Sreda, 11.07.2012.

11:31

"Izetbegović sprečio evakuaciju"

U Hagu nastavljeno saslušavanje svedoka Tužilaštva u slučaju koji se u tom sudu vodi protiv Ratka Mladića. Svedočio Dejvid Harland, bivši službenik Unprofora.

Izvor: Tanjug

"Izetbegoviæ spreèio evakuaciju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Anon

pre 11 godina

@јад и чемер

Komentara bi bilo vise da nema cenzure. Moj komentar, recimo, u kome ni na koji nacin nisam nekoga vredjao ili povredio pravila sajta, nije objavljen.

јад и чемер

pre 11 godina

Тужна је чињеница да на ову вијест има тако мало коментара поготово од стране Бућка размишљам, Владимира лдп и осталих модерних европејаца. Глупи Срби су се по ко зна који пут помирили са верзијом истине коју су сервирали западни медији, који између осталог нису обратили баш неку огромну пажњу на овог важног свједока оптужбе. А биће их још оваквих.

Е моји наивни Срби, заслужили смо еве што нам се досад десило.

Dany

pre 11 godina

Zasto se sada poteze ALija Izetbegovic? Je li sada Vlada BiH kriva sto su pobunjeni bosanski Srbi drzali Srebrenicu pod opsadom i krseci Zenevsku konvenciju nisu pustali ni hranu ni lijekove u grad? Zasto "evakuirati" stanovnike Srebrenice? Od koga "evakuirati", molit cu lijepo? Vlada BiH je "krivac" jer su pobunjeni bosanski Srbi napravili opsadu Srebrenice i uopce doveli stanovnike Srebrenice u tu poziciju ruba egzistencije? Najlakse je pokusati zamijeniti uzrok i posljedice.

ubrzano

pre 11 godina

@ Polaaako, imas sttra na 'javnom servisu'RTS 2 od 21 cas film (inace 2 godine kod Tijanica zafiokiran stajao! )Srebrenica ostavljen(izdan) grad, pa pogleeedaj.Ne propusti!Pogodovo zbog buducih komentara. Jer je glavno tek pocelo.

p.s. doduse mogao si vec odaaavno na YT da ga vidis!

Novinar

pre 11 godina

meni nije jasno zasto ovde neki likuju nad ovim svedocenjem. Sto nije verpovao Karadjicu kada je ovaj obecao genocid (jednog naroda ce nestati jer se nece moci odbraniti). sto nije evakusiao Bosnjake kada im je Mladic pretio genocidom (ovaj svedok je izjavio da je Mladic pretio da ce sve pobiti u enklavama osim dece sto mu ne verujem da postedio decu). Sto je verovao da se te pretnje ne mogu ostvariti u 21 veku i da ce velike sile to spreciti kako i imaju obavezu? st nije sve to shvatio pa evakusio sve Bosnjake osim sa 20% teritorije koliko im je nudjeno, iselio ih po evropi i svetu da ih ostane 3% koliko su i drazini cetnici a i Plavsicka mogli podneti,,,da li vi uopste znate sta prticate?

Miloš J. Kosvac

pre 11 godina

Alo Srbi! Mi smo se obrukali pred svetom zato štu su nas nasamarili lukavi tipovi kakav je bio Tuđman, Izetbegović, Rugova... Iste metode ratovanja je koristio Josip Broz - podmetao da ginu Srbi samo je trebalo da ih namesti, pa je tako pokazivao svetu, silama budućim pobednicama da mi ratujemo, i tako smo obnovili i proširli Hrvatsku, a mi smo to mislili da smo povećali našu Jugosaviju, koju smo stvorili našim samogenocidnim samouništenjem u Prvom svetskom ratu.
Ne samo što je Izetbegović bio protiv evakuacije 1993, što je to rekao i njegov prvi ambasador u Americi Šećerbej, no i NATO nije hteo da spreči, ne samo što se povukao Holandski kontigent sa ratnog zadataka - da čuva građane Srbernice, već i komandant NATO-a u Sarajevu nije dozvolio da se speči masakar intervencijom iz vazduha. Ko ne ume da razmišlja ne može ni da zaključi zašto, ali barem sada zna ko je ispao budala, osim što je optušen za genocid. Ne, mislim samo na Mladića već na sve Srbe koje ne umeju da razmišljaju. A kakvi smo kada smo oterli svoga kralja da bi postavili Cara - a da još nismo sigurni ko je to bio, baš kao što je pedvideo Njegoš u "Šćepanu malom"

Yugoslav5g

pre 11 godina

Koji nesuviskli komentari. Po ovome Srbija je trebala da evakuise sve srbe iz Hrvatske BiH i sada sa kosova i problem resen - nema zlocina nema zlocinaca a oni koji odluce da ostanu pa budu pobijeni - njihova greska, pogresna odluka SAMI SU KRIVI.

Radmilovic

pre 11 godina

O sada kapirama posle sile komentara. Srbi i MZ su hteli humano preseljenje Bosnjaka (po treci put 80% tadasnih stanovnika Srebrenice su bile izbeglica iz Istocne Bosne) a posto se Alija nije slozio nisu imali zibora nego da ih presele nehumano znaci Alija je kriv......sjajna teorija kako ste se samo setili paTrijote.

David Pantovic

pre 11 godina

Svi smo mi ista g**** samo drugo pakovanje. (Srbi, Hrvati, Bosanci) ja se izvinjavam na recniku Ali zaista dosta vise. Mozemo li ikada ziveti kao sav normalan svet?

peca

pre 11 godina

mislim da Helsinski odbor treba hitno da podnese tuzbu protiv ovog velikosrbina. jer zna se: za zrtve rata i bombardovanja u Srbiji kriv je Milosevic a za zrtve van Srbije Srbi.

rasplet

pre 11 godina

Vas izvestaj daje potpuno drugaciju sliku od ove u Engleskoj npr.:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/serbia/9390502/Ratko-Mladic-threatened-to-wipe-out-populations.html

Kad ustanovimo ko iznosi pogresnu sliku, shvaticemo i ko sta radi protiv nas i koji su ciljevi.

Stefan

pre 11 godina

Cekaj bre,je li ovaj svedok optuzbe??? Cuj Bosnjaci pucali snajperima po Sarajevu,ma da li je moguce? I posle dodje Bakir dzunior i kaze da Srbe niko nije terao iz Sarajeva i da su sami otisli,bilo im dosadno u Sarajevu verovatno.I posle svega mi pricamo o nekakvom pomirenju,mozda ga i bude za jedno 30 godina...

Aleksa

pre 11 godina

i onda po ovima sto komentarisu sada ispada da su svi ti ljudi u srebrenici opravdano pobijeni i da Mladic i srpska vojska nije nista kriva nego su krivi oni koji su se tamo nalazili

DPolitika

pre 11 godina

"Bivši službenik za civilna pitanja i politički savetnik Unprofora rekao je i da je muslimanska vlada 1993. sprečila evakuaciju civila iz Srebrenice, koju je Unprofor predložio."

"Harland je priznao da je u demilitarizovanim zonama Srebrenici i Žepi bilo oružja i vojske"...Toliko o navodnim jadnim nenaoruzanim neduznim civilima....

"On je potvrdio da su muslimani svesno izazivali nestašice gasa i struje u Sarajevu, kao i da su iz snajpera gađali ljude koji su popravljali vodove i prikazivali da to čine Srbi kako bi dobili međunarodnu pomoć"...

"Jadno" okupirano Sarajevo u kome su u vecini preifernih naselja Srbi cinili apsolutnu vecinu stanovnistva i pre rata valjda ako si na periferiji okupiras centar.

I na kraju sustina svega je:
"Prema Harlandovim rečima, u Mostaru, zapadnoj Hercegovini, pa i Kiseljaku, u centralnoj Bosni, bilo je hrvatskih jedinica i bilo je očigledno da Zagreb naoružava i finansijski podržava Hrvate u BiH, dok je zenička oblast bila poznata po velikom broju mudžahedina. Ipak, nijednoj strani osim Srbima nije bilo prećeno vazdušnim napadima, kazao je on. "

Ni jednoj osim Srbima...Da se ne zaboravi ko je slobodarski narod...

Voleo bih da "majke u crnom" prokomentarisu ovu izjavu neSrbina(namerno naglasavam ne) jer su prema svim Srbima u startu odbojne i neprijateljske da nekazem pune MRZNJE.

Istinu nemozes sakriti...

Neko123

pre 11 godina

"On je potvrdio da su muslimani svesno izazivali nestašice gasa i struje u Sarajevu, kao i da su iz snajpera gađali ljude koji su popravljali vodove i prikazivali da to čine Srbi kako bi dobili međunarodnu pomoć."

Kada neki nas politicar kaze nesto slicno odmah stizu komentari tipa "ah to su tvoje paranoidne teorije zavere". Gde su sada komentari, za sada ih je 0.

"Harland je priznao da je u demilitarizovanim zonama Srebrenici i Žepi bilo oružja i vojske, kao i da je Unprofor bio obavešten o napadima muslimanskih snaga u tom području"

Veoma zanimnjivo, opet srpska propaganda?

Polaaako

pre 11 godina

Stanite, stanite, "sprečio evakuaciju Srebrenice". Još bismo mogli svašta da zaključimo, npr. da je on kriv za masakr (koji se btw nije ni desio, po nekima).
Dakle, Srebrenica, a pre toga i Žepa i Goražde su bile zaštićene enklave UN, i jedini garant da je moguća multinacionalna Bosna. Pristati na evakuaciju Srebrenice značilo je de facto prepustiti Mladićevoj vojsci celu Istočnu Bosnu.
Naravno da je Izetbegović na neki način iskoristio te ljude, hteo je da budu tamo kao garant političkog rešenja koje je blisko njegovim shvatanjima, a to je bio i pristup većine u tzv. Medjunarodnoj zajednici.
Naravno da on niti je očekivao da će holandski vojnici bez pucnja predati enklavu, jer je verovao da će u tom slučaju biti masakr. I verovatno da nije očekivao da će masakr, ako do njega dodje, biti tako strašan.
Tako da... Nemojte sada da ispadne da je Izetbegović kriv za mrtve u Srebrenici, pa skoro kao i nihov dželat!

Dexter

pre 11 godina

Opisujući situaciju u Sarajevu, naveo je da je vladala atmosfera straha i beznađa, da je moral bio na niskom nivou i da je bilo dezertiranja. On je potvrdio da su muslimani svesno izazivali nestašice gasa i struje u Sarajevu, kao i da su iz snajpera gađali ljude koji su popravljali vodove i prikazivali da to čine Srbi kako bi dobili međunarodnu pomoć.

Sve rečeno!

sub zero

pre 11 godina

dakle bošnjačke snage su svjesno izazivale nestašice, otvarale vatru na radnike koji su pokušavali da osposobe sistem snabdjevanja plinom i strujom, iz srebrenice vršili ratna dejstva prema srpskim snagama, namjerno zadržavale i žrtvovale civile u zonama ranimh dejstava, a sve zarad vojne intervencije protiv srba. polako ali sugirno, istina izlazi na vidjelo, i još od svjedoka tužilaštva.

da se ne zaboravi...

pre 11 godina

A ovo je inače svedok tužilaštva. Istina će na kraju izaći na videlo, a onda će se svi dušebrižnici osećati postiđeno zbog količine mržnja prema sopstvenom srpskom narodu.

sub zero

pre 11 godina

dakle bošnjačke snage su svjesno izazivale nestašice, otvarale vatru na radnike koji su pokušavali da osposobe sistem snabdjevanja plinom i strujom, iz srebrenice vršili ratna dejstva prema srpskim snagama, namjerno zadržavale i žrtvovale civile u zonama ranimh dejstava, a sve zarad vojne intervencije protiv srba. polako ali sugirno, istina izlazi na vidjelo, i još od svjedoka tužilaštva.

Neko123

pre 11 godina

"On je potvrdio da su muslimani svesno izazivali nestašice gasa i struje u Sarajevu, kao i da su iz snajpera gađali ljude koji su popravljali vodove i prikazivali da to čine Srbi kako bi dobili međunarodnu pomoć."

Kada neki nas politicar kaze nesto slicno odmah stizu komentari tipa "ah to su tvoje paranoidne teorije zavere". Gde su sada komentari, za sada ih je 0.

"Harland je priznao da je u demilitarizovanim zonama Srebrenici i Žepi bilo oružja i vojske, kao i da je Unprofor bio obavešten o napadima muslimanskih snaga u tom području"

Veoma zanimnjivo, opet srpska propaganda?

da se ne zaboravi...

pre 11 godina

A ovo je inače svedok tužilaštva. Istina će na kraju izaći na videlo, a onda će se svi dušebrižnici osećati postiđeno zbog količine mržnja prema sopstvenom srpskom narodu.

DPolitika

pre 11 godina

"Bivši službenik za civilna pitanja i politički savetnik Unprofora rekao je i da je muslimanska vlada 1993. sprečila evakuaciju civila iz Srebrenice, koju je Unprofor predložio."

"Harland je priznao da je u demilitarizovanim zonama Srebrenici i Žepi bilo oružja i vojske"...Toliko o navodnim jadnim nenaoruzanim neduznim civilima....

"On je potvrdio da su muslimani svesno izazivali nestašice gasa i struje u Sarajevu, kao i da su iz snajpera gađali ljude koji su popravljali vodove i prikazivali da to čine Srbi kako bi dobili međunarodnu pomoć"...

"Jadno" okupirano Sarajevo u kome su u vecini preifernih naselja Srbi cinili apsolutnu vecinu stanovnistva i pre rata valjda ako si na periferiji okupiras centar.

I na kraju sustina svega je:
"Prema Harlandovim rečima, u Mostaru, zapadnoj Hercegovini, pa i Kiseljaku, u centralnoj Bosni, bilo je hrvatskih jedinica i bilo je očigledno da Zagreb naoružava i finansijski podržava Hrvate u BiH, dok je zenička oblast bila poznata po velikom broju mudžahedina. Ipak, nijednoj strani osim Srbima nije bilo prećeno vazdušnim napadima, kazao je on. "

Ni jednoj osim Srbima...Da se ne zaboravi ko je slobodarski narod...

Voleo bih da "majke u crnom" prokomentarisu ovu izjavu neSrbina(namerno naglasavam ne) jer su prema svim Srbima u startu odbojne i neprijateljske da nekazem pune MRZNJE.

Istinu nemozes sakriti...

Dexter

pre 11 godina

Opisujući situaciju u Sarajevu, naveo je da je vladala atmosfera straha i beznađa, da je moral bio na niskom nivou i da je bilo dezertiranja. On je potvrdio da su muslimani svesno izazivali nestašice gasa i struje u Sarajevu, kao i da su iz snajpera gađali ljude koji su popravljali vodove i prikazivali da to čine Srbi kako bi dobili međunarodnu pomoć.

Sve rečeno!

Stefan

pre 11 godina

Cekaj bre,je li ovaj svedok optuzbe??? Cuj Bosnjaci pucali snajperima po Sarajevu,ma da li je moguce? I posle dodje Bakir dzunior i kaze da Srbe niko nije terao iz Sarajeva i da su sami otisli,bilo im dosadno u Sarajevu verovatno.I posle svega mi pricamo o nekakvom pomirenju,mozda ga i bude za jedno 30 godina...

peca

pre 11 godina

mislim da Helsinski odbor treba hitno da podnese tuzbu protiv ovog velikosrbina. jer zna se: za zrtve rata i bombardovanja u Srbiji kriv je Milosevic a za zrtve van Srbije Srbi.

rasplet

pre 11 godina

Vas izvestaj daje potpuno drugaciju sliku od ove u Engleskoj npr.:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/serbia/9390502/Ratko-Mladic-threatened-to-wipe-out-populations.html

Kad ustanovimo ko iznosi pogresnu sliku, shvaticemo i ko sta radi protiv nas i koji su ciljevi.

Miloš J. Kosvac

pre 11 godina

Alo Srbi! Mi smo se obrukali pred svetom zato štu su nas nasamarili lukavi tipovi kakav je bio Tuđman, Izetbegović, Rugova... Iste metode ratovanja je koristio Josip Broz - podmetao da ginu Srbi samo je trebalo da ih namesti, pa je tako pokazivao svetu, silama budućim pobednicama da mi ratujemo, i tako smo obnovili i proširli Hrvatsku, a mi smo to mislili da smo povećali našu Jugosaviju, koju smo stvorili našim samogenocidnim samouništenjem u Prvom svetskom ratu.
Ne samo što je Izetbegović bio protiv evakuacije 1993, što je to rekao i njegov prvi ambasador u Americi Šećerbej, no i NATO nije hteo da spreči, ne samo što se povukao Holandski kontigent sa ratnog zadataka - da čuva građane Srbernice, već i komandant NATO-a u Sarajevu nije dozvolio da se speči masakar intervencijom iz vazduha. Ko ne ume da razmišlja ne može ni da zaključi zašto, ali barem sada zna ko je ispao budala, osim što je optušen za genocid. Ne, mislim samo na Mladića već na sve Srbe koje ne umeju da razmišljaju. A kakvi smo kada smo oterli svoga kralja da bi postavili Cara - a da još nismo sigurni ko je to bio, baš kao što je pedvideo Njegoš u "Šćepanu malom"

Polaaako

pre 11 godina

Stanite, stanite, "sprečio evakuaciju Srebrenice". Još bismo mogli svašta da zaključimo, npr. da je on kriv za masakr (koji se btw nije ni desio, po nekima).
Dakle, Srebrenica, a pre toga i Žepa i Goražde su bile zaštićene enklave UN, i jedini garant da je moguća multinacionalna Bosna. Pristati na evakuaciju Srebrenice značilo je de facto prepustiti Mladićevoj vojsci celu Istočnu Bosnu.
Naravno da je Izetbegović na neki način iskoristio te ljude, hteo je da budu tamo kao garant političkog rešenja koje je blisko njegovim shvatanjima, a to je bio i pristup većine u tzv. Medjunarodnoj zajednici.
Naravno da on niti je očekivao da će holandski vojnici bez pucnja predati enklavu, jer je verovao da će u tom slučaju biti masakr. I verovatno da nije očekivao da će masakr, ako do njega dodje, biti tako strašan.
Tako da... Nemojte sada da ispadne da je Izetbegović kriv za mrtve u Srebrenici, pa skoro kao i nihov dželat!

Aleksa

pre 11 godina

i onda po ovima sto komentarisu sada ispada da su svi ti ljudi u srebrenici opravdano pobijeni i da Mladic i srpska vojska nije nista kriva nego su krivi oni koji su se tamo nalazili

Yugoslav5g

pre 11 godina

Koji nesuviskli komentari. Po ovome Srbija je trebala da evakuise sve srbe iz Hrvatske BiH i sada sa kosova i problem resen - nema zlocina nema zlocinaca a oni koji odluce da ostanu pa budu pobijeni - njihova greska, pogresna odluka SAMI SU KRIVI.

David Pantovic

pre 11 godina

Svi smo mi ista g**** samo drugo pakovanje. (Srbi, Hrvati, Bosanci) ja se izvinjavam na recniku Ali zaista dosta vise. Mozemo li ikada ziveti kao sav normalan svet?

ubrzano

pre 11 godina

@ Polaaako, imas sttra na 'javnom servisu'RTS 2 od 21 cas film (inace 2 godine kod Tijanica zafiokiran stajao! )Srebrenica ostavljen(izdan) grad, pa pogleeedaj.Ne propusti!Pogodovo zbog buducih komentara. Jer je glavno tek pocelo.

p.s. doduse mogao si vec odaaavno na YT da ga vidis!

Radmilovic

pre 11 godina

O sada kapirama posle sile komentara. Srbi i MZ su hteli humano preseljenje Bosnjaka (po treci put 80% tadasnih stanovnika Srebrenice su bile izbeglica iz Istocne Bosne) a posto se Alija nije slozio nisu imali zibora nego da ih presele nehumano znaci Alija je kriv......sjajna teorija kako ste se samo setili paTrijote.

Novinar

pre 11 godina

meni nije jasno zasto ovde neki likuju nad ovim svedocenjem. Sto nije verpovao Karadjicu kada je ovaj obecao genocid (jednog naroda ce nestati jer se nece moci odbraniti). sto nije evakusiao Bosnjake kada im je Mladic pretio genocidom (ovaj svedok je izjavio da je Mladic pretio da ce sve pobiti u enklavama osim dece sto mu ne verujem da postedio decu). Sto je verovao da se te pretnje ne mogu ostvariti u 21 veku i da ce velike sile to spreciti kako i imaju obavezu? st nije sve to shvatio pa evakusio sve Bosnjake osim sa 20% teritorije koliko im je nudjeno, iselio ih po evropi i svetu da ih ostane 3% koliko su i drazini cetnici a i Plavsicka mogli podneti,,,da li vi uopste znate sta prticate?

јад и чемер

pre 11 godina

Тужна је чињеница да на ову вијест има тако мало коментара поготово од стране Бућка размишљам, Владимира лдп и осталих модерних европејаца. Глупи Срби су се по ко зна који пут помирили са верзијом истине коју су сервирали западни медији, који између осталог нису обратили баш неку огромну пажњу на овог важног свједока оптужбе. А биће их још оваквих.

Е моји наивни Срби, заслужили смо еве што нам се досад десило.

Dany

pre 11 godina

Zasto se sada poteze ALija Izetbegovic? Je li sada Vlada BiH kriva sto su pobunjeni bosanski Srbi drzali Srebrenicu pod opsadom i krseci Zenevsku konvenciju nisu pustali ni hranu ni lijekove u grad? Zasto "evakuirati" stanovnike Srebrenice? Od koga "evakuirati", molit cu lijepo? Vlada BiH je "krivac" jer su pobunjeni bosanski Srbi napravili opsadu Srebrenice i uopce doveli stanovnike Srebrenice u tu poziciju ruba egzistencije? Najlakse je pokusati zamijeniti uzrok i posljedice.

Anon

pre 11 godina

@јад и чемер

Komentara bi bilo vise da nema cenzure. Moj komentar, recimo, u kome ni na koji nacin nisam nekoga vredjao ili povredio pravila sajta, nije objavljen.

Polaaako

pre 11 godina

Stanite, stanite, "sprečio evakuaciju Srebrenice". Još bismo mogli svašta da zaključimo, npr. da je on kriv za masakr (koji se btw nije ni desio, po nekima).
Dakle, Srebrenica, a pre toga i Žepa i Goražde su bile zaštićene enklave UN, i jedini garant da je moguća multinacionalna Bosna. Pristati na evakuaciju Srebrenice značilo je de facto prepustiti Mladićevoj vojsci celu Istočnu Bosnu.
Naravno da je Izetbegović na neki način iskoristio te ljude, hteo je da budu tamo kao garant političkog rešenja koje je blisko njegovim shvatanjima, a to je bio i pristup većine u tzv. Medjunarodnoj zajednici.
Naravno da on niti je očekivao da će holandski vojnici bez pucnja predati enklavu, jer je verovao da će u tom slučaju biti masakr. I verovatno da nije očekivao da će masakr, ako do njega dodje, biti tako strašan.
Tako da... Nemojte sada da ispadne da je Izetbegović kriv za mrtve u Srebrenici, pa skoro kao i nihov dželat!

Aleksa

pre 11 godina

i onda po ovima sto komentarisu sada ispada da su svi ti ljudi u srebrenici opravdano pobijeni i da Mladic i srpska vojska nije nista kriva nego su krivi oni koji su se tamo nalazili

Radmilovic

pre 11 godina

O sada kapirama posle sile komentara. Srbi i MZ su hteli humano preseljenje Bosnjaka (po treci put 80% tadasnih stanovnika Srebrenice su bile izbeglica iz Istocne Bosne) a posto se Alija nije slozio nisu imali zibora nego da ih presele nehumano znaci Alija je kriv......sjajna teorija kako ste se samo setili paTrijote.

Novinar

pre 11 godina

meni nije jasno zasto ovde neki likuju nad ovim svedocenjem. Sto nije verpovao Karadjicu kada je ovaj obecao genocid (jednog naroda ce nestati jer se nece moci odbraniti). sto nije evakusiao Bosnjake kada im je Mladic pretio genocidom (ovaj svedok je izjavio da je Mladic pretio da ce sve pobiti u enklavama osim dece sto mu ne verujem da postedio decu). Sto je verovao da se te pretnje ne mogu ostvariti u 21 veku i da ce velike sile to spreciti kako i imaju obavezu? st nije sve to shvatio pa evakusio sve Bosnjake osim sa 20% teritorije koliko im je nudjeno, iselio ih po evropi i svetu da ih ostane 3% koliko su i drazini cetnici a i Plavsicka mogli podneti,,,da li vi uopste znate sta prticate?

Yugoslav5g

pre 11 godina

Koji nesuviskli komentari. Po ovome Srbija je trebala da evakuise sve srbe iz Hrvatske BiH i sada sa kosova i problem resen - nema zlocina nema zlocinaca a oni koji odluce da ostanu pa budu pobijeni - njihova greska, pogresna odluka SAMI SU KRIVI.

David Pantovic

pre 11 godina

Svi smo mi ista g**** samo drugo pakovanje. (Srbi, Hrvati, Bosanci) ja se izvinjavam na recniku Ali zaista dosta vise. Mozemo li ikada ziveti kao sav normalan svet?

da se ne zaboravi...

pre 11 godina

A ovo je inače svedok tužilaštva. Istina će na kraju izaći na videlo, a onda će se svi dušebrižnici osećati postiđeno zbog količine mržnja prema sopstvenom srpskom narodu.

Dexter

pre 11 godina

Opisujući situaciju u Sarajevu, naveo je da je vladala atmosfera straha i beznađa, da je moral bio na niskom nivou i da je bilo dezertiranja. On je potvrdio da su muslimani svesno izazivali nestašice gasa i struje u Sarajevu, kao i da su iz snajpera gađali ljude koji su popravljali vodove i prikazivali da to čine Srbi kako bi dobili međunarodnu pomoć.

Sve rečeno!

Neko123

pre 11 godina

"On je potvrdio da su muslimani svesno izazivali nestašice gasa i struje u Sarajevu, kao i da su iz snajpera gađali ljude koji su popravljali vodove i prikazivali da to čine Srbi kako bi dobili međunarodnu pomoć."

Kada neki nas politicar kaze nesto slicno odmah stizu komentari tipa "ah to su tvoje paranoidne teorije zavere". Gde su sada komentari, za sada ih je 0.

"Harland je priznao da je u demilitarizovanim zonama Srebrenici i Žepi bilo oružja i vojske, kao i da je Unprofor bio obavešten o napadima muslimanskih snaga u tom području"

Veoma zanimnjivo, opet srpska propaganda?

sub zero

pre 11 godina

dakle bošnjačke snage su svjesno izazivale nestašice, otvarale vatru na radnike koji su pokušavali da osposobe sistem snabdjevanja plinom i strujom, iz srebrenice vršili ratna dejstva prema srpskim snagama, namjerno zadržavale i žrtvovale civile u zonama ranimh dejstava, a sve zarad vojne intervencije protiv srba. polako ali sugirno, istina izlazi na vidjelo, i još od svjedoka tužilaštva.

Stefan

pre 11 godina

Cekaj bre,je li ovaj svedok optuzbe??? Cuj Bosnjaci pucali snajperima po Sarajevu,ma da li je moguce? I posle dodje Bakir dzunior i kaze da Srbe niko nije terao iz Sarajeva i da su sami otisli,bilo im dosadno u Sarajevu verovatno.I posle svega mi pricamo o nekakvom pomirenju,mozda ga i bude za jedno 30 godina...

Dany

pre 11 godina

Zasto se sada poteze ALija Izetbegovic? Je li sada Vlada BiH kriva sto su pobunjeni bosanski Srbi drzali Srebrenicu pod opsadom i krseci Zenevsku konvenciju nisu pustali ni hranu ni lijekove u grad? Zasto "evakuirati" stanovnike Srebrenice? Od koga "evakuirati", molit cu lijepo? Vlada BiH je "krivac" jer su pobunjeni bosanski Srbi napravili opsadu Srebrenice i uopce doveli stanovnike Srebrenice u tu poziciju ruba egzistencije? Najlakse je pokusati zamijeniti uzrok i posljedice.

DPolitika

pre 11 godina

"Bivši službenik za civilna pitanja i politički savetnik Unprofora rekao je i da je muslimanska vlada 1993. sprečila evakuaciju civila iz Srebrenice, koju je Unprofor predložio."

"Harland je priznao da je u demilitarizovanim zonama Srebrenici i Žepi bilo oružja i vojske"...Toliko o navodnim jadnim nenaoruzanim neduznim civilima....

"On je potvrdio da su muslimani svesno izazivali nestašice gasa i struje u Sarajevu, kao i da su iz snajpera gađali ljude koji su popravljali vodove i prikazivali da to čine Srbi kako bi dobili međunarodnu pomoć"...

"Jadno" okupirano Sarajevo u kome su u vecini preifernih naselja Srbi cinili apsolutnu vecinu stanovnistva i pre rata valjda ako si na periferiji okupiras centar.

I na kraju sustina svega je:
"Prema Harlandovim rečima, u Mostaru, zapadnoj Hercegovini, pa i Kiseljaku, u centralnoj Bosni, bilo je hrvatskih jedinica i bilo je očigledno da Zagreb naoružava i finansijski podržava Hrvate u BiH, dok je zenička oblast bila poznata po velikom broju mudžahedina. Ipak, nijednoj strani osim Srbima nije bilo prećeno vazdušnim napadima, kazao je on. "

Ni jednoj osim Srbima...Da se ne zaboravi ko je slobodarski narod...

Voleo bih da "majke u crnom" prokomentarisu ovu izjavu neSrbina(namerno naglasavam ne) jer su prema svim Srbima u startu odbojne i neprijateljske da nekazem pune MRZNJE.

Istinu nemozes sakriti...

peca

pre 11 godina

mislim da Helsinski odbor treba hitno da podnese tuzbu protiv ovog velikosrbina. jer zna se: za zrtve rata i bombardovanja u Srbiji kriv je Milosevic a za zrtve van Srbije Srbi.

Miloš J. Kosvac

pre 11 godina

Alo Srbi! Mi smo se obrukali pred svetom zato štu su nas nasamarili lukavi tipovi kakav je bio Tuđman, Izetbegović, Rugova... Iste metode ratovanja je koristio Josip Broz - podmetao da ginu Srbi samo je trebalo da ih namesti, pa je tako pokazivao svetu, silama budućim pobednicama da mi ratujemo, i tako smo obnovili i proširli Hrvatsku, a mi smo to mislili da smo povećali našu Jugosaviju, koju smo stvorili našim samogenocidnim samouništenjem u Prvom svetskom ratu.
Ne samo što je Izetbegović bio protiv evakuacije 1993, što je to rekao i njegov prvi ambasador u Americi Šećerbej, no i NATO nije hteo da spreči, ne samo što se povukao Holandski kontigent sa ratnog zadataka - da čuva građane Srbernice, već i komandant NATO-a u Sarajevu nije dozvolio da se speči masakar intervencijom iz vazduha. Ko ne ume da razmišlja ne može ni da zaključi zašto, ali barem sada zna ko je ispao budala, osim što je optušen za genocid. Ne, mislim samo na Mladića već na sve Srbe koje ne umeju da razmišljaju. A kakvi smo kada smo oterli svoga kralja da bi postavili Cara - a da još nismo sigurni ko je to bio, baš kao što je pedvideo Njegoš u "Šćepanu malom"

rasplet

pre 11 godina

Vas izvestaj daje potpuno drugaciju sliku od ove u Engleskoj npr.:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/serbia/9390502/Ratko-Mladic-threatened-to-wipe-out-populations.html

Kad ustanovimo ko iznosi pogresnu sliku, shvaticemo i ko sta radi protiv nas i koji su ciljevi.

ubrzano

pre 11 godina

@ Polaaako, imas sttra na 'javnom servisu'RTS 2 od 21 cas film (inace 2 godine kod Tijanica zafiokiran stajao! )Srebrenica ostavljen(izdan) grad, pa pogleeedaj.Ne propusti!Pogodovo zbog buducih komentara. Jer je glavno tek pocelo.

p.s. doduse mogao si vec odaaavno na YT da ga vidis!

јад и чемер

pre 11 godina

Тужна је чињеница да на ову вијест има тако мало коментара поготово од стране Бућка размишљам, Владимира лдп и осталих модерних европејаца. Глупи Срби су се по ко зна који пут помирили са верзијом истине коју су сервирали западни медији, који између осталог нису обратили баш неку огромну пажњу на овог важног свједока оптужбе. А биће их још оваквих.

Е моји наивни Срби, заслужили смо еве што нам се досад десило.

Anon

pre 11 godina

@јад и чемер

Komentara bi bilo vise da nema cenzure. Moj komentar, recimo, u kome ni na koji nacin nisam nekoga vredjao ili povredio pravila sajta, nije objavljen.