Ponedeljak, 09.07.2012.

23:39

Četnici nemaju prava kao partizani

Nijedan četnik u Srbiji ni osam godina pošto su u formalnom smislu izjednačeni sa partizanima još nije dobio penziju ili državnu pomoć.

Izvor: Veèernje novosti

Èetnici nemaju prava kao partizani IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Rosuljac

pre 11 godina

Dok je onih koji bastine partizane ovako ce biti.Zato se nadam i ocekujem reinkarnaciju SPO-a koji je jedini pravi zastupnik Ravnogorskog pokreta u Srbiji.Mnogo je onih koji sebe nazivaju ravnogorcima a formirala ih je UDBA kako bi svojom pojavom i izgledom jos vise satanizovali ovaj inace antifasisticki pokret.

momčilo eraković

pre 11 godina

..."Komisiju bi trebalo da čine četiri člana koje delegira skupština i tri koja imenuje SUBNOR"...

DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO!

Plavi

pre 11 godina

Sramota, šta drugo reći. Našao se neko ko će da izigra zakon i da uskrati satisfakciju ljudima koji su više od pola veka bili obespravljeni samo zato što su ostali verni svojoj zakletvi koju su dali svom Kralju.

Nisha

pre 11 godina

Samim cinom izjednacavanja prava, pljunuli smo 900.000 zrtava srpske nacionalnosti koji su branili Srbiju i Jugoslaviju od okupatora. Cinjenica je da su cetnici u zacecima imali za cilj oslobodjenje od Nemaca, ali vremenom istorija je pokazala da cetnici nemaju nikakvog udela u oslobadjanju Srbije, vec imaju veze sa kolaboracijom i pokolju duz cele Srbije i Bosne i to ne birajuci nacije, bitno je da si branio svoju zemlju od okupatora i bio za Partizane, tad bi bio mucenicki ubijen od strane istih "kraljevih vojnika". Ne pokusavajte uporno da ubijete istinu u Srbiji, nikad je niko nece ubiti dok god ima nas, koji smo svesni zrtve Partizana ma bilo kojem sistemu oni pripadali, oni su nam doneli slobodu koju danas uzivamo. Hvala celokupnoj narodnooslobodilackoj vojsci, nikad necete biti zaboravljeni i bicete pamceni kao istinski heroji!

Саша, Пожаревац

pre 11 godina

Срамота је ово што се ради код нас. Оне који су се стварно борили против окупатора прогласили си победници издајницима. И сад после толико година се џелати и њихова деца иживљавају над жртвама. Па докле више бандо црвена...

Piksi

pre 11 godina

Tesko ce se to desiti i u buducnosti,kad deca komunizma jos vladaju Srbijom i nece da priznaju,ono sto je i drzava priznala,zato i jesmo tu gde smo,tesko nama sa ovakvima sto vladaju Srbijom.

Righteous Clan

pre 11 godina

Sramota za Srbiju da ravnogorski antifasiticki pokret koji priznaje cio svijet nema ista prava kao i drugi partizanski. Na predlog SPO-a je usvojen zakon ali svi se uprli da koce da se sprovodi. Cuvaju petokraku kao Cvorovici.

Aco Bosanac

pre 11 godina

Sramota za Srbiju da ravnogorski antifasiticki pokret koji priznaje cio svijet nema ista prava kao i drugi partizanski. Na predlog SPO-a je usvojen zakon ali svi se uprli da koce da se sprovodi. Cuvaju petokraku kao Cvorovici,Todorovici i mnogi koji su ogrezli u partizanstini.

Kruna

pre 11 godina

Decenijama se za prava Ravnogoraca bori Srpski pokret obnove.Izborio se da se izjednace prava,ali jednostavno drzava ne ispunjava obavezu.Moraju shvatiti svi u ovoj zemlji,ma ko vladao,da su cetnici bili regularna vojska,da su neprijatelji ove zemlje isticali u mnogim dokumentima da su se cetnici borili protiv njih,ali problem je sto komunisticka ideologija nije znala niti hoce da zna sta je sveto i sta je na pravoj strani.Velika sramota ove zemlje je sto ne ispuni svoju obavezu prema veoma malom broju zivih cetnika.I broj cetnika se smanjuje svake godine,i oni su ljudi,i oni su zivi stvorovi.Srbijo ne gresi vise!!!

Dragan Bozic

pre 11 godina

To je dokaz da zivimo u vremenu politicke disciline ''stafeta na neogranicen broj godina''.I tako se iz ruke u ruku predaje palica od druga do druga ,stim da se ideologija nastala avnojevskim pucem i danas prenosi noseci ideolosko merilo gde druga strana ne moze da sudeluje u ''trci''.JVUO ili ravnogorski pokret je ideoloski polumrtav a ubijaju ga ili pokusavaju ubiti danasnji kvazi-demokrate uz pomoc poslednjih drugova CK Srbije.Ako je za utehu nama koji smo pristalice JVUO ,jedino SPO i Vuk Draskovic i dalje zagovaraju povratak Monarhije gde bi se prava izjednacila svim antifasistima .Dotle ''lipsi magarce dok trava ne pozeleni''

Zemun

pre 11 godina

Pravi četnici su bili gospoda, vođeni pravednom rokom đenerala Draže.Borili su se protiv fašizma i komunizma.Izgleda da im je u današnjoj Srbiji to veliki greh.
Sramota!!!

Socijalista antikomunista

pre 11 godina

...cetnike Draze Mihajlovica je i Americki predsenik Truman odlikovao za spasavanje avijaticara i borbu protiv nacista..Da li osobe koje i danas tvrde da su cetnici pijane barabe, koljaci naroda i saradnici okupatora to cine zato sto su im mozgovi isprani ili da ne bi izasla na svetlo dana istina kako su njihovi dedovi dosli do kuca, para i privilegija 1945. kada je po recima agenta kominterne koji se predstavljao kao Broz, Srbija okupirana,-te je tako treba i tretirati- ( njegov govor na banjici u novembru 1944.)

Milan

pre 11 godina

Za 70 nemaca 7000 Srba u Sumaricama sa sve djacima. Koja je to borba za slobodu? Ja nista u zivotu licemernije nisam cuo. Danas se Hrvati sprdaju sa zrtvama u Jasenovcu, kazu 20000. Pravednim oslobodiocima nije palo na pamet da ih pobroje, popisu imena i sahrane kako treba. Hvala im na oslobodjenju.

Aleksandar Božić

pre 11 godina

Čitajući ove komentare, prosto mi nije žao što smo kao narod propali u svakom pogledu! Četnici bili fašisti, četnici i sad imaju nacistički program???, četnici sa bradurinama, četnici samo sa noževima....prosto neverovatno koliko traga u podsvesti ostavi 45 godina jednoumlja i propagande (naročito u filmovima). Zločina je bilo i na jednoj i na drugoj strani, samo što se o zločinima ove druge tek sad stidljivo priča...Prosto neverovatno u šta nas je ubedila propaganda ravnoteže kricvica između nas i Hrvata, koji su imali masovan ustaški pokret koji je bio na fašističkoj strani iz prostog razloga, što su želeli svoju držvau, a mogli su je u tom trenutku imati jedino kroz savez sa Nemačkom i Italijom. A mi smo morali prihvatiti posle rata ravnotežu, da smo i mi imali svoje fašiste i svoje zločince. Samo ne znam gde su tim srpskim "fašistima-zločincima" četnicima koncentracioni logori za genocid i ubistva na načine kakve ljudski um ne može zamisliti. Ali, mi čak ni zločine nad sopstvenim narodom, pre svega Jasenovac, gotvo ni ne pominjemo. Treba da nas je sramota tih žrtava. Pogledajte Izrael, kad obeležava dan sećanja na Holokaust. Izrael staje na 5 minuta. A naša deca ne znaju za Jasenovac. A što se četnika tiče, postoji zločin četnika nad Hrvatima iz osvete u tri sela kod Omiša i dalje nema....( žrtve su bile muslimani u čuvenom pokolju u Foči, takođe iz osvete). A međusobni rat između Srba, tj.četnika i partizana je naša tragedija i konačno je vreme da se kaže istina o tome

Istoricar

pre 11 godina

Nisu svi cetnici isto. Zna se ko je bila kraljeva vojska, a ko je koristio naziv cetnici da saradjuje sa Svabama i ujedno opravda otimacinu od naroda. Samo ko je bio u Drazinoj vojsci mozda i treba da dobije nesto, a ostali samo zatvor (da ne kazu da nisu dobili stan i hranu).
I dosta vise s tim glupostima, samo zamajavaju mladje ljude da ne mogu da krenu napred. "A dok se k*** dizala svima bilo dobro, a kad se ne dize vise onda ajde malo da se svadjamo i ratujemo!" Sram ih bilo!

matori

pre 11 godina

Drugi svetski rat je završen pre 67 godina!
Čak i da je neki četnik u to vreme imao samo 15 godina, danas je već stigao do 82-83...
Mislim da ih živih, koji bi mogli da traže nešto od države, ima taman toliko da stanu pod šljivu.
Ali u Srbiji je svašta moguće!
Možda je njima pravo na penziju dato sve do sedmog kolena...

darkwood

pre 11 godina

Sramotno je što je ovakav zakon uopšte donet! Četnici su možda do kraja 1941. imali neke namere da se bore protiv okupatora ali mržnja prema komunistima im je kasnije odredila put. Postali su podrepe muve nemcima i italijanima. Medjutim bitka na Neretvi im je zapečatila sudbinu. Te 1943 njih oko 15.000(to je bila glavnina četničkih snaga), po naredjenju nemačke komande, čekala je partizanske snage na drugoj obali Neretve medjutim nisu dobro prošli. Ne znam tačno koliko ih se spaslo od boraca Druge Dalmatinske brigade ali ne mnogo. Nakon tog fijaska četnici su do kraja rata delovali više kao razbijena banda nego kao organizovana grupa. I zato je ovoj državi bolje da ako je već donela ovakav nakaradan zakon ćuti i da ga primenjuje kao i do sada!

Safet Cara

pre 11 godina

"...se čak 3.000 četnika sa zahtevom da im se prizna borački status.."
Ne boracki status, nego "koljacki status", nek uzmu nozeve kao dokaz, i snimke koje smo vidjeli na youtube da ne zaborave.

Ma mozda nece sada biti potrebno ni to ... njihov "vojvoda" postao predsednik, pa ce on sve da sredi

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Izvin'te na glupom pitanju, a i zasto bi?

Zato sto su sluzili odbelog kralja koji nije bio dovoljno sposoban ni drzavno zlato da opljacka kako valja?

Ili zato sto su klali sve sto mrda?

Ili mozda zato sto su gotivili gibanicu i sljivovicu?

Mozda zato sto se nosenje zapustene brade smatra "civilizacijskim cinom", sta li?

Ili zato sto su molili Velikog Brata iz Londona za donatorsku konferenciju sve dok ih on nije otkacio u skokovima?

Mozda zato sto su odbranili Srbiju od Nemaca, a Srbe od ustasa?

Objasnite mi, molim Vas...kakav je ZAPRAVO doprinos cetnistva srpskoj istorji?. Ja sam rodjen i ziveo sam u nekoj drugoj Srbiji, nisam sa ove planete, a na ovoj galaksiji sam cisto u prolazu.

chetniks

pre 11 godina

nema veze , sad im nadoknadite sve zaostatke od '45 pa do danas - popreko pogodba svakom četniku 100.000 € u džep i ajmo sljedeći :)

bojan

pre 11 godina

Po meni će četnici i partizani biti izjednačeni tek onda kad i četnici uđu u lektire za osnovce. Tačnije kad pripovetke o četnicima, kao što su Doživljaji Nikoletine Bursaća, Ne okreći se sine, Kurir pete čete, Pinki je pao, budu zastupljene u čitankama ravnomerno sa gore pomenutim pričama .....Tek tada ja priznajem izjednačavanje....a ostalo će uvek biti formalno izjednačavanje.

Pa dobro drugovi: nećemo se valjda držati zakona k'o pijan plota

pre 11 godina

Kolješ svoj narod 4 godine i posle 60 godina tražiš da ti isti plaćaju penzije i druge prinadležnosti?!?
More...

KS

pre 11 godina

Partizani su pokušali da ubiju monarhiju al mislim da se vraća na velika vrata lično ja sam za monarhiju kao i skoro svo moje društvo što znači omladina je za kralja ja sam 91 god

besna glista

pre 11 godina

Vrlo jednostavno. Partizani su oslobadjali drzavu od okupatora dok su cetnici saradjivali sa nacistima. Cetnici i danas zastupaju neonacisticke stavove i usvajanje tog zakona je samo jos jedno u nizu priklanjanja nase vlasi idejama ekstremne desnice. Ipak, drago mi je da nisu otisli toliko daleko da ovima daju pare.

Кари

pre 11 godina

Срамота! Где је сада ЊКВ Карађорђевић? Били су понижавани за време црвеног терора а сада им ни "демократска" Србија не помаже... Живела ЈВуО!

pero

pre 11 godina

"Najbrojniji na spisku Fonda su učesnici NOR posle 1943.

Pa kako kazu da ne isplacuju cetnicima nista. Zna se ko je prelazio u partizane 44-e.

besna glista

pre 11 godina

Vrlo jednostavno. Partizani su oslobadjali drzavu od okupatora dok su cetnici saradjivali sa nacistima. Cetnici i danas zastupaju neonacisticke stavove i usvajanje tog zakona je samo jos jedno u nizu priklanjanja nase vlasi idejama ekstremne desnice. Ipak, drago mi je da nisu otisli toliko daleko da ovima daju pare.

pero

pre 11 godina

"Najbrojniji na spisku Fonda su učesnici NOR posle 1943.

Pa kako kazu da ne isplacuju cetnicima nista. Zna se ko je prelazio u partizane 44-e.

Pa dobro drugovi: nećemo se valjda držati zakona k'o pijan plota

pre 11 godina

Kolješ svoj narod 4 godine i posle 60 godina tražiš da ti isti plaćaju penzije i druge prinadležnosti?!?
More...

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Izvin'te na glupom pitanju, a i zasto bi?

Zato sto su sluzili odbelog kralja koji nije bio dovoljno sposoban ni drzavno zlato da opljacka kako valja?

Ili zato sto su klali sve sto mrda?

Ili mozda zato sto su gotivili gibanicu i sljivovicu?

Mozda zato sto se nosenje zapustene brade smatra "civilizacijskim cinom", sta li?

Ili zato sto su molili Velikog Brata iz Londona za donatorsku konferenciju sve dok ih on nije otkacio u skokovima?

Mozda zato sto su odbranili Srbiju od Nemaca, a Srbe od ustasa?

Objasnite mi, molim Vas...kakav je ZAPRAVO doprinos cetnistva srpskoj istorji?. Ja sam rodjen i ziveo sam u nekoj drugoj Srbiji, nisam sa ove planete, a na ovoj galaksiji sam cisto u prolazu.

Кари

pre 11 godina

Срамота! Где је сада ЊКВ Карађорђевић? Били су понижавани за време црвеног терора а сада им ни "демократска" Србија не помаже... Живела ЈВуО!

KS

pre 11 godina

Partizani su pokušali da ubiju monarhiju al mislim da se vraća na velika vrata lično ja sam za monarhiju kao i skoro svo moje društvo što znači omladina je za kralja ja sam 91 god

Safet Cara

pre 11 godina

"...se čak 3.000 četnika sa zahtevom da im se prizna borački status.."
Ne boracki status, nego "koljacki status", nek uzmu nozeve kao dokaz, i snimke koje smo vidjeli na youtube da ne zaborave.

Ma mozda nece sada biti potrebno ni to ... njihov "vojvoda" postao predsednik, pa ce on sve da sredi

darkwood

pre 11 godina

Sramotno je što je ovakav zakon uopšte donet! Četnici su možda do kraja 1941. imali neke namere da se bore protiv okupatora ali mržnja prema komunistima im je kasnije odredila put. Postali su podrepe muve nemcima i italijanima. Medjutim bitka na Neretvi im je zapečatila sudbinu. Te 1943 njih oko 15.000(to je bila glavnina četničkih snaga), po naredjenju nemačke komande, čekala je partizanske snage na drugoj obali Neretve medjutim nisu dobro prošli. Ne znam tačno koliko ih se spaslo od boraca Druge Dalmatinske brigade ali ne mnogo. Nakon tog fijaska četnici su do kraja rata delovali više kao razbijena banda nego kao organizovana grupa. I zato je ovoj državi bolje da ako je već donela ovakav nakaradan zakon ćuti i da ga primenjuje kao i do sada!

matori

pre 11 godina

Drugi svetski rat je završen pre 67 godina!
Čak i da je neki četnik u to vreme imao samo 15 godina, danas je već stigao do 82-83...
Mislim da ih živih, koji bi mogli da traže nešto od države, ima taman toliko da stanu pod šljivu.
Ali u Srbiji je svašta moguće!
Možda je njima pravo na penziju dato sve do sedmog kolena...

bojan

pre 11 godina

Po meni će četnici i partizani biti izjednačeni tek onda kad i četnici uđu u lektire za osnovce. Tačnije kad pripovetke o četnicima, kao što su Doživljaji Nikoletine Bursaća, Ne okreći se sine, Kurir pete čete, Pinki je pao, budu zastupljene u čitankama ravnomerno sa gore pomenutim pričama .....Tek tada ja priznajem izjednačavanje....a ostalo će uvek biti formalno izjednačavanje.

Nisha

pre 11 godina

Samim cinom izjednacavanja prava, pljunuli smo 900.000 zrtava srpske nacionalnosti koji su branili Srbiju i Jugoslaviju od okupatora. Cinjenica je da su cetnici u zacecima imali za cilj oslobodjenje od Nemaca, ali vremenom istorija je pokazala da cetnici nemaju nikakvog udela u oslobadjanju Srbije, vec imaju veze sa kolaboracijom i pokolju duz cele Srbije i Bosne i to ne birajuci nacije, bitno je da si branio svoju zemlju od okupatora i bio za Partizane, tad bi bio mucenicki ubijen od strane istih "kraljevih vojnika". Ne pokusavajte uporno da ubijete istinu u Srbiji, nikad je niko nece ubiti dok god ima nas, koji smo svesni zrtve Partizana ma bilo kojem sistemu oni pripadali, oni su nam doneli slobodu koju danas uzivamo. Hvala celokupnoj narodnooslobodilackoj vojsci, nikad necete biti zaboravljeni i bicete pamceni kao istinski heroji!

Aleksandar Božić

pre 11 godina

Čitajući ove komentare, prosto mi nije žao što smo kao narod propali u svakom pogledu! Četnici bili fašisti, četnici i sad imaju nacistički program???, četnici sa bradurinama, četnici samo sa noževima....prosto neverovatno koliko traga u podsvesti ostavi 45 godina jednoumlja i propagande (naročito u filmovima). Zločina je bilo i na jednoj i na drugoj strani, samo što se o zločinima ove druge tek sad stidljivo priča...Prosto neverovatno u šta nas je ubedila propaganda ravnoteže kricvica između nas i Hrvata, koji su imali masovan ustaški pokret koji je bio na fašističkoj strani iz prostog razloga, što su želeli svoju držvau, a mogli su je u tom trenutku imati jedino kroz savez sa Nemačkom i Italijom. A mi smo morali prihvatiti posle rata ravnotežu, da smo i mi imali svoje fašiste i svoje zločince. Samo ne znam gde su tim srpskim "fašistima-zločincima" četnicima koncentracioni logori za genocid i ubistva na načine kakve ljudski um ne može zamisliti. Ali, mi čak ni zločine nad sopstvenim narodom, pre svega Jasenovac, gotvo ni ne pominjemo. Treba da nas je sramota tih žrtava. Pogledajte Izrael, kad obeležava dan sećanja na Holokaust. Izrael staje na 5 minuta. A naša deca ne znaju za Jasenovac. A što se četnika tiče, postoji zločin četnika nad Hrvatima iz osvete u tri sela kod Omiša i dalje nema....( žrtve su bile muslimani u čuvenom pokolju u Foči, takođe iz osvete). A međusobni rat između Srba, tj.četnika i partizana je naša tragedija i konačno je vreme da se kaže istina o tome

chetniks

pre 11 godina

nema veze , sad im nadoknadite sve zaostatke od '45 pa do danas - popreko pogodba svakom četniku 100.000 € u džep i ajmo sljedeći :)

Саша, Пожаревац

pre 11 godina

Срамота је ово што се ради код нас. Оне који су се стварно борили против окупатора прогласили си победници издајницима. И сад после толико година се џелати и њихова деца иживљавају над жртвама. Па докле више бандо црвена...

Istoricar

pre 11 godina

Nisu svi cetnici isto. Zna se ko je bila kraljeva vojska, a ko je koristio naziv cetnici da saradjuje sa Svabama i ujedno opravda otimacinu od naroda. Samo ko je bio u Drazinoj vojsci mozda i treba da dobije nesto, a ostali samo zatvor (da ne kazu da nisu dobili stan i hranu).
I dosta vise s tim glupostima, samo zamajavaju mladje ljude da ne mogu da krenu napred. "A dok se k*** dizala svima bilo dobro, a kad se ne dize vise onda ajde malo da se svadjamo i ratujemo!" Sram ih bilo!

Zemun

pre 11 godina

Pravi četnici su bili gospoda, vođeni pravednom rokom đenerala Draže.Borili su se protiv fašizma i komunizma.Izgleda da im je u današnjoj Srbiji to veliki greh.
Sramota!!!

Milan

pre 11 godina

Za 70 nemaca 7000 Srba u Sumaricama sa sve djacima. Koja je to borba za slobodu? Ja nista u zivotu licemernije nisam cuo. Danas se Hrvati sprdaju sa zrtvama u Jasenovcu, kazu 20000. Pravednim oslobodiocima nije palo na pamet da ih pobroje, popisu imena i sahrane kako treba. Hvala im na oslobodjenju.

Plavi

pre 11 godina

Sramota, šta drugo reći. Našao se neko ko će da izigra zakon i da uskrati satisfakciju ljudima koji su više od pola veka bili obespravljeni samo zato što su ostali verni svojoj zakletvi koju su dali svom Kralju.

Kruna

pre 11 godina

Decenijama se za prava Ravnogoraca bori Srpski pokret obnove.Izborio se da se izjednace prava,ali jednostavno drzava ne ispunjava obavezu.Moraju shvatiti svi u ovoj zemlji,ma ko vladao,da su cetnici bili regularna vojska,da su neprijatelji ove zemlje isticali u mnogim dokumentima da su se cetnici borili protiv njih,ali problem je sto komunisticka ideologija nije znala niti hoce da zna sta je sveto i sta je na pravoj strani.Velika sramota ove zemlje je sto ne ispuni svoju obavezu prema veoma malom broju zivih cetnika.I broj cetnika se smanjuje svake godine,i oni su ljudi,i oni su zivi stvorovi.Srbijo ne gresi vise!!!

Socijalista antikomunista

pre 11 godina

...cetnike Draze Mihajlovica je i Americki predsenik Truman odlikovao za spasavanje avijaticara i borbu protiv nacista..Da li osobe koje i danas tvrde da su cetnici pijane barabe, koljaci naroda i saradnici okupatora to cine zato sto su im mozgovi isprani ili da ne bi izasla na svetlo dana istina kako su njihovi dedovi dosli do kuca, para i privilegija 1945. kada je po recima agenta kominterne koji se predstavljao kao Broz, Srbija okupirana,-te je tako treba i tretirati- ( njegov govor na banjici u novembru 1944.)

Dragan Bozic

pre 11 godina

To je dokaz da zivimo u vremenu politicke disciline ''stafeta na neogranicen broj godina''.I tako se iz ruke u ruku predaje palica od druga do druga ,stim da se ideologija nastala avnojevskim pucem i danas prenosi noseci ideolosko merilo gde druga strana ne moze da sudeluje u ''trci''.JVUO ili ravnogorski pokret je ideoloski polumrtav a ubijaju ga ili pokusavaju ubiti danasnji kvazi-demokrate uz pomoc poslednjih drugova CK Srbije.Ako je za utehu nama koji smo pristalice JVUO ,jedino SPO i Vuk Draskovic i dalje zagovaraju povratak Monarhije gde bi se prava izjednacila svim antifasistima .Dotle ''lipsi magarce dok trava ne pozeleni''

Righteous Clan

pre 11 godina

Sramota za Srbiju da ravnogorski antifasiticki pokret koji priznaje cio svijet nema ista prava kao i drugi partizanski. Na predlog SPO-a je usvojen zakon ali svi se uprli da koce da se sprovodi. Cuvaju petokraku kao Cvorovici.

Piksi

pre 11 godina

Tesko ce se to desiti i u buducnosti,kad deca komunizma jos vladaju Srbijom i nece da priznaju,ono sto je i drzava priznala,zato i jesmo tu gde smo,tesko nama sa ovakvima sto vladaju Srbijom.

Aco Bosanac

pre 11 godina

Sramota za Srbiju da ravnogorski antifasiticki pokret koji priznaje cio svijet nema ista prava kao i drugi partizanski. Na predlog SPO-a je usvojen zakon ali svi se uprli da koce da se sprovodi. Cuvaju petokraku kao Cvorovici,Todorovici i mnogi koji su ogrezli u partizanstini.

momčilo eraković

pre 11 godina

..."Komisiju bi trebalo da čine četiri člana koje delegira skupština i tri koja imenuje SUBNOR"...

DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO!

Rosuljac

pre 11 godina

Dok je onih koji bastine partizane ovako ce biti.Zato se nadam i ocekujem reinkarnaciju SPO-a koji je jedini pravi zastupnik Ravnogorskog pokreta u Srbiji.Mnogo je onih koji sebe nazivaju ravnogorcima a formirala ih je UDBA kako bi svojom pojavom i izgledom jos vise satanizovali ovaj inace antifasisticki pokret.

KS

pre 11 godina

Partizani su pokušali da ubiju monarhiju al mislim da se vraća na velika vrata lično ja sam za monarhiju kao i skoro svo moje društvo što znači omladina je za kralja ja sam 91 god

Кари

pre 11 godina

Срамота! Где је сада ЊКВ Карађорђевић? Били су понижавани за време црвеног терора а сада им ни "демократска" Србија не помаже... Живела ЈВуО!

besna glista

pre 11 godina

Vrlo jednostavno. Partizani su oslobadjali drzavu od okupatora dok su cetnici saradjivali sa nacistima. Cetnici i danas zastupaju neonacisticke stavove i usvajanje tog zakona je samo jos jedno u nizu priklanjanja nase vlasi idejama ekstremne desnice. Ipak, drago mi je da nisu otisli toliko daleko da ovima daju pare.

bojan

pre 11 godina

Po meni će četnici i partizani biti izjednačeni tek onda kad i četnici uđu u lektire za osnovce. Tačnije kad pripovetke o četnicima, kao što su Doživljaji Nikoletine Bursaća, Ne okreći se sine, Kurir pete čete, Pinki je pao, budu zastupljene u čitankama ravnomerno sa gore pomenutim pričama .....Tek tada ja priznajem izjednačavanje....a ostalo će uvek biti formalno izjednačavanje.

Pa dobro drugovi: nećemo se valjda držati zakona k'o pijan plota

pre 11 godina

Kolješ svoj narod 4 godine i posle 60 godina tražiš da ti isti plaćaju penzije i druge prinadležnosti?!?
More...

pero

pre 11 godina

"Najbrojniji na spisku Fonda su učesnici NOR posle 1943.

Pa kako kazu da ne isplacuju cetnicima nista. Zna se ko je prelazio u partizane 44-e.

Aleksandar Božić

pre 11 godina

Čitajući ove komentare, prosto mi nije žao što smo kao narod propali u svakom pogledu! Četnici bili fašisti, četnici i sad imaju nacistički program???, četnici sa bradurinama, četnici samo sa noževima....prosto neverovatno koliko traga u podsvesti ostavi 45 godina jednoumlja i propagande (naročito u filmovima). Zločina je bilo i na jednoj i na drugoj strani, samo što se o zločinima ove druge tek sad stidljivo priča...Prosto neverovatno u šta nas je ubedila propaganda ravnoteže kricvica između nas i Hrvata, koji su imali masovan ustaški pokret koji je bio na fašističkoj strani iz prostog razloga, što su želeli svoju držvau, a mogli su je u tom trenutku imati jedino kroz savez sa Nemačkom i Italijom. A mi smo morali prihvatiti posle rata ravnotežu, da smo i mi imali svoje fašiste i svoje zločince. Samo ne znam gde su tim srpskim "fašistima-zločincima" četnicima koncentracioni logori za genocid i ubistva na načine kakve ljudski um ne može zamisliti. Ali, mi čak ni zločine nad sopstvenim narodom, pre svega Jasenovac, gotvo ni ne pominjemo. Treba da nas je sramota tih žrtava. Pogledajte Izrael, kad obeležava dan sećanja na Holokaust. Izrael staje na 5 minuta. A naša deca ne znaju za Jasenovac. A što se četnika tiče, postoji zločin četnika nad Hrvatima iz osvete u tri sela kod Omiša i dalje nema....( žrtve su bile muslimani u čuvenom pokolju u Foči, takođe iz osvete). A međusobni rat između Srba, tj.četnika i partizana je naša tragedija i konačno je vreme da se kaže istina o tome

Socijalista antikomunista

pre 11 godina

...cetnike Draze Mihajlovica je i Americki predsenik Truman odlikovao za spasavanje avijaticara i borbu protiv nacista..Da li osobe koje i danas tvrde da su cetnici pijane barabe, koljaci naroda i saradnici okupatora to cine zato sto su im mozgovi isprani ili da ne bi izasla na svetlo dana istina kako su njihovi dedovi dosli do kuca, para i privilegija 1945. kada je po recima agenta kominterne koji se predstavljao kao Broz, Srbija okupirana,-te je tako treba i tretirati- ( njegov govor na banjici u novembru 1944.)

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Izvin'te na glupom pitanju, a i zasto bi?

Zato sto su sluzili odbelog kralja koji nije bio dovoljno sposoban ni drzavno zlato da opljacka kako valja?

Ili zato sto su klali sve sto mrda?

Ili mozda zato sto su gotivili gibanicu i sljivovicu?

Mozda zato sto se nosenje zapustene brade smatra "civilizacijskim cinom", sta li?

Ili zato sto su molili Velikog Brata iz Londona za donatorsku konferenciju sve dok ih on nije otkacio u skokovima?

Mozda zato sto su odbranili Srbiju od Nemaca, a Srbe od ustasa?

Objasnite mi, molim Vas...kakav je ZAPRAVO doprinos cetnistva srpskoj istorji?. Ja sam rodjen i ziveo sam u nekoj drugoj Srbiji, nisam sa ove planete, a na ovoj galaksiji sam cisto u prolazu.

Zemun

pre 11 godina

Pravi četnici su bili gospoda, vođeni pravednom rokom đenerala Draže.Borili su se protiv fašizma i komunizma.Izgleda da im je u današnjoj Srbiji to veliki greh.
Sramota!!!

Righteous Clan

pre 11 godina

Sramota za Srbiju da ravnogorski antifasiticki pokret koji priznaje cio svijet nema ista prava kao i drugi partizanski. Na predlog SPO-a je usvojen zakon ali svi se uprli da koce da se sprovodi. Cuvaju petokraku kao Cvorovici.

Safet Cara

pre 11 godina

"...se čak 3.000 četnika sa zahtevom da im se prizna borački status.."
Ne boracki status, nego "koljacki status", nek uzmu nozeve kao dokaz, i snimke koje smo vidjeli na youtube da ne zaborave.

Ma mozda nece sada biti potrebno ni to ... njihov "vojvoda" postao predsednik, pa ce on sve da sredi

Istoricar

pre 11 godina

Nisu svi cetnici isto. Zna se ko je bila kraljeva vojska, a ko je koristio naziv cetnici da saradjuje sa Svabama i ujedno opravda otimacinu od naroda. Samo ko je bio u Drazinoj vojsci mozda i treba da dobije nesto, a ostali samo zatvor (da ne kazu da nisu dobili stan i hranu).
I dosta vise s tim glupostima, samo zamajavaju mladje ljude da ne mogu da krenu napred. "A dok se k*** dizala svima bilo dobro, a kad se ne dize vise onda ajde malo da se svadjamo i ratujemo!" Sram ih bilo!

Dragan Bozic

pre 11 godina

To je dokaz da zivimo u vremenu politicke disciline ''stafeta na neogranicen broj godina''.I tako se iz ruke u ruku predaje palica od druga do druga ,stim da se ideologija nastala avnojevskim pucem i danas prenosi noseci ideolosko merilo gde druga strana ne moze da sudeluje u ''trci''.JVUO ili ravnogorski pokret je ideoloski polumrtav a ubijaju ga ili pokusavaju ubiti danasnji kvazi-demokrate uz pomoc poslednjih drugova CK Srbije.Ako je za utehu nama koji smo pristalice JVUO ,jedino SPO i Vuk Draskovic i dalje zagovaraju povratak Monarhije gde bi se prava izjednacila svim antifasistima .Dotle ''lipsi magarce dok trava ne pozeleni''

Aco Bosanac

pre 11 godina

Sramota za Srbiju da ravnogorski antifasiticki pokret koji priznaje cio svijet nema ista prava kao i drugi partizanski. Na predlog SPO-a je usvojen zakon ali svi se uprli da koce da se sprovodi. Cuvaju petokraku kao Cvorovici,Todorovici i mnogi koji su ogrezli u partizanstini.

Piksi

pre 11 godina

Tesko ce se to desiti i u buducnosti,kad deca komunizma jos vladaju Srbijom i nece da priznaju,ono sto je i drzava priznala,zato i jesmo tu gde smo,tesko nama sa ovakvima sto vladaju Srbijom.

chetniks

pre 11 godina

nema veze , sad im nadoknadite sve zaostatke od '45 pa do danas - popreko pogodba svakom četniku 100.000 € u džep i ajmo sljedeći :)

darkwood

pre 11 godina

Sramotno je što je ovakav zakon uopšte donet! Četnici su možda do kraja 1941. imali neke namere da se bore protiv okupatora ali mržnja prema komunistima im je kasnije odredila put. Postali su podrepe muve nemcima i italijanima. Medjutim bitka na Neretvi im je zapečatila sudbinu. Te 1943 njih oko 15.000(to je bila glavnina četničkih snaga), po naredjenju nemačke komande, čekala je partizanske snage na drugoj obali Neretve medjutim nisu dobro prošli. Ne znam tačno koliko ih se spaslo od boraca Druge Dalmatinske brigade ali ne mnogo. Nakon tog fijaska četnici su do kraja rata delovali više kao razbijena banda nego kao organizovana grupa. I zato je ovoj državi bolje da ako je već donela ovakav nakaradan zakon ćuti i da ga primenjuje kao i do sada!

Kruna

pre 11 godina

Decenijama se za prava Ravnogoraca bori Srpski pokret obnove.Izborio se da se izjednace prava,ali jednostavno drzava ne ispunjava obavezu.Moraju shvatiti svi u ovoj zemlji,ma ko vladao,da su cetnici bili regularna vojska,da su neprijatelji ove zemlje isticali u mnogim dokumentima da su se cetnici borili protiv njih,ali problem je sto komunisticka ideologija nije znala niti hoce da zna sta je sveto i sta je na pravoj strani.Velika sramota ove zemlje je sto ne ispuni svoju obavezu prema veoma malom broju zivih cetnika.I broj cetnika se smanjuje svake godine,i oni su ljudi,i oni su zivi stvorovi.Srbijo ne gresi vise!!!

Milan

pre 11 godina

Za 70 nemaca 7000 Srba u Sumaricama sa sve djacima. Koja je to borba za slobodu? Ja nista u zivotu licemernije nisam cuo. Danas se Hrvati sprdaju sa zrtvama u Jasenovcu, kazu 20000. Pravednim oslobodiocima nije palo na pamet da ih pobroje, popisu imena i sahrane kako treba. Hvala im na oslobodjenju.

Саша, Пожаревац

pre 11 godina

Срамота је ово што се ради код нас. Оне који су се стварно борили против окупатора прогласили си победници издајницима. И сад после толико година се џелати и њихова деца иживљавају над жртвама. Па докле више бандо црвена...

Plavi

pre 11 godina

Sramota, šta drugo reći. Našao se neko ko će da izigra zakon i da uskrati satisfakciju ljudima koji su više od pola veka bili obespravljeni samo zato što su ostali verni svojoj zakletvi koju su dali svom Kralju.

Nisha

pre 11 godina

Samim cinom izjednacavanja prava, pljunuli smo 900.000 zrtava srpske nacionalnosti koji su branili Srbiju i Jugoslaviju od okupatora. Cinjenica je da su cetnici u zacecima imali za cilj oslobodjenje od Nemaca, ali vremenom istorija je pokazala da cetnici nemaju nikakvog udela u oslobadjanju Srbije, vec imaju veze sa kolaboracijom i pokolju duz cele Srbije i Bosne i to ne birajuci nacije, bitno je da si branio svoju zemlju od okupatora i bio za Partizane, tad bi bio mucenicki ubijen od strane istih "kraljevih vojnika". Ne pokusavajte uporno da ubijete istinu u Srbiji, nikad je niko nece ubiti dok god ima nas, koji smo svesni zrtve Partizana ma bilo kojem sistemu oni pripadali, oni su nam doneli slobodu koju danas uzivamo. Hvala celokupnoj narodnooslobodilackoj vojsci, nikad necete biti zaboravljeni i bicete pamceni kao istinski heroji!

matori

pre 11 godina

Drugi svetski rat je završen pre 67 godina!
Čak i da je neki četnik u to vreme imao samo 15 godina, danas je već stigao do 82-83...
Mislim da ih živih, koji bi mogli da traže nešto od države, ima taman toliko da stanu pod šljivu.
Ali u Srbiji je svašta moguće!
Možda je njima pravo na penziju dato sve do sedmog kolena...

Rosuljac

pre 11 godina

Dok je onih koji bastine partizane ovako ce biti.Zato se nadam i ocekujem reinkarnaciju SPO-a koji je jedini pravi zastupnik Ravnogorskog pokreta u Srbiji.Mnogo je onih koji sebe nazivaju ravnogorcima a formirala ih je UDBA kako bi svojom pojavom i izgledom jos vise satanizovali ovaj inace antifasisticki pokret.

momčilo eraković

pre 11 godina

..."Komisiju bi trebalo da čine četiri člana koje delegira skupština i tri koja imenuje SUBNOR"...

DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO!