Sreda, 18.07.2012.

14:51

Marija Rašeta oslobođena optužbi

Viši sud u Beogradu oslobodio je bivšu ministarku za telekomunikacije Mariju Rašetu Vukosavljević i njene saradnike optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: B92

Marija Rašeta osloboðena optužbi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 11 godina

E zbog ovoga i slicnih stvari ste izgubili izbore.Sada su na brzinu dok su jos vlast oslobodili Rasetu.Nadam se da ce nova vlast da ukine ovakvu sramnu oslobadjajucu presudu i da ce suditi posteno.

asocijacija

pre 11 godina

Moj komsija je, vozeci svoju suprugu u raspadnutom Fici,pijan kao majka,udario u raskrsnuci novog Mercedesa. Dok je policija pristizala,komsa ode u prvu kafanu,naruci duplu,pa saceka miliciju. Kada je policija dosla na mesto udesa,komsa i supruga su napravili isti izraz lica kao "dame sa naslovne strane" uz reci:Jel mozete da fotografisete mene i cupi,kad vec fotkate :-) Ne znam kakve to ima veze,ali...

Mirjana

pre 11 godina

Povraca mi se od Malovickine reforme. Od kako je sela u fotelju, prvog dana je trebala da da ostavku da je bila iole razumna. Nevidjena nesposobnost ove drzave ogleda se pre svega u nepostojanju PRAVDE u svim sferama! A evo sta radi nova vlast. Sve su to ista ... Najbolji komentar koji je neko dao: "Narode, kradite. To se jedino isplati!" Ja bih dodala jos "Ali tako da vas ne uhvate!"

Negotinac

pre 11 godina

To je naše sudstvo! Sramota je da se ovakvim presudama smeju građanima Srbije na čijoj grbači žive. Da je u pitanju neki golja, sve bi mu dokazali.

Pera Kojot

pre 11 godina

ZLO!!!
Ovakvi paraziti glođu i uništavaju našu otadžbinu do kostiju!
I kada je celu izjedu i nama kao naridu ne ostane ništa osim neizbežne propasti njma će biti svejedno.
Jer, IMA SE MOŽE SE, po bilo kolu cenu i žrtvu, narravno tuđu!

bob

pre 11 godina

naravno, samo je lud ocekivao u ovoj bananana drzavi da politika osudi politicara ( preko kontrolisanog sudstva) i na taj nacin sebi stvori situaciju u kojoj ce teze krasti i pljackati

Nebojsa

pre 11 godina

Naše sudstvo je dno dna, vratise i korumpirane sudije pa kuda sve ovo vodi. Koje dokaze je potrebno našim sudijama priložiti da bi osudili nekoga, cela država videla krađu samo naše sudije nisu.... Jadan je ovaj naš narod....

birac

pre 11 godina

7 godina je trajao proces...
I na kraju,svi mi koji smo saznali koliko su opljackali Aerodrom,gledamo OSLOBADJANJE,pri ni Aerodrom Nikola Tesla ne trazi odstetu...
Setite se onih dvoseda i troseda sto su kupovani po ceni od 25000,00 dinara a prodavani za 750.000,00 itd..
Lepo je rekao moj matori komsija - Srbiji ne treba Staljin,trebaju joj 2 Staljina...Ovakvom narodu samo to moze uterati strah u kosti da ni ne pomisli da dodirne nesto Drzavno,a ne da ukrade...

Laca

pre 11 godina

A kada je neko u ovoj zemlji od politicke elite osudjen za nesto, Moze na prste da se izbroji koliko je visokih licnosti osudjeno za zadnjih 20 god.Strasno uvek isti scenario do sada 5000 optuzenih za malverzacije svi puni para, dobrog advokata i naravno sloboda i jos se smeju kada izlaze iz suda kao sta ste ocekivali pa mi smo sirotinja nemamo para vidite da smo nevini....neka nam je bog u pomoci... a i on izgleda dize ruke pod nas kada zna kakvi smo....Mladi ljudi idite na vreme iz ove zemlje ovde nista nije normalno barem se vi spasite

todos

pre 11 godina

Nema nama spasa. Do sada niko nije osudjen od odgovornih lica. Oni su se jednostavno odvojili od naroda koji ce da robija i za to ako ukrade hleb u prodavnici. A ova nasa vrhuska zivi ko u nekom svetu gde postoje dva sveta. Jedan bogatiji u debeloj manjini i svi ostali sirotinja. Fuj!!!

Dahija

pre 11 godina

Pa da li je neko zaista mislio da će ova biti osuđena? Pa ona je "žuta" da žuća ne može biti, a valjda znamo da su oni postavili sistem u kojem mogu nesmetano da uzimaju novac od građana i ne odgovaraju!

ja, naivan, mislio 2-3%

pre 11 godina

ovi sto ih oslobadjaju sve redom,su najveci lopovi!!! dok narod ne uzme stvar u svoje ruke, nista!

Nisu,
do sada su sudovi služili da se sklone neposlušni. Sada, u dvadeset dana, pokazuju kako bi mogli da rade - naravno, dok ovi drugi ne zajašu.

Afera nad aferama 20 000 evra.;) Juče sam čuo kako se od privatizacija uzimalo i po 25% Gde će im duša?!!!

dacha

pre 11 godina

Sudeci po fotografiji,ona bi najradije u kolce!Razlika izmedju malog i velikog kriminalca je u tome sto ovaj drugi zna s kim treba ,,poslovati,,!Stari,oprobani sistem-nemoj da progovorim!Partijski ,,talovi,,!Drago mi je da je odahnula,sad moze cuvati ovce!

Bože Pravde

pre 11 godina

Ova afera, koja nikako nije među najvećima, reprezentuje sve ono što nam se događalo od raspada SFRJ. Bespomoćnom narodu se smeju u lice, a njihova retorika je uvreda za zdrav razum. Međutim, ne bih se složio da nam himna ne odgovara jer Bog je pravedniji čak i od reformisanog pravosuđa.

savest

pre 11 godina

vecina njih dal kriva il,po sudskoj odluci,na kraju ne mogu da mirno spavaju zbog grize savesti.i odu da se ispovedaju,da nebi zivcano pukli

Nikola

pre 11 godina

Aerodrom u Kabulu ne prokisnjava, ali zato beogradski curi na sve strane. Druzina je obavila dobar posao ocigledno. Da je Tesla tako radio danas bi sijalice radile na baterije od 9V.
http://www.youtube.com/watch?v=iuEWi43VTT8

steva

pre 11 godina

Ako nova vlast to pusti, borba protiv korupcije se zavsava pre nego sto je pocela. Ko vise moze da razume zasto u ovoj zemlji ni jedan lopov nije osudjen: pre neki dan Prle, sada ova?

miami sns

pre 11 godina

Izgleda da pokusaj pljacke nije krivicno delu.Znaci ,sada neko ko pokusa da opljacka banku,a ne uspe ,ustvari nije izvrsio krivicno delo,jer nema stete.Iskreno ocekujem pune zatvore i lopove iza resetaka.Ovako Srbija ce ostati jedina drzava koja nkada nije osudila politicara zbog kradje.

Obican covek

pre 11 godina

Nemoj te biti razocarani!
Doci ce ovi slucajevi ponovo na dnevni red.Prvo ce se pohapsiti sudije jer od njih krece korupcija zbog mita, pa tek ovakvih odluka.
Znam da ce biti tako, jer ove (kako ih nazvati) su samo jedna karika u lancu.

igorpl

pre 11 godina

Ako mi neko navede samo jednog ministra, pomoćnika, političara koji je ikada odgovarao krivično za neku malverzaciju u ovoj zemlji ja ću mu svaki mesec isplaćivati 1000 eura do kraja života. Tu ne mislim na 50.000 kazne za dulića.....
Kakva smo mi sramota od države. Živi bili pa videli da će uskoro i Šarančić biti oslobođen kao i satelit ministar.....
E moj narode GLUPAVI!!!

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Strašno! Takva ekipa je brukala prvu vladu nakon Promena. Najstrašnije ugrožavanje finansija zemlje je ovakvima bilo kao dobar dan.

n

pre 11 godina

Ovo gore je bukvalno fotografija godine u Srbiji. Dovoljan je jedan pogled i sve je jasno. Naslov bi mogao da joj bude: "Može nam se. I opet ćemo."

mlekadzija

pre 11 godina

Necu da se hvalim ali ja sam vec godinama (koliko se ova afera vec razvlaci po sudovima i po medijima) stalno tvrdio da ce doticna bivsa ministarka biti oslobodjena...Nije za dzabe ona bila clan biblioteke. Clansku kartu jos sigurno negde ima. Od sad vise nisam mlekadzija nego vidoviti mlekasdzija....

kmania

pre 11 godina

A mene jure za kaznu od 5000 din jer nisam bio parkiran 2 metra od pesackog prelaza iako postoji obelezen parking.njihov odgovor je bio NISU LEPO OBELEZILI!!!!
ALO BRE JEL IMA KAKVA ATOSMKA BOMBA VISAK DA TRESNETE NA OVU ZEMLJU!

Da li vidis ko te jase majmune ! !

pre 11 godina

Nemam nista protiv oslobodjene ni protiv pravosudja. Ali kada sam video prvu sliku uz tekst morao sam da odem u kupatilo i da pljunem u ogledalo !

Kiza

pre 11 godina

Pa zar ni za AERODROM nema dokaza protiv doticne..Ovo je dobar signal pojedincima na polozaju,samo drpaj,a posle malo halabuke,trosi....

Junior

pre 11 godina

Mi smo JEDINA drzava u Evropi koja je bombardovana posle 2-og svetskog rata . Mi smo jedini koji kazemo da je bela boja - crna . U skoro svemu smo medju poslednjima . O cemu dalje uopste pricati ?

3OPAH

pre 11 godina

A evo,RTS upravo joj dade sansu da se onako smejuljuci i
pravdi i Srbiji kaze kako je zadovoljna presudom,tj.oslobadjanjem,onako zahvalna "nezavisnom" sudstvu!!! Kuku leleeeeeeeeeeeeee...

Vladan Jova

pre 11 godina

Prva fotografija govori više od svih reči, bestidno ruganje pravdi i ušta da veruje običan čovek? U sudstvo, tužilaštvo, policiju??? Teško, ja kao običan čovek samo molim Boga da me niko ne dira i ne ošteti jer pored ovakvih državnih organa nedao Bog nečega mogu samo da uzmem pravdu u svoje ruke. Poruka je jasna kradi bando i jaši narod a i treba da nas jašu kad smo ludi i glupi!

neverovatno

pre 11 godina

Ma brilijantno. Sad se vidi ko je ovu državu vratio u devedesete, sa ovakvim pravosuđem kojim bi se pokojni Sloba ponosio. Pazi plaćali 40 din. za čačkalice (svaku pojedinačno) i sudija laaaaaaaaaaaadno kaže da je aerodrom od toga još ostvario profit.

Ako su to nove sudije, koje nisu isprljani u prošlosti onda i nije šteta što su stare dobile funkcije nazad. Prosto razlike NEMA. Bravo Tadiću, za 4 godine vlasti unazadio si nas bar 20 godina.

milesssa

pre 11 godina

Nas jure za neplacene racune, nas koji smo ostali bez posla zahvaljuci njima, salju nam na vrata razne uterivace, sudske izvrsitelje, a sebe oslobadjaju za milionske cifre, sateliti, rasete i ostali. Izbacuju nas iz autobusa jer nemozemo da kupimo kartu. Grade most vredan pola milijarde eura na kredit i time se dice, a nemaju 22 miliona za rekonstrukciju Pancevca. Ovo je strasno, a mi samo cutimo, cutimo i trpimo.

Cole Wien

pre 11 godina

Ja vidim stvar drugacije bez mrznje prema ds-u.Sve sto sudije danas rade je da se dodvore novoj vladi da ih ostavi u sudstvi jer je i njima jasno da je sudija previse pa da se dokazu azurnim sa predmetima koje drze godinama u fioci.Ako nije tako neka Vucic osim vracanja svih sudija na poso ,sto sada radi,a Nikolic obecao i povratak Karica,naloze reviziju procesa pa da vidimo dali su piksle,solje i td stvarno placane kao sto tuzioc tvrdi ili ne dali su nezakonito smenjivali direktore koji uzese kredita za nikakvu kamatu i td,pokazu ono sto rekose pre izbora u vezi korupcije.Nebi bilo lose i videti stvarno kako ono bese sa koferom malog Slobe.Kada se to sve razjasni onda im skidam kapu.

Aleksandar

pre 11 godina

Ama kako vas samo nije sramota? Dokle ćemo više da trpimo ruganje svih dosadašnjih vlasti? Sram vas bilo sve koji ste izašli na izbore, jer SVI bez izuzetka zaslužuju samo da im vidimo leđa, a velika većina i da se nađe iza rešetaka. SVI do jednog. Nema podela na strane, nema boljih i gorih, svi su lopovi i svi su imali ulogu u gaženju ovog naroda. A vi glasajte i dalje. Sram vas bilo.

Na sunce

pre 11 godina

Molim B92 da lepo zatraži uvid u sudske spise i da objavi šta je i koliko tačno plaćeno. Po stavkama, iz čijeg budžeta, puni iznosi, čiji potpis stoji itd. Slobodno uradite kolaž dokumenata i objavite na sajtu. Ništa bolje ne ubija bakterije od sunčeve svetlosti, to i naše babe znaju.

ursg17

pre 11 godina

@kalimero
Pa zna se po ceijem nalogu je podignuta optuznica. Po nalogu Mladjana Dinkic uz asistenciju vlade Kostunice dr. Vojislava i ministra pravde Z. Stojkovica a sve da bi na celo jata i ab-a dosli ljudi bliski Dinkicu koji su samo mesec dana nakon stupanja na funkciju sebi podelili kredite za stanove u iznosima od po 200 do 400 hiljada eur sa kamatnom stopom od 0,5% godisnje. Inace, da su ti ugovori toliko stetni i cifre iz novina tacne ugovor je mogao da se raskine i trazi odsteta (kao u slucaju koncesije za veljin autoput) ali je sve zavrseno po planu za vreme novog rukovodstva (i vip i terminal).

covek

pre 11 godina

Oko ove jezive , uzasne i horor drzave treba izgraditi sto vislji zid i to sa jednim jedinim ciljem - da bi se Evropa , a i svet zastitili i sacuvali od zlokobnog tumora zvanog Srbija .

OLd Bejli

pre 11 godina

Gle kako neizabrani horski pevaju o reformisanom sudstvu! A čiji je nereformisani tužilac koji podiže neargumentovanu optužnicu? Čiji je, čiji?

lejubajug

pre 11 godina

Jadan li je taj nas Pravni fakultet /jadno li je nase sudstvo / jadne li drzave / jadni i bedni mi svi / daba nam sto smo I jos jedemo zlatnim kasikicama/ Cuj,fikus skuplji od cele sume borica ?

Mile

pre 11 godina

Kakav lik ovaj sudija!!! Da je doneo odluku bez obrazlozenja, bilo bi daleko pristojnije. Ovako je teska uvreda za svakog normalnog u ovoj drazavi. Zanima me da li ce kolege pravnici i sudije da podrze njegovo obrazlozenje.

Boky car

pre 11 godina

Jadni ljudi. Propatili zbog nepravde im nanete. Marija i ostali mucenici, sad da tuzite drzavu za stetu i pretrpljeni dusevni bol. A ja sam cuo da je ona VRLO DUSEVNA ZENA i zato je steta vrlo velika! hahaha Nezavisno sudstvo, hahaha

Milan

pre 11 godina

"Nažalost, okrivljeni koji su morali da izdrže gotovo osam godina maltretiranja, i najbolje znaju kroz šta su sve prolazili"

Ne, bas na protiv, da je srece da vecina politicara prolazi redovno kroz nas reformisani sistem, brzo bi nasli motiva da reformisu te reforme za opste dobro.

Helios

pre 11 godina

Apsurdno upetostručenje cene i otpuštanje direktora koji se pobunio protiv su dokazani OČIGLEDNI znaci nameštanja te zlouporebe službenog položaja. Sudija nije uradio elementarni akt, nije CENIO dokaze nego se pokrio formalnom činjenicom da nije vidljivo gde je nepotrebno potrošeni keš završio. Još jedan DS reformski sudija, kojeg treba razrešiti hitno.

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Tako znači;srpskom pravosudju je potrebno 9 godina da utvrdi na niste krivi, a 99 godina da ste krivi, kada više i ne živite na zemlji, no ispod iste;Pravda je spora, ali postuhumno vidimo dostupna, za sve one koji žive 500 godina.

schmilo

pre 11 godina

Sudjenje je trajalo godinama da bi na kraju svi bili oslobodjeni.
Pitanje: Zašto je slučaj uopšte bio pokretan?
Da bi tamo neki debil od sudije imao satnicu? Mogao da kaže da je bio na poslu i nešto radio?

Gde mi žiiiviiimooooo

marko

pre 11 godina

O, blesavi narode, tebi moze svako prodati nista za nesto! Izgleda da je dovoljno da neko negde vikne: Drste lopova i svi skacu kao programirani. Niko ne ume mozak da ukljuci.
Ovo je samo jedna od afera koje je lansirao Kostunica u cilju da diskredituje vladu Zorana Djindjica - da ne spominjemo spremanje medija za buduci atentat. Naravno da su svi oslobodjeni namestenih optuzbi, sta se drugo moglo i ocekivati. Pa, pogledajte samo cifre koje se spominju, to bi se danas zvalo kraduckanje i bilo bi potpuno dozvoljeno.
Kakve ima logike da DS koja je na izmaku utice sada na pravosudje da oslobadja Rasetu, koja apsolutno nikakve veze vise sa DS nema i koja se potpuno povukla iz politike? Jedini razlog zasto se to sada desilo je jer je PRESTAO pritisak na pravosudje u vakuumu izmedju dve Vlade pa ono moze da uradi nesto smisleno.
Ostala je jos samo jedna namestena optuzba koja indirektno optuzuje Djinjdica, a to je ona protiv caneta. I ona ce na kraju da padne.

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Najbolji je onaj deo u kome se kaze da je tokom postupka utvrdjeno ce aerodrom od takvih ``radnji`` u narednim godinama ostvarivati profit.....
AAaaaaaAAAAaAAAaAaaAAAhhhhhahahahhahahahahahAAAAAAA!!!!!1
Kako i ne bi kada je jedna kasicica za espreso u nabavci placena preko 100 EUR
AAAAaaaaahhhHHHhhhhaaaaahhhhaaaa!!!!!
Ovo nema ni u Alan Fordu!

magla je jos

pre 11 godina

To je to nase reformisano, nezavisno i pravedno pravosudje na koje je cela Srbija ponosna, sudstvo je stub postenja i bez trunke korupcije, u sudstvu rade sve sami borci za pravdu i protiv kriminala i svi sebe gledaju kao naslednike sudije Falkonea a mi svi zivimo u zemlji maste..... Posaljite zandarmeriju i pohapsite sve sudije i smanjicete stopu kriminala u zemlji za 50 posto.

ljiljana

pre 11 godina

Ovih dana je toliko frapantnih vesti da je dovoljno procitati samo njihove naslove. Svako udubljuvanje u tekstove istih, apsolutno je besmisleno. Jasno je da se sve radi po HITNOM POSTUPKU "tehnicke vlade" dok im se može.

Vlada N. Sad

pre 11 godina

Kada u ovoj nesrećnoj zemlji nekog uhvate sa spuštenim i optuže ga,
tada se ona (on), što je simptomatično, brane da su proganjani politički ili na nacionalnoj osnovi. Ne mogu da verujem da ovaj sudski proces traje osam godina (da je samo ovaj!). U normalnim državama takvi se više nikad ne mogu pojaviti u javnom životu, bili proglašeni krivim ili ne. Tamo ljudi imaju malo više morala. Ovi naši dobiju tri očenaša, poneku ogrlicu, a dotična gospođa i njena bulumenta mogu još da tuže državu za nanetu bol, štetu i ko zna za šta još a sve na štetu nas koji uredno plaćamo poeze i doprinose.

strina

pre 11 godina

Nju su oslobodili ali ce zato jos danas zatvoriti trojicu zbog kradje kifle.
Nezavisno sudstvo na delu. Samo se uclani u zutu partiju i imas alibi za ceo zivot.

Deja vu

pre 11 godina

Znao sam. Vec vidjeno. Komentari partijske vojske SNS-a.Za sve kriv DS. Lopovi,kriminaci, lazovi. Ali ne odgovorise ko je kriv za uizbornu kradju.Ko je sedeo sa Lukom Bojovicem

Cashman

pre 11 godina

Da li postoji ijedna afera zbog koje Viši sud u beogradu NIJE oslobodio sve optužene? Ova institucija više liči na deo kriminalnog neko pravosudnog sistema!

Владимир

pre 11 godina

хахахахаахах ... реформисано правосуђе хахахаха, добар штос :)))))))
А где ми је омиљени лик судија Кљајевић, онај што је брисао власнике фирми у централном регистру и уписивао друге. Најлегалнија отимачина у историји лоповлука :)))))) Ено га шмекер хода слободно по Београду место да гули доживотну робију. Толико о судству и правди у земљи Србији. А где нема поштеног правног система нема ни економије. Е зато смо ми драги суграђани били и остали мала затуцана средина тј. беда и сиротиња.

journalist

pre 11 godina

@jovan

Kakve veze imaju Vucic, Nikolic (ajde donekle Dacic) sa sudskim presudama. Ajde mucni malo glavom pa ukljuci i varijantu da je mozda DS u brzini i odlasku sa politicke scene resila da oslobodi svoje clanove.
Vucic je VD predsednika jos uvek opozicione stranke, Nikolic predsednik Srbije od pre mesec dana a Dacic ministar policije (koji ju je uzgred i priveo).

da si napisao : Homen, Malovic, Mesarovic pa da te razumem.

gordijanus

pre 11 godina

koliko rekose ono da se milijardi evra "potrosi" na javne nabavke godisnje u srbiji tj. na korupciju...e i ovo je bila jedna od zescih korupcija od koje su se obrano obogatili...

miroslav

pre 11 godina

Logicno da nije kriva, i jedna obicna piskla je placena 10000 dinara. Ne znam sta dizete tenziju, kao da nemate poverenja u nase pravosudje.

mv

pre 11 godina

Kad bolje pomislite za deste godina u Srbiji je patentirano nesto genijalno! Kako iskoreniti kriminal? Lako!!! Svako ko ima poriv da se bavi kriminalnim radnjama ne treba da ide u kriminalce i da bude van zakona. Dovoljno je da se bavi politikom i da mu sve bude dozvoljeno i u okviru zakona.

Tako kriminal postaje deo i nacin zivota a osudjuju se samo oni koji nece da budu deo institucije Organizovanog Kriminala.

Mislio sam da ne mogu biti vise protiv nekoga nego sto sam bio protiv Milosevica i njegove kamarile. Sad vidim da mogu - celokupna politicka garnitura u Srbiji je apsolutno srpsko dno-dna.

Srbija vise nije drzava. To je TERITORIJA u kojoj nema zakona. Na zalost, to vise nikoga nije briga i niko nema interesa da to dovede u red.

Amen!

deNiro

pre 11 godina

Platimo pepeljaru recimo 200.000 rsd i nikom ništa.Naravno da se ministarka nije utalila,nema dokaza,čta vam tu nije jasno!?Što bi reko Sofronije:dva put ništa je ništa,znači crva nije ni bilo!Srbijo,zemljo lopova i korumpiranog pravosudja.

Milos

pre 11 godina

@kalimero
Sto bi rekao moj drugar jel si toliko glup, ili si stvarno toliko bezobrazan... Pazi kupovati viljuske, solje i sta ti ja znam za nekoliko hiljadarki, namestili posao kompanjonu, od 18 miliona napucali aneksima do 100 mil... Proces traje 8 godina...realno svima po par godina zatvora, ali sta ces sistem takav, pa ce verovatno biti jos nagradjeni..

Maki

pre 11 godina

Znači, sve je bilo po 100% propisu i ama baš niko se nije omastio? Ne znam zašto, ali mi je nešto teško da poverujem u tu priču. Možda zato što (predugo) živim u Srbij i mnogo pamtim...

eee

pre 11 godina

Skandal! Sta je sad bilo Vucic, Nikolic, Dacic?!
(jovan, 18. jul 2012 15:12)
- Kako sta je bilo!? NOVA VLADA NIJE JOS FORMIRANA, I ONA SE ZA NISTA NE PITA! Na vlasti je jos uvek vlada u kojoj se za sve pita DS! Zato to pitanje postavite njima! Jer je doticna kadar DS! A znamo ko je postavljao sudije...
Prestanite da prebacujete ove odluke i odluke USS na novu vlast koja jos uvek nije formirana... Za sve ovo sto se desava jos uvek odgovara stara vlast... Odnosno odgovaraju ministri, koji drze odredjena ministarstva! U ovom slucaju obratite se ministarki pravde! Snezani Malovic, isto kadar DS-a...

Slobodan

pre 11 godina

Naravno. Sad sledi tužba koju će bivša ministarka da podnese za naknadu za materijalnu štetu, sve plate od 2003. godine do danas, pa naknada za nematerijalnu štetu, naneti bol, uvredu časti i ko zna čega sve ne... Gospoda i gospođe će da dobiju još nekih 50-100 miliona dinara, a sve će to da plate poreski obveznici (ovce) kao i troškove suđenja...
Zemljo Srbijo, dobro je da još postojiš...

memorija

pre 11 godina

Uvek sam se u ovakvim prilikama pitao A na osnovu kojih dokaza su uopste nekoga hapsili, odnosno ako je neko uhapsen za pretpostaviti je da je na osnovu nekih dokaza. Pa sad ili nije bilo dokaza ni tada ili je neko dokaze sklonio. U svakom slucaju, pravna nesigurnost je zagarantovana (ili te hapse bez dokaza ili dokazi nestanu i pojeo vuk magarca) i sa takvim postupcima necemo nigde stici!

Dex

pre 11 godina

Bas me cudi......Ovde ganjaju obican svet ako duguje par hiljada za struju, infostan.....Jadna smo zemlja....Demokrate, drago mi je da ste izgubili ove izbore a za vas NIKADA vise necu da glasam. Pitajte se zasto ste izgubili izbore ako vam je to bitno.......

Posmatrač

pre 11 godina

Posle dugotrajnog sudskog mrcvarenja samo se pokazalo da je i taj slučaj bio deo paklenog plana DSS i Koštunice na blaćenju Vlade dr Zorana Đinđića.Setite se kako su samo DSS-ovci arlaukali da je to "lopovska i Vlada kriminalaca",uz sasluženje tadašnjih radikala Vučića i kompanije.

Posmatrač

Predrag

pre 11 godina

To je ona sto je kupovala jedan aufinger za odela po 18.000 dinara od preduzeca svog brata, i za VIP terminal na aerodromu dala 3 miliona evra.
Koriste guzvu i poslednje dane, da se izvuku.

Ja

pre 11 godina

Ekspresno! Nego mi je zanimljiva suma, milion i po dinara. Tad se kralo na malo izgleda, ovo je bio glavni skandal u Djindjicevoj vladi. U ovoj je samo cuveni portal kostao dva i po miliona.

Kalimero

pre 11 godina

A ako je to tako, sta sad? Hoce li se utvrditi ko je i po cijem nalogu onda podizao optuznicu? Ko je odgovoran za silan novac utrosen do sada na ovom i ko zna koliko drugih politicki motivisanih i iskontruisanih procesa? O materijalnoj i nematerijalnoj steti nevino optuzenih, oblacenih i da ne govorimo.Naravno, pod uslovom da su nevini...ali ako jesu, sta sad? Pojeo vuk magarca, i idemo dalje? Sve je radjeno u okviru zakona i ovlascenja...

Милан

pre 11 godina

У овој земљи не постоје криви, поготову из ДС-а нема кривих, тако је одлучио суд.
Господо са оваквим праосуђем, Маловићке, Месаревићке и Бошка Ристића, не да нећемо стићи у ЕУ, него нас ни Афричка унија не би примила. СРАМОТА!!!

Gost

pre 11 godina

Voleo bih da znam, JEDNO ime JEDNOG politicara koji je proglasen krivim i robijao jedan dan zbog bilo cega. Blago nama kada su svi oslobodjeni optuzbi. Posten svet ova nasa politicka elita, komotno mozemo da zatvorimo sudstvo posto nemaju ljudi potrebu ni da rade. To je za ove sitne sto prodju na crveno ili ukradu hleb da pojedu. Kad ukrades milione onda je svaka optuzba neosnovana.

Doktor

pre 11 godina

Bravo nezavisno i reformisano pravosudje !
Treba se oduziti do kraja Demokratskoj stranci,pa i ako su deca malo kraduckala,to svakako nije greh!

Милан

pre 11 godina

У овој земљи не постоје криви, поготову из ДС-а нема кривих, тако је одлучио суд.
Господо са оваквим праосуђем, Маловићке, Месаревићке и Бошка Ристића, не да нећемо стићи у ЕУ, него нас ни Афричка унија не би примила. СРАМОТА!!!

Doktor

pre 11 godina

Bravo nezavisno i reformisano pravosudje !
Treba se oduziti do kraja Demokratskoj stranci,pa i ako su deca malo kraduckala,to svakako nije greh!

Maki

pre 11 godina

Znači, sve je bilo po 100% propisu i ama baš niko se nije omastio? Ne znam zašto, ali mi je nešto teško da poverujem u tu priču. Možda zato što (predugo) živim u Srbij i mnogo pamtim...

Slobodan

pre 11 godina

Naravno. Sad sledi tužba koju će bivša ministarka da podnese za naknadu za materijalnu štetu, sve plate od 2003. godine do danas, pa naknada za nematerijalnu štetu, naneti bol, uvredu časti i ko zna čega sve ne... Gospoda i gospođe će da dobiju još nekih 50-100 miliona dinara, a sve će to da plate poreski obveznici (ovce) kao i troškove suđenja...
Zemljo Srbijo, dobro je da još postojiš...

eee

pre 11 godina

Skandal! Sta je sad bilo Vucic, Nikolic, Dacic?!
(jovan, 18. jul 2012 15:12)
- Kako sta je bilo!? NOVA VLADA NIJE JOS FORMIRANA, I ONA SE ZA NISTA NE PITA! Na vlasti je jos uvek vlada u kojoj se za sve pita DS! Zato to pitanje postavite njima! Jer je doticna kadar DS! A znamo ko je postavljao sudije...
Prestanite da prebacujete ove odluke i odluke USS na novu vlast koja jos uvek nije formirana... Za sve ovo sto se desava jos uvek odgovara stara vlast... Odnosno odgovaraju ministri, koji drze odredjena ministarstva! U ovom slucaju obratite se ministarki pravde! Snezani Malovic, isto kadar DS-a...

Cashman

pre 11 godina

Da li postoji ijedna afera zbog koje Viši sud u beogradu NIJE oslobodio sve optužene? Ova institucija više liči na deo kriminalnog neko pravosudnog sistema!

Ja

pre 11 godina

Ekspresno! Nego mi je zanimljiva suma, milion i po dinara. Tad se kralo na malo izgleda, ovo je bio glavni skandal u Djindjicevoj vladi. U ovoj je samo cuveni portal kostao dva i po miliona.

Gost

pre 11 godina

Voleo bih da znam, JEDNO ime JEDNOG politicara koji je proglasen krivim i robijao jedan dan zbog bilo cega. Blago nama kada su svi oslobodjeni optuzbi. Posten svet ova nasa politicka elita, komotno mozemo da zatvorimo sudstvo posto nemaju ljudi potrebu ni da rade. To je za ove sitne sto prodju na crveno ili ukradu hleb da pojedu. Kad ukrades milione onda je svaka optuzba neosnovana.

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Najbolji je onaj deo u kome se kaze da je tokom postupka utvrdjeno ce aerodrom od takvih ``radnji`` u narednim godinama ostvarivati profit.....
AAaaaaaAAAAaAAAaAaaAAAhhhhhahahahhahahahahahAAAAAAA!!!!!1
Kako i ne bi kada je jedna kasicica za espreso u nabavci placena preko 100 EUR
AAAAaaaaahhhHHHhhhhaaaaahhhhaaaa!!!!!
Ovo nema ni u Alan Fordu!

deNiro

pre 11 godina

Platimo pepeljaru recimo 200.000 rsd i nikom ništa.Naravno da se ministarka nije utalila,nema dokaza,čta vam tu nije jasno!?Što bi reko Sofronije:dva put ništa je ništa,znači crva nije ni bilo!Srbijo,zemljo lopova i korumpiranog pravosudja.

Kalimero

pre 11 godina

A ako je to tako, sta sad? Hoce li se utvrditi ko je i po cijem nalogu onda podizao optuznicu? Ko je odgovoran za silan novac utrosen do sada na ovom i ko zna koliko drugih politicki motivisanih i iskontruisanih procesa? O materijalnoj i nematerijalnoj steti nevino optuzenih, oblacenih i da ne govorimo.Naravno, pod uslovom da su nevini...ali ako jesu, sta sad? Pojeo vuk magarca, i idemo dalje? Sve je radjeno u okviru zakona i ovlascenja...

Dex

pre 11 godina

Bas me cudi......Ovde ganjaju obican svet ako duguje par hiljada za struju, infostan.....Jadna smo zemlja....Demokrate, drago mi je da ste izgubili ove izbore a za vas NIKADA vise necu da glasam. Pitajte se zasto ste izgubili izbore ako vam je to bitno.......

memorija

pre 11 godina

Uvek sam se u ovakvim prilikama pitao A na osnovu kojih dokaza su uopste nekoga hapsili, odnosno ako je neko uhapsen za pretpostaviti je da je na osnovu nekih dokaza. Pa sad ili nije bilo dokaza ni tada ili je neko dokaze sklonio. U svakom slucaju, pravna nesigurnost je zagarantovana (ili te hapse bez dokaza ili dokazi nestanu i pojeo vuk magarca) i sa takvim postupcima necemo nigde stici!

Владимир

pre 11 godina

хахахахаахах ... реформисано правосуђе хахахаха, добар штос :)))))))
А где ми је омиљени лик судија Кљајевић, онај што је брисао власнике фирми у централном регистру и уписивао друге. Најлегалнија отимачина у историји лоповлука :)))))) Ено га шмекер хода слободно по Београду место да гули доживотну робију. Толико о судству и правди у земљи Србији. А где нема поштеног правног система нема ни економије. Е зато смо ми драги суграђани били и остали мала затуцана средина тј. беда и сиротиња.

Predrag

pre 11 godina

To je ona sto je kupovala jedan aufinger za odela po 18.000 dinara od preduzeca svog brata, i za VIP terminal na aerodromu dala 3 miliona evra.
Koriste guzvu i poslednje dane, da se izvuku.

covek

pre 11 godina

Oko ove jezive , uzasne i horor drzave treba izgraditi sto vislji zid i to sa jednim jedinim ciljem - da bi se Evropa , a i svet zastitili i sacuvali od zlokobnog tumora zvanog Srbija .

Na sunce

pre 11 godina

Molim B92 da lepo zatraži uvid u sudske spise i da objavi šta je i koliko tačno plaćeno. Po stavkama, iz čijeg budžeta, puni iznosi, čiji potpis stoji itd. Slobodno uradite kolaž dokumenata i objavite na sajtu. Ništa bolje ne ubija bakterije od sunčeve svetlosti, to i naše babe znaju.

Milos

pre 11 godina

@kalimero
Sto bi rekao moj drugar jel si toliko glup, ili si stvarno toliko bezobrazan... Pazi kupovati viljuske, solje i sta ti ja znam za nekoliko hiljadarki, namestili posao kompanjonu, od 18 miliona napucali aneksima do 100 mil... Proces traje 8 godina...realno svima po par godina zatvora, ali sta ces sistem takav, pa ce verovatno biti jos nagradjeni..

strina

pre 11 godina

Nju su oslobodili ali ce zato jos danas zatvoriti trojicu zbog kradje kifle.
Nezavisno sudstvo na delu. Samo se uclani u zutu partiju i imas alibi za ceo zivot.

lejubajug

pre 11 godina

Jadan li je taj nas Pravni fakultet /jadno li je nase sudstvo / jadne li drzave / jadni i bedni mi svi / daba nam sto smo I jos jedemo zlatnim kasikicama/ Cuj,fikus skuplji od cele sume borica ?

magla je jos

pre 11 godina

To je to nase reformisano, nezavisno i pravedno pravosudje na koje je cela Srbija ponosna, sudstvo je stub postenja i bez trunke korupcije, u sudstvu rade sve sami borci za pravdu i protiv kriminala i svi sebe gledaju kao naslednike sudije Falkonea a mi svi zivimo u zemlji maste..... Posaljite zandarmeriju i pohapsite sve sudije i smanjicete stopu kriminala u zemlji za 50 posto.

miroslav

pre 11 godina

Logicno da nije kriva, i jedna obicna piskla je placena 10000 dinara. Ne znam sta dizete tenziju, kao da nemate poverenja u nase pravosudje.

gordijanus

pre 11 godina

koliko rekose ono da se milijardi evra "potrosi" na javne nabavke godisnje u srbiji tj. na korupciju...e i ovo je bila jedna od zescih korupcija od koje su se obrano obogatili...

Mile

pre 11 godina

Kakav lik ovaj sudija!!! Da je doneo odluku bez obrazlozenja, bilo bi daleko pristojnije. Ovako je teska uvreda za svakog normalnog u ovoj drazavi. Zanima me da li ce kolege pravnici i sudije da podrze njegovo obrazlozenje.

ljiljana

pre 11 godina

Ovih dana je toliko frapantnih vesti da je dovoljno procitati samo njihove naslove. Svako udubljuvanje u tekstove istih, apsolutno je besmisleno. Jasno je da se sve radi po HITNOM POSTUPKU "tehnicke vlade" dok im se može.

Da li vidis ko te jase majmune ! !

pre 11 godina

Nemam nista protiv oslobodjene ni protiv pravosudja. Ali kada sam video prvu sliku uz tekst morao sam da odem u kupatilo i da pljunem u ogledalo !

Helios

pre 11 godina

Apsurdno upetostručenje cene i otpuštanje direktora koji se pobunio protiv su dokazani OČIGLEDNI znaci nameštanja te zlouporebe službenog položaja. Sudija nije uradio elementarni akt, nije CENIO dokaze nego se pokrio formalnom činjenicom da nije vidljivo gde je nepotrebno potrošeni keš završio. Još jedan DS reformski sudija, kojeg treba razrešiti hitno.

kmania

pre 11 godina

A mene jure za kaznu od 5000 din jer nisam bio parkiran 2 metra od pesackog prelaza iako postoji obelezen parking.njihov odgovor je bio NISU LEPO OBELEZILI!!!!
ALO BRE JEL IMA KAKVA ATOSMKA BOMBA VISAK DA TRESNETE NA OVU ZEMLJU!

milesssa

pre 11 godina

Nas jure za neplacene racune, nas koji smo ostali bez posla zahvaljuci njima, salju nam na vrata razne uterivace, sudske izvrsitelje, a sebe oslobadjaju za milionske cifre, sateliti, rasete i ostali. Izbacuju nas iz autobusa jer nemozemo da kupimo kartu. Grade most vredan pola milijarde eura na kredit i time se dice, a nemaju 22 miliona za rekonstrukciju Pancevca. Ovo je strasno, a mi samo cutimo, cutimo i trpimo.

schmilo

pre 11 godina

Sudjenje je trajalo godinama da bi na kraju svi bili oslobodjeni.
Pitanje: Zašto je slučaj uopšte bio pokretan?
Da bi tamo neki debil od sudije imao satnicu? Mogao da kaže da je bio na poslu i nešto radio?

Gde mi žiiiviiimooooo

Boky car

pre 11 godina

Jadni ljudi. Propatili zbog nepravde im nanete. Marija i ostali mucenici, sad da tuzite drzavu za stetu i pretrpljeni dusevni bol. A ja sam cuo da je ona VRLO DUSEVNA ZENA i zato je steta vrlo velika! hahaha Nezavisno sudstvo, hahaha

n

pre 11 godina

Ovo gore je bukvalno fotografija godine u Srbiji. Dovoljan je jedan pogled i sve je jasno. Naslov bi mogao da joj bude: "Može nam se. I opet ćemo."

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Tako znači;srpskom pravosudju je potrebno 9 godina da utvrdi na niste krivi, a 99 godina da ste krivi, kada više i ne živite na zemlji, no ispod iste;Pravda je spora, ali postuhumno vidimo dostupna, za sve one koji žive 500 godina.

Kiza

pre 11 godina

Pa zar ni za AERODROM nema dokaza protiv doticne..Ovo je dobar signal pojedincima na polozaju,samo drpaj,a posle malo halabuke,trosi....

mv

pre 11 godina

Kad bolje pomislite za deste godina u Srbiji je patentirano nesto genijalno! Kako iskoreniti kriminal? Lako!!! Svako ko ima poriv da se bavi kriminalnim radnjama ne treba da ide u kriminalce i da bude van zakona. Dovoljno je da se bavi politikom i da mu sve bude dozvoljeno i u okviru zakona.

Tako kriminal postaje deo i nacin zivota a osudjuju se samo oni koji nece da budu deo institucije Organizovanog Kriminala.

Mislio sam da ne mogu biti vise protiv nekoga nego sto sam bio protiv Milosevica i njegove kamarile. Sad vidim da mogu - celokupna politicka garnitura u Srbiji je apsolutno srpsko dno-dna.

Srbija vise nije drzava. To je TERITORIJA u kojoj nema zakona. Na zalost, to vise nikoga nije briga i niko nema interesa da to dovede u red.

Amen!

Posmatrač

pre 11 godina

Posle dugotrajnog sudskog mrcvarenja samo se pokazalo da je i taj slučaj bio deo paklenog plana DSS i Koštunice na blaćenju Vlade dr Zorana Đinđića.Setite se kako su samo DSS-ovci arlaukali da je to "lopovska i Vlada kriminalaca",uz sasluženje tadašnjih radikala Vučića i kompanije.

Posmatrač

journalist

pre 11 godina

@jovan

Kakve veze imaju Vucic, Nikolic (ajde donekle Dacic) sa sudskim presudama. Ajde mucni malo glavom pa ukljuci i varijantu da je mozda DS u brzini i odlasku sa politicke scene resila da oslobodi svoje clanove.
Vucic je VD predsednika jos uvek opozicione stranke, Nikolic predsednik Srbije od pre mesec dana a Dacic ministar policije (koji ju je uzgred i priveo).

da si napisao : Homen, Malovic, Mesarovic pa da te razumem.

Vladan Jova

pre 11 godina

Prva fotografija govori više od svih reči, bestidno ruganje pravdi i ušta da veruje običan čovek? U sudstvo, tužilaštvo, policiju??? Teško, ja kao običan čovek samo molim Boga da me niko ne dira i ne ošteti jer pored ovakvih državnih organa nedao Bog nečega mogu samo da uzmem pravdu u svoje ruke. Poruka je jasna kradi bando i jaši narod a i treba da nas jašu kad smo ludi i glupi!

Aleksandar

pre 11 godina

Ama kako vas samo nije sramota? Dokle ćemo više da trpimo ruganje svih dosadašnjih vlasti? Sram vas bilo sve koji ste izašli na izbore, jer SVI bez izuzetka zaslužuju samo da im vidimo leđa, a velika većina i da se nađe iza rešetaka. SVI do jednog. Nema podela na strane, nema boljih i gorih, svi su lopovi i svi su imali ulogu u gaženju ovog naroda. A vi glasajte i dalje. Sram vas bilo.

neverovatno

pre 11 godina

Ma brilijantno. Sad se vidi ko je ovu državu vratio u devedesete, sa ovakvim pravosuđem kojim bi se pokojni Sloba ponosio. Pazi plaćali 40 din. za čačkalice (svaku pojedinačno) i sudija laaaaaaaaaaaadno kaže da je aerodrom od toga još ostvario profit.

Ako su to nove sudije, koje nisu isprljani u prošlosti onda i nije šteta što su stare dobile funkcije nazad. Prosto razlike NEMA. Bravo Tadiću, za 4 godine vlasti unazadio si nas bar 20 godina.

Junior

pre 11 godina

Mi smo JEDINA drzava u Evropi koja je bombardovana posle 2-og svetskog rata . Mi smo jedini koji kazemo da je bela boja - crna . U skoro svemu smo medju poslednjima . O cemu dalje uopste pricati ?

Vlada N. Sad

pre 11 godina

Kada u ovoj nesrećnoj zemlji nekog uhvate sa spuštenim i optuže ga,
tada se ona (on), što je simptomatično, brane da su proganjani politički ili na nacionalnoj osnovi. Ne mogu da verujem da ovaj sudski proces traje osam godina (da je samo ovaj!). U normalnim državama takvi se više nikad ne mogu pojaviti u javnom životu, bili proglašeni krivim ili ne. Tamo ljudi imaju malo više morala. Ovi naši dobiju tri očenaša, poneku ogrlicu, a dotična gospođa i njena bulumenta mogu još da tuže državu za nanetu bol, štetu i ko zna za šta još a sve na štetu nas koji uredno plaćamo poeze i doprinose.

3OPAH

pre 11 godina

A evo,RTS upravo joj dade sansu da se onako smejuljuci i
pravdi i Srbiji kaze kako je zadovoljna presudom,tj.oslobadjanjem,onako zahvalna "nezavisnom" sudstvu!!! Kuku leleeeeeeeeeeeeee...

Dahija

pre 11 godina

Pa da li je neko zaista mislio da će ova biti osuđena? Pa ona je "žuta" da žuća ne može biti, a valjda znamo da su oni postavili sistem u kojem mogu nesmetano da uzimaju novac od građana i ne odgovaraju!

Pera Kojot

pre 11 godina

ZLO!!!
Ovakvi paraziti glođu i uništavaju našu otadžbinu do kostiju!
I kada je celu izjedu i nama kao naridu ne ostane ništa osim neizbežne propasti njma će biti svejedno.
Jer, IMA SE MOŽE SE, po bilo kolu cenu i žrtvu, narravno tuđu!

steva

pre 11 godina

Ako nova vlast to pusti, borba protiv korupcije se zavsava pre nego sto je pocela. Ko vise moze da razume zasto u ovoj zemlji ni jedan lopov nije osudjen: pre neki dan Prle, sada ova?

ursg17

pre 11 godina

@kalimero
Pa zna se po ceijem nalogu je podignuta optuznica. Po nalogu Mladjana Dinkic uz asistenciju vlade Kostunice dr. Vojislava i ministra pravde Z. Stojkovica a sve da bi na celo jata i ab-a dosli ljudi bliski Dinkicu koji su samo mesec dana nakon stupanja na funkciju sebi podelili kredite za stanove u iznosima od po 200 do 400 hiljada eur sa kamatnom stopom od 0,5% godisnje. Inace, da su ti ugovori toliko stetni i cifre iz novina tacne ugovor je mogao da se raskine i trazi odsteta (kao u slucaju koncesije za veljin autoput) ali je sve zavrseno po planu za vreme novog rukovodstva (i vip i terminal).

OLd Bejli

pre 11 godina

Gle kako neizabrani horski pevaju o reformisanom sudstvu! A čiji je nereformisani tužilac koji podiže neargumentovanu optužnicu? Čiji je, čiji?

Nikola

pre 11 godina

Aerodrom u Kabulu ne prokisnjava, ali zato beogradski curi na sve strane. Druzina je obavila dobar posao ocigledno. Da je Tesla tako radio danas bi sijalice radile na baterije od 9V.
http://www.youtube.com/watch?v=iuEWi43VTT8

Deja vu

pre 11 godina

Znao sam. Vec vidjeno. Komentari partijske vojske SNS-a.Za sve kriv DS. Lopovi,kriminaci, lazovi. Ali ne odgovorise ko je kriv za uizbornu kradju.Ko je sedeo sa Lukom Bojovicem

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Strašno! Takva ekipa je brukala prvu vladu nakon Promena. Najstrašnije ugrožavanje finansija zemlje je ovakvima bilo kao dobar dan.

Mirjana

pre 11 godina

Povraca mi se od Malovickine reforme. Od kako je sela u fotelju, prvog dana je trebala da da ostavku da je bila iole razumna. Nevidjena nesposobnost ove drzave ogleda se pre svega u nepostojanju PRAVDE u svim sferama! A evo sta radi nova vlast. Sve su to ista ... Najbolji komentar koji je neko dao: "Narode, kradite. To se jedino isplati!" Ja bih dodala jos "Ali tako da vas ne uhvate!"

igorpl

pre 11 godina

Ako mi neko navede samo jednog ministra, pomoćnika, političara koji je ikada odgovarao krivično za neku malverzaciju u ovoj zemlji ja ću mu svaki mesec isplaćivati 1000 eura do kraja života. Tu ne mislim na 50.000 kazne za dulića.....
Kakva smo mi sramota od države. Živi bili pa videli da će uskoro i Šarančić biti oslobođen kao i satelit ministar.....
E moj narode GLUPAVI!!!

Bože Pravde

pre 11 godina

Ova afera, koja nikako nije među najvećima, reprezentuje sve ono što nam se događalo od raspada SFRJ. Bespomoćnom narodu se smeju u lice, a njihova retorika je uvreda za zdrav razum. Međutim, ne bih se složio da nam himna ne odgovara jer Bog je pravedniji čak i od reformisanog pravosuđa.

Milan

pre 11 godina

"Nažalost, okrivljeni koji su morali da izdrže gotovo osam godina maltretiranja, i najbolje znaju kroz šta su sve prolazili"

Ne, bas na protiv, da je srece da vecina politicara prolazi redovno kroz nas reformisani sistem, brzo bi nasli motiva da reformisu te reforme za opste dobro.

birac

pre 11 godina

7 godina je trajao proces...
I na kraju,svi mi koji smo saznali koliko su opljackali Aerodrom,gledamo OSLOBADJANJE,pri ni Aerodrom Nikola Tesla ne trazi odstetu...
Setite se onih dvoseda i troseda sto su kupovani po ceni od 25000,00 dinara a prodavani za 750.000,00 itd..
Lepo je rekao moj matori komsija - Srbiji ne treba Staljin,trebaju joj 2 Staljina...Ovakvom narodu samo to moze uterati strah u kosti da ni ne pomisli da dodirne nesto Drzavno,a ne da ukrade...

Obican covek

pre 11 godina

Nemoj te biti razocarani!
Doci ce ovi slucajevi ponovo na dnevni red.Prvo ce se pohapsiti sudije jer od njih krece korupcija zbog mita, pa tek ovakvih odluka.
Znam da ce biti tako, jer ove (kako ih nazvati) su samo jedna karika u lancu.

todos

pre 11 godina

Nema nama spasa. Do sada niko nije osudjen od odgovornih lica. Oni su se jednostavno odvojili od naroda koji ce da robija i za to ako ukrade hleb u prodavnici. A ova nasa vrhuska zivi ko u nekom svetu gde postoje dva sveta. Jedan bogatiji u debeloj manjini i svi ostali sirotinja. Fuj!!!

Negotinac

pre 11 godina

To je naše sudstvo! Sramota je da se ovakvim presudama smeju građanima Srbije na čijoj grbači žive. Da je u pitanju neki golja, sve bi mu dokazali.

dacha

pre 11 godina

Sudeci po fotografiji,ona bi najradije u kolce!Razlika izmedju malog i velikog kriminalca je u tome sto ovaj drugi zna s kim treba ,,poslovati,,!Stari,oprobani sistem-nemoj da progovorim!Partijski ,,talovi,,!Drago mi je da je odahnula,sad moze cuvati ovce!

mlekadzija

pre 11 godina

Necu da se hvalim ali ja sam vec godinama (koliko se ova afera vec razvlaci po sudovima i po medijima) stalno tvrdio da ce doticna bivsa ministarka biti oslobodjena...Nije za dzabe ona bila clan biblioteke. Clansku kartu jos sigurno negde ima. Od sad vise nisam mlekadzija nego vidoviti mlekasdzija....

miami sns

pre 11 godina

Izgleda da pokusaj pljacke nije krivicno delu.Znaci ,sada neko ko pokusa da opljacka banku,a ne uspe ,ustvari nije izvrsio krivicno delo,jer nema stete.Iskreno ocekujem pune zatvore i lopove iza resetaka.Ovako Srbija ce ostati jedina drzava koja nkada nije osudila politicara zbog kradje.

ja, naivan, mislio 2-3%

pre 11 godina

ovi sto ih oslobadjaju sve redom,su najveci lopovi!!! dok narod ne uzme stvar u svoje ruke, nista!

Nisu,
do sada su sudovi služili da se sklone neposlušni. Sada, u dvadeset dana, pokazuju kako bi mogli da rade - naravno, dok ovi drugi ne zajašu.

Afera nad aferama 20 000 evra.;) Juče sam čuo kako se od privatizacija uzimalo i po 25% Gde će im duša?!!!

marko

pre 11 godina

O, blesavi narode, tebi moze svako prodati nista za nesto! Izgleda da je dovoljno da neko negde vikne: Drste lopova i svi skacu kao programirani. Niko ne ume mozak da ukljuci.
Ovo je samo jedna od afera koje je lansirao Kostunica u cilju da diskredituje vladu Zorana Djindjica - da ne spominjemo spremanje medija za buduci atentat. Naravno da su svi oslobodjeni namestenih optuzbi, sta se drugo moglo i ocekivati. Pa, pogledajte samo cifre koje se spominju, to bi se danas zvalo kraduckanje i bilo bi potpuno dozvoljeno.
Kakve ima logike da DS koja je na izmaku utice sada na pravosudje da oslobadja Rasetu, koja apsolutno nikakve veze vise sa DS nema i koja se potpuno povukla iz politike? Jedini razlog zasto se to sada desilo je jer je PRESTAO pritisak na pravosudje u vakuumu izmedju dve Vlade pa ono moze da uradi nesto smisleno.
Ostala je jos samo jedna namestena optuzba koja indirektno optuzuje Djinjdica, a to je ona protiv caneta. I ona ce na kraju da padne.

Cole Wien

pre 11 godina

Ja vidim stvar drugacije bez mrznje prema ds-u.Sve sto sudije danas rade je da se dodvore novoj vladi da ih ostavi u sudstvi jer je i njima jasno da je sudija previse pa da se dokazu azurnim sa predmetima koje drze godinama u fioci.Ako nije tako neka Vucic osim vracanja svih sudija na poso ,sto sada radi,a Nikolic obecao i povratak Karica,naloze reviziju procesa pa da vidimo dali su piksle,solje i td stvarno placane kao sto tuzioc tvrdi ili ne dali su nezakonito smenjivali direktore koji uzese kredita za nikakvu kamatu i td,pokazu ono sto rekose pre izbora u vezi korupcije.Nebi bilo lose i videti stvarno kako ono bese sa koferom malog Slobe.Kada se to sve razjasni onda im skidam kapu.

Nebojsa

pre 11 godina

Naše sudstvo je dno dna, vratise i korumpirane sudije pa kuda sve ovo vodi. Koje dokaze je potrebno našim sudijama priložiti da bi osudili nekoga, cela država videla krađu samo naše sudije nisu.... Jadan je ovaj naš narod....

Dejan

pre 11 godina

E zbog ovoga i slicnih stvari ste izgubili izbore.Sada su na brzinu dok su jos vlast oslobodili Rasetu.Nadam se da ce nova vlast da ukine ovakvu sramnu oslobadjajucu presudu i da ce suditi posteno.

Laca

pre 11 godina

A kada je neko u ovoj zemlji od politicke elite osudjen za nesto, Moze na prste da se izbroji koliko je visokih licnosti osudjeno za zadnjih 20 god.Strasno uvek isti scenario do sada 5000 optuzenih za malverzacije svi puni para, dobrog advokata i naravno sloboda i jos se smeju kada izlaze iz suda kao sta ste ocekivali pa mi smo sirotinja nemamo para vidite da smo nevini....neka nam je bog u pomoci... a i on izgleda dize ruke pod nas kada zna kakvi smo....Mladi ljudi idite na vreme iz ove zemlje ovde nista nije normalno barem se vi spasite

bob

pre 11 godina

naravno, samo je lud ocekivao u ovoj bananana drzavi da politika osudi politicara ( preko kontrolisanog sudstva) i na taj nacin sebi stvori situaciju u kojoj ce teze krasti i pljackati

savest

pre 11 godina

vecina njih dal kriva il,po sudskoj odluci,na kraju ne mogu da mirno spavaju zbog grize savesti.i odu da se ispovedaju,da nebi zivcano pukli

asocijacija

pre 11 godina

Moj komsija je, vozeci svoju suprugu u raspadnutom Fici,pijan kao majka,udario u raskrsnuci novog Mercedesa. Dok je policija pristizala,komsa ode u prvu kafanu,naruci duplu,pa saceka miliciju. Kada je policija dosla na mesto udesa,komsa i supruga su napravili isti izraz lica kao "dame sa naslovne strane" uz reci:Jel mozete da fotografisete mene i cupi,kad vec fotkate :-) Ne znam kakve to ima veze,ali...

Posmatrač

pre 11 godina

Posle dugotrajnog sudskog mrcvarenja samo se pokazalo da je i taj slučaj bio deo paklenog plana DSS i Koštunice na blaćenju Vlade dr Zorana Đinđića.Setite se kako su samo DSS-ovci arlaukali da je to "lopovska i Vlada kriminalaca",uz sasluženje tadašnjih radikala Vučića i kompanije.

Posmatrač

marko

pre 11 godina

O, blesavi narode, tebi moze svako prodati nista za nesto! Izgleda da je dovoljno da neko negde vikne: Drste lopova i svi skacu kao programirani. Niko ne ume mozak da ukljuci.
Ovo je samo jedna od afera koje je lansirao Kostunica u cilju da diskredituje vladu Zorana Djindjica - da ne spominjemo spremanje medija za buduci atentat. Naravno da su svi oslobodjeni namestenih optuzbi, sta se drugo moglo i ocekivati. Pa, pogledajte samo cifre koje se spominju, to bi se danas zvalo kraduckanje i bilo bi potpuno dozvoljeno.
Kakve ima logike da DS koja je na izmaku utice sada na pravosudje da oslobadja Rasetu, koja apsolutno nikakve veze vise sa DS nema i koja se potpuno povukla iz politike? Jedini razlog zasto se to sada desilo je jer je PRESTAO pritisak na pravosudje u vakuumu izmedju dve Vlade pa ono moze da uradi nesto smisleno.
Ostala je jos samo jedna namestena optuzba koja indirektno optuzuje Djinjdica, a to je ona protiv caneta. I ona ce na kraju da padne.

Deja vu

pre 11 godina

Znao sam. Vec vidjeno. Komentari partijske vojske SNS-a.Za sve kriv DS. Lopovi,kriminaci, lazovi. Ali ne odgovorise ko je kriv za uizbornu kradju.Ko je sedeo sa Lukom Bojovicem

eee

pre 11 godina

Skandal! Sta je sad bilo Vucic, Nikolic, Dacic?!
(jovan, 18. jul 2012 15:12)
- Kako sta je bilo!? NOVA VLADA NIJE JOS FORMIRANA, I ONA SE ZA NISTA NE PITA! Na vlasti je jos uvek vlada u kojoj se za sve pita DS! Zato to pitanje postavite njima! Jer je doticna kadar DS! A znamo ko je postavljao sudije...
Prestanite da prebacujete ove odluke i odluke USS na novu vlast koja jos uvek nije formirana... Za sve ovo sto se desava jos uvek odgovara stara vlast... Odnosno odgovaraju ministri, koji drze odredjena ministarstva! U ovom slucaju obratite se ministarki pravde! Snezani Malovic, isto kadar DS-a...

ursg17

pre 11 godina

@kalimero
Pa zna se po ceijem nalogu je podignuta optuznica. Po nalogu Mladjana Dinkic uz asistenciju vlade Kostunice dr. Vojislava i ministra pravde Z. Stojkovica a sve da bi na celo jata i ab-a dosli ljudi bliski Dinkicu koji su samo mesec dana nakon stupanja na funkciju sebi podelili kredite za stanove u iznosima od po 200 do 400 hiljada eur sa kamatnom stopom od 0,5% godisnje. Inace, da su ti ugovori toliko stetni i cifre iz novina tacne ugovor je mogao da se raskine i trazi odsteta (kao u slucaju koncesije za veljin autoput) ali je sve zavrseno po planu za vreme novog rukovodstva (i vip i terminal).

Doktor

pre 11 godina

Bravo nezavisno i reformisano pravosudje !
Treba se oduziti do kraja Demokratskoj stranci,pa i ako su deca malo kraduckala,to svakako nije greh!

Милан

pre 11 godina

У овој земљи не постоје криви, поготову из ДС-а нема кривих, тако је одлучио суд.
Господо са оваквим праосуђем, Маловићке, Месаревићке и Бошка Ристића, не да нећемо стићи у ЕУ, него нас ни Афричка унија не би примила. СРАМОТА!!!

Kalimero

pre 11 godina

A ako je to tako, sta sad? Hoce li se utvrditi ko je i po cijem nalogu onda podizao optuznicu? Ko je odgovoran za silan novac utrosen do sada na ovom i ko zna koliko drugih politicki motivisanih i iskontruisanih procesa? O materijalnoj i nematerijalnoj steti nevino optuzenih, oblacenih i da ne govorimo.Naravno, pod uslovom da su nevini...ali ako jesu, sta sad? Pojeo vuk magarca, i idemo dalje? Sve je radjeno u okviru zakona i ovlascenja...

Dex

pre 11 godina

Bas me cudi......Ovde ganjaju obican svet ako duguje par hiljada za struju, infostan.....Jadna smo zemlja....Demokrate, drago mi je da ste izgubili ove izbore a za vas NIKADA vise necu da glasam. Pitajte se zasto ste izgubili izbore ako vam je to bitno.......

Milos

pre 11 godina

@kalimero
Sto bi rekao moj drugar jel si toliko glup, ili si stvarno toliko bezobrazan... Pazi kupovati viljuske, solje i sta ti ja znam za nekoliko hiljadarki, namestili posao kompanjonu, od 18 miliona napucali aneksima do 100 mil... Proces traje 8 godina...realno svima po par godina zatvora, ali sta ces sistem takav, pa ce verovatno biti jos nagradjeni..

strina

pre 11 godina

Nju su oslobodili ali ce zato jos danas zatvoriti trojicu zbog kradje kifle.
Nezavisno sudstvo na delu. Samo se uclani u zutu partiju i imas alibi za ceo zivot.

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Najbolji je onaj deo u kome se kaze da je tokom postupka utvrdjeno ce aerodrom od takvih ``radnji`` u narednim godinama ostvarivati profit.....
AAaaaaaAAAAaAAAaAaaAAAhhhhhahahahhahahahahahAAAAAAA!!!!!1
Kako i ne bi kada je jedna kasicica za espreso u nabavci placena preko 100 EUR
AAAAaaaaahhhHHHhhhhaaaaahhhhaaaa!!!!!
Ovo nema ni u Alan Fordu!

journalist

pre 11 godina

@jovan

Kakve veze imaju Vucic, Nikolic (ajde donekle Dacic) sa sudskim presudama. Ajde mucni malo glavom pa ukljuci i varijantu da je mozda DS u brzini i odlasku sa politicke scene resila da oslobodi svoje clanove.
Vucic je VD predsednika jos uvek opozicione stranke, Nikolic predsednik Srbije od pre mesec dana a Dacic ministar policije (koji ju je uzgred i priveo).

da si napisao : Homen, Malovic, Mesarovic pa da te razumem.

Maki

pre 11 godina

Znači, sve je bilo po 100% propisu i ama baš niko se nije omastio? Ne znam zašto, ali mi je nešto teško da poverujem u tu priču. Možda zato što (predugo) živim u Srbij i mnogo pamtim...

Gost

pre 11 godina

Voleo bih da znam, JEDNO ime JEDNOG politicara koji je proglasen krivim i robijao jedan dan zbog bilo cega. Blago nama kada su svi oslobodjeni optuzbi. Posten svet ova nasa politicka elita, komotno mozemo da zatvorimo sudstvo posto nemaju ljudi potrebu ni da rade. To je za ove sitne sto prodju na crveno ili ukradu hleb da pojedu. Kad ukrades milione onda je svaka optuzba neosnovana.

Predrag

pre 11 godina

To je ona sto je kupovala jedan aufinger za odela po 18.000 dinara od preduzeca svog brata, i za VIP terminal na aerodromu dala 3 miliona evra.
Koriste guzvu i poslednje dane, da se izvuku.

covek

pre 11 godina

Oko ove jezive , uzasne i horor drzave treba izgraditi sto vislji zid i to sa jednim jedinim ciljem - da bi se Evropa , a i svet zastitili i sacuvali od zlokobnog tumora zvanog Srbija .

Slobodan

pre 11 godina

Naravno. Sad sledi tužba koju će bivša ministarka da podnese za naknadu za materijalnu štetu, sve plate od 2003. godine do danas, pa naknada za nematerijalnu štetu, naneti bol, uvredu časti i ko zna čega sve ne... Gospoda i gospođe će da dobiju još nekih 50-100 miliona dinara, a sve će to da plate poreski obveznici (ovce) kao i troškove suđenja...
Zemljo Srbijo, dobro je da još postojiš...

Cashman

pre 11 godina

Da li postoji ijedna afera zbog koje Viši sud u beogradu NIJE oslobodio sve optužene? Ova institucija više liči na deo kriminalnog neko pravosudnog sistema!

Helios

pre 11 godina

Apsurdno upetostručenje cene i otpuštanje direktora koji se pobunio protiv su dokazani OČIGLEDNI znaci nameštanja te zlouporebe službenog položaja. Sudija nije uradio elementarni akt, nije CENIO dokaze nego se pokrio formalnom činjenicom da nije vidljivo gde je nepotrebno potrošeni keš završio. Još jedan DS reformski sudija, kojeg treba razrešiti hitno.

deNiro

pre 11 godina

Platimo pepeljaru recimo 200.000 rsd i nikom ništa.Naravno da se ministarka nije utalila,nema dokaza,čta vam tu nije jasno!?Što bi reko Sofronije:dva put ništa je ništa,znači crva nije ni bilo!Srbijo,zemljo lopova i korumpiranog pravosudja.

Владимир

pre 11 godina

хахахахаахах ... реформисано правосуђе хахахаха, добар штос :)))))))
А где ми је омиљени лик судија Кљајевић, онај што је брисао власнике фирми у централном регистру и уписивао друге. Најлегалнија отимачина у историји лоповлука :)))))) Ено га шмекер хода слободно по Београду место да гули доживотну робију. Толико о судству и правди у земљи Србији. А где нема поштеног правног система нема ни економије. Е зато смо ми драги суграђани били и остали мала затуцана средина тј. беда и сиротиња.

magla je jos

pre 11 godina

To je to nase reformisano, nezavisno i pravedno pravosudje na koje je cela Srbija ponosna, sudstvo je stub postenja i bez trunke korupcije, u sudstvu rade sve sami borci za pravdu i protiv kriminala i svi sebe gledaju kao naslednike sudije Falkonea a mi svi zivimo u zemlji maste..... Posaljite zandarmeriju i pohapsite sve sudije i smanjicete stopu kriminala u zemlji za 50 posto.

Ja

pre 11 godina

Ekspresno! Nego mi je zanimljiva suma, milion i po dinara. Tad se kralo na malo izgleda, ovo je bio glavni skandal u Djindjicevoj vladi. U ovoj je samo cuveni portal kostao dva i po miliona.

neverovatno

pre 11 godina

Ma brilijantno. Sad se vidi ko je ovu državu vratio u devedesete, sa ovakvim pravosuđem kojim bi se pokojni Sloba ponosio. Pazi plaćali 40 din. za čačkalice (svaku pojedinačno) i sudija laaaaaaaaaaaadno kaže da je aerodrom od toga još ostvario profit.

Ako su to nove sudije, koje nisu isprljani u prošlosti onda i nije šteta što su stare dobile funkcije nazad. Prosto razlike NEMA. Bravo Tadiću, za 4 godine vlasti unazadio si nas bar 20 godina.

OLd Bejli

pre 11 godina

Gle kako neizabrani horski pevaju o reformisanom sudstvu! A čiji je nereformisani tužilac koji podiže neargumentovanu optužnicu? Čiji je, čiji?

Milan

pre 11 godina

"Nažalost, okrivljeni koji su morali da izdrže gotovo osam godina maltretiranja, i najbolje znaju kroz šta su sve prolazili"

Ne, bas na protiv, da je srece da vecina politicara prolazi redovno kroz nas reformisani sistem, brzo bi nasli motiva da reformisu te reforme za opste dobro.

Vlada N. Sad

pre 11 godina

Kada u ovoj nesrećnoj zemlji nekog uhvate sa spuštenim i optuže ga,
tada se ona (on), što je simptomatično, brane da su proganjani politički ili na nacionalnoj osnovi. Ne mogu da verujem da ovaj sudski proces traje osam godina (da je samo ovaj!). U normalnim državama takvi se više nikad ne mogu pojaviti u javnom životu, bili proglašeni krivim ili ne. Tamo ljudi imaju malo više morala. Ovi naši dobiju tri očenaša, poneku ogrlicu, a dotična gospođa i njena bulumenta mogu još da tuže državu za nanetu bol, štetu i ko zna za šta još a sve na štetu nas koji uredno plaćamo poeze i doprinose.

schmilo

pre 11 godina

Sudjenje je trajalo godinama da bi na kraju svi bili oslobodjeni.
Pitanje: Zašto je slučaj uopšte bio pokretan?
Da bi tamo neki debil od sudije imao satnicu? Mogao da kaže da je bio na poslu i nešto radio?

Gde mi žiiiviiimooooo

Mile

pre 11 godina

Kakav lik ovaj sudija!!! Da je doneo odluku bez obrazlozenja, bilo bi daleko pristojnije. Ovako je teska uvreda za svakog normalnog u ovoj drazavi. Zanima me da li ce kolege pravnici i sudije da podrze njegovo obrazlozenje.

ljiljana

pre 11 godina

Ovih dana je toliko frapantnih vesti da je dovoljno procitati samo njihove naslove. Svako udubljuvanje u tekstove istih, apsolutno je besmisleno. Jasno je da se sve radi po HITNOM POSTUPKU "tehnicke vlade" dok im se može.

Cole Wien

pre 11 godina

Ja vidim stvar drugacije bez mrznje prema ds-u.Sve sto sudije danas rade je da se dodvore novoj vladi da ih ostavi u sudstvi jer je i njima jasno da je sudija previse pa da se dokazu azurnim sa predmetima koje drze godinama u fioci.Ako nije tako neka Vucic osim vracanja svih sudija na poso ,sto sada radi,a Nikolic obecao i povratak Karica,naloze reviziju procesa pa da vidimo dali su piksle,solje i td stvarno placane kao sto tuzioc tvrdi ili ne dali su nezakonito smenjivali direktore koji uzese kredita za nikakvu kamatu i td,pokazu ono sto rekose pre izbora u vezi korupcije.Nebi bilo lose i videti stvarno kako ono bese sa koferom malog Slobe.Kada se to sve razjasni onda im skidam kapu.

Obican covek

pre 11 godina

Nemoj te biti razocarani!
Doci ce ovi slucajevi ponovo na dnevni red.Prvo ce se pohapsiti sudije jer od njih krece korupcija zbog mita, pa tek ovakvih odluka.
Znam da ce biti tako, jer ove (kako ih nazvati) su samo jedna karika u lancu.

Dahija

pre 11 godina

Pa da li je neko zaista mislio da će ova biti osuđena? Pa ona je "žuta" da žuća ne može biti, a valjda znamo da su oni postavili sistem u kojem mogu nesmetano da uzimaju novac od građana i ne odgovaraju!

mv

pre 11 godina

Kad bolje pomislite za deste godina u Srbiji je patentirano nesto genijalno! Kako iskoreniti kriminal? Lako!!! Svako ko ima poriv da se bavi kriminalnim radnjama ne treba da ide u kriminalce i da bude van zakona. Dovoljno je da se bavi politikom i da mu sve bude dozvoljeno i u okviru zakona.

Tako kriminal postaje deo i nacin zivota a osudjuju se samo oni koji nece da budu deo institucije Organizovanog Kriminala.

Mislio sam da ne mogu biti vise protiv nekoga nego sto sam bio protiv Milosevica i njegove kamarile. Sad vidim da mogu - celokupna politicka garnitura u Srbiji je apsolutno srpsko dno-dna.

Srbija vise nije drzava. To je TERITORIJA u kojoj nema zakona. Na zalost, to vise nikoga nije briga i niko nema interesa da to dovede u red.

Amen!

Boky car

pre 11 godina

Jadni ljudi. Propatili zbog nepravde im nanete. Marija i ostali mucenici, sad da tuzite drzavu za stetu i pretrpljeni dusevni bol. A ja sam cuo da je ona VRLO DUSEVNA ZENA i zato je steta vrlo velika! hahaha Nezavisno sudstvo, hahaha

savest

pre 11 godina

vecina njih dal kriva il,po sudskoj odluci,na kraju ne mogu da mirno spavaju zbog grize savesti.i odu da se ispovedaju,da nebi zivcano pukli

memorija

pre 11 godina

Uvek sam se u ovakvim prilikama pitao A na osnovu kojih dokaza su uopste nekoga hapsili, odnosno ako je neko uhapsen za pretpostaviti je da je na osnovu nekih dokaza. Pa sad ili nije bilo dokaza ni tada ili je neko dokaze sklonio. U svakom slucaju, pravna nesigurnost je zagarantovana (ili te hapse bez dokaza ili dokazi nestanu i pojeo vuk magarca) i sa takvim postupcima necemo nigde stici!

miroslav

pre 11 godina

Logicno da nije kriva, i jedna obicna piskla je placena 10000 dinara. Ne znam sta dizete tenziju, kao da nemate poverenja u nase pravosudje.

lejubajug

pre 11 godina

Jadan li je taj nas Pravni fakultet /jadno li je nase sudstvo / jadne li drzave / jadni i bedni mi svi / daba nam sto smo I jos jedemo zlatnim kasikicama/ Cuj,fikus skuplji od cele sume borica ?

steva

pre 11 godina

Ako nova vlast to pusti, borba protiv korupcije se zavsava pre nego sto je pocela. Ko vise moze da razume zasto u ovoj zemlji ni jedan lopov nije osudjen: pre neki dan Prle, sada ova?

n

pre 11 godina

Ovo gore je bukvalno fotografija godine u Srbiji. Dovoljan je jedan pogled i sve je jasno. Naslov bi mogao da joj bude: "Može nam se. I opet ćemo."

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Strašno! Takva ekipa je brukala prvu vladu nakon Promena. Najstrašnije ugrožavanje finansija zemlje je ovakvima bilo kao dobar dan.

igorpl

pre 11 godina

Ako mi neko navede samo jednog ministra, pomoćnika, političara koji je ikada odgovarao krivično za neku malverzaciju u ovoj zemlji ja ću mu svaki mesec isplaćivati 1000 eura do kraja života. Tu ne mislim na 50.000 kazne za dulića.....
Kakva smo mi sramota od države. Živi bili pa videli da će uskoro i Šarančić biti oslobođen kao i satelit ministar.....
E moj narode GLUPAVI!!!

miami sns

pre 11 godina

Izgleda da pokusaj pljacke nije krivicno delu.Znaci ,sada neko ko pokusa da opljacka banku,a ne uspe ,ustvari nije izvrsio krivicno delo,jer nema stete.Iskreno ocekujem pune zatvore i lopove iza resetaka.Ovako Srbija ce ostati jedina drzava koja nkada nije osudila politicara zbog kradje.

dacha

pre 11 godina

Sudeci po fotografiji,ona bi najradije u kolce!Razlika izmedju malog i velikog kriminalca je u tome sto ovaj drugi zna s kim treba ,,poslovati,,!Stari,oprobani sistem-nemoj da progovorim!Partijski ,,talovi,,!Drago mi je da je odahnula,sad moze cuvati ovce!

Bože Pravde

pre 11 godina

Ova afera, koja nikako nije među najvećima, reprezentuje sve ono što nam se događalo od raspada SFRJ. Bespomoćnom narodu se smeju u lice, a njihova retorika je uvreda za zdrav razum. Međutim, ne bih se složio da nam himna ne odgovara jer Bog je pravedniji čak i od reformisanog pravosuđa.

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Tako znači;srpskom pravosudju je potrebno 9 godina da utvrdi na niste krivi, a 99 godina da ste krivi, kada više i ne živite na zemlji, no ispod iste;Pravda je spora, ali postuhumno vidimo dostupna, za sve one koji žive 500 godina.

gordijanus

pre 11 godina

koliko rekose ono da se milijardi evra "potrosi" na javne nabavke godisnje u srbiji tj. na korupciju...e i ovo je bila jedna od zescih korupcija od koje su se obrano obogatili...

Aleksandar

pre 11 godina

Ama kako vas samo nije sramota? Dokle ćemo više da trpimo ruganje svih dosadašnjih vlasti? Sram vas bilo sve koji ste izašli na izbore, jer SVI bez izuzetka zaslužuju samo da im vidimo leđa, a velika većina i da se nađe iza rešetaka. SVI do jednog. Nema podela na strane, nema boljih i gorih, svi su lopovi i svi su imali ulogu u gaženju ovog naroda. A vi glasajte i dalje. Sram vas bilo.

3OPAH

pre 11 godina

A evo,RTS upravo joj dade sansu da se onako smejuljuci i
pravdi i Srbiji kaze kako je zadovoljna presudom,tj.oslobadjanjem,onako zahvalna "nezavisnom" sudstvu!!! Kuku leleeeeeeeeeeeeee...

kmania

pre 11 godina

A mene jure za kaznu od 5000 din jer nisam bio parkiran 2 metra od pesackog prelaza iako postoji obelezen parking.njihov odgovor je bio NISU LEPO OBELEZILI!!!!
ALO BRE JEL IMA KAKVA ATOSMKA BOMBA VISAK DA TRESNETE NA OVU ZEMLJU!

mlekadzija

pre 11 godina

Necu da se hvalim ali ja sam vec godinama (koliko se ova afera vec razvlaci po sudovima i po medijima) stalno tvrdio da ce doticna bivsa ministarka biti oslobodjena...Nije za dzabe ona bila clan biblioteke. Clansku kartu jos sigurno negde ima. Od sad vise nisam mlekadzija nego vidoviti mlekasdzija....

ja, naivan, mislio 2-3%

pre 11 godina

ovi sto ih oslobadjaju sve redom,su najveci lopovi!!! dok narod ne uzme stvar u svoje ruke, nista!

Nisu,
do sada su sudovi služili da se sklone neposlušni. Sada, u dvadeset dana, pokazuju kako bi mogli da rade - naravno, dok ovi drugi ne zajašu.

Afera nad aferama 20 000 evra.;) Juče sam čuo kako se od privatizacija uzimalo i po 25% Gde će im duša?!!!

Nikola

pre 11 godina

Aerodrom u Kabulu ne prokisnjava, ali zato beogradski curi na sve strane. Druzina je obavila dobar posao ocigledno. Da je Tesla tako radio danas bi sijalice radile na baterije od 9V.
http://www.youtube.com/watch?v=iuEWi43VTT8

Negotinac

pre 11 godina

To je naše sudstvo! Sramota je da se ovakvim presudama smeju građanima Srbije na čijoj grbači žive. Da je u pitanju neki golja, sve bi mu dokazali.

Pera Kojot

pre 11 godina

ZLO!!!
Ovakvi paraziti glođu i uništavaju našu otadžbinu do kostiju!
I kada je celu izjedu i nama kao naridu ne ostane ništa osim neizbežne propasti njma će biti svejedno.
Jer, IMA SE MOŽE SE, po bilo kolu cenu i žrtvu, narravno tuđu!

Dejan

pre 11 godina

E zbog ovoga i slicnih stvari ste izgubili izbore.Sada su na brzinu dok su jos vlast oslobodili Rasetu.Nadam se da ce nova vlast da ukine ovakvu sramnu oslobadjajucu presudu i da ce suditi posteno.

Kiza

pre 11 godina

Pa zar ni za AERODROM nema dokaza protiv doticne..Ovo je dobar signal pojedincima na polozaju,samo drpaj,a posle malo halabuke,trosi....

Da li vidis ko te jase majmune ! !

pre 11 godina

Nemam nista protiv oslobodjene ni protiv pravosudja. Ali kada sam video prvu sliku uz tekst morao sam da odem u kupatilo i da pljunem u ogledalo !

Junior

pre 11 godina

Mi smo JEDINA drzava u Evropi koja je bombardovana posle 2-og svetskog rata . Mi smo jedini koji kazemo da je bela boja - crna . U skoro svemu smo medju poslednjima . O cemu dalje uopste pricati ?

Vladan Jova

pre 11 godina

Prva fotografija govori više od svih reči, bestidno ruganje pravdi i ušta da veruje običan čovek? U sudstvo, tužilaštvo, policiju??? Teško, ja kao običan čovek samo molim Boga da me niko ne dira i ne ošteti jer pored ovakvih državnih organa nedao Bog nečega mogu samo da uzmem pravdu u svoje ruke. Poruka je jasna kradi bando i jaši narod a i treba da nas jašu kad smo ludi i glupi!

Mirjana

pre 11 godina

Povraca mi se od Malovickine reforme. Od kako je sela u fotelju, prvog dana je trebala da da ostavku da je bila iole razumna. Nevidjena nesposobnost ove drzave ogleda se pre svega u nepostojanju PRAVDE u svim sferama! A evo sta radi nova vlast. Sve su to ista ... Najbolji komentar koji je neko dao: "Narode, kradite. To se jedino isplati!" Ja bih dodala jos "Ali tako da vas ne uhvate!"

Laca

pre 11 godina

A kada je neko u ovoj zemlji od politicke elite osudjen za nesto, Moze na prste da se izbroji koliko je visokih licnosti osudjeno za zadnjih 20 god.Strasno uvek isti scenario do sada 5000 optuzenih za malverzacije svi puni para, dobrog advokata i naravno sloboda i jos se smeju kada izlaze iz suda kao sta ste ocekivali pa mi smo sirotinja nemamo para vidite da smo nevini....neka nam je bog u pomoci... a i on izgleda dize ruke pod nas kada zna kakvi smo....Mladi ljudi idite na vreme iz ove zemlje ovde nista nije normalno barem se vi spasite

birac

pre 11 godina

7 godina je trajao proces...
I na kraju,svi mi koji smo saznali koliko su opljackali Aerodrom,gledamo OSLOBADJANJE,pri ni Aerodrom Nikola Tesla ne trazi odstetu...
Setite se onih dvoseda i troseda sto su kupovani po ceni od 25000,00 dinara a prodavani za 750.000,00 itd..
Lepo je rekao moj matori komsija - Srbiji ne treba Staljin,trebaju joj 2 Staljina...Ovakvom narodu samo to moze uterati strah u kosti da ni ne pomisli da dodirne nesto Drzavno,a ne da ukrade...

todos

pre 11 godina

Nema nama spasa. Do sada niko nije osudjen od odgovornih lica. Oni su se jednostavno odvojili od naroda koji ce da robija i za to ako ukrade hleb u prodavnici. A ova nasa vrhuska zivi ko u nekom svetu gde postoje dva sveta. Jedan bogatiji u debeloj manjini i svi ostali sirotinja. Fuj!!!

Nebojsa

pre 11 godina

Naše sudstvo je dno dna, vratise i korumpirane sudije pa kuda sve ovo vodi. Koje dokaze je potrebno našim sudijama priložiti da bi osudili nekoga, cela država videla krađu samo naše sudije nisu.... Jadan je ovaj naš narod....

bob

pre 11 godina

naravno, samo je lud ocekivao u ovoj bananana drzavi da politika osudi politicara ( preko kontrolisanog sudstva) i na taj nacin sebi stvori situaciju u kojoj ce teze krasti i pljackati

Na sunce

pre 11 godina

Molim B92 da lepo zatraži uvid u sudske spise i da objavi šta je i koliko tačno plaćeno. Po stavkama, iz čijeg budžeta, puni iznosi, čiji potpis stoji itd. Slobodno uradite kolaž dokumenata i objavite na sajtu. Ništa bolje ne ubija bakterije od sunčeve svetlosti, to i naše babe znaju.

milesssa

pre 11 godina

Nas jure za neplacene racune, nas koji smo ostali bez posla zahvaljuci njima, salju nam na vrata razne uterivace, sudske izvrsitelje, a sebe oslobadjaju za milionske cifre, sateliti, rasete i ostali. Izbacuju nas iz autobusa jer nemozemo da kupimo kartu. Grade most vredan pola milijarde eura na kredit i time se dice, a nemaju 22 miliona za rekonstrukciju Pancevca. Ovo je strasno, a mi samo cutimo, cutimo i trpimo.

asocijacija

pre 11 godina

Moj komsija je, vozeci svoju suprugu u raspadnutom Fici,pijan kao majka,udario u raskrsnuci novog Mercedesa. Dok je policija pristizala,komsa ode u prvu kafanu,naruci duplu,pa saceka miliciju. Kada je policija dosla na mesto udesa,komsa i supruga su napravili isti izraz lica kao "dame sa naslovne strane" uz reci:Jel mozete da fotografisete mene i cupi,kad vec fotkate :-) Ne znam kakve to ima veze,ali...