je normalno sagledavanje stvari kako pristupiti resavanju problema, ali to je trebalo da se desi pre 30-40 godina. Bojim se da danas ne bi pomoglo ni da se cela Srbija podigne na noge i da 5 miliona ljudi krene sa nekim molitvenim marsom ka Kosovu. Jednostavno smo prokockali svoju sansu za resenjem problema u nasu korist.

BG

pre 11 godina

E kada ti "natovare" ti preuzmes pa "istovaris" na sve nas i operes se odgovornosti,mislim jad i bede,prvo nivo komunikacije i fond reci doticnog je za svaku pohvalu (vidi se da je nacitan),mozda ga u njegovom selu razumeju sta je hteo da kaze,ja ne razumem molio bih da mi neko prevede.

Misko

pre 11 godina

Covek se uziveo u ulogu prvog seljaka domacina Srbije. Mora da je zaboravio da je njegova uloga da se slika i smeska svetskim mocnicima jedino ako ne preuzme i ono za sta je kritikovao Tadica. Ima da se rukuje sa Siptarima sve je to njegova demagogija. Sta on misli da su svetski mocnici tek tako odabrali ko ce napraviti vladu. Tek ce da pije gorke kafe i guta knedle. A potrcko Vucic ce ici po misljenje i dalje kod svetskih mocnika odnosno pomocnikovih pomocnika. Ako resi da pokrene na Kosovu narod prvo na celo Toma sa sinovima Dacic Vucic i ostali. Nemoj kao Milosevic da ratujes sa tudjom decom a svoju da cuvas kao Sloba Marka. Sebijo pamet u glavu dosta je bilo zapaljivih govora Seselja Slobe i Vucica.

maradona

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, Kosovo ko "tovar" je bio pretezak Milosevicu, Tadicu i verujte mi vama ce biti jos tezi. Tako da nemojte sebi naterivati nesto sto ne mozete nositi. Daj recite svim srbima da je Kosovo nezavisno i da zovimo normalno ko dve susedne drzave.

nisam glup,zatupeo sam

pre 11 godina

U svakoj unapred izgubljenoj bici treba samo smanjiti gubitke. Gde bi bila sad Nemacka da je posle rata trazila pravdu i vracala se na pricu o ratu. Bice lepo za godinu dana kad shvatimo da su na vlasti isti bilo zuti crveni crni rozi. Tada cemo da budemo svesni da posle Djindjica mi smo samo stariji deceniju. A samo vreme nema cenu

precanin

pre 11 godina

Predsednice Nikolicu, ja svoj glas nisam dao Tebi, ali,objasni Nam (i oni sto dali glas Tebi i onima sto nisu), sta znaci na nasem jeziku ta " zvezdica i fusnota" ? Jer, kako mi obican ,prost svet u Srbiji , da se borimo za ili protiv fusnote , a , ne znamo ni sta je to, da li je to dobro ili lose za gradjane Srbije ? Jer kada je Srbija u pitanju , ondak se svi borimo za nju i oni koji su glasali za Tebe i oni koji nisu, samo treba da znamo zasta i protiv cega da se borimo , bar ja tako mislim ?

laki

pre 11 godina

Pocelo je sa vrtenjem u krug,a tako su lepo obecavali.Nisu u stanju ni ona dva dzaka da "odvezu".Ljudi,a vlada jos nije ni pocela sa radom,al ce biti smijurije i jada(bede i nepravde).

nenad2

pre 11 godina

@ Veljko
O čijem vraćanju Vi gospodine pričate. O vraćanju "pravih" nevoljnika i izbeglica ili onih što su još sedamdesetih prodavali (pa i kasnije) imanja svoja (srpska) za debele pare, gradili kuće i kupovali stanove po Kv, Kg, Bg i Nišu pa su sad najbrojniji rentijeri. Za njihov povratak treba da ginemo mi koji nismo "ni krivi ni dužni". Moj sin i ja trebamo svojim životima da im vratimo prodato. Hvala ali ne.

miško

pre 11 godina

Nek predsednik posalje prvo svog sina Radomira na KiM da brani Srbe,mi ostali cemo odmah za njim!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (patriota, 19. jul 2012 15:14)

More jok bre, neka ode on sa svojim sinom, a mi "ostali" ostajemo ovde "svoji na svome" !

tuzibaba

pre 11 godina

Narode, znate zasto je to rekao ? Namera mu je da skupi sve snage u zemlji i napravi nacionalni plan za Kosovo. E, DS nece na to pristati i ETO PRILIKE DA NAJZAD GRADJANI SRBIJE VIDE KO JE IZDAJNIK A KO PATRIjOTA ! To mu je cilj, da sto vise naudi demokratama, ...e mu se za Kosovo. Zna on odavno (dok je on bio u Vlasti i "branio" Kosovo) da je Kosovo izgubljeno, ali ovo je sad prilika kao "kec na jedanajst" da satre demokrate !!!

Troml

pre 11 godina

"To je naše najjače oružje.
Ako u to ubedimo i Prištinu
i međunarodnu zajednicu" (??????)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Momentalno mi se unormalizovala temperatura!

Sto vise citam vise ludim

pre 11 godina

E cito sam ovaj tekst na b92 o Lamburdjini Aventadoru i to s' posebnom ugljenim vlaknima, stvarno strava, dako ga budem koristio i vozio ako Bog da, tako najavise ovi iz Need for speed-a.
No veci problem sto ga pojedini milijarderi ne mogu kupiti, opet stoji ono, ni za pare se sve ne moze kupiti. :)

Josh ovo Vam moram isprichat, heljac bi da naucim programiranje, barem C++ da mi natovarite 30 metara drva, cini mi se lakshe bi podnio, no shto che mi u glavu uch to programiranje, neshto shto nece neche, dzaba, ne mere, da puknesh.

Ne mere Tomo tako, ak' ti se navale kichmu ces iskrivit, dzaba, nesto sto ne ide ono ne ide, pa svi da stanemo zajedno, ona tezhina biva jacha...

Balkan je cudo, na ili u Balkanu je sve moguce, otud i oni ljeteci tanjiri... :)

Cirkuzijada, sta da se radi!

Vladimir

pre 11 godina

Ima neke kosmicke pravde da bas oni koji su na Kosovu cinili zlocine na kraju budu oni koji ce Kosovu priznati nezavisnost. Sve dodje na svoje. Ne verujem da ce mu neko izaci na referendum. El se gurao da bude predsednik, sad neka bude.

Atdheu

pre 11 godina

Iskreno reci Ja nikad nisam verovao da ovaj covjek ima vse od 3 godine zanatske skole.
Ipak bila desna ruka Dr, Seselju.
Odkad je strajkovao gladju ovom coveku ne treba verovati bas nista.

cvetkovic mirjana

pre 11 godina

Tirol? Nemacka? zasto navodite njih u temi Kosova to je daleko kao nebo i zemlja oni su godinama pozitivnog integrisanja naroda doveli do ujedinjenja sta smo mi i gde smo mi, ocuvanje kulturne bastine se u miru resava i cuva osim toga kulturu narod sam gradi i cuva onako kako se vidi u njoj, mesto gde se zivi mora se prvo voleti

aleksandar

pre 11 godina

Nekako mislim da ovi nacionalni kosenzusi ogranicavaju manevarski prostor i povecavaju opasnost od novog oruzanog sukoba. Tako opet obnavljamo i utvrdjujemo ono sto mi mislimo i zelimo u vezi Kosova i iskljucujuci svaki drugaciji stav. Vec smo imali referendume, skupstinske deklaracije, pa i ustavne preambule o ovome. Mozda nam sada ne treba kosenzus, nego kompromis ?

srle

pre 11 godina

Sto to deluje lako kad Toma kaze... Kod njega je sve tako lako? Videce kad krene u pricu. Ovo su jeftini politicki poeni/marketing na pocetku kada ce neko i da poveruje u to sto prica

hrvoje

pre 11 godina

Cica Toma zamislja svetsku politiku kao mali Djokica.Niti je on covek od kvaliteta i politicke ucenosti i umesnosti niti ce on uspeti da bilo sta sto je rekao sprovede.Pa i vrapcima na grani je jasno da je Kosovo nezavisna drzava i da su tu SAD i druge mocne drzave vec rekle svoje a Rusija po obicaju igra svoju pokvarenjacku igru kao toboz joj stalo do Srbije i njene pokrajine.Evo svetske sile se stalno prepucavaju preko nekog zarista,sada je to Sirija sutra ce biti Iran itd a Kosovo je gotova stvar.Dakle cica Toma ce da nas zasipa svojim mudrostima a da vidimo koga ce on to da skupi,sve te mudre glave da mu pomognu da resi vec resenu stvar.E moj Tomo,sta tebi dopade da radis

Milan

pre 11 godina

Nego reci ti nama, kada hapsis Dinkića koga si obeležio kao kriminalca? Kad možeš da nam kažeš nešto konkretno o onih 100 milijardi eura što treba da nam se sliju u kasu. Ide zima čoveče!

branko

pre 11 godina

Lazni cetnik,lazni vojvoda,lazni kum,lazni strajkac gladju i zedju,lazni diplomac,lazni evrofanatik,lazni nosac vreca sa falsifikovanim glasovima itd,itd.SVE JE LAZNO I LAZ!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nikolic: "Jedva čekam da mi natovare KiM"

"Zakleca'ce i tvoja kolena" pod tim tolikim teretom al' ajd neka tovare da vidimo i to "CUDO" !

bojan zr

pre 11 godina

@ Boky car
a sta vredi da ih pravis toliko kad sva deca odose ?
+ nece biti mesta u zatvorima jer vecina nece moci da placa taj
porez na nemanje dece,
ako probas malo da razmislis to je razlog sto ih ni ne prave.
mani se tih Seseljivih ideja, nije bila izvodljiva ni kad je on bio na vrhuncu
snage.

ps
jedini koji mogu da profitiraju na tom zakonu su doktori.
koliko li ce samo "kostati" potvrda da ne mozes da imas dece !

marko

pre 11 godina

Tekst manje vise, slican prethodnim i buducim tekstovima na ovu temu. Medjutim meni jedna recenica prilicno smeta. Predsednik ce okupiti sve koji nesto znace u Srbiji. Naravno, nije ovo Nikolicev izum, koriste mnogi ovu rogobatnu tvrdnju. A ja se pitam da li to onda znaci da ko ne bude na tom sastanku u Srbiji nista ne znaci. E moji lingvisti, stilisti i ostali sto brinete o predsedniku, imidzu mu i drugim stvarima. Morate naci srecnije formulacije. Ruzno i tuzno je da ce mali broj ljudi, cenim ne vise od 100 ucestvovati u razgovorima. I eto oni nesto znace a svi mi ostali smo bezvredni osim kad treba glasati. Pazite na jezik i ne brukajte se.

milan

pre 11 godina

Okupiću sve koji nešto znače u Srbiji - političare, intelektualce, biznismene, crkvene velikodostojnike. Tomo zaboravio si betmena, spajdermena, dzedaje, blejda, hulka, dilan doga, kapetana marka, bleka stenu, dr no, martija misteriju, grupu tnt, bivisa i batheda, sundjer boba.

ko to tamo peva

pre 11 godina

Tomo narod te je izabrao i nemoras da se opet krijes ispod suknje tog istog naroda. Jel ti to prizeljkujes kolektivnu odgovornost. Aj da te podsetim. Jel bilo u rat a mi u rat (hteo nehteo). Jel posle bila demokratija na razne nacine jeste. I sta sat ti oces? Nego lepo podmetni svoje d... pa ako uspes sve pohvale a ako ne cao. Dokle bre. To vazi za sve politicare i u vlasti i u opziciji.

zbunjen

pre 11 godina

"Kad budemo pregovarali o statusu i suočimo se sa gomilom dokumenata, po kojima je to praktično država, šta ćemo da radimo?"

...onda Vi biste da ..."Spreman sam da predložim rešenja koja su već primenjena, kao što je status Nemaca u Belgiji. ?
...a istovremeno ...nećete dozvoliti da država Kosovo bude član UN. ?
...hmmmmm

Jarina

pre 11 godina

"Spreman sam da predložim rešenja koja su već primenjena, kao što je status Nemaca u Belgiji"

Vaš "predsjednik" nema pojma o modelima koji predlaže
Njemačka jezična zajednica u Belgiji ima mali stepen autonomije, naročito u jeziku i kulturnim pitanjima, ali to još uvijek ostaje dio regije francuskog područja Valonije.

Nimrod

pre 11 godina

A sto "ceka"? Mislim, on je predsednik bilo da postoji Vlada ili ne - ako mu je u nadleznostima da se Kosovom bavi, sto ceka nekoga? Ako mu nije, opet sto ceka - nadleznosti predsednika ne menja Vlada vec skupstina promenom zakona i gradjani promenom ustava. Ali je lepo pricati..."samo da jos vlada, pa cu ja...".