Sreda, 18.07.2012.

11:22

Asadov telohranitelj ubio ministra

Dve grupe preuzele odgovornost za napad na Nacionalnu bezbednost u centru Damaska, u kome su ubijeni ministar odbrane i njegov zamenik i zet sirijskog lidera.

Izvor: Tanjug

Asadov telohranitelj ubio ministra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

rade

pre 11 godina

@ (Bosnjak, 19. jul 2012 06:18)

Upravo si izrekao LAŽ a da nisi ni trepnuo. Kod mene u Budisavi, prigradsko naselje NS-a, žive muslimani (verovao ili ne). I jedan od njih je PRIPADNIK POLICIJE REPUBLIKE SRBIJE. Pored njega u policiji ima i Mađara i Slovaka i Bunjevaca i Hrvata. Svi oni su iz Budisave i okoline Budisave (Kać, Kovilj, Šajkaš...) To vrlo dobro znam jer mi je komšija (treća kuća od mene) njihov kolega i oni dolaze kod njega u goste pa ih često i viđam. Dovoljno često da smo već počeli da se javljamo jedni drugima i da se oslovljavamo sa "komšija". Inače za tvoju informaciju imaš i Novovarošanina u Ustavnom sudu Srbie (Tahirović) i on je Bošnjak. DAKLE NE LAŽI I NE LUPETAJ GLUPOSTI. Molim moderatore da objave ovaj post i da ne skraćuju jer sve što sam rekao je lako proverljivo a ne nekakvo naklapanje kao kod dotičnog gospodina koji se potpisao kao Bošnjak.

Bosnjak

pre 11 godina

Sirija, preko 90 % populacije cine muslimani a ministar odbrane krscanin. A "demokratska" Srbija nece da cuje za policajca bosnjaka (muslimana). Toliko o srpskoj demokratiji.

rade

pre 11 godina

@beloNaCrno, 18. jul 2012 21:17

Ti sto ostavljas poruku podrske muslimanskom bratstvu, voleo bih da se probudis na Bozic 1992 u Bratuncu i da vidis kako je biti neistomisljenik muslimanima.

izgleda jos jedan neobavesten i zalutali moonwalker

pre 11 godina

"... zamislite unipolarni svet u kome su Rusija ili Kina u ulozi koju sada ima Amerika..."
(kzen, 18. jul 2012 19:15)
---------------------------------------------------------
Sta ima da se zamislja? Dovoljno je da upitas ljude iz Ceske, Slovacke, Madzarske, Ist. Njemacke, baltickih zemalja i istocne susede Srbije i iz prve ruke saznas kako im je bilo pod cizmom Bacuski. A o "dobroti" Kine pitaj nekog iz Tibeta. Ima nas koji bas i nismo od juce pa da nasedamo glupavoj propagandi.....

beloNaCrno

pre 11 godina

Vi što ostavljate komentare podrške Bašaru: voleo bi da se sutra probudite u 1948-oj godini na Golom Otoku. Vašom logikom su i Tito + informbiro tada bili neophodni Jugoslaviji radi očuvanja integriteta, pa je sasvim OK to što su slali neistomišljenike da tucaju kamen. To je Sirija danas, s'tim što 80% naroda čine neistomišljenici.

Maja

pre 11 godina

Strasno. Diktatura ili ne, dok Muslimansko bratstvo i ostali nisu uzeli oruzje i isprovocirali rezim u sukobe, sa ciljem da sto vise civila strada kako bi izdejstvovali medjunarodnu vojnu intervenciju, obicnim ljudima bar goli zivot nije bio ugrozen. Isli su normalno u skolu i na posao i niko nije pucao po ulicama. Da li je diktatura i to sto Muslimansko bratstvo zeli silom da dodje na vlast i ne prihvata nikakav kompromis i nista osim vlasti? Kao sto rezim sprovodi mobilizaciju, tako i opozicija prisiljava obicne civile da uzmu oruzje i bore se na njihovoj strani. Da li je obican narod dao pristanak da bude kolateralna steta za 'vise ciljeve' i da li obican narod bas njih zeli? Mnogi Sirijci bi, suoceni sa izborom izmedju trenutnog rezima i Muslimanskog bratstva, izabrali trenutni rezim, i sudeci po tome kako ih opozicija zrtvuje, ni njima nije mnogo vise stalo do naroda. Najlakse je nekoga proglasiti tiraninom, a njegove protivnike po automatizmu oslobodiocima koje ceo narod podrzava, pa ako imate primedbe na nasilnu taktiku opozicije, onda vas optuze da podrzavate tiranina. Narod Sirije bezi od sukoba izmedju dve strane, a ne od rezima koji je iznenada poceo da ubija po ulicama. Nazalost, mnogi su sada uhvaceni izmedju dve strane i nema im izlaza, a to pobunjenici i zele, kao argumentaciju za vojnu intervenciju. Upravo sam dobila poruku od prijatelja koji zivi u Damasku: "Things are not good. We're basically under siege and we can't get out of the city."

Uros

pre 11 godina

Samo napred, sad su na redu skole, kao sastavni deo legitimnih ciljeva u borbi za demokratiju protiv zlih diktatora. Kad im/si porusite skole udrite na bolnice, tamo ionako lece sve a ne one koji imaju pare. To je drugi izvor zala na koji treba udariti u borbi za demokratiju. Da se zna da samo onaj ko plati moze da se leci.

kzen

pre 11 godina

Neverovatno koja kolicina podrske belosvetskim diktatorima ubicama koji milione drze u ropstvu a na vlast su dosli pucevima (Gadafi) ili je nasledili od tate (Al Assad).

Ne znam samo da li je to posledica totalitarnog stanja uma u Srbiji ili ogromne mrznje prema Americi...

Ako je ovo prvo, nece Srbiji skoro da svane.

Ako je ovo drugo, imam samo jednu mentalnu vezbu za vas... zamislite unipolarni svet u kome su Rusija ili Kina u ulozi koju sada ima Amerika...

andreas kisser

pre 11 godina

(Marko, 18. jul 2012 14:20)

ti si nesto pobrkao. amerika je vise od 30 godina podrzavala mubaraka! podrzavao ga je i izrael - on je americi bio glavni saveznik na bliskom istoku i u odlicnim odnosima sa izraelom! a ja se ne secam nijedne izjave bilo koga iz amerike diplomatije koja osudjuje mubaraka ... mozda je receno nesto uvijeno, diplomatski, ali ne na nacin na koji je kritikovan gadafi! tako da bih rekao da si se ti ili nesto zabunio, ili si toliko ostrascen da si samog sebe ubedio da si negde nesto procitao kako su amerikanci srusili svog saveznika! da su se ameri umesali, bili bi na strani mubaraka; samo im jos trebaju muslimanska braca na celu najmnogoljudnije drzave u regionu.
a sto se tice asada, jos jedan diktator i ruski saveznik manje! sada su tek smesni svi oni koji su predvidjali da ce asad slomiti zube NATO-u (sa sve nekakvim ruskim brodovima parkiranim u latakiji). pa on bre nije u stanju ni sa naoruzanim pobunjenicima da se obracuna! ups, moguce zato sto pobunjenike podrzava (i cini) vecina sirijskog naroda. siriju sam u dva navrata celu obisao i ... ko dosad nije shvatio - diktatura je diktatura uvek, i narod ce se protiv diktature UVEK kad-tad pobuniti.

Dan

pre 11 godina

Stvarno divota. Gde god je zapadna demokratija zakucala na vrata, tamo je barut i smrt. Sirija je prepuna iračkih izbeglica, a sad opet moraju da beže ko zna gde. Zašto li mi je ovo poznato?...

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Pomolimo se danas za obican narod u Siriji!
Pomislite na decu i majke koje sada drhte negde po podrumima i improvizovanim sklonistima. Neizvesnost, strah, ......
Mnogi od nas na ovim prostorima su imali prilike to da iskuse.
Valjda ce kratko trajati.

Heronimo

pre 11 godina

Izdzikljao ovaj Asad... Nije nesto na oca... Strci preko ovijuh oficira... Sve sto strci mora da se krese... To je stara ceska bastovanska izreka...

kisa

pre 11 godina

Pre nekoliko dana svi mediji na zapadu preneli su vest o krvoprolicu civila od strane drzavne vojske. A onda je UN demantovala vest i osvetlila da se radi o napadu na pobunjenike (ala Racak). Od tada nije bilo znacajnijih vesti do pre dva dana kada smo culi da pobunjenici organizuju napade u Damasku. Strategija koja se menja u roku od 24 casa nije nesto sto razularene bande terorista mogu da osmisle i organizuju. Jasno je kao dan da su teroristicke akcije u Siriji planirane iz jednog centra. Cik pogodi odakle. Da pomognem , razvoj dogadjaja je slican dolasku na vlast Talibana u Avganistanu. Isti razlog , isti mentori.
A za ne upucene ovde, Amerika nije nikada podrzavala Mubaraka niti bilo kog drugog zagovornika multikonfesionalne i napredne demokratske drzave u regionu, vec uvek retrogradne pro islamiste i slicne. Zavadi pa vladaj je u glavi Amerike ne boljitak neciji.
Rezimi na zapadu se cuvaju brutalnoscu prema svojim pobunjenicima npr. London prosle jeseni. Upravo tamo gde su i Gadafi i Basir napravili gresku. Umesto da su u samom pocetku satrli pobunu oni su zeleli da se pokazu kao demokraticni i to ih je kostalo.

jabbu

pre 11 godina

Basar al Asad nije zasluzio da ostane na vlasti. Morao je da pokaze vise pragmatizma i da predvidi "prelivanje" arapskog proleća u njegovu zemlju i to tako što će se povući i formirati prelaznu vladu do parlamentarnih izbora. Sada je antagonizam toliko narastao da će neminovno doći do odmazde i progona religijskih grupa (alevita i hriscana) kao i onih koji su bili lojalni rezimu. Na scenu će isplivati kojekakva bratstva koje će zapad kontrolisati po poznatom receptu "zavadi pa vladaj" a sve to da bi kontrirao Rusiji i Iranu. Na gubitku je , pogodite, sirijski narod. Zbog ovih divnih ljudi i prelepe zemlje bogate istorije zelim im da se ovo zavrsi sto pre i sa sto manje prolivene krvi, uz nadu da ce razum pobediti.

Republika Srpska

pre 11 godina

ne shvatate ljudi,nije u pitanju više Asad,u pitanju je jedan cijeli narod,Avaliti,ako popuste nestat će ih sa lica zemlje i naravno da se grčevito bore i podržavaju Asada,siguran sam da Sirija nikada više neće biti što je bila i nikada više neće biti jedinstvena

sale

pre 11 godina

Nije mi jasno, ako je Asadov telohranitelj bio bombaš samoubica, kako to da nije ubio njega? Ministar je samo sluga režima, jednom kad Asada ne bi bilo, verovatno bi se njegova klika rasula ili odjednom promenila stranu. Ili je obrnuto, Asad je figura a "stara garda" vlada u njegovo ime?

Rada 2deo

pre 11 godina

Ako su tolike demokrate zasto se boje prolecne revolucije u Evropi koja je neminovna posle svega sto rade sopstvenim narodima? Sve ce se to evropi i americi vratiti kao bumerang. Zivi bili pa videli.

A sto se nas tice mi smo vec bankrotirali. Vec ne isplacuju plate u drzavnom sektoru pod raznoraznim izgovorima. Kazu potrosili su pare na nesto drugo. kako je moguce da je neko iz ministarstava potrosio plate od pola godine celokupnog drzavnog sektora na nesto drugo i ko ce tu da odgovara?

Sledi nam scenario Grcke, Spanije i izvesno je i Italije, samo sto se kod nas to nece zavrsiti mirno jer je narod besan i kivan na i previse lopova u ovoj drzavi tako da kada do toga dodje onda vise nece paliti nikakve price vec samo motka i mozda nesto jos gore. Sta da vam kazem to su i zasluzili a to ce i dobiti. Ja jedva cekam da do toga dodje jer nemam sta da izgubim posto nista ni nemam a oni koji su se nakrali mogu samo da cekaju i strepe. Ni bezanje iz zemlje im nece mnogo paliti jer posle revolucije dolazi lov na lopove sirom planete.

Ja ne kapiram

pre 11 godina

Kakva je to sirijska vojska kad dozvoljava da se pobunjenici setaju slobodno po glavnom gradu pa gadafi se bolje borio iako su ga bombardovale nato snage ovog niko ne bombarduje a ipak gubi kontrolu nad gradom sta bi tek bilo da su se ameri umesali toliko o sirijskoj snazi a inace podrzavam asada jer su ovo obicni teroristi samo mi nije jasno kako ce se suprostavi americi kad ovi krenu .

Изногуд

pre 11 godina

Једна по једна земља, борци су исти, финансијери исти, иза њих никада не остане ништа друго до пустоши и грађанског рата. Не улазим у то какви су лидери, већ у то да ни у једној земљи није било мира након интервенција. Жалосни су "мир" и "правда" које ови борци доносе.

cortone

pre 11 godina

Veoma je interesantno da u Siriji koja ima 22.5 miliona stanovnika zivi 3 miliona Hriscana,to je poprilican broj ljudi u Egiptu koji ima 74 miliona stanovnika zivi 10 miliona Hriscana ali NEMA niti jedne teroristicke organizacije,grupe,stranke ali zato sve vrvi od raznih muslimanskih bratstava,islamskih osvetnika...itd niti jedna dzamija nije odletela u vazduh ali zato Crkve redovno gore.....nesto tu nije kako treba...podrska Basaru i multikulturalnoj Siriji.

Marko

pre 11 godina

Svaka cast sirijskim pobunjenicima!Napred braco!Ko zna za koliko je ubijenih civila odgovoran taj zlocinac.Sto rece ovaj "citalac",sve se vraca sve se placa.A ovaj "pravedni" sto podrzava Asada,je u velikoj zabludi.Nema sad puno "srpskih patriota" da ostavljaju komentare,verovatno su u zalosti za zlocincem!Ista sudbina ceka i Asada!Zivela slobodna Sirija!
(Alen, 18. jul 2012 13:59)

Zasto u Egiptu gde je skoro bila revolucija i gde je sklonjen diktator Mubarak, pre neki dan Egipcani docekuju predstavnika americke administracije Hilari Klinton, koja je najvise pomogla da se taj narod oslobodi ropstva, sa kamenjem, motkama i pogrdnim povicima?

Nista ne zelim samo da mi odgovoris, zasto je Hilari Klinton, koja se toliko zalagala za silazak Mubaraka sa vlasti i oslobdjenje Egipta, pre neki dan u tom istom Egiptu docekana kao najveci zlocinac?

zg

pre 11 godina

(Marko, 18. jul 2012 14:20)

@Marko nisu nju gađali zato što je zagovarala odlazak mubaraka (??), nego zato što je upravo amerika održavala mubaraka na vlasti 30 godina. nemaš pojma.

Petar Abraham

pre 11 godina

Sa oceve strane sam poreklom iz Sirije, pripadnik hriscanskih Asiraca koji cine oko 8% stanovnistva. U kontaktu sam sa familijom. Sada samo preko mailova, ili i to je opasno. Telefonske veze sa Damaskom i Latakiom su u prekidu. Velika vecina gradjana je za promene, naravno boje se rata i stradanje. Asadovi su na vlasti vec 50 godina. Vladaju nekontolisano i apsolutno. Opozicija je jaka. Pre svega medju mladima i obrazovanima. Ipak, problem opozicije je sarenolikost. Nju cine liberalni mladi politicari,lideri zajednice hriscana i Druza, vecina sunitskih lidera, ali i islamisti. To je vrlo sareno. Dakle, pred Sirijom su teski dani. Ocekujem slican razvoj kao u Libiji. Nadam se ipak da ce sve ici brzo i bez prolivanja krvi.

RAMIZ

pre 11 godina

A sta mislite,sta izaziva ovoliku gorcinu i bijes naroda?Nije to novac sigurno vec okrutnost oligarhijskog sistema.Ovo sto je bilo dosad u Siriji je poremecenost sistema vrijednosti/pojedinac iznad svih/.Iastina je da su pobunjenicima pomogle okolne zemlje a najvise Turska svojim specijalcima i ogromnim kolicinama oruzja ali je najveci teret izneo sirijski narod svojom hrabroscu.Ponosim se na Sirijski narod.

Ne _Kontam

pre 11 godina

Ne valjaju im diktatori u Iraku, Libiji, Egiptu, Tunisu, Siriji, ali su dobri u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Jemenu, Emiratima...!?
U Siriji zapad podrzava "pobunjenike" a te iste pobunjenike ubija u Jemenu?
I jedni i drugi su islamisti. Ako neko moze da mi objasni...

in..

pre 11 godina

A sada Basar ima puno pravo da se sa teroristima obracuna SVIM dostupnim sredstvima ali apsolutno svim.....podrska Basaru i multi konfesionalnoj Siriji,nije slucajno sto je ubijen upravo hriscanin a ne musliman,to je poruka koju teroristi zele da posalju svim Hriscanima u Siriji sta ih ceka ako ovi dodju na vlast.

Zivela Srbija i RS!

pre 11 godina

Sada niko ne poziva na primirje kada pobedjuju oni koji odgovaraju Amerima. Dugo sam bio razocaran sa onim sto se desilo sa nasim narodom na prostorima ex-YU. Tek sada nakon Libije, Sirije itd. vidim da se nas narod junacki borio i izvojevao RS (koja je 2,5 puta veca od KiM i koja je placena sa RSK) boreci se protiv daleko brojnijeg neprijatelja (Bosnjaka i Hrvata zajedno) koji je imao NATO podrsku. Cak su i 1999. svi bili protiv nas i nisu nas slomili jer KiM jos nije reseno, a otpor i borba se nastavljaju. Svi drugi u Libiji, Egiptu, a uskoro i u Siriji su slomljeni.

Alen

pre 11 godina

Svaka cast sirijskim pobunjenicima!Napred braco!Ko zna za koliko je ubijenih civila odgovoran taj zlocinac.Sto rece ovaj "citalac",sve se vraca sve se placa.A ovaj "pravedni" sto podrzava Asada,je u velikoj zabludi.Nema sad puno "srpskih patriota" da ostavljaju komentare,verovatno su u zalosti za zlocincem!Ista sudbina ceka i Asada!Zivela slobodna Sirija!

Pravedan

pre 11 godina

Eto koga podržavaju naša mila "braća" sa zapada Evrope.
Puna podrška Bašaru i nek upotrebi sva moguća sredstva da spreči uništavanje Sirije !

Pravedan

pre 11 godina

Eto koga podržavaju naša mila "braća" sa zapada Evrope.
Puna podrška Bašaru i nek upotrebi sva moguća sredstva da spreči uništavanje Sirije !

Изногуд

pre 11 godina

Једна по једна земља, борци су исти, финансијери исти, иза њих никада не остане ништа друго до пустоши и грађанског рата. Не улазим у то какви су лидери, већ у то да ни у једној земљи није било мира након интервенција. Жалосни су "мир" и "правда" које ови борци доносе.

Marko

pre 11 godina

Svaka cast sirijskim pobunjenicima!Napred braco!Ko zna za koliko je ubijenih civila odgovoran taj zlocinac.Sto rece ovaj "citalac",sve se vraca sve se placa.A ovaj "pravedni" sto podrzava Asada,je u velikoj zabludi.Nema sad puno "srpskih patriota" da ostavljaju komentare,verovatno su u zalosti za zlocincem!Ista sudbina ceka i Asada!Zivela slobodna Sirija!
(Alen, 18. jul 2012 13:59)

Zasto u Egiptu gde je skoro bila revolucija i gde je sklonjen diktator Mubarak, pre neki dan Egipcani docekuju predstavnika americke administracije Hilari Klinton, koja je najvise pomogla da se taj narod oslobodi ropstva, sa kamenjem, motkama i pogrdnim povicima?

Nista ne zelim samo da mi odgovoris, zasto je Hilari Klinton, koja se toliko zalagala za silazak Mubaraka sa vlasti i oslobdjenje Egipta, pre neki dan u tom istom Egiptu docekana kao najveci zlocinac?

in..

pre 11 godina

A sada Basar ima puno pravo da se sa teroristima obracuna SVIM dostupnim sredstvima ali apsolutno svim.....podrska Basaru i multi konfesionalnoj Siriji,nije slucajno sto je ubijen upravo hriscanin a ne musliman,to je poruka koju teroristi zele da posalju svim Hriscanima u Siriji sta ih ceka ako ovi dodju na vlast.

Petar Abraham

pre 11 godina

Sa oceve strane sam poreklom iz Sirije, pripadnik hriscanskih Asiraca koji cine oko 8% stanovnistva. U kontaktu sam sa familijom. Sada samo preko mailova, ili i to je opasno. Telefonske veze sa Damaskom i Latakiom su u prekidu. Velika vecina gradjana je za promene, naravno boje se rata i stradanje. Asadovi su na vlasti vec 50 godina. Vladaju nekontolisano i apsolutno. Opozicija je jaka. Pre svega medju mladima i obrazovanima. Ipak, problem opozicije je sarenolikost. Nju cine liberalni mladi politicari,lideri zajednice hriscana i Druza, vecina sunitskih lidera, ali i islamisti. To je vrlo sareno. Dakle, pred Sirijom su teski dani. Ocekujem slican razvoj kao u Libiji. Nadam se ipak da ce sve ici brzo i bez prolivanja krvi.

cortone

pre 11 godina

Veoma je interesantno da u Siriji koja ima 22.5 miliona stanovnika zivi 3 miliona Hriscana,to je poprilican broj ljudi u Egiptu koji ima 74 miliona stanovnika zivi 10 miliona Hriscana ali NEMA niti jedne teroristicke organizacije,grupe,stranke ali zato sve vrvi od raznih muslimanskih bratstava,islamskih osvetnika...itd niti jedna dzamija nije odletela u vazduh ali zato Crkve redovno gore.....nesto tu nije kako treba...podrska Basaru i multikulturalnoj Siriji.

Zivela Srbija i RS!

pre 11 godina

Sada niko ne poziva na primirje kada pobedjuju oni koji odgovaraju Amerima. Dugo sam bio razocaran sa onim sto se desilo sa nasim narodom na prostorima ex-YU. Tek sada nakon Libije, Sirije itd. vidim da se nas narod junacki borio i izvojevao RS (koja je 2,5 puta veca od KiM i koja je placena sa RSK) boreci se protiv daleko brojnijeg neprijatelja (Bosnjaka i Hrvata zajedno) koji je imao NATO podrsku. Cak su i 1999. svi bili protiv nas i nisu nas slomili jer KiM jos nije reseno, a otpor i borba se nastavljaju. Svi drugi u Libiji, Egiptu, a uskoro i u Siriji su slomljeni.

Ne _Kontam

pre 11 godina

Ne valjaju im diktatori u Iraku, Libiji, Egiptu, Tunisu, Siriji, ali su dobri u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Jemenu, Emiratima...!?
U Siriji zapad podrzava "pobunjenike" a te iste pobunjenike ubija u Jemenu?
I jedni i drugi su islamisti. Ako neko moze da mi objasni...

Alen

pre 11 godina

Svaka cast sirijskim pobunjenicima!Napred braco!Ko zna za koliko je ubijenih civila odgovoran taj zlocinac.Sto rece ovaj "citalac",sve se vraca sve se placa.A ovaj "pravedni" sto podrzava Asada,je u velikoj zabludi.Nema sad puno "srpskih patriota" da ostavljaju komentare,verovatno su u zalosti za zlocincem!Ista sudbina ceka i Asada!Zivela slobodna Sirija!

zg

pre 11 godina

(Marko, 18. jul 2012 14:20)

@Marko nisu nju gađali zato što je zagovarala odlazak mubaraka (??), nego zato što je upravo amerika održavala mubaraka na vlasti 30 godina. nemaš pojma.

Ja ne kapiram

pre 11 godina

Kakva je to sirijska vojska kad dozvoljava da se pobunjenici setaju slobodno po glavnom gradu pa gadafi se bolje borio iako su ga bombardovale nato snage ovog niko ne bombarduje a ipak gubi kontrolu nad gradom sta bi tek bilo da su se ameri umesali toliko o sirijskoj snazi a inace podrzavam asada jer su ovo obicni teroristi samo mi nije jasno kako ce se suprostavi americi kad ovi krenu .

kisa

pre 11 godina

Pre nekoliko dana svi mediji na zapadu preneli su vest o krvoprolicu civila od strane drzavne vojske. A onda je UN demantovala vest i osvetlila da se radi o napadu na pobunjenike (ala Racak). Od tada nije bilo znacajnijih vesti do pre dva dana kada smo culi da pobunjenici organizuju napade u Damasku. Strategija koja se menja u roku od 24 casa nije nesto sto razularene bande terorista mogu da osmisle i organizuju. Jasno je kao dan da su teroristicke akcije u Siriji planirane iz jednog centra. Cik pogodi odakle. Da pomognem , razvoj dogadjaja je slican dolasku na vlast Talibana u Avganistanu. Isti razlog , isti mentori.
A za ne upucene ovde, Amerika nije nikada podrzavala Mubaraka niti bilo kog drugog zagovornika multikonfesionalne i napredne demokratske drzave u regionu, vec uvek retrogradne pro islamiste i slicne. Zavadi pa vladaj je u glavi Amerike ne boljitak neciji.
Rezimi na zapadu se cuvaju brutalnoscu prema svojim pobunjenicima npr. London prosle jeseni. Upravo tamo gde su i Gadafi i Basir napravili gresku. Umesto da su u samom pocetku satrli pobunu oni su zeleli da se pokazu kao demokraticni i to ih je kostalo.

Republika Srpska

pre 11 godina

ne shvatate ljudi,nije u pitanju više Asad,u pitanju je jedan cijeli narod,Avaliti,ako popuste nestat će ih sa lica zemlje i naravno da se grčevito bore i podržavaju Asada,siguran sam da Sirija nikada više neće biti što je bila i nikada više neće biti jedinstvena

RAMIZ

pre 11 godina

A sta mislite,sta izaziva ovoliku gorcinu i bijes naroda?Nije to novac sigurno vec okrutnost oligarhijskog sistema.Ovo sto je bilo dosad u Siriji je poremecenost sistema vrijednosti/pojedinac iznad svih/.Iastina je da su pobunjenicima pomogle okolne zemlje a najvise Turska svojim specijalcima i ogromnim kolicinama oruzja ali je najveci teret izneo sirijski narod svojom hrabroscu.Ponosim se na Sirijski narod.

Dan

pre 11 godina

Stvarno divota. Gde god je zapadna demokratija zakucala na vrata, tamo je barut i smrt. Sirija je prepuna iračkih izbeglica, a sad opet moraju da beže ko zna gde. Zašto li mi je ovo poznato?...

sale

pre 11 godina

Nije mi jasno, ako je Asadov telohranitelj bio bombaš samoubica, kako to da nije ubio njega? Ministar je samo sluga režima, jednom kad Asada ne bi bilo, verovatno bi se njegova klika rasula ili odjednom promenila stranu. Ili je obrnuto, Asad je figura a "stara garda" vlada u njegovo ime?

jabbu

pre 11 godina

Basar al Asad nije zasluzio da ostane na vlasti. Morao je da pokaze vise pragmatizma i da predvidi "prelivanje" arapskog proleća u njegovu zemlju i to tako što će se povući i formirati prelaznu vladu do parlamentarnih izbora. Sada je antagonizam toliko narastao da će neminovno doći do odmazde i progona religijskih grupa (alevita i hriscana) kao i onih koji su bili lojalni rezimu. Na scenu će isplivati kojekakva bratstva koje će zapad kontrolisati po poznatom receptu "zavadi pa vladaj" a sve to da bi kontrirao Rusiji i Iranu. Na gubitku je , pogodite, sirijski narod. Zbog ovih divnih ljudi i prelepe zemlje bogate istorije zelim im da se ovo zavrsi sto pre i sa sto manje prolivene krvi, uz nadu da ce razum pobediti.

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Pomolimo se danas za obican narod u Siriji!
Pomislite na decu i majke koje sada drhte negde po podrumima i improvizovanim sklonistima. Neizvesnost, strah, ......
Mnogi od nas na ovim prostorima su imali prilike to da iskuse.
Valjda ce kratko trajati.

Uros

pre 11 godina

Samo napred, sad su na redu skole, kao sastavni deo legitimnih ciljeva u borbi za demokratiju protiv zlih diktatora. Kad im/si porusite skole udrite na bolnice, tamo ionako lece sve a ne one koji imaju pare. To je drugi izvor zala na koji treba udariti u borbi za demokratiju. Da se zna da samo onaj ko plati moze da se leci.

Maja

pre 11 godina

Strasno. Diktatura ili ne, dok Muslimansko bratstvo i ostali nisu uzeli oruzje i isprovocirali rezim u sukobe, sa ciljem da sto vise civila strada kako bi izdejstvovali medjunarodnu vojnu intervenciju, obicnim ljudima bar goli zivot nije bio ugrozen. Isli su normalno u skolu i na posao i niko nije pucao po ulicama. Da li je diktatura i to sto Muslimansko bratstvo zeli silom da dodje na vlast i ne prihvata nikakav kompromis i nista osim vlasti? Kao sto rezim sprovodi mobilizaciju, tako i opozicija prisiljava obicne civile da uzmu oruzje i bore se na njihovoj strani. Da li je obican narod dao pristanak da bude kolateralna steta za 'vise ciljeve' i da li obican narod bas njih zeli? Mnogi Sirijci bi, suoceni sa izborom izmedju trenutnog rezima i Muslimanskog bratstva, izabrali trenutni rezim, i sudeci po tome kako ih opozicija zrtvuje, ni njima nije mnogo vise stalo do naroda. Najlakse je nekoga proglasiti tiraninom, a njegove protivnike po automatizmu oslobodiocima koje ceo narod podrzava, pa ako imate primedbe na nasilnu taktiku opozicije, onda vas optuze da podrzavate tiranina. Narod Sirije bezi od sukoba izmedju dve strane, a ne od rezima koji je iznenada poceo da ubija po ulicama. Nazalost, mnogi su sada uhvaceni izmedju dve strane i nema im izlaza, a to pobunjenici i zele, kao argumentaciju za vojnu intervenciju. Upravo sam dobila poruku od prijatelja koji zivi u Damasku: "Things are not good. We're basically under siege and we can't get out of the city."

Rada 2deo

pre 11 godina

Ako su tolike demokrate zasto se boje prolecne revolucije u Evropi koja je neminovna posle svega sto rade sopstvenim narodima? Sve ce se to evropi i americi vratiti kao bumerang. Zivi bili pa videli.

A sto se nas tice mi smo vec bankrotirali. Vec ne isplacuju plate u drzavnom sektoru pod raznoraznim izgovorima. Kazu potrosili su pare na nesto drugo. kako je moguce da je neko iz ministarstava potrosio plate od pola godine celokupnog drzavnog sektora na nesto drugo i ko ce tu da odgovara?

Sledi nam scenario Grcke, Spanije i izvesno je i Italije, samo sto se kod nas to nece zavrsiti mirno jer je narod besan i kivan na i previse lopova u ovoj drzavi tako da kada do toga dodje onda vise nece paliti nikakve price vec samo motka i mozda nesto jos gore. Sta da vam kazem to su i zasluzili a to ce i dobiti. Ja jedva cekam da do toga dodje jer nemam sta da izgubim posto nista ni nemam a oni koji su se nakrali mogu samo da cekaju i strepe. Ni bezanje iz zemlje im nece mnogo paliti jer posle revolucije dolazi lov na lopove sirom planete.

andreas kisser

pre 11 godina

(Marko, 18. jul 2012 14:20)

ti si nesto pobrkao. amerika je vise od 30 godina podrzavala mubaraka! podrzavao ga je i izrael - on je americi bio glavni saveznik na bliskom istoku i u odlicnim odnosima sa izraelom! a ja se ne secam nijedne izjave bilo koga iz amerike diplomatije koja osudjuje mubaraka ... mozda je receno nesto uvijeno, diplomatski, ali ne na nacin na koji je kritikovan gadafi! tako da bih rekao da si se ti ili nesto zabunio, ili si toliko ostrascen da si samog sebe ubedio da si negde nesto procitao kako su amerikanci srusili svog saveznika! da su se ameri umesali, bili bi na strani mubaraka; samo im jos trebaju muslimanska braca na celu najmnogoljudnije drzave u regionu.
a sto se tice asada, jos jedan diktator i ruski saveznik manje! sada su tek smesni svi oni koji su predvidjali da ce asad slomiti zube NATO-u (sa sve nekakvim ruskim brodovima parkiranim u latakiji). pa on bre nije u stanju ni sa naoruzanim pobunjenicima da se obracuna! ups, moguce zato sto pobunjenike podrzava (i cini) vecina sirijskog naroda. siriju sam u dva navrata celu obisao i ... ko dosad nije shvatio - diktatura je diktatura uvek, i narod ce se protiv diktature UVEK kad-tad pobuniti.

izgleda jos jedan neobavesten i zalutali moonwalker

pre 11 godina

"... zamislite unipolarni svet u kome su Rusija ili Kina u ulozi koju sada ima Amerika..."
(kzen, 18. jul 2012 19:15)
---------------------------------------------------------
Sta ima da se zamislja? Dovoljno je da upitas ljude iz Ceske, Slovacke, Madzarske, Ist. Njemacke, baltickih zemalja i istocne susede Srbije i iz prve ruke saznas kako im je bilo pod cizmom Bacuski. A o "dobroti" Kine pitaj nekog iz Tibeta. Ima nas koji bas i nismo od juce pa da nasedamo glupavoj propagandi.....

kzen

pre 11 godina

Neverovatno koja kolicina podrske belosvetskim diktatorima ubicama koji milione drze u ropstvu a na vlast su dosli pucevima (Gadafi) ili je nasledili od tate (Al Assad).

Ne znam samo da li je to posledica totalitarnog stanja uma u Srbiji ili ogromne mrznje prema Americi...

Ako je ovo prvo, nece Srbiji skoro da svane.

Ako je ovo drugo, imam samo jednu mentalnu vezbu za vas... zamislite unipolarni svet u kome su Rusija ili Kina u ulozi koju sada ima Amerika...

beloNaCrno

pre 11 godina

Vi što ostavljate komentare podrške Bašaru: voleo bi da se sutra probudite u 1948-oj godini na Golom Otoku. Vašom logikom su i Tito + informbiro tada bili neophodni Jugoslaviji radi očuvanja integriteta, pa je sasvim OK to što su slali neistomišljenike da tucaju kamen. To je Sirija danas, s'tim što 80% naroda čine neistomišljenici.

rade

pre 11 godina

@beloNaCrno, 18. jul 2012 21:17

Ti sto ostavljas poruku podrske muslimanskom bratstvu, voleo bih da se probudis na Bozic 1992 u Bratuncu i da vidis kako je biti neistomisljenik muslimanima.

Heronimo

pre 11 godina

Izdzikljao ovaj Asad... Nije nesto na oca... Strci preko ovijuh oficira... Sve sto strci mora da se krese... To je stara ceska bastovanska izreka...

rade

pre 11 godina

@ (Bosnjak, 19. jul 2012 06:18)

Upravo si izrekao LAŽ a da nisi ni trepnuo. Kod mene u Budisavi, prigradsko naselje NS-a, žive muslimani (verovao ili ne). I jedan od njih je PRIPADNIK POLICIJE REPUBLIKE SRBIJE. Pored njega u policiji ima i Mađara i Slovaka i Bunjevaca i Hrvata. Svi oni su iz Budisave i okoline Budisave (Kać, Kovilj, Šajkaš...) To vrlo dobro znam jer mi je komšija (treća kuća od mene) njihov kolega i oni dolaze kod njega u goste pa ih često i viđam. Dovoljno često da smo već počeli da se javljamo jedni drugima i da se oslovljavamo sa "komšija". Inače za tvoju informaciju imaš i Novovarošanina u Ustavnom sudu Srbie (Tahirović) i on je Bošnjak. DAKLE NE LAŽI I NE LUPETAJ GLUPOSTI. Molim moderatore da objave ovaj post i da ne skraćuju jer sve što sam rekao je lako proverljivo a ne nekakvo naklapanje kao kod dotičnog gospodina koji se potpisao kao Bošnjak.

Bosnjak

pre 11 godina

Sirija, preko 90 % populacije cine muslimani a ministar odbrane krscanin. A "demokratska" Srbija nece da cuje za policajca bosnjaka (muslimana). Toliko o srpskoj demokratiji.

Alen

pre 11 godina

Svaka cast sirijskim pobunjenicima!Napred braco!Ko zna za koliko je ubijenih civila odgovoran taj zlocinac.Sto rece ovaj "citalac",sve se vraca sve se placa.A ovaj "pravedni" sto podrzava Asada,je u velikoj zabludi.Nema sad puno "srpskih patriota" da ostavljaju komentare,verovatno su u zalosti za zlocincem!Ista sudbina ceka i Asada!Zivela slobodna Sirija!

Pravedan

pre 11 godina

Eto koga podržavaju naša mila "braća" sa zapada Evrope.
Puna podrška Bašaru i nek upotrebi sva moguća sredstva da spreči uništavanje Sirije !

RAMIZ

pre 11 godina

A sta mislite,sta izaziva ovoliku gorcinu i bijes naroda?Nije to novac sigurno vec okrutnost oligarhijskog sistema.Ovo sto je bilo dosad u Siriji je poremecenost sistema vrijednosti/pojedinac iznad svih/.Iastina je da su pobunjenicima pomogle okolne zemlje a najvise Turska svojim specijalcima i ogromnim kolicinama oruzja ali je najveci teret izneo sirijski narod svojom hrabroscu.Ponosim se na Sirijski narod.

Heronimo

pre 11 godina

Izdzikljao ovaj Asad... Nije nesto na oca... Strci preko ovijuh oficira... Sve sto strci mora da se krese... To je stara ceska bastovanska izreka...

Marko

pre 11 godina

Svaka cast sirijskim pobunjenicima!Napred braco!Ko zna za koliko je ubijenih civila odgovoran taj zlocinac.Sto rece ovaj "citalac",sve se vraca sve se placa.A ovaj "pravedni" sto podrzava Asada,je u velikoj zabludi.Nema sad puno "srpskih patriota" da ostavljaju komentare,verovatno su u zalosti za zlocincem!Ista sudbina ceka i Asada!Zivela slobodna Sirija!
(Alen, 18. jul 2012 13:59)

Zasto u Egiptu gde je skoro bila revolucija i gde je sklonjen diktator Mubarak, pre neki dan Egipcani docekuju predstavnika americke administracije Hilari Klinton, koja je najvise pomogla da se taj narod oslobodi ropstva, sa kamenjem, motkama i pogrdnim povicima?

Nista ne zelim samo da mi odgovoris, zasto je Hilari Klinton, koja se toliko zalagala za silazak Mubaraka sa vlasti i oslobdjenje Egipta, pre neki dan u tom istom Egiptu docekana kao najveci zlocinac?

in..

pre 11 godina

A sada Basar ima puno pravo da se sa teroristima obracuna SVIM dostupnim sredstvima ali apsolutno svim.....podrska Basaru i multi konfesionalnoj Siriji,nije slucajno sto je ubijen upravo hriscanin a ne musliman,to je poruka koju teroristi zele da posalju svim Hriscanima u Siriji sta ih ceka ako ovi dodju na vlast.

Zivela Srbija i RS!

pre 11 godina

Sada niko ne poziva na primirje kada pobedjuju oni koji odgovaraju Amerima. Dugo sam bio razocaran sa onim sto se desilo sa nasim narodom na prostorima ex-YU. Tek sada nakon Libije, Sirije itd. vidim da se nas narod junacki borio i izvojevao RS (koja je 2,5 puta veca od KiM i koja je placena sa RSK) boreci se protiv daleko brojnijeg neprijatelja (Bosnjaka i Hrvata zajedno) koji je imao NATO podrsku. Cak su i 1999. svi bili protiv nas i nisu nas slomili jer KiM jos nije reseno, a otpor i borba se nastavljaju. Svi drugi u Libiji, Egiptu, a uskoro i u Siriji su slomljeni.

kzen

pre 11 godina

Neverovatno koja kolicina podrske belosvetskim diktatorima ubicama koji milione drze u ropstvu a na vlast su dosli pucevima (Gadafi) ili je nasledili od tate (Al Assad).

Ne znam samo da li je to posledica totalitarnog stanja uma u Srbiji ili ogromne mrznje prema Americi...

Ako je ovo prvo, nece Srbiji skoro da svane.

Ako je ovo drugo, imam samo jednu mentalnu vezbu za vas... zamislite unipolarni svet u kome su Rusija ili Kina u ulozi koju sada ima Amerika...

cortone

pre 11 godina

Veoma je interesantno da u Siriji koja ima 22.5 miliona stanovnika zivi 3 miliona Hriscana,to je poprilican broj ljudi u Egiptu koji ima 74 miliona stanovnika zivi 10 miliona Hriscana ali NEMA niti jedne teroristicke organizacije,grupe,stranke ali zato sve vrvi od raznih muslimanskih bratstava,islamskih osvetnika...itd niti jedna dzamija nije odletela u vazduh ali zato Crkve redovno gore.....nesto tu nije kako treba...podrska Basaru i multikulturalnoj Siriji.

Petar Abraham

pre 11 godina

Sa oceve strane sam poreklom iz Sirije, pripadnik hriscanskih Asiraca koji cine oko 8% stanovnistva. U kontaktu sam sa familijom. Sada samo preko mailova, ili i to je opasno. Telefonske veze sa Damaskom i Latakiom su u prekidu. Velika vecina gradjana je za promene, naravno boje se rata i stradanje. Asadovi su na vlasti vec 50 godina. Vladaju nekontolisano i apsolutno. Opozicija je jaka. Pre svega medju mladima i obrazovanima. Ipak, problem opozicije je sarenolikost. Nju cine liberalni mladi politicari,lideri zajednice hriscana i Druza, vecina sunitskih lidera, ali i islamisti. To je vrlo sareno. Dakle, pred Sirijom su teski dani. Ocekujem slican razvoj kao u Libiji. Nadam se ipak da ce sve ici brzo i bez prolivanja krvi.

beloNaCrno

pre 11 godina

Vi što ostavljate komentare podrške Bašaru: voleo bi da se sutra probudite u 1948-oj godini na Golom Otoku. Vašom logikom su i Tito + informbiro tada bili neophodni Jugoslaviji radi očuvanja integriteta, pa je sasvim OK to što su slali neistomišljenike da tucaju kamen. To je Sirija danas, s'tim što 80% naroda čine neistomišljenici.

Изногуд

pre 11 godina

Једна по једна земља, борци су исти, финансијери исти, иза њих никада не остане ништа друго до пустоши и грађанског рата. Не улазим у то какви су лидери, већ у то да ни у једној земљи није било мира након интервенција. Жалосни су "мир" и "правда" које ови борци доносе.

zg

pre 11 godina

(Marko, 18. jul 2012 14:20)

@Marko nisu nju gađali zato što je zagovarala odlazak mubaraka (??), nego zato što je upravo amerika održavala mubaraka na vlasti 30 godina. nemaš pojma.

jabbu

pre 11 godina

Basar al Asad nije zasluzio da ostane na vlasti. Morao je da pokaze vise pragmatizma i da predvidi "prelivanje" arapskog proleća u njegovu zemlju i to tako što će se povući i formirati prelaznu vladu do parlamentarnih izbora. Sada je antagonizam toliko narastao da će neminovno doći do odmazde i progona religijskih grupa (alevita i hriscana) kao i onih koji su bili lojalni rezimu. Na scenu će isplivati kojekakva bratstva koje će zapad kontrolisati po poznatom receptu "zavadi pa vladaj" a sve to da bi kontrirao Rusiji i Iranu. Na gubitku je , pogodite, sirijski narod. Zbog ovih divnih ljudi i prelepe zemlje bogate istorije zelim im da se ovo zavrsi sto pre i sa sto manje prolivene krvi, uz nadu da ce razum pobediti.

andreas kisser

pre 11 godina

(Marko, 18. jul 2012 14:20)

ti si nesto pobrkao. amerika je vise od 30 godina podrzavala mubaraka! podrzavao ga je i izrael - on je americi bio glavni saveznik na bliskom istoku i u odlicnim odnosima sa izraelom! a ja se ne secam nijedne izjave bilo koga iz amerike diplomatije koja osudjuje mubaraka ... mozda je receno nesto uvijeno, diplomatski, ali ne na nacin na koji je kritikovan gadafi! tako da bih rekao da si se ti ili nesto zabunio, ili si toliko ostrascen da si samog sebe ubedio da si negde nesto procitao kako su amerikanci srusili svog saveznika! da su se ameri umesali, bili bi na strani mubaraka; samo im jos trebaju muslimanska braca na celu najmnogoljudnije drzave u regionu.
a sto se tice asada, jos jedan diktator i ruski saveznik manje! sada su tek smesni svi oni koji su predvidjali da ce asad slomiti zube NATO-u (sa sve nekakvim ruskim brodovima parkiranim u latakiji). pa on bre nije u stanju ni sa naoruzanim pobunjenicima da se obracuna! ups, moguce zato sto pobunjenike podrzava (i cini) vecina sirijskog naroda. siriju sam u dva navrata celu obisao i ... ko dosad nije shvatio - diktatura je diktatura uvek, i narod ce se protiv diktature UVEK kad-tad pobuniti.

Bosnjak

pre 11 godina

Sirija, preko 90 % populacije cine muslimani a ministar odbrane krscanin. A "demokratska" Srbija nece da cuje za policajca bosnjaka (muslimana). Toliko o srpskoj demokratiji.

Dan

pre 11 godina

Stvarno divota. Gde god je zapadna demokratija zakucala na vrata, tamo je barut i smrt. Sirija je prepuna iračkih izbeglica, a sad opet moraju da beže ko zna gde. Zašto li mi je ovo poznato?...

Ja ne kapiram

pre 11 godina

Kakva je to sirijska vojska kad dozvoljava da se pobunjenici setaju slobodno po glavnom gradu pa gadafi se bolje borio iako su ga bombardovale nato snage ovog niko ne bombarduje a ipak gubi kontrolu nad gradom sta bi tek bilo da su se ameri umesali toliko o sirijskoj snazi a inace podrzavam asada jer su ovo obicni teroristi samo mi nije jasno kako ce se suprostavi americi kad ovi krenu .

izgleda jos jedan neobavesten i zalutali moonwalker

pre 11 godina

"... zamislite unipolarni svet u kome su Rusija ili Kina u ulozi koju sada ima Amerika..."
(kzen, 18. jul 2012 19:15)
---------------------------------------------------------
Sta ima da se zamislja? Dovoljno je da upitas ljude iz Ceske, Slovacke, Madzarske, Ist. Njemacke, baltickih zemalja i istocne susede Srbije i iz prve ruke saznas kako im je bilo pod cizmom Bacuski. A o "dobroti" Kine pitaj nekog iz Tibeta. Ima nas koji bas i nismo od juce pa da nasedamo glupavoj propagandi.....

Ne _Kontam

pre 11 godina

Ne valjaju im diktatori u Iraku, Libiji, Egiptu, Tunisu, Siriji, ali su dobri u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Jemenu, Emiratima...!?
U Siriji zapad podrzava "pobunjenike" a te iste pobunjenike ubija u Jemenu?
I jedni i drugi su islamisti. Ako neko moze da mi objasni...

kisa

pre 11 godina

Pre nekoliko dana svi mediji na zapadu preneli su vest o krvoprolicu civila od strane drzavne vojske. A onda je UN demantovala vest i osvetlila da se radi o napadu na pobunjenike (ala Racak). Od tada nije bilo znacajnijih vesti do pre dva dana kada smo culi da pobunjenici organizuju napade u Damasku. Strategija koja se menja u roku od 24 casa nije nesto sto razularene bande terorista mogu da osmisle i organizuju. Jasno je kao dan da su teroristicke akcije u Siriji planirane iz jednog centra. Cik pogodi odakle. Da pomognem , razvoj dogadjaja je slican dolasku na vlast Talibana u Avganistanu. Isti razlog , isti mentori.
A za ne upucene ovde, Amerika nije nikada podrzavala Mubaraka niti bilo kog drugog zagovornika multikonfesionalne i napredne demokratske drzave u regionu, vec uvek retrogradne pro islamiste i slicne. Zavadi pa vladaj je u glavi Amerike ne boljitak neciji.
Rezimi na zapadu se cuvaju brutalnoscu prema svojim pobunjenicima npr. London prosle jeseni. Upravo tamo gde su i Gadafi i Basir napravili gresku. Umesto da su u samom pocetku satrli pobunu oni su zeleli da se pokazu kao demokraticni i to ih je kostalo.

Maja

pre 11 godina

Strasno. Diktatura ili ne, dok Muslimansko bratstvo i ostali nisu uzeli oruzje i isprovocirali rezim u sukobe, sa ciljem da sto vise civila strada kako bi izdejstvovali medjunarodnu vojnu intervenciju, obicnim ljudima bar goli zivot nije bio ugrozen. Isli su normalno u skolu i na posao i niko nije pucao po ulicama. Da li je diktatura i to sto Muslimansko bratstvo zeli silom da dodje na vlast i ne prihvata nikakav kompromis i nista osim vlasti? Kao sto rezim sprovodi mobilizaciju, tako i opozicija prisiljava obicne civile da uzmu oruzje i bore se na njihovoj strani. Da li je obican narod dao pristanak da bude kolateralna steta za 'vise ciljeve' i da li obican narod bas njih zeli? Mnogi Sirijci bi, suoceni sa izborom izmedju trenutnog rezima i Muslimanskog bratstva, izabrali trenutni rezim, i sudeci po tome kako ih opozicija zrtvuje, ni njima nije mnogo vise stalo do naroda. Najlakse je nekoga proglasiti tiraninom, a njegove protivnike po automatizmu oslobodiocima koje ceo narod podrzava, pa ako imate primedbe na nasilnu taktiku opozicije, onda vas optuze da podrzavate tiranina. Narod Sirije bezi od sukoba izmedju dve strane, a ne od rezima koji je iznenada poceo da ubija po ulicama. Nazalost, mnogi su sada uhvaceni izmedju dve strane i nema im izlaza, a to pobunjenici i zele, kao argumentaciju za vojnu intervenciju. Upravo sam dobila poruku od prijatelja koji zivi u Damasku: "Things are not good. We're basically under siege and we can't get out of the city."

Republika Srpska

pre 11 godina

ne shvatate ljudi,nije u pitanju više Asad,u pitanju je jedan cijeli narod,Avaliti,ako popuste nestat će ih sa lica zemlje i naravno da se grčevito bore i podržavaju Asada,siguran sam da Sirija nikada više neće biti što je bila i nikada više neće biti jedinstvena

Uros

pre 11 godina

Samo napred, sad su na redu skole, kao sastavni deo legitimnih ciljeva u borbi za demokratiju protiv zlih diktatora. Kad im/si porusite skole udrite na bolnice, tamo ionako lece sve a ne one koji imaju pare. To je drugi izvor zala na koji treba udariti u borbi za demokratiju. Da se zna da samo onaj ko plati moze da se leci.

Rada 2deo

pre 11 godina

Ako su tolike demokrate zasto se boje prolecne revolucije u Evropi koja je neminovna posle svega sto rade sopstvenim narodima? Sve ce se to evropi i americi vratiti kao bumerang. Zivi bili pa videli.

A sto se nas tice mi smo vec bankrotirali. Vec ne isplacuju plate u drzavnom sektoru pod raznoraznim izgovorima. Kazu potrosili su pare na nesto drugo. kako je moguce da je neko iz ministarstava potrosio plate od pola godine celokupnog drzavnog sektora na nesto drugo i ko ce tu da odgovara?

Sledi nam scenario Grcke, Spanije i izvesno je i Italije, samo sto se kod nas to nece zavrsiti mirno jer je narod besan i kivan na i previse lopova u ovoj drzavi tako da kada do toga dodje onda vise nece paliti nikakve price vec samo motka i mozda nesto jos gore. Sta da vam kazem to su i zasluzili a to ce i dobiti. Ja jedva cekam da do toga dodje jer nemam sta da izgubim posto nista ni nemam a oni koji su se nakrali mogu samo da cekaju i strepe. Ni bezanje iz zemlje im nece mnogo paliti jer posle revolucije dolazi lov na lopove sirom planete.

sale

pre 11 godina

Nije mi jasno, ako je Asadov telohranitelj bio bombaš samoubica, kako to da nije ubio njega? Ministar je samo sluga režima, jednom kad Asada ne bi bilo, verovatno bi se njegova klika rasula ili odjednom promenila stranu. Ili je obrnuto, Asad je figura a "stara garda" vlada u njegovo ime?

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Pomolimo se danas za obican narod u Siriji!
Pomislite na decu i majke koje sada drhte negde po podrumima i improvizovanim sklonistima. Neizvesnost, strah, ......
Mnogi od nas na ovim prostorima su imali prilike to da iskuse.
Valjda ce kratko trajati.

rade

pre 11 godina

@beloNaCrno, 18. jul 2012 21:17

Ti sto ostavljas poruku podrske muslimanskom bratstvu, voleo bih da se probudis na Bozic 1992 u Bratuncu i da vidis kako je biti neistomisljenik muslimanima.

rade

pre 11 godina

@ (Bosnjak, 19. jul 2012 06:18)

Upravo si izrekao LAŽ a da nisi ni trepnuo. Kod mene u Budisavi, prigradsko naselje NS-a, žive muslimani (verovao ili ne). I jedan od njih je PRIPADNIK POLICIJE REPUBLIKE SRBIJE. Pored njega u policiji ima i Mađara i Slovaka i Bunjevaca i Hrvata. Svi oni su iz Budisave i okoline Budisave (Kać, Kovilj, Šajkaš...) To vrlo dobro znam jer mi je komšija (treća kuća od mene) njihov kolega i oni dolaze kod njega u goste pa ih često i viđam. Dovoljno često da smo već počeli da se javljamo jedni drugima i da se oslovljavamo sa "komšija". Inače za tvoju informaciju imaš i Novovarošanina u Ustavnom sudu Srbie (Tahirović) i on je Bošnjak. DAKLE NE LAŽI I NE LUPETAJ GLUPOSTI. Molim moderatore da objave ovaj post i da ne skraćuju jer sve što sam rekao je lako proverljivo a ne nekakvo naklapanje kao kod dotičnog gospodina koji se potpisao kao Bošnjak.