Utorak, 17.07.2012.

13:05

Ilić opet napao B92 i Olju Bećković

Lider Nove Srbije Velimir Ilić danas je na konferenciji za novinare ponovo napao medije, B92 i autorku i voditeljku emisije Utisak nedelje Olju Bećković.

Izvor: B92

Iliæ opet napao B92 i Olju Beækoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

334 Komentari

Sortiraj po:

Slobodan Tesic

pre 11 godina

Radi se o vrednosnim sudovima ,a ne o Velimiru Ilicu.Olja Beckovic suvise dugo traje na B92 ,nekako zajedno sa svim jalovim polemikama ,politikantstvom, aferama bez epiloga ,losim opstim ukusom,bezznacajnim ucinkom na informativnom i edukativnom planu, sa dosta elemenata netolerancije,nekulture dijaloga,pristrastnosti.Ma koliko i sam lose mislio o Velimiru Ilicu, mislim da se ovde radi o simbiozi dva srodna kultura obrasca ,jednog sa tipicnim gradskim ,tacnije beogradskim ,zargonom i karakterom , a drugi je vise ruralne ispoljivosti.Na nama je da im sve manje poklanjamo paznju , setimo se kako su se gotovo uvek pogresno postavljali i NUNS i UNS,tokom ranijih i blizih vremena.
Zahvalan ,pre svega neistomisljenicima.

Zoran

pre 11 godina

Šta je drugo moglo i da se očekuje od magistra Ilića!Takvima je trebalo da se izda trajna zabrana bavljenja politikom posle onih skandala sa novinarima ali avaj..."Ja hoću auto-put a to nije infrastruktura!!!!" nego moda violinski koncert!!!On je poznat da voli da gradi bez dozvola i prateće dokumentacije a i saradnici Jocić i Šarančić-borba protiv korupcije!!

Velibor, USA

pre 11 godina

@zoran đorđević i sasa, Velja Ilic je JAVNO POLITICHKO LICE (shto automatski mu povlachi privilegije) koji sam sebe trpa svugde i u svashta i to najcheshce na najprostachkiji nachin, nakon sheshelja sigurno drugi najprostachkiji politichar, a do nedavno u koshtunichinoj vladi i visokorangirajuci Ministar. Stoga, "vredjanje" a zapravo snazno kritikovanje kao shto i zasluzuje takvih javnih politichkih lica koji su i josh uvek crpli privilegije i beneficije o kojim obichan chovek moze samo da sanja, sigurno NE potpada pod krivichna dela na koje upucuje npr. Zakon o javnom informisanju (a samo to je ono shto npr. B92 i treba da mari) gde se jasno kaze da je Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstice diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etnickoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem ucinjeno krivicno delo.
Mr i Ministar Velja Ilic NE spada ni u jednu od vulnerabilnih kategorija vec su zapravo chak on, njemu slichnih i/ili gorim i od njega ponashanja i navike chinili nepravde i shtete njegovim zrtvama.

Puna podrshka Olji i molim je da se NE izvinjava niti saginje pred mr. ilicem.

Misko

pre 11 godina

5-og Oktobra je i trenerci predvodio Cacane protiv Milosevica i Seselja a sad kolce veze sa Tomom i Ivocom a trenerku je brzo zamenio BOS odelom i Dzipom. Jos pride je upropastio sabor trubaca u Guci ciji je kao on bio domacin. Ko je zapoceo takmicenje trubaca pa Srpski narod Srpski seljak narod dragaceva ga je odrzao sve ove godine. Ne moze Nemac Danac i ostali da razumeju zvuk trube niti da zaigra kao nas narod. Sada kao svetsko takmicenje a orkestri iz sveta smesni u odnosu na nase majstore trube. Vratite izvorni sabor trubaca narodu

acika

pre 11 godina

aj se kladimo da ce ovaj buzdovan opet da mlati i pljuje novinare cim ponovo sedne u fotelju. svaki put kad mu vidim tu odvratnu njusku prokljuca mi krv u zilama. ovom primitivnom cobanu je mesto u zatvoru

drLaki

pre 11 godina

Ha,ha, Velja LAMPEK ce da prevaspitava nekog.Kad je pijan pao u kupatilu i razbio glavu svima je rekao da su ga napali.Koliko je puta ponovio pricu,sam veruje u nju.

sasa

pre 11 godina

Clan 38 ccc Ako se postuje taj clan 99% ovih komentara nebi trbalo biti objavljeno . Nista nije slucajno pa ni Veljina reakcija na emisiju utisak nedelje . Karic je ovakvom propagandom izgubio Televiziju , Olja vec dugo vodi Utisak nedelje i nekada je stvarno nekulturna pogotovo prilikom zivih ukljucenja , a i ocigledno je da Velju forsira u svojim emisijama. Slazem se da je Magistar Velimir Ilic malo udaren i da nezna da komunicira sa medijima ali to je njegov problem . Administrator sigurno dobro filtrira komentare pa ispada da Velimira niko ne podrzava ushta sumjam. Novinari u nasoj zemlji su prekardasili sve moguce norme , pustaju neproverene informacije , lazi i klevete .a kada ih neko napadne svi su kao jedan. Gledali smo svi propagandni program u vreme izbora i mogu vam reci da ste se smucili narodu !! Retko koja televizija je bila objektivna ,cast izuzecima .To nije moja konstatacija vec zapadnih strucnjaka. Dacu vam primer a vi kazite da nije tako . Do i za vreme izbora nijedna novina pa nijedna televizija nije objavljivala lose stanje u zemlji a kada su se izbori zavrsili dobijamo realnu sliku koju je vlada krila a i vi zajedno sa njom . Katastrofaje blaga rec za ovo stanje u zemlji. Gde su novinari bili da nam to saopste ? Da ste radili svoj posao DS na ovim izborima nebi imao ni 15% biraca.

6 Oktobar

pre 11 godina

Ha, ha, ima Velja sa sve Dacicem i Vucicem za usi da vas odvuce u Evropu. Ima da bije, ko nece, a Tadic i Ceda da se prestroje na novu ideologiju, Karlovac-Ogulin-Karlobag.... Kakva zemlja je ova Srbija!

Milicica

pre 11 godina

Ne znam vise sta se pravi fama oko ovakvog "kadra", kome on treba? Ubedjena sam da svaki clan mesnog odbora njegove NS vise zasluzuje neku drzavnu funkciju od ovog lika.

zoran đorđević

pre 11 godina

Naravno, sada ćete pod plaštom zaštite novinara, slobode medija i ko zna čega, otvoriti lov na svakog ko se usudi da nešto kaže protiv rada ili postupaka nekog novinara. Bez obzira na upozorenje koje stoji za pisanje komentara, u komentarima je DOZVOLJENO svakakvo vredjanje Velje, i nazivanje istog raznim imenima. Ma nije u pitanju Velja, i ovaj slučaj, već je u pitanju da li se u ovoj nedodjiji BILO ŠTA kritički može reći o radu novinara ili će se to odmah okarakterisati kao napad na SLOBODNO novinarstvo. Ako to nije tako, zašto redakcija zadržava pravo da objavi ili ne komentare. U ovoj nedodjiji, novinari mogu da pišu i komentarišu odluke sudova, zdravstva, školstva policije i uprave, da taj rad generalno karakterišu kao KRIMINALAN, KORUMPIRAN i slično, da ljude proglašavaju a krivim, bez sudske odluke i sl., i da za sve to naravno niko ne odgovara. E sada, ako slučajno ukažeš na to, to je napad na slobodu medija, na novinarsku profesiju itd. Naravno da jesam za slobodu medija i bolju zaštitu novinara i te profesije, ali sam isto tako i za ODGOVORNOST novinara za svaku izgovrenu ili napisanu reč. Svi se trćimo i pominemo kao vrhunac demokratije, kako je kralj Petar I doneo zakon o štampi, sa jednim jedinim članom - štampa u Kraljevini Srbiji je slobodna. Pa naravno, ali je zato drugim zakonima bilo sankcionisano da li je nešto od toga krivično delo, da li je nešto osnov za naknadu štete i sl. Dakle, sva prava, ali isto tako i POTPUNA odgovornost.

Dejan

pre 11 godina

Meni Olja nije simpaticna, ali to ne znaci da bilo ko treba ovako da je komentarise. Ilic je mnogo puta pokazao svoje pravo lice. Jednom recju prostacina.

Mario Bros

pre 11 godina

Podrzavam novinare da nastave vredno i smelo da pitaju i rade. Nije nista nepristojno pitano i ne vidim zasto bi se neko ljutio.Mislim na Ilica. Ako par novinara mogu da uplase Vucica pa da samo zbog njih nekoga izostavi, onda taj neko i nije za ministra. A i inace mislim da osoba sa manirima Ilica nije nikome pozeljna za to visoko mesto.

Petar A

pre 11 godina

V. Ilic je slika danasnje Srbije. Srbija tj. Velja moze da se voli ili napusti (emigrira). Za sve "izmedju" slijedi ili cir ili povisen pritisak.

Nenad

pre 11 godina

Čuj Velju on priča o volji birača... a koji deo birača on zastupa pa kad je tako dobar što nije njegova sranka izašla samostalno na izbore ccc Velja...treba ga zabraniti ili još bolje uopšte mu ne treba davati priliku u emisijama.

Miroslav iz Hamburga

pre 11 godina

"Ja više ne razumem gospođu Olju Bećković, šta više ona hoće od mene, da li je ona normalna, da li je ona zdrava i molim odgovorne ljude na B92 da je pošalju na analizu..."

Upravo tog lika bi trebalo leciti u nekom sanatorijumu u mestu mu dati neku ministarsku fotelju. Nije on za normalan svet.

bezimena

pre 11 godina

Ljudi moji, pa nemojte tako, to je jedna od perjanica DOS-a, vidite u šta se to pretvorilo...
(Branko, 17. jul 2012 21:48)

V. Ilić NIKADA NIJE BIO PERJANICA DOS-A! Uvukao se kao upuvak u momentu kada su i takvi trebali i ništa više. On je ARKANOVAC! Ali, kao što već rekoh ranije, Srbija se ponosi svojim sramotama.

Novinar KV

pre 11 godina

Velimir Ilić ne bi smeo da bude ni na kakvoj javnoj funkciji. Nevaspitana, nemoralna, nekontrolisana individua, za koju su vezane brojne kriminalne afere. DNO DNA!

GoranJ

pre 11 godina

Ljudi, u kakvoj mi to zemlji živimo kad su ovakve kljusine na vlasti??!?
Uopste ne branim Olju Beckovic, zna ona da bude iritantna, ali ovakav napad na bilo kojeg novinara. Da se ovo desilo u zapadnoj evropi, ovo ... vise nikad nebo bilo ni blizu skupštini! To je ono sto odvaja nas i "zapad", to je pitanje mentaliteta, kulture i tolerancije. Kakav to narod bira ovakve politicare? I onda se još zali na situaciju! "Šuti i trpi, stoko", kako si sijala, tako sad žanješ...

izborko

pre 11 godina

ima li ko ovde dase kladi da cuvena novinarka Olja Beckovic nece vise prozivati Velju Ilica ? Posle ovog odgovora Velje i udaranje u ono sto svi znamo a cutimo,Velimir Ilic je miran sto se tice Olje Beckovic. Kladimo se?:)

max

pre 11 godina

Nije Beograd Srbija,Zapadna Srbija je glasala za Velju.U Koštuničinoj vladi proglašen za naj ministra.Veljo care uz tebe su iskreni patrioti

vasa

pre 11 godina

Nejasan je kredibilitet Anema i bilo kog udruzenje novinara jel su svi bili sa medijima kompletno kontrolisani od bivse vlade.Znaci ucestvovali su u prevarama Milosevicevske i Titoisticke varijante rada medija.Onda je bilo u redu a sadaje kao lose.A lose je jel svi treba da odgovaraju pa ce se jalda zaliti EU i Americi da su sputavani.Potpuni sunovrat lepog ukusa i zapadne demokratije u koje vise ni vrapci neveruju

STUDENT PSIHOLOGIJE

pre 11 godina

Можда је Веља мало оштрије реаговао, али су у праву и они који кажу да гђица Оља Бечковић у задње време врло нервозно води емисију (упада у реч гостима, даје грубе политичке оцене, дискутује о темама које не познаје довољно,....).
Сложићемо се да је много опасније за социолошки образац понашања, када је примитиван неко ко води важну емисију на ТВ, него неки машинац или грађевинац, па макар он био и министар, за које се зна да су због професионалне специфичности, мало грубљи у изражавању.
А постоји и она могуђност : Ко се свађа, тај се воли.
Опасан је овај Чика Веља, он је хтео да се жртвује и код Олбрајтове

Ljubomir

pre 11 godina

Bas zanimljivo zasto se spominje samo Velja Ilic i ponekad ako se slucajno sjete novinari starijeg Krkobabica, a nepitaju se sta ce u Vladi Srbije vise Milutin Mrkonjic, Zarko Obradovic a ima ih jos sigurno kojima nije mjesto ni u Srbiji a kamoli u Vladi Srbije.

Rade(I)

pre 11 godina

Ja redovno gledam b92 ali kad se pojavi Olja ja menjam kanal dok se ta emisija ne zavrsi i posle se opet vracam na b92.Nisam neki Veljin simpatizer ali licno mislim da je Velja u pravu jer ona uvek ugaca i okrece vodenicu na svoju stranu i licno mislim da je malo i bezobrazna.Inace sve pohvale za b92

Dužnik

pre 11 godina

baš sam sretan. devedesete na vratima, onaj divni socijalizam, kosovski populizam, jeftina struja koje nema, banke sa super kamatama koje ne isplaćuju kredite... divota... lepo je opet biti mlad!

W2

pre 11 godina

Odgovorno tvrdim da je B92 trenutno u Srbiji jedini nezavisni portal, maksimalno objektivan i bez favorizovanja bilo koje partije! Ja vam zahvaljujem na ovome. Ovo tvrdim jer svakodnevno posecujem vise od deset domacih izdanja, gde nije moguce napisati, i da bude publikovan komentar, recimo bilo koja kritika na racun DS-a u jos uvek makar 80% izdanja, naravno bez vrejenja, dok B92 na potpuno objektivan nacin dozvoljava kritike i pomenutih, i novo pridolih vlastelina, sto je za svaku pohalu. Ponasanje Ilica NO COMMENT!

sanja

pre 11 godina

dok tako olako optuzujete glasace setite se da vladu kroje oni koji su jedva presli cenzus. Velja je bahat a Olja je prepotentna,preplacena i umisljena novinarka. Zasluzili su jedno drugo

brainwash - OCCUPY!

pre 11 godina

Kada se ovaj lik nadje iza resetka, sa pravosnaznom presudom za sva krsenja zakona, krduckanje i korpupciju, to ce biti zank da je Srbija postala podnosljiva zemlja za zivot.

Ne zna čovek zakon, a deli savete

pre 11 godina

Olja nije novinarka B92 nego je nezavisna i može da radi šta hoće. Za sve što se objavi na televiziji B92 odgovoran je odgovorni urednik, ali i autor emisije.

Branko

pre 11 godina

Ljudi moji, pa nemojte tako, to je jedna od perjanica DOS-a, vidite u šta se to pretvorilo: Govor mržnje i netrpeljivosti, napada na novinare, osilio se, biće Ministar /preporuka: Idealan za Nušića/ Sram Te bilo g-dine Velimire Iliću. Pitam se kada si bio iskren, tada kada je pao Sloba ili sada kada si "malom Slobi" seo u krilo? Sram Te bilo Velimire Iliću.

Darko

pre 11 godina

Kakav bezobrazuk za Velimira Ilića. Treba da ga je sram. Bolje da čuva ovce nego da napada nekoga i da se svuda meša kao začin C :-)

Vojislav

pre 11 godina

Olja Bećković, žena koja nista ne zna da radi osim da napada i kritikuje drukcije mišljenje,našla je nekog ko se ne boji u lice da joj kaže ono što misli. To što je branite kao novinarku,nema veze sa mozgom,jer je bolja glumica nego novinarka,ako ono sto ona radi moze i da se nazove novinarstvom,jer nepristrasnosti u njenom radu nema ni u tragovima. To sto je Velja sirovina,a Olja glumi damu,ne znaci da joj je sve dozvoljeno... ili mozda jeste?

Sumadinka

pre 11 godina

Veljo zna da bude prek, impulsivan cak i nagao ali zar nisu svi sumadinci malte ne takvi.O
(Velja je Veljo, 17. jul 2012 19:12)

Boze sacuvaj da smo svi takvi, naprotiv, nisu svi Sumadinci rodjeni alkosi koji lupetaju, prete i kraduckaju. Ljudi, Velja je dno dna! Ovakvo ponasanje mu ne smemo vise tolerisati.

Mile

pre 11 godina

@Simon

dragi moj Simone, na zalost, izgleda da si u pravu! Kako god okrenes propadosmo. A zasto? Ne znam, jednostavno, ne znam. A rekao bih da propadosmo nezasluzeno.
Mozda, samo kazem mozda, zato sto je kukavicluk postao najjaca srpska osobina, bar poslednjih dvadesetak godina.

ivann

pre 11 godina

(dragan obrenovic, 17. jul 2012 19:12)
.
Dragane, mozda Vam je nepoznato, ali "Utisak Nedelje" je autorska emisije Olje Beckovic, a ne emisija B92, tako da Olja ima pravo da je uredjuje kako god zeli.
Naravno B92 moze da joj otkaze gostoprimstvo, ali verujem da postoji mnogo televizija koje bi zelele ovu emisiju, a svakako moze opusteno da se prikazuje i na netu.
Sto se tice Velje Ilica, nas narod odavno rece "Pas laje, vetar nosi", a u Veljinom slucaju moze i " Psi laju, karavani prolaze.
Velimire ti ces duso u zatvor, pre ili kasnije. O tome razmisljaj i brini ne o Olji Beckovic i njenom vaspitanju, seljacino prosta!

dr tule

pre 11 godina

Velja je slika naseg mentaliteta i nazalost -nase nove vlade. Logicna pojava u javnom zivotu Srbije,u kojem jena ceni."covek domacin",sto u prevodu u nasim prilikama znaci prostak. Olju bi trebalo da zabrine kada bi je ovakvi likovi prestali napadati.

beloNaCrno

pre 11 godina

He-he.. Ne zna kako će mu se zvati ministarstvo, ali ima čovek dve želje: da izgradi auto-put ka Horgošu i da prevaspita Olju Bećković.
Pa daj da mi neko od skoro milion i po ljudi koji su glasali za stranke iza nove vlade objasni da li su zaista mogli da sumnjaju da će Velja biti prva perjanica novog kabineta. Zamislite samo njega kako predstavlja Srbiju.

bezimena

pre 11 godina

Velja ilic je sramota za srbiju.
(dante, 17. jul 2012 18:18)

Srbija se odavno ponosi svojim sramotama...nema snage, nažalost, da izadje iz paralelne dimenzije.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kada se radi o direktnom sukobu izmedju Velimira Ilića i Olje Bećković Ja sam uvek na strani Velimira Ilića !
I takav kakav je jos uvek mi je "simpaticniji" od Olje Bećković !

obraz kao djon

pre 11 godina

Sećam se jedne srpske nove godine kad se ispred skupštine slušala Ceca koja je skandirala,Koštunica,Koštunica a u publici bili Velja i pored njega Matija i grlili se i otkidali od muzike i patriotskog provoda,a to je bilo dosta posle onog ispada prvog kad je ono na radiu izvredjao Olju,zaključak izvedite sami kakvi su to ljudi.
Olju ne bi komentarisao i u ovom slučaju je podržavam naravno.

nisu te tukli na vreme petardo

pre 11 godina

Došao frajer 5.oktobra na bageru,popeo se 5 metara od skupštine na bager da bi se slikao,a sećam se snimka,neka plastična ona kineska smrdljiva fluorescentna trenerka,komplet gornji i donji deo,ona što se znojiš u njoj i kad je napolju minus 5.I taj će nekog da vaspitava,najelo se ..... a manir isti,more......

Milan Djordjevic

pre 11 godina

Monkey, vrati se ti u šumu nisi ti za asfalt. Žao mi samo što ga onaj lik razbio sa kamenom lakšim nego što treba. Da mu mozak ošteti to ne može jer Velja Selja ga i nema. On ti je tipičan predstavnik Nušićeve ministarke u muškom rodu. Kada iz opanka uđe u cipelu.

Zurkolomac

pre 11 godina

Ovog brdjanina ne bih pustio ni u stalu da skuplja ovcije brabonjke, a kamoli mu dao da bude ministar. A i bahata Beckovic nije puno bolja. Ali svi oni spadaju u srpski standard, boljih nemamo puno...

Kiza

pre 11 godina

Mnogi su ,veci politicari od Velje pjuvali po Olji,ali vidim da su, svi oni na kraju,bili gosti njenoga utiska nedelje.Ta emisija se bavi pravom slikom Srbije ,gledano iz Oljinog ugla i po tome je ,bar za mene,jedinstvena...

dragan obrenovic

pre 11 godina

znam da su svi sada krenuli u velike kritike Velimira Ilica i to stoji nema problema.ja nisam za njega i ne branim coveka uopste,ali Draga olja bi trebala malo samo da razmisli sta prica na tv.svi smo svesni da je ona za demokratsku stranku i za cedinu partiju i tu nema vajde sve je to legitimno.jedini ja vidim problem je to kada ona zeli da exponira te partije u njenoj emisiji kada prica o raznim politickim temama.novinari sirom sveta mogu da vole partije i da glasaju za nji na izborima ali kada ti vodis emisiju nemozes ti da upadas ljudima u rec(vucicu stalno)a kada dodje djilas onda toga nema.it has to be a even playing field straight down the line.ravnopravnost za sve goste.ja nisam ni za koga ali iz diaspore gledam utisak nedelje redovno i mogu da kazem da je emisija fantasticna.b92 imanajbolje programe ubedljivo tv-u.

Komentator

pre 11 godina

Doticni gospodin bi trebalo da ide u penziju, mislim da je dosta radio i doprineo za ovu zemlji a i za covecanstvo, ja bih mu licno platio da ne radi.

Nesa

pre 11 godina

Tog nazovi coveka treba pod hitno skloniti ne samo iz vlasti nego i iz svih medija,jer nije mu ovo prvi put da napada novinare.SNS ako ga stavi na bilo koju funkciju onda su isti kao i on.Vidi se da je covek totalni alkoholicar,da je totalno izgubljen i da nema veze sa zivotom sta prica.

gajic dragoljub

pre 11 godina

u vezi izjave V.Ilica - ovakve "spinove " od strane B92 vec znaju i vrapci na grani: odabrana slika V.Ilica sa neartikulisanim izrazom lica /a tek kakva je O. Beckovic sa artkulacijom/ i panicni naslov : V.I. NAPAO O.B.
Ne V.I. je IZJAVIO nego NAPAO , da se stekne utisak da nije mozda u pitanju fizicki napad, jer racuna se na to da ljudi citaju uglavnom naslove a i Velja ima kratak fitilj i 'oce da se rita na novinare: jesi li cuo burazeru Velja NAPAO Olju - ma ajde , kako? - nemam pojma, objavio B92. Najvaznija stvar u Utisku nedelje je kada O.B. kaze :idemo na reklame. Reklame koje joj u neogranicenim kolicinama salju gospoda Saper i Djllas pa zato tako besramno dugo traju, da bi gospodja O.Beckovic nagurala platu od 4000 hiljade eura. V.Ilic mi uopste nije simpatican , naprotiv ali da mi O. Beckovic i B92 prodaju rogove za svece ni to mi nije sipaticno

zexxi ++++

pre 11 godina

Potpuna podrska Olji Beckovic. Ako je Srbija demokratija, onda svako mora da prihvati ostrinu novinara a ne kao ovaj sujetni seljak.. Treba ga udaljiti od vlasti pod hitno!

Slustab

pre 11 godina

A sto ga, kog djavola reklamirate? Da niste objavili ovu vest, je ne bih ni znao da je gradjanin Ilic bilo sta izjavio. U principu ne citam njegove i izjave njemu slicnih, ali ovu ste stavili na naslovnu stranu sajta, pa sam morao.

Velja je Veljo

pre 11 godina

Veljo zna da bude prek, impulsivan cak i nagao ali zar nisu svi sumadinci malte ne takvi.On se u ovom dely Srbije dozivljava kao dobar ministar i sve dobre stvari se vezuju za njegov mandat i zato i dobija glasove.Kratak fitilj ne prolazi u Beogradu i oni koji mu tepaju Velja to koriste.DALEKO OD TOGA DA OPRAVDAVAM NJEGOVE ISTUPE.Vucic je u zadnjoj emisije iskulirao doticnu ali covek ocigledno ima zivce kao konopce.Bice on dobar ministar na nase zadoviljstvo a ostali nemojte ga glasati kao i do sada...

Srdjan Marinkovic

pre 11 godina

Treba najpre poslati ovog čoveka na analizu, pa krenuti sa daljem čišćenjem Srbije. Zar može da bude normalan čovek koji se 1999. godine krio na Jelici od socijalista boreći se za go život, a danas sa njima ulazi u vladu.
Dobra je stvar što za potpredsednika stranke ima psihijatra.

Nekontam

pre 11 godina

Pogledao sam video, pa mi nije jasno sta znaci rec "zgranuto". Ako neko moze da mi objasni... Nesto nisam primetio da se ovoliko pricalo kad su prethodni pravili vladu. Bilo je i tu dosta strucnjaka kao Dulic i slicni...

DVE RECI - ORGANIZOVANI KRIMINAL

pre 11 godina

napredovali smo do neslucenih granica sto se tice ljudskih prava i sloboda !!! samo u srbiji se protiv lopova vodi medijska hajka umesto krivicnog postupka,plus sto je veci lopov veca mu sansa i da zasedne u ministarsku fotelju ?!!
p.s. sta li sad kazu naprednjacki glasaci sto su nam natovarili na ledja i mladju i velju i rasima ? jos da se vrati bogoljub i Bog da nas vidi sve ...

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Ne branim Olju Bećković, često je bespotrebno arogantna bez pravog uporišta, ali bar liči na analitičkog novinara. Imao sam priliku da gledam kako u civilizovanom svetu (od Rusije do Amerike)izleda kada pravi novinar "uhvati" predsednika države, premijera, ministra,....Iz studija izlaze mokre kose i gaća. Posao novinara nije da se udvrava političarima, već da iz njih izvuče odgovore na najnezgodnije pitanja vezana za njihov posao, a u interesu gradjana. Kod nas nažalost ne postoji pravo analitičko novinarstvo.

aleksandar

pre 11 godina

pa sta reci o velji fotelji sramotno je to ko sve hoce da bude ministar a taj put sto hoce da izgradi verovatno do njegove vikendice nove ako se to moze nazvati vikendicom.

Simon

pre 11 godina

@ (Mile, 17. jul 2012 14:55)

I ja uporno dajem glas protiv diktature, tajnih nabavki, ovakve reforme pravosudja, zidanja na pašnjacima i parkovima...I onda se okrenem oko sebe i shvatim da dok jedni priznaju da malo kraduckaju, drugi ćuteći naveliko kradu, treći otimaju; dok jedni izidaše za svoje potrebe Vračar, drugi gospodare Novim Sadom, treći upropastiše staro jezgro oplenačke Topole besomučnim nadzidjivanjem i varvarskom gradnjom; dok su kod jednih javne nabavke u stvari tajne nabavke, kod drugih su još tajnovitije, a kod trećih misteriozne nabavke.. .
I tako Mile prijatelju, glasali ili ne glasali, ti isti se vrte u krug godinama ko stari ringišpil, a mi gledamo i gledamo, i od te silne vrtoglavice propadosmo i kao društvo i kao država...
P.S. Znam da nije u okviru teme, ali sam morao da napišem prijatelju Miletu.

demokrata

pre 11 godina

Dosta mi je Ilica, ali i Olje Beckovic.Ni losije novinarke ni vise medijskog prostora.Toliko pristrastnosti i neprofesionalizma ,da je to strasno.

momp

pre 11 godina

Zoran DJindjic je ovoga procitao dok je jos bio relativno normalan i nije me dao ministarsko mesto, sada je zdravstveno stanje ovog coveka pod velikim znakom pitanja! U svakom slucaju treba mu pozeleti svako dobro i poslati ga u politicku penziju.

Zoran

pre 11 godina

Velja je u Cacku jedva pobedio i sad hoce da bude ministar - HOROR !!!Meni kao vecini Cacana najvise smeta sto kad odemo van Cacka SVE nas poistovecuju sa ovim PROSTAKOM koji samo u Srbiji moze da ispliva ovoliko.

Sale

pre 11 godina

Hahahaha kakav je ovo lik... A koalicija im je malo jaca od kisele vode... Dacic i Dinkic ce izaci iz vlade cim zagusti a onda reformirani DS sa SNSom pravi vecinsku vladu jer SNS za sada pokazuje poprilicno umereno kada su u pitanju goruci problemi sto je vise pozitivno nego negativno

bob

pre 11 godina

"".."ako Matija nije znao da je vaspita, vaspitaće je neko drugi" .."

Bice veoma, veoma zanimljivo viditi dali ce se Oljin otac, pesnik i knjizevnik Matija Beckovic oglasiti povodom ove Iliceve 'vaspitne lekcije/opaske' upucene bas Matiji i nacinu kako je vaspitao kcerku.

nemke

pre 11 godina

Velja je bahat i impulsivan ali ni Beckovicka nije bolja sa svojim napadnim iskazivanjem stranacke pripadnosti i neuroticnim odnosom prema drugacijem politickom misljenju. Ilic je priprost, narodan, vulgaran dok persona koju kritikuje svojim krajnjim neprofesionalizmom i patoloskom partiskom obojenoscu zasluzuje mnogo ostrije moralne kvalifikacije.

Nemanja

pre 11 godina

Pa nemojte tako ljudi. Velji je samo zivotni san da napravi auto put... I ne samo zivotni san, vec je on to biracima i obecao, da ce on za vreme mandata ove vlade da napravi auto put...
Dozvolimo velji da ispuni svoj zivotni san i da ostvari obecanje biracima, dozvolimo mu da napravi auto put...

Evo, ja cu da mu poklonim lopatu i kramp, pa nek licno pocne sa zemljanim radovima..

Ziveli!

tanja

pre 11 godina

Olja je odlican novinar, emisija joj je uvek zanimljiva,postavlja pitanja koja bismo i mi gledaoci rado pitali. Podrska Olji. Thumbs down za Velju ( ne znam zasto mu tepam) Ilica

Sir Giles

pre 11 godina

@Vladimir

Pročitajte "Ulje na vodi" prof. Dubravke Stojanović, ili ako imate trunku više vremena opise Srbije u doba Obrenovića prof. Slobodana Jovanovića.
Srbija je od uvek bila ovakva, mi plutamo u kontinuitetu gluposti, bahatosti, neznanja.
Tu smo gde smo i bili.
Zato rendgen snimke u ruke, da sečemo bat signale, po auto lak i na šaranje zgrada po Srbiji.

Slike

pre 11 godina

slike govore vise od 1000 reci. Toplo preporucujem, pogledajte klip http://www.youtube.com/watch?v=ccSE14gLNWE&feature=youtube_gdata_player

svi zapanjeni

pre 11 godina

Au, kako ste brzo zaboravili da je Master Toma pretio da ce da se bije ako mu budu krali glasove u drugom krugu,ponasanje Vucica prema toj istoj Olji, Daciceve bisere.Sad ispade da jedini Velja kvari utisak jer ovi su se naprasno profinili.Do skoro su trazili dzakove po kontejnerima sad ce da rese sve. A dokle ce to da ih drzi, zivi bili pa videli.

Marko

pre 11 godina

Nadam se da će glasači SNS-a jednom shvatiti za koga su glasali, koga su birali da bude premijer, ministar...I ko će nas, navodno, uvesti u EU :)

Predrag

pre 11 godina

Ne znam sta da napisem.
Ne zbog toga sto volim Olju.
Naprotiv.
Ali zena radi svoj posao i mozemo ako nam se ne svidja da okrenemo kanal.
Ali ovaj /nemam adekvatan naziv/ treba da bude ministar u vladi NASE drzave.
Ljudi moji ,sta je ovo: tragedija,komedija,bajka,crtani....?
Jesmo li mi kolektivno poludeli kad mozemo ovakvim likovima dati sansu da budu lideri?

glasac

pre 11 godina

zahvaljujuci ``belim`` listicima i onima sto su imali ``druga posla`` na dan glasanje,ovakvi mogu ponovo da ``kraduckaju``i demonstriraju sav prostakluk koji imaju na repertoaru.Molim vas samo ne uporedjujte ovog coveka i njemu sl.sa seljakom,jer srpski seljak je posten radan i kulturan.

madjar

pre 11 godina

Zbog ovakvih "seoskih djilkosa", Izborni zakon trebalo bi promeniti u smislu da se zabrane koalicije, u kojima se slepuju ovakvi paraziti i jos ocekuje mesto ministra. Sacuvaj boze. Dacic i Vucic, koji su zajedno "kolektivni mandatar" imace problem, predloze li ovog nazovi magistra za bilo koje mesto u vlasti. Pa on ljudi moji, nije u stanju ni da ponovi naslov sopstvenog magistarskog rada. Nudio mu Canak onomad 2000 Evra ako uspe da ponovi pomenutu naslov, sli sta je Velji magistru 2000 E, kad ocekuje da mazne bar 100 puta vise, bude li ministar. Dacicu i Vucicu u pamet se ako boga znate.

milan

pre 11 godina

Ilic dovodi u pitanje citavu buducu vladu i koaliciju ako se bude pojavio na bilo kojoj ministarskoj ili agencijskoj stolici. U kredibilitet te vlade sumnjamo i tako sa pravom, tako da nas nista nemoze iznenaditi.

Lemmy

pre 11 godina

Pa zar ovaj...ne znam kako da ga nazovem..da ponovo bude ministar i da blati Olju i preti joj...
Za 10 dana su pokazali kakvi su i sta nas ceka.Mada...ima nade dok se ne izglasa nova vlada u parlamentu.
Pomozi boze...

d.j.

pre 11 godina

Za nekadasnje baljezgarije kao ministra u vladi Kostunice doktor Vojislava nas neobavesteni vladar je govorio "znate vi Velja",sadasnji koalicoini drugari se ogradjuju od vokabulara Veljovog.
Vaistnu Veljo je izbacio psovke i polne organe.Sada se sluzi pokvarenim zaokama oko narkomanije i normalnosti OB.Valjda je to u duhu novog Koalicionog sporazuma i drugacijeg odnosa prema slobodi medija.
U duhu i slovu tog K.Sporazuma moze se ocekivati da ce OB i VI uskoro normalizovati odnose,ovo tim pre jer je izostala cuvena metafora o dobrim nogama i Veljovoj zrtvi o nagnanu allla Merlin Olbrajt.
Ocigledno da ovog puta Veljo istupa bez trunke antibakterijske tecnosti za dezinfekciju eerkondisna(onaj ko razume shvatice znacenje ovih poruka)

kaiser

pre 11 godina

"„cipela u glavu“ za one koje b92 ne podržava ili, pak, one koji su vam se na neki način lično zamerili.
Da su ovakvi stavovi najčitanijeg e-medija kontraproduktivni i izazivaju samo plitki bes prema nekom čoveku (ovog puta Velji), a ne suštinsku kritiku nekulturnog ponašanja i ophodjenja jedne javne političke ličnosti, pokazuju i komentari čitalaca: neumereni, prostrački, primitivni, „džiberski“....baš kao i Veljine reči upućene Olji.
(Simon, 17. jul 2012 16:28)"

Šalite se?

Pa sinonim za "cipelu u glavu" je upravo g. Velja.

A g. Velja nije običan gradjanin nekog sela pokraj Čačka, pa da ljudi i predju preko seoske tuče, g. Velja je javna ličnost - ministar u izgledu.

Zato i komentari upućeni njemu ne mogu biti produhovljeni, sa pažnjom birani, akademski, već onakvi kakve on jedino razume. A razume samo ovakve kakvim ste ih opisali.

Ko se mača lati, od mača i gine. Right?

Javne ličnosti pogotovo, odakle njima pravo na bilo kakav kiks?

Zbog svega toga, ovi komentari su sa pravom merom pisani, čitam ih sa uživanjem, i odražavaju suštinu onog kome su upućeni.

Da parafraziram Baju Pašića - "Kakav je Velja Gledston, tak'i smo i mi Englezi"

Kad nešto ne znaš, ćuti

pre 11 godina

Penzije iz budžeta! Kakvo neznanje. Svako ko je radio izdvajao je novac za penzijski fond, mnogi i više od 40 gopdina, i taj novac je država Srbija opljačkala (u vreme Miloševića) i potrošila ko-zna-gde. Penzionmeri bi, sve vreme govorim to mom ocu, trebalo da tuže državu i zatraže svoj novac, s kamatom, nazad. Penzije iz budžeta, kakvo neznanje.

vuk

pre 11 godina

Podrška Olji Bećković, Ilić je sramota za srpsko društvo u uređenim sistemima bio bi u zatvoru a ne kandidat za ministra. Pitate se zašto nam je loše pa upravo zbog Ilića i njemu sličnih- bahatih , bogatih, nepismenih, profitera naše nesreće...

bb

pre 11 godina

Ilić je dodao i da "ako Matija nije znao da je vaspita, vaspitaće je neko drugi"
Jel' ovo bila javna pratnja ili ja ne razumem kako treba?

Nemanja

pre 11 godina

Sta se bunite " demokrate", kad je Velja dovukao bager 5. oktobra, tad vam je bio car najveci. Sad vam ne valja. Sami ste ga stvorili, i sad ga gledajte.

nesretnik

pre 11 godina

Velimire tako se ne ponasa politicar. Nismo u kafani da prosipamo smekerske izjave sa svojom ekipom i degradiramo okolinu. Srpsko javno mnjenje mozda lici, ali nije kafana. Aj ziveli.

Milan

pre 11 godina

Dakle, ako ovaj, ovaj,ovaj,ne znam kako TO nazvati, uđe u novu vladu Srbije ona će doživeti moralni krah i pre nego što je i nastala....
Vučiću, ako imaš imalo mozga skloni ovoga da vas ne bruka! Nisam glasao za vas ali dobili ste mandat od naroda ti i Nikolić a ne ovaj,ovaj... Dakle, pokažite šta znate i možete ali ne dajte da vas ovaj,ovaj vuče unazad i pre početka rada...

Zedes

pre 11 godina

Koliko god da se trudim pratiti je, vaša mi politička scena ipak nije sasvim jasna pa ne znam u kakvom su odnosu ovaj Ilić i onaj ljubitelj Beethovena Palma, ali kad malo razmislim - pravi su pokazatelj politike i općenite situacije u Srbiji. A kad još dodam vašega visokoobrazovanog i uljudnog predsjednika države...

Da, naravno, kakav narod, takvi mu i političari. Doduše, imamo i mi u Hrvatskoj svoje kerume i njima slične, ali ipak u manjoj mjeri. Vi ste sigurno LIDER U REGIONU kad su u pitanju primitivci u politici.

Simon

pre 11 godina

Veljine reči jesu prostačke i neprimerene, a ni vi sa b92 niste cvećke. Godinama ova medijska kuća gaji i prezentuje dva isključiva stava-odnosa: „haj“ prema onima za koje B92 misli da trebaju biti voljeni i pozitivno ocenjeni i „cipela u glavu“ za one koje b92 ne podržava ili, pak, one koji su vam se na neki način lično zamerili.
Da su ovakvi stavovi najčitanijeg e-medija kontraproduktivni i izazivaju samo plitki bes prema nekom čoveku (ovog puta Velji), a ne suštinsku kritiku nekulturnog ponašanja i ophodjenja jedne javne političke ličnosti, pokazuju i komentari čitalaca: neumereni, prostrački, primitivni, „džiberski“....baš kao i Veljine reči upućene Olji.

jel' da?

pre 11 godina

Ja nisam glasao za njega, ali, glasao sam protiv diktature, zidanja na pasnjacima, tajnih nabavki, reforme pravosudja, bankarskog terora...
(Mile, 17. jul 2012 14:55)

E moj Mile pa ti onda nemas pojma gde si i sta se desava. Velja je upravo sve to protiv cega si ti navodno glasao.On i njegova ekipa (od kojih su vecina u zatvoru;Jocic;Sarancic...) su mutili u javnim nabavkama. Oni su krali na naplatnim rampama. On se ponasa kao diktator. On je rekao da moze da se kraducka. On je javno priznao da su krsili zakon, ali posto on kaze da zakon ne valja valjda to znaci da ne mora ni da ga postuje. On je gradio na livadi bez dozvole...

E moj Mile...put od donjeg dela kicme do mozga zna da bude bas dugacak.

Zoran

pre 11 godina

G. Velja Ilic nije neko ko je poznat da ume da se ophodi ali ni g-dja Olja Beckovic nij eneko ko iskazuje postovanje a morala bi prema svakome, pogotovu prema javnoj licnosti. Bilo je jadno gledati njen nastup u njenoj emisiji kako sa omalovazavanjem se ophodi prema ljudima koji niju njoj ili njenoj stranci po volji. Kao osnovno pravilo, ne mozete prozivati i nazivati ljude iskljucivi imenom i prezimenom a da ne koristite carobno "gospodin" pre toga. Ipak su tu ljudi znacajniji po javnim funkcijama od nje same i zasluzuje obracanje uz duzno postovanje.

Grobarko, ali ne Tomin

pre 11 godina

(poznavaoc stanja, 17. jul 2012 15:34)

Ispravno gramatički se kaže poznavalac! Tako bar srpski jezik nalaže. Što se tiče gospođa Pešić i Turajlić, uošpte ne ulazeći u njihove političke stavove, mogu da kažem da su svoje penzije "iz budžeta" pošteno i mukotrpno zaradile.

dragan radovanovic

pre 11 godina

Gospodja Olja Beckovic Sa punim pravom kaze novi Velimir Ilic.Dosta je Njenog Plakanja nad sudbinom DS-a. Kazem dosta jer je stvarno dosta.A ona neka nadje neku novu zrtvu neka pusti Velju na miru.Neka se prikljuci novinarima koji analiziraju rad velikih ministara Dulica, Sutanovca,Petrovica i drugih.

Zardoz

pre 11 godina

Ne treba generalizovati. To je uvek pogrešno. Ali koliko god ljudi glasalo za Ilića ne znači da su oni isti kao on. Možda im je samo simpatičan na kraju svoje moći koji se sada poslednji put skriva iza imuniteta uz njihovu pomoć.

Vlada

pre 11 godina

Kakva si ti primitivcina, Ilicu... I to je ovde jedina poenta, primitivac, nevaspitani bahati covek u vlasti. Govori o nama, nije redak i nije jedini....

viduka, trla baba lan da joj prodje dan

pre 11 godina

Dogadjaj meseca stari novi Ilic i stara nova Olja. Ovaj dogadjaj me bas "potresao" Veliki preposteni ministar i objektivna ruzicasta Olja

tasel

pre 11 godina

Velja je kompletni I...T,
ali gospodja Beckocic bi mogla da posle toliko godina rada, i najzad nauci da bude novinar, a ne glavni glavni glumac u svojoj nazovi "autorskoj emisiji" (koju seli sa televizije na televiziju koja vise plati), gde se ponasa ka o da su gosti i gledaoci tu radi nje, a ne ona radi njih. Bezobrazna je i nekulturna, jer stalno upada u rec i prekida i sagovornike i gledaoce. Kakav god da joj se da odgovor ona ima rep koji nema nikakvog smisla. O pristrasnosti DS-u ne treba ni govoriti, ali valjda je to normalo, pa tako se ponasala i prema DSS-u dok je bio na vlasti, a verovatno ce ubrzo okrenuti curak i tako se ponasati i premaSNS-u.

seljobercino najobicnijo,doci ce i tebi kraj...

pre 11 godina

Sto se mene ticce ukdijate bre demokratiju vec sutra. Moze i danas. Bar ovu "demokratiju" koja je kod nas na snazi. Svako moze da laprda i napada sta hoce, koga hoce i kad hoce. I prolazi nekaznjeno.

Ovom treba zabraniti bavljenje politikom. A zatim treba njega poslati na analizu, jer ovoliku kolicinu idiotizma na tako malom prostoru je nemoguce obuzdati.

Jedna od najvecih zamerki prosloj vlasti je sto ovakve spodobe nisu zavrsile na robiji ili u ludnici gde vec zasluzuju da budu.

nevernik

pre 11 godina

"Udruženje novinara Srbije osudilo je uvrede koje je lider Velimir Ilić izrekao na račun novinarke Olje Bećković i ocenilo da su takve izjave apsolutno neprimerene nosiocu javne funkcije."
Pa on čovek drugačiju izjavu i ne ume da da.

hrvoje

pre 11 godina

Covek vise ne zna kako da komentarise ispade buduceg ministra Ilica u vladi gospodina Dacica.Tu se skupilo svakakvog zivlja da ne kazem neku ruznu rec, ali pored Tome diplome ,druga zvezda je selja Velja.To je Srbija, a nece moci da su oni ti koji ce da nas vode u Evropu,pa to je uvreda za moj intelekt.
Postoje dve opcije za buduceg ministra siledziju: ili da ga novinari ignorisu kao nepostojecu osobu ili da ospu jos zesce kritike na njegov sirovo-surovi nacin obracanja u javnosti

milan

pre 11 godina

Ako je nije vaspitao matija neko drugi ce rece rumeni zar ovo nije pretnja barem za nas normalne posto njima to nije i njegov koalicioni partner je imao slicne pretnje pokojnom premijeru pa sta se desilo. Kako bi prosao ja kao obican gradjanin da tako pretim nekome od politicara

Javljam se sa Ade Bojane

pre 11 godina

Velja me ne zanima a Olja me nervira. Kako je moguće da 99 odsto komentara ide đonom protiv Velje? Niko ne kaže zašto, nego samo - kad vidim ovog čoveka, meni pripadne muka. Ajde. Ja ću bar reći zašto me Olja nervira. Prvo, ona tako malo poznaje pravo. One nema pojma šta piše u Ustavu, ne zna zakone, pojma nema šta je građanska a šta samo demoktatska država, nikakve dubine u pitanjima. Poslednji "Utisak sedmice" - dosadno i neinventivno pitanje - šta možemo očekivati od nove vlade, a onda se sve svede na insistiranje ko će biti ministar i da li će Velja biti ministar. Pouzdano se od nove vlade može očekivati samo to da u njoj ne budu Tadić i Jeremić, ostalo tek ima da se vidi. Najvažnija tema ovih dana to su poruke koje nam šalju Vojvođani. Tačnije, to su pretnje. Ona u tome ne vidi pravu temu i sudbinsku temu. Hoće li da stavi to na dnevni red i da li zna ko o tome najviše zna? Hoće li neko da kaže istinu - Vojvodina se prvi put ustanovljuje Ustavom FNRJ 31. januara 1946. I kad su prečanski Srbi dobili autonomiju od Beča 1949, to je nazvano Vojvodstvo Srbija i Temišvarski Banat, a granice nikada nisu određene. Srbiji su se 1918. prisajedinili prvo Srem, a onda zajedno Banat, Bačka i Baranja. Nema govora o Vojvodini. Neka batali Velju, neka o ovome otvori raspravu, ako išta zna o politici. I da ne dovodi više na krhke stolice ona tri svoja pozamašna pretplatnika.

Lesa

pre 11 godina

Velja bi u paketu sa Tadicem, Vukom i naravno Krkom trebao u penziju. Ispusene lule treba da se povuku i puste nova lica da lazu narod. Ovako kad nas jedni isti lazu preko 20 god ne da od nas prave budale vec prave magarce sa ogromnim usima.

Djordje

pre 11 godina

Oni koji podržavaju individuu o kojoj je reč govore sami o sebi! Oni koji se protive i negoduju udahnjuju život dotičnoj kreaturi. 5-tooktobarski snagator zamislio da je Spartacus! Đinđić ga nije uzeo u vladu iako je mnoge uzeo jer je morao. Njemu je rekao: "Guske jesu spasile Rim ali nisu posle vladale...". B92 i Olja greše dajući mu na značaju svojim reakcijama. Pametni POVUKU VODU i GOTOVO.

nikola milojevic

pre 11 godina

...Ako on bude ministar i od njegovog ministrovanja bude zavisila jedna para finansija u Beogradu odosmo mi sa Vojvodinom. Čarapani i čačni su tebe izabrali zemljače, mi u Beogradu nismo!
(Beograđanin, 17. jul 2012 13:50)

eh za te cacane si verovatno u pravu, al odkud ti tu bas KS? Ko je ikad cuo za kakvu novu srbiju u krusevcu? Smeo bih da se kladim cak da ni nemaju mesni obor ovde... A ako si mislio na Tomija pa indirektno, to ne sporim lol...



(u svakom slucaju strasno)

бидермајер

pre 11 godina

Мислим да је посреди интелектуална инфериорност у односу на Ољу Бећковић,како иначе да се тумачи сав тај примитивлук и празилук .

Jelesije Zemljoradnik

pre 11 godina

Cestitam urednistvu B-92 na fotografiji "doticnog" g-dina ,izvinjavam se zbog "malog' slova.On je u Cacku Veljo,Beogradjani mu tepaju Velja,a za one koji ga bolje poznaju- znaju ga po nadimku "Lampek".

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Glasali ste ili iz lenjosti Niste,tipovi kao kvazi magistar ILIC,KARIC,VULIN,VUCIC,DACIC,ekipa jurisnika iz DSS i jos mnogo slicnih likova ce vas gaziti narednih 15-2o godina i to sve uz pomoc RUSIJE,koji su ih i doveli na vlast.Neka vam primer budu Osetija i Abhazija zemlje koje su pod Ruskom upravom,gde se toboze odrzavaju neki izbori,pa kada vecinu dobiju kandidati koji nisu po volji Moskve,isti se naprasno Razbole
i naravno pobedi kandidat Moskve. I dalje se kunite u baba Vesnu Pesic i onu Srbijanku Turajlic koje su sebi obezbedile visoke penzije iz budzeta pa se sada zezaju.

klenga

pre 11 godina

velja je tipičan predstavnik one lošije,malograđanske i maloseljačke srbije iznedrene,od svakog nas pomalo...pomalo od onog zlog u nama,od one želje da komšiji crkne krava...svi se svesno odričemo takvog sebe,ali ne vredi...iz svakog našeg ogledala viri jedan velja ilić...pravi predstavnik svih nas...možemo da ga se odričemo koliko hoćemo...on je uvek tu...ne zaboravimo da je pre 2o g.cela srbija(osim časnih)stala iza jednog veceg prostaka...i da su se svi oko nas plašili tog lošeg,zla u nama...i ako ne bude velje ništa zato..mi smo tu..prostakluk i divljaštvo živi...

Brutalo Ostrašćen

pre 11 godina

Posle ovog ispada mr. Lampeka Velje očekujem da G-dja Pešić predloži istog za Premijera malo je njemu ministarstvo.

organized crime

pre 11 godina

vojvoda od naplatne rampe je malo nervozan ? i on je kao i dinkic birao ili u vladu ili u zatvor !!! doci ce,nadam se,jednog dana neka vlast koja ce hapsiti ... narednjaci su okupili sjajnu ekipu ...

Elvira

pre 11 godina

Velju je teško sada prevaspitati, a da se sam od sebe promeni, mislim da je nemoguće, jer to ne vredi za njegov stepen inteligencije koja se ne podudara sa diplomom koju je na "mufte" stekao. Ništa on neće dati novo u buduđoj vladi, te smatram da je najbolje da se o njemu i sličnoj bratiji dobro razmisli ako želimo da prevaziđemo krizu u kojoj se nalazimo. Kada se samo setim kako je šutirao novinare i za govornicom u Skupštini izgovarao kojekakve bljuvotine, ništa dobro ne očekujem od vlade u kojoj će biti Velja i drugi koji su imali priliku da se dokažu. Sada je prava prilika da se ne ponove stare greške! PS. Olja Bećković nije izrekla ni jednu laž o magistru Velji Iliću, pa me čudi što se toliko buni!

miki

pre 11 godina

Sve to kaže gospodin Velimir Kraducković?! Da je pravne države on bi već odavno bio u zatvoru. Oj Srbijo među šljivama, zar i Velja da nam bude ministar?! Dosta nam je Dačića, Nikolića, Vučića... Ne treba nam još ova moralna nula!

CECA i SAMANTA FOX

pre 11 godina

Pa, prvo njegovi iz Čačka kažu da Čačak, i ranije čemeran i jadan, nikad nije bio u gorem stanju nego otkako je on ušao u politiku. Zato su svi odande u zbegu u BG.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ziv je Velja - umro nije!

Na radost Srbistanaca sirom zemlje i vaskolike dijaspore, The Domacin ponovo moze da bude onaj stari!

bolevole

pre 11 godina

Nismo ni zasluzili bolju vladu i ministre ! Izasli ste u velikom broju na glasanje i dali im legitimitet, a sada kukate. E pa moci cete da ih birate i menjate ponovo za jos mnogo godina...

mp

pre 11 godina

Ilicu, odlazi iz politike; dosta je bilo foliranja, mislim da nasi novinari treba da malo procesljaju sta ste to Vi uradili od kada ste zgrabili vlast ...sta ste dobrog ucinili za Srbiju? i koliko je to vase "dobro" kostalo Srbiju.

dani

pre 11 godina

podrska olji!!!!!!!!!!!!!!!strasno sta se radi,,,pitam se ko je sad gradonacelnik grada cacka???bruka i sramota,,to je danasnji rezim,,postena vlast .PODRSKA OLJI!!!!!!!!!!!

Ivan S:

pre 11 godina

Podrška Olji Bećković, a kome se nesvidja Utisak nedelje, neka gleda Izjavu nedelje na TV BelleAmi. Tu će se nagledati i naslušati primitivizma polupismenih nacionalista i simpatizera SNS-a, SPS-a i ostalih kvazi patrijota.

mirko

pre 11 godina

Đinđiću, šta nam učini...
(Dušan, 17. jul 2012 13:34)
# Link komentara
Pokazuje se da je Velimir Ilić slika i prilika svoje stranke, a to potvrđuje i navedeni komentar. On Ilić Velimir nikada nije podržavao Zorana Đinđića, nego je posle prvog sukoba Đinđića i Koštunice bio sa Koštunicom, i tako do pre dve godine kada se pridružio Nikoliću i Vučiću.
Vučić pomenu nekakvu slobodu medija, i reče da će mu to biti glavni zadatak. Da li je to moguće ako su u koaliciji on ,Dinkić i Ilić najveći pobornici "slobodnih " medija i kreatori dva najslobodoumnija zakona o medijima.

Beloved

pre 11 godina

@Znamo te Veljo
Sve je to tačno, ali upravo zbog toga ovaj serijal je morao biti prikazan pre izbora. Od toga što ćemo neke stvari saznati na jesen nemamo ništa, ovi su zaseli na vlast i ostaće tu naredne 4 godine. Ko preživi pričaće ...

Mene učiteljica ne voli ...

pre 11 godina

Velja k'o Velja. Kad nije na vlasti, ćuti k'o ... E, sad je opet na vlasti, pa se okuražio. Sad može da radi šta mu se hoće.

Mladen

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno ko vise bira ovog siledziju? Daj tuzite ga vi sa B92 i ostali novinari, tuzite ga dok ne odustane od politike i javnog zivota, jer ovaj se promeniti nece!

Pera

pre 11 godina

Gospodin V. Ilic mozda zeli da se vrati na vlast kako bi u drugom pokusaju ispravio veliku gresku koju je napravio u prvom.

Naime, prethodni put je ipak ostalo nesto iza njega ... dok sada verovatno nece ostati ni kamen na kamenu.

anticenzura

pre 11 godina

Sve i da nesto hocu da kazem svodi se na neki glas iz daleka, a to je "on ce biti ministar"!
Hvala narodu juzno od Bg sto nam je omogucio da imamo ovakvog giganta u vlasti! Pravi domacin,nek ga slobodno vodaju po seoskim vasarima sirom Sumadije i hvale se s njim!

Dragi

pre 11 godina

Velja Ilić bi jedino mogao da vodi ministarstvo za nekulturu, ali ono nažalost nije planirano u ovoj novoj vladi.
A što se tiče same Olje Bećković i B92, nije loše da se neko setio da vas sve zajedno iskritikuje, jer ste veoma jednostrani u svojim stavovima, verovatno zbog svoje vlasničke strukture.

Djordje

pre 11 godina

Neko je skoro izjavio da se prvi put formira Srpska vlada. ŽIVELI!!! Ako se pod tim imenom podrazumeva vlada primitivaca makar oni i mr. bili i diplome na uvid javnosti nudili, ja niti sam Srbin niti mi takvi ministri i takva Vlada makar i Srpska nisu potrebni. Od onih koji me brukaju i unižavaju i u privatnom životu se distanciram. Od visokoumnih izjava i postupaka narečenog bivšeg i budućeg, eventualno, ministra može se kompletirati knjiga (doduše nezavršena jer su njegovi kapaciteti neograničeni) pod naslovom "Kako se ne ponašati" ili "Ponašanje jednog običnog (neobičnog) srpskog..." Blago si ga nama kad i ovakvi u javnosti imaju mesta.

Milos

pre 11 godina

BAhatost, slidzijstvo i primitivizam magistra Ilica je uobicajena stvar! Samo jedno ne mogu da shvatim, kako ce onaj Matija Beckovic ponovo da se veseli sa Veljom na nekom Cecinom koncertu kao sto je to cinio pre nekoliko godina!

Caca

pre 11 godina

Velja mukica. Pa svi su se urotili protiv njega, a on lep, pa miran, tih povucen. I strucnjak covek, za valjda nesto. Naj pravednije bi bilo da dobije ministarstvo informacija pa da vidis ti onda na koga ce novinari da se trznu.

M.

pre 11 godina

O Velji ne treba trositi reci. Zna se ko je on, sta je on i kakav je on. Gde su sudovi, gde je sistem koji ce od njega ili da napravi coveka (sto je po meni nemoguce) ili da ga smesti u cosak gde i pripada?

Rule

pre 11 godina

I sad se kao svi cudite kako taj Ilic daje takve izjave i sta to radi? Pa Srbijo glasala si za Nikolica i za promene a on je najveci koalicioni partner SNS-a i ima pravo da trazi ministarsko mesto, nego drugi put pamet u glavu pa takve ne zaokruzuj na glasackom listicu, sad je kasno za kukanje!

Idite zajedno sa Veljom

pre 11 godina

Za bele listice i one "napredne" glasace zelim da se zajedno sa Veljom pregledaju. Sudeci po komentarima ima "naprednih" glasaca koji se sad cude ulozi Velje i njegovom buducem ministrovanju, pa zato ste glasali! Hocete reci da niste znali da je Velja na istoj listi sa takozvanim naprednjacima.....?? Ja sam protiv ove vlasti i ove koalicije koja je prevara a svim srcem zelim da Velja bude ministar u toj Dacicevoj vladi jer je sa svojom pojavom 100% reprezentativan za tu ekipu koju su glasali glasovi "naprednjaka" i dacicevih komunista. Glasali ste, sad uzivajte.

Misko

pre 11 godina

Ovi politicari misle da su bogom dani a ne da nicija nije gorela do zore. Dzabe je Velja isao na razne trermane menjao frizuru sredjivao zube i dijete razne kada nije naucen redu i lepom vaspitanju. Ako mu se postavi pitanje koje mu ne odgovara isutirace novinara uz lep ulicni recnik sto ne prilici jednom predsedniku partije. Ili sto je optuzio novinara za silovanje ovaca. Gde je tu pamet verovatno je bio na zacelju kada je deljena pamet. Gde jedan ministar pred kamerama da izjavi da im je lepo rekao da ne kradu nego da kraduckaju pa da razume. Tuzno je gledati ga kako se u nekim emisijama znoji od nemoci da odgovori na pitanja. Niko ne objasni narodu kako mu je pozlolo pred stanom ko ga to izudara kako je ok Keneta kupio Dzip kako je dosao do doma za stare do bazena ko je to uradio Borovica, Stobeks ili Interkop. Mnogo pitanja malo odgovora. Mozda ih zna Jocic.

MILENKO

pre 11 godina

O kojim to on biracima govori?Da se nije sakrio iza sns-a nebi bre presao"celzius"...Od kada se bavi politikom uvek se iza nekog"slepa"nerazumem sta covek vise hoce,koji ga bre narod hoce,neko selo u okolini cacka???

Mile

pre 11 godina

Ovde ima mnogo vatrenih komentara koji bas otslikavaju posledice negativne kampanje protiv njega. Ja sam gledao tu emisiju i primetio da se voditeljka veoma uvredljivo odnosila prema njegovom imenu. Vucicu je bilo ocigledno neprijatno da govori na taj nacin. Ja nisam glasao za njega, ali, glasao sam protiv diktature, zidanja na pasnjacima, tajnih nabavki, reforme pravosudja, bankarskog terora...

Ljubivoje I

pre 11 godina

Šta se čudite. Meni pričao jedan čovek iz Čačka da je pomenuti gospdin Velja, pre nego što je ušao u politiku, popravljao radijatore po Čačku i okolnim selima.
Naposletku pošto se istakao u protestima 5.oktobra on je tražio visoko mesto u vlastima. Došao kod Đinđića, a on mu odgovorio da su geske spasile Rim ali posle toga nisu vladale Rimom.
Šalin iz Čačka.

B.

pre 11 godina

Dragi moji sapatnici, neki od vas ne volite Olju Bećković i to je vaše diskreciono pravo. Ali, kada je u pitanju Velja Ilić, takvu osobu nemate pravo da branite od kritike. Jednostavno, obrazac socijalnog ponašanja i javne komunikacije koji on nameće, mora da iskreno prezire i kritikuje svaki civilizovani pojedinac! Naravno, može „Veljin stil” i da vam se dopada, da vam je nekako blizak, drag i simpatičan, ali ste onda iz njegove priče i nije mi jasno šta uopšte radite na ovom portalu. Ne mutite vodu tamo gde je ona bar relativno čista.

grbovic

pre 11 godina

Lepo je Canak Rekao:

Kostunica Dr Vojislav!
Ilic Mr Velimir!
Vucic Djulijani Aleksandar!

ja bih dodao i Nikolic Master Tomislav!

Pametnom je dosta i ovo!

Vuja

pre 11 godina

Veljo, prosvetli nas! Sta ti mogu novinarcici, nepismeni i neskolovani kriticari, ti si nas idol, nase sutra, nas magistar, prihvati bilo koje ministarstvo, toliko si sposoban da sa novim mandatom mozes da ispunis obecanje koje si dao - da ces od cele Srbije da napravis Cacak a mi cemo u kolo... Sta ces lepse

Stefan

pre 11 godina

Slazem se apsolutno sa Veljom.I novinari moraju da vode racuna o svom ponasanju.Nazalost,pojedini novinari u Srbiji sebi dopustaju stvarno previse,a kada neko kritikuje te iste novinare onda oni to smatraju napadam na drzavu.Ma nije nego!

oh rly

pre 11 godina

Napao? Ma je li? Ajd' boldujte sledeci put deo texta gde vidite napad, poz. U pravu je covek, samo cekam kad ce Beckovicka da izvati clansku kartu DS-a. Mada sad ide promena vlasti, mozda i ona zapeva drugu pesmu, ne bi joj bio prvi put.

laki

pre 11 godina

Gledam svaku emisiju i nisam do sada primetio da je gosp.Beckovic bezobrazna,vec ponekad i blaga u svojim pitanjima.To sto neki politicari ne vole da se neke stvari iznose u javnost nije njen problem vec onih koji nisu "ispravni".Vecina politicara ima problema sa istinom,to je problem.Treba vise da je takvih,na zalost cenzura i stranacka pripadnost nekih medija pridonose nepravdi i bedi gradjana.Da je vise Olji,mozda bi se narod pre osvestio?Podrska Olji.

Laki

pre 11 godina

Postovana Olja,da nije Vas i vase emisije ,pomislio bih da u Srbiji ne postoji novinar koji sme da tako konkretno pita, bilo kog predstavnika vlasti sta bi ga obican narod pitao.Puna podrska od moje porodice.

LJilja

pre 11 godina

Sebi je dao za pravo da se ponasa kako hoce, a niko ga nije sankcionisao, taj novac, kojim ce platiti postojecu kaznu (a i sve ostale), nije zaradio krvavim radom na nekoj gradjevini, vec je lepo ... pa moze da se sprda do mile volje.

mladjan

pre 11 godina

sram te bilo Velimire..na "misice" si usao u politiku!Sve vreme se ponasas kao ulicar a,pola stranke ti je vec u zatvoru!!!Da NIJE B-92 za mnoge stvari se ne bi "ni culo", bez obzira sto je politicko-kriminalni lobi u Srbiji izuzetno jak..ovi ljudi bar javno smeju da kazu neke stvari.. i da se ja pitam i "dao bih im da formitaju vladu po svom nahodjenju"!!! Bar bi bili posteniji..ali nazalost.."VI STE JOS UVEK GLAVNI"..svidelo se to meni ili ne...prema tome samo napred jasite ovaj narod koji bolje od VAS NEMA!!!!!

neca

pre 11 godina

Zbog politikantskih kalkulacija prosle vlade koja se oslanjala na rezervnu podrsku nekoliko poslanika NS, ti nisi u zatvoru kao vecina direktora javnih preduzeca koje si ti postavljao, nego ces jos jedan mandat pravdati kraduckanje.

goran

pre 11 godina

Pa tesko ovoj srbiji sa onima koji dolaze toje lice tuzne srbije treba tom narodo tako htelisu promene sa mr veljom sto kraduckaju malo jadna je srbija

Lazar

pre 11 godina

Tradicionalno neprofesionalan Velja i naravno tradicionalno neprofesijalan B92. Zaista mi nije potrebna pomoc O.B. za izgradnju misljenja o nekim politicarima, sama trazi, kao i ceo B92 da je kritikuje cela Srbija. Dokle cete tvrdoglavo da tvrdite da su sve kritike na vas racun glupost i primitivizam? Na zapadu se svaka zamerka primi k znanju a ovde se vodi polemika, kao da je B92 naspram nekih stranaka i politicara takodje politicka stranka. Ne mislim naravno samo na B92, vec i na mnoge druge medije u zemlji.

nikola

pre 11 godina

Protiv tebe se vodi opste narodna kampanja! Niko normalan ne zeli ni tebe ni Mrku u vladi! Neodgovorni ste, neprimereno se ponasate, nista zivo ne ispunjavate... Ako ta dvojica udju u vladu, naj...li smo ga!

ljiljana

pre 11 godina

Umesto sto "salje" Olju na analizu bolje bi bilo da on a i mnogi poslanici odu na analizu. Sramotno je da u alkoholisanom stanju poslanici donose zakljucke i odluke i da predstavlkaju Srbiju.

hzh

pre 11 godina

Koju volju naroda? Da je izašao sam na izbore glasalo bi za njega 5 hiljada ljudi.

Ilić je sramota za javnost Srbije, sramota da neko takav dobija medijski prostor.

MUKNAVI

pre 11 godina

Stvarno,zasto kod nas lekarsko uverenje,kompletno od glave do pete,nemaju oni koji voze drzavu ,nas u njoj,a za vozacku i auto to uvrenje moraju da imaju.Ovaj frustrirani matori suter novinara,a bogami` i mnogi drugi koji se obadaju po politici, sigurno ne bi dobili to uverenje,sem..hm..preko veze u Takuneriji koja se pretvorila u tajkunsko politicke prcije u kojima jezde fukare,oni se pitaju,ganjaju jedni druge oko plena ,mire se i reze,i ubijaju, sve one koji im pokazu istinu

ivan

pre 11 godina

Magistre Ilicu,da je po volji naroda,davno bi ti i tebi slicni bili iza resetaka!Pa covece,godinama se kacis kao krpelj za razne stranke,ko je glasao za tebe i ciju volju naroda ti sprovodis? Ovo stvarno nema nigde...
Da ja imam veliku kompaniju,uspesnu,ti bi kod mene jedino kao nocni cuvar mogao da radis,a i to bih razmislio!
Sram te bilo !

darko

pre 11 godina

Pa olivera bećković je simpatizer ldp-a i to javno isnosi to je njeno pravo ali ne sme ona da vodi prljavu kampanju ne samo protiv ilića i protiv mnogih drugih ljudi koji još ni jednom nisu bili ministri, nisu pritom ni izabrani gospođa je mnogo pristrasna u svojim stavovima koje iznosi

SVD

pre 11 godina

Mučan Mr.Velja - Hajka protiv njega...? Nije li je on sam poveo šutirajući novinara, psujući Olji Bećković da je ceo svet čuo, sa takvom naravi, njemu neki neprijatelji ne trebaju, on je sam sebi najveći neprijatelj.

TheObradovic

pre 11 godina

Slazem se.
Sramota je da se protiv Velimira mr Ilica vodi medijska hajka.
Treba da se vodi zakoniti sudski postupak. Krivicni.

Ovo je moguce samo u Srbiji.

Beograđanin

pre 11 godina

Meni licno najomraženiji političar u srpskoj istoriji. Sve kad uzmem Koštunicu, Slobu, Šešelja on je ubedljivo No1 na listi. Ako on bude ministar i od njegovog ministrovanja bude zavisila jedna para finansija u Beogradu odosmo mi sa Vojvodinom. Čarapani i čačni su tebe izabrali zemljače, mi u Beogradu nismo!

ivica

pre 11 godina

Velja Ilić je na najbrutalniji način vređao Olju Bećković i mislim da o njemu ne treba trošiti reči. Iznenadilo me je ponašanje Matije Bećkovića kome nije smetalo da u društvu Velje Ilića pre dve godine prisustvuje Vaskršnjoj liturgiji u crkvi na Oplencu.

LFC

pre 11 godina

Covek je prostak, mutan sa poslovima koje vodi. Vaspitan je da ovako reaguje kada ga neko "bocne" povodom necega. Srce i dusu je dao u vezi Petooktobarskih promena,ali mu je vaspitanje bas lose!

Vladimir

pre 11 godina

Jadan Velja,zli novinari napadaju nedužnog magistra a on nesretnik,naivan,pošten,kako novinarima nije žao da otkrivaju kradje prepoštenog Velje,i time vrše hajku na njega,nemojte više,pustite čoveka na miru da kraducka,kakvi ste to ljudi.Drž se Veljo,pažljivo kradi i nema frke sa novinarima,pa valjda imaš iskustva iz predhodnih godina.

Aca

pre 11 godina

Ovaj čovek je neobuzdan i neuračunljiv. Mislim da nijedan gradjanin Srbije ne bi želeo da ova osoba udje u vladu. Ako udje... ne znam, ne očekujem da se vrate devedesete, ali svakako će biti, u najboljem slučaju, potpuno isto kao prošla vlada.

Znamo te Veljo

pre 11 godina

Nova vlast se plaši "Insajdera" koji treba da se emituje na B92, septembra, pod naslovom "Patriotska pljačka". Zato je ovolika panika i napad na novinare i televiziju B92.

birac

pre 11 godina

Eto nama promena koje smo trazili..Da smo znali kakve ce biti,na izbore ne bi ni isli,bar ja..
A mislili smo da PROMENE podrazumevaju nove ljude..Logicno,zar ne?
Ali dobismo PROMENE sledece vrste - Jedan umesto sivog nosi tamno odelo,drugi se obrijao,treci jos malo ostario,cetvrti,peti,sesti i osmi se udebljali....
Zivele promene,dole demokratija...

zzz

pre 11 godina

Da se narod nesto pita Velja nikada ne bi bio u vlasti. Molim sve novinare da nastave "hajku" na Velju Ilica posto je to jedini nacin da vise ne gledamo ovog nesposobnog agresivnog lika koji odobrava "kraduckanje".

dača

pre 11 godina

i šta sad treba suze da ronimo za njom i za botom baš nekog u srbiji briga pitajte paora na njivi šta misli ili pomoravskog seljaka baš nekog briga za olju bećković i ko je ona uopšte nisam ni čuo za nju

mirek

pre 11 godina

siroti Velja svi njega progone.
idi Veljo u penziju u svoj privatni penzionerski dom u Kačulicama koji si napravio od ''bakšiša''
samo malo veći je taj ''bakšiš''

Negotinac

pre 11 godina

Ako je ovo ta sloboda medija koju su nam obećavali Ilićevi koalicioni partneri, onda je sve jasno. Pojedini političari nikako da shvate da su pod reflektorima javnosti...Ako im ta svetlost smeta, uvek mogu da odu...

Dr Smislov

pre 11 godina

Uništiće nam mozgove ovaj lik sa ovakvim izjavama! Veliki licemer i demagog,nisam siguran da on zna šta znače te reči. Sad kad počne da kraducka i da daje slične izjave...gotovi smo! Sramota je da ovaj čovek bude i u mesnoj zajednici ili savetu stanara ali on će da bude ministar,dovoljno govori o toj budućoj vladi.

TheObradovic

pre 11 godina

Slazem se.
Sramota je da se protiv Velimira mr Ilica vodi medijska hajka.
Treba da se vodi zakoniti sudski postupak. Krivicni.

Ovo je moguce samo u Srbiji.

SVD

pre 11 godina

Mučan Mr.Velja - Hajka protiv njega...? Nije li je on sam poveo šutirajući novinara, psujući Olji Bećković da je ceo svet čuo, sa takvom naravi, njemu neki neprijatelji ne trebaju, on je sam sebi najveći neprijatelj.

Aca

pre 11 godina

Ovaj čovek je neobuzdan i neuračunljiv. Mislim da nijedan gradjanin Srbije ne bi želeo da ova osoba udje u vladu. Ako udje... ne znam, ne očekujem da se vrate devedesete, ali svakako će biti, u najboljem slučaju, potpuno isto kao prošla vlada.

Negotinac

pre 11 godina

Ako je ovo ta sloboda medija koju su nam obećavali Ilićevi koalicioni partneri, onda je sve jasno. Pojedini političari nikako da shvate da su pod reflektorima javnosti...Ako im ta svetlost smeta, uvek mogu da odu...

nikola

pre 11 godina

Protiv tebe se vodi opste narodna kampanja! Niko normalan ne zeli ni tebe ni Mrku u vladi! Neodgovorni ste, neprimereno se ponasate, nista zivo ne ispunjavate... Ako ta dvojica udju u vladu, naj...li smo ga!

grbovic

pre 11 godina

Lepo je Canak Rekao:

Kostunica Dr Vojislav!
Ilic Mr Velimir!
Vucic Djulijani Aleksandar!

ja bih dodao i Nikolic Master Tomislav!

Pametnom je dosta i ovo!

mladjan

pre 11 godina

sram te bilo Velimire..na "misice" si usao u politiku!Sve vreme se ponasas kao ulicar a,pola stranke ti je vec u zatvoru!!!Da NIJE B-92 za mnoge stvari se ne bi "ni culo", bez obzira sto je politicko-kriminalni lobi u Srbiji izuzetno jak..ovi ljudi bar javno smeju da kazu neke stvari.. i da se ja pitam i "dao bih im da formitaju vladu po svom nahodjenju"!!! Bar bi bili posteniji..ali nazalost.."VI STE JOS UVEK GLAVNI"..svidelo se to meni ili ne...prema tome samo napred jasite ovaj narod koji bolje od VAS NEMA!!!!!

zzz

pre 11 godina

Da se narod nesto pita Velja nikada ne bi bio u vlasti. Molim sve novinare da nastave "hajku" na Velju Ilica posto je to jedini nacin da vise ne gledamo ovog nesposobnog agresivnog lika koji odobrava "kraduckanje".

Mladen

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno ko vise bira ovog siledziju? Daj tuzite ga vi sa B92 i ostali novinari, tuzite ga dok ne odustane od politike i javnog zivota, jer ovaj se promeniti nece!

Znamo te Veljo

pre 11 godina

Nova vlast se plaši "Insajdera" koji treba da se emituje na B92, septembra, pod naslovom "Patriotska pljačka". Zato je ovolika panika i napad na novinare i televiziju B92.

ivan

pre 11 godina

Magistre Ilicu,da je po volji naroda,davno bi ti i tebi slicni bili iza resetaka!Pa covece,godinama se kacis kao krpelj za razne stranke,ko je glasao za tebe i ciju volju naroda ti sprovodis? Ovo stvarno nema nigde...
Da ja imam veliku kompaniju,uspesnu,ti bi kod mene jedino kao nocni cuvar mogao da radis,a i to bih razmislio!
Sram te bilo !

Beograđanin

pre 11 godina

Meni licno najomraženiji političar u srpskoj istoriji. Sve kad uzmem Koštunicu, Slobu, Šešelja on je ubedljivo No1 na listi. Ako on bude ministar i od njegovog ministrovanja bude zavisila jedna para finansija u Beogradu odosmo mi sa Vojvodinom. Čarapani i čačni su tebe izabrali zemljače, mi u Beogradu nismo!

oh rly

pre 11 godina

Napao? Ma je li? Ajd' boldujte sledeci put deo texta gde vidite napad, poz. U pravu je covek, samo cekam kad ce Beckovicka da izvati clansku kartu DS-a. Mada sad ide promena vlasti, mozda i ona zapeva drugu pesmu, ne bi joj bio prvi put.

Ljubivoje I

pre 11 godina

Šta se čudite. Meni pričao jedan čovek iz Čačka da je pomenuti gospdin Velja, pre nego što je ušao u politiku, popravljao radijatore po Čačku i okolnim selima.
Naposletku pošto se istakao u protestima 5.oktobra on je tražio visoko mesto u vlastima. Došao kod Đinđića, a on mu odgovorio da su geske spasile Rim ali posle toga nisu vladale Rimom.
Šalin iz Čačka.

Dr Smislov

pre 11 godina

Uništiće nam mozgove ovaj lik sa ovakvim izjavama! Veliki licemer i demagog,nisam siguran da on zna šta znače te reči. Sad kad počne da kraducka i da daje slične izjave...gotovi smo! Sramota je da ovaj čovek bude i u mesnoj zajednici ili savetu stanara ali on će da bude ministar,dovoljno govori o toj budućoj vladi.

ljiljana

pre 11 godina

Umesto sto "salje" Olju na analizu bolje bi bilo da on a i mnogi poslanici odu na analizu. Sramotno je da u alkoholisanom stanju poslanici donose zakljucke i odluke i da predstavlkaju Srbiju.

B.

pre 11 godina

Dragi moji sapatnici, neki od vas ne volite Olju Bećković i to je vaše diskreciono pravo. Ali, kada je u pitanju Velja Ilić, takvu osobu nemate pravo da branite od kritike. Jednostavno, obrazac socijalnog ponašanja i javne komunikacije koji on nameće, mora da iskreno prezire i kritikuje svaki civilizovani pojedinac! Naravno, može „Veljin stil” i da vam se dopada, da vam je nekako blizak, drag i simpatičan, ali ste onda iz njegove priče i nije mi jasno šta uopšte radite na ovom portalu. Ne mutite vodu tamo gde je ona bar relativno čista.

hzh

pre 11 godina

Koju volju naroda? Da je izašao sam na izbore glasalo bi za njega 5 hiljada ljudi.

Ilić je sramota za javnost Srbije, sramota da neko takav dobija medijski prostor.

ivica

pre 11 godina

Velja Ilić je na najbrutalniji način vređao Olju Bećković i mislim da o njemu ne treba trošiti reči. Iznenadilo me je ponašanje Matije Bećkovića kome nije smetalo da u društvu Velje Ilića pre dve godine prisustvuje Vaskršnjoj liturgiji u crkvi na Oplencu.

Vladimir

pre 11 godina

Jadan Velja,zli novinari napadaju nedužnog magistra a on nesretnik,naivan,pošten,kako novinarima nije žao da otkrivaju kradje prepoštenog Velje,i time vrše hajku na njega,nemojte više,pustite čoveka na miru da kraducka,kakvi ste to ljudi.Drž se Veljo,pažljivo kradi i nema frke sa novinarima,pa valjda imaš iskustva iz predhodnih godina.

Mene učiteljica ne voli ...

pre 11 godina

Velja k'o Velja. Kad nije na vlasti, ćuti k'o ... E, sad je opet na vlasti, pa se okuražio. Sad može da radi šta mu se hoće.

Rule

pre 11 godina

I sad se kao svi cudite kako taj Ilic daje takve izjave i sta to radi? Pa Srbijo glasala si za Nikolica i za promene a on je najveci koalicioni partner SNS-a i ima pravo da trazi ministarsko mesto, nego drugi put pamet u glavu pa takve ne zaokruzuj na glasackom listicu, sad je kasno za kukanje!

mirek

pre 11 godina

siroti Velja svi njega progone.
idi Veljo u penziju u svoj privatni penzionerski dom u Kačulicama koji si napravio od ''bakšiša''
samo malo veći je taj ''bakšiš''

LJilja

pre 11 godina

Sebi je dao za pravo da se ponasa kako hoce, a niko ga nije sankcionisao, taj novac, kojim ce platiti postojecu kaznu (a i sve ostale), nije zaradio krvavim radom na nekoj gradjevini, vec je lepo ... pa moze da se sprda do mile volje.

MILENKO

pre 11 godina

O kojim to on biracima govori?Da se nije sakrio iza sns-a nebi bre presao"celzius"...Od kada se bavi politikom uvek se iza nekog"slepa"nerazumem sta covek vise hoce,koji ga bre narod hoce,neko selo u okolini cacka???

Idite zajedno sa Veljom

pre 11 godina

Za bele listice i one "napredne" glasace zelim da se zajedno sa Veljom pregledaju. Sudeci po komentarima ima "naprednih" glasaca koji se sad cude ulozi Velje i njegovom buducem ministrovanju, pa zato ste glasali! Hocete reci da niste znali da je Velja na istoj listi sa takozvanim naprednjacima.....?? Ja sam protiv ove vlasti i ove koalicije koja je prevara a svim srcem zelim da Velja bude ministar u toj Dacicevoj vladi jer je sa svojom pojavom 100% reprezentativan za tu ekipu koju su glasali glasovi "naprednjaka" i dacicevih komunista. Glasali ste, sad uzivajte.

Milos

pre 11 godina

BAhatost, slidzijstvo i primitivizam magistra Ilica je uobicajena stvar! Samo jedno ne mogu da shvatim, kako ce onaj Matija Beckovic ponovo da se veseli sa Veljom na nekom Cecinom koncertu kao sto je to cinio pre nekoliko godina!

darko

pre 11 godina

Pa olivera bećković je simpatizer ldp-a i to javno isnosi to je njeno pravo ali ne sme ona da vodi prljavu kampanju ne samo protiv ilića i protiv mnogih drugih ljudi koji još ni jednom nisu bili ministri, nisu pritom ni izabrani gospođa je mnogo pristrasna u svojim stavovima koje iznosi

M.

pre 11 godina

O Velji ne treba trositi reci. Zna se ko je on, sta je on i kakav je on. Gde su sudovi, gde je sistem koji ce od njega ili da napravi coveka (sto je po meni nemoguce) ili da ga smesti u cosak gde i pripada?

ivann

pre 11 godina

(dragan obrenovic, 17. jul 2012 19:12)
.
Dragane, mozda Vam je nepoznato, ali "Utisak Nedelje" je autorska emisije Olje Beckovic, a ne emisija B92, tako da Olja ima pravo da je uredjuje kako god zeli.
Naravno B92 moze da joj otkaze gostoprimstvo, ali verujem da postoji mnogo televizija koje bi zelele ovu emisiju, a svakako moze opusteno da se prikazuje i na netu.
Sto se tice Velje Ilica, nas narod odavno rece "Pas laje, vetar nosi", a u Veljinom slucaju moze i " Psi laju, karavani prolaze.
Velimire ti ces duso u zatvor, pre ili kasnije. O tome razmisljaj i brini ne o Olji Beckovic i njenom vaspitanju, seljacino prosta!

neca

pre 11 godina

Zbog politikantskih kalkulacija prosle vlade koja se oslanjala na rezervnu podrsku nekoliko poslanika NS, ti nisi u zatvoru kao vecina direktora javnih preduzeca koje si ti postavljao, nego ces jos jedan mandat pravdati kraduckanje.

Ivan S:

pre 11 godina

Podrška Olji Bećković, a kome se nesvidja Utisak nedelje, neka gleda Izjavu nedelje na TV BelleAmi. Tu će se nagledati i naslušati primitivizma polupismenih nacionalista i simpatizera SNS-a, SPS-a i ostalih kvazi patrijota.

miki

pre 11 godina

Sve to kaže gospodin Velimir Kraducković?! Da je pravne države on bi već odavno bio u zatvoru. Oj Srbijo među šljivama, zar i Velja da nam bude ministar?! Dosta nam je Dačića, Nikolića, Vučića... Ne treba nam još ova moralna nula!

Stefan

pre 11 godina

Slazem se apsolutno sa Veljom.I novinari moraju da vode racuna o svom ponasanju.Nazalost,pojedini novinari u Srbiji sebi dopustaju stvarno previse,a kada neko kritikuje te iste novinare onda oni to smatraju napadam na drzavu.Ma nije nego!

Caca

pre 11 godina

Velja mukica. Pa svi su se urotili protiv njega, a on lep, pa miran, tih povucen. I strucnjak covek, za valjda nesto. Naj pravednije bi bilo da dobije ministarstvo informacija pa da vidis ti onda na koga ce novinari da se trznu.

LFC

pre 11 godina

Covek je prostak, mutan sa poslovima koje vodi. Vaspitan je da ovako reaguje kada ga neko "bocne" povodom necega. Srce i dusu je dao u vezi Petooktobarskih promena,ali mu je vaspitanje bas lose!

Pera

pre 11 godina

Gospodin V. Ilic mozda zeli da se vrati na vlast kako bi u drugom pokusaju ispravio veliku gresku koju je napravio u prvom.

Naime, prethodni put je ipak ostalo nesto iza njega ... dok sada verovatno nece ostati ni kamen na kamenu.

Laki

pre 11 godina

Postovana Olja,da nije Vas i vase emisije ,pomislio bih da u Srbiji ne postoji novinar koji sme da tako konkretno pita, bilo kog predstavnika vlasti sta bi ga obican narod pitao.Puna podrska od moje porodice.

Zoran

pre 11 godina

Velja je u Cacku jedva pobedio i sad hoce da bude ministar - HOROR !!!Meni kao vecini Cacana najvise smeta sto kad odemo van Cacka SVE nas poistovecuju sa ovim PROSTAKOM koji samo u Srbiji moze da ispliva ovoliko.

bb

pre 11 godina

Ilić je dodao i da "ako Matija nije znao da je vaspita, vaspitaće je neko drugi"
Jel' ovo bila javna pratnja ili ja ne razumem kako treba?

Beloved

pre 11 godina

@Znamo te Veljo
Sve je to tačno, ali upravo zbog toga ovaj serijal je morao biti prikazan pre izbora. Od toga što ćemo neke stvari saznati na jesen nemamo ništa, ovi su zaseli na vlast i ostaće tu naredne 4 godine. Ko preživi pričaće ...

CECA i SAMANTA FOX

pre 11 godina

Pa, prvo njegovi iz Čačka kažu da Čačak, i ranije čemeran i jadan, nikad nije bio u gorem stanju nego otkako je on ušao u politiku. Zato su svi odande u zbegu u BG.

organized crime

pre 11 godina

vojvoda od naplatne rampe je malo nervozan ? i on je kao i dinkic birao ili u vladu ili u zatvor !!! doci ce,nadam se,jednog dana neka vlast koja ce hapsiti ... narednjaci su okupili sjajnu ekipu ...

бидермајер

pre 11 godina

Мислим да је посреди интелектуална инфериорност у односу на Ољу Бећковић,како иначе да се тумачи сав тај примитивлук и празилук .

laki

pre 11 godina

Gledam svaku emisiju i nisam do sada primetio da je gosp.Beckovic bezobrazna,vec ponekad i blaga u svojim pitanjima.To sto neki politicari ne vole da se neke stvari iznose u javnost nije njen problem vec onih koji nisu "ispravni".Vecina politicara ima problema sa istinom,to je problem.Treba vise da je takvih,na zalost cenzura i stranacka pripadnost nekih medija pridonose nepravdi i bedi gradjana.Da je vise Olji,mozda bi se narod pre osvestio?Podrska Olji.

Vuja

pre 11 godina

Veljo, prosvetli nas! Sta ti mogu novinarcici, nepismeni i neskolovani kriticari, ti si nas idol, nase sutra, nas magistar, prihvati bilo koje ministarstvo, toliko si sposoban da sa novim mandatom mozes da ispunis obecanje koje si dao - da ces od cele Srbije da napravis Cacak a mi cemo u kolo... Sta ces lepse

anticenzura

pre 11 godina

Sve i da nesto hocu da kazem svodi se na neki glas iz daleka, a to je "on ce biti ministar"!
Hvala narodu juzno od Bg sto nam je omogucio da imamo ovakvog giganta u vlasti! Pravi domacin,nek ga slobodno vodaju po seoskim vasarima sirom Sumadije i hvale se s njim!

vuk

pre 11 godina

Podrška Olji Bećković, Ilić je sramota za srpsko društvo u uređenim sistemima bio bi u zatvoru a ne kandidat za ministra. Pitate se zašto nam je loše pa upravo zbog Ilića i njemu sličnih- bahatih , bogatih, nepismenih, profitera naše nesreće...

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Ne branim Olju Bećković, često je bespotrebno arogantna bez pravog uporišta, ali bar liči na analitičkog novinara. Imao sam priliku da gledam kako u civilizovanom svetu (od Rusije do Amerike)izleda kada pravi novinar "uhvati" predsednika države, premijera, ministra,....Iz studija izlaze mokre kose i gaća. Posao novinara nije da se udvrava političarima, već da iz njih izvuče odgovore na najnezgodnije pitanja vezana za njihov posao, a u interesu gradjana. Kod nas nažalost ne postoji pravo analitičko novinarstvo.

mirko

pre 11 godina

Đinđiću, šta nam učini...
(Dušan, 17. jul 2012 13:34)
# Link komentara
Pokazuje se da je Velimir Ilić slika i prilika svoje stranke, a to potvrđuje i navedeni komentar. On Ilić Velimir nikada nije podržavao Zorana Đinđića, nego je posle prvog sukoba Đinđića i Koštunice bio sa Koštunicom, i tako do pre dve godine kada se pridružio Nikoliću i Vučiću.
Vučić pomenu nekakvu slobodu medija, i reče da će mu to biti glavni zadatak. Da li je to moguće ako su u koaliciji on ,Dinkić i Ilić najveći pobornici "slobodnih " medija i kreatori dva najslobodoumnija zakona o medijima.

MUKNAVI

pre 11 godina

Stvarno,zasto kod nas lekarsko uverenje,kompletno od glave do pete,nemaju oni koji voze drzavu ,nas u njoj,a za vozacku i auto to uvrenje moraju da imaju.Ovaj frustrirani matori suter novinara,a bogami` i mnogi drugi koji se obadaju po politici, sigurno ne bi dobili to uverenje,sem..hm..preko veze u Takuneriji koja se pretvorila u tajkunsko politicke prcije u kojima jezde fukare,oni se pitaju,ganjaju jedni druge oko plena ,mire se i reze,i ubijaju, sve one koji im pokazu istinu

Predrag

pre 11 godina

Ne znam sta da napisem.
Ne zbog toga sto volim Olju.
Naprotiv.
Ali zena radi svoj posao i mozemo ako nam se ne svidja da okrenemo kanal.
Ali ovaj /nemam adekvatan naziv/ treba da bude ministar u vladi NASE drzave.
Ljudi moji ,sta je ovo: tragedija,komedija,bajka,crtani....?
Jesmo li mi kolektivno poludeli kad mozemo ovakvim likovima dati sansu da budu lideri?

goran

pre 11 godina

Pa tesko ovoj srbiji sa onima koji dolaze toje lice tuzne srbije treba tom narodo tako htelisu promene sa mr veljom sto kraduckaju malo jadna je srbija

dača

pre 11 godina

i šta sad treba suze da ronimo za njom i za botom baš nekog u srbiji briga pitajte paora na njivi šta misli ili pomoravskog seljaka baš nekog briga za olju bećković i ko je ona uopšte nisam ni čuo za nju

zexxi ++++

pre 11 godina

Potpuna podrska Olji Beckovic. Ako je Srbija demokratija, onda svako mora da prihvati ostrinu novinara a ne kao ovaj sujetni seljak.. Treba ga udaljiti od vlasti pod hitno!

bezimena

pre 11 godina

Velja ilic je sramota za srbiju.
(dante, 17. jul 2012 18:18)

Srbija se odavno ponosi svojim sramotama...nema snage, nažalost, da izadje iz paralelne dimenzije.

Zurkolomac

pre 11 godina

Ovog brdjanina ne bih pustio ni u stalu da skuplja ovcije brabonjke, a kamoli mu dao da bude ministar. A i bahata Beckovic nije puno bolja. Ali svi oni spadaju u srpski standard, boljih nemamo puno...

Dragi

pre 11 godina

Velja Ilić bi jedino mogao da vodi ministarstvo za nekulturu, ali ono nažalost nije planirano u ovoj novoj vladi.
A što se tiče same Olje Bećković i B92, nije loše da se neko setio da vas sve zajedno iskritikuje, jer ste veoma jednostrani u svojim stavovima, verovatno zbog svoje vlasničke strukture.

beloNaCrno

pre 11 godina

He-he.. Ne zna kako će mu se zvati ministarstvo, ali ima čovek dve želje: da izgradi auto-put ka Horgošu i da prevaspita Olju Bećković.
Pa daj da mi neko od skoro milion i po ljudi koji su glasali za stranke iza nove vlade objasni da li su zaista mogli da sumnjaju da će Velja biti prva perjanica novog kabineta. Zamislite samo njega kako predstavlja Srbiju.

dani

pre 11 godina

podrska olji!!!!!!!!!!!!!!!strasno sta se radi,,,pitam se ko je sad gradonacelnik grada cacka???bruka i sramota,,to je danasnji rezim,,postena vlast .PODRSKA OLJI!!!!!!!!!!!

Djordje

pre 11 godina

Neko je skoro izjavio da se prvi put formira Srpska vlada. ŽIVELI!!! Ako se pod tim imenom podrazumeva vlada primitivaca makar oni i mr. bili i diplome na uvid javnosti nudili, ja niti sam Srbin niti mi takvi ministri i takva Vlada makar i Srpska nisu potrebni. Od onih koji me brukaju i unižavaju i u privatnom životu se distanciram. Od visokoumnih izjava i postupaka narečenog bivšeg i budućeg, eventualno, ministra može se kompletirati knjiga (doduše nezavršena jer su njegovi kapaciteti neograničeni) pod naslovom "Kako se ne ponašati" ili "Ponašanje jednog običnog (neobičnog) srpskog..." Blago si ga nama kad i ovakvi u javnosti imaju mesta.

Vlada

pre 11 godina

Kakva si ti primitivcina, Ilicu... I to je ovde jedina poenta, primitivac, nevaspitani bahati covek u vlasti. Govori o nama, nije redak i nije jedini....

nisu te tukli na vreme petardo

pre 11 godina

Došao frajer 5.oktobra na bageru,popeo se 5 metara od skupštine na bager da bi se slikao,a sećam se snimka,neka plastična ona kineska smrdljiva fluorescentna trenerka,komplet gornji i donji deo,ona što se znojiš u njoj i kad je napolju minus 5.I taj će nekog da vaspitava,najelo se ..... a manir isti,more......

Djordje

pre 11 godina

Oni koji podržavaju individuu o kojoj je reč govore sami o sebi! Oni koji se protive i negoduju udahnjuju život dotičnoj kreaturi. 5-tooktobarski snagator zamislio da je Spartacus! Đinđić ga nije uzeo u vladu iako je mnoge uzeo jer je morao. Njemu je rekao: "Guske jesu spasile Rim ali nisu posle vladale...". B92 i Olja greše dajući mu na značaju svojim reakcijama. Pametni POVUKU VODU i GOTOVO.

Elvira

pre 11 godina

Velju je teško sada prevaspitati, a da se sam od sebe promeni, mislim da je nemoguće, jer to ne vredi za njegov stepen inteligencije koja se ne podudara sa diplomom koju je na "mufte" stekao. Ništa on neće dati novo u buduđoj vladi, te smatram da je najbolje da se o njemu i sličnoj bratiji dobro razmisli ako želimo da prevaziđemo krizu u kojoj se nalazimo. Kada se samo setim kako je šutirao novinare i za govornicom u Skupštini izgovarao kojekakve bljuvotine, ništa dobro ne očekujem od vlade u kojoj će biti Velja i drugi koji su imali priliku da se dokažu. Sada je prava prilika da se ne ponove stare greške! PS. Olja Bećković nije izrekla ni jednu laž o magistru Velji Iliću, pa me čudi što se toliko buni!

Lemmy

pre 11 godina

Pa zar ovaj...ne znam kako da ga nazovem..da ponovo bude ministar i da blati Olju i preti joj...
Za 10 dana su pokazali kakvi su i sta nas ceka.Mada...ima nade dok se ne izglasa nova vlada u parlamentu.
Pomozi boze...

Darko

pre 11 godina

Kakav bezobrazuk za Velimira Ilića. Treba da ga je sram. Bolje da čuva ovce nego da napada nekoga i da se svuda meša kao začin C :-)

obraz kao djon

pre 11 godina

Sećam se jedne srpske nove godine kad se ispred skupštine slušala Ceca koja je skandirala,Koštunica,Koštunica a u publici bili Velja i pored njega Matija i grlili se i otkidali od muzike i patriotskog provoda,a to je bilo dosta posle onog ispada prvog kad je ono na radiu izvredjao Olju,zaključak izvedite sami kakvi su to ljudi.
Olju ne bi komentarisao i u ovom slučaju je podržavam naravno.

Nemanja

pre 11 godina

Sta se bunite " demokrate", kad je Velja dovukao bager 5. oktobra, tad vam je bio car najveci. Sad vam ne valja. Sami ste ga stvorili, i sad ga gledajte.

Sumadinka

pre 11 godina

Veljo zna da bude prek, impulsivan cak i nagao ali zar nisu svi sumadinci malte ne takvi.O
(Velja je Veljo, 17. jul 2012 19:12)

Boze sacuvaj da smo svi takvi, naprotiv, nisu svi Sumadinci rodjeni alkosi koji lupetaju, prete i kraduckaju. Ljudi, Velja je dno dna! Ovakvo ponasanje mu ne smemo vise tolerisati.

jel' da?

pre 11 godina

Ja nisam glasao za njega, ali, glasao sam protiv diktature, zidanja na pasnjacima, tajnih nabavki, reforme pravosudja, bankarskog terora...
(Mile, 17. jul 2012 14:55)

E moj Mile pa ti onda nemas pojma gde si i sta se desava. Velja je upravo sve to protiv cega si ti navodno glasao.On i njegova ekipa (od kojih su vecina u zatvoru;Jocic;Sarancic...) su mutili u javnim nabavkama. Oni su krali na naplatnim rampama. On se ponasa kao diktator. On je rekao da moze da se kraducka. On je javno priznao da su krsili zakon, ali posto on kaze da zakon ne valja valjda to znaci da ne mora ni da ga postuje. On je gradio na livadi bez dozvole...

E moj Mile...put od donjeg dela kicme do mozga zna da bude bas dugacak.

Srdjan Marinkovic

pre 11 godina

Treba najpre poslati ovog čoveka na analizu, pa krenuti sa daljem čišćenjem Srbije. Zar može da bude normalan čovek koji se 1999. godine krio na Jelici od socijalista boreći se za go život, a danas sa njima ulazi u vladu.
Dobra je stvar što za potpredsednika stranke ima psihijatra.

Vojislav

pre 11 godina

Olja Bećković, žena koja nista ne zna da radi osim da napada i kritikuje drukcije mišljenje,našla je nekog ko se ne boji u lice da joj kaže ono što misli. To što je branite kao novinarku,nema veze sa mozgom,jer je bolja glumica nego novinarka,ako ono sto ona radi moze i da se nazove novinarstvom,jer nepristrasnosti u njenom radu nema ni u tragovima. To sto je Velja sirovina,a Olja glumi damu,ne znaci da joj je sve dozvoljeno... ili mozda jeste?

mp

pre 11 godina

Ilicu, odlazi iz politike; dosta je bilo foliranja, mislim da nasi novinari treba da malo procesljaju sta ste to Vi uradili od kada ste zgrabili vlast ...sta ste dobrog ucinili za Srbiju? i koliko je to vase "dobro" kostalo Srbiju.

glasac

pre 11 godina

zahvaljujuci ``belim`` listicima i onima sto su imali ``druga posla`` na dan glasanje,ovakvi mogu ponovo da ``kraduckaju``i demonstriraju sav prostakluk koji imaju na repertoaru.Molim vas samo ne uporedjujte ovog coveka i njemu sl.sa seljakom,jer srpski seljak je posten radan i kulturan.

bolevole

pre 11 godina

Nismo ni zasluzili bolju vladu i ministre ! Izasli ste u velikom broju na glasanje i dali im legitimitet, a sada kukate. E pa moci cete da ih birate i menjate ponovo za jos mnogo godina...

madjar

pre 11 godina

Zbog ovakvih "seoskih djilkosa", Izborni zakon trebalo bi promeniti u smislu da se zabrane koalicije, u kojima se slepuju ovakvi paraziti i jos ocekuje mesto ministra. Sacuvaj boze. Dacic i Vucic, koji su zajedno "kolektivni mandatar" imace problem, predloze li ovog nazovi magistra za bilo koje mesto u vlasti. Pa on ljudi moji, nije u stanju ni da ponovi naslov sopstvenog magistarskog rada. Nudio mu Canak onomad 2000 Evra ako uspe da ponovi pomenutu naslov, sli sta je Velji magistru 2000 E, kad ocekuje da mazne bar 100 puta vise, bude li ministar. Dacicu i Vucicu u pamet se ako boga znate.

Lazar

pre 11 godina

Tradicionalno neprofesionalan Velja i naravno tradicionalno neprofesijalan B92. Zaista mi nije potrebna pomoc O.B. za izgradnju misljenja o nekim politicarima, sama trazi, kao i ceo B92 da je kritikuje cela Srbija. Dokle cete tvrdoglavo da tvrdite da su sve kritike na vas racun glupost i primitivizam? Na zapadu se svaka zamerka primi k znanju a ovde se vodi polemika, kao da je B92 naspram nekih stranaka i politicara takodje politicka stranka. Ne mislim naravno samo na B92, vec i na mnoge druge medije u zemlji.

klenga

pre 11 godina

velja je tipičan predstavnik one lošije,malograđanske i maloseljačke srbije iznedrene,od svakog nas pomalo...pomalo od onog zlog u nama,od one želje da komšiji crkne krava...svi se svesno odričemo takvog sebe,ali ne vredi...iz svakog našeg ogledala viri jedan velja ilić...pravi predstavnik svih nas...možemo da ga se odričemo koliko hoćemo...on je uvek tu...ne zaboravimo da je pre 2o g.cela srbija(osim časnih)stala iza jednog veceg prostaka...i da su se svi oko nas plašili tog lošeg,zla u nama...i ako ne bude velje ništa zato..mi smo tu..prostakluk i divljaštvo živi...

Milan

pre 11 godina

Dakle, ako ovaj, ovaj,ovaj,ne znam kako TO nazvati, uđe u novu vladu Srbije ona će doživeti moralni krah i pre nego što je i nastala....
Vučiću, ako imaš imalo mozga skloni ovoga da vas ne bruka! Nisam glasao za vas ali dobili ste mandat od naroda ti i Nikolić a ne ovaj,ovaj... Dakle, pokažite šta znate i možete ali ne dajte da vas ovaj,ovaj vuče unazad i pre početka rada...

Milan Djordjevic

pre 11 godina

Monkey, vrati se ti u šumu nisi ti za asfalt. Žao mi samo što ga onaj lik razbio sa kamenom lakšim nego što treba. Da mu mozak ošteti to ne može jer Velja Selja ga i nema. On ti je tipičan predstavnik Nušićeve ministarke u muškom rodu. Kada iz opanka uđe u cipelu.

birac

pre 11 godina

Eto nama promena koje smo trazili..Da smo znali kakve ce biti,na izbore ne bi ni isli,bar ja..
A mislili smo da PROMENE podrazumevaju nove ljude..Logicno,zar ne?
Ali dobismo PROMENE sledece vrste - Jedan umesto sivog nosi tamno odelo,drugi se obrijao,treci jos malo ostario,cetvrti,peti,sesti i osmi se udebljali....
Zivele promene,dole demokratija...

Marko

pre 11 godina

Nadam se da će glasači SNS-a jednom shvatiti za koga su glasali, koga su birali da bude premijer, ministar...I ko će nas, navodno, uvesti u EU :)

momp

pre 11 godina

Zoran DJindjic je ovoga procitao dok je jos bio relativno normalan i nije me dao ministarsko mesto, sada je zdravstveno stanje ovog coveka pod velikim znakom pitanja! U svakom slucaju treba mu pozeleti svako dobro i poslati ga u politicku penziju.

kaiser

pre 11 godina

"„cipela u glavu“ za one koje b92 ne podržava ili, pak, one koji su vam se na neki način lično zamerili.
Da su ovakvi stavovi najčitanijeg e-medija kontraproduktivni i izazivaju samo plitki bes prema nekom čoveku (ovog puta Velji), a ne suštinsku kritiku nekulturnog ponašanja i ophodjenja jedne javne političke ličnosti, pokazuju i komentari čitalaca: neumereni, prostrački, primitivni, „džiberski“....baš kao i Veljine reči upućene Olji.
(Simon, 17. jul 2012 16:28)"

Šalite se?

Pa sinonim za "cipelu u glavu" je upravo g. Velja.

A g. Velja nije običan gradjanin nekog sela pokraj Čačka, pa da ljudi i predju preko seoske tuče, g. Velja je javna ličnost - ministar u izgledu.

Zato i komentari upućeni njemu ne mogu biti produhovljeni, sa pažnjom birani, akademski, već onakvi kakve on jedino razume. A razume samo ovakve kakvim ste ih opisali.

Ko se mača lati, od mača i gine. Right?

Javne ličnosti pogotovo, odakle njima pravo na bilo kakav kiks?

Zbog svega toga, ovi komentari su sa pravom merom pisani, čitam ih sa uživanjem, i odražavaju suštinu onog kome su upućeni.

Da parafraziram Baju Pašića - "Kakav je Velja Gledston, tak'i smo i mi Englezi"

Nesa

pre 11 godina

Tog nazovi coveka treba pod hitno skloniti ne samo iz vlasti nego i iz svih medija,jer nije mu ovo prvi put da napada novinare.SNS ako ga stavi na bilo koju funkciju onda su isti kao i on.Vidi se da je covek totalni alkoholicar,da je totalno izgubljen i da nema veze sa zivotom sta prica.

Mile

pre 11 godina

Ovde ima mnogo vatrenih komentara koji bas otslikavaju posledice negativne kampanje protiv njega. Ja sam gledao tu emisiju i primetio da se voditeljka veoma uvredljivo odnosila prema njegovom imenu. Vucicu je bilo ocigledno neprijatno da govori na taj nacin. Ja nisam glasao za njega, ali, glasao sam protiv diktature, zidanja na pasnjacima, tajnih nabavki, reforme pravosudja, bankarskog terora...

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Glasali ste ili iz lenjosti Niste,tipovi kao kvazi magistar ILIC,KARIC,VULIN,VUCIC,DACIC,ekipa jurisnika iz DSS i jos mnogo slicnih likova ce vas gaziti narednih 15-2o godina i to sve uz pomoc RUSIJE,koji su ih i doveli na vlast.Neka vam primer budu Osetija i Abhazija zemlje koje su pod Ruskom upravom,gde se toboze odrzavaju neki izbori,pa kada vecinu dobiju kandidati koji nisu po volji Moskve,isti se naprasno Razbole
i naravno pobedi kandidat Moskve. I dalje se kunite u baba Vesnu Pesic i onu Srbijanku Turajlic koje su sebi obezbedile visoke penzije iz budzeta pa se sada zezaju.

Misko

pre 11 godina

Ovi politicari misle da su bogom dani a ne da nicija nije gorela do zore. Dzabe je Velja isao na razne trermane menjao frizuru sredjivao zube i dijete razne kada nije naucen redu i lepom vaspitanju. Ako mu se postavi pitanje koje mu ne odgovara isutirace novinara uz lep ulicni recnik sto ne prilici jednom predsedniku partije. Ili sto je optuzio novinara za silovanje ovaca. Gde je tu pamet verovatno je bio na zacelju kada je deljena pamet. Gde jedan ministar pred kamerama da izjavi da im je lepo rekao da ne kradu nego da kraduckaju pa da razume. Tuzno je gledati ga kako se u nekim emisijama znoji od nemoci da odgovori na pitanja. Niko ne objasni narodu kako mu je pozlolo pred stanom ko ga to izudara kako je ok Keneta kupio Dzip kako je dosao do doma za stare do bazena ko je to uradio Borovica, Stobeks ili Interkop. Mnogo pitanja malo odgovora. Mozda ih zna Jocic.

Komentator

pre 11 godina

Doticni gospodin bi trebalo da ide u penziju, mislim da je dosta radio i doprineo za ovu zemlji a i za covecanstvo, ja bih mu licno platio da ne radi.

milan

pre 11 godina

Ilic dovodi u pitanje citavu buducu vladu i koaliciju ako se bude pojavio na bilo kojoj ministarskoj ili agencijskoj stolici. U kredibilitet te vlade sumnjamo i tako sa pravom, tako da nas nista nemoze iznenaditi.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kada se radi o direktnom sukobu izmedju Velimira Ilića i Olje Bećković Ja sam uvek na strani Velimira Ilića !
I takav kakav je jos uvek mi je "simpaticniji" od Olje Bećković !

dr tule

pre 11 godina

Velja je slika naseg mentaliteta i nazalost -nase nove vlade. Logicna pojava u javnom zivotu Srbije,u kojem jena ceni."covek domacin",sto u prevodu u nasim prilikama znaci prostak. Olju bi trebalo da zabrine kada bi je ovakvi likovi prestali napadati.

nevernik

pre 11 godina

"Udruženje novinara Srbije osudilo je uvrede koje je lider Velimir Ilić izrekao na račun novinarke Olje Bećković i ocenilo da su takve izjave apsolutno neprimerene nosiocu javne funkcije."
Pa on čovek drugačiju izjavu i ne ume da da.

Branko

pre 11 godina

Ljudi moji, pa nemojte tako, to je jedna od perjanica DOS-a, vidite u šta se to pretvorilo: Govor mržnje i netrpeljivosti, napada na novinare, osilio se, biće Ministar /preporuka: Idealan za Nušića/ Sram Te bilo g-dine Velimire Iliću. Pitam se kada si bio iskren, tada kada je pao Sloba ili sada kada si "malom Slobi" seo u krilo? Sram Te bilo Velimire Iliću.

Nemanja

pre 11 godina

Pa nemojte tako ljudi. Velji je samo zivotni san da napravi auto put... I ne samo zivotni san, vec je on to biracima i obecao, da ce on za vreme mandata ove vlade da napravi auto put...
Dozvolimo velji da ispuni svoj zivotni san i da ostvari obecanje biracima, dozvolimo mu da napravi auto put...

Evo, ja cu da mu poklonim lopatu i kramp, pa nek licno pocne sa zemljanim radovima..

Ziveli!

nesretnik

pre 11 godina

Velimire tako se ne ponasa politicar. Nismo u kafani da prosipamo smekerske izjave sa svojom ekipom i degradiramo okolinu. Srpsko javno mnjenje mozda lici, ali nije kafana. Aj ziveli.

viduka, trla baba lan da joj prodje dan

pre 11 godina

Dogadjaj meseca stari novi Ilic i stara nova Olja. Ovaj dogadjaj me bas "potresao" Veliki preposteni ministar i objektivna ruzicasta Olja

demokrata

pre 11 godina

Dosta mi je Ilica, ali i Olje Beckovic.Ni losije novinarke ni vise medijskog prostora.Toliko pristrastnosti i neprofesionalizma ,da je to strasno.

Kiza

pre 11 godina

Mnogi su ,veci politicari od Velje pjuvali po Olji,ali vidim da su, svi oni na kraju,bili gosti njenoga utiska nedelje.Ta emisija se bavi pravom slikom Srbije ,gledano iz Oljinog ugla i po tome je ,bar za mene,jedinstvena...

hrvoje

pre 11 godina

Covek vise ne zna kako da komentarise ispade buduceg ministra Ilica u vladi gospodina Dacica.Tu se skupilo svakakvog zivlja da ne kazem neku ruznu rec, ali pored Tome diplome ,druga zvezda je selja Velja.To je Srbija, a nece moci da su oni ti koji ce da nas vode u Evropu,pa to je uvreda za moj intelekt.
Postoje dve opcije za buduceg ministra siledziju: ili da ga novinari ignorisu kao nepostojecu osobu ili da ospu jos zesce kritike na njegov sirovo-surovi nacin obracanja u javnosti

tanja

pre 11 godina

Olja je odlican novinar, emisija joj je uvek zanimljiva,postavlja pitanja koja bismo i mi gledaoci rado pitali. Podrska Olji. Thumbs down za Velju ( ne znam zasto mu tepam) Ilica

gajic dragoljub

pre 11 godina

u vezi izjave V.Ilica - ovakve "spinove " od strane B92 vec znaju i vrapci na grani: odabrana slika V.Ilica sa neartikulisanim izrazom lica /a tek kakva je O. Beckovic sa artkulacijom/ i panicni naslov : V.I. NAPAO O.B.
Ne V.I. je IZJAVIO nego NAPAO , da se stekne utisak da nije mozda u pitanju fizicki napad, jer racuna se na to da ljudi citaju uglavnom naslove a i Velja ima kratak fitilj i 'oce da se rita na novinare: jesi li cuo burazeru Velja NAPAO Olju - ma ajde , kako? - nemam pojma, objavio B92. Najvaznija stvar u Utisku nedelje je kada O.B. kaze :idemo na reklame. Reklame koje joj u neogranicenim kolicinama salju gospoda Saper i Djllas pa zato tako besramno dugo traju, da bi gospodja O.Beckovic nagurala platu od 4000 hiljade eura. V.Ilic mi uopste nije simpatican , naprotiv ali da mi O. Beckovic i B92 prodaju rogove za svece ni to mi nije sipaticno

svi zapanjeni

pre 11 godina

Au, kako ste brzo zaboravili da je Master Toma pretio da ce da se bije ako mu budu krali glasove u drugom krugu,ponasanje Vucica prema toj istoj Olji, Daciceve bisere.Sad ispade da jedini Velja kvari utisak jer ovi su se naprasno profinili.Do skoro su trazili dzakove po kontejnerima sad ce da rese sve. A dokle ce to da ih drzi, zivi bili pa videli.

bezimena

pre 11 godina

Ljudi moji, pa nemojte tako, to je jedna od perjanica DOS-a, vidite u šta se to pretvorilo...
(Branko, 17. jul 2012 21:48)

V. Ilić NIKADA NIJE BIO PERJANICA DOS-A! Uvukao se kao upuvak u momentu kada su i takvi trebali i ništa više. On je ARKANOVAC! Ali, kao što već rekoh ranije, Srbija se ponosi svojim sramotama.

Novinar KV

pre 11 godina

Velimir Ilić ne bi smeo da bude ni na kakvoj javnoj funkciji. Nevaspitana, nemoralna, nekontrolisana individua, za koju su vezane brojne kriminalne afere. DNO DNA!

Javljam se sa Ade Bojane

pre 11 godina

Velja me ne zanima a Olja me nervira. Kako je moguće da 99 odsto komentara ide đonom protiv Velje? Niko ne kaže zašto, nego samo - kad vidim ovog čoveka, meni pripadne muka. Ajde. Ja ću bar reći zašto me Olja nervira. Prvo, ona tako malo poznaje pravo. One nema pojma šta piše u Ustavu, ne zna zakone, pojma nema šta je građanska a šta samo demoktatska država, nikakve dubine u pitanjima. Poslednji "Utisak sedmice" - dosadno i neinventivno pitanje - šta možemo očekivati od nove vlade, a onda se sve svede na insistiranje ko će biti ministar i da li će Velja biti ministar. Pouzdano se od nove vlade može očekivati samo to da u njoj ne budu Tadić i Jeremić, ostalo tek ima da se vidi. Najvažnija tema ovih dana to su poruke koje nam šalju Vojvođani. Tačnije, to su pretnje. Ona u tome ne vidi pravu temu i sudbinsku temu. Hoće li da stavi to na dnevni red i da li zna ko o tome najviše zna? Hoće li neko da kaže istinu - Vojvodina se prvi put ustanovljuje Ustavom FNRJ 31. januara 1946. I kad su prečanski Srbi dobili autonomiju od Beča 1949, to je nazvano Vojvodstvo Srbija i Temišvarski Banat, a granice nikada nisu određene. Srbiji su se 1918. prisajedinili prvo Srem, a onda zajedno Banat, Bačka i Baranja. Nema govora o Vojvodini. Neka batali Velju, neka o ovome otvori raspravu, ako išta zna o politici. I da ne dovodi više na krhke stolice ona tri svoja pozamašna pretplatnika.

Kad nešto ne znaš, ćuti

pre 11 godina

Penzije iz budžeta! Kakvo neznanje. Svako ko je radio izdvajao je novac za penzijski fond, mnogi i više od 40 gopdina, i taj novac je država Srbija opljačkala (u vreme Miloševića) i potrošila ko-zna-gde. Penzionmeri bi, sve vreme govorim to mom ocu, trebalo da tuže državu i zatraže svoj novac, s kamatom, nazad. Penzije iz budžeta, kakvo neznanje.

Miroslav iz Hamburga

pre 11 godina

"Ja više ne razumem gospođu Olju Bećković, šta više ona hoće od mene, da li je ona normalna, da li je ona zdrava i molim odgovorne ljude na B92 da je pošalju na analizu..."

Upravo tog lika bi trebalo leciti u nekom sanatorijumu u mestu mu dati neku ministarsku fotelju. Nije on za normalan svet.

tasel

pre 11 godina

Velja je kompletni I...T,
ali gospodja Beckocic bi mogla da posle toliko godina rada, i najzad nauci da bude novinar, a ne glavni glavni glumac u svojoj nazovi "autorskoj emisiji" (koju seli sa televizije na televiziju koja vise plati), gde se ponasa ka o da su gosti i gledaoci tu radi nje, a ne ona radi njih. Bezobrazna je i nekulturna, jer stalno upada u rec i prekida i sagovornike i gledaoce. Kakav god da joj se da odgovor ona ima rep koji nema nikakvog smisla. O pristrasnosti DS-u ne treba ni govoriti, ali valjda je to normalo, pa tako se ponasala i prema DSS-u dok je bio na vlasti, a verovatno ce ubrzo okrenuti curak i tako se ponasati i premaSNS-u.

nemke

pre 11 godina

Velja je bahat i impulsivan ali ni Beckovicka nije bolja sa svojim napadnim iskazivanjem stranacke pripadnosti i neuroticnim odnosom prema drugacijem politickom misljenju. Ilic je priprost, narodan, vulgaran dok persona koju kritikuje svojim krajnjim neprofesionalizmom i patoloskom partiskom obojenoscu zasluzuje mnogo ostrije moralne kvalifikacije.

brainwash - OCCUPY!

pre 11 godina

Kada se ovaj lik nadje iza resetka, sa pravosnaznom presudom za sva krsenja zakona, krduckanje i korpupciju, to ce biti zank da je Srbija postala podnosljiva zemlja za zivot.

Dejan

pre 11 godina

Meni Olja nije simpaticna, ali to ne znaci da bilo ko treba ovako da je komentarise. Ilic je mnogo puta pokazao svoje pravo lice. Jednom recju prostacina.

dragan radovanovic

pre 11 godina

Gospodja Olja Beckovic Sa punim pravom kaze novi Velimir Ilic.Dosta je Njenog Plakanja nad sudbinom DS-a. Kazem dosta jer je stvarno dosta.A ona neka nadje neku novu zrtvu neka pusti Velju na miru.Neka se prikljuci novinarima koji analiziraju rad velikih ministara Dulica, Sutanovca,Petrovica i drugih.

Dužnik

pre 11 godina

baš sam sretan. devedesete na vratima, onaj divni socijalizam, kosovski populizam, jeftina struja koje nema, banke sa super kamatama koje ne isplaćuju kredite... divota... lepo je opet biti mlad!

Ljubomir

pre 11 godina

Bas zanimljivo zasto se spominje samo Velja Ilic i ponekad ako se slucajno sjete novinari starijeg Krkobabica, a nepitaju se sta ce u Vladi Srbije vise Milutin Mrkonjic, Zarko Obradovic a ima ih jos sigurno kojima nije mjesto ni u Srbiji a kamoli u Vladi Srbije.

Lesa

pre 11 godina

Velja bi u paketu sa Tadicem, Vukom i naravno Krkom trebao u penziju. Ispusene lule treba da se povuku i puste nova lica da lazu narod. Ovako kad nas jedni isti lazu preko 20 god ne da od nas prave budale vec prave magarce sa ogromnim usima.

nikola milojevic

pre 11 godina

...Ako on bude ministar i od njegovog ministrovanja bude zavisila jedna para finansija u Beogradu odosmo mi sa Vojvodinom. Čarapani i čačni su tebe izabrali zemljače, mi u Beogradu nismo!
(Beograđanin, 17. jul 2012 13:50)

eh za te cacane si verovatno u pravu, al odkud ti tu bas KS? Ko je ikad cuo za kakvu novu srbiju u krusevcu? Smeo bih da se kladim cak da ni nemaju mesni obor ovde... A ako si mislio na Tomija pa indirektno, to ne sporim lol...



(u svakom slucaju strasno)

Simon

pre 11 godina

Veljine reči jesu prostačke i neprimerene, a ni vi sa b92 niste cvećke. Godinama ova medijska kuća gaji i prezentuje dva isključiva stava-odnosa: „haj“ prema onima za koje B92 misli da trebaju biti voljeni i pozitivno ocenjeni i „cipela u glavu“ za one koje b92 ne podržava ili, pak, one koji su vam se na neki način lično zamerili.
Da su ovakvi stavovi najčitanijeg e-medija kontraproduktivni i izazivaju samo plitki bes prema nekom čoveku (ovog puta Velji), a ne suštinsku kritiku nekulturnog ponašanja i ophodjenja jedne javne političke ličnosti, pokazuju i komentari čitalaca: neumereni, prostrački, primitivni, „džiberski“....baš kao i Veljine reči upućene Olji.

Zedes

pre 11 godina

Koliko god da se trudim pratiti je, vaša mi politička scena ipak nije sasvim jasna pa ne znam u kakvom su odnosu ovaj Ilić i onaj ljubitelj Beethovena Palma, ali kad malo razmislim - pravi su pokazatelj politike i općenite situacije u Srbiji. A kad još dodam vašega visokoobrazovanog i uljudnog predsjednika države...

Da, naravno, kakav narod, takvi mu i političari. Doduše, imamo i mi u Hrvatskoj svoje kerume i njima slične, ali ipak u manjoj mjeri. Vi ste sigurno LIDER U REGIONU kad su u pitanju primitivci u politici.

GoranJ

pre 11 godina

Ljudi, u kakvoj mi to zemlji živimo kad su ovakve kljusine na vlasti??!?
Uopste ne branim Olju Beckovic, zna ona da bude iritantna, ali ovakav napad na bilo kojeg novinara. Da se ovo desilo u zapadnoj evropi, ovo ... vise nikad nebo bilo ni blizu skupštini! To je ono sto odvaja nas i "zapad", to je pitanje mentaliteta, kulture i tolerancije. Kakav to narod bira ovakve politicare? I onda se još zali na situaciju! "Šuti i trpi, stoko", kako si sijala, tako sad žanješ...

sanja

pre 11 godina

dok tako olako optuzujete glasace setite se da vladu kroje oni koji su jedva presli cenzus. Velja je bahat a Olja je prepotentna,preplacena i umisljena novinarka. Zasluzili su jedno drugo

Mile

pre 11 godina

@Simon

dragi moj Simone, na zalost, izgleda da si u pravu! Kako god okrenes propadosmo. A zasto? Ne znam, jednostavno, ne znam. A rekao bih da propadosmo nezasluzeno.
Mozda, samo kazem mozda, zato sto je kukavicluk postao najjaca srpska osobina, bar poslednjih dvadesetak godina.

Jelesije Zemljoradnik

pre 11 godina

Cestitam urednistvu B-92 na fotografiji "doticnog" g-dina ,izvinjavam se zbog "malog' slova.On je u Cacku Veljo,Beogradjani mu tepaju Velja,a za one koji ga bolje poznaju- znaju ga po nadimku "Lampek".

Simon

pre 11 godina

@ (Mile, 17. jul 2012 14:55)

I ja uporno dajem glas protiv diktature, tajnih nabavki, ovakve reforme pravosudja, zidanja na pašnjacima i parkovima...I onda se okrenem oko sebe i shvatim da dok jedni priznaju da malo kraduckaju, drugi ćuteći naveliko kradu, treći otimaju; dok jedni izidaše za svoje potrebe Vračar, drugi gospodare Novim Sadom, treći upropastiše staro jezgro oplenačke Topole besomučnim nadzidjivanjem i varvarskom gradnjom; dok su kod jednih javne nabavke u stvari tajne nabavke, kod drugih su još tajnovitije, a kod trećih misteriozne nabavke.. .
I tako Mile prijatelju, glasali ili ne glasali, ti isti se vrte u krug godinama ko stari ringišpil, a mi gledamo i gledamo, i od te silne vrtoglavice propadosmo i kao društvo i kao država...
P.S. Znam da nije u okviru teme, ali sam morao da napišem prijatelju Miletu.

Ne zna čovek zakon, a deli savete

pre 11 godina

Olja nije novinarka B92 nego je nezavisna i može da radi šta hoće. Za sve što se objavi na televiziji B92 odgovoran je odgovorni urednik, ali i autor emisije.

Grobarko, ali ne Tomin

pre 11 godina

(poznavaoc stanja, 17. jul 2012 15:34)

Ispravno gramatički se kaže poznavalac! Tako bar srpski jezik nalaže. Što se tiče gospođa Pešić i Turajlić, uošpte ne ulazeći u njihove političke stavove, mogu da kažem da su svoje penzije "iz budžeta" pošteno i mukotrpno zaradile.

Slustab

pre 11 godina

A sto ga, kog djavola reklamirate? Da niste objavili ovu vest, je ne bih ni znao da je gradjanin Ilic bilo sta izjavio. U principu ne citam njegove i izjave njemu slicnih, ali ovu ste stavili na naslovnu stranu sajta, pa sam morao.

acika

pre 11 godina

aj se kladimo da ce ovaj buzdovan opet da mlati i pljuje novinare cim ponovo sedne u fotelju. svaki put kad mu vidim tu odvratnu njusku prokljuca mi krv u zilama. ovom primitivnom cobanu je mesto u zatvoru

DVE RECI - ORGANIZOVANI KRIMINAL

pre 11 godina

napredovali smo do neslucenih granica sto se tice ljudskih prava i sloboda !!! samo u srbiji se protiv lopova vodi medijska hajka umesto krivicnog postupka,plus sto je veci lopov veca mu sansa i da zasedne u ministarsku fotelju ?!!
p.s. sta li sad kazu naprednjacki glasaci sto su nam natovarili na ledja i mladju i velju i rasima ? jos da se vrati bogoljub i Bog da nas vidi sve ...

Nenad

pre 11 godina

Čuj Velju on priča o volji birača... a koji deo birača on zastupa pa kad je tako dobar što nije njegova sranka izašla samostalno na izbore ccc Velja...treba ga zabraniti ili još bolje uopšte mu ne treba davati priliku u emisijama.

Brutalo Ostrašćen

pre 11 godina

Posle ovog ispada mr. Lampeka Velje očekujem da G-dja Pešić predloži istog za Premijera malo je njemu ministarstvo.

seljobercino najobicnijo,doci ce i tebi kraj...

pre 11 godina

Sto se mene ticce ukdijate bre demokratiju vec sutra. Moze i danas. Bar ovu "demokratiju" koja je kod nas na snazi. Svako moze da laprda i napada sta hoce, koga hoce i kad hoce. I prolazi nekaznjeno.

Ovom treba zabraniti bavljenje politikom. A zatim treba njega poslati na analizu, jer ovoliku kolicinu idiotizma na tako malom prostoru je nemoguce obuzdati.

Jedna od najvecih zamerki prosloj vlasti je sto ovakve spodobe nisu zavrsile na robiji ili u ludnici gde vec zasluzuju da budu.

bob

pre 11 godina

"".."ako Matija nije znao da je vaspita, vaspitaće je neko drugi" .."

Bice veoma, veoma zanimljivo viditi dali ce se Oljin otac, pesnik i knjizevnik Matija Beckovic oglasiti povodom ove Iliceve 'vaspitne lekcije/opaske' upucene bas Matiji i nacinu kako je vaspitao kcerku.

dragan obrenovic

pre 11 godina

znam da su svi sada krenuli u velike kritike Velimira Ilica i to stoji nema problema.ja nisam za njega i ne branim coveka uopste,ali Draga olja bi trebala malo samo da razmisli sta prica na tv.svi smo svesni da je ona za demokratsku stranku i za cedinu partiju i tu nema vajde sve je to legitimno.jedini ja vidim problem je to kada ona zeli da exponira te partije u njenoj emisiji kada prica o raznim politickim temama.novinari sirom sveta mogu da vole partije i da glasaju za nji na izborima ali kada ti vodis emisiju nemozes ti da upadas ljudima u rec(vucicu stalno)a kada dodje djilas onda toga nema.it has to be a even playing field straight down the line.ravnopravnost za sve goste.ja nisam ni za koga ali iz diaspore gledam utisak nedelje redovno i mogu da kazem da je emisija fantasticna.b92 imanajbolje programe ubedljivo tv-u.

milan

pre 11 godina

Ako je nije vaspitao matija neko drugi ce rece rumeni zar ovo nije pretnja barem za nas normalne posto njima to nije i njegov koalicioni partner je imao slicne pretnje pokojnom premijeru pa sta se desilo. Kako bi prosao ja kao obican gradjanin da tako pretim nekome od politicara

Zoran

pre 11 godina

G. Velja Ilic nije neko ko je poznat da ume da se ophodi ali ni g-dja Olja Beckovic nij eneko ko iskazuje postovanje a morala bi prema svakome, pogotovu prema javnoj licnosti. Bilo je jadno gledati njen nastup u njenoj emisiji kako sa omalovazavanjem se ophodi prema ljudima koji niju njoj ili njenoj stranci po volji. Kao osnovno pravilo, ne mozete prozivati i nazivati ljude iskljucivi imenom i prezimenom a da ne koristite carobno "gospodin" pre toga. Ipak su tu ljudi znacajniji po javnim funkcijama od nje same i zasluzuje obracanje uz duzno postovanje.

aleksandar

pre 11 godina

pa sta reci o velji fotelji sramotno je to ko sve hoce da bude ministar a taj put sto hoce da izgradi verovatno do njegove vikendice nove ako se to moze nazvati vikendicom.

Sale

pre 11 godina

Hahahaha kakav je ovo lik... A koalicija im je malo jaca od kisele vode... Dacic i Dinkic ce izaci iz vlade cim zagusti a onda reformirani DS sa SNSom pravi vecinsku vladu jer SNS za sada pokazuje poprilicno umereno kada su u pitanju goruci problemi sto je vise pozitivno nego negativno

Petar A

pre 11 godina

V. Ilic je slika danasnje Srbije. Srbija tj. Velja moze da se voli ili napusti (emigrira). Za sve "izmedju" slijedi ili cir ili povisen pritisak.

Sir Giles

pre 11 godina

@Vladimir

Pročitajte "Ulje na vodi" prof. Dubravke Stojanović, ili ako imate trunku više vremena opise Srbije u doba Obrenovića prof. Slobodana Jovanovića.
Srbija je od uvek bila ovakva, mi plutamo u kontinuitetu gluposti, bahatosti, neznanja.
Tu smo gde smo i bili.
Zato rendgen snimke u ruke, da sečemo bat signale, po auto lak i na šaranje zgrada po Srbiji.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ziv je Velja - umro nije!

Na radost Srbistanaca sirom zemlje i vaskolike dijaspore, The Domacin ponovo moze da bude onaj stari!

d.j.

pre 11 godina

Za nekadasnje baljezgarije kao ministra u vladi Kostunice doktor Vojislava nas neobavesteni vladar je govorio "znate vi Velja",sadasnji koalicoini drugari se ogradjuju od vokabulara Veljovog.
Vaistnu Veljo je izbacio psovke i polne organe.Sada se sluzi pokvarenim zaokama oko narkomanije i normalnosti OB.Valjda je to u duhu novog Koalicionog sporazuma i drugacijeg odnosa prema slobodi medija.
U duhu i slovu tog K.Sporazuma moze se ocekivati da ce OB i VI uskoro normalizovati odnose,ovo tim pre jer je izostala cuvena metafora o dobrim nogama i Veljovoj zrtvi o nagnanu allla Merlin Olbrajt.
Ocigledno da ovog puta Veljo istupa bez trunke antibakterijske tecnosti za dezinfekciju eerkondisna(onaj ko razume shvatice znacenje ovih poruka)

Nekontam

pre 11 godina

Pogledao sam video, pa mi nije jasno sta znaci rec "zgranuto". Ako neko moze da mi objasni... Nesto nisam primetio da se ovoliko pricalo kad su prethodni pravili vladu. Bilo je i tu dosta strucnjaka kao Dulic i slicni...

zoran đorđević

pre 11 godina

Naravno, sada ćete pod plaštom zaštite novinara, slobode medija i ko zna čega, otvoriti lov na svakog ko se usudi da nešto kaže protiv rada ili postupaka nekog novinara. Bez obzira na upozorenje koje stoji za pisanje komentara, u komentarima je DOZVOLJENO svakakvo vredjanje Velje, i nazivanje istog raznim imenima. Ma nije u pitanju Velja, i ovaj slučaj, već je u pitanju da li se u ovoj nedodjiji BILO ŠTA kritički može reći o radu novinara ili će se to odmah okarakterisati kao napad na SLOBODNO novinarstvo. Ako to nije tako, zašto redakcija zadržava pravo da objavi ili ne komentare. U ovoj nedodjiji, novinari mogu da pišu i komentarišu odluke sudova, zdravstva, školstva policije i uprave, da taj rad generalno karakterišu kao KRIMINALAN, KORUMPIRAN i slično, da ljude proglašavaju a krivim, bez sudske odluke i sl., i da za sve to naravno niko ne odgovara. E sada, ako slučajno ukažeš na to, to je napad na slobodu medija, na novinarsku profesiju itd. Naravno da jesam za slobodu medija i bolju zaštitu novinara i te profesije, ali sam isto tako i za ODGOVORNOST novinara za svaku izgovrenu ili napisanu reč. Svi se trćimo i pominemo kao vrhunac demokratije, kako je kralj Petar I doneo zakon o štampi, sa jednim jedinim članom - štampa u Kraljevini Srbiji je slobodna. Pa naravno, ali je zato drugim zakonima bilo sankcionisano da li je nešto od toga krivično delo, da li je nešto osnov za naknadu štete i sl. Dakle, sva prava, ali isto tako i POTPUNA odgovornost.

W2

pre 11 godina

Odgovorno tvrdim da je B92 trenutno u Srbiji jedini nezavisni portal, maksimalno objektivan i bez favorizovanja bilo koje partije! Ja vam zahvaljujem na ovome. Ovo tvrdim jer svakodnevno posecujem vise od deset domacih izdanja, gde nije moguce napisati, i da bude publikovan komentar, recimo bilo koja kritika na racun DS-a u jos uvek makar 80% izdanja, naravno bez vrejenja, dok B92 na potpuno objektivan nacin dozvoljava kritike i pomenutih, i novo pridolih vlastelina, sto je za svaku pohalu. Ponasanje Ilica NO COMMENT!

Mario Bros

pre 11 godina

Podrzavam novinare da nastave vredno i smelo da pitaju i rade. Nije nista nepristojno pitano i ne vidim zasto bi se neko ljutio.Mislim na Ilica. Ako par novinara mogu da uplase Vucica pa da samo zbog njih nekoga izostavi, onda taj neko i nije za ministra. A i inace mislim da osoba sa manirima Ilica nije nikome pozeljna za to visoko mesto.

STUDENT PSIHOLOGIJE

pre 11 godina

Можда је Веља мало оштрије реаговао, али су у праву и они који кажу да гђица Оља Бечковић у задње време врло нервозно води емисију (упада у реч гостима, даје грубе политичке оцене, дискутује о темама које не познаје довољно,....).
Сложићемо се да је много опасније за социолошки образац понашања, када је примитиван неко ко води важну емисију на ТВ, него неки машинац или грађевинац, па макар он био и министар, за које се зна да су због професионалне специфичности, мало грубљи у изражавању.
А постоји и она могуђност : Ко се свађа, тај се воли.
Опасан је овај Чика Веља, он је хтео да се жртвује и код Олбрајтове

Rade(I)

pre 11 godina

Ja redovno gledam b92 ali kad se pojavi Olja ja menjam kanal dok se ta emisija ne zavrsi i posle se opet vracam na b92.Nisam neki Veljin simpatizer ali licno mislim da je Velja u pravu jer ona uvek ugaca i okrece vodenicu na svoju stranu i licno mislim da je malo i bezobrazna.Inace sve pohvale za b92

drLaki

pre 11 godina

Ha,ha, Velja LAMPEK ce da prevaspitava nekog.Kad je pijan pao u kupatilu i razbio glavu svima je rekao da su ga napali.Koliko je puta ponovio pricu,sam veruje u nju.

Velja je Veljo

pre 11 godina

Veljo zna da bude prek, impulsivan cak i nagao ali zar nisu svi sumadinci malte ne takvi.On se u ovom dely Srbije dozivljava kao dobar ministar i sve dobre stvari se vezuju za njegov mandat i zato i dobija glasove.Kratak fitilj ne prolazi u Beogradu i oni koji mu tepaju Velja to koriste.DALEKO OD TOGA DA OPRAVDAVAM NJEGOVE ISTUPE.Vucic je u zadnjoj emisije iskulirao doticnu ali covek ocigledno ima zivce kao konopce.Bice on dobar ministar na nase zadoviljstvo a ostali nemojte ga glasati kao i do sada...

Velibor, USA

pre 11 godina

@zoran đorđević i sasa, Velja Ilic je JAVNO POLITICHKO LICE (shto automatski mu povlachi privilegije) koji sam sebe trpa svugde i u svashta i to najcheshce na najprostachkiji nachin, nakon sheshelja sigurno drugi najprostachkiji politichar, a do nedavno u koshtunichinoj vladi i visokorangirajuci Ministar. Stoga, "vredjanje" a zapravo snazno kritikovanje kao shto i zasluzuje takvih javnih politichkih lica koji su i josh uvek crpli privilegije i beneficije o kojim obichan chovek moze samo da sanja, sigurno NE potpada pod krivichna dela na koje upucuje npr. Zakon o javnom informisanju (a samo to je ono shto npr. B92 i treba da mari) gde se jasno kaze da je Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstice diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etnickoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem ucinjeno krivicno delo.
Mr i Ministar Velja Ilic NE spada ni u jednu od vulnerabilnih kategorija vec su zapravo chak on, njemu slichnih i/ili gorim i od njega ponashanja i navike chinili nepravde i shtete njegovim zrtvama.

Puna podrshka Olji i molim je da se NE izvinjava niti saginje pred mr. ilicem.

Zoran

pre 11 godina

Šta je drugo moglo i da se očekuje od magistra Ilića!Takvima je trebalo da se izda trajna zabrana bavljenja politikom posle onih skandala sa novinarima ali avaj..."Ja hoću auto-put a to nije infrastruktura!!!!" nego moda violinski koncert!!!On je poznat da voli da gradi bez dozvola i prateće dokumentacije a i saradnici Jocić i Šarančić-borba protiv korupcije!!

Slike

pre 11 godina

slike govore vise od 1000 reci. Toplo preporucujem, pogledajte klip http://www.youtube.com/watch?v=ccSE14gLNWE&feature=youtube_gdata_player

Slobodan Tesic

pre 11 godina

Radi se o vrednosnim sudovima ,a ne o Velimiru Ilicu.Olja Beckovic suvise dugo traje na B92 ,nekako zajedno sa svim jalovim polemikama ,politikantstvom, aferama bez epiloga ,losim opstim ukusom,bezznacajnim ucinkom na informativnom i edukativnom planu, sa dosta elemenata netolerancije,nekulture dijaloga,pristrastnosti.Ma koliko i sam lose mislio o Velimiru Ilicu, mislim da se ovde radi o simbiozi dva srodna kultura obrasca ,jednog sa tipicnim gradskim ,tacnije beogradskim ,zargonom i karakterom , a drugi je vise ruralne ispoljivosti.Na nama je da im sve manje poklanjamo paznju , setimo se kako su se gotovo uvek pogresno postavljali i NUNS i UNS,tokom ranijih i blizih vremena.
Zahvalan ,pre svega neistomisljenicima.

Zardoz

pre 11 godina

Ne treba generalizovati. To je uvek pogrešno. Ali koliko god ljudi glasalo za Ilića ne znači da su oni isti kao on. Možda im je samo simpatičan na kraju svoje moći koji se sada poslednji put skriva iza imuniteta uz njihovu pomoć.

izborko

pre 11 godina

ima li ko ovde dase kladi da cuvena novinarka Olja Beckovic nece vise prozivati Velju Ilica ? Posle ovog odgovora Velje i udaranje u ono sto svi znamo a cutimo,Velimir Ilic je miran sto se tice Olje Beckovic. Kladimo se?:)

Misko

pre 11 godina

5-og Oktobra je i trenerci predvodio Cacane protiv Milosevica i Seselja a sad kolce veze sa Tomom i Ivocom a trenerku je brzo zamenio BOS odelom i Dzipom. Jos pride je upropastio sabor trubaca u Guci ciji je kao on bio domacin. Ko je zapoceo takmicenje trubaca pa Srpski narod Srpski seljak narod dragaceva ga je odrzao sve ove godine. Ne moze Nemac Danac i ostali da razumeju zvuk trube niti da zaigra kao nas narod. Sada kao svetsko takmicenje a orkestri iz sveta smesni u odnosu na nase majstore trube. Vratite izvorni sabor trubaca narodu

max

pre 11 godina

Nije Beograd Srbija,Zapadna Srbija je glasala za Velju.U Koštuničinoj vladi proglašen za naj ministra.Veljo care uz tebe su iskreni patrioti

vasa

pre 11 godina

Nejasan je kredibilitet Anema i bilo kog udruzenje novinara jel su svi bili sa medijima kompletno kontrolisani od bivse vlade.Znaci ucestvovali su u prevarama Milosevicevske i Titoisticke varijante rada medija.Onda je bilo u redu a sadaje kao lose.A lose je jel svi treba da odgovaraju pa ce se jalda zaliti EU i Americi da su sputavani.Potpuni sunovrat lepog ukusa i zapadne demokratije u koje vise ni vrapci neveruju

6 Oktobar

pre 11 godina

Ha, ha, ima Velja sa sve Dacicem i Vucicem za usi da vas odvuce u Evropu. Ima da bije, ko nece, a Tadic i Ceda da se prestroje na novu ideologiju, Karlovac-Ogulin-Karlobag.... Kakva zemlja je ova Srbija!

Milicica

pre 11 godina

Ne znam vise sta se pravi fama oko ovakvog "kadra", kome on treba? Ubedjena sam da svaki clan mesnog odbora njegove NS vise zasluzuje neku drzavnu funkciju od ovog lika.

sasa

pre 11 godina

Clan 38 ccc Ako se postuje taj clan 99% ovih komentara nebi trbalo biti objavljeno . Nista nije slucajno pa ni Veljina reakcija na emisiju utisak nedelje . Karic je ovakvom propagandom izgubio Televiziju , Olja vec dugo vodi Utisak nedelje i nekada je stvarno nekulturna pogotovo prilikom zivih ukljucenja , a i ocigledno je da Velju forsira u svojim emisijama. Slazem se da je Magistar Velimir Ilic malo udaren i da nezna da komunicira sa medijima ali to je njegov problem . Administrator sigurno dobro filtrira komentare pa ispada da Velimira niko ne podrzava ushta sumjam. Novinari u nasoj zemlji su prekardasili sve moguce norme , pustaju neproverene informacije , lazi i klevete .a kada ih neko napadne svi su kao jedan. Gledali smo svi propagandni program u vreme izbora i mogu vam reci da ste se smucili narodu !! Retko koja televizija je bila objektivna ,cast izuzecima .To nije moja konstatacija vec zapadnih strucnjaka. Dacu vam primer a vi kazite da nije tako . Do i za vreme izbora nijedna novina pa nijedna televizija nije objavljivala lose stanje u zemlji a kada su se izbori zavrsili dobijamo realnu sliku koju je vlada krila a i vi zajedno sa njom . Katastrofaje blaga rec za ovo stanje u zemlji. Gde su novinari bili da nam to saopste ? Da ste radili svoj posao DS na ovim izborima nebi imao ni 15% biraca.

oh rly

pre 11 godina

Napao? Ma je li? Ajd' boldujte sledeci put deo texta gde vidite napad, poz. U pravu je covek, samo cekam kad ce Beckovicka da izvati clansku kartu DS-a. Mada sad ide promena vlasti, mozda i ona zapeva drugu pesmu, ne bi joj bio prvi put.

darko

pre 11 godina

Pa olivera bećković je simpatizer ldp-a i to javno isnosi to je njeno pravo ali ne sme ona da vodi prljavu kampanju ne samo protiv ilića i protiv mnogih drugih ljudi koji još ni jednom nisu bili ministri, nisu pritom ni izabrani gospođa je mnogo pristrasna u svojim stavovima koje iznosi

Stefan

pre 11 godina

Slazem se apsolutno sa Veljom.I novinari moraju da vode racuna o svom ponasanju.Nazalost,pojedini novinari u Srbiji sebi dopustaju stvarno previse,a kada neko kritikuje te iste novinare onda oni to smatraju napadam na drzavu.Ma nije nego!

dača

pre 11 godina

i šta sad treba suze da ronimo za njom i za botom baš nekog u srbiji briga pitajte paora na njivi šta misli ili pomoravskog seljaka baš nekog briga za olju bećković i ko je ona uopšte nisam ni čuo za nju

Vojislav

pre 11 godina

Olja Bećković, žena koja nista ne zna da radi osim da napada i kritikuje drukcije mišljenje,našla je nekog ko se ne boji u lice da joj kaže ono što misli. To što je branite kao novinarku,nema veze sa mozgom,jer je bolja glumica nego novinarka,ako ono sto ona radi moze i da se nazove novinarstvom,jer nepristrasnosti u njenom radu nema ni u tragovima. To sto je Velja sirovina,a Olja glumi damu,ne znaci da joj je sve dozvoljeno... ili mozda jeste?

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kada se radi o direktnom sukobu izmedju Velimira Ilića i Olje Bećković Ja sam uvek na strani Velimira Ilića !
I takav kakav je jos uvek mi je "simpaticniji" od Olje Bećković !

TheObradovic

pre 11 godina

Slazem se.
Sramota je da se protiv Velimira mr Ilica vodi medijska hajka.
Treba da se vodi zakoniti sudski postupak. Krivicni.

Ovo je moguce samo u Srbiji.

Nemanja

pre 11 godina

Sta se bunite " demokrate", kad je Velja dovukao bager 5. oktobra, tad vam je bio car najveci. Sad vam ne valja. Sami ste ga stvorili, i sad ga gledajte.

Mile

pre 11 godina

Ovde ima mnogo vatrenih komentara koji bas otslikavaju posledice negativne kampanje protiv njega. Ja sam gledao tu emisiju i primetio da se voditeljka veoma uvredljivo odnosila prema njegovom imenu. Vucicu je bilo ocigledno neprijatno da govori na taj nacin. Ja nisam glasao za njega, ali, glasao sam protiv diktature, zidanja na pasnjacima, tajnih nabavki, reforme pravosudja, bankarskog terora...

Lazar

pre 11 godina

Tradicionalno neprofesionalan Velja i naravno tradicionalno neprofesijalan B92. Zaista mi nije potrebna pomoc O.B. za izgradnju misljenja o nekim politicarima, sama trazi, kao i ceo B92 da je kritikuje cela Srbija. Dokle cete tvrdoglavo da tvrdite da su sve kritike na vas racun glupost i primitivizam? Na zapadu se svaka zamerka primi k znanju a ovde se vodi polemika, kao da je B92 naspram nekih stranaka i politicara takodje politicka stranka. Ne mislim naravno samo na B92, vec i na mnoge druge medije u zemlji.

Velja je Veljo

pre 11 godina

Veljo zna da bude prek, impulsivan cak i nagao ali zar nisu svi sumadinci malte ne takvi.On se u ovom dely Srbije dozivljava kao dobar ministar i sve dobre stvari se vezuju za njegov mandat i zato i dobija glasove.Kratak fitilj ne prolazi u Beogradu i oni koji mu tepaju Velja to koriste.DALEKO OD TOGA DA OPRAVDAVAM NJEGOVE ISTUPE.Vucic je u zadnjoj emisije iskulirao doticnu ali covek ocigledno ima zivce kao konopce.Bice on dobar ministar na nase zadoviljstvo a ostali nemojte ga glasati kao i do sada...

max

pre 11 godina

Nije Beograd Srbija,Zapadna Srbija je glasala za Velju.U Koštuničinoj vladi proglašen za naj ministra.Veljo care uz tebe su iskreni patrioti

Aca

pre 11 godina

Ovaj čovek je neobuzdan i neuračunljiv. Mislim da nijedan gradjanin Srbije ne bi želeo da ova osoba udje u vladu. Ako udje... ne znam, ne očekujem da se vrate devedesete, ali svakako će biti, u najboljem slučaju, potpuno isto kao prošla vlada.

grbovic

pre 11 godina

Lepo je Canak Rekao:

Kostunica Dr Vojislav!
Ilic Mr Velimir!
Vucic Djulijani Aleksandar!

ja bih dodao i Nikolic Master Tomislav!

Pametnom je dosta i ovo!

dragan radovanovic

pre 11 godina

Gospodja Olja Beckovic Sa punim pravom kaze novi Velimir Ilic.Dosta je Njenog Plakanja nad sudbinom DS-a. Kazem dosta jer je stvarno dosta.A ona neka nadje neku novu zrtvu neka pusti Velju na miru.Neka se prikljuci novinarima koji analiziraju rad velikih ministara Dulica, Sutanovca,Petrovica i drugih.

dragan obrenovic

pre 11 godina

znam da su svi sada krenuli u velike kritike Velimira Ilica i to stoji nema problema.ja nisam za njega i ne branim coveka uopste,ali Draga olja bi trebala malo samo da razmisli sta prica na tv.svi smo svesni da je ona za demokratsku stranku i za cedinu partiju i tu nema vajde sve je to legitimno.jedini ja vidim problem je to kada ona zeli da exponira te partije u njenoj emisiji kada prica o raznim politickim temama.novinari sirom sveta mogu da vole partije i da glasaju za nji na izborima ali kada ti vodis emisiju nemozes ti da upadas ljudima u rec(vucicu stalno)a kada dodje djilas onda toga nema.it has to be a even playing field straight down the line.ravnopravnost za sve goste.ja nisam ni za koga ali iz diaspore gledam utisak nedelje redovno i mogu da kazem da je emisija fantasticna.b92 imanajbolje programe ubedljivo tv-u.

SVD

pre 11 godina

Mučan Mr.Velja - Hajka protiv njega...? Nije li je on sam poveo šutirajući novinara, psujući Olji Bećković da je ceo svet čuo, sa takvom naravi, njemu neki neprijatelji ne trebaju, on je sam sebi najveći neprijatelj.

tasel

pre 11 godina

Velja je kompletni I...T,
ali gospodja Beckocic bi mogla da posle toliko godina rada, i najzad nauci da bude novinar, a ne glavni glavni glumac u svojoj nazovi "autorskoj emisiji" (koju seli sa televizije na televiziju koja vise plati), gde se ponasa ka o da su gosti i gledaoci tu radi nje, a ne ona radi njih. Bezobrazna je i nekulturna, jer stalno upada u rec i prekida i sagovornike i gledaoce. Kakav god da joj se da odgovor ona ima rep koji nema nikakvog smisla. O pristrasnosti DS-u ne treba ni govoriti, ali valjda je to normalo, pa tako se ponasala i prema DSS-u dok je bio na vlasti, a verovatno ce ubrzo okrenuti curak i tako se ponasati i premaSNS-u.

Negotinac

pre 11 godina

Ako je ovo ta sloboda medija koju su nam obećavali Ilićevi koalicioni partneri, onda je sve jasno. Pojedini političari nikako da shvate da su pod reflektorima javnosti...Ako im ta svetlost smeta, uvek mogu da odu...

Idite zajedno sa Veljom

pre 11 godina

Za bele listice i one "napredne" glasace zelim da se zajedno sa Veljom pregledaju. Sudeci po komentarima ima "naprednih" glasaca koji se sad cude ulozi Velje i njegovom buducem ministrovanju, pa zato ste glasali! Hocete reci da niste znali da je Velja na istoj listi sa takozvanim naprednjacima.....?? Ja sam protiv ove vlasti i ove koalicije koja je prevara a svim srcem zelim da Velja bude ministar u toj Dacicevoj vladi jer je sa svojom pojavom 100% reprezentativan za tu ekipu koju su glasali glasovi "naprednjaka" i dacicevih komunista. Glasali ste, sad uzivajte.

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Glasali ste ili iz lenjosti Niste,tipovi kao kvazi magistar ILIC,KARIC,VULIN,VUCIC,DACIC,ekipa jurisnika iz DSS i jos mnogo slicnih likova ce vas gaziti narednih 15-2o godina i to sve uz pomoc RUSIJE,koji su ih i doveli na vlast.Neka vam primer budu Osetija i Abhazija zemlje koje su pod Ruskom upravom,gde se toboze odrzavaju neki izbori,pa kada vecinu dobiju kandidati koji nisu po volji Moskve,isti se naprasno Razbole
i naravno pobedi kandidat Moskve. I dalje se kunite u baba Vesnu Pesic i onu Srbijanku Turajlic koje su sebi obezbedile visoke penzije iz budzeta pa se sada zezaju.

Beograđanin

pre 11 godina

Meni licno najomraženiji političar u srpskoj istoriji. Sve kad uzmem Koštunicu, Slobu, Šešelja on je ubedljivo No1 na listi. Ako on bude ministar i od njegovog ministrovanja bude zavisila jedna para finansija u Beogradu odosmo mi sa Vojvodinom. Čarapani i čačni su tebe izabrali zemljače, mi u Beogradu nismo!

Javljam se sa Ade Bojane

pre 11 godina

Velja me ne zanima a Olja me nervira. Kako je moguće da 99 odsto komentara ide đonom protiv Velje? Niko ne kaže zašto, nego samo - kad vidim ovog čoveka, meni pripadne muka. Ajde. Ja ću bar reći zašto me Olja nervira. Prvo, ona tako malo poznaje pravo. One nema pojma šta piše u Ustavu, ne zna zakone, pojma nema šta je građanska a šta samo demoktatska država, nikakve dubine u pitanjima. Poslednji "Utisak sedmice" - dosadno i neinventivno pitanje - šta možemo očekivati od nove vlade, a onda se sve svede na insistiranje ko će biti ministar i da li će Velja biti ministar. Pouzdano se od nove vlade može očekivati samo to da u njoj ne budu Tadić i Jeremić, ostalo tek ima da se vidi. Najvažnija tema ovih dana to su poruke koje nam šalju Vojvođani. Tačnije, to su pretnje. Ona u tome ne vidi pravu temu i sudbinsku temu. Hoće li da stavi to na dnevni red i da li zna ko o tome najviše zna? Hoće li neko da kaže istinu - Vojvodina se prvi put ustanovljuje Ustavom FNRJ 31. januara 1946. I kad su prečanski Srbi dobili autonomiju od Beča 1949, to je nazvano Vojvodstvo Srbija i Temišvarski Banat, a granice nikada nisu određene. Srbiji su se 1918. prisajedinili prvo Srem, a onda zajedno Banat, Bačka i Baranja. Nema govora o Vojvodini. Neka batali Velju, neka o ovome otvori raspravu, ako išta zna o politici. I da ne dovodi više na krhke stolice ona tri svoja pozamašna pretplatnika.

gajic dragoljub

pre 11 godina

u vezi izjave V.Ilica - ovakve "spinove " od strane B92 vec znaju i vrapci na grani: odabrana slika V.Ilica sa neartikulisanim izrazom lica /a tek kakva je O. Beckovic sa artkulacijom/ i panicni naslov : V.I. NAPAO O.B.
Ne V.I. je IZJAVIO nego NAPAO , da se stekne utisak da nije mozda u pitanju fizicki napad, jer racuna se na to da ljudi citaju uglavnom naslove a i Velja ima kratak fitilj i 'oce da se rita na novinare: jesi li cuo burazeru Velja NAPAO Olju - ma ajde , kako? - nemam pojma, objavio B92. Najvaznija stvar u Utisku nedelje je kada O.B. kaze :idemo na reklame. Reklame koje joj u neogranicenim kolicinama salju gospoda Saper i Djllas pa zato tako besramno dugo traju, da bi gospodja O.Beckovic nagurala platu od 4000 hiljade eura. V.Ilic mi uopste nije simpatican , naprotiv ali da mi O. Beckovic i B92 prodaju rogove za svece ni to mi nije sipaticno

zoran đorđević

pre 11 godina

Naravno, sada ćete pod plaštom zaštite novinara, slobode medija i ko zna čega, otvoriti lov na svakog ko se usudi da nešto kaže protiv rada ili postupaka nekog novinara. Bez obzira na upozorenje koje stoji za pisanje komentara, u komentarima je DOZVOLJENO svakakvo vredjanje Velje, i nazivanje istog raznim imenima. Ma nije u pitanju Velja, i ovaj slučaj, već je u pitanju da li se u ovoj nedodjiji BILO ŠTA kritički može reći o radu novinara ili će se to odmah okarakterisati kao napad na SLOBODNO novinarstvo. Ako to nije tako, zašto redakcija zadržava pravo da objavi ili ne komentare. U ovoj nedodjiji, novinari mogu da pišu i komentarišu odluke sudova, zdravstva, školstva policije i uprave, da taj rad generalno karakterišu kao KRIMINALAN, KORUMPIRAN i slično, da ljude proglašavaju a krivim, bez sudske odluke i sl., i da za sve to naravno niko ne odgovara. E sada, ako slučajno ukažeš na to, to je napad na slobodu medija, na novinarsku profesiju itd. Naravno da jesam za slobodu medija i bolju zaštitu novinara i te profesije, ali sam isto tako i za ODGOVORNOST novinara za svaku izgovrenu ili napisanu reč. Svi se trćimo i pominemo kao vrhunac demokratije, kako je kralj Petar I doneo zakon o štampi, sa jednim jedinim članom - štampa u Kraljevini Srbiji je slobodna. Pa naravno, ali je zato drugim zakonima bilo sankcionisano da li je nešto od toga krivično delo, da li je nešto osnov za naknadu štete i sl. Dakle, sva prava, ali isto tako i POTPUNA odgovornost.

Simon

pre 11 godina

Veljine reči jesu prostačke i neprimerene, a ni vi sa b92 niste cvećke. Godinama ova medijska kuća gaji i prezentuje dva isključiva stava-odnosa: „haj“ prema onima za koje B92 misli da trebaju biti voljeni i pozitivno ocenjeni i „cipela u glavu“ za one koje b92 ne podržava ili, pak, one koji su vam se na neki način lično zamerili.
Da su ovakvi stavovi najčitanijeg e-medija kontraproduktivni i izazivaju samo plitki bes prema nekom čoveku (ovog puta Velji), a ne suštinsku kritiku nekulturnog ponašanja i ophodjenja jedne javne političke ličnosti, pokazuju i komentari čitalaca: neumereni, prostrački, primitivni, „džiberski“....baš kao i Veljine reči upućene Olji.

demokrata

pre 11 godina

Dosta mi je Ilica, ali i Olje Beckovic.Ni losije novinarke ni vise medijskog prostora.Toliko pristrastnosti i neprofesionalizma ,da je to strasno.

W2

pre 11 godina

Odgovorno tvrdim da je B92 trenutno u Srbiji jedini nezavisni portal, maksimalno objektivan i bez favorizovanja bilo koje partije! Ja vam zahvaljujem na ovome. Ovo tvrdim jer svakodnevno posecujem vise od deset domacih izdanja, gde nije moguce napisati, i da bude publikovan komentar, recimo bilo koja kritika na racun DS-a u jos uvek makar 80% izdanja, naravno bez vrejenja, dok B92 na potpuno objektivan nacin dozvoljava kritike i pomenutih, i novo pridolih vlastelina, sto je za svaku pohalu. Ponasanje Ilica NO COMMENT!

Rade(I)

pre 11 godina

Ja redovno gledam b92 ali kad se pojavi Olja ja menjam kanal dok se ta emisija ne zavrsi i posle se opet vracam na b92.Nisam neki Veljin simpatizer ali licno mislim da je Velja u pravu jer ona uvek ugaca i okrece vodenicu na svoju stranu i licno mislim da je malo i bezobrazna.Inace sve pohvale za b92

Dragi

pre 11 godina

Velja Ilić bi jedino mogao da vodi ministarstvo za nekulturu, ali ono nažalost nije planirano u ovoj novoj vladi.
A što se tiče same Olje Bećković i B92, nije loše da se neko setio da vas sve zajedno iskritikuje, jer ste veoma jednostrani u svojim stavovima, verovatno zbog svoje vlasničke strukture.

Ivan S:

pre 11 godina

Podrška Olji Bećković, a kome se nesvidja Utisak nedelje, neka gleda Izjavu nedelje na TV BelleAmi. Tu će se nagledati i naslušati primitivizma polupismenih nacionalista i simpatizera SNS-a, SPS-a i ostalih kvazi patrijota.

STUDENT PSIHOLOGIJE

pre 11 godina

Можда је Веља мало оштрије реаговао, али су у праву и они који кажу да гђица Оља Бечковић у задње време врло нервозно води емисију (упада у реч гостима, даје грубе политичке оцене, дискутује о темама које не познаје довољно,....).
Сложићемо се да је много опасније за социолошки образац понашања, када је примитиван неко ко води важну емисију на ТВ, него неки машинац или грађевинац, па макар он био и министар, за које се зна да су због професионалне специфичности, мало грубљи у изражавању.
А постоји и она могуђност : Ко се свађа, тај се воли.
Опасан је овај Чика Веља, он је хтео да се жртвује и код Олбрајтове

Znamo te Veljo

pre 11 godina

Nova vlast se plaši "Insajdera" koji treba da se emituje na B92, septembra, pod naslovom "Patriotska pljačka". Zato je ovolika panika i napad na novinare i televiziju B92.

tanja

pre 11 godina

Olja je odlican novinar, emisija joj je uvek zanimljiva,postavlja pitanja koja bismo i mi gledaoci rado pitali. Podrska Olji. Thumbs down za Velju ( ne znam zasto mu tepam) Ilica

dani

pre 11 godina

podrska olji!!!!!!!!!!!!!!!strasno sta se radi,,,pitam se ko je sad gradonacelnik grada cacka???bruka i sramota,,to je danasnji rezim,,postena vlast .PODRSKA OLJI!!!!!!!!!!!

Zoran

pre 11 godina

G. Velja Ilic nije neko ko je poznat da ume da se ophodi ali ni g-dja Olja Beckovic nij eneko ko iskazuje postovanje a morala bi prema svakome, pogotovu prema javnoj licnosti. Bilo je jadno gledati njen nastup u njenoj emisiji kako sa omalovazavanjem se ophodi prema ljudima koji niju njoj ili njenoj stranci po volji. Kao osnovno pravilo, ne mozete prozivati i nazivati ljude iskljucivi imenom i prezimenom a da ne koristite carobno "gospodin" pre toga. Ipak su tu ljudi znacajniji po javnim funkcijama od nje same i zasluzuje obracanje uz duzno postovanje.

zexxi ++++

pre 11 godina

Potpuna podrska Olji Beckovic. Ako je Srbija demokratija, onda svako mora da prihvati ostrinu novinara a ne kao ovaj sujetni seljak.. Treba ga udaljiti od vlasti pod hitno!

mladjan

pre 11 godina

sram te bilo Velimire..na "misice" si usao u politiku!Sve vreme se ponasas kao ulicar a,pola stranke ti je vec u zatvoru!!!Da NIJE B-92 za mnoge stvari se ne bi "ni culo", bez obzira sto je politicko-kriminalni lobi u Srbiji izuzetno jak..ovi ljudi bar javno smeju da kazu neke stvari.. i da se ja pitam i "dao bih im da formitaju vladu po svom nahodjenju"!!! Bar bi bili posteniji..ali nazalost.."VI STE JOS UVEK GLAVNI"..svidelo se to meni ili ne...prema tome samo napred jasite ovaj narod koji bolje od VAS NEMA!!!!!

laki

pre 11 godina

Gledam svaku emisiju i nisam do sada primetio da je gosp.Beckovic bezobrazna,vec ponekad i blaga u svojim pitanjima.To sto neki politicari ne vole da se neke stvari iznose u javnost nije njen problem vec onih koji nisu "ispravni".Vecina politicara ima problema sa istinom,to je problem.Treba vise da je takvih,na zalost cenzura i stranacka pripadnost nekih medija pridonose nepravdi i bedi gradjana.Da je vise Olji,mozda bi se narod pre osvestio?Podrska Olji.

Laki

pre 11 godina

Postovana Olja,da nije Vas i vase emisije ,pomislio bih da u Srbiji ne postoji novinar koji sme da tako konkretno pita, bilo kog predstavnika vlasti sta bi ga obican narod pitao.Puna podrska od moje porodice.

vuk

pre 11 godina

Podrška Olji Bećković, Ilić je sramota za srpsko društvo u uređenim sistemima bio bi u zatvoru a ne kandidat za ministra. Pitate se zašto nam je loše pa upravo zbog Ilića i njemu sličnih- bahatih , bogatih, nepismenih, profitera naše nesreće...

бидермајер

pre 11 godina

Мислим да је посреди интелектуална инфериорност у односу на Ољу Бећковић,како иначе да се тумачи сав тај примитивлук и празилук .

LFC

pre 11 godina

Covek je prostak, mutan sa poslovima koje vodi. Vaspitan je da ovako reaguje kada ga neko "bocne" povodom necega. Srce i dusu je dao u vezi Petooktobarskih promena,ali mu je vaspitanje bas lose!

nikola

pre 11 godina

Protiv tebe se vodi opste narodna kampanja! Niko normalan ne zeli ni tebe ni Mrku u vladi! Neodgovorni ste, neprimereno se ponasate, nista zivo ne ispunjavate... Ako ta dvojica udju u vladu, naj...li smo ga!

Zurkolomac

pre 11 godina

Ovog brdjanina ne bih pustio ni u stalu da skuplja ovcije brabonjke, a kamoli mu dao da bude ministar. A i bahata Beckovic nije puno bolja. Ali svi oni spadaju u srpski standard, boljih nemamo puno...

ivica

pre 11 godina

Velja Ilić je na najbrutalniji način vređao Olju Bećković i mislim da o njemu ne treba trošiti reči. Iznenadilo me je ponašanje Matije Bećkovića kome nije smetalo da u društvu Velje Ilića pre dve godine prisustvuje Vaskršnjoj liturgiji u crkvi na Oplencu.

Mladen

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno ko vise bira ovog siledziju? Daj tuzite ga vi sa B92 i ostali novinari, tuzite ga dok ne odustane od politike i javnog zivota, jer ovaj se promeniti nece!

Zardoz

pre 11 godina

Ne treba generalizovati. To je uvek pogrešno. Ali koliko god ljudi glasalo za Ilića ne znači da su oni isti kao on. Možda im je samo simpatičan na kraju svoje moći koji se sada poslednji put skriva iza imuniteta uz njihovu pomoć.

Nekontam

pre 11 godina

Pogledao sam video, pa mi nije jasno sta znaci rec "zgranuto". Ako neko moze da mi objasni... Nesto nisam primetio da se ovoliko pricalo kad su prethodni pravili vladu. Bilo je i tu dosta strucnjaka kao Dulic i slicni...

Darko

pre 11 godina

Kakav bezobrazuk za Velimira Ilića. Treba da ga je sram. Bolje da čuva ovce nego da napada nekoga i da se svuda meša kao začin C :-)

Branko

pre 11 godina

Ljudi moji, pa nemojte tako, to je jedna od perjanica DOS-a, vidite u šta se to pretvorilo: Govor mržnje i netrpeljivosti, napada na novinare, osilio se, biće Ministar /preporuka: Idealan za Nušića/ Sram Te bilo g-dine Velimire Iliću. Pitam se kada si bio iskren, tada kada je pao Sloba ili sada kada si "malom Slobi" seo u krilo? Sram Te bilo Velimire Iliću.

ljiljana

pre 11 godina

Umesto sto "salje" Olju na analizu bolje bi bilo da on a i mnogi poslanici odu na analizu. Sramotno je da u alkoholisanom stanju poslanici donose zakljucke i odluke i da predstavlkaju Srbiju.

CECA i SAMANTA FOX

pre 11 godina

Pa, prvo njegovi iz Čačka kažu da Čačak, i ranije čemeran i jadan, nikad nije bio u gorem stanju nego otkako je on ušao u politiku. Zato su svi odande u zbegu u BG.

Vladimir

pre 11 godina

Jadan Velja,zli novinari napadaju nedužnog magistra a on nesretnik,naivan,pošten,kako novinarima nije žao da otkrivaju kradje prepoštenog Velje,i time vrše hajku na njega,nemojte više,pustite čoveka na miru da kraducka,kakvi ste to ljudi.Drž se Veljo,pažljivo kradi i nema frke sa novinarima,pa valjda imaš iskustva iz predhodnih godina.

hzh

pre 11 godina

Koju volju naroda? Da je izašao sam na izbore glasalo bi za njega 5 hiljada ljudi.

Ilić je sramota za javnost Srbije, sramota da neko takav dobija medijski prostor.

nemke

pre 11 godina

Velja je bahat i impulsivan ali ni Beckovicka nije bolja sa svojim napadnim iskazivanjem stranacke pripadnosti i neuroticnim odnosom prema drugacijem politickom misljenju. Ilic je priprost, narodan, vulgaran dok persona koju kritikuje svojim krajnjim neprofesionalizmom i patoloskom partiskom obojenoscu zasluzuje mnogo ostrije moralne kvalifikacije.

izborko

pre 11 godina

ima li ko ovde dase kladi da cuvena novinarka Olja Beckovic nece vise prozivati Velju Ilica ? Posle ovog odgovora Velje i udaranje u ono sto svi znamo a cutimo,Velimir Ilic je miran sto se tice Olje Beckovic. Kladimo se?:)

Dr Smislov

pre 11 godina

Uništiće nam mozgove ovaj lik sa ovakvim izjavama! Veliki licemer i demagog,nisam siguran da on zna šta znače te reči. Sad kad počne da kraducka i da daje slične izjave...gotovi smo! Sramota je da ovaj čovek bude i u mesnoj zajednici ili savetu stanara ali on će da bude ministar,dovoljno govori o toj budućoj vladi.

LJilja

pre 11 godina

Sebi je dao za pravo da se ponasa kako hoce, a niko ga nije sankcionisao, taj novac, kojim ce platiti postojecu kaznu (a i sve ostale), nije zaradio krvavim radom na nekoj gradjevini, vec je lepo ... pa moze da se sprda do mile volje.

ivan

pre 11 godina

Magistre Ilicu,da je po volji naroda,davno bi ti i tebi slicni bili iza resetaka!Pa covece,godinama se kacis kao krpelj za razne stranke,ko je glasao za tebe i ciju volju naroda ti sprovodis? Ovo stvarno nema nigde...
Da ja imam veliku kompaniju,uspesnu,ti bi kod mene jedino kao nocni cuvar mogao da radis,a i to bih razmislio!
Sram te bilo !

B.

pre 11 godina

Dragi moji sapatnici, neki od vas ne volite Olju Bećković i to je vaše diskreciono pravo. Ali, kada je u pitanju Velja Ilić, takvu osobu nemate pravo da branite od kritike. Jednostavno, obrazac socijalnog ponašanja i javne komunikacije koji on nameće, mora da iskreno prezire i kritikuje svaki civilizovani pojedinac! Naravno, može „Veljin stil” i da vam se dopada, da vam je nekako blizak, drag i simpatičan, ali ste onda iz njegove priče i nije mi jasno šta uopšte radite na ovom portalu. Ne mutite vodu tamo gde je ona bar relativno čista.

ivann

pre 11 godina

(dragan obrenovic, 17. jul 2012 19:12)
.
Dragane, mozda Vam je nepoznato, ali "Utisak Nedelje" je autorska emisije Olje Beckovic, a ne emisija B92, tako da Olja ima pravo da je uredjuje kako god zeli.
Naravno B92 moze da joj otkaze gostoprimstvo, ali verujem da postoji mnogo televizija koje bi zelele ovu emisiju, a svakako moze opusteno da se prikazuje i na netu.
Sto se tice Velje Ilica, nas narod odavno rece "Pas laje, vetar nosi", a u Veljinom slucaju moze i " Psi laju, karavani prolaze.
Velimire ti ces duso u zatvor, pre ili kasnije. O tome razmisljaj i brini ne o Olji Beckovic i njenom vaspitanju, seljacino prosta!

neca

pre 11 godina

Zbog politikantskih kalkulacija prosle vlade koja se oslanjala na rezervnu podrsku nekoliko poslanika NS, ti nisi u zatvoru kao vecina direktora javnih preduzeca koje si ti postavljao, nego ces jos jedan mandat pravdati kraduckanje.

zzz

pre 11 godina

Da se narod nesto pita Velja nikada ne bi bio u vlasti. Molim sve novinare da nastave "hajku" na Velju Ilica posto je to jedini nacin da vise ne gledamo ovog nesposobnog agresivnog lika koji odobrava "kraduckanje".

goran

pre 11 godina

Pa tesko ovoj srbiji sa onima koji dolaze toje lice tuzne srbije treba tom narodo tako htelisu promene sa mr veljom sto kraduckaju malo jadna je srbija

bolevole

pre 11 godina

Nismo ni zasluzili bolju vladu i ministre ! Izasli ste u velikom broju na glasanje i dali im legitimitet, a sada kukate. E pa moci cete da ih birate i menjate ponovo za jos mnogo godina...

miki

pre 11 godina

Sve to kaže gospodin Velimir Kraducković?! Da je pravne države on bi već odavno bio u zatvoru. Oj Srbijo među šljivama, zar i Velja da nam bude ministar?! Dosta nam je Dačića, Nikolića, Vučića... Ne treba nam još ova moralna nula!

vasa

pre 11 godina

Nejasan je kredibilitet Anema i bilo kog udruzenje novinara jel su svi bili sa medijima kompletno kontrolisani od bivse vlade.Znaci ucestvovali su u prevarama Milosevicevske i Titoisticke varijante rada medija.Onda je bilo u redu a sadaje kao lose.A lose je jel svi treba da odgovaraju pa ce se jalda zaliti EU i Americi da su sputavani.Potpuni sunovrat lepog ukusa i zapadne demokratije u koje vise ni vrapci neveruju

MUKNAVI

pre 11 godina

Stvarno,zasto kod nas lekarsko uverenje,kompletno od glave do pete,nemaju oni koji voze drzavu ,nas u njoj,a za vozacku i auto to uvrenje moraju da imaju.Ovaj frustrirani matori suter novinara,a bogami` i mnogi drugi koji se obadaju po politici, sigurno ne bi dobili to uverenje,sem..hm..preko veze u Takuneriji koja se pretvorila u tajkunsko politicke prcije u kojima jezde fukare,oni se pitaju,ganjaju jedni druge oko plena ,mire se i reze,i ubijaju, sve one koji im pokazu istinu

Beloved

pre 11 godina

@Znamo te Veljo
Sve je to tačno, ali upravo zbog toga ovaj serijal je morao biti prikazan pre izbora. Od toga što ćemo neke stvari saznati na jesen nemamo ništa, ovi su zaseli na vlast i ostaće tu naredne 4 godine. Ko preživi pričaće ...

Rule

pre 11 godina

I sad se kao svi cudite kako taj Ilic daje takve izjave i sta to radi? Pa Srbijo glasala si za Nikolica i za promene a on je najveci koalicioni partner SNS-a i ima pravo da trazi ministarsko mesto, nego drugi put pamet u glavu pa takve ne zaokruzuj na glasackom listicu, sad je kasno za kukanje!

Lesa

pre 11 godina

Velja bi u paketu sa Tadicem, Vukom i naravno Krkom trebao u penziju. Ispusene lule treba da se povuku i puste nova lica da lazu narod. Ovako kad nas jedni isti lazu preko 20 god ne da od nas prave budale vec prave magarce sa ogromnim usima.

glasac

pre 11 godina

zahvaljujuci ``belim`` listicima i onima sto su imali ``druga posla`` na dan glasanje,ovakvi mogu ponovo da ``kraduckaju``i demonstriraju sav prostakluk koji imaju na repertoaru.Molim vas samo ne uporedjujte ovog coveka i njemu sl.sa seljakom,jer srpski seljak je posten radan i kulturan.

bezimena

pre 11 godina

Velja ilic je sramota za srbiju.
(dante, 17. jul 2012 18:18)

Srbija se odavno ponosi svojim sramotama...nema snage, nažalost, da izadje iz paralelne dimenzije.

obraz kao djon

pre 11 godina

Sećam se jedne srpske nove godine kad se ispred skupštine slušala Ceca koja je skandirala,Koštunica,Koštunica a u publici bili Velja i pored njega Matija i grlili se i otkidali od muzike i patriotskog provoda,a to je bilo dosta posle onog ispada prvog kad je ono na radiu izvredjao Olju,zaključak izvedite sami kakvi su to ljudi.
Olju ne bi komentarisao i u ovom slučaju je podržavam naravno.

Sumadinka

pre 11 godina

Veljo zna da bude prek, impulsivan cak i nagao ali zar nisu svi sumadinci malte ne takvi.O
(Velja je Veljo, 17. jul 2012 19:12)

Boze sacuvaj da smo svi takvi, naprotiv, nisu svi Sumadinci rodjeni alkosi koji lupetaju, prete i kraduckaju. Ljudi, Velja je dno dna! Ovakvo ponasanje mu ne smemo vise tolerisati.

sanja

pre 11 godina

dok tako olako optuzujete glasace setite se da vladu kroje oni koji su jedva presli cenzus. Velja je bahat a Olja je prepotentna,preplacena i umisljena novinarka. Zasluzili su jedno drugo

Ljubivoje I

pre 11 godina

Šta se čudite. Meni pričao jedan čovek iz Čačka da je pomenuti gospdin Velja, pre nego što je ušao u politiku, popravljao radijatore po Čačku i okolnim selima.
Naposletku pošto se istakao u protestima 5.oktobra on je tražio visoko mesto u vlastima. Došao kod Đinđića, a on mu odgovorio da su geske spasile Rim ali posle toga nisu vladale Rimom.
Šalin iz Čačka.

organized crime

pre 11 godina

vojvoda od naplatne rampe je malo nervozan ? i on je kao i dinkic birao ili u vladu ili u zatvor !!! doci ce,nadam se,jednog dana neka vlast koja ce hapsiti ... narednjaci su okupili sjajnu ekipu ...

Djordje

pre 11 godina

Oni koji podržavaju individuu o kojoj je reč govore sami o sebi! Oni koji se protive i negoduju udahnjuju život dotičnoj kreaturi. 5-tooktobarski snagator zamislio da je Spartacus! Đinđić ga nije uzeo u vladu iako je mnoge uzeo jer je morao. Njemu je rekao: "Guske jesu spasile Rim ali nisu posle vladale...". B92 i Olja greše dajući mu na značaju svojim reakcijama. Pametni POVUKU VODU i GOTOVO.

klenga

pre 11 godina

velja je tipičan predstavnik one lošije,malograđanske i maloseljačke srbije iznedrene,od svakog nas pomalo...pomalo od onog zlog u nama,od one želje da komšiji crkne krava...svi se svesno odričemo takvog sebe,ali ne vredi...iz svakog našeg ogledala viri jedan velja ilić...pravi predstavnik svih nas...možemo da ga se odričemo koliko hoćemo...on je uvek tu...ne zaboravimo da je pre 2o g.cela srbija(osim časnih)stala iza jednog veceg prostaka...i da su se svi oko nas plašili tog lošeg,zla u nama...i ako ne bude velje ništa zato..mi smo tu..prostakluk i divljaštvo živi...

Marko

pre 11 godina

Nadam se da će glasači SNS-a jednom shvatiti za koga su glasali, koga su birali da bude premijer, ministar...I ko će nas, navodno, uvesti u EU :)

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Ne branim Olju Bećković, često je bespotrebno arogantna bez pravog uporišta, ali bar liči na analitičkog novinara. Imao sam priliku da gledam kako u civilizovanom svetu (od Rusije do Amerike)izleda kada pravi novinar "uhvati" predsednika države, premijera, ministra,....Iz studija izlaze mokre kose i gaća. Posao novinara nije da se udvrava političarima, već da iz njih izvuče odgovore na najnezgodnije pitanja vezana za njihov posao, a u interesu gradjana. Kod nas nažalost ne postoji pravo analitičko novinarstvo.

mirek

pre 11 godina

siroti Velja svi njega progone.
idi Veljo u penziju u svoj privatni penzionerski dom u Kačulicama koji si napravio od ''bakšiša''
samo malo veći je taj ''bakšiš''

birac

pre 11 godina

Eto nama promena koje smo trazili..Da smo znali kakve ce biti,na izbore ne bi ni isli,bar ja..
A mislili smo da PROMENE podrazumevaju nove ljude..Logicno,zar ne?
Ali dobismo PROMENE sledece vrste - Jedan umesto sivog nosi tamno odelo,drugi se obrijao,treci jos malo ostario,cetvrti,peti,sesti i osmi se udebljali....
Zivele promene,dole demokratija...

mp

pre 11 godina

Ilicu, odlazi iz politike; dosta je bilo foliranja, mislim da nasi novinari treba da malo procesljaju sta ste to Vi uradili od kada ste zgrabili vlast ...sta ste dobrog ucinili za Srbiju? i koliko je to vase "dobro" kostalo Srbiju.

Vlada

pre 11 godina

Kakva si ti primitivcina, Ilicu... I to je ovde jedina poenta, primitivac, nevaspitani bahati covek u vlasti. Govori o nama, nije redak i nije jedini....

Lemmy

pre 11 godina

Pa zar ovaj...ne znam kako da ga nazovem..da ponovo bude ministar i da blati Olju i preti joj...
Za 10 dana su pokazali kakvi su i sta nas ceka.Mada...ima nade dok se ne izglasa nova vlada u parlamentu.
Pomozi boze...

Sale

pre 11 godina

Hahahaha kakav je ovo lik... A koalicija im je malo jaca od kisele vode... Dacic i Dinkic ce izaci iz vlade cim zagusti a onda reformirani DS sa SNSom pravi vecinsku vladu jer SNS za sada pokazuje poprilicno umereno kada su u pitanju goruci problemi sto je vise pozitivno nego negativno

nisu te tukli na vreme petardo

pre 11 godina

Došao frajer 5.oktobra na bageru,popeo se 5 metara od skupštine na bager da bi se slikao,a sećam se snimka,neka plastična ona kineska smrdljiva fluorescentna trenerka,komplet gornji i donji deo,ona što se znojiš u njoj i kad je napolju minus 5.I taj će nekog da vaspitava,najelo se ..... a manir isti,more......

dr tule

pre 11 godina

Velja je slika naseg mentaliteta i nazalost -nase nove vlade. Logicna pojava u javnom zivotu Srbije,u kojem jena ceni."covek domacin",sto u prevodu u nasim prilikama znaci prostak. Olju bi trebalo da zabrine kada bi je ovakvi likovi prestali napadati.

mirko

pre 11 godina

Đinđiću, šta nam učini...
(Dušan, 17. jul 2012 13:34)
# Link komentara
Pokazuje se da je Velimir Ilić slika i prilika svoje stranke, a to potvrđuje i navedeni komentar. On Ilić Velimir nikada nije podržavao Zorana Đinđića, nego je posle prvog sukoba Đinđića i Koštunice bio sa Koštunicom, i tako do pre dve godine kada se pridružio Nikoliću i Vučiću.
Vučić pomenu nekakvu slobodu medija, i reče da će mu to biti glavni zadatak. Da li je to moguće ako su u koaliciji on ,Dinkić i Ilić najveći pobornici "slobodnih " medija i kreatori dva najslobodoumnija zakona o medijima.

d.j.

pre 11 godina

Za nekadasnje baljezgarije kao ministra u vladi Kostunice doktor Vojislava nas neobavesteni vladar je govorio "znate vi Velja",sadasnji koalicoini drugari se ogradjuju od vokabulara Veljovog.
Vaistnu Veljo je izbacio psovke i polne organe.Sada se sluzi pokvarenim zaokama oko narkomanije i normalnosti OB.Valjda je to u duhu novog Koalicionog sporazuma i drugacijeg odnosa prema slobodi medija.
U duhu i slovu tog K.Sporazuma moze se ocekivati da ce OB i VI uskoro normalizovati odnose,ovo tim pre jer je izostala cuvena metafora o dobrim nogama i Veljovoj zrtvi o nagnanu allla Merlin Olbrajt.
Ocigledno da ovog puta Veljo istupa bez trunke antibakterijske tecnosti za dezinfekciju eerkondisna(onaj ko razume shvatice znacenje ovih poruka)

Kiza

pre 11 godina

Mnogi su ,veci politicari od Velje pjuvali po Olji,ali vidim da su, svi oni na kraju,bili gosti njenoga utiska nedelje.Ta emisija se bavi pravom slikom Srbije ,gledano iz Oljinog ugla i po tome je ,bar za mene,jedinstvena...

Ne zna čovek zakon, a deli savete

pre 11 godina

Olja nije novinarka B92 nego je nezavisna i može da radi šta hoće. Za sve što se objavi na televiziji B92 odgovoran je odgovorni urednik, ali i autor emisije.

brainwash - OCCUPY!

pre 11 godina

Kada se ovaj lik nadje iza resetka, sa pravosnaznom presudom za sva krsenja zakona, krduckanje i korpupciju, to ce biti zank da je Srbija postala podnosljiva zemlja za zivot.

bezimena

pre 11 godina

Ljudi moji, pa nemojte tako, to je jedna od perjanica DOS-a, vidite u šta se to pretvorilo...
(Branko, 17. jul 2012 21:48)

V. Ilić NIKADA NIJE BIO PERJANICA DOS-A! Uvukao se kao upuvak u momentu kada su i takvi trebali i ništa više. On je ARKANOVAC! Ali, kao što već rekoh ranije, Srbija se ponosi svojim sramotama.

Pera

pre 11 godina

Gospodin V. Ilic mozda zeli da se vrati na vlast kako bi u drugom pokusaju ispravio veliku gresku koju je napravio u prvom.

Naime, prethodni put je ipak ostalo nesto iza njega ... dok sada verovatno nece ostati ni kamen na kamenu.

Vuja

pre 11 godina

Veljo, prosvetli nas! Sta ti mogu novinarcici, nepismeni i neskolovani kriticari, ti si nas idol, nase sutra, nas magistar, prihvati bilo koje ministarstvo, toliko si sposoban da sa novim mandatom mozes da ispunis obecanje koje si dao - da ces od cele Srbije da napravis Cacak a mi cemo u kolo... Sta ces lepse

M.

pre 11 godina

O Velji ne treba trositi reci. Zna se ko je on, sta je on i kakav je on. Gde su sudovi, gde je sistem koji ce od njega ili da napravi coveka (sto je po meni nemoguce) ili da ga smesti u cosak gde i pripada?

Mene učiteljica ne voli ...

pre 11 godina

Velja k'o Velja. Kad nije na vlasti, ćuti k'o ... E, sad je opet na vlasti, pa se okuražio. Sad može da radi šta mu se hoće.

anticenzura

pre 11 godina

Sve i da nesto hocu da kazem svodi se na neki glas iz daleka, a to je "on ce biti ministar"!
Hvala narodu juzno od Bg sto nam je omogucio da imamo ovakvog giganta u vlasti! Pravi domacin,nek ga slobodno vodaju po seoskim vasarima sirom Sumadije i hvale se s njim!

Elvira

pre 11 godina

Velju je teško sada prevaspitati, a da se sam od sebe promeni, mislim da je nemoguće, jer to ne vredi za njegov stepen inteligencije koja se ne podudara sa diplomom koju je na "mufte" stekao. Ništa on neće dati novo u buduđoj vladi, te smatram da je najbolje da se o njemu i sličnoj bratiji dobro razmisli ako želimo da prevaziđemo krizu u kojoj se nalazimo. Kada se samo setim kako je šutirao novinare i za govornicom u Skupštini izgovarao kojekakve bljuvotine, ništa dobro ne očekujem od vlade u kojoj će biti Velja i drugi koji su imali priliku da se dokažu. Sada je prava prilika da se ne ponove stare greške! PS. Olja Bećković nije izrekla ni jednu laž o magistru Velji Iliću, pa me čudi što se toliko buni!

nevernik

pre 11 godina

"Udruženje novinara Srbije osudilo je uvrede koje je lider Velimir Ilić izrekao na račun novinarke Olje Bećković i ocenilo da su takve izjave apsolutno neprimerene nosiocu javne funkcije."
Pa on čovek drugačiju izjavu i ne ume da da.

Predrag

pre 11 godina

Ne znam sta da napisem.
Ne zbog toga sto volim Olju.
Naprotiv.
Ali zena radi svoj posao i mozemo ako nam se ne svidja da okrenemo kanal.
Ali ovaj /nemam adekvatan naziv/ treba da bude ministar u vladi NASE drzave.
Ljudi moji ,sta je ovo: tragedija,komedija,bajka,crtani....?
Jesmo li mi kolektivno poludeli kad mozemo ovakvim likovima dati sansu da budu lideri?

Milan Djordjevic

pre 11 godina

Monkey, vrati se ti u šumu nisi ti za asfalt. Žao mi samo što ga onaj lik razbio sa kamenom lakšim nego što treba. Da mu mozak ošteti to ne može jer Velja Selja ga i nema. On ti je tipičan predstavnik Nušićeve ministarke u muškom rodu. Kada iz opanka uđe u cipelu.

Slobodan Tesic

pre 11 godina

Radi se o vrednosnim sudovima ,a ne o Velimiru Ilicu.Olja Beckovic suvise dugo traje na B92 ,nekako zajedno sa svim jalovim polemikama ,politikantstvom, aferama bez epiloga ,losim opstim ukusom,bezznacajnim ucinkom na informativnom i edukativnom planu, sa dosta elemenata netolerancije,nekulture dijaloga,pristrastnosti.Ma koliko i sam lose mislio o Velimiru Ilicu, mislim da se ovde radi o simbiozi dva srodna kultura obrasca ,jednog sa tipicnim gradskim ,tacnije beogradskim ,zargonom i karakterom , a drugi je vise ruralne ispoljivosti.Na nama je da im sve manje poklanjamo paznju , setimo se kako su se gotovo uvek pogresno postavljali i NUNS i UNS,tokom ranijih i blizih vremena.
Zahvalan ,pre svega neistomisljenicima.

Caca

pre 11 godina

Velja mukica. Pa svi su se urotili protiv njega, a on lep, pa miran, tih povucen. I strucnjak covek, za valjda nesto. Naj pravednije bi bilo da dobije ministarstvo informacija pa da vidis ti onda na koga ce novinari da se trznu.

jel' da?

pre 11 godina

Ja nisam glasao za njega, ali, glasao sam protiv diktature, zidanja na pasnjacima, tajnih nabavki, reforme pravosudja, bankarskog terora...
(Mile, 17. jul 2012 14:55)

E moj Mile pa ti onda nemas pojma gde si i sta se desava. Velja je upravo sve to protiv cega si ti navodno glasao.On i njegova ekipa (od kojih su vecina u zatvoru;Jocic;Sarancic...) su mutili u javnim nabavkama. Oni su krali na naplatnim rampama. On se ponasa kao diktator. On je rekao da moze da se kraducka. On je javno priznao da su krsili zakon, ali posto on kaze da zakon ne valja valjda to znaci da ne mora ni da ga postuje. On je gradio na livadi bez dozvole...

E moj Mile...put od donjeg dela kicme do mozga zna da bude bas dugacak.

Slustab

pre 11 godina

A sto ga, kog djavola reklamirate? Da niste objavili ovu vest, je ne bih ni znao da je gradjanin Ilic bilo sta izjavio. U principu ne citam njegove i izjave njemu slicnih, ali ovu ste stavili na naslovnu stranu sajta, pa sam morao.

sasa

pre 11 godina

Clan 38 ccc Ako se postuje taj clan 99% ovih komentara nebi trbalo biti objavljeno . Nista nije slucajno pa ni Veljina reakcija na emisiju utisak nedelje . Karic je ovakvom propagandom izgubio Televiziju , Olja vec dugo vodi Utisak nedelje i nekada je stvarno nekulturna pogotovo prilikom zivih ukljucenja , a i ocigledno je da Velju forsira u svojim emisijama. Slazem se da je Magistar Velimir Ilic malo udaren i da nezna da komunicira sa medijima ali to je njegov problem . Administrator sigurno dobro filtrira komentare pa ispada da Velimira niko ne podrzava ushta sumjam. Novinari u nasoj zemlji su prekardasili sve moguce norme , pustaju neproverene informacije , lazi i klevete .a kada ih neko napadne svi su kao jedan. Gledali smo svi propagandni program u vreme izbora i mogu vam reci da ste se smucili narodu !! Retko koja televizija je bila objektivna ,cast izuzecima .To nije moja konstatacija vec zapadnih strucnjaka. Dacu vam primer a vi kazite da nije tako . Do i za vreme izbora nijedna novina pa nijedna televizija nije objavljivala lose stanje u zemlji a kada su se izbori zavrsili dobijamo realnu sliku koju je vlada krila a i vi zajedno sa njom . Katastrofaje blaga rec za ovo stanje u zemlji. Gde su novinari bili da nam to saopste ? Da ste radili svoj posao DS na ovim izborima nebi imao ni 15% biraca.

MILENKO

pre 11 godina

O kojim to on biracima govori?Da se nije sakrio iza sns-a nebi bre presao"celzius"...Od kada se bavi politikom uvek se iza nekog"slepa"nerazumem sta covek vise hoce,koji ga bre narod hoce,neko selo u okolini cacka???

nikola milojevic

pre 11 godina

...Ako on bude ministar i od njegovog ministrovanja bude zavisila jedna para finansija u Beogradu odosmo mi sa Vojvodinom. Čarapani i čačni su tebe izabrali zemljače, mi u Beogradu nismo!
(Beograđanin, 17. jul 2012 13:50)

eh za te cacane si verovatno u pravu, al odkud ti tu bas KS? Ko je ikad cuo za kakvu novu srbiju u krusevcu? Smeo bih da se kladim cak da ni nemaju mesni obor ovde... A ako si mislio na Tomija pa indirektno, to ne sporim lol...



(u svakom slucaju strasno)

Srdjan Marinkovic

pre 11 godina

Treba najpre poslati ovog čoveka na analizu, pa krenuti sa daljem čišćenjem Srbije. Zar može da bude normalan čovek koji se 1999. godine krio na Jelici od socijalista boreći se za go život, a danas sa njima ulazi u vladu.
Dobra je stvar što za potpredsednika stranke ima psihijatra.

Nesa

pre 11 godina

Tog nazovi coveka treba pod hitno skloniti ne samo iz vlasti nego i iz svih medija,jer nije mu ovo prvi put da napada novinare.SNS ako ga stavi na bilo koju funkciju onda su isti kao i on.Vidi se da je covek totalni alkoholicar,da je totalno izgubljen i da nema veze sa zivotom sta prica.

Djordje

pre 11 godina

Neko je skoro izjavio da se prvi put formira Srpska vlada. ŽIVELI!!! Ako se pod tim imenom podrazumeva vlada primitivaca makar oni i mr. bili i diplome na uvid javnosti nudili, ja niti sam Srbin niti mi takvi ministri i takva Vlada makar i Srpska nisu potrebni. Od onih koji me brukaju i unižavaju i u privatnom životu se distanciram. Od visokoumnih izjava i postupaka narečenog bivšeg i budućeg, eventualno, ministra može se kompletirati knjiga (doduše nezavršena jer su njegovi kapaciteti neograničeni) pod naslovom "Kako se ne ponašati" ili "Ponašanje jednog običnog (neobičnog) srpskog..." Blago si ga nama kad i ovakvi u javnosti imaju mesta.

Milos

pre 11 godina

BAhatost, slidzijstvo i primitivizam magistra Ilica je uobicajena stvar! Samo jedno ne mogu da shvatim, kako ce onaj Matija Beckovic ponovo da se veseli sa Veljom na nekom Cecinom koncertu kao sto je to cinio pre nekoliko godina!

kaiser

pre 11 godina

"„cipela u glavu“ za one koje b92 ne podržava ili, pak, one koji su vam se na neki način lično zamerili.
Da su ovakvi stavovi najčitanijeg e-medija kontraproduktivni i izazivaju samo plitki bes prema nekom čoveku (ovog puta Velji), a ne suštinsku kritiku nekulturnog ponašanja i ophodjenja jedne javne političke ličnosti, pokazuju i komentari čitalaca: neumereni, prostrački, primitivni, „džiberski“....baš kao i Veljine reči upućene Olji.
(Simon, 17. jul 2012 16:28)"

Šalite se?

Pa sinonim za "cipelu u glavu" je upravo g. Velja.

A g. Velja nije običan gradjanin nekog sela pokraj Čačka, pa da ljudi i predju preko seoske tuče, g. Velja je javna ličnost - ministar u izgledu.

Zato i komentari upućeni njemu ne mogu biti produhovljeni, sa pažnjom birani, akademski, već onakvi kakve on jedino razume. A razume samo ovakve kakvim ste ih opisali.

Ko se mača lati, od mača i gine. Right?

Javne ličnosti pogotovo, odakle njima pravo na bilo kakav kiks?

Zbog svega toga, ovi komentari su sa pravom merom pisani, čitam ih sa uživanjem, i odražavaju suštinu onog kome su upućeni.

Da parafraziram Baju Pašića - "Kakav je Velja Gledston, tak'i smo i mi Englezi"

madjar

pre 11 godina

Zbog ovakvih "seoskih djilkosa", Izborni zakon trebalo bi promeniti u smislu da se zabrane koalicije, u kojima se slepuju ovakvi paraziti i jos ocekuje mesto ministra. Sacuvaj boze. Dacic i Vucic, koji su zajedno "kolektivni mandatar" imace problem, predloze li ovog nazovi magistra za bilo koje mesto u vlasti. Pa on ljudi moji, nije u stanju ni da ponovi naslov sopstvenog magistarskog rada. Nudio mu Canak onomad 2000 Evra ako uspe da ponovi pomenutu naslov, sli sta je Velji magistru 2000 E, kad ocekuje da mazne bar 100 puta vise, bude li ministar. Dacicu i Vucicu u pamet se ako boga znate.

milan

pre 11 godina

Ilic dovodi u pitanje citavu buducu vladu i koaliciju ako se bude pojavio na bilo kojoj ministarskoj ili agencijskoj stolici. U kredibilitet te vlade sumnjamo i tako sa pravom, tako da nas nista nemoze iznenaditi.

momp

pre 11 godina

Zoran DJindjic je ovoga procitao dok je jos bio relativno normalan i nije me dao ministarsko mesto, sada je zdravstveno stanje ovog coveka pod velikim znakom pitanja! U svakom slucaju treba mu pozeleti svako dobro i poslati ga u politicku penziju.

Dužnik

pre 11 godina

baš sam sretan. devedesete na vratima, onaj divni socijalizam, kosovski populizam, jeftina struja koje nema, banke sa super kamatama koje ne isplaćuju kredite... divota... lepo je opet biti mlad!

Milan

pre 11 godina

Dakle, ako ovaj, ovaj,ovaj,ne znam kako TO nazvati, uđe u novu vladu Srbije ona će doživeti moralni krah i pre nego što je i nastala....
Vučiću, ako imaš imalo mozga skloni ovoga da vas ne bruka! Nisam glasao za vas ali dobili ste mandat od naroda ti i Nikolić a ne ovaj,ovaj... Dakle, pokažite šta znate i možete ali ne dajte da vas ovaj,ovaj vuče unazad i pre početka rada...

milan

pre 11 godina

Ako je nije vaspitao matija neko drugi ce rece rumeni zar ovo nije pretnja barem za nas normalne posto njima to nije i njegov koalicioni partner je imao slicne pretnje pokojnom premijeru pa sta se desilo. Kako bi prosao ja kao obican gradjanin da tako pretim nekome od politicara

beloNaCrno

pre 11 godina

He-he.. Ne zna kako će mu se zvati ministarstvo, ali ima čovek dve želje: da izgradi auto-put ka Horgošu i da prevaspita Olju Bećković.
Pa daj da mi neko od skoro milion i po ljudi koji su glasali za stranke iza nove vlade objasni da li su zaista mogli da sumnjaju da će Velja biti prva perjanica novog kabineta. Zamislite samo njega kako predstavlja Srbiju.

Zedes

pre 11 godina

Koliko god da se trudim pratiti je, vaša mi politička scena ipak nije sasvim jasna pa ne znam u kakvom su odnosu ovaj Ilić i onaj ljubitelj Beethovena Palma, ali kad malo razmislim - pravi su pokazatelj politike i općenite situacije u Srbiji. A kad još dodam vašega visokoobrazovanog i uljudnog predsjednika države...

Da, naravno, kakav narod, takvi mu i političari. Doduše, imamo i mi u Hrvatskoj svoje kerume i njima slične, ali ipak u manjoj mjeri. Vi ste sigurno LIDER U REGIONU kad su u pitanju primitivci u politici.

viduka, trla baba lan da joj prodje dan

pre 11 godina

Dogadjaj meseca stari novi Ilic i stara nova Olja. Ovaj dogadjaj me bas "potresao" Veliki preposteni ministar i objektivna ruzicasta Olja

bb

pre 11 godina

Ilić je dodao i da "ako Matija nije znao da je vaspita, vaspitaće je neko drugi"
Jel' ovo bila javna pratnja ili ja ne razumem kako treba?

DVE RECI - ORGANIZOVANI KRIMINAL

pre 11 godina

napredovali smo do neslucenih granica sto se tice ljudskih prava i sloboda !!! samo u srbiji se protiv lopova vodi medijska hajka umesto krivicnog postupka,plus sto je veci lopov veca mu sansa i da zasedne u ministarsku fotelju ?!!
p.s. sta li sad kazu naprednjacki glasaci sto su nam natovarili na ledja i mladju i velju i rasima ? jos da se vrati bogoljub i Bog da nas vidi sve ...

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ziv je Velja - umro nije!

Na radost Srbistanaca sirom zemlje i vaskolike dijaspore, The Domacin ponovo moze da bude onaj stari!

nesretnik

pre 11 godina

Velimire tako se ne ponasa politicar. Nismo u kafani da prosipamo smekerske izjave sa svojom ekipom i degradiramo okolinu. Srpsko javno mnjenje mozda lici, ali nije kafana. Aj ziveli.

Kad nešto ne znaš, ćuti

pre 11 godina

Penzije iz budžeta! Kakvo neznanje. Svako ko je radio izdvajao je novac za penzijski fond, mnogi i više od 40 gopdina, i taj novac je država Srbija opljačkala (u vreme Miloševića) i potrošila ko-zna-gde. Penzionmeri bi, sve vreme govorim to mom ocu, trebalo da tuže državu i zatraže svoj novac, s kamatom, nazad. Penzije iz budžeta, kakvo neznanje.

Zoran

pre 11 godina

Velja je u Cacku jedva pobedio i sad hoce da bude ministar - HOROR !!!Meni kao vecini Cacana najvise smeta sto kad odemo van Cacka SVE nas poistovecuju sa ovim PROSTAKOM koji samo u Srbiji moze da ispliva ovoliko.

bob

pre 11 godina

"".."ako Matija nije znao da je vaspita, vaspitaće je neko drugi" .."

Bice veoma, veoma zanimljivo viditi dali ce se Oljin otac, pesnik i knjizevnik Matija Beckovic oglasiti povodom ove Iliceve 'vaspitne lekcije/opaske' upucene bas Matiji i nacinu kako je vaspitao kcerku.

svi zapanjeni

pre 11 godina

Au, kako ste brzo zaboravili da je Master Toma pretio da ce da se bije ako mu budu krali glasove u drugom krugu,ponasanje Vucica prema toj istoj Olji, Daciceve bisere.Sad ispade da jedini Velja kvari utisak jer ovi su se naprasno profinili.Do skoro su trazili dzakove po kontejnerima sad ce da rese sve. A dokle ce to da ih drzi, zivi bili pa videli.

Nemanja

pre 11 godina

Pa nemojte tako ljudi. Velji je samo zivotni san da napravi auto put... I ne samo zivotni san, vec je on to biracima i obecao, da ce on za vreme mandata ove vlade da napravi auto put...
Dozvolimo velji da ispuni svoj zivotni san i da ostvari obecanje biracima, dozvolimo mu da napravi auto put...

Evo, ja cu da mu poklonim lopatu i kramp, pa nek licno pocne sa zemljanim radovima..

Ziveli!

Komentator

pre 11 godina

Doticni gospodin bi trebalo da ide u penziju, mislim da je dosta radio i doprineo za ovu zemlji a i za covecanstvo, ja bih mu licno platio da ne radi.

Mario Bros

pre 11 godina

Podrzavam novinare da nastave vredno i smelo da pitaju i rade. Nije nista nepristojno pitano i ne vidim zasto bi se neko ljutio.Mislim na Ilica. Ako par novinara mogu da uplase Vucica pa da samo zbog njih nekoga izostavi, onda taj neko i nije za ministra. A i inace mislim da osoba sa manirima Ilica nije nikome pozeljna za to visoko mesto.

Misko

pre 11 godina

Ovi politicari misle da su bogom dani a ne da nicija nije gorela do zore. Dzabe je Velja isao na razne trermane menjao frizuru sredjivao zube i dijete razne kada nije naucen redu i lepom vaspitanju. Ako mu se postavi pitanje koje mu ne odgovara isutirace novinara uz lep ulicni recnik sto ne prilici jednom predsedniku partije. Ili sto je optuzio novinara za silovanje ovaca. Gde je tu pamet verovatno je bio na zacelju kada je deljena pamet. Gde jedan ministar pred kamerama da izjavi da im je lepo rekao da ne kradu nego da kraduckaju pa da razume. Tuzno je gledati ga kako se u nekim emisijama znoji od nemoci da odgovori na pitanja. Niko ne objasni narodu kako mu je pozlolo pred stanom ko ga to izudara kako je ok Keneta kupio Dzip kako je dosao do doma za stare do bazena ko je to uradio Borovica, Stobeks ili Interkop. Mnogo pitanja malo odgovora. Mozda ih zna Jocic.

seljobercino najobicnijo,doci ce i tebi kraj...

pre 11 godina

Sto se mene ticce ukdijate bre demokratiju vec sutra. Moze i danas. Bar ovu "demokratiju" koja je kod nas na snazi. Svako moze da laprda i napada sta hoce, koga hoce i kad hoce. I prolazi nekaznjeno.

Ovom treba zabraniti bavljenje politikom. A zatim treba njega poslati na analizu, jer ovoliku kolicinu idiotizma na tako malom prostoru je nemoguce obuzdati.

Jedna od najvecih zamerki prosloj vlasti je sto ovakve spodobe nisu zavrsile na robiji ili u ludnici gde vec zasluzuju da budu.

hrvoje

pre 11 godina

Covek vise ne zna kako da komentarise ispade buduceg ministra Ilica u vladi gospodina Dacica.Tu se skupilo svakakvog zivlja da ne kazem neku ruznu rec, ali pored Tome diplome ,druga zvezda je selja Velja.To je Srbija, a nece moci da su oni ti koji ce da nas vode u Evropu,pa to je uvreda za moj intelekt.
Postoje dve opcije za buduceg ministra siledziju: ili da ga novinari ignorisu kao nepostojecu osobu ili da ospu jos zesce kritike na njegov sirovo-surovi nacin obracanja u javnosti

Grobarko, ali ne Tomin

pre 11 godina

(poznavaoc stanja, 17. jul 2012 15:34)

Ispravno gramatički se kaže poznavalac! Tako bar srpski jezik nalaže. Što se tiče gospođa Pešić i Turajlić, uošpte ne ulazeći u njihove političke stavove, mogu da kažem da su svoje penzije "iz budžeta" pošteno i mukotrpno zaradile.

aleksandar

pre 11 godina

pa sta reci o velji fotelji sramotno je to ko sve hoce da bude ministar a taj put sto hoce da izgradi verovatno do njegove vikendice nove ako se to moze nazvati vikendicom.

Slike

pre 11 godina

slike govore vise od 1000 reci. Toplo preporucujem, pogledajte klip http://www.youtube.com/watch?v=ccSE14gLNWE&feature=youtube_gdata_player

Ljubomir

pre 11 godina

Bas zanimljivo zasto se spominje samo Velja Ilic i ponekad ako se slucajno sjete novinari starijeg Krkobabica, a nepitaju se sta ce u Vladi Srbije vise Milutin Mrkonjic, Zarko Obradovic a ima ih jos sigurno kojima nije mjesto ni u Srbiji a kamoli u Vladi Srbije.

Jelesije Zemljoradnik

pre 11 godina

Cestitam urednistvu B-92 na fotografiji "doticnog" g-dina ,izvinjavam se zbog "malog' slova.On je u Cacku Veljo,Beogradjani mu tepaju Velja,a za one koji ga bolje poznaju- znaju ga po nadimku "Lampek".

Sir Giles

pre 11 godina

@Vladimir

Pročitajte "Ulje na vodi" prof. Dubravke Stojanović, ili ako imate trunku više vremena opise Srbije u doba Obrenovića prof. Slobodana Jovanovića.
Srbija je od uvek bila ovakva, mi plutamo u kontinuitetu gluposti, bahatosti, neznanja.
Tu smo gde smo i bili.
Zato rendgen snimke u ruke, da sečemo bat signale, po auto lak i na šaranje zgrada po Srbiji.

Novinar KV

pre 11 godina

Velimir Ilić ne bi smeo da bude ni na kakvoj javnoj funkciji. Nevaspitana, nemoralna, nekontrolisana individua, za koju su vezane brojne kriminalne afere. DNO DNA!

Petar A

pre 11 godina

V. Ilic je slika danasnje Srbije. Srbija tj. Velja moze da se voli ili napusti (emigrira). Za sve "izmedju" slijedi ili cir ili povisen pritisak.

Nenad

pre 11 godina

Čuj Velju on priča o volji birača... a koji deo birača on zastupa pa kad je tako dobar što nije njegova sranka izašla samostalno na izbore ccc Velja...treba ga zabraniti ili još bolje uopšte mu ne treba davati priliku u emisijama.

Miroslav iz Hamburga

pre 11 godina

"Ja više ne razumem gospođu Olju Bećković, šta više ona hoće od mene, da li je ona normalna, da li je ona zdrava i molim odgovorne ljude na B92 da je pošalju na analizu..."

Upravo tog lika bi trebalo leciti u nekom sanatorijumu u mestu mu dati neku ministarsku fotelju. Nije on za normalan svet.

Dejan

pre 11 godina

Meni Olja nije simpaticna, ali to ne znaci da bilo ko treba ovako da je komentarise. Ilic je mnogo puta pokazao svoje pravo lice. Jednom recju prostacina.

Brutalo Ostrašćen

pre 11 godina

Posle ovog ispada mr. Lampeka Velje očekujem da G-dja Pešić predloži istog za Premijera malo je njemu ministarstvo.

Simon

pre 11 godina

@ (Mile, 17. jul 2012 14:55)

I ja uporno dajem glas protiv diktature, tajnih nabavki, ovakve reforme pravosudja, zidanja na pašnjacima i parkovima...I onda se okrenem oko sebe i shvatim da dok jedni priznaju da malo kraduckaju, drugi ćuteći naveliko kradu, treći otimaju; dok jedni izidaše za svoje potrebe Vračar, drugi gospodare Novim Sadom, treći upropastiše staro jezgro oplenačke Topole besomučnim nadzidjivanjem i varvarskom gradnjom; dok su kod jednih javne nabavke u stvari tajne nabavke, kod drugih su još tajnovitije, a kod trećih misteriozne nabavke.. .
I tako Mile prijatelju, glasali ili ne glasali, ti isti se vrte u krug godinama ko stari ringišpil, a mi gledamo i gledamo, i od te silne vrtoglavice propadosmo i kao društvo i kao država...
P.S. Znam da nije u okviru teme, ali sam morao da napišem prijatelju Miletu.

Mile

pre 11 godina

@Simon

dragi moj Simone, na zalost, izgleda da si u pravu! Kako god okrenes propadosmo. A zasto? Ne znam, jednostavno, ne znam. A rekao bih da propadosmo nezasluzeno.
Mozda, samo kazem mozda, zato sto je kukavicluk postao najjaca srpska osobina, bar poslednjih dvadesetak godina.

GoranJ

pre 11 godina

Ljudi, u kakvoj mi to zemlji živimo kad su ovakve kljusine na vlasti??!?
Uopste ne branim Olju Beckovic, zna ona da bude iritantna, ali ovakav napad na bilo kojeg novinara. Da se ovo desilo u zapadnoj evropi, ovo ... vise nikad nebo bilo ni blizu skupštini! To je ono sto odvaja nas i "zapad", to je pitanje mentaliteta, kulture i tolerancije. Kakav to narod bira ovakve politicare? I onda se još zali na situaciju! "Šuti i trpi, stoko", kako si sijala, tako sad žanješ...

Misko

pre 11 godina

5-og Oktobra je i trenerci predvodio Cacane protiv Milosevica i Seselja a sad kolce veze sa Tomom i Ivocom a trenerku je brzo zamenio BOS odelom i Dzipom. Jos pride je upropastio sabor trubaca u Guci ciji je kao on bio domacin. Ko je zapoceo takmicenje trubaca pa Srpski narod Srpski seljak narod dragaceva ga je odrzao sve ove godine. Ne moze Nemac Danac i ostali da razumeju zvuk trube niti da zaigra kao nas narod. Sada kao svetsko takmicenje a orkestri iz sveta smesni u odnosu na nase majstore trube. Vratite izvorni sabor trubaca narodu

Velibor, USA

pre 11 godina

@zoran đorđević i sasa, Velja Ilic je JAVNO POLITICHKO LICE (shto automatski mu povlachi privilegije) koji sam sebe trpa svugde i u svashta i to najcheshce na najprostachkiji nachin, nakon sheshelja sigurno drugi najprostachkiji politichar, a do nedavno u koshtunichinoj vladi i visokorangirajuci Ministar. Stoga, "vredjanje" a zapravo snazno kritikovanje kao shto i zasluzuje takvih javnih politichkih lica koji su i josh uvek crpli privilegije i beneficije o kojim obichan chovek moze samo da sanja, sigurno NE potpada pod krivichna dela na koje upucuje npr. Zakon o javnom informisanju (a samo to je ono shto npr. B92 i treba da mari) gde se jasno kaze da je Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstice diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etnickoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem ucinjeno krivicno delo.
Mr i Ministar Velja Ilic NE spada ni u jednu od vulnerabilnih kategorija vec su zapravo chak on, njemu slichnih i/ili gorim i od njega ponashanja i navike chinili nepravde i shtete njegovim zrtvama.

Puna podrshka Olji i molim je da se NE izvinjava niti saginje pred mr. ilicem.

Zoran

pre 11 godina

Šta je drugo moglo i da se očekuje od magistra Ilića!Takvima je trebalo da se izda trajna zabrana bavljenja politikom posle onih skandala sa novinarima ali avaj..."Ja hoću auto-put a to nije infrastruktura!!!!" nego moda violinski koncert!!!On je poznat da voli da gradi bez dozvola i prateće dokumentacije a i saradnici Jocić i Šarančić-borba protiv korupcije!!

6 Oktobar

pre 11 godina

Ha, ha, ima Velja sa sve Dacicem i Vucicem za usi da vas odvuce u Evropu. Ima da bije, ko nece, a Tadic i Ceda da se prestroje na novu ideologiju, Karlovac-Ogulin-Karlobag.... Kakva zemlja je ova Srbija!

Milicica

pre 11 godina

Ne znam vise sta se pravi fama oko ovakvog "kadra", kome on treba? Ubedjena sam da svaki clan mesnog odbora njegove NS vise zasluzuje neku drzavnu funkciju od ovog lika.

drLaki

pre 11 godina

Ha,ha, Velja LAMPEK ce da prevaspitava nekog.Kad je pijan pao u kupatilu i razbio glavu svima je rekao da su ga napali.Koliko je puta ponovio pricu,sam veruje u nju.

acika

pre 11 godina

aj se kladimo da ce ovaj buzdovan opet da mlati i pljuje novinare cim ponovo sedne u fotelju. svaki put kad mu vidim tu odvratnu njusku prokljuca mi krv u zilama. ovom primitivnom cobanu je mesto u zatvoru